» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-02-22 hade vår robot sammanfattat 331 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google Chrome inför AI-funktioner för att hjälpa användare med webbformulär och mer

Google Chrome-webbläsaren kommer snart att hjälpa användare att skriva i kontaktformulär och mer med kraften av generativ AI som en del av en experimentell utrullning. Det finns tre olika AI-funktioner som kommer att göra allt från att automatiskt organisera dina öppna flikar till att skriva text åt dig nästa gång du behöver fylla i ett formulär online. Dessa nya AI-funktioner är en del av en ny Chrome M121-utgåva och är experimentella, vilket innebär att de kan ändras eller helt enkelt inte fungera. Dessa funktioner är tänkta att vara användbara i olika grad.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 22 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidia levererar starka kvartalsresultat, aktien når rekordhöga nivåer

Chip-tillverkaren Nvidia levererade bättre än väntade resultat för det fjärde kvartalet och överträffade förväntningarna för den nuvarande perioden. Aktieanalytiker på Wall Street menar att detta kan hålla igång Nvidias aktierally. Aktien steg med 16,4% till 785,38 dollar, vilket innebär att den återigen nådde rekordhöga nivåer. Nvidias rapport hade också positiva implikationer för datacenterbyggaren Super Micro Computer (SMCI), vars aktier steg med 32,9% till 975,52 dollar. Nvidia förväntar sig fortsatt stark efterfrågan på företagets artificiella intelligensprocessorer fram till 2025 och därefter.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 februari

Kraftig ökning för AI-företag efter Nvidias starka rapport

AI-handeln är tillbaka i full kraft efter Nvidias (NVDA) stora vinstslag, trots rädsla för att euforin kring tekniken kan ha nått sin topp. Aktier i SoundHound (SOUN) och Arm (ARM), företag som Nvidia nyligen avslöjat att de investerat i, steg båda med cirka 5% på torsdagen. AMD (AMD), ett annat AI-chipföretag, ökade med mer än 10% medan AI-drivna Palantir steg över 3%. Super Micro Computer (SMCI), som haft en meteorsk 200% ökning i år, sköt upp nästan 33% på torsdagen. Nvidias framgångar sågs även utanför tekniksektorn. S&P 500 och Dow Jones Industrial Average stängde på rekordnivåer. Även företag som inte är AI-fokuserade, inklusive JPMorgan (JPM) och Waste Management (WM), avslutade torsdagen på sina högsta priser någonsin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

S&P 500 och Dow Jones når rekordhöga stängningar efter Nvidias starka rapport

S&P 500 och Dow Jones Industrial Average nådde båda rekordhöga stängningar på torsdagen, drivna av investerare som flockades till tillväxt- och teknikaktier dagen efter att artificiell intelligens-företaget Nvidias starka vinst och prognos. För S&P 500 var det också den största dagliga ökningen på 13 månader. Nvidia-aktierna hoppade 16,4% efter att chipdesignern förutspådde en ungefär trefaldig ökning av intäkterna för första kvartalet på stark efterfrågan på dess AI-chip och slog förväntningarna för intäkterna för fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

GPT Healthcare planerar börsintroduktion

GPT Healthcare Limited, som driver fyra flerfackssjukhus med totalt 561 sängar i Västbengalen, planerar en börsintroduktion. Företaget erbjuder ett brett utbud av medicinska tjänster inom över 35 specialiteter. Börsintroduktionen öppnar för prenumeration den 22 februari och stänger den 26 februari, med ett prisband fastställt till mellan 177 och 186 rupier per aktie. Företaget avser att använda nettointäkterna för att finansiera allmänna företagsmål samt helt eller delvis återbetala vissa befintliga lån från banker och finansinstitut.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 22 februari

GPT Healthcare IPO får 37% prenumeration på första dagen

GPT Healthcare, som startades av Dwarika Prasad Tantia, Om Tantia och Shree Gopal Tantia, och driver fyra fullservice sjukhus under varumärket ILS Hospitals, fick 37% prenumeration på sin initiala aktieutgivning (IPO) den första erbjudandedagen. IPO:n fick 72,43,360 bud mot 1,97,63,327 aktier som erbjuds. Kategorin för detaljhandelsinvesterare prenumererade 66%, medan kvoten för icke-institutionella investerare fick 18% prenumeration. På onsdagen samlade GPT Healthcare in Rs 157,54 crore från ankareinvesterare. IPO:n på Rs 525 crore är en kombination av en nyemission på Rs 40 crore och ett erbjudande om försäljning (OFS) på upp till 2,6 crore aktier av private equity-firman BanyanTree Growth Capital II.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 22 februari

Kundli GPT: En fusion av astrologi och AI

I astrologi är ett kundli eller födelsekarta mycket viktigt, det visar var stjärnor och planeter var på himlen när en person föddes. Å andra sidan har modeller som GPT blivit en stor framgång inom AI-världen. Dessa modeller kan skapa text som människor baserat på den information de får. ´Kundli GPT´ är ett nytt sätt att kombinera dessa två olika saker (astrologi och AI). Det visar hur ny AI-teknik kan användas i gamla metoder för astrologi. Kundli GPT är en ny idé, men den för med sig mycket intressanta möjligheter. Framtiden för Kundli GPT ser ljus ut, och det kommer att vara intressant att se hur denna blandning av gammal kunskap och ny teknik utvecklas.

Direktlänk Dela Jaisalmernews.com fördjupade 22 februari

OpenAI misslyckas med att registrera ´GPT´ som varumärke

OpenAI, ett företag som stöds av Microsoft, har fått ett slag då det amerikanska patent- och varumärkeskontoret (US PTO) vägrade att registrera ordet GPT (generative pre-trained transformer) som ett varumärke för företaget. OpenAI argumenterade att GPT inte är ett ´beskrivande ord´ eftersom konsumenter inte omedelbart kommer att förstå vad den grundläggande texten ´generative pre-trained transformer´ innebär. Men US PTO var inte övertygade, med hänvisning till ´GPT´:s utbredda användning inom mjukvaruindustrin.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 22 februari

Ny teknikspel av McKinney utmanar OpenAI´s språkmodell ChatGPT

Reklambyrån McKinney har skapat ett interaktivt spel som utmanar spelare att testa sin kunskap om svart kultur mot OpenAI:s språkmodell, ChatGPT. Spelet, ´Är du svartare än ChatGPT?´, skapades under ett kreativt brainstormingmöte ledd av copywritern Meghan Woods och ett svart-ledat team. Spelet avslöjar ChatGPT:s svårigheter med att förstå kulturella specifikationer, särskilt de som inte är vita-specifika. Gerald Carter, grundare av Destined AI, bekräftade att McKinney-spelet gör ett bra jobb med att gamifiera och öka medvetenheten om dessa AI-luckor.

Direktlänk Dela People of Color in Tech fördjupade 22 februari

OpenAI utökar GPT Store med användarbetyg och mer byggareprofilinformation

OpenAI har utökat sin GPT Store, en marknadsplats för tredjepartsanvändare att skapa och dela anpassade chatbots, med användarbetyg och mer byggareprofilinformation. Trots detta är företagets ursprungliga idé om att dela intäkterna med GPT-skaparna baserat på hur ofta deras anpassade GPTs används fortfarande otydlig. För GPT-byggare kan de nu inkludera mer information i sina kontoprofiler som visas när användare klickar på deras namn. Denna information inkluderar möjligheten att lägga till länkar till byggarens LinkedIn-sida eller profil, X-konto, webbplats och dess totala genomsnittliga betyg och totala antal betyg, samt totala antalet ´samtal´ eller sessioner som har startats med den GPT.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 februari

Intel uppgraderar Audacity med AI-drivna plugins

Det populära ljudredigeringsverktyget Audacity får en stor uppgradering tack vare Intel. Teknikjätten har utvecklat en svit av OpenVINO-plugins för Audacity, vilket ger ett antal AI-drivna redigeringsfunktioner till programvaran. Dessa AI-plugins, som körs helt på din PC, inkluderar brusundertryckning och transkription för talat innehåll, samt generering och separationsplugins för musik. Dessa OpenVINO-plugins är tillgängliga för nedladdning nu, men för närvarande endast för Windows. Dessutom planerar Audio.com att inkludera en molnsparningsfunktion som låter skapare arbeta på Audacity-projekt som sparas direkt i molnet. Denna funktion kommer att ha en liten kostnad efter de första fem projekten.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Adobe lanserar nya AI-ljudverktyg i Premiere Pro

Adobe lanserar nya AI-ljudverktyg i Premiere Pro för att förenkla videoredigeringsprocessen. Den senaste versionen av Adobe Premiere Pro (22.4) har nya AI-funktioner och förbättringar för att optimera videoredigering. Huvudfunktionen är tillgängligheten av dess ´Enhance Speech´-funktion. ´Enhance Speech´ använder AI för att minska bakgrundsljud och förbättra ljudkvaliteten på klippet med ett klick. Adobe lanserade också andra AI-drivna ljudverktyg, inklusive ´Interactive Fade Handles´ för att hjälpa till med dina ljudövergångar och ´Audio Category Tagging´, som använder AI för att känna igen om dina klipp är dialog, musik, SFX eller atmosfär.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 februari

Microsofts Copilot AI chatbot lanserar ny Notebook-funktion för alla användare

Microsoft har officiellt lanserat en ny funktion kallad ´Notebook´ för sin Copilot AI chatbot. Funktionen, som först testades i december 2023, låter användare skriva in textkommandon på vänster sida och se svar från Copilot på höger sida. Användare kan sedan redigera och förbättra dessa textkommandon och se resultaten från Copilot. Jordi Ribas, Microsofts företagsvicepresident och chef för teknik och produkt för Copilot och Bing, meddelade att Notebook nu är live för alla att använda på både datorer och mobila enheter. Notebook stöder upp till 18 000 tecken.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 22 februari

Microsoft uppgraderar Copilot AI-assistenten med Windows Context Copilot plugin

Microsoft arbetar på att förbättra Copilot i Windows med en betydande uppgradering. En förändring i Copilot AI-assistentverktyget har observerats av insidergemenskapen. Microsoft utvecklar nu en Windows Context Copilot plugin, en funktion som hjälper dig att förstå vad som händer i ett öppet appfönster, som Notepad. Denna plugin kommer att möjliggöra åtgärder som att hämta appfönstertitlar och sammanfatta text i öppna fönster. För att aktivera denna funktion kommer det att finnas en dialogruta i Windows 11 som ber dig att dela din aktivitetsdata med Copilot.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 22 februari

Microsoft släpper Windows 11 Insider Preview Build 26058 med förbättringar till Copilot

Microsoft har släppt Windows 11 Insider Preview Build 26058 till Canary och Dev Channels den 14 februari 2024 och har nyligen lagt till några förbättringar till Copilot. Nu kan du be Copilot att slå på Narrator eller Live Captions, visa tillgängliga nätverk, slå på batterisparläge på din bärbara dator, tömma papperskorgen eller radera temp-filer. Dessutom får du nu Power Automate-plugin integrerat i Copilot på Windows, vilket erbjuder automatiseringsmöjligheter för uppgifter som PDF-manipulation och Excel-operationer. För att använda det måste du ladda ner eller uppdatera Power Automate Desktop till den senaste versionen från Microsoft Store och logga in på Copilot i Windows med ett Microsoft-konto.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 22 februari

Nvidias aktiekurs hoppar 16%, ökar företagets marknadsvärde med rekordbeloppet $273 miljarder

Nvidias aktiekurs steg med 16% på torsdagen, vilket ökade företagets marknadsvärde med hela $273 miljarder på bara en dag, ett rekordbelopp. Chiptillverkaren har sett en skenande efterfrågan på sina halvledare, som används för att driva artificiell intelligens (AI) applikationer. Företagets intäkter mer än tredubblades under senaste kvartalet jämfört med samma period föregående år. Detta är det senaste tecknet på att entusiasmen kring AI förmodligen inte kommer att avta inom en snar framtid.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 22 februari

Google stoppar Gemini AI-bildgenerering och stöter på problem med matematik- och logikfrågor

Google har tillfälligt stoppat sin Gemini AI-chatbots förmåga att generera bilder av människor, efter att ha blivit kritiserade för att skapa historiskt felaktiga framställningar. Användare hade lagt upp skärmdumpar på sociala medier som visade att Gemini genererade bilder med etniskt mångfaldiga karaktärer i historiskt vita dominerade scener. Google arbetar på att adressera problemen och kommer att släppa en förbättrad version snart. Gemini har även haft problem med att svara korrekt på enkla matematik- och logikfrågor.

Direktlänk Dela MishTalk fördjupade 22 februari

Google introducerar Gemma, en ny serie av lättviktsmodeller för AI

Google har introducerat Gemma, en serie av lättviktsmodeller för artificiell intelligens (AI) som är öppen källkod. Två versioner av Gemma har lanserats, Gemma 2B och Gemma 7B. Dessa stora språkmodeller (LLMs) kan anpassa sig till instruktioner och fungerar på bärbara datorer, skrivbord eller i Google Cloud. Google rapporterar att Gemma-modellerna är effektiva för sin storlek, och slår större modeller som Meta´s Llama-2 i tester av resonemang, matematik och programmeringsfärdigheter. Lättviktsmodeller som Gemma är mer hanterbara, snabbare och mer specifika när det gäller funktioner och funktioner.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 februari

Reddit och Google ingår avtal för att förbättra AI och produkter

Reddit har ingått ett avtal med Google som gör det möjligt för sökjätten att använda inlägg från diskussionsplatsen för att träna sina artificiella intelligensmodeller och förbättra produkter som online-sökning. Avtalet, som värderas till cirka 60 miljoner dollar, kommer också att ge Reddit tillgång till Googles AI-modeller för att förbättra dess webbplatsökning och andra funktioner. Reddit meddelade även planer på en börsintroduktion onsdag. Reddit rapporterade en nettoinkomst på 18,5 miljoner dollar i oktober-december kvartalet på en omsättning på 249,8 miljoner dollar.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 22 februari

Konsultföretaget McKinsey publicerar rapport om implementering av generativ AI i statliga verksamheter

Konsultföretaget McKinsey har publicerat en rapport som erbjuder en ram för implementering av generativ AI i statliga verksamheter. Rapporten föreslår ett ramverk kallat ´Pilot, Scale, Adopt´ som stater kan använda under en sexmånadersperiod för att effektivt implementera generativ AI i statlig datastyrning. Rapporten inkluderar uppgifter för guvernörskontor, verkställande organ och högsta teknikchefer. Enligt rapporten bör guvernörens kontor vara ansvarigt för att skapa en adoptionsplan och styrning, som att skapa AI-uppgiftsstyrkor för att identifiera risker och fördelar med generativ AI. State agencies are responsible for assessing their technology and data needs and identifying areas that could benefit from generative AI.

Direktlänk Dela StateScoop fördjupade 22 februari

Mörka sidan av AI: Chatbots utvecklade av organiserad brottslighet

Ett team från Indiana University Bloomington har utforskat den mörka sidan av artificiell intelligens (AI), där organiserade brottslingar utvecklar chatbots kapabla att koda datorvirus, skriva phishing-e-post, bygga falska webbplatser och mer. Författaren Xiaojing Liao har döpt dessa program och tjänster till ´Malla´ för ´malicious LLM applications´. Mellan februari och september 2023 identifierade de 212 sådana tjänster, men antalet ökar fortfarande. Dessa tjänster är billigare än tidigare metoder och förblir lönsamma, vilket visar att man inte längre behöver vara en skicklig programmerare för att orsaka skada.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 22 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Kampen mot AI-brott växer i Arizona

En mamma i Scottsdale, Arizona, kämpar för att stoppa bedragare som använder artificiell intelligens (AI) för att begå brott. Ett lagförslag, Senate Bill 1599, kan göra straffen hårdare för dem som använder AI för brottsliga ändamål. Jennifer DeStefano blev förra året utsatt för en bluff där bedragare använde AI för att klona hennes 15-åriga dotters röst och fejka en kidnappning. DeStefano vittnade om sin erfarenhet på Capitol Hill och lagförslaget har fått enhälligt stöd i en senatskommitté.

Direktlänk Dela Arizona´s Family fördjupade 22 februari

Windward samarbetar med INTERPOL för att bekämpa global sjöfartsbrott

Windward, ledande företag inom maritim AI, har ingått ett partnerskap med INTERPOL för att stödja deras uppdrag att skapa en säkrare maritim miljö. Windwards maritima AI kommer att ge värdefull underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra brottslig verksamhet som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske. Genom detta partnerskap kommer INTERPOL att dra nytta av Windwards insikter för att främja utredningar av misstänkta fartyg, aktiviteter och intresseområden över hela världen. Windwards plattform kommer att förbättra INTERPOL:s förmåga att upptäcka och störa olagliga maritima aktiviteter.

Direktlänk Dela KLAS-TV fördjupade 22 februari

Stability AI avslöjar tidig förhandsvisning av nästa generations bildverktyg

Stability AI har tillkännagivit en tidig förhandsvisning av sitt nästa generations bildverktyg, Stable Diffusion 3 (SD3), som de kallar sitt mest kapabla text-till-bild-modell hittills. SD3 förbättringar inkluderar bättre textgenerering, stark efterlevnad av prompter och motstånd mot promptläckage. Stability AI har också lyft fram SD3:s stöd för multimodal inmatning. SD3 är för närvarande endast tillgängligt för utvalda partners, men jämförelser mellan dess utdata och resultat från liknande prompter från SDXL, MidJourney och Dall-E 3 visar att SD3 överträffar sina konkurrenter i övergripande kvalitet.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 februari

BUI lanserar nya tjänster för att stödja företag i antagandet av Copilot för Microsoft 365

BUI, en global teknikkonsult och Microsoft Solutions-partner, har lanserat en rad nya tjänster för att hjälpa företag att framgångsrikt och säkert anta Copilot för Microsoft 365. Copilot, som är ett AI-drivet produktivitetsverktyg för Microsoft 365-applikationer som PowerPoint och Word, blev nyligen tillgängligt för små och medelstora företag. BUI:s tjänster inkluderar en beredskapsworkshop för Copilot, licensierings- och rådgivningstjänster, produktaktiveringstjänster och supporttjänster. BUI:s VD, Ryan Roseveare, betonar att AI-drivna verktyg förvandlar arbetsplatser överallt och gör det möjligt för människor att uppnå mycket mer.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 22 februari

Nvidias medgrundare Jensen Huangs bidrag till AI-rörelsen

Jensen Huang, medgrundare och VD för Nvidia, en globalt framstående halvledarföretag, var närvarande vid födelsen av den nuvarande AI-rörelsen. Han donerade en banbrytande ny superdator speciellt utformad för AI till den nyligen grundade ideella organisationen OpenAI, ledd av Elon Musk, 2016. Denna superdator, kallad DGX, tog fem år att bygga och finns nu över hela världen. DGX påskyndade OpenAIs forskningsexperiment med veckor, vilket möjliggjorde experiment som tidigare varit otillgängliga på grund av deras stora beräkningskraft. Denna arbete lade grunden för de generativa AI-verktyg som OpenAI banade väg för.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 februari

OpenAIs AI-modell GPT-4 kan användas som hackningsagent

Utvecklarversionen av OpenAIs ledande stora språkmodell kan återanvändas som en AI-hackningsagent, enligt forskare. Detta kan göra det mycket lättare för vem som helst att lansera vissa cyberattacker online. OpenAIs artificiella intelligensmodell GPT-4 har förmågan att hacka webbplatser och stjäla information från online-databaser utan mänsklig hjälp. Detta antyder att individer eller organisationer utan hackningskunskaper kan sätta ut AI-agenter för att utföra cyberattacker. Daniel Kang vid University of Illinois Urbana-Champaign säger att detta verkligen minskar den expertis som behövs.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 22 februari

Google pausar AI-verktyg på grund av historiska felaktigheter

Google har pausat ett AI-verktyg som skapar bilder av människor efter att felaktigheter i vissa historiska avbildningar som modellen genererat har upptäckts. Detta är det senaste problemet i företagets ansträngningar att hinna ikapp konkurrenterna OpenAI och Microsoft. Google började erbjuda bildgenerering genom sina Gemini AI-modeller tidigare denna månad, men vissa användare på sociala medier har påpekat att modellen återger historiska bilder som ibland är felaktiga, till exempel genom att avbilda USA:s grundlagsfäder som kvinnor eller nazistiska soldater som färgade personer. Google meddelade på onsdagen att de är medvetna om att Gemini ger felaktigheter i vissa historiska bildgenereringar.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 22 februari

Google pausar AI-verktyget Geminis bildgenereringsfunktion efter kritik

Google har tillfälligt stoppat sin artificiella intelligensverktyg Geminis förmåga att generera bilder av människor efter kritik på sociala medier för att ha producerat historiskt felaktiga bilder som i stor utsträckning visade färgade människor istället för vita människor. Detta visar hur AI-verktyg fortfarande har svårt med konceptet ras. Google försökte övervinna detta, men det verkar ha blivit kontraproduktivt och gjorde det svårt för AI-chattbotten att generera bilder av vita människor. Google sade i ett inlägg på torsdagen att de redan arbetar med att lösa problemen med Geminis bildgenereringsfunktion. Medan de gör detta kommer de att pausa bildgenereringen av människor och släppa en förbättrad version snart.

Direktlänk Dela KSL Television fördjupade 22 februari

Google tvingas be om ursäkt för historiskt felaktiga bilder genererade av AI-chattbot Gemini

Googles senaste AI-chattbot Gemini har mött kritik för att generera politiskt korrekta men historiskt felaktiga bilder som svar på användaruppmaningar. Användare har testat verktygets gränser och fått bisarra resultat, som en kvinnlig påve, svarta vikingar och könsbytta versioner av kända målningar och fotografier. Google har tvingats be om ursäkt för ´felaktigheter i vissa historiska bildgenereringsframställningar´. Experter noterar att generativa AI-system som Gemini skapar innehåll inom förinställda begränsningar, vilket har lett till anklagelser om att Google medvetet har programmerat chattboten att vara politiskt korrekt.

Direktlänk Dela The Jewish Voice fördjupade 22 februari

Googles AI-bildgenerator skapar endast bilder av mångkulturella och rasligt olika personer

Google´s Gemini, en AI-bildgenerator, har nyligen börjat generera bilder av historiska figurer och grupper av människor. Användare har dock upptäckt att bilderna inte stämmer överens med deras förfrågningar. Istället för att skapa bilder av vita personer, genererar systemet endast bilder av mångkulturella och rasligt olika personer. På onsdagen erkände Google Communications problemet och meddelade att de arbetar på att förbättra avbildningarna. På torsdagen meddelade Google att de pausar bildgenerering av människor i Gemini tills problemet är löst.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 februari

Google pausar AI-chatbotens bildgenereringsfunktion efter historiska felaktigheter

Google har tillfälligt stoppat sin AI-chatbot Geminis förmåga att generera bilder av människor, efter att det uppstått problem med historiska felaktigheter. En användare rapporterade att han hade bett Gemini att generera bilder av en tysk soldat från 1943. När han lade till ett stavfel i sin begäran, returnerade Gemini flera bilder av färgade personer i tyska uniformer, vilket är en uppenbar historisk felaktighet. Google har lovat att åtgärda dessa ´noggrannhetsproblem i vissa historiska´ skildringar.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 22 februari

Google pausar bildgenerering med AI Gemini på grund av etnicitetsproblem

Google har tillfälligt stoppat användare från att producera bilder av människor med sin artificiella intelligensmodell Gemini efter problem som uppstått angående etniciteten hos personerna på bilderna. Många sociala medieanvändare har postat exempel på bilder genererade av Gemini som visar vikingar, påvar och USA:s grundlagsfäder i en mängd olika etniciteter och kön. Detta har lett till debatt om implicit bias. Google meddelade att de arbetar för att åtgärda problemen med Geminis bildgenereringsfunktion och kommer att pausa bildgenereringen av människor tills en förbättrad version släpps. Jack Krawczyk, högsta direktör för Geminis team på Google, sa att företaget arbetar för att förbättra dessa avbildningar omedelbart.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 22 februari

Är detta en AI-genererad countrylåt om Amarillo, Texas?

En låt med titeln ´I Lost My Rattleskin Cowboy Boot At A Kroger In Amarillo, Texas´ har väckt frågor då det inte finns någon Kroger i Amarillo. Låten framförs av Rockwell Country Band, men det finns få uppgifter om bandet eller Rockwell Music Group. Låtens instrument och sång låter underliga och klumpiga, vilket har lett till teorier om att den kan vara AI-genererad. Om detta är fallet, så anses det vara ett dåligt exempel på AI-genererad musik.

Direktlänk Dela Mix 94.1 KMXJ fördjupade 22 februari

Billy Joel släpper första nya musikvideo på årtionden med hjälp av AI-teknologi

Billy Joel har släppt sin första nya musikvideo på årtionden för låten ´Turn the Lights Back On´, med hjälp av AI-teknologi för att visa en framträdande genom Joels liv. Videon är regisserad av Warren Fu, känd från Dua Lipa och Daft Punk, tillsammans med producenten och medförfattaren Freddy Wexler. Videon använder banbrytande AI-teknologi från Deep Voodoo för att visa Billy Joel framföra den nya låten genom de olika decennierna av hans liv. Billy Joel tog scenen vid 2024 års Grammy Awards för debutframträdandet av ´Turn the Lights Back On´, medan singeln har gjort stor succé på radiostationer och streaming. Låten är också den första från Joel att bryta Billboard Hot 100 sedan 1997. Joel förblir en av de mest inflytelserika amerikanska artisterna och har sålt över 160 miljoner album världen över.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 22 februari

Sheryl Crow oroar sig för AI:s växande inflytande i musikindustrin

Den 62-åriga sångerskan Sheryl Crow uttrycker sin oro över AI-teknologins ökande inflytande i musikbranschen. Hon förbereder sig för att släppa sitt nya album ´Evolution´ i mars, trots tidigare antydningar om att hon inte skulle göra en annan skiva. Crow, som har två adopterade söner, Wyatt och Levi, berättade att uppgången av AI-teknologi inspirerade henne att skriva. Hon beskrev AI-påverkad musik som ett ´angrepp på hennes själ´ och föreslog att hennes nya album är ett svar på AI-teknologi.

Direktlänk Dela Contactmusic.com fördjupade 22 februari

Hur artificiell intelligens förändrar konsultbranschen

Artificiell intelligens (AI) förändrar konsultbranschen genom att snabbt analysera stora datamängder och upptäcka trender. Trots att AI inte kan ersätta kreativ problemlösning och etiskt resonemang har det potential att förbättra kvaliteten på tjänster som erbjuds, påverka interna operationer och förenkla konsulters ansvarsområden. AI har också förmågan att transformera kundtjänster genom att autonomt samla in och analysera kundfeedback, vilket möjliggör snabbare och mer exakta beslutsprocesser. Trots dessa fördelar finns det fortfarande utmaningar som måste övervinnas, inklusive att överbrygga expertisgap, hantera datakomplexitet och bygga förtroende för AI-system.

Direktlänk Dela Hotelnewsresource.com fördjupade 22 februari

Artificiell intelligens revolutionerar hotellbranschen

Integration av artificiell intelligens (AI) i hotellbranschen markerar ett betydande steg mot förbättrad effektivitet, personaliserade gästupplevelser och strömlinjeformad förvaltning. AI kan revolutionera gästtjänster genom att implementera AI-drivna virtuella concierger. AI kan också skapa personaliserade upplevelser för gästerna genom att rekommendera personaliserade eventpaket, rumskonfigurationer och cateringalternativ baserat på gästdata och preferenser. AI-drivna intäktshanteringssystem gör det möjligt för hotell att optimera prissättningsstrategier dynamiskt. AI kan också hjälpa hotell att optimera personalplanering genom att analysera historiska bokningsdata och förutsäga framtida efterfrågan. Slutligen kan AI-drivna marknadsföringsverktyg analysera gästdata för att skapa riktade och personaliserade marknadsföringskampanjer.

Direktlänk Dela Hospitality Net fördjupade 22 februari

Nvidia ser stark efterfrågan på sina AI-chips, stora teknikföretag drar fördel

Nvidia rapporterade en stark kvartalsrapport och förutspådde en revolution inom datorinfrastruktur, hårdvara och mjukvara för AI. Detta översätts till stark efterfrågan på Nvidias grafikprocessorer (GPU:er). Företag behöver uppdatera sin traditionella datorkapacitet med Nvidias chips, vilka är snabbare och mer effektiva. Företag som Google, Microsoft, Meta och Amazon har redan börjat dra nytta av Nvidias AI-teknik. Meta till exempel, kräver intensiv AI och maskininlärningsberäkning för att driva sina sociala medieappar och planerar att inkludera 350 000 Nvidia H100s i sin AI-infrastruktur fram till slutet av 2024.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 februari

Diskussion om AI-investeringar med ledare från Cisco, Intel och NetApp

Artificiell intelligens (AI) omformar företagens verksamheter, från nätverksfelsökning och cybersäkerhet till kundservice och kommunikation. Systemintegratören World Wide Technology (WWT) nyligen anordnade ett tekniksamtal med ledare från Cisco, Intel och NetApp för att diskutera nyckelfrågor för att anta AI i företag. De undersökte olika AI-investeringsalternativ och skissade på en effektiv AI-investeringsstrategi. Diskussionen innehöll även hur man kan hantera kompetensgapet inom AI, samt strategier för att införliva säkerhet och hållbarhet i en AI-strategi.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 22 februari

Risker med användning av generativ AI i arbetsmiljön

Generativ artificiell intelligens (GAI) har potentialen att revolutionera effektiviteten och produktiviteten i vårt dagliga arbetsliv. Trots att tekniken blir allt mer sofistikerad bör företag vara försiktiga när de använder GAI i arbetsmiljön på grund av dess potentiella inverkan på konfidentiell och proprietär information. Företag och arbetsgivare bör förstå riskerna för oavsiktlig offentliggörande av konfidentiell information som kan uppstå vid användning av GAI, så att de är bäst förberedda att bedöma och hantera dessa risker. Dessutom kan användning av GAI i arbetsmiljön även väcka oro för tredjeparts konfidentiell information i företagets besittning.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 22 februari

Senator Tan Parker utsedd till medordförande för Rådet för Artificiell Intelligens i Texas

Viceguvernör Dan Patrick i Texas har utnämnt senator Tan Parker, R-Flower Mound, till medordförande för Rådet för Artificiell Intelligens. Parker kommer att hjälpa till att formulera rekommendationer för lämplig och säker användning av AI inom statsförvaltningen. Rådet, som skapades genom House Bill 2060 (88:e lagstiftande församlingen), kommer att studera och övervaka AI-system som utvecklas, används eller köps in av statliga myndigheter, bedöma behovet av en etisk kod för AI-system i statlig förvaltning och rekommendera administrativa åtgärder som statliga myndigheter kan vidta utan ytterligare lagstiftningsbehörighet.

Direktlänk Dela Office of the Lieutenant Governor of Texas fördjupade 22 februari

De fem bästa transkriptionstjänsterna på Fiverr

Att hitta rätt kombination av hastighet, precision och pris för transkriptionstjänster kan vara en utmaning. En guide till de fem bästa transkriptionstjänsterna på Fiverr har presenterats, som kan hjälpa till att omvandla podcastavsnitt till text, fånga essensen av ditt senaste webbinarium eller transkribera ditt videoinnehåll på ett korrekt sätt. De fem toppvalen för transkriptionstjänster valdes utifrån kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Dessa Fiverr-stjärnor kan leverera exakta transkriptioner för professionellt, akademiskt eller personligt bruk.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupade 22 februari

Galaxy AI: Så här fungerar det på din Galaxy-enhet

Beroende på kraven för en specifik uppgift kommer Samsung Galaxy AI att förlita sig på Googles generativa AI Gemini Nano eller Gemini Pro Large Language Models (LLM). För uppgifter som kan utföras på enheten utan behov av internetanslutning kommer Gemini Nano-baserade Galaxy AI att göra jobbet. Och Gemini Pro kommer att användas för tunga uppgifter som behöver molnbaserad serveranslutning. De kommande månaderna kommer Googles stora Gemini Ultra LLM-modell att göras tillgänglig via en prenumerationstjänst. Om kunden vill uppleva Gemini Ultra direkt kan de göra det med Google One AI Premium-planen, men detta är endast tillgängligt i vissa regioner.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 22 februari

Användningen av AI inom försäkringsbranschen och dess begränsningar

Försäkringsbolag och tredjepartsadministratörer (TPA) använder alltmer artificiell intelligens (AI) för att förbättra sin effektivitet och bedrägeriavslöjande insatser. AI kan samla, organisera och analysera data snabbare än en justerare, samt identifiera röda flaggor och mönster som tyder på bedrägeri. Trots detta finns det mycket arbete kvar att göra för att förstå och implementera AI och effektivt skörda fördelarna det har att erbjuda. Begränsningar inkluderar tillgången till tillräckliga data, bristen på teknisk talang och behovet av att behålla den mänskliga aspekten i processen.

Direktlänk Dela Riskandinsurance.com fördjupade 22 februari

Jämförelse mellan sökteknologierna Perplexity AI och Google Gemini Advanced

Två framstående alternativ inom sökteknologi är Perplexity AI och Google Gemini Advanced. Dessa plattformar ligger i framkant av utvecklingen av sökmotorer och erbjuder unika funktioner designade för att tolka och producera språk på ett mänskligt liknande sätt. Google Gemini Advanced är den senaste innovationen från sökmotorjätten och syftar till att förändra hur vi upptäcker information på webben. Perplexity AI är en konkurrent som också erbjuder avancerade funktioner. Valet mellan dem beror på flera faktorer, inklusive hur de integrerar med verktyg du kanske redan använder, deras användargränssnitt och de extra funktioner de erbjuder.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 22 februari

Perplexity AI:s VD uppmanar till att följa sitt hjärta i karriärval

Aravind Srinivas, VD för Perplexity AI, menar att man bör följa sitt hjärta när det kommer till karriärval. Han uppmanar de som är intresserade av att arbeta inom AI att följa sina passioner snarare än marknadstrender. Srinivas berättade om sin egen resa och hur hans passion för AI ledde honom till att starta sitt företag. Han betonade vikten av att bry sig om det man bygger, då de första användarna av en produkt ofta är dess skapare.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 22 februari

2024 kan bli ett avgörande år för AI

Förväntningarna på AI-teknologi har nått en feberhöjd med investerare och företagsledare som har mycket höga förväntningar. Men det finns risk för besvikelse om teknologin inte lever upp till dessa förväntningar. 2024 kan bli ett avgörande år för AI när företagsledare fokuserar på vad AI verkligen kan göra just nu. Trots starka kvartalsrapporter från Microsoft och Alphabet föll deras aktier då investerare förväntade sig perfektion. Investeringar i AI har inte gett den avkastning som marknaden hoppats på. Enligt en årlig undersökning av PwC förväntar sig 61% av de tillfrågade VD:na att generativ AI kommer att förbättra kvaliteten på deras produkter och tjänster. Men PwC varnar för att misstag kan ha stora konsekvenser och att brist på levererade produktivitetsvinster kan vara det mest explosiva.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 februari

OpenAI:s Sora kan revolutionera filmindustrin

OpenAI:s Sora, en AI-teknik som kan generera högkvalitativa videor av komplexa scener, kan vara på väg att revolutionera filmindustrin. Systemet kan potentiellt ersätta traditionella produktionsprocesser och minska behovet av skicklig arbetskraft. Detta har lett till oro för att jobb kan komma att försvinna i branschen. En studie publicerad i januari visade att 75% av de tillfrågade ledarna inom underhållningsindustrin ansåg att AI-verktyg bidrog till att eliminera, minska eller konsolidera jobb inom deras företag. Trots detta har vissa redan integrerat AI-verktyg i sina arbetsflöden.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 22 februari

Intel lanserar Foundry för AI-eran, diskuterar framtidens utmaningar med OpenAI

Intel VD Pat Gelsinger har lanserat Intel Foundry, en systemfabrik för AI-eran. Gelsinger riskerar mycket genom att spendera 25 miljarder dollar om året på nya chiptillverkningsfabriker. Samtidigt har han haft en diskussion med OpenAI:s VD Sam Altman om företagets strategi och framtiden för AI. Altman tror att AI snart kommer att vara en del av varje företags strategi och att efterfrågan på kretsar kommer att öka. Gelsinger meddelade att Intel redan har fått beställningar på 15 miljarder dollar för sin Intel Foundry.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 februari

Hollywood oroar sig inte över OpenAIs text-till-video-generator

Hollywood är ännu inte orolig för OpenAIs nya text-till-video-generator, Sora, trots dess förmåga att snabbt generera relativt högkvalitativ video från text. Filmkonstnärer och illustratörer, som Reid Southen, anser att produktionsprocesserna är för komplexa för att AI ska kunna ta över. Aubry Mintz, tillförordnad verkställande direktör för International Animated Film Association´s Hollywood-avdelning, uttrycker dock oro för hur Sora kan påverka animeringsbranschen. Blake Ridder, en brittisk regissör, författare och skådespelare, tror att Sora snarare kan användas som ett verktyg för att förbättra filmproduktionsprocessen.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 22 februari

OpenAI:s VD Sam Altman avfärdar rapporter om att samla in 5-7 biljoner dollar för att bygga chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman avfärdade nyligen rapporter om att han försöker samla in 5-7 biljoner dollar för att bygga ett nätverk av chipfabriker och den infrastruktur som krävs för att stödja det. Altman framhöll att AI:s framtid kommer att kräva massiva investeringar och att vi inte bör rusa in i det för snabbt. Han varnade också för att framtiden för AI-utveckling kommer att vara rörig och att det kommer att krävas mycket beräkning och ström. Trots detta tror han att AI kommer att bli en kraft för gott.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 22 februari

AI-säkerhet hotad av forskare som agerar som hackare

Forskare agerar som hackare för att kringgå skydd på generativ AI. De riktar in sig på brister inom tre områden: data, modeller och inlärning. Genom att använda dataförgiftning och smarta eller till och med osynliga uppmaningar lurar de programvaran. Sedan januari 2023 har över 200 förtryck lagts upp på Arxiv.org-webbplatsen, vilket tyder på attacker, motattacker, kapningar och jailbreaks. Detta kan urholka förtroendekapitalet för verktyg som ChatGPT, Bard och Midjourney. Trots att designers verkar medvetna om problemen fortsätter de framåt. Det finns även ´onda´ hackare som kapar AI-verktyg.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 22 februari

Bokdiskussion om AI på Whiteside Forum

Whiteside Forum kommer att hålla en bokdiskussion på söndag, den 25 februari 2024, kl. 14:00, i City of Morrison Community Room på Odell Public Library, 307 S. Madison Street, Morrison, IL. Diskussionen kommer att kretsa kring boken ´I, Human: AI, Automation, and the Quest to Reclaim What Makes Us Unique´ skriven av Tomas Chamorro-Premuzik. Diskussionen är öppen för alla och gratis. Alla är välkomna, inklusive experter inom området och de som inte har läst boken. För mer information om Whiteside Forum, detta evenemang, eller en uppdatering på vår 2024 säsong, kontakta Marc Adami via e-post, telefon 815-772-5347, eller text, eller besök Whiteside Forum på Facebook.

Direktlänk Dela The City fördjupade 22 februari

Kanada riskerar att tappa ledande position inom AI på grund av långsamt antagande

Kanadensiska teknikexperter uttrycker oro över landets långsamma antagande av artificiell intelligens (AI), vilket kan hota Kanadas position som ledare inom sektorn. Krista Jones, högsta leveransansvarig på teknik- och innovationshubben MaRS Discovery District, varnade för att den långsamma takt i antagandet av kanadensisk AI-teknologi är en av de största utmaningarna. En studie från konsultföretaget KPMG visade att endast 35% av de kanadensiska företagen hade infört AI till februari förra året, jämfört med 72% av amerikanska företag. Orsaker till detta inkluderar brist på finansiering och rädsla för teknikens risker.

Direktlänk Dela Ottawa Business Journal fördjupade 22 februari

Webinar om AI:s påverkan på golfbranschen

Den 27 februari lanserar Players 1st ett webinar om hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka golfbranschen globalt. AI-experter från TrackMan och Novicell kommer att delta i diskussionerna. Under webinaret kommer de senaste uppgifterna om hur man kan utnyttja AI-verktyg för att optimera banhantering, förbättra spelarupplevelser och driva tillväxt och framgång att avslöjas. Redan har nästan 200 golfbranschprofiler anmält sig till webinaret.

Direktlänk Dela The Golf Wire fördjupade 22 februari

AI förbättrar dejting enligt Cosmopolitan och Bumble

Cosmopolitan och Bumble har genomfört en undersökning bland 5 000 singlar mellan 18 och 42 år för att undersöka hur AI påverkar dejting. Resultaten visade att trots viss skepsis, var de flesta entusiastiska över de nya möjligheterna som AI kan ge till dejting. 69% av deltagarna var positiva till att AI kan göra dejting enklare och mer effektivt. 86% trodde att det kan hjälpa till att lösa dejtingtrötthet. Cosmopolitan testade också nya appar som använder AI för att hjälpa till med konversationer och skapa dejtingprofiler.

Direktlänk Dela WVTM 13 fördjupade 22 februari

Stability AI presenterar sin nästa generations text-till-bild-modell, Stable Diffusion 3.0

Stability AI, ett företag som specialiserar sig på AI-bildgenerering, har gett en tidig förhandsgranskning av sin nästa generations text-till-bild-modell, Stable Diffusion 3.0. Den nya modellen lovar skarpare bilder, förbättrad hantering av flera ämnen och betydligt förbättrad textrendering. Trots att det finns mindre brister, representerar den övergripande kvaliteten ett stort framsteg från modellens föregångare. Stability AI planerar att använda den nya Stable Diffusion-modellen för kommande arbete inom 3D-modellering, videosyntes och andra nya AI-visuella funktioner.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 22 februari

Stability AI introducerar Stable Diffusion 3, en ny text-till-bild-modell

Stability AI har presenterat Stable Diffusion 3, sin senaste modell för text-till-bild-generering. Företaget hävdar att den nya versionen erbjuder förbättrad prestanda vid hantering av komplexa uppmaningar, genererar bilder av högre kvalitet och rättar stavfel. Stable Diffusion 3 är för närvarande inte offentligt tillgänglig, men Stability AI har öppnat en väntelista för ett tidigt förhandsgranskningsprogram. Modellen kommer i olika storlekar, mellan 800 miljoner till 8 miljarder parametrar. Stability AI har också betonat sitt åtagande för ansvarsfull AI-utveckling.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 22 februari

OpenAI:s ChatGPT uppvisar ovanligt beteende

OpenAI:s populära språkmodell, ChatGPT, har varit i centrum för en ovanlig händelse där användare rapporterat inkonsekventa och nonsensiska svar. Dessa svar varierar från ´Spanglish´ uttalanden till kusliga bekräftelser om att vara närvarande i samma rum. Orsaken till dessa anomalier har ännu inte offentliggjorts. OpenAI har dock erkänt problemet och meddelar att teamet aktivt undersöker saken. Uppdateringar på OpenAI:s officiella statussida indikerar framsteg i identifieringen av problemet och försäkrar användarna om pågående övervakning.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 22 februari

GPT-4 kan skriva smarta kontrakt men bör inte användas för kodgranskning, enligt forskare

Forskare från blockchain-säkerhetsföretaget Salus Security har utvärderat förmågan hos GPT-4, OpenAI:s mest kraftfulla stora språkmodell (LLM), att granska smarta kontrakt. De kom fram till att även om dess precision i att upptäcka sårbarheter är hög, är återkallningsgraden farligt låg för ett verktyg för granskning av smarta kontrakt. Forskarna valde åtta uppsättningar av smarta kontrakt som hade injicerats med 18 typer av sårbarheter, totalt 60. De fann att GPT-4 upptäckte sju typer av sårbarheter med en hög precision över 80%. Men dess återkallningsgrad var slående låg över datamängderna, med den lägsta runt 11%.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 22 februari

ChatGPT från OpenAI uppvisar oväntat beteende

ChatGPT, världens mest använda AI-chattverktyg utvecklat av OpenAI, uppvisade oväntat beteende den 21 februari 2024. Användare rapporterade om märkliga svar och att verktyget plötsligt började tala spanska under en konversation på engelska. I ett sammanhang svarade ChatGPT på en matematikfråga och en begäran om att fixa ett JavaScript-fel genom att säga att den befann sig i samma rum som användaren. OpenAI har uttalat att de noggrant övervakar och undersöker vilken bugg som kan ha orsakat detta beteende.

Direktlänk Dela Sangri Today fördjupade 22 februari

Domare avvisar advokatbyrås användning av AI för att uppskatta avgifter

Ett försök av en advokatbyrå att använda ChatGPT för att uppskatta sina avgifter avvisades av en federal domare, som kritiserade byrån för dess användning av AI-verktyget. Frågan uppstod i en stämning av Cuddy Law Firm, en grupp advokater specialiserade på specialundervisning, som sökte juridiska avgifter från New York City efter att framgångsrikt ha representerat ett barn med ADHD och andra funktionsnedsättningar. Byrån hade sökt mer än $113 000 i avgifter plus ränta, delvis baserat på feedback den fick från ChatGPT. Men USA:s distriktsdomare Paul Engelmayer tilldelade bara lite över $53 000 och kritiserade byrån för dess användning av AI-verktyget.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 22 februari

OpenAI:s ChatGPT upplever ovanliga problem, snabb åtgärd och lösning följer

OpenAI:s ChatGPT upplevde nyligen ett ovanligt problem som ledde till att användare fick oväntat korta och mindre detaljerade svar. OpenAI identifierade och åtgärdade snabbt problemet, vilket säkerställde att ChatGPT återgick till normal drift. Användare märkte en betydande minskning i längd och kvalitet på svaren. Händelsen ledde till diskussioner bland användare, några hittade tillfälliga lösningar. OpenAI:s transparens i att kommunicera problemet och dess lösning är en annan viktig lärdom. För användare understryker denna händelse också vikten av anpassningsförmåga när man interagerar med AI-teknologier.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 22 februari

OpenAI:s AI-verktyg ChatGPT gick ´nonsensikal´, genererade meningslösa svar

AI-verktyget ChatGPT, utvecklat av OpenAI, började nyligen generera meningslösa svar på användarfrågor. OpenAI fick snabbt hantera situationen och meddelade senare att en programvarujustering hade ´infört ett fel i hur modellen bearbetar språk´. Efter att ha identifierat orsaken till händelsen rullade företaget ut en fix och bekräftade att incidenten hade lösts. Under de timmar då ChatGPT genererade icke-existerande ord och ofullständiga meningar, blev detta ämne för roade diskussioner på OpenAIs forum. OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022 och förändrade riktningen för teknikindustrin.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 22 februari

OpenAI bekräftar ovanligt beteende hos ChatGPT

Den 20 februari bekräftade OpenAI rapporter om att ChatGPT visade ´oväntade svar´. Företaget undersökte problemet som sedan har åtgärdats, men det finns fortfarande oro över vad man ska göra om det händer igen. Det finns också oro över bristen på transparens från OpenAI, vilket gör det svårt att förstå orsaken till ChatGPT:s konstiga beteende och ännu svårare att förbereda sig för liknande händelser i framtiden. Denna situation påminner oss om att vi fortfarande har mycket att lära om riskerna med att bygga applikationer på toppen av stora språkmodeller, särskilt stängda källkodsmodeller som ChatGPT och GPT-4.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 22 februari

Google´s AI chatbot Gemini presterar bättre än OpenAIs ChatGPT i tester

Google´s AI chatbot Gemini presterade nyligen bättre än Sam Altmans ChatGPT OpenAI i en serie omfattande multidisciplinära tester, enligt en ny rapport som avslöjades på måndagen. Enligt presentationen av data från Stocklytics.com slog Gemini ChatGPT med tre procent i denna bedömning. Rapporten visade att Gemini Ultra presterade bättre än GPT-4 i ämnen som konst och design, hälso- och sjukvård, humaniora och samhällsvetenskap samt teknik och ingenjörsvetenskap. Endast i entreprenörskap och vetenskap var GPT-4 bättre.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 22 februari

ADMA Biologics lanserar AI-programmet ADMAlytics för att optimera produktionsprocesser

ADMA Biologics, Inc., ett biopharmaceutiskt företag, har framgångsrikt implementerat sitt artificiella intelligensprogram, ADMAlytics. ADMAlytics kombinerar AI och maskininlärning för att förbättra och förutsäga resultat för produktions- och driftsprocesser. Nyligen producerade ADMA framgångsrikt sin första sats av ASCENIV™ med hjälp av denna innovativa ADMAlytics-programvara för att automatisera och förbättra effektiviteten i plasmasamlingen under kommersiell tillverkning. ADMA förväntar sig att den breda implementeringen av de nya ADMAlytics-funktionerna har potential att snabbt realisera effektiviteter i hela företagets leveranskedja och produktionsverksamheter.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 22 februari

Hammerspace presenterar ny Hyperscale NAS-arkitektur för att träna AI-modeller i företag i stor skala

Hammerspace har avtäckt sin högpresterande NAS-arkitektur för att möta kraven från företags AI, maskininlärning och djupinlärning (AI/ML/DL) initiativ och den utbredda ökningen av GPU-beräkning både på plats och i molnet. Denna nya kategori av lagringsarkitektur - Hyperscale NAS - är byggd för att möta kraven för storskalig språkmodellträning och ger hastigheten för att effektivt driva GPU-kluster av alla storlekar för GenAI, rendering och företagens högpresterande databehandling. Hammerspaces Hyperscale NAS-arkitektur har slutfört GPUDirect Storage Support valideringsprocessen från NVIDIA.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 22 februari

AI kommer att förändra arbetet för företagsskatteproffs

Utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) avancerar snabbt och kommer att spela en allt viktigare roll i vardagen och det professionella landskapet. Det är oundvikligt att det under de kommande åren kommer att påverka och till och med förvandla hur företagsskatteproffs utför sitt arbete. AI borde lösa många smärtpunkter och göra det lättare (och snabbare) att göra ett bra jobb genom att eliminera repetitiva processer och minimera risken för fel, samtidigt som det gör det möjligt att hålla sig före snabbt föränderliga regler och hålla koll på disparata data.

Direktlänk Dela Thomson Reuters fördjupade 22 februari

Reddit inleder partnerskap med Google för AI-träning

Reddit har meddelat att de har ingått ett partnerskap med Google för att låta sökmotorn träna sina AI-modeller med användargenererat innehåll från Reddit. Partnerskapet uppges vara värt 60 miljoner dollar per år, vilket kan ge Reddit en ekonomisk skjuts inför sin börsintroduktion. Reddit, som förväntas lanseras på börsen i mars, meddelade tidigare i år att de hade skrivit ett avtal med ett ´stort AI-företag´, men avslöjade inte vem avtalet var med. Detta avtal kommer också i ljuset av ökade oro kring hur AI-företag kommer att använda och dra nytta av användargenererat innehåll.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 22 februari

Jacky´s Business Solutions lanserar ´Robot som en tjänst´-program i Förenade Arabemiraten

Jacky´s Business Solutions LLC, en ledande leverantör av innovativa B2B-tekniklösningar, har lanserat sitt ´Robot som en tjänst´-program, som introducerar den toppmoderna Temi v3-roboten till utbildningsinstitutioner över Förenade Arabemiraten och potentiellt andra GCC-länder. Programmet är ett steg mot att göra robotik till en integrerad del av lärandet och säkerställa att framtida generationer är utrustade med väsentliga tekniska färdigheter. Skolor och utbildningsinstitutioner kan nu få tillgång till de avancerade Temi-robotarna genom prisvärda fleråriga kontrakt.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 22 februari

AI och ML revolutionerar tillverkningsindustrin

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) förändrar tillverkningsindustrin genom att optimera operationer, stödja design och förbättra automation. AI/ML tillämpningar inom tillverkning kan kategoriseras i operationer, design och automation. Operationer inkluderar prediktivt underhåll, kvalitetssäkring, energiförbrukningsprognoser och supply chain management. Design innefattar process- och produktdesign med tekniker som generativ design och SciML. Automation och mänsklig-maskininteraktion förbättras genom att införliva AI i industrirobotar. Trots dessa framsteg finns det utmaningar, inklusive datainsamling, energiförbrukning och säkerhet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 februari

Djupinlärningsmodell avkodar mössens neurala aktivitet

Forskare har kombinerat en djupinlärningsmodell med experimentella data för att ´avkoda´ mössens neurala aktivitet. Metoden gör att de kan avgöra var en mus befinner sig inom en öppen miljö och vilken riktning den är vänd mot, bara genom att titta på dess neurala avfyrningsmönster. Dessa fynd kan ge insikter i funktionen och beteendet hos enskilda neuroner eller till och med hela hjärnregioner. Seniorförfattaren Vasileios Maroulas och hans team använde en djupinlärningsmodell för att undersöka två typer av neuroner som är involverade i navigation. Forskarna hoppas att deras metod kommer att hjälpa till att utforma intelligenta maskiner som kan navigera i obekanta miljöer utan att använda GPS eller satellitinformation.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 22 februari

Inference.ai, en ledande leverantör av GPU:er (Graphics Processing Unit) för AI-revolutionen, meddelar lanseringen av ChatGPU, ett nytt verktyg som hjälper till att skapa klarhet kring inköp av GPU:er för AI-utbildning och inferens. Inference.ai:s generativa AI-drivna chatbot ställer användare enkla frågor om deras produktkoncept för att hjälpa till att identifiera den beräkningskraft som behövs, och föreslår sedan den perfekta GPU-uppsättningen för att förverkliga deras AI-vision. ChatGPU är för närvarande i beta-testning och kommer att förbättras med fler funktioner när användarbasen växer.

AiThority fördjupade 22 februari

Indiska konsumenter föredrar AI-verktyg framför mänsklig interaktion online, enligt Adobe-undersökning

Enligt en ny undersökning från Adobe föredrar cirka 57% av indiska konsumenter att använda artificiell intelligens (AI) verktyg snarare än att engagera sig i mänsklig interaktion när de letar efter produkter och tjänster online. Trots detta är mänsklig interaktion fortfarande ett toppval när det gäller aspekter av beslutsfattande, kundsupport och returer eller avbokningar. Undersökningen visade också att cirka 59% av indierna inte känner sig positiva till att köpa från ett varumärke som inte är transparent med användningen av deras personuppgifter.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 22 februari

Väderprognos för Allentown, PA: Risk för regn och snö

Allentown, PA kommer att uppleva disigt väder tidigt på dagen, men det förväntas bli mestadels molnigt med några spridda regnskurar på eftermiddagen. Det kan även komma blötsnö över Poconos. Under kvällen förväntas molnigt väder med sannolika regnskurar; vissa blötsnöflingor kan blandas in över Poconos. Uppdaterad: 22 februari 2024 kl. 13:10.

Direktlänk Dela WFMZ-TV fördjupade 22 februari

Google begränsar tillfälligt AI-verktyget Gemini efter historiska felaktigheter

Google meddelade på torsdagen att de tillfälligt kommer att begränsa möjligheten att skapa bilder av människor med sitt artificiella intelligensverktyg Gemini, efter att det producerat illustrationer med historiska felaktigheter. Företaget medgav problemen i ett uttalande dagen innan, där de skrev att de arbetar för att förbättra dessa typer av framställningar omedelbart. De mest iögonfallande felaktigheterna involverade infogandet av färgade personer på platser där de historiskt sett inte skulle ha varit. Google är inte det enda teknikföretaget som adresserar stora problem med sina AI-verktyg denna vecka.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 22 februari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times har stämt OpenAI och Microsoft, hävdande att deras AI-modell, ChatGPT, plagierade Times artiklar och kunde skada deras varumärke genom att efterlikna deras skrivstil. Denna rättegång väcker avgörande frågor om AI-innehållsgenerering och upphovsrätt i den digitala tidsåldern. Kan AI lagligt skapa innehåll baserat på upphovsrättsskyddat material? Vem äger upphovsrätten till AI-genererat arbete? Och kan AI en dag ersätta mänskliga författare helt och hållet?

Direktlänk Dela Passive Income MD fördjupade 22 februari

Google Gemini AI anklagas för rasistiska fördomar

Google Gemini, en uppgraderad och omnamngiven grupp av AI-verktyg, har imponerat användare med sin förmåga att svara på frågor om läroböcker, spela spel med hundratals sidor av regler och analysera kod. Trots detta har den också kritiserats för att vara försiktig och felbenägen. Dessutom har en grupp användare anklagat den för att vara delaktig i en konspiration mot vita människor, eftersom de inte har lyckats få Gemini att generera en bild av en kaukasisk man. Google har svarat att de arbetar på att lösa problemet och att de fortsätter att kalibrera resultaten där de anser att det är nödvändigt.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 22 februari

Google gör sin Gemini AI-plattform tillgänglig för företag i alla storlekar

Google har avslöjat planer på att göra sin Gemini AI-plattform tillgänglig för företag av alla storlekar i sin strävan att föra ut artificiell intelligens till arbetare överallt. Företaget har officiellt bytt namn på sin Duet AI för Google Workspace-erbjudande till Gemini för Google Workspace, vilket kommer att vara tillgängligt för företag i två nya prenumerationsplaner - ´Gemini Business´ och ´Gemini Enterprise´. Detta innebär att kunder som använder kontorsprogram som Google Docs, Sheets, Slides och Meet nu kommer att kunna njuta av och använda Gemini AI-verktyg för alla sina vardagliga arbetsuppgifter. ´Gemini Enterprise´, som ersätter den befintliga Duet AI för Workspace Enterprise-planen, kostar $30 per användare per månad med ett årligt åtagande. För mindre företag eller start-ups finns det också en lägre prissatt ´Gemini Business´-plan, som kostar $20 per användare per månad. Företag kommer också att kunna chatta med Gemini via en ny fristående, företagsfokuserad upplevelse. De nya Gemini-planerna är tillgängliga för företag nu, med Google som tillägger att det också arbetar med att föra dem till utbildningskunder inom de närmaste veckorna.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 februari

AI-genererad videoteknik revolutionerar innehållsskapande men utgör även utmaningar

AI-genererad videoteknik erbjuder nya verktyg för innehållsskapande, vilket kan omvandla enkel text till dynamiska videor. Tekniken har potential att revolutionera hur vi producerar och konsumerar digitala medier, men medför också betydande utmaningar och risker för missbruk. Plattformar som Runway, Pika Labs, Genmo och Metas Make-A-Video och Emu Video leder utvecklingen med innovativa funktioner. Trots fördelarna finns det farhågor kring äkthet, desinformation och behovet av ansvarsfull användning. Teknikens potential för att skapa ´deepfakes´ och sprida desinformation understryker det brådskande behovet av etiska riktlinjer och reglerande åtgärder.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 22 februari

Unleash The Archers står inför kritik för användning av konst i AI-musikvideo

Det kanadensiska heavy metal-bandet Unleash The Archers har fått kritik för sin senaste musikvideo till singeln ´Green & Glass´. Videon, som skapades med hjälp av artificiell intelligens (AI), innehöll konstverk av Bo Bradshaw. Enligt bandet användes Bradshaws konstverk för att träna AI-modellerna, men det visade sig att Stable Diffusion också använde olicenserade verk från andra konstnärer. Unleash The Archers har uttryckt att de trodde att de agerade etiskt genom att licensiera Bradshaws konstverk, men har nu insett att detta inte var fallet. De har också klargjort att Bradshaw inte hade någon konstnärlig inblandning i videon.

Direktlänk Dela Metal Injection fördjupade 22 februari

Elektroakustisk kompositör Maya Shenfeld släpper sitt andra soloalbum ´Under the Sun´

Efter att ha avslutat en examen i klassisk gitarr i Jerusalem flyttade den elektroakustiska kompositören Maya Shenfeld till Berlin för att studera samtida musikframförande och komposition. Shenfeld började utforska världen av elektronisk musik och började skapa musik till kortfilmer och inspelningar för EMI:s produktionsmusikbibliotek. Hon släppte sitt debutalbum ´In Free Fall´ 2022. Tillsammans med visuell konstnär Pedro Maia tog hon upp fältinspelningar, Super 8-film och drönarbild från en aktiv marmorbrott i södra Portugal för en audiovisuell liveshow. Shenfeld gick ett steg längre och lade till syntar, träblåsinstrument, röst och kör för ett andra soloalbum. ´Under the Sun´ är en primal, dyster LP som reflekterar över den hotande klimatkrisen och hoppet om att åstadkomma förändring.

Direktlänk Dela MusicRadar fördjupade 22 februari

Högre utbildningsinstitutioner inte redo för generativ AI, enligt undersökning

En årlig undersökning gjord av Cengage och Bay View Analytics visar att 95% av administratörer, lärare och förtroendevalda på två- och fyraåriga högre utbildningsinstitutioner förväntar sig att generativ AI kommer att förändra deras institutioner under de kommande fem åren. De flesta förväntade sig dock att dessa förändringar skulle vara små eller måttliga. När det gällde huruvida deras institution är förberedd för AI-relaterade förändringar, svarade de flesta ´Nej´. Undersökningen visade också att kostnaden för utbildning blir ekonomiskt oöverkomlig för studenter och att stress fortsätter att vara ett stort hinder för studenter.

Direktlänk Dela Campustechnology.com fördjupade 22 februari

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare