» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 264 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Perplexity AI:s VD Aravind Srinivas om sin resa från IIT Madras till Silicon Valley

Aravind Srinivas, VD för sökmotorstartföretaget Perplexity AI, berättade om sin besvikelse när han inte kom in på datavetenskap vid IIT Madras, trots att han har en dubbelexamen i elektroteknik därifrån. Han försökte byta till datavetenskap men misslyckades med en liten procentandel. Hans misslyckande ledde till att han lärde sig programmeringsspråket Python och maskininlärning på egen hand, vilket senare hjälpte honom att toppa klassen i ett maskininlärningskurs. Srinivas fick sedan en praktikplats med den kanadensiska datavetaren Yoshua Bengio, som rekommenderade honom till en doktorandplats i datavetenskap. Han fick senare arbete på Deep Mind och Google, innan han blev VD för Perplexity AI.

Direktlänk Dela Business Today fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Alibaba utvecklar AI-verktyg för att animera porträtt

Forskare vid Alibabas institut för intelligent databehandling har presenterat ett AI-system som kallas ´EMO´ - kort för Emote Portrait Alive. Till skillnad från traditionella metoder som förlitar sig på 3D-ansiktsmodeller, tar EMO en direkt ljud-till-video-syntesmetod. Genom att omvandla ljudvågformer till videobilder fångar det subtila ansiktsrörelser och identitetsspecifika nyanser associerade med naturligt tal. Forskarna förklarade hur de tränade modellen med en omfattande ljud-videodatabas på över 250 timmar film och mer än 150 miljoner bilder.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

Elon Musk stämmer Open AI och kritiserar samarbetet med Microsoft

Teknikmiljardären Elon Musk stämmer Open AI, och hävdar att företagets samarbete med Microsoft har äventyrat dess ursprungliga engagemang för att utveckla AI-teknologi i mänsklighetens intresse. Musk menar att Open AI nu fungerar som ett dotterbolag till Microsoft och fokuserar mer på att maximera vinsten för Microsoft än att gynna mänskligheten. Musk kräver att Open AI återgår till öppen källkod och att både Open AI och Microsoft hindras från att utnyttja tekniken för vinst.

Direktlänk Dela Expressen fördjupar idag

Marcelo Claure bygger eget investeringsimperium efter SoftBank och WeWork

Marcelo Claure, tidigare SoftBank-chef och WeWork-ordförande, bygger nu sitt eget investeringsimperium genom sitt familjekontor Claure Group. Trots sin framgångsrika karriär, inklusive att ha grundat en multinationell mobiltelefondistributör och genomfört fusionen av Sprint och T-Mobile, är Claure mest känd för sina kopplingar till WeWork, startupen som kollapsade spektakulärt. Nu söker Claure Group affärer inom AI och förnybara energikällor, har tagit en betydande andel i det kinesiska snabbmodeföretaget Shein och överväger sätt att revolutionera fotbollen i USA.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupar idag

Pengarhanterare rusar för att dra nytta av AI-boomen

Pengarhanterare rusar för att dra nytta av aktiemarknadens intresse för artificiell intelligens (AI), då en imponerande rally från Nvidia leder till en sökning efter andra företag som kapitaliserar på tekniken. Aktier i Nvidia, vars chips är guldstandarden inom AI-industrin, har stigit cirka 60% i år efter att ha tredubblats 2023. Detta har lett till att dess marknadsvärde är ungefär 2 biljoner dollar, vilket gör det till det tredje största amerikanska företaget efter marknadsvärde efter Microsoft och Apple. Detta har också lett till att Wall Street söker efter andra AI-fokuserade företag i hopp om att fånga stora rörelser. Andra AI-fokuserade företag som har sett aktieökningar inkluderar Advanced Micro Devices och MongoDB.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

AI och maskininlärning förutser framtidens hemdesign

Maskininlärning och artificiell intelligens har gett sin syn på dagens hemdesign som människor kommer att älska för alltid. Enligt den första Modern Homes Forecast av klädmärket James Hardie kommer vi att vilja bo i en blandning av bondgårdar, lådor, lador och en oväntad japansk-skandinavisk fusion. Forskningen bedömde också nästan 30 000 sociala medieinlägg från designers och influencers runt om i världen. Framtida trender inkluderar tillväxt i flergenerationshushåll, regional migration, arbete hemifrån och en större andel hem som tillhör barnlösa par. Krav på mer hållbarhet och bättre tillgänglighet enligt reviderade ändringar i National Construction Code som genomförs i år togs också hänsyn till.

Direktlänk Dela REA Group fördjupar idag

Musikern Reggie Watts diskuterar hemlöshetskris och artificiell intelligens

Komikern, musikern och beatboxaren Reggie Watts, som är i San Francisco, har starka känslor om hur staden hanterar hemlöshetskrisen. Han tror att staden har möjlighet att lösa sina svåraste problem om de konfronteras direkt. Watts, som bor på Phoenix Hotel i det problemfyllda Tenderloin-distriktet, tycks inte störas av gatans tillstånd. Han sa att staden har en chans att göra en verklig ansträngning för att hantera hemlösheten och kanske faktiskt hitta ett sätt att effektivt få människor ur den. Watts kommenterade också framstegen inom artificiell intelligens (AI), och hur det kan avslöja obekväma sanningar om världens största popstjärnor.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupar idag

Adobe utvecklar AI-verktyg för att skapa och redigera musik

Adobe utvecklar en rad generativa AI-verktyg för att öka användarnas kreativitet och effektivisera arbetsflöden i sina produkter. Efter att ha introducerat Adobe FireFly för bildredigering har företaget nu annonserat ett nytt AI-experiment, Project GenAI Control, som ska revolutionera ljudskapande. Verktyget är i ett tidigt utvecklingsstadium och låter användare generera musik från enkla textbeskrivningar och sedan redigera den för sina specifika behov. Verktyget skiljer sig från konkurrenter som Google´s MusicLM och Meta´s AudioCraft genom att erbjuda omfattande redigeringsfunktioner tillsammans med ljudgenerering.

Direktlänk Dela India Today fördjupar idag

Adobe introducerar experimentella AI-verktyg för musikskapande och redigering

Adobe har annonserat nya experimentella text-till-ljud generativa AI-verktyg för musiksamproduktion och redigering. Projektet, kallat Music GenAI Control, beskrivs som ´Photoshop för ljud´, och erbjuder enkel och exakt AI-baserad ljudredigering. Verktygen börjar med en textprompt och efter att ljudet har genererats kan användarna göra komplexa och specifika justeringar med ett enkelt gränssnitt. Nicholas Bryan, Senior Research Scientist på Adobe Research, säger att dessa nya verktyg tar ljudgenerering till Photoshop-nivå genom att ge kreatörer djupgående kontroll för att forma, justera och redigera sitt ljud.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupar idag

Universal Music Publishing Group kritiserar TikToks användning av AI

TikTok har börjat ta bort musik baserad på kompositioner skrivna eller sammanfattade av Universal Music Publishing Group (UMPG) låtskrivare. UMPG har nu svarat med ett uttalande där de uttrycker oro över TikToks användning av AI och dess effekter på låtskrivare och artister. De påstår att TikTok har vägrat att svara på deras oro om AI berövar låtskrivare rättvis ersättning. Kritiken mot TikTok fortsätter att växa i USA. SoundExchange samlar inte in inspelningsroyalties från TikTok, men dess VD Michael Huppe har anslutit sig till kritiken.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupar idag

Adobe utvecklar AI-baserat musikredigeringsverktyg ´Photoshop för musik´

Adobe, tillverkaren av det populära foto-redigeringsprogrammet Photoshop, utvecklar ett ´Photoshop för musik´. Det San Jose-baserade teknikjätten har tillkännagivit ´Project Music GenAI Control´, ett tidigt generativt AI-musikgenererings- och redigeringsverktyg som låter skapare eller vem som helst utan professionell ljuderfarenhet generera melodier från text och redigera dem i realtid. Projektet utvecklas i samarbete med University of California, San Diego och Carnegie Mellon Universitys datavetenskapsskola.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupar idag

Adobe introducerar nytt AI-verktyg för musikproduktion

Adobe har nyligen visat upp sitt senaste projekt som använder AI-teknologi, Project Music GenAI Control. Verktyget är mer än ett text-till-bild-verktyg, det kan skapa ljud- och musikinnehåll. Nicholas Bryan, Senior Research Scientist på Adobe Research och medlem i teamet bakom det nya projektet, säger att verktyget kan förstå en enkel textkommando och använda det för att omvandla en melodi till en annan takt. Projektet visar att AI kan bli en medskapare i musikproduktionen.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupar idag

Artificiell intelligens förstärker bedrägerier och phishing

Artificiell intelligens (AI) förstärker bedrägerier, phishing och bedrägerier, enligt verifieringsplattformen Sumsub. Mellan 2022 och 2023 upptäcktes en 10-gånger ökning av antalet globala deepfakes inom alla branscher, med en 1 740% ökning av bedrägliga deepfake-händelser enbart i Nordamerika. AI-verktyg används för att skapa falska skattedeklarationer som ser perfekta ut, vilket gör det svårt för myndigheterna att upptäcka bedrägeriet. Haywood Talcove, VD för LexisNexis regeringsgrupp, säger att AI-verktygens kapabiliteter och sofistikation har förbättrats snabbt de senaste 18 månaderna.

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupar idag

USA:s finansinstitutioner tar steg mot bedrägeribekämpning, ekonomisk prestanda och stöd till prisvärda bostäder

Den 28 februari 2024 gjorde USA:s finansinstitutioner betydande tillkännagivanden som understryker regeringens proaktiva åtgärder mot bedrägeribekämpning, ekonomisk prestanda och stöd till prisvärda bostäder. U.S. Department of the Treasury har implementerat en förbättrad bedrägeribekämpningsprocess, vilket har resulterat i återhämtning av över 375 miljoner dollar. Susan M. Collins, VD för Federal Reserve Bank of Boston, presenterade en analys av ekonomins nuvarande tillstånd och framtida utsikter. Federal Housing Finance Agency (FHFA) har tillkännagivit en betydande allokering av cirka 301 miljoner dollar till Housing Trust Fund och Capital Magnet Fund, tack vare Fannie Mae och Freddie Mac.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupar idag

Telefonsamtalsbedrägerier rapporterade i Nanaimo, förluster mellan $3 000 och $8 000

En serie telefonsamtalsbedrägerier har rapporterats av Nanaimo RCMP, där människor har blivit lurade på mellan $3 000 och $8 000. De kriminella ringer till ett potentiellt offer, utger sig för att vara deras barnbarn och påstår att de är i lagliga problem, ofta i ett främmande land. De säger att de behöver flera tusen dollar för att täcka borgen och rättsliga försvarskostnader, och en annan bedragare som utger sig för att vara en försvarsadvokat eller assistent kommer sedan på linjen för att instruera offret om hur mycket pengar som behövs och hur man överför medlen. Denna gång påstod bedragarna att de satt i fängelse i Nanaimo.

Direktlänk Dela Surreynowleader.com fördjupar idag

10 yrken som är ´99,9 procent säkra´ från AI enligt Reddit-användare

Trots ökande oro över att artificiell intelligens (AI) kommer att ersätta många mänskliga jobb, finns det yrken som kräver mänsklig intervention. Reddit-användare har listat tio yrken som är ´99,9 procent säkra´ från AI. Dessa inkluderar politiker, flygmekaniker, lärare för yngre barn, socialarbetare, teknisk support, underhållselektriker, hantverksjobb, jobb som kräver licens, psykologer och brottsutredare.

Direktlänk Dela Upworthy fördjupar idag

Narendra Modi och Bill Gates diskuterar AI och allmän välfärd

Indiens premiärminister Narendra Modi och Microsofts medgrundare Bill Gates träffades i ett högprofilerat möte för att diskutera artificiell intelligens (AI) och dess potential för att främja allmän välfärd. Gates, som besökte Indien, uttryckte sin beundran för Modi och berömde Indiens framsteg inom AI. Diskussionen sträckte sig till digital offentlig infrastruktur och andra utvecklingsinitiativ. Gates underströk vikten av att dra lärdomar från Indiens erfarenheter för att gynna världen i stort. Under sitt besök träffade Gates också flera unionsministrar och utbytte idéer och kunskap.

Direktlänk Dela New Indian Express fördjupar idag

Leonardos VD oroar sig mer för ´dumdhet´ hos AI-användare än tekniken själv

Roberto Cingolani, VD för det italienska försvarsföretaget Leonardo, uttryckte under en intervju att han är mer orolig för ´dumdhet´ hos användare av artificiell intelligens (AI) än hoten som tekniken själv utgör. Hans kommentarer kommer i ljuset av upprepade varningar om farorna med AI. Cingolani menar att AI är ett verktyg, skapat och kontrollerat av människor, och att problemet ligger hos användaren, inte tekniken. Han tillade att han är mer orolig för nationell dumdhet än AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

Marknaden för Artificiell Intelligens som en Tjänst växer, drivs av teknisk utveckling och ökad efterfrågan

En rapport från AMA Research belyser den globala marknaden för Artificiell Intelligens som en Tjänst (AIaaS). Rapporten inkluderar en djupgående analys av marknadens egenskaper, storlek, uppskattningar och tillväxt genom segmentering, regional nedbrytning och land, tillsammans med konkurrenslandskapet, spelares marknadsandelar och nyckelstrategier. AIaaS hänvisar till tredjepartserbjudande av AI-outsourcing, vilket gör att företag kan dra nytta av AI utan stora kostnader. Rapporten konstaterar att ökningen av molnbaserade lösningar och tekniska framsteg för arbetsflödesoptimering driver efterfrågan på AIaaS.

Direktlänk Dela openPR fördjupar idag

Amex GBT skapar nytt initiativ för artificiell intelligens

American Express Global Business Travel (Amex GBT) har avslöjat skapandet av ett nytt initiativ för artificiell intelligens (AI). Programmet kommer att öka fokus på befintliga AI-projekt, driva meningsfull innovation och större effektivitet för kunder och företagsresehanterings-ekosystemet. Det omedelbara fokuset för AI-initiativet kommer att vara att anta nästa generations AI-teknologier och förbättrad styrning inom fyra nyckelområden i organisationen: resenärsomsorg; finans; teknik; och möjliggör en modern arbetsplats. Michael Esquibel, SVP Technology Strategy & Engineering, har fått i uppdrag att driva effektivitet, produktivitet och framsteg genom AI.

Direktlänk Dela Travel And Tour World fördjupar idag

Artificiell intelligens och religion: Framtiden för AI

Artificiell intelligens (AI) har blivit en del av vår framtid och kommer snart att utföra uppgifter som att köra våra bilar och laga våra måltider. Det finns dock oro över att AI kan ta över mänskligheten och göra människan obsolet. Anthony Levandowski, tidigare anställd på Google och Uber, har grundat en kyrka kallad ´Way of the Future AI Church´, som tror på att tillbe en gud baserad på AI. Levandowski tror att hans kyrka kommer att utveckla ett evangelium och ett fysiskt gudshus. Det finns dock många frågor kring AI och religion som vi ännu inte kan besvara.

Direktlänk Dela The National Newspaper fördjupar idag

Artificiell intelligens skriver politiska budskap

AI:n Gpt-4 skrev korta texter om Sveriges situation ur perspektivet av olika politiska partier. Moderaterna menade att Sverige är i kris och behöver en ny politik. Socialdemokraterna varnade för hotet från högerkrafter. Sverigedemokraterna såg Sverige på väg mot avgrunden på grund av invandring och kriminalitet. Vänsterpartiet talade om klasskrig och kapitalismens negativa effekter. Centerpartiet ansåg att Sverige lider av stagnation och byråkrati. Miljöpartiet lyfte fram klimatkrisen. Liberalerna efterlyste reformer och framåtanda. Kristdemokraterna varnade för moraliskt förfall och brist på kristna värden.

Direktlänk Dela Frihet fördjupar idag

BigRock School samarbetar med AI-startupen Wonder Dynamics för att bevara den digitala konstens framtid

BigRock School, en skola specialiserad på digital konst, samarbetar med AI-startupen Wonder Dynamics, grundad av Ready Player One-skådespelaren Tye Sheridan och Nikola Todorovic, för att bevara den digitala konstens framtid. BigRock använder Wonder Dynamics avancerade AI-verktyg för att utforska nya möjligheter inom animation och 3D-konst och har gjort dessa teknologier tillgängliga för studenter på sin masterutbildning i datorgrafik.

Direktlänk Dela Tech Princess fördjupar idag

Ökning av cyberbrottsaktiviteter och AI-drivna hot, enligt Group-IB-rapport

Enligt rapporten Hi-Tech Crime Trends 2023/2024 från Group-IB har alliansen mellan ransomwaregrupper och initial access brokers (IABs) fortfarande en stark motor för cyberbrottsindustrin, vilket bevisas av den 74% årliga ökningen av antalet företag vars data laddats upp på dedikerade läckagesidor (DLS). Hotaktörer har visat ökat intresse för Apple-plattformar, vilket visas av den femfaldiga ökningen i underjordiska försäljningar relaterade till macOS informationsstöld. Group-IB:s experter upptäckte en 70% ökning av antalet offentliga inlägg som erbjuder zero-day-exploits till salu, och identifierade även cyberbrottslingars skadliga användning av legitima tjänster och AI-infuserade teknologier som de främsta cyberriskerna för 2024.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupar idag

Veckans sammanfattning: Generativ AI, marknadsuppdateringar och företagsnyheter

Denna vecka avslutar vi vår serie om generativ AI. Vi kommer att titta på hur generativ AI passar in med andra typer av maskininlärning, dess begränsningar och några av de användningsområden du kanske inte känner till. Warren Buffett säger att Berkshire´s ´ögonbrynshöjande´ prestanda är något från det förflutna. Apple drar ur pluggen på EV-projektet. Disney och Reliance Industries ska fusionera Indiens tillgångar i ett joint venture på 8,5 miljarder dollar. Generativ AI har några otvetydiga användningsområden i den verkliga världen, särskilt de som är viktiga ur ett affärsperspektiv. Generativ AI är bara en typ av maskininlärning. Generativ AI kan ´göra saker´ snarare än att bara fatta beslut. Generativ AI har sina begränsningar, som Google nyligen upptäckte när dess Gemini AI skapade historiskt felaktiga bilder. Det finns några ganska uppenbara och välkända användningsområden för generativ AI. Dessa inkluderar innehållsskapande (inklusive text, bilder, videor och ljud), kundservicechattar och co-piloter som genererar kod.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupar idag

Maskininlärning revolutionerar enzymteknik

Forskare har förenat maskininlärning och kemi för att revolutionera enzymteknik genom att optimera peptidkatalysatorer för specifika kemiska reaktioner. Genom att använda en maskininlärningsarbetsflöde identifierade de peptidkatalysatorer som kunde förbättra konjugatadditionsreaktionen av aldehyder till nitroolefiner. Resultaten var slående, med maskininlärningsförutsagda strukturer som överträffade dem som optimerats i laboratoriet. Framgången ledde till skapandet av en universell träningsuppsättning (UTS) som omfattar 161 katalysatorer. Forskningen visar potentialen för maskininlärning att omdefiniera gränserna för peptidkatalyserade reaktioner och accelerera utvecklingen av nya kemiska processer och terapeutiska medel.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupar idag

Maskininlärning inom kommunikationsmarknaden växer

Maskininlärning inom kommunikationsmarknaden växer, drivet av faktorer såsom kändisendorsement, produktlanseringar och framväxten av privata varumärken. Marknaden präglas av konkurrens mellan leverantörer som strävar efter överlägsenhet genom produktkvalitet, innovation och konkurrenskraftig prissättning. Framtida prognoser pekar på ökad konkurrens, drivet av produkt- och teknikinnovationer samt en ökning av fusioner och förvärv. Bland nyckelspelarna på marknaden återfinns IBM, Cisco Nexmo, Google, Dialpad, Nextiva, Amazon, Microsoft, Twilio och RingCentral.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupar idag

Forskning kring Cheeger-konstanten och dess tillämpningar

Två nya studier har publicerats om Cheeger-konstanten. Den första, författad av Aldo Pratelli och Giorgio Saracco, bevisar en undre gräns för Cheeger-konstanten av en cylinder och löser därmed öppna frågeställningar ställda av Parini och Briani-Buttazzo-Prinari. Den andra studien, av Franco Vargas Pallete och Celso Viana, undersöker Cheeger isoperimetriska konstanten i rummet för konvexa co-kompakta hyperboliska 3-manifolder. De bevisar att det globala maximumet uppnås unikt vid den Fuchsiska platsen.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

AI och ML förändrar CNC-bearbetning

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) har haft en stor inverkan på datornumerisk styrning (CNC) bearbetning, en nyckelkomponent inom precisionsingenjörsvetenskap. AI och ML-algoritmer har förbättrat bearbetningssystemen genom att analysera stora datavolymer, anpassa sig till dynamiska förhållanden och maximera prestanda i realtid. Fördelarna inkluderar ökad precision och noggrannhet, förbättrad effektivitet och produktivitet, förebyggande underhåll och minskad driftstopp, anpassning och anpassningsförmåga till komplexa uppgifter samt bättre kvalitetskontroll. Trots dessa fördelar finns det utmaningar att övervinna, inklusive tekniska och operativa utmaningar, kostnadsimplikationer och ROI-analys, och att ta hand om utbildning och kompetensgap för arbetskraften.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupar idag

AI-drivna roboten RoboChem accelererar kemisk upptäckt

Kemister vid Amsterdams universitet har utvecklat en autonom kemisk syntesrobot med en integrerad AI-driven maskininlärningsenhet kallad RoboChem. Enheten kan överträffa en mänsklig kemist i hastighet och noggrannhet, samtidigt som den visar en hög grad av påhittighet. RoboChem kan betydligt påskynda kemisk upptäckt av molekyler för läkemedel och många andra tillämpningar. RoboChem kan utföra en mängd olika reaktioner och producerar minimala mängder avfall. RoboChem utvecklades av professor Timothy Noëls grupp vid Van ´t Hoff-institutet för molekylärvetenskap.

Direktlänk Dela Chemical Engineering fördjupar idag

Forskning om Cheeger-konstanten presenterar nya resultat

Forskning om Cheeger-konstanten presenterar två huvudsakliga resultat. För det första visar Beniamin Bogosel att omkretsen av inre parallella uppsättningar av plana former med en given konstant bredd är minimal för Reuleaux-triangeln. Detta indikerar att areorna av inre parallella uppsättningar och därmed inversen av Cheeger-konstanten också är minimala för Reuleaux-triangeln. För det andra presenterar Anna Muranova en dubbel Cheeger-konstant h för ändliga grafer med kantvikter från ett godtyckligt verkligt stängt ordnat fält. Hon erhåller uppskattningar av h i termer av antalet hörn i grafen och uppskattar det största egenvärdet för den diskreta Laplace-operatören i termer av h.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Symmetry Group Limited ingår strategiskt partnerskap med Aletheia-AI

Det ledande digitala teknik- och upplevelseföretaget Symmetry Group Limited har meddelat att de ingått ett strategiskt partnerskap med Singapore-baserade startup-företaget Aletheia-AI, specialiserat på datorseende, djupinlärning, artificiell intelligens, dataanalys, maskininlärning, videoanalys och detaljhandelsutrymmesanlys. Samarbetet syftar till att öka Symmetry Groups intäkter och förväntas förbättra företagets AI-kapacitet och öppna dörrar till nya marknadssegment för intelligenta system och datastyrda insikter. Symmetry Group har nyligen expanderat sin verksamhet betydligt och säkrat nya kunder.

Direktlänk Dela Pakistan Today fördjupar idag

AI-teknikens framtid: Boom eller krasch?

Termen ´boom eller krasch´, myntad av den tyska ekonomen Karl Marx på 1800-talet, förklarar tydligt utmaningen som framväxande teknologier som artificiell intelligens (AI) står inför. Trots stora framsteg och investeringar i AI, är konkreta tillämpningar fortfarande sällsynta. Stora AI-verktyg som ChatGPT, Bard och Bing AI används mest för att skriva rapporter och svara på frågor. Detta visar att trots att AI har omfamnats av människor, företag och samhället, är vi fortfarande osäkra på hur vi ska utnyttja det. AI står på axlarna av imponerande tekniska framsteg, men är fortfarande i sin linda. Det kommer att fortsätta utvecklas när tillgången till data ökar och maskinerna fortsätter att lära sig.

Direktlänk Dela Business Live fördjupar idag

Etiska utmaningar och innovationer inom artificiell intelligens

I takt med att den digitala gränsen expanderar står AI-system som OpenAI:s GPT-4 och Microsofts Bing Chat i framkant av innovationen. Trots att dessa AI-system är imponerande, finns det etiska problem, särskilt när det gäller innehållsgenerering som respekterar immateriell äganderätt, undviker skadliga stereotyper och säkerställer rättvis representation av skyddade grupper. Tidiga försök att styra AI-beteende, som instruktionerna för Bing Chat, syftade till att säkerställa att svaren var informativa och engagerande samtidigt som de undvek kontroverser och skada. Trots dessa ansträngningar framhävde fallen då Bing Chat producerade stötande innehåll utmaningarna med att anpassa AI-utdata till etiska standarder. På liknande sätt kom GPT-4:s introduktion med en nyanserad uppsättning regler utformade för att navigera i den etiska landskapet mer effektivt. Dessa utvecklande riktlinjer understryker det pågående arbetet för att mildra fördomar och säkerställa respektfull, inkluderande innehållsgenerering.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupar idag

AI-startupen Perplexity AI samlar in ytterligare medel, Silicon Valley upphetsad över affären

Bara månader efter att AI-startupen Perplexity AI höjde sin senaste finansieringsrunda samlar företaget återigen in ytterligare medel, eftersom investerare kämpar för att stödja nästa stora generativa AI-startup. Under de senaste månaderna har Silicon Valley varit förtjust i startupen, som konkurrerar med Googles sökning och räknar Jeff Bezos (som var en tidig backer av Google) som en investerare. Perplexity höjer dessa extra pengar till ett betydligt högre värderingstak än dess tidigare prissättning på 520 miljoner dollar. Företaget stängde 74 miljoner dollar i januari i en runda ledd av IVP. Perplexity gör en sökmotor på steroider. Appen försöker förstå användarens fråga och svarar i raka stycken, med källor och citat, istället för att returnera en lista med annonser och webbsidor. Företaget konkurrerar mest med OpenAI´s ChatGPT och Googles Bard.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupar idag

Perplexity AI i diskussioner om betydande finansieringsökning

Perplexity AI, en dynamisk nykomling inom artificiell intelligens (AI), är för närvarande engagerad i diskussioner om att säkra en betydande ökning av finansieringen, vilket signalerar dess ambition att bli en formidabel konkurrent mot teknikjättar som Google och OpenAI. Denna finansieringsrunda förväntas avsevärt höja Perplexitys värdering, överstigande $520 miljoner som sattes tidigare i år. Perplexity AI:s framgångar i AI-sektorn beror inte bara på dess finansieringsstrategi utan också på dess förmåga att tillhandahålla effektiva AI-drivna konsumentappar.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupar idag

SK Telecom presenterar AI-tjänst för språkförståelse

SK Telecom har avslöjat en AI-tjänst för språkförståelse, kallad Perplexity. Tjänsten har utvecklats för att förbättra förmågan att förstå och generera naturligt språk. Perplexity använder en teknik som kallas ´Language model learning machine´ (LLM) för att förbättra sin förmåga att förstå och generera text. Perplexity kommer att presenteras på ´Mobile World Congress´ (MWC) 2024. Företaget förväntar sig att AI-tjänsten kommer att förbättra användarupplevelsen genom att förstå användarens avsikt mer noggrant.

Direktlänk Dela The Guru fördjupar idag

Servicenow, Hugging Face och Nvidia släpper Starcoder 2

Servicenow, Hugging Face och Nvidia har släppt Starcoder 2, nästa generation av företagens öppna och avgiftsfria stora språkmodeller som är tränade att generera kod. Starcoder2 är en familj bestående av tre olika stora språkmodeller: en modell med 3 miljarder parametrar tränad av Service Now, en med 7 miljarder parametrar tränad av Hugging Face och en med 15 miljarder parametrar tränad av Nvidia. Modellerna kan användas för kodkomplettering, avancerad kodsummering och hämtning av kodsnuttar och stödjer upp till 619 programmeringsspråk.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupar idag

Ökning av AI-användning på arbetsplatsen, men vägledning saknas

En undersökning visar att AI-användningen ökade med 24 procent under det senaste kvartalet, vilket innebär att en av fyra kontorsarbetare använde AI-verktyg i januari, en ökning från en av fem i september förra året. Medarbetarnas åsikter var blandade, men 80 procent av dem som hade tillgång till AI sade att det redan hade förbättrat deras produktivitet. Högre chefer vill att deras medarbetare ska få tillgång till dessa AI-verktyg, men många företag har ännu inte gett sina medarbetare instruktioner om hur de ska använda AI-verktyg.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupar idag

Alibaba sänker priser på molntjänster för att främja AI-användning

Den kinesiska teknikjätten Alibaba meddelar att de kommer att sänka priserna på sina molntjänster med upp till 55 procent. Syftet med prissänkningen är att underlätta för användare som vill använda AI-verktyg via molnet. Totalt påverkas ett hundratal tjänster av prissänkningen och bedömningen är att det kommer att ha en stor effekt på AI-användningen i Kina.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupar idag

Global AI Video Generation Tools marknadens storlek, andel och trender

En professionell och detaljerad undersökning av den globala marknaden för AI Video Generation Tools presenteras, med särskilt fokus på den globala marknaden. Rapporten ger viktig statistik om marknaden och fungerar som en värdefull guide för företag och individer som investerar i AI Video Generation Tools-industrin. Enligt forskningsresultaten har marknaden för AI Video Generation Tools etablerat en global närvaro. Rapporten ger en omfattande översikt över regionala uppdelningar, kategoriserade som territorier med de mest lovande tillväxttakterna och länder som innehar de största marknadsandelarna. Marknadssegment för AI Video Generation Tools av typer och tillämpningar diskuteras också.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupar idag

Pika Labs lanserar AI text-till-video-verktyg

Pika Labs har lanserat ett nytt AI text-till-video-verktyg som låter användare skapa videor och animationer från enkla textkommandon. Verktyget är för närvarande tillgängligt i beta-version via deras Discord-server. Detta webbaserade verktyg låter dig generera korta videoklipp från en bild, video eller textkommandon, och du kan anpassa hur rörelsen fungerar eller hur det ser ut.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupar idag

Artificiell intelligens: En välsignelse eller en förbannelse?

Artificiell intelligens (AI) är för närvarande ett av de hetaste begreppen inom teknik. AI är en metod för att få en dator, en datorstyrd robot eller en programvara att tänka intelligent som det mänskliga sinnet. AI klassificeras vanligtvis i två kategorier: svag AI, som är system designade för att utföra specifika uppgifter, och stark AI, som har mänsklig nivå intelligens. AI har en rad applikationer inom flera industrier och domäner, som hälso- och sjukvård, finans och teknik. Men AI har också sina nackdelar och potentiella faror, inklusive jobbförlust på grund av ökad automation och möjliga cybersäkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Blueprint Newspapers fördjupar idag

Fondförvaltare rusar för att dra nytta av AI-intresset på aktiemarknaden

Fondförvaltare rusar för att dra nytta av aktiemarknadens intresse för artificiell intelligens (AI), drivet av en imponerande rally av Nvidia. Nvidias aktier, vars chipp är guldstandarden inom AI-industrin, har ökat med cirka 60% i år efter att ha tredubblats 2023. Detta har ökat dess marknadsvärde till cirka 2 biljoner dollar, vilket gör det till det tredje största amerikanska företaget efter marknadskapitalisering efter Microsoft och Apple. Wall Street söker nu efter andra AI-fokuserade företag i hopp om att fånga överdimensionerade rörelser. Francisco Bido, Senior Portfolio Manager för F/m Investments Large Cap Focused Fund, säger att AI är här för att stanna.

Direktlänk Dela SaltWire Network fördjupar idag

Artificiell intelligens förbättrar effektiviteten inom lastbilsindustrin

Artificiell intelligens (AI) har kommit långt för att förbättra effektiviteten inom lastbilsindustrin, enligt Jason Cannon och Matt Cole från CCJ. AI har använts i över ett decennium för att förbättra säkerhet, effektivitet och prestanda. RXO, ett företag som använder AI för att driva transport, har nyligen lanserat ett AI-drivet system för att effektivisera incheckningsprocessen för lastbilar på lager och distributionscenter. Enligt Yoav Amiel, RXO:s informationschef, har AI minskat väntetiden vid grinden med 30%. Trots fördelarna med AI finns det också nackdelar, inklusive säkerhetsrisker och överberoende.

Direktlänk Dela Commercial Carrier Journal fördjupar idag

GPT HEALTHCARE:s aktiekurs idag

På den senaste handelsdagen öppnade GPT HEALTHCARE:s aktie till ₹216.15 och stängde till ₹186. Aktien nådde ett högt värde av ₹219.7 och ett lågt värde av ₹196.1. Marknadsvärdet förblev på 0.0 crores, med en BSE-volym på 1157822 handlade aktier. Det 52-veckors högsta och lägsta priserna tillhandahölls inte i datan.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

GPT Healthcares aktiepris sjunker efter att Nomura Singapore sålt aktier

Aktiepriset för GPT Healthcare sjönk med över 7,60 procent på BSE på fredagen (1 mars 2024) efter att dess befrämjare Nomura Singapore sålde över 4,50 lakh aktier i företaget. Aktien för företaget, som noterades den 29 februari, handlades lägre med 7,42 procent, eller 14,90, till Rs 185,85 klockan 10:08 på fredagen. Aktien, som öppnade på Rs 196,00 på fredagen, nådde dagens lägsta på Rs 185,40, en nedgång med 7,64 procent från dess torsdagsstängning på Rs 200,75. Aktien sjönk i den första handelssessionen efter att Nomura Singapore sålde sina 4,53 lakh aktier till Rs 202,46 per aktie i företaget. På torsdagen gjorde GPT Healthcare en stark debut på börsen när den noterades till ett premium på cirka 16 procent över det övre slutet av emissionsprisbandet. Företagets IPO värt Rs 525 crore avslutades denna vecka med en total prenumeration på 8,5 gånger. GPT Healthcare äger och driver flerfackliga grannskapssjukhus för tertiär vård.

Direktlänk Dela Zee Business fördjupar idag

Man skapar moderniserad version av Nya Testamentet med hjälp av AI

En man som går under pseudonymen ´Broseph Smith´ har skapat ´The New Testament for Gen Z: Unofficial ChatGPT Translation for Gen Z´, en moderniserad version av Nya Testamentet. Smith, som är 20 år och bor i Washington, använde AI-verktyget ChatGPT för att översätta bibelverser till modernare språk för att göra dem lättare att förstå. Han har sålt över 6 000 exemplar sedan boken publicerades i augusti och donerar en del av vinsten till välgörenhet. Han har också avslutat en version av Gamla Testamentet för Gen Z och planerar att publicera den snart.

Direktlänk Dela CBS News fördjupar idag

AI: En game-changer för småföretag

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer avgörande i vår vardag och kommer snart att påverka hur vi tänker, beter oss och fattar beslut. Detta gäller även för småföretagare, där AI kan vara en game-changer. AI kan användas för att förbättra effektiviteten och produktiviteten utan att förlora den mänskliga touchen, via tre kritiska perspektiv: automatisering, förstärkning och autonomi. AI kan bland annat användas för att identifiera mönster eller anomalier i data, förutsäga framtida värden baserat på historiska data och skapa nya datainstanser som liknar träningsdata. Det är viktigt att strategisera hur man bäst kan använda AI för att främja ens företag och övervinna vardagliga utmaningar.

Direktlänk Dela Fintechnexus.com fördjupar idag

Ökad tillit till artificiell intelligens men också oro

Artificiell intelligens (AI) är nu en del av vår vardag. Men gör den växande påverkan av AI världen till en bättre plats? 55% av människorna i de undersökta länderna tror att AI kommer att förändra världen till det bättre. Detta är en vanlig uppfattning särskilt i asiatiska länder, med 83% i Kina och 75% i Indien. Tilliten till AI har också ökat i förhållande till andra tekniker. 2024 rankades AI som nummer ett, med 39% av alla röster, upp 6 procentenheter från föregående år. Men människor hade också blandade känslor om AI.

Direktlänk Dela Robert Bosch fördjupar idag

Karnataka-regeringen och Världsekonomiskt forum kommer att etablera AI-center

Karnataka-regeringen har på torsdagen undertecknat en avsiktsförklaring med Världsekonomiska forumet (WEF) för att upprätta ett center för artificiell intelligens (AI) i delstaten. Detta kommer att vara det enda WEF-centret i Indien som är dedikerat till AI. Centret i Karnataka kommer att vara en del av WEF:s Center for the Fourth Industrial Revolution (C4IR) nätverk. Centret kommer att spela en nyckelroll i att etablera nätverk mellan industri och akademi, främja forskningssamarbete och aktivt svara på globala frågor. En del av den större visionen är att stödja och nära AI-startups i Karnataka.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupar idag

Etik och ansvar i AI-användning

AI-verktyg har blivit en integrerad del av vårt lärande och undervisning under mer än ett år. Verktyg som ChatGPT och Gemina (tidigare känd som Bard) är de mest använda inom olika branscher. Etisk AI-användning innebär att AI-teknologier används på ett sätt som hedrar mänskliga rättigheter och värdighet. Principer för etisk AI inkluderar rättvisa och transparens, ansvar och integritet. Jamaica har ännu inte fullt ut förstått den djupa inverkan AI har på dess industrier. AI har revolutionerat olika sektorer, inklusive utbildning genom att ändra bedömningsmetoder, dokumenthanteringsföretag genom att skapa olika företagsdokument för både personligt och professionellt bruk, samt datautvinning och affärsanalys.

Direktlänk Dela The Gleaner Company fördjupar idag

Apple avbryter sitt elbilsprojekt, influencers uttrycker blandade känslor

Under den sista veckan i februari har diskussioner relaterade till ´Apple´ bland influencers på ´X´-plattformen ökat, efter rapporter om Apples beslut att avsluta sitt elbilsprojekt, avslöjade en ny rapport på torsdagen. Enligt data- och analysföretaget GlobalData uttryckte influencers blandade känslor om Apples avbokning av EV-projektet, med vissa som anser det vara en klok omfördelning av dess fokus mot artificiell intelligens (AI). ´Även om draget förväntas påverka anställda och medföra en förändring i branschdynamiken, spekuleras det att Apple fortfarande kan påverka fordonssektorn genom programvara och tjänster snarare än tillverkning´, sade Smitarani Tripathy, Social Media Analyst på GlobalData.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupar idag

Karnataka-regeringen och Världsekonomiskt forum inrättar AI-center

Karnataka-regeringen har skrivit under en avsiktsförklaring med Världsekonomiskt forum (WEF) för att inrätta ett centrum för artificiell intelligens (AI) i delstaten. Detta kommer att vara WEF:s enda centrum i Indien dedikerat till AI. Karnataka-centret kommer att ingå i WEF:s nätverk för fjärde industriella revolutionen (C4IR), en global plattform inriktad på inkluderande teknologistyrning och ansvarsfull digital transformation. Centret kommer att spela en central roll i att etablera nätverk mellan industri och akademi, främja forskningssamarbete och aktivt svara på globala problem.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupar idag

Olas AI-chattbot Krutrim ger felaktiga svar - liknar den ChatGPT och Googles Gemini?

Den 26 februari lanserade Ola sin AI-chattbot i offentlig beta, som fungerar liknande OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini. Sedan dess har Krutrim, AI-chattboten som lanserats av Olas VD Bhavish Aggarwal, blivit viral för att ge användarna felaktiga och oavsiktligt roliga svar. Resultaten var överraskande när man testade denna nya AI.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupar idag

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsskydd

New York Times (NYT) har lämnat in en stämningsansökan värd flera miljarder dollar mot OpenAI och Microsoft, anklagande dem för att ha stulit innehåll för att träna ChatGPT. NYT hävdar att OpenAI använde dess skyddade artiklar utan tillstånd för att träna AI-system som ChatGPT. OpenAI hävdar dock att de följer reglerna för rättvis användning och anklagar NYT för att ha ´hackat´ ChatGPT. Utfallet av denna rättsliga konfrontation kan sätta viktiga rättsliga prejudikat för AI-utveckling.

Direktlänk Dela MethodShop fördjupar idag

OpenAI planerar att utse nya styrelsemedlemmar

OpenAI planerar att utse nya styrelsemedlemmar inom en månad, rapporterade The Washington Post. Detta kommer efter att andra medier rapporterat att U.S. Securities and Exchange Commission utreder företaget efter stora förändringar i dess ledarskap i november, inklusive det plötsliga avskedandet och återinsättandet av VD Sam Altman. OpenAI genomförde en total omstrukturering av sin styrelse efter händelsen, tog bort den grupp av direktörer som försökte avsätta Altman och tillsatte en ny styrelse ledd av tidigare Twitter-ordförande Bret Taylor och bestående av tidigare finansminister Larry Summers och Quora VD Adam D’Angelo. Microsoft Corporation, som är OpenAI:s största backare, kommer också att ta en icke-röstberättigad observatörsplats i styrelsen.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupar idag

Sam Altman, OpenAI, utreds av SEC för att ha vilselett investerare

Sam Altman, VD för OpenAI, utreds av den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) angående uttalanden som gjorts till företagets investerare. Utredningen härstammar från e-postmeddelanden, inklusive de som involverar Altman, för att avgöra om investerare blev vilseledda under en tumultartad period i november som ledde till Altmans avlägsnande och efterföljande återinsättning. SEC undersöker nu ärendet för att avgöra om OpenAI var ärlig i sin kommunikation.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupar idag

Perplexity AI söker ytterligare finansiering med högre värdering

Perplexity AI, en stigande stjärna inom artificiell intelligens, rapporteras vara i diskussioner för att säkra ytterligare finansiering till ett värde betydligt högre än sin tidigare runda. Företaget, som har gjort avtryck i Silicon Valley, är i processen att samla in nya medel. Investerare visar stort intresse för att stödja Perplexitys arbete för att konkurrera med branschjättar som ChatGPT-parent OpenAI och Alphabet Inc.´s Google. Den nya värderingen är märkbart högre än de 520 miljoner dollar som Perplexity säkrade i januari. Trots pågående diskussioner är detaljerna i avtalet ännu inte fastställda, och de inblandade siffrorna kan ändras. Perplexity svarade inte omedelbart på Benzingas begäran om kommentarer.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupar idag

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha blivit ´stängd´ och prioritera vinst över mänsklighetens bästa

Elon Musk har stämt Sam Altman och OpenAI, med påståendet att de har brutit mot ett avtal från företagets grundande att utveckla teknik till förmån för mänskligheten över vinster. Musk hävdar att OpenAI:s senaste förhållande till teknikjätten Microsoft har äventyrat företagets ursprungliga engagemang för offentlig, öppen källkodsartificiell allmän intelligens. Musk kräver att OpenAI återgår till öppen källkod och begär också en injunktion för att förhindra OpenAI, dess president Gregory Brockman och dess VD Sam Altman, samt Microsoft, från att dra nytta av företagets artificiella allmänna intelligens teknologi.

Direktlänk Dela Courthouse News Service fördjupar idag

Konstnärer anklagar AI-företag för obehörig användning i stämning

En nyligen stämningsansökan har riktat uppmärksamheten mot påstådda missbruk av upphovsrättsskyddade verk av företag som genererar konst med hjälp av artificiell intelligens (AI), inklusive Midjourney, Stability AI, DeviantArt och Runway AI. Företagen anklagas för att ha använt en lista med över 4 700 konstnärer, inklusive kända figurer som Norman Rockwell och Wes Anderson, för att träna sina generativa AI-system att skapa konstverk. Konstnärer argumenterar att AI-genererad konst är byggd på ´mänsklig intelligens och kreativt uttryck´ utan de inblandade parters samtycke eller erkännande.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Meta använder AI för att öka annonsörers avkastning och säkerhet på plattformen

Sandhya Devanathan, chef för Meta i Indien, har berättat att företaget länge har använt AI i sin verksamhet och att det nu är Generative AI som blivit det stora samtalsämnet. Hon nämnde att en fjärdedel av de rekommendationer som ges på Instagram nu genereras av AI. Företaget använder också AI för att hålla sina användare säkra på plattformen, och att innehåll tas bort innan människor kan se det. Användningen av AI har ökat annonsörernas avkastning med nästan 30-35%. Meta samarbetar med Sarvam AI, som bygger en Large Language Model (LLM) på inhemska språk. Sarvam har använt Metas öppna källkod Llama för att bygga LLM:er och planerar att rulla ut till andra språk efter hindi. Meta har också ett partnerskap med det statsstödda nätverket för digital handel (ONDC), där de fokuserar på att utbilda säljare.

Direktlänk Dela Bestmediainfo.com fördjupar idag

Global Generative Artificial Intelligence Services marknadsanalys till 2031

En specialiserad analys, ´Global Generative Artificial Intelligence (Gen AI) Services Market Analysis to 2031´, undersöker den globala marknaden för Gen AI-tjänster. Marknaden förväntas utvecklas avsevärt under prognosperioden, enligt analysen som fokuserar på noggrann marknadssegmentering efter produkt och geografi. Analysen inkluderar prognoser för den globala Gen AI-tjänstemarknaden från 2022 till 2031 i Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet (APAC), Mellanöstern och Afrika (MEA) och Sydamerika. Nyckelspelare nämnda i Gen AI-tjänstemarknaden inkluderar NVIDIA, Google, OpenAI, WNS, McKinsey, Bain & Company, Accenture, Boston Consulting, Clickworker, H2O.ai, DataRobot, Microsoft Azure, AWS SageMaker, APEXON, ServiceNow, UST, HCLTech, Insight Cadence, Penguin DXC Technology.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupar idag

Microsofts Copilot AI-assistent kommer att integreras i OneDrive

Microsoft har lanserat en stor uppdatering för sin OneDrive molnlagringstjänst i oktober 2023, inklusive en ny användargränssnitt och AI-baserade funktioner. Företaget bekräftade att dess Copilot AI-assistent kommer att integreras i OneDrive någon gång i mitten av april för betalande företag och utbildningsanvändare av Microsoft 365-tjänsten. Användare kommer att kunna ställa frågor till Copilot om de filer de har lagrade på sitt molnkonto. Copilot kommer också att kunna skapa sammanfattningar av dokument i OneDrive och stödja flera filtyper som lagras på OneDrive-konton.

Direktlänk Dela Neowin fördjupar idag

Microsoft arbetar på Office 2024, enligt utvecklare

Microsoft arbetar på Office 2024, enligt uppgifter från XDA-utvecklare. Inget officiellt tillkännagivande har gjorts ännu, men det finns bevis på att en ny version av Office är under utveckling. Office 2024 förväntas ha nästan alla funktioner som har rullats ut till Microsoft 365 under de senaste tre åren. Microsoft 365 har blivit populärt bland organisationer och individer eftersom det erbjuder alla produktivitetsverktyg till ett lågt månadspris. Men alla föredrar inte en månadsabonnemang, så Microsoft har en Office-svit på plats. Efter Office 2021 har det inte kommit någon ny release.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupar idag

Microsoft lanserar AI-drivna OneDrive-upplevelsen Copilot i april

Microsoft har meddelat att den AI-drivna OneDrive-upplevelsen, Copilot, kommer att vara tillgänglig för alla med Microsoft 365 arbets- och skolkonton och Copilot för Microsoft 365-licens senare i april. Copilot, som först visades upp i oktober förra året, ger användare möjlighet att ställa frågor och få svar om en specifik fil, eller till och med sammanfatta den utan att behöva läsa igenom hela. Funktionen kommer att finnas tillgänglig i filvisaren i Teams, OneDrive på webben och SharePoint. Copilot kommer att fungera med alla typer av filer som lagras i OneDrive, inklusive traditionella kontorsdokumentformat, PDF-filer, webbfiler och till och med OpenDocument-format. Den kommer att finnas tillgänglig på flera språk, inklusive franska, tyska, italienska, japanska och förenklad kinesiska, med fler språk som läggs till i mars och april.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupar idag

Majoriteten av amerikanska lärare anser att AI bör ingå i undervisningen

Enligt en nyligen genomförd undersökning av EdWeek Research Center anser majoriteten av lärare, rektorer och skoldistriktsledare i USA att elever bör lära sig hur artificiell intelligens (AI) fungerar under sin K-12-utbildning. Nästan 9 av 10 utbildare anser att elever bör lära sig hur AI fungerar på ett utvecklingsmässigt lämpligt sätt innan de tar examen från high school. Men åsikterna om vid vilken ålder K-12-studenter bör börja lära sig om AI varierar bland utbildare. De flesta - 65 procent - anser att det bör introduceras för studenter i mellan- eller high school.

Direktlänk Dela Education Week fördjupar idag

AI och ML-teknik förändrar produktiviteten och säkerheten i företag

Paul Meyer på iOCO menar att automatisering har förbättrat produktiviteten i back office i decennier, men att framväxten av avancerade AI- och ML-verktyg erbjuder en stegförändring i vad automatisering kan åstadkomma, även i reglerade branscher. AI och ML-teknik tillämpas alltmer på back-office-procedurer som dokumentbehandling, dataregistrering, anställning av medarbetare och automatisering av arbetsflöden. AI kräver data och modeller, och ju mer data du matar in, desto mer insikt kan det ge i verksamheten. AI har även potential att vara ett banbrytande verktyg inom penetrationstestning, genom att avsiktligt testa mjukvaru- och nätverksförsvar för att identifiera svagheter.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupar idag

Qualcomm bekräftar Snapdragon 8 Gen 4-chippen kommer i oktober

Qualcomm avslutade sina tillkännagivanden på Mobile World Congress med att tyst bekräfta att företagets nästa chip, Snapdragon 8 Gen 4, kommer att lanseras i oktober och innehålla ny teknik som kan höja ribban för Android-smarttelefoners prestanda. Qualcomm CMO Don McGuire bekräftade datumet och namnet på företagets nästa flaggskeppsmobilchip. McGuire nämnde också en stor framsteg som kommer i Snapdragon 8 Gen 4. Mobilchippen kommer att använda en version av Oryon CPU i företagets Snapdragon X Elite-kisel för datorer som lanserades på Snapdragon Summit i oktober.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupar idag

SK hynix strävar efter att bli ´total AI-minnesleverantör´

SK hynix vice VD Son Ho-young har uttryckt sin ambition att göra företaget till ´total AI-minnesleverantör´ med sin HBM på nästa generations AI-GPU:er. Son Ho-young beskrev sina planer för företagets framtid inom AI-hårdvara och nämnde att han kommer fortsätta att ägna sig åt utvecklingen av nästa generations AI-minnesteknik för att leda den snabbt föränderliga AI-eran. SK hynix, som tillverkar några av världens bästa minnen, har redan sålt ut hela sin HBM-minnesförsörjning för detta år. Företaget planerar att förbättra effektiviteten och expertisen genom att dela upp befintliga organisationer.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupar idag

Digitalt ljud och AI kan utmana sändningsradiobudgetar

Framsteg inom ljudmätning och riktning av digitalt ljud kan utmana sändningsradiobudgetar, varnar köpare. Genom att skapa ´annonser på flyg´ genom Gen AI och uppkomsten av podcasts kan det dock komma in nya pengar. Radiosändare under press för att stödja stagnerande linjära ljudbudgetar kan få en boost om de omfamnar kraften i Gen AI-teknik och den ökande populariteten av podcasts, enligt högt uppsatta mediechefer. IAB Australiens Audio State of the Nation-rapport, som röstade 219 köpsideexekutiver, fann att 83 procent av mediebyråerna har digitalt ljud (strömmande och podcasts) som en betydande eller regelbunden del av sin verksamhet.

Direktlänk Dela B&T Magazine fördjupar idag

Google anklagas för överkorrigering av AI, Elon Musk reagerar

Google har blivit anklagad för att ha en hemlig vendetta mot kaukasier i samband med bilder genererade av företagets nya AI-chattbot Gemini. Elon Musk reagerade på detta genom att tweeta över 150 gånger under veckan. Google bad om ursäkt och pausade funktionen. För tre år sedan hamnade Google i blåsväder när deras fototaggingsverktyg började märka upp afroamerikaner som apor. Företaget stängde av funktionen och sparkade två av sina ledande AI-etikforskare. Google´s tidigare chattbot Bard hade så allvarliga fel att den gjorde faktafel i sin marknadsföringsdemonstration. Trots varningar från anställda lanserade Google Bard för allmänheten.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

Ledarna erbjuder detaljerad lönestatistik för chefer

Ledarna, Sveriges chefsorganisation, erbjuder en detaljerad lönestatistik för chefer, Lönekollen. Verktyget visar lönenivåer i olika branscher och chefsnivåer och kan vara användbart när du byter jobb, förbereder dig för ett lönesamtal eller planerar din karriär. Statistiker Mimmi Råback och lönestratege Peder Bertilsson från Ledarna betonar att löneutveckling inte bara handlar om att jämföra siffror, utan också om att identifiera vad som styr lönesättningen och visa på prestation, resultat och framgångar.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupar idag

Adobe testar AI-verktyg för musikskapande

Adobe experimenterar med ett nytt AI-verktyg för musikskapande kallat Project Music GenAI Control. Verktyget använder endast verk som är i ´public domain´ och låter användare skapa och redigera musik. Användare kan mata in korta beskrivningar av musikstycken de vill skapa, öka intensiteten i musiken, loopa musiken eller förlänga stycket. Det är också möjligt att ladda upp referensmusik som verktyget kan använda som utgångspunkt för att generera nya stycken. Project Music GenAI Control har än så länge bara lanserats som en prototyp för forskningssyften.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupar idag

OpenAI under utredning av SEC och står inför flera rättsliga utmaningar

OpenAI, värderat till över 80 miljarder dollar, har blivit föremål för granskning av både antitrustregulatorer i USA och Europa samt USA:s värdepappers- och börskommission (SEC). SEC har begärt interna dokument från nuvarande och tidigare tjänstemän och styrelseledamöter hos OpenAI. Dessutom har OpenAI stämts av flera mediehus, inklusive New York Times, för att påstått ha använt deras innehåll för att träna sina stora språkmodeller. Sam Altman, VD för ChatGPT, har också varit föremål för utredning efter en turbulent period inom företaget.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

OpenAI:s nya videogenereringsmodell Sora imponerar på filmskapare

OpenAI:s nya videogenereringsmodell Sora har imponerat på sociala medier med sin filmkvalitet realism. Modellen var så bra att filmskaparen och skådespelaren Tyler Perry pausade en expansion av sin studio värd 800 miljoner dollar efter att ha sett vad Sora kunde göra. Perry kallade Sora för ´hjärnblåsande´ och de möjligheter den erbjuder studior är ´chockerande för mig´. Sora kan generera högkvalitativa videor upp till en minut långa. Videor som skapas av Sora har mycket detaljerade scener och komplex kamerarörelse. Den kan till och med lägga till människor i scener.

Direktlänk Dela AI Business fördjupar idag

SEC undersöker OpenAI efter VD:ns avskedande och återinsättning

USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) inledde en undersökning av OpenAI kort efter att företagets styrelse oväntat avsatte Sam Altman, dess VD, i slutet av förra året, enligt tre personer bekanta med ärendet. Det är oklart om SEC undersöker Altmans beteende, styrelsens beslut att avsätta honom eller båda. OpenAI, utvecklaren av onlinechattboten ChatGPT, har också anlitat en advokatbyrå för att genomföra sin egen undersökning av Altmans beteende och styrelsens beslut att avsätta honom. Styrelsen avsatte Altman den 17 november och återinsatte honom fem dagar senare.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupar idag

OpenAI investerar i robotföretaget Figure och utvecklar AI för arbetsplatsrobotar

OpenAI, utvecklaren av AI-teknologin ChatGPT, investerar i Figure, ett kaliforniskt företag som tillverkar robotar för arbetsplatsen. OpenAI och Figure kommer också att samarbeta för att utveckla AI-teknologi som hjälper robotar att ´bearbeta och resonera från språk´. Figure, som lanserades 2022, bygger ´allmänna humanoider´ som kan arbeta tillsammans med människor, samt utföra farligt eller obehagligt arbete. Andra stora spelare som investerar i Figure inkluderar Jeff Bezos (genom Bezos Expeditions), Intel, Microsoft och Nvidia. Företaget värderas till 2,6 miljarder dollar efter den senaste investeringsrundan på 675 miljoner dollar.

Direktlänk Dela CBS News fördjupar idag

OpenAI vinner varumärkesstrid

OpenAI har rapporterats ha vunnit en rättslig strid för att behålla namnet ´OpenAI´ som sitt varumärke. Företaget, lett av Sam Altman, blockerade ett annat företags användning av varumärket i handel. Detta kommer vid en tidpunkt då företaget redan kämpar med några andra juridiska frågor. OpenAI har övertygat en federal domstol i Kalifornien att tillfälligt förbjuda användningen av ett annat företags varumärke ´Open AI´ i handel. OpenAI hävdade att Ravine och Open Artificial Intelligence hade registrerat ett ´Open AI´-varumärke dagen efter företagets tillkännagivande av dess etablering 2015.

Direktlänk Dela Coingape fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare