» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 230 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Apple Inc. är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag som grundades 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. Företaget har sitt huvudkontor i Cupertino, Kalifornien och är känt för att designa, utveckla och sälja konsumentelektronik, datorprogramvara och onlinetjänster. Några av Apples mest populära produkter inkluderar iPhone, iPad, Mac-datorer, iPod, Apple Watch och Apple TV. Företaget har också skapat programvaror som macOS, iOS, iTunes och iWork. Apple är känt för sin innovation och har blivit en av världens mest värdefulla och inflytelserika företag inom teknikbranschen.

Senaste nytt kring Apple Inc.

Betydande tillväxt väntas på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips

Den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips väntas uppleva en betydande tillväxt, enligt den senaste forskningsrapporten från Verified Market Research. Rapporten förutser att förändrade konsumtionsmönster kommer att påverka marknaden avsevärt. Marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips värderades till 1,74 miljarder USD 2020 och förväntas nå 2,09 miljarder USD 2028, med en CAGR på 2,27% från 2021 till 2028. De tio ledande företagen på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips är NVIDIA Corporation, Advanced Micro Devices, Alphabet Inc., Intel Corporation, Apple Inc., Mythic Ltd., Arm Limited, Samsung Electronics Co. Ltd., Qualcomm Technologies Inc, Xilinx Inc., HiSilicon(ShanghAI) Technologies CO. LIMITED, bland andra.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupar idag

ChatGPT: AI:s ´iPhone-ögonblick´ och dess inverkan på tekniksektorn

För ett år sedan debuterade en mycket snabb och flytande chatbot kallad ChatGPT, vilket har blivit det viktigaste ögonblicket för Silicon Valley sedan lanseringen av Apples iPhone 2007. ChatGPT, som använder en teknik som kallas generativ AI, och dess senaste iterationer och kopior har stört hierarkierna i nästan alla tekniksektorer, inklusive halvledare, konsument, hårdvara, mjukvara och molnet. Tekniken har också återuppväckt startup-gemenskapen, särskilt i San Francisco, med nya idéer och finansiering. Företag experimenterar och använder AI för att eliminera jobb och bli mer effektiva. Morgan Stanley sade förra månaden att det tror att 44% av arbetskraften kommer att påverkas under de närmaste åren, med en ekonomisk inverkan på $2,1 biljoner, så småningom stigande till $4,1 biljoner.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 30 november

Globala marknaden för hemljudutrustning väntas nå 73,7 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för hemljudutrustning att nå 73,7 miljarder dollar år 2030, upp från 36,3 miljarder dollar år 2022. Detta motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,2% under perioden 2022-2030. Hemmabiosystem, ett av segmenten som analyserats i rapporten, förväntas nå 18,7 miljarder dollar i slutet av analysperioden, med en CAGR på 6,4%. Marknaden för smarta högtalare förväntas växa med en CAGR på 11,1% under de kommande åtta åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 30 november

Hur Hubtas använder AI för att hjälpa investerare att investera i framtidens företag

Apple Inc. och Tesla Inc., trots att de en gång var start-ups som kämpade för marknadsandelar, har blivit enormt framgångsrika företag, vilket har gjort deras grundare och investerare mycket rika. Idag har riskkapitalister fler verktyg tillgängliga, inklusive de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI), vilket ger investerare möjlighet att sammanfatta data, söka efter specifika mätvärden och automatiskt utföra beräkningar. Ashna Paul, VD för Hubtas, har skapat en omfattande data- och analysplattform som ger detaljerad insikt i hundratals start-ups. Hubtas har även lanserat HubtasGPT, en AI-baserad chatbot som kan generera forskningsrapporter om företag. StartEngine kompletterar Hubtas genom att erbjuda en mängd olika investeringsmöjligheter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 november

MediaTeks aktier ser ut att fortsätta stiga på grund av ökad efterfrågan på smartphones och nytt AI-chip

En fem månaders rally i MediaTek Inc ser ut att fortsätta då efterfrågan på smartphones ökar och ett lovande nytt AI-chip förbättrar företagets utsikter. Det taiwanesiska teknikföretagets aktie har stigit nästan 40% sedan slutet av juni. Investerares entusiasm kring MediaTek lyfter fram den växande konkurrensen mellan halvledarföretag som utnyttjar AI för att få större andel av smartphone-affären. Mediateks Dimensity 9300-chip ses som en game-changer som hjälper företaget att få övertaget över Qualcomm, den nuvarande ledaren på high-end mobilmarknaden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 november

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

AI-teknikens framtid och dess potential inom försäkringsbranschen

Artificiell intelligens (AI) är tekniken bakom intelligenta maskiner och program. Den kan analysera stora mängder data, upptäcka mönster och inkonsekvenser, och förbättra noggrannheten genom djupinlärning. AI kan hjälpa till att fatta bättre beslut, öka effektiviteten och produktiviteten, minska mänskliga fel och öka lönsamheten. Företag som Meta Platforms, Nvidia Corporation, Amazon.com, Microsoft Corporation och Apple Inc. är ledande inom AI-utveckling. Marknaden för AI beräknas vara värd 150,2 miljarder dollar, med en tillväxttakt på 36,8% årligen mellan 2023 och 2030. Inom försäkringsbranschen kan AI användas för bedrägeribekämpning, bland annat genom analys av krav, spårning av trender, realtidsövervakning och förbättring av rutinmässiga operationer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

OpenAI-grundare anställda av Microsoft efter att ha blivit tvingade lämna företaget

OpenAI:s grundare och VD Sam Altman tvingades lämna företaget, vilket ledde till jämförelser med när Apple sparkade Steve Jobs. Altman och hans OpenAI-medgrundare Greg Brockman har nu anställts av Microsoft för att leda en nyinrättad intern avdelning för artificiell intelligens. Mer än 500 OpenAI-anställda hotar att hoppa av och följa dem. Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har gått från att se företagets 10 miljarder dollar-investering i OpenAI hotas till att stärka företagets position inom AI. Investerares instämmer och Microsofts aktier har nått rekordhöga nivåer.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

OpenAI lanserar anpassade versioner av ChatGPT och förhandsvisning av GPT-4 Turbo

OpenAI tillåter nu användare att bygga anpassade versioner av ChatGPT för att utföra specifika personliga och professionella uppgifter. Med det nya alternativet kan användare snabbt skapa egna specialiserade versioner av ChatGPT som kan hjälpa till att lära ett barn matematik eller förklara reglerna för ett brädspel. OpenAI planerar också att introducera en butik senare denna månad där användare kan hitta anpassade GPTs från andra användare och tjäna pengar på sina egna. Vid sin första utvecklarkonferens på måndagen meddelade OpenAI att de introducerar en förhandsversion av GPT-4 Turbo, en kraftfullare och snabbare version av sitt mest aktuella stora språkmodell.

Direktlänk Dela The Daily Item fördjupade 12 november

OpenAI låter användare skapa anpassade versioner av ChatGPT

OpenAI tillåter nu användare att skapa anpassade versioner av ChatGPT för att utföra specifika personliga och professionella uppgifter. Med det nya alternativet kan användare snabbt skapa sina egna specialiserade versioner av ChatGPT som kan hjälpa till att undervisa ett barn i matematik eller förklara reglerna för ett brädspel. Ingen kodning krävs, sa företaget. OpenAI planerar också att introducera en butik senare denna månad där användare kan hitta skräddarsydda GPTs från andra användare och tjäna pengar på sina egna, mycket som de kanske gör med appar i Apple Inc: s App Store.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 7 november

OpenAI tillåter användare att skapa anpassade versioner av ChatGPT

OpenAI tillåter nu användare att bygga anpassade versioner av sin ChatGPT för att utföra specifika personliga och professionella uppgifter. Med det nya alternativet kommer användare att kunna skapa sina egna specialiserade versioner av ChatGPT, som kan hjälpa till att undervisa ett barn i matematik eller förklara reglerna för ett brädspel. Ingen kodning krävs, sa företaget. OpenAI planerar också att introducera en butik senare denna månad där användare kan hitta skräddarsydda GPTs från andra användare och tjäna pengar på sina egna, mycket som de kanske gör med appar i Apple Inc: s App Store.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 6 november

Apple investerar ´ganska mycket´ i generativ AI, enligt VD Tim Cook

Apple Inc:s VD Tim Cook har meddelat att företaget investerar mycket i generativ artificiell intelligens (AI), en teknologi som populariserats av OpenAI´s ChatGPT. Under företagets senaste vinstsamtal avslöjade Cook dock inte hur företaget planerar att använda tekniken. Cooks kommentarer kom som svar på en fråga från en analytiker som undrade om företaget skulle försöka tjäna pengar på sin kommande Vision Pro headset eller andra initiativ med generativ AI. Cook sa att Apple planerar att närma sig generativ AI ´ansvarsfullt´ och att fans av företagets enheter ´kommer att se produktförbättringar över tid där dessa teknologier är i hjärtat av dem´.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 3 november

Globala marknaden för artificiell intelligens inom epidemiologi förväntas nå 1,43 miljarder dollar 2027

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom epidemiologi förväntas öka från 0,4 miljarder dollar 2022 till 1,43 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 28,8%. Trots störningar orsakade av Ryssland-Ukraina-kriget och utmaningar från COVID-19-pandemin spelar AI en central roll i sjukdomsövervakning, infektionsprognoser och stärkande av hälso- och sjukvårdsstrategier. Nyckelspelare som Apple Inc., Alphabet Inc. och Microsoft Corporation leder marknaden.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 27 oktober

Globala marknaden för affektiv databehandling förväntas nå 434,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för affektiv databehandling nå 434,2 miljarder dollar år 2030, från 63 miljarder dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 27,3%. Rapporten undersöker marknadens prestanda, tillämpningar inom mjukvara och hårdvara, och dess roll inom branscher som marknadsundersökningar, media och reklam, hälso- och sjukvård, bilindustrin och andra slutanvändningar. Mjukvarusegmentet förväntas växa med en CAGR på 29,6% och nå 223,1 miljarder dollar vid slutet av analysperioden. Tillväxten inom hårdvarusegmentet uppskattas till 25,2% CAGR under de kommande åtta åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 oktober

Artificiell intelligens inom medicinsk bildmarknad visar stark tillväxt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk bildbehandling växer snabbt. AI används inom neurologi, kardiologi, bröst- och lungbildning, bland annat. Tekniker som djupinlärning och datorseende används. Marknaden, som inkluderar USA, Kanada och Mexiko, har vuxit från miljontals dollar till miljontals dollar mellan 2017 och 2022. Med den nuvarande tillväxttakten beräknas marknaden nå miljontals dollar 2029. Företag som Amazon, Salesforce, Microsoft, IBM, Google, Cisco, NVIDIA, Infineon Technologies, Intel Security Group och Apple är viktiga globala tillverkare på marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 oktober

ÖppnaAIs ChatGPT app upplever tillväxtavmattning trots rekordnedladdningar

OpenAI:s ChatGPT mobilapp nådde rekordnedladdningar i september med 15,6 miljoner installationer världen över. Trots detta saktade intäktsökningen ner till 20%, jämfört med 31% i juli och 39% i augusti. Denna nedgång kan indikera att ChatGPT närmar sig mättnad när det gäller antalet mobila användare som är villiga att betala för den uppgraderade prenumerationstjänsten ChatGPT Plus. Trots avmattningen i intäktstillväxten genererade ChatGPT fortfarande nästan $4,6 miljoner i bruttointäkter över sina iOS- och Android-appar världen över i september. Detta är mer än någon annan AI-chattbot-app, förutom Ask-AI, som tjänar mer tack vare kraftig annonsutgifter. ChatGPT:s nettointäkter är troligen lägre än bruttointäkterna, eftersom Apple Inc. och Alphabet Inc:s Google tar en del av intäkterna från in-app-köp. ChatGPT nettade runt $3,2 miljoner i september efter att Apple och Google tog sina delar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 oktober

Taiwan Semiconductor Manufacturing förväntar sig ökad intäkt trots Kinas ojämna ekonomiska återhämtning

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) förväntar sig kvartalsintäkter som överträffar analytikers förväntningar, vilket speglar förväntningar på en förbättrad chipmarknad trots Kinas ojämna ekonomiska återhämtning. TSMC, som är den primära chipmakaren för Nvidia Corp. och Apple Inc., planerar att spendera $32 miljarder på att utöka och uppgradera kapaciteten 2023, vilket är den lägre änden av en tidigare projicerad skala. Trots detta överträffade siffran de $30,5 miljarder i kapitalutgifter som analytiker hade förväntat sig.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 oktober

Hon Hai expanderar sin satsning på elbilar med hjälp av AI

Hon Hai Precision Industry Co, mest känd som tillverkare av Apples iPhone, utökar sin satsning på elbilar (EVs) genom att integrera artificiell intelligens (AI). Vid ett evenemang i Taiwan presenterade Hon Hais ordförande Young Liu och Jensen Huang, VD för AI-chip ledaren Nvidia Corp, ett koncept de kallade en ´AI Factory´. Genom detta skulle företagen samla in data från EVs och använda informationen för att förbättra bilteknologin. Hon Hais EV-enhet, Foxtron, och dess taiwanesiska partner Yulon Motor Co planerar att leverera sina första bilar till kunden Luxgen Motor Co i fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 19 oktober

Tata Consultancy Services satsar på AI-baserade tjänster genom partnerskap med Microsoft

Tata Consultancy Services Ltd (TCS) satsar på sitt partnerskap med Microsoft Corp för att utveckla AI-baserade programvarutjänster för kunder, i syfte att vinna högre marginaler för att driva tillväxt. TCS har fördjupat sitt samarbete med Azure OpenAI, samarbetet mellan Microsoft och Sam Altman-ledda OpenAI. De använder också det molnbaserade AI-verktyget GitHub Copilot för att erbjuda lösningar som bedrägeriupptäckt till finansiella tjänster eller anpassade kundtjänster till återförsäljare. Tjänster som utnyttjar detta partnerskap kan hjälpa TCS att förbättra marginalerna, säger VD K Krithivasan.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 16 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Apple och leverantörer drabbas av oväntad försäljningsnedgång trots nya lanseringar

Apple Inc och dess huvudleverantörer i Taiwan upplever en betydande försäljningsnedgång trots nyligen lanserade iPhone och Android-enheter. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, den ledande kontraktstillverkaren av chip, upplevde en försäljningsminskning på 13,4%, en siffra som är oroande men bättre än först befarat. Arm Holdings Plc, ett ledande brittiskt halvledarföretag, står inför en potentiell utmaning på sin största marknad. Flera av dess kritiska tidigare anställda från dess kinesiska företag har grundat ett nytt chipdesignföretag, Borui Jingxin, med stöd av den lokala regeringen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 oktober

Bästa aktierna inom artificiell intelligens (AI) att köpa enligt hedgefonder

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste trenderna inom den globala teknikindustrin. Organisationer investerar stort i sina AI-initiativ för att förbättra sina tjänster och behålla en konkurrensfördel. Stora företag internationellt antar åtgärder och strategier för att lansera nya AI-baserade produkter och tjänster. Halvledarindustrin ser också en våg av bästa AI-aktier eftersom företag utvecklar nya planer för att lansera AI-baserade produkter. Warren Buffett har investerat cirka 690 miljoner dollar i AI-aktier eftersom AI förväntas bidra med cirka 15,7 biljoner dollar till världens bruttonationalprodukt (BNP) 2030. De bästa AI-aktierna i branschen inkluderar Apple Inc. (Nasdaq:AAPL), Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE:TSM), Adobe Inc. (Nasdaq:ADBE), Amazon.com Inc. (Nasdaq:AMZN) och CrowdStrike Holdings Inc. (Nasdaq:CRWD).

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 6 oktober

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) rapporterade mindre intäktsminskning än förväntat för tredje kvartalet tack vare efterfrågan från aktörer inom artificiell intelligens (AI), vilket hjälpte till att kompensera för svagare försäljning av smartphone- och laptopchips. TSMC, som är huvudleverantör till Apple Inc. och Nvidia Corp., rapporterade intäkter på NT$546,7 miljarder ($17 miljarder) för juli-september, en minskning med 11% jämfört med föregående år, men bättre än den genomsnittliga prognosen på NT$531,5 miljarder. Datacenter som driver AI ökar efterfrågan för några av TSMC:s största kunder, inklusive Nvidia. TSMC:s aktie stängde cirka 0,8% högre i Taipei på fredagen.

Yahoo Finance fördjupade 6 oktober

Google lanserar en AI-driven virtuell assistent för mer komplexa uppgifter

Google kommer snart att släppa en version av sin virtuella assistent som drivs av företagets artificiella intelligens-teknologi Bard, vilket hjälper användare att hantera mer komplexa uppgifter. Den nya tjänsten, kallad Assistent med Bard, kommer att finnas tillgänglig i ett teststadium och sedan rullas ut till allmänheten under de kommande månaderna. Assistenten kommer att utrustas med några av Bards förmågor, en chatbot som är företagets svar på OpenAI´s populära ChatGPT.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 5 oktober

AIoT-lösningar förväntas uppleva betydande tillväxt mellan 2023 och 2031, enligt 360 Research Reports

Enligt en ny marknadsstudie från 360 Research Reports förväntas den globala marknaden för lösningar inom ´Artificial Intelligence Of Things´ (AIoT) att växa avsevärt mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar marknadens storlek, egenskaper och tillväxt, och bryter ner den efter typ, tillämpning och konsumtionsområde för AIoT-lösningar. Bland de största tillverkarna av AIoT-lösningar finns Siemens AG, SoftBank Robotics Holding Corp, Google Inc, General Electric, Xiaomi Technology Co. Ltd, ABB Ltd, Apple Inc, Symantec Corporation, SK Telecom, CloudMinds, Analog Devices Inc, Cisco Systems, Fujitsu Ltd, Tellmeplus, Huawei Technologies Co. Ltd, STMicroelectronics och Baidu Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

Forskning förutspår betydande tillväxt på AI-marknaden fram till 2028

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) förutspår en betydande tillväxt fram till 2028. Rapporten, som omfattar 104 sidor, analyserar marknadens storlek, andelar, trender och segment, och erbjuder insikter i rådande trender, utmaningar och framtida utvecklingsplaner. Den globala AI-marknadens storlek uppskattades till 59732,12 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner USD 2028. Rapporten täcker också AI:s inverkan på olika industrier och applikationer, inklusive autonoma fordon, automatisk taligenkänning och generering, och detektering av nya koncept och abstraktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Apple AI-chef påpekar ny privat webbläsarsökning i Google-rättegång

John Giannandrea, tidigare hög chef på Google som nu leder Apples AI-verksamhet, påpekade en tyst förändring i den senaste iPhone-programuppdateringen som tillåter användare att välja en annan sökmotor än Googles när de surfar på internet i privat läge. iOS 17, som släpptes på måndag, lade till ´en andra inställning, så du kan välja två olika´ sökmotorer, sa Giannandrea i sitt vittnesmål i federal domstol i Washington som en del av Justitiedepartementets antitrustmål mot Alphabet Inc.´s Google.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 september

AIoT-lösningar marknad förväntas växa årligen till 2030

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för Artificiell Intelligens av Saker (AIoT) lösningar kommer att växa årligen fram till 2030. Rapporten analyserar marknaden baserat på regioner, tillämpningar (konsument, företag, industri, regering) och typer (hårdvara, mjukvara, firmware, stödjande teknologier). Bland de största tillverkarna av AIoT-lösningar globalt finns Siemens AG, SoftBank Robotics Holding Corp., Google Inc., General Electric, och Xiaomi Technology Co. Ltd. Marknaden förväntas växa betydligt i Nordamerika och Europa under prognosperioden, drivet av hög teknologi och närvaron av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 september

Nvidia och Indien satsar på att snabba upp landets AI-uppgång

Nvidia och Indien har gemensamt intresse av att påskynda Indiens framsteg inom AI. Under en femdagars resa till Indien besökte Nvidias VD Jensen Huang fyra städer och hade ett enskilt samtal med premiärminister Narendra Modi om AI-sektorn. Nvidia ser Indien som en sällsynt möjlighet, då landet kan bli en källa till AI-talang, en plats för chipproduktion och en marknad för Nvidias produkter. Indien har ambitioner att öka elektronikproduktionen och använda AI för att stödja sin digitala ekonomi. Landet investerar miljarder i bidrag för att upprätta infrastruktur för chipproduktion för att locka företag som Nvidia.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas expandera till 501813,57 miljoner USD till 2028

En omfattande 115-sidig rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) visar att marknaden väntas expandera med en CAGR på 39,73% under prognosperioden, och nå 501813,57 miljoner USD till 2028. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Tillämpningar inkluderar hälso- och sjukvård, finans, juridik, detaljhandel, reklam och media. Typer inkluderar hårdvara, mjukvara och tjänster. Regional analys omfattar Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa kraftigt fram till 2028

En omfattande 104-sidig rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) har släppts. Rapporten analyserar marknadens storlek, andel och trender. Den globala AI-marknaden värderades till 59732,12 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner USD 2028. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Faktorer som driver AI-marknaden inkluderar den ökande efterfrågan på olika applikationer globalt. Marknaden för AI förväntas ha betydande tillväxt, med en imponerande årlig tillväxttakt under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

En enda Bitcoin kunde köpa en Tesla Model Y 2021, Softbank utforskar investeringar i OpenAI, Ford står inför UAW-strejk i USA och Kanada

I november 2021, när Bitcoin nådde sin högsta nivå någonsin på 67 617,02 dollar, var det mest värdefulla köp som kunde ha gjorts med en enda Bitcoin 2021 års Tesla Model Y, prissatt till 62 190,00 dollar. Billy Markus, medskapare av Dogecoin, kritiserade Donald Trump för hans påstådda påverkan på yttrandefriheten. Apple Inc lanserade nästa iteration av sina iPhones förra veckan, och tidig mottagning av enheten har varit positiv. Ford Motor Co fortsätter att drabbas av United Auto Workers (UAW) fackföreningens strejk i USA, och nu kan Kanadas Unifor fackförening vara på väg att strejka mot det. Starbucks Corp har befordrat Molly Liu till verkställande vicepresident och med-VD för Starbucks Kina. KKR & Co Inc har köpt SingTel´s regionala datacenterenhet för 807 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 september

Artificiell intelligens (AI) marknadsrapport 2023 ger en omfattande översikt

En nyligen publicerad rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) ger en omfattande översikt över marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten, som är 115 sidor lång, är en värdefull resurs för att få insikter genom djupgående forskning och analys. Den globala marknaden för AI uppskattades till 67412,73 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 39,73% under prognosperioden, och uppgå till 501813,57 miljoner USD 2028. Rapporten utforskar viktiga trender och marknadssegmenteringar och ger en helhetsbild av marknadens omfattning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Marknaden för artificiell intelligens förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030

Marknaden för artificiell intelligens (AI) har sett en betydande tillväxt och framsteg tack vare insikter från effektiva affärsstrategier, kundanskaffningsmetoder och företagssynergier. Dessa förbättringar av AI-marknaden är nära kopplade till stark styrning, riskhantering och efterlevnadsprotokoll, samt smidiga affärstransformationsprocesser. Viktiga globala tillverkare på AI-marknaden inkluderar Microsoft Corporation, Amazon.com, Inc., Intel Corporation, Apple Inc., AIBrain, Megvii Technology Limited, SenseTime, Banjo, UBTECH Robotics, Inc., CloudWalk Technology Co., Ltd., CloudMinds Technology Inc., Nvidia Corporation, Alphabet Inc. och International Business Machines Corporation. Marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

OpenAI öppnar nytt huvudkontor i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI Inc. har öppnat ett andra huvudkontor utanför USA, denna gång i Dublin. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, hyllade Irlands imponerande tillväxt och framsteg inom startup- och tekniksektorn. Företaget har även lagt upp nio lediga tjänster i Irland på sin karriärsida och delat ambitioner om att utveckla teamet för att hantera sina operationer, tillit och säkerhet, go-to-market, ingenjörssäkerhet och juridiskt arbete. OpenAI ansluter sig till teknikjättar som Meta Platforms Inc., Alphabet Inc., LinkedIn Corporation och Apple Inc. som har etablerat en bas i Irland.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 14 september

Microsoft-stödda OpenAI planerar en andra bas i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI planerar att öppna en andra bas utanför USA, denna gång i Dublin. VD Sam Altman hyllade Irlands teknik- och uppstartsekosystems ´imponerande tillväxt och framsteg´. OpenAI, som tidigare meddelade sin första bas utanför USA i London, har också publicerat nio irländska jobbannonser på sin karriärsida och delade ambitioner att växa teamet för att ´driva våra operationer, förtroende och säkerhet, go-to-market, säkerhetsingenjörskap och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden´. OpenAI följer techjättarna Meta Platforms, Alphabet, LinkedIn och Apple i att etablera en bas i Irland i sökandet efter de lägsta företagsskatterna i Europa, landets position inom Europeiska unionen och den befintliga tekniktalangbasen. Företaget har samlat in över 10 miljarder dollar och Altman har tillbringat en stor del av 2023 på en världsturné, där han talar med regulatorer om riskerna med AI och diskuterar möjligheten att öppna kontor i deras jurisdiktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

AIoT-lösningar Marknadsomfattning efter trendprognos 2031

En marknadsforskningsrapport om Artificial Intelligence Of Things (AIoT) Solutions ger en översikt över branschutveckling, tillväxtmöjligheter och trender fram till 2031. Rapporten innehåller en detaljerad analys av företagets affärsområde, inklusive appliceringar som konsument, företag, industri och regering, och typ som hårdvara, mjukvara, firmware och stödjande teknologier. Rapporten ger företag den information de behöver för att fatta informerade beslut om sina affärsstrategier och potentiella tillväxtområden. Bland de företag som håller toppositionen i rapporten finns Fujitsu Ltd., Google Inc., SK Telecom, ABB Ltd., och Apple Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Stora teknikföretag sätter agendan för året

Den andra veckan i september markerar starten för teknikåret, med Apple Inc:s årliga iPhone-evenemang och Salesforce Inc:s populära konferens Dreamforce. De kommande veckorna kommer också att vara fyllda med teknikkonferenser från företag som Meta Platforms Inc., Microsoft Corp. och Oracle Corp. Dessutom förväntas chipdesignföretaget Arm Holdings Plc, ägt av SoftBank Group Corp., göra en börsintroduktion värderad till mellan $50 miljarder och $54,5 miljarder. Leveransstartföretaget Instacart planerar också en börsintroduktion värderad till $7,5 miljarder. Dessa affärer kan potentiellt ge en skjuts till den tekniska IPO-marknaden som varit lugn de senaste åren.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 september

Global marknad för artificiell intelligens väntas nå 609038,96 miljoner USD 2028

En global forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) har släppts. Rapporten ger en omfattande översikt över branschen, inklusive företagsprofiler, nya investeringsstrategier, projektanvändbarhetsanalys, SWOT-bedömning, CAGR-status och olika organisatoriska perspektiv. Den globala marknaden för AI uppskattades till 59732,12 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, vilket når 609038,96 miljoner USD 2028. Nyckelindustriaktörer inkluderar Alphabet Inc., Intel Corporation, Clarifai, Graphcore, Anki, IBM, SenseTime, DataRobot, Blue River Tech, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., Casetext, CognitiveScale, AEye, AIBrain, Banjo, Megvii Technology Limited, Microsoft Corporation, UBTECH Robotics, Inc., Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc., och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar nytt AI-system för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms Inc., under ledning av Mark Zuckerberg, rapporteras arbeta på ett nytt artificiellt intelligenssystem, en utmanare till GPT-4, för att tävla med OpenAI, ledd av Sam Altman. Llama 2, Metas öppen källkods AI-språkmodell släppt i juli, markerade företagets första framsteg inom AI-landskapet, distribuerat via Microsoft Corporations Azure-tjänster för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT och Alphabet Incs Google Bard. Det kommande systemet syftar till att överträffa Llama 2 i både kapacitet och förmåga, och syftar till att ge företag avancerade textgenererings- och analysverktyg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

AIoT-lösningar marknadens utveckling 2023-2028

En global forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för ´Artificial Intelligence Of Things (AIoT) Solutions Market´. Rapporten täcker tillämpningar (konsument, företag, industri, regering), företag som har etablerat officiella ekonomiska band med organisationen, och individuella rådgivare från hela världen. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Siemens AG, SK Telecom, Tellmeplus, Analog Devices Inc., Cisco Systems, Baidu Inc., SoftBank Robotics Holding Corp., Fujitsu Ltd., Google Inc., Apple Inc., ABB Ltd., General Electric, STMicroelectronics, Huawei Technologies Co. Ltd., CloudMinds, Symantec Corporation och Xiaomi Technology Co. Ltd. Rapporten fokuserar på AIoT-marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AI inom medicinsk avbildning förväntas växa kraftigt mellan 2023 och 2030

En ny rapport förutser att marknaden för artificiell intelligens inom medicinsk avbildning kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030. Marknaden värderades till 590,13 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 23,53% under prognosperioden, vilket når 2096,68 miljoner USD 2027. De största tillverkarna av AI inom medicinsk avbildning globalt inkluderar Amazon Inc, Apple Inc, IBM Corp, Google Inc, NVIDIA Corp, Cisco, Microsoft Corp, Salesforce Inc, Infineon Technologies AG och Intel Security Group.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Datorseende i AI-marknaden väntas växa årligen med en imponerande CAGR 2023 - 2030

En ny rapport ger en djupgående analys av marknaden för datorseende inom artificiell intelligens (AI) baserat på regioner, applikationer och typer. Marknaden förväntas växa årligen med en imponerande CAGR mellan 2023 och 2030. Stora tillverkare inkluderar NVIDIA Corporation, Intel Corporation, Google LLC, Facebook, COGNEX Corporation, Apple Inc., Microsoft Corporation, Cognex, Basler AG, Allied Vision Technologies GmbH, Teledyne Technologies, Avigilon, Qualcomm Technologies, Inc. och Xilinx. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AIoT-marknaden växer globalt fram till 2029

Marknaden för lösningar inom Artificial Intelligence Of Things (AIoT) har vuxit från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) beräknas marknaden nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att hantera hot som COVID-19 utgör. Teknisk innovation och utveckling kommer att ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör att den kan erhålla en bredare rad tillämpningar på nedströmsmarknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Artificiell intelligens (AI) är en av de snabbast växande teknologierna, enligt rapport

Enligt den senaste rapporten från Report Ocean, ´Enterprise Artificial Intelligence (AI) Market: Global Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2023-2031´, har artificiell intelligens (AI) varit en av de snabbast växande teknologierna under de senaste åren. Rapporten täcker konkurrent- och regional analys samt de senaste framstegen på den globala marknaden. Företag som Google, IBM, Microsoft och andra ledande aktörer har aktivt implementerat AI som en avgörande del av deras teknologier. Rapporten visar också att ekonomiska sanktioner mot Ryssland av USA och dess allierade länder har haft en negativ inverkan på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas nå 350,4 miljarder dollar år 2028

IMARC Group, ett ledande marknadsanalysföretag, har nyligen släppt en rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI). Rapporten visar att marknaden för AI nådde 70,9 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 350,4 miljarder dollar 2028, med en tillväxttakt (CAGR) på 29,9% under perioden 2023-2028. Tillväxten drivs av ökad internetpenetration och digital teknik globalt, ökad efterfrågan på AI inom flera sektorer och integrationen av AI-teknologier för att öka operationell effektivitet. Rapporten inkluderar även en konkurrens- och regional analys.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 6 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Walter Sun utsedd till global chef för artificiell intelligens hos SAP

Walter Sun har utsetts till global chef för artificiell intelligens (AI) hos SAP. Sun kommer att ansluta till SAP den 1 september från sin nuvarande roll som vice VD för Copilot Applied Artificial Intelligence för affärsapplikationer på Microsoft. Sun har tidigare arbetat på BlackRock Financial Management som kvantitativ portföljanalytiker och på Apple Inc. som senior mjukvaruutvecklare och forskare. Han har också varit adjungerad professor vid Seattle University och affilierad lärare vid University of Washington.

Direktlänk Dela SAP fördjupade 1 september

SAP SE utnämner Walter Sun till Global Head of Artificial Intelligence

SAP SE har meddelat att Walter Sun kommer att tillträda som Global Head of Artificial Intelligence den 1 september. Sun kommer från en roll som vicepresident för Copilot Applied Artificial Intelligence för företagsapplikationer på Microsoft. Sun har en lång historia av att utveckla och implementera banbrytande teknik för att lösa centrala affärsproblem. Han har tidigare arbetat på BlackRock Financial Management och Apple Inc. Sun har även varit adjungerad professor vid Seattle University och är för närvarande medlem av rådgivande styrelsen på Georgia Tech.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 1 september

Ökning i aktiemarknaden på grund av AI-entusiasm, iPhone-lansering och ekonomiska data

Invesco QQQ Trust Series 1 QQQ-diagrammet visar att QQQ har flyttat tydligt över den nedåtgående trendlinjen, vilket är ett bullish beteende. Två nya negativa datapunkter för ekonomin har presenterats: ADP:s sysselsättningsförändring kom på 177K mot 195K konsensus. Q2 BNP andra uppskattningen kom på 2,1% mot 2,4% konsensus. Aktiemarknaden stiger på grund av tre skäl: entusiasm för AI, lanseringen av iPhone 15 den 12 september och svaga ekonomiska datapunkter. Inflationen är tillbaka i Europa, med en ökning i Spanien och Tyskland.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 augusti

Global AI-marknad förväntas nå 429,2 miljarder dollar 2027

En rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) ger en omfattande och korrekt översikt över industrin. Rapporten inkluderar marknadsprognoser om storlek, produktion, intäkter, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra nyckelfaktorer. AI-marknaden värderades till 38,9 miljarder dollar 2019 och förväntas nå 429,2 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 35,0% från 2020 till 2027. De tio ledande företagen inom den globala AI-marknaden är Alphabet (Google Inc.), Apple Inc., Baidu, IBM, IPsoft, Microsoft Corporation, MicroStrategy NVIDIA, Qlik Technologies Inc., Verint Systems Inc (Next IT Corp).

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 29 augusti

Maskininlärningsmarknaden förväntas nå 23,46 miljarder dollar till 2023

Report Ocean har nyligen släppt en undersökningsrapport som fokuserar på marknaden för maskininlärning. Rapporten ger insikt i tillväxtstrategier, affärsmöjligheter, framväxande trender, innovationer och den konkurrensutsatta landskapet 2022. Maskininlärningsmarknadens värde förväntas nå 23,46 miljarder dollar till 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 42,6% under perioden 2018-2023. Nordamerika har den största andelen av marknaden för maskininlärning, medan Asien-Stilla havsområdet förväntas bevittna den högsta CAGR. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Google Inc., Microsoft, IBM Watson, Amazon, Baidu, Intel, Facebook, Apple Inc. och Uber.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Teknikaktier tappar medan obligationsavkastningar stiger

En rally i stora teknikföretag svalnade när obligationsavkastningar steg, med handlare som väntade igenom kommentarer från en mängd tjänstemän vid Federal Reserve och väntade på Jerome Powells tal på fredag för ledtrådar om räntornas framtid. S&P 500 raderade vinster, medan Nasdaq 100 föll mer än 1%. Tvååriga statsobligationsavkastningar, som är mer känsliga för omedelbara politiska drag, svävade nära 5%. Megacap-utrymmet kom under press, med Tesla Inc. och Apple Inc. som sjönk minst 1,6%. Nvidia Corp. beskars en framsteg som skickade chipmakaren till en all-time high.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Global mobil konstgjord intelligens marknad förväntas blomstra

En ny forskningsrapport om den globala marknaden för mobil konstgjord intelligens förutser en blomstrande tillväxt fram till 2029. Rapporten, som innehåller 116 sidor, analyserar nyckeltrender i varje segment och undersegment av marknaden, tillsammans med prognoser på lands- och regional nivå från 2022-2029. De största aktörerna på marknaden inkluderar MediaTek Inc., Alphabet Inc., Intel Corp., Apple Inc., International Business Machines Corp., Imagination Technologies Ltd., NVIDIA Corp., Huawei Investment & Holding Co. Ltd., Samsung Electronics Co. Ltd. och Qualcomm Inc. Rapporten är användbar för att tillhandahålla svar på flera kritiska frågor som är viktiga för branschintressenter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 augusti

Marknaden för artificiell intelligens förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030

En ny forskningsrapport förutspår att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden baserat på regioner, applikationer (hälsa, finans, juridik, detaljhandel, reklam och media, bland annat) och typer (hårdvara, mjukvara, tjänster). De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd. Marknaden för AI förväntas nå 323964,51 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 32,55% under perioden 2022-2028.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 augusti

Jet.AI:s aktier mer än fördubblas efter tillkännagivande av AI-baserad bokningsapp

Aktierna i nyligen börsnoterade Jet.AI mer än fördubblades efter att företaget meddelade att dess AI-baserade bokningsapp nu finns tillgänglig på Apple Inc:s App Store. Aktierna, som steg med så mycket som 117% till en intradagshögsta på $8,40 strax efter tillkännagivandet, stängde upp 64,3% på $6,57. Aktierna sjönk mer än 9% i den utökade sessionen efter fredagens stängning. Jet.AI meddelade att dess CharterGPT AI-drivna charterflygbokningsapp nu är tillgänglig för Apple iOS-enheter, och att en version för användare av Alphabet Inc:s Android OS kommer att vara tillgänglig ´inom de kommande veckorna´.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 18 augusti

Walmart ökar sitt fokus på generativ AI, enligt VD:n

Walmart Inc. intensifierar sina ansträngningar kring generativ AI, enligt VD:n Doug McMillon. Generativ AI-teknik kan tränas för att hantera stora mängder data och generera skräddarsytt innehåll. McMillon diskuterade teknikens inverkan på detaljhandelsjätten under en konferenssamtal om företagets resultat för andra kvartalet. Walmart använder redan det de beskriver som ´konversationell AI´ i tekniker som Walmart Voice Order. Sedan 2020 har Walmart använt förmågor för naturlig språkförståelse (NLU) i sina chatbots. Företaget ser framtida möjligheter kring generativ AI, enligt McMillon.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 17 augusti

OpenAI:s VD bekräftar företagets ståndpunkt om användardata

OpenAI:s VD Sam Altman har bekräftat att företaget inte använder data som skickas via dess API för att utbilda sina AI-modeller. Han sa vidare att de endast införlivar användarspecifik data i framtida träningskörningar om det uttryckligen begärs av kunderna och endast för att förbättra modellen på specifika sätt. Detta uttalande kommer vid en tidpunkt då företag som använder AI noga övervakas när det gäller hur de använder kunddata. Samma dag förespråkade ChatGPT:s förälder starkt för att integrera AI i innehållsmoderation, och hävdade att det kan öka effektiviteten för sociala medieföretag avsevärt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 augusti

Global rapport om mobil artificiell intelligens (MAI) marknadsundersökning 2023

En ny rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (MAI) ger en omfattande analys av regionala och stora aktörsegment. Rapporten ger insikter om nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter, samt faktorer som driver marknaden, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Rapporten innehåller också information om världens ledande leverantörer. Nyckelspelare som studeras i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

AI-marknaden förväntas växa betydligt till 2030

Artificiell intelligens (AI) marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt, med ett förväntat värde på $1,581.70 miljarder år 2030. AI-teknologi gör det möjligt för robotar att efterlikna mänskligt beteende, automatisera komplexa uppgifter och erbjuda personliga upplevelser. Sektorer över hela industrin omfamnar AI-drivna lösningar för att optimera verksamheten, förbättra kundupplevelser och få handlingskraftiga insikter. Fokus ligger på att bygga modeller som är ansvariga, förklarliga och opartiska för att adressera samhälleliga problem och följa regleringsstandarder. Nyckelspelare på AI-marknaden inkluderar Amazon Web Services, Inc., Apple Inc., Google LLC, IBM Corporation, Intel Corporation, Microsoft Corporation, Nvidia, Oracle Corporation, SAP SE och Siemens.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Företag ökar AI-investeringar trots budgetbegränsningar

Enligt en analys från Enterprise Technology Research (ETR) planerar 94% av företagen att öka sina investeringar i artificiell intelligens (AI) år 2023, trots budgetbegränsningar. ETR:s data visar att företagen är delade mellan att köra generativ AI i offentliga moln jämfört med lokal drift och edge. Utvecklare rapporterar att upplevelserna i det offentliga molnet har varit utmärkta, men organisationer uttrycker oro över risker som intellektuell egendomsläckage, överensstämmelse, juridiska risker och kostnader. På grund av dessa faktorer förväntas privat infrastruktur vara ett populärt alternativ för drift av generativ AI. Trots detta har molnet fortfarande fördelar, med mellan 40% och 50% av arbetsbelastningarna som körs i molnet idag.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 12 augusti

Praefiniums VD experimenterar med AI för aktieval

Alpesh Patel, VD för det privata kapitalföretaget Praefinium, har experimenterat med att använda ChatGPT för att välja aktier från NYSE och Nasdaq. Patel har tidigare skapat en proprietär aktievalsalgoritm som blev en plugin i ShareScope, en aktiedataterminal. Genom att använda Julius AI kunde Patel mata in data för över 6 800 aktier för att se om resultaten eller noggrannheten skulle förändras. Patel konkluderade att oavsett om det är en mänsklig analytiker eller AI som väljer aktier, finns det inga garantier på aktiemarknaden. Han sa att det är mycket mer arbete och tester som behöver göras, inklusive att mata den med mer data för varje aktie.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 augusti

AI-marknaden väntas nå 1 581,70 miljarder dollar till 2030

AI-marknaden, som uppskattades vara värd 65,48 miljarder dollar 2020, förväntas öka till 1 581,70 miljarder dollar till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,0% mellan 2021 och 2030. AI-teknik möjliggör för robotar att efterlikna mänskligt beteende genom att lära av tidigare misstag och anpassa sig till nya indata. Detta gör att robotar kan automatisera betydligt mer komplexa jobb. En betydande trend inom AI-marknaden är den ökande betoningen på etisk AI-utveckling och distribution. Nyckelspelarna profilerade i AI-marknadsanalysen inkluderar Amazon Web Services, Inc., Apple Inc., Google LLC, IBM Corporation, Intel Corporation, Microsoft Corporation, Nvidia, Oracle Corporation, SAP SE och Siemens.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 11 augusti

AIaaS-marknaden förväntas öka till 77 047,7 miljoner dollar 2025

Efterfrågan på effektiv AI-integration, kostnadseffektiva lösningar, skalbarhet och snabb innovation driver tillväxten för marknaden för Artificial Intelligence as a Service (AIaaS). Med en CAGR på 56,7% från 2018 till 2025 förväntas den globala AIaaS-marknaden öka från 2 397,2 miljoner dollar 2017 till 77 047,7 miljoner dollar 2025. Nordamerika kontrollerade cirka 47,0% av den globala marknaden 2017, med Asien och Stillahavsområdet som kom på andra plats. Företag över olika sektorer ser fördelarna med att få tillgång till AI-funktioner genom molnet, eftersom det erbjuder skalbarhet, kostnadseffektivitet och tillgänglighet. Denna trend drivs av behovet av snabb implementering och minskad infrastrukturkomplexitet. En annan framträdande trend är sammanslagningen av AIaaS med Internet of Things (IoT), vilket möjliggör skapandet av intelligenta system som kan samla in, analysera och tolka data från IoT-enheter i realtid. Stora aktörer, som Amazon, Microsoft Corporation, Alphabet Inc. (Google Inc.), IBM Corporation, Apple Inc., Intel, Inc., SAP SE, Salesforce, Inc., Fair Isaac Corporation och CognitiveScale, Inc., fokuserar på att utveckla nya produkter.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 11 augusti

Användning av AI-chatboten ChatGPT ökar trots säkerhetsbekymmer

Efter att stora företag som Samsung Electronics, Apple Inc. och Alphabet Inc. begränsade intern användning av AI-drivna chatbots, har en ny trend uppstått - en ökad användning av ChatGPT, utvecklad av OpenAI, på arbetsplatser i USA. I maj införde Samsung ett internt förbud mot anställdas användning av AI-verktyg efter en informationsläcka. Apple och Google följde efter för att skydda immateriella rättigheter och känslig data. Trots restriktionerna visar en nyligen genomförd Reuters/Ipsos-undersökning att ChatGPT fortfarande är populär. 28% av de tillfrågade använder regelbundet ChatGPT på jobbet, trots att endast 22% uppgav att deras arbetsgivare officiellt tillåter användning av externa verktyg som chatboten. Ökningen i användningen av ChatGPT har väckt oro för datasekretess och säkerhet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 11 augusti

Stability AI och Google Cloud lanserar nya AI-verktyg för kodgenerering

Stability AI Ltd. och Google Cloud intensifierar sina ansträngningar att automatisera kodskrivning genom att lansera nya, generativa AI-verktyg riktade mot utvecklare. Stability AI introducerar StableCode, en stor språkmodell designad för att hjälpa utvecklare att generera kod. StableCode har tränats med koddata från det öppna källkodsprojektet BigCode och stöder utveckling i Python, Go, Java, JavaScript, C, markdown och C++. Google har introducerat en webbaserad utvecklingsmiljö, Project IDX, som syftar till att underlätta för utvecklare att bygga flerplattformsapplikationer. Project IDX kommer att lösa flera problem för utvecklare, som svårigheten att ställa in den underliggande teknikstacken och att skifta mellan olika arbetsstationer.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 9 augusti

Disney bildar AI-taskforce för att studera artificiell intelligens

Walt Disney Co har bildat en uppgiftsstyrka för att studera artificiell intelligens (AI) och dess tillämpning inom hela underhållningskonglomeratet. Företaget skapade gruppen före en strejk och försökte utveckla AI-applikationer internt och bilda partnerskap med uppstartsföretag. Disney har för närvarande 11 lediga jobb där de söker kandidater med expertis inom AI eller maskininlärning. Positionerna omfattar alla delar av företaget - från Walt Disney Studios till företagets temaparker och ingenjörsgrupp, Walt Disney Imagineering, till Disney-varumärkes-TV och annonsteamet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 augusti

AI-marknaden förväntas växa till 501813,57 miljoner dollar till 2028

AI-marknadens storlek förväntas expandera med en CAGR på 39,73% under prognosperioden och nå 501813,57 miljoner dollar till 2028. AI-marknadens storlek värderades till 67412,73 miljoner dollar 2022. Forskningsrapporten erbjuder värdefull insikt i moderna affärstrender, utvecklingsplaner och aktieanalys för toppkonkurrenter [Nvidia Corporation, Banjo, Megvii Technology Limited, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics Inc., Apple Inc.]. Rapporten ger djupare insikt i affärs- och prissättningsstrategier, nyckeldynamik och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 8 augusti

Ökande efterfrågan och tekniska framsteg driver tillväxten för AI i Big Data Analytics och IoT-marknaden

Den ökande efterfrågan och framsteg inom teknik driver den imponerande tillväxtbanan för AI inom Big Data Analytics och IoT-marknaden. Marknaden förväntas expandera betydligt mellan 2023 och 2031, med ökade investeringar och strategiska partnerskap. Tillväxten kommer att drivas av tekniska framsteg, ökad miljömedvetenhet och behovet av effektiviserade operationer. Ledande företag som Amazon, Apple Inc, Google Inc, Microsoft Corporation, CISCO Systems Inc, IBM Corporation, NVIDIA Corporation, Intel Corporation, Veros Systems Inc och Infineon Technologies AG profileras i marknadsrapporten.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Apple rapporterar Q3-resultat, aktier faller trots överträffade förväntningar

Apple Inc rapporterade sina resultat för det tredje kvartalet tillsammans med Amazon.com Inc. Trots att försäljningen och vinstförväntningarna överträffades, föll aktierna med 2% efter rapporten eftersom Apple inte gav någon vägledning på grund av osäkerhet efter ett tredje kvartal i rad med minskad försäljning. Amazon´s aktier steg däremot med mer än 7% efter timmar och fortsatte att göra det i förhandeln på fredag. Apple´s försäljning i Kina ökade med 8% jämfört med föregående år. Trots att ingen officiell vägledning gavs på grund av makroekonomisk osäkerhet, förväntas försäljningen under septemberkvartalet minska.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 augusti

Apple undersöker artificiell intelligens liknande ChatGPT, säger VD Tim Cook

Under Apples kvartalsresultatsamtal avslöjade VD Tim Cook att företaget har utfört långsiktig forskning och utveckling på artificiell intelligens-teknologi liknande ChatGPT. Cook belyste företagets omfattande forskning inom olika AI-teknologier, inklusive generativ AI som liknar OpenAI:s ChatGPT. Han betonade AI och maskininlärningens centrala roll i Apples produktekosystem och nämnde exempel på nyligen visade innovationer som Personal Voice och Live Voicemail, vilka möjliggjordes av framsteg inom AI. Cook avslöjade dock inte något specifikt om vad företaget utvecklar på den generativa AI-sidan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 augusti

Microsoft avslutar sin smarta assistent Cortana till förmån för Bing Chat

Microsoft Corp. avslutar sin smarta assistent Cortana i Windows 11, efter att ha investerat 10 miljarder dollar i OpenAI och framgången med ChatGPT. Företaget kommer att rulla ut en uppdatering för Cortana-appen på Windows 11 för att i huvudsak döda den, och istället övergå till Bing Chat, drivet av OpenAIs ChatGPT. Cortana, som lanserades först 2014, har inte mottagit någon större uppdatering på nästan två år. Microsoft har också integrerat ChatGPT i sina olika appar, inklusive Edge-webbläsaren och Bing-apparna för Windows 11, Android och iOS.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 augusti

Apples VD betonar vikten av AI men undviker flashig marknadsföring

Under Apples senaste resultatrapportering var ämnet artificiell intelligens (AI) märkbart frånvarande tills en analytiker tog upp det. Till skillnad från många av sina teknikjämlikar diskuterar Apple inte sin AI-strategi eller investeringar i stor utsträckning. När han tillfrågades betonade VD Tim Cook betydelsen av AI och maskininlärning som kärnteknologier för alla Apples produkter. Enligt Cook spelar AI en avgörande roll i nyligen mjukvarufunktioner som live röstmeddelanden, digital röstimitation, automatisk kraschdetektering och fallregistrering. Trots AIs betydelse för Apples produkter, uttalade Cook att företagets tillvägagångssätt är att annonsera nya produkter när de är redo för konsumenter, snarare än att fokusera på flashig AI-marknadsföring.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 4 augusti

Apple tar bort hundratals AI-chattappar från sin kinesiska App Store

Apple Inc. har tagit bort hundratals appar som tillhandahåller ChatGPT-liknande tjänster från sin kinesiska App Store. Enligt företaget togs apparna bort eftersom de inkluderar innehåll som är olagligt i Kina. Bland dessa appar finns Spark från iFlytek och ChatGAi Plus, vilka lanserades för bara några veckor sedan. Detta är inte första gången Apple rensar sin kinesiska App Store. Redan 2020 togs 30 000 appar bort för att följa regler om betalt innehåll. Kinas strängare kontroll över AI-tjänster är en bidragande faktor till Apples beslut.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 augusti

Omfattande rapport om global mobil artificiell intelligens

En detaljerad rapport om global mobil artificiell intelligens (MAI) har undersökt den allmänna konsumtionsstrukturen, utvecklingstrender, försäljningstekniker och försäljning i ledande länder. Rapporten analyserar kända leverantörer inom MAI-industrin, inklusive Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, MediaTek, Microsoft Corporation, IBM Corporation, Huawei Technologies Co., Ltd., Nvidia Corporation, Samsung Electronics Co. Ltd., Apple Inc. och Google Inc. Rapporten identifierar också viktiga möjligheter som kan stödja MAI och fokuserar på strategier för att förverkliga dess fulla potential. Den innehåller också en analys av pandemins påverkan och återhämtningsstrategier.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 2 augusti

Investerare satsar på teknikrally trots skepsis mot AI

Investerare på Wall Street och andra ställen satsar på att den stora teknikrallyn 2023 kommer att hålla i sig, trots att de verkar skeptiska till att artificiell intelligens (AI) kommer att leva upp till hypen. Enligt den senaste undersökningen planerar 77% av de 514 respondenterna att antingen öka sin exponering mot teknikaktier eller hålla den stabil under de närmaste sex månaderna. Mindre än 10% ser en bubbla i sektorn brista när som helst snart. Trots detta är de inte helt in på tekniken än. Hälften är ovilliga att betala ur egen ficka för AI-verktyg för att hjälpa deras personliga eller affärsliv, medan en majoritet av företagen inte planerar att använda dem för handel eller investering framöver.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 juli

Apple håller tillbaka på AI medan andra teknikjättar omfamnar det

Medan teknikjättar som Google, Microsoft och Meta aktivt omfamnar och utnyttjar artificiell intelligens (AI), verkar Apple Inc. hålla tillbaka med att nämna tekniken. CEO Tim Cook använder sällan termen AI, vilket får vissa att undra över Apples ståndpunkt i denna fråga. Under senaste resultatsamtalen nämnde andra företags VD:ar AI flera gånger. Alphabet´s CEO Sundar Pichai och hans team nämnde AI över 66 gånger, medan Microsofts Satya Nadella nämnde det 47 gånger. Mark Zuckerberg hänvisade också till AI cirka 42 gånger. I kontrast nämnde Tim Cook AI endast två gånger när han uppmanades under Apples senaste resultatsamtal. Apple tar en enklare strategi och betonar inte överdrivet tekniken i sig. Medan andra företag betonar AI: s framtida potential, integrerar Apple tyst det i sina produkter bakom kulisserna. De tror att deras produkter och programvara kan stå självständigt utan att behöva ordet AI för att sälja dem. Under tiden investerar andra företag aktivt i AI. OpenAI, Microsoft, Google och Athropic bildade en självreglerande kropp med syfte att utveckla AI-säkerhetsstandarder. Dessutom godkände Amazon, Google, Meta och Microsoft AI-säkerhetsstandarder som fastställts av Vita huset. Google meddelade nyligen planer på att uppgradera sin sökmotor med hjälp av AI, medan Microsoft lanserade en prenumerationstjänst som heter Co-pilot, som integrerar genererade texter eller kod från ChatGPT i olika applikationer. I kontrast verkar Apple titta på från sidlinjen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Samsung satsar på AI-teknologi och minskar produktionen av minneskretsar

Samsung Electronics Co. har meddelat att de kommer att fortsätta minska produktionen av minneskretsar samtidigt som de förväntar sig en ökning av försäljningen under andra halvåret. Företaget förväntar sig en återhämtning tack vare ökade globala teknikinvesteringar som drivs av efterfrågan på artificiell intelligens (AI) efter den ekonomiska nedgången efter Covid. Som en del av sina planer för att dra nytta av denna trend planerar Samsung att fördubbla sin kapacitet för att producera högbandbreddsminne (HBM) till 2024. Detta har lett till en ökning på 2,7% i företagets aktier på Seouls marknad. Samsung och SK Hynix Inc. konkurrerar nu om att utveckla nödvändiga verktyg för AI.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 27 juli

SK Hynix överträffar försäljningsprognoser tack vare ökat intresse för AI

SK Hynix Inc., en sydkoreansk leverantör till Apple Inc. och Nvidia Corp., rapporterade kvartalsförsäljning som överträffade prognoserna och förutspår en återhämtning på minneschipmarknaden tack vare det ökade intresset för artificiell intelligens. Företaget förväntar sig att försäljningen av dess högkvalitativa DRAM-chip kommer att mer än fördubblas i år för att driva lagringskrävande AI-applikationer. Trots detta lovade företaget att fortsätta minska den totala produktionen. Försäljningen uppgick till 7,31 biljoner won (5,7 miljarder dollar) under juni-kvartalet, grovt sett hälften av intäkterna ett år tidigare men klart över genomsnittsprognosen på 6,05 biljoner won.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

Intels verksamhet verkar vara på väg uppåt men analytiker är osäkra

Efter år av lidande för Intel Corp:s investerare verkar företagets verksamhet äntligen vara på väg uppåt. Företaget rapporterade sin största kvartalsförlust någonsin förra rapportperioden, men förväntas hitta styrka i sin skadade PC-verksamhet när det publicerar resultat på torsdag. Analytiker har dock nya bekymmer när de försöker avgöra hur mycket Intel kan dra nytta av det växande intresset för AI, där konkurrenter som Nvidia Corp. och Advanced Micro Devices Inc. dominerar. Intel-chefen Pat Gelsinger pekade på en förbättrad datacenter-verksamhet, men analytiker är osäkra på hur mycket de ska lita på det.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 24 juli

Microsofts VD Satya Nadellas investering i AI driver upp aktien till nya höjder

Microsofts VD Satya Nadellas investering i OpenAI och dess ChatGPT har drivit upp teknikjättens aktie till nya höjder och ökat hans totala vinst från Microsoft till över 1 miljard dollar, enligt Bloomberg News. Microsofts talesperson Frank Shaw förnekade dock att Nadella har en nettovärde på en miljard dollar eller mer. Hans AI-drivna drag har skjutit Microsoft framför konkurrenter som Alphabet Inc. i AI-kapacitet och är den huvudsakliga drivkraften bakom aktiens 50% uppgång i år. Microsofts aktie steg så mycket som 6% på tisdagen efter att ha tillhandahållit detaljer om prissättning för vissa artificiella intelligens-tjänster.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 20 juli

TSMC sänker sin försäljningsprognos för 2023

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) har sänkt sin försäljningsprognos för 2023, vilket varnar investerare om att den globala elektroniknedgången kan fortsätta trots en boom i AI-utveckling. TSMC, som är huvudchipstillverkare för Apple Inc. och Nvidia Corp., förutspår en försäljningsminskning på 10% i år, jämfört med en tidigare vägledning om en ensiffrig minskning. Trots detta har företagets värde ökat med cirka 30% i år då investerare söker sätt att satsa på den framväxande tekniken. TSMC rapporterade också en minskning av nettoinkomsten med 23% till NT$181,8 miljarder ($5,85 miljarder).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 juli

Apple utvecklar AI-verktyg för att utmana OpenAI och Google

Apple Inc. arbetar i det tysta på artificiella intelligensverktyg som kan utmana de från OpenAI Inc., Alphabet Inc.´s Google och andra, men företaget har ännu inte utvecklat en tydlig strategi för att släppa tekniken till konsumenter. IPhone-tillverkaren har byggt sin egen ramverk för att skapa stora språkmodeller - de AI-baserade systemen i hjärtat av nya erbjudanden som ChatGPT och Googles Bard - enligt personer med kännedom om insatserna. Med den grund som kallas ´Ajax´ har Apple även skapat en chatbot-tjänst som vissa ingenjörer kallar ´Apple GPT´.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 juli

Googles AI Chatbot Bard förlitar sig på tusentals externa entreprenörer för att förbättra svarskvaliteten

Googles artificiella intelligens (AI) chatbot Bard svarar snabbt och självsäkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på fel och filtrerar ut eventuella fördomar. Sex nuvarande Google-kontraktsarbetare har sagt att deras arbetsbelastning och uppgifternas komplexitet har ökat det senaste året. Entreprenörerna har uttryckt oro över sina arbetsförhållanden, vilket de menar påverkar kvaliteten på vad användarna ser. En entreprenör som arbetar för Appen skrev i ett brev till kongressen att den hastighet de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ´felaktig´ och ´farlig´ produkt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 juli

Google AI chattbot Bard påverkas av kontraktsarbetares arbetsförhållanden

Googles artificiella intelligens (AI) chattbot Bard svarar snabbt och säkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på misstag och filtrerar ut eventuella fördomar. Flera nuvarande Google kontraktsarbetare har uttryckt oro över arbetsförhållandena, vilket de menar påverkar kvaliteten på det användarna ser. En kontraktsarbetare som arbetar för Appen påstod att hastigheten som de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ”felaktig” och ”farlig” produkt.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 juli

Studie om global tillväxt av artificiell intelligens i detaljhandelsmarknaden 2023-2028

En detaljerad studie om global tillväxt av artificiell intelligens i detaljhandelsmarknaden 2023-2028 har genomförts. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Studien undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna involverade i branschen, inklusive deras företagsöversikt, ekonomiska sammanfattning och SWOT-analys. Några av de profilerade aktörerna i studien är: IBM (USA), Amazon Web Services (USA), SAP SE (Tyskland), Oracle (USA), Google (USA), Intel (USA), Apple Inc. (USA), Salesforce (USA), People.Ai (USA).

Direktlänk Dela openPR fördjupade 12 juli

Apple lanserar Vision Pro-headset - dyrare men bättre än konkurrenter?

Apple Inc. har presenterat sitt nya headset Vision Pro, vilket är en del av företagets steg in i världen av blandad verklighet. Vision Pro har fått beröm för sin design och upplevelse, men frågan är om det är värt priset på $3,499, vilket är betydligt högre än rivaliserande produkter på marknaden. Vision Pro kommer inte att börja säljas förrän nästa år, men det ger användarna möjlighet att styra enheten med bara händerna, rösten och ögonen. Apple´s Vision Pro har bättre upplösning, vilket testare har hyllat i sina första bedömningar.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 2 juli

Snapchat testar AI-chattrobot för att öka annonsverksamheten

Snap Inc., tillverkaren av Snapchat-appen, testar hur deras populära nya AI-chattrobot kan öka företagets annonsverksamhet. Över 150 miljoner människor - cirka 20% av Snapchats månatliga användare - har skickat 10 miljarder meddelanden till chattroboten, kallad My AI, sedan den introducerades i slutet av februari. Snap har redan hjälpt till att diversifiera sina intäkter på ett sätt som många sociala medieföretag har kämpat med att göra: genom betalda prenumerationer. Snap använder nu vad de har lärt sig från interaktioner med chattroboten för att förbättra sin annonsverksamhet, vilket ger majoriteten av företagets intäkter.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 24 juni

Snapchat testar AI-chatbot för att förbättra annonsverksamheten

Snap Inc., skaparen av Snapchat-appen, testar hur deras populära AI-chatbot My AI kan förbättra företagets annonsverksamhet. My AI, som har över 150 miljoner användare, hjälper redan Snap att diversifiera sina intäkter genom betalda prenumerationer. Nu använder Snap interaktionerna med chatboten för att förbättra sin annonsverksamhet och bättre anpassa annonser baserat på användarnas intressen. Företaget har också börjat testa sponsrade länkar från annonsörer i konversationer med My AI, vilket skulle kunna innebära att inkludera en länk till en produkt i en konversation om kläder eller skönhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 20 juni

Marknaden för Cross Platform och Mobile Advertising väntas växa kraftigt fram till 2023

Marknaden för Cross Platform och Mobile Advertising förväntas uppleva en anmärkningsvärd tillväxt under de kommande åren, enligt en nyligen genomförd forskningsstudie av Coherent Market Insights. Rapporten ger värdefulla insikter i marknadstrender, drivkrafter, begränsningar, möjligheter, hot, utmaningar och investeringsmöjligheter. Med noggranna ekonomiska, globala och landsnivåprognoser ger denna studie företag en omfattande bild av den konkurrensutsatta marknaden och ger fördjupad analys av leveranskedjan för att hjälpa dem att navigera i den föränderliga branschlandskapet.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 juni

Global Cross-Platform och Mobile Advertising Market Insight, prognos till 2030

Verified Market Research har nyligen publicerat en forskningsrapport med titeln ´Global Cross-Platform och Mobile Advertising Market Insight, prognos till 2030´, där man utvärderar olika faktorer som påverkar marknadens bana. Rapporten erbjuder en högkvalitativ, noggrann och omfattande forskningsstudie för att utrusta aktörer med värdefulla insikter för att fatta strategiska affärsbeslut. Forskningsanalytikerna har genomfört en djup segmentanalys av den globala marknaden för cross-plattform och mobilannonsering baserat på typ, tillämpning och geografi. Rapporten ger också två separata marknadsprognoser - en för produktionssidan och en annan för konsumtionssidan av den globala marknaden för cross-plattform och mobilannonsering.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 18 juni

Snap testar AI-chattbot för att förbättra annonsverksamheten

Snap Inc., tillverkaren av Snapchat-appen, testar hur dess populära nya AI-chattbot kan förbättra företagets annonsverksamhet. Mer än 150 miljoner människor har skickat 10 miljarder meddelanden till chattboten, som heter My AI, sedan den introducerades i slutet av februari. Användare har frågat om allt från hudvårdsrekommendationer till detaljer om senaste sportbilen. My AI har redan hjälpt Snap att diversifiera sina intäkter på ett sätt som många sociala medieföretag har kämpat med: genom betalda prenumerationer. Snap använder nu vad det har lärt sig från interaktionerna med chattboten för att förbättra sin annonsverksamhet. Företaget har även börjat testa sponsrade länkar från annonsörer i konversationer med My AI.

Direktlänk Dela Business of Fashion fördjupade 15 juni

Broadcom förutspår fördubbling av AI-relaterade chipförsäljning

Broadcom Inc., en av världens största chipmakare, spår att försäljningen av AI-relaterade chip kommer att fördubblas i år, vilket hjälper till att motverka en bredare avmattning i teknikutgifterna. Chipintäkter från företag som bygger ut sina AI-kapabiliteter kan växa till 1 miljard dollar per kvartal, enligt VD Hock Tan. AI-relaterade chipförsäljningar kan snart utgöra mer än 20% av företagets totala intäkter. Broadcom tillverkar nätverkskomponenter som hjälper till att styra trafik mellan datorer i stora datacenter och gör anpassade chip för några av de största molnleverantörerna. Dessa kunder har kämpat för att lägga till mer kapacitet för att hantera efterfrågan på AI-tjänster, en trend som hjälpte Nvidia att nå nära 1 biljon dollar i värdering denna vecka.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

OpenAI lanserar officiell chatGPT-app för iOS

OpenAI har lanserat en officiell chatGPT-app för iOS, bara några veckor efter att det rapporterades att Apples Mac App Store översvämmades av falska chatGPT-appar. Den nya appen, som är gratis, erbjuder synkronisering av chatthistorik och röstigenkänning via OpenAI:s modell Whisper. ChatGPT Plus-prenumeranter får exklusiv tillgång till GPT-4:s funktioner och snabbare svarstider. Den officiella appen kan avskräcka användare från att registrera sig för falska appar som påstår sig ge tillgång till chatboten. OpenAI planerar att lansera en Android-version och utöka tillgängligheten till andra länder inom de närmaste veckorna.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 maj

Apple begränsar användningen av ChatGPT och andra AI-verktyg för anställda

Apple Inc har begränsat användningen av ChatGPT och andra externa AI-verktyg för sina anställda eftersom företaget utvecklar liknande teknik, rapporterade Wall Street Journal den 18 maj. Apple är oroligt för läckage av konfidentiell data från anställda som använder AI-programmen och har också rått sina anställda att inte använda Microsoft-ägda GitHub´s Copilot, som används för att automatisera skrivandet av programkod. OpenAI, skaparen av ChatGPT, introducerade förra månaden ett ´inkognito-läge´ för ChatGPT som inte sparar användarnas konversationshistorik eller använder den för att förbättra sin AI.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 19 maj

OpenAI lanserar ChatGPT-app för iPhone

OpenAI Inc. lanserar sin ChatGPT AI-verktyg för smartphones för första gången, med en iPhone-version som släpptes på torsdagen och ett löfte om en tjänst för Android-enheter i framtiden. Programvaran, som är gratis, är nu tillgänglig i USA för iOS-enheter via Apple Inc:s App Store. Användarna kan skriva frågor och få svar från chatboten. Appen inkluderar också röstigenkänning så att användare kan tala sina frågor. OpenAI planerar att erbjuda sin app i fler länder de kommande veckorna och förväntar sig att lansera Android-versionen snart.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare