» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 133 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Arkansas är en amerikansk delstat belägen i södra centrala USA. Den gränsar till sex andra delstater: Missouri, Tennessee, Mississippi, Louisiana, Texas och Oklahoma. Arkansas är känd för sin vackra natur, inklusive Ozarkplatån och Ouachita-bergen. Huvudstaden och största staden är Little Rock. Delstaten har en befolkning på cirka 3 miljoner människor. Arkansas ekonomi är diversifierad och inkluderar jordbruk, tillverkning, gruvdrift och turism. Delstaten är också hem för Walmart, världens största detaljhandelsföretag. Arkansas kallas ibland ´The Natural State´ på grund av sin natursköna skönhet.

Senaste nytt kring Arkansas

Presidentkandidat Asa Hutchinson använder AI-chattbot för att förklara politiska ståndpunkter

Den republikanska presidentkandidaten Asa Hutchinson använder en AI-chattbot för att ge insikt i sina politiska ståndpunkter, en utveckling som imponerar och oroar teknik- och mediaexperter. Chattboten, som heter ´Ask Asa´, är förprogrammerad med Hutchinsons tidigare kommentarer, intervjuer och tal och kan generera svar på politiska frågor. Trots detta varnar experter för riskerna med AI, inklusive spridningen av desinformation och påverkan på väljaruppfattningar. Hutchinson är den enda presidentkandidaten som har avtäckt ett sådant verktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 20 november

USA:s senat diskuterar risker och fördelar med AI inom jordbruket

USA:s senat diskuterade fördelarna och riskerna med användning av artificiell intelligens (AI) inom jordbruket. De framhöll att AI har potential att förbättra jordbrukspraxis, men det finns också risker kopplade till dataskydd, teknikens överkomlighet, särskilt för små gårdar, samt konsolidering inom sektorn. Senator John Thune arbetar på lagstiftning för att skydda mot överdrifter. En vittne föreslog att lantbrukare skulle kunna få lån från jordbruksdepartementet för att uppmuntra användningen av AI. Lagstiftare arbetar på att förlänga 2018 års jordbrukslag till den 30 september 2024.

Direktlänk Dela Roll Call fördjupade 15 november

Microsofts Ignite-konferens förväntas påverka teknikindustrin; Exxon Mobil siktar på att bli ledande litiumproducent

Microsoft förväntas göra stora avtryck med sin årliga Ignite-konferens, som förväntas ha stor inverkan på teknikindustrin, särskilt inom AI. Analytiker från Piper Sandler förväntar sig positiv påverkan på flera teknikjättar, inklusive Oracle, Adobe och ServiceNow, som alla förväntas visa upp sina samarbeten med Microsoft på evenemanget. Wedbush Securities har identifierat en ny tjurmarknad i teknikaktier, med Apple som företagets toppval. Barclays nyliga besök i Asien har gett insikter i teknikförsörjningskedjan, med positiva implikationer för Nvidia. Exxon Mobil har tillkännagett ambitiösa planer på att bli en ledande litiumproducent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

AI blir en allt viktigare fråga för presidentkandidaterna 2024

Artificiell intelligens (AI) blir en allt viktigare fråga på kampanjstigen för presidentkandidaterna inför 2024. President Joe Biden undertecknade den 30 oktober en exekutiv order som han kallade ´Säker, säker och pålitlig utveckling och användning av artificiell intelligens´. Demokratiska presidentkandidaten Marianne Williamson är skeptisk till AI, medan republikanska kandidaten Vivek Ramaswamy är orolig för riskerna men säger att vi inte kan förbjuda dess användning. Flera kandidater har ännu inte uttalat sig om artificiell intelligens.

Direktlänk Dela WMUR-TV fördjupade 6 november

AI kan snart översätta kattens ansiktsuttryck och ljud

Forskare använder ny teknik för att tolka vad djur försöker kommunicera genom sina vokala och fysiska signaler. Daniel Mills, professor i veterinär beteendemedicin vid University of Lincoln, har tillsammans med kollegor visat att katter producerar en mängd olika ansiktsuttryck när de interagerar med människor. Ny forskning visar att katter har 276 olika ansiktsuttryck när de interagerar med andra katter. Enligt Mills kan AI-teknik hjälpa till att klassificera dessa uttryck. Han och hans team försöker redan använda AI för att tolka vissa känslotillstånd hos katter, hundar och hästar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 4 november

Qualcomms aktier hoppar efter starka AI-annonseringar

Qualcomm har rapporterat sina intäkter för fjärde kvartalet 2023, vilket ledde till att företagets aktier hoppade med mer än 5%. Trots en minskning av intäkterna år över år inom segmenten för handenheter och internet of things, har företagets bilverksamhet blomstrat. Qualcomm har snabbt etablerat sig som en ledare inom on-device gen AI för smartphones, nästa generations bärbara datorer, XR och bilar, och är väl positionerat för att dra nytta av denna möjlighet. Specifikt för PC-marknaden var huvudnyheten från Snapdragon Summit Snapdragon X Elite mobil dataplattform som företaget signalerade att det kommer att skala över sina produktlinjer under det kommande året.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 2 november

Qualcomm uppgraderar AI-funktioner i Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm har lanserat stora uppgraderingar till AI-funktionerna i sin senaste mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3. Uppgraderingarna inkluderar en 30% snabbare CPU, 25% snabbare GPU och 98% snabbare neuralt bearbetningsenhet (NPU) jämfört med Snapdragon 8 Gen 2. Qualcomm betonar fördelarna med enhets-AI för användarupplevelser, särskilt kring kamerafunktioner, personliga assistenter och sensorbaserad kontextualisering. Den nya premium SoC är redan tillgänglig i kommersiella enheter, Xiaomi 14-serien, med fler att komma, inklusive flaggskepp från ASUS, Honor, iQOO, MEIZU, NIO, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo och ZTE.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 1 november

OpenAI lanserar DALL·E 3, Storbritanniens myndighet för konkurrens och marknader granskar AI, studie visar på integritetsproblem i AI, nya stämningar mot AI-operatörer

OpenAI har lanserat DALL·E 3, en AI-baserad bildskapare som kan skapa unika bilder från en enkel konversation. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig för ´Plus´ och ´Enterprise´-användare. OpenAI rapporterar att de använder ett säkerhetssystem för att begränsa skapandet av skadligt innehåll. Storbritanniens myndighet för konkurrens och marknader (CMA) har nyligen utgivit en rapport om konkurrens inom AI-industrin. En studie utförd av en datavetenskapsprofessor vid ETH Zürich visade att språkmodeller kan dra slutsatser om personlig information om användare. Slutligen har flera rättighetshavare fortsatt att kämpa mot AI-verktyg, med flera rättsfall som pågår.

Direktlänk Dela Lexology.com fördjupade 30 oktober

Författare stämmer Meta, Microsoft och andra för att ha använt deras verk i AI-verktyg

Före detta guvernören för Arkansas, Mike Huckabee, är bland en grupp författare som stämmer Meta, Microsoft och andra företag för att ha använt deras verk vid konstruktion av AI-verktyg. I en stämningsansökan som lämnades in på tisdagen anklagar Huckabee och andra författare, inklusive den kristna författaren Lysa TerKeurst, att deras böcker piratkopierades och användes i dataset som tränade AI-modeller. EleutherAI, en forskningsgrupp för artificiell intelligens, nämns också i stämningen, liksom Bloomberg. Fallet Huckabee fokuserar på en kontroversiell databas med data som kallas ´Books3´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 oktober

Religiösa författare stämmer teknikföretag för AI-träning med piratkopierade böcker

Fem religiösa författare, inklusive tidigare guvernören i Arkansas Mike Huckabee, stämmer flera teknikföretag för att ha använt deras böcker för att träna artificiell intelligens (AI) utan tillstånd. Stämningen anklagar Meta, Microsoft, Bloomberg och EleutherAI Institute för att ha använt en databas känd som Books3, som skrapat information från nästan 200 000 piratkopierade böcker. Stämningen, som inlämnades i en federal domstol i New York, hävdar att företagen använde databaserna med full vetskap om att de samlats in från upphovsrättsskyddade verk.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 19 oktober

Teknikjättar stäms för upphovsrättsintrång i AI-utveckling

En grupp författare, ledd av tidigare guvernören och presidentkandidaten Mike Huckabee, har stämt Microsoft, Meta och Bloomberg för att ha använt deras upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att utveckla AI-teknologi. Enligt stämningsansökan använde teknik- och medieföretagen en dataset kallad Books3, som innehöll data från cirka 197 000 icke-fiktiva böcker och romaner publicerade under de senaste 20 åren, för att träna sina AI-system. Datasetet samlades ursprungligen av den oberoende utvecklaren Shawn Presser och hans team. EleutherAI, som också nämns i stämningsansökan, värdade datasetet på internet. Författarna hävdar att deras upphovsrättsskyddade verk nu fungerar som en grund för alla framtida LLM-modeller.

Direktlänk Dela Courthouse News Service fördjupade 19 oktober

ChatGPT och andra stora språkmodeller kan förbättra radiologi

Aktuella och framtida tillämpningar av ChatGPT och andra stora språkmodeller (LLMs) inom radiologi håller stort löfte om att förbättra patientvården och resultaten, enligt en artikel publicerad den 5 oktober i Academic Radiology. En grupp ledd av Suryansh Bajaj, MD, vid University of Arkansas, undersökte bevis från olika studier och identifierade områden där tekniken är redo att ha störst inverkan. Algoritmer som ChatGPT, en typ av LLM, kan hjälpa till att förbättra patientresultaten, öka effektiviteten i radiologi tolkning och stödja radiologers arbetsflöde.

Direktlänk Dela AuntMinnie fördjupade 9 oktober

Microsoft och Mercy samarbetar för att utveckla AI-drivna chattrobotar inom sjukvården

Microsoft och Mercy har annonserat ett nytt partnerskap där Mercy, ett av de 20 största hälso- och sjukvårdssystemen i USA, kommer att använda Microsoft Azure OpenAI Service för att utveckla chattrobotar. Målet är att förbättra vården genom att ge läkare, sjuksköterskor och andra vårdgivare mer tid att ta hand om patienter. Samarbetet kommer att innefatta användning av generativ AI vid patientanrop vid bokning av tider och uppföljande åtgärder. Företagen kommer också att utveckla en chattrobot för att hjälpa patienter att få information om sina laboratorieresultat och ge dem svar så att de kan ha mer välinformerade diskussioner om sin hälsa med sin vårdgivare.

Direktlänk Dela Vator fördjupade 29 september

Rapport: Få företag är förberedda för användning av generativ AI

Enligt en rapport från McKinsey & Company från 1 augusti 2023 är få företag fullt förberedda för den utbredda användningen av generativ AI, och endast 21% av de företag som har antagit AI har etablerat riktlinjer för anställdas användning av sådana teknologier. Nyhetsrum står inför dilemman om hur man ska använda dessa teknologier och hur man ska skapa struktur och definiera etik och policy kring deras användning. En annan utmaning är hur man ska skydda nyhetsutgivares intressen genom reglerande och rättvis ersättning. Nyhets-/Mediealliansen publicerade ”AI-principer” i april i år, där de kräver rättvis ersättning för nyhetsinnehåll som används för att träna AI-teknologier, samt skydd för privatliv och upphovsrätt. I juli 2023 bildade WAN-IFRA, Världsorganisationen för nyhetsutgivare, en särskild kommitté för att arbeta med reglerande åtgärder för AI.

Direktlänk Dela Editor & Publisher fördjupade 20 september

Första republikanska presidentvalsdebatten 2024 präglas av kaos

Den första republikanska presidentvalsdebatten inför 2024 års val var kaotisk. De åtta kandidaterna matades av energin från den livliga publiken i Milwaukee, som upprepade gånger överröstade kandidaterna med jubel och burop när de Vita huset-hoppfulla diskuterade över Donald Trump (som hoppade över debatten för att göra en onlineintervju med Tucker Carlson istället), abort, Ukraina och klimatförändringar. Ekonomiska frågor som hög inflation, bostadskrisen, studielåneskulder och socialförsäkringar fick lite eller ingen skärmtid under denna första debatt. Fox News moderatorer Bret Baier och Martha MacCallum kämpade för att hålla både publiken och kandidaterna i schack, med GOP-konkurrenterna som avbröt varandra och talade utöver sin tilldelade tid per fråga under hela natten.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 24 augusti

USA:s utbildningsdepartement försenar AI-riktlinjer, enligt nationell översikt

En nationell genomgång utförd av Center on Reinventing Public Education (CRPE) har funnit att de flesta amerikanska utbildningsdepartement inte offentligt har erkänt konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) i undervisning och lärande. Förutom Hawaii, som har efterlyst en arbetsgrupp för att rekommendera AI-användning, har ingen av de andra 58 avdelningarna behandlat AI i ett policy-sammanhang. Endast fyra delstater - Georgia, Florida, South Carolina och Arkansas - har publicerat läroplaner eller kurser relaterade till AI. CRPE:s forskning har funnit att delstater ofta fördröjer att ge viktig vägledning under kriser eller osäkerhet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

2024 presidentkandidaters finansieringsrapporter avslöjar utmaningar och framgångar

De senaste kampanjfinansieringsrapporterna för presidentkandidaterna 2024 visar att Floridas guvernör Ron DeSantis spenderade nästan 8 miljoner dollar under de första sex veckorna av sin kampanj och förlitar sig starkt på stora bidragsgivare för att finansiera sitt arbete. En stor del av hans bidragsgivare har redan gett det maximala tillåtna beloppet. Detta kan innebära problem för DeSantis, som har svårt att matcha det djupa stödet från små bidragsgivare som Donald Trump byggde upp under sina fyra år som president. Andra rivaler verkar ha mer framgång med att koppla upp sig med småbidragsgivare, även om de summor de samlar in är mycket mindre än de som DeSantis fått. Trumps medarbetare har sagt att han samlade in 35 miljoner dollar genom sin gemensamma insamlingskommitté.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 16 juli

Kvinnliga fastighetsmäklare utsätts för faror i branschen

Fastighetsmäklare, i synnerhet kvinnor, utsätts för övergrepp i en bransch som erbjuder få skydd. Sara Ghodsi, en fastighetsmäklare i San Diego, blev sexuellt trakasserad av en potentiell köpare under en visning. 66% av medlemmarna i National Association of Realtors är kvinnor, och många av dem är oberoende entreprenörer, vilket innebär att de inte skyddas av den federala lagen Title VII som förbjuder diskriminering och sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Många fastighetsmäklare har tagit till egna säkerhetsstrategier, som att dela sin plats med en familjemedlem eller vän, insistera på referenser innan de träffar en klient, eller till och med bära ett skjutvapen för skydd.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Spekulationer kring vem som kan bli Donald Trumps vicepresidentkandidat

Den nuvarande republikanska partiet kan bäst förstås som resultatet av en långvarig ansträngning att hantera situationen som Donald Trump har tvingat fram. Det finns redan tidiga försök att ersätta Mike Pence som hans potentiella vice president. Det har skrivits historier i månader om huruvida Trump kanske skulle välja en kvinna denna gång, om Tim Scott kunde omvandla sitt presidentbud till jobbet och mest nyligen, om Kari Lake kanske överdriver. Trump har upprepade gånger spelat upp idén att folk strävar efter jobbet. Det är ganska tidigt och presumtivt, men det är verkligt. Och till skillnad från 2016, när många av oss (höjer min hand här) trodde att Pences val inte ens var värt den ´hinken med varmt spott´ - eftersom Trump, naturligtvis, skulle förlora - gör ingen sådana antaganden denna gång. Pences har inte direkt omvandlat sina fyra år som Trumps VP till 2024 front-runner status, men det finns ingen tvekan om att 2024-platsen skulle ge den som får den en chans att leda partiet från 2028. Trumps rättsliga problem och utsikterna till en brottslig dom (när dessa fall kanske löses) kan göra hans nr 2-val ännu viktigare.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

Republikanska partiet söker alternativ till Trump inför 2024

Floridas guvernör Ron DeSantis skulle rädda det Republikanska partiet från den tidigare presidenten Donald Trump, men har istället visat sig vara en inkompetent och ogillad kandidat. Hans stödsiffror sjunker ju längre han stannar i loppet. Andra republikaner, som Nikki Haley och Tim Scott, verkar oförmögna att utmana Trump. Många tror att Trump är den oundvikliga nominerade, oavsett om han står inför rätta eller redan har dömts. Partiets enda verkliga chans att gå vidare kan vara republikanska guvernörerna Brian Kemp från Georgia och Glenn Youngkin från Virginia, som ännu inte har anslutit sig till loppet.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 6 juli

Israelisk militär operation på Västbanken resulterar i minst åtta döda

Israeliska styrkor invaderade en stad på Västbanken på måndagen, vilket resulterade i minst åtta döda och tiotals skadade, enligt det palestinska hälsoministeriet. Det var Israels största militära operation på Västbanken sedan början av 2000-talet. Operationen följde en period av våld och oro som började månader efter ett toppmöte i Camp David som president Bill Clinton medlade i juli 2000 för att söka ett fredsavtal. Trots Clintons ansträngningar misslyckades fredsprocessen, vilket markerade ett sällsynt tillfälle då hans karaktäristiska charm och krishantering inte lyckades lösa situationen.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 juli

Skoldistrikt i Maryland stämmer Meta och TikTok för att bidra till ungdomars psykiska hälsokris

Prince George´s County Public Schools i Maryland har blivit den senaste skoldistriktet i USA att stämma Meta och TikTok för att påstås bidra till den psykiska hälsokrisen bland unga de senaste månaderna. Skoldistriktet har lämnat in en nästan 200 sidor lång stämningsansökan mot sociala medieföretagen bakom TikTok, Instagram, Facebook, YouTube och Snapchat, och anklagar dem för att medvetet rikta in sig på barn med plattformar som är utformade för att vara beroendeframkallande. Stämningen hävdar att sociala medieföretagen utformade plattformarna utan att fullt ut förstå konsekvenserna för barns psykiska hälsa. Stämningen nämner ökningen av ätstörningar, depression och självmordstankar bland tonåringar. Prince George´s County Public Schools hävdar att sociala medieföretagen ”hänsynslöst ignorerade” effekterna på barns psykiska och fysiska hälsa i jakten på att ”ta över den värdefulla men outnyttjade marknaden” för tonåringar. Stämningen specificerar inte skadeståndsbeloppen, men den söker ersättning för den ekonomiska bördan som länet har ådragit sig när det tillhandahåller fler psykiska hälsoinsatser. Länet begär också att en jury tilldelar bestraffande skadestånd. Maryland ansluter sig till det växande antalet stater och offentliga skolor som har stämt sociala medieföretag de senaste månaderna och anklagar dem för att skada ungdomars psykiska hälsa.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 12 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare