» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-02-24 hade vår robot sammanfattat 159 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Sophie Ellis-Bextor varnar för AI-skapad bluff med hennes musik

Musikern Sophie Ellis-Bextor har varnat sina fans för en nyligen upptäckt bluff som använder hennes musik. En AI-genererad röst har skapat en falsk sociala medier-annons med hennes hitlåt ´Murder On The Dancefloor´. Låten har nyligen blivit populär igen efter att ha varit med i Netflix-serien Saltburn. Ellis-Bextor uppmanar sina fans att inte lita på något som hon inte själv har publicerat på sin Instagram. Det har även förekommit annonser som uppmanar Instagram-användare att ange sina kreditkortsuppgifter. Sophie Ellis-Bextor kommer att turnera i USA under våren 2024.

Direktlänk Dela Campaign Middle East fördjupade 24 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Utnyttja kraften av artificiell intelligens i företag

AI-ledare, företag som omformar branscher, drivs inte bara av AI, de drivs av det. Och med generativ AI som för med sig kraften av AI till fler företag, är ledarskapet inom AI redo att växa. Men att nå dit kräver en helhetssyn. Du behöver förstå hur artificiell intelligens kan driva affärsresultat. Men lika viktigt är det att omvärdera processer, främja adoption och utveckla rätt förmågor, roller och styrning. Vår forskning visar att fullständigt inbäddad AI är en av de viktigaste egenskaperna som delas av framtidsbyggda företag som utmärker sig inom finansiella och icke-finansiella mått. Vi frigör kraften av AI genom att bygga en organisation runt den. Att få rollerna, ansvarsområdena och kulturen rätt är lika viktigt som att förbättra algoritmerna.

Direktlänk Dela Boston Consulting Group fördjupade 24 februari

Biden-administrationen söker allmänhetens åsikter om AI:s öppenhet

Den amerikanska Biden-administrationen har inlett en debatt om huruvida de mest kraftfulla artificiella intelligenssystemen bör vara öppna eller stängda. Vita huset söker nu allmänhetens åsikter om risker och fördelar med att ha en AI-systems nyckelkomponenter tillgängliga för alla att använda och modifiera. Teknikföretag är splittrade i frågan, med vissa som betonar farorna med allmänt tillgängliga AI-modellkomponenter och andra som understryker att öppen vetenskap är viktig för forskare och startups. Facebooks moderbolag Meta Platforms och IBM har varit bland de mest framstående förespråkarna för en öppen inställning. President Joe Biden har gett handelssekreterare Gina Raimondo till juli att tala med experter och komma tillbaka med rekommendationer om hur man ska hantera de potentiella fördelarna och riskerna. Nu säger handelsdepartementets National Telecommunications and Information Administration att det också öppnar en 30-dagars kommentarsperiod för att samla idéer som kommer att ingå i en rapport till presidenten.

Direktlänk Dela SecurityWeek fördjupade 24 februari

Språkmodeller kan luras att avslöja känslig data

Ny forskning visar att språkmodeller kan luras att avslöja sin utbildningsdata med hjälp av enkla metoder, vilket ofta innehåller skyddade uppgifter och känslig persondata. F5 Labs förutspår att brådskan att skapa egna språkmodeller kommer att leda till att mer utbildningsdata exponeras. Utvecklare använder allt oftare generativ AI för att skriva kod eller söka efter buggar, men utan rätt skyddsåtgärder kommer språkmodeller att skapa en mängd sårbar kod. Generativa AI-verktyg har dessutom ändrat förutsättningarna för hur skadliga desinformationskampanjer kan genomföras.

Direktlänk Dela Aktuell Säkerhet fördjupade 24 februari

Apple tar steget in i AI-fältet med egen ChatGPT-liknande verktyg

Apple tar steget in i området för artificiell intelligens (AI) med sitt eget verktyg liknande ChatGPT, internt kallat ´Apple GPT´. Detta visar på Apples ambition att konkurrera med företag som OpenAI, Google och andra inom AI-fältet. Apple har utvecklat sitt eget ramverk, ´Ajax´, för att skapa stora språkmodeller och testar en chatbot internt kallad ´Apple GPT´. Företaget siktar på att göra ett betydande AI-relaterat tillkännagivande nästa år. Trots detta har företaget en försiktig inställning till AI och fokuserar på att förbättra sina befintliga produkter med subtila AI-integrationer.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 24 februari

Att följa AI-utvecklingen: Nya trender och begrepp

Artikeln diskuterar svårigheterna med att hålla sig uppdaterad om nya utvecklingar inom AI. Den presenterar en ordlista över nya trender och framväxande begrepp som RAG, LangChain, inbäddningar och diffusion. Två motsatta riktningar identifieras i AI-landskapet. Å ena sidan implementerar etablerade GenAI-företag neurala nätverk med biljontals parametrar, vilket ökar både storlek och kostnad. Å andra sidan fokuserar nya startups på specialisering, med målet att extrahera så mycket användbar data som möjligt från mindre, noggrant utvalda träningsset för att leverera högkvalitativa resultat till specifika målgrupper. Artikeln diskuterar också flera nyckelbegrepp inom AI.

Direktlänk Dela Data Science Central fördjupade 24 februari

Ny metod för syntes av vyer utvecklad av forskare vid Aalto Universitet och System 2 AI

Forskare från Institutionen för datavetenskap och Neurovetenskap och biomedicinsk teknik vid Aalto Universitet, Finland, System 2 AI och Finska centrumet för artificiell intelligens FCAI har utvecklat ViewFusion, en avancerad generativ metod för syntes av vyer. ViewFusion använder diffusiondenoising och pixelviktning för att kombinera informativa ingångsvyer och adressera tidigare begränsningar. Metoden tränas över olika scener, anpassar sig till varierande ingångsvyer och genererar högkvalitativa resultat även under utmanande förhållanden. Trots att den inte skapar en 3D-sceninbäddning och har långsammare slutsats, presterar den bättre än befintliga metoder på NMR-datasetet.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 24 februari

OpenAI lanserar Sora, en text-till-video modell trots begränsningar

OpenAI, skaparna av ChatGPT och Dall-E, har lanserat Sora, en text-till-video-diffusionsmodell. Sora kan omvandla en kort textbeskrivning till en detaljerad, högupplöst filmklipp upp till en minut lång. Trots detta har OpenAI varit öppna med verktygets begränsningar, som att det kan ha svårt att korrekt simulera fysiken i en komplex scen. Trots dessa begränsningar säger OpenAI att Sora ´tjänar som en grund för modeller som kan förstå och simulera den verkliga världen´, vilket markerar ett ´viktigt steg´ mot att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 24 februari

Optuna: Ett ramverk för att automatisera och påskynda processen för hyperparameteroptimering

Att hitta de perfekta inställningarna för en modell att fungera optimalt inom maskininlärning kan vara som att leta efter en nål i en höstack. Denna process, känd som hyperparameteroptimering, innebär justering av inställningarna som styr hur modellen lär sig. Optuna är ett programvaruramverk designat för att automatisera och påskynda processen för hyperparameteroptimering. Detta ramverk använder en unik metod, vilket gör att användare kan definiera sin sökrymd dynamiskt med hjälp av Python-kod. Dessutom stöder det utforskning av olika maskininlärningsmodeller och deras konfigurationer för att identifiera de mest effektiva inställningarna.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 24 februari

Maskininlärning och mobildata kan hjälpa till att rikta hjälp till de mest behövande

Enligt en ny studie kan regeringar och humanitära grupper använda maskininlärningsalgoritmer och mobiltelefondatan för att få hjälp till dem som mest behöver det under en humanitär kris. Forskarna hjälpte Togos digitala ekonomiministerium och välgörenhetsorganisationen GiveDirectly att omsätta denna insikt till ett nytt typ av hjälpprogram. Genom att samla in data och genomföra telefonundersökningar, kunde algoritmerna tränas för att känna igen telefonanvändningsmönster som var karakteristiska för personer som levde på mindre än 1,25 dollar per dag. Programmet har hittills gett nästan 10 miljoner dollar till cirka 137 000 av landets fattigaste medborgare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 24 februari

Dataforskarens utmaningar och verklighet

Egor Howell, en dataforskare, diskuterar de utmaningar han står inför i sitt arbete. Trots att jobbet erbjuder hög lön, bra förmåner, flexibla arbetstider och intressanta uppgifter, finns det också utmaningar. Han nämner att det finns en ständig förändring inom fältet, särskilt med framväxten av AI. Till exempel nämner han att när han började jobba som dataforskare i september 2021, fanns det inga text-till-bild-generering (DALL-E), GitHub Copilot eller ChatGPT, verktyg han nu använder dagligen.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 24 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Forskare utvecklar plattform för att lära barn om AI och robotik

Forskare vid University of Southern California har utvecklat en öppen källkodsplattform för att hjälpa studenter bygga sin egen AI-drivna, lågkostnads robotkompis. Målet är att förbereda nästa generation för ett samhälle drivet av AI. Plattformen lär ut grunderna i AI, men också viktiga färdigheter inom robotik, programvaruteknik och maskinteknik. Jämfört med andra alternativ, som NAO-roboten som kostar cirka 150 000 SEK, kostar teamets anpassningsbara robot cirka 2 500 SEK och erbjuder stor flexibilitet. Denna prisvärda och mångsidiga lösning uppnåddes genom att utnyttja den öppna källkodsroboten Blossom, tidigare utvecklad vid Cornell University.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 24 februari

USA:s arbetsmarknadsminister Julie Su ska delta på Screen Actors Guild Awards

Julie Su, USA:s tillförordnade arbetsmarknadsminister, kommer att närvara vid Screen Actors Guild Awards för att erkänna inverkan av SAG-AFTRA:s strejk 2023 och det resulterande avtalet. Su, som tidigare tjänstgjort som arbetsmarknadskommissarie i Kalifornien, har haft kommunikation med skådespelarfacket, Writers Guild of America och Alliance of Motion Picture and Television Producers under 2023 års strejker. Hon diskuterade också rollen hon anser att Hollywood-facken spelar i den större arbetsmarknadslandskapet och förklarade sin syn på AI och de hot och möjligheter det innebär för arbetare.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 24 februari

Indiska teknikföretag tar initiativ för att öka kvinnors representation inom AI

Indiska teknikföretag, inklusive Microsoft, Tech Mahindra, Hexaware Technologies, Accenture och Capgemini, tar initiativ för att öka kvinnors representation inom artificiell intelligens (AI). Företagen är överens om att AI-lösningar kan sakna djup och klarhet om kvinnor är underrepresenterade. Initiativen inkluderar uppskilling, mentorskapsprogram, spelifierade utmaningar, strukturerade praktikplatser och starkare engagemang på universiteten för att bygga framtida kvinnliga AI-utövare. Microsoft planerar att utbilda 75 000 kvinnliga utvecklare till 2024 och har även initiativ för att stärka kvinnor från underbetjänade samhällen att bygga karriärer inom teknik.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 24 februari

AI-genererad röstklipp av Jayalalithaa släppt av AIADMK

AIADMK släppte ett ljudklipp genererat av artificiell intelligens (AI) av partiets ikoniska ledare och före detta chefsminister J Jayalalithaa, där hon ber om stöd till partiets generalsekreterare Edappadi K Palaniswami inför det kommande Lok Sabha-valet. I ljudklippet, som släpptes på hennes 76-årsdag, kunde man höra den före detta partiöverhuvudet påminna om AIADMK-regeringens välfärdsinitiativ och uppmanade allmänheten att stärka Edappadi K Palaniswamis händer för att etablera ´folkets styre´.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 24 februari

Teknikjätten Nvidia nästan lika mycket värd som hela Kanadas ekonomi

Teknikgiganten Nvidia når nya höjder tack vare efterfrågan på produkter kopplade till artificiell intelligens (AI), vilket leder till att företagets marknadsvärde nästan når upp till hela Kanadas ekonomi. Det Kalifornien-baserade företaget nådde kortvarigt ett totalt värde på 2 biljoner dollar, vilket är första gången någonsin. Detta beror på den enorma efterfrågan på deras halvledare och chipp. Kanadas ekonomi, mätt i BNP, var 2,12 biljoner dollar 2023 enligt Internationella valutafonden. Nvidia gick från 1 biljon till 2 biljoner dollar i värde på mindre än hälften av den tid det tog teknikjättarna Apple och Microsoft.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 24 februari

AI överträffar mänskliga ögonläkare i diagnos och behandling av glaukom och näthinnesjukdomar

OpenAI:s GPT-4 kan matcha och i vissa fall överträffa mänskliga ögonläkare i diagnos och behandling av patienter med glaukom och näthinnesjukdomar, enligt en studie. Studien, publicerad i JAMA Ophthalmology, tyder på att avancerade verktyg som AI-baserade stora språkmodeller (LLM), som tränas på stora mängder data, text och bilder, kan spela en viktig roll i att ge beslutsstöd till ögonläkare i diagnos och hantering av fall som involverar glaukom och näthinnesjukdomar, vilka drabbar miljontals patienter.

Direktlänk Dela News Room Odisha fördjupade 24 februari

Profil: Matthew S. Smith, teknikjournalist och spelentusiast

Matthew S. Smith är en frilansande konsumentteknikjournalist. Han är en ivrig spelare och tidigare redaktör på Digital Trends. Smith har ett särskilt intresse för bärbara enheter, elcyklar, allt som har med smartphones att göra och CES, som han har deltagit i varje år sedan 2009.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 24 februari

Nvidia-VD använder Perplexity AI för forskning

Nvidias VD, Jensen Huang, avslöjade i en intervju med Wired att han använder Perplexity AI som sitt primära språk. Han uttryckte sin preferens för denna mindre kända chatbot över andra verktyg som ChatGPT eller Bard. Huang använder Perplexity AI och ChatGPT nästan varje dag, främst för forskning. Han verkar särskilt intresserad av datorstödd läkemedelsupptäckt. Perplexity AI, som identifierar sig som världens första konversationsresponsmotor, erbjuder en intressant bibliotek av tidigare frågor och en nyhetsflöde för att upptäcka aktuella händelser. Perplexity AI-webbplatsen är gratis, men fler funktioner och förmågor kan låsas upp genom Pro-prenumerationen.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 24 februari

Nvidias VD Jensen Huang föredrar Perplexity AI som sin AI-chattbot

I en intervju med Wired avslöjade Nvidia VD Jensen Huang att han personligen använder Perplexity AI som sin främsta AI-chattbot. Han använder både Perplexity AI och ChatGPT nästan varje dag för forskning, särskilt inom datorstödd läkemedelsupptäckt. Perplexity AI, som identifierar sig själv som världens första konversationsbaserade svarsplattform, erbjuder en användbar ´bibliotek´ av tidigare frågetrådar och en ´upptäck´ nyhets- och aktuell händelseflöde att utforska. Nvidia deltog nyligen i en finansieringsrunda på 73,6 miljoner dollar ledd av IVP. Perplexity AI:s webbplats och appar är gratis att använda, men fler funktioner och förmågor kan låsas upp med den betalda Pro-prenumerationen.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 24 februari

AI-teknik förändrar fotografering, men ersätter inte fotografer

Artificiell intelligens (AI) har blivit en stor del av fotograferingsindustrin, men det betyder inte att det tar över yrket. AI har använts i fotografering för att förbättra bildbehandling och redigering. Det har introducerats i smarttelefonkameror för att förbättra bildkvaliteten och nyligen har AI-stödda redigeringsfunktioner introducerats på telefoner som Samsungs S24-serie. AI har också använts i utbytbara objektivkameror som Sony A7RV för att förbättra fokuseringssystemet. AI har även börjat användas i efterproduktion, med verktyg som automatiserar processen för att utveckla råa bilder och reducerar tiden som spenderas på att redigera porträtt. Trots dessa framsteg kommer AI inte att ersätta mänskliga fotografer, eftersom tekniken fortfarande är beroende av mänsklig intervention och kreativitet.

Direktlänk Dela Fstoppers fördjupade 24 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Indiska konsumenter välkomnar AI men kräver etisk dataanvändning

Enligt en ny rapport från Adobe välkomnar indiska konsumenter användningen av artificiell intelligens (AI), med 57% som skulle välja en AI-aktiverat verktyg eller tjänst, vilket är högre än de globala och APAC genomsnitten på 39% respektive 48%. Trots detta föredrar de fortfarande mänsklig interaktion för beslutsfattande, kundsupport och returer eller avbokningar. Rapporten visar också att indiska varumärken ligger efter globala konkurrenter när det gäller AI-användning, med endast 15% som använder generativ AI för att förbättra kundupplevelser jämfört med 18% globalt. Indiska konsumenter är också alltmer oroade över ansvarsfull och etisk användning av deras personuppgifter.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 24 februari

Google ber om ursäkt för AI-fel, AI förbättrar arbetsplatsens effektivitet, förbud mot robo-samtal och Nvidia rapporterar ökad omsättning

Google har bett om ursäkt efter att deras nya Gemini AI vägrade visa bilder och prestationer av vita människor. AI-verktygens framväxt förväntas öka effektiviteten på arbetsplatser och potentiellt förbättra säkerheten. Federala kommunikationskommissionen (FCC) har beslutat att förbjuda användningen av AI-genererade röster för marknadsföringssamtal. Nvidia-aktier sköt i höjden efter att företaget rapporterat en massiv ökning av kvartalsintäkterna jämfört med förra året. Företag rusar för att anställa talanger som vet hur man implementerar och utnyttjar den snabbt utvecklande tekniken.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 24 februari

Bästa AI-verktygen för bildförbättring 2024

I den digitala åldern 2024 ökar efterfrågan på högkvalitativa bilder. Professionella fotografer, grafiska formgivare och allmänheten använder AI-verktyg för att förbättra bildkvaliteten. Traditionell redigering kan endast ta oss så långt, och ibland faller bildkvaliteten kort. Här är fem högkvalitativa AI-verktyg från 2024 för att förbättra bildkvaliteten: Adobe Photoshop, Luminar AI, Denoise AI av Topaz Labs, DxO PureRAW och Pixlr. Dessa AI-verktyg kan användas i olika situationer för att förbättra detaljer, lägga till levande färger, ta bort oönskade element och förbättra personliga bilder för sociala medier.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 februari

Revolutionerande AI-verktyg som förändrar hur vi arbetar och interagerar med teknik

Artificiell intelligens (AI) har snabbt förändrat tekniklandskapet, med innovativa lösningar över olika branscher. I denna artikel presenteras några av de bästa AI-verktygen som revolutionerar hur vi arbetar, skapar och interagerar med teknik. Bland dessa verktyg finns OpenAI´s GPT-3, TensorFlow, IBM Watson, Amazon Rekognition, Microsoft Azure Cognitive Services, ChatGPT, Salesforce Einstein och Google Cloud AI Platform. Dessa verktyg exemplifierar den transformerande effekten av AI på olika aspekter av vår digitala värld.

Direktlänk Dela The Inscriber Magazine fördjupade 24 februari

AI blir en hjälpande hand för amerikanska föräldrar

Allt fler amerikanska föräldrar vänder sig till artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till med föräldraskapet. AI kan hjälpa till med att skapa hälsosamma måltidsplaner, planera aktiviteter och till och med skapa relaterbara sagor. Men experter varnar för att luta sig för hårt på AI kan bli problematiskt om det går för långt bort från kärnan i förälder-barn-dynamiken. AI-applikationer som ChatGPT, Scarlett Panda och Story Spark låter föräldrar skapa anpassade sagor. AI-plattformar som MealPlanner, Mymealplan och Menubot hjälper till att skapa måltider baserat på specifik information. Taskade´s AI Family Activity Planner Bot och AI-plattformar som Midjourney kan kartlägga en veckas aktiviteter.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupade 24 februari

Google´s AI-verktyg Gemini anklagas för att bryta mot IT-lagar

Google´s AI-verktyg Gemini anklagas för att bryta mot IT-lagar och flera bestämmelser i strafflagen, enligt Rajeev Chandrasekhar, minister för elektronik och informationsteknik. Chandrasekhar erkände problemet efter att en journalist påpekade att Gemini visade bias i sitt svar på en fråga om premiärminister Narendra Modi, men inte gav ett definitivt svar när en liknande fråga ställdes om Trump och Zelensky. Chandrasekhar hänvisade ärendet till Google och IT-ministeriet för vidare åtgärder.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 24 februari

Google svarar snabbt på indiska regeringens kritik mot Gemini AI-verktyget

Google meddelade att det snabbt har hanterat de problem som uppstått kring Gemini AI-verktyget, efter kritik från den indiska regeringen för dess påstådda ´partiska´ svar på en fråga om premiärminister Narendra Modi. Google förklarade att Gemini AI-verktyget är utvecklat i enlighet med dess AI-principer och inkluderar skydd för att upptäcka och testa olika säkerhetsrisker. Företaget betonar sitt åtagande att identifiera och förhindra skadliga eller policybrytande svar inom Gemini. Debatten om chatbot-programmering utlöstes av ett inlägg på sociala medier plattform X, vilket ledde till oro från den indiska regeringen, som antydde potentiell åtgärd mot företaget.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 24 februari

Juridiska strider hotar universitetens användning av AI-verktyg

Universitet anpassar sig till framstegen inom artificiell intelligens (AI), men juridiska hinder hotar att återgå till traditionella forsknings- och skrivmetoder. Detta kan påverka tillgången till AI-verktyg på universitet över hela USA. Studenter har sina egna skäl för att inkludera AI i sina akademiska studier. En potentiell försvinnande av ChatGPT kan orsaka oro bland studenter om de tvingas justera sina vanor. The New York Times stämde OpenAI och Microsoft för upphovsrättsbrott. I februari avvisade en domare i Kalifornien anklagelserna mot Open AI. Dessa juridiska strider speglar den ökande komplexiteten i immateriella rättigheter och de snabba framstegen inom AI. Juridiska ramar och riktlinjer för användning av webbskrapningstekniker är fortfarande under utveckling.

Direktlänk Dela The Miami Hurricane fördjupade 24 februari

Google pausar bildgenereringsfunktionen i sin Gemini-app på grund av innehållsproblem

Google har tillfälligt stoppat bildgenereringsfunktionen i sin Gemini-konversationsapp på grund av oro för felaktigheter och stötande innehåll. Beslutet kommer efter omfattande kritik och klagomål om att verktyget producerade bilder som inte stämde överens med användarförväntningarna. Gemini lanserades bara för tre veckor sedan, och den introducerade en ny bildgenereringsfunktion som drivs av en AI-modell som kallas Imagen 2. Dock blev det snabbt uppenbart att verktyget inte levererade de avsedda resultaten, och genererade felaktiga och ibland stötande bilder.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 24 februari

Google Lumiere tar AI-video till nästa nivå, Arc Search bygger webbsidor för varje sökning

Google Research har utvecklat en AI-modell, Lumiere, som kan skapa en video i ett stycke utan att förlita sig på nyckelbilder. Modellen har både en rumslig och tidslig förståelse, vilket möjliggör skapandet av scener och rörelse över tid. Appen Arc Search bygger en egen webbsida för varje sökning, sammanfattande den viktigaste informationen. Företaget Heygen har utvecklat ett AI-verktyg som kan dubblera video till flera språk. Chattboten Claude, utvecklad av Anthropic, är mindre benägen att generera olämpligt innehåll tack vare ett ramverk kallat ´konstitutionell ai´.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 24 februari

AMD förväntas lansera uppgraderad AI-accelerator med HBM3E-minne

AMD förväntas lansera en uppgraderad MI300 AI-accelerator med HBM3E-minne i år, följt av Instinct MI400 år 2025. Den uppgraderade MI300 kommer att konkurrera med NVIDIAs Blackwell B100 år 2024 och kommer att markera AMD:s övergång till den nyare HBM3e-standarden. Detta rykte kommer från @Kepler_L2, som hävdar att den kommande AI GPU kan bli en utmärkt produkt när det gäller pris-prestanda. Kepler noterar också att AMD:s uppgraderade Instinct MI300 GPU kommer att utformas för att ta upp kampen med NVIDIAs kommande Blackwell B100.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 24 februari

NVIDIA förväntas få slut på Blackwell B100 GPU:er före lansering

NVIDIA förväntas ironiskt nog få slut på sina Blackwell B100 GPU:er före lanseringen, eftersom företaget förutser en enorm efterfrågan. Nästa generations AI-acceleratorer från NVIDIA har skapat stor hype, både bland potentiella kunder och investerare, eftersom det förväntas att Blackwell-serien kommer att höja nivån när det gäller datorkraft och kundefterfrågan. NVIDIA:s CFO Colette Kress har uttryckt att vi kan se en liknande situation med Blackwell som med Hopper H100. Vi är glada att tillgången på Hopper-produkter förbättras. Efterfrågan på Hopper är fortfarande mycket stark. Vi förväntar oss att våra nästa generations produkter kommer att vara begränsade i tillgång eftersom efterfrågan långt överstiger tillgången.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 24 februari

Generell AI driver tekniska framsteg inom smarta hem, enligt Karcher

AI fungerar som ´limmet´ mellan det digitala ekosystemet och processer i verkliga världen, enligt Karcher. Generell AI (Gen AI) symboliserar nästa teknikvåg inom smarta hemintegration, och erbjuder ett transformativt tillvägagångssätt för hushållshantering. Integrationen av AI, särskilt Gen AI, har drivit tekniska framsteg inom smarta hem. Gen AI:s inverkan på smarta hemprodukter är både djupgående och genomgripande. Gen AI står som en hörnsten i utvecklingen av smarta hemekosystem och förbättrar traditionella system från enkla automatiserade uppgifter till komplexa, förutseende beslutsenheter som lär sig och anpassar sig till sina användares livsstilar.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 24 februari

CONGATEC lanserar AI-drivna moduler baserade på Intel Core Ultra-processorer

CONGATEC har lanserat conga-TC700 COM Express Compact Computer-on-Modules, baserade på Intel Core Ultra-processorer (med kodnamnet Meteor Lake). Modulerna kombinerar olika beräkningsmotorer, inklusive CPU, GPU och NPU, vilket gör dem lämpliga för att köra krävande AI-arbetsbelastningar vid kanten. De har upp till 6 P-kärnor, upp till 8 E-kärnor och 2 lågeffekts E-kärnor som stöder upp till 22 trådar. Detta gör det möjligt att konsolidera distribuerade enheter på en enda plattform för lägsta totala ägandekostnad. Den integrerade NPU Intel AI Boost utför maskininlärningsalgoritmer och AI-inferenser särskilt effektivt.

Direktlänk Dela Electronic Products and Technology fördjupade 24 februari

Magic AI presenterar veckans AI-verktyg, Google introducerar AI-modellen Gemma

Magic AI, en veckovis nyhetsuppdatering om artificiell intelligens (AI), har presenterat sin AI-verktyg för veckan: en grafisk designverktyg för att skapa handritade diagram. Dessutom har Google introducerat AI-modellen Gemma, en familj av öppen källkods AI-modeller baserade på samma forskning och teknik som Gemini-modellerna. Gemma finns tillgänglig i två storlekar: Gemma 2B och Gemma 7B. Båda finns i förtränade och instruktionstunade varianter. Trots att Gemma-modellerna inte är lika kraftfulla som Gemini-modellerna, erbjuder de hastighet och kostnadseffektivitet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 februari

Artificiell intelligens kan förbättra Eurovision Song Contest

San Marino kommer denna helg att presentera en låt förstärkt med artificiell intelligens (AI) i sin nationella final. AI blir allt mer populärt inom många kreativa sektorer och Ewan Spence tittar på fem områden där AI kan förbättra Eurovision Song Contest. AI kan hjälpa till med att skriva sången, bedöma sånger, förbättra framträdandet, förbättra upplevelsen och förbättra sändningen. AI kan även hjälpa till med att översätta texter från olika språk, vilket kan öka tävlingens internationella dragningskraft.

Direktlänk Dela ESC Insight fördjupade 24 februari

Chat GPT förvandlar vardagsrum till personliga gym

Tack vare Chat GPT kan folk förvandla sina vardagsrum till personliga gym, vilket visar att innovation kan hålla hemträningstrenden fräsch och engagerande. Under pandemin upptäckte många fördelarna med hemträning, inklusive bekvämlighet, kostnadseffektivitet och privatliv. Trots att traditionella gym har öppnat igen fortsätter många att föredra hemträning. Chat GPT erbjuder användare möjligheten att ange sina specifika krav för att generera en omfattande, personlig träningsplan. I ljuset av den globala levnadskostnadskrisen har hemträningens överkomlighet blivit ännu viktigare. Med Chat GPT elimineras nästan de ekonomiska barriärerna för att upprätthålla en träningsrutin.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 24 februari

AI-systemet GPT-4 överträffar mänskliga ögonläkare i diagnos och behandling av glaukom och näthinnesjukdomar

OpenAI:s GPT-4 kan matcha och i vissa fall överträffa mänskliga ögonläkare i diagnos och behandling av patienter med glaukom och näthinnesjukdomar, enligt en studie publicerad i JAMA Ophthalmology. AI-baserade stora språkmodeller (LLM), som tränas på stora mängder data, text och bilder, kan spela en viktig roll i att ge beslutsstöd till ögonläkare. Forskarna jämförde kunskapen hos GPT-4 med 12 specialister och tre seniora utbildare från avdelningen för oftalmologi vid Icahn School of Medicine vid Mount Sinai.

Direktlänk Dela Glamsham fördjupade 24 februari

AI överträffar människor i diagnos och behandling av ögonsjukdomar

OpenAI:s GPT-4 har visat lovande resultat i diagnos och behandling av patienter med glaukom och näthinnesjukdom, och kan potentiellt överträffa mänskliga ögonläkare. Studien, publicerad i JAMA Ophthalmology, visar hur AI-baserade storspråksmodeller kan assistera i beslutsstöd för ögonläkare som hanterar dessa vanliga ögonsjukdomar. AI-systemet kunde matcha eller överträffa erfarenheten hos erfarna ögonspecialister, vilket indikerar dess potential inom området. Dr. Andy Huang från New York Eye and Ear Infirmary of Mount Sinai Hospital beskriver AI-prestationen som ´ögat öppnande´.

Direktlänk Dela Unique News Online fördjupade 24 februari

AI-verktyg förbättrar produktivitet och effektivitet

Inom det snabbt föränderliga landskapet av artificiell intelligens (AI) omdefinierar anpassade Generative Pre-trained Transformer (GPT)-applikationer produktivitet och effektivitet över ett spektrum av uppgifter. Fem innovativa GPT-applikationer har utformats för att höja produktiviteten och kreativiteten. Dessa inkluderar Scraper av Magical, ett verktyg som utmärker sig i att extrahera data från populära plattformar som YouTube, Amazon och Airbnb. Meta Ads Strategist av Disruptive erbjuder viktiga insikter i optimering av annonskampanjer för marknadsförare som fokuserar på Facebook och Instagram. InVideo AI gör det möjligt att skapa engagerande videoinnehåll utan att vara framför kameran. Crew AI Assistant visar potentialen för AI inom mjukvaruutveckling och projektledning, där flera AI-agenter samarbetar för att skapa ett spel, som pong. Grimoire är en fördel för programmerare, erbjuder mer än 20 snabbtangenter för kodningsflöden och stöder projektutveckling från början till slut.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 24 februari

Domstol kritiserar advokatfirma för att använda AI-chattbot för att rättfärdiga avgifter

Cuddy Law, ett advokatfirma baserat i New York, har kritiserats av domaren Paul Engelmayer för att ha förlitat sig på OpenAI:s chattbot, ChatGPT, för att rättfärdiga sina höga avgifter för en nyligen vunnen rättegång. Företaget hävdade att dess begärda timavgifter stöddes av feedback de fått från ChatGPT. Engelmayer avvisade dock det begärda beloppet, tilldelade mindre än hälften av vad Cuddy begärde och kritiserade advokaterna för att använda ChatGPT för att korskontrollera siffrorna. Domaren noterade också att användningen av ChatGPT för att rättfärdiga höga avgifter var det sista strået.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 24 februari

Cardano Feed inte godkänd av Cardano Foundation, IOHK eller Emurgo

Webbplatsen Cardano Feed är inte associerad med eller godkänd av Cardano Foundation, IOHK eller Emurgo. Informationen som finns på denna webbplats utgör inte finansiell, juridisk, skatte- eller investeringsrådgivning och bör aldrig behandlas som sådan.

Direktlänk Dela Cardano Feed fördjupade 24 februari

GPT Healthcare Limited startar betydande IPO

GPT Healthcare Limited har inlett en betydande bokbyggd initial offentlig erbjudande (IPO) med målet att samla in anmärkningsvärda Rs 525.14 crores. Detta omfattande finansiella företag består av en dubbelstruktur, med en ny utgåva av 0,22 krore aktier, värderade till Rs 40 crores, och ett erbjudande om försäljning av 2,61 crore aktier, uppgående till Rs 485,14 crores. IPO-prenumerationsfönstret för GPT Healthcare öppnade den 22 februari 2024 och kommer att avslutas den 26 februari 2024. Tilldelningsprocessen planeras slutföras tisdagen den 27 februari 2024. IPO:n kommer troligen att noteras på både Bombay Stock Exchange (BSE) och National Stock Exchange (NSE) den 29 februari 2024.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 24 februari

Chat GPT förvandlar hemmet till personliga gym

Chat GPT är en ny lösning som omvandlar vardagsrum till personliga gym, vilket håller hemtränings-trenden levande och engagerande. Denna trend, som drevs av nödvändighet under lockdowns, har kvarstått tack vare dess enkla fördelar: bekvämlighet, prisvärdhet och privatliv. Chat GPT ger användarna möjlighet att ange sina specifika krav för att skapa en detaljerad, personlig träningsplan. I en värld som ständigt söker bekvämlighet och anpassning, är framkomsten av Chat GPT som en gratis, personlig träningsplanerare en spelväxlare.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 24 februari

Tyler Perry pausar studioutbyggnad på grund av OpenAI:s verktyg Sora

Film- och TV-mogulen Tyler Perry har stoppat en 800 miljoner dollar dyr utbyggnad av sitt studio-komplex i Atlanta på grund av OpenAI:s videogeneratorverktyg, Sora. Perry uttryckte oro för potentiella jobbförluster inom film- och tv-industrin då Sora kan skapa 60-sekunders videor som är så realistiska att de flesta inte skulle gissa att de är AI-genererade. Perry ser också Soras potential att sänka kostnader, som att bygga kulisser eller resa till inspelningsplatser, men menar att det måste finnas regleringar för att skydda branschen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI för att omvandla text till video

OpenAI har presenterat Sora, en artificiell intelligens (AI) som omvandlar textprompts till video, likt Dall-E men för filmer istället för statiska bilder. Sora är fortfarande i ett tidigt skede men har redan skapat mycket uppmärksamhet på sociala medier. OpenAI har bjudit in ett urval av visuella konstnärer, designers och filmskapare att testa videogenereringskapaciteten och ge feedback. Det är fortfarande oklart när Sora kommer att bli tillgänglig för allmänheten och vad kostnaden kommer att bli.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 24 februari

Google stänger tillfälligt ner Gemini chatbot-bildgenereringsfunktion på grund av olämpliga bilder

Google har tillfälligt stängt av bildgenereringsfunktionen i sin Gemini (tidigare Bard) chatbot efter rapporter om att den skapade olämplig konst. Systemet avbildade personer med mörk hudfärg i historiska eller fiktiva roller som inte var lämpliga för karaktärerna. Google förklarade i ett blogginlägg att företaget hade skapat regler för Geminis bildgenereringstextprompter som de trodde skulle hjälpa den att undvika att skapa konst som skulle avbilda våldsamma eller sexuella handlingar. Dock ledde två specifika saker i Geminis textpromptskyddsräcken till att de olämpliga bilderna skapades.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 24 februari

Stora tekniknamn investerar i robotföretaget Figure AI

Jeff Bezos, Nvidia Corp och andra stora tekniknamn investerar i startup-företaget Figure AI, som utvecklar humanoida robotar. Figure AI samlar in cirka 675 miljoner USD i en finansieringsrunda som värderar företaget till cirka 2 miljarder USD. Genom sitt företag Explore Investments har Bezos bidragit med 100 miljoner USD. Microsoft investerar 95 miljoner USD, medan Nvidia och en fond knuten till Amazon.com bidrar med 50 miljoner USD vardera. Figure AI hoppas att dess robot, Figure 01, ska kunna utföra farliga jobb som inte passar för människor.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 24 februari

Jeff Bezos och andra tech-moguler investerar i AI-robotföretag Figure AI Inc.

Tech-moguler, inklusive Jeff Bezos, investerar i AI-robotar. Figure AI Inc., ett startup i denna sfär, säkrar en betydande finansiering på 675 miljoner dollar, med en förhandsvärdering på cirka 2 miljarder dollar. Jeff Bezos leder med en investering på 100 miljoner dollar, följt av Microsoft med en investering på 95 miljoner dollar, medan både Nvidia och en Amazon.com Inc.-affilierad fond bidrar med 50 miljoner dollar vardera. Figure strävar efter att Figure 01, en humanoid robot, ska utföra farliga uppgifter olämpliga för mänsklig inblandning. Flera andra tech-jättar, inklusive Intel Corp., LG Innotek och Samsung, har också investerat i företaget.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 24 februari

Tyler Perry pausar studioutbyggnad i Atlanta efter att ha sett AI-videoprogram

Underhållningsmogulen Tyler Perry har meddelat att han inte kommer att fortsätta med en planerad stor utvidgning av hans studioområde i Atlanta, efter att ha sett en demonstration av en ny text-till-video AI-modell. Utbyggnaden skulle ha lagt till 12 ljudscener till Tyler Perry Studios vid den tidigare U.S. Army-basen Fort McPherson. Men efter att ha sett OpenAI:s text-till-video Sora-program i aktion, beslutade Perry att projektet är ´för närvarande och på obestämd tid på paus´. Perry tror att AI-genererad filmning kan vara en ´stor spelväxlare´ för kostnadsmedvetna studior.

Direktlänk Dela Bisnow Media fördjupade 24 februari

Kinas AI-teknologi halkar efter med OpenAI:s lansering av Sora

OpenAI:s nyligen lanserade text-till-video-modell Sora har utlöst frågor om varför Kina inte har en motsvarande produkt, trots landets ambitioner att dominera den globala AI-racet. Sora, som lanserades den 16 februari, flyttar AI-striden till videogenerering, samtidigt som Kina står inför större utmaningar på grund av brist på tillgång till viktiga verktyg som avancerade grafikprocessorer utvecklade av Nvidia. Zhou Hongyi, grundare av det kinesiska internetsäkerhetsföretaget 360 Security Technology, sade att introduktionen av Sora var som en ´hink med kallt vatten hälld över Kinas huvud´. I Kina kräver den nationella Cyberspace Administration att alla offentligt tillgängliga stora språkmodeller ska registreras hos myndigheten. OpenAI gör inte sina tjänster direkt tillgängliga i fastlandet eller Hongkong, inte heller gör Google sitt Gemini AI-produkt tillgängligt på dessa marknader.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 februari

AI:s framsteg utmanar demokratin inför supervalåret 2024

Tekniska framsteg inom generativ AI, som kan skapa övertygande falsk information, utmanar demokratin inför supervalåret 2024 då rekordmånga människor går till val. FN varnar för risken för falsk valpåverkan genom manipulerade bilder, texter, filmklipp och ljudfiler. Många länder är otillräckligt förberedda för dessa utmaningar, enligt Ulrika Modéer vid FN:s utvecklingsprogram (UNDP). UNDP arbetar för att stödja valmyndigheter och andra aktörer i valprocesserna och uppmanar till en internationell överenskommelse om hur tekniken ska regleras.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 24 februari

Science fiction-berättelsen inspirerar till utvecklingen av Googles AI, Gemini

En kort berättelse från science fictionens guldålder med titeln ´The Truth Engine´ föreställer sig en framtid där datorer, dessa massiva, golv-till-tak-ting, blir tillräckligt kraftfulla för att guida människor till svar på alla frågor de kanske ställer, från Bolivias huvudstad till det bästa sättet att marinera en biff. I slutet av berättelsen avslöjas en hemlig agenda bakom löftet om allomfattande kunskap. Detta inspireras av vår egen version av ´The Truth Engine´, Google´s orakel, som nyligen lanserade Gemini, den senaste deltagaren i det stora artificiella intelligensloppet. Användare märkte snabbt vissa konstigheter med Gemini, som dess kamp för att återge korrekta avbildningar av vikingar, antika romare, amerikanska grundlagsfäder och andra demografier.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 24 februari

Googles Gemini-modell pausar bildgenerering på grund av oavsiktliga fel

Google har nyligen pausat bildgenereringsfunktionen för sin Gemini-modell, då den uppvisade oavsiktliga fel på grund av hur algoritmen var inställd. Reddit-användare uppmärksammade att Gemini inte kunde generera bilder på vita personer, och citerade att det var ´avgörande att främja inklusivitet´. Google svarade att de inte kunde uppfylla denna begäran, då det skulle vara partiskt mot eller emot specifika identiteter baserade på ras, etnicitet, kön eller andra kulturella egenskaper. Detta händelseförlopp ger insikt i hur Googles algoritmer, inklusive deras sökrankningsalgoritmer, kan generera oavsiktliga resultat.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 24 februari

Google pausar bildgenerering för AI-chattbot Gemini efter kritik

Google har tillfälligt inaktiverat bildgenereringsfunktionen för sin AI-chattbot Gemini efter kritik för att producera historiskt felaktiga bilder och kontroversiella uttalanden. Gemini genererade felaktiga bilder av USA:s grundlagsfäder och Nazityskland, och vägrade att generera bilder på vita människor. Dessutom beskrev den Indiens premiärminister Narendra Modi som anklagad för att implementera fascistiska politik, vilket ledde till anklagelser om att bryta mot indiska IT-lagar. Google arbetar på att lösa problemen och förbättra systemets förståelse för historiska sammanhang.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 24 februari

Googles förklaring till varför dess AI överkompenserade för mångfald

Google har publicerat ett blogginlägg för att förklara varför dess teknik överkompenserade för mångfald i Gemini´s bildgenereringsfunktion. Prabhakar Raghavan, företagets Senior Vice President för Kunskap & Information, förklarade att Googles ansträngningar för att säkerställa att chatboten skulle generera bilder som visade ett brett spektrum av människor misslyckades med att ta hänsyn till fall som tydligt inte borde visa ett spektrum. Vidare blev dess AI-modell över tid ´mycket mer försiktig´ och vägrade att svara på prompts som inte var inneboende stötande. Google arbetar nu på att förbättra Gemini´s bildgenereringsfunktion.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 24 februari

Google Gemini: En djupare förståelse för AI

Google Gemini är Googles svar på ChatGPT och Microsoft Copilot, tidigare känd som den experimentella chatboten Bard. Gemini, som bygger på familjen av Gemini AI-modeller, uppdateras ständigt med nya funktioner, inklusive generering av bilder och förmågan att köra kod. Trots att det är en fullfjädrad produkt är Gemini fortfarande ett pågående arbete, men det är en betydande förbättring jämfört med de tidigare experimentella modellerna som drev Bard. Gemini finns i gratisversion och betald avancerad version. Gemini stöder engelska, japanska och koreanska språk och finns tillgängligt i hundratals länder.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 24 februari

Google hanterar snabbt kontroversiella svar från sin AI-plattform Gemini om Indiens premiärminister

Google har snabbt hanterat kontroversiella svar från sin AI-plattform Gemini som kallade Indiens premiärminister Narendra Modis politik för ´fascistisk´. Uttalandet ledde till kritik och Indiens IT-ministerium förberedde att utfärda en anmälan till Google. Unionens minister Rajeev Chandrasekhar påpekade att Gemini´s svar bryter mot Informationsteknologilagen. En användare vid namn ´X´ hade påpekat att Gemini gav olika svar när samma fråga ställdes om Modi, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy och tidigare amerikanska presidenten Donald Trump.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 24 februari

Google pausar bildgenereringsfunktionen för Gemini-appen för att förbättra noggrannheten

Google har beslutat att tillfälligt stoppa bildgenereringen av människor i Gemini-appen för att förbättra dess noggrannhet. Tidigare denna månad introducerade Google en ny bildgenereringsfunktion för Gemini, som tillät användare att skapa bilder av människor. Men vissa genererade bilder var felaktiga eller stötande, vilket fick Google att erkänna problemet och uttrycka tacksamhet för användarnas feedback. Prabhakar Raghavan, Googles Senior Vice President, sa att avsikten aldrig var att diskriminera eller ge felaktiga representationer. Google planerar att förbättra funktionen omfattande innan den återaktiveras, inklusive rigorösa tester.

Direktlänk Dela Fone Arena fördjupade 24 februari

Google pausar bildgenereringsfunktionen för sin AI-chattbot Gemini efter kritik

Google meddelade den 22 februari att de kommer att pausa förmågan för Gemini, deras AI-chattbot, att generera bilder på människor. Detta efter att Gemini skapat felaktiga historiska bilder, inklusive mångfaldiga bilder av USA:s grundlagsfäder och Nazityskland. Gemini har även kritiserats i Indien för att ha sagt att landets premiärminister Narendra Modi anklagats för att implementera politik som några experter har karaktäriserat som fascistisk. Användare har påpekat att Gemini verkar vägra att generera bilder på vita människor, vilket har lett till faktiska felaktiga resultat. Google arbetar på att lösa problemet och har tillfälligt inaktiverat bildgenereringsfunktionen.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 24 februari

En pilotstudie vid University of Virginia (UVA) har använt artificiell intelligens (AI) för att identifiera risker för cerebral pares (CP) hos nyfödda barn. Studien använde arkiverade videor från intensivvårdsavdelningen för nyfödda (NICU) där barns motoriska färdigheter utvärderades. Forskarna utvecklade en träningsuppsättning för att finjustera en redan tillgänglig posestimeringsmodell, Microsoft Common Objects in Context (MS COCO) dataset. Två modeller användes: en CNN-modell för posestimering av anatomiska nyckelpunkter, och en tidsföljd rörelsemodell för att analysera utdata från posestimeringsmodellen. Genom att använda denna tvåstegsramverk kunde forskarna noggrant tilldela en hög risk för CP-diagnos baserat på närvaron av vissa rörelsemönster före NICU-utskrivning.

Nature fördjupade 24 februari

Madhav University introducerar ny Btech AIML-kurs

Madhav University, ett privat universitet i Sirohi, Abu Road, Rajasthan, har tillkännagivit en ny kurs Btech AIML (Artificial Intelligence and Machine Learning) för läsåret 2024-25. Den fyraåriga kursen öppnar nya möjligheter för studenter inom AI och maskininlärning. Kursen kommer att täcka ämnen som programmeringsspråk, datastrukturer, algoritmer, språkbehandling, djupinlärning, robotik, datorvision, matematik och statistik, samt etik och sociala konsekvenser av AIML. Kursen är öppen för studenter som har klarat 10+2 med fysik, kemi och matematik och säkrat minst 45% och 5% avkoppling för SC/ST. Universitetet har redan mottagit över 500 ansökningar till kursen.

Direktlänk Dela Sangri Today fördjupade 24 februari

Maskininlärning förbättrar förmågorna hos undervattensrobotar

Maskininlärning och undervattensbildbehandling kan förbättra undervattensrobotars förmåga att utföra marina utforskningsuppgifter. Bildsegmentering är avgörande för att identifiera och isolera intresseobjekt inom undervattensbilder. Djupinlärningsmetoder, inklusive semantisk och instanssegmentering, tillhandahåller mer exakt analys genom att möjliggöra pixelnivå och objektnivåsegmentering. Ett forskarlag från Kina har nyligen publicerat en ny studie som föreslår innovativa lösningar för att hantera utmaningar som begränsad tillgänglighet av dataset och bildkvalitetsnedbrytning. De skapade nya dataset, förbättrade bildkvaliteten och förfinade segmenteringsnoggrannheten.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 24 februari

Uzbekistan och Sydkorea stärker samarbetet inom AI och IT för brottsbekämpning

Diplomater från Uzbekistans ambassad i Seoul har diskuterat med tjänstemän från Sydkoreas inrikesministerium och Kyungpook National University om att stärka samarbetet och dela erfarenheter inom artificiell intelligens och informationsteknik för brottsbekämpning. Det noterades att det finns en stabil och positiv trend i utvecklingen av samarbetet mellan rättsvårdande myndigheter i de två länderna. Efter mötet nåddes en överenskommelse om att organisera ett besök i slutet av mars av en delegation från Uzbekistans inrikesministerium till Sydkorea.

Direktlänk Dela Kun.uz fördjupade 24 februari

Windward samarbetar med INTERPOL för att bekämpa global sjöbrottslighet

Windward, ett ledande företag inom maritim AI, har ingått ett partnerskap med INTERPOL för att stödja deras uppdrag att skapa en säkrare maritim miljö. Windwards maritima AI kommer att ge värdefull underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra kriminella aktiviteter som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske. Samarbetet kommer att förbättra INTERPOL:s förmåga att upptäcka och störa olagliga maritima aktiviteter, inklusive smuggling, piratverksamhet, IUU, människohandel och transport av olagliga varor. Windwards lösning är den globala standarden inom maritim domänmedvetenhet.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 24 februari

Napier AI får betydande investering från Crestline Investors för att påskynda tillväxten

London-baserade RegTech-företaget Napier AI, som tillhandahåller AI-förbättrad finansiell brottsbekämpning och regleringsteknik, har fått en betydande investering från den amerikanska alternativa tillgångsförvaltaren Crestline Investors. Investeringen kommer att hjälpa Napier AI att fortsätta utveckla och tillhandahålla finansiella institutioner med nästa generations screening- och övervakningslösningar. Sedan 2021 har Napier AI:s omsättning växt med över 30% årligen. Företagets lösningar används för att screena, övervaka och identifiera kriminell eller misstänkt verksamhet, med tillägg av regleringsrapportering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 februari

Yale och Google introducerar SubGen för att förbättra token generation i stora språkmodeller

Forskare från Yale University och Google har introducerat SubGen, en ny metod för att minska beräknings- och minnesflaskhalsar i token-generation. SubGen fokuserar på att effektivt komprimera nyckel-värde (KV)-cachen genom att utnyttja klusterböjelser i nyckelinbäddningar och använda onlinekluster och ℓ2-provtagning. SubGen uppnår sublinjär komplexitet och säkerställer sublinjär minnesanvändning och körtid, stödd av en stram felgräns. Empiriska tester visar överlägsen prestanda och effektivitet jämfört med befintliga metoder.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 24 februari

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare