» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 346 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Bengaluru, även känd som Bangalore, är huvudstaden i den indiska delstaten Karnataka. Det är Indiens tredje största stad och en av de snabbast växande städerna i Asien. Bengaluru är känt för sitt behagliga klimat och som Indiens Silicon Valley, eftersom det är hem för många IT-företag och start-ups. Staden har också en rik kulturhistoria och är känt för sina parker, tempel, museer och shoppingområden. Bengaluru är en viktig ekonomisk och kulturell hub i södra Indien och har en mångsidig befolkning med människor från olika delar av landet och världen.

Senaste nytt kring Bengaluru

Perplexity AI: AI-drivet sökmotor med 10 miljoner användare

Perplexity AI, grundat av Aravind Srinivas, är en AI-drivet sökmotor som skiljer sig från Googles sökning genom att ge direkt svar snarare än en lista över webblänkar. Företaget har redan 10 miljoner användare och har nyligen fått in 73,6 miljoner dollar i serie B-finansiering, värderat till 520 miljoner dollar. Investerare inkluderar Nvidia, Amazon-grundaren Jeff Bezos, Institutional Venture Partners och Shopify VD Tobi Lutke. Srinivas diskuterade Perplexitys konkurrensfördelar gentemot Google, planer för Indien och varför AI-guldruschen kommer att fortsätta.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nuvepro Technologies samarbetar med Kamaraj College för AI- och ML-utbildning

Nuvepro Technologies, en molnplattform för kompetensutveckling, har ingått ett samarbete med Kamaraj College of Engineering & Technology (KCET) för att erbjuda studenter praktisk erfarenhet inom artificiell intelligens och maskininlärning. Genom detta Memorandum of Understanding (MoU), kommer Nuvepro också att tillhandahålla en ´AI/ML 5 i en låda´-lösning i samarbete med Intel och AWS. Utbildningsmodulerna har utformats för att förbereda studenterna för framtida karriärroller och göra dem redo för Gen AI. Nuvepro kommer också att erbjuda lärare och studenter utbildning och certifieringsprogram inom AI och ML på AWS-plattformen.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupar idag

Perplexity AI:s VD Aravind Srinivas hyllar professor från IIT Madras

Aravind Srinivas, VD för Perplexity AI, hyllar en professor från IIT Madras för att ha hjälpt honom med forskning om AI. Srinivas, som är av indiskt ursprung, avslöjade att han hade praktiserat på ett startup i Bengaluru och att han endast accepterades eftersom han hade fått högsta betyg på IIT Madras. Under sin tid på IIT Madras blev Srinivas intresserad av artificiell intelligens (AI), då kallad maskininlärning, och bestämde sig för att lära sig mer om det. Han blev en av de främsta studenterna i sin klass.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade igår

Generativ AI kommer att skapa fler jobbmöjligheter, enligt Ness Digital Engineerings VD

Generativ AI (Gen AI) kommer att skapa fler jobbmöjligheter, men med vissa expertkunskaper, enligt Ranjit Tinaikar, VD för Ness Digital Engineering. Han menar att stor skala anpassning av Gen AI kommer att hjälpa industrin att återuppfinna sig själv. Behovet av experter kommer att öka, liksom behovet av kvalificerad arbetskraft som kan utveckla nya lösningar med Gen AI. Med Gen AI:s framväxt har också hotet från deep fakes ökat. Ness Digital Engineering förväntar sig att öka sin personalstyrka med 20-25 procent per år.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade igår

Indisk entreprenör blir AI-VD tack vare akademisk excellens

Aravind Srinivas, en indisk entreprenör, blev VD och medgrundare av Perplexity AI tack vare sin akademiska excellens på IIT Madras. Hans perfekta GPA på 10 fångade uppmärksamheten hos ett startup-baserat i Bengaluru, som erbjöd honom en praktikplats. Trots att han ursprungligen var obekant med AI, ägnade Srinivas en månad åt att sätta sig in i ämnet. Han återvände sedan till IIT Madras för att fördjupa sin förståelse för AI under ledning av professor Balaraman Ravindran. Srinivas historia visar hur akademiska prestationer kan leda till banbrytande innovationer.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade igår

Reliance planerar att lansera AI-chattbotten ´Hanuman´ nästa månad

Mukesh Ambanis Reliance Industries Limited planerar att lansera AI-chattbotten ´Hanuman´, liknande ChatGPT, nästa månad. För detta arbetar företaget i samarbete med 8 universitet, kallat ´Bharat GPT Group´. Företaget demonstrerade denna AI-chattbot på en teknikkonferens. Hanuman har tal-till-text-förmåga och är annorlunda än LLM (Large Language Model). Reliance kommer också att förbereda anpassade modeller för specifika användare och arbetar på Jio Brain, en plattform för att använda AI över sitt nätverk av cirka 45 crore kunder. Dessutom planerar Reliance Jio att lansera produkter och tjänster inom olika sektorer som handel, kommunikation och enheter.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade igår

Reliance Industries förbereder lanseringen av AI-chatbot ´Hanuman´

Reliance Industries Limited, ägt av Mukesh Ambani, förbereder sig för att lansera AI-chatboten ´Hanuman´ nästa månad. Företaget samarbetar med åtta anslutna universitet, kallat ´Bharat GPT Group´. AI-chatboten demonstrerades under en teknikkonferens. ´Hanuman´ kommer att ha tal-till-text-funktion och kommer att anpassas för specifika användare. Företaget arbetar även med Jio Brain, en plattform för att använda AI på sitt nätverk av cirka 450 miljoner kunder. Dessutom planerar Reliance att lansera ett eget operativsystem för TV.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade igår

Lululemon använder generativ AI för att förbättra sökfunktionen på sin e-handelsplattform

Aktivklädesvarumärket Lululemon Athletica använder generativ artificiell intelligens (AI) för att förbättra sökfunktionen på sin e-handelsplattform. Detta gör det möjligt för kunder att enklare hitta de produkter de önskar. Till exempel kan plattformen nu intelligent föreslå alternativ som tights med fickor eller av specifika längder när användare söker efter svarta tights. Lululemon undersöker också tillämpningen av generativ AI i produktutveckling. Bolaget har även investerat i globala tekniknav, inklusive ett i Bengaluru, Indien.

Direktlänk Dela NewsX fördjupade i förrgår

OpenAI testar verktyg för att omvandla text till video

OpenAI:s VD Sam Altman har sökt förslag från användare för att omvandla deras text till video med hjälp av ett verktyg som heter Sora. Företaget har testat detta och Sam Altman fick ett överväldigande gensvar på sociala medieplattformen X (tidigare Twitter) då många skickade in sina förfrågningar. Ett populärt konto vid namn ´Peak Bengaluru´ hade en mycket unik förfrågan till Sam Altman: att generera en video som visar en fullbordad version av Ejipura-flyover i Bengaluru. Flyover har inte färdigställts under de senaste sju åren.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade i förrgår

Lululemon Athletica använder generativ AI för att förbättra kundupplevelsen

Lululemon Athletica, känd för sina yogaprodukter, använder generativ artificiell intelligens (AI) för att förbättra sökupplevelsen på sin webbplats. Företaget kan nu förutsäga och rekommendera nya produkter baserat på kunddata. Julie Averill, CIO och verkställande vice VD på Lululemon, betonar att företaget även experimenterar med Gen AI för produktutveckling. Lululemon har globala teknikhubbar, inklusive en i Bengaluru, Indien, för att utveckla sina AI- och ML-lösningar.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade i förrgår

Högteknologisk bedrägeri i Indien: Investerare lurades på 20 crore rupier

Ett högteknologiskt bedrägeri har ägt rum i Indien där cyberbrottslingar lurade investerare på cirka 20 crore rupier. Brottslingarna skapade falska handelskonton och ID:n i namnet på det välrenommerade aktiehandelsföretaget Indira Securities Pvt. De skapade också falska SEBI-brev och lurade investerare från hela landet att sätta in pengar på ett konto som tillhörde ett rese- och turistföretag i Ahmedabad. Vimlesh Veersen Ajmera, en representant för Indira Securities Pvt, har lämnat in en klagomål på företagets vägnar. Brottsroteln har inlett en utredning.

Direktlänk Dela Indian News Weekly fördjupade 16 februari

HackerRank och ET HR World Innovator Awards och AI Summit 2024

HackerRank och ET HR World Innovator Awards och AI Summit visade ett intressant och praktiskt användningsfall för TA-gemenskapen. Vivek Ravishankar, medgrundare och VD för HackerRank, inledde sitt tal om AI genom att dyka in i den ålderdomliga människa mot maskin-debatten sedan början av 1900-talet och dess inverkan på arbetsmarknaden. Han pratade om hur AI förändrar den kreativa, kognitiva och mekaniska ekvationen. Evenemanget gav mig möjlighet att koppla upp mig med mina ShareChat TA teammedlemmar utanför arbetet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 16 februari

Nvidia överträffar kortvarigt Amazon i marknadsvärde

Chipmaker Nvidia överträffade kortvarigt Amazon i marknadsvärde på måndag, vilket gjorde företaget till det fjärde mest värdefulla i USA. Vid en rekordhög nivå på 734,96 dollar var Nvidia värt 1,82 biljoner dollar i marknadsvärde, jämfört med 1,81 biljoner dollar för detaljhandelsjätten Amazon och några miljarder bort från Google-ägaren Alphabets 1,87 biljoner dollar, enligt LSEG-data. Sista gången Nvidia var mer värdefullt än Amazon var 2002, då de båda var värda mindre än 6 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 februari

Avliden indisk politiker återupplivas med hjälp av AI för offentliga evenemang

Den avlidna ikonen för indisk film och politik, M Karunanidhi, har återupplivats med hjälp av artificiell intelligens (AI) för att gratulera sin vän och kollega TR Baalu vid lanseringen av hans självbiografiska bok. Detta är den tredje gången på sex månader som den ikoniska ledaren för Dravida Munnetra Kazhagam (DMK) partiet har återupplivats för offentliga evenemang. Senthil Nayagam, grundare av Muonium, AI-medieteknikföretaget som skapade Karunanidhis deepfake-video, anser att det finns en marknad för sådana deepfakes. AI Karunanidhis första offentliga framträdande var vid en lokal mediahändelse förra året. Enligt lokala medierapporter har reaktionen på dessa AI-videor fått DMK-partiets ledarskap att överväga att skapa AI Karunanidhi kampanjtal i den kommande parlamentsvalskampanjen 2024.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 12 februari

Microsofts VD uppmanar Indiens utvecklare att använda företagets AI-verktyg

Microsofts VD, Satya Nadella, uppmanade över tusen indiska kodutvecklare att använda företagets AI-verktyg som används över hela dess produktlinje. Talande i Bengaluru, Indiens ´Silicon Valley´, noterade Nadella att över 13,2 miljoner indiska utvecklare för närvarande finns på GitHub, en internettjänst för programvaruutveckling, endast överträffad av antalet från USA. Microsoft bygger sitt fjärde datacenter i Indien nära staden Hyderabad, där Nadella växte upp. Nadella kommer att besöka Hyderabad innan han återvänder till USA. Microsofts partnerskap med OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, gav det en fördel i den boom som involverar generativ AI.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 9 februari

AI-sektorn i Indien växer med stöd från Google och Microsoft

Microsofts VD Satya Nadella och Google DeepMinds chefsforskare Dr Jeff Dean har nyligen besökt Indien för att diskutera landets framtid inom AI. Nadella tror att Indien kan bidra betydligt till AI-utvecklingen och engagerar sig med lovande AI-startups. Google höll nyligen sitt första Research@ Bangalore-evenemang där akademiska forskare, utvecklare och startups samlades. Många nya startups fokuserar på att skapa tvåspråkiga LLMs för den indiska marknaden, till exempel Sarvam AI, som nyligen introducerade OpenHathi och har ett partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 februari

Microsoft lanserar AI-verktyget Microsoft 365 Copilot för anställda

Microsoft lanserar Microsoft 365 Copilot-verktyget för anställda i syfte att få fler utvecklare att använda artificiell intelligens (AI), rapporterade Business Insider. Företaget har kört pilottester för att öka användningen av AI-verktyg bland sin utvecklargemenskap och planerade en bredare lansering av Microsoft 365 till sina team för första gången, citerade rapporten ett internt meddelande. Microsofts investering och partnerskap med OpenAI, tillsammans med den snabbt växande molnverksamheten tack vare kunder som vill bygga AI-applikationer, har gjort Microsoft till världens mest värdefulla företag, överträffande Apple.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 8 februari

OpenAI arbetar på agentprogramvara för att automatisera komplexa uppgifter

Microsoft-stödda OpenAI utvecklar en typ av agentprogramvara för att automatisera komplexa uppgifter genom att ta över en användares enhet, enligt en rapport. Agentprogramvaran kommer att hantera webbaserade uppgifter som att samla in offentliga data om en grupp företag, skapa resplaner eller boka flygbiljetter. De nya assistenterna, ofta kallade ´agenter´, lovar att utföra mer komplexa personliga och arbetsuppgifter när de kommenderas av en människa, utan att behöva nära övervakning. OpenAI släppte sin ChatGPT chatbot i slutet av 2022 och gjorde generativ AI populär med sin förmåga att skriva sonetter och e-post.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 7 februari

Indiska AI-startups bekämpar klimatförändringar

Indien, ofta betraktat som världens mjukvaruoutsourcing-hub, fostrar en ny typ av uppstartsföretag som utnyttjar kraften i artificiell intelligens för att bekämpa en av de mest akuta globala utmaningarna - klimatförändringar. Dessa AI-startups adresserar inte bara miljöproblem utan hittar också innovativa lösningar för att hantera klimatrelaterade problem. I denna artikel belyser vi några verkliga exempel på indiska AI-startups som leder vägen inom miljöinnovation. Waste Ventures India, Blue Sky Analytics, CropIn och Pro Zero Carbon är företag som använder AI för att bekämpa klimatförändringar på innovativa sätt.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 6 februari

Artificiell intelligens revolutionerar fågelskådning

Mänskliga relationer till fåglar har förändrats över tid. Från att se dem som matkälla till att uppskatta dem för vad de är: intressanta livsformer. Denna fascination har utvecklats till en hobby kallad fågelskådning, ett begrepp myntat av brittiska ornitologen Edmund Selous. Med hjälp av modern teknik och artificiell intelligens (AI) har fågelskådning blivit mer tillgänglig och bidragit till förståelsen av fåglar genom medborgarvetenskap. AI-baserade verktyg hjälper också till att spåra fågelmigration, vilket tidigare har förlitat sig på väderprognoser. Trots de många möjligheterna finns det också oro kring tillförlitligheten och noggrannheten i denna teknik.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 6 februari

Palantir Technologies förutspår högre vinst än väntat

Palantir Technologies förutspår en helårsresultat över Wall Streets prognoser, då företaget gynnas av en stark efterfrågan på sina AI-tjänster. Företag vill bygga och distribuera sina egna AI-stödda tjänster, vilket hjälper efterfrågan på Palantirs produkter. Palantir skrev under 103 avtal på över $1 miljon vardera under fjärde kvartalet. Företagets USA-kommersiella intäkter ökade med 70% till $131 miljoner. Företaget förväntar sig att USA-kommersiella intäkter 2024 kommer att överstiga $640 miljoner, vilket innebär en tillväxt på minst 40%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 februari

Fyra IT-företag implementerar generativ AI internt

Fyra mellanstora IT-företag - Zensar Technologies Ltd, Sonata Software Ltd, Happiest Minds Technologies Ltd och Hexaware Technologies Ltd - lanserar generativa AI-verktyg internt innan de säljer dessa modeller till kunder. Företagen använder generativ AI i alla verksamhetsområden och har avsatt medel för att utveckla och integrera AI i sina verksamheter. Vissa har implementerat testfall inom sina juridiska team för saker som dokumentverifiering, medan andra har utvecklat chatbots för intern kommunikation och konfliktlösning. Företagen fokuserar på att anpassa generativ AI med alla sina operationer och bli tidiga aktörer i detta segment.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 4 februari

Microsoft leder vägen för AI med nya projekt och global tour

Microsoft har varit i framkant när det gäller AI sedan konceptet började bli populärt. Tech-giganten baserad i Redmond investerar mycket resurser i AI-forskning och släppte bara 2023 AI-projekt som Llama 2, Orca 13B, Project Rumi och många andra. Företaget släppte också Copilot för Windows 11, Windows 10 och Microsoft 365. 2024 markerar året för Copilot-nyckeln, ett helt nytt tillskott till kommande Windows-enheter och tangentbord. Det nya Windows kommer att släppas någon gång i år enligt olika rapporter. Microsoft testar AI-vattnen runt om i världen med en serie konferenser och möten som fokuserar på AI: Microsoft AI Tour.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 26 januari

Bengalurus trafikstockningsproblem ska lösas med artificiell intelligens

Indian Institute of Science (IISc) och Bengalurus trafikpolis har gått samman för att använda AI-drivna data-lösningar för att lindra trängsel och förbättra säkerheten i staden. För detta kommer IISc att analysera den huvudsakligen oanvända men viktiga trafikdata i staden.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 25 januari

ChatGPT-appen från OpenAI nu kompatibel med Android, Incruiter använder AI för att förbättra rekrytering

ChatGPT-appen från OpenAI är nu kompatibel med Androids nya genväg i snabbinställningarna, som har ett nytt funktionellt användargränssnitt. Även om det ännu inte är live, skulle detta låta användare använda ChatGPT istället för Google Assistant. Incruiter, en leverantör av intervjulösningar, använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra rekryteringsmetoderna för företag. Incruiter har dragit till sig 87 nya kunder det senaste året och utökar nu sina verksamheter till USA. Dessutom har GetVantage just investerat 1,1 crore i Incruiter. Python har framstått som en kraftfull spelare inom maskininlärning (ML) och AI, tack vare sin enkelhet och stora samling av öppen källkods bibliotek. OKX:s infödda utbytestoken (OKB) föll med mer än 50% på bara tre minuter på tisdag på grund av en serie likvidationer orsakade av en ovanlig prisfluktuation.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 januari

Dag tre av Världsekonomiskt forum i Davos fokuserar på geopolitiska spänningar och AI

Under den tredje dagen av Världsekonomiskt forum i Davos diskuterades geopolitiska spänningar och artificiell intelligens (AI). Sam Altman från OpenAI försäkrade att AI inte kommer att ersätta mänsklig omsorg om varandra. Indien diskuterade med stora företag och investerare, medan landets centralbankschef avfärdade diskussioner om räntesänkningar som för tidiga. En studie från WEF visade att Indien är ett av de mest betydande länderna för att husera en blomstrande klunga av fintech-huvudkontor. LinkedIn meddelade att de är intresserade av att fortsätta sina investeringar i Indien. Indiska järnvägar planerar att ingå ett samförståndsavtal med den schweiziska järnvägen för att lära sig av deras bästa praxis och procedurer.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 januari

AI-teknik ska användas för att övervaka trafiken i Bengaluru

Karnatakas biträdande chefminister DK Shivakumar meddelade att artificiell intelligens (AI) kommer att användas för att övervaka trafiken i Bengaluru, eftersom staden ständigt upplever trafikstockningar. Han underströk att trafikbrott inte kommer att tolereras och uppmanade resenärer att följa trafikreglerna. Shivakumar uppgav att det endast finns tre lösningar för att minska trafikstockningarna - flyover, tunnelbana och tunnelväg - i Bengaluru. Han talade vid ett vägsäkerhetsevenemang i Bengalurus Kanteerva-stadion.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 14 januari

Bengaluru inför smart trafikmotor ASTraM för att hantera trafikstockning

Bengalurus trafikpolis har introducerat ASTraM (Actionable Intelligence for Sustainable Traffic Management) för att hantera trafikstockning. ASTraM är en smart trafikmotor som ger insikter i vägtrafiksituationen i staden. Initiativet syftar till att leverera realtidsvarningar om trafikstockning till trafikmyndigheter var 15:e minut. Trafikpolisen planerar också att använda dataanalys för att förutsäga trafikstockning. Dessutom har de introducerat en ambulansspårningsapplikation för att förbättra samordnade rörelser för ambulanser över hela staden. Dessutom använder BTP tio drönarkameror för att övervaka trafiken under rusningstid.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 13 januari

AI kommer att användas för att identifiera bästa marscherande kontingent vid Army Day Parade

För första gången kommer Artificiell Intelligens (AI) att användas för att identifiera det bästa marscherande kontingentet vid årets Army Day Parade i Lucknow, sa en officer på fredagen. Huvudbefälhavare för paraden, major general Salil Seth, sa att AI används för första gången för att identifiera det bästa marscherande kontingentet. Den indiska armén kommer att fira sin 76:e Armédagen i Lucknow, Uttar Pradesh, den 15 januari. Eventet genomförs utanför huvudstaden för andra gången som en del av Indiens regerings initiativ att flytta stora evenemang från huvudstadsregionen till olika delar av landet. Detta kommer att leda till större synlighet för dessa evenemang och större deltagande av lokalbefolkningen, tillade major Seth.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 12 januari

Artificiell intelligens kommer att välja bästa marscherande kontingent på Indiens arméns dag

Vid Indiens arméns dag kommer artificiell intelligens att användas för att välja den bästa marscherande kontingenten. Major Seth, den allmänna officeren som befaller Madhya UP Sub Area, Lucknow, meddelade att denna teknik kommer att användas för första gången. Varje rörelse kommer att fångas av en kamera och datorprogramvaran kommer att ge poäng för varje rörelse. Denna process kommer också att övervakas av människor. Arméns dag firas varje år den 15 januari för att fira när general KM Cariappa tog över befälet över den indiska armén från den sista brittiska befälhavaren, general Sir Francis Roy Bucher, 1947.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 januari

Bengaluru-VD anhållen för mordet på sin son, förnekar inblandning

Suchana Seth, en VD från Bengaluru, har anhållits för att påstått ha mördat sin son i en lägenhet i Candolim, Goa. Seth greps av Chitradurga-polisen på måndagskvällen när hon reste från norra Goa med sin sons kropp i en väska. Seth har inte samarbetat med utredningen, enligt poliskällor. Hon påstår att hon inte begick mordet. Polisen hittade två flaskor hostmedicin i rummet där Seth bodde med sitt barn. Seth försökte ta sitt liv genom att skära i sin vänstra handled. Seth och hennes make, Venkat Raman, hade ansökt om skilsmässa. Seth var missnöjd med en domstolsorder som tillät hennes främmande make att träffa deras son varje söndag. Därför planerade hon att mörda sin son dagen innan det planerade mötet, enligt källor. Polisen sa att maken inte var i landet när brottet begicks.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 10 januari

Lenovo tar centrum 2023, DataStax lanserar Taylor Swift-chatbot, VOZIQ AI presenterar strategisk vägkarta, Global AI-konklav 2023 och Meeami Technologies lanserar AI-ljudundertryckning

Lenovo, en global teknikjätte, tar centrum i 2023 med en kaskad av spännande nyheter som understryker dess fortsatta inflytande i den ständigt utvecklande teknikvärlden. DataStax, företaget som driver generativa AI-applikationer med realtids, skalbara data meddelade lanseringen av SwiftieGPT, en AI-driven chatbot som vet allt om Taylor Swift. VOZIQ AI nyligen avslutade det exekutiva översiktsmötet med Dave Bolen, COO på AMP Smart, där VOZIQ AI:s chefsdatavetare, Dr. Vasudeva Akula, presenterade en 365-dagars strategisk vägkarta för att uppnå en CLV-ökning på 5 till 10 miljoner dollar. Globala AI-konklaven 2023 samlade AI-pionjärer, experter och fans. Meeami Technologies, en pionjär och ledare inom Audio AI, meddelade tillgängligheten av dess AI-baserade lösningar för ljudundertryckning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 1 januari

OpenAI:s årliga intäkter överstiger 1,6 miljarder dollar tack vare ChatGPT

OpenAI:s årliga intäkter har nyligen överstigit 1,6 miljarder dollar, en kraftig ökning från 1,3 miljarder dollar i mitten av oktober. Ökningen beror på stark tillväxt från deras ChatGPT-produkt, enligt uppgifter som rapporterats av personer med insikt i siffran.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 31 december

Global AI Conclave 2023: Indien på framkant inom AI

Global AI Conclave 2023, ett möte mellan AI-pionjärer, experter och fans, ägde rum den 16 december på JW Mariott i Bengaluru, med värdar CNBC-TV18 och Moneycontrol. New Delhi-proklamationen, en del av Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI), stöddes av representanter från 28 länder. Bland framstående deltagare fanns Andrew Ng, Rajeev Chandrasekhar, Sridhar Vembu, Sharad Sharma, Swapna Bapat, Andrew Feldman, Vivek Raghavan och Chris Miller. Konklaven diskuterade AI-relaterade frågor och möjligheter och gav förslag till framtida samarbete och åtgärder.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 24 december

Indiska VD:ar ökar investeringar i generativ AI trots regulatoriska utmaningar

Enligt EY:s CEO Outlook Pulse 2023-undersökning av 50 indiska VD:ar, accelererar VD:ar investeringar i generativ AI för att behålla konkurrensfördelar. För att finansiera AI-relaterade investeringar omfördelar 84% av respondenterna nytt kapital från andra investeringsprojekt eller teknikbudgetar. Mer än hälften av respondenterna (62%) säger att den snabba utvecklingstakten för gen AI och det regulatoriska klimatet begränsar deras kapitalallokeringsbeslut relaterade till generativ AI. Emellertid sa 80% av respondenterna att osäkerheten kring detta område gör det utmanande att agera snabbt.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 22 december

AI-användning för sällskap, medvetenhet och återlämnande av förlorat bagage

ElliQ, en AI-driven robot skapad av Intuition Robotics, hjälper äldre i USA att bekämpa ensamhet genom att erbjuda sällskap. En koalition av forskare ifrågasätter AI: s medvetenhet och uppmanar till ökad finansiering för forskning om medvetenhet och AI. På Dallas-Fort Worth International Airport används AI för att återlämna förlorat bagage till resenärer, med en framgångsgrad på cirka 90%. Forskare vid Indian Institute of Science har skapat ett AI-verktyg för att upptäcka karpaltunnelsyndrom. Indien experimenterar med AI för att utveckla klimatmodeller för förbättrad väderprognos.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 december

Google och X inför begränsningar och ändringar inför valen 2024

Alphabet´s Google meddelade på tisdagen att det kommer att begränsa de typer av valrelaterade frågor som dess chatbot Bard och sökgenererande upplevelse kan ge svar på, inför presidentvalet i USA 2024. Begränsningarna planeras träda i kraft tidigt 2024. Utöver USA väntas flera betydande val 2024, inklusive nationella val i Indien, världens största demokrati, och Sydafrika bland andra. Teknikjätten sa att det kommer att ´arbeta med ökat fokus på den roll som artificiell intelligens (AI) kan spela´ när det gäller att betjäna väljare och kampanjer relaterade till dessa val. Elon Musks sociala medieplattform X, som undersöks av Europeiska unionen, sa i augusti att det nu kommer att tillåta politisk reklam i USA från kandidater och politiska partier.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 december

Imran Khan talar från fängelset via AI, Frankrike leder global övervakning med AI, Biden skapar strid om AI-transparens, Indiska företag söker AI-talanger, Accenture öppnar AI-studio

Imran Khan, Pakistans före detta premiärminister, talade till sina supportrar från fängelset genom en AI-röst som replikerade hans röst. Frankrike leder den globala övervakningen med AI, med 4200 kameror i Nice. President Joe Biden´s strategi för AI skapar konflikter med Elon Musk och OpenAI:s VD Sam Altman om offentlig tillgång till AI-teknik. Indiska företag upplever en ökad efterfrågan på AI-talanger, och erbjuder lukrativa löner. Accenture har invigt sitt Gen AI-studio i Bengaluru, Indien, som en del av en investering på 3 miljarder dollar i AI och data.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 18 december

Ola lanserar Indiens första flerspråkiga AI-modell, Krutrim

Ride-hailing företaget Ola har avtäckt Indiens första flerspråkiga AI-modell, Krutrim, som är tänkt att vara Indiens svar på ChatGPT. Till skillnad från ChatGPT och andra stora AI-modeller, som endast kan svara på frågor på engelska, förstår Krutrim upp till 22 indiska språk och kan ge svar på 10 språk. Ola´s VD, Bhavish Aggarwal, hävdar att Krutrim kommer att kunna behandla fler indiska språk framöver. Krutrim kommer att finnas tillgängligt i två versioner, basmodellen och Pro, och den senare förväntas vara tillgänglig i fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2024.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade 16 december

OpenAI planerar utvecklarsamling i Indien, premiärminister Modi att delta i GPAI-toppmötet

Indiens premiärminister Narendra Modi kommer att delta i GPAI-toppmötet. OpenAI har meddelat att de planerar att hålla en utvecklarsamling i Bengaluru i januari 2024, med syfte att engagera indiska utvecklare för att behandla säkerhetsproblem inom artificiell intelligens (AI). Detta meddelades av Anna Makanju, OpenAIs vice VD för globala frågor, som uttryckte sin entusiasm för evenemanget. Hon betonade vikten av att skapa styrningsmodeller för AI och poängterade behovet av att skapa en internationell enhet för att säkerställa säkerheten för kraftfulla teknologier. Dessa kommentarer gjordes under Makanjus tal vid Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) toppmötet i New Delhi.

Direktlänk Dela Open Source For You fördjupade 13 december

OpenAI håller sin första utvecklarsamling i Indien

Det amerikanska AI-företaget OpenAI kommer att hålla sin första utvecklarsamling i Indien nästa månad, i Bengaluru. Anna Makanju, vice VD för globala frågor på OpenAI, meddelade att detta markerar början på OpenAIs engagemang på den indiska marknaden. Syftet är att samla utvecklare i Indien för att arbeta med OpenAIs produktledare på några av de svåraste produkterna och säkerhetsutmaningarna. Samlingen kommer att samordnas med gränsöverskridande regulatoriska diskussioner. Makanju tillade att samarbeten mellan Silicon Valley och indiska utvecklare kommer att bidra till att lösa några av de viktigaste frågorna inom AI.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 december

Starkt intresse för AI-drivna finansiella tjänster bland indiska konsumenter

En ny rapport visar att 91 procent av indiska konsumenter är öppna för att använda en finansiell applikation drivet av generativ artificiell intelligens (GenAI) om en sådan blir tillgänglig i framtiden. Huvudmotiven är intresse för ny teknik (60 procent) och att spara tid (56 procent). FIS, en tekniklösningarleverantör, fann att indiska konsumenter har högre förtroende för tekniken jämfört med andra stora marknader. Dessutom sade 88 procent av indiska konsumenter att de litar på att deras bank använder GenAI i sina verksamheter.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 12 december

Starkt intresse för AI-drivna finansiella tjänster bland indiska konsumenter

Nya rön har visat ett starkt intresse för generativ AI (GenAI)-driven finansiell tjänst bland indiska konsumenter, med 91 procent av konsumenterna öppna för att använda en GenAI-driven finansiell applikation om en blev tillgänglig i framtiden. De främsta motivatorerna var deras preferens för ny teknik (60 procent) och önskan att spara tid (56 procent). Tekniklösningar leverantören FIS visade att indiska konsumenter har en högre förtroendenivå för tekniken jämfört med andra stora marknader. Dessutom sade 88 procent av de indiska konsumenterna att de litar på sin bank att använda GenAI i sina operationer.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 12 december

Indien arbetar på en flerländerbaserad AI-deklaration

Indiens elektronik- och informationsteknikminister Ashwini Vaishnaw meddelar att diskussioner pågår för att slutgiltigt fastställa ett deklarationsdokument, med förhoppningen om att nå konsensus. Regeringen arbetar på en flerländerbaserad, konsensusbaserad deklaration om artificiell intelligens (AI), specifikt sätt att mildra risker och främja innovation. ´Vi förhandlar om ett deklarationsdokument som vi hoppas att vi kommer att kunna komma fram till någon form av konsensus,´ sa ministern till mediapersoner inför toppmötet som ska hållas i New Delhi från 12-14 december. Premiärminister Narendra Modi kommer att inviga GPAI-toppmötet, till vilket cirka 30 länder har bjudits in, inklusive 29 GPAI-medlemmar och andra länder som Förenade Arabemiraten. Indien är ordförande för GPAI i år efter att ha tagit över från Frankrike i november.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 11 december

En ny undersökning av Advisor360°, en ledande leverantör av integrerad teknik för företag inom förmögenhetsförvaltning, visar att 64% av yngre rådgivare anser att generativ AI är till hjälp för deras verksamhet, medan 57% anser att det är en fördel för branschen. Endast 21% av de tillfrågade rådgivarna anser att generativ AI utgör ett hot mot deras personliga försörjning och 31% anser att det är ett hot mot branschen. Undersökningen indikerar att en ny verklighet börjar ta form kring hur rådgivare arbetar med sina klienter, eftersom antagandet av generativa AI-verktyg har varit snabbt och långtgående.

Business Wire fördjupade 29 november

Amazon Indien meddelar årets Amazon Research Day

Amazon Indien har tillkännagivit sin årliga Amazon Research Day (ARD), planerad till den 1 december 2023 i Bengaluru. Evenemanget fungerar som en interaktiv plattform för experter inom maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) från Amazon, industrin och akademin för att koppla samman, dela idéer och bästa praxis, och utforska de senaste framstegen inom dessa områden. Den sjunde upplagan av ARD kommer att innehålla keynote-presentationer av framstående teknologiledare, tillsammans med insiktsfulla sessioner om generativ AI, stora språkmodeller, grafneurala nätverk, robotik, ansvarsfull AI och mer. Evenemanget förväntas locka deltagare från nästan 1500 medlemmar personligen samt på deras virtuella plattform.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 28 november

Namma Yatri-app skapar humoristiskt ögonblick kopplat till Sam Altmans återinsättning som OpenAI´s VD

Namma Yatri, en populär auto-rickshaw-app i Bengaluru, skapade nyligen en humoristisk twist kring Sam Altmans dramatiska återinsättning som VD för OpenAI. Appen skickade ut en kvick notifikation som sa ´Hämtning snabbare än Sam Altmans återkomst!´, vilket visade sin tekniska skicklighet. Detta ögonblick hyllades av internetanvändare som ett ´peak Bengaluru´-ögonblick, en term som associeras med uppmärksamhetsväckande händelser i Indiens IT-hub. Sam Altman återinsattes som VD för OpenAI fem dagar efter att han avskedats på grund av bristande förtroende.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 25 november

Adobe förvärvar indiska startup-företaget Rephrase.ai

Den globala mjukvarujätten Adobe har förvärvat Bengaluru-baserade startup-företaget Rephrase.ai, vilket markerar Adobes inträde i generativ AI och videoverktygsområdet. Adobe planerar att integrera Rephrase.ai:s innovativa teknologi med sin Creative Cloud video-redigeringsplattform, vilket förbättrar dess erbjudanden och ger användarna avancerade kreativa förmågor. Rephrase.ai blir den första indiska startupen som förvärvas av Adobe, vilket lägger till en historisk dimension till affären och betonar Adobes globala expansionsstrategi. Rephrase.ai:s kärnteknologi är en text-till-video genereringsplattform.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 24 november

OpenAI:s styrelse närmar sig Anthropics VD för att ersätta Sam Altman

OpenAI:s styrelse har närmat sig rivalen Anthropics VD om att ersätta chefen Sam Altman och eventuellt slå samman de två AI-startupföretagen, enligt två personer som informerats om saken. Anthropics VD Dario Amodei avböjde på båda fronterna. Nyheten kommer efter rapporter om uppmaningar att hitta Altmans efterträdare dagar efter att OpenAI:s styrelse avsatte honom. På söndagen erbjöd styrelsen före detta Twitch-VD:n Emmett Shear att vara dess interimistiska chef, vilket han accepterade. Under tiden gick Altman med på att ansluta sig till startupföretagets backer Microsoft tillsammans med andra nyckelpersoner från OpenAI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 november

Gen AI hotar inte jobbmöjligheter, det krävs fler smarta teknologer globalt

Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) utgör inget hot mot jobbmöjligheter, utan det kommer att behövas fler unga och smarta teknologer runt om i världen, säger Sindhu Gangadharan, VD för SAP Labs India och vice ordförande för Nasscom. Hon tillbakavisar den vanliga missuppfattningen att Gen AI skulle eliminera vissa jobb. Trots marknadsfluktuationer är smarta teknologer alltid eftertraktade över hela världen. Gangadharan betonar att konkreta tillämpningar av Gen AI är det som verkligen räknas och att det krävs smarta ingenjörer för detta. Hon tillägger att 34% av SAP:s arbetskraft är unga talanger (nybörjare).

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 20 november

Meta lanserar två nya AI-baserade videoredigeringsverktyg

Meta Platforms har lanserat två nya AI-baserade funktioner för videoredigering som kan användas för att posta på Instagram eller Facebook. Den första heter Emu Video och genererar fyra sekunder långa videor med en bildtext, foto eller bild, tillsammans med en beskrivning. Den andra kallas Emu Edit och låter användare mer enkelt ändra eller redigera videor med textprompter. De nya verktygen är en vidareutveckling av modellen Emu som genererar bilder i svar på textprompter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 november

Airbnb förvärvar startupföretaget GamePlanner.AI

Airbnb meddelade på tisdagen att de har förvärvat startupföretaget GamePlanner.AI, ett 12 personer stort företag, för en hemlig summa. Detta kommer i en tid då artificiell intelligens (AI) snabbt adopteras och många företag utforskar dess användning. GamePlanner.AI grundades av Adam Cheyer, som också var en av grundarna till Apples röstassistent Siri. Startupföretaget kommer att lägga till Airbnbs befintliga uppsättning av AI-teknologier. Airbnb VD Brian Chesky sa i ett uttalande att ´AI kommer snabbt att förändra vår värld mer än någon annan teknologi under vår livstid.´

Direktlänk Dela Minutehack fördjupade 15 november

Walmart investerar i AI och ML för att konkurrera med Amazon

Walmart, den amerikanska detaljhandelsjätten med över 10 000 butiker världen över, investerar kraftigt i forskning och utveckling för att konkurrera med Amazon. Företagets teknikavdelning, Walmart Global Tech, har centra i Bengaluru och Chennai och ansvarar för att skapa innovativa tekniklösningar för allt som rör detaljhandeln. Enligt Suresh Kumar, CTO för Walmart Global Tech, spelar AI och ML en nyckelroll för att kunna erbjuda personaliserade upplevelser i stor skala. Företaget är särskilt entusiastiskt över generativ AI och dess förmåga att sammanfatta information.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 15 november

OpenAI planerar att samarbeta med organisationer för att producera AI-träningsdata

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, sa på torsdagen att de avser att samarbeta med organisationer för att producera offentliga och privata dataset för att träna artificiella intelligens (AI) modeller. ChatGPT, en populär chattbot som kan generera dikter och prosa från enkla prompts, är baserad på stora språkmodeller som tränas helt på öppen källkodsdata tillgängliga på internet. Företagets senaste ansträngning kan hjälpa det att producera mer nyanserad träningsdata som är mer konversationell i stil. OpenAI sa att de söker partners för att hjälpa till att skapa ett öppen källkodsdataset för att träna språkmodeller.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 9 november

Siemens Healthineers satsar på AI för att förbättra hälsovården i Indien

Siemens Healthineers, ett ledande tyskt företag inom hälsovårdslösningar och -tjänster, ser stor potential i artificiell intelligens (AI) för att omvandla hälsovårdssektorn. Företaget har redan utvecklat 84 AI-stödda produkter och innehar över 800 patent relaterade till AI. I Indien ökar antagandet av AI inom hälsovården. Siemens Healthineers planerar att investera 1 300 crore över de närmaste fem åren för att skapa ett forskningsekosystem som etablerar Indien som ett kompetenscentrum för utformning och utveckling av hälsovårdsprodukter på ingångsnivå. Företaget planerar också att anställa 1 800 skickliga digitala teknikexperter under det kommande decenniet.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 6 november

SAP lanserar AI-verktyg och kapabiliteter för att öka utvecklares produktivitet

På sin TechEd-konferens i Bengaluru, Indien, meddelade det tyska mjukvaruföretaget SAP att det fördubblar sina ansträngningar inom AI och presenterade en rad verktyg och funktioner för att öka utvecklares produktivitet och möjliggöra skapandet av anpassade AI-drivna applikationer. Företaget introducerade AI-infuserade pro-kodverktyg som påskyndar applikationsutveckling på olika sätt och avtäckte efterlängtade vektordatabasfunktioner i HANA Cloud, tillsammans med en allomfattande AI-stiftelsehub för att hjälpa team att enkelt bygga LLM-applikationer för olika affärsanvändningsfall.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 2 november

AMD:s aktier hoppar 8% efter positiva AI-chipförsäljningsprognoser

Aktier i Advanced Micro Devices (AMD) hoppade 8% på onsdagen efter en optimistisk försäljningsprognos för AI-chip, vilket signalerade att företaget gör framsteg i sin strävan att komma ikapp marknadsledaren Nvidia. VD Lisa Su gav för första gången en försäljningsprognos för 2024 för MI300-chip, designade för att konkurrera med Nvidias avancerade H100-chip. Hon förutspådde årliga försäljningar på över 2 miljarder dollar och höjde chippets intäktsförväntningar för innevarande kvartal med 100 miljoner dollar. Detta skulle göra MI300 till den snabbaste produkten att nå 1 miljard dollar i försäljning i AMD:s historia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 november

Microsoft testar AI-program för att hjälpa lärare i Indien att skapa lektionsplaner

Microsoft har under 2023 drivit sina generativa AI-program och tjänster Copilot. Nu har det avslöjats att en version av Copilot testas i delar av Indien för att hjälpa lärare att skapa detaljerade lektionsplaner för sina elever. Forskningsprojektet, kallat Shiksha Copilot, startades genom att intervjua lärare och hålla workshops för att ta reda på deras behov när det gäller att skapa lektionsplaner. Shiksha Copilot tillåter lärare att snabbt skapa lektionsplaner på en bråkdel av den tid det normalt tar. Projektet testas för närvarande i över 10 skolor i och runt Bengaluru, Indien.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 1 november

AI-genererad desinformation och falska nyheter hotar demokratin

År 2024 kommer AI-genererad desinformation och falska nyheter att skada demokratiska system i länder som USA och Indien, enligt journalisten Sachin Kalbag. Han pekar på AI-verktyget ChatGPT och dess nyare version GPT4, som används för att skapa falska nyheter. Kalbag nämner också den nya AI-baserade videoredigeringsprogramvaran HeyGen, som kan översätta och synkronisera läpprörelser till åtta olika språk. Han varnar för att dessa verktyg kan användas av politiska partier för att skapa manipulativa och falska videor av sina rivaler.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 26 oktober

AI-säkerhetsforum lanserat av OpenAI, Microsoft och Google utser sin första direktör

Ett artificiell intelligens (AI) säkerhetsforum som lanserats av företag inklusive OpenAI, Microsoft och Google har utsett sin första direktör, Chris Meserole, och meddelade att de kommer att skapa en rådgivande styrelse inom de kommande månaderna för att hjälpa till att styra sin strategi. Frontier Model Forum sade också att de har skapat en fond för att stödja forskning inom tekniken, med initiala finansieringsåtaganden på över 10 miljoner dollar från dess backare och partners. Många länder planerar AI-reglering och Storbritannien är värd för en global AI-säkerhetstoppmöte i november.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

Microsoft överträffar Alphabet i AI-race

Microsoft överträffar Alphabet i kampen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder. Detta ökar oron för att Google moderbolag kan förlora marknadsandelar inom molnmarknaden. Microsofts Azure-plattform har sett en återhämtning i tillväxten, vilket höjde aktierna för Windows-tillverkaren med nästan 4% på onsdagen. I skarp kontrast drabbades Alphabets molnenhet av en nästan treårig lågkonjunktur på grund av sin stora exponering mot mindre kunder, vilket sänkte företagets aktier med mer än 9%. Stark användning av AI var ansvarig för en 3 procentenhets ökning till Microsofts molnverksamhet under septemberkvartalet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

Microsoft slår Wall Streets förväntningar med stark tillväxt inom moln- och AI-verksamheten

Microsoft rapporterade starka resultat för det första kvartalet som överträffade Wall Streets förväntningar i alla segment. Bolagets intäkter ökade med 13% till 56,5 miljarder dollar, vilket jämförs med analytikernas konsensusprognos på 54,52 miljarder dollar. Microsofts Intelligent Cloud-enhet, som innehåller dess Azure molnplattform, ökade till 24,3 miljarder dollar, jämfört med analytikernas uppskattning på 23,49 miljarder dollar. Dessutom ökade Azure-intäkterna med 29%, vilket är högre än en tillväxtprognos på 26,2% från marknadsundersökningsföretaget Visible Alpha.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

Designmjukvaruföretaget Canva satsar på AI för att locka företagskunder

Designmjukvaruföretaget Canva använder sig av funktioner drivna av artificiell intelligens (AI) för att locka företagsklienter. Detta sker i ljuset av ökad konkurrens och ett kraftigt fall i värdering, vilket hotar dess plats bland världens toppstartups. Bolagets medgrundare och Chief Product Officer, Cameron Adams, berättade att AI-verktyg låter användare experimentera med nya idéer fritt och snabbt, något som tidigare ofta stoppades i ett tidigt skede på grund av brist på tid, personal eller pengar.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 23 oktober

Indiens GenAI-marknad förväntas växa 15,4 gånger under de kommande sju åren

Marknaden för GenAI i Indien förväntas växa 15,4 gånger under de kommande sju åren, vilket placerar landet före USA när det gäller företags adaption av AI. GenAI, eller generativ AI, har blivit central i den femte industriella revolutionen och förvandlar arbetslivet. Indien ligger i framkant av denna globala teknikskifte, med framstående startups som fokuserar på kod och data för att lägga grunden för AI-drivna lösningar. GenAI marknaden i Indien förväntas överstiga 17 miljarder dollar år 2030, från 1,1 miljarder dollar år 2023, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 48%.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 21 oktober

Indiskt band skapar musik med AI på konferens

Det ikoniska indiska fusion-folkbandet Swarathma hade en musikalisk samarbete med OpenAI:s ChatGPT på en AI-konferens i Bengaluru. Bandet bad AI:n att skapa en text till en 8-radig refräng om att sjunga på en AI-konferens med en kvinna i rött som vibbade i första raden. AI:n skapade en sammanhängande text som bandet framförde live. Detta var en historisk första gång för bandet och publiken, som bevittnade det internationellt erkända bandets duett med ChatGPT i realtid. Detta visar på ChatGPT:s effektiva motor som skapar nästan anständigt kreativt innehåll och öppnar upp för intressanta kreativa projekt.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 20 oktober

OpenAI i diskussioner om att sälja anställdas aktier till värdering på $86 miljarder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, diskuterar försäljning av befintliga anställdas aktier till en värdering på $86 miljarder, enligt Bloomberg News. Förra månaden rapporterade Wall Street Journal att OpenAI, som stöds av Microsoft, sökte en värdering på upp till $90 miljarder för en aktieförsäljning. OpenAI svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar från Reuters. ChatGPT, en chattbot som kan generera mänsklika svar baserat på användarprompts, har bidragit till AI:s popularitet och lett till en snabb ökning av OpenAIs värdering.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 19 oktober

OpenAI diskuterar försäljning av anställdas aktier till en värdering på 86 miljarder dollar

OpenAI, skaparen av ChatGPT, diskuterar försäljning av befintliga anställdas aktier till en värdering på 86 miljarder dollar, enligt Bloomberg News. Förra månaden rapporterade Wall Street Journal att OpenAI, som stöds av Microsoft, sökte en värdering på upp till 90 miljarder dollar för en aktieförsäljning. OpenAI, som är baserat i San Francisco, svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar från Reuters. ChatGPT, en chatbot som kan generera mänsklika svar baserat på användarprompts, har bidragit till AI:s popularitet och har drivit en kraftig ökning i värderingen av OpenAI.

Direktlänk Dela Yahoo Sports UK fördjupade 18 oktober

Heyvoli: En ledande AI-plattform som prioriterar användarvänlighet och innovation

Heyvoli är en ledande AI-plattform som prioriterar användarvänlighet och innovation. Den erbjuder AI Writer, AI Image Generator, AI Chatbot, AI Code Generator, AI Speech-to-Text och AI Voiceover. Heyvoli är mer än bara en AI-plattform; det är en kreativ följeslagare. Plattformen kombinerar kraftfulla AI-funktioner med ett användarvänligt gränssnitt. Heyvoli´s AI Writer, AI Image Generator och AI Chatbot är några av de framstående funktionerna. Plattformen är dedikerad till att göra AI tillgängligt och användarvänligt för alla, oavsett deras kompetensnivå.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 oktober

Ny rapport om globala trender och insikter inom AI-styrning släppt på Orbisresearch.com

En rapport om globala trender och insikter inom marknaden för yrkesverksamma inom styrning av artificiell intelligens (AI) har släppts på Orbisresearch.com. Rapporten är en fullständig bedömning och forskning om marknadsstorlek, marknadstrender och förväntad framtida tillväxt. Den analyserar marknaden i sin helhet, inklusive dess fördelar, köparens ekonomiska genomförbarhet, förfrågningar och mer. COVID-19-epidemin har haft en betydande inverkan på den globala marknaden, vilket orsakar problem med tillgång, efterfrågan och produktion. Studien utforskar hur utbrottet förändrade marknaden och hur branschaktörer reagerade på rädslorna.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 8 oktober

Indiens Union Minister betonar vikten av att uppgradera medicinsk personal med AI och kvantteknologi

Union Minister Dr. Jitendra Singh har betonat vikten av att uppgradera medicinsk personal med artificiell intelligens (AI), kvantteknologi och andra framväxande teknologier för att anpassa sig till förändrade patientvårdsbehov. På den 63:e årliga utnämningen av National Academy of Medical Sciences (NAMS) i Bengaluru framhöll Dr. Singh behovet av kontinuerlig kompetensutveckling, särskilt bland unga yrkesverksamma. Han föreslog att professionella medicinska organ som NAMS kunde samarbeta med regeringen för att tillhandahålla förebyggande hälsovård till alla medborgare.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 oktober

OpenAI:s ChatGPT kan nu surfa på internet för att ge användare aktuell information

Microsoft-stödda OpenAI meddelade att ChatGPT nu kan surfa på internet för att ge användare aktuell information. Browsingen är inte längre begränsad till data före september 2021. Funktionen är tillgänglig för Plus- och Enterprise-användare idag, och kommer att utvidgas till alla användare snart. OpenAI tillkännagav tidigare i veckan en stor uppdatering av ChatGPT som gör det möjligt för chatboten att ha röstkonversationer med användare och interagera med hjälp av bilder, vilket gör den mer lik populära AI-assistenter som Apples Siri.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 27 september

OpenAI överväger aktieförsäljning, värdering kan nå upp till 90 miljarder dollar

OpenAI, startup-företaget bakom ChatGPT, diskuterar med investerare om en möjlig aktieförsäljning som skulle värdera företaget till mellan 80 och 90 miljarder dollar, rapporterade Wall Street Journal på tisdagen. Affären förväntas låta anställda sälja sina befintliga aktier istället för att företaget utfärdar nya för att höja ytterligare kapital. OpenAI-representanter har börjat pitcha investerare om affären, även om det är möjligt att villkoren kan ändras.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 26 september

Microsoft lanserar ´förenad´ AI och nya Surface-enheter

Microsoft meddelade på torsdagen om en ´förenad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform och fyra nya Surface-enheter, vilket ökar attraktionen för sina produkter utrustade med den senaste tekniken. Det nya AI-verktyget, kallat Copilot, kommer att fungera över företagets webb- och produktivitetsapplikationer Bing, Edge-webbläsare och Microsoft 365-programsvit. Den uppdaterade AI-programvaran kommer att rullas ut med de senaste ändringarna till Windows 11 den 26 september. Den kommer att finnas tillgänglig i Microsoft 365 Copilot den 1 november, när det efterlängtade företags AI-verktyget kommer att vara allmänt tillgängligt för köp. Microsoft släppte 365 Copilot i förhandsgranskning tidigare i år och sa i juli att funktionerna skulle kosta dess kunder 30 dollar per användare varje månad på listpriserna ovanpå deras befintliga prenumerationer.

Direktlänk Dela Minutehack fördjupade 22 september

Microsoft lanserar ´enad´ AI och fyra nya Surface-enheter

Microsoft meddelade på torsdagen att de har skapat en ´enad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform och fyra nya Surface-enheter. Det nya AI-verktyget, Copilot, kommer att fungera över företagets webb- och produktivitetsapplikationer Bing, Edge-webbläsaren och Microsoft 365-programsviten. Den uppdaterade AI-programvaran kommer att rullas ut med de senaste ändringarna till Windows 11 den 26 september. Den kommer att vara tillgänglig i Microsoft 365 Copilot den 1 november. Microsoft meddelade också att deras Bing-sökning kommer att få OpenAI´s DALL-E 3, en AI som genererar bilder.

Direktlänk Dela Midwest Communications fördjupade 21 september

Google överväger att släppa Broadcom som AI-chipleverantör

Broadcoms aktier föll med 6% på torsdagen efter rapporter om att Google överväger att släppa företaget som leverantör av AI-chip så tidigt som 2027. Google, som ägs av Alphabet, planerar att designa chippen, kallade tensorbehandlingsenheter, internt om de går vidare med planen. Detta kan potentiellt spara techjätten miljarder dollar årligen. Google har ökat sina chipinvesteringar i år i ett försök att komma ikapp Microsoft på den växande marknaden för generativ AI. Google har också arbetat för att ersätta Broadcom med Marvell Technology som leverantör av chip som förbinder servrar med ethernet-switchar i sina datacenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 september

Google ger företag tillgång till tidig version av AI-programvara Gemini

Alphabet´s Google har gett en liten grupp företag tillgång till en tidig version av Gemini, dess konversationsartificiella intelligensprogramvara, enligt en rapport. Gemini är avsett att konkurrera med OpenAI:s GPT-4-modell. Google har intensifierat investeringar i generativ AI i år eftersom det försöker hinna ikapp efter Microsoft-backade OpenAI:s lansering av ChatGPT förra året. Gemini är en samling av stora språkmodeller som driver allt från chatbots till funktioner som sammanfattar text eller genererar originaltext baserat på vad användare vill läsa. Google planerar att göra Gemini tillgängligt för företag genom sin Google Cloud Vertex AI-tjänst.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 september

SAP Labs India siktar på att dubbla sin andel av globala patent och skapa 3 000 jobb per år

SAP Labs India, den indiska grenen av det tyska mjukvaruföretaget SAP, planerar att dubbla sin andel av företagets globala patent och lägga till 3 000 jobb per år, enligt dess verkställande direktör Sindhu Gangadharan. Företaget, som sysselsätter över 15 000 personer, siktar på att implementera generativ AI över sina produkter för att bättre möta sina kunders föränderliga behov. SAP Labs India hoppas att AI kommer att stärka Indiens IT-överlägsenhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 14 september

Universitet överväger användning av ChatGPT, en AI-verktyg

Universitet över hela världen överväger huruvida de kommer att tillåta användningen av ChatGPT, ett AI-verktyg utvecklat av OpenAI. Detta verktyg, som skapades för att replikera ett handledningssystem för studenter och yrkesverksamma, har varit kontroversiellt sedan dess introduktion. Användningen av ChatGPT och andra generativa AI-verktyg diskuterades vid G7-konferensen i Hiroshima, Japan, tidigare i år. Howard University arbetar för närvarande på en akademisk policy angående ChatGPT. Trots dess potential oroar vissa sig för integriteten i att använda ChatGPT för universitetsuppgifter och riskerna med att tillåta dess användning på universitet.

Direktlänk Dela The Hilltop fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar nytt AI-system för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms arbetar på ett nytt artificiellt intelligenssystem som är tänkt att vara lika kraftfullt som den mest avancerade modellen som erbjuds av OpenAI, rapporterade Wall Street Journal. Meta siktar på att deras nya AI-modell ska vara redo nästa år och kommer att vara flera gånger kraftfullare än dess kommersiella version kallad Llama 2. Det planerade systemet skulle hjälpa andra företag att bygga tjänster som producerar sofistikerad text, analys och annan output. Meta förväntar sig att börja träna det nya AI-systemet, känt som en stor språkmodell, i början av 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Movies UK fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar AI-system för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms arbetar på ett nytt artificiell intelligens (AI) system som avser att vara lika kraftfullt som den mest avancerade modellen som erbjuds av OpenAI, enligt personer bekanta med ärendet. Meta siktar på att dess nya AI-modell ska vara klar nästa år och kommer att vara flera gånger mer kraftfull än dess kommersiella version kallad Llama 2. Llama 2 är Metas öppna källkods AI-språkmodell som lanserades i juli och distribueras av Microsofts molntjänster Azure för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT och Googles Bard. Meta förväntar sig att börja träna det nya AI-systemet, känt som en stor språkmodell, i början av 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 september

Nvidia och Reliance Industries skapar AI-modell för indiska språk

Den amerikanska chipmakaren Nvidia och olje- till telekomkonglomeratet Reliance Industries har gått samman för att skapa en stor språkmodell för artificiell intelligens baserad på regionala indiska språk, meddelade företagen på fredag. ´Stora språkmodeller´ är naturliga språkbearbetningssystem som tränas på massiva volymer text och kan svara på frågor eller generera ny text. Nvidia kommer att tillhandahålla den beräkningskraft som krävs för projektet, medan Reliance kommer att arbeta med att skapa AI-applikationer.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 september

Google Clouds VD diskuterar utmaningarna och möjligheterna med generativ AI

Thomas Kurian, VD för Google Cloud, diskuterar den transformativa kraften hos generativ AI och utmaningarna som följer med Microsofts ledning inom området. Kurian, som tidigare arbetade på Oracle, har hjälpt Google Cloud att bli lönsamt för andra kvartalet i rad. Han förklarar att generativ AI är ett avgörande ögonblick inom tekniken och att Google Cloud erbjuder dubbla värdet för samma kostnad jämfört med konkurrenter. Han nämner också att AI-parprogrammering, trots farhågor om stora jobbförluster, hjälper snarare än ersätter programmerare genom att utföra uppgifter som kodgranskning och dokumentationsgenerering.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 september

Google lanserar AI-drivna verktyg för företagskunder

Google har gjort sina AI-drivna verktyg tillgängliga för företagskunder till en månadskostnad på 30 dollar per användare. Priset är samma som för Microsofts AI-drivna kontorsprogramvara ´Copilot´. Google har ökat investeringarna i generativ AI detta år för att komma ikapp efter att Microsoft-stödda OpenAI:s lansering av ChatGPT förra året chockade teknikvärlden. Googles nya verktyg inkluderar ´Duet AI i Workspace´, som kommer att hjälpa kunder över dess appar med att skriva i Docs, skapa e-post i Gmail och generera anpassade bilder i Slides, bland annat.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 29 augusti

AI och generativ teknik är mer av en assistent än en självfunktionerande enhet, säger Salesforce Indiens VD

AI och generativ teknologi fungerar för närvarande mer som assistenter än självständiga enheter, enligt Salesforce Indiens VD Arundhati Bhattacharya. Hon tillade att generativ AI erbjuder kostnadseffektivitet och har specifika användningsfall för att lösa problem. I frågor om datasekretess för molntjänster inom reglerade branscher som bank, finansiella tjänster och försäkringar (BFSI), sa Bhattacharya att data lokaliserings- och efterlevnadskrav ändrade Salesforce verksamhetsområde. Salesforce planerar att expandera sin personalstyrka på 9 000 personer i Indien. Enligt en nyligen genomförd rapport anser 87% av IT-ledare i Indien att AI:s roll i deras organisationer är väldefinierad.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 26 augusti

AI och generativ teknologi är mer en assistent, svårt att säga om det kommer att fungera självständigt i framtiden, säger Salesforce Indias VD

Artificiell intelligens och generativ teknologi är mer en assistent än en självfungerande enhet, och det är svårt att säga om det kommer att fungera på egen hand i framtiden, sade Salesforce Indias VD, Arundhati Bhattacharya, på fredagen. Hon tillade att generativ AI medför överkomlighet och, till skillnad från blockchain och krypto, har specifika användningsfall för att lösa problem. Salesforce planerar att expandera sin arbetsstyrka på 9 000 personer i sex centra över hela Indien.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 25 augusti

Geospatial AI och maskininlärningsmodeller kommer att användas för att övervaka luftkvaliteten i Indiens städer

Geospatial artificiell intelligens och maskininlärningsmodeller kommer snart att användas för att övervaka luftkvaliteten i viktiga indiska städer, inklusive Delhi, Mumbai, Bengaluru, Chennai och Kolkata, sa en senior forskare. P G Diwakar, ISRO-stolprofessor vid National Institute of Advanced Studies, betonade vikten av att koppla samman hållbara utvecklingsmål och luftföroreningsindikatorer. Diwakar talade vid India Clean Air Summit (ICAS) 2023, organiserad av Centre for Air Pollution Studies (CAPS) vid Center for Study of Science, Technology, and Policy (CSTEP) i Bengaluru.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 24 augusti

AI-startup Hugging Face värderas till $4,5 miljarder efter finansieringsrunda

AI-startupen Hugging Face meddelade att den värderas till $4,5 miljarder efter en finansieringsrunda på $235 miljoner med stöd från teknikjättar som Salesforce, Alphabet´s Google och Nvidia. Företaget, som erbjuder en öppen plattform för att bygga applikationer med maskininlärningstekniker, planerar att använda pengarna för att dubbla anställningar och investera i tekniken. Hugging Face´s medgrundare och VD, Clément Delangue, förutspår att varje teknikföretag kommer att vara ett AI-företag inom fem år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Meta släpper AI-modell för kodskrivning

Meta Platforms meddelade på torsdagen att de kommer att släppa en artificiell intelligens (AI) modell som är utformad för att hjälpa till med att skriva datorprogram. Code Llama, som kommer att vara gratis, kan skriva kod baserat på mänskliga textprompter och kan också användas för kodkomplettering och felsökning. Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT förra året har företag strömmat till den framväxande generativa AI-marknaden. Meta har släppt en rad AI-modeller, mestadels gratis, inklusive en öppen källkods språkmodell, kallad Llama, som utmanar proprietära modeller som säljs av Microsoft-stödda OpenAI och Alphabets Google.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidias aktier stiger efter stark prognos, lyfter tekniksektorn

Nvidia, teknikföretaget vars logo syns vid dess huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien, har sett sina aktier stiga med 7,9% till $508,56 i förhandeln efter att ha förutspått en kvartalsomsättning som långt överträffade förväntningarna. Företaget meddelade också att det skulle köpa tillbaka aktier för $25 miljarder. Detta stärkte investerares förtroende för en boom inom artificiell intelligens (AI) och lyfte aktier i stora teknik- och tillväxtbolag. Aktier i andra teknikrelaterade företag som Amazon.com, Tesla och Meta Platforms steg mellan 1% och 2,2% före öppningen. Andra stora AI-spelare, som dataanalysföretaget Palantir Technologies och chipföretagen Advanced Micro Devices och Marvell Technology, ökade mellan 2,6% och 4,4%.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 augusti

Newton School lanserar AI-verktyg för att främja personligt lärande

Bengaluru-baserade neo-universitet Newton School har lanserat en svit av AI-verktyg för att främja personligt lärande och hjälpa studenter att bli topputvecklare med branschinriktad AI-driven inlärning. Verktygen kommer att använda artificiell intelligens för att simulera verkliga scenarier och hjälpa dem att utveckla de färdigheter som efterfrågas av världens största teknikjättar som Google, Amazon, Meta och Apple. Sedan 2019 har neo-universitetet prioriterat resultatinriktad teknikutbildning. Med banbrytande produkter som Tryouts och CodeLens är Newton School redo att forma en ny era av framtidens lärande med artificiell intelligens i kärnan.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 17 augusti

Google och Universal Music i samtal om licensiering för AI-genererade låtar

Google och Universal Music diskuterar att licensiera artisters röster och melodier för låtar genererade av artificiell intelligens (AI), enligt fyra personer bekanta med ärendet. Musikindustrin kämpar med ´deepfake´-låtar, skapade med generativ AI, som ofta imiterar artisters röster utan deras samtycke. Målet med samtalen är att utveckla ett verktyg för fans att skapa spår på ett legitimt sätt och betala upphovsrättsinnehavarna för dem. Diskussionerna mellan Google och Universal Music är i ett tidigt skede och ingen produktlansering är nära förestående.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 augusti

Cognizant satsar 1 miljard dollar på AI-teknik och utbildar 25 000 anställda

Teknikföretaget Cognizant planerar att investera cirka 1 miljard dollar under de närmaste tre åren för att stärka sina generativa AI-förmågor. Företaget har introducerat en virtuell assistent som använder gen AI för att hjälpa företag att omvärdera upplevelser bortom chatbots. Enligt företaget kan kunderna öka sin produktivitet med 25% och förbättra sin digitala poäng genom att använda denna virtuella assistent. Cognizant planerar att utbilda 25 000 anställda i gen AI och kommer att lansera AI-studios i Bengaluru, London och San Francisco. Dessutom har företaget lanserat sin nya generativa AI-berättelsehub på Cognizant.com.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade 7 augusti

Info Edge och 4B Networks till skiljeförfarande; Meta rapporterar stark tillväxt

Info Edge och 4B Networks har skickats till skiljeförfarande av Delhi High Court efter en tvist om ekonomisk information. Info Edge skrev tidigare av sin hela investering på Rs 288 crore i 4B Networks. Meta rapporterade en intäktsökning på 11% till $32 miljarder och en vinstökning på 16% jämfört med föregående år. Meta har också tecknat ett avtal med India AI för att samarbeta inom AI och framväxande teknologier. Microsoft har skapat en ´pizza-luktande´ Xbox-kontroller som del av marknadsföringskampanjen för den kommande filmen Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 29 juli

Microsoft och Alphabet förväntas göra stora investeringar i AI

Teknikjättarna Microsoft och Alphabet förväntas dra stora vinster från artificiell intelligens (AI) i framtiden, men företagen meddelade på tisdagen att de kommer att behöva göra större investeringar innan vinsterna börjar synas. Microsofts kostnader har ökat kraftigt när de bygger nya datacenter för att stödja AI, och företaget förväntar sig att kapitalutgifterna kommer att fortsätta stiga när de köper chips från företag som Nvidia för att driva dessa datacenter. Alphabet har lyckats hålla nere kostnaderna, men CFO Ruth Porat meddelade att förseningar i byggandet av datacenter är anledningen till att företagets kapitalutgifter för andra kvartalet var lägre än väntat.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 juli

AI-startup Gushwork.ai samlar in 2,1 miljoner dollar i pre-seed finansiering

Gushwork.ai, en global plattform som syftar till att främja affärsprocessoutsourcing (BPO) med hjälp av AI och mänsklig expertis, har samlat in 2,1 miljoner dollar i en pre-seed-finansieringsrunda ledd av Lightspeed. B Capital, Sparrow Capital, Seaborne Capital och Beenext deltog också i finansieringen av startup-företaget som lanserades i april i år. Gushwork.ai strävar efter att adressera denna problematik på marknaden genom att använda sin AI-drivna, gränsöverskridande plattform. Startup-företaget tillhandahåller en kuraterad marknadsplats som innehåller offshore-arbetare utbildade i att använda olika AI-applikationer för att hjälpa företag att utföra sina processer effektivt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 20 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare