» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 129 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

BlackBerry är ett kanadensiskt företag som grundades 1984. De specialiserade sig på att utveckla och tillverka smartphones och kommunikationslösningar för företag. BlackBerry blev känt för sina mobiltelefoner med fysiska tangentbord och hög säkerhet, vilket gjorde dem populära bland företagsanvändare. Under 2000-talet var BlackBerry en av de största aktörerna på smartphonemarknaden, men förlorade marknadsandelar till Apple och Android. Idag fokuserar BlackBerry på att utveckla programvara och säkerhetslösningar för företag, samt att licensiera sitt varumärke till andra tillverkare som producerar BlackBerry-märkta enheter.

Senaste nytt kring BlackBerry

Kanadensiska handelskammaren skapar råd för AI-policy

Kanadensiska handelskammaren har meddelat att de skapar ett råd för att definiera offentliga policys kring artificiell intelligens (AI). Rådet kommer att förespråka regeringspolicys som fokuserar på ansvarsfull utveckling, implementering och etisk användning av AI inom företag. Det 30-medlemmar starka ´Framtidens AI-råd´ kommer att samordnas av e-handelsjätten Amazon och mjukvaruföretaget SAP Canada. Andra medlemmar inkluderar Meta Platforms, Google, BlackBerry, Cohere, Scotiabank och Microsoft. En av rådets första uppgifter kommer att vara att granska Bill C-27, en lagstiftning som den federala regeringen planerar att använda för att begränsa vissa risker med AI.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 21 november

Forrester publicerar Endpoint Security Wave för Q4 2023, AI och ML behövs för att stärka skyddet av slutpunkter

Angripare använder generativ AI för att jaga de enklaste slutpunkterna att bryta sig in i, och kombinerar sina attacker med social ingenjörskonst för att stjäla administratörsidentiteter. AI och maskininlärning (ML) behövs akut i skydd av slutpunkter för att identifiera de svagaste slutpunkterna, uppdatera deras patchar och förstärka detektering och respons utöver vad som finns tillgängligt idag. Forrester har publicerat sin Endpoint Security Wave för Q4, 2023. Forskningsföretaget utvärderade tretton leverantörers nuvarande erbjudanden, strategi och marknadsnärvaro. Bitdefender, BlackBerry, Broadcom, Cisco, CrowdStrike, ESET, Microsoft, Palo Alto Networks, SentinelOne, Sophos, Trend Micro, Trellix och VMware ingår i Wave.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 7 november

ChatGPT och Google Bard listar historiens bästa mobiltelefoner

De två ledande chatbotarna, ChatGPT från OpenAI och Google Bard, har tillfrågats om de fem bästa mobiltelefonerna genom tiderna. OpenAI:s system var mer försiktigt än Google Bard och betonade att det är en subjektiv fråga. ChatGPT:s lista inkluderade Nokia 3310, original-iPhone, Motorola Razr V3, BlackBerry 6210 och Samsung Galaxy S3. Google Bard listade Nokia 1100, iPhone 1, Nokia 3310, Motorola Razr V3 och Samsung Galaxy S2 som de bästa telefonerna. Båda botarna betonade att valet av bästa telefon kan variera beroende på individuella preferenser och branschkontext.

Direktlänk Dela Puntobiz.com.ar fördjupade 6 november

Googles Android: Från en liten mjukvarufirma till världens mest populära mobila operativsystem

Google köpte Android, ett litet mjukvaruföretag i Kalifornien, för att konkurrera med Apple och deras iPhone. Genom att göra Android till ett öppen källkodsprojekt, kunde alla företag använda och skapa enheter runt det, vilket resulterade i en global marknad för mobiltelefoner delad mellan Apple och Android-konkurrenter, som Samsung. Googles satsning på att öppna källkoden för Android har lönat sig; deras inköp på 50 miljoner dollar 2005 ledde till intäkter på 47,9 miljarder dollar i Play Store-appar 2022 enligt Statista. Android är nu världens mest populära mobila operativsystem med 3,3 miljarder användare globalt, cirka 41% av världsbefolkningen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 november

Ökande oro för läckage av företagshemligheter genom AI-chattbotar

Företag kämpar med att kontrollera användningen av OpenAI:s chattbot ChatGPT på arbetsplatsen. Det finns oro för att företagets data ska läcka ut och att företagshemligheter oavsiktligt kan exponeras för konkurrenter. Trots detta älskar många anställda tekniken och förlitar sig på den för att underlätta arbetsuppgifter. En studie från sociala nätverket Fishbowl visade att 68% av de anställda som använder AI på jobbet inte berättar det för sina chefer. Enligt en undersökning från BlackBerry överväger 75% av 2000 globala IT-beslutsfattare att förbjuda ChatGPT och andra generativa AI-applikationer på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 4 november

Säkerhet först: 3 steg för att aktivera ChatGPT och andra generativa AI-verktyg

Enligt Deloitte experimenterar 42% av företagen för närvarande med generativ AI och 15% införlivar det aktivt i sin affärsstrategi. AI förändrar hur vi arbetar, men snabb utveckling och anpassning av AI-verktyg ändrar också cybersäkerhetslandskapet. Generativ AI innebär risker och interna kontroller var de största bekymren för att anta nya verktyg enligt Deloittes undersökning. Biden-administrationen har nyligen utfärdat riktlinjer för hur man säkert kan aktivera generativa AI-verktyg. För att möjliggöra användning av generativa AI-verktyg utan att öka riskerna, rekommenderas det att utbilda användare, implementera DLP-policyer och få insyn och kontroll.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 2 november

Anställda hittar hemliga sätt att använda AI-verktyg på arbetsplatsen

Vissa arbetsgivare förbjuder antingen tyst eller öppet tillgång till generativa AI-verktyg som ChatGPT. Dock hittar anställda som uppskattar dem sätt att diskret använda dem. Sedan OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022 har företag kämpat för att hålla dess användning på arbetsplatsen under kontroll. Många organisationer är oroliga över att deras data kommer att läcka - inte bara oavsiktligt träna OpenAI-algoritmer med känslig information, men också potentiellt avslöja företagshemligheter för konkurrenter. Anställda hittar dock sätt att använda tekniken i hemlighet, oavsett om de helt enkelt blockerar sina skärmar från att ses eller använder högteknologiska lösningar. Enligt en undersökning från februari 2023 av det professionella sociala nätverket Fishbowl sade 68% av 5067 respondenter som använde AI på jobbet att de inte avslöjar användningen för sina chefer.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 25 oktober

Redaktörens dagliga användning av Google-appar och andra program

Författaren, som har arbetat i 25 år inom olika områden, inklusive som lärare, arkitekt och nu som redaktör, beskriver sin dagliga användning av Google-appar och andra program. Han berömmer Googles förmåga att integrera sina appar i olika operativsystem och betonar vikten av molntjänster. Han använder Google Assistant dagligen och använder andra Google-tjänster som Google Maps och Google Wallet när han reser. Trots detta använder han också appar från andra företag, som Telegram, Slack, Microsofts OneDrive och PocketCasts.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 23 oktober

Veckans tekniknyheter: AI-investeringar, antitrustutredningar och cybersäkerhet

Generativ AI fortsätter att dominera nyheterna när Anthropic rapporteras samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra. AI-partners OpenAI och Microsoft planerar att designa sina egna AI-chips under en brist på grafikprocessorer från Nvidia. I Storbritannien undersöker antitrustmyndigheterna molnleverantörer, särskilt Amazon Web Services och Microsoft. I USA fortsätter rättsfallet mot Google, medan det finns tvivel om Federal Trade Commissions liknande fall mot Amazon. MGM Resorts International vägrade att betala lösensumma efter en kostsam attack. Chipjätten Intel fortsätter att avyttra delar av sin verksamhet, denna gång sin programmerbara chip-verksamhet, för att stärka sin ekonomi.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 7 oktober

Microsofts VD kritiserar Google för exklusiva innehållsavtal i AI-utbildning

Microsofts VD Satya Nadella vittnade i en stor amerikansk rättegång mot Google och hävdade att teknikjättarna slåss om stora mängder innehåll för att träna artificiell intelligens. Han kritiserade Google för att låsa innehåll genom dyra och exklusiva avtal med förläggare. Nadella vittnade även att Microsoft försökte göra sin sökmotor Bing till standard på Apples smartphones, men blev avvisade. Domaren Amit Mehta frågade varför Apple skulle byta till Bing givet Microsoft-produktens lägre kvalitet, vilket tyder på att Googles argument - att det dominerar på grund av sin kvalitet och inte på grund av olaglig verksamhet - har fångat domarens intresse.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 oktober

AI-säkerhetsstartföretaget HiddenLayer samlar in 50 miljoner dollar i finansieringsrunda

Säkerhetsstartföretaget HiddenLayer, som fokuserar på att skydda AI-system mot fientliga attacker, har meddelat att de har samlat in 50 miljoner dollar i en finansieringsrunda. Rundan leddes gemensamt av M12 och Moore Strategic Ventures och inkluderade deltagande från Booz Allen Hamilton, IBM, Capital One och TenEleven. De nya medlen kommer att användas för att stödja HiddenLayers marknadsinträdesinsatser, expandera personalstyrkan från 50 till 90 anställda innan årets slut och ytterligare investera i forskning och utveckling. HiddenLayer grundades 2019 av Chris Sestito, Jim Ballard och Tanner Burns.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 september

F.d. Neeva-VD:n: ´Fönstret stänger sig´ för AI-chattbotars störningar av Google-sökningar

I en intervju diskuterade den tidigare VD:n för Neeva, Sridhar Ramaswamy, nu SVP på data cloud-företaget Snowflake, AI-chattbotars förmåga att utmana Googles dominans inom konsument-sökningar. Han framhåller att ´fönstret stänger sig´ och att trots tidigare lovande utsikter, är sannolikheten för större störningar inom Google-sökningar minskande. Neeva har valt att flytta till företagssökutrymmet via Snowflakes förvärv, eftersom det är ett mer förutsägbart sätt att skapa värde. Ramaswamy betonar att Glean handlar om intern dokument-sökning, vilket är ett helt annat erbjudande än vad Neevas teknik ger till Snowflake.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 18 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

Generativ AI kan öka produktiviteten med 50% men många företag planerar att förbjuda dess användning

Generativ AI (GenAI) har potential att öka produktiviteten med upp till 50%, enligt Teradata Chief Product Officer Hillary Ashton. GenAI kan också ha en ekonomisk inverkan på mellan $2,6 och $4,4 biljoner årligen, enligt en rapport från McKinsey. Deloitte rapporterar att 42% av företagen för närvarande experimenterar med GenAI, med 15% som aktivt införlivar det i sin affärsstrategi. En studie från McKinsey fann att 79% av respondenterna har haft åtminstone någon exponering för GenAI. En Salesforce-undersökning fann att 70% av Gen Z befolkningen använder GenAI. Trots produktivitetsvinsterna planerar många företag världen över att förbjuda dess användning, enligt en ny rapport från BlackBerry.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 13 september

Säkerhetsrisker kopplade till AI-chattbotten ChatGPT

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, har visat sig vara sårbar för attacker och kan missbrukas för att skapa säkerhetsrisker. Trots att AI har revolutionerat flera industrier, inklusive cybersäkerhet, har missbruk av ChatGPT väckt frågor om dess förmåga att skada på oförutsedda sätt. ChatGPT har framgångsrikt förgiftats av angripare och dess förmåga att skapa koder och skript för olika användningsområden gör den till ett utmärkt verktyg för angripare som vill automatisera sina attacker. Enligt en undersökning av BlackBerry tror över hälften av de tillfrågade IT-beslutsfattarna att en cyberattack kopplad till ChatGPT kommer att äga rum inom mindre än ett år. 75% av de tillfrågade hävdade att ChatGPT redan missbrukas av utländska makter mot andra nationer.

Direktlänk Dela Open Source For You fördjupade 4 september

Företag förbjuder ChatGPT och andra AI-applikationer på grund av cybersäkerhetsproblem

ChatGPT har lockat hundratals miljoner användare och var ursprungligen hyllad för sin transformerande potential. Dock har säkerhetsproblem och oförutsägbarhet gjort att IT-ledare har lagt till den på listan över appar att förbjuda på arbetsplatsen. I denna video diskuterar Arvind Raman, SVP och CISO på BlackBerry, hur organisationer världen över implementerar eller planerar förbud mot ChatGPT och andra generativa AI-applikationer på arbetsplatsen på grund av oro för cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 31 augusti

Företag överväger förbud mot generativ AI på arbetsplatsen

Tre fjärdedelar av företag världen över implementerar eller överväger för närvarande ett förbud mot Chat GPT och andra generativa AI-applikationer på arbetsplatsen. Detta beror på risker för datasäkerhet, integritet och företagets rykte. Undersökningen från Blackberry visar att 61 procent av företagen ser dessa åtgärder som långsiktiga eller permanenta. Trots att många ser möjligheter med AI-applikationer, uttrycker 83 procent oro för att osäkra AI-appar utgör ett hot mot cybersäkerheten.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 augusti

AI-drivna chatbotar kan underlätta ökning av cyberbrott, enligt rapport

En rapport från SecAlliance forskning belyser potentiella säkerhetsrisker kopplade till AI-drivna chatbotar. Rapporten uttrycker oro över att dessa chatbotar kan underlätta en ökning av cyberbrott med låg till måttlig komplexitet av skadlig kod och phishing-texter. Rapporten identifierar tre områden av oro med nuvarande generativa AI-verktyg, inklusive ChatGPT, BingBot och BardAI. Dessa områden är stöd för phishing-kampanjer, möjliggörande av informationsoperationer och utveckling av skadlig programvara. Trots att OpenAI, forskningsinstitutet bakom ChatGPT, förbjuder användning av sina verktyg för ändamål som strider mot dess innehållspolicy, har skyddsåtgärder som implementerats för att förhindra missbruk visat sig vara lätt att kringgå.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

AI-drivna chattrobotar kan utgöra en säkerhetsrisk, enligt rapport

En rapport från SecAlliance tyder på att AI-drivna chattrobotar, som ChatGPT, BingBot och BardAI, kan innebära säkerhetsrisker. Det finns farhågor om att dessa verktyg kan användas för att skapa skadlig kod, även av personer med begränsad kodningskunskap. Rapporten pekar på tre specifika problemområden: stöd för phishing-kampanjer, möjliggörande av informationsoperationer och utveckling av skadlig programvara. Trots att OpenAI, forskningsinstitutet bakom ChatGPT, förbjuder användning av sina verktyg för ändamål som strider mot dess innehållspolicy, har många av de skyddsåtgärder som implementerats för att förhindra missbruk visat sig vara lätta att kringgå.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 augusti

Undersökning visar att AI-leverantörer behöver förbättra integritets- och företagserbjudanden

En undersökning beställd av BlackBerry tyder på att OpenAI och andra AI-leverantörer behöver förbättra sina integritets- och företagserbjudanden. Undersökningen, genomförd av OnePoll och beställd av BlackBerry, tillfrågade 2 000 IT-chefer från olika länder. Resultaten visar att 75 procent av företagen överväger eller redan har infört ett förbud mot chatGPT och generativ AI, med 61 procent som ser detta förbud som en långsiktig eller permanent lösning. De främsta skälen som cheferna anger för att införa förbudet är dataskydds- och integritetsrisker, som står för 67 procent, och ryktesrisker på 57 procent. Trots förbudet erkänner IT-cheferna i studien potentialen för generativ AI att förbättra effektivitet, innovation, kreativitet och cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

Företag överväger att förbjuda generativ AI över säkerhetsbekymmer, enligt BlackBerry-studie

Enligt en studie utförd av BlackBerry överväger eller implementerar 75% av företagen världen över planer på att förbjuda generativa AI-verktyg, inklusive ChatGPT, från sina arbetsplatser. Detta beslut drivs främst av oro över datasäkerhet, integritet och varumärkesreputation, med 83% av respondenterna som identifierar osäkrade applikationer som ett betydande säkerhetshot. Trots dessa bekymmer anser 80% av organisationerna att de har rätt att kontrollera de applikationer som anställda använder för arbetsändamål, medan 74% anser att förbud är överdriven kontroll.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Apple utvecklar en generativ AI-verktyg, internt kallad ´Apple GPT´, som använder ett stort språkmodellsramverk som heter Ajax. Den nya tekniken kommer att införlivas i kommande iOS17-funktioner som Personal Voice och Live Voicemail. Dessutom anställer Apple flera forskare och ingenjörer för att arbeta på att komprimera befintliga språkmodeller så att de kan köras effektivt på mobila enheter. Google och Universal Music förhandlar om att skapa ett verktyg för fans att skapa sina egna legitima djupfakes av populära artister med en avgift som går tillbaka till upphovsrättsinnehavarna. Dessutom har Disney skapat en AI-arbetsgrupp för att undersöka hur AI kan användas inom underhållningsjätten.

Cointelegraph fördjupade 10 augusti

Företag överväger att förbjuda generativ AI som OpenAI´s ChatGPT

En ny undersökning från Blackberry visar att 75% av organisationer globalt överväger eller implementerar förbud mot ChatGPT och andra generativa AI-teknologier på arbetsplatsen. De två huvudskälen är oro för integritet och säkerhet, samt risk för företagets rykte. 67% av de tillfrågade uppger att de är oroliga att känslig företagsinformation kan läckas genom chattbotar, medan 57% är oroliga för skada på företagets rykte. Förbudet är mest troligt att komma från företagets teknikchef, informationschef eller säkerhetschef.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 9 augusti

Radioprogramledare diskuterar musik, kändisar och aktuella händelser

Programledarna Torbjörn Averås Skorup, Linnea Henriksson och Assia Dahir diskuterar olika ämnen som musik, kändisar och aktuella händelser. Musik av bland annat David Anthony Burke, Daniela Rathana & Oskar Linnros, och Thomas Stenström spelades. Diskussioner inkluderade Henrikssons ovärdighet, Dahir´s skepsis till slutet av ´The Idol´, och Averås Skorup´s upprepade attacker från måsar. Andra kända personer nämndes, inklusive Omar Rudberg från ´Young Royals´ på Netflix.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 4 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare