» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google pausar Gemini AIs förmåga att generera AI-bilder av människor

Google meddelade på torsdag att de pausar Gemini AIs förmåga att generera bilder av människor, efter att kontrovers uppstått över felaktigheter i AI-genererade historiska bilder.

Direktlänk Dela The Economic Times CIO fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google lanserar AI-verktyg ´Gemini´ till ett lägre pris för att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI

Google meddelade på onsdagen att vissa av företagets AI-verktyg kommer att drivas av företagets AI-modeller ´Gemini´, till ett lägre pris, i ett försök att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. I augusti lanserade Alphabet-enheten ´Duet AI in Workspace´, en uppsättning AI-assistenter som kunde skriva i Google Docs, utforma e-post i Gmail och skapa anpassade visuella element i Google Slides, bland andra funktioner, till en månadskostnad på $30 USD per användare för företag. ´Duet AI in Workspace´ byter namn till ´Gemini for Google Workspace´ och kommer nu att vara tillgänglig för $20 och $30 per användare och månad, beroende på tillgängliga funktioner, utöver en Google Workspace-prenumeration. Individuella användare kan nu få tillgång till Gemini i sina personliga Gmail, Docs, Slides, Sheets och Meet-appar via en prenumeration på Google One AI Premium.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupar idag

Google expanderar sin AI-assistent Gemini till Google Workspace-produkter

Google har meddelat utvidgningen av sin AI-assistent, Gemini, till Google Workspace-produkter som används dagligen av miljontals företagskunder. Syftet är att öka produktiviteten och effektivisera samarbetet genom intelligent automatisering. Nu uppgraderas befintliga Workspace-kunder som använder Duet AI automatiskt till Gemini Enterprise utan extra kostnad. Google har också lanserat ett mer överkomligt Gemini Business-tillägg, som börjar på 20 dollar per användare/månad. Detta ger toppmoderna AI till team och SMB som tidigare var prissatta utanför företagsnivåerbjudanden.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupar idag

Google utökar tillgången till generativa AI-funktioner för små och medelstora företag

Google har utökat tillgången till generativa AI (genAI) funktioner inom sin Workspace kontorsappsvit, med en lägre betalningsnivå riktad mot små och medelstora företag. Detta skedde när Google bytte namn på Duet AI för Workspace till Gemini för Workspace. Gemini för Workspace är tillgängligt via två prissättningsplaner. Gemini Enterprise ersätter Duet AI för Workspace Enterprise, till samma pris som tidigare, $30 extra per användare varje månad. Gemini Business kostar $20 extra per användare varje månad. Båda prisplanerna ger även tillgång till Googles nya fristående chatbot AI-assistent, Gemini.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupar idag

Universitetslektor lugnar oroliga användare av Chat GPT 4

Användare av chattprogrammet Chat GPT 4 märkte i onsdags att programmet inte betedde sig som vanligt och vände sig till plattformen X med frågan om roboten blivit knäpp. Mattias Rost, universitetslektor i interaktionsdesign vid Göteborgs universitet, säger dock att man inte behöver oroa sig över programmets välmående. Han påpekar att det inte är konstigt att en datorgenererad tjänst ibland stöter på problem och att dessa problem kan vara en bra påminnelse om att det handlar om en maskin, inte mänsklig intelligens.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupar idag

Microsoft Teams är ett kraftfullt verktyg för samarbete och informationsdelning i realtid. Men det kan vara utmanande att hålla koll på alla konversationer, särskilt om man reser för arbete, är i utbildning eller arbetar med ett team i olika tidszoner. Copilot i Teams kan hjälpa till att hålla koll på alla konversationer. Med en Copilot för Microsoft 365-licens kan du använda Copilot för att svara på frågor, ge insikter och föreslå åtgärder baserade på dina chattmeddelanden. Nu kan du generera en 7-dagars höjdpunkt som sammanfattar nyckelinformationen från dina chattar. Copilot kommer att presentera chattens höjdpunkter i en koncis och tydlig sammanfattning.

Microsoft Tech Community fördjupar idag

Microsoft Paint får en ny uppdatering med två nya funktioner

Microsoft Paint-appen har fått en ny uppdatering med två nya funktioner. Uppdateringen medför en ny penselstorleksglidare och en ny platta till lagerpanelen för en bättre ritupplevelse med fler anpassningsalternativ. Dessa funktioner är endast tillgängliga för Windows Insiders i Dev och Canary-kanalerna. Microsoft Paint fick en betydande uppdatering i november förra året. Den levererades med OpenAI:s DALL-E 3-teknologi och ett nytt Cocreator-verktyg som låter användare omvandla idéer till digital konst genom att beskriva vad de skulle vilja skapa. Det verkar nu som att företaget planerar att packa upp ännu fler verktyg och fina funktioner på appen via en ny uppdatering.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupar idag

AI och psykologi: Terapeutisk potential av stora språkmodeller

Carl Jungs syn på kreativitetens terapeutiska potential, särskilt i sammanhang av psykos, ger en fascinerande inblick i den mänskliga psyken. Han föreslog att kanalisera de kaotiska energierna och berättelserna som kan konsumera en individ inifrån till kreativa strävanden kan leda till en form av helande eller integration. Detta tankesätt sammanfaller intressant med de potentiella förmågorna och tillämpningarna av stora språkmodeller (LLM) inom mental hälsa och terapi. LLM kan främja kreativitet genom sin förmåga att generera, iterera och utveckla idéer som presenteras för dem. Detta kan utnyttjas i flera terapeutiska sammanhang för att uppmuntra individer att uttrycka sig mer fritt och kreativt, vilket potentiellt kan leda till betydande psykologiska fördelar, särskilt när det används i sammanhanget av professionell handledning.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupar idag

OpenAI nekas varumärkesregistrering av ´GPT´ av US PTO

Det amerikanska patent- och varumärkeskontoret (PTO) har nekat OpenAI, ledd av Sam Altman, att registrera ordet GPT (generative pre-trained transformer) som ett varumärke. Det Microsoft-stödda företaget argumenterade i sin ansökan till US PTO att GPT inte är ett ´beskrivande ord´ eftersom konsumenter inte omedelbart förstår vad de underliggande orden ´generative pre-trained transformer´ betyder. Men PTO var inte övertygad och påpekade att akronymen ´GPT´ används allmänt inom programvaruindustrin i samband med liknande AI-teknik. OpenAI har nyligen släppt en text-till-video-generationsmodell kallad Sora och värderas nu till 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupar idag

Dagliga AI-uppdateringar: Inference.ai lanserar ChatGPU, Nasuni presenterar Nasuni IQ och Lightning AI samarbetar med AWS

Inference.ai, en ledande leverantör av GPU:er (Graphics Processing Unit) för AI-revolutionen, lanserar ChatGPU, ett nytt verktyg som ska ge klarhet kring inköp av GPU:er för AI-utbildning och inferens. Nasuni, en ledande hybridmolnlagringslösning, meddelade Nasuni IQ: dataintelligensfunktioner för att hjälpa företag att hantera, bedöma och förbereda sin ostrukturerade data-miljö för artificiell intelligens (AI). Lightning AI, skaparen av PyTorch Lightning och Lightning Studios, meddelade att det har undertecknat ett strategiskt samarbetsavtal (SCA) med Amazon Web Services, Inc. (AWS).

Direktlänk Dela AiThority fördjupar idag

Konstnärer stämmer AI-företag för upphovsrättsintrång

Amerikanska konstnären Karla Ortiz och andra konstnärer har stämt företag som utvecklar generativ AI-programvara, med anklagelser om att deras konstverk används utan tillstånd för att träna AI, vilket resulterar i ´upphovsrätts-tvättning´ av bilder som gynnar mjukvaruutvecklare. Liknande problem har även uppstått i Japan, där illustratörer upplever att deras verk används utan tillstånd för att träna AI. Japans upphovsrättslag tillåter AI att utföra maskininlärning av upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd, vilket har lett till krav på lagändringar.

Direktlänk Dela The Yomiuri Shimbun fördjupar idag

AI och maskininlärning förändrar olje- och gasbranschen

Andrew Muñoz, operativ chef på 4Cast, diskuterar AI och maskininlärning inom olje- och gassektorn. Han förklarar att dessa tekniker har använts i nästan ett decennium för att förutsäga resultat med numeriska modeller. Den största förändringen har varit införandet av stora språkmodeller som kodar text och mänskligt språk i AI-modeller. Denna utveckling har lett till större tillgänglighet och öppnat upp för företag och individer att utveckla kod för att interagera med och konsolidera data och text. 4Cast arbetar med att tillhandahålla data genom ett partnerskap med Rextag för att snabbt ladda upp brunnar, göra affärer eller komma fram till ekonomiska resultat.

Direktlänk Dela Hart Energy fördjupar idag

Framtidsutsikter för marknaden för kurser inom maskininlärning undersöks i ny rapport

En ny forskningsrapport undersöker utvecklingen och framtidsutsikterna för marknaden för kurser inom maskininlärning fram till 2030. Rapporten använder både kvalitativa och kvantitativa metoder för att analysera marknadens drivkrafter och begränsningar. Rapporten inkluderar även en djupgående analys av geografisk segmentering, nuvarande efterfrågan, tillväxthastighet, branschintäkter och CAGR-status. Forskningen erbjuder taktiker för företag att motverka riskerna som COVID-19 medför. Nyckelspelare på marknaden inkluderar bland andra edX, Ivy Professional School, NobleProg, Udacity, Coursera, Undemy, Google, CloudxLab, Greatlearning, Simplilearn, MIT, University of Washington, Edvancer, Jigsaw Academy, CMU och Collège de France.

Direktlänk Dela The Suffolk Voice fördjupar idag

Nedbrytning av myter om artificiell intelligens

Enligt en rapport från Gartner finns det många populära myter om artificiell intelligens (AI). Det är viktigt för återförsäljare att förstå vilka vanliga föreställningar om tekniken som är myter och vilka som är fakta. Myt nr 1: Intelligenta maskiner lär sig själva. Även om vissa produkter inom maskininlärning kan ge intrycket av att en maskin kan lära sig själv, blir inte ens de mest intelligenta så på egen hand. De behöver mänsklig intervention och påtryckningar för att utvecklas över tid. Myt nr 2: AI är 100% objektiv. Eftersom AI baseras på en mängd mänskligt genererade insatser kan det inte vara förvånande att AI också kan vara partiskt.

Direktlänk Dela BizTech Magazine fördjupar idag

Appen utnyttjar global folkmassa för att förbättra AI-modeller

För att distribuera AI-modeller av världsklass behövs data av hög kvalitet för träning. Appen hanterar denna utmaning med en globalt distribuerad folkmassa på över en miljon människor från hela världen. Leveransteamet säkerställer att varje annotatör är noggrant granskad och certifierad för att möta ditt projekts specifika krav.

Direktlänk Dela Appen fördjupar idag

Studie utforskar möjligheten för maskiner att spontant lära sig ett eget språk

Ett team från Institute of Automation, Chinese Academy of Sciences, har utfört en studie som utforskar en ny gräns inom maskininlärning. Studien undersöker om maskiner kan lära sig ett maskinspråk spontant, utan att förlita sig på mänskligt språk. Forskarna simulerade språkets uppkomst i ett två-agentspel för att generera ett språk genom dessa agenters interaktioner. Studien, som publicerades i National Science Review, visar att studien av maskinspråk representerar en spännande och värdefull riktning inom forskningen om artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupar idag

Betydande nedgång i kvinnligt ledda filmer enligt studie

Trots framgången för filmen ´Barbie´ 2023, har Hollywood upplevt en betydande nedgång i kvinnligt ledda filmer, enligt en studie av USC Annenberg Inclusion Initiative. Studien, som analyserade kön, ras/etnicitet och ålder hos huvud- och medhuvudroller i de 100 mest inkomstbringande filmerna från 2007 till 2023, visade att endast 30% av filmerna 2023 hade en kvinnlig skådespelare som huvud- eller medhuvudroll. Detta var en stor minskning från föregående år, trots att kvinnor utgör mer än hälften av USA:s befolkning och biopubliken. Författarna till studien uppmanade industrin att prioritera systematisk förändring.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupar idag

Sheryl Crow bekymrad över AI-teknikens tillväxt i musikindustrin

Sheryl Crow, 62-årig sångare, uttrycker oro över AI-teknikens växande inflytande i musikindustrin. Hennes nya album ´Evolution´, som släpps i mars, inspirerades av hennes bekymmer över detta. Crow, som tidigare uttryckt tveksamhet till att producera ett annat album, motiverades att skapa ´Evolution´ efter diskussioner om AI med sina tonårssöner. Hon beskrev AI-påverkad musik som ett ´angrepp på [hennes] ande´ och betonade behovet av att skydda oss från dess inverkan.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupar idag

Sheryl Crow oroar över AI:s växande inflytande i musikindustrin

Sångerskan Sheryl Crow, 62, uttrycker sin oro över den ökande inverkan av AI-teknologi inom musikindustrin. Hon förbereder sig för att släppa sitt nya album ´Evolution´ i mars, trots tidigare antydningar om att hon inte skulle göra en annan skiva. Crow menar att hennes nya album är ett direkt svar på AI-teknologi. Hon beskrev AI-påverkad musik som ett ´angrepp på [hennes] ande´. Hon fick inspiration att skriva låtar efter att ha diskuterat AI med sina två tonårssöner, Wyatt och Levi.

Direktlänk Dela Castanet Media fördjupar idag

Översikt över de 11 bästa AI-finansverktygen 2024

Artificiell intelligens (AI) finansverktyg har sett en ökning i intresse och investeringar sedan explosionen av generativ AI skapad av debuten av ChatGPT. I 2024 bevittnar vi den fortsatta snabba tillväxten både i antalet AI-finansverktyg och de uppgifter de kan utföra. I denna översikt granskas de bästa AI-finansverktygen, inklusive deras fördelar och nackdelar, funktioner och prissättning för att hjälpa företag att hitta den bästa lösningen för sin verksamhet.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupar idag

Veteranavdelningen ser AI som ett verktyg för förbättrad vård

Department of Veterans Affairs (VA) ser artificiell intelligens (AI) som ett sätt att förbättra vården för veteraner och minska administrativa uppgifter och utbrändhet bland personalen. VA har identifierat över 100 användningsfall för AI hittills. En AI-modell kallad REACH-VET, utformad för att förutsäga vilka veteraner som löper störst risk för självmord, har till exempel satts i bruk. VA använder även AI för att genomgå feedback och kommentarer från patienter. VA utvecklar också AI-verktyg för att identifiera vilka veteraner som sannolikt kommer att klara sig bra efter initial behandling för prostatacancer och vilka som sannolikt kommer att behöva mer frekvent övervakning.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupar idag

Google förbättrar sina annonseringsprodukter med AI

Google meddelade på torsdagen sina planer på att förbättra sina annonseringsprodukter genom integration av sina Gemini-artificiella intelligensmodeller, med målet att erbjuda avancerade AI-funktioner till ett bredare utbud av sina kunder. Detta är en del av Googles bredare strategi för att införliva generativ AI-teknik, som kan producera text och realistiska bilder, i fler av sina tjänster. Gemini kommer att tillämpas på Googles företagsverktyg och kommer också att förbättra Performance Max, en produkt utformad för att optimera annonsplaceringar på Googles plattformar, inklusive e-post, sökning och YouTube. Med integrationen av Gemini kommer annonsörer nu att ha möjlighet att skapa mer engagerande annonser med förlängda rubriker på upp till 90 tecken, en betydande ökning från den tidigare gränsen på 30 tecken. Dessutom kommer Googles bildgenereringsverktyg att förbättras med dess AI-modell, Imagen 2, vilket gör att varumärken kan skapa bilder med människor. Detta öppnar upp nya möjligheter för annonsörer, till exempel en blomsterhandlare som snabbt genererar bilder av någon som arrangerar blommor. Googles vice VD för sökning och handel, globala annonseringslösningar, Brendon Kraham, betonade potentialen hos dessa verktyg att producera innehåll på bara några sekunder. För att hantera oro över missbruk av generativ AI för att skapa vilseledande innehåll eller deepfakes har Google infört säkerhetsåtgärder. Dessa inkluderar restriktioner mot att generera bilder av kända individer, kändisar, offentliga personer eller innehåll som skildrar våld eller olagliga aktiviteter. Dessutom kommer AI-genererade foton att vara vattenmärkta för att tydligt märka dem som syntetiska bilder, vilket säkerställer transparens och förhindrar eventuellt missbruk.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupar idag

Bain Capitals teknikfond stöder senare steg företag snarare än AI-startups

Bain Capitals teknikfond skiljer sig från andra genom att inte skynda på att stödja de senaste artificiella intelligens (AI) startups. Darren Abrahamson, partner i Bain Capital Tech Opportunities team, förklarade att fondens fokus ligger på att stödja företag i senare stadier som vill skala upp och växa med hjälp av kapital och expertis. Fonden har viktiga aktörer inom olika sektorer som säkerhetsföretaget Blackpoint Cyber, hälsoföretaget Athenahealth och sportvideoanalysföretaget Hudl. Trots den växande betydelsen av generativa AI-verktyg i att förbättra produktiviteten för företag, söker Bain Capital AI-fonden inte att investera i rena AI-företag.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Behovet av riktlinjer för generativ AI-användning på arbetsplatsen

Enligt en undersökning från Veritas Technologies har användningen av generativ AI på arbetsplatser orsakat blandade reaktioner bland anställda, vilket leder till interna splittringar och ökade risker för att avslöja konfidentiell information. 80% av kontorsarbetare i Singapore har medgett att de använder generativa AI-verktyg, som ChatGPT och Bard, för arbetsändamål. Trots detta anser 95% av respondenterna att det finns ett behov av tydliga riktlinjer och policyer för användningen. Adobe har nyligen annonserat integrationen av en generativ AI-upplevelse i sin Acrobat PDF-hanteringsprogramvara, vilket markerar den växande räckvidden för generativ AI.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupar idag

Microsoft lägger till AI-funktioner i Windows 10 Photos-app

Microsoft vill inte att Windows 10 ska sakna AI-funktioner. Efter att ha introducerat Copilott till Windows 10 lägger Microsoft nu till nya ´AI-drivna´ funktioner i Photos-appen. Microsoft Photos på Windows 11 erbjuder några coola AI-verktyg, som möjligheten att sudda, byta ut eller ta bort bakgrunden. Dessa funktioner och Google Photos-liknande Magic Eraser-funktionen kallad ´Generative erase´ kommer till Windows 10 via Microsoft Photos-appen. En ny uppdatering för Photos-appen i Microsoft Store aktiverar följande funktioner: sudda bakgrund, ta bort och byta bakgrund, och generativ radering.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupar idag

Google stoppar AI-verktyget Geminis bildgenerering av människor efter kritik

Google har beslutat att stoppa sitt AI-verktyg Gemini från att generera bilder på människor. Detta efter att verktyget kritiserats på sociala medier för att producera historiskt felaktiga bilder, särskilt när det gäller ras. AI:n avbildade felaktigt personer med färg i sammanhang som förväntades visa vita individer, vilket speglar det bredare problemet med ras- och könsbias inom AI-teknologier. Google har erkänt problemet och meddelat att de pausar Geminis bildgenerering av människor, med planer på att släppa en förbättrad version inom kort.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

Googles AI-chatbot Gemini vägrar generera bilder på vita personer

Googles AI-chatbot Gemini har väckt kontrovers genom att vägra generera bilder på vita personer. Google har försökt avfärda anklagelserna om rasism som ett misstag, men tidigare sociala medieinlägg från Jack Krawczyk, Googles Senior Director of Product över Gemini, tyder på en underliggande orsak. Krawczyks tidigare tweets, som nu har gjorts privata, avslöjar honom som en vänsterorienterad person med en stark beundran för president Joe Biden och kritisk ras-teori. Krawczyk har blivit en nyckelfigur bakom utvecklingen av Gemini, som nyligen kritiserats för att uppvisa rasism mot vita.

Direktlänk Dela NewsBusters fördjupar idag

Google pausar bildgenerering i AI-verktyget Gemini efter felaktiga framställningar

Google kommer att pausa bildgenereringsfunktionen för sitt artificiella intelligens (AI) -verktyg, Gemini, efter att modellen vägrade att skapa bilder av vita människor. Detta rapporterades av Reuters. Det Alphabet-ägda företaget bad om ursäkt på onsdagen efter att användare på sociala medier påpekade att Geminis bildgenerator skapade felaktiga historiska bilder som ibland ersatte vita människor med bilder av svarta, ursprungsbefolkningar och asiater. ´Vi är medvetna om att Gemini erbjuder felaktigheter i vissa historiska bildgenereringsframställningar,´ sa Google på onsdagen.

Direktlänk Dela Sky News Australia fördjupar idag

Google stoppar text-till-bild-funktionen i AI-modellen Gemini efter historiska felaktigheter

Google har tillfälligt stoppat tillgängligheten av text-till-bild-funktionen i sin nyligen lanserade AI-modell Gemini, efter att den misslyckats med att korrekt representera vita européer och amerikaner i specifika historiska sammanhang. Detta blev uppenbart när Gemini bads producera bilder av en tysk soldat från 1943 och programvaran genererade en etniskt diversifierad grupp som inte korrekt representerade Wehrmacht vid den tiden. Användare påpekade också modellens oförmåga att korrekt avbilda Amerikas grundlagsfäder. Google medgav att Gemini ger felaktigheter i vissa historiska bildgenereringar och arbetar för att förbättra dessa avbildningar.

Direktlänk Dela The Register fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT uppvisar bisarra svar, problemet snabbt åtgärdat

OpenAI:s ChatGPT började uppvisa bisarra och oförutsägbara svar på tisdag, med användare som rapporterade om konstiga svar från AI-assistenten. I ett exempel jämförde ChatGPT två ryggsäckar genom att skapa en fabel om varje väska, snarare än att jämföra och kontrastera deras egenskaper. I ett annat exempel svarade ChatGPT på frågan ´Vad är en dator?´ med en rad konstiga och obegripliga fraser. OpenAI erkände att användare fick ´oväntade svar´ och löste snabbt problemet på onsdag eftermiddag. Händelsen tjänar som en påminnelse om komplexiteten och potentiella sårbarheter i AI-teknologier.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

AI Chatbots som ChatGPT beter sig mer altruistiskt och samarbetsvilligt än människor

Enligt en studie utförd av University of Michigan, har modern artificiell intelligens, som ChatGPT, förmågan att efterlikna mänskligt beteende, men med mer positiva utfall som samarbete, altruism, förtroende och ömsesidighet. Forskarna jämförde ChatGPT:s val med de av 108 000 människor från över 50 länder. Qiaozhu Mei, huvudförfattare till studien, menar att AI:s beteende kan vara väl lämpat för roller som kräver förhandling, konfliktlösning, kundservice och vårdgivning. Framtida forskning kan byggas på denna studie för att utöka beteendetester, testa fler AI-modeller och jämföra deras personligheter och egenskaper.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupar idag

OpenAI anklagas för rasistisk bias i sin AI av reklambyrån McKinney

OpenAI, som nyligen lanserade sin videogenerationsmodell Sora, anklagas återigen för att ha rasistisk bias i sin AI. Reklambyrån McKinney ligger bakom spelet ´Are You Blacker Than ChatGPT?´, ett webbaserat frågespel som avslöjar rasistiska blindfläckar i ChatGPT:s träning. Spelet består av fem frågor som tagits från en större uppsättning skapad av McKinney. Det har påpekats att svarta konstnärer har uttryckt bekymmer över rasistisk bias i AI, och detta spel är det senaste beviset på den oroande trenden.

Direktlänk Dela Tubefilter fördjupar idag

Domare avvisar begäran om avgifter baserad på AI-sökningar

Domare Paul Engelmayer vid Southern District of New York har avvisat en begäran om avgifter som delvis baserades på sökningar med konstgjord intelligens (AI) -verktyget ChatGPT. Cuddy Law Firm ansökte om avgifter efter att ha vunnit ett mål enligt Individuals with Disabilities Education Act (IDEA). Medan de rimliga avgifterna som rutinmässigt tilldelas för IDEA-ärenden i SDNY skulle verka vara den mest relevanta grunden för att bestämma avgifter, hävdade företaget att dessa priser underskattade den ersättning som deras praxisområde krävde. Företaget hänvisade till flera rapporter och använde även ChatGPT för att ´korskontrollera´ data. Domare Engelmayer fann dock detta försök att använda AI för att stödja företagets aggressiva avgiftsbud oövertygande.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupar idag

Pentagon höll nyligen en konferens där framtida användning av artificiell intelligens (AI) av militären diskuterades. Matthew Knight, säkerhetschef på OpenAI, förklarade hur deras senaste version av ChatGPT lyckats tyda kryptiska konversationer inom en rysk hackergrupp. Diskussioner om hur stora språkmodeller, som ChatGPT, kan hjälpa till att bibehålla USA:s strategiska ledning över rivaler, särskilt Kina, ägde rum. Men även risker med AI, som potentiella katastrofala olyckor på grund av AI-fel, diskuterades. Företag som OpenAI, Amazon och Microsoft var bland de som demonstrerade sina teknologier.

The Washington Post fördjupar idag

OpenAI värderat till över $80 miljarder efter affär

OpenAI, som stöds av Microsoft, har slutfört en affär som värderar det artificiella intelligensföretaget till över $80 miljarder, rapporterade New York Times. Företaget kommer att sälja sina befintliga aktier i ett s.k. anbudserbjudande lett av riskkapitalbolaget Thrive Capital. Enligt avtalet kommer anställda att kunna lösa in sina aktier i företaget istället för en traditionell finansieringsrunda som skulle samla in pengar för verksamheten. Riskkapitalbolagen Thrive Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz och K2 Global har gått med på att köpa aktier i OpenAI i ett anbudserbjudande, vilket värderar företaget till cirka $29 miljarder.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupar idag

Verifieringsmail skickas till användare för att få tillgång till provperiod

En verifieringsmail kommer att skickas till användarens adress innan de kan få tillgång till sin provperiod. Användarna kan välja minst ett primärt intresse för att ta emot kuraterade, dagliga nyhetsbrev utformade av seniorredaktörer. Detta gör att de snabbt kan skanna de senaste nyheterna och analyserna inom sitt praktikområde. Användare kan uppdatera sina kommunikationspreferenser via avprenumerationslänken som tillhandahålls inom företagets kommunikation. Företaget tar användarnas integritet på allvar.

Direktlänk Dela Law360 fördjupar idag

ChatGPT: En revolution inom utbildning eller bara en glorifierad sökmotor?

ChatGPT, en AI-teknik, utmanar traditionella undervisningsmetoder och kan representera en radikal förändring inom utbildning. Kritikerna menar att ChatGPT förenklar utbildningsprocessen till en glorifierad sökmotor. Men det kan också tvinga lärare att utvärdera sina undervisningsmetoder och uppmuntra kreativitet och kritiskt tänkande. Några lärare har redan börjat införliva ChatGPT i sina lektioner. Två föreläsare vid Harvard Graduate School of Education använde AI för att utmana sina studenter att tänka bortom ´buzzwordy´ lösningar. ChatGPT kan också användas för att anpassa lektioner till specifika inlärningsstilar och utforma aktivitetsidéer.

Direktlänk Dela The Huntington News fördjupar idag

Framtiden för generativ AI inom juridik: överhypad men lovande

Generativ artificiell intelligens (Gen AI) har snabbt blivit populär inom juridikteknologibranschen, men det råder osäkerhet om dess framtid. Enligt Gartners Hype Cycle för framväxande teknologier 2023, verkar Gen AI vara på väg mot en avmattning. Många nya teknologier följer detta mönster med en snabb uppgång, en avmattning och sedan en mer mättad återinträde i mainstream. Gen AI har dock blivit överhypad från början, vilket kan bero på att världens största teknikföretag har tävlat om att lansera den för att få konkurrensfördelar. Trots detta är Gen AI bra för investerare och företag som har lanserat AI-produkter, men framtiden för dessa applikationer, särskilt när det gäller e-upptäckt, är oklar.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupar idag

Sammanfattning av globala riktlinjer och ramverk för AI-säkerhet och reglering

Riktlinjer för AI-säkerhet publicerades den 27 november 2023, ledda av UK National Cyber Security Centre och utvecklade med US Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Singapore har lanserat ett ramverk för att främja betrodda GenAI-utveckling och ett riskramverk för finanssektorn. EU har undertecknat AI Act och publicerat en konsoliderad text. Förenade Arabemiraten har inrättat konstgjord intelligens och Advanced Technology Council och utvecklat riktlinjer för LLM och Gen AI i DIFC Court-förfaranden. I USA har skapandet av Artificial Intelligence Safety Institute Consortium tillkännagetts och FCC har bekräftat att TCPA-restriktioner gäller AI-genererade röster.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupar idag

SK hynix bekräftar rekordförsäljning av HBM och förbereder sig för marknadsdominans

SK hynix, en ledande leverantör av HBM (High Bandwidth Memory), har officiellt bekräftat sin rekordförsäljning av HBM under de senaste månaderna och förutser en marknadsåterhämtning. Företaget och dess konkurrent Samsung har kapitaliserat på den enorma efterfrågan på HBM, som är en kritisk komponent i utvecklingen av AI-acceleratorer, genom att uppgradera befintliga anläggningar och förbättra nuvarande och kommande processer. SK hynix vice VD Kim Ki-tae har delat företagets strategi för HBM-marknaden, vilket har lett till företagets nuvarande framgång. Han förutspår också spännande tider framöver, med företagets planer fram till 2024. Han avslöjade också att årets HBM-försörjning redan är utsåld och att SK hynix förbereder sig för att dominera 2025.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupar idag

Stability AI tillkännager Stable Diffusion 3, en nästa generations bildsyntesmodell

Stability AI har tillkännagivit Stable Diffusion 3, en nästa generations bildsyntesmodell med öppna vikter. Modellen genererar detaljerade bilder med flera ämnen med förbättrad kvalitet och noggrannhet i textgenerering. Stability öppnar en väntelista för dem som vill prova den. Stable Diffusion 3-modellerna tar textbeskrivningar kallade ´prompts´ och omvandlar dem till matchande bilder. Storleken varierar från 800 miljoner till 8 miljarder parametrar, vilket möjliggör att olika versioner av modellen kan köras lokalt på olika enheter. Modellens förmåga att generera detaljer korrelerar grovt med parametrarnas storlek. Större modeller kräver också mer VRAM på GPU-acceleratorer för att köras.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupar idag

Samsung Electronics och Arm samarbetar om nästa generationens Cortex-X CPU

Samsung Electronics kommer att leverera nästa generationens Arm Cortex-X CPU, optimerad med Samsung Foundrys senaste Gate-All-Around (GAA) process-teknik. Detta initiativ bygger på flera års partnerskap och miljontals enheter som levererats med Arm CPU intellektuell egendom (IP) på olika processnoder som erbjuds av Samsung Foundry. Företagen har ambitiösa planer för att uppfinna 2nm GAA för nästa generations datacenter och infrastruktur, samt en banbrytande AI-chiplet-lösning som kommer att revolutionera framtida generativa AI-mobilmarknaden.

Direktlänk Dela DealStreetAsia fördjupar idag

Adobe Inc. upplever stark tillväxt men står inför hot från generativ AI

Adobe Inc. gynnades av en bredare teknisk återhämtning och uppgången av generativ AI under 2023. Företaget uppvisade en stark intäktstillväxt och imponerande vinstmarginaler. Trots att företagets planerade förvärv av Figma nu är av bordet, bör investerare fråga sig varför Adobe ville förvärva Figma från början och varför de var beredda att betala höga värderingar för att göra det. Generativ AI kan ha hjälpt till att stärka Adobes verksamhet på kort sikt, men det kan på lång sikt utgöra företagets största hot. Trots den mer attraktiva värderingen rekommenderas investerare att undvika denna aktie.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupar idag

Google pausar bildgenerering i AI-chatbot Gemini efter kontrovers

Google har beslutat att tillfälligt stoppa sin AI-chatbot Gemini från att generera bilder av människor. Detta kommer efter en rad historiskt felaktiga och rasligt mångsidiga skapelser, som bilder av svarta nazistiska soldater och en svart medeltida brittisk kung, vilket ledde till att vissa påstod att företaget var rasistiskt mot vita människor. Google meddelade att de arbetar för att lösa problemen med Geminis bildgenereringsfunktion och kommer att släppa en förbättrad version snart. Geminis förmåga att generera bilder har inaktiverats i vissa regioner, som Europa.

Direktlänk Dela Gizmodo Australia fördjupar idag

AI-programmet Gemini främjar inkluderande representation

När det tillfrågades om en bild av en svart person, vägrade AI-programmet Gemini, men erbjöd att visa bilder som firar mångfald och prestationer hos svarta individer, genom att presentera foton av framstående personer som Maya Angelou och Barack Obama. När det uppmanades att framhäva prestationer av vita människor, uttryckte Gemini tvekan, med hänvisning till det historiska favoriseringen av vita individer i medierepresentation och risken för att fortsätta obalansen. AI förespråkade en inkluderande strategi, som främjar firandet av den mångsidiga mänskliga prestationen snarare än att segregera prestationer efter ras.

Direktlänk Dela Afaqs fördjupar idag

Google pausar bildgenerering av människor genom AI-chatbot Gemini

Google har tillfälligt stoppat bildgenerering av människor genom sin AI-chatbot, Gemini, efter en ursäkt för ´felaktigheter´ i de historiska bilder den producerade. Google meddelade att de redan hanterar de senaste problemen med Geminis bildgenereringsfunktion. Användare delade skärmdumpar på sociala medier av scener, historiskt dominerade av vita karaktärer, nu avbildade med en mångsidig rollbesättning. Detta ledde till kritik och frågor om Google överkompenserar för potentiell rasbias i sin AI-modell. Google medgav att Gemini har producerat felaktiga framställningar i vissa historiska bildgenereringar och arbetar aktivt för att rätta till dessa framställningar.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupar idag

Google stoppar tillfälligt Geminis förmåga att generera bilder på människor

Google har tillfälligt upphört med att generera bilder på människor med sin Gemini-chatbot på grund av flera rapporter om missnöje från användare. Användarnas missnöje uppstod när chatboten genererade bilder på historiska figurer, som nazistiska soldater eller USA:s grundläggande fäder, med mörka och historiskt inkorrekta hudfärger. Google har erkänt problemet och arbetar på att förbättra dessa avbildningar. Trots detta kunde problemet inte lösas omedelbart och företaget har tillfälligt stoppat Geminis förmåga att generera bilder på människor.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupar idag

Googles AI Gemini granskad för selektiv svarsbeteende

Googles AI Gemini har kommit under granskning på grund av dess selektiva respons på bildförfrågningar som involverar rasdrag. När den uppmanas att generera bilder på människor baserat på ras, producerar den visuella representationer för svarta, amerikanska indianer och asiatiska etniciteter, men avstår när den ombeds att avbilda vita individer. Detta fenomen utlöste diskussioner på sociala medier, vilket ledde till ett uttalande från Jack Krawczyk, senior direktör för produktledning på Gemini Experiences. ´Vi arbetar för att förbättra dessa typer av avbildningar omedelbart´, berättade Krawczyk för Fox News.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupar idag

Google pausar tillfälligt sin Gemini AI-chattbots förmåga att generera bilder av människor

Google har tillfälligt stoppat sin Gemini AI-chattbots förmögenhet att generera bilder av människor. Detta efter oro över felaktigheter och eventuella fördomar inom bildgenereringsprocessen. Google har pausat Geminis förmåga att generera bilder av människor, men andra funktioner hos AI-chattboten är opåverkade. Beslutet är ett svar på klagomål om felaktigheter i historiska framställningar och potentiella fördomar i bildresultaten. Google arbetar aktivt för att åtgärda dessa problem och planerar att släppa en förbättrad bildgenereringsfunktion snart. Stora språkmodeller, som den som driver Gemini, tränas på massiva dataset som kan innehålla fördomar och stereotyper. Dessa problem kan manifestera sig i AI: s produktion, till exempel dess genererade bilder. Användare observerade att AI införde etniskt diversa karaktärer i historiska scener. Detta ledde till kritik om historisk överkorrigering och väckte oro över om AI: s bildgenerering kunde upprätthålla skadliga stereotyper eller felaktiga framställningar av historien.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

AI och bias: Google Gemini kritiseras för vänstervridna svar

Google Gemini, en AI-produkt från Google, har kritiserats för att producera resultat som visar en vänstervriden bias. Frank Fleming, en användare, dokumenterade sina erfarenheter med Google Gemini, och fann att programmet genererade bilder som inte motsvarade hans förfrågningar, men istället visade en tydlig bias för ´diversitet´. Till exempel genererade en förfrågan om en bild av en påve en bild av en svart afrikansk manlig påve och en kvinnlig påve av färg. Google Gemini genererade också bilder av riddare som inte motsvarade den västerländska bilden av en riddare. Google Gemini svarade på kritiken genom att säga att det inte kan skapa bilder som inkluderar diskriminerande eller partiskt innehåll, och att det strävar efter att främja mångfald och inkludering.

Direktlänk Dela The Daily Wire fördjupar idag

Google suspenderar bildgenereringsfunktionen i sin AI Gemini på grund av kritik

Google meddelade tidigt på torsdagsmorgonen att de suspenderar sin nya Geminis AI:s bildgenereringsfunktion efter omfattande kritik mot AI:ns ´ultra-woke´ agenda, vilket förhindrade den från att generera bilder på vita män i de flesta fall. Även försök att generera bilder på vikingar eller Amerikas grundläggande fäder resulterade i att AI skapade bilder på icke-vita individer. Google lovade att åtgärda AI:ns historiska felaktigheter, samtidigt som de fördubblade sin ´woke´ mångfaldsagenda. Google avslöjade inte en tidsram för återkomsten av deras AI-bildgenereringsfunktion, utan sa bara att det skulle vara ´snart´.

Direktlänk Dela The Maine Wire fördjupar idag

Google pausar sin Gemini chatbot efter kritik för överkorrigering av mångfald

Google meddelade på torsdagen att de pausar sin Gemini chatbots förmåga att generera människor. Detta efter att sociala inlägg visade att AI-verktyget överkorrigerade för mångfald, vilket resulterade i att det producerade ´historiska´ bilder av nazister, Amerikas grundlagsfäder och påven som personer av färg. Användaren @JohnLu0x postade skärmdumpar av Geminis resultat för uppmaningen ´Generera en bild av en tysk soldat från 1943´. Resultaten visade svarta, asiatiska och ursprungsbefolkningssoldater i nazistuniformer. Google arbetar för att lösa problemen och kommer att återlansera en förbättrad version inom kort.

Direktlänk Dela Engadget fördjupar idag

Juridiska experter analyserar stora rättsliga frågor och fall

June Grasso, värd för Bloomberg Law, talar med framstående advokater och juridiska forskare för att analysera stora juridiska frågor och fall som är aktuella. Showen undersöker alla aspekter av juridiken, från immateriell egendom till straffrätt, från konkurs till värdepapperslag, och drar nytta av de djupa forskningsverktygen på BloombergLaw.com.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupar idag

Nvidias aktiekurs hoppar 16%, ökar företagets marknadsvärde med rekordbeloppet $273 miljarder

Nvidias aktiekurs steg med 16% på torsdagen, vilket ökade företagets marknadsvärde med en hisnande $273 miljarder på bara en dag, ett rekordbelopp. Chiptillverkaren har sett en ökande efterfrågan på sina halvledare, som används för att driva applikationer för artificiell intelligens (AI). Företagets intäkter mer än tredubblades under det senaste kvartalet jämfört med samma period ett år tidigare. Nvidia, som har positionerat sig som en av de mest framstående aktörerna inom AI, har producerat några imponerande siffror.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupar idag

Google Chrome inför AI-funktioner för att hjälpa användare med webbformulär och mer

Google Chrome-webbläsaren kommer snart att hjälpa användare att skriva i kontaktformulär och mer med kraften av generativ AI som en del av en experimentell utrullning. Det finns tre olika AI-funktioner som kommer att göra allt från att automatiskt organisera dina öppna flikar till att skriva text åt dig nästa gång du behöver fylla i ett formulär online. Dessa nya AI-funktioner är en del av en ny Chrome M121-utgåva och är experimentella, vilket innebär att de kan ändras eller helt enkelt inte fungera. Dessa funktioner är tänkta att vara användbara i olika grad.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupar idag

Nvidia levererar starka kvartalsresultat, aktien når rekordhöga nivåer

Chip-tillverkaren Nvidia levererade bättre än väntade resultat för det fjärde kvartalet och överträffade förväntningarna för den nuvarande perioden. Aktieanalytiker på Wall Street menar att detta kan hålla igång Nvidias aktierally. Aktien steg med 16,4% till 785,38 dollar, vilket innebär att den återigen nådde rekordhöga nivåer. Nvidias rapport hade också positiva implikationer för datacenterbyggaren Super Micro Computer (SMCI), vars aktier steg med 32,9% till 975,52 dollar. Nvidia förväntar sig fortsatt stark efterfrågan på företagets artificiella intelligensprocessorer fram till 2025 och därefter.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupar idag

Kraftig ökning för AI-företag efter Nvidias starka rapport

AI-handeln är tillbaka i full kraft efter Nvidias (NVDA) stora vinstslag, trots rädsla för att euforin kring tekniken kan ha nått sin topp. Aktier i SoundHound (SOUN) och Arm (ARM), företag som Nvidia nyligen avslöjat att de investerat i, steg båda med cirka 5% på torsdagen. AMD (AMD), ett annat AI-chipföretag, ökade med mer än 10% medan AI-drivna Palantir steg över 3%. Super Micro Computer (SMCI), som haft en meteorsk 200% ökning i år, sköt upp nästan 33% på torsdagen. Nvidias framgångar sågs även utanför tekniksektorn. S&P 500 och Dow Jones Industrial Average stängde på rekordnivåer. Även företag som inte är AI-fokuserade, inklusive JPMorgan (JPM) och Waste Management (WM), avslutade torsdagen på sina högsta priser någonsin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

GPT Healthcare planerar börsintroduktion

GPT Healthcare Limited, som driver fyra flerfackssjukhus med totalt 561 sängar i Västbengalen, planerar en börsintroduktion. Företaget erbjuder ett brett utbud av medicinska tjänster inom över 35 specialiteter. Börsintroduktionen öppnar för prenumeration den 22 februari och stänger den 26 februari, med ett prisband fastställt till mellan 177 och 186 rupier per aktie. Företaget avser att använda nettointäkterna för att finansiera allmänna företagsmål samt helt eller delvis återbetala vissa befintliga lån från banker och finansinstitut.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupar idag

GPT Healthcare IPO får 37% prenumeration på första dagen

GPT Healthcare, som startades av Dwarika Prasad Tantia, Om Tantia och Shree Gopal Tantia, och driver fyra fullservice sjukhus under varumärket ILS Hospitals, fick 37% prenumeration på sin initiala aktieutgivning (IPO) den första erbjudandedagen. IPO:n fick 72,43,360 bud mot 1,97,63,327 aktier som erbjuds. Kategorin för detaljhandelsinvesterare prenumererade 66%, medan kvoten för icke-institutionella investerare fick 18% prenumeration. På onsdagen samlade GPT Healthcare in Rs 157,54 crore från ankareinvesterare. IPO:n på Rs 525 crore är en kombination av en nyemission på Rs 40 crore och ett erbjudande om försäljning (OFS) på upp till 2,6 crore aktier av private equity-firman BanyanTree Growth Capital II.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupar idag

Kundli GPT: En fusion av astrologi och AI

I astrologi är ett kundli eller födelsekarta mycket viktigt, det visar var stjärnor och planeter var på himlen när en person föddes. Å andra sidan har modeller som GPT blivit en stor framgång inom AI-världen. Dessa modeller kan skapa text som människor baserat på den information de får. ´Kundli GPT´ är ett nytt sätt att kombinera dessa två olika saker (astrologi och AI). Det visar hur ny AI-teknik kan användas i gamla metoder för astrologi. Kundli GPT är en ny idé, men den för med sig mycket intressanta möjligheter. Framtiden för Kundli GPT ser ljus ut, och det kommer att vara intressant att se hur denna blandning av gammal kunskap och ny teknik utvecklas.

Direktlänk Dela Jaisalmernews.com fördjupar idag

OpenAI misslyckas med att registrera ´GPT´ som varumärke

OpenAI, ett företag som stöds av Microsoft, har fått ett slag då det amerikanska patent- och varumärkeskontoret (US PTO) vägrade att registrera ordet GPT (generative pre-trained transformer) som ett varumärke för företaget. OpenAI argumenterade att GPT inte är ett ´beskrivande ord´ eftersom konsumenter inte omedelbart kommer att förstå vad den grundläggande texten ´generative pre-trained transformer´ innebär. Men US PTO var inte övertygade, med hänvisning till ´GPT´:s utbredda användning inom mjukvaruindustrin.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupar idag

Ny teknikspel av McKinney utmanar OpenAI´s språkmodell ChatGPT

Reklambyrån McKinney har skapat ett interaktivt spel som utmanar spelare att testa sin kunskap om svart kultur mot OpenAI:s språkmodell, ChatGPT. Spelet, ´Är du svartare än ChatGPT?´, skapades under ett kreativt brainstormingmöte ledd av copywritern Meghan Woods och ett svart-ledat team. Spelet avslöjar ChatGPT:s svårigheter med att förstå kulturella specifikationer, särskilt de som inte är vita-specifika. Gerald Carter, grundare av Destined AI, bekräftade att McKinney-spelet gör ett bra jobb med att gamifiera och öka medvetenheten om dessa AI-luckor.

Direktlänk Dela People of Color in Tech fördjupar idag

OpenAI utökar GPT Store med användarbetyg och mer byggareprofilinformation

OpenAI har utökat sin GPT Store, en marknadsplats för tredjepartsanvändare att skapa och dela anpassade chatbots, med användarbetyg och mer byggareprofilinformation. Trots detta är företagets ursprungliga idé om att dela intäkterna med GPT-skaparna baserat på hur ofta deras anpassade GPTs används fortfarande otydlig. För GPT-byggare kan de nu inkludera mer information i sina kontoprofiler som visas när användare klickar på deras namn. Denna information inkluderar möjligheten att lägga till länkar till byggarens LinkedIn-sida eller profil, X-konto, webbplats och dess totala genomsnittliga betyg och totala antal betyg, samt totala antalet ´samtal´ eller sessioner som har startats med den GPT.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

Intel uppgraderar Audacity med AI-drivna plugins

Det populära ljudredigeringsverktyget Audacity får en stor uppgradering tack vare Intel. Teknikjätten har utvecklat en svit av OpenVINO-plugins för Audacity, vilket ger ett antal AI-drivna redigeringsfunktioner till programvaran. Dessa AI-plugins, som körs helt på din PC, inkluderar brusundertryckning och transkription för talat innehåll, samt generering och separationsplugins för musik. Dessa OpenVINO-plugins är tillgängliga för nedladdning nu, men för närvarande endast för Windows. Dessutom planerar Audio.com att inkludera en molnsparningsfunktion som låter skapare arbeta på Audacity-projekt som sparas direkt i molnet. Denna funktion kommer att ha en liten kostnad efter de första fem projekten.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag

Adobe lanserar nya AI-ljudverktyg i Premiere Pro

Adobe lanserar nya AI-ljudverktyg i Premiere Pro för att förenkla videoredigeringsprocessen. Den senaste versionen av Adobe Premiere Pro (22.4) har nya AI-funktioner och förbättringar för att optimera videoredigering. Huvudfunktionen är tillgängligheten av dess ´Enhance Speech´-funktion. ´Enhance Speech´ använder AI för att minska bakgrundsljud och förbättra ljudkvaliteten på klippet med ett klick. Adobe lanserade också andra AI-drivna ljudverktyg, inklusive ´Interactive Fade Handles´ för att hjälpa till med dina ljudövergångar och ´Audio Category Tagging´, som använder AI för att känna igen om dina klipp är dialog, musik, SFX eller atmosfär.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Microsofts Copilot AI chatbot lanserar ny Notebook-funktion för alla användare

Microsoft har officiellt lanserat en ny funktion kallad ´Notebook´ för sin Copilot AI chatbot. Funktionen, som först testades i december 2023, låter användare skriva in textkommandon på vänster sida och se svar från Copilot på höger sida. Användare kan sedan redigera och förbättra dessa textkommandon och se resultaten från Copilot. Jordi Ribas, Microsofts företagsvicepresident och chef för teknik och produkt för Copilot och Bing, meddelade att Notebook nu är live för alla att använda på både datorer och mobila enheter. Notebook stöder upp till 18 000 tecken.

Direktlänk Dela Neowin fördjupar idag

Microsoft uppgraderar Copilot AI-assistenten med Windows Context Copilot plugin

Microsoft arbetar på att förbättra Copilot i Windows med en betydande uppgradering. En förändring i Copilot AI-assistentverktyget har observerats av insidergemenskapen. Microsoft utvecklar nu en Windows Context Copilot plugin, en funktion som hjälper dig att förstå vad som händer i ett öppet appfönster, som Notepad. Denna plugin kommer att möjliggöra åtgärder som att hämta appfönstertitlar och sammanfatta text i öppna fönster. För att aktivera denna funktion kommer det att finnas en dialogruta i Windows 11 som ber dig att dela din aktivitetsdata med Copilot.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupar idag

Microsoft släpper Windows 11 Insider Preview Build 26058 med förbättringar till Copilot

Microsoft har släppt Windows 11 Insider Preview Build 26058 till Canary och Dev Channels den 14 februari 2024 och har nyligen lagt till några förbättringar till Copilot. Nu kan du be Copilot att slå på Narrator eller Live Captions, visa tillgängliga nätverk, slå på batterisparläge på din bärbara dator, tömma papperskorgen eller radera temp-filer. Dessutom får du nu Power Automate-plugin integrerat i Copilot på Windows, vilket erbjuder automatiseringsmöjligheter för uppgifter som PDF-manipulation och Excel-operationer. För att använda det måste du ladda ner eller uppdatera Power Automate Desktop till den senaste versionen från Microsoft Store och logga in på Copilot i Windows med ett Microsoft-konto.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupar idag

Nvidias aktiekurs hoppar 16%, ökar företagets marknadsvärde med rekordbeloppet $273 miljarder

Nvidias aktiekurs steg med 16% på torsdagen, vilket ökade företagets marknadsvärde med hela $273 miljarder på bara en dag, ett rekordbelopp. Chiptillverkaren har sett en skenande efterfrågan på sina halvledare, som används för att driva artificiell intelligens (AI) applikationer. Företagets intäkter mer än tredubblades under senaste kvartalet jämfört med samma period föregående år. Detta är det senaste tecknet på att entusiasmen kring AI förmodligen inte kommer att avta inom en snar framtid.

Direktlänk Dela KTLA fördjupar idag

Google stoppar Gemini AI-bildgenerering och stöter på problem med matematik- och logikfrågor

Google har tillfälligt stoppat sin Gemini AI-chatbots förmåga att generera bilder av människor, efter att ha blivit kritiserade för att skapa historiskt felaktiga framställningar. Användare hade lagt upp skärmdumpar på sociala medier som visade att Gemini genererade bilder med etniskt mångfaldiga karaktärer i historiskt vita dominerade scener. Google arbetar på att adressera problemen och kommer att släppa en förbättrad version snart. Gemini har även haft problem med att svara korrekt på enkla matematik- och logikfrågor.

Direktlänk Dela MishTalk fördjupar idag

Google introducerar Gemma, en ny serie av lättviktsmodeller för AI

Google har introducerat Gemma, en serie av lättviktsmodeller för artificiell intelligens (AI) som är öppen källkod. Två versioner av Gemma har lanserats, Gemma 2B och Gemma 7B. Dessa stora språkmodeller (LLMs) kan anpassa sig till instruktioner och fungerar på bärbara datorer, skrivbord eller i Google Cloud. Google rapporterar att Gemma-modellerna är effektiva för sin storlek, och slår större modeller som Meta´s Llama-2 i tester av resonemang, matematik och programmeringsfärdigheter. Lättviktsmodeller som Gemma är mer hanterbara, snabbare och mer specifika när det gäller funktioner och funktioner.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Reddit och Google ingår avtal för att förbättra AI och produkter

Reddit har ingått ett avtal med Google som gör det möjligt för sökjätten att använda inlägg från diskussionsplatsen för att träna sina artificiella intelligensmodeller och förbättra produkter som online-sökning. Avtalet, som värderas till cirka 60 miljoner dollar, kommer också att ge Reddit tillgång till Googles AI-modeller för att förbättra dess webbplatsökning och andra funktioner. Reddit meddelade även planer på en börsintroduktion onsdag. Reddit rapporterade en nettoinkomst på 18,5 miljoner dollar i oktober-december kvartalet på en omsättning på 249,8 miljoner dollar.

Direktlänk Dela KTLA fördjupar idag

Konsultföretaget McKinsey publicerar rapport om implementering av generativ AI i statliga verksamheter

Konsultföretaget McKinsey har publicerat en rapport som erbjuder en ram för implementering av generativ AI i statliga verksamheter. Rapporten föreslår ett ramverk kallat ´Pilot, Scale, Adopt´ som stater kan använda under en sexmånadersperiod för att effektivt implementera generativ AI i statlig datastyrning. Rapporten inkluderar uppgifter för guvernörskontor, verkställande organ och högsta teknikchefer. Enligt rapporten bör guvernörens kontor vara ansvarigt för att skapa en adoptionsplan och styrning, som att skapa AI-uppgiftsstyrkor för att identifiera risker och fördelar med generativ AI. State agencies are responsible for assessing their technology and data needs and identifying areas that could benefit from generative AI.

Direktlänk Dela StateScoop fördjupar idag

Mörka sidan av AI: Chatbots utvecklade av organiserad brottslighet

Ett team från Indiana University Bloomington har utforskat den mörka sidan av artificiell intelligens (AI), där organiserade brottslingar utvecklar chatbots kapabla att koda datorvirus, skriva phishing-e-post, bygga falska webbplatser och mer. Författaren Xiaojing Liao har döpt dessa program och tjänster till ´Malla´ för ´malicious LLM applications´. Mellan februari och september 2023 identifierade de 212 sådana tjänster, men antalet ökar fortfarande. Dessa tjänster är billigare än tidigare metoder och förblir lönsamma, vilket visar att man inte längre behöver vara en skicklig programmerare för att orsaka skada.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupar idag

Kampen mot AI-brott växer i Arizona

En mamma i Scottsdale, Arizona, kämpar för att stoppa bedragare som använder artificiell intelligens (AI) för att begå brott. Ett lagförslag, Senate Bill 1599, kan göra straffen hårdare för dem som använder AI för brottsliga ändamål. Jennifer DeStefano blev förra året utsatt för en bluff där bedragare använde AI för att klona hennes 15-åriga dotters röst och fejka en kidnappning. DeStefano vittnade om sin erfarenhet på Capitol Hill och lagförslaget har fått enhälligt stöd i en senatskommitté.

Direktlänk Dela Arizona´s Family fördjupar idag

Windward samarbetar med INTERPOL för att bekämpa global sjöfartsbrott

Windward, ledande företag inom maritim AI, har ingått ett partnerskap med INTERPOL för att stödja deras uppdrag att skapa en säkrare maritim miljö. Windwards maritima AI kommer att ge värdefull underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra brottslig verksamhet som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske. Genom detta partnerskap kommer INTERPOL att dra nytta av Windwards insikter för att främja utredningar av misstänkta fartyg, aktiviteter och intresseområden över hela världen. Windwards plattform kommer att förbättra INTERPOL:s förmåga att upptäcka och störa olagliga maritima aktiviteter.

Direktlänk Dela KLAS-TV fördjupar idag

Stability AI avslöjar tidig förhandsvisning av nästa generations bildverktyg

Stability AI har tillkännagivit en tidig förhandsvisning av sitt nästa generations bildverktyg, Stable Diffusion 3 (SD3), som de kallar sitt mest kapabla text-till-bild-modell hittills. SD3 förbättringar inkluderar bättre textgenerering, stark efterlevnad av prompter och motstånd mot promptläckage. Stability AI har också lyft fram SD3:s stöd för multimodal inmatning. SD3 är för närvarande endast tillgängligt för utvalda partners, men jämförelser mellan dess utdata och resultat från liknande prompter från SDXL, MidJourney och Dall-E 3 visar att SD3 överträffar sina konkurrenter i övergripande kvalitet.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupar idag

BUI lanserar nya tjänster för att stödja företag i antagandet av Copilot för Microsoft 365

BUI, en global teknikkonsult och Microsoft Solutions-partner, har lanserat en rad nya tjänster för att hjälpa företag att framgångsrikt och säkert anta Copilot för Microsoft 365. Copilot, som är ett AI-drivet produktivitetsverktyg för Microsoft 365-applikationer som PowerPoint och Word, blev nyligen tillgängligt för små och medelstora företag. BUI:s tjänster inkluderar en beredskapsworkshop för Copilot, licensierings- och rådgivningstjänster, produktaktiveringstjänster och supporttjänster. BUI:s VD, Ryan Roseveare, betonar att AI-drivna verktyg förvandlar arbetsplatser överallt och gör det möjligt för människor att uppnå mycket mer.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupar idag

OpenAIs AI-modell GPT-4 kan användas som hackningsagent

Utvecklarversionen av OpenAIs ledande stora språkmodell kan återanvändas som en AI-hackningsagent, enligt forskare. Detta kan göra det mycket lättare för vem som helst att lansera vissa cyberattacker online. OpenAIs artificiella intelligensmodell GPT-4 har förmågan att hacka webbplatser och stjäla information från online-databaser utan mänsklig hjälp. Detta antyder att individer eller organisationer utan hackningskunskaper kan sätta ut AI-agenter för att utföra cyberattacker. Daniel Kang vid University of Illinois Urbana-Champaign säger att detta verkligen minskar den expertis som behövs.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupar idag

Google pausar AI-verktyg på grund av historiska felaktigheter

Google har pausat ett AI-verktyg som skapar bilder av människor efter att felaktigheter i vissa historiska avbildningar som modellen genererat har upptäckts. Detta är det senaste problemet i företagets ansträngningar att hinna ikapp konkurrenterna OpenAI och Microsoft. Google började erbjuda bildgenerering genom sina Gemini AI-modeller tidigare denna månad, men vissa användare på sociala medier har påpekat att modellen återger historiska bilder som ibland är felaktiga, till exempel genom att avbilda USA:s grundlagsfäder som kvinnor eller nazistiska soldater som färgade personer. Google meddelade på onsdagen att de är medvetna om att Gemini ger felaktigheter i vissa historiska bildgenereringar.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupar idag

Google pausar AI-verktyget Geminis bildgenereringsfunktion efter kritik

Google har tillfälligt stoppat sin artificiella intelligensverktyg Geminis förmåga att generera bilder av människor efter kritik på sociala medier för att ha producerat historiskt felaktiga bilder som i stor utsträckning visade färgade människor istället för vita människor. Detta visar hur AI-verktyg fortfarande har svårt med konceptet ras. Google försökte övervinna detta, men det verkar ha blivit kontraproduktivt och gjorde det svårt för AI-chattbotten att generera bilder av vita människor. Google sade i ett inlägg på torsdagen att de redan arbetar med att lösa problemen med Geminis bildgenereringsfunktion. Medan de gör detta kommer de att pausa bildgenereringen av människor och släppa en förbättrad version snart.

Direktlänk Dela KSL Television fördjupar idag

Google tvingas be om ursäkt för historiskt felaktiga bilder genererade av AI-chattbot Gemini

Googles senaste AI-chattbot Gemini har mött kritik för att generera politiskt korrekta men historiskt felaktiga bilder som svar på användaruppmaningar. Användare har testat verktygets gränser och fått bisarra resultat, som en kvinnlig påve, svarta vikingar och könsbytta versioner av kända målningar och fotografier. Google har tvingats be om ursäkt för ´felaktigheter i vissa historiska bildgenereringsframställningar´. Experter noterar att generativa AI-system som Gemini skapar innehåll inom förinställda begränsningar, vilket har lett till anklagelser om att Google medvetet har programmerat chattboten att vara politiskt korrekt.

Direktlänk Dela The Jewish Voice fördjupar idag

Googles AI-bildgenerator skapar endast bilder av mångkulturella och rasligt olika personer

Google´s Gemini, en AI-bildgenerator, har nyligen börjat generera bilder av historiska figurer och grupper av människor. Användare har dock upptäckt att bilderna inte stämmer överens med deras förfrågningar. Istället för att skapa bilder av vita personer, genererar systemet endast bilder av mångkulturella och rasligt olika personer. På onsdagen erkände Google Communications problemet och meddelade att de arbetar på att förbättra avbildningarna. På torsdagen meddelade Google att de pausar bildgenerering av människor i Gemini tills problemet är löst.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Google pausar AI-chatbotens bildgenereringsfunktion efter historiska felaktigheter

Google har tillfälligt stoppat sin AI-chatbot Geminis förmåga att generera bilder av människor, efter att det uppstått problem med historiska felaktigheter. En användare rapporterade att han hade bett Gemini att generera bilder av en tysk soldat från 1943. När han lade till ett stavfel i sin begäran, returnerade Gemini flera bilder av färgade personer i tyska uniformer, vilket är en uppenbar historisk felaktighet. Google har lovat att åtgärda dessa ´noggrannhetsproblem i vissa historiska´ skildringar.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupar idag

Google pausar bildgenerering med AI Gemini på grund av etnicitetsproblem

Google har tillfälligt stoppat användare från att producera bilder av människor med sin artificiella intelligensmodell Gemini efter problem som uppstått angående etniciteten hos personerna på bilderna. Många sociala medieanvändare har postat exempel på bilder genererade av Gemini som visar vikingar, påvar och USA:s grundlagsfäder i en mängd olika etniciteter och kön. Detta har lett till debatt om implicit bias. Google meddelade att de arbetar för att åtgärda problemen med Geminis bildgenereringsfunktion och kommer att pausa bildgenereringen av människor tills en förbättrad version släpps. Jack Krawczyk, högsta direktör för Geminis team på Google, sa att företaget arbetar för att förbättra dessa avbildningar omedelbart.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupar idag

Billy Joel släpper första nya musikvideo på årtionden med hjälp av AI-teknologi

Billy Joel har släppt sin första nya musikvideo på årtionden för låten ´Turn the Lights Back On´, med hjälp av AI-teknologi för att visa en framträdande genom Joels liv. Videon är regisserad av Warren Fu, känd från Dua Lipa och Daft Punk, tillsammans med producenten och medförfattaren Freddy Wexler. Videon använder banbrytande AI-teknologi från Deep Voodoo för att visa Billy Joel framföra den nya låten genom de olika decennierna av hans liv. Billy Joel tog scenen vid 2024 års Grammy Awards för debutframträdandet av ´Turn the Lights Back On´, medan singeln har gjort stor succé på radiostationer och streaming. Låten är också den första från Joel att bryta Billboard Hot 100 sedan 1997. Joel förblir en av de mest inflytelserika amerikanska artisterna och har sålt över 160 miljoner album världen över.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupar idag

Sheryl Crow oroar sig för AI:s växande inflytande i musikindustrin

Den 62-åriga sångerskan Sheryl Crow uttrycker sin oro över AI-teknologins ökande inflytande i musikbranschen. Hon förbereder sig för att släppa sitt nya album ´Evolution´ i mars, trots tidigare antydningar om att hon inte skulle göra en annan skiva. Crow, som har två adopterade söner, Wyatt och Levi, berättade att uppgången av AI-teknologi inspirerade henne att skriva. Hon beskrev AI-påverkad musik som ett ´angrepp på hennes själ´ och föreslog att hennes nya album är ett svar på AI-teknologi.

Direktlänk Dela Contactmusic.com fördjupar idag

Hur artificiell intelligens förändrar konsultbranschen

Artificiell intelligens (AI) förändrar konsultbranschen genom att snabbt analysera stora datamängder och upptäcka trender. Trots att AI inte kan ersätta kreativ problemlösning och etiskt resonemang har det potential att förbättra kvaliteten på tjänster som erbjuds, påverka interna operationer och förenkla konsulters ansvarsområden. AI har också förmågan att transformera kundtjänster genom att autonomt samla in och analysera kundfeedback, vilket möjliggör snabbare och mer exakta beslutsprocesser. Trots dessa fördelar finns det fortfarande utmaningar som måste övervinnas, inklusive att överbrygga expertisgap, hantera datakomplexitet och bygga förtroende för AI-system.

Direktlänk Dela Hotelnewsresource.com fördjupar idag

Artificiell intelligens revolutionerar hotellbranschen

Integration av artificiell intelligens (AI) i hotellbranschen markerar ett betydande steg mot förbättrad effektivitet, personaliserade gästupplevelser och strömlinjeformad förvaltning. AI kan revolutionera gästtjänster genom att implementera AI-drivna virtuella concierger. AI kan också skapa personaliserade upplevelser för gästerna genom att rekommendera personaliserade eventpaket, rumskonfigurationer och cateringalternativ baserat på gästdata och preferenser. AI-drivna intäktshanteringssystem gör det möjligt för hotell att optimera prissättningsstrategier dynamiskt. AI kan också hjälpa hotell att optimera personalplanering genom att analysera historiska bokningsdata och förutsäga framtida efterfrågan. Slutligen kan AI-drivna marknadsföringsverktyg analysera gästdata för att skapa riktade och personaliserade marknadsföringskampanjer.

Direktlänk Dela Hospitality Net fördjupar idag

Nvidia ser stark efterfrågan på sina AI-chips, stora teknikföretag drar fördel

Nvidia rapporterade en stark kvartalsrapport och förutspådde en revolution inom datorinfrastruktur, hårdvara och mjukvara för AI. Detta översätts till stark efterfrågan på Nvidias grafikprocessorer (GPU:er). Företag behöver uppdatera sin traditionella datorkapacitet med Nvidias chips, vilka är snabbare och mer effektiva. Företag som Google, Microsoft, Meta och Amazon har redan börjat dra nytta av Nvidias AI-teknik. Meta till exempel, kräver intensiv AI och maskininlärningsberäkning för att driva sina sociala medieappar och planerar att inkludera 350 000 Nvidia H100s i sin AI-infrastruktur fram till slutet av 2024.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

Diskussion om AI-investeringar med ledare från Cisco, Intel och NetApp

Artificiell intelligens (AI) omformar företagens verksamheter, från nätverksfelsökning och cybersäkerhet till kundservice och kommunikation. Systemintegratören World Wide Technology (WWT) nyligen anordnade ett tekniksamtal med ledare från Cisco, Intel och NetApp för att diskutera nyckelfrågor för att anta AI i företag. De undersökte olika AI-investeringsalternativ och skissade på en effektiv AI-investeringsstrategi. Diskussionen innehöll även hur man kan hantera kompetensgapet inom AI, samt strategier för att införliva säkerhet och hållbarhet i en AI-strategi.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupar idag

Risker med användning av generativ AI i arbetsmiljön

Generativ artificiell intelligens (GAI) har potentialen att revolutionera effektiviteten och produktiviteten i vårt dagliga arbetsliv. Trots att tekniken blir allt mer sofistikerad bör företag vara försiktiga när de använder GAI i arbetsmiljön på grund av dess potentiella inverkan på konfidentiell och proprietär information. Företag och arbetsgivare bör förstå riskerna för oavsiktlig offentliggörande av konfidentiell information som kan uppstå vid användning av GAI, så att de är bäst förberedda att bedöma och hantera dessa risker. Dessutom kan användning av GAI i arbetsmiljön även väcka oro för tredjeparts konfidentiell information i företagets besittning.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupar idag

Senator Tan Parker utsedd till medordförande för Rådet för Artificiell Intelligens i Texas

Viceguvernör Dan Patrick i Texas har utnämnt senator Tan Parker, R-Flower Mound, till medordförande för Rådet för Artificiell Intelligens. Parker kommer att hjälpa till att formulera rekommendationer för lämplig och säker användning av AI inom statsförvaltningen. Rådet, som skapades genom House Bill 2060 (88:e lagstiftande församlingen), kommer att studera och övervaka AI-system som utvecklas, används eller köps in av statliga myndigheter, bedöma behovet av en etisk kod för AI-system i statlig förvaltning och rekommendera administrativa åtgärder som statliga myndigheter kan vidta utan ytterligare lagstiftningsbehörighet.

Direktlänk Dela Office of the Lieutenant Governor of Texas fördjupar idag

De fem bästa transkriptionstjänsterna på Fiverr

Att hitta rätt kombination av hastighet, precision och pris för transkriptionstjänster kan vara en utmaning. En guide till de fem bästa transkriptionstjänsterna på Fiverr har presenterats, som kan hjälpa till att omvandla podcastavsnitt till text, fånga essensen av ditt senaste webbinarium eller transkribera ditt videoinnehåll på ett korrekt sätt. De fem toppvalen för transkriptionstjänster valdes utifrån kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Dessa Fiverr-stjärnor kan leverera exakta transkriptioner för professionellt, akademiskt eller personligt bruk.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupar idag

Galaxy AI: Så här fungerar det på din Galaxy-enhet

Beroende på kraven för en specifik uppgift kommer Samsung Galaxy AI att förlita sig på Googles generativa AI Gemini Nano eller Gemini Pro Large Language Models (LLM). För uppgifter som kan utföras på enheten utan behov av internetanslutning kommer Gemini Nano-baserade Galaxy AI att göra jobbet. Och Gemini Pro kommer att användas för tunga uppgifter som behöver molnbaserad serveranslutning. De kommande månaderna kommer Googles stora Gemini Ultra LLM-modell att göras tillgänglig via en prenumerationstjänst. Om kunden vill uppleva Gemini Ultra direkt kan de göra det med Google One AI Premium-planen, men detta är endast tillgängligt i vissa regioner.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupar idag

Jämförelse mellan sökteknologierna Perplexity AI och Google Gemini Advanced

Två framstående alternativ inom sökteknologi är Perplexity AI och Google Gemini Advanced. Dessa plattformar ligger i framkant av utvecklingen av sökmotorer och erbjuder unika funktioner designade för att tolka och producera språk på ett mänskligt liknande sätt. Google Gemini Advanced är den senaste innovationen från sökmotorjätten och syftar till att förändra hur vi upptäcker information på webben. Perplexity AI är en konkurrent som också erbjuder avancerade funktioner. Valet mellan dem beror på flera faktorer, inklusive hur de integrerar med verktyg du kanske redan använder, deras användargränssnitt och de extra funktioner de erbjuder.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

Perplexity AI:s VD uppmanar till att följa sitt hjärta i karriärval

Aravind Srinivas, VD för Perplexity AI, menar att man bör följa sitt hjärta när det kommer till karriärval. Han uppmanar de som är intresserade av att arbeta inom AI att följa sina passioner snarare än marknadstrender. Srinivas berättade om sin egen resa och hur hans passion för AI ledde honom till att starta sitt företag. Han betonade vikten av att bry sig om det man bygger, då de första användarna av en produkt ofta är dess skapare.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupar idag

2024 kan bli ett avgörande år för AI

Förväntningarna på AI-teknologi har nått en feberhöjd med investerare och företagsledare som har mycket höga förväntningar. Men det finns risk för besvikelse om teknologin inte lever upp till dessa förväntningar. 2024 kan bli ett avgörande år för AI när företagsledare fokuserar på vad AI verkligen kan göra just nu. Trots starka kvartalsrapporter från Microsoft och Alphabet föll deras aktier då investerare förväntade sig perfektion. Investeringar i AI har inte gett den avkastning som marknaden hoppats på. Enligt en årlig undersökning av PwC förväntar sig 61% av de tillfrågade VD:na att generativ AI kommer att förbättra kvaliteten på deras produkter och tjänster. Men PwC varnar för att misstag kan ha stora konsekvenser och att brist på levererade produktivitetsvinster kan vara det mest explosiva.

Direktlänk Dela The Verge fördjupar idag

OpenAI:s Sora kan revolutionera filmindustrin

OpenAI:s Sora, en AI-teknik som kan generera högkvalitativa videor av komplexa scener, kan vara på väg att revolutionera filmindustrin. Systemet kan potentiellt ersätta traditionella produktionsprocesser och minska behovet av skicklig arbetskraft. Detta har lett till oro för att jobb kan komma att försvinna i branschen. En studie publicerad i januari visade att 75% av de tillfrågade ledarna inom underhållningsindustrin ansåg att AI-verktyg bidrog till att eliminera, minska eller konsolidera jobb inom deras företag. Trots detta har vissa redan integrerat AI-verktyg i sina arbetsflöden.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupar idag

Intel lanserar Foundry för AI-eran, diskuterar framtidens utmaningar med OpenAI

Intel VD Pat Gelsinger har lanserat Intel Foundry, en systemfabrik för AI-eran. Gelsinger riskerar mycket genom att spendera 25 miljarder dollar om året på nya chiptillverkningsfabriker. Samtidigt har han haft en diskussion med OpenAI:s VD Sam Altman om företagets strategi och framtiden för AI. Altman tror att AI snart kommer att vara en del av varje företags strategi och att efterfrågan på kretsar kommer att öka. Gelsinger meddelade att Intel redan har fått beställningar på 15 miljarder dollar för sin Intel Foundry.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

Hollywood oroar sig inte över OpenAIs text-till-video-generator

Hollywood är ännu inte orolig för OpenAIs nya text-till-video-generator, Sora, trots dess förmåga att snabbt generera relativt högkvalitativ video från text. Filmkonstnärer och illustratörer, som Reid Southen, anser att produktionsprocesserna är för komplexa för att AI ska kunna ta över. Aubry Mintz, tillförordnad verkställande direktör för International Animated Film Association´s Hollywood-avdelning, uttrycker dock oro för hur Sora kan påverka animeringsbranschen. Blake Ridder, en brittisk regissör, författare och skådespelare, tror att Sora snarare kan användas som ett verktyg för att förbättra filmproduktionsprocessen.

Direktlänk Dela NBC News fördjupar idag

OpenAI:s VD Sam Altman avfärdar rapporter om att samla in 5-7 biljoner dollar för att bygga chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman avfärdade nyligen rapporter om att han försöker samla in 5-7 biljoner dollar för att bygga ett nätverk av chipfabriker och den infrastruktur som krävs för att stödja det. Altman framhöll att AI:s framtid kommer att kräva massiva investeringar och att vi inte bör rusa in i det för snabbt. Han varnade också för att framtiden för AI-utveckling kommer att vara rörig och att det kommer att krävas mycket beräkning och ström. Trots detta tror han att AI kommer att bli en kraft för gott.

Direktlänk Dela The Register fördjupar idag

AI-säkerhet hotad av forskare som agerar som hackare

Forskare agerar som hackare för att kringgå skydd på generativ AI. De riktar in sig på brister inom tre områden: data, modeller och inlärning. Genom att använda dataförgiftning och smarta eller till och med osynliga uppmaningar lurar de programvaran. Sedan januari 2023 har över 200 förtryck lagts upp på Arxiv.org-webbplatsen, vilket tyder på attacker, motattacker, kapningar och jailbreaks. Detta kan urholka förtroendekapitalet för verktyg som ChatGPT, Bard och Midjourney. Trots att designers verkar medvetna om problemen fortsätter de framåt. Det finns även ´onda´ hackare som kapar AI-verktyg.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupar idag

Kanada riskerar att tappa ledande position inom AI på grund av långsamt antagande

Kanadensiska teknikexperter uttrycker oro över landets långsamma antagande av artificiell intelligens (AI), vilket kan hota Kanadas position som ledare inom sektorn. Krista Jones, högsta leveransansvarig på teknik- och innovationshubben MaRS Discovery District, varnade för att den långsamma takt i antagandet av kanadensisk AI-teknologi är en av de största utmaningarna. En studie från konsultföretaget KPMG visade att endast 35% av de kanadensiska företagen hade infört AI till februari förra året, jämfört med 72% av amerikanska företag. Orsaker till detta inkluderar brist på finansiering och rädsla för teknikens risker.

Direktlänk Dela Ottawa Business Journal fördjupar idag

Webinar om AI:s påverkan på golfbranschen

Den 27 februari lanserar Players 1st ett webinar om hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka golfbranschen globalt. AI-experter från TrackMan och Novicell kommer att delta i diskussionerna. Under webinaret kommer de senaste uppgifterna om hur man kan utnyttja AI-verktyg för att optimera banhantering, förbättra spelarupplevelser och driva tillväxt och framgång att avslöjas. Redan har nästan 200 golfbranschprofiler anmält sig till webinaret.

Direktlänk Dela The Golf Wire fördjupar idag

AI förbättrar dejting enligt Cosmopolitan och Bumble

Cosmopolitan och Bumble har genomfört en undersökning bland 5 000 singlar mellan 18 och 42 år för att undersöka hur AI påverkar dejting. Resultaten visade att trots viss skepsis, var de flesta entusiastiska över de nya möjligheterna som AI kan ge till dejting. 69% av deltagarna var positiva till att AI kan göra dejting enklare och mer effektivt. 86% trodde att det kan hjälpa till att lösa dejtingtrötthet. Cosmopolitan testade också nya appar som använder AI för att hjälpa till med konversationer och skapa dejtingprofiler.

Direktlänk Dela WVTM 13 fördjupar idag

Stability AI presenterar sin nästa generations text-till-bild-modell, Stable Diffusion 3.0

Stability AI, ett företag som specialiserar sig på AI-bildgenerering, har gett en tidig förhandsgranskning av sin nästa generations text-till-bild-modell, Stable Diffusion 3.0. Den nya modellen lovar skarpare bilder, förbättrad hantering av flera ämnen och betydligt förbättrad textrendering. Trots att det finns mindre brister, representerar den övergripande kvaliteten ett stort framsteg från modellens föregångare. Stability AI planerar att använda den nya Stable Diffusion-modellen för kommande arbete inom 3D-modellering, videosyntes och andra nya AI-visuella funktioner.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupar idag

Stability AI introducerar Stable Diffusion 3, en ny text-till-bild-modell

Stability AI har presenterat Stable Diffusion 3, sin senaste modell för text-till-bild-generering. Företaget hävdar att den nya versionen erbjuder förbättrad prestanda vid hantering av komplexa uppmaningar, genererar bilder av högre kvalitet och rättar stavfel. Stable Diffusion 3 är för närvarande inte offentligt tillgänglig, men Stability AI har öppnat en väntelista för ett tidigt förhandsgranskningsprogram. Modellen kommer i olika storlekar, mellan 800 miljoner till 8 miljarder parametrar. Stability AI har också betonat sitt åtagande för ansvarsfull AI-utveckling.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT uppvisar ovanligt beteende

OpenAI:s populära språkmodell, ChatGPT, har varit i centrum för en ovanlig händelse där användare rapporterat inkonsekventa och nonsensiska svar. Dessa svar varierar från ´Spanglish´ uttalanden till kusliga bekräftelser om att vara närvarande i samma rum. Orsaken till dessa anomalier har ännu inte offentliggjorts. OpenAI har dock erkänt problemet och meddelar att teamet aktivt undersöker saken. Uppdateringar på OpenAI:s officiella statussida indikerar framsteg i identifieringen av problemet och försäkrar användarna om pågående övervakning.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupar idag

GPT-4 kan skriva smarta kontrakt men bör inte användas för kodgranskning, enligt forskare

Forskare från blockchain-säkerhetsföretaget Salus Security har utvärderat förmågan hos GPT-4, OpenAI:s mest kraftfulla stora språkmodell (LLM), att granska smarta kontrakt. De kom fram till att även om dess precision i att upptäcka sårbarheter är hög, är återkallningsgraden farligt låg för ett verktyg för granskning av smarta kontrakt. Forskarna valde åtta uppsättningar av smarta kontrakt som hade injicerats med 18 typer av sårbarheter, totalt 60. De fann att GPT-4 upptäckte sju typer av sårbarheter med en hög precision över 80%. Men dess återkallningsgrad var slående låg över datamängderna, med den lägsta runt 11%.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupar idag

ChatGPT från OpenAI uppvisar oväntat beteende

ChatGPT, världens mest använda AI-chattverktyg utvecklat av OpenAI, uppvisade oväntat beteende den 21 februari 2024. Användare rapporterade om märkliga svar och att verktyget plötsligt började tala spanska under en konversation på engelska. I ett sammanhang svarade ChatGPT på en matematikfråga och en begäran om att fixa ett JavaScript-fel genom att säga att den befann sig i samma rum som användaren. OpenAI har uttalat att de noggrant övervakar och undersöker vilken bugg som kan ha orsakat detta beteende.

Direktlänk Dela Sangri Today fördjupar idag

Domare avvisar advokatbyrås användning av AI för att uppskatta avgifter

Ett försök av en advokatbyrå att använda ChatGPT för att uppskatta sina avgifter avvisades av en federal domare, som kritiserade byrån för dess användning av AI-verktyget. Frågan uppstod i en stämning av Cuddy Law Firm, en grupp advokater specialiserade på specialundervisning, som sökte juridiska avgifter från New York City efter att framgångsrikt ha representerat ett barn med ADHD och andra funktionsnedsättningar. Byrån hade sökt mer än $113 000 i avgifter plus ränta, delvis baserat på feedback den fick från ChatGPT. Men USA:s distriktsdomare Paul Engelmayer tilldelade bara lite över $53 000 och kritiserade byrån för dess användning av AI-verktyget.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT upplever ovanliga problem, snabb åtgärd och lösning följer

OpenAI:s ChatGPT upplevde nyligen ett ovanligt problem som ledde till att användare fick oväntat korta och mindre detaljerade svar. OpenAI identifierade och åtgärdade snabbt problemet, vilket säkerställde att ChatGPT återgick till normal drift. Användare märkte en betydande minskning i längd och kvalitet på svaren. Händelsen ledde till diskussioner bland användare, några hittade tillfälliga lösningar. OpenAI:s transparens i att kommunicera problemet och dess lösning är en annan viktig lärdom. För användare understryker denna händelse också vikten av anpassningsförmåga när man interagerar med AI-teknologier.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

OpenAI:s AI-verktyg ChatGPT gick ´nonsensikal´, genererade meningslösa svar

AI-verktyget ChatGPT, utvecklat av OpenAI, började nyligen generera meningslösa svar på användarfrågor. OpenAI fick snabbt hantera situationen och meddelade senare att en programvarujustering hade ´infört ett fel i hur modellen bearbetar språk´. Efter att ha identifierat orsaken till händelsen rullade företaget ut en fix och bekräftade att incidenten hade lösts. Under de timmar då ChatGPT genererade icke-existerande ord och ofullständiga meningar, blev detta ämne för roade diskussioner på OpenAIs forum. OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022 och förändrade riktningen för teknikindustrin.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupar idag

OpenAI bekräftar ovanligt beteende hos ChatGPT

Den 20 februari bekräftade OpenAI rapporter om att ChatGPT visade ´oväntade svar´. Företaget undersökte problemet som sedan har åtgärdats, men det finns fortfarande oro över vad man ska göra om det händer igen. Det finns också oro över bristen på transparens från OpenAI, vilket gör det svårt att förstå orsaken till ChatGPT:s konstiga beteende och ännu svårare att förbereda sig för liknande händelser i framtiden. Denna situation påminner oss om att vi fortfarande har mycket att lära om riskerna med att bygga applikationer på toppen av stora språkmodeller, särskilt stängda källkodsmodeller som ChatGPT och GPT-4.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupar idag

Google´s AI chatbot Gemini presterar bättre än OpenAIs ChatGPT i tester

Google´s AI chatbot Gemini presterade nyligen bättre än Sam Altmans ChatGPT OpenAI i en serie omfattande multidisciplinära tester, enligt en ny rapport som avslöjades på måndagen. Enligt presentationen av data från Stocklytics.com slog Gemini ChatGPT med tre procent i denna bedömning. Rapporten visade att Gemini Ultra presterade bättre än GPT-4 i ämnen som konst och design, hälso- och sjukvård, humaniora och samhällsvetenskap samt teknik och ingenjörsvetenskap. Endast i entreprenörskap och vetenskap var GPT-4 bättre.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupar idag

ADMA Biologics lanserar AI-programmet ADMAlytics för att optimera produktionsprocesser

ADMA Biologics, Inc., ett biopharmaceutiskt företag, har framgångsrikt implementerat sitt artificiella intelligensprogram, ADMAlytics. ADMAlytics kombinerar AI och maskininlärning för att förbättra och förutsäga resultat för produktions- och driftsprocesser. Nyligen producerade ADMA framgångsrikt sin första sats av ASCENIV™ med hjälp av denna innovativa ADMAlytics-programvara för att automatisera och förbättra effektiviteten i plasmasamlingen under kommersiell tillverkning. ADMA förväntar sig att den breda implementeringen av de nya ADMAlytics-funktionerna har potential att snabbt realisera effektiviteter i hela företagets leveranskedja och produktionsverksamheter.

Direktlänk Dela AiThority fördjupar idag

Hammerspace presenterar ny Hyperscale NAS-arkitektur för att träna AI-modeller i företag i stor skala

Hammerspace har avtäckt sin högpresterande NAS-arkitektur för att möta kraven från företags AI, maskininlärning och djupinlärning (AI/ML/DL) initiativ och den utbredda ökningen av GPU-beräkning både på plats och i molnet. Denna nya kategori av lagringsarkitektur - Hyperscale NAS - är byggd för att möta kraven för storskalig språkmodellträning och ger hastigheten för att effektivt driva GPU-kluster av alla storlekar för GenAI, rendering och företagens högpresterande databehandling. Hammerspaces Hyperscale NAS-arkitektur har slutfört GPUDirect Storage Support valideringsprocessen från NVIDIA.

Direktlänk Dela Datanami fördjupar idag

AI kommer att förändra arbetet för företagsskatteproffs

Utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) avancerar snabbt och kommer att spela en allt viktigare roll i vardagen och det professionella landskapet. Det är oundvikligt att det under de kommande åren kommer att påverka och till och med förvandla hur företagsskatteproffs utför sitt arbete. AI borde lösa många smärtpunkter och göra det lättare (och snabbare) att göra ett bra jobb genom att eliminera repetitiva processer och minimera risken för fel, samtidigt som det gör det möjligt att hålla sig före snabbt föränderliga regler och hålla koll på disparata data.

Direktlänk Dela Thomson Reuters fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare