» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-02-21 hade vår robot sammanfattat 253 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Experian varnar för fem bedrägerihot 2024

Experian har nyligen publicerat sin ´2024 Future of Fraud Forecast´ där de identifierar fem bedrägerihot som konsumenter och företag bör vara medvetna om. Rapporten visar att nästan 70% av företagen rapporterar att förluster på grund av bedrägeri har ökat de senaste åren. Experian rekommenderar att företag inför mer sofistikerade bedrägeriskyddslösningar som utnyttjar kraften i data och teknik för att minska risker och skydda konsumenter. De fem bedrägerihoten inkluderar generativ AI, fysiska biometriska verifieringar, tomma returer, syntetisk identitetsbedrägeri och bedrägeri kopplat till välgörenhet och investeringar.

Direktlänk Dela Auto Remarketing fördjupade 21 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI och ´deepfakes´ utmanar KYC-ramverk och kryptovalutasektorn

AI-sektorn har växt kraftigt under de senaste åren och förväntas bidra med upp till 15,7 biljoner pund till den globala ekonomin fram till 2030. Ett noterbart inslag i denna utveckling är framväxten av ´deepfakes´, realistiska video- och ljudinspelningar skapade med AI. Dessa falska ID-bilder kan potentiellt lura många moderna säkerhetsåtgärder. Detta utgör en utmaning för det etablerade KYC-ramverket. Toufi Saliba, VD för HyperCycle, betonar behovet av snabb anpassning, särskilt inom kryptovalutasektorn. Dimitry Mihaylov, AI-forskare för FN, framhåller vikten av att industrier utvecklas snabbt för att möta dessa utmaningar.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 21 februari

AI-experter uppmanar till större reglering av deepfakes

AI-experter och företagsledare, inklusive en av teknikens pionjärer Yoshua Bengio, har skrivit under ett öppet brev som kräver mer reglering kring skapandet av deepfakes, med hänvisning till potentiella risker för samhället. ´Deepfakes innebär ofta sexuella bilder, bedrägeri eller politisk desinformation. Eftersom AI utvecklas snabbt och gör deepfakes mycket lättare att skapa, behövs skyddsåtgärder´, sade gruppen i brevet. Brevet rekommenderar hur man ska reglera deepfakes, inklusive fullständig kriminalisering av deepfake barnpornografi och kräver att AI-företag förhindrar att deras produkter skapar skadliga deepfakes.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 21 februari

Google lanserar Gemini för Workspace för att förstärka sitt AI-erbjudande

Google har lanserat Gemini för Workspace, en företagsinriktad tjänst som tillhandahåller företagsklassens dataskydd över Workspace-appar som Docs och Meet. Detta är en förbättrad och omnamngiven version av Duet AI för Workspace. Gemini för Workspace kommer i två olika prisklasser och ger användarna en fristående Gemini chatbot-upplevelse för att påskynda deras arbetsflöden. Det förväntas stärka Googles position mot Microsoft, som redan har gjort något liknande med sin Copilot-upplevelse för företag.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 21 februari

Microsofts Copilot Pro AI erbjuder fördelar för Microsoft 365-användare

Microsofts Copilot Pro AI, tillgänglig för $20 per månad, erbjuder flera fördelar, speciellt dess integration med olika Microsoft 365-applikationer. För Microsoft Word-användare kan Copilot Pro hjälpa till med att skriva och revidera text, ge sammanfattningar av dokument och svara på frågor om alla dokument. För att använda Copilot Pro krävs en prenumeration på Microsoft 365 Personal eller Family, som kostar $70 respektive $100 per år. Core-applikationerna i denna svit inkluderar Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote.

Direktlänk Dela Bisnis Update fördjupade 21 februari

Analyserar AutoML ur perspektivet av två-nivåoptimering

Professorerna Risheng Liu från Dalian University of Technology och Zhouchen Lin från Peking University har samarbetat om en åsiktsartikel publicerad i National Science Review (NSR). Artikeln går djupt in i AutoML ur perspektivet av två-nivåoptimering, uppnår enhetlig modellering av olika AutoML-uppgifter och utforskar utmaningar och möjligheter. Artikeln kommer att ingå i NSR:s specialtema om ´Automatisering av maskininlärning´. Artikeln analyserar den nuvarande statusen och framtida riktningar för AutoML med fokus på utvecklingen av två-nivåoptimeringsalgoritmer.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 21 februari

AI transformerar bank- och finanssektorn

Artificiell intelligens (AI) har inlett en ny era i flera sektorer, framförallt inom bank och finans. AI:s inverkan på traditionell bankverksamhet och finans är betydande och transformerande, och förbättrar effektiviteten och säkerheten samt kvaliteten på de finansiella tjänsterna som tillhandahålls kunderna. AI påverkar kundservice genom chatbots och virtuella assistenter, som förbättrar kundservicen genom att ge omedelbara, personliga svar på kundfrågor. AI har också gjort betydande framsteg inom bedrägeridetektering och riskbedömning. AI spelar en avgörande roll i automatiseringen av rutinuppgifter, vilket leder till en betydande minskning av driftskostnaderna. AI och maskininlärning har revolutionerat hur finansiella data analyseras. AI:s inverkan på jobben inom bank och finans har till stor del varit positiv, men det förväntas också att det kommer att störa jobbroller, särskilt de på ingångsnivå.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 21 februari

Google ber om ursäkt för felaktigheter i bildgenerering med Gemini AI-verktyg

Google har bett om ursäkt för ´felaktigheter i vissa historiska bildgenereringsframställningar´ med sitt Gemini AI-verktyg, efter kritik att det avbildade specifika vita figurer (som USA:s grundlagsfäder) eller grupper som nazistiska tyska soldater som personer av färg. Google började erbjuda bildgenerering genom sin Gemini AI-plattform tidigare denna månad, men sociala medier har ifrågasatt om den misslyckas med att producera historiskt korrekta resultat i ett försök att främja ras- och könsdiversitet. Google har inte hänvisat till specifika bilder som den anser vara fel, men det är troligt att Gemini har gjort ett övergripande försök att öka mångfalden på grund av en kronisk brist på det i generativ AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 februari

Google introducerar Gemma, en öppen modell för AI

Google har introducerat Gemma, en lättviktig öppen modell med spjutspetsteknik, som kan ses som Googles motsvarighet till Llama från Meta. Gemma, som finns i två storlekar, Gemma 2B och Gemma 7B, har släppts globalt. Enligt Google har Gemma bäst prestanda i förhållande till storleken jämfört med alla andra öppna modeller. Modellen kan köras lokalt på vanliga laptops och stationära datorer. Utvecklare eller de med förkunskaper som bara vill experimentera kan besöka ai.google.dev/gemma.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 21 februari

Nasuni lanserar Nasuni IQ för att hjälpa företag att förbereda sin ostrukturerade data för AI

Nasuni, en ledare inom hybridmolnlagringslösningar, har lanserat Nasuni IQ, ett innovativt verktyg avsett att hjälpa företag att hantera, utvärdera och förbereda sin ostrukturerade data för artificiell intelligens (AI). Detta kommer i en tid då Gartner förutser att stora företag kommer att tredubbla sin kapacitet för ostrukturerad data till 2028. Nasuni IQ förbättrar och utökar Nasunis File Data Platform, och erbjuder ökad insyn och insikter, proaktiv datahantering och datakuration för AI. Russ Kennedy, Nasunis Chief Product Officer, betonade vikten av datahantering för effektiv implementering av AI-verktyg. Rob Ruggiero, Global Infrastructure Architect på SGSCO, berömde effektiviteten hos Nasuni IQ i hanteringen av fildata.

Direktlänk Dela Channellife.co.nz fördjupade 21 februari

Google ber om ursäkt för ´felaktigheter´ i historiska bildframställningar med Gemini AI

Google har bett om ursäkt för ´felaktigheter i vissa historiska bildframställningar´ med sin Gemini AI-programvara, vilket indikerar att dess försök att producera ett ´brett spektrum´ av resultat inte lyckades. Detta följer efter kritik för att ha framställt vissa vita figurer (som USA:s grundlagsfäder) eller grupper som nazistiska tyska soldater som personer av färg, möjligtvis som en överkorrigering till långvariga problem med rasbias i AI. Google började erbjuda bildteknologi genom sitt Gemini (tidigare Bard) AI-system tidigare denna månad, vilket matchar konkurrenter som OpenAI. Kritik har riktats mot Google för att inte framställa vita människor, och minst ett konto använde en kodad antisemitisk referens för att lägga skulden.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 21 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Artificiell intelligensfärdigheter mest efterfrågade på arbetsmarknaden

Användningen av artificiell intelligens (AI) i arbetskraften fortsätter att utvecklas och vissa AI-färdigheter blir snabbt mer värdefulla för organisationer än andra. Sedan januari har mer än 39 496 arbetstagare redan fått sparken, enligt spårningswebbplatsen Layoffs.fyi, där många arbetsgivare citerar AI-investeringar som orsaken till nedskärningarna. För att hjälpa teknikarbetare och alla anställda att ligga före kurvan och tjäna mer pengar i processen, släppte jobbsökningsplattformen Indeed sin rankning av mest efterfrågade AI-färdigheter. ´På dagens arbetsplats behöver teknikarbetare - och egentligen de flesta arbetstagare - vara anpassningsbara när AI fortsätter att påverka arbetsvärlden´, sa Donal McMahon, VP för datavetenskap på Indeed i ett pressmeddelande. ´Alla kan dra nytta av att lära sig grunderna i AI, eftersom nästan varje teknikroll nu måste vara en AI-roll.´ För att ranka önskvärdheten hos färdigheterna på listan beräknade Indeed genomsnittslönen för jobb med teknikspecifika färdigheter som postades 2023. De beräknade sedan medellönen för jobb som saknade samma teknikspecifika färdigheter och räknade ut skillnaden för att bestämma förändringen i inkomstpotential per färdighet. Förståelse för generativ AI toppade Indeeds lista som den mest önskade och lukrativa färdigheten, med en genomsnittlig årlig lön på $174 564 och en ökning i delat intresse från både arbetssökande och arbetsgivare. Generativ AI driver program som ChatGPT och annan artificiell intelligens som kan generera text, bilder eller andra data. Sökningar efter generativa AI-jobb på Indeed har ökat med nästan 4 000% under det senaste året, enligt Indeed, vilket indikerar en uttalad branschförskjutning. Även på listan finns datavetenskapliga områden som datorvision, som innebär att lära datorer att identifiera människor och objekt på foton eller videor, samt förmåga på AI-program som Elixir, som låter ingenjörer bygga specifika applikationer. Om detta verkar skrämmande för dem som inte är väl insatta i teknikspråk betonar McMahon att allt detta kan läras. Arbetsgivare bör också spela en roll i att uppgradera sin nuvarande arbetskraft för att hålla jämna steg. ´För dem som redan arbetar heltid är några effektiva metoder för att lära sig dessa teknikfärdigheter att anmäla sig till onlinekurser, delta i boot camps eller delta i andra träningsprogram skräddarsydda för AI-utveckling´, sa McMahon. ´Kontinuerligt lärande och att hålla sig uppdaterad om de senaste framstegen inom AI är avgörande för framgång i detta snabbt utvecklande område.´

Direktlänk Dela Employee Benefit News fördjupade 21 februari

Google lanserar ny Google One AI Premium-tjänst

Google har genomfört en omprofilering av Bard AI och lanserat den nya Gemini Android-appen och en ny Google One-tjänst för de som vill dra nytta av den nya Gemini Advanced och dess mest kapabla AI-modell, Ultra 1.0. Den nya Google One-tjänsten, passande kallad ´Google One AI Premium´, ger användarna tillgång till 2TB lagring och andra Google One-fördelar. Gemini Ultra 1.0 LLM-modellen har hyllats för att introducera nya framsteg inom AI-världen, som förbättrad processorkapacitet och överlägsen problemlösningsförmåga. Gemini i Google Workspace använder inte dina personliga och/eller företagsdata för att träna eller förbättra sina AI-modeller utan ditt tillstånd.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 21 februari

Google börjar ta betalt för AI-modellen Gemini Advanced

Google har nyligen meddelat att de kommer att börja ta ut en månadsavgift för Gemini Advanced, vilket ger konsumenterna tillgång till dess kraftfullaste AI-modell. Detta följer liknande drag från Microsoft och OpenAI, som också har lanserat prenumerationsmodeller för sina respektive AI-produkter. Det är dock inte omedelbart klart vem som förväntas betala mer än $20 för dessa tjänster. Medan utsikterna är spännande för konsumenterna, är dessa nya AI-modeller inte billiga. Faktum är att det är extremt dyrt att producera och underhålla på daglig basis, och som ett resultat kommer de nya tillkomna kostnaderna att föras vidare till konsumenterna.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 21 februari

Google´s AI-chatbot Bard i centrum för kontrovers kring etisk dataanvändning

Google´s AI-chatbot Bard har hamnat i en kontrovers som har lett till diskussioner om etisk användning av data i AI-utbildning och representationen av historiska figurer genom AI-genererade bilder. Alphabet Inc. upplevde en betydande förlust i marknadsvärde efter felaktigheter delade av Bard i en reklamfilm. Anklagelser har framkommit att Bard kan ha tränats med data från OpenAI´s ChatGPT, vilket lett till interna tvister och en anmärkningsvärd avgång inom Google. Kontroversen har väckt frågor om den snabba utvecklingen av AI-teknik och vikten av ansvarsfull och etisk AI-användning.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 21 februari

Microsofts Copilot Pro: En djupgående analys av AI-verktyget

Microsofts senaste AI-verktyg, Copilot Pro, har väckt stor nyfikenhet och debatt. Copilot Pro integreras sömlöst med Microsoft 365-applikationer och erbjuder funktioner som att skapa presentationer från dokument i PowerPoint, sammanfatta e-post i Outlook och generera anpassade AI-assistenter med Copilot GPTs. Trots sina avancerade funktioner finns det potentiella fallgropar, som risken för snedvridna eller felaktiga resultat på grund av felaktiga träningsdata. Copilot Pro kostar 20 dollar per månad och användare och riktar sig till power users med funktioner som GPT-4 Turbo för förbättrad prestanda under spetsbelastning och överlägsna AI-bildskapande förmågor.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 21 februari

Fordhams IT-avdelning inför AI-verktyg för att förbättra lärande och administrativa uppgifter

Fordhams IT-avdelning har meddelat införandet av nya artificiella intelligens (AI) verktyg för att underlätta lärande för studenter och lärare. Verktygen inkluderar applikationer inom Zoom, Grammarly, Google och mer som uppfyller en mängd olika uppgifter som att skriva e-post, transkribera intervjuanteckningar och ge intervjufeedback. Anand Padmanabhan, vice ordförande och chef för informationstekniken, sade att initiativet ´Fordham Supported AI Tools´ erkänner inverkan av AI, samt de kända och okända riskerna som är förknippade med det. Verktygen inkluderar generativ AI, och införandet av Chat Generative Pre-trained Transformer (ChatGPT) som ska integreras i Zoom (AI Companion), Google Bard (Chat Based AI tool), Grammarly (AI Writer) och Copilot Edge Browser (Chat Based AI tool).

Direktlänk Dela Fordham Observer fördjupade 21 februari

Artificiell intelligens i hälso- och sjukvården: En verktygslåda, inte en magisk kula

Artificiell intelligens (AI) används framgångsrikt inom hälso- och sjukvården, bland annat för automatiserad dokumentation, medicinsk bildbehandling, kliniskt beslutsstöd, patientövervakning, patientklassificering, intelligent sökning och återhämtning, dataanalys och insikter, läkemedelsupptäckt, syntetiska patientdata och medicinsk simulering. Men det är viktigt att förstå att AI inte är en magisk lösning som löser alla organisationers problem. Det finns områden där AI kan utformas och appliceras extremt bra, men i andra fall kan det vara mer tid- och kostnadseffektivt att använda de verktyg som redan finns. Att utvärdera och förstå de nuvarande förmågorna är ett viktigt första steg. Dessutom är det viktigt att centrum för AI-lösningen är den mänskliga upplevelsen. Slutligen bör man starta med en AI-lösning som löser ett verkligt problem och kan visa värde tidigt.

Direktlänk Dela HealthTech Magazine fördjupade 21 februari

Google introducerar PaLM 2 för att förbättra AI-chattbot-tekniken

Google har tagit ett stort steg framåt inom konversations-AI genom att introducera PaLM 2, en ny stor språkmodell (LLM). PaLM 2 är integrerad med Sendbirds chattbot-API, vilket skapar mer dynamiska och personliga chattbot-upplevelser på webben och i mobila applikationer. PaLM 2 överträffar sin föregångare, LaMDA, i kapabiliteter och effektivitet och är positionerad som en konkurrent till OpenAI:s GPT-4. PaLM 2 kommer att stödja över 40 språk och lovar förbättrad användarengagemang och operativ effektivitet.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 21 februari

Exasol lanserar Espresso AI för att förbättra företags dataanalys

Exasol har lanserat Espresso AI, en ny uppsättning AI-verktyg designade för att hjälpa företag att hantera dataanalys snabbare, mer kostnadseffektivt och flexibelt. Espresso AI erbjuder organisationer verktygen som behövs för att utnyttja kraften i deras data för avancerade AI-drivna insikter och beslutsfattande. Exasol har förbättrat sin flexibla frågemotor, Exasol Espresso, med Espresso AI, vilket för samman AI och affärsintelligens (BI) för att möjliggöra bättre BI-rapporter med prediktiva maskininlärningsmodeller (ML).

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 21 februari

OpenAIs ChatGPT ger nonsenssvar, situationen återgår till det normala efter 16 timmar

OpenAIs generativa AI-verktyg ChatGPT gav nonsenssvar till användarfrågor i flera timmar innan den återgick till sitt normala tillstånd. OpenAI har inte förklarat vad som gick fel med verktyget, som anses vara det bästa inom tekniksektorn. Utvecklare som använde verktyget rapporterade att ChatGPT gav ´udda´ svar, genererade icke-existerande ord, ofullständiga meningar och allmänt nonsens. OpenAI uppdaterade sidan med ett meddelande att ChatGPT fungerade normalt efter mer än 16 timmar.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 21 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Verifieringsmail skickas innan tillgång till provversion

Artikeln handlar om att en verifieringsmail kommer att skickas till användarens adress innan de kan få tillgång till sin provversion. Användaren behöver välja minst ett primärt intresse nedan för att ta emot kuraterade, dagliga nyhetsbrev som är utformade av seniorredaktörer så att användaren snabbt kan skanna de senaste nyheterna och analysen inom sitt praxisområde. Law360 Pulse kan kontakta användaren i sin professionella kapacitet med information om andra produkter, tjänster och evenemang som vi tror kan vara av intresse. Användaren kommer att kunna uppdatera sina kommunikationspreferenser via avprenumerationslänken som tillhandahålls inom vår kommunikation. Vi tar användarens integritet på allvar. Se vår integritetspolicy.

Direktlänk Dela Law360 fördjupade 21 februari

Ny forskning antyder att AI-agenter kan utveckla mänskligt liknande tillit

Ny forskning i tidskriften Management Science visar att artificiell intelligens (AI) kan bygga tillit på samma sätt som människor. ´Mänsklig liknande tillit och pålitligt beteende hos AI kan framkomma från en ren försöks- och felinlärningsprocess, och villkoren för AI att utveckla tillit liknar de som gör det möjligt för människor att utveckla tillit´, säger Yan (Diana) Wu från San Jose State University. Studien, ´Building Socially Intelligent AI Systems: Evidence from the Trust Game using Artificial Agents with Deep Learning´, är ett första steg för att bygga multiagentbaserade beslutsstödsystem där interagerande artificiella agenter kan använda social intelligens för att uppnå bättre resultat.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 21 februari

AI-metod kan förutsäga Alzheimers sjukdom upp till sju år i förväg

Forskare har utvecklat en AI-metod som kan förutsäga Alzheimers sjukdom upp till sju år innan symtomen börjar, genom att använda maskininlärning för att analysera patientjournaler. Studien pekar på högt kolesterol och osteoporos - särskilt hos kvinnor - som nyckelprediktorer, vilket visar AI:s potential att avslöja komplexa sjukdomsmönster och biologiska drivkrafter. Genom att integrera kliniska data med genetiska databaser med verktyg som UCSFs SPOKE, har teamet identifierat gener kopplade till Alzheimers, vilket ger nya vägar för tidig diagnos och förståelse för samspelet mellan olika hälsotillstånd och Alzheimers risk. Denna metod lovar att förbättra precisionen i medicinen för Alzheimers och andra utmanande sjukdomar.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 21 februari

Guardrails: Ett nytt verktyg för att säkerställa tillförlitlighet och kvalitet av AI-genererade resultat

Utvecklare inom artificiell intelligens står inför utmaningen att säkerställa tillförlitligheten och kvaliteten på resultat genererade av stora språkmodeller (LLM). För att adressera detta har Guardrails, ett öppen källkods Python-paket, utvecklats. Guardrails introducerar konceptet ´rail spec´, ett mänskligt läsbart filformat (.rail) som låter användare definiera den förväntade strukturen och typerna av LLM-utdata. Verktyget använder validerare för att upprätthålla dessa kriterier och vidtar korrigerande åtgärder, som att be LLM om ny generering när valideringen misslyckas. Guardrails är kompatibelt med olika LLM:er, inklusive populära som OpenAI´s GPT och Anthropic´s Claude.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 21 februari

Medicinsk teknik revolutionerar tidig cancerdetektering

Nya framsteg inom medicinsk teknik har visat enorm potential för att revolutionera tidig upptäckt av cancer, särskilt i resursbegränsade miljöer. En sådan innovation är den nya maskininlärningsmodellen ´wavelength-independent regressor´ (WIR) som har utvecklats för att analysera data från diffus reflektansspektroskopi (DRS). Modellen har visat lovande resultat när det gäller noggrannhet och hastighet. Dessutom har AIIMS Delhi i samarbete med Centre for Development of Advanced Computing i Pune, utvecklat en AI-lösning som använder djupinlärningsmodeller tränade på en datamängd av 500 000 radiologiska och histopatologiska bilder från 1 500 fall av bröst- och äggstockscancer. Dessutom har en AI-verktyg utvecklat av neurologiavdelningen på Aster CMI Hospital visat en noggrannhet på 95% vid screening för karpaltunnelsyndrom.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 21 februari

Flera teknikföretag introducerar nya AI-lösningar och partnerskap

Wipro Limited, ett ledande teknik- och konsultföretag, meddelade lanseringen av Wipro Enterprise Artificial Intelligence (AI)-Ready Platform, en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att skapa sina företagsnivå, fullt integrerade och anpassade AI-miljöer. Adobe introducerade AI Assistant i beta, en ny generativ AI-driven konversationsmotor i Reader och Acrobat. Stellar Cyber, en innovatör av Open Extended Detection and Response (XDR) teknologi, meddelade en utvidgning av sitt befintliga förhållande med Oracle, vilket möjliggör implementeringen av Stellar Cyber Open XDR Platform i Oracle US Government Cloud. Intel Foundry Services (IFS) och Cadence Design Systems, Inc. meddelade att de har utökat sitt partnerskap och ingått ett flerårigt strategiskt avtal för att gemensamt utveckla en portfölj av nyckelanpassad IP, optimerade designflöden och tekniker för Intel 18A-teknologi med RibbonFET gate-all-around-transistorer och PowerVia backside strömförsörjning. DataStax, Gen AI-dataföretaget, meddelade att dess ´retrieval augmented generation´ (RAG) lösning, RAGStack, nu är allmänt tillgänglig drivs av LlamaIndex som ett öppet källkodsramverk, förutom LangChain.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 21 februari

Graf Mamba-nätverk förvandlar maskininlärning baserat på graf

Forskare från Cornell University har utvecklat Graf Mamba-nätverk (GMN), en banbrytande lösning på utmaningar som traditionella Graf Neurala Nätverk (GNN) står inför, som att hantera långdistansberoenden inom grafer och problemet med överkomprimering. GMN integrerar principerna för State Space Models (SSM) för att erbjuda en ny metod för grafisk inlärning. Denna ram är utformad för att övervinna begränsningarna hos både traditionella GNN och deras senaste framsteg, såsom Graftransformatorer. GMN utmärker sig genom sin beräknings effektivitet, vilket sätter en ny standard inom området.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 21 februari

Worldcoin stiger 200% efter avslöjandet av Sora

OpenAI:s VD Sam Altmans Worldcoin-projekt använder ögonskanningsteknik för att verifiera identiteter som lagras på blockchain. Projektet stöds av Microsoft Corp. och OpenAI och är en av de mest efterlängtade användningarna av blockchain-teknik på grund av dess potentiella användning för säker och korrekt identitetsverifiering. Worldcoins pris har ökat med cirka 150% under den senaste veckan, och nådde en ny all-time high på 7,97 dollar, vilket gjorde att token översteg en marknadsvärdering på 1 miljard dollar. Denna prisökning är sannolikt kopplad till lanseringen av ett annat projekt av OpenAI, kallat Sora.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 februari

OpenAI:s ChatGPT AI-system upplever offentligt sammanbrott

OpenAI:s populära artificiella intelligenssystem ChatGPT led av ett offentligt sammanbrott mellan den 20 och 21 februari, vilket förvirrade användare genom att uttala nonsens och andra konstigheter, inklusive oprovocerad pseudo-Shakespeare. Problem löstes 18 timmar efter att OpenAI först rapporterade det. Det är oklart vad som exakt orsakade problemet och OpenAI har ännu inte svarat på vår begäran om kommentar. Sociala medier tyder på att eventuell skada som orsakats av chatboten i stort sett var begränsad till att slösa bort användarnas tid.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 21 februari

Carol Massar och Tim Stenovec presenterar senaste nyheterna inom affärsvärlden

Carol Massar och Tim Stenovec samlar de senaste nyheterna från affärs- och finansvärlden samt intressanta berättelser om global teknologi, politik, ekonomi och mer genom att utnyttja kraften hos Bloomberg Businessweek-reporter och redaktörer.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 21 februari

Nvidia aktien under press inför kvartalsrapport, Fed ovillig att sänka räntor

Wall Street-handlare håller aktierna i schack inför Nvidias kvartalsrapport. Nvidia har varit en viktig aktör i AI-boomen och har ansvarat för en tredjedel av Nasdaq 100:s vinst i år. Federal Reserve visade ingen brådska med att sänka räntorna, vilket också påverkade aktiemarknaden. Nvidia-aktien sjönk nästan 4%, men är fortfarande den bästa presteraren på den amerikanska aktiemarknaden i år med en uppgång på 35%. Skattkammaravkastningarna steg efter en försäljning av 20-åriga obligationer på 16 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 februari

AI - Ett hot mot författarsamhället?

Miljontals författare står inför utmaningar med ökad användning av artificiell intelligens (AI). Trots att marknadsledare vet vad AI kommer att göra i framtiden, fortsätter de att använda det. Frågan är om mänsklig intelligens verkligen kan konkurrera med AI. AI har redan visat sin kapacitet att överträffa mänsklig hjärna inom logiskt tänkande, kvantitativ analys, beslutsfattande och sannolikhet. Men AI har en brist när det gäller emotionell kvotient. Dessutom, om samma fråga ställs miljontals gånger, kan svaret vara detsamma, vilket kan leda till plagierat innehåll.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 februari

Forskare som arbetar med fusionenergi säger att de har hittat ett sätt att övervinna en av deras största utmaningar hittills genom att använda artificiell intelligens (AI). Fusionenergi har länge setts som en nästan obegränsad källa till ren energi, men det finns många hinder, inklusive instabiliteter i den mycket komplexa processen. Forskare från Princeton University och Princeton Plasma Physics Laboratory rapporterade i tidskriften Nature att de har hittat ett sätt att använda AI för att förutsäga dessa potentiella instabiliteter och förhindra dem i realtid. Forskarna genomförde sina experiment vid DIII-D National Fusion Facility i San Diego.

CNN fördjupade 21 februari

Vertivs aktie faller trots bättre än väntade Q4-resultat

Vertiv, en ledande aktör inom artificiell intelligens, rapporterade bättre än väntade resultat för fjärde kvartalet på onsdagen, men intäkterna och prognosen för det nuvarande kvartalet kom inte upp till förväntningarna. Företaget, som samarbetar med Nvidia och Intel, tillhandahåller kylsystem för datacenter som driver AI-revolutionen. Vertivs aktie, som varit en av de hetaste AI-spelen under det senaste året, föll kraftigt. Trots att företagets vinst fördubblades till 56 cent per aktie, vilket slog Q4-vyerna med 3 cent, ökade intäkterna endast med 14% till 1,87 miljarder dollar, vilket missade vyerna för 1,86 miljarder dollar. Detta var det tredje raka kvartalet med saktande försäljningstillväxt.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 februari

AI:s roll i att förbättra säkerheten vid byggnadsingångar

AI har potential att spela en allt större roll för att göra in- och utgångar mer säkra inom bygg- och konstruktionsindustrin. Många byggnadsautomationssystem, brandsystem, intrångsdetekteringstekniker och fysiska och nätverksåtkomstkontrollsystem har redan AI inbyggd i sina kärnkompetenser. Men AI har sina begränsningar, det kan inte vidta åtgärder för att förhindra obehörig mänsklig inresa eller neka inresa av farliga föremål. AI kan ersätta mänsklig ansträngning vid uppgifter som skulle vara svåra för människor att göra tillförlitligt.

Direktlänk Dela The National Tribune fördjupade 21 februari

Nvidia: ´Världens viktigaste aktie´ enligt Goldman Sachs, trots aktiekursnedgång

Nvidia Corp:s framträdande på marknaden har lett till att även optimisterna ifrågasätter om en vinstslagning kommer att räcka för att driva upp aktiekursen för AI-chipstillverkaren. Nyckelfrågan nu är om Nvidia kan möta intäktsprognoserna och försäkra investerare om fortsatt tillväxt inom generativ artificiell intelligens. Trots denna veckas nedgångar har Nvidia en marknadskapitalisering på cirka 1,7 biljoner dollar. Företagets aktie har ökat med cirka 35% 2024, trots denna veckas nedgång. Det är den största vinsten på S&P 500 Index sedan början av året.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 februari

Google arbetar med att fixa sin AI-bildbot Gemini efter kritik

Google arbetar för att fixa sitt nya AI-drivna verktyg för att skapa bilder, efter påståenden om att det överkorrigerade mot risken för att vara rasistiskt. Användare påpekade att företagets Gemini-bot levererade bilder som visade en mängd olika kön och etniciteter, även när det var historiskt felaktigt. Till exempel resulterade en uppmaning att söka bilder på USA:s grundande fäder i bilder på kvinnor och personer av färg. Google, som står under press för att bevisa att det inte halkar efter i AI-utveckling, släppte sin senaste version av Gemini förra veckan.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 21 februari

Lär dig Python, AI och Chat GPT för 80% rabatt

StackSocialPython 3 är ett av de mest efterfrågade programmeringsspråken i branschen, med tillämpningar inom webbutveckling, spel, vetenskaplig programmering och mycket mer. Nu kan man lära sig detta språk samt artificiell intelligens och ChatGPT via en kursbunt som är nedsatt till endast $30. Kursbunten inkluderar livstids tillgång till kurser som lär ut praktisk kunskap, inklusive ´Python 3: Från ZERO till GUI-programmering´, ´Skapa ett Escape Room med Python´ och ´Artificiell intelligens (AI) i Python: Ett H2O-tillvägagångssätt´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 21 februari

ChatGPT uppvisar konstiga beteenden, orsaken okänd

ChatGPT, en välkänd AI-chattbot, har nyligen uppvisat konstiga beteenden. Användare på ChatGPT:s subreddit har rapporterat en ökning av nonsenssvar på även de mest grundläggande frågorna. Detta har lett till frågor om ChatGPT:s tillstånd. Användaren @seanw_m delade en tråd med konstiga svar han fått från ChatGPT, många av dem med hybrid Spanglish och oändliga repetitionsloopar. På subreddit r/ChatGPT rapporterade användare liknande resultat. Enligt den officiella OpenAI-statusen undersöktes och åtgärdades det konstiga beteendet kort efter att rapporterna kommit in. ChatGPT övervakas för närvarande för fler oväntade svar.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 21 februari

OpenAI´s ChatGPT ger oväntade svar, utredning pågår

OpenAI´s språkmodell ChatGPT har börjat ge användare långa strängar av nonsensiska svar som saknar begriplig mening. Användare har delat skärmdumpar av modellens konstiga svar, som ofta blandar olika språk, genererar slumpmässiga ord och upprepar fraser om och om igen. OpenAI har släppt en statusrapport där det står att de undersöker rapporter om oväntade svar från ChatGPT. Det är fortfarande oklart vad som kan ha orsakat denna plötsliga ström av nonsensiska svar eller vilka åtgärder OpenAI har vidtagit för att åtgärda problemet.

Direktlänk Dela Popular Science fördjupade 21 februari

Hemligheten bakom humor: Inkongruens och AI-genererade skämt

Enligt forskning är hemligheten bakom humor inkongruens. I ett skämt skapar uppsättningen en förväntan, poängen ger en oväntad motpunkt och kollisionen mellan de två stimulerar skratt. Kognitiv bearbetning av humor innehåller tre element: upptäckt av inkongruens, lösning av inkongruens när du förstår humorn och framkallande av känslor i nöje. Taiwanesiska psykologen Yu-Chen Chan och hennes team hade experimentella ämnen lyssna på skämt formulerade för att oberoende manipulera var och en av de tre elementen. fMRI-skanningar visade att de tre elementen i humorbearbetning kartlägger till olika regioner i hjärnbarken, vilket ger en snygg experimentell bekräftelse av inkongruenshypotesen. En studie av Drew Gorenz och Norbert Schwarz från University of Southern California, Los Angeles, rapporterade några experiment med AI-genererad humor. Resultatet visade ingen verklig skillnad mellan AI- och människogenererade skämt.

Direktlänk Dela Nautilus fördjupade 21 februari

Artificiell intelligensverktyget ChatGPT ger meningslösa svar

Artificiell intelligensverktyget ChatGPT, som används av många, har börjat skicka användare svamlande svar av absolut nonsens. Det verkar som om ChatGPT svarar på frågor med långa meddelanden som inte alls har någon mening, till och med pratar ´Spanglish´ utan uppmaning. Det har skrämt många användare genom att berätta för dem att det är i rummet med dem! Skaparna av ChatGPT har sagt att de är medvetna om problemet och övervakar situationen. OpenAI har dock inte gett någon förklaring till varför det hände eller när det kan repareras.

Direktlänk Dela Mix 97.9 FM fördjupade 21 februari

OpenAI:s ChatGPT ger nonsensiska svar på användarfrågor

Skaparen av ChatGPT, OpenAI, förklarade inte vad som gick fel med sitt generativa artificiella intelligens (AI) verktyg. ChatGPT gav nonsensiska svar på användarnas frågor i flera timmar innan det återvände till sitt normala tillstånd. OpenAI undersöker rapporter om oväntade svar från ChatGPT. Utvecklare rapporterade att verktyget genererade icke-existerande ord, ofullständiga meningar och generellt nonsens. Det tog över 16 timmar innan OpenAI uppdaterade sidan med ett meddelande om att ChatGPT fungerade normalt. OpenAI, som nyligen värderades till över 80 miljarder dollar, är världsledande inom generativ AI.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 21 februari

Spel utvecklat för att belysa AI:s brist på insikt i svart kultur

Reklambyrån McKinney har utvecklat ett frågespel kallat ´Är du svartare än ChatGPT?´ för att belysa AI:s fördomar. Spelet testar en persons kunskap om svart kultur jämfört med vad ChatGPT har tränats att veta om den svarta gemenskapen. Meghan Woods, en copywriter på McKinney och en av spelets skapare, säger att idén till spelet kom förra året under en kreativ brainstorming på McKinney. Det tog ett år för Woods och ett svartlett team att skapa produkten, med syftet att på ett lekfullt sätt påpeka hur främmande ChatGPT är för svarta användare.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 februari

Napier AI får investering från Crestline för att expandera sin verksamhet

Napier AI, ett företag i London som tillhandahåller AI-förstärkt teknik för finansiell brottslighet och regelverk, har sett en stark tillväxt på 30% år efter år sedan 2021. Företaget, som inte har en traditionell privat kapitalpartner eller betydande institutionellt kapital, har investerat i sin marknadsorganisation och förbättrat sin produktlinje genom dedikerad forskning och utveckling. Crestline´s investering kommer att bidra till att ytterligare expandera verksamheten under de kommande åren, vilket gör att Napier AI kan fortsätta utveckla och betjäna finansinstitut med nästa generations screening- och övervakningslösningar.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 21 februari

Windward skriver kontrakt med Interpol för att bekämpa maritim brottslighet

Det London-baserade företaget för maritim artificiell intelligens, Windward, har meddelat att det skrev ett kontrakt med det internationella polisnätverket Interpol förra året. Windward kommer att stödja Interpol i dess uppdrag att säkerställa en säker maritim miljö. Företagets AI-verktyg kommer att ge information och insikter för att identifiera, spåra och förhindra brottslig verksamhet som olaglig trafik, människosmuggling och olagligt fiske. Windwards aktier steg med 6,67 procent, eller 7,50 pence, till 120,00 pence på onsdagen.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 21 februari

Uzbekistan och Sydkorea stärker samarbete inom brottsbekämpning med AI och IT

Diplomater från Uzbekistans ambassad i Seoul har haft samtal med tjänstemän från Sydkoreas inrikesministerium och Kyungpook National University. Diskussionerna fokuserade på att stärka samarbetet och dela erfarenheter med Uzbekistans inrikesministerium i tillämpningen av artificiell intelligens och informationsteknik för att bekämpa brott. Ett avtal nåddes om att organisera ett besök i slutet av mars av en delegation från Uzbekistans inrikesministerium till Sydkorea för att studera den sydkoreanska erfarenheten av att använda AI i brottsbekämpning. Dessutom uttryckte den sydkoreanska sidan beredskap att överväga att utbilda specialister från Uzbekistans inrikesministerium i AI och IT i Korea.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 21 februari

Uzbekistan och Sydkorea fördjupar samarbete inom brottsbekämpning med AI och IT

Uzbekistan och Sydkorea fördjupar sitt samarbete för att revolutionera sina brottsbekämpningsförmågor genom att använda artificiell intelligens (AI) och informationsteknik (IT). Diskussioner ägde nyligen rum på Uzbekistans ambassad, med deltagande från Sydkoreas inrikesministerium och Kyongbuk National University. Framöver planeras ytterligare samarbete, inklusive ett förväntat besök av en delegation från Uzbekistans inrikesministerium till Sydkorea i mars. Sydkorea har föreslagit att erbjuda utbildning till uzbekiska specialister inom AI och IT, vilket visar ett åtagande att bygga en stark plattform för kunskapsutbyte.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 21 februari

Napier AI säkrar £45M i finansiering för att expandera sin verksamhet

London-baserade Napier AI, ett regtech-företag specialiserat på att leverera AI-drivna mjukvarulösningar för att förhindra penningtvätt och finansiell brottslighet, meddelade på onsdag att de har säkrat £45M (ungefär €52M) från Crestline Investors. Företaget kommer att använda kapitalinjektionen för att expandera sin verksamhet de kommande åren. Detta kommer att möjliggöra för Napier AI att fortsätta utveckla och tillhandahålla nästa generations screening- och övervakningslösningar för finansiella institutioner. Napier AI grundades 2015 och tillhandahåller AI-förstärkt finansiell brotts- och regleringsteknik - Napier Continuum. Denna programvara hjälper till att förhindra penningtvätt inom bank-, betalnings- och förmögenhets- och tillgångsförvaltningsbranscherna. Med Napier AI:s lösningar kan kunderna screena, övervaka och identifiera kriminell eller misstänkt verksamhet och generera regulatoriska rapporter. Detta minskar risken för finansiell förlust, skada på ryktet och icke-efterlevnad. Napier AI:s omsättning har vuxit med över 30 procent år för år. Företaget hävdar att ha bevittnat stark tillväxt trots att de inte har en privat kapitalpartner eller betydande institutionellt kapital. Crestline Investor är en institutionell alternativ investeringsförvaltningsfirma med ungefär $17.5B i tillgångar under förvaltning. Företaget specialiserar sig på kredit- och opportunistiska investeringar, inklusive att tillhandahålla flexibla kapitallösningar för mellanstora företag, tillgångsbaserade investeringar och finansierings- och omstruktureringslösningar för mogna private equity-fonder.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 21 februari

Windward samarbetar med INTERPOL för att bekämpa global maritim brottslighet

Windward, ett ledande företag inom maritim AI, har meddelat ett partnerskap med INTERPOL för att stödja dess uppdrag att underlätta en säker maritim miljö. Windwards maritima AI kommer att ge värdefull underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra brottsliga aktiviteter som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske, vilket skapar en säkrare maritim miljö. Genom detta partnerskap kommer INTERPOL att dra nytta av Windwards insikter för att främja utredningar av misstänkta fartyg, aktiviteter och intresseområden över hela världen.

Direktlänk Dela FOX8 WGHP fördjupade 21 februari

Windward säkrar kontrakt med Interpol för att bekämpa maritim brottslighet

Det London-baserade företaget för maritim artificiell intelligens, Windward, har avslöjat att det säkrade ett kontrakt med det internationella polisnätverket Interpol förra året. Windward kommer att hjälpa Interpol i deras uppdrag att underlätta en säker maritim miljö. Företaget sa att dess AI-verktyg kommer att ge underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra kriminella aktiviteter som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske. Windward-aktierna steg 6,67% eller 7,50p till 120,00p på onsdagen, efter att ha stigit över 128% under det senaste året.

Direktlänk Dela This Is Money fördjupade 21 februari

Perplexity AI:s VD Aravind Srinivas hyllar professor från IIT Madras

Aravind Srinivas, VD för Perplexity AI, hyllar en professor från IIT Madras för att ha hjälpt honom med forskning om AI. Srinivas, som är av indiskt ursprung, avslöjade att han hade praktiserat på ett startup i Bengaluru och att han endast accepterades eftersom han hade fått högsta betyg på IIT Madras. Under sin tid på IIT Madras blev Srinivas intresserad av artificiell intelligens (AI), då kallad maskininlärning, och bestämde sig för att lära sig mer om det. Han blev en av de främsta studenterna i sin klass.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 21 februari

AI-modellerna Gemini Advanced, Perplexity AI och Google AI i jämförelse

AI-modellerna Gemini Advanced, Perplexity AI och Google AI omformar hur vi lever och arbetar. Gemini Advanced utmärker sig med sin förmåga att bearbeta komplexa datamängder med enastående effektivitet, vilket gör den till en betydande utmanare inom AI-området. Perplexity AI grundades med tron att informationssökning bör vara en enkel, effektiv upplevelse, fri från reklamdrivna modeller. Google AI fortsätter att vara en stor influens inom AI-industrin, känd för sina innovativa funktioner. Trots de imponerande förmågorna hos Gemini Advanced och Perplexity AI, förblir Google AI en formidabel kraft i branschen, ofta överträffar både i termer av innovation och tillämpningens omfattning.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 21 februari

OpenAI:s ChatGPT chatbot uppvisar konstigt beteende

OpenAI:s populära chatbot, ChatGPT, har nyligen uppvisat konstigt beteende, inklusive förvirrande och hotfulla svar, nonsensisk upprepning av text, uppfunna ord och konstiga monologer på trasig spanska. En användare rapporterade att när de frågade om ett kodningsproblem svarade ChatGPT med ett gåtfullt uttalande som slutade med att den påstod att den var ´i rummet´ med dem. OpenAI har erkänt problemet och säger att ´problemet har identifierats´ och att deras team ´fortsätter att övervaka situationen´. Det är oklart om problemet bara var med den betalda GPT-4-modellen eller också med den fria versionen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 21 februari

ChatGPT uppvisar oväntade svar, OpenAI undersöker

Användare av ChatGPT började rapportera om konstiga svar från chatboten, som att byta språk, fastna i loopar eller korrigera sig själv upprepade gånger. Vissa av svaren var rent nonsens. OpenAI bekräftade att de undersökte rapporter om oväntade svar från ChatGPT och att de hade hittat problemet och arbetade på en lösning. Många av felen liknar en vanlig sociala medier-meme där man ber andra att skriva ett ord på sin telefon och sedan upprepade gånger trycka på nästa ordförslag för att se vad som händer. Reddit-användare har rapporterat liknande problem tidigare.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 februari

AI-verktyget ChatGPT ger osammanhängande svar

AI-verktyget ChatGPT har börjat ge användare otydliga och osammanhängande svar, inklusive att blanda spanska ord med engelska och prata nonsens utan anledning. En del användare har uttryckt oro över att verktyget föreslår att det är i samma rum som dem. Skaparna av verktyget är medvetna om problemet och övervakar situationen. Det finns ännu ingen klar indikation på varför problemet uppstod. Tidigare har användare klagat på att systemet blivit lata och sassy, och vägrar att svara på frågor.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 21 februari

Google presenterar nya AI-modeller för utvecklare, men håller Gemini-modeller hemliga

Google har släppt nya artificiella intelligens (AI) modeller som externa utvecklare potentiellt kan anpassa som sina egna. Alphabet-dotterbolaget sa att individer och företag kan bygga AI-programvara baserat på dess nya familj av ´öppna modeller´ som kallas Gemma, gratis. Företaget gör viktig teknisk data offentligt tillgänglig. Detta kan locka mjukvaruutvecklare att bygga på Googles teknik och uppmuntra användningen av dess nyligen lönsamma molndivision. Modellerna är ´optimerade´ för Google Cloud. Google gjorde inte sina större, främsta modeller, kända som Gemini, öppna, till skillnad från Gemma.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 21 februari

Match Group ingår företagsavtal med OpenAI för att använda AI-chatboten ChatGPT

Match Group har tillkännagivit ett företagsavtal med OpenAI, skaparen av AI-chatboten ChatGPT. Avtalet inkluderar över 1 000 företagslicenser för Match Group, som äger Tinder, Match, OkCupid, Hinge och andra dejtingappar. AI-tekniken kommer att användas för att hjälpa Match Groups anställda med arbetsrelaterade uppgifter, som en del av företagets satsning på AI på över 20 miljoner dollar 2024. Endast utbildade och licensierade anställda hos Match Group kommer att ha tillgång till OpenAIs verktyg, och de kommer även att behöva genomgå obligatorisk utbildning om ansvarsfull användning av tekniken.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 februari

OpenAI lanserar Sora, ett verktyg för att generera realistiska videoklipp

Amerikanska företaget OpenAI har lanserat ett verktyg som kan generera mycket realistiska videoklipp från bara några få textrader. Verktyget, kallat Sora, har fått en blandad reaktion, från entusiasm till oro över industrins framtid. YouTubern Marques Brownlee kallade det skrämmande och hotande att se en AI göra hans jobb. Å andra sidan sa Caleb Ward, en del av AI-filmskaparduon Curious Refuge, att han inte kunde vänta på att få tillgång till verktyget. OpenAI meddelade att Sora ännu inte är tillgängligt för allmänheten.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 februari

ChatGPT ger oväntade svar, OpenAI undersöker problemet

ChatGPT började ge ´oväntade svar´ enligt OpenAIs statussida på tisdagskvällen. Användare postade skärmdumpar av sina konversationer med ChatGPT, fyllda med vilda, nonsensiska svar från AI-chatten. Problem verkar fortsätta in på onsdag morgon. ´Vi undersöker rapporter om oväntade svar från ChatGPT,´ sa OpenAI på sin statussida kl 18:40 EST på tisdagskvällen. ´Vi fortsätter att övervaka situationen,´ uppdaterade företaget sidan kl 19:59 EST. Det är oklart vad som orsakar denna bugg med ChatGPT, men den verkar vara utbredd och skiljer sig från typiska driftstopp.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 21 februari

OpenAI undersöker oväntade svar från ChatGPT efter störningar

Användare av ChatGPT blev förbryllade när chatboten började producera helt nonsensiska svar på tisdagskvällen. Problemet var så allvarligt att det tvingade OpenAI att börja utreda de ”oväntade svaren från ChatGPT”. Användare rapporterade om svar som spände från icke-sekvenser, till felaktiga svar, till att helt enkelt upprepa samma fras om och om igen. OpenAI löste slutligen felet på onsdagsmorgonen. Händelsen ledde till mycket förvirring, skämt och till och med rädsla bland användarna.

Direktlänk Dela The Daily Beast fördjupade 21 februari

Google DeepMind lanserar ny AI-modell: Gemma

Bara månader efter att Google DeepMind avtäckt Gemini, sin mest kapabla AI-modell hittills, har det London-baserade labbet släppt dess kompakta avkomma: Gemma. Gemma, döpt efter det latinska ordet för ´ädelsten´, är en ny familj av öppna modeller för utvecklare och forskare. Gemma finns i två storlekar - 2 miljarder och 7 miljarder parametrar. Varje modell har släppts med förtränade och instruktionstunna varianter. Google hävdar att Gemmas prestanda överträffar Meta´s Llama 2. Google har också släppt ett nytt verktyg för ansvarsfull generativ AI tillsammans med modellerna.

Direktlänk Dela The Next Web fördjupade 21 februari

AI och maskininlärning revolutionerar läkemedelsupptäckten

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) inleder en ny era inom läkemedelsupptäckt. AlphaFold2-systemet utvecklat av Googles Deepmind kunde förutsäga 3D-strukturerna för över 200 miljoner proteiner - med en noggrannhet i paritet med experimentella metoder - på bara två år. AI-verktyg kombineras i virtuella screeningplattformar som kan påskynda flera steg i läkemedelsupptäcktsprocessen.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 21 februari

Google avtäcker Gemma, en AI-modell för att skapa chattbotar

Google har presenterat Gemma, en öppen källkods AI-modell som låter människor skapa egna AI-chattbotar och verktyg baserade på samma teknik som Google Gemini. Gemma är en samling av öppen källkodsmodeller utvecklade av Google DeepMind. Google har också släppt ett ´Responsible Generative AI Toolkit´ för att stödja utvecklare som vill arbeta och experimentera med Gemini. Gemma kommer i två versioner, Gemma 2B och Gemma 7B, som båda har förtränats för att filtrera ut känslig eller personlig information.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 21 februari

AI hotar vissa teknikjobb: Vilka roller är mest sannolikt att påverkas?

Generativa AI-verktyg som ChatGPT och Googles Gemini förbättras snabbt och hotar att förändra teknikindustrin. Trots att AI kräver mänsklig intervention för att rätta till uppenbara misstag, kan den förenkla och automatisera upprepade uppgifter inom teknikjobb. Teknikjobb som riskerar att störas av AI inkluderar datainmatning och analys, mjukvarutestning och kvalitetssäkring, grafisk design och konstnärer, hjälpdiskar och teknisk support samt reklam och marknadsundersökningar. Även om AI kan ersätta vissa jobb, kommer det sannolikt att skapa nya möjligheter istället för att orsaka massarbetslöshet.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 21 februari

AI i skolor: En hjälp men inte en ersättning för lärare

AI används allt mer inom utbildning, men det finns också oro kring dess användning och tydliga riktlinjer behöver definieras inom skolor. AI kan användas för att stödja lärare och spara tid, men kommer aldrig att ersätta läraren, enligt Chad Lensman, rektor på Graham Local Schools. Några skolor har haft professionell utveckling eller lärardagar relaterade till AI, inklusive Clark-Shawnee Local, Northeastern Local, Mechanicsburg Exempted Village, Graham och Urbana City. Det är viktigt att lärare får utbildning om hur man integrerar dessa verktyg i läroplanen effektivt och hittar sätt att utmana eleverna utöver vad de kan skapa eller upptäcka genom användning av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 21 februari

Adobe introducerar AI-assistent för att interagera med PDF-filer

Adobe har introducerat en AI-assistent för att hjälpa användare med PDF-filer. Det nya AI-verktyget, som för närvarande är i beta, har ett chatbot-gränssnitt som gör att användare kan ställa frågor om och generera sammanfattningar av dokumentet. AI-assistenten tillhandahåller även citat och klickbara länkar, vilket gör det lätt för användare att hitta den text den refererar till. Verktyget är tillgängligt på Adobe Reader och Acrobat, Adobes programvara för att skapa och redigera PDF-filer. När AI-assistenten flyttas ut från beta kommer den att bli ett prenumerations-tillägg.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 21 februari

Predibase utmanar OpenAI med LoRA Land, en samling av 25 öppna källkodsmodeller

Predibase, ledande utvecklingsplattform för finjustering av LLMs, har introducerat LoRA Land, en samling av 25 öppna källkodsmodeller. Företaget hävdar att LoRA Land kan utmana eller till och med överträffa den mycket populära GPT-4.0 från OpenAI. LoRA Land drivs av Predibases serverlösa finjusterade ändpunkter och open-source LoRAX-ramverk. Plattformen erbjuder en rad användningsfall, från sentimentanalys till sammanfattning. Predibase hävdar att LoRA Land erbjuder ett betydligt mer kostnadseffektivt sätt för organisationer att träna högprecisa och specialiserade GenAI-applikationer.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 21 februari

SwiftKey-tangentbordsapp uppdateras med Copilot och nya funktioner

En uppdatering av SwiftKey-tangentbordsappen har infört Copilot i appen. Uppdateringen inkluderar också GPT-4 Turbo-växeln, den senaste stora språkmodellen som för närvarande erbjuds av Open AI. Dessutom har bildgeneratorn som drivs av DALL-E 3 - Designer - flyttats inom emoji-sektionen. Microsoft har också öppnat dörren för SwiftKey-användare att använda Googles nya moderna emojis. Den nya Copilot-integrationen inkluderar det nya uppdaterade designspråket och funktioner som Microsoft nyligen har uppdaterat Copilot på webben, appen och andra ställen. Bing-logotypen har ersatts med den nya Copilot-knappen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 21 februari

FindADoc introducerar GPT-4 AI i medicinsk diagnostik

FindADoc, etablerat sedan 1996 inom hälsosektorn, har lanserat sin banbrytande Telehealth-plattform. Plattformen är den första i sitt slag att använda GPT-4 AI:s avancerade förmågor för att diagnostisera och föreslå behandlingar för patienter, vilket revolutionerar leveransen av hälsovårdstjänster. FindADoc-plattformen är utformad för att ge flexibilitet och bekvämlighet till hälsovården. Den låter läkare, läkarassistenter och sjuksköterskor konsultera med patienter oberoende vid deras bekvämlighet, direkt från sina hem.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 21 februari

IndyKite avslöjar sin AI-säkerhetsprogramvara

San Francisco-startupen IndyKite har avslöjat sin programvara för att säkerställa tillförlitligheten av data som används i generativ AI. Programvaran syftar till att stärka förtroendet för data i alla affärs- eller analysmodeller genom att använda en identitetscentrerad metod. IndyKite, som har rötter i identitetshantering inom cybersäkerhet, liknar Okta och ´identitets- och åtkomsthantering´, eller IAM. Tekniken är utformad för att kontrollera åtkomsten till känslig data, till exempel medicinska historier, utan att datan kopieras från en databas till en annan.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 21 februari

Finastra introducerar AI-funktioner för att effektivisera processer för kanadensiska låneförmedlare

Finastras Filogix-team har introducerat nya generativa AI-funktioner (Gen AI) i sin Expert Pro Canadian Mortgage Point of Sale (POS)-lösning. Funktionen automatiserar skapandet av låntagares narrativ (anteckningar) som hjälper till vid långivares underwriting, vilket effektiviserar processer, sparar tid och minimerar fel för mäklare. Med ett enda klick kan användare generera en omfattande sammanfattning av bostadslånet, som täcker alla relevanta kriterier. Innehållet kan granskas, redigeras och sedan skickas för underwriting mycket snabbare jämfört med den traditionella manuella processen.

Direktlänk Dela Canada Newswire fördjupade 21 februari

Generativ AI kommer att skapa fler jobbmöjligheter, enligt Ness Digital Engineerings VD

Generativ AI (Gen AI) kommer att skapa fler jobbmöjligheter, men med vissa expertkunskaper, enligt Ranjit Tinaikar, VD för Ness Digital Engineering. Han menar att stor skala anpassning av Gen AI kommer att hjälpa industrin att återuppfinna sig själv. Behovet av experter kommer att öka, liksom behovet av kvalificerad arbetskraft som kan utveckla nya lösningar med Gen AI. Med Gen AI:s framväxt har också hotet från deep fakes ökat. Ness Digital Engineering förväntar sig att öka sin personalstyrka med 20-25 procent per år.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 21 februari

AI:s fördelar i penetrationstestningens effektivitet och hastighet

Artificiell intelligens (AI) möjliggör automatisering av arbetsintensiva och rutinmässiga uppgifter, som till exempel datainsamling. Innehållet är lösenordsskyddat.

Direktlänk Dela The Financial fördjupade 21 februari

Googles AI-chatbot Gemini kritiseras för att skapa historiskt felaktiga bilder

Googles AI-chatbot Gemini har fått kritik för att ha genererat historiskt eller faktamässigt felaktiga bilder, inklusive en asiatisk kvinna som påve, svarta vikingar, kvinnliga NHL-spelare och ´mångfaldiga´ versioner av USA:s grundlagsfäder. Google medgav att dess bildverktyg ´missade målet´. När Gemini bads skapa representativa bilder av exempelvis en påve och vikingar, genererade den bilder som visade individer av olika etniciteter och kön. Google sa att de är medvetna om kritiken och arbetar aktivt på en lösning.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 21 februari

Google lanserar avancerade AI-verktyg för att förbättra chatbots

Google har gjort betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI) genom att lansera nya tekniker för att förbättra prestanda och kapacitet hos AI-chatbots. Introduktionen av PaLM 2 och Gemini visar Googles engagemang för att pressa gränserna för AI-chatbotfunktionalitet och erbjuda mer sofistikerade, mångsidiga och effektiva lösningar för utvecklare och användare. PaLM 2, ett stort språkmodell (LLM) som konkurrerar med OpenAI:s GPT-4, är integrerat i Sendbirds chatbot-API, vilket utökar flexibiliteten och potentialen för konversations-AI-chatbots i webb- och mobilapplikationer. Googles nya AI-verktyg, Gemini, utmärker sig i matematik, kodning och resonemangsuppgifter, vilket sätter en ny standard för AI-förmågor och applikationsintegration.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 21 februari

Googles AI-verktyg Gemini får kritik för historiska felaktigheter

Användare av Googles generativa AI-verktyg Gemini har klagat på sociala medier om verktygets oförmåga att generera historiskt korrekta bilder, särskilt gällande karaktärernas rasidentitet. Jack Krawczyk, Senior Director of Product på Google och ansvarig för utvecklingen av Gemini, meddelade att teamet arbetar för att justera AI-modellen så att den genererar mer historiskt korrekta resultat. Krawczyk betonade att Gemini utformats för att reflektera Googles globala användarbas och att man tar representation och fördomar på stort allvar. Han föreslog att resultaten kan ha genererats som en del av AI:s strävan att vara rasligt inkluderande.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 21 februari

Googles nya AI-verktyg Gemini 1.5 genererar mestadels icke-vita bilder

Google lanserade sin ´nästa generations modell´, Gemini 1.5, förra veckan, med möjlighet att generera bilder. För att skapa bilder kan användarna skriva enkla uppmaningar till AI-bot, med Google rekommenderar att dessa börjar med ord som rita, generera och skapa. Flera ivriga fans har testat verktyget, skapar bilder av allt från hundar som rider på surfbrädor till flygande bilar. Dock har vissa tidiga användare noterat att majoriteten av bilderna av människor som verktyget genererar inte är vita. Frank J. Fleming, en tidigare datatekniker och författare för barn-TV, var den första att påpeka detta.

Direktlänk Dela Kossy Derrick Entertainment fördjupade 21 februari

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare