» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-02-11 hade vår robot sammanfattat 129 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Skugg-AI: En dold hot mot moderna företag

Den snabba tillväxten av Artificiell Intelligens (AI) har transformerat moderna företag och medfört automatisering, effektivitet och datadrivna insikter. Men tillsammans med detta framsteg lurar ett dolt hot inom organisationen - Skugg-AI. Detta begrepp hänvisar till obehörig och oövervakad användning av AI av enskilda anställda eller avdelningar, ofta utanför IT-säkerhetens och styrprotokollens synfält. Höjdpunkter: Skugg-AI hänvisar till obehörig och oövervakad användning av AI inom organisationer, ofta genom att kringgå IT-övervakning. Denna praxis kan introducera betydande styr-, säkerhets- och etiska problem. Högt profilerade incidenter som involverar Samsung och Microsoft belyser de potentiella farorna med okontrollerad Skugg-AI. Experter rekommenderar utbildning, tydliga gränser och säkerhetsverktyg för att effektivt hantera risker med Skugg-AI.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 11 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-assistenten Snoooz förbättrar företagskommunikation och produktivitet

Brist på effektiv kommunikation kan vara kostsamt för ett företag, både i form av förlorade affärer och anställdas tillfredsställelse. Enligt en rapport från Pumble anger 86% av anställda och chefer ineffektiv kommunikation som en huvudorsak till misslyckanden på arbetsplatsen. Snoooz är en AI-driven assistent för din inkorg som erbjuder en rad funktioner för att förbättra kundupplevelsen och öka produktiviteten. Snoooz kan mer än bara skicka ett autosvar när någon kontaktar dig. Med denna avancerade AI kan du personifiera autosvarsmallar med dynamiska taggar och mycket mer. Dessutom integrerar Snoooz med Google och Outlook Calendar för att automatiskt ställa in OOO-status.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 11 februari

AI i undervisningen: Ett etiskt perspektiv

Jo Rea, en lärare i digital teknik vid Scotch College i Adelaide, har utvecklat en AI-etisk undersökningsenhet för elever i årskurs 5 under de senaste tre åren. Enheten syftar till att hjälpa eleverna att förstå etiken kring olika AI-verktyg och teknologier. Rea tar läsarna genom de olika faserna av enheten och delar några av klassrumsaktiviteterna och elevernas respons. Hon betonar vikten av att närma sig teknikboomen med försiktighet och etisk förståelse.

Direktlänk Dela Teacher Magazine fördjupade 11 februari

Artificiell intelligens förändrar reklamlandskapet

Reklamlandskapet genomgår en metamorfos, drivet av den ständigt utvecklande kraften hos artificiell intelligens (AI). AI transformerar sättet varumärken når och engagerar publiken, från hyper-personliga kampanjer till realtids optimering. AI analyserar stora mängder data för att skapa detaljerade profiler av potentiella kunder, vilket möjliggör lasertargeterad annonsleverans. Algoritmer övervakar ständigt kampanjprestanda, justerar bud, format och meddelanden i realtid för maximal effekt. AI verktyg genererar annonskopia, personifierar bilder och videor och komponerar till och med musik, vilket effektiviserar den kreativa processen. AI identifierar och eliminerar bedrägliga klick och intryck, skyddar reklambudgetar och säkerställer kampanjintegritet.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 11 februari

Chatbot används som engelsklärare på sekundärskola i Singapore

Elever i årskurs 2 på Manjusri Secondary School i Singapore hade en ny engelsklärare förra månaden, ChatGPT. När eleverna lämnade in sina arbeten kunde läraren ge dem alla personlig feedback samtidigt. ChatGPT ställde olika frågor till varje elev för att hjälpa dem att revidera och förbättra sitt arbete. Innan övningen började tog den mänskliga engelskläraren Erica Reyes Rodriguez dem genom lektionens mål och frågade varför de bad ChatGPT att ge feedback genom frågor istället för att be den att redigera deras arbete åt dem. Eleverna fick specifika instruktioner att mata in i ChatGPT för att ställa in tonen för feedbacken.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 11 februari

ChatGPT förutspår Drakens år i den kinesiska zodiaken

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har intervjuats om sina förutsägelser för det kommande kinesiska nyåret, Drakens år. ChatGPT menar att Drakens år alltid är en betydande och lyckosam tid i den kinesiska zodiaken, symboliserande styrka, tur och framgång. Det är en ideal tid för nya början, djärva företag och att göra betydande förändringar i ens liv. ChatGPT ger också en översikt av vad varje zodiak-tecken kan förvänta sig under Drakens år. Slutligen noterar ChatGPT att rött, drakbilder eller statyer, bambuväxter, guldmynt och skattkistor anses vara lyckobringande under Drakens år.

Direktlänk Dela The Philippine Star fördjupade 11 februari

Australiensisk borgmästare avbryter ärekränkningsåtgärder mot OpenAI

En regional australiensisk borgmästare har meddelat att han inte längre kommer att föra ärekränkningsåtgärder mot OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, i vad som skulle ha varit ett världsledande testfall över falska påståenden gjorda av en AI-chattbot. Brian Hood gjorde globala rubriker förra året när han meddelade att han övervägde rättsliga åtgärder för falska påståenden om att han hade avtjänat tid i fängelse för mutor. ChatGPT påstod att Brian Hood var inblandad i betalning av mutor till indonesiska och malaysiska tjänstemän och dömdes till fängelse. Hood, som nu är borgmästare i det regionala Hepburn Shire-rådet nordväst om Melbourne, larmade myndigheter och journalister för mer än ett decennium sedan om utländsk mutbrott av agenterna för ett sedeltryckeri som kallas Securency, som då ägdes av Australiens reservbank. ChatGPT hade dock en annan syn på hans roll.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 11 februari

ChatGPT: En revolutionerande AI-verktyg för global kommunikation

ChatGPT framhävs som ett mångsidigt verktyg som kan revolutionera hur vi interagerar med teknik. Dess imponerande funktioner är inte bara tillgängliga för engelsktalande, utan sträcker sig till språk som japanska, vilket gör det till en verkligt global AI-kompis. ChatGPT använder maskininlärningsalgoritmer för att förstå och generera mänsklig text och kan anpassas för att passa specifika användningsfall. Det har också förmågan att läsa mellan raderna, identifiera känslor och känslor i texten, vilket möjliggör mer empatiska och personliga interaktioner.

Direktlänk Dela The Inscriber Magazine fördjupade 11 februari

Smartpenna XNote omvandlar handskrivna anteckningar till digitala noteringar

XNote är en smartpenna som omvandlar handskrivna anteckningar till digital text och erbjuder AI-drivna funktioner. Pennan fungerar med en iPhone-app och en speciell prickad anteckningsbok, vilket gör det möjligt att söka, redigera och ställa in påminnelser baserat på dina anteckningar. Med ChatGPT-integration kan den svara på frågor baserat på dina anteckningar, sammanfatta viktiga punkter och till och med skapa frågesporter. XNote-pennan kan förbeställas för $199 på Indiegogo och för att låsa upp alla AI-funktioner krävs en engångsavgift på $59.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 11 februari

Fyra företag att bevaka i den växande AI-marknaden

Fyra företag identifieras som potentiella vinnare i den snabbt växande AI-marknaden: Palantir, UiPath, Evolv Technologies och Amazon. Palantirs AI-plattform används av både försvars- och privatsektorn för datahantering och beslutsfattande. Företaget har en stark inkomstkälla från försvarsintäkter och växer även på den kommersiella marknaden. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), vilket automatiserar icke-värdeskapande uppgifter. Evolv Technologies erbjuder AI-drivna säkerhetsdetektorer som är effektivare än traditionella metaldetektorer. Slutligen är Amazon, förutom sin online-marknadsplats, också en stor aktör inom AI tack vare sin ledande molntjänst AWS.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Microsoft gör ett djärvt uttalande med AI-fokuserad Super Bowl-annons

Microsofts Super Bowl-annons visar AI-assistenten, Copilot, integrerad i vardagen för vanliga människor. Detta markerar en betydande förändring i Microsofts varumärkesuppfattning och befäster dess position inom AI. Annonsen undviker teknisk jargong och komplexa förklaringar, och fokuserar istället på att visa de praktiska tillämpningarna av Copilot på ett visuellt engagerande sätt. Copilots förmåga att generera olika kreativa utdata, översätta språk, svara på frågor och skriva olika typer av innehåll resonerar med den växande efterfrågan på AI-drivna verktyg inom olika områden.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 11 februari

Metaheuristiska och maskininlärningsalgoritmer förbättrar solenergisystem

Den globala efterfrågan på energi fortsätter att öka, vilket gör sökandet efter alternativa förnybara energikällor än mer brådskande. Solcellsteknik är ett av de mest lovande alternativen, men det finns en betydande informationslucka i parametrarna för solcellsmodule som tillhandahålls av leverantörer och tillverkare. Detta hindrar en korrekt simulering av solcellsmodule, vilket gör det svårare att optimera deras prestanda. Metaheuristiska algoritmer, maskininlärning och djupinlärningsalgoritmer spelar dock en avgörande roll för att optimera solenergisystem, särskilt inom området för prognoser av solinstrålning. Forskning inom detta område fortsätter och vi kan se fram emot ytterligare genombrott inom förnybar energiteknik.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 11 februari

Handledning för övervakat lärande med Python för nybörjare

Övervakat lärande är ryggraden i moderna maskininlärningsapplikationer, vilket ger algoritmer möjlighet att lära sig från märkta data och göra förutsägelser eller beslut. Med ett rikt ekosystem av bibliotek och verktyg har Python framstått som det go-to språket för att använda en övervakad inlärningsmodell. Denna omfattande guide utforskar grunderna i övervakat lärande med Python och utrustar nybörjare med kunskap och färdigheter för att påbörja sin maskininlärningsresa. Python erbjuder ett robust ekosystem för att upptäcka och implementera dessa kraftfulla algoritmer.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 11 februari

USA:s Federal Trade Commission undersöker OpenAI

USA:s Federal Trade Commission (FTC) undersöker OpenAI, vilket markerar en betydande milstolpe i regleringen av AI-teknologi. Undersökningen fokuserar på OpenAI:s ChatGPT-bots påverkan på konsumenter, särskilt gällande datainsamling och generering av falsk information. Detta är den första stora tillsynsundersökningen av OpenAI i USA. Trots framgångarna står företaget inför sin största regleringsutmaning hittills. FTC:s proaktiva inställning ses som en viktig motvikt mot kongressens tvekan att införa specifik lagstiftning om AI-användning inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela Global Trade Magazine fördjupade 11 februari

OpenAI når 2 miljarder dollar i intäkter och siktar på att fördubbla detta till 2025

Artificiell intelligens-startupen OpenAI, som stöds av Microsoft, har nyligen nått en betydande finansiell milstolpe med 2 miljarder dollar i intäkter. Företaget förväntar sig att mer än fördubbla denna siffra fram till 2025, mycket tack vare starkt intresse från företagskunder som vill införliva OpenAIs generativa AI-verktyg i sina verksamheter. Mycket av denna tillväxt tillskrivs framgången med dess produkt ChatGPT. Investerare har visat stort förtroende för startup-företaget baserat i San Francisco, vilket ger en värdering på över 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 11 februari

OpenAI utvecklar AI-assistent som kan ta fullständig kontroll över användarens enhet

OpenAI utvecklar artificiell intelligens (AI) tjänster och kan arbeta på en revolutionerande ny produkt: en AI-assistent som inte bara automatiserar komplexa uppgifter, som de som utförs på webben, men också tar fullständig kontroll över användarens enhet. Den nya programvaran, kombinerad med ChatGPT, kommer att kunna svara på kommandon som tidigare krävde klick, skrivning eller cursorrörelser. Uppgifter som att överföra data mellan kalkylblad, skapa resplaner eller till och med boka flygbiljetter online kan utföras av en assistent utan behov av övervakning. Det är meningen att programvaran ska ta fullständig kontroll över enheten, inklusive Internetåtkomst, för att utföra mer tekniska aktiviteter som normalt skulle utföras av en mänsklig assistent eller användaren själva.

Direktlänk Dela Media Run Search fördjupade 11 februari

Apple Vision Pro är den näst mest imponerande tekniken sedan iPhone, enligt OpenAI:s VD

Apple Vision Pro har fått uppmärksamhet från media, konkurrenter och grundare av startups värderade till miljarder dollar. OpenAI:s VD, Sam Altman, har uttryckt att han anser att den är den näst mest imponerande tekniska enheten, efter iPhone. Han nämner inte varför han anser att iPhone fortfarande är den mest imponerande produkten inom teknik, men att placera Apple Vision Pro bredvid något som presenterades 2007 och förändrade smartphoneindustrin för alltid är ett högt beröm. Altman erkänner också att hans chatbot, ChatGPT, har ett sämre namn än Apple Vision Pro.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 11 februari

OpenAI övergår till att fokusera på utvecklingen av AI-agenter, mjukvaruprogram designade för att automatisera komplexa uppgifter genom att hantera en användares maskin. Dessa agenter förväntas utföra steg som överföring av data, ifyllning av rapporter och inmatning av information i system, vilket efterliknar mänskliga interaktioner med olika program. OpenAI arbetar på två typer av agenter: en som hanterar maskinbaserade uppgifter och en annan för webbaserade uppgifter. Detta stämmer överens med liknande försök av teknikjättar som Google och Meta.

News4Social fördjupade 11 februari

OpenAI skiftar fokus mot utveckling av AI-agenter för att automatisera komplexa uppgifter

OpenAI fokuserar på utvecklingen av AI-agenter, programvaror designade för att automatisera komplexa uppgifter genom att kontrollera en användares enhet. Dessa agenter ska utföra åtgärder som att överföra data, fylla i rapporter och mata in information i programvaror, vilket liknar mänskliga interaktioner med olika applikationer. OpenAI arbetar med två typer av agenter: en för enhetsbaserade uppgifter och en för webbaserade uppgifter. Detta skifte ligger i linje med liknande ansträngningar från teknikjättar som Google och Meta. Rabbit R1-enheten är ett utmärkt exempel på vad AI-agenter kan göra. OpenAI:s mål går utöver att bara automatisera uppgifter. De strävar efter att skapa innovativa produkter som utnyttjar nya AI-modeller. Dessa modeller är avgörande för AI-agenter, eftersom de ger dem förmågan att förstå och utföra komplexa kommandon. För att introducera dessa avancerade teknologier smidigt tar OpenAI en stegvis utsläppsstrategi. Denna strategi hjälper till att upprätthålla stabilitet och låter användarna gradvis vänja sig vid den nya tekniken. AI-agenter blir allt mer integrerade i en mängd olika applikationer, vilket förändrar branscher och vardagsliv.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 11 februari

Tommy Vances röst återvänder tack vare AI-teknik

Den avlidna BBC Radio 1-stjärnan Tommy Vances röst kommer att sändas igen tack vare artificiell intelligens. Vance, som också var programledare för Top Of The Pops och VH1:s Friday Rock Show, dog vid 63 års ålder 2005 efter ett slag. Nu kommer fans att kunna höra hans distinkta raspiga röst igen efter att hans familj godkänt att Boom Rock återskapar den med teknik. David Lloyd, medgrundare av Boom Radio, som också driver Boom Rock, sa att Tommy var det självklara valet på grund av hans stora rykte och respekten våra lyssnare har för honom.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 11 februari

Google lanserar betald AI-tjänst och skapar nytt AI-erbjudande, Gemini Advanced

Google kommer att be användare att betala NZ$6.99 i månaden för tillgång till sin toppmoderna artificiella intelligensmodell, Ultra 1.0. Priset liknar det för Microsoft-stödda konkurrenten OpenAI som tar ut US$20 i månaden för Plus-versionen av ChatGPT. Google har också skapat ´en ny upplevelse´ kallad Gemini Advanced. Detta ger tillgång till Ultra 1.0, som du prenumererar på som en del av Google One AI Premium Plan. Gemini är ännu inte integrerat i Google-appar som Gmail, Docs, Slides och Sheets, där det kommer att ersätta den befintliga Duet AI. Google har även bytt namn på sin AI-chattbot Bard till Gemini.

Direktlänk Dela Interest.co.nz fördjupade 11 februari

StepCoder: En ny AI-ram för kodgenerering

Stora språkmodeller (LLM) främjar automatiseringen av kodgenerering inom artificiell intelligens. Trots deras skicklighet är det fortfarande en betydande utmaning att anpassa dessa modeller efter de nyanserade kraven från mänskliga programmerare. StepCoder är en innovativ förstärkningsinlärningsram som utformats av forskningsteam från Fudan NLPLab, Huazhong University of Science and Technology och KTH Royal Institute of Technology för att ta itu med de nyanserade utmaningarna med kodgenerering. StepCoder syftar till att förbättra kodskapandeprocessen, göra den mer anpassad till mänsklig avsikt och betydligt mer effektiv. Ramverket skiljer sig ut genom två huvudkomponenter: Curriculum of Code Completion Subtasks (CCCS) och Fine-Grained Optimization (FGO).

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 11 februari

Inblick i svarta lådor AI: Utmaningar och lösningar

Artificiell intelligens (AI) har blivit djupt integrerad i våra dagliga liv, men några av de mest exakta AI-systemen är hemlighetsfulla om hur de fungerar. Dessa ogenomskinliga modeller kallas svarta lådor AI. Svarta lådor AI består av maskininlärningsmodeller där logiken och beräkningarna som leder till resultatet inte är synliga. Trots deras komplexitet och brist på transparens, lockar precisionen hos svarta lådor AI industrier som självkörande bilar, finans och hälsovård. Forskare har utvecklat olika tolkningsmetoder för att titta inuti svarta lådor AI. Ett annat lovande tillvägagångssätt är att integrera svarta lådor AI med tolkbara vita lådor modeller.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 11 februari

Gratis YouTube-kurser för personer som vill bli datavetare: Börja lära dig 2024

Det kommer att finnas gratis datavetenskapskurser på YouTube år 2024. Dessa kurser syftar till att ge kunskap och färdigheter inom datavetenskap, ett område som ständigt förändras. Kurserna inkluderar ´Data Science: Hur man börjar med R´ från Harvard University, ´Master Python for Data Analysis´ från IBM, ´Machine Learning´ från Stanford University, ´Deep Learning´ från deeplearning.ai, ´Natural Language Processing´ från National Research University Higher School of Economics, ´Computer Vision Basics´ från University of Buffalo, ´Introduction to Big Data´ från University of California, San Diego, ´Data Visualization with Tableau´ från University of California, Davis, ´Statistics and Probability´ från Khan Academy och ´Mathematics for Machine Learning´ från Imperial College London.

Direktlänk Dela Invest Records fördjupade 11 februari

Förstärkningsinlärning för personlig anpassning av stora språkmodeller

Framtida generationer av AI förväntas generera mer och mer personliga text- och bildsvar, till exempel med hänsyn till användarens nuvarande känslor och tidigare preferenser. Detta innebär tekniskt att lägga till en personaliseringsmodul / rekommendationsmotor till stora språkmodeller (LLM) för att ge en mycket interaktiv och personlig upplevelse. Förstärkningsinlärning, i form av RLHF, används redan under LLM-utbildning för att förbättra kvaliteten på svaren. I denna artikel föreslås en lösning för att personanpassa LLM-genererade svar med hjälp av förstärkningsinlärning.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 11 februari

Nvidia och Alphabet: Starka spelare inom AI-marknaden

Av alla ´Magnificent Seven´-aktier har ingen kommit i närheten av de vinster som Nvidia har rapporterat. Kretstillverkarens aktier har stigit med 221% under de senaste 12 månaderna. Nvidia har kanske varit den största förmånstagaren av den artificiella intelligens (AI) boom. Men det finns fortfarande anledning att vara optimistisk. Ta en närmare titt på Alphabet (NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL), som kan vara det bästa AI-aktien att köpa och behålla. Alphabets intäkter från digital annonsering under fjärde kvartalet 2023 uppgick till 65,5 miljarder dollar, vilket var en ökning med 11% jämfört med föregående år. Men siffran missnöjde Wall Street, vilket sänkte aktiekursen efter tillkännagivandet. Och aktien handlas nu till en P/E-multiplikator på 24,9. Detta är en bra ingångspunkt för investerare att äga en ledare inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Maximering av värdet av generativ AI

Jim Chappell argumenterar att det endast är genom att kombinera stora språkmodeller med realtids industriell data och anpassade AI-tekniker som vi kan låsa upp deras sanna transformerande kraft. Generativ AI har visat sig vara ett kraftfullt verktyg inom cybersäkerhet och automatisering av triviala uppgifter. Men för att skapa bestående värde behöver företagen kunna blanda ´hjärnor´ av stora språkmodeller med aktuell industriell data och ytterligare, ändamålsenlig AI för att omdefiniera ett nytt värdeområde specifikt för den industriella världen. AI kommer att spela en allt viktigare roll inom alla branscher, revolutionera verksamheten och främja hållbarheten.

Direktlänk Dela Control Engineering Europe fördjupade 11 februari

Australiensiska lärare ser AI som en störning men tror inte att det kommer att ersätta dem

En nationell plan för att integrera generativ AI i australiensiska skolor har rullats ut nyligen. Planen syftar till att säkerställa att studenternas integritet, säkerhet och säkerhet prioriteras när skolorna inför AI-verktyg. Undervisnings- och läroplattformen Atomi genomförde en undersökning bland över 250 australiensiska lärare för att ta reda på deras åsikter om AI. Även om lärarna såg AI som en störning för undervisningsmetoderna, sa 85% att det aldrig kommer att ersätta lärarna själva. 60% av respondenterna uttryckte oro över de etiska implikationerna av AI:s användning i klassrummet. Trots detta var de övergripande svaren på användningen av AI ´överväldigande positiva´.

Direktlänk Dela The Educator fördjupade 11 februari

Nvidia, Taiwan Semiconductor och Microsoft: Tre tillväxtaktier att köpa nu

Nvidia kan snart överträffa både Alphabet och Amazon i börsvärde och närma sig en värdering på 2 biljoner dollar. Företaget har sett en enorm efterfrågan på artificiell intelligens (AI), vilket har lett till en blomstrande datacenterverksamhet. Nvidia förväntar sig att rapportera en rekordomsättning på 20 miljarder dollar i det fjärde kvartalet 2024. Taiwan Semiconductor Manufacturing, en tillverkare av halvledare, har också sett en ökad efterfrågan på grund av AI och globala 5G-utbyggnader. Microsoft, som implementerar AI-lösningar för sina kunder, väntas bli det första företaget med ett börsvärde på 4 biljoner dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari

Minions utforskar AI i ny reklamfilm för Despicable Me 4

I en ny reklamfilm för Despicable Me 4, som kommer att sändas under Super Bowl LVIII, använder de älskade karaktärerna från Illumination och Universal Pictures franchise AI för att skapa roliga bilder. Rösten till Jon Hamm förklarar hur AI förändrar hur vi ser världen och visar oss vad vi aldrig trodde var möjligt. Två Minions-karaktärer ses jubla över sina AI-fotografier i ett stort kontorsliknande utrymme fyllt med andra Minions som gör detsamma. En trailer för Despicable Me 4, som kommer att släppas senare i år, är nu tillgänglig att titta på.

Direktlänk Dela People Magazine fördjupade 11 februari

Meta Platforms rapporterar stark tillväxt, aktien stiger 20%

Meta Platforms, tidigare Facebook, rapporterade en ökning av kvartalsintäkterna med 25% till 40,1 miljarder dollar, vilket överträffade konsensusförväntningarna. Aktien steg med 20% dagen efter rapporten. Företaget minskade sina kostnader och utgifter med 8% under kvartalet, vilket gjorde det möjligt att tredubbla sina justerade vinster till 5,33 dollar per aktie. Meta fick draghjälp av att digitala annonsutgifter ökade med 10,7% till 627 miljarder dollar under 2023. Företagets intäkter för 2023 indikerar att det kontrollerade 21,5% av det digitala annonsutrymmet förra året, en förbättring jämfört med 20,5% 2022. Meta förväntar sig nästan 36 miljarder dollar i intäkter under det nuvarande kvartalet, vilket skulle vara en ökning med 25% jämfört med motsvarande period föregående år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Alphabet kan vara det bästa AI-aktieköpet trots Nvidias framgångar

Av alla ´Magnificent Seven´-aktier har ingen kommit i närheten av de vinster som Nvidia har visat. Aktierna i chipstillverkaren har skjutit i höjden med 221% under de senaste 12 månaderna. Nvidia har kanske varit den största förmånstagaren av AI-boomen. Nvidia:s framgång är berättigad eftersom företaget tillhandahåller de chips som driver AI-användningsfall. Men aktierna kan vara dyra just nu, med ett pris-till-vinstförhållande på 89,7. Alphabet, å andra sidan, kan vara det bästa AI-aktieköpet att behålla. Alphabet rapporterade digitala annonsintäkter på 65,5 miljarder dollar i fjärde kvartalet 2023, en ökning med 11% jämfört med föregående år. Aktien handlas nu till ett P/E-förhållande på 24,9. Detta är en bra ingångspunkt för investerare att äga en ledare inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari

Ny AI-modell för tolkning av historiska texter presenteras av Riksarkivet

Riksarkivet har introducerat en AI-modell som kan tolka handskrivna texter från 1600-, 1700- och 1800-talen med en noggrannhet på 95 procent. Modellen, kallad ´The Swedish Lion I´, har tränats med 3,3 miljoner textrader och 15,6 miljoner ord. Modellen kommer att göra det möjligt att maskintolka och digitalisera arkiv, vilket innebär att miljontals ovärderliga handskrivna dokument kan tolkas. Modellen är en basmodell som kan justeras för mer exakta tolkningar av olika arkiv och handskrivna dokument.

Direktlänk Dela Svensk Historia fördjupade 11 februari

Experter: Företag måste förstå riskerna med AI

Företag måste förstå riskerna med artificiell intelligens (AI) för att kunna formulera bästa möjliga skyddsplan, enligt Computer Sweden. AI kan hjälpa företag genom automatisering, men det medför också risker om det inte hanteras korrekt. För företag som har beslutat att bygga sin egen AI är riskbedömning ett viktigt steg för att säkerställa regelefterlevnad och datasäkerhet. Enligt en undersökning av Gartner är generativ AI den högsta rankade frågan under de kommande två åren för chefer inom juridik, regelefterlevnad och integritet.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 11 februari

Hur formar Gen AI framtiden för innehållsskapande?

I ett nytt avsnitt av BT Accenture Leadership Dialogue diskuterar Devyani Ozarde, Managing Director för Media på Accenture i Indien, och Nitin Mittal, President för Teknologi och Data på Zee Entertainment Enterprises Ltd, teknologi, innovation och Gen AI:s förmågor inom underhållningsområdet. Hela avsnittet finns tillgängligt för visning online.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 11 februari

AI i innehållsskapande: Fördelar och nackdelar

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll i innehållsskapande, med fördelar som effektivitet, tidssparande, konsekvens i stil och ton, datadrivna insikter och flerspråkiga funktioner. AI-verktyg kan generera innehåll snabbt och hjälpa till att upprätthålla en konsekvent ton och stil. Dessutom kan AI analysera stora mängder data för att identifiera trender och nyckelord. Trots dessa fördelar har AI också sina begränsningar, till exempel brist på kreativitet och originalitet, begränsad förståelse för nyanser och beroende av kvalitetsdata. Dessutom kan det finnas en inlärningskurva för de som är nya med AI-verktyg.

Direktlänk Dela Nerdbot fördjupade 11 februari

AI omdefinierar reklambranschen

Artificiell intelligens (AI) håller på att omdefiniera reklambranschen genom att förbättra kundengagemang och optimera annonsprestanda. AI-verktyg strömlinjeformar annonskreation, målinriktning och prestandaspårning, vilket leder till förbättrad effektivitet och produktivitet. AI möjliggör personanpassning i stor skala, vilket resulterar i höggradigt riktade annonser som resonerar med individuella preferenser och beteenden. AI-driven dataanalys ger konkurrensfördelar genom att exakt identifiera och engagera målsegment. Etiska överväganden och transparens i dataanvändning är avgörande, med fokus på ansvarsfulla AI-praktiker. AI-analytik som driver datadriven beslutsfattande formar framtida reklamstrategier.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 11 februari

Google presenterar Gemini - en ny svit av AI-verktyg

Google har introducerat Google Gemini, en omfattande svit av AI-verktyg som inkluderar chatbots, röstassistenter och avancerade kodningsassistenter. Gemini Ultra 1.0 är ett framstående inslag, som är Googles mest kraftfulla stora språkmodell (LLM) hittills. Google Gemini har lanserat en dedikerad app för Android-användare, med planer på en iOS-lansering inom kort. Trots dess löfte har tidiga användarreaktioner föreslagit vissa problem med Gemini, särskilt jämfört med Google Assistant. Gemini integreras smidigt med olika Google-tjänster som YouTube, Google Maps och Gmail. Google erbjuder en prenumerationsbaserad modell för avancerade Gemini-funktioner, känd som Gemini Advanced. Googles planer att expandera Gemini-appens tillgänglighet till andra regioner snart indikerar Googles engagemang för att göra Gemini till ett allmänt tillgängligt och viktigt verktyg för användare över hela världen.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 11 februari

Teknologi spelar en avgörande roll för studenternas framgång på Filippinerna

Instructure Holdings, Inc. har beställt en studie av Hanover Research som visar att yrkesutbildningsinstitutioner på Filippinerna fokuserar mer på att förbättra studenternas anställningsbarhet. Undersökningen visar att dessa institutioner i allt högre grad integrerar tekniska lösningar för utbildning, som Learning Management System (LMS), för att bredda studenternas karriärmöjligheter efter examen. 97% av institutionerna tror att deras användning av teknik har spelat en avgörande roll för att förbättra studenternas framgång. Bland de tekniker som antagits är LMS mest använd, med 77% av institutionerna som använder dem. Digitala bedömningslösningar (62%) och video/audio-konferenser (59%) har också antagits i stor utsträckning.

Direktlänk Dela BusinessWorld fördjupade 11 februari

Microsoft integrerar AI-verktyget Copilot i Windows 11

Microsoft arbetar för att göra Copilot till ansiktet för AI på Windows. Bolaget hävdar att detta är året för AI-datorn och har nyligen meddelat att Copilot integreras i Microsoft 365, en ny Copilot-nyckel till Windows-tangentbord och lanseringen av Copilot Pro. Microsoft har bekräftat att årets AI-centrerade OS-uppdatering inte kommer att vara det ryktade Windows 12. Istället kommer årets årliga OS-release att vara en funktionsuppdatering till Windows 11 kallad version 24H2, som bör rullas ut under andra halvåret. I den senaste Canary build 26052 testar Microsoft aktiveringen av Copilot när text eller bilder plockas upp från valfritt fönster.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 11 februari

Microsofts Copilot AI får större närvaro i Windows 11

Microsofts artificiella intelligens, Copilot, har varit med oss i ett år sedan tillkännagivandet den 7 februari 2023 och har sedan dess varit en del av våra liv och framför allt av Windows operativsystem. Microsoft har meddelat att vi nu kommer att kunna ändra storleken på Copilot, så att den inte bara finns i detta vertikala område på höger sida av gränssnittet. Vi kommer att kunna dra Copilot-sektionen för att expandera den ytterligare till vänster. En dedikerad knapp kommer också att släppas för att få Copilot att visas bredvid ett annat öppet fönster.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 11 februari

Palantir Technologies och C3.ai ser aktieökningar efter starka kvartalsresultat

Palantir Technologies aktier steg med 30% den 6 februari efter att företaget presenterade starka resultat för fjärde kvartalet 2023, drivet av den växande efterfrågan på dess AI-programvarulösningar. Palantir var dock inte det enda företaget vars aktier steg efter kvartalsrapporten. Dess starka resultat påverkade också AI-programvaruleverantören C3.ai positivt, vars aktier ökade med nästan 8% samma dag. Palantir gjorde 103 imponerande affärer förra kvartalet, var och en värd mer än $1 miljon, vilket är en fördubbling jämfört med samma period föregående år. Dessutom ökade Palantirs kommersiella kundantal med 44% jämfört med föregående år, vilket ledde till en ökning av den kommersiella intäkten med 32% till $284 miljoner.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

AI-system utvecklas för självmordsprevention i Montréals metro

Société de transport de Montréal (STM) och forskare från Center for Suicide Intervention (CRISE) utvecklar ett artificiellt intelligenssystem som en del av myndighetens strategi för självmordsprevention. Pilotprojektet skannar CCTV-film i stadens metron för att upptäcka varningstecken på att en person kan vara i nöd. När dessa indikatorer erkänns av AI-systemet kan omedelbara åtgärder vidtas för att försöka rädda personen från att skada sig själv. STM hoppas implementera systemet om två år.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 11 februari

Google lanserar Google One AI Premium med avancerade Gemini-funktioner

Google har omarbetat sina AI-erbjudanden, döpt om Bard till Gemini och lanserat en dedikerad Android-app. Det finns nu också en betalnivå för Googles generativa AI-motor, som innebär en ytterligare digital prenumeration att överväga. Google One AI Premium kostar $19.99 / £18.99 / AU$32.99 per månad och inkluderar 2TB lagring att använda över Google-tjänster som Gmail, Google Drive och Google Photos. Det inkluderar också prioriterat stöd, 10% tillbaka i Google Store, extra Google Photos-redigeringsfunktioner, en övervakningstjänst för dark web och användning av Google One VPN. Dessutom får du tillgång till Gemini Advanced, vilket innebär den ´mest kapabla´ versionen av Googles Gemini-modell, känd som Ultra 1.0.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 februari

Hej Vincent´: Artificiell intelligens väcker Van Gogh till liv

Trots allvarliga psykiska hälsoproblem månaderna före sitt självmord var Van Gogh otroligt produktiv under den tiden, producerade mer än en målning om dagen. Dessa sista verk samlades för en utställning på Musée d´Orsay i Paris, där korrespondenten Seth Doane talade med kuratorer om konstnärens plågade men inspirerade sista månader i livet, och museets ansträngningar att få ny inblick i Van Gogh genom artificiell intelligens. ´Hej Vincent´ är en digital version av målaren som kan konversera och svara på frågor med hjälp av artificiell intelligens för att kamma igenom all information vi vet om Van Gogh, inklusive hans mest personliga tankar som uttrycks genom hundratals brev han skrev under sin livstid. Doane ställer AI Van Gogh några brådskande frågor om hans arbete och arv.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 11 februari

Bekymmer över användningen av AI i kommande amerikanska val

Teknik har spelat en roll i påverkan av väljare i de amerikanska valen 2016 och 2020. Inför kommande val är det sannolikt att artificiell intelligens (AI) kommer att ha en större inverkan. Det finns växande oro för användningen av generativ AI, som kan manipulera väljare och underminera valen. Generativ AI kan generera bilder, skriven information och annan data baserat på modeller som lär sig och bearbetar rådata samt genom användarprompts. Det finns risk för att AI kan användas för att undertrycka väljare genom att avsiktligt eller oavsiktligt ta bort de som faktiskt är berättigade. Teknik- och AI-företag investerar inte i initiativ för valintegritet, vilket innebär att det finns mindre och mindre mänsklig tillsyn över vad AI genererar och hur den AI-genererade informationen används. Andra länder, som Kina, Iran och Ryssland, har nyligen ertappats med att försöka använda innehåll skapat med AI för att manipulera amerikanska väljare.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 11 februari

AI och andra störningar påverkar stora företag

Artificiell intelligens (AI) anses vara en stor störningsfaktor för stora börsnoterade företag, vilket framgår av Nvidia´s (NVDA) höga aktiekurs tack vare dess efterfrågade AI-chip. Stora teknikföretag som Alphabet (GOOG, GOOGL) och Amazon (AMZN) gör nedskärningar för att kunna investera mer i AI. Men det finns mer störningar inom företagsvärlden än bara AI. Disney (DIS) har nyligen gått samman med Epic Games för att skapa ett nytt digitalt ekosystem, vilket kan störa konkurrenter som Electronic Arts (EA) och Comcast (CMCSA). PayPal (PYPL) upplever störningar från konkurrenter som Stripe, Visa (V), American Express (AXP), Apple Pay och Google Pay. Snapchat (SNAP) har också haft en dålig kvartalsrapport, vilket kan bero på konkurrens från Meta, TikTok och Elon Musks företag X.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Professionell skribents åsikt om varför ChatGPT ibland är bättre

En professionell författare och redaktör uttrycker sin åsikt om ChatGPT, en AI som kan generera textinnehåll. Trots initiala farhågor om att tekniken skulle göra hennes jobb överflödigt, upptäckte hon att ChatGPT kunde vara ett värdefullt verktyg. AI:n kunde generera innehåll snabbare och på fler språk än hon själv kunde. Dessutom var resultaten från ChatGPT mer detaljerade och bättre presenterade än från traditionella sökmotorer. Författaren använde även ChatGPT för att sammanfatta artiklar och svara på korrespondens hon helst ville undvika, vilket frigjorde tid för det skrivande hon värdesätter mest.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 februari

AI Chatbot Gör Förutsägelser för Super Bowl LVIII

AI chatboten ChatGPT har simulerat Super Bowl LVIII mellan San Francisco 49ers och Kansas City Chiefs. Enligt botens förutsägelser vinner Chiefs myntkastet och väljer att spela i andra halvlek. Matchen blir jämn med många poäng från båda lagen. I slutändan vinner Kansas City Chiefs matchen med en slutpoäng på 36-31. Boten förutspår också att Usher kommer att framföra åtta låtar under halvtidsshowen, inklusive ´Yeah!´, ´OMG´, ´DJ Got Us Fallin’ In Love´, ´My Way´, ´Burn´, ´U Remind Me´, ´Scream´, och ´Confessions Part II´.

Direktlänk Dela FlurrySports fördjupade 11 februari

Ripple [XRP] upplevde en betydande ökning av sin volym i fjärde kvartalet 2023, med en tillväxt på 22,7% som kan tillskrivas en ökning av betalningar relaterade till inskriptionsaktiviteter. Detta ledde dock inte till en tillväxt i dess aktiva dagliga adresser, vilka minskade med 31%. XRP såg en ökning på 2,72% under den senaste handelsveckan, och dess pris och diagram tyder på att det kan växa ytterligare. SEC mottog stark kritik från flera federala domstolar, inklusive domare Torres, som kallade SEC:s advokater för hycklare i Ripple-åtgärden. En appellationsdomstol i Grayscale-fallet drog slutsatsen att SEC:s vägran av en spot Bitcoin ETF var orimlig och orättvis.

AMBCrypto fördjupade 11 februari

Unga vänder sig till AI för dejtingråd

En studie av Meeno, en dejtingrådsapp baserad på artificiell intelligens, har visat att över 86% av de australiska deltagarna mellan 18 och 34 år vänder sig till ChatGPT eller Google för dejting och relationsråd. 25% namngav specifikt ChatGPT som sin rådgivningskälla. Män är nästan tre gånger mer benägna att använda AI än kvinnor. Professor Judy Kay vid Universitetet i Sydney påpekar att verktyg som ChatGPT kan hjälpa människor att tänka igenom idéer om relationer och dejting, men att dessa verktyg inte förstår komplexiteten i mänsklig erfarenhet.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 11 februari

Hur man använder AI-verktyg som ChatGPT på ett ansvarsfullt sätt

Språkinlärningsverktyg för artificiell intelligens (AI) har exploderat på scenen och förväntas ge 2,6 biljoner dollar till den globala ekonomin. ChatGPT har blivit populärt eftersom det är enkelt och tillgängligt. Det studerar databaser av texter från Reddit, Twitter och miljontals digitala resurser och ger sedan ut ett konsensus. Många branscher använder redan AI-verktyg dagligen. Men hur ska predikanter, lärare och studenter av Guds ord engagera AI? Här är några möjligheter: Hjärnstormning, Sammanfattning och Moralisk eller teologisk vägledning. Troende bör dock aldrig leta efter ChatGPT för moralisk eller teologisk vägledning eftersom det inte kommer att reflektera våra teologiska övertygelser. Ingen AI-verktyg bör tjäna som en ´pelare och grund för sanningen.´

Direktlänk Dela The Alabama Baptist fördjupade 11 februari

Google omdöper Bard Chatbot till Gemini och introducerar en dedikerad iOS- och Android-app

Google har bytt namn på sin Bard Chatbot till Gemini och introducerar en dedikerad app för iOS och Android. Google Gemini fungerar som ett kraftfullt verktyg inom produktivitetsverktyg och kan effektivisera uppgifter och höja den totala effektiviteten. Google Gemini, som tidigare var känd som ChatGPT, har haft en betydande inverkan inom AI-chattrobotar och hjälper miljontals användare globalt i deras professionella strävanden. Google Gemini erbjuder effektiva funktioner för att hantera e-post, dokumenthämtning, dataextraktion och analys, videanalys och förbättrad dokumentanalys.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 11 februari

AI är en nyckelkomponent för att stärka säkerhetsallianser, säger brittisk försvarsminister

Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps har betonat artificiell intelligens (AI) som en central del i att stärka säkerhetsallianser, såsom den allt viktigare AUKUS-alliansen mellan USA, Storbritannien och Australien. AUKUS, bildad i september 2021, syftade ursprungligen till att hjälpa Australien att skaffa kärnubåtar, men utvecklades snabbt till en viktig del av säkerhets- och utrikespolitiken för de tre inblandade länderna. Alliansen har enligt uppgift börjat testa marina drönarförsvarssystem som ett sätt att bekämpa Kinas marina expansion i Indo-Stilla havsregionen.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 11 februari

Historiska papyrusrullar bevarade under Vesuvius utbrott

Vid Vesuvius utbrott år 79 begravdes staden Pompeji i lava och aska, men också den mindre kända staden Herculaneum. I Herculaneum fanns en lyxvilla med ett bibliotek som innehöll hundratals papyrusrullar. Dessa rullar har bevarats under århundraden, begravna under lavan och orörda av både mänskliga händer och syre.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 11 februari

AI-företag överväger förbud mot politiska bilder, AI förväntas ta över kodning, AI sparar liv i Assam och mer

AI-företaget Midjourney överväger att förbjuda skapandet av politiska bilder, inklusive de av Joe Biden och Donald Trump, för att förhindra missbruk under det amerikanska presidentvalet 2024. Experter i Suffolk förutser att AI kommer att ersätta mänskliga kodare inom ett decennium. Ett AI-pilotprojekt har räddat liv genom att upptäcka hjärtattacker på Assams sjukhus. Musiker Adnan Sami stöder positiv användning av AI i musikskapande. Dessutom har den koreanska AI-chattboten Hellobot fått global erkännande genom att bli den första koreanska chattbot-tjänsten som presenteras på Google Play.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 11 februari

AI-nyheter: Möjliga bildförbud, kodningstrender och livräddande projekt

AI-företaget Midjourney överväger att förbjuda skapandet av politiska bilder för att förhindra missbruk under det amerikanska presidentvalet 2024. Experter från Suffolk förutser att AI kommer att ta över kodning inom ett decennium. Ett AI-pilotprojekt på Assams regeringssjukhus räddar liv genom att upptäcka hjärtattacker, och Adnan Sami stöder positiv användning av AI i musikskapande.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 11 februari

Storbritannien bör sätta globala standarder för AI-testning, enligt Faculty AI

Storbritannien bör fokusera på att sätta globala standarder för testning av artificiell intelligens (AI) istället för att försöka utföra all granskning själv, enligt Marc Warner, VD för Faculty AI. Warner menade att AI Safety Institute, som nyligen inrättats av regeringen, kan hamna i en situation där det måste granska en mängd olika AI-modeller. Warner, vars Londonbaserade företag har kontrakt med institutet, sa att institutet bör vara en världsledare inom teststandarder. Han tillade att tekniken rör sig snabbt och att institutet bör sätta standarder som andra regeringar och företag kan följa.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 februari

Tre AI-tillväxtaktier att köpa i den nya tjurmarknaden: Amazon, Nvidia och Palantir Technologies

Under de senaste två åren har investerare hållits på helspänn. 2022 gick de tre stora indexen in i björnterritorium, för att sedan återhämta sig 2023 när tillväxtaktierna sköt i höjden. Men det var inte förrän för ungefär en månad sedan som S&P 500 nådde en ny rekordhög nivå, vilket bekräftade att en tjurmarknad verkligen har anlänt. Den globala AI-marknaden förutspås växa i dubbla siffror detta decennium för att möjligtvis nå över $1 biljon till 2030. Tre aktier som kan komma att toppa denna teknik som kan revolutionera allt från affärsverksamhet till vardagsliv är Amazon, Nvidia och Palantir Technologies.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Imran Khans AI-röst förkunnar seger från fängelset trots valkaos i Pakistan

Imran Khan, Pakistans före detta premiärminister, har tillbringat hela landets valkampanj i fängelse, diskvalificerad från att delta i vad experter beskrivit som ett av de minst trovärdiga allmänna valen i landets 76-åriga historia. Trots detta har han från sitt fängelse mobiliserat sina anhängare de senaste månaderna med tal som använder artificiell intelligens för att efterlikna hans röst, som en del av en teknikinriktad strategi hans parti, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), använt för att kringgå militärens inskränkningar. På lördagen, när officiella räkningar visade att kandidater kopplade till hans parti, PTI, vann flest platser i ett överraskande resultat som kastade landets politiska system i kaos, var det Khans AI-röst som förkunnade segern.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 11 februari

DGA-presidenten Lesli Linka Glatter uppmanar till fortsatt kamp för rättvisa kontrakt

Trots framsteg som fackföreningar gjorde med studior förra året, säger DGA:s president Lesli Linka Glatter att kampen inte är över. I sitt öppningstal vid 2024 års DGA Awards uppmanade hon till stöd för IATSE och Teamsters i deras kommande strid. Glatter betonade att de inte kommer att vara nöjda förrän alla har rättvisa kontrakt som belönar alla för deras arbete. Hon påpekade också att utmaningen med artificiell intelligens står framför dem och att DGA var den första fackföreningen att införa skydd mot potentiella missbruk av AI.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 11 februari

Worldcoin-priset närmar sig kritisk nivå, kan utlösa en 20% ökning

Priset på Worldcoin har ökat med 15% under de senaste fyra dagarna. En omvändning av motståndsnivån på 2,66 dollar kan utlösa en rörelse på 20% till 3,19 dollar för WLD. En stängning av ett tolv timmars ljus under 2,29 dollar kommer att ogiltigförklara den hausseartade tesen. Worldcoin (WLD) har varit på en uppåtgående trend under de senaste fem dagarna och visar inga tecken på att stanna. Om resultaten den 21 februari är svaga, kan det resultera i en försäljning av AI-token Worldcoin.

Direktlänk Dela FXStreet fördjupade 11 februari

Google introducerar AI-kraftverket Gemini

Google har presenterat sin senaste AI-innovation, Google Gemini, vilket markerar ett betydande steg framåt inom företagets AI-erbjudanden. Google Gemini är en omfattande serie AI-verktyg som inkluderar chatbots, röstassistenter och avancerade kodningsassistenter. Med Gemini får användare tillgång till en mängd AI-drivna funktioner. Google har lanserat en dedikerad Gemini-app för Android-användare, med planer på en iOS-lansering inom kort. Trots att Gemini är lovande, har tidig användarfeedback föreslagit vissa barnsjukdomar. Google erbjuder en prenumerationsbaserad modell för avancerade Gemini-funktioner, känd som Gemini Advanced.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 11 februari

USA investerar över 5 miljarder dollar i halvledarrelaterad forskning och utveckling

USA planerar att investera över 5 miljarder dollar i forskning och utveckling relaterad till halvledare, i ljuset av pågående problem med chipförsörjningskedjan och den snabba tillämpningen av generativ AI. Majoriteten av dessa chips tillverkas i Asien, främst i Taiwan. USA producerar mindre än 10% av den globala försörjningen och inga av de mest avancerade chipsen. För att ändra detta kommer Biden-administrationen att investera miljarder i National Semiconductor Technology Center och andra CHIPS forsknings- och utvecklingsprioriteringar. Från 2023 tillkännagav handelsdepartementet finansieringsmöjligheter för stora halvledarförsörjningskedjeprojekt.

Direktlänk Dela Supply Chain Digital fördjupade 11 februari

Google Gemini lanserar bildgenereringsfunktion för alla användare

Den populära chatboten Gemini, drivs av Google, har äntligen rullat ut möjligheten för Gemini att generera bilder för alla användare, vilket matchar upp till dess rival AI-centrerade företag som OpenAI. Sökmotorjätten kan nu äntligen generera bilder genom att använda enkla textuppmaningar. Denna funktion kan hjälpa dig att generera bilder för att förverkliga din fantasi. Googles Geminis nya förmåga är helt gratis för alla, till skillnad från ChatGPT Plus, som endast erbjuds som en betald prenumerationstjänst.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 11 februari

Veckans tekniknyheter: Google omdöper AI-chatbot, LinkedIn och Bumble inför AI-funktioner, Mozilla lanserar prenumerationstjänst

Google har omdöpt sin AI-chatbot Bard till Gemini, som nu är tillgänglig för användare globalt i över 40 språk. Gemini Advanced ingår nu i Google One AI Premium Plan. Mozilla Firefox har lanserat en prenumerationstjänst kallad Mozilla Monitor Plus för att stärka användarnas integritet. LinkedIn har lanserat en ny AI-funktion som underlättar interaktionen mellan användare. Dejtingappen Bumble kommer att använda AI för att blockera bluffprofiler. Bluesky, ett socialt mediealternativ stöttat av Twitter-medgrundaren Jack Dorsey, är nu tillgängligt för alla användare. 17 nya Nokia-modeller har upptäckts på IMEI-webbplatsen.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 11 februari

Google byter ut Google Assistant mot ny AI, Gemini

Google har nyligen bytt namn på sin chatbot Bard till Gemini och föreslår nu att ersätta den gamla Google Assistant med ny AI. Gemini-appen finns redan tillgänglig på Google Play, men endast på engelska och i USA. Gemini finns också tillgänglig på iOS. Google lovar att lägga till andra språk och regioner inom den närmaste framtiden. Gemini kan svara på olika frågor, ställa in en timer, skapa påminnelser och mycket mer. Om du ger Gemini tillstånd att komma åt Gmail, kan den arbeta med data därifrån.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 11 februari

Test av nytt AI-system i DS 7 SUV visar framtidens bilteknik

Bilredaktören Gareth Butterfield har testat en ny AI-system som är inbyggt i DS 7 SUV. Systemet, kallat Iris, är integrerat med AI-teknik från ChatGPT och erbjuder en rad funktioner, inklusive personliga förslag på platser att besöka i nya städer, väderprognoser och information om närmaste bensinstation eller laddningsstation. Iris kan också engagera föraren i spel som frågesport eller I Spy. Trots systemets intelligens kan Iris inte kontrollera fysiska funktioner i bilen, som att sänka ett fönster. DS Automobiles moderbolag, Stellantis, planerar att rulla ut ChatGPT över Peugeot-serien senare i år.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupade 11 februari

Googles AI-verktyg Gemini erbjuder liknande funktioner som OpenAIs ChatGPT Plus

Googles generativa AI-verktyg Bard har bytt namn till Gemini och är tillgängligt gratis. För att låsa upp hela potentialen i verktyget behöver man prenumerera på Gemini Advanced, vilket kostar lika mycket som ChatGPT Plus i Indien. Båda verktygen riktar sig till något olika målgrupper. Gemini Advanced låter användare tillgå Gemini Ultra 1.0-modellen, som är bättre på att resonera, följa instruktioner, koda och samarbeta. Gemini kan också generera bilder med en enkel textprompt, likt ChatGPT. Båda kan nås på smartphones genom att ladda ner deras respektive appar. Gemini Advanced erbjuder också Google One-förmåner, inklusive upp till 2 TB molnlagring och förbättrade Google Meet-funktioner.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 11 februari

Hur ChatGPT kan snabbt lösa de fem vanligaste misstagen i bloggskrivning

Artificiell intelligensverktyget ChatGPT kan snabbt och effektivt lösa vanliga misstag som görs vid bloggskrivning, inklusive sökmotoroptimering (SEO), berättande och engagemang. Trots rädsla för att AI kan ta över jobb, omfamnas det av digitala marknadsförare och bloggskribenter. Bloggar är avgörande för att bygga varumärkesauktoritet och medvetenhet. ChatGPT kan hjälpa till med att hitta nyckelord med hög sökvolym och låg konkurrens, vilket förbättrar synligheten för blogginnehåll och ökar chanserna att ranka högre i sökmotorresultat. Det kan också hjälpa till med att skapa engagerande berättelser.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 februari

10 sätt att tjäna pengar online med ChatGPT

ChatGPT är ett kraftfullt AI-verktyg som kan användas för att tjäna pengar online. Här är 10 ChatGPT-prompter som kan hjälpa dig att tjäna över 100 dollar per dag. 1. Innehållsskapande för bloggar och webbplatser. 2. Produktbeskrivningar för e-handel. 3. Generering av innehåll för sociala medier. 4. E-postmarknadsföringskopior. 5. Online kursinnehåll. 6. CV-skrivhjälp. 7. Kreativt skrivande för korta historier. 8. Språköversättningstjänster. 9. Skapande av chatbot-skript. 10. SEO-optimerat innehåll. Med rätt prompts kan ChatGPT bli ett värdefullt verktyg för att generera inkomst online.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 11 februari

OpenAIs ChatGPT förutspår prisökning för Shiba Inu (SHIB) till 2024

OpenAI:s stora språkmodell, ChatGPT, har gett sin prognos för priset på Shiba Inu (SHIB) vid slutet av 2024. AI-drivna chatboten, känd för sin förmåga att generera insiktsfulla mänskliga texter baserat på stora mängder data, har analyserat dem för att ge förutsägelser för SHIB. Med det kommande Bitcoin halveringsevenemanget och den mycket förväntade tjurkörningen 2024, har ChatGPT förutspått att SHIB kommer att stänga 2024 på $0.000033. Detta pris representerar en anmärkningsvärd ökning med 250,3% från det nuvarande priset på $0.00000942.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupade 11 februari

Topp 10 gratis datavetenskapskurser på YouTube: Omfattande och tillgängliga resurser

Datavetenskap har blivit ett avgörande område i dagens datadrivna värld. Det finns många betalda kurser och certifieringar tillgängliga, men det finns också en mängd högkvalitativt innehåll inom datavetenskap som är fritt tillgängligt på YouTube. Artikeln utforskar 10 gratis och omfattande datavetenskapskurser som finns tillgängliga på YouTube. Kurserna täcker ett brett spektrum av ämnen, från introduktionskoncept till avancerade tekniker.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 11 februari

Palantir Technologies framhävs som den bästa rena AI-aktien

Wedbush Securities analytiker Dan Ives har utnämnt Palantir Technologies som troligen den bästa rena AI-aktien på marknaden, och kallade företaget för en ´oupptäckt pärla´ efter dess fjärde kvartalsrapport. Palantir imponerade på marknaden med sin fjärde kvartalsrapport där aktien steg 19% efter att företaget rapporterade uppmuntrande finansiella resultat. Inkomsterna ökade med 20% till 608 miljoner dollar på grund av stark efterfrågan på AIP (Artificial Intelligence Platform) bland kommersiella kunder. Palantir har också erkänts som en ledare inom AI/ML-plattformar och ModelOps.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari

+Allt paketet: Tillgång till ett brett utbud av nyhetswebbplatser och appar

I +Allt-paketet ingår tillgång till alla artiklar på gd.se, i nyhetsappen och i nyhetsbrevet. Det inkluderar också över 40 lokala nyhetssajter, appar och livesport. Användare får tillgång till alla artiklar på DN.se, Expressen.se och deras respektive appar, samt e-tidning. Online ekonomi- och börsnyheter tillhandahålls av Privata Affärer och Marknadsnytt, en del av Dagens industri. Dessutom ingår alla artiklar på teknikensvarld.se, mama.nu, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se, halsoliv.se och amelia.se.

Direktlänk Dela Gefle Dagblad fördjupade 11 februari

Buckingham Palace reagerar starkt på försäljning av falska AI-genererade böcker om kungens hälsotillstånd

Buckingham Palace har uttryckt starkt missnöje över försäljningen av falska böcker om kungens cancerdiagnos, genererade av artificiell intelligens (AI), på Amazon. Palatset har kallat böckerna ´intrångsgörande´ och ´okänsliga´ och tillägger att deras advokater noga granskar frågan. Böckerna, som strider mot Amazons riktlinjer, innehåller falska påståenden om kungens hälsa, skrivna av AI-algoritmer. Amazon tar upp till 65 procent av böckernas försäljningspris. Efter att ha blivit uppmärksammade på dessa böcker av en tidning, har Amazon raderat flera av dem, men några finns fortfarande till försäljning.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 11 februari

Buckingham Palace kritiserar ´intrusiva och osensitiva´ AI-skrivna böcker om kungens cancer

Buckingham Palace har kritiserat böcker om kung Charles cancersjukdom, som påstås ha skrivits av artificiell intelligens. Palatsets juridiska team undersöker rapporter om att flera böcker säljs på Amazon med falska påståenden om Charles sjukdom. Detta kommer efter att kungen, som inte har avslöjat vilken typ av cancer han har diagnostiserats med, gav sitt första offentliga uttalande och tackade allmänheten för dess stöd. Amazon har sedan raderat flera av böckerna, som påstås ha skrivits av AI-algoritmer.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 11 februari

Indien kan bli världens ekonomiska drivkraft, enligt panel

En panel bestående av Bill Winters, Ravi Kumar S, Jenny Johnson och Rizwan Sajan diskuterade Indiens ekonomiska framtid och potential att bli världens ekonomiska drivkraft under de kommande decennierna. De noterade att Indien är väl positionerat att dra nytta av teknologier som AI och att landets ekonomi förväntas växa med 7,3% under räkenskapsåret 2024, enligt IMF. Johnson berömde den indiska regeringens insatser för att säkerställa en samordnad ekonomisk politik, medan Sajan betonade Indiens växande inflytande globalt, särskilt i Dubai fastighetsmarknad. Panelen belyste även behovet av ytterligare reformer för att Indien ska bli en global ekonomisk aktör.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 11 februari

Google döper om sin AI-chatbot till Gemini, OpenAI söker 7 biljoner dollar i finansiering

Google har officiellt bytt namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini, tillgänglig för webb-, Android- och iOS-användare. OpenAI:s VD, Sam Altman, söker en massiv finansiering på 7 biljoner dollar för en ny teknisk initiativ för att utveckla avancerade AI-modeller och ta itu med den globala brist på kretsar. WhatsApp planerar att införa plattformsoberoende textning i EU-regionen för att uppfylla Digital Markets Act, vilket gör det möjligt för användare att skicka meddelanden över olika plattformar. Apple rapporteras arbeta på vikbara iPhones och en vikbar iPad, med fokus på en clamshell-design liknande Samsung Galaxy Z Flip5.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 11 februari

ChatGPT integrerar 5-stjärnigt betygssystem i sin Android-app

ChatGPT, ett AI-drivet kommunikationsverktyg från OpenAI, fortsätter att innovera med nya funktioner, den senaste är integrationen av ett 5-stjärnigt betygssystem i sin beta Android-app. Funktionen är fortfarande under utveckling och inte tillgänglig för alla användare. Appen kommer att låta användare betygsätta konversationer direkt från GPT-rullgardinsmenyn. Även om möjligheten att skicka in dessa recensioner är i horisonten, markerar funktionen ytterligare ett steg mot en mer interaktiv och användarcentrerad upplevelse inom AI-interaktioner.

Direktlänk Dela TestingCatalog fördjupade 11 februari

AI tränad på GitHub för att bestämma bästa programmeringsmetoder

Herr Applegate sa att de har tränat AI på en plattform som heter GitHub, som är en onlineförråd för alla de bästa exemplen av kod, samt några av de sämsta. Detta gjorde att AI kunde bestämma de bästa metoderna tidigt.

Direktlänk Dela British Broadcasting Corporation fördjupade 11 februari

Instagram planerar att införa nytt AI-verktyg för att förbättra användarupplevelsen

Instagram planerar att introducera ett nytt artificiellt intelligens (AI) verktyg för att förbättra användarupplevelsen. Verktyget kommer fungera som ett meddelandeskrivningsfunktion och hjälpa användare att omskriva, förklara och göra redan skrivna meddelanden mer attraktiva. Detta kommer att ske genom direktmeddelanden, även kända som DM. Det finns redan ett AI-verktyg på Instagram som kan generera innehåll på ett annat sätt. Det nya verktyget förväntas vara till stor hjälp för miljontals Instagram-användare.

Direktlänk Dela AnyTV News fördjupade 11 februari

Företag använder AI för att övervaka anställdas kommunikation

Företag använder nu artificiell intelligens (AI) för att övervaka kommunikation på plattformar som Slack och Microsoft Teams, ett initiativ drivet av uppstartsföretaget Aware. Detta har antagits av stora företag som Walmart, Delta Air Lines och T-Mobile för att hålla ett digitalt öga på anställdas interaktioner. Aware´s AI hjälper företag att förstå riskerna inom deras kommunikation och ger en realtidskänsla för anställdas känslor. Denna metod erbjuder ett dynamiskt alternativ till traditionella, mer statiska metoder som årliga undersökningar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 februari

AI kan hjälpa till att klimatanpassa avloppsnätet, säger Sweco

Artificiell intelligens (AI) kan vara lösningen på att klimatanpassa avloppsnätet, enligt Arvid Nelehag på Sweco. Företaget har testat en AI-modell i flera svenska kommuner och tror att om man kan minska mängden som bräddas skulle det innebära en enorm miljövinst.

Direktlänk Dela Dagens Samhälle fördjupade 11 februari

Veckans toppnyheter: AI:s ökande inflytande, NVIDIA:s prisprognos, ChatGPT:s hemlighet avslöjad och mer

Veckan har präglats av en rad händelser som understryker den ökande kraften hos artificiell intelligens och dess inflytande över olika branscher. Goldman Sachs har höjt sin 12-månaders prisprognos för NVIDIA Corp till 800 dollar, vilket signalerar en potentiell ökning på 21% från dess nuvarande position. Hemligheten bakom OpenAI´s ChatGPT, som stöds av Microsoft Corp, har avslöjats. Investerare intresserade av Elon Musks AI-företag, xAI, vill utnyttja miljardärens nätverk av företag, känd som ´Muskonomy´. AI-startupen Midjourney Inc. har anlitat tidigare Apple Inc Vision Pro hårdvaru chef, Ahmad Abbas. Slutligen har AI löst ett 2000 år gammalt mysterium genom att dekryptera de Herculaneum Papyri, gamla rullar som brändes av Vesuvius utbrott.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 februari

ChatGPT genererar 100 miljarder ord dagligen, säger OpenAI:s VD

Sam Altman, VD för OpenAI, framhävde den imponerande ordgenereringskapaciteten hos ChatGPT, en av organisationens flaggskeppsmodeller inom artificiell intelligens. Altman avslöjade att ChatGPT kan producera en betydande mängd text, vilket understryker dess anmärkningsvärda förmåga att generera naturligt språk. Enligt Altman producerar OpenAI för närvarande cirka 100 miljarder ord varje dag genom sina olika AI-system, inklusive ChatGPT. Altman nämnde att för att matcha den enorma volymen ord som genereras av mänskligheten, behöver han fler grafikprocessorer (GPU:er).

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 11 februari

OpenAI överstiger 2 miljarder dollar i intäkter tack vare ökad efterfrågan på AI-verktyg

OpenAI, skaparen av ChatGPT, översteg 2 miljarder dollar i intäkter i december och förväntas fördubbla sina intäkter till 2025, tack vare den ökade efterfrågan på dess AI-verktyg som ChatGPT, vilket bidrog till intäktstillväxten. Värderat till 80 miljarder dollar, söker OpenAI investeringar, inklusive från UAE-regeringen, för teknikinitiativ och global chipkapacitet.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 11 februari

Google introducerar Gemini, en AI-driven chatbot

Google har introducerat Gemini, en AI-driven chatbot. Gemini är nu tillgänglig via webben, Android och även för iOS-användare. Det finns en gratis version av Gemini och användare kan också få tillgång till Gemini Ultra 1.0 med fler funktioner och förmågor mot en månadsabonnemangsavgift på $19.99. Google kommer troligen att introducera nya funktioner inom Gemini inom de kommande dagarna.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 11 februari

Författare stämmer AI-företaget OpenAI för upphovsrättsintrång

En grupp framstående författare, inklusive Michael Chabon, Ta-Nehisi Coates och Sarah Silverman, är för närvarande involverade i en juridisk strid mot artificiell intelligensföretaget OpenAI för upphovsrättsintrång. De, tillsammans med två andra författare, Richard Kadrey och Christopher Golden, lämnade in en stämning i juli 2023, där de hävdar att OpenAI:s ChatGPT kränker deras upphovsrätt när det genererar sammanfattningar av deras arbete. De hävdar att ChatGPT indikerar träning via upphovsrättsskyddat innehåll, vilket kränker deras immateriella rättigheter. Denna juridiska strid är en del av en bredare trend där upphovsrättsinnehavare stämmer teknikföretag för påstådd missbruk av deras arbete för att träna AI-system.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 11 februari

OpenAI planerar att hålla utvecklartoppmöten i Indien för att främja AI-utveckling

OpenAI:s chefstrateg Jason Kwon har meddelat att företaget kommer att hålla flera utvecklartoppmöten i Indien i år. Målet är att främja samarbete mellan utvecklare från Silicon Valley och lokala utvecklare för att bygga verktyg och definiera vår framtid. Kwon underströk att AI är en global fråga som kräver ett globalt tillvägagångssätt för att styras. Han betonade också vikten av säkerhet i AI-utveckling och att säkerhet och produktutveckling är sammanflätade snarare än separata. Kwon påpekade att Indien har världens största utvecklargemenskap och har alla nyckelingredienser för att vara en av världens ledare inom AI.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 11 februari

OpenAI accelererar intresset för Gen AI med lanseringen av ChatGPT

OpenAI, som grundades av Elon Musk, Sam Altman och andra investerare 2015, har snabbt ökat intresset för Gen AI med lanseringen av ChatGPT 2022. ChatGPT kan interagera konversationellt och svara på uppföljningsfrågor. Företaget meddelade också lanseringen av GPT-4, den senaste iterationen av dess djupinlärningsmodell, i mars 2023. Microsoft annonserade en flerbiljon-dollar-investering i OpenAI i januari 2023 för att påskynda AI-genombrott. På grund av den snabba ökningen av efterfrågan överväger OpenAI att bygga sina egna AI-chip.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 11 februari

Mastering Mobile App-utveckling: En omfattande guide om hur man bygger en applikation med ChatGPT

Utveckling av mobilapplikationer har blivit en spännande uppgift för utvecklare, som får chansen att förverkliga kreativa koncept inom det snabbt föränderliga området för mobilteknik. Med integration av kraftfulla konversationsegenskaper har framväxten av sofistikerade språkmodeller som ChatGPT fört en ny nivå av komplexitet till apputveckling. Denna guide går igenom processen att bygga en mobilapp med ChatGPT, från den initiala inställningen till den smidiga integrationen av modellens chattfunktion.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 11 februari

Förstå Googles AI och LLM-terminologi: Gemini

Google har skapat förvirring genom att göra allt AI till Gemini, inklusive de stora språkmodellerna (LLM). Dessa LLM:er är den underliggande tekniken för en AI-chattbot som ChatGPT. Google lanserade Gemini LLM förra året i tre olika kategorier: Gemini Nano för smartphones och enhetsuppgifter, Gemini Pro, en större och mer skicklig modell som kan utföra de flesta uppgifterna enkelt, och Gemini Ultra, Googles mest kraftfulla LLM designad för mycket komplexa uppgifter. Google döpte sin AI-chattbot till Bard, men med lanseringen av Gemini Ultra döptes Bard om till Gemini. Varje Gemini LLM driver en annan version av Gemini-chattboten. Gemini Nano LLM är för Gemini-chattbot / AI-assistent på Google Pixel 8-serien och Samsungs flaggskeppssmartphones. Gemini Pro LLM driver den gratis versionen av Gemini-chattboten (tidigare Bard), och Gemini Ultra är integrerat i den mest kraftfulla versionen av AI-chattboten som kallas Gemini Advanced (som tidigare kallades Bard Advanced). Den tredje är en prenumerationsbaserad modell. Google har också integrerat Gemini Pro och Ultra-språkmodellerna i Gmail, Docs och andra arbetsappar under namnet Gemini för Workspace. Den gratis versionen kommer att drivas av Gemini Pro och prenumerationsbaserade kommer att drivas av Gemini Ultra.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 11 februari

Microsoft förbereder AI-integrering för Windows 11

Microsofts vägkarta för Windows 11 utvecklas, med fokus på integration av artificiell intelligens (AI) för att förbättra användarupplevelsen och produktiviteten. Företaget har börjat hinta om framsteg inom AI-integrering, särskilt genom förbättringar av sin Copilot-funktion. Copilot, en nyckelkomponent i Microsofts AI-strategi, får betydande uppmärksamhet i de senaste Windows 11-uppdateringarna. Tillägget av en animerad Copilot-ikon i aktivitetsfältet markerar ett betydande steg mot att göra AI-assistans mer intuitiv och tillgänglig för användarna.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 11 februari

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare