» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 225 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Amazon.com Inc. är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag baserat i Seattle, Washington. Det grundades av Jeff Bezos 1994 och är idag en av världens största e-handelsplattformar. Amazon erbjuder ett brett utbud av produkter, såsom böcker, elektronik, kläder, leksaker och mycket mer. Dessutom har Amazon utökat sin verksamhet till molntjänster genom Amazon Web Services (AWS), streamingtjänster med Amazon Prime Video och tillverkning av egna elektroniska enheter som Kindle e-läsare och Echo smarta högtalare. Amazon har också förvärvat andra företag, till exempel Whole Foods Market och IMDb.

Senaste nytt kring Amazon.com Inc.

Salesforce levererar starka kvartalsresultat och avslöjar AI-partnerskap med Amazon

Salesforce Inc rapporterade imponerande resultat för tredje kvartalet, vilket ledde till att aktien steg med cirka 10% till sin högsta nivå sedan januari förra året. Den 27 november avslöjade Salesforce även att de utökar sitt AI-fokuserade partnerskap med Amazon.com Inc. De kommer att införliva nya AI-funktioner i sina arbetsflöden. Salesforce rapporterade en intäktsökning på 11% YoY till 8,72 miljarder dollar med ett justerat resultat på 2,11 dollar per aktie, båda överträffade Wall Streets förväntningar. Företaget förutspår en intäktsökning på cirka 10% för innevarande fjärde kvartal.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 december

Amazon S3 återuppfinns för att möta efterfrågan på generativa AI-verktyg

Övergången från datalakes till generativa artificiella intelligensverktyg är en betydande drivkraft för att utforska nya möjligheter. Organisationer vill ha snabba interaktioner med data, så Amazon S3 återuppfinns, enligt Andy Warfield, vice VD och framstående ingenjör på Amazon.com Inc. Målet är att erbjuda hastighet, kostnadseffektivitet och enkelhet, samtidigt som man tänker på avkoppling av lagring från beräkning och den utvecklande lagringsekvationen. Kunder vill inte tänka på lagring. De vill absolut ha goda, sunda rutiner kring strukturen på sina data och styrningen. När kunder tittar på generativ AI vill de inte ta sina data ur deras datalake och skicka det till någon extern modell. De vill verkligen ta med modellen till datan.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 november

Globala marknaden för hemljudutrustning väntas nå 73,7 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för hemljudutrustning att nå 73,7 miljarder dollar år 2030, upp från 36,3 miljarder dollar år 2022. Detta motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,2% under perioden 2022-2030. Hemmabiosystem, ett av segmenten som analyserats i rapporten, förväntas nå 18,7 miljarder dollar i slutet av analysperioden, med en CAGR på 6,4%. Marknaden för smarta högtalare förväntas växa med en CAGR på 11,1% under de kommande åtta åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 30 november

Amgen utökar sitt samarbete med AWS för att öka tillverkningen av läkemedel globalt

Det ledande bioteknikföretaget Amgen utökar sitt samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att skapa lösningar baserade på generativ artificiell intelligens (AI) för att upptäcka, utveckla och öka tillverkningens genomströmning av läkemedel för patienter med allvarliga sjukdomar globalt. Amgen kommer även att använda AWS pålitliga globala infrastruktur och avancerade tjänster för att driva sin nya digitala data- och analysplattform för att öka operationell effektivitet och hållbarhet vid sin nya toppmoderna anläggning för montering och slutlig produktförpackning av läkemedel, som kommer att öppnas nästa år i Columbus, Ohio-området. Den nya anläggningen kommer att ha den senaste digitala och robottekniken, inklusive implementering av en ansluten digital plattform på AWS med hjälp av Amazon SageMaker, en helt hanterad tjänst för att bygga, träna och distribuera maskininlärningsmodeller, för att samla in och analysera tillverkningsdatapunkter dagligen. Plattformen kommer att bidra till att minska operatörsingripande och förbättra ergonomisk säkerhet för manuell aktivitet genom att använda AI, sensorer och maskinsynsystem på förpackningslinjerna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 november

Amazon.com Inc. stärker sin lobbyingverksamhet i New York inför en lagstiftande session 2024 då guvernör Kathy Hochul och lagstiftare kommer att överväga åtgärder inom artificiell intelligens, datasekretess och arbetsförhållanden på dess lager. Amazon har nyligen spenderat mer än sina stora tekniska rivaler, cirka $60 000 per månad, på att påverka offentliga tjänstemän i New York. Amazon har en lång historik av att bekämpa statlig reglering och uppmanar i stället kongressen att agera. Företaget har ännu inte undkommit den politiska konsekvensen av ett misslyckat försök 2018 att placera sitt andra huvudkontor i Queens.

Bloomberg Law fördjupade 28 november

Amazon Indien meddelar årets Amazon Research Day

Amazon Indien har tillkännagivit sin årliga Amazon Research Day (ARD), planerad till den 1 december 2023 i Bengaluru. Evenemanget fungerar som en interaktiv plattform för experter inom maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) från Amazon, industrin och akademin för att koppla samman, dela idéer och bästa praxis, och utforska de senaste framstegen inom dessa områden. Den sjunde upplagan av ARD kommer att innehålla keynote-presentationer av framstående teknologiledare, tillsammans med insiktsfulla sessioner om generativ AI, stora språkmodeller, grafneurala nätverk, robotik, ansvarsfull AI och mer. Evenemanget förväntas locka deltagare från nästan 1500 medlemmar personligen samt på deras virtuella plattform.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 28 november

Amazon.com Inc. väntas växa inom AI och molntjänster

ProResearch erbjuder snart omfattande forskningsanalyser baserade på insikter från Wall Streets toppanalytiker, exklusivt tillgängliga för InvestingPro-prenumeranter. Amazon.com, Inc. framträder som en mångfacetterad jätte inom teknik och e-handel, kontinuerligt skjutande gränserna inom molnbaserad databehandling, digital strömning och artificiell intelligens (AI). Företagets senaste ansträngningar, särskilt inom generativ AI, har fångat Wall Streets uppmärksamhet, med analytiker som kollektivt erkänner potentialen för betydande tillväxt och innovation. Amazon har en dominerande ställning inom e-handel och molnbaserad databehandling, stark kundbas och märkeslojalitet, och erbjuder en mängd olika produkter med hög tillväxtpotential. Trots intensiv konkurrens från andra teknikjättar och känslighet för regulatoriska förändringar och cybersäkerhetsrisker, har Amazon potential att expandera inom generativ AI och multimodal molnstöd, och förväntas lansera produkter som kan driva aktieprestanda.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 27 november

Clarity AI använder Amazon Web Services för att mäta hållbarhet och social påverkan

Amazon Web Services (AWS), ett företag inom Amazon.com, Inc., har meddelat att Clarity AI, en ledande teknikplattform för hållbarhet, nu helt och hållet använder AWS. Clarity AI:s plattform analyserar miljontals datapunkter för att hjälpa investerare att spåra, mäta och optimera den sociala och hållbara inverkan av sina investeringsportföljer och följa regler för rapportering. Dessa insikter hjälper 150 miljoner kunder att handla från hållbara varumärken och hjälper investerare att rikta mer än $30 biljoner i fonder mot företag som ger positiva miljöeffekter.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 27 november

Clarity AI använder AWS för att mäta hållbarhet och social påverkan av företag och fonder

Clarity AI, en ledande teknikplattform för hållbarhet, använder Amazon Web Services (AWS) generativa AI, maskininlärning och analysfunktioner för att mäta företags och fonders hållbarhet och sociala påverkan. Clarity AI:s plattform analyserar miljontals datapunkter för att hjälpa investerare att spåra, mäta och optimera den sociala och hållbara påverkan av sina investeringsportföljer och följa regelverkets rapporteringskrav. Dessa insikter gör det möjligt för 150 miljoner kunder att köpa från hållbara varumärken och hjälper investerare att styra mer än $30 biljoner i fonder mot företag som har en positiv miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Amazon fördjupade 27 november

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

AI-teknikens framtid och dess potential inom försäkringsbranschen

Artificiell intelligens (AI) är tekniken bakom intelligenta maskiner och program. Den kan analysera stora mängder data, upptäcka mönster och inkonsekvenser, och förbättra noggrannheten genom djupinlärning. AI kan hjälpa till att fatta bättre beslut, öka effektiviteten och produktiviteten, minska mänskliga fel och öka lönsamheten. Företag som Meta Platforms, Nvidia Corporation, Amazon.com, Microsoft Corporation och Apple Inc. är ledande inom AI-utveckling. Marknaden för AI beräknas vara värd 150,2 miljarder dollar, med en tillväxttakt på 36,8% årligen mellan 2023 och 2030. Inom försäkringsbranschen kan AI användas för bedrägeribekämpning, bland annat genom analys av krav, spårning av trender, realtidsövervakning och förbättring av rutinmässiga operationer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

Marknaden för AI i leveranskedjan förväntas växa kraftigt

Enligt The Business Research Companys rapport om artificiell intelligens i den globala leveranskedjan förväntas marknaden växa kraftigt, från 2,29 miljarder dollar 2022 till 3,39 miljarder dollar 2023, en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47,9%. Marknaden förväntas nå 15,07 miljarder dollar 2027, med en imponerande CAGR på 45,2%. En viktig drivkraft bakom tillväxten är ökningen av internetanvändningen. Ledande spelare på marknaden inkluderar Amazon.com Inc., Google LLC, Samsung Electronics Co Ltd., Microsoft Corporation med flera. Nordamerika var den största regionen på marknaden 2022, medan Asien och Stillahavsområdet förväntas växa snabbast.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 23 november

Emmett Shear står inför revolt bland OpenAIs anställda

Emmett Shear, OpenAIs tillfälliga VD, står inför en revolt bland företagets anställda. Efter hans utnämning hotade nästan alla att sluta om inte styrelsen avgick, och både Microsoft Corp. och Salesforce Inc. har försökt att värva dess talanger. Shear, som tidigare ledde livestreamingsajten Twitch, har fått kritik för skandaler under hans ledning och för sina grova kommentarer. Han har nära band till den effektiva altruismrörelsen, vars förespråkare spelade en central roll i avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman. Trots detta uttrycker flera Twitch-chefer förtroende för Shears förmåga att leda OpenAI.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Microsoft leder inom AI trots förlust av OpenAI CEO

Microsoft är ledande inom artificiell intelligens (AI) trots att OpenAI:s VD, Sam Altman, avsatts. Microsoft är den största investeraren i OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation med en vinstdrivande gren som utvecklar ChatGPT. Altman avskedades på grund av en kulturkrock mellan de som ville sakta ner och vara mer eftertänksamma om AI-utvecklingen för allmänhetens bästa och de som ville snabbt tjäna pengar på AI. OpenAI har nu anställt Emmett Shear, medgrundare och före detta VD för Twitch, som tillfällig VD. Microsoft har anställt Altman och tidigare OpenAI-president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 november

OpenAI lanserar nya uppdateringar och funktioner för ChatGPT

OpenAI, ledd av Sam Altman, gjorde en rad tillkännagivanden vid OpenAI Dev Day-evenemanget. Dessa inkluderade turbocharging GPT-4 och lansering av verktyg för att låta användare tjäna pengar på att skapa och sälja anpassade GPT-bots. Microsoft Corp.-stödda MSFT OpenAI presenterade en rad nya uppdateringar och funktioner för ChatGPT vid sitt Dev Day-evenemang. Många av dessa nya tillkännagivanden har direkt inverkan på användarna, från en superladdad GPT-4-upplevelse till möjligheten att faktiskt tjäna på att sälja anpassade GPT-bots och appar. Microsofts VD Satya Nadella var också närvarande vid lanseringen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 november

Global marknadsrapport om AI-baserad cybersäkerhet 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för AI-baserad cybersäkerhet. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Den innehåller 132 sidor med fullständigt innehållsförteckning, tabeller och figurer och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19-utbrottets inverkan. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Amazon.Com, Inc., Check Point Software Technologies Ltd., Cisco Systems, Inc., IBM Corporation, Intel Corporation och Symantec Corporation.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

USA:s president och vicepresident meddelar nya planer för artificiell intelligens, Obama kan vara inblandad

President Joe Biden har nyligen meddelat en ny exekutiv order riktad mot sektorn för artificiell intelligens. Företag som Microsoft Corp, Meta Platforms Inc, Alphabet Inc, Amazon.com, Inc., OpenAI och Anthropic har frivilligt åtagit sig att prioritera AI-säkerhet, vilket inkluderar att låta oberoende experter testa AI-verktyg och plattformar och utforska risker innan de lanseras offentligt. Vicepresident Kamala Harris har också meddelat lanseringen av U.S. AI Safety Institute. Enligt en ny rapport från NBC News kan det vara så att den tidigare presidenten Barack Obama var mannen bakom landets AI-plan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 november

Microsoft, Amazon och Google rapporterar starka resultat tack vare molnplattformar

Förra veckan rapporterade Amazon.com Inc., Microsoft Corp. och Google LLC starka resultat, med särskilt fokus på molnplattformar. Microsofts intäkter ökade med 13% till 56,5 miljarder dollar för kvartalet som avslutades i september, vilket var en ökning från 11% tillväxt företaget rapporterade samma kvartal föregående år. Analytikerna John Furrier och Dave Vellante diskuterade detta och mycket mer i det senaste avsnittet av theCUBE Podcast. Trots en marknadsföringskrig har Microsoft en befintlig installbas i företaget och decennier sedan grundandet av företagsförsäljning. Microsoft har ett bra ekosystem, men Azure vinner just nu genom att ha en bra produkt med artificiell intelligens för företaget.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 oktober

ChatGPT förutser potentiell tillväxt för fem aktier 2024

ChatGPT har identifierat fem potentiella aktier som kan uppnå betydande framsteg 2024 baserat på nuvarande marknadstrender och data. Dessa aktier inkluderar Tesla, Inc., känd för sina elektriska fordon och innovativ teknik, Amazon.com, Inc., en dominerande spelare inom e-handel och molntjänster, Alphabet Inc., moderbolaget till Google, NVIDIA Corporation, en ledande spelare på marknaden för grafikprocessorer (GPU), och Square, Inc., känt för sina betalningsbearbetningslösningar.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 29 oktober

Google åtar sig att investera 2 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Google har åtagit sig att investera 2 miljarder dollar i artificiell intelligensföretaget Anthropic, vilket stärker dess relation med uppstartsföretaget. Investeringen följer en tidigare stor konvertibel notering från Amazon.com Inc. på upp till 4 miljarder dollar tidigare i år. Med den senaste finansieringen investerade Alphabet Inc:s Google 500 miljoner dollar med ett löfte om att lägga till ytterligare 1,5 miljarder dollar i framtiden. Investeringen är utöver de 550 miljoner dollar som Google tidigare investerat i Anthropic. Före finansieringen tecknade Google också ett stort molnavtal med Anthropic.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 oktober

President Biden planerar att underteckna en exekutiv order om användning av AI

President Joe Biden kommer att underteckna en omfattande exekutiv order som reglerar federala myndigheters användning av artificiell intelligens (AI), enligt ett utkast som erhållits. Detta markerar hans mest betydande steg hittills för att hantera riskerna med den framväxande tekniken. Det 111-sidiga utkastet, daterat 23 oktober, utnyttjar regeringens ställning som en toppkund för teknikföretag som Microsoft Corp och Amazon.com Inc. för att driva förändringar i deras AI-produkter, genom att kräva att utvecklare av kraftfulla AI-system rapporterar sina utbildnings- och testprocesser till den federala regeringen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 28 oktober

Google intensifierar AI-konkurrensen med stor investering i Anthropic

Google har åtagit sig att investera betydligt i Anthropic, ett startup inom artificiell intelligens (AI). Detta steg intensifierar konkurrensen mellan teknikjättar och startups som siktar på nästa stora AI-framsteg. Googles senaste åtagande innebär en initial investering på 500 miljoner dollar, med planer på att investera ytterligare 1,5 miljarder dollar i framtiden. Detta kommer efter Amazon.com Inc:s beslut förra månaden att investera 4 miljarder dollar i Anthropic. Anthropic, som grundades av före detta OpenAI-ingenjörer 2021, är inriktat på att skapa AI-modeller som kan rivalisera dem från OpenAI.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 oktober

Google planerar att investera upp till $2 miljarder i AI-startupen Anthropic

Google LLC förväntas investera upp till $2 miljarder i Anthropic PBC, en konkurrent till OpenAI LP som fokuserar på utveckling av stora språkmodeller. Google kommer att tillhandahålla $500 miljoner i förskott och investera resten över tid. Anthropic, som startades 2021 av tidigare OpenAI-exekutiver, har som mål att bygga en stor modell som är ”10 gånger mer kapabel” än dagens AI-produkter. Företagets flaggskeppsprodukt är en stor språkmodell kallad Claude-2. Anthropic erbjuder också en andra språkmodell kallad Claude Instant.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 28 oktober

President Biden kräver säkerhetstestning för AI-verktyg före användning

President Joe Biden planerar att underteckna en verkställande order som kräver att AI-verktyg genomgår säkerhetstestning innan federala myndigheter använder dem. Detta är hans mest betydande steg hittills för att begränsa den framväxande tekniken. Orderutkastet, daterat den 23 oktober, använder regeringens ställning som en toppkund för teknikföretag som Microsoft Corp och Amazon.com Inc. för att driva förändringar i deras AI-produkter. Det uppmanar arbetsdepartementet att skriva riktlinjer för federala entreprenörer om att förhindra diskriminering i anställningssystem som drivs av AI.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 27 oktober

Analytiker ger positiva omdömen efter Amazons starka kvartalsresultat

Aktierna för Amazon.com, Inc. fortsatte att klättra i tidig handel på fredagen efter att företaget rapporterade utmärkta resultat för tredje kvartalet. Telsey Advisory Group behöll en Outperform-rating och höjde prisprognosen från $160 till $165. Goldman Sachs upprepade en Buy-rating och en prisprognos på $190. Needham bekräftade en Buy-rating och en prisprognos på $160. Oppenheimer behöll en Outperform-rating och en prisprognos på $170. Morgan Stanley upprepade en Overweight-rating och en prisprognos på $175. William Blair bekräftade en Outperform-rating på aktien. Aktier för Amazon handlades 8,05% högre på $129,19 på fredagsmorgonen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 oktober

Amazons AI-drivna molnmöjligheter står inför utmaningar och osäkerhet

Investorerna på Amazon.com Inc. var villiga att se förbi en svag prognos för helgkvartalet efter att företagets chefer spenderat större delen av företagets inkomstsamtal på att tala om stora möjligheter inom molnet, delvis drivna av artificiell intelligens (AI) affärer. Men det verkar finnas en hake. Företagskunder försöker fortfarande hitta sin fotfäste med den unga tekniken när de experimenterar med potentiella tillämpningar och får en bättre känsla för deras kostnader och fördelar. Amazon AMZN:s VD, Andy Jassy, påpekade att många kunder testar modeller, som stora språkmodeller för AI, och sedan kopplar de in dessa i sina egna mjukvaruapplikationer. Men han påpekade också att företag snabbt inser att användning av de stora modellerna och de stora storlekarna ofta blir dyrare än vad de förväntat sig. Dessutom kan intäkterna för molnverksamheten vara svåra att förutsäga.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 27 oktober

Teknologilandskapet omformas av generativ AI, molnberäkning och datatransformation

Teknikanalytikerna Dave Vellante och John Furrier diskuterade under Supercloud 4-evenemanget hur generativ AI, molnberäkning och datatransformation omformar industrier och användarupplevelser. Gen AI:s kraftlag, som illustrerar den exponentiella tillväxten och transformationen som gen AI medför, var ett centralt tema under evenemanget. Vellante och Furrier diskuterade också hur stora teknikföretag som Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. anpassar sig till framgången med OpenAI Global LLC:s ChatGPT. Furrier betonade att AI nu blir en grundläggande funktion i varje produkt och tjänst.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 26 oktober

Bästa aktierna inom artificiell intelligens (AI) att köpa enligt hedgefonder

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste trenderna inom den globala teknikindustrin. Organisationer investerar stort i sina AI-initiativ för att förbättra sina tjänster och behålla en konkurrensfördel. Stora företag internationellt antar åtgärder och strategier för att lansera nya AI-baserade produkter och tjänster. Halvledarindustrin ser också en våg av bästa AI-aktier eftersom företag utvecklar nya planer för att lansera AI-baserade produkter. Warren Buffett har investerat cirka 690 miljoner dollar i AI-aktier eftersom AI förväntas bidra med cirka 15,7 biljoner dollar till världens bruttonationalprodukt (BNP) 2030. De bästa AI-aktierna i branschen inkluderar Apple Inc. (Nasdaq:AAPL), Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE:TSM), Adobe Inc. (Nasdaq:ADBE), Amazon.com Inc. (Nasdaq:AMZN) och CrowdStrike Holdings Inc. (Nasdaq:CRWD).

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 6 oktober

Global undersökning av artificiell intelligensmarknad presenterar detaljerad analys

En omfattande och logisk undersökning av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) resulterar i en detaljerad, verifierad och noggrant forskad studierapport som täcker viktiga aspekter av den globala AI-marknaden, såsom leveranskedja, marknadsföring och produktutveckling. Studien inkluderar en balanserad kvalitativ och kvantitativ bedömning av hela AI-marknaden. Den undersöker också effekten av COVID-19-pandemin på marknadsdynamiken. Bland de nämnda aktörerna på AI-marknaden finns Amazon.Com, Inc., Fortinet, Google (Alphabet Inc.), IBM Corporation, Intel Corporation, Micron Technology Inc., Nvidia Corporation, Palo Alto Networks Inc., Samsung Electronics Co., Ltd., Symantec.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Google lanserar en AI-driven virtuell assistent för mer komplexa uppgifter

Google kommer snart att släppa en version av sin virtuella assistent som drivs av företagets artificiella intelligens-teknologi Bard, vilket hjälper användare att hantera mer komplexa uppgifter. Den nya tjänsten, kallad Assistent med Bard, kommer att finnas tillgänglig i ett teststadium och sedan rullas ut till allmänheten under de kommande månaderna. Assistenten kommer att utrustas med några av Bards förmågor, en chatbot som är företagets svar på OpenAI´s populära ChatGPT.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 5 oktober

Palantir och PwC samarbetar för att påskynda datadrivna operationer, OpenAI-rival säkrar miljarder i storteknikstöd, sex amerikanska stater förbereder sig för hälsovårdsstrejk: dagens toppnyheter

Palantir Technologies utökar sitt samarbete med PwC för att kombinera sina senaste AI-funktioner. Palantir har valt Storbritannien som sitt europeiska huvudkontor för AI-forskning och utveckling. Anthropic, en framstående konkurrent till OpenAI inom generativ artificiell intelligens, säkrar ytterligare finansiering trots att de redan har samlat in miljarder dollar. Sanofi SA och Teva Pharmaceutical Industries Ltd har samarbetat för att gemensamt utveckla och kommersialisera tillgången TEV ´574. Insulet Corp avslöjade att Wayde McMillan har beslutat att avgå som verkställande vicepresident, CFO och kassör, med verkan från den 20 oktober 2023. United Airlines Holdings Inc har tillkännagett beställningar av 110 fler flygplan för leverans börjar 2028. Uber Technologies, Inc utökar sina tjänsteerbjudanden, går in i paketreturriket. UBS Group AG erbjuder frestande räntor på insättningar för att locka och behålla kunder efter sitt förvärv av Credit Suisse. Johnson & Johnson ser juridisk vinst i talcpulvercanceranspråk. BP PLC säljer en 49% andel i sitt amerikanska olje- och gasledningsnätverk.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 oktober

AI-startup Anthropic i tidiga samtal om att höja 2 miljarder dollar

AI-startupen Anthropic är i tidiga samtal om att höja 2 miljarder dollar, kort efter att Amazon.com Inc. godkänt att investera upp till 4 miljarder dollar i företaget. Affären, som ännu inte har slutförts, representerar en branschomfattande rusning för att kräva en del av Silicon Valleys AI-boom. Värderingen för Anthropic har ännu inte fastställts. Om finansieringsrundan stänger skulle det vara den senaste enorma finansieringen för en startup som bygger så kallade grundmodeller, vilka tar in stora mängder data för att tillhandahålla grunden för många AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 oktober

Flera stora företag gör betydande affärsdrag, inklusive utvidgningar, partnerskap och finansieringsrundor

Palantir Technologies expanderar sitt samarbete med PwC för att kombinera sina senaste AI-funktioner. Anthropic, en framstående konkurrent till OpenAI, säkrar ytterligare finansiering trots att de redan har samlat in miljarder dollar. Sanofi och Teva Pharmaceutical Industries samarbetar för att utveckla och kommersialisera TEV ´574, ett läkemedel som är under fas 2b kliniska prövningar för ulcerös kolit och Crohns sjukdom. Insulet Corp meddelar att Wayde McMillan avgår som verkställande direktör, CFO och skattmästare, effektivt 20 oktober 2023. United Airlines Holdings har beställt 110 fler flygplan för leverans från 2028. Zoom Video Communications avtäckte en serie AI-drivna innovationer på Zoomtopia 2023, vilket förbättrar samarbets- och kommunikationsverktyg för den moderna arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

FTX:s investering i Anthropic kan bli en vändpunkt för kreditgivare

FTX:s investering på 500 miljoner dollar i Anthropic 2022 kan bli en vändpunkt för kreditgivare, efter att OpenAI:s rival avslöjat sin avsikt att samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra företag. Anthropic är för närvarande i förhandlingar med olika investerare, inklusive teknikjätten Google, för att initiera en ny finansieringsrunda på 2 miljarder dollar. Detta följer på Amazon.com Inc:s betydande åtagande förra veckan, där de lovade upp till 4 miljarder dollar för att stödja Anthropic. Anthropic har informerat potentiella investerare om sin avsikt att uppnå en värdering på mellan 20 och 30 miljarder dollar vid den framgångsrika slutförandet av denna förväntade finansieringsrunda.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 4 oktober

Amazon lanserar generativ AI-tjänst Bedrock för företag

Amazon lanserar en ny produkt kallad Bedrock, som erbjuder dess Amazon Web Services (AWS)-kunder möjlighet att använda och anpassa generativa AI-verktyg för sina behov. Tjänsten är riktad mot företag och används redan av företag som Adidas, BMW Group, Merck & Co Inc och PGA Tour. Bedrock kommer att konkurrera med generativa AI-erbjudanden från Microsoft Corp.´s Azure och Alphabet Inc.´s Google Cloud. Amazon tillkännagav tidigare i veckan en investering på upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Anthropic är skaparen av Claude, en konversations-AI-assistent och storspråksmodell som kan generera text på ett liknande sätt som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

Amazon förvärvar minoritetsandel i AI-företaget Anthropic

Amazon.com Inc har förvärvat en minoritetsandel i artificiell intelligensföretaget Anthropic för 4 miljarder dollar, vilket tyder på e-handelsjättens AI-ambitioner. Anthropic, som grundades för cirka två år sedan av före detta forskningsexekutiva från OpenAI, har nyligen avtäckt en AI-chatbot vid namn Claude 2 som är avsedd att konkurrera med ChatGPT. Som en del av investeringen kommer Amazon Web Services att fungera som Anthropics huvudsakliga molnplattform. AWS-klienter kommer också att kunna använda Anthropics funktioner för att anpassa sina egna AI-modeller. Anthropic kommer också att få tillgång till anpassade halvledare designade av AWS för att träna sina grundläggande AI-modeller.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 28 september

Forskning förutspår betydande tillväxt på AI-marknaden fram till 2028

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) förutspår en betydande tillväxt fram till 2028. Rapporten, som omfattar 104 sidor, analyserar marknadens storlek, andelar, trender och segment, och erbjuder insikter i rådande trender, utmaningar och framtida utvecklingsplaner. Den globala AI-marknadens storlek uppskattades till 59732,12 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner USD 2028. Rapporten täcker också AI:s inverkan på olika industrier och applikationer, inklusive autonoma fordon, automatisk taligenkänning och generering, och detektering av nya koncept och abstraktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Nvidia och Indien satsar på att snabba upp landets AI-uppgång

Nvidia och Indien har gemensamt intresse av att påskynda Indiens framsteg inom AI. Under en femdagars resa till Indien besökte Nvidias VD Jensen Huang fyra städer och hade ett enskilt samtal med premiärminister Narendra Modi om AI-sektorn. Nvidia ser Indien som en sällsynt möjlighet, då landet kan bli en källa till AI-talang, en plats för chipproduktion och en marknad för Nvidias produkter. Indien har ambitioner att öka elektronikproduktionen och använda AI för att stödja sin digitala ekonomi. Landet investerar miljarder i bidrag för att upprätta infrastruktur för chipproduktion för att locka företag som Nvidia.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 september

Amazon uppdaterar Alexa med generativ AI och introducerar nya enheter

Amazon presenterade en rad nya och uppdaterade enheter och förbättrade sin röstassistent Alexa med generativ AI för att locka användare till den olönsamma produkten i takt med att konkurrensen ökar från chattrobotar som Googles Bard. Alexa kommer att konversera mer naturligt och kunna svara på frågor som starttiden för fotbollsmatcher och receptidéer. Företaget visade också att Alexa nu kan komponera och recitera dikter. Amazon introducerade Alexa 2014, men har ännu inte hittat ett konsekvent sätt att göra den lönsam. Bland de nya enheterna som Amazon presenterade finns Echo Hub, en väggmonterad pekskärm för att kontrollera enheter i hela hemmet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 september

AI revolutionerar tillverkningsindustrin, förväntas växa med 44,5% årligen

Artificiell intelligens (AI) förändrar tillverkningsindustrin genom att revolutionera hur produkter designas, produceras och underhålls. AI påverkar allt från prediktivt underhåll och kvalitetskontroll till efterfrågeprognoser och optimering av försörjningskedjan. Globalt var marknaden för AI inom tillverkning värd 2,60 miljarder dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 44,5% under prognosperioden, enligt Emergen Research. Trots potentialen finns det utmaningar, som initiala investeringskrav och datasekretess. Stora spelare på marknaden inkluderar IBM Corporation, SAP SE, Amazon.com Inc., General Electric Company, Alphabet Inc., Microsoft Corporation, Siemens AG, NVIDIA Corporation, Rockwell Automation Inc. och Mitsubishi Electric Corporation.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas expandera till 501813,57 miljoner USD till 2028

En omfattande 115-sidig rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) visar att marknaden väntas expandera med en CAGR på 39,73% under prognosperioden, och nå 501813,57 miljoner USD till 2028. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Tillämpningar inkluderar hälso- och sjukvård, finans, juridik, detaljhandel, reklam och media. Typer inkluderar hårdvara, mjukvara och tjänster. Regional analys omfattar Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa kraftigt fram till 2028

En omfattande 104-sidig rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) har släppts. Rapporten analyserar marknadens storlek, andel och trender. Den globala AI-marknaden värderades till 59732,12 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner USD 2028. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Faktorer som driver AI-marknaden inkluderar den ökande efterfrågan på olika applikationer globalt. Marknaden för AI förväntas ha betydande tillväxt, med en imponerande årlig tillväxttakt under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Artificiell intelligens (AI) marknadsrapport 2023 ger en omfattande översikt

En nyligen publicerad rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) ger en omfattande översikt över marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten, som är 115 sidor lång, är en värdefull resurs för att få insikter genom djupgående forskning och analys. Den globala marknaden för AI uppskattades till 67412,73 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 39,73% under prognosperioden, och uppgå till 501813,57 miljoner USD 2028. Rapporten utforskar viktiga trender och marknadssegmenteringar och ger en helhetsbild av marknadens omfattning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Marknaden för artificiell intelligens förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030

Marknaden för artificiell intelligens (AI) har sett en betydande tillväxt och framsteg tack vare insikter från effektiva affärsstrategier, kundanskaffningsmetoder och företagssynergier. Dessa förbättringar av AI-marknaden är nära kopplade till stark styrning, riskhantering och efterlevnadsprotokoll, samt smidiga affärstransformationsprocesser. Viktiga globala tillverkare på AI-marknaden inkluderar Microsoft Corporation, Amazon.com, Inc., Intel Corporation, Apple Inc., AIBrain, Megvii Technology Limited, SenseTime, Banjo, UBTECH Robotics, Inc., CloudWalk Technology Co., Ltd., CloudMinds Technology Inc., Nvidia Corporation, Alphabet Inc. och International Business Machines Corporation. Marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Global marknad för artificiell intelligens väntas nå 609038,96 miljoner USD 2028

En global forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) har släppts. Rapporten ger en omfattande översikt över branschen, inklusive företagsprofiler, nya investeringsstrategier, projektanvändbarhetsanalys, SWOT-bedömning, CAGR-status och olika organisatoriska perspektiv. Den globala marknaden för AI uppskattades till 59732,12 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, vilket når 609038,96 miljoner USD 2028. Nyckelindustriaktörer inkluderar Alphabet Inc., Intel Corporation, Clarifai, Graphcore, Anki, IBM, SenseTime, DataRobot, Blue River Tech, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., Casetext, CognitiveScale, AEye, AIBrain, Banjo, Megvii Technology Limited, Microsoft Corporation, UBTECH Robotics, Inc., Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc., och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

UiPath rapporterar starka intäkter trots konkurrens från AI-lösningar

Den amerikanska automationsleverantören UiPath Inc. har rapporterat starka intäkter, vilket ger bevis på att generativ artificiell intelligens (AI) hittills inte har varit utspädande för företaget. Företagets återkommande årliga intäkter på 1,3 miljarder dollar överträffade förväntningarna och växte med 25%. Dessutom ökade UiPaths konton med över 1 miljon dollar i årlig återkommande intäkt med 30%. Trots detta växte nya logotyper mjukt och totala bokningar växte bara med ensiffriga siffror trots UiPaths 20% utsikter för intäktstillväxt detta räkenskapsår. Företaget står inför konkurrens från Microsoft Power Automate och andra AI-lösningar, och måste därför rikta in sig på större konton med en mer funktionell produktuppsättning.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 9 september

Gen-AI kan öka efterfrågan på molnbaserad databehandling, säger analytiker

Mizuho-analytikern James Lee identifierade tre huvudteman i Gen-AI som kan öka efterfrågan på molnbaserad databehandling under Google Next-konferensen. Han menar att basmodeller blir allt mer fragmenterade och vertikaliserade, vilket gör att det är nödvändigt med modeller med olika användningsområden eller branschkunskap för att öka anammandet. Lösningar och verktyg är också avgörande, eftersom modeller behöver analys för att distribuera applikationer internt till anställda och externt till kunder och 3P-partners. Lee tror att både Alphabet Inc och Amazon.Com Inc kommer att dra nytta av denna trend. Han behåller AWS som sitt toppval och har ett pris mål på $180.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Ökningen av artificiell intelligens (AI) för att spåra och utvärdera arbetstagare för anställningsbeslut får vissa lagstiftare att agera för att begränsa dess makt på arbetsplatsen. Företag som Amazon.com Inc. förlitar sig på automatiserade AI-verktyg för att mäta arbetstagares produktivitet och i vissa fall avskeda dem om de inte uppfyller prestandatrösklar som fastställts av programvaran. Dessa verktyg har också använts i anställningsprocessen, samt för att övervaka arbetstagares webbsurfande, steg, bärbara kameror och till och med deras humör via e-post. Lagstiftare har introducerat åtgärder för att reglera AI på arbetsplatsen, medan stater som Kalifornien, New York och Washington har försökt begränsa hur stora lageroperatörer som Amazon övervakar och upprätthåller produktivitetskvoter.

Bloomberg Law fördjupade 8 september

Baidu Inc, Kinas ledande internetsökföretag, kan få en ny skjuts av den tidigare än förväntade lanseringen av sin ChatGPT-liknande Ernie Bot. Baidu gjorde sin artificiella intelligens-tjänst tillgänglig för allmänheten förra torsdagen, vilket avslutade en två veckors ökning i dess amerikanskt noterade aktie efter företagets överraskande starka kvartalsresultat. Ernie Bot lockade snabbt 1 miljon användare och sköt upp till toppen av nationens app-rankningar. Baidus amerikanska depåkvitton är fortfarande mer än 10% ned från deras högsta i februari, men tjurarna verkar vara tillbaka.

Yahoo Finance fördjupade 6 september

Global forskningsrapport om AI-baserad cybersäkerhetsmarknad

En global forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens-baserad cybersäkerhet ger en detaljerad analys av marknadsstrategier, geografier och industrier för branschens huvudkonkurrenter. Rapporten innehåller omfattande information om konkurrensbedömning, inklusive kvantitativ analys och fördjupad kvalitativ analys. Denna information spänner från en makroöversikt över den totala marknadsstorleken, industrins kedja och marknadsdynamik till mikrodetaljer om segmentmarknader efter typ, tillämpning och region. De stora aktörerna på marknaden för artificiell intelligens-baserad cybersäkerhet är bland annat Amazon.com, Inc., Check Point Software Technologies Ltd., Cisco Systems, Inc., IBM Corporation, Intel Corporation och Symantec Corporation.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

Ökning i aktiemarknaden på grund av AI-entusiasm, iPhone-lansering och ekonomiska data

Invesco QQQ Trust Series 1 QQQ-diagrammet visar att QQQ har flyttat tydligt över den nedåtgående trendlinjen, vilket är ett bullish beteende. Två nya negativa datapunkter för ekonomin har presenterats: ADP:s sysselsättningsförändring kom på 177K mot 195K konsensus. Q2 BNP andra uppskattningen kom på 2,1% mot 2,4% konsensus. Aktiemarknaden stiger på grund av tre skäl: entusiasm för AI, lanseringen av iPhone 15 den 12 september och svaga ekonomiska datapunkter. Inflationen är tillbaka i Europa, med en ökning i Spanien och Tyskland.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 augusti

Global marknad för artificiell intelligens i leveranskedjan förväntas nå 31 583,7 miljoner USD 2028

En marknadsundersökningsrapport presenterar en detaljerad studie av den globala marknaden för artificiell intelligens i leveranskedjan, vilket hjälper företag att effektivt hantera framtida tillväxtutmaningar och säkerställa kontinuerlig affärsutvidgning. Rapporten erbjuder en noggrann analys, djupgående forskning och exakta prognoser, vilket ger lättförståeliga och tillförlitliga insikter i den globala marknaden för artificiell intelligens i leveranskedjan. Marknaden för artificiell intelligens i leveranskedjan värderades till 1 514,4 miljoner USD 2020 och beräknas nå 31 583,7 miljoner USD 2028, med en CAGR på 46,1% från 2021 till 2028.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 29 augusti

Nvidia upplever intäktsboom från generativ AI, men hela tekniksektorn kanske inte följer efter

Nvidia Corp har visat att företaget upplever en intäktsboom från generativ AI, men det betyder inte att hela tekniksektorn kommer att följa efter. Företagets resultat var imponerande, med en kvartalsomsättning som var lika stor som hela årsomsättningen så sent som 2020. Vinsten mer än fördubblades från föregående kvartal och ökade mer än nio gånger jämfört med samma kvartal förra året. Trots detta varnar analytiker för att denna boom kanske inte sprider sig till hela tekniksektorn. Många företag använder samma typer av molntjänster för att utveckla generativ AI, vilket kan leda till en begränsad möjlighet att skapa nya intäkter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 24 augusti

AI-industrins tillväxt kan gynna Kohl´s Corporation

Den globala artificiella intelligens (AI) industrin förväntas växa exponentiellt de kommande åren. Enligt en rapport från Grand View Research, kan AI-marknaden expandera från $137 miljarder 2022 till över $1.81 biljoner 2030. Kohl´s Corporation (NYSE: KSS) med en marknadskapitalisering på $2.75 miljarder, sticker ut som ett potentiellt investeringsobjekt. Analytiker förväntar sig att företaget kommer att uppnå en vinst per aktie (EPS) på $0.22, med en förväntad tillväxthastighet på 1,686.70% och 22.70% för 2024 och året efter, respektive.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 23 augusti

AI-reglering: USA ligger efter, Europa leder vägen

USA ligger efter när det gäller att reglera artificiell intelligens (AI). Efter framgången med den generativa AI-plattformen ChatGPT har flera branschledare efterlyst behovet av att reglera tekniken. Det finns även oro för att AI kan leda till jobbförskjutningar och att oärliga aktörer kan utnyttja företags, konstnärers och andras immateriella egendom olagligt. Europa antog AI-lagen i juni, som anses vara världens första omfattande AI-lag och en av de tuffaste regleringsriktlinjerna för utrymmet. Vit huset har uppmanat företag att utveckla AI på ett ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 augusti

Marknaden för artificiell intelligens förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030

En ny forskningsrapport förutspår att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden baserat på regioner, applikationer (hälsa, finans, juridik, detaljhandel, reklam och media, bland annat) och typer (hårdvara, mjukvara, tjänster). De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd. Marknaden för AI förväntas nå 323964,51 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 32,55% under perioden 2022-2028.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 augusti

Mizuho-analytiker förutspår stark framtid för Amazon och AWS

Mizuho-analytikern James Lee har bekräftat sin optimistiska syn på Amazon.Com Inc (AMZN), genom att inte bara upprepa en köprekommendation utan också utnämna den till ett toppval med ett prisobjektiv på 180,00 dollar. Lee baserar sin positiva syn på nyliga dialoger med flera kanalpartners, fokus på AWS innovativa produktlanseringar och Gen-AI-positionering. AWS har gjort betydande framsteg i att förbättra sina tjänster, i syfte att mildra de utmaningar som ofta uppstår under AI-arbetsbelastningstransitioner. Lee uppskattar en Q3-omsättning på 141,39 miljarder dollar och en FY23-omsättning på 573,58 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 augusti

Kvantdatormarknaden förväntas växa med 18,84% mellan 2022 och 2027

Kvantdatormarknaden förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 18,84% mellan 2022 och 2027, med en ökning på 9 013,68 miljoner dollar under prognosperioden. Den ökande användningen av kvantkryptografi, en teknik för säker kodskrivning och problemlösning, har varit en nyckelfaktor för marknadstillväxten. Kvantkryptografi erbjuder högsta nivå av säkerhet vid överföring av även de mest känsliga uppgifterna. Kvantdatorer kan bearbeta stora mängder krypterade data otroligt snabbt och avkoda krypterade data till klartext på sekunder.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 14 augusti

George Soros investerar i AI-chipstillverkare och ökar insatserna i cybersäkerhetsföretag

Miljardärinvesteraren George Soros har ökat sina insatser i AI-chipstillverkare och har samtidigt dumpat insatser i stora molnprogramvarunamn, enligt en inlämning till Securities and Exchange Commission. I den kvartalsvisa inlämningen rapporterade Soros Fund Management en ny position på 250 000 aktier i Advanced Micro Devices Inc., samtidigt som man förvärvade 10 000 aktier i Nvidia Corp. och Microsoft Corp, som är tungt investerade i OpenAI´s ChatGPT generativa artificiella intelligens. Soros ökade också sina respektive insatser i cybersäkerhetsföretagen Cloudflare Inc. med 200% till 600 000 aktier, Okta Inc. med 94% till 971 000 aktier och Rapid7 Inc. med 105% till 8,2 miljoner aktier. Soros ökade också sin insats i Amazon.com Inc. med 8,9% till strax över 769 000 aktier, samtidigt som han minskade sin insats i Walmart Inc.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 augusti

Disney bildar AI-taskforce för att studera artificiell intelligens

Walt Disney Co har bildat en uppgiftsstyrka för att studera artificiell intelligens (AI) och dess tillämpning inom hela underhållningskonglomeratet. Företaget skapade gruppen före en strejk och försökte utveckla AI-applikationer internt och bilda partnerskap med uppstartsföretag. Disney har för närvarande 11 lediga jobb där de söker kandidater med expertis inom AI eller maskininlärning. Positionerna omfattar alla delar av företaget - från Walt Disney Studios till företagets temaparker och ingenjörsgrupp, Walt Disney Imagineering, till Disney-varumärkes-TV och annonsteamet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 augusti

Nvidia presenterar nytt superchip för AI-datacenter, svarar på AMD:s produkt

På SIGGRAPH-konferensen 2023 presenterade Nvidia-grundaren och VD Jensen Huang sitt svar på Advanced Micro Devices (AMD) Insight MI300X CPU + GPU. Huang introducerade DGX GH200 Grace Hopper Superchip, avsedd för användning med stora minnesgenererande AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT. Nvidia-aktien sjönk med upp till 3% efter tillkännagivandet, medan AMD-aktien också handlades ner med 4%. Nvidia-chipet har mer minne och mer bandbredd än företagets tidigare datacenter-system. Det kommer att finnas tillgängligt under andra kvartalet 2024.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

Apple rapporterar Q3-resultat, aktier faller trots överträffade förväntningar

Apple Inc rapporterade sina resultat för det tredje kvartalet tillsammans med Amazon.com Inc. Trots att försäljningen och vinstförväntningarna överträffades, föll aktierna med 2% efter rapporten eftersom Apple inte gav någon vägledning på grund av osäkerhet efter ett tredje kvartal i rad med minskad försäljning. Amazon´s aktier steg däremot med mer än 7% efter timmar och fortsatte att göra det i förhandeln på fredag. Apple´s försäljning i Kina ökade med 8% jämfört med föregående år. Trots att ingen officiell vägledning gavs på grund av makroekonomisk osäkerhet, förväntas försäljningen under septemberkvartalet minska.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 augusti

Apple undersöker artificiell intelligens liknande ChatGPT, säger VD Tim Cook

Under Apples kvartalsresultatsamtal avslöjade VD Tim Cook att företaget har utfört långsiktig forskning och utveckling på artificiell intelligens-teknologi liknande ChatGPT. Cook belyste företagets omfattande forskning inom olika AI-teknologier, inklusive generativ AI som liknar OpenAI:s ChatGPT. Han betonade AI och maskininlärningens centrala roll i Apples produktekosystem och nämnde exempel på nyligen visade innovationer som Personal Voice och Live Voicemail, vilka möjliggjordes av framsteg inom AI. Cook avslöjade dock inte något specifikt om vad företaget utvecklar på den generativa AI-sidan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 augusti

AI-marknaden inom utbildningssektorn förväntas öka med 1,100.07 miljoner USD från 2022 till 2027

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom utbildningssektorn förväntas öka med 1,100.07 miljoner USD från 2022 till 2027. Marknadens tillväxttakt kommer att ligga på en CAGR om 41.14% under prognosperioden. Den globala marknaden för AI inom utbildningssektorn är fragmenterad, med flera globala och regionala leverantörer. Några framstående leverantörer som erbjuder AI inom utbildningssektorn på marknaden är 2U Inc., Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Brainly, Carnegie Learning Inc., Century Tech Ltd., Cognii Inc., Cognizant Technology Solutions Corp., DreamBox Learning Inc., Fishtree Inc., International Business Machines Corp., Jenzabar Inc., John Wiley and Sons Inc., Kaltura Inc., LAIX Inc., McGraw Hill LLC, Microsoft Corp., n2y LLC, Pearson Plc och Quantum Adaptive Learning LLC.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 juli

AI-marknaden inom utbildningssektorn förväntas växa kraftigt

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom utbildningssektorn förväntas växa med 1 100,07 miljoner dollar från 2022 till 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 41,14% under prognosperioden. Marknaden är splittrad, med flera globala och regionala leverantörer som erbjuder AI-lösningar inom utbildningssektorn. Framstående leverantörer på marknaden inkluderar 2U Inc., Alphabet Inc., Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. Högskolesegmentet förväntas se betydande tillväxt under prognosperioden, drivet av ökande användning av AI-verktyg på högskolor och universitet. Nordamerika beräknas bidra med 43% till den globala marknadstillväxten. Marknaden drivs av ökande betoning på personliga inlärningsvägar med hjälp av AI. Dock utgör de höga kostnaderna för att implementera AI-lösningar och minskningen av statlig finansiering för utbildningsinitiativ utmaningar för marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Alphabet visar stark tillväxt och återhämtning i andra kvartalet

Efter ett utmanande 2022 och tusentals uppsägningar tycks Alphabet (NASDAQ: GOOG)(NASDAQ: GOOGL) återfå sin makt i takt med återhämtningen på reklammarknaden och AI-boomen. Alphabets intäkter ökade med 7% YoY till $74,6 miljarder i andra kvartalet, överträffande analytikernas förväntningar. Molnintäkterna ökade med 28% YoY till $8,03 miljarder, överstigande StreetAccounts uppskattning på $7,87 miljarder. Annonseringsintäkterna ökade bara med 3,3% YoY till $58,14 miljarder. YouTube-intäkterna ökade också till $7,67 miljarder. Alphabets ´andra satsningar´, inklusive självkörande företaget Waymo, ökade med hela 48% och genererade $285 miljoner i försäljning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 juli

Skapare av AI-modeller skapar Frontier Model Forum för säker utveckling av AI

OpenAI, Anthropic, Alphabet och Microsoft har meddelat skapandet av ´Frontier Model Forum´, en branschgrupp som är engagerad i att främja säker och ansvarsfull utveckling av gränsöverskridande AI-system. Forumet syftar till att främja forskning om AI-säkerhet, etablera bästa praxis och standarder samt underlätta kunskapsdelning mellan beslutsfattare och branschaktörer. Medlemskap är öppet för organisationer som utvecklar och implementerar gränsmodeller, visar ett engagemang för säkerheten för gränsmodeller och är villiga att bidra till att främja forumets ansträngningar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 juli

Meta och Microsoft samarbetar för att introducera AI-teknologin Llama 2

Mark Zuckerberg har avslöjat nyckelfaktorerna bakom samarbetet mellan Meta Platforms Inc. och Microsoft Corporation för att introducera Llama 2. Under Meta´s andra kvartalsrapport talade Zuckerberg om samarbetet med Microsoft för att öppna källkoden för Llama-2, företagets senaste och mest avancerade AI-teknologi, tillgänglig för utvecklare och mjukvaruentusiaster över hela världen, gratis. Enligt Zuckerberg är den primära anledningen till samarbetet med Microsoft att Meta saknar ett offentligt molnerbjudande. Genom att samarbeta med Microsoft får Meta tillgång till Microsofts etablerade molnkapaciteter utan att behöva utveckla sin egen molninfrastruktur. Detta strategiska samarbete gör att Meta kan dra nytta av Microsofts expertis inom molnbaserad databehandling, vilket förbättrar deras AI-initiativ.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 juli

Amazon Web Services lanserar nya AI-produkter för att konkurrera med Microsoft och Google

Amazon Web Services (AWS), Amazons molnenhet, har presenterat en rad nya AI-produkter i ett försök att konkurrera med Microsoft och Google på den växande marknaden för generativ artificiell intelligens. Bland de nya produkterna finns en tjänst som hjälper vårdgivare att sammanfatta läkarbesök och en programvara som låter företag skapa egna chattrobotar. AWS nya HealthScribe-sammanfattningsverktyg har redan lockat intresse från 3M Health Information Systems Inc., Babylon Health och ScribeEMR. AWS planerar också att lägga till fler företagsintelligensverktyg till sin QuickSight-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

Alphabet överträffar förväntningarna för andra kvartalet, trots konkurrens från AI-chattbotar

Alphabet Inc., moderbolaget till Google, rapporterade en andra kvartalsintäkt som överträffade förväntningarna, drivet av annonsering på företagets flaggskepps sökverksamhet. Alphabets försäljning, exklusive partnerutbetalningar, var $62 miljarder under kvartalet, jämfört med analytikernas förväntade $60,2 miljarder. Sökannonsering presterade bra och genererade $42,6 miljarder, jämfört med analytikernas genomsnittliga uppskattning på $42,2 miljarder. Googles sökverksamhet fortsätter att dominera trots nya konkurrenshot från Microsoft Corp. och OpenAI, som har samarbetat för att erbjuda en alternativ chattbot kallad ChatGPT.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 26 juli

Aktier stiger i väntan på Microsoft och Alphabets resultat

Aktier steg när handlare väntar på resultat från Microsoft Corp. och Alphabet Inc. för att mäta om all entusiasm kring artificiell intelligens kommer att rättfärdiga årets framsteg. S&P 500 är bara 5% bort från sin all-time high och många investerare räknar med resultat för att fatta beslut om vart de ska gå härifrån. Ungefär 170 företag i benchmarken ska lägga fram sina kvartalsnummer den här veckan, vilket representerar 40% av den totala marknadskapitaliseringen. Obligationer kom kort under press efter data som visade en ökning av konsumentförtroendet till en tvåårig höjd. S&P 500 steg för en tredje på varandra följande session, klättrar mot sitt högsta sedan april 2022. Nasdaq 100 presterade bättre, med Microsoft upp 1% och Alphabet lite förändrat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

Top 10 programmeringsspråk för AI och Natural Language Processing

Artificiell intelligens (AI) och Natural Language Processing (NLP) har nyligen upplevt en boom, med verktyg som ChatGPT och DALL-E 2 som sätter nya standarder för NLP-förmågor. Den globala marknaden för NLP förväntas växa från 24,10 miljarder dollar 2023 till 112,28 miljarder dollar 2030, en årlig tillväxttakt på 24,6%. Nordamerika förväntas dominera marknadsandelen för NLP. När det gäller programmeringsspråk för AI-utveckling är Python det främsta valet. Python, tillsammans med Lisp, Java, C++ och R, är bland de mest populära programmeringsspråken inom AI-utveckling. Företag som Microsoft Corporation, Amazon.com, Inc. och Alphabet Inc. har spelat en avgörande roll för framstegen inom dessa teknologier.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 juli

Googles AI Chatbot Bard förlitar sig på tusentals externa entreprenörer för att förbättra svarskvaliteten

Googles artificiella intelligens (AI) chatbot Bard svarar snabbt och självsäkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på fel och filtrerar ut eventuella fördomar. Sex nuvarande Google-kontraktsarbetare har sagt att deras arbetsbelastning och uppgifternas komplexitet har ökat det senaste året. Entreprenörerna har uttryckt oro över sina arbetsförhållanden, vilket de menar påverkar kvaliteten på vad användarna ser. En entreprenör som arbetar för Appen skrev i ett brev till kongressen att den hastighet de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ´felaktig´ och ´farlig´ produkt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 juli

Google AI chattbot Bard påverkas av kontraktsarbetares arbetsförhållanden

Googles artificiella intelligens (AI) chattbot Bard svarar snabbt och säkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på misstag och filtrerar ut eventuella fördomar. Flera nuvarande Google kontraktsarbetare har uttryckt oro över arbetsförhållandena, vilket de menar påverkar kvaliteten på det användarna ser. En kontraktsarbetare som arbetar för Appen påstod att hastigheten som de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ”felaktig” och ”farlig” produkt.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 juli

Billiga aktiviteter att göra under pensionering

Enligt en studie överväger cirka en av sex pensionärer att återinträda på arbetsmarknaden, då inflationen har stigit och en bekväm pension nu kostar 1,27 miljoner dollar. Studien visar att behovet av mer pengar och inflation inte är de enda faktorerna som driver pensionärer tillbaka till arbetslivet. Faktum är att 52% av respondenterna påpekade att de var ”uttråkade” och ville återvända till arbetslivet. Det finns billiga och roliga saker att göra som kan hålla dem sysselsatta och underhållna under pensionsåren. Några billiga saker att göra efter pensionering inkluderar att skaffa ett akvarium, lära sig ett musikinstrument, snida tvål och till och med göra ljus. Det finns även hobbyn som kan få dig betald som barnpassning, biodling, eller starta en verksamhet på eBay Inc. eller Amazon.com, Inc.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 6 juli

Pinterest förbereder sig för en framgångsrik högsäsong genom partnerskap med Amazon

Pinterest Inc. har inlett ett strategiskt partnerskap med Amazon.com Inc. för att förbättra företagets attribuerings- och skalningsutmaningar. Partnerskapet, som tillkännagavs i april, förväntas börja i oktober, lagom till julhandeln 2023. Genom att öppna upp för tredjepartsannonsering markerar Pinterest en betydande milstolpe. Samarbetet med Amazon Ads ligger i linje med Pinterests vision att erbjuda användarna en sömlös plattformsupplevelse som integrerar med Amazon-ekosystemet. Pinterest fokuserar på shoppable-innehåll, vilket redan ger lovande resultat. Företaget utforskar också nya format för att göra shopping på plattformen mer njutbar och engagerande.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 5 juli

Twitter återupptar betalningar till Google Cloud och förhandlar om bredare partnerskap

Twitter har återupptagit betalningar till Google Cloud för dess tjänster, vilket förbättrar relationen som blev ansträngd efter att Elon Musk förvärvade det sociala nätverket och slutade betala Google och andra företag. Twitters nya vd, Linda Yaccarino, har hjälpt till att få relationen tillbaka på rätt spår. Som en del av diskussionerna förhandlar de två företagen också om ett bredare partnerskap som kan inkludera annonsering och Googles användning av Twitters API. Musk har varit positiv till den nya riktningen i relationen. Twitter har betalat Alphabet Inc:s Google Cloud cirka 200-300 miljoner dollar per år för dataanalys och maskininlärning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 juni

Marknaden för Cross Platform och Mobile Advertising väntas växa kraftigt fram till 2023

Marknaden för Cross Platform och Mobile Advertising förväntas uppleva en anmärkningsvärd tillväxt under de kommande åren, enligt en nyligen genomförd forskningsstudie av Coherent Market Insights. Rapporten ger värdefulla insikter i marknadstrender, drivkrafter, begränsningar, möjligheter, hot, utmaningar och investeringsmöjligheter. Med noggranna ekonomiska, globala och landsnivåprognoser ger denna studie företag en omfattande bild av den konkurrensutsatta marknaden och ger fördjupad analys av leveranskedjan för att hjälpa dem att navigera i den föränderliga branschlandskapet.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare