» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 260 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Större avbrott hos Microsoft påverkar Bing, Copilot, DuckDuckGo och ChatGPT

Ett stort avbrott inträffade i Microsofts söktjänst, Bing, vilket ledde till att sökningar slutade fungera på Microsoft Edge, en webbläsare med Bing som standard sökmotor, och gjorde även ChatGPT, Copilot, DuckDuckGo och andra appar som använder Bings API obrukbara. Många tjänster har redan återställts, men det har rapporterats att vissa områden fortfarande är påverkade. Avbrottet inträffade runt 01:00 Pacific Eastern Time den 24 maj 2024 (cirka 14:00 japansk tid den 23 maj 2024). Downdetector, en felupptäckningsplattform, visar att det fanns många rapporter under mer än 12 timmar efter avbrottet.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI lanserar ChatGPT-app för Mac

OpenAI har nyligen lanserat sin officiella ChatGPT-app för Mac, innan Windows. macOS-appen ger större delen av funktionaliteten från iPhone-versionen till skrivbordet - ingen webbläsare behövs. Den bästa funktionen i Mac-appen är omedelbar ChatGPT-åtkomst var som helst med en enkel tangentbordsgenväg. Användare kan också ställa in sina egna genvägar. Användare har redan använt ChatGPT-röst på iOS för att skapa en generativ AI-version av Siri. Att ha samma funktion på Mac förbättrar röstassistentfunktioner på skrivbordet också.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupar idag

OpenAI frigör anställda från icke-föraktavtal kopplade till aktieägande

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har beslutat att frigöra majoriteten av sina tidigare anställda från icke-föraktavtal kopplade till deras avtals- och aktieägande. Torsdagen meddelade OpenAI att det inte kommer att försöka annullera de förvärvade aktierna för anställda som talade ut om företaget, oavsett om de hade skrivit under avtalet eller inte. Denna förändring gäller också för nuvarande personal. Detta kommer efter oro från anställda efter en rapport från Vox, som avslöjade att vissa OpenAI-anställda var tvungna att skriva under icke-föraktavtal kopplade till deras aktier i företaget.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupar idag

Problem med Microsofts tjänster, inklusive Bing och DuckDuckGo

Microsofts sökmotor Bing, Copilot, ChatGPT-sökfunktionen och DuckDuckGo-webbläsarsökningen drabbades av problem på torsdagsmorgonen. Enligt Techcrunch var problemet kopplat till Microsofts så kallade Bing API, som ligger bakom alla ovan nämnda tjänster. Bing.com var inte aktiv på torsdagen, men om man satte ett fyrsiffrigt nummer efter www i adressen fungerade sökmotorn som vanligt. Microsoft kommenterade inte problemen utöver ett meddelande om att de utredde problem med Copilot. Vid 18:00 på torsdagseftermiddagen meddelade företaget att Copilot och andra tjänster var ´något vakna´ igen.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupar idag

Europeiska AI-företag visar upp sig på VivaTech-konferensen i Paris

Europas artificiella intelligensföretag, trots att de är mindre än amerikanska giganter som OpenAI och Anthropic, visade upp sig på VivaTech-startupkonferensen i Paris. Arthur Mensch från Mistral AI, Jonas Andrulis från Aleph Alpha och Thomas Wolf från Hugging Face framträdde på scenen. Mensch, tidigare anställd på Google´s DeepMind, varnade för att amerikanska företag dominerar AI-området, vilket kan leda till att de sätter den redaktionella tonen globalt. Andrulis, tidigare Apple-anställd, förespråkade för en stark vision för Europas framtid. Wolf, som grundade sitt företag i New York, menar att Europa har en ljus framtid.

Direktlänk Dela Malay Mail fördjupar idag

Microsoft Copilot kan integreras i Microsoft Word och startas med en dedikerad knapp

Microsoft Copilot, företagets generativa AI-chatt, har diskuterats i två artiklar denna vecka. Den första artikeln visade hur Copilot kan integreras i Microsoft Word, vilket kan förenkla och påskynda arbete. Det andra inlägget visade hur en dedikerad Copilot-knapp kan skapas på ett tangentbord som ursprungligen inte har en sådan knapp. Detta innebär att Copilot kan startas i Windows med ett enda knapptryck. Dessutom gavs fyra praktiska tips för att skapa mer överskådliga Excel-tabeller.

Direktlänk Dela Techwok.hu fördjupar idag

GPT Group utfärdar prestandarättigheter som en del av anställdas incitamentsprogram

GPT Group (AU:GPT) har släppt en uppdatering. GPT Group har meddelat utgivningen av 503 637 prestandarättigheter inom ramen för ett anställdas incitamentsprogram, vilka är onoterade värdepapper och inte avsedda för ASX-notering. Prestandarättigheterna ska utfärdas den 23 maj 2024, som en del av företagets löpande åtagande att anställda deltar i tillväxten. För ytterligare inblickar i AU:GPT-aktien, kolla in TipRanks ´Stock Analysis-sida.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupar idag

GPT Group meddelar förändring i styrelsemedlemmars intresse

GPT Group (AU:GPT) har släppt en uppdatering. GPT Group har meddelat en förändring i styrelsemedlemmars intresse för VD Russell Proutt, detaljerar en förvärv av 50 000 Stapled Securities och 503 637 Performance Rights. Uppdateringen, som speglar förändringar från slutet av maj 2024, släpptes i enlighet med ASX Listing Rules och signalerar en betydande justering i exekutiva innehav inom företaget.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupar idag

NUS Enterprise och Microsoft lanserar Generative AI Accelerate Programme

NUS Enterprise, genom sin globala start-up-utvecklingsplattform BLOCK71, har i samarbete med industriledaren Microsoft lanserat det nya Generative AI Accelerate Programme. Programmet syftar till att främja start-ups vid skärningspunkten mellan nya generativa AI-modeller och internetteknologier. Genom att utnyttja Microsofts AI-teknologier och plattformar får start-ups tillgång till verktyg, stöd och möjligheter för att främja kreativitet och innovation. En av start-ups som valts ut för programmet är Lingosnap, en utbildningsteknologi-app som utvecklats från NUS ekosystem.

Direktlänk Dela News.nus.edu.sg fördjupar idag

USA:s underrättelsetjänster omfamnar AI

USA:s underrättelsetjänster anammar artificiell intelligens (AI) för att hantera data från övervakningsteknik och för att hålla jämna steg med konkurrenter som använder AI för att sprida deepfakes på sociala medier. Tekniken är dock ung och skör. CIA:s direktör William Burns skrev nyligen att USA:s underrättelsetjänst behöver sofistikerade AI-modeller för att bearbeta enorma mängder information. Tusentals analytiker inom USA:s 18 underrättelsetjänster använder nu en CIA-utvecklad generativ AI vid namn Osiris.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupar idag

TD Bank utforskar användning av generativ AI

TD Bank undersöker användningen av generativ AI inom sin institution genom pilotprogram. Imran Khan, chef för TD Invent, bankens innovationsavdelning, säger att förståelsen för hur generativ AI kan användas för att förbättra kollegornas arbete alltid har varit deras fokus. Banken kommer att fortsätta forska och utveckla denna teknologi.

Direktlänk Dela Bank Automation News fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Unga anställda och studenter driver adoptionen av generativ AI

Adoptionen av generativ AI (gen AI) drivs av vardagliga användare som experimenterar i framkant och leder denna revolution. Dessa är unga anställda och studenter som vi har döpt till ´Generation AI´. Generation AI beskriver barn och unga vuxna som har upplevt AI i olika aspekter av sina liv, från underhållning och utbildning till hälso- och sjukvård och dagliga interaktioner sedan tidig barndom. De kännetecknas av sin digitala flyt och förmåga att navigera och använda AI-teknologier. Denna senaste analys av mer än 11 900 undersökta individer över 13 ekonomier i Asien och Stillahavsområdet belyser de yngre anställdas roll i att driva gen AI-adoption, vilket presenterar nya utmaningar och möjligheter för arbetsgivare när de anpassar sig till dessa förändringar.

Direktlänk Dela Deloitte Touche Tohmatsu fördjupar idag

AI ökar försäljning och minskar kostnader för företag

Användandet av artificiell intelligens (AI) har ökat kraftigt och företag som hjälper till att bygga infrastrukturen bakom har presterat starkt på världens börser. Företag som NVIDIA, som producerar grafikprocessorer för AI-algoritmer, har sett en betydande uppvärdering på börsen. Eric Karlsson, förvaltare och investeringsstrateg på Garantum, tror att företag som kan anpassa sina affärsmodeller efter AI kommer att gynnas i nästa fas. Exempel på sådana företag inkluderar SAP, Capgemini och Roche. AI har även potential att gynna finanssektorn, exempelvis genom att analysera stora mängder finansiella data.

Direktlänk Dela Cision News fördjupar idag

Pengarna tillbaka till kunder i den kraschade kryptobörsen FTX

I veckans podcastavsnitt meddelar Björn Jeffery en positiv nyhet till alla kunder i den kraschade kryptobörsen FTX: pengarna är tillbaka, och med ränta. Detta beskrivs som en bisarr vändning i en av tidernas mest spektakulära konkurser. Podcasten leds av Björn Jeffery, Sophia Sinclair, Erik Wisterberg och Henning Eklund, med producenten Marcus Morey-Halldin och redaktören Claes Lönegård.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupar idag

Nvidias framgångsresa fortsätter tack vare AI-teknik och nya kundgrupper

Nvidias VD Jensen Huang beskriver AI-teknik som början på en ny industriell revolution. Hans företag Nvidia är i framkant av denna utveckling. Fondförvaltaren Kristofer Barrett förklarar att Nvidias framgångsresa kan fortsätta tack vare kvartalsintäkter på över 3,3 miljarder kronor per dag och en aktieuppgång på cirka 100 procent detta år. En viktig orsak till detta är kommunikationen om företagets framtid, enligt Barrett. Nvidia lyfter nu fram fordonssektorn och olika nationer, som Japan, Frankrike och Singapore, som potentiella kunder.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupar idag

Microsofts AI-abonnemangstjänst Copilot Pro erbjuder unika funktioner

Microsofts AI-abonnemangstjänst, Copilot Pro, kostar $20 per månad för enskilda användare och är integrerad i Microsoft 365-paketet. Den betalda tjänsten erbjuder unika funktioner för Microsoft-användare, ger snabbare och mer konsekvent AI-prestanda med prioriterad tillgång till GPT-4 och GPT-4 Turbo stora språkmodeller under spetsbelastningstider. Användare kan bygga egna anpassade GPT inom AI-tjänsten, vilket innebär att de kan skapa och redigera en unik chatbot för sina behov. Copilot Pro drar nytta av OpenAI:s senaste DALL-E 3 bildmodell, som kan generera bilder från mer detaljerade textbeskrivningar eller generera från andra bilder. Det är också möjligt att skapa PowerPoint-presentationer från textprompter, skapa grafer och visualiseringar genom textprompter i Excel och låta Copilot skriva direkt i Word.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupar idag

TikTok förbättrar sin annonsering med AI-assistent

TikTok förbättrar sin position i annonseringsvärlden genom att integrera generativ artificiell intelligens (AI) i sina annonseringsprodukter. Sociala mediejätten lanserar en svit av AI-verktyg känd som ´TikTok Symphony´. Dessa verktyg är utformade för att hjälpa marknadsförare med uppgifter som manusförfattning och videoproduktion. ´Symphony Creative Studio´ använder maskininlärning för att generera TikTok-videor baserat på mindre instruktioner från annonsörer. Dessutom erbjuder det färdiga videor som annonsörer kan använda för sina kampanjer. TikTok meddelade också ´Performance Automation´, en funktion som använder AI för att välja den bästa kreativa tillgången för att leverera den mest effektiva kampanjen vid rätt tidpunkt.

Direktlänk Dela The News International fördjupar idag

Nvidias aktiekurs har mer än fördubblats i år

Nvidias aktiekurs har mer än fördubblats i år fram till stängningen på torsdagen, vilket har ökat företagets marknadsvärde med mer än 1,3 biljoner dollar. Företaget rapporterade bättre än förväntade kvartalsresultat, vilket ledde till ytterligare ökningar. Nvidia har sett en stark efterfrågan på sina halvledare, som används för att driva AI-applikationer. Företagets intäkter har mer än tredubblats i senaste kvartalet jämfört med samma period föregående år. Nvidias marknadsvärde ökade med 221 miljarder dollar på torsdagen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupar idag

Man anklagad för att ha skickat ut falska robosamtal som efterliknade Joe Biden

En man vid namn Steve Kramer står inför rättsliga åtgärder efter att ha erkänt att han skickade ut robosamtal som efterliknade president Joe Bidens röst under dagen för primärvalet i New Hampshire. Kramer har anklagats för 13 brott mot väljarsuppression och 13 förseelser för att ha imiterat en kandidat över fyra län i New Hampshire. Samtalen, som skickades ut till människor över hela New Hampshire i januari, använde artificiell intelligens för att efterlikna Bidens röst och uppmanade lyssnarna att spara sin röst till november valet. Kramer, en politisk konsult, hävdade i en intervju att han endast skickade ut samtalen för att betona behovet av mer reglering av AI.

Direktlänk Dela WMUR-TV fördjupar idag

CNBC exklusivt: Franska presidenten Emmanuel Macron om AI, geopolitik och ekonomin

CNBC:s Andrew Ross Sorkin intervjuar exklusivt den franska presidenten Emmanuel Macron om hur man balanserar framsteg inom AI med arbetskraften, stigande geopolitiska spänningar och ekonomin.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

Elon Musk: AI kommer att ta alla våra jobb, men det är inte nödvändigtvis dåligt

Elon Musk förutspår att artificiell intelligens (AI) kommer att ta över alla jobb, vilket han menar inte nödvändigtvis är en dålig sak. Under en teknikkonferens på VivaTech 2024 i Paris, beskrev Musk en framtid där jobb skulle vara ´valfria´. Musk menade att AI och robotar kommer att tillhandahålla alla varor och tjänster vi behöver. För att detta ska fungera, sa han att det behövs en ´universell hög inkomst´, som inte ska förväxlas med universell grundinkomst. Musk uttryckte också oro för hur AI kommer att påverka olika industrier och jobb.

Direktlänk Dela CNN fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Meta lägger till Calm, Amazon Music och Instagram stories i sina Ray-Ban smarta glasögon. Dessa appar kommer att drivas av Metas AI-modell Llama 3, vilket ger användarna en handsfree-upplevelse utan att behöva nå sina telefoner. Meta meddelade att det lägger till en mängd nya appar till de AI-drivna Ray-Ban Meta smarta glasögonen, med mindfulness, musik och sociala medier i centrum för denna uppdatering. Användarna behöver ladda ner appen och säga, ´hej, Meta, spela Daily Calm´, ´Hej Meta, spela Amazon Music´ eller ´Hej Meta, dela mitt senaste foto på Instagram´.

Androidcentral.com fördjupar idag

Artister uttrycker oro över användningen av AI i musik vid Ivor Novello Awards

Artister som Paloma Faith och KT Tunstall har uttalat sig om användningen av AI i musik vid Ivor Novello Awards, och hävdar att meningsfulla låtar inte kan skrivas av ´robotar´. Prisutdelningen, som äger rum i London, kommer i en tid av instabilitet för låtskrivare, eftersom AI har vuxit i sina förmågor. Många artister har uppmanat till större skydd mot användningen av deras identiteter utan samtycke, och användningen av deras musik för att träna AI-modeller. Tunstall, som fick priset för framstående låtsamling, uttryckte oro men litar på att människor kan känna igen när musik är hjärtegripande. Faith, som presenterade ett pris vid ceremonin, släppte sitt sjätte studioalbum tidigare i år, och uttryckte tvivel på att AI kan nå en så personlig nivå av förklaring som hon kan uttrycka genom sin personliga erfarenhet. Den irländska sångerskan och låtskrivaren CMAT, som nominerades till bästa album, tror inte att det finns plats för AI i musikskapande.

Direktlänk Dela Original 106 FM fördjupar idag

Google lägger till YouTube Music i Gemini

Google lägger till en grundläggande assistentfunktion till Gemini: YouTube Music. För att aktivera YouTube Music-tillägget besök denna länk. Därefter kommer Gemini att kunna komma åt streamingtjänsten och ditt bibliotek. Tyvärr, för de i Quebec, New Brunswick och andra fransktalande, fungerar bara engelska uppmaningar för tillfället. För att använda funktionen, säg ´Spela [låt]´ eller ´Spela [artist]´ på Android, vilket kommer att börja spela musik i bakgrunden. På iOS öppnas YouTube Music-appen. Gemini kommer också att visa omslagskonst för det du spelar och varaktigheten, artisten och spelräkningen. Du kan också använda konversationskommandon som att spela rockmusik eller slå på vitt brus. Funktionen fungerar även på Gemini på skrivbordet, men det kommer inte helt enkelt att spela musik i bakgrunden. Andra kommande Gemini-tillägg inkluderar Kalender, Keep, Uppgifter och Androids Klocka-app.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupar idag

Google lanserar YouTube Music Gemini Extension

Google har vid I/O 2024 meddelat att de kommer att rulla ut YouTube Music Gemini Extension mer allmänt. På mobilen medför detta slutligen grundläggande assistentfunktioner för telefonen. Besök gemini.google.com/extensions för att aktivera @YouTube Music. Efter anslutning kan Gemini komma åt streamingtjänsten och ditt musikbibliotek för musikkommandon. Google säger att det bara fungerar med engelska uppmaningar ”för nu”. Funktionen kommer att utökas med nya Gemini-tillägg för Kalender, Keep, Uppgifter och Verktyg (som Androids klockapp) de kommande månaderna.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupar idag

Google skickar ut enkät till AI Premium-prenumeranter om Gemini Advanced

Gemini 1.5 Pro i Gemini Advanced är drygt en vecka gammalt och Google skickar idag ut en enkät till AI Premium-prenumeranter. Vid I/O 2024 delade företaget att över 1 miljon människor har anmält sig för att prova det sedan lanseringen för tre månader sedan och att det fortsätter att visa stark framåtanda. Google börjar med att fråga hur nöjd du är med Gemini Advanced innan de dyker in i specifika aspekter: användarvänlighet, hastighet, noggrannhet, kostnad, konversationsstil, hjälpsamhet och utseende och känsla. Sedan finns det en fråga om ´vilka områden är Gemini Advanced mest hjälpsamt för dig´: brainstorming, akademisk hjälp, att få information, att få råd, delegering av uppgifter, planering, arbetsrelaterade uppgifter eller att skapa innehåll.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupar idag

Gemini´s YouTube Music-tillägg rullas ut för skrivbord och Android

Gemini´s YouTube Music-tillägg rullas nu ut för skrivbord och Android. Användare måste se till att deras YouTube Music och Gemini-konton är desamma och aktivera tillägget i sina inställningar. Tillägget låter användare ge Gemini olika kommandon för att hitta en specifik musikgenre, låtar av en viss artist, spellistor med mera. Google förklarar att användare kan koppla YouTube Music till AI-boten Gemini med sitt konto. Funktioner inkluderar att be Gemini att ´visa, hitta eller spela´ låtar, album, artister, dina anpassade spellistor och mer. Det verkar som att YouTube Music-tillägget är inaktiverat som standard. Användare kan ge Gemini några kommandon med tillägget som ´spela rockmusikradio´, ´spela musik som jag gillar´, och mer.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupar idag

Dagens generativa AI-verktyg och system tränar ofta på stora mängder data från internet. En del av denna data kommer från öppna källkodsrespositorier, vilket kan leda till problem med öppen källkodslicenser. Detta kan innebära potentiella överträdelser och ökad juridisk risk för företag som använder vissa generativa AI-modeller. Även om det för närvarande är oklart under vilka omständigheter generativ AI-teknik kan bryta mot öppna källkodslicenser, är det troligt att domstolar kommer att anse att det gör det. Organisationer bör vara medvetna om hur öppna källkodslicenser påverkar AI, statusen för rättsfall som involverar denna fråga och hur intressenter kan anpassa sig för att skydda sina intressen.

TechTarget fördjupar idag

Magy Seif El-Nasr utnämnd till nästa Presidential Chair, kommer att driva initiativ inom AI och utbildning

Professor Magy Seif El-Nasr har utsetts till nästa Presidential Chair, en treårig befattning tilldelad framstående fakultetsmedlemmar som utvecklar nya tvärvetenskapliga akademiska program eller utökar befintliga. Seif El-Nasr kommer att driva tre initiativ relaterade till artificiell intelligens och utbildning, varav vissa redan är igång. Hennes mandatperiod börjar den 1 juli 2024. Initiativen inkluderar ´AI Connector´, som kommer att anordna evenemang för att öka tvärvetenskapligt samarbete, AI-kunskapsverkstäder för studenter och lärare, samt utveckling av AI-verktyg för utbildning och förbättrad inlärning i klassrummet.

Direktlänk Dela University of California, Santa Cruz fördjupar idag

WPP integrerar Anthropic´s AI i sitt marknadsföringssystem

WPP har ingått ett avtal om att integrera Anthropic´s AI-stora språkmodeller (varumärkesregistrerade som Claude) i sitt marknadsföringssystem WPP Open. Holdingbolaget har liknande avtal med andra stora språkmodellsleverantörer, inklusive Open AI och Googles Gemini. Claude kommer att förbättra innehållsskapande och andra AI-drivna förmågor för personal över hela WPP, enligt holdingbolaget. Enligt WPP kan Claude-modellerna förstå och tolka komplexa briefar och producera högkvalitativt innehåll, samt bearbeta en rad format inklusive foton, diagram och tekniska diagram. Affären med Anthropic är en del av WPP:s åtagande att investera £250 miljoner årligen i AI, data och teknik.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupar idag

Anthropic skapar detaljerad karta över AI-modell för att förbättra säkerheten

Anthropic har skapat en detaljerad karta över Claude 3 Sonnet 3.0-modellens inre funktioner som gör att forskare kan undersöka hur neuronliknande datapunkter, kallade funktioner, påverkar en generativ AI: s output. Vissa av dessa funktioner är ´säkerhetsrelevanta´, vilket innebär att om människor pålitligt identifierar dessa funktioner kan det hjälpa till att justera generativ AI för att undvika potentiellt farliga ämnen eller handlingar. Funktionerna är användbara för att justera klassificering, och klassificering kan påverka snedvridning. Anthropic upptäckte tre distinkta funktioner som kan vara relevanta för cybersäkerhet: osäker kod, kodfel och bakdörrar. Dessa funktioner kan aktiveras i konversationer som inte involverar osäker kod.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupar idag

Snowflake lanserar Arctic LLM, en AI-modell för företagsanvändning

Data molnleverantören Snowflake har lanserat en öppen källkods stor språkmodell, Arctic LLM, som en del av en växande portfölj av AI-erbjudanden för att hjälpa företag att utnyttja sina data. Arctic LLM kommer att finnas tillgänglig via Amazon Web Services och andra modellträdgårdar och kataloger. Arctic är utformad för företagsanvändning och har visat sig prestera väl mot andra LLM:er på flera benchmark, inklusive SQL kodgenerering och instruktionsföljning. Snowflake planerar att rulla ut tjänsten till kunder runt om i världen och resten av APAC över tid.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupar idag

Störningar i Microsoft påverkar flera sökplattformar

En betydande driftstörning hos Microsoft har orsakat omfattande störningar på flera stora sökplattformar, inklusive Copilot, DuckDuckGo och ChatGPT. Problemen, som började runt kl. 3 på morgonen ET, har spårats tillbaka till Bing-programmeringsgränssnittet (API), som dessa tjänster är beroende av för sina sökfunktioner. Driftstoppet har gjort sökfunktionerna för ChatGPT, Copilot och DuckDuckGo antingen helt otillgängliga eller endast intermittent responsiva. Microsoft har erkänt problemen med sin Copilot-tjänst och säger att de ´arbetar för att isolera orsaken till problemet´.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupar idag

Stor Microsoft-störning påverkar Bing, Copilot och DuckDuckGo

En omfattande driftstörning hos Microsoft har påverkat Bing.com, Copilot för webb och mobil, Copilot i Windows, ChatGPT internetsökning och DuckDuckGo. Störningen började runt kl 3 EDT och verkar främst ha påverkat användare i Asien och Europa. Om du försöker öppna Bing.com ser du antingen en tom sida eller en sida med ett 429 HTTP-kodfel. Bing-sökning fungerar dock fortfarande om den nås direkt. Av någon anledning påverkar störningen bara startsidan. Copilot är helt offline. ChatGPT internetsökning och DuckDuckGo upplever liknande problem eftersom de använder Bing API. Microsoft har bekräftat problemet och arbetar för att isolera orsaken.

Direktlänk Dela Bleeping Computer fördjupar idag

ChatGPT förutspår en måttlig uppgång för Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu (SHIB), en mememynt med en hängiven onlinegemenskap känd som Shib Army, har fångat kryptovalutamarknadens uppmärksamhet. Investerare är nyfikna på SHIB:s framtida bana, särskilt på kort sikt. En nyligen förutsägelse av ChatGPT, en framstående Large Language Model (LLM), har utforskat detta. ChatGPT förutsäger en måttlig uppgång för SHIB, med SHIB som når $0,000035 vid 1 juni 2024. Detta representerar en tillväxt på 36,29% från dess nuvarande pris på $0,0000256. Flera faktorer kan påverka SHIB:s prisrörelse, inklusive utvecklingen inom Shiba Inu-ekosystemet, externa influenser och marknadssentiment.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT ser betydande ökning i användarengagemang, förväntas nå 2 miljarder besök

OpenAI:s revolutionerande AI-plattform, ChatGPT, har nyligen sett en betydande ökning av användarengagemanget efter tillkännagivandet av dess nya funktioner. Inom loppet av två dagar drog plattformen imponerande 100 miljoner besökare från sektorer som hälso- och sjukvård, utbildning och kundtjänst. Plattformens trafik kan nå en rekordbrytande 2 miljarder besök vid månadens slut, och blåser förbi sitt tidigare rekord på 1,8 miljarder besök i maj 2023. OpenAI:s CTO, Mira Murati, tillskriver denna framgång den ökade intelligensen och bearbetningshastigheten hos GPT-4o, samt dess utmärkta hantering av text, vision och ljud. Sam Altman, OpenAI:s VD, har meddelat att ChatGPT:s nya modell kommer att vara gratis för alla användare.

Direktlänk Dela Baseline Magazine fördjupar idag

OpenAI meddelar officiell ChatGPT-app för Mac, tillgänglig nu med knep

OpenAI har nyligen meddelat att en officiell ChatGPT-app för Mac är på väg, med stöd för ChatGPT 4o. Den kommer med funktioner som tangentbordsgenväg för att öppna en ChatGPT-fråga var som helst, skärmdumpsmöjligheter, möjlighet att initiera diskussioner baserat på foton och en avancerad röstkonversationsfunktion. Trots att appen ännu inte är tillgänglig för alla användare, finns det ett knep för att få tillgång till ChatGPT för Mac direkt. Det enda som krävs är ett gratis OpenAI-konto, macOS Sonoma och en Apple Silicon Mac.

Direktlänk Dela OS X Daily fördjupar idag

OpenAI:s trovärdighet ifrågasätts efter kontroversiella avtal

OpenAI:s trovärdighet och dess VD, Sam Altman, har hamnat under skarp kritik efter att Vox avslöjat att företaget pressat anställda att skriva under stränga sekretess- och icke-föraktavtal, genom att hota att dra tillbaka anställdas investerade aktieandelar. Att dra tillbaka investerade aktieandelar är en ovanlig praxis, särskilt i Silicon Valley där teknikarbetare ofta väljer aktieavtal framför höga löner. Altman har medgett att klausulen fanns, men hävdar att han inte hade kännedom om den. Dokumentation granskad av Vox tyder dock på att Altman visste om klausulen.

Direktlänk Dela Futurism fördjupar idag

Apples ursprungliga Siri-röst stödjer Scarlett Johansson i AI-rösttvist

Susan Bennett, Apples ursprungliga Siri-röst, ger ett stort erkännande till Scarlett Johansson för att hon står upp mot ChatGPT:s senaste röst som låter för mycket som hennes. Bennett erkänner att Johanssons berömmelse verkligen lyser ljus på problemet, vilket har varit ett problem för röstskådespelare som förlorar jobb varje dag på grund av denna AI-explosion. Bennett säger att även hennes egen kända röst dyker upp på slumpmässiga ställen och att hon förlitar sig på sina vänner för att hålla utkik efter hennes likhet så att hennes agent kan spåra de företag som använder hennes röst och se till att hon får betalt för det. Bennett förstår varför Johansson anlitar advokater efter att OpenAI, skaparen av ChatGPT, avtäckte en AI-röst som lät mycket lik hennes, efter att hon redan hade avböjt företagets erbjudande att vara den faktiska rösten för deras produkt. OpenAI kallade den nya rösten ´Sky´ när den avtäcktes i december, och många trodde att den var en död ringare för Johanssons AI-karaktär i filmen ´Her´ från 2013. Johansson gjorde det klart att hon aldrig gav företagets stora skott, inklusive VD Sam Altman, klartecken när de närmade sig henne i september om att vara rösten för den nuvarande ChatGPT 4.0-modellen. Som svar insisterade Altman tidigare i veckan att rösten för Sky aldrig var avsedd att likna Johanssons, men av respekt för skådespelerskan har de skrotat rösten helt.

Direktlänk Dela TMZ fördjupar idag

News Corp. ingår flerårigt avtal med OpenAI för att dela nyhetsinnehåll

News Corp. har ingått ett flerårigt avtal för att dela nyhetsinnehåll med det framstående artificiella intelligensföretaget OpenAI, både för träningsändamål och för att svara på frågor från användare. Som en del av avtalet kommer OpenAI att ha tillgång till både färskt och arkiverat material från News Corp:s stora nyhetspublikationer, inklusive The Wall Street Journal, Barron´s, New York Post, The Daily Telegraph och andra. OpenAI har också licensavtal med andra medieföretag, inklusive The Associated Press, Axel Springer i Tyskland och Prisa Media i Spanien. Avtalet kan vara värt mer än 250 miljoner dollar under fem år.

Direktlänk Dela Cochrane Eagle fördjupar idag

OpenAI tecknar avtal värt över $250 miljoner med News Corp

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har tecknat ett avtal värt över 250 miljoner dollar med mediekonglomeratet News Corp. Avtalet ger OpenAI tillgång till innehåll från Wall Street Journal, The Sun, New York Post, The Times, The Daily Telegraph och andra nyhetsutgåvor som ägs av News Corp. News Corp kommer att tillhandahålla OpenAI tillgång till sitt nyhetsinnehåll, vilket gör att chatten kan basera sina svar på användarnas frågor på tillförlitliga nyhetskällor. News Corp kommer också att dela journalistisk expertis för att säkerställa de högsta journalistiska standarderna i OpenAIs erbjudande.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupar idag

OpenAI förnekar att de försökte kopiera Scarlett Johanssons röst

OpenAI hävdar att de aldrig avsåg att kopiera Scarlett Johanssons röst för ChatGPT´s ´Sky´ röstläge. Johansson anklagar OpenAI för att ha anställt en röstliknande för att stjäla hennes likhet och bekräftar att hon vägrade att tillhandahålla Sky-rösten. Experter säger att Johansson har en stark rättslig ställning om hon väljer att stämma OpenAI för kränkning av hennes rätt till publicitet. OpenAI försvarar sig med att de inte sökte en ´klon av skådespelerskan Scarlett Johansson´ och att rösten för Sky inte är en imitation av Johansson. OpenAI försökte istället få Johansson att rösta delen efter att ha insett att rösten potentiellt kunde resonera med fler människor om Johansson gjorde det.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupar idag

Hotwire lanserar AI-verktyget GAIO.tech för att förbättra varumärkesreputation och marknadsföring

Hotwire, ett globalt kommunikations- och marknadsföringskonsultföretag, har introducerat GAIO.tech, sitt första proprietära AI-verktyg som syftar till att ge omfattande insikter i varumärkesreputation, inflytande och AI-chattbotrekommendationer. Detta innovativa verktyg utnyttjar generativ AI för att förbättra varumärkesberättelser och kommunikationsstrategier. GAIO.tech-verktyget använder avancerad teknik för att erbjuda ovärderlig insikt i hur varumärken uppfattas av AI-chattbottar, inklusive populära sådana som ChatGPT, Claude, Gemini och Perplexity.

Direktlänk Dela Itbrief.co.nz fördjupar idag

Teknikleverantörer försöker lindra personalbrister inom nödcentraler

Personalbrist är ett stort problem inom nödcentraler och polisdepartement, och teknikleverantörer försöker hjälpa till genom att utveckla verktyg som kan lindra arbetsbördan. Motorola säljer till exempel programvara som hjälper till att identifiera när 911-operatörer behöver ta korta pauser. CentralSquare Technologies har nyligen lanserat en teknik som automatiserar vissa processer för att spara tid för samtalshanterare. Trots detta är det fortfarande för tidigt att göra en fast bedömning om vilken ny teknik som fungerar bäst för att lindra personalbrist i nödcentraler, enligt April Heinze, chef för 911-verksamheten för NENA.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupar idag

Adobe introducerar innovativt fotoredigeringsverktyg

Adobe, en ledare inom digitala medielösningar, har nyligen introducerat ett innovativt verktyg kallat Generative Remove inom sin Adobe Lightroom-plattform. Detta verktyg är designat för att hjälpa användare att enkelt eliminera oönskade element från fotografier med ett enda klick, samtidigt som bildens integritet bevaras. Verktyget är ett resultat av Adobes samarbete med Firefly och visar upp anmärkningsvärd teknik som möjliggör komplexa redigeringsuppgifter. Med Generative Remove är Fireflys teknik nu en del av den dagliga arbetsflödet för Lightroom-användare.

Direktlänk Dela Elblog fördjupar idag

Googles AI-baserade fotoverktyg Magic Editor kommer till äldre smartphones

Googles AI-baserade fotoverktyg, Magic Editor, kommer nu till äldre smartphones. Tidigare krävdes det att användarna hade de senaste Google Pixel-telefonerna för att dra nytta av företagets AI-fotofunktioner. Magic Editor lanserades ursprungligen som en exklusiv funktion för Pixel 8. Nu kommer verktyget till andra modeller genom Google Photos, något som teknikföretaget tidigare har lovat. Magic Editor gör det möjligt för användare att ändra, ändra storlek och ta bort delar av fotografier. Android-användare som inte har en Pixel-enhet och alla på iOS kommer att vara begränsade till 10 sparade bilder per månad. För fler sparade bilder måste dessa användare få en prenumeration på en Premium Google One-plan för $10, som kommer med 2TB eller mer.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupar idag

Salesforce tillkännager nya AI-, Data Cloud- och Commerce Cloud-funktioner på Connections 2024-konferensen

Salesforce har tillkännagivit nya funktioner för artificiell intelligens (AI), Data Cloud och Commerce Cloud vid sin Connections 2024-konferens. Funktionerna inkluderar Einstein Copilot för handlare, Einstein Copilot för marknadsförare och Einstein Personalization Data Cloud. Commerce Cloud-uppdateringar inkluderar nya funktioner för Salesforce Checkout, huvudlösa handelskapaciteter för B2B och komponerbara handelsförbättringar för B2C. Salesforce sa att dess shoppable copilot kommer att vara allmänt tillgänglig för kunder från och med juni. Dess marknadsföringscopilot blir allmänt tillgänglig i juli och dess handlarcopilot i oktober.

Direktlänk Dela Digital Commerce 360 fördjupar idag

Microsoft släpper nya datorer med inbyggd artificiell intelligens

Microsoft meddelar att de kommer att släppa nya datorer med inbyggd artificiell intelligens (AI). Dessa datorer kommer att vara utrustade med en ny version av Microsofts befintliga AI-verktyg, Copilot, som kan fungera över en rad Microsofts företagsprodukter. Copilot-tjänsten är baserad på OpenAI´s ChatGPT-verktyg. Microsoft introducerade nyligen de nya verktygen vid ett evenemang på sitt huvudkontor i Seattle, Washington. Dessa nya Windows-baserade datorer kommer att börja släppas den 18 juni på Microsofts egna Surface-modeller och även på datorer producerade av partnerföretag som Lenovo, Dell, Acer och HP.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupar idag

Artificiell intelligens förbättrar fotoredigering och förenklar bildbearbetning

Artificiell intelligens (AI) förbättrar och förenklar fotoredigering genom att snabbt och exakt redigera bilder efter många specificerade parametrar. AI förbättrar bildkvaliteten genom att minska brus, skärpa, korrigera färger och andra parametrar. Detta gör bilderna mer attraktiva och professionella, även om fotografen är en nybörjare. AI-baserade tjänster kan förbättra användarupplevelsen genom att automatisera många processer för att arbeta med bilder, vilket sparar tid och resurser för fotografer och designers. Framtiden för AI inom fotografi ser lovande ut med utvecklingen av mer exakta och effektiva fotobearbetningsmekanismer.

Direktlänk Dela The Seeker fördjupar idag

Senaste AI-innovationerna presenteras på VivaTech-showen i Paris

De senaste innovationerna inom artificiell intelligens har presenterats på VivaTech-showen i Paris, som pågår från onsdag till lördag. Allt från bio-tryckta celler som replikerar mänsklig hud till proteser som perfekt efterliknar våra rörelser, är artificiell intelligens överallt på årets VivaTech-konferens. Antalet europeiska länder som deltar i årets evenemang kommer att vara 30 procent högre än tidigare år. Mer än 3 500 utställare från 120 länder har samlats för fyra dagars utbyte och mycket mer, enligt François Bitouzet, VivaTechs direktör.

Direktlänk Dela Euronews fördjupar idag

Försök att reglera AI i beslutsprocesser möter motstånd i USA

Första försöken att reglera artificiell intelligens (AI) som spelar en dold roll i anställningar, bostäder och medicinska beslut för miljontals amerikaner står inför påtryckningar från alla håll och vacklar i delstatliga lagstiftande församlingar över hela USA. Endast en av sju lagförslag som syftar till att förhindra AI:s benägenhet att diskriminera vid beslutsfattande har godkänts. Guvernör Jared Polis i Colorado undertecknade motvilligt lagförslaget på fredagen. Lagförslaget i Colorado och de som misslyckats i Washington, Connecticut och andra ställen stod inför strider på många fronter, inklusive mellan medborgarrättsgrupper och teknikindustrin, och lagstiftare som är tveksamma till att dyka in i en teknik som få ännu förstår och guvernörer som är oroliga för att vara den udda delstaten ut och skrämma AI-startups.

Direktlänk Dela CBS News fördjupar idag

USA:s arbetsdepartement ger riktlinjer om AI och arbetsrättslagar

Den 29 april 2024 utfärdade USA:s arbetsdepartements löne- och timavdelning (WHD) riktlinjer om potentiella risker som arbetsgivare kan stå inför när de använder AI-verktyg för att övervaka eller förbättra arbetstagares produktivitet, vilket kan strida mot Fair Labor Standards Act (FLSA). Riktlinjerna, som ingår i ett dokument kallat Field Assistance Bulletin No. 2024-1, täcker flera områden, inklusive arbetstid, löner och AI:s konsekvenser för andra arbetsrättslagar, som Family and Medical Leave Act (FMLA), Providing Urgent Maternal Protections for Nursing Mothers Act (PUMP Act) och Employee Polygraph Protection Act (EPPA).

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupar idag

Tandläkare på UB använder artificiell intelligens för att reparera tänder

Tandläkare vid University of Buffalo (UB) använder artificiell intelligens (AI) för att reparera tänder. AI-tekniken används i planering och under operationer för att ge tandläkare en mer exakt bild av munnen. I nuläget kommer en robot inte att rengöra dina tänder.

Direktlänk Dela WGRZ-TV fördjupar idag

AI i patentbranschen: löften och utmaningar

Ökningen av artificiell intelligens (AI) inom patentområdet innebär både löften och utmaningar. AI har potential att förbättra utformnings- och granskningsprocesser, vilket ger utsikter till att förbättra patentkvaliteten. Sakari Arvela diskuterar möjligheter, utmaningar och etiska överväganden i denna utvecklande landskap. Han presenterar också idéer för ett hälsosammare patentsystem. AI kan förbättra effektiviteten i sökandet efter tidigare konst och generera högkvalitativ patenttext. Men det finns också risker, som översvämning av patentansökningar med minimalt innehåll och överförtroende på AI-resultat.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupar idag

Stora techbolag i samtal med Hollywood om AI-licensiering

Alphabet, Meta Platforms och OpenAI förhandlar med Hollywood-studior om att licensiera innehåll för deras programvara för generering av artificiell intelligensvideo. Företagen utvecklar teknik som kan skapa realistiska scener baserade på textuppmaningar och har erbjudit ekonomiska incitament för att samarbeta med studior. Studiorna är försiktiga med att tillhandahålla sina filmer och TV-program till teknikföretag utan kontroll över hur innehållet används. Nyhets Corp. har denna vecka gått med på att låta OpenAI använda innehåll från sina publikationer i ett avtal värt över $250 miljoner under fem år. Warner Bros. Discovery har visat intresse för att licensiera några av sina program, medan Walt Disney Co. och Netflix har visat intresse för andra typer av samarbeten men är inte villiga att licensiera sitt innehåll.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

AI-teknik används för att förbättra tandvård vid University at Buffalo

Läkare vid University at Buffalo använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra tandvården. Tekniken används för planering inför parodontal arbete som implantat och kirurgi på tandköttet. AI tillåter tandläkare att samla in mycket information för att vara förberedda efter en serie munskanningar och röntgenbilder. AI används också för att planera den perfekta positionen för implantatet. Dr Nathalia Andrade, professor vid UB, betonar att AI fortfarande utvecklas och är ett verktyg som kan hjälpa till vid operationer.

Direktlänk Dela WGRZ-TV fördjupar idag

OpenAI introducerar ny AI-modell GPT-4o och desktop ChatGPT-app för macOS

OpenAI har meddelat tre stora nyheter: En ny flaggskeppsmodell för AI kallad GPT-4o, en desktop ChatGPT-app för macOS och utökade kostnadsfria funktioner för ChatGPT-användare. GPT-4o förbättrar röst- och videokapabiliteterna jämfört med GPT-4 Turbo och kommer att vara tillgänglig gratis inom ChatGPT globalt under de kommande veckorna. ChatGPT Plus och Team-användare kommer att få tillgång till GPT-4o först. Dessutom kommer macOS-användare snart att kunna ladda ner en ChatGPT-skrivbordsapplikation.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupar idag

Europas AI-stjärnor kommer ut ur USA:s skugga

Under VivaTech-startupkonferensen i Paris visade grundarna för Europas tre mest framstående AI-företag upp lite av den showmanship som deras amerikanska motsvarigheter är kända för. Arthur Mensch, som bildade Mistral AI för knappt ett år sedan, var först på scenen. Han varnade för att amerikanska företag dominerar AI-området. Jonas Andrulis, från Aleph Alpha, har ofta talat om AI:s förmåga att ge människor ´superkrafter´. Thomas Wolf, som kommer att ta scenen på fredag, bildade Hugging Face, en samarbetsplattform för AI-modeller, med två andra fransmän.

Direktlänk Dela Kuwait Times fördjupar idag

Macron föredrar att Mistral AI växer oberoende

President Emmanuel Macron har uttryckt att han föredrar att det franska AI-startupföretaget Mistral AI växer oberoende, snarare än att köpas upp av Microsoft Corp. Macron betonade att Europa behöver fler ´stora spelare´ inom tekniksektorn. Mistral AI, som grundades 2023 av tidigare ingenjörer på Google´s DeepMind och Meta Platforms Inc., har positionerat sig som en utmanare till USA:s dominans inom AI. Microsoft har tidigare investerat 15 miljoner euro i företaget och annonserade en investering på 4 miljarder euro i moln- och AI-infrastruktur tidigare denna månad.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupar idag

Juridiska AI-företaget Harvey inleder partnerskap med Mistral AI

Det juridiska AI-företaget Harvey har inlett ett partnerskap med konkurrenten Mistral AI, baserat i Frankrike. Harvey har snabbt gjort ett stort intryck och har ett nära förhållande till OpenAI. I ett uttalande sa Harvey´s Winston Weinberg och Gabriel Pereyra att de är imponerade av Mistral AI:s arbete och att deras fokus på prestanda, transparens och effektivitet speglar många av Harveys kunders behov. Partnerskapet kommer att påskynda Harveys förmåga att stödja sina kunder med sina mest känsliga ärenden. De hoppas kunna stödja sina kunder när de navigerar i det snabbt föränderliga landskapet som är generativ AI.

Direktlänk Dela Artificial Lawyer fördjupar idag

AI-ledare diskuterar teknikens framtid på Viva Tech 2024

På Viva Tech 2024, Europas största startup- och teknikevenemang, diskuterade ledare inom AI industrins framtid. Menshu, VD för Mistral AI, varnade för riskerna med centralisering av AI-teknik och betonade vikten av självreglering. Han tillkännagav också att Mistral AI släpper ´Mistral 7B´, en LLM med 7 miljarder parametrar, som en öppen källkod utan kostnad. Li, VD för Baidu, framhöll att utvecklingen av en ´super app´ är avgörande för att vinna AI-tävlingen.

Direktlänk Dela Maeil Business Newspaper fördjupar idag

Randy Travis släpper ny musik med hjälp av AI efter stroke

Countryartisten Randy Travis, 64, har nyligen släppt sin första nya studioinspelning på över ett decennium. Travis drabbades av en stroke 2013 som skadade den del av hans hjärna som kontrollerar tal och språk. Med hjälp av AI har Travis nu fått tillbaka sin röst, enligt Cris Lacy, medordförande och medpresident för Warner Music Nashville. Travis delade videor av när hans familj och andra i countrymusikgemenskapen lyssnade på hans nya låt ´Where That Came From´ för första gången.

Direktlänk Dela iHeartMedia fördjupar idag

Ivor Novello-pristagare diskuterar AI inom musikindustrin

Musiker, inklusive Paloma Faith och Lulu, diskuterade närvaron av artificiell intelligens (AI) i låtskrivande vid Ivor Novello Awards. De talade om hur AI kan påverka och förändra musikindustrin, både i termer av komposition och produktion.

Direktlänk Dela Sky News fördjupar idag

LLMWare.ai utvald till GitHub Accelerator 2024 för sina öppna AI-projekt

LLMWare.ai har valts ut som ett av de 11 framstående öppna AI-projekten som formar framtiden för öppen källkods-AI och bjudits in att delta i GitHub Accelerator 2024. LLMWare har fokuserat på små, specialiserade språkmodeller och erbjuder fördelar som enkel integration i företagsprocesser, enorma fördelar i fråga om integritet och säkerhet samt enorma kostnads- och hastighetsfördelar för att anpassas och integreras i nästan alla företags bakprocesser. LLMWare.ai har två huvuderbjudanden idag: RAG Pipeline - integrerade komponenter för hela livscykeln för att ansluta kunskapskällor till generativa AI-modeller; och 50+ små, specialiserade modeller finjusterade för nyckeluppgifter inom företagsprocessautomation.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Datavetare Mark Crovella vid Boston University kommer att undersöka om artificiell intelligens (AI) är partisk mot vissa grupper och sprider felaktig information och extrema åsikter. Projektet stöds av ett första i sitt slag federalt AI-pilotprogram - National Artificial Intelligence Research Resource (NAIRR) - som ger tillgång till avancerade superdatorresurser och data. Crovella kommer att undersöka en typ av AI känd som stora språkmodeller (LLM) och hans mål är att granska LLM för ´socialt oönskat beteende´. Han kommer att samarbeta med Evimaria Terzi, professor i datavetenskap vid CAS.

Boston University fördjupar idag

Kina utvecklar språkmodell baserad på Xi Jinpings filosofi

Kinas främsta internetregulator har utvecklat en stor språkmodell baserad på president Xi Jinpings politiska filosofi. Modellen, som påminner om Mao Zedongs Lilla röda bok, beskrivs som ´säker och tillförlitlig´. Denna språkmodell har tagits från presidentens personliga kommentarer och instruktioner kända som ´Xi Jinpings tanke om socialism med kinesiska särdrag för en ny era´. Språkmodellen har utvecklats av China Cyberspace Research Institute för att ge insikt i Xi Jinpings personliga syn på problem, förklara rapporter och svara på frågor. Modellen är ännu inte tillgänglig för offentlig testning.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag

Kinas chatbot Chat Xi PT tränad på president Xi Jinpings filosofi

Chat Xi PT, en ny chatbot i Kina, har tränats på president Xi Jinpings politiska filosofi, känd som ´Xi Jinping Thought on Socialism with Chinese Characteristics for a New Era´, samt andra verk tillhandahållna av Kinas kraftfulla regulator Cyberspace Administration of China (CAC). Chatboten kan svara på frågor, skapa rapporter, sammanfatta information och översätta mellan kinesiska och engelska, men är ännu inte tillgänglig för allmänheten. Den har tränats på lokalt genererade data, inklusive ett dussin böcker skrivna av Xi Jinping. CAC har beordrat AI-leverantörer att ´inkorporera kärnsocialistiska värderingar´ och säkerställa att genererat innehåll inte kan ´innehålla något innehåll som undergräver statsmakten´.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupar idag

OpenAI planerar att lansera nästa generations AI-modell, GPT-5

OpenAI har inte avslöjat när de kommer att släppa sin nästa generations AI-modell under sitt GPT-varumärke, men när de gör det kommer det att göra alla företagets tidigare generationer underlägsna. OpenAI har varit i framkant av AI-industrin sedan lanseringen av sitt intensivt populära AI-drivna verktyg, ChatGPT. Den senaste är GPT-4o, en ny AI-modell som är betydligt bättre på kodning än sina föregångare och kan resonera över ljud, syn och text i realtid. Men GPT-4o är tydligen ingenting jämfört med GPT-5. OpenAI:s VD Sam Altman har tidigare sagt att företagets nästa modell kommer att göra GPT-4 ´milt pinsamt bäst´ eftersom det är betydligt mer kraftfullt, kapabelt och intelligent.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupar idag

OpenAI:s senaste AI, GPT-4o, ökar kreativiteten hos användare

OpenAI:s senaste AI, GPT-4o, har tagit världen med storm strax efter sin lansering. Denna AI-kraftverk har inte bara imponerat teknikentusiaster med sina avancerade funktioner, utan har också genererat tillräckligt med nyfikenhet med sin samling av kreativa verktyg och geniala hack. Användaren ´X´, som går under handtaget @minchoi, har listat tio sätt som GPT-4o har ökat kreativiteten hos användare genom sina unika verktyg och nya funktioner. GPT-4o kan bland annat omvandla skisser till kod, genomföra realistiska jobbintervjuer, generera kloner av populära spel, analysera data, skapa 3D-modeller från referensbilder och generera unika anime-karakternamn.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupar idag

OpenAI planerar att släppa generativ AI-modell GPT-5 i år

OpenAI, ett av världens mest framstående AI-företag, planerar att släppa sin generativa artificiella intelligens (AI) modell, GPT-5, i mitten av detta år. Denna generativa AI-modell är känd som hjärnan bakom världens mest berömda chatbot AI, ChatGPT. Enligt Business Insider och Gizchina har några av OpenAIs kunder som har arbetat med företaget bevittnat demonstrationer av GPT-5:s förmågor. Denna generativa AI-modell kommer att vara efterträdaren till GPT-4, som lanserades förra året.

Direktlänk Dela Trustedly fördjupar idag

AI chatbots kan skapa formler för Microsoft Excel och Google Sheets

AI chatbots som ChatGPT kan hjälpa användare att skapa formler för Excel-kalkylblad. Dessa verktyg kan skapa formler som är så enkla eller komplicerade som användaren önskar, förutsatt att instruktionerna är tydliga. För att använda ChatGPT för att skriva en Excel-formel krävs tillgång till Microsoft Excel eller Google Sheets, samt ett OpenAI-konto för att få tillgång till ChatGPT med GPT-4o. Det är viktigt att komma ihåg att AI chatbots kan göra fel eller feltolka instruktioner, så det är viktigt att vara mycket tydlig med vad man vill att formeln ska göra.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Musikindustrin genomgår en omvälvande förändring tack vare teknologiska framsteg. Musikskapare kan nu bygga en digital fanbase från grunden, med plattformar som TikTok som demokratiserar upptäckandet av nya artister. Det finns också fler verktyg som hjälper artister och deras team att spara tid på uppgifter som marknadsföring och samarbete med andra skapare. Men tekniken kan också skapa stora huvudvärk för artister, hotande att störa hur de tjänar pengar. Subtila förändringar i algoritmer eller remitteringspolicyer på plattformar som Spotify kan skicka industrin i en frenesi. Dessutom har uppkomsten av generativ AI väckt existentiella frågor om hur artister och andra skapare kommer att kompenseras för sitt arbete i en värld där AI kan spotta ut låtar på sekunder.

Business Insider fördjupar idag

Google rullar ut YouTube Music-tillägg för sin Gemini-chatbot

Google har börjat rulla ut YouTube Music-tillägget för sin Gemini-chatbot. Tillägget gör att användare kan be chatboten att spela låtar från YouTube Music. Till exempel kan du be Gemini att hitta och spela musik efter låt, spellista, artist och mer. Enligt Google kan Gemini nu åtkomma din YouTube Music-data, som spellistor, tittarhistorik och gillade låtar. Du kan ställa frågor som ´Spela musik jag gillar´, ´Sätt på White Noise @YouTube Music´ och ´Visa lite rockmusik´. YouTube Music-integrationen är dock inte tillgänglig på Google Meddelanden och fungerar bara med prompts på engelska.

Direktlänk Dela Neowin fördjupar idag

Countryartisten Randy Travis får tillbaka sin röst med hjälp av AI

Randy Travis, 64, har nyligen släppt sin första nya studioinspelning på mer än ett decennium. Den legendariska countryartisten drabbades av en stroke 2013, vilket lämnade honom med varaktiga skador på den del av hjärnan som kontrollerar tal och språk. Med hjälp av AI har han nu fått tillbaka sin röst, förklarade Cris Lacy, medordförande och medpresident för Warner Music Nashville. Travis delade videor av ögonblicket då hans familj och andra inom countrymusikgemenskapen lyssnade på hans nya låt ´Where That Came From´ för första gången.

Direktlänk Dela iHeartMedia fördjupar idag

Supermusic AI-appen ger dig två sätt att skapa musik

Supermusic AI-appen erbjuder två sätt att skapa musik. Om du har en grundläggande idé för en låt, kan du beskriva den för AI-musikgeneratorn. Svara bara på några frågor om vilken typ av spår du vill skapa, och Supermusic kommer att skapa en original låt för dig. Om du redan har kompletta texter, kan du mata in dem i Supermusic AI för att skapa en låt kring dem. Oavsett hur du skapar dina låtar tar det bara en stund innan du kan lyssna och dela. Och du kan få en livstid till Supermusics AI-musikgenererande magi för bara $49,99.

Direktlänk Dela Cult of Mac fördjupar idag

Amazon planerar att uppgradera Alexa till en betaltjänst

Amazon planerar att uppgradera sin röstassistent Alexa till en mer konversationsvänlig version senare i år, i syfte att konkurrera med nya AI-drivna chattbotar från företag som Google och OpenAI. Det rapporteras dock att denna nya version av Alexa inte kommer att vara gratis att använda, utan kommer att tas ut en månadsavgift för. Amazon har redan avslöjat dessa planer i september 2023, när företagets SVP för enheter och tjänster, Dave Limp, berättade om företagets planer att ge Alexa en AI-överhalning.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupar idag

AI-musik och streamingtjänster förändrar musikindustrin

Stef Van Vugt, grundare av Fruits Music, menar att AI-musik start-ups som Suno skapar bättre musik än majoriteten av nyutgivna mänskligt skapade låtar på musikstreamingtjänster. Han förutspår att AI kommer att fortsätta ta marknadsandelar från de största musikrättighetshavarna. Han påpekar också att Spotify redan kontrollerar sin publik mer än man kan tro, och att plattformen kommer att minska mänsklig inverkan på spellistor och streamingresultat. Dessutom menar han att traditionella rättighetshavare kommer att behöva ändra sina affärsmodeller för att konkurrera om uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupar idag

Epidemic Sounds rapport visar musikens och AI:s betydelse för innehållsskapare

Epidemic Sounds rapport ´Framtiden för skaparekonomi 2024´ visar att musik spelar en avgörande roll för framgången hos innehåll och att AI fortsätter att integreras av skapare. 54,9% av skapare som tjänar pengar identifierar sig nu som heltidsskapare 2024, vilket är en ökning med 3% från 2023. 77% av skapare som tjänar pengar känner att de får rättvis ersättning, tack vare pågående plattformsmonetiseringsprogram, med YouTube som främsta inkomstkälla (28,6%). 84% av innehållsskapare fortsätter att använda AI-drivna verktyg och applikationer i sin innehållsskapningsprocess. 83,7% av skaparna betonar musikens betydelse för att främja publikens kopplingar, medan 80% håller med om att det påverkar innehållets framgång avsevärt.

Direktlänk Dela Cision News fördjupar idag

David Ferlez kritiserar sammansmältningen av musik och artificiell intelligens

Musikern, skådespelaren och arkitekten David Ferlez har uttryckt oro över den växande integrationen av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. Ferlez, känd för sina jazz- och progressiva rockkompositioner, menar att AI kan efterlikna mönster och generera kompositioner, men saknar den emotionella djup och genuina kreativitet som kommer från mänskliga erfarenheter. Han påpekar att ökad beroende av AI i musikproduktion riskerar att omvandla konst till algoritmer och datapunkter snarare än att bevara den som en djup form av mänskligt uttryck.

Direktlänk Dela Daily Music Roll fördjupar idag

Salesforce delar hur AI-bot ´Einstein´ förbättrar produktiviteten

Teknikjätten Salesforce har använt AI i över ett decennium och delar nu specifika sätt på vilka deras AI-bot, ´Einstein´, påverkar medarbetarnas produktivitet. Genom att integrera Einstein i kommunikationsappen Slack har anställda sparat 50 000 timmar under en affärsperiod och boten har besvarat nästan 370 000 medarbetarfrågor. Genom att integrera den i företagets projektledningsplattform, Project Basecamp, har 88 000 arbetarförfrågningar lösts, vilket snabbar upp problemlösning från i genomsnitt 48 timmar till bara 30 minuter. Cirka 85% av personalen har använt verktyget för att beräkna bästa åtgärdsplan för att uppnå ett karriärmål. Salesforce har även använt AI i sin rekryterings- och introduktionsfunktion, Experience Cloud, där den har löst 88% av problemen som normalt skulle kräva mänskligt ingripande, vilket minskar beroendet av teknikagenter med 50%.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupar idag

Google Cloud introducerar Generative AI Ops för att hjälpa kunder med AI-prototyper

Google Cloud har introducerat en ny tjänst, Generative AI Ops, som ska hjälpa kunder att utveckla sina artificiella intelligens-prototyper. Tjänsten kommer som svar på att Google Clouds kunder alltmer flyttar generativa AI-arbeten från konceptbevis till produktion. Generative AI Ops, som kan levereras av antingen Google Cloud Consulting eller Googles partner-ekosystem, kan hjälpa organisationer att mognad sina generativa AI-prototyper till produktionsklara lösningar och ge stöd inom områden som säkerhet, modelljustering och feedback, och optimering. Bland de tjänster Generative AI Ops erbjuder finns prompt engineering, design och optimering.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

IS använder AI för att skapa propaganda

Stödare till terrorgruppen Islamiska Staten (IS) använder allt mer artificiell intelligens (AI) för att generera onlinepropaganda. En ny form av propaganda har utvecklats av IS-supportrar som sänder nyhetsbulletiner med AI-genererade ankare på flera språk. IS Khorasan (ISKP), en IS-filial aktiv i Afghanistan och Pakistan, producerade en video med en AI-genererad nyhetsankare som läste nyheter efter ett IS-krävande angrepp i Bamiyanprovinsen i Afghanistan. En annan AI-genererad propagandavideo från IS dök upp med en annan digital manlig nyhetsankare som meddelade IS ansvar för en bilbombning i Kandahar, Afghanistan.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupar idag

Konferens om AI och cybersäkerhet på Pace University

Pace Universitys Seidenberg School of Computer Science and Information Systems samarbetade med The Business Council of Westchester (BCW) för att hålla en konferens om artificiell intelligens (AI) och dess roll i cybersäkerhet. Konferensen var en del av BCWs program AI Alliance 360° och undersökte framsteg och utmaningar inom AI och hur det påverkar cybersäkerheten i näringslivet och akademin. Panelen bestod av företagsledare, cybersäkerhetsexperter och lärare från Seidenberg School. Pace har fokuserat på erfarenhetsbaserat lärande och expanderat sitt engagemang inom IT, AI och cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Pace University fördjupar idag

OpenAI och News Corp ingår flerårigt globalt partnerskap

Artificiell intelligens (AI) företaget OpenAI och mediejätten News Corp har tillkännagivit ett flerårigt globalt partnerskap. Avtalet kommer att tillåta OpenAIs populära ChatGPT AI chatbot att få tillgång till och visa innehåll från över ett dussin News Corp publikationer, inklusive The Wall Street Journal, Barron’s, MarketWatch och New York Post. OpenAI får tillgång till aktuellt och arkiverat innehåll från News Corps stora portfölj av publikationer. Dessutom kommer News Corp att dela sina journalisternas expertis med OpenAI för att förbättra AI: s förståelse för nyhetslandskapet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

AI-boom driver inkomster för Nvidia, Zoom och Vertiv

Nvidia, Zoom och Vertiv har alla sett fördelar med den snabbt växande AI-marknaden. Nvidia rapporterade en intäkt på 26 miljarder dollar, en ökning med 18% från föregående kvartal och 262% jämfört med samma period föregående år. Zooms intäkter för kvartalet nådde 1,14 miljarder dollar, vilket översteg konsensusprognosen på 1,13 miljarder dollar, en ökning med 3,2% jämfört med samma period föregående år. Vertiv, ett företag som specialiserar sig på ström- och kylutrustning för datacenter, har sett sin aktiekurs stiga med 516% under det senaste året.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Meta kritiseras för brist på mångfald i AI-rådgivningsgrupp

Teknikjätten Meta har tillsatt en grupp externa rådgivare, alla vita män, för att ge vägledning om företagets strategi för artificiell intelligens (AI), då företaget planerar att investera kraftigt i AI-infrastruktur, forskning och produktutveckling i år. Rådgivningsgruppen inkluderar individer som Patrick Collison, Nat Friedman, Tobi Lütke och Charlie Songhurst. Trots deras erfarenhet möter Meta kritik för att inte inkludera kvinnor eller personer med annan hudfärg i gruppen. Detta påminner om en liknande händelse på OpenAI förra året. AI förväntas störa olika aspekter av livet de kommande åren, vilket gör inkludering i beslutsprocesser avgörande. Meta har fått kritik för bristen på mångfald i sin rådgivningsråd, med kritiker som ifrågasätter beslutet att utesluta kvinnor och personer med annan hudfärg från gruppen.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupar idag

OpenAI stänger ner ´Sky´-röst efter hot om rättsliga åtgärder från Scarlett Johansson

OpenAI har nyligen stängt ner sin ´Sky´-röst efter att skådespelerskan Scarlett Johansson hotade med rättsliga åtgärder. OpenAI:s röst lät så lik Johansson att hennes närmaste vänner och nyhetskanaler inte kunde skilja dem åt. TulipAI har producerat utbildningar om ljudinnovation för journalister och skapat en tredelad podcast för att testa AI-verktygs förmågor inom forskning, engagemang och röst. De använde Sky-rösten som medvärd, men har på grund av etiska överväganden beslutat att spela in samtalet igen med en annan AI-röst. Denna händelse understryker det avgörande behovet av öppenhet och etiska överväganden inom AI-röstteknologi. Washington Post har till exempel inlett ett partnerskap med Virginia Tech för att bygga egen AI-teknologi. Offentliga medieföretag kan skapa partnerskap med universitet för att utveckla AI-teknik som talar till deras behov och samhällen.

Direktlänk Dela Current.org fördjupar idag

Juridiska AI-verktyg hallucinerar fortfarande en oroande mängd av tiden

Stora språkmodeller har en dokumenterad tendens att ´hallucinera´, eller hitta på falsk information. I ett mycket uppmärksammat fall ställdes en New York-advokat inför sanktioner för att ha hänvisat till fiktiva fall uppfunna av ChatGPT i en juridisk skrivelse. En tidigare studie fann att chattbotar hallucinerade mellan 58% och 82% av tiden på juridiska frågor. Chefsdomare Roberts noterade detta i sin årsrapport 2023 och varnade advokater för hallucinationer. Inom alla branscher ses och marknadsförs återhämtningsförstärkt generering (RAG) som lösningen för att minska hallucinationer. Juridiska forskningstjänster har släppt AI-drivna produkter som de hävdar ´undviker´ hallucinationer. En ny förhandsstudie av Stanford RegLab och HAI-forskare testade påståendena från två leverantörer, LexisNexis och Thomson Reuters. Deras verktyg minskade fel jämfört med allmänna AI-modeller som GPT-4, men dessa specialgjorda juridiska AI-verktyg hallucinerade fortfarande en oroande mängd av tiden: dessa system producerade felaktig information mer än 17% av tiden.

Direktlänk Dela InfoDocket fördjupar idag

Krishna Rao ansluter sig till AI-startup Anthropic som CFO

Krishna Rao, en ledare inom strategisk finansiering, har anslutit sig till AI-startupen Anthropic som företagets ekonomichef. Rao kommer att spela en avgörande roll i att forma Anthropics finansiella strategi och verksamhet när företaget fortsätter att bygga på sin starka företagsmomentum och främja sin internationella expansion. Innan han anslöt sig till Anthropic var Rao CFO på Fanatics Commerce och arbetade tidigare på Cedar. Han tjänade också som Global Head of Corporate & Business Development på Airbnb.

Direktlänk Dela American Kahani fördjupar idag

Salesforce och IBM ingår strategiskt partnerskap för att driva företagsinnovation med AI och data

Salesforce och IBM har meddelat ett strategiskt partnerskap för att utnyttja AI och data för att driva företagsinnovation. Samarbetet kombinerar IBMs datastiftelse och AI-förmågor med Salesforces expertis inom kundrelationshantering (CRM). Partnerskapet fokuserar på att integrera IBMs Watson AI med Salesforces AI-verktyg, som Einstein. Detta syftar till att ge företag förbättrade prediktiva insikter, vilket gör att de kan fatta mer informerade beslut. Samarbetet kommer också att fokusera på att utveckla branschspecifika lösningar anpassade till de unika behoven inom olika sektorer.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupar idag

AI-förbättrad video avvisas som bevis i rättegång

En domare i Washington har avvisat användningen av en video som förbättrats med artificiell intelligens (AI) som bevis i en rättegång. I fallet State of Washington mot Joshua Puloka, som är åtalad för tre mord, försökte försvaret lägga fram en AI-förbättrad version av en video som visar händelsen. Försvarets expert hävdade att videon förbättrats med AI för att öka upplösningen och lägga till skärpa och definition. Men statens expert vittnade om att AI-verktygen gjorde en accepterad rättsmedicinsk analys omöjlig. Domstolen avvisade den AI-förbättrade videon och konstaterade att den inte uppfyllde Frye-standarden, som kräver att bevis som använder nya vetenskapliga teorier eller principer måste ha uppnått allmän acceptans i den relevanta vetenskapliga gemenskapen.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupar idag

Interpol rapporterar om bedrägeri med ´gris slaktning´ och teknikföretag samarbetar för att bekämpa bluffar

Bedrägerimetoden ´grisslaktning´ är en stor oro inom finansiellt bedrägeri, enligt en rapport från Internationella kriminalpolisorganisationen (Interpol). Dessa bedrägerier utnyttjar emotionella kopplingar genom att utge sig för att vara romantiska partners, affärsassocierade eller vänner. När förtroende är etablerat, introducerar bedragarna offren för till synes lukrativa investeringsmöjligheter. En koalition av teknikföretag, Tech Against Scams, inklusive Match Group, Coinbase, Meta och Ripple, har bildats för att förebygga och störa finansiella bedrägerier genom att erbjuda en enad front mot onlinebedrägerier och finansiella bluffar som riktar sig mot konsumenter inom olika branscher.

Direktlänk Dela Biometric Update fördjupar idag

Vem är ansvarig när AI gör ett medicinskt fel inom gastrointestinal endoskopi?

Artificiell intelligens (AI) blir allt viktigare inom gastrointestinal endoskopi, särskilt för datorstödd detektion av förstadier till kolonpolyper. Trots detta kvarstår risken för fel, i vissa fall kan AI-algoritmer själva bidra till medicinska fel. För att adressera detta leder läkare- forskare vid Center for Advanced Endoscopy vid Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), i samarbete med juridiska experter från Pennsylvania State University och Maastricht University, arbetet med att utveckla riktlinjer för medicinsk ansvarighet för AI-användning inom GI-endoskopi. Forskarna föreslår att högre nivåer av automation är både tekniskt genomförbara och förestående, vilket potentiellt kan ge läkare automatiserade endoskopirapporter och rekommendationer.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupar idag

Finansiella rådgivare och skatteproffs kan dra nytta av artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina tjänster, enligt Dean Sonderegger, SVP och GM för skatt och redovisning på Wolters Kluwer. Företaget har lanserat ett AI-center där kunder kan hitta företagets fem primära applikationer, vilka nu står för hälften av dess digitala intäkter. Sindhu Joseph, VD för AI wealthtech-företaget CogniCor, menar att det finns en stor kunskapsgap kring skatter bland finansiella rådgivare. CogniCor arbetar för att inkludera skattedeklarationer som en del av data och tillhörande förslag.

Financial Planning fördjupar idag

Stora uppdateringar till Adobe Lightroom: AI Generative Remove och AI Lens Blur

Adobe har lanserat stora uppdateringar för Lightroom Classic och Lightroom Mobile, inklusive AI Generative Remove, AI Lens Blur och Sony tethering. Dessa uppdateringar är tillgängliga för Creative Cloud-prenumeranter. Adobe Firefly driver det nya verktyget AI Generative Remove, som är perfekt för att ta bort turister, skyltar, papperskorgar och andra distraktioner från JPEG- och RAW-foton. AI Lens Blur i Develop-modulen har nu AI-assisterade automatiska förinställningar. Lightroom-teamet har också lagt till tethering för vissa Sony-kameror, inklusive Alpha 7 IV och Alpha 7R.

Direktlänk Dela Photofocus fördjupar idag

STMicroelectronics NanoEdge AI Studio driver innovation inom inbyggda AI-system

Den växande potentialen för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i inbyggda system driver utvecklingen av nya applikationslösningar och produkter. NanoEdge AI Studio från STMicroelectronics är en ML-teknik som påskyndar innovation genom att skapa ett optimalt ML-bibliotek för ett AI-projekt baserat på en minimal mängd data. Denna data kan också hjälpa till att utveckla en AI-lösning. NanoEdge AI Studio, som kräver inga avancerade datakunskaper, kan skapa fyra typer av optimerade tinyML-bibliotek: anomalidetektering, outlierdetektering, klassificering och regression.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupar idag

AI hjälper astronomer att mäta universums expansion

Astronomer använder nu artificiell intelligens (AI) för att mäta universums expansion. Två nyligen genomförda studier, ledda av Maria Dainotti, en gästprofessor vid UNLV:s Nevada Center for Astrophysics och biträdande professor vid Japans nationella astronomiska observatorium, har använt flera maskininlärningsmodeller för att öka precisionen i avståndsmätningar för gammastrålningsutbrott (GRBs) - de mest lysande och våldsamma explosionerna i universum. Dainotti och hennes team kombinerade GRB-data från NASA:s Neil Gehrels Swift Observatory med flera maskininlärningsmodeller för att övervinna begränsningarna med nuvarande observationsmetoder och mer exakt uppskatta närheten till GRB:er vars avstånd är okänt.

Direktlänk Dela University of Nevada, Las Vegas fördjupar idag

AI-driven robotik förändrar kvalitetskontroll inom tillverkning

AI-driven robotik förvandlar kvalitetskontrollen inom tillverkning, särskilt elektronikmontering, genom att använda djupinlärning för att upptäcka mönster och defekter som människor inte kan. Detta ger företag möjlighet att hoppa före sina konkurrenter. AI:s roll i att säkerställa strikta kvalitetsstandarder, förbättra inspektionsförmågor och upprätthålla överensstämmelse med IPC (Institute for Printed Circuits) standarder blir allt viktigare. Framtida framsteg kan inkludera sofistikerade maskininlärningsmodeller för prediktivt underhåll, vilket minskar driftstopp och förbättrar produktions effektiviteten.

Direktlänk Dela Robotics and Automation News fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare