» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 128 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Antony Blinken är en amerikansk politiker och diplomat. Han är medlem av Demokratiska partiet och tjänar för närvarande som USA:s utrikesminister under president Joe Biden. Blinken har tidigare arbetat som biträdande nationell säkerhetsrådgivare och biträdande utrikesminister under president Barack Obama. Han har också erfarenhet från Clinton-administrationen och har varit engagerad i amerikansk utrikespolitik i över två decennier. Blinken är känd för sitt engagemang för multilateralism, mänskliga rättigheter och allianser, och för att stärka USA:s internationella partnerskap.

Senaste nytt kring Antony Blinken

USA:s utrikesdepartement lanserar sin första AI-strategi

USA:s utrikesdepartement ser artificiell intelligens (AI) som nyckeln till att omvandla sina data till diplomatiska insikter. Den 9 november släppte departementet sin första företagsstrategi för AI. Strategin reflekterar utrikesminister Antony Blinkens fokus på att modernisera och utöka rollen för USA:s diplomati för att fokusera på framväxande teknikfrågor. Strategin fokuserar också på hur AI kan hjälpa departementets Center for Analytics att ge mer realtidsinsikter till sina diplomater över hela världen. Bland dess mål är att utveckla en arbetsstyrka som omfamnar AI-teknologi.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 20 november

Kinas president uppmanar till gemensam säkerhet i cyberrymden

Kinas president Xi Jinping uttalade sig på onsdagen om potentiella risker kopplade till artificiell intelligens (AI) och menade att dessa är utmaningar som länder bör hantera tillsammans. Detta kommer i skuggan av Kinas strikta kontroll över yttrandefriheten på internet. Xi uppmanade till gemensam säkerhet i cyberrymden istället för konfrontation och uttryckte sitt motstånd mot ´cyberrymdens hegemoni´. Han sa att Kina är redo att ´främja den säkra utvecklingen av AI´ med genomförandet av Global AI Governance Initiative, ett förslag som lanserades av den kinesiska regeringen förra månaden.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 8 november

Joe Biden utfärdar USA:s första regelverk för artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order för att skapa landets första regelverk för artificiell intelligens (AI). Order omfattar flera departement, men handelsdepartementet, under ledning av handelssekreterare Gina Raimondo, kommer att spela en central roll. Handelsdepartementet krävs att utveckla vägledning för innehållsautentisering och vattenmärkning för att tydligt märka AI-genererat innehåll. Dessutom måste AI-utvecklare dela säkerhetstestresultat med den amerikanska regeringen innan de gör sina system tillgängliga för allmänheten.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 30 oktober

BlackBerry, Lithium Americas och Stella-Jones toppar TSX-listan

BlackBerry, Lithium Americas och Stella-Jones var de tre bästa aktierna på TSX-indexet den 16 oktober. BlackBerry steg med 6,55% efter att företaget lanserat en ny AI-driven cybersäkerhetsassistent. Lithium Americas, ett företag som specialiserat sig på litiumutvinning, steg med 7,28% efter att ha varit förloraren på indexet föregående vecka. Stella-Jones, som levererar infrastrukturprodukter, steg med 5,57% efter starka kvartalsrapporter och uppgraderingar av National Bank Financial.

Direktlänk Dela Financial Post fördjupade 16 oktober

USA:s ledare diskuterar AI-säkerhet med toppexperter

USA:s president Joe Biden har talat om artificiell intelligens (AI) tillsammans med ledande AI-experter, inklusive Adam Selipsky, VD för Amazon Web Services, Greg Brockman, president för OpenAI, Nick Clegg, president för Meta, och Mustafa Suleyman, VD för Inflection AI. De diskuterade säkerhetsåtgärder för generativa AI och behovet av att förbättra AI-modellernas tillförlitlighet. De konstaterade också att chatbots är notoriskt felaktiga för icke-engelska språk, vilket innebär nya säkerhetsrisker. Diskussionen belyste behovet av att definiera säkerhet, säkerhet och förtroende inte bara för en amerikansk kontext, utan också för en global.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 21 september

USA och Vietnam söker affärspartnerskap inom halvledare, teknik och flyg

Ledande chefer från stora amerikanska och vietnamesiska företag inom halvledar-, teknik- och flygsektorn möttes för att söka affärspartnerskap under USA:s president Joe Bidens besök i Hanoi. Mötesdeltagarna inkluderade företag som Google, Intel, Amkor, Marvell, GlobalFoundries och Boeing. Från Vietnam deltog företag som elbilstillverkaren VinFast, Vietnam Airlines, teknikföretaget FPT, e-plånboken MoMo och internetföretaget VNG. Biden betonade att de två länderna fördjupar samarbetet inom molndatorer, halvledare och artificiell intelligens. Han framhävde också att Vietnam är avgörande för försörjningen av kritiska mineraler.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 11 september

USA:s utskott uttrycker oro över amerikanska företags investeringar i kinesiska teknikstartups

USA:s utskott för det kinesiska kommunistpartiet har skickat brev till fyra separata amerikanska riskkapitalfirmor, inklusive Qualcomm´s venturearm, och uttrycker ´allvarlig oro´ över deras investeringar i kinesiska teknikstartups. Brevet skickades till GGV Capital, GST Ventures, Qualcomm Ventures och Walden International av Mike Gallagher och Raja Krishnamoorthi, de två ledande medlemmarna i utskottet. De uttryckte särskilt oro över investeringar i artificiell intelligens, halvledare och kvantdatorföretag i Kina. Vissa av de företag som mottagit amerikanska pengar har kopplats till profilering och spårning av uigurer i Kina. Utskottets agerande representerar den senaste tvärpolitiska ansträngningen att öka pressen på amerikanska investeringar i Kina.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 juli

494 barn dödade och 1 552 skadade sedan krigets början i Ukraina

Enligt en rapport från Ukrainas generella åklagarkontor har 494 barn dödats och 1 552 skadats sedan krigets början i Ukraina. Siffrorna fortsätter att stiga på grund av räkningar i stridsområdena. Turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan hävdade att den ryska presidenten Vladimir Putin var överens med honom om att förlänga ett kornavtal i Svarta havet, men detta förnekades av Kreml. USA:s utrikesminister Antony Blinken uppmanade Ryssland att förnya avtalet. Ryska styrkor slog mot Sumy-regionen 110 gånger på en dag.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 15 juli

USA-senator blockerar Turkiets köp av stridsflygplan, påverkar Sveriges Nato-process

USA-senatorn Bob Menendez har spelat en nyckelroll i Nato-processen mellan Sverige och Turkiet. Menendez har uttryckt sitt motstånd mot att Turkiet får modernisera sitt flygvapen med amerikanska F-16-plan, vilket har påverkat Sveriges ansökan om Nato-medlemskap. Menendez har varit kritisk mot Turkiet för dess kränkningar av andra länders luftrum och territorialvatten, samt landets brist på respekt för mänskliga rättigheter. Trots påtryckningar från Vita huset, har Menendez stått fast vid sitt motstånd och har möjlighet att blockera försäljningen av F-16-planen till Turkiet.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 12 juli

Antony Blinkens besök till Kina: En analys av USA-Kina relationen

USA:s utrikesminister Antony Blinken besökte Kina, fyra månader efter att hans resa avbröts på grund av upptäckten av en kinesisk spionballong i USA:s luftrum. Trots positiva initiala reaktioner var besöket mer inriktat på skadekontroll och att skapa en strategi för att stabilisera det alltmer skakiga förhållandet. Båda sidor kom överens om att etablera arbetsgrupper, initiera fler kommersiella flyg och främja fler utbyten bland studenter, akademiker och journalister. Djupa skillnader kvarstår dock gällande Taiwans framtid, spänningar i Sydkinesiska havet och teknologirestriktioner.

Direktlänk Dela INSEAD Knowledge fördjupade 5 juli

Kina skärper kontrollen över exporten av nyckelmaterial för chiptillverkning

Kinas regering skärper kontrollen över exporten av två nyckelmaterial som används för att tillverka datorchips. Från nästa månad kommer särskilda licenser att krävas för att exportera gallium och germanium från Kina, som är världens största producent av metallerna. Detta kommer efter Washingtons ansträngningar att begränsa Kinas tillgång till vissa avancerade mikroprocessorer. Kinas handelsministerium sa att restriktionerna behövdes för att ´skydda nationell säkerhet och intressen´. Dessa metaller används i halvledare, kommunikations- och militärutrustning och är också nyckelmaterial i produkter som solpaneler.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 juli

Billström om Fidans samtal: Ska höras snart igen

Utrikesminister Tobias Billström (M) har haft ett telefonsamtal med sin nya turkiska motsvarighet Hakan Fidan angående Sveriges Nato-medlemskap. Fidan kräver konkreta steg från Sverige för att Nato-ansökan ska godkännas, men det är oklart vad detta innebär. Turkiet och Ungern är de enda två länder som ännu inte har godkänt Sveriges Nato-medlemskap. Billström och Fidan enades om att höras snart igen.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 8 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare