» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 134 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Alteryx är en amerikansk mjukvaruplattform som hjälper företag att förbereda, blanda och analysera data från olika källor. Plattformen erbjuder verktyg för att automatisera och förenkla datahantering, vilket gör det möjligt för användare att fokusera på att dra insikter från data snarare än att hantera data. Alteryx kombinerar dataförberedelse, datainmatning, datakvalitet och analys i en enda lösning, vilket gör det enkelt för användare att bygga, testa och distribuera analytiska modeller. Alteryx används av företag inom olika branscher, inklusive detaljhandel, finans, hälso- och sjukvård och telekommunikation.

Senaste nytt kring Alteryx

MLOps-marknaden växer tack vare ökad AI- och ML-användning

MLOps-marknaden (Machine Learning Operations) har vuxit fram som en kritisk och transformerande sektor inom artificiell intelligens och maskininlärning. MLOps representerar sammanslagningen av maskininlärning, mjukvaruteknik och drift, med syfte att effektivisera och optimera processen för att utveckla, distribuera och hantera maskininlärningsmodeller i stor skala. Marknadens tillväxt drivs av ökad användning av AI och ML-teknologier över olika branscher och behovet av effektiv och pålitlig operativisering av dessa modeller. Bland de ledande aktörerna finns IBM, Microsoft, Google, AWS, HPE, GAVS Technologies, DataRobot, Cloudera, Alteryx, Domino Data Lab, Valohai, H2O.ai, MLflow, Neptune.ai och Comet.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 november

Global Data Science och Machine-Learning Platforms Market Report

Global Market Vision har släppt en omfattande studie om toppföretag, intäktsandel, dataströmmar, pågående affärer, inköp och återförsäljarvolym inom Global Data Science och Machine-Learning Platforms marknaden. Rapporten inkluderar korrigeringar av marknadsklassificeringar, applikationsdefinitioner och en uppriktig marknadsöversikt. Marknaden för Data Science och Machine-Learning Platforms baseras på specifika parametrar som syftar till att diktera bevisade fakta till yrkesverksamma som vill uppgradera sina nuvarande marknadsaspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 24 november

Prediktiv analys och maskininlärningsmarknad: senaste forskningsrapport 2024

Prediktiv analys och maskininlärningsmarknaden har upplevt en konsekvent stark tillväxt, främst drivet av framväxande marknader, globalisering, ekonomiska förhållanden, konsumentefterfrågan, tekniska framsteg och regulatoriska förändringar. Marknaden, som är dynamisk och snabbt utvecklande, hänvisar till en uppsättning programvaruprogram som syftar till att hjälpa organisationer i olika branscher att strömlinjeforma och optimera sina inköpsverksamheter. De ledande företagen på marknaden inkluderar Alibaba Group, Alteryx, Globe Telecom, Inc., IBM, SAS Institue Inc., Baidu, MakinaRocks Co., Ltd., RapidMiner, 4Paradigm, Schneider Electric, Huawei och Qlik.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 november

Förklarbar AI-marknad förväntas växa från 6,2 miljarder USD till 16,2 miljarder USD fram till 2028

Storleken på marknaden för förklarbar AI (XAI) förväntas växa från 6,2 miljarder USD 2023 till 16,2 miljarder USD 2028, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,9% under prognosperioden. Ökade regler och krav på transparens och ansvar i AI-system driver efterfrågan på XAI-lösningar för att säkerställa överensstämmelse med lagar som GDPR och HIPAA. Inom hälso- och sjukvårdssektorn förväntas XAI växa mest under prognosperioden. XAI-teknologier används för att göra AI-modellernas förutsägelser och rekommendationer mer transparenta och tolkningsbara.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

Global rapport om prediktiv analys och maskininlärningsmarknad 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision, ´Global Predictive Analytics And Machine Learning Market´ Storlek, andel, pris, trender, rapport och prognos 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och stora regioner. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer, och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19 utbrottets marknadspåverkan och situationen per region. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Schneider Electric, Sas Institue Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, Ibm, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu, 4Paradigm.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

MLOps-marknadens storlek skjuter i höjden när maskininlärningsoperationer revolutionerar datadrivna beslutsprocesser

MLOps-marknaden, som drivs av behovet av automatiserade, skalbara och effektiva maskininlärningsarbetsflöden, ökade AI-adopterande och datadrivna beslutsfattande, värderades till $983,64 miljoner 2021 och beräknas nå $23,1 miljarder 2031, med en årlig tillväxttakt på 37,5% från 2022 till 2031. MLOps är en ny teknikpraxis som kombinerar AI/ML-praxis med DevOps-praxis och syftar till att skapa kontinuerlig utveckling och leverans (CI/CD) av data- och ML-intensiva applikationer. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar Akira AI, Alteryx, Amazon Web Services, Inc., Cloudera, Inc., Databricks, Inc., DataRobot, Inc., GAVS Technologies, Google LLC, IBM Corporation och Microsoft Corporation.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 26 oktober

Global marknadsrapport om Data Science och Machine Learning-plattformar från AMA Research

Data Science och Machine Learning-plattformar möjliggör för företag att utveckla och distribuera sina egna lösningar inom dataanalys och maskininlärning. En global marknadsrapport från AMA Research framhäver djupanalys av marknadsegenskaper, storlek, uppskattningar och tillväxt genom segmentering, regional uppdelning och landsuppdelning, samt konkurrenslandskap, marknadsandelar och strategier som är nyckeln på marknaden. De största spelarna i denna rapport inkluderar Anaconda, Alteryx, Databricks, Dataiku, DataRobot, Datawatch, Domino Data Lab, Google, H2O.ai, IBM, KNIME, MathWorks, Microsoft, RapidMiner, SAP, SAS och TIBCO Software.

Direktlänk Dela Industry Today fördjupade 11 oktober

IMPACT 50 LIST för Q4 2023: De mest inflytelserika företagen inom Big Data och AI

InsideBIGDATA har publicerat sin kvartalsvisa IMPACT 50 LIST, en ranking av de mest inflytelserika företagen inom big data och AI. Listan baseras på en mängd faktorer, inklusive tekniskt ledarskap, styrka i erbjudandet, innovation, positivitet i budskapet, kvalitetsuppfattning av företagssamhället, sentiment och frekvens av sociala medier, hög profil av C-suite-medlemmar och i fallet med offentliga företag: positiva finansiella indikatorer och aktiekurs. Rankingen inkluderar också en indikator för uppåtgående rörelse i listan och för nyligen tillagda företag.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 11 oktober

En marknadsundersökningsrapport om plattformar för dataanalys och maskininlärning har släppts. Rapporten studerar nuvarande framstående aktörer och kommande konkurrenter inom branschen. Den detaljerade analysen inkluderar SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Rapporten ger en detaljerad titt på företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel inom den globala marknaden för dataanalys och maskininlärning. Rapporten innehåller också information om produktportföljer, kommande teknologier, marknadsstrategier, geografiska och affärssegment av de ledande spelarna på marknaden.

Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Omfattande rapport om marknaden för maskininlärningsplattformar släppt av Statsndata

Statsndata har släppt en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data från marknaden för maskininlärningsplattformar. Rapporten belyser vikten av att använda sådana data för att främja inte bara enskilda företags tillväxt, men också hela IT-telekomindustrins framsteg. Rapporten ger en grundlig översikt över marknaden för maskininlärningsplattformar, dess definition, tillämpningar, utveckling och tillverkningsteknik. Den spårar noggrant senaste utvecklingar och innovationer på marknaden och erbjuder värdefulla insikter i utmaningar som företag kan stöta på i sin strävan efter tillväxt.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Marknadsforskningsrapporter för maskininlärningsplattformar ger värdefull information

Forskningsrapporter om marknaden för maskininlärningsplattformar (ML) ger all information som driver marknadstillväxt genom att tillhandahålla pålitlig data som hjälper kunder att fatta kritiska beslut. Dokumenten sammanfattar omfattande studier och analyser utförda av experter inom olika områden. Några av de stora företagen som påverkar denna marknad inkluderar Palantier, MathWorks, Alteryx, SAS, Databricks, TIBCO Software, Dataiku, H2O.ai, IBM, Microsoft, Google, KNIME, DataRobot, RapidMiner, Anaconda, Domino och Altair. Marknaden för maskininlärningsplattformar är segmenterad på basis av typ, produkt, slutanvändare, etc.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Alteryx lanserar AI Studio för att hjälpa kunder att använda generativ AI

Alteryx, Inc., ett Analytics Cloud Platform-företag, har lanserat nya innovationer med Alteryx AiDIN, inklusive AI Studio. Detta är ett av branschens första plattformsoberoende gränssnitt som är skräddarsytt för användare utan kodningskunskaper att använda generativ AI. Alteryx AI Studio, som drivs av Alteryx AiDIN, ger organisationer möjlighet att välja en stor språkmodell (LLM) från en lista över tillgängliga alternativ och sedan anpassa den med egna företagsdata. Alteryx AI Studio integreras sömlöst med Alteryx Designer, vilket gör det enkelt för kunder att konsumera sina modeller genom befintliga arbetsflöden. Dessutom är Alteryx AI Studio utformat för att skydda känslig information och underlätta dataskydd och efterlevnad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 oktober

Veckans tekniknyheter: AI-investeringar, antitrustutredningar och cybersäkerhet

Generativ AI fortsätter att dominera nyheterna när Anthropic rapporteras samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra. AI-partners OpenAI och Microsoft planerar att designa sina egna AI-chips under en brist på grafikprocessorer från Nvidia. I Storbritannien undersöker antitrustmyndigheterna molnleverantörer, särskilt Amazon Web Services och Microsoft. I USA fortsätter rättsfallet mot Google, medan det finns tvivel om Federal Trade Commissions liknande fall mot Amazon. MGM Resorts International vägrade att betala lösensumma efter en kostsam attack. Chipjätten Intel fortsätter att avyttra delar av sin verksamhet, denna gång sin programmerbara chip-verksamhet, för att stärka sin ekonomi.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 7 oktober

Boomi, en iPaaS-leverantör, har lanserat Boomi GPT, en funktion för naturligt språk som låter kunder utveckla integrationer, applikationer och modeller för master datahantering utan att skriva kod. Boomi, baserat i Chesterbrook, Penn., är en dataintegrationsleverantör vars iPaaS-suite gör det möjligt för användare att kombinera data från olika källor och förbereda data för analys. Boomi GPT är en del av Boomi AI och är den första allmänt tillgängliga funktionen inom portföljen. Enligt David Menninger, analytiker på Ventana Research, kommer denna nya funktion att förenkla datahanteringen och gynna kunderna enormt.

TechTarget fördjupade 3 oktober

Anthropic grundare Dario Amodei lämnar OpenAI för att skapa en mer betrodd AI-modell

Dario Amodei, grundare av Anthropic, har lämnat OpenAI för att skapa en mer betrodd modell. Han grundade Anthropic 2021 tillsammans med sin syster Daniela och andra tidigare anställda på OpenAI. Företaget har snabbt vuxit till en stor konkurrent och har fått investeringar från Google, Salesforce och Amazon. Vid Fortune´s Brainstorm Tech konferens i juli berättade Amodei om sina problem med OpenAI och presenterade Claude, företagets självstyrande chatbot som kan läsa en roman på mindre än en minut.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 september

Nyligen utgiven rapport om Data Science och Machine-Learning plattformsmarknaden för 2023

En nyligen utgiven rapport om Data Science och Machine-Learning plattformsmarknaden för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar betydelsen av artificiell intelligens (AI) för att revolutionera Data Science och Machine-Learning plattformsindustrin. Nyckelindustriaktörer inkluderar Angoss, Alteryx, RapidMiner, SAP, H20.ai, IBM, Google, MathWorks, SAS, Anaconda, Dataiku, KNIME, Rapid Insight, Databricks, Domino Data Lab, Microsoft, Lexalytics och TIBCO Software. Rapporten tar också hänsyn till effekterna av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-kriget på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

Ny forskningsrapport förutspår stark tillväxt för marknaden för dataanalys och maskininlärningsplattformar

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för dataanalys och maskininlärningsplattformar kommer att växa kraftigt under perioden 2023-2030. Rapporten, som omfattar 122 sidor, ger en djupgående analys baserad på regioner, tillämpningar (små företag, medelstora företag, stora företag) och typer (öppna dataintegrationsverktyg, molnbaserade dataintegrationsverktyg). Stora tillverkare på marknaden inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar växer snabbt, enligt ny rapport

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar är en av de sektorer som växer snabbast. En grundlig analys av sektorn är avgörande för aktörer på marknaden. En marknadsundersökning och branschanalys granskar sektorn internationellt för perioden 2023 till 2030. Huvudkonkurrenterna på marknaden är IBM, Rapid Insight, TIBCO Software, Lexalytics, Databricks, MathWorks, SAS, Anaconda, RapidMiner, Google, Angoss, Microsoft, Domino Data Lab, Dataiku, Alteryx, KNIME, H20.ai och SAP. Marknaden är segmenterad baserat på slutanvändarindustri, typ och geografi. Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas växa betydligt under prognosperioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Tillväxt förutspås för marknaden för dataanalys och maskininlärningsplattformar 2023-2030

En rapport om marknaden för dataanalys och maskininlärningsplattformar förutspår tillväxt mellan 2023 och 2030. De ledande aktörerna på marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight. Rapporten segmenterar marknaden baserat på typ (öppen källkodsdataintegrationsverktyg, molnbaserade dataintegrationsverktyg) och tillämpning (småföretag, medelstora företag, stora företag). Rapporten tar också hänsyn till effekterna av COVID-19 och kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 september

Ny rapport förutspår tillväxt för marknaden för data- och maskininlärningsplattformar

360 Research Reports har publicerat en ny rapport som förutspår en betydande tillväxt för marknaden för data- och maskininlärningsplattformar mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån slutanvändare (små, medelstora och stora företag), typer och geografiska regioner. Bland de största tillverkarna av dessa plattformar nämns Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten undersöker också marknadens storlek, konkurrenslandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Omfattande rapport om data- och maskininlärningsplattformar släppt av Statsndata

Statsndata har publicerat en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data från marknaden för data- och maskininlärningsplattformar. Rapporten belyser vikten av att använda sådana data för att främja inte bara enskilda företags tillväxt, utan också hela tjänsteindustrins framsteg. Rapporten ger en noggrann översikt över marknaden för data- och maskininlärningsplattformar, inklusive dess definition, tillämpningar, utveckling och tillverkningsteknik. Den spårar noggrant senaste utvecklingen och innovationerna på marknaden, och erbjuder värdefulla insikter för att övervinna utmaningar som företag kan stöta på vid tillväxtsträvanden.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 16 september

Maskininlärningsplattformar: Marknadsrapport och tillväxtprognos

En nyligen publicerad rapport om maskininlärningsplattformar har utforskat marknadens segmentering baserat på typ och tillämpning. Rapporten undersöker de viktigaste drivkrafterna bakom tillväxten av marknaden för maskininlärningsplattformar under prognosperioden och analyserar de faktorer som kan hindra marknadstillväxten i framtiden. Rapporten belyser även potentiella möjligheter för marknadsaktörer och framtida trender på marknaden genom en logisk och beräknande studie av det förflutna och nuvarande marknadsscenario.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Automatiserad Data Science och Machine Learning Platforms Marknad väntas växa

Enligt den senaste rapporten förväntas den globala marknaden för automatiserad data science och maskininlärningsplattformar att växa med en viss årlig tillväxttakt (CAGR) under perioden 2022-2031. Rapporten tar hänsyn till effekterna av COVID-19 på marknaden. Rapporten innehåller även en konkurrensanalys och segmentering av marknaden, samt detaljerade profiler av nyckelspelare som verkar på marknaden.

Direktlänk Dela fördjupade 12 september

Marknadsrapport 2023 för data- och maskininlärningsplattformar publicerad

En nyligen publicerad rapport om marknaden för data- och maskininlärningsplattformar ger en omfattande översikt över dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten utforskar viktiga trender, marknadssegmenteringar efter typer och tillämpningar, drivande komponenter, regional analys och rapportens övergripande omfattning. Den överväger också effekterna av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-kriget på marknaden. Bland de viktigaste aktörerna på marknaden nämns Angoss, Alteryx, RapidMiner, SAP, H20.ai, IBM, Google, MathWorks, SAS, Anaconda, Dataiku, KNIME, Rapid Insight, Databricks, Domino Data Lab, Microsoft, Lexalytics och TIBCO Software.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Bästa artificiella intelligensverktygen för dataanalytiker

Tableau, Microsoft Power BI, Polymer, Akkio, MonkeyLearn, IBM Watson Analytics, RapidMiner, DataRobot, KNIME och Alteryx är topp AI-verktyg för dataanalytiker. Tableau låter användare bygga och distribuera rapporter via skrivbord och mobila enheter. Microsoft Power BI låter användare filtrera genom data och visualisera det för insikter. Polymer använder AI för att undersöka information och förbättra förståelsen. Akkio är ett verktyg för affärsanalys och prognoser. MonkeyLearn har AI-drivna textanalysverktyg. IBM Watson Analytics är ett molnbaserat affärsintelligens- och analysverktyg. RapidMiner är en allomfattande data science-plattform. DataRobot är en webbaserad tjänst som strömlinjeformar hela processen för utveckling och driftsättning av maskininlärningsmodeller. KNIME är en fri och öppen källkods IDE för maskininlärning och data science. Alteryx är en kraftfull dataanalysplattform.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 8 september

Global studie om maskininlärningsplattformar förutspår marknadstrender och insikter

En nyligen publicerad studie på Orbisresearch.com analyserar och förutspår den globala marknaden för maskininlärningsplattformar (ML) från 2021 till 2031. Studien tillhandahåller intäktsstatistik från 2016 till 2020 och en prognos för 2021 till 2031. Rapporten diskuterar marknadsdrivare, begränsningar och möjligheter, och förutser hur dessa kommer att påverka ML-marknaden. Studien innehåller också en omfattande utvärdering av de stora tillverkarna och distributörerna inom flera viktiga sektorer, inklusive Palantier, MathWorks, Alteryx, SAS, Databricks, TIBCO Software, Dataiku, H2O.ai, IBM, Microsoft, Google, KNIME, DataRobot, RapidMiner, Anaconda, Domino och Altair.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 3 september

Goldman Sachs: Två AI-handelsmöjligheter på aktiemarknaden

Enligt Goldman Sachs har den första AI-handeln redan ägt rum på aktiemarknaden, där investerare har budat upp ´möjliggörare´ som Nvidia. Det finns dock en andra, långsiktig AI-handel att ha på aktiemarknaden, fokuserad på företag som bör se en massiv produktivitetsökning från AI. Nvidia är en AI ´möjliggörare´ och bland de första i AI-aktiemarknadshandeln. Andra aktier som kommer att se stora vinster på kort sikt från AI inkluderar ´hyperskalare´ som molndatorjättarna Microsoft, Alphabet och Amazon, samt ´empowered users´ som Meta Platforms, Salesforce, Adobe, ServiceNow och Intuit. Banken har sammanställt en korg med ´AI-handel efter handeln´ aktier som är redo att se stigande företagsvinster från produktivitetsvinster som låses upp av införandet av AI-teknologier.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 augusti

Generativ AI används av 40% av dataanalytiker, men förtroendet är lågt

Enligt en rapport från analysplattformsföretaget Alteryx använder 40% av dataanalytiker generativ AI i sitt arbete. Rapporten baseras på en undersökning av 300 dataledare från Australien, Storbritannien, USA och Kanada. Företag som använder generativ AI använde den mest för innehållsgenerering (46%), analysinsikters sammanfattning (43%), analysinsikters generering (32%), kodutveckling (31%) och processdokumentation (27%). Trots detta uttryckte många företag oro över säkerhet, upphovsrättsregler och effektiviteten hos generativ AI. Bland företag som inte använder generativ AI sade 35% att de inte hade någon som kunde leda implementeringen.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 17 augusti

Ny studie om globala trender och insikter inom maskininlärningsplattformar

En ny studie med titeln ´Globala trender och insikter inom maskininlärningsplattformar´ har publicerats på Orbisresearch.com. Studien syftar till att belysa marknadens nuvarande tillstånd, utvärdera pandemins konsekvenser och utforska de strategier som antagits för återhämtning. Rapporten kombinerar omfattande forskning, dataanalys och expertåsikter för att erbjuda värdefulla insikter för intressenter och beslutsfattare. Rapporten undersöker också regleringar och stödåtgärder från regeringen som påverkade marknadslandskapet under pandemin.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 17 augusti

COVID-19 pandemin påverkar marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

COVID-19-pandemin har haft en betydande inverkan på marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Trots att den globala produktionskedjan och efterfrågan på varor och tjänster har påverkats, har ökningen av e-handel och ökad beroende av online-plattformar lett till stabil tillväxt på marknaden under pandemin. Marknaden beräknades vara värd USD XX miljarder 2023 och förväntas nå USD XX miljarder 2031, med en årlig tillväxt på XX% mellan 2023 och 2031. Rapporten identifierar nyckelspelare på marknaden, inklusive Schneider Electric, SAS Institute Inc., MakinaRocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, RapidMiner, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

Tre maskininlärningsaktier att köpa nu

Maskininlärning, en del av artificiell intelligens, har förvandlat flera sektorer sedan 1952. Aktier inom maskininlärning har varit bland de bästa på marknaden 2023, trots en nyligen nedgång på grund av värderingsbekymmer. Här är tre undervärderade maskininlärningsaktier att investera i: UiPath (PATH), en ledare inom robotprocessautomation, Alteryx (AYX), en maskininlärningsföretag som tillhandahåller en dataanalysplattform, och Cognex (CGNX), en ledare inom maskinsyn.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 augusti

Maskininlärningsaktier erbjuder investeringsmöjligheter

Maskininlärning, en gren av artificiell intelligens, har potential att påverka olika branscher som molndator, cybersäkerhet och online-sökning. Trots volatilitet på USA:s aktiemarknader finns det attraktiva ingångspunkter för tålmodiga investerare. Splunk, en ledande leverantör av dataanalysprogramvara, rapporterade en omsättning på $3,65 miljarder år 2023, en ökning med 37% jämfört med föregående år. Alteryx, ett dataautomatiseringsföretag, genererade $855 miljoner i intäkter 2022, varav 52% från programvaruprenumerationer. UiPath, som utvecklar programvara för affärsprocessautomation, nådde $1 miljard i årlig försäljning år 2023.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 augusti

Stora trender inom AI, data och digital infrastruktur

Artificiell intelligens (AI) har varit en het trend under 2023 och kan vara den mest betydelsefulla disruptiva teknologin hittills detta århundrade. Kostnaden för att träna AI-modeller minskar med cirka 70% per år, vilket har lett till ökade investeringar och forskning och utveckling. Trots detta är generativ AI fortfarande kostsamt och långt ifrån en perfekt ersättning för traditionella beräkningsmetoder. Företag inom nästan alla branscher kan dra nytta av AI. Data beskrivs som den digitala ekonomins olja och företag med tillgång till rik data har en distinkt fördel. Det är också viktigt för alla organisationer att ha tillgång till all data som genereras inom företaget. Programvaran kan äta upp världen, men programvaran behöver fortfarande hårdvara och en infrastruktur att fungera på. Infrastrukturen som driver ´molnet´ består av datacenter, servrar och nätverksutrustning.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 4 augusti

Ny studie om Predictive Analytics och Machine Learning-marknaden presenteras av MarketsandResearch.biz

MarketsandResearch.biz har nyligen lagt till en ny studie med titeln Predictive Analytics And Machine Learning Market. Rapporten innehåller information om produktportfölj, applikationsbeskrivning, trender, begränsningar, drivkrafter och olika möjligheter. Rapporten innehåller också information om råmaterial, efterfrågan och marknadsdynamik. Framstående aktörer i Predictive Analytics And Machine Learning-marknaden profileras också. Rapporten täcker regional segmentering med fokus på nuvarande och projicerad efterfrågan på marknaden i Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika och Mellanöstern & Afrika.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 2 augusti

Ny studie undersöker den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

En ny studie av MarketsandResearch.biz undersöker marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive viktiga bestämmande faktorer som produktportfölj och applikationsbeskrivning. Den tar upp trender, begränsningar, drivkrafter och olika möjligheter som formar marknadens framtida status. Rapporten presenterar även företag som är framstående spelare på marknaden, däribland Schneider Electric, SAS Institue Inc., MakinaRocks Co., Ltd., Globe Telecom,Inc., Qlik, RapidMiner, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

Flera AI-företag får betydande finansiering

JuliaHub har säkrat en strategisk investering på 13 miljoner dollar ledd av AE Industrial Partners HorizonX. Denna finansiering kommer att stödja företagets uppdrag att omvandla konversationsdata till affärs- och AI-insikter. HumanFirst, en ledare inom lågkodad dataproduktivitet, har höjt 5 miljoner CAD i seed-finansiering för att hjälpa företag att bättre förstå sin konversationsdata i skala. Colleen, en AI-plattform som optimerar betalningsinsamlingar för flerfamiljshusföretag, har höjt 3,5 miljoner dollar i Serie Seed-finansiering. FedML har stängt 11,5 miljoner dollar i seed-finansiering för att utöka utvecklingen och adoptionen för sin distribuerade MLOps-plattform. o9 Solutions, en ledande leverantör av företags AI-programvaruplattform, har höjt ytterligare 116 miljoner dollar i finansiering. Hammerspace, ett företag fokuserat på nästa datacykel för företag, har höjt 56,7 miljoner dollar i sin första omgång av institutionell investering. Tamr, Inc., en ledare inom dataprodukter, har fått en investering från Alteryx Ventures. Teleskope, en cybersäkerhets-startup, har höjt 2,2 miljoner dollar i pre-seed-finansiering för att automatisera datasekretess och efterlevnad i skala. Hopsworks har säkrat en investering på 6,5 miljoner dollar för att expandera sina verksamheter och teknologiska ledning. RoboK, en startup som tillämpar AI-driven bildanalys på logistik och industriella arbetsplatser, har höjt 2,1 miljoner dollar för att påskynda kommersiell expansion. Runway, ett tillämpat AI-forskningsföretag, har höjt en utökning på 141 miljoner dollar till sin Series C-finansiering. CalypsoAI, en ledare inom AI-säkerhet, har höjt 23 miljoner dollar i en Series A-1 finansieringsrunda. Parabola, ett samarbetsverktyg för data, har höjt 24 miljoner dollar i en Series B-finansieringsrunda.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 augusti

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

Förutsägande analys: Verktyg, modeller och relationen till AI och maskininlärning

Förutsägande analys är ett standardverktyg som används för att göra framtida förutsägelser om okända händelser. Det skapar prognoser med hjälp av historiska data och används ofta av företag för att förbättra sina verksamheter och uppnå sina mål. Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning används både inom förutsägande analys. AI samlar kunskap genom att förvärva den och applicerar den sedan på nya bedömningar. Djupinlärning, en gren av maskininlärning, kräver stora mängder data för att förstå komplexa operationer. Förutsägande analys använder metoder från maskininlärning, datautvinning, statistik, analys och modellering.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 17 juli

IMPACT 50 LIST för Q3 2023: De mest inflytelserika företagen inom Big Data och AI

InsideBIGDATA har publicerat sin kvartalsvisa IMPACT 50 LIST för Q3 2023, en lista över de mest inflytelserika företagen inom big data, data science, maskininlärning, AI och djupinlärning. Listan är framtagen med hjälp av maskininlärning och en anpassad RankBoost-algoritm, och tar hänsyn till faktorer som teknologiskt ledarskap, styrka i erbjudandet, bevisad innovation, positivt budskap, kvalitetsuppfattning i företagssamhället, sentiment och frekvens av sociala mediebrus, hög profil av C-suite-medlemmar och i fallet med publika företag: positiva finansiella indikatorer och aktiekurs.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 11 juli

Maskininlärningsplattformar marknadsanalys och prognos

En marknadsanalys av maskininlärningsplattformar (ML) undersöker de största spelarna och deras affärsstrategier samt nya marknadsaktörer. Rapporten innehåller en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Marknaden är segmenterad efter typ, produkt, slutanvändare och råmaterial. Bland de största spelarna på marknaden återfinns Palantier, MathWorks, Alteryx, SAS, Databricks, TIBCO Software, Dataiku, H2O.ai, IBM, Microsoft, Google, KNIME, DataRobot, RapidMiner, Anaconda och Domino. Rapporten analyserar också marknadens konkurrenskraft, leverantörers förhandlingsstyrka, hot från nya aktörer och produktsubstitut samt makro- och mikrofaktorer som påverkar marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Ny rapport om Data Science och Machine-Learning-plattformar: Marknadsstorlek, trender och prognoser till 2030

En ny marknadsundersökningsrapport med titeln Data Science and Machine-Learning Platforms Market 2022: By Types, Applications, Size, Share, Key Players & Regions Forecast Analysis till 2030 har introducerats av Research Encyclopedia. Rapporten ger en djupgående studie av flera aspekter av branschen, såsom marknadsstorlek, status och prognoser för Data Science och Machine-Learning-plattformar. Den hjälper företag att få klarhet på granulär nivå om aktuella branschtrender och förväntade framtida utvecklingar. Företag kan uppnå praktiska och bestående resultat genom att identifiera branschens styrka och vilka områden som växer över tid.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare