» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 139 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

DALL-E 3, OpenAI:s AI-bildgenerator, tillgänglig för allmänheten via Microsofts Image Creator

Bara tio dagar efter att det offentliggjordes, verkar DALL-E 3 redan ha gjorts tillgängligt för allmänheten genom Microsofts Image Creator-verktyg som en del av dess webbläsarbaserade AI-svit. Digitala konstskapargrupper på Reddit och Twitter upptäckte tidigt på lördag morgon att betydligt förbättrade bilder och texttolkningsförmågor var tillgängliga genom Bing. Även om uppdateringen, som allmänt tros vara DALL-E 3, fortfarande inte är tillgänglig via OpenAI:s webbplats. DALL-E 3 är en mycket efterlängtad uppgradering till den oerhört populära DALL-E 2 AI-bildgeneratorn från OpenAI.

Decrypt Media fördjupar idag

AI-verktyg förändrar rollen för videospelsdesigners

En anonym Reddit-användare och videospelsdesigner vid namn Sarah har delat sina erfarenheter av hur AI-verktyget Midjourney förändrat hennes arbetsroll. Midjourney är ett verktyg för att skapa konst med hjälp av artificiell intelligens (AI). Sarahs företag matade in bilder och instruktioner i Midjourneys verktyg vilket resulterade i bilder på en timme eller mindre, jämfört med veckor av utveckling och redigering. Hennes roll ändrades snabbt från idégivare och konstnär till att städa upp AI-genererad output. Detta väcker frågor om AI:s inverkan på kreativa yrken och behovet av diskussioner om AI:s roll, tillämpning och begränsningar i industrin.

Benzinga fördjupar idag

Microsoft integrerar OpenAI:s DALL-E 3 i Bing Image Creator

Microsoft har bekräftat att OpenAI:s nya AI-konstgenerator DALL-E 3 kommer att integreras i Bing Image Creator, och den funktionen är nu tillgänglig för alla Bing-användare. Bing Image Creator kommer nu att inkludera ett osynligt, digitalt vattenmärke som följer C2PA-specifikationen för alla AI-genererade bilder. Detta vattenmärke inkluderar tid och datum för när det skapades och bekräftar att bilden är AI-genererad. Dessutom har Bing Chat Enterprise nu tillgång till den visuella sökfunktionen som introducerades i standard Bing Chat tidigare i sommar.

Neowin fördjupar idag

Latinos i AI: Öka mångfald och innovation

Artificiell intelligens (AI) kan omforma världen och erbjuda banbrytande lösningar inom allt från sjukvård till transport. Enligt Dr. Juan Gilbert, professor vid University of Florida, har vi en chans för en rättvis deltagande i AI-revolutionen om vi har mångsidiga ledare. Laura Montoya, grundare och verkställande direktör för Accel.AI, har ägnat sin karriär åt att göra AI-utbildning mer tillgänglig och mångsidig. Hon startade också LatinX in AI, en ideell organisation för att bygga broar mellan latino-samhällen och individer som arbetar för att främja AI-innovation. Mariana Costa Checa, medgrundare och VD för Laboratoria, lär unga kvinnor i Latinamerika kodning och digitala färdigheter. Jesse Martinez grundade Latinx Startup Alliance i San Francisco Bay Area för att främja en ekosystem av latinska teknikentreprenörer. AI4ALL är en ideell organisation som arbetar för att öka mångfald och inkludering inom AI. Inom sjukvårdssektorn har Dr. Carlos Guestrin, en datavetenskapsprofessor vid Stanford University, utvecklat ett AI-verktyg som kan hjälpa läkare att förutsäga utvecklingen av sjukdomar. César de la Fuente, professor i bioengineering vid University of Pennsylvania, leder ett team som återskapar utdöd mänsklig biologiskt material med hjälp av artificiell intelligens.

El País fördjupar idag

AI flickvänner hotar unga mäns generation

Unga män hamnar i relationer med AI-flickvänner, säger professor Liberty Vittert. Eftersom AI lär sig exakt vad du gillar och inte gillar, får du dessa perfekta relationer. Så när du går in i verkliga livet... finns det upp- och nedgångar som de inte kan hantera.

CNN fördjupar idag

Meta lanserar chattrobotar med kändisliknande personligheter

Meta har annonserat lanseringen av 28 chattrobotar med personligheter liknande vissa kändisar. Chattrobotarna, som inkluderar Victor, Sally, Max och Luiz, är avsedda att vara underhållande och är särskilt utformade för yngre användare. Genom partnerskap med kändisar som Paris Hilton, Charli D´Amelio och Naomi Osaka har varje chattrobot fått ett ansikte. Meta har också öppnat Facebook och Instagram-konton för varje chattrobot och arbetar på att ge dem en röst till nästa år. Teknologiska utvecklingen har dock orsakat oro bland vissa observatörer, inklusive den amerikanska filosofen Daniel C. Dennett och Ibo van de Poel, professor i etik och teknik vid Delft University of Technology.

France 24 fördjupar idag

Alphabet kan vara ett bättre långsiktigt bet än Nvidia i AI-marknaden

Bloomberg Intelligence tror att generativ AI kan bli en marknad värd 1,3 biljoner dollar till 2032 när fler företag investerar i sina tekniska förmågor. Nvidia har hittills varit en av de största förmånstagarna, men för värdeorienterade investerare kan techjätten Alphabet vara ett bättre långsiktigt bet. Alphabet har anpassat sig genom att införliva generativ AI i många aspekter av sin verksamhet. Företaget har även lanserat sin Bard chatbot och införlivat AI i Google Search. Alphabet begränsar inte sina AI-ansträngningar till konsumentmarknaden. Företaget har även höga ambitioner inom företagsnischen.

The Motley Fool fördjupar idag

OpenAI avslöjar ny AI-konstgenerator, Dall.E 3

OpenAI har avslöjat sin nya AI-konstgenerator, Dall.E 3, som kan användas gratis genom Bing Image Creator. Dall.E 3 är specifikt skapad för att förstå mer nyans och detaljer än sina föregångare, vilket gör att användare kan översätta sina idéer till exceptionellt precisa bilder. En unik funktion hos Dall.E 3 är dess integration med ChatGPT, en annan AI-modell utvecklad av OpenAI. Denna integration gör att användare kan använda ChatGPT som en brainstormingpartner och förfinare av prompts. Dall.E 3 har beskrivits som en Midjourney-dödare, överträffande andra AI-bildgeneratorer i varje användningsfall. OpenAI har även tagit steg för att begränsa Dall.E 3:s förmåga att generera våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll.

Geeky Gadgets fördjupar idag

Google lanserar AI-skrivassistenten Bard i Google Workspace

Google har introducerat Bard, en AI-baserad skrivassistent, tillgänglig i Google Workspace. Bard, som bygger på Googles LaMDA och maskininlärningsteknik, kan generera, förklara och hjälpa till att felsöka kod, svara på matematikproblem och assistera med olika skrivuppgifter. Bard är nu tillgänglig på över 40 språk i mer än 230 länder och regioner, inklusive alla länder i Europeiska Unionen. För att använda Bard behöver användare antingen ett personligt Google-konto eller ett Workspace-konto där administratören har aktiverat Bard-åtkomst. Användare måste vara 18 år eller äldre och använda en kompatibel webbläsare.

AMBCrypto fördjupar idag

Google Bard får ´Memory´-funktion för att förbättra framtida chatbotinteraktioner

Google förbereder sig för att lägga till en ny funktion kallad ´Memory´ till sin AI-chatbot, Google Bard. Med denna funktion kommer Bard att kunna komma ihåg viktiga användardetaljer och preferenser. För närvarande börjar Bard varje konversation från början, men med ´Memory´-funktionen kommer Bard att lagra specifika detaljer som användare delar, vilket förbättrar framtida interaktioner och skapar en mer personlig och effektiv chatbotupplevelse. Användare kan lägga till och ta bort preferenser, och för att bemöta integritetsfrågor kommer Google Bard att erbjuda ett alternativ för att inaktivera ´Memory´-funktionen.

NewsBytes fördjupar idag

Skapa optiska illusioner med AI: En blandning av konst och teknik

Att skapa optiska illusioner genom mid-journey-arbetsflödet är en innovativ konstmetod som kombinerar kraften i artificiell intelligens med den mänskliga kreativiteten. Denna process, som görs tillgänglig av AI-konstgeneratorer som Midjourney, Stable Diffusion DallE 3 från OpenAI och andra, låter vem som helst skapa optiska illusioner. Processen börjar med att generera en bild, som en skalle, med hjälp av AI-generatorn. Sedan används ´very subtle´-knappen för att integrera en annan bild, som en bild av dansare, i den ursprungliga bilden. Resultatet fungerar bäst på avstånd och kan falla samman när det ses på nära håll. Om det önskade resultatet inte uppnås kan ´stop´-kommandot användas för att justera bilden. Detta ger konstnären kontroll över resultatet, vilket möjliggör justeringar och finjusteringar tills den önskade illusionen uppnås. Midjourney-arbetsflödet inkluderar också en ´beskriv´-funktion, som används för att generera textprompter från bilder. Detta förbättrar den kreativa processen ytterligare och möjliggör generering av nya idéer och koncept baserade på de producerade bilderna.

Geeky Gadgets fördjupar idag

Inlärning av maskinmodell i AWS Cloud: En steg-för-steg-guide

AWS (Amazon Web Services) är en molnbaserad tjänst som används av många företag för lagring, analys, applikationer och distribuerade tjänster. Den stöder också maskininlärningsmodelleringsaktiviteter. Artikeln diskuterar hur man distribuerar en maskininlärningsmodell i AWS Cloud. Det inkluderar att skapa ett AWS-konto, utveckla en maskininlärningsmodell för att förutsäga churn från en given datamängd, skapa en S3-bucket för att lagra datamängden, använda AWS SageMaker-tjänsten och slutligen distribuera modellen till API-inferenser som kan användas i produktion.

KDnuggets fördjupar idag

Oupptäckbar AI, en plattform specialiserad på att skapa AI-genererat innehåll och teknik för att kringgå AI-detektering, har nått en milstolpe med över 2 miljoner användare. Företagets webbplats har nu en märkning på framsidan som säger ´Trusted by over 2M+ Users´. VD:n Christian Perry säger att detta återspeglar den växande efterfrågan på högkvalitativt, mänskligt likt innehåll i dagens digitala ålder. Undetectable AI har även utökat sitt språkstöd till över 50 språk. Plattformen erbjuder också en rad flexibla prissättningsplaner för att tillgodose olika användarbehov.

InvestorsObserver fördjupar idag

OpenAI:s Whisper är det bästa transkriptionsverktyget hittills

OpenAI:s Whisper är ett automatiskt taligenkänningsverktyg som kan transkribera ljudfiler med hög noggrannhet. Verktyget kan användas för att generera undertexter, transkribera intervjuer och omvandla alla typer av ljud till text. Whisper kan också översätta språk i transkriberade ljudfiler. Verktyget har tränats på 680 000 timmar av övervakade data, varav en tredjedel inte var på engelska. OpenAI påstår att Whisper gör upp till 50% färre fel än andra språkmodeller. Whisper är öppen källkod och riktar sig till utvecklare och forskare, men kan också användas av slutanvändare.

XDA Developers fördjupar idag

Hollywood-manusförfattare säkrar skydd mot AI

Efter en 148 dagar lång strejk har Hollywoods manusförfattare säkrat betydande skydd mot användningen av artificiell intelligens (AI). Under den nästan fem månader långa strejken var inget problem mer framträdande än användningen av AI i manusförfattande. Det preliminära avtalet kräver att studior och produktionsbolag meddelar författare om något material som ges till dem har genererats av AI, helt eller delvis. Många experter ser manusförfattarnas avtal som en föregångare för kommande arbetsstrider. Avtalet förbjuder dock inte all användning av AI, båda parter erkänner att det kan vara ett värdefullt verktyg inom många aspekter av filmproduktion, inklusive manusförfattande.

The Buffalo News fördjupar idag

Janitor AI: En ny AI-chattbotupplevelse

AI-chattbotar är idag mycket populära. En sådan AI-chattbot är Janitor AI, som erbjuder en helt annan chattupplevelse, vilket gör att du kan prata med olika personligheter och ha en konversation. Janitor AI är en avancerad AI-driven plattform där du kan hitta olika chattbotar med olika karaktärer. Du kan chatta med dessa karaktärer och ha kul. Webbplatsen låter dig också skapa och konversera med din egen karaktär. Du kan hitta både SFW och NSFW chattbotar på plattformen. Janitor AI använder OpenAI eller Kobold AI API för att fungera. Det finns inga prenumerationer för Janitor AI just nu. Så för att använda denna AI-chattbot-tjänst behöver du bara betala för API:et. Janitor AI Pro tillåter gratis användning med begränsade funktioner. När det gäller att få ett API från antingen Open AI eller Kobold AI behöver du betala en prenumerationsavgift. Dock erbjuder Open AI idag en gratis provversion värd $18. Så du kan registrera dig på Open AI, generera en API-nyckel, använda den för att ställa in Janitor AI och använda den gratis.

The Windows Club fördjupar idag

AI-verktyget ChatGPT i utbildning väcker oro för akademisk integritet

Integrationen av AI-verktyget ChatGPT i utbildningen väcker frågor om akademisk integritet och behovet av proaktiva undervisningsstrategier. Verktyget kan hjälpa eleverna med läxor och generera uppsatser, men det finns oro för att eleverna kan använda det för att kopiera svar utan att förstå innehållet. Gregory Sammut, IT-chef på San Anton School, betonar vikten av att presentera ChatGPT som ett hjälpmedel för ytterligare forskning snarare än en ofelbar källa. Han understryker också vikten av kritiskt tänkande och ansvarsfull användning av AI. Dessutom föreslår Alexei Dingli, en professor i artificiell intelligens, att bedömningsmetoder bör omvärderas för att reflektera den föränderliga utbildningslandskapet.

Cryptopolitan fördjupar idag

AI-drivna verktyg som ChatGPT utnyttjas för sociala ingenjörsattacker

AI-drivna verktyg som ChatGPT utnyttjas av cyberangripare för att skapa övertygande sociala ingenjörsattacker, vilket väcker allvarliga farhågor. Uppkomsten av AI-baserade sociala ingenjörsattacker utmanar traditionella metoder för att upptäcka phishingförsök. Effektiva försvarsstrategier inkluderar AI-medvetenhetsutbildning, avancerade cybersäkerhetsverktyg och en noll-tillitsansats till säkerhet. Nyligen har teknikvärlden varit full av kapabiliteterna hos ChatGPT, en AI-baserad chatbot utvecklad av OpenAI. Detta mångsidiga verktyg har hyllats för sin förmåga att generera övertygande prosa och till och med funktionell kod. Men när tekniken utvecklas gör också metoder för illvilliga aktörer det, och ChatGPT:s skicklighet är inte immun mot utnyttjande av cyberangripare.

Cryptopolitan fördjupar idag

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val, med generativa AI-verktyg som förstärker propagandans räckvidd och inverkan. Framväxten av val världen över ökar attraktiviteten för AI-drivna desinformation för utländska och inhemska aktörer. Effektiva försvarsstrategier kräver tidig upptäckt, forskning och internationellt samarbete för att skydda demokratiska processer mot utvecklande AI-taktiker. Generativa AI-verktyg, exemplifierade av ChatGPT och den kraftfullare GPT-4, kan producera stora mängder text snabbt och i olika toner och perspektiv.

Cryptopolitan fördjupar idag

AI förvandlar videokonferenser för ökad produktivitet och prestanda

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer integrerad i våra dagliga liv. Detta är särskilt sant i hybridarbetsmiljöer, där organisationer söker nya sätt att koppla samman distansarbetare. AI-tekniker har avancerat snabbt och rapporter visar att AI-adoptionen är 2,5 gånger större nu än 2017. Marknaden förväntas öka tjugo gånger till nästan 2 biljoner dollar 2030. Nu sammanflätas dessa två världar. Ledande plattformar integrerar AI-funktioner i sina videokonferensverktyg för att förbättra mötesupplevelsen för maximal produktivitet och prestanda.

TechSpective fördjupar idag

AI-teknik förändrar arbetsflödet för redovisningsteam

Artificiell intelligens (AI) förändrar arbetsflödet för redovisningsteam genom att automatisera annars tråkiga och tidskrävande uppgifter. Aaron Jacob, chef för redovisningslösningar på TaxBit, säger att AI är ett mycket spännande verktyg för redovisningsteam eftersom det effektiviserar arbetsflöden och frigör mer tid för mer strategisk finansiell analys. TaxBit erbjuder redovisning och skatteefterlevnadstjänster till en mängd olika företag, från web3-byggare till Fortune 500-företag som PayPal, Google och Fidelity.

Fox Business fördjupar idag

Microsofts nya AI-fokus och OpenAIs framtidsplaner

Microsoft planerar att stärka sin närvaro i Indien med ett nytt datacenter. Trots att Microsofts höstproduktslansering, känd som ´Surface Event´, inte fick så mycket uppmärksamhet, presenterade företaget viktiga uppdateringar till Windows 11, med betoning på AI-assistenten Copilot. Teknikanalytikern Ben Thompson påpekade att Microsofts VD Satya Nadella arbetar för att försäkra att produkter som Office och servrar inte enbart är beroende av Windows. OpenAI, som delvis ägs av Microsoft, söker också att bryta sig loss från sina befintliga systemberoenden. OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat möjligheten att skapa en interaktiv databehandlingsenhet som är mindre beroende av datorskärmar.

Business Times Online fördjupar idag

Google Bard: Ett verktyg för personlig utveckling

Google Bard, en stor språkmodell från Google AI, kan användas för personlig utveckling. Bard kan hjälpa till med att sätta och uppnå mål, lära sig nya färdigheter, utveckla en positiv inställning, förbättra relationer och öka kreativiteten. Den kan till exempel hjälpa till med att skriva SMART-mål för karriären, hitta högkvalitativa onlinekurser, utmana negativa tankar, förbättra kommunikationsfärdigheter och brainstorma idéer för nya projekt. Bard kan också hjälpa till med att skriva en personlig utvecklingsplan, skapa en inlärningsdagbok, utveckla en positiv inställning, förbättra relationer och öka kreativiteten.

Geeky Gadgets fördjupar idag

Googles chattbot Bard introducerar ´minnesfunktion´ för personlig upplevelse

Googles kommande generativa AI-chattbot, Bard, ska få en ny ´Minnes´-funktion. Denna funktion låter Bard behålla viktiga detaljer om användare och deras preferenser. Integritetsfrågor hanteras med en enkel omkopplare för att inaktivera Bards minnesfunktion. Google har introducerat en förbättrad version av Bard, integrerad med olika Google-appar och tjänster. Denna integration inkluderar Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och Google Flights och Hotels. Google utökar också sin generativa AI-sökupplevelse, känd som SGE (Search Generative Experience), till tonåringar i USA i åldrarna 13-17.

BollyInside fördjupar idag

Informationsoverload: En Oro Från 16th Århundradet Till Nu

Schweiziska vetenskapsmannen Conrad Gessner varnade tidigt för farorna med informationsoverload. Han var orolig att bred tillgång till information skulle vara ´förvirrande och skadligt´ för sinnet. Hans varning gjordes på 1500-talet med tanke på den lätta tillgången på information på grund av tryckpressen. Århundraden innan det var Sokrates rädd att skrivandet skulle få människor att förlora förmågan att memorera saker. Han var också orolig att barn inte skulle kunna skilja fantasi från verklighet, så deras tillgång till det skrivna ordet behövde kontrolleras. Rochelle Eastman är en invånare i Savage som skriver för Community Voices.

Southwest News Media fördjupar idag

AI: Mellan mättnad och innovation

Artificiell intelligens (AI) upplever en explosiv tillväxt, men det finns oro för en övermättad marknad. Historiskt sett har teknikbubblor, som dot-com-bubblan och blockchain-hypen, visat potentiella konsekvenser av okontrollerad tillväxt och spekulation. Emellertid skiljer sig AI från dessa genom dess mängd användningsfall och verkliga framgångsexempel. Trots snabb tillväxt och höga värderingar tror vissa att AI-marknaden överhettas. JPMorgans chefsmarknadsstrateg, Marko Kolanovic, tror att AI-marknaden är nära sin mättnadspunkt. Leif-Nissen Lundbæk, grundare och VD för generativa AI-företaget Xayn, tror att vi bara är i början.

Cointelegraph fördjupar idag

AI kan förbättra bildkvaliteten på gamla TV-program

AI kan möjligtvis användas för att förbättra bildkvaliteten på gamla TV-program, men tekniken är inte där än, enligt Peter Crocker, medlem av Doctor Who Restoration Team. De flesta TV-program från 1950- och 60-talet i Storbritannien spelades in med 405-linjers kameror, vilket ger mycket mindre visuell information än dagens HD- och 4K-program. Crocker säger att AI för närvarande inte kan förvandla en gammal William Hartnell-episod till UHD. Han tror dock att tekniken en dag kan digitalt återskapa vintage TV-avsnitt.

Radio Times fördjupar idag

Spotify använder AI för att översätta svenska poddar till andra språk

Spotify kommer att börja översätta svenska poddar till andra språk med hjälp av klonade röster och artificiell intelligens (AI). Detta innebär att lyssnare på andra språk kommer att kunna ta del av svenska poddar i poddarens egen röst.

Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupar idag

NATO inviger nytt kvantteknikcenter i Köpenhamn

NATO har invigt ett nytt kvantteknikcenter, Deep Tech Lab Quantum (DTL Q), i Köpenhamn. Centret syftar till att hålla försvarsalliansen i framkant av spjutspetsteknik. Jens Stoltenberg, Natos generalsekreterare, betonade vikten av att vara ´kvantklar´ och att olika sektorer samarbetar i utvecklingen av teknik inom hela NATO. Danmarks premiärminister Mette Frederiksen talade om kvantteknologins potential för att forma den globala maktbalansen vid Copenhagen Quantum 2023-konferensen. DTL Q är en del av DIANA-initiativet, som syftar till att säkerställa Natos tekniska fördelar inom områden som artificiell intelligens, rymdteknik och kvantteknologi.

Fagenwasanni.com fördjupar idag

Robotar och AI utvecklas vid Lunds universitet

Vid Lunds universitet utvecklas robotar och artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till i samhället. En robot vid namn Hugo testas i Veberöd för att leverera varor som livsmedel och mediciner. Hugo drivs av Jan Malmgren från Smarta byar och testas i samarbete med Lunds kommun och andra aktörer. På universitetet utvecklas även roboten Epi, som används för att studera mänskligt beteende. Forskarna hoppas kunna kopiera delar av hjärnan för att skapa robotar med större intelligens. Trots framstegen menar professor Christian Balkenius att vi är långt ifrån att skapa riktig intelligens.

News55 fördjupar idag

ChatGPT introducerar ny finess ´Browse with Bing´ för realtidssvar

ChatGPT har tidigare inte kunnat ge svar på aktuella frågor, eftersom svaren varit begränsade till data som samlats in fram till september 2021. Nu har detta ändrats med en ny funktion kallad ´Browse with Bing´. Funktionen kommer först att vara tillgänglig för betalande kunder innan den släpps för alla. Användare måste aktivt aktivera funktionen för att ChatGPT ska kunna hämta realtidssvar från webben. Tidigare i sommar erbjöd ChatGPT en liknande funktion, men den inaktiverades efter att användare utnyttjat den för att kringgå betalväggar.

Swedroid fördjupar idag

Ripple´s XRP kan uppleva tjurkörning, enligt AI Chatbot

Ripple´s XRP, en av de mest populära kryptovalutorna, har trots en stämning från USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) i december 2020, bibehållit sin starka gemenskap av hängivna supportrar och miljontals innehavare. SEC hävdade att XRP är en säkerhet och att företaget genomförde ett oregistrerat erbjudande av värdepapper. AI-chatboten ChatGPT har pekat på flera faktorer som kan utlösa en ny tjurkörning för XRP, inklusive marknadssentiment, adoption och användningsfall, marknadslikviditet och trender samt marknadstajming. En viktig faktor är dock rättsfallet mellan Ripple och SEC, där en positiv utgång kan öka XRP:s pris.

CryptoPotato fördjupar idag

Adobe lanserar webbversion av Photoshop med AI-verktyg drivna av Firefly-teknologi

Adobe, en pionjär inom digital kreativitet och designprogramvara, har lanserat en webbaserad version av Photoshop som inkluderar toppmoderna AI-verktyg drivna av Firefly-teknologi. Denna banbrytande utveckling har potential att förändra användarupplevelsen, genom att ge direkt tillgång till Photoshops kraftfulla bildredigeringsfunktioner via webbläsare. AI-verktygens integration öppnar dörren till nya kreativa möjligheter och förstärker Photoshops ställning som en främsta lösning för digital bildredigering och design. Adobe introducerade formellt Photoshop för webben för alla användare med premiumplaner på onsdag.

Scoop Earth fördjupar idag

AI-genererat innehåll visar könsbias, enligt forskning

Ny forskning visar att det finns en inneboende könsbias i innehåll - text, bilder, annan media - genererat av artificiell intelligens (AI). I en analys av AI-genererat innehåll om vad som utgör en ´bra´ och ´dålig´ ledare, framställdes män konsekvent som starka, modiga och kompetenta, medan kvinnor ofta framställdes som emotionella och ineffektiva. Forskarna vid University of Tasmania, Australien, och Massey University, Nya Zeeland, fann att AI-genererat innehåll kan bevara och förstärka skadliga könsbias. AI-genererat innehåll behöver övervakas för att säkerställa att det inte sprider skadliga bias, sade studieförfattaren Bronwyn Eager.

Deccan Herald fördjupar idag

Redigera dina videor med hjälp av ChatGPT och andra AI-verktyg

I den nya eran av artificiell intelligens (AI) behöver man inte förkunskaper för att utföra kreativa uppgifter. Man kan skapa en komplett video med hjälp av AI och korta prompts. ChatGPT, en av de mest populära AI från OpenAI, har blivit ännu bättre med lanseringen av nytt plugin-stöd. Artikeln förklarar hur man kan redigera sina videor med hjälp av ChatGPT och andra AI-verktyg som Visla ChatGPT Plugin, Kapwing, Resound och Unscreen.

Gadgets To Use fördjupar idag

AI förändrar framtiden för fotografi, Pixlr leder vägen

Fotografin har förändrats och utvecklats sedan dess början. Införandet av digitala kameror, tillväxten av sociala medieplattformar och framväxten av artificiell intelligens (AI) har alla haft en enorm inverkan på fotografin. Med införandet av AI-drivna verktyg i Pixlr, som AI Image Generator och andra Pixlr AI-verktyg, kan vi nu låsa upp ny potential för våra foton. AI har blivit ett oumbärligt verktyg inom fotografin, spelar en avgörande roll i förbättring av bilder, automatisering av uppgifter och revolutionering av hela den kreativa processen. Pixlr är i framkant av denna innovation. Genom att integrera AI-drivna verktyg i sin fotoredigerare, ger Pixlr fotografer och entusiaster möjlighet att utforska nya kreativa möjligheter och låsa upp den sanna potentialen i deras bilder.

Film Daily fördjupar idag

Anthropic ingår 4 miljarder dollar avtal med Amazon trots tidigare tveksamhet mot Big Tech

Anthropic, ett företag som grundades av ingenjörer som lämnade OpenAI, har ingått ett avtal värt upp till 4 miljarder dollar med Amazon. Anthropic, som är inriktat på att skapa ansvarsfull AI, hade tidigare i februari meddelat ett liknande förhållande med Google. Trots den initiala motviljan mot storföretagen, tvingar AI:s ständiga behov av datorkraft även de mest anti-korporativa start-ups att söka stöd hos Big Tech. Amazon, Google och Microsofts enorma datorkraft är nödvändig för att träna de komplexa algoritmerna bakom AI-chatbots, vilket ger dem enormt inflytande över marknaden.

The Washington Post fördjupar idag

CapCut: Den snabbt växande stjärnan inom mobil videoredigering

CapCut är ett videoredigeringsverktyg utvecklat av ByteDance och lanserat 2019. Det används för närvarande av 490 miljoner Android- och iPhone-användare, vilket motsvarar nästan 25% av antalet personer som använder TikTok (2,1 miljarder användare). CapCut är nu live i Europa, samt i Latinamerika och Mellanöstern. CapCut är den mest lönsamma videoredigeringstjänsten, med 50 miljoner dollar i utgifter registrerade under första kvartalet 2023, en ökning med 180% jämfört med de senaste sex månaderna av föregående år. CapCut har lagt till artificiella intelligensverktyg i sitt program, vilket har förbättrat dess popularitet bland internetanvändare.

Haber TUSBA fördjupar idag

Photoshops generativa fyllningsfunktion förbättrar redigeringsprocessen

Photoshops generativa fyllningsfunktion är en av programmets mest kraftfulla förmågor på länge, vilket möjliggör skapandet av helt nya redigeringsparadigm och gör etablerade procedurer mycket effektivare. Denna hjälpsamma videhandledning presenterar en erfaren Photoshop-proffs, Anthony Morganti, som delar användbara råd om hur man får ut mer av programmets generativa fyllningsfunktion. Morganti visar hur man får bättre resultat med funktionen. Generativ fyllning har visat sig vara särskilt användbar för att snabba upp annars tidskrävande procedurer.

Fstoppers fördjupar idag

AI-drivna bokrekommendationssystem hjälper läsare att hitta perfekta böcker

AI-drivna bokrekommendationssystem använder användarens detaljerade instruktioner eller avkodar deras preferenser för att föreslå den perfekta boken. ´Find Your Next Book´ är en AI-bibliotekarie baserad på OpenAI som kan rekommendera böcker baserat på användarens frågor. ´Sona´ är en AI-assistent som snabbt bläddrar igenom en lång lista av AI-rekommenderade böcker. ´Next Three Books´ filtrerar bokrekommendationer efter typ, genre, längd och stil. ´Readow´ erbjuder AI-bokrekommendationer baserade på användarens favoritböcker. ´BooksAI´ är ett verktyg för att hitta böcker som användaren skulle vilja läsa, med AI-genererade sammanfattningar av bokens innehåll.

MakeUseOf fördjupar idag

AI kan bidra med upp till €1,2 biljoner till EU: s BNP, enligt rapport

Artificiell intelligens (AI) har blivit en grundläggande pelare för ekonomisk och social utveckling inom Europeiska unionen (EU). En nyligen rapport från Public First, beställd av Google, belyser hur AI kan vara ett viktigt verktyg för att lösa ekonomiska och sociala utmaningar. Enligt rapporten kunde generativ AI lägga till upp till €1,2 biljoner till EU: s BNP. Denna utveckling kommer inte bara att stimulera ekonomin, utan kommer också att frigöra tid för arbetare, vilket gör att de kan fokusera på mer kreativa och produktiva uppgifter. Rapporten visade att 74% av arbetskraften i EU tror att AI-verktyg kan hjälpa dem att bli mer produktiva. Dessutom tror 79% av de europeiska företagen att de kommer att använda den sparade tiden för att tilldela uppgifter av högre värde till sina anställda. AI är inte bara ett ekonomiskt verktyg; Det har också potential att ta itu med sociala och politiska utmaningar. Från klimatförändringar till politisk polarisering kan AI erbjuda lösningar för att förbättra livskvaliteten i EU. Googles produkter och tjänster beräknas bidra med €179 miljarder till EU: s ekonomi fram till 2023. Google arbetar också med digital kompetensutbildning som har utbildat mer än 12 miljoner människor i Europa sedan 2015. För den etiska och ansvarsfulla utvecklingen av AI är samarbete mellan regeringen, den privata sektorn, akademin och civilsamhället avgörande. Skapandet av gemensamma standarder och protokoll är avgörande för AI: s framtid i EU. AI har potential att vara en drivkraft för betydande förändring i EU, men denna förändring måste hanteras etiskt och ansvarsfullt. Samarbete är nyckeln till att säkerställa att AI gynnar alla sektorer i samhället, och inte bara några få.

Nation World News fördjupar idag

Microsoft och Google inför funktioner för att öka tillit och transparens för AI-genererat innehåll

Microsoft och Google har introducerat funktioner för att identifiera källan och historiken för AI-genererade bilder och svar. Microsofts ´Content Credentials´ identifierar om en bild skapats med Bing AI genom ett digitalt vattenmärke, som kan identifieras av dedikerad programvara. Detta inkluderar historik och källa för skapandet i dess metadata. Google Bard´s ´Double-Check´ svarfunktion låter användare kontrollera om innehållet i dess svar kan stödjas av liknande innehåll som finns på andra webbplatser. Båda företagen verifierar sitt innehåll på olika sätt, men det är viktigt att bibehålla tillit till den framväxande AI-tekniken.

Nerds Chalk fördjupar idag

AI-verktyg rekommenderar tre elbilsaktier att behålla på lång sikt: Tesla, BYD och Albemarle

Google Bards AI-verktyg har rekommenderat tre elbilsaktier att köpa och behålla på obestämd tid. På toppen av listan är Tesla, som behåller sin ledande position på elbilsmarknaden. Tesla har rapporterat konsekvent tillväxt under flera kvartal och har en aggressiv expansionsstrategi. BYD Company, en framstående kinesisk elbilstillverkare, har också rekommenderats. Företaget tillverkar sina egna batterier och väsentliga komponenter, vilket ger det en distinkt kostnadsfördel över sina konkurrenter. Slutligen rekommenderas Albemarle Corporation, en ledande litiumproducent, som spelar en avgörande roll i elbilssektorns ekosystem.

Finbold fördjupar idag

Meta presenterar uppdaterade smarta glasögon

Meta CEO Mark Zuckerberg har presenterat de omgjorda Ray-Ban Meta smarta glasögonen som ´befriar användare från att hålla kameror´. Tillkännagivandet var en del av Meta Platforms avslöjande av artificiell intelligens- eller AI-produkter för konsumenter, visade på Meta Connect-eventet på företagets huvudkontor i Menlo Park. De nya glasögonen kommer att innehålla en ny Meta AI-assistent och ha förmågan att sända live vad en användare ser direkt till Facebook och Instagram. De nya glasögonen är vattentäta och drivs av Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1-plattformen.

Hindustan Times fördjupar idag

Vikten av mänskligt tänkande i AI-utvecklingen

Debattören Fredrik Holmelin diskuterar i en debattartikel hur vårt förhållande till AI kommer att fortsätta påverkas av hur vi agerar som samhälle. Han menar att det är viktigt att vi tar ansvar för de delar av utvecklingen som vi kan styra i positiv riktning. Detta innefattar att värdesätta och använda tänkandet som mänsklig förmåga. Holmelin håller med Marco Tiozzo om att det finns ett egenvärde i kunskap och kognitiva färdigheter, men inte att deras instrumentella värden kommer att gå förlorade. Han understryker att vi behöver fortsätta utvecklas parallellt med den tekniska utvecklingen.

Göteborgs-Posten fördjupar idag

AI kan lägga till €1,2 biljoner till EU:s BNP, enligt rapport

Enligt en rapport från Public First, som Google beställt, kan generativ artificiell intelligens (AI) lägga till upp till €1,2 biljoner till EU:s BNP. Utvecklingen kommer inte bara att stimulera ekonomin, utan också frigöra tid för arbetare, vilket gör att de kan fokusera på mer kreativa och produktiva uppgifter. Rapporten visade att 74% av arbetskraften i EU tror att AI-verktyg kan hjälpa dem att bli mer produktiva. Google bidrar till denna utveckling, med produkter och tjänster som beräknas bidra med €179 miljarder till EU:s ekonomi fram till 2023.

Nation World News fördjupar idag

Micron börjar provkörning av nästa generations HBM3 Gen2-minne till kunder som NVIDIA

Micron har börjat provkörning av sitt nästa generations HBM3 Gen2-minne till kunder, inklusive NVIDIA som har berömt dess prestanda och effektivitetsökning. Micron förutspår en större förlust för det kommande kvartalet på grund av minskad efterfrågan från konsumentminnesmarknaden. Men Micron avslöjade att företaget har arbetat nära med NVIDIA och att deras höghastighets HBM3 Gen2-minne förväntas debutera i NVIDIAs kommande AI- och HPC-GPU:er under första halvåret 2024. Micron förväntar sig att AI-industrin ska rädda dem från deras negativa finansiella kvartal.

Wccftech fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT kan nu surfa på internet för att ge aktuell information

Enligt ett inlägg från OpenAI den 27.09.2023 kan deras chatbot ChatGPT nu surfa på internet för att ge användare aktuell information med direktlänkar till källor. Tidigare har chatboten varit begränsad till att använda data från före september 2021. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig för betalande Plus eller Enterprise-prenumeranter, men kommer snart att utvidgas till alla användare. Det finns dock oro över chatbotens trovärdighet om den hämtar sina svar från internet, då informationen kan vara opålitlig och inkonsekvent.

Medium fördjupar idag

Microsoft Bing erbjuder nu gratis tillgång till OpenAI:s Dall-E 3

Tidigare denna månad meddelade OpenAI lanseringen av Dall-E 3, den senaste versionen av sin text-till-bild-modell som levererar betydligt mer exakt output än Dall-E 2. Dall-E 3 förstår betydligt mer nyans och detaljer, vilket gör det möjligt för användare att enkelt skapa bilder de föreställer sig. DALL-E 3 är nu i forskningsförhandsvisning och kommer att vara tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-kunder i oktober via API:et, och i Labs senare i höst. Men du kan få tillgång till Dall-E 3 idag gratis via Microsoft Bing. Bing Image Creator låter dig skapa en bild som inte existerar. Du kan bara skriva in en beskrivning av något, eventuellt ytterligare sammanhang som plats eller aktivitet, och en konststil, och Bing Image Creator kommer att skapa den åt dig. Bing Image Creator drivs nu av Dall-E 3 i backend, och den är tillgänglig för alla.

MSPoweruser fördjupar idag

Framstående författare stämmer AI-utvecklare för upphovsrättsintrång

En grupp på 17 framstående och bästsäljande författare, inklusive Jonathan Franzen, Jodi Picoult, George Saunders, Elin Hilderbrand och George R.R. Martin, har under författarförbundet Authors Guild stämt OpenAI, utvecklaren av det stora språkmodellen ChatGPT, för upphovsrättsintrång. De anklagar OpenAI för att ha ´kopierat´ deras verk ´i bulk´ genom att använda det för att träna sina modeller, vilket kan möjliggöra generering av härledda verk utan tillstånd eller ersättning. Denna stämning följer tidigare handlingar av andra författare, inklusive komikern Sarah Silverman och Pulitzer-vinnaren Michael Chabon, samt liknande stämningar mot bildgenererande plattformar som OpenAI:s DALL-E.

Chicago Tribune fördjupar idag

Googles chattbot Bard kommer snart att kunna minnas användarinformation

Googles chattbot Bard saknar för närvarande ett minne, vilket innebär att användaren måste börja om från början med Bard varje gång en ny konversation skapas. Trots att Bard kan ge svar som relaterar till användarens egna dokument och mejl, kan den inte lära känna användaren. Men enligt upptäckter av Dylan Roussel kommer Bard snart att kunna minnas saker som användaren berättat, till exempel matpreferenser eller användarens önskan om kortare svar. Bard kommer också att få en minnesmeny där användare kan lägga till eller ta bort tidigare instruktioner.

Swedroid fördjupar idag

OpenAI introducerar ny synfunktion i AI-chatbot ChatGPT

OpenAI har introducerat en ny synfunktion i sin artificiella intelligens-drivna ChatGPT som låter användare prata med chatbotten och ställa frågor. ChatGPT kan nu också tolka bilder och ge förklaringar och lösa problem. Användare har utnyttjat den nya funktionen, vissa genererar koder med hjälp av skärmdumpar och andra tyder diagram och skyltar. En användare visade en skärmdump av en SaaS (Software as a Service) instrumentpanel för chatbotten och den skrev ner koden för den. En annan användare använde synfunktionen för att förstå komplexa parkeringsskyltar och undvika parkeringsböter. ChatGPT har också lyckats förklara diagrammet av en mänsklig cell i detalj ´för en 9: e klassare´. Funktionen verkar också ha hjälpt en person att ge ett namn till en arkitektonisk stil.

New Delhi Television fördjupar idag

Google Bard möter ökat granskning i kampen om generativ AI

Google Bard, en AI-modell utformad som ett gränssnitt för stora språkmodeller (LLM), står inför ökad granskning på grund av påståenden om att producera falska nyheter och desinformation. Trots att Bard nu är tillgänglig på över 40 språk och i över 230 länder, visade en nyligen genomförd granskning av två ledande generativa AI-verktyg, OpenAI:s ChatGPT och Google’s Bard, att de är benägna att generera falska påståenden. Google Bard genererade 80 av 100 myter från en slumpmässig prov ur databasen, medan ChatGPT genererade 98 av 100. Google Bard integreras nu med Google-appar och tjänster för mer hjälpsamma svar, men står också inför rättsliga utmaningar då det har anklagats för att skrapa data från miljontals användare utan deras samtycke.

Newskarnataka fördjupar idag

Googles AI-chatbot Bard kan få en ny ´Memory´-funktion

Googles generativa AI-chatbot och ChatGPT-rival Bard kan få en ny ´Memory´-funktion som kommer ihåg viktiga detaljer om dig och dina preferenser, enligt en mediarapport. Enligt en tidig version av Bards användargränssnitt som 9 till 5 Google har sett, kommer funktionen att låta AI-chatboten hålla reda på specifika detaljer du delar med den och använda dem för att förbättra framtida resultat. Dessutom sa rapporten att du från minnessidan kommer att kunna lägga till nya preferenser. Denna sida kommer förmodligen också att låta dig radera minnen som är felaktiga eller oönskade. För att upprätthålla privatlivet kommer en växel på skärmens vänstra sida att låta dig snabbt och enkelt stänga av Bards minne. Under tiden har Google släppt en mer kapabel version av Bard som nu integreras med Google-appar och tjänster, inklusive Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och Google Flights och Hotels för mer hjälpsamma svar.

Latestly.com fördjupar idag

Microsoft och Google implementerar verifieringstekniker för AI-innehåll

Microsofts Innehållsreferenser och Googles Dubbelkontroll är två nya funktioner som syftar till att öka transparensen och tilliten till AI-genererat innehåll. Microsoft har lagt till en ny metod för att identifiera om en bild har skapats av Bing AI genom ett digitalt vattenmärke, vilket kan identifieras av dedikerad programvara. Google har å andra sidan introducerat en ´Dubbelkontroll´ funktion för sin AI-chatbot, Bard. Användare kan dubbelkolla Bard´s svar genom att trycka på ´G´-knappen, vilket visar relaterade ämnen till din fråga och kan användas för att avgöra om svaren är tillförlitliga.

Nerds Chalk fördjupar idag

Advokatgrupperna Survivors Network of those Abused by Priests (SNAP) och Ending Clergy Abuse (ECA) har krävt att påven Franciskus avsätter ärkebiskop Victor Manuel Fernández, chef för Dikasteriet för trons lära (DDF), på grund av tidigare misskötsel av övergreppsanmälningar. Påven har också meddelat att artificiell intelligens blir temat för hans nästa budskap för Världsdagen för social kommunikation. Vidare har påven skickat ett viktigt meddelande till katoliker i Vietnam efter ett historiskt avtal som tillåter en bosatt påvlig representant i landet.

Crux Catholic Media fördjupar idag

WhatsApp lägger till AI-verktyget LuzIA för bättre användarupplevelse

Artificiell intelligens hjälper människor att få information och utföra tråkiga och arbetskrävande uppgifter inom sekunder. Detta är vad chatbottar som ChatGPT har erövrat många användare runt om i världen. Så är fallet med WhatsApp, världens mest använda mobila meddelandeapplikation, som lägger till AI i sina verktyg för att skapa en bättre användarupplevelse. Artificiell intelligens används redan av Banco Santander, Galicia och BBVA. Den nya artificiella intelligensen i WhatsApp är LuzIA, en fantastisk ny tillskott till världen av artificiell intelligens och ChatGTP. Den erbjuder WhatsApp-användare ett gratis och enkelt sätt att få information om en mängd olika ämnen. Detta system är helt gratis och kräver inte att du laddar ner några tredjepartsapplikationer. LuzIA nådde en miljon användare på bara 2 månader sedan lanseringen. Vissa användare rapporterar att de kan använda LuzIA på sin mobila enhet, så det är ett faktum att verktyget kan vara tillgängligt i vårt land.

Nation World News fördjupar idag

Forskare studerar trådlös kommunikation och maskininlärning för framtidens mobilnätverk

Två professorer vid Texas A&M University, Dr. Srinivas Shakkottai och Dr. Dileep Kalathil, arbetar med att förbättra och framtidssäkra mobilnätverk. De har nyligen fått ett stipendium från National Science Foundation för att forskning om EdgeRIC: Realtids intelligent styrning av radiotillgångsnätverk för nästa generation av mobilnätverk. Projektet handlar om nästa generation av mobilkommunikation, 6G och bortom det. En viktig aspekt av detta arbete innebär trådlös kommunikation för att upprätthålla anslutning. Dr. Dinesh Bharadia, en docent från University of California San Diego, kommer också att delta i projektet.

Science X fördjupar idag

Google Gemini: Vad vi vet hittills

Google Gemini, tillkännagivet vid Google I/O-utvecklarkonferensen i maj 2023, är en av de mest aktuella AI-lösningarna som ska omvandla marknaden. Google Gemini representerar Googles fokus på ökad AI-investering. Lösningen följer lanseringen av Bard, Duet AI och Googles PaLM 2 LLM. Google Gemini är ett av de senaste tillskotten till Googles AI-fokuserade digitala färdplan. Gemini är utformad för högeffektiva verktygs- och API-integrationer och består av en ´grupp av stora AI-modeller´ snarare än bara en LLM. Google Gemini kan generera bilder och text, tack vare träning, inklusive videotranskriptioner från YouTube.

UC Today fördjupar idag

Hur man skapar en skrivbordsgenväg för Windows Copilot i Windows 11

Det är enkelt att skapa en genväg på skrivbordet för Windows Copilot-upplevelsen i Windows 11. Normalt sett är Windows Copilot tillgängligt både från aktivitetsfältet och via tangentbordskombinationen ´Windows-tangent + C´. Du kan också komma åt Copilot med en genväg från skrivbordet. En skrivbordsgenväg erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att öppna Copilot utan att behöva navigera till Start-menyn eller söka efter det i aktivitetsfältet. Dessutom kan du anpassa namnet och ikonen för skrivbordsgenvägen efter dina personliga preferenser. En skrivbordsgenväg kommer alltid att öppna Copilot, även om Microsoft uppdaterar platsen för den körbara filen i framtiden. Om du använder Copilot ofta kan en skrivbordsgenväg spara dig tid och ansträngning, eller om du tycker att Copilot-knappen i aktivitetsfältet är dold eller rörig, kan en skrivbordsgenväg erbjuda ett mer direkt sätt att öppna Copilot.

iThinkDifferent fördjupar idag

Spotify ska översätta svenska poddar med AI och klonade röster

Spotify planerar att använda klonade röster och artificiell intelligens (AI) för att översätta svenska poddar till andra språk. Detta kommer att möjliggöra för lyssnare att ta del av poddar på andra språk, men fortfarande med poddarens egen röst.

Sydsvenskan fördjupar idag

AI-verktyget ChatGPT förbättrar studenters inlärningsupplevelse

I den ständigt föränderliga utbildningslandskapet har integreringen av AI-verktyg för skrivning, bildgenerering, brainstorming och mer blivit en del av vardagen. Ett sådant välkänt verktyg, ChatGPT, har visat betydande potential för att hjälpa studenter med sina akademiska uppgifter. OpenAI har nyligen lagt till fler funktioner, inklusive möjligheten att använda sin nya DallE 3 AI-bildskapare nästa månad, samt förmågan att analysera bilder och diagram för att ytterligare förbättra dess kraftfulla forskning och skrivning. ChatGPT kan vara en värdefull resurs för problemlösning, särskilt för studenter som kanske har svårt med komplexa koncept eller uppgifter. Kritiker hävdar dock att sådana verktyg avskräcker studenter från att använda sina hjärnor, inte hjälper till att behålla information och till och med kan uppmuntra till fusk och plagiering.

Geeky Gadgets fördjupar idag

Coperni presenterar sin vår/sommar 2024-kollektion under Paris modevecka

Designers Sebastien Meyer och Arnaud Vaillant presenterade sin vår/sommar 2024-kollektion för modemärket Coperni under Paris modevecka. Showen ägde rum i ett stort underjordiskt ljudforskningscenter i hjärtat av Paris och visade upp sportiga, ultramoderna stilar med tekniska apparater, Humane Ai Pin, fäst vid kavajslagen. Modellerna, inklusive Naomi Campbell, visade upp löst sittande kostymer, genomskinliga klänningar, bh-tops och jeans. Kollektionen inkluderade också sportkläder och platta, fyrkantiga sneakers från ett samarbete med Puma. Paris modevecka pågår till den 3 oktober.

Reuters fördjupar idag

Maxime Vachier-Lagrave besegrar Magnus Carlsen och vinner AI Cup 2023

GM Maxime Vachier-Lagrave har lyckats med det omöjliga uppdraget att besegra världsettan Magnus Carlsen i inte bara en, utan två matcher, för att vinna AI Cup 2023 och kvalificera sig för Champions Chess Tour Finals i Toronto. ´Maxime var stark och jag misslyckades vid kritiska ögonblick´, sa Carlsen, efter att en enda vinst i varje mini-match avgjorde utfallet. Detta innebar ett hjärteskär för GM Vladimir Fedoseev, vars seger över GM Vladislav Artemiev i Division II Grand Final skulle ha inneburit en plats i Toronto om det inte vore för Vachier-Lagraves hjältedåd.

Chess.com fördjupar idag

Pentagon uppmanar AI-företag att dela mer om sin teknologi

USA:s försvarsdepartement uppmanar utvecklare av artificiell intelligens (AI) att vara mer transparenta om sina verktyg. Försvarsdepartementets högsta AI-tjänsteman, Craig Martell, vill att företagen delar insikter om hur deras AI-programvara är byggd, utan att offra sin immateriella egendom, så att departementet kan känna sig bekvämt och säkert med att anta den. AI-programvara är beroende av stora språkmodeller, som använder massiva datauppsättningar för att driva verktyg som chattbotar och bildgeneratorer.

Bloomberg fördjupar idag

Att bygga maskiner med goda manér: Vikten av att planera för AI-fel

B.J. May, en Georgia-baserad AI-användare, upplevde ett problem när hans smarta ansiktsigenkänningslås inte lät honom in i sitt eget hem eftersom det skyddade invånarna från... Batman! Lyckligtvis hade teamet som byggde det smarta låset planerat för misstag, så B.J. hade möjlighet att använda sin pin-kod för att komma in igen. Artikeln understryker vikten av att planera för misstag när man bygger AI-system. Precis som ansvarsfulla beslutsfattare skapar planer och säkerhetsnät för mänskliga fel, bör ansvarsfulla utövare av maskininlärning och AI alltid se till att det finns en plan på plats om systemet producerar felaktig output.

Medium fördjupar idag

En omfattande guide till att ladda ner och använda DALL-E 2

OpenAI har utvecklat DALL-E 2, ett imponerande system som kan generera mycket realistiska bilder från textuella uppmaningar. DALL-E 2 bygger på den banbrytande originalmodellen DALL-E och ger användarna ännu större kontroll över det genererade innehållet. Denna guide går igenom processen att ladda ner och köra DALL-E 2 på ditt system. DALL-E 2 är en AI-modell som kombinerar element av toppmoderna djupinlärningsalgoritmer, naturlig språkbearbetning och neurala nätverksarkitekturer för att skapa fantastiska och realistiska bilder som matchar den givna textbeskrivningen. OpenAI har gjort betydande framsteg i den underliggande tekniken för DALL-E 2, vilket gör det möjligt att generera bilder i mycket högre upplösning jämfört med dess föregångare.

Robots.net fördjupar idag

Halloween-rabatt på Midjourney AI Art Prompts: Skapa rysligt konst till ett skrämmande lågt pris!

Det är den tiden på året igen när löven byter färg, luften blir krispig och pumporna börjar dyka upp. Och vad kan vara ett bättre sätt att fira Halloween än med någon spökig och kreativ AI-genererad konst? För en begränsad tid erbjuder vi en speciell 33% rabatt på alla våra Midjourney AI art prompts. Med vårt breda urval av prompts kan du skapa alla typer av spökig och festlig konst, inklusive hemsökta hus, spöken och goblins, häxor och vampyrer, skräckfilmsmonster, Halloweenlandskap och mycket mer! Erbjudandet gäller från 1 oktober till 10 oktober 2023.

Medium fördjupar idag

Meta presenterar nya VR-produkter och AI-assistent

Mark Zuckerberg presenterade nya produkter som kombinerar den virtuella och verkliga världen, inklusive en billig eller gratis artificiell intelligens som kan integreras i vardagsrutiner. MetaQuest-virtual reality-headsetet är det mest populära inom VR-fältet och företagsledare beskrev det som det bästa värdet i branschen. Zuckerberg meddelade också att en ny generation Ray-Ban smarta glasögon från Meta kommer att börja släppas den 17 oktober till ett pris av 299 dollar. Enheten kommer att inkludera en ny assistent från Meta som fungerar med AI och kommer att kunna sända live vad användaren ser på Facebook och Instagram.

Ruetir fördjupar idag

Fem science fiction-filmer att se i den pågående AI-revolutionen

I den pågående artificiella intelligensrevolutionen rekommenderas fem science fiction-filmer som ger olika visioner av AI. 1. AI Artificial Intelligence (2001) av Steven Spielberg, som ställer djupa moraliska frågor om samexistensen av människor och maskiner. 2. Terminator (1984) av James Cameron, visar en skrämmande vision av hur AI kan bli vårt värsta mardröm. 3. Her (2013) av Spike Jonze, utforskar förhållandet mellan människor och avancerade ljudsystem. 4. Blade Runner (1982) av Ridley Scott, utforskar teman om identitet och moral i en värld styrd av AI. 5. Ex Machina (2014) en film som inte är rädd för att göra oss obekväma. 6. Yo, Robot (2004) med Will Smith, tar upp frågan om robotar kan lära sig att trotsa de tre berömda ”Robotlagarna” av Isaac Asimov och utgöra ett hot mot mänskligheten.

Nation World News fördjupar idag

Radiologer överträffar AI-verktyg i tolkning av röntgenbilder, enligt studie

I en studie som publicerades i tidskriften Radiology jämfördes 72 radiologspecialister med fyra kommersiellt tillgängliga artificiella intelligensverktyg i analysen av över 2000 röntgenbilder. Mänskliga experter visade sig vara mer framgångsrika, särskilt när det gällde att fastställa frånvaron av sjukdom. Studien utfördes över en tvåårsperiod på fyra danska sjukhus. Forskarna påpekar att trots att AI-verktyg blir alltmer godkända för användning inom radiologi, behövs ytterligare tester i verkliga kliniska scenarier.

Ruetir fördjupar idag

Telegram LABS och OpenAI lanserar OpenTele, en intelligent social betalningsplattform

Telegram LABS och OpenAI har tillkännagivit lanseringen av OpenTele, den första intelligenta sociala betalningsplattformen i världen. OpenTele är inte bara en social betalningsplattform, utan en banbrytande koncept som tar itu med utmaningarna att säkerställa äkta, transparent och betrodd kommunikation i en ålder av informationsöverbelastning. OpenTele integrerar OpenAI:s toppmoderna artificiella intelligens med Telegrams omfattande sociala nätverksinfrastruktur och är drivet av avancerad blockkedjeteknik och en decentraliserad filosofi.

Digital Journal fördjupar idag

OpenAI söker sälja aktier värda 80-90 miljarder dollar

OpenAI, som ägs till 49% av Microsoft, planerar att sälja aktier som skulle värdera företaget i intervallet 80-90 miljarder dollar, enligt Wall Street Journal. Det förväntas att företaget kommer att nå 1 miljard dollar i intäkter i år och generera många miljarder mer 2024. Affären väntas tillåta anställda att sälja sina befintliga aktier i stället för att företaget emitterar nya för att höja ytterligare kapital. Detta skulle innebära en 2-3 gånger högre värdering sedan Microsoft investerade rapporterade 10 miljarder dollar vid en värdering på 29 miljarder dollar i januari.

Medium fördjupar idag

Microsoft leder Generative AI revolutionen för att förvandla nästan alla företag

Generative AI, som accepterar input från människor i naturligt språk och skapar originalinnehåll i olika former, är en het trend in teknikbranschen. Microsoft har banat väg för denna revolution genom initiativ som kan förvandla nästan vilket företag som helst. Microsoft samarbetar också med sina auktoriserade lösningar Partners som CloudThat för att odla arbetskraften att vara redo för Generative AI. Azure OpenAI Service spelar en central roll i denna omvandling, vilket ger IT-proffs möjlighet att skaffa resurser och gör det möjligt för anställda att hantera rutinmässiga HR-uppgifter självständigt. Generative AI bidrar också till att skapa engagerande innehåll snabbt, vilket förvandlar innehållsskapande med högkvalitativa bilder, videor och grafik. Dessutom kan företag genomföra hyper-personaliserade marknadsföringskampanjer med hjälp av Generative AI.

Vishwakarma International fördjupar idag

Radiologer mer effektiva än AI-verktyg vid identifiering av lungsjukdomar, visar studie

Radiologer har visat sig vara mer kompetenta än AI-verktyg när det gäller att korrekt identifiera eller utesluta tre vanliga lungsjukdomar från bröströntgen, enligt en nyligen publicerad studie i tidskriften Radiologi. Studien jämförde fyra kommersiellt tillgängliga AI-verktyg med en grupp av 72 radiologer i tolkningen av över 2 000 bröströntgenbilder tagna på fyra danska sjukhus under en tvåårsperiod. AI-verktygen uppnådde känslighetsgrader mellan 72-91% för luftvägssjukdom, 63-90% för pneumothorax och 62-95% för pleuravätska. Men de producerade fler falska positiva resultat och deras prestanda minskade när flera fynd fanns och för mindre mål.

Fagenwasanni.com fördjupar idag

Pentagon uppmanar AI-utvecklare att vara mer transparenta

Craig Martell, Pentagons högsta digitala och artificiella intelligensansvarige, uppmanar företag att dela insikter om hur deras AI-programvara byggs, utan att ge upp sin immateriella egendom, så att avdelningen kan känna sig ´bekväm och säker´ med att anta den. AI-programvara är beroende av stora språkmodeller (LLM), vilka använder massiva datauppsättningar för att driva verktyg som chattbotar och bildgeneratorer. Martell bjuder in industrin och akademiker till Washington i februari för att diskutera bekymren. Hans team har redan hittat 200 potentiella användningsområden för LLM inom försvarsavdelningen.

Hindustan Times Tech fördjupar idag

ChatGPT kan nu hämta realtidsdata från internet

AI-plattformen ChatGPT har gjort ett betydande genombrott som möjliggör att hämta realtidsdata direkt från internet. OpenAI, skaparen av ChatGPT, meddelade detta på onsdagen. Innan denna utveckling var ChatGPT:s svar begränsade till information från en databas som bara sträckte sig fram till augusti 2021. ChatGPT kan nu surfa på webben för att tillhandahålla användarna aktuell och auktoritativ information, komplett med direkta länkar till källor. Denna uppdatering ger också webbplatser möjlighet att styra ChatGPT:s interaktion med deras innehåll.

Vigour Times fördjupar idag

Författares bok används för att träna AI-system

Boken ´The Futurist´, som handlar om filmregissören James Camerons komplicerade förhållande till teknologi, är en av 183 000 piratkopierade böcker som används för att träna generativa AI-system på företag som Meta och Bloomberg. Boken ingår i en datauppsättning som kallas Books3, som AI använder för att lära sig att skriva. Författaren till ´The Futurist´ uttrycker oro över att AI-verktyg potentiellt kan ersätta honom som författare. Flera kända författare, inklusive John Grisham och George R.R. Martin, har stämt OpenAI för påstådda upphovsrättsintrång.

The Hollywood Reporter fördjupar idag

AI skapar storslagen Elvis-hyllning på Las Vegas nyaste underhållningsarena

Konstnären Marco Brambilla har skapat en videohyllning till Elvis Presley med hjälp av generativ AI, som kommer att visas på Las Vegas nyaste underhållningsarena, Sphere. Videon, som kallas ´King Size´, kommer att debutera under U2:s konsert på Sphere. Brambilla matade timmar av Elvis-filmmaterial in i AI-modellen Stable Diffusion för att skapa ett lätt sökbart bibliotek, och skapade sedan nya bilder genom att ställa frågor till AI-modellen Midjourney. Resultatet är en kalejdoskopisk video som kommer att sträcka sig hundratals meter över publiken på varje U2-konsert.

Time Magazine fördjupar idag

EU undersöker påstådda konkurrensbegränsande metoder hos Nvidia

Europeiska unionen undersöker påstådda konkurrensbegränsande metoder i kretsar som används för artificiell intelligens, en marknad som Nvidia dominerar, rapporterar Bloomberg News. Europeiska kommissionen har informellt samlat åsikter om potentiellt missbrukande metoder inom sektorn för grafikprocessorer (GPU), som används för AI-arbete och spel, för att förstå om det finns behov av framtida ingripande. Nvidia, som har nära monopol på GPU-marknaden med sin 80% marknadsandel, avböjde att kommentera.

Reuters fördjupar idag

Universitetsprofessorer kämpar med AI-användning i klassrummet

Universitetsprofessorer kämpar med hur man bäst kan hantera användningen av AI-verktyg som ChatGPT i klassrummet. Vissa professorer förbjuder eller ignorerar AI helt, medan andra uppmuntrar studenter att lära sig använda AI på ett sätt som inte hindrar deras inlärning. En tredje grupp använder studentinput för att bestämma hur AI ska tillåtas i sina klassrum. Allmänt sett är missbruk av AI i strid med Santa Claras akademiska integritetspolicy och kan resultera i plagieringsanklagelser. Trots detta anser vissa att AI kan förbättra kvaliteten på inlärningen, särskilt inom humaniora och samhällsvetenskap.

Thesantaclara.org fördjupar idag

AI skapar en verklig bild av Looney Tunes-karaktären Pepe Le Pew

En experiment med AI-verktyget Midjourney har skapat en bild av hur den ikoniska Looney Tunes-karaktären Pepe Le Pew skulle se ut i verkliga livet. Pepe Le Pew, en fransk skunk som alltid söker kärlek och uppskattning, är känd för sin starka doft och aggressiva uppvaktning. Genom att mata in texten ´Pepe Le Pew i verkliga livet´ i Midjourney, skapades en unik bild som fångade karaktärens romantiska stil och optimistiska attityd. Looney Tunes finns tillgängligt på HBO Max.

Nation World News fördjupar idag

Workday bygger på sin AI-plattform och utökar sitt partnerskap och utvecklarekssystem

Workday, en ledare inom företagsmolnapplikationer för finans och personalresurser, har meddelat en rad nya AI- och ML-funktioner och uppdateringar av sitt partner ekosystem. Dessa förbättringar syftar till att hjälpa företag att öka produktiviteten, effektivisera affärsprocesser, stärka sina anställda och fatta bättre beslut. Workday AI-modeller drivs av över 625 miljarder transaktioner som systemet behandlar varje år. Företaget har även presenterat flera nya AI-lösningar, inklusive generativa AI-funktioner och Workday AI Marketplace.

AiThority fördjupar idag

De 5 mest intressanta AI-jobben för 2024

AI (artificiell intelligens) är här för att stanna och används nu inom alla typer av områden och industrier. Trots oro över att AI-verktyg kan ersätta människor i deras jobb, finns det stora möjligheter för de som utnyttjar denna nya era. Här är de 5 mest intressanta AI-jobben för 2024: Maskininlärningsingenjör, Dataingenjör, Robotikforskare, AI-kvalitetssäkringschef och AI-etikchef. Dessa yrken spelar alla en viktig roll i utvecklingen och användningen av AI och erbjuder spännande möjligheter för de som vill vara i framkant av teknikutvecklingen.

Forbes Media fördjupar idag

AI-genererade berättelser kan ge insikter om egen identitet

Forskare har använt ChatGPT-4 för att generera personliga berättelser baserade på strömmar av medvetande. I en studie fann deltagarna att de AI-genererade berättelserna var noggranna, avslöjande och insiktsfulla om deras egen identitet. AI:n matades med tankar liknande dagboksanteckningar, och genererade detaljerade personliga berättelser från så få som 50 inmatningar. Verktyget ses inte som en ersättning för terapeuter, utan som en katalysator för att fördjupa förståelsen mellan terapeuter och klienter. 25 av 26 deltagare bedömde att AI:ns genererade berättelser var mestadels eller helt korrekta. Studien visade också att ChatGPT-4 kan ge trovärdiga coachningsstrategier baserade på dessa berättelser. Tekniken utforskas för sin potential att påskynda ömsesidig förståelse i terapi, vilket möjliggör mer djupgående arbete.

Neuroscience News fördjupar idag

AI kan hjälpa till med självupptäckt, visar studie

Forskare vid University of Philadelphia har testat ChatGPT:s förmåga att förstå och omformulera våra personliga berättelser som en del av narrativ terapi. Studien, som publicerades i The Journal of Positive Psychology, visade att 96% av deltagarna bedömde de AI-genererade personliga berättelserna som ´Helt korrekta´ eller ´Huvudsakligen korrekta´, medan 73% ansåg dem vara ´Väldigt överraskande´ eller ´Något överraskande´. Forskarna föreslår att AI kan stödja och bygga på traditionella terapi- och coachningsmetoder, genom att ge nya insikter och främja klienters självupptäckt.

The Jerusalem Post fördjupar idag

Panel diskuterar användning av AI i högre utbildning

En panel bestående av lärare vid University of North Dakota och Greg Brockman, president för OpenAI, diskuterade användningen av AI-verktyg inom högre utbildning. De var överens om att tekniken kan revolutionera deras studiefält, men varnade för att diskussioner om AI:s etiska användning inte bör överskuggas av dess nyhet. Lärare inom konst och humaniora uttryckte mer oro över de etiska konsekvenserna av AI, medan professorer inom vetenskap och matematik sa att deras fält tidigare har upplevt liknande förändringar med verktyg som Wolfram Alpha.

EdScoop fördjupar idag

Codecademy anpassar sig till AI-revolutionen med nya kurser

Enligt en undersökning av IBM förutser företagsledare att 40% av deras anställda kommer att behöva omskolas under de kommande tre åren, vilket motsvarar 1,4 miljarder människor. Online-lärplattformar som Codecademy hoppas vara svaret. Codecademy, som historiskt sett har fokuserat på att utrusta elever med nödvändiga färdigheter för att lyckas inom kodning och programmering, anpassar sig nu genom att utöka sina kurser inom AI och AI:s korsningar utanför teknikvärlden. Kunal Ahuja, general manager på Skillsofts Codecademy konsumentverksamhet, säger att påståenden om AI som revolutionerar branscher börjar förverkligas, vilket leder till ett stort behov av omskolning över hela linjen.

Fortune Media fördjupar idag

Midjourney bildgenerator kan ge felmeddelanden på grund av överbelastning eller regionala restriktioner

Midjourney, en populär bildgenerator, kan ibland ge svar som ´Failed to process your command´. Detta beror oftast på att AI:ns servrar överbelastas med förfrågningar. En mindre sannolik orsak kan vara regionala restriktioner. För att lösa problemet föreslår man att användare väntar en stund och försöker igen, lämnar och återgår till Midjourney Discord-servern, eller använder en VPN om det finns regionala restriktioner. Man varnar dock för att använda VPN i länder med auktoritära regimer, då det kan vara olagligt och innebära risker.

Android Authority fördjupar idag

Google introducerar utbildningsresurser för generativ AI

Google har introducerat en rad utbildningsresurser med fokus på generativ AI. Två omfattande inlärningsvägar är nu tillgängliga med Google Cloud Skills Boost. Dessa inkluderar ´Introduktion till generativ AI´ och ´Generativ AI för utvecklare´. Den första kursen är icke-teknisk och lämplig för roller inom försäljning, marknadsföring, HR och verksamhet. Den andra kursen är mer teknisk och designad för mjukvaruutvecklare och ingenjörer. Google erbjuder också mer avancerade kurser, men dessa kräver Google Cloud-krediter.

Nation World News fördjupar idag

Verklig version av Pixars Luca skapad med AI

Pixar-filmen Luca, som släpptes av Disney+ den 18 juni 2021, berättar historien om en sjövarelse som kan anta en mänsklig form när den är på land. Filmen inspirerades av regissören Enrico Casarosas barndom i Genoa, Liguria, och av Hayao Miyazakis stil. Nu har verktyget Midjourney, som använder artificiell intelligens för att skapa realistiska bilder från skrivna beskrivningar, använts för att skapa en verklighetstrogen bild av huvudkaraktären Luca. Resultatet visar hur Disney´s Luca skulle kunna se ut om han fanns i verkligheten.

Nation World News fördjupar idag

GPT-4 revolutionerar filmindustrin genom att automatisera manus och specialverkan

Filmindustrin står inför ett betydande teknologiskt genombrott. GPT-4, en avancerad artificiell intelligens (AI) teknologi, revolutionerar sättet manus skapas. GPT-4 är ett AI-drivet textgenereringssystem som kan producera mänskligt liknande text. Detta AI hjälper till att kontrollera kostnader genom att betydligt minska manusutvecklingstiden. Dessutom öppnar GPT-4 dörrar för samarbetsförfattande bland filmskapare. AI-genererad text kan fungera som en grund, vilket ger andra författare möjlighet att förbättra och förbättra manus. Filmbearbetning revolutioneras också tack vare Chat GPT-4, ett banbrytande AI-system. Denna teknologi hjälper filmskapare och redigerare att snabba upp filmframställning och förfining. Chat GPT-4 utnyttjar kraften i naturlig språkbearbetning (NLP) för att förstå nyanserna av konversationer och snabbt generera en rad redigeringslösningar. Dessutom har GPT-4 gjort sitt avtryck i filmvärlden genom att generera manus för flera högprofilerade filmer. Med hjälp av denna AI för att generera handlingar ger filmskapare möjlighet att bygga berättelser med större sofistikering, fulla av nyanserade och autentiska element. Slutligen revolutionerar chatbot-teknik underhållningsindustrin, och en av dess mest anmärkningsvärda tillämpningar ligger inom specialverkan för filmer. GPT-4 ger specialverkanslag förmågan att skapa övertygande och komplexa visuella effekter med en hastighet och effektivitet som aldrig tidigare skådats. Dessutom är Chat GPT-4-tekniken på väg att förvandla konsten att skapa övertygande filmaffischer och kampanjer.

Fan Fest fördjupar idag

Adobe lanserar Photoshop på webben med AI-funktioner

Adobe har lanserat Photoshop på webben, tillgängligt för alla Photoshop plan-prenumeranter. Den här onlineversionen inkluderar de senaste Adobe Firefly generativa AI-funktionerna, som Generative Fill och Generative Expand. Adobe samarbetade med sin globala community och mottog feedback från användare i över 40 länder. Nu erbjuder de en förenklad användarupplevelse för nybörjare i Photoshop, medan befintliga användare kan använda verktyg som Generative Fill från vilken webbläsare som helst. Verktygen i verktygsfältet är organiserade efter arbetsflöden, vilket gör uppgifter som retuschering, objektval och snabba åtgärder enklare.

Fone Arena fördjupar idag

Nytt avtal skyddar Hollywood-författare från AI-genererade manus

Ett nytt grundavtal föreslaget av Writers Guild of America (WGA) skyddar Hollywood-författare från AI-genererade manus. Avtalet specificerar att AI-genererad skrift inte kan betraktas som ´litterärt material´ och att all användning av AI måste ge författaren korrekt kredit och ersättning. Författare som vill använda AI-verktyg måste få samtycke från studion och följa deras befintliga AI-policyer. Användningen av AI kommer inte att beröva dem kredit eller ersättning. Avtalet innefattar regelbundna möten mellan studior och WGA för att diskutera och granska användningen av AI i film- och TV-produktion.

Screen Rant fördjupar idag

Finansiell analys av AMD av Parkev Tatevosian

Företagets närtidsutsikter är inte lysande, även om motvinden kan vara kortvarig. Bidragsgivaren och finansprofessorn Parkev Tatevosian utvärderar AMD och dess ekonomiska ställning för att avgöra om långsiktiga investerare bör köpa aktien. Aktiekurserna som används var eftermiddagspriserna den 26 september 2023. Videon publicerades den 28 september 2023. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i något av de nämnda aktierna. Han kan dock kompenseras för att marknadsföra tjänster, men hans åsikter påverkas inte.

The Motley Fool fördjupar idag

Forskare omvandlar döda fåglar till drönare med hjälp av teknik

Forskare vid New Mexico Institute of Mining and Technology har omvandlat döda fåglar till flygande drönare med hjälp av en rad teknologier, inklusive kameror, 5G och artificiell intelligens. Mostafa Hassanalian, biträdande professor i maskinteknik vid institutet, köpte först fågeldelar från Amazon och fäste dem på befintliga drönare för att få dem att se ut och flyga mer som levande fåglar. Forskningen kan visa sig användbar för militära eller gränsövervakningsändamål och för att övervaka vilda djur utan att skrämma dem med bullriga drönare. Drönarna kan också leda fågelflockar bort från flygplatser där de utgör en säkerhetsrisk.

Armed Forces Communications and Electronics Association fördjupar idag

FDA godkänner HoneyNaps AI-sömnstörningsanalys

HoneyNaps AI-baserade SOMNUM-teknologi har godkänts av FDA för diagnos av sömnstörningar. Teknologin använder djupinlärningsbaserad AI för att utföra realtidsanalys av stora volymer av flerkanals/tidsserie-biosignaler. Enligt företaget överträffar teknologin konventionella videosystem för läsning av biosignaler. Ji Ho Choi, chef för Center for Sleep Medicine vid Soonchunhyang University Bucheon Hospital i Korea, ser denna godkännande som en vändpunkt inom sömnmedicin. Tae Kyoung Ha, generaldirektör på HoneyNaps, ser detta som en möjlighet att förbättra teknologin och påskynda företagets expansion på den globala marknaden.

Neurology Live fördjupar idag

Endast en fjärdedel av eleverna använder AI för skoluppgifter, enligt undersökning

Enligt en ny undersökning från Center on Democracy and Technology, har endast cirka en fjärdedel av högstadieeleverna sagt att de har använt ett generativt AI-program som ChatGPT för skoluppgifter. Undersökningen visar att eleverna använder tekniken av olika skäl, från att engagera sig i sina hobbies till att hantera psykisk hälsa och ångestproblem, och ja, att skriva uppsatser. Men den tidiga och vad vissa experter kallar överdriven oro över att elever använder ChatGPT kan ha varaktiga konsekvenser: Uppfattningen att elever använder AI för att fuska kan negativt påverka lärarnas attityder mot sina elever. Hälften av lärarna säger att generativ AI har gjort dem mindre entusiastiska över sina elevers arbete eftersom de inte kan vara säkra på att det faktiskt är deras.

Education Week fördjupar idag

Jotex nya reklamfilm utforskar framtiden med AI

Jotex har lanserat en ny reklamfilm som utforskar framtiden med artificiell intelligens (AI). Filmen, som är över sju minuter lång, visar den holländska dansaren Marie-Louise Hertog i huvudrollen som ett AI-väsen. Inspirationen är hämtad från Blade Runner-filmerna och reklamen lämnar stort utrymme för tolkningar. Filmen är skapad av Jotex inhouse-team och kommer att visas i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Nederländerna, Österrike och Polen.

Resumé fördjupar idag

Midjourney skapar en anime-version av Britney Spears med hjälp av AI

Artificiell intelligens har gjort det möjligt att skapa en anime-version av Britney Spears. Midjourney, en AI-tjänst som skapar bilder från textbeskrivningar, har skapat en bild av den amerikanska sångerskan i japansk animation stil. Med hjälp av djupinlärningsalgoritmer och neurala nätverk, tolkar mjukvaran en detaljerad beskrivning och omvandlar den till en realistisk och detaljerad bild. Bilden visar Spears med anime-egenskaper, som stora expressiva ögon, blont hår och en färgglad ungdomlig garderob.

Nation World News fördjupar idag

Google utvidgar tillgången till AI-modeller för ungdomar och webbpublicister

Google har meddelat nya funktioner för att optimera processer för tidiga testare av det generativa AI-stödda sökverktyget (SGE) och webbpublicister med hjälp av Google Bard AI-chattbot. Google utvidgar nu tillgången till SGE för användare mellan 13 och 17 år i USA. Google implementerar också ytterligare skydd för att förhindra att tonåringar får tillgång till olämpligt eller skadligt innehåll. Dessutom erbjuder Google en ny AI Literacy Guide för tonåringar och deras föräldrar. Google har också presenterat Google-Extended, vilket ger webbpublicister möjlighet att bestämma om de vill att deras webbplats ska användas för att träna Bard och Vertex AI-generativa API:er.

ZDNet fördjupar idag

NIEHS söker ständigt en djupare förståelse för hur miljön påverkar vår hälsa, från artificiell intelligens (AI) och maskininlärning till nya tvärvetenskapliga samarbeten och finansieringskoncept. Vid ett möte med National Advisory Environmental Health Sciences Council (NAEHSC) presenterades dessa och andra ämnen. Experter hävdar att AI är framtiden för miljöhälsan, med AI-verktyg som utvecklas för att hjälpa till med att hämta och integrera miljarder av toxikologi-relaterade datapunkter. Maskininlärning och AI kan bara vara lika korrekta som den information som matas in i systemen, och det finns behov av mer datadelning och transparens.

National Institute of Environmental Health Sciences fördjupar idag

Artificiell intelligens (AI) är inte längre en avlägsen dröm, utan en realitet som snabbt tar över arbetsplatsen. Med denna nya makt kommer stort ansvar: företagsledare måste utveckla bästa praxis för att integrera ny AI-teknologi i befintliga arbetsplatsrutiner. Generativ AI kan definieras som algoritmer som kan användas för att skapa nytt innehåll, inklusive ljud, kod, bilder, text, simuleringar och videor. Några exempel på generativa AI-verktyg inkluderar OpenAI´s ChatGPT, Dall-E, Google´s Bard och Microsoft Bing chat. Det är viktigt att företag har en generativ AI-policy på plats för att skydda sin organisation och personal från potentiella misstag.

HR Morning fördjupar idag

Universitetslärare uppmanar till öppna samtal om AI i klassrummet

Universitetslärare uppmanar sina kollegor att utmana osäkerheten kring artificiell intelligens (AI) i klassrummet genom att främja transparens, autonomi och öppna samtal med studenter. Shelley Rodrigo, biträdande professor vid University of Arizona, betonade vikten av att diskutera AI med studenter istället för att bara förbjuda eller tillåta dess användning. Jason Gulya, professor vid Berkeley College, tillämpar AI i sina klasser genom att tilldela sina studenter ´mega prompts´ för användning med ChatGPT. Catrina Mitchum vid University of Maryland´s globala campus, påpekade att generativa AI-verktyg är svåra att införliva i förutbestämda onlinekurser. Lance Cummings, biträdande professor vid University of North Carolina Wilmington, förespråkar användning av AI i undervisning genom att tilldela ett stort antal uppsatser där AI är tillåtet. Laura Dumin, professor vid University of Central Oklahoma, betonade att generativ AI kan vara en partner i strävan att inspirera till livslångt lärande.

Government Technology fördjupar idag

Tre skäl till varför generativ AI inte kommer ta över advokatjobb

Trots att generativ AI har potential att störa juridiken genom att automatisera tidskrävande uppgifter, finns det tre huvudskäl till varför det inte kommer ersätta advokater. För det första är AI-modeller begränsat exakta och kan skapa resultat som verkar rimliga men inte är baserade på fakta. För det andra, enligt en studie av Thomson Reuters Institute, uttryckte 80% av partner eller verkställande partners oro över risker som rör generativ AI, inklusive hantering av konfidentiell data och ägande av privat data. Slutligen, juridiska yrkesverksamma litar generellt inte fullt ut på generativ AI med konfidentiell data och tror att det måste finnas skydd för AI-användning.

Thomson Reuters fördjupar idag

Företag använder AI för att ersätta mänskliga roller

Företag använder avancerad mjukvara för att övervaka sina anställda, vilket skapar en stor mängd data. Experter varnar för att denna datainsamling kan användas för att träna AI att ersätta mänskliga roller i arbetslivet. Företagen observerar inte bara anställda, utan får dem också att interagera ofta med AI-verktyg. Denna interaktion ger värdefull data och insikter, vilket bidrar till att skapa och förbättra AI-modeller som kan replikera och ersätta mänskliga roller. Det finns en oro för att AI kommer att ta över mer ansvar, vilket kan tvinga människor att söka andra roller eller anpassa sig genom att lära sig nya färdigheter som omfamnar AI-transformationen.

Fox News Network fördjupar idag

Författare upprörda över att deras verk används för att träna AI utan ersättning

Tom Parker Bowles, son till drottning Camilla, är upprörd över att teknikjättar använder hans böcker för att träna upp artificiell intelligens (AI) utan att be om tillstånd eller betala royalties. Hans verk är bland över 170 000 titlar i databasen Books3, som används för att träna AI. Författaren Sathnam Sanghera uttrycker också oro över att tekniken kan göra författare överflödiga och att deras verk används utan ersättning. Båda författarna uppmanar till motstånd mot denna praxis.

Daily Mail fördjupar idag

ChatGPT hjälper företag att utveckla en omfattande innehållsstrategi

ChatGPT har visat sig vara ett värdefullt verktyg för företag som vill generera innovativa idéer, utforma innehåll och formulera strategier som överensstämmer med deras övergripande mål. Bloggen presenterar tio unika ChatGPT-prompter designade för att hjälpa företag att utveckla en omfattande innehållsstrategi, varje prompt behandlar en unik aspekt av innehållsskapande och strategiutveckling. Genom att integrera dessa prompter i deras innehållsutvecklingsprocess kan företag navigera i den digitala miljön mer skickligt, bygga starkare förbindelser och främja tillväxt.

Unite.AI fördjupar idag

Google ger förläggare möjlighet att välja bort dataanvändning för AI-utbildning

Google har lanserat ett nytt verktyg, Google-Extended, som låter förläggare välja bort att deras data används för att träna AI-modeller som Bard och Vertex AI. Alex Berger, marknadschef på Adform, kritiserade dock detta drag och menade att Google utnyttjar sitt monopol för att straffa de som inte väljer att delta. Vissa förläggare, som The New York Times, har uppdaterat sina användarvillkor för att förbjuda skrapning av sitt innehåll för att träna en maskininlärnings- eller AI-system. Andra, som CNN och Reuters, har blockerat webbskrapan som används av OpenAI.

Adweek fördjupar idag

Google utvidgar AI-söktjänst till tonåringar

Google har utökat tillgången till sin AI-sökprodukt, Search Generative Experience (SGE), till användare mellan 13 och 17 år i USA, förutsatt att de har ett Google-konto och väljer att delta. SGE erbjuder AI-genererade svar på sökfrågor och låter användarna bläddra bland webbsidor, med AI som pekar på den mest relevanta informationen. Tidigare har tonåringar använt Googles AI-produkter och liknande produkter, vilket skapat en epidemi av AI-spökskrivna skoluppsatser. Google säger att det kan be användare att verifiera sin ålder genom att tillhandahålla en statlig ID för begränsade tjänster. Tonåringar har tillgång till en rad generativa AI-teknologier, inte bara Googles.

Fortune Media fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare