» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 227 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Amerikanska bankkunder öppnar upp för AI under vissa villkor

Enligt GFT:s Banking Disruption Index är 44% av amerikanska konsumenter för närvarande nöjda med att AI används inom deras personliga bankupplevelse, så länge bankerna fortsätter att ge dem insyn i hur tekniken används. AI kan ha fördelar inom vardaglig bankverksamhet, inklusive att hjälpa till att skydda kunder från cyberhot. GFT föreslår att banker fortfarande har möjlighet att strategiskt implementera AI om de kan identifiera de mest högvärda användningsfallen. En prioritet för kunderna var att spara pengar, med 90% av amerikanska medborgare som letar efter nya sätt att spara.

Direktlänk Dela FinTech Magazine fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Hur pandemin och fjärrarbete har skapat nya möjligheter för bedragare

Brandi Pritchard, biträdande chef för särskilda undersökningar vid Washington State Auditors Office, diskuterar hur pandemin och fjärrarbete har skapat nya möjligheter för bedragare. Federala stimulanspengar har flödat in i statliga och lokala regeringskonton, vilket har lett till att bedrägerierna har ökat. Pritchard nämner att bedragare verkar stjäla mer pengar snabbare och att teknologiska framsteg, som AI, har underlättat för bedragare att skapa falska kontroller, bedrägeribrev och hacka webbplatser. Hon diskuterar även hur bedrägeri kan upptäckas och hur viktigt det är för regeringar att ha rätt kontroller på plats för att upptäcka bedrägeri själva.

Direktlänk Dela ProPublica fördjupar idag

Generativ AI revolutionerar sjukvårdens betalare genom att upptäcka bedrägeri, personifiera planer och automatisera uppgifter. Tekniken förbättrar effektiviteten, noggrannheten och kundnöjdheten, och förändrar landskapet för sjukvårdsbetalningar och försäkringar. Genom att analysera stora mängder data identifierar generativ AI mönster och anomalier som indikerar bedrägeriaktivitet. Generativ AI förbättrar också prediktiv analys, vilket används för att förutse och förhindra bedrägeri innan det inträffar. Dessutom möjliggör generativ AI skapandet av skräddarsydda hälso- och sjukvårdsplaner genom att analysera individuell hälsodata, preferenser och historiska medicinska journaler.

Healthcare Tech Outlook fördjupar idag

44% av amerikanska konsumenter välkomnar AI i banksektorn, prioriterar bedrägeridetektering

Enligt en ny rapport från det globala digitala transformationsföretaget GFT välkomnar 44% av de amerikanska konsumenterna användningen av artificiell intelligens (AI) inom deras personliga bankupplevelse, så länge bankerna ger dem insyn i hur det används. Rapporten visar att konsumenterna lutar starkt mot praktiska tillämpningar av AI inom banksektorn. Efter en ökning av bedrägerier under 2023 vänder sig konsumenterna till AI. Majoriteten av amerikanerna valde realtidsbedrägeriövervakning (35%) som den funktion de är mest öppna för att använda i sin vardagliga bankverksamhet. Konsumenterna fokuserar på att försöka spara pengar 2024. Cirka 90% av amerikanska medborgare vill spara pengar varje månad, och nästan en tredjedel vill att bankernas AI ska hjälpa dem att uppnå dessa mål.

Direktlänk Dela IBS Intelligence fördjupar idag

Online-bedrägeri ökar globalt, mest i Storbritannien

Ny forskning från bedrägeriförebyggande plattformen Ravelin visar att online-bedrägeri ökar globalt, men har ökat mest i Storbritannien under de senaste 12 månaderna jämfört med tio andra undersökta länder, inklusive Frankrike, Tyskland, Italien, USA, Brasilien, Australien och Mexiko. En av fyra företag som undersökts av Ravelin förlorar över $15 miljoner till bedrägeri varje år. Över hälften av respondenterna (51,8%) säger att bedrägeri hindrar deras företags tillväxt. Enligt Ravelins Bedrägeri- och Betalningsundersökning, som nu är i sitt fjärde år, har bedrägeri ökat för 74,8% av företagen under de senaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela DIGIT fördjupar idag

Microsoft skjuter upp lanseringen av ´Recall´-funktionen för Copilot Plus PC

Microsofts kommande lansering av Copilot Plus PC kommer att ske utan den mycket diskuterade ´Recall´-funktionen, som möjliggör AI-drivna skärmdumpar av användaraktivitet. Företaget har valt att ytterligare förbättra och testa Recall inom Windows Insider-programmet innan en bredare lansering, med fokus på kvalitet och säkerhet. Trots förbättringar medger Microsoft behovet av mer grundlig testning innan Recall görs tillgänglig för alla Copilot Plus PC-användare. Beslutet att försena Recall kommer efter Microsofts vice ordförande och president Brad Smiths vittnesmål inför House Homeland Security Committee, där han betonade företagets prioritering av säkerhet över allt annat.

Direktlänk Dela Absolute Geeks fördjupar idag

Midjourney lanserar ny personaliseringsfunktion för AI-genererad konst

Midjourney har nyligen lanserat en ny funktion som kallas Personalisering. Den här innovativa funktionen ger användarna möjlighet att skapa högst anpassade bilder som överensstämmer med deras unika preferenser och konstnärliga vision. Genom att använda maskininlärning och användarinput öppnar Midjourneys Personaliseringsfunktion en värld av möjligheter för konstnärer, designers och kreativa entusiaster. Användare kan skapa personaliserade bilder genom att rangordna bildpar, vilket gör att systemet kan lära sig och generera bilder baserade på individuella preferenser. Användare kan applicera personalisering på sina prompts med --p-parametern och kan också använda andra användares personalisering genom att lägga till deras shortcode.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

Microsoft har tagit bort alla spår av Copilot-appen

Microsoft har meddelat att de har tagit bort alla spår av Microsoft Copilot-appen som användare hittade installerad på sina system i deras installerade appar-lista. Appen, som var 8KB stor, rapporterades först i slutet av mars i år. Microsoft var tvungen att rulla tillbaka uppdateringen efter att ha märkt problemet. Teknikjätten sa senare att appen var helt ofarlig och inte var avsedd att fånga eller analysera någon användardata eller köra någon kod i bakgrunden. Nu har företaget stängt problemet och förklarat det som ´löst´.

Direktlänk Dela Neowin fördjupar idag

Vad innebär ZDNETs rekommendationer?

ZDNETs rekommendationer bygger på många timmars testning, forskning och jämförande shopping. De samlar data från de bästa tillgängliga källorna, inklusive leverantörs- och återförsäljarlistor samt andra relevanta och oberoende recensionswebbplatser. De granskar kundrecensioner för att ta reda på vad som betyder för riktiga människor som redan äger och använder de produkter och tjänster de bedömer. Om du klickar igenom från deras webbplats till en återförsäljare och köper en produkt eller tjänst, kan de tjäna affiliate-kommissioner. Detta stöder deras arbete, men påverkar inte vad de täcker eller hur, och det påverkar inte priset du betalar. Varken ZDNET eller författaren kompenseras för dessa oberoende recensioner. De följer strikta riktlinjer som garanterar att deras redaktionella innehåll aldrig påverkas av annonsörer. ZDNETs redaktionella team skriver för dig, deras läsare. Deras mål är att leverera den mest korrekta informationen och det mest kunniga rådet möjligt för att hjälpa dig att fatta smartare köpbeslut om teknikprylar och en mängd olika produkter och tjänster. Deras redaktörer granskar noggrant och faktakontrollerar varje artikel för att säkerställa att deras innehåll uppfyller de högsta standarderna. Om de har gjort ett fel eller publicerat vilseledande information, kommer de att korrigera eller klargöra artikeln. Om du ser felaktigheter i deras innehåll, rapportera felet via detta formulär.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Moderskeppet lanserar ny AI-kurs för Microsoft 365-användare

Utbildningsföretaget Moderskeppet har lanserat en ny AI-kurs för yrkesverksamma Microsoft 365-användare. Kursen, med namnet ´Copilot från början´, syftar till att lära användare hur de kan maximera användningen av Copilot i Microsoft 365. Kursen leds av Angelica Rydelius, ämnesexpert inom Microsoft 365. Moderskeppet erbjuder 500 onlinekurser inom digitala verktyg, design, sociala medier och mer. Företaget har varit tidigt ute med att erbjuda onlinekurser inom AI och planerar att fortsätta utöka sitt utbud.

Direktlänk Dela Cision News fördjupar idag

Microsoft drar tillbaka Recall-funktionen för Copilot+ PC

Microsoft har överraskande dragit tillbaka sin stora Recall-funktion, vilket innebär att den inte kommer att lanseras som planerat med Copliot+ PC. Recall skulle ursprungligen ha lanserats den 18 juni 2024, men kommer nu att vara tillgänglig först i Windows Insider-programmet (WIP) inom de närmaste veckorna. Recall är en funktion som ständigt tar skärmdumpar av aktiviteten på värd-PC:n, vilket gör det möjligt för användaren att söka i dessa med hjälp av AI (Copilot), vilket erbjuder en kraftfullt förstärkt sökupplevelse. Men det har uppstått många problem och kontroverser kring Recall innan dess (nu inställda) lansering.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft skjuter upp lansering av säkerhetslösning Recall

Microsoft stoppar sin kritiserade säkerhetslösning Recall från att levereras med Copilot Plus-datorerna nästa vecka. Istället kommer funktionen, som tar skärmdumpar av det mesta som användaren gör på datorn via en lokal AI, att först släppas i Insider Preview-versionen av Windows. Detta är första gången Microsoft gör detta, då Recall utvecklades i hemlighet. Företaget har svarat på kritiken genom att göra funktionen valbar och att kryptera Recalls databas via Windows Hello för att säkra funktionen ytterligare.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupar idag

Microsoft skjuter upp lanseringen av Recall-funktionen i Windows 11 på grund av säkerhetsproblem

Microsoft har meddelat att de kommer att skjuta upp lanseringen av den nya Recall-funktionen i Windows 11. Recall, en funktion som använder AI för att hjälpa användare att hitta saker på sina datorer, har orsakat säkerhetsproblem. Microsoft planerade ursprungligen att Recall skulle ta skärmdumpar av allt användaren gjorde på datorn, vilket ledde till oro för säkerheten. Företaget har nu beslutat att Recall inte kommer att finnas tillgänglig på några Windows 11 Copilot Plus-datorer som köps inom en snar framtid. Istället kommer Recall att testas först i Windows Insider-programmet.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupar idag

Mistral AI samlar in imponerande $645 miljoner i finansiering

Mistral AI, ett ledande namn inom artificiell intelligens (AI), har nyligen samlat in en imponerande summa på 645 miljoner dollar i finansiering. Detta har ökat företagets värdering till hela 6 miljarder dollar. Mistral AI specialiserar sig på utveckling och leverans av AI-baserade lösningar och har sett en otrolig tillväxt de senaste åren. Kapitalet från denna finansieringsrunda kommer att ha betydande effekter på Mistral AIs verksamhet framåt, och ger företaget möjlighet att öka sina forsknings- och utvecklingsinsatser.

Direktlänk Dela The National Somaliland fördjupar idag

Snabbväxande AI-startup Mistral AI samlar in ytterligare 600 miljoner euro

Ett år efter dess grundande har det snabbt växande artificiella intelligens-startupet Mistral AI samlat in ytterligare 600 miljoner euro (ungefär 640 miljoner dollar). Företaget, baserat i Paris, har fått rådgivning från Orrick under finansieringsrundan av serie B. Mistral AI:s värdering har skjutit i höjden till nästan 6 miljarder euro (lite över 6 miljarder dollar), enligt Financial Times. Mistral AI utvecklar modeller av generativ AI för företag, och strävar efter att göra ´gräns AI´ allmänt tillgänglig och tillhandahålla skräddarsydd AI till byggare.

Direktlänk Dela Orrick.com fördjupar idag

Storbritannien: Investeringsrundor ger miljoner till tech-startups

Ett flertal brittiska tech-startups har säkrat betydande investeringar. Förmögenhetsförvaltningsplattformen Sidekick har säkrat £8.5M för att fortsätta skala upp sitt team och expandera sin produktlinje. Tech-startupen Visibly, som fokuserar på utbildning för infrastruktursektorn, har fått £5.9M i finansiering. Gresham House Ventures har investerat £5.5M i OnSecurity, ett företag som erbjuder penetrationstester för att identifiera och åtgärda sårbarheter i datorsystem. VoltShare, som erbjuder laddningslösningar för elbilar inom hotellbranschen, har säkrat £500K i finansiering. Amber Therapeutics, ett medicinteknikföretag, har lyckats samla in £80M i finansiering. Molnbaserade redovisningsplattformen AccountsIQ har säkrat en investering på £50M. AI-försäljningslösningsleverantören Zeliq har fått £7.85M i seedfinansiering. Slutligen har SaleSqueze, en startup som omvandlar hur komplexa och anpassningsbara produkter säljs, säkrat £1.18M i seedfinansiering.

Direktlänk Dela Maddyness fördjupar idag

Cisco Investments lanserar AI-investeringsfond på 1 miljard dollar

Cisco Investments, det globala företagets riskkapitalarm, har lanserat en AI-investeringsfond på 1 miljard dollar för att stärka startup-ekosystemet och utöka utvecklingen av säkra och tillförlitliga AI-lösningar. Som en del av den nya AI-fonden gör Cisco strategiska investeringar i Cohere, Mistral AI och Scale AI bland andra för att främja kundernas AI-beredskap och komplettera Ciscos AI-innovationsstrategi. Cisco har redan åtagit sig nästan 200 miljoner dollar av den 1 miljard dollar stora investeringsfonden. Framtida forskning från IDC (2023) indikerar att den globala AI-marknaden förväntas fördubblas till över 500 miljarder dollar under de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupar idag

SAP presenterar AI-innovationer och nya partnerskap på Sapphire-konferensen

På sin årliga SAP Sapphire-konferens presenterade SAP generativa AI-innovationer och partnerskap som visar hur företaget tar företag till nästa nivå i AI-eran. SAP införlivar Business AI i hela sitt molnportfölj för företag och samarbetar med företag som pressar gränserna för vad som är möjligt med AI. SAP:s generativa AI-copilot Joule, som snabbt sorterar och kontextualiserar data från flera system för att främja automation och förbättra beslutsfattandet, expanderar inom företagets lösningsportfölj. SAP planerar också att bredda Joules räckvidd genom att integrera den med Microsoft Copilot för att få fram ännu rikare insikter. SAP samarbetar med teknologiledare för att pressa gränserna för vad generativ AI kan göra på företagsnivå. Partnerskap med Google Cloud, Meta, Mistral AI och NVIDIA säkerställer att SAP kan utnyttja kraften i AI-klar teknik för att innovera snabbt och leverera rikare resultat i verkligheten.

Direktlänk Dela SAP fördjupar idag

Atlan Digital lanserar avancerad kurs och certifiering: ´Maskininlärning för röda team´

Atlan Digital har lanserat en nyskapande onlinekurs och certifiering kallad ´Maskininlärning för röda team´, utformad för att utrusta professionella inom offensiv säkerhet med spetskompetens inom tillämpning av maskininlärning på offensiva säkerhetsoperationer. Till skillnad från traditionella kurser är detta program unikt inriktat på praktiska färdigheter och verkliga tillämpningar. Kursen är en omfattande utbildningsprogram som fördjupar sig i integrationen av maskininlärningstekniker inom cybersäkerhet, speciellt anpassad för röda teamoperationer. Kursen är öppen för anmälan.

Direktlänk Dela openPR fördjupar idag

Maskininlärning och AI-marknaden förväntas växa betydligt fram till 2031

Maskininlärnings- och artificiell intelligensmarknaden förväntas växa betydligt fram till 2031, drivet av flera nyckelfaktorer såsom framväxande marknadstrender, teknologiska integrationer och föränderliga slutanvändarkrav. Rapporten ger statistik om nuvarande status för ledande marknadsaktörer och erbjuder insikter i deras strategiska positionering och marknadsdominans. Dessutom identifierar rapporten avgörande trender som påverkar marknadstillväxten och skisserar potentiella möjligheter som kan gynna intressenter. Rapporten diskuterar också potentiella utmaningar som kan hindra marknadstillväxten och föreslår strategier för att mildra dessa risker.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupar idag

Oracle och Tamil Nadu Skill Development Corp. lanserar specialiserat utbildningsprogram

Oracle och Tamil Nadu Skill Development Corp. har lanserat ett specialiserat kompetensutvecklingsprogram under delstatens initiativ Naan Mudhalvan. Programmet syftar till att erbjuda anställningskopplad utbildning till mer än 2 lakh studenter i delstaten. Oracle kommer att erbjuda utbildning i Oracle Cloud Infrastructure för att hjälpa studenterna att främja sina tekniska karriärer. Mer än 60 000 studenter från över 900 högskolor i delstaten har registrerat sig för att delta i programmet. Utbildningen kommer att levereras av lärare och akademiker som en del av läroplanen på campus.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Kinesiskt forskningsteam föreslår ny metod för att bekämpa dataknapphet i klassificeringsuppgifter

Ett kinesiskt forskningsteam har publicerat en artikel som föreslår en ny metod för att bekämpa dataknapphet i klassificeringsuppgifter inom måldomäner. Metoden integrerar dataförstärkning och överföringsinlärning för att förbättra klassificeringsprestanda. Till skillnad från tidigare metoder utvärderar den modellens generaliseringsförmåga på osedd testdata. Forskarna använde dataförstärkningstekniker för att öka volymen av måldomändata. Därefter använde de en överföringsinlärningsmodell för att extrahera överförbara funktioner från rå bilddata. Forskningen visade att den förbättrade metoden konsekvent presterade bättre än andra, särskilt när käll- och måldomäner var mer lika.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Vidnoz AI 3.0 lanseras med nya funktioner för teamarbete och avatarer

Vidnoz, en AI-verktygsplattform, meddelar lanseringen av Vidnoz AI 3.0, med nya funktioner som Team Collaboration och Scene-based Sitting Avatars. Dessa uppdateringar förenklar videoproduktionsflödet och levererar en omfattande videoinnehållsskaparupplevelse för användarna. Vidnoz AI 3.0 tillåter teammedlemmar att arbeta nära på videoprojekt, främjar samarbete och förbättrar produktiviteten. Vidnoz AI stöder team av nästan vilken storlek som helst, upp till 1000 medlemmar. Användare kan snabbt skapa mappar, vilket förenklar hanteringen av olika projekt och resurser.

Direktlänk Dela AiThority fördjupar idag

Forskare vid Cornell University ansöker om patent för cancerövervakningsmetoder, andra mottar konsultarvoden och forskningsstöd

Forskare D.A.L., A.J.W., C.C.K. och J.B. vid Cornell University har ansökt om patent för metoder att upptäcka SNVs och CNVs för MRD-detektion och andra plasma-baserade cancerövervakningsmetoder. A.P.C. har ansökt om patent relaterade till cellfritt DNA och tar emot konsultarvoden från Eurofins Viracor. A.S. tar emot forskningsfinansiering från AstraZeneca och har varit konsult för Genentech. M.A.P., M.K.C. och C.S. har mottagit konsultarvoden från flera läkemedelsföretag. S.T. är finansierad av Cancer Research UK och andra organisationer, och har ansökt om patent. G.B. har forskningsavtal med flera företag och innehar aktier i Ankyra Therapeutics. M.F.B. och J.D.W. konsulterar för flera företag och tar emot forskningsstöd. D.A.L. tar emot forskningsstöd från Illumina.

Direktlänk Dela Nature fördjupar idag

AI förutspår potentiell prisökning för XRP efter rättegång

XRP-gemenskapen väntar spänt på utgången av rättegången mellan Ripple och SEC. En gynnsam dom för Ripple kan leda till en betydande prisökning för XRP. AI-chatboten ChatGPT, utvecklad av OpenAI, förutser att XRP:s pris kan öka med 109% från det nuvarande priset på $0,4777 om Ripple vinner rättegången. ChatGPT varnar dock för blind optimism och påpekar att marknadsreaktionen kan vara annorlunda. Trots positiva domar för Ripple under rättegången har XRP:s pris förblivit dämpat, vilket kan bero på den pågående rättsliga osäkerheten och den bredare marknadsläget som påverkat alla kryptovalutor.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupar idag

Apple integrerar OpenAI´s ChatGPT i kommande iOS 18

Under WWDC meddelade Apple att den kommande versionen av iOS 18, som kommer att släppas senare i år, kommer att integrera ChatGPT från OpenAI. Trots förväntningar om stora ekonomiska överenskommelser mellan de två företagen, påstår källor att Apple anser att distributionen av OpenAI:s teknologi och varumärke till hundratals miljoner av sina enheter har lika mycket eller större värde än monetära betalningar. Apple kommer sannolikt att dra ekonomisk nytta av detta när användarna börjar använda AI-funktioner.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

Apple avslöjar artificiell intelligensplaner, samarbetar med OpenAI

Apple avslöjade nyligen sina planer för generativ artificiell intelligens på sin Worldwide Developers Conference. Det största tillkännagivandet var deras partnerskap med OpenAI för att integrera den senaste ChatGPT i sina iPhone, iPad och Mac operativsystem. Dessutom återtog Apple sin plats som världens mest värdefulla företag.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupar idag

Apple integrerar OpenAI´s ChatGPT utan monetär överenskommelse

Apple meddelade nyligen att OpenAI´s ChatGPT kommer att integreras i företagets enheter, men avtalet mellan företagen involverade inte några pengar. I sin kommande iOS 18-uppdatering, som ska rullas ut senare i år, kommer Apple att integrera OpenAI´s ChatGPT. Trots att man kunde förvänta sig att avtalet skulle ha kostat miljontals dollar, rapporteras det att så inte var fallet. Apple ser helt enkelt att ge OpenAI tillgång till sin kundbas som ett värde. Apple kommer sannolikt att gynnas ekonomiskt när det rullar ut generativa AI-funktioner till konsumenterna.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupar idag

AI-modeller misslyckas med att lösa enkel logikfråga, enligt studie

Forskare har testat flera artificiella intelligens (AI) modeller på en enkel logisk fråga och nästan alla har misslyckats. Trots att AI har gjort stora framsteg och till och med kan identifiera sjukdomar som många experter missar, visar en studie från LAION att vi fortfarande är långt ifrån maskinernas dominans. Språkmodeller som GPT-3, GPT-4 och GPT-4o från OpenAI, Claude 3 Opus från Anthropic, Gemini från Google och Meta´s LlamaMixtral från Mistral testades. Nästan alla misslyckades med att korrekt svara på ´Alice i Underlandet´-problemet. Endast GPT-4o lyckades svara korrekt i 65% av fallen.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupar idag

Apple planerar att lansera AI-funktioner på iPhone

Apple förväntas avslöja artificiell intelligens (AI) förbättringar för iPhone vid sin Worldwide Developers Conference (WWDC) som hålls i juni. Företaget planerar att implementera AI-funktioner i operativsystemet för att förbättra användarupplevelsen. Detta kan inkludera förbättringar av den personliga assistenten Siri, för att göra den mer lik en AI-assistent som ses i filmen ´Her´.

Direktlänk Dela Nikkei fördjupar idag

OpenAI utser pensionerade generalen Paul M. Nakasone till styrelseledamot

OpenAI har utsett den pensionerade amerikanska armégeneralen Paul M. Nakasone till sin styrelse. Nakasone, tidigare chef för National Security Agency (NSA), kommer att bidra till OpenAIs säkerhet och försvar. Nakasone, som har en lång karriär inom militär underrättelse och cybersäkerhet, kommer att hjälpa till att skydda OpenAIs AI-teknik mot potentiella hot. OpenAI hoppas att hans tillägg till styrelsen kommer att stärka företagets försvar mot cyberattacker.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupar idag

OpenAI tar emot 60 ansökningar för nationell säkerhetsdator

OpenAI har meddelat att de har mottagit 60 ansökningar för sin nationella säkerhetsdator (NSA). Denna information kommer efter att OpenAI nyligen offentliggjorde att de skulle inkludera NSA i sitt superalignment-forskningsprogram. Superalignment är en metod för att förstå och styra AI-system. OpenAI har också sagt att de kommer att fortsätta att ta emot ansökningar för detta program. Ansökningarna kommer från ett brett spektrum av individer, inklusive företagsledare, forskare och ingenjörer.

Direktlänk Dela ITmedia fördjupar idag

Anthropic skapar den mest mänskliga AI-chattboten med hjälp av karaktärsträning

AI-chattboten Claude 3, skapad av Anthropic, är för närvarande den mest mänskliga chattboten. Detta är resultatet av en ny finjusteringsprocess som kallas karaktärsträning. Claude 3 var den första modellen som fick karaktärsträning under finjusteringsprocessen. Målet var att ge Claude mer nyanserade och rikare egenskaper som nyfikenhet, öppenhet och eftertänksamhet. Istället för att träna Claude att anamma världsbilden hos den den chattar med, har de tränat den att vara ärlig om vilka åsikter den lutar mot efter träning. De har försökt införliva breda egenskaper som gör att chattboten kan se saker från olika perspektiv utan att dra sig för att vara oense med åsikter den anser vara oetiska, extrema eller faktiskt felaktiga.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupar idag

AI är en megatrend som kommer att vara aktuell i decennier framöver, säger Nordeas investeringsstrateg

AI är en megatrend som kommer att vara aktuell i många decennier framöver, enligt Nordeas investeringsstrateg Maria Wendestam. Hon menar att artificiell intelligens kommer att påverka det mesta och marknaden har redan reagerat med stigande börskurser. Wendestam delar in AI-bolag i tre kategorier: pionjärer som utvecklar tekniken, möjliggörare som tillhandahåller nödvändig infrastruktur och tillämpare som kan dra nytta av AI i sin verksamhet. Trots risker tror hon inte på en generell bubbla vad gäller AI-tekniken.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupar idag

Svenska företagsledare tveksamma till generativ AI

16 procent av svenska företagsledare är osäkra på potentialen inom generativ AI, den högsta siffran i Norden. 48 procent tror att generativ AI kommer att spela en stor roll i företagets digitala strategi och transformation, vilket är lägst i Norden. 42 procent, mest i Norden, behöver extern hjälp för att effektivt arbeta med generativ AI. Branschorganisationen Techsverige har nyligen släppt en kompetenskartläggning som visar att nästan hälften av de tillfrågade teknikföretagen förväntar sig att behovet av AI-kompetens kommer att öka med mer än 15 procent per år de kommande åren.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupar idag

Mänskliga kreatörer härmar artificiell intelligens

AI-trenden har blivit så stark att mänskliga kreatörer nu börjar härma artificiell intelligens. Detta är ett nytt fenomen som tar revolutionen i en ny riktning.

Direktlänk Dela Resumé fördjupar idag

Broadcom tar över Nvidia´s plats som Wall Streets AI-split aktie

Två av de hetaste trenderna på Wall Street, artificiell intelligens (AI) och aktiesplit, har nyligen sammanfallit. Nvidia har varit den största direktmottagaren av AI-revolutionen, men nu är det Broadcoms tur att ta över rampljuset. Nvidia genomförde nyligen en 10-för-1 aktiesplit, vilket gjorde det lättare än någonsin för privatinvesterare att delta i AI:s uppgång. Broadcom, som nyligen avslöjade sin AI-chip Jericho3, har också godkänt en 10-för-1 aktiesplit. Broadcom har gjort sig ett namn inom AI-området och har partnerskap med högprofilerade AI-nätverk som Alphabet.

Direktlänk Dela America Online fördjupar idag

Stanford University erbjuder toppkvalitativa AI-kurser

Stanford University är känt för sina framsteg inom artificiell intelligens (AI) och erbjuder nu en rad högkvalitativa AI-kurser. Dessa kurser, som undervisas av ledande experter, ger omfattande och praktisk kunskap inom maskininlärning, djupinlärning, naturlig språkbehandling och andra nyckelteknologier inom AI. Kursprogrammen betonar hands-on färdighetsutveckling för att bygga och innovera AI-modeller oberoende, optimera modellprestanda och tillämpa avancerade tekniker som generativa språkmodeller och meta-lärande för praktiska AI-applikationer och forskning.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag

Påven Franciskus förväntas tala om artificiell intelligens på G7-mötet

Påven Franciskus förväntas hålla ett tal om artificiell intelligens (AI) vid G7-toppmötet. Rob Schmitz diskuterar med Christopher White från National Catholic Reporter om varför påven är intresserad av AI.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupar idag

KPMG: Revision flyttar från digital till AI-era

Artificiell intelligens (AI) startar en revolution inom finansiell rapportering och revision, enligt en ny forskning från KPMG. Nästan tre fjärdedelar av företagen använder redan AI för att förbereda sina finansiella rapporter till viss del, och detta förväntas öka till 99 procent inom tre år. Trots bekymmer kring noggrannhet, datasekretess och integritet, har AI många fördelar, inklusive förmågan att förutsäga trender och effekter, förstå risker i realtid och fatta bättre beslut baserat på data. Företag behöver investera i AI-teknik och förbereda hela organisationen för det.

Direktlänk Dela Trademagazin.hu fördjupar idag

EU:s AI-lagstiftning övervakas globalt, Indien överväger egna regleringar

EU:s AI-lagstiftning, världens första av sitt slag, sträcker sig bortom de 27 medlemsstaternas territorium och innehåller förutbestämda straff upp till $37 miljoner. Lagstiftningen kommer att övervakas noga av andra jurisdiktioner för eventuell framtida anpassning. Indien har ännu inte påbörjat processen att skapa separat lagstiftning för att reglera AI, men nyligen utfärdade råd från MeitY har skapat förväntningar om landets framtida policyriktning. Trots bristen på separat lagstiftning kommer befintliga och kommande digitala lagar att tillämpas på AI-teknologier. Det är viktigt att dessa lagar fungerar i harmoni för att reglera olika aspekter och funktioner av AI-teknologier.

Direktlänk Dela Brand Equity Economic Times India Times fördjupar idag

Adobe höjer sin intäktsprognos för 2024 tack vare AI-drivna verktyg

Adobe, tillverkaren av Photoshop, höjde sin intäktsprognos för räkenskapsåret 2024 på torsdagen, eftersom fler företag och konsumenter använder dess AI-drivna redigeringsverktyg. Aktierna i det San Jose-baserade företaget hoppade cirka 15% i förhandeln på fredagen. Företaget förväntar sig nu intäkter mellan $21,40 miljarder och $21,50 miljarder, jämfört med den tidigare prognosen på mellan $21,30 miljarder och $21,50 miljarder. Adobe har också höjt sin prognos för justerat resultat per aktie för helåret till ett spann mellan $18 och $18,20 per aktie, från $17,60 och $18 per aktie tidigare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Påven Francis ska träffa Trudeau och leda session om artificiell intelligens vid G7-toppmötet

Premiärminister Justin Trudeau går in i den andra dagen av G7-ledarnas toppmöte, som kommer att innefatta ett speciellt framträdande av påven Francis. Påven planerar att hålla ett tal till ledarna om löftena och farorna med artificiell intelligens. Han förväntas också förnya sin vädjan om ett fredligt slut på Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina och Israel-Hamas-kriget i Gaza-remsan. G7-ländernas ledare meddelade på torsdagen att de kommer att ge ett lån på 50 miljarder dollar till Ukraina med ränta som tjänats på vinst från Rysslands frysta centralbanks tillgångar som säkerhet. Kanada har lovat att bidra med 5 miljarder dollar mot lånet.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupar idag

Påven Franciskus uppmanar till starkare reglering av AI vid G7-mötet

Påven Franciskus kommer att tala till G7-ledarna vid deras årliga sammankomst i södra Italien. Detta är första gången en påve gör det. Han tänker använda tillfället att ansluta sig till de länder och globala organ som efterlyser starkare skyddsräcken för AI efter den boom som generativ artificiell intelligens har fått genom OpenAI:s ChatGPT-chatbot. Påven har tidigare i år uppmanat till ett internationellt avtal för att säkerställa att AI utvecklas och används etiskt. Han argumenterar att teknologi som saknar mänskliga värden som medkänsla, barmhärtighet, moral och förlåtelse är för farlig att utveckla okontrollerat.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupar idag

Påven diskuterar artificiell intelligens vid fortsatt G7-toppmöte

Under det andra arbetspasset på G7-mötet diskuteras det komplexa förhållandet till Kina, särskilt situationen i Indo-Stilla havet och ekonomisk säkerhet. Påven Franciskus, den första påven att delta i ett G7-toppmöte, planerar att delta i diskussioner om artificiell intelligens, energi, bandet med Afrika och Medelhavet. Andra deltagare inkluderar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Argentinas president Javier Milei. G7 har redan kommit överens om att ge ett lån på 50 miljarder dollar till Ukraina. Det officiella G7-mötet avslutas på fredag kväll.

Direktlänk Dela Aussiedlerbote fördjupar idag

Apple och OpenAI samarbetar för att ta med ChatGPT till iOS 18

Apple och OpenAI har meddelat ett partnerskap för att integrera ChatGPT i Apples ekosystem med iOS 18, vilket kommer att förbättra Siris förmåga att svara på specifika situationer. Enligt Mark Gurman kommer Apple inte att betala OpenAI för partnerskapet, utan kommer i stället att ge ChatGPT tillgång till en stor kundbas. Trots att det inte verkar finnas några uppenbara intäkter från partnerskapet, kan det vara fördelaktigt för båda parter på lång sikt. Apple undersöker också andra AI-modeller och nämnde att Googles Gemini AI kommer till iOS 18 senare i år.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupar idag

AI-teknik möjliggör ny Beatles-låt med John Lennon

En ny Beatles-låt med John Lennon, som mördades 1980, har släppts 2023. Låten, kallad ´Now And Then´, gjordes möjlig tack vare AI-programvara utvecklad av Peter Jackson och hans team under produktionen av dokumentärserien ´The Beatles: Get Back´. AI-tekniken tillät teamet att isolera Lennons röst och slutligen slutföra låten. Denna teknik används också av andra för att skapa musik, men väcker frågor om rättigheter och ersättning till artister. Tennessee blev den första delstaten att anta lagstiftning som skyddar artister från att AI imiterar deras röster.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupar idag

Perplexity AI, en AI-driven sökmotor, grundades 2022

Perplexity AI, grundat 2022, är en AI-drivna sökmotor som ger samordnade svar på frågor genom att analysera data från webben istället för att bara posta webbplatser. Den söker på webben i realtid snarare än att vara förberedd på en fastställd datamängd (till exempel Chat GPT), så dess svar är mer aktuella. Den hanterar för närvarande över 230 miljoner sökfrågor varje månad.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupar idag

SK Telecom investerar i AI-startup för att utmana Google

Sydkoreanska telekommunikationsjätten SK Telecom meddelar en investering på 10 miljoner dollar i det amerikanska AI-startup-företaget Perplexity. Partnerskapet syftar till att förbättra Perplexitys AI-drivna sökplattform och positionera den som en potentiell konkurrent till Google på sökmotormarknaden. Perplexity AI skiljer sig genom att leverera direkta svar från realtids internet-sökningar, snarare än att förlita sig på förtränade dataset. Samarbetet mellan SK Telecom och Perplexity började med ett strategiskt avtal som undertecknades på MWC Barcelona i februari.

Direktlänk Dela Voip.review fördjupar idag

AI-startup Perplexity AI får kritik för sina affärspraktiker

AI-startupen Perplexity AI, som har fått stora investeringar från bland annat Jeff Bezos, står inför utmaningar då flera medieföretag kritiserar dess affärspraktiker. Perplexity, som vill konkurrera med Google inom informationssökning, har publicerat sammanfattade nyheter med liknande formuleringar som en Forbes-undersökning utan att citera källan eller be om tillstånd. Företaget har också uppfunnit falska citat från verkliga personer. Perplexitys VD Aravind Srinivas har försvarat företaget och säger att de inte har stulit innehåll från någon och att de strävar efter att bygga positiva relationer med nyhetsutgivare.

Direktlänk Dela ABC News fördjupar idag

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer integrerat i våra liv, vilket väcker frågor om integritet och hur vår personliga information används. Vonny Gamot, chef för EMEA på cybersäkerhetsföretaget McAfee, menar att vi bör vara oroliga för hur tekniken kan användas av illvilliga aktörer för att skapa bedrägerier eller samla in data vi inte är beredda att dela med oss av. Hon råder människor att granska sina telefoninställningar och kontrollera vilka appar som har tillgång till deras mikrofoner, kameror, filer och platsinformation. Conor McCaffrey från AI datasäkerhetsföretaget Securiti Sciences Limited råder också till att noggrant läsa igenom vad man accepterar när man surfar på nätet.

Sky News fördjupar idag

Apple försöker förenkla AI för allmänheten

Apple Inc. siktar på att förenkla artificiell intelligens (AI) för att behålla sina användare och aktieägare engagerade och nöjda. De försöker göra AI mer estetiskt och användarvänligt, trots att de hamnat efter i AI-utvecklingen, särskilt generativ AI. Företaget har förlorat sin position som världens mest värdefulla företag till AI-inriktade Microsoft och till och med kortvarigt till chip-tillverkaren Nvidia. Apple har lanserat Apple Intelligence som ett svar på AI-racet, med förväntningar på en smartare Siri och ett förnyat fokus på användarnas integritet.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

Sydkoreas halvledarpriser stiger rekordhögt

Priset på Sydkoreas halvledarexporter ökade rekordartat i maj, vilket understryker styrkan i landets ekonomiska momentum. Minnesindustrin, ledd av Sydkoreas Samsung Electronics Co. och SK Hynix Inc., studsar tillbaka snabbt från en nedgång, med landets halvledar exportprisindex som hoppar 42,1% från förra året i dollarvärde. Ökningen beror delvis på högbandbreddsminne designat för att paras med artificiella intelligensacceleratorer som de tillverkade av Nvidia Corp. Chipexporterna ökade 36,6% under de första 10 dagarna i maj.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Microsofts AI-satsning i Gävle och Sandviken: Är det säkert att bo nära serverhallarna?

Microsoft planerar att investera 34 miljarder kronor i Sverige, med stora datahallar som växer fram i Gävle och Sandviken. Denna nyhet har mottagits med stort intresse lokalt. Men det finns spekulationer om riskerna med att bo nära dessa datahallar, särskilt med tanke på de populärkulturella skildringarna av en AI-apokalyps. Samtidigt rapporteras det att Gefleortens, ett mejeri- och varumärke, har försvunnit från Arla på grund av svagt konsumentintresse. Slutligen öppnar Länsmuseet en utställning om Ahlgrens betydelse för Gävle.

Direktlänk Dela Gefle Dagblad fördjupar idag

Staten måste säkra likvärdighet för AI i skolan, enligt Academedia

Chefer inom skolkoncernen Academedia menar att det inte räcker att AI blir ett tillvalsämne för vissa elever. De anser att staten måste säkra likvärdigheten för AI i skolan. Debatten handlar även om socionomutbildningen och matfusk.

Direktlänk Dela Dagens Samhälle fördjupar idag

Fem områden där Google behöver förbättra sin Gemini AI

Googles Gemini AI har varit i fokus för diskussioner om AI-utveckling, men nyliga händelser har belyst flera problem som behöver akut uppmärksamhet. Google behöver förbättra fem huvudområden: att förbättra historisk noggrannhet i bildgenerering; att förbättra transparensen i AI-operationer; att mer effektivt ta itu med AI-fördomar; att förbättra användarkontrollen över AI-interaktioner; och att öka robustheten mot felinformation. För att åstadkomma detta måste Google förfinar sina algoritmer, sätta nya standarder för öppenhet, uppdatera sina modeller, låta användarna definiera sina preferenser och utrusta sina AI-modeller med mekanismer för att kontinuerligt verifiera fakta och källor.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

Googles AI-modell Gemini överträffar mänskliga experter inom sömn- och fitnessrådgivning

Google Gemini, det stora språkmodellen (LLM), har visat imponerande förmågor inom säkerhet, kodning, felsökning och andra områden. Forskare på Google har introducerat Personal Health Large Language Model (PH-LLM), en version av Gemini som är finjusterad för att förstå och resonera kring tidsserie personlig hälsodata från bärbara enheter som smartklockor och pulsmätare. I sina experiment svarade modellen på frågor och gjorde förutsägelser märkbart bättre än experter med många års erfarenhet inom hälso- och fitnessområden. PH-LLM uppnådde 79% i sömnexamen och 88% i fitness examen, vilket överträffade genomsnittliga poäng från ett urval av mänskliga experter.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

Google integrerar AI-chatbot Gemini i Google Messages

Google revolutionerar användarnas interaktion med AI genom sin senaste uppdatering av Google Messages, där AI-chatboten Gemini integreras direkt i appen. Den nya funktionen syftar till att förenkla användarnas engagemang med AI-teknik och gör det mer tillgängligt och funktionellt inom en bekant meddelandemiljö. Gemini erbjuder en sömlös upplevelse där användare kan använda Gemini för att skriva meddelanden, brainstorma idéer, planera evenemang eller engagera sig i avslappnade konversationer. Funktionen är designad för att fungera inom sitt eget dedikerade chattfönster, vilket säkerställer att Gemini-interaktioner förblir separata från vanliga meddelandetrådar.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

Googles Gemini överträffar människor inom hälsorådgivning

Googles Gemini, en stor språkmodell (LLM), har visat överlägsna förmågor inom säkerhet, kodning och felsökning trots att den bara är sex månader gammal. Nu har forskare vid Google utvecklat Personal Health Large Language Model (PH-LLM), en version av Gemini som kan förstå och resonera kring personliga hälsodata från bärbara enheter som smartklockor och hjärtfrekvensmonitorer. I studier svarade modellen på frågor och förutspådde resultat mycket bättre än experter med flera års erfarenhet inom hälsa och fitness. Modellen fick 79% på sömnprov och 88% på fitnessprov, vilket överträffade genomsnittsbetygen för en grupp mänskliga experter.

Direktlänk Dela Open The News fördjupar idag

Google testar ny funktion för snabbare tillgång till Gemini i Messages-appen

Google testar för närvarande en ny funktion som gör att användare kan komma åt Gemini, dess stora språkmodell (LLM) chatbot, via Google Messages-appen. Istället för den nuvarande processen att trycka på ´Starta chatt´-knappen och välja Gemini från alternativen, testar företaget en dedikerad knapp som kommer att skicka användare direkt till Gemini-samtalsskärmen, vilket gör processen mer effektiv. Även om den nya Gemini-knappen för närvarande inte är tillgänglig för beta-användare, förväntas den läggas till i appen inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Open The News fördjupar idag

Trender och utmaningar inom juridikbranschen

Arbetare, inklusive advokater, uppmanas att återvända till kontoret och en trend mot ´kaffemärkning´ har dykt upp. Detta innebär att man kort besöker det fysiska kontoret, ofta bara tillräckligt länge för att ta en kaffe och interagera med kollegor, innan man lämnar för att slutföra resten av arbetsdagen på distans. En nyligen genomförd amerikansk studie av Resume visar detta. Partnerskap i advokatbyråer förlorar sin attraktion enligt en ny undersökning av medarbetare i brittiska advokatbyråer. Enligt undersökningen ser nu bara 25 procent av medarbetarna sig själva bli partners inom de närmaste fem åren. Den australiska juridiska marknaden söker aktivt professionella från Nya Zeeland, vilket erbjuder betydande möjligheter för Kiwi-advokater. En framstående australisk juridisk rekryterare säger att Nya Zeelands advokater efterfrågas allt mer för roller i australiska advokatbyråer, statliga myndigheter och företagsenheter. Tillväxten av hybridjuridiska jobb har ökat bland advokatbyråer och några nya toppjobb på LawFuel-nätverket har sett nya möjligheter för jobbsökare inom juridiken, inklusive hybridarbete. Framgångsrika advokater behöver flera nyckelfärdigheter, inklusive kritiskt tänkande, kommersiell medvetenhet, människofärdigheter, initiativförmåga, vilja att lära, uppmärksamhet på detaljer, organisatoriska färdigheter och mer.

Direktlänk Dela LawFuel fördjupar idag

ChatGPT mest populärt AI-verktyg enligt TechRadar-enkät

AI fortsätter att integreras i våra vardagsliv, och erbjuder en mångfald av lösningar för att förbättra produktivitet, kreativitet och kommunikation. En nyligen genomförd undersökning visar att ChatGPT är det mest populära AI-verktyget, med över 2 400 användare under den senaste månaden. Microsoft Copilot kom på andra plats med 1 100 användare, troligen på grund av att verktyget integreras i Windows 11 och Microsoft Office. Google Gemini användes av 811 respondenter, medan Grammarly visade sig vara en överraskande hit med 584 månatliga användare.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag

Hyundai använder AI för att skapa reklamkampanj för lastbilar

Hyundai Motor Co., Sydkoreas ledande biltillverkare, har producerat en reklamkampanj för sina lastbilsvarumärken med hjälp av generativ artificiell intelligens (AI), enligt dess reklambyrå. Innocean Worldwide Inc., Hyundais marknadsförings- och kommunikationsarm, sa att den tredelade videoserien, betitlad ´Bilar som kör för alltid´, skapades med över 15 generativa AI-verktyg och utan någon platsfilmning eller människoproducerad musik. Innocean kommer att fortsätta att nå ut till konsumenter med kreativt innehåll som utnyttjar nya och olika teknologier.

Direktlänk Dela Yonhap News Agency fördjupar idag

LinkedIn introducerar AI-drivna verktyg för att underlätta jobbsökande

LinkedIn, det professionella nätverket som ägs av Microsoft, har introducerat nya funktioner som använder artificiell intelligens (AI) för att underlätta jobbsökande. Dessa AI-drivna verktyg är tillgängliga för premiumanvändare. En av de nya funktionerna är en smartare jobbsökning. Istället för att skriva in enkla nyckelord kan du nu fråga efter precis vad du vill. AI kommer sedan att visa dig jobb som matchar din begäran. AI kan också skriva ditt CV och ditt personliga brev åt dig.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

Dubai utbildar lärare i artificiell intelligens för att förbättra undervisningen

Artificiell intelligens (AI) förändrar undervisningslandskapet i Dubai, enligt regionens ledande experter. Sheikh Hamdan bin Mohammed, Dubais kronprins, har tillkännagett planer på att ”uppgradera alla lärare i emiratet i artificiell intelligens”. Skolor över hela Dubai utbildar också lärare i AI för att hjälpa dem att planera moduler och slutföra administrativt arbete, vilket ger lärarna mer tid att fokusera på eleverna. Utbildningsleverantören Taaleem har en AI-arbetsgrupp på plats med ledande lärare på sina skolor.

Direktlänk Dela The National News fördjupar idag

Google testar ny stölddetekteringsfunktion i Brasilien

Google har börjat testa sin kommande funktion för stölddetektering, som presenterades under företagets utvecklarkonferens Google I/O, hos Android-smartphoneägare i Brasilien. Brasilien är en het plats för telefonstölder, med en miljon mobiler stulna under 2022 enligt data från Brazil Forum on Public Safety. Google har bekräftat planer på att testa stölddetekteringslåset i Sao Paulo, Brasilien, före någon annanstans i världen på grund av de höga stöldnivåerna i staden. Google använder en komplex AI-modell för att upptäcka ryckig rörelse och plötslig acceleration som kan tyda på att din smartphone har ryckts ur din hand.

Direktlänk Dela GB News fördjupar idag

AI och bioteknik förändrar medicinens framtid

Framstående uppfinnare och författare Ray Kurzweil argumenterar i sin nya bok ´The Singularity Is Nearer: When We Merge with AI´ att AI och bioteknik kommer att revolutionera medicinen. Genom att kombinera dessa teknologier kan vi förvandla medicin till en exakt vetenskap, liknande bilreparation. Detta innebär att vi kan förstå och behandla sjukdomar på molekylär nivå, vilket leder till mer effektiva och skräddarsydda behandlingar. Detta har redan lett till framsteg inom läkemedelsupptäckt, sjukdomsövervakning och robotkirurgi. Framför allt kan AI lära sig från mer data än en människodoktor någonsin kunde och kan samla erfarenheter från miljarder av förfaranden istället för de tusentals en människodoktor kan utföra under sin karriär.

Direktlänk Dela Science Friday fördjupar idag

Maskininlärning: Utmaningar och möjligheter inom växtsystembiologi

Maskininlärning presenterar både utmaningar och möjligheter inom växtsystembiologi. En modell baserad på stödvektormaskiner har utvecklats och jämförts med artificiella neurala nätverk för att modellera växtvävnadskulturprocedurer. Som ett fallstudie undersöktes effekten av växttillväxtregulatorer på somatisk embryogenes av krysantemum.

Direktlänk Dela Natural Science News fördjupar idag

Djupgående analys av den globala marknaden för driftsmodeller för maskininlärning presenteras i ny rapport

En ny marknadsforskningsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för driftsmodeller för maskininlärning. Rapporten undersöker marknadens storlek, dynamik och konkurrenskraft, och ger insikter i dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten innehåller också en SWOT-analys för att utvärdera styrkor, svagheter, möjligheter och hot på marknaden. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub och Paperpace.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupar idag

Användning av djupinlärningsmodeller för att förbättra forskning inom RNA-biologi

Forskare har utvecklat djupinlärningsmodeller (DL) för att förbättra forskning inom RNA-biologi (RB). Modellerna har visat sig vara effektiva för att förutsäga och identifiera RNA-modifikationsplatser, förstå pre-mRNA-processer och identifiera icke-kodande RNA-mål. Forskarna har också använt DL för att förstå genuttrycksreglering och för att diagnostisera sjukdomar. Resultaten visar att DL kan utnyttjas för att förbättra förståelsen för komplex biologi och kan användas för att utforma och träna modeller som effektivt utnyttjar biologiska data.

Direktlänk Dela Nature fördjupar idag

Global utvärdering av marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

En omfattande rapport har utvärderat den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning, med fokus på marknadsdrivare, framväxande möjligheter, potentiella hinder och andra kritiska aspekter som påverkar den nuvarande och framtida marknadssituationen. Betydande investeringar av konkurrenter har skjutit marknaden i förgrunden och ökat den globala efterfrågan. Rapporten analyserar noggrant både efterfrågan och utbudsfaktorer som påverkar marknaden. Dessutom granskar rapporten de senaste innovationerna och tekniska framstegen som påverkar industrin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupar idag

Microsoft skjuter upp lanseringen av återkallningsfunktionen för Windows

Microsoft meddelar att de skjuter upp lanseringen av sin kontroversiella återkallningsfunktion för Windows. Funktionen skulle ursprungligen vara en del av lanseringen av Windows 11 Copilot+ PC-bärbara datorer med Qualcomm Snapdragon X Elite-chip den 18 juni. Men efter feedback från Windows Insider-gemenskapen kommer funktionen nu att testas i Windows Insider-programmet innan den görs tillgänglig för alla Copilot+ PC-användare. Microsoft förklarade att beslutet att skjuta upp lanseringen grundas på företagets åtagande att tillhandahålla en pålitlig, säker och robust upplevelse för alla kunder.

Direktlänk Dela Neowin fördjupar idag

Monaire använder AI för att skapa mer hållbara HVAC-system

Monaire, ett företag som strävar efter att hjälpa världen att övergå till mer hållbara värmesystem, ventilation och luftkonditionering (HVAC), använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra effektiviteten hos HVAC-system och minska deras miljöpåverkan. Monaires teknik förbättrar befintliga HVAC-system snarare än att ersätta dem helt och hållet. Genom att använda tillverkarens data skapar Monaire en ´digital tvilling´ av ett HVAC-system, som etablerar en standard för optimal prestanda. Företagets AI-drivna plattform använder sofistikerade algoritmer och maskininlärning för att granska realtidsdata från trådlösa sensorer installerade på HVAC-utrustning. Denna teknik kan minska energiförbrukningen med upp till 30% och reparationskostnaderna med 30%.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupar idag

Företag övergår till generativ AI: En titt på Infosys, Persistent Systems, Happiest Minds, Coforge och LTIMindtree

I en tid av avancerade teknologier som AI och maskininlärning ökar efterfrågan på att introducera och anpassa dessa till alla aspekter av livet. Företag skiftar sitt fokus mot AI för att stärka sin förmåga och konkurrenskraft. I den här artikeln tittar vi på några företag som övergår från traditionella metoder till att anpassa AI i sin verksamhet, inklusive Infosys, Persistent Systems, Happiest Minds, Coforge och LTIMindtree. Dessa företag använder generativ AI för att förbättra effektiviteten och produktiviteten, automatisera processer och identifiera problem.

Direktlänk Dela Trade Brains fördjupar idag

Rishi Sunak uppmanar till finansiering för hållbar utveckling och AI på G7-mötet

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak kommer att uppmana världsledare att frigöra finansiering för hållbar utveckling och utnyttja fördelarna med AI på den andra dagen av G7-toppmötet i Italien. Han kommer att tillkännage finansiering som kan överstiga 100 miljoner pund för att hjälpa till att leverera ren energiomställning med en expansion på 20 miljoner pund av ett AI-utvecklingsprogram till Asien. Sunak kommer att tala om att det internationella finanssystemet behöver reformeras för att frigöra finansiering som krävs för att påskynda hållbara utvecklingsmål och stärka de mest sårbaras röster.

Direktlänk Dela Shropshire Star fördjupar idag

Apple meddelar stora framsteg inom artificiell intelligens

Apple har denna vecka annonserat ett stort steg in i artificiell intelligens (AI), trots att tekniken ännu inte är här och strikt taget kanske aldrig kommer att vara det. På måndag, amerikansk tid, meddelade Apple dussintals nya AI-funktioner för sina telefoner, surfplattor, virtual reality-headset och datorer. Detta inkluderar en efterlängtad översyn av dess röstassistent Siri, nya sätt att hantera inkommande e-post och skriva utgående, samt nya sätt att generera, hitta och hantera foton på Apple-enheter.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupar idag

Konkurrens om AI-dominans omdefinierar global geopolitik

Konkurrensen om att dominera artificiell intelligens (AI) omdefinierar den globala geopolitiska ordningen. USA, Asien-Stilla havsområdet (särskilt Kina) och Europeiska unionen (EU) leder loppet, men följer olika modeller för att utveckla tekniken. Kina har det högsta antalet STEM-examinerade i världen och förväntas investera över $38 miljarder i AI fram till 2027. USA:s regering har satt gränser för investeringar i kinesiska halvledare, mikroelektronik, kvantteknologi och AI. De största företagen inom AI-sektorn är amerikanska, med Microsoft som överträffar Frankrikes BNP. EU:s forskningsinstitutioner väger upp Kina, men kontinenten saknar stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Independent Publications Limited fördjupar idag

AI används för att bekämpa malaria i Afrika

Forskare vid University of South Florida använder artificiell intelligens för att förbättra övervakningen av myggor och bekämpa malaria i Afrika. Forskarna skapade en myggspårningspanel med hjälp av finansiering från National Science Foundation. USF utvidgar nu tekniken i panelen och använder dess algoritmer för att skapa en ny AI-aktiverad smart fälla. Fällan fångar myggor, tar ett foto av insekten och identifierar sedan myggarten och om den kan bära malaria. Forskarna testar fällorna lokalt och hoppas kunna distribuera dem i Afrika inom de närmaste sex månaderna. Projektet är en del av en internationell insats finansierad av ett bidrag på 3,6 miljoner dollar från National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Direktlänk Dela ABC Action News fördjupar idag

SK Telecom investerar i AI-sökmotorstartföretaget Perplexity

Sydkoreanska telekombolaget SK Telecom kommer att investera 10 miljoner dollar i det amerikanska AI-baserade sökmotorstartföretaget Perplexity. De två företagen kommer att samarbeta för att vidareutveckla Perplexitys GenAI-sökmotorplattform, som försöker utmana Googles dominans inom industrin. Perplexity, som grundades 2022, är en sökmotor som drivs av AI och ger direkta svar på frågor genom att analysera information från hela internet. Den söker på internet i realtid, snarare än att tränas på en fast datamängd, så dess svar är mer aktuella. Den hanterar för närvarande över 230 miljoner sökningar varje månad.

Direktlänk Dela Total Telecom fördjupar idag

SK Telecom investerar i AI-startup Perplexity

Sydkoreanska mobiloperatören SK Telecom meddelade att de kommer att investera 10 miljoner dollar i den amerikanska AI-startupen Perplexity för att samarbeta om AI-sökningstjänster. Perplexity planerar också att investera i Global AI Platform, en AI-tjänsteutvecklingsgren av SK i Silicon Valley. SK Telecom och Perplexity undertecknade ett strategiskt partnerskap för att stärka sitt samarbete inom AI-sökmotorsverksamheten. Genom ömsesidiga investeringar planerar Perplexity att hjälpa SK Telecom att utveckla en AI-sökmotor för den globala marknaden.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupar idag

SK Telecom investerar i AI-startup Perplexity

Sydkoreas SK Telecom Co. meddelade att de har investerat $10 miljoner i Perplexity, en amerikansk startup för AI-sökmotorer. Företagen kommer att samarbeta inom området för generativa AI-sökmotorer. Perplexity kommer också att investera i SK Telecoms Global AI Platform Corporation. Partnerskapet bygger på en strategisk överenskommelse vid Mobile World Congress 2024 i Barcelona. Investeringen kommer att göra det möjligt för Perplexity att samarbeta om en generativ AI-sökmotor för integration i SK Telecoms AI-assistentplattform A. (A Dot) och dess kommande globala AI personliga assistenttjänst.

Direktlänk Dela Korea Economic Daily Global fördjupar idag

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare