» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 355 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Adobe är ett amerikanskt multinationellt mjukvaruföretag som specialiserar sig på att skapa och distribuera kreativa och multimedia verktyg. Företaget grundades 1982 av John Warnock och Charles Geschke och har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien. Adobe är mest känt för sina produkter som Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro och Acrobat. Dessa program används av designers, fotografer, videoredigerare och andra kreativa yrkespersoner för att skapa och redigera digitalt innehåll. Adobe har även utvecklat PDF-formatet, som är en standard för elektroniska dokument och utbytbara filer.

Senaste nytt kring Adobe

Behovet av riktlinjer för generativ AI-användning på arbetsplatsen

Enligt en undersökning från Veritas Technologies har användningen av generativ AI på arbetsplatser orsakat blandade reaktioner bland anställda, vilket leder till interna splittringar och ökade risker för att avslöja konfidentiell information. 80% av kontorsarbetare i Singapore har medgett att de använder generativa AI-verktyg, som ChatGPT och Bard, för arbetsändamål. Trots detta anser 95% av respondenterna att det finns ett behov av tydliga riktlinjer och policyer för användningen. Adobe har nyligen annonserat integrationen av en generativ AI-upplevelse i sin Acrobat PDF-hanteringsprogramvara, vilket markerar den växande räckvidden för generativ AI.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Stability AI tillkännager Stable Diffusion 3, en nästa generations bildsyntesmodell

Stability AI har tillkännagivit Stable Diffusion 3, en nästa generations bildsyntesmodell med öppna vikter. Modellen genererar detaljerade bilder med flera ämnen med förbättrad kvalitet och noggrannhet i textgenerering. Stability öppnar en väntelista för dem som vill prova den. Stable Diffusion 3-modellerna tar textbeskrivningar kallade ´prompts´ och omvandlar dem till matchande bilder. Storleken varierar från 800 miljoner till 8 miljarder parametrar, vilket möjliggör att olika versioner av modellen kan köras lokalt på olika enheter. Modellens förmåga att generera detaljer korrelerar grovt med parametrarnas storlek. Större modeller kräver också mer VRAM på GPU-acceleratorer för att köras.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupar idag

Adobe Inc. upplever stark tillväxt men står inför hot från generativ AI

Adobe Inc. gynnades av en bredare teknisk återhämtning och uppgången av generativ AI under 2023. Företaget uppvisade en stark intäktstillväxt och imponerande vinstmarginaler. Trots att företagets planerade förvärv av Figma nu är av bordet, bör investerare fråga sig varför Adobe ville förvärva Figma från början och varför de var beredda att betala höga värderingar för att göra det. Generativ AI kan ha hjälpt till att stärka Adobes verksamhet på kort sikt, men det kan på lång sikt utgöra företagets största hot. Trots den mer attraktiva värderingen rekommenderas investerare att undvika denna aktie.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupar idag

Adobe lanserar nya AI-ljudverktyg i Premiere Pro

Adobe lanserar nya AI-ljudverktyg i Premiere Pro för att förenkla videoredigeringsprocessen. Den senaste versionen av Adobe Premiere Pro (22.4) har nya AI-funktioner och förbättringar för att optimera videoredigering. Huvudfunktionen är tillgängligheten av dess ´Enhance Speech´-funktion. ´Enhance Speech´ använder AI för att minska bakgrundsljud och förbättra ljudkvaliteten på klippet med ett klick. Adobe lanserade också andra AI-drivna ljudverktyg, inklusive ´Interactive Fade Handles´ för att hjälpa till med dina ljudövergångar och ´Audio Category Tagging´, som använder AI för att känna igen om dina klipp är dialog, musik, SFX eller atmosfär.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Indiska konsumenter föredrar AI-verktyg framför mänsklig interaktion online, enligt Adobe-undersökning

Enligt en ny undersökning från Adobe föredrar cirka 57% av indiska konsumenter att använda artificiell intelligens (AI) verktyg snarare än att engagera sig i mänsklig interaktion när de letar efter produkter och tjänster online. Trots detta är mänsklig interaktion fortfarande ett toppval när det gäller aspekter av beslutsfattande, kundsupport och returer eller avbokningar. Undersökningen visade också att cirka 59% av indierna inte känner sig positiva till att köpa från ett varumärke som inte är transparent med användningen av deras personuppgifter.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupar idag

Indiska konsumenter föredrar AI-drivna verktyg för bättre kundupplevelse, enligt Adobe-rapport

En rapport från Adobe visar att 57% av indiska konsumenter skulle välja ett AI-drivet verktyg eller tjänst över mänskliga interaktioner för en bättre kundupplevelse. Detta är högre än det globala och APAC-genomsnittet på 39% respektive 48%. Dock föredrar konsumenter fortfarande att prata med människor för mer komplexa uppgifter som returer och avbokningar. Rapporten visar också att endast 15% av indiska varumärken har använt AI för att förbättra kundupplevelser, vilket är lägre än det globala genomsnittet på 18%. Men detta kan snart ändras då 53% av indiska varumärken vill förbättra sina generativa AI-förmågor.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupar idag

En majoritet av indiska konsumenter föredrar AI-verktyg framför mänsklig interaktion, enligt rapport

Enligt en ny rapport föredrar 57% av indiska konsumenter att använda AI-aktiverade verktyg eller tjänster framför mänsklig interaktion, vilket är högre än det globala och APAC-genomsnittet på 39% respektive 48%. Trots detta förblir mänsklig interaktion det främsta valet när det gäller beslutsfattande, kundsupport och returer eller avbokningar. Rapporten visade också att endast 15% av indiska varumärken använder generativ AI för att förbättra kundupplevelsen, jämfört med 18% globalt. Dessutom är indiska konsumenter mest oroade över ansvarsfull och etisk användning av deras personuppgifter.

Direktlänk Dela The Morung Express fördjupar idag

Juridiska avdelningar experimenterar med generativ AI

Trots all hype kring generativ artificiell intelligens (AI) inom juridikbranschen är företagens juridiska avdelningar fortfarande i experimentfasen av tekniken. Detta enligt Ed Sohn, global chef för insikter och innovation på juridiska konsultföretaget Factor. AI:s förmåga att bearbeta och generera stora mängder text har gjort många inom juridikbranschen entusiastiska över dess potential att förändra hur advokater arbetar. Men juridiska avdelningar försöker fortfarande förstå vad det kommer att innebära för dem. Factor leder en grupp, kallad The Sense Collective, som består av företagsjurister och chefer för juridiska operationer från företag som Adobe, Ford, Intel och Microsoft. Gruppen kommer att diskutera den bästa användningen av generativ AI inom juridiken.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupar idag

Indiska konsumenter omfamnar AI, men varumärken ligger efter: Adobe-rapport

Enligt Adobes senaste rapport om den digitala kundupplevelsens tillstånd väljer mer än hälften (57 procent) av de indiska konsumenterna ett AI-drivet verktyg eller tjänst framför mänsklig interaktion, vilket är mycket mer än det globala och APAC-genomsnittet på 39 procent respektive 48 procent. Trots detta ligger indiska varumärken efter sina globala motsvarigheter när det gäller att utnyttja AI-innovationer. Endast 15 procent använder generativ AI för att förbättra kundupplevelsen jämfört med 18 procent globalt. Indiska varumärken leder dock världen i att anta kunddatahantering (89 procent) och nästan alla har data för att balansera personalisering och integritet (95 procent).

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupar idag

Indiska konsumenter föredrar AI-verktyg över mänsklig interaktion, enligt rapport

Cirka 57% av indiska konsumenter skulle välja ett AI-baserat verktyg eller tjänst framför mänsklig interaktion, vilket är mer än det globala och APAC genomsnittet på 39% respektive 48%, enligt en ny rapport. Mänsklig interaktion förblir dock ett toppval när det gäller beslutsfattande, kundsupport och returer eller avbokningar. Trots dessa preferenser och indiska konsumenters förväntningar på kundupplevelse (CX) från generativ AI, ligger indiska varumärken efter globala jämförbara företag. Endast 15% använder generativ AI för att förbättra CX-initiativ jämfört med 18% globalt.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupar idag

AI-bildgeneratorer och deras spännande utveckling

Levent Bulusan har inte skrivit ett nytt blogginlägg på två månader eftersom han ständigt hittar nya, coola saker att prata om inom AI-bildgeneratorer och AI-världen. Han nämner att Midjourney V6 har lanserats, Google har lanserat Gemini 1.5 och Lumiere för att skapa videor, och ChatGPT har blivit smartare med bättre minne. Amazon har lagt till ett sätt att skapa bilder med AI på deras Fire TV. Bulusan hyllar OpenAI Sora som den coolaste uppdateringen. Han diskuterar också idén om att omvandla videor skapade med OpenAI Sora till stillbilder med hjälp av olika AI-bildgenereringsverktyg som Midjourney V6, DALL-E och Adobe Firefly 2.

Direktlänk Dela Medium fördjupade igår

Flera teknikföretag introducerar nya AI-lösningar och partnerskap

Wipro Limited, ett ledande teknik- och konsultföretag, meddelade lanseringen av Wipro Enterprise Artificial Intelligence (AI)-Ready Platform, en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att skapa sina företagsnivå, fullt integrerade och anpassade AI-miljöer. Adobe introducerade AI Assistant i beta, en ny generativ AI-driven konversationsmotor i Reader och Acrobat. Stellar Cyber, en innovatör av Open Extended Detection and Response (XDR) teknologi, meddelade en utvidgning av sitt befintliga förhållande med Oracle, vilket möjliggör implementeringen av Stellar Cyber Open XDR Platform i Oracle US Government Cloud. Intel Foundry Services (IFS) och Cadence Design Systems, Inc. meddelade att de har utökat sitt partnerskap och ingått ett flerårigt strategiskt avtal för att gemensamt utveckla en portfölj av nyckelanpassad IP, optimerade designflöden och tekniker för Intel 18A-teknologi med RibbonFET gate-all-around-transistorer och PowerVia backside strömförsörjning. DataStax, Gen AI-dataföretaget, meddelade att dess ´retrieval augmented generation´ (RAG) lösning, RAGStack, nu är allmänt tillgänglig drivs av LlamaIndex som ett öppet källkodsramverk, förutom LangChain.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade igår

Adobe introducerar AI-assistent för att interagera med PDF-filer

Adobe har introducerat en AI-assistent för att hjälpa användare med PDF-filer. Det nya AI-verktyget, som för närvarande är i beta, har ett chatbot-gränssnitt som gör att användare kan ställa frågor om och generera sammanfattningar av dokumentet. AI-assistenten tillhandahåller även citat och klickbara länkar, vilket gör det lätt för användare att hitta den text den refererar till. Verktyget är tillgängligt på Adobe Reader och Acrobat, Adobes programvara för att skapa och redigera PDF-filer. När AI-assistenten flyttas ut från beta kommer den att bli ett prenumerations-tillägg.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade igår

Adobe lägger till AI-funktioner i Photoshop

Adobe har nyligen lagt till AI-funktioner i Photoshop, vilket är en stor nyhet. Generative Fill förbättrar redigeringsprocessen genom att göra den snabbare och mer exakt. Den låter redaktörer prova generativ AI på den programvara de är vana vid utan att använda andra tjänster som Midjourney och Stable Diffusion. Generative Fill erbjuder en smärtfri borttagningsprocess för oönskade element. Dessutom låter det dig ändra befintliga objekt inom din bild. En av de mest spännande funktionerna är förmågan att lägga till helt nya objekt i din scen. Generative Fill fungerar på flera lager vilket innebär att du kan experimentera med olika variationer och enkelt återgå till den ursprungliga versionen om det behövs. Verktyget integreras sömlöst med andra Photoshop-funktioner, vilket gör att du kan ytterligare förfinar och personifiera dina skapelser.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade igår

OpenAI och Google tävlar om AI-utveckling, nya verktyg för chattbotar och video skapande

Konkurrensen mellan OpenAI och Google fortsätter att öka. En vecka efter att Google uppdaterade sin Bard-chatbot och bytte namn till Gemini, gav Googles AI-dotterbolag DeepMind en förhandsvisning av nästa version av sin generativa AI-chatbot. Gemini 1.5 kommer att rullas ut ´långsamt´ till vanliga personer som anmäler sig till en väntelista och kommer nu bara att vara tillgänglig för utvecklare och företagskunder. Samtidigt meddelade OpenAI en ny text-till-video-modell som heter Sora, som fångar mycket uppmärksamhet på grund av de fotorealistiska videor den kan generera. Sora kan ´skapa videor på upp till 60 sekunder med mycket detaljerade scener, komplex kamerarörelse och flera karaktärer med livliga känslor.´

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade igår

AI-bildgenerering och AI-världens senaste uppdateringar diskuteras av Levent Bulusan

Levent Bulusan diskuterar uppdateringar och förändringar inom AI-bildgenerering och AI-världen. Han nämner lanseringen av Midjourney V6 och Googles nya verktyg Gemini 1.5 och Lumiere för videoproduktion. Han pratar också om förbättringar i ChatGPT och Amazon som har lagt till en funktion för att skapa bilder med AI på deras Fire TV. Han ger särskilt beröm till OpenAI Sora, som har inspirerat honom att skriva ett inlägg. Bulusan föreslår att titta på hur olika AI-bildgenereringsverktyg som Midjourney V6, DALL-E och Adobe Firefly 2 kan visualisera videor som stillbilder som en kreativ övning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade igår

Acrobat AI Assistant tillgänglig i offentlig betaversion

Acrobat AI Assistant är nu tillgänglig i offentlig betaversion för kunder med betalda individuella och teamlicenser för Acrobat, samt för den kostnadsfria Reader-appen. Det finns ingen information om kostnaden vid lanseringen, men Adobe meddelar att ett tilläggsabonnemang kommer att krävas för Reader- och Acrobat-användare. Rosanna Jimenez, forskningsanalytiker på S&P Global Market Intelligence, kommenterar att AI-assistenten i Acrobat är användbar för befintliga team och potentiella nya kunder som hanterar information i texttunga dokument.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade igår

AI-konstrevolution tar fart: Elon Musk antyder partnerskap med Midjourney på X (tidigare Twitter)

Elon Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, antydde i en podcast att ett potentiellt partnerskap mellan X (tidigare Twitter) och Midjourney kan vara på gång. Midjourney är en banbrytande plattform för AI-genererad konst. Denna möjliga förening har fått teknikentusiaster att drömma om en paradigmskifte inom både AI-konst och sociala medier. Även om detaljerna ännu är hemliga, teoretiserar experter om flera möjligheter, inklusive att Midjourney AI kan integreras sömlöst inom X, vilket ger användarna möjlighet att skapa och dela fängslande visuella upplevelser direkt på plattformen.

Direktlänk Dela Hypefresh fördjupade igår

AI-relaterad desinformation ses som största hotet inför valen 2024

Indien och cirka 17 europeiska länder kommer att hålla parlaments- eller presidentval inom de närmaste veckorna, vilket gör 2024 till ett ´mega-valår´ med över 50 länder världen över och hälften av världens befolkning som röstar i nationella val. En av de största utmaningarna som framkommit är generativ AI-inducerad misinformation och desinformation. Risken från detta har rankats som det mest akuta problemet på kort sikt av World Economic Forums Global Risk Report 2024. På onsdag kommer över 35 experter från EU och Indien att samlas i New Delhi för att diskutera sätt att bekämpa hotet från online desinformation och informationsmanipulation. Tekniken känner inga gränser, vilket gör det kritiskt för alla intressenter att arbeta gemensamt.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade igår

Factor och flera globala företag skapar AI-samarbetsgrupp för juridiska team

Tidigare denna månad gick det integrerade juridiska företaget Factor samman med chefsjurister från flera globala företag för att skapa The Sense Collective, ett ´samarbetsgemenskap för att påskynda användningen av Generative AI (GenAI)´ i företagsjuridiska sammanhang, enligt ett pressmeddelande. Grundarna av The Sense Collective, som har varit framstående i att främja juridisk innovation genom användning av generativ AI, är Intel, DXC Technology, Microsoft, Adobe, Crowdstrike, Ford och Anglo American, medan Factor ´underlättar och värdar´ kollektivet. Målet med samarbetet är att ´adressera gemensamma utmaningar över företagsjuridiska team´, givet den ´strida hastighet´ med vilken generativ AI omvandlar kunskapsarbete och de ´växande förväntningarna´ på tekniken inom juridiken.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade igår

Adobe introducerar AI-verktyg för Acrobat och Reader

Adobe har introducerat ett generativt AI-verktyg för sina Acrobat- och Reader-produkter. Verktyget genererar omedelbara sammanfattningar och insikter från långa dokument, svarar på frågor och formaterar information för delning i e-post, rapporter och presentationer. Adobe påstår att detta AI-verktyg kommer att låsa upp nytt värde från informationen i de cirka tre biljoner PDF:er som finns i världen. AI-assistenten testas för närvarande i beta och kommer att vara tillgänglig för Acrobat- och Reader-kunder genom en ny prenumerationsplan när den är klar för lansering.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade i förrgår

Adobe lanserar AI-assistent för att sammanfatta PDF-dokument

Adobe har lanserat en AI-assistent i sina Reader och Acrobat applikationer som kan producera sammanfattningar av och svara på frågor om PDFs och andra dokument. AI-assistenten, som för närvarande är i beta, är nu tillgänglig på Acrobat, med funktioner som kommer till Reader under de kommande dagarna och veckorna. Adobe planerar att släppa en prenumerationsplan för verktyget när det är ur beta. AI-assistenten kommer att hjälpa användare att smälta information från långa PDF-dokument genom att generera korta översikter av deras innehåll.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Flera stora teknikföretag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI och TikTok, har undertecknat ett avtal för att förhindra att generativa AI-verktyg används för att störa val. Avtalet riktar sig mot bilder, ljud och video som bedrägligt förfalskar eller ändrar utseendet, rösten eller handlingarna hos politiska kandidater, valtjänstemän och andra viktiga intressenter i ett demokratiskt val, eller som ger falsk information till väljare om när, var och hur de lagligen kan rösta. Detta kommer efter att en AI-genererad falsk röst i Joe Bidens namn användes för att försöka störa ett primärval i New Hampshire.

Yahoo News UK fördjupade i förrgår

Hur man fixar Photoshop Generative Fill som inte visas

Allt du behöver veta om hur du fixar Photoshop Generative Fill som inte visas. Adobe Photoshops text-till-bildgenerering har orsakat en stor uppståndelse bland redigeringsgemenskapen och över sociala medier. Generative Fill tillåter text till bildgenerering där den kan expandera, redigera och infoga bilder med få eller inga uppmaningar. Om du vill ha tillgång till Generative Fill men inte har laddat ner Photoshop ännu, följ denna guide om hur du installerar och får tillgång till Photoshop Beta. Vi är här för att se till att du har koll på allt det finns att veta om Photoshop. Vi har täckt de bästa Generative Fill-uppmaningarna, nu är det dags att titta på när Generative Fill inte visas. Låt oss gå rakt på sak.

Direktlänk Dela VideoGamer fördjupade i förrgår

AI-boom kan innebära stora störningar för Google och Adobe

Optimismen kring AI-aktier speglar förväntningar om enorm tillväxt från artificiell intelligens, men investerare bör även vara medvetna om potentiell störning, även för företag som satsar stort på AI. Google och Adobe förlorade stort förra veckan på grund av rädslan för att startup-företaget OpenAI, som stöds av Microsoft, utgör ett betydande hot mot deras verksamheter. OpenAI arbetar på ett webbsökverktyg som direkt konkurrerar med Google. Samtidigt har OpenAI lanserat Sora, ett AI-verktyg som kan skapa realistiska videor från enkla textprompter, vilket kan utmana Adobes Creative Cloud-paket.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 februari

Teknikföretag går samman för att bekämpa bedräglig användning av AI i kommande globala val

Ledande teknikföretag har gått samman för att bekämpa bedräglig användning av artificiell intelligens (AI) i kommande globala val. ´Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections´ presenterades vid Münchens säkerhetskonferens och innefattar 20 stora aktörer, inklusive Adobe, Google, Microsoft, OpenAI, Snap. Inc och Meta. Dessa företag har åtagit sig att använda spjutspetsteknik för att identifiera och motverka skadligt AI-genererat innehåll som syftar till att vilseleda väljare. Åtagandena sträcker sig till AI-genererat ljud, video och bilder som ändrar utseendet, rösten eller handlingarna hos politiska kandidater och andra nyckelpersoner och sprider falsk information om röstningslogistik.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 18 februari

Open AI, företaget bakom ChatGPT, har avtäckt ett ´skrämmande´ nytt verktyg, Sora, som kan producera hyperrealistiska videor från text, vilket leder till varningar från experter. Sora demonstrerar kraftfulla exempel som drönarfilmer från Tokyo i snö, vågor som kraschar mot klipporna i Big Sur eller en mormor som njuter av ett födelsedagskalas. Experter varnar för att det nya artificiella intelligensverktyget kan utplåna hela branscher som filmproduktion och leda till en ökning av deepfake-videor. Företag som OpenAI, Google, Meta och Stable Diffusion tävlar om att göra mer avancerade och tillgängliga verktyg. Sora är för närvarande under testning och utvärdering för potentiella säkerhetsrisker, med inget datum för en offentlig release ännu tillgängligt. Tekniken kan leda till en ny våg av extremt verklighetstrogna deepfakes. President Joe Biden har också talat om användningen av AI och avslöjat att han har fallit för deepfakes av sin egen röst. Flera stora teknikföretag har undertecknat en pakt för att vidta ´rimliga försiktighetsåtgärder´ för att förhindra att artificiella intelligensverktyg används för att störa demokratiska val runt om i världen.

Daily Mail fördjupade 18 februari

Stora IT-bolag undertecknar pakt mot AI-valpåverkan

Flera av världens största IT-bolag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI och TikTok, har undertecknat en överenskommelse för att gemensamt bekämpa valpåverkan genom artificiell intelligens. Ytterligare tolv företag, inklusive Elon Musks plattform X (tidigare Twitter), har också skrivit under överenskommelsen. Syftet är att identifiera och flagga vilseledande AI-genererat innehåll, snarare än att ta bort det. Överenskommelsen presenterades vid en säkerhetskonferens i München.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 17 februari

Stora teknikföretag går samman för att bekämpa skadlig AI-användning i val

Stora teknikföretag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok och Elon Musks X, har frivilligt kommit överens om att förebygga skadlig användning av artificiell intelligens (AI) för att störa demokratiska val globalt. Avtalet, som tillkännagavs vid Munich Security Conference, fokuserar på hotet från AI-genererade deepfakes. Tolv ytterligare företag, inklusive chatbot-utvecklare Anthropic och Inflection AI, röstklon-startup ElevenLabs, chipdesigner Arm Holdings och säkerhetsföretagen McAfee och TrendMicro, har också anslutit sig till initiativet. Nick Clegg, chef för globala frågor för Meta, betonade det gemensamma ansvaret att ta itu med utmaningarna med AI-teknik.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 17 februari

Adobe samarbetar med Paperboyo för att visualisera racingbanor på kända platser

Inför den kommande elitracing-säsongen har Adobe samarbetat med konstnären Rich McCor, även känd som Paperboyo på sociala medier, för att visualisera hur racingbanor skulle se ut på kända platser i Storbritannien och Irland. Detta inkluderar Primrose Hill i London och Library of Birmingham. Med hjälp av Adobe Firefly´s Generative Fill-verktyg har Rich integrerat berömda racingbanor i kända landmärken. Adobe Firefly är integrerat i Adobe Express, Photoshop och Illustrator inom Adobe Creative Cloud.

Direktlänk Dela London Post fördjupade 17 februari

Teknikföretag lovar att bekämpa bedräglig användning av AI i globala val

Tjugo ledande teknikföretag, inklusive Google, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok, X, Amazon och Adobe, lovade på fredag att hjälpa till att förhindra att bedräglig användning av artificiell intelligens stör globala val. År 2024 förväntas 4 miljarder människor i över 40 länder runt om i världen rösta. Experter varnar för att skadliga aktörer kan använda generativa AI-verktyg för att påverka dessa val och påverka röster. Vid München säkerhetskonferens tillkännagav dessa företag ´Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections´, som är ett frivilligt avtal med åtta specifika åtaganden för att motverka skadligt AI-innehåll.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 17 februari

Teknikföretag samarbetar för att förhindra AI-störd valpåverkan

En grupp av 20 teknikföretag, inklusive OpenAI, Microsoft och Adobe, meddelade på fredagen att de har kommit överens om att arbeta tillsammans för att förhindra att vilseledande innehåll skapat av artificiell intelligens (AI) stör val över hela världen i år. Avtalet inkluderar åtaganden att samarbeta om att utveckla verktyg för att upptäcka vilseledande AI-genererade bilder, video och ljud, skapa offentliga medvetenhetskampanjer för att utbilda väljare om vilseledande innehåll och vidta åtgärder mot sådant innehåll på sina tjänster.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 17 februari

Det finns mycket dåliga råd på TikTok, särskilt när det gäller finansiella tips och tricks, med 63% av dem som är vilseledande. Här är 15 tekniktips för att förbättra livet. 1. Ändra inte din TVs bildläge till Spel för sport. 2. Använd Ctrl + F på ditt tangentbord för att söka efter vaga ord och fraser i Villkoren. 3. Använd webbplatsen Campflare för att kontrollera bokningar på nationalparker. 4. Kombinera flera PDF-filer till en enda fil med Adobe Acrobat. 5. Använd Google Kalender för att schemalägga möten. 6. Sök efter okända telefonnummer på Google, Bing eller Yahoo. 7. Rapportera flytande föremål till boatwatch.org. 8. Dubbelkolla ditt användarnamn och lösenord innan du kastar din dator. 9. Håll dina dokument organiserade med Word eller Google dokument. 10. Märk ett textmeddelande som oläst för att komma ihåg att svara. 11. Använd Windows-nyckel + ett nummer för att starta eller växla till motsvarande program på aktivitetsfältet på en PC. 12. Skapa en samarbetsplaylist på Spotify. 13. Låt ChatGPT eller Bard skriva ett e-postmeddelande åt dig. 14. Lyssna på podcasten ´Kim Komando Idag´. 15. Lär dig om den senaste tekniken på Kim Komando Show.

USA Today fördjupade 17 februari

Adobe-aktien sjunker efter att OpenAI introducerar ny text-till-video-generator

Aktien för Adobe (ADBE) föll på fredagen efter att det framstående artificiella intelligens-startupföretaget OpenAI introducerade en ny text-till-video-generator. ADBE-aktien sjönk med mer än 7% på nyheten. OpenAI, baserat i San Francisco, introducerade på torsdagen Sora, som kan skapa verklighetstrogna videor från enkla textbeskrivningar. Sora kan generera komplexa videoscener med flera karaktärer, specifika rörelsetyper och korrekta detaljer om ämnet och bakgrunden. Men Sora är fortfarande under testning och ännu inte tillgänglig för allmän användning. OpenAI:s VD Sam Altman marknadsförde Sora på sociala medier.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 17 februari

Tjugo teknikföretag undertecknar löfte för att förhindra AI-störningar i val

Tjugo teknikföretag som arbetar med artificiell intelligens (AI) har undertecknat ett ´löfte´ om att försöka förhindra att deras mjukvara stör val, inklusive i USA. Undertecknarna varierar från teknikjättar som Microsoft och Google till små startups som låter människor skapa falska röster. Överenskommelsen är i huvudsak ett erkännande av att företagens egna produkter skapar mycket risk i ett år då 4 miljarder människor över hela världen förväntas rösta i val. Företagen som skrivit under löftet är: Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, TrendMicro, Truepic och X. Överenskommelsen är frivillig och faller kort för ett totalförbud mot AI-innehåll i val, som vissa människor har krävt.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 16 februari

Teknikföretag går samman för att förhindra valstörningar genom vilseledande AI-innehåll

En grupp av 20 teknikföretag, inklusive Microsoft, Adobe och OpenAI, meddelade på fredagen (16 februari) att de har kommit överens om en gemensam ansträngning för att förhindra att vilseledande AI-innehåll skapar störningar i val över hela världen under innevarande år. De har åtagit sig att utveckla verktyg för att upptäcka AI-genererade bilder, videor och ljud som kan vara vilseledande. Företagen har också kommit överens om att skapa offentliga medvetandekampanjer för att utbilda väljare att bättre kunna känna igen vilseledande innehåll.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 16 februari

Teknikjättar lovar att bekämpa vilseledande AI i val

Teknikjättar som Microsoft, Meta, Google, Amazon, X, OpenAI och TikTok presenterade på fredagen en överenskommelse för att minska risken för att artificiell intelligens (AI) stör valen 2024. Överenskommelsen riktar in sig på AI-genererade bilder, videor och ljud som kan vilseleda väljare om kandidater, valfunktionärer och röstprocessen. Medan avtalet är en enighetstecken för plattformar med miljarder kollektiva användare, skisserar det i stort sett initiativ som redan pågår, såsom ansträngningar att upptäcka och märka AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 16 februari

Teknikföretag samarbetar för att förhindra valpåverkan genom AI

En grupp av 20 teknikföretag meddelade på fredagen att de har kommit överens om att samarbeta för att förhindra att bedrägligt innehåll från artificiell intelligens (AI) påverkar val över hela världen i år. Undertecknarna av teknikavtalet, som tillkännagavs vid Münchens säkerhetskonferens, inkluderar företag som bygger generativa AI-modeller som används för att skapa innehåll, inklusive OpenAI, Microsoft och Adobe. Andra undertecknare inkluderar sociala medieplattformar som kommer att möta utmaningen att hålla skadligt innehåll borta från sina webbplatser, såsom Meta Platforms, TikTok och X, tidigare känt som Twitter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

AI-drivet text-till-video-verktyg Sora skapar verkliga utmaningar för AI-verifiering

OpenAI har lanserat sin AI-drivna text-till-video-generator, Sora, vilket väcker frågor om AI-verifieringstester och utmaningar för företag som Sentinel AI och Sensity AI. AI-alteringar till video har hittills varit lätta att upptäcka, men Soras videogenerationsteknik ser ut att förändra detta. Koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA), bestående av företag som Adobe, Intel, Microsoft, BBC och Sony, har åtagit sig att skapa en digital näringsmärkning som tydligt visar information om all AI-genererad media. OpenAI, som inte är medlem i C2PA, meddelade redan innan Sora-lanseringen att de skulle integrera stöd för dessa standarder i sina algoritmer. Meta har lovat att upprätthålla dem på Facebook, Instagram och Trådar. Google meddelade förra veckan att de också ansluter sig till C2PA.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 16 februari

Teknikföretag samarbetar för att skydda val mot AI-hot

Flera stora teknikföretag, inklusive Adobe, Google, Meta, Microsoft, OpenAI och TikTok, samarbetar för att skapa skydd mot användningen av artificiell intelligens (AI) i demokratiska val. Samarbetet kommer som svar på det växande hotet från AI-genererad valpåverkan. Det gemensamma arbetet syftar till att skapa en färdplan för att begränsa det vilseledande användandet av AI-verktyg i demokratiska processer. Företagen planerar att presentera detaljerna i deras avtal vid den kommande säkerhetskonferensen i München, Tyskland.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 16 februari

AI-konstgeneratorer revolutionerar kreativiteten

AI-konstgeneratorer som Midjourney, DALL-E 3, Stable Diffusion DreamStudio och Night Cafe bidrar till att omdefiniera gränserna för konstskapande. Dessa plattformar erbjuder unika verktyg för att omvandla fantasi till visuell verklighet. Midjourney är känt för sin innovativa metod för konstgenerering genom slumpmässiga prompts och bildblandning, medan DALL-E 3 av OpenAI erbjuder en mer mångsidig modell. Stable Diffusion DreamStudio är en robust webbapp med omfattande inställningar och Night Cafe skapar en gemenskap av skapare med ständig innovation. DALL-E 2, Starry AI och NightCafe markerar en betydande förskjutning mot demokratisering av konstproduktion. Adobe Firefly, Stable Diffusion och Microsoft Bing skapar nya vägar inom logotyp- och designskapande. Etiska överväganden åtföljer användningen av AI i konst.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 16 februari

Teknikjättar tar steg för att motverka AI-genererade falska bilder

Teknikjättar som Meta, OpenAI, Google och Adobe tar steg för att motverka spridningen av artificiellt genererade bilder och videor på sociala medier. Meta planerar att införa etiketter på inlägg på Facebook, Instagram och Threads som innehåller AI-genererat innehåll. OpenAI kommer att börja lägga till vattenstämplar på innehåll som skapats med deras bildgenerator, Dell-E 3. Google ansluter sig också till Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) för att stödja införandet av ´innehållsbevis´ för genererat innehåll. Kameraföretag som Leica, Sony och Nikon inför också metadatafunktionalitet i sina kameror för att tillföra ett lager av äkthet vid bildtagning.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 februari

Stora teknikföretag planerar att bekämpa AI-störningar i val

Minst sex stora teknikföretag planerar att skriva under en överenskommelse denna vecka som skulle vägleda hur de försöker stoppa användningen av artificiell intelligens (AI) för att störa demokratiska val. Det kommande evenemanget på München säkerhetskonferens i Tyskland kommer när mer än 50 länder ska hålla nationella val 2024. Försök till AI-genererad valstörning har redan börjat. Adobe, Google, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok och andra arbetar gemensamt för att göra framsteg mot detta gemensamma mål och vi hoppas kunna slutföra och presentera detaljer på fredag vid München säkerhetskonferens.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 13 februari

Meta och Google inför märkning av AI-genererade bilder

Den 6 februari meddelade Meta att de kommer att märka AI-genererade bilder på Facebook, Instagram och Threads. När någon använder Metas AI-verktyg för att skapa bilder, kommer företaget att lägga till synliga markörer på bilden, samt osynliga vattenmärken och metadata i bildfilen. Google meddelade den 8 februari att de går med i styrkommittén för C2PA tillsammans med andra teknikjättar som Microsoft och Adobe och kommer att inkludera sitt vattenmärke SynthID i alla AI-genererade bilder i sina nya Gemini-verktyg. OpenAI meddelade också nya åtgärder för innehållsursprung förra veckan.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 13 februari

Gen AI dominerar 2023, lockar 48% av alla AI-investeringar

Generativ artificiell intelligens (Gen AI), introducerad av Open AI i slutet av 2022, har fått stor uppmärksamhet och dragit till sig digitala konsumenter och chefsupplevelseofficerare (CXOs). Gen AI dominerade 2023, attraherade 48% av alla AI-investeringar och startups höjde 42,5 miljarder dollar över 2 500 kapitalomgångar. Gen AI:s förmågor inom bildkonstruktion, innehållsskapande, sammanfattning och konversationella agenter har lett till dess införande i många branscher, inklusive detaljhandel och reklam. Företag som Adobe har introducerat sina Gen AI-verktyg som ett komplement till deras befintliga designprogramvara. Trots detta har tillverkningssektorn, särskilt ingenjörskonst och produktutveckling (ER&D), sett ett mer försiktigt tillvägagångssätt för att anta ny generation AI, begränsat främst till bevis på koncept inom kundservice och utbildning. Gen AI kan dock vara nästa EV-ögonblick för fordonsforsknings- och utvecklingsindustrin eftersom det kan hjälpa företag att helt omforma produktutvecklings- och realiseringsprocessen och betydligt minska produktutvecklingstiden och kostnaden för att revolutionera marknaden.

Direktlänk Dela AutoNexa fördjupade 13 februari

AI-företag planerar att bekämpa bedrägligt innehåll inför val

Framstående artificiella intelligensföretag planerar att skriva under en överenskommelse som åtar sig att utveckla teknik för att identifiera, märka och kontrollera AI-genererade bilder, videor och ljudinspelningar som syftar till att lura väljare inför avgörande val i flera länder i år. Avtalet, utvecklat av Google, Microsoft och Meta, samt OpenAI, Adobe och TikTok, förbjuder dock inte bedrägligt politiskt AI-innehåll. Avtalet är ett manifest som anger att AI-genererat innehåll, mycket av vilket skapas av företagens verktyg och publiceras på deras plattformar, utgör risker för rättvisa val.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 13 februari

OpenAI lägger till vattenmärken på AI-genererade bilder för att öka autenticiteten

OpenAI lägger till vattenmärken på alla bilder som skapas med Dall-E 3. Detta steg är att koda in en autenticitetstag i alla AI-genererade bilder, vilket tittare kan kolla upp för att kontrollera bildens ursprung. OpenAI, som ligger bakom både Dall-E och den populära ChatGPT, säger att detta drag är för att bygga upp allmänhetens förtroende för digital information. Vattenmärken från C2PA kommer att dyka upp i bilder genererade på ChatGPT-webbplatsen och API:et för DALL-E 3-modellen. För att kontrollera äktheten hos en bild kan tittare gå till en oberoende webbplats som Content Credentials Verify för att kontrollera var den skapades.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 12 februari

AI-bildgeneratorn Midjourney överväger att förbjuda bilder som kan påverka USA:s presidentval 2024

AI-bildgeneratorföretaget Midjourney överväger att förbjuda alla bilder eller uppmaningar som kan påverka det amerikanska presidentvalet 2024. Företagets VD, David Holz, säger att alla bilder som inkluderar kandidater, särskilt president Biden eller Donald Trump, kommer att ´hamras de närmaste 12 månaderna´. Företagets drag är ett försök att begränsa potentiell skada från desinformation och falska bilder som möjligen kan påverka utfallet av årets val.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 12 februari

Generativ AI kan omforma fordonsindustrin

Generativ AI (Gen AI) kan vara nästa stora steg för bilindustrin, då det kan hjälpa företag att omforma hela produktutvecklingsprocessen och signifikant minska utvecklingstid och kostnader. Gen AI kan transformera bilindustrins design, testning, utveckling och realiseringsprocess. Gen AI förvandlar historiska data till en tillgång, skapar designlösningar som uppfyller prestanda, säkerhet och konsumentförväntningar. Bilföretag behöver investera i datamognad för att bygga ett ekosystem som stöder denna omvandling och skapar konsumerbar och pålitlig data. Gen AI syftar till att demokratisera innovation, frigöra kreativa sinnen från rutinuppgifter och omriktar deras fokus till innovation.

Direktlänk Dela The Economic Times Auto fördjupade 12 februari

Apple utvecklar AI-modell för bildredigering med hjälp av textkommandon

Apple har nyligen utvecklat en ny artificiell intelligensmodell tillsammans med University of California, Santa Barbara. Modellen, som kallas MGIE (MLLM-Guided Image Editing), låter användare redigera sina foton genom att ge textkommandon på vanligt språk. Modellen kan utföra uppgifter som beskärning, ändring av storlek, rotation och tillägg av filter till bilder. Till exempel, om en användare ber om en blåare himmel, ökar modellen ljusstyrkan i himmelsdelen av bilden. Apple har gjort MGIE tillgänglig för nedladdning på GitHub och släppt en webbdemo på Hugging Face.

Direktlänk Dela Parametric Architecture fördjupade 10 februari

Apple tar upp kampen med premium redigeringsprogram med nytt AI-verktyg

Apple är redo att utmana premium redigeringsprogram med sin AI-modell som kan redigera innehåll i ett foto genom att helt enkelt förklara vad du vill ändra i bilden. Apple har samarbetat med universitet för att bygga bildredigeringsmodellen MGIE (MLLM-Guided Image Editing). Modellen kan användas för att redigera enkla bilder och även lägga till en annan touch för att göra den ljusare eller lägga till en ny form. Företaget har arbetat med University of California, Santa Barbara för modellen som kan användas för att beskära, ändra storlek och lägga till filter på en bild bara genom att använda textprompter. Apple kommer troligen att kombinera alla dessa AI-verktyg i den nära framtiden och paketera dem som en del av iOS eller iPadOS-plattformen för sina enheter.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 10 februari

Adobe och Apple samarbetar för att lansera AI-verktyg för Vision Pro

Adobe och Apple samarbetar för att lansera en unik upplevelse för sina användare genom att utnyttja virtuell verklighet för att bryta gränserna för kreativitet. Adobe har tagit ett betydande steg in i teknikvärlden genom att tillkännage sitt samarbete med Apple, och tar med sig sin avancerade artificiella intelligens (AI) teknologi och en mängd kreativa designverktyg till Apples helt nya Vision Pro virtuella verklighetshjälm. Alliansen mellan de två teknikexperterna består av ett förslag från Adobe för visionOS operativsystemet för Vision Pro som integrerar flera redan kända applikationer som Lightroom, Fresco och Behance.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 februari

AI driverar aktiemarknaden 2023, USA förblir världsledande

Artificiell intelligens (AI) har blivit den primära drivkraften för aktiemarknadens uppgång 2023. Trots oro om teknologins oreglerade status förblir USA världsledande inom AI och maskininlärning 2024. Konsultföretaget McKinsey förutspår att generativ AI ensamt kommer att lägga till $2,6 till $4,4 biljoner per år till den globala ekonomin, med största delen tillfaller USA. I USA finns nu över 18 000 AI-startups och enligt en studie av Adobe använder 77% av konsumenterna nu AI-teknik. Bland de framstående personerna inom AI-sektorn 2023 finns Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, Lisa Su, VD för American Micro Devices (AMD) och Henry Kissinger, tidigare utrikesminister.

Direktlänk Dela The National Interest fördjupade 9 februari

Över 200 ledande AI-intressenter går med i konsortium för ansvarsfull AI-utveckling

Över 200 ledande aktörer inom konstgjord intelligens (AI) har anslutit sig till ett konsortium för att komma överens om ansvarsfull utveckling och användning av AI. USA:s handelssekreterare Gina Raimondo tillkännagav skapandet av USA:s AI-säkerhetsinstitutskonsortium (AISIC), som ska samla AI-skapare och användare, akademiker, regerings- och industriforskare samt organisationer från det civila samhället. Konsortiet kommer att hantera nyckelaspekter som rödgruppering, kapabilitetsevalueringar, riskhantering, säkerhet och vattenmärkning av AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 februari

Under det senaste året har genererade bilder och videor som presenteras som verkliga blivit ett stort problem, med sociala medier som översvämmas av falska bilder av kändisar. Nyligen har sociala medieplattformen Meta och AI-företaget OpenAI tillkännagivit att de kommer att börja inkludera etiketter eller vattenmärken på bilder som genereras med AI. Detta för att hjälpa till att identifiera AI-genererat innehåll och bekämpa spridningen av deepfakes. Google ansluter sig också till Koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA) för att stödja trycket på ´innehållsreferenser´ med genererat innehåll.

Hindustan Times fördjupade 9 februari

Kunder reagerar på McDonald´s prisökningar, PR-råd uppdaterar AI-riktlinjer, Las Vegas-kapell siktar på Super Bowl-bröllop

Kunder uttrycker missnöje över McDonald´s prisökningar, vilket har lett till lägre än förväntade försäljningssiffror. Enligt Business Insider höjde McDonald´s sina menyer med 10 procent 2023, vilket skapat en backlash på sociala medier. McDonald´s VD, Chris Kempczinski, har adresserat problemet och lovat prissänkningar på vissa menyer. PR-rådet har uppdaterat sina riktlinjer för generativa AI-verktyg, med fokus på ökad transparens och försiktighet kring upphovsrätt och varumärkesfrågor. Slutligen erbjuder ett kapell i Las Vegas gratis bröllopsceremonier till alla par vid namn Taylor och Travis på Super Bowl-söndagen, i ett försök att locka kändisparet Taylor Swift och Travis Kelce.

Direktlänk Dela PR News Online fördjupade 9 februari

Över 200 företag och organisationer går med i USA:s AI-säkerhetsinstitut

Över 200 företag och organisationer har anslutit sig till USA:s AI Safety Institute Consortium för att främja ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI). Konsortiet syftar till att ta itu med frågor kring hur man på ett säkert och ansvarsfullt sätt ska närma sig AI när tekniken snabbt sprider sig. Medlemmar inkluderar Adobe, Apple, Canva, Meta, Microsoft, Nvidia och OpenAI. Flera av dessa företag erbjuder någon form av AI-teknik. AISIC är en del av National Institute of Standards and Technology och har i uppdrag att uppnå målen som sattes av president Joe Biden i hans senaste exekutiva order.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 8 februari

USA:s regering inrättar AI Safety Institute Consortium för att säkerställa AI-utvecklingens säkerhet och tillförlitlighet

Big Tech och andra AI-intressenter har officiellt blivit inbjudna av Biden-Harris-administrationen för att hantera säkerheten och tillförlitligheten i AI-utvecklingen. På torsdagen meddelade USA:s handelsdepartement att de har skapat AI Safety Institute Consortium (AISIC). Konsortiet, som ligger under handelsdepartementets National Institute of Standards and Technology (NIST), har fått i uppdrag att följa upp mandat som fastställts i president Bidens AI-exekutiva order. Detta inkluderar ´utveckling av riktlinjer för red-teaming, förmågeutvärderingar, riskhantering, säkerhet och säkerhet, och vattenmärkning av syntetiskt innehåll´, sade handelssekreterare Gina Raimondo i tillkännagivandet.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 8 februari

Meta utvidgar märkningspraxis för AI-genererade bilder

För att bekämpa spridningen av felinformation i kommande stora val har Meta meddelat att de kommer att utvidga sin märkningspraxis för AI-genererade bilder över sina appar, inklusive Facebook, Instagram och den nya mikrobloggplattformen Threads. Fokus kommer att ligga på syntetiska bilder skapade av konkurrerande generativa AI-verktyg. Meta kommer att märka potentiellt vilseledande bilder skapade med andra företags verktyg, som Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock. Dessutom lägger Meta till en funktion för användare att avslöja när de delar AI-genererat video- eller ljudmaterial för att hjälpa Meta att märka det.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 8 februari

OpenAI lägger till vattenmärken på AI-genererade bilder

AI-bilder genererade på OpenAI:s DALL-E 3 kommer nu att ha ett vattenmärke från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). C2PA är en öppen teknisk standard som låter utgivare, företag och andra bädda in metadata i media för att verifiera dess ursprung och relaterad information. Vattenmärket är tvådelat: det finns en CR-signatur i övre vänstra hörnet av varje bild och det finns osynlig metadata. För att kontrollera en bilds ursprung kan människor gå till webbplatsen Content Credentials Verify och ladda upp bilden där. Vattenmärket kommer att dyka upp på bilder som genereras från ChatGPT och via API:et för DALL-E 3-modellen och fungerar nu - det kommer att träda i kraft för mobilanvändare den 12 februari.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 8 februari

Meta arbetar med att skapa tekniska standarder för att märka AI-genererat innehåll

Innehåll som skapas med Metas generativa AI-verktyg får automatiskt en etikett ´Imagined with AI´, men företaget har delat hur det arbetar med att skapa tekniska standarder och signaler för att meddela användare på sina plattformar när något av det innehåll de ser har skapats med AI. Meta samarbetar med branschpartners för att skapa en gemensam uppsättning tekniska standarder och signaler som gör det möjligt för företaget att automatiskt märka AI-genererade bilder som användare postar på Facebook, Instagram och Threads. Meta arbetar också med att bygga verktyg som kan identifiera osynliga markörer på AI-genererat innehåll i stor skala.

Direktlänk Dela Retail TouchPoints fördjupade 8 februari

Topp 10 AI-konstgeneratorer för att skapa bilder från text

AI-konstgeneratorer använder maskininlärning för att skapa bilder från text, vilket förändrar det kreativa landskapet. Kommersiell framgång med AI-genererad konst, med konstverk som säljs för betydande summor, har lyft fram dess ekonomiska potential. AI-konstgeneratorer tolkar textuppmaningar till visuella verk med hjälp av stora bildtextdatabaser. AI-konst har utvecklats från AARON på 1970-talet till avancerade system som Midjourney och DALL-E 2. Två huvudtyper av modeller används: Diffusionsmodeller och Generative Adversarial Networks (GANs). AI-konstgeneratorer har breda tillämpningar inom digital marknadsföring, speldesign och underhållning. De erbjuder flexibilitet och anpassar sig till olika behov och konstnärliga preferenser. Adobe Firefly exemplifierar AI-konstgeneratorernas mångsidighet, genom att producera olika stilar från textinmatning. Topp AI-konstgeneratorer inkluderar Midjourney, Leonardo AI, Pixlr, NightCafe AI, Stability AI, DALL-E 2, StarryAI, Jasper Art, Neural Love och Soulgen.

Direktlänk Dela Blockchain Council fördjupade 8 februari

AI-fakes ökar valrisker medan lagstiftare och teknikföretag kämpar för att hänga med

AI-fakes ökar riskerna för valmanipulation, vilket får lagstiftare och teknikföretag att kämpa för att hänga med. Ett exempel är när väljare i New Hampshire fick ett robocallsamtal som påstods komma från president Biden, vilket senare visade sig vara ett AI-genererat röstmeddelande. Företaget ElevenLabs, som tillverkar den AI-röstkloningsteknik som tros ha skapat den digitala rösten, bannlyste det inblandade kontot. Teknikföretag som Meta, YouTube och TikTok har börjat kräva att människor uppger när de publicerar AI-innehåll. Lagstiftare i 27 delstater har introducerat lagförslag för att reglera deepfakes i val.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 8 februari

OpenAI kommer att inkludera metadata i sina generativa modeller för att avslöja AI-ursprung

OpenAI kommer att inkludera metadata i bilderna från sina generativa modeller för att avslöja deras AI-ursprung. Detta kan användas av applikationer för att varna användare om innehållets maskintillverkade natur. OpenAI antar Content Credentials-specifikationen, som utarbetats av Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), en industriorganisation stödd av Adobe, Arm, Microsoft, Intel och flera andra. Metadata kan enkelt tas bort, men för att fungera i stor skala och få acceptans behöver det ett molnsystem för att återställa borttagna metadata. OpenAI medger att ´metadata som C2PA inte är en lösning på problem med proveniens´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 8 februari

OpenAI inkluderar vattenmärken i bildmetadata för DALL-E 3

OpenAI kommer nu att inkludera vattenmärken i bildmetadata för sin bildgenerator DALL-E 3, i enlighet med standarder från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). Vattenmärkena kommer att vara synliga i bilder som produceras på ChatGPT-webbplatsen och API:et för DALL-E 3-modellen. Vattenmärkena kommer att vara tillgängliga för mobilanvändare från och med den 12 februari. Vattenmärket kan endast appliceras på stillbilder och inte på videor eller text. OpenAI betonar att C2PA: s metadata kan tas bort lätt, antingen av misstag eller avsiktligt.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 8 februari

OpenAI:s DALL-E 3 kommer att lägga till vattenstämplar till bilder

OpenAI:s bildgenerator DALL-E 3 kommer att lägga till vattenstämplar till bildinformation när fler företag börjar acceptera standarderna från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). Fotografier skapade med DALL-E 3-modellens API och ChatGPT-webbplatsen kommer att ha vattenstämplar och annan metadata från C2PA. Vattenstämplar för mobila enheter kommer att finnas tillgängliga från och med den 12 februari. Ett öppet tekniskt standard som kallas C2PA gör det möjligt för media att ha inbäddad metadata så att utgivare, företag och andra enheter kan bekräfta dess källa och tillhörande detaljer.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 7 februari

OpenAI inför vattenmärken för att identifiera AI-genererade bilder

OpenAI har meddelat att de kommer att börja lägga till två typer av vattenmärken på alla bilder som genereras av DALL-E 3, i enlighet med standarder fastställda av C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity). Det första vattenmärket kommer att finnas strikt inom bildens metadata och det andra vattenmärket kommer att vara en synlig CR-symbol i bildens övre vänstra hörn. Förändringen är redan på gång för bilder genererade via webbplatsen och API, men mobilanvändare kommer att börja få vattenmärkena från 12 februari.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 7 februari

Apple-forskare släpper nytt fotoredigeringsverktyg som styrs med text

Apple-forskare har utvecklat en ny modell, MGIE (MLLM-Guided Image Editing), som låter användare beskriva i klartext vad de vill ändra på i ett foto, utan att någonsin röra vid fotoredigeringsprogramvara. Modellen, som utvecklats i samarbete med University of California, Santa Barbara, kan beskära, ändra storlek, vända och lägga till filter på bilder, allt genom textkommandon. MGIE kan tillämpas på både enkla och mer komplexa bildredigeringsuppgifter, som att ändra specifika objekt i ett foto för att göra dem till en annan form eller ljusare. Apple har gjort MGIE tillgängligt via GitHub för nedladdning.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 7 februari

Meta och OpenAI arbetar för att märka AI-genererade bilder

Meta och OpenAI försöker hitta sätt att märka bilder som har genererats av artificiell intelligens. De två företagen lägger till etiketter som ska göra det möjligt för människor att spåra källan till en bild eller annat innehåll. OpenAI kommer att lägga till nya funktioner till ChatGPT och DALL-E 3 som placerar en tagg i bildens metadata som gör det tydligt att den har skapats med AI. Meta kommer att försöka upptäcka innehåll på Facebook, Instagram och Threads som har genererats av AI och märka dem.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 7 februari

Meta och OpenAI arbetar med att märka AI-genererade bilder

Meta och OpenAI arbetar för att skapa metoder för att märka bilder som genereras av artificiell intelligens (AI). Företagen lägger till etiketter, dolda eller andra, som ska låta människor spåra källan till en bild eller annat innehåll. OpenAI kommer att lägga till nya funktioner i ChatGPT och DALL-E 3 som placerar en tagg i bildens metadata som gör det klart att den har skapats med AI. Meta kommer att försöka upptäcka innehåll på Facebook, Instagram och Threads som har genererats av AI och märka dem.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

OpenAI inför vattenstämplar på AI-genererade bilder för att bekämpa deepfakes och felinformation

Bilder skapade med DALL-E 3 på ChatGPT och OpenAI API kommer nu att ha vattenstämplar. Företaget delade meddelandet på tisdagen och sa att bilderna nu inkluderar metadata med C2PA-specifikationer. C2PA, som står för Coalition for Content Provenance and Authenticity, är en teknisk standard som används av Adobe, Microsoft, BBC och andra företag för att hantera förekomsten av deepfakes och felinformation. Bilder som genereras på ChatGPT och OpenAI API kommer att innehålla metadata, inklusive källan till AI-verktyget och datumet det genererades. Metadata kan ses genom att ladda upp bilden till webbplatser som Content Credentials. C2PA-metadata lägger till en liten ökning i filstorlek, men OpenAI säger att det inte kommer att påverka bildens kvalitet.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 7 februari

OpenAI har introducerat nya funktioner för sin DALL-E 3-bildgenerator, inklusive vattenmärken för att skilja AI-genererade bilder från mänskligt skapade. Vattenmärkena kan antingen vara en synlig CR-symbol eller en osynlig metadatakomponent, båda placerade i övre vänstra hörnet av bilden. Funktionen kommer först att läggas till på ChatGPT-webbplatsen, följt av DALL-E 3 API och till sist mobilappar. Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), en grupp som inkluderar Microsoft och Adobe, stöder detta tillvägagångssätt.

Research Snipers fördjupade 7 februari

Meta Platforms kommer att börja märka AI-genererade bilder

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens-tjänster under de kommande månaderna, med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna, enligt företagets högsta policychef. Meta kommer att applicera etiketterna på allt innehåll som bär markörerna som postats på dess Facebook, Instagram och Threads-tjänster, för att signalera till användare att bilderna, som ofta liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta märker redan allt innehåll som genereras med hjälp av sina egna AI-verktyg. När det nya systemet är igång kommer Meta att göra detsamma för bilder som skapats på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela ICI Radio-Canada fördjupade 7 februari

Meta planerar att skapa verktyg för att identifiera osynliga markörer och säkerställa AI-transparens

Facebooks moderbolag Meta planerar att skapa verktyg för att identifiera osynliga markörer och arbeta med andra leverantörer för att säkerställa AI-transparens. Detta innebär att bilder från olika plattformar som Google, Shutterstock, Adobe, Microsoft och Midjourney kommer att märkas. Alla åtgärder som används för AI-detektering kommer att låta Meta och andra appar generera etiketter på innehåll som skapas genom generativ AI, vilket hjälper till att begränsa spridningen av felinformation online. Google bekräftar behovet av att dessa verktyg implementeras tidigare än tidigare.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 7 februari

OpenAI kommer att införa vattenmärken på bilder genererade genom DALL-E 3-teknik

Teknikjätten OpenAI bekräftar att de kommer att införa vattenmärken på bilder som genereras genom deras DALL-E 3-teknik. Vattenmärkena kommer att dyka upp bredvid bilder som görs genom ChatGPT-webbplatsen. Alla mobilanvändare kommer att få vattenmärkena i mitten av februari. De kommer att inkludera osynliga metadatakomponenter tillsammans med en synlig CR-symbol som dyker upp längs vänster sida av varje bild. Användare kan även kontrollera vilka verktyg som används för att skapa innehållet online via företagets plattformar genom att titta på olika webbplatser som Content Credentials Verify.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram inför etiketter för AI-genererat innehåll

Facebook och Instagram-användare kommer snart att se etiketter på bilder som visas i deras sociala medieflöden, som en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Detta är ett försök att identifiera bilder och så småningom video och ljud som genereras av AI-verktyg. Det återstår att se hur väl det kommer att fungera i en tid då det är lättare än någonsin att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Meta kommer att arbeta för att märka bilder från Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock.

Direktlänk Dela WEAR-TV fördjupade 7 februari

OpenAI kommer att lägga till vattenmärken på AI-genererade bilder

OpenAI har börjat införliva specifikationer från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) för bilder som genereras med DALL-E 3. Företaget har meddelat att det snart kommer att lägga till vattenmärken på bilder som genereras med DALL-E 3. Dessa vattenmärken inkluderar en visuell markering och uppdaterad metadata, vilket gör att vem som helst kan verifiera bildens källa via C2PA. Syftet med att lägga till ett vattenmärke på en bild är att hjälpa användare att snabbt identifiera om bilden har genererats med AI eller skapats av människor. Bilder som genereras i ChatGPT och genom vår API inkluderar nu metadata som använder C2PA-specifikationer.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 7 februari

OpenAI lägger till raderbara vattenmärken på DALL-E 3-bilder

OpenAI lägger till vattenmärken på bilder skapade av sin DALL-E 3-modell för att hjälpa användare att identifiera AI-genererat innehåll. Vattenmärkena, som inkluderar en synlig CR-symbol och en osynlig metadatakomponent, kommer att visas på bilder från DALL-E 3 API och ChatGPT-webbplats. Detta steg överensstämmer med standarderna för Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), som stöds av företag som Adobe och Microsoft. Användare kan kontrollera ursprunget för dessa bilder genom webbplatser som Content Credentials Verify. Vattenmärkena kommer att vara synliga för mobilanvändare från och med den 12 februari.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram inför etiketter för AI-genererade bilder

Användare på Facebook och Instagram kommer snart att börja se etiketter på AI-genererade bilder som visas i deras sociala medieflöden. Detta är en del av en bredare teknikindustriinitiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Meta, företaget bakom Facebook och Instagram, meddelade att de arbetar med industrins partners på tekniska standarder som gör det lättare att identifiera bilder och så småningom video och ljud som genereras av AI-verktyg. Det återstår att se hur väl detta kommer att fungera i en tid då det är lättare än någonsin att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 7 februari

Meta börjar märka bilder genererade av andra företags AI-tjänster

Meta Platforms kommer att börja identifiera och märka bilder som genereras av andra företags AI-tjänster med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna. Märkningarna kommer att appliceras på allt innehåll som bär markörerna och som postas på dess tjänster Facebook, Instagram och Threads. Detta är ett försök att signalera till användarna att bilderna, som i många fall liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta kommer att göra detsamma för bilder som skapas på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 7 februari

Meta planerar att märka AI-genererat innehåll för att förbättra transparensen

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade planer på att införa nya riktlinjer och verktyg för att förbättra transparensen och förhindra skadligt innehåll genererat av AI. Bolaget planerar att börja märka innehåll som genereras av andra företags AI-plattformar och kommer att använda sin egen AI-teknik för att identifiera AI-genererat innehåll och verkställa riktlinjer. Bland de planerade ändringarna ingår att Meta kommer att märka bilder från företag som Google, Adobe, Microsoft, OpenAI, Midjourney och Shutterstock. Meta planerar också att stödja skapandet av nya branschstandarder för identifiering av AI-genererade bilder, video och ljud.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 7 februari

Meta kommer att börja märka AI-genererade bilder från andra företag

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens-tjänster under de kommande månaderna, med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna, sa företagets högsta policychef på tisdagen. Meta kommer att applicera etiketterna på allt innehåll som bär markörerna som publiceras på dess tjänster Facebook, Instagram och Threads, i ett försök att signalera till användarna att bilderna - som i många fall liknar riktiga foton - faktiskt är digitala skapelser. Företaget märker redan allt innehåll som genereras med hjälp av sina egna AI-verktyg. När det nya systemet är igång kommer Meta att göra detsamma för bilder som skapas på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela The Daily Star fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram börjar märka AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka bilder som visas på deras sociala medieflöden för att hjälpa användare att skilja mellan verkliga och AI-genererade bilder. Detta är en del av en bredare teknikindustriinitiativ för att identifiera innehåll skapat med artificiell intelligens. Det är dock oklart hur effektivt detta kommer att fungera, särskilt med tanke på den ökande förmågan att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Märkningen kommer att lanseras ´under de kommande månaderna´ och på olika språk.

Direktlänk Dela KFOX-TV fördjupade 7 februari

OpenAI lägger till vattenmärken på bilder genererade av DALL-E 3

OpenAI kommer att lägga till vattenmärken på bildmetadata för dess bildgenerator DALL-E 3, i takt med att fler företag stöder standarder från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). Vattenmärkena från C2PA kommer att visas i bilder genererade på ChatGPT-webbplatsen och API:et för DALL-E 3-modellen. Mobilanvändare kommer att få vattenmärkena senast 12 februari. De kommer att inkludera både en osynlig metadatadel och en synlig CR-symbol. Folk kan kontrollera proveniens - vilket AI-verktyg som användes för att skapa innehållet - för alla bilder genererade av OpenAI:s plattformar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 7 februari

Meta tar steg för att identifiera och märka AI-genererade bilder inför 2024 års val

Meta, Facebooks moderbolag, tar åtgärder för att hantera den potentiella påverkan som AI-genererade bilder kan ha på sina plattformar inför valåret 2024. Meta planerar att identifiera och märka bilder skapade av tredjeparts AI-verktyg för att bekämpa spridningen av vilseledande innehåll. Meta kommer att börja lägga till ´AI-genererade´ etiketter till bilder skapade med verktyg från framstående företag som Google, Microsoft, OpenAI, Adobe, Midjourney och Shutterstock. Meta kommer också att tillämpa en ´föreställd med AI´ etikett på fotorealistiska bilder genererade av sitt AI-generatorverktyg.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 7 februari

Meta planerar att märka AI-genererat innehåll för ökad transparens

I förväntan på kommande val i Indien och USA kämpar beslutsfattare med utmaningen att hantera deepfakes och AI-genererat innehåll. Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och Threads, avslöjade ett betydande steg i sin strategi på tisdagen. Meta avser att implementera bildmärkning för innehåll som postats på dess plattformar och som har genererats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Detta syftar till att ge användarna större transparens om äktheten av det innehåll de stöter på online.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 7 februari

Meta kommer att börja märka AI-genererade bilder från företag som OpenAI och Google

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens (AI) -tjänster under de kommande månaderna. Märkningarna kommer att tillämpas på innehåll som postas på Facebook, Instagram och Threads för att signalera till användare att bilderna, som ofta liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta kommer att göra detsamma för bilder skapade på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Google, skrev Nick Clegg, företagets globala affärschef, i ett blogginlägg.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 7 februari

Meta kommer att märka AI-genererade bilder på Facebook, Instagram och Threads

Meta, ägaren till Facebook, Instagram och Threads, har meddelat att de kommer att märka AI-genererade bilder de kommande månaderna. Företaget bygger för närvarande verktygen för att upptäcka AI-genererade bilder, och märkningarna kommer att tillämpas på alla språk som stöds på dess plattformar. Meta hoppas kunna lansera funktionen snart, eftersom ett antal ´viktiga val´ ska äga rum runt om i världen. För närvarande inkluderar bilder som skapats med Metas egen AI-verktyg MetaAI redan en ´Imagined with AI´-etikett.

Direktlänk Dela Australian Photography fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram inför etiketter för AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka bilder som visas på deras sociala medier för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Detta är en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att identifiera bilder, och så småningom video och ljud, genererade av artificiell intelligens. Det är dock oklart hur väl detta kommer att fungera, särskilt med tanke på hur lätt det är att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Meta arbetar med att märka bilder från Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock.

Direktlänk Dela WWMT-TV fördjupade 6 februari

Meta kommer att börja märka AI-skapat innehåll på sina plattformar

För att öka transparensen planerar Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och Threads, att införa nya åtgärder på sina plattformar. Företaget kommer att börja märka innehåll som skapas med hjälp av artificiell intelligens (AI) för att ge användarna en tydligare kontext om vad de ser och delar på sociala medier. I första hand kommer Meta att fokusera på bilder, men på lång sikt är målet att kunna identifiera AI-genererade videoklipp och ljud. Meta arbetar för närvarande på ett automatiserat detekteringssystem som kan identifiera markörer som ofta används för AI-genererat innehåll, inklusive vattenmärken och metadata.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 6 februari

OpenAI lägger till vattenmärken på bilder genererade av DALL-E 3

OpenAI´s bildgenerator DALL-E 3 kommer att lägga till vattenmärken i bildmetadata när fler företag stöder standarder från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). Vattenmärken från C2PA kommer att visas i bilder genererade på ChatGPT-webbplatsen och API för DALL-E 3-modellen. Mobilanvändare kommer att få vattenmärkena senast den 12 februari. De kommer att inkludera både en osynlig metadatakomponent och en synlig CR-symbol, som kommer att visas i övre vänstra hörnet av varje bild. Folk kan kontrollera proveniensen - vilket AI-verktyg som användes för att skapa innehållet - av alla bilder genererade av OpenAI´s plattformar genom webbplatser som Content Credentials Verify.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 februari

Facebook och Instagram kommer att börja märka AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka AI-genererade bilder som visas på deras sociala medieflöden, som en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Meta sa att de arbetar tillsammans med branschpartners för att skapa tekniska standarder som gör det lättare att identifiera bilder och eventuellt video och ljud genererade av AI-verktyg. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, specificerade inte när etiketterna skulle dyka upp, men sa att det kommer att ske ´under de kommande månaderna´ och på olika språk.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 6 februari

Meta arbetar med att identifiera och märka AI-genererade bilder

Sociala nätverksjätten Meta arbetar med att identifiera och märka bilder genererade av artificiell intelligens (AI) på Facebook, Instagram och Threads. Detta är en del av företagets ansträngningar att identifiera och avslöja individer och organisationer som aktivt försöker lura människor. Meta samarbetar med branschpartners för att utveckla gemensamma tekniska standarder för att identifiera AI-innehåll. Företaget bygger verktyg som kan identifiera osynliga markörer i stor skala, så att det kan märka bilder från Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 6 februari

Facebook och Instagram kommer att märka AI-genererade bilder

Användare av Facebook och Instagram kommer att börja se etiketter på AI-genererade bilder som visas på deras sociala medieflöden. Detta är en del av en bredare teknikindustriinitiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Meta, företaget bakom Facebook och Instagram, sa att de arbetar med branschpartners på tekniska standarder som kommer att göra det lättare att identifiera bilder och så småningom video och ljud som genereras av artificiella intelligensverktyg. Det återstår att se hur väl detta kommer att fungera.

Direktlänk Dela The San Diego Union-Tribune fördjupade 6 februari

Meta ökar transparensen för AI-genererade bilder

Meta, Facebooks moderbolag, meddelade på tisdagen att företaget kommer att öka transparensen för artificiellt intelligensgenererade bilder inför valet i november. Meta planerar att börja märka AI-genererade bilder med noteringen ´Tänkt med AI´ för att identifiera foton skapade med dess Meta AI-funktion. Företaget arbetar även med andra företag i branschen för att skapa ´gemensamma tekniska standarder´ för att bättre upptäcka AI-genererat innehåll. Meta arbetar med andra företag som Adobe, Google, Microsoft, Midjourney, OpenAI och Shutterstock för att implementera planer för att lägga till metadata i bilder skapade av deras verktyg.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 6 februari

Meta ökar transparensen kring AI-genererade bilder inför valet

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och Threads, meddelade på tisdagen att företaget kommer att öka transparensen kring bilder genererade av artificiell intelligens (AI) inför valet i november. Meta planerar att börja märka AI-genererade bilder med noteringen ´Föreställt med AI´ för att peka ut foton skapade med sin Meta AI-funktion. Detta är en del av ett mål att vara transparenta med sina användare. AI-genererade bilder är foton skapade av datorprogram som kan verka realistiska. Meta arbetar också med andra företag i branschen för att bilda ´gemensamma tekniska standarder´ för att bättre upptäcka AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Argus Leader fördjupade 6 februari

Meta inför nya standarder för AI-genererat innehåll på sina plattformar

Meta kommer att införa nya standarder för AI-genererat innehåll på Facebook, Instagram och trådar under de kommande månaderna, enligt ett blogginlägg från företaget den 6 januari. Innehåll som identifieras som AI-genererat, på grund av metadata eller annan avsiktlig vattenmärkning, kommer att få en synlig etikett. Användare på Metas plattformar kommer också att få möjlighet att flagga oetiketterat innehåll som misstänks vara AI-genererat. Meta arbetar med andra företag via konsortiumpartnerskap, inklusive Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock, för att fortsätta utveckla metoder för att upptäcka osynliga vattenmärken i stor skala.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 6 februari

Meta kommer att börja märka AI-genererade bilder på sina plattformar

Meta planerar att börja märka AI-genererade bilder som publiceras på Instagram, Threads och Facebook i de kommande månaderna. Sociala medier-jätten vill också börja märka AI-genererade videor och ljud. Meta säger även att de kommer att bestraffa användare som inte avslöjar om en realistisk video eller ljudbit skapades med AI. Företaget arbetar på att bygga upp förmågan att automatiskt upptäcka signaler som visar om ett innehåll skapades med AI. När denna förmåga är klar kommer det att tillåta företaget att sätta etiketter på innehåll som publiceras på Facebook, Instagram och Threads.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 6 februari

Meta märker AI-genererade bilder för att bekämpa desinformation inför val

Meta arbetar för att identifiera och märka AI-genererade bilder som delas på dess plattformar och som skapats av tredjepartsverktyg. Detta i förberedelse för valår 2024, då en ökning av AI-verktyg hotar att förvirra informationsflödet. Meta kommer att börja lägga till ´AI-genererade´ etiketter till bilder skapade av verktyg från Google, Microsoft, OpenAI, Adobe, Midjourney och Shutterstock. Meta arbetar även med andra ledande företag som utvecklar AI-verktyg för att implementera gemensamma tekniska standarder som gör det möjligt för dess system att identifiera AI-genererade bilder skapade med deras verktyg.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 6 februari

Meta kommer att märka AI-genererade bilder på Facebook och Instagram

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade att de kommer att öka användningen av etiketter på bilder genererade av artificiell intelligens (AI) inför det amerikanska valet i november. Företaget varnade dock för att de ännu inte har förmågan att enkelt upptäcka ljud och video skapad med AI. Etiketten ´Imagined with AI´ kommer att appliceras på bilder på Facebook, Instagram och Threads. Meta planerar att fortsätta denna strategi under det kommande året då flera viktiga val äger rum runt om i världen.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 6 februari

Meta föreslår tekniska standarder för att upptäcka AI-genererat innehåll

Nick Clegg, globala affärschef på Meta, har föreslagit en lösning för att upptäcka artificiellt genererat innehåll, vilket han tidigare har kallat för teknikindustrins mest brådskande uppgift. Meta kommer att främja tekniska standarder som företag inom industrin kan använda för att känna igen markörer i foto-, video- och ljudmaterial som signalerar att innehållet har genererats med hjälp av artificiell intelligens. Dessa standarder kan hjälpa sociala medier att snabbt identifiera AI-genererat innehåll och märka det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 februari

Meta arbetar med att märka AI-genererade bilder på sina plattformar

Meta arbetar med att upptäcka och märka AI-genererade bilder på Facebook, Instagram och Threads för att peka ut ´personer och organisationer som aktivt vill lura människor´. Fotorealistiska bilder skapade med Metas AI-avbildningsverktyg märks redan som AI, men företagets globala affärschef, Nick Clegg, meddelade att företaget kommer att börja märka AI-genererade bilder utvecklade på konkurrerande tjänster. Metas AI-bilder innehåller redan metadata och osynliga vattenstämplar som kan berätta för andra organisationer att bilden utvecklades av AI, och företaget utvecklar verktyg för att identifiera dessa typer av markörer när de används av andra företag, såsom Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock i deras AI-bildgeneratorer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 februari

Meta planerar att märka AI-genererade bilder på sina sociala medieplattformar

Meta, företaget som äger Facebook och Instagram, planerar att märka alla bilder på sina sociala medieplattformar som har skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Meta har redan märkt fotorealistiska bilder skapade med sin egen AI-funktion med etiketten ´Imagined with AI´. Teknikjätten bygger nu ´branschledande verktyg´ som kommer att identifiera osynliga markörer på AI-genererade bilder som kommer från andra sidor som Google, OpenAI, Microsoft eller Adobe. Meta kommer att rulla ut märkningen på Facebook, Instagram och Threads under de kommande månaderna. Sir Nick Clegg, Metas globala affärschef, skrev i ett uttalande att detta sker under ett år då ´ett antal viktiga val äger rum runt om i världen´.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 6 februari

Nytt tillvägagångssätt för identifiering och märkning av AI-genererat innehåll

Ett företag som varit i framkant av AI-utvecklingen i över ett decennium har sett en explosion av kreativitet från människor som använder deras nya generativa AI-verktyg, som deras Meta AI-bildgenerator. Människor vill veta var gränsen går mellan mänskligt och syntetiskt innehåll. Därför är det viktigt att hjälpa människor att veta när fotorealistiskt innehåll de ser har skapats med hjälp av AI. Företaget arbetar med branschpartners för att enas om gemensamma tekniska standarder som signalerar när ett innehåll har skapats med hjälp av AI.

Direktlänk Dela Facebook fördjupade 6 februari

Meta utvecklar teknik för att identifiera AI-genererade bilder

Meta utvecklar teknik för att bättre upptäcka och identifiera bilder genererade av AI på Facebook, Instagram och Threads inför valet 2024. Tekniken kommer att informera användare när en bild de ser i sitt flöde har genererats med AI. Meta samarbetar med Partnership on AI för att skapa standarder som kan användas för att identifiera AI-bilder på webben. Experter varnar för att generativa AI-bilder kan skapa en flodvåg av desinformation inför valet. Metas nya funktioner kommer att hjälpa till att identifiera AI-genererade bilder, men kommer inte att kunna känna igen AI-genererade videor eller ljud. Metas Oversight Board kritiserade företaget för hur det hanterar manipulerat videoinnehåll.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Meta planerar att märka AI-genererade bilder på sina plattformar

Meta planerar att identifiera och märka AI-genererade bilder som delas på sina plattformar och som skapats av tredjepartverktyg. Detta görs i förberedelse inför valperioden 2024, med tanke på den ökade mängden AI-verktyg som riskerar att förvränga informationssystemet. Meta kommer snart att börja lägga till etiketter som ´AI-genererad´ på bilder skapade med verktyg från Google, Microsoft, OpenAI, Adobe, Midjourney och Shutterstock. Meta tillämpar redan en liknande etikett, ´framställt med AI´, på fotorealistiska bilder skapade med sitt eget AI-generatorverktyg.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 6 februari

Australiensk politiker utsatt för Photoshop-skandal

Det har varit fem år sedan Australiens senaste Photoshop-skandal, när dåvarande premiärminister Scott Morrisons vita skor redigerades. Denna vecka redigerades ett foto av Georgie Purcell, parlamentsledamot för Animal Justice Party, för att förstora hennes bröst och infoga en gröda i hennes topp som inte hade varit där. Nine News skyllde på ett ´automatiserings´-verktyg i Photoshop, den nyligen lanserade ´generative fill´, som fyller i luckorna i en bild när den ändras i storlek med hjälp av AI. Nine sa att företaget arbetade från en redan beskuren version av originalbilden och använde verktyget för att expandera bortom bildens befintliga gränser. Händelsen avslöjar att Nine använder AI på bilder den sänder utan att avslöja AI-manipulationen. Adobe sa i ett uttalande att det hade tränat sin modell med ´diverse bilduppsättningar´ och kontinuerligt testar modellen för att motverka ´fortsättning av skadliga stereotyper´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 februari

AI-verktyg i Photoshop anklagat för att manipulera bild på kvinnlig politiker

En manipulerad bild av den viktorianska parlamentsledamoten Georgie Purcell publicerades av Channel Nine, vilket visade henne i en magexponerande linne. Purcell anklagade kanalen för att vara sexistisk och för att ha manipulerat bilden. Channel Nine skyllde på ett AI-verktyg i Adobe Photoshop för redigeringen. Generativ AI har blivit allt vanligare i populära bildredigerings- och designtjänster som Photoshop och Canva. Detta framhäver behovet av att förstå dessa verktyg och deras möjliga faror och möjligheter.

Direktlänk Dela Lansing State Journal fördjupade 6 februari

Australisk nyhetsstation skyller på AI för kontroversiell bildredigering

En australisk nyhetsstation har bett om ursäkt efter att ha visat en förändrad bild av en parlamentsmedlem, Georgie Purcell, och hävdade att bilden redigerades av ett AI-verktyg i Adobe Photoshop. Purcell, som är medlem i Animal Justice Party, postade den ursprungliga bilden tillsammans med den redigerade på sociala medier och påpekade att hennes kropp och klädsel hade blivit photoshoppade. Nyhetsstationen, 9News, kallade det för ett ´grafiskt fel´ och skyllde på Adobe snarare än mänskligt fel. Adobe hävdade dock att ändringar i bilden skulle ha krävt ´mänsklig inblandning och godkännande´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 februari

AI-revolution driverar aktiemarknaden, Microsoft och Meta visar starka resultat

Trots att aktierna ansågs övervärderade vid början av rapporteringssäsongen har USA:s index konsekvent slagit rekord sedan slutet av oktober. S&P 500-indexet är på väg att nå en historisk nivå på 5 000 poäng. Trots diskussioner om denna rallys skörhet finns det inga tecken på försvagning. Hälften av indexföretagen, inklusive betydande teknikföretag, har redan rapporterat sina finansiella resultat, med 80% överträffande förväntningarna. Företag som Meta, Microsoft och Amazon har haft en djupgående inverkan från användningen av generativ AI. Trots osäkerheter och diskussioner om kommande räntesänkningar har den robusta prestandan i den amerikanska ekonomin inneburit att Fed har hållit dem oförändrade.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 5 februari

Apple planerar att lägga till generativa AI-funktioner till iPhone och andra produkter

Apple planerar att lägga till generativa AI-funktioner till iPhone och andra produkter senare i år, enligt företagets VD Tim Cook. Cook antydde att en AI-annonsering är planerad för detta år under ett samtal med analytiker efter att företaget rapporterat sina resultat för det första kvartalet. Trots att generativ AI har blivit ett hett samtalsämne inom teknikindustrin, har Apple varit försiktiga med att öppet diskutera sina planer på att införa generativa AI-funktioner till iPhone, Mac och sina populära tjänster. Experter förutser att Apple kommer att visa avancerade generativa AI-funktioner med iOS 18, en ny version av sitt mobila operativsystem som driver iPhone.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 februari

AI och dess inverkan på val: En global utmaning

Vägen till valen kantas av AI-minfält. Över 64 länder, inklusive EU, engagerar nästan hälften av världens befolkning i val, med mer än fyra miljarder människor som deltar i nationella val. En undersökning från World Economic Forum identifierar felinformation som den näst mest allvarliga globala risken under de kommande två åren. När detta kombineras med artificiell intelligens (AI), blir hotet en kraftig kraft som kan orsaka global störning och katastrof. AI suddar ut gränserna mellan fakta och fiktion, främjar hat, polarisering och kriminell verksamhet. Användningen av AI-verktyg i val brottas med utmaningen att säkerställa väljarnas engagemang, fritt uttryck och valautonomi. AI-verktyg, skickliga på att generera innehåll som videor och bilder utan behov av dyra konsulter, presenterar ett tveeggat svärd. OpenAI, ägaren av AI-bildgeneratorer som DALL-E, underlättar anpassningen av ljud- och videoinnehåll genom generativa AI-verktyg. Tyvärr har dessa verktyg, som kan skapa varierat onlineinnehåll som svar på användarprompts, potential att förvärra sociala mediers desinformation på oöverträffade sätt. Politiska partier utnyttjar alltmer verktyg som ChatGPT för kampanjer, tal och slogans, vilket påskyndar skapandet och spridningen av desinformation till en lägre kostnad. Historiskt sett har online-desinformation påverkat röstningsbeteende, partistöd och till och med lagändringar. Ankomsten av syntetiska medier är redo att förstärka denna påverkan. Generativ AI i händerna på motståndare utgör hot i olika skeden av valprocessen, från väljarregistrering till att kasta röster och rapportera resultat. I Pakistan, där internetpenetrationen nådde 49,8 procent i november 2023, utgör den ökade användningen av sociala medier tillsammans med låg medieläskunnighet betydande risker. Användningen av AI under valen exempel på användning av AI under val för att få politiska fördelar finns det gott om. I USA delade Trump ett manipulerat video i maj med hjälp av AI-röstkloning av CNN-värden Anderson Cooper. Slovakien upplevde pro-Kremlin sociala mediekonton som sprider AI-genererade djupfalska ljudinspelningar under sina september-val. Bangladesh bevittnade djupfalska videor som dök upp efter att premiärminister Sheikh Hasina säkrade sin fjärde på varandra följande mandatperiod i januari. I Mexiko sprider president Andrés Manuel López Obrador falsk information mot sin motståndare inför juni-valen. Den tidigare premiärministern i Pakistan använde generativ AI under en virtuell rally, med AI-genererat ljud. Han hävdade också författarskap till en skrivelse i The Economist, och sa att den var skriven av AI. För att ta itu med inverkan av AI på innehållsskapande implementerar företag som Meta, TikTok, Microsoft och YouTube aktivt skyddsåtgärder. Krav på skapare och politiska annonsörer att avslöja användningen av AI har introducerats. Regeringar och internationella initiativ arbetar med regelverk, inklusive Biden-administrationens verkställande order om AI, Storbritanniens AI Safety Summit och Europeiska unionens AI-lag som ska verkställas 2025. I detta tumult framträder en positiv utveckling i kampen mot felinformation och desinformation. Pakistan introducerar ´iVerify´, globalt erkänd som ett UNDP-källverifieringsverktyg. Detta omfattande verktyg hjälper till att bestämma noggrannheten i information, innehåll och nyheter genom att bedöma dess sanningsenlighet. Varje historia genomgår granskning av två faktakontrollanter för att mildra individuell bias och säkerställa en grundlig undersökning. Med ett specifikt fokus på valrelaterade påståenden bidrar iVerify till integriteten i den demokratiska processen och syftar till att underlätta transparenta och rättvisa val genom att tillhandahålla realtidsfakta. I ett anmärkningsvärt drag förklarar OpenAI ett förbud mot användning av sin teknik, inklusive ChatGPT och DALL-E 3, för politiska kampanjer. I stället planerar de att anta Coalition for Content Provenance and Authenticity´s digitala referenser, med hjälp av kryptering för att koda information om innehållets ursprung. Denna koalition, känd som C2PA, strävar efter att förbättra tekniker för att identifiera och spåra digitalt innehåll och inkluderar medlemmar som Microsoft, Sony, Adobe, Nikon och Canon. Framåt ligger utmaningen i att hitta en balans mellan lagar mot desinformation och grundläggande mänskliga rättigheter, särskilt yttrandefrihet. Frånvaron av en robust rättslig ram för AI-användning i politiska kampanjer i Pakistan förvärrar problemet. Brådskande åtgärder krävs, med en gemensam insats från myndigheter, teknikföretag och det civila samhället för att bekämpa det växande hotet från AI-driven desinformation. Genomförandet av omfattande utbildningskampanjer för att förbättra den digitala läskunnigheten och ge medborgarna möjlighet att skilja sanningen är avgörande. Sociala medieplattformar måste implementera effektiva innehållsmoderationspolicyer mot felinformation. Att bygga en informerad väljarkår med kritiska tänkande färdigheter är avgörande för en motståndskraftig demokrati som står inför manipulation av AI. De val som görs idag kommer att avgöra om AI används för informerat engagemang och medborgarmakt eller blir ett verktyg för att så oenighet och manipulera allmänhetens åsikt. Ett kollektivt åtagande är nödvändigt för att skydda valprocessen och upprätthålla demokratins väsen inför denna oöverträffade tekniska utmaning.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 3 februari

Adobes AI-verktyg Firefly kommer till Apples Vision Pro

Adobes AI-verktyg Firefly kommer att finnas tillgängligt på Apples Vision Pro som en inbyggd app, tillsammans med företagets populära fotoredigeringsprogram Lightroom. Adobe meddelade att den nya Firefly-upplevelsen har skapats specifikt för headsetets visionOS-system, vilket gör att användarna kan flytta och placera bilder som genereras av appen på verkliga platser som väggar och skrivbord. Firefly AI-modellen bakom den nya visionOS-appen är designad för att vara kommersiellt säker och tillämpar en ´näringsinnehållsetikett´ på bilder som inbäddar metadata för att tydligt markera dem som AI-genererade.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 2 februari

Elastic-aktien stiger i takt med företagets fokus på artificiell intelligens

Över hälften av företagen på Fortune 500 använder programvara från Elastic för att driva sina sökfunktioner och andra datamolnsbehov. Elastic har nyligen fokuserat på att introducera dessa företag för en form av artificiell intelligens (AI). Elastic, som är baserat i San Francisco, erbjuder vad de kallar sökdrivna lösningar. Elastic-aktien steg med mer än 30% den 1 december, efter en vinst rapport som överträffade Wall Streets förväntningar. Sedan dess har Elastic ökat med cirka 10% mer. Wall Street-analytiker tror att företaget kommer att gynnas när företagskunder vänder sig till det för produkter som kan skapa nytt innehåll och idéer, kända som generativ AI.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 2 februari

Googles AI-chatbot Bard får stora uppgraderingar, inklusive bildgenerering

Google uppgraderar sin artificiella intelligens-chatbot Bard, genom att lägga till möjligheten att generera bilder från en textprompt för första gången. Bard uppgraderades i december för att köras på Gemini Pro-storspråkmodellen (LLM), vilket gjorde att chatboten kunde klättra till andra plats på en välkänd AI-chatbot-ledartavla. De nya bildgenereringsfunktionerna kommer inte från Gemini, utan bilderna skapas med hjälp av Googles nya Imagen 2-modell, byggd av DeepMind, Googles avancerade AI-labb. Alla bilder som genereras av Bard kommer också att märkas med SynthID för att bekämpa spridningen av desinformation och djupa fejk. Imagen 2 levererar den högsta text-till-bild-kvaliteten hittills, inkluderar förbättringar kring borttagning av visuella artefakter och svarar bättre än den tidigare generationens Imagen-modell på textprompts och instruktioner.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 1 februari

Maskininlärning i verkliga tillämpningar: framgångshistorier och fallstudier

Maskininlärning (ML) har blivit en viktig del i företagens verksamhet på grund av dess algoritmer, ramverk och modeller. Flera framgångsrika fallstudier visar hur ML kan lösa verkliga problem. Teknikjätten Dell samarbetade med Persado, en ledande teknik inom AI och ML, för att förbättra effektiviteten i sin e-postmarknadsföring, vilket ledde till en 50% ökning av klickfrekvensen och en 46% ökning av kundresponsen. Sky UK använder ML och AI genom Adobe Sensei för att förbättra kundupplevelsen och skapa mer personliga erbjudanden. E-handelsföretaget Trendyol använde ML och AI för att skapa högt personaliserade marknadsföringskampanjer, vilket ledde till ökade öppningsfrekvenser, konversationer och försäljning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 30 januari

AI blir alltmer tillgängligt och populärt

AI är numera lättillgängligt för alla som är tillräckligt nyfikna att prova det. Versioner av några av de bästa chattbotarna, som Open AI:s Chat GPT och Googles Bard, är gratis att använda. Att generera bilder från textinmatningar är relativt billigt med Midjourney, Stable Diffusion och DALL-E. Populär mjukvara har fått AI-drivna funktioner utan extra kostnad. Adobe har lagt till Generative AI i både Photoshop och Illustrator och Microsoft har integrerat sin Copilot i olika platser, inklusive Edge-webbläsaren och GitHub. AI verkar redan vara överallt, men vi har ännu inte fullt ut förstått teknikens potential.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 29 januari

AI kommer inte att ge ekonomiska medvindar förrän 2024, enligt D.A. Davidson

Enligt Gil Luria, verkställande direktör på D.A. Davidson, kommer direkt monetarisering av AI-tjänster att förbli otillgängligt för de flesta företag fram till 2024. Företag ökar sin AI-användning, men programvarutillverkare kommer troligen att inkludera AI-funktioner som en fördel med sina befintliga erbjudanden eller som ett sätt att uppmana till uppgraderingar istället för en betald fristående produkt. Microsoft och Adobe är undantagen, tack vare deras avancerade AI-förmågor och solida verksamheter utanför AI-fältet. Salesforce är också väl positionerat för framtiden med sin AI-assistent, Einstein Copilot.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 januari

AI-baserade avatarer kan revolutionera arbetsplatskommunikation

Trots oron över ökningen av deepfake-videor kan digitala syntetiska medier ge fördelar på arbetsplatsen. Startups har utvecklat AI-verktyg och djupinlärningsalgoritmer för att skapa mänsklika digitala avatarer. Dessa kan användas av företag för internkommunikation, utbildningsvideor, instruktionsmanualer och marknadsföringsvideor. Med hjälp av ett manus kan digitala avatarer användas i videoinnehåll utan de vanliga produktionskostnaderna och ansträngningarna, vilket leder till snabbare innehållsskapande, större personalisering och möjlighet att översätta kommunikation till olika språk utan att anlita en röstskådespelare.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 januari

AI-aktier leder den nya tjurmarknaden: Amazon, Meta Platforms och Nvidia

En ny tjurmarknad är här och artificiell intelligens (AI) är en stor del av anledningen. AI-aktier kommer att leda denna nya tjurmarknad, men kommer de AI-aktier som ledde marknaden ur dvalan och mot de senaste höjderna vara samma aktier som kommer att bära tjurmarknaden framåt? Eller kommer nya AI-aktier att framträda som marknadsledare? Amazon, Meta Platforms och Nvidia är nu toppval. Amazon står att dra nytta av tillväxten av AI, Meta Platforms har redan en stark position och Nvidia dominerar AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

Tre aktier att överväga för exponering mot artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer utbredd och investerare behöver exponering mot denna trend. Tre företag att överväga är UiPath, Adobe och Meta Platforms. UiPath specialiserar sig på robotprocessautomatisering (RPA) och dess årliga återkommande intäkter ökade med 24% till 1,38 miljarder dollar i det tredje kvartalet 2024. Adobe är känt för sin kreativa designsvit och e-handelsverktyg, men börjar också arbeta med generativ AI. Meta Platforms, tidigare Facebook, är ledande inom AI för sömlös översättning av språk och arbetar på en mixed-reality produkt som skulle kunna träna människor att göra nya uppgifter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 januari

AI-genererad konst: Framtiden för kreativa industrier?

AI-genererad konst har börjat infiltrera kreativa industrier, tack vare en rad generativa AI-innovationer som möjliggör skapandet av realistiska bilder. Tekniken har dock mött kontroverser då den hotar kreativa jobb och konstnärliga friheter och kan potentiellt inkräkta på befintliga upphovsrättsskyddade verk. Verktyg som Midjourney, Stable Diffusion och DALL-E har sänkt tröskeln för att skapa AI-konst, men att få bästa resultat kräver fortfarande kreativitet. Flera företag har hittat affärsvärde i AI-konst, eftersom det kan snabba upp utvecklingsprocessen och minska kostnaderna drastiskt.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 26 januari

Jämförande analys av AI-bildgeneratorer: Midjourney, DALL-E 3 och Adobe Firefly

I den digitala konstens värld erbjuder AI-verktyg som Midjourney, DALL-E 3 och Adobe Firefly möjligheter att omvandla enkel text till fantastiska visuella skapelser. Adobe Firefly är budgetvänlig, särskilt för de som redan har ett Adobe-konto. DALL-E 3, utvecklat av OpenAI, kräver en månadsabonnemang på $20. Midjourney erbjuder en balans mellan de två, med en gratis version för grundläggande användning och en mer omfattande plan för cirka $8 per månad. DALL-E 3 skapar en enda högkvalitativ bild baserad på den angivna prompten, medan Midjourney och Adobe Firefly kan generera en mängd olika bildstilar från samma prompt. Valet av AI-bildgenerator beror på personlig preferens och projektets krav.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 26 januari

Apples framtida iPhones kommer att använda inbyggd AI istället för molnbaserad

Apple planerar att inte använda molnbaserad AI för sina framtida iPhones, utan kommer att köra generativa AI-modeller med inbyggd hårdvara, på själva iPhone. Företaget har gjort en rad förvärv av AI-företag, anställt personal och gjort hårdvaruuppdateringar som kommer att införliva AI i nästa generation av iPhones. Apple har sedan 2017 förvärvat 21 företag inom AI, och det senaste förvärvet var det Kalifornien-baserade start-up-företaget WaveOne, som arbetar med AI-driven videokomprimering. Apple har rapporterat att de spenderar miljoner per dag på flera AI-projekt, inklusive AI-drivna text-, röst- och bildverktyg.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 25 januari

Adobe går om Nvidia och Microsoft i investeringsrace, Shaquille O´Neal att tala på Adobe Summit 2024

Nvidia (NVDA) fortsätter att göra framsteg inom artificiell intelligens (AI) och nå nya höjder. Trots detta finns inte NVDA-aktien på denna månads lista över nya köp av de bästa ömsesidiga fonderna. Istället finner man Adobe (ADBE), då smarta pengarhanterare köper Adobe-aktier värda $1.3 miljarder. Under 2023 drev AI-vågen efterfrågan över ett brett spektrum av industrier. Adobe gick med Microsoft (MSFT) på listan över var institutionella investerare fokuserar sina pengar. Adobe har också gått med i Magnificent Seven-aktier Nvidia och Microsoft för att få ytterligare tecken på efterfrågan. Medan 221 fonder med ett A+ betyg från IBD har en position i MSFT och 120 har en andel i NVDA, äger hela 88 A+ fonder aktier i Adobe. Adobe har även en bättre Earnings Stability Rating än Microsoft och Nvidia. Adobe kommer att visa vad som är nytt och på horisonten vid Adobe Summit 2024 i mars. NBA-legenden och entreprenören Shaquille O´Neal kommer att tala på evenemanget.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 januari

AI-dominerad aktiemarknad 2023: Nvidia och ETF:er som attraktiva investeringsalternativ

Artificiell intelligens (AI) dominerade aktiemarknadstemat 2023. Nvidia upplevde en ökning i efterfrågan på sina datacenterchips designade för att bearbeta AI-uppgifter, och dess aktie steg med 239% under året. Andra populära AI-företag som Microsoft, Amazon och Alphabet levererade också marknadsslående avkastning. C3.ai, världens första fristående företags-AI-företag, såg sina aktier öka med 157% 2023, men handlas fortfarande 85% under sin högsta nivå någonsin. Istället för att köpa enskilda AI-aktier kan investerare köpa en börsnoterad fond (ETF) inriktad på AI. Två bra alternativ är Global X Artificial Intelligence and Technology ETF (AIQ) och Global X Autonomous and Electric Vehicle ETF (DRIV). AIQ äger 86 olika aktier, inklusive Nvidia, Alphabet och Amazon. DRIV fokuserar specifikt på AI-möjligheter kring elbilar och självkörande teknik och äger 76 olika aktier, inklusive Nvidia, Alphabet och Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 januari

AI revolutionerar designindustrin, enligt global undersökning

En global undersökning av Procreator Design, en global UX UI Design Agency, visar på en paradigmförskjutning i designindustrin drivet av AI. Mer än 400 designers, inklusive de från Meta, Adobe, Google, IBM, deltog för att dela sina tankar. Undersökningen visar att AI-verktyg har blivit framstående. 87% av respondenterna använder ChatGPT, vilket understryker den centrala roll som konversationell AI spelar i dagens designprocess. 57% använder visualiseringsverktygen MidJourney och Dall-E. Dessutom har 28% antagit Canva för att förenkla designprocessen. Nästan 60% av designproffsen använder nu AI-verktyg för att förbättra sin kreativa process.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 22 januari

AI blir allt vanligare i vardagen och arbetslivet

År 2023 blev artificiell intelligens (AI) en integrerad del av vår vardag. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien använder generativa AI-verktyg, och två tredjedelar av de anställda i Australien rapporterar att de använder generativa AI-verktyg i sitt arbete. Användningen av AI har utvecklats från nyfikenhet och underhållning till att inkludera studiehjälp, rådgivning och informationsgenerering. AI används också för att hjälpa till med kodning och skapandet av bilder, videor och ljud.

Direktlänk Dela EastMojo fördjupade 22 januari

AI-bildgenereringsmarknaden förväntas uppgå till $917,4 miljoner år 2030

Värdet på marknaden för bildgenerering med AI förväntas uppgå till 917,4 miljoner dollar år 2030, vilket skulle innebära en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,4%. Sedan Dall-E blev offentligt tillgänglig i september 2022 har det genererats 2 miljoner AI-bilder per dag. Adobe Firefly såg 1 miljard AI-genererade bilder skapas av användare i juli 2023. I augusti 2023 hade människor genererat nästan 15,5 miljarder AI-genererade bilder, och varje dag ser cirka 34 miljoner nya AI-genererade bilder. 56% av amerikanerna som såg AI-konst tyckte om det, och 34% anser att det är bättre än konst skapad av människor. 48% av amerikanska millennials och 42% av Gen Z-ers anser att AI-genererad konst ska betraktas som riktig konst. 25% av amerikanska marknadsförare föredrar Dall-E, vilket gör det till det mest populära generativa AI-verktyget för marknadsförare 2023.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 20 januari

Konstnärer oroliga för AI:s potentiella inverkan på kreativa marknader

Konstnärer uttrycker oro för den generativa AI:ns framtid och dess potentiella förmåga att vilseleda allmänheten och störa befintliga marknader för kreativt arbete. I USA erkänner majoriteten av delstaterna en ´rätt till publicitet´, vilket innebär rätten att kontrollera om och hur ens likhet används i kommersiella syften. Vissa artister vill ha mer skydd och argumenterar för att rätten att kontrollera användningen av ens bild inte bör variera beroende på vilken delstat man bor i. De vill också kunna rikta sig mot företag som erbjuder generativa AI-verktyg och/eller värd AI-genererat ´vilseledande´ innehåll.

Direktlänk Dela Electronic Frontier Foundation fördjupade 19 januari

Excire Foto lanserar nytt AI-verktyg för Adobe Lightroom Classic

Excire Foto har lanserat sitt ”Next-Gen AI”-verktyg för Adobe Lightroom Classic med utgivningen av Excire Search. Detta nya plugin, som kostar 189 dollar, låter Adobe-användare föra in Excires avancerade bildhanteringsprogramvara direkt i sina Lightroom Classic-arbetsflöden. Excire Foto har tagit sin tidigare fristående version av appen och helt integrerat den som ett plugin som fungerar direkt i Adobe Lightroom Classic. Detta gör det mycket snabbare och enklare att använda. Verktyget är tillgängligt för både Windows och macOS.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 19 januari

AI-tränad på ursprungsbefolkningens konst utan tillstånd skapar falsk konst

Konstnärer från ursprungsbefolkningen i Australien hävdar att deras verk stjäls för att skapa oautentisk konst genom artificiell intelligens (AI), vilket säljs online på plattformar som drivs av företag som Adobe och eBay. Detta utgör ett hot mot deras levebröd och kulturer, då de redan kämpar för att konkurrera med falsk konst skapad av icke-ursprungsbefolkningar. AI-genererad konst i ursprungsbefolkningens stil dyker upp på online-marknadsplatser som säljer konst och derivatprodukter, ofta i direkt konkurrens med verk av riktiga ursprungsbefolkningens konstnärer.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 19 januari

AI-tränas på ursprungsbefolkningens konst utan tillstånd, skapar och säljer oautentiska verk

Konstnärer från ursprungsbefolkningen i Australien hävdar att deras konstverk stjäls för att skapa oautentiska verk med hjälp av artificiell intelligens (AI), vilka sedan säljs på plattformar som drivs av företag som Adobe och eBay. Forskare från Washington University och New York University har analyserat data från den populära frilansplattformen Upwork och funnit att frilansare redan upplever minskad sysselsättning och inkomst sedan lanseringen av ChatGPT. Nu dyker AI-genererad ursprungsbefolkningskonst upp på online-marknadsplatser där konst och derivatprodukter säljs, ofta i direkt konkurrens med verk från riktiga ursprungsbefolkningskonstnärer. Adobe och Shutterstock driver populära bildbankswebbplatser där människor kan köpa AI-genererade bilder för en mängd olika kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela Crikey fördjupade 19 januari

Samsungs AI-verktyg kan användas för att dölja vattenmärket som visar att du använder Samsungs AI-verktyg

Samsungs AI-verktyg kan användas för att dölja att du använder Samsungs AI-verktyg. Detta upptäcktes när någon insåg att det var enkelt att använda Samsungs AI-verktyg för att dölja vattenmärket som ska visa att du använder Samsungs AI-verktyg. Samsung avslöjade inte bara sin nya flaggskepps-smartphone-serie under onsdagens Galaxy Unpacked-evenemang, utan också en mängd nya AI-aktiverade funktioner som kommer att finnas tillgängliga på de nya enheterna. Dessa inkluderar verktyg som ´Generative Edit´, som kan sakta ner videor genom att generera extra ramar och till och med ta bort reflektioner på foton tagna genom fönster. Samsung lägger till ett subtilt vattenmärke i hörnet av bilden för att tydligt märka bilder som har förbättrats eller redigerats med AI, men det visar sig att det är lika lätt att ta bort det vattenmärket med exakt samma metod.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 18 januari

Samsungs AI-verktyg kan enkelt ta bort egna vattenstämplar

Det har upptäckts att det är lätt att använda Samsungs AI-verktyg för att dölja vattenstämpeln som ska visa att du använder Samsungs AI-verktyg. Under Samsungs Galaxy Unpacked-evenemang avslöjades inte bara företagets nya flaggskeppssmartphone, utan också en rad nya AI-funktioner som kommer att finnas på de nya enheterna. Samsung lägger till en subtil vattenstämpel för att tydligt märka bilder som har förbättrats eller redigerats med AI, men det visar sig att det är lika lätt att ta bort den vattenstämpeln med samma tillvägagångssätt. Användaren Razar_the_Raven delade en video där vattenstämpeln lätt kan raderas med några skärmtappar och skribbler med Samsungs äldre ´Object Eraser´-verktyg.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 18 januari

Locofy.ai lanserar AI-assistent för att lösa global brist på mjukvaruutvecklare

En global brist på mjukvaruutvecklare förväntas nå 4 miljoner fram till 2025 och kan nå 85,2 miljoner fram till 2030, vilket kan leda till uteblivna årliga intäkter på cirka 8,5 biljoner dollar. För att lösa detta problem har Locofy.ai lanserat Locofy Lightning, en AI-assistent som omvandlar design till kod och kan spara upp till 80% av utvecklarens tid. Locofy Lightning använder Large Design Models (LDMs) för att omvandla Figma-design till webbfrontendkod med 1-klicksteknologi. Företaget har investerat över 1 miljon dollar i utvecklingen av Locofy Lightning.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 18 januari

Australiens regering presenterar interimsrespons om säkert och ansvarsfullt användande av AI

Australiens federala industri- och vetenskapsminister Ed Husic presenterade på onsdagen en interimsrespons från den australiensiska regeringen om säkert och ansvarsfullt användande av artificiell intelligens (AI). AI förväntas öka den australiska ekonomin med 40% fram till 2030, men kan också påverka 40% av jobben globalt och 60% av jobben i utvecklade länder som Australien. Regeringens respons inkluderar en plan att arbeta med industrin för att utveckla frivilliga AI-säkerhetsstandarder, frivillig märkning och vattenmärkning av AI-genererade material, samt inrättandet av en expertgrupp för att stödja utvecklingen av obligatoriska AI-riktlinjer.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 18 januari

Adobe släpper Generative Fill ur beta, kommer att finnas tillgängligt för alla Photoshop-användare 2023

Generative Fill är inte längre i betaversion. Om du stöter på några av problemen som beskrivs i den här artikeln, uppdatera din kopia av Photoshop till den senaste produktionsversionen. Adobe stöder inte längre dessa äldre betaversioner. Generative Fill är en del av den nya Adobe Photoshop-funktionen som kommer som ett resultat av Adobes Firefly och Sensei AI-insatser. Företaget har släppt en betaversion av Photoshop med den nya funktionen som är tillgänglig för alla med en Creative Cloud-prenumeration som laddar ner från betakanalen. Generative Fill kommer att vara tillgängligt för alla Photoshop-kunder under andra halvåret 2023.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 18 januari

Artificiell intelligens i vardagen: En tillbakablick på 2023 och framtidsutsikter

År 2023 blev artificiell intelligens (AI) en del av vårt dagliga liv. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien använder generativa AI-verktyg och cirka två tredjedelar av de anställda i Australien rapporterar att de använder generativa AI för arbete. Användningen har utvecklats från nyfikenhet och underhållning till att inkludera hjälp med studier, rådgivning och informationssökning. AI har också använts för att skapa bilder, videor och ljud. Framtiden ser ut att innebära ökad sammanbundning av AI-tjänster och funktioner, högre kvalitet och mer realistiska generationer, växande krav på transparens och mediestandarder samt utvidgning av suverän AI-kapacitet.

Direktlänk Dela Information & Data Management fördjupade 18 januari

Miljöpåverkan av generativ AI ökar, men byråer mäter inte effekten

Medvetenheten om att generativ AI har en miljöpåverkan sprider sig, men det är mindre klart hur byråer kan mäta effekten av deras användning. Generativ AI har identifierats som en energikrävande teknologi, och det krävs en stor mängd el för att driva verktyg som ChatGPT. Dessutom använder molnbaserad databehandling, som driver de flesta AI-verktyg, enorma mängder vatten. Microsofts globala vattenanvändning ökade till exempel med 34% mellan 2021 och 2022, främst på grund av utvecklingen av AI-teknologi. Trots detta mäter många byråer inte de miljöeffekter som deras AI-experiment kan ha.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 18 januari

Trender och konkurrens på marknaden för AI-verktyg för innehållsautomatisering

Marknaden för innehållsautomatiseringsverktyg med AI är i konstant förändring och företag som är engagerade i hållbar tillväxt bidrar till en sundare bottenlinje och en positiv samhällspåverkan. Konkurrenslandskapet på marknaden präglas av ett dynamiskt och snabbt föränderligt landskap med flera aktörer. Framtida efterfrågan och nyckelspelare på marknaden förväntas spela avgörande roller för att forma branschens bana. Bland de ledande konkurrenterna finns Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 17 januari

Adobe lär ut färggradering och generativ fyllning i Photoshop och Premiere Pro

Adobe har en användbar instruktionsvideo i serien ´Photoshop in 5´ med Julius Kähkönen. Videon demonstrerar hur man kan omvandla videomaterial med hjälp av färggradering i Premiere Pro och de generativa funktionerna Fill och Expand i Photoshop. Dessa korta instruktionsvideor är alltid mycket användbara, särskilt om man försöker räkna ut hur man ska göra något eller om man helt enkelt behöver en snabb repetition eftersom man glömt hur man gör det!

Direktlänk Dela Newsshooter fördjupade 17 januari

OpenAI lovar verktyg mot valdesinformation

Amerikanska företaget OpenAI, skaparen av den virtuella roboten ChatGPT, har meddelat att de kommer att lansera verktyg mot desinformation detta år. Detta kommer i en tid då dussintals val hålls i länder som samlar hälften av världens befolkning. OpenAI har förklarat att de inte kommer att tillåta att deras teknologi, inklusive ChatGPT och DALL-E 3-bildgenereraren, används i politiska kampanjer. Företaget arbetar på verktyg för att göra texter genererade av ChatGPT mer tillförlitliga, och för att erbjuda användare möjligheten att upptäcka om en bild har skapats med DALL-E 3.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 16 januari

Bekymmer över användning av AI-verktyg för desinformation i val

Årets val är de första med generativa AI-verktyg som kan användas lika enkelt av individer som stora organisationer för att producera desinformation i stor skala. Även om teknikföretag lanserar metoder för att förhindra och upptäcka falskt innehåll, finns det allvarliga farhågor att de inte kommer att räcka till. Detta kommer sannolikt inte bara att begränsas till politisk marknadsföring. Konsumenter, särskilt yngre, litar allt mindre på reklam. En nyligen genomförd brittisk studie visade att endast 13% av befolkningen litar på reklamchefer. Igår, när primärvalet i Iowa inleddes, blev OpenAI det senaste företaget att vidta åtgärder för att skydda väljarna. Företaget meddelade att människor inte får använda dess verktyg för politisk kampanj och lobbying för att skapa chattrobotar som imiterar kandidater, andra verkliga personer och lokala regeringar.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 16 januari

OpenAI uppdaterar sina riktlinjer för att bekämpa missinformation inför val

Sedan förra gången USA stod inför ett allmänt val har världen förändrats mycket. OpenAI har uppdaterat sina riktlinjer för att hantera frågan om artificiell intelligens och dess inverkan på samhället. De nya reglerna förbjuder användare av OpenAIs verktyg att imitera kandidater eller lokala regeringar, eller att använda verktygen för kampanjer eller lobbygrupper. OpenAI kommer också att införa digitala legitimationsuppgifter från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) i bilder som genereras av Dall-E. Microsoft, Amazon, Adobe och Getty samarbetar också med C2PA för att bekämpa missinformation genom AI-genererade bilder.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 16 januari

Midjourney kommer snart att lansera sin text-till-video-generator

Skaparna av Midjourney har nyligen meddelat att deras text-till-video-generator kommer att lanseras snart. AI-modellträningen kommer att börja i januari, och det nya verktyget ska introduceras om några månader. Midjourney är ett oberoende forskningslabb som startade sin verksamhet i februari 2022 och har sedan dess haft stor framgång. Deras AI skapar bilder från textbeskrivningar via så kallade ´prompts´, precis som dussintals konkurrenters verktyg - DALLE-3 och Adobe Firefly, för att nämna några. Trots att det fortfarande fungerar genom en Discord-bot, anses Midjourney vara en av de ledande bildgeneratorerna i världen.

Direktlänk Dela CineD fördjupade 16 januari

OpenAI lanserar verktyg för att bekämpa desinformation inför 2024 års val

OpenAI, skaparen av AI-verktyget ChatGPT, kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför de kommande valen i länder som hem för hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att dess teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar på verktyg som kommer att tilldela pålitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användarna möjlighet att upptäcka om en bild skapades med DALL-E 3. DALL-E 3 har ´skyddsräcken´ som förhindrar användare från att generera bilder av verkliga personer, inklusive kandidater.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 16 januari

OpenAI introducerar verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har meddelat att de kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför de kommande valen i länder som utgör hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att deras teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. Företaget arbetar också på verktyg som kommer att koppla tillförlitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användare möjlighet att upptäcka om en bild skapats med DALL-E 3. OpenAI följer i spåren av andra teknikgiganter som Google och Facebooks moderbolag Meta, som har tagit steg för att begränsa valstörningar.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 16 januari

OpenAI kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har meddelat att de kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför tiotals val i år i länder som huserar hälften av världens befolkning. Företaget kommer inte att tillåta att deras teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar på verktyg som skulle koppla tillförlitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användare möjlighet att upptäcka om en bild skapades med DALL-E 3. Koalitionen för innehållsursprung och äkthet, också känd som C2PA, syftar till att förbättra metoder för att identifiera och spåra digitalt innehåll.

Direktlänk Dela Republicasiamedia.com fördjupade 16 januari

Adobe Photoshop: En revolutionerande verktyg för design och fotoredigering

Adobe Photoshop, som dök upp på slutet av 1980-talet, revolutionerade världen av grafisk design och fotoredigering. Verktyget har utvecklats över tid och används idag för att hantera logokoncept, programmatisk och social annonsgenerering, grafisk design, varumärkesutveckling, videotitlar och bildredigering och storleksändring. Photoshop har i grunden uppfunnit manipulation av bilder, där användare kan ta bort bakgrunder, retuschera bilder och sammanfoga flera bilder till en enda, realistisk bild. Med introduktionen av avancerad AI-teknik har mer intelligenta redigeringsverktyg introducerats, vilket sparar tid och levererar sofistikerade resultat.

Direktlänk Dela Boss Hunting fördjupade 16 januari

OpenAI inför verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, en av de mest kraftfulla generativa AI-verktygen tillgängliga för allmänheten, har meddelat att det kommer att införa verktyg för att bekämpa desinformation inför dussintals val i år i länder som är hem för hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att dess teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar också på verktyg som skulle koppla tillförlitlig attribuering till text genererad av ChatGPT och ge användarna möjlighet att upptäcka om en bild skapades med hjälp av DALL-E 3.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 16 januari

OpenAI uppdaterar sina policyer för att bekämpa valdesinformation

OpenAI har uppdaterat sina policyer för att börja ta itu med problemet med valdesinformation. Användare och skapare av OpenAI-verktyg som ChatGPT och Dall-e förbjuds nu att använda OpenAIs verktyg för att imitera kandidater eller lokala regeringar, och användarna kan inte heller använda OpenAIs verktyg för kampanjer eller lobbying. Användare får heller inte använda OpenAI-verktyg för att avskräcka röstning eller missrepresentera röstningsprocessen. OpenAI planerar också att införliva digitala referenser från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) i bilder som genereras av Dall-E.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 januari

Jämförelse mellan AI-modellerna Midjourney och Adobe Firefly 2

AI-modellen Midjourney har visat sig vara en spelväxlare inom naturligt språkbehandling, med förmågan att förstå och bearbeta språk på ett imponerande sätt. Å andra sidan har Adobe Firefly 2, utvecklat av Adobe, varit avgörande för att förbättra interaktionen med datorer genom sin avancerade förståelse för naturligt språk. Midjourney är känd för sin blixtsnabba prestanda, vilket möjliggör att skapa prototyper utan fördröjning. Adobe Firefly 2 erbjuder enastående prestanda, med snabb rendering och sömlösa övergångar. Båda verktygen är viktiga för AI:s framsteg, men valet mellan dem beror på applikationens syfte.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 13 januari

Jämförelse mellan Adobe Firefly 2 och OpenAI:s DALL·E 2 i kreativ AI

Adobe Firefly 2 och OpenAI:s DALL·E 2 är två betydande verktyg för AI-driven skapelse. Adobe Firefly 2 utmärker sig för sin förmåga att förstå nyanser i naturligt språk och är anpassningsbar över olika lingvistiska tillämpningar, vilket gör det till ett värdefullt verktyg för språkbaserade uppgifter. DALL·E 2, å andra sidan, är framstående för att generera fängslande och fantasifulla visuella bilder baserade på textuella uppmaningar. Dessutom har Adobe Firefly 2 en användarvänlig gränssnitt och DALL·E 2 prioriterar tillgänglighet för skapare med varierande expertisnivåer.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 13 januari

OpenAI i rättslig strid med New York Times över påstått olagligt användande av innehåll

OpenAI, skaparen av ChatGPT och DALL-E, kämpar i en större rättslig strid mot New York Times för vad Times påstår var ´olaglig användning´ av dess innehåll under OpenAIs omfattande AI-träningsprocess. OpenAI och en av dess ledande investerare, Microsoft, har utpekats som medsvarande i stämningen, och OpenAI har svarat. OpenAI hävdar att det är omöjligt att träna en AI-modell utan att använda upphovsrättsskyddat innehåll. OpenAI har också publicerat ett blogginlägg som svar på New York Times stämning, där de hävdar att stämningen är ´utan merit´.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 11 januari

AI i arkitekturen: möjligheter och utmaningar

Diskussionen kring artificiell intelligens (AI) inom arkitekturen har väckt stor entusiasm. Framtidens designverktyg kommer att sammanflätas med AI och bildgenerering, vilket ger arkitekter mer tid att fokusera på designutmaningar. Med hjälp av avancerade AI-verktyg kan arkitekter skapa halv-fotorealistiska bilder på bara sekunder. Detta frigör tid för arkitekter att ägna sig åt de kreativa aspekterna av sitt arbete. Trots optimismen för en AI-infuserad framtid är det viktigt att förstå dess begränsningar, bland annat risk för identitetsförlust, behovet av att hålla sig uppdaterad och risken för ´makt i fel händer´.

Direktlänk Dela Building Design fördjupade 11 januari

Fundsmith Equity-chefen Terry Smith skeptisk till att välja vinnare inom AI

Terry Smith, chef för Fundsmith Equity, uttrycker skepsis mot möjligheten att välja vinnare inom artificiell intelligens (AI). Han påpekar att tidiga vinnare inom teknologiska genombrott inte alltid blir långsiktiga marknadsledare, och nämner Yahoo och BlackBerry som exempel. Smith säger att det fortfarande är osäkert om det kommer att finnas vinnare inom AI, som stora språkmodeller, där OpenAI/Microsoft-verktyget ChatGPT för närvarande leder marknaden. Han föreslår att tidiga AI-vinnare, som Microsoft och Nvidia, kanske inte blir långsiktiga vinnare. Smith avstår från att uttala sig om vem, om någon, som kommer att framstå som vinnare inom AI. Han påpekar också att AI inte är ett nytt investeringstema, med IBM:s Watson och Googles förvärv av AI-utvecklaren DeepMind som exempel. Förra året var ett svagt år för Fundsmith Equity-investerare. Sedan starten har dock fonden stigit med 549,7% jämfört med 316,7% för dess jämförelseindex.

Direktlänk Dela Ii.co.uk fördjupade 10 januari

Adobe Photoshop introducerar nya generativa AI-funktioner

Adobe Photoshop har introducerat nya generativa AI-funktioner vid sin årliga MAX-konferens i oktober 2023. De nya funktionerna inkluderar Generative Fill, Text to Template och Translate. Generative Fill hjälper användare att fixa foton med hjälp av AI, medan Text to Template och Translate kan översätta innehåll till upp till 45 olika språk. Adobe har också introducerat nya funktioner för företag med sin Firefly generativa maskininlärningsmodell. Dessa funktioner är utformade för att generera innehåll som är säkert för kommersiellt bruk.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 9 januari

Nvidia presenterar nya AI-drivna grafikchip för persondatorer

Teknikjätten Nvidia har presenterat en rad nya produkter som kan revolutionera persondatorindustrin, inklusive tre uppgraderade skrivbordsgrafikchip för att förbättra AI-förmågorna direkt på persondatorer. Bland dessa är GeForce RTX 4080 Super, ett högpresterande grafikchip med fler bearbetningskärnor och snabbare minne, som ska lanseras den 31 januari för 999 dollar. Nvidia har också introducerat RTX 4070 Ti Super för 799 dollar och 4070 Super för 599 dollar, båda planerade att släppas senare denna månad. Nvidia hävdar att dess grafikchip är de överlägsna motorerna för den utvecklande marknaden för bärbara datorer och skrivbord, och utmanar branschens status quo.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 9 januari

Getty lanserar AI-drivet bildgenereringsverktyg

Getty har tillkännagivit sitt AI-drivna bildgenereringsverktyg Generative AI by iStock, som skapar kommersiellt säkra bilder licensierade för användning i marknadsföringsmaterial, sociala medieinlägg, onlineannonser och mer. Största bekymret med att använda AI-genererade bilder är risken för upphovsrättsintrång. Därför skapar företag som Adobe och nu Getty AI-bildgeneratorer utbildade på deras bibliotek av licensierade bilder, vilket ger användarna samma skydd som när de använder bilder från Adobe eller Getty-biblioteket. iStocks AI-bildgenerator drivs av Picasso från NVIDIA.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar nya grafikkort för AI-applikationer och spel

Nvidia, som befann sig i centrum för den artificiella intelligens-boomen förra året, spelar nu upp sin styrka i konsument-GPU:er för så kallad ´lokal´ AI som kan köras på en PC eller laptop hemifrån eller på ett kontor. Nvidia meddelade tre nya grafikkort på måndag - RTX 4060 Super, RTX 4070 Ti Super och RTX 4080 Super - med priser mellan 599 och 999 dollar. Dessa kort har ytterligare ´tensor-kärnor´ som är designade för att köra generativa AI-applikationer. Nvidia kommer också att tillhandahålla grafikkort i bärbara datorer från företag som Acer, Dell och Lenovo. De nya grafikkorten kommer främst att användas för spel, men kan fortfarande riva genom AI-applikationer, säger företaget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 januari

AI:s snabba tillväxt: Utmaningar och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) växer snabbt och presenterar unika utmaningar och möjligheter, med spänningar mellan innovation och reglering. Generativ AI, som producerar ny data utifrån befintlig, leder utvecklingen. Tekniken blir allt mer tillgänglig och påverkar vardagen genom framsteg inom bildgenerering, design, tal-syntes, översättning och automatisering. Förlagshuset Axel Springer har nyligen samarbetat med OpenAI för att integrera journalistik djupare i AI-teknologier. Med den snabba utvecklingen av AI kommer etiska frågor i fokus. Juridiska konsekvenser av AI-utveckling blir allt mer komplexa. AI:s utveckling går mot stora modeller som kan utföra en mängd funktioner.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 8 januari

Sälj AI-genererade bilder på Adobe Stock: en snabbguide

Konstgjorda intelligens har gjort det mycket enkelt att skapa AI-genererade bilder, foton och illustrationer med tjänster som Midjourney, Stable Diffusion, Leonardo AI, OpenAI DallE 3 och andra. Men att skapa specifika bilder för vissa marknader kräver fortfarande kunskaper och färdigheter för att korrekt uppmana AI-generatorn. Adobe Stock, en ledande innehållsplattform, har öppnat sina dörrar för denna nya form av konst, vilket ger tekniskt kunniga skapare möjlighet att sälja sina AI-skapade bilder till en global publik. För att komma igång på Adobe Stock är det första steget att skapa ett bidragarkonto.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 8 januari

Investera i AI: Bortom de kända jättarna

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att utvecklas och erbjuda många möjligheter för investerare. Utöver de välkända techjättarna finns det en nästa våg av företag att kapitalisera på tekniken. Det har gått ett år sedan ChatGPT, en chatbot baserad på generativ AI, tog världen med storm. Sedan dess har investerare ökat sin exponering för allt som har med AI att göra, från AI-chipdesigners som Nvidia till datacenteroperatörer som Amazon och ägare av storskaliga språkmodeller som Microsoft. Men att tjäna pengar på AI-prognoser är inte alltid en enkel process. Dessutom är riktningarna i vilka den nyuppkomna trenden kommer att utvecklas fortfarande oklara, liksom framtida vinnare och förlorare.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 8 januari

Midjourney att debutera AI-video denna månad

AI-genereringsföretaget Midjourney kommer att kunna generera videor i slutet av denna månad, enligt nya rapporter. Midjourney kommer att börja ´träna´ sin videomodell i januari 2024, med sin ´text till video´-modell som ska släppas om några månader. Detta är inte en fullständig överraskning eftersom ett antal AI-plattformar redan har lanserat AI-videofunktioner. Stable Diffusion arbetar till exempel på en AI-videogenerator, Meta har nyligen visat upp sin EMU-videogenerator och Adobe har introducerat generativ AI till video med sin Premiere Pro och After Effects-programvara.

Direktlänk Dela Australian Photography fördjupade 8 januari

Optimism för SaaS-företag väntas driva tillväxt för indiska IT-företag

Optimismen för SaaS (Software as a Service) företag förväntas driva intäktstillväxten för indiska IT-företag år 2024, medan ER&D (Engineering and Research and Development) arbete kommer att fortsätta vara en ljuspunkt, enligt analytiker. Indiska IT-aktörer har ´sälj-till´ och ´sälj-med´ partnerskap med ett antal globala SaaS-företag, sa ICICI Securities i en not. Det finns ett starkt intresse för Genrative AI-baserade produkter som SaaS-spelare har att erbjuda. Kotak Institutional Equities noterade att IT-OT (operativa teknologier) konvergens och smart tillverkning är de viktigaste teman som driver ökningen i utgifterna av kunder för att göra deras verkstadoperationer mer effektiva.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 7 januari

OpenAI och Apple förhandlar om licensavtal med amerikanska medieföretag

En vecka efter att ha blivit anklagad för upphovsrättsintrång av New York Times, meddelar OpenAI att de förhandlar med andra amerikanska pressförläggare om att använda deras innehåll för att utbilda sina språkmodeller. Apple har också tagit steg för att förhandla kontrakt med andra amerikanska medier. OpenAI överväger att erbjuda amerikanska medieföretag att betala en årlig användarlicens på mellan 1 och 5 miljoner dollar för att lagligt kunna utnyttja deras nyhetsartiklar. Apple skulle vara redo att lägga mer pengar på bordet, men skulle begära mer än OpenAI för användning av skyddat innehåll.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 7 januari

Lanseringar av AI-verktyg revolutionerar 2023

År 2023 markerade en revolution för artificiell intelligens (AI) med lanseringen av flera kraftfulla verktyg. GPT-4, lanserad av OpenAI, överträffade tidigare versioner med förbättrade språk- och bildanalysförmågor. Google lanserade Bard och Gemini, vilka kombinerar mänsklig kunskap med avancerade språkbehandlingskapaciteter. HubSpot introducerade ChatSpot, en AI-driven chattapplikation för att revolutionera marknadsföring och försäljning. Grok, en AI-chatbot skapad av xAI, svarar på frågor med vits och rebelliskhet. DALL-E 3, lanserad av OpenAI, är en förbättrad version av deras text-till-bild-genereringsmodell. Microsoft Copilot, tidigare Bing Chat, är en AI-driven chattjänst som förstärker mänskliga förmågor. LLaMA, lanserad av Meta AI, är en toppmodern grundmodell för språk. Einstein GPT från Salesforce är världens första generativa AI för CRM. Slutligen introducerade Adobe Firefly, en svit av verktyg avsedda att förbättra kreatörers förmågor.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 6 januari

Revolutionerande AI-verktyg som lanserades 2023

År 2023 markerade en revolution inom artificiell intelligens (AI), med en rad verktyg som lanserades och omformade industrier. Bland dessa var OpenAI:s GPT-4, som visade framstående prestanda i Uniform Bar Exam och Biology Olympiad. Google lanserade Bard, en AI som kombinerar mänsklig kunskap med sofistikerad språkbehandling. HubSpot introducerade ChatSpot, en AI-driven chat-applikation för att revolutionera marknadsföring och försäljning. xAI, under ledning av Elon Musk, lanserade Grok, en AI-chatbot som utmärker sig genom att ta itu med kontroversiella frågor. OpenAI lanserade också DALL-E 3, en text-till-bildgenereringsmodell. Microsoft lanserade Copilot, en AI-driven chattjänst, och Meta lanserade LLaMA, en toppmodern språkmodell. Salesforce lanserade Einstein GPT, världens första generativa AI för CRM, och Adobe introducerade Firefly, en svit av verktyg avsedda att förbättra kreatörers förmågor.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 6 januari

Pika Labs lanserar sin text-till-video AI-plattform, Pika 1.0

Pika Labs, en sex månader gammal AI-startup, har lanserat sin text-till-video AI-plattform, Pika 1.0, tillgänglig för alla via webben. Pika 1.0 låter användare skapa och redigera videor i olika stilar som 3D-animation, anime eller filmiskt, från enkla textprompter. Lanseringen kommer när andra aktörer inom AI-videoområdet, inklusive Stability AI och Runway, försöker ta ledningen med sina respektive erbjudanden för att ge företag och individer ett enkelt sätt att skapa videoinnehåll. Pika 1.0 kommer med ett lättanvänt konversationsgränssnitt där användaren skriver in idén för videon de föreställer sig. Modellen kan producera ett brett spektrum av innehåll, inklusive 3D-animationer, live-action-klipp och filmiska videor, samt ändra rörliga objekt med enkla textprompter. Pika Labs har hittills samlat in 55 miljoner dollar i finansiering till ett värde av nästan 200 miljoner dollar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 6 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

OpenAI erbjuder upp till $5 miljoner för att licensiera nyhetsinnehåll

OpenAI erbjuder förläggare upp till $5m för att licensiera nyhetsinnehåll för att träna sina stora språkmodeller (LLMs), medan Apple också rapporteras vara engagerade i liknande samtal. Detta kommer en vecka efter att New York Times meddelade att de stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång, med anklagelser om att AI-företaget har använt sina artiklar för att träna sina LLMs utan tillstånd. AI-utvecklare har kritiserats under 2023 för att använda bild- och textdata för att träna sina modeller utan att överväga om det var upphovsrättsskyddat eller inte. Stora nyhetsorganisationer som CNN, Reuters och New York Times blockerade OpenAI´s webbskrapare från deras webbplatser i augusti 2023.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 5 januari

År 2023 har artificiell intelligens (AI) blivit en del av vår vardag. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien och två tredjedelar av de anställda i Australien använder generativa AI-verktyg. AI används för att hjälpa till med studier, ge råd och hitta eller syntetisera information. Stora företag som Coca-Cola och Levi´s har börjat använda AI för att generera annonser och skapa virtuella modeller. Amazon och Adobe har integrerat generativa AI-verktyg i sina produkter och tjänster. Framtida förändringar förväntas inom områdena AI-tjänster och funktioner, högre kvalitet på genereringar, ökad transparens och mediestandarder samt utvidgning av suverän AI-kapacitet.

Philstar Global Corp. - Interaksyon fördjupade 5 januari

Midjourney börjar träna AI för att skapa videor

David Holz, VD och grundare för Midjourney, meddelar att företaget kommer att börja träna dataset för att skapa AI-genererade videor. Produkten förväntas släppas om några månader. Detta steg representerar en naturlig utveckling för plattformen, som bygger på en mogen bildmodell för att skapa konkurrens i den generativa videobranschen. Midjourney har även planer på att förbättra sin manga/anime-generator Niji och förbereder för den officiella lanseringen av Midjourney V6. Detta sker i skuggan av konkurrerande företags lanseringar, vilket intensifierar konkurrensen.

Direktlänk Dela YM Cinema fördjupade 4 januari

AI-företag anklagas för upphovsrättsintrång

Generativa AI-modeller har varit i centrum för kontroverser sedan de blev mainstream 2022, med ökande frågor kring etik och upphovsrätt. Adobe har till och med anklagats för upphovsrättsintrång av illustratörer. En nyligen läckt databas med titeln ´Midjourney Style List´ innehåller namnen på över 16 000 konstnärer vars arbete den generativa modellen tros ha tränats på. Databasen har redan orsakat ilska online. Den ingår nu i en stämningsansökan mot Stability AI, Midjourney och DeviantArt. Databasen innehåller namn på illustratörer och designers på stora märken som Hasbro och Nintendo.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 4 januari

AI-verktyg som förändrade marknadsföring 2023 enligt Syed Amir Haleem

Syed Amir Haleem, VD för Skale Interactive och Content Fusion, har listat sina topp 5 AI-verktyg som förändrade marknadsföring 2023. Innehållsskapande verktyg inkluderade ChatGPT och Google Bard, som förvandlade både annonsbyråer och företag genom att producera högkvalitativt innehåll i stor skala med minimal ansträngning och kostnad. Omformuleringsverktyg inkluderade Hix.ai, Quillbot och CopyAI, som alla hjälpte till att återuppliva mindre byråer genom att tillhandahålla en gratis AI-kopieringsförfattare. Grammatikkontroller och omformuleringsverktyg som Grammarly och Wordtune har gjort det lättare för människor att skriva koncist och korrekt. Bildgenererande AI-verktyg som Adobe Firefly och MidJourney har blivit oumbärliga för snabb omsättningstid i kreativa avdelningar. Slutligen kan Topaz Photo AI ta lågupplösta bilder och lägga till pålitliga upplösningar.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 4 januari

AI-verktyg för digitala konstnärer och designers förväntas revolutionera skapandet 2024

År 2024 kommer att bli ett banbrytande år för AI-drivna verktyg för digitala konstnärer och designers. De mest efterlängtade AI-verktygen inkluderar Bard Advanced, en uppgradering av Googles generativa AI-chatbot, och Apple GPT, en generativ AI-chatbot som Apple rapporteras arbeta på. Dessutom väntas Adobe Sensei, AI- och maskininlärningsmotorn som driver många av Adobes kreativa och marknadsföringsapplikationer, få betydande uppdateringar. Stable Diffusion version 3.0 förväntas också bli ett stort steg framåt inom AI-drivet konstskapande. Slutligen förväntas LeiaPix, känd för sin innovativa inställning till 3D AI-animationer, få en betydande uppgradering.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 3 januari

AI-plattformen MidJourney i rättsliga problem för att utnyttja konstnärers verk

AI-plattformen MidJourney är i juridiska problem efter att flera konstnärer stämde företaget. Företaget anklagas för att ha använt konstnärers bilder för att ´träna´ sin AI utan deras samtycke eller ersättning. Dessutom har dokument från rättegången avslöjat att företaget uppmuntrade medlemmar att ´tvätta´ konstnärer de ville använda. MidJourney har också anklagats för att radera konton från kritiker av deras etiska processer, vilket har lett till ytterligare anklagelser om oetiskt beteende. Fallet fortsätter att utvecklas.

Direktlänk Dela Phandroid fördjupade 3 januari

Runway introducerar ´Ambient Motion Control´ för att animera AI-genererat innehåll

Runway, en AI-tjänst för text-till-video, förändrar hur vi skapar videor och animationer med en kraftfull ny funktion som låter användare lägga till rörelse i statiska bilder med otrolig precision. Detta genom en inställning kallad ´Ambient Motion Control´. Med den kan användare justera intensiteten av rörelsen och anpassa animationen efter sin vision. Runway erbjuder också förtränade AI-modeller, ett användarvänligt gränssnitt som inte kräver kodning, anpassningsverktyg för att träna egna AI-modeller och en gemenskapsdriven plattform. Dessutom kan användare förbättra sitt arbete med postproduktionstekniker som Adobe After Effects.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 januari

Topp 10 AI-verktyg för grafiska formgivare

Artificiell intelligens (AI) har lett till utvecklingen av verktyg som har revolutionerat grafisk design. Dessa AI-verktyg påskyndar designprocesser och öppnar nya kreativa och effektiva vägar. Här är topp 10 AI-verktyg som revolutionerar grafisk designindustri. 1. Uizard, ett AI-verktyg som omvandlar handritade skisser till fungerande digitala designfiler. 2. Designs.ai, en omfattande AI-designassistent som erbjuder verktyg för en mängd behov. 3. Adobe Sensei, som använder AI för att automatisera tråkiga uppgifter, vilket gör att kreativa kan fokusera på innovation. 4. Fronty, som fungerar som en bro mellan design och utveckling.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 januari

Figma lanserar AI-baserade mötesverktyget FigJam

Figma har lanserat sin senaste AI-baserade produkt, FigJam, ett digitalt whiteboard-verktyg som syftar till att göra möten mer produktiva och engagerande. FigJam låter användare brainstorma, skissa planer och organisera tankar i realtid, med möjlighet att rösta på idéer med digitala klistermärken. Figma har utvecklat en rad AI-verktyg för att förbättra möten, inklusive isbrytare och en funktion som omvandlar Post-it anteckningar till strukturerade e-postmeddelanden. FigJam erbjuder en freemium-modell, med olika abonnemangsplaner för ytterligare funktioner och integreringar. Enligt Fast Company använder företag som Code and Theory redan FigJam för att påskynda kreativa processer.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 1 januari

AI kan vara en vändpunkt för Apple, en av de ´Magnificent Seven´ tech-aktierna

Teknikaktier upplevde en kraftig uppgång 2023, drivet av faktorer som mjuk inflation och ökad popularitet för artificiell intelligens (AI). De sju megacap tech-företagen, kallade ´Magnificent Seven´, inklusive Apple, Amazon, Alphabet, Meta Platform, Microsoft, NVIDIA och Tesla, var en drivkraft bakom denna uppgång. Apple, vars aktier ökade med 49% under 2023, har dock underpresterat jämfört med Nasdaq 100. Detta kan bero på att företagets tillväxt inte varit stabil. Men analytiker förväntar sig att AI kan bidra till att vända Apples framgångar och driva på försäljningen av AI-aktiverade produkter.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI och Microsoft, anklagande dem för upphovsrättsintrång. Detta är den första sådana utmaningen från en stor amerikansk nyhetsorganisation mot användningen av AI. Stämningen hävdar att OpenAIs ChatGPT och Microsofts Bing Chat kan producera innehåll nästan identiskt med Times artiklar, vilket tillåter företagen att ´åka gratis på Times massiva investering i sin journalistik genom att använda den för att bygga substitutprodukter utan tillstånd eller betalning´.

Direktlänk Dela FinnoExpert fördjupade 31 december

Fem saker vi vill se från Windows 11 under 2024

Microsofts operativsystem Windows har varit synonymt med företaget sedan det lanserades 1985. Windows 11, som släpptes i oktober 2021, medförde många nya funktioner och förändringar, inklusive en AI vid namn Copilot som kan generera bilder och text. Det finns rykten om att Windows 12 kommer att lanseras i slutet av 2024. Här är fem saker vi vill se från Windows 11 under 2024: Mer anpassning, bättre kompatibilitet med alla typer av datorer, förbättringar i aktivitetsfältet, transkribering till Copilot och att Skype blir en verklig konkurrent till Zoom och Google Meets.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 31 december

AI-bildgenerering blir mainstream inom fotografin

Om 2022 var året då AI-bildgenerering började förändra fotografin, blev 2023 året då det blev mainstream. Programvarujätten Adobe och till och med lagerfotoleverantörer som Getty och Shutterstock lanserade text-till-bild-verktyg, vilket gör generativ AI oundviklig inom många former av visuell konst. AI-bildgeneratorer tar ett enormt steg framåt, med verktygen DALL-E 3, Midjourney V6 och Googles Imagen 2 som alla kan producera mycket mer realistiska bilder än sina föregångare. Adobe lanserade Firefly, med syfte att göra AI mer tillgänglig och användbar. Getty och Shutterstock har lanserat AI-bildgeneratorer direkt inom sina webbplatser. Amazon lanserade Amazon Ads AI-bildgenerator, som säljare kan använda för att skapa annonser som visar deras produkter i kontextuella situationer.

Direktlänk Dela Digital Camera World fördjupade 31 december

Artificiell intelligens har förändrat vårt liv och arbete

År 2023 blev artificiell intelligens (AI) en del av vår vardag. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien använder generativa AI-verktyg och omkring två tredjedelar av de anställda i Australien rapporterar att de använder generativa AI-verktyg på jobbet. Från att ha varit ett verktyg för nöje och underhållning har AI nu blivit ett verktyg för studier, rådgivning och informationssökning. AI har också börjat användas för att hjälpa till med kodning och skapandet av bilder, videor och ljud. Företag som Coca-Cola och Levi´s har börjat använda AI för att skapa annonser och virtuella modeller. I Japan har det beslutats att det inte ska finnas några upphovsrättsliga begränsningar för träning av generativ AI. I USA gick manusförfattare ut i strejk i maj, med krav på förbud mot AI-genererade manus. I juli upplevde troende några av de första religiösa tjänsterna ledda av AI. I augusti stod Zoom inför intensiv granskning för ändringar i dess användarvillkor gällande konsumentdata och AI. Företaget klargjorde senare sin policy och lovade att inte använda kunders data utan samtycke för att träna AI. I september kom röst- och bildfunktioner till ChatGPT för betalande användare. Adobe började integrera generativ AI i sina applikationer som Illustrator och Photoshop. I december såg vi en ökad övergång till ´Edge AI´, där AI-processer hanteras lokalt, på enheterna själva, snarare än i molnet, vilket har fördelar i sammanhang när integritet och säkerhet är av största vikt. Samtidigt meddelade EU att de inför världens första ´AI-lag´.

Direktlänk Dela The Gleaner Company fördjupade 31 december

Kommer AI att ersätta Adobe Photoshop?

AI-verktygs framgång växer och ersätter många värdefulla saker på marknaden, vilket får oss att undra om framtiden för Adobe Photoshop och dess dominans inom branschen. AI-verktyg erbjuder stor service för att automatisera repetitiva uppgifter och uppnå snabba resultat. Trots detta finns det fortfarande begränsningar för AI-verktyg. De kan inte alltid skilja komplicerade eller subjektiva redigeringar som behöver en mänsklig hand. Photoshop erbjuder å andra sidan oöverträffad kontroll och precision. Photoshop har börjat implementera AI-funktioner för att göra design mer exakt och snabbare. Framtiden för grafisk design kommer troligen att innebära en blandning av Adobe Photoshop och AI-verktyg.

Direktlänk Dela West Island Chronicle fördjupade 31 december

Studio fokuserar på AI-arkitektur och designflöde

Ett studio kommer främst att fokusera på bildgeneratorn Midjourney från en nybörjarnivå. Deltagarna får också chansen att utforska det fullständiga designflödet som är idealiskt för videogenerering. Detta kommer att inkludera, men inte begränsas till att skapa en innehållskalender i Notion, prompt engineering med Midjourney, efterbehandling med Adobe Photoshop (Beta) och Runway ML samt en kort utforskning av framväxande trender inom AI-arkitekturlandskapet. För mer information, besök Synthetic Vernacular via Artificial Intelligence - Studio Aikin Karr.

Direktlänk Dela Parametric Architecture fördjupade 30 december

Konstnär kritiserar SAG-AFTRAs användning av AI-bild

Konstnären Karla Ortiz har uttryckt missnöje över SAG-AFTRAs användning av en AI-bild för att marknadsföra dess kommande Labor Innovation & Technology Summit. Ortiz, vars meriter inkluderar Black Panther och Avengers: Endgame, menar att illustrationen tar jobb från en grafisk konstnär och en facklig modell. En SAG-talesperson ville inte kommentera, men en insider påpekade att Adobe-lagerbilden skapades av mänskliga konstnärer med hjälp av AI-verktyg. Bilden finns fortfarande på fackets hemsida.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 29 december

Under 2023 blev AI-bildgenerering alltmer mainstream och designare tvingades ta notis. Adobe lanserade sin egen AI-modell, Firefly, vilket var av stor betydelse för kreativa yrken. Befintliga AI-bildgeneratorer gjorde också framsteg i kvalitet och tillförlitlighet, bland annat genom att hantera text och logotyper. Antalet appar ökade, liksom mängden AI-genererat innehåll online. Varumärken och mediekanaler började experimentera med tekniken, som snabbt blir oundviklig. Vi ser tillbaka på de stora milstolparna inom AI-konst och AI-bildgenerering 2023 och funderar över vart saker och ting är på väg.

Creative Bloq fördjupade 29 december

Gratis 7-dagars provversion av Photoshop tillgänglig för nedladdning

Det är nu möjligt att ladda ner en 7-dagars gratis provversion av Photoshop. Denna provversion är den officiella, fullständiga versionen av appen och inkluderar alla funktioner och uppdateringar i den senaste versionen av Photoshop. Provversionen kommer automatiskt att omvandlas till ett betalt medlemskap i Creative Cloud efter 7 dagar, om du inte avbryter det innan dess. För en snabb, enkel och gratis online fotoredigerare, prova Adobe Express. Adobe Express gratisplan inkluderar vackra mallar, typsnitt och bilder som du kan använda tillsammans med dina egna foton för sociala grafiker, flygblad, animationer, kollage, kompositioner och mer.

Direktlänk Dela Adobe Systems fördjupade 29 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

Året som gått för generativ AI-teknik och verktyg

Året 2023 har varit framstående för generativ AI-teknologi och utvecklingen av verktyg. Serien AI Tools har följt utvecklingen, och det har framkommit att utvecklare har arbetat intensivt med att utveckla och tillhandahålla uppdateringar och nya verktyg varje vecka. Tidigare rädslor för att generativ AI skulle vara fusk och stöld har i viss utsträckning besannats, men många har också anpassat sin egen stil och hur de använder tekniken i sina arbetsflöden och kompositioner. Det finns fortfarande begränsningar för vad som kan göras med nuvarande teknik, men det kommer snart att finnas en dag då dessa begränsningar kommer att lyftas.

Direktlänk Dela Provideocoalition.com fördjupade 29 december

Collins Dictionary har utsett AI till årets ord 2023, vilket återspeglar den snabba utvecklingen och ökade populariteten av artificiell intelligens. Diskussionen kring etiken i användningen av denna teknik är omfattande. Under 2023 lanserades flera AI-verktyg som kan förbättra arbetsflödet för filmskapare. New York-baserade Runway introducerade en djupinlärningsmodell, Gen-1 och Gen-2, för att skapa videor från text och bilder. Luma AI, baserat på NeRF-teknologi, skapar fotorealistiska 3D-modeller från enkla videor på en smartphone. Picsi.Ai är ett annat AI-verktyg som lanserades 2023, och som gör ´face morphing´ möjligt.

CineD fördjupade 28 december

AI-teknik revolutionerar bild- och videoredigering med cartoonizer-verktyg

AI-teknikens framväxt har lett till utvecklingen av nya cartoonizer-verktyg, vilka transformerar bilder och videor till tecknade representationer. Dessa verktyg, som används av både professionella designers och vardagliga användare, har förändrat sättet vi skapar animerade bilder. Med hjälp av AI-algoritmer kan dessa verktyg skapa unika och sofistikerade bilder med bara några klick. Verktygen används inte bara för nöje, utan även inom olika branscher som marknadsföring, utbildning och digital konst. Bland de mest populära verktygen finns Vidnoz AI, VanceAI, Pho.to, Fotor, BeFunky, ToonMe, Picsart, Adobe Photoshop, Toonify och Colorcinch.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 28 december

Topp 5 AI-verktyg för designers 2023: Revolutionerar den kreativa processen

AI-verktyg har revolutionerat sättet vi närmar oss kreativa projekt på, från att automatisera tråkiga uppgifter till att öppna nya vägar för kreativitet. De topp 5 AI-verktygen som gör avtryck 2023 inkluderar Adobe Sensei, ett kraftfullt verktyg som integrerar maskininlärning och AI i Adobe molnplattform, och Canva´s Magic Resize, som använder AI för att intuitivt ändra storlek på grafik för att passa olika format. Dessa verktyg är inte bara en lyx utan nödvändighet för moderna designers.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 december

Fem toppkurser för att förbättra din karriär inom maskininlärning

Maskininlärning har blivit en avgörande drivkraft för förändring i företag, vilket möjliggör datadrivna beslut, automatisering av processer och upptäckt av outnyttjade möjligheter. Det finns flera framstående kurser som erbjuder en unik blandning av akademisk rigor, praktisk tillämpning och branschexponering. Några av de bästa alternativen inkluderar: Avancerat postgraduat program i AI och maskininlärning (Simplilearn, Purdue University, IBM), Professionellt certifikatprogram i generativ AI och maskininlärning (iHUB DivyaSampark, IIT Roorkee), Caltech University AI & Maskininlärning Bootcamp (Simplilearn, Caltech University), Professionell certifikatkurs i AI och maskininlärning (IIT Kanpur), AI och maskininlärning Bootcamp - UT Dallas (UT Dallas Erik Jonsson School of Engineering och datavetenskap).

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 27 december

Framtida kurser och certifieringar inom avancerad maskininlärning

Maskininlärning har blivit en drivkraft bakom förändringar i företag tack vare dess snabba tillväxt inom tekniklandskapet. Det finns en ökande efterfrågan på praktiska kurser inom maskininlärning som kan ge individer certifieringar och öppna upp för karriärmöjligheter. Utmaningen ligger i att välja rätt certifiering bland många på marknaden. Några faktorer att överväga när man väljer kurs eller certifiering inkluderar självbedömning av färdigheter och mål, att ta hänsyn till trender inom branschen och arbetsmarknaden, att noga undersöka certifieringar och att söka råd från professionella eller mentorer.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 27 december

Anthropic erbjuder juridiskt skydd för AI-drivna innehållsskapare, rykten om massiv finansieringsrunda

Anthropic, ett framväxande företag inom AI-teknologi, har uppdaterat sina användarvillkor för att erbjuda starkt juridiskt skydd för sina kommersiella kunder. Detta sker i samband med rykten om en stor finansieringsrunda på 750 miljoner dollar. Genom att erbjuda skydd mot upphovsrättsliga stämningar för användare av dess generativa AI-chattbot, Claude, och andra företags-AI-verktyg, positionerar sig Anthropic i linje med branschjättar som Google och OpenAI. Detta strategiska beslut signalerar även stabilitet och tillförlitlighet, vilket är avgörande för att locka och försäkra investerare.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 26 december

Konstgjord intelligens utsedd till årets design- och arkitekturord 2023

ParametricArchitecture har utsett Artificiell intelligens (AI) till årets design- och arkitekturord 2023. Diskussioner om AI har ökat och AI-genererade verktyg har integrerats i design- och tänkprocesser. Företag som Adobe har integrerat AI-modeller i sina verktyg. AI är ett fält som kombinerar datavetenskap och robusta dataset för att lösa problem, inklusive maskininlärning och djupinlärning. Neil Leach diskuterar AI:s dubbla natur, medan Tim Fu grundar en AI-inriktad arkitekturpraxis. Joshua Vermillion undersöker ChatGPT:s kunskap om arkitektur och design.

Direktlänk Dela Parametric Architecture fördjupade 26 december

Stora AI-lanseringar 2023: Microsoft Copilot, OpenAI GPT-4, Google Bard och Gemini, Meta Llama, Humane AI Pin, Adobe Firefly, Ola Krutrim, xAI Grok, Amazon Olympus och Bedrock

År 2023 såg flera stora lanseringar inom AI, inklusive flera stora språkmodeller (LLM). Microsoft introducerade Copilot, som integrerar AI i Edge-webbläsaren och Windows 11. OpenAI lanserade GPT-4 LLM, en uppgradering från förra årets ChatGPT. Google lanserade Bard, en AI-chattbot, samt Gemini, en konkurrent till GPT-4. Meta introducerade Llama och Llama 2, AI-modeller som kan sammanfatta, expandera, omskriva och ändra tonen i befintliga texter. Humane lanserade den första AI-drivna bärbara enheten, AI Pin. Adobe introducerade Firefly, som inför AI i bildskapande. Ola presenterade Krutrim, Indiens första full-stack AI-lösning. Elon Musks företag xAI lanserade Grok, en AI-chattbot med en humoristisk och rebellisk personlighet. Amazon presenterade Olympus och Bedrock, som ska förbättra AI-assistenten Alexa och hjälpa kunder att utveckla sina chattbotar.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 26 december

AI-verktyg transformerar designprocessen

AI-verktyg revolutionerar designvärlden genom att automatisera uppgifter och låsa upp nya kreativa riken. Canva´s AI magic design, Microsoft Designer och Adobe Sensei är några av de plattformar som använder AI för att förbättra effektiviteten och kreativiteten i designprocessen. Dessa verktyg erbjuder en mängd funktioner, inklusive bakgrundsavlägsnande, anpassning av design, fördefinierade mallar, automatisk textsammanfattning och mycket mer. OpenAI har också utvecklat DALL-E 3, en avancerad text-till-bild-teknik som förstår sammanhang och genererar effektiva bilder. Dessutom erbjuder Wombo Dream, Deep AI Suite, OpenArt, Neural Canvas, AI Comic Factory, Runway ML och Getimg.ai olika AI-drivna funktioner för att skapa och redigera digital konst och design.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 26 december

Adobe Firefly och Generative Fill förändrar bildredigering

Sedan lanseringen av Adobe Firefly och integrationen av Generative Fill med Photoshop 2023 har fotoredigering aldrig varit enklare. Med dessa verktyg kan användare retuschera, förbättra och ta bort objekt från bilder snabbare och mer effektivt. Adobe Firefly, som är gratis att använda, hjälper människor att utöka sin naturliga kreativitet. Med det kan användare ändra vädret i en bild, tillämpa texteffekter och återfärga en bild. Generative Fill har använts för att expandera bakgrunder, snabbt retuschera hud och lägga till och ta bort objekt i foton.

Direktlänk Dela Digital Camera World fördjupade 26 december

AI-verktyget Midjourney kan revolutionera spelutveckling

Midjourney, ett AI-verktyg, kan hjälpa nybörjare inom spelutveckling att ta sina projekt till nästa nivå. Verktyget kan användas för att generera idéer, designa karaktärer, marknadsföra spel, designa spelgränssnitt och skapa spelresurser. Dessutom kan det kombineras med andra verktyg som ChatGPT, AIVA, Scenario, NVIDIA och Adobe Animate för att skapa en omfattande plattform för spelutveckling. Midjourney kan också spara kostnader, säkerställa visuell konsekvens, göra spelutveckling mer tillgänglig för icke-konstnärliga individer och hjälpa till att anpassa spel för olika plattformar och upplösningar.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 25 december

AI Julfoto-generatorer förvandlar dina bilder till festliga mästerverk

AI Julfoto-generatorer har förvandlat sättet vi fångar och firar julsäsongen. Dessa digitala underverk har öppnat en värld av festlig glädje, smyckar våra foton med jultomtens magi, snöiga landskap och glädjande dekorationer. De bästa AI Julfoto-generatorerna du kan prova denna semester inkluderar Midjourney, DALL-E 3, Adobe Photoshop AI, Stable Diffusion AI, WOMBO Dream och NightCafe. Dessa innovativa verktyg utnyttjar kraften i artificiell intelligens för att omvandla vanliga bilder till festliga, helgdämpade mästerverk. Dessutom kan du lägga till jultomten till en bild med Canva på ett enkelt och festligt sätt.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 25 december

Autodesk introducerar AI-teknologi för att förbättra effektiviteten och innovationen inom flera branscher

Autodesk har nyligen lanserat Autodesk AI-teknologi, en omfattande lösning inom olika branscher som syftar till att ge intelligent assistans, generativa förmågor och automatisering för att stärka användare i deras kreativa och problemlösande ansträngningar. Autodesk AI är integrerat i Autodesks produkter och är inbyggt i Design and Make Platform. Teknologin är avsedd att sänka inlärningskurvan för designers och ingenjörer, öka produktiviteten och påskynda innovationen. Autodesk har varit aktivt involverad i AI-forskning och dess AI-labb har publicerat över 60 granskade forskningsartiklar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 december

AI-assisterad kreativitet: Hur konstnärer och designers kan använda ChatGPT och Stable Diffusion

Fusionen av ChatGPT och Stable Diffusion öppnar upp för oändliga möjligheter för konstnärer och designers. Genom att kombinera mänsklig kreativitet med artificiell intelligens kan konstnärer och designers förbättra sina kreativa processer. ChatGPT kan hjälpa till med idégenerering och konceptutveckling, medan Stable Diffusion kan generera visuella representationer av idéer. Denna samverkan erbjuder en mängd möjligheter för konstnärer och designers att förbättra sina kreativa processer. Dessutom kan konstnärer och designers utforska olika sätt att tjäna pengar på sina färdigheter med AI.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 23 december

Skapa unika julkort med hjälp av AI-bildgeneratorer

Om du planerar att skicka gamla skoljulkort till din familj och vänner i år, varför inte lägga till en modern twist och skapa ett unikt kortomslag med hjälp av en AI-bildgenerator? Du kan gå ett steg längre och generera ett omslag skräddarsytt för varje person, kanske inspirerat av ett roligt minne du delade under de senaste månaderna. Alternativt kan du skapa något generiskt som passar hela din adresslista och sedan ägna den tid du sparade åt att formulera några tankeväckande rader för meddelandena. En AI-bildgenerator löser problemet genom att agera som din personliga konstnär för att skapa ett julkort som kryssar alla rutor.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 22 december

Signifikanta framsteg inom AI under 2023

Under 2023 har det skett betydande framsteg inom AI. Stora teknikföretag som OpenAI, Microsoft, Google och andra har varit i framkant av dessa utvecklingar och integrerar avancerad AI i sina produkter och tjänster. Bland de mest anmärkningsvärda händelserna var Microsofts partnerskap med OpenAI, vilket innebar en betydande investering från Microsoft. Tack vare integrationen av dessa avancerade AI-funktioner i Microsofts tjänster som Office 365 och lanseringen av Microsofts nya AI-assistent Copilot har användarna fått förbättrade upplevelser. Bland andra framsteg märks framstegen inom text-till-tal-teknik, bildredigering och chattbotar.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 21 december

Betydande framsteg inom AI under 2023

Teknikvärlden och artificiell intelligens (AI) har gjort betydande framsteg under det senaste året, vilket transformerar hur vi interagerar med digitala enheter och innehåll. Stora teknikföretag som OpenAI, Microsoft, Google och andra har varit i framkant för dessa AI-utvecklingar under 2023, genom att integrera sofistikerad AI i sina produkter och tjänster. Bland de mest märkbara händelserna under året var partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, markerat av Microsofts betydande investering. Denna samarbete har varit extremt spännande, med OpenAIs banbrytande innovationer som förbättrar Microsofts erbjudanden och sätter en ny standard för AI-applikationer i teknikindustrin. Användare har gagnats av förbättrade upplevelser, tack vare integrationen av dessa avancerade AI-funktioner i Microsoft-tjänster som Office 365 och utrullningen av Microsofts nya Copilot AI-assistent över många tjänster som Visual Code Studio för kodningshjälp och genom hela dess 365 verktygssvit. I text-till-tal-teknik har Eleven Labs beta-release gjort betydande framsteg, vilket producerar digitala röster som nära efterliknar mänskligt tal. Denna framsteg har gjort interaktioner med digitala assistenter mer naturliga och engagerande. På samma sätt har bildredigering tagit ett steg framåt med AI-konstgeneratorer som Midjourney, DallE 3, Pix2Pix och Googles Imagen 2 som har förenklat processen och ökat precisionen, vilket gör att användare kan hantera kraftfulla AI-verktyg med lätthet. Stora AI-utvecklingar och tillkännagivanden under 2023 - Microsofts $10 miljarder investering i OpenAI och integrationen av OpenAIs teknik i Microsoft-produkter. - Lanseringen av Eleven Labs beta, som erbjuder förbättrade text-till-tal-funktioner. - Instruct Pix2Pix släpptes som öppen källkod, vilket möjliggör bildredigering med AI. - Googles introduktion av Bard, dess AI-chattbot, och Microsofts omedelbara respons med Bing Chat med hjälp av GPT-teknik. - ControlNets framsteg inom AI-konst, vilket gör det möjligt att anpassa poser och positioner i AI-genererade bilder. - Släppet av GPT-4, en betydande förbättring jämfört med GPT-3.5, och dess imponerande funktioner som demonstreras av OpenAI. - Midjourney version 5s språng i AI-fotorealism och introduktionen av Model Scope för text-till-video-generation. - Adobes inträde med Firefly, en AI-konstplattform, och tillkännagivandet av ChatGPT-plugins. - Runways Gen 1 för AI-videogenerering och Pika AI-plattform för text-till-video-skapande. - Metas Segment Anything-verktyg för bild- och videoredigering och Wonder Dynamics AI-videoverktyg för karaktärsbyte. - Framväxten av autonoma AI-chattbotar som Baby AGI och AutoGPT. - Jeffrey Hintons avresa från Google över AI-bekymmer och Googles omfattande integration av AI i sina tjänster. - Senatens utfrågning om AI-reglering och OpenAIs släpp av Shape, en text-till-3D-modellgenerator. - Adobes Generative Fill-verktyg i Photoshop revolutionerar bildredigering. - Apple Vision Pro-annonsering och Runways Gen 2 för förbättrad AI-videogenerering. - ChatGPTs nya kodtolkningsfunktion och Anthropics Claude 2 med ett utökat kontextfönster. - Microsoft och Metas samarbete om LLaMA 2, en öppen källkodsmodell för stora språk. - ChatGPTs anpassade instruktionsfunktion och introduktionen av Stable Diffusion XL för AI-konst. - Midjourneys Very Region för inpainting och ChatGPTs förmåga att se, höra och tala. - OpenAIs DALL-E 3 för prompt-adherent AI-bildgenerering och Adobe Illustrators text-till-vektor-funktion. - Elon Musks tillkännagivande av Grok, en stor språkmodell, och OpenAIs introduktion av GPTs och assistenter. - Sam Altmans korta avresa från OpenAI och släppet av P 1.0 för AI-text-till-video. - Tillkännagivandet av Gemini inom Googles Bard och släppet av Mix of Experts för effektiva AI-chattbotinteraktioner. Konversationell AI har också sett framsteg, med Googles Bard och Microsofts Bing Chat som använder GPT-teknik för att engagera användare i mer naturliga och komplexa konversationer. Dessa AI-chattbotar har blivit smartare, vilket gör att de kan hantera invecklade diskussioner och ge mer engagerande interaktioner. Användningen av AI inom konst och videogenerering har pressat de kreativa gränserna. Verktyg som ControlNet har möjliggjort anpassning av poser i AI-genererade bilder, medan introduktionen av GPT-4 har utvidgat riket av kreativa möjligheter. I video har nya plattformar framträtt som gör det möjligt att omvandla text till videoinnehåll, vilket ändrar hur media skapas och konsumeras. AI-utvecklingar under 2023 När AI blir mer integrerad i vardagliga verktyg, som Google-tjänster, Adobes Generative Fill och Apple Vision Pro, blir behovet av reglering mer uppenbart. Senatens utfrågning om AI-reglering signalerar ett viktigt steg mot att säkerställa den ansvarsfulla tillväxten och integrationen av AI i samhället. Framstegen inom AI-bildgenerering och redigering har låst upp nya kreativa möjligheter. DALL-E 3 har till exempel gjort det möjligt att generera bilder som noggrant följer användarprompts. Adobe Illustrators text-till-vektor-funktioner och realtidsredigeringsverktyg har gett användarna en aldrig tidigare skådad nivå av kreativ frihet, vilket ytterligare demonstrerar den transformerande inverkan av AI på den kreativa processen. När vi reflekterar över året 2023 är det tydligt att AI har nått nya nivåer av sofistikering, med varje utveckling som förbättrar vår förståelse för dess potential. Från GPT-4s kapaciteter till den sömlösa integrationen av AI i dagliga verktyg har dessa framsteg inte bara förbättrat befintliga produkter utan har också banat väg för nya former av innovation och kreativitet. AI har fast etablerat sig som en grundläggande komponent i tekniklandskapet, vilket förändrar hur vi engagerar oss i den digitala världen och lägger grunden för framtida genombrott. Det kommer att bli intressant att se vilka utvecklingar som finns i butiken för 2024 och som alltid kommer vi att hålla dig uppdaterad när ny teknik tillkännages.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 21 december

AI-verktyg inom marknadsföring: Från experiment till strategisk inriktning 2024

År 2023 var ett experimentår för AI-verktyg inom marknadsföring. Företag investerade i AI-verktyg för marknadsföring, med varierande resultat. År 2024 förväntas bli året för ´Stora Försoningen´, där alla experiment behöver anpassas till större mål, budgetar och arbetsflöden. Detta innebär att ad hoc-användning av AI-verktyg övergår till systematisk integration och policyer. Dessutom kommer det att ske en övergång från experimentell AI-användning till fokuserade, resultatinriktade tillämpningar. Detta kommer att innebära att det kommer att finnas en större efterfrågan på ROI från AI-verktyg.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 21 december

Generativ AI kan öka produktiviteten med upp till 4 400 miljarder USD till 2045

Open AI:s produkt Chat GPT kan skapa ´hallucinationer´, påhittade AI-fakta, vilket orsakar oro hos 56% av organisationerna enligt en undersökning av McKinsey. Gen AI kan dock vara användbart inom områden som produktdesign, konst och copywriting. McKinsey har undersökt hur tusentals arbetsuppgifter kan automatiseras i 850 yrken. För Sverige kan BNP-effekten från gen AI nå 309 miljarder kronor till 2045. Gen AI kan vara särskilt fördelaktigt för länder med mycket kunskapsintensivt arbete och höga löner, som Sverige.

Direktlänk Dela Carnegie fördjupade 21 december

De 10 bästa AI-videoredigerarna för 2024

Att skapa engagerande videoinnehåll för ditt företag med hjälp av traditionella metoder är inte en lätt uppgift. Men med AI-videoredigerare kan du uppnå dina mål snabbare, mer effektivt och effektivt. Idag har AI-videoredigerare blivit ett viktigt verktyg för många innehållsskapare, marknadsförare och företagsägare som vill automatisera videoproduktionsprocessen. De 10 bästa AI-videoredigerarna för 2024 inkluderar Feedeo, Wondershare Filmora, FlexiClip, DeepBrian, Magisto, Adobe Premiere, InVideo, Pictory, Vidyo och YouCam Video.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 21 december

Revolutionera din app: Bygg en smart framtid med AI-verktyg och toppplattformar

Utveckling av en app med integrerade AI-funktioner involverar en strategisk process, från koncept till distribution. Detta inkluderar att definiera appens syfte, genomföra marknadsundersökningar, välja AI-verktyg, planera UI/UX, samla in och förbereda data, integrera AI-verktyg och utveckla appen. Specifika AI-verktyg och plattformar som Hootsuite, Canva, Sensor Tower, App Annie, ManyChat, MobileMonkey, Brandwatch, Figma, Adobe XD, DataRobot, React Native, Flutter, Adalo och OutSystems kan användas för att förbättra appens kapabiliteter och användarupplevelse.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 december

AI driver tredubbel tillväxt för CRM-spelaren HubSpot

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt mer central roll i kundrelationshanteringsmjukvara (CRM). Ledande företag som Salesforce.com (CRM) och Adobe (ADBE) har utnyttjat AI för att öka produktiviteten, men även CRM-spelaren HubSpot (HUBS) har tagit till AI och upplever nu en tredubbel tillväxt samtidigt som deras aktie bryter ut. Både HubSpot och Salesforce har tack vare AI hamnat på Breakout Stocks Index. HubSpot har ett Composite Rating på 98 från IBD och rankas nummer 1 bland specialiserade företagsmjukvaruföretag. Salesforce har också ett Composite Rating på 98, men klassificeras i den relaterade men separata gruppen företagsmjukvara. Adobe har för närvarande ett betyg på 94. Trots 130% vinsttillväxt förra kvartalet och Wall Streets prognoser om 104% per aktie vinsttillväxt för året, har HubSpot inte gått med Salesforce och Adobe på denna månads lista över nya köp av de bästa ömsesidiga fonderna. Dock har tecken på institutionell efterfrågan börjat dyka upp.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 december

Företag planerar att öka investeringar i AI, Microsoft leder

Microsoft leder inom generativ AI-marknaden och företag planerar att öka sina investeringar i AI-teknologi. Enligt en undersökning av CNBC Technology Executive Council planerar mer än hälften (55%) av de högsta teknikcheferna att köpa företagsnivå gen AI-programvara, som Microsoft Copilot, inom de närmaste sex månaderna. Microsofts aktier har ökat med 55% detta år, mer än dubbelt så mycket som S&P 500:s avkastning hittills i år. Företag som Visa, BP, Honda och Pfizer använder redan Copilot, och professionella tjänsteföretag som Accenture, EY, KPMG och PwC är partners på Copilot AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 december

Företag planerar att öka investeringar i generativ AI

2023 var året då generativ AI, som ChatGPT, exploderade i allmänhetens medvetande och 2024 förväntas utgifterna för generativ AI företagsprogramvara öka. Mer än hälften av stora organisationer planerar att köpa generativ AI-programvara som Microsoft Copilot inom de närmaste sex månaderna, enligt en ny undersökning. Om 2023 var året för generativ AI-hype, kommer 2024 att vara året då de flesta företag tar investeringar i tekniken på allvar för att integrera artificiell intelligens mer direkt i sina anställdas och kunders liv.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 20 december

Framtida förutsägelser för AI och generativ AI 2024: Integritetsproblem, mörka LLMs och framväxten av GenAI-appar

Patrick McFadin från DataStax delar sina förutsägelser för AI och generativ AI 2024. Han förutspår en komprimering av hypecykeln för generativ AI, uppkomsten av ´mörka´ LLMs, en tävling om att vara bäst på LLM, och integritetsproblem kopplade till GenAI. Han tror inte att nästa stora sak inom generativ AI kommer att vara en enskild produkt, utan något integrerat i en redan existerande produkt. Han förutser också en revolt mot hyperskalare som OpenAI, AWS och Google, och menar att reglering av öppen källkod kommer att vara nästan omöjligt. McFadin tror att vi kommer att se ´Instagrams´ av GenAI-appar dyka upp 2024.

Direktlänk Dela App Developer Magazine fördjupade 20 december

Generativ AI-verktygsmarknadsrapport: Prognos 2023 - 2029

Den globala marknaden för generativa AI-verktyg förväntas nå miljoner dollar år 2029, en ökning från miljoner dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på % under perioden 2023 till 2029. Efterfrågan från privatpersoner och företag är de största drivkrafterna för branschen. Marknadsundersökningsföretaget QYResearch har släppt sin senaste rapport ´Global Generative AI Tools Market Report, History and Forecast 2018-2029, Breakdown Data by Manufacturers, Key Regions, Types and Application´. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden för generativa AI-verktyg, inklusive marknadsstorlek, andel, efterfrågan, branschutvecklingsstatus och prognoser för de kommande åren.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 december

Dataförgiftning: Ett verktyg för att bekämpa obehörig bildskrapning

Text-till-bild-generatorer, som Midjourney och DALL-E, kan bli ´förgiftade´ om de tränas på stora datamängder som innehåller bilder som är skyddade av upphovsrätten. Forskare har skapat ett verktyg kallat ´Nightshade´ för att bekämpa obehörig bildskrapning. Verktyget ändrar subtilt en bilds pixlar på ett sätt som stör datorvision men lämnar bilden oförändrad för mänskliga ögon. Om en organisation sedan skrapar en av dessa bilder för att träna en framtida AI-modell, blir dess datamängd ´förgiftad´. Detta kan leda till att algoritmen felaktigt lär sig att klassificera en bild som något som en människa visuellt skulle veta att vara felaktigt.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 19 december

Demokratisk annonsmakare lanserar första AI-drivna videon för valkampanj

Cayce McCabe, en demokratisk annonsmakare från företaget Adwell, har skapat vad han tror är den första AI-drivna lanseringsvideon. Videon är för klienten Peter Dixon, en demokrat från Kalifornien som kandiderar till att representera delstatens 16:e distrikt, vilket inkluderar Silicon Valley. Rep. Anna Eshoo (D) går i pension och kampen om att efterträda henne kommer att vara mycket konkurrenskraftig. McCabe och hans team använde en mängd olika mjukvaruverktyg, inklusive Adobe After Effects, Cinema 4D, Adobe Premiere, Stable Diffusion, Kaiber.ai och EbSynth för att skapa Dixons flerlokala lanseringsvideo.

Direktlänk Dela Campaigns & Elections fördjupade 18 december

Bästa gratisalternativen till AI-artgeneratorn Midjourney

Midjourney är en av de mest populära och kapabla AI-artgeneratorerna för naturligt språk, men det finns många spännande konkurrenter som inte tar betalt för tjänsten. Här är några av de bästa gratisalternativen till Midjourney: Starry AI, som är en enkel bildgenereringstjänst som man kan använda gratis med bara ett enkelt konto. Bing Chat Dall-E, tack vare Microsofts partnerskap med OpenAI, är Dall-E bildgenerator AI inbyggd i Bing Chat. Photoshop Beta, om du redan är en Adobe Photoshop-prenumerant kan du leka med Adobes Firefly generativa AI inom Photoshop. Nightcafe är en annan enkel AI-generator att registrera sig för och använda. DeepAI, du behöver inte ens registrera dig för att använda DeepAI. Idiogram, en av de mest fullt utrustade, snabbaste och kapabla AI-generatorerna där ute. Windows Paint Co-Creator, du kan använda Dall-E gratis genom Paints Co-Creator-knapp. Dream, tillgänglig på webben, iOS och Android, är Dream en bildgenerator för nästan alla.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 18 december

Dataförgiftning: Hur konstnärer kämpar mot obehörig bildskrapning med AI

Text-till-bild-generatorer, som Midjourney och DALL-E, kan ge oväntade resultat om de har ´förgiftats´. ´Dataförgiftning´ inträffar när en AI-modell tränas på data som har förändrats på ett sätt som stör datorvisionen. Forskare har skapat ett verktyg kallat ´Nightshade´ för att bekämpa obehörig bildskrapning. Nightshade förändrar bildens pixlar subtilt på ett sätt som förstör datorvisionen men lämnar bilden oförändrad för mänskliga ögon. Om en organisation sedan skrapar en av dessa bilder för att träna en framtida AI-modell, blir dess datamängd ´förgiftad´. Detta kan resultera i att generatorn börjar returnera oförutsägbara och oavsiktliga resultat.

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 18 december

Dogecoin: Skämtkryptovaluta med stöd från Elon Musk och planer på rymdmission

Dogecoin, en kryptovaluta som startades som ett skämt 2013, har haft en stadig tillväxt sedan oktober och noterade en fyra månader hög efter en 28,3% höjning på 30 dagar. Dogecoins popularitet ökade när Tesla-VD Elon Musk började stödja myntet. Musk gick med på Dogecoin-vagnen 2019, främst som ett skämt, men hans sociala medier kommentarer om Dogecoin gav det mer och mer trovärdighet. Billy Markus, Dogecoins uppfinnare, har också gett sitt stöd till kryptovalutan. I november godkände National Telecommunications and Information Administration (NTIA) den DOGE-finansierade SpaceX Doge-1 Moon Mission. Federal Communications Commission auktoriserade DOGE-1 Moon Mission för lansering den 12 januari 2024.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 17 december

Midjourney flyttar från Discord till egen webbplats

AI-bildgeneratorn Midjourney, som anses vara en av de bästa på marknaden, flyttar från sociala medieplattformen Discord till en egen dedikerad webbplats. Flytten förväntas förbättra användargränssnittet och användarupplevelsen, vilket gör verktyget enklare att använda. Tidigare användare som har genererat mer än 10 000 bilder har tillgång till den nya alfa-versionen av webbplatsen. Midjourney arbetar även på en mobilapp för iOS och Android, vilket kommer att tillåta användare att generera bilder med röstkommandon samt genom att skriva text.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 17 december

Instagram lanserar AI-bakgrundsverktyg för Stories

Meta´s Instagram har meddelat lanseringen av ett AI-bakgrundsverktyg för Stories, vilket innebär att AI-avbildning sannolikt kommer att bli ännu mer allmänt förekommande. Verktygen, som inledningsvis lanseras i USA, kommer att låta användare ändra bakgrunden på bilder i Stories med hjälp av förslag som ´på en röd matta´ eller ´jagas av dinosaurier´. Tekniken är inte banbrytande, men Instagrams nya tillägg gör tekniken mycket synlig och tillgänglig, vilket ökar chanserna att den kommer att tas i bruk.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 16 december

Adobe lanserar AI-tjänsten Firefly

Adobe, företaget känt för grafiska program som Photoshop, Premiere och Indesign, satsar nu på artificiell intelligens (AI) och lanserar tjänsten Firefly. Firefly är en generativ tjänst som skapar nya bilder utifrån textkommandon. Användaren kan bestämma om det ska vara ett fotografi eller ett konstverk och även ändra ljus, färger, proportioner och stil. Tjänsten är gratis att använda, men bilder kommer med en vattenstämpel och användningen är begränsad av krediter. Betalande användare får fler krediter och slipper vattenstämpeln.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 16 december

Google lanserar AI-baserade verktyg för kodgenerering och -komplettering

Google har nyligen meddelat att dess AI-drivna verktygssvit för kodgenerering och -komplettering, Duet AI, kommer att bli allmänt tillgänglig för utvecklare i maj 2023. Duet AI erbjuder realtids kodförslag, chattstöd och anpassning för företag. Google har samarbetat med 25 företag, inklusive Confluent, HashiCorp och MongoDB, för att förbättra Duet AIs potential. Detta förväntas hjälpa utvecklare att skriva kod för deras plattformar. Google Cloud, en integrerad del av Alphabet, rapporterade en omsättning på 8,41 miljarder dollar under tredje kvartalet 2023, en ökning med 22,5% jämfört med föregående år. Dessutom har Google introducerat sitt nya, avancerade och kraftfulla språkmodell, Gemini, och lanserat MedLM, en familj av generiska AI-modeller för hälso- och sjukvårdsindustrin.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 16 december

Analytiker vid Jefferies förutser ljus framtid för Adobe trots besvikna investerare

Analytiker vid Jefferies framhävde att Adobe Inc har en historia av att ge konservativa prognoser för det nya räkenskapsåret, efter att företagets utsikter för 2024 tidigare denna vecka besviken investerare. Aktien har ökat med 85% hittills i år och investerare hade höga förväntningar, delvis på grund av byggandet av momentum för generativ AI. Analytikerna noterade att företagets vägledning var under konsensusförväntan med 1% till 3%, förutom återkommande årliga intäkter från digitala medier, som var 6% lägre än förväntat. Trots detta upprepade analytikerna deras ´Köp´-betyg på Adobe och höjde deras prisprognos för aktien från 600 USD till 700 USD.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 15 december

Midjourney förvandlar interiördesign genom avancerad teknik

År 2023 markerar ett betydande skifte mot integration av avancerad teknik i interiördesignprocessen, med Midjourney som ett framstående verktyg. Midjourney kan revolutionera hur interiördesigners närmar sig sitt hantverk genom att erbjuda metoder för att konceptualisera unika design teman, förbättra kundpresentationer med fotorealistiska renderings och utforska innovativa material- och färgkombinationer. Dessutom kan andra verktyg som SketchUp, Adobe Creative Cloud Suite, Revit, Enscape, Trello och Canva kopplas till Midjourney för att skapa perfekta interiördesignprojekt. Användning av Midjourney i interiördesign kan leda till anpassade lösningar, tid- och kostnadsbesparingar, ökad kundengagemang och effektivt samarbete.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 15 december

Generativ AI kommer att förändra nyhetsrummen, enligt teknikchefer

Teknikchefer från BBC, AP, Partnership on AI och Adobe hävdar att nyhetsorganisationer inte kommer att kunna undvika de djupgående förändringar som generativ AI medför, och att tiden är inne för att skapa etiska och säkra riktlinjer för dess användning. Generativ AI förväntas radikalt förändra hur nyhetsrumspersonal arbetar. Ray Thompson, senior director för partners och allianser på Avid, sa att AI:s hjälp med transkriptionsskapande redan har visat sig värdefullt. Aimee Rinehart, senior projektledare för AI-strategi på Associated Press, sa att hennes organisation har utnyttjat AI i nästan ett decennium. På BBC använder företaget generativ AI för mycket språkarbete, översättning, transkription och personalisering. Adobe är en organisation som försöker hitta sätt att hjälpa nyhetsgrupper att navigera i detta minfält. Claire Leibowicz, chef för AI och medieintegritet på Partnership on AI, sa att det säkert kommer att finnas ´oavsiktliga konsekvenser´ med större användning av gen AI inom journalistiken.

Direktlänk Dela TVNewsCheck fördjupade 15 december

AI-teknikens påverkan på TV-sändningar och dess potential inom branschen

AI-tekniken stör redan TV-sändningsindustrin, till exempel använde NFL AI-verktyget Respeecher för att återskapa rösten av den avlidne fotbollstränaren Vince Lombardi för Super Bowl. Det finns dock oro för hur AI kan ersätta jobb och arbetsflöden i framtiden. AI kan dock ha en mer positiv effekt än vad rubrikerna kan få en att tro. AI kan förbättra produktionen och effektiviteten, och skapa mer engagerande innehåll. AI kan också göra produktion och 3D-grafik billigare och enklare än tidigare. AI kan även användas för att skapa nya möjligheter för datadriven berättande. Trots vissa noggrannhetsproblem kommer modellerna bara att bli bättre och mindre felaktiga med mer offentliga och privata data. Framsteg inom AI kommer att låta mänsklig kreativitet blomstra, vilket leder till bättre och mer engagerande innehåll.

Direktlänk Dela BroadcastPro Middle East fördjupade 15 december

Intel lanserar sin första ´Meteor Lake´ 14:e gen Core Ultra-chip

Intel har börjat leverera sina första ´Meteor Lake´ 14:e generationens Core Ultra-chip för bärbara datorer. Intel kommer att erbjuda elva nya mobila Core Ultra-processorer, både i ´H´-segmentet för högprestanda och i ´U´-familjen för låg strömförbrukning. Intel hävdar prestandaledarskap över AMD:s Ryzen-chip, men jämförelserna görs med den äldre Ryzen 7000 eller Ryzen 7040-familjen snarare än de nyss tillkännagivna Ryzen 8000 CPU:erna. Core Ultra:s säljargument är betydligt lägre strömförbrukning genom användning av Intel 4-process teknologi, plus en kraftig ökning av grafikprestanda. Core Ultra-processorer kommer att finnas i över 230 unika datorer från över 35 PC-tillverkare, enligt Intel.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 15 december

Dropbox, molnlagringsföretaget, spenderade tid på att rätta till ett missförstånd som uppstått på internet. Bland andra Amazon CTO Werner Vogels, blev övertygade om att Dropbox, som introducerade en uppsättning AI-verktyg i juli, matade OpenAI, tillverkaren av ChatGPT och DALL•E 3, med användarfiler som träningsmaterial för AI-modeller. Dropboxs VD, Drew Houston, var tvungen att förklara att tredjeparts AI-tjänster endast används när kunderna aktivt interagerar med Dropbox AI-funktioner. Houston medgav dock att Dropbox borde ha kommunicerat tydligare med sina kunder.

The Register fördjupade 15 december

Lenovo avslöjar nya AI-drivna bärbara datorer

Lenovo har avslöjat sina nya företags- och konsumentbärbara datorer som är utformade för att låsa upp nya AI-upplevelser och öka produktivitet, kreativitet och effektivitet. De nya Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 och IdeaPad Pro 5i är Intel Evo-bärbara datorer som drivs av de senaste Intel Core Ultra-processorer och Windows 11. Dessa levererar optimal energieffektivitet, prestanda och uppslukande upplevelser. Lenovo meddelade också utvidgningen av sin hybridmolnportfölj, som drivs av nästa generation av Intel® Xeon® Scalable Processors. Det levererar en ny AI-klar plattform med förbättrad prestanda, de senaste acceleratorerna och nya Lenovo Professional Services för AI som ett kritiskt nästa steg för att möjliggöra en dynamisk hybrid AI-strategi över offentliga, privata och grundläggande modeller.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 14 december

Adobe-aktien sjunker efter rapport. AI kanske ökar för långsamt för Wall Street

Adobe-aktier förlorade mark efter att leverantören av kreativ och marknadsföringsprogramvara gav en besvikande intäktsprognos för februarikvartalet och hela räkenskapsåret som slutar i november 2024.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 14 december

AI:s roll i visualisering och designverktyg för arkitekter

Arkitekturarbete är ofta kopplat till teknik och AI har diskuterats flitigt i detta sammanhang. AI ses inte som en konkurrent utan som ett verktyg för att optimera processer och öppna nya perspektiv inom yrket. AI-baserade visualiseringsverktyg har framstått som spännande alternativ. AI-system som DALL-E, Midjourney och Adobe Firefly har fått framstående roll för deras användning, präglad av ömsesidig interaktion mellan användaren och AI:n. Resultaten från dessa AI-system för visualiseringsändamål är extremt intressanta och har skapat en ny klass av processer. Framtida AI-verktyg kan strömlinjeforma arbetsflöden, förutse designbeslut, främja kreativitet och ge nya perspektiv inom arkitekturen.

Direktlänk Dela ArchDaily fördjupade 14 december

Adobe ger en ljummen försäljningsprognos för 2024, aktien faller 6%

Adobe Inc. gav en ljummen försäljningsprognos för 2024, vilket ledde till besvikelse hos investerare som förväntade sig att företagets nya AI-verktyg snabbt skulle öka resultaten. Företaget förväntar sig att omsättningen kommer att vara cirka 21,4 miljarder dollar under räkenskapsåret som slutar i december 2024, medan vinsten, exklusive vissa poster, kommer att vara upp till 18 dollar per aktie. Aktien föll med cirka 6% i efterhandeln efter att ha stängt på 624,26 dollar i New York. Adobe meddelade att den årliga återkommande intäkten för företagets digitala medieenhet kommer att vara 1,9 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

AI-assisterad affisch skapar kontrovers på Wichita Riverfest 2024

En affisch skapad med hjälp av artificiell intelligens (AI) har blivit kontroversiell på Wichita Riverfest 2024. Affischen, som skapats av den lokala designern David Allen, har kritiserats på sociala medier för sin användning av AI. Allen, en pensionerad grafisk formgivare och tidigare konstnärlig ledare med mer än 30 års erfarenhet, skapade konstverket genom att använda AI som grund för grodbilden, men manipulerade sedan bilden med Adobe Illustrator och Adobe Photoshop för att göra den till sin egen. Trots kritiken försvarar arrangörerna användningen av AI som ett verktyg i konstskapande.

Direktlänk Dela The Wichita Eagle fördjupade 14 december

Google gör andra generationen av AI-modellen Imagen tillgänglig för utvalda Google Cloud-kunder

Google gör den andra generationen av sin AI-modell Imagen, som kan skapa och redigera bilder baserat på textinmatning, mer tillgänglig för utvalda Google Cloud-kunder som använder Vertex AI. Det nya systemet, Imagen 2, har förbättrats avsevärt jämfört med den första versionen, enligt Google. Nya funktioner inkluderar möjligheten att rendera text och logotyper. Imagen 2 kan generera text på flera språk, inklusive kinesiska, hindi, japanska, koreanska, portugisiska, engelska och spanska. Google avslöjar dock inte vilken data som användes för att träna den nya modellen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 13 december

Adobe förväntas rapportera starka Q4-resultat, trots oro för Figma-affär

Adobe, tillverkaren av Photoshop, kommer att rapportera resultat för fjärde kvartalet på onsdag, den 13 december. Analytiker förväntar sig en vinst per aktie på $4,14 på intäkter på $5,02 miljarder, vilket skulle innebära en ökning med 10,8%. Aktierna i Adobe har stigit nästan 87% hittills i år. Företaget förväntas slå förväntningarna i fjärde kvartalet, drivet av efterfrågan på dess generativa AI-funktioner och nyligen höjda priser. Citi förväntar sig att Adobes lönsamhet i fjärde kvartalet kommer att överträffa tack vare fortsatt optimering av molnutgifter, produktivitetsvinster för marknadsföringsdollar och måttlig anställning. JP Morgan kommer att fokusera på vägledning för det kommande året. Adobes pågående Figma-affär på 20 miljarder dollar är fortfarande under granskning.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 12 december

Året i Generativ AI: Innovation, Etiska Debatter och Framtida Potential

Generativ AI, tekniken bakom ChatGPT, lanserades för ett år sedan och har sedan dess antagits av nästan alla teknikjättar, från Microsoft till Google till Amazon. Teknologer upptäcker allt fler användningsområden för att spara tid och pengar, men skolor och företag över hela världen kämpar för att hitta teknikens rätta balans i ´verkligheten´. Generativ AI omfattar allt från appar som spelar in och transkriberar samtal till appar som skapar röstöverlägg och genererar ´original´ konst och logotyper. Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har forskning visat att generativ AI kan lägga till upp till 4,4 biljoner dollar till den globala ekonomin årligen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 december

AI-bildgenerering: Hur företag väljer rätt verktyg för deras behov

AI-bildgenerering fångar miljontals människors fantasi men har hittills mest känts som ett roligt leksak snarare än ett professionellt verktyg. Detta börjar förändras när företag experimenterar mer med generativ AI och implementerar kraftfullare lösningar i sina professionella arbetsflöden och kreativa processer. Det finns både stängda och öppna källkodslösningar tillgängliga. Stängda källkodslösningar, som Midjourney, Dalle-3 och Adobe Firefly, är enklare att använda och producerar tillräckligt bra resultat för de flesta ändamål. Öppna källkodslösningar, som de som erbjuds av Invoke, Stability AI och Hugging Face, erbjuder större anpassning och flexibilitet men kräver mer tekniskt engagemang.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 december

AI transformerar film- och VFX-industrin

Artificiell intelligens (AI) förändrar film- och visuella effekter (VFX) industrin, och erbjuder filmskapare och annonsörer oöverträffade nivåer av anpassning och kreativ frihet. Pika 1.0-modellen är ett verktyg som förenklar processen att ändra videomaterial. Google´s Gemini-modell tar AI:s kraft till smartphones. AI revolutionerar också shoppingupplevelsen med virtuell provteknik. Amazon har lanserat en ny bildskapningsmodell designad för företagskunder. Samarbete mellan Runway och Getty Images driver innovation inom videomodellering för företagskunder. AI-verktygens snabba utveckling förvandlar film- och VFX-processen.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 12 december

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 futures lite förändrade inför tisdagens öppning

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 futures var lite förändrade inför tisdagens öppning, medan Labor Departments CPI-inflationsrapport väntas under tisdagen. Aktier i ´Magnificent Seven´ föll på måndagen, med stora förluster för Meta Platforms, Nvidia och Tesla. Arbetsmarknadsdepartementets CPI väntas vara oförändrad för november, med en årlig ökning på 3,1%. Nyckelrapporter för denna vecka inkluderar Adobe, Darden Restaurants och Lennar. Oracle sjönk 8% i förlängd handel på måndagen efter att företagets försäljning missade Wall Streets förväntningar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 11 december

AI-dominerade bildredigeringsverktyg som förändrar teknologieran

Artificiell intelligens (AI), särskilt generativ AI, har dominerat stora tekniska tillkännagivanden de senaste två åren. Verktygen som AI erbjuder är nästan oändliga, från att generera bilder med text till att ta bort bakgrunder och imperfektioner eller skala fotografier utan att förlora kvalitet. Några av de mest användbara AI-bildredigeringsverktygen inkluderar Adobe Express, Leonardo AI, DALL-E, Remove.bg, Runway ML, Bigjpg, Deep Image AI och BeFunky. Dessa verktyg gör det möjligt för användare att redigera bilder utan komplex teknisk kunskap.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 11 december

AI dominerar Wall Street och reglerar framsteg i Europa

Teknikföretag som Nvidia och Microsoft har haft ett framgångsrikt år tack vare framsteg inom artificiell intelligens (AI), med S&P 500 som ökat med nästan 20%. Investerares fascination för AI:s potential att störa ekonomin har drivit upp aktiekurser, men pressen ökar på teknikföretag att omvandla AI-investeringar till ännu högre vinster. Sam Altman, VD för OpenAI, kommer att tala om ´Framtiden för AI´ vid HOPE Global Forum i Atlanta. Europeiska unionen fortsätter att utforma regler för hur den avancerade ChatGPT-modellen kan fungera, samtidigt som Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI granskas i Storbritannien.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 10 december

Corel PaintShop Pro: Ett omfattande bildredigeringsprogram till ett överkomligt pris

Corel PaintShop Pro är ett omfattande bildredigeringsprogram som erbjuder de flesta funktioner som dess konkurrenter, särskilt Adobe Photoshop, gör. Programmet saknar dock generativ AI, vilket innebär att de smarta verktygen inte ger mycket som Photoshop inte redan har haft i flera år. Arbetsflödet och gränssnittet kan också vara knepiga att förstå. Corel PaintShop Pro representerar dock ett utmärkt värde för pengarna utan prenumerationsavgift. Trots att AI-teknikerna redan börjar se daterade ut och att användargränssnittet och arbetsflödet kan vara frustrerande, erbjuder programmet ett omfattande verktygsset.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 10 december

Artificiell intelligens dominerar bildredigeringsverktyg

Artificiell intelligens har dominerat stora tekniska tillkännagivanden de senaste två åren, med OpenAI chatbot, ChatGPT, som en huvudaktör. AI-verktyg har blivit allt mer populära tack vare deras värde för användare. De kan generera bilder med text, eliminera bakgrunder och imperfektioner eller skalera fotografier utan att förlora kvalitet. Adobe Express är ett av de mest populära verktygen, medan Leonardo.ai, DALL-E, Remove.bg, Runway ML, Bigjpg, Deep Image AI och BeFunky också är populära alternativ.

Direktlänk Dela Fresh Headline fördjupade 10 december

Luminar Neo har lagt till generativa AI-verktyg till sin redan utmärkta uppsättning verktyg för bildredigering. De tre verktygen, GenErase, GenSwap och GenExpand, är enkla att använda och integreras sömlöst i den befintliga verktygssatsen. Verktygen liknar de flesta på marknaden för närvarande; de producerar användbara resultat ibland men definitivt inte hela tiden. Bristen på ett framstegsfält och flera alternativ vid generering av nya data placerar denna implementering på andra plats bakom Photoshop.

Creative Bloq fördjupade 10 december

MidJourney introducerar ny funktion i konkurrens med Adobe Photoshop

MidJourney har introducerat en ny funktion som tävlar direkt med Adobe Photoshops Generative fill. Den kreativa delen känd som ´Vary (Region)´ ger designers och konstnärer mer kontroll genom att låta dem välja en specifik region inuti en bild och använda text-till-bild-generatorn för att fylla den. Sedan den introducerades i maj 2023 har Generative Fill fått uppmärksamhet för att ha ett betydande inflytande på fotoredigering. Med sitt nyaste verktyg gör Midjourney nu vågor. Användare kan modifiera specifika områden av en bild via denna redigerare. Trots denna begränsning representerar dess publicering framstegen för AI-konst. Det kommer efter att Adobe släppte Firefly som en reaktion på rivaler som Midjourney och Dall-E.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 9 december

AI förväntas automatisera 60-70% av anställdas arbetsbörda

Enligt en rapport från McKinsey kommer generativ AI att automatisera 60-70% av anställdas arbetsbörda. AI ersätter redan jobb, ansvarig för nästan 4000 nedskärningar i maj 2023. OpenAI uppskattar att 80% av den amerikanska arbetskraften kommer att ha minst 10% av sina jobb påverkade av stora språkmodeller. Generativ AI kan också påverka kvinnors jobb oproportionerligt mycket. Cirka 79% av arbetande kvinnor har positioner som är mottagliga för automatisering jämfört med 58% av arbetande män. AI kan också påverka jobb genom att ersätta dem, men det kan också förbättra arbetsupplevelsen genom att automatisera monotona, repetitiva uppgifter.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 9 december

Teknikledaren Romesh Wadhwani satsar på AI och förutsäger en explosiv framtid för tekniken

Miljardären och teknikledaren från Silicon Valley, Romesh Wadhwani, firade nyligen sin 75-årsdag och uttryckte önskan att vara 20 år yngre i den snabbt växande eran av artificiell intelligens (AI). Wadhwani har undertecknat Gates Buffet Giving Pledge för att ge bort majoriteten av sin förmögenhet, men satsar för närvarande 1 miljard dollar av sin förmögenhet på förutsägbar och generativ AI-teknik. Wadhwani är nu ordförande och grundare av investmentfirman SAIGroup och dess portfölj av tre företag inom AI-programvara för företag. Market research-företaget Forrester förutspår att företagens utgifter för AI-programvara kommer att uppgå till 60,4 miljarder dollar globalt 2023 och öka till 227 miljarder dollar 2030, medan GenAI kommer att fånga 55 procent av denna AI-programvarumarknad vid slutet av decenniet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 december

Silicon Valley-miljardären Romesh Wadhwani investerar 1 miljard dollar i AI-teknik

Romesh Wadhwani, en teknikledare och miljardär från Silicon Valley, investerar 1 miljard dollar av sin personliga förmögenhet i prediktiv och generativ AI-teknik. Wadhwani, som började bygga sitt företag för AI-programvara tidigt 2017, säger att strategin är differentiering i vertikala nischer. Han är nu ordförande och grundare av investmentfirman SAIGroup och dess portfölj av tre företag för AI-programvara. Wadhwani har skrivit under Gates Buffet Giving Pledge för att ge bort majoriteten av sin förmögenhet, men 1 miljard dollar av hans förmögenhet satsas för närvarande på prediktiv och generativ AI-teknik.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 8 december

Lärare på Parsons förbereder studenter för AI:s fördomar och brister

Julienne DeVita, föreläsare vid Parsons framtidsstudieprogram, utvecklar en kurs kallad ´Designing with AI´. Kursen kommer att exponera studenter för AI:s tvärvetenskapliga natur och ge dem praktisk erfarenhet av att använda en rad AI-verktyg som Midjourney och Adobe Firefly. Utmaningen ligger i att förbereda studenterna för teknikens brister och fördomar, eftersom AI har visat sig replikera stereotyper. Bland annat har Midjourney visat en benägenhet att generera bilder av människor med kaukasiska hudtoner. Utbildare vid andra modeprogram, som Central Saint Martins och Pace University, överväger också hur man kan införa biasminskning i sin AI-undervisning.

Direktlänk Dela Business of Fashion fördjupade 8 december

Nya AI-varumärken växer fram: Google introducerar Gemini

Snabba framsteg inom artificiell intelligens har lett till många nya AI-varumärken. På onsdagen lade Google till ett annat AI-namn till det redan trångt fältet: Gemini. Den nya AI-modellen kommer att driva en rad Google-produkter. Google VD Sundar Pichai postade en video om Gemini utan att förklara var namnet kom ifrån. Utöver ChatGPT har den nya vågen av chatbots, inklusive Googles Bard, Anthropics Claude, Inflections Pi, Quoras Poe och Amazons Q, väckt nyfikenhet kring hur människor interagerar med AI. Microsoft har byggt ett helt varumärke runt sin AI-assistent Copilot. Kreativa individer inom olika områden har upplevt kraften i nya AI-verktyg för att generera text, foton och video genom plattformar som Adobe Firefly och Canvas Magic Studio, liksom från startups som Jasper, Midjourney och Runway.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 8 december

AI-analyserade aktier som kan göra dig rik på 10 år

AI-programmet ChatGPT har identifierat 15 aktier som det tror kan generera avkastning på lång sikt. Programmet påminner dock om att det bara är en språkprocessor och att investerare bör konsultera professionella aktierådgivare. Aktierna som nämns inkluderar Procter & Gamble Co, PayPal Holdings Inc, Tesla Inc, Johnson & Johnson, Walt Disney Co, Union Pacific Corp, Netflix Inc, Adobe Inc, Salesforce Inc och Apple Inc. Det är viktigt att notera att ChatGPT baserar sina rekommendationer på aktiernas tidigare prestanda.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 december

Meta lanserar nytt AI-verktyg för bildgenerering

Meta, företaget som äger Facebook och Instagram, har meddelat en ny uppsättning AI-verktyg. Bland dem finns en fristående version av Imagine, Metas AI-bildgenereringsverktyg, som hittills varit begränsat till Messenger. Den nya uppdateringen gör det till sitt eget verktyg och lanseras nu för användare i USA. Meta har inte sagt när det kommer att rullas ut till resten av världen. Företaget testar en rad nya AI-drivna funktioner på sina Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp-plattformar. Imagine kommer i direkt konkurrens med tjänster som Midjourney, DALL-E och Adobe Firefly. Meta planerar att införa osynliga vattenmärken på deras AI-genererade bilder.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 7 december

AI-bildgeneratorer har blivit oumbärliga verktyg för skapare i den snabbt utvecklande digitala konst- och designvärlden. Varje plattform erbjuder unika styrkor, från MidJourneys levande, fotorealistiska kompositioner till den totala kreativa kontroll som erbjuds av Stable Diffusion. Decrypt analyserar nyckelspelarna, jämför kapabiliteter, idealanvändare och för- och nackdelar med ledande AI-bildgeneratorer som MidJourney, DALL-E 2, Stable Diffusion och mer. Artikeln innehåller även en jämförelse av resultaten från varje modell baserat på prompten ´sandens tid flyter i universum när tiden passerar´.

Nation fördjupade 7 december

MIT och Adobe Research introducerar Distribution Matching Distillation för bildgenerering

Forskare från MIT och Adobe Research har introducerat Distribution Matching Distillation (DMD), en metod som omvandlar en diffusionsmodell till en enstegs bildgenerator med försumbar effekt på bildkvaliteten. Deras metod tar inspiration och insikter från VSD, GANs och pix2pix. Forskarteamet utvärderar modeller som tränats med deras DMD-teknik på en rad uppgifter, som nollskotts text-till-bild skapande på MS COCO 512×512 och bildgenerering på CIFAR-10 och ImageNet 64×64. Deras enstegsgenerator presterar mycket bättre än kända få-stegs diffusionsmetoder på alla jämförelser, inklusive Consistency Models, Progressive Distillation och Rectified Flow.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 7 december

Meta testar över 20 AI-funktioner på sina plattformar

Meta Platforms testar över 20 generativa AI-funktioner på Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp. Funktionerna täcker olika aspekter, inklusive sökning, annonser och företagsmeddelanden. Företaget siktar på att använda AI för att revolutionera sina sociala medieappar, förbättra användarupplevelsen och uppmuntra användare att spendera mer tid på sina plattformar. Meta står inför hård konkurrens från plattformar som TikTok, Snap och Adobe. Företaget investerar miljarder i infrastruktur, talang och utveckling för AI för att hålla jämna steg med konkurrenterna.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 6 december

AI-bildgeneratorer har blivit oumbärliga verktyg inom digital konst och design. Dessa plattformar erbjuder unika styrkor, från MidJourneys levande, fotorealistiska kompositioner till den totala kreativa kontroll som erbjuds av Stable Diffusion. Men med så många att välja mellan, hur vet man vilken som är rätt för att förverkliga sin konstnärliga vision? I denna artikel jämförs ledande AI-bildgeneratorer som MidJourney, DALL-E 2, Stable Diffusion och flera andra. Varje illustration i artikeln motsvarar uppmaningen ´tidens sand flyter i universum när tiden går´ - med mindre ändringar för att förmedla de bästa resultaten från varje modell.

Decrypt Media fördjupade 6 december

Meta Platforms intensifierar sin satsning på generativ AI

Meta Platforms intensifierar sin satsning på generativa verktyg för artificiell intelligens, inklusive en ny fristående webbplats som skapar bilder från textprompter, liknande verktyg från Adobe, OpenAI, Stable Diffusion och andra.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 6 december

NVIDIA lanserar senaste Omniverse-plattformen med nya applikationer och tjänster för utvecklare

NVIDIA har nyligen lanserat sin senaste Omniverse-plattform. Plattformen, som presenterades på SIGGRAPH 2023, erbjuder nya grundläggande applikationer och tjänster för utvecklare och industriella företag att förbättra sina 3D-pipelines med generativ AI och OpenUSD-ramverket. OpenUSD är designat för att möta behoven hos storskalig film- och visuell effektproduktion. Nyheter om en nyligen bildad allians runt OpenUSD för in tech-giganter som Apple, Adobe och Autodesk tillsammans med Pixar och NVIDIA för att främja detta nya kritiska format. Den senaste NVIDIA Omniverse uppdateringen låter utvecklare dra nytta av generativ AI genom OpenUSD för att förbättra sina verktyg, och det tillåter företag att bygga större, mer komplexa världsskalsimuleringar som digitala testområden för sina industriella applikationer.

Direktlänk Dela Architosh fördjupade 6 december

Alan Warburton skapar AI-genererad dokumentär för att varna för AI:s inverkan på konstnärer

Alan Warburton har skapat en dokumentärfilm, ´The Wizard of AI´, med hjälp av generativa artificiella intelligensverktyg. Han hävdar att 99% av filmen skapades med dessa verktyg, men erkänner att det alltid kommer att finnas en mänsklig arbetskraft involverad. Filmen, som beställts av Open Data Institute, är en visuellt imponerande samling av bilder och berättelser, men bär också en subversivt budskap: Warburton använder AI för att varna för skadan som AI gör mot konstnärer och kreativa yrken. Han menar att det finns många nya verktyg på marknaden, men vi hör sällan från de människor vars jobb påverkas av dem.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 december

Fem AI-verktyg för innehållsskapare: Adobe Firefly, Canva Magic Studio, YouTube Dream Screen, Descript Regenerate, Runway AI Gen-2

Adobe har släppt Firefly, ett AI-baserat verktyg för att generera och redigera bilder. Canva har introducerat Magic Studio, en plattform med AI-funktioner för att skapa och redigera innehåll. YouTube arbetar på Dream Screen, en AI-baserad videoredigerare, samt har släppt YouTube Create för att skapa och redigera korta videor. Descript erbjuder Overdub och Regenerate, AI-funktioner för att förbättra och korrigera ljud- och videoinnehåll. Slutligen har Runway, en start-up från New York, lanserat AI-drivna video-till-video och text-till-video produkter.

Direktlänk Dela Forbesindia.com fördjupade 5 december

Microsoft uppgraderar Paint med AI-funktioner i Windows 11

Microsoft uppgraderar sin Paint-applikation i Windows 11 med moderna bildredigeringsverktyg och AI-funktioner. Användare kommer att kunna använda OpenAI-LLM Dall-E direkt i Paint. Nya funktioner inkluderar ”Cocreator” och ”Layers”. Cocreator skapar AI-bilder medan Layers fungerar som i Adobe Photoshop, vilket gör att användaren kan dela upp bilden i lager. Uppdateringar av Paint kan installeras via App Store. Trots uppgraderingarna kommer Paint inte att vara en omfattande konkurrent till andra bildredigeringsverktyg som Adobe Photoshop eller Gimp.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 5 december

Topp fem AI-verktyg för konstskapande

Lexica.art är ett onlineverktyg som genererar bilder baserat på beskrivningar. Användare kan även använda Gravity Right för att specificera handlingar, miljöer och stil. Blue Willow är ett gratisverktyg som liknar Mid Journey, där användare kan utforska variationer och justera storlekar. Adobe Firefly är ett kraftfullt verktyg som låter användare skapa bilder från text, experimentera med stilar och ladda ner gratis (med vattenstämpel). Playground AI erbjuder en plattform med förstklassiga bildgeneratorer, medan Leonardo.ai utmärker sig på att uppgradera bilder.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 december

Adobe Creative Cloud revolutionerar kreativiteten med hjälp av AI

Adobe omformar den digitala världen med banbrytande teknik som gör det möjligt för alla att skapa digitala upplevelser. Företaget har introducerat hundratals innovationer inom Adobe Creative Cloud som förändrar framtiden för kreativitet och produktivitet. Adobe har fått erkännande av TIME för några av sina Creative Cloud-applikationer som en del av de bästa uppfinningarna 2023. Photoshop´s Generative Fill och Generative Expand har inkluderats i Software och AI-kategorierna. Adobe Firefly, Adobes familj av kreativa generativa AI-modeller, har förmågan att omforma den kreativa processen. Användare kan skapa innehåll på nya kraftfulla sätt med generativa AI-funktioner i Adobe Photoshop.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 4 december

Global marknadsrapport för innehållsautomatiseringsverktyg med AI presenterad av Market Research Intellect

En rapport från Market Research Intellect ger en djupgående inblick i den globala marknaden för innehållsautomatiseringsverktyg med AI. Rapporten omfattar marknadsstorlek, intäktsprognoser, branschtrender, tillväxtdrivare och mer. Den ger detaljerad information om olika trender, möjligheter och utmaningar som marknaden står inför. Rapporten inkluderar en omfattande marknadsöversikt över de viktigaste spelarna och deras produkterbjudanden, finansiella och affärsstrategier och den konkurrenskraftiga landskapet. De profilerade nyckelspelarna i denna rapport är Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 4 december

AI-bildrensningsverktyg förbättrar bildkvaliteten

AI-bildrensningsverktyg använder artificiell intelligens för att förbättra kvaliteten på bilder genom att ta bort oönskade element och förbättra färg, kontrast och skärpa. De sparar tid och ansträngning och kan bearbeta flera bilder samtidigt. AI-bildrensningsverktyg lär sig från stora mängder data för att förstå vilka egenskaper som gör en bild visuellt tilltalande. Några av de bästa verktygen inkluderar PicWish, Adobe Photoshop, PixCleaner, Canva, SnapEdit, Cleanup.pictures och Fotor. Det är viktigt att välja rätt verktyg baserat på din expertisnivå, de specifika funktioner du behöver och din budget.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 4 december

Investeringar i AI-aktier har ökat under 2023, då AI-teknologin har fått genomslag. Nvidia, Palantir och Alphabet är tre företag som förväntas ge betydande avkastning. Nvidia, som ligger i framkant för AI-applikationer, har sett en enorm ökning av aktiekursen, med en uppgång på 227% hittills i år. Palantir har lyckats bevisa värdet av sina produkter, med en ökning av kommersiella kunder med 37% under tredje kvartalet. Alphabet har också visat på stark tillväxt, trots redan högt marknadsvärde, med aktiekursen upp 55% sedan början av året.

The Motley Fool fördjupade 3 december

AI-drivna fotoredigeringsverktyg förbättrar bilder och minnen

AI-drivna fotoredigeringsverktyg blir allt mer avancerade och tillgängliga. Dessa verktyg använder generativ AI för att skapa nytt innehåll från grunden eller modifiera befintligt innehåll baserat på vissa indata. Adobe Firefly, Canva, Facetune, Lensa, Autoenhance.ai, Googles Magic Editor och Photomyne är några av de mobila appar där du kan använda generativ AI för att förbättra dina foton. Medan AI-drivna fotoredigeringsverktyg kan erbjuda oss många fördelar, väcker de också vissa etiska och psykologiska frågor. Vi måste vara medvetna om verktygens inverkan på vår psykologi och vårt samhälle och vi måste använda dem ansvarsfullt och etiskt.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 2 december

AI-verktyg förändrar bildskapande och redigering men leder också till missbruk

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat internets digitala värld, med verktyg som kan skapa och redigera bilder. Dessa verktyg, såsom DALL-E, Bing AI, Midjourney och Stable Diffusion, används alltmer, och även Adobe har integrerat AI-funktioner i sina produkter. Men medan dessa verktyg kan användas för kreativt arbete, har de också lett till ökad missbruk, inklusive deep fakes och falska redigeringar. Att upptäcka AI-genererade bilder kan vara svårt, men det finns metoder, inklusive omvänd bildsökning, att söka efter distorsioner och vattenmärken, och att observera om bilden har en slät textur. Det finns också AI-bildavkänningsverktyg tillgängliga online.

Direktlänk Dela Technology Personalized fördjupade 2 december

AI-verktyg förbättrar produktivitet inom olika områden

AI-verktyg har blivit oumbärliga för att öka produktiviteten inom olika områden tack vare deras snabba utveckling under det senaste året. Skill Leap AI har testat över 1200 olika AI-verktyg och satt ihop en video med en snabbreferenslista över hans topp 50 AI-verktyg för att förbättra ditt liv. AI-verktyg har förenklat skapandet av presentationer, dokument och webbsidor, vilket sparar tid och förbättrar kvaliteten på resultatet. För innehållsskapare och sociala medieentusiaster har AI-drivna videoredigeringsverktyg varit banbrytande. AI har även gjort stora framsteg inom webbutveckling och design, och realtidsöversättningsverktyg har blivit kraftfulla tillgångar inom global kommunikation.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 december

Topp 10 DALL-E 3 prompter som definierade AI-konst 2023

Blogginlägget presenterar de tio bästa DALL-E 3-prompterna från 2023, som har fått stor uppmärksamhet och interaktion inom AI-bildskapande gemenskapen. Författaren har experimenterat med olika verktyg som DALL-E 3, Midjourney, Adobe Firefly 2, Stable Diffusion, Remix, Leonardo och engagerat sig i den kreativa gemenskapen på plattformar som X.com och Instagram. AI-konstgeneratorer som dessa har inte bara förändrat hur vi skapar konst, utan också omformat vår uppfattning om kreativitet och samarbete. De framträdande prompterna är lika mångsidiga som de är fängslande, var och en öppnar ett fönster till den obegränsade potentialen av AI-assisterad kreativitet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 december

Ett år med ChatGPT: AI-revolutionens inverkan och framtid

För ett år sedan lanserades ChatGPT, vilket ledde till en evolution inom generativ AI. Stora teknikföretag skyndade sig att släppa sina egna produkter för att hävda marknadsandelar. ChatGPT började som ett gratisverktyg byggt på OpenAI:s GPT-3.5-modell men har sedan dess sett en mängd förbättringar. Företag över hela världen satsar stort på AI, inklusive AWS med sin egen version av ChatGPT, Amazon Q, och Elon Musk med Grok. I Australien har 19% av små och medelstora företag börjat använda AI. Trots framstegen har det också uppstått problem, särskilt i takt med att lagar och regler försöker hänga med. Framtiden för AI kommer sannolikt att fokusera mer på säkerhet och samarbete mellan företag.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 1 december

Oregon skapar råd för artificiell intelligens

Oregon har bildat ett rådgivande råd för AI på guvernör Tina Koteks inrådan. Oregon State Government AI Advisory Council ska utveckla rekommendationer för användning av AI inom statens regering. Rådet kommer att bestå av högst 15 medlemmar, inklusive Oregon State Chief Information Officer, Oregon State Chief Data Officer och en representant från Governor’s Racial Justice Council. Rådet ska lämna en rekommenderad handlingsplan inom sex månader från sitt första möte. Målet är att maximera de potentiella fördelarna med etisk och effektiv implementering och användning av AI, tillsammans med genomtänkt styrning och standarder för att minimera risker och hantera integritet, etik och rättvisa.

Direktlänk Dela Gales Creek Journal fördjupade 30 november

Apple utnämner Pixelmators Photomator till ´Årets Mac-app´

Apple har utsett vinnarna i sina årliga App Store Awards, där de bästa apparna och spelen för iPhone, iPad och Mac utses. Pixelmators Photomator för Mac har utsetts till ´Årets Mac-app´. Photomator, som lanserades i maj, är en skrivbordsversion av bildredigeringsappen som först släpptes för iPhone och iPad. Appen hette tidigare Pixelmator Photo på mobila enheter innan den bytte namn i april. Photomator för Mac erbjuder navigering mellan fotoalbum och enskilda foton, en omfattande samling av avancerade färgjusteringar, kraftfulla batchredigeringsfunktioner och mycket mer. Användare kan prova appen gratis, och en livstidsversion finns tillgänglig för $70 medan en årlig prenumeration kostar $30. Apple har också utsett generativ AI till ´Årets trend´.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 30 november

Amazon lanserar AI-bildgeneratorn Titan

Amazon har lanserat en ny tjänst kallad Amazon Titan Image Generator, en AI-bildgenerator. Detta innovativa verktyg låter användare generera nya bilder från textbeskrivningar och även modifiera befintliga bilder med text. Amazon Web Services (AWS) presenterade Amazon Titan Image Generator på AWS ´re:Invent 2023´-konferensen. Tjänsten möter konkurrens från företag som Microsoft, Stable Diffusion, Midjourney och Adobe. Generatorn kan skapa högkvalitativa, kostnadseffektiva bilder för företag inom reklam, e-handel, media och underhållning. Alla bilder som genereras av Amazon Titan kommer med ett osynligt vattenmärke för att förhindra spridning av felinformation.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 30 november

15 bästa verktygen för innehållsskapande för att effektivisera ditt arbetsflöde

Innehållsskapande i den snabbt utvecklande digitala landskapet kräver både konst och vetenskap. Rätt verktyg kan betydligt förbättra produktiviteten och kreativiteten, vilket gör processen mer effektiv och njutbar. Bland verktygen finns Canva, Adobe Creative Cloud, Hootsuite, Buffer, Grammarly, Hemingway Editor, BuzzSumo, Google Analytics, Trello, Asana, Lumen5, Semrush, Otter.ai, AnswerThePublic och OpenAI´s GPT-3-baserade verktyg. Artificiell intelligens (AI) förändrar hur vi skapar innehåll. Det hjälper till att föreslå ämnen som människor kanske vill läsa eller titta på, kan göra enkla jobb som att sortera data eller göra ett grundläggande utkast till en artikel, vilket ger innehållsskapare mer tid för kreativt arbete.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 30 november

Mindre reklambyråer kämpar för att anpassa sig till AI

AI är ett hett ämne för marknadsföringskunder, men mindre reklambyråer saknar ofta resurser för att investera i alla lösningar. Större byråer som Kepler och APS Group har investerat i AI-teknik och testar flera potentiella AI-lösningar. Mindre byråer har däremot varit långsammare att anpassa sig. Enligt Serviceplans årliga CMO Barometer-studie förväntas AI, marknadsföringsautomatisering och maskininlärningsteknik vara kundernas högsta prioriteringar 2024. Trots detta står mindre byråer inför hinder som tidsbrist och juridiska problem, vilket bromsar deras anpassning till AI.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 30 november

Amazon lanserar Titan Image Generator, en ny AI-bildgenerator

Amazon har tillkännagett sin nya AI-bildgenerator, Titan Image Generator, under sin re:Invent-konferens. Den nya AI:en kan göra mer än att bara generera nya bilder med en ledtext på engelska. Den kan också anpassa befintliga bilder, vilket kan fungera som Generative Expand-funktionen på Adobe Photoshop och Microsoft Designer. Varje bild som produceras av Amazon Titan innehåller automatiskt ett osynligt vattenmärke för att diskret identifiera AI-genererade bilder. Titan Image Generator är för närvarande tillgänglig i förhandsvisning för AWS-kunder.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 29 november

AI förändrar fotograferingslandskapet

Fotograferingsvärlden genomgår stora förändringar, särskilt med införandet av AI. Fotografer integrerar AI smidigt i sina verktygslådor, från att effektivisera arbetsflödet till att förbättra den kreativa produktionen. AI används i digitala kameror för ansiktsigenkänning, ämnesigenkänning och zoom- och förbättringsfunktioner. Marknaden är full av nya och avancerade AI-verktyg för att tillgodose fotografers behov och marknadens krav. Bland dessa verktyg finns Adobe Photoshop CC, Lensa och Pixlr. AI i fotografering kan också användas inom olika sektorer, såsom innehållsskapande, medicin och annonsering.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 29 november

Etiska överväganden kring användning av AI i bildredigering

Artikeln diskuterar de etiska implikationerna av att använda artificiell intelligens (AI) och generativ AI i Photoshop och andra program. Författaren reflekterar över utvecklingen av Photoshop, från introduktionen av Clone Stamp Tool 1997 till dagens AI-drivna funktioner. Han varnar för missbruk av dessa verktyg för att manipulera bilder på ett sätt som kan vara vilseledande. Samtidigt erkänner han att AI kan vara ett användbart verktyg för att snabba upp redigeringsprocessen. Författaren uppmanar till etisk användning av AI och rekommenderar att tidningar och andra organisationer etablerar tydliga regler för hur och när AI får användas.

Direktlänk Dela The Times-Tribune fördjupade 29 november

AI identifierar fem potentiellt lönsamma aktier

OpenAI:s avancerade ChatGPT-plattform har identifierat fem aktier som kan vara lönsamma de kommande månaderna. Den första aktien var Microsoft, som är väl positionerat för att dra nytta av molndatormarknadens fortsatta tillväxt. Aktien handlas för $382,7, nästan 100% upp sedan årsskiftet. Amazon, med en tredje kvartalsvinst på $9,9 miljarder för 2023, handlas för $147, en ökning på ungefär 66% sedan årsskiftet. Adobe, en ledande leverantör av kreativ programvara, handlas för $623,32, en ökning på 85% sedan årsskiftet. Costco handlas för $594, en ökning på 31% sedan årsskiftet. Slutligen handlas Walmart för $158,64, nästan 10,5% upp sedan årsskiftet.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 29 november

Upwork satsar på artificiell intelligens efter pandemin

Under pandemin upplevde tekniksektorn, inklusive online-freelance-marknaden Upwork, en boom men har sedan dess minskat. Upwork såg stark tillväxt under den globala hälsokrisen när arbetslösa amerikaner sökte ny sysselsättning och företag i behov av fjärrarbetare vände sig till teknikcentrerade plattformar som Upwork. Företaget satsar allt mer på artificiell intelligens (AI). Upwork lanserade en ny AI-servicehub i juli som kopplar samman arbetsgivare som vill anställa med AI-fokuserad talang. Upwork har också flera partnerskap med ledande AI-plattformar inklusive OpenAI. Upwork CFO Erica Gessert ser företagets växande nätverk av AI-partnerskap som en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

AI-designverktyg förbättrar arbetsflödet för grafiska formgivare

Grafisk design kan vara tidskrävande och tröttande, särskilt för mer rutinmässiga projekt. Lyckligtvis har dagens teknik tillåtit grafiska formgivare att arbeta snabbare än någonsin tidigare med hjälp av AI-designverktyg. Bland dessa verktyg finns Midjourney, Jasper Art, Designs.ai, Adobe Sensei och Uizard. Dessa verktyg kombinerar maskininlärningsalgoritmer med intuitiva designverktyg, vilket gör dem till utmärkta val för både nybörjare och erfarna grafiska formgivare. De kan analysera designtrender, föreslå färgpaletter och typsnitt, rekommendera layoutjusteringar och automatisera repetitiva uppgifter.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 29 november

Bör investerare köpa C3.ai eller Adobe?

C3.ai och Adobe representerar två olika sätt att investera i den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). C3.ai utvecklar AI-algoritmer som kan integreras direkt i ett företags befintliga mjukvaruinfrastruktur, medan Adobe tillhandahåller molnbaserad mjukvara för medieprofessionella och företagskunder, som uppgraderas med generativa AI-verktyg. C3.ai:s aktie har ökat med nästan 130% under det senaste året, medan Adobe har ökat med 85%. Trots detta har C3.ai fortfarande mycket att bevisa och Adobe:s värderingar blir allt mer överdrivna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Pika Labs samlar in 35 miljoner dollar och lanserar Pika 1.0, en AI-driven videoredigeringsplattform

Pika Labs, en sex månader gammal startup inom video AI, har meddelat att de har samlat in 35 miljoner dollar i en Serie A-finansieringsrunda, ledd av Lightspeed Venture Partners, vilket sammanlagt ger företaget 55 miljoner dollar i insamlade medel. Företaget lanserade också Pika 1.0, en ny webbplattform som låter användare generera och redigera videor i olika stilar från textprompter. Pika ställs nu mot konkurrerande erbjudanden från Runway och Stability AI, och Adobe experimenterar också på samma område. Pika säger att deras produkt, som redan används av över en halv miljon människor, är öppen för anmälningar och kommer att göras gradvis tillgänglig för användare.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

AI-boom driver Microsoft och Adobe till toppen av aktielistan

Artificiell intelligens (AI) boom har drivit industrigiganterna Microsoft och Adobe till toppen av listan över ledande AI-aktier. Båda företagen överträffar minst 95% av alla aktier när det gäller nyckelfaktorer för aktieval. Cybersäkerhetsföretagen CrowdStrike och Zscaler, samt databasföretagen MongoDB och Open Text, har alla utnyttjat AI-revolutionen. Uppståndelsen kring AI har fått Microsoft, Adobe och CrowdStrike-aktien att flyga högt. Utbildningsaktier som New Oriental Education och Stride har också visat imponerande styrka. Microsoft har stigit till toppen av sin köpzon, medan MongoDB och Open Text fortsätter att ställa upp nya drag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 28 november

Stora teknikföretag förvärvar AI-startups för att förbättra tekniska kapabiliteter och marknadsomfång

År 2023 bevittnade många förvärv av AI-startups av stora teknikföretag, vilket indikerar en tydlig trend mot att förbättra deras tekniska förmågor och utöka deras marknadsomfång. Syftet var att integrera AI-teknik i befintliga produkter och tjänster och förbli relevant i den konkurrensutsatta landskapet. Det indikerar också att AI inte bara är ett tillägg utan en kärnkomponent i framtida tekniska framsteg som driver företag att investera tungt i startups. Några av de mest framstående förvärven inkluderar Neeva Snowflake, Myst AI, LeapYear Technologies, Ponder, Fig, Snackable AI, Nod.ai, Mipsology, Photomath, WaveOne, OmniML, Rephrase AI, GamePlanner AI och MosaicML.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 28 november

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

Fem banbrytande AI-verktyg för att förbättra produktbilder, läsning, podcasts och mer

AI-verktygen ChatGPT, Bard, Perplexity och Grok har varit banbrytande inom den nuvarande AI-revolutionen. Även mainstream-sidor som Canva, Adobe, Beehiiv och Wix har integrerat AI-funktioner. Förutom dessa kända verktyg finns det mindre kända men fantastiska AI-verktyg. Ett av dessa verktyg är Caspa AI, som kan skapa professionella produktbilder med lätthet. Caspa AI är den definitiva lösningen för att strömlinjeforma alla behov relaterade till katalog-, e-handel- eller livsstilsfotografering.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 november

Artificiell intelligens (AI) förändrar konstvärlden genom att erbjuda nya verktyg för inspiration, skapande och affärsförvaltning. AI-verktyg som DALL-E och Adobe Sensei kan hjälpa konstnärer att generera idéer och effektivisera designprocessen. AI kan också förbättra affärsförvaltningen för konstnärer genom att förenkla arbetsflödes- och projektledning med verktyg som Trello och QuickBooks. Dessutom kan AI hjälpa konstnärer att förbättra sin online närvaro och optimera deras onlinebutiker med verktyg som Buffer och Shopify. Trots dessa fördelar finns det etiska överväganden och utmaningar att navigera, inklusive AI:s begränsningar och fördomar och immateriella rättigheter.

Medium fördjupade 26 november

Topp tre AI-aktier att titta på 2023: Adobe, Palantir Technologies och Microsoft

Inget ämne har dominerat den finansiella landskapet 2023 så mycket som artificiell intelligens (AI). Låt oss titta på tre topp AI-aktier just nu. Adobe (ADBE -0.05%), en långvarig ledare inom designprogramvara, använder AI för att förbättra och förbättra den kreativa processen. Analytiker förväntar sig att Adobe kommer att öka intäkterna till $21.8 miljarder 2024, upp 12% jämfört med föregående år. Palantir Technologies (PLTR -2.49%) är extremt kapabel att sikt igenom enorma datamängder för att identifiera mönster som kan vara användbara för underrättelse-, försvars- och kontraterrorismanalytiker. Analytiker förväntar sig att företaget kommer att öka försäljningen med 20% 2024 till $2.7 miljarder. Microsoft (MSFT -0.11%) kan vara katalysatorn som leder Microsoft tillbaka till toppositionen i listan över de mest värdefulla amerikanska företagen. Microsofts VD Satya Nadella verkar ha dragit av en stor kupp, inte bara lösa en potentiell strategisk kris, men också vända den helt till sin fördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

Adobe Firefly AI: Inte en ersättning för mänsklig konstdirektör eller lagerlogistikchef

Adobe´s Firefly AI, en algoritmisk modell som driver verktyg som vektoromfärgning i Illustrator, text-till-bild-effekter i Express och generativa fyllningar i Photoshop, debuterade i beta i maj och blev tillgänglig för de flesta användare i höst. Experiment med Photoshop visade att AI:n är bra på att expandera kanterna på en bakgrund, men när det gäller att generera paket i olika storlekar och konfigurationer var resultaten mindre tillfredsställande. Detta visar att AI fortfarande inte kan ersätta en mänsklig konstdirektör eller lagerlogistikchef.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 25 november

Hur man upptäcker AI-genererade röst- eller ljudklipp

AI-utvecklingen har ökat flera gånger om under de senaste åren. Många människor har rapporterat samtalssvindel, där deras vänner eller familjemedlemmar ber om pengar, och senare visar det sig att samtalet var AI-genererat. I den här artikeln kommer vi att hjälpa dig att upptäcka dessa AI-genererade röst- eller ljudklipp. Det finns AI-verktyg och lösningar för att upptäcka AI-genererade ljud- eller röstklipp. Det finns både gratis och betalade lösningar för det. En gratis metod är att använda Eleven Labs, ett verktyg som kör ljudklippet och testar det på olika metoder och tekniker för att jämföra och syntetisera det för att ge dig resultaten. En betald metod är att använda AI Voice Detector, som analyserar ljudklippet och verifierar om ljudet är en riktig mänsklig röst eller AI-genererat. En annan metod är att manuellt kontrollera om samtalet du fick var AI-genererat. Intel introducerade i november 2022 sin FakeCatcher för att analysera DeepFake-video med 96% noggrannhet på millisekunder. Det upptäcker ´blodflöde´ i videopixlar för att bestämma äktheten hos en video och ljud.

Direktlänk Dela Gadgets To Use fördjupade 24 november

AI kan förändra hur vi shoppar under semestern

Artificiell intelligens (AI) kan komma att förändra hur vi shoppar för våra nära och kära under semestern, men den är ännu inte redo att göra allt. Enligt en undersökning från Adobe i september planerar en tredjedel av människorna att använda ChatGPT eller någon annan generativ AI under semesterns shopping i år. De tillfrågade sade att de ville att AI skulle hitta bra erbjudanden, varumärkesrekommendationer och alternativa gåvor.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 24 november

Adobe förvärvar indiska startup-företaget Rephrase.ai

Den globala mjukvarujätten Adobe har förvärvat Bengaluru-baserade startup-företaget Rephrase.ai, vilket markerar Adobes inträde i generativ AI och videoverktygsområdet. Adobe planerar att integrera Rephrase.ai:s innovativa teknologi med sin Creative Cloud video-redigeringsplattform, vilket förbättrar dess erbjudanden och ger användarna avancerade kreativa förmågor. Rephrase.ai blir den första indiska startupen som förvärvas av Adobe, vilket lägger till en historisk dimension till affären och betonar Adobes globala expansionsstrategi. Rephrase.ai:s kärnteknologi är en text-till-video genereringsplattform.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 24 november

AI-genererade bilder av verkliga nyhetshändelser sprider sig på lagerbildwebbplatser

Artificiellt genererade bilder av verkliga nyhetshändelser sprider sig på lagerbildwebbplatser, vilket suddar ut gränsen mellan sanning och fiktion. Adobe Stock, en av de största lagerbildwebbplatserna, meddelade nyligen att de kommer att ta itu med AI-genererade bilder som verkar avbilda verkliga nyhetshändelser och vidta nya steg för att förhindra att deras bilder används på vilseledande sätt. Adobe Stock blev först med att acceptera AI-genererade inlämningar förra året, vilket har kommit under granskning efter att en AI-genererad bild av en explosion i Gaza dök upp på flera webbplatser utan någon indikation på att den var falsk.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 november

Meta lanserar AI-verktyg för att redigera videor på Facebook och Instagram

Sociala medieplattformsföretaget Meta Platforms har lanserat två nya funktioner med hjälp av artificiell intelligens för att redigera videor som användare sedan kan posta på Facebook eller Instagram. Den första funktionen kallas Emu Video och producerar 4-sekunders videor för användare att dela. Emu Video använder AI för att matcha en beskrivning med en bild eller ett foto med en bildtext. Den andra funktionen kallas Emu Edit, som ger användare möjlighet att enkelt redigera eller ändra videor med textinmatning. Båda de nylanserade Meta-verktygen är en del av Emu-modellen som omvandlar textinmatning till bilder. De kombinerar generativ AI-teknik och vissa Instagram-redigeringsverktyg som gör det möjligt att ändra bakgrunden eller den visuella stilen på en bild. Meta har snabbt gått framåt för att dyka in i AI, och förvandlar tekniken till ett av sina största fokusområden.

Direktlänk Dela QR Code Press fördjupade 22 november

World Press Photo Contest utesluter AI-genererade bilder från tävling

World Press Photo Contest har uppdaterat sina tävlingsregler för att utesluta inlämningar av AI-genererade bilder, bara dagar efter att ha meddelat att sådana bilder kunde lämnas in i sin Open Format-tävlingskategori. Beslutet möttes omedelbart av motstånd från fotojournalister som menade att det var emot allt vad branschen står för att tillåta artificiellt skapade bilder i en tävling för fotojournalister som ansvarar för att dokumentera verkliga händelser. Stiftelsen har sedan rullat tillbaka sitt nya AI-inlämningsvägledning och uppdaterat tävlingsreglerna för att förbjuda AI-genererade bilder från sin Open Format-kategori.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 november

Skylum lanserar generativa AI-funktioner till Luminar Neo

https://techcrunch.com/2023/10/26/luminar-neo-brings-generative-ai-tools-to-hobbyist-photographers/

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

AI-startupen Runway lanserar nya verktyg för videoredigering och skapande

AI-startupen Runway har lanserat en uppsättning nya verktyg som gör det enklare att skapa videor från bilder eller textuppmaningar. De nya funktionerna inkluderar inställning av vilken del av en bild man vill animera och förbättrad bildgenerering. Runway är ett mer allmänt skapande verktyg som producerar en komplett uppsättning av videoredigerings- och skapande verktyg. Motion Blur är en av de mer högprofilerade av de nya Runway-uppdateringarna. Det låter dig skapa rörelseeffekter med hjälp av ett penselverktyg. Du kan registrera dig för ett gratis konto för att prova det.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 21 november

ChatGPT dominerar AI-plattformar, Kina i solidt batterilopp, WhatsApp introducerar AI-chatbot, Adobe-Figma-affär i fara, MediaTek utmanar Qualcomm

ChatGPT har blivit det föredragna AI-verktyget globalt och har 60% av all trafik inom topp 50 AI-plattformar. Kinesiska GAC Group och Changan Automobile planerar att tillverka solidtillståndsbatterier, vilket intensifierar den globala jakten på denna teknik. WhatsApp har introducerat en AI-chatbot i sin senaste beta. Adobe Inc:s planerade förvärv av Figma Inc. för $20 miljarder riskerar att blockeras av EU-kommissionen på grund av potentiella konkurrensproblem. MediaTek utmanar Qualcomm med sin nya Dimensity 8300-chip.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 21 november

Adobe erbjuder 50% rabatt på Creative Cloud All Apps på Black Friday

För de som älskar att ta foton och videor och redigera dem med Adobe´s Creative Cloud Suite, finns det nu en Black Friday-rea som erbjuder 50% rabatt på ett års prenumeration på Adobe Creative Cloud All Apps. För mindre än £30/$30 kan du njuta av allt Adobe har att erbjuda, inklusive Photoshop, Premier Pro och Adobe Firefly. Erbjudandet gäller för nya prenumeranter och kräver en 12-månaders bindningstid.

Direktlänk Dela T3 fördjupade 20 november

Använd AI för att förbättra din SEO och innehållsskapande

AI kan användas för att förbättra SEO och innehållsskapande, inklusive användning av AI-bildgeneratorer som Midjourney och Adobe Firefly. AI kan skapa unika bilder som förbättrar användarupplevelsen på en webbplats och gör bloggar mer engagerande. AI-genererade bilder har dock ingen upphovsrätt, vilket innebär att alla kan använda de bilder en användare genererar. Dessutom kan AI hjälpa till med att skapa personanpassade bilder, infografik och data visualisering, uppdatera föråldrade grafik och generera bilder baserade på nyckelord. Slutligen kan AI-genererade bilder användas i A/B-testning och för att skapa hyperlokaliserat innehåll.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 20 november

AI-verktyg för att öka inkomst och effektivisera arbetsflöden

AI-verktyg blir bättre varje dag och det finns mycket du kan göra som du inte ens kan föreställa dig. Jag kommer att utforska AI-verktyg som definitivt kan hjälpa dig att öka din inkomst och uppnå dina ekonomiska mål. Neural Frames är en AI-driven animationsgenerator som kan omvandla text till fantastisk digital konst och animationer. Predis AI är ett allt-i-ett AI-drivet sociala medier-hanteringsverktyg som hjälper dig att skapa, hantera och analysera din närvaro på sociala medier. Adobe Firefly är en familj av kreativa generativa AI-modeller som Adobe utvecklar för att förbättra de kreativa arbetsflödena för sina användare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 november

AI-verktyg för att skapa musik växer fram

AI-verktyg som skapar musik blir allt vanligare. Google´s Dream Track, Adobe Project Sound Lift, Mubert, Soundful, Aiva och Splash Pro är några av de AI-baserade musikgeneratorer som blivit populära. Dream Track, utvecklat av Google´s DeepMind, låter skapare generera egen musik för sociala medier. Adobe Project Sound Lift separerar olika komponenter av en ljudspår i distinkta lager. Mubert låter skapare generera egna soundtracks utan att betala royalty. Soundful erbjuder granulär kontroll över output. Aiva kan användas för att skapa nya soundtracks eller redigera befintliga. Splash Pro, tidigare känd som Beatbot, är en av de enklaste AI-musikgeneratorerna att använda idag.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 20 november

AI-verktyg börjar konkurrera med riktiga artister genom att skapa musik

AI-verktyg börjar konkurrera med riktiga artister genom att skapa visuella mästerverk och skriva manus för pjäser. Nu har det även börjat röra sig in på musikområdet. AI-musikgeneratorer som YouTube Dream Track och Adobe Project Sound Lift har nyligen lanserats. Dream Track, utvecklat av Googles DeepMind-division, hjälper skapare att generera egen musik för sociala medier. Adobe Project Sound Lift kan automatiskt separera olika komponenter av en ljudspår i distinkta lager, vilket gör det möjligt för skapare att redigera dessa lager separat. Andra AI-musikgeneratorer som är tillgängliga just nu inkluderar Mubert, Soundful, Aiva och Splash Pro.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 19 november

Tigerhall lanserar ´Professional Coach´ med över 1500 innehållsdelar från branschledare

Tigerhall, en ledare inom organisationsaktivering, meddelar lanseringen av sin ´Professional Coach´ drivs av ChatGPT. Professional Coach är utformat för att ge individer och yrkesverksamma insikter från över 1500 globala företagsledare från företag som Meta, IBM, J.P. Morgan och Verizon. Detta nya verktyg kommer att hjälpa individer att främja sina karriärer och transformera sina företag. Professional Coach rekommenderar innehåll från Tigerhalls omfattande bibliotek med över 1500 branschexperter, vilket erbjuder 10 000 handlingsbara insikter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 17 november

Adobe introducerar AI-drivet ljudverktyg - Project Sound Lift

Adobe har demonstrerat experimentella AI-drivna verktyg som kan dissekera en bild, vilket gör det lätt att ta bort, byta ut eller justera utseendet på objekt och människor. Nu lovar Project Sound Lift att göra detsamma för ljud, genom att dissekera inspelat ljud i bitar så att ljud kan remixas eller tas bort helt. Till exempel kan du ta en färdig låt, dra ut bas-spåret, remixa det och placera det tillbaka, i princip använda verktyget för att skapa olika ljudlager, som en photoshop för musik. Adobe delade en demonstration av Sound Lift på YouTube idag.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 16 november

IBM har lanserat sin nya watsonx.governance-lösning, vilket visar företagets ledande position inom företagsklar AI. IBM har identifierat tre huvudfunktioner som företag kräver från GenAI och andra AI-lösningar: Transparens, riskreducering och stöd för öppenhet. IBM har också nyligen tillkännagett IP-skadeståndsskydd för kunder som använder sina LLM-modeller och GenAI-lösningar. watsonx.governance hjälper klienter att övervaka nya LLM-mätvärden, ger insyn i LLM-utveckling, ökar transparensen i AI-livscykeln för LLM:er och erbjuder valideringsverktyg för LLM:er. IBM planerar att utöka dessa funktioner under första kvartalet 2024.

TechSpective fördjupade 16 november

Adobe introducerar AI-verktyget Project Sound Lift för att förbättra ljudkvaliteten i videor

Adobe har introducerat ett nytt AI-baserat verktyg, Project Sound Lift, som kan isolera och justera ljud i en ljudspår. Project Sound Lift, som presenterades på Adobe´s Sneak Peeks-event den 2 november, kan automatiskt separera komponenter i ett ljudspår till distinkta lager. Med hjälp av avancerade maskininlärningsalgoritmer analyserar Project Sound Lift en komplex ljudinspelning och delar upp den i separata spår för tal, bakgrundsmusik, buller, applåder, trafikljud och mer. Detta ger videokreatörer detaljerad kontroll över varje ljudkomponent. Adobe har ännu inte annonserat ett officiellt lanseringsdatum för Project Sound Lift.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 16 november

Adobe MAX 2023 presenterar nya AI-modeller och över 100 AI-funktioner och uppdateringar

Adobe MAX, världens största kreativitetskonferens, inleddes den 12 oktober 2023 med en 3-dagars live-sändning till skapare över hela världen. I centrum för uppmärksamheten i år är företagets AI-innovationer. På presskonferensen presenterade Adobe tre nya modeller för deras generativa AI, Firefly: Firefly Image 2 Model, Firefly Vector Model och Firefly Design Model. De nya modellerna genererar förbättrade resultat jämfört med den tidigare modellen, vilket är spännande för innehållsskapare och marknadsförare eftersom dessa resultat är helt säkra för kommersiellt bruk. Adobe har också släppt över 100 stora AI-funktioner och uppdateringar till Creative Cloud-program som Photoshop, Illustrator, Lightroom och After Effects.

Direktlänk Dela Cilisos Media fördjupade 16 november

Skylum lanserar generativa AI-funktioner för fotoredigeringsprogramvara Luminar Neo

Skylum, tidigare Macphun, lanserar AI-funktioner för sin fotoredigeringsprogramvara Luminar Neo. Dessa funktioner gör det möjligt för användare att ta bort oönskade objekt, utöka en duk eller ersätta och lägga till specifika element i ett foto. Verktygen liknar på många sätt Google Photos ´Magic Editor och Magic Eraser eller Adobes egna Generative Fill-verktyg. Skillnaden är att Luminar Neo erbjuder två verktyg, GenErase och GenSwap, istället för ett. Luminar Neo lanserades 2022 och dess användarbas är främst hobbyfotografer. Företaget planerar att lansera ett generativt AI-verktyg varje månad fram till slutet av 2023.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 november

Skapa julmålarböcker för Amazon KDP med Midjourney AI

Midjourney AI är ett verktyg som kan användas för att skapa unika utskriftsklara målarbokssidor för försäljning på Amazon KDP. Det är ett AI-verktyg som kan skapa realistiska och kreativa bilder från en enkel textbeskrivning. För att spara tid och ansträngning finns en lista med förskrivna uppmaningar tillgängliga för nedladdning. Dessa uppmaningar hjälper användaren att generera en mängd olika julrelaterade målarbokssidor. Användaren kan sedan finjustera dessa bilder med hjälp av ett redigeringsprogram som Adobe Photoshop eller GIMP och sedan ladda upp dem till Amazon KDP.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 15 november

Adobe utvecklar nytt AI-baserat ljudverktyg, Project Sound Lift

Adobe arbetar på ett nytt ljudverktyg kallat Project Sound Lift, som är utformat för att separera olika ljudlager inom en enda inspelning. Verktyget kan använda AI för att skilja element som applåder från ljudet av någons röst. Användaren importerar en ljudfil i applikationen och väljer vilket ljud verktyget ska filtrera ut. Project Sound Lift kommer automatiskt att upptäcka varje ljud och skapa separata filer med bakgrundsljud och den spår man vill prioritera. Verktyget är fortfarande i tidigt skede och inget officiellt lanseringsdatum har meddelats.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 november

AI-experter varnar för desinformation inför USA:s presidentval 2024

AI-experter varnar för en massiv ökning av desinformation och felinformation inför USA:s presidentval 2024, med hjälp av nya generativa AI-teknologier. Darrell West, seniorforskare vid Center for Technology Innovation vid Brookings Institution, säger att det blir nästan omöjligt att skilja det verkliga från det falska. Stora teknikföretag som Microsoft, Amazon, Google, Meta och Adobe har lanserat eller meddelat att de arbetar med egna AI-plattformar. Experter befarar att andra former av generativa AI-tjänster kan ge illasinnade aktörer eller statssponsrade enheter ett enkelt sätt att skapa oenighet bland potentiella väljare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 november

Microsoft meddelade på onsdagen en rad nya funktioner för Copilot, företagets AI-tillägg för Microsoft 365. Sedan OpenAI introducerade den populära virtuella assistenten ChatGPT har företag visat intresse för hur AI kan göra deras anställda mer effektiva. Det har dock funnits oro över om Copilot för Microsoft 365 är värt $30 per person och månad. Microsoft svarar nu genom att utöka funktionslistan samtidigt som priset bibehålls. Nya Copilot Studio-tjänsten kommer att ge företagsanställda ett enkelt sätt att berika Copilots kunskap med nyligen integrerade data från företagsprogramvara som ServiceNow och Workday.

Consumer News and Business Channel fördjupade 15 november

Luminar Neo introducerar generativa AI-funktioner för fotoredigering

Fotoredigeringsprogrammet Luminar Neo från Skylum (tidigare Macphun) lanserar generativa AI-funktioner för sina skrivbordsappar för Mac och Windows. Funktionerna liknar Googles Magic Editor och Magic Eraser eller Adobes Generative Fill-verktyg. Luminar Neo erbjuder dock två verktyg, GenErase och GenSwap, istället för ett och kräver inte användning av ett textinmatningsfält. Skylum grundades 2008 av spelutvecklare och amatörfotografer Paul Muzok och Dima Sytnik. Luminar Neo lanserades 2022 och används främst av hobbyfotografer.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 15 november

Skylums Luminar Neo lanserar generativ AI för fotoredigering

Luminar Neo, fotoredigeringsprogramvaran från Skylum (tidigare Macphun), lanserar generativa AI-funktioner i sina skrivbordsappar för Mac och Windows. Dessa verktyg, liknande Google Photos Magic Editor och Magic Eraser eller Adobes Generative Fill-verktyg, gör det möjligt för användare att ta bort oönskade objekt från sina bilder, expandera en duk eller byta ut och lägga till specifika element i ett foto. Skylum, som grundades 2008 av spelutvecklare och amatörfotografer Paul Muzok och Dima Sytnik, har fokuserat på Luminar-projektet sedan 2018.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 november

Microsofts Ignite-konferens förväntas påverka teknikindustrin; Exxon Mobil siktar på att bli ledande litiumproducent

Microsoft förväntas göra stora avtryck med sin årliga Ignite-konferens, som förväntas ha stor inverkan på teknikindustrin, särskilt inom AI. Analytiker från Piper Sandler förväntar sig positiv påverkan på flera teknikjättar, inklusive Oracle, Adobe och ServiceNow, som alla förväntas visa upp sina samarbeten med Microsoft på evenemanget. Wedbush Securities har identifierat en ny tjurmarknad i teknikaktier, med Apple som företagets toppval. Barclays nyliga besök i Asien har gett insikter i teknikförsörjningskedjan, med positiva implikationer för Nvidia. Exxon Mobil har tillkännagett ambitiösa planer på att bli en ledande litiumproducent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

De bästa AI-verktygen för produktivitet: ChatGPT, Midjourney, Adobe Photoshop, Grammarly, Notion AI

Generativ AI kan vara ett effektivt verktyg för att öka produktiviteten, trots dess begränsningar. Några av de bästa AI-verktygen för produktivitet inkluderar ChatGPT, som kan svara på frågor, sammanfatta läsning och hjälpa till med skrivprojekt. Midjourney är en ledande bildgenerator, medan Adobe Photoshop använder AI-teknik för att förbättra bilder. Grammarly är ett användbart verktyg för att dubbelkolla stavning, grammatik och interpunktion, och Notion AI erbjuder funktioner för projektledning och anteckningar.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 13 november

Adobes nya generativa AI förändrar marknadsföring och försäljning

Adobes nya generativa AI-verktyg, Sensei GenAI, kommer att revolutionera kommunikation och förståelse inom marknadsföring och försäljning. Detta kommer att öka företagens förmåga att möta individuella kunders unika behov och rikta in sig på dessa kunder med psykologisk och demografisk precision. Adobe är mest känd för sina verktyg för kreativa yrkesverksamma, som Adobe Photoshop, Premiere Pro och Acrobat. Men Adobe är också marknadsledande inom kundupplevelsehantering. Genom att använda AI för att förbättra kundupplevelsen kan företag skapa positiva associationer med sitt varumärke och öka chanserna att kunderna återkommer. Adobe har även introducerat Real-Time Customer Data Platform (Real-Time CDP), som levererar över 600 miljarder prediktiva insikter varje år baserat på realtidskundprofiler.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 13 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

IBM positionerar sig för att bli en viktig spelare inom generativ AI

Med Watson 2.0, eller watsonx, har IBM positionerat sig för att bli en viktig spelare inom generativ AI. Företaget har en ledande teknologisk grund, en robust och snabbt framåtskridande AI-stack, en stark hybridmolnposition (tack vare Red Hat), ett växande ekosystem och en konsultorganisation med djup domänexpertis för att tillämpa AI i branschspecifika användningsfall. Denna positionering är resultatet av företagets djupa forskning inom AI och lärdomar från tidigare misstag. I en nyligen genomförd analys delar vi våra slutsatser och perspektiv från ett nyligen besök på IBMs forskningshuvudkontor.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 11 november

Skylum introducerar generativa AI-verktyg i Luminar Neo

Programvaruföretaget Skylum har meddelat att dess AI-fokuserade redigeringsprogram Luminar Neo snart kommer att få generativa AI-funktioner. De nya verktygen, GenErase, GenExpand och GenSwap, är de första formerna av generativ AI som ansluter till Luminar Neos andra AI-baserade verktyg. Verktygen är byggda med hjälp av Stable Diffusion-modellen, samma modell som används i Adobe Photoshops generativa verktyg. Verktygen kommer att lanseras individuellt, en gång i månaden, under resten av 2023. GenErase lanseras först den 26 oktober.

Direktlänk Dela The Phoblographer fördjupade 10 november

AI-genererade falska bilder och deras roll i konflikten mellan Israel och Hamas

AI-genererade bilder har förbättrats mycket under året och används nu för att skapa mer eller mindre realistiska bilder relaterade till Mellanösternkonflikten. Dessa bilder kan ofta utlösa starka känslor och används för att sprida vissa berättelser. AI-experten Hany Farid menar att desinformation, inklusive spridning genom AI-bilder, fungerar exceptionellt bra i konflikter där känslorna är höga. Trots detta har den stora floden av AI-bilder ännu inte materialiserats i konflikten mellan Israel och Hamas, enligt Tomasso Canetta från European Digital Media Observatory.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 10 november

AI-verktyg kan förändra informationsspridningen inför nästa valperiod

Generativa AI-verktyg kan förändra informationsspridningen inför nästa valperiod, vilket kan göra det svårt att avgöra vilket innehåll som är äkta och vilket som är skapat av AI. Mer än hälften av amerikanerna tror att felinformation kommer att påverka utfallet av presidentvalet 2024, och mer än en tredjedel menar att AI kommer att minska deras förtroende för valresultatet. I takt med att AI-tekniken utvecklas och presidentvalet 2024 närmar sig, ökar trycket på både kongressen och teknikföretagen att agera. Meta och Microsoft har nyligen tagit nya steg för att bekämpa deepfakes och andra former av AI-manipulation av sanningen. Meta har infört nya regler för hur politiskt innehåll som skapas med generativa AI-verktyg kan presenteras på Facebook och Instagram. Samtidigt har Microsoft annonserat en ny digital vattenmärkningstjänst som låter skapare digitalt märka sitt innehåll för att fastställa när, hur, varför och av vem det skapades.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 10 november

AI-modeller kan nu skapa realistiska bilder och efterlikna konststilar

Generativa AI-modeller har förbättrats avsevärt under det senaste året, med textprompter som nu kan producera realistiska bilder. Trots etiska och upphovsrättsliga frågor fortsätter AI-bildgeneratorer att lägga till nya verktyg, inklusive en imponerande bildstilsimitationsverktyg i Dall-E 3. Den tredje generationen av Dall-E, som nu inkluderar ChatGPT-integration, kan skapa bilder som efterliknar stilen hos andra bilder. Digitalförfattaren @iamfakhrealam delade verktyget igår, som kan användas direkt inom ChatGPT 4. Just nu kan verktyget bara tränas på en initialbild skapad av Dall-E 3 själv.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 november

Bekymmer över användning av generativ AI i journalistik

Journalistikbranschen kämpar för att skapa riktlinjer och standarder kring generativ artificiell intelligens (AI), men det finns oro för att visuella journalister kommer att ha liten inverkan i processen. När personal minskas försvinner visuella positioner, eller utlopp med begränsade resurser startar upp, är det möjligt att bildgeneratorer blir det enklaste sättet för nyhetsorganisationer att skapa visuella element. Detta bör vara en stor oro för alla. Adobe har nyligen sålt AI-skapade bilder som skildrar kriget mellan Israel och Hamas, vilket väcker frågor om hur AI kan användas för att sprida desinformation.

Direktlänk Dela The Poynter Institute fördjupade 9 november

AI-genererade bilder av Israel-Hamas-konflikten säljs och används felaktigt som verkliga

Våldsamma AI-genererade bilder som skildrar den pågående dödliga konflikten mellan Israel och Hamas säljs inte bara via Adobes bildbibliotek, utan vissa nyhetsutgivare köper och använder bilderna i onlineartiklar som om de vore verkliga. Adobe ger konstnärerna en 33 procentig andel av intäkterna från bilderna, vilket innebär att skaparna kan tjäna mellan 33 cent och $26,40 varje gång deras bild licensieras och laddas ner. Trots att dessa bilder märks som ´genererade av AI´ i bildbiblioteket, förs denna upplysning ofta inte vidare när de laddas ner och publiceras på andra ställen online, inklusive i nyhetsartiklar som körs av mindre tidningar som uppges inte ha märkt bilderna som syntetiska.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 9 november

TIME listar årets bästa AI-uppfinningar 2023

AI har utnämnts till årets ord av TIME, som inkluderade tekniken i sin lista över bästa uppfinningar 2023. Tekniken har trängt in i alla delar av våra liv, från utbildningsinstitutioner till regeringsavdelningar. Här är åtta bästa AI-uppfinningar som har lyckats sätta sitt avtryck i den ständigt utvecklande industrin: Adobe Photoshop Generative Expand och Generative Fill, AI Wildfire Detector, Gen-2, City-Wide Drone Detection, GPT-4, SeamlessM4T, TrailGuard AI och Project Gutenberg Open Audiobook Collection.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 november

Figma leder AI-revolutionen inom design, planerar förvärv av Adobe

I den snabbt utvecklande designvärlden är artificiell intelligens (AI) redo att spela en omvandlande roll. Figma, en ledande molnbaserad designplattform, står i spetsen för denna revolution, med VD Dylan Field i spetsen för företagets ansträngningar att integrera AI i dess verktyg och tjänster. Figma har redan integrerat AI i sin plattform, med funktioner som Auto Layout och Smart Animate. Dessutom förväntas Adobe förvärva Figma för 20 miljarder dollar, vilket kommer att föra samman två ledande designföretag med kompletterande styrkor. Field tror att AI och Adobe-avtalet kommer att hjälpa till att demokratisera design, vilket gör det mer tillgängligt för alla.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 8 november

AI förväntas ha störst inverkan på hälsosektorn

Artificiell intelligens (AI) har hittills haft störst inverkan på techindustrin, men många experter förutspår att denna revolutionerande innovation kommer att ha störst inverkan på hälsosektorn. AI-intäkter inom den diversifierade hälsosektorn förväntas öka med en årlig tillväxttakt på 26,5% under de närmaste 10 åren. Tre ledande företag inom AI-driven hälso- och sjukvård är GE HealthCare Technologies, Johnson & Johnson och Medtronic. Alla tre företagen investerar kraftigt i AI för att förbättra patientresultat och effektivitet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 november

Generativ AI förändrar videospelsindustrin

Den teknologiska utvecklingen inom videospelsindustrin upplever en renässans, där generativ AI (GAI) spelar en avgörande roll. GAI kan generera stora mängder högkvalitativt innehåll autonomt, vilket minskar tiden och resurserna som krävs för spelutveckling och påskyndar utgivningen av nya spel. Företag som Blizzard Entertainment och Ziva Dynamics har redan börjat använda AI för att automatisera uppgifter och förbättra spelutvecklingsprocessen. Studier förutser att andelen av videospelsinnehåll som utvecklas med stöd av generativ AI kommer att växa från mindre än 5% idag till 50% eller mer under de närmaste fem till tio åren.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 november

Microsoft erbjuder AI-tjänster för att bekämpa deepfakes och förbättra cybersäkerheten inför val

Microsoft kommer att erbjuda sina tjänster, inklusive ett digitalt vattenmärke som identifierar AI-innehåll, för att bekämpa deepfakes och förbättra cybersäkerheten inför flera globala val. Företaget kommer att erbjuda flera tjänster för att skydda valintegriteten, inklusive lanseringen av ett nytt verktyg som utnyttjar Content Credentials vattenmärkningssystem utvecklat av Coalition for Content Provenance Authenticity´s (C2PA). Målet med tjänsten är att hjälpa kandidater att skydda användningen av deras innehåll och likhet, och förhindra att vilseledande information delas. Verktyget Content Credentials as a Service kommer att lanseras nästa vår och kommer först att göras tillgängligt för politiska kampanjer. Microsoft kommer också att stödja Protect Elections from Deceptive AI Act.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 november

AI-marknaden förväntas växa till 2,7 biljoner dollar 2032, Vanguard ETF erbjuder exponering

Artificiell intelligens (AI) förväntas störa många industrier, som jordbruk, hälso- och sjukvård, informationsteknik, utbildning, spel och stadsutveckling. AI-marknaden förväntas växa från 129 miljarder dollar 2022 till 2,7 biljoner dollar 2032, enligt en rapport av marknadsforsknings- och analysföretaget Grand View Research. Vanguard Information Technology Index Fund, en börshandlad fond (ETF) med låga kostnader, erbjuder en effektiv väg att få exponering för denna tillväxttrend. Fonden innehåller stora positioner i flera av de ledande spelarna inom AI, som Apple, Microsoft, Nvidia, Adobe, Arista Networks, Marvell Technology och Palantir Technologies.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 november

Nästan 40% av lärarna planerar att integrera AI i undervisningen senast 2023-24

Enligt nylig forskning från läroboksförlaget Houghton Mifflin Harcourt planerar nästan 40 procent av de lärare som företaget undersökte att integrera artificiell intelligens (AI) i sin undervisning senast läsåret 2023-24. Detta förväntas öka i takt med att AI-drivna program som ChatGPT, Claude, Bard och Adobe Firefly fortsätter att förbättras. Monica Burns, före detta lärare och konsult inom ed-tech, uppmuntrar lärare att hålla sig uppdaterade om utvecklingen inom AI för att få ut mesta möjliga av nya verktyg och förstå deras begränsningar. Trots framstegen inom AI-teknik betonar Burns att det alltid kommer att vara viktigt för lärare att känna till varje verktygs begränsningar, som potentialen att generera falsk information. Lärare kan behöva faktagranska AI-verktygens output för att bättre underlätta inlärning.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 7 november

OpenAI presenterar GPT-4 Turbo med förbättrade funktioner

OpenAI har avtäckt GPT-4 Turbo, som erbjuder svar med kunskap fram till april 2023, vilket är en betydande förbättring jämfört med föregångarens januari 2022. Kontextfönstret (mängden text du kan använda i dina prompts och konversationer) har ökat från cirka 3 000 ord till ungefär 300 sidor, vilket gör plattformen betydligt mer användbar för verkliga uppgifter. Uppgraderingen lovar att ta bort ´funktionsval´ från ChatGPTs rullgardinsmeny, så du behöver inte längre gissa om du vill ´Bläddra med Bing´ eller använda en plug-in eller använda standardmodellen; ChatGPT Plus kommer att ´bara veta´.

Direktlänk Dela SaskToday fördjupade 7 november

OpenAI, skaparen av ChatGPT, står inför flera upphovsrättsintrång

OpenAI, skaparen av ChatGPT, står inför flera stämningar för upphovsrättsintrång. Utvecklaren har flyttat efter att konkurrenter gjort liknande åtaganden. Nya verktyg har lanserats tillsammans med upphovsrättsschemat. Resten av artikeln är låst för prenumeranter. För att fortsätta läsa behöver du logga in. Om du inte har en inloggning behöver du köpa en prenumeration för att få tillgång till artikeln, inklusive allt vårt onlineinnehåll. För fleranvändarprisalternativ, eller för att kontrollera om ditt företag har en befintlig prenumeration hos oss som vi kan lägga till dig GRATIS, vänligen mejla Atif Choudhury.

Direktlänk Dela World Intellectual Property Review fördjupade 7 november

De bästa AI-bildgeneratorerna: DALL-E 2, Firefly, Stable Diffusion, Midjourney, Craiyon, Artbreeder och NightCafe Creator

AI-bildgeneratorer tillåter användare att snabbt skapa bilder från textbeskrivningar. Tekniken är kontroversiell och utvecklas snabbt, men det är tydligt att alla som arbetar med visuell konst, inklusive fotografer, kommer att behöva veta om dem. AI-funktioner finns redan i populära bildredigeringsprogram som Photoshop, Lightroom och Luminar Neo. De bästa AI-bildgeneratorerna kan dock skapa en hel bild från grunden baserat endast på en textprompt. Dessa maskininlärningsmodeller har tränats på stora dataset av miljontals bilder och bildtexter, vanligtvis hämtade från webben.

Direktlänk Dela Digital Camera World fördjupade 7 november

Adobe anklagas för att sälja AI-genererade bilder om Israel-Palestina-konflikten

Adobe anklagas för att sälja konstgjorda bilder om Israel-Palestina-konflikten genom sin bildtjänst Adobe Stock. Bilderna, som rapporteras vara fotorealistiska, kritiseras för att de kan bidra till spridningen av falsk information om den pågående humanitära krisen i Gaza. Enligt en rapport används dessa AI-genererade bilder över internet utan att det anges att de realistiska fotografierna är falska. Adobe har nyligen tillåtit användarna att skicka in och sälja AI-bilder genom Adobe Stock, förutsatt att bilderna avslöjas som ´genererade med AI´.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 7 november

OpenAI erbjuder rättsligt skydd mot upphovsrättsintrång för sina användare

OpenAI har meddelat att de kommer att täcka rättsliga kostnader för användare av deras företagsnivå ChatGPT som står inför rättsliga åtgärder för upphovsrättsintrång. Detta initiativ, kallat ´Copyright Shield´, gäller endast för användare av ChatGPT Enterprise och utvecklingsplattformen, inte för användare av de gratis eller Plus-versionerna av ChatGPT. OpenAI ansluter sig därmed till techföretag som Microsoft, Amazon och Google, samt Adobe och Shutterstock, som alla erbjuder liknande skydd. OpenAI har nyligen stått inför flera rättsliga påståenden om att de använt upphovsrättsskyddat material för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 7 november

OpenAI erbjuder att täcka kunders rättsliga kostnader för upphovsrättsintrång

Istället för att ta bort upphovsrättsskyddat material från ChatGPT:s träningsdataset erbjuder chatbotens skapare att täcka sina kunders rättsliga kostnader för kränkning av upphovsrätten. OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att de kan försvara sina kunder och betala kostnaderna om de ställs inför rättsliga krav gällande upphovsrättsintrång. Detta gäller både för ChatGPT Enterprise och API. Erbjudandet gäller inte användare av gratisversionen av ChatGPT eller ChatGPT+. OpenAI är inte först med att erbjuda sådant juridiskt skydd. Google, Microsoft och Amazon har gjort liknande erbjudanden till användare av deras generativa AI-programvara. Getty Images, Shutterstock och Adobe har erbjudit liknande ekonomiskt ansvarsskydd för sin bildskapande programvara.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 november

OpenAI presenterar kraftfullare AI-modell GPT-4 Turbo och sänker priser

OpenAI har presenterat sin nya, mer kraftfulla AI-modell GPT-4 Turbo och avslöjat ett nytt alternativ som låter användare skapa anpassade versioner av sin populära chatbot ChatGPT. Företaget har också sänkt priserna för företag och utvecklare som använder dess programvara. OpenAI meddelade att ChatGPT, som slog rekord som den snabbast växande konsumentappen någonsin, nu har cirka 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Över 92% av Fortune 500-företagen använder plattformen. Microsofts VD Satya Nadella gjorde ett överraskande framträdande vid evenemanget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 november

Upwork introducerar AI-appar och -erbjudanden för att öka produktiviteten

Upwork har introducerat en ny uppsättning AI-appar och erbjudanden, samt nytt utbildningsinnehåll för att frilansare på plattformen ska kunna utnyttja generativ AI för att öka sin produktivitet och förbättra kvaliteten på sitt arbete. Företaget har också öppnat en väntelista för tillgång till Upwork Chat Pro, en ny app som drivs av GPT-4 och utvecklats av Upwork. Lanseringen inkluderar partnerskap med ledande leverantörer av verktyg som integrerar generativ AI, inklusive Adobe, Amazon, ClickUp och Miro, samt utbildningsresurser från Coursera, Jasper och Udemy.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 6 november

Förbättra AI-genererade bilder med Midjourneys ordprompter

Att skapa fotorealistiska AI-bilder har aldrig varit enklare tack vare tillgängligheten av Midjourney, Stable Diffusion, DallE 3, Leonardo AI och andra. Genom att bemästra grunderna kan du sedan driva din konst i specifika riktningar eller lägga till specifika effekter. Här finns över 200 Midjourney-ordprompter som du kan kombinera tillsammans eller använda individuellt för att ändra effekten av din realistiska fotografi. Denna guide ger en omfattande översikt över potentialen att modifiera fotografiska AI-modellprompter, med fokus på att använda vissa ord och fraser för att ta din kreativitet i nya riktningar.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 6 november

Skylum lanserar generativa AI-funktioner för fotoredigeringsprogramvara

Skylum, tidigare känd som Macphun, lanserar generativa AI-funktioner för sin fotoredigeringsprogramvara Luminar Neo. Dessa funktioner, liknande Google Photos Magic Editor och Magic Eraser eller Adobes Generative Fill-verktyg, låter användare ta bort oönskade objekt från sina bilder, expandera en duk eller ersätta och lägga till specifika element i ett foto. Skylum planerar att släppa ett generativt AI-verktyg varje månad fram till slutet av 2023. Företaget grundades 2008 av spelutvecklare och amatörfotografer Paul Muzok och Dima Sytnik.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 6 november

Generative Expand, en del av Adobe Photoshops fulla version, har visat sig vara ett viktigt verktyg för konstnärer och designers. Funktionen, som skapar nya bildkomponenter, kan föreställa sig vad som händer utanför gränserna för ett fotografi. När man beskär en bild i Photoshop kan man nu välja att använda AI för att fylla i den saknade delen, vilket fungerar anmärkningsvärt bra. Generative Expand kan dock fortfarande inte skapa realistiska mänskliga ansikten.

CreativePro Network fördjupade 3 november

Generativa AI-nyheter: Adobe och Canva introducerar nya verktyg, ekonomiska aspekter av generativ AI

Denna veckas Generativa AI-nyheter (GAIN) fokuserar mer på funktioner och ekonomi än på grundmodeller. Adobe och Canva presenterade nya verktygssatser för marknadsförare. Adobe introducerade en ny lista över funktioner, uppgraderade Firefly-modeller och en ny text-till-vektor-bildmodell som kommer att göra manipulering av AI-genererade bilder lättare. Canva utökade också sina AI-genererade funktioner. Vissa appar med generativa AI-funktioner tar betalt för kapabiliteterna medan de flesta inte gör det. Artikeln går igenom marknaden, vad som debiteras och vem som inte gör det och varför.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 2 november

Skapa magiska videor med Runway AI och Adobe Premiere Pro

Runway AI är en artificiell intelligensverktyg som kan användas tillsammans med Adobe Premiere Pro för att skapa unika videor. En av dess mest spännande funktioner är dess förmåga att skapa videor som är helt olika originalet. En populär teknik som används med Runway AI är ´world jump´, där huvudpersonen ser ut att hoppa till en annan dimension och förvandlas till en ny karaktär. För att skapa en ´world jump´-video, spelar du in en video, delar upp den i Adobe Premiere Pro och exporterar varje segment som en oberoende videoklipp. Dessa klipp laddas sedan upp till Runway AI för att skapa den önskade effekten.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 2 november

AI kan förutsäga framtiden, företag kämpar med prissättning av AI-tjänster, global koalition mot att betala lösensummor till hackare

En studie visar att OpenAI:s GPT-3 kan förutsäga framtida händelser i tidsserier. En koalition av 48 länder, ledd av USA, är på väg att slutföra ett löfte om att inte betala lösensummor till hackare vid en attack. Företag kämpar med hur man ska prissätta AI-tjänster, eftersom dessa tjänster medför kostnader varje gång användare skickar in en prompt. LinkedIn använder AI för att hjälpa användare att hitta jobb. WeWork står inför konkurs på grund av enorm skuld och betydande förluster. PC-marknaden visar tecken på återhämtning, med positiva resultat från Intel och Advanced Micro Devices (AMD).

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 november

Adobes MAX-konferens 2021: Fokus på AI-teknologin Firefly

Varje oktober håller mjukvaruutvecklaren Adobe sin MAX-konferens, en vecka fylld med sessioner, laborationer och presentationer för att inspirera och förbättra kreativa yrkesutövares hantverk. I år fokuserade Adobe på Firefly, företagets namn för sin artificiella intelligens (AI) teknologi. Funktioner drivna av Firefly är nu tillgängliga över hela Creative Cloud, inklusive Express, Illustrator och Photoshop. Enligt Adobe har användare genererat över 3 miljarder bilder med Firefly sedan mars, inklusive 1 miljard bara den senaste månaden. Adobe visade upp funktioner som hjälper kreativa att idégenerera, lägga grunden för nya projekt och spara tid genom att ta över vanliga, tråkiga uppgifter.

Direktlänk Dela Printmag.com fördjupade 2 november

Lista över de bästa AI-verktygen för företag publicerad

En lista över de bästa AI-verktygen för företag har publicerats. Verktygen inkluderar ChatGPT, Adobe Photoshop, Grammarly, Midjourney och Notion AI. ChatGPT, som hjälper till med att skriva e-post, marknadsföring och andra skrivprojekt, är gratis att använda men kan uppgraderas till ChatGPT Plus för $20 per månad. Adobe Photoshop, känd för sin bildmanipulation, kostar från $19.99 per månad. Grammarly, som hjälper till med stavning, grammatik och punktering, kostar från $540 per år för tre användare. Midjourney, en bildgenerator, kostar från $10 per månad. Notion AI, ett verktyg för projektledning och anteckningar, kostar $96 per användare, per år.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 2 november

Adobe presenterar nya AI-verktyg för filmproduktion

För ett halvår sedan, under NAB 2023, lovade Adobe en stor lansering av deras AI-modell Firefly för video. Nu har Adobe avslöjat fler AI-verktyg som är på gång. Under en nyligen genomförd Adobe Sneaks-session presenterade ingenjörer flera projekt under utveckling, inklusive verktyg för att generera 3D-former, förbättrad fotoredigering med AI och instrument för enkel videokomponering. Ett av projekten, Primrose, har väckt stor uppmärksamhet på internet. Dess idé frågar hur modeindustrin skulle förändras om våra kläder kunde omkonfigureras lika enkelt som deras design, genom att helt enkelt klicka på en knapp.

Direktlänk Dela CineD fördjupade 1 november

E-postmarknadsförare kan använda artificiell intelligens (AI) för att testa e-postleverans och identifiera potentiella problem. AI kan hjälpa till att filtrera ut spam, skapa ämnesrader och optimera sändningstider. AI kan även användas för att segmentera listor och optimera frekvensen av e-postutskick. Dessutom kan förutsägande engagemang användas för att prioritera mottagare som aktivt engagerar sig med varumärket. AI-verktyg som Microsoft Dynamics 365, Omnisend, Seventh Sense, Emarsys och Adobe Campaign kan hjälpa marknadsförare att förbättra e-postleveransen.

ReadWrite fördjupade 1 november

Phil Stringer belyser användbara AI-verktyg för fastighetsagenter vid Inman Connect

Under en nylig Inman Connect-session belyste Phil Stringer några av de användbara AI-verktyg som agenter kan använda för marknadsföring och innehållsskapande. Stringer, som har gjort en karriär av att förenkla dessa verktyg för fastighetsproffs på AI Agent Academy, rådde agenter att välja ett verktyg och bemästra det, istället för att försöka lära sig alla. Verktygen han granskade inkluderade Opusclip för social videokreation, Descript.com för text-till-tal videoklon, Adobe Firefly för bildskapande och redigering, Remini för att skapa AI-genererade porträtt, och Designrr för att skapa e-böcker och flipbooks.

Direktlänk Dela Inman News fördjupade 1 november

IMDA och AI Verify Foundation lanserar utvärderingsmiljö för generativ AI

Infocomm Media Development Authority (IMDA) och AI Verify Foundation har lanserat en utvärderingsmiljö för generativ AI (Gen AI) för att stödja utvecklingen av betrodda generativa AI-produkter och avslöja potentiella luckor. Gen AI-utvärderingsmiljön kommer att använda en ny utvärderingskatalog för att fastställa gemensamma baslinjemetoder och rekommendationer för stora språkmodeller. IMDA inbjuder industrin att gemensamt bygga utvärderingsverktyg och kapabiliteter i utvärderingsmiljön. Nyckelmodellutvecklare som Google, Microsoft, Anthropic, IBM, Nvidia, Stability.AI och AWS har redan gått med.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 1 november

Alternativ till AI-bildgeneratorn Midjourney granskas

Midjourney, en AI-bildgenerator, blev känd 2022 när en bild av påven iförd en Balenciaga-jacka gick viral. Trots imponerande resultat kräver Midjourney ett Discord-konto och en prenumerationsavgift, vilket öppnar dörren för konkurrenter. Bland de mest framstående alternativen finns Leonardo AI, Adobe Firefly, DALL-E 2, Bing Image Creator, Stable Diffusion, Picsart och Craiyon. Dessa verktyg utvärderades utifrån noggrannhet och användarvänlighet.

Direktlänk Dela