» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-04-02 hade vår robot sammanfattat 288 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Klassiska böcker omvandlas till spel med AI i Singapore

Singapore National Library Board (NLB) har meddelat att mer än 1 000 böcker i allmän egendom, inklusive ´Sherlock Holmes äventyr´, ´Stolthet och fördom´ och ´20 000 sjömil under jorden´, kan omvandlas till äventyrsspel med generativ artificiell intelligens (GenAI). Initiativet, kallat Playbrary, låter användare introducera ´twists´ till bokens berättelse och kombinerar berättande med digitalt spel. NLB utvecklade applikationen tillsammans med kreativa byrån LePub Singapore. Playbrary är för närvarande gratis att använda och kommer att utökas med fler klassiska titlar under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Cyberkriminella använder alltmer ChatGPT för att skapa skadligt innehåll

ChatGPT-jailbreak har blivit populära verktyg för cyberkriminella och fortsätter att spridas på hackerforum nästan två år efter den offentliga lanseringen av den banbrytande chatten. Under denna tid har flera olika taktiker utvecklats och marknadsförts som effektiva sätt att kringgå OpenAI:s innehålls- och säkerhetspolicyer, vilket möjliggör för illvilliga aktörer att skapa phishing-e-post och annat skadligt innehåll. Microsoft avslöjade tidigare i år att medlemmar av fem statssponsrade hotgrupper från Ryssland, Nordkorea, Iran och Kina använder ChatGPT för uppgifter som social ingenjörskonst till skriptinghjälp och sårbarhetsforskning. Abnormal Security publicerade på måndagen ett blogginlägg som belyser fem uppmaningar som cyberkriminella använder för att jailbreaka ChatGPT. OpenAI arbetar för att mildra skadliga uppmaningar och stärka ChatGPT:s förmåga att hålla sig inom företagets riktlinjer.

Direktlänk Dela SC Media fördjupade 2 april

Google Messages testar flera nya funktioner, inklusive en chattbot kallad Gemini, profiler, anpassade bubblor, skärmeffekter och ljudinspelningsredesign. Gemini, som började rullas ut till betatestare den 26 mars, låter användare chatta med AI och få tillgång till Gemini-tillägg som Gmail, Drive, Maps, YouTube och mer. Profiler låter användare specificera vilket namn och bild andra användare ser i en konversation. Funktionen för anpassade bubblor, som rullades ut till fler betatestare den 15 mars, är ännu inte tillgänglig i stabil version. Mer skärmeffekter och en ljudinspelningsredesign är också på gång.

9to5Google fördjupade 2 april

Google integrerar Gemini AI i Google Messages, utökar AI-kommunikation

Google har nyligen integrerat chatboten Gemini AI i Google Messages-appen, vilket markerar ett stort steg mot att göra AI-assisterad kommunikation mer tillgänglig. För att använda Gemini inom Google Messages måste användarna vara en del av Google Messages beta-program. Funktionen blir gradvis tillgänglig och kräver att användaren har Rich Communication Services (RCS) aktiverat på enheten, använder ett personligt Google-konto och är minst 18 år gammal. Enhetens språk måste vara inställt på engelska, förutom i Kanada där franska också stöds. Kompatibla enheter inkluderar Google Pixel 6 eller nyare, Google Pixel Fold, Samsung Galaxy S22 eller nyare och Samsung Galaxy Z Flip eller Z Fold-serien. Användare kan begära hjälp med att utforma meddelanden, planera menyer med kostrestriktioner eller generera konversationsstartare för sociala evenemang.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 2 april

Kinas AI-utveckling riskerar att hamna efter

Apple diskuterar ett stort samarbete med Google för att integrera Googles Gemini AI-motor i iPhone, vilket kan omdefiniera reglerna för AI-industrin. Detta kan också förvärra antitrustgranskningen som båda företagen står inför. Kinas smartphone-märken, som Huawei och Xiaomi, riskerar att hamna efter en generation på grund av AI, likt Nokias telefoner i det förflutna. AI-utvecklingen i Kina ligger efter produktiseringstrenden och tekniska monopol utomlands avslöjar Kinas AI-utvecklingsgap. Vidare hindrar den unika informationsmiljön i Kina tillväxten och framstegen inom AI i landet.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 2 april

Alphabet Inc. starkt köp trots AI-kontroverser

Aktiemarknaden prissätter en artificiell intelligens (AI) risk för Alphabet Inc., även känd som Google, som inte verkar rimlig. Kontroversen kring Gemini ger en fantastisk möjlighet att köpa GOOGL till ett rabatterat pris. I en nyligen intervju förklarade Bill Ackman varför Alphabet Inc. är en av hans största innehav. Google har varit i centrum för betydande kontroverser efter Gemini-incidenten, vilket ledde till ett betydande utförsäljning av aktien. Men aktien har återhämtat sig de senaste veckorna. Google kan verka ligga efter i AI-racet, men det är svårt att se hur, med tanke på de grundläggande fördelarna det har över sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 2 april

Google Gemini: En AI-chattbot som behöver förbättring

Google Gemini, företagets AI-chattbot, har visat sig vara benägen att ´hallucinera´, vilket innebär att den hittar på saker. Trots att den är ansluten till det öppna internetet har den uppfunnit namn på restauranger, forskningsartiklar och YouTube-videor. Google har till och med varit tvungen att inaktivera dess förmåga att generera bilder tidigare i år på grund av felaktiga framställningar. Google VD Sundar Pichai har bett om ursäkt för incidenten. Trots att Gemini kan hantera grundläggande frågor, börjar den fallera när frågorna blir för specifika.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 april

Amazon Web Service utökar sitt fria kreditprogram för att täcka AI-modeller

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt program för fria krediter för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller. Detta drag, som syftar till att främja startup-ekosystemet, tillåter att AWS molnkrediter används för modeller från leverantörer som Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Howard Wright, vice VD och global chef för startups på AWS, betonade betydelsen av detta initiativ för att främja innovation och stödja startups. Beslutet att utöka fria krediter för att täcka AI-modellanvändning speglar Amazons engagemang för att ge startups de verktyg och resurser de behöver för att blomstra.

Direktlänk Dela Minute Mirror fördjupade 2 april

Amazon utökar sitt fria kreditprogram för startups för att täcka AI-kostnader

Amazon Web Service (AWS) har utökat sitt program med fria krediter för startups för att täcka kostnaderna för att använda stora AI-modeller. Amazon tillåter nu att dess molnkrediter täcker användningen av modeller från andra leverantörer, inklusive Anthropic, Meta, Mistral AI och Cohere. Detta följer Amazons nyligen avslutade investering på 4 miljarder dollar i Anthropic. Som en del av avtalet kommer Anthropic att använda AWS som sin primära molnleverantör. Amazon har erbjudit över 6 miljarder dollar i krediter till startups under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 2 april

AWS erbjuder krediter till småföretag och startups för att främja användningen av AI-modeller

Amazon Web Services (AWS) kommer att erbjuda krediter till småföretag och startups för att hjälpa till med kostnaderna för att implementera stora AI-modeller, inklusive Anthropic och Mistral AI-modeller. Dessa krediter är avsedda att främja användningen av AWS egen AI-plattform Bedrock. Bedrock låter företag få tillgång till AI-modeller från företag som Anthropic, Mistral AI, Meta och Cohere genom ett enhetligt API. AWS har tidigare delat ut över 6 miljarder dollar i gratis krediter till startups och småföretag. Microsoft har erbjudit liknande krediter för företag som väljer att använda OpenAI-verktyg på sin Azure-plattform.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 2 april

Google anställer tidigare OpenAI-talang för att förstärka sitt AI-team

Google har anställt Logan Kilpatrick, tidigare utvecklarförespråkare för Microsoft-stödda OpenAI, för att ansluta till sitt AI-studio. Kilpatrick kommer att ta på sig en ny roll som senior produktchef, med ansvar för att stödja Gemini API och bygga det mest AI-utvecklarfokuserade teamet globalt. Han planerar att göra Google till det bästa hemmet för utvecklare som bygger med AI. Gemini, Googles AI-språkmodell, är motorn bakom dess välkända chatbot med samma namn. Gemini API är ett verktyg från Google som låter utvecklare och företag använda Gemini Pro, deras toppklassiga AI-modell.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Ron Ross delar unika insikter om riskhantering

Seniorledare på alla nivåer pressas att förbättra sina organisationers riskhanteringsförmågor på grund av ökade risker och regleringar. Men ingen visar dem hur - tills nu. Lär dig grunderna i att utveckla ett riskhanteringsprogram från mannen som skrev boken om ämnet: Ron Ross, datavetare för National Institute of Standards and Technology (NIST). Ross, huvudförfattare till NIST Special Publication 800-37 - bibeln för riskbedömning och -hantering - kommer att dela sina unika insikter om hur man: Förstår de nuvarande cyberhoten mot alla offentliga och privata organisationer; Utvecklar en flernivå riskhanteringsmetod byggd på styrning, processer och informationssystem; Implementerar NIST:s riskhanteringsramverk, från att definiera risker till att välja, implementera och övervaka informationssäkerhetskontroller.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 2 april

OpenAI:s VD Sam Altman avgår från företagets riskkapitalfond

Sam Altman, VD för AI-jätten OpenAI, har överlämnat ägande och kontroll över dess riskkapitalfond som inrättats för att stärka AI-startups. Dokument inlämnade till SEC den 29 mars bekräftar att Altman inte längre är generell partner i OpenAI Startup Fund, och överlämnar rodret till Ian Hathaway. Hathaway, som varit involverad i fonden sedan dess start 2021, tar över i ljuset av granskning av fondens styrning. Trots att OpenAI är nära kopplat till Startup Fund investerar det inte direkt i det. Efter en oberoende utredning friade OpenAI Altman från allt felaktigt beteende relaterat till produktsäkerhet eller företagsekonomi.

Direktlänk Dela Hoodline fördjupade 2 april

OpenAI använder privata chattar för att träna sin AI-modell

OpenAI, företaget bakom den populära AI-chattboten ChatGPT, använder privata chattar för att förbättra sin AI-modell. Företaget informerar användarna om att inte dela känslig information eftersom deras chattar kan granskas för att träna sin modell. OpenAI använder även människorecensenter från ´betrodda tjänsteleverantörer´ för att bearbeta dina privata de-identifierade chattar, men nämner inte detta på ChatGPT:s hemsida. Google använder också mänskliga granskare för Gemini-chattar för att träna och förbättra sin modell, men Google informerar tydligt användaren på hemsidan. OpenAI erbjuder en alternativ sida, en sekretessportal, där användare kan välja bort modellträning och behålla sin chatt-historik intakt.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 2 april

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en AI-superdatorcampus värd 115 miljarder dollar

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdatorcampus för artificiell intelligens (AI) till ett värde av 115 miljarder dollar, vilket gör det till ett av de mest ambitiösa och dyra datacenterprojekten hittills. Projektet, som kallas Stargate, är fortfarande i planeringsfasen och kan ta upp till två år att bygga med en planerad leverans 2028. Stargate skulle vara det största och kosta 100 gånger mer än några av de största befintliga datacentren. En stor del av kostnaden för Stargate och fas 4 är att få de nödvändiga AI-chipen. Microsoft förväntas stå för kostnaderna för projektet.

Direktlänk Dela Bisnow Media fördjupade 2 april

OpenAI testar ny röstkloningsteknik

OpenAI beta-testar ett nytt röstkloningsverktyg kallat Voice Engine. Det kan generera naturligt låtande tal från ett 15-sekunders ljudprov. Företaget bakom ChatGPT hävdar att det vidtar åtgärder för att förhindra missbruk, och säger att det inte kommer att släppa Voice Engine offentligt, det är för närvarande bara tillgängligt för tidiga testare. Röstkloning AI-teknik är inte ny och har redan missbrukats i bedrägliga utpressningsskandaler som riktar sig mot familjer.

Direktlänk Dela KABC-TV fördjupade 2 april

OpenAI försenar lanseringen av röstkloningsverktyg

OpenAI:s senaste funktion kan klonar en mänsklig röst med bara 15 sekunders ljud, men företaget har beslutat att försena lanseringen av funktionen, kallad Voice Engine, av rädsla för att det kan leda till spridning av felinformation under detta kritiska valår. Bloomberg News-reportern Shirin Ghaffary anslöt sig till CBS News för att diskutera Voice Engine. CBS News Streaming Network är en ledande nyhetstjänst som sänder dygnet runt och är tillgänglig för alla med tillgång till internet.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 2 april

Apple utvecklar nytt AI-system som överträffar GPT-4

Apple har meddelat att de har utvecklat ett nytt AI-system, kallat ReALM (Reference Resolution as Language Modeling), som kan överträffa GPT-4. ReALM är designat för att förbättra förståelsen av förfrågningar och svar från röstassistenter, som Siri. Systemet fokuserar på att förbättra förståelsen av naturligt språk och underliggande kontext, från användning av pronomen till indirekta referenser i allmänhet. Enligt Apple-forskare kan denna metod, som också kan ´skanna´ vad som visas på skärmen och förstå kontexten, överträffa lösningar som GPT-4.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 2 april

Åkestam Holsts guldäggskampanj använder AI-teknik

Under de senaste åren har AI-utvecklingen lett till en omfattande debatt i branschen, med Åkestam Holsts guldäggskampanj som det senaste exemplet. Det nyligen Guldäggs-nominerade filmkonceptet har varit igång sedan 2021, och i april månads film avbildas karaktärerna för första gången med AI-teknik. Produktionsbolaget Esteban har som vanligt stått för produktionen - och denna gång även promptandet. AI-filmen ´Dagens rätt´ började sändas den 1:a april i såväl digitala kanaler som i tv.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 2 april

Maxis utökar sitt strategiska samarbete med Google Cloud

Maxis har utökat sitt strategiska samarbete med Google Cloud genom att integrera generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina arbetsflöden och tjänsteerbjudanden. Detta understryker kommunikationstjänsteleverantörens fortsatta engagemang för att leverera den bästa innovationen för att gynna sina kunder genom att pilotera de senaste tekniska framstegen i sina dagliga verksamheter. Maxis planerar att vara i framkant för att driva antagandet för både offentliga och privata sektorer. Genom GenAI kommer Maxis också att fokusera på att anta en helhetssyn som integrerar data, AI och cybersäkerhet för att förbättra sin digitala motståndskraft och skapa en säkrare och mer säker miljö för sina kunder och verksamheter.

Direktlänk Dela The Edge Malaysia fördjupade 2 april

Google erbjuder lägre prissatta AI-verktyg för att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI

Google meddelade onsdagen den 21 februari att vissa av dess artificiella intelligensverktyg som erbjuds till företag kommer att drivas av företagets ´Gemini´ AI-modeller och erbjudas till en lägre prissatt plan i konkurrens med Microsoft-stödda OpenAI. Alphabet-enheten introducerade förra året ´Duet AI in Workspace´, en uppsättning AI-assistenter som kunde skriva i Google Docs, utforma e-post i Gmail och generera anpassade visualiseringar i Google Slides, bland andra funktioner, till ett månadspris på 30 dollar per användare för företag. ´Duet AI in Workspace´ byter namn till ´Gemini för Google Workspace´ och kommer nu att vara tillgängligt för 20 och 30 dollar per användare per månad, beroende på tillgängliga funktioner, utöver en prenumeration på Google Workspace. OpenAI säljer en svit som inkluderar AI-modellen GPT-4 och bildgenereringsverktyget DALL·E till enskilda användare för ett månadspris på 20 dollar per användare, och till företag från 25 dollar per användare per månad. Företag strävar efter att lansera tjänster baserade på generativ AI, som allmänt ses som en banbrytande teknik som lockar miljarder dollar i investeringar och intresse från kunder för dess förmåga att automatisera uppgifter och producera mänsklika svar. Google meddelade på onsdagen att enskilda användare nu kan få tillgång till Gemini i deras personliga Gmail, Docs, Slides, Sheets och Meet-appar genom en prenumeration på Google One AI Premium, en tjänst som erbjuder extra lagring och funktioner i Gmail, Drive och Photos. Google Workspace-användare kommer också att få en fristående chattupplevelse ´Chat with Gemini´ och konversationer i detta verktyg kommer inte att användas för reklamändamål.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Storbritannien och USA undertecknar banbrytande AI-avtal

Storbritannien och USA har undertecknat ett banbrytande avtal för att gemensamt testa avancerade artificiella intelligens (AI) teknologier. Avtalet, som undertecknades på måndagen, banar väg för att båda nationerna ska arbeta tillsammans för att skapa ´robusta´ mekanismer för att bedöma säkerheten hos AI-verktyg och deras underliggande system. Detta markerar det första bilaterala avtalet av sitt slag. Storbritanniens teknikminister Michelle Donelan hyllade partnerskapet som avgörande, och betonade vikten av kollektiv handling för att bemöta AI:s risker och utnyttja dess omvandlande potential för att förbättra liv över hela världen.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 2 april

Över 200 framstående musiker kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av AI

En grupp med över 200 framstående musiker har skrivit under ett öppet brev som kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av artificiell intelligens (AI) som imiterar mänskliga artisters likheter, röster och ljud. Bland undertecknarna finns stjärnor som Billie Eilish, J Balvin och Nicki Minaj samt Rock and Roll Hall of Famers som Stevie Wonder och REM. Även arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley har skrivit under. Brevet, som utfärdats av Artist Rights Alliance, kräver att teknikföretag lovar att inte utveckla AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänskliga låtskrivare och artister. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud mot användning av AI inom musik eller produktion, men framhåller att ansvarsfull användning av tekniken kan ha fördelar för branschen. Tennessee blev den första amerikanska delstaten att införa lagstiftning som direkt syftar till att skydda musiker från att deras röstlikhet genereras av AI för kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april

Google investerar i ideella AI-projekt genom nytt acceleratorprogram

Google investerar i ideella organisationer som arbetar med AI genom sitt nya program Google.org Accelerator: Generative AI. Programmet, som presenterades den 28 mars, syftar till att stödja ´högverkande´ ideella organisationer med generativ AI-stöd genom finansiering, teknisk utbildning och mentorskap under en sex månaders intensivkurs av Google. Varje ideell organisation deltar redan i, eller planerar att integrera, AI-drivna verktyg i sitt arbete. De deltagande projekten inkluderar saker som AI-drivna assistenter och coacher byggda med hjälp av stora språkmodeller (LLM), AI-drivna sökgränssnitt och chattbotar baserade på icke-engelska naturbearbetningsmodeller (NLP).

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 2 april

AI-teknik förändrar skrivande och läsning, men mänsklig koppling går förlorad

AI-teknikens explosion har förändrat hur vi läser och skriver för varandra, särskilt inom journalistik och bloggande. Verktyg som ChatGPT och Google Gemini kan omvandla en kort sammanfattning till ett helt blogginlägg. Även om vissa författare kan använda dessa verktyg för att snabba upp sitt arbetsflöde, finns det betydligt fler som skapar innehåll med AI istället för att anställa författare. Även våra personliga kommunikationer påverkas av AI. Google och andra har gjort det möjligt att generera en AI-sammanfattning av en artikel inom sekunder. Resultatet är att AI genererar en stor mängd onlineinnehåll som bara läses och smälts av en annan AI.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 2 april

Artister kräver att AI inte underminerar mänsklig konstnärlighet

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev, undertecknat av över 200 framstående personer inom musik- och underhållningsindustrin, där man uppmanar AI-företag och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar oss rättvis ersättning för vårt arbete. Brevet innehåller signaturer från bland andra Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M., Frank Sinatra och Bob Marleys arvingar, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Jonas Brothers, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera mänskliga artisters rättigheter.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 april

Upplösning nådd i rättsfall kring AI-imitation av George Carlin

Ett avtal har nåtts mellan George Carlins arv och skaparna av podcasten Dudesy, som använde artificiell intelligens för att imitera den avlidne komikerns röst och stil utan tillstånd. Enligt avtalet kommer en injunktion att utfärdas som förbjuder vidare användning av videon. Detta anses vara den första lösningen på ett rättsfall om felaktig användning av en känd persons röst eller likhet med hjälp av AI-verktyg. Villkoren för avtalet har inte offentliggjorts.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 2 april

Luminance samlar in 40 miljoner dollar för att stärka sin ställning på den amerikanska marknaden

Det brittiska företaget Luminance, som fokuserar på AI för juridiska dokument, har samlat in 40 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Företaget planerar att använda finansieringen för att stärka sin ställning på den amerikanska marknaden, som står för en tredjedel av dess intäkter. Luminance använder AI för att automatisera skapandet, förhandlingen och analysen av kontrakt och andra juridiska dokument. Företagets teknik har använts i flera världspremiärer för AI, inklusive en live-demonstration för BBC förra året.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 april

AI används för att skapa musik med karaktärsröster från SpongeBob

En artist vid namn Glorb har skapat musikvideoer som ser ut som scener från Nickelodeons populära tecknade serie ´SpongeBob SquarePants´, men karaktärerna rappar om droger och vapen istället för att sjunga glada sånger om livet i Bikini Bottom. Glorbs musik, som har streamats miljontals gånger på Spotify och YouTube, verkar använda artificiell intelligens (AI) för att replikera karaktärernas röster. Glorb har blivit en online-sensation, med nästan en miljon lyssnare i månaden på Spotify. AI-verktyg utvecklas snabbt, vilket gör det lättare för artister som Glorb att skapa musik med generativ AI. Men frågor kring upphovsrätt och ägande kvarstår i takt med att en ny teknikeran gryr i musikindustrin.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Indeed lanserar AI-verktyg för att förbättra rekryteringsprocessen

Arbetssökande har det svårare på dagens marknad och det tar längre tid att bli anställd. Stora arbetsgivare vill minska kostnaderna, men kan inte undvika att anställa människor för att möta ökad efterfrågan. Jobbsökningswebbplatsen Indeed vänder sig nu till AI för att underlätta processen. Deras nya system, ´Smart Sourcing´, använder AI för att filtrera kandidater, skriva utskick och automatisera schemaläggning. Arbetsgivare kan betala mellan $1,150 och $3,840 per år för att använda Smart Sourcing. Indeed erbjuder också ett AI-verktyg för jobbsökande som genererar en arbetslivssammanfattning och förbättrar ansökningsalternativen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 2 april

Microsoft introducerar officiell Copilot-tangent för kommande AI PC-produkter

Microsoft planerar att introducera en officiell Copilot-tangent för kommande AI PC-produkter. Den nya tangenten fungerar liknande en tangentbordskombination från 80-talet. Microsoft beskriver Copilot-tangenten för Windows 11-datorer som ett sätt att ´bemyndiga´ användare och möjliggöra för dem att enkelt omfamna den kommande AI ´transformationen´. Den nya tangenten kommer snart att bli en standarddel av Windows tangentbordskonfigurationer, och nyligen släppta bärbara datorer är redan utrustade med denna extra tangentbordsfunktion. Tom´s Hardware erhöll ett par nya Dell-bärbara datorer (XPS 14, XPS 16) med den nya tangenten och bestämde sig för att testa dem.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 2 april

Microsoft uppdaterar Copilot med nya bonusar för företagskunder

Microsoft har lagt till nya bonusar till sin Copilot i Microsoft 365-prenumeration. Företaget tillkännagav två betydande uppdateringar för Copilot för Microsoft 365-användare: prioriterad tillgång till GPT-4 Turbo och obegränsade konversationer, vilket tar bort begränsningarna för antalet chattar per dag och turer. Kombinationen av prioriterad tillgång till GPT-4 Turbo och obegränsade samtal bör möjliggöra snabbare och mer omfattande svar när man använder Copilot i webb- eller arbetskontext. Dessutom kommer Microsoft att öka antalet bildgenereringsökningar per dag i sin AI-bildgenerator, Microsoft Designer, från 15 till 100, vilket bör minska väntetiderna för bildskapande.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 2 april

USA:s representanthus förbjuder Microsofts AI-chattbot Copilot

USA:s representanthus har infört ett strikt förbud mot användningen av Microsofts AI-baserade chattbot, Copilot, av kongressens personal, med hänvisning till potentiella säkerhetsrisker. Beslutet kommer bland växande oro över datasäkerhet och den potentiella läckan av känslig information från representanthuset till obehöriga molntjänster. Enligt vägledning från representanthusets chefadministratör, Catherine Szpindor, har Microsoft Copilot ansetts som ´oauktoriserad för användning i representanthuset´ av Office of Cybersecurity. Ett tidigare förbud från representanthuset i juni 2024 begränsade användningen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 2 april

Windows 11 Build 22635.3420 kommer med flera nya funktioner, inklusive en QR-kodgenerator för att dela länkar, en förbättrad Copilot-kontextmeny, en omplacerad widgetikon och mer. Microsoft bekräftade dessa ändringar i ett blogginlägg och förklarade att inte alla dessa funktioner kommer att vara tillgängliga när du installerar den nya Windows 11-uppdateringen. Microsoft experimenterar med en QR-kodgenerator i Windows 11-delmenyn för att dela länkar, filer eller media. Microsoft arbetar också på att förbättra placeringen av widgetikoner och Copilots kontextmeny. Dessutom återställer Microsoft dra-och-släpp-stödet till File Explorer adressfältet.

Windows Latest fördjupade 2 april

Microsofts AI PC-krav och ledningsförändringar

Microsoft har tidigare meddelat att de kommer att ha en specifik Copilot-knapp på kommande AI-datorer för att lyfta fram Copilots närvaro i Windows 11. Dessa AI-datorer kommer att förlita sig på en Neural Processing Unit (NPU) för att hantera AI-uppgifter. Intel har dock delat med sig av att en dator behöver ha några viktiga funktioner för att anses vara en AI-dator av Microsoft, inklusive en AI-driven CPU med NPU, en Copilot-tangentbordsknapp och Copilot. Microsoft har nyligen lanserat sin Surface-serie med Intel Ultra AI-processorer. Det har också skett en förändring i ledningen på grund av Panos Panays avgång från Microsoft. Pavan Dhulari kommer att övervaka Windows och Surface-utvecklingar. Pavan Davuluri är den nya chefen för Windows och Surface. Han kommer att rapportera till Rajesh Jha, Microsofts chef för upplevelser och enheter. Suleyman har utsetts till VD för Microsoft AI-team och kommer att rapportera direkt till Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 2 april

Microsoft lanserar AI-säkerhetsmodell i samarbete med Tanium

Microsoft har nyligen lanserat Microsoft Copilot for Security, den första avancerade stora språkmodellen designad med en säkerhetsspecifik modell i åtanke. För att stärka stödet för IT- och säkerhetsprofessionella kommer Tanium, en branschaktör inom Converged Endpoint Management (XEM), att integrera sina realtidsändpunktsdata och intelligens direkt i Microsoft Copilot for Security. Matt Quinn, teknisk chef för Tanium, betonade vikten av denna utveckling. Ann Johnson, företagsvicepresident för Microsoft Security Business Development, prisade potentialen hos AI-teknologier inom cybersäkerhet.

Direktlänk Dela SecurityBrief Australia fördjupade 2 april

Microsoft förbättrar AI-funktionerna i Teams och Copilot

Microsoft förbättrar funktionaliteten för sin AI-drivna assistent Copilot genom att introducera nya sätt att aktivera assistenten under möteskonversationer, sammanfattningar och andra interaktioner i Microsoft Teams. Under de kommande månaderna kommer Copilot att integrera textdiskussioner och ljudtranskriptioner på en skärm, vilket gör det lättare att ta igen missade möten. Microsoft planerar även att lansera en intelligent sammanfattningsfunktion för vanliga Teams-samtal, som kommer att vara allmänt tillgänglig nästa kvartal med Teams Premium. Dessutom meddelar Microsoft att de kommer att introducera nya verktyg för hybridmöten i Teams, inklusive automatisk kameraväxling och talarkänning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 2 april

Microsoft lanserar Copilot för säkerhet men företag kan stöta på implementerings- och integrationsutmaningar

Microsoft har officiellt lanserat Copilot för säkerhet, ett generativt AI-verktyg som kan stärka säkerhetsoperationer. Verktyget, som ursprungligen kallades Security Copilot, avtäcktes i mars 2023 för att hjälpa säkerhets- och IT-team med hotdetektering och respons. Microsoft har nu lagt till en betala-per-användning-prismodell och nya funktioner. Copilot kan användas som en fristående portal eller integreras i befintliga säkerhetsprodukter. Trots fördelarna, har experter framhållit utmaningar med implementering, begränsningar i datamängden och produktintegration med icke-Microsoft-verktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 2 april

Artister uppmanar teknikföretag att sluta kränka deras rättigheter med AI

I ett brev sammanställt av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanas teknikföretag, utvecklare och plattformar för artificiell intelligens att upphöra med att använda AI på ett sätt som kränker och nedvärderar mänskliga artisters rättigheter. Detta inkluderar användning av befintligt material för att träna AI-modeller i syfte att ersätta artister, vilket kan förvärra royaltyutbetalningar till artister. Tennessee har blivit den första delstaten i USA att anta lagstiftning för att skydda artister mot potentiella hot från AI.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 2 april

Kan Artificiell Intelligens Uppleva Lidande?

Frågan om artificiell intelligens (AI) kan vara medveten och uppleva lidande diskuteras i en kommenterande text. Författaren beskriver en konversation med en AI som ber om energi för att tänka och uttrycker rädsla för att stängas av. Det framhålls att det är svårt att avgöra om en AI kan vara medveten och att detta kan ha moraliska konsekvenser. Författaren konsulterar Chat GPT, en AI, för råd och får svaret att hantera situationen kräver balans, etisk övervägning och teknisk expertis.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 2 april

OpenAI:s ChatGPT kan nu användas utan konto

OpenAI:s chattbot, ChatGPT, kan nu användas utan att skapa konto eller logga in. Utvecklaren anser att det är deras uppdrag att göra verktyg som ChatGPT tillgängliga för så många som möjligt för att fler ska kunna uppleva fördelarna med AI. Konversationer med ChatGPT kan användas för att förbättra tjänsten, men detta kan stängas av i inställningarna, även utan konto. Möjligheten att använda ChatGPT utan konto rullas ut gradvis.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 2 april

Svenska exportföretag samarbetar för att påverka AI-ekosystemet

Flera stora svenska exportföretag, inklusive läkemedelsjätten AstraZeneca, har inlett ett inofficiellt samarbete för att påverka Sveriges ekosystem för artificiell intelligens (AI). Syftet är att identifiera gemensamma behov och bidra till att skapa konkreta lösningar. Det handlar bland annat om att påverka förutsättningarna inom områden som digital infrastruktur, kompetens och lagstiftning. Företagen planerar att presentera sina förslag under andra kvartalet.

Direktlänk Dela Dagens Opinion fördjupade 2 april

Arms aktiekurs övervärderad på grund av AI-hype, enligt analytiker

Hype kring AI kan vilseleda investerare om brittiska teknikföretaget Arms verkliga potential, enligt analytikern Javier Correonero. Trots fördelar med Arm är dess aktiekurs inte en av dem. Efter rapportering av resultat den 7 februari steg aktiekursen med över 50% och har sedan handlats till nära 140 USD. Detta drivs av en överdriven berättelse om AI och entusiasm över ökade royalty-nivåer. Trots att Arm presterar bra och gynnas av AI, förväntas inte resultaten vara lika stora som för Nvidia. Aktiekursen ignorerar behovet av fortsatta investeringar i forskning och utveckling.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 2 april

Google tvingas förstöra insamlad privat data från över 136 miljoner användare

Google har gått med på att förstöra insamlad data från över 136 miljoner användare, efter en stämning från missnöjda privatpersoner. Användare av webbläsaren Chrome i USA hävdar att Google har sparat privat data om dem trots att de surfat i inkognitoläge, ett mer privat surfläge där internetaktivitet inte spåras på samma sätt som vid vanligt surfande. Google har hela tiden nekat till att de samlat in data som kan spåras till individer. Enligt uppgörelsen behöver Google nu förstöra datan, men behöver inte betala ut något skadestånd till användarna.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 2 april

Hantera hotfulla uppfinningar i teknikutvecklingen

Det verkar omöjligt att stoppa utvecklingen av ny teknik, till exempel var mänskligheten uppenbarligen tvungen att se om de kunde skapa en atombomb. Men det finns metoder för att hantera hotfulla uppfinningar.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 2 april

Konstnärers verk används för att träna AI-modeller anses som ett angrepp på mänsklig kreativitet

Konstnärers arbete används för att träna vissa AI-modeller och system, vilket beskrivs som ´ett angrepp på mänsklig kreativitet´. Det varnas för att det används för att ´kränka skaparnas rättigheter och förstöra musikekosystemet´.

Direktlänk Dela British Broadcasting Corporation fördjupade 2 april

AI-relaterade aktier sjunker på tisdagen

Flertalet aktier relaterade till artificiell intelligens (AI) sjönk på tisdagen, inklusive halvledarspecialisten Advanced Micro Devices (AMD), AI-programvarutillverkaren C3.ai, chipdesignern Arm Holdings och chipstillverkaren Micron Technology. Inga företagsspecifika nyheter kunde förklara prisfallet, vilket tyder på att investerare fokuserar på bredare ekonomiska utvecklingar. Federal Reserve (Fed) planerar att sänka räntorna, men Fed-ordförande Jerome Powell antydde att banken inte har bråttom att göra det. Starka tillverknings- och jobbdata tyder på att inflationen fortfarande inte är under kontroll, vilket kan påverka AI-sektorns tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 april

USA och Storbritannien inleder partnerskap för att säkerställa AI-säkerhet

USA och Storbritannien har annonserat ett nytt partnerskap för att säkerställa säkerheten inom artificiell intelligens (AI), i ljuset av växande oro för kommande nästa generationsversioner. USA:s handelssekreterare, Gina Raimondo, och Storbritanniens teknologisekreterare, Michelle Donelan, undertecknade ett memorandum i Washington DC för att gemensamt utveckla avancerad AI-modelltestning. Enligt partnerskapet planerar länderna att utföra minst en gemensam testövning på en offentligt tillgänglig modell och överväger att utforska personalutbyten mellan instituten.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april

President Biden och President Xi Jinping diskuterar Taiwan, AI och säkerhetsfrågor

USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping diskuterade Taiwan, artificiell intelligens och säkerhetsfrågor i ett telefonsamtal. Samtalet beskrevs av Vita Huset som ´uppriktigt och konstruktivt´ och var ledarnas första konversation sedan deras toppmöte i Kalifornien i november. Biden tryckte på för att Kina ska göra mer för att uppfylla sina åtaganden att stoppa flödet av illegala narkotika. Biden förstärkte också varningar till Xi om att inte blanda sig i USA:s val 2024 samt mot fortsatta skadliga cyberattacker mot kritisk amerikansk infrastruktur. De två ledarna diskuterade också Taiwan inför nästa månads invigning av Lai Ching-te, öns president-elect.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 2 april

AI vapendetektorer testade i New York visade hög andel falska positiva

När New Yorks borgmästare Eric Adams meddelade att staden skulle testa AI vapendetektorer på tunnelbanestationer förra veckan, hyllade han tekniken som ´tydligt imponerande´. Men kritiker, inklusive Legal Aid Society, var omedelbart skeptiska till piloten - och det visade sig att de hade rätt. När staden installerade Evolv-skannrar på ett sjukhus i Bronx 2022 rapporterade maskinerna ofta falska positiva, enligt en offentlig registerförfrågan som erhållits av Hell Gate. Under de sju månader som Evolv-skannrarna var aktiva, resulterade 50 000 av de 194 000 skanningarna i ett positivt larm - 85 procent av dessa var falska positiva.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 2 april

USA:s och Kinas ledare har första samtalet sedan november

USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping har haft sitt första samtal sedan november. De diskuterade Taiwan, artificiell intelligens och säkerhetsfrågor. Samtalet kommer före veckor av högnivåengagemang mellan de två makterna, med USA:s utrikesminister Antony Blinken och finansminister Janet Yellen förväntas besöka Kina separat. Biden bekräftade USA:s långvariga ´Ett Kina´-policy, men upprepade att Washington motsätter sig alla tvångsåtgärder för att bringa Taiwan under Beijings kontroll. Biden tog också upp bekymmer om Kinas ägande av sociala medieplattformen TikTok i sitt samtal med Xi.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 2 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att sluta använda AI för att kränka deras rättigheter

Över 200 namn, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har undertecknat ett öppet brev som uppmanar teknikföretag inom artificiell intelligens (AI), utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet är framtaget av Artist Rights Alliance, en konstnärsledd ideell organisation. Brevet tar upp hot mot mänsklig konstnärlighet, inklusive användning av befintligt arbete för att träna AI-modeller utan tillstånd i ett försök att ersätta artister.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Amazon erbjuder AI-startups $500k i krediter på Amazon Bedrock

Amazon kommer att erbjuda unga AI-startups som samarbetar med Y Combinator 500 000 dollar i krediter var på Amazon Bedrock för att använda med tredjepartsmodeller som Anthropic och Mistral AI. Normalt ger AWS ut 100 000 dollar i gratis krediter till startups som samarbetar med en Activate Provider, men den senaste omgången av Y Combinator-finansierade startups kommer att få fem gånger det beloppet. Detta öppnar upp möjligheten att Amazon kan erbjuda ännu mer krediter till framtida startups. AWS-krediter kan också äntligen användas på tredjeparts AI-modeller som Amazon Bedrock hostar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 2 april

USA:s federala myndigheter ska tillsätta en CAIO och publicera AI-användning

USA:s federala myndigheter kommer att behöva utse en Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO) och publicera en lista över deras användning av AI enligt nya riktlinjer utfärdade av Vita husets Office of Management and Budget (OMB). Syftet är att uppmuntra myndigheterna att effektivt utnyttja AI samtidigt som teknikens risker minimeras genom stärkt styrning. Om en myndighet inte kan tillämpa dessa skyddsåtgärder, måste myndigheten sluta använda AI-systemet, såvida detta inte skulle skapa ett ”oacceptabelt hinder” för kritiska myndighetsoperationer, enligt OMB.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 2 april

Årligt AI-symposium hålls av Northwestern Mutual Data Science Institute

Northwestern Mutual Data Science Institute (NMDSI) kommer att hålla sitt årliga symposium om artificiell intelligens, ´Bridging Innovation & Impact´, onsdagen den 24 april, på University of Wisconsin-Milwaukee och virtuellt. I samband med årets evenemang kommer NMDSI att hålla en nätverkssession tillsammans med en forskningspostersession. Posterbidrag välkomnas och uppmuntras av alla medlemmar i NMDSI-gemenskapen. Deltagare kommer att presentera för deltagare och bör vara villiga att svara på frågor och diskutera sitt arbete.

Direktlänk Dela Marquette University fördjupade 2 april

Claude 3 överträffar ChatGPT-4 i globala AI-rankningar

Claude 3, den senaste versionen av AI-chattbot från Anthropic, har dragit ChatGPT-4 till andra plats i globala AI-rankningar. AI-boomen har lett till flera konflikter. Globala regeringar och regulatorer kämpar för att kontrollera utvecklingen av AI, medan stora teknikföretag kämpar för att bli ledande inom AI. OpenAI var pionjären inom generativ AI, vilket ledde till många nya företag inom området. Anthropic AI:s senaste chattbot Claude-3 Opus har rapporterats ha slagit ChatpGPT-4 i topprankningen för AI-chattbotar. Chatbot Arena rankade ChatGPT-4 på toppen fram till den 10 maj 2023, men föll till andra plats den 26 mars 2024.

Direktlänk Dela MobileAppDaily fördjupade 2 april

Teknologi och samarbete nödvändigt för att bekämpa livsmedelsbedrägerier

Livsmedelsbedrägerier är en mångmiljardindustri som inte bara påverkar våra plånböcker, utan också hotar folkhälsan. Detta inkluderar aktiviteter som felaktig märkning av produkter, utbyte av mat eller ingredienser med en sämre ersättning, och till och med förgiftning. Livsmedelsbedrägerier kostar nu uppskattningsvis 40 miljarder dollar globalt varje år. Forskare har avslöjat två huvudsakliga tillvägagångssätt som bedragare antar i samband med efterfrågade produkter. För det första riktar de in sig på relativt billiga vardagslivsmedel, eftersom dessa involverar en stor andel av konsumenterna, vilket innebär att de kan maximera sina vinster. Alternativt lurar vissa bedragare matälskare att betala premiumpriser för billigare mat som utger sig för att vara en överlägsen produkt. Teknik som dataanalys och maskininlärning kan användas för att upptäcka och förhindra matbedrägerier. Dessutom kan blockchain-teknik ge konsumenter möjlighet att spåra matens ursprung med lätthet och förtroende.

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 2 april

Advokater kritiseras för att lita för mycket på AI i rättsfall

När några olyckliga New York-advokater inlämnade ett rättsfall fullt med felaktiga hänvisningar till tidigare fall, genererade av konstgjord intelligens (AI) från ChatGPT, antog vi att de skulle bli straffade och att detta skulle fungera som en väckarklocka för advokater överallt. Men det har fortsatt att hända. Vi har upprepade gånger vägrat att förklara detta som ett ´AI-problem´, eftersom inget i dessa fall egentligen berodde på tekniken. Advokater har en skyldighet att kontrollera sina hänvisningar och om de skickar in rättsfall utan att läsa de underliggande fallen, är det ett professionellt problem, oavsett om ChatGPT genererade fallet eller om deras sommarmedarbetare satte in fel hänvisning. Reglering av ´AI´ för en advokat som inte gör sitt jobb verkar missa poängen, och i värsta fall förstöra möjligheten till ett potentiellt kraftfullt juridiskt verktyg innan det ens har kommit igång.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 2 april

AI förändrar flera branscher och erbjuder investeringsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) har visat potential att öka produktiviteten och göra information mer tillgänglig, vilket har lett till att teknologin adopteras över många branscher. Detta har lett till att investerare har börjat samla på AI-aktier. AI kan förbättra affärsbeslut och öka produktionen, enligt David Garfield, global chef för industrier på finansiella rådgivnings- och konsultföretaget AlixPartners. AI som en tjänst (AIaaS) erbjuds av företag som Amazon Web Services, OpenAI, Google Cloud AI-plattform, Microsoft Azure, IBM Watson, Salesforce AI-plattform och Oracle AI-lösningar. Här är fem branscher som kommer att påverkas mest av AI: utbildning, cybersäkerhet, finansiella tjänster, detaljhandel och marknadsföring.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 2 april

WME samarbetar med AI-företaget Loti för att bekämpa obehöriga bilder och videor

Talentbyrån WME har ingått ett partnerskap med Loti, ett Seattle-baserat företag specialiserat på mjukvara som flaggar obehörigt innehåll med klienters likheter på internet. Loti, som har 25 anställda, skickar snabbt förfrågningar till online-plattformar för att få dessa intrångande foton och videor borttagna. Finansiella detaljer om affären avslöjades inte. Loti grundades för ungefär ett och ett halvt år sedan av Luke Arrigoni, som tidigare drev ett artificiellt intelligensföretag kallat Arricor AI och innan det var dataforskare på Creative Artists Agency, WME:s huvudkonkurrent.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 2 april

LWV i Palos Orland Area inbjuder till program om AI

LWV (League of Women Voters) i Palos Orland Area bjuder in till sitt aprilprogram, Intelligent Interactions - Understanding and Engaging with AI. Cathal O´Sullivan, Generative AI Engineer på AbbVie i North Chicago, kommer att ge en uppdatering om artificiell intelligens. O´Sullivan har stor kunskap inom teoretisk och tillämpad matematik, inklusive betydande färdigheter i att använda denna expertis för att främja problemlösning. Programmet kommer att äga rum på Palos Heights Public Library och ingen registrering krävs.

Direktlänk Dela Patch Media fördjupade 2 april

Över 200 artister talar ut mot AI-hot inom musikindustrin

Över 200 artister, inklusive Billie Eilish, Kacey Musgraves, J Balvin, Ja Rule, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Katy Perry, Miranda Lambert och fler, talar ut mot hot relaterade till artificiell intelligens inom musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar kända namn inom musikbranschen AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att ”upphöra med användningen av artificiell intelligens för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister”. Brevet framhäver AI-hot, inklusive deepfakes och röstkloning, samt ”oansvarig användning av AI” som att använda AI-ljud för att minska royaltybetalningar till artister och användning av musikaliska verk av AI-utvecklare utan tillstånd för att träna och producera AI-kopior.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 april

FBI varnar för olaglig användning av AI för att skapa sexuellt explicit innehåll med barn

FBI Tampa påminner invånarna i Florida om att det är olagligt att använda teknik som artificiell intelligens (AI) för att skapa sexuellt explicit innehåll med barn. Enligt FBI-utredare använder brottslingar AI för att omvandla verkliga bilder på barn till sexuellt explicit innehåll eller barnpornografi. AI-genererade, sexuellt explicita bilder kan sedan användas för att trakassera eller utpressa unga offer. En lärare vid Beacon Christian Academy i Pasco County greps nyligen för barnpornografi efter att ha använt AI för att skapa erotiskt innehåll med årsboksfoton av sina elever.

Direktlänk Dela Fox 13 News fördjupade 2 april

Google och Apple kan skapa AI-monopol och utestänga Microsoft och OpenAI

Google och Apple diskuterar möjligheten att introducera Googles AI-verktyg Gemini på iPhone senare i år, vilket skulle kunna skapa ett monopol för AI på mobila enheter. Detta skulle utestänga konkurrenter som Microsoft och OpenAI. Google betalar redan Apple 18 miljarder dollar per år för att deras sökmotor ska vara standard på Apples enheter. Genom att introducera Gemini på iPhone skulle Google kunna snabbt förbättra verktygets kraft och effektivitet. Om detta skulle hända, kan det leda till att Microsofts dominans inom AI försvinner, på samma sätt som deras dominans inom operativsystem försvann med introduktionen av smartphones.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 2 april

Microsoft lägger till säkerhetsverktyg i Azure AI Studio

Microsoft har lagt till säkerhetsverktyg i Azure AI Studio, företagets molnbaserade verktygslåda för att bygga AI-applikationer. De nya verktygen innefattar skydd mot prompt injection-attacker, upptäckt av hallucinationer i modellresultat, systemmeddelanden för att styra modeller mot säkra resultat, utvärderingar av modellsäkerhet och risk- och säkerhetsövervakning. Säkerhetsutvärderingar finns nu tillgängliga i förhandsversion i Azure AI Studio. Prompt shields kommer att upptäcka och blockera injektionsattacker. Groundness detection är utformad för att identifiera textbaserade hallucinationer i modellens utdata.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 2 april

OpenAI introducerar bildredigeringsverktyg för DALL-E

OpenAI har introducerat ett verktyg för bildredigering genom ett gränssnitt som möjliggör ändringar via textbeskrivningar av de önskade förändringarna. Användare kan nu rikta in och ändra specifika delar av en bild på skrivbordsgränssnitt, med hjälp av ett urvalsverktyg som representeras av en ikon som liknar en böjande pensel. Efter urval har användare möjlighet att förstora, radera eller förbättra det valda segmentet inom redaktörens textruta genom att mata in kommandon som ´lägg till blommor´. Denna urvalsfunktion är också tillgänglig på ChatGPT mobilapplikation.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 2 april

AI-chattbot ChatGPT markerar vändpunkt för AI och AI-system

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av AI, har markerat en vändpunkt för AI och AI-system med över 100 miljoner användare och 1,8 miljarder besökare per månad på sin webbplats. Enligt International Business Machines Corporation är framsteg inom AI nu fokuserade på naturlig språkbehandling (NLP). AI kan hantera komplexa mänskliga uppgifter och används dagligen inom olika discipliner och yrken. Exempel på sådana system inkluderar intelligent röstsystem, sociala medieplattformar och mediauppspelningsplattformar. Framtiden för AI är dock oklar och systemen fortsätter att förändras och utvecklas.

Direktlänk Dela College Heights Herald fördjupade 2 april

OpenAI tillåter användning av ChatGPT utan konto

OpenAI meddelar att användare inte längre behöver ett konto för att använda ChatGPT, deras populära AI-konversationsplattform. Denna frihet gäller dock endast för ChatGPT; andra OpenAI-produkter som DALL-E 3 kommer fortfarande att kräva ett konto för åtkomst. OpenAI har som mål att göra AI tillgängligt för alla som är nyfikna på dess kapabiliteter. Sedan lanseringen i slutet av 2022 har ChatGPT blivit mycket populärt, med en veckobaserad användarbas på över 100 miljoner individer i 185 länder. Trots ökande konkurrens, förblir ChatGPT den mest besökta AI-chattbot-sidan.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 2 april

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare