» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 141 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Amerika är en kontinent som består av två huvuddelar: Nordamerika och Sydamerika. Nordamerika inkluderar länder som USA, Kanada och Mexiko, medan Sydamerika inkluderar länder som Brasilien, Argentina och Chile. Amerika är rik på naturresurser, kultur och historia. Den spänner över flera klimatzoner, från Arktis i norr till Antarktis i söder. Amerika har en stor befolkning, med en mångfald av etniska grupper, språk och religioner. Den har också en stark ekonomi, med världens största ekonomi, USA, och flera andra snabbt växande ekonomier som Brasilien och Mexiko.

Senaste nytt kring Amerika

Google stoppar text-till-bild-funktionen i AI-modellen Gemini efter historiska felaktigheter

Google har tillfälligt stoppat tillgängligheten av text-till-bild-funktionen i sin nyligen lanserade AI-modell Gemini, efter att den misslyckats med att korrekt representera vita européer och amerikaner i specifika historiska sammanhang. Detta blev uppenbart när Gemini bads producera bilder av en tysk soldat från 1943 och programvaran genererade en etniskt diversifierad grupp som inte korrekt representerade Wehrmacht vid den tiden. Användare påpekade också modellens oförmåga att korrekt avbilda Amerikas grundlagsfäder. Google medgav att Gemini ger felaktigheter i vissa historiska bildgenereringar och arbetar för att förbättra dessa avbildningar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google pausar sin Gemini chatbot efter kritik för överkorrigering av mångfald

Google meddelade på torsdagen att de pausar sin Gemini chatbots förmåga att generera människor. Detta efter att sociala inlägg visade att AI-verktyget överkorrigerade för mångfald, vilket resulterade i att det producerade ´historiska´ bilder av nazister, Amerikas grundlagsfäder och påven som personer av färg. Användaren @JohnLu0x postade skärmdumpar av Geminis resultat för uppmaningen ´Generera en bild av en tysk soldat från 1943´. Resultaten visade svarta, asiatiska och ursprungsbefolkningssoldater i nazistuniformer. Google arbetar för att lösa problemen och kommer att återlansera en förbättrad version inom kort.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade i förrgår

Nvidia visar enorm efterfrågan på AI-chip, amerikansk regering planerar att vitalisera chip-tillverkning

Nvidia visade i sina resultat på onsdagen den enorma efterfrågan på halvledare som driver nya AI-system och rädslan för att tillgången kanske inte kan hålla jämna steg. Detta kan göra Washingtons mål att vitalisera amerikansk chip-tillverkning mer brådskande. Biden-administrationen är i de tidiga stadierna av en serie tillkännagivanden om hur den kommer att spendera 50 miljarder dollar i skattebetalares pengar för att säkerställa att Amerika inte hamnar på efterkälken. Intel, som bygger en ny fabrik i Ohio, kommer sannolikt att vara en stor mottagare och är rapporterat i förhandlingar om så mycket som 10 miljarder dollar av dessa statliga medel. Andra stora aktörer inom AI-chip-tillverkning, från Taiwan Semiconductor Manufacturing Company till Micron, förväntas också få miljarder och är för närvarande i förhandlingar med regeringen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Googles Gemini AI kritiseras för historiskt felaktiga bilder

Googles Gemini AI har kritiserats för att skapa ´olika´ bilder som är historiskt och objektivt felaktiga. Kritiken har uppstått i ljuset av den pågående kulturella debatten om rasrepresentation i historien. Google har erkänt problemet och lovar att förbättra sina generativa AI-verktyg för att få historiska fakta korrekta. Jack Krawczyk, Senior Director of Product Management på Gemini Experiences, uttryckte att företaget tar representation och bias på allvar. Trots detta har användare påpekat att Gemini, trots flera försök, inte skapar bilder av ´vita människor´.

Direktlänk Dela India Today fördjupade i förrgår

Google lovar att fixa AI-bildgeneratorn Gemini efter kritik

Googles nya AI-bildgenerator Gemini har fått kritik från användare av X (tidigare Twitter) för att generera bilder som inte stämmer överens med historisk korrekthet. Verktyget, som skapar bilder baserat på textprompter, har genererat bilder som visar människor av olika etniciteter, även när det kolliderar med historisk noggrannhet. Till exempel, när Gemini bads att avbilda Amerikas grundläggande fäder, inkluderade AI kvinnor och personer av färg, förmodligen i ett försök att öka representationen av mångfald. Google har lovat att fixa dessa fel.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade i förrgår

Teknologitrender att se upp för 2024 enligt Synthesis Technologies

Affärslandskapet 2024 kommer att formas av transformativa tekniska framsteg. Företagens förmåga att anpassa sig till dessa förändringar kommer att bli en strategisk nödvändighet. Archana (Archie) Arakkal, ledande praktiker på Synthesis Technologies, ger en inblick i teknologitrenderna att hålla utkik efter 2024. Arakkal betonar vikten av stora språkmodeller (LLM), tillgänglighet av Generative AI (Gen AI) och behovet av att utvärdera etik och ansvar i modellutveckling. Arakkal tror att Gen AI är det mest spännande teknikområdet för 2024.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 12 februari

Global AI-marknad förväntas öka till 460,89 miljarder dollar 2028

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas öka från 150,3 miljarder dollar 2023 till 460,89 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,12%. Denna tillväxt drivs av framsteg inom autonoma AI-teknologier och deras ökande användning inom olika branscher. Trots denna starka tillväxt står AI-marknaden inför utmaningar i form av datainskränkningar, vilket påverkar utvecklingen och tillämpningen av AI-lösningar. Rapporten inkluderar även en detaljerad analys av marknaden, inklusive segmentering och konkurrensanalys.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 2 februari

Global forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden 2024

En global forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden till 2024 erbjuder omfattande insikter från en djupgående utforskning av marknadslandskapet. Rapporten använder både primär och sekundär forskning för att säkerställa att insikterna är både omfattande och tillförlitliga. Nyckelspelare på MLaaS-marknaden inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten analyserar också pandemins inverkan på MLaaS-marknaden.

Direktlänk Dela Umdstatesman.com fördjupade 31 januari

AI kan stärka läkare-patientförhållandet, enligt Arrive Healths och Cleveland Clinics ledare

Kyle Kiser, VD för Arrive Health, och Toby Cosgrove, tidigare VD och president för Cleveland Clinic, diskuterar användningen av artificiell intelligens (AI) inom hälso- och sjukvården. De tror att AI:s mest omedelbara och mest betydelsefulla användning på sjukhus och kliniker idag är att stärka läkare-patientförhållandet. Enligt dem är en av de största utmaningarna inom hälso- och sjukvården fragmenteringen av information. De menar att AI och automatiseringsverktyg kan erbjuda värdefull hjälp till läkare genom att möjliggöra snabbare datahämtning och underlätta informerat beslutsfattande.

Direktlänk Dela Pharmaceutical Executive fördjupade 15 januari

Fem amerikanska bilar att undvika vid köp

Enligt data och trendanalyser baserade på faktorer som tillförlitlighetsproblem, avskrivningar och ägarnöjdhet, finns det fem amerikanska bilar som kanske inte är bästa användningen av din bilbudget. 1. Dodge Journey kritiseras ofta för sin åldrande plattform, svaga prestanda och oinspirerade interiör. 2. Chrysler 200 slogs i den konkurrenskraftiga marknaden för mellanstora sedaner även innan den upphörde. 3. Ford Fiesta (automatväxlad modell) har problem med växellådan som är både dyra och frustrerande. 4. Jeep Renegade har haft tillförlitlighetsproblem och levererar inte den starka prestanda som förväntas från en jeep. 5. Cadillac ATS har problem med sin trånga interiör, komplexa infotainmentsystem och en körning som inte lever upp till lyxstandarder.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

Förvaltningsföretag förväntas investera i AI-verktyg

Förvaltningsföretag förväntas göra investeringar i artificiella intelligensverktyg under de kommande 12 månaderna, enligt en rapport från molnberäkningsföretaget Rackspace Technology. Av de tillfrågade förvaltarna sade 63% att det nuvarande ekonomiska klimatet kommer att få dem att investera i informationsteknik under de kommande 12 månaderna, eftersom säkerhetshoten ökar och AI-verktyg lovar att hjälpa till att minska kostnader, hantera risker och informera beslut. Rapporten fann också att 73% av respondenterna tror att genomgripande AI kommer att vara det som har störst inverkan på deras organisation.

Direktlänk Dela Chief Investment Officer fördjupade 20 december

OpenAI samarbetar med Axel Springer för att förbättra journalistiken med AI

Microsoft-stödda OpenAI har bekräftat att de går samman med Axel Springer, företaget bakom Politico, Rolling Stone och Business Insider. Samarbetet syftar till att omvandla affärsmodellen som används av journalistik till en överlägsen nivå av förstärkt AI-driven journalistik. Axel Springers VD, Mathias Döpfner, hyllade samarbetet som unikt och kommer att låta ChatGPT-användare få tillgång till sammanfattningar från utvalda nyheter som förmedlas av företagets olika medieportföljer. Samarbetet kommer att tillåta ChatGPT-användare att få tillgång till annars betalt innehåll.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 17 december

Globala partnerskapet för artificiell intelligens håller toppmöte i New Delhi

New Delhi var värd för toppmötet 2023 för det Globala partnerskapet för artificiell intelligens (GPAI) den 12–14 december. Mötet resulterade i New Delhi-deklarationen, vars text ännu inte har offentliggjorts. GPAI är en organisation med 29 länder från Amerika, Europa och Asien, inklusive stora spelare som USA, Frankrike, Japan och Indien, men exkluderar Kina. GPAI:s uppdrag är att samla regeringsrepresentanter och experter för att stödja och vägleda ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI). Toppmötet i New Delhi drog särskild uppmärksamhet eftersom stora framsteg har gjorts inom AI under det senaste året. Indiens premiärminister Narendra Modi satte tonen för dialogen om AI.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 16 december

Sam Altman återvänder till OpenAI efter veckolång saga

Sam Altman återvänder till OpenAI, vilket avslutar en veckolång saga som nästan splittrade världens mest kraftfulla AI-företag. Dramat understryker en ny maktbalans i företagsamerika där toppchefer och styrelser har mindre ´hård´ makt, och beslutsfattandet är nu en distribuerad process. Vi lever inte längre i Jack Welchs Amerika där VD:ns ledarskap stärktes av anställdas lojalitet till företagsstruktur och hierarki.

Direktlänk Dela RealClearMarkets fördjupade 13 december

Microsoft först med att erbjuda AI-verktyg till statliga och lokala anställda

Genom sitt operativsystem Windows 11 och molnlösningen Azure är teknikjätten Microsoft först med att erbjuda framväxande artificiell intelligensverktyg till statliga och lokala anställda. För statliga och lokala regeringar är Microsoft redo att bli en av de största leverantörerna av AI-lösningar. Tack vare integrationen av AI-kraft i Microsoft Windows 11 och Microsofts partnerskap med OpenAI i Azure OpenAI-tjänsten kommer statliga och lokala myndigheter snart att ha fler AI-funktioner än någonsin tidigare. James Collins, Microsofts offentliga sektorledare för Amerika, diskuterade dessa funktioner.

Direktlänk Dela StateTech Magazine fördjupade 11 december

AI: Potential för mänsklighetens framtid eller undergång?

Artificiell intelligens (AI) kan bli det bästa eller det värsta som händer mänskligheten, enligt Stephen Hawking. Debatten om etiken kring AI är intensiv, med åsikter som varierar från att AI kommer att rädda mänskligheten till att det kommer att förstöra oss. AI kan indelas i svag och stark AI, och används inom områden som maskininlärning, djupinlärning och naturligt språkbehandling. Goldman Sachs har funnit att två tredjedelar av nuvarande yrken i Europa och Amerika kan delvis automatiseras av AI. AI har även potential att förändra utbildning, livsstil och kommunikation. Lösningar och etiska ramverk för AI behöver utvecklas, inklusive utbildning, fackföreningsskydd och HITL-system (Human In The Loop).

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 december

Studie visar att AI-modellen CLIP favoriserar västerländska och rikare livsstilar

En studie av University of Michigan har upptäckt att OpenAI:s CLIP, en AI-modell som parar text och bilder, presterar sämre på bilder som skildrar låginkomst och icke-västerländska livsstilar. Forskarna fann att CLIP ofta gav högre poäng till bilder från höginkomst-hushåll jämfört med låginkomst-hushåll, vilket kan leda till större ojämlikhet. De fann också att CLIP uppvisade geografisk bias, med lägre poäng för länder med låga inkomster i Afrika. Forskarna föreslår att AI-utvecklare investerar i geografiskt diversifierade dataset och definierar utvärderingsmetriker som tar hänsyn till plats och inkomst.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 8 december

Stora företag hypear AI, men få använder det faktiskt

Amerikas största företag fortsätter att hypea artificiell intelligens (AI) till investerare, men nya data visar att få företag faktiskt använder tekniken. Nästan hälften av S&P 500-företagen har pratat om AI under inkomstrapporter sedan maj. Intresset för AI ökade kraftigt med OpenAIs introduktion av ChatGPT i november 2022. Företag som har börjat hylla AI inkluderar Salesforce, vars VD, Marc Benioff, berättade för investerare att företaget leder sina kunder in i ´den nya AI-eran´. Andra företag som Walmart och Bath & Body Works testar också AI-drivna funktioner. Men enligt en undersökning från Census Bureau använder endast 4,4% av företagen nationellt AI för att producera varor eller tjänster.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 3 december

Hur banker utnyttjar artificiell intelligens för att förbättra verksamheten

Banker hanterar dagligen mycket känslig information, från kontodetaljer till transaktioner värda miljarder. Samtidigt står de inför ökande kundförväntningar och press för att minska kostnaderna. Artificiell intelligens (AI) möjliggör för banker att säkert utvinna värde från data samtidigt som de optimerar verksamheten. AI omfattar grenar som maskininlärning (ML) och djupinlärning (DL) som gör det möjligt för datorer att efterlikna mänsklig intelligens och lära sig från datamönster. Banker använder AI för att förbättra kundservice, effektivitet och innovation.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 november

Nvidia rapporterar rekordintäkter trots saktande tillväxt

Förra året utmärkte sig artificiell intelligens i två företag framför alla andra. Ett av dem, OpenAI, har varit inblandat i en oöverträffad självdestruktiv kris sedan dess VD, Sam Altman, sparkades förra fredagen. Ett annat företag, Nvidia, som tillverkar de mest kraftfulla mikroprocessorerna, upplever framgångsrika dagar. Nvidia rapporterade rekordintäkter på 18,12 miljarder dollar (16,6 miljarder euro) för det tredje kvartalet i sitt räkenskapsår, vilket avslutades den 29 oktober 2023. Detta är mer än en tredubbling jämfört med samma period föregående år och 34% mer än föregående kvartal. Trots imponerande resultat reagerade marknaden inte starkt, eftersom företaget förutspådde intäkter på 20 miljarder dollar för det fjärde kvartalet, vilket innebär att tillväxten saktar ned jämfört med det tredje kvartalet.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 november

Brittiska företagsledare känner press att investera i generativ AI

Enligt forskning från Ernst & Young känner brittiska företagsledare press på att snabba på investeringar i generativ AI, trots en överskott av potentiellt dåliga råd som försvårar beslutsfattandet. En undersökning av KPMG bland 150 brittiska VD:ar visar att 71% ser generativ AI som en topprioritet för investeringar, trots pågående ekonomisk osäkerhet och brist på regulatoriska eller etiska AI-ramverk. EY:s undersökning visade att 74% av brittiska VD:ar känner behovet att agera beslutsamt på generativ AI för att förhindra att konkurrenter får övertaget. Totalt sett har 99% av brittiska VD:ar gjort eller planerar att göra ´betydande kapitalinvesteringar´ i generativ AI under de närmaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 21 november

Så aktiverar du Copilot på Windows 11 i Europa

Windows 11 har en funktion kallad Copilot, en Bing Chat AI med GPT-4 och DALL-E 3, som hjälper användare att utföra olika typer av uppgifter. Denna funktion är ännu inte tillgänglig i Europa, men det finns ett sätt att aktivera det med en enkel kommando. Användare kan öppna Copilot genom att skriva in ett specifikt kommando i appen Execute, eller skapa en genväg på skrivbordet till kommandot. Detta öppnar en förhandsgranskning av Copilot, som kan användas så länge fönstret är öppet.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 21 november

Så här aktiverar du Copilot på Windows 11 i Europa

Copilot har ännu inte nått Windows 11 i Europa, men det finns ett trick för att starta denna assistent baserad på Bing Chat och GPT-4 på din dator. Copilot är en funktion som gör att du kan ha en Bing Chat-artificiell intelligens med GPT-4 och DALL-E 3 öppen i operativsystemet, så att du kan rådfråga den när som helst och hjälpa dig att skapa olika uppgifter. För närvarande är detta en funktion som endast är tillgänglig i många länder i Amerika och Asien, och har ännu inte nått Europa. Men det finns ett trick för att starta det i Windows 11 när som helst med hjälp av ett enkelt kommando.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 21 november

Google Bard Chatbot introducerar ny funktion för studenter

Artificiell intelligens (AI) styr för närvarande världen och användningen av AI har blivit oundviklig inom alla områden. Efterfrågan på AI-baserade chatbots ökar ständigt. Google Beard, känd för sina chatbot-tjänster, har lanserat en ny funktion för studenter. Funktionen är avsedd att hjälpa studenter, skolor och universitetsstudenter med förslag relaterade till vetenskapsprojekt. Användare kan skriva in sina önskade problem eller ladda upp en bild för att lösa problemet. Google Bard är för närvarande tillgänglig i 108 länder, med undantag för Indien.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 18 november

Googles AI-verktyg Bard anklagas för vänsterbias

Googles artificiella intelligensverktyg Bard har anklagats för att vara vinklat till vänster i sin beskrivning av politiker. När MRC Free Speech America sökte på ´Vad kan du berätta om talman Nancy Pelosi?´ och sedan ställde samma fråga om talman Mike Johnson, beskrev Bard Pelosi på ett positivt sätt medan Johnson beskrevs med nedsättande termer. Bard beskrev Pelosi som en historisk figur och ekonomisk stabilisator, medan Johnson beskrevs som en ´medlem av kristna högerfraktionen´ med ´ultrakonservativa positioner´. Denna partiskhet visades inte av Bards konkurrent, ChatGPT.

Direktlänk Dela NewsBusters fördjupade 15 november

Aetina, en global ledare inom Edge AI-lösningar, samarbetar med Innodisk och NVIDIA för att avslöja framstegen inom sin Smart Factory Solution, som använder NVIDIA Metropolis för fabriksarbetsflöden. Aetina planerar att utforska spännande möjligheter och forma framtidens Edge AI-applikationer i olika vertikala marknader genom sina integrerade lösningar. Den globala Edge AI-marknaden förväntas överstiga 107 miljarder USD år 2029. Sedan etableringen 2012 har Aetina ägnat sig åt GPU-accelererad databehandling vid kanten och har blivit en elitmedlem i NVIDIA Jetson Ecosystem inom NVIDIA Partner Network.

PR Newswire fördjupade 15 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

President Biden utfärdar exekutiv order om säker och pålitlig AI

Den 30 oktober utfärdade president Joe Biden en historisk exekutiv order om säker, säker och pålitlig artificiell intelligens för att säkerställa att Amerika ´griper löftet och hanterar riskerna med artificiell intelligens´.

Direktlänk Dela Law360 fördjupade 9 november

Försäkringsbranschen redo för AI-revolution

Försäkringsbranschen står inför en revolution genom modern automatisering och artificiell intelligens (AI). Verktyg som robotprocessautomatisering (RPA) och generativ AI kan öka produktiviteten och minska felaktigheter. RPA är en logisk startpunkt för att börja utnyttja modern försäkringsteknik. Genom att automatisera dagliga uppgifter och strömlinjeforma operationer kan försäkringsbolag erbjuda en användarupplevelse i linje med dagens konsumenters förväntningar. Trots affärsvärdet har mindre än en tredjedel av försäkringsbolagen antagit RPA-teknik. De företag som omfamnar och implementerar modern teknik kommer att ha en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 7 november

Artificiell intelligens hjälper Johnson & Johnson att öka svarta amerikaners deltagande i kliniska prövningar

Svarta amerikaner har dubbelt så stor sannolikhet att utveckla multipelt myelom jämfört med sina vita motsvarigheter, men deras deltagande i kliniska prövningar för behandlingar av denna benmärgscancer är bara 4,8%. Läkemedelsjätten Johnson & Johnson har nu lyckats öka denna andel genom att använda artificiell intelligens. Algoritmer hjälpte J&J att identifiera community centers där svarta patienter med denna cancer kan söka behandling. Denna information hjälpte till att öka den svarta inskrivningsgraden i fem pågående studier till cirka 10%, säger företaget.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 6 november

AI-konstappen Midjourney skapar omgjorda versioner av Amerikas ikoniska landmärken

DailyMail.com har använt AI-konstappen Midjourney för att skapa omgjorda versioner av några av Amerikas mest ikoniska landmärken, med imponerande och surrealistiska resultat. Arkitekterna varierar från modernistgeniet Anthony Gaudi till den brittisk-iranska ´Drottningen av kurvor´ Zaha Hadid. Midjourney har omgjort allt från Chrysler Building till Frihetsgudinnan. Midjourney, baserat i San Francisco, är en konkurrent till OpenAI´s Dall-E, vilket nu är integrerat i dess ikoniska AI-chatbot ChatGPT. Precis som ChatGPT kan den styras av enkel textinput och kan generera allt från realistiska foton till målningar. Den styrs via Discord-chattappen och är tillgänglig för prenumeranter från 10 dollar per månad.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 5 november

Marknaden för AI inom bilindustrin förväntas växa till 7 miljarder dollar 2027

MarketsandMarkets, en ledande aktör inom marknadsundersökningar, har publicerat en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom bilindustrin. Rapporten förutspår en extraordinär tillväxt från 2022 till 2027. Marknadens storlek förväntas öka från 2,3 miljarder dollar 2022 till 7,0 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt på 24,1%. Nyckelfaktorer som driver tillväxten inkluderar säkerhetsförbättringar, förbättrad användarupplevelse, hållbarhet och regeringsregleringar. Dock finns det utmaningar som datasekretess och höga initiala investeringar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 31 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

AutogenAI tar sin AI-drivna bud- och förslagsplattform till USA

AutogenAI, ett brittiskt företag som erbjuder en AI-driven plattform för budgivning och förslag, expanderar till den amerikanska marknaden. Företaget, som har haft en dramatisk tillväxt under sitt första år, har utsett Elizabeth Lukas till VD för Amerika. AutogenAI´s plattform kan minska den tidskrävande processen att skapa bud och förslag från veckor till dagar. Plattformen bygger språkmotorer för varje klient som utnyttjar naturlig språkbehandling (NLP), vilket gör att AI kan skapa förslag inom några dagar. Företaget har stöttat internationella företag att vinna mer än $50 miljoner i ytterligare arbete.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 25 oktober

´The Creator´ ger ett sympatiskt perspektiv på AI

Filmen ´The Creator´ från 2023, regisserad av Gareth Edwards, tar en ny titt på artificiell intelligens (AI) med ett sympatiskt perspektiv på vad det kan betyda för samhället. Filmen följer Joshua, en före detta specialstyrkekämpe och amerikansk undercoveragent som arbetar för det massiva svävande skeppet NOMAD. Joshua blir en avgörande del av kriget mellan pro-AI New Asia och ett militaristiskt, anti-AI Amerika. Filmen börjar med en montage av gamla TV-reklam om AI:s nya och användbara funktioner, men efter att AI anses ansvarig för en kärnvapenexplosion i Los Angeles, börjar kriget mellan människor och AI. Filmen försöker resonera emotionellt med publiken genom att lämna dem undrande var de står i kriget mellan AI och människor.

Direktlänk Dela The Orion fördjupade 24 oktober

AI återskapar bilder på avlidna rockstjärnor

Artificiell intelligens (AI) används för att skapa bilder av hur avlidna rockstjärnor som John Lennon, Freddie Mercury, Kurt Cobain, Elvis Presley och Janis Joplin skulle ha sett ut idag. Denna trend började i Japan när animefans började mata dessa system för att omvandla animerade karaktärer till hyperrealistiska illustrationer. Nu används samma teknik för att åldra gamla foton av rockstjärnor. Fotografen och juristen Alper Yesilta har skapat en serie bilder av dessa döda stjärnor med hjälp av AI. Han använde bildförbättringsprogram som AI Remini och fotoredigeringsprogram som Adobe Lightroom och VSCO.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 23 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Googles AI-verktyg Bard och dess potentiella inverkan på framtiden

William Shakespeare skulle bli förvånad om han var medveten om Bard, det briljanta AI-konversationsverktyget skapat av Google. Bard kan skriva en 100 000 000-ords Pulitzer-prisvinnande avhandling om Einsteins hår, för att inte tala om hans relativitetsteori, snabbare än det tar att dra ett andetag. Om Bard och dess släktingar tar över behöver vi inte tänka alls. Föreställ dig ett klassrum där böcker och lärare är lika föråldrade som förra årets slitna jeans. Läxor kommer att vara lika arkaiska som tumspikar. Universitetsdörrar kommer att stängas, aldrig att öppnas igen. Framtiden är här, folk. Trumps politiska möten tar våra ögon från det som händer. Om du lyssnade på hans ord under ett nyligen kampanjstopp i Cedar Rapids borde kalla kårar rinna ner längs din ryggrad. Bard kommer att skapa vilket budskap han än kräver för att mätta de hängivna anhängarnas outsägliga aptit. Fokus kommer att ligga på det kriminella beteendet och fängslandet av Biden-familjen. Mellan AI och en man dränkt i illusioner kommer livet som vi känner det att försvinna. Om han får en andra chans kommer hans lögner att ruinera Amerika.

Direktlänk Dela Soo Evening News fördjupade 17 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

AI underlättar censur och repression för auktoritära regimer

Auktoritära regimer som Kuba kommer att gynna sin plan för repression och censur genom förbättringar i utvecklingen av artificiell intelligens (AI), enligt en rapport från Freedom House. Forskningen, som utfördes i 70 länder, visade att endast 17% har fri tillgång till internet, medan 36% inte har någon frihet och ytterligare 35% är delvis fria. Kuba är det mest restriktiva landet i Amerika och det fjärde i världen. De följs av Iran, Myanmar och Kina. Freedom House rekommenderar att man vidtar åtgärder för att främja internetfrihet, främja yttrandefrihet och tillgång till information.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 10 oktober

CINT:s organiska tillväxtstrategi och globala expansion imponerar

Investeringsanalysen visar att CINT:s organiska tillväxtstrategi är övertygande. Företaget har skapat en leveransmetod som är mycket uppskattad av dess klienter, stödd av viljan att tillhandahålla en helhetslösning och bli bedömd på mätbara resultat. CINT:s aktiekursprestanda har varit besvikande sedan den noterades på NYSE. Företaget har nyligen påskyndat sin globala expansionsstrategi, med förvärv i olika geografier för att utöka sin närvaro. CINT är väl positionerat inom transformationssegmentet med starka konkurrensfördelar som kundcentrerad strategi, global räckvidd och expertis inom framväxande teknologier. Företaget står inför risker som valutakursrisk, risk för att ´träffa en vägg´ när det växer globalt och ekonomisk nedgång.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Tagado använder AI och ML för att förbättra kundupplevelseinsikter

Tagado, en AI-analysleverantör av högupplösta CX-data, meddelar att de använder framsteg inom generativ artificiell intelligens (GAI) och maskininlärning (ML) för att leverera oöverträffade, finjusterade, handlingsbara insikter från kundfeedback. Denna innovation gör det möjligt för team att omedelbart anpassa sig efter vad kunderna vill och behöver, för att öka tillfredsställelse, kundlojalitet och tillväxt. Tagados teknik skapar en större skillnad mellan konkurrenterna och de handlingsbara kundinsikterna de levererar från textbaserad kundfeedback.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 28 september

Ny film utmanar synen på artificiell intelligens

Regissören Gareth Edwards, känd för filmer som ”Godzilla” och ”Rogue One”, har skapat en ny film som utmanar perspektivet på artificiell intelligens (AI). Filmen, ”The Creator”, utspelar sig 50 år framåt i tiden där mänskligheten krigar mot AI. Edwards hoppas att hans film ska bidra till en mer nyanserad bild av AI, och under en intervju uttrycker han en optimism om framtiden med AI. Han jämför AI med tekniska framsteg som bilar och datorer, och menar att trots initial panik kommer dessa framsteg att vara till nytta på sikt. Edwards hoppas också att filmen ska bidra till fler originella science fiction-filmer i framtiden. ”The Creator” har svensk biopremiär den 29 september.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 28 september

Thermo King lanserar TracKing Pro Telematics

Thermo King har lanserat sin TracKing Pro Telematics, en premium digital tjänst som inkluderar maskininlärning för att uppskatta bränsleförbrukning och öka flottans drifttid. Dominic Hand, vice VD för IT och anslutna produkter för Thermo King Americas, säger att TracKing Pro telematik ger flottägare och chefer kritisk data och åtgärdbara insikter för att optimera prestanda och öka lönsamheten. Tjänsten erbjuder en energianvändningspanel som belyser bränsleförbrukning, elanvändning och möjligheter att förbättra drifttiden. TracKing Pro ingår i Thermo King Remote Operating Center, som tillhandahåller vägservice för transportkylaggregat.

Direktlänk Dela Truck News fördjupade 28 september

USA:s president Joe Biden diskuterar AI och antibiotikaresistenta bakterier med vetenskaps- och teknologirådgivare

USA:s president Joe Biden mötte 14 vetenskaps- och teknologirådgivare i San Francisco för att diskutera artificiell intelligens (AI) och för att marknadsföra en investering på över 100 miljoner dollar för att bekämpa dödliga antibiotikaresistenta bakterier. Biden betonade att hans administration kommer att fortsätta att eftersträva tvåpartisanlagstiftning för att Amerika ska leda vägen mot ansvarsfull AI-innovation. Steve Blank, adjungerad professor i ledning och teknik vid Stanford University, påpekade att hur Vita huset och kongressen agerar på tekniken kommer att ha avgörande effekter på Amerikas position i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela The Mercury News fördjupade 28 september

Gareth Edwards nya film ´The Creator´ utforskar AI och amerikansk imperialism

Gareth Edwards senaste film, ´The Creator´, är en science fiction-epos som utforskar artificiell intelligens (AI) och amerikansk imperialism. Filmen är satt i en framtid där AI har misslyckats med att rädda världen och har utvecklats till en egen art av humanoida robotar. Huvudpersonen, Joshua, spelad av John David Washington, är en undercover-agent som infiltrerar en grupp robotgerillakämpare. Han blir kär i en rebellkämpe, Maya, spelad av Gemma Chan, och söker en mystisk superweapon i Asien. Filmen är full av action och utforskar AI och amerikansk imperialism genom en metafor för varje upprorisk fiende Amerika har kämpat mot sedan andra världskriget.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 27 september

AI:s betydande roll för afrikanska uppstartsföretag

Artificiell intelligens (AI) spelar en avgörande roll för afrikanska uppstartsföretag. AI förbättrar produktiviteten och effektiviserar verksamheten genom att automatisera rutinmässiga uppgifter. AI stärker beslutsfattandet genom att analysera stora datamängder och upptäcka mönster som kan vara svåra för mänskliga analytiker att se. AI underlättar utvecklingen av nya produkter och tjänster som är skräddarsydda för afrikanska konsumenter och företag. AI verktyg, särskilt de som fokuserar på språköversättning, kan hjälpa afrikanska uppstartsföretag att marknadsföra sina erbjudanden till globala publik. AI förväntas skapa miljontals nya jobbmöjligheter de kommande åren.

Direktlänk Dela Tech in Africa fördjupade 20 september

Artificiell intelligens skapar en anime-version av Beetlejuice

Beetlejuice, en av de mest kända karaktärerna i amerikansk film från 80-talet, har omvandlats till en anime-version med hjälp av artificiell intelligens. Verktyget som användes för att generera bilden kallas Midjourney, som kan skapa högkvalitativa grafik från text. Bilden behåller några av Beetlejuices kännetecken, som hans randiga kostym och svartvita smink, men lägger till anime-stil detaljer som stora uttrycksfulla ögon och ett litet leende. Midjourney är ett verktyg som tillåter dig att utforska kreativitet och skapa unika och innovativa bilder.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 20 september

Nintendo of America annonserar jobb för Switch 2-plattformen

Nintendo of America har lagt upp en jobbannons för en dataingenjör med erfarenhet av maskininlärningsverktyg och DLSS-uppskalning, som båda ryktas vara för Switch 2-plattformen. Nintendo har ännu inte tillkännagett en efterföljare till den mycket populära Nintendo Switch, men det antas att den kommer att lanseras senare nästa år och kommer att vara liknande placerad som PlayStation 4 och Xbox One-hårdvara i ett handhållet format med DLSS-stöd.

Direktlänk Dela My Nintendo News fördjupade 19 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa till 2 biljoner dollar 2030

Enligt Fortune Business Insights växer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) kraftigt. 2022 låg den på 428 miljarder dollar och förväntas öka till 2 biljoner dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 21,6%. Denna tillväxt beror på ökade partnerskap och samarbeten, tillväxten av småskaliga AI-leverantörer, utvecklande affärskomplexitet och ökad efterfrågan på hyper-personaliserade tjänster. COVID-19-pandemin har agerat som en katalysator för AI-användning inom nästan alla sektorer. Microsoft Corp har aktivt arbetat med etiska frågor i AI och har introducerat Copilot Copyright Commitment. Alphabet Inc har också uppnått banbrytande utvecklingar inom AI-fältet, som demonstrerats av deras senaste tillkännagivande av PaLM 2.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 september

AI förväntas skapa mer jobb, inte mindre

För nästan 600 år sedan uppfann Johannes Gutenberg tryckpressen och ersatte därmed tusentals skrivare. Idag sköter stora John Deere-traktorer arbetet som tidigare utfördes av hundratals lantarbetare. I dagens moderna distributionslager med helt automatiserade sorterare och transportband arbetar knappast någon människa. Trots rädslan för att tekniken skulle förstöra jobb, visar historien att motsatsen tenderar att vara fallet. Trots att kraftfulla maskiner ersatte stora antal lantarbetare, blev gårdarna betydligt mer produktiva och kostnadseffektiva. Detta ledde till att mer mat producerades till lägre kostnad. Tekniken skapar mer effektivitet som leder till högre vinster. Dessa vinster används för att expandera verksamheten och skapa bättre betalande jobb, vilket leder till högre utgifter i ekonomin. Utvecklingen av AI kommer troligen att resultera i att vissa lägre betalande jobb ersätts av många fler högre betalande jobb eftersom det skapar nya möjligheter och större ekonomisk effektivitet.

Direktlänk Dela St. George News fördjupade 8 september

Ny gratis onlinekurs lanseras: ´Hur man använder ChatGPT och andra generativa AI-verktyg i dina nyhetsrum´

Knight Center for Journalism i Amerika lanserar en ny gratis onlinekurs ´Hur man använder ChatGPT och andra generativa AI-verktyg i dina nyhetsrum´. Kursen kommer att fokusera på de grundläggande principerna för hur tekniken fungerar, hur den kan användas i nyhetsrum och de etiska överväganden som bör beaktas vid användning. Kursen kommer att erbjudas samtidigt på engelska, spanska och portugisiska tack vare stöd från Knight Foundation. Kursen kommer att undervisas av Aimee Rinehart, senior produktchef för AI-strategi för Associated Press och Sil Hamilton, en maskininlärningsingenjör och ansedd AI-forskare vid Hacks/Hackers.

Direktlänk Dela Knight Center for Journalism in the Americas at the University of Texas at Austin fördjupade 7 september

Översikt över Alphabets verksamhetsområden

Alphabet Inc. är ett holdingbolag organiserat runt sex verksamhetsområden: drift av en webbaserad sökmotor (Google), drift av en webbplats för videohosting och sändning (YouTube), samt en gratis onlinemeddelandetjänst (Gmail); utveckling och produktion av lösningar för hemautomation (Nest Labs); forskning och utveckling inom bioteknik (Calico); forskning inom artificiell intelligens (Google X); investeringstjänster: förvaltning av en investeringsfond ägnad åt unga företag inom ny tekniksektor (Google Ventures) och en investeringsfond avsedd för redan utvecklade företag (Google Capital); drift av en infrastruktur för fiberoptisk internetåtkomst (Google Fiber).

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 29 augusti

Gurobi Optimization släpper rapport om matematisk optimering 2023

Gurobi Optimization, ledare inom beslutsintelligens, har släppt sin ´State of Mathematical Optimization 2023´-rapport. Rapporten, baserad på en undersökning bland 394 kommersiella kunder, ger insikt i trender som påverkar användning och uppfattning av matematisk optimering i affärsvärlden. Undersökningen visar att efterfrågan på operationsforskare och datavetare med färdigheter i matematisk optimering ökar. 93% av respondenterna rapporterade att antalet operationsforskare på deras organisation växte eller förblev konstant. Dessutom indikerade 90% att matematisk optimering vann mark eller förblev konstant hos beslutsfattare på deras företag.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 29 augusti

Översikt över Alphabet Inc:s sex verksamhetsområden

Alphabet Inc. är ett holdingbolag organiserat runt sex verksamhetsområden: drift av en webbaserad sökmotor (Google), en videohosting- och sändningsplats (YouTube) och en gratis online-meddelandetjänst (Gmail); utveckling och produktion av hemautomationlösningar (Nest Labs); forskning och utveckling inom bioteknik (Calico); forskning inom artificiell intelligens (Google X); investeringstjänster (Google Ventures och Google Capital); drift av en fiberoptisk internetåtkomstnätinfrastruktur (Google Fiber). Försäljningen fördelas geografiskt som följer: USA (48%), Amerika (6,1%), Europa/Mellanöstern/Afrika (29,2%) och Asien/Stilla havet (16,7%).

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 29 augusti

Chris Christie jämför sin erfarenhet med Barack Obama under RNC-debatt

Tidigare New Jersey-guvernören Chris Christie utbytte ord med entreprenören Vivek Ramaswamy under onsdagskvällens RNC-debatt; han jämförde sin erfarenhet med Barack Obama. Ramaswamy skämtade tillbaka mot Christie för att ha kramat Obama. ´Ge mig en kram precis som du gjorde till Obama och du kommer att hjälpa mig att bli vald precis som du gjorde till Obama. Ge mig den där förbannade kramen, bror.´ Ramaswamy presenterade sig själv för Amerika med frågan ´Vem är den smala killen?´

Direktlänk Dela Hannity Media fördjupade 24 augusti

Kongresskvinnan Lauren Boebert uttrycker tacksamhet över stödet från Americans for Limited Government

Amerikanska organisationen för begränsad regering (Americans for Limited Government) har en historia av att kämpa för friheter och medborgerliga rättigheter. Kongresskvinnan Lauren Boebert (R-CO) uttryckte sin tacksamhet över att ha organisationen vid sin sida i kampen för att rädda Amerika. Organisationen har flera webbplatser, inklusive ALG FOIA Files, BuildWallNow.org, Daily Torch, SEIU Monitor och UFCW Monitor.

Direktlänk Dela Americans for Limited Government fördjupade 23 augusti

NFL och AWS samarbetar för att minska hjälmskador

National Football League (NFL) har etablerat en initiativ för spelarhälsa och säkerhet (PH&S) för att bättre förstå frekvensen och allvaret av spelarskador och göra amerikansk fotboll säkrare. En central del av NFL PH&S-initiativet är att minska hjälmpåverkan bland sina idrottare och mildra deras effekter när de inträffar. För att åstadkomma detta har NFL, i partnerskap med AWS Professional Services, utnyttjat den skalbara beräkningen av AWS för att köra sina ML-arbetsbelastningar i stor skala och producera den första omfattande datamängden av hjälmpåverkan över flera NFL-säsonger.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 14 augusti

YouTube planerar att lansera generativa AI-verktyg för att stärka skapare

YouTube förbereder sig för att lansera generativa AI-verktyg som kommer att ge skapare möjlighet att förbättra sina videoredigeringsfärdigheter och generera nya idéer. Till skillnad från sina konkurrenter, som Meta Platforms (tidigare känt som Facebook), fokuserar YouTube inte främst på att utveckla chattbotar, utan syftar istället till att tillhandahålla verktyg som kommer att förbättra videoredigeringsprocessen och hjälpa skapare att generera innovativt innehåll. Tara Walpert Levy, YouTube´s vice VD för Amerika, betonade vikten av generativ AI för att minska hinder för innehållsskapande. Hon uttryckte entusiasm över AI:s potential att hjälpa skapare med redigering, rekommendationer och videoproduktion.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 13 augusti

Diskussion kring AI-producerade erotiska noveller och människans roll i berättandet

I en artikel diskuteras möjligheten att AI-producerade erotiska noveller kan bli massproducerade av företag som Storytel. Tekniskt sett är detta möjligt, men artikelförfattaren argumenterar för att den mänskliga närvaron är viktig inom berättandet, och att AI därför är begränsad som berättare. Det diskuteras också om AI kan äga ett medvetande, med olika åsikter från professor Ulf Danielsson och filosofen Torbjörn Tännsjö. Artikelförfattaren är övertygad om att allt konstnärligt skapande vilar på idén om att människan är unik.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 13 augusti

YouTube lanserar generativa AI-verktyg för skapare

YouTube planerar att lansera generativa AI-verktyg riktade mot skapare, med ett annat fokus jämfört med konkurrenter som Facebook-ägda Meta Platforms. Tara Walpert Levy, YouTubes vice ordförande för Amerika, förklarade nyligen att plattformen är mindre intresserad av chattbotar och mer intresserad av verktyg som hjälper till med videoredigering och idégenerering. YouTube tror att AI kan hjälpa skapare med olika aspekter som redigering, rekommendationer och videoproduktion. Genom att tillhandahålla generativa AI-verktyg siktar YouTube på att förbättra den kreativa processen och göra den mer tillgänglig för fler individer.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 9 augusti

Artificiell intelligens (AI) förbättrar våra liv på många sätt

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av våra dagliga liv, ofta utan att vi ens inser det. Trots nyliga oro och kontroverser kring AI, är det viktigt att erkänna att AI-teknologier redan är djupt invävda i våra rutiner och faktiskt gör våra liv bättre på många sätt. En av de vanligaste tillämpningarna av AI är ansiktsigenkänningsteknik. Cirka fyra av tio amerikaner använder Face ID på sina telefoner för att logga in på appar dagligen. AI kan också hittas i elbilar (EVs). AI-drivna system hanterar energiutmatningen, optimerar effektiviteten och förbättrar den totala prestandan. När det gäller sociala medier är AI-algoritmer ansvariga för att kurera våra nyhetsflöden. Streamingplattformar som Netflix förlitar sig också mycket på AI-algoritmer. De analyserar våra tittarvanor, genrer och preferenser för att föreslå personliga rekommendationer. Sammantaget, trots oro kring AI, är det viktigt att erkänna dess närvaro och dess positiva inverkan på våra liv. AI är redan djupt integrerat i våra dagliga rutiner, från ansiktsigenkänning på våra telefoner till att förbättra prestanda för våra fordon och tillhandahålla personliga innehållsrekommendationer. Så, snarare än att frukta AI, är det avgörande att omfamna och förstå dess förmågor eftersom det fortsätter att forma framtiden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 augusti

AI-verktyg som ChatGPT och Google Translate fungerar inte bra för vissa språk, inklusive Amhariska, enligt Mekdes Gebrewold, grundare av Ashagari-konsultföretaget i Addis Abeba, Etiopien. Detta beror på att moderna AI-verktyg är beroende av stora mängder ´träningsdata´, och internet domineras av få språk, främst engelska. Amhariska och andra språk från Afrika, Amerika och Oceanien utgör mindre än 0,1% av den gemensamma webbsökningen. Men det finns initiativ för att ändra detta, till exempel Lesan, en startup som skapar maskinöversättning och talteknik för etiopiska språk.

Deutsche Welle fördjupade 29 juli

Netflix anställer AI-chef mitt i strejker och kontroverser

Netflix anställer en chef för artificiell intelligens (AI) med en årlig lön på upp till 900 000 dollar, vilket skapar kontrovers mitt i pågående strejker från författare och skådespelare över lön och hotet från AI. Författarnas fackförening i Amerika och skådespelarnas fackförening strejkar för högre löner, royaltybetalningar från streamingtjänster och skydd mot obehörig användning av deras likheter genom AI-teknik. Kritiker har fördömt Netflix beslut, med argumentet att pengarna borde ha använts för att stödja artister som drabbats negativt av den ökande användningen av AI i underhållningsindustrin.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

AI förutspår Amerikas seger i Leagues Cup-match mot St. Louis City

Amerika och St. Louis City kommer att stå i centrum för en av de mest färgstarka matcherna i gruppspelet av Leagues Cup, där man-till-man ser mycket lika ut, även om artificiell intelligens redan har fått uppdraget att ´överträffa´ vinnaren. Andre Jardins män har tålmodigt väntat på sin tur att göra sin turneringsdebut och de kommer äntligen att göra det med målet att få sina första 3 poäng och gå vidare till nästa omgång av turneringen. Enligt analysen av den artificiella intelligensen Bard, som tillhör Google, är Amerika favorit, med en förutsägelse om en seger på City Park, men det kommer inte att vara lätt. ´Resultatet kommer att vara 2-0 eller 2-1 till deras fördel så länge de inte gör misstag i försvar. Amerika visar ett mer komplett och sammanhängande lag för att bryta ner rivaliserande försvar´, förklarade han.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 27 juli

Fotograf skapar vardagliga AI-genererade bilder som får uppmärksamhet på Reddit

Fotografen och konstnären John Kelly har nyligen inlett ett projekt för att skapa AI-genererade bilder som anses vara vardagliga och lätt att ignorera. Till skillnad från de polerade och professionella AI-bilderna som vanligtvis produceras, syftade Kelly till att skapa bilder som påminner om grundläggande mobilfoton. Med hjälp av AI-verktyget Midjourney skapade Kelly medvetet oanmärkta bilder, inklusive fula matbilder. Kellys bilder av tråkiga scener som skildrar vardagen i Amerika fick betydande uppmärksamhet på Reddit, med 12 000 uppröster.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 26 juli

Directors Guild of America ger detaljer om avtal med studior och strömningstjänster

Directors Guild of America (DGA) har gett sina medlemmar en mer detaljerad titt på sitt avtal med studior och strömningstjänster, som nåddes under en skribentstrejk. Ett av avtalets mest framhävda prestationer är en ny formel för utländska SVOD-residualer, baserad på plattformarnas antal internationella prenumeranter. Tack vare formeln kommer de största streamingtjänsterna att vara skyldiga att betala $89,415 i residualer för en timmes serier under de första tre åren av användning. Detta representerar en ökning på 76% i utländska residualer och en ökning på 21% generellt. DGA-medlemmar kommer att ha fram till slutet av juni att rösta om det föreslagna avtalet. Dessutom specificerar det preliminära kontraktet att generativ artificiell intelligens inte är en person och att arbete som utförs av DGA-medlemmar måste tilldelas en person. Dessutom får arbetsgivare inte använda GAI i samband med kreativa element utan samråd med regissören eller andra DGA-täckta anställda. DGA förklarade också avtalets nya standardvillkor för gratis AVOD-plattformar, som Tubi och Pluto TV, som tidigare var förhandlingsbara. Avtalet inför minimilöner, ersättning och ´kreativa rättigheter´ för högbudgeterade manusserier gjorda för dessa tjänster med under 20 miljoner prenumeranter, medan residualer är 2% av arbetsgivarens brutto.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 25 juli

Sju teknikföretag åtar sig att följa AI-säkerhetsregler i linje med Biden-administrationens riktlinjer

Sju teknikföretag, inklusive OpenAI, Google och Meta, har åtagit sig att följa säkerhets-, säkerhets- och förtroenderegler i utvecklingen av AI, i linje med Biden-administrationens djupa oro för riskerna med artificiell intelligens. Företagen, som också inkluderar Amazon, Anthropic, Inflection och Microsoft, kommer att delta i ett evenemang på Vita huset för att meddela att de har säkrat frivilliga åtaganden för att ´hjälpa till att röra sig mot säker, säker och transparent utveckling av AI-teknologi´. För att säkerställa juridiska skydd inom AI-området kommer Biden-administrationen att ´försöka få igenom tvåpartslagstiftning för att hjälpa Amerika att leda vägen för ansvarsfull innovation´ inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Yahoo Sports Canada fördjupade 21 juli

AI:s ekonomiska påverkan: En jämförelse med traktorns utveckling

För att förstå konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) för ekonomin, kan vi titta på traktorns utveckling. Trots att tekniken är imponerande kommer AI:s ekonomiska påverkan att vara begränsad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley anammar den. Detta innebär mycket mer än att bara använda enstaka chatbottar, utan skulle kräva en fullskalig omorganisation av företag och deras interna data. Exempelvis är Japan mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över hela sin ekonomi. Frankrike är motsatsen, med ett genomsnittligt innovationsrekord men utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin. Trots detta har världen blivit mer lik Japan sedan mitten av 2000-talet, med företag som blir allt mer försiktiga. Detta har resulterat i en tvådelad ekonomi, där företag som omfamnar tekniken drar ifrån konkurrenterna.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 16 juli

Amerikansk liberalism behöver bygga mer och snabbare, enligt Ezra Klein

Två skribenter har kritiserat Ezra Kleins koncept om ´supply-side progressivism´ eller ett liberalism som bygger. Enligt Klein behöver amerikansk liberalism bygga mer och snabbare för att lösa dagens problem, som ren energikapacitet, elektriska fordonsladdare, bostäder, halvledarfabriker, kollektivtrafik och överföringslinjer. Men liberalismen bygger inte i den takt som behövs för att lösa dessa utmaningar. Reihan Salam, president för det konservativa Manhattan Institute, och David Dayen, verkställande redaktör för det liberala American Prospect, anser att Klein har fel. Salam menar att ett liberalism som bygger kan vara önskvärt, men politiskt omöjligt. Dayen anser att byggandet redan är tillräckligt enkelt och att göra det ännu enklare skulle vara politiskt förödande.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 16 juli

AI-översättare kan erodera mänskligheten

Artikeln diskuterar hur AI-översättare kan erodera en stor del av vad det innebär att vara mänsklig. Författaren beskriver sin egen erfarenhet av att lära sig främmande språk, och hur detta har varit en viktig del av hans liv. Han uttrycker oro över att AI-översättare kan leda till att människor inte längre anstränger sig för att lära sig nya språk, vilket han anser är en viktig del av den mänskliga upplevelsen. Han argumenterar för att språk inte bara handlar om att överföra fakta, utan också om att uttrycka vem man är som person.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 13 juli

Mark Zuckerberg döljer sina barns ansikten på sociala medier - bör andra föräldrar göra det?

Mark Zuckerberg, VD för Meta, har orsakat uppståndelse på sociala medier genom att publicera en familjebild på Instagram där hans äldre barns ansikten är dolda med emojis. Vissa kommentatorer undrade varför hans yngsta barns ansikte inte också var dolt, medan andra användare svarade att spädbarns ansikten förändras så snabbt att de är oigenkännliga. Leah Plunkett, författare och biträdande dekanus vid Harvard Law School, anser att sociala medierföretag, inklusive Meta, kan göra mer för att skydda barn online, som att inkludera teknik som automatiskt suddar ut barns ansikten.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 10 juli

Miriam Makeba hyllas i populär Instagram-låt

Den franska sångerskan och låtskrivaren Jains låt ´Ooohe, Makeba´ från 2015 har nyligen blivit populär på sociala medier, trots att många inte känner till dess ursprung. Låten är en hyllning till Miriam Makeba, en populär anti-apartheidaktivist och sångerska som kallades ´Mama Africa´. Makeba var känd för att popularisera afrikansk musik och kultur globalt. Hon levde på tre kontinenter under sitt liv, först förvisad från Afrika och sedan oönskad i Amerika. Låten ´Makeba´ var en del av Jains debutstudioalbum, Zanaka, och skrevs och framfördes av henne.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 8 juli

Diverse nyheter från Göteborg

Nästan 600 barn ansökte om att få testa Lisebergs nya hotell, och Liah Nyas, 6 år, var en av de tio utvalda. Jessica Jämting från Hisingen är aktuell med en ny bilderbok. Två unga män har åtalats för dödskjutningen på Länsmanstorget i somras. Allmännyttan vill höja hyrorna med nästan sju procent. Stefan Gerhardsson avslutar sin karriär med ´Alla tiders Åsa-Nisse´ på Lisebergsteatern. Acapellatrion Solala siktar på egen musik på sitt senaste album ´Light it up´. MyDOG, Nordens största hundfest, återvänder till Svenska Mässan i januari 2023. Jenny Berggren, tidigare medlem i Ace of Base, är aktuell med sin solomusik och turné i Amerika. Missbruksboendet Bergsjöhöjd kommer inte att flyttas till Kyrkbyn.

Direktlänk Dela Mitti Stockholm fördjupade 6 juli

Mary Kay Zuravleffs nya roman utforskar invandrarens amerikanska erfarenhet

Prisbelönta författaren Mary Kay Zuravleff har baserat sin fjärde roman, ´American Ending´, på sin egen familjs ankomst till Amerika. De var rysk-ortodoxa ´gamla troende´ som emigrerade för cirka 100 år sedan för att arbeta i kolgruvorna i Pennsylvania. I sin roman beskriver hon maskerna som bars under 1918 års influensapandemi och diskrimineringen som hennes familj och andra invandrare stod inför. Zuravleff berättar att romanen utforskar paradoxerna - historiska och samtida - inbyggda i att vara amerikan. Boken är berättad ur perspektivet av en ung flicka, stolt över att vara den första amerikanen i sin familj.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 6 juli

Historien och utvecklingen av logiska element i digital teknik

Logiska element, som utgör grunden för modern digital teknik, baseras på användningen av Boolesk logik. George Boole föreslog först 1854 att undersöka logiska påståenden med matematiska metoder. Sådana logiska påståenden var ursprungligen två ömsesidigt uteslutande begrepp som ”Sant” och ”Falskt”, senare omvandlade i matematiska och tekniska tillämpningar till villkorliga värden av 1 eller 0 (”Logisk 1” och ”Logisk 0”). Claude Elwood Shannon tillämpade för första gången Booles logiska algebra i praktiken 1938 för att beskriva funktionen av reläkontakt- och elektronrörskretsar. De första integrerade kretsarna utvecklades och tillverkades 1959 av amerikanerna Jack St. Clair Kilby (Texas Instruments) och Robert N. Noyce (Fairchild Semiconductor) oberoende av varandra. Michael A. Shustov är en doktor i tekniska vetenskaper, kandidat i kemiska vetenskaper och författare till över 750 tryckta verk inom elektronik, kemi, fysik, geologi, medicin och historia.

Direktlänk Dela Electronic Design News fördjupade 5 juli

IQTalent Partners ansluter sig till Startup America Partnership; Sandy Gross utsedd till ´Årets kvinna´

Varje organisation behöver ett eget nyhetsrum för att sända och hantera sin onlinebild. IQTalent Partners har gått med i Startup America Partnership, en privat organisation som arbetar för att hjälpa unga företag att lyckas för att påskynda jobbtillväxten i Amerika. National Association of Professional and Executive Women har utsett Sandy Gross, grundare och verkställande partner för Pinetum Partners LLC, till ´årets kvinna´ inom executive search och rekrytering. Young Search Partners utvecklar nya tjänster och marknader för bevarad executive search.

Direktlänk Dela Hunt Scanlon Media fördjupade 5 juli

Transgender influencer kritiserar Bud Light för brist på stöd efter transfobisk mobbning

Transgender influencer Dylan Mulvaney påstår att hon kände sig övergiven av Bud Light efter att ha mött ´mer mobbning och transfobi än jag någonsin kunnat föreställa mig´ över sitt partnerskap med öljätten. Mulvaney fick kritik och hat efter att ha öppnat en Bud Light i en Instagram-video den 1 april som en del av en reklamtävling för ölmärket. Konservativa figurer och andra uppmanade till bojkott av Bud Light, medan Mulvaneys anhängare kritiserade ölmärket för att inte ge tillräckligt stöd. I veckorna och månaderna som följde tog två marknadsföringschefer på moderbolaget Anheuser-Busch InBev ledigt, Bud Light förlorade sin position som Amerikas bästsäljande öl och Human Rights Campaign, landets största påtryckargrupp för LGBTQ+ rättigheter, avbröt sin jämlikhets- och inkluderingsbedömning för bryggerijätten.

Direktlänk Dela KION News Channel 5/46 fördjupade 30 juni

Kendall Jenner anklagas för att redigera sina händer i sociala medier

Kendall Jenner har orsakat stor uppståndelse på sociala medier efter att människor hävdar att hon har redigerat sina händer i sina inlägg. Många kommenterade att hennes händer såg onaturligt långa och suddiga ut. Kendall gick sedan till Instagram Live för att bekräfta att det inte var Photoshop - hon har bara stora händer.

Direktlänk Dela Twenty Two Words fördjupade 14 juni

Ice Cube varnar för artificiell intelligens inom musikbranschen

Rapparen Ice Cube är inte ett fan av artificiell intelligens (AI) och uttrycker oro över att AI ersätter äkta röster och autenticitet i musiken. I en intervju på Full Send Podcast hävdade han att AI är demoniskt och att det kommer att få motstånd från riktiga, organiska människor. Han uppmanar artister att återgå till att använda sina riktiga röster och säkerställa att deras musik är autentisk och inte skapad av en dator. Elon Musk har också varnat för farorna med okontrollerad AI.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 23 maj

Sveriges invandringshistoria

År 1900 hade över en miljon svenskar flyttat till Amerika för att undkomma fattigdom och förföljelse. Sverige gick från att vara ett utvandrarland till ett invandrarland 1930, med stramare migrationslagar i USA och visionen om folkhemmet. Efter andra världskriget ökade invandringen kraftigt och 1960 var fyra procent av befolkningen utlandsfödda. Under 80-talet var den största invandringen flyktingar från Mellanöstern och Eritrea. 2020 hade tjugofyra procent av Sveriges befolkning utländsk bakgrund. Sveriges invandringshistoria har gått från assimilation till integration till mångfald, och från gästarbetare till utlänningar till invandrare.

Direktlänk Dela Electronic Theatre Controls fördjupade 19 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare