» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 339 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

BlackRock är världens största kapitalförvaltare med över 7,8 biljoner amerikanska dollar i förvaltat kapital. Företaget grundades 1988 av Larry Fink och åtta andra partners. BlackRock erbjuder en rad finansiella tjänster, inklusive kapitalförvaltning, riskhantering och rådgivning till institutionella och individuella kunder över hela världen. De förvaltar en mängd olika tillgångar, såsom aktier, obligationer, fastigheter och alternativa investeringar. BlackRock är känt för sina innovativa teknikplattformar, som Aladdin, som hjälper kunder att analysera och hantera risker och möjligheter i sina investeringsportföljer.

Senaste nytt kring BlackRock

OpenAI planerar att använda AI-agenter för att ta över din enhet

OpenAI skapar ´agentprogramvara´ som kommer att ta över din smartphone och utföra avancerade uppgifter åt dig. Agenten skulle interagera med flera program på din dator, utföra klick, rörelser med markören och textinmatning. Det är ett helt nytt operativsystem som kan förändra sättet du interagerar med din dator. Indiens största IT-företag anställer färre människor, med antalet anställda på framstående företag som TCS, Infosys och Wipro minskar under fyra kvartal i rad. Franklin Templeton har ansökt om en plats Ethereum-börsnoterad fond (ETF), enligt en inlämning till Securities and Exchange Commission.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 13 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb detta år

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb hittills i år trots nya investeringar i teknik. Totalt har 141 företag skurit personal i år fram till söndag (11 februari), enligt Layoffs.fyi, som övervakar arbetslösheten inom tekniksektorn. Bland dessa företag finns PayPal, eBay, Microsoft och Snap. Dessa nedskärningar kommer när teknikföretag utvärderar sina personalnivåer och drar slutsatsen att de skulle kunna göra mer med en mer slimmad organisation, enligt analytikern Brent Thill vid Jefferies.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 februari

Ukrainas ekonomi stabil men utländska investeringar saknas

Trots att Ukrainas ekonomi har förbättrats sedan den storskaliga invasionen, strömmar mycket lite utländskt kapital in i landets privata och offentliga sektor. Internationella finansiella institutioner har hjälpt till att stabilisera ekonomin och ökat prognoserna för BNP-tillväxt till 3,2 procent i år, enligt Världsbanken. Men privata investerare är tveksamma på grund av den pågående konflikten, och krigsförsäkringsprogram har inte övertygat de flesta. Efter den storskaliga ryska invasionen i februari 2022 föll utländska direktinvesteringar (FDI) från 6,5 miljarder dollar 2021 till endast 570 miljoner dollar 2022, enligt Wiens institut för internationella ekonomiska studier (WIIW).

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 7 februari

iShares Robotics and Artificial Intelligence Multisector ETFs aktier sjunker

Aktier i iShares Robotics and Artificial Intelligence Multisector ETF (NYSEARCA:IRBO) sjönk med 0,7% under måndagens handel. Företaget handlades så lågt som $32,45 och senast på $32,72. 131,643 aktier bytte ägare under handeln, en minskning med 4% från genomsnittsvolymen på 137,612 aktier. Aktien hade tidigare stängt på $32,96. Företaget har ett marknadsvärde på $477,71 miljoner, ett P/E-förhållande på 11,56 och en beta på 1,13. Hedgefonder har nyligen köpt och sålt aktier i fonden.

Direktlänk Dela Defense World fördjupade 6 februari

Data är nyckeln till framgång för försäkringsbolag, enligt BlackRock

För försäkringsbolag är data en nyckelkomponent för konkurrenskraftig innovation, riskhantering och beslutsfattande, enligt Griff Norquist, USA:s chef för finansinstitutioner för Aladdin Business på BlackRock. Han menar att försäkringsbolag kan dra nytta av en plattform som BlackRocks Aladdin för att effektivisera investeringsoperationer och bättre hantera förändringar. Marc Comerchero, BlackRocks Chief Accounting Officer & Global Controller, betonade att företagsledare vill vara berättare av vad som händer med data. Han nämnde också att artificiell intelligens (AI) har potential att spela en betydande roll i beslutsfattandet, men att många företag saknar ett effektivt ekosystem för att dra nytta av AI och andra framväxande teknologier.

Direktlänk Dela Reinsurance News fördjupade 5 februari

BlackRock lanserar Bitcoin ETF:er för att demystifiera digitala tillgångsinvesteringar

BlackRock, världens största kapitalförvaltare, lanserar Bitcoin ETF:er för att avmystifiera digitala tillgångsinvesteringar och tillhandahålla tydlighet och tillgång. Webbinaret ´Bitcoin Access Made Easy´ riktar sig till investerare och rådgivare, och täcker viktiga ämnen och insikter. Experter diskuterar Bitcoins avgörande ögonblick, marknadsinsikter och utbildningsresurser för investerare. BlackRocks initiativ syftar till att ge oöverträffad klarhet och tillgång till denna snabbt växande tillgångsklass. Webbinaret kommer att hållas fredagen den 26 januari.

Direktlänk Dela Crypto News Bytes fördjupade 30 januari

World Economic Forum (WEF) i Davos, Schweiz, präglades av diskussioner kring artificiell intelligens (AI). Teknikföretag som AWS, C3.ai, Infosys, IBM, Builder.ai, Cisco, Qualcomm och Salesforce dominerade evenemanget. Samtalen kring AI handlade bland annat om automatisering av uppgifter, omskolning av arbetskraft och mänsklig förstärkning. BlackRock COO, Rob Goldstein, avslöjade att företaget introducerar AI-copiloter till sin personal. Microsoft sparade 100 miljoner dollar i sin kundtjänst genom att implementera AI, medan Automation Anywhere minskade kundtjänstkostnaderna med 40%.

Business Insider fördjupade 20 januari

USA:s regulatorer godkänner Bitcoin ETF, öppnar för möjligheter för Ethereum

USA:s regulatorer har godkänt den efterlängtade Bitcoin-börsnoterade fonden (ETF), vilket analytiker menar öppnar upp för fler möjligheter inom kryptosektorn. Det finns en optimistisk inställning till produktens långsiktiga inverkan, främst på grund av dess potential att locka institutionella investerare. Det spekuleras i att en sådan produkt kommer att påverka andra kryptovalutor, som Ethereum (ETH), den näst största kryptovalutan efter marknadsvärde. Analytiker spekulerar även i möjligheten av en godkänd Ethereum ETF år 2024. AI-verktyget ChatGPT från OpenAI har konsulterats för att ge en möjlig prisbana för Ethereum om produkten godkänns.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 13 januari

XRP kan nå 2 dollar efter godkännande av Bitcoin ETF, enligt AI

Efter godkännandet av Bitcoin ETF:er av SEC, förväntar sig många att nästa kryptovaluta blir XRP. XRP har fångat kryptovalutamarknadens uppmärksamhet, och många undrar hur högt det kan gå efter godkännandet av Bitcoin ETF:er. För att få en potentiell bana för XRP konsulterade vi ChatGPT. Det sätter ett mål på 2 dollar eller mer för XRP efter godkännandet av Bitcoin ETF. Jailbroken ChatGPT, en motpart till den försiktiga ´klassiska´ versionen, gav denna prognos. Den klassiska versionen är begränsad och ger sällan kryptovalutaprognoser. Men Jailbroken ChatGPT sa att ´XRP potentiellt kan nå 2 dollar eller mer om stjärnorna ställer upp sig gynnsamt med godkännandet av Bitcoin ETF´. Det finns även större prognoser för XRP, då en kryptoanalytiker nyligen upprepade sitt mål på 8 till 13 dollar för XRP. Enligt många analytiker står XRP på tröskeln till ett stort drag och det kan vara den bäst presterande kryptovalutan i tjurrusningen 2024.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupade 12 januari

World Street erbjuder en inblick i affärs- och ekonomivärlden

USA:s värdepappers- och börsmyndighet (SEC) godkänner 11 bitcoin-ETF:er, vilket markerar en milstolpe för branschen. Circle Internet Financial, utfärdare av stablecoin USDC, ansöker om ett konfidentiellt börsnotering i USA. USA och Storbritannien lanserar militära attacker i Röda havet som svar på Houthi-angrepp på handelsfartyg. Google meddelar uppsägningar inom flera team. Tesla sänker priserna för sina Kina-tillverkade Model 3 och Model Y. Kinas handelsminister uttrycker oro över amerikanska restriktioner på export av kretsframställningsteknik.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 12 januari

Generativ AI har fångat hälso- och sjukvårdsleverantörers, biopharmas, betalares och investerares uppmärksamhet det senaste året, med potential att göra hälso- och sjukvårdsleveransen mer effektiv, innovativ och effektiv. Tekniken har potential i många användningsfall, inklusive att minska tiden som lägare spenderar på att dokumentera patientbesök och ersättningsrelaterade kommunikationer, vilket skulle minska utbrändhet bland läkare och sänka administrativa kostnader. Teknikföretag samarbetar med stora hälso- och sjukvårdsorganisationer för att tillämpa generativa AI-verktyg. Bland investerare har riskkapital- och tillväxtkapitalfonder investerat i företag som bygger på generativ AI som en kärnkompetens.

Bain.com fördjupade 3 januari

AI förutspår att Bitcoin kommer att nå en ny topp på 120 000 dollar 2024

Det stora genombrottet för artificiell intelligens (AI) kom 2022 när OpenAIs stora språkmodell ChatGPT blev tillgänglig för allmänheten. Detta ledde till att andra utmanade dess monopolställning, med Google som skapade Bard och Elon Musk som lanserade sin egen beta-plattform, Grok. AI har blivit lösningen på allt, enligt Microsofts grundare Bill Gates. Men kan AI användas för att besvara grundläggande frågor inom kryptovalutor? Google´s Bard förutspår att Bitcoin kommer att nå en ny topp på cirka 120 000 dollar 2024. Bard och ChatGPT förutspår att SEC kommer att godkänna en Bitcoin ETF tidigt 2024.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 2 januari

ChatGPT förutspår Bitcoins pris och identifierar lovande nytt projekt

ChatGPT har förutspått Bitcoins pris och trender, och identifierat ett lovande nytt projekt i presale som investerare bör undersöka. ChatGPT tror att Bitcoins pris kan uppleva en uppåtgående trend, särskilt om det finns en gynnsam regleringsmiljö, och kan överstiga 50 000 dollar år 2024. Det förutspådde också att Bitcoins pris kan uppleva viss volatilitet som leder upp till halveringen i april 2024, och att det kan överstiga tidigare rekordhöjder och nå nivåer långt över 50 000 dollar efter halveringen. ChatGPT identifierade Meme Moguls, ett projekt som fortfarande är i presale, som ett bra val för diversifiering av en investeringsportfölj.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 26 december

Ny investeringsteman och strategier inför 2024

I ett avsnitt av Industry Insights diskuteras nya investeringsteman och strategier inför 2024. Blackrock U.S.´ Jay Jacobs diskuterar rollen som stora teknikföretag som införlivar artificiell intelligens kommer att spela på marknaderna. Man bryter också ner hur potentiella räntesänkningar kommer att påverka investerare.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 23 december

AI i finansbranschen: Från hype till vardag

Nationalekonomen Jens Norell från konsultbolaget Tretton37 beskriver hur artificiell intelligens (AI) och maskininlärning används i finansbranschen. Exempel inkluderar automatisering, bedrägeriupptäckt, riskhantering, kundservice, portföljanalys, regelefterlevnad och cybersäkerhet. Norell pekar på utmaningar som förståelse och transparens, bias och kundintegritet. Framtida möjligheter inkluderar avancerad användning av befintliga tekniker för bättre riskhantering, analyser och automatisering, samt skräddarsydd hjälp för ekonomiska frågor med hjälp av stora språkmodeller.

Direktlänk Dela Realtid Media AB fördjupade 22 december

Generativ AI förväntas revolutionera Wall Street

Generativ artificiell intelligens (AI) har anlänt till Wall Street och förväntas revolutionera sättet företag gör affärer på. Generativ AI, som kan generera innehåll, kan ha en kraftfull inverkan när den kombineras med andra AI-teknologier. Banksektorn förväntas ha en av de största möjligheterna inom generativ AI, vilket kan bidra med motsvarande 2,6 biljoner till 4,4 biljoner dollar årligen i värde över de 63 användningsfall som McKinsey Global Institute analyserade. Tidigare i år sade både JPMorgan och Goldman Sachs att de utvecklade ChatGPT-stil AI internt. JPMorgan´s IndexGPT kommer att utnyttja ´molnbaserad programvara som använder artificiell intelligens´ för ´att analysera och välja värdepapper anpassade till kundbehov´, enligt en inlämning i maj. Goldman sade att dess teknik kommer att hjälpa till att generera och testa kod.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 december

Federal Reserves politik och energiomställningens inverkan på ekonomin diskuteras

Diskussionen kretsar kring Federal Reserves politik och hur den kan komma att förändras inför 2024, med en takt på 95 miljarder dollar i månaden som förväntas förbli densamma. En central oro är utfärdandet som planeras för nästa år, vilket kan mildra vissa bekymmer. En annan intressant datapunkt är överföringen mot grön energi, vilket kan vara tillväxtfrämjande men också inflationärt. Å andra sidan är AA mycket deflationsdrivande framåt. Detta kan leda till en ny guldålder med god tillväxt och måttlig inflation. Det diskuteras också hur energiomställningen blir en inflationär historia och hur investeringarna som sammanfaller med detta är massiva.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 14 december

Aktiemarknaden konsoliderade med de stora indexen som steg något, strax under 52-veckors höjdpunkter. Advanced Micro Devices (AMD) och Google-ägaren Alphabet (GOOGL) steg på stora artificiella intelligens (AI) nyheter, även om vissa högbeta AI-bundna spel som MongoDB (MDB) och C3.ai (AI) tappade. November månads jobbrapport visade starkare än väntad anställning, men den underliggande trenden i jobb och löneökningar fortsätter att svalna. Räntor suddade ut stora veckoförluster på sysselsättningsdata. Råoljeframtider studsade tillbaka, men efter att ha träffat en flera månader låg.

Investor´s Business Daily fördjupade 8 december

BlackRock planerar att lansera AI-stödda verktyg och ansöker om Bitcoin ETF

Globala kapitalförvaltaren BlackRock har meddelat att de kommer att lansera en rad nya AI-stödda verktyg för anställda och kunder i nära framtid. Verktygen inkluderar en AI-driven chatbot för att svara på enkla kundfrågor, samt flera AI-drivna ´copiloter´ som kommer att producera ´första utkast´ för att öka medarbetarnas produktivitet. Enligt ett internt BlackRock-memo, kommer företaget att ta en ´inramad trädgård´-tillvägagångssätt till generativ AI, vilket innebär att deras verktyg kommer att drivas av sin egen data. I juni 2023 ansökte BlackRock om en plats för en bitcoin exchange-traded fund (ETF) till Securities and Exchange Commission (SEC).

Direktlänk Dela The Paypers fördjupade 8 december

BlackRock implementerar AI-verktyg för personal och kunder

BlackRock kommer att erbjuda artificiell intelligens (AI) verktyg till sin globala arbetsstyrka på 19 000 personer, samt till sina kunder, när världens största fondgrupper börjar fullt ut omfamna den framväxande tekniken. ´Under det senaste året har vi sett en massiv spridning av GenAI som vi tror kommer att förändra fundamentalt hur världen fungerar´, sade ett internt memo den 6 januari från operativa chefen Rob Goldstein, innovationschefen Kfir Godrich och chefen för teknik för BlackRocks Aladdin-plattform, Lance Braunstein.

Direktlänk Dela Financial News London fördjupade 6 december

CoreWeave värderas till 7 miljarder dollar efter minoritetsandelssalg

Cloud computing-leverantören CoreWeave har meddelat att de har avslutat en försäljning av en minoritetsandel till investerare ledda av Fidelity Management & Research Co. och Investment Management Corp. of Ontario. Jane Street, JPMorgan Asset Management, Nat Friedman, Daniel Gross, Goanna Capital och Zoom Ventures deltog också i affären. Transaktionen värderar företaget till 7 miljarder dollar. CoreWeave, som var tidig med att använda Nvidia´s grafikchips i datacenter, bygger nu ut dessa för att erbjuda AI-relaterad databehandling.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 december

AI förväntas bli ett stort investeringstema 2024, enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) har varit ett av de bäst presterande investeringstemanen under 2023. Wall Street förväntar sig en våg av AI-investeringar 2024 och framåt. Om ett eller två AI-företag gör stora genombrott i skapandet av artificiell allmän intelligens (AGI) kan dessa företag få en oöverträffad fördel. Jay Jacobs från BlackRock och Seth Carpenter från Morgan Stanley förutspår att kommersialiseringen av AI kommer att vara ett av de största investeringstemanen 2024. Morgan Stanley rekommenderar fyra aktier att köpa med AI-expertis och resurser för att potentiellt dominera AI-marknaden: Microsoft Corp., Alphabet Inc., Nvidia Corp. och Meta Platforms Inc.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 1 december

ChatGPTs Prisprognoser för Kryptovalutor Solana, Polygon och Everlodge

AI-chatboten ChatGPT har gett prisprognoser för kryptovalutorna Solana, Polygon och Everlodge. För Solana förutser den en uppåtgående trend, med priser mellan $300-$400 vid slutet av 2023, $500-$700 vid slutet av 2024, och $700-$1000 vid slutet av 2025. För Polygon förutser den en prisökning till $2.50-$3.50 vid slutet av 2023, $4.00-$6.00 vid slutet av 2024, och $6.50-$9.00 vid slutet av 2025. För Everlodge, ett projekt som stör semesterhusindustrin genom att introducera världens första samägandeplattform på blockchain, förutser den priser på $0.30 vid slutet av 2023, $0.50-$1 vid slutet av 2024, och $1-$3 eller mer vid slutet av 2025.

Direktlänk Dela The Crypto Basic fördjupade 30 november

Blackrock ansöker om Ethereum ETF, SEC försenar Grayscales Ethereum Fund-omvandling

Den 15 november lämnade Blackrock in en ansökan om en Ethereum-baserad börsnoterad fond (ETF) till den amerikanska värdepappers- och börskommissionen (SEC). Samma dag meddelade SEC att de skjuter upp beslutet att godkänna Grayscale Investments begäran om att omvandla sin Ethereum-fond till Futures Ether ETF. SEC har nu fram till 1 januari 2024 för att fatta ett beslut. Denna förväntan kring ETF:er har lett till en vild prisrally på diagrammen, men har också lett till frågor om hur sådana utvecklingar kan påverka den decentraliserade modellen för den underliggande blockkedjeteknologin i kryptomarknaden.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 19 november

Blackrock ansöker om Ethereum ETF, SEC skjuter upp beslut till 2024

Den 15 november lämnade Blackrock in en ansökan om en Ethereum-baserad börsnoterad fond (ETF) till den amerikanska värdepappers- och börsmyndigheten (SEC). Samma dag meddelade SEC att de hade skjutit upp sitt beslut att godkänna den regeländring som Grayscale Investments hade begärt för att omvandla sin Ethereum-fond till en framtidseter-ETF. SEC har nu fram till den 1 januari 2024 att fatta ett beslut. Detta har lett till en prisrally på marknaden, men det har också väckt frågor om hur sådana utvecklingar kan påverka den decentraliserade modellen för den underliggande blockchain-tekniken.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 19 november

Teknikledare deltar i APEC-toppmöte, diskuterar AI och relationer mellan USA och Kina

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) toppmötet i San Francisco deltog ledande teknikledare som Elon Musk och Apples VD Tim Cook i en middag med Kinas president Xi Jinping. Xi betonade sin vilja att vara en partner snarare än en konkurrent till USA. Teknikledare välkomnar en avspänning i relationerna mellan USA och Kina, i hopp om att det minskar risken för de miljarder dollar företag tjänar på kinesiska konsumenter och de kritiska leveranskedjorna över Stilla havet. Men en stor fråga kvarstår: kontroll över avancerad artificiell intelligens (AI) och tillgång till tekniken som krävs för att utveckla den. USA har sedan förra året alltmer begränsat vilka typer av avancerade datorchips amerikanska företag kan sälja till Kina, med hänvisning till att det är avgörande för nationell säkerhet. AI-boomen har gett extra tyngd till Bidens exportkontroller för chips.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 november

Fondjätten överviktad i AI-relaterade aktier

Fondjätten Blackrock är överviktad i AI-relaterade aktier på utvecklade marknader på sex till tolv månaders sikt. Detta med motiveringen att de ser en fortsatt positiv utveckling. En anledning som ges är att större aktörer förbereder sig för att lansera nya AI-verktyg, vilket ses som ett tecken på ett strukturellt skifte. Blackrock skriver att konsekvenserna av AI är större än från rena teknikbolag och sträcker sig över olika sektorer och landsgränser.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 14 november

BlackRock ansöker om Bitcoin ETF och visar intresse för Ethereum ETF

BlackRock, världens största kapitalförvaltare, har ansökt om en Bitcoin ETF och uttryckt intresse för en Ethereum ETF 2023, vilket påverkar marknadspriserna, särskilt för Ethereum. Detta ledde till en betydande prisökning i kryptovalutor på grund av BlackRocks starka track record för godkännande av ETF-ansökningar. Trots spekulationer har BlackRock ännu inte lämnat in någon ansökan för en XRP ETF, troligtvis påverkat av Ripples pågående juridiska problem med SEC. BlackRock planerar att använda Coinbase för att tillhandahålla förvaring för BTC som kommer att stödja fonderna.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 12 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och Ford stänger ner SaaS-app

OpenAI, AI-startupen som stöds av Microsoft, höll sin första utvecklarkonferens där de presenterade en rad nya produkter. Bland annat presenterades verktyg för att skapa anpassade GPTs (domänspecifika chatbots), nya text-till-tal-modeller, ett API för text-till-bild-modellen DALL-E 3 och en förbättrad version av OpenAIs flaggskeppsmodell, GPT-4, kallad GPT-4 Turbo. Ford har stängt ner VIIZR, ett SaaS-företag som tillsammans med Salesforce byggde en app för hantverkare. WeWork har officiellt ansökt om konkurs och Bumble har fått en ny VD. Dessutom har EV-startupen Arrival misslyckats spektakulärt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 november

BlackRock ansöker om Bitcoin ETF och visar intresse för Ethereum ETF

BlackRock, världens största kapitalförvaltare, har ansökt om en Bitcoin ETF (börshandlad fond) och visat intresse för en Ethereum ETF. Ansökan om Bitcoin ETF lades fram i juni 2023 hos den amerikanska värdepappers- och börskommissionen (SEC). BlackRock planerar att använda Coinbase för förvaring av BTC som kommer att stödja fonderna. Bolaget har också registrerat iShares Ethereum Trust i Delaware, vilket signalerar att en ansökan till SEC kan komma snart. Priset på ETH har skjutit i höjden som svar, och handlas för närvarande nära $2.1K. Det finns ingen aktuell information eller bekräftelse om att BlackRock ansöker om en XRP ETF.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 11 november

Tio faktorer som kan driva Bitcoins prisökning 2022 enligt AI-modell

AI-drivna språkmodellen ChatGPT har identifierat tio viktiga faktorer som kan driva Bitcoins prisökning nästa år. Bland de mest betydande är utbud och efterfrågan, institutionellt intresse och regulatoriska förändringar. Stora institutioner eller stora köp kan driva BTC uppåt, som när Tesla köpte $1,5 miljarder av tillgången tidigare 2021. Positiva regulatoriska nyheter, som godkännande av BlackRocks avsikt att lansera en spot BTC ETF i USA, kan också påverka priset. Andra faktorer inkluderar makroekonomiska händelser, tekniska framsteg, mediepåverkan, marknadsmanipulation, bredare acceptans, spekulation och den kommande halveringen. BTC halvering förväntas starkt av tjurar till våren 2024, eftersom den tidigare har utlöst betydande prisökningar.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 29 oktober

Bitcoin kan nå $1 miljon till 2024, enligt ChatGPT

Bitcoin har ökat med 15% under den senaste veckan, vilket väckt hopp om en ny tjurmarknad. Denna plötsliga ökning kopplas till att en Bitcoin ETF-ticker från BlackRock dök upp på Depository Trust and Clearing Companys webbplats, vilket ökade marknadssentimentet. Godkännande av en Bitcoin ETF av SEC har alltid varit en av de största katalysatorerna för en ny tjurmarknad. ChatGPT tror att Bitcoins värde kan nå $1 miljon till 2024. Detta skulle innebära en ökning med 2840%. Faktorer som kan bidra till denna ökning inkluderar marknadssentiment, adoption och användningsfall, regleringar, tekniska framsteg, marknadslikviditet och makroekonomiska faktorer.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 28 oktober

Bitcoin närmar sig $30,000, Wall Street förväntar sig krypto-shift

Bitcoin närmar sig $30,000 och Wall Street är fylld av förväntan inför en krypto-shift. En nyligen falsk rapport om att den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) godkänt en bitcoin ETF belyste marknadens ivrighet. Altcoins som Polygon (MATIC), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Terra Classic (LUNC) och Litecoin (LTC) vinner också mark. Företag som Galaxy Investment Partners och BlackRock är med i ETF-racet, och kryptosamhället förblir optimistiskt. ScapesMania framträder som en anmärkningsvärd utmanare, och lägger till i raden av lovande altcoins som kan forma kryptolandskapets framtid.

Direktlänk Dela The Crypto Basic fördjupade 25 oktober

Investering i AI-drivna ETF:er: En komplex men lovande marknad

Artificiell intelligens (AI) representerar en av de största tekniska framstegen någonsin och kapitalförvaltare har varit snabba med att utveckla börshandlade fonder (ETF:er) som kan dra nytta av denna potential. Men investerare som överväger att allokera till dessa fonder står inför ett förvirrande utbud av val, inklusive aktiva och passiva ETF:er, koncentrerade och diversifierade portföljer samt strategier som ger mycket olika exponeringar för amerikanska teknikjättar jämfört med deras nyare rivaler. Richard Dell, chef för aktieförvaltningsforskning på investeringskonsultföretaget Mercer, säger att trots att det finns en stark konsensus om att AI kommer att medföra betydande produktivitetsförbättringar inom flera sektorer, krävs det en långsiktig investeringshorisont för att identifiera de vinnande företagen. WisdomTree, den amerikanska kapitalförvaltaren, har försökt att hjälpa till med detta genom att dela upp sektorn i tre kategorier: engagers, enablers och enhancers. Alla tre kategorier kombineras i WisdomTrees Artificial Intelligence Ucits ETF, med viktningar på 50 procent för engagers, 40 procent för enablers och 10 procent för enhancers. Christopher Gannatti, forskningschef på WisdomTree, säger att det är viktigt att ha en diversifierad investeringsstrategi eftersom vissa av de framtida vinnarna från AI-megatrenden kommer att vara överraskningar. Netto globala inflöden till AI-märkta ETF:er har uppgått till 3,1 miljarder dollar hittills i år, jämfört med de nettouttag på 649 miljoner dollar som registrerades under hela 2022. Ökningen av inflödena i år har pressat upp de totala tillgångarna i AI-märkta ETF:er till 8,1 miljarder dollar i slutet av september, enligt ETFGI, en London-baserad konsultfirma. Dock varnar vissa analytiker för att den nuvarande vågen av investerarentusiasm för AI-företag kan skapa en ohållbar prisbubbla, liknande den som utvecklades i amerikanska teknikföretag 1999. Detta brast till slut i mars 2000, vilket resulterade i aktiekursförluster som tog år att återhämta. JPMorgan noterar att Nvidia, den ledande leverantören av AI-halvledarchip, för närvarande handlas till ett pris-till-vinst-förhållande på cirka 43 gånger, baserat på dess prognostiserade vinster för räkenskapsåret som slutar i januari 2024. Höga värderingar för AI-företag bekymrar också Mercer, investeringskonsultföretaget. Det föredrar att använda aktiva förvaltare när det allokerar till tematiska strategier, eftersom mänskliga aktieplockare har klarare syn på potentiella vinnare och hur mycket man ska betala för exponeringar. Jay Jacobs, USA-chef för tematik och aktiva aktie-ETF:er på BlackRock, säger att endast ett fåtal megacap amerikanska teknikaktier hittills har fått erkännande från investerare för sin potential att dra nytta av AI. Detta innebär att värderingarna för mindre och medelstora konkurrenter är mindre uppblåsta, enligt Jacobs. Denna syn ledde BlackRock till att ge lika viktning åt alla 113 beståndsdelar i den 464 miljoner dollar stora iShares Robotics and Artificial Intelligence Multisector ETF, känd som IRBO. I kontrast viktar de flesta ETF:er sina beståndsdelar efter marknadsvärde, vilket ger större företag mer framträdande. Den lika viktning som IRBO använder har effekten av att minska värderingen av fonden som helhet, som handlas till ett historiskt pris-till-vinst-förhållande på 21 gånger, något under 21,8 gånger för det bredare S&P 500-indexet. Även om Rob Arnott, grundare och ordförande för investeringsrådgivaren Research Affiliates, råder till försiktighet. Han tror att kunderna till AI-företag, snarare än leverantörerna av AI-teknik, kommer att vara de främsta förmånstagarna av denna innovation.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 25 oktober

Godkännandet av en Bitcoin ETF kan påverka BTC:s värde till $100,000

Godkännandet av en spot Bitcoin ETF av SEC har varit en mycket debatterad fråga. En nyligen falsk rapport som påstod att godkännandet redan hade skett ledde till en tillfällig 10% ökning av BTC:s värde. Sannolikheten för att Bitcoin når $100,000 efter SEC:s godkännande beror på flera faktorer, med institutionell efterfrågan som en betydande övervägning. Ökad institutionellt intresse kan leda till högre efterfrågan och driva upp priset. Andra faktorer, som den regulatoriska miljön och tidpunkten för Bitcoin´s halvering i april eller maj, spelar också en roll i att avgöra om BTC når $100,000-märket i händelse av ett spot Bitcoin ETF-godkännande.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 22 oktober

Bitcoin når nästan $30 000 innan BlackRock avfärdar rykten om ETF-godkännande

Bitcoin nådde nästan 30 000 dollar den 16 oktober, en ökning på 10%, innan BlackRock, en framstående tillgångsförvaltare, avfärdade påståenden om att den amerikanska Securities and Exchange Commission godkänt deras ansökan om en Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF). Dessa påståenden publicerades först av Coin Telegraph men togs senare tillbaka. Efter detta sjönk Bitcoin betydligt. Trots detta förutser maskininlärningsmodeller på PricePredictions att Bitcoin kommer att börja november på cirka 29 576 dollar, en ökning på över 4% från dess nuvarande värde.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 18 oktober

SEC har inte godkänt BlackRocks ansökan om BTC ETF, enligt falska rapporter

Trots påståenden om att US Securities and Exchange Commission (SEC) godkänt BlackRocks ansökan om att introducera en spot BTC ETF i USA, visade det sig vara falska nyheter. Godkännandet beror på regleringsmiljön, marknadsmognaden och förvaringslösningar. ChatGPT antyder att en Bitcoin tjurkörning 2024 kan påverkas av faktorer som utbud och efterfrågan, institutionellt intresse och regulatoriska utvecklingar. Bitcoin kan närma sig sitt rekordhöga värde på $70 000 år 2024, särskilt på grund av det förväntade halveringsevenemanget, vilket historiskt har ökat BTC:s värde.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 17 oktober

Bitcoin når nästan $30 000, men sjunker efter BlackRocks förnekande av ETF-godkännande

Bitcoin nådde nästan $29 900 den 16 oktober, en ökning med 10% och den högsta nivån sedan augusti. Dessa vinster raderades nästan ut när BlackRock, en framstående tillgångsförvaltare, avfärdade rapporter om att U.S. Securities and Exchange Commission hade godkänt deras ansökan om en Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF). Nyheten drogs tillbaka av medierna och Bitcoin upplevde en märkbar nedgång. Trots detta förutspår PricePredictions att Bitcoin kommer att inleda november på cirka $29 576, en ökning med över 4% från det nuvarande priset på $28 421.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 17 oktober

AI inom kapitalförvaltning: Långt ifrån att ersätta mänskliga förvaltare

AI-tjänster som ChatGPT sprider sig snabbt i samhället och inom kapitalförvaltning. Johan Javeus och svenska finansiella institutioner undersökte detta under en resa till London. De träffade bland annat hedgefonden och teknologiföretaget Two Sigma, tillgångsförvaltaren Blackrock, VC-firman 2XN och Google. Trots AI:s framsteg inom förvaltning, verkar vi vara långt ifrån att kunna ersätta mänskliga förvaltare med AI. Trots stort intresse för att använda och integrera AI-verktyg, verkar finansindustrin ha överraskats av kraften hos nya AI-verktyg och är osäker på hur man ska implementera tekniken.

Direktlänk Dela Skandinaviska Enskilda Banken fördjupade 17 oktober

Floridas finanschef riktar in sig på AI-företag i kamp mot skattefusk

Floridas finanschef, Jimmy Patronis, meddelade under ett besök i Naples att han kommer att rikta in sig på företag som tillhandahåller tjänster inom artificiell intelligens (AI), särskilt de som arbetar med regeringen. Detta kommer efter att IRS (Internal Revenue Service) förra månaden tillkännagav planer på att använda AI för att återvinna miljontals dollar från Amerikas rikaste skattebetalare. Patronis planerar att blockera IRS från att ha tillgång till AI-verktyg i Florida och vill identifiera statliga leverantörer som tillhandahåller AI-tjänster till IRS. Han har även tidigare tagit steg mot företag, som när han och guvernör Ron DeSantis drog tillbaka statliga tillgångar på 2 miljarder dollar som förvaltades av BlackRock.

Direktlänk Dela Naplesnews.com fördjupade 13 oktober

Bitcoin kan överstiga 69 000 dollar i 2024

Bitcoin kan överstiga sin tidigare högsta notering på 69 000 dollar 2024, drivet av faktorer som marknadssentiment och BTC-halvering. Positiva regulatoriska utvecklingar, som potentiella resultat från SEC-rättsfall och godkännande av en amerikansk BTC-ETF, kan ytterligare höja dess värde. Bland annat förutspår Robert Kiyosaki och Adam Back att Bitcoin kommer att nå eller överstiga 100 000 dollar i början av 2024. För att detta ska hända måste tre grundläggande faktorer vara på plats: ett övergripande bullish år, en framgångsrik halvering och positivt momentum. En potentiell lösning på rättsfallet mellan Ripple och SEC till förmån för kryptoföretaget kan gynna hela sektorn.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 8 oktober

AI-modell pekar på tio viktiga faktorer för Bitcoins prisökning 2022

AI-språkmodellen ChatGPT har identifierat tio viktiga element som kan leda till att Bitcoins pris börjar stiga nästa år. Bland de mest väsentliga faktorerna är utbud och efterfrågan, institutionellt intresse och regulatoriska utvecklingar. Stora institutioner eller massiva köp kan driva BTC uppåt. Positiva regulatoriska nyheter, som potentiell godkännande av BlackRocks avsikt att lansera en spot BTC ETF i USA, kan också påverka priset. Andra faktorer kan vara makroekonomiska händelser, teknologiska utvecklingar, mediepåverkan, marknadsmanipulation, bredare adoption, spekulation och den kommande halveringen.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 7 oktober

Bitcoin kan nå $180 000 under nästa tjurrusning enligt AI

Bitcoins värde har ökat till cirka $28 000 under de senaste 24 timmarna. Detta kommer efter att miljontals dollar i korta positioner har likviderats och handelsvolymen har ökat över hela linjen. Med tanke på det förbättrade marknadssentimentet har man frågat ChatGPT, en AI, om hur högt Bitcoins pris kan stiga under nästa tjurrusning. AI:n pekar på flera faktorer som kan påverka Bitcoins pris, inklusive institutionellt engagemang. Företag som MicroStrategy äger redan stora mängder BTC, men många tror att det institutionella engagemanget kan öka om en Bitcoin ETF godkänns. Vissa analytiker, som Tom Lee från Fundstrat, har baserat sina BTC-prisprognoser på godkännandet av en sådan fond och tror att BTC kan nå $180 000 om en Bitcoin ETF godkänns.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 2 oktober

Generativ AI kan öka produktiviteten och sänka löner, enligt experter

Experter menar att den senaste teknologin inom artificiell intelligens (AI), generativ AI, kan bidra till att vända den långvariga nedgången i produktivitetstillväxt som har hållit kostnaderna höga för företag och gjort inflation svårare att kontrollera. Detta kan också leda till lägre löner för företagsanställda. Generativ AI kan sätta produktiviteten på steroider och trots att det kan vara störande för arbetstagare och trycka ner löner och löner, förväntas det öka tillväxten. Larry Fink, VD för världens största tillgångsförvaltare, BlackRock, tror att AI har enorm potential att öka produktiviteten. Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) anser att AI kommer att påverka nästan alla sektorer och yrken. Enligt ekonomiska forskare kan AI öka produktiviteten i USA till det dubbla under det kommande decenniet. AI kan också bidra till att sänka löner, med Goldman Sachs-analytiker som uppskattar att 18 procent av jobben runt om i världen kan automatiseras, med AI-drivna datorer som gör 7 procent av den amerikanska arbetsstyrkan överflödig.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 28 september

Laser Digital, det digitala tillgångs-dotterbolaget till den japanska finansiella tjänstegiganten Nomura, har nyligen skapat mycket uppmärksamhet inom kryptobranschen genom att den 19 september annonsera lanseringen av en ny fond som syftar till att ge institutionella investerare exponering mot Bitcoin [BTC]. Detta ledde till en betydande prisökning, med BTC som svävade över 27 000 dollar-markeringen i flera dagar. AI-modellen ChatGPT lanserades i november 2022 och kan hjälpa BTC-handlare att formulera och tillämpa förbättrade handelsstrategier.

Crypto News BTC fördjupade 24 september

Walter Sun utsedd till global chef för artificiell intelligens hos SAP

Walter Sun har utsetts till global chef för artificiell intelligens (AI) hos SAP. Sun kommer att ansluta till SAP den 1 september från sin nuvarande roll som vice VD för Copilot Applied Artificial Intelligence för affärsapplikationer på Microsoft. Sun har tidigare arbetat på BlackRock Financial Management som kvantitativ portföljanalytiker och på Apple Inc. som senior mjukvaruutvecklare och forskare. Han har också varit adjungerad professor vid Seattle University och affilierad lärare vid University of Washington.

Direktlänk Dela SAP fördjupade 1 september

SAP SE utnämner Walter Sun till Global Head of Artificial Intelligence

SAP SE har meddelat att Walter Sun kommer att tillträda som Global Head of Artificial Intelligence den 1 september. Sun kommer från en roll som vicepresident för Copilot Applied Artificial Intelligence för företagsapplikationer på Microsoft. Sun har en lång historia av att utveckla och implementera banbrytande teknik för att lösa centrala affärsproblem. Han har tidigare arbetat på BlackRock Financial Management och Apple Inc. Sun har även varit adjungerad professor vid Seattle University och är för närvarande medlem av rådgivande styrelsen på Georgia Tech.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 1 september

AI håller på att revolutionera finansmarknaden

Artificiell intelligens (AI) håller på att omforma finansmarknaden på ett revolutionerande sätt. Nya system och algoritmer bidrar till att effektivisera forskning och analys för investerare. AI har även visat sig vara effektivt för att förenkla rutinuppgifter, förbättra kundservice och stärka organisationers resultat. Business Insider förutser att AI-teknik kommer att spara banker och finansinstitut hela $447 miljarder fram till 2023. Algoritmisk handel, drivet av AI, har blivit en dominerande kraft inom modern finans. AI har också visat sig vara en stark allierad inom riskhantering och bedrägeriupptäckt.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 24 augusti

Bitcoin värde sjunker under $26K efter partiell seger för Ripple i rättslig strid med SEC

Kryptovalutamarknaden har upplevt en turbulent tid då Bitcoin (BTC) har sett ett kraftigt fall. BTC:s värde sjönk under $26K, vilket markerar ett betydande tillbakadrag från dess tidigare höjder. Denna nedgång kom efter att BTC tidigare hade stigit så högt som $31.7K inom en dag efter att Ripple (XRP) säkrat en partiell seger i sin rättsliga strid med USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) den 13 juli. Trots detta kunde BTC inte upprätthålla prisrallyt och handlades till $25,940 vid tidpunkten för rapporten. Den amerikanska distriktsdomstolen i södra distriktet i New York dömde att försäljningen av Ripples XRP-tokens på kryptovalutabörser och genom programmatiska försäljningar inte utgjorde investeringskontrakt; därför är det inte en värdepapper i detta fall. Men domstolen slog också fast att institutionell försäljning av XRP-tokens överträdde federala värdepapperslagar. Kryptoindustrin har omedelbart tagit emot domen, vilket genererade ett prisrally över tokens. Dessutom godkände SEC i juni den första hävstångsbelagda Bitcoin futures-börsnoterade fonden (ETF), nämligen Volatility Shares 2x Bitcoin Strategy ETF (BITX). SEC har också accepterat spot BTC ETF-förslag från stora traditionella finansföretag (TradFi) för granskning, inklusive BlackRock, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Fidelity och Invesco. Londonbaserade Jacobi Asset Management meddelade nyligen lanseringen av sin Bitcoin ETF i Europa. Observatörer ser dessa utvecklingar som institutionellt godkännande av kryptovaluta.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 20 augusti

Aptos kryptovaluta stiger 11,6% efter partnerskap med Microsoft

Aptos kryptovaluta har ökat med 11,6% sedan de meddelade ett partnerskap med Microsoft, där de utnyttjar deras AI-verktyg för att förbättra Web3-adoptionen inom finanssektorn. Partnerskapet kommer att leda till innovationer inom tillgångstokenisering, on-chain-betalningar, centralbanks digitala valutor och förbättrad säkerhet för Aptos-nätverket med Microsofts Azure. Enligt ett uttalande som släpptes på Medium och av Aptos Labs har ett nytt kapitel öppnats i resan för Aptos och Microsofts integration av artificiell intelligens och blockchain. Aptos-token (APT) upplevde en ökning på 11,6% efter tillkännagivandet att det kommer att använda Microsofts svit av AI-verktyg. Detta samarbete syftar till att driva Web3-adoptionen över banker och finansiella företag. Initiativet kommer att låta Aptos-nätverket använda Microsofts Azure OpenAI-tjänst för att utforska spännande möjligheter inom tillgångstokenisering, on-chain-betalningar och centralbanks digitala valutor.

Direktlänk Dela Crypto News Flash fördjupade 10 augusti

AI behöver ny era av lagar och regleringar, säger Microsofts president

Microsofts president anser att artificiell intelligens (AI) behöver en ny era av lagar och regleringar. AI används redan för att öka produktiviteten inom många sektorer, inklusive rekrytering, fastigheter och kundservice. Ett exempel är när ett flygbolag i Mellanöstern nyligen fick 16 000 ansökningar till flera kabinpersonalroller. De använde AI för att sålla igenom CV:na och välja ut de mest lovande kandidaterna. Rekryteringsföretaget Recruitment Smart, som utvecklade programvaran kallad SniperAI, hävdar att AI kommer att hjälpa människor att utföra sina jobb mer effektivt. Experter säger att tekniken kommer att hjälpa till att lösa en långvarig produktivitetsnedgång i många västerländska ekonomier.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare