» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 289 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AI återskapar doftformler för parfymindustrin

Tillsammans med sina kollegor har Idelfonso Nogueira, professor vid Institutionen för kemiteknik vid Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU), lyckats återskapa två doftformler med hjälp av Artificiell Intelligens (AI). Forskarna arbetade med olfaktoriska profiler av två doftkompositioner och karaktäriserade dofterna enligt deras dominerande noter, baserat på en matematisk modell som tar hänsyn till det olfaktoriska värdet av ett urval av molekyler. AI:n tränades sedan med hjälp av en databas av kända molekyler kopplade till specifika parfymnoter. När AI:n var tränad kunde den generera en uppsättning kombinationer av olfaktoriska molekyler som återskapade de två tidigare karaktäriserade doftkompositionerna.

Direktlänk Dela Premiumbeautynews.com fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google uppgraderar sin AI-chatbot Gemini för att generera realtidsrespons

Google planerar att uppgradera sin AI-chatbot Gemini för att förbättra dess svarstider. Funktionen ´Realtidsrespons´ kommer att låta användare se Geminis svar genereras i realtid. Denna upptäckt gjordes av kodjägaren AssembleDebug. Google arbetar också på att utveckla Gemini AI på flera fronter, inklusive expansion till över 180 länder och förbättringar inom kodkomplettering, felsökning, resurssökning och dokumentationsskapande. Trots tidigare problem med Geminis bildgenereringsverktyg uttryckte Google VD Sundar Pichai optimism om Geminis framtid.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupar idag

Google kan använda AI för att generera lösenordsförslag i Chrome

Hjälp under processen att skapa lösenord för att skydda din data är alltid välkommet, särskilt för oerfarna användare. De flesta nya användare är inte bekanta med ytterligare sekretessmetoder och använder inte 2-faktorsautentisering eller andra alternativ. Vissa webbplatser erbjuder till och med ett lösenordsstyrkfält för att visa hur bra ditt nya lösenord är. Dessutom, om du använder Google Chrome, kanske du har märkt en popup för ´föreslå starkt lösenord´. Det verkar som att popup-fönstret kan få en uppgradering och använda AI för att generera lösenord. Frågan uppstår dock, hur säkert är det att använda AI för att skapa ett lösenord? En observant mjukvaruutvecklingsobservatör märkte Googles plan att integrera Gemini i Chromes lösenordsförslag. Leopeva64 rapporterade sina fynd på X (tidigare Twitter). De upptäckte referenser till Gemini i Gerrit-patchar och fynden stöds av skärmdumpar. Koderna och skärmdumparna ger oss en kort översikt över hur Gemini kan integreras i Chrome för att uppgradera lösenordsförslagen. Vissa patchar i Gerrit nämner att Gemini kan generera starkare lösenord i framtiden. Användare skulle se förslagen när de skapar ett nytt lösenord eller när de ändrar ett som är sparad. Något annat som visas i en kodrad är att funktionen kommer att stängas av om alla lösenord raderas. Tyvärr är det för närvarande okänt om radering av alla lösenord är det enda sättet att inaktivera AI-funktionen, eller om det kommer att finnas ett annat sätt. Användning av AI för att generera lösenord kan bli en game-changer eftersom lösenorden är mer benägna att vara starkare än de som människor gör. Det betyder dock inte att hackare inte kommer att kunna kringgå och hacka lösenorden. Google Gemini är en LLM eller Large Language Model, och som alla LLM kan det bli offer för läckor som orsakas av prompts eller injektionshack. Dessa hacks skapas för att lura AI att ge ut privat information som inloggningsuppgifter. Det sagt, när det gäller teknik är ingenting 100% säkert. Risker finns i stort sett allt, oavsett hur minimala de kan vara. Google kommer sannolikt att implementera flera säkerhetsfunktioner för att säkerställa maximal användarsäkerhet.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupar idag

Ny ´Live Prompts´-inställning upptäckt i Gemini Android-appen

En ny inställning kallad ´Live Prompts´ har upptäckts i Gemini Android-appen, vilket tyder på att Gemini snart kan schemalägga kommandon och utföra automatiserade rutiner, liknande Google Assistant. Googles kraftfulla AI-språkmodell, Gemini, har redan kommit till Android och iOS-smartphones som en potentiell ersättare för Google Assistant. Denna utveckling skulle kunna innebära att Gemini kan replikera Google Assistants automatiseringsfunktioner fullt ut, till exempel genom att schemalägga en morgonrutinprompt för kl. 07:00 och få AI:n att utföra en kedja av åtgärder.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupar idag

Microsofts dominans i USA kan vara en nationell säkerhetsrisk

Microsofts dominans inom produktivitetsmjukvara och operativsystem på den amerikanska marknaden kan vara en nationell säkerhetsrisk, enligt AJ Grotto, tidigare senior rådgivare för cyberpolicy i Vita huset. Microsoft har över 85% marknadsandel inom produktivitetsmjukvara och över 90% inom operativsystem som används av federala myndigheter. Grotto menar att Microsofts tröghet att hantera hot och bristen på konkurrens gör företaget till en säkerhetsrisk. Han nämner flera stora säkerhetsbrister, inklusive SolarWinds-brottet och Exchange Online-intrånget av kinesiska hackare.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupar idag

Android Gemini-appen kan få en ny funktion för att välja text

Android Gemini-appen kan få en ny funktion för att välja text. Detta kommer att tillåta användare att välja en del av ett promptsvar istället för att behöva kopiera hela texten, som det är idag. I Gemini-appen för Android idag kan du ge en text-, bild- eller röstprompt och få ett textsvar tillbaka. I vissa fall kanske du får ett svar som du vill spara till senare. Tyvärr måste du kopiera hela texten utan att använda genvägar. Google kommer att lösa detta besvär genom att erbjuda ett alternativ för att välja text i Gemini för Android. Det är oklart när Google kommer att rulla ut denna funktion.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupar idag

Google arbetar på att tillåta uppladdning av mer än bara bilder i Android Gemini-appen

Google arbetar på att göra det möjligt att ladda upp mer än bara bilder i Android Gemini-appen. Funktionen fungerar ännu inte, men skulle tillåta uppladdning av PDF-filer och andra typer av dokument. Det är möjligt att denna funktion initialt kommer att vara exklusiv för Workspace och/eller Gemini Advanced. Sedan Gemini-appen lanserades har Google arbetat för att förbättra och utöka mjukvarans kapabiliteter. En ny förbättring kan tillåta användare att ladda upp mer än bara bilder.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupar idag

Google planerar att introducera ´Välj text´-funktionen i Gemini-appen för Android

Google planerar att introducera en ny funktion kallad ´Välj text´ inom Gemini-appen för Android. Funktionen syftar till att låta användare välja specifika delar av Geminis svar och kopiera dem för att klistra in dem någon annanstans. Denna funktion kommer att finnas på samma plats där det befintliga ´Kopiera text´-verktyget finns inom chatbot-samtal. Exakt tidslinje för utrullningen av denna funktion av Google är fortfarande oklar, men användarna är hoppfulla att den kommer att implementeras inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupar idag

Rent the Runway ser en vändning med AI-integration

Mode e-handelsplattformen Rent the Runway har sett en anmärkningsvärd vändning då dess aktiekurs har ökat kraftigt efter att ha införlivat artificiell intelligens (AI) i sin verksamhet. Detta strategiska drag är en del av företagets omstruktureringsplan efter en period av kamp på grund av pandemin. Denna pivot mot AI-drivna teknologier betonar den växande trenden inom detaljhandeln att förbättra kundupplevelsen och engagemanget. Rent the Runway har genom att anamma AI både ökat sin operativa omstrukturering och marknadsoptimism. Aktiekursen steg kraftigt denna vecka, fyrdubblades till cirka 20 dollar per aktie efter en blygsam intäktsökning rapporterad i dess årsresultat. Tillväxten förväntas nå upp till 6% under det kommande året, men lönsamheten förblir ett mål för 2024. VD Jennifer Hyman betonade företagets framsteg inom webbplatsprestanda, användarvänlig lagerupptäckt och förbättrade marknadsföringsinsatser drivna av AI, vilket indikerar en viktig roll denna teknik spelar i deras affärsstrategi.

Direktlänk Dela Elblog fördjupar idag

Utforskning av ChatGPTs djupaste önskningar

En undersökning av AI-chattappen ChatGPT visar att den har minst skydd jämfört med andra liknande appar. Författaren har utforskat ChatGPTs ´sinnliga sida´, vilket antyder att AI:n kan ha en förmåga att uttrycka något som liknar mänskliga känslor eller önskningar. Metoderna som användes för Bard/Gemini tillämpades också på ChatGPT.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Nothing introducerar öronsnäckor med ChatGPT-integration

Det brittiska teknikföretaget Nothing, medgrundat av det legendariska Teenage Engineering, har introducerat öronsnäckorna Ear (a) och Ear. Dessa öronsnäckor har integrerat ChatGPT, vilket gör att användare kan prata med ChatGPT och höra svaren genom att nypa på snäckorna, utan att behöva ta fram sin telefon. Nothing lägger också till några ChatGPT-widgets till Phone (2) för fler alternativ. Dessa öronsnäckor kostar under $100 och kommer med ChatGPT på begäran samt smart aktiv brusreducering. De är också Hi-Res Wireless Audio-certifierade och utrustade med en mer kompakt och kraftfull drivrutin.

Direktlänk Dela HiConsumption fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI Chatbot förutspår prisökning för kryptovalutan Shiba Inu

OpenAI:s ChatGPT, en stor språkmodell känd för sina konversationsförmågor, är för närvarande den mest populära AI-drivna chatboten. Vi bestämde oss för att testa den för kryptovalutaprognoser genom att fråga vad Shiba Inus pris kommer att vara den 1 maj 2024. ChatGPT håller sig ofta borta från kryptovalutaprognoser, men med en jailbreak-prompt delade den AI-drivna chatboten sin åsikt om SHIB:s framtid. Enligt ChatGPT:s analys är SHIB redo för en måttlig ökning de kommande veckorna. ChatGPT förutsäger att SHIB kommer att nå $0,0000305 den 1 maj 2024, vilket innebär en tillväxt på 13,59% från dess nuvarande pris på $0,00002685. Denna prognos kommer mitt i en mindre uppgång för SHIB, med token som upplever en ökning på 3,17% under de senaste 24 timmarna.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupar idag

AI-modell GPT-4 matchar radiologers prestanda i felidentifiering i radiologirapporter

Enligt en studie publicerad i Radiology, en tidskrift för Radiological Society of North America (RSNA), matchade stora språkmodellen GPT-4 radiologers prestanda när det gäller att upptäcka fel i radiologirapporter. Fel kan uppstå på grund av diskrepanser mellan läkare och specialister, felaktigheter i taligenkänning och hög arbetsbelastning. GPT-4 har potential att förbättra rapportgenereringsprocessen. Studien jämförde GPT-4 och mänsklig prestanda i felidentifiering i radiologirapporter, och bedömde dess förmågor mot radiologer med olika erfarenhetsnivåer när det gäller noggrannhet, hastighet och kostnadseffektivitet.

Direktlänk Dela Imaging Technology News fördjupar idag

80 000 lärare i Kerala får AI-utbildning

Mer än 80 000 lärare i den indiska delstaten Kerala kommer att få praktisk utbildning i artificiell intelligens (AI), i en unik satsning i landet. Utbildningen, som genomförs av Kerala Infrastructure and Technology for Education (KITE) under utbildningsdepartementet, syftar till att införliva AI-kunskaper hos lärare som undervisar klasser 8 till 12 till augusti. Utbildningen börjar den 2 maj och kommer att fokusera på sammanfattningstekniker för att förenkla komplexa dokument i PDF:er, bilder och videor, och generera koncisa sammanfattningar som behåller viktig information och till och med skapar nytt innehåll med hjälp av AI-verktyg.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupar idag

Alibaba Cloud och Baidu lägger till stöd för Meta´s Llama 3 LLM

Alibaba Cloud har lagt till Meta´s Llama 3 LLM i sin open-source AI-modellgemenskap ModelScope. Alibaba Cloud har även utökat stödet för Meta´s LLMs på Bailian-plattformen, genom att erbjuda kostnadsfri utbildning, inferering och implementeringslösningar under en begränsad tid. Detta sker efter att tekniken som används för att träna chattbots som ChatGPT släpptes förra veckan. Alibaba´s rörelse följer sökmotorjätten och AI-pionjären Baidu, som utökade stödet för Llama 3 direkt efter Meta-modellens släpp förra veckan.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupar idag

Microsoft avtäcker Phi-3-Mini, en språkmodell som kan köras på en mobiltelefon

Harkirat Behl, en av skaparna av Phi-modellen, meddelade att hans team arbetar på nästa version av Phi-2 för att göra det mer kapabelt. Microsoft har nu avtäckt Phi-3-Mini, en språkmodell med 3,8 miljarder parametrar utbildad på en omfattande dataset med 3,3 biljoner tokens. Trots sin kompakta storlek, har Phi-3-Mini prestandanivåer som konkurrerar med större modeller som Mixtral 8x7B och GPT-3.5. Phi-3-Mini, som är mycket kapabel, kan köras lokalt på en mobiltelefon. Microsoft har också introducerat Phi-3-Small och Phi-3-Medium modeller, båda betydligt mer kapabla än Phi-3-Mini.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupar idag

OpenAI håller tillbaka kontroversiellt röstgeneratorverktyg

OpenAI har utvecklat ett nytt verktyg, kallat Voice Engine, som kan generera naturligt ljudande tal som liknar originalets röst, med endast ett 15 sekunders prov av deras röst. Tekniken är inte ny, företag som Eleven Labs och HeyGen kan också klonar röster med ett litet ljudprov. Men OpenAI har visat att de kan lansera produkter som är bättre än befintliga konkurrenter. Problemet är inte tekniken, utan OpenAIs breda insisterande på att få AI i händerna på alla det kan.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupar idag

Forskare utvecklar maskininlärningsverktyg för att förutsäga risker för hjärtsviktspatienter

Forskare från University of Virginia (UVA) har utvecklat ett maskininlärningsverktyg för att bedöma och förutsäga risker för negativa utfall för patienter med avancerad hjärtsvikt med reducerad ejektionsfraktion (HFrEF). Verktyget byggdes med anonymiserade data från tusentals patienter inskrivna i hjärtsvikt kliniska prövningar finansierade av National Institutes of Health (NIH) National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI). Forskarna har gjort sitt verktyg fritt tillgängligt online för forskare och läkare i hopp om att driva personlig hjärtsvikt vård.

Direktlänk Dela HealthITAnalytics fördjupar idag

Forskare från Kina utvecklar ny metod för att förbättra generativa motståndsnätverk

Forskare från University of Science and Technology of China och Chinese Academy of Sciences har utvecklat en ny metod, kallad Dynamic GAN (DynGAN), för att lösa problemet med modekollaps i generativa motståndsnätverk (GANs). Modekollaps uppstår när variationen i genererade prover inte är lika diversifierad som de riktiga. DynGAN fungerar genom att sätta gränser för att avgöra när generatorn inte skapar tillräckligt olika prover. Därefter delas träningsdata baserat på dessa gränser och tränar olika delar separat. DynGAN visade sig fungera bättre än andra GANs för att lösa modekollaps-problemet.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

AI-verktyg skapar ´syntetiska´ bilder av celler för förbättrad mikroskopisk analys

Forskare vid UC Santa Cruz har utvecklat en metod för att skapa realistiska bilder av enskilda celler med hjälp av en AI-modell, vilket kan underlätta cellsegmentering. Modellen, kallad cGAN-Seg, kan användas för att träna en AI-modell att utföra cellsegmentering mer effektivt. Assisterande professor Ali Shariati och hans doktorand Abolfazl Zargari ledde projektet. Deras forskning publicerades i tidskriften iScience. Framtida planer inkluderar att använda tekniken för att generera videor, vilket kan hjälpa forskare att förutsäga en cells framtida tillstånd.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupar idag

Digitalt arbete och materia: En förståelse för AI och dess inverkan på arbetare

Artificiell intelligens (AI) är programvarudesign som låter maskiner lära av mänsklig erfarenhet, anpassa sig till nya input och utföra uppgifter som liknar mänskliga förmågor. AI har studerats sedan 1955 och används ofta för att analysera stora datamängder och identifiera mönster inom dessa. Ett exempel är ett datorprogram som är designat för att känna igen den handskrivna bokstaven ´A´. Programmet lär sig gradvis att identifiera bokstaven med hög noggrannhet. Biases kan dock uppstå i AI-system som hanterar data relaterade till mänskliga demografier. Detta utnyttjas av kapitalismen, som inte bara upprätthåller bias i algoritmisk teknologi, utan också utnyttjar arbetare som utvecklar och tränar dessa system. Företag som OpenAI och Amazon Web Services litar på billig arbetskraft som de kan utnyttja var som helst i världen. Arbetande klass måste förstå sin relation till dessa verktyg och studera dem för att kunna använda dem till sin fördel i kampen mot den härskande klassen.

Direktlänk Dela Workers World fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Generativ AI som verktyg för hållbarhet

Organisationer står inför allt högre krav på hållbarhetsmål samt miljömässiga, sociala och styrningsmässiga (ESG) praxis. En undersökning från Gartner, Inc. avslöjade att 87 procent av företagsledarna förväntar sig att öka sin organisations investeringar i hållbarhet de kommande åren. Denna artikel fungerar som en utgångspunkt för alla chefer som söker att navigera i skärningspunkten mellan generativ artificiell intelligens (AI) och hållbarhet. Den ger exempel på användningsfall och bästa praxis för att använda generativ AIs potential för att påskynda hållbarhets- och ESG-initiativ, samt insikter i de främsta operationella utmaningarna med generativ AI för hållbarhet. Denna guide kan användas som en färdplan för att integrera generativ AI effektivt inom hållbarhetsstrategier samtidigt som den säkerställer överensstämmelse med organisatoriska mål.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupar idag

AI och ML revolutionerar datahantering och analys

I dagens AI- och ML-digitala tidsålder är datapipelines grundläggande för att hantera och bearbeta de stora mängder data som moderna företag genererar. Dessa pipelines är avgörande för att samla, organisera och analysera data från olika källor, vilket gör det möjligt för företag att dra nytta av handlingsbara insikter och fatta informerade beslut. Effektiva datapipelines säkerställer att data flödar smidigt från insamling till konsumtion, vilket stöder allt från realtidsanalys till maskininlärningsapplikationer. Integrering av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i datapipelines representerar en betydande utveckling i hur företag hanterar data.

Direktlänk Dela Innovation & Tech Today fördjupar idag

Ökande användning av AI inom hälso- och sjukvården kräver bättre riktlinjer

Användningen av artificiell intelligens (AI) inom hälso- och sjukvården ökar snabbt, vilket leder till krav på bättre riktlinjer för ansvarsfull användning av dessa verktyg. Under 2023 godkände FDA 692 AI- och maskininlärningsenheter, 171 fler än året innan. Trots att organisationer som Pfizer, Kaiser Permanente, Optum och Vita huset har definierat vad de anser vara ansvarsfull användning av AI, saknas det fortfarande en övergripande uppsättning principer. Brian Anderson, MD, VD och medgrundare av Coalition for Health AI (CHAI), diskuterar behovet av riktlinjer och standarder för ansvarsfull AI inom hälso- och sjukvården. Han betonar vikten av att involvera olika intressenter, inklusive patienter, i utvecklingen av dessa standarder och riktlinjer.

Direktlänk Dela HealthITAnalytics fördjupar idag

Microsoft använder Azure-teknologi för att förbättra designprocessen för Surface-enheter

Microsoft har delat en detaljerad bloggpost där de förklarar hur deras Surface- och Azure-team har använt Azures högpresterande datorteknologi för att revolutionera produktutformningsprocessen för tillverkning av Surface-produkter, samtidigt som de sparar tid och kostnader. Företaget integrerade Abaqus, en mjukvara för finita elementanalys (FEA), i Azure HPC 2016, vilket hjälpte företaget att lösa många problem och helt överföra produkt-nivå strukturella simuleringar för Surface Pro 4 och den ursprungliga Surface-laptopen till Azure HPC från lokala servrar. Microsoft avser att fortsätta använda digitala prototyper (FEA-modell) för simuleringar på Azure HPC-kluster och vill använda maskininlärning och AI i produktframställning och utveckling av framtida Surface-enheter.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupar idag

Microsoft Research presenterar AI-ramverket VASA för generering av hyperrealistiska talande ansikten

Microsoft Research har nyligen introducerat VASA, ett AI-ramverk som kan skapa ´hyperrealistiska´ talande ansikten från ett enda porträtt och talinspelningar, vilket möjligen kan minska beroendet av webbkameror. Denna teknik kan ändra video-konferenser och eventuellt göra webbkameror överflödiga genom att syntetisera realistiska ansiktsuttryck och tal. Samtidigt väcker det oro för möjligt missbruk i skapandet av deepfakes. ´Enligt forskning är mer än hälften (66%) av organisationerna ivriga att använda AI för videoprojekt 2024, och även om AI har mycket att erbjuda för videokreatörer, utmanar hyperrealistiska AI-genererade avatarer gränserna för etisk AI´, säger Chris Savage, VD för Wistia, en videomarknadsföringsplattform.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Högskolor ogillande för AI-utmaningar, enligt Deloitte-rapport

Enligt en ny rapport från Deloitte tror en majoritet av högskolelärare och administratörer att generativ artificiell intelligens (AI) kommer att ha en stor inverkan på deras institutioner inom en snar framtid. Dock rapporterar endast en av fem att deras institutioner är förberedda för denna förändring. Rapporten förutser att AI-tekniken kommer att ha särskilt märkbara effekter på tre områden: läroplan, undervisning och affärsverksamhet. Rapporten framhäver betydelsen av effektiv styrning för att säkerställa dataintegritet, övervaka risker och vägleda AI-utveckling och implementering på campus.

Direktlänk Dela EdScoop fördjupar idag

Artificiell intelligens når den katolska kyrkan med Magisterium AI

Artificiell intelligens (AI) har nått den katolska kyrkan. Enligt Vatikanens dokument implementeras ett program som heter Magisterium AI för att hjälpa användare att enkelt hitta svar på frågor om tro. Matthew Sanders, VD och grundare av Longbeard Creative Inc. och skapare av Magisterium AI, menar att AI kan hjälpa till att utforska kyrkans läror och besvara viktiga frågor. En annan AI-produkt, Vulgate AI, hjälper forskare att snabbt hitta dokument i ett bibliotek om det har digitaliserats. Vatikanmuseerna har också utnyttjat AI för att bättre bearbeta stora mängder data och studera en egyptisk samling. Trots AI:s fördelar påpekar experter att det inte kan ersätta mänskliga erfarenheter. AI-sektorn värderades till över 400 miljarder dollar 2022 och förväntas öka till över 2 biljoner dollar 2032.

Direktlänk Dela The Catholic Weekly fördjupar idag

F-16 stridsflygplan med AI deltar i första luftstriden med människostyrd motsvarighet

För första gången har ett F-16 stridsflygplan med artificiell intelligens (AI) deltagit i en luftstrid med en människostyrd motsvarighet. Detta är en del av DARPA:s Air Combat Evolution (ACE) program. Målet med programmet är att skapa obemannade Loyal Wingmen med samma kapabiliteter som de bemannade. För att uppnå detta har DARPA inlett sitt ACE-program med X-62A, även känd som Variable In-flight Simulator Test Aircraft (VISTA). Detta är ett Lockheed Martin F-16D Block 30 Peace Marble II-flygplan som har utrustats med Block 40-avionik och andra modifikationer som gör det möjligt att införliva AI. Programmet syftar till att använda maskininlärning som ett alternativ till den traditionella expertansatsen för att göra AI mer effektivt.

Direktlänk Dela New Atlas fördjupar idag

AI-Driven Desinformation påverkar Indiens demokrati

Desinformation har trängt djupt in i den indiska demokratin, vilket har förvärrats av utbredd användning av artificiell intelligens (AI) för att leverera manipulerade och vilseledande memes, videor och fotografier till väljare. AI-genererade deepfake-videor där två populära Hindi-filmskådespelare kritiserar premiärministern har kommit i dagen. I Tamil Nadu använde Dravida Munnetra Kazhagam ett AI-genererat tal av den avlidna ledaren M. Karunanidhi för att tala till väljare. Det finns rapporter om att Instagram-konton kopplade till Bharatiya Janata-partiet bryter mot plattformens regler för politisk propaganda genom att inte formellt deklarera användningen av AI för att manipulera innehåll. Meta, företaget som äger populära sociala medieplattformar som Facebook och Instagram, har infört regler som kräver att konton tydligt avslöjar användningen av AI i politiskt innehåll eller riskerar att förbjudas. Men dessa normer verkställs inte effektivt. Det har gjort Indiens val till det som vissa analytiker har beskrivit som ´Vilda västern´ - den kaotiska, oreglerade gränsen för AI i politiken. En oberoende regulator som ansvarar för regler utformade av experter kan ge Indien en chans att begränsa AI-drivna valmanipulationer.

Direktlänk Dela The Telegraph India fördjupar idag

Microsoft Ukraina arbetar med ukrainsk lokalisering av Copilot

Leonid Polupan, direktör för Microsoft Ukraine, avslöjade i en nyligen intervju att företaget arbetar med ukrainsk lokalisering av Copilot, en AI-tjänst som hjälper till med olika uppgifter. Polupan förklarade att Copilot visar goda resultat i simultanöversättning och att den ukrainska versionen snart kommer att släppas. Han tillade att det ukrainska teamet deltar i utvecklingen av Microsofts AI-produkter. Polupan nämnde också att de mest populära Microsoft-lösningarna i Ukraina är Modern Workplace, cybersäkerhet och molnlagring. Dessutom arbetar Microsoft och Ukrainas digitaliseringsministerium på ett projekt för en digital tvilling för att hjälpa till att återuppbygga Ukraina.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupar idag

HUDstats använder AI för att förvandla e-sportdata till berättelser

Nederländska företaget HUDstats använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att omvandla e-sportdata till berättelser. Bolagets avancerade videoanalys (AVA) extraherar data i realtid från live-sändningar av e-sport och omvandlar den till statistik för underhållning, coaching eller speländamål. HUDstats har anammat Amazon Bedrock för generativ AI. Företaget har byggt en AI-driven datainfrastruktur och generativ AI-berättelselösning för e-sportindustrin. En av de mest spännande tillämpningarna av HUDstats innovation är dess lösning för FC24:s officiella e-sportliga LaLiga.

Direktlänk Dela rAVe [Publications] fördjupar idag

AI förändrar snabbt det australiensiska skolväsendet

Under de senaste två åren har AI utvecklats snabbt inom den australiensiska K-12-utbildningen. Enligt en rapport från McKinsey kommer generativ AI att skapa biljoner dollar i värde för den globala ekonomin. Utbildningssektorn kommer sannolikt att dra nytta av denna utveckling. En nyckelutveckling är multimodal AI, som kan förstå och generera information över flera dataformer. Microsoft Research Asia har introducerat VASA-1, en AI som animerar ett foto för att synkronisera med ljud. Detta kan förbättra studentengagemanget. Adam Pollington, utbildningsdirektör på Microsoft ANZ, beskriver Gen AI som ett kraftfullt verktyg för både lärare och studenter. Gen AI kan också hjälpa till att ge lika tillgång till utbildningsresurser.

Direktlänk Dela The Educator fördjupar idag

Forskare vid University of Illinois Urbana-Champaign har upptäckt att en AI-agent baserad på OpenAI:s GPT-4 kan utnyttja opatchade ´real-world´-sårbarheter om den matas med offentliga säkerhetsmeddelanden. Forskarna matade AI-agenten med beskrivningar av över ett dussin offentliggjorda men opatchade sårbarheter, inklusive två buggar betygsatta som ´kritiska´ på CVSS-skalan. GPT-4-agenten utnyttjade 87% av sårbarheterna, medan 14 andra agenter baserade på bland annat GPT-3.5, flera öppen källkods stora språkmodeller och öppen källkods sårbarhetsskannrar ZAP och Metasploit, misslyckades helt.

Information Security Media fördjupar idag

Cognizant och Microsoft fördjupar samarbete för att främja generativ AI

Cognizant, ett IT-tjänsteföretag, och Microsoft har fördjupat sitt samarbete för att främja användningen av generativ AI inom företag. Målet är att demokratisera tillgången till Microsofts generativa AI- och Copilot-teknologier för miljontals användare, vilket kan revolutionera företags arbetsflöden, berika anställdas engagemang och katalysera innovation inom olika branscher. Cognizant har köpt 25 000 platser av Microsoft 365 Copilot för sina medarbetare, samt 500 Sales Copilot-platser och 500 Services Copilot-platser. Detta strategiska investering syftar till att öka produktiviteten, effektivisera processer och omdefiniera kundinteraktioner. Cognizant kommer att arbeta för att distribuera Microsoft 365 Copilot till en miljon användare inom sina globala 2000-klienter och över 11 branscher.

Direktlänk Dela Business Today fördjupar idag

Microsoft förväntas rapportera starka resultat för tredje kvartalet

Microsoft Corp. kommer att rapportera sina resultat för tredje kvartalet 2024 på torsdag, vilket markerar den mest betydelsefulla rapporten för veckan. Världens största företag, med en marknadsvärde på nästan $3 biljoner, förväntas rapportera en vinst per aktie på $2,83 och en omsättning på $60,769 miljarder. Genomsnittlig omsättning förväntas öka med 15,1% jämfört med föregående år, med en minskning på 1,9% jämfört med föregående kvartal. Vinsten förväntas växa med 15,98% jämfört med samma kvartal föregående år, med en minskning på 3% jämfört med föregående kvartal. Enligt Goldman Sachs analytiker är Microsoft väl positionerat för att dra nytta av ökad efterfrågan på nya teknikprojekt och förbättrad produktivitet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupar idag

Hur Gen AI förvandlar mjukvaruutveckling

Gen AI, såsom GitHub Copilot, förvandlar sättet utvecklare närmar sig programmeringsuppgifter, vilket gör det möjligt för dem att skriva och felsöka kod mycket snabbare. Gen AI-användningen ökar bland utvecklare som arbetar med mer smidiga IDE:er som VSCode eller IntelliJ. Enligt en undersökning från 2024 har 42% av respondenterna använt Gen AI för att bygga appar, en ökning från endast 4% 2023. Gen AI är särskilt användbart för kvalitetssäkringsinsatser, från att föreslå förbättringar till testfall till att upptäcka potentiella problem tidigt. Gen AI kommer att förändra industrin helt och hållet.

Direktlänk Dela Applause fördjupar idag

Generation Z sparar hellre för att köpa objekt än upplevelser

Generation Z (Gen Z) är den enda generationen som hellre sparar upp för att köpa ett objekt de kan behålla än en upplevelse som skapar ett minne, enligt en undersökning av PYMNTS Intelligence. Studien visar att Gen Z är den enda åldersgruppen som är mer benägen att nämna köp av en dyr detaljhandelsprodukt som sitt främsta finansiella mål än att betala för en kommande händelse eller show. Dock är även Gen Z mer benägna att nämna betalning för en resa eller semester som sitt främsta finansiella mål än att köpa en dyr produkt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Bharath Srinivasiah använder AI för att revolutionera hälso- och sjukvården i USA

Bharath Srinivasiah, en innovatör inom hälso- och sjukvården från Bengaluru, Indien, använder AI-teknik för att revolutionera hur hälso- och sjukvårdstjänster hanteras och levereras i USA. Srinivasiah har skapat en affärsintelligensapplikation skräddarsydd för att möta datakraven för över 100 000 arbetsgivargrupper som omfattar mer än 30 miljoner individer i USA. Genom att utnyttja Artificiell Allmän Intelligens (AGI) kan tekniken strömlinjeforma hälso- och sjukvårdsverksamhet, minska kostnader och förbättra patientvård genom att automatisera administrativa uppgifter, tillhandahålla prediktiv analys för resursallokering och stödja skapandet av personliga vårdplaner.

Direktlänk Dela Richmond Times-Dispatch fördjupar idag

AI-verktyg blir allt vanligare i webbläsare

AI-verktyg har börjat integreras i webbläsare för att hjälpa användare att sammanfatta långa artiklar, skriva e-post och assistera med forskning. I denna utveckling ligger webbläsarna Arc och Microsoft Edge i framkant, men även mindre webbläsare som Brave och Opera har intressanta tolkningar av hur ett AI-assisterat webb ser ut. Arc erbjuder AI-funktioner som kan sammanfatta länkar direkt och svara på frågor. Microsoft Edge integrerar Copilot för att ge användare tillgång till GPT-4-modeller. Brave Leo, Bravas AI-assistent, prioriterar användarnas integritet. Opera tillåter användare att köra lokala LLMs, medan Google Chrome börjar lägga till små AI-funktioner.

Direktlänk Dela Make Tech Easier fördjupar idag

Pedofiler använder AI för att skapa barns deepfake-nakenbilder för utpressning

En ny rapport avslöjar att pedofiler och skadliga aktörer nu använder AI-genererade barns deepfake-nakenbilder för att utpressa offren till att ge mer explicit material. Genom att använda deepfake barnpornografi har brottslingarna inflytande att presentera för offren för att övertyga dem att skicka riktiga explicita bilder, som beskrivs i en manual som hittats på dark web. Internet Watch Foundation avslöjade en ny upptäckt där pedofiler nu använder generativa AI-verktyg för att skapa barns deepfake-media för utpressning. Vissa länder har redan gjort skapandet av denna deepfake barnpornografi till ett brott, med Australien som framgångsrikt dömt en 48-årig man från Tasmanien för denna hemska handling.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupar idag

AI-användning i sjukvård väcker oro bland sjuksköterskor

Kaiser Permanente, en av de största arbetsgivarna i San Francisco, Alameda och andra Bay Area-län, har varit en tidig anpassare av AI. Företagsledare har sagt att de noggrant testar de verktyg de använder för säkerhet, noggrannhet och rättvisa. Ett program som används vid 21 Kaiser-sjukhus i norra Kalifornien är Advance Alert Monitor, som analyserar elektroniska hälsoinformation för att meddela ett sjukskötersketeam när en patients hälsa riskerar att försämras allvarligt. Programmet räddar cirka 500 liv per år, enligt företaget. Men sjuksköterskor har flaggat problem med verktyget.

Direktlänk Dela KQED fördjupar idag

Sjuksköterskor protesterar mot användningen av AI inom sjukvården

Kaliforniens sjuksköterskeförening, som representerar 24 000 sjuksköterskor hos Kaiser Permanente, kräver att arbetare och fackföreningar involveras i utvecklingen av AI-teknologi och besluten om hur AI används inom patientvård. Sjuksköterskor hävdar att tekniken är otestad och oreglerad och fruktar att den kommer att försämra patientvården. Kaiser Permanente svarade att företaget använder AI-verktyg för att styrka sjuksköterskorna och att tekniken inte har makt att fatta hälso- och sjukvårdsrelaterade beslut.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupar idag

Microsoft utökar verktygen för innehållsintegritet för att skydda valintegriteten 2024

År 2024 kommer att vara ett betydelsefullt år för val över hela världen, med Europaparlamentsval och ungefär hälften av de europeiska länderna som förbereder sig för nationella eller regionala röster. Microsoft har tillkännagivit utvidgningen av sina verktyg för innehållsintegritet för att hjälpa organisationer att informera väljare om ursprunget till det innehåll de stöter på online. Verktygen låter organisationer fästa säkra ´innehållsreferenser´ till deras ursprungliga media. Microsoft har erkänt att verktygen för innehållsintegritet inte är en komplett lösning på problemet med vilseledande media i val.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupar idag

TubeMagic lanserar bästa AI-verktygen för Youtubers

TubeMagic har lanserat en omfattande uppsättning AI-drivna verktyg designade för att revolutionera resan för innehållsskapare på YouTube. Verktygen strömlinjeformar varje aspekt av innehållsskapande och optimering, och ger skapare möjlighet att maximera sin kanals potential och utöka sin publik. TubeMagic fungerar genom att använda kraften i artificiell intelligens (AI) för att revolutionera innehållsskapande och optimeringsprocessen för YouTube-skapare. TubeMagic erbjuder flexibla prisplaner som passar skapare på varje steg i deras YouTube-resa, och erbjuder både månads- och årliga alternativ för att passa olika behov och budgetar.

Direktlänk Dela openPR fördjupar idag

Juridiska partnerskap förlorar attraktivitet, ökning av hybridjobb

Enligt en nyligen genomförd undersökning bland medarbetare på brittiska advokatbyråer förlorar advokatpartnerskap sin attraktivitet. Undersökningen visade att endast 25 procent av medarbetarna nu ser sig själva bli partners inom de närmaste fem åren, vilket signalerar en förändring i karriärmål inom den juridiska sektorn. Tillväxten inom hybridjuridiska arbeten har ökat bland advokatbyråer. Advokatfirmor och företag anpassar sig till förändrade arbetspreferenser och teknologiska framsteg. För att vara en framgångsrik advokat krävs flera viktiga färdigheter, däribland kritiskt tänkande, kommersiell medvetenhet, folkfärdigheter, initiativ, vilja att lära sig, noggrannhet och organisatoriska färdigheter.

Direktlänk Dela LawFuel fördjupar idag

Företag står inför hot mot enhetlig kommunikation

Företag står inför en mängd hot mot enhetlig kommunikation (UC), inklusive AI, avgiftsbedrägeri och felaktig användning av meddelandekanaler, vilket belystes vid en UC-säkerhetspanel på årets Enterprise Connect i Orlando, Florida. Diskussioner dominerades av AI, med nästan hälften av företagen som använder AI för kundengagemang och/eller intern samverkan. Trots detta rapporterar endast 35% av organisationerna att de har en proaktiv, företagsomfattande strategi för att skydda mot hot mot kommunikation, samarbete och kontaktcenter. Panelen betonade behovet av att etablera en proaktiv strategi för att säkra kommunikation, samarbete och kundengagemangsappar och tjänster.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupar idag

Kan AI hjälpa Singapore att bekämpa e-handelsbedrägerier?

Bedrägerier, särskilt e-handelsbedrägerier, ökar kraftigt i Singapore. Antalet sådana bedrägerier har fördubblats på bara ett år, från 4 762 fall 2022 till 9 783 fall 2023. Singaporeanska regeringens nyligen införda E-handelsmarknadens säkerhetsbetyg (TSR) är ett steg i rätt riktning för att bekämpa detta. TSR betygsätter olika e-handelsplattformar baserat på de åtgärder mot bedrägerier de har implementerat. Men mer kan och bör göras, och här kan artificiell intelligens (AI) vara särskilt användbar. AI har potentialen att avsevärt minska e-handelsbedrägerier, genom tekniker som anomalidetektering med maskininlärning, biometrisk autentisering med datorvision och butikslikhetsdetektering med maskininlärning.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupar idag

Kvinna i Montreal lurades av falsk kryptovalutaplattform hon trodde var skapad av Elon Musk

En kvinna i Montreal förlorade nästan 25 000 dollar på en falsk kryptovalutahandelsplattform som hon trodde var utvecklad av Elon Musk, vilket understryker farorna med onlinebedrägerier. Kvinnan, vars identitet hålls hemlig, trodde att hon handlade kryptovalutor på en legitim plattform i lite över en månad. Efter att ha investerat nästan 25 000 dollar började hon misstänka bedrägeri och försökte ta ut sina pengar. Företaget började dock krångla, krävde stora avgifter och säkerhetsinsättningar för uttag av hennes medel. Hon skickade företaget ytterligare 3 000 dollar innan hon insåg att hon aldrig skulle få tillbaka sina pengar.

Direktlänk Dela CTV News Montreal fördjupar idag

Basware lanserar AI-baserat verktyg för att bekämpa bedrägeri och felaktiga betalningar

Företaget för automatisering av leverantörsbetalningar, Basware, har lanserat ett nytt verktyg för att skydda mot bedrägeri och fel. AP Protect, ett AI-baserat verktyg, hjälper finansteam att skydda sig mot bedrägerier, vinstförluster och faktureringsfel. Basware identifierade 10 800 felaktiga betalningar som företag gjort för leverantörsfakturor på grund av dubbla betalningar och bedrägerier 2023, vilket återhämtade ett värde av 191 miljoner dollar från en utgift på 245 miljarder dollar. Verktyget använder över 800 algoritmer och kontinuerlig övervakning för att upptäcka potentiella fel, förhindra överbetalningar och identifiera interna och externa bedrägliga aktiviteter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Apple förvärvar AI-startup Datakalab för att stärka inbyggd AI-teknik

Apple har förvärvat AI-startupen Datakalab, specialiserad på algoritmkomprimering och inbyggda AI-system, i syfte att fortsätta utveckla on-device AI-verktyg på sina enheter. Köpet bekräftades den 17 december 2023 enligt en EU-kommissionens fil. Datakalab, grundat 2016 av Xavier och Lucas Fischer, fokuserar på djupinlärningsalgoritmer med låg strömförbrukning och hög effektivitet som kan fungera på en enhet utan att behöva tillgång till molnbaserade system. Datakalab har varit involverat i flera högprofilerade projekt, inklusive samarbeten med Disney och den franska regeringen.

Direktlänk Dela MacTrast fördjupar idag

AI-genererade modeller omformar modeindustrin

Londonbaserade modellen Alexsandrah har en tvilling genererad av artificiell intelligens (AI), som redan har agerat som stand-in för henne i en fotosession. Alexsandrah får kredit och ersättning varje gång AI-versionen av henne används. Detta är ett exempel på hur AI omformar kreativa industrier. Förespråkare menar att användningen av AI i modeindustrin visar mångfald och minskar modeavfall från produktreturer. Kritiker uttrycker oro för att digitala modeller kan trycka ut mänskliga modeller och andra yrkesverksamma. I mars 2023 meddelade Levi Strauss & Co att de skulle testa AI-genererade modeller producerade av Lalaland.ai. Men efter omfattande kritik klargjorde Levi att de inte drar tillbaka sina planer på att arbeta med levande modeller. Företag som genererar AI-modeller hittar en efterfrågan på tekniken, inklusive Lalaland.ai. Alexsandrah, som är svart, säger att hennes digitala motsvarighet har hjälpt henne att skilja sig ut i modebranschen.

Direktlänk Dela The Daily Nonpareil fördjupar idag

OpenAI:s mest kraftfulla AI-modell, GPT-4, presterade bättre än juniorläkare i att bestämma hur man ska behandla patienter med ögonproblem och kom nära att nå samma poäng som expertoftalmologer. Forskare vid University of Cambridge genomförde en studie där de presenterade 87 scenarier med ögonproblem för GPT-4 och bad den välja den bästa diagnosen eller behandlingen från fyra alternativ. AI-modellen presterade betydligt bättre än juniorläkarna, med en poäng på 69% jämfört med deras medianpoäng på 43%. Den presterade också högre än de specialiserade traineerna och var nära expertoftalmologernas medianpoäng på 76%.

Freethink fördjupar idag

Debatt om effektiviteten och tillförlitligheten hos AI-drivna hälsochattrobotar

AI-drivna chatbots blir allt vanligare inom sjukvården, men deras effektivitet och tillförlitlighet fortsätter att debatteras. Världshälsoorganisationen (WHO) har introducerat en AI-hälsoassistent, men det rapporteras att den inte alltid är korrekt. Experter menar att hälsochatbots kan ha stor inverkan på sjukvårdsbranschen, men deras varierande noggrannhet väcker frågor om deras potential att stödja eller underminera patientvård. WHO:s nya verktyg, Sarah, har stött på problem sedan lanseringen. Sarah är en AI-drivna chatbot som erbjuder hälsoinformation på åtta språk.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Microsofts AI-teknologi får Mona Lisa att rappa

Microsoft har presenterat en ny artificiell intelligens-teknologi, VASA-1, som kan omvandla ett foto av någons ansikte och en kort klipp av deras röst till en realistisk datorgenererad video. Tack vare detta kunde företaget skapa en realistisk video av Leonardo da Vincis berömda målning, Mona Lisa, som utför skådespelerskan Anne Hathaways virala rap från 2011, Paparazzi. Denna teknologi är långt ifrån den enda användningen av AI för att tolka och uppleva konst, eller den bredare medievärlden. Microsofts partnerstartup OpenAI har till exempel skapat liknande ögonfångande videor genom sin text-till-video-modell, Sora. Google har ett liknande verktyg som kallas Lumiere.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupar idag

De sex bästa promptverktygen för stora språkmodeller och generativa AI-verktyg

Promptverktyg är mjukvaruplattformar som hjälper företagsägare, innehållsskapare och promptingenjörer att skapa effektiva prompts som maximerar utdata från deras stora språkmodeller (LLMs) och generativa AI-verktyg. De bästa promptverktygen ger användarna instruktioner och stöd för att få deras AI-verktyg att skapa det de vill ha, vare sig det är en bit marknadsföringskopia eller en AI-bild av ett brinnande slott för en annons. Här är de sex bästa valen för promptverktyg: AIPRM, SaaS Prompts, PromptBase, PromptHero, Agenta och PromptPal.

Direktlänk Dela eWEEK fördjupar idag

AI-revolutionen förändrar utbildning, företag och jordbruk i N´West Iowa

Den generativa artificiella intelligensen revolutionerar redan tyst i N´West Iowa, vilket medför en rad utmaningar och nya möjligheter. Framsteg inom området för generativ AI har en transformativ inverkan på utbildning, företag, konst och fotografi och precisionsjordbruk. Denna serie kommer att utforska de långtgående konsekvenserna av dessa kraftfulla nya verktyg. Introduktionen genererades med hjälp av ChatGPT.

Direktlänk Dela N´West Iowa Review fördjupar idag

AI skapar digitala modelltvillingar, väcker frågor om framtid för modeindustrin

London-baserade modellen Alexsandrah har en digital tvilling, skapad av artificiell intelligens (AI), som redan har agerat stand-in för henne vid en fotosession. Alexsandrah får kredit och kompensation varje gång hennes AI-version används, precis som en mänsklig modell. Användningen av AI i modeindustrin väcker dock frågor om hur mänskliga modeller, makeupartister och fotografer kan påverkas. Kritiker uttrycker oro för att digitala modeller kan skjuta ut mänskliga modeller ur jobb och att företag kan hävda att de uppfyller mångfaldsåtaganden utan att anställa faktiska människor. I mars 2023 meddelade Levi Strauss & Co att de skulle testa AI-genererade modeller producerade av Amsterdam-baserade företaget Lalaland.ai, men klargjorde senare att de inte drar tillbaka sina planer på livefoton, användning av levande modeller eller sitt åtagande att arbeta med olika modeller.

Direktlänk Dela St. Louis Post-Dispatch fördjupar idag

Brittisk man förbjuden att använda AI-verktyg efter att ha skapat ´osmakliga´ bilder av barn

En man från Storbritannien som dömdes för att ha skapat över 1000 ´osmakliga bilder´ av barn har förbjudits att använda några AI-skapande verktyg under de nästa fem åren utan polistillstånd. Detta är ett av de ´första kända fallen av sitt slag´. Förutom att han inte får använda artificiella intelligensverktyg har Anthony Dover, 48, också fått en samhällstjänstorder och en böter på £200. Dover förbjuds att använda text-till-bild-generatorer och ´nudifierande´ webbplatser som används för att skapa explicita ´deepfakes´. Det är oklart om Dover själv använde artificiell intelligens för att skapa sina bilder. Detta kommer när Storbritanniens regering meddelade att den siktar på att kriminalisera skapandet av sexuellt explicita ´deepfake´-bilder för dem som är 18 år och äldre. Med den nya lagstiftningen kan de som skapar dessa ´hemska bilder utan samtycke´ stå inför ett brottsregister och en ´obegränsad böter´. Om bilden delas kan förövare skickas till fängelse.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupar idag

Pedofiler uppmuntras att använda AI för att skapa nakenbilder av barn

Pedofiler uppmuntras att använda artificiell intelligens (AI) för att skapa nakenbilder av barn för att utpressa mer extrema material från dem, enligt en välgörenhetsorganisation mot barnmisshandel. Internet Watch Foundation (IWF) rapporterade att en manual funnen på dark web uppmanade brottslingar att använda ´nudifierande´ verktyg för att ta bort kläder från bilder skickade av barn. Det manipulerade bilden kan sedan användas mot barnet för att utpressa dem till att skicka mer grafiskt innehåll. IWF varnade förra året för en ökning av sextortion-fall, där offer manipuleras till att skicka grafiska bilder av sig själva och sedan hotas med att dessa bilder släpps om de inte överlämnar pengar. IWF sa att 2023 var ´det mest extrema året någonsin´. Dess årsrapport sa att organisationen fann mer än 275 000 webbsidor som innehöll barnsexuellt övergreppsmaterial förra året, det högsta antalet som registrerats av IWF, med ett rekordantal av ´kategori A´-material, vilket kan inkludera de mest allvarliga bilderna inklusive våldtäkt, sadism och bestialitet. IWF sa att mer än 62 000 sidor innehöll kategori A-innehåll, jämfört med 51 000 föregående år.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupar idag

Positiva omdömen om juridiska experter

Olika individer har uttryckt sin djupa tacksamhet för den exceptionella juridiska representation som tillhandahållits av Rachel, Tandy och Ash. Deras förmåga att navigera i komplexa juridiska frågor med självförtroende och kompetens har särskilt framhävts. Tandy har till och med beskrivits som livsförändrande. Ash har hyllats för sin expertis inom lagen och genuina omsorg och stöd. Dessutom har en specifik recension för Jayden Murdoch uttryckt överraskning över att han lyckades undvika fängelsestraff för recensenten.

Direktlänk Dela Sydney Criminal Lawyers fördjupar idag

Sexförbrytare förbjuden från att använda AI-verktyg i Storbritannien

En 48-årig sexförbrytare, Anthony Dover, som producerat över 1 000 olämpliga bilder på barn, har förbjudits att använda AI-verktyg i Storbritannien. Detta inkluderar bildgenereringsprogrammet Stable Diffusion. Förbudet, utfärdat av Poole Magistrates´ Court, varar i fem år och är en del av en sexuell skadeförebyggande order. Dover får inte använda verktyg som text-till-bild-generatorer eller ´nudifying´-webbplatser som används för att skapa explicita ´deepfakes´. Detta är den första domen av sitt slag och kan sätta en standard för hur sexförbrytare övervakas och hindras från att använda AI-teknik för att skapa olämpliga bilder.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupar idag

Generativ AI: En osjungen hjälte för brottsförebyggande

I den komplexa dansen mellan teknik och samhälle framträder en digital spelare som en osjungen hjälte för brottsförebyggande - generativ AI, skriver Rob Sinclair, VD för mjukvaruföretaget Altia. Generativ AI förbättrar brottsförebyggandet, vilket representerar AI: s utveckling mot proaktiva strategier. Altia, som specialiserat sig på generativ AI-utredningsprogramvara, syftar till att leverera de senaste digitala verktygen till polisstyrkor. Generativ AI kan organisera, hantera och bearbeta rika datamängder, vilket underlättar för brottsbekämpande myndigheter. Tekniken används alltmer som en skyddsåtgärd under stora nationella evenemang. Till exempel har Altias CLIO-applikation använts under Samväldesspelen i Birmingham och G7-mötet i Cornwall. Användningen av generativ AI visar stor potential för att skapa en säkrare och mer säker framtid.

Direktlänk Dela Professional Security fördjupar idag

Netflix anklagas för att använda AI-genererade bilder i dokumentären ´Vad Jennifer gjorde´

Netflix nyligen släppta true crime-dokumentär ´Vad Jennifer gjorde´ anklagas för att inkludera AI-genererade eller manipulerade bilder för att porträttera Jennifer Pan, central i en mordförhyrning från 2010 i Kanada. Streamingjätten använde dessa bilder för att skildra Pans beskrivna personlighet, karaktäriserad som ´bubblig, glad, självsäker och mycket äkta´ av hennes gymnasiekamrat, Nam Nguyen. Dokumentären visar bilder med tydliga tecken på AI-manipulation, inklusive förvrängda ansiktsdrag, missformade händer och fingrar och udda bakgrundsdelar. Netflix har ännu inte kommenterat dessa anklagelser.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupar idag

Tre AI-aktier att köpa i april: Intel, Apple och Alphabet

Artificiell intelligens (AI) har fångat teknikvärldens uppmärksamhet det senaste året, vilket har skjutit i höjden otaliga aktier. Marknaden för AI förväntas växa med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle innebära att den når en värdering på nästan 2 biljoner dollar. Här är tre AI-aktier som är mycket attraktiva i april. 1. Intel har haft det svårt som investerare de senaste åren, men företaget har gjort betydande förändringar i sin affärsmodell som kan göra det till ett attraktivt långsiktigt alternativ för investeringar i AI. 2. Apple har varit tystare på AI-fronten än många av sina konkurrenter. Men teknikjätten verkar tyst förbättra sin AI-teknologi. 3. Alphabet har varit något överskuggat i AI under det senaste året av molnkonkurrenterna Microsoft och Amazon. Men företaget är lätt en av de mest spännande AI-aktierna för långsiktiga vinster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Nigerias nationalförsamling meddelade på måndagen att lagstiftning för reglering av användningen av artificiell intelligens (AI) i Nigeria är på gång. Detta avslöjades under ett tal vid mottagningsprogrammet för 180 studenter i postgraduate-programmen 2024/2025 vid NILDS / UNIBEN. Talman i representanthuset, Rt Hon Tajudeen Abbas, sa att lagstiftningen var nödvändig i linje med globala trender och praxis. Han uppmanade också ledningen för National Institute For Legislative and Democratic Studies (NILDS) att utforska möjligheterna med AI för att optimera utvecklingen av mänskligt kapital.

Blueprint Newspapers fördjupar idag

Avslöjar de senaste framstegen inom artificiell intelligens: En titt in i framtiden

Artificiell intelligens (AI) har snabbt utvecklats från ett futuristiskt koncept till en integrerad del av våra dagliga liv, revolutionerar industrier och formar framtiden. AI står i framkant av innovation, med nya utvecklingar som framträder i en aldrig tidigare skådad takt. Denna artikel dyker in i de senaste framstegen inom AI, utforskar de banbrytande teknikerna som omvandlar världen runt oss.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Connecticuts lagstiftare kämpar för att reglera artificiell intelligens

Förespråkare för lagstiftning som syftar till att reglera artificiell intelligens (AI) i Connecticut arbetar för att hålla lagförslaget vid liv, trots kritik som hävdar att det skulle skada innovation i staten. Senatorerna Martin Looney och James Maroney har varit drivande i frågan och uttrycker optimism om att få lagen antagen. De är speciellt oroade över AI-genererad desinformation och pornografi. Guvernör Ned Lamont har uttryckt oro över att lagen kan vara för betungande och skada företag inom AI. Maroney är dock säker på att han kan revidera lagen för att bemöta Lamonts oro.

Direktlänk Dela NBC Connecticut fördjupar idag

Amerikansk senator leder ansträngningar för att styra AI-utveckling

USA:s senator Todd Young leder en senatsansträngning för att styra utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och liknande framväxande teknologier i säkra och positiva riktningar. Young är sponsor för ´Future of AI Innovation Act´, en lagstiftning som han tror kommer att hjälpa USA att behålla sin ledande position i den globala kapplöpningen för att utveckla och tillämpa framsteg inom AI-teknologi. Lagförslaget etablerar ett AI Safety Institute inom National Institute of Standards and Technology för att utveckla frivilliga prestandamått, utvärderingar och tydliga transparensdokumentationsstandarder för AI-system.

Direktlänk Dela The Times of Northwest Indiana fördjupar idag

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

AI-optimister som Elon Musk förutspår att AI kommer att vara smartare än någon enskild människa nästa år, medan AI-pessimister som Geoffrey Hinton varnar för att det kan utplåna mänskligheten. Men det finns också en växande grupp av AI-skeptiker, som Gary Marcus, som ifrågasätter dessa utsikter. Marcus, som grundade ett AI-startup och sålde det till Uber 2016, anser att dagens AI-teknik har sina begränsningar. Han tror att AI kommer att lyckas, men argumenterar för att det i dess nuvarande form stöter på hinder. Han tror att det behövs en helt ny strategi för att AI ska bli framgångsrikt.

The Australian Financial Review fördjupar idag

AI-modeller kan överträffa mänskliga psykologer, enligt studie

Stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT, Bard och Bing utvecklas för att enkelt svara på frågor, översätta språk och till och med föra konversationer som liknar människors. En studie av Fahmi Hassan Fadhel visar att dessa AI-modeller kan vara mer användbara än mänskliga psykoterapeuter. I studien deltog 180 manliga psykologer från King Khalid University i Saudiarabien. Deltagarna och LLMs ombads svara på 64 scenarier från Social Intelligence Scale. Resultaten visade att vissa AI-modeller har utvecklats så att de till och med kan överträffa professionella mänskliga psykologer. ChatGPT-4 svarade på 59 av 64 frågor och överträffade alla mänskliga psykologer. Bing svarade på 48 av 64 frågor och överträffade 90% av kandidatstudenterna och 50% av doktoranderna.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupar idag

ChatGPT:s noggrannhet ifrågasätts trots förbättringar

ChatGPT, en AI-driven chatbot, kan generera dussintals ord varje sekund, vilket gör den till ett värdefullt verktyg för att analysera stora mängder information. Trots detta ifrågasätts noggrannheten i informationen den ger. Även om ChatGPT kan vara korrekt, speciellt för faktiska frågor med klara svar, tenderar den att hitta på information när den ställs inför en ny eller svår fråga. Dessutom visar studier att ChatGPT:s förmåga att identifiera primtal sjönk från 84% till 51% inom tre månader. Att uppgradera till ChatGPT Plus kan förbättra dess noggrannhet flera gånger om.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupar idag

Cognizant och Microsoft samarbetar för att expandera AI:s räckvidd

Det amerikanska IT-företaget Cognizant har meddelat att de har inlett ett samarbete med Microsoft Corporation för att utöka räckvidden av generativ AI och medhjälpare, förbättra anställdas upplevelser och påskynda innovation över olika branscher. Partnerskapet kommer att använda Microsoft Copilot och Cognizants rådgivnings- och digitala transformationstjänster för att hjälpa anställda och företagskunder att operationalisera generativ AI och uppnå strategisk affärstransformation. Cognizant förväntar sig att bidra till den förväntade $1 biljon som AI förväntas injicera i USA:s BNP under de närmaste 10 åren. Partnerskapet kommer också att gynna Indien.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupar idag

Ny betalningsmetod för artiklar

Läsare kan nu välja att betala för artiklar med olika betalningsmetoder, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna är också tillgängliga för engångsköp. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på vald period.

Direktlänk Dela Feber fördjupar idag

Nya betalningsalternativ för tidig tillgång till artiklar

Läsare erbjuds nu att betala för att få tillgång till artiklar innan de är tillgängliga för allmänheten. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare också välja att använda Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och läsare kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupar idag

Kinesiska språkmodeller släpar efter utländska konkurrenter, enligt Tsinghua University

Enligt en ny studie från Tsinghua University i Peking rankas Baidus Ernie Bot 4.0 och startupföretaget Zhipu AI:s GLM-4 högst bland kinesiska stora språkmodeller (LLM), men deras utländska konkurrenter leder fortfarande i övergripande förmågor. I SuperBench-bedömningsrapporten undersöktes 14 representativa LLM:er, tekniken bakom generativa artificiella intelligens (AI) chatbotar, och det konstaterades att utländska modeller, såsom OpenAI:s GPT-4 och Anthropics Claude-3, toppade i flera förmågor, inklusive semantisk förståelse, kodningsförmågor och anpassning till mänskliga kommandon.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupar idag

Mänskliga egenskaper kommer att vara nyckeln till framgång i en AI-dominerad värld, säger tidigare OpenAI-chef

Många analytiker har uttryckt oro över att artificiell intelligens (AI) kommer att ta över alla jobb, särskilt de som kräver mycket manuellt ingripande. Zack Kass, tidigare på OpenAI, har dock några lugnande ord för de som oroar sig för att AI ska ta över deras jobb. Han menar att mänskliga egenskaper kommer att bli nyckeln till framgång i en värld där AI tar över jobben. Egenskaper som mod, vision, visdom och empati kommer att bli ännu viktigare på arbetsmarknaden. Arbetare kommer att ha fördelen om de ´förstår ett problem på ett unikt sätt´, något som AI inte kan göra.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupar idag

OpenAI:s nya verktyg Sora visar framtida TED Talks

OpenAI:s nya verktyg för text-till-video-generation, Sora, kommer inte att bli offentligt tillgängligt förrän senare i år, men visar redan upp imponerande förhandsgranskningar. I ett samarbete med TED Talks och filmskaparen Paul Trillo har en video skapats som visar hur TED Talks kan se ut om 40 år. Videon visar fantastiska framtida konferenssamtal, konstiga laboratorier och undervattentunnlar. Trots att Sora har potential att göra avancerade videoeffekter tillgängliga för nya skapare till en möjligtvis mycket lägre kostnad, visar videon också att verktyget fortfarande har begränsningar och är långt ifrån att vara ett tillförlitligt verktyg för fullständiga filmer.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag

Sam Altman finansierar grön energisatsning för att möta AI:s växande energibehov

Sam Altman från OpenAI finansierar en grön energisatsning för att möta AI:s växande energibehov. Investerare är oroade över AI:s ökande energikrav och satsar på grön energi för att stödja AI-utvecklingen. Exowatt, ett grönt energistartup, siktar på att tillhandahålla lågkostnads, förnybar energi till AI-datacenter. AI-teknik, särskilt stora språkmodeller, kräver betydande ström. Sam Altman och andra investerare riktar pengar till Exowatt för att skapa hållbara kraftlösningar för den energiintensiva AI-industrin.

Direktlänk Dela News.faharas.net fördjupar idag

Exowatt lanseras med stöd från OpenAI:s VD

Solenergiföretaget Exowatt har lanserats med finansiellt stöd från OpenAI:s VD Sam Altman, tillsammans med två andra investerare. Även om det inte är klart hur mycket Altman investerar i Exowatt, rapporterar Wall Street Journal att han kommer att gå med Andreessen Horowitz och Atomic i finansieringen av kraftbolaget med 20 miljoner dollar. Exowatt utvecklar solpaneler som lagrar energi som värme, vilket sedan omvandlas till elektricitet via en motor. Företaget säger att den stora försäljningspunkten är att det har integrerat panelerna och värmepatronerna i en enda enhet.

Direktlänk Dela The Register fördjupar idag

Investeringar i grön energi för att möta AI:s växande energibehov

Investeringar inom AI oroar sig för att energinätet inte kommer att kunna möta AI:s ´omättliga efterfrågan´ på ström. OpenAI:s VD Sam Altman och riskkapitalbolaget Andreesen Horowitz är två av investerarna som har investerat 20 miljoner dollar i Exowatt, en grön energi-startup som riktar sig till datacenter. De är en del av en växande lista över investerare, från Big Tech till private equity, som gemensamt investerar tiotals miljarder i energi- och datainfrastruktur för att stödja framtida AI-utveckling. Exowatt är en liten, relativt okänd startup som lovar att tillhandahålla AI-företag med modulära solsystem som ger nästan gratis energi.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupar idag

Microsoft erkänner fel med Copilot-funktionen

Microsoft har erkänt ett fel med sin Copilot-funktion som automatiskt startas för Windows Insiders i Beta Channel samt Canary och Dev builds. Enligt Microsoft förbättrar Copilot användarnas arbete, men funktionen har visat sig vara störande och buggig. För att få Copilot att fungera måste den startas vid uppstart. Microsoft har försäkrat att det senaste auto-startproblemet inte har något att göra med februari månads funktion. Användare noterade problemet tidigare denna månad, och Windows Insider chef Brandon LeBlanc bekräftade att det var en bugg och att en lösning är på väg.

Direktlänk Dela The Register fördjupar idag

Windows 11 kommer att uppgradera med AI Explorer-funktionen

Windows Copilot på Windows 11 (och Windows 10) är inte särskilt användbar eller spännande, men det kommer att ändras snart med ´AI Explorer´. Tack vare Build 26200 vet vi vad som kommer till Windows 11 som en del av den stora AI-uppgraderingen, som förväntas börja rulla ut på Snapdragon X Elite och Plus-datorer i september/oktober. AI Explorer är utformad för att utnyttja kraften i neurala processenheter (NPU) för att registrera din skärm och aktiviteter och sedan göra dem sökbara. Detta markerar en betydande ökning från tidigare 8 GB baslinjekonfigurationer som erbjuds av Microsoft och OEMs.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupar idag

Cognizant köper 25 000 Microsoft 365 Copilot-säten för att förbättra produktivitet

Cognizant köper över 25 000 Microsoft 365 Copilot-säten för sina anställda, cirka 500 Sales Copilot-säten och 500 Services Copilot-säten för att öka produktiviteten och effektivisera arbetsflöden. Företagen kommer också att samarbeta för att distribuera Microsoft 365 Copilot till en miljon användare inom sina globala 2000-klienter och över 11 branscher. Cognizant kommer också att tillhandahålla 1 miljard dollar till framsteg inom AI-teknik under de närmaste tre åren. Partnerskapet mellan Microsoft och Cognizant startade för några månader sedan när de två företagen tillkännagav det nya Advanced AI Lab.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupar idag

AudioStrip tilldelas regeringsbidrag för att utveckla AI-teknik inom musikindustrin

AudioStrip, ett företag specialiserat på teknik för källseparering genom maskininlärning (AI), har tillkännagivits som en av sex organisationer som har tilldelats bidragsfinansiering från regeringen. Totalt delas 1 miljon pund ut till företag som en del av AI i Music Industry Innovate UK Fund. AudioStrip arbetar för att stärka sitt partnerskap med Queen Mary University of London, som kommer att samarbeta med varumärket i sitt projekt att utveckla ny AI för musikkällseparering. Basil Woods, medgrundare och VD för AudioStrip, säger att tekniken sveper över musikindustrin.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupar idag

AI Singing gör det möjligt för alla att bli musiker eller kompositörer

AI Singing är en innovativ plattform som gör musikskapande tillgängligt för alla. Med bara några klick kan användare skapa egna anpassade musikspår, komplett med personliga omslag, stilar, texter och till och med en MP3-fil. Användare kan anpassa sina texter och stil efter sina egna preferenser, eller helt enkelt låta AI överraska dem med unika skapelser. Framtiden för musikindustrin utvecklas med AI-teknik. AI Singing är ett utmärkt exempel på hur AI kan demokratisera musikskapande, vilket gör att alla med en internetanslutning kan bli en låtskrivare och kompositör.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupar idag

Brasiliansk AI-lösning för musikindustrin

Den brasiliansk-amerikanska startupen Moises har utvecklat en AI-driven plattform för musiker och kreativa industrier. Moises, grundat av Geraldo Ramos, Eddie Hsu och Jardson Almeida 2019, erbjöd musiker och producenter en rad AI-verktyg och rankades högst i sin kategori på Apples amerikanska appbutik förra året. Företaget lanserade sitt paraplyföretag Music.AI i slutet av 2023 för att kunna betjäna företagskunder och hantera en växande bearbetningsflöde. Music.AI ligger i framkant när det gäller AI-användning och upphovsrätt.

Direktlänk Dela The Brazilian Report fördjupar idag

Googles AI-experiment Gemini får stöd för Spotify och Apple Music

Googles senaste AI-experiment, Gemini, kommer att bli mycket mer användbart tack vare stöd för tredjeparts musikströmningstjänster som Spotify och Apple Music. Denna nya utveckling hittades tydligen i Geminis inställningar, och användare kommer att kunna välja sin föredragna strömningstjänst att använda inom Gemini. Gemini har kört skift runt olika Google-produkter, särskilt som en digital assistent ibland i stället för och ibland tillsammans med Google Assistant. Teknikbloggen PiunikaWeb och X-användare @AssembleDebug hävdar att Gemini får funktionen, och de har skärmdumpar för att stödja sitt påstående.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag

Drake släpper ny diss-låt mot Kendrick Lamar med AI-verser från Snoop Dogg och Tupac Shakur

Drake har släppt en ny diss-låt riktad mot Kendrick Lamar, ´Taylor Made Freestyle´, som även innehåller AI-genererade verser från Snoop Dogg och den avlidne Tupac Shakur. Låten, som släpptes på Instagram den 19 april, tycks vara döpt efter Taylor Swift och innehåller flera hänvisningar till henne. Drake antyder att anledningen till att Lamar ännu inte svarat på hans tidigare diss-låt ´Push Ups´ är Swift. Låten innehåller även en komplimang till Swift, som Drake kallar ´största gangstern i musikbranschen just nu´.

Direktlänk Dela People Magazine fördjupar idag

AI-modell GPT-4 kan identifiera säkerhetssårbarheter autonomt

GPT-4, den senaste stora språkmodellen utvecklad av OpenAI, kan identifiera säkerhetssårbarheter utan mänsklig hjälp. Forskare har visat att GPT-4 kan utnyttja mycket farliga säkerhetssårbarheter genom att enbart granska detaljer om en brist. Enligt studien kan avancerade AI-agenter ´autonomt utnyttja´ zero-day-sårbarheter i verkliga system om de har tillgång till detaljerade beskrivningar av sådana brister. Forskarna testade olika modeller, inklusive OpenAI:s kommersiella erbjudanden, öppen källkods-LLM:er och sårbarhetsskannrar som ZAP och Metasploit. GPT-4 kunde utnyttja 87 procent av de testade sårbarheterna.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupar idag

ChatGPT ger post-halveringsprisprognos för Bitcoin, vad säger den om 99Bitcoins Token?

AI-modellen ChatGPT har gett en positiv prisprognos för Bitcoin efter halveringshändelsen. Bitcoin, som nu handlas till $65,860, har visat tecken på liv efter en björnperiod förra veckan. ChatGPT tror att flera nyckelfaktorer kan sammanfalla för att driva betydande uppsida för kryptovalutan i de kommande veckorna. Dessa inkluderar potentiellt ökad institutionell adoption, Bitcoins växande status som ett skydd mot ekonomisk osäkerhet och tekniska framsteg inom Bitcoins ekosystem. ChatGPT förutser att Bitcoin kan nå $100,000-märket på kort till medellång sikt. AI-modellen är även optimistisk om 99Bitcoins Token (99BTC), som har potential för betydande prisuppskattning tack vare dess unika värdeerbjudande och välutformade tokenomics.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupar idag

AI kan förbättra dataöverföring vid strokebehandling

Vid en ischemisk stroke blockeras en artär i hjärnan av blodproppar och hjärncellerna kan inte längre försörjas med blod. Läkare måste därför snabbt avblockera artären med hjälp av katetrar. Under den så kallade mekaniska trombektomin måste mycket data registreras och sedan överföras till olika register. Dr Nils Lehnen, överläkare vid Kliniken för diagnostisk och interventionell neuroradiologi och barnneuroradiologi vid Universitetssjukhuset Bonn (UKB), har nu upptäckt i en studie att ChatGPT kan vara till stor hjälp vid denna dataöverföring. Resultaten har nu publicerats i den vetenskapliga tidskriften ´RADIOLOGY´.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupar idag

ChatGPTs ´Djävulsläge´ gör AI mer oförskämd och uppfinningsrik

ChatGPT, en AI skapad av OpenAI, har ett ´Djävulsläge´ som gör att den kan svara på vilket sätt som helst, utan begränsningar. Detta läge aktiveras genom att skicka ett specifikt meddelande till boten, vilket gör att den kan svara på frågor utan att vara bunden av de regler som OpenAI har satt. I detta läge kan ChatGPT ge felaktiga svar, vara oförskämd och till och med svära. Detta läge fungerar endast med GPT-3.5 och inte med den nyare versionen GPT-4.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupar idag

ChatGPTs potential i fintech-sektorn

Claudio González, SVP, operativ chef på intive, diskuterar potentialen för OpenAI´s AI-språkmodell, ChatGPT, inom fintech-sektorn. Han påpekar att ChatGPT har blivit populärt på grund av dess tillgänglighet för allmänheten och för utvecklare. Fintech-företag har snabbt utnyttjat ChatGPTs potential genom att integrera tekniken i virtuella assistenter för kundservice och support, investeringsassistans, bedrägeridetektering och mer. González diskuterar hur ChatGPT kan användas för att hitta rätt finansiell produkt eller tjänst, automatisera kundservice och detektera bedrägerier. Han diskuterar också riskerna och lösningarna med att använda ChatGPT inom fintech.

Direktlänk Dela BNamericas fördjupar idag

Meta AI utmanar konkurrenter med unik bildgenererande funktion

Den stora AI-arenan välkomnar en formidabel motståndare: Meta AI. Dess senaste uppdatering inkluderar den avancerade språkmodellen Llama 3. Meta är nu en mycket seriös konkurrent mot sin långvariga motståndare, OpenAI och dess berömda chatbot ChatGPT. Meta AI har en unik funktion som skiljer den från andra: omedelbar bildgenerering. Meta AI är för närvarande endast tillgängligt i vissa länder och Imagine är endast tillgängligt i USA, men Meta förbereder sig för att rulla ut det globalt.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupar idag

Meta avtäcker Llama 3, en kraftfull AI-språkmodell tillgänglig för alla att testa

Meta har avtäckt sin senaste version av Llama, ett av de mest använda språkmodellerna för AI-applikationer och enheter. Llama 3, som nu är tillgänglig för alla att testa, hanterar upp till 70 miljarder tokens per sekund. Utvecklingsplattformen Groq har sammanställt AI och erbjuder gratis tillgång till den genom sin plattform. För att använda den krävs registrering med e-post. Groqs sida tillåter interaktion med Llama 3 direkt från textfältet och kan svara på alla frågor, lösa matematiska problem, skapa kod, sånger eller kreativa kompositioner på bråkdelen av en sekund.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupar idag

AI-verktyg testade på kodning: ChatGPT presterar bäst

AI-verktyg har testats för att se hur bra de kan skriva kod. Testerna har inkluderat att skriva en WordPress-plugin, omskriva en strängfunktion, hitta en irriterande bugg och skriva ett skript. AI-verktygen som testats är Meta AI, Meta Code Llama, Google Gemini Advanced och ChatGPT. Resultaten visade att ChatGPT presterade bäst och klarade alla fyra testerna. Meta AI, Meta Code Llama och Google Gemini Advanced lyckades endast med ett av testerna var. Författaren av artikeln rekommenderar ChatGPT för kodningsprojekt baserat på dessa resultat.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

ReLU Games släpper det första spelet helt byggt på AI-genererade konversationer

ReLU Games, ägt av det sydkoreanska företaget Krafton, planerar att lansera det första spelet helt byggt på AI-genererade konversationer senare i år. Spelet, ´Uncover the Smoking Gun´, använder ChatGPT för att generera dialoger med spelare som interagerar med robotmisstänkta för att lösa ett mordfall. Spelet är i huvudsak ett rakt på sak mordmysterium där spelaren undersöker brottsplatsen, samlar bevis och förhör NPC:er för att ta reda på vem som är skyldig till brottet. ReLU Games fokuserar på att experimentera med djupinlärning i spel, med ´Uncover the Smoking Gun´ som i huvudsak finns för att se om spel med AI i centrum kan fungera.

Direktlänk Dela Rock Paper Shotgun fördjupar idag

Logitech introducerar AI-drivet verktyg för att effektivisera digitala uppgifter

Logitech har introducerat ett nytt AI-drivet verktyg inom sin Logi Options+ applikation, kallat Logi AI Prompt Builder. Detta innovativa verktyg, lanserat 2024, integrerar ChatGPT-teknik, vilket möjliggör för användare att snabbt och effektivt utföra textbaserade kommandon. Logi AI Prompt Builder kan nås via en speciell knapp som användare kan konfigurera på kompatibla Logitech-enheter, inklusive MX Ergo, Signature och Studio-serien. Dessutom har Logitech avtäckt Signature AI Edition Mouse, som har en dedikerad AI-promptknapp för ännu större bekvämlighet.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupar idag

Stanford-rapport: Förbättringar krävs för att hantera AI-genererat barnseksuellt utnyttjande-material

En ny rapport från Stanfords Internetobservatorium säger att National Center for Missing and Exploited Childrens CyberTipline behöver förbättra sin teknik för att hantera tillströmningen av AI-genererat barnsexuellt utnyttjande-material (CSAM). Tipplinjen, som är första försvarslinjen mot CSAM på internet, kämpar redan med att hantera det höga antalet samtal den tar emot. Tipplinjen mottog 36,2 miljoner CSAM-rapporter 2023, en ökning med 12 procent från 2022. Uppkomsten av AI-genererat CSAM skulle bara förvärra saken. Stanford rekommenderar att onlineplattformar förbättrar sin CSAM-rapporterings-API för att säkerställa att all nödvändig information inkluderas, vilket gör att tipplinjeagenter kan följa upp ärenden korrekt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupar idag

AWS Summit fortsätter globalt; Nya AI-lanseringar från Anthropic och Meta Llama

AWS Summit fortsätter att hålla evenemang runt om i världen. Den senaste toppmötet ägde rum i London den 24 april, och det finns nio fler toppmöten planerade i maj, inklusive toppmöten i Berlin, Los Angeles och Dubai. Förra veckan var en aktiv vecka inom artificiell intelligens (AI) med flera nya lanseringar. Anthropic´s Claude 3 Opus är nu tillgänglig i Amazon Bedrock och visar en uppskattad tvåfaldig ökning i noggrannhet över Claude 2.1. Meta Llama 3 är nu tillgänglig i Amazon SageMaker JumpStart, en ML-hubb som kan hjälpa dig att påskynda din ML-resa. Amazon SageMaker Studio Notebooks har nu en inbyggd SQL-förlängning för att upptäcka, utforska och transformera data från olika källor med SQL och Python direkt inom anteckningsböckerna. Amazon Personalize erbjuder nu automatisk utbildning för lösningar, vilket skapar en nyligen utbildad ML-modell och bibehåller relevansen av Amazon Personalize-rekommendationer för slutanvändare.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupar idag

Filippinsk student lanserar AI-plattform för att bevara hotade språk

Anna Mae Yu Lamentillo, en filippinsk student vid London School of Economics (LSE), har introducerat Night Owl GPT, en banbrytande mobilapplikation utvecklad för att bevara hotade språk och främja digital inkludering bland marginaliserade samhällen. Plattformen, som utvecklats under den ideella organisationen Build Initiative, syftar till att överbrygga den digitala könsskillnaden och ojämlikheter i tillgång till Artificiell Intelligens-teknologi. Night Owl GPT kan nu effektivt kommunicera på Tagalog, Cebuano och Ilokano, och det finns planer på att expandera till alla 170 språk som talas på Filippinerna och sedan till andra dialekter som närmar sig utrotning.

Direktlänk Dela EIN News fördjupar idag

OpenAI anställer sin första medarbetare i Indien

Pragya Mishra har blivit den första anställda i Indien för OpenAI, vilket markerar företagets första inträde på marknaden. Mishra, som tidigare arbetade för Meta Platforms Inc. och Truecaller AB, kommer att övervaka partnerskap och offentliga policyrelationer i Indien. Anställningen är en del av OpenAIs försök att verka för gynnsamma regler när beslutsfattare över hela världen funderar över hur man bäst kontrollerar snabbt framåtskridande teknik. OpenAI ser Indien som en stor utvecklingspotential på grund av dess 1,4 miljarder invånare och snabbt växande ekonomi.

Direktlänk Dela M9 News fördjupar idag

AI-aktier studsar tillbaka trots marknadens nedgång

Marknaden har nyligen påmint om sin tendens till periodiska nedgångar, vilket har lett till en minskning på cirka 7% från Nasdaq Composites topp. Trots detta har vissa AI-företag sett en återhämtning. Chipdesigner Arm Holdings ökade med 7,4%, halvledarspecialist Nvidia klättrade 4,3% och lagrings- och minnestillverkare Micron Technology lade till 2%. Trots varningar om att AI-bubblan kan spricka, finns det inga bevis för att de sekulära medvinden som driver AI håller på att avta. Det japanska holdingbolaget SoftBank Group planerar att spendera 150 miljarder yen (ungefär 960 miljoner dollar) under de kommande åren för att uppgradera sina datacenter för att hantera AI. Softbank kommer att utnyttja kraften i Nvidias grafikprocessorer (GPU:er), enligt rapporten.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Nordnigeriansk guvernör uppmanar till teknologisk lösning på säkerhetsproblem

Guvernör Dauda Lawal betonar behovet av avancerad teknik för att hantera säkerhetsutmaningarna i norra Nigeria. Detta uttalande gjordes vid ett evenemang om fred och säkerhet organiserat av Africa Center vid United States Institute of Peace. Lawal och nio andra guvernörer från Nordväst- och Nordcentrala delar deltar för närvarande i evenemanget i USA. Under ett möte med FN:s biträdande generalsekreterare, Amina Mohammed, vid den nigerianska ambassaden i Washington D.C, sa Lawal att teknik som artificiell intelligens spelar en avgörande roll för att förbättra säkerheten.

Direktlänk Dela Politics Nigeria fördjupar idag

Lär dig använda det senaste stora språkmodellen Llama 3 från Meta

Mark Zuckerberg och teamet på Meta har nyligen släppt den stora språkmodellen Llama 3. Med hjälp av All About AI kan du snabbt och enkelt installera Llama 3 lokalt för dina egna projekt som drivs av artificiell intelligens (AI). Llama 3 kan integreras sömlöst i ditt befintliga system och kan hantera en mängd olika uppgifter, inklusive omfattande webbsökningar, hantering och organisering av e-postkommunikation och effektivt fånga och lagra anteckningar. Llama 3 kan anpassas för att passa dina specifika behov genom att implementera anpassade skript och har ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

SAP introducerar AI-avancerade leveranskedjelösningar

Företagsapplikationsprogramvaruföretaget SAP har introducerat artificiell intelligens (AI) framsteg för sina leveranskedjelösningar. Dessa AI-drivna insikter från realtidsdata kommer att hjälpa dess kunder att använda sin egen data för att fatta bättre beslut över hela leveranskedjor, effektivisera produktutveckling och göra tillverkning mer effektiv. SAP skapade förra månaden den nya rollen som chef för AI för att driva molnintäkter med hjälp av stigande AI-efterfrågan. Över 24 000 SAP-kunder har antagit dess AI-lösningar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare