» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Billie Eilish är en amerikansk sångerska, låtskrivare och musikproducent. Hon föddes den 18 december 2001 i Los Angeles, Kalifornien. Billie blev känd 2015 när hon laddade upp låten ´Ocean Eyes´ på SoundCloud. Hennes debutalbum, ´When We All Fall Asleep, Where Do We Go?´, släpptes 2019 och innehöll hits som ´Bad Guy´ och ´Bury a Friend´. Albumet vann flera priser, inklusive fyra Grammy Awards. Billie är känd för sin unika röst, mörka låttexter och framträdande stil. Hon har även engagerat sig i miljö- och mentalhälsorörelser och är en förebild för många unga fans.

Senaste nytt kring Billie Eilish

Musikindustrins framstående figurer uppmanar till medveten användning av AI

Framstående personer inom musikindustrin, inklusive Robert Smith från The Cure, Billie Eilish och medlemmar av Pearl Jam, har tillsammans undertecknat ett öppet brev som uppmanar till ett medvetet användande av artificiell intelligens (AI) inom de kreativa områdena. De uttrycker oro över den ´rovdjursartade´ användningen av AI inom konsten, vilket de anser utgör ett hot mot mänsklig kreativitet. Brevet, som släpptes av den ideella organisationen Artist Rights Alliance den 2 april, framhåller AI:s dubbla perspektiv inom den kreativa industrin. Det erkänner den expansiva potential AI innehar för att förbättra mänsklig kreativitet och utveckla nya, spännande upplevelser för musikentusiaster globalt. Men det kastar också en skugga på den mörkare sidan där vissa plattformar och utvecklare anklagas för att missbruka AI för att underminera konstnärlig integritet och försvaga ställningen för låtskrivare, musiker och rättighetsinnehavare. Oro väcktes över företag som använder konstnärers kreativa arbete utan tillstånd för att perfektionera AI-teknik för att generera musik och texter. De undertecknande uppmanar till ett slut på utnyttjandet av professionella konstnärers likheter och röster som en del av AI:s angrepp på mänsklig kreativitet. De uppmanar skapare av AI, teknikföretag och musikströmningstjänster att lova att inte utveckla eller använda AI-baserade tekniker eller verktyg som kan underminera eller ersätta skicklighet och konstnärlighet för låtskrivare och artister eller äventyra deras förmåga att tjäna rättvis ersättning för sitt arbete.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI skapar musik: En ny front med blandade reaktioner

Det innovativa teknikstartföretaget Udio, grundat av tidigare Google-ingenjörer, gör framsteg inom området för AI-genererad musik. Udio får stöd från framstående investerare, inklusive kända musiker. Användare kan registrera sig gratis och snabbt skapa egna låtar, där AI komponerar originaltexter eller inkluderar användarlevererad text och skapar en melodi enligt den valda musikstilen. Trots dess effektivitet har Udio fått kritik för att använda licensierad musik för att träna sina algoritmer utan att kompensera upphovsrättsinnehavarna. Över 200 framstående amerikanska musiker har skrivit under ett öppet brev som kräver bättre skydd för deras immateriella rättigheter i ljuset av AI:s framsteg.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade igår

AI-genererade sånger av Drake och Taylor Swift skapar debatt

Under den senaste veckan har sånger av Drake och Taylor Swift tyckts läcka online, vilket har skapat enorma reaktioner. Stora Reddit-trådar har uppstått, där musikval dissekeras. Men varken Swift eller Drake har bekräftat att sångerna är äkta. Istället har stora grupper på sociala medier hävdat att sångerna är AI-genererade bluffar. Dessa typer av argument har nyligen intensifierats och kommer att fortsätta att öka, eftersom AI-vokala kloner fortsätter att förbättras och blir allt mer tillgängliga för vanliga människor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade i förrgår

Historisk överenskommelse reglerar användningen av AI i musikindustrin

Musikindustrin har nått en avgörande överenskommelse som syftar till att reglera användningen av Artificiell Intelligens (AI) inom dess områden. Skådespelarförbundet och Amerikanska federationen för TV- och radioartister (SAG-AFTRA), i linje med musiketiketterna, har etablerat en ram för att styra AI-applikationer. Viktiga bestämmelser i avtalet säkerställer att AI-genererade skapelser inte felaktigt tillskrivs mänskliga artister och kräver att alla ändringar i en artists arbete kräver deras uttryckliga samtycke. Dessutom, när en digital imitation av en artists röst används, måste artisten meddelas och korrekt kompenseras genom royalties. De ledande skivbolagen i världen - SONY, UNIVERSAL, WARNER och DISNEY - har alla undertecknat avtalet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Över 71% av musiker är rädda för AI men många använder det ändå

Över 71% av musiker är rädda för AI, men många artister använder ändå AI i sina konserter och produktioner. Artister som Katy Perry, Billie Eilish, Jon Bon Jovi och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra har uppmanat teknikföretag att sluta använda AI för att skapa musik. Nyligen har AI skapat en Punjabi-tema Bollywood-inspirerad låt. Det finns också flera musikgenererings- och text-till-musik-plattformar, inklusive Suno.ai, Udio, Boomy, Google Music LM, Soundful, Mubert, Riffusion, Voicemod, MusicGen och AudioCipher.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 april

Hozier reagerar på Homer Simpsons ´cover´ av ´Take Me To Church´ och diskuterar AI i musik

I en intervju med Radio X:s Dan O´Connell, diskuterade den irländska sångaren Hozier användningen av artificiell intelligens (AI) i musiken. Han kommenterade att han hört sin låt ´Take Me To Church´ framförd av Homer Simpson via AI, och beskrev sådana användningar som ´lustiga´ och ´ofarliga´. Han uttryckte dock oro över AI:s potentiella inverkan på originalmusik. Hozier har tidigare sagt att han skulle överväga att strejka mot hotet som AI utgör mot musikindustrin. Andra artister, inklusive Billie Eilish, Robert Smith, Stevie Wonder och Nicki Minaj, har nyligen undertecknat ett öppet brev som varnar för ´rovgirig´ användning av AI i musik.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 16 april

AI i musikindustrin skapar splittring bland musiker

Användningen av AI i musik har orsakat en stor splittring bland musiker. För Matt Sanders, frontman i Avenged Sevenfold, är det inte en fråga om AI kommer att få fäste i musikindustrin, utan när. Han var avvisande mot fans som har åtagit sig att ´stödja artisterna och köpa skivor´ från mänskliga artister i ljuset av AI. Sanders hävdade att användning av AI som ett verktyg inte skiljer sig mycket från att slå upp ord i en synonymordbok eller använda Google.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 14 april

Ny AI musikgenerator, Udio, skapar uppmärksamhet

En ny AI musikgenerator, Udio, lanserades på onsdag, bara veckor efter att Sunos senaste modell fångade allas uppmärksamhet på nätet. Udio har fått 10 miljoner dollar i finansiering från framstående investerare som a16z, Common och Instagrams medgrundare Mike Krieger. Företaget har fått mycket uppmärksamhet och dess användare hävdar att dess låtkvalitet är bättre än andra AI-låtskapare. Udios lansering kommer bara dagar efter att cirka 200 artister, inklusive Jon Bon Jovi, Billie Eilish och Nicki Minaj, undertecknade ett öppet brev där de ber utvecklare att lugna ner sig med musikskapande botar, eftersom det devalverar ´rättigheterna för mänskliga artister´.

Direktlänk Dela Morning Brew fördjupade 13 april

AI-företaget Suno genererar musik och texter på sekunder

Suno AI, känd som ChatGPT för musik, är den senaste generativa artificiella intelligensen som imponerar på sociala medier med sin förmåga att generera sånger. Företaget, som har funnits i två år, grundades av en grupp maskininlärningsexperter i Cambridge. Användarna kan ange den musikaliska stilen, genren och ett textprompt, och Suno kan generera en hel sång på några sekunder. Trots att texterna ibland kan verka ytliga och själlösa, är de ofta roliga. Företaget tillåter användare att generera upp till 10 sånger om dagen på ett gratis konto, eller upp till 500 sånger om månaden för $10, vilka också kan kommersialiseras.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 12 april

Kiss säljer rättigheter för 300 miljoner dollar till Pophouse Entertainment Group

Gene Simmons och medlemmarna i Kiss har sålt bandets bakomliggande katalog och varumärke till Pophouse Entertainment Group för rapporterade 300 miljoner dollar. Köpet inkluderar inte bara låtarna, utan också bandets namn, bild och likheter. Detta öppnar för allt från ansiktsmålningsfilter till digitala avatarer liknande de som frontar Pophouses Abba Voyager-show. Köpet av Kiss rättigheter visar mycket hopp på marknaden för allt som inte är den faktiska lyssningsbiten - merchandise, varumärke, hologramshower - som för närvarande uppskattas till 3,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 12 april

Artificiell intelligens skapar poplåtar och hotar musikbranschen

Artificiell intelligens (AI) skriver allt bättre poplåtar på knapptryck. Musikskapares inkomster kan försvinna då AI kan skapa potentiella hits med hjälp av digitala musikgeneratorer som Suno.Ai. Schweiziska musikern Marc Sway uttrycker oro för de som skriver texter eller musik i bakgrunden, och franska och tyska musikinsamlingsföreningar delar denna rädsla. Enligt en studie ser 71 procent av dess medlemmar sin existens hotad. Om kompositörer och rättighetsinnehavare inte delar intäkterna från AI-musik kan 27 procent av musikskapares inkomst försvinna inom de nästa fem åren. Detta skulle hota cirka 950 miljoner euro i upphovsrättsavgifter i Tyskland och Frankrike ensamt.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 12 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI skriver allt bättre poplåtar och hotar musikindustrin

Artificiell intelligens (AI) blir allt skickligare på att skapa poplåtar, vilket kan hota inkomsterna för musiker och låtskrivare. Digitala musikgeneratorer som Suno.Ai kan skapa potentiella hits på knappen, vilket gör låtskrivning till barnlek. Musikskapares inkomster kan försvinna om kompositörer och rättighetshavare inte deltar i intäkterna från AI-musik. Branschen ser cirka 950 miljoner euro i upphovsrättsavgifter i riskzonen i Tyskland och Frankrike ensamt. Protester kommer från artister som Billie Eilish och Stevie Wonder som kräver att AI-utvecklare och musikplattformar inte ska utveckla teknik som underminerar eller till och med ersätter kvinnliga artisters prestationer.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 11 april

AI-musikgeneratorer som Udio ökar i popularitet trots konstnärers oro

AI-verktyg för musikgenerering, som Udio, växer i popularitet, trots oro från konstnärer som ser dem som ett hot mot musikskapandet. Udio skapades av tidigare anställda på Google´s DeepMind och kan skapa högkvalitativt ljud genom textprompter. Användare kan till och med tillhandahålla sina egna texter och AI-verktyget kommer att inkludera det i musikgenereringen. Udio kan återskapa kända genrer som hiphop, pop, klassiskt, hårdrock, country och till och med barbershopkvartett. Användare har också möjlighet att dela det inom Udio-gemenskapen eller på andra sociala medieplattformar. Men generativ AI blir långsamt en fara för konstnärer i musikindustrin, inte bara för att i princip vem som helst nu kan skapa musik, men också på grund av vissa fall där en konstnärs röst används utan deras medgivande.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 11 april

AI-startup Udio utmanar Suno i skapandet av högkvalitativa sånger

Förra året trodde experter att en AI-modell som kan generera kompletta, högkvalitativa sånger från textprompter inte skulle komma på länge. Nu är det dock en kapplöpning mellan musikskapande modeller som gör just det. Sunos v3-modell, som släpptes för bara några veckor sedan, var ett anmärkningsvärt genombrott, särskilt när det gäller realistiska, mänskliga röster. Idag anländer en formidabel ny konkurrent via den nyligen lanserade startupen Udio. Udios produkt sattes ihop anmärkningsvärt snabbt efter att den grundades i december av fyra tidigare forskare på Googles AI-forskningsgren, DeepMind. Udios investerare inkluderar stora tekniknamn som 16z (även känd som Andreesen Horowitz) och Instagrams medgrundare och CTO Mike Krieger.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 10 april

OpenAI tränade AI-modeller med YouTube-video-transkriptioner

En rapport från The New York Times avslöjade att OpenAI kan ha tränat AI-modeller på transkriptioner av YouTube-videor. OpenAI skapade en lösning kallad Whisper som kunde ta YouTube-videor och transkribera dem till text som sedan kunde användas som nytt AI-träningsdata. Processen att utveckla GPT-4, den kraftfulla AI-modellen bakom OpenAIs senaste ChatGPT-chatbot, tog över en miljon timmar av YouTube-videor transkriberade av Whisper. OpenAI:s anställda diskuterade hur YouTube-transkriptionsträningsdata potentiellt kunde bryta mot YouTubes regler, men OpenAI valde ändå att gå vidare med tron att träna AI med videorna var rättvist användande.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 april

Framstående musiker uppmanar till stopp för missbruk av AI i musikbranschen

Musikern Billie Eilish är en av nästan 250 framstående musiker som har uppmanat teknik- och musikföretag att sluta missbruka AI, med påståendet att tekniken används för att devalvera musik, kränka konstnärers rättigheter och är ett ´angrepp på mänsklig kreativitet´. I ett öppet brev undertecknat av Artist Rights Alliance (ARA) uppmanade framstående musiker som Eilish, Stevie Wonder, Pearl Jam och Nicki Minaj AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att ´upphöra med användningen av AI för att kränka och devalvera de mänskliga konstnärernas rättigheter´. ARA uppmanade branschen och AI-företag att helt avstå från att utveckla eller implementera AI-musikskapande teknologi, innehåll eller verktyg som ´undergräver eller ersätter´ mänskligt konstnärskap.

Direktlänk Dela Ia.acs.org.au fördjupade 9 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att respektera musikens värde i AI-eran

Över 200 artister, inklusive Stevie Wonder, Robert Smith, Billie Eilish, Nicki Minaj, R.E.M., Peter Frampton, Jon Batiste, Katy Perry, Sheryl Crow, Smokey Robinson och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, har gått samman i ett öppet brev publicerat av Artist Rights Alliance. Brevet, betitlat ´Sluta underprissa musik´, uppmanar teknikföretag att avstå från att släppa generativa musikverktyg och teknologier som kan minska mänskliga låtskrivare och producenters konstnärlighet. Brevet betonar att problemet inte ligger i tekniken i sig, utan i hur den används av stora teknikplattformar och utvecklare.

Direktlänk Dela Thenocturnaltimes.com fördjupade 7 april

Kända musiker kräver förbud mot missbruk av AI i musik

Mänskliga rättighetsorganisationen Artists Rights Alliance har publicerat ett öppet brev till över 200 kända musiker och rättighetsinnehavare där de kräver ett förbud mot missbruk av AI i musik. Brevet undertecknades av stjärnor som Billie Eilish, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj, Smokey Robinson och Katy Perry, samt arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra. De anser att vissa plattformar använder AI för att sabotera kreativitet och kräver omedelbar lagstiftning för att reglera AI i detta område.

Direktlänk Dela News You fördjupade 6 april

Hundratals artister och låtskrivare undertecknar öppet brev för att skydda mot artificiell intelligens

Hundratals artister och låtskrivare, inklusive Billie Eilish, Smokey Robinson och Frank Sinatras arvingar, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till skydd mot det de kallar ´ett angrepp på mänsklig kreativitet´ som utgörs av artificiell intelligens (AI). De varnar för att okontrollerad AI kan underminera upphovsrätten och öppna dörren för omfattande bedrägeri och stöld. Brevet kommer efter månader av liknande varningar. Tennessee blev den första delstaten i USA att anta lagstiftning som syftar till att skydda musikindustrin mot AI-hot.

Direktlänk Dela News24 fördjupade 6 april

Över 200 musikartister uttrycker oro över AI-användning inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry och Billie Eilish, har uttryckt sin oro över ´rovdjursanvändningen av AI´ inom musikindustrin. I ett öppet brev uppmanar de teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att få rättvis ersättning för sitt arbete. De uttrycker även oro över AI-verktyg som kan replikera någons röst baserat på en kort ljudklipp. Tennessee har vidtagit åtgärder för att skydda musiker från AI-röstkloningsteknik.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 april

Artister varnar för rovgirig användning av AI inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish, Stevie Wonder, J Balvin och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev där de varnar för ´rovgirigt användning av AI´ inom musikindustrin. De erkänner AI:s ´enorma potential att främja mänsklig kreativitet´, men varnar också för att kraftfulla företag kan använda deras originalarbete för att träna AI-modeller och till slut ersätta mänskliga musiker helt. Brevet uppmanar teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-drivna teknologier som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att tjäna rättvis ersättning för sin konst.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Sony och Universal slår sig samman med artister för att bekämpa AI-utnyttjande

Musikindustrin uttrycker ökande oro över AI:s framväxt och lägger press på teknikföretag att sluta använda deras verk för att träna AI-modeller utan samtycke, kredit och ersättning. Omkring 20 företag, inklusive Sony och Universal, har lanserat en webbplats för att stärka skivbolagens upphovsrätt och varna teknikföretag som utnyttjar deras innehåll utan licens. Webbplatsen RightsAndAI.com skapades av International Confederation of Music Publishers (ICMP), vars medlemmar representerar cirka 90 procent av världens kommersiellt utgivna musik. Samtidigt har cirka 200 artister, inklusive Billie Eilish och Katy Perry, undertecknat ett öppet brev där de kräver ett slut på AI:s ´rovdjursanvändning´ inom musikindustrin.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 5 april

Över 200 musikindustrifigurer undertecknar öppet brev mot AI i musikproduktion

Artistes Rights Alliance har publicerat ett öppet brev, undertecknat av över 200 stora musikindustrifigurer, inklusive Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M, arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Peter Frampton, Billy Porter, Jonas Brothers, Smoky Robinson, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar rättvis kompensation för deras arbete.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 5 april

Musiker kräver skydd mot AI:s inkräktning på deras rättigheter

Över 200 artister, däribland Billie Eilish, Nicki Minaj och Arkells, har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance, en ideell förespråkare för konstnärers rättigheter. I brevet uppmanas teknikföretag, utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera mänskliga konstnärers rättigheter. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud av AI, men betonar behovet av etiska riktlinjer för dess användning. Det nämner också hotet mot konstnärer genom att AI kan användas för att skapa verk baserade på befintliga, vilket kan eliminera royaltybetalningar. Tennessee blev den första delstaten att anta lagstiftning för att skydda konstnärer mot AI i mars.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 5 april

Musiker ser AI som ett hot mot kreativitet i öppet brev

Tvåhundra mestadels amerikanska artister har lanserat en protest mot användningen av generativ artificiell intelligens (AI), vilket de anser hotar deras yrke och försörjning, enligt ett öppet brev. Gruppen uppmanar AI-utvecklare, teknikföretagsplattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI som en del av den kreativa produkten och att träna sina modeller med den. Artister som Pearl Jam, Nicki Minaj, Billie Eilish och Stevie Wonder kallade processen ´en kapplöpning mot botten´. Betydande namn som Taylor Swift, Justin Bieber, Ariane Grande och Drake saknas dock på listan.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 4 april

Stability AI lanserar Stable Audio 2.0 trots kritik från musikartister

Stability AI, vars grundare och VD avgick förra månaden, har lanserat Stable Audio 2.0, den senaste versionen av sin AI-musikgenereringsmodell. Modellen låter användare skapa låtar med sina egna ljudprover eller genom att skriva enkla textprompts. Till skillnad från den ursprungliga versionen som bara kunde skapa 90-sekunders klipp, kan den skapa fullängdslåtar på upp till tre minuter. Släppet kommer bara dagar efter att över 200 artister kom samman för att skriva ett öppet brev till teknikföretag där de uppmanar dem att sluta skapa AI-teknologier som ´saboterar kreativitet och underminerar artister, låtskrivare, musiker och rättighetshavare´. Undertecknarna inkluderar Billie Eilish, Nicki Minaj, Elvis Costello, Katy Perry, Smokey Robinson, Sheryl Crow, Pearl Jam och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, bland många andra framstående artister.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

200 artister skriver under öppet brev mot AI:s ´angrepp på mänsklig kreativitet´

Över 200 artister, inklusive Pearl Jam, R.E.M., Stevie Wonder och Robert Smith från The Cure, har undertecknat ett öppet brev mot ´rovgirigt´ användande av AI och dess ´angrepp på mänsklig kreativitet´. Brevet, som släpptes på tisdagen (2 april) av icke-vinstdrivande organisationen Artists Rights Alliance, uppmanar AI-utvecklare och teknikföretag att sluta använda AI på ett sätt som kränker och devalverar rättigheterna för mänskliga artister. Brevet hävdar också att vissa plattformar använder AI för att ´sabotera kreativitet och underminera artister, låtskrivare, musiker och rättighetsinnehavare´.

Direktlänk Dela Radio Nova fördjupade 4 april

Över 200 musiker kräver skydd mot användning av AI

Över 200 musiker och låtskrivare har undertecknat ett brev från Artist Rights Alliance som kräver skydd för musiker mot användningen av artificiell intelligens (AI). Bland de kända sångarna inkluderar Billie Eilish, Calum Scott, Camila Cabello, Jamie Cullum, Julia Michaels, Katy Perry, Nicki Minaj, Sam Smith och Zayn Malik. De uppmanar AI-utvecklare och digitala musiktjänster att uppmärksamma de problem som musiker för närvarande står inför. De anser att okontrollerad användning av AI kommer att påverka mänsklig kreativitet och göra musiken till sin lägsta punkt.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 4 april

Musiker uppmanar till upphörande av AI-användning för att kränka artisträttigheter

Över 200 musiker har i ett brev uppmanat AI-utvecklare, företag, plattformar och andra intressenter att ´upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister´. Brevet, som är undertecknat av framstående musiker som Nicki Minaj, Billie Eilish, Stevie Wonder, Metro Boomin, Jon Bon Jovi, arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, stödjer ansvarsfull användning av AI men uttrycker oro för oansvarig användning. Det hävdar att stora företag använder artisters verk för att träna AI-modeller utan tillstånd. Brevet uppmanar till ett löfte att inte utveckla eller använda AI-teknik som ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar rättvis ersättning för deras arbete.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 4 april

Spotify planerar att höja prenumerationstjänstpriset trots klagomål från musiker

Spotify planerar att höja priset på sin prenumerationstjänst för andra gången på ett år. Detta samtidigt som musikindustrin kräver större royalties och Spotify försöker återhämta investeringen de gjort i ljudböcker. Trots sin berömmelse och allmänhet har det svenska företaget aldrig rapporterat en årlig vinst. Det kommer att debitera prenumeranter $2 mer i månaden i fem marknader, inklusive Storbritannien, Australien och Pakistan, innan de höjer priserna i USA senare i år. Fler än 200 artister har undertecknat ett brev till AI-företag som ber dem sluta använda deras låtar för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 4 april

AI fortsätter att forma vår värld och leder till mer reglering

AI fortsätter att påverka vår värld stort och smått. Från nya regler och skydd för konstnärer till verktyg som hjälper kommunikatörer och även gynnar skadliga aktörer. AI:s utveckling leder till mer reglering för att hålla den snabbt framåtskridande tekniken i schack. Arvet efter den avlidne komikern George Carlin har nyligen nått en överenskommelse med podcastarna Will Sasso och Chad Kultgen om deras komediprogram ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, som skapades genom att träna en AI-algoritm på fem decennier av Carlins arbete. 200 musiker som undertecknat ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar ´AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister.´

Direktlänk Dela PR Daily fördjupade 4 april

AI kastar en dålig skugga över Hollywood: Artister protesterar

Artists Rights Alliance och cirka 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Katy Perry och Nicki Minaj, har släppt ett öppet brev där de uppmanar utvecklare av digital musik att ´upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Kampanjen belyser hur AI-utvecklare använder musikaliska verk utan tillstånd för att skapa AI-´kopior´. ´Musiker kämpar redan för att klara sig i streamingvärlden, och nu har de den extra bördan att försöka tävla med en flod av AI-genererat brus´, sa Jen Jacobsen, verkställande direktör för ARA.

Direktlänk Dela Allvipp fördjupade 4 april

Musiker varnar för användning av AI för musikgenerering

Hundratals musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev som varnar utvecklare av artificiell intelligens mot att använda tekniken för att generera musik. Brevet, skrivet av Artist Rights Alliance, uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att ´upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Alliansen, som drivs av branschveteraner, uttrycker oro över kränkningar av konstnärernas privatliv, användning av deras identiteter utan deras samtycke och användning av deras musik för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 3 april

Artister uppmanar AI-företag att respektera deras rättigheter

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev som har fått över 200 underskrifter från stora namn inom underhållnings- och musikindustrin. Brevet uppmanar AI-företag och digitala streamingplattformar att inte underminera eller ersätta mänsklig konstnärlighet eller neka rättvis ersättning för deras arbete. Bland de som har skrivit under brevet finns Billie Eilish, hennes bror Finneas, Nicki Minaj, Bob Marleys och Frank Sinatras arvingar, Smokey Robinson, Katy Perry, R.E.M, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin och flera andra. Brevet uppmanar AI-utvecklare och teknikföretag att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Hip-Hop Wired fördjupade 3 april

Musiker varnar för farorna med AI inom musikindustrin

En framstående grupp av musiker, inklusive Jon Bon Jovi, Darius Rucker och Elvis Costello, har skrivit ett öppet brev där de varnar för farorna med framväxande AI-teknologi inom musikindustrin. Brevet, som publicerades av Artist Rights Alliance, uppmanar musikplattformar, streamingtjänster och teknikföretag att upphöra helt med att använda AI för att ´kränka och devalvera de mänskliga artisterna´. Brevet erkänner att AI har potential att ´främja mänsklig kreativitet´ men bara när det används ansvarsfullt. Andra namn på listan över undertecknare inkluderar Finneas och Billie Eilish, Katy Perry, Bob Marleys arvingar och Pearl Jam.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 3 april

Över 200 musiker skriver öppet brev mot AI-missbruk, Yahoo förvärvar AI-nyhetsplattform

Över 200 musiker, inklusive Jonas Brothers, Katy Perry och Billie Eilish, har skrivit ett öppet brev mot AI:s användning för att ersätta mänskliga konstnärers arbete. De uppmanar teknikföretag att vidta åtgärder mot personer som stjäl eller använder deras konstverk, musik, skrivande osv. I andra nyheter har Yahoo förvärvat Artifact, en AI-nyhetsplattform grundad av Instagrams medgrundare. Samsung meddelade också flera AI-drivna hushållsapparater, inklusive kylskåp, luftkonditionering, mikrovågsugnar och tvättmaskiner. Slutligen framhäver en ny rapport att indiska företag leder Asien-Stilla havets marknader genom att anta framväxande teknik som AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 3 april

Musiker uppmanar AI-utvecklare att respektera deras rättigheter

Katy Perry, Billie Eilish och Miranda Lambert är några av de artister som har anslutit sig till uppmaningarna till AI-utvecklare att respektera musikers rättigheter. De har skrivit under ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance (ARA) för att söka skydd mot det växande hotet från artificiell intelligens i musikindustrin. Över 200 musiker har skrivit under brevet där de gemensamt talar ut mot den ´rovdjursartade´ AI som stjäl deras arbete. De ber artificiell intelligensutvecklare att sluta skapa verktyg som ersätter mänskliga kreatörer.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 3 april

Hollywoodmusiker kräver skydd mot rovdjurs-AI

Stora Hollywoodmusiker som Katy Perry, Billie Eilish och Nicki Minaj uppmanar nu till skydd mot ´rovdjurs´ AI och dess ´attack på mänsklig kreativitet´. I ett öppet brev utfärdat av digitala förespråkargruppen Artist Rights Alliance uppmanar musikartister AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda deras framträdanden ´oansvarigt´ utan ersättning. Brevet betonar också de ´enorma hoten´ den okontrollerade tekniken utgör mot deras integritet, identiteter, hantverk och deras mycket levebröd. Över 200 musiker har rapporterats ha undertecknat brevet.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 3 april

Över 200 kända personer uppmanar AI-utvecklare att skydda konstnärers rättigheter och rättvis ersättning

Över 200 framstående personer inom musik- och underhållningsindustrin har skrivit under ett öppet brev som uppmanar AI-utvecklare och digitala musiktjänstplattformar att inte skapa eller använda AI-verktyg som underminerar konstnärers hantverk eller nekar dem rättvis ersättning. Brevet, publicerat på Medium, uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av AI på sätt som inkräktar på och devalverar rättigheterna för mänskliga konstnärer. Bland undertecknarna finns stora namn som Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M. och Chuck D.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april

Musikindustrin står emot AI-intrång

Över 200 framstående personer, inklusive Stevie Wonder, Billie Eilish och arvingarna till legendariska musiker som Frank Sinatra och Bob Marley, har uttryckt sin opposition mot användningen av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. De anser att AI utgör ett existentiellt hot mot den konstnärliga kreativiteten. Trots att de erkänner att AI kan förbättra mänsklig kreativitet, varnar musikerna för slarvig användning av den. De är särskilt arga på plattformar som använder AI för att imitera stilar av kända musiker, vilket kommersialiserar och urholkar äktheten i deras verk. Lagstiftare har börjat agera på dessa bekymmer, med nya lagar som skyddar musikers immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 3 april

Hundratals artister och låtskrivare uppmanar till skydd mot AI-hot

Hundratals artister och låtskrivare, inklusive Billie Eilish, Smokey Robinson och Frank Sinatras arvingar, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till skydd mot vad de kallar ett ´angrepp på mänsklig kreativitet´ från artificiell intelligens (AI). Brevet, som skickades av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, kommer efter månader av liknande varningar om att okontrollerad AI kan underminera upphovsrätten och öppna dörren för omfattande bedrägeri och stöld. Förra månaden blev Tennessee den första delstaten i USA att anta lagstiftning som syftar till att skydda musikindustrins yrkesverksamma mot AI-hot med sin ´ELVIS Act´.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot användningen av AI i låtskrivande

Över 200 musiker har gått samman för att protestera mot användningen av artificiell intelligens (AI) i låtskrivande. Detta sker via Artist Rights Alliance (ARA), en ideell organisation bestående av aktiva musiker, artister och låtskrivare. ARA har utvecklat en Artists’ Bill Of Rights som de säger ´skisserar grundläggande principer för dagens musikekonomi´. I sitt öppna brev uppmanar ARA till ett stopp för användningen av AI inom musikbranschen, vilket de menar ´infringerar och devalverar rättigheterna för mänskliga artister´. Bland de artister som har signerat brevet finns BENEE, Benny The Butcher, Billie Eilish, Bob Marleys arvingar, Brothers Osborne, Camila Cabello, Chappell Roan, Chase & Status, Chuck D, d4vd, Doechii, Elvis Costello, Finneas, FLETCHER, Frank Sinatras arvingar, Greta Van Fleet, J Balvin, Jason Isbell, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Kacey Musgraves, Katy Perry, Kim Petras, Mac DeMarco, Marcus King, Metro Boomin, Mumford & Sons, Nicki Minaj, Noah Kahan, Norah Jones, Pearl Jam, Peter Frampton, R.E.M. och Robert Smith.

Direktlänk Dela The Music fördjupade 3 april

Artister kräver ansvarsfull användning av AI i musikindustrin

Flera konstnärer har skrivit under ett öppet brev som uppmanar till ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. Brevet är initierat av Artists Rights Alliance, en organisation som kämpar för en sund skapandeekonomi och rättvis behandling av alla skapare i den digitala världen. Bland de artister som har skrivit under brevet finns Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish och Miranda Lambert. I brevet uppmanas AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som kränker och devalverar rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Music Times fördjupade 3 april

Över 200 artister varnar för ´rovdjursanvändning´ av AI i musik

Artister som Billie Eilish, Robert Smith, Stevie Wonder och Nicki Minaj har undertecknat ett öppet brev som varnar för ´rovdjursanvändningen´ av artificiell intelligens (AI) inom musik. I brevet, utfärdat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, uppmanas utvecklare och teknikföretag att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar dem rättvis ersättning för sitt arbete. Brevet, undertecknat av över 200 framstående namn inom musikindustrin, uttrycker oro för att AI kan användas för att sabotera kreativitet och underminera konstnärer och musiker.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 3 april

Över 200 artister kräver slut på exploatering av AI-musik

Över 200 musiker, bland annat Billie Eilish, Camila Cabello, Nicki Minaj och Katy Perry, har tillsammans med Artists Rights Alliance skrivit ett öppet brev där de kräver ett slut på devalvering, intrång och exploatering av musik genom oetisk AI. Jen Jacobsen, verkställande direktör för Artists Rights Alliance, menar att musiker redan har svårt att tjäna tillräckligt i streamingvärlden utan den extra bördan av AI-utvecklare som tränar AI på musikaliska verk utan tillstånd, eller producerar AI-´kopia´ för att utspäda royalties.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 3 april

Artister skriver brev till AI-utvecklare för att skydda konstnärsrättigheter

Över 200 namnkunniga artister, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har skickat ett öppet brev genom Artist Rights Alliance. De uppmanar AI-teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet framhåller riskerna med att använda befintliga verk för att träna AI-modeller utan tillstånd, i ett försök att ersätta artister och därmed ´väsentligt urholka de royalty pooler som betalas ut till artister´.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 3 april

Musiker och låtskrivare kräver stopp för AI i musikindustrin

Hundratals musiker och låtskrivare har undertecknat ett öppet brev från Artist Rights Alliance där de begär att stoppa vad gruppen anser vara en devalvering av konstnärers arbete i musikindustrin genom artificiell intelligens. De kräver att AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster lovar att de inte kommer att utveckla eller implementera AI-musikgenereringsteknik som undergräver eller ersätter mänsklig konstnärskap eller nekar dem rättvis ersättning för deras arbete. Bland de artister som har gått med i Artist Rights Alliance-rörelsen finns kända namn som Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, Pearl Jam, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Peter Frampton, Billy Porter, Zayn Malik, Darius Rucker, Imagine Dragons och Greta Van Fleet. Även Bob Marleys och Frank Sinatras egendomar har skrivit under.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot AI i musikindustrin

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj, Katy Perry och Frank Sinatras arvingar, har i ett öppet brev organiserat av Artists´ Rights Alliance uttryckt oro över AI:s rovdjursanvändning inom musikindustrin. Musiker varnar för att om AI inte ordentligt regleras, kan det leda till en ´kapplöpning till botten´ och underminera mänskliga låtskrivare och konstnärers hantverk. Bland annat är artister oroliga att teknikjättar som YouTube experimenterar med AI-baserade verktyg för att skapa musik, eftersom de tror att detta kan kränka kreativa rättigheter och devalvera deras arbete. Vissa artister stöder dock AI, som ett bra verktyg för att generera upphovsrättsfria spår.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 3 april

Musiker och låtskrivare protesterar mot AI:s inverkan på musikbranschen

Hundratals musiker och låtskrivare har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance där de uppmanar till ett stopp för vad gruppen anser vara en devalvering av artisternas arbete i musikbranschen genom artificiell intelligens (AI). De uppmanar alla AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att skapa eller använda AI musikteknologi, data eller funktioner som undergräver eller ersätter den mänskliga konstnärligheten hos låtskrivare och artister eller förnekar dem rättvis betalning för deras arbete. Bland artister som har anslutit sig till Artist Rights Alliance-rörelsen finns Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, Pearl Jam, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Peter Frampton, Billy Porter, Zayn Malik, Darius Rucker, Imagine Dragons och Greta Van Fleet. Även arvingarna efter Bob Marley och Frank Sinatra har skrivit under.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 3 april

Över 200 musiker kräver att AI inte inkräktar på deras rättigheter

Över 200 framstående musiker, inklusive Billie Eilish, Katy Perry och Smokey Robinson, har skrivit ett öppet brev till utvecklare av artificiell intelligens (AI), teknikföretag och digitala plattformar. Brevet kräver ett slut på användningen av AI på sätt som inkräktar på och urholkar rättigheterna för mänskliga artister. Detta markerar en betydande gemensam ståndpunkt från musikindustrin i AI-eran. Brevet riktade sig specifikt mot praxisen att replikera artisters röster, använda deras verk för att träna AI-modeller utan rättvis ersättning och den potentiella utspädningen av royalty-pooler som är avgörande för artisternas ersättning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 april

Över 200 musiker skriver öppet brev mot AI:s inblandning i musikproduktion

Över 200 musiker, inklusive namn som Billie Eilish, R.E.M. och Jason Isbell, har skrivit ett öppet brev för att bevara den konstnärliga skapandets integritet mot artificiell intelligens (AI) inblandning i musikproduktion. Brevet, som leds av Artist Rights Alliance (ARA), är en stark varning mot AI-utvecklare, teknikföretag och digitala plattformar för att inte utnyttja AI för att urholka rättigheterna och levebrödet för mänskliga skapare. Brevet försvarar starkt mänsklig kreativitet mot farorna med teknisk övertramp och ogillar obehörig användning av konstnärers verk för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela Hit Channel fördjupade 3 april

Musikartister uttrycker oro över AI-hot i musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive Katy Perry, Billie Eilish, The Jonas Brothers och J Balvin, har uttryckt sitt motstånd mot hot relaterade till artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar artisterna AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som inkräktar på och minskar värdet av mänskliga artisters rättigheter. Brevet pekar på oansvarig användning av AI, som att använda AI-ljud för att minska royalties till artister och använda musikaliska kompositioner utan tillstånd för att träna och skapa AI-kopior. Artisterna uppmanar tjänster och plattformar som erbjuder digital musik att skydda artisterna.

Direktlänk Dela One America News Network fördjupade 3 april

Över 200 musikaliska artister undertecknar öppet brev mot skadlig AI i musik

Artist Rights Alliance, en konstnärsledd ideell organisation, har cirkulerat ett öppet brev med över 200 signaturer från musikaliska artister som kräver åtgärder mot skadliga användningar av AI i musik från teknikplattformar. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Några av brevets supportrar inkluderar Kacey Musgraves, Jon Bon Jovi, Billie Eilish, Darius Rucker, Elvis Costello, Jason Isbell, Marcus King, Noah Kahan, Rosanne Cash, Sheryl Crow och Miranda Lambert.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 3 april

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Elvis Costello, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj och Smokey Robinson, har i ett öppet brev kritiserat tech- och musikföretags användning av artificiell intelligens (AI), och menar att ´attacken på mänsklig kreativitet måste stoppas´. Brevet utfärdades av Artist Rights Alliance, en icke-vinstdrivande organisation ledd av artister som kämpar för musikers rättigheter till ekonomiska och kreativa friheter. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikplattformar och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

E. W. Scripps Company fördjupade 3 april

Över 200 framstående musiker kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av AI

En grupp med över 200 framstående musiker har skrivit under ett öppet brev som kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av artificiell intelligens (AI) som imiterar mänskliga artisters likheter, röster och ljud. Bland undertecknarna finns stjärnor som Billie Eilish, J Balvin och Nicki Minaj samt Rock and Roll Hall of Famers som Stevie Wonder och REM. Även arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley har skrivit under. Brevet, som utfärdats av Artist Rights Alliance, kräver att teknikföretag lovar att inte utveckla AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänskliga låtskrivare och artister. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud mot användning av AI inom musik eller produktion, men framhåller att ansvarsfull användning av tekniken kan ha fördelar för branschen. Tennessee blev den första amerikanska delstaten att införa lagstiftning som direkt syftar till att skydda musiker från att deras röstlikhet genereras av AI för kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april

Artister kräver att AI inte underminerar mänsklig konstnärlighet

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev, undertecknat av över 200 framstående personer inom musik- och underhållningsindustrin, där man uppmanar AI-företag och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar oss rättvis ersättning för vårt arbete. Brevet innehåller signaturer från bland andra Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M., Frank Sinatra och Bob Marleys arvingar, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Jonas Brothers, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera mänskliga artisters rättigheter.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att sluta använda AI för att kränka deras rättigheter

Över 200 namn, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har undertecknat ett öppet brev som uppmanar teknikföretag inom artificiell intelligens (AI), utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet är framtaget av Artist Rights Alliance, en konstnärsledd ideell organisation. Brevet tar upp hot mot mänsklig konstnärlighet, inklusive användning av befintligt arbete för att träna AI-modeller utan tillstånd i ett försök att ersätta artister.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Över 200 artister talar ut mot AI-hot inom musikindustrin

Över 200 artister, inklusive Billie Eilish, Kacey Musgraves, J Balvin, Ja Rule, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Katy Perry, Miranda Lambert och fler, talar ut mot hot relaterade till artificiell intelligens inom musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar kända namn inom musikbranschen AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att ”upphöra med användningen av artificiell intelligens för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister”. Brevet framhäver AI-hot, inklusive deepfakes och röstkloning, samt ”oansvarig användning av AI” som att använda AI-ljud för att minska royaltybetalningar till artister och användning av musikaliska verk av AI-utvecklare utan tillstånd för att träna och producera AI-kopior.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 april

Gemini Pro konkurrerar med OpenAI, TikTok förlorar musik och Pixel-telefoner får lagning

Gemini Pro verkar ge OpenAI verklig konkurrens, med global lansering på Bard. Enligt rapporter kan denna nya version av Gemini Pro potentiellt överträffa OpenAIs GPT-4. TikTok-användare förlorar åtkomst till musik från populära artister som Taylor Swift och Jon Batiste efter att förhandlingsavtalet mellan TikTok och Universal Music Group (UMG) kollapsat. Google har släppt en lösning på ett stort lagringsfel som påverkar Pixel-telefoner, men lösningen är långt ifrån användarvänlig. USAs senatshörningar om sociala medier liknar sociala medier själva, höga på känslor, ljusa på noggrannhet och stora på teater.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 februari

AI skapar unika bilder av kända popstjärnor som hemlösa

Skaparen SuryaTeja Kandukuri har använt MidJourney-verktyg för att skapa unika bilder av kända popstjärnor, framställda som hemlösa på gatan. Bilderna inkluderar amerikanska rapparen Snoop Dogg, Michael Jackson, Ed Sheeran, Billie Eilish, Kanye West, Harry Styles, rapparen Post Malone, sångaren Zayn Malik och Justin Bieber. Alla är framställda i en hemlös stil, nyskapade av AI.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 28 november

Artificiell intelligens skriver låt i stil med Billie Eilish och Debbie Harry

Idag är Billie Eilish den typiska unga popstjärnan. Hon slog igenom med sin bror, Finneas O´Connell, och skrev subversiva sånger om att vara ´den onda´. Hennes starka närvaro, attityd och talang har gett henne global berömmelse. För ungefär 40 år sedan gjorde Blondies Debbie Harry något liknande, även rappa i poplåtar. Det är synd att Blondie och Billie inte har samarbetat. Istället vände vi oss till ChatGPT för att se vad det artificiella intelligenssystemet skulle komma på när det fick uppdraget att skriva en duett i de två ikonernas stilar.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 13 oktober

Musixy.ai, en strömmande plattform och marknadsplats för musik skapad med AI-verktyg, planerar att lanseras. Tjänsten låter skapare ladda upp sina egna AI-genererade låtar, och företaget har även samarbetat med producenter för att skapa egna låtar. Musixy.ai säger att skapare kommer att få betalt varje gång deras låt strömmas och erbjuder en prenumeration på sitt bibliotek för användare för 4,90 dollar i månaden. Tjänsten kommer också att låta fans köpa och sälja rättigheter till AI-låtarna via NFTs. Musixy.ai säger att det också kommer att ta emot förfrågningar från användare.

Decrypt Media fördjupade 20 september

AI skapar en duett mellan Alice Cooper och Billie Eilish

Alice Cooper och Billie Eilish, två artister från olika genrer och generationer, har en gemensam mörk konstnärlig ström. Cooper är känd som chockrockens kung sedan 1970-talet med hits som ´School’s Out´ och ´I’m Eighteen´, samt sina påkostade scenframträdanden. Eilish är en popsuperstjärna som fångade människors uppmärksamhet med sin hit ´Bad Guy´ och skrämmande videor. En konstgjord intelligens har skapat en duett mellan dessa två, fylld med skrämmande bilder, referenser till mardrömmar och en mycket träffande text om chock ´n´ roll.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 11 september

Musiker diskuterar användning av AI i musikskapande

Musiker Benoît Carré diskuterar hur artificiell intelligens (AI) används för att skapa låtar och falska samarbeten mellan kända artister, både levande och avlidna. Carré, som själv har komponerat ett album helt skapat av AI, menar att det är möjligt att känna igen denna manipulerade musik. Han nämner exempel som ett falskt duett mellan Drake och The Weeknd, och ett påhittat samarbete mellan Bad Bunny och Rihanna. Carré påpekar dock att det är svårt att upptäcka användningen av AI i musik, särskilt när originalvokalerna redan är kraftigt bearbetade. Han betonar också de juridiska och etiska aspekterna av att använda AI på detta sätt.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 17 augusti

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare