» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 130 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Anders Nilsson är en svensk professionell ishockeymålvakt, född den 19 mars 1990 i Luleå, Sverige. Han började sin karriär i Luleå HF innan han flyttade till Nordamerika för att spela inom NHL. Nilsson har spelat för flera NHL-lag, inklusive New York Islanders, Edmonton Oilers, St. Louis Blues, Vancouver Canucks och Ottawa Senators. Han är känd för sin storlek (198 cm lång och 104 kg tung) och förmåga att täcka mycket av målet. Utöver sin NHL-karriär har Nilsson också representerat Sverige i internationella tävlingar, inklusive VM och OS.

Senaste nytt kring Anders Nilsson

Planera för 2023 års utdelning innan det är för sent

Företagare som driver aktiebolag och förväntar sig vinst under 2023 uppmanas att börja planera för utdelning nästa år. Hur stor utdelningen blir beror på årets resultat och hur löneuttaget planeras innan årets slut. Skatteexperten Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint rekommenderar att använda huvudregeln för att maximera utdelningen. Han påpekar också att den lön som tas ut från bolaget påverkar inkomstskatten och socialförsäkringsskyddet. Wint har skapat sajten K10.nu för att hjälpa företagare att räkna ut sitt utdelningsutrymme.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 november

Planering för 2023 års utdelning i aktiebolag

Företagare med aktiebolag som förväntar sig vinst under 2023 behöver börja planera för sin lågbeskattade utdelning nästa år. Utdelningsbeloppet beror på årets resultat och planeringen av löneuttag innan årets slut. Den automatiserade bokföringstjänsten Wint ger tips om hur man kan maximera sin utdelning genom att agera innan årsskiftet. Skatteexperten Anders Nilsson från Wint betonar vikten av inkomstplanering och tar upp två regler, förenklingsregeln och huvudregeln, som styr hur hög utdelning man kan få.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 november

Nya föreskrifter för jaktmedel från Naturvårdsverket

Från och med 1 augusti inför Naturvårdsverket nya föreskrifter för jaktmedel, vilket innebär ändringar för jaktmetoder och ammunition. Bland annat tillåts blyfri ammunition vid älgjakt och säljakt med klass 2-ammunition. Rådjur får jagas med slugs i enkelpipiga hagelgevär, och änder får jagas med klass 4. Säl får jagas med patroner i klass 2. Mörkerriktmedel får användas vid jakt på dov och kron utan särskilt tillstånd, om länsstyrelserna tillåter skyddsjakt dygnet runt. Jägare i tätorter får använda expanderande kulpatroner en klass lägre än vanligt utan särskilt tillstånd.

Direktlänk Dela Svensk Jakt fördjupade 6 juli

Regeringens förslag till nytt mediestöd riskerar lokal journalistik

Regeringen kommer snart att presentera ett förslag till nytt mediestöd för åren 2024-2029, men det finns oro för att förslaget kan försvåra möjligheterna till journalistik i hela landet. Redan Svegfors-utredningens förslag för ett år sedan var underfinansierat, och tidningsekonomierna är nu mer pressade av högre pappers-, drivmedels- och energipriser. Om mer pengar allokeras till andra medieslag blir det mindre kvar till lokaltidningar, vilket kan få konsekvenser för demokratin och nyhetsförmedlingen i mindre orter och regioner.

Direktlänk Dela Dagens Media fördjupade 9 juni

Viktiga saker att tänka på vid skaffande av förmånsbil 2023

Regeringen har genomfört flera regeländringar de senaste åren som påverkar förmånsbeskattningen för förmånsbilar. Skatteexpert Anders Nilsson på automatiserade bokföringstjänsten Wint förklarar att det är viktigt att hålla sig uppdaterad om reglerna, som justeras med jämna mellanrum. Regeländringar under 2021 och 2022 gjorde det mindre förmånligt att ha en förmånsbil, och det kan vara värt att överväga att köpa eller leasa bilen som privatperson istället. Nilsson rekommenderar att räkna extra noga på valet av bilmodell och överväga leasing istället för köp, då det kan vara mer lönsamt i vissa fall.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 17 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare