» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Advanced Micro Devices, även känt som AMD, är ett amerikanskt företag som utvecklar och tillverkar halvledare, processorer och grafikkort. Företaget grundades 1969 och har sitt huvudkontor i Kalifornien, USA. AMD är en av världens största tillverkare av processorer och konkurrerar direkt med Intel på marknaden för centrala bearbetningsenheter (CPU) och NVIDIA på marknaden för grafikprocessorer (GPU). AMD:s produkter används i datorer, servrar, spelkonsoler och andra elektroniska enheter. Företaget är känt för att erbjuda hög prestanda till ett lägre pris jämfört med konkurrenterna.

Senaste nytt kring Advanced Micro Devices

Tre AI-aktier som Wall Street tror kommer att överträffa Nvidia

Nvidia regerar för närvarande som kung inom artificiell intelligens (AI), men det finns tre AI-aktier som Wall Street tror kommer att överträffa Nvidia under de närmaste 12 månaderna. Dessa aktier inkluderar Advanced Micro Devices (AMD), Intel och UiPath. AMD, en av Nvidias största rivaler, förväntas ha en uppsida på nästan 16% tack vare introduktionen av sina nya AI-chip. Intel, som en gång var ohotad kung på den globala chipmarknaden, förväntas förbättras med en genomsnittlig 12-månaders prisprognos 18% över det nuvarande aktiepriset. UiPath, en ledare inom robotprocessautomatisering (RPA), förväntas ha en uppsida på 45%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-chipstillverkare Nvidia och andra AI-aktier tar stryk

AI-chipstillverkaren Nvidia (NVDA) såg sina aktier dyka på fredagen efter att deras viktiga hårdvarupartner Super Micro Computer (SMCI) meddelade sitt nästa rapporteringsdatum utan att ge preliminära resultat. Nvidia-aktien sjönk i takt med andra framstående AI-aktier. På aktiemarknaden idag sjönk Nvidia-aktien med 10% till 762. Super Micro-aktien störtdök med 23,1% till 713,65. Aktier i Nvidias rival Advanced Micro Devices (AMD) sjönk med 5,4% till 146,64. Aktierna i Astera Labs (ALAB), Broadcom (AVGO), Marvell Technology (MRVL), Micron Technology (MU) och Microsoft (MSFT) sjönk också.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade igår

Dålig dag för artificiell intelligens-aktier

Det var en dålig dag för aktier inom artificiell intelligens (AI) på fredagen. Det började när Super Micro Computer meddelade att de inte kommer att förhandsmeddela sina inkomster och att de kommer att rapportera resultaten för det tredje kvartalet den 30 april. Detta orsakade oro bland investerare som fruktade att företagets inkomster kanske inte uppfyller förväntningarna. Super Micro Computer-aktien sjönk med 23% på fredagen, vilket gjorde den till dagens största förlorare i S&P 500. Nvidia-aktien stängde ner 10%, den näst största förlusten i S&P 500. Micron Technology-aktien sjönk med 4,6% och Advanced Micro Devices förlorade 5,4%.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade igår

Apples aktie kan påverkas av AI-investeringar

Den 11 april steg Apples aktie med 4,3% under en enda session, vilket var det största hoppet på nästan ett år. Trots detta gav aktien tillbaka några av dessa vinster i de följande sessionerna på grund av en bredare marknadsåtergång och rapporter om lägre iPhone-leveranser. Apple har varit märkbart frånvarande från den bredare teknikaktiemarknaden, tillväxtaktiemarknaden och den artificiella intelligens (AI)-drivna marknadsrallyt. Apple behöver en definierande produktkarakteristika för nästa uppgraderingscykel eftersom marginella produktförbättringar inte har varit tillräckliga för att väsentligt öka efterfrågan. Att införliva fler AI-funktioner i iPhone skulle vara det naturliga sättet att hjälpa Apple att återvända till tillväxt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade i förrgår

Två AI-aktier med attraktiva värderingar: Micron Technology och Oracle

Många företag som drar nytta av den snabba adoptionen av artificiell intelligens (AI) har sett sina aktiepriser stiga imponerande sedan början av 2022, vilket gör det svårt för investerare att hitta värda AI-aktier till rimliga eller relativt attraktiva värderingar. Två solida möjligheter just nu för investerare som vill få tag på potentiella AI-vinnare som inte har blivit för dyra ur ett värderingsperspektiv är Micron Technology och Oracle. Micron Technology-aktiens uppgång sedan årsskiftet ligger på 42%, vilket förklarar varför den nu handlas till 7,3 gånger försäljningen jämfört med 5,8 gånger försäljningen i slutet av 2023. Oracles AI-kvalifikationer fick ett stort lyft efter att företaget släppte sina resultat för tredje kvartalet i det finansiella året 2024 förra månaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade i förrgår

Nvidia kanske inte är det bästa aktieköpet just nu, enligt The Motley Fool

En diskussion om Nvidia (NASDAQ: NVDA) visar att företaget kanske inte är det bästa aktieköpet just nu. The Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har identifierat 10 aktier som de tror är de bästa för investerare att köpa nu, och Nvidia var inte en av dem. De 10 aktier som gjorde listan kan ge enorma avkastningar de kommande åren. Nvidia gjorde denna lista den 15 april 2005, och om du hade investerat $1,000 vid den tidpunkten skulle du nu ha $535,597. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices och Nvidia. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices och Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Varför Nvidia inte är det enda AI-lagret att hålla ett öga på

I dagens video diskuteras optimistiska och pessimistiska punkter för Nvidia (NVDA -1,72%), Intel (INTC -1,43%) och Advanced Micro Devices (AMD -2,11%). Kolla in den korta videon för att lära dig mer, överväg att prenumerera och klicka på specialerbjudandets länk nedan. *Aktiekurserna som används var marknadspriserna den 16 april 2024. Videon publicerades den 16 april 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 april

Analytiker ser positivt på tillväxtpotentialen för Advanced Micro Devices nya AI-chip

Analytiker är optimistiska om tillväxtpotentialen för Advanced Micro Devices nya AI-chip, MI300X. I en nyligen publicerad video diskuteras de senaste uppdateringarna som påverkar Advanced Micro Devices (AMD -2,11%). Videon publicerades den 16 april 2024 och aktiekurserna som används var marknadspriserna från samma datum.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 april

Förutsägelser om AI: Bubblan kommer att spricka och Nvidia och Tesla kommer att förlora värde

Artificiell intelligens (AI) förväntas lyfta världens BNP med upp till $15,7 biljoner till 2030, enligt forskare på PwC. Trots detta förutspår artikelförfattaren att AI-bubblan kommer att spricka, baserat på historiska mönster med tidigare investeringsmöjligheter. Författaren förutser också att Nvidia och Tesla kommer att förlora mer än hälften av sitt nuvarande värde när AI-bubblan spricker, på grund av ökande konkurrens och interna utmaningar. Slutligen tror författaren att företag som fokuserar på AI-infrastruktur och de som använder AI-lösningar kommer att överträffa tidiga vinnare som Nvidia och Tesla på lång sikt.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 16 april

Topp tre ETF:er för investeringar inom artificiell intelligens

Att välja toppaktier inom artificiell intelligens (AI) har varit i fokus för tillväxtinvesterare. Debatter om Nvidia kontra Advanced Micro Devices, eller Intel över Qualcomm, eller Amazon jämfört med Microsoft är värda att ha, men det finns ett mycket enklare sätt att investera i AI: börshandlade fonder (ETF). Technology Select Sector SPDR ETF, Invesco QQQ ETF och iShares Semiconductor ETF är alla värda grundläggande innehav för att låsa upp basexponering för AI-aktier. Varje ETF erbjuder unika sätt att investera i AI, men det är viktigt att använda ETF:er på ett sätt som passar din portföljs allokering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 april

Generativa AI-verktygsindustrin förväntas växa till 2031

Enligt en rapport i Orbisresearch.coms databas förväntas generativa AI-verktygsindustrin växa fram till 2031. Rapporten ger insikt i nuvarande landskap, tillväxtmotorer och framtida möjligheter för marknaden. Märkena inom generativa AI-verktyg expanderar sin räckvidd på marknaden genom strategiska initiativ som robusta marknadsföringskampanjer, partnerskap med återförsäljare och utnyttjande av digitala plattformar för ökad synlighet. Den växande konsumentintresset för generativa AI-verktyg lyfter marknaden, drivet av faktorer som ökad medvetenhet om fördelarna med generativa AI-verktyg, förändrade livsstilspreferenser och växande disponibla inkomster.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidias lönsamma AI-strategi: Uppskattas tredubbla intäkterna och dominera GPU-marknaden

Nvidia, som länge dominerat marknaden för grafikprocessorer (GPU), kan dra nytta av ökade investeringar i datacenter på grund av AI:s framväxt. Företaget förväntar sig att intäkterna tredubblas till 24 miljarder dollar under första kvartalet. Två huvudskäl till varför företagets AI-aktie fortfarande har potential är tillväxten i AI-infrastrukturutgifter och Nvidias förmåga att maximera vinsten från denna möjlighet. Nvidia kommer att möta konkurrens från Intel och Advanced Micro Devices, men dess innovativa GPU-teknik och nyligen tillväxt ger det en fördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 april

Topp 3 AI-aktier som kan göra dig till miljonär

AI-marknaden växer snabbt och förväntas nå en värdering på nästan 2 biljoner dollar till 2030. Detta har lett till att investerare flockats till branschen. Här är tre AI-aktier som kan generera betydande vinster. Nvidia dominerade AI-chipmarknaden förra året och dess aktie steg med 214% under det senaste året. Microsoft, världens mest värdefulla företag, har expanderat sin position inom AI och dess aktie har stigit med mer än 45% år över år. Advanced Micro Devices är en annan attraktiv investeringsalternativ, trots att de kom in sent på AI-marknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 april

Tre AI-aktier som kan göra dig till miljonär

AI-marknaden exploderade förra året efter lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Företag inom tech justerade sina verksamheter till den växande sektorn i ett försök att ta sin del av en marknad värd 200 miljarder dollar. AI-marknaden utvecklas snabbt och förväntas expandera med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) på 37% fram till 2030 och nå ett värde nära 2 biljoner dollar. Här är tre AI-aktier som kan göra dig till miljonär: Nvidia, som dominerade AI-chipmarknaden förra året, Microsoft, som har expanderat sin position inom AI, och Advanced Micro Devices, som investerar kraftigt i branschen.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 13 april

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden trots konkurrens

Nvidia, som äger större delen av marknaden för högkvalitativa AI-chip, har sett sitt aktiepris stiga med 209% under det senaste året. Bolagets VD, Jensen Huang, ser en enorm möjlighet i den breda acceptansen av accelererad databehandling och generativ AI. Nvidias nya Blackwell GPU:er är 2,5 till 5 gånger kraftfullare och effektivare än dess Hopper-plattformschips. Trots att Google och Meta Platforms kommer att investera i egna AI-chip, förväntas Nvidia behålla upp till 75% av AI-accelerator-marknaden. Bank of America-analytikern Vivek Arya upprätthåller sin köprekommendation för Nvidia med ett pris på 1 100 dollar per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Intel lanserar AI-chip som utmanar Nvidia

Intel har lanserat sitt nya AI-chip, Gaudi 3, som det hävdar är bättre än Nvidias H100. Enligt Intel levererar Gaudi 3 50% bättre inferens i genomsnitt och 40% bättre energieffektivitet än Nvidia H100, och säljs för en bråkdel av H100:s kostnad. Intel säger att det nya chippet kommer att vara tillgängligt för tillverkare som Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo och Super Micro Computer. Intel har också tillkännagett nya Gaudi-kunder och partners som Bharti Airtel, Bosch, IBM och NielsenIQ. Trots detta har Intelaktien fallit med 26% hittills i år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 april

Två toppaktier inom artificiell intelligens att köpa nu

Investering i företag som utnyttjar kraften i artificiell intelligens (AI) kan generera stora vinster för investerare. Enligt konsultföretaget PwC kan AI öka den globala ekonomin med 15,7 biljoner dollar fram till slutet av decenniet. Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM) är två teknikledare som är väl positionerade för att leverera AI-drivna vinster till sina aktieägare. AMD planerar att tillhandahålla AI-acceleratorer för att snabba upp maskininlärningsarbetsbelastningar i datacenter. TSM, å andra sidan, tillverkar en stor del av världens mest tekniskt avancerade elektroniska komponenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Advanced Micro Devices kan bli nästa företag att nå en biljon dollar i värdering

Artificiell intelligens (AI) skapade sitt första företag värderat till en biljon dollar förra året när Nvidia:s aktie sköt i höjden med 239%, tack vare den oöverträffade efterfrågan på deras AI-datacenterchips. Nu är Nvidia värt 2,2 biljoner dollar, vilket gör det till världens tredje största företag efter Apple och Microsoft. Advanced Micro Devices (AMD) utmanar nu Nvidia på marknaden för AI-chips. Företaget är för närvarande värderat till endast 270 miljarder dollar, men investerare som köper aktier idag kan se en vinst på 270% om det slutligen går med i biljonklubben.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Aktiesplitbevakning: Två AI-aktier ser redo ut för en split

Många ledande teknikaktier har genomfört aktiesplitar under de senaste åren, från Amazon till Alphabet, i takt med att deras aktier har rusat högre. Detta innebär att företaget emitterar ytterligare aktier till nuvarande innehavare för att sänka priset på varje enskild aktie. Nvidia och Super Micro Computer är två artificiell intelligens (AI) aktier som ser redo ut för en split. Nvidia har redan delat sin aktie fem gånger tidigare, med den senaste operationen som ägde rum 2021. Super Micro Computer har aldrig delat sin aktie, men nu skulle vara den perfekta tiden att genomföra en sådan operation.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

AI-aktier faller på fredagen på grund av inflationsoro och geopolitiska konflikter

AI-aktier, inklusive C3.ai, Intel, Advanced Micro Devices, Micron Technology och Taiwan Semiconductor Manufacturing, upplevde ett fall på fredagen. Orsakerna till detta inkluderar oro över inflation och geopolitiska konflikter, såsom konflikten mellan Israel och Hamas. Inflationen påverkar företagens förmåga att expandera och adoptera AI-teknologier på grund av de höga lånekostnaderna. Dessutom fanns det företagsspecifika nyheter som påverkade aktiekurserna, inklusive en sänkning av Intel´s prisprognos av Bank of America-analytikern Vivek Arya och rapporter om att Kina börjar fasa ut användningen av utländska processorer, vilket kan påverka Intel och AMD.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Adobe utnyttjar AI för att förbättra sina erbjudanden

Artificiell intelligens (AI) har öppnat upp nya tillväxtmöjligheter inom tekniksektorn. Programvaruföretag som Adobe utnyttjar nu AI för att förbättra sina erbjudanden. Trots att Adobes aktieprestanda kan tyda på att företaget ligger efter, innoverar det faktiskt i en av sina snabbaste takt någonsin. Adobes siffror har inte imponerat, men företaget är fortfarande i de tidiga stadierna av många AI-relaterade förbättringar av sina tjänster. På Adobes första kvartalsrapport 2024 var analytiker angelägna om att läsa in i de kvartalsvisa siffrorna och den mjuka guidningen mer än Adobes fleråriga bana med AI. Adobe är ett bra värde med tanke på att företaget fortfarande spenderar mycket på produktutveckling och att hitta de bästa sätten att monetarisera AI med sin SaaS-modell.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 12 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Bättre AI-aktie: Nvidia jämfört med AMD

Chipmarknaden har exploderat det senaste året på grund av en boom inom artificiell intelligens (AI), vilket har lett till en ökad efterfrågan på kraftfullare hårdvara. Företagen i framkant av denna teknologi, Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD), har sett aktievinster på 222% respektive 84% sedan förra april. AI-marknaden nådde nästan 200 miljarder dollar förra året och förväntas ha en årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Trots deras meteoriska uppgångar i år, har aktierna i Nvidia och AMD troligen fortfarande mycket att erbjuda nya investerare på lång sikt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Bör Nvidia-investerare oroa sig för nya AI-chips från Alphabet och Intel?

I en nyligen publicerad video diskuteras uppdateringar som påverkar Nvidia och andra halvledarföretag. Videon uppmanar tittarna att överväga att prenumerera och klicka på en särskild erbjudandelänk. Aktiepriserna som används var eftermarknadspriserna den 9 april 2024. Innan du köper aktier i Nvidia, bör du överväga att The Motley Fool Stock Advisor-analytikerteam har identifierat 10 aktier som de tror är de bästa för investerare att köpa nu, och Nvidia var inte en av dem. Stock Advisor ger investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning om att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad. Tjänsten har mer än tredubblat avkastningen på S&P 500 sedan 2002.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Analys: Är det läge att investera i Nvidia?

En nylig video diskuterar de senaste nyheterna som påverkar Nvidia och andra halvledarföretag. Videon frågar om det är lämpligt att investera $1 000 i Nvidia just nu. Innan du köper aktier i Nvidia bör du överväga följande: The Motley Fool Stock Advisor-analystteam har identifierat vad de anser vara de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu, och Nvidia var inte en av dem. Aktierna som valdes ut kan generera enorm avkastning de kommande åren. Suzanne Frey, en exekutiv på Alphabet, är medlem i The Motley Fools styrelse. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Alphabet och Nvidia.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 11 april

Alphabet har visat betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI) på sin molndatorkonferens Google Cloud Next. Företaget presenterade en ny serverchip och flera generativa AI-tjänster, vilket tyder på att det inte ska räknas bort i den konkurrenskraftiga AI-racet. Alphabet lanserade också ´AI-agenter´, som demonstrerar verkliga tillämpningar av företagets generativa AI-framsteg. Dessutom uppdaterade Alphabet Vertex AI för att inkludera en agentbyggande funktion, vilket i huvudsak tillåter företag att skapa anpassade AI-agenter på toppen av Gemini-modeller.

Consumer News and Business Channel fördjupade 11 april

Google avslöjar ny version av AI-chips och Arm-baserad processor

Google avslöjade på tisdagen detaljerna för en ny version av sina datacenters artificiella intelligenschips och tillkännagav en Arm-baserad centralprocessor. Googles tensorbehandlingsenheter (TPU) är ett av de få alternativen till de avancerade AI-chips som tillverkas av Nvidia. Google planerar att erbjuda den Arm-baserade centralprocessorn, kallad Axion, via Google Cloud. Axion-chipet erbjuder 30% bättre prestanda än ´allmänna Arm-chips och 50% bättre prestanda än nuvarande generation x86-chips tillverkade av Intel och Advanced Micro Devices.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 april

Tre miljonärsskapande AI-aktier att köpa just nu

Under det senaste året har teknikaktier ökat kraftigt, vilket har lett till att Nasdaq-100 Technology Sector index stigit 47% under de senaste 12 månaderna. Ökat intresse för framväxande industrier som artificiell intelligens (AI) har lockat investerare, vilket har skickat otaliga aktier till skyarna. Det är säkert att säga att AI har skapat många miljonärer under det senaste året. Samtidigt har sektorn inte visat några tecken på avmattning. Enligt Grand View Research nådde AI-marknaden en värdering på nästan 200 miljarder dollar 2023 och beräknas expandera med en årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Detta kommer att leda till att industrin når nästan 2 biljoner dollar vid slutet av decenniet, vilket tyder på att marknaden är långt ifrån att nå sin topp och att det inte är för sent att investera i AI. Här är tre miljonärsskapande AI-aktier att köpa just nu. 1. Nvidia 2. Advanced Micro Devices 3. Amazon

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 april

Ledamöter i The Motley Fools styrelse och deras positioner

Suzanne Frey, en ledare på Alphabet, är medlem i The Motley Fools styrelse. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett dotterbolag till Amazon, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Randi Zuckerberg, tidigare direktör för marknadsutveckling och talesperson för Facebook och syster till Meta Platforms VD Mark Zuckerberg, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian, CFA har positioner i Alphabet. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing och UiPath. The Motley Fool rekommenderar Intel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 april

Intel presenterar ny AI-chip som utmanar Nvidia

Intel presenterade en ny version av sitt artificiella intelligenschip på sitt Vision-event på tisdag, som utmanar Nvidias dominans inom halvledare som driver AI. Det nya Gaudi 3-chippet kan träna specifika stora språkmodeller 50% snabbare än Nvidias tidigare generation H100-processor. Det är också kapabelt att beräkna generativa AI-svar, en process kallad inference, snabbare än H100-chippen för vissa av de modeller Intel testade. Gaudi 3-chippet kommer att vara tillgängligt för serverbyggare som Supermicro och Hewlett Packard Enterprise under andra kvartalet i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 april

AI kan skaka om aktiemarknadens ledarskap

Aktiemarknadsledningen kommer att skakas om tack vare artificiell intelligens (AI). 2017 myntade CNBC:s finansanalytiker Jim Cramer akronymet FAANG för att beskriva fem av de största teknikföretagen vid den tiden: Meta Platforms (tidigare Facebook), Apple, Amazon, Netflix och Alphabet (tidigare Google). 2023 identifierade Bank of America-analytikern Michael Hartnett en ny grupp aktier och döpte dem till ´Magnificent Seven´. Dessa aktier levererade en genomsnittlig avkastning på 112% förra året, vilket krossade 24% vinsten i S&P 500-indexet. ´Magnificent Seven´ inkluderar: Meta Platforms, Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Nvidia och Tesla. Trots att de flesta av ´Magnificent Seven´ har ökat hittills 2024, handlas Tesla-aktien ned med 33% och Apple är ned med 8% hittills. Det fick en analytiker - Glen Kacher från Light Street Capital - att ompröva aktiemarknadens ledarskap helt och hållet. Med tanke på att AI är ett så dominerande tema bland marknadens toppresterande aktier, har Kacher identifierat fem företag som arbetar i framkant av den snabbväxande branschen. Han kallar dem ´AI Five´: Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Advanced Micro Devices, Broadcom, Microsoft.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 april

Intels aktier sjunker men företaget satsar på AI för framtida tillväxt

Intels aktier har minskat med cirka 22% sedan den 25 januari, då företaget rapporterade sin inkomst för fjärde kvartalet 2023. Trots en årlig intäktsökning på 10% och betydande vinster från en återhämtande PC-marknad, överstrålades detta av svag vägledning. Intel förväntar sig att inkomsterna per aktie för första kvartalet 2024 kommer att ligga på $0,13, jämfört med analytikernas förväntningar på $0,42. Företaget omstrukturerar sin verksamhet för att prioritera lönsamhet och investerar i högtillväxtsektorer som AI. Intel har även introducerat en rad AI-chip, inklusive Gaudi3, en GPU designad för att utmana marknadsledaren Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 april

Intels aktier kan öka med 118% de kommande två åren

Intels aktier har sjunkit med cirka 22% sedan den 25 januari då företaget rapporterade sina intäkter för fjärde kvartalet 2023. Trots en intäktstillväxt på 10% över året, vilket överträffade Wall Streets förväntningar med 230 miljoner dollar, skuggades detta av svaga prognoser som ledde till att aktierna sjönk. Intel förväntar sig att intjäningen per aktie för första kvartalet 2024 kommer att uppgå till 0,13 dollar per aktie, när analytikerna förutspådde 0,42 dollar per aktie. Företaget räknar med att intäkterna kommer att ligga mellan 12 och 13 miljarder dollar, vilket är mindre än de 14 miljarder dollar som Wall Street förväntade sig. Trots detta har Intel potential att öka sin aktiekurs på lång sikt genom att omstrukturera sin verksamhet för att prioritera lönsamhet och investera i högtillväxtsektorer som artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 april

Två AI-aktier att investera i och behålla under nästa decennium

Trots marknadsvolatiliteten sedan pandemin 2020, har aktiemarknaden fortsatt att vara en förmögenhetsskapande maskin för långsiktiga investerare. AI (Artificiell intelligens) har framstått som en het investeringstrend, då det förändrar hur människor lever, studerar, arbetar och leker. Det är därför meningsfullt för investerare att placera sitt kapital i högkvalitativa AI-aktier för att uppnå robusta avkastningar på lång sikt. Microsoft och Meta Platforms passar bra för detta ändamål.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 april

Jämförelsen mellan Nvidia nu och Cisco Systems på 90-talet är inte korrekt

Trots vissa likheter mellan Nvidia nu och Cisco Systems på 90-talet, är jämförelsen inte korrekt. Nvidia är den dominerande tillverkaren av GPU:er för att påskynda bearbetningen av AI och högpresterande databehandling (HPC) arbetsbelastningar i datacenter. Företaget har en uppskattad marknadsandel på 90% av datacenter AI GPU-chipmarknaden och 80% av den totala datacenter AI-chipmarknaden. Nvidia har endast haft en VD sedan dess grundande 1993, medgrundaren Jensen Huang. Cisco Systems däremot, hade inte en grundare som VD under 90-talet. Dessutom var Ciscos konkurrensfördel inte lika hög som Nvidias nuvarande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 april

Två teknikaktier att köpa: Intel och Micron Technology

Intel och Micron Technology visar förbättrad tillväxt när halvledarindustrin återhämtar sig från en svacka. Dessa ledande chipaktier har nått nya höjder i år, men deras värderingar lämnar fortfarande utrymme för mer uppsida. Intel har hittat sig i outforskad terräng de senaste åren, men företaget slåss tillbaka. Micron Technology är i en bra position för tillväxt eftersom AI-utbildning kräver mer än bara avancerade processorer. Företag ökar också investeringar i högbandbreddsminne och solid-state lagringslösningar för att hantera massiva dataarbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 april

Dell Technologies kan vara nästa stora aktie inom artificiell intelligens

Nvidia har upplevt en enorm ökning i intäkter och vinster tack vare sin centrala roll inom AI-teknologins utbredning. Trots detta kan försiktiga investerare tveka att investera i Nvidia på grund av dess höga värderingar. Däremot pekar analysen mot att Dell Technologies kan vara ett idealiskt aktieval inom AI-området just nu. Dells affärsområden, infrastrukturlösningar och kundlösningar, är på väg att vinna stort på den ökande adoptionen av AI. Dessutom förväntas försäljningen av AI-aktiverade PC-enheter att skjuta i höjden, vilket kommer att gynna Dell som är den tredje största PC-tillverkaren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 april

AI-relaterade aktier sjunker på tisdagen

Flertalet aktier relaterade till artificiell intelligens (AI) sjönk på tisdagen, inklusive halvledarspecialisten Advanced Micro Devices (AMD), AI-programvarutillverkaren C3.ai, chipdesignern Arm Holdings och chipstillverkaren Micron Technology. Inga företagsspecifika nyheter kunde förklara prisfallet, vilket tyder på att investerare fokuserar på bredare ekonomiska utvecklingar. Federal Reserve (Fed) planerar att sänka räntorna, men Fed-ordförande Jerome Powell antydde att banken inte har bråttom att göra det. Starka tillverknings- och jobbdata tyder på att inflationen fortfarande inte är under kontroll, vilket kan påverka AI-sektorns tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 april

Miljardärer säljer Nvidia och köper andra AI-aktier istället

Under det senaste året har Nvidia blivit vad som kan kallas ´infrastruktur-ryggraden´ för AI-rörelsen, med sina A100 och H100 grafikprocessorer (GPUer) som dominerar högpresterande datacenter. Det finns dock åtta framstående miljardärinvesterare som har minskat sina andelar i detta toppresterande megaföretag, inklusive Israel Englander, Jeff Yass, Steven Cohen, David Tepper, Philippe Laffont, Chase Coleman, David Siegel och John Overdeck. Anledningen till skepsisen är att Nvidias fantastiska uppgång har drivits av GPU-brist. Samtidigt har miljardärer inte tvekat att trycka på köpknappen för två andra hyper-tillväxt AI-aktier under fjärde kvartalet, nämligen CrowdStrike Holdings och Snowflake.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 april

Kan Nvidia överträffa Apple och Microsoft genom AI och bli det mest värdefulla företaget?

Nvidia har etablerat sig som en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) med sina avancerade grafikprocessorer (GPU:er) som är en central del av servrar som kör avancerade AI-applikationer. Nvidia kontrollerar för närvarande cirka 90% av marknaden för GPU:er anpassade för AI och andra accelererade datorprogram. Trots konkurrens från företag som Advanced Micro Devices och Intel förväntas Nvidia behålla sin starka position. Nvidias aktie har stigit med 240% under det senaste året och är upp 82% hittills 2024. Företagets marknadsvärde ligger nu på cirka 2,27 biljoner dollar, vilket gör det till världens tredje mest värdefulla företag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 mars

Nvidia kan bli världens mest värdefulla företag tack vare AI

Nvidia har blivit en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) tack vare sina toppmoderna grafikprocessorer (GPU:er). Företaget kontrollerar för närvarande cirka 90% av marknaden för GPU:er anpassade för AI och andra accelererade databehandlingsapplikationer. Nvidia-aktien har stigit med 240% under det senaste året och 82% hittills 2024, vilket har drivit företagets marknadsvärde till cirka 2,27 biljoner dollar. Det gör Nvidia till världens tredje mest värdefulla företag. Om efterfrågan på AI-tjänster fortsätter att öka dramatiskt kan Nvidia överträffa Apples marknadsvärde och ta titeln som världens mest värdefulla företag från Microsoft inom de närmaste fem åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 mars

Artificiell intelligens förväntas förändra arbetsmarknaden och skapa investeringsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra världen på många sätt, både positiva och negativa. AI kan förbättra effektiviteten och produktiviteten, revolutionera hälso- och sjukvården, främja vetenskapliga upptäckter och skapa personliga upplevelser. Samtidigt kan AI leda till arbetsförluster och ställa etiska och integritetsfrågor. Världsekonomiska forumet uppskattar att AI kan ersätta cirka 85 miljoner jobb globalt fram till 2025. AI:s inverkan på indiska IT-tjänsteföretag förväntas vara både positiv och negativ. För investerare erbjuder AI möjligheter, särskilt inom AI-utvecklare, företag som använder AI till sin fördel och stödjande infrastruktur.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 30 mars

Investerare varnas för SoundHound AI, Nvidia och Super Micro Computer rekommenderas istället

Artificiell intelligens (AI) har blivit populärt bland investerare, och aktier som SoundHound AI har sett en kraftig ökning. Efter rapporter om att Nvidia äger en andel i SoundHound AI har företagets aktier ökat med så mycket som 295%. Men SoundHound AI har ännu inte genererat någon vinst och har fallit ur favör hos minst en tidigare optimistisk analytiker. Nvidia anses vara bättre positionerat för att dra nytta av AI-vågen och Super Micro Computer, som utvecklar servrar för AI-behandling, ses också som ett mer lovande investeringsalternativ.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 mars

Intels aktier stiger trots negativ trend för AI-aktier

Intels aktier steg med 4,2% på onsdag, trots att aktiekurserna för Nvidia, Super Micro Computer och Broadcom var nedåt eller oförändrade. Advanced Micro Devices lyckades knappt motverka den negativa trenden för AI-aktier idag, med aktier upp 0,97%. Anledningen till att Intel och AMD trots allt gick bra, trots värderingsnedgångar för andra framstående företag med stor exponering för AI-trender, är sannolikt spänningarna mellan Kina och västvärlden. Kinas president Xi Jinping sade idag till Nederländernas premiärminister Mark Rutte att försök att begränsa hans lands tekniska framsteg inte skulle lyckas. Trots geopolitiska risker ökade Intels aktiepris tack vare nyheter som tyder på att produktionen av företagets 3 nanometer (nm) processor-designer snart kan börja skalas upp snabbt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 mars

Intels aktier stiger trots negativ trend för AI-aktier

Aktier i Intel steg med 4,2% på onsdagen, trots att aktiekurserna för Nvidia, Super microcomputer och Broadcom var nedåtgående eller oförändrade. Intels och AMD:s aktier lyckades trotsa trenden tack vare specifika omständigheter. Kinesiska presidenten Xi Jinping meddelade under ett besök i Nederländerna att försök att begränsa Kinas tekniska framsteg inte skulle lyckas. Detta följde på USA:s och Nederländernas försök att begränsa Kinas tillgång till kretskortstillverkningsutrustning. Intel-investerare fick dock positiva nyheter om att tillverkningen av företagets 3 nanometer (nm) processor-designer snart kan skala upp snabbt.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 27 mars

Två AI-aktier som kan bli paraboliska: Intel och Advanced Micro Devices

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har skjutit i höjden under det senaste året, vilket har lett till att många teknikföretag har riktat om sina verksamheter mot denna växande sektor. Här är två aktier inom AI som kan bli paraboliska: Intel och Advanced Micro Devices (AMD). Trots att Intel har stött på en del hinder under de senaste åren investerar företaget nu tungt i AI och lanserade en rad AI-chip i december 2023. AMD, som för närvarande har den näst största marknadsandelen inom grafikprocessorer (GPU), expanderar också gradvis inom AI och presenterade sin nya MI300X AI GPU i december.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 mars

Två artificiella intelligensaktier som kan skjuta i höjden

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har skjutit i höjden det senaste året, vilket har lett till att många teknikföretag har svängt sina verksamheter mot den blomstrande sektorn. Enligt Grand View Research förväntas AI-marknaden växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till minst 2030, vilket skulle ge den ett värde på nästan 2 biljoner dollar. Här är två aktier inom artificiell intelligens som kan bli mycket lönsamma. 1. Intel, trots att det inte har varit lätt att vara en Intel-investerare de senaste åren, har företaget gjort stora framsteg inom AI och kan ha en stor potential på lång sikt. 2. Advanced Micro Devices (AMD) är ett attraktivt investeringsalternativ, det har för närvarande den näst största marknadsandelen inom GPU:er och expanderar gradvis inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

Taiwan Semiconductor Manufacturing kan dra nytta av AI-boom, enligt JPMorgan

Investerare som vill satsa på den artificiella intelligens-boomen bör överväga Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), enligt JPMorgan-analytikern Gokul Hariharan. Han upprepade sin överviktiga bedömning av halvledartillverkaren, som levererar till stora chipföretag som Nvidia, Advanced Micro Devices och Qualcomm. Hariharan förväntar sig att TSMC kommer att behålla mer än 90% av marknadsandelen för AI-kopplade processorer inom de närmaste tre till fyra åren. Detta skulle nästan fyrdubbla företagets AI-bidrag till intäkterna från 6% 2023 till 27% 2027.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 mars

Tre AI-aktier att överväga istället för Nvidia

Även om Nvidia har haft en imponerande aktieutveckling på 1 980% under de senaste fem åren, finns det andra aktier inom AI-sektorn som kan vara intressanta för investerare. Advanced Micro Devices (AMD) har sett en aktieökning på 179% sedan januari 2023 och deras senaste AI-fokuserade chip, MI300X, har fått intresse från Microsoft, OpenAI och Meta Platforms. Oracle är ett annat företag att hålla ögonen på, med en ökning på 7% i totala intäkter och 25% i molnintäkter. Slutligen är Palantir Technologies, ett företag i framkant för AI-driven stordataanalys, värt att notera med en ökning i kundantal, intäkter, nettoinkomst och fritt kassaflöde.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 mars

Miljardärinvestorer säljer aktier i Super Micro Computer men investerar i andra AI-aktier

Artificiell intelligens (AI) har blivit en stor investeringstrend som lockar både professionella och vardagliga investerare. Server- och lagringslösningsspecialisten Super Micro Computer har gynnats av denna trend och dess aktier steg med 220% fram till den 19 mars. Företaget har dock nyligen fått kritik från tre miljardärinvestorer, inklusive Steven Cohen, Ken Griffin och Israel Englander, som har sålt aktier i företaget. Trots detta har de alla investerat i andra AI-aktier. Cohen har lagt till Amazon och Dell Technologies, Griffin har investerat i Nvidia och Advanced Micro Devices, och Englander har satsat på Alphabet och Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 mars

Tre myter om Nvidia som investerare bör ifrågasätta

Nvidia, som dominerar AI-eran, har blivit det tredje mest värdefulla företaget i världen, bakom endast Microsoft och Apple. Dess intäkter har mer än tredubblats under senaste kvartalet, vilket har drivit snabbare tillväxt. Nvidia-aktien har hoppat mer än 500% sedan början av 2023. Trots detta tror vissa investerare att aktien är i en bubbla som snart kommer att kollapsa. Denna artikel diskuterar tre myter om Nvidia: att Nvidia liknar Cisco på 2000-talet, att konkurrens kommer att utplåna Nvidias AI-ledarskap och att Nvidia är övervärderat.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 mars

Tre attraktiva AI-aktier att köpa för under $1000 och behålla på lång sikt

Enligt tre bidragsgivare till Motley Fool framstår Microsoft, Qualcomm och Meta Platforms som ledande kandidater för investeringar inom artificiell intelligens (AI) för under $1000. Microsofts samarbete med OpenAI har visat sig vara mycket framgångsrikt, och företagets teknologi har integrerats i Microsofts olika mjukvaruprodukter. Qualcomm har släppt sin Snapdragon 8 Gen 3, som stöder AI-modeller och förbättrar mobilspelande och ljudkvalitet. Meta Platforms kombinerar fördelarna med en start-up och en kassako, med en stark inkomstgenererande reklamverksamhet och betydande investeringar i AI-forskning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 mars

AI-marknaden blomstrar med AMD i spetsen

AI-marknaden blomstrade förra året med en ökning på nästan 55% för Nasdaq-100 Technology Sector och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Detta skulle kunna innebära att marknaden når nästan 2 biljoner dollar vid decenniets slut. Ett attraktivt investeringsalternativ är Advanced Micro Devices (AMD), som investerar kraftigt i AI och vars aktie har ökat med 87% sedan förra mars. AMD planerar att lansera en ny serie AI-grafikprocessorer (GPU:er) och förbättringar inom PC-industrin kan göra att företagets aktie stiger kraftigt de kommande åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 mars

Två AI-aktier som kan ge dig ekonomisk trygghet för livet

Den artificiella intelligensen (AI) marknaden exploderade förra året. Enligt data från Grand View Research nådde AI-marknaden en värdering på nästan 200 miljarder dollar förra året och beräknas expandera med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030. Här är två AI-aktier som kan ge dig ekonomisk trygghet för livet. 1. Intel har stött på några hinder under de senaste åren. Men företaget gör stora investeringar i AI och debuterade med en rad AI-chips i december, inklusive Gaudi3, en GPU designad för att utmana liknande erbjudanden från Nvidia. 2. Amazon har växt till en teknisk jätte sedan dess grundande för nästan 30 år sedan. Företaget har potential att utnyttja sina massiva molndatacenter och styra den generativa AI-marknaden. Under 2023 svarade AWS på ökad efterfrågan på AI-tjänster genom att introducera en mängd nya verktyg.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 mars

Två artificiella intelligensaktier som kan ge dig ekonomisk trygghet för livet

Artificiell intelligens (AI) marknaden exploderade förra året, med en värdering nära 200 miljarder dollar och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Två aktier som kan vara värda att investera i är Intel och Amazon. Intel har haft problem på senare år men gör nu stora investeringar i AI och har nyligen lanserat en rad AI-chip, inklusive Gaudi3, en grafisk processor som utmanar liknande erbjudanden från Nvidia. Amazon har också satsat stort på AI och har lanserat en rad nya verktyg för att hjälpa kunder att bygga generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 mars

Två företag som kan bli biljonföretag tack vare AI

Artificiell intelligens (AI) har fått stor uppmärksamhet på aktiemarknaden, vilket har lett till att flera företag har sett en ökning i sina aktievärden. Nvidia har varit en stor vinnare tack vare ökad efterfrågan på deras grafikprocessorer. Två företag som förväntas bli vinnare i AI-boomen är Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) och Broadcom. TSMC är världens största kontraktstillverkare av kretsar och har en marknadsandel på cirka 55%. Broadcom, som nyligen förvärvade VMWare, förväntas också se en ökning i intäkter och vinst tack vare AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 mars

AMD-aktie påverkas av framsteg inom artificiell intelligens (AI)

I en nyligen publicerad video diskuteras de senaste uppdateringarna som påverkar Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD). Videon publicerades den 21 mars 2024. Analytikerteamet från Motley Fool Stock Advisor, en nyhetsbrevstjänst som har drivits i två decennier och mer än tredubblat marknaden, har avslöjat vad de anser vara de 10 bästa aktierna för investerare att köpa just nu. Advanced Micro Devices finns med på listan. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices och är också en affiliate av Motley Fool.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 mars

Bättre AI-aktie: AMD eller Broadcom?

Aktiekurserna för Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) och Broadcom (NASDAQ: AVGO) har stigit kraftigt det senaste året på grund av förväntningar om att båda chiptillverkarna kommer att dra nytta av den blomstrande marknaden för artificiell intelligens (AI) -chips. AMD:s aktie har ökat med 85% och Broadcoms med 95% under det senaste året. AMD förväntar sig att dess AI-grafikprocessorer (GPU) kommer att generera minst 3,5 miljarder dollar i intäkter i år. Broadcom förväntar sig att generera 10 miljarder dollar i intäkter från försäljning av AI-chips i år. Trots detta förväntas Broadcoms intäkter växa med 14% årligen de närmaste fem åren, jämfört med AMD:s förväntade årliga intäktstillväxt på 25% under samma period.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

Artificiell intelligens (AI) dominerar aktiemarknaden, men Snowflake kämpar

Artificiell intelligens (AI) är för närvarande den hetaste sektorn på aktiemarknaden med Nvidia som en av de ledande aktörerna. Flera andra AI-aktier som Amazon, Microsoft och Advanced Micro Devices har också nyligen haft marknadsöverträffande vinster. Däremot har Snowflake, ett innovativt företag inom molnbaserad databehandling, sett sina aktier minska med 18% hittills i år. Trots att företaget planerar att lansera en rad AI-produkter snart, kan aktiekursen fortsätta att sjunka på grund av saktande intäktsökning och fortsatta förluster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 mars

AMD och Broadcoms aktiekurser stiger på AI-chipmarknadens framväxt

Aktiekurserna för Advanced Micro Devices (AMD) och Broadcom har imponerande stigit det senaste året på grund av förväntningar om att båda chip-tillverkarna kommer att dra nytta av den blomstrande marknaden för AI-chip. Broadcoms aktiekurs har ökat med 95% det senaste året medan AMD har ökat med 85%. AMD borde dra nytta av AI-adoption på flera sätt. Företagets datacenter kommer att få en massiv ökning i år tack vare den växande efterfrågan på dess AI-acceleratorer. AMD:s klientprocessorverksamhet kommer också att dra nytta av AI-revolutionen. Broadcom är den dominerande spelaren inom anpassade chip och är redo att göra ett större avtryck på AI-halvledarmarknaden detta år. Broadcoms intäkter från försäljning av AI-chip fyrdubblades till 2,3 miljarder dollar år över år. Men Broadcom står inför utmaningar inom andra nischer av halvledarmarknaden. Även om Broadcoms AI-verksamhet blomstrar kanske det inte räcker för att ge hela företaget en stor ökning. Det förklarar förmodligen varför dess vinster förväntas växa med en årlig takt på 14% under de nästa fem åren, vilket är långt under AMD:s prognostiserade årliga vinsttillväxt på 25% under samma period.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 mars

Nvidia avtäcker ny toppmodell AI-chip, Blackwell B200

Nvidia, en ledande tillverkare av halvledare för artificiell intelligens (AI), avtäckte på måndagen sitt flaggskepp AI-chip, Blackwell B200, som de säger är upp till 30 gånger snabbare än dess föregående chip. Företagets VD, Jensen Huang, lanserade också ett nytt set av mjukvaruverktyg designade för att hjälpa utvecklare att sälja sina AI-modeller mer lätt till alla företag som använder Nvidia. Nvidia hoppas att dess chip- och mjukvaruannonseringar på GTC 2024 kommer att hjälpa företaget att behålla sin ledande position som den dominerande säljaren av AI-utrustning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Nvidias aktie har ökat med 428% sedan lanseringen av OpenAIs ChatGPT

Den 30 november 2022 lanserade OpenAI sin AI-chatbot ChatGPT, vilket markerar en viktig dag i teknikhistorien. ChatGPT blev den snabbast växande konsumentappen i historien, med 100 miljoner aktiva användare bara två månader efter lanseringen. Nvidia har varit en av de största vinnarna i AI-boomen, med sina grafikprocessorer (GPUs) och andra chips som är särskilt lämpade för krävande applikationer som ChatGPT. Nvidias aktie ökade med 8,2% den dagen ChatGPT lanserades. Om man hade köpt Nvidias aktie den dagen skulle man ha ökat med 428% fram till den 12 mars.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 mars

AI-marknaden kan vara värd $1,8 biljoner år 2030, Alex Kipman går med i VERSES AI som strategisk rådgivare

Enligt Statista kan den globala AI-marknaden vara värd otroliga 1,8 biljoner dollar år 2030, vilket kan driva upp värdena på AI-relaterade aktier som VERSES AI, Nvidia, Microsoft, Meta och Advanced Micro Devices. Bank of America-analytiker säger att AI står inför ett ´iPhone-ögonblick´ och kan öka den globala ekonomin med 15,7 biljoner dollar inom sju år. VERSES AI Inc., ett företag som utvecklar nästa generations intelligenta mjukvarusystem, meddelade att Alex Kipman, VD och grundare av Analog AI, har gått med som strategisk rådgivare. Företaget tillkännagav tidigare den 18 januari 2024 ett partnerskap med Analog för att omvandla Abu Dhabis stadslandskap genom smarta stadsprojekt.

Direktlänk Dela Baystreet Communications fördjupade 18 mars

En boom inom artificiell intelligens (AI) började förra året och blev en ledande drivkraft för Nasdaq Composite´s ökning med 43% 2023. Trots AI-marknadens snabba ökning är det långt ifrån sin topp. Enligt Grand View Research nådde sektorn nära $200 miljarder 2023 och förväntas utvecklas med en sammansatt årlig tillväxttakt på 37% åtminstone fram till 2030. Här är två artificiella intelligensaktier som kan göra dig till miljonär. 1. Advanced Micro Devices (AMD) 2. Intel

Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Två AI-aktier att överväga för investering: Nvidia och Marvell Technology

Artificiell intelligens (AI) har blivit det hetaste investeringstemat, och förväntas vara värt mer än $1 biljon till 2030. Två aktier, Nvidia och Marvell Technology, kan vara intressanta tillskott till en AI-fokuserad aktieportfölj. Nvidia har imponerat med sina resultat i det fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2024, trots ökad konkurrens och restriktioner på chipexporter till Kina. Marvell Technology har trots vissa svagheter i andra marknader sett stark tillväxt inom sitt AI-drivna datacenter. Företaget har investerat aggressivt i AI-optimerade nätverksprodukter och chips för att dra nytta av den explosiva tillväxten inom AI och accelererad databehandling.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 mars

Amazon förutspås som den största vinnaren bland AI-aktier

Att investera i stora artificiella intelligens (AI) aktier har varit lönsamt det senaste året, med chip-tillverkarna Advanced Micro Devices (AMD) och Nvidia samt molntjänstleverantörerna Amazon, Google och Microsoft som stora vinnare. Framöver är Wall Street mest optimistisk om Amazon, med en genomsnittlig 12-månaders prisprognos som antyder en uppsida på nästan 17%. Analytiker tror att AI kommer att vara en nyckelfaktor för företagets tillväxt, med Amazon Web Services (AWS) som håller marknadsledande andel inom molntjänster. Trots detta förväntas alla dessa företag fortsätta att vara framgångsrika på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 mars

Super Micro Computers aktier ökar med 5,830% på fem år tack vare AI

Super Micro Computers aktier har ökat med 5,830% på bara fem år, mycket tack vare företagets roll inom artificiell intelligens (AI). Företaget designar integrerade system för IT-arkitektur, inklusive lagringskluster och serverrack. Intresset för grafikprocessorer (GPU) från bland annat Nvidia och Advanced Micro Devices har ökat efterfrågan på Supermicros tjänster. Trots detta finns det några orosmoment. Supermicro är mycket av ett hårdvaruföretag och dess marginalprofil är mycket lägre än man kanske tror. Dessutom blir värderingen alltmer frånkopplad från de grundläggande faktorerna.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 17 mars

Super Micro Computing: En stark spelare inom AI, men med vissa farhågor

Super Micro Computing, en teknikaktie som inte är en del av de ´Magnificent Seven´, har sett en enorm tillväxt på 5 830% på fem år och över 300% hittills 2024. Företaget, som nyligen inkluderades i S&P 500, spelar en viktig roll inom AI. Super Micro designar integrerade system för IT-arkitektur och har varit mycket efterfrågade på grund av det ökande intresset för grafikprocessorer från Nvidia och Advanced Micro Devices. Trots detta finns det oro kring företagets låga marginalprofil och dess värdering, som tycks bli allt mer frånkopplad från de grundläggande faktorerna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 mars

AI-företaget Super Micro Computing stiger kraftigt på börsen

Aktier i Super Micro Computing har stigit med 5 830 % under de senaste fem åren och har hittills i år ökat med över 300 %. Företaget spelar en viktig roll inom artificiell intelligens (AI) och designar integrerade system för IT-arkitektur. Intresset för grafikprocessorer (GPU) har lett till en hög efterfrågan på Supermicros tjänster. Trots att företagets intäkter växer med över 100 % årligen, finns det oro kring företagets låga marginalprofil. För kvartalet som slutade den 31 december var bruttomarginalen 15,4 %, en minskning jämfört med föregående kvartal och samma period föregående år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 mars

Två lovande aktier för att investera i AI-revolutionen

AI-marknaden förväntas överstiga 1,8 biljoner dollar till 2030, vilket ger möjligheter för investerare. Två aktier som kan vara intressanta är Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD, en ansedd chiptillverkare, förväntas bli en viktig aktör inom AI. Företagets nya MI300-acceleratorer levererar exceptionell prestanda och energieffektivitet för AI-applikationer. Stora företag som Microsoft och Meta Platforms har visat intresse för AMD:s AI-lösningar. TSMC, en ledande tillverkare inom halvledarindustrin, tillverkar chips för företag som Apple, Nvidia och AMD. TSMC har konsekvent levererat betydande försäljnings- och vinsttillväxt, i genomsnitt runt 17% årligen under de senaste tre decennierna.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 mars

Två AI-aktier som kan göra dig förmögen

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) förväntas skjuta i höjden de kommande åren, med en global AI-marknad som överstiger 1,8 biljoner dollar år 2030 enligt Statista. Två aktier som kan dra nytta av denna trend är Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD förbereder sig för att bli en stor leverantör av kraftfulla AI-verktyg, med en enorm vinstmöjlighet. TSMC, som tillverkar en stor mängd kretsar för företag som Apple, Nvidia och AMD, har också en stark position på marknaden med en årlig försäljnings- och vinstökning på cirka 17% under de senaste 30 åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 mars

Två toppaktier att investera i för AI-guldrushen

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) förväntas skjuta i höjden de kommande åren, med en global AI-marknad som överstiger $1,8 biljoner år 2030, enligt Statista. Två företag som kan hjälpa investerare att dra nytta av denna trend är chip-designern Advanced Micro Devices (AMD) och tillverkningsjätten Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD förbereder sig för att bli en stor leverantör av AI-verktyg, med försäljningen av AI-acceleratorer förväntas öka till $400 miljarder år 2027. TSMC, som tillverkar en bred palett av chips för företag som Apple, Nvidia och AMD, förväntas öka sin försäljning med 15-20% årligen de kommande åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 mars

Dow Jones Framtidsutsikter: Federal Reserve-mötet, Nvidia och Microsofts AI-evenemang dominerar kommande vecka

Dow Jones futures kommer att öppna på söndag kväll, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Under den kommande veckan kommer Federal Reserve-mötet och AI-evenemang från Nvidia och Microsoft att vara i fokus. Börsmarknaden hade en blandad vecka, med små förändringar för Dow Jones och S&P 500, medan Nasdaq och small-cap Russell 2000 drog sig tillbaka under deras 21-dagars linjer. Federal Reserve kommer att träffas på tisdag-onsdag, med beslutsfattare som ger sina senaste prognoser för Fed räntesänkningar på onsdag eftermiddag. Nvidia kommer att hålla en fyra dagars GTC-konferens från måndag, med en ny AI-chip och en mängd andra AI-meddelanden. Microsoft kommer att hålla sitt ´New Era Of Work´-evenemang den 21 mars, med presentation av AI-funktioner och mer.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 mars

Nvidias GTC-konferens sätter tonen för AI-utveckling

Nvidias GTC-konferens, kallad ´AI Woodstock´ av Bank of America, börjar på måndag. Konferensen ger Nvidia möjlighet att visa upp sina senaste AI-chipinnovationer och framtidsvision. Analytikern C.J. Muse från Cantor Fitzgerald förutspår att konferensen kommer att visa en tydlig vision för Nvidias framtid, med en stark produktcykel som stöder tillväxt år 2025 och ett blomstrande ekosystem redo att utnyttja enorma möjligheter inom generativ AI. Nvidia har haft en stark start på året med en ökning på över 77% efter en ökning på 239% under 2023. Förväntningarna inför konferensen har lett till att flera Wall Street-företag har blivit mer optimistiska om aktien och höjt sina prisprognoser.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 mars

På den heta marknaden för artificiell intelligens (AI) chip befinner sig Advanced Micro Devices (AMD) i en bekant position: som nummer två efter marknadsledaren Nvidia. AMD har tidigare tävlat med Intel om marknaden för persondatorer och traditionella serverchip. Nu står AMD inför en ny teknisk konkurrens med Nvidia inom AI-chip. Nvidia förväntas presentera sin nästa generations produkt B100 vid sin stora AI-konferens den 18 mars. Samtidigt ökar AMD produktionen av sitt MI300 AI-chip. Trots Nvidias dominans på GPU-marknaden har AMD visat sig vara en stark konkurrent. AMD:s Instinct MI300-serie erbjuder ett alternativ till Nvidias nuvarande H100 GPU.

Investor´s Business Daily fördjupade 14 mars

AI-boom fortsätter med stark tillväxtprognos

En boom inom artificiell intelligens (AI) startade förra året och visar inga tecken på att sakta ner. Lanseringen av OpenAI:s ChatGPT mot slutet av 2022 återupplivade intresset för tekniken och tvingade många att ompröva vad som för närvarande var möjligt med AI. Som ett resultat har efterfrågan på AI-tjänster skjutit i höjden över flera branscher tillsammans med stigande aktiekurser för de som riktar om sina företag mot tekniken. AI-marknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) och Microsoft (NASDAQ: MSFT) investerar tungt i AI och är attraktiva sätt att investera i branschen.

Direktlänk Dela Sharewise fördjupade 12 mars

AMD kan bli en stor aktör inom AI, överträffa ´Magnificent Seven´

Termen ´Magnificent Seven´ myntades förra året av Bank of Americas analytiker Michael Hartnett för att beskriva de sju mest inflytelserika teknikaktierna: Alphabet, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia, Amazon och Tesla. En annan aktie som håller jämna steg med ´Magnificent Seven´ är Advanced Micro Devices (AMD), som presterade bättre än fem av de sju medlemmarna i denna grupp under det senaste året med en vinst på 152%. Trots att AMD kom in lite sent på AI-marknaden jämfört med sin konkurrent Nvidia, har AMD enorm potential. Företaget avslöjade sin nya MI300X AI GPU i december, vilket redan har fångat uppmärksamheten hos några av teknikens mest framstående aktörer, inklusive Microsoft och Meta. Dessutom vill AMD leda sitt eget utrymme inom AI genom att satsa på AI-drivna datorer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 mars

AI-teknik driver upp amerikanska teknikaktier: Super Micro Computer och Broadcom i fokus

USA:s aktiemarknad har varit exceptionellt stark, med S&P 500-indexet som nått flera rekordhöjder i början av 2024. Fortsatt optimism för artificiell intelligens (AI) teknologier har fortsatt att driva upp teknikaktier - en trend som spelar en nyckelroll i denna aktierally. Aktier som Super Micro Computer (SMCI -5,25%) och Broadcom (AVGO -1,19%) kan dock se en retraktion på grund av vinsttagning i slutet av rapportperioden. Detta kan vara en attraktiv möjlighet för långsiktiga investerare att plocka upp aktier i högkvalitativa och fundamentalt starka AI-företag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 mars

AI-bolag påverkas av negativa nyheter och rättsfall

AI-bolag påverkas av negativa nyheter och rättsfall. Taiwan Semiconductor Manufacturing, Meta Platforms, Advanced Micro Devices, Micron Technology och Broadcom har alla sett en nedgång i sina aktiekurser. Broadcoms kvartalsresultat och en stämningsansökan mot Nvidia tycks ha påverkat marknaden. Broadcoms intäkter ökade med 34% jämfört med föregående år, men investerare var besvikna över företagets prognoser. Nvidia står inför en stämningsansökan för upphovsrättsintrång, där författare hävdar att företaget använde deras verk för att träna upp sin NeMo AI-plattform utan tillstånd. Trots dessa negativa nyheter finns det också positiva utvecklingar, inklusive prisökningar för Micron, AMD och Broadcom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 mars

Nvidia leder AI-revolutionen med visionen för AI-fabriker

Nvidia, som är ledande inom utvecklingen av artificiell intelligens (AI), förväntas behålla denna position under de kommande fem åren. Nvidia-VD Jensen Huang ser en framtid där företag bygger ´AI-fabriker´ för att driva AI i alla delar av verksamheten. Huang ser också potentialen för AI-chipmarknaden att expandera utöver dagens CPU-baserade arkitektur. Han estimerar att AI-övergången och breddningen av kunder kommer att öka den totala marknaden till 2 biljoner dollar. Om detta sker, kan Nvidia potentiellt uppnå intäkter mellan 240 och 320 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 mars

Bästa AI-aktierna 2024: Nvidia kontra Advanced Micro Devices

Teknologiska framsteg inom Artificiell Intelligens (AI) har haft en betydande inverkan på världen och aktiemarknaden. Två företag som är ledande inom AI-utveckling är Nvidia Inc. och Advanced Micro Devices Corporation (AMD). Nvidia, som tidigare handlades under 10 dollar per aktie, har banat väg för många teknologier som AI-applikationer är beroende av. Nvidias intäkter för datahantering och nätverk har ökat med 1 345% under de senaste fyra åren. AMD, å andra sidan, har funnits i decennier och har nyligen börjat bli en kraft att räkna med i AI-världen. Trots AMD:s framsteg är Nvidia fortfarande ledande inom AI och kommer sannolikt att förbli det under överskådlig framtid.

Direktlänk Dela 24/7 Wall St. fördjupade 11 mars

Intel och AMD: starka aktier att överväga inom AI

Semiconductorföretagen Intel och Advanced Micro Devices (AMD) visar lovande utsikter efter att ha integrerat AI i sina erbjudanden. Intel-aktien steg med 90% under 2023 tack vare starka kvartalsresultat och tillväxtprospekt kopplade till AI. AMD har etablerat sin egen starka position på marknaden under det senaste decenniet, med en aktieökning på hela 5 071% under denna 10-årsperiod. Intel och AMD förväntas dra nytta av den ökade efterfrågan på AI-drivna enheter och det växande behovet av datahantering och lagring i takt med AI:s framsteg.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 11 mars

Nvidia upplever enorm tillväxt och hintar om expansion bortom halvledare

Nvidia, som är en av de största tillverkarna av grafikprocessorer (GPU:er), har upplevt en enorm efterfrågan på sina flaggskeppsprodukter A100 och H100. Företaget, som nu är världens tredje mest värdefulla företag enligt marknadsvärde, har också en växande mjukvaruverksamhet och investerar i flera andra tillväxtområden, inklusive robotik och röststyrda AI-assistenter. Under företagets senaste intäktsrapportering, ökade Nvidias intäkter med 126% jämfört med föregående år, till $60,9 miljarder, med största delen av tillväxten från GPU-intresse. Dessutom hintade företaget om en möjlig expansion bortom halvledare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 mars

Supermicro ansluter sig till S&P 500, aktier närmar sig rekordhöjder

Super Micro Computing, som utformar integrerade system för IT-arkitektur, har nyligen upplevt en stark tillväxt tack vare den ökade efterfrågan på grafikprocessorer (GPU:er). Företagets intäkter växer för närvarande med över 100% årligen. Efter att ha meddelat att det kommer att gå med i S&P 500, steg Supermicros aktier med 12%. Trots detta har företaget utmaningar att hantera, inklusive konkurrens inom halvledarutrymmet och behovet av att bredda sina partnerskap bortom Nvidia. Dessutom behöver Supermicro visa att det kan expandera sina marginaler och kassaflöden för att undvika en likviditetskris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 mars

Nvidias aktiepris skjuter i höjden tack vare AI-chip

Nvidias aktiepris har stigit med 262% under det senaste året, från nästan 242 dollar per aktie till 875 dollar, tack vare den blomstrande artificiella intelligensindustrin. Nvidia är marknadsledare för grafikprocessorer (GPU), som används i AI-applikationer. Företaget är en del av en grupp företag känd som ´The Magnificent Seven´ som driver aktiemarknadens vinster. Nvidia står inför konkurrens från företag som Intel, Meta och Google, samt uppstartsföretag som Cerebras, Groq och Tenstorren. Trots detta har Nvidias senaste kvartalsrapport visat en intäktsökning på 265% sedan föregående år.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 9 mars

AMD lanserar AI-chattbot för Ryzen och Radeon-användare

Advanced Micro Devices (AMD) har officiellt lanserat sin banbrytande LLM (Large Language Model)-baserade GPT-chattbot, skräddarsydd för att köra sömlöst på dess avancerade Ryzen AI-processorer och Radeon RX 7000-seriens GPU:er. Detta innovativa drag sätter AMD i direkt konkurrens med NVIDIAs nyligen lanserade ´Chat with RTX´, vilket markerar ett betydande framsteg inom AI-driven konsumentteknologi. Användare med AMD:s Ryzen AI CPU:er eller RDNA 3-baserade Radeon 7000 GPU:er kan nu dyka in i världen av AI-chattbotar, tack vare en omfattande installationsguide utgiven av företaget.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 7 mars

AI förutspår Advanced Micro Devices aktieprognos för 2024

Advanced Micro Devices (AMD) aktier hade en stor ökning i början av mars efter en rad positiva utvecklingar och nya teknikmeddelanden. Men framstegen dämpades när USA:s regering tog undantag för företagets nya mikrochips som skulle skickas till Kina. OpenAI:s AI-plattform, ChatGPT, konsulterades för att förutse vad resten av 2024 kan innebära för AMD. ChatGPT var positiv till företaget och dess aktier, och förutspådde att företaget sannolikt kommer att se tillväxt de kommande månaderna. AI:n förutspådde ett prisintervall mellan $215 och $230 för AMD, med en specifik prispunkt på $222.50 vid årets slut.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 6 mars

Investeringsråd för AI-marknaden: Alternativ till Nvidia

Nvidia har haft stor framgång på grund av AI-hysterin, men det finns också andra teknikaktier som har gynnats. Veteraninvesteraren Paul Meeks råder dock till diversifiering och menar att det är riskabelt att bara satsa på en aktie när det gäller AI. Semikonduktoraktier har fångat investerarnas uppmärksamhet eftersom de behövs för infrastrukturens expansion under AI:s initiala fas. Jordan Cvetanovski, portföljchef på Pella Funds Management, rekommenderar aktierna TSMC och ASML. Meeks föreslår även Super Micro Computer som ett alternativ till AI-aktier. Dessutom bör investerare äga Big Tech-aktier som bygger upp sina AI-verksamheter, som Amazon, Alphabet, Meta och Microsoft, enligt Meeks.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 mars

SoundHound AIs aktie sjunker i tisdagens handel

Aktien för SoundHound AI (NASDAQ: SOUN) sjunker i tisdagens handelssession, med ett prisfall på 11,9% vid 13:10 ET, enligt data från S&P Global Market Intelligence. Denna nedgång följer nyheter om att Advanced Micro Devices kanske behöver säkra en speciell exportlicens innan de kan sälja vissa av sina processorer i Kina. Trots att det inte finns några färska, företagsspecifika nyheter för SoundHound idag, påverkas företaget av den bredare tillbakagången. SoundHounds aktie har nu sjunkit med ungefär 33% från sin högsta nivå 2024. Trots dagens försäljning värderas SoundHound AI till ungefär 22 gånger detta års förväntade försäljning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Konkurrens hotar Nvidias dominans inom AI, Intel positionerar sig för tillväxt

Nvidia har gynnats mest av den artificiella intelligens-boomen, med dess datacenter-GPU:er som guldstandarden inom AI-industrin. Företagets intäkter har mer än tredubblats i senaste kvartalet tack vare den otroliga efterfrågan på dess AI-centrerade GPU:er, vilket har lett till att Nvidias marknadsvärde har skjutit i höjden till över 2 biljoner dollar. Trots detta kan Nvidias dominans inom AI-marknaden komma att erodera över tid på grund av ökad konkurrens. Advanced Micro Devices, Amazon, Google, Meta och Microsoft utvecklar alla egna AI-chip. Intel planerar att gå in på foundry-marknaden 2025 och har redan säkrat beställningar på 15 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 mars

Broadcoms aktier ökar tack vare AI-fokus

Broadcom, ett halvledar- och infrastrukturprogramvaruföretag, har sett sina aktier skjuta i höjden med mer än 130% under det senaste året, mycket tack vare företagets fokus på artificiell intelligens (AI). Trots detta har företagets intäkter inte ökat i samma takt, med en ökning på endast 4% år över år under fjärde kvartalet 2023. Två viktiga faktorer bakom Broadcoms stora vinster är generativ AI och förvärvet av VMware. Broadcom förväntar sig att generativ AI kommer att bidra med mer än 25% av halvledarintäkterna under 2024. Företaget ska tillkännage sina resultat för första kvartalet 2024 den 7 mars 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 mars

AI-aktier: Nvidia anses vara i en bubbla, Meta Platforms och Baidu föreslås som alternativ

Artificiell intelligens (AI) anses vara den mest uppmärksammade investeringstrenden för tillfället. Analytiker på PwC förväntar sig att AI kan bidra med cirka 15,7 biljoner dollar till den globala bruttonationalprodukten fram till 2030. Halvledarföretaget Nvidia har blivit ansiktet utåt för denna rörelse. Men det finns anledning att tro att Nvidia, och kanske även AI-rörelsen som helhet, befinner sig i en stor bubbla. Istället för att investera i en AI-aktie som kan vara i en bubbla, föreslås investering i de två AI-aktierna Meta Platforms och Baidu, som anses vara betydligt billigare och inte riskerar att kollapsa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

USA blockerar AMD:s försäljning av AI-chip till Kina

Advanced Micro Devices (AMD) har stött på hinder från den amerikanska regeringen i sina ansträngningar att sälja en artificiell intelligenschip anpassad för den kinesiska marknaden, enligt en rapport från Bloomberg News. AMD försökte få godkännande från det amerikanska handelsdepartementet att sälja AI-processorn till Kina. Chippet har lägre prestanda än vad AMD säljer utanför Kina och var utformat för att uppfylla USA:s exportrestriktioner. Amerikanska tjänstemän sa dock att processorn fortfarande är för kraftfull.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Nvidia spelar en viktig roll i AI, är det för sent att köpa aktier?

Nvidia, en av de ´Magnificent Seven´ inom artificiell intelligens (AI) tillsammans med Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Tesla, spelar en stor roll i snabba förändringar inom e-handel, molnbaserad databehandling, konsumentelektronik, robotteknik, reklam och mer. Nvidias grafikprocessorer (GPU) driver tillämpningar inom hela det generativa AI-spektrumet, från maskininlärning och kvantberäkning till datacenter. Under sitt resultatrapport för fjärde kvartalet 2024 förklarade Nvidia-VD Jensen Huang att ´accelererad databehandling och generativ AI har nått en vändpunkt´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 mars

Supermicro är väl positionerad att dra nytta av generativ AI

Generativ AI har potential att automatisera vissa uppgifter och öka produktiviteten, vilket har fått företag överallt att uppmärksamma. Cathie Wood, grundare av Ark Investment Management, ser en enorm potential i generativ AI. Företaget Super Micro Computer, även känt som Supermicro, är i centrum för denna trend. Supermicro har blivit en ledande leverantör av servrar som används i företagsdatacenter, molndatorer och AI-system. Företaget samarbetar nära med Nvidia, Advanced Micro Devices och Intel, bland andra, för att säkerställa att dess servrar har en stabil tillförsel av de senaste och största AI-inriktade processorerna. Generativ AI kan representera en marknad på $ 1,3 biljoner fram till 2032, enligt Bloomberg Intelligence. Supermicros resultat visar möjligheterna. För företagets räkenskapsår 2024 andra kvartalet genererade Supermicro nettoförsäljning på $ 3,66 miljarder, vilket ökade med 103% jämfört med föregående år och 73% sekventiellt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 mars

AI-marknaden växer: TSMC och Super Micro Computer som potentiella miljonärsskapare

Artificiell intelligens (AI) växer som en stor möjlighet för investerare, med Bloombergs prognoser som visar att generativa AI-marknaden, värd 40 miljarder dollar 2022, kan generera 1,3 biljoner dollar i årliga intäkter 2032. Detta skulle motsvara en årlig tillväxt på 42 %. Investering i AI-aktier, som en del av en diversifierad portfölj, kan hjälpa investerare att bli miljonärer. Till exempel är en investering på 10 000 dollar gjord i Nvidia för ett decennium sedan nu värd 1,68 miljoner dollar. Aktier i Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) och Super Micro Computer kan vara smarta långsiktiga drag. TSMC, världens ledande foundry, kan dra nytta av den ökade efterfrågan på AI-chip. Super Micro Computer, som gick till börsen 2007, har sett sin tillväxt öka tack vare AI, med en förväntad årsomsättning på 14,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 mars

Tre aktier som kan skapa förmögenheter enligt Warren Buffetts filosofi

Enligt Warren Buffetts filosofi kan det endast krävas några få vinnare för att skapa förmögenheter. Ett exempel är Apples aktie, som från 2007 till idag har ökat värdet på en investering på $50 000 till $3,5 miljoner. Tre aktier som kan ha liknande potential idag är Microsoft, CrowdStrike och Nvidia. Microsoft har stora möjligheter att skapa förmögenheter tack vare sina AI-relaterade projekt och sin molntjänst. CrowdStrike kan skapa förmögenheter tack vare sina AI-drivna cybersäkerhetserbjudanden. Nvidia, som redan har skapat många förmögenheter, kan fortsätta sin tillväxt tack vare sin ledande position inom AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 mars

AI-marknaden exploderar - Nvidia dominerar

Den artificiella intelligensen (AI) marknaden exploderade förra året och visar inga tecken på att sakta ner. Lanseringen av OpenAI´s ChatGPT återupplivade intresset för AI och ledde till att otaliga teknikföretag omstrukturerade sina verksamheter med betoning på den spirande industrin. Detta ökade efterfrågan på AI-tjänster vilket i sin tur ökade försäljningen av grafikprocessorer (GPU), eftersom dessa chips är avgörande för att träna AI-modeller. Nvidia, en ledande chiptillverkare, har dragit stor nytta av den ökade efterfrågan på GPU:er, vilket har gett dem en försprång i industrin och de har tagit en majoritetsandel av AI-chipmarknaden 2023. Nvidia:s vinster har skjutit i höjden under det senaste året, med en aktiekurs som har levererat tredubbla siffror sedan förra februari. Under tiden ser efterfrågan på GPU:er ut att inte avta inom en snar framtid, eftersom AI-marknaden förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 37% åtminstone fram till 2030. Följaktligen förblir Nvidia ett av de bästa sätten att investera i den högt växande sektorn.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 mars

Tre artificiell intelligens (AI) aktier som kan göra dig förmögen

Enligt Warren Buffett kan en stor vinnare skapa en förmögenhet. Han nämner Apple som ett exempel på en sådan investering. Det finns dock aktier idag som har samma potential. Här är tre av dem: 1. Microsoft, världens största företag med ett marknadsvärde på över $3 biljoner. Tack vare dess AI-relaterade företag har Microsoft en utmärkt chans att skapa fler förmögenheter. 2. CrowdStrike, ett företag som sannolikt kommer att skapa flera förmögenheter tack vare sina AI-drivna cybersäkerhetslösningar. 3. Nvidia, ett företag som har ridit på AI-vågen bättre än något annat, med ett marknadsvärde på nästan $2 biljoner.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 mars

Nvidia dominerar AI-marknaden med stark tillväxt

Artificiell intelligens (AI) marknaden exploderade förra året, vilket gynnade försäljningen av grafikprocessorer (GPU), som är avgörande för att träna AI-modeller. Nvidia, en ledande chiptillverkare, har dragit stor fördel av den ökade efterfrågan på GPU:er och har fått en försprång i branschen och tagit en majoritetsandel av AI-chipmarknaden 2023. Nvidia har dominerat GPU-marknaden i flera år, långt före konkurrenter som Advanced Micro Devices och Intel. Företagets aktiekurs har ökat med 240% år över år, vilket har kommit tillsammans med stigande vinster. Trots nya GPU-releaser från både AMD och Intel har Nvidias försprång inom AI potentiellt drivit det längre fram med större kassareserver för att fortsätta investera i sin teknologi och behålla sin marknadsdominans.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 mars

Global rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

En global rapport om generativa AI-verktygsmarknaden har släppts, inklusive detaljerade analyser av olika marknadssegment. Rapporten innehåller djupgående intervjuer med experter inom området och erbjuder insikter om investeringsmöjligheter, marknadsbegränsningar och senaste vetenskapliga och tekniska utvecklingen. Studien identifierar miljömässiga, interpersonella och externa hinder för framsteg och inkluderar relevant data om branschbekymmer och den globala ekonomiska statusen för generativa AI-verktygsindustrin. Rapporten ger också en prognos för marknadsstorleken och tillväxten för denna industri från 2022 till 2031.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 2 mars

USA:s aktiemarknader slår rekord tack vare AI-entusiasm

USA:s aktiemarknader stängde på rekordhöga nivåer på fredagen, drivna av investerarnas fortsatta entusiasm för artificiell intelligens (AI). Både S&P 500 och det teknikdominerade Nasdaq satte rekord, med Nasdaq som passerade sin senaste topp 2021, drivet högre av vinster för Facebook-ägaren Meta och Nvidia, den ledande AI-chiptillverkaren. Nvidia stängde över $2tn i marknadsvärde för första gången. Aktier i konkurrenten Advanced Micro Devices nådde också ett rekordhögt, och det bredare Philadelphia halvledarindex satte ett nytt rekord. Alla tre stora index noterade sin fjärde raka månad av vinster i en rally som i stor utsträckning drevs av tillväxtprospekt relaterade till AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 mars

Två AI-aktier som kan ge konsekventa vinster i flera år

Artificiell intelligens (AI) har upplevt en boom sedan förra året, med en marknad som beräknas uppgå till nästan 2 biljoner dollar vid slutet av decenniet. Detta gör AI till en smart investering. Två företag som kan erbjuda konsekventa vinster är Advanced Micro Devices (AMD) och Amazon. AMD, en ledande chipmaker, har stor potential inom AI och har utvecklat sin MI300X AI GPU för att konkurrera med Nvidia. Amazon, å andra sidan, är en viktig aktör inom AI-programvara och har utökat sin Amazon Web Services (AWS) för att möta den ökande efterfrågan på AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 mars

Pengarhanterare rusar för att dra nytta av AI-boomen

Pengarhanterare rusar för att dra nytta av aktiemarknadens intresse för artificiell intelligens (AI), då en imponerande rally från Nvidia leder till en sökning efter andra företag som kapitaliserar på tekniken. Aktier i Nvidia, vars chips är guldstandarden inom AI-industrin, har stigit cirka 60% i år efter att ha tredubblats 2023. Detta har lett till att dess marknadsvärde är ungefär 2 biljoner dollar, vilket gör det till det tredje största amerikanska företaget efter marknadsvärde efter Microsoft och Apple. Detta har också lett till att Wall Street söker efter andra AI-fokuserade företag i hopp om att fånga stora rörelser. Andra AI-fokuserade företag som har sett aktieökningar inkluderar Advanced Micro Devices och MongoDB.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 mars

Fondförvaltare rusar för att dra nytta av AI-intresset på aktiemarknaden

Fondförvaltare rusar för att dra nytta av aktiemarknadens intresse för artificiell intelligens (AI), drivet av en imponerande rally av Nvidia. Nvidias aktier, vars chipp är guldstandarden inom AI-industrin, har ökat med cirka 60% i år efter att ha tredubblats 2023. Detta har ökat dess marknadsvärde till cirka 2 biljoner dollar, vilket gör det till det tredje största amerikanska företaget efter marknadskapitalisering efter Microsoft och Apple. Wall Street söker nu efter andra AI-fokuserade företag i hopp om att fånga överdimensionerade rörelser. Francisco Bido, Senior Portfolio Manager för F/m Investments Large Cap Focused Fund, säger att AI är här för att stanna.

Direktlänk Dela SaltWire Network fördjupade 1 mars

Börsutveckling och företagsrapporter för Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures var oförändrade efter timmar. Börsrallyt fortsatte på onsdag efter en PCE-inflationsrapport som inte var värre än fruktat. S&P 500 och Nasdaq satte all-time high. Advanced Micro Devices (AMD) bröt ut ur en kort konsolidering. Airbnb (ABNB) och Lennar (LEN) återtog köppunkter. Dell Technologies (DELL), NetApp (NTAP), Elastic (ESTC), Zscaler (ZS), Veeva Systems (VEEV), Autodesk (ADSK) och SoundHound AI (SOUN) rapporterade efter torsdagens stängning. New York Community Bancorp (NYCB) varnade sent på torsdagen för ´interna kontroll´-problem. Ordförande Alessandro DiNello tar över som VD omedelbart, ersätter Thomas Cangemi. NYCB-aktien rasade efter timmar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 mars

Dow Jones sjunker, Snowflake rasar efter rapport

Dow Jones Industrial Average sjönk på torsdag, då Wall Street reagerade på en viktig inflationsrapport. Samtidigt rasade aktien för artificiell intelligens-ledaren Snowflake efter att ha rapporterat sina inkomster på aktiemarknaden. Dow Jones Industrial Average förlorade 0,2% under förmiddagen, medan S&P 500 steg 0,2%. Tekniktunga Nasdaq Composite klättrade 0,6% efter öppningsklockan. Snowflake sjönk mer än 19% på torsdagsmorgonen efter att företagets intäktsprognos för räkenskapsåret 2025 kom in långt under förväntningarna. Samtidigt meddelade företaget att VD Frank Slootman kommer att gå i pension.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 februari

AI-marknaden kan växa tjugo gånger fram till 2030

Enligt analytiker på Next Move Strategy Consulting kan AI-marknaden, som för närvarande värderas till cirka 100 miljarder dollar, växa tjugo gånger fram till 2030 till mer än 2 biljoner dollar. Detta kan bränsle otrolig uppsida i AI-aktier som VERSES AI Inc., SoundHound AI, BigBear Holdings, Nvidia och Advanced Micro Devices. Företag som Apple har avbrutit sina planer på att utveckla en självkörande elbil för att fokusera mer på artificiell intelligensprojekt. Dessutom förbereder Apple sig för att tillkännage mer detaljer om sitt arbete inom den snabbt växande generativa AI-sektorn. VERSES AI Inc., ett företag som specialiserar sig på nästa generation av intelligenta programvarusystem, har tillkännagivit att dess VD, Mr. Gabriel Rene, kommer att hålla ett webbinarium den 29 februari kl. 11.00 Eastern Standard Time. På detta samtal kommer investerare att få möjlighet att lära sig hur AI-företag testar och jämför sina senaste AI-produkter mot varandra och få en inblick i de resultat som VERSES-teamet hittills har uppnått. Nvidia och ServiceNow meddelade att de breddar sitt förhållande med introduktionen av telekommunikationsspecifika generativa AI-lösningar för att höja serviceupplevelserna. Advanced Micro Devices meddelade att JR Kyushu Railway Company, en japansk operatör för höghastighetståg, använder AMD Kria K26 System-on-Module (SOM) för att automatisera spårinspektion. SoundHound AI, en global ledare inom röst-artificiell intelligens, meddelade att dess röstassistent med integrerad ChatGPT kommer att vara den första att gå i full produktion med en internationell biltillverkare. BigBear Holdings, en ledande leverantör av AI-drivna beslutsintelligenslösningar för nationell säkerhet, supply chain management och digital identitet, meddelade idag att det kommer att publicera sin fjärde kvartalsrapport torsdagen den 7 mars 2024, kl. 16.15 ET.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 28 februari

Nvidias framgångar och utmaningar i AI-chipmarknaden

Nvidias aktie har ökat med över 435% sedan början av 2023 då företag strömmar till teknikjätten för dess högpresterande svit av AI-chips. Trots denna goda nyhet har investerare oroat sig för konkurrens. Nvidia står inför utmaningar från andra chiptillverkare som Advanced Micro Devices och till och med några av sina partners som Amazon Web Services (AWS). Men Nvidias forsknings- och utvecklingsutgifter har ökat över åren, vilket indikerar att Nvidia har fokuserat på innovation. Idag kontrollerar Nvidia mer än 80% av AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 februari

Två AI-aktier med potential att skapa fler miljonärer: Microsoft och Nvidia

Enligt Statista fanns det 22,7 miljoner miljonärer i USA i december 2023, vilket är cirka 9% av den amerikanska befolkningen. Detta beror till stor del på den nuvarande tjurmarknaden, särskilt på aktier inom artificiell intelligens (AI). Två AI-aktier som fortfarande har potential att växa är Microsoft och Nvidia. Microsofts sök- och nyhetsannonssegment genererade 3,2 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet. Nvidia, AI-kungen, har sett en enorm efterfrågan på sina produkter och aktier sedan AI blev populärt förra året. Nvidia rapporterade 22,1 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet, en ökning med 265% från föregående år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 februari

AMD förväntas bli den bästa tillväxtaktien inom AI

2023 var ett imponerande år för den amerikanska aktiemarknaden, med S&P 500 och Nasdaq Composite som visade avkastningar på 24,5% respektive 43,4%. Ökad investeraroptimism spelade en stor roll i denna rally, men den växande användningen av artificiell intelligens (AI) var den mest framstående tillväxtmotorn. Enligt Next Move Strategy Consulting förväntas den globala AI-marknaden växa från 207,9 miljarder dollar 2023 till nästan 1,8 biljoner dollar 2030. Chipjätten Advanced Micro Devices (AMD) arbetar för att göra sin närvaro känd inom AI-utrymmet. AMD:s fokus på att fånga en del av den snabbt växande AI-marknaden och dess förbättrade marginalprofil gör det till en attraktiv investering för detaljhandelsinvesterare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 februari

Nvidia leder AI-revolutionen med sina specialiserade kretsar

Företagsvärlden satsar allt mer på artificiell intelligens (AI) och vänder sig i synnerhet till en tillverkare av datorkretsar - Nvidia. Sedan 1993 har företaget designat programmerbara kretsar som hjälper till att driva en mängd konsumentorienterade applikationer. Nvidia var initialt mest förknippat med att tillhandahålla GPU-processorer för spelkonsoler som Microsoft Xbox och Sony PlayStation. Under pandemin ökade Nvidias intäkter ytterligare på grund av skiftet till distansarbete och efterfrågan på datacenter. Idag använder nästan alla stora teknikföretag, inklusive Amazon, Google, Meta, Microsoft och Oracle, Nvidias kretsar. Nvidia rapporterade nyligen inkomster och intäkter som betydligt överträffade marknadens förväntningar, vilket hjälpte till att höja företagets totala värde till över 2 biljoner dollar.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 24 februari

AMD varnar Nvidia och dess AI-chip

I en nyligen publicerad video diskuteras uppdateringar som påverkar Advanced Micro Devices (AMD) och Nvidia. Videoinslaget föreslår att det kan vara lönsamt att investera i AMD, som är en av de tio bästa aktierna att köpa enligt analytikerteamet på Motley Fool Stock Advisor. Motley Fool Stock Advisor har mer än tredubblat marknaden under två decennier. Jose Najarro har positioner i både AMD och Nvidia, och är en affiliate till Motley Fool. Motley Fool har positioner i och rekommenderar både AMD och Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

Kan AMD utmana Nvidia som ledare för AI-chip?

Nvidia har blivit en hyper-tillväxtaktie tack vare utvecklingen av högpresterande datacentrums-GPU:er för bearbetning av maskininlärning och artificiell intelligens (AI). Alla världsledande AI-företag, inklusive ChatGPT:s utvecklare OpenAI, Microsoft, Alphabets Google och Amazon, använder Nvidias GPU:er. Men Advanced Micro Devices (AMD), Nvidias största konkurrent på spel-GPU-marknaden, börjar också rikta in sig på AI-marknaden. AMD gick in på GPU-marknaden genom att förvärva ATI för 5,6 miljarder dollar 2006. De har sedan dess utökat ATI:s Radeon-varumärke för att utmana Nvidia i diskreta GPU:er för spel-datorer. AMD:s huvudstrategi mot Nvidia var att ständigt sälja billigare chip än marknadsledaren. Nvidia kontrollerade fortfarande cirka 80% av marknaden för diskreta GPU:er förra året, medan AMD låg på en avlägsen andra plats med en andel på 17%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 februari

Senaste uppdateringar som påverkar Advanced Micro Devices och Nvidia

I en nyligen publicerad video diskuteras senaste uppdateringar som påverkar Advanced Micro Devices (AMD 10,70%) och Nvidia (NVDA 16,40%). Videon innehåller mer information och tittarna uppmanas att prenumerera och klicka på den speciella erbjudandelänken nedan. Aktiekurserna som användes var eftermarknadspriserna den 21 februari 2024. Videon publicerades den 21 februari 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 februari

Nvidias kvartalsrapport visar ökad efterfrågan på AI

Nvidias starka kvartalsrapport visar hur stor efterfrågan på datorprestanda för artificiell intelligens (AI) är. Nvidia är den största leverantören av grafiska processorer som används för att träna AI-modeller. Men även andra företag, som programutvecklare, molntjänstspecialister, halvledartillverkare och tjänsteleverantörer inom bland annat CAD och konsulttjänster, drar nytta av den ökade efterfrågan på AI-baserade applikationer. Som investerare kan man ta del av AI-trenden genom ETF:er. Fyra AI-relaterade ETF:er som är tillgängliga i Europa har identifierats, alla med goda betyg från analytiker.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 23 februari

Nvidia sätter nytt rekord för marknadsvärde på en dag, Kinas bostadspriser fortsätter att sjunka

Marknaden rör sig idag: Asiatiska marknader följer Wall Streets uppgång, Nvidia driver AI-feber, oljepriser sjunker, Kinas bostadspriser sjunker; fokus på tyska BNP och StanCharts resultat. S&P 500 når rekordhög nivå drivet av Nvidias optimism. Nvidia gjorde rubriker genom att uppnå en anmärkningsvärd ökning av marknadsvärdet på en dag med 277 miljarder dollar. Under tiden upplevde Kina en långvarig nedgång i priser på nya bostäder under januari. Federal Reserve-policymakers betonade att varje övervägande av räntesänkningar är för tidigt i detta skede. Med inga betydande amerikanska ekonomiska utsläpp vänder uppmärksamheten till Tysklands BNP-data och resultatrapporten från StanChart. Här är fem viktiga punkter för din dag. Nvidias ökning med 277 miljarder dollar sätter nytt rekord för marknadsvärde på en enda dag. Nvidia gjorde historia i en enda handelssession genom att uppnå en rekordbrytande ökning av marknadsvärdet. Chiptillverkarens aktiekurs sköt i höjden med 16,4 procent, vilket resulterade i en anmärkningsvärd ökning på 276,7 miljarder dollar av dess totala värdering. Denna värdeökning överträffade marknadsvärdet för konkurrenter som Advanced Micro Devices och finansiella jättar som Bank of America, bara några miljarder dollar kort om Nestlés värdering. Enligt Financial Times överträffade denna prestation det tidigare rekordet som sattes av Meta tidigare i månaden, vilket uppgick till 196,8 miljarder dollar. Nvidias extraordinära ökning av marknadsvärdet på en dag står nu som den största i Wall Streets historia. Kina ser fortsatt nedgång i priser på nya bostäder. I januari såg Kina sin sjunde raka månad av sjunkande priser på nya bostäder, trots ökade ansträngningar från policymakers att återställa förtroendet för den skuldsatta sektorn. Enligt Reuters beräkningar från National Bureau of Statistics (NBS) data, föll priserna med 0,3% från föregående månad och var nere 0,7% jämfört med ett år tidigare. Federal Reserve-guvernörer förespråkar försiktighet med räntesänkningar. Enligt Federal Reserve-guvernör Christopher Waller kan det vara klokt för amerikanska policymakers att vänta med att sänka räntorna några månader till. Han föreslår att denna fördröjning skulle tillåta dem att bättre förstå om den senaste ökningen av inflationen signalerar en potentiell inbromsning i att uppnå stabila priser eller bara är en tillfällig fluktuation. På samma sätt sade Federal Reserve-guvernör Lisa Cook att när inflationen modererar och arbetsmarknaden stabiliseras, verkar riskerna för ekonomin nu vara balanserade mellan positiva och negativa utfall. Men hon betonade att det är för tidigt att överväga att sänka räntorna i detta skede. Storbritanniens konsumentmoral tar oförutsedd träff i februari: GfK. Brittisk konsumentstämning upplevde sin första nedgång på fyra månader i februari, rapporterade Reuters. Undersökningen visade att hushållen var mindre optimistiska om sina senaste finansiella situationer och den bredare ekonomiska utsikterna. GfK:s konsumentförtroendeindex, en långvarig undersökning i Storbritannien, minskade med 2 poäng till -21. Detta tal föll under förväntningarna hos ekonomer som undersöktes av Reuters, som hade förutspått en liten förbättring till -18. Asiatiska marknader speglar övernattningen på Wall Street. S&P 500 ökade 2,11% till 5 087,03 poäng. Dow Jones Industrials sköt upp 1,18% till 39 069,11 poäng, vilket markerar dess första stängning över 39 000 poäng. Nasdaq Composite lade till 2,96%, stängde på 16 041,62 poäng. Nvidia-aktier hoppade med 16,4% till 785,38 dollar. Andra företag, som ses som förmånstagare av AI-boosten, upplevde också betydande ökningar. Nvidias rival Advanced Micro Devices, serverkomponentleverantören Super Micro Computer och Arm Holdings såg hopp mellan 4,2% och 32,9%. Stora tech- och tillväxtaktier som Alphabet, Microsoft och Meta Platforms klättrade mellan 1,1% och 3,9%. Asiatiska aktier följde också Wall Streets uppåtgående trend, med Japans marknad stängd för en helgdag på fredagen. Nikkei-futures indikerade en uppgång på cirka 300 poäng. Kinas blue-chips CSI300 ökade med 0,4% på fredagen, vilket markerar en veckovinst på 4,0% och studsar tillbaka cirka 10% från femårs-lägsta för två veckor sedan. Hongkongs Hang Seng-index klättrade med 0,8%. Oljepriser föll efter att tidigare ha klättrat på grund av försörjningsrädsla mitt i pågående fientligheter i Röda havet och en märkbar ökning i amerikanska råoljelager. Brent lättnade med 0,4% till 83,37 dollar, medan amerikansk råolja sjönk med 0,5% till 78,24 dollar per fat. Spotguldpriset förblev platt på 2 026,07 dollar.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 23 februari

Nvidia når marknadsvärde på $2 biljoner efter att ha överträffat Wall Streets förväntningar

AI-chiptillverkaren Nvidia nådde en marknadsvärde på $2 biljoner på torsdagen efter att ha överträffat Wall Streets förväntningar. Aktien har stigit med nästan 57% i år och har varit en central del av Wall Streets vinster. Nvidias framgångar har även lyft andra företag inom chipsektorn. Bolaget, som kontrollerar cirka 80% av marknaden för high-end AI-chip, rapporterade en ökning av intäkterna för fjärde kvartalet med mer än trefaldigt jämfört med föregående år, till $22,10 miljarder. Dock har analytiker uttryckt oro över att USA:s restriktioner på chipförsäljning till Kina kan skada företagets intäktstillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

AI- och halvledaraktier stiger efter Nvidias starka kvartalsrapport

Artificiell intelligens och halvledaraktier ökade efter att det amerikanska chipdesignföretaget Nvidia slog Wall Streets förväntningar på fjärde kvartalets intäkter och resultat på onsdag och projicerade ´fortsatt tillväxt´ 2025 och framåt. Nvidia-leverantören Taiwan Semiconductor Manufacturing Company hoppade så mycket som 2,05% i torsdagens morgonhandel. Aktier i serverkomponentleverantören Super Micro Computer steg med 11,42% i onsdagens efterhandel. Efter Nvidias vinst rapport, rusade konkurrenter Advanced Micro Devices och SoftBank-stödda brittiska chipdesignern Arm Holdings med 4,08% respektive 7,87% i efterhandeln.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 februari

Nvidias aktie ökar efter stark kvartalsrapport, driver upp andra AI-hårdvaruaktier

Nvidia, chipmakaren, lade till över $129 miljarder i börsvärde sent på onsdagen efter att företagets efterlängtade kvartalsrapport slog förväntningarna och drev upp andra AI-hårdvaruaktier. Nvidias aktie hoppade nästan 8% efter att dess kvartalsutsikt överträffade analytikernas förväntningar, tillsammans med dess intäkter och vinster för januari-kvartalet. Nvidias rapport ledde till att serverkomponentleverantören Super Micro Computer hoppade nästan 6%, medan Nvidias rival Advanced Micro Devices steg 3%. Broadcom och Marvell Technology, två fler chipmakare som gynnas av uppsvinget i AI-beräkning, steg över 2% var i förlängd handel. Nvidia förutspår nuvarande kvartalsintäkter på $24.0 miljarder, plus eller minus 2%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Nvidia rapporterar kraftigt ökade intäkter, aktiemarknaden återhämtar sig

Dow Jones futures var oförändrade efter timmar, medan S&P 500 futures och särskilt Nasdaq futures steg när Nvidia rapporterade kraftigt ökade intäkter och starka prognoser. Aktien i Nvidia hoppade efter timmar, vilket också gav lyft till Advanced Micro Devices, Arm Holdings och en rad AI-spel inklusive Super Micro Computer, Palantir Technologies och Microsoft. Utöver Nvidia rapporterade även Synopsys och Teslas rivaler Rivian Automotive och Lucid Motors sina resultat. Aktiemarknaden föll mycket under onsdagen men blev blandad tack vare en återhämtning under den sista handelstimmen. Palo Alto Networks kraschade på svaga prognoser, vilket slog mot cybersäkerhetsbolag och väckte oro inför Nvidias resultat.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 februari

AI-chip aktier att köpa nu enligt Goldman Sachs: Advanced Micro Devices och Marvell Technology

Organisationer ökar sina investeringar i artificiell intelligens (AI) teknologi, vilket har lett till att fler chiptillverkare än AI-chip ledaren Nvidia nu börjar delta. Goldman Sachs listar Advanced Micro Devices (AMD) och Marvell Technology som två av de bästa AI-chip aktierna att köpa just nu. Dessa företag ser en ökande efterfrågan på deras AI-chips som kan driva nya höjder under de kommande åren. AMD:s aktier har ökat med 117% under det senaste året, trots att företaget upplevde en 4% minskning av totala intäkter. Marvell Technology aktier är upp 60% under de senaste 12 månaderna och redan upp 19% år till datum, trots fallande intäkter under de senaste kvartalen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 februari

AI-aktier faller på tisdagen, inklusive Arm Holdings och Microsoft

Investorers entusiasm för artificiell intelligens (AI) kan vara på väg att kylas av efter att aktier i AI-företag som Arm Holdings och Microsoft föll på tisdagen. Arm Holdings aktie föll med 19,5% efter att ha stigit med 104% under de senaste fyra handelssessionerna. Microsofts aktie föll efter rapporter om att tidiga användare av företagets AI-assistent ifrågasätter dess värde. Andra chipmakare med exponering mot AI-boomen, som Advanced Micro Devices (AMD) och Nvidia, upplevde också volatila rörelser på tisdagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 februari

Nvidia, Microsoft och Intel: attraktiva AI-aktier 2024

Nvidias aktier har ökat med nästan 219% det senaste året och nått nära rekordhöga nivåer, mycket tack vare företagets framsteg inom avancerade GPU:er och AI-programvara. Trots den höga värderingen kan investerare överväga att köpa aktier i andra högkvalitativa AI-företag som Microsoft och Intel. Microsoft har rapporterat starka resultat för andra kvartalet av räkenskapsåret 2024, med både intäkter och vinster som överträffar konsensusprognoserna. Intel har sett sina aktier sjunka med nästan 13,4% efter att ha rapporterat blandade resultat för fjärde kvartalet 2023. Trots detta finns det flera positiva aspekter för detta företag, inklusive en återhämtning på PC-marknaden 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 februari

Arm Holdings aktier rusar på starka prognoser för AI-teknik

Aktierna i brittiska chiptillverkaren Arm Holdings steg med mer än 55% på torsdagen, drivet av starka prognoser för efterfrågan på företagets teknik för att designa chip för artificiell intelligens. Detta skulle ge företaget ett marknadsvärde på över 100 miljarder dollar. Företagets teknik används inte direkt i AI-arbetet, men företag som Nvidia väljer det för centrala processorer som kompletterar deras AI-specifika chip. Arm säljer ritningar och annan immateriell egendom för att skapa datorchip som driver de flesta av världens mobiltelefoner, inklusive Apple.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 8 februari

Goldman Sachs varnar för överhandlade AI-aktier

Goldman Sachs varnar för att aktier som är populära på grund av det ökade intresset för artificiell intelligens kan vara överhandlade och därmed riskabla. Aktierna för Autodesk, Arista Networks och Advanced Micro Devices är några av de mest överhandlade enligt Goldman Sachs. Autodesk är den mest överhandlade aktien och dess aktier kan falla med 29%. Arista Networks, som nyligen lagts till i JPMorgans analyslista, förväntas bara ha en 3% uppsida till dess pris mål. CrowdStrike, en annan populär aktie, kan falla med 27% baserat på Goldman Sachs pris mål.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 februari

Nvidia-aktieuppdatering och investeringsråd

En nyligen publicerad video diskuterar de senaste uppdateringarna som påverkar Nvidia (NASDAQ: NVDA). Videon, som publicerades den 5 februari 2024, diskuterar även om det är lämpligt att investera $1,000 i Nvidia just nu. Innan du köper aktier i Nvidia bör du överväga att The Motley Fool Stock Advisor-analystteamet nyligen identifierade 10 aktier de tror är de bästa för investerare att köpa nu, och Nvidia var inte en av dem. Stock Advisor tillhandahåller investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning om att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Super Micro Computer Inc. överstiger förväntningarna med AI-servrar

Super Micro Computer Inc., baserat i Kalifornien, har mer än fördubblats i år, vilket bygger på förra årets ökning med cirka 250% och lätt överskuggar avkastningen av andra AI-relaterade aktier som Nvidia, Advanced Micro Devices Inc. och Microsoft Corp. Företaget är nu upp cirka 700% sedan slutet av 2022 på grund av stark efterfrågan på dess servrar, infrastrukturen för de chips som i sin tur driver artificiella intelligensapplikationer. Super Micro har nu en marknadskapitalisering på cirka $37 miljarder, mer än åtta gånger dess storlek vid slutet av 2022.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Två AI-aktier som är billigare än Nvidia

Nvidias försäljning förväntas mer än fördubblas fram till 2024, men företaget står inför utmaningar som kan påverka dess vinstmarginal. Konkurrenter som Advanced Micro Devices och Intel planerar att lansera konkurrerande produkter, vilket kan minska Nvidias marknadsandel. Dessutom har USA:s regering begränsat exporten av Nvidias AI-chip till Kina, vilket kan kosta företaget miljarder dollar i försäljning varje kvartal. Två andra AI-aktier, Meta Platforms och Alibaba, anses vara billigare och mer värdefulla för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company i framkant av AI-racet

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ligger i framkant av AI-kapplöpningen och tillverkar kretsar som nästan garanterat används för att bearbeta AI-data, särskilt om de kommer från AMD eller Nvidia. Trots att AI varit ett stort tema på aktiemarknaden det senaste året är det bara början. TSMC har överträffat konkurrenter som Intel och lanserar ständigt banbrytande kretsar, som 3 nm-kretsen som nu utgör 15% av TSMC:s intäkter. Företaget arbetar redan på nästa mindre iteration, 2 nm-kretsar, som förväntas lanseras 2025. Trots ett utmanande 2023 förblir företagets intäkter på rätt spår för att växa mellan 15% och 20% årligen över de närmaste åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 februari

Ny grupp av teknikaktier, ´AI 5´, identifierade

Wall Street-analytiker har identifierat en ny grupp av teknikaktier känd som ´AI 5´. Dessa aktier har alla utmärkt sig på marknaden och har en gemensam nämnare: alla företag utvecklar artificiell intelligens (AI) på unika sätt. De fem företagen är Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices (AMD), Taiwan Semiconductor Manufacturing och Broadcom. Trots att dessa företag alla utvecklar AI, tror vissa analytiker att denna koppling kanske inte räcker för att hålla gruppen samman. Bland annat föreslår Glen Kacher från Light Street Capital att gruppen behöver omstruktureras helt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 februari

Två AI-aktier att satsa på 2024: Alphabet och Advanced Micro Devices

S&P 500 nådde nyligen en ny högsta nivå någonsin, mycket tack vare en boom inom artificiell intelligens (AI). AI-sektorn förväntas växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle göra att industrin överstiger en värdering på 1 biljon dollar före decenniets slut. Två aktier att titta på inom AI-sektorn är Alphabet och Advanced Micro Devices. Alphabet har utvecklat AI-modellen Gemini, som kan hantera olika former av data, och en ny generation av AI-chip. Advanced Micro Devices har utvecklat en AI-grafikprocessor, MI300X.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 februari

Styrelsemedlemmar i The Motley Fool och deras positioner

Randi Zuckerberg, tidigare marknadsutvecklingsdirektör och talesperson för Facebook, och nuvarande VD för Meta Platforms, är medlem i The Motley Fools styrelse. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett Amazon-dotterbolag, är också medlem i styrelsen. Suzanne Frey, en exekutiv på Alphabet, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 februari

Stora teknikföretag ökar investeringar i AI och datacenter

Stora teknikföretag som Alphabet, Microsoft, Meta Platforms och Amazon fortsätter att investera stort i AI, vilket framgår av deras senaste kvartalsrapporter. Dessa investeringar, som återspeglas i deras kapitalutgifter, ökar i takt. Nvidia, Broadcom och Eaton förväntas dra nytta av denna pågående utgifter: Nvidia som den dominerande tillverkaren av AI-chips; Broadcom som en partner med Alphabet på Googles förälders AI-chip och en leverantör av datacenter-nätverksteknik mer generellt; och Eaton som en leverantör av elektriska komponenter och kraftsystem som används för att driva datacenter. Nvidia är den största vinnaren, med tanke på hur mycket av dess totala intäkter är kopplade till AI-initiativ.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

Nvidias medgrundare Huang uppmanar till lokalt bevarande av AI-data

Huang, medgrundare till halvledarutformningsföretaget Nvidia, har under flera månader diskuterat behovet för länder och deras företag att behålla den värdefulla data och intelligens som kan extraheras från AI-system lokalt. Han menar att länder som Kanada, Indien och Frankrike pratar om vikten av att investera i ´suveräna AI-förmågor´. Huang vill nu expandera sin företagskundbas genom att övertyga företag och statliga myndigheter att bygga sin egen AI-infrastruktur. Nvidia, som har blivit Wall Streets favoritsatsning på AI, har lyckats överträffa analytikernas förväntningar under de senaste kvartalen.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 2 februari

AMD satsar på AI-datorer för att konkurrera med Nvidia och Intel

Den amerikanska chipjätten Advanced Micro Devices satsar på AI-datorer för att konkurrera med rivaler som Nvidia och Intel i AI-racet. Victor Peng, AMD:s president, förutser att adoptionen av AI-datorer kommer att öka under andra halvan av året. Dessa datorer har processorer specifikt utformade för att utföra AI-funktioner som realtidsöversättning. Teknikforskningsföretaget Canalys förutspår att 60% av de datorer som levereras 2027 kommer att vara AI-kapabla. HP:s president och VD Enrique Lores ser positivt på AI-datorernas inverkan på PC-marknaden.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

Nvidias aktie diskuteras i ny video

En nyligen publicerad video diskuterar de senaste uppdateringarna som påverkar Nvidia (NASDAQ: NVDA). Videon uppmanar tittarna att överväga att investera i Nvidia. Dock har analytikerteamet hos The Motley Fool Stock Advisor identifierat tio andra aktier som de anser vara de bästa för investerare att köpa just nu, och Nvidia var inte en av dem. Stock Advisor-tjänsten har mer än tredubblat avkastningen på S&P 500 sedan 2002. Suzanne Frey, en chef på Alphabet, sitter i styrelsen för The Motley Fool. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Alphabet, Microsoft och Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 februari

AMD:s nya AI-chip utklassar Nvidias toppmodell, aktien stiger med 10%

Lisa Su, VD för Advanced Micro Devices (AMD), presenterade i december företagets nya AI-acceleratorchip MI300, som hon beskrev som den mest avancerade i branschen. Chipet har tekniska specifikationer som överträffar Nvidias toppmodell H100 med 2, 2,4 och 1,6 gånger respektive. AMD:s aktiekurs hoppade med 10% dagen efter lanseringen. I sin kvartalsrapport den 30 januari förväntade sig AMD att sälja MI300-chip till ett värde av 3,5 miljarder dollar under året. Företaget rapporterade också starka intäkter på 23 miljarder dollar 2023, fyra gånger mer än 2014 när Su blev VD.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 31 januari

USA:s aktiefutures sjunker efter teknikjättars svaga resultat

USA:s aktiefutures sjönk efter att resultat från teknikjättar inte levde upp till Wall Streets höga förväntningar och investerare förberedde sig för Federal Reserves första räntebeslut för året. Kontrakt på Nasdaq 100 sjönk med 1,2%, medan de på S&P 500 drog sig tillbaka 0,5%. Microsoft Corp., Alphabet Inc. och Advanced Micro Devices Inc. sjönk i förhandeln efter att deras uppdateringar inte motsvarade marknadshypen kring tech megacaps och artificiell intelligens som har hjälpt till att driva den senaste rekordställande rallyn i amerikanska aktier. Paramount Global steg med 21% efter att Bloomberg rapporterat att mediamogulen Byron Allen gjorde ett bud på 14,3 miljarder dollar för företaget. Tesla Inc. föll så mycket som 3,4% efter att Elon Musks 55 miljarder dollar stora löneförpackning hos den elektriska biltillverkaren slogs ner av en Delaware-domare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

AMD:s vinst överträffar förväntningar tack vare ökad AI-efterfrågan

Advanced Micro Devices (AMD) rapporterade en vinst som överträffade förväntningarna under fjärde kvartalet, drivet av fortsatt efterfrågan på artificiell intelligens. Chiptillverkaren, baserad i Santa Clara, Kalifornien, rapporterade en vinst på $667 miljoner, eller 41 cent per aktie, jämfört med $21 miljoner, eller 1 cent per aktie, ett år tidigare. Analytiker hade förväntat sig en vinst per aktie på 25 cent. Försäljningen ökade med 10% till $6,17 miljarder, vilket slog analytikernas förväntningar på $6,13 miljarder. AMD förväntar sig en omsättning på $5,4 miljarder för första kvartalet.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 30 januari

Nvidia och AMD: Senaste uppdateringarna och investeringsråd

I en nyligen publicerad video diskuteras de senaste uppdateringarna som påverkar Nvidia (NASDAQ: NVDA) och Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD). Videon föreslår att tittare bör överväga att investera i dessa företag. The Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har dock identifierat 10 aktier som de anser vara de bästa för investerare att köpa just nu, och Nvidia var inte en av dem. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Nvidia. The Motley Fool rekommenderar Super Micro Computer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

Warren Buffett och Cathie Wood delar investering i Amazon

Investerarna Warren Buffett och Cathie Wood har båda aktier i e-handels- och molnberäkningsledaren Amazon, trots deras olika investeringsstrategier. Buffett, som traditionellt söker stadig tillväxt och ofta letar efter utdelningsspel, äger ett begränsat antal aktier i tekniksektorn. Wood å andra sidan har tagit bullish ställningstaganden på tillväxtmarknader som AI och genomik. Amazon, som utgör nästan 50% av Buffetts Berkshire Hathaway-portfölj, är också en del av Woods börshandlade fonder (ETF:er). Amazon har nyligen investerat i AI-startupen Anthropic och lanserat den nya hanterade tjänsten Bedrock.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 januari

AMD och Super Micro kan vara utmärkta sätt att satsa på AI-hårdvarumarknaden

Inget företag har dragit mer nytta av uppsvinget inom generativ artificiell intelligens (AI) än Nvidia, vars aktiekurs har stigit med mer än 200% under de senaste 12 månaderna. Men investerare behöver inte satsa allt på ett kort. Advanced Micro Devices (AMD) och Super Micro Computer kan också vara utmärkta sätt att satsa på möjligheten. AMD hoppas kunna ta en del av denna värdefulla nisch, potentiellt boosta sin långsiktiga tillväxt i processen. Super Micro Computer ser ut att fortsätta den rally som har skickat upp dess aktiekurs femfaldigt på bara 12 månader.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 januari

Historiska trender tyder på att Nasdaq kan stiga 2024, Nvidia och Microsoft är attraktiva investeringsalternativ

Historiska trender tyder på att Nasdaq Composite kan stiga 2024. Sedan indexet lanserades 1971 har det stigit i genomsnitt med 19% varje år efter en marknadsåterhämtning av den storleksordning som sågs 2023. Den konstgjorda intelligensen (AI) var en viktig drivkraft bakom marknadens återhämtning och kommer troligen att fortsätta driva stora vinster 2024. Nvidia och Microsoft är två attraktiva alternativ för investerare som vill dra nytta av AI-industrins framväxt. Nvidia:s aktie steg med 239% 2023 och företagets intäkter ökade med 206% år över år i det tredje kvartalet av räkenskapsåret 2024. Microsoft, med en marknadsvärdering på 2,9 biljoner dollar, är världens näst mest värdefulla företag och en av de största tillväxtmotorerna i Nasdaq Composite index.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

AI-aktier leder den nya tjurmarknaden: Amazon, Meta Platforms och Nvidia

En ny tjurmarknad är här och artificiell intelligens (AI) är en stor del av anledningen. AI-aktier kommer att leda denna nya tjurmarknad, men kommer de AI-aktier som ledde marknaden ur dvalan och mot de senaste höjderna vara samma aktier som kommer att bära tjurmarknaden framåt? Eller kommer nya AI-aktier att framträda som marknadsledare? Amazon, Meta Platforms och Nvidia är nu toppval. Amazon står att dra nytta av tillväxten av AI, Meta Platforms har redan en stark position och Nvidia dominerar AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

Nvidia: En ledande aktör inom AI med stark tillväxt

Nvidia, ett företag inom accelererad databehandling, var det bäst presterande företaget i S&P 500 under förra året, med en aktiekursökning på 239%. Företaget har positionerat sig som en stor förmånstagare i AI-marknaden, som förväntas växa med 37% årligen och uppgå till nästan 2 biljoner dollar 2030. CFRA-analytikern Angelo Zino förutspår att Nvidia kommer att vara den största vinnaren inom denna sektor. Nvidia har en stark tillväxtberättelse, med en aktieavkastning på över 31 400% under de senaste 24 åren. Dessutom har företaget utökat sin verksamhet till angränsande hårdvarumarknader och prenumerationsmjukvara, och nyligen även till molntjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

Nvidia: En ledande aktör på AI-marknaden med en aktiekursökning på 31 400% sedan 2000

Nvidia (NASDAQ: NVDA), ett företag inom accelererad databehandling, var den bästa aktien på S&P 500 förra året med en aktiekursökning på 239%. Dess aktiekurs har ökat med över 31 400% under de senaste 24 åren. Företaget, som uppfann grafikprocessorn (GPU) 1999, har positionerat sig som en stor förmånstagare inom AI-marknaden, som förväntas växa med 37% årligen till nästan 2 biljoner dollar 2030. Nvidia har också expanderat inom datacenter genom att förvärva Mellanox 2019 och lansera en central processor (CPU) 2023. Dessutom har företaget lanserat prenumerationsprogramvara och molntjänster för att stödja utvecklingen av AI-applikationer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 januari

AMD och Symbotic uppvisar stark aktieprestanda tack vare AI

Advanced Micro Devices (AMD) och Symbotic har båda haft en explosiv aktieprestanda under det senaste året, med aktiekursökningar på 130% respektive 180%. AMD har gjort stora vinster tack vare företagets möjligheter att tillhandahålla halvledare för AI, medan Symbotic har sett sin aktiekurs skjuta i höjden tack vare stark försäljningstillväxt och intresse för dess robotteknik. AMD kan uppleva en boom tack vare ökad efterfrågan på CPU:er och GPU:er på grund av ökat användande av AI. Symbotic, å andra sidan, är ett mindre företag med stora möjligheter inom AI-drivna robotteknologier för lager- och leveranskedjeautomatisering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 januari

Tre fantastiska artificiell intelligens-aktier att överväga

Bidragsgivaren till Fool.com, Parkev Tatevosian, jämför tre fantastiska aktier inom artificiell intelligens som kan förtjäna en plats i din portfölj. Innan du köper aktier i Advanced Micro Devices bör du överväga detta: Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och Advanced Micro Devices var inte en av dem. De 10 aktier som gjorde klippet kan ge monster avkastning de kommande åren. Stock Advisor ger investerare en lätt att följa plan för framgång.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 januari

Investera i VanEck Semiconductor ETF kan bygga upp betydande besparingar på lång sikt

Ett av de hetaste investeringsteman under det senaste året var artificiell intelligens (AI). Varje av de ´Magnificent Seven´-aktierna spelar en stor roll i AI-rörelsen och hjälpte till att driva Nasdaq Composite till en ökning på över 40% förra året. Halvledartillverkaren Nvidia var kanske det mest granskade företaget bland megacap-teknik. År 2023 bevittnade företaget en rekordefterfrågan på sina grafikprocessorer (GPU:er) och aktien sköt i höjden med nästan 240%. Men att investera i enskilda aktier är inte för alla. Vissa investerare föredrar att ta en mer passiv strategi, som att äga indexfonder. Om du är intresserad av att investera i halvledarindustrin, men föredrar att inte välja specifika aktier, kan VanEck Semiconductor ETF (SMH) vara ett lämpligt alternativ. Att investera bara 300 dollar per månad i denna börsnoterade fond (ETF) kan hjälpa dig att bygga upp hundratusentals dollar i besparingar på lång sikt -- kanske till och med mer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 januari

Super Micro Computer överträffar Nvidia med 50% vinster inom AI-marknaden

Nvidia, känt för sin dominans inom AI-chipmarknaden, har upplevt en imponerande tillväxt, men har blivit överskuggat av Super Micro Computer (SMCI), som redan har sett vinster på nästan 50% denna månad. Supermicro, som det mer allmänt kallas, tillhandahåller modulära serverlösningar, vilka används för att distribuera AI-chips, och företaget förväntar sig en intäktsökning på nästan 30%. Dess aktie fortsätter att handlas till ett attraktivt värde, trots den senaste uppgången. Med AI som en långsiktig tillväxtmotor och en förväntad femfaldig tillväxt inom AI-servermarknaden mellan 2023 och 2027, är Supermicro väl positionerat för att dra fördel av denna enorma marknad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Köp detta otroligt billiga artificiella intelligens (AI) aktie innan det börjar stiga som Nvidia

Företag som gynnas av spridningen av artificiell intelligens (AI) har skjutit i höjden under det senaste året, men deras imponerande vinster innebär att de inte längre är billiga. Nvidia är ett bra exempel på hur en AI-driven uppgång har höjt värderingarna av halvledarföretag som utnyttjar denna teknik. Nvidias värderingar är betydligt högre än Nvidias femåriga försäljningsmultiplikator på 20. Men företaget som hjälpt Nvidia att dominera AI-chipmarknaden har inte fått mycket kärlek från marknaden. Aktier i Nvidias produktionspartner Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) har bara ökat med 25% under det senaste året. TSMC:s aktie är dock mycket billigare än Nvidia och handlas till 8,6 gånger försäljningen. TSMC:s aktie kanske inte förblir billig länge, särskilt efter dess senaste kvartalsresultat som pekar mot en stor vändning i företagets framtid 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

OpenAI-VD Sam Altman diskuterar planer för att öka global produktion av avancerade datorchips

OpenAI:s VD Sam Altman har diskuterat planer med medlemmar i den amerikanska kongressen för att betydligt öka den globala tillgången på avancerade datorchips som är avgörande för träning och drift av artificiell intelligens (AI) program. Detta drag är en del av Altmans ambitiösa företag att etablera nya chipfabriker. Han har diskret rådfrågat kongressledamöter och utforskat potentiella platser och strategier för att bygga nya halvledarfabriker. Enligt Washington Post hävdar Altman och andra teknikledare att AI kommer att förändra den globala ekonomin.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 25 januari

Skribenten Parkev Tatevosian jämför C3.ai (NYSE: AI) med Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) för att bestämma vilken AI-aktie som är bäst att köpa idag. Innan du köper aktier i Advanced Micro Devices, överväg detta: The Motley Fool Stock Advisor-analytikerteam har just identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och Advanced Micro Devices var inte en av dem. Stock Advisor ger investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning om att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad.

Yahoo Finance fördjupade 23 januari

Jämförelse mellan C3.ai och Advanced Micro Devices som AI-aktier

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian jämför C3.ai (AI -0.08%) med Advanced Micro Devices (AMD 0.14%) för att avgöra vilken som är den bättre AI-aktien att köpa idag. Aktiekurserna som användes var eftermiddagskurserna den 21 januari 2024. Videon publicerades den 23 januari 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 januari

Aktier för AI-chiptillverkare når rekordhöjder men drar sig tillbaka

Datacenter-specialisten Super Micro Computer (SMCI) och artificiella intelligens-chiptillverkarna Advanced Micro Devices (AMD) och Nvidia (NVDA) såg sina aktier nå rekordhöjder på måndagen. Trots en initial uppgång drog sig SMCI, AMD och Nvidia tillbaka under en volatil session. Supermicro har gynnats av att molntjänstleverantörer köper system för att köra artificiella intelligens-applikationer. AMD-aktien nedgraderades tidigare under dagen av Northland Capital Markets-analytiker Gus Richard som menade att investerare övervärderar AI-chipförsäljningen för AMD.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 januari

De ´magnifika sju´ och tre andra aktier att hålla koll på

De så kallade ´magnifika sju´, Apple, Nvidia, Amazon, Microsoft, Alphabet, Meta Platforms och Tesla, stod för mer än 60% av S&P 500:s totala avkastning på 26% under 2023. Utan dessa sju aktier skulle indexet bara ha gett en avkastning på 7,6%. Trots detta bör investerare inte förlora fokus på andra aktier. Tre sådana är CrowdStrike Holdings, Arista Networks och Advanced Micro Devices. CrowdStrike är ett av världens ledande cybersäkerhetsföretag och dess aktie har stigit nästan 180% under de senaste 12 månaderna. Arista Networks, som tillhandahåller nätverkslösningar, är väl positionerat för att dra nytta av den ökande efterfrågan på AI-produkter och system. Slutligen har Advanced Micro Devices, med sin utmärkta ledning och nya AI-inriktade chips, en ljus framtid framför sig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 januari

Två företag som kan dra nytta av Nasdaq Composite-indexets förväntade uppgång

Historiska mönster indikerar att Nasdaq Composite-indexet kan öka kraftigt under 2024. Investerare kan dra nytta av detta genom att investera i företag som bidrar mest till indexets rörelse. Två företag som förutspås leda inom artificiell intelligens (AI) är Nvidia och Alphabet. Nvidia är känt för sina grafikprocessorer (GPU) som är avgörande för djupinlärning inom AI. Alphabet, mest känt för sin sökmotor Google, genererar mestadels intäkter från annonsering och har nyligen lanserat Gemini, sitt mest kraftfulla AI-verktyg hittills.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 januari

Taiwanska TSMC förutser stark tillväxt för globala halvledarsektorn

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) förutser en stark återhämtning för den globala halvledarsektorn, med en förväntad tillväxt på minst 10% i år, enligt företagets VD, C.C. Wei. Denna optimism kommer efter en 2% nedgång förra året, orsakad av en avmattning i den globala ekonomin, militära konflikter och svag efterfrågan på konsumentelektronik. TSMC, som tillverkar chips för AI, tror att den snabba tillväxten av generativ AI kommer att fortsätta, vilket är goda nyheter för företaget. TSMC:s stora kunder inkluderar Nvidia Corp. och Advanced Micro Devices Inc.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 januari

Är det för sent att köpa AMD-aktier?

År 2023 innebar framväxten av artificiell intelligens (AI) att det plötsligt uppstod en stor efterfrågan på kraftfull datakraft. Detta gynnade halvledartillverkaren Advanced Micro Devices (AMD), som producerar högpresterande chips väl lämpade för AI. Detta hjälpte till att driva företagets aktiekurs från en 52-veckors lågpunkt på 67,27 dollar i januari till en högsta punkt på 151,05 dollar i december. Med början av 2024 förblir aktien nära sin 52-veckors högsta nivå. Men kan den potentiellt stiga ännu högre? Att gräva djupare i företaget kan hjälpa till att bedöma om AMD är en värdig investering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 januari

Nvidia och AMD kan dra nytta av Nasdaq-uppgången

Historiska mönster tyder på att Nasdaq Composite sannolikt kommer att stiga med i genomsnitt 19% under året efter ett marknadsåterhämtningsår, som det som inträffade 2023. Investerare som planerar att köpa aktier 2024 kan dra stor nytta om dessa trender håller i sig. Halvledarjättarna Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD) kan särskilt gynnas om denna Nasdaq-uppgång inträffar, eftersom de också troligen kommer att dra nytta av den stora trenden inom generativ artificiell intelligens (AI) som tog fart 2023 och inte visar några tecken på att sakta ned.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 januari

Nyligen nyheter påverkar Advanced Micro Devices

I en nyligen publicerad video diskuteras nyheter som påverkar Advanced Micro Devices (AMD 0,90%). Videon ger mer information och tittarna uppmanas att prenumerera och klicka på den speciella erbjudandelänken nedan. Aktiekurserna som användes var eftermarknadspriserna den 17 januari 2024. Videon publicerades den 17 januari 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 januari

Nvidia-aktien riskerar volatilitet, CGI Inc. kan vara ett säkrare AI-alternativ

Nvidias aktie är högt värderad och kan möta volatilitet 2024. Nvidia har varit en stark aktör inom artificiell intelligens (AI), men nya konkurrenter som Advanced Micro Devices kan utmana dess marknadsandel. Exportrestriktioner till Kina och Mellanöstern kan påverka mer än 20% av Nvidias AI-acceleratorförsäljning. Investerare som är oroliga för riskerna med Nvidia kan istället överväga CGI Inc., ett teknikkonsultföretag som förväntas se stadig tillväxt inom AI 2024. CGI planerar att investera $1 miljard för att utveckla sina AI-erbjudanden de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool Canada fördjupade 18 januari

Två aktier med potential inom AI-marknaden: Nvidia och Alphabet

Data från Grand View Research visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) väntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket gör den värd mer än $1 biljon före slutet av decenniet. Två företag som dominerar inom AI är Nvidia och Alphabet. Nvidia, som har en marknadsandel på 90% inom AI-chip, har sett sina inkomster stiga tack vare ökad efterfrågan på AI grafikprocessorer (GPUs). Alphabet, hem för starka varumärken som Google, Android och YouTube, har utnyttjat sin stora användarbas för att bygga upp en lönsam digital reklamverksamhet. Båda företagen har nyligen genomfört aktiesplit och har potential för stor tillväxt.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 13 januari

Två ETF:er för att investera i AI: Ark Innovation och Ark Autonomous Technology and Robotics

Artificiell intelligens (AI) var den dominerande temat på aktiemarknaden 2023, med Nvidia som ledande företag med en avkastning på 239% för året. Att investera i enskilda AI-aktier kan vara riskfyllt, men utbyteshandlade fonder (ETF) kan ge investerare exponering mot en hel sektor. Cathie Wood, chef för Ark Investment Management, driver 13 ETF:er som fokuserar på några av världens mest innovativa teknologier, inklusive AI. Två av de mest lämpliga Ark ETF:erna för investerare som vill dyka in i AI-världen är Ark Innovation ETF och Ark Autonomous Technology and Robotics ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 januari

Tre AI-aktier med potential att göra investerare till miljonärer

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer populärt och företag tävlar om att skapa bättre AI-drivna verktyg. Tre företag som har potential att göra investerare till miljonärer inkluderar Advanced Micro Devices (AMD), Palantir Technologies och Microsoft. AMD, en av världens ledande halvledarföretag, utmanar NVIDIAs dominans på AI-chipmarknaden med sin nya MI300-serie av chips. Palantir, ett mjukvaruföretag baserat i Denver, är i framkant av stora dataanalys och använder AI för att hjälpa kunder att sikt igenom data. Microsoft, världens största företag efter marknadsvärde, står att dra nytta mest av AI-revolutionen.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 11 januari

Investeringsmöjligheter i AI genom ETF:er

AI var det stora temat på aktiemarknaden 2023, med NVIDIA som ledande aktör. Trots att investeringar i enskilda AI-företag kan vara riskfyllt, erbjuder Cathie Woods ETF:er en möjlighet till exponering mot hela sektorn. Ark Investment Management, som Wood leder, driver 13 ETF:er inom innovativa teknologier, inklusive AI. Två av dessa är särskilt lämpliga för investerare intresserade av AI: Ark Innovation ETF (ARKK) och Ark Autonomous Technology & Robotics ETF (ARKQ). Båda ETF:erna har visat stark avkastning men är inte immuna mot volatilitet.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 11 januari

Artificiell intelligens-ledare Super Micro Computer är ett av de bästa aktierna att köpa och bevaka

Super Micro Computer (SMCI), en ledande aktör inom artificiell intelligens, är en av de bästa aktierna att köpa och bevaka just nu. Företaget, baserat i San Jose, Kalifornien, tillverkar företagsdatorhårdvara optimerad för applikationer som molnberäkning, AI, datalagring och telekommunikation. Super Micros försäljning har fått en skjuts från stora molntjänstleverantörer som investerar i system för generativ AI. Företaget arbetar nära med AI-chipleverantörer inklusive Advanced Micro Devices (AMD), Intel (INTC) och Nvidia (NVDA). Den 1 november slog Super Micro förväntningarna på Wall Street för sitt första kvartal och slog prognoserna med sin prognos.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 januari

Två teknikaktier att köpa istället för Nvidia

Teknikaktier skjutit i höjden förra året med framväxande industrier som artificiell intelligens (AI) och molnbaserad databehandling. Nvidia var en av de största vinnarna förra året, men det finns andra teknikaktier som kan erbjuda mer värde. Två sådana aktier är Alphabet och Intel. Alphabet har en stark position inom teknik och har sett sina intäkter öka med 75% sedan 2019. Dessutom har företaget en stark position inom AI. Intel har varit dominerande inom chipindustrin i flera decennier men har nyligen börjat diversifiera sin verksamhet med en större roll inom PC-spel och AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 januari

Nvidia presenterar nya AI-drivna grafikchip för persondatorer

Teknikjätten Nvidia har presenterat en rad nya produkter som kan revolutionera persondatorindustrin, inklusive tre uppgraderade skrivbordsgrafikchip för att förbättra AI-förmågorna direkt på persondatorer. Bland dessa är GeForce RTX 4080 Super, ett högpresterande grafikchip med fler bearbetningskärnor och snabbare minne, som ska lanseras den 31 januari för 999 dollar. Nvidia har också introducerat RTX 4070 Ti Super för 799 dollar och 4070 Super för 599 dollar, båda planerade att släppas senare denna månad. Nvidia hävdar att dess grafikchip är de överlägsna motorerna för den utvecklande marknaden för bärbara datorer och skrivbord, och utmanar branschens status quo.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 9 januari

2024 förväntas bli ett starkt år för chip- och tekniksektorn

Analytiker förutspår att 2024 kommer att bli ett starkt år för chip- och tekniksektorn, drivet av behovet av mer databehandlingskraft och uppgången av AI. Nvidia förväntas fortsätta dominera datacentersegmentet, trots ökad konkurrens från företag som Advanced Micro Devices och Microsoft. AMD:s MI300-familj av GPU:er, som tillkännagavs sent 2023, förväntas bli huvudkonkurrenten till Nvidia. Intel, som nyligen lanserade sin nästa generation Xeon-processorer och Gaudi 3, en dedikerad AI-processor, förväntas också ha ett intressant år framför sig. Dessutom förväntas molntjänsteleverantörerna Microsoft Azure, Google Cloud och Amazon AWS se betydande ökningar i användningen av AI-företag.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 januari

Toppvinnare och storförlorare på S&P 500-indexet

American Airlines, Arista Networks, Nvidia, Advanced Micro Devices och Fortinet var de största vinnarna på S&P 500-indexet på börsen idag. Boeing, SLB, Baker Hughes, Marathon Oil och CF Industries var S&P 500:s största förlorare på måndag. American Airlines aktie steg 7,2% till 14,58, rensade 200-dagarslinjen. Nvidia-aktien steg 6,4% till 522,63, slog rekord. AMD steg 5,5% till 146,18, fortsatte en återhämtning från 21-dagarslinjen förra veckan. Boeing-aktien sjönk 8% till 229, långt under en 243,10 kopparbas-köppunkt.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

AMD introducerar nya processorer för AI-datorer, aktien stiger

Advanced Micro Devices (AMD) meddelade på måndagen nya stationära processorer för den framväxande kategorin högpresterande persondatorer kallade AI-datorer. AMD:s aktie steg på nyheten. AMD introducerade sina Ryzen 8000G-seriens stationära PC-processorer i samband med CES 2024 teknikmässan i Las Vegas. Processorna är byggda för intensiva applikationer som spel och innehållsskapande. De nya stationära PC-chippen är även optimerade för lokala AI-arbetsbelastningar, enligt AMD. På CES 2024 kommer datorproducenter som Acer, Asus, Lenovo, HP och Razer att visa bärbara datorer drivna av AMD:s Ryzen 8040-seriens chip. AMD:s senaste stationära och mobila processorer för AI-datorer inkluderar en neural bearbetningsenhet. AMD introducerade också nya processorer för vanliga stationära datorer, Ryzen 5000-serien, samt sitt Radeon RX 7600 XT grafikkort. Dessa produkter kommer att vara tillgängliga den 31 januari respektive den 24 januari.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

Nvidia tillkännager nya grafikprocessorer och AI-programvara, aktier stiger

Nvidia tillkännagav nya grafikprocessorer och programvara för generativ AI på persondatorer. Chipstillverkaren introducerade sin GeForce RTX 40 Super Series skrivbords-GPU i en webbsändning före teknikmässan CES 2024 i Las Vegas. Nvidia presenterade också RTX-accelererad AI-programvara och verktyg för utvecklare och konsumenter. Dessutom förhandsvisade Nvidia ´Chat with RTX´, en programvara som tillåter AI-entusiaster att interagera med sina anteckningar, dokument och annat innehåll. På CES 2024 introducerade Nvidia tre modeller av sina GeForce RTX 40 Super Series grafikkort.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

Nasdaq förväntas öka 2024: Nvidia och Amazon är topp AI-aktier att köpa

2023 var ett återhämtningsår för tekniktunga Nasdaq Composite, som hoppade 43% bland annat på grund av avmattningen av inflation och andra makroekonomiska utmaningar som skadade aktierna 2022. Enligt en analys av data som går tillbaka till 1971, har indexet ökat i genomsnitt med 19% varje år efter en björnmarknadsåterhämtning som den vi upplevde 2023. Nvidia och Amazon kan vara bra sätt att satsa på att detta mönster upprepar sig 2024 och därefter, särskilt eftersom båda företagen utvecklar sina nya tillväxtstrategier kring artificiell intelligens (AI) teknologi.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 januari

Teknikjättarna Nvidia och Amazon förväntas växa ytterligare med AI-strategier

2023 var ett återhämtningsår för tekniktunga Nasdaq Composite, som ökade med 43% i takt med att inflationen minskade och andra makroekonomiska utmaningar som påverkade aktier 2022 minskade. Analys av data sedan 1971 visar att indexet har stigit i genomsnitt 19% varje år efter en björnmarknadsåterhämtning, som den vi upplevde 2023. Nvidia och Amazon kan vara bra sätt att satsa på att detta mönster upprepas 2024 och framåt, särskilt eftersom båda företagen utvecklar sina nya tillväxtstrategier kring artificiell intelligens (AI) teknologi.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

Ska du investera i Advanced Micro Devices?

I en nyligen publicerad video diskuteras uppdateringar som påverkar Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD). Videon rekommenderar tittarna att överväga att investera i företaget. Trots detta har analytikerteamet på The Motley Fool Stock Advisor identifierat 10 aktier de anser vara de bästa för investerare att köpa just nu, och Advanced Micro Devices var inte en av dem. De 10 aktier som valdes ut kan ge enorm avkastning de kommande åren. Stock Advisor ger investerare vägledning, inklusive regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieplock varje månad. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 januari

Senaste uppdateringar som påverkar Advanced Micro Devices

I en nyligen publicerad video diskuteras senaste uppdateringar som påverkar Advanced Micro Devices (AMD 1,89%). Videon innehåller mer information och tittare uppmanas att överväga att prenumerera samt att klicka på en särskild erbjudandelänk nedan. Aktiekurserna som används var marknadspriserna den 4 januari 2024. Videon publicerades den 5 januari 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 januari

UBS förutspår stark tillväxt för AI-sektorn

UBS blir alltmer optimistiskt angående utsikterna för artificiell intelligens (AI) och förbereder sig för ytterligare ett framgångsrikt år för ´årtiondets tekniktema´. Banken höjde sin intäktsprognos för AI med 40%. UBS förväntar sig att intäkterna kommer att växa 15 gånger, från 28 miljarder dollar 2022 till 420 miljarder dollar 2027, eftersom företag investerar i infrastruktur för modeller och applikationer. AI var den handel att investera bakom 2023, vilket ökade chiptillverkaren Nvidia med nästan 240% när Wall Street satsade på dess grafikprocessenheter som driver stora språkmodeller. UBS ser halvledare och mjukvara som de bästa områdena att positionera sig inom 2024.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 januari

AMD eller Microsoft: Vilket är det bästa AI-lagret just nu?

Artificiell intelligens (AI) marknaden exploderade förra året och förväntas växa med 37% årligen fram till 2030, vilket skulle överstiga ett värde av 1 biljon dollar. Företag som Advanced Micro Devices (AMD) och Microsoft har omstrukturerat sina verksamheter för att fokusera på denna sektor. AMD, som har blivit ett hot inom chipindustrin, planerar att börja leverera sin MI300X GPU i år, utformad för att utmana Nvidia. Å andra sidan investerade Microsoft 1 miljard dollar i OpenAI 2019 och har sedan dess ökat denna investering avsevärt. Microsofts samarbete med OpenAI har gett dem tillgång till några av de mest avancerade AI-modellerna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 januari

Tre AI-aktier att överväga att investera i januari

Den artificiella intelligensmarknaden (AI) exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. ChatGPT:s debut återuppväckte intresset för sektorn och tvingade många att omvärdera vad de trodde var möjligt med tekniken. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden beräknas expandera med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Tre AI-aktier att överväga att investera i januari är Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny AI-chip, MI300X, för att utmana Nvidia. Intel arbetar också med en ny AI-chip, Gaudi3. Alphabet har också lovande utsikter inom AI med sin storskaliga språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 2 januari

Tre AI-aktier att överväga för investeringar i januari

AI-marknaden exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden förväntas växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle resultera i årliga försäljningar överstigande $1 biljon före decenniets slut. Tre aktier att överväga för investeringar är Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny chip för att utmana Nvidias dominans. Intel arbetar också på en ny AI-chip för att konkurrera med Nvidia. Alphabet har spännande utsikter inom AI med sin stora språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Tre lovande AI-aktier att överväga i januari: AMD, Intel och Alphabet

AI-marknaden exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. Chatten GPT väckte nytt intresse inom sektorn, vilket tvingade många företag att ompröva sina affärsmodeller för att utveckla industrin. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Här är tre AI-aktier du kanske vill överväga att köpa i januari: Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny chip för att utmana Nvidia´s dominans. Intel arbetar också med att utforma en ny AI-chip för att ta upp kampen med Nvidia. Alphabet, som hade ett framgångsrikt 2023, har spännande utsikter inom AI med sitt stora språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 januari

Nvidia dominerar AI-marknaden, men dessa tre chipbolag kan utmana 2024

Nvidia var 2023 års aktie tack vare efterfrågan på företagets produkter i samband med AI-boomen. Nvidia-aktien ökade med 239% under året, vilket gjorde företaget till ett av fem amerikanska företag med ett värde över en biljon dollar. Trots Nvidias framgångar kan tre andra chipbolag utmana företaget 2024: Advanced Micro Devices (AMD), ACM Research och Taiwan Semiconductor. AMD har nyligen lanserat sina Instinct MI300 AI-acceleratorer och gjort flera förvärv inom AI, ACM Research är en relativt okänd aktör som tillverkar maskiner för rengöring av halvledarplattor, och Taiwan Semiconductor är världens största kontraktstillverkare av halvledare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Två toppartificiella intelligensaktier som kan skjuta i höjden 2024

Efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT har generativ artificiell intelligens (AI) tagit marknaden med storm, vilket hjälpte till att skicka S&P 500-indexet upp 25% hittills i år. Industriledare som Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD) har varit avgörande för att driva denna rally på grund av deras snabbt växande chipföretag. Nvidia, vars aktier ökat med 246% under 2023, är den största vinnaren i AI-guldrushen. AMD, Nvidias största rival, tävlar om en del av möjligheten genom avancerad AI-hårdvara. Enligt AMD:s VD Lisa Su kommer marknaden för AI-kapabla chip att öka tiofaldigt till 400 miljarder dollar år 2027.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

AI-chipföretagen Nvidia och AMD förväntas växa kraftigt 2024

OpenAI:s ChatGPT har drivit upp S&P 500 Index med 25% i år, med hjälp av företag som Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD), som har snabbväxande chipverksamheter. Nvidia, vars aktier ökade med 246% 2023, skiftar från lägre värde spelhårdvara till högpresterande AI-chip. Företaget har även lanserat versioner av sitt Nvidia RTX4090-spelchip för den kinesiska marknaden, i linje med amerikanska handelsrestriktioner. AMD, Nvidias största rival, konkurrerar också om marknaden genom avancerad AI-hårdvara. Trots att företaget ännu inte rapporterat betydande vinster, förväntas verksamheten skala upp snabbt 2024 och framåt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 januari

Nvidia och Microsoft: Vilken är bästa AI-aktien att investera i för 2024?

Intresset för artificiell intelligens (AI) har ökat kraftigt under året, främst drivet av lanseringen av OpenAI:s ChatGPT i november 2022. AI-marknaden förväntas växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030, och överstiga 1 biljon dollar före decenniets slut. Flera techföretag har anpassat sina verksamheter till denna växande industri, vilket skapar attraktiva investeringsmöjligheter. Nvidia och Microsoft är två attraktiva alternativ, med starka positioner inom AI. Nvidia har dominerat GPU-marknaden i flera år, medan Microsoft har investerat tidigt i AI och har exklusiv tillgång till några av de mest avancerade AI-teknikerna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 december

Två AI-aktier att köpa före 2024: Advanced Micro Devices och Alphabet

År 2023 har AI-aktier bidragit till en återhämtning för Nasdaq Composite efter ett fall på över 30% föregående år. Två AI-aktier att överväga inför 2024 är Advanced Micro Devices (AMD) och Alphabet. AMD:s aktiekurs har stigit 115% hittills detta år, och bolaget planerar att lansera sin mest kraftfulla grafikprocessor någonsin, MI300X, för att konkurrera med Nvidia. Alphabet å andra sidan har nyligen lanserat sin stora språkmodell, Gemini, som förväntas konkurrera med OpenAI:s ChatGPT-4 och skapa otaliga tillväxtmöjligheter inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 december

AI-marknaden har lång framtid, överväg aktier i Advanced Micro Devices

Fool.com-bidragsgivaren Parkev Tatevosian diskuterar varför AI-marknaden har en lång framtid och belyser en aktie som kan dra nytta av trenden. Innan du köper aktier i Advanced Micro Devices, överväg detta: The Motley Fool Stock Advisor-analystteamet har just identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och Advanced Micro Devices var inte en av dem. De 10 aktierna som gjorde listan kan ge enorma avkastningar de kommande åren. Stock Advisor ger investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning om att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad. Stock Advisor-tjänsten har mer än tredubblat avkastningen av S&P 500 sedan 2002.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 december

Elbilar överträffar AI som största inkomstkälla för halvledarindustrin 2024: Undersökning

Enligt en undersökning utförd av KPMG LLP och Global Semiconductor Alliance (GSA) är fordonsindustrin den viktigaste inkomstkällan för halvledarindustrin. Detta kan tillskrivas den fortsatta datoriseringen och elektrifieringen av fordon. Artificiell intelligens (AI) kom på en nära andra plats som den näst viktigaste tillämpningen som driver intäkterna för halvledarföretag 2024. Mikroprocessorer (inklusive GPU:er som används för AI) rankades som den största produktmöjligheten för branschtillväxt under 2024. Nvidia Corp håller den största GPU-andelen för användning i datacenter, medan Qualcomm och Advanced Micro Devices är andra stora spelare inom AI-chip.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 26 december

AMD och SentinelOne kan vinna stort på AI-utveckling

Aktierna i artificiell intelligens (AI) har varit i rampljuset under det senaste året, och McKinsey uppskattar att AI-adoption kan lägga till otroliga 13 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Två företag som kan vinna stort på AI-adoption inom två olika industrier är Advanced Micro Devices (AMD) och SentinelOne. AMD siktar på att avsluta Nvidias dominans på AI-chipmarknaden med sina MI300-datacenteracceleratorer. SentinelOne, å andra sidan, utnyttjar snabbt växande AI inom cybersäkerhetsmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 december

Intel kan vara ett bättre AI-lager att köpa än Nvidia

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har skapat många miljonärer i år, med chipaktier som Nvidia som har skjutit i höjden med 230% sedan den 1 januari. Nvidia har dragit stor nytta av ökad efterfrågan på grafikprocessorer (GPU:er), vilka är avgörande för att träna AI-modeller. Intel, med många års erfarenhet på chipmarknaden, planerar att lansera en ny AI-GPU 2024, vilket kan göra den till ett mer attraktivt alternativ för investerare. Trots att Intel har förlorat marknadsandelar till konkurrenter som Advanced Micro Devices och Apple, har företaget återhämtat sig något och vänder nu sin uppmärksamhet mot den växande AI-marknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 december

Teknikjättarna Nvidia och Meta Plattformar förväntas ha starkt 2024

Teknikaktierna steg kraftigt 2023, vilket framgår av det imponerande 65% hoppet i Nasdaq-100-indexet. En grupp av sju megacap-teknikföretag kända som ´Magnificent Seven´ har varit drivkraften bakom indexets starka löpning 2023. Gruppen består av Apple, Amazon, Alphabet, Meta Plattformar, Microsoft, Nvidia och Tesla. Dessa ´Magnificent Seven´ aktier levererade stora vinster till investerare detta år, drivet främst av den växande användningen av artificiell intelligens (AI) i olika branscher. Två av dem, Nvidia och Meta Plattformar, överträffade dock resten med bred marginal. Nvidia´s AI-laddade körning skickade aktien upp en enorm 239% 2023, medan Meta-aktien rusade en imponerande 191%, tack vare en solid vändning i sin verksamhet. Det goda är att dessa två företag ser ut att leverera ett annat starkt år 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 december

Generativ AI-verktygsmarknadsrapport: Prognos 2023 - 2029

Den globala marknaden för generativa AI-verktyg förväntas nå miljoner dollar år 2029, en ökning från miljoner dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på % under perioden 2023 till 2029. Efterfrågan från privatpersoner och företag är de största drivkrafterna för branschen. Marknadsundersökningsföretaget QYResearch har släppt sin senaste rapport ´Global Generative AI Tools Market Report, History and Forecast 2018-2029, Breakdown Data by Manufacturers, Key Regions, Types and Application´. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden för generativa AI-verktyg, inklusive marknadsstorlek, andel, efterfrågan, branschutvecklingsstatus och prognoser för de kommande åren.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 december

AI ses som ett ´framväxande hot´ mot finansiell stabilitet, men driver samtidigt teknikaktier till nya höjder

USA:s finansminister Janet Yellen, som också är ordförande för Financial Stability Oversight Council (FSOC), har kallat AI för ett ´framväxande hot´ mot finansiell stabilitet. Hon ser ett behov av att begränsa teknikens potentiella marknadsrisker. Samtidigt har AI blivit ett hushållsnamn och drivit många teknikaktier till nya höjder detta år, inklusive NVIDIA Corp, Advanced Micro Devices Inc., Alphabet Inc, Microsoft Corp och Broadcom Inc. ETF:er som specifikt investerar i AI har också haft en bra utveckling i år, med investerare i den tidigaste och största AI ETF:en, Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF BOTZ, rikare med 37% i år.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 december

AI-investeringar: Nvidia, AMD och Symbotic i fokus

2023 har varit ett stort år för investeringar inom konstgjord intelligens (AI), med företag som Nvidia som stora vinnare. Men företag som Advanced Micro Devices (AMD) och Symbotic kan snart få sin tid i rampljuset. AMD, som traditionellt har konkurrerat med Nvidia på pris, har nyligen introducerat två nya chips i sin M1300-serie, som är utformade för att driva stora språkmodeller. AMD:s nya chips jämförs med Nvidias flaggskeppschip H100 och överträffar det på vissa kriterier. Symbotic, å andra sidan, syftar till att förbättra effektiviteten i lageroperationer genom AI-teknik. Walmart planerar att installera Symbotics lagerrobotar i alla sina 42 distributionscenter i USA.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Intel introducerar nya AI-optimerade processorer, aktien stiger

Chipmaker Intel introducerade på torsdagen nya processorer optimerade för artificiell intelligens (AI) applikationer i datacenter och på persondatorer. Intel-aktien steg på nyheterna. Intels nya processorer kommer att konkurrera med halvledarprodukter från Advanced Micro Devices (AMD) och Nvidia (NVDA). På sitt ´AI Everywhere´-evenemang i New York City, avtäckte Intel chefer företagets 5: e generation Intel Xeon-processorer för datacenter. De nya Xeon-processorerna har AI-acceleration inbyggd i varje kärna. Intel visade också för första gången en Intel Gaudi 3 AI-accelerator, som kommer nästa år enligt plan. Dessutom introducerade teknikjätten Intel Core Ultra mobila processorer, dess första PC-chips med AI-acceleration. ´AI-innovation är redo att höja den digitala ekonomins påverkan upp till så mycket som en tredjedel av den globala bruttonationalprodukten´, sade VD Pat Gelsinger. ´Intel utvecklar teknikerna och lösningarna som ger kunderna möjlighet att sömlöst integrera och effektivt köra AI i alla sina applikationer - i molnet och, alltmer, lokalt på PC och kant, där data genereras och används.´ På aktiemarknaden idag steg Intel-aktien 1,4% till 45,18. Tidigare under sessionen nådde Intel-aktien en 18-månaders högsta på 47,07. Intel Core Ultra-processorer kommer att inleda ´AI PC-eran´, sade Gelsinger. De har en inbyggd ´neural processing unit´ för att möjliggöra energieffektiv AI-acceleration. Chippen är tillverkade med en 7-nanometer process teknologi. Intel Core Ultra-baserade AI-datorer är nu tillgängliga från utvalda amerikanska återförsäljare för semestersäsongen. Fler Intel-baserade AI-PC: er kommer att lanseras nästa år, sade företaget. Intel förutser att AI-PC: er kommer att utgöra 80% av PC-försäljningen år 2028. På evenemanget marknadsförde Intel prestanda- och effektivitetsfördelar med sin 5: e generation Intel Xeon-processorfamilj. Det sade att de nya serverchippen ger 21% genomsnittlig prestandavinst för allmän beräkningsprestanda jämfört med föregående generation av Xeon. De möjliggör också 36% högre genomsnittlig prestanda per watt över en rad kundbelastningar, sade Intel. Tidiga kunder för 5: e generation Intel Xeon-processorer inkluderar Alphabets (GOOGL) Google Cloud och IBM (IBM). Intel rankar 10: e av 32 aktier i IBD: s halvledartillverkningsindustrigrupp, enligt IBD Stock Checkup. Men Intel-aktien har ett medelmåttigt IBD Composite Rating på 59 av 99.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 december

Två artificiell intelligens-aktier att köpa 2024: Advanced Micro Devices och CrowdStrike

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste investeringstrenderna på Wall Street. Investeringar i AI-teknik ökar kraftigt och två företag att överväga är Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) och CrowdStrike (NASDAQ: CRWD). AMD har visat stark tillväxt tack vare framgångar inom datacenter och AI-infrastruktur. Företaget planerar att lansera nya processorer och förväntar sig att dess GPU-intäkter ska vara 2 miljarder dollar 2024. CrowdStrike, en ledande aktör inom endpoint-säkerhet, rapporterade starka resultat för tredje kvartalet och förväntar sig en solid 35% årlig tillväxt i intäkter till 3,05 miljarder dollar för hela 2024. Företaget drar också nytta av ökad efterfrågan på cybersäkerhetslösningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 december

AMD och Amazon utmanar Nvidias dominans inom AI-chip

Enligt analytiker kontrollerar Nvidia Corporation cirka 80% av AI-chipmarknaden, inklusive specialbyggda processorer från företag som Alphabet-ägda Google och Microsoft Corporation. Nvidia rapporterade nyligen att dess senaste kvartalsintäkter tredubblades med en nettoinkomst på 9,24 miljarder dollar. Rivaler som Advanced Micro Devices Inc (AMD) och Amazon.com Inc strävar dock efter att utmana Nvidias dominans. AMD avtäckte denna vecka nya AI-chip och höjde sin marknadsvärdesprognos för AI-chip till 400 miljarder dollar fram till 2027. Amazon presenterade nyligen nästa generations AWS-designade chip för att utmana Microsofts tidiga fördel inom generativ AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom AI-acceleratorer

Marknaden för artificiell intelligens (AI) domineras av Nvidia, som sålde en halv miljon AI-GPU:er under tredje kvartalet, med mer än hälften till Microsoft och Meta Platforms. Advanced Micro Devices (AMD) siktar på att bryta Nvidias dominans med kraftfulla AI-acceleratorer. Företaget lanserade officiellt sina Instinct MI300 Series-acceleratorer och förväntar sig att marknaden ska vara värd 45 miljarder dollar i år och 400 miljarder dollar 2027. AMD planerar att sälja mer än 2 miljarder dollar värda AI-chip 2024. MI300X är produkt som ska konkurrera med Nvidias H100, med 192 GB högbandbreddminne. AMD har några stora kunder som Microsoft och Meta Platforms för sina nya AI-chip.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

Aktiemarknaden konsoliderade med de stora indexen som steg något, strax under 52-veckors höjdpunkter. Advanced Micro Devices (AMD) och Google-ägaren Alphabet (GOOGL) steg på stora artificiella intelligens (AI) nyheter, även om vissa högbeta AI-bundna spel som MongoDB (MDB) och C3.ai (AI) tappade. November månads jobbrapport visade starkare än väntad anställning, men den underliggande trenden i jobb och löneökningar fortsätter att svalna. Räntor suddade ut stora veckoförluster på sysselsättningsdata. Råoljeframtider studsade tillbaka, men efter att ha träffat en flera månader låg.

Investor´s Business Daily fördjupade 8 december

Advanced Micro Devices tar AI-chips till konsumentmarknaden

Advanced Micro Devices (AMD) kommer att introducera AI-chips på konsumentmarknaden för att öka sin marknadsandel inom PC-sektorn. Detta diskuteras i en nyligen publicerad video. Videon publicerades den 7 december 2023 och aktiepriserna som används var marknadspriserna från samma datum. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Nvidia och Qualcomm. Han är också en affiliate till en organisation som har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Apple, Nvidia och Qualcomm, samt Intel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 december

Advanced Micro Devices höjer sin marknadsprognos för AI-chip

Advanced Micro Devices har höjt sin marknadsprognos för artificiella intelligenschip till en ögonbrynshöjande 400 miljarder dollar fram till 2027. Chiptillverkaren är säker på att se sin andel av den kakan växa under de kommande åren, men branschens dominerande spelare, Nvidia, är väl positionerad för att hantera den framväxande konkurrensen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 december

AMD:s aktie stiger efter lanseringen av AI-chip som utmanar Nvidia

Aktierna i Advanced Micro Devices (AMD) steg med 9% efter onsdagens lansering av nya chips som syftar till att utmana Nvidias dominans inom artificiell intelligens (AI). AMD hade tidigare diskuterat chippen och förutspådde mer än $2 miljarder i intäkter från dem nästa år. På onsdagen höjde dock AMD sin prognos för AI-chipmarknadens storlek till över $400 miljarder 2027, långt över vad de flesta analytiker och AMD själva hade förutspått. Detta antydde att det fanns utrymme för AMD och andra att utmana Nvidia, som analytiker uppskattar har mer än 80% marknadsandel inom AI-chip.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 8 december

Generativ AI dominerar aktiemarknaden, enligt CNBC:s Jim Cramer

CNBC:s Jim Cramer menar att innovatörer inom generativ AI kommer att dominera marknaden. Han pekar på teknikaktier som Advanced Micro Devices (AMD), som steg med 9,89% och Alphabet som ökade med 5,31%. AMD:s uppgång berodde på kommentarer från VD Lisa Su, som förutspår att AI-chipmarknaden kan växa till $400 miljarder under de närmaste fyra åren. Nvidia har dominerat AI-chipmarknaden, men Cramer tror att det finns utrymme för fler aktörer. Meta och Microsoft meddelade att de kommer att använda AMD:s senaste chip. Alphabet tog också ett stort kliv framåt med lanseringen av sin senaste och mest kraftfulla AI-modell, Gemini.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 december

Aktiemarknaden försöker plocka upp takten, Nasdaq samlar momentum

Aktiemarknaden försökte på torsdagen att öka takten när alla stora index visade åtminstone blygsamma vinster mitt på dagen i samband med nya arbetsmarknadsdata. Nasdaq stod ut med att samla momentum under dagen. Arbetsmarknadsdepartementet rapporterade 220 000 initiala veckovisa arbetslösa anspråk jämfört med beräkningar på 222 000 för veckan som slutade 2 december. Antalet var högre än föregående veckas 219 000 men ansågs fortfarande vara lågt. Den viktigare rapporten om icke-jordbruks löner i USA är planerad till tidigt på fredagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 7 december

Megakapitalrally driver återhämtning i aktier på AI-boomspekulationer

En rally i megakapitaler ledde till en återhämtning i aktier på spekulationer om att den artificiella intelligens-boomen kommer att fortsätta driva marknadsökningar. Alphabet Inc. hoppade 5% en dag efter att Google släppte Gemini, det ´största och mest kapabla AI-modellen´ företaget någonsin har byggt. Advanced Micro Devices Inc. också samlades efter att ha lovat att dess nya acceleratorchips kommer att köra AI-programvara snabbare än konkurrerande produkter. Nasdaq 100 steg 1% och S&P 500 stoppade ett tredagars fall, med handlare som också väntar på fredagens jobbrapport som kommer att vara avgörande för att forma Federal Reserve räntesänkningsinsatser.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom AI-chip

Advanced Micro Devices (AMD) har lanserat sin största utmaning hittills mot Nvidias dominans på den snabbväxande marknaden för AI-chip. På ett företagsevenemang lanserade AMD sin Instinct MI300 Series acceleratorfamilj, designad för att hantera stora arbetsbelastningar i AI-applikationer. VD Lisa Su förutspår att marknaden för AI-acceleratorchip i datacenter kommer att öka med 70% årligen för att nå över 400 miljarder dollar 2027. AMD avtäckte MI300-familjen av chip designade för att hantera tunga beräkningsbelastningar i AI-system. Företaget hade förutspått mer än 2 miljarder dollar i försäljning 2024 från de nya chipen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 6 december

AMD rullar ut nya chips för artificiell intelligens

Advanced Micro Devices (AMD) börjar rulla ut sina nyaste chips för artificiell intelligens, vilket presenterar Nvidia med kanske dess tuffaste utmaning än så länge i kapplöpningen att leverera halvledare som stödjer AI-boomen. Chipsen förväntas bli allmänt tillgängliga när tillverkare av servrar integrerar dem i sina system och molnbaserade företag, inklusive Microsoft och Oracle, börjar erbjuda tillgång till dem. Microsoft sa att chipsen skulle vara tillgängliga för kunder att utvärdera på onsdag.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 6 december

Dow Jones futures stiger tidigt på onsdag, MongoDB och Toll Brothers leder inkomster

Dow Jones futures steg något tidigt på onsdag, tillsammans med S & P 500 futures och Nasdaq futures. MongoDB (MDB) och Toll Brothers (TOL) ledde inkomster efter stängning, med ett AMD AI-evenemang på onsdag. Aktiemarknadsrallyt hade en blandad session på tisdag, även om statsobligationernas avkastning fortsatte att sjunka på svagare jobbdata. Storbolag presterade bra medan småbolag halkade efter. Apple (AAPL) bröt ut, flyttade tillbaka över en 3 biljoner dollar värdering. Amazon.com (AMZN) återtog en köppunkt. Nvidia (NVDA) och Tesla (TSLA) studsade tillbaka från sina 50-dagars linjer. Microsoft (MSFT) steg något inom köpzonen. MongoDB (MDB), Asana (ASAN), HealthEquity (HQY), Toll Brothers (TOL), SentinelOne (S) och AeroVironment (AVAV) rapporterade på tisdag kväll. Tidigt på onsdag kommer Ollie´s Bargain Outlet (OLLI) att släppa kvartalsrapporter. Advanced Micro Devices (AMD) kommer att hålla sitt Advancing AI-evenemang på onsdag morgon. Det förväntas formellt lansera sin MI300 datacenter GPU för att utöka sin konkurrens med Nvidia. AMD-aktien sjönk 0,2 % till 118,38 på tisdag, under 21-dagars linjen. Även om en 122,11-kopp-med-handtag-köppunkt fortfarande tekniskt är giltig, bör investerare förmodligen använda den 29 november höga på 129,73 som en ny handtagsingång. Amazon-aktie, Microsoft och Nvidia finns på IBD Leaderboard. Apple-aktie och Nvidia lades till SwingTrader på tisdag. MSFT-aktien finns på IBD:s långsiktiga ledarlista. Nvidia-aktie, SentinelOne, MongoDB och Microsoft finns på IBD 50. Microsoft och MDB-aktien finns på IBD Big Cap 20. Apple var tisdagens IBD Stock Of The Day. Videon inbäddad i artikeln granskar tisdagens marknadsaktivitet och analyserar Apple-aktie, Amazon och Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 6 december

Betydande tillväxt väntas på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips

Den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips väntas uppleva en betydande tillväxt, enligt den senaste forskningsrapporten från Verified Market Research. Rapporten förutser att förändrade konsumtionsmönster kommer att påverka marknaden avsevärt. Marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips värderades till 1,74 miljarder USD 2020 och förväntas nå 2,09 miljarder USD 2028, med en CAGR på 2,27% från 2021 till 2028. De tio ledande företagen på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips är NVIDIA Corporation, Advanced Micro Devices, Alphabet Inc., Intel Corporation, Apple Inc., Mythic Ltd., Arm Limited, Samsung Electronics Co. Ltd., Qualcomm Technologies Inc, Xilinx Inc., HiSilicon(ShanghAI) Technologies CO. LIMITED, bland andra.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Nvidias försäljning ökar tack vare AI-chip

Nvidia har haft ett framgångsrikt år på den konstgjorda intelligensmarknaden, med försäljning som mer än fördubblats och ett marknadsvärde som mer än tredubblats. Detta beror på att stora teknikföretag har köpt företagets chip för att dra nytta av det växande intresset för generativ AI, vilket främst drivs av lanseringen av ChatGPT online chatbot för ett år sedan. Nvidia:s största konkurrenter, Intel och Advanced Micro Devices, har sett sina datacenterförsäljningar minska på grund av att teknikjättarna har omdirigerat sina utgifter mot Nvidias specialiserade chipplattformar.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 4 december

Forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden ger information om branschen. Studien överväger marknadens nuvarande scenario och dess marknadsdynamik för 2023-2030. Rapporten utvärderar marknadens storlek och studerar strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Faktorer som förväntas påverka denna globala marknad är den ökande sysselsättningsgraden bland investeringar i framväxande ekonomier. Rapporten erbjuder en omfattande analys och prognos för ´Artificiell intelligens i rymden´ med fokus på både regionala och globala perspektiv.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 30 november

Nasdaq når 20-månaders topp på grund av AI-optimism och räntespekulationer

Nasdaq 100 Stock Index stängde på en 20-månaders topp, drivet av optimism kring artificiell intelligens (AI) och spekulationer om att Federal Reserve inte kommer att höja räntorna. Ökningen i aktiekurser har i stor utsträckning drivits av chiptillverkare, särskilt Advanced Micro Devices Inc och Intel Corp, som har sett en imponerande 11 procentig vinst denna månad. Nasdaq satsar stort på AI för att förbättra handel och marknadskontroll. Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI, efter Sam Altmans oväntade avhopp som nu har gått till Microsoft. Företag över olika sektorer omorganiserar sina verksamheter för att anpassa sig till AI. Privata kapitalföretag anpassar sig också till AI-landskapet.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 24 november

AMD:s aktie försöker bryta ut, siktar på AI-marknaden

Advanced Micro Devices (AMD) aktie försöker bryta ut från en liten handtag. AMD:s aktier har ökat med mer än 90% i år när chipmakaren positionerar sig på den växande marknaden för artificiell intelligens. AMD konkurrerar med Intel i tillverkning av centrala bearbetningsenheter, eller CPU:er, för persondatorer och servrar. Men företaget utmanar också Nvidia på marknaden för grafikbearbetningsenheter, eller GPU:er, för datorer, spelkonsoler och datacenter. AMD riktar in sig på den heta marknaden för AI-chip som drivs av den snabba expansionen av generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 november

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq svajar efter rapporter från techjättar

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framtidshandlade lägre efter timmar, trots starka resultatrapporter från AI-ledaren Nvidia. Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices, Google-ägare Alphabet, Meta Platforms, Palantir Technologies och Super Micro Computer är alla i eller nära köpzoner. På tisdagen drog de stora indexen tillbaka något inför Nvidias rapport, medan småaktier såg större förluster. Aktiemarknadsrallyt ser fortfarande starkt ut, även om många ledande aktier är översträckta. Urban Outfitters, HP, Autodesk och dLocal rapporterade också resultat på tisdagskvällen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 november

AMD får stort genombrott för sin kommande MI300X, AI-acceleratorn

AMD har fått ett massivt genombrott för sin kommande MI300X, sin AI-accelerator. I en nyligen släppt video diskuterar Jose Najarro de senaste uppdateringarna som påverkar Advanced Micro Devices (AMD 0,82%). Aktiekurserna som användes var marknadspriserna den 17 november 2023. Videon publicerades den 17 november 2023. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Microsoft och Nvidia. Om du väljer att prenumerera via deras länk kommer de att tjäna lite extra pengar som stöder deras kanal. Deras åsikter förblir deras egna och påverkas inte.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 november

Microsoft avslöjar egna AI-chip Maia och Cobalt

Under sin Ignite-konferens avslöjade Microsoft sina första egna AI-chip och CPU-processor. Det nya AI-acceleratorchipet, Maia, kommer troligen att marknadsföras till kunder som vill spara pengar på AI-träning och inferensarbetsbelastningar och inte vill betala för dyra Nvidia GPU:er. Företaget avslöjade också sin egen Arm-baserade datacenter-CPU, Cobalt, som är utformad för generell bearbetning och eventuellt vissa AI-relaterade uppgifter. Om de nya chipen är framgångsrika kan det skaka om AI-marknaden och påverka konkurrenter som Amazon, Google, Nvidia och AMD.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 november

Nvidias aktie skenar och väntas överträffa prognoser

Nvidias aktie har ökat med nästan 200% under det senaste året. Fokus ligger på företagets AI- och datacenter-verksamhet. Nvidia överträffade förväntningarna i juli-kvartalet och väntas göra detsamma i oktober-kvartalet. Det förväntas att hyperskalare kommer att fortsätta köpa Nvidias grafikprocessorer för att träna stora språkmodeller. Nvidia förväntar sig ingen betydande påverkan på sin verksamhet från Kinas senaste restriktioner. Företagets verkliga värde uppskattas till $480 per aktie, vilket ger en värdering på över 1,1 biljoner dollar. Nvidias datacenter-verksamhet har vuxit exponentiellt, från 3 miljarder dollar 2020 till 15 miljarder dollar 2023, och förväntas mer än fördubblas till 41 miljarder dollar 2024.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 16 november

Aktiemarknaden fortsätter stiga men stänger av från onsdagens toppar

Dow Jones framtid var oförändrad över natten, liksom S&P 500 och Nasdaq. Palo Alto Networks och Cisco Systems dök sent på vägledning med Walmart och Alibaba på kran. Aktiemarknadsrallyt ökade till tisdagens breda, kraftfulla vinster men stängde av väl från onsdagens intradagshöjder. Skattkostnaderna studsade tillbaka efter att ha dykt på tisdagen. President Joe Biden träffade Kinas Xi Jinping nära San Francisco på onsdag. Microsoft avtäckte en in-house AI-chip onsdag, tillsammans med en driven av Arm Holdings-designer. Microsoft AI-chips kommer att hjälpa till att minska Dow titanens beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Microsoft lanserar ny AI-chip för att minska beroendet av Nvidia

Microsoft presenterade på onsdagen en ny artificiell intelligens (AI) chip för att driva sin Azure molninfrastruktur och minska sitt beroende av AI-chip ledaren Nvidia. Microsofts nya chip, kallat Azure Maia AI Accelerator, är utformat för att köra generativ AI och andra AI-arbetsbelastningar, inklusive stort språkmodellträning och inferens. Teknikjätten planerar att lansera Maia till sina datacenter i början av nästa år. Det kommer att driva företagets Microsoft Copilot och Azure OpenAI-tjänster. Microsoft AI-chip kommer att köras tillsammans med processorer från Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD). Microsoft tillkännagav också en ny allmän datacenterdatorprocessor kallad Azure Cobalt. Den nya centrala bearbetningsenheten, eller CPU, är baserad på Arm-designer. ´Microsoft bygger infrastrukturen för att stödja AI-innovation, och vi omformar varje aspekt av våra datacenter för att möta våra kunders behov´, sa Scott Guthrie, verkställande vice VD för Microsofts Cloud and AI Group. Microsoft tillkännagav de nya chipsen på företagets Ignite-konferens i Seattle. På aktiemarknaden idag, växlade Microsoft-aktien mellan modesta vinster och förluster. MSFT-aktien avslutade onsdagens session upp en bråkdel till 369,67. Under tiden föll Nvidia-aktien 1,6% till 488,88. AMD-aktien drog sig tillbaka 1,6% till 118. Vid Ignite tillkännagav Microsoft Copilot Studio, ett lågkodigt mjukvaruverktyg för användare att skapa anpassade AI-upplevelser i Microsoft 365. Företaget lanserade också Microsoft Fabric, en AI-driven plattform som kan samla ihop ´data sjöar´ över molntjänster. Microsoft Fabric lovar att omforma hur team arbetar med data genom att samla arbetare på en enda plattform.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Microsoft utvecklar två anpassade chips för att minska AI-kostnader

Microsoft har meddelat att företaget har utvecklat två skräddarsydda datorchips, Maia och Cobalt, för att minska kostnaderna för leverans av AI-tjänster. Maia-chippet kommer att användas för att påskynda AI-beräkningsuppgifter och kommer att vara grunden för företagets ´Copilot´-tjänst. Cobalt-chippet är en central processor (CPU) tillverkad med teknik från Arm Holdings och kommer att användas för att driva Teams, Microsofts företagsmeddelandeverktyg. Microsoft planerar också att erbjuda direktåtkomst till Cobalt för att konkurrera med Amazon Web Services ´Graviton´-serie av interna chips.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 15 november

AI-bolag stiger på börsen tack vare lägre inflation

Aktier i Super Micro Computer, Advanced Micro Devices (AMD) och Intel steg med 14,9%, 2,7% respektive 3,1% efter en lägre inflationstakt. AMD fick en ´köp´-rating av Roth MKM, vilket troligen bidrog till uppgången. Chiptillverkare och AI-hårdvaruföretag anses vara högcykliska och lägre inflation och räntor är särskilt gynnsamma för dessa sektorer. AMD:s aktie har nyligen stigit på grund av förväntningar om en omsättning på minst 2 miljarder dollar nästa år för företagets nya chip MI300 AI accelerator. Intel planerar att bygga en foundry för att betjäna chipkunder och kan dra nytta av potentiella AI-kunder. Super Micro Computer har ökat med 144% under 2023, men började dagen 30% under sitt rekordhöga värde. Företaget har sett en stor tillväxt och vinstökning i år, tack vare sina energieffektiva och anpassningsbara servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI-aktier att köpa: Super Micro Computer och Micron Technology

Artificiell intelligens (AI) är ett av de hetaste temana på aktiemarknaden 2023, då denna teknologi driver påtagliga vinster för många företag. Nvidia, Advanced Micro Devices och Palantir Technologies är några av de stora vinnarna av AI-adoptionen, vilket återspeglas i den imponerande uppgången för dessa aktier i år. Samtidigt finns det några AI-aktier som kan köpas till attraktiva värderingar just nu. Om du har 1000 dollar i investerbart kapital just nu, kan det vara smart att köpa aktier i Super Micro Computer och Micron Technology. 1. Super Micro Computer En investering på 1000 dollar i Super Micro Computer i slutet av förra året skulle nu vara värd mer än 3099 dollar. Trots den 210% ökningen i aktiekursen handlas Super Micro-aktien fortfarande billigt till mindre än 2 gånger försäljningen. Företaget förutspår intäkter på 10 till 11 miljarder dollar under räkenskapsåret 2024, vilket är en uppgradering från tidigare förväntningar på 9,5 till 10,5 miljarder dollar. 2. Micron Technology Minnesspecialisten Micron Technology har också visat sig vara en lönsam investering 2023. Investerare som köpte aktier för 1000 dollar i Micron i slutet av 2022 har sett sina investeringar växa till 1457 dollar. Micron befinner sig på randen till en vändning, och AI kommer att spela en central roll i detta på grund av det växande behovet av högbandbreddsminne (HBM) som används i AI-servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

Storbritannien planerar att investera mer i AI-superdatorer

Storbritannien planerar att investera mer i sin nya superdatorer för att förbättra landets förmåga inom forskning och utveckling av säkrare artificiell intelligens (AI) verktyg. Enligt Department for Science, Innovation and Technology kommer den senaste investeringen i ”AI Research Resource” (AIRR) att hjälpa forskare att maximera potentialen av AI genom att bygga och ansluta två nya superdatorer. Regeringen har investerat ytterligare £200 miljoner ($247,5 miljoner) i att bygga AI-superdatorerna efter en initial finansiering på £100 miljoner ($125 miljoner) i april. Den totala investeringen för AIRR-superdatorerna är nu £300 miljoner ($371,3 miljoner).

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 9 november

AI-bolag som kan dra nytta av teknikens framsteg 2023

Investerare kommer sannolikt att minnas 2023 som året då artificiell intelligens (AI) tog fart. Efter en brutal utförsäljning 2022, fungerade AI som en katalysator som lockade många investerare tillbaka till teknikaktier. Nu i november har vissa av dessa aktier återupptagit sin tidigare momentum. På grund av dessa ökningar kan AI-aktier som Advanced Micro Devices (AMD), CrowdStrike och Palantir tjäna investerare väl nu och in i 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

AI-aktier att köpa och undvika i november: Meta Platforms och Nvidia

Artificiell intelligens (AI) är för närvarande den hetaste trenden på Wall Street. Enligt en rapport från PwC kan AI lägga till $15,7 biljoner till den globala BNP:n fram till 2030. Meta Platforms, som äger några av de mest nedladdade sociala webbplatserna på planeten, sticker ut som ett genidrag att köpa i november. Företaget använder AI för att filtrera kommentarer på sina webbplatser och skräddarsy annonser för enskilda användare. Nvidia, en leverantör av grafikprocessorer (GPU), bör dock undvikas. Trots att företagets försäljning förväntas fördubblas i år, kan en förväntad ökning av GPU:er för AI-accellererade datacenter nästa år skada företagets bruttomarginal.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

Generativ AI förväntas bli en industri värd 1,3 biljoner dollar, AMD och Super Micro Computer kan växa

Analytiker på Bloomberg förväntar sig att generativ artificiell intelligens (AI) kommer att bli en industri värd 1,3 biljoner dollar när företag utvecklar komplexa AI-baserade applikationer och infrastrukturen för att stödja dem. Advanced Micro Devices (AMD) och Super Micro Computer fokuserar på den senare delen av marknaden och kan njuta av imponerande tillväxt när möjligheterna växer. AMD:s aktier har stigit med hela 68% i år, i förväntan på en AI-driven ökning av dess intäkter och vinstpotential. Super Micro Computer, som säljer förbyggda servrar för att underlätta användningen av dessa chips för AI och andra datacenterarbetsbelastningar, har sett sina aktier stiga med 192% i år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 november

Det bästa aktien att köpa för att dra nytta av AI:s ökande effektivitet

Parkev Tatevosian, en bidragsgivare till Fool.com, granskar en av de bästa AI-aktierna att köpa om man vill dra nytta av den sekulära medvinden. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 1 november 2023. Videon publicerades den 3 november 2023. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i någon av de nämnda aktierna. Advanced Micro Devices rekommenderas av Motley Fool, som har positioner i företaget. Tatevosian är en affiliate till Motley Fool och kan kompenseras för att främja dess tjänster. Om du väljer att prenumerera via hans länk, kommer han att tjäna lite extra pengar som stödjer hans kanal. Hans åsikter förblir hans egna och påverkas inte av Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

AI kan förutsäga framtiden, företag kämpar med prissättning av AI-tjänster, global koalition mot att betala lösensummor till hackare

En studie visar att OpenAI:s GPT-3 kan förutsäga framtida händelser i tidsserier. En koalition av 48 länder, ledd av USA, är på väg att slutföra ett löfte om att inte betala lösensummor till hackare vid en attack. Företag kämpar med hur man ska prissätta AI-tjänster, eftersom dessa tjänster medför kostnader varje gång användare skickar in en prompt. LinkedIn använder AI för att hjälpa användare att hitta jobb. WeWork står inför konkurs på grund av enorm skuld och betydande förluster. PC-marknaden visar tecken på återhämtning, med positiva resultat från Intel och Advanced Micro Devices (AMD).

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 november

Bör Nvidia-aktieinvesterare vara oroliga för AI-konkurrens?

I en nyligen publicerad video diskuteras de senaste uppdateringarna som påverkar Nvidia (NVDA 3,79%), Intel (INTC 2,16%) och Advanced Micro Devices (AMD 9,69%). Videon publicerades den 1 november 2023 och använder marknadspriser från samma datum. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices och Nvidia. Han är också en affiliate av en okänd organisation och kan kompenseras för att marknadsföra dess tjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 november

AMD:s aktier hoppar 8% efter positiva AI-chipförsäljningsprognoser

Aktier i Advanced Micro Devices (AMD) hoppade 8% på onsdagen efter en optimistisk försäljningsprognos för AI-chip, vilket signalerade att företaget gör framsteg i sin strävan att komma ikapp marknadsledaren Nvidia. VD Lisa Su gav för första gången en försäljningsprognos för 2024 för MI300-chip, designade för att konkurrera med Nvidias avancerade H100-chip. Hon förutspådde årliga försäljningar på över 2 miljarder dollar och höjde chippets intäktsförväntningar för innevarande kvartal med 100 miljoner dollar. Detta skulle göra MI300 till den snabbaste produkten att nå 1 miljard dollar i försäljning i AMD:s historia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 november

Advanced Micro Devices (AMD) har meddelat att deras nya AI-chip förväntas generera 2 miljarder dollar i försäljning nästa år. Företagets MI300-processor, som kommer att konkurrera med Nvidia Corp. på marknaden för AI-acceleratorer, kommer att börja skeppas inom de närmaste veckorna. Chippet har redan fått starka tidiga ordrar, inklusive från stora kunder inom molnbaserad databehandling. Detta har lett till optimism att efterfrågan på komponenten kommer att motverka en minskning i beställningar för spelutrustning.

Yahoo Finance fördjupade 1 november

TSMC-aktier kan öka tack vare växande efterfrågan på AI-chip

Aktierna i Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) har underpresterat i halvledarsektorn 2023 tack vare företagets svaga tillväxt. Men efter företagets senaste kvartalsrapport ser det ut som om det kan avsluta året starkt. TSMC:s Q3-intäkter sjönk med 15% jämfört med föregående år till 17,3 miljarder dollar, medan vinsten minskade med 28% till 1,29 dollar per aktie. Trots det var det en fin sekventiell ökning på 10% i intäkter och 13% i vinst, vilket tyder på en förbättring på halvledarmarknaden. TSMC:s 5nm-chip spelar en avgörande roll i drivningen av AI-datacenter. Nvidia och Advanced Micro Devices tillverkar nu AI-chip på 5nm-plattformen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 oktober

Marknaden för AI-chip förväntas nå $383,7 miljarder år 2032

Enligt en rapport från Allied Market Research var marknaden för artificiella intelligenschip värd $14,9 miljarder år 2022 och förväntas nå $383,7 miljarder år 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,2% mellan 2023 och 2032. Rapporten ger en överblick över marknadens nuvarande behov och framtida möjligheter. Några av de framstående spelarna på marknaden inkluderar MediaTek Inc, Samsung Electronics Co Ltd, NVIDIA Corporation (Mellanox Technologies), SoftBank Corp., Mythic, Baidu, NXP Semiconductors, Alphabet Inc., Advanced Micro Devices Inc.(Xilinx Inc.), och Qualcomm Technologies Inc.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 26 oktober

AMD och KT investerar i AI-startup Moreh

Advanced Micro Devices (AMD) och koreanska telekomföretaget KT har investerat i Moreh, en startup som utvecklar en AI-programvara som optimerar och skapar AI-modeller. Moreh har nyligen avslutat en serie B-finansieringsrunda på 22 miljoner dollar, vilket gör att företaget totalt har samlat in 30 miljoner dollar. Morehs AI-lösningar gör det möjligt för användare att bygga mer flexibel AI-infrastruktur, vilket är viktigt med tanke på den globala bristen på grafikprocessorer (GPU:er). Företaget planerar att använda de insamlade medlen för forskning och utveckling, produktexpansion och anställning av ytterligare personal.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

Grafikprocessor-specialistföretaget Advanced Micro Devices (AMD) kan tyckas vara ett fynd jämfört med huvudkonkurrenten Nvidia. Men båda företagens försök att utnyttja artificiell intelligens (AI) kan falla kort. Därför bör investerare inte se till det mindre teknikföretaget för sin nästa AI-handel. AMD:s aktier riskerar att dras ned av Nvidias nedgång. Nvidias fall kan lätt dra ned hela datorprocessor-sektorn. AMD meddelade nyligen förvärvet av AI-startupen Nod.ai för att försöka komma ikapp Nvidia. Men Nvidias nyligen volatilitet är inte goda nyheter för sektorn.

TipRanks fördjupade 24 oktober

Nvidia meddelar att nya amerikanska exportrestriktioner blockerar försäljning av AI-chips till Kina

Nvidia har meddelat att nya amerikanska exportrestriktioner kommer att blockera försäljningen av två avancerade AI-chips som företaget skapade för den kinesiska marknaden. En av företagets toppspelschips kommer också att blockeras. Restriktionerna syftar till att förhindra att Peking får toppmoderna amerikanska teknologier för att stärka sin militär. Restriktionerna kommer också att påverka konkurrerande chips producerade av Advanced Micro Devices (AMD) och Intel, enligt analytiker.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 oktober

Nvidia fortsätter att växa trots ökad konkurrens inom AI-chip

Chiptillverkaren Nvidia har ökat med hela 215% hittills i år, tack vare ökad efterfrågan på dess avancerade hårdvara för artificiell intelligens (AI). Trots växande konkurrens och en till synes hög värdering, ser teknikjätten fortfarande ut att överträffa. Nvidia har varit i framkant av datorhårdvara sedan grundandet 1993, på grund av sitt fokus på grafikprocessorer (GPU). Dessa chips används nu i krävande applikationer som kryptocurrency gruvdrift och generativ AI. Nvidia´s andra kvartalsrapport visar företagets övergång från spelhårdvara till företagsfokuserad infrastruktur. Trots ökad konkurrens, har Nvidia en stark position på marknaden tack vare sitt varumärkesigenkänning, utvecklargemenskap och partnerskap med andra teknikföretag. Företaget spenderade också 2 miljarder dollar på forskning och utveckling under andra kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 oktober

OpenAI går in i hårdvarubranschen med egen AI-chipdesign

OpenAI, en ledande aktör inom forskning om artificiell intelligens (AI), tar steget in i hårdvarubranschen genom att utveckla egna AI-chip. Detta initiativ avviker betydligt från OpenAIs traditionella fokus på AI-algoritmer och verktyg. Beslutet att utveckla egna AI-chip motiveras av en växande efterfrågan på specialiserad hårdvara som är anpassad för AI-arbetsbelastningar. Genom att utveckla egen AI-hårdvara kan OpenAI minska sitt beroende av dyra kommersiella GPU-leverantörer och potentiellt minska kostnaderna avsevärt. Dessutom kan skräddarsydda chip hantera datasekretess och säkerhetsfrågor.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 13 oktober

AI-företag erbjuder bättre investeringsmöjligheter än kryptovalutor

Kryptovalutamarknaden lockar många investerare med sin potential för höga avkastningar. Men den oförutsägbara naturen hos kryptovalutor gör dem till en riskfylld investering jämfört med de pålitliga långsiktiga vinsterna som teknikindustrin erbjuder. Å andra sidan har artificiell intelligens (AI) exploderat inom teknikindustrin, vilket driver tillväxten för många företag. Tre AI-motiverade företag har producerat betydligt mer tillväxt de senaste sex månaderna jämfört med de två mest framstående kryptovalutorna. Dessa företag är Apple, Microsoft och Advanced Micro Devices.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 13 oktober

Tre artificiell intelligens-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptomarknaden har gett höga avkastningar men dess oförutsägbara natur gör den riskfylld. Teknikindustrin är känd för sina stabila långsiktiga vinster, särskilt inom artificiell intelligens (AI) som har potential att förbättra otaliga industrier. Tre AI-företag har visat betydligt större tillväxt än de två mest framstående kryptovalutorna. Apple har en stark position inom AI, med flera AI-funktioner introducerade i sina produkter. Microsoft har en betydande andel i OpenAI och använder dess teknologi för att förbättra sina tjänster. Advanced Micro Devices är ett annat företag med stark potential inom AI, med planer på att lansera nästa generation av sina MI300-chips.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 oktober

AMD förvärvar AI-startup Nodi.ai i försök att komma ikapp Nvidia

Enligt analytiker på Bank of America kommer artificiell intelligens (AI) att lägga till $15,7 biljoner till den globala ekonomin fram till slutet av detta decennium. Två ledande chipstillverkare är Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD). AMD har nyligen förvärvat AI mjukvarustartupen Nodi.ai för ett okänt belopp. Nodi.ai, som ursprungligen grundades som ett AI-hårdvaruföretag, har sedan dess övergått till öppen källkods AI-mjukvara, som också kan köras på AMD:s chip. Nvidia fortsätter att innovera inom AI med den nya AI inferencing-funktionen Nvidia NeMo SteerLM. Denna veckas nyheter tyder på att AMD fortfarande är långt efter Nvidia men försöker komma ikapp.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

Analytiker förutser fortsatt positiv utveckling för Nvidia och AMD

Aktier för chiptillverkare som Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD) har ökat betydligt, drivna av AI-boomen. Trots att båda dessa aktier har stigit avsevärt förblir analytikernas utsikter positiva, och deras genomsnittliga prisprognoser tyder på betydande uppsida för NVDA och AMD från nuvarande nivåer. Nvidia har gynnats av framstegen inom AI och har sett en stark efterfrågan på sina accelererade databehandlings- och AI-plattformar, vilket har drivit upp dess intäkter och aktiepris. AMD förväntas också dra nytta av den starka efterfrågan på och implementeringen av AI.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 12 oktober

Advanced Micro Devices kan vara nästa stora vinnare i AI-rusningen

Advanced Micro Devices (AMD) kan bli nästa stora vinnare under den nuvarande AI-rusningen. I en nyligen publicerad video diskuteras senaste uppdateringarna som påverkar AMD, Nvidia och andra halvledarföretag. Aktiekurserna som används är eftermarknadskurserna från 11 oktober 2023. Videon publicerades den 11 oktober 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

Nvidias resa från spelchipstillverkare till ledande inom AI-industrin

Nvidias historia började 1993 på en lokal diner där grundarna skissade sin vision på en servett. Idag är företaget en triljon-dollar gigant som leder AI-revolutionen. Företaget har övergått från att vara synonymt med grafikprocessningsenheter (GPU:er) till att vara en nyckelaktör inom artificiell intelligens (AI). Teknikjättar som Google, Microsoft och Amazon har utnyttjat Nvidias GPU:er för att förbättra prestandan på sina datacenter. Nvidias datacenter-segments intäkter sköt i höjden från en blygsam $339 miljoner 2016 till över $15 miljarder förra året. Trots konkurrens och potentiella leverantörsförändringar, förblir Nvidias solida marknadsposition och kritiska roll inom AI GPU-sektorn väl erkänd.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 10 oktober

Intel är ett starkt köp inom AI medan Nvidia riskerar att falla

Under de senaste 30 åren har Wall Street alltid haft en nästa-stora-trend som fångar investerarnas uppmärksamhet. För närvarande finns ingen trend som fångar uppmärksamhet som uppgången av artificiell intelligens (AI). AI innebär användning av programvara och system för att hantera uppgifter som normalt skulle övervakas eller utföras av människor. Vad som gör AI speciellt är införandet av maskininlärning (ML), vilket ger AI-drivna programvaror och system förmågan att lära sig, utvecklas och bli mer effektiva i sina uppgifter över tid. AI och ML har en bred tillämpning över nästan alla sektorer och branscher, vilket är en stor anledning till att professionella tjänster företaget PwC förutspår en $15,7 biljoner ökning till den globala bruttonationalprodukten från AI till 2030.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

OpenAI överväger att utveckla AI-chip för att hantera brist och höga kostnader

Enligt Reuters undersöker OpenAI möjligheten att tillverka chip som stöder artificiell intelligens (AI) för att hantera brist och höga kostnader för dessa komponenter. Start-up företaget överväger också att förvärva ett mindre företag för att genomföra sin plan och överväger att etablera närmare samarbetsavtal med olika chipstillverkare och diversifiera sin leverantörsportfölj. Utvecklingen av denna plan skulle placera företaget, ledat av Sam Altman, bland teknikjättar som Amazon, Google och Meta, som försökt ta kontroll över processor design för att minska beroendet av tredje parter.

Direktlänk Dela Imagen Radio fördjupade 10 oktober

Efterfrågan på AI-chip exploderar, Nvidia dominerar medan AMD kämpar

Efterfrågan på kraftfulla chip för att träna och köra avancerade artificiella intelligens (AI) modeller, särskilt stora språkmodeller som OpenAI´s ChatGPT, ökar kraftigt. Marknaden för AI-chip beräknas växa till nästan 400 miljarder dollar till 2032. Nvidia har varit den främsta mottagaren av den ökade efterfrågan på AI-chip. Advanced Micro Devices (AMD) planerar att lansera en uppdaterad serie av högpresterande datacenter-GPU:er för de mest beräkningsintensiva AI-arbetena, men även om hårdvaran är toppklass, kan mjukvaran hålla tillbaka företaget. Analytiker på Baird har kraftigt sänkt sitt prisobjekt för AMD-aktien, med företagets AI-potential som huvudargument. Baird tror att Nvidias mogna mjukvaruekosystem kommer att vara svårt att övervinna. Baird förväntar sig att AMD bara kommer att vinna en 5% andel av AI-chipmarknaden efter 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 oktober

OpenAI överväger att skapa egna AI-chip

OpenAI överväger att skapa egna AI-chip på grund av den ökande efterfrågan på AI-kompatibla chip. Företaget överväger olika strategier, inklusive potentiella förvärv av AI-chiptillverkare och interna chipdesigninitiativ. Diskussionerna inom OpenAI om AI-chipstrategier har pågått sedan föregående år, till stor del på grund av bristen på chip som är nödvändiga för att träna AI-modeller. OpenAI lutar för närvarande, liksom många av sina konkurrenter, mot GPU-baserad hårdvara för utveckling av modeller. Nvidia:s högsta AI-chip rapporteras vara otillgängliga fram till 2024. OpenAI överväger också potentiella förvärv för att påskynda chip-tillverkningsprocessen.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 9 oktober

OpenAI överväger att göra egna AI-chips för att driva sin populära chatbot

OpenAI, skaparen av ChatGPT, överväger att göra sina egna artificiella intelligens (AI) chips, som är nödvändiga för att driva den mycket populära chatboten. Företaget har även övervägt att förvärva ett annat företag för att uppnå detta. OpenAI har stått inför problemet med brist på dyra AI-chips sedan åtminstone förra året. Företaget har diskuterat möjliga lösningar, inklusive att utveckla sina egna AI-chips, samarbeta närmare med andra chipstillverkare som Nvidia, och expandera sin leverantörsbas. Även om OpenAI går vidare med sina ambitioner för en egen chip, vilket kan innefatta ett förvärv, förväntas projektet ta flera år.

Direktlänk Dela Cybersecuritynews.com fördjupade 9 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chips eller förvärva ett chipföretag

OpenAI, organisationen bakom ChatGPT, överväger att utveckla sina egna artificiella intelligens (AI) chips och har undersökt potentiella förvärvsmöjligheter, enligt källor. Inget slutligt beslut har fattats, men OpenAI har brottats med utmaningen att säkra dyra AI-chips, vilka är avgörande för deras arbete. För att kunna skala upp till en bråkdel av Googles sökvolymer skulle OpenAI behöva miljarder dollar värda av GPUs. En alternativ strategi kan vara att förvärva ett befintligt chipföretag för att påskynda processen. Även om OpenAI fortsätter med sina anpassade chipplaner, förväntas övergången ta flera år.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 8 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chips

OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, undersöker nya metoder för att tillverka sina egna artificiella intelligens-chips och har till och med övervägt ett potentiellt företagsförvärv, enligt källor insatta i företagets planer. Företaget har ännu inte beslutat att gå vidare, enligt interna diskussioner. Sedan åtminstone 2022 har det diskuterat olika alternativ för att lösa bristen på dyra AI-chips som OpenAI är beroende av. Alternativen innefattar att bygga egna AI-chips, arbeta närmare med andra chipstillverkare som Nvidia och också bredda sitt spektrum av leverantörer utöver Nvidia. OpenAI vägrade att kommentera saken.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 8 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chip

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, undersöker utvecklingen av egna artificiella intelligens (AI) chip och har även övervägt att förvärva ett annat företag för detta ändamål, enligt källor bekanta med OpenAI:s planer. Inget slutgiltigt beslut har ännu fattats. OpenAI har diskuterat olika alternativ för att hantera den begränsade tillgången på dyra AI-chip. Dessa alternativ har inkluderat att bygga eget AI-chip, samarbeta närmare med chipmakare som Nvidia och utöka sin pool av leverantörer utöver Nvidia. VD Sam Altman har prioriterat förvärvet av ytterligare AI-chip för OpenAI.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 7 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chip

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, överväger att utveckla sina egna artificiella intelligenschip, enligt källor. Inget slutligt beslut har fattats ännu, men OpenAI har utforskat olika alternativ för att lösa bristen på dyra AI-chip som de förlitar sig på, inklusive att bygga sitt eget chip, samarbeta med chipmakare som Nvidia och diversifiera sina leverantörer. OpenAIs VD Sam Altman har prioriterat att skaffa fler AI-chip på grund av bristen och de höga kostnaderna som är förknippade med att köra OpenAIs programvara.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 7 oktober

AI-chipaktier: Nvidia, Super Micro Computer och Intuitive Surgical

Nvidia har blivit en favorit på aktiemarknaden 2023 med den ständigt ökande efterfrågan på dess AI-chip världen över. Aktierna i denna högpresterande chiptillverkare har hittills i år ökat med 197%, trots en viss svaghet under de senaste veckorna. Istället kan investerare välja andra AI-aktier, som Super Micro Computer och Intuitive Surgical, som är mindre kostsamma men har betydande långsiktig tillväxtpotential. Super Micro Computers aktier har hittills i år ökat med över 242%. Intuitive Surgical, en global ledare inom minimalinvasiv robotassisterad kirurgi, har hittills i år ökat med nästan 8,5%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 oktober

OpenAI överväger att skapa egna AI-chip för att möta brist och höga kostnader

OpenAI, organisationen bakom utvecklingen av ChatGPT, överväger att skapa egna AI-chip på grund av brist och höga kostnader för befintliga AI-chip. OpenAI undersöker möjligheter, inklusive potentiella företagsförvärv, för att realisera detta. Samtal om detta pågår internt, men inget slutligt beslut har fattats. OpenAI:s VD, Sam Altman, har gjort förvärv av fler AI-chip till en prioriterad fråga. OpenAI har sedan 2020 utvecklat sin generativa AI-teknik på en superdator byggd av Microsoft, som använder 10 000 NVIDIA GPU:er. Om OpenAI går vidare med planer på ett anpassat chip, inklusive ett förvärv, kommer det troligen att ta flera år.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chips

OpenAI, företaget bakom AI-drivna chatboten ChatGPT, undersöker möjligheten att tillverka egna artificiella intelligenschips. Företaget, som ägs av Microsoft, har övervägt att förvärva ett mål för att lösa bristen på dyra AI-chips som OpenAI är beroende av. Alternativ som diskuterats inkluderar att bygga egna AI-chips, arbeta närmare med andra chip-tillverkare som Nvidia och diversifiera sina leverantörer utöver Nvidia. ChatGPTs VD Sam Altman har gjort förvärvet av fler AI-chips till en topprioritet. Varje förfrågan kostar ungefär 4 cent, vilket gör att körning av ChatGPT är mycket dyr för företaget.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chip

OpenAI, skaparen av ChatGPT, överväger att tillverka sina egna AI-chip för att lösa problemet med brist på dyra AI-chip som behövs för att driva avancerade AI-modeller. Dessa chip är dyra och har begränsad tillgänglighet. Det rapporteras att OpenAI överväger att tillverka dessa chip internt, även om inget beslut har fattats ännu. Detta markerar en betydande förändring i OpenAI:s strategi för att hantera den dyra och begränsade AI-chipförsörjningskedjan. OpenAI överväger även en potentiell förvärv, enligt personer som är bekanta med ärendet.

Direktlänk Dela Thetechportal.com fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chip

OpenAI, företaget bakom den kända ChatGPT, överväger enligt insatta källor att utveckla egna AI-chip. Inga konkreta beslut har fattats, men OpenAI har haft svårt att säkra dyra AI-chip, en avgörande del av dess verksamhet. Företaget utforskar olika alternativ, som att skapa egna AI-chip, samarbeta närmare med chipgiganten Nvidia och diversifiera sin leverantörsbas bortom Nvidia. OpenAI:s VD, Sam Altman, har uttryckt sitt behov av fler AI-chip och klagat över bristen på grafikprocessorer, ett område som Nvidia dominerar med över 80% av marknaden för AI-klara chip. Om OpenAI skulle tillverka egna chip, skulle det ställa företaget i samma liga som Google och Amazon.

Direktlänk Dela News Track Live fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chip och utvärderar potentiellt förvärvsmål

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, överväger att tillverka egna AI-chip och har till och med utvärderat ett potentiellt förvärvsmål, enligt källor bekanta med företagets planer. Företaget har ännu inte beslutat att gå vidare. CEO Sam Altman har gjort förvärv av fler AI-chip till en topprioritet för företaget. Sedan 2020 har OpenAI utvecklat sina generativa AI-teknologier på en massiv superdator konstruerad av Microsoft, en av dess största supportrar, som använder 10 000 av Nvidias grafikprocessorer (GPU). Ansträngningarna att få fler chip är kopplade till två stora problem Altman har identifierat: brist på avancerade processorer som driver OpenAIs mjukvara och de ´ögontårande´ kostnaderna för att driva den hårdvara som krävs för att driva dess ansträngningar och produkter.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att skapa egna AI-chip

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, undersöker möjligheten att skapa egna artificiella intelligens-chip. Enligt källor har företaget till och med övervägt att förvärva ett annat företag för att uppnå sina chiputvecklingsmål. Eventuella lösningar har inkluderat att bygga egna AI-chip, samarbeta närmare med chip-tillverkare som Nvidia och diversifiera sina leverantörer bortom Nvidia. OpenAI har utvecklat sina generativa AI-teknologier på en superdator som byggts av Microsoft, med tusentals Nvidia GPU:er.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chip för att hantera den globala bristen

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chip för att hantera den globala bristen på dessa. VD Sam Altman gör förvärvet av fler AI-chip till en topprioritet på grund av brist på GPU och höga driftskostnader. OpenAI undersöker möjligheten att bygga egna chip och potentiella förvärv, vilket speglar teknikjättar som Google och Amazon för strategisk kontroll. Trots fördelarna med intern chipproduktion är det osäkert om OpenAI kommer att förbinda sig fullt ut till denna stora initiativ. Byggandet av anpassade chip är en betydande investering som kan uppgå till hundratals miljoner dollar årligen.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 6 oktober

Nvidia och AMD i konkurrens om AI-chipmarknaden

Nvidia har sett en stark efterfrågan på sina grafikprocessorer (GPU) för att stödja artificiell intelligens (AI) applikationer, vilket har lett till en fördubbling av företagets intäkter till 13,5 miljarder dollar. Trots detta kan investerare vara tveksamma till att köpa aktier i Nvidia på grund av dess höga värdering. Advanced Micro Devices (AMD) erbjuder ett billigare alternativ för investerare intresserade av AI. Företagets aktier har ökat med nästan 60% under 2023 och fick nyligen ett förtroendeomröstning från Microsoft. AMD förväntas spela en nyckelroll i spridningen av AI och dess aktier kan därför öka kraftigt i värde.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 oktober

Fyra chiptillverkare som kan dra nytta av AI-boomen

Efterfrågan på avancerade chipp för att hantera AI-arbetsbelastningar ökar i takt med att företag allt mer använder datacenter för AI-applikationer. Fyra aktier som kan dra nytta av denna trend är Advanced Micro Devices (AMD), Amazon, Axcelis Technologies och Nvidia. AMD är en av världens största chiptillverkare och kommer snart att börja leverera sina nya MI300-chipp, särskilt utformade för AI-applikationer. Amazon, världens största e-handelsföretag, har utvecklat sina egna chipp sedan 2018 för att dra nytta av AI-trenden. Axcelis Technologies tillhandahåller jonimplanteringsteknik till chiptillverkare, vilket är avgörande för tillverkningsprocessen. Nvidia har en uppskattad marknadsandel på 90% för datacenterchipp designade för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 oktober

Finansiell analys av AMD av Parkev Tatevosian

Företagets närtidsutsikter är inte lysande, även om motvinden kan vara kortvarig. Bidragsgivaren och finansprofessorn Parkev Tatevosian utvärderar AMD och dess ekonomiska ställning för att avgöra om långsiktiga investerare bör köpa aktien. Aktiekurserna som används var eftermiddagspriserna den 26 september 2023. Videon publicerades den 28 september 2023. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i något av de nämnda aktierna. Han kan dock kompenseras för att marknadsföra tjänster, men hans åsikter påverkas inte.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 september

OpenAI:s värdering kan tredubblas till $80-90 miljarder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas genomföra en aktieerbjudande som skulle öka företagets värdering från ungefär $30 miljarder till någonstans mellan $80-90 miljarder. Syftet med erbjudandet är att tillåta anställda och andra befintliga aktieägare att monetarisera sina innehav. En av de största vinnarna från det kommande OpenAI-erbjudandet kommer att vara Microsoft, som äger 49% av OpenAI. Microsofts andel i OpenAI kommer att vara värd $40-45 miljarder efter erbjudandet, en ökning från den nuvarande nivån på cirka $15 miljarder.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 29 september

Nvidia leder den fjärde industriella revolutionen enligt Wall Street-analytiker

Artificiell intelligens (AI) och Nvidias aktier har fått mycket uppmärksamhet på Wall Street. Enligt analytiker Dan Ives från Wedbush Securities leder Nvidia den fjärde industriella revolutionen och AI är den största omvandlingen av teknik på 30 år. Quincy Krosby från LPL Financial varnar dock för att trenden kan bli överhypad. Nvidia har nästan trefaldigat sitt värde 2023 och är ett av fem amerikanska företag värda mer än 1 biljon dollar. Företagets AI-chip används i allt från utbildning till försvar och tidiga versioner av självkörande bilar. Trots konkurrens och leveranskedjefördröjningar verkar Nvidia vara säkert på att de kan hantera efterfrågan.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 september

Är efterfrågan på AI-chips här för att stanna för Nvidia?

I en nyligen publicerad video diskuteras Nvidias nästa generations artificiella intelligens (AI) lösningar. Videon ger en inblick i företagets AI-chips och huruvida efterfrågan på dessa kommer att vara bestående. Aktiekurserna som används i videon är marknadspriserna från den 26 september 2023. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing. Han är också en affiliate till den okända källan och kan kompenseras för att marknadsföra dess tjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 september

Analytiker jämför topp AI-aktier för långsiktiga investeringar

Artificiell intelligens är i de tidiga stadierna av att fånga investerares fantasi och entusiasm. Bidragsgivaren Parkev Tatevosian jämför två av de bästa AI-aktierna för att avgöra vilken han anser vara den bättre långsiktiga investeringen. *Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 22 september 2023. Videon publicerades den 24 september 2023. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i någon av de nämnda aktierna. Advanced Micro Devices rekommenderas och International Business Machines rekommenderas. Parkev Tatevosian är en affiliate och kan kompenseras för att marknadsföra sina tjänster. Om du väljer att prenumerera via hans länk, kommer han att tjäna lite extra pengar som stöder hans kanal. Hans åsikter förblir hans egna och påverkas inte.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 september

Advanced Micro Devices gör framsteg på inbyggda marknaden

Advanced Micro Devices fortsätter att göra framsteg inom sitt mest lönsamma segment, den inbyggda marknaden. I en nyligen publicerad video diskuteras senaste uppdateringarna som påverkar Nvidia, Advanced Micro Devices och Intel. Aktiekurserna som används var eftermarknadskurserna från den 22 september 2023. Videon publicerades den 23 september 2023. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices och Nvidia.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 september

AI-chipaktier: Nvidia, AMD och Qualcomm som investeringsmöjligheter

Nvidia är ledande inom artificiell intelligens (AI) och halvledare, men investerare bör överväga att diversifiera sin portfölj. Två andra ledare inom AI-chip är Advanced Micro Devices (AMD) och Qualcomm. Trots att båda företagen har sett ökningar i aktiepriset under året, har de förlorat en del av dessa vinster under de senaste tre månaderna. Detta kan vara ett tillfälle att sänka kostnadsbasen och köpa aktier till attraktiva nivåer. AMD rapporterade en totalintäkt på 5,4 miljarder dollar för de tre månaderna fram till 1 juli, vilket representerar en minskning med 18% jämfört med föregående år. Qualcomm har å sin sida nyligen ingått partnerskap med Meta Platforms för att ta AI-applikationer till hårdvaruenheter och kommer att leverera chip till Apples smartphones fram till 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptovalutor har blivit en utmanande investering på grund av deras decentraliserade natur och sporadiska prisfluktuationer. Samtidigt har teknikaktier, särskilt inom artificiell intelligens (AI), ökat. AI har potential att förbättra många industrier, vilket gör det till en attraktiv investering. Tre AI-aktier med mer potential än kryptovalutor inkluderar Amazon, Advanced Micro Devices och Microsoft. Amazon har sett en betydande återhämtning efter förluster 2022 och investerar tungt i AI. Advanced Micro Devices, en ledande chipmaker, har stor potential inom AI. Microsoft har framträtt som ett av de mest lovande företagen inom AI detta år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 september

Förändring i AI-investeringar förutspås: från ´träning´ till ´inferens´

I takt med att generativ artificiell intelligens (AI) ökar, förutser analytiker en försäljningsförändring i den underliggande tekniken. De ser investeringar skifta från AI-system för ´träning´ till de för ´inferens´. Detta skifte kan ha stora konsekvenser för Nvidia (NVDA), den nuvarande ledaren inom AI-chips, och andra på marknaden. De flesta intäkterna från AI-lager är för närvarande knutna till försäljning av datacenterhårdvara för träning. Men det kommer att förändras till inferens. Nvidia dominerar inom AI-träning, men inferens är öppen för konkurrens. Det är därför Nvidias rival Advanced Micro Devices (AMD) har fokuserat på inferens i utvecklingen av nya AI-chips. Andra potentiella förmånstagare för ökad inferensarbetsbelastning inkluderar chipstillverkare Arteris (AIP), Broadcom (AVGO), Intel (INTC), Lattice Semiconductor (LSCC), Marvell Technology (MRVL) och Qualcomm (QCOM).

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 september

SambaNova Systems lanserar nytt AI-chip för högkvalitativa modeller

AI-chip startup SambaNova Systems har lanserat en ny halvledare, SN40L, designad för att låta sina kunder använda högkvalitativa AI-modeller till en lägre total kostnad. SN40L-chippet är designat för att köra AI-modeller som är mer än dubbelt så stora som den avancerade versionen av OpenAI´s ChatGPT. SambaNova-chippet kan driva en modell med 5 biljoner parametrar och inkluderar två avancerade former av minne. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company tillverkar chippet för SambaNova.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 19 september

Tre halvledarföretag att hålla ögonen på i AI-marknaden

I en nyligen publicerad video diskuterar Jose Najarro varför tre halvledarföretag är på hans radar just nu och hur de kan dra nytta av AI-marknaden. Lagerpriserna som används var eftermarknadspriserna den 15 september 2023. Videon publicerades den 17 september 2023. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices. ASML och Advanced Micro Devices rekommenderas, medan Marvell Technology endast rekommenderas av The Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 september

Kunstig intelligens inom tillverkningsmarknaden: Framtida växande trender och prognoser från 2023 till 2030

Den senaste forskningsrapporten för marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning (2023-2030) är uppdelad i olika typer [Hårdvara, Mjukvara, Tjänster] och applikationer [Bil, Energi och Kraft, Läkemedel, Tunga metaller och maskintillverkning, Halvledare och elektronik, Mat och dryck]. Rapporten fokuserar på en noggrann analys av nyckelspelare, inklusive [IBM Corporation, Advanced Micro Devices, Cisco Systems, Nvidia Corporation], bland andra. Den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning värderades till 1459,63 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 58,51% under prognosperioden, vilket når 23149,62 miljoner USD 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Investerare varnas för överhype kring AI-aktier

AI-teknikens framfart har lett till en stark ökning av AI-aktier, men investerare bör vara försiktiga. Nvidia har sett en fördubbling av sin omsättning tack vare ökad efterfrågan på AI-chip, och Oracle har upplevt stark tillväxt i sin molninfrastrukturdivision efter att ha spenderat miljarder på chipp för sina superkluster. Trots detta har de flesta företag som lovordar AI ännu inte sett någon betydande ekonomisk fördel. Istället för att satsa allt på en enda AI-aktie, föreslås en diversifierad approach genom att investera i flera olika aktier inom AI-sektorn. Ett alternativ är att köpa en AI-ETF, till exempel Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 september

Artificiell intelligens inom tillverkning förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning förväntas öka betydligt mellan 2023 och 2030. Marknaden växer stadigt 2022 och förväntas stiga över den projekterade horisonten tack vare ökad användning av strategier av nyckelspelare. Bland de stora aktörerna på marknaden finns IBM Corporation, Advanced Micro Devices, Cisco Systems, Inc., Nvidia Corporation, SAP SE, Robert Bosch GmbH, Rockwell Automation, General Electric Company, Progress DataRPM, Sight Machine, Microsoft Corporation, Siemens AG, Oracle Corporation, General Vision, Inc., Amazon Web Services, Inc., Skymind, Intel Corporation, Google LLC. Den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning värderades till 1459,63 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 58,51% under prognosperioden, för att nå 23149,62 miljoner USD år 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Insiktsrapport för marknaden för AI-hårdvara 2023: Omfattande analys och framtidsutsikter

Insiktsrapporten för marknaden för hårdvara för artificiell intelligens (AI) 2023 är en omfattande analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten lyfter fram begränsande faktorer och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten syftar till att ge en fullständig förståelse för branschens potential och att ge insikter som hjälper företag att fatta informerade beslut. De största tillverkarna av AI-hårdvara globalt inkluderar Qualcomm Inc., Xilinx Inc., Intel Corp., Samsung Electronics Co. Ltd., MediaTek Inc., Rockwell Automation Inc., Nvidia Corporation, Huawei Technologies Co. Ltd., International Business Machines (IBM) Corp. och Advanced Micro Devices Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsrapport för Edge Artificial Intelligence (AI) Chip 2023-2030

En ny marknadsrapport för Edge Artificial Intelligence (AI) Chip förutspår en betydande tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten fokuserar på tillämpningar (smartphone, surfplatta, högtalare, bärbar teknik, m.fl.) och typer (System-on-Chip (SoC), System-in-Package (SIP), Multi-chip Module, m.fl.). Rapporten omfattar även en SWOT-analys och en analys av råmaterial. De största företagen inom marknaden inkluderar Broadcom Limited, Huawei Technologies Co. Ltd., Adapteva, Inc, Microsemi Corporation, Alphabet Inc, Micron Technology, Inc., Krtkl Inc., Horizon Robotics, Inc., Intel Corporation, Bitmain Technologies Ltd., Graphcore Ltd., Gyrfalcon Technology Inc., Groq, Rockchip, Advanced Micro Devices (AMD), Knuedge, Inc., Cambricon Technologies Corporation Limited, STMicroelectronics, Analog Devices, Inc, Applied Materials, Inc., Qualcomm och MediaTek.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Artificiell intelligens (AI) aktier: Experter delar med sig av sina bästa investeringar

Aktiemarknaden har nyligen varit som en berg- och dalbana. S&P 500-indexet föll med 19% under 2022, men har återhämtat sig med 16% hittills under 2023. Nasdaq Composite-indexet, som är tungt teknikinriktat, föll ännu mer under samma perioder, ner 33% förra året men med en återhämtning på 31% hittills i år. Trots detta är båda stora marknadsindexen fortfarande betydligt lägre än vid början av 2022. På grund av den långsamma och oförutsägbara återgången till full ekonomisk hälsa, är många högkvalitativa teknikaktier fortfarande på rea. Detta gäller även inom den blomstrande sektorn för artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 september

AI-chipmarknaden förväntas nå miljardtals dollar 2029

En ny rapport visar att marknaden för AI-chip (Artificial Intelligence) har vuxit från miljontals dollar till miljarder dollar mellan 2017 och 2022. Med en beräknad årlig tillväxttakt (CAGR), förväntas denna marknad nå miljardtals dollar 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (huvudsakligen produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. De stora spelarna som täcks i AI-chipmarknadsrapporten inkluderar NVIDIA, Advanced Micro Devices (AMD), Baidu, Mythic, Adapteva, Qualcomm, Intel Corporation, Google, Inc. och Graphcore UC-Davis.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Nvidia dominerar AI-marknaden enligt årsrapport

Nvidia rapporterade fantastisk tillväxt för det andra kvartalet av finansåret 2024, drivet av stark efterfrågan på företagets AI-möjliggörande erbjudanden, särskilt generativ AI. Nvidia´s årsrapport för 2023 nämner ´AI´ eller ´artificiell intelligens´ 1 187 gånger och ´generativ AI´ 35 gånger. Jämfört med detta nämner Advanced Micro Devices (AMD) ´AI´ eller ´artificiell intelligens´ 17 gånger och ´generativ AI´ en gång i sin årsrapport för 2022. Intel´s årsrapport för samma år har 87 omnämnanden av ´AI´ eller ´artificiell intelligens´ och ingen omnämnande av ´generativ AI´. Nvidia identifierar 2012 som året då dess GPU:er, tillsammans med dess CUDA programmeringsmodell, startade ´the big bang of modern AI´. Nvidia avslutade finansåret 2023 med $299 miljoner i investeringar i icke-anslutna enheter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 september

Artificiell intelligens inom tillverkningsmarknaden förväntas växa betydligt 2023-2030

En omfattande forskningsrapport om artificiell intelligens inom tillverkningsmarknaden förutspår en betydande tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av marknadens tillstånd före och efter COVID-19, samt en översikt över den nuvarande situationen i varje region. Några av de ledande företagen inom denna marknad inkluderar IBM Corporation, Advanced Micro Devices, Cisco Systems, Inc., Nvidia Corporation, SAP SE, Robert Bosch GmbH, Rockwell Automation, General Electric Company, Progress DataRPM, Sight Machine, Microsoft Corporation, Siemens AG, Oracle Corporation, General Vision, Inc., Amazon Web Services, Inc., Skymind, Intel Corporation och Google LLC. Marknadens storlek uppskattades till 1459,63 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 58,51% under prognosperioden, nå 23149,62 miljoner dollar 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt 2023-2030

En ny rapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI)-chips kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar och forskar kring AI-chipsmarknaden och syftar till att gynna intressenter, leverantörer och andra aktörer inom industrin. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46%. De största tillverkarna av AI-chips inkluderar Qualcomm, Mythic, Adapteva, Advanced Micro Devices (AMD), Google, Inc., NVIDIA, Intel Corporation, UC-Davis, Graphcore och Baidu.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Artificiell intelligens erbjuder enorma tillväxtmöjligheter för AMD

AI (Artificiell Intelligens) erbjuder enorma tillväxtmöjligheter för Advanced Micro Devices (AMD). Under Q2-konferenssamtal framhöll AMD:s VD Lisa Su att AI erbjuder företaget en flermiljarddollar tillväxtmöjlighet. Under 2023 Communacopia och Technology Conference bekräftade Su att AI förblir en topprioritet för AMD. Företaget har ökat sina AI-relaterade FoU-investeringar och marknadsinvesteringar för att fånga en betydande marknadsandel. Dessutom expanderar det snabbt sitt ekosystem av AI-hårdvara och mjukvarupartners. Efter Communacopia och Technology Conference upprepade Goldman Sachs-analytikern Toshiya Hari sin köprekommendation på AMD-aktien.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 7 september

Artificiell intelligens i tillverkning förväntas växa till 23149,62 miljoner dollar 2028

En rapport om artificiell intelligens (AI) i tillverkningsmarknaden visar att marknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 58,51% och nå 23149,62 miljoner dollar 2028, upp från 1459,63 miljoner dollar 2022. Rapporten inkluderar profiler på nyckelspelare som IBM Corporation, Advanced Micro Devices, Cisco Systems, Inc., Nvidia Corporation, SAP SE, Robert Bosch GmbH, Rockwell Automation, General Electric Company, Progress DataRPM, Sight Machine, Microsoft Corporation, Siemens AG, Oracle Corporation, General Vision, Inc., Amazon Web Services, Inc., Skymind, Intel Corporation och Google LLC. Marknaden segmenteras efter slutanvändarindustri, typ och geografi.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

AMD:s VD säger att efterfrågan på artificiell intelligens halvledare är stark

VD:n för Advanced Micro Devices (AMD) säger att efterfrågan på halvledare för artificiell intelligens (AI) är stark. Detta kommer efter kommentarer från Goldman Sachs som antydde att efterfrågan på AI-halvledare kan vara överdriven.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 5 september

Google DeepMinds medgrundare uppmanar till etiska försäljningar av Nvidia-chips

Mustafa Suleyman, medgrundare till Google DeepMind, menar att Nvidia-chips endast bör säljas till etiska AI-företag. Han föreslår att USA bör införa globala minimistandarder för användning av artificiell intelligens (AI) och att företag bör följa det åtagande som ledande AI-företag gjort till Vita huset. Suleyman, som också är VD för Inflection AI, har länge varit en förespråkare för strikt reglering av AI och uppmanar USA att införa skydd. Han tror att AI-modeller kommer att vara 100 gånger kraftfullare om bara två år.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 1 september

US bör begränsa användningen av Nvidias AI-chip till etiska köpare, säger Google DeepMinds medgrundare

USA bör tillåta Nvidias artificiella intelligens (AI) chips endast till köpare som går med på att använda tekniken etiskt, enligt Google DeepMinds medgrundare Mustafa Suleyman. Han föreslår att USA bör införa globala minimistandarder för användning av AI. I juli gjorde AI-företag som OpenAI, Alphabet och Meta Platforms frivilliga åtaganden till Vita Huset för att implementera åtgärder för att göra tekniken säkrare. USA har utökat restriktioner för export av sofistikerade Nvidia och Advanced Micro Devices AI-chip bortom Kina till andra regioner inklusive vissa länder i Mellanöstern.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 1 september

Globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning förväntas växa kraftigt

En forskningsrapport på 100 sidor erbjuder en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning. Rapporten ger insikter i marknadens nuvarande status, storlek och andel. Marknaden för AI inom tillverkning värderades till 1459,63 miljoner dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 58,51% under prognosperioden, för att nå 23149,62 miljoner dollar 2028. Bland de företag som dominerar marknaden finns IBM Corporation, Advanced Micro Devices, Cisco Systems, Inc., Nvidia Corporation, SAP SE, Robert Bosch GmbH, Rockwell Automation, General Electric Company, Progress Data, RPMSight Machine, Microsoft Corporation, Siemens AG, Oracle Corporation, General Vision, Inc., Amazon Web Services, Inc., Skymind, Intel Corporation och Google LLC.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

USA utökar exportrestriktioner för Nvidia´s AI-chip till Mellanöstern

USA har utökat exportrestriktionerna för Nvidia´s avancerade AI-chip från Kina till andra regioner, inklusive vissa länder i Mellanöstern, enligt ett regleringsdokument från företaget. Restriktionerna, som påverkar A100 och H100-chippen utformade för att påskynda maskininlärningsuppgifter, kommer inte att ha en ´omedelbar materiell inverkan´ på företagets resultat. Nvidia påpekade att de nya licenskraven ´inte påverkar en meningsfull del av vår omsättning. Vi arbetar med den amerikanska regeringen för att hantera denna fråga.´

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 31 augusti

USA utökar exportrestriktioner för Nvidia och AMD:s AI-chip

USA har utökat restriktionerna för export av avancerade AI-chip från Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD) utöver Kina till andra regioner, inklusive vissa länder i Mellanöstern. Nvidia uppgav i en regulatorisk inlämning denna vecka att begränsningarna, som påverkar dess A100 och H100-chip, inte skulle ha en ´omedelbar materiell inverkan´ på dess resultat. AMD fick också ett informerat brev med liknande restriktioner. Amerikanska tjänstemän brukar införa exportkontroller av nationella säkerhetsskäl.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 31 augusti

Amazons AWS utnyttjar AI för att driva tillväxt

Amazon Web Services (AWS) har fördubblat sina insatser för att integrera artificiell intelligens (AI) i sina tjänster. AWS har utvecklat egna AI-chips, Trainium och Inferentia, för att träna och köra AI-system. Företaget erbjuder också AI-modeller som en tjänst, tillåter kunder att bygga sina applikationer ovanpå. Dessutom har Amazon utvecklat applikationer som CodeWhisperer, en kodningsassistent som använder AI för att ge kodningsrekommendationer. Trots stenhård konkurrens på alla tre nivåer av AI-möjligheten tror företagets ledning att ökat kundintresse i GenAI kommer att ge mer affärer till AWS.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 augusti

Nvidia:s värdering skjuter i höjden tack vare AI, men AMD kan bli en stor konkurrent

Nvidia:s värdering har skjutit i höjden 2023 tack vare en enorm ökning av företagets aktiepris, främst drivet av AI vapenkapplöpningen som har lett till en ökad efterfrågan på dess grafikkort för datacenter. Nvidia:s P/S-förhållande är nu 36 och dess P/E-förhållande är hela 113. Trots detta kan det vara motiverat med tanke på företagets dominanta position på AI-chipmarknaden. Dock kan AMD bli en stor aktör på denna marknad, särskilt med tanke på att TSMC, som tillverkar chip för både Nvidia och AMD, förväntas öka sin kapacitet för tillverkning av chip.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 augusti

AI-startupen Hugging Face uppskattas till 4,5 miljarder dollar efter finansieringsrunda

AI-startupen Hugging Face har tillkännagivit en värdering på 4,5 miljarder dollar efter en finansieringsrunda på 235 miljoner dollar, med stöd från globala techjättar som Salesforce, Googles Alphabet, Amazon och Nvidia. Detta finansiering understryker AI:s snabba tillväxt, som positionerat sig som nästa teknikfrontier, och drar till sig betydande investeringar från Silicon Valleys stora spelare. Företaget erbjuder en öppen källkodsplattform för att bygga applikationer med maskininlärning. Pengarna kommer att användas för att öka anställning och tekniska investeringar för dess nuvarande team på 170 personer.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 25 augusti

Nvidias aktier stiger efter stark prognos, lyfter tekniksektorn

Nvidia, teknikföretaget vars logo syns vid dess huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien, har sett sina aktier stiga med 7,9% till $508,56 i förhandeln efter att ha förutspått en kvartalsomsättning som långt överträffade förväntningarna. Företaget meddelade också att det skulle köpa tillbaka aktier för $25 miljarder. Detta stärkte investerares förtroende för en boom inom artificiell intelligens (AI) och lyfte aktier i stora teknik- och tillväxtbolag. Aktier i andra teknikrelaterade företag som Amazon.com, Tesla och Meta Platforms steg mellan 1% och 2,2% före öppningen. Andra stora AI-spelare, som dataanalysföretaget Palantir Technologies och chipföretagen Advanced Micro Devices och Marvell Technology, ökade mellan 2,6% och 4,4%.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 augusti

Topp tre AI-aktier att köpa just nu: Alphabet, CrowdStrike och Taiwan Semiconductor Manufacturing

Medan aktier i artificiell intelligens (AI) var populära under första halvan av året, har de svalnat sedan juli. Trots detta finns det några AI-aktier som anses vara värda att köpa just nu, och dessa tre toppar listan. Alphabet är ett av de bästa AI-investeringarna tillgängliga. Företaget växer kontinuerligt, trots att annonsmarknaden sakta återhämtar sig. CrowdStrike är en AI-först säkerhetsplattform som skyddar företag mot cyberattacker. Taiwan Semiconductor Manufacturing är ledande inom tredjeparts kontraktschipstillverkning, och tillverkar chips för företag som Nvidia, Advanced Micro Devices och Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 augusti

Nvidia:s kvartalsrapport driver upp AI-aktier, överträffar förväntningarna

Nvidia:s prognos slog förväntningarna med stor marginal, vilket visar att en boom inom generativa AI-teknologier inte visar några tecken på att sakta ner. Dessa generativa AI-teknologier drivs nästan uteslutande av Nvidia:s chip. Nvidia:s starka kvartalsvisa intäktsprognos ledde till vinster i många AI-relaterade aktier den 23 augusti. Företagets aktie hoppade nästan 10 procent efter klockan till ett rekordhögt $516. Den amerikanska chipmakaren Nvidia överträffade förväntningarna den 23 augusti när företaget rapporterade en intäkt på $13,51 miljarder, vilket var 101 procent mer än för ett år sedan och 88 procent mer än föregående kvartal.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 24 augusti

Nvidia Corp. väcker liv i AI-marknaden igen med starka försäljningssiffror

Under de första tre veckorna i augusti kylde den artificiella intelligensfrenzy som drev marknaderna hela året ner. Nvidia Corp. har dock väckt liv i den igen. Chiptillverkaren rusade upp till 10% i sen handel efter att ha levererat försäljning som överträffade sina egna höga prognoser på styrkan av efterfrågan på allt AI. Rapporten gav också en boost till andra chiptillverkare, inklusive Advanced Micro Devices Inc. och Broadcom Inc. Nvidia förutser att försäljningen kommer att ligga på cirka 16 miljarder dollar under de tre månaderna som slutar i oktober. Analytiker hade uppskattat ungefär 12,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidia överträffar förväntningarna tack vare AI-boom och meddelar återköp av aktier

Nvidia överträffade förväntningarna med sin kvartalsvisa intäktsprognos på onsdag, tack vare en boom inom artificiell intelligens som driver efterfrågan på företagets chip. Nvidia meddelade också att de kommer att köpa tillbaka aktier för 25 miljarder dollar, vilket skickade företagets aktier till rekordhöga nivåer. Nvidia har blivit det första chipföretaget någonsin att nå en värdering på en biljon dollar, och analytiker uppskattar att efterfrågan på Nvidias AI-chip överstiger tillgången med minst 50%. Andra stora teknikbolag och AI-relaterade företag såg också sina aktier stiga, med Microsoft upp 1,9%, Meta Platforms upp 2,1% och Palantir Technologies upp 4,6%.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 augusti

Storbritanniens premiärminister planerar att investera i AI-chips

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak planerar att spendera upp till 100 miljoner pund av skattebetalares pengar på tusentals högpresterande artificiella intelligenschips, i ett försök att komma ikapp i den globala kapplöpningen om beräkningskraft. Brittiska regeringstjänstemän har diskuterat med IT-jättarna Nvidia Corp, Advanced Micro Devices Inc och Intel Corp om att skaffa utrustning för en nationell ´AI Research Resource´. Detta är en del av Sunaks ambitioner att göra Storbritannien till en global ledare inom området.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 20 augusti

Nvidias aktiepris kan fortsätta att stiga tack vare AI

Nvidias aktiepris har ökat med fantastiska 205% hittills under 2023, och trots att vissa tror att rallyt närmar sig sitt slut, finns det tecken på att teknikjätten kommer att fortsätta leverera vinster tack vare artificiell intelligens (AI). Efterfrågan på AI-chip exploderar, med företag som rusar för att utveckla sina AI-strategier. Detta har lett till att väntetiderna för Nvidias AI-processorer har sträckt sig till åtta månader. Dessutom planerar stora molnleverantörer som Microsoft och Alphabet att öka sina chipköp. Nvidia förbereder sig också för lanseringen av sina nya ´superchips´, vilket kommer att stärka dess dominans inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Diskussion om fyra populära AI-aktier som kan erbjuda köpmöjligheter

I en nyligen publicerad video diskuteras fyra populära AI-aktier som kan erbjuda investerare köpmöjligheter. Aktiekurserna som användes var eftermarknadspriserna den 17 augusti 2023. Videon publicerades den 17 augusti 2023. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Palantir Technologies och Tesla. Han är en affiliate till The Motley Fool och kan kompenseras för att marknadsföra deras tjänster. Om man väljer att prenumerera via deras länk kommer de att tjäna extra pengar som stödjer deras kanal. Deras åsikter förblir deras egna och påverkas inte av The Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Ska Nvidia-aktieinvesterare vara oroliga för ökad konkurrens från Advanced Micro Devices och Intel?

En video diskuterar den konkurrens som Nvidia möter på AI-accelerator marknaden från Advanced Micro Devices och Intel. Halvledarinvesterare Jose Najarro och Billy Duberstein delar sina åsikter i videon. Billy Duberstein har positioner i Super Micro Computer och Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices och Nvidia. Aktiekurserna som användes var marknadspriserna den 15 augusti 2023. Videon publicerades den 17 augusti 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 augusti

Investera i ChatGPT och OpenAI genom strategiska partnerskap

Även om det inte går att direkt köpa aktier i OpenAI eftersom det är ett privat företag, finns det andra sätt att investera i ChatGPT eller OpenAI. Microsoft (MSFT) är det mest direkta sättet att investera i ChatGPT eller OpenAI, eftersom de har ett strategiskt partnerskap med OpenAI och har gjort en betydande investering i företaget. Andra företag som kan gynnas av tillväxten av ChatGPT och AI-teknologier är de som bygger sina egna AI-plattformar eller samarbetar med OpenAI. Dessa inkluderar Amazon (AMZN), NVIDIA (NVDA), Advanced Micro Devices (AMD), Alphabet Inc. (Google) och Baidu Inc. (BIDU).

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 17 augusti

Två AI-aktier att köpa och en att undvika

Artificiell intelligens (AI) är en växande trend som lockar investerare. PwC tror att AI kan ge ett lyft på 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, med störst positiva effekter i Kina och Nordamerika. AI-aktier som Nvidia och Meta Platforms har spelat en nyckelroll i Nasdaq Composite och Nasdaq 100:s överprestation i år. Det finns dock möjligheter att få exponering mot AI samtidigt som man äger aktier i mogna företag som betalar utdelning. Två AI-aktier som betalar utdelning och är attraktiva för långsiktiga investerare är Intel och Broadcom. Däremot bör man undvika IBM, trots att företaget erbjuder en attraktiv utdelning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 augusti

AI-systemet MarketMaster utmanar traditionell aktiehandel

Marknadsanalytikern Tom Yeung presenterar MarketMaster AI, ett maskininlärningssystem som har visat sig kunna överträffa marknaden. Systemet använder neurala nätverk för att analysera miljontals datapunkter och bedöma företag på en skala från A+ till F baserat på hur aktierna förväntas prestera under de kommande sex månaderna. Yeung påpekar att maskininlärning blir allt viktigare för investerare, eftersom finansiell data genereras snabbare än någon individ kan konsumera. Han framhåller också att systemet kan hjälpa investerare att jämna ut spelplanen genom att bearbeta mängder av data som Russell 3000-företag producerar, vilket möjliggör uppdelning av aktier i hög- och lågpotentiella val.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 augusti

Morgan Stanley ser AMD som tillväxtmöjlighet inom AI

Daniel Skelly, investeringsstrateg på Morgan Stanley Wealth Management, har identifierat kretstillverkaren Advanced Micro Devices (AMD) som en ´framväxande tillväxtmöjlighet´ inom artificiell intelligens (AI). Skelly har lagt till AMD i företagets aktiemodellportfölj, med hänvisning till företagets ledande position inom kretsmarknaderna med potential för AI-vindar. Trots en rapporterad 18% minskning av intäkterna år över år i sina andra kvartalsresultat, överträffade företaget analytikernas förväntningar på intäkter och vinst, vilket indikerar förbättrade affärsvillkor för andra halvåret. Skelly förväntar sig att AMD kommer att generera betydande intäkter från AI-applikationer.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 13 augusti

Morgan Stanley lägger till AMD i sin aktiemodellportfölj

Investeringsstrategen Daniel Skelly från Morgan Stanley Wealth Management har lagt till chipmakaren Advanced Micro Devices (AMD) i företagets aktiemodellportfölj, med motiveringen att det är en ”framväxande tillväxtmöjlighet” inom området artificiell intelligens (AI). Skelly noterar att AMD är ledande inom chipmarknader och har potential att dra nytta av framsteg inom AI. Trots en 18% minskning i intäkterna under andra kvartalet, överträffade företaget ändå analytikernas prognoser för inkomster och intäkter. Skelly ser detta som en långsiktig möjlighet för investerare.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

George Soros investerar i AI-chipstillverkare och ökar insatserna i cybersäkerhetsföretag

Miljardärinvesteraren George Soros har ökat sina insatser i AI-chipstillverkare och har samtidigt dumpat insatser i stora molnprogramvarunamn, enligt en inlämning till Securities and Exchange Commission. I den kvartalsvisa inlämningen rapporterade Soros Fund Management en ny position på 250 000 aktier i Advanced Micro Devices Inc., samtidigt som man förvärvade 10 000 aktier i Nvidia Corp. och Microsoft Corp, som är tungt investerade i OpenAI´s ChatGPT generativa artificiella intelligens. Soros ökade också sina respektive insatser i cybersäkerhetsföretagen Cloudflare Inc. med 200% till 600 000 aktier, Okta Inc. med 94% till 971 000 aktier och Rapid7 Inc. med 105% till 8,2 miljoner aktier. Soros ökade också sin insats i Amazon.com Inc. med 8,9% till strax över 769 000 aktier, samtidigt som han minskade sin insats i Walmart Inc.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 augusti

Företag använder allt mer AI i företagsstyrningsbeslut

Allt fler företag använder generativ artificiell intelligens (AI) i företagsstyrningsbeslut. Trots oro för integritet och säkerhet ser styrelseledamöter fördelar med att inkludera AI i beslutsprocessen, då det kan lätta deras arbetsbörda och ge de bästa alternativen baserat på stora mängder realtidsdata. AI används mest för försäljning och marknadsföring, men även inom produktledning, finans och redovisning, juridik och HR. AI kan också hjälpa till med riskanalys, scenario-planering och prediktiv analys, samt förutsäga konkurrenters drag baserat på deras tidigare handlingar. Trots fördelarna är det fortfarande få styrelseledamöter som har kunskap om hur man använder AI-verktyg.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 11 augusti

Företag använder allt mer AI i företagsstyrningsbeslut

Företag använder allt mer generativ artificiell intelligens (AI) i företagsstyrningsbeslut, från försäljning och marknadsföring till finans och juridiska tjänster. Enligt en rapport från Deloitte och Society for Corporate Governance använder 42% av företagen AI för försäljning och marknadsföring, medan 35% använder det för produktledning och omkring 25% för finans, rättstjänster och HR. Trots detta går många styrelser försiktigt fram på grund av integritets- och säkerhetsproblem, och brist på kunskap om AI-verktyg. AI kan dock ge konkurrensfördelar genom att förutse konkurrenters drag baserat på deras tidigare handlingar och förutse konsumentbeteende. Det finns dock risker, som etiska problem och integritetsintrång.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 11 augusti

Nvidia presenterar nytt superchip för AI-datacenter, svarar på AMD:s produkt

På SIGGRAPH-konferensen 2023 presenterade Nvidia-grundaren och VD Jensen Huang sitt svar på Advanced Micro Devices (AMD) Insight MI300X CPU + GPU. Huang introducerade DGX GH200 Grace Hopper Superchip, avsedd för användning med stora minnesgenererande AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT. Nvidia-aktien sjönk med upp till 3% efter tillkännagivandet, medan AMD-aktien också handlades ner med 4%. Nvidia-chipet har mer minne och mer bandbredd än företagets tidigare datacenter-system. Det kommer att finnas tillgängligt under andra kvartalet 2024.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

AI i fokus för teknikföretagens andra kvartalsrapporter

Investerare fokuserade starkt på artificiell intelligens (AI) under teknikföretagens rapportering av andra kvartalets resultat, i förhoppningen om att företag som Microsoft och Advanced Micro Devices kan dra nytta av AI på samma sätt som Nvidia har gjort. Microsofts VD, Satya Nadella, nämnde AI 48 gånger under företagets resultatrapport, en stor ökning från sex gånger året innan. Alphabet, tidigare Google, nämnde AI 47 gånger under sitt samtal, vilket är tre gånger så mycket som föregående år. Meta Platforms, tidigare Facebook, AMD, Amazon och Apple diskuterade också AI under sina respektive kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

AI-chipsmarknaden förväntas nå 92,537.66 miljoner dollar till 2028

AI-chipsmarknaden förväntas nå 92,537.66 miljoner dollar till 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46%. 2022 uppskattades marknadens storlek till 13,131.9 miljoner dollar. AI-chips är specialiserade kiselchips som inkluderar AI-teknologi och används för maskininlärning. De hjälper till att minimera risker för mänskligt liv i olika branscher. Nyckelkonkurrenter inkluderar Qualcomm, Mythic, Adapteva, Advanced Micro Devices (AMD), Google Inc., NVIDIA och Intel Corporation. Rapporten erbjuder en översikt över industriell segmentering efter typ och tillämpning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

AI-chipstartföretaget Tenstorrent får 100 miljoner dollar i finansiering från Hyundai och Samsung

AI-chipstartföretaget Tenstorrent, lett av VD Jim Keller, har fått 100 miljoner dollar i finansiering från Hyundai Motor Group och Samsung Catalyst Fund. Detta kommer ovanpå tidigare finansiering på nästan 250 miljoner dollar. Keller tror att branschens frustration över Nvidias dominans och framväxten av tekniken RISC-V har öppnat en väg för alternativ. Hyundai är intresserade av alternativ till Nvidia för saker som att införa AI i bilar. Samsungs investering är särskilt meningsfull för en av världens största kontrakttillverkare av halvledare.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 augusti

Viktig information om kommande AI-produkter från Advanced Micro Devices

I en nyligen publicerad video diskuterar Jose Najarro Advanced Micro Devices (AMD) och viktig information om dess kommande AI-produkter som delades under företagets senaste resultatrapport. Aktiekurserna som används var eftermarknadspriserna den 2 augusti 2023. Videon publicerades den 2 augusti 2023. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices och Nvidia. Om du väljer att prenumerera via deras länk kommer de att tjäna lite extra pengar som stöder deras kanal. Deras åsikter förblir deras egna och påverkas inte av The Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 augusti

Tre aktier med potential att dra nytta av AI: AMD, Duolingo och Tesla

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne 2023, med ett rekordantal S&P 500-företag som nämner AI i sina kvartalsrapporter. Tre aktier som är väl positionerade för att dra nytta av AI är Advanced Micro Devices (AMD), Duolingo och Tesla. AMD, som tillhandahåller halvledare för datacenter, spelkonsoler och persondatorer, har en stark position i kampen om AI-chipdominans. Duolingo, ett språkinlärningsprogram, använder AI för att skriva kursinnehåll och strukturera kurser. Tesla, en ledande aktör inom elbilar, kan revolutionera transportsektorn med AI-drivna självkörande fordon.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 augusti

AMD ser möjligheter att bygga AI-lösningar för kunder i Kina

Enligt VD Lisa Su har Advanced Micro Devices (AMD) möjlighet att bygga AI-lösningar för kunder i Kina och arbetar i den riktningen. Den Kalifornienbaserade tillverkaren förutspådde en stark avslutning på året och förutspådde försäljning för sin datacenterverksamhet 2023, inklusive MI300-chips, för att överstiga de 6,04 miljarder dollar i försäljning som genererades förra året. MI300 faller in i en kategori av chips som företag som OpenAI använder för att utveckla produkter som ChatGPT.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 3 augusti

AMD:s aktier stiger efter starka Q2-resultat och framsteg inom AI

Advanced Micro Devices (AMD) såg en ökning i sen handel efter att chipmakaren överträffade estimaten för andra kvartalet och framhävde framsteg inom artificiell intelligens (AI), vilket gör det till en närmare konkurrent till Nvidia Corp. Försäljning och vinst överträffade analytikernas prognoser under förra kvartalet, och AMD:s acceleratorer lockar mer intresse från kunder. Detta har lett till optimism att företaget kan vinna mark mot Nvidia och dra nytta av den snabba spridningen av AI över branscher. Marknaden för AI-acceleratorer i datacenter kan överstiga 150 miljarder dollar 2027, sade VD Lisa Su.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 augusti

Blandade resultat på börsen, AMD och Match Group rapporterar

Aktiemarknaden visade blandade resultat på tisdagen, med Dow Jones Industrial Average som visade relativ styrka jämfört med sina marknadsjämförande kollegor. Förluster för Nasdaq Composite och S&P 500 var dock blygsamma och knappt gjorde någon inbuktning i juli månads stora vinster. Efter börsens stängning rapporterade Advanced Micro Devices (AMD) sina senaste finansiella resultat, och aktieägare uppmuntrades generellt av vad halvledartillverkaren sa om sin verksamhet och framtida utsikter. Större vinster var i beredskap för aktieägare i Match Group, som också släppte sin kvartalsrapport.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 augusti

AMD förutspår starkt fjärde kvartal drivet av AI-chip

Advanced Micro Devices (AMD) förutspår en stark fjärde kvartal drivet av den planerade lanseringen av artificiell intelligens-chip som kan konkurrera med Nvidia-chip. AMD:s VD Lisa Su sa att företaget är redo att öka produktionen av dess MI300 AI-chip under fjärde kvartalet. AMD har inte gett en detaljerad helårsprognos men förväntar sig att försäljningen i dess datacenter-verksamhet, som kommer att innehålla MI300-försäljning, kommer att vara högre 2023 än 2022 års totala 6,04 miljarder dollar. Su sa också att företaget ser efterfrågan på dess MI250-chip, ett äldre erbjudande som fortfarande är ett ´mycket bra alternativ´ för mindre komplicerade AI-uppgifter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 augusti

AMD rapporterar starka inkomster och ´stark framsteg´ på AI-chips. Aktien stiger.

Advanced Micro Devices aktie steg i sen handel på tisdagen efter att chiptillverkaren rapporterade inkomster som var något över förväntningarna.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 1 augusti

Artificiell intelligens förväntas revolutionera arbetsmarknaden och ekonomin

Artificiell intelligens (AI) förväntas revolutionera arbetsmarknaden och omforma traditionella affärsmodeller, vilket kan medföra betydande förändringar i den globala ekonomin. AI-tekniken fortsätter att utvecklas, och det är avgörande för investerare att förutse och anpassa sig till dessa omvandlande förändringar. Generativ AI, där oprocesserade data används för att producera värdefulla resultat på begäran, kan påskynda integreringen av AI i olika branscher. Investeringar i AI bör inte baseras enbart på AI-prognoser, men investerare bör vara medvetna om potentialen för värdeskapande och inkomsttillväxt genom att etablera marknadsledarskap inom AI-infrastrukturen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

USA:s lagstiftare uppmanar till strängare exportrestriktioner för AI-chip till Kina

Två amerikanska lagstiftare som leder en kommitté med fokus på Kina uppmanade på fredagen Biden-administrationen att skärpa exportrestriktionerna för artificiella intelligens (AI) -chip, trots industriens lobbying för att lämna reglerna oförändrade. Representanterna Mike Gallagher, en republikan och ordförande för representanthusets särskilda kommitté om Kina, och Raja Krishnamoorthi, en demokrat och rankingmedlem av kommittén, uppmanade i ett brev till handelssekreterare Gina Raimondo att ´ytterligare stärka´ en omfattande uppsättning exportkontrollregler som genomfördes i oktober förra året. Dessa regler begränsade Kinas tillgång till topp-AI-chip tillverkade av amerikanska företag som Nvidia, Advanced Micro Devices och Intel. Lagstiftarna uppmanade även tjänstemän att ´noga överväga´ hur man ska avskära kinesiska företags tillgång till avancerade databehandlingschip i molnet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

Cadence Design Systems höjer sin årsprognos för intäkter

Cadence Design Systems Inc höjde på måndagen sin helårsintäktsprognos till något över Wall Streets förväntningar, då ett uppsving i AI-innovationer ökade efterfrågan på anpassad halvledardesign. Trots en konjunkturcykelnedgång för branschen har efterfrågan på mjukvara för chipdesign ökat när chipstillverkare och teknikjättar som Alphabet skyndar sig att skapa sina egna halvledare som behövs för AI-bearbetning. Chiptillverkare som Nvidia, Arm och Advanced Micro Devices använder också Cadence designverktyg för att utveckla halvledare som används i både handhållna enheter och servrar som bearbetar data för AI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 juli

Intels verksamhet verkar vara på väg uppåt men analytiker är osäkra

Efter år av lidande för Intel Corp:s investerare verkar företagets verksamhet äntligen vara på väg uppåt. Företaget rapporterade sin största kvartalsförlust någonsin förra rapportperioden, men förväntas hitta styrka i sin skadade PC-verksamhet när det publicerar resultat på torsdag. Analytiker har dock nya bekymmer när de försöker avgöra hur mycket Intel kan dra nytta av det växande intresset för AI, där konkurrenter som Nvidia Corp. och Advanced Micro Devices Inc. dominerar. Intel-chefen Pat Gelsinger pekade på en förbättrad datacenter-verksamhet, men analytiker är osäkra på hur mycket de ska lita på det.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 24 juli

Silicon Valley-startup Cerebras avtäcker ny AI-superdator

Cerebras, en start-up från Silicon Valley, har avtäckt en ny superdator byggd för AI-företaget G42. Superdatorn, som blev operativ förra månaden, är byggd med Cerebras specialiserade chips, som är designade för att driva artificiell intelligensprodukter. Chipsen är 56 gånger större än de som vanligtvis används för AI, vilket ger dem beräkningskraften hos hundratals traditionella chips. G42 planerar att använda superdatorn för att skapa och driva AI-produkter för Mellanöstern. Efterfrågan på beräkningskraft och AI-chips har ökat kraftigt i år, drivet av en global AI-boom.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 juli

Analytiker på Wall Street tävlar om att framhäva de bästa aktierna inom artificiell intelligens (AI) i takt med att investerarintresset ökar. Under företagsrapporteringssamtal har antalet gånger ledningen nämner AI ökat kraftigt. Men trots hype kring AI-aktier, uppmanas investerare att vara försiktiga. AI-teknik använder datoralgoritmer för att efterlikna människans förmåga att lära sig, tolka mönster och göra förutsägelser. De nyaste formerna av AI genererar innehåll. De bästa AI-aktierna att köpa sträcker sig över chiptillverkare, mjukvaruföretag, molnberäkningsleverantörer och teknikjättar som använder AI-verktyg i många applikationer.

Investor´s Business Daily fördjupade 5 juli

Northland-analytikern Gus Richard har uppgraderat sin bedömning av aktien Advanced Micro Devices (AMD) från ´Market Perform´ till ´Outperform´ och höjt sitt prisziel från $81 till $150, vilket tyder på en potentiell uppgång på 31%. Richard medger att han tidigare haft fel om AMD:s aktier. Trots att Nvidia förblir den oomtvistade ledaren inom GPU, ser Richard potential för AMD att öka sin marknadsandel inom AI GPU-marknaden till 20% över tid, tack vare företagets öppna källkodsansats till mjukvara och breda AI IP-portfölj. AMD har också lyckats minska Intels dominans inom CPU.

TipRanks fördjupade 5 juli

AI-chip revolutionerar tekniksektorn

AI-chip, särskilt utformade för att göra uppbyggnaden av AI-system som ChatGPT snabbare och billigare, anses vara det hetaste inom teknik just nu. Nvidia, den ledande designern av AI-chip, såg sina aktier stiga nästan 25% efter att företaget förutspådde en stor ökning av intäkterna. AI-chip har sitt ursprung i grafikprocessorer (GPU) som används för att driva datorgrafik i videospel. Idag är Nvidia den dominerande leverantören av chip för att bygga och uppdatera AI-system. Företag som Amazon och Microsoft använder AI-chip i sina molntjänster för att erbjuda AI-kraft till mindre företag och grupper som inte har råd att bygga egna AI-system från grunden.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 1 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare