» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 287 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AI och MRI kombineras för att mer exakt upptäcka metastaser i bröstcancer

En internationell forskargrupp från UT Southwestern Medical Center har utvecklat en modell som kombinerar traditionell MRI med artificiell intelligens (AI) för att mer exakt upptäcka metastaser i bröstcancer. Forskarna föreslår att denna modell potentiellt kan eliminera behovet av nål- eller kirurgiska biopsier. Studien visade att AI-modellen var märkbart mer exakt än MRI eller ultraljud för att identifiera personer med metastaser i armhålans lymfkörtlar. I klinisk praxis identifierade AI-modellen framgångsrikt 95% av patienterna med metastaser samtidigt som den undvek 51% av godartade eller onödiga kirurgiska biopsier.

Direktlänk Dela AZoRobotics fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

TikTok lanserar nya automatiserade annonseringslösningar

TikTok har lanserat Performance Automation, en ny produkt som automatiserar mer av annonseringsprocessen, inklusive det kreativa innehållet. Med denna kampanj matar annonsörer in de nödvändiga tillgångarna, budgeten och målen, och TikToks förutsägande AI och maskininlärning väljer den bästa kreativa tillgången för att säkerställa att bästa kampanj visas för rätt kund vid rätt tidpunkt. Plattformen har också lanserat en liknande funktion för sin TikTok Shop, kallad TikTok Shop Marketing Automation. Denna produkt är för närvarande tillgänglig i Sydostasien och testas i USA.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupar idag

Hugging Face introducerar LeRobot för praktisk robotanvändning

Hugging Face har nyligen introducerat LeRobot, en maskininlärningsmodell skapad speciellt för praktisk robotanvändning. LeRobot tillhandahåller en anpassningsbar plattform med ett omfattande bibliotek för avancerad modellträning, datavisualisering och delning. LeRobot är baserat på PyTorch och syftar till att erbjuda modeller, datamängder och instrument utformade för praktisk robotik. LeRobot har nyligen visat sina förmågor i tester utförda i en rad olika inställningar. Det har designats för att hantera en mängd olika robotutrustningar, från grundläggande utbildningsarmar till avancerade humanoider som används i forskning.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Kanadensiska företag långsamma att anta generativ AI, rapporterar Canadian Chamber of Commerce

Canadian Chamber of Commerces Business Data Lab (BDL) har släppt en rapport som visar att kanadensiska företag är långsamma att anta generativ artificiell intelligens (Gen AI). Rapporten pekar på brist på förtroende och flera hinder som kan påverka antagandet, vilket kan förhindra den förbättring i ekonomisk tillväxt som behövs i Kanada. Gen AI ses som en möjlighet att öka produktiviteten i Kanada, men adoptionshastigheten är förmodligen inte tillräckligt snabb för att Kanada ska vara konkurrenskraftigt globalt. Rapporten ger konkreta rekommendationer för både företag och beslutsfattare för att påskynda antagandet av Gen AI i Kanada.

Direktlänk Dela Chamber.ca fördjupar idag

Vad innebär ´ZDNET rekommenderar´?

ZDNETs rekommendationer baseras på många timmars testning, forskning och jämförelsehandel. De samlar data från de bästa tillgängliga källorna, inklusive leverantörs- och återförsäljarlistningar samt andra relevanta och oberoende recensionswebbplatser. De granskar kundrecensioner för att ta reda på vad som verkligen betyder för riktiga människor som redan äger och använder de produkter och tjänster de bedömer. När du klickar igenom från deras webbplats till en återförsäljare och köper en produkt eller tjänst, kan de tjäna affiliateprovisioner. Detta hjälper till att stödja deras arbete, men påverkar inte vad de täcker eller hur, och det påverkar inte priset du betalar.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

AI och GenAI förväntas förändra arbetsliv och industri

Under IBM:s konferens Think2024 diskuterades artificiell intelligens (AI) och GenAI:s inverkan på arbetsliv och industri. AI förväntas skapa en produktivitetsökning på 4 biljoner dollar till BNP fram till 2030. Mer än 50% av företagsledarna uppger att GenAI-initiativ drivs snabbare än vad många anställda är bekväma med. Dessutom anställer 50% av företagen för GenAI-specifika färdigheter som inte fanns för ett år sedan. En ny produkt, watsonx Assistant, hjälper till med uppgifter som kodgenerering eller naturligt språkgenerering. Företag som IBM har insett behovet av att samarbeta med konkurrenter när det gagnar kunderna.

Direktlänk Dela Accelerationeconomy.com fördjupar idag

Ice Innovations introducerar AI-integrerade teknikappar för att förbättra vardagsliv och affärseffektivitet

Sarah Choudhary, VD för Ice Innovations, planerar att introducera avancerade teknikappar med AI-integration för att förbättra vardagen och öka företagets effektivitet. Företaget, ledd av Choudhary, gör framsteg inom AI-teknologi med sina senaste projekt ICEride, ichef och Sprawberry. Dessa projekt syftar till att omforma konsumentinteraktion genom intelligenta, användarvänliga applikationer. Dessutom driver Sarah förändring genom ´Taleem´, hennes ideella organisation inriktad på att omvandla utbildningstillgång och kvalitet.

Direktlänk Dela EIN News fördjupar idag

Jaja Finance lanserar AI-chattassistent ´Airi´ för att förbättra kundservice

Jaja Finance har blivit en av de första brittiska fintech-företagen att lansera en Generative Artificial Intelligence (Gen AI) chattassistent med hjälp av Anthropic´s Claude 3-modellfamilj. Den nya tjänsten, ´Airi´, använder Amazon Bedrock, en helhetslösning från Amazon Web Services (AWS), för att få tillgång till Claude 3-modellerna. Jaja räknar med att ´Airi´ kommer att minska genomsnittliga kundresponstider med över 65% och hantera upp till 30% av rutinmässiga kundförfrågningar, vilket ger Jaja´s kundserviceteam mer tid att fokusera på komplexa, högvärda kundinteraktioner.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupar idag

Microsoft AI Vision Event introducerar nästa generations AI-datorer

Microsoft AI Vision Event har introducerat en ny era av datorer som har släppts på marknaden. Nästa generations AI-datorer är här och om Microsoft har något att säga till om kommer de snart att vara normen. HP är bara ett av många PC-företag som har annonserat nya AI-datorer för nästa generation. De nya HP OmniBook X och EliteBook Ultra är företagets bidrag till det växande fältet av nästa generations AI-PC-kategori. HP pekar på följande höjdpunkter, som det anser representerar dessa nya datorer och vad de är avsedda för och hur de kan hjälpa användare.

Direktlänk Dela Techaeris fördjupar idag

Metavers och generativ AI: Nästa frontlinje för varumärkesengagemang

Marknadsföring i metaverset och användning av generativ AI erbjuder helt nya möjligheter för företag. Metaverset ger varumärken chansen att blanda förstärkt och virtuell verklighet med en interaktivitet som aldrig tidigare skådats. Generativ AI kan erbjuda enormt stöd för att ta hand om regelbundna och rutinmässiga marknadsföringsfunktioner, frigöra mänskliga resurser för mer strategiska uppgifter och förbättra den övergripande effektiviteten. Trots den stora potentialen finns det dock utmaningar, som dataintegritet, den digitala klyftan och behovet av betydande infrastrukturinvesteringar.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag

Endast 5% av företagen har mogna generativa AI-initiativ, enligt Genpact och HFS Research

Endast 5% av företagen har uppnått mogna generativa AI-initiativ, enligt en ny gemensam forskningsrapport från Genpact och HFS Research. Rapporten, baserad på en undersökning av 550 ledande chefer från organisationer med intäkter på 1 miljard dollar eller mer, visar att 61% av företagen avsätter upp till 10% av teknikbudgetarna för att påskynda införandet av generativ AI. Trots detta har endast 5% av företagen mogna generativa AI-initiativ. Rapporten delar in företagen i fyra mognadsnivåer för generativ AI, vilka reflekterar investeringsåtagandet och omfattningen av generativ AI-implementering inom deras verksamheter.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Paradigmskifte i regulatorisk skrivning med AI och automatisering

Inom området för regulatorisk skrivning är det möjligt med ett paradigmskifte, där generativ artificiell intelligens (AI), automatisering, strukturerat författande, samarbetsförfattande och lean skrivning sakta gör sitt intåg. Dessa verktyg kan leda till snabbare, effektivare och robustare inlämning av marknadsföringsgodkännandeansökningar. Förväntade förändringar inkluderar radikalt förbättrad hastighet och kvalitet på inlämningsdokument, frigörande av högt kvalificerade medicinska skribenter från redundant arbete, förkortade godkännandetider och formning av den regulatoriska miljön för att möjliggöra innovation med AI. Experter från Allucent kommer att diskutera detta i ett webinarium den 6 juni 2024.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupar idag

Salesforce fokuserar på generativ AI vid årlig marknadsföringshändelse

Salesforce håller sin årliga marknadsförings- och handelsevent denna vecka i Chicago, med nästan enbart fokus på generativ AI. Ariel Kelman, president och marknadschef för Salesforce, menar att ledare inom marknadsföring och handel behöver en betrodd rådgivare för att hjälpa dem att utnyttja löftet om generativ AI. En del av lanseringarna på Salesforce Connections denna vecka ger organisationer möjligheten att förena all sin data på en betrodd plattform, vilket är nyckeln till att få resultat från generativ AI som faktiskt är användbara för att driva företaget framåt.

Direktlänk Dela Channel Futures fördjupar idag

Microsoft introducerar Windows Copilot Runtime på Build 2024

Microsoft har presenterat en rad nya produkter och funktioner under Build 2024 i Seattle, inklusive en ny plattform kallad Windows Copilot Runtime. Den nya plattformen är avsedd att innesluta många verktyg som behövs för att bygga appar. Utvecklare kan utnyttja Windows Copilot Runtime på olika sätt, från högre nivå API:er till att ta med egna maskininlärningsmodeller. Plattformen kommer att inkludera verktyg som gör det till det kompletta Windows-ekosystemet. Dessa inkluderar applikationer och upplevelser, Windows Copilot Library och AI-ramverk. Alla dessa kommer att vara användbara för att skala AI-baserade appar.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupar idag

Microsoft introducerar nya funktioner för Copilot Studio

Microsoft har annonserat flera nya funktioner för Copilot Studio, inklusive möjligheten att skapa anpassade copiloter som kan agera som oberoende agenter. Dessa copiloter kan hantera komplexa arbetsflöden, automatisera processer och hantera en mängd olika uppgifter. Microsoft har också annonserat en konversationserfarenhet för att skapa copiloter och Copilot-kontakter, som kan användas för att ansluta en copilot till olika datakällor och tjänster. Microsoft skapar inte bara Copiloter för sina produkter och tjänster, teknikjätten vill att organisationer ska skapa anpassade Copilot-agenter för att underlätta arbetsflöden.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupar idag

På Microsofts Build-event presenterades flera nyheter för Windows-utvecklare. Bland annat introducerades Copilot Runtime för AI-utveckling, stöd för Windows på Arm, inklusive ny Snapdragon Dev Kit-hårdvara, och överraskande nog återkomsten av Windows Presentation Foundation (WPF) som ett ´rekommenderat´ ramverk. Copilot Runtime inkluderar ett set av API:er för över 40 AI-modeller. Dessutom kommer DirectML, ett lågnivå-API för maskininlärning, att erbjudas. Windows on Arm, som har kämpat i flera år för att få fotfäste, ser nu äntligen användbart ut, med nya ´Copilot+´-datorer baserade på Qualcomm Snapdragon X Elite Arm-processorer.

Devclass.com fördjupar idag

Kina introducerar AI-modell baserad på president Xis filosofi

Kinas högsta internetmyndighet har introducerat en språkmodell baserad på president Xi Jinpings politiska filosofi. Modellen har beskrivits som ett ´säkert och tillförlitligt´ AI-system och utvecklades av China Cyberspace Research Institute under överinseende av Cyberspace Administration of China. Modellen drar nytta av ´Xi Jinping Thought on Socialism with Chinese Characteristics for a New Era´, som inkluderar hans riktlinjer för politiska, sociala och ekonomiska frågor och införlivades i Kinas konstitution 2018. AI-systemet är utformat för att möta olika användarbehov genom att besvara frågor, utarbeta rapporter, sammanfatta information och översätta mellan kinesiska och engelska. Systemet körs enbart på servrar hos China Cyberspace Research Institute, vilket garanterar att all data bearbetas inom landet för att säkerställa en hög säkerhetsnivå.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

OpenAI i blåsväder: Anklagelser om oärlighet och bristande öppenhet

OpenAIs styrelse avskedade Sam Altman 2023, anklagad för att inte vara konsekvent ärlig i sina kommunikationer. Sex månader senare ifrågasätts OpenAIs tillförlitlighet återigen av kreatörer och tidigare anställda. OpenAI har hävdat att rösten för ChatGPT, Sky, aldrig var tänkt att likna Scarlett Johansson från filmen Her. Detta ledde till att Johansson hotade med rättsliga åtgärder. Två ledande namn inom AI-gemenskapen som ledde ett säkerhetsteam inom OpenAI har också avgått. Altman har uttryckt sin förödmjukelse över att han inte visste att hans företag tvingade anställda att hålla tyst om dåliga erfarenheter på OpenAI för livet eller ge upp sin aktieandel.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupar idag

OpenAI´s chattbot anklagas för att kopiera Scarlett Johanssons röst

OpenAI, ett företag lett av CEO Sam Altman, har nyligen släppt en ny version av sin chattbot ChatGPT som pratar med användare med en röst som tydligt liknar skådespelerskan Scarlett Johanssons. Johansson har uttryckt sitt missnöje och menar att rösten låter så lik hennes att hennes närmaste vänner och nyhetskanaler inte kunde skilja på dem. Altman hävdar att rösten inte är Johanssons och att den aldrig var menad att likna hennes. OpenAI har tagit ner rösten ´av respekt för Ms Johansson´, men frågan om företaget kan lita på fortsätter att växa.

Direktlänk Dela Vox fördjupar idag

Skådespelerskan Scarlett Johansson anklagar OpenAI:s VD för att ha använt hennes röst

Sam Altman, den homosexuella VD:n för AI-företaget OpenAI, anklagas för att ha använt skådespelerskan Scarlett Johanssons röst för sitt företags nya konversationsgränssnitt, trots att hon tidigare vägrat. Johansson hävdar att Altman erbjöd henne att rösta företagets ChatGPT 4.0 ´chatbot´ i september 2023, men hon avböjde. Hon blev chockad när hon hörde releasen och tvingades anlita juridisk rådgivning som skrev två brev till Altman och OpenAI. Företaget svarade att rösten tillhörde en annan professionell skådespelare.

Direktlänk Dela LGBTQ Nation fördjupar idag

Scarlett Johansson chockad över OpenAIs AI-röst ´Sky´

Skådespelaren Scarlett Johansson blev chockad när hon hörde rösten ´Sky´, en del av OpenAIs ChatGPT 4o, eftersom den lät väldigt lik hennes egen. OpenAI hävdar att rösten tillhör en annan professionell skådespelare och inte var en imitation av Johansson. OpenAI:s VD, Sam Altman, kontaktade Johansson förra året om att ge röst åt ChatGPT, men hon avböjde. Altman kontaktade hennes agent igen två dagar innan ChatGPT 4o-demon, men släppte systemet innan hon kunde svara. OpenAI har gått med på att ta bort ´Sky´-rösten.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Scarlett Johansson hävdar att en ChatGPT-röst är ´skrämmande lik´ hennes egen

Skådespelaren Scarlett Johansson har sagt att en av rösterna från OpenAI:s ChatGPT låter ´skrämmande lik´ hennes egen. På måndagen (20 maj) meddelade OpenAI att de planerar att upphöra med användningen av denna röst.

Direktlänk Dela France 24 fördjupar idag

Novus använder AI för att effektivisera sin verksamhet

Novus har en lång historik av att använda olika AI-lösningar för att effektivisera sitt arbete. De använder språkmodeller, maskininlärning och generativ AI i sina processer. Med nästan 1000 undersökningar per år bygger de upp en omfattande intern databas över åsikter och beteendemönster. Denna databas används för att skräddarsy AI efter Novus och kunders specifika behov. Novus använder också AI för att hantera syntax, utföra fritextanalys och underlätta innehållsanalyser. De har full kontroll över sina kunders data och involverar inte tredjeparter eller externa AI-plattformar.

Direktlänk Dela Novus Group fördjupar idag

Mastercard integrerar AI för att snabbare upptäcka kortbedrägerier

Mastercard meddelade på onsdagen att de förväntar sig att kunna upptäcka om ditt kredit- eller betalkortsnummer har äventyrats långt innan det hamnar i händerna på en cyberbrottsling. I sin senaste mjukvaruuppdatering inför Mastercard artificiell intelligens i sin bedrägeriförutsägande teknologi som förväntas kunna se mönster i stulna kort snabbare och låta banker ersätta dem innan de används av brottslingar. Mastercard, som har sitt huvudkontor i Purchase, New York, säger att med denna nya uppdatering kan de använda andra mönster eller kontextuell information, såsom geografi, tid och adresser, och kombinera det med ofullständiga men äventyrade kreditkortsnummer som visas i databaser för att nå kortinnehavarna tidigare för att ersätta det dåliga kortet.

Direktlänk Dela ABC News fördjupar idag

Polisen i Jammu och Kashmir använder AI för att identifiera terrorister och minska brottsligheten

Säkerhetsstyrkorna i Jammu och Kashmir har fått ett betydande uppsving i sin kamp mot terrorism och andra brottsliga aktiviteter genom utplaceringen av Artificiell Intelligens (AI). Denna innovativa teknik används för att spåra efterlysta individer inklusive terrorister och deras Over Ground Workers (OGW) och andra brottslingar. Som ett steg framåt inom smart polisarbete har polisen i Jammu och Kashmir implementerat ett avancerat AI-baserat ansiktsigenkänningssystem vid Navyug Tunnel Qazigund. Detta område är strategiskt i den meningen att det fungerar som en in- och utgångspunkt för Kashmirdalen. AI-systemet, som är en del av en bredare polisiär kompetensutveckling och modernisering, är installerat i distriktet Kulgam i södra Kashmir.

Direktlänk Dela Hindu Post fördjupar idag

Moderna utökar användningen av AI för att förbättra forskning och effektivitet

Efter två år i dvala stiger aktien. Moderna, mest känd för sitt miljarddollar coronavirusvaccin, har använt artificiell intelligens (AI) i flera år för att spara värdefull tid i laboratoriet. Företaget använder AI för att producera mRNAs för forskare att arbeta med, så att de inte längre behöver skapa mRNA manuellt för att genomföra experiment. Förra året skrev det på ett avtal med IBM för att använda dess AI och kvantdataverktyg för att främja bioteknikforskningen. För några veckor sedan meddelade Moderna att det har utökat sitt samarbete med OpenAI. Företaget förväntar sig inte bara att AI kommer att hjälpa till att främja läkemedelsupptäcktsprocessen, utan säger också att tekniken redan gör hela företaget mer effektivt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Microsofts nya funktion Recall granskas för säkerhetsrisker

Microsofts nya funktion Recall, som tar skärmdumpar av användares bärbara datorer varje två sekunder, undersöks av Information Commissioner´s Office (ICO). Detta är en del av deras artificiella intelligensprogram Copilot+. Funktionen registrerar allt en användare gör genom att ta skärmdumpar varje sekund. ICO utreder dock säkerhetsfrågor kring funktionen. Det har påpekats att denna funktion kan vara en ´grab and go´-mål för brottslingar. Microsoft hävdar att filerna kommer att lagras lokalt på användarnas bärbara datorer och inte kommer att vara tillgängliga för Microsoft eller någon som inte har åtkomst till enheten.

Direktlänk Dela Sky News fördjupar idag

Paxcoms AI-lösningar förbättrar e-handelserfarenheten

Artificiell intelligens (AI) i e-handel handlar om att använda data för att generera insikter och vidta åtgärder som förbättrar konsumentupplevelsen och ökar intäkterna. Genom att erbjuda intuitiva AI-lösningar som enkelt gränssnittar till nuvarande e-handelssystem förbättrar Paxcom denna process. Paxcoms AI-lösningar gör det möjligt för företag att interagera meningsfullt med sina kunder genom personliga produkter och smarta chatbots. Paxcom, grundat 2014, siktar på att ha 150 varumärken och handlare under sitt överinseende i 19 olika länder senast 2024, och erbjuder en bred uppsättning av digitala handelslösningar som passar kraven för företag i olika sektorer.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupar idag

Noise förvärvar AI-startup SocialBoat för att förbättra sin smarta ring Luna

Gurugram-baserade ljud- och bärbara produkter företaget Noise har förvärvat AI-startup SocialBoat för att förbättra AI-drivna fitness- och wellness-funktioner på sina bärbara enheter. SocialBoat, grundat 2022, använder AI för att hantera svårigheter och leverera datainsikter om menstruell hälsa, PCOS, sköldkörtelproblem och andra utmaningar. Swapnil Vats, en av grundarna av SocialBoat, kommer att leda Luna Ring på Noise. Luna Ring är en smart ring som spårar och analyserar över 70 biomarkörer hela dagen. Noise mottog en strategisk investering från Bose förra året.

Direktlänk Dela Business Outreach fördjupar idag

Google Gemini: Potential och etiska överväganden

Google Gemini, med sina avancerade AI-funktioner, har potentialen att förändra vårt sätt att interagera med information på ett oöverträffat sätt. Det erbjuder avancerad databehandling, intuitiva svar och förmågan att förstå och generera mänskligt text, vilket gör det till ett kraftfullt verktyg i vår digitala arsenal. Användningen av Gemini kommer dock med etiska ansvar som inte får förbises. Det är viktigt att använda Gemini med en stark känsla av etiskt ansvar och ett engagemang för noggrannhet. Därför är det viktigt att förstå de potentiella fallgroparna och stegen för etisk och ansvarsfull användning.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

ChatGPT framstår som stjärnan inom AI: Känner till dess kapacitet och begränsningar

ChatGPT, skapat av OpenAI, har snabbt blivit en stjärna inom artificiell intelligens (AI) och används av miljontals människor. Denna AI-chattbot kan svara på frågor, berätta historier, skriva webbkod och till och med konceptualisera mycket komplexa ämnen. Det finns både en gratis version och betalversioner, kända som ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Nyare versioner av GPT, som GPT-4, har större kapacitet och flexibilitet än tidigare versioner, inklusive förmågan att bearbeta både text- och bildinmatningar, generera längre svar och anpassa ton och volym. Trots dessa framsteg har GPT-4 fortfarande begränsningar, inklusive oförmågan att lära sig av erfarenheter, producera inexakta svar och sprida propaganda.

Direktlänk Dela Pratidin Time fördjupar idag

Forskare introducerar Scientific Generative Agent (SGA) för att förbättra vetenskaplig upptäckt

Forskare från MIT CSAIL, CMU LTI, UMass Amherst och MIT-IBM Watson AI Lab har introducerat en ny två-nivås optimeringsram som kallas Scientific Generative Agent (SGA). Denna metod integrerar stora språkmodeller (LLMs) och simuleringar för att förbättra vetenskaplig upptäckt. SGA använder en process där LLMs genererar hypoteser på den yttre nivån och simuleringar optimerar kontinuerliga parametrar på den inre nivån. Resultaten visar att SGA framgångsrikt optimerade molekyler med specifika kvantegenskaper för molekylär design, vilket resulterade i en förlustvärde på 0,0001 i HOMO-LUMO-gapuppgiften, jämfört med 0,003 i traditionella metoder.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Metod för att minska hallucinationer i stora språkmodeller

Stora språkmodeller (LLM), som är baserade på artificiella neurala nätverk och kan bearbeta, generera och manipulera texter på olika mänskliga språk, har nyligen blivit allt vanligare. Forskare vid DeepMind har utvecklat en ny metod som kan hjälpa till att identifiera när en LLM bör avstå från att svara på en fråga, eftersom de sannolikt kommer att generera icke-sensiska eller felaktiga svar. Teamets föreslagna metod innebär att LLM själva utvärderar sina potentiella svar. De testade sin metod på Gemini Pro, en LLM utvecklad på Google och släppt 2023.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupar idag

AI och ML främjar skapandet av personanpassad medicin

En av de största framstegen inom AI och maskininlärning (ML) inom medicinska området är skapandet av anpassade behandlingsprogram. AI-algoritmer kan känna igen trender och förutsäga en patients reaktion på en given behandling genom att utvärdera enorma mängder patientdata, inklusive genetiska data, medicinska historier och diagnostisk bildbehandling. Personanpassad medicin gör det möjligt för medicinska yrkesverksamma att anpassa behandlingar baserat på varje patients specifika behov, vilket ökar behandlingseffektiviteten och minskar biverkningar.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

Förklaring av maskininlärning och relaterade teknologier

Maskininlärning (ML) är algoritmer som gör det möjligt för datorer att lära sig och göra förutsägelser baserat på data. Djupinlärning är en delmängd av ML som använder neurala nätverk med många lager (djupa neurala nätverk) för att analysera olika faktorer av data. Naturlig språkbehandling (NLP) gör det möjligt för maskiner att förstå och svara på mänskligt språk. Datorseende gör det möjligt för maskiner att tolka och fatta beslut baserat på visuell input från världen. Robotik innebär att designa och bygga robotar som kan interagera med miljön och utföra uppgifter autonomt.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

Snabb AI-tillväxt skapar oro bland anställda

Artificiell intelligens (AI) används i allt högre grad och förväntas växa snabbare än smartphones och surfplattor kombinerat under sina två första år. Denna snabba tillväxt skapar dock oro bland anställda, med 43-53% som uttrycker oro över att förlora sina jobb till AI. IBM har till exempel nyligen meddelat att de planerar att ersätta 8000 jobb med AI. För att bygga förtroende för AI inom företag är det viktigt med öppen kommunikation, utbildning och etisk AI-styrning. Företagsledare bör också överväga att tillsätta en AI-förändringsagent på C-nivå för att underlätta övergången till AI.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupar idag

Användning av generativ AI för att enkelt programmera en kvantdator

Forskare i Österrike har använt generativ AI för att programmera en kvantdator i ett försök att övervinna en av de största flaskhalsarna inom tekniken. AI-metoden som utvecklats vid universitetet i Innsbruck producerar kvantkretsar baserade på användarspecifikationer och anpassade till kvantmaskinvarans egenskaper. Modellerna som utvecklats vid Innsbruck kan också skräddarsys för att förbereda kretsar som tar hänsyn till kvantmaskinvarans kopplingar, dvs hur kvantbitarna är kopplade i kvantdatorn. Arbetet har nu publicerats i Nature Machine Intelligence.

Direktlänk Dela eeNews Europe fördjupar idag

AI-assistent tränas för att stödja hemtjänsten i Göteborg

Medarbetare i hemtjänsten i Göteborgs Stad tränar en AI-driven assistent som ska vara ett stöd i deras arbete. Projektet leds av AI Sweden och är ett samarbete mellan svenska myndigheter, kommuner, regioner och näringslivet. Syftet är att utveckla AI-lösningar för språk. Assistenten ska kunna ge svar på flera språk och underlätta för medarbetaren att göra rätt i olika situationer. Projektet är finansierat av Vinnova och deltagande kommuner är bland annat Kungsbacka, Göteborg och Tjörn.

Direktlänk Dela Vartgoteborg.se fördjupar idag

EFG Hermes förvärvar minoritetsandel i danska fintech-företaget Kenzi Wealth

EFG Hermes, en framstående investeringsbank i MENA-regionen, har förvärvat en minoritetsandel i det danska fintech-företaget Kenzi Wealth, som specialiserar sig på AI-driven tillgångsförvaltning och investeringsriskanalys. Partnerskapet syftar till att förbättra EFG Hermes digitaliseringsstrategi genom att integrera Kenzi Wealths avancerade teknologier med EFG Hermes omfattande kundnätverk och forskningskapacitet, vilket erbjuder mer effektiva och personliga investeringsupplevelser. Detta samarbete kommer också att stärka EFG Hermes handelsplattform, EFG Hermes ONE, och erbjuda en helhetslösning för investeringsupplevelsen.

Direktlänk Dela Waya Media fördjupar idag

Microsoft avslöjar nya AI-verktyg för att konkurrera med Alphabet, Amazon och Apple

På tisdagen avslöjade Microsoft ytterligare verktyg utformade för att uppmuntra utvecklare att inkludera artificiell intelligens (AI) i Windows-programvara när det konkurrerar med Alphabet, Amazon och Apple för att leda den växande industrin. VD Satya Nadella presenterade nya applikationsprogrammeringsgränssnitt (API:er) som underlättar utvecklares tillgång till Microsofts AI-teknik på en utvecklarkonferens i Seattle. Github Copilot, Microsofts generativa AI-verktyg som gör datorprogrammerare mer produktiva, används enligt företaget av 1,8 miljoner ingenjörer. Microsoft avslöjade nya funktioner för sitt Copilot AI-program, som förbättrar företagsproduktivitetsappar som Teams.

Direktlänk Dela Such TV fördjupar idag

AI hotar jobb i Wales, men mänsklig kontakt är lösningen, säger rekryteringschef

Artificiell intelligens (AI) har blivit så avancerad att många människor är oroliga att den snart kommer att ta över mer arbete från människor. Roller från receptionister till butiksassistenter kan vara bland dem som ersätts enligt Kieran O´Connor, som driver ett rekryteringsföretag i Cardiff och har sett vilka färdigheter företag letar efter och hur de använder AI-verktyg. Men Kieran tror också att lösningen för alla som är oroade över att AI tar deras jobb i Wales är att främja mänsklig kontakt och fokusera på det mänskliga värdet som tekniken ännu inte kan lägga till i vardagliga uppgifter på jobbet.

Direktlänk Dela Wales Online fördjupar idag

Anthropic rekryterar Instagrams medgrundare, värderas till 15 miljarder dollar

AI-företaget Anthropic har rekryterat Instagrams medgrundare Mike Krieger som ny produktchef. Detta ses som ett tecken på att företaget stärker upp sin ledning för att accelerera försäljningen. Enligt The Information är Anthropic nu värderat till 15 miljarder dollar efter den senaste finansieringsrundan. Företaget grundades av tidigare anställda på OpenAI och dess flaggskeppsprodukt är Claude, en AI som nyligen fick ny mjukvara.

Direktlänk Dela Börs Världen fördjupar idag

Krishna Rao, före detta Airbnb-chef, utses till finanschef för AI-startupen Anthropic

Artificiell intelligens-startupen Anthropic har utsett Krishna Rao, tidigare exekutiv på Airbnb, till sin första finanschef. Detta steg kommer när Anthropic söker att utöka sina AI-erbjudanden och förbättra sin konkurrenskraft på den blomstrande AI-marknaden. Enligt företagets pressmeddelande kommer Rao att spela en viktig roll i att etablera Anthropics finansiella strategi och verksamhet. Hans omfattande karriär inkluderar att arbeta som CFO för Fanatics Commerce, en digital sportplattform, och som global chef för företagsutveckling på Airbnb från 2018 till 2021.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupar idag

AI-startup Anthropic anställer sin första CFO

AI-startupen Anthropic har utsett Krishna Rao till sin första finansdirektör (CFO). Rao kommer från den digitala sportplattformen Fanatics Commerce, där han var CFO. Tidigare ledde han både finansfunktionen och operativa initiativ som företagets CFO på Cedar, en plattform för hälsovårdsbetalningar och patientengagemang. Innan dess tjänstgjorde Rao som Global Head of Corporate & Business Development och ledde Corporate and Operations FP&A på Airbnb, där han hjälpte företaget att navigera genom Covid-19-pandemin och spelade en nyckelroll i att samla in över 10 miljarder dollar i eget kapital och skuld. Anthropic utvecklar generativa AI-system som kan skapa mänskliga respons och innehåll.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

Teknikföretag enas om frivilliga AI-säkerhetsstandarder vid Seoul-toppmötet

Sexton ledande teknikföretag har kommit överens om en uppsättning frivilliga AI-säkerhetsstandarder vid det pågående toppmötet i Seoul. Standarderna, som har etablerats genom samarbete mellan regeringar och industriledare, beskriver bästa praxis för ansvarsfull AI-utveckling. De betonar informationsdelning mellan företag, investeringar i cybersäkerhet för AI-system och prioritering av forskning om potentiella samhällsrisker förknippade med avancerad AI. Bland företagen som deltar finns företag från Kina (Zhipu.ai) och Förenade Arabemiraten (Technology Innovation Institute).

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupar idag

EU kan officiellt införa AI-lagen

Europa kan officiellt införa AI-lagen. Lagen fokuserar mer strikt på AI-system som utgör en hög risk för användaren. Tillverkaren måste börja uppfylla transparenskrav för dessa system, bland annat. Europeiska rådet godkände AI-lagen. Rådet var det sista partiet genom vilket räkningen fortfarande behövde passera. Därför är det nu möjligt att officiellt omvandla AI-lagen till lagstiftning. Alla AI-system tillgängliga i Europa tilldelas en riskkategori enligt AI-lagen. Högre risk har striktare regler kopplade till det, vilket ska skydda EU-medborgare från högrisk system. System som används för försvars- och forskningsändamål omfattas inte av lagstiftningen. Högrisksystem omfattas av transparenskrav och ytterligare säkerhetsförfaranden. Överträdelser bestraffas med monetära böter. Beloppet som ska betalas bestäms utifrån företagets globala årliga omsättning eller är ett fast belopp, beroende på vad som är högst. Startups bötfälls mer lindrigt.

Direktlänk Dela Techzine fördjupar idag

Ingen konkurrensutredning för Microsofts partnerskap med Mistral

Brittiska regulatorer har meddelat att de inte behöver öppna en konkurrensutredning om Microsofts partnerskap med det franska artificiella intelligensföretaget Mistral. Microsoft meddelade tidigare i år att de ingick partnerskap med den populära franska startupen, vilket kan minska mjukvarujättens beroende av ChatGPT-tillverkaren OpenAI för att leverera nästa våg av chatbots och andra generativa AI-produkter. Konkurrens- och marknadsmyndigheten meddelade att partnerskapet ´inte kvalificerar för utredning´ enligt brittiska sammanslagningsregler.

Direktlänk Dela Access North Georgia fördjupar idag

Sigma Computing värderas till 1,5 miljarder dollar efter att ha samlat in 200 miljoner dollar i Serie D-finansiering

Sigma Computing, en plattform för dataöverläggning och visualisering, grundades 2014 av Jason Frantz och Rob Woollen. Sigma erbjuder verktyg för att analysera data ´på plats´ i databaser med upp till miljarder poster, och bygga dashboards, rapporter, arbetsflöden och appar utan att data lämnar källan. Företaget har vuxit snabbt sedan starten, och dess intäkter har ökat med 100% år-efter-år i fyra raka år. På torsdagen stängde Sigma en Serie D-finansieringsrunda på 200 miljoner dollar, vilket värderar företaget till 1,5 miljarder dollar, en ökning med 60% från dess värdering 2021. Företaget planerar att expandera sina verksamheter i USA och internationellt och investera i AI.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

Microsoft avslöjar AI-integration i Xbox med Copilot+

Microsoft har avslöjat sin nya Copilot+ PC plattform som lanseras på de nya Surface Laptop och Surface Pro enheterna nästa månad. Under en presentation visade företaget för första gången en större AI-integration i Xbox-ekosystemet, där Copilot+ integreras i spelet Minecraft. AI-assistenten kan hjälpa spelare i realtid med tips och råd. Microsofts Corporate VP Pete Kyriacou förklarade att Xbox-spelutvecklare kan använda AI med enhetens NPU, samtidigt som 100% av resurserna på GPU:n är tillgängliga för spelupplevelsen. Företaget siktar på att integrera Copilot+ i sin första partibibliotek på stödda datorer.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupar idag

Microsoft introducerar Copilot, Copilot Stack och Copilot+ PC för utvecklare

Microsoft introducerar Copilot, Copilot Stack och Copilot+ PC, vilket skapar nya möjligheter för utvecklare i en tid då AI transformerar varje lager av teknologin. Detta var några av höjdpunkterna från Satya Nadellas keynote-tal på #MSBuild.

Direktlänk Dela GeekSided fördjupar idag

Microsofts Copilot kommer att integreras med OpenAI:s nya AI-modell GPT-4o

OpenAI:s nya AI-modell, GPT-4o, kommer att integreras i Microsofts Copilot på alla plattformar under innevarande år. AI-modellen kan låta som en människa och uppvisa ett brett spektrum av övertygande mänskliga känslor. Copilot kommer att förändra hur användare interagerar med Microsofts enheter och tjänster genom att tillåta dem att tala med Windows med naturligt språk. Detta kan vara sättet som Copilot äntligen blir allmänt accepterat av Windows-användare. Microsoft kommer också att introducera Windows Recall till Windows-användare, även om den funktionen för närvarande bara kommer att vara tillgänglig för Copilot + PC-enheter.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupar idag

Microsoft introducerar nya AI-förbättrade ´Copilot Plus PC´ för att konkurrera med Apple

Microsoft har introducerat sin nya AI-assistent, ´Copilot Plus´ PC, för att konkurrera med Apples Macbook. Copilot Plus PC kommer att kunna komma ihåg användarens handlingar och hjälpa till att förutse nästa steg. Alla stora bärbara datorer tillverkare som Dell, Lenovo, Samsung, HP och flera andra är redo att erbjuda Copilot Plus PC. Microsoft har integrerat sin Copilot i Windows-operativsystemet för att skapa Copilot Plus PC och revolutionera PC-marknaden. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte att det är ett steg mot maskiner som omedelbart ser oss, hör, resonerar om vår avsikt och vår omgivning.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupar idag

Utvecklare kommer att kunna integrera Microsofts AI-applikationer i sina egna appar genom Copilot Runtime, som innehåller ett bibliotek med många AI-API:er. Microsoft har höga förväntningar på AI-applikationerna de gör tillgängliga för Windows och vill att utvecklare tar full nytta av alla nya och befintliga AI-applikationer i Windows 11. Copilot Runtime ger utvecklare möjlighet att använda denna AI för sina egna applikationer. Windows Copilot Runtime innehåller ett API-bibliotek som utvecklare kan integrera när de utvecklar sina egna appar. Detta ger dem tillgång till Windows AI-applikationer och de tillhörande ramverken och verktygskedjorna.

Techzine fördjupar idag

Lenovo introducerar nya AI-drivna Copilot PCs

Lenovo har introducerat sina nya Copilot-PCs, Lenovo Yoga Slim 7x och Lenovo ThinkPad T14s Gen 6, under Microsofts Build 2024-utvecklarevent. Dessa laptops drivs av Snapdragon X Elite-processorn och har avancerade artificiella intelligensfunktioner för att förbättra produktivitet, kreativitet och säkerhet. Lenovo Yoga Slim 7x kommer att finnas tillgänglig från juni 2024 till ett förväntat startpris på $1,199. Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 kommer att finnas tillgänglig från juni 2024 till ett förväntat startpris på $1,699. Lenovo har även fokuserat på design och specifikationer för dessa laptops, och erbjuder även en omfattande supporttjänst och ekosystemintegration.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

AI-chatbotar: Jämförelse mellan ChatGPT, Microsoft Copilot och Gemini

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer närvarande i vår moderna värld, med betydande inverkan på olika aspekter av vårt dagliga liv. En anmärkningsvärd utveckling inom AI är utvecklingen av genererande AI-verktyg, som ChatGPT, som ger användarna möjlighet att skapa innehåll, skriva kod och delta i andra kreativa aktiviteter med en aldrig tidigare skådad lätthet och effektivitet. Detta har öppnat upp nya möjligheter för innehållsskapande, vilket gör det möjligt för användare att generera högkvalitativt innehåll snabbt och enkelt. Bland de populära AI-chatbotarna finns ChatGPT, Microsoft Copilot och Gemini.

Direktlänk Dela Ukraine Business Journal fördjupar idag

Microsoft avslöjar AI-uppdateringar och lanserar Team Copilot

På sin årliga utvecklarkonferens, Build 2024, avslöjade Microsoft en mängd AI-uppdateringar, inklusive lanseringen av det nya Team Copilot, en utvidgning av dess befintliga Copilot AI-lösningar. Team Copilot är utformat för att förbättra samarbetet och effektivisera projektledningen för företags- och företagsteam genom att hantera repetitiva och tidskrävande administrativa uppgifter. Microsoft kommer att rulla ut Team Copilot över stora samarbetspunkter, inklusive Microsoft Teams, Microsoft Loop, Microsoft Planner och mer. Team Copilot kommer att kunna generera sammanfattningar och svara på frågor om konversationer inom teamchattar.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag

Microsoft lägger till AI-verktyg för att förbättra DevOps-arbetsflöden

Microsoft har lagt till flera verktyg i sin portfölj som införlivar generativ AI i DevOps-arbetsflöden. Dessa tillägg inkluderar GitHub Copilot för Azure som gör det möjligt för DevOps-team att bygga, felsöka och distribuera applikationer på Microsoft Azure molnet med hjälp av ett naturligt språkgränssnitt. Microsoft Visual Studio 17.10 införlivar GitHub Copilot direkt i den integrerade utvecklingsmiljön (IDE) för att erbjuda diagnostiska och kodgranskningsfunktioner. Microsofts VD Satya Nadella berättade att Microsoft nu tillämpar AI-funktionerna det tillhandahåller för att skriva kod för att hantera IT-infrastruktur och IT-drift.

Direktlänk Dela DevOps fördjupar idag

Google gör AI-verktyg från Google Photos tillgängliga för alla

Google har beslutat att göra en mängd AI-verktyg från Google Photos tillgängliga för alla, inklusive Magic Editor och andra verktyg. Utvecklingen har startat och kommer snart till alla Android- och iOS-enheter. Verktygen blir tillgängliga för både Android- och iOS-användare, utan behov av en Google One-prenumeration. Det finns dock vissa begränsningar, till exempel kommer du att kunna spara upp till 10 redigerade bilder per månad med Magic Editor. För att göra mer behöver du en Google One Premium-plan eller en Pixel-smartphone.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupar idag

Sinclair använder generativ AI för att översätta innehåll till fler språk

Sinclair, Inc. har meddelat att företaget har tagit sina första steg mot att använda generativ artificiell intelligens (AI) inom sitt originalinnehåll för att nå fler globala målgrupper på deras modersmål. Sinclair kommer att börja använda AI för språköversättning med början i serien ´Petko Unfiltered´, en Tennis Channel-serie med nätverksanalytikern Andrea Petkovic. Avsnitten kommer att översättas till spanska för att sändas på Tennis Channel i Spanien senare denna månad. Sinclair har samarbetat med HeyGen, ett ledande företag inom generativ AI-videoteknik, för detta initiativ.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupar idag

Colorado inför lag för att reglera högrisk AI och motverka diskriminering

Guvernör Jared Polis har motvilligt undertecknat Senate Bill 205, en lag som syftar till att reglera högrisk artificiell intelligens (AI) för att motverka diskriminering. Lagen, som är den första av sitt slag, är ett försök att minska de skadliga effekterna av AI när den används på ett diskriminerande sätt. Exempel på AI-diskriminering kan variera beroende på användningsområde, inklusive hälso- och sjukvård, anställningsprocesser och juridiska fall. Lagen kräver att företag avslöjar de kriterier som används i deras bedömningar för högriskbeslut, till exempel vid godkännande av bolån eller anställningar.

Direktlänk Dela The Colorado Sun fördjupar idag

AllSafe IT använder AI för att revolutionera IT-tjänster

AllSafe IT, ett ledande företag inom IT-tjänster, använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina tjänster. Genom att integrera AI i sina tjänster kan AllSafe IT använda prediktiv analys inom cybersäkerhet, vilket möjliggör proaktiv hotdetektering och automatiserade svar på potentiella intrång. AI förbättrar också företagets förmåga inom nätverkshantering, där maskininlärningsalgoritmer förutser nätverksfel och optimerar trafikrutning. AllSafe IT använder även AI inom sina hjälpdesktjänster för att effektivt förstå och lösa kundförfrågningar.

Direktlänk Dela EIN News fördjupar idag

AI och EQ formar framtidens arbetsmiljöer

Traditionell arkitektur fokuserar på funktionalitet och estetik, men en ny våg av design inkluderar emotionell intelligens (EQ) för att skapa utrymmen som prioriterar mänskligt välbefinnande. Här kommer Artificiell Intelligens (AI) in och erbjuder arkitekter kraftfulla verktyg för att analysera data och skapa miljöer som främjar produktivitet, kreativitet och lycka. AI kan hjälpa till att integrera element som främjar avkoppling och återhämtning, till exempel biophilic designfunktioner (inkorporering av natur) eller avsedda tysta områden. Nederländernas flygplats Schiphol använder AI för att övervaka passagerarflödet i realtid. Steelcase utvecklar kontorsmöbler som integrerar med AI för att personanpassa arbetsplatsinställningar för enskilda anställda.

Direktlänk Dela Times Property fördjupar idag

Välstående familjer föredrar att investera i artificiell intelligens

En ny studie av kapitalförvaltaren UBS visar att välstående familjer visar starkt intresse för att investera i artificiell intelligens (AI). Av 320 familjekontor som undersökts världen över, avslöjade mer än 75% sina avsikter att investera i AI under de närmaste två till tre åren. Tjänstesektorer som hälsovårdsteknik, automation och robotik var också på deras radar, med 63% planerar att investera i dem inom samma tidsram. Enligt UBS-investeringsgurun Maximilian Kunkel, kommer denna trend från en utbredd arbetskraftsbrist som leder till att företag investerar aggressivt i dessa framväxande områden.

Direktlänk Dela Aussiedlerbote fördjupar idag

Honor förbereder lansering av vertikal-veckande smartphone, integrerar Googles AI-funktioner

Kinesiska teknikföretaget Honor har redan ett antal smartphones på marknaden som viker sig som en bok, som Magic V2 som lanserades i juli 2023. Nu förbereder företaget sig för att lansera en vertikal-veckande stil smartphone, enligt företagets VD George Zhao. Honor meddelade på onsdagen att de kommer att integrera Googles artificiella intelligens-funktioner i sina kommande enheter. Detta kommer att inkludera Googles AI-assistent Gemini samt Imagen 2, ett verktyg för text-till-bild-generering. Integrationen med Googles AI-funktioner bygger på att Honor redan kör det amerikanska företagets operativsystem Android på sina smartphones.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

Ansökningar öppnar för CNN Academy Abu Dhabi med fokus på artificiell intelligens

Ansökningar till CNN Academy Abu Dhabi, ett initiativ för att stärka och utbilda unga talanger i regionen, öppnar idag den 17 maj. Årets kurs kommer att ha ett övergripande tema om artificiell intelligens (AI), som kommer att utforskas i en veckovis masterclass-serie. AI kommer också att vara ryggraden i CNN Academys banbrytande nyhetsrumssimulering, som kommer att äga rum i Abu Dhabi i december. Kursen kommer att ledas av CNN:s globala ankare, korrespondenter och tekniska specialister. Kursdeltagarna kommer att lämna utrustade med nödvändiga färdigheter för att arbeta i ett nyhetsrum.

Direktlänk Dela Zawya fördjupar idag

IMDA och Microsoft samarbetar för att påskynda AI-användning bland lokala företag

Infocomm Media Development Authority (IMDA) samarbetar med teknikjätten Microsoft för att påskynda användningen av artificiell intelligens (AI) bland lokala företag. Samarbetet kommer att stödja teknikleverantörer att integrera sina lösningar med GenAI och Copilot-funktioner, vilket kommer att ge små och medelstora företag tillgång till fler GenAI-lösningar för att öka produktiviteten. Dessutom kommer Microsoft att genomföra tekniska upptäcktsverkstäder för att öka förståelsen för GenAI och hjälpa till att identifiera och prioritera användningsfall som möter företagens affärsbehov. IMDA förväntar sig att 15 000 små och medelstora företag kommer att dra nytta av AI-aktiverade lösningar under de närmaste två åren.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupar idag

Generativ AI (GenAI) har växt fram som ett kraftfullt verktyg inom artificiell intelligens, med en ökad användning och investering i tekniken världen över. Enligt en rapport av Elastic har Indien varit snabbast på att anamma GenAI-teknologier, med 81% av respondenterna redan implementerat tekniken. Trots utmaningar som dataskydd och tillgänglighet, ser indiska företag betydande produktivitetsvinster genom GenAI-aktiverade konversationsdata-sökfunktioner. Rapporten indikerar också en ökning av budgetallokeringar mot GenAI-initiativ under de kommande åren.

Dataquest India fördjupar idag

Lenovo presenterar nya AI-drivna bärbara datorer

Teknikjätten Lenovo har presenterat nya bärbara datorer, Yoga Slim 7x och ThinkPad T14s Gen 6, vilka är företagets första nästa generationens Copilot+ PC:s drivna av Snapdragon X Elite-processorn. Dessa bärbara datorer syftar till att förbättra produktivitet, kreativitet och säkerhet genom intelligent, mjukvarudriven lokal bearbetning av uppgifter. Båda bärbara datorerna drivs av Qualcomms Snapdragon X Elite-processor, med en 12-kärnig Qualcomm Oryon CPU, Qualcomm Adreno GPU och en dedikerad Qualcomm Hexagon NPU (neural processing unit). Denna konfiguration gör att bärbara datorer kan utföra upp till 45 biljoner operationer per sekund (TOPS) och ger avancerade AI NPU-bearbetningsfunktioner. Med Microsofts senaste förbättringar och Copilot+ integration kan användare få tillgång till stora språkmodell (LLM) funktioner även offline, vilket garanterar smidig produktivitet och kreativitet.

Direktlänk Dela Backend News fördjupar idag

Generativ AI revolutionerar webbutvecklingsindustrin

Webbutvecklingsindustrin genomgår en stor förändring tack vare snabba framsteg inom generativ AI (GenAI). GenAI, som fokuserar på att skapa nytt innehåll, har hittat en lovande miljö inom webbutveckling. GenAI har vidgat möjligheterna, vilket möjliggör utveckling av kompletta webbplatser, designkomponenter och komplexa kodformationer från grunden. Automatiserad kodgenerering, AI-drivet design, gränssnitt för naturlig språkbehandling (NLP), skapande av intelligent innehåll och förbättrad användarupplevelse är några av de mest betydande innovationerna som GenAI har medfört. Trots de många möjligheterna som GenAI erbjuder inom webbutveckling, finns det också utmaningar som måste hanteras, såsom etisk användning av AI och behovet av kontinuerlig inlärning och anpassning.

Direktlänk Dela Express Computer fördjupar idag

Indien tar stora steg mot ansvarsfull användning av generativ AI

Indien är i en unik position att leda utvecklingen av generativ AI (Gen AI), en teknologi som omformar industrier globalt. Gen AI erbjuder ökad produktivitet, automatisering och förbättrade beslutsfattandeförmågor, vilket driver tillväxt inom flera sektorer. Indien har framstått som den näst största producenten av digital data efter Kina, vilket ger landet en stor fördel när det gäller att träna Gen AI-modeller. Indiska regeringen har tagit fram flera riktlinjer och lagar för att reglera AI, inklusive Digital Personal Data Protection Act, 2023. Indien är också medlem av Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI).

Direktlänk Dela Express Computer fördjupar idag

Generativ AI i jordbruket: Bayer och Microsoft tar ledande roller

Generativa AI-verktyg som ChatGPT har varit en stor nyhet i teknikkretsar under 2024, och nu börjar vi se tillämpningar för användning av denna teknik på gården. Företagen Bayer och Microsoft har tagit en ledande roll inom detta område. Mark Pendergrast från Bayer Crop Science påpekar att det finns en enorm möjlighet för stora språkmodeller och generativ AI. Inte bara bönder kommer att dra nytta av mer intuitiva användargränssnitt för datamängder, utan även agronomer, nedströmsföretag, banker, försäkringsleverantörer för jordbruk och till och med konsumentvaruföretag.

Direktlänk Dela AgInfo fördjupar idag

Lyzr Academy lanserar gratis AI-kurs i samarbete med globala branschledare

Lyzr Academy har lanserat ´GenAI Stack for Enterprise Leaders´, en kostnadsfri självstudiekurs som ger insikter från toppexperter inom AI. Kursen syftar till att stärka produktchefer, CIO:er, ingenjörer och datavetare genom att ge praktisk kunskap för att effektivt implementera AI-praxis inom deras företag. Detta är en unik samverkan mellan tio branschjättar och markerar en milstolpe inom AI-utbildning. Kursen är nu live och öppen för registrering.

Direktlänk Dela EIN News fördjupar idag

Virtusa lanserar Helio för att stödja företags genAI-resor

Virtusa Corporation, en global leverantör av digital strategi, digital teknik och IT-tjänster, har lanserat Virtusa Helio, en ny serie plattformar, acceleratorer och konsulttjänster som hjälper organisationer att effektivt utnyttja generativ AI (genAI) i sina digitala omvandlingsinitiativ. Helio hjälper företag att navigera sina genAI-resor med självförtroende, alltid med en slutlösning i åtanke som skapar affärsvärde i skala. Virtusa Helio inkluderar en svit av fyra proprietära plattformar och acceleratorer samt ett generativt AI Center of Excellence med över 450 ingenjörer utbildade i genAI.

Direktlänk Dela National Portal for Artificial Intelligence, India fördjupar idag

Framstående fintech-profiler samlas för att diskutera framtidens bedrägeribekämpning och geopolitiska utvecklingar

Vid öppningsdagen för FinovateSpring 2024 i San Francisco samlades ledande figurer från fintech-sektorn för att diskutera innovativa teknikdemonstrationer, nyckelfrågor och framtida strategier. Bland talarna fanns Bryan Lewis, VD för Intellicheck, som presenterade den dystra verkligheten med nästa generations bedrägeristrategier och föreslog nya metoder för att bekämpa bedrägerier. Manas Chawla, VD för London Politica, diskuterade de geopolitiska händelser som kan påverka den globala ekonomin 2024. En debatt om generativ AI och dess användning inom finansiella tjänster avslutade dagen.

Direktlänk Dela FinTech Futures fördjupar idag

Test av generativ AI avslöjar bästa verktygen för lokala sökningar

SOCi har analyserat hur generativa AI-verktyg svarar och tillhandahåller information om lokala sökningar. Testet innefattade komplexa sökningar på sex plattformar: Google AI Overview, Google Gemini, ChatGPT, Bing Copilot, Perplexity och Meta AI. Verktygen testades på frågor som ´hitta mexikanska restauranger i närheten´ och ´baserat på de listade restaurangerna, vilka har öppet längst på söndagar?´. SOCi spårade antalet listningar, detaljer och noggrannhet i listningarna, citerade informationskällor och vad som dök upp i Google 3-Pack. Gemini rankades först i analysen.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupar idag

Nvidias resultat väntas ge inverkan på amerikanska aktiemarknaden

Chiptillverkaren Nvidia, som är den tredje största amerikanska företaget efter marknadsvärde, kommer att presentera sina resultat på onsdag. På grund av dess inflytande på AI-industrin, ses företagets resultat som en barometer för sektorns tillväxt. Nvidias aktier har stigit med 90% i år, vilket har gett företaget ett stort inflytande på bredare marknader. Aktien har nu en viktning på över 5% i S&P 500, medan den utgör 6,5% av Nasdaq 100 och 20% av VanEck Semiconductor ETF. Dess resultat kan påverka aktiekurserna för AI-relaterade företag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Polismyndigheten ändrar rekryteringsprocess

Från och med 1 maj har Polismyndigheten ändrat sin rekryteringsprocess. Jobbsökande behöver nu svara på urvalsfrågor istället för att lämna in ett personligt brev. Detta beslut togs för att standardisera ansökningsprocessen och göra det lättare att rekrytera på sakliga och objektiva grunder, enligt Martin Zackrisson Klaar, chef för Polismyndighetens nationella enhet för rekrytering och bemanning.

Direktlänk Dela Expressen fördjupar idag

AI-aktiverade kameror hjälper till att skydda Similipal Tigerreservat i Odisha

Indiska skogstjänstens officer och vildlivsentusiast, Susanta Nanda, delade bilder på intrångare tagna av en AI-aktiverad kamera i Similipal Tigerreservat i Odisha. Odishas regering har nyligen installerat AI-integrerade kameror i skyddade områden i delstaten för att övervaka skogsbränder, vilda djurs rörelser och spåra tjuvjägares aktivitet. Nanda informerade att intrångarna greps strax efter att deras bilder dök upp på kameran. AI-kameran hjälper till att upptäcka brandpunkter så snart elden bryter ut någonstans och den varnar skogspersonalen att gå till handling.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupar idag

Storbritannien erbjuder forskningsstipendier för att studera artificiell intelligenssäkerhet

Storbritanniens regering kommer att erbjuda stipendier till forskare för att studera hur man skyddar samhället mot risker med artificiell intelligens (AI), såsom deepfakes och cyberattacker. Detta tillkännagavs av teknikminister Michelle Donelan vid AI Seoul Summit. Forskningsprogrammet kommer att ledas av Shahar Avin, en AI-säkerhetsforskare och Christopher Summerfield, forskningsdirektör vid UK AI Safety Institute. Programmet kommer att genomföras i samarbete med UK Research and Innovation samt The Alan Turing Institute. AI Safety Institute har nyligen släppt sina första offentliga resultat från tester av AI-modeller och har även öppnat ett nytt kontor i USA samt inlett ett samarbete med Canadian AI Safety Institute.

Direktlänk Dela Government Digital Service fördjupar idag

AI-musikföretaget Suno säkrar 125 miljoner dollar i finansieringsrunda

Suno, en AI-modell för musik, har lyckats säkra 125 miljoner dollar i en finansieringsrunda. Suno låter användare komponera hela låtar med hjälp av enkla textinstruktioner. Företaget använder OpenAI´s ChatGPT för att generera text och titlar, men majoriteten av tekniken är proprietär. Bland investerarna finns Lightspeed Venture Partners, Matrix, Founder Collective, Nat Friedman och Daniel Gross. Företaget kommer att använda pengarna för att expandera personalen och påskynda produktutvecklingen. AI inom musikindustrin har väckt oro bland intressenter, och skivbolag kräver mer lagstiftning för att skydda artisternas rättigheter.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupar idag

Sony Music tar ställning mot AI-företag som använder dess musik för träning

Sony Music har tagit ett stort steg mot AI för att skydda artister och reglera generativa program, samtidigt som de skyddar sin egen ekonomi. Företaget har skickat ett formellt brev till över 700 AI-företag där det meddelar att det ´väljer bort´ all träning som använder dess musik. Brevet förbjuder uttryckligen all text- eller datautvinning, webbskrapning eller liknande reproduktioner, extraktioner eller användningar av Sony-innehåll för ´träning, utveckling eller kommersialisering av något AI-system´. Det finns dock fortfarande oklarheter kring upphovsrätten och AI-träning.

Direktlänk Dela Recently Heard fördjupar idag

AI formar framtiden för musikutbildning

Musikindustrin fortsätter bekämpa generativ AI och falskt innehåll. Sony Music Group har nyligen förbjudit text- och datamining av sitt innehåll utan samtycke. Användningen av AI-verktyg blir också en allt viktigare del av en uppåtgående artist eller producents verktygslåda. Tileyard Education, ett utbildningscenter baserat i London, är en av de stora aktörerna inom nutida musikutbildning. Jamie Searls, verkställande direktör för Tileyard Education, diskuterar hur AI hjälper till att forma framtiden för musikutbildning.

Direktlänk Dela Musicweek.com fördjupar idag

Google VD tror på AI-motorer som främjar kreativitet, trots kritik mot sökmotorns kvalitet

Google I/O:s huvudtema i år var AI, med Googles VD Sundar Pichai som uttryckte sin tro på att AI-motorer som främjar kreativitet för kreativa personer kommer att bli vinnare. Google rullar ut sina AI-översikter i sökning, vilket syftar till att sammanfatta sökinnehåll direkt. Enligt en studie av forskare vid Leipzig University, Bauhaus-University Weimar och Center for Scalable Data Analytics and Artificial Intelligence har kvaliteten på Googles sökresultat försämrats kraftigt under de senaste fem åren. Google planerar också att lansera musikgenereringsverktyg, men Pichai tror inte att dessa verktyg kommer att ta från den kreativa gemenskapen.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupar idag

AI och musikindustrins rättsliga utmaningar

AI-musikgeneratorer som Udio och Suno kan producera mänskligt klingande kompositioner i olika stilar, men detta kan innebära problem med upphovsrätten. Dessa AI-verktyg är tränade på datamängder av upphovsrättsskyddat material från artister, förlag och skivbolag. Skapandet av ´derivatverk´ för kommersiell exploatering kan leda till ersättningskrav från dessa parter. Denna situation kan ha långtgående konsekvenser för musikindustrin, särskilt inom reklambranschen. Det är oklart hur upphovsrättsintrång kommer att se ut i framtiden.

Direktlänk Dela Muse by Clio fördjupar idag

Ledande AI-företag lovar ´ansvarsfull´ teknikutveckling vid globalt toppmöte

Mer än ett dussin av världens ledande AI-företag, inklusive Samsung Electronics, Naver, Google och IBM, har gjort nya säkerhetsåtaganden vid en global toppmöte i Sydkorea. Företagen lovade att utveckla och använda sin teknik på ett säkert sätt, med ökad oro över bristen på skydd för ChatGPT-stil AI-system. De åtog sig också att ´minimera risker´ och ´möjliggöra robusta utvärderingar av kapaciteter och säkerhet´. Deras åtagande bygger på konsensus som nåddes vid det inledande globala AI-säkerhetstoppmötet på Bletchley Park i Storbritannien förra året. Företagen lovade också att hjälpa socialt utsatta människor genom AI-teknologier, men gav inga detaljer om hur detta ska uppnås.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupar idag

AI att dominera årliga Paris-startupeventet VivaTech

VivaTech, Europas största självutnämnda startupevent, väntas dra tusentals teknikentusiaster till Paris. Evenemanget, som i år fokuserar på artificiell intelligens (AI), kommer att vara värd för över 150 000 gäster, 11 000 startups och 450 talare. Bland talarna finns Elon Musk, ägare av Tesla och SpaceX, och John Kerry, tidigare USA:s klimatsändebud och utrikesminister, som förväntas driva på för en grön teknikrevolution. VivaTechs generella direktör, Francois Bitouzet, betonade att årets evenemang kommer att inriktas på ´det svåra´, det vill säga konkreta innovationer inom AI.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupar idag

Fördjupad analys och AI-drivna BI-system

AI-drivna BI-system använder avancerade analytiska tekniker för att avslöja insikter. Detta kan inkludera beskrivande analys för att sammanfatta historiska data, diagnostisk analys för att identifiera roten till tidigare händelser, prediktiv analys för att förutse framtida resultat och föreskrivande analys för att rekommendera åtgärder baserat på insikter. Maskininlärningsalgoritmer används för förutsägelser och klassificeringar baserat på indata. Djupinlärning automatiserar uppgifter utan mänsklig inblandning. Naturlig språkbearbetning (NLP) möjliggör för datorer att känna igen, förstå och generera text och tal. Datorseende extraherar information från digitala bilder och videor.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

Största förrådet av studiematerial och manipuleringstekniker

Det största förrådet av studiematerial och manipuleringstekniker innehar ´Scale´, vilket är utmärkt för skalning av modeller och implementering i skala. Företag och gemenskapen fortsätter att ge enormt stöd för händelsen.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

University of South Australia Rapporterar om Deepfakes-problem

En rapport av Candy Gibson från University of South Australia belyser problemet med deepfakes, digitala bilder, videor eller röster av verkliga människor som skapats eller manipulerats med artificiell intelligens (AI). Trots att deepfakes används för att sprida falska nyheter, pornografi, stjäla identiteter och påverka val, visar en nyligen genomförd global undersökning att 71% av människorna inte vet vad deepfakes är. Australiens försvarschef Angus Campbell uttrycker farhågor för att världen går in i en era av ”sanningens förfall”, där desinformation underminerar demokratin genom att så osämja och misstro. AI-experter Wolfgang Mayer och Javaan Chahl ger sin syn på deepfakes.

Direktlänk Dela Women Love Tech fördjupar idag

Europeiska rådet godkänner första globala AI-lagen

Europeiska rådet har godkänt Artificial Intelligence Act, en lag som sägs vara den första av sitt slag i världen och kan sätta en global standard för AI-reglering. AI-cyberlagsexperten Dr Pavan Duggal diskuterar hur AI-lagen kan bli föråldrad med frekventa AI-uppdateringar och nya versioner som ChatGPT-4o, vilket innebär att lagändringar kommer att krävas.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupar idag

Teknologisk utveckling och AI: Möjligheter och faror

Teknologisk utveckling och artificiell intelligens (AI) skapar en paradigmskifte i samhället. AI-verktyg som ChatGPT, Midjourney och Gemini blir allt mer vanliga. AI:s dubbelhet presenterar både möjligheter och faror, eftersom AI direkt beror på användaren. Det finns få studier om missbruk av AI, men det antas att när AI-tekniken utvecklas kommer även dess missbruk att utvecklas. Detta kan vara av särskilt intresse för terroristorganisationer. Medan forskning om missbruk av AI generellt är spekulativ, indikerar preliminära bedömningar att det finns tre allmänna sätt som terroristorganisationer har missbrukat AI: spridning av propaganda, cyberattacker och deepfakes.

Direktlänk Dela The Edge Malaysia fördjupar idag

Gallagher fokuserar på AI-risker och efterlevnadskrav under 2024

Gallaghers Cyber-praxis fortsätter att fokusera på framväxande teknik och potentialen för ökade risker när organisationer börjar använda dem. Under 2024 koncentrerar vi oss på utvecklande efterlevnadskrav för användning av artificiell intelligens (AI). Flera amerikanska delstater har föreslagit lagstiftning som fokuserar på AI-reglering. Den 27 mars 2024 släppte det amerikanska finansdepartementet en rapport om hantering av AI-specifika cybersäkerhetsrisker inom finanssektorn. Den 28 mars 2024 släppte det amerikanska Office of Management and Budget ett memorandum som kräver att statliga myndigheter anställer chefs-AI-officerare (CAIOs). Den 13 mars 2024 antogs EU:s AI-lag, som syftar till att etablera en omfattande rättslig ram för global användning av AI. Alla organisationer som kan påverkas av dessa nya AI-efterlevnadskrav bör vidta åtgärder för att kommunicera kraven till viktiga intressenter över hela företaget.

Direktlänk Dela Insurancejournal.com fördjupar idag

Europeiska rådet godkänner banbrytande lag om artificiell intelligens

Europeiska rådet har godkänt en banbrytande lag kallad Artificiell Intelligens-lagen, som syftar till att harmonisera reglerna för artificiell intelligens. Denna lag, den första i sitt slag globalt, har potential att sätta en global standard för AI-reglering. Den nya lagen syftar till att uppmuntra utvecklingen och införandet av säkra och pålitliga AI-system av privata och offentliga aktörer på EU:s inre marknad. Lagen tillämpas endast på områden som täcks av EU-lagstiftning och ger endast undantag för system som används för militärt försvar och forskningsändamål.

Direktlänk Dela Railly News fördjupar idag

Dell lanserar ny högpresterande server med stöd för NVIDIA Blackwell GPU:er

Dell har lanserat den nya PowerEdge XE9680L, en högpresterande server som stöder upp till åtta NVIDIA Blackwell GPU:er i ett kompakt 4U-format. Servern erbjuder den högsta möjliga rack-skaldensiteten för NVIDIA GPU:er i en standard x86-rack, med 33% mer GPU-densitet per nod. Den nya plattformen erbjuder 20% fler PCIe Gen. 5-platser och fördubblar North/South-nätverksexpansionskapaciteten. Dessutom förbättras den övergripande prestandan genom direkt vätskekylning (DLC), vilket ger större kylkapacitet för CPU:er och GPU:er. PowerEdge XE9680L är designad för enkel service och kommer att vara tillgänglig och fullt konfigurerad med avancerad fabriksintegration för rack-skala-implementeringar och installation på plats.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

Microsoft 365:s AI-assistent Copilot blir mer proaktiv

Copilot för Microsoft 365, den betalda versionen av Microsofts AI-assistent för kunder med en Microsoft 365 eller Office 365-kommersiell prenumeration, kommer snart att bli mer proaktiv. Team Copilot, en ny upplevelse som kommer i förhandsgranskning senare i år, kommer att förvandla AI-assistenten till en mer intelligent agent som kan underlätta möten, hjälpa till med projektledning och mer. Team Copilot kommer att vara tillgänglig över olika Microsoft 365-appar, inklusive Teams, Planner och Microsoft Loop.

Direktlänk Dela Thurrott fördjupar idag

Microsoft lanserar Team Copilot för att automatisera uppgifter

Microsoft har annonserat en ny funktion för AI-assistenten, ´Team Copilot´, under sin årliga utvecklarkonferens Microsoft Build 2024. Företag kan anpassa Copilot och integrera det i grupparbetsverktyg, vilket gör det möjligt för dem att använda AI som teammedlemmar. Team Copilot kan till exempel läggas till som medlem i en videokonferens i Microsoft Teams, där den kan hantera mötesagendan och ta anteckningar som alla mötesdeltagare kan redigera tillsammans. En förhandsgranskning av Team Copilot förväntas vara tillgänglig för Copilot för Microsoft 365-prenumeranter någon gång under 2024.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupar idag

AI kan utveckla ett gemensamt förståelse av verkligheten, enligt ny forskning

Enligt en nyligen publicerad studie, kan artificiell intelligens (AI) system utveckla en gemensam förståelse av världen oavsett deras specifika uppgifter. Detta kallas för ´Platonic Representation Hypothesis´. Forskarna föreslår att när AI-modeller blir mer avancerade, börjar de representera data på alltmer liknande sätt, vilket antyder en gemensam, abstrakt modell av verkligheten. Om hypotesen visar sig vara sann, kan det ha långtgående konsekvenser för AI:s framtid, vilket kan leda till mer effektiva och anpassningsbara AI-system. Dock finns det utmaningar, som tekniska begränsningar eller snedvridna data.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupar idag

Huawei lanserar arabiskt språkmodell och offentlig molntjänst i Egypten

Huawei har introducerat en helt ny arabisk LLM (Large Language Model) i Egypten för att möta det växande behovet av AI i landet. Företaget har också för första gången öppnat en offentlig molntjänst i landet. Den nya arabiska LLM är en 100 miljarder parametermodell som kör på den senaste standardarabiska dialekten. Den tillåter industrioperatörer att producera sin egen AI-modell baserad på flera lokala språk inom områden som bank, utbildning, medicin och mer. Huawei har också avtäckt Egyptens första offentliga molntjänstcenter, i syfte att utbilda tusentals utvecklare och teknikspecialister.

Direktlänk Dela Huawei Central fördjupar idag

Mastercard använder generativ AI för att snabbare upptäcka bedrägerier

Mastercard använder generativ AI för att dubbla hastigheten vid upptäckt av potentiellt komprometterade kort, vilket ytterligare skyddar kortinnehavare och säkrar ekosystemet. Bedragare stjäl miljontals betalkortsnummer genom spionprogram, skadlig programvara och andra hemliga metoder som kortskimming. Mastercard kan nu bättre förutse fullständiga kortdetaljer för dessa komprometterade kort i sitt nätverk, vilket gör att banker kan blockera dem mycket snabbare än tidigare. Den nya tekniken fungerar genom att skanna transaktionsdata över miljarder kort och miljontals handlare snabbare än tidigare möjligt.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupar idag

AI-modellen DALL-E: Omvandling av text till bild

AI-modellen DALL-E, utvecklad av OpenAI, kan generera bilder från textbeskrivningar. Modellen lär sig att förstå sambandet mellan textinput och visuell output och kan producera bilder som matchar beskrivningen så nära som möjligt. DALL-E är en av de mest populära AI-bildgeneratorerna och kan användas på flera sätt, inklusive innehållsskapande, produktprototypning, kreativt berättande, konceptkonst, utbildningsmaterial, mode och medicinsk avbildning. Det finns begränsningar för vilket innehåll som kan genereras, inklusive politiskt innehåll och innehåll som är våldsamt, hatfullt eller sexuellt explicit.

Direktlänk Dela Shopify.com fördjupar idag

iFlytek sänker priset på AI-produkter i konkurrens med Alibaba och Baidu

AI-företaget iFlytek har gått med i den pågående priskriget mellan några av Kinas största teknikföretag genom att göra vissa versioner av sin stora språkmodell (LLM), ´Spark´, gratis eller fem gånger billigare än liknande produkter från konkurrenter. Detta sker efter att Alibaba och Baidu sänkte priserna på sina LLM:er, vilka används för att driva generativa AI-produkter, och en vecka efter att Bytedance gjorde ett liknande drag. iFlytek, mest känt för sin röstigenkänningsteknik, sa att Spark Lite skulle vara gratis för allmänheten att använda medan Spark Pro/Max kostar endast 0,21 yuan per 10 000 tokens.

Direktlänk Dela KFGO Radio fördjupar idag

Kina utvecklar AI-chattbot baserad på president Xi Jinpings filosofi

Kinas främsta internetregulator har introducerat en stor språkmodell (LLM) baserad på president Xi Jinpings politiska filosofi. LLM, som fortfarande är i den interna testfasen och ännu inte tillgänglig för allmänheten, utvecklas av China Cyberspace Research Institute, en institution under Cyberspace Administration of China. Innehållet i LLM består av filosofin tillsammans med andra utvalda cyberspace-teman som överensstämmer med den officiella regeringsberättelsen. Systemet testas för närvarande internt och är ännu inte tillgängligt för allmänheten, men det är öppet för ´inbjudna användare´.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupar idag

Microsoft gör Copilot-inställningar mer förståeliga i Edge

Microsoft förenklar förståelsen för Edge-inställningar relaterade till Copilot. I Canary-versionen har företaget döpt om inställningen ´Använd Compose (AI-skrivning på webben)´ under Språk till ett mer beskrivande namn som använder Copilot-varumärket. Copilot har blivit en uppenbarelse för Microsoft och är integrerat överallt i Edge-webbläsaren och finns tillgängligt som separata plattformar och i olika Microsoft-tjänster och produkter. Copilot har blivit en integrerad del av Windows, tangentbord och även datorer. Framöver kan man inte förvänta sig att använda en Microsoft-produkt eller tjänst utan att Copilot är integrerat i den.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupar idag

Microsoft avtäcker Team Copilot för förbättrad samarbetsproduktivitet

Microsoft har avtäckt Team Copilot, en utvidgning av Copilot som går utöver att vara en personlig assistent för att arbeta på uppdrag av ett team. Team Copilot finns tillgängligt där du samarbetar - i Microsoft Teams, Microsoft Loop, Microsoft Planner och mer. Team Copilot förbättrar samarbete och projektledning genom att aktivt delta och bidra till teaminsatser, vilket ökar produktivitet, samarbete och kreativitet. Funktioner för Team Copilot kommer att finnas tillgängliga i förhandsgranskning senare i år för kunder med en Microsoft Copilot för Microsoft 365-licens.

Direktlänk Dela 9.9 Media fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare