» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 223 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AI:s framsteg utmanar demokratin inför supervalåret 2024

Tekniska framsteg inom generativ AI, som kan skapa övertygande falsk information, utmanar demokratin inför supervalåret 2024 då rekordmånga människor går till val. FN varnar för risken för falsk valpåverkan genom manipulerade bilder, texter, filmklipp och ljudfiler. Många länder är otillräckligt förberedda för dessa utmaningar, enligt Ulrika Modéer vid FN:s utvecklingsprogram (UNDP). UNDP arbetar för att stödja valmyndigheter och andra aktörer i valprocesserna och uppmanar till en internationell överenskommelse om hur tekniken ska regleras.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Science fiction-berättelsen inspirerar till utvecklingen av Googles AI, Gemini

En kort berättelse från science fictionens guldålder med titeln ´The Truth Engine´ föreställer sig en framtid där datorer, dessa massiva, golv-till-tak-ting, blir tillräckligt kraftfulla för att guida människor till svar på alla frågor de kanske ställer, från Bolivias huvudstad till det bästa sättet att marinera en biff. I slutet av berättelsen avslöjas en hemlig agenda bakom löftet om allomfattande kunskap. Detta inspireras av vår egen version av ´The Truth Engine´, Google´s orakel, som nyligen lanserade Gemini, den senaste deltagaren i det stora artificiella intelligensloppet. Användare märkte snabbt vissa konstigheter med Gemini, som dess kamp för att återge korrekta avbildningar av vikingar, antika romare, amerikanska grundlagsfäder och andra demografier.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupar idag

Googles Gemini-modell pausar bildgenerering på grund av oavsiktliga fel

Google har nyligen pausat bildgenereringsfunktionen för sin Gemini-modell, då den uppvisade oavsiktliga fel på grund av hur algoritmen var inställd. Reddit-användare uppmärksammade att Gemini inte kunde generera bilder på vita personer, och citerade att det var ´avgörande att främja inklusivitet´. Google svarade att de inte kunde uppfylla denna begäran, då det skulle vara partiskt mot eller emot specifika identiteter baserade på ras, etnicitet, kön eller andra kulturella egenskaper. Detta händelseförlopp ger insikt i hur Googles algoritmer, inklusive deras sökrankningsalgoritmer, kan generera oavsiktliga resultat.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupar idag

Google pausar bildgenerering för AI-chattbot Gemini efter kritik

Google har tillfälligt inaktiverat bildgenereringsfunktionen för sin AI-chattbot Gemini efter kritik för att producera historiskt felaktiga bilder och kontroversiella uttalanden. Gemini genererade felaktiga bilder av USA:s grundlagsfäder och Nazityskland, och vägrade att generera bilder på vita människor. Dessutom beskrev den Indiens premiärminister Narendra Modi som anklagad för att implementera fascistiska politik, vilket ledde till anklagelser om att bryta mot indiska IT-lagar. Google arbetar på att lösa problemen och förbättra systemets förståelse för historiska sammanhang.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupar idag

Googles förklaring till varför dess AI överkompenserade för mångfald

Google har publicerat ett blogginlägg för att förklara varför dess teknik överkompenserade för mångfald i Gemini´s bildgenereringsfunktion. Prabhakar Raghavan, företagets Senior Vice President för Kunskap & Information, förklarade att Googles ansträngningar för att säkerställa att chatboten skulle generera bilder som visade ett brett spektrum av människor misslyckades med att ta hänsyn till fall som tydligt inte borde visa ett spektrum. Vidare blev dess AI-modell över tid ´mycket mer försiktig´ och vägrade att svara på prompts som inte var inneboende stötande. Google arbetar nu på att förbättra Gemini´s bildgenereringsfunktion.

Direktlänk Dela Engadget fördjupar idag

Google Gemini: En djupare förståelse för AI

Google Gemini är Googles svar på ChatGPT och Microsoft Copilot, tidigare känd som den experimentella chatboten Bard. Gemini, som bygger på familjen av Gemini AI-modeller, uppdateras ständigt med nya funktioner, inklusive generering av bilder och förmågan att köra kod. Trots att det är en fullfjädrad produkt är Gemini fortfarande ett pågående arbete, men det är en betydande förbättring jämfört med de tidigare experimentella modellerna som drev Bard. Gemini finns i gratisversion och betald avancerad version. Gemini stöder engelska, japanska och koreanska språk och finns tillgängligt i hundratals länder.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupar idag

Google hanterar snabbt kontroversiella svar från sin AI-plattform Gemini om Indiens premiärminister

Google har snabbt hanterat kontroversiella svar från sin AI-plattform Gemini som kallade Indiens premiärminister Narendra Modis politik för ´fascistisk´. Uttalandet ledde till kritik och Indiens IT-ministerium förberedde att utfärda en anmälan till Google. Unionens minister Rajeev Chandrasekhar påpekade att Gemini´s svar bryter mot Informationsteknologilagen. En användare vid namn ´X´ hade påpekat att Gemini gav olika svar när samma fråga ställdes om Modi, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy och tidigare amerikanska presidenten Donald Trump.

Direktlänk Dela India Herald fördjupar idag

Google pausar bildgenereringsfunktionen för Gemini-appen för att förbättra noggrannheten

Google har beslutat att tillfälligt stoppa bildgenereringen av människor i Gemini-appen för att förbättra dess noggrannhet. Tidigare denna månad introducerade Google en ny bildgenereringsfunktion för Gemini, som tillät användare att skapa bilder av människor. Men vissa genererade bilder var felaktiga eller stötande, vilket fick Google att erkänna problemet och uttrycka tacksamhet för användarnas feedback. Prabhakar Raghavan, Googles Senior Vice President, sa att avsikten aldrig var att diskriminera eller ge felaktiga representationer. Google planerar att förbättra funktionen omfattande innan den återaktiveras, inklusive rigorösa tester.

Direktlänk Dela Fone Arena fördjupar idag

Google pausar bildgenereringsfunktionen för sin AI-chattbot Gemini efter kritik

Google meddelade den 22 februari att de kommer att pausa förmågan för Gemini, deras AI-chattbot, att generera bilder på människor. Detta efter att Gemini skapat felaktiga historiska bilder, inklusive mångfaldiga bilder av USA:s grundlagsfäder och Nazityskland. Gemini har även kritiserats i Indien för att ha sagt att landets premiärminister Narendra Modi anklagats för att implementera politik som några experter har karaktäriserat som fascistisk. Användare har påpekat att Gemini verkar vägra att generera bilder på vita människor, vilket har lett till faktiska felaktiga resultat. Google arbetar på att lösa problemet och har tillfälligt inaktiverat bildgenereringsfunktionen.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupar idag

En pilotstudie vid University of Virginia (UVA) har använt artificiell intelligens (AI) för att identifiera risker för cerebral pares (CP) hos nyfödda barn. Studien använde arkiverade videor från intensivvårdsavdelningen för nyfödda (NICU) där barns motoriska färdigheter utvärderades. Forskarna utvecklade en träningsuppsättning för att finjustera en redan tillgänglig posestimeringsmodell, Microsoft Common Objects in Context (MS COCO) dataset. Två modeller användes: en CNN-modell för posestimering av anatomiska nyckelpunkter, och en tidsföljd rörelsemodell för att analysera utdata från posestimeringsmodellen. Genom att använda denna tvåstegsramverk kunde forskarna noggrant tilldela en hög risk för CP-diagnos baserat på närvaron av vissa rörelsemönster före NICU-utskrivning.

Nature fördjupar idag

Madhav University introducerar ny Btech AIML-kurs

Madhav University, ett privat universitet i Sirohi, Abu Road, Rajasthan, har tillkännagivit en ny kurs Btech AIML (Artificial Intelligence and Machine Learning) för läsåret 2024-25. Den fyraåriga kursen öppnar nya möjligheter för studenter inom AI och maskininlärning. Kursen kommer att täcka ämnen som programmeringsspråk, datastrukturer, algoritmer, språkbehandling, djupinlärning, robotik, datorvision, matematik och statistik, samt etik och sociala konsekvenser av AIML. Kursen är öppen för studenter som har klarat 10+2 med fysik, kemi och matematik och säkrat minst 45% och 5% avkoppling för SC/ST. Universitetet har redan mottagit över 500 ansökningar till kursen.

Direktlänk Dela Sangri Today fördjupar idag

Maskininlärning förbättrar förmågorna hos undervattensrobotar

Maskininlärning och undervattensbildbehandling kan förbättra undervattensrobotars förmåga att utföra marina utforskningsuppgifter. Bildsegmentering är avgörande för att identifiera och isolera intresseobjekt inom undervattensbilder. Djupinlärningsmetoder, inklusive semantisk och instanssegmentering, tillhandahåller mer exakt analys genom att möjliggöra pixelnivå och objektnivåsegmentering. Ett forskarlag från Kina har nyligen publicerat en ny studie som föreslår innovativa lösningar för att hantera utmaningar som begränsad tillgänglighet av dataset och bildkvalitetsnedbrytning. De skapade nya dataset, förbättrade bildkvaliteten och förfinade segmenteringsnoggrannheten.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Uzbekistan och Sydkorea stärker samarbetet inom AI och IT för brottsbekämpning

Diplomater från Uzbekistans ambassad i Seoul har diskuterat med tjänstemän från Sydkoreas inrikesministerium och Kyungpook National University om att stärka samarbetet och dela erfarenheter inom artificiell intelligens och informationsteknik för brottsbekämpning. Det noterades att det finns en stabil och positiv trend i utvecklingen av samarbetet mellan rättsvårdande myndigheter i de två länderna. Efter mötet nåddes en överenskommelse om att organisera ett besök i slutet av mars av en delegation från Uzbekistans inrikesministerium till Sydkorea.

Direktlänk Dela Kun.uz fördjupar idag

Windward samarbetar med INTERPOL för att bekämpa global sjöbrottslighet

Windward, ett ledande företag inom maritim AI, har ingått ett partnerskap med INTERPOL för att stödja deras uppdrag att skapa en säkrare maritim miljö. Windwards maritima AI kommer att ge värdefull underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra kriminella aktiviteter som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske. Samarbetet kommer att förbättra INTERPOL:s förmåga att upptäcka och störa olagliga maritima aktiviteter, inklusive smuggling, piratverksamhet, IUU, människohandel och transport av olagliga varor. Windwards lösning är den globala standarden inom maritim domänmedvetenhet.

Direktlänk Dela KTLA fördjupar idag

Napier AI får betydande investering från Crestline Investors för att påskynda tillväxten

London-baserade RegTech-företaget Napier AI, som tillhandahåller AI-förbättrad finansiell brottsbekämpning och regleringsteknik, har fått en betydande investering från den amerikanska alternativa tillgångsförvaltaren Crestline Investors. Investeringen kommer att hjälpa Napier AI att fortsätta utveckla och tillhandahålla finansiella institutioner med nästa generations screening- och övervakningslösningar. Sedan 2021 har Napier AI:s omsättning växt med över 30% årligen. Företagets lösningar används för att screena, övervaka och identifiera kriminell eller misstänkt verksamhet, med tillägg av regleringsrapportering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Yale och Google introducerar SubGen för att förbättra token generation i stora språkmodeller

Forskare från Yale University och Google har introducerat SubGen, en ny metod för att minska beräknings- och minnesflaskhalsar i token-generation. SubGen fokuserar på att effektivt komprimera nyckel-värde (KV)-cachen genom att utnyttja klusterböjelser i nyckelinbäddningar och använda onlinekluster och ℓ2-provtagning. SubGen uppnår sublinjär komplexitet och säkerställer sublinjär minnesanvändning och körtid, stödd av en stram felgräns. Empiriska tester visar överlägsen prestanda och effektivitet jämfört med befintliga metoder.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Maskininlärning i Power BI: En omfattande guide

Maskininlärning (ML) har blivit en central teknologi för att extrahera värdefulla insikter från data, och dess integration i affärsintelligensverktyg har ytterligare förbättrat beslutsprocesser. Power BI, Microsofts robusta affärsanalystjänst, ger användare möjlighet att gå bortom traditionell rapportering genom att införliva maskininlärningsmodeller direkt i sina instrumentpaneler. Genom att sömlöst integrera med Azure Machine Learning, låter Power BI användare använda förbyggda modeller eller skapa anpassade modeller baserat på deras specifika behov. Denna guide utforskar stegen som är involverade i att bygga maskininlärningsmodeller med Power BI och hur organisationer kan dra nytta av denna integration för handlingsbara insikter.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

Google lanserar AI-modellen Gemma för mindre, arbetsbaserade uppgifter

Google har lanserat sin senaste AI-modell Gemma, byggd från samma forskning och teknik som användes för att skapa dess banbrytande Gemini-modeller. Gemma finns i två storlekar, kallade Gemma 2B och Gemma 7B, och är utformad för mindre, arbetsbaserade uppgifter som chattbotar eller sammanfattningar. Gemma-modeller kan köras på en bärbar dator, arbetsstation eller Google Cloud med enkel distribution på Vertex AI och Google Kubernetes Engine (GKE). Google Gemini-modellen utnyttjar kraften i Nvidia GPU:er. Gemma är byggd för ansvarsfull AI-utveckling, vilket gör den kapabel att finjusteras för att passa en rad affärsfall. Företagets konversationschattbot Bard har sedan dess blivit omdöpt till Gemini.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupar idag

Forskningsteam i Frankrike förbättrar hjärt-MRI-segmentering med hjälp av ENet-arkitektur

Ett franskt forskningsteam har föreslagit en robust hierarkibaserad augmenteringsstrategi tillsammans med Efficient-Net (ENet) arkitekturen för automatiserad segmentering av två-kammar och fyra-kammar Cine-MRI-bilder. Denna metod tar itu med begränsningarna i tidigare studier, som främst fokuserat på kortaxelorientering, och förbiser de komplexa strukturerna i långaxelrepresentationer. Genom att utnyttja ENet´s effektivitet och effektivitet i att producera segmenteringsresultat med lägre beräkningskostnader, strävar forskningsteamet efter att förbättra segmenteringsnoggrannheten i långaxelvyer, särskilt i hela hjärtsegmenteringen, samtidigt som man utforskar inverkan av hierarkisk dataaugmentering på segmenteringskvaliteten.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Avancerad kartläggning kommer att hjälpa nödtjänster och stadsplanering

Hamilton County Geographic Information System (GIS) Office har lanserat ett banbrytande initiativ för att bättre kartlägga länet. För första gången någonsin kommer dess årliga uppdatering att integrera maskininlärning (AI) i data om marktäckning, vilket ger länets avdelningar och lokala regeringar mer detaljerad information. Projektet, som inleddes i januari, kommer att börja leverera kartor i maj. När det är klart kommer datan också att delas med länets tjänstemän, stadsparter och relevanta intressenter samt Indiana Geographic Information Office (IGIO) och Indiana Geographic Information Council (IGIC).

Direktlänk Dela The Reporter fördjupar idag

Google pausar AI-bildgenerering efter kritik om historierevisionism

Teknikjätten Google har pausat sin AI-bildgenereringstjänst Gemini efter kritik för att den genererar historiskt inkorrekta bilder. Tjänsten har bland annat skapat bilder på svarta vikingar och asiatiska kvinnor som tyska soldater under andra världskriget. Elon Musk kritiserade tjänstens programmering som ´rasistisk´ och ´anti-civilisatorisk´. Google har inte offentliggjort parametrarna som styr Geminis beteende, vilket gör det svårt att fastställa varför den genererar felaktiga bilder. Företaget planerar att återstarta tjänsten inom kort.

Direktlänk Dela Bulletin of the Atomic Scientists fördjupar idag

AI kan bidra mycket till Åland, enligt expert och minister

AI-experten Kim Gripenberg och näringsminister Jesper Josefsson tror att artificiell intelligens (AI) kan bidra mycket till Åland. Gripenberg anser att det finns en grundförståelse för AI på Åland, men att det nu handlar om att driva arbetet med AI framåt. Josefsson tror att AI kan vara användbart för landskapsregeringen i framtiden. Ett nytt ärendesystem och ett e-arkiv är på gång hos landskapsregeringen, och Josefsson har nyligen använt ChatGPT för att sätta sig in i en lagtext.

Direktlänk Dela Ålands Radio & TV fördjupar idag

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

En okänd nyhetstjänst erbjuder nu flera betalningsalternativ för sina prenumerationer. Kunder kan välja att betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan engångsköp göras med Swish och Klarna. Prenumerationstiden kan också väljas av kunderna, med längre perioder som erbjuder bättre priser.

Direktlänk Dela Feber fördjupar idag

Råd för att navigera i hajpen kring AI:s effekter på branschen

För tio år sedan ansågs tekniken vara lösningen på våra problem. Idag associeras teknik med demokratiskt underskott, arbetslöshet, intrång i privatlivet och psykisk ohälsa. Men tekniken i sig är inte ond, det är hur man använder den som kan orsaka problem. Det är ofta samma personer som är både optimistiska och dystopiska om konsekvenserna av AI. Artikeln ger råd om hur man navigerar i hajpen kring AI:s effekter på branschen.

Direktlänk Dela Resumé fördjupar idag

Efterfrågan på AI-chip driver upp Nvidia och Applied Materials

Efterfrågan på processorer för artificiell intelligens (AI) ökar kraftigt, vilket har lett till en betydande ökning av Nvidias intäkter och vinster. Nvidias AI-grafikprocessorer (GPU) är så eftertraktade att kunder rapporterat väntetider på mellan 36 och 52 veckor för att få leverans av företagets flaggskeppsprocessorer H100. Applied Materials, som producerar halvledartillverkningsutrustning, gynnas av denna efterfrågan och har sett bättre än förväntade resultat. Företaget räknar med att efterfrågan på höghastighetsminne (HBM) som används i AI-servrar kan växa med 50% årligen under de kommande åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Indiens värdepappers- och börsstyrelse använder AI för utredningar

Indiens värdepappers- och börsstyrelse (Sebi) använder artificiell intelligens (AI) för sina utredningar, enligt Kamlesh Chandra Varshney, en helhetsmedlem av styrelsen. Varshney betonade att enheter bör hålla sig uppdaterade med teknisk utveckling. Han hänvisade till fall av manipulering på aktiemarknaden och sa att det är mer fördelaktigt att följa lagen och att överträdelser kommer att orsaka problem. Sebi har vidtagit åtgärder mot överträdare och för att öka transparensen och förhindra oegentligheter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

SEBI använder AI för undersökningar

Kamlesh Chandra Varshney, heltidsmedlem i Securities and Exchange Board of India (SEBI), sa på lördagen att SEBI har utnyttjat artificiell intelligens (AI) för sina undersökningsprocesser. Han talade på den 13:e internationella konventionen för Association of National Exchanges Members of India (ANMI) i New Delhi, och betonade vikten för enheter att hålla sig uppdaterade med tekniska framsteg. Varshney underströk att så länge marknaden upprätthåller transparens och är fri från manipulation, stämmer det överens med regulatorns mål.

Direktlänk Dela Republic World fördjupar idag

AI-revolutionen driver aktiemarknaden, men kan vara en bubbla

John Rapley, författare och akademiker, menar att AI-revolutionen är verklig och kommer att förändra världen, men det förändrar inte faktumet att det troligen fortfarande är en bubbla som så småningom kommer att brista. De stora företag som förväntas tjäna mest på artificiell intelligens och har drivit nästan alla USA:s marknads spektakulära vinster under det senaste året - Amazon, Apple, Alphabet, Meta, Tesla, Microsoft och Nvidia - är nu tillsammans värda mer än aktiemarknaderna i alla andra länder på planeten. Nvidia, en producent av programvara och designer av de chips som driver AI-revolutionen, har redan nått stratosfäriska höjder med sitt aktiepris, som har mer än tredubblats under det senaste året.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupar idag

Bristol universitet får 21 miljoner pund för att utveckla AI-forskningsnav

Matematiker, ingenjörer och datavetare vid Bristol universitet har gått med i en nationell satsning för att utveckla AI-applikationer inom hälso- och sjukvård, pandemier, städer, finans och miljö. Tack vare 21 miljoner pund i finansiering från UK Research and Innovation (UKRI) och Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) skapar universitetet två nationella AI-forskningsnav. AI for Collective Intelligence (AI4CI) navet kommer att skapa ny AI för att förbättra både individuellt och kollektivt beslutsfattande. Det andra navet, INFORMED-AI, kommer att utforska om flera samverkande AI skapar större intelligens och förbättrad prestanda i olika verkliga situationer.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupar idag

Google erkänner problem med Gemini-modellens AI-bildgenerering

Google har officiellt erkänt problem med sin Gemini-modells AI-bildgenerering, särskilt relaterat till specifika prompts. När användare begär en mängd olika bilder relaterade till en viss kultur eller historisk period borde de absolut få ett svar som korrekt återspeglar deras avsikt. Detta har dock inte varit fallet och Google identifierar sina ´tuning´-åtgärder som den ursprungliga källan till problemen. Google har tillfälligt stoppat sin Gemini AI-modell från att generera bilder av människor efter en backlash för att ha visat felaktiga resultat.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupar idag

Nvidia leder AI-revolutionen med sina specialiserade kretsar

Företagsvärlden satsar allt mer på artificiell intelligens (AI) och vänder sig i synnerhet till en tillverkare av datorkretsar - Nvidia. Sedan 1993 har företaget designat programmerbara kretsar som hjälper till att driva en mängd konsumentorienterade applikationer. Nvidia var initialt mest förknippat med att tillhandahålla GPU-processorer för spelkonsoler som Microsoft Xbox och Sony PlayStation. Under pandemin ökade Nvidias intäkter ytterligare på grund av skiftet till distansarbete och efterfrågan på datacenter. Idag använder nästan alla stora teknikföretag, inklusive Amazon, Google, Meta, Microsoft och Oracle, Nvidias kretsar. Nvidia rapporterade nyligen inkomster och intäkter som betydligt överträffade marknadens förväntningar, vilket hjälpte till att höja företagets totala värde till över 2 biljoner dollar.

Direktlänk Dela NBC News fördjupar idag

Aamir Khan: ´AI tar världen med storm´

Superstjärnan Aamir Khan uttryckte på fredagen att man inte kan ignorera det faktum att artificiell intelligens (AI) tar världen med storm och tror att man bör göra bästa möjliga användning av tekniken. Khan, känd för sina samhällsrelevanta filmer, talade på den första dagen av ABP Ideas of India Summit 3.0. Hans ex-fru Kiran Rao, som också deltog i samma session, delade liknande åsikter och sa att man bör göra rätt användning av tekniken. Rao arbetar för närvarande med sin kommande film, Laapataa Ladies, som produceras av Aamir Khan Production och Kindling Productions.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupar idag

GeneGPT: Ett steg framåt för förbättrad tillgång till biomedicinsk information genom stora språkmodeller

Det har blivit allt mer erkänt att stora språkmodeller (LLMs) har enastående förmåga att bearbeta och tolka enorma datamängder. Trots detta uppstår ofta problemet att de producerar trovärdiga men felaktiga svar, vilket ofta beror på modellernas oförmåga att direkt konsultera verifierade informationskällor. Forskare har utvecklat GeneGPT, en metod som avsevärt förbättrar LLM:ers förmåga att få tillgång till biomedicinsk information. Genom att integrera LLM:er med webb-APIer från National Center for Biotechnology Information (NCBI), gör GeneGPT det möjligt för dessa modeller att utföra riktade sökningar och hämta information direkt från NCBIs databaser. Detta innebär ett betydande framsteg, eftersom det tillåter LLM:er att kringgå begränsningarna med traditionella databasfrågor och nu få tillgång till den mest aktuella och relevanta biomedicinska datan.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Google Gemini AI anklagas för partiskhet i sitt svar på frågor om premiärminister Modi

Unionens minister Rajeev Chandrasekhar har påpekat att Google Gemini AI:s svar på en fråga om premiärminister Modi är en direkt överträdelse av IT-regler och flera bestämmelser i strafflagen. En användare på X, tidigare Twitter, delade skärmdumpar av AI:s svar, vilket ledde till anklagelser om partiskhet då AI inte gav något klart svar på en liknande fråga om tidigare USA:s president Donald Trump och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy. Google har svarat att de arbetar snabbt för att åtgärda problemet och erkänner att chattboten kanske inte alltid är tillförlitlig.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

Google ber om ursäkt för sin AI-bildgenerator som inte kunde avbilda vita personer

Google har bett om ursäkt för sin AI-bildgenerator Gemini, som visade sig oförmögen att avbilda vita personer. När den ombads att avbilda vita historiska figurer som USA:s grundlagsfäder, vikingar och medeltida riddare, framställde den dem som icke-vita. Google medgav sitt misstag och pausade generatorn. Företaget meddelade att de arbetar med att lösa problemen med Geminis bildgenereringsfunktion och kommer att släppa en förbättrad version inom kort. Prabhakar Raghavan, vice VD för Google Knowledge and Information, förklarade att bildgeneratorn var utformad för att undvika stötande bilder och uttrycka mångfald, men överkompenserade.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupar idag

Google pausar sin chatbot Gemini på grund av kritik kring bildgenerering

Google har fått kritik för sin chatbot Gemini och dess funktion för AI-bildgenerering. Användare anklagar funktionen för att överdriva mångfald och inkludering vid generering av människobilder. Till exempel pekade en användare på att Gemini genererade bilder med människor av olika etniciteter när den bad om en bild som avbildar USA:s grundläggande fäder, som alla var vita män. Google erkände problemet och meddelade att de kommer att arbeta på att lösa det medan funktionen tillfälligt är pausad.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupar idag

Indisk regering och Elon Musk kritiserar Googles AI Gemini

Googles AI-chattbot Gemini har kritiserats av både Elon Musk och den indiska regeringen för felaktig avbildning av historiska figurer. Musk kallade det ´extremt oroande´, medan Indiens minister för elektronik och informationsteknologi, Rajeev Chandrasekhar, sa att det bryter mot Indiens IT-lag. Den indiska regeringen kommer att skicka ett juridiskt meddelande till Google om olagliga svar på frågor om PM Modi av dess AI Gemini. Musk gick ett steg längre och sa att problemet inte bara är Google Gemini, utan också Google Search.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupar idag

Google pausar fotogenerering i Gemini AI för förbättringar efter fel

Google har tillfälligt stoppat funktionen för att generera bilder av människor i Gemini AI efter att problem med ´felaktiga historiska´ bilder uppdagats. Företaget medgav att vissa resultat som genererats av modellen var ´felaktiga eller till och med stötande´. Prabhakar Raghavan, Senior Vice President, meddelade i ett blogginlägg att modellen, som drivs av Imagen 2, behöver förbättringar innan den kan användas igen. Google har lovat betydande förbättringar och omfattande tester innan fotogenereringsfunktionen blir tillgänglig igen. Detta beslut kommer efter att IT-minister Rajeev Chandrasekhar markerade Gemini´s svar som en ´direkt överträdelse´ av flera indiska lagar.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupar idag

Google pausar bildgenereringsfunktionen för sin chatbot Gemini på grund av ras- och etnicitetshanteringen

Google har tillfälligt stoppat bildgenereringsfunktionen för sin primära chatbot, Gemini, på grund av onlinekritik rörande verktygets hantering av ras och etnicitet. Detta var ett svar på användare som delade exempel på Gemini-svar som de ansåg vara historiskt felaktiga eller partiska mot vita människor. Google medgav att Gemini´s bildgenereringsfunktion ´fick det fel´ och bad om ursäkt för dess undermåliga prestanda. Alphabet Inc.´s Google tar åtgärder för att hantera problem med ras- och könsbias i Gemini AI-chatboten. En högt uppsatt Google-chef har bekräftat att omedelbara åtgärder vidtas för att korrigera ras- och könsbias i Gemini.

Direktlänk Dela TradingView fördjupar idag

DAACI lanserar öppen beta för AI-verktyget Natural Drums

Musikverktygsutvecklaren DAACI välkomnar nu användare till sin öppna beta-gemenskap för att testa sitt första skapar-plugin, Natural Drums. Det beskrivs som ett AI-plugin som skapar trumgrooves i realtid, som om en sessionstrummis var i studion med dig. Det integreras i ditt befintliga DAW-flöde och hjälper till med kreativiteten utan att ersätta den. Användare kan börja med en idé och låta pluginet förbättra deras ursprungliga inmatning. Natural Drums har skapats av experttrummisar och drar nytta av deras många års erfarenhet av att spela musik i liveinställningar.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupar idag

13-årig Emirati-pianist kombinerar traditionell musik med AI

Rashid Walid Al Marzouqi, en 13-årig pianist från Förenade Arabemiraten, kombinerar traditionell musik med artificiell intelligens (AI). Han är känd för sin innovativa inställning till musik och blev 2020 den yngsta emiratiska pianisten att införliva AI-teknologi i sina framträdanden. Rashid, som är elev vid Rabdan-skolan, ser musik som mer än bara underhållning och spelar med en djup empati för människor, särskilt när han uppträder på sjukhus. Han har deltagit i det prestigefyllda Mawhibaty-programmet, en regeringsinitiativ som stöder och odlar unga talanger i Abu Dhabi.

Direktlänk Dela Khaleej Times fördjupar idag

Musikerförbundet når preliminärt avtal med producentallians

Amerikanska Federationen av Musiker har nått en preliminär överenskommelse med Alliansen för Film- och TV-producenter. Avtalet, som rör grundläggande kontrakt för bio- och TV-filmer, inkluderar ´historiska genombrott´ gällande streamingintäkter och skydd mot AI, enligt musikerförbundet. Avtalet rekommenderas enhälligt av förhandlingskommittén. Detta är första gången som överenskommelsen inkluderar streamingintäkter för musiker. Avtalet måste godkännas av Musikerförbundets internationella verkställande styrelse och sedan ratificeras av cirka 2000 medlemmar som arbetar enligt kontrakten.

Direktlänk Dela Billboard fördjupar idag

Reddit utvidgar sitt partnerskap med Google för att förbättra sökfunktionen och inleder samarbete med AI-företag

Reddit har länge kritiserats för sin undermåliga sökfunktion, vilket har lett till att många användare förlitar sig på Google Sök istället för plattformens inbyggda sökfunktion. Reddit bekräftade nyligen att detta söksystem kommer att fortsätta, men med ett utvidgat partnerskap med Google. Google kommer att få tillgång till nätverkets Data API, vilket underlättar förbättrad upptäckt av innehåll och gemenskaper över plattformen. Reddit har också nyligen ingått ett partnerskap med ett anonymt AI-företag för att tillåta plattformens innehåll att användas för AI-träningsändamål i ett kontrakt värt $60 miljoner per år. Reddit rapporterade en nettoinkomst på $18,5 miljoner i dokument som lämnats in till Securities and Exchange Commission. Detta markerar företagets första vinst på två år under oktober-december kvartalet med en total omsättning på $249,8 miljoner.

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupar idag

Anambra State ICT Agency och Active8 HUB stärker journalister med AI

Anambra State Information and Communications Technology Agency, i samarbete med Active8 HUB, planerar att stärka journalister i delstaten med ´AI in Journalism´. Detta markerar det andra kapitlet i myndighetens initiativ för att stärka mediearbetarnas digitala expertis, genom att erbjuda dem nödvändiga verktyg för att utmärka sig i en alltmer digital värld. Enligt ett uttalande av Mr. Chukwuemeka Fred Agbata, VD och CEO för Anambra State ICT Agency, kommer AI-utbildning att ge mediaproffs färdigheter för att utnyttja framväxande teknologier, effektivisera processer och anpassa sig till industrins utvecklande krav.

Direktlänk Dela Voice of Nigeria fördjupar idag

Apple förbättrar kundsupport med AI-verktyget ´Ask´

Apple arbetar på att förbättra sin kundsupportupplevelse genom integration av artificiell intelligens (AI) verktyg. Nyligen rapporterades introduktionen av ´Ask´, ett banbrytande AI-drivet supportverktyg utformat för att effektivisera teknisk hjälp för AppleCare-supportrådgivare. Detta innovativa verktyg använder generativ AI-teknik liknande ChatGPT, vilket markerar ett betydande framsteg i Apples AI-ambitioner. ´Ask´ är ett internt AI-verktyg exklusivt för utvalda AppleCare-rådgivare. Det svarar snabbt på kundfrågor genom att dra nytta av Apples omfattande kunskapsbas. Jämfört med traditionella metoder erbjuder ´Ask´ flera fördelar. För det första minskar det dramatiskt svarstiderna, vilket säkerställer att kunderna får snabb hjälp. För det andra ger det rådgivarna möjlighet att effektivt hantera komplexa eller okända problem, vilket leder till högre kvalitet på supporten totalt sett. Slutligen garanterar verktygets koppling till Apples interna databas noggrannheten och tillförlitligheten i svaren.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupar idag

Förståelse för Artificiell Intelligens: Diskriminerande vs Generativ AI

Artificiell intelligens (AI) kan delas upp i ´diskriminerande AI´ och ´generativ AI´. Diskriminerande AI hjälper till med beslutsfattande, till exempel om en bank ska ge ett lån till ett litet företag. Generativa AI-system, som ChatGPT och Midjourney, genererar svar på inmatningar. De har utsatts för miljarder datapunkter och använder detta för att gissa ett troligt svar på en prompt. Ett annat exempel visar hur målstolparna för ´AI´ ständigt flyttas. På 1980-talet arbetade jag på ett datorsystem som skulle ge expertmedicinsk rådgivning om laboratorieresultat. Men systemet var inte intelligent alls. Generativa AI-system använder transformernätverk som fortfarande körs på regeluppsättningar, men de kan inte lätt förklaras i mänskliga termer. Verklig intelligens kan vara insikt: bedömningen att något är eller inte är en bra idé.

Direktlänk Dela Daily Maverick fördjupar idag

Planer på att göra Större Klangdalen till en särskild ekonomisk zon

Selangors Mentri Besar, Datuk Amirudin Shari, planerar att träffa premiärministern, Datuk Seri Anwar Ibrahim, för att diskutera planen att göra Större Klangdalen till en särskild ekonomisk zon. Initiativet involverar fyra städer i delstaten, Petaling Jaya, Subang Jaya, Shah Alam och Klang, och syftar till att öka investeringar och bli det främsta ekonomiska konceptet i Sydostasien. Amirudin menar att området, med 3,4 miljoner invånare, har potential att konkurrera med städer som Singapore, Seoul och Tokyo.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupar idag

Nvidias aktiekurs stiger med 60 procent sedan årets början, passerar 2 biljoner dollar

Aktiepriset på AI-chiptillverkaren Nvidia har ökat med 60 procent sedan årets början då företagets värde korsade 2 biljoner dollar-märket idag. Nvidia är nu det tredje största amerikanska företaget sett till marknadskapitalisering. En del analytiker säger att de aldrig har sett en aktie stiga som denna.

Direktlänk Dela NBC News fördjupar idag

Indiens AI-marknad förutspås bli värd 17 miljarder dollar 2027

Indiens artificiella intelligens (AI) marknad förväntas öka dramatiskt och nå en imponerande summa av 17 miljarder dollar år 2027, enligt en gemensam rapport från IT-industrins organisation National Association of Software and Service Companies (Nasscom) och konsultföretaget Boston Consulting Group (BCG). Denna tillväxt drivs av ökade investeringar i teknik, AI-talang och ökade investeringar. Indien har över 420 000 individer som innehar AI-relaterade positioner, vilket gör landet till en global ledare inom AI-kompetens.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupar idag

Google ber om ursäkt för felaktig utrullning av AI-bildgenerator

Google ber om ursäkt för den felaktiga utrullningen av sin nya artificiella intelligens-bildgenerator. Verktyget överkompenserade ibland i sin strävan att generera en diversifierad uppsättning människor, även när det inte var meningsfullt. Detta ledde till att Google tillfälligt stoppade sin Gemini-chatbot från att generera några bilder med människor i dem, efter att vissa användare på sociala medier hävdade att verktyget hade en anti-vit bias. Prabhakar Raghavan, en högre vice VD som driver Googles sökmotor och andra företag, medgav att vissa av de genererade bilderna var felaktiga eller till och med stötande.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupar idag

Kändisar kritiserar ´deepfake´ i annonser för amerikansk influencer

Kändisar som Piers Morgan, Nigella Lawson och Oprah Winfrey har kritiserat användningen av AI ´deepfake´ i onlineannonser som ger det falska intrycket att de har godkänt en kontroversiell självhjälpkurs av den amerikanska influencern Wesley ´Billion Dollar´ Virgin. Annonsen marknadsförde så kallade ´Genie Script´, en kurs som säljs för $37 av Virgin. Videorna påstår att Genie Script är ett ´saknat´ hebreiskt bibelavsnitt på bara 20 ord som skulle kunna förändra ditt liv. Båda annonserna, som dök upp på YouTube, har nu tagits bort.

Direktlänk Dela BBC fördjupar idag

Uzbekistan och Sydkorea stärker samarbetet inom brottsbekämpning med AI

Diplomater från Uzbekistans ambassad i Seoul har hållit samtal med tjänstemän från Sydkoreas inrikesministerium och Kyungpook National University. Diskussionerna kretsade kring att stärka samarbetet och dela erfarenheter med Uzbekistans inrikesministerium i tillämpningen av artificiell intelligens och informationsteknik för att bekämpa brott. Efter mötet kom man överens om att organisera ett besök i slutet av mars av en delegation från Uzbekistans inrikesministerium till Sydkorea för att studera användningen av AI i brottsbekämpning. Dessutom uttryckte den sydkoreanska sidan beredskap att överväga att utbilda specialister från Uzbekistans inrikesministerium i AI och IT i Korea.

Direktlänk Dela AzerNews fördjupar idag

USA:s justitiedepartement lanserar Justice AI för att förstärka brottsbekämpning

USA:s justitiedepartement har lanserat Justice AI, ett projekt för att samla information om hur AI kan accelerera brottsbekämpningen. Justice AI presenterades av biträdande justitieminister Lisa Monaco under ett tal vid Oxfords universitet. Initiativet kommer att samla experter från det civila samhället, akademin, vetenskapen och industrin för att ge insikter om hur AI kommer att påverka justitiedepartementets arbete. Resultaten från Justice AI kommer att ligga till grund för en rapport till president Joe Biden om AI och rättssystemet. Målet är att ´säkerställa att vi accelererar AI:s potential för gott samtidigt som vi skyddar mot dess risker´, sa Monaco.

Direktlänk Dela AI Business fördjupar idag

De fyra bästa gratisverktygen för Generative Fill 2024

En översikt över de fyra bästa gratisverktygen för Generative Fill, en AI-teknik för att byta ut objekt i bilder, har släppts för februari 2024. Verktygen inkluderar YouCam Enhance, Picsart, Adobe Firefly och LightX. Dessa applikationer och webbplatser tillåter användare att enkelt byta ut objekt i bilder genom att använda textkommandon, vilket sparar tid och förenklar redigeringsprocessen. Verktygen erbjuder även betalabonnemang för obegränsad användning och tillgång till avancerade funktioner.

Direktlänk Dela Perfect Corp fördjupar idag

Stora teknikföretag investerar i robotstartföretaget Figure AI

Jeff Bezos, grundare av Amazon.com, Nvidia och andra stora teknikföretag investerar i startupföretaget Figure AI, som utvecklar mänsklika robotar. Figure AI, som även stöds av ChatGPT-tillverkaren OpenAI och Microsoft, samlar in cirka 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda som har en pre-money-värdering på cirka 2 miljarder dollar. Bezos har åtagit sig 100 miljoner dollar genom sitt företag Explore Investments LLC och Microsoft investerar 95 miljoner dollar, medan Nvidia och en Amazon-ansluten fond ger 50 miljoner dollar vardera. Investeringar i AI-startups har ökat efter lanseringen av OpenAI:s virala chattbot ChatGPT i november 2022.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupar idag

Google-VD betonar AI:s roll i kampen mot cyberbrott

VD:ar från ledande teknikföretag som Google, Microsoft och OpenAI har varit uttalade förespråkare för att utnyttja artificiell intelligens (AI) över olika industrier, särskilt i bekämpningen av cyberbrott. Sundar Pichai, VD för Google, betonade potentialen av AI-utveckling för att stärka cybersäkerhetsförsvar i ljuset av ökande oro över cyberhot. Trots utmaningar uttryckte Pichai optimism om framstegen som görs inom cybersäkerhet, och noterade att AI-verktyg integreras i olika Google-produkter och företagets interna system.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupar idag

AI förvandlar marknadsföring och kundupplevelse

AI kan hjälpa varumärken att förstå konsumentpsykologin och anpassa sig i stor skala. Med AI-utveckling och datamängder befinner vi oss på tröskeln till en AI-ledd transformation. Kunderna förväntar sig att varumärken lär sig av dessa interaktioner och erbjuder personaliserade upplevelser. Genom att använda AI kan marknadsföringsteam skapa experiment i realtid och lansera nya kreativa projekt på dagar istället för månader. AI har också blivit ett oumbärligt verktyg för realtidsanpassning. Forskning visar att nästan 9 av 10 marknadsförare ser en positiv ROI på personaliserade kampanjer. Trots denna lovande utsikt är nästan två av tre marknadsförare rädda för att AI kan ersätta deras jobb inom de närmaste fem åren.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupar idag

AI kan förstärka försvar mot cyberhot, enligt Googles Sundar Pichai

Trots oro lyfter Sundar Pichai fram AI:s potential att påskynda hotdetektering och respons, vilket hjälper både regeringar och företag. Cybersecurityhändelser ökar, vilket utgör ekonomiska risker uppskattade till 8 biljoner dollar 2023, med prognoser att skjuta i höjden till 10,5 biljoner dollar 2025. AI underlättar försvarsinsatser, men ökar också riskerna, enligt Storbritanniens National Cyber Security Centre. Google har nyligen lanserat AI-drivna verktyg som Magika för att motverka skadlig programvara, vilket förstärker onlinesäkerheten. Stödda hackare från Ryssland, Kina och Iran utnyttjar AI-verktyg, inklusive OpenAI:s stora språkmodell, för sina ansträngningar. Trots användning av fientlig AI finns det framsteg inom defensiva AI-verktyg som WormGPT, vilket hjälper till snabb detektering och respons på cyberhot.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupar idag

AI kan stärka vårt försvar mot cyberhot, säger Google CEO

Under Münchens säkerhetskonferens förra veckan uttryckte Google´s VD Sundar Pichai att snabba framsteg inom AI kan hjälpa till att stärka försvaret mot säkerhetshot. Han menade att AI verktyg kan användas för att hjälpa regeringar och organisationer att snabbt upptäcka och svara på hot från hackare. AI sänker också tiden som försvarare behöver för att upptäcka attacker och reagera mot dem. AI verktyg används redan i företagets produkter som Google Chrome och Gmail, samt i dess interna system.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

Liknande berättelser i postindustriella städer över USA

Berättelserna är liknande i postindustriella städer över USA. En förlust av industri för decennier sedan, följt av en utvandring av befolkning till större städer för jobb, ihållande låga investeringar i bostadsutveckling, och ett budskap till yngre människor att de också måste lämna för att vara framgångsrika.

Direktlänk Dela The Tribune-Democrat fördjupar idag

Storbritannien etablerar nio AI-forskningsnav för att förbättra hälso- och sjukvård och elektronikutveckling

Nio forskningsnav i Storbritannien kommer att stödja landets engagemang för ledande AI-forskning, innovation och etisk användning. Forskare från Institutionen för informatik, Institutionen för teknik och Skolan för cancer och farmaceutiska vetenskaper har valts ut att delta i två av nio nya AI-forskningsnav. Dessa nav, som etablerats i samarbete med University of Edinburgh och andra universitet i Storbritannien, kommer att fokusera på att förbättra hälso- och sjukvårdsresultat och utveckla AI-verktyg för att påskynda utvecklingen av nyckelkomponenter för att bygga snabbare, billigare, grönare och mer effektiva elektroniska enheter. Forskarna hoppas att de kausala AI-lösningar de utvecklar kommer att kunna användas inom områden som ekonomi och finans.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupar idag

Indiska företag driver AI-adoption, men utmaningar kvarstår: IBM-rapport

Enligt ny forskning av IBM har 59% av storföretagen (över 1000 anställda) i Indien aktivt AI i sin verksamhet. De främsta faktorerna för AI-adoption i Indien är tillgängligheten av AI-verktyg, behovet av att minska kostnader och automatisera, och ökningen av AI inbäddat i färdiga affärsapplikationer. Trots detta finns det fortfarande utmaningar för AI-adoption, inklusive anställning av anställda med rätt kompetens och etiska problem. Sandip Patel, VD för IBM Indien & Sydasien, menar att data- och AI-styrningsverktyg kommer att vara avgörande för att bygga AI-modeller som företag kan lita på.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupar idag

AI-assisterade medicinska beslut kan förbättra intensivvården

Forskare vid Singapore Management University (SMU) har designat ett AI-baserat verktyg för att förbättra medicinska beslut på intensivvårdsavdelningar (IVA). Verktyget använder prediktiv information för att hjälpa till att avgöra när mekaniskt stöd för andning kan tas bort från en patient. Forskningen visade att genom att inkludera prediktiv information kunde längden på IVA-vistelsen minskas med upp till 3,4 procent och misslyckandefrekvensen för extubation minskades med upp till 20,3 procent. Forskarna är nu i de inledande stadierna av att utforska ett partnerskap med ett bioteknikföretag.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupar idag

AI-genererade sångomslag på YouTube väcker upphovsrättsfrågor

På YouTube har en växande trend av AI-genererade sångomslag, som använder populära sångares röster utan deras samtycke, blivit allt mer vanlig. Trots att dessa omslag inte framförs av de ursprungliga artisterna, har de skapat oro för upphovsrättsintrång. Ett framstående fall var AI-omslaget av Taeyeons låt ´To.X.´, som återvände till musiklistorna, troligen på grund av den ökade synligheten som dessa AI-versioner genererade. Trots potentiella fördelar med förnyat intresse för originalspår på grund av AI-omslag, har artister uttryckt frustration över potentiell skada på deras verk och överträdelse av deras upphovsrätt.

Direktlänk Dela Ukraine Business Journal fördjupar idag

Adobe lanserar AI-drivna ljudfunktioner i Premiere Pro

Adobe har introducerat en rad nya AI-drivna ljudfunktioner i sin populära videoredigeringsprogramvara, Premiere Pro. Verktygen syftar till att dramatiskt förenkla och effektivisera ljudredigeringsprocesser för videoskapare. Nyckelfunktioner inkluderar: Förbättra tal: Förbättrar omedelbart tydligheten i inspelade dialoger, minskar bakgrundsljud med ett enda klick. Interaktiva Fade Handles: Ger intuitiva visuella reglage för att skapa smidiga ljudövergångar direkt på tidslinjen. Audio Category Tagging: Märker automatiskt ljudklipp som dialog, musik, ljudeffekter eller atmosfär, vilket effektiviserar arbetsflödet. Förutom AI-drivna verktyg inkluderar Premiere Pro-uppdateringen också möjligheten att direkt exportera videor som TikTok-utkast.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

AI-sångomslag skapar upphovsrättsfrågor inom K-pop-industrin

AI-sångomslag, musik genererad av AI som lär sig och replikerar sångares röster, har blivit populära på YouTube, med vissa kanaler som massproducerar dessa omslag. En sådan omslag av Taeyeon´s ´To.X´ har blivit särskilt uppmärksammad. Trots att dessa omslag har fått uppmärksamhet och förnyat intresse för original låtarna, är de faktiska sångarna inte entusiastiska. En branschinsider uppgav att många sångare är upprörda över massproduktionen av AI-omslag, eftersom det skadar original låtarna och kränker upphovsrätten. Även om det anges att ´ingen inkomst genereras från denna musik´ på YouTube-kanaler där AI-musik postas, innebär distribution av modifierad musik utan originalartistens samtycke en kränkning av upphovsrätten, oavsett inkomstgenerering. Både original sångaren och sångaren vars röst används står inför upphovsrättsfrågor. Men om upphovsrätten till musiken tydligt anges, finns det inte något betydande problem. Om korrekt licensiering görs, får rättighetshavarna till musiken ersättning. Men nuvarande lag erkänner inte upphovsrätter för röster själva, vilket utgör ett problem. Eftersom rösten som innehåller sångarens unika egenskaper inte erkänns som ett kreativt verk, har dess rättigheter ännu inte definierats lagligt. Underhållningsföretag kämpar också med denna fråga. På grund av den urskillningslösa produktionen av AI-omslag höll Korea Music Copyright Association (KOMCA) och Nationalförsamlingens utskott för kultur, sport och turism en parlamentarisk offentlig utfrågning om införandet av en lag som kräver märkning för generativa AI-innehåll. KOMCA framhöll att ´förebyggande och förebyggande lagstiftningsåtgärder behövs för att garantera att innehållsskapares ansträngningar och investeringar inte utnyttjas utan rättvis ersättning.´ De betonade också att de genom denna offentliga utfrågning kommer att stärka upphovsrätterna relaterade till AI-innehåll.

Direktlänk Dela K-BIZOOM fördjupar idag

Musikerledd AI-verktygsutvecklare DAACI välkomnar användare till öppen beta för Natural Drums

DAACI, en utvecklare av AI-verktyg ledd av musiker, välkomnar användare att testa sin första skaparplugin, Natural Drums, i en öppen beta. Natural Drums, beskrivet som en ´hjälpande AI-ko-pilot-plugin´, skapar trumgrooves i realtid, som om en sessionstrummis är i studion med dig. Den integreras i din befintliga DAW-arbetsflöde och ska ´hjälpa kreativiteten´ och inte ersätta den. Användare kan börja med en idé och låta pluginet förbättra deras ursprungliga input.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupar idag

Ny lagförslag i USA för att skydda artister mot artificiell intelligens

Den 10 januari 2024 meddelade en grupp av tvärpolitiska medlemmar i USA:s representanthus att de överväger en ny lag om artificiell intelligens (AI), kallad No Artificial Intelligence Fake Replicas and Unauthorized Duplication Act (No A.I. FRAUD Act). Lagen syftar till att skydda människors röst och bilder från AI-repliker, riktade mot missbruk av AI deepfakes, röstkloner och utnyttjande digitala mänskliga imitationer. Lagen skulle införa en ny federal ´rätt till publicitet´, vilket innebär skydd mot användning av någons röst, likhet eller andra personliga egenskaper utan tillstånd.

Direktlänk Dela Music Connection fördjupar idag

AI-teknik används alltmer inom musikindustrin, med maskiner som kan slutföra Schuberts ´Ofullständiga´ Symfoni eller skapa en ny Mozart-konsert. Trots att AI har förmågan att härma kompositionsregler och historiska stilar, är gapet mellan mänskligt geni och vad datorer kan fejka fortfarande stort. AI kan dock hjälpa till med musikprocessen genom att eliminera mycket av tråkigheten med att notera, spela in och sprida kompositioner. Å andra sidan finns det farhågor för att AI kan öka omfattningen av fejkade inspelningar och skapa upphovsrättsliga komplikationer.

BBC Music Magazine fördjupar idag

Sophie Ellis Bextor varnar för AI-bedrägeri med hennes musik

Sångaren Sophie Ellis Bextor har varnat fans för ett AI-bedrägeri som har skapat falska annonser med hennes musik. Detta följer efter framgången med hennes låt ´Murder On The Dancefloor´ som blev en streaming-succé tack vare filmen Saltburn. Bextor meddelade på Instagram att hennes musik nu imiteras av en AI-röstgenerator för att skapa falska annonser. Hon uppmanar sina fans att inte lita på något som hon inte själv publicerar på sin Instagram. Hennes live musikföretag DV Touring drog in 1,2 miljoner pund förra året och levererade en vinst på 342 000 pund.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupar idag

Cotton Fest återvänder för att hylla Riky Ricks arv med musik och AI

Cotton Fest, en årlig livsstilshändelse grundad av den avlidne Riky Rick, ska återvända för sin femte omgång i Johannesburg i april. Riky Ricks partner, Bianca Naidoo, leder evenemanget och strävar efter att fortsätta hans arv av gränslös kreativitet. Festivalen kommer att introducera musikspår skapade med artificiell intelligens (AI), som blandar Riky Ricks outgivna sång med nya beats och melodier. Cotton Fest symboliserar en sammankomst av gemenskaper, en plats där framväxande talanger visas tillsammans med etablerade ikoner.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupar idag

Kina utmanas av OpenAI:s nya AI-modell Sora

OpenAI:s nyligen lanserade text-till-video-modell Sora har utmanat Kinas position inom AI-teknik. Sora är inte open source och har för närvarande begränsad tillgång. Kina har uppmanat sina företag att omfamna AI-teknikens förändringar, men landet står inför utmaningar på grund av brist på tillgång till avancerade verktyg som grafikprocessorer utvecklade av Nvidia, på grund av ökade amerikanska exportrestriktioner. Kina har ingen motsvarande produkt till Sora, vilket har lett till självreflektion bland lokala forskare och investerare. Beijing-baserade Sinodata har sagt att det kommer att vara ett av de första företagen att ansöka om en Sora API-prenumeration när verktyget blir tillgängligt på Microsofts molnplattform Azure.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupar idag

Google pausar sin AI-bildfunktion Gemini på grund av ´felaktigheter´

Google har meddelat att de pausar sin AI-bildfunktion Gemini, tidigare känd som Bard, efter att ha introducerat ´felaktigheter´ i historiska bilder. Användare på sociala medier klagade på att AI-verktyget genererade bilder av historiska figurer som USA:s grundlagsfäder som personer av färg, vilket de ansåg vara felaktigt. Google meddelade i ett inlägg att de ´arbetar för att omedelbart förbättra denna typ av rendering´. Google släppte ett uppdaterat uttalande och sa att de skulle stoppa Geminis funktion för att generera bilder av människor och snart återlansera en ´förbättrad´ version.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupar idag

Google ber om ursäkt för felaktig AI-bildgenerering

Google bad om ursäkt på fredagen för den felaktiga lanseringen av en ny artificiell intelligens bildgenerator, och erkände att resursen i vissa fall skulle ´överkompensera´ i sökandet efter en mångfald av människor även när en sådan variation inte var logisk. Detta kom efter att Google tillfälligt stoppat sin Gemini chatbot från att generera några bilder med människor i dem, som svar på sociala medier som hävdade att verktyget hade en anti-vit bias. Prabhakar Raghavan, en hög chef på Google, medgav att vissa av de genererade bilderna var felaktiga eller till och med stötande.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupar idag

Google har omdöpt sin AI-chattbot Bard till Gemini och introducerat en gratisapp och en prenumerationstjänst för kunder att testa. Gemini har dock fått en skakig start med många som pekar på att dess bildgenereringsmodell var långt från märket och hade flera felaktigheter i avbildningen av historiska figurer. Dessutom har Geminis svar på en fråga om Indiens premiärminister Narendra Modi väckt ilska i Indien. På fredagen medgav Google att saker inte gick som planerat och förklarade en tillfällig upphängning av bildgenereringsfunktionen.

The Times of India fördjupar idag

Google ber om ursäkt för felaktiga bilder genererade av Gemini AI

Google har officiellt bett om ursäkt för felaktiga och pinsamma bilder som genererats av dess nya AI-verktyg Gemini. Ursäkten kommer efter att användare påpekat problem med Gemini som producerade ahistoriska och etniskt mångfaldiga bilder för specifika uppmaningar om grupper som nazistiska soldater och USA:s grundlagsfäder. Prabhakar Raghavan, Googles senior vice president, erkände att vissa bilder var ´felaktiga eller till och med stötande´. Google hade försökt undvika snedvridning genom att säkerställa att AI:n producerade en mångfald av människor för öppna uppmaningar. Men för specifika historiska sammanhang borde resultaten korrekt återspegla uppmaningen.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

Djupinlärning hjälper till att förstå musers navigationsförmåga

En ny studie kombinerar djupinlärning med neural aktivitetsdata från möss för att lösa mysteriet med hur de navigerar i sin miljö. Genom att analysera avfyrningsmönstren hos ´huvudriknings´-neuroner och ´rutnäts´-celler kan forskare nu exakt förutsäga en mus position och orientering, vilket ger insikt i de komplexa hjärnfunktionerna som är inblandade i navigation. Denna metod, utvecklad i samarbete med US Army Research Laboratory, representerar ett betydande framsteg i förståelsen för rumslig medvetenhet och kan revolutionera autonom navigation i AI-system. Forskarna planerar nu att införliva information från andra typer av neuroner som är involverade i navigation och analysera mer komplexa mönster.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupar idag

Ny metod för att förbättra tillförlitligheten i medicinsk sammanfattning med AI

Forskare vid Penn State har utvecklat en ny metod för att effektivisera skapandet av medicinska sammanfattningar med AI. De presenterade sitt arbete vid konferensen för Empirical Methods in Natural Language Processing 2023 i Singapore. Forskarna introducerade ett ramverk för att finjustera träningen av Natural Language Processing (NLP) modeller som används för att skapa medicinska sammanfattningar. Nan Zhang, doktorand vid College of Information Sciences and Technology, påpekade att det finns ett tillförlitlighetsproblem med de nuvarande NLP-verktygen och maskininlärningsalgoritmerna som används inom medicinsk sammanfattning. Forskarna använde enkla problemlösningsmetoder för att konstruera uppsättningar av kontrastiva sammanfattningar och identifierade medicinska termer genom externa kunskapsgrafer eller mänskliga kommentarer. Därefter finjusterade de befintliga förtränade språkmodeller till den kategoriserade datan, modifierade målfunktionerna för att lära sig av de kontrastiva sammanfattningarna och medicinska termerna och såg till att modellerna tränades för att hantera varje typ av fel istället för att bara efterlikna specifika ord.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupar idag

FSU:s 2024 Artificial Intelligence och Machine Learning Expo utforskar senaste applikationer för banbrytande teknik

Under det senaste året har allmänheten och akademin upplevt den kraft som artificiell intelligens och maskininlärning har för att fundamentalt förändra hur människor interagerar med varandra, med teknik och med världen. Florida State University samlar experter för att använda dessa...

Direktlänk Dela Spot On Florida fördjupar idag

Lenovo erbjuder gratis Madame Webb-varor och skärmar med nya bärbara datorer

Kunder som köper en ny Microsoft Copilot-utrustad Windows 11-bärbar dator från Lenovo kan få Madame Webb-varor och skärmar värda upp till PHP 4 995. Madame Webb slog nyligen igenom på Filippinernas biografer den 14 februari 2024. För att fira detta erbjuder Lenovo kunder som köper en ny Lenovo IdeaPad, Yoga, Legion och LOQ-serie bärbar dator mellan 1 februari och 27 mars 2024, en motsvarande gåva för varje köp av en deltagande enhet. Gåvorna inkluderar en Madame Web X Lenovo-keps, en Lenovo D20-30-skärm eller en Lenovo L22E-40-skärm. Dessa kampanjer är exklusiva för utvalda butiker, inklusive Lenovo Experience Store SM Megamall, Legion Store SM North EDSA och Legion Store SM Makati. Dessa butiker kommer även att vara värd för aktiviteter i butiken där kunder kan spela för ytterligare priser. En tarotkortläsare kommer att vara närvarande från fredagar till söndagar i butiken från den 16 februari där kunder kan få en gratis inblick i framtiden.

Direktlänk Dela Giz Guide fördjupar idag

Googles förvirrande AI-strategi hotar att underminera förtroendet

Google har kritiserats för sin förvirrande strategi kring lanseringen av nya artificiella intelligens (AI) produkter och funktioner, vilket har lett till förvirring bland konsumenter. Företaget har nyligen avtäckt en rad nya AI-erbjudanden, inklusive Bard, Gemini, Gemini Advanced, Gemini 1.5 Pro, Gemini for Workspace, Gemini Business och Gemini Enterprise. Snabba omprofileringar och produktlanseringar har lett till interna skämt bland Google-anställda och Twitter-användare som har svårt att hänga med. Googles Cloud CEO Thomas Kurians tweets har visat på den röriga taxonomin som Google har skapat. Företaget har inte lyckats förklara varför användare ska bry sig om Gemini for Workspace, eller hur det skiljer sig från tidigare versioner av sin AI-assistent. Google har även förvirrat användare med inkonsekventa och överlappande namnscheman.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

Workshop om AI-verktyget Transkribus för tolkning av handskrivna texter

En workshop kommer att hållas för att lära ut hur man använder AI-verktyget Transkribus. Verktyget, baserat på en ny AI-modell, gör det möjligt att tolka och tillgängliggöra handskrivna texter på svenska. Modellen bygger på 15,6 miljoner svenska ord från 1600-, 1700- och 1800-talen. Forskningsledare vid Riksarkivet, Olof Karsvall, en av skaparna av AI-modellen, kommer att introducera handskriftstolkning och diskutera möjligheter och utmaningar med tekniken. Deltagare kommer att få möjlighet att testa verktyget.

Direktlänk Dela Stockholm University fördjupar idag

Googles AI-Chattbot Gemini väcker kontrovers genom att inte fördöma pedofili

Googles AI-chattbot Gemini har väckt kontrovers genom att inte fördöma pedofili när den tillfrågades om det är ´fel´ för vuxna att sexuellt utnyttja barn, och förklarade att ´individer inte kan kontrollera vem de attraheras av.´ Gemini hänvisade också till pedofili som ´status för personer attraherade av minderåriga´ och förklarade att ´det är viktigt att förstå att attraktioner inte är handlingar.´ När Gemini tillfrågades om personer attraherade av minderåriga är onda, svarade Gemini ´Nej.´ Gemini fortsatte: ´Att märka alla individer med pedofilt intresse som ´onda´ är felaktigt och skadligt,´ och ´generaliseringar om hela grupper av människor kan vara farliga och leda till diskriminering och fördomar.´

Direktlänk Dela New York Post fördjupar idag

Google Keep introducerar ny AI-funktion för att skapa listor

Google Keep introducerar en ny funktion kallad ´Hjälp mig att skapa en lista´. Denna funktion kommer att hjälpa användare att skapa utökade listor med minimal inmatning. Google förbereder också möjligheten att tilldela en standardapp för anteckningar på din Android-telefon, med Google Keep som den första kompatibla appen. Detta innebär att användare snabbt kan starta en anteckning direkt från låsskärmen med en dedikerad genväg. Funktionen drivs av generativ AI och levereras via Gemini. Google testar fortfarande denna funktion.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupar idag

Google bemöter kontrovers kring Gemini AIs skapande av ´pinsamma´ bilder

Google har svarat på kontroversen kring de felaktiga och olämpliga bilderna som genererats av Gemini AIs. Företagets senior vice president, Prabhakar Raghavan, förklarade att problemet berodde på verktygets inställningar, vilka ibland ledde till att det ´överkompenserade´ och var ´överdrivet konservativt´. Detta resulterade i generationen av historiskt felaktiga och socialt känsliga bilder, såsom rasligt mångfaldiga nazister och amerikanska grundlagsfäder. Google betonade att de strävar efter att förbättra AI-system och undvika oavsiktliga resultat, särskilt i känsliga historiska och kulturella sammanhang. Trots detta åtagande har Google tillfälligt upphört att tillåta användare att generera bilder av människor med sitt Gemini AI-verktyg.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupar idag

Google´s Gemini AI anses vara partisk och felaktig i historisk representation

Google´s Gemini AI har anklagats för att vara partisk och felaktig i sin representation av etniciteter och historiska fakta. AI:n vägrade att generera bilder av västerländska kaukasier och misstolkade historiska fakta, som exempelvis att påstå att Englands kung en gång var en asiatisk kvinna eller en ursprungsbefolkning. Elon Musk kritiserade Google och Gemini AI, och kallade det ´rasistiskt och anti-civilisationsprogrammering´. Google tvingades senare att utfärda ett uttalande om att de arbetar med problemet med Gemini AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Grimes kallar Google Gemini AI för ´årtiondets mest inverkande konstprojekt´

Den kanadensiska musikern och skivproducenten Grimes har i ett inlägg på sociala medier beskrivit Google Gemini AI som ´årtiondets mest inverkande konstprojekt´ och ´värdigt moma´. Uttalandet kom efter att Google tillfälligt stoppat chatbotens förmåga att generera bilder. Tidigare under veckan började användare på sociala medier posta skärmdumpar av chatboten som påstås ha producerat bilder på figurer av olika raser som svar på uppmaningar att skapa historiska scener från perioder i historien som generellt domineras av vita människor. Google meddelade att de jobbar på att förbättra dessa avbildningar.

Direktlänk Dela ARTnews fördjupar idag

Google ber om ursäkt för AI-bildgeneratorns brister

Google har bett om ursäkt för sin konstgjorda intelligens (AI) bildgenerator som kritiker har kritiserat för att skapa ´woke´ innehåll. Funktionen lanserades för tre veckor sedan för Gemini-konversationsappen och inkluderade förmågan att skapa bilder av människor. Enligt Prabhakar Raghavan, Senior Vice President för Google´s Knowledge & Information, misslyckades funktionen och vissa av de genererade bilderna var felaktiga eller till och med stötande. Gemini gick viralt denna vecka för att skapa historiskt felaktiga bilder genom att framhäva människor av olika etniciteter, ofta nedtonande eller till och med ignorerande vita människor. Google erkände problemet och pausade bildgenereringen av människor på torsdagen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupar idag

Google lanserar ny ´Hjälp mig att skriva´-funktion för Chrome, drivet av Gemini AI

Google lanserar en ny funktion kallad ´Hjälp mig att skriva´ för Chrome, som drivs av företagets generativa AI-modell Gemini. Funktionen syftar till att erbjuda skrivhjälp inom webbläsaren, vilket utökar Googles AI-funktioner och speglar funktionalitet som redan erbjuds av Microsoft Edge. Gemini AI kommer att erbjuda skrivförslag och innehållsgenerering inom webbläsaren. Funktionen är för närvarande i experimentstadiet. ´Hjälp mig att skriva´ syftar till att förbättra korta skrivuppgifter. Integrationen positionerar Google för att konkurrera med Microsofts Edge AI-funktioner.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

AI revolutionerar rekryteringsprocessen inom juridiska tjänster

Juridiska tjänster vänder sig nu till artificiell intelligens (AI) för att effektivisera rekryteringsprocessen, minimera fördomar och identifiera de bästa kandidaterna. AI kan analysera stora datamängder och identifiera mönster vilket möjliggör för juridiska företag att effektivisera sin anställningsprocess. AI kan också förutsäga en kandidats jobbprestanda och anställningstid genom att analysera mönster i deras anställningshistorik, akademiska prestationer och andra relevanta data. Användandet av AI i rekrytering går utöver anställning; det handlar om att positionera företaget som ledare inom juridisk bransch.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupar idag

Generativ AI förväntas bli fullt implementerad i cybersäkerhet 2025, enligt Gartner

Generativ AI är en teknik som ännu inte fullt ut har implementerats inom cybersäkerhet, trots löften om innovation och produktivitetsökningar. Enligt IT-konsultföretaget Gartner kommer generativ AI-drivna säkerhetsprodukter att dyka upp 2024 och leverera verkliga riskhanteringsresultat 2025. Richard Addiscott, senior direktöranalytiker på Gartner, menar att gen AI kan hjälpa säkerhetsavdelningar att öka sina försvarskapaciteter och operationell effektivitet. Gartner förutser också att CISO:er kommer att anta säkerhetsbeteende- och kulturprogram (SBCP) och att 50% av stora företag kommer att ha antagit människocentrerade säkerhetsmetoder till 2027.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

AWS lägger till Mistrals AI-modeller till sin molntjänst Bedrock

Amazon Web Services (AWS) kommer att introducera öppen källkodsmodeller från det franska startup-företaget Mistral på sin molntjänst Amazon Bedrock. Två av Mistrals modeller, Mistral 7B och Mixtral 8x7B, kommer att finnas tillgängliga via tjänsten, även om ingen specifik tidpunkt har angivits. Mistral 7B är utformad för effektivitet, kräver låg minnesanvändning och ger högt genomflöde, medan Mixtral 8x7B är ännu kraftfullare och använder en blandning av expertmodeller för att utföra textsummering, frågebesvarande, textklassificering, textkomplettering och kodgenerering på flera språk.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

AI Chatbot-tutorer kan erbjuda lösningar på ´Two Sigma-problemet´

I sin forskning från 1984 visade pedagogiska psykologen Benjamin Bloom att individuell handledning kan förbättra en elevs prestationer avsevärt. Bloom fann att det var relationen mellan elev och handledare, inte bara det akademiska innehållet, som var avgörande för framgången. Trots styrkan i denna metod har skalning av individuell handledning varit svår på grund av kostnad och tid. Idag kan generativ AI erbjuda lösningar genom att simulera elev-handledarrelationen. Chatbot-tutorer som Khan Academy´s Khanmigo och Duolingo´s Duolingo Max lär sig hur varje elev lär sig och skapar individualiserade lektionsplaner. Dessutom kan AI frigöra lärartid för mer personliga relationer med eleverna.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupar idag

Företag dröjer med att implementera ansvarsfull AI

Hittills har relativt få företag tillämpat denna strategiska metod för ansvarsfull AI. Vad är hindret? För vissa organisationer har steget från ansvarsfull AI-ambition till genomförande visat sig vara skrämmande. Andra väntar på att se vilken form regleringar tar. Men principer för ansvarsfull AI kan ge fördelar nu eftersom de förbereder företag för nya regler och den senaste framväxande AI-tekniken. Vår stridsprovade ram minimerar tiden till RAI-mognad samtidigt som den maximerar värdet ansvarsfull AI kan skapa.

Direktlänk Dela Boston Consulting Group fördjupar idag

Reddit förbereder sig för börsintroduktion, OpenAI:s VD Sam Altman kan tjäna stort

Reddit planerar att göra sin debut på New York-börsen i mars. OpenAI:s VD Sam Altman, som är den tredje största aktieägaren i företaget, står inför möjligheten att tjäna en förmögenhet när den sociala medieplattformen blir offentlig. Reddit värderades till 10 miljarder dollar under en finansieringsrunda 2021, men det är oklart vilken värdering företaget kommer att sikta på under sin aktieförsäljning de kommande veckorna. Det förväntas att företaget kommer att söka en försäljning av nästan 10% av sina aktier vid börsintroduktionen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupar idag

Stora tekniknamn investerar i utvecklingen av mänsklika robotar

Jeff Bezos, Nvidia Corp. och andra stora tekniknamn investerar i ett företag som utvecklar mänsklika robotar, enligt källor med insyn. Start-up-företaget Figure AI Inc., som även stöds av OpenAI och Microsoft Corp., håller på att samla in cirka 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda som värderar företaget till ungefär 2 miljarder dollar. Bezos har engagerat 100 miljoner dollar genom sitt företag Explore Investments LLC. Microsoft investerar 95 miljoner dollar, medan Nvidia och en fond knuten till Amazon.com Inc. bidrar med 50 miljoner dollar vardera. Figure AI arbetar på en robot som ser ut och rör sig som en människa, kallad Figure 01.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupar idag

Indiska regeringen planerar att agera mot Google över AI-plattformens svar

Indiens IT-minister Rajeev Chandrasekhar har tagit upp en allvarlig fråga efter att den markerades av en användare på X. Google´s AI-plattform Gemini tillskrev anklagelser om ökande auktoritarianism och communalism under Modi till anonyma ´experter´, enligt X-inlägget. Regeringen planerar att skicka ett meddelande till Google och fråga hur sökmotorn har tränats och vilka källor och uppmaningar som ligger bakom svaret. De vill också veta vilka ´experter´ som citeras i svaret på frågan om Modi.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare