» En AI-skapad och ständigt föränderlig dagstidning för de 6 500+ svenska företag och organisationer som gått Nischad Utbildnings kurser i marknadsföring och AI «

Adobe Photoshop Firefly Generative AI: Beroendeframkallande och kraftfullt bildredigeringsverktyg · Adobe Photoshop Firefly Generative AI är ett beroendeframkallande verktyg som kan förvandla och förbättra bilder med ett enda klick. Den nya Generative Fill-funktionen gör Photoshop roligare och kraftfullare än tidigare. Detta molnbaserade system fungerar endast när du är ansluten till internet. Resultaten varierar från realistiska med knappt märkbara fel till konstnärliga och ibland lite plastiga. Detta är bara den första betaversionen och Firefly och Adobe Photoshop Generative AI kommer garanterat att förbättras.

Balkantravellers.com fördjupar

Vikten av gemenskap i Web3-spel · Spelindustrin har utvecklats mycket sedan starten för över ett halvt sekel sedan och är nu värd över 300 miljarder dollar. Gemenskaper är en viktig del av spelvärlden, då de skapar en känsla av tillhörighet och inkludering för spelare. De påverkar även spelutveckling och spelkulturen. Ett exempel på en framgångsrik spelgemenskap är Minecraft, som har vuxit enormt sedan lanseringen 2009. Spelgemenskaper hjälper spelare att hålla kontakten och varumärken att engagera sina användare. Play-To-Earn och blockchain-baserade spelprotokoll skapar nya möjligheter för spelare att tjäna pengar på sitt spelande. Genom att engagera sig i gemenskapen kan varumärken bygga lojalitet och framgång.

Ventsmagazine.com fördjupar

Meta Business Suite: En lösning för att optimera ditt företag · Meta Business Suite är en avancerad lösning utformad för att hjälpa företag som ditt att integrera och hantera alla viktiga aspekter av verksamheten på en enda plattform. Det erbjuder en mängd funktioner och moduler som kan anpassas efter dina företagsbehov, och är utformat för att erbjuda effektiva och effektiva lösningar för att hantera verksamheten, öka produktiviteten, optimera strategiska beslut och förbättra den totala företagsprestandan.

Jalantikus.com fördjupar

Gexchain revolutionerar handelsupplevelsen genom massiv Facebook-annonseringskampanj · Gexchain, en ledande kryptovalutaplattform, har lanserat en massiv Facebook-annonseringskampanj för att göra kryptovalutahandel mer tillgänglig för massorna. Kampanjen syftar till att nå miljontals potentiella handlare över hela världen och utbilda allmänheten om kryptovalutahandel. Gexchain erbjuder en användarvänlig plattform med hög säkerhet och ett brett utbud av kryptovalutor att handla med, inklusive populära alternativ som Bitcoin, Ethereum och Litecoin.

Filmdaily.co fördjupar

Historia och framtid för ChatGPT och generativa AI-chattbotar · OpenAI introducerade ChatGPT i slutet av 2022 och har sedan dess fortsatt att utveckla nya funktioner och behålla användarintresset. ChatGPT nådde 100 miljoner användare snabbare än TikTok och Instagram. Microsoft integrerade ChatGPT i Bing, och OpenAI lanserade ChatGPT API för utvecklare. Konkurrenter som Anthropic och Google har lanserat sina alternativ till ChatGPT. Italien förbjöd tillfälligt ChatGPT på grund av personuppgiftshantering och bristande åldersverifiering. OpenAI har nyligen lanserat över 200 ChatGPT-plugins och en iOS-app. Framtiden för ChatGPT och generativa AI-chattbotar beror på faktorer som reglering, rättsliga strider och konkurrens.

Search Engine Journal fördjupar

Adobe Firefly: AI som skapar realistiska bilder i Photoshop · 2023 förväntas bli året för artificiell intelligens, och Adobe har nyligen introducerat en AI vid namn Firefly i sin Photoshop-programvara. Firefly kan generera fotorealistiska bilder och fylla i tomma områden med detaljer som om de alltid varit en del av den ursprungliga bilden. Denna funktion har blivit populär på sociala medier som TikTok, Instagram och Twitter. För närvarande är Firefly endast tillgänglig i den senaste betaversionen av Photoshop och har fortfarande vissa buggar, till exempel när det gäller mänskliga händer och ansiktsdrag. Det återstår att se vilka problem AI-genererade bilder och videor kan orsaka i framtiden.

Nation World News fördjupar

Montanas guvernör förbjuder TikTok i delstaten · I ett ovanligt drag har Montanas guvernör Greg Gianforte undertecknat en lag som förbjuder den populära sociala medier-appen TikTok i delstaten. Lagen, som är den första i USA, väntas bana väg för potentiella rättsliga tvister och har fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Lagen, känd som SB 419, förbjuder mobila appbutiker från att erbjuda TikTok för nedladdning till användare i Montana. Förbudet träder i kraft den 1 januari 2024 och innebär en betydande förändring i delstatens inställning till digital integritet och datasäkerhet. TikTok och teknikjättarna Apple och Google, som driver mobila appbutiker, kommer att få böter om de bryter mot förbudet.

Search Engine Journal fördjupar

Instagram tillåter nu annonser i sökresultat via Marketing API · Meta-ägda Instagram meddelar att de nu tillåter annonser i sökresultat via sin Marketing API (Application Programming Interface). Med denna nya funktion kan användare uppdatera sin app för att möjliggöra för sina kunder att skapa och förhandsgranska annonser i Instagrams sökresultat via API. Funktionen kräver ingen uppgradering och kommer att finnas tillgänglig på alla nuvarande versioner av Marketing API. Dessutom kommer Instagram att lansera en mikrobloggande textplattform liknande Twitter, med planer på att lansera den senast i juni.

Techlusive.in fördjupar

RomCom-malware sprids via Google-annonser och falska webbplatser · Om du stöter på en Google-annons som marknadsför en webbplats där du kan ladda ner känd eller påhittad programvara, var mycket försiktig, eftersom det mycket väl kan vara en malvertising-kampanj. RomCom är en bakdörrs-malware som kan göra allt möjligt elakt, från att köra cmd.exe, till att släppa mer skadliga nyttolaster på målenheten, från att extrahera data från de komprometterade enheterna, till att köra AnyDEsk i ett dolt fönster, från att komprimera och skicka mappar till hackares servrar, till att skapa en proxy via SSH. Nyligen upptäckte cybersäkerhetsforskare från Trend Micro en ny malvertising-kampanj som trycker på RomCom för att lura offer. Hotaktörerna skapade ett antal falska webbplatser för legitim programvara som Gimp, Go To Meeting, ChatGPT, WinDirSTrat, AstraChat, System Ninja, Devolutions Remote Desktop Manager och andra. Målen är i Östeuropa.

Yahoo fördjupar

TikTok for Business lanserar humoristiska instruktionsvideor för annonseringsverktyg · TikTok for Business har lanserat en kampanj med humoristiska instruktionsvideor för att visa varumärken hur man använder plattformens annonseringsverktyg. Kampanjen, som producerats av Gravity Road, heter Easy as Pie (Chart) och kommer att visas på EMEA-marknaderna, med ytterligare global lansering planerad senare i år. Den består av tre korta videor med talande, antropomorfa tecknade figurer av byrårelaterade objekt som ger tips för marknadsförare att följa när de annonserar på TikTok. Illustrationerna skapades av TikTok-animeraren och skaparen Sam Cotton, som har över 3 miljoner följare och 54 miljoner likes på plattformen.

Prweek.com fördjupar

Ultimate guide till flerplats digital annonsering · Alla går digitalt idag, och företag som har flera platser stöter alltid på unika utmaningar när det gäller annonsering. Traditionella annonseringsmetoder kanske inte är lika effektiva för att nå målgruppen på olika platser. Det är här flerplats digital annonsering kommer in i bilden. I denna ultimata guide kommer vi att utforska strategier och bästa praxis för att utnyttja digitala plattformar för att annonsera effektivt på mer än en plats.

Techbullion.com fördjupar

Använda TikTok-annonser för att öka trafik och konverteringar i Mellanöstern · TikTok har blivit en dominerande kraft i Mellanöstern, med en stor användarbas och hög engagemangsnivå. Speciellt i länder som Saudiarabien och Förenade Arabemiraten har TikToks genombrottsgrad överstigit 100%, vilket indikerar att användare kan ha flera TikTok-konton. För att framgångsrikt använda TikTok-annonser i Mellanöstern bör oberoende säljare välja lämplig annonsform, koppla sitt TikTok For Business-konto för att spåra data, använda katalogfunktionen och följa leveransförslag. Kreativa överväganden bör också beaktas, som att respektfullt porträttera kvinnor och undvika överdrivna eller garanterade påståenden i produktbeskrivningar.

Igeekphone.com fördjupar

Meta-bugg orsakar störningar och överdebitering för annonsörer · En nyligen upptäckt bugg hos Meta ledde till stora störningar för annonskampanjer på plattformen, med påståenden om att kunder överdebiterades. Störningen upptäcktes den 23 april och påverkade annonsleveranser. Meta hävdar att problemet löstes den 24 april, nästan 16 timmar efter det att det upptäcktes. Under denna period klagade företag som genomförde annonskampanjer på att de debiterades extra för annonser som inte visades. Det är oklart hur många företag som drabbades av problemet. Meta meddelade nyligen ytterligare personalnedskärningar som en del av en kostnadsbesparingsstrategi som Mark Zuckerberg meddelade i mars.

Siliconrepublic.com fördjupar

Bästa App Store-optimeringsbyråer för 2023 · App Store-optimering (ASO) är en viktig del av att säkerställa att din app syns i den digitala marknadsplatsen. Det innebär att förbättra en apps synlighet i appbutiker som Google Play för Android eller App Store för iOS genom att optimera dess element för att ranka högre i sökresultaten. Bästa App Store-optimeringsbyråer för 2023 innefattar NP Digital, yellowHEAD, Gummicube, The ASO Project, AppTweak, Phiture, SplitMetrics, App Radar, Sensor Tower, ConsultMyApp och Moburst. Dessa byråer hjälper dig att navigera på den livliga marknadsplatsen effektivt, koppla dig till din målgrupp och öka din apps synlighet.

Neilpatel.com fördjupar

Storbritanniens största välgörenhetsorganisationer delade känslig data med Facebook · Några av Storbritanniens största välgörenhetsorganisationer som stöder personer med psykiska problem delade detaljer om känslig webbläsning med Facebook för användning i dess riktade annonssystem. Data skickades via ett spårningsverktyg inbäddat i välgörenhetsorganisationernas webbplatser och inkluderade detaljer om webbsidor som en användare besökte och knappar de klickade på över innehåll kopplat till depression, självskada och ätstörningar. De flesta av välgörenhetsorganisationerna har nu tagit bort spårningsverktyget, kallat Meta Pixel, från sina webbplatser.

The Guardian fördjupar

Gexchain lanserar omfattande Facebook-kampanj för att göra kryptovalutahandel mer tillgänglig · Gexchain, en ledande kryptovalutaplattform, har lanserat en omfattande Facebook-annonseringskampanj för att göra kryptovalutahandel mer tillgänglig för allmänheten. Kampanjen syftar till att nå miljontals potentiella handlare över hela världen och utbilda dem om kryptovalutahandel. Gexchain erbjuder en användarvänlig handelsplattform, toppmodern säkerhet och ett brett utbud av kryptovalutor att välja mellan.

Techbullion.com fördjupar

T-Pain remixar sin hitlåt för Wendy´s Frosty-kampanj · Rapparen T-Pain har återbesökt sin hitlåt från 2007, ´Buy U a Drank´, för att fira återkomsten av Wendy´s Strawberry Frosty. I samarbete med Wendy´s har han remixat låten till ´Buy U a Frosty´, och som en del av kampanjen kommer fans att kunna njuta av en gratis liten Frosty vid köp av andra produkter. Kampanjen är skapad av VMLY&R och inkluderar en musikvideo regisserad av SixTwentySix´s Miles & AJ som finns tillgänglig på Wendy´s YouTube-kanal. Den kostnadsfria Frosty-kampanjen gäller vid köp via Wendy´s app eller hemsida från 5-21 juni.

Adweek fördjupar

Ung irakisk entreprenör Abdullah Nassar imponerar inom digital marknadsföring · Abdullah Nassar, en ung och driven entreprenör från Irak, skapar rubriker inom affärsvärlden med sina imponerande prestationer. Vid endast 23 års ålder har Nassar etablerat sig som grundare och VD för den framgångsrika digitala marknadsföringsbyrån Digital Marketing Agency (DMA) samt den innovativa online-marknadsföringsplattformen Digital Marketing Academy (DMA Academy). Nassar har en förmåga att ligga före konkurrenterna och anpassa sig till den ständigt föränderliga digitala landskapet, vilket har varit avgörande för DMAs framgång. Genom DMA Academy vill Nassar utrusta blivande marknadsförare och entreprenörer med kunskap och färdigheter som krävs för att lyckas inom digital marknadsföring.

Filmdaily.co fördjupar

TikToks sökannonsering fortsätter att utvecklas, men osäkerhet kvarstår · Förväntningarna på sökannonsering på TikTok fortsätter utan något tydligt slut i sikte. Även om plattformen för närvarande testar sökannonser verkar TikTok inte vara helt nöjd med resultaten hittills. Därför är utvecklingen av fullskaliga annonsprodukter specifikt för sökannonsering på TikTok osäker. Till skillnad från plattformar som Google kan annonsörer på TikTok inte bjuda på specifika sökord, utan kan endast köpa annonsutrymme som visas bredvid sökningar. TikToks sökannonsering bygger istället på att matcha annonser med relevant publik baserat på videobeskrivningar och innehåll snarare än sökordsbudgivning. Enligt Googles interna data använder ungefär 40% av yngre människor TikTok och Instagram som sina främsta sökplattformar, vilket överträffar användningen av Google. TikTok har dock fortfarande förbättringspotential i sin sökprodukt innan det kan dra in annonsintäkter.

Theamericangenius.com fördjupar

Google lägger till nya sökförbättringar för helgdagarna · Google introducerar nya sökförbättringar för att hjälpa företag att maximera intresset under den höga shoppingperioden och underlätta för människor att ta sig runt och maximera sina kommande resor. Bland dessa förbättringar finns nya AR-shoppingelement, som en smink-simulator för foundation, och en AR-sneaker-shoppingupplevelse som låter användare se skor i 360 grader. Google lägger också till två nya sökelement för att hjälpa användare att hitta sina favoritlivsmedel och utökar Live View i Maps för att göra det enklare att ta sig runt under helgdagarna.

Social Media Today fördjupar

Strategier för att utnyttja kraften i influencer-marknadsföring · Influencer-marknadsföring har blivit en kraftfull strategi för företag att autentiskt och effektivt nå sin målgrupp. Genom att använda räckvidden och inflytandet från sociala medier-personligheter kan varumärken förstärka sitt budskap, öka varumärkesmedvetenheten och driva konverteringar. För att lyckas med influencer-marknadsföring krävs noggrann planering och genomförande. I denna artikel utforskar vi strategier som företag kan använda för att dra nytta av influencer-marknadsföring, från att identifiera rätt influencers till att mäta kampanjens framgång.

Techbullion.com fördjupar

Rohit Gopakumar avgår som COO för Optimal Media Solutions · Rohit Gopakumar, Chief Operating Officer för Optimal Media Solutions (OMS) sedan 2013, har avgått från sin befattning. Han kommer sannolikt att få en större roll inom Times Group, vilket kommer att göra det möjligt för honom att arbeta närmare Vineet Jain, VD för Times Internet Ltd. Sameer Sainani, Director-Response på Times Group och Angel Investor, kommer troligen att ersätta Gopakumar. OMS är ett helägt dotterbolag till Bennett, Coleman & Co. Limited (BCCL) och en del av Times Internet Ltd.

Exchange4media.com fördjupar

Instagram förhindrar Robert F. Kennedy Jr från att skapa officiellt kampanjkonto · Instagram, som ägs av Facebook, hindrar Robert F. Kennedy Jr, som tävlar mot Joe Biden i demokratprimären, från att skapa ett officiellt kampanjkonto, enligt kandidaten själv. RFK Jr. hävdar att hans kampanjkonto automatiskt blir avstängt när de försöker skapa ett konto. RFK Jr:s personliga Instagramkonto blev avstängt från plattformen i februari 2021 för att ha upprepat spridit ifrågasatta påståenden om coronaviruset och vacciner. Demokratkandidaten tackade Twitters ägare Elon Musk för att låta honom och hans kampanj ha en röst och Musk erbjöd sig att hålla en diskussion på Spaces, Twitters live audio-sändningsplattform, med kandidaten.

Breitbart.com fördjupar

Så hittar och engagerar du din målgrupp på Instagram · För att lyckas med Instagram-marknadsföring är det viktigt att rikta in sig på en specifik målgrupp och skapa innehåll som engagerar och tilltalar dem. Det finns flera metoder för att hitta och engagera sin målgrupp på Instagram, bland annat genom att bygga köparpersonligheter, använda konkurrensanalys, utnyttja demografisk data, använda social lyssning och använda Instagram-omröstningar. Några sätt att engagera sin målgrupp inkluderar att använda rätt hashtags, geotagging, samarbeta med influencers, delta i relevanta samtal och skapa innehåll som är relevant för målgruppen.

Sproutsocial.com fördjupar

Swedbank lanserar ny kampanj med Åkestam Holst · I januari 2022 vann Åkestam Holst en pitch för Swedbank och nu lanseras det första stora kreativa resultatet. Kampanjen fokuserar på Swedbanks fyra första bokstäver och inkluderar föreningsliv, knattefotboll, lantbruk, sponsring av Friends och mer. Kampanjen går under budskapet ´Välkommen till en väldigt svensk bank´ och syftar till att förstärka Swedbanks grundläggande värderingar och rötter som en öppen, enkel, inkluderande och inbjudande samhällsaktör. Kampanjen inkluderar utomhus, digitalt, audio, print och en rad nya reklamfilmer.

Resume.se fördjupar

Några av våra kursdeltagare