» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-04-20 hade vår robot sammanfattat 162 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Rättslig strid mellan Elon Musk och OpenAI avslöjar komplexiteten i AI-partnerskap

Den pågående rättsliga striden mellan OpenAI och teknikmagnaten Elon Musk belyser komplexiteten i partnerskap, grundläggande principer och kommersialisering inom artificiell intelligens (AI). Musk anklagar OpenAI för att ha avvikit från sitt altruistiska uppdrag och prioriterat vinst, vilket företaget starkt förnekar. Musk hävdar att OpenAIs samarbete med Microsoft strider mot dess åtagande att göra AI-teknik tillgänglig för allmänheten. OpenAI försvarar sitt partnerskap med Microsoft och förnekar Musks påståenden.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 20 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Luma AI lanserar Genie, en 3D-modellgenerator som kan skapa 3D-modeller från bilder och text

Luma AI har lanserat Genie, en 3D-modellgenerator som kan producera 3D-modeller av ett objekt genom att bara använda en bild. Genie använder NeRF-teknik för att skapa 3D-modeller och kan producera det önskade 3D-objektet utan att behöva ta om bilderna. Användare kan också skapa 3D-modeller av 3C-produkter, som förväntas vara mycket realistiska. Genie kan också skapa 3D-modeller från text, så om användaren vill skapa en 3D-modell av en skiss, kan de bara beskriva det i text och Genie kommer att skapa modellen. Genie kan också användas för att skapa 3D-modeller av objekt från en video, vilket kan vara användbart för att skapa 3D-modeller av rörliga objekt.

Direktlänk Dela Hugo 3C fördjupade 20 april

Adobe planerar att integrera AI-verktyg från tredje part, inklusive OpenAI´s Sora, i sin populära videoredigeringsprogramvara Premiere Pro. Adobe undersöker partnerskap med ledande AI-leverantörer som OpenAI´s Sora, RunwayML och Pika. Detta öppna tillvägagångssätt syftar till att ge användarna flexibilitet att välja AI-modeller som bäst passar deras arbetsflödesbehov. Adobe utvecklar också en ny Firefly Video Model. Adobe erbjuder $120 till sin community av fotografer och konstnärer för att skicka in videor som visar vanliga aktiviteter för att träna sin modell.

Analytics India Magazine fördjupade 20 april

Rättslig strid mellan OpenAI och Elon Musk belyser AI-utmaningar

Den pågående rättsliga striden mellan OpenAI och teknikmagnaten Elon Musk har fångat industrins uppmärksamhet, och belyser komplexiteten i partnerskap, grundläggande principer och kommersialisering inom artificiell intelligens (AI). Elon Musk anklagar OpenAI för att ha avvikit från sitt altruistiska uppdrag och prioriterat vinst, något som företaget starkt förnekar. Musk anklagar OpenAI för att bryta mot sina grundläggande principer genom att samarbeta med Microsoft, något han ser som ett tecken på att företaget prioriterar vinst framför altruism. OpenAI försvarar sig mot anklagelserna och menar att Musks rättsliga åtgärder är ett försök att främja hans egna AI-ambitioner.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 20 april

Skillnader mellan Copilot Pro och Copilot för Microsoft 365

Artikeln diskuterar de viktigaste skillnaderna mellan de två betalda versionerna av Copilot, Copilot Pro och Copilot för Microsoft 365. Copilot Pro kostar $20 per användare per månad och Copilot för Microsoft 365 kostar en extra $10, vilket totalt blir $30 per användare per månad. En av de största skillnaderna mellan de två versionerna är att Microsoft har meddelat att Enterprise Data Grounding kommer till Copilot i Office-apparna. Copilot Pro har dock ingen företagsdataförankring och fungerar inte i Teams. Frågan är om det är värt att betala de extra tio dollar per användare per månad för Copilot för Microsoft 365.

Direktlänk Dela Petri IT Knowledgebase fördjupade 20 april

Google DeepMind introducerar effektivt språkmodell RecurrentGemma

På området för artificiell intelligens och naturlig språkbehandling gör Small Language Models (SLMs) betydande framsteg. I en ny artikel introducerar ett forskningsteam från Google DeepMind RecurrentGemma, en öppen språkmodell byggd på Googles innovativa Griffin-arkitektur. Denna modell minskar minnesanvändningen och underlättar effektiv inferens på långa sekvenser, vilket öppnar nya möjligheter för mycket effektiva små språkmodeller i miljöer där resurserna är begränsade. RecurrentGemma-2B jämförs med Gemma och uppnår överlägsen genomströmning under inferens, särskilt på utökade sekvenser.

Direktlänk Dela Synced Review fördjupade 20 april

Matematiken bakom Deep CNN - AlexNet

Konvolutionella neurala nätverk (CNN) är en specialiserad typ av djupa neurala nätverk designade för att bearbeta strukturerade arraydata som bilder. CNN arbetar genom att känna igen mönster direkt från pixeldata i bilder, vilket eliminerar behovet av manuell funktionsextraktion. De är särskilt kraftfulla för att förstå den rumsliga hierarkin i bilder. Dessa nätverk är oerhört effektiva vid uppgifter som involverar stora mängder visuell data och används i allt från bild- och videoigenkänning till realtidsobjektigenkänning. I denna artikel utforskar vi AlexNet, en banbrytande CNN-arkitektur som har haft stor inverkan på datorseendets område.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 20 april

AI och kreativitetens framtid: En personlig reflektion

När ChatGPT och hennes vänner först kom ut, såg vi på dem med förvåning och nyfikenhet. Men med tiden kände jag mig obekväm. Det fanns nyheter om människor som skrev böcker med hjälp av AI och skapade extremt trovärdiga bilder och videor. Som någon som tycker om att skriva, blogga och skapa innehåll för sociala medier, såg jag plötsligt ingen relevans för mina färdigheter. Jag fann mig själv gripna av skrivblock. GenAI attackerade en av mänsklighetens sista bastioner - kreativitet. Men jag lär mig att eftersträva kreativitet för dess egen skull, inte för erkännande eller beröm. På den vägen kanske jag kommer att lära mig att värdera denna AId (ordlek avsiktlig). AI kan eliminera irriterande hastighetshinder som att hitta rätt synonym. Det kan hjälpa till med faktakontroll för att skapa mer autentiskt och korrekt skrivande.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 20 april

AI kommer att orsaka en ´grundläggande förändring i nyhetsekosystemet´, säger medieexpert

Artificiell intelligens (AI) håller på att förändra journalistiken och kommer på kort sikt att orsaka en ´grundläggande förändring i nyhetsekosystemet´, enligt medieexperten David Caswell. Caswell, tidigare anställd på Yahoo! och BBC News Labs, talade när branschledare samlades i den italienska staden Perugia för att diskutera de största frågorna inom deras yrke. Han förutser att mer media sannolikt kommer att skapas, härledas och källas av maskiner. Denna förändring är strukturellt annorlunda än den nuvarande situationen, och Caswell tror att förändringen kommer att ske snabbare eftersom det finns mycket lite friktion.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade 20 april

Finskt rosteri introducerar AI-utvecklad kaffeblandning

Helsingforsbaserade kafferosteriet Kaffa Roastery har introducerat en kaffeblandning som utvecklats av artificiell intelligens (AI) i ett försök att lätta arbetsbördan i en sektor som traditionellt stoltserar med manuellt arbete. Blandningen, en AI-utvald mix med fyra sorters bönor dominerade av Brasiliens sammetslena Fazenda Pinhal, är resultatet av ett samarbetsprojekt mellan Kaffa och lokala AI-konsultföretaget Elev. I projektet användes AI för att skapa en ny spännande blandning. Blandningen, kallad ´AI-conic´, visades upp på Helsingfors Kaffefestival. AI skapade även kaffepaketets etikett och en detaljerad smakbeskrivning.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 20 april

AI:s inverkan på musikindustrin: Möjligheter, utmaningar och etiska frågor

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer närvarande i musikindustrin. AI-verktyg som ChatGPT har redan förändrat hur yngre generationer får tillgång till information. Det finns nu webbplatser som låter människor ladda upp utdrag av sina röster för att generera en hel sång sjungna av dem på bara minuter. Webbplatser som vocalremover.org kan isolera alla sångspår på en låt på bara sekunder med hjälp av AI. Detta innebär att nästan vem som helst nu kan få tillgång till instrumentalen av en låt de vill använda med bara ett klick. Trots fördelarna finns det oro för att AI kan leda till att vissa roller och möjligheter ersätts av AI. Dessutom finns det frågor om etik och upphovsrätt, särskilt när det gäller användning av avlidna musikers röster.

Direktlänk Dela Soundsphere Magazine fördjupade 20 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Artificiell intelligens överträffar läkare på att bedöma ögonproblem, enligt forskning

Artificiell intelligens (AI), specifikt GPT-4, är bättre än läkare på att korrekt bedöma ögonproblem, enligt ny forskning från University of Cambridge. AI-teknologins kliniska kunskaper och resonemangsfärdigheter närmar sig redan nivån hos specialistläkare inom ögonvård. GPT-4 testades mot läkare på olika stadier i deras karriärer och fick ´betydligt bättre´ resultat än ospecialiserade juniorläkare. Forskarna tror att stora språkmodeller som GPT-4 kan vara användbara för att ge ögonrelaterade råd, diagnoser och hanteringsförslag i ´välkontrollerade sammanhang´, som att triagera patienter. Dock kommer AI inte att ersätta vårdpersonal, enligt forskarna.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupade 20 april

Artificiell intelligens omformar musikproduktion

Musikproduktionslandskapet genomgår en dramatisk förändring på grund av framväxten av artificiell intelligens (AI). Tekniken har omformat skapandeprocessen och startat debatter om kreativitet och ägande. AI-genererad musik använder algoritmer och maskiner för att skapa låtar. Verktyg som Googles Magenta och OpenAIs Jukebox visar AIs förmåga att replikera specifika artisters stilar eller till och med skapa nya musikgenrer. Trots dess imponerande förmågor, saknar AI-genererad musik ofta den ”mänskliga touchen” - den emotionella essensen som berikar musikaliskt uttryck.

Direktlänk Dela Baller Alert fördjupade 20 april

Icke-vetenskapsstudenter kan blomstra inom AI-karriärer

Artificiell intelligens (AI) omformar branscher och skapar efterfrågan på olika färdigheter utöver traditionella vetenskapliga bakgrunder. Icke-vetenskapsstudenter kan lyckas inom detta område genom att dra nytta av sina unika färdigheter. AI:s tvärvetenskapliga natur tillåter insikter från områden som psykologi, lingvistik, ekonomi och design. Icke-vetenskapsstudenter kan också utveckla domänexpertis inom olika branscher, lära sig överförbara färdigheter som dataanalys och programmering, främja samarbete och teamwork, och bidra med etiska och samhälleliga perspektiv på AI-projekt.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 20 april

En resa genom historien om artificiell intelligens: från antika drömmar till moderna tillämpningar

Resan för att skapa intelligenta maskiner sträcker sig längre tillbaka än man kanske tror. Fältet för artificiell intelligens (AI) som vi känner det uppkom i mitten av 1900-talet, men fröna såddes mycket tidigare. Filosofer som Aristoteles och René Descartes funderade över intelligensens och medvetandets natur, vilket ledde till diskussioner om maskiner någonsin kunde replikera dessa egenskaper. Uppfinnare genom historien skapade geniala automata, eller självgående maskiner. Dessa underverk, som Leonardo da Vincis mekaniska riddare, visade människans önskan att skapa maskiner som efterliknade livet. Alan Turing, en lysande matematiker, anses vara en av AI:s grundare. Hans papper från 1950, ´Computing Machinery and Intelligence´, introducerade Turingtestet, en riktmärke för en maskins förmåga att uppvisa intelligent beteende motsvarande, eller oidentifierbart från, det hos en människa.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 april

Meta lanserar ny AI-assistent i flera länder

En ny AI-assistent började visas för användare i Australien, Kanada, Singapore och Sydafrika på torsdag. Assistenten är synlig direkt i chattjänsten Messenger och kan användas för att ställa frågor genom att tagga den. Den kan också användas direkt i tidslinjen, till exempel för att ställa frågor relaterade till inlägg. Sökfunktionen kommer också att byggas in i Instagram och Whatsapp. Tjänsten har en inbyggd bildgenerator som ändrar bilden i realtid när prompten skrivs in. Meta beskriver assistenten som ´den mest intelligenta AI-assistenten du kan använda gratis´. Assistenten bygger på den egenutvecklade språkmodellen Llama 3, som också lanseras. Assistenten är baserad på öppen källkod och har tränats på flera språk. Det är oklart när AI-assistenten blir tillgänglig för användare i Sverige.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 april

Microsoft utvecklar AI-verktyg för att skapa realistiska ´personer´, men planerar inte att släppa det fritt

Microsoft har utvecklat ett nytt AI-verktyg, Vasa-1, som kan generera realistiska porträttbilder och matcha dem med ljudklipp för att skapa trovärdiga ´personer´. Verktyget, som Microsoft säger kan hjälpa till att upptäcka falskt innehåll online, kommer dock inte att släppas fritt på grund av rädsla för att det kan användas för att skapa trovärdig desinformation. Microsoft planerar för närvarande inte någon produkt kopplad till Vasa-1.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 20 april

Mänskliga egenskaper blir viktigare i AI-dominerade arbetsplatser, säger tidigare OpenAI-ledare

AI-revolutionen har väckt rädsla för att maskiner kommer att ersätta mänskliga arbetare. Men Zack Kass, tidigare ledare för OpenAI, säger att mänskliga egenskaper kommer att bli ännu viktigare. I en värld där AI kan programmera, skriva och analysera data skickligt, kanske det som gör oss ´mänskliga´ spelar större roll än någonsin. Det innebär att luta sig mot områden där människor fortfarande överträffar AI, som kritiskt tänkande. Kass säger att arbetstagare bör betona sina personliga egenskaper och att vara omtyckt kan särskilja dig när AI tar över uppgifter på alla nivåer.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 april

OpenAI bemöter Elon Musks anklagelser

OpenAI svarar bestämt på Elon Musks anklagelser om att företaget har avvikit från sin ursprungliga mission och betonar sitt engagemang för AI-säkerhet och globala fördelar mitt i pågående rättsliga tvister. Musk har stämt OpenAI och anklagar företaget för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag att utveckla och öppet dela artificiell intelligens för mänsklighetens fördel. OpenAI har i sitt svar beskrivit Musks påståenden som ´inkoherenta´ och saknar en faktuell grund. Den rättsliga striden kan sätta betydande prejudikat för hur innovativa teknologier hanteras och används inom sektorn.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 20 april

Microsoft utökar användningen av AI-assistenten Copilot i Windows 11

Microsoft planerar att utöka användningen av sin AI-assistent Copilot i Windows 11. Ny bevis visar att AI:n kommer att bli mer närvarande i olika delar av operativsystemet. Två inkommande bärbara datorer från Lenovo med Snapdragon X Elite CPU läckte nyligen, båda med en Copilot-tematiserad bakgrundsbild. Detta tyder på att Microsoft har en officiell ny bakgrund för AI på gång. Copilot kommer också att bli mer integrerad i Windows 11 och Microsoft Edge, med nya funktioner som rådgivning om säkerhetsinställningar och hantering av lösenord.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 20 april

Meta AI drivs nu av den mer robusta Llama 3

Meta AI, ett öppen källkod generativt AI-verktyg från Meta, drivs nu av det robusta stora språkmodellen Llama 3, enligt ett pressmeddelande. Det finns två varianter av Llama 3: Llama 3 8B med 8 miljarder parametrar och Llama 3 70B med 70 miljarder parametrar. Meta har som mål att skapa den bästa öppna modellen som kan konkurrera med de finaste proprietära AI-modellerna på marknaden. Llama 3 är för närvarande bara en textbaserad modell, men Meta vill att den ska vara flerspråkig och multimodal i framtiden, med förmågan att resonera och koda. Meta sade att Llama 3 8B presterade bättre än Mistral 7B och Gemma 7B, två andra öppen källkod AI, från Mistral och Google respektive. Meta sade att Llama 3 70B presterade bättre än den nya Google Gemini Pro 1.5 och Anthropics Claude 3 Sonnet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI vs Människoskrivet Innehåll: En Debatt om Framtiden för Innehållsskapande

Artificiell intelligens (AI) förändrar sättet vi arbetar på, särskilt inom innehållsskapande. Verktyg som OpenAI:s GPT-3, som använder naturligt språk, används ofta för att generera mänskliknande text. Detta har fått författare och innehållsskapare att diskutera om AI-genererat innehåll överträffar vad människor kan skriva. AI kan skapa stora mängder text snabbt och ge snabb feedback, men det saknar den mänskliga touchen. AI kan även leda till negativa konsekvenser, såsom fusk och ojämlik tillgång till utbildning. Trots detta kan AI erbjuda effektivitet och stöd, men det krävs en balans mellan människans insikt och teknik.

Direktlänk Dela Monterey Herald fördjupade 20 april

Generativ AI gör det enkelt att skapa professionellt innehåll

Generativ AI (GenAI), en typ av artificiell intelligens som kan utföra alla typer av uppgifter från enkla textprompter, gör det enkelt för vem som helst att skapa professionellt utseende innehåll. Adobe Express, en gratis AI-innehållsskapande app, och ChatGPT har gått samman för att göra det enkelt att börja skapa proffsigt innehåll, även om du har liten eller ingen designupplevelse. Allt du behöver för att komma igång är en idé och dina egna ord. Adobe Express GPT söker bland mer än 200 000 mallar designade av professionella konstnärer och svarar med en samling som matchar din sökning.

Direktlänk Dela Odessa American fördjupade 20 april

AI Grammar Checker polerar arbete på bara några sekunder

AI Grammar Checker framstår som ett verktyg för författare, som förbättrar och stärker grammatisk säkerhet med lätthet. Det som skiljer detta verktyg är dess förmåga att inte bara rätta fel, utan också förbättra skrivfärdigheter. Genom att identifiera komplexa meningar, tvetydiga formuleringar och ordrika konstruktioner, erbjuder AI Grammar Checker värdefulla förslag för tydligare och mer koncist skrivande. Med detaljerade förklaringar som följer varje förslag, rättar författare inte bara misstag utan lär sig också att förbättra sin skrivstil. Det handlar inte bara om att eliminera pinsamma stavfel och stavfel; det säkerställer också korrekt användning av skiljetecken, och räddar författare från fallgroparna med felplacerade kommatecken och apostrofer.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 20 april

Workshop om artificiell intelligens och framtida val i Nigeria

Webfala Digital Skills for All Initiative (WDSFaI), en civilsamhällesorganisation, har anordnat en workshop med intressenter om artificiell intelligens (AI) och framtida val i Nigeria. Workshopen syftar till att utnyttja AI:s potential för att förbättra de elektoraliska processerna i landet. Deltagarna diskuterade bland annat AI:s roll i att förbättra genomförandet av val i Nigeria och utforskade hur AI kan användas inom områden som väljarregistrering, rösträkning, valövervakning och motverkande av falska nyheter och hatpropaganda.

Direktlänk Dela The Cable fördjupade 20 april

Generativ AI växer snabbare än andra ´störande´ teknologier

Generativ AI skiljer sig från tidigare teknikrevolutioner, enligt Aaron Bjork, produktchef på Microsoft. Han talade vid Microsoft Envision AI Roadshow i Auckland, där hundratals företagsledare lärde sig om AI:s snabba tillväxt och hur man integrerar det i vardagliga affärer. Nya Zeeländska företag använder Microsoft Copilot för allt från chatbots till bildanalys. Företag som Fonterra, Mitre 10 och Genesis Energy har redan sett fördelarna med AI, med Genesis som sparar varje teammedlem 1-5 timmar i veckan genom att använda Copilot för Microsoft 365.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 20 april

Nigeria lanserar stor flerspråkig AI-modell för att leda utvecklingen av AI i Afrika

Nigerias regering har lanserat en stor flerspråkig AI-modell genom sitt första kommunikations-, innovations- och digitala ekonomiministerium. Lanseringen skedde under en AI-workshop i huvudstaden Abuja. AI-verktyget lanserades i samarbete med det nigerianska AI-företaget Awarritech, det globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Center for AI and Robotics (NCAIR). AI-modellen kommer att tränas i fem lågkällspråk och avancerad engelska för att säkerställa en starkare språkrepresentation i befintliga dataset för utveckling av AI-lösningar.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 20 april

Nigeria lanserar flerspråkig stor språkmodell

Nigerias federala regering har lanserat en flerspråkig stor språkmodell (LLM). LLM kommer att användas för att behandla och svara på flera förfrågningar. Kommunikations-, innovations- och digital ekonomiminister Bosun Tijani avslöjade detta i en serie tweets. Han meddelade också en rad initiativ som beslutades vid den nyligen avslutade Nationella verkstaden för artificiell intelligensstrategi (NAIS), som samlade över 120 AI-experter. LLM kommer att tränas i fem lågresursspråk, inklusive engelska, och projektet kommer att få stöd av över 7000 stipendiater från ministeriets Tre Miljoner Tekniska Talanger (3MTT) program.

Direktlänk Dela The Sun News fördjupade 20 april

AI som GPT-4 kan påverka mänskliga åsikter effektivt men riskerar sanningen

AI-systemet GPT-4 har visat sig vara mer effektivt än människor för att ändra åsikter under debatter, särskilt när det gavs personlig information om de individer det debatterade. Denna effektivitet kan förklara varför en annan studie fann att GPT-4 kunde hantera en särskilt utmanande konversationell uppgift: att debattera med konspirationsteoretiker. Men experter varnar för att AI inte förstår konceptet sanning, vilket kan leda till missbruk i spridningen av falsk information eller manipulation av åsikter.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 20 april

AI-förstärkta sexleksaker stjäl showen på Shanghai Adult Care Expo

På Shanghai Adult Care Expo har en ny trend inom vuxenunderhållning rivstartat - sexleksaker förstärkta med artificiell intelligens. Denna nya gräns för sexuell tillfredsställelse kommer i form av teledildonics, där virtuella sexuella möten använder avancerad teknologi för att replikera och förstärka mänsklig interaktion. Europeiska och amerikanska företag introducerar designer som gör fjärrkärlek till en konkret verklighet. Som rapporterat av en framstående försäljningsdirektör har AI-integration i sexleksaker ökat i popularitet under de senaste två åren. Trots oro över integritet och etisk användning av AI, betonar en parallell utveckling kvinnlig njutning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 20 april

Generativ AI, även känd som Gen AI, har blivit en revolutionerande kraft inom teknikvärlden sedan AI-startupen OpenAI lanserade sin AI-chatbot ´ChatGPT´. Gen AI har sedan dess expanderat, med globala företag som investerar i tekniken. Gen AI-modeller tränas på data tillgängligt på internet, vilket ger dem tillgång till massiva datamängder och skapar otaliga komplexa mönster. Fördelarna med Gen AI inkluderar snabb idégenerering, konstant prestanda och förmågan att kontextualisera svar. Men det finns också begränsningar, som risken för ´hallucinationer´ och förutbestämda fördomar. Trots dessa utmaningar anses Gen AI vara framtiden för processtärkningar.

Guwahati Plus fördjupade 20 april

Apple förväntas lägga till AI-funktioner i Notes-appen med iOS 18

En rapport tidigare i veckan hävdade att Apple kommer att införa nya funktioner i sin Notes-app via iOS 18, inklusive stöd för röstinspelningar. Framtidsutsikterna att få ännu mer funktionalitet ur appen när iOS 18 rullas ut är mycket intressanta. Stöd för röstinspelningar kommer förhoppningsvis att vara smartare och inkludera generativa AI-funktioner, vilket skulle kunna göra röstinspelningar mycket användbara. Specifikt tänker skribenten på två AI-funktioner som han hoppas att Apple levererar: Rösttranskription och sammanfattning. Apple har förbättrat appen under de senaste åren och lagt till alla typer av funktioner och formateringsalternativ. Inget är officiellt, men skribenten hoppas att Notes får AI-behandlingen i iOS 18.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 20 april

Perplexitys VD deltar i Jefferies årliga privata internetkonferens

Perplexitys VD, Aravind Srinivas, deltar i Jefferies årliga privata internetkonferens tillsammans med Caroline Hyde och Ed Ludlow. Hundratals teknikledare samlas för att diskutera AI, framväxande möjligheter och nästa tillväxtcykel inom teknik. Han talar på ´Bloomberg Technology´.

Direktlänk Dela Wiscnews.com fördjupade 20 april

OpenAI uppmanar domstol att avfärda Musks stämning

OpenAI har uppmanat en domstol att avfärda en stämning som inlämnats av Elon Musk, som anklagar uppstartsföretaget för att ha brutit sitt grundande kontrakt. ´För flera år sedan övergav Musk OpenAI när hans försök att dominera företaget misslyckades,´ sa OpenAIs advokater. ´Nu när han har startat ett konkurrerande AI-företag, försöker Musk utnyttja framgången som OpenAI har uppnått... för sin... kommersiella nytta,´ tillade de.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 20 april

Microsoft demonstrerar farlig AI-teknik men släpper den inte till allmänheten

Microsoft har denna vecka demonstrerat VASA-1, en ram för att skapa videor av människor som pratar från en stillbild, ljudprov och textmanus, och hävdar att det är för farligt för att släppas ut till allmänheten. Dessa AI-genererade videor, där människor kan animeras övertygande för att tala manusade ord i en klonad röst, är precis den typ av sak som den amerikanska Federal Trade Commission varnade för förra månaden. Microsofts team erkänner detta i deras tillkännagivande, som förklarar att tekniken inte släpps på grund av etiska överväganden. De insisterar på att de presenterar forskning för att skapa virtuella interaktiva karaktärer och inte för att imitera någon. Därför finns ingen produkt eller API planerad.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 april

Google AI introducerar ScaNN vektorsökning med SOAR för förbättrad skalbarhet och prestanda

Google AI-forskare har introducerat ScaNN vektorsökning för att adressera behovet av effektiv vektorslikhetssökning, en kritisk komponent i många maskininlärningsalgoritmer. De har utvecklat en algoritmisk förbättring, SOAR (Spilling with Orthogonality-Amplified Residuals), för att göra vektorsökningen snabbare och minska arbetsbelastningen. SOAR löser begränsningar genom att introducera redundans genom sekundära uppdrag, vilket tillåter vektorer att tilldelas till flera kluster. Det modifierar också förlustfunktionen för att optimera för oberoende och effektiv redundans. Experimentella resultat visar att SOAR förbättrar ScaNN:s fördelar med låg minnesförbrukning, snabb indexering och hårdvaruvänliga minnesåtkomstmönster.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 20 april

Upplåsning av djupinlärningens kraft: Varför det är avgörande att fördjupa sig i neurala nätverk

Att läsa vetenskapliga artiklar och böcker om djupinlärning kan hjälpa till att förstå detta ämne. Om ditt jobb involverar djupinlärning krävs mer än bara läsning. Djupgående läroböcker ger en strukturerad förståelse av grunderna, strukturen och de underliggande matematiska koncepten för neuroner. Litteraturen undersöker olika djupinlärningsalgoritmer, som konvolutionsnära nätverk (CNN), återkommande neurala nätverk (RNN) och generativa anti-nätverk (GAN). Djupinlärningsböcker innehåller ofta användbara exempel, kodsnuttar och övningar som låter läsarna tillämpa algoritmer från grunden eller använda populära program som TensorFlow eller PyTorch. Djupinlärningsområdet utvecklas snabbt, med nya tekniker, arkitekturer och analyser som framkommer regelbundet. Djupinlärningsböcker innehåller ofta datorvision, naturlig språkbearbetning och förstärkningsinlärning genom applikationer och fallstudier. Studenter som behärskar djupinlärningstekniker är mycket värdefulla inom områden som datavetenskap, maskininlärning och artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 20 april

AI och maskininlärning omformar hälso- och sjukvårdssektorn

Spetstekniker som Artificiell Intelligens (AI) och maskininlärning (ML) omformar drastiskt olika branscher, inklusive hälso- och sjukvården, en massiv sektor som representerar 11% av den globala BNP. Dessa framsteg används i hela hälso- och sjukvårdskedjan, från läkemedels- och vaccinutveckling till förbättrad diagnostik och behandlingar. AI och ML har potential att revolutionera läkemedelsindustrin och förbättra patientvården genom att analysera stora datamängder för att identifiera potentiella läkemedelskandidater, förutsäga deras effektivitet och optimera läkemedelsupptäcktsprocesser. Dessutom blir personaliserad medicin möjlig genom analys av stora datamängder patientinformation, vilket inte bara förbättrar behandlingsresultat utan också minskar risken för negativa reaktioner och onödiga ingrepp.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 20 april

Ny metod för kunskapsdestillation förbättrar prestanda och effektivitet

Djupa neurala nätverk som konvolutionella neurala nätverk (CNN) har revolutionerat olika uppgifter inom datorseende, men det är utmanande att distribuera dessa resurskrävande modeller på enheter med begränsad beräkningskraft. Kunskapsdestillation har framstått som en potentiell lösning, där kompakta ´student´-modeller tränas av större ´lärar´-modeller. Forskare har utvecklat en ny metod kallad ReffAKD (Resource-efficient Autoencoder-based Knowledge Distillation) som använder autoencoders för att effektivt efterlikna en lärarmodells beteende utan att behöva träna en. Denna metod har visat sig vara effektiv på tre benchmark-dataset och har potential att tillämpas på andra områden, som naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 20 april

Studie av tuberkulospatienter i Ningbo med hjälp av elektroniska hälsoregister

En studie undersökte individer diagnostiserade med tuberkulos (TB) på specifika sjukhus i Ningbo mellan 1 januari 2015 och 2 januari 2020. Dessa individer hänvisades ursprungligen av Kinas center för sjukdomskontroll och förebyggande (CDC) och kopplades sedan till administrativa register från det elektroniska hälsoregistersystemet som används av den lokala regeringen. Studien exkluderade individer med endast ett vårdbesök under studieperioden, individer utan etnisk information och de under 18 år vid diagnos. Studien följde också vissa kriterier för att filtrera ut felaktigt diagnostiserade fall av läkemedelsinducerad leverskada (DILI) och levertrauma orsakade av kända faktorer.

Direktlänk Dela BMC Medical Research Methodology fördjupade 20 april

Taylor Swifts nya album läckte online, fans spekulerar om AI-inblandning

På torsdagen lade Taylor Swift ut en Instagram-historia med en länk för att köpa hennes första singel, ´Fortnight´, från hennes nya album ´The Tortured Poets Department´. Nästan samtidigt spreds ett läckage av hela albumet online, vilket orsakade uppståndelse bland Swifts fans. Vissa fans hävdade att läckaget var resultatet av artificiell intelligens (AI) på grund av en specifik textlinje i titelspåret. När albumet officiellt släpptes visade det sig att sången var äkta, och de tidigare cirkulerade spåren var endast en del av albumet, som i själva verket var ett ´hemligt DUBBEL-album´ med totalt 31 låtar.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 20 april

OpenAI anställer för första gången från Indien inför kommande val

OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har för första gången anställt från Indien. Företaget har anställt 39-åriga Pragya Misra som chef för regeringsrelationer när Indien går in i maratonval som börjar den 19 april. Detta sker bland oro för konstgjord intelligens (AI) inverkan på val. Misra har tidigare arbetat som Director of Public Affairs på Truecaller och som kommunikationschef på Whatsapp. OpenAI fokuserar på den indiska teknikmarknaden, eftersom Indien rankas som nummer två i ChatGPT-användning, efter USA.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 20 april

AI och automation revolutionerar webbutveckling med verktyg som GPT Site Generator och Free Website Creator

I den digitala eran är en stark närvaro online inte längre valfri utan nödvändig. Verktyg som GPT Site Generator och Free Website Creator gör processen att bygga en webbplats mer tillgänglig och effektiv. GPT Site Generator använder Generative Pre-trained Transformer (GPT) teknologi för att förenkla processen att skapa en webbplats genom att automatiskt generera webbplatsinnehåll och layouter baserat på användarinput. Free Website Creator är ett annat utmärkt verktyg som gör det möjligt för användare att designa och lansera webbplatser utan kostnad. Både GPT Site Generator och Free Website Creator illustrerar den djupa inverkan av AI och automation inom webbutveckling.

Direktlänk Dela The Inscriber Magazine fördjupade 20 april

OpenAI lanserar GPT Store med anpassade GPTs och spel

OpenAI har lanserat GPT Store, vilket möjliggör skapandet av anpassade GPTs som användare kan skapa och använda för att underlätta för sig själva och andra genom att göra dem tillgängliga på GPT Store. Detta har lett till många nya anpassade GPTs, men också spel. Användare kan spela spel som Tic-Tac-Toe, Hangman och Quiz spel med ChatGPT. Dessutom erbjuder ´Console GPT´ en unik spelupplevelse där spelare skapar sina egna spelkassetter med hjälp av ´Console GPT Glif´ AI-artverktyget. Efter att ha angett önskad speltyp får spelarna ett anpassat spel som ´Cyber Syndicate´.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 20 april

OpenAI anställer för första gången i Indien inför allmänna val

OpenAI har anställt sin första medarbetare i Indien, i rollen som chef för regeringsrelationer, inför de kommande allmänna valen. Dessa val kan få stor inverkan på landets reglering av artificiell intelligens. Pragya Misra, 39 år, har blivit utvald för rollen. Misra har tidigare varit Direktör för Public Affairs på Truecaller och var den första anställda för WhatsApp i Indien 2018. Dessutom har hon arbetat för den Kungliga Danska Ambassaden och Ernst & Young, och har en MBA från International Management Institute.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 20 april

OpenAI expanderar till Indien för att dra nytta av landets talangpool och innovation

OpenAI, det välkända laboratoriet för artificiell intelligensforskning, planerar att expandera sin verksamhet till Indien. Indien erbjuder ett stort antal skickliga teknikprofessionella och ett växande intresse för AI-teknik, vilket gör det till en utmärkt möjlighet för OpenAI att etablera sig i regionen. I ett strategiskt drag för att dra nytta av Indiens talangpool har OpenAI lanserat en omfattande rekryteringskampanj för att attrahera topprofessionella från hela landet. OpenAI har redan anställt sin första anställda i Indien, även om identiteten på den anställde ännu inte har avslöjats.

Direktlänk Dela News Track Live fördjupade 20 april

OpenAI förnekar Elon Musks stämningsansökan, begär avvisning i domstol

OpenAI har förnekat anklagelser från en av sina ursprungliga investerare, Elon Musk. Musk hade lämnat in en stämningsansökan mot företaget och dess VD Sam Altman i mars, anklagande OpenAI för att ha brutit mot sina grundläggande principer genom att samarbeta med Microsoft. OpenAI:s juridiska team hävdade att Musk övergav företaget för flera år sedan när hans försök att dominera misslyckades. OpenAI bestrider också Musks påstående att företaget hade åtagit sig att inte kommersialisera sin teknik. En förhandling om motionen att avvisa stämningsansökan är planerad till den 24 april.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 20 april

Pragya Misra blir OpenAIs första anställda i Indien

Pragya Misra har anställts som OpenAIs första anställda i Indien, där hon kommer att tjäna som chef för regeringsrelationer. Innan hon anslöt sig till OpenAI arbetade Misra som direktör för Public Affairs för Truecaller sedan juli 2021. Hon har också varit kommunikationschef för WhatsApp India. Misra driver en podcast som heter ´Pragyaan´, där hon diskuterar ämnen som meditation och mänskligt medvetande. Hon har tidigare arbetat med Ernst & Young och den kungliga danska ambassaden i Delhi. Utöver sitt professionella liv är Misra en heartfulness meditationstränare och golfare, och har tidigare representerat Indien i internationella golftävlingar.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade 20 april

Meta´s Llama 3 jämförs med GPT-4 i AI-prestandatest

Meta introducerade nyligen sin Llama 3-modell i två storlekar med 8B och 70B parametrar och öppnade källkoden för AI-gemenskapen. Llama 3 har visat imponerande förmåga trots att den är en mindre 70B-modell, vilket framgår av LMSYS-topplistan. Llama 3 jämfördes med flaggskeppsmodellen GPT-4 för att utvärdera deras prestanda i olika tester. Llama 3 överraskande klarade ´Magic Elevator´-testet medan GPT-4-modellen inte gav rätt svar. Båda modellerna gav rätt svar på en klassisk resonemangsfråga utan att behöva använda matematik. Llama 3 70B-modellen kom nära att ge rätt svar i ett annat test men missade att nämna lådan, medan GPT-4-modellen korrekt svarade att ´äpplena ligger fortfarande på marken inne i lådan´. Båda modellerna gav rätt svar på en enkel logisk fråga. GPT-4 klarade ett komplext matematiskt problem med bravur, men Llama 3 misslyckades med att komma med rätt svar. Llama 3 70B-modellen var utmärkt på att följa användarinstruktioner. Den genererade alla 10 meningar som slutade med ordet ´mango´. GPT-4 kunde bara generera åtta sådana meningar. I nästan alla tester har Llama 3 70B-modellen visat imponerande förmågor, vare sig det gäller avancerat resonemang, att följa användarinstruktioner eller återhämtningsförmåga. Endast i matematiska beräkningar ligger den efter GPT-4-modellen.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 20 april

Skriv en SEO-optimerad bloggpost på 30 minuter med Chat GPT-4

I dagens digitala landskap är det avgörande att skriva SEO-optimerade blogginlägg för att driva trafik, engagera läsare och öka sökmotorrankingen. Att skapa övertygande innehåll optimerat för både användare och sökmotorer kan dock ta tid och ansträngning. Här kommer ChatGPT 4 in i bilden. Genom att använda denna AI kan du effektivt skapa SEO-optimerade blogginlägg på bara 30 minuter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 april

Netflix anklagas för att använda AI-manipulerade bilder i brottsdokumentär

Netflix anklagas för att ha använt AI-genererade bilder i en av sina nya brottsdokumentärer. Dokumentären, Vad Jennifer gjorde, berättar den skrämmande historien om Jennifer Pan och har blivit en omedelbar hit bland Netflix-tittare. Trots att dokumentären bygger på en sann historia, tror vissa tittare att några av fotografierna som ingår har manipulerats efter att ha upptäckt några märkliga detaljer. En bild som har orsakat förvirring visar Pan som ler och håller upp fingrarna i ett ´fred´-tecken mot kameran. Vissa fans har anklagat Netflix för att använda AI-manipulation.

Direktlänk Dela LADbible fördjupade 20 april

Meta introducerar ny AI-assistent, Meta AI, drivet av Llama 3

Meta har officiellt introducerat sin nya AI-assistent, en AI-chatbot som kallas Meta AI, drivet av Metas senaste och mest kapabla öppet tillgängliga LLM, Meta Llama 3. Llama 3 är en imponerande LLM som har överträffat sin föregångare Llama 2 när det gäller prestanda. Meta AI, en avancerad AI-assistent byggd med Meta Llama 3, är gratis att använda på din telefon via appar som Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Meta AI har nu också sin egen fristående webbplats för att få saker gjorda direkt från din dator. Meta AI är dock endast offentligt tillgängligt i 13 länder.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 20 april

TinyLlama - Den lovande generationen av kraftfulla mindre språkmodeller

TinyLlama är ett öppen källkodsprojekt som tränar en liten språkmodell med cirka 1,1 miljarder parametrar. Projektets mål är att ha en språkmodell som kan utföra uppgifter som en fullständig LLM, som Llama 2, kan uppnå men med mindre minnesanvändning. Artikeln diskuterar hur TinyLlama kan implementeras och köras lokalt.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 20 april

Romansbedragare ´Yahoo Boys´ stjäl miljarder med hjälp av AI-teknik

En onlinebrottsgrupp från Nigeria, känd som ´Yahoo Boys´, skapar falska onlinepersoner för att lura sina offer och stjäla deras besparingar. De vinner offrens förtroende och ber sedan om pengar under förevändning av att behöva betala akuta medicinska kostnader. FBI uppskattar att amerikaner förlorade mer än $650 miljoner till romansbedrägerier förra året. Federal Trade Commission rapporterar att dessa bedrägerier genererade $1,3 miljarder 2022. Yahoo Boys har börjat använda AI för att skapa deepfakes, vilket gör bedrägerierna mer sofistikerade. I februari lurade bedragare en finansarbetare i Hongkong att överlämna $25 miljoner genom att använda deepfakes för att imitera finanschefer.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 april

AI förvandlar bedrägerier: Amerikaner förlorade 10 miljarder dollar förra året

Artificiell intelligens (AI) förändrar hur företag bedriver verksamhet, men ger också bedragare nya sätt att lura konsumenter. Amerikaner förlorade rekordhöga 10 miljarder dollar till bedragare förra året, trots att en populär bedrägerimetod - bluff-robocalls - minskade med nästan 40%, enligt samtalsspärrföretaget YouMail. Nya AI-tekniker har lett till röstkloning, vilket gör det möjligt för bedragare att imitera kändisar, valda tjänstemän och till och med dina nära vänner. Dessa imitationer har använts för att utpressa familjemedlemmar genom att få dem att tro att deras nära och kära är i fara.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupade 20 april

Wipro lanserar AI-plattform i samarbete med IBM

Det indiska IT-företaget Wipro är optimistiskt inför sina generativa AI-lösningar. Företaget har nyligen lanserat Wipro Enterprise Artificial Intelligence Ready-plattformen i samarbete med IBM, vilket utökar en betydande investering i AI. Srinivas Pallia, Wipros nya chef, säger att denna nya tjänst kommer att möjliggöra för kunderna att skapa en företagsnivå, helt integrerad och anpassad AI-miljö. Wipro har även investerat för att stärka sina förmågor inom organisationer och har gjort djärva drag inom M&A, inklusive förvärv av företag som Capco och Rizing. Dessutom har Wipro utbildat över 225 000 anställda i AI 101, enligt Saurabh Govil, Wipros CHRO.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 20 april

Uppdatering av juridiska tekniknyheter från Legaltech News

Den snabbt växande världen av juridisk teknik utvecklas ständigt. På Legaltech News försöker vi alltid att ge dig de senaste nyheterna om anställningar, produkt- och funktionslanseringar, nya integrationer, sammanslagningar och förvärv av juridisk teknik och mer. Legal Tech Rundown är en periodisk uppdatering av juridiska tekniknyheter som kanske har gått under radarn de senaste veckorna. AI & Automation 19 april 2024, 2:20 PM

Direktlänk Dela ALM Media Properties fördjupade 20 april

Meta lanserar AI-systemet Llama 3 för att förbättra användarupplevelsen

Meta har officiellt meddelat lanseringen av sitt senaste AI-system, Llama 3, som ska förbättra användarupplevelsen i nästan alla sina applikationer. Med en förändring i fokus från att bygga Metaverse mot att främja generativ AI-teknologi, har Meta skyndat på lanseringen av Llama 3. AI-assistenten, som Zuckerberg beskriver som toppen av fritt tillgängliga smarta AI-assistenter, har lanserats på olika plattformar inklusive WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger. Meta skryter också om Llama 3:s förmåga att skapa högkvalitativa bilder och animera dem till korta klipp.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 20 april

Deloitte släpper teknik-, media- och telekomprognoser för 2024

Deloitte har lanserat sina teknik-, media- och telekomprognoser för 2024, baserade på fyra pelare: generativ AI, hållbarhet, media, underhållning och sport samt teknik och telekom. Marknaden för specialiserade chips optimerade för generativ AI förväntas vara värd över 50 miljarder dollar 2024, upp från nästan ingenting 2022. IT-utgifter förväntas uppgå till 1,6 biljoner dollar 2024. Rapporten förutser också att intäkterna från kvinnors elitidrott kommer att överstiga 1 miljard dollar för första gången 2024. Dessutom förväntas smartphones användas för att autentisera processer biljoner gånger 2024.

Direktlänk Dela Citi Newsroom fördjupade 20 april

Rask.ai revolutionerar innehållsskapande med AI

Rask.ai är en AI-driven plattform som revolutionerar innehållsskapande för YouTubers och företagsägare. Plattformen automatiserar och effektiviserar olika processer inom innehållsskapande, vilket sparar tid och ansträngning för skapare. Rask.ai använder avancerade taligenkänningsalgoritmer för att transkribera ljud- och videofiler med hög noggrannhet. Plattformen kan också översätta text från ett språk till ett annat och generera AI-drivna röstöverläggningar. Rask.ai är utformat för att vara användarvänligt och intuitivt, vilket gör det tillgängligt för både nybörjare och erfarna innehållsskapare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 april

Nigeria lanserar sin första flerspråkiga stora språkmodell för att främja AI-utveckling

Nigerias regering har via sitt kommunikations-, innovations- och digitala ekonomiministerium lanserat landets första flerspråkiga stora språkmodell (LLM) för att stärka sin position inom AI-utveckling i Afrika. LLM-projektet är ett samarbete mellan AI-företaget Awarritech, techföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Centre for AI and Robotics (NCAIR). Modellen kommer att tränas i fem lågresursspråk och accenterad engelska för att säkerställa starkare språkrepresentation i befintliga datauppsättningar för utveckling av AI-lösningar.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 april

Nigeria lanserar stor flerspråkig språkmodell för AI-utveckling

Nigerias regering har genom sitt första kommunikations-, innovations- och digitala ekonomidepartement lanserat en stor flerspråkig språkmodell (LLM). Detta gjordes när landet ville ta en ledande ställning inom utvecklingen av artificiell intelligens (AI) i Afrika. AI-verktygets lansering underlättades av ett samarbete mellan det nigerianska AI-företaget Awarritech, den globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Center for AI and Robotics (NCAIR). LLM kommer att tränas i fem lågkällsspråk och avancerad engelska för att säkerställa en starkare språkrepresentation i befintliga dataset för utveckling av AI-lösningar. Projektet kommer också att stödjas av över 7000 medlemmar av Nigerias 3MTT-program.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 20 april

Nigeria lanserar sin första storskaliga flerspråkiga språkmodell

Nigeria har lanserat sin första stora flerspråkiga språkmodell (LLM). Lanseringen tillkännagavs av kommunikationsministern, Dr. Bosun Tijani, efter en 4-dagars AI-workshop i Abuja. LLM kommer att tränas på fem språk med låga resurser. Tijani avslöjade att lanseringen av AI-verktyget underlättades genom ett samarbete mellan det nigerianska AI-företaget Awarritech, det globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Centre for AI and Robotics (NCAIR).

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 20 april

Nigeria lanserar sin första flerspråkiga stora språkmodell i ett steg framåt för AI i Afrika

Nigeria har lanserat sin första flerspråkiga stora språkmodell (LLM), vilket markerar ett stort steg framåt i landets ambition att leda AI-utvecklingen i Afrika. Utvecklingen av LLM har möjliggjorts genom samarbete mellan viktiga intressenter som det nigerianska AI-företaget Awarritech, det globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Centre for AI and Robotics (NCAIR). Modellen är utformad för att tränas i fem lågresursspråk och accentuerad engelska, vilket förbättrar representationen av dessa språk i AI-applikationer.

Direktlänk Dela Coinnounce fördjupade 20 april

Nigeria lanserar sin första flerspråkiga stora språkmodell för att leda AI-utveckling i Afrika

Nigerias regering har via Kommunikations-, innovations- och digitala ekonomiministeriet lanserat landets första flerspråkiga stora språkmodell (LLM) i syfte att ta en ledande position inom utveckling av artificiell intelligens (AI) i Afrika. Kommunikationsminister Dr. Bosun Tijani meddelade att lanseringen var ett resultat av ett fyra dagar långt AI-seminarium i huvudstaden Abuja. Lanseringen av AI-verktyget underlättades genom ett samarbete mellan det nigerianska AI-företaget Awarritech, den globala teknikföretaget DataDotOrg, National Information Technology Development Agency (NITDA) och National Centre for AI and Robotics (NCAIR).

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 20 april

Microsoft introducerar nytt AI-innehållsmodell kallat VASA-1

Microsofts forskningsteam introducerar ett imponerande AI-verktyg kallat VASA-1. Det använder tekniken för att generera videor med endast ett enda fotografi och ett ljudprov. VASA-1 står för Visual Affective Skills with Audio och levererar mer än att animera ett ansikte och synkronisera ljud. Det integrerar också naturliga ansiktsuttryck och huvudrörelser som korrelerar till det tillhandahållna ljudet för att skapa en nästan äkta video av någon som talar. Verktyget används för närvarande för utbildningsändamål som NPC och virtuella assistenter.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 20 april

Diskussion om lanseringen av Gemini Ultra och dess potential att omforma olika sektorer

Jon Krohn, medgrundare och chef för dataforskning på maskininlärningsföretaget Nebula, och Lisa Cohen, Googles direktör för dataforskning och teknik, diskuterar lanseringen av Gemini Ultra. De utforskar förmågorna hos denna banbrytande stora språkmodell och hur den står jämbördig med GPT-4. Lisa delar sina insikter om utvecklingen, utrullningen och potentialen för Gemini Ultra att omforma olika sektorer. Oavsett om du är en dataforskningsexpert, teknikentusiast eller nyfiken på framtiden för AI, erbjuder detta avsnitt en djupdykning i en av de mest betydande framstegen inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 20 april

Google avslutar gratis tillgång till sin Gemini API

Det har ryktats att Google kan börja ta betalt för AI-drivna sökresultat, speciellt med utsikten till ett premium sökalternativ som använder generativ AI. Google avslutar nu gratis tillgången till sin Gemini API, vilket markerar en betydande förändring i deras finansiella strategi för AI-utveckling. OpenAI, som var först på marknaden, har redan börjat monetarisera sina API:er och stora språkmodeller (LLMs). Nu planerar Google att göra detsamma med sina moln- och AI Studio-tjänster, vilket signalerar att eran med obegränsad gratis tillgång närmar sig sitt slut.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 20 april

Nanni AI: En app som hjälper föräldrar att förstå sina bebisar

Ubenwa Health har utvecklat Nanni AI, en app som hjälper föräldrar att bättre förstå sina bebisar och ge effektiv vård. Appen har funktioner som AI Cry Translation och rutinövervakning som kan hjälpa till att känna igen ljudet av en bebis gråt och om det kan vara ett tecken på större hälsoproblem. Dr. Samantha Latremouille, medgrundare till Ubenwa och doktor i experimentell medicin från McGill University, pratar om Nanni AI och dess mål att ge föräldrar ett lättanvänt verktyg för att spåra och skapa korrekta sammanfattningar av deras bebis hälsa.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 20 april

Meta introducerar AI-chattboten Meta AI

Meta har introducerat en ny funktion, Meta AI, en AI-chattbot som användarna kan interagera med. Funktionen rullas ut till företagets huvudappar, inklusive Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp. Meta AI är primärt ett konversationschattfönster där användarna kan ställa frågor och generera AI-bilder. Chattboten är integrerad i sök- och meddelandefunktionerna i Metas appar och kan dyka upp i flödet under vissa inlägg. Meta AI kan inte stängas av i sökningen, men det finns alternativ för att dölja eller tysta den i andra appar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 april

Utnyttja kraften i AI: Rekommenderade verktyg för hantering av ADHD

Mikael ´moggzie´ Olofsson diskuterar hur AI kan hjälpa till att hantera ADHD genom att titta på några av de verktyg som finns tillgängliga just nu. Vi har nu ett brett utbud av AI-verktyg till vårt förfogande som kan hjälpa oss att bättre hantera våra symptom och förbättra vår livskvalitet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 april

Meta integrerar AI i Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger

Meta har integrerat AI i Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger i Kanada. Den nya funktionen kan dock inte stängas av, vilket kan störa vissa användare. Meta AI kan användas för att utföra uppgifter, lära sig, skapa och koppla upp sig med saker som är viktiga för användaren. Den är nu tillgänglig i bland annat Kanada, Australien, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe. AI-systemet kan generera bilder baserat på textprompter och är tillgängligt i sökfältet på applikationerna.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 20 april

AI omformar journalistikvärlden enligt mediaexpert David Caswell

Artificiell intelligens (AI) kräver en betydande omstrukturering av journalistikvärlden, med nya kulturer skapade kring hur nyheter genereras, produceras och presenteras. Mediaexpert David Caswell, tidigare anställd på Yahoo! och BBC News Labs, anser att mainstreammedia ofta förvränger fakta. AI i journalistiken leder till att maskiner i ökande grad utvecklar en stor del av media, inklusive insamling, skapande och distribution. AI-teknologier hjälper användare att skapa mer dynamiska mediamaterial, inklusive de omfattande tekniska verktyg som krävs för medieproduktion. AI-verktyg identifieras som ledande inom teknisk utveckling, där kvalitet och volym av data om folkhälsa sprids effektivt och korrekt.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 20 april

AI-startup Briefer förändrar dataanalysindustrin

Briefer är en AI-startup som erbjuder en Notion-liknande gränssnitt som förenklar SQL och Python-kodexekvering, samarbete genom kommentarer och realtidsredigering och direkta anslutningar till datakällor. Det sträcker sig också till beräkningsmiljöer så att användare kan välja den bästa för sina projektbehov. Kunder kan underlätta effektiv datautforskning, analys och visualisering, och insikter kan bättre kommuniceras och presenteras. Briefer är molnbaserat, lika användarvänligt som Notion och fungerar liknande Jupyter Notebooks. Briefer backas av YCombinator.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 20 april

AI-genererade kvinnor tävlar i skönhetstävling

En skönhetstävling för AI-genererade kvinnor har tillkännagetts. Tävlingen, kallad ´Miss AI´, kommer att bedöma deltagarna på deras skönhet, teknik och sociala inflytande. Vinnarens skapare kommer att få ett pris värt $13,000 (Rs. 10 lakh). Tävlingen är en del av World AI Creator Awards (WAICA), ett globalt prisprogram tillägnat att erkänna AI-skapares prestationer världen över. Alla över 18 år kan delta i Miss AI-tävlingen. Varje ´deltagare´ måste vara 100% AI-genererad. Intressant nog är två av domarna i tävlingens 4-medlemsjury också AI-skapare.

Direktlänk Dela Office Chai fördjupade 20 april

Tencent Music Entertainment varnar för AI-teknikrisker

Tencent Music Entertainment (TME) har uttryckt oro över risker med AI-teknik och är särskilt bekymrad över möjliga regulatoriska problem som kan uppstå med Venus-plattformen som de utvecklar. Företaget måste hantera flera kritiska frågor som etiska problem, innovationsäganderättsproblem och strikt efterlevnad av lagar införda av Kinas nyligen införda regler som Deep Synthesis Provisions och AI Conceptions. Om dessa regler inte efterlevs kan företaget bötfällas eller andra problem kan uppstå som kan påverka företagets ställning och rykte.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 20 april

Att förstå och förbättra tekniker för uppmaningar i AI

Artikeln diskuterar olika tekniker för att förbättra kvaliteten på svar från AI-modeller genom att förbättra kvaliteten på uppmaningar. Att ställa precisa frågor och ge välstrukturerade instruktioner kan förbättra svaren. Rollspelsuppmaningar, där AI tilldelas en specifik roll, har visat sig ge överlägsna resultat men kan ibland vara undermåliga. Få-skotts uppmaningar, där AI ges exempel på lösningar, kan förbättra prestanda. Kedja av tanke (CoT) uppmaningar, där AI uppmanas att bryta ned sitt resonemang i steg, kan förbättra noggrannheten av svaren.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 20 april

Sju grundläggande ChatGPT-kommandon alla användare bör känna till

ChatGPT, OpenAI:s artificiella intelligens (AI) chattbot, har flera användbara funktioner som många användare ännu inte mästrar. Chattboten kan ge feedback på texter och matematiska uppgifter, översätta artiklar med kontext och till och med ge rekommendationer om vad man ska äta eller titta på. TechTudo har listat sju grundläggande kommandon som alla användare bör känna till, inklusive hur man förenklar information, genererar listor med idéer och förslag, sammanfattar texter, redigerar texter, översätter till ett annat språk, väljer vad man ska äta eller titta på samt tar emot feedback.

Direktlänk Dela Technologyhq.org fördjupade 20 april

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare