» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 212 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Juridiska företag vänder sig till generativ AI för att effektivisera verksamheten

Juridiska företag runt om i världen vänder sig allt mer till generativ artificiell intelligens (AI) för att effektivisera verksamheten och minska kostnaderna. Många experimenterar med tekniken eller planerar att implementera den. Trots entusiasmen kring generativ AI, som kan producera mänskliknande text, bilder och annat innehåll som svar på enkla uppmaningar, förblir företagen försiktiga med dess begränsningar. Gilbert + Tobin i Australien har infört en generativ AI-fråga och svar-funktion för att erbjuda sina advokater specialkunskaper inom olika praktikområden.

Direktlänk Dela Knews.kathimerini.com.cy fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Galaxis tillkännager lanseringen av AI-drivna Community Creator-suite

Galaxis, en ledande plattform för skapare inom Web3-området, känd för sina partnerskap med framstående figurer som Mike Tyson, Steve Aoki och NBA, har meddelat den kommande lanseringen av sin nya AI-drivna Community Creator-suite. Denna är utformad för att förenkla och förbättra processen för skapande av gemenskap på deras Membership Card-plattform. Suiten introducerar Galaxis Assistant, ett verktyg som hjälper skapare under idé- och genereringsprocessen, erbjuder insikter och förslag för att förbättra projekt och göra kreativitet mer tillgänglig och effektiv.

Direktlänk Dela CoinChapter fördjupar idag

OpenAI släpper GPT-4o, en optimerad version av GPT-4

OpenAI har lanserat GPT-4o, en optimerad version av det populära GPT-4. GPT-4o har förbättrade prestanda och bearbetningshastighet, minskad latens, förbättrad noggrannhet och precision, bättre hantering av tvetydighet och förbättrade multimodala funktioner. Modellen har också optimerats för att använda beräkningsresurser mer effektivt, vilket minskar de totala kostnaderna för drift och driftsättning. GPT-4o har även ett mer användarvänligt gränssnitt, vilket gör det lättare för utvecklare att integrera och använda modellen i sina applikationer.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Google introducerar Model Explorer för att förstå och optimera komplexa maskininlärningsmodeller

Forskare på Google har introducerat Model Explorer, ett verktyg för att förstå, felsöka och optimera komplexa maskininlärningsmodeller. Med maskininlärningsmodeller som växer i storlek och komplexitet, kämpar konventionella visualiseringsverktyg för att ge tydliga insikter i deras arkitekturer och inre funktioner. Model Explorer syftar till att övervinna dessa utmaningar genom att introducera en ny grafvisualiseringslösning speciellt utformad för att hantera stora modeller smidigt och ge hierarkisk information på ett intuitivt sätt. Verktyget stöder flera grafiska format som ofta används i populära maskininlärningsramar som TensorFlow, PyTorch och JAX.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Forskning kartlägger och förutsäger stormar på Frankrikes västkust

En forskningsstudie har använt två metoder, LSTM och XGBoost, för att förutsäga egenskaperna och förekomsten av stormar på Frankrikes västkust. Studien fokuserade på fyra regioner - Normandie, Bretagne, Pays de la Loire och Nouvelle-Aquitaine - som har upplevt oväntade stormar med betydande mänskliga och materiella förluster. Forskningen kombinerade data från en stormdatabas och bojdata från 1996 till 2020. Resultaten överensstämmer med Dreveton-klassificeringen, vilket innebär att stormar genereras från lågtryck över Atlanten är vanligare än de från Medelhavet.

Direktlänk Dela Nature fördjupar idag

AI används av ISIS för att sprida propaganda

Dagar efter en dödlig attack på en konsertplats i Moskva började en propaganda video cirkulera online, tillskriven en grupp allierad med terrororganisationen Islamiska Staten (IS eller ISIS). Videon innehöll en AI-genererad nyhetsankare som rapporterade om attacken. Enligt en ny studie från SITE Intelligence Group, en konsultfirma som övervakar terrorism, har det sedan mars släppts ytterligare fem videor av ISIS-anhängare. Videorna sprids globalt för att rekrytera nya medlemmar. Rapportens författare, Rita Katz, menar att AI är en game changer för ISIS.

Direktlänk Dela Futurism fördjupar idag

Anpassning till AI och digitala trender är avgörande för företagens framgång

Artificiell intelligens (AI) förändrar nästan alla aspekter av att driva ett digitalt företag. Företag som vill lyckas 2024 och framåt behöver ständigt anpassa sig till dessa nya teknologier. AI förändrar helt hur företag marknadsför sig. Chetan Saxena diskuterar i en bloggpost på Ishir de viktigaste elementen i ledarskap i AI-eran. Dessutom erbjuder AI-verktyg hjälp med bildgenerering för att skapa visuellt innehåll. YouTube har nyligen lanserat flera nya funktioner som kan hjälpa skapare att tjäna pengar på plattformen. Instagram Reels presterar bäst vid vissa tider. En framgångsrik webbplats är kanske det viktigaste elementet i en effektiv online-marknadsföringsstrategi. Cybersecurity är en olycklig verklighet för dagens företag, så att upprätthålla en hög nivå av motståndskraft på detta område är avgörande. Sociala medier är ett mycket effektivt marknadsföringsverktyg för företag. Företag idag har fler digitala alternativ än någonsin tidigare, så det är inte förvånande att många antar digitala först-strategier. Varumärkning handlar om att skapa en minnesvärd identitet för ditt företag.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupar idag

Kommer AI att ersätta ledande befattningar och är vi redo för det?

Trots ökande retorik finns det ingen korrelation mellan att ett jobb automatiseras och att det ersätts av AI. Chefer kan använda AI för att identifiera problem och effektivisera verksamheten, men det skulle bli problematiskt om det förbättras utöver normala förmågor och vi är fortfarande oförberedda. OpenAI:s VD Sam Altman nyligen sa att AI inte bör ses som en ´agent´ utan som en ´senior anställd´. OpenAI har nyligen släppt ChatGPT skrivbordsapp, drivs av den senaste GPT-4o. ChatGPT, som redan är imponerande kraftfull, ser nu en nyare, mer avancerad version. Det kan nu läsa användares skärmar och fungera som en pålitlig kollega i realtid.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupar idag

Så använder du OpenAI ChatGPT-plugin för att generera mänsklika svar

Chat GPT är ett AI-drivet textgenereringsverktyg som låter användare generera mänsklika svar på sina frågor eller uppmaningar. Ett populärt Chat GPT-plugin kallas OpenAI ChatGPT. För att börja använda OpenAI ChatGPT behöver du först registrera dig för ett gratis konto på OpenAI:s webbplats. Efter registrering kan du installera OpenAI ChatGPT-plugin genom att följa vissa steg, inklusive installation av OpenAI ChatGPT-paketet från npm, initiering av OpenAI ChatGPT-plugin i ditt projekt, lägga till nödvändiga beroenden och använda OpenAI ChatGPT API för att generera svar på dina användares frågor.

Direktlänk Dela MIS Asia fördjupar idag

Artificiell intelligens kan förbättra polisarbete i Pakistan

Dr. Muhammad Rizwan Bhatti argumenterar för att artificiell intelligens (AI) kan förbättra polisarbete i Pakistan genom att ersätta reaktivt polisarbete med prediktivt. AI kan analysera stora mängder data, identifiera brottmönster och snabba upp beslutsprocesser. Bhatti lyfter fram behovet av utbildning, övervakning, attitydförändringar, utveckling av utredningsfärdigheter, effektiv patrullering, skydd av vittnen, insamling av data om brottslingar, bättre övervakningsmekanismer och belöning av gemenskapspolitik. AI kan också hjälpa till att minska subjektivitet och snedvridning i polisarbetet och effektivisera brottsutredningar.

Direktlänk Dela Islamabad Post fördjupar idag

AI omformar modern krigföring och industri

Artificiell intelligens (AI) omformar modern krigföring och är avgörande för att förbli före USA:s motståndare. Komiker Sebastian Maniscalco är osäker på vad han ska tycka om AI inom industrin. Forskare i Nederländerna har utvecklat en AI-plattform som kan känna igen sarkasm. En tvärpolitisk grupp av amerikanska senatorer uppmanade på onsdagen till ökad amerikansk finansiering av AI-forskning. Många arbetstagare är oroliga över att den snabbt utvecklande tekniken kommer att leda till att de förlorar sina jobb, enligt en expert. En pensionerad amerikansk militär som nu är författare diskuterar i sin nya bok möjligheten att världen kan bryta upp i tekniska allianser.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Indiens ekonomiska rådgivare uppmanar till förberedelser inför AI-tillväxt

Indiens ekonomiske rådgivare V Anantha Nageswaran uppmanar Indien att förbereda sin ungdom för den ökande närvaron av artificiell intelligens (AI), som kan leda till stora omlokaliseringar. Nageswaran påpekade att det är viktigt att utnyttja och styra AI på ett sätt som gör att ungdomarna kan dra nytta av det. Han betonade också behovet av att skydda ungdomarnas fysiska hälsa och förbättra utbildningens kvalitet. Han berömde regeringens framgångar inom fysisk och digital infrastruktur, men påpekade att landet behöver fokusera på andra områden för att uppnå hållbar och hög BNP-tillväxt.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupar idag

Artificiell intelligens (AI) kan automatisera många områden inom affiliate-marknadsföring och göra processen mer effektiv. AI kan hjälpa till med uppgifter som innehållsskapande, kundengagemang och analys. AI-verktyg som ChatGPT, Claude 3, Llama 3 och Gemini kan generera innehåll, skapa produktbeskrivningar, driva e-postkampanjer och skapa sociala medieinlägg. AI kan också förbättra kundengagemanget genom att integrera AI-chattbotar på webbplatser för att hantera kundförfrågningar i realtid. AI kan även automatisera processen att begära recensioner och feedback från kunder efter köp. AI kan också användas för att genomföra avancerad marknadsundersökning och analys, inklusive trendanalys, konkurrentanalys och prestandarapporter.

Geeky Gadgets fördjupar idag

ElevenLabs lanserar Audio Native för att automatiskt berätta webbsidor

AI-startupen ElevenLabs har lanserat Audio Native, en inbäddningsbar ljudspelare som automatiskt berättar innehåll på webbsidor med hjälp av företagets text-till-tal-teknologi. ElevenLabs Reader, som kan omvandla text från webbsidor och dokument till tal i 11 olika röster, släpptes också denna vecka. Företagets modeller talar 29 språk och kan även dubba hela filmer och omvandla uppmaningar till sångtexter. Audio Native finns tillgängligt på ´skapar´-nivå för $11 i månaden och verktyget har inbyggda mätningar och en lyssnartavla som låter användare spåra publikens engagemang.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

Krav för att skapa ett konto på en okänd webbplats

Artikeln handlar om kraven för att skapa ett konto på en okänd webbplats. För att skapa ett konto måste användaren ange sitt förnamn, efternamn, e-postadress och lösenord. Lösenordet måste vara minst sex tecken långt, inkludera en versal och gemen samt ett nummer. Användaren måste också vara minst 18 år gammal. Det finns också ett alternativ för användaren att prenumerera på erbjudanden, evenemang och uppdateringar via e-post. Användaren måste bekräfta att deras data har angetts korrekt och att de har läst och accepterat webbplatsens användarvillkor, cookiepolicy och sekretessmeddelande.

Direktlänk Dela Evening Standard fördjupar idag

OpenAI presenterar GPT-4o, en AI-modell med förbättrade funktioner och användningsområden

OpenAI har nyligen avtäckt sin senaste AI-modell, GPT-4o, som innebär ett betydande framsteg inom artificiell intelligens genom att integrera robusta multimodala funktioner. GPT-4o kan sömlöst integrera text, ljud och visuella in- och utdata. Användare kan till exempel ta en bild av en meny på ett främmande språk, och GPT-4o kan översätta det, förklara rätternas kulturella betydelse och till och med ge rekommendationer. Användare kan nu ha realtidsröstkonversationer med AI:n, som kan upptäcka känslomässiga nyanser och svara därefter. GPT-4o är utformat för att vara snabbare och effektivare, vilket gör avancerade AI-verktyg tillgängliga för en bredare publik. Modellen stöder över 50 språk, vilket möjliggör mer inkluderande kommunikation över olika regioner. GPT-4o är utmärkt på att analysera komplexa dataset och skapa visuella representationer av informationen. Detta kan vara särskilt användbart för yrkesverksamma inom områden som finans, hälso- och sjukvård och utbildning. GPT-4o erbjuder dynamiska och interaktiva inlärningsupplevelser. Det kan fungera som en realtidstutor, ge steg-för-steg-lösningar på matematikproblem och förklara koncept på ett sätt som är lätt att förstå. För kreativa personer ger GPT-4o robust stöd i generering och förfining av innehåll. GPT-4o förbättrar avsevärt sina föregångare med förbättrade prestanda i icke-engelska språk. Detta gör det till ett kraftfullt verktyg för globala företag och flerspråkig kommunikation, och erbjuder exakta översättningar och kontextuellt relevanta svar på olika språk.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

OpenAI presenterar GPT-4.0: Revolutionerande AI med syn-, hörsel- och emotionell intelligens

OpenAI har avtäckt GPT-4.0, den senaste artificiella intelligensen (AI) med förmågor inom syn, hörsel och emotionell intelligens. Denna AI revolutionerar olika industrier och kan påverka ditt företag på flera sätt. Tre imponerande uppdateringar i GPT-4.0-tekniken kan omdefiniera kundinteraktion, marknadsföringsstrategier och operativ effektivitet. Samtidigt finns det tre kritiska utmaningar med denna AI-utveckling, inklusive etiska överväganden, marknadsstörningar och konkurrenslandskapet.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupar idag

OpenAI upplöser superalignment-teamet och står inför interna utmaningar

I juli 2023 lanserade OpenAI ett forskningsteam, ´superalignment-teamet´, för att förbereda sig för uppkomsten av superintelligent AI. Teamet leddes av OpenAIs chefsforskare och medgrundare Ilya Sutskever, men har nu upplösts. Sutskever har också lämnat företaget, vilket markerar betydande förändringar i ledarskapet. Jan Leike, tidigare forskare på DeepMind och medledare för superalignment-teamet, avgick också på grund av meningsskiljaktigheter om strategiska prioriteringar. OpenAI har inte kommenterat dessa avgångar eller framtiden för långsiktig AI-riskforskning, men det är tydligt att omprövning pågår.

Direktlänk Dela Techstory fördjupar idag

OpenAI och Reddit inleder partnerskap för att förbättra AI-funktioner

OpenAI och Reddit har inlett ett partnerskap för att integrera Reddits innehåll i OpenAIs ChatGPT-plattform. Detta avtal, värderat till $60 miljoner årligen, syftar till att förbättra ChatGPT:s förmågor genom att utnyttja Reddits användargenererade innehåll, samtidigt som det introducerar nya AI-drivna funktioner till Reddit-plattformen. OpenAI får tillgång till Reddits Data API, vilket gör det möjligt för ChatGPT att införliva Reddits innehåll i realtid. Detta förväntas förbättra OpenAIs språkmodellers förståelse och presentation av Reddit-innehåll.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

OpenAI:s GPT-4o AI-system jämförs med framtida teknik från science fiction-filmer

OpenAI:s VD Sam Altman har beskrivit företagets senaste AI-system, GPT-4o, som något taget ur en science fiction-film. Systemet är en virtuell assistent som har fått experter att reflektera över teknikens snabba framsteg. En säkerhetsforskare på OpenAI lämnade företaget på grund av oenighet om företagets riktning. Nästa veckas globala AI-toppmöte i Seoul kommer att diskutera både de positiva aspekterna och de potentiella riskerna med AI. Stora teknikföretag som OpenAI, Google och Meta har åtagit sig att samarbeta med regeringar för att testa sina modeller innan de släpps. OpenAI har släppt GPT-4o gratis online, och Google har förhandsvisat en ny AI-assistent kallad Project Astra. Meta har släppt nya versioner av sin egen AI-modell, Llama, och fortsätter att erbjuda dem som öppen källkod. AI-startupen Anthropic, som grundades av tidigare OpenAI-anställda som inte höll med om Altmans tillvägagångssätt, har uppdaterat sin Claude-modell och tagit ledningen när det gäller kapabilitet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupar idag

Alphabets VD Sundar Pichai ger råd till indiska ingenjörer om AI

Alphabets VD Sundar Pichai har delat råd för indiska ingenjörer i AI-eran. I en YouTube-intervju föreslog Pichai att unga ingenjörer bör förstå tekniken mer djupgående. Pichai svarade på Mayyas åsikt om att klara FAANG-intervjuerna, vilket hänvisar till anställnings- och rekryteringsprocesserna hos världens ledande teknikföretag - Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google. Pichai citerade Aamir Khans film 3 Idiots och sa att ´riktig framgång kommer från att förstå saker på ett djupare sätt´.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

TSMC kan nå ett marknadsvärde på 1 biljon dollar tack vare AI

Det ledande halvledarföretaget upplever robust tillväxt tack vare artificiell intelligens (AI), och investerare kan få det till ett lågt pris. Sedan tidigt förra året har det blivit kristallklart att framsteg inom AI orsakar en paradigmskifte inom tekniken. Microsoft har gjort rubriker det senaste året med sina definitiva drag inom generativ AI och är för närvarande det enda företaget med ett marknadsvärde över 3 biljoner dollar. Apple har experimenterat med AI i flera år och har ett marknadsvärde på 2,9 biljoner dollar. Nvidia har snabbt klättrat upp i rankningen tack vare sina branschledande AI-centrerade datorchips, för närvarande värda 2,3 biljoner dollar. Alphabet, Amazon och Meta Platforms är andra topp 10 AI-spelare, med marknadsvärden mellan 2,1 biljoner dollar och 1,2 biljoner dollar. Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), ofta kallad TSMC, har ett marknadsvärde på cirka 789 miljarder dollar och det verkar klart att företaget strävar efter medlemskap i denna elitgrupp. TSMC är i en avundsvärd position inom AI-revolutionen. Det är en fabrikspartner till AI-stjärnorna och eftersom det tillverkar chips för alla, är det inte en del av den hårda konkurrensen om AI-chipöverlägsenhet. Enligt Wall Street kommer TSMC att generera en omsättning på 84,8 miljarder dollar 2024, vilket ger det ett framåtblickande pris-till-försäljning (P/S) förhållande på cirka 9,3. Om dess P/S förblir konstant, skulle TSM behöva öka sin omsättning till cirka 107 miljarder dollar årligen för att stödja ett marknadsvärde på 1 biljon dollar. Intressant nog förutser Wall Street en omsättningstillväxt på 22% både 2024 och 2025. Om företaget uppnår dessa ganska rimliga mål, skulle det lätt kunna uppnå ett marknadsvärde på 1 biljon dollar 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

AI-partnerskap: Microsoft/Mistral inte en fusion, huvudtest kommer, säger branschgrupper

Microsofts 15 miljoner euro partnerskap med Mistral AI kommer att undgå en brittisk fusionundersökning, då flera branschgrupper uppmanar Konkurrens- och marknadsmyndigheten att konsekvent tillämpa sina resultat på andra partnerskap inom sektorn.

Direktlänk Dela Global Competition Review fördjupar idag

Brittiska regulatorer behöver inte undersöka Microsofts partnerskap med Mistral

Brittiska regulatorer meddelade på fredag att de inte behöver öppna en konkurrensutredning om Microsofts partnerskap med det franska artificiella intelligensföretaget Mistral. Detta kommer en månad efter att de bad om branschfeedback om affären. Microsoft meddelade tidigare i år att de samarbetade med det populära franska startup-företaget i ett drag som kan minska mjukvarujättens beroende av ChatGPT-tillverkaren OpenAI för att leverera nästa våg av chatbots och andra generativa AI-produkter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupar idag

Microsofts partnerskap med Mistral AI godkänt av brittisk myndighet

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), har funnit att Microsofts partnerskap med AI-startupföretaget Mistral inte kvalificerar för utredning enligt sammanslagningsbestämmelserna i Enterprise Act 2002. Detta kommer som en lättnad för de två företagen, som nu inte behöver hantera regulatorn. Enligt en talesperson för CMA tror de inte att partnerskapet ger Microsoft ´materiellt inflytande´ över Mistral. I enlighet med avtalet fick Mistral 16 miljoner dollar från Microsoft. I utbyte fick Microsoft en minoritetsandel i Mistral och kunde lägga till sin stora språkmodell till sin Azure molnberäkningsplattform.

Direktlänk Dela Neowin fördjupar idag

Arm Holdings aktie sjönk efter att företaget rapporterade sina resultat för fjärde kvartalet 2024, men återhämtade sig efter rapporter om att företaget planerar att utveckla egna AI-chip. Företagets intäkter ökade med 47% jämfört med föregående år till 928 miljoner dollar. Licensintäkterna ökade med 60% till 414 miljoner dollar, medan royaltyintäkterna ökade med 37% jämfört med föregående år till 514 miljoner dollar. Företaget har lagt till fyra ytterligare Arm Total Access-avtal, vilket innebär att totalt 31 kunder nu använder denna prenumeration. Dessutom använder nu 222 kunder företagets mer begränsade Arm Flexible Access-program. Arm förutspår att intäkterna för räkenskapsåret 2025 kommer att ligga mellan 3,8 och 4,1 miljarder dollar, vilket skulle innebära en tillväxt på mellan 18% och 27%. Enligt en rapport från Nikkei Asia kommer Arm att inrätta en AI-chip-division som delvis kommer att finansieras av SoftBank, som äger 90% av företaget.

The Motley Fool fördjupar idag

Tre topp AI-aktier att investera i maj

Artificiell intelligens (AI) är en het teknologi som har potential att förvandla allt från våra dagliga liv till hur företag fungerar. Marknaden förväntas växa till över 1 biljon dollar vid slutet av decenniet. Tre AI-aktier ser särskilt lovande ut i maj. Nvidia, världens ledande AI-chipleverantör, förväntas rapportera kvartalsintäkter senare denna månad. Företaget har levererat bättre än förväntade intäkter per aktie under de senaste fyra kvartalen. Oracle har nått en vändpunkt när det ökar sin molninfrastruktur för att möjligtvis bli en AI-ledare. Företaget rapporterade en ökning av molninfrastrukturintäkterna med 49% till 1,8 miljarder dollar i det senaste kvartalet. Amazon, ledare inom molntjänster genom Amazon Web Services (AWS), har sett försäljning och rörelseintäkter öka i dubbla siffror det senaste kvartalet, vilket hjälper företaget att generera en årlig intäktskörning på 100 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Investeringar i AI kan generera stora vinster

Investeringar i företag som utnyttjar AI kan hjälpa investerare att bli rika över tid och till och med hjälpa dem att komma närmare sitt mål att bli miljonärer. I denna artikel granskas Palantir Technologies och Taiwan Semiconductor Manufacturing, två företag som spelar en avgörande roll inom AI. Palantir Technologies har en stor tillväxtmöjlighet inom AI-programvarumarknaden. Taiwan Semiconductor Manufacturing, populärt känd som TSMC, spelar en banbrytande roll i spridningen av AI. Nvidia kanske håller i rampljuset på grund av sin dominans på marknaden för AI-chip, men grafikspecialisten skulle inte ha levererat sådan enastående tillväxt i intäkter och vinster utan TSMC.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Meta ökar investeringar i AI och aktieåterköp

Meta Platforms har ökat sin budget för kapitalutgifter, mestadels relaterat till AI-datacenter, till mellan 35 och 40 miljarder dollar, upp från 30 till 37 miljarder dollar. Detta kom efter att företaget spenderade 6,72 miljarder dollar under första kvartalet. Men Meta spenderade mycket mer på något annat, nämligen aktieåterköp. Företaget spenderade 14,64 miljarder dollar under förra kvartalet för att köpa tillbaka aktier. Detta är den största summan som företaget har spenderat på aktieåterköp sedan fjärde kvartalet 2021. Meta förväntas fortsätta att spendera cirka dubbelt så mycket på aktieåterköp i år jämfört med kapitalutgifter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Microsoft kan vara ett alternativ till Nvidia för investerare inom AI

Nvidia har nyligen varit en av de hetaste aktierna på marknaden, mycket tack vare företagets betydande roll inom artificiell intelligens (AI). Efterfrågan på Nvidias grafikprocessorer (GPU:er) har varit enorm, vilket lett till långa väntetider. Nvidia har dock ökat sin produktionskapacitet, vilket förväntas resultera i stark tillväxt under räkenskapsåret 2025. För de investerare som missade Nvidias uppgång och är tveksamma till att betala ett högt pris för aktien kan Microsoft vara ett alternativ. Precis som Nvidia är Microsoft en viktig aktör inom AI-marknaden och kan köpas till ett rimligt värde just nu. Microsofts tillväxt har påskyndats av AI, och företaget planerar att spendera 100 miljarder dollar på att bygga en generativ AI-superdator fram till 2028.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Före detta OpenAI-anställd kritiserar företagets säkerhetsprioriteringar

Jan Leike, tidigare högt uppsatt anställd på OpenAI, har sagt att företaget prioriterar ´blanka produkter´ över säkerhet och att han avgick efter en oenighet om centrala mål. Leike var en viktig säkerhetsforskare på OpenAI och ansvarade för att kraftfulla artificiella intelligenssystem följer mänskliga värden och mål. Hans avsked kommer strax efter att företaget lanserade sin senaste AI-modell, GPT-4o. Leike uttryckte i en tråd på X att säkerhetskulturen hade blivit en lägre prioritet. Han menade att OpenAI borde investera mer resurser i frågor som säkerhet, social inverkan, konfidentialitet och säkerhet för sina nästa generationers modeller.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupar idag

AI revolutionerar arkeologin och avslöjar antika ekonomiers hemligheter

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar arkeologin genom att avslöja nya insikter om hur antika samhällen bedrev handel och hanterade sina ekonomier. AI hjälper till att analysera stora mängder artefakter och tolka komplexa historiska data, och sparar tid och resurser. Maurizio Forte, professor vid Duke University, säger att AI möjliggör dataanalys, simuleringar och visualiseringar i en omfattning och hastighet som tidigare inte varit möjlig. AI används även för att studera antika handelsnätverk, genom att analysera data från olika källor som keramikdistribution, inskriptioner och antika fraktregister. Forskare vid Stanford University använde AI för att analysera distributionen av amforor, vilket avslöjade komplexa handelsnätverk inom det romerska riket. AI har även använts för att analysera kileskriftstavlor från Mesopotamien, vilket avslöjade detaljer om det antika Mesopotamiens kreditsystem och finansiella instrument. Vesuvius Challenge är en tävling som använder AI för att tyda 2000 år gamla skriftrullar begravda i vulkanisk aska. Tävlingen finansieras av teknikinvesterare och entreprenörer, inklusive Nat Friedman, den tidigare VD:n för GitHub, Daniel Gross och Elon Musk. Vinnande laget för 2023, bestående av Youssef Nader från Tyskland, Luke Farritor från USA och Julian Schilliger från Schweiz, tillkännagavs den 5 februari.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

GPT-4o lansering påverkar Duolingo aktier, Arundhati Bhattacharya diskuterar AI:s framtid

Den senaste lanseringen av GPT-4o har imponerat alla med sin sömlösa mänskligt-datorinteraktion. Inom timmar efter lanseringen sjönk aktierna i Duolingo, den populära språkutbildningsplattformen, med 26% i uppfattningen om GPT-4o som ett potentiellt hot. Arundhati Bhattacharya, ordförande och VD för Salesforce India, diskuterar hur hon bygger broar över generationsgapet och gör Salesforce till en fantastisk arbetsplats. Trots upphetsningen kring AI är många skeptiska till dess fördelar. Arundhati ger insiktsfulla synpunkter på att bemöta denna skepticism och använda AI för att förbättra samhället.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

Google presenterar uppdateringar till sina generativa AI-verktyg och framtida produkter

Google har presenterat en rad uppdateringar till sina generativa AI-verktyg och några glimtar av framtida produkter i ett försök att ta fart från OpenAI. Google avslöjade sin första multimodala LLM Gemini 1.0 förra året och har nu lagt till Gemini 1.5 Flash i portföljen. 1.5 Flash är anpassad för sammanfattning, chattapplikationer, bild- och videobeskrivning, eller dataextraktion från långa dokument och tabeller. Google har också introducerat uppdateringar till Gemini 1.5 Pro, inklusive att öka modellen till en två miljoner token-kontextfönster. Google har även visat upp Project Astra, som beskrivs som en ´avancerad seende och talande responsiv agent´.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupar idag

ChatGPT är nu bättre än någonsin på att fejka mänskliga känslor och beteenden

OpenAI:s nya version av ChatGPT-chattbotten har lanserats med ett förenklat gränssnitt. Den verkar vara utformad för att öka användarengagemanget och underlätta skapandet av nya appar baserade på dess text-, bild- och ljudförmågor.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupar idag

Artificiell intelligens förändrar underhållningsindustrin

Underhållningsindustrin genomgår just nu en transformation på grund av ökad användning av verktyg för artificiell intelligens (AI). Hollywoodprofesionella utforskar möjligheterna med AI för att skapa innehåll till filmer och TV-program. Den andra konferensen ´AI on the Lot´ lockade 850 deltagare för att diskutera arbetsflöden, möjligheter och potentiella utmaningar kopplade till användningen av AI i industrin. Företag som Adobe integrerar AI-funktioner i sina mjukvarupaket för att hjälpa kreatörer att generera stillbilder, redigera videor och förbättra det övergripande arbetsflödet. Filmmakare använder en mängd olika AI-verktyg för att skapa innehåll. Trots möjligheterna uttrycker vissa yrkesverksamma oro över potentiell jobbförlust och effekten på samarbetsprocesser.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupar idag

Öppen källkodsteknologi främjar transparens och samarbete

Öppen källkodsteknologi är en typ av programvara där källkoden görs tillgänglig för allmänheten. Alla kan inspektera, modifiera eller distribuera programvaran som de vill. Öppen källkodsteknologi främjar transparens och skapar en miljö där utvecklare kan samarbeta, lära av varandra, delta i projekt och förbättra programvarukvaliteten. Öppen källkodsteknologi finns inom många områden av programvaruutveckling. Det finns många exempel på hur öppen källkodsteknologi kan användas. Operativsystemet Linux är kanske den mest kända öppna källkodsprogramvaran.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

AI-filmfestival visar framtidens berättelser

Ett AI-filmfestival, organiserat av Runway AI, visar upp berättelser skapade med hjälp av AI-teknik. Nästan 3000 kortfilmer skickades in till festivalen, där de tio utvalda filmerna visade upp filmskaparnas levande fantasi i estetiskt fantastiska universum. Varje film kändes mycket annorlunda från den andra, enligt Anastasis Germanidis, medgrundare och teknisk chef för Runway. Tekniken är inte ännu perfekt, men Runway utvecklar för närvarande något som kallas ´General World Models´, ett AI-system som kan simulera en verklig världsmiljö genom att förutse hur framtida händelser utvecklas i en dynamisk miljö.

Direktlänk Dela Newvision.co.ug fördjupar idag

Nya uppdateringar om Gibbs-sampling del 3

Forskare har presenterat nya uppdateringar om Gibbs-sampling. Yu Zheng och Leo L. Duan har utvecklat en ny dataaugmentering för att accelerera den posteriora beräkningen med hjälp av en snabb block-Gibbs-sampling-algoritm. Fu-Hsuan Ho har undersökt den kontinuerliga slumpmässiga energimodellen (CREM) och presenterat en rekursiv sampling-algoritm. Antoine Luciano, Christian P. Robert och Robin J. Ryder har föreslagit en metod för att sampla från den posteriora fördelningen av parametrar baserat på robusta och ineffektiva statistik.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Användning av Grothendieck-topologier i maskininlärningsforskning

Två nya forskningsartiklar har utforskat användningen av Grothendieck-topologier i maskininlärningsforskning. Joaquin Luna-Torres presenterade koncept som lokaliserat G-topologiskt utrymme, inledande Grothendieck-topologier och kontinuerliga morfismer för att erhålla koncept av G-topologiska monoider och G-topologiska gruppobjekt. Cynthia Lester undersökte den kanoniska Grothendieck-topologin under specifika omständigheter, inklusive användning på kategorier av set och topologiska utrymmen.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Tidigare ledare för OpenAI anser att säkerheten hamnat i skymundan

En tidigare ledare för OpenAI som avgick tidigare i veckan sa på fredagen att produktsäkerheten har ´hamnat i skymundan för glänsande produkter´ hos det inflytelserika artificiella intelligensföretaget. Jan Leike, som drev OpenAI:s ´Superalignment´-team tillsammans med en företagsmedgrundare som också avgick denna vecka, skrev i en serie inlägg på sociala medier att han gick med i det San Francisco-baserade företaget eftersom han trodde att det skulle vara den bästa platsen för AI-forskning. Han anser att det borde vara mer fokus på att förbereda för nästa generation av AI-modeller, inklusive saker som säkerhet och analys av de samhälleliga effekterna av sådana teknologier. OpenAI:s VD Sam Altman skrev i ett svar på Leikes inlägg att han var ´super tacksam´ för Leikes bidrag till företaget och var ´mycket ledsen att se honom lämna´. Företaget bekräftade också på fredagen att det hade upplöst Leikes Superalignment-team, som lanserades förra året för att fokusera på AI-risker, och integrerar teammedlemmarna över hela sin forskningsinsats. Leikes avgång kom efter att OpenAI:s medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever sa på tisdagen att han lämnade företaget efter nästan ett decennium. Han kommer att ersättas av Jakub Pachocki som chefsforskare.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupar idag

Studie av Yulin-stadens ekologiska utveckling och utmaningar

Yulin City ligger i norra Shaanxi-provinsen i Kina och är känt för sina höjdförändringar, från högland i nordväst till lägre områden i sydost. Staden har upplevt betydande förbättringar i sin ekologiska miljö samtidigt som ekonomisk tillväxt. Utmaningen ligger i att balansera ekonomisk och social utveckling med ekologiskt skydd, då staden ligger mellan Loessplatån och Mu Us Sandy Land. Staden är också en viktig energi- och kemikalieknutpunkt i Kina, en nyckelekologisk sköld i mitten av Gula flodens bassäng och ett modellområde för ekologisk civilisation inom Loessplatån. Studien använder olika datakällor, inklusive geografiska, mark- och naturresurser, socioekonomiska och klimatdata.

Direktlänk Dela Nature fördjupar idag

Meta forskare introducerar Chameleon, en blandad modalitetsmodell

Meta forskare har presenterat Chameleon, en blandad modalitetsmodell som underlättar generering och resonemang med vävda text- och bildsekvenser, vilket möjliggör omfattande multimodellmodellering. Till skillnad från traditionella modeller använder Chameleon en enhetlig arkitektur och behandlar både modaliteter lika genom att tokenisera bilder likt text. Detta tillvägagångssätt, kallat tidig fusion, möjliggör sömlös resonemang över modaliteter men medför optimeringsutmaningar. Forskarna föreslår arkitektoniska förbättringar och träningsmetoder för att hantera dessa. Chameleon utvärderar sina textförmågor mot toppmodeller och uppnår konkurrenskraftiga resultat över olika uppgifter.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Förståelse för Oövervakad Inlärning för Maskinlärning Backend Ingenjörer

I den andra delen av en artikelserie om maskinlärning, dyker Kevin Wong in i konceptet av oövervakad inlärning. Oövervakad inlärning är ett viktigt koncept för alla maskinlärningsingenjörer och kan hjälpa till att upptäcka mönster och strukturer i data.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

AI (artificiell intelligens) och maskininlärning (ML) har blivit viktiga verktyg i kampen mot cyberhot, genom att erbjuda innovativa metoder för att upptäcka och förhindra hot innan de kan orsaka betydande skada. Beteendeanalys, som drivs av AI och ML, spelar en avgörande roll för att identifiera och mildra cyberhot. Tekniker som UEBA, NTA och Deception Technology används för att snabbt upptäcka och svara på potentiella hot. Dessutom kan AI och ML automatisera defensiva svar, som skadlig programvaruupptäckt och phishing-upptäckt. Trots styrkorna med AI och ML i cybersäkerhet är effektiviteten av dessa system starkt beroende av kvaliteten och mängden data de tränas på.

Hindustan Times fördjupar idag

Tekniska nyheter: AI, musikmarknadsföring, Apple-buggar och Waymo

I det senaste avsnittet av Computer AF diskuterade värdarna John Boitnott och Anne Ahola Ward musikens roll i marknadsföring, AI-utveckling och tekniknyheter. De påpekade att musiken som spelas i butiker och på arbetsplatser kan vara en del av en väl utformad marknadsföringsstrategi. Diskussionen berörde även AI, med betoning på den senaste versionen av ChatGPT, GPT-4o, och dess potentiella inverkan på AI-kriget mellan Google och ChatGPT. Apple fick kritik för en bugg som återupplivar raderade bilder på iPhones, vilket kan skada användarnas förtroende. Waymo, ett företag som utvecklar självkörande bilar, är under federal utredning efter rapporter om krascher och trafikbrott.

Direktlänk Dela Grit Daily fördjupar idag

Sony Music varnar AI-företag för obehörig användning av innehåll

Sony Music har tagit en stark ställning mot obehörig användning av sitt innehåll av AI-företag, genom att skicka varningsbrev till hundratals teknikföretag och streamingplattformar. Detta understryker de växande bekymren inom musikindustrin angående kontroll och kompensation för artisternas arbete i AI-eran. Brevet, som skickades till över 700 AI-företag och streamingplattformar, betonar vikten av att respektera upphovsrättslagar, speciellt i relation till utbildning, utveckling eller kommersialisering av AI-system som använder upphovsrättsskyddat material som musik, konst och texter.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupar idag

OpenAI lanserar DALL-E 3, en avancerad AI-bildgenerator

OpenAI har lanserat DALL-E 3, den senaste versionen av sin AI-bildgenerator. Denna nya version erbjuder förbättrade funktioner och integrationer, vilket gör den till en betydande uppgradering jämfört med sina föregångare. DALL-E 3 kan generera en mängd olika bilder från enkla textprompter, vilket suddar ut gränserna mellan mänsklig kreativitet och maskininlärning. Den kan producera bilder i olika stilar, från fotorealistiska till tecknade, och kan till och med kombinera orelaterade koncept på överraskande sätt. DALL-E 3 är integrerad med ChatGPT, vilket gör det möjligt för användare att generera och redigera bilder direkt inom ChatGPT-gränssnittet.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

OpenAI upplöser sitt superalignment team

OpenAI har upplöst sitt superalignment team, enligt en anställd på företaget. Teamet inrättades förra året med uppgiften att hitta ett sätt att behålla mänsklig kontroll över en AI som så småningom blir smartare än oss. Nyheten kommer efter att seniora OpenAI-medlemmar Ilya Sutskever och Jan Leike lämnade företaget. Leike tillkännagav sin avgång på Twitter och sa att säkerhetskulturen på företaget hade hamnat i bakgrunden. Efter Leikes avgång sa Sam Altman, chef för OpenAI, att Leike har rätt om säkerhet och att OpenAI är engagerade i säkerhet framåt.

Direktlänk Dela Neowin fördjupar idag

OpenAI har ingått ett nytt ´strategiskt partnerskap´ och licensavtal med Financial Times (FT), efter liknande avtal med förlag som Associated Press, tyska Axel Springer och franska Le Monde. OpenAI kommer att licensiera FT:s innehåll för att använda det som träningsdata för sina produkter, inklusive uppföljare till sin AI-chattbot ChatGPT. FT kommer att få en okänd betalning som en del av avtalet. Detta sker mot en global bakgrund av rättsliga utmaningar från medieföretag som påstår att upphovsrätten kränks genom att deras innehåll används för att träna AI-produkter. Det högprofilerade fallet är en stämning från New York Times mot OpenAI.

Stuff Magazine fördjupar idag

OpenAI uppgraderar ChatGPT för direkt dataanalys från Google Drive och OneDrive

OpenAI har tillkännagivit en betydande uppgradering av ChatGPT, vilket möjliggör för användare att analysera data direkt från Google Drive och OneDrive utan behov av nedladdning och uppladdning. Denna nya funktion, som kommer att rullas ut till betalande ChatGPT-användare under de kommande veckorna, syftar till att effektivisera dataanalys och spara användare tid och besvär. Med integrationen av Google Drive och OneDrive kan användare direkt komma åt och analysera sina filer inom chatten. Dessutom har OpenAI förbättrat ChatGPT:s förmåga att förstå och manipulera data.

Direktlänk Dela Business Today fördjupar idag

OpenAI och Reddit ingår partnerskap för att skrapa data från Reddits API

OpenAI och Reddit har ingått ett avtal som gör det möjligt för AI-utvecklingsföretaget att skrapa data från Reddits API. Detta innebär att användare kommer att kunna se Reddit-inlägg i svar från OpenAI-produkter när de frågas på lämpligt sätt. Google gick in i ett liknande partnerskap tidigare i år. Avtalet med OpenAI kommer att ge nya AI-drivna funktioner till Reddit-användare och moderatorer. OpenAI kommer att bli en annonsör på Reddit, men inga specifika finansiella detaljer offentliggjordes.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupar idag

Nya rörelser inom reklambyråer: Priser, partnerskap och lanseringar

Corinna Falusi, tidigare chefskreatör och partner på Mother, har lanserat Birthday, ett kollektiv som kopplar kreativa personer direkt till varumärken. Buntin har utsetts till mediabyrå för Trex, och kommer att utöka sitt arbetsområde med fler ansvarsområden inom media. Crosby mottog fem förstaplatspriser vid PRSA Best in Maryland-tävlingen. Freepik har förvärvat AI-redigeringsverktyget Magnific AI, vilket stärker företagets marknadsposition. Goodway Group har lanserat två nya divisioner, Gradiant och G-Comm. IPG Health har lanserat en svit av erbjudanden skräddarsydda för läkemedels- och life science-sektorn. Klick Health har valt tre vinnande bidrag till den första omgången av sitt Klick Prize. Motto har lanserat Motto Referral Network. New Engen Partners har utsetts till digital byrå för Cotopaxi. Questus har valts som kreativ och mediabyrå för Golden 1 Credit Union. Semasio har lanserat Factory. Third Ear har utsetts till multikulturell byrå för Nissan United och Infiniti USA. The Mayor och Yard NYC har valts som kreativa byråer för Famous Footwear.

Direktlänk Dela Adweek fördjupar idag

Generativ AI omformar banksektorn och kapitalmarknaderna

Generativ AI blir snabbt en central del i den strategiska verktygslådan för kapitalmarknadsoperationer. AI kan förbättra effektiviteten, noggrannheten och beslutsfattandet inom banksektorn. Användningsfall inkluderar automatiserad finansiell rapportering, algoritmisk handel, riskbedömningsmodeller, kundanpassning och engagemang samt efterlevnad och regulatorisk rapportering. Generativ AI kan också användas för att förutse underhåll av handelssystem, analysera sentiment i realtid från finansiella nyheter, skapa syntetiska finansiella instrument för stresstestning, utveckla anpassade finansiella modeller för nischmarknader och mer.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

OpenAI lanserar GPT-4o, en uppgradering av sin AI-modell

Industriledaren OpenAI vägrar lämna nyhetscykeln och lanserar nu GPT-4o, sin senaste flaggskeppsmodell. ´o´ står för omni och enligt företaget är det ett ´steg mot mycket mer naturlig människa-datorinteraktion´. GPT-4o är byggd på den befintliga GPT-4-modellen, men är mycket snabbare och har förbättrade förmågor inom ljud, video och text. Med lanseringen av denna modell tillför OpenAI också en mängd gratisverktyg till ChatGPT. Modellens Voice Mode kan svara på inmatningar med en genomsnittlig hastighet på 320 millisekunder, den genomsnittliga hastigheten för ett normalt mänskligt samtal.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupar idag

Europeiska kommissionen kan bötfälla Microsoft över AI-funktioner i Bing

Europeiska kommissionen kan bötfälla Microsoft om företaget inte tillhandahåller tillräcklig information om risker som kommer från generativ AI i sökmotorn Bing senast den 27 maj. Kommissionen uttryckte på fredagen oro över spridningen av deep fakes och automatiserad manipulation av tjänster som kan vilseleda väljare. Kommissionen sa att den intensifierar verkställighetsåtgärder i ärendet, eftersom den inte fått svar på en informationsförfrågan skickad den 14 mars. Om deadline inte uppfylls kan kommissionen bötfälla Bing upp till 1% av dess totala årliga inkomst med periodiska böter på upp till 5% av dess genomsnittliga dagliga inkomst. Den kan också bötfälla företaget om det ger felaktig eller vilseledande information. Teknikföretag krävs att göra mer för att bekämpa olagligt och skadligt innehåll på sina plattformar under EU:s banbrytande Digital Services Act, som trädde i kraft förra året. Generativ AI är en av de risker som kommissionen identifierat för integriteten i valprocesser, särskilt för det kommande Europaparlamentsvalet i juni.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupar idag

Flera företag implementerar AI för att förbättra arbetsflöden och kundupplevelser

DHL Global Forwarding introducerar en AI-driven virtuell assistent, en chatbot tillgänglig 24/7 för sina myDHLi-kunder. Chatboten, drivs av generativ AI, vilket möjliggör för kunder att fråga om status för frakter, kontaktuppgifter och mer. Klarna uppgav att 87 procent av dess anställda använder generativ AI dagligen i sitt arbete. Detta inkluderar icke-tekniska avdelningar som marknadsföring, juridik och kommunikation. Företaget Etsy har lagt till leveransnoggrannhet som ett nytt område för sin AI- och ML-strategi. Norska företaget AutoStore har lanserat Pio, ett automatiserat lagersystem, i USA för små och medelstora varumärken och återförsäljare. Pio kommer att hålla företagens inventering i kublager och sedan använda robotar för att hjälpa till med orderbekräftelse för snabb frakt eller i vissa fall samma dags leverans.

Direktlänk Dela Sourcing Journal fördjupar idag

Moderna-aktien har stigit med 68% under de senaste sex månaderna, delvis tack vare partnerskap inom artificiell intelligens och positiva cancerprovsresultat. Trots detta är vissa fortfarande osäkra på om dessa utvecklingar gör MRNA-aktien till ett köp och kräver mer data innan de fattar ett beslut. Moderna och OpenAI har fördjupat sitt partnerskap, vilket ger Modernas personal möjlighet att utveckla anpassningsbara GPTs för specifika ändamål. Moderna har också utvecklat en cancerbehandling, mRNA-4157, som har visat positiva resultat i fas II-prov. Emellertid har Moderna hamnat i en patenttvist med Genevant Sciences och Arbutus Biopharma, vilket kan resultera i miljarder dollar i kompensation.

Yahoo Finance fördjupar idag

AI-kameror bötfäller 12 000 förare på Bengaluru-Mysuru motorväg

Inom två veckor efter att AI-drivna kameror installerats på Bengaluru-Mysuru-motorvägen har cirka 12 000 ärenden bokförts för olika överträdelser av trafikanter. Böterna skickas direkt till ägarnas mobiltelefoner och polisen uppmanar trafikanterna att följa alla trafikregler. På bara 15 dagar fångade polisens kameror 12 192 trafiköverträdelser. Alok Kumar, tillförordnad generaldirektör för trafik och vägsäkerhet i Karnataka, delade en bild där en KSRTC-förare sågs prata i en mobiltelefon.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupar idag

Nvidias egna begränsningar utmanar företagets framgång

Nvidia, en av världens högst värderade företag och symbol för den pågående AI-boomen, står inför utmaningar. Enligt Rasmus Jacobsson på Redeye, är företagets egna begränsningar den stora utmaningen på kort sikt.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupar idag

Nyckelmedlemmar lämnar OpenAI på grund av förlorad tillit till ledningen

AI-säkerhetsteamet på OpenAI genomgår en ´massutvandring´ med nyckelmedlemmar som avgår på grund av förlorad tillit till företagets ledning. Avgångarna av Ilya Sutskever och Jan Leike, ledare för superalignment-teamet, har ökat oro för framtiden för AI-säkerhet på OpenAI. OpenAI, företaget bakom ChatGPT och stöds av Microsoft Corp., har sett en rad avgångar från sitt AI-säkerhetsteam. Minst fem andra säkerhetsinriktade anställda har också lämnat sedan november när OpenAIs styrelse försökte avskeda VD Sam Altman. Den misslyckade avskedningen ledde till förlorad tillit till Altman bland säkerhetsinriktade anställda.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupar idag

OpenAI upplöser sitt Superalignment-team

En ny rapport hävdar att OpenAI har upplöst sitt Superalignment-team, som var inriktat på att mildra risken för ett övermänskligt AI-system. Teamet på OpenAI, som var inriktat på att minska den existentiella risken med den framväxande tekniken, har enligt uppgift upplösts, bara dagar efter att två av företagets grundare avgick. Enligt en ny rapport från Wired har OpenAI:s Superalignment-team, som hade till uppgift att identifiera risker med avancerade AI-drivna system som går rogue och hotar mänskligheten, upplösts av rapporten och absorberats in i dess många forsknings- och utvecklingsrader. Forskningen om risken med AI-drivna system kommer nu att ledas av medgrundaren till OpenAI, John Schulman. Noterbart är att Ilya Sutskever och Jan Leike, grundarna av OpenAI, för bara några dagar sedan meddelade att de lämnade företaget.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupar idag

OpenAI och Google avslöjar banbrytande framsteg inom AI

I teknikens värld markerar vissa ögonblick betydande förändringar, ofta kallade ´inflektionspunkter´. Dessa avgörande tider omdefinierar möjligheter, medför nya hot och möjligheter. Under de senaste åren har det som tidigare sågs som extraordinära språng nu blivit nästan rutin. Denna vecka var ett bevis på det, när två teknikjättar, OpenAI och Google, avtäckte banbrytande framsteg som lovar att omforma vår interaktion med teknik och i slutändan vårt dagliga liv. OpenAI introducerade GPT-4o, en ny flaggskeppsmodell tillgänglig gratis. GPT-4o sticker ut för sin förmåga att bearbeta och svara i flera lägen - text, tal och vision - vilket skapar en skrämmande naturlig interaktion med användare. Google introducerade flera AI-utvecklingar, inklusive en ny version av sin kraftfulla AI-modell, Gemini Pro, och en revolutionerande produkt under utveckling, Project Astra. Denna nya multimodala chatbot speglar OpenAI:s GPT-4o i sin förmåga att bearbeta kontinuerlig visuell och auditiv information, och erbjuder sofistikerade svar om sina observationer. Trots dessa imponerande framsteg är AI-revolutionen inte utan sina kritiker. De hävdar att medan dessa modeller initialt var banbrytande, borde vi inte förvänta oss betydande förbättringar inom en snar framtid. Dock pekar den snabba utvecklingstakten för AI på att dagens brister snabbt kan övervinnas. Det finns en enighet i teknikvärlden om att AI är en omvandlande kraft, kanske till och med överträffar internet i sin potentiella inverkan.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupar idag

Indisk forskare bakom OpenAI:s senaste AI-innovation, GPT-4o

Prafulla Dhariwal, forskare från Pune, Indien, krediteras som hjärnan bakom OpenAI:s senaste innovation, GPT-4o. Detta är OpenAI:s första helt multimodala AI, vilket innebär att den kan bearbeta och svara på olika datatyper samtidigt, inklusive text, röst och bild. Dhariwal, som leder Omni-teamet på OpenAI, presenterade GPT-4o vid Spring Update-eventet. OpenAI:s VD, Sam Altman, erkände Dhariwals roll i utvecklingen av GPT-4o. Dhariwal har tidigare vunnit flera utmärkelser, inklusive en guldmedalj vid Internationella matematikolympiaden.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupar idag

AI har visat sig vara ett effektivt verktyg för att övervaka jorden och förutse rymdväder. Med hjälp av AI kan vi tolka satellitbilder för att mäta vegetation, vatten och kolgruvor. Ett exempel på detta är projektet Child Connectivity, som använder AI för att identifiera skolbyggnader. AI kan också förutse sjukdomsutbrott och väderhändelser. Till exempel kunde AI-modeller förutse utbrott av denguefeber en månad i förväg. AI används också för att varna för farligt rymdväder, som geomagnetiska stormar, som kan orsaka stora strömavbrott och störningar i global kommunikation.

Swedish National Space Agency fördjupar idag

AI-teknik används för att studera tjädrars hemområden

Forskare vid SLU använder AI-teknik för att studera tjädrars hemområden i olika delar av Sverige. Forskningsledaren Frauke Ecke berättar att projektet är ett samarbete mellan SLU och Vattenfall, och att Vattenfalls ingenjörer har utvecklat AI-algoritmer som underlättar deras arbete. AI-verktyget hjälper till att analysera rådata från ljudboxar och viltkameror, vilket ger forskarna möjlighet att dra slutsatser om revirstorlek, habitatutnyttjande och habitatstruktur. Datainsamling sker i Bruzaholm, Grimsö och Ljusdal.

Direktlänk Dela Svensk Jakt fördjupar idag

Konstgjord allmän intelligens utvecklas snabbt i Indien

På senare år har området för konstgjord allmän intelligens (AGI) utvecklats snabbt, vilket erbjuder både spännande möjligheter och utmaningar. Indien har framträtt som ett viktigt land i denna globala ansträngning för att utveckla maskiner med mänsklika kognitiva förmågor. Denna artikel ger en detaljerad inblick i AGI-projektet i Indien år 2024.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

Slack ifrågasätts för användning av kunddata utan uttryckligt tillstånd

Slack, den populära kommunikationsplattformen för arbetsplatsen, har hamnat under granskning för att använda kunddata för att träna sina artificiella intelligens (AI) och maskininlärningsmodeller (ML) utan att erhålla uttryckligt tillstånd från användarna. Företagets sekretesspolicy avslöjar att det analyserar kundmeddelanden, innehåll och filer för att utveckla dessa modeller, och användare är automatiskt inkluderade som standard. Denna praxis har kritiserats för att belasta användarna att skydda sina data snarare än att kräva uttryckligt samtycke från början. Slack har försökt att klargöra sin position, men företagets nuvarande inställning till opt-out har mött betydande motstånd.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

Amazon introducerar SpeechVerse, en multimodal ram för språkmodeller

Amazon forskare introducerar SpeechVerse, en multimodal ram med övervakad instruktionsfinjustering för olika taluppgifter. SpeechVerse kombinerar multitask-lärande och instruktionsfinjustering för att uppnå överlägsen prestanda i ljudtextuppgifter. Till skillnad från tidigare verk som SpeechGPT, använder det kontinuerliga representationer från förtränade talmodeller för textuppgifter. Modellarkitekturen för SpeechVerse består av en ljudkodare, en konvolutionsnedskalningsmodul och en LLM. Utvärdering av SpeechVerse visar överlägsen prestanda på 9 av 11 uppgifter, vilket visar dess robusta instruktionsföljande förmåga.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Efter lanseringen av Slack AI i februari verkar Slack försvara sin vaga policy som standardmässigt samlar in kunders data för att träna Slacks globala AI-modeller. Enligt Slack-ingenjören Aaron Maurer har Slack förklarat i en blogg att chattjänsten, som ägs av Salesforce, inte tränar sina stora språkmodeller (LLMs) på kunddata. Gergely Orosz, ingenjör och författare, kritiserade i ett inlägg på Threads att företag bör kunna välja bort datadelning tills policyn klargörs i själva policytexten. En talesperson för Salesforce har meddelat att företaget håller med om att en uppdatering av policyn behövs.

Ars Technica fördjupar idag

Forskare vid MIT använder AI för att förbättra effektiviteten i leveranskedjor

Forskare vid MIT-IBM Watson AI Lab arbetar på att förbättra effektiviteten i leveranskedjor med hjälp av artificiell intelligens (AI). De riktar in sig på det sista steget i leveranskedjan, vilket ofta är det dyraste på grund av ineffektiviteter som långa avstånd mellan stopp, väderfördröjningar, trafik, brist på parkeringsplatser och kundpreferenser. Med hjälp av ny teknik och mer individanpassade data kan forskarna utveckla modeller med bättre ruttalternativ. Matthias Winkenbach, forskare vid MIT, diskuterar hur AI kan ge bättre och mer beräkningskostnadseffektiva lösningar för detta kombinatoriska optimeringsproblem.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupar idag

DOMA Technologies utvald av AFWERX för att tackla datautmaningar för flygvapnet

DOMA Technologies har valts ut av AFWERX för ett SBIR fas 1-kontrakt inriktat på DX Engage - AI-driven intelligent digitalisering för att hantera de mest akuta ostrukturerade datautmaningarna inom Department of the Air Force (DAF). DX-konceptet syftar till att kraftigt påskynda företagens digitala strategier och förbättra kvaliteten och upptäckbarheten av data för förbättrat beslutsfattande. Tekniken som utvecklas genom detta program kommer att ha bred användbarhet inom DOD och federala regeringen på områden som digital teknik, hälso- och sjukvård, registerhantering, underhåll och logistik.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupar idag

Google kanske övervinner sina återställningstendenser med AI-fokuserade Gemini

Google, känt för att ständigt förnya och ersätta sina produkter, kan vara på väg att övervinna denna tendens med sin AI-fokuserade assistent Gemini. Företaget har tidigare lanserat och sedan fasat ut produkter som Google Now och Google Glass, men Gemini verkar vara ett steg mot en mer hållbar framtida produkt. Google har lagt fram sin vision för AI-agenter som intelligenta system som visar resonemang, planering och minne, och kan tänka flera steg framåt, arbeta över mjukvaru- och systemgränserna för att utföra uppgifter på användarens vägnar och under deras övervakning. Google DeepMind har också talat om sitt mål att bygga en ´universell AI-agent´ som kan vara verkligt hjälpsam i vardagen.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupar idag

Googles nya AI-verktyg Gemini ger felaktiga och potentiellt farliga svar

Googles nya AI-verktyg Gemini har kritiserats för att ge felaktiga och potentiellt farliga svar. Verktyget, som är tänkt att förbättra sökfunktionen, har visat sig ge svar som är uppenbart felaktiga. Exempelvis gav det felaktig information om hur Ford´s semi-autonoma adaptiva farthållare BlueCruise fungerar, och gav felaktiga och potentiellt farliga råd om motorcykelsäkerhet. Kritiker menar att Gemini i huvudsak bekräftar fördomar och att det saknas en mekanism för att faktakontrollera svaren.

Direktlänk Dela Rideapart.com fördjupar idag

OpenAI introducerar nytt chatbot-gränssnitt och uppgraderad GPT-4o-modell

OpenAI har lanserat en ny flaggskeppsmodell för sin motor, kallad GPT-4o, samt viktiga ändringar i användargränssnittet för sin chatbot ChatGPT. ChatGPT kommer i två versioner: den kostnadsfria versionen, ChatGPT 3.5, och en version som kostar 20 dollar i månaden, ChatGPT 4. Med prenumerationen får användarna tillgång till en stor språkmodell som kan hantera mycket mer data när den genererar svar. GPT-4o-modellen kommer att göra interaktionerna med ChatGPT mer konversationella. OpenAI meddelade också en desktop-app och ett ´uppdaterat´ användargränssnitt.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupar idag

OpenAI:s VD hyllar indisk ursprunglig individ för utvecklingen av GPT-4o

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt sin tacksamhet till Prafulla Dhariwal, en individ med indiskt ursprung, för hans bidrag till företagets senaste produkt, GPT-4o. Dhariwal, som kommer från Pune, har spelat en viktig roll i utvecklingen av OpenAI:s senaste flaggskepp. Han leder Omni-teamet på OpenAI och GPT-4o markerar deras första försök inom inhemska multimodala modeller. Dhariwal gick med i OpenAI 2016 som forskningspraktikant och arbetar för närvarande som forskningsvetenskapsman på företaget, med fokus på generativa modeller och oövervakad inlärning.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

Microsoft äger Chat GPT genom förvärvet av Hugging Face

Microsoft har investerat kraftigt i AI och forskning inom naturlig språkbehandling (NLP), vilket har lett till skapandet av Chat GPT. Microsoft förvärvade Hugging Face, en ledande leverantör av NLP-teknologier, den 16 september 2021 för 4,5 miljarder dollar. Förvärvet gav Microsoft tillgång till en mängd verktyg och teknologier som används av Hugging Face, samt en stor talangpool av experter inom NLP. Microsofts huvudmål med investeringen i Chat GPT var att förbättra sin förmåga att utveckla avancerade språkmodeller. Trots detta äger inte Microsoft Chat GPT eller någon annan NLP-teknologi utvecklad av företaget, utan licensierar teknologin till tredjepartsutvecklare och företag.

Direktlänk Dela MIS Asia fördjupar idag

OpenAI introducerar ny AI-modell för förbättrade konversationer

OpenAI har nyligen introducerat en ny flaggskeppsmodell kallad GPT-4o, tillsammans med ändringar i sitt användargränssnitt. Modellen syftar till att förbättra samtal med ChatGPT, som ursprungligen lanserades i november 2022 och startade en ny våg av generativa AI-produkter. GPT-4o-modellen förväntas ge mer konversationella interaktioner och ge bättre svar, för både gratis och betalande användare. OpenAIs tillkännagivande kom strax före Googles I/O-utvecklarkonferens och Apples WWDC, där AI också förväntas spela en betydande roll. Den nya modellen kommer att stödja 50 språk och är inställd på att integreras i API:et för utvecklare att utnyttja.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupar idag

Kommer Google´s Chat GPT-4 att vara gratis?

Världen väntar ivrigt på släppet av den senaste versionen av Googles AI-språkmodell, Chat GPT-4. Frågan som uppstår är: kommer den att vara gratis att använda? Trots rykten och spekulationer om en möjlig prisminskning för produkten, har Google inte officiellt bekräftat att Chat GPT-4 kommer att vara tillgänglig gratis. Emellertid tror många branschexperter att detta kan vara fallet. En av huvudanledningarna till detta är att Chat GPT-4 ursprungligen prissattes till $125 per månad, men företaget sänkte nyligen sina prenumerationsavgifter med 80%. Detta har lett till spekulationer om att den återstående avgiften kan sänkas ytterligare i framtiden, vilket potentiellt kan leda till att Chat GPT-4 blir tillgänglig gratis. En annan faktor som bidrar till möjligheten att Chat GPT-4 blir gratis är den ökande efterfrågan på AI-språkmodellen. Med en sådan massiv marknadsmöjlighet kan Google se en möjlighet att återhämta några av sina kostnader genom att göra Chat GPT-4 tillgänglig gratis. Trots dessa faktorer är det omöjligt att säga med säkerhet om Chat GPT-4 kommer att vara tillgänglig gratis eller inte. Beslutet kommer i slutändan att bero på hur mycket intäkter Google genererar från försäljning av Chat GPT-4, samt hur marknaden reagerar på dess tillgänglighet.

Direktlänk Dela MIS Asia fördjupar idag

Forskare skapar detaljerad 3D-karta över mänsklig hjärna

Forskare från Harvard och Google har skapat en 3D-bild av nästan varje neuron och dess kopplingar inom en liten bit mänsklig hjärnvävnad. Forskarna har kartlagt en mycket liten del av den mänskliga hjärnan i en aldrig tidigare skådad skala, detaljerat visande varje hjärncell, eller neuron, och de komplexa nätverk de bildar med andra celler. Den banbrytande hjärnkartan avslöjar ungefär 57 000 neuroner, 230 millimeter blodkärl och 150 miljoner synapser, eller kopplingspunkter mellan neuroner.

Direktlänk Dela Live Science fördjupar idag

Tidigare ledare för OpenAI säger att säkerhet har nedprioriterats

Jan Leike, en tidigare ledare för OpenAI, som avgick tidigare i veckan, har uttryckt oro över att säkerheten har ´tagit ett bakre säte till glänsande produkter´ inom företaget. Leike, som tidigare ledde OpenAIs ´Superalignment´-team, skrev i en serie inlägg på sociala medier att han anser att det borde finnas mer fokus på att förbereda nästa generation av AI-modeller, inklusive saker som säkerhet och analys av teknikens samhälleliga påverkan. OpenAI bekräftade också på fredagen att de har upplöst Leikes ´Superalignment´-team.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Forskare tränar AI för att skapa gener från grunden

Patrick Hsu, medgrundare av forskningscentret Arc Institute, undersöker om det är möjligt att imitera evolutionens krafter för att skapa hela gener eller till och med hela genomer från grunden. Tillsammans med Brian Hie, en datavetenskapsbiolog vid Stanford University, har Hsu börjat samla ett team av forskare för att träna en AI-modell på enorma mängder biologiska data, inklusive 300 miljarder DNA-bokstäver från 80 000 genomer av bakterier och arkéer.

Direktlänk Dela STAT News fördjupar idag

Reddit-aktien stiger efter affär med OpenAI

Reddit-aktien steg med 14% på fredagen efter nyheten om ett avtal med OpenAI. Avtalet tillåter OpenAI att träna sin stora språkmodell med hjälp av innehåll från Reddit. OpenAI kommer också att bli en reklampartner på Reddit och erbjuda dess användare och moderatorer AI-verktyg. Aktierna handlades runt $64,43 på fredag morgon, vilket gör det cirka 16% bort från dess post-IPO rekordhöga på nästan $75. Finansiella villkor för avtalet offentliggjordes inte, men OpenAI har rapporterat betalat tiotals miljoner dollar för andra innehållsavtal.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupar idag

OpenAI upplöser team dedikerat till att hantera faror med superintelligent AI

OpenAI har bekräftat att de har upplöst ett team ägnat åt att mildra de långsiktiga farorna med superintelligent artificiell intelligens. OpenAI:s VD, Sam Altman, lovar att dela mer information om vad ChatGPT-tillverkaren gör för att hålla sin AI-teknologi säker. OpenAI började för några veckor sedan att upplösa den så kallade ´superalignment´-gruppen, och integrerade medlemmarna i andra projekt och forskning. Företagsmedgrundaren Ilya Sutskever och teamledaren Jan Leike meddelade sina avhopp från ChatGPT-tillverkaren denna vecka. OpenAI släppte tidigare denna vecka en högre presterande och ännu mer mänsklik version av den artificiella intelligens teknologi som ligger till grund för ChatGPT, och gjorde den gratis för alla användare.

Direktlänk Dela France 24 fördjupar idag

OpenAI introducerar GPT-4o, deras mest avancerade AI-modell

OpenAI har introducerat sin senaste och mest avancerade AI-modell, GPT-4o, vilket markerar ett betydande steg framåt inom AI-teknik. Lanseringen sker i skarp konkurrens, särskilt med Googles förväntade lansering av sitt Gemini-verktyg. GPT-4o kan resonera över ljud, bild och text i realtid. CTO Mira Murati uttryckte entusiasm över att göra GPT-4o tillgängligt för alla användare utan kostnad. Modellens förmåga att förstå och svara på förfrågningar på flera språk, tolka ansiktsuttryck och lösa komplexa matematiska ekvationer betonades. GPT-4o representerar ett betydande framsteg inom mänsklig-datorinteraktion.

Direktlänk Dela Blockchain Council fördjupar idag

Före detta OpenAI-ledare kritiserar företagets säkerhetsprioriteringar

En före detta ledare för OpenAI, Jan Leike, som avgick tidigare denna vecka, uttryckte på fredagen att säkerheten har ´kommit i andra hand till glänsande produkter´ vid det inflytelserika AI-företaget. Leike, som drev OpenAI:s ´Superalignment´-team, skrev i en serie inlägg på sociala medier att han anslöt sig till företaget eftersom han trodde att det skulle vara den bästa platsen att utföra AI-forskning. Han menar att det bör läggas mer fokus på att förbereda för nästa generation av AI-modeller, inklusive saker som säkerhet och analys av samhälleliga effekter av sådana teknologier. OpenAI:s VD, Sam Altman, svarade på Leikes inlägg och uttryckte sin uppskattning för Leikes bidrag till företaget. Företaget bekräftade också på fredagen att det hade upplöst Leikes ´Superalignment´-team, som fokuserade på AI-risker, och integrerar nu teammedlemmarna över sina forskningsinsatser.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupar idag

Microsofts AI-tjänst Copilot Pro erbjuder unika funktioner

Microsofts AI-prenumerationstjänst Copilot Pro kostar 20 dollar i månaden för individer och integreras i varumärkets Microsoft 365-paket. Tjänsten erbjuder unika funktioner för Microsoft-användare, tillhandahåller snabbare och mer konsekvent AI-prestanda med prioriterad tillgång till GPT-4 och GPT-4 Turbo stora språkmodeller (LLM) under spetsbelastningstider. Detta innebär att AI-tekniken kommer till varumärkets mest populära PC-applikationer. Användare kan bygga sin egen anpassade GPT inom AI-tjänsten, vilket innebär att de kan skapa och redigera en unik chatbot för olika ändamål.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupar idag

EU utfärdar rättsligt bindande begäran till Microsoft om Bing´s interna dokument

EU har utfärdat en rättsligt bindande begäran till Microsoft om att få tillgång till Bings interna dokument och data. Kommissionen anser att sökmotorn är på dess radar på grund av dess AI-verktyg som Copilot och Image Creator från Designer, som potentiellt kan användas för att vilseleda och desinformera väljare inför kommande val. Om Microsoft inte svarar på denna begäran kan EU ha skäl att pålägga böter på upp till 1% av Microsofts totala årliga inkomst eller globala omsättning och periodiska straff på upp till 5% av leverantörens genomsnittliga dagliga inkomst eller globala årliga omsättning.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupar idag

AI-assistenter för kodning: Codeium växer snabbt trots konkurrens från Microsofts Copilot

AI-assistenten för kodning, Codeium, växer snabbt trots konkurrens från Microsofts Copilot. Codeium, som startades 2021 under namnet Exafunction, har utvecklats till en AI-kodningsassistent som fungerar med mer än 70 språk och kan integreras i över 40 utvecklingsmiljöer. Trots att GitHub Copilot dominerade marknaden när Codeium lanserades, har Codeium vuxit betydligt och används nu av över 600 000 utvecklare. Codeiums verktyg kan spara tid för utvecklare genom att minska tiden det tar att lära sig en ny kodbas och genom att erbjuda mer precisa förslag. Codeiums verktyg kan dock inte skapa ny programvara, testa den, integrera den med kodbasen och sedan distribuera den. Detta innebär att människor fortfarande behöver ha strikt tillsyn.

Direktlänk Dela Datanami fördjupar idag

Google och OpenAI tävlar om AI-dominans

Det var en betydande vecka i AI-industrin, med demonstrationer från Google och OpenAI. OpenAI presenterade sin nya modell, GPT-4 Omni, förpackad i en flirtig assistent. Googles evenemang detaljerade flera nuvarande och planerade AI-produkter. Investerare jag talade med denna vecka var inte övertygade om att antingen Google eller OpenAI hade den avgörande produkten ännu. Nvidia-vetenskapsmannen Jim Fan delade att han tyckte att OpenAIs demonstration var en smart skyltning av hur företaget kunde väva samman befintlig teknik för att bearbeta text, bilder och ljud till en ström. Google och OpenAI har också licensavtal med Reddit.

Direktlänk Dela Newcomer fördjupar idag

Microsoft undgår antitrust granskning i Storbritannien för investering i Mistral AI

Microsoft kommer inte att stå inför antitrust granskning i Storbritannien över sin senaste investering i det franska AI-startupföretaget Mistral AI. Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) har avslutat att partnerskapet ´inte kvalificerar för utredning enligt sammanslagningsbestämmelserna i företagslagen 2002´. Beslutet kommer tre veckor efter att CMA avslöjade en trio av tidiga utredningar om Amazon och Microsofts olika AI-investeringar och partnerskap. CMA sa att det också undersökte Amazons 4 miljarder dollar investering i Anthropic, ett amerikanskt AI-företag som arbetar med stora språkmodeller.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupar idag

Microsoft och Mistral AI:s samarbete godkänt av brittisk konkurrensvakt

Storbritanniens konkurrensvaktmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), har godkänt ett samarbete mellan amerikanska Microsoft och franska artificiell intelligens-företaget Mistral AI. CMA hade tidigare meddelat att de skulle granska samarbeten mellan dessa två företag, samt mellan Amazon och dess AI-partner Anthropic. Men CMA har nu kommit fram till att Microsoft inte har skaffat sig betydande inflytande över Mistral AI genom partnerskapet och att det därför inte kvalificerar för utredning enligt konkurrenslagen.

Direktlänk Dela Malay Mail fördjupar idag

OpenAI:s GPT-4o överträffar Google i AI-assistentstriden

OpenAI:s uppgradering av GPT-4o ChatGPT, tillkännagiven tidigare denna vecka, var en imponerande uppvisning av kraft. Företaget släppte en stor AI live-demo före Googles I/O 2024, där Google endast skulle prata om Gemini AI-innovationer för sitt ekosystem av appar och tjänster. Efter att ha sett båda evenemangen, ansåg jag att GPT-4o vann AI-assistentstriden. OpenAI kan erbjuda betydligt förbättrade AI-assistentförmågor i ChatGPT just nu. Chatboten kan stödja text, röst, foto och videoingångar. Google kan matcha GPT-4o:s multimodalitet med Project Astra. Men Google hade en förinspelad demo av ett GPT-4o-liknande samtal med AI. Och Gemini AI kommer inte att få liknande funktioner förrän senare i år. Med andra ord, om du är intresserad av AI, bör du använda GPT-4o på dina enheter just nu, eftersom det är den bästa ChatGPT-modellen som OpenAI har att erbjuda allmänheten just nu. Dessutom är det gratis för alla, även om du inte betalar för ChatGPT Plus.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupar idag

OpenAI tillkännager GPT-4o: Gratis användare får tillgång till funktioner tidigare reserverade för betalda prenumeranter

OpenAI har tillkännagivit tillgängligheten av GPT-4o, en uppdatering som gör GPT-4-nivå intelligens tillgänglig för alla, vilket innebär att användare inte längre behöver en Plus-prenumeration för att få tillgång till den. Fria användare kan nu använda funktioner som tidigare var reserverade för betalda prenumeranter, inklusive tillgång till GPT Store för att använda anpassade GPT-bots, Minnesfunktionen för att ge deras konversationer kontinuitet, ladda upp bilder och dokument för att diskutera dem med ChatGPT, surfa på webben för att ge mer aktuell kontext och avancerad dataanalys.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare