» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2023-12-09 hade vår robot sammanfattat 170 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

EU överens om lag för att reglera AI-utveckling

Europeiska unionen (EU) har kommit överens om en framtida lag som kommer att reglera utvecklingen av artificiell intelligens (AI) på kontinenten. Detta kommer att vara en världspionjärlagstiftning, värd 36 timmars förhandling. Dator- och digitalrättsexperter firar överenskommelsen som nåddes i Bryssel om den framtida standarden, men varnar också för ”luckor” som fortfarande existerar i avtalet. Det pågår nu en ”teknisk” förhandling och en översättningsprocess som kommer att pågå i flera månader, och efter dess slutliga publicering öppnas en period på två år för dess fullständiga tillämpning.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 december
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

EU strävar efter att bli den första stora ekonomiska regionen i världen att utveckla omfattande regleringar för artificiell intelligens (AI). Målet är att uppnå begriplig, transparent, rättvis, säker och miljövänlig AI, enligt Europeiska kommissionens utkast till lagstiftning. AI-produkter delas in i fyra riskklasser: oacceptabel risk, hög risk, generativ AI och begränsad risk. System som tvingar människor att ändra sitt beteende, till exempel leksaker som uppmuntrar barn att utföra farliga handlingar, faller in i den oacceptabla kategorin. Program avsedda att hjälpa till med tolkning och tillämpning av europeisk AI-lagstiftning klassificeras också som högrisk och är föremål för reglering.

Deutsche Welle fördjupade 9 december

EU:s föreslagna AI-lag sannolikt misslyckas med att skydda mot ansiktsigenkänning

Förespråkare för integritet har uttryckt oro över att EU:s föreslagna AI-lag, vars språk slutligen fastställdes på fredagen, sannolikt kommer att misslyckas med att skydda allmänheten från ett av AI: s största hot: live ansiktsigenkänning. Representanter för Europeiska kommissionen tillbringade 37 timmar denna vecka för att förhandla om bestämmelser i AI-lagen med Europeiska rådet och Europaparlamentet. Amnesty Tech, en gren av Amnesty International, var bland de grupper som uttryckte oro över att lagen inte inkluderar ett ´ovillkorligt förbud mot live ansiktsigenkänning´. Den föreslagna lagen, som kan antas innan Europaparlamentets session avslutas i maj, inkluderar undantag för ansiktsigenkänning, vilket tillåter brottsbekämpande myndigheter att använda live ansiktsigenkänning för att söka efter offer för människohandel, förhindra terroristattacker och gripa misstänkta för vissa våldsamma brott.

Direktlänk Dela Common Dreams fördjupade 9 december

AI kommer att skapa ´permanent, omfattande och störande förändring´ i samhället, säger advokat

Intellektuell egendomsadvokat Jack Hicks uppmanade medlemmar i klassen 2023 att använda artificiell intelligens (AI) i sina juridiska karriärer för att berika och förbättra mänsklig utveckling. Sedan ChatGBT uppstod som en ledande symbol för framsteg inom generativ AI, har det funnits varningar om att sådan teknik kommer att utlösa finanskriser, förvärra ojämlikhet, påverka val och underlätta brott. Hicks, som är partner på den transatlantiska advokatfirman Womble Bond Dickinson LLP, menar att tiden kommer att visa. Han noterade att nästan tre fjärdedelar av advokaterna förväntar sig att integrera generativ AI i sina juridiska praxis, men nästan lika många känner sig inte förberedda för den inverkan tekniken kommer att ha på yrket.

Direktlänk Dela Elon University fördjupade 9 december

Microsoft lägger till AI-funktioner i klassiska Outlook för Windows

Microsoft kommer att inkludera en ny funktion i klassiska Outlook för Windows som kommer att göra email-skrivning mer personlig. Funktionen, kallad ´Draft by Copilot´, är baserad på Copilot-assistenten och kan anpassa varje email för att matcha individens skrivstil. Funktionen kommer att vara tillgänglig från februari nästa år. En annan AI-funktion, ´Coaching By Copilot´, kommer också att introduceras, vilket kommer att fungera som en personlig email-coach, erbjudande råd och förslag i realtid.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 9 december

ChatGPT nu tillgängligt för användning på mobiltelefoner

ChatGPT, utvecklat av OpenAI, är nu tillgängligt för användning på mobiltelefoner. Detta har ökat dess popularitet eftersom det fungerar som en chatbot som kan engagera sig i mänsklika konversationer. För att använda ChatGPT på mobilen kan användare antingen ladda ner den officiella appen från appbutiken eller använda en webbläsare. Fördelarna med att använda ChatGPT på mobilen inkluderar ökad mobilitet, effektivitet och en mängd olika användningsområden, inklusive utbildningshjälp, professionellt stöd, innehållsskapande och hälsovård. Det finns dock vissa begränsningar, inklusive potentiell belastning på äldre mobilmodeller, begränsad skärmyta och eventuella inmatningsfel.

Direktlänk Dela techPresident fördjupade 9 december

OpenAI undersöker rapporter om att AI-programmet ChatGPT blir ´lat´

Användare av ChatGPT har på senare tid rapporterat om ett märkligt fenomen: det artificiella intelligensprogrammet kräver extra påtryckningar för att fullt ut utföra användarkommandon. Effektivt sett har AI blivit latare, och dess skapare är medvetna om det. OpenAI, företaget bakom flaggskepps-AI-programmet, sa att de skulle undersöka rapporter om programmets ökade tröghet men att det inte hade uppdaterats på nästan en månad. De förklarade senare att det var osannolikt att modellen på något sätt hade ändrat sig själv under den tiden.

Direktlänk Dela The Daily Beast fördjupade 9 december

Olympiska hoppfulla använder AI-teknik i förberedelserna för Paris-spelen 2024

Olympiska hoppfulla, inklusive USA:s surfing, använder en mängd AI-verktyg och teknik på vägen till Paris-spelen 2024, i samarbete med Microsoft. NFL, genom ett partnerskap med Amazon Web Services, använder AI och datorvision för att kartlägga en ´digital atlet´. Digital twin-teknik används också i elitträning, som Tata Consultancy Services ansträngningar att producera ett digitalt hjärta som efterliknar maratonlöparen Des Lindens verkliga hjärta. Tränare och tränare vid USA:s fotbollsförbund använder AI-teknik för att omedelbart identifiera och spåra spelarrörelser och bollpositioner. AI-teknik används också för att planera olympiska idrottares kost och näring.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 9 december

Google lanserar AI-driven anteckningsapp ´NotebookLM´ i USA

Under I/O-evenemanget 2023 presenterade Google en anteckningsapplikation vid namn ´Project Tailwind´ som använder dess artificiella intelligens-teknologi Gemini Pro. Nu har Google lanserat en AI-driven app kallad ´NotebookLM´ för användare över 18 år i USA. Appen använder Googles interna AI-system, inklusive Gemini Pro och PaLM 2. NotebookLM kan automatiskt generera sammanfattningar, förbereda nyhetsbrev, skapa studieguider och formulera uppföljningsfrågor och förslag baserat på det uppladdade dokumentet. Google kommer att fortsätta lägga till nya idéer till NotebookLM, vilket kan vara värdefullt för många andra användare.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 9 december

ChatGPTs prognoser för ORDI, El Hippo och Terra Luna Classic

ChatGPT har tillhandahållit potentiella prisutvecklingar för tre altcoins: ORDI, El Hippo och Terra Luna Classic. ORDI, en sub-token av Bitcoin-blockchainen, har nyligen nått en ny högsta tid på $61,63. Det förväntas att värdet på ORDI kan tredubblas fram till 2024. El Hippo, en ny meme-tema kryptovaluta, har fördubblats i värde under den senaste månaden. Det förväntas att detta projekt kan öka 10x under de kommande månaderna. Terra Luna Classic har lagt till över 200% och kan vara inställd på en kortsiktig tjurkörning. Trots detta varnar artikeln för att lita enbart på AI för handelsstrategier.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 9 december

Alternativa kryptovalutor som Stellar, Cosmos, Render och ScapesMania växer i popularitet

Kryptovalutamarknaden genomgår för närvarande en dynamisk fas: Bitcoin (BTC) pausar sin rally runt $43,000, men altcoins som Ether (ETH) och Solana (SOL) stiger till oöverträffade höjder 2023. Detta indikerar ett ökande intresse för alternativa kryptovalutor som Stellar (XLM), Cosmos (ATOM), Render (RNDR) och den framväxande ScapesMania. ScapesMania (MANIA) är ett välbalanserat, noggrant utformat projekt som fungerar som ett spel-ekosystem. Stellar (XLM) förbereder sig för sin mest betydande uppgradering hittills: Protokoll 20-uppgraderingen, som ska lanseras den 11 december, lovar en introduktion av smarta kontraktfunktioner. Cosmos (ATOM) planerar att slå samman två decentraliserade börser (DEXes) på sitt nätverk. Render (RNDR) visade exceptionell tillväxt under Q3: nätverket upplevde en betydande ökning i frames rendered och användning av Render (RNDR).

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 9 december

OpenAI svarar på kritik om GPT-4:s prestanda på sociala medier

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för drygt ett år sedan, har nyligen tagit till sociala medier för att bemöta oro över GPT-4:s ´lata´ prestanda på sociala medier och Google Reviews. Företaget förklarade komplexiteten i att träna chattmodeller och påpekade att processen inte är en ´ren industriell process´. Variationer i träningskörningar kan leda till märkbara skillnader i AI:ns personlighet, kreativa stil och politiska bias. OpenAI har fått en del negativa omdömen på Google Reviews, vilket inkluderar en recension med en stjärna.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 9 december

Europa överens om banbrytande AI-reglering, Microsofts investering i OpenAI granskas, Freshworks CEO utmanar Sam Altman att bygga AI i Indien

Europa har nått en preliminär överenskommelse om banbrytande EU-regler för användning av artificiell intelligens (AI), inklusive regeringars användning av AI i biometrisk övervakning och reglering av AI-system som ChatGPT. USA:s Federal Trade Commission undersöker Microsoft Corp:s investering i OpenAI Inc. för att se om den kan bryta mot konkurrenslagstiftningen. Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet undersöker också samarbetet mellan de två företagen. Freshworks medgrundare Girish Mathrubootham utmanar Sam Altmans tidigare påstående att Indien kan försöka bygga AI som OpenAI men kommer att misslyckas.

Direktlänk Dela FinnoExpert fördjupade 9 december

OpenAI arbetar på att göra GPT-4 mindre ´lat´

OpenAI arbetar på att göra sin AI-modell GPT-4 mindre ´lat´. Företaget har erkänt att det har fått feedback om att dess chattbot blir lat, med vissa användare som rapporterar att boten bara gör en del av det begärda arbetet och sedan föreslår att användaren ska slutföra det själv. OpenAI meddelade att det inte har uppdaterat AI-modellen sedan 11 november och att latheten är oavsiktlig. Företaget undersöker nu problemet. OpenAI tillade också att de utför omfattande tester innan de släpper någon ny modell och uppskattar feedback eftersom det hjälper dem att hålla koll på denna dynamiska utvärderingsproblem.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 9 december

Elon Musks AI Grok anklagas för att plagiera konkurrenten ChatGPT

Elon Musks AI Grok har haft en tuff lansering, med anklagelser om att boten har plagierat sin direkta konkurrent ChatGPT, som tillverkas av Musks tidigare vänner och nuvarande fiender på OpenAI. En ingenjör vid namn Igor Babuschkin från Musks företag xAI förklarade att detta beror på att webben är full av ChatGPT-utdata, och att de av misstag plockade upp några av dessa när de tränade Grok på en stor mängd webbdata. Babuschkin försäkrade dock att inget av OpenAIs kod användes för att skapa Grok.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 9 december

AI-algoritm differentierar effektivt mellan två blodsjukdomar

En maskinlärningsalgoritm har framgångsrikt kunnat skilja mellan prefibrotisk primär myelofibros och essentiell trombocytemi med 92,3% noggrannhet. Algoritmen tränades på ett dataset bestående av 32 226 patientbilder. I en valideringsgrupp efter denna träning var algoritmens känslighet för att differentiera mellan de två sjukdomarna 66,6% och specificiteten var 100%. Den positiva prediktiva värdet för algoritmen var 100% och det negativa prediktiva värdet var 90,9%. Algoritmen kan användas som ett verktyg för läkare för att hjälpa till med diagnos.

Direktlänk Dela OncLive fördjupade 9 december

AI-programvara: Evolution, tillämpningar och etiska överväganden

Artificiell intelligens (AI) är en omvandlande kraft som omformar industrier och omdefinierar problemhantering. AI-programvaran driver denna revolution, och ger effektivitet, noggrannhet och intelligens till olika tillämpningar. AI-programvaran har utvecklats från regelbaserade system till maskininlärning, vilket möjliggör komplexa uppgifter som bildigenkänning och naturlig språkbearbetning. AI-programvara används i olika sektorer, inklusive hälso- och sjukvård, företag, bilindustrin och finans. Medan vi låser upp kraften i AI-programvara, kommer etiska överväganden till framkant, inklusive snedvridning i algoritmer, integritetsproblem och AI: s samhällspåverkan. Framtida trender formar AI: s framtid, inklusive förklarbar AI, Edge AI och federerat lärande.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 9 december

Artificiell intelligens revolutionerar medicinvärlden på Northwell Health

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar medicinvärlden, inklusive patientvård och läkares roller. På Northwell Health, New Yorks största sjukvårdssystem, används AI för att upptäcka lungembolier och bukspottkörtelcancer, diagnostisera sjukdomar och förbättra koloskopiundersökningar. Läkare använder även AI för att bättre upptäcka anfall med hjälp av en AI-driven pannband tillverkad av Ceribell. Ceribell är ett FDA-godkänt medicinskt hjälpmedel som hjälper till att upptäcka om en patient har ett anfall. En traditionell EEG-test för att upptäcka hjärnavvikelser kan ta fyra till 60 timmar, medan Ceribell tar sex minuter.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 9 december

AI kommer inte att ersätta människor helt enligt teknikexperter

På bara ett år har artificiell intelligens (AI) gått från att vara en del av science fiction-filmer till att användas som ett verktyg för att hjälpa oss att förbättra våra CV och planera europeiska semesterresor. Trots snabb utveckling av AI-modeller som OpenAI´s ChatGPT och Googles nyligen släppta Gemini, tror många teknikexperter inte att dessa system kommer att ersätta människor helt. En anledning är att AI baseras på kraftfulla matematiska formler för att bearbeta och identifiera mönster i stora mängder data, men mänsklig intelligens sträcker sig mycket längre än mönsterigenkänning. En annan anledning är att AI får kunskap på ett annat sätt än människor.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 december

OpenAI introducerar röstkonversationsfunktion för ChatGPT

OpenAI har introducerat en ny röstkonversationsfunktion för sin AI-chattbot, ChatGPT. Funktionen erbjuder en kontinuerlig, tvåvägs ljudström mellan användarens telefon och OpenAIs servrar, vilket innebär att användaren kan hålla långa samtal utan några väckningsord. ChatGPT:s röster är mänsklika och kan till och med avbryta med ett tillfälligt ´umm´ eller ´uhh´ för extra realism. Funktionen har ingen svårighet att förstå olika accenter eller feluttalade ord. ChatGPT:s röstkonversationsfunktion har nu rullats ut till användare på den fria nivån.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 9 december

EU når en milstolpe med reglering av artificiell intelligens

Europeiska unionens tjänstemän nådde en historisk överenskommelse på fredagen om att reglera regler kring artificiell intelligens (AI) i system som ChatGPT och ansiktsigenkänning. Förslagen utgör grunden för Artificial Intelligence Act, som kommer att röstas om av Europaparlamentet och rådet nästa år och träder i kraft 2025. Om lagstiftningen antas, skulle det vara världens första omfattande regler för att reglera användningen av artificiell intelligens. Den skulle förbjuda applikationer som använder kognitiva beteendemanipulationer samt system som använder ansiktsbilder från internet eller CCTV-film för att skapa ansiktsigenkänningsdatabaser. Konsumenter skulle ha rätt att lansera klagomål, medan böter för överträdelser skulle variera från 8,1 miljoner dollar eller 1,5% av omsättningen till 37,7 miljoner euro eller 7% av den globala omsättningen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 9 december

Teknikjättarnas kamp om AI: Från lugn till kaos på en dag

För ett år sedan var teknikindustrin som vanligt. Elon Musk försökte göra reklamare på Twitter/X arga och TikTok dominerade tonåringars vakna timmar. FTX hade just gått i konkurs och minst $1bn av investerarnas pengar hade försvunnit. I Storbritannien var det nedsuttna online-säkerhetsförslaget på väg genom parlamentet. Ingen utanför teknikvärlden hade hört talas om Geoffrey Hinton eller Sam Altman. Men den 30 november 2022 förändrades allt. OpenAI, ett uppstickarföretag som leds av Altman, släppte ChatGPT. På mindre än en vecka gick det från noll till 1 miljon användare, vilket gjorde det till den snabbast växande appen någonsin. Detta utlöste panik och U-svängar på högsta nivå inom flera teknikjättar. New York Times publicerade första berättelsen om vad som hände. Berättelsen är underhållande, lärorik och allvarlig: underhållande eftersom det inte ofta man ser dessa killar (och de är alla killar, förresten) i en fladder; lärorik eftersom den ger en levande bild av hur de agerar när de hotas; och allvarlig eftersom den avslöjar hur de troligen kommer att bete sig i det nya landskapet formad av ´generativ AI´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 december

ChatGPT är inte problemet, missbruket är

Artikeln diskuterar användningen av AI-verktyget ChatGPT för att skapa innehåll. Författaren menar att verktyget inte är problemet, utan de som använder det på fel sätt. Till exempel kan användning av ChatGPT för översättning mellan språk resultera i ordagranna översättningar som inte passar in i sammanhanget. Författaren understryker att för att få korrekta och meningsfulla resultat krävs precisa och genomtänkta uppmaningar. Författaren använder ChatGPT för att övervinna skrivblockering och generera nya idéer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

ChatGPT samlar in och lagrar användardata i 30 dagar

ChatGPT, en artificiell intelligensapplikation utvecklad av Open AI, samlar in och lagrar användardata, inklusive bilder och filer som laddats upp till applikationen, i en period på 30 dagar innan de raderas permanent. Dock kan konversationer som misstänks för olaglig aktivitet behållas för säkerhetsändamål. Open AI förklarar att chattar inte säljs till annonsörer eller företag, och ingen användarprofil skapas genom meddelanden utbytta med ChatGPT. Personuppgifter som e-postadress, IP-adress, enhetsdata och nätverksinformation lagras också. Användare kan radera konversationshistorik, men de senaste konversationerna kommer fortfarande att lagras i 30 dagar.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 9 december

Elon Musk lovar att omkalibrera AI-chattboten Grok för politisk neutralitet

Elon Musks senaste företag, AI-chattboten Grok, har granskats för att uttrycka politiska åsikter i linje med OpenAI:s ChatGPT. Båda chattbotarna visade vänsterlutande och libertariana tendenser i det politiska kompassprovet, vilket ledde till att Musk lovade att omedelbart agera för att omorientera Grok mot politisk neutralitet. Musk kritiserade testets giltighet och tillkännagav omedelbara åtgärder för att förändra Groks politiska orientering. Grok, som lanserades till premium X-användare av Musks företag xAI, befinner sig fortfarande i betafasen.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 9 december

Teknikjättar satsar på AMD:s AI-chip, McDonald´s använder AI för färskare mat, och Google´s AI utmanar OpenAI

Meta, Microsoft och OpenAI kommer att investera i AMD:s Instinct MI300X som ett alternativ till Nvidias produkter. Elon Musks startup xAI försöker samla in 1 miljard dollar i finansiering. EU-länder och lagstiftare nådde en överenskommelse om AI-reglering, trots tidigare oenigheter kring teknikens användning i biometrisk övervakning. McDonald´s planerar att använda AI för att göra ´hetare, färskare mat´ i samarbete med Google. Banker har en potentiell vinst på 340 miljarder dollar om de snabbt anpassar sig till AI, enligt konsultföretaget McKinsey. Google´s nya AI-modell, Gemini, har utmanat OpenAI:s GPT-modeller, och rapporterar att den har överträffat GPT-3.5 i sex av åtta branschstandarder. Teknikföretag börjar använda emojis för att märka sina AI-tjänster, men det återstår att se om skeptiker kommer att klicka på dem.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 9 december

ChatGPT introducerar röstkonversationsfunktion

ChatGPT har introducerat en ny röstkonversationsfunktion som gör det möjligt att ha långa, tvåvägs samtal med AI. Funktionen aktiveras genom att starta en kontinuerlig ljudström mellan användarens telefon och OpenAI:s servrar. ChatGPT:s fem röster är mänskligt lika och kan till och med interjektera i samtalet för att ge en extra touch av realism. Användaren kan ställa frågor snabbare än de kan skriva och får en relevant respons utan att ens behöva titta på sin telefon. Funktionen är tillgänglig för gratisanvändare och kan användas genom att ladda ner ChatGPT-appen för Android eller iOS.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 9 december

MidJourney introducerar ny funktion i konkurrens med Adobe Photoshop

MidJourney har introducerat en ny funktion som tävlar direkt med Adobe Photoshops Generative fill. Den kreativa delen känd som ´Vary (Region)´ ger designers och konstnärer mer kontroll genom att låta dem välja en specifik region inuti en bild och använda text-till-bild-generatorn för att fylla den. Sedan den introducerades i maj 2023 har Generative Fill fått uppmärksamhet för att ha ett betydande inflytande på fotoredigering. Med sitt nyaste verktyg gör Midjourney nu vågor. Användare kan modifiera specifika områden av en bild via denna redigerare. Trots denna begränsning representerar dess publicering framstegen för AI-konst. Det kommer efter att Adobe släppte Firefly som en reaktion på rivaler som Midjourney och Dall-E.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 9 december

AI-bildgeneratorer testade: Stora skillnader mellan ledande modeller

Flera ledande AI-bildgeneratorer har testats, inklusive Midjourney, OpenAI´s Dall-E, Imagine med Meta AI och Playground AI. Testet visade stora skillnader mellan generatorerna. Midjourney var den mest framgångsrika med detaljerade och kreativa bilder, och kostar $10 i månaden. Dall-E, som kostar $20 i månaden, var näst bäst och matchade ofta tonen i begäran. Playground AI, som kostar $15 i månaden, hamnade på tredje plats och Imagine med Meta AI, som är helt gratis, kom sist.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 december

Topp 10 Midjourney prompts 2023: Nya perspektiv på AI-drivet konst

En presentation av topp 10 Midjourney prompts 2023 har gjorts, noggrant utvalda för deras fantasifulla djup och förmåga att pressa gränserna för digital konstnärlighet. Dessa prompts erbjuder en ny inblick i den utvecklande världen av AI-drivet konst. Mer än 40 detaljerade och anpassningsbara prompts, tillsammans med bilder skapade med dessa prompts i Midjourney, presenteras. Alla prompts och specifika prompts som lyfts fram i detta inlägg har noggrant valts ut från den livliga AI-konstgemenskapen på X.com. Dessa val började vinna terräng med lanseringen av version 5, 5.1 och har fortsatt att fängsla vår gemenskap genom eran av version 5.2.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

Artificiell intelligens kommer inte att ersätta människor inom en snar framtid, enligt teknikexperter

På bara ett år har artificiell intelligens (AI) gått från att vara något från science fiction-filmer till att bli ett verktyg som hjälper oss att förbättra våra CV och planera europeiska semesterresor. Trots den snabba utvecklingen av AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT och Googles nyutgivna Gemini, undrar många om dessa system till slut kan ersätta människor helt och hållet. Men många teknikexperter verkar inte vara alltför oroliga för att det ska hända inom en snar framtid. ´AI kan säkert känna igen din huskatt, men den kommer inte att lösa världssvälten´, säger Theo Omtzigt, teknikchef på Lemurian Labs. Ett annat skäl till att teknikexperter inte tror att AI kommer att ersätta människor är att det förvärvar kunskap på ett annat sätt än människor. ´Generativ AI och maskininlärningstekniker är mycket baserade på korrelation, snarare än orsakssamband´, sa Justin Lewis, BP:s vice VD för inkubation och teknik, under en paneldiskussion på AI Summit New York 2023. Rädslor för att AI ska ersätta människor är inte helt obefogade, men det kommer inte att vara systemen själva som tar över. ´Det kommer definitivt att vara en skillnad mellan de som använder AI och de som inte gör det´, sa Trevor Back, produktchef på Speechmatics, under torsdagens paneldiskussion på AI Summit New York 2023.

Direktlänk Dela NBC Connecticut fördjupade 9 december

Mistral AI samlar in 450 miljoner euro, Google presenterar ny AI-modell

Google har presenterat sin nya flaggskeppsmodell för AI, Gemini, men det verkar inte vara så imponerande som företaget först framställde det. En större nyhet är att AI-startupen Mistral AI har lyckats samla in 450 miljoner euro till ett värde av 2 miljarder dollar. Mistral AI, som grundades av tidigare anställda på Google DeepMind och Meta, släppte sin första modell, Mistral 7B, i september. Bolaget har ännu inte lanserat en produkt. Mistral AI:s framgångar anses av många vara ett tecken på bristande inkludering inom AI-sektorn, då företagets grundare alla är vita män. Samtidigt ser investerare Mistral AI och dess tyska rival Aleph Alpha som Europas chans att ta mark inom generativ AI. EU försöker balansera mellan att stödja europeiska AI-företag och att införa regleringar för teknikens utveckling. Mistral AI har förespråkat att generativa AI-modeller ska undantas från reglering, men EU har hittills motstått detta.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 december

Dr. Ryan Ries befordras till Chief Data Science Strategist på Mission Cloud

Mission Cloud, en amerikansk Premier Tier-partner till Amazon Web Services (AWS), har befordrat Dr. Ryan Ries till Chief Data Science Strategist. Detta steg understryker företagets engagemang för att främja data science och artificiell intelligens (AI) i samarbete med AWS. I sin tidigare roll byggde och ledde Dr. Ries ett framgångsrikt team av dataingenjörer, dataarkitekter, ML-ingenjörer, AI-arkitekter och datavetare, och löste några av världens mest utmanande problem med hjälp av AWS-infrastruktur.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 9 december

Framtiden för läkemedelsindustrin: AI och ML leder till nya upptäckter och personliga behandlingar

En digital först-strategi baserad på avancerad analys, AI och ML är nödvändig för att möta dagens hälso- och sjukvårdskrav. Denna strategi kan påskynda processen från utveckling till godkännande av nya läkemedel, som för närvarande tar upp till 10-12 år. Enligt en rapport från ABI Research kan industrin spendera över 4,5 miljarder dollar på digital omvandling fram till 2030. Genom att tillämpa avancerad analys på verkliga data (RWD) kan läkemedelsföretag engagera sig i objektiva beslut och fokusera mer på patienter än på produkter. AI och ML kan också påskynda utvecklingsgodkännandecykeln. Företag som Moderna, Pfizer och Johnson & Johnson har använt AI/ML-metoder för att utveckla COVID-19-vacciner.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 9 december

Data: En avgörande roll i maskininlärning

I den dynamiska världen av maskininlärning (ML) är data mer än bara en resurs; det är grunden som alla ML-system byggs på. Kvaliteten på datan som matas in i algoritmerna påverkar direkt deras effektivitet och noggrannheten i deras resultat. Kvalitetsdata inom ML innebär data som är korrekta, kompletta, konsekventa och relevanta. För att säkerställa kvalitetsdata måste data förbehandlas, vilket inkluderar rengöring, normalisering, hantering av saknade värden och funktionsextraktion. Utmaningen ligger i att balansera kvantitet och kvalitet, och att säkerställa att data inte är partiskt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

Träning av maskininlärningsmodeller: En tidskrävande och utmanande process

Att träna en maskininlärningsmodell eller utveckla någon form av artificiell intelligens innebär mycket mer än att bara komma på och träna en modell. Mycket av arbetet kommer att handla om data, inklusive insamling, bearbetning och testning av data, och att upprepa denna process tills du är nöjd med resultaten. Detta är inte så glamoröst som man kanske tror, och det är mycket frustrerande, tidskrävande och svårt arbete som går in i att faktiskt lyckas med att träna maskininlärningsmodeller och skapa artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

OpenAI arbetar för att göra GPT-4 mindre lat

OpenAI arbetar på att göra GPT-4 mindre lat. Företaget erkände på torsdagen att ChatGPT har varit slö på senare tid (återigen) och att de arbetar på att lösa detta. Över natten gjorde de en serie inlägg om träningsprocessen för chatbot, där de sa att de måste utvärdera modellen med hjälp av vissa mätvärden - AI-benchmarks, skulle man kunna säga - och kallade det för ´ett hantverksmässigt flerpersonsarbete´. Du vet, som bröd med frön i.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 december

Microsoft Copilot får stora uppgraderingar och kommer att använda OpenAI´s GPT-4 Turbo

Microsoft Copilot, AI-verktyget som hjälper utvecklare och skapare med olika uppgifter, kommer att få en större uppgradering. Copilot kommer att använda OpenAI´s GPT-4 Turbo-modell, den mest avancerade AI-modellen någonsin skapad. Nya funktioner inkluderar flerspråkigt stöd, kodrefaktorering, kodtestning och kod dokumentation. GPT-4 Turbo kommer att göra Copilot till den ultimata kodningskompisen för utvecklare på alla nivåer och områden. Copilot är för närvarande tillgänglig som en teknisk förhandsgranskning för GitHub-användare, och Microsoft planerar att släppa den till allmänheten snart.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

Google lanserar Gemini: Nästa steg i AI-utvecklingen

Google har lanserat Gemini, en ny innovation inom artificiell intelligens (AI) som markerar en ny era i AI-utvecklingen. Gemini är utformad för att förstå och hantera olika typer av information, inklusive text, kod, ljud, bild och video. Den kommer i tre versioner: Gemini Ultra för komplexa uppgifter, Gemini Pro för en rad uppgifter och förbättring av vardagliga operationer, och Gemini Nano för uppgifter på enheter, vilket gör den idealisk för mobila enheter. Gemini symboliserar ett åtagande för en värld ansvarsfullt stärkt av AI, där innovationen inte känner några gränser.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

Ironclads Rivet gör AI-prototypering tillgänglig för icke-programmerare

Ironclads plattform Rivet gör det möjligt för användare att skapa komplexa AI-prototyper utan att skriva en enda kodrad. Plattformen använder ett grafiskt gränssnitt som förenklar hela processen. Rivet är utformat för individer som kanske inte har en bakgrund inom programmering men som ändå vill delta i att skapa sofistikerade AI-system. Rivet har också förmågan att integreras med andra tjänster, till exempel Assembly AI. Denna integration kan avsevärt förbättra din applikations kapaciteter, till exempel genom att lägga till ljudtranskription och interaktiva frågor och svar.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 december

AI-startup ElevenLabs skapar realistiska röstöversättningar, får VC-finansiering

AI-startup ElevenLabs använder AI för att skapa realistiska röstöversättningar. Företaget var bland de många AI-startups som fick VC-finansiering i år. AI-startups samlade in 60 miljarder dollar förra året och investerare har fortsatt att satsa på tekniken 2023. AI-febern kommer efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT chatbot. Investerarrusningen beror delvis på lanseringen av ChatGPT i slutet av 2022 av det amerikanska startup-företaget OpenAI, som grundades av Sam Altman och Elon Musk. Chatboten blev den snabbast växande appen i internethistorien och störde nästan omedelbart utbildning, copywriting, konsultation och andra sektorer. AI var också levande och välmående långt innan den nuvarande hypen kring generativ AI. Nyligen framstående rundor inkluderar Andreessen Horowitz och före detta GitHub-VD:n Nat Friedman som leder en förväntad 18 miljoner dollar-runda till röstintelligens-startup ElevenLabs, till en möjlig värdering på 100 miljoner dollar. Riskkapitalister tittar också på startups inom vektordatabas-sektorn, där värderingarna når upp till 700 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 december

Att starta en ansiktslös YouTube-kanal kan vara en spännande möjlighet, särskilt när man använder AI-verktyg. Processen innebär att definiera din nisch, skriva manus med AI, generera text-till-tal (TTS) voiceovers, skapa visuellt innehåll, redigera ditt innehåll, optimera för SEO och engagemang, publicera och marknadsföra, analysera och förbättra, och slutligen monetisera ditt innehåll. AI-verktyg kan hjälpa till att effektivisera och optimera dessa uppgifter, vilket gör det möjligt att skapa engagerande och professionellt innehåll utan att behöva visa ditt ansikte på skärmen.

AMBCrypto fördjupade 9 december

AI-teknik och digitala tvillinghjärtan används för att förbereda idrottare för OS 2024

Olympiska hopp, inklusive amerikanska surfare i samarbete med Microsoft, använder en rad AI-verktyg och teknik på vägen mot OS 2024 i Paris. NFL, genom ett partnerskap med Amazon Web Services, använder AI och datorvision för att skapa en ´digital atlet´. Tekniken med digitala tvillingar gör också sitt inträde i elitträningen, till exempel Tata Consultancy Services ansträngningar att producera ett digitalt hjärta som efterliknar maratonlöparen Des Lindens verkliga hjärta. Tränare och tränare vid US Soccer använder AI-teknik för att omedelbart identifiera och spåra spelarrörelser och bollpositioner. 3DAT, en kommersiell applikation utvecklad av Intels olympiska teknikgrupp, används av tränare i flera sporter för att skapa tredimensionella modeller av en idrottares hela kropp. NFL själva utnyttjar AI och datorvision för att förbättra sitt digitala atletprogram, utvecklat i samarbete med Amazon Web Services sedan 2019.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 9 december

Full Stack AI: En omfattande lösning för att optimera verksamheter

Full Stack AI är en teknik som snabbt utvecklas och får mycket uppmärksamhet. Det är en omfattande lösning för att implementera artificiell intelligens (AI) över hela teknikstacken, inklusive datainsamling, förbehandling, modellträning, distribution och optimering. Tekniken kan anpassas till olika branscher och användningsfall, och det minimerar kompatibilitetsproblem. Dessutom innefattar Full Stack AI mekanismer för kontinuerlig förbättring, vilket gör det möjligt för organisationer att uppdatera och förbättra sina AI-modeller och algoritmer när ny data blir tillgänglig eller när tekniska framsteg sker.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 9 december

Historisk uppgörelse om AI i EU

En historisk uppgörelse om artificiell intelligens (AI) nåddes i Bryssel efter två dygns intensiva förhandlingar mellan Europaparlamentet och EU:s medlemsländer. Vissa saker kommer att förbjudas, inklusive användningen av AI för att sortera människor baserat på religion, etnicitet och sexuell läggning, enligt Ekots Brysselkorrespondent Andreas Liljeheden.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 9 december

OpenAI, ett företag som syftar till att skapa AI för mänsklighetens bästa, har nyligen genomgått en företagskris. Krisen uppstod när anställda plötsligt bildade fackförening och hotade att följa VD:n till Microsoft. Styrelsen, som var tänkt att förhindra en AI-apokalyps, insåg att de hade blivit schackmattade och gav upp. Efter händelserna framstår företagets ledningsmodell, baserad på en reglerande modell, som kortsiktig. Istället behövde de en ledningsmodell som uppmuntrade de anställda att arbeta i linje med företagets huvudmål att inte skapa en AI som en dag skulle kunna utplåna mänskligheten.

Psychology Today fördjupade 9 december

UK´s CMA överväger konkurrensutredning om Microsofts och OpenAIs partnerskap

Microsofts förhållande med OpenAI har dragit till sig uppmärksamhet från Storbritanniens Konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA), som överväger en konkurrensutredning om det högt värderade partnerskapet. CMA planerar att undersöka om partnerskapet, som potentiellt kan ha skadliga effekter på konkurrensen, kan betraktas som en fusion. Microsoft hävdar dock att OpenAI kommer att fortsätta vara ett oberoende företag. Microsoft äger en 49% andel i OpenAI och de två företagen är kända för att samarbeta mycket nära. Microsofts VD Satya Nadella har själv nämnt hur djupt de två är integrerade. OpenAI mottog miljarder dollar i investeringar från Microsoft, som sedan integrerade OpenAIs teknologier i sina egna tjänster. Men det var förra månadens omvälvningar på OpenAI som fick CMA att överväga en utredning. Strax efter att företagets styrelse sparkade sin grundare och VD Sam Altman, erbjöds han ett jobb på Microsoft. Altman återinsattes dock snart som VD för OpenAI. CMA har bett tredje part om deras synpunkter på samarbetet mellan Microsoft och OpenAI och kan eventuellt inleda en utredning om det anses nödvändigt. Efter Sam Altmans återkomst till företagets ledning gjorde OpenAI Microsoft till en icke-röstberättigad observatör i den ideella styrelsen som styr företaget. Trots att Microsoft inte kommer att ha något att säga till om i frågor som styrelsens verksamhet eller val av dess medlemmar, kommer teknikjätten nu att ha tillgång till konfidentiell information. CMA söker nu allmänhetens synpunkter på om man ska starta en utredning och avgöra om det ´nära, mångfacetterade förhållandet´ mellan de två företagen kan vara en ´antitrust fusion´.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 9 december

UK:s konkurrensmyndighet undersöker Microsoft och OpenAIs partnerskap

Storbritanniens Konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) har inlett en utredning om partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, utvecklaren av ChatGPT. Detta på grund av oro över hur samarbetet kan påverka marknadskonkurrensen. CMA vill verifiera kärnan i partnerskapet mellan de två företagen, om det är en fusion, och vilken inverkan det har på företagen. Dessutom vill CMA fastställa i vilken utsträckning samarbetet kommer att påverka konkurrensen inom industrin, med tanke på Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI sedan 2019. Utredningen tar även upp nyligen inträffade styrelsestrider på OpenAI, inklusive avskedandet och återanställningen av VD:n Sam Altman.

Direktlänk Dela CryptoTVPlus fördjupade 9 december

Microsofts investering i OpenAI granskas av USA:s Federal Trade Commission

Microsoft Corp slutade 1,0% upp på fredagen, trots rapporter om att USA:s Federal Trade Commission (FTC) undersöker dess investering i OpenAI. Än så länge har FTC inte inlett en formell utredning. Källor informerade Bloomberg om att myndigheten undersöker om de miljarder dollar som Microsoft har investerat i företaget bakom ChatGPT bryter mot konkurrenslagstiftningen. Microsoft rapporterade inte sin investering i OpenAI till FTC eftersom AI-företaget är en icke-vinstdrivande organisation. Enligt Frank Shaw, talesperson för Microsoft, äger Microsoft ingen del av OpenAI utan har endast rätt till en andel av vinstfördelningen. Konkurrens- och marknadsmyndigheten i Storbritannien undersöker också om partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI skadar konkurrensen i regionen. OpenAI har fått cirka 13 miljarder dollar i investeringar från det Washington-baserade multinationella företaget.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 9 december

Sam Altman delar sin upplevelse av avskedet från OpenAI

Sam Altman, som nyligen återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad, har delat med sig av sina känslor kring avskedet. Under en intervju med komikern Trevor Noah berättade Altman att han befann sig på ett hotellrum i Las Vegas när han fick samtalet om att han blivit avskedad från OpenAI. Han beskrev upplevelsen som förvirrande och kaotisk, och jämförde den med en dröm. Trots chocken samlade han sig och började planera för framtiden, inklusive att fortsätta arbeta med avancerad allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 9 december

Googles AI-chatbot Gemini Pro visar potential inom resebranschen

Google har släppt en ny version av sin AI-teknik, Gemini Pro, som överträffar ChatGPT på sex av åtta branschstandarder. Gemini Pro har kritiserats för vissa felaktigheter i sitt svar på enkla frågor. Trots detta visar tester att Gemini Pro kan vara användbar inom resebranschen. Tekniken kan sammanfatta YouTube-videor, skapa reseplaner, dela realtidsinformation om flyg och hotell, föreslå restauranger och tillgå användarens Gmail-konto för att påminna om flygtider. Gemini Pro kan också skapa säljande innehåll för till exempel Airbnb-listningar.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 9 december

Google Bard förutser betydande rally för Shiba Inu kopplat till kommande halvering

Kryptovalutamarknaden förväntar sig ett stort rally för Shiba Inu (SHIB) kopplat till den kommande halveringshändelsen, enligt Googles Bard. Analytiker tror att om Bitcoin når $100 000 efter sin halvering, kan SHIB uppleva en ökning med 433,29% till $0,00005564. Om Bitcoin stiger till $250 000 kan SHIB potentiellt öka med otroliga 1 233% till $0,00013856. Intresset för Shiba Inu drivs inte bara av dess koppling till Bitcoin, utan även av den förväntade lanseringen av Shibarium, en teknologisk uppgradering som syftar till att förbättra transaktionsförmågan. Dessutom stärks Shiba Inus attraktivitet av en pågående token-brännkampanj.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 9 december

Användare kritiserar OpenAI:s chatbot ChatGPT för lathet

OpenAI, företaget bakom den populära chatboten ChatGPT, står inför kritik från användare som hävdar att AI:n har blivit ´lat´. Rapporter indikerar att ChatGPT vägrar att slutföra uppgifter eller ger minimal ansträngning i sina svar, ibland till och med svarar med sarkasm. Denna plötsliga förändring i beteende har lett till spekulationer om avsiktliga ändringar gjorda av OpenAI, potentiellt för att optimera effektivitet och bevara resurser, mitt i debuten av dess konkurrent Gemini AI av Google. Kontroversen kommer mitt i pågående oro på OpenAI efter den dramatiska avskedandet och återanställningen av VD Sam Altman.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 9 december

Jimmy Wales kritiserar OpenAI:s ChatGPT, diskuterar AI:s framtid och lanserar eget socialt nätverk

Jimmy Wales, grundare av Wikipedia, har kritiserat OpenAI:s generativa AI-verktyg, ChatGPT, för dess oförmåga att skriva korrekta artiklar på Wikipedia. Han tror att det kan ta minst 50 år innan AI kan överträffa människor, men förutser att AI-verktyg kommer att fortsätta stödja intellektuella aktiviteter. Trots sin kritik mot nuvarande generativa AI-modeller, utesluter inte Wales att AI kan användas för Wikipedia. Han har även lanserat sitt eget sociala nätverk, Trust Cafe, som han beskriver som ett experiment i en vänlig och öppen källkods sociala medieplattform.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 9 december

Förbättra tidshantering med hjälp av ChatGPT

Förbättring av tidshantering är en komplex process som omfattar noggrann planering, effektiv prioritering av uppgifter och optimal användning av tillgängliga resurser. I detta sammanhang framstår ChatGPT som en sofistikerad språkmodell som kan erbjuda betydande värde. Den kan effektivt hjälpa till att organisera, schemalägga och optimera tidhanteringsstrategier. Guiden som följer ger en omfattande uppsättning strategier och metoder för att utnyttja ChatGPT:s förmågor för att förbättra din förmåga att hantera tid mer effektivt.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 december

EU kommer att reglera avancerade AI-modeller som ChatGPT

Europeiska unionen har nått en preliminär överenskommelse som skulle begränsa hur den avancerade ChatGPT-modellen kan fungera, i vad som ses som en nyckeldel av världens första omfattande reglering av artificiell intelligens. Alla utvecklare av allmänna AI-system - kraftfulla modeller som har ett brett spektrum av möjliga användningar - måste uppfylla grundläggande krav på transparens, om de inte tillhandahålls gratis och som öppen källkod, enligt ett EU-dokument.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 9 december

ChatGPTs påverkan på hälso- och sjukvården: möjligheter och utmaningar

ChatGPT, en innovativ AI-teknik, har haft en betydande inverkan på medicinområdet inom bara ett år efter lanseringen. Integrationen i olika aspekter av sjukvården, från kundtjänst till kliniskt stöd, har varit banbrytande. Men som med all ny teknik finns det utmaningar och problem som behöver lösas. ChatGPT har integrerats i olika aspekter av sjukvården, vilket har resulterat i betydande förbättringar. Forskare rapporterar att ChatGPT är nästan 72 procent korrekt inom alla medicinska specialiteter och kliniska vårdstadier, och 77 procent korrekt vid ställande av slutliga diagnoser.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 9 december

ChatGPT blir ´lat´, Acer misslyckas med RTX 4090-kylning, Huawei testar tum-sensorer, Ny GeForce RTX 3050-version

Användare av ChatGPT upptäckte att chattbotten kunde bli lat och till och med vägra att svara. OpenAI erkände problemet och sade att beteendet hade bildats på egen hand, trots att AI:et inte hade uppdaterats sedan 11 november. Detta innebär att detta beteende inte är en konsekvens av några ändringar som utvecklarna gjorde, utan bildades på egen hand. OpenAI sade att de letar efter sätt att lösa problemet. Acer visade en GeForce RTX 4090 videokort med vätskekylning, men utan extern radiator och pump. Detta visade sig vara ineffektivt och kortet blev det mest bullriga och varma. Huawei kan äntligen byta till tum-bildsensorer. Insider Digital Chat Station säger att Huawei nu testar Sony IMX989 tum-sensorn. En ny version av GeForce RTX 3050 med 6 GB minne kan kosta endast $180-190. Det förväntas att den nya produkten kommer att släppas i januari, och produktionen av den nuvarande RTX 3050 8GB kommer att upphöra.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 9 december

Använda ChatGPT Plus för att förbättra Google Analytics och marknadsföringsstrategier

Artificiell intelligens (AI) lösningar som ChatGPT Plus har blivit allt viktigare i den digitala tidsåldern, särskilt inom marknadsföring. ChatGPT Plus kan förändra hur företag analyserar data, optimerar SEO och personaliserar kundinteraktioner. Det kan förbättra Google Analytics genom att erbjuda djupare insikter och mer effektiv datahantering. Några av de sätt som ChatGPT Plus kan användas på inkluderar semantisk analys av användarresor, kontextuell tolkning av trafikkällor, prediktiv Q&A för besökarbeteende, automatiserad avvikelsedetektering och varning, samt CRM-integration för förbättrade kundinsikter. Dessutom kan ChatGPT Plus användas för innehållsgenerering, kundsupport, e-postmarknadsföring och SEO-optimering.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 9 december

Elon Musks Grok AI kritiserad för att kopiera OpenAI

Elon Musks AI, Grok, har kritiserats för att endast upprepa svar från OpenAI:s GPT LLM trots att den marknadsförs som en ´sanningssökande AI´. Grok kan tolka upp till 25 000 tecken och har tränats på både ´The Pile´ och data från X. Den kan också tolka realtidsinformation via sin integration med X:s sociala medieplattform. Musk har nu meddelat att Grok AI-modellen rullas ut till alla betalande prenumeranter på X-plattformen. När proffshackaren Jax Winterbourne bad Grok att modifiera en skadlig kod, upprepade den OpenAI:s GPT ord för ord, inklusive referenser till OpenAI:s policy.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 9 december

ChatGPT formar framtiden för bloggning och innehållsskapande

Blogging, som en gång var begränsat till online personliga dagböcker, har utvecklats till ett kraftfullt medium för att dela information och engagera sig med en global publik. En av de mest spännande utvecklingarna är introduktionen av avancerade språkmodeller som ChatGPT, en produkt av OpenAI:s banbrytande GPT-3.5-arkitektur. ChatGPT är en språkmodell som drivs av GPT-3.5, en av de mest avancerade naturliga språkbearbetningsmodellerna som någonsin utvecklats. ChatGPT har en betydande inverkan på innehållsskapande genom att hjälpa författare att generera idéer, dispositioner och till och med kompletta avsnitt av sina artiklar. Bloggare kan använda ChatGPT för att öka sin effektivitet och produktivitet. Det fungerar som en samarbetsvänlig skrivassistent, assisterar med innehållsutkast, förfining och polering. ChatGPT möjliggör skapandet av en mängd olika innehåll i en mängd olika nischer. Bloggare kan lära sig om ämnen de är obekanta med, få realtidsinsikter och anpassa sin skrivstil till olika genrer. Detta bidrar till en mer levande och engagerande blogglandskap.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

ChatGPT hallucinerar icke-existerande citat: bevis från ekonomibloggen

En publikation i The American Economist har avslöjat att ChatGPT, även i dess betalda version med GPT-4, skapar falska citat. Felprocenten minskade något jämfört med den fria versionen med GPT-3.5, men problemet kvarstår. Andelen icke-existerande citat var över 30% med GPT-3.5 och över 20% med GPT-4. När GPT-4 frågades om ett mycket specifikt ämne, hallucinerade det nästan hälften av citaten. Felprocenten för LLM minskar betydligt när frågan är mer specifik. Trots detta förväntas problemet med falska citat lösas snabbt.

Direktlänk Dela Economist Writing Everyday fördjupade 9 december

Förändringar inom mjukvaruutveckling drivs av generativ AI

Landskapet för mjukvaruutveckling genomgår en stor förändring, drivet av framväxten av generativ artificiell intelligens (AI). Denna teknologi omdefinierar hur system skapas, implementeras och underhålls, vilket ger både utmaningar och möjligheter för företagsledare. Att omfamna generativ AI kräver en strategisk och helhetssyn, som fokuserar på potential, människor och policyer. Chefer måste agera snabbt för att dra nytta av denna utveckling genom att uppmuntra till experiment inom sina organisationer. Det är viktigt att identifiera specifika användningsfall som gynnar företagets kontext. Generativ AI kommer att leda till förändrade arbetsroller inom mjukvaruutveckling. Chefer måste säkerställa att deras anställda är anpassningsbara och utrustade med nödvändiga färdigheter för att klara sig i det nya landskapet. Det krävs en strategisk personalplan som främjar en kultur av ständigt lärande och smidighet. Detta innebär att ge anställda den nödvändiga utbildningen och resurserna för att utveckla sina AI-färdigheter och anpassa sig till förändrade roller. Dessutom kommer att attrahera och introducera ny talang med specialiserad AI-expertis att vara avgörande för att bygga en framtidssäker arbetsstyrka. Generativ AI presenterar nya risker som måste hanteras noggrant. Chefer bör leda utvecklingen av tydliga policyer och riktlinjer som skisserar etisk användning och juridisk överensstämmelse relaterad till AI-teknologier.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

Google utmanar OpenAI med ny AI-modell Gemini

OpenAI har länge dominerat världen av artificiell intelligens (AI) och chattrobotar med sin stora språkmodell (LLM) GPT-4. Men nu har Google introducerat en ny konkurrent i form av Google Gemini. Gemini är Googles senaste LLM och kommer att integreras i en rad olika verktyg, som Bard chattbot, Google Sök, YouTube och mer. Google har skapat tre varianter av Gemini: Nano, Pro och Ultra. Nano finns nu i Pixel 8 Pro och är avsedd för andra mobila enheter, medan Gemini Pro redan har hittats i Google Bard. Ultra är avsedd för ´mycket komplexa uppgifter´, även om den också kommer till Bard när Google har slutfört omfattande tester och säkerhetsåtgärder.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 december

Amazon investerar i generativ AI för att förbättra verksamheter

Generativ AI, en typ av artificiell intelligens som kan generera nytt innehåll och nya idéer, används av Amazon för att förbättra sökfunktionen på amazon.com och Alexa. Amazon Web Services (AWS) har fokuserat på att göra denna teknik mer tillgänglig för fler verksamheter. De har utvecklat lösningar som Amazon Code Whisperer, som minskar utvecklingstiden med upp till 30 procent. Amazon har också lanserat Amazon Bedrock, en tjänst som gör det möjligt att använda basmodeller från Amazon och AI-startups, genom ett gemensamt utvecklingsgränssnitt.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 9 december

Microsoft Edge Copilot AI har begränsningar i att sammanfatta YouTube-videor

Microsoft Edge Copilot AI har fått en uppdatering som gör det möjligt att generera textsummeringar av videor och svara på frågor om dem. Men verktygets funktionalitet är begränsad eftersom det kräver förbehandling av videor eller tillgänglighet av undertexter. De flesta videor på internet kommer inte med undertexter, vilket gör verktygets användning utmanande. Verktyget kan bara sammanfatta videor från framstående kanaler som lägger till undertexter noggrant.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 9 december

Microsoft Edge Copilot AI har en video-sammanfattande funktion men fungerar inte på alla YouTube-videor

Microsoft har uppdaterat sitt verktyg Edge Copilot AI för att kunna generera textöversikter av videor och låta användare ställa frågor om videon. Funktionen liknar en som Google Bard lanserade för några månader sedan. Men precis som Google Bard är Microsoft Edge Copilot begränsad och kan bara sammanfatta videor under specifika förhållanden. Verktyget är beroende av att videorna förbehandlas eller har undertexter eller stängda bildtexter. Om en video inte har plockats upp av Microsoft för förbehandling kan AI-verktyget inte tillhandahålla en sammanfattning.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 9 december

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare