» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 199 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

OpenAI: En företagskrig och framtiden för AI

OpenAI, teknikföretaget bakom chattboten ChatGPT, har upplevt interna stridigheter som har resulterat i att företagets medgrundare och VD, Sam Altman, avskedades och sedan återinsattes. Styrelsen för OpenAI avskedade ursprungligen Altman på grund av hans aggressiva tillvägagångssätt för att kommersialisera företagets AI-teknologi. Efter ett uppror från företagets investerare och anställda återinsattes Altman och resten av styrelsen avgick i stället. OpenAI, som ursprungligen grundades som en icke-vinstdrivande organisation, har kämpat med att balansera behovet av att generera ekonomisk avkastning med sitt bredare samhällsmål. Företaget har även brottats med de potentiella riskerna som deras AI-teknologi utgör för mänskligheten.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupar idag

I en värld allt mer fascinerad av AI finns det yrkesverksamma som ser dessa utvecklingar som mer än bara tekniska trender. Nick, en advokat på IT-företaget Mayflower, har börjat utforska hur AI omformar det juridiska landskapet. Inom media- och underhållningsindustrin har AI blivit en kraftfull kraft som revolutionerar kreativa processer. AI förbättrar operationer, förbättrar konsumentupplevelsen och skapar personaliserat innehåll. När tekniken avancerar förväntas fler företag att anpassa personaliserade strategier för att engagera konsumenter och öka intäkterna. Med den framväxande deepfake-tekniken blir AI oumbärlig för att utveckla sofistikerade detekteringsverktyg. Dessa verktyg är avgörande för att identifiera manipulerat eller fabricerat medieinnehåll, vilket bevarar autenticiteten och tillförlitligheten hos medielandskapet. Dataintegritet är en stor juridisk fråga när det gäller företagens användning av AI. AI-system kräver stora mängder data för att förbättra sina algoritmer, så organisationer måste se till att de hanterar data i enlighet med gällande sekretesslagar.

Medium fördjupar idag

ChatGPT fortfarande största vinnaren inom AI, säger Joanna Stern

Joanna Stern, teknikskribent för personliga teknik på Wall Street Journal, diskuterar de stora AI-vinnarna när ChatGPT närmar sig sin ettårsdag. CNBC Television publicerade denna video. Joanna Stern är en amerikansk teknikjournalist, mest känd för sina videor och kolumner på Wall Street Journal och tekniknyhetssajterna Engadget och The Verge.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupar idag

Barn och tonåringar utsätts för risker genom AI-chattbotar

Företag har börjat införa generativa AI-verktyg i befintliga produkter som används av barn och tonåringar, vilket utsätter dem för risker som ännu inte har studerats och förståtts fullt ut. Ett exempel är integrationen av en AI-chattbot i Snapchat, en app som används av över 109 miljoner barn och tonåringar dagligen. Teknikindustrin kan dock vidta åtgärder för att skydda mot fel- och desinformation, såsom realtidsfaktagranskning och transparens etiketter. Dessutom kan implementering av effektiva åldersverifieringsverktyg minska risken för olämpliga råd till minderåriga.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupar idag

Framtiden för AI: En balans mellan mänsklig och artificiell intelligens

Singularity är en hypotetisk punkt i framtiden då teknologi och artificiell intelligens (AI) blir så avancerade att de överträffar mänsklig intelligens och förmågor. Detta koncept väcker både spännande möjligheter och oro, speciellt när det gäller kontroll, etik och potentiell inverkan på jobb och samhället. AI är utmärkt på IQ-relaterade uppgifter men har begränsningar i förståelse av känslor, empati och komplexa sociala interaktioner. Framtiden är inte ett binärt val mellan människor eller AI; det är ett symbiotiskt förhållande där människor och AI kompletterar varandras styrkor och kompenserar för sina svagheter.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupar idag

Amazon.com Inc. stärker sin lobbyingverksamhet i New York inför en lagstiftande session 2024 då guvernör Kathy Hochul och lagstiftare kommer att överväga åtgärder inom artificiell intelligens, datasekretess och arbetsförhållanden på dess lager. Amazon har nyligen spenderat mer än sina stora tekniska rivaler, cirka $60 000 per månad, på att påverka offentliga tjänstemän i New York. Amazon har en lång historik av att bekämpa statlig reglering och uppmanar i stället kongressen att agera. Företaget har ännu inte undkommit den politiska konsekvensen av ett misslyckat försök 2018 att placera sitt andra huvudkontor i Queens.

Bloomberg Law fördjupar idag

AI börjar gradvis förändra arbetsmetoder i Afrika

Artificiell intelligens (AI) börjar gradvis förändra hur saker görs i Afrika, inklusive rekrytering och personalhantering. Trots rädslor för att AI skulle ersätta människor och förstöra hundratusentals jobb, särskilt inom HR-avdelningar, har detta inte varit fallet. Dessa farhågor fanns redan när Altavista, den första internetsökmotorn, dök upp på mitten av 1990-talet. Nästan 25 år senare har Altavista förpassats till historiens skräp, och HR har behållit sin roll som en kraft för innovation och kreativitet.

Direktlänk Dela The Africa Report fördjupar idag

Mörka sidor av artificiell intelligens: Deepfakes och mer

Deepfakes, eller videor skapade med hjälp av artificiell intelligens (AI), har blivit ett populärt fenomen, men också en farlig form av digitalt missbruk. Ett exempel är en video som nyligen blev viral i Indien, där skådespelerskan Rashmika Mandanas ansikte hade lagts över en brittisk kvinnas ansikte. Många deepfakes används för att sprida falsk information eller icke-samtyckande porr, där en persons ansikte läggs över i en porrklipp. Forskningsföretaget Sensity AI har visat att 90-95% av deepfakes 2021 var icke-samtyckande porr, och 90% av dessa var kvinnor. Men deepfakes är bara toppen av isberget när det gäller de mörka sidorna av AI. Det finns risker med falska bilder, partiska AI-system och ´superintelligens´ som kan utvecklas utan mänsklig inblandning.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Microsoft uppgraderar sin AI-chatbot Copilot till GPT-4

Microsoft har nyligen bytt namn på sin AI-chatbot till Copilot och planerar nu att genomföra stora förändringar för att förbättra den AI-generativa modellen. Företaget uppgraderar modellen till GPT-4, tack vare sitt partnerskap med techjätten OpenAI. Användare kommer att se en innovativ och mycket användbar kontextfönsterfunktion med 128k. Detta har att göra med att skriva textprompter som motsvarar nästan 300 sidor i ett sådant fönster. För tillfället är Bing Copilot begränsad till 5000 tecken per chatt. När användare frågade Microsoft om en ökning bekräftade de med ett stort ja. Den senaste modellen har ett större kontextfönster vilket innebär att de kan dra nytta av större gränser. Företaget planerar att lansera stöd för funktioner som plugins från externa tredje parter.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupar idag

XTX Markets lanserar AI-MO-priset för att stimulera utvecklingen av AI-modeller

XTX Markets har meddelat lanseringen av AI-MO-priset, en ny utmaningsfond på 10 miljoner dollar för att uppmuntra utvecklingen av en offentligt delad AI-modell som kan uppnå en guldmedaljstandard i Internationella Matematikolympiaden (IMO). Storpriset på 5 miljoner dollar kommer att tilldelas den första offentligt delade AI-modellen som deltar i en AI-MO-godkänd tävling och uppnår en prestandanivå motsvarande en guldmedalj i IMO. Dessutom kommer det att finnas framstegspriser på upp till 5 miljoner dollar för AI-modeller som når viktiga milstolpar mot storpriset. Tävlingsregler och anmälningskriterier kommer att offentliggöras i framtiden.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupar idag

4GD tilldelas kontrakt för att integrera språkmodell i robotmål

Det brittiska företaget 4GD, specialiserat på teknologi för närstridsträning, har tilldelats ett kontrakt av Defence and Security Accelerator för att integrera språkmodellen ChatGPT i sina robotmål SimStriker. Integrationen kommer att tillåta soldater att ha ´dynamiska samtal med målet´, enligt 4GD, som kommer att arbeta med sina partners NIAXO, ett företag för mjukvarulösningar, för att skapa varierade militära träningscenarier. SimStriker, som började utvecklas 2020, används på 4GD:s SmartFacility, som för närvarande är i tjänst med den brittiska arméns 16th Air Assault Brigade i Colchester, Storbritannien. 2022 användes anläggningen i över 1 200 timmar av den brittiska arméns Air Assault Brigade, försvarsministeriets polis och civila användare.

Direktlänk Dela Army Technology fördjupar idag

iPhone 15 Pro har en knapp för att aktivera ChatGPT Voice

iPhone 15 Pro har en ny funktion som låter användare aktivera ChatGPT Voice med ett knapptryck. ChatGPT Voice finns nu tillgänglig gratis för alla användare av ChatGPT-appen, både på iOS och Android. Denna funktion låter dig ha en fullständig konversation med chatboten, som är baserad på OpenAIs GPT-3.5 och GPT-4 stora språkmodeller. För att aktivera denna funktion måste du först öppna ChatGPT-appen på Android eller iOS, och sedan trycka på hörlursikonen. Men med iPhone 15 Pro kan du aktivera ChatGPT Voice med ett knapptryck genom att använda den nya Action-knappen.

Direktlänk Dela Divya Bharat fördjupar idag

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupar idag

Pika Labs, AI-videoverktygsstart-up, värderas till mellan 200 och 300 miljoner dollar

Demi Guo och Chenlin Meng, två Stanford Ph.D. studenter, grundade Pika Labs för att utveckla ett lättanvänt AI-videogenereringsverktyg. Sedan starten har cirka 500 000 människor provat programvaran, som nu används för att skapa miljontals nya videor varje vecka. Denna snabba tillväxt har lockat investerare och start-up-företaget har samlat in 55 miljoner dollar över tre finansieringsrundor. Den senaste rundan, en serie A på 35 miljoner dollar från Lightspeed Venture Partners, värderar Pika Labs till mellan 200 och 300 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupar idag

USA:s Vita hus föreslår policy för att reglera användningen av AI inom regeringen

USA:s Vita hus har offentliggjort ett utkast till policy för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI) inom regeringen. Shalanda Young, chef för Vita husets budgetkontor (OMB), har föreslagit att varje departement ska utse en AI-chef som ska tillhandahålla en register över befintliga AI-användningsfall. Dessutom ska dessa chefer identifiera system som potentiellt kan påverka människors säkerhet eller rättigheter. Policyn föreslår också att myndigheterna ska väga AI-systemens risker mot deras påstådda fördelar, verifiera datakvaliteten de använder och övervaka systemen noggrant efter att de har implementerats.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupar idag

Runway lanserar AI-verktyg för att generera korta videor från en enda bild

Runway har lanserat ett nytt AI-verktyg, Gen-2 Model, som ger användare möjlighet att generera korta videor med hjälp av bara en enda bild. Verktyget, Runway Motion Brush, är gratis att börja använda. Runway är en ledande aktör inom generativ AI för innehållsskapande och kan producera ljud, bilder, videor och 3D-strukturer med en enkel uppmaning. Med Runway Gen-2 kan användare skapa nya videor med enkla textuppmaningar. Gratisanvändare kan generera fyrasekundersvideor, även om de kommer att ha ett vattenmärke. Samtidigt har Stability AI introducerat Stable Video Diffusion, ett AI-forskningsverktyg som omvandlar alla statiska bilder till en kort video.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupar idag

AI revolutionerar filmskapande genom att effektivisera videoredigering

Artificiell intelligens (AI) förändrar sättet vi lever, gör affärer och till och med skapar filmer på. AI kan hjälpa kameraoperatörer genom att justera bilden i realtid och hjälpa till i redigeringsprocessen för att öka bildkvaliteten och snabba upp produktionen. Videoredigering har tidigare varit en tidskrävande process som kräver timmar av noggrant manuellt arbete. Nu kan detta påskyndas betydligt med AI-teknik som intelligenta beslut för redaktören, automatiserar postproduktionsprocessen och påskyndar den betydligt. Med AI kan även amatörfilmare skapa fantastiska filmer. Det finns gratis AI-drivna videoredigeringsverktyg som CapCut, som låter användare förbättra foton och videor med avancerade algoritmer som omvandlar, färgkorrigeringar och till och med uppgraderar lågupplösta medier. Sociala medieskapare kan också använda en av många CapCut-mallar för att snabbt skapa trendiga videor för att öka sin räckvidd. AI skannar, analyserar och förstår innehållet i videor, vilket gör att det kan göra kvalitetsförbättrande justeringar snabbare och mer exakt än de flesta redaktörer. När du laddar upp din video kan AI känna igen objekt, bakgrunder och skådespelare, och utföra en rad bildjusteringar för att förbättra bildmaterialet. Precis som digital videoredigering först revolutionerade analog film när den först introducerades, gör AI nu stora vågor i branschen. När den används på ett smart sätt kan den ge många fördelar för både amatör- och professionella filmskapare. Kanske mest viktigt är att det kan minska tiden och resurserna som behövs för att filma och redigera material. Många populära videoredigeringsappar inkluderar redan AI-drivna funktioner som kan redigera dina videor automatiskt, vilket kräver minimal inmatning. Detta gör att även nybörjare kan skapa högkvalitativa filmer och låter mer erfarna filmskapare effektivisera tråkiga redigeringsuppgifter och slutföra sitt arbete mycket snabbare. AI kan också hjälpa betydligt under inspelningen. Den kan justera vinkel, fokus, ljus och andra bildfunktioner automatiskt. Dessa algoritmer har lärt sig på massiva mängder videodata och kan intelligent applicera personliga förbättringar på varje videofil individuellt. För yrkesverksamma och företag som producerar mycket videoinnehåll kan AI hjälpa till att behålla en konsekvent redigeringsstil över flera videor och kan hantera stora volymer av innehåll utan att behöva pauser. Till exempel, ta en titt på CapCut - en till synes enkel gratis online video- och fotoeditor som lägger kraftfulla AI-drivna funktioner bakom ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt. Från att färglägga bilder till att återställa gamla och skadade fotografier kan CapCuts AI förbättra dina bilder och videomaterial enligt justerbara inställningar, vilket gör personalisering enklare än någonsin. Utmaningar och oro kring AI AI-teknik har en enorm potential inom film, men det är definitivt inte en perfekt ersättning för mänskliga redaktörer. Det finns många sätt algoritmer kan förbättra videor, men de kan fortfarande inte perfekt förstå sammanhang och kommer aldrig att ha den kreativa instinkt som en begåvad filmskapare har. AI kommer inte att kunna skapa komplexa filmer på egen hand, eftersom det inte vet hur man förmedlar känslor. Det finns också växande oro kring datasekretess när det gäller AI-användning. Dessa system tar in och analyserar stora mängder data, ofta utan hänsyn till upphovsrätt eller sekretesslagar. Många filmskapare anklagar utvecklare av AI-system för att stjäla deras arbete för att undervisa sina algoritmer, men regler runt om i världen är vanligtvis inte tillräckligt precisa för att definitivt säga om det är plagiat eller inte. För att undvika missbruk av känslig information eller stöld av intellektuell egendom är det avgörande att hitta en balans mellan att tillåta AI-användning och skydda privatlivet. Framtiden för filmskapande: är AI här för att stanna? Även om det ofta är mycket kontroversiellt är AI-system troligen inte på väg någonstans - de är helt enkelt för lönsamma för stora företag. När tekniken fortsätter att utvecklas är det också troligt att den blir ännu snabbare och mer exakt på att skapa högkvalitativa resultat. Snart kanske vi tittar på AI-genererat videoinnehåll utan att ens inse det. Att kämpa mot AI-trenden verkar omöjligt - vad filmskapare kan göra istället är att lära sig att använda AI-verktyg till sin fördel, effektivisera sin egen produktion och förbättra bildkvaliteten. De potentiella fördelarna är enorma, och det är slöseri att inte utnyttja detta otroliga verktyg, särskilt med gott om gratisalternativ tillgängliga online. Om du är ny på AI-videoredigering kommer appar som CapCut att vara perfekta att börja med, och erbjuder en rad användbara redigeringsalternativ som är lätta att använda för förstagångsanvändare. Låt inte AI-revolutionen springa förbi dig. Lär dig hur du tar nytta av algoritmer till din fördel, och du kommer att kunna ta ditt filmskapande till nästa nivå.

Direktlänk Dela Femtech Insider fördjupar idag

LIQUORexam lanserar gratis AI-drivet verktyg för jobbsökande i hotell- och restaurangbranschen

För att stödja hotell- och restaurangbranschens yrkesverksamma som hoppas på att hitta ett jobb, har LIQUORexam lanserat en AI-resumé och brevbyggare som kan nås gratis. Detta AI-jobbsökverktyg, skapat med hotell- och restaurangbranschen i åtanke, hjälper kandidater att uppmärksamma specifika färdigheter och certifieringar för att bygga framstående ansökningar i en konkurrenskraftig arbetsmarknad. LIQUORexams gratis AI-resumé och brevbyggare är allmänt tillgänglig för alla, vilket hjälper till att bryta ner hinder oavsett en sökandes ekonomiska status, tekniska förmågor eller tillgänglig tid.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupar idag

Bitcoin kan sjunka till $37,033 i december, enligt maskininlärningsalgoritmer

Med semestersäsongen nära förestående, kan Bitcoin (BTC) bära presenter i stället för tomten eftersom det ser ut att bryta sitt motståndszon och fortsätta framåt mot vinster. Ökade ansökningar om spot Bitcoin-börsnoterade fonder (ETF:er) och ökad uppmärksamhet från framstående institutioner har märkbart format investerarsentimentet mot kryptovalutan de senaste veckorna. PricePredictions, en plattform som använder avancerade maskininlärningsalgoritmer, förutspår att BTC kommer att falla till $37,033 vid slutet av månaden, vilket representerar en minskning med -0,04% från det nuvarande tillgångsvärdet vid tidpunkten för publicering.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupar idag

Insurwave förvärvar maskininlärningsteknik från EY

Specialförsäkringsprogramvaran som en serviceplattform, Insurwave, har förvärvat maskininlärningsteknik från EY. Om du är prenumerant, vänligen logga in igen för att läsa denna artikel. Om du inte är prenumerant kan du se kontaktinformation nedan. För detaljer om hur du prenumererar eller för alla kommersiella möjligheter, inklusive annonsering, vänligen kontakta: Spencer Halladey, kommersiell direktör, eller Andy Stone, försäljningschef.

Direktlänk Dela The Insurer fördjupar idag

Bitcoin kan bära julgåvor: Prisprognoser förutser en minskning till $37 033 vid månadens slut

Med julhelgen nästan här kan Bitcoin (BTC) bära gåvor istället för tomten, eftersom det ser ut att bryta motståndszonen och fortsätta mot vinster. Ökade ansökningar om spot Bitcoin-börsnoterade fonder (ETF) och ökad uppmärksamhet från framstående institutioner har markant format investerarsynen mot kryptovalutan de senaste veckorna. Prisprognoser, en plattform känd för att använda avancerade maskininlärningsalgoritmer, förutser att BTC kommer att falla till $37 033 vid månadens slut, vilket representerar en minskning på -0,04% från det nuvarande tillgångspriset vid publiceringstidpunkten. Kryptovalutaanalytiker, Michaël van de Poppe, tror att nästa genombrott för Bitcoin kommer att ske när den passerar $38 000-gränsen.

Direktlänk Dela Finbold fördjupar idag

Microsofts Copilot kommer att integreras i Stream-tjänster inom SharePoint

Microsofts Copilot, företagets AI, fortsätter att expandera. Företaget har meddelat att Copilot kommer att integreras i Stream-tjänster inom SharePoint, vilket möjliggör dess deltagande i konferenser som hålls inom denna applikation. Detta kommer att förbättra livskvaliteten för SharePoint-användare genom de funktioner som kan läggas till detta system via synergin mellan Stream och Copilot. Tillägget av Copilot till Stream-tjänsten genom SharePoint kommer att låta användare ha en AI som kan övervaka och förstå allt som sker under dessa konferenser. Dessa förbättringar av Copilot i Stream förväntas rullas ut under februari och mars 2024.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupar idag

Jurister och domare utvärderar AI:s inverkan på rättsprocesser

Sedan ChatGPT:s offentliga debut för ett år sedan har jurister och domare utvärderat den generativa artificiella intelligensens inverkan inte bara på juridiska frågor inom upphovsrätt, anställning och andra områden av lag, utan också på själva rättsprocesserna. När den juridiska gemenskapen kämpar med teknikens användningar har domare över hela landet utfärdat stående order om hur advokater bör använda AI i inlämningar, och domstolar fortsätter att utvärdera var tekniken bör passa in i rättspraxis. US Court of Appeals for the Fifth Circuit meddelade nyligen att de överväger att kräva att advokater certifierar noggrannheten i alla generativa...

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupar idag

ChatGPT förutser lovande framtid för VC Spectra mot Bitcoin och Ethereum

Enligt en nyligen genomförd analys av ChatGPT har VC Spectra (SPCT) en lovande framtid jämfört med sina konkurrenter Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH). VC Spectra fortsätter att locka investerare med sin försäljning som når nya höjder. Dessutom bidrar de positiva utvecklingarna för Bitcoin och Ethereum till den övergripande optimistiska synen på kryptomarknaden. VC Spectra (SPCT) har ökat kraftigt under sin pågående försäljning. Bitcoins (BTC) pris förväntas nå 109 364 dollar år 2024. Ethereums (ETH) pris förväntas nå 6 380,55 dollar nästa år.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

Användningen av AI för att förbättra innehållsskapande

En guide visar hur olika AI-hacks kan förbättra innehållsskapande med hjälp av ChatGPT. ChatGPT:s roll inom digitalt innehållsskapande har blivit allt viktigare, inte bara för automatisering av rutinuppgifter, utan för att förbättra kreativa processer och operationell effektivitet. Guiden visar hur innehållsskapare kan använda AI för att generera idéer, utveckla innehåll och engagera publik. ChatGPT kan också användas för att analysera data, som hundratals YouTube-videor, för att generera idéer som stämmer överens med tidigare framgångar. AI-verktyget Capo, som använder GPT-4, är speciellt utformat för att förbättra innehåll på LinkedIn.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

AI kommer att påverka vita krage-jobb mer än blå krage-jobb i Indien

Enligt en rapport från Pearson kommer konstgjord intelligens (AI) att påverka vita krage-jobb mer än blå krage-jobb i Indien under det kommande decenniet. Vita krage-jobb, särskilt de som involverar beslutsfattande, administrativa uppgifter och ledning, måste förbereda sig för stora förändringar. Å andra sidan verkar blå krage-jobb, särskilt de som kräver kreativitet, praktiska färdigheter och samarbete, vara mer motståndskraftiga mot störningar orsakade av AI. Rapporten visar också att vissa vita krage-jobb, särskilt de som involverar uppgifter relaterade till matematik, påverkas av AI, men är motståndskraftiga på grund av AIs begränsningar att utföra komplexa matematiska beräkningar.

Direktlänk Dela Dazeinfo fördjupar idag

Amazon AWS planerar att visa upp sin vision för generativ AI på årliga AWS Re:Invent-konferensen

Amazon AWS, molndatatjänstjätten, planerar att visa upp sin vision för generativ AI på sin årliga AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, Amazon AWS: s vice VD för Data och AI, gav en förhandsvisning av vad vi kan förvänta oss från hans keynote på onsdag morgon och AWS VD Adam Selipskys keynote på tisdag morgon. Huvudtemat kring generativ AI är att företag vill ha flexibilitet och valmöjlighet att arbeta med olika modeller från olika leverantörer, snarare än att vara låsta till en enda leverantör eller plattform.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

HIX Bypass: Ett pålitligt verktyg för att undvika AI-detektion

AI-skrivverktyget HIX Bypass har fått uppmärksamhet för sin förmåga att förvandla AI-genererat innehåll till text som inte flaggas av AI-detektorer. HIX Bypass, utvecklat av samma team bakom ledande AI-skrivverktyget HIX.AI, använder avancerade maskininlärningsalgoritmer och naturligt språkmodellering för att ´humanisera´ text. Detta innebär att verktyget ändrar ord, ändrar strukturen, omskrivningar och så vidare för att göra innehållet mer mänskligt. HIX Bypass har visat sig vara mycket effektivt för att undvika detektion från välkända AI-detektorer på marknaden.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

AI-innovation förändrar rekryteringsteknologilandskapet

Innovation är avgörande i rekryteringsteknologilandskapet. Rekryterare förstår betydelsen av att använda toppmoderna lösningar för att hålla sig före. En av de mest framstående innovationerna nyligen har varit integrationen av avancerade AI-ramverk i rekryteringsprogramvara. Sådana integrationer har potential att omdefiniera rekryteringsmetoden, vilket möjliggör en sammanslagning av mänsklig intelligens och maskinkapacitet som ska förändra hur vi närmar oss rekrytering genom avancerad AI-integration. AI-baserade funktioner i rekryteringsplattformar kan avsevärt höja användarupplevelser genom att tillhandahålla realtids textgenerering baserad på givet sammanhang och indata.

Direktlänk Dela Onrec fördjupar idag

Stora teknikföretag förvärvar AI-startups för att förbättra tekniska kapabiliteter och marknadsomfång

År 2023 bevittnade många förvärv av AI-startups av stora teknikföretag, vilket indikerar en tydlig trend mot att förbättra deras tekniska förmågor och utöka deras marknadsomfång. Syftet var att integrera AI-teknik i befintliga produkter och tjänster och förbli relevant i den konkurrensutsatta landskapet. Det indikerar också att AI inte bara är ett tillägg utan en kärnkomponent i framtida tekniska framsteg som driver företag att investera tungt i startups. Några av de mest framstående förvärven inkluderar Neeva Snowflake, Myst AI, LeapYear Technologies, Ponder, Fig, Snackable AI, Nod.ai, Mipsology, Photomath, WaveOne, OmniML, Rephrase AI, GamePlanner AI och MosaicML.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupar idag

58% av irländska arbetstagare använder AI på jobbet, enligt Workhuman

Enligt en ny undersökning från Workhuman använder 58% av de anställda i Irland nu artificiell intelligens (AI) som en del av sitt jobb. Dessutom har 40% av de anställda hävdat att arbete utfört av AI är deras eget. Undersökningen visar att AI hjälper anställda med vissa av de svårare interaktionerna på jobbet. 28% av de tillfrågade har vänt sig till AI för hjälp eller inspiration när de ber om en befordran, och 20% har använt det för att be om en löneförhöjning. AI har också hjälpt 22% av de anställda med den känsliga frågan att säga upp sig från sitt jobb. Undersökningen visar också att AI kan hjälpa företag att behålla kvalificerade talanger.

Direktlänk Dela TechBuzz Ireland fördjupar idag

AI-verktyget BypassDetection lurar AI-detektorer

AI-verktyget BypassDetection låter användare kringgå AI-detektorer genom att ´humanisera´ AI-genererad text. Verktyget analyserar text genererad av stora generativa AI-språkmodeller som GPT-3, GPT-4 och Google Bard, och hittar alternativa ord, fraser och meningsstrukturer som inte utlöser populära AI-detektorer. Slutresultatet är läsbart, sammanhängande och behåller den ursprungliga meningen. BypassDetection har testats och visat sig vara 100% original, felfri och oidentifierbar av avancerade AI-kontrollanter som OpenAI:s Text Classifier, Originality AI och Copyleaks.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

Hancom Inc. planerar att påskynda sin AI-verksamhet med ny programvara

Hancom Inc., en sydkoreansk kontorsprogramvaruutvecklare, planerar att påskynda sin artificiella intelligens (AI) verksamhet med en betatjänst av AI-driven dokumentgenereringsprogramvara nästa år, sa VD Kim Yeon-su. Hancom Assistant, liknande Microsoft Corp.´s 365 Copilot, förstår användares kommandon på naturligt språk och hjälper till med dokumentgenerering. Företaget planerar att släppa programmets betaversion under första halvåret nästa år. Företaget kommer också att utveckla ett AI-drivet fråge-svarssystem för användare som behöver förstå långa och komplicerade dokument. Hancom planerar också global expansion via förvärv och företagsfusioner.

Direktlänk Dela Korea Economic Daily Global fördjupar idag

Amazon Indien meddelar årets Amazon Research Day

Amazon Indien har tillkännagivit sin årliga Amazon Research Day (ARD), planerad till den 1 december 2023 i Bengaluru. Evenemanget fungerar som en interaktiv plattform för experter inom maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) från Amazon, industrin och akademin för att koppla samman, dela idéer och bästa praxis, och utforska de senaste framstegen inom dessa områden. Den sjunde upplagan av ARD kommer att innehålla keynote-presentationer av framstående teknologiledare, tillsammans med insiktsfulla sessioner om generativ AI, stora språkmodeller, grafneurala nätverk, robotik, ansvarsfull AI och mer. Evenemanget förväntas locka deltagare från nästan 1500 medlemmar personligen samt på deras virtuella plattform.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupar idag

Beräkning av minimilön för 2024 i Colombia tar hänsyn till inflation och socioekonomiska faktorer

Minimilönen för 2024 i Colombia beräknas med hänsyn till olika ekonomiska faktorer, inklusive inflation och landets socioekonomiska situation. I oktober 2023 var den årliga förändringen i KPI 10,48%, vilket är viktigt för att planera justeringen av minimilönen. Den nuvarande minimilönen i Colombia är $1 160 000, med ett transportbidrag på $140 606. För att beräkna en rättvis minimilön är det viktigt att beakta landets ekonomiska och sociala verklighet. Förutom inflationen beaktas också andra faktorer som ekonomisk tillväxt, produktivitet och arbetsmarknadsvillkor vid beräkningen av den reviderade minimilönen för 2024.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupar idag

Kinesiska AI-företaget SenseTime avvisar anklagelser om falsk inkomst

Det kinesiska artificiella intelligensföretaget SenseTime har avvisat anklagelser från forskningsföretaget Grizzly Research LLC om att det har falskt uppblåst sin intäkt. SenseTime sade i ett uttalande att rapporten saknar förtjänst och innehåller obefogade anklagelser och vilseledande slutsatser och tolkningar. Företaget tillade att det visar en brist på förståelse för företagets affärsmodell och finansiella rapporteringsstruktur. SenseTime är känt för sin ansiktsigenkänningsteknologi och lanserade en ChatGPT-stil chatbot för allmänheten i augusti.

Direktlänk Dela ABC News fördjupar idag

Boehringer Ingelheim och IBM samarbetar för att påskynda upptäckten av terapeutiska antikroppar

Boehringer Ingelheim och IBM har tillkännagett ett avtal som kommer att göra det möjligt för Boehringer att använda IBMs grundläggande modellteknologier för att upptäcka nya kandidatantikroppar för utveckling av effektiva terapier. Boehringer kommer att använda en av IBM utvecklad, förtränad AI-modell som kommer att finjusteras ytterligare på ytterligare Boehringer-ägda data. Terapeutiska antikroppar är centrala i behandlingen av många sjukdomar, inklusive cancer, autoimmuna och infektionssjukdomar. Tillsammans kommer Boehringer och IBM-forskare att försöka påskynda processen för antikropps upptäckt genom in-silico-metoder.

Direktlänk Dela International Business Machines fördjupar idag

SenseTime-aktier rasar efter anklagelser om uppblåsta intäkter

Aktier i SenseTime Group Inc. sjönk kraftigt, mest sedan april, efter att kortförsäljaren Grizzly Research publicerade en rapport där de anklagar det kinesiska AI-företaget för att ha blåst upp sina intäkter. Grizzly citerade dokument och insiders som beskrev hur SenseTime deltog i vad de kallade ´round-tripping´, där det påstås att de finansierade företag som i sin tur gav affärer till SenseTime. Dess aktier sjönk så mycket som 9,7% innan de stängde cirka 5% lägre i Hongkong. SenseTime sade att rapporten ´är utan merit och innehåller obefogade anklagelser´ i en inlämning till börsen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupar idag

AI skapar jobb men kan sänka löner, enligt ECB-studie

Den snabba tillämpningen av artificiell intelligens (AI) kan sänka löner, men skapar hittills jobb, särskilt för unga och högkvalificerade, enligt forskning publicerad av Europeiska centralbanken (ECB). Företag har investerat kraftigt i AI, vilket har lett till att ekonomer kämpar för att förstå dess inverkan på arbetsmarknaden och skapar oro bland allmänheten för framtiden för sina jobb. Trots en recession som normalt skulle lätta på arbetsmarknadstrycket, har arbetsgivare svårt att hitta kvalificerade arbetstagare.

Direktlänk Dela Reuters fördjupar idag

AI-experter varnar för potentiella risker med framväxande AI-teknologier

Sam Altman, nyligen återinsatt VD för OpenAI, och Joy Buolamwini, grundare av Algorithmic Justice League, varnade för de potentiella riskerna med framväxande artificiell intelligens (AI) teknologier vid ett evenemang den 7 november. Diskussionen, som var en del av Buolamwinis ”Unmasking AI” bokturné, behandlade frågor om ansvarsfull AI, regeringsreglering och rättvis tillgång. Ett centralt ämne var AI: s inverkan på det kommande presidentvalet 2024. Buolamwini uttryckte också oro över syntetiska mediers och djupfakes inverkan i valkontext, medan Altman jämförde nya AI-teknologier med lanseringen av Google vid sekelskiftet.

Direktlänk Dela The Stanford Daily fördjupar idag

Workshop om ´Ansvarsfull AI för fred och säkerhet´ hålls i Malmö

Den 16-17 november organiserade SIPRI och FN:s kontor för nedrustningsfrågor (UNODA) en tvådagars workshop om ´Ansvarsfull AI för fred och säkerhet´ för en utvald grupp STEM-studenter. Workshopen, den första i en serie av fyra, syftade till att ge blivande AI-praktiker möjlighet att lära sig att hantera de risker som civil AI-forskning och innovation kan medföra för internationell fred och säkerhet. Evenemanget hölls i Malmö, Sverige, i samarbete med Malmö universitet och Umeå universitet, och det deltog 24 deltagare från 17 länder.

Direktlänk Dela Stockholm International Peace Research Institute fördjupar idag

Framtida tillväxt för AI inom mat- och dryckesindustrin förutspås i ny marknadsrapport

Enligt Industry Research Market förväntas marknaden för artificiell intelligens (AI) inom mat- och dryckesindustrin växa avsevärt mellan 2023 och 2030. En omfattande marknadsanalysrapport har presenterats som ger värdefulla insikter och information för både veteraner och nykomlingar inom branschen. Rapporten ger inte bara intäktsprognoser för marknaden och dess undersegment, men ger också intressenter en djupgående förståelse för den konkurrenskraftiga landskapet. Rapporten ställer också centrala frågor som branschaktörer och investerare vill ha svar på, och listar de ledande företagen inom den globala AI-marknaden för mat och dryck.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupar idag

Artificiell intelligens revolutionerar hälso- och sjukvården

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar hälso- och sjukvårdsindustrin genom att förändra hur medicinska yrkesverksamma diagnostiserar, behandlar och förebygger sjukdomar. AI gör skillnad inom medicinsk bildbehandling, där den kan analysera medicinska bilder snabbt och exakt. AI spelar också en avgörande roll inom precisionsmedicin, där den kan utveckla personliga behandlingsplaner genom att analysera patientdata. AI hjälper också till med läkemedelsupptäckt och utveckling. Dessutom blir AI-drivna virtuella assistenter allt populärare inom sjukvården.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupar idag

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupar idag

ChatGPT skapar enorma vattenflaskor i en ny internet trend

ChatGPT:s bildgenereringsverktyg, Dall-E, har skapat en ny trend på internet där användare ber boten att skapa bilder av objekt och sedan göra dem ´mer´. Trenden, kallad ´gör det mer´, började med att en användare bad Dall-E att skapa en enorm vattenflaska. Boten genererade flera bilder, var och en större än den föregående, till slut en flaska så stor att den uppslukade hela solsystem och galaxer. Andra har följt trenden, med bilder av allt från ramen som blir progressivt kryddigare till en kroppsbyggare som blir allt mer muskulös.

Direktlänk Dela Mashable fördjupar idag

4GD tilldelas kontrakt av DASA för att integrera ChatGPT i SimStriker robotmål

Teknikspecialistföretaget för närstridsutbildning, 4GD, har tilldelats ett kontrakt av Defence and Security Accelerator (DASA) för att integrera språkmodellen ChatGPT i sina robotmål (SimStriker). Detta kommer att möjliggöra dynamiska samtal mellan soldater och målet. 4GD kommer att arbeta med sin partner NIAXO, ett mjukvarulösningsföretag, för att skapa varierade och realistiska militära träningsscenarier. SimStriker, som började utvecklas 2020, representerar en ny generation av intelligenta träningsmotståndare.

Direktlänk Dela Joint Forces fördjupar idag

AI-chattboten ChatGPT överträffar gymnasieelever i uppsatsskrivning, enligt studie

AI-verktyget ChatGPT har jämförts med gymnasieelever i en studie utförd av forskare vid Passaus universitet. I studien jämfördes kvaliteten på uppsatser skrivna av elever med innehåll genererat av språkmodellen ChatGPT. Det visade sig att AI-chattboten presterade bättre än eleverna enligt alla kriterier, särskilt när det gällde språkbehärskning. Trots att version 3.5 misslyckades med det tyska gymnasieprovet, det bayerska Abitur, gjorde efterföljaren, version 4, stora framsteg och fick nästan sex månader senare ett solitt betyg. Studien föreslår att skolor inte bör ignorera potentialen hos dessa nya AI-verktyg. Forskarna betonade också vikten av att förbereda lärare för utmaningarna och möjligheterna som presenteras av den ökande tillgängligheten av AI-modeller.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupar idag

AI-chatboten ChatGPT ger bättre personliga råd än människor, enligt studie

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har fått stor uppmärksamhet inom artificiell intelligens (AI) sedan lanseringen för ett år sedan. En studie i Frontiers in Psychology fann att ChatGPT, med sin GPT-4-modell, kan ge bättre personliga råd än människor. Studien visade att omkring tre fjärdedelar av deltagarna fann ChatGPT:s råd mer balanserade, kompletta, empatiska och hjälpsamma än mänskliga kolumnister. Detta tyder på en betydande förändring i AI:s förmåga att förstå och hantera mänskliga känslor.

Direktlänk Dela AAJ English TV fördjupar idag

AI-chatbotar förutspår högre priser för XRP

De framstående AI-chatbotarna ChatGPT och Google Bard har gjort optimistiska prisprognoser för XRP, med målpriser mellan $0,5 och $5. Baserat på nuvarande realiteter förutser ChatGPT att XRP kan sluta detta år och gå in i 2024 med ett pris på $3, vilket innebär en ökning på 397,67% från dess nuvarande värdering på $0,6028. Dock justerade chatboten denna prognos till $2,5 vid årets slut och in i 2024 när den tog hänsyn till andra faktorer som utvecklingen av rättsfallet Ripple vs SEC. Å andra sidan förutser Google Bard att XRP kommer att handlas mellan $0,5 och $1,8 i början av 2024.

Direktlänk Dela The Crypto Basic fördjupar idag

ChatGPT: Ett AI-verktyg med oupptäckt potential

Författaren beskriver sin upplevelse av att använda ChatGPT, ett AI-verktyg för konversation. Trots att hans vän David var skeptisk och trodde att ChatGPT bara var bra för grundläggande frågor och svar, har författaren upptäckt att det kan användas för mer komplexa uppgifter som att optimera försäljningskanaler, analysera finansiella modeller och utarbeta marknadsföringsplaner. Författaren har skrivit en bok om sina upptäckter och hävdar att människor inte inser den verkliga potentialen hos ChatGPT, som kan utveckla en fullständig affärsplan för en app-startidé, analysera risker i en investeringsportfölj och till och med ge råd för att göra ditt företag större.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Skapande av ScrapeGPT för att extrahera data från webbplatser

En ny GPT har skapats som kan extrahera data från webbplatser. ScrapeGPT, som den kallas, kan extrahera data genom att man bara berättar vilken data man vill få. Metoden fungerar genom att spara sidan som en PDF-fil och specificera vilken data som ska extraheras. ScrapeGPT laddar sedan upp PDF-filen och extraherar datan. Denna metod fungerar inte för alla webbplatser, men är fortfarande kraftfull och enkel att använda. Det finns dock några problem med ScrapeGPT, inklusive att den ibland missar objekt och inte alltid är lika smart som andra GPTs.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Generativ AI och Chat GPT har fängslat företagsvärlden sedan 2023, men det finns andra tekniker som inte får lika mycket uppmärksamhet. IT-chefer och teknikanalytiker listar här några av de mest underskattade teknikerna inom IT idag. Dessa inkluderar mjukvara för IT-hantering, molntjänster, molnbaserade affärssystem, verktyg för molnmigrering, grundläggande IT och back-office, programvara för datahantering samt virtuell närvaro och metaverse. Dessa tekniker anses vara kritiska för att stödja AI och andra tekniska framsteg, men får sällan erkännande för deras betydelse.

Computer Sweden fördjupar idag

Sal Khan diskuterar behovet av etik och ´skyddsräcken´ i AI-utbildning

Sal Khan, grundare av online-lärplattformen Khan Academy, diskuterade i en Doha Debates podcast om behovet av ´skyddsräcken´ och etiska praxis när det gäller användning av generativ AI inom studentinlärningsprodukter. Khan uttryckte oro över potentiell skada från vinstdrivande AI-företag inriktade på utbildning. Han framhöll att marknadskrafterna eventuellt kan driva dessa AI-drivna företag att tillhandahålla ´gratis läxhjälp´, ´hjälpa studenter att fuska´ och ´inte göra det pedagogiskt sunda´. Khan betonade behovet av skyddsräcken, vilket han sade att hans icke-vinstdrivande Khan Academy redan har infört.

Direktlänk Dela Business News This Week fördjupar idag

Skillnaden mellan maskininlärning och artificiell intelligens

Maskininlärning och artificiell intelligens är två termer som ofta används omväxlande, men de är inte samma sak. Maskininlärning är en delmängd av artificiell intelligens som involverar användning av algoritmer och statistiska modeller för att möjliggöra för maskiner att lära av data och förbättra sin prestanda över tid. Artificiell intelligens är ett bredare begrepp som omfattar en rad tekniker och tillämpningar som gör det möjligt för maskiner att utföra uppgifter som normalt skulle kräva mänsklig intelligens. Förståelse av skillnaden mellan dessa två områden är viktig för alla som är intresserade av datavetenskap.

Direktlänk Dela Anyuak Media fördjupar idag

AI skapar unika bilder av kända popstjärnor som hemlösa

Skaparen SuryaTeja Kandukuri har använt MidJourney-verktyg för att skapa unika bilder av kända popstjärnor, framställda som hemlösa på gatan. Bilderna inkluderar amerikanska rapparen Snoop Dogg, Michael Jackson, Ed Sheeran, Billie Eilish, Kanye West, Harry Styles, rapparen Post Malone, sångaren Zayn Malik och Justin Bieber. Alla är framställda i en hemlös stil, nyskapade av AI.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupar idag

Tre fjärdedelar av unga britter har använt generativa AI-verktyg, enligt Ofcom

Enligt Ofcoms årliga rapport Online Nations har nu ungefär tre fjärdedelar av de unga britterna använt ett generativt AI-verktyg. Rapporten fann att 74% av nätanvändare mellan 16 och 24 år hade provat verktyg som Open AI:s ChatGPT, Snapchat My AI eller Googles Bard. Siffran är ännu högre för tonåringar, med fyra femtedelar som har använt generativa AI-verktyg och tjänster. För alla vuxna har strax under en tredjedel använt dessa verktyg. Storbritanniens internetanvändare var också medvetna om farorna med AI, med 58% oroade över dess framtida inverkan på samhället. AI har varit ett stort diskussionsämne inom TV- och filmindustrin under det senaste året. Open AI:s ChatGPT var det mest använda verktyget i nationen, och lockade 3,4 miljoner brittiska vuxna vid sin topp. ChatGPT följdes av Snapchat My AI och sedan Bing Chat, med Googles Bard lite längre bak, enligt Ofcoms ranking. Ofcoms forskning fann också att YouTube besöktes mer än Facebook av brittiska vuxna förra året, vilket slog ut Mark Zuckerbergs plattform från toppositionen.

Direktlänk Dela Yahoo Lifestyle Australia fördjupar idag

Googles AI-chatbot Bard kan nu titta på och sammanfatta YouTube-videor

I sin senaste uppdatering har Google gett sin Bard AI-chatbot förmågan att titta på och sammanfatta YouTube-videor. Detta innebär att du nu kan använda Bard för att förstå mer om innehållet i videon, be den att utvidga olika aspekter och till och med skapa en frågesport om videons innehåll. Google har experimenterat med sätt att integrera sina stora språkmodell AI-verktyg i YouTube under större delen av ett år. Detta är en del av en större förändring inom företaget att fullt ut omfamna och kommersialisera sina år av forskning om artificiell intelligens. De flesta av dessa YouTube-projekt har varit i iOS- eller Android YouTube-appen och i form av en experimentell funktion. Detta inkluderar kommentarsortering, videofrågor och till och med förmågan att klonera sångrösten och stilen hos kända musiker.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupar idag

Putin planerar att stärka AI i Ryssland för att bekämpa västerländsk teknikmonopol

Rysslands president Vladimir Putin avslöjar en plan för att stödja en nationell strategi för utveckling av artificiell intelligens (AI) i Ryssland. Han betonade behovet av att förhindra ett västerländskt monopol på AI och uttryckte oro över påverkan av AI-verktyg skapade i väst på rysk kultur. Putin varnade för att AI-verktyg utvecklade i väst påtvingar västerländsk etik och ofta ignorerar eller raderar rysk kultur. Han lovade att tilldela ytterligare resurser för att intensifiera nationell AI-forskning, med fokus på utveckling av superdatorer och andra teknologier.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupar idag

Generativ AI förväntas inte bidra till inkomsttillväxt för Indiens IT-tjänsteindustri

Generativ AI kommer inte att vara en bidragande faktor till att Indiens IT-tjänsteindustri på 245 miljarder dollar återgår till inkomsttillväxt under innevarande kvartal eller nästa. Bidraget till den totala omsättningen för Indiens ledande IT-tjänsteföretag förväntas vara mindre än 1% trots ett ökande antal piloter och partnerskap inom denna framväxande teknik. Omsättningstillväxten för IT-tjänsteföretag i decemberkvartalet förväntas förbli dämpad eftersom kunder inom alla sektorer fortsätter att vara försiktiga med att spendera på teknik.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

Modevarumärket Snitch samarbetar med EcoReturns för att revolutionera returprocesser

Modevarumärket Snitch, som har presenterats i Shark Tank, har inlett ett samarbete med EcoReturns för att revolutionera sina returprocesser. Partnerskapet, lett av Snitchs grundare Siddharth Dungarwal, är ett steg mot att göra modeindustrin effektiv, hållbar och tillfredsställande för kunderna. Snitch investerar Rs. 5 crores för att utöka sin lagerkapacitet med ytterligare 1 lakh kvadratfot. Företaget antar den senaste tekniken för att hantera 20 000 försändelser dagligen under en arbetspass. Snitch integrerar EcoReturns, en AI-driven returhanteringslösning, för att automatisera retur- och utbytesprocessen. Samarbetet mellan Snitch och EcoReturns syftar till att skapa nya standarder inom detaljhandeln. EcoReturns, utvecklat av Saara, stöds av framstående VC-företag som 021 Capital och 9Unicorns.

Direktlänk Dela Media Brief fördjupar idag

Maskininlärning förbättrar förståelsen för cellers peptidsekvenser

Maskininlärning hjälper nu forskare att analysera sammansättningen av okända celler, vilket kan leda till mer personlig medicin vid behandling av cancer och andra allvarliga sjukdomar. Forskare vid University of Waterloo har utvecklat GraphNovo, ett nytt program som ger en mer exakt förståelse för peptidsekvenserna i celler. Genom att använda maskininlärning förbättrar GraphNovo avsevärt noggrannheten vid identifiering av peptidsekvenser genom att fylla i dessa luckor med den exakta massan av peptidsekvensen. Forskarna uppnådde detta genombrott tack vare Waterloos engagemang för framsteg vid gränssnittet mellan teknik och hälsa.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupar idag

Maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika förväntas nå 0,50 miljarder dollar till 2023

En nyligen publicerad forskningsrapport förutspår att maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika kommer att uppgå till 0,50 miljarder dollar till 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 29,1% under perioden 2018-2023. Rapporten går igenom marknadens nuvarande status, inklusive marknadsstorlek, marknadsandel, förväntade trender, tillväxthastighet, distributionskanaler och mer. Nyckelfaktorer för tillväxten inkluderar användning av maskininlärning inom arbetsintensiva sektorer som detaljhandel och sjukvård för att förbättra kundupplevelsen, samt ökade investeringar i maskininlärningsteknologier drivna av en växande start-up-kultur och regeringsstödd innovation.

Direktlänk Dela openPR fördjupar idag

Ledarskapskampen på OpenAI lyfter fram risker och belöningar med AI inom banksektorn

Ledarskapsstriden på OpenAI har belyst en djup splittring bland AI-pionjärer, mellan de som vill påskynda dess införande och de som blir allt mer oroliga för riskerna. Trots att AI-applikationer i banksektorn troligtvis inte utgör ett hot mot mänsklighetens framtid, kan detta vara en lämplig tidpunkt att fokusera branschens uppmärksamhet på AI:s potentiella faror och förstärka bästa praxis för dess användning. Patrick Reily, medgrundare av det globala kreditvärderingsföretaget Uplinq och pionjär inom AI-bankapplikationer, ser stora möjligheter men understryker vikten av att hantera potentiella risker.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupar idag

Arm introducerar Cortex-M52-chip för AI-analys på IoT-enheter

Arm har introducerat Cortex-M52-chippet, designat för att underlätta AI-analys på kompakta IoT-enheter vid kanten. Denna tekniska framsteg förbättrar hårdvarukapabiliteter, vilket ger små, kostnadskänsliga enheter med inbyggd intelligens. Cortex-M52, som utvecklats i samarbete mellan Arm och ett ingenjörsteam från Arm Kina, fungerar som en efterträdare till Cortex-M4 och M33, med en anmärkningsvärd 5,6 gånger förbättring av prestanda för maskininlärningsuppgifter och en 2,7 gånger förbättring för DSP-uppgifter. Dessutom har den en 2,1 gånger energieffektivitet jämfört med tidigare Cortex-M-generationer.

Direktlänk Dela The Internet Of All Things fördjupar idag

IndiGo introducerar AI-chattassistent för att minska arbetsbelastningen för kundtjänst

IndiGo har utvecklat en AI-chattassistent, 6Eskai, för att hantera kundfrågor på flera språk. Chattbotten, utvecklad med Microsoft, har 1,7 biljoner parametrar och kan lösa ett brett spektrum av frågor, vilket minskar arbetsbelastningen för kundtjänstpersonal med 75%. 6Eskai gör bokning av biljetter och andra tjänster enkla, med funktioner som att tillämpa rabatter, utföra incheckningar, assistera med platsval och svara på vanliga frågor. IndiGo är det andra flygbolaget i landet, efter Air India, att använda artificiell intelligens i kundorienterade operationer.

Direktlänk Dela Simple Flying fördjupar idag

Sports Illustrated anklagas för att använda AI för att generera artiklar

En av de mest kända publikationerna i världen, Sports Illustrated, står inför anklagelser om att dess webbplats har publicerat artiklar som genererats genom artificiell intelligens och tillskrivits icke-existerande författare. Anklagelserna publicerades först av Futurism.com, en teknik- och kulturwebbplats. De hittade flera artiklar på SI.com som verkade vara skrivna av författare vars biografier var vaga och som inte hade någon annan online-närvaro. Arena Group, som driver Sports Illustrated, kommenterade anklagelserna och skyllde på en tredjepartsleverantör, AdVon Commerce, som distribuerar licensierat innehåll på sina webbplatser. Arena hävdar att historierna inte var AI-genererade och författarna var riktiga, om än skrivande under pseudonymer.

Direktlänk Dela KTLA fördjupar idag

Sports Illustrated nekar till rapporter om AI-genererat innehåll, avslutar partnerskap med AdVon Commerce

Sports Illustrated har svarat på en rapport som påstår att tidningen publicerade AI-genererat innehåll, och förnekade anklagelserna men medgav att vissa artiklar publicerades under påhittade namn. En talesperson för Arena Group, tidningens utgivare, sa att artiklarna i fråga licensierades från ett tredjepartsföretag, AdVon Commerce, som försäkrat att alla ifrågasatta artiklar skrivits och redigerats av människor. Vissa av berättelserna publicerades dock av författare som använde pseudonymer i vissa artiklar för att skydda författarens privatliv. Arena Group har sedan dess avslutat sitt partnerskap med AdVon och sa att de tar bort allt AdVon-innehåll online.

Direktlänk Dela The Hill fördjupar idag

AI-program kan skapa läkarnoteringar som liknar mänskligt skrivna

En ny studie visar att ett AI-program kan skapa läkarnoteringar så övertygande att det är svårt att skilja dem från mänskligt skrivna. I studien kunde läkare korrekt identifiera om noteringarna var skrivna av människor eller AI endast 49% av gångerna. Forskare från NVIDIA och University of Florida har tränat superdatorer att producera medicinska journaler med hjälp av en innovativ modell kallad GatorTronGPT, som fungerar liknande som ChatGPT. GatorTron-modellerna har laddats ner över 430 000 gånger via AI-plattformen Hugging Face.

Direktlänk Dela Business Today fördjupar idag

Hyundai lanserar ´ai-fabrik´ och överger löpande band-produktion

Hyundai lanserar en ny fabrik i Singapore där artificiell intelligens och robotar bygger bilar på beställning. Fabriken, som beskrivs som en ´ai-fabrik´, överger den traditionella löpande band-produktionen. Istället kommer en digital tvillingfabrik att användas för att snabba upp tillverkningsprocessen. Fabriken kommer att bygga individanpassade bilar medan kunderna väntar. Lanseringen markerar en betydande förändring i bilindustrin, som har genomgått en enorm transformation under det senaste decenniet, drivet av digitalisering och elektrifiering.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupar idag

OpenAI:s ovanliga företagsstruktur skapar kaos

OpenAI, ett företag som utvecklar artificiell intelligens, har stått i centrum för en ledarskapskris på grund av dess ovanliga företagsstruktur. OpenAI styrs av en sex personer stark styrelse som styr en ideell organisation, som i sin tur driver ett vinstdrivande teknikföretag. Strukturen har skapat spänningar mellan de ideella och vinstdrivande delarna av företaget, vilket ledde till avskedandet av VD Sam Altman. Efter Altman´s avskedande hotade majoriteten av anställda att sluta om han inte återinsattes som VD. OpenAI:s struktur har fått kritik för att lämna företaget i händerna på personer som inte har något ekonomiskt intresse i dess framgång.

Direktlänk Dela Politico fördjupar idag

Microsoft stärker sitt engagemang i AI genom OpenAI-partnerskap efter ledarskapskris

Microsoft hanterade nyligen en svår situation med OpenAI mycket bra. Teknikjätten har nu en komplicerad uppgift framför sig: att befästa sin relation med det framstående startup-företaget samtidigt som det visar att det kan staka ut sin egen väg inom det viktiga området artificiell intelligens. Microsofts VD Satya Nadella har fått beröm för sin hantering av situationen, som började med den överraskande avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman av företagets styrelse den 17 november, och slutade med att Altman fyra dagar senare gick med på att återvända till sin roll. Under tiden meddelade Microsoft planer på att anställa Altman direkt, tillsammans med alla andra OpenAI-anställda som ville gå med.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupar idag

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupar idag

Praktiska tips för kostnadseffektiv implementering av generativ AI

Generativ AI förändrar hur vi söker och analyserar information, skapar kod, säkrar nätverk och skriver artiklar. Men att utveckla och implementera AI kan vara en dyr process med hög risk för misslyckande. Dessutom kräver gen AI och de stora språkmodellerna (LLM) som driver det, superdatorarbetsbelastningar som förbrukar mycket el. Dr. Sajjad Moazeni från University of Washington uppskattar att träning av en LLM med över 175 miljarder parametrar tar lika mycket energi som 1 000 amerikanska hushåll använder på ett år. För att minska riskerna och kostnaderna med att implementera gen AI föreslås sex tips, bland annat att börja med en grundmodell, matcha modellen till applikationen, återträna för att skapa mindre modeller med högre noggrannhet, använda befintlig infrastruktur, köra hårdvarumedveten inferens och hålla ett öga på molnutgifterna.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupar idag

AI förändrar bröstcancerscreening

Artificiell intelligens (AI) förändrar hälsovärlden på flera sätt, inklusive som ett extra verktyg vid screening av bröstcancer. Läkare som assisteras av AI i mammografiscreening upptäckte 20% fler cancerfall, enligt preliminära resultat från en studie tidigare i år. AI kan också hjälpa till att förutsäga utfall i invasiv bröstcancer, vilket kan göra det möjligt att skona bröstcancerpatienter från onödig kemoterapibehandling. För Tehillah Harris innebär dessa extra verktyg ett extra par ögon, särskilt som någon med en familjehistoria.

Direktlänk Dela CBS News fördjupar idag

AWS lägger till nya språk till Amazon Transcribe, erbjuder generativ AI-baserad transkription för 100 språk

Amazon Web Services (AWS) har lagt till nya språk till sin Amazon Transcribe-produkt, vilket erbjuder generativ AI-baserad transkription för 100 språk och en mängd nya AI-funktioner för kunder. Amazon Transcribe kan nu känna igen fler talade språk och starta en samtalstranskription. AWS-kunder använder Transcribe för att lägga till tal-till-text-funktioner till sina appar på AWS Cloud. Transcribe tränades på ´miljoner timmar av omärkt ljuddata från över 100 språk´ och använder självövervakade algoritmer för att lära sig mönster av mänskligt tal i olika språk och accenter. AWS tillkännagav också ytterligare funktioner till sin Amazon Personalization-produkt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupar idag

EA revolutionerar spelvärlden med maskininlärningsbaserad röstutveckling

Electronic Arts (EA) planerar att revolutionera spelvärlden med en banbrytande metod för karaktärsröstutveckling. I ett patent som EA har ansökt om utforskas användningen av maskininlärning för att åldra karaktärers röster i videospel. Tekniken, beskriven i patentet US 11,735,158 B1, lovar en oöverträffad nivå av realism i spelupplevelser. EAs patent introducerar en metod för ´Voice Aging Using Machine Learning´, som fokuserar på att ändra röstdatadata i videospel. Denna innovation syftar till att matcha karaktärers röster med deras ålder när de utvecklas i spelets handling.

Direktlänk Dela Respawn First fördjupar idag

Microsoft rullar ut DALL-E integration till Paint på Windows 11

Microsoft har äntligen rullat ut den mycket efterlängtade DALL-E-integrationen till Paint på Windows 11. Med DALL-E 3-integrationen kan du använda Microsoft Paint för att skapa AI-genererade bilder med hjälp av OpenAI:s ChatGPT. Denna funktion är tillgänglig via en ´Cocreator´-knapp i Paint. En ny uppdatering, nu tillgänglig för alla utanför Insider-programmet, låter dig använda ´Cocreator´-funktionen och generera DALL-3-bilder. Om du är ny på AI har Microsoft också täckt dig. En nybörjarhandledning i fyra steg inom appen hjälper dig att komma igång med AI i Paint.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupar idag

Tonåringar och barn driver adoptionen av GenAI i Storbritannien, enligt Ofcom

Enligt en ny studie från medieregulatorn Ofcom driver tonåringar och barn i Storbritannien adoptionen av generativ artificiell intelligens (GenAI). Fyra av fem (79%) tonåringar online i åldrarna 13-17 använder nu GenAI-verktyg och tjänster, medan en betydande minoritet av yngre barn i åldrarna 7-12 också antar tekniken (40%). Snapchat My AI är det mest populära GenAI-verktyget bland barn och tonåringar i Storbritannien, medan ChatGPT är den mest använda GenAI-tjänsten bland internetanvändare som är 16 år och äldre. Många i Storbritannien är medvetna om de potentiella riskerna med GenAI, med 58% som säger att de är oroade över dess framtida inverkan på samhället.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupar idag

HIX Bypass: En AI-detektionsborttagningsverktyg som omformar AI-genererat innehåll

HIX Bypass är en AI-detektionsborttagningsverktyg som omformar AI-genererad text för att göra den oigenkännlig för AI-detektorer. Tekniken hjälper AI-genererat innehåll att kringgå även de mest rigorösa AI-detektorerna. HIX Bypass skapar exakt och engagerande innehåll som kan kringgå ledande AI-detektorer som GPTZero, Sapling, Crossplag, ZeroGPT, Originality.AI, Turnitin, Copyleaks och Content at Scale. Verktyget kan användas av innehållsmarknadsförare, SEO-professionella, frilansskribenter, annonsmarknadsförare och småföretag för att generera mer engagerande och mänskligt liknande innehåll. HIX Bypass erbjuder en gratis provperiod och prisvärda betalningsalternativ.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupar idag

Tonåringar och barn i Storbritannien använder generativ AI mer än vuxna, enligt Ofcom

Enligt den senaste forskningen från Ofcom är tonåringar och barn mycket mer benägna än vuxna att ha använt generativ AI. Studien visade att fyra av fem (79%) online tonåringar mellan 13-17 år nu använder generativa AI-verktyg, inklusive chatbots som ChatGPT, med 40% av de som är 7-12 år som också använder tekniken. Generativ AI kan skapa text, bilder eller annan media med hjälp av inlärda beteenden. Endast 31% av vuxna internetanvändare hade använt tekniken. ChatGPT från OpenAI var det mest använda generativa AI-verktyget bland dem i studien.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupar idag

Sports Illustrated anklagas för att publicera artiklar skrivna av AI

Det kända magasinet Sports Illustrated anklagas för att ha publicerat artiklar skrivna av artificiell intelligens (AI) som utger sig för att vara mänskliga författare, enligt Futurism. En författare vid namn Drew Ortiz verkar endast existera på författarbiografi-sidan hos Sports Illustrated. Utanför tidningen verkar Ortiz inte ha någon sociala medier-närvaro eller publiceringshistorik, och hans profilbild ser nästan identisk ut med ett porträtt genererat av en AI-webbplats. Futurism rapporterade också om ytterligare misstänkta incidenter av denna påstådda praxis av Sports Illustrated.

Direktlänk Dela The Daily Caller fördjupar idag

Ökning av betalkortsfusk med hjälp av generativ AI

Enligt en rapport från Arkose Labs ökar användningen av generativ AI i grundläggande betalkortsfuskmetoder, inklusive botattacker, korttester, fyllning av inloggningsuppgifter och vanligt konto-phishing. Antalet bots som försöker ta över konsumenters finansiella konton ökade med 202% från den 1 januari till den 30 juni, medan bots försök att upprätta falska bankkonton med hjälp av AI-förbättrade verktyg ökade med 164% under samma period. Med korttester försöker bedragare metodiskt ut stulet kreditkortsinformation på tusentals olika handlarwebbplatser, vilket påskyndas av maskininlärning och AI. För att göra dessa bedrägerier effektivare använder bedragare generativa AI-modeller för att finjustera attacker baserade på data som skrapats från webbplatser.

Direktlänk Dela American Banker fördjupar idag

Goldilocks Inc. lanserar PHOTOMOSAIC STUDIO, en innovativ fotomosaiktjänst

Goldilocks Inc. har lanserat PHOTOMOSAIC STUDIO, en banbrytande fotomosaiktjänst som använder AI och unik teknologi för att skapa autentiska fotomosaiker. Till skillnad från traditionella tjänster som ofta överlappar en huvudbild för att kompensera för låg optimeringsnoggrannhet, behåller PHOTOMOSAIC STUDIO varje bilds integritet och erbjuder en äkta representation av värdefulla minnen. Tjänsten innefattar avancerad färgvetenskap och bildmatchning, AI-förbättrad precisionstrimning, obegränsade fotouppladdningar, anpassad bildutnämning, anpassad textinfogning och mer. Den är tillgänglig globalt och kan användas på olika enheter.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupar idag

Ny AI-funktion gör statiska bilder dynamiska

Runway Gen-2, en AI-baserad video redigeringsprogramvara, har introducerat en ny funktion kallad Motion Brush. Denna funktion kan animera delar av statiska bilder, vilket gör det möjligt att skapa rörliga bilder från stillbilder. Till exempel kan en brinnande byggnad på en bild få sina flammor att dansa, eller en lastbil kan röra sig ut ur en garage. Motion Brush kommer sannolikt att användas i skapandet av banners och olika reklamformat för sociala medier.

Direktlänk Dela Focus Age fördjupar idag

OpenAI:s framtid osäker trots återkomst av Sam Altman

OpenAI har haft en turbulent tid med VD:n Sam Altman lämnande företaget, sedan anslöt han sig till Microsoft, bara för att AI-startupen skulle meddela att Altman skulle återvända till företaget med det mesta av sin styrelse ersatt. OpenAI planerar att genomföra en aktieförsäljning som värderar företaget till cirka 86 miljarder dollar. Men hur känner investerare för företaget? Glen Anderson, Managing Partner på RainMaker Group Holdings, säger att investerare nu har ett mer försiktigt och pragmatiskt tillvägagångssätt gentemot aktien.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

OpenAI-drama fortsätter med nytt AI-projekt som kan hota mänskligheten

Efter en turbulent period där OpenAI:s styrelse avskedade VD:n Sam Altman, ersatte honom tillfälligt med CTO Mira Murati, president Greg Brockman avgick och nästan alla OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig, rapporterade Reuters att flera forskare skrev ett brev till styrelsen innan Altman avsattes. De varnade för en ´kraftfull artificiell intelligensupptäckt´ som de sa kunde hota mänskligheten. Projektet, kallat Q*, ansågs vara ett genombrott i strävandena att bygga AGI (artificiell allmän intelligens). Enligt Reuters kunde den nya modellen ´lösa vissa matematiska problem´ vilket gjorde forskarna mycket optimistiska om Q*´s framgång. Men senior AI-forskare på Nvidia, Jim Fan, kallade det för en ´fantasi´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

Vad är Artificiell Intelligens (AI)?

Artificiell intelligens (AI) beskrevs 1956 av den amerikanske datavetaren John McCarthy som ´vetenskapen och tekniken för att skapa intelligenta maskiner´. Sedan dess har konceptet AI utvecklats betydligt, med ökad fokus på vad det innebär att beskriva en maskin som ´intelligent´. Moderna definitioner av AI varierar. Vissa fokuserar på förmågan hos ett program att göra någon form av förutsägelser, rekommendationer eller beslut. Andra definitioner definierar termen mer snävt för att hänvisa till program som antingen approximerar eller ersätter mänskligt tänkande.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupar idag

Sports Illustrated avslutar partnerskap med AdVon Commerce efter AI-kontrovers

Efter att Sports Illustrated anklagats för att publicera artiklar från icke-existerande författare med AI-genererade profilbilder, har företaget som driver SI meddelat att innehållet ifråga kom från en tredje part som försäkrat att dessa var skrivna av människor. Arena Group, som publicerar Sports Illustrated, har avslutat sitt partnerskap med AdVon Commerce, företaget som levererade inläggen. Enligt Arena Group skapades innehållet av AdVons författare, redaktörer och forskare, men AdVon lät författare använda pseudonymer i vissa artiklar för att skydda författarnas integritet, något som Arena Group inte godkänner.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupar idag

Groq ökar produktionen av sina Language Processing Units för AI-inferens

Företaget Groq skalar upp produktionen av sina Language Processing Units (LPUs), även kända som GroqChip, för att stödja inferens för stora språkmodeller. GroqChips LPUs är unika eftersom de inte är beroende av HBM från Samsung eller SK Hynix och CoWoS-förpackningar från Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Groq medgrundare och VD Jonathan Ross hävdar att kluster av Groq LPUs kommer att erbjuda högre genomströmning, lägre latens och lägre kostnad för LLM-inferens än att använda Nvidia GPUs. Groq planerar att lansera sin nästa generations GroqChip 2025, som kommer att skalas ännu längre tack vare processkrympning, arkitektoniska förbättringar och framsteg i tyget på chipsen.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupar idag

Cushman & Wakefield planerar att införliva AI i fastighetstransaktioner

Fastighetsjätten Cushman & Wakefield planerar att snart införliva artificiell intelligens (AI) i hela sin fastighetstransaktionslivscykel för att förbättra upplevelsen för anställda och förbättra resultaten för kunder. Den nya integrationen kommer att öka tillgången och hur snabbt en fastighet kommer att sättas på marknaden. Detta kommer att hjälpa mäklare och forskare att stödja kundbehov och beslut. Cushman & Wakefield har tidigare experimenterat med AI-användning och kallar sin nuvarande rörelse mot AI-användning för ´AI+´. Företaget har samarbetat med grupper som Microsoft och MIT AI Labs för att säkerställa att de ´framkantstjänster´ formar framtiden för kommersiella fastigheter.

Direktlänk Dela Finance & Commerce fördjupar idag

Hantering av generativ AI: Utmaningar och möjligheter för chefer

Generativ artificiell intelligens (AI) har betydande förmågor, men kan också vara problematisk för chefer att hantera. Stora språkmodeller (LLM), som driver AI som ChatGPT, kan förbättra många saker, men har också överraskande brister. LLM:s kan spara tid genom att generera mötessammanfattningar, analysera data eller skriva pressmeddelanden. De kan förbättra kundtjänsten. AI kan till och med främja innovation. Karan Girotra från Cornell University jämförde idégenererande förmågor hos den senaste versionen av ChatGPT med studenter vid amerikanska toppuniversitet. LLM:s användningsvänlighet har också både för- och nackdelar. Reid Hoffman, en seriell AI-investerare, råder att börja experimentera med det. Exponering för LLM kan lindra oro för automation. Men tekniken har också brister. Enligt en ny studie av R. Thomas McCoy och hans medförfattare vid Princeton University kan de bli förvirrade av oväntade saker. Dessutom är det svårt för företag att hålla reda på anställdas användning av AI. Tidigare i år begränsade Samsung, ett elektronikjätte, användningen av ChatGPT av anställda efter att ingenjörer rapporterat delat källkod med chatten. Denna kombination av superkrafter, enkelhet och misstag är komplicerad för chefer att navigera.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupar idag

AI-modell kan påskynda farliga och mödosamma minröjningsinsatser

En AI-modell kan påskynda den långsamma och farliga processen att hitta och ta bort landminor. Jasper Baur, doktorand vid Columbia University, och hans samarbetspartners vid Safe Pro Group har utvecklat en drönarbaserad maskininlärningsteknik för att göra minröjning säkrare och snabbare än med traditionella metoder. Drönaren flyger över ett område som tros vara minat och samlar in en stor mängd bilder. Baurs algoritm, tränad på de visuella egenskaperna hos 70 typer av landminor, klusterammunition och andra oupptäckta sprängämnen, bearbetar bilderna till en karta. Med en rapporterad detekteringsgrad på cirka 90 procent är drönarna avsedda att komplettera traditionella metoder, inte ersätta dem.

Direktlänk Dela Scientific American fördjupar idag

Förbättring av B2B-upplevelser genom förbättrade sökfunktioner och artificiell intelligens

För att förbättra B2B-upplevelser, tar distributörer och tillverkare sina data, användarupplevelse (UX) och sökfunktioner till en ny nivå. B2B-kunderna utvecklas från enkla till komplexa användningsfall, och e-handelssystemen måste följa med i utvecklingen. Sökfunktioner blir allt mer sofistikerade och kan nu känna igen vilka produkter användarna tidigare har köpt och övervägt. B2B-ledare kan nu erbjuda anpassade inköpslistor, optimala varuexponeringar och öka konverteringarna. Artificiell intelligens kommer snart att hjälpa företag att hantera flera e-handelsbutiker och erbjuda större anpassningsalternativ.

Direktlänk Dela Digital Commerce 360 fördjupar idag

Säkerhetsåtgärder behövs från början i AI-utveckling, säger toppbyråkrat

Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) innebär potentiella hot, vilket innebär att säkerhetsåtgärder behöver byggas in i systemen från början snarare än att läggas till senare, enligt Jen Easterly, direktör för den amerikanska Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Samma dag som Easterly uttalade sig godkände myndigheter från 18 länder, inklusive USA, nya brittiska riktlinjer för AI-säkerhet som fokuserar på säker design, utveckling, distribution och underhåll. Tidigare i månaden gick ledande AI-utvecklare med på att samarbeta med regeringar för att testa nya gränsmodeller innan de släpps.

Direktlänk Dela Reuters fördjupar idag

Meta forskare utvecklar nytt test för att bedöma AI-intelligens

Toppskare vid Meta har utvecklat ett nytt test för att bedöma intelligensen hos virtuella assistenter drivna av AI-program. Hittills verkar dessa AI vara ganska begränsade. I ett test med 466 frågor svarade människor korrekt på 92% - med frågor om allt från mat till historia till företag. Hur gick det för botarna? Endast 15% korrekta svar. Forskningen syftar till att dämpa hypen som genererats det senaste året om de stigande intelligensen hos AI-program. Forskarna i denna studie hoppas att deras arbete kan skapa nya branschövergripande riktlinjer för att jämföra AI med människor.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupar idag

AI rekommenderar Bitcoin, Ethereum och Binance Coin som potentiella investeringar i december

I ljuset av den senaste tidens oro på kryptovalutamarknaden, med Binance som i centrum och volatila diagram, vänder sig investerare nu till potentiella möjligheter. Santiment och Finbold har använt artificiell intelligens (AI) för att identifiera potentiella säkra tillflyktsorter för den kommande perioden. ChatGPT, ett AI-program utvecklat av OpenAI, rekommenderar fem kryptovalutor att hålla ögonen på i december baserat på marknadstrender och analyser. Dessa inkluderar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Binance Coin (BNB).

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare