» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

ByteDance är ett kinesiskt multinationellt teknikföretag grundat 2012 av Zhang Yiming. Företaget är mest känt för att vara ägaren av den populära sociala medieappen TikTok, som låter användare skapa och dela korta videoklipp. ByteDance har också andra produkter och tjänster, såsom nyhetsaggregatorn Toutiao och plattformen för användargenererat innehåll Xigua Video. Företaget har vuxit snabbt och är nu en av de mest värdefulla teknikföretagen i världen. ByteDance har dock också mött kontrovers och kritik på grund av frågor om användardata och censur.

Senaste nytt kring ByteDance

OpenAI står inför flera rättsliga strider om upphovsrätt och kontrakt

OpenAI och Microsoft står inför flera stämningar på grund av påstådda brott mot upphovsrätten. New York Times, Alternet och Raw Story har stämt företagen för att ha använt deras innehåll utan licens för att träna OpenAIs generativa AI, ChatGPT. En grupp programmerare har också stämt på grund av användning av öppen källkodsprogramvara för Microsofts AI-baserade programmeringsverktyg, CoPilot. OpenAI har också stämts i klassåtgärder som inkluderar komiker Sarah Silverman, författare Michael Chabon och dramatiker David Henry Hwang. Dessutom har OpenAI stängt av ByteDances konto på grund av påstådd användning av OpenAIs API för att träna sin egen AI, vilket strider mot OpenAIs användarvillkor. Elon Musk har också stämt OpenAI och dess grundare Sam Altman för brott mot kontrakt och orättvis konkurrens.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

UK regulator undersöker användning av AI för att skydda barn online

Den brittiska regulatorn Ofcom planerar att utforska hur AI används för att bekämpa skadligt innehåll riktat mot barn på nätet. Ofcom kommer att lansera en konsultation om hur AI och andra automatiserade verktyg används idag, och kan användas i framtiden, för att proaktivt upptäcka och ta bort olagligt innehåll online. Verktygen skulle vara en del av ett större förslagspaket som Ofcom sätter ihop med fokus på barns säkerhet online. Konsultationer för de omfattande förslagen kommer att starta de kommande veckorna med AI-konsultationen senare i år.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade i förrgår

Baidus AI-chatbot Ernie når 200 miljoner användare på åtta månader

Under en utvecklarkonferens i Shenzhen, Kina, meddelade teknikföretaget Baidu att deras AI-chatbot Ernie har samlat 200 miljoner användare på åtta månader. Nicole Greene, en VP-analytiker på forskningsföretaget Gartner, påpekade att Ernie fyller ett marknadsbehov på grund av regeringsrestriktioner. Amerikanska konsumenter har haft tillgång till generativ AI sedan november 2022, men verktyg som ChatGPT, Gemini och Copilot är inte tillgängliga i Kina. Som ett resultat är inhemska teknikföretag som Baidu angelägna om att utnyttja möjligheten att tillgodose ett ouppfyllt behov.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade i förrgår

Microsoft planerar att tredubbla datacenterkapacitet för att möta AI-efterfrågan

Microsoft planerar att betydligt utöka datacenterutrymmet för att möta den förväntade efterfrågan på AI, och tredubblar takten för att lägga till kapacitet i början av nästa räkenskapsår. Företaget förbereder sig för att dubbla den nya byggkapaciteten för Azure under andra halvåret av detta räkenskapsår, som löper till slutet av juni. Microsoft planerar också att öka tillväxten i ytterligare datacenterkapacitet med 3x under första halvåret av räkenskapsåret 2025. Microsoft säkrar också ett rekordantal GPU:er för att hantera AI-arbetsbelastningar och har mer än fördubblat sin totala installerade bas av accelererare under andra halvåret av förra året.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

Historisk överenskommelse reglerar användningen av AI i musikindustrin

Musikindustrin har nått en avgörande överenskommelse som syftar till att reglera användningen av Artificiell Intelligens (AI) inom dess områden. Skådespelarförbundet och Amerikanska federationen för TV- och radioartister (SAG-AFTRA), i linje med musiketiketterna, har etablerat en ram för att styra AI-applikationer. Viktiga bestämmelser i avtalet säkerställer att AI-genererade skapelser inte felaktigt tillskrivs mänskliga artister och kräver att alla ändringar i en artists arbete kräver deras uttryckliga samtycke. Dessutom, när en digital imitation av en artists röst används, måste artisten meddelas och korrekt kompenseras genom royalties. De ledande skivbolagen i världen - SONY, UNIVERSAL, WARNER och DISNEY - har alla undertecknat avtalet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i AI-företaget G42

Microsoft kommer att investera 1,5 miljarder dollar i G42, ett artificiell intelligens-företag baserat i Förenade Arabemiraten, för att stärka sin position inom teknologisektorn mot ökande konkurrens. G42 driver datacenter och säljer AI-applikationer. De har utvecklat en arabisk språkmodell vid namn Jais, som kommer att erbjudas via Azure. G42 kommer att köra sina AI-applikationer och tjänster på Microsofts molntjänst Azure, samt använda Microsofts molnerbjudanden. Microsofts president Brad Smith kommer att gå med i G42:s styrelse. Investeringen utökar ett befintligt partnerskap mellan de två företagen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 16 april

AI-programvara ´Udio´ omvandlar text till musik

En revolutionerande betaprogramvara vid namn Udio omvandlar textprompts till kompletta musikaliska mästerverk, inklusive text och albumkonst. Udio har ett användarvänligt gränssnitt och förmågan att snabbt ställa in den allmänna tonen på ett spår. Till skillnad från mer komplex musik-AI som Aiva, som kräver en djupare förståelse för komposition, förenklar Udio processen för dem med en enklare förståelse för musikteori. Programvaran förfinar fortfarande sina förmågor, med hjälp av användarinput för att finjustera sin algoritm. AI-musikgenereringsverktyg förväntas fortsätta att utvecklas, bli mer sofistikerade och tillgängliga. Den globala AI inom musikmarknaden förväntas växa kraftigt, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på cirka 22% under de kommande åren.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

OpenAI etablerar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, utvecklaren bakom den populära ChatGPT, tar stora steg på den asiatiska marknaden genom att etablera sitt första kontor i Tokyo. Detta markerar en strategisk förändring mot att expandera sitt inflytande i regionen. OpenAI planerar att rekrytera lokal talang för att tillhandahålla väsentliga kundsupporttjänster till företag som använder dess AI-teknologi. Singapore-baserade Temasek Holdings är i tidiga diskussioner om att investera i OpenAI, vilket överensstämmer med Singapores övergripande mål att etablera sig som en dominerande kraft inom AI-sektorn i Asien. ByteDance, det kinesiska teknikkonglomeratet känt för sin populära sociala medieplattform TikTok, gör betydande framsteg inom AI-sektorn.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 15 april

Tre AI-aktier förutspås ge högre avkastning än Nvidia de kommande fem åren

Nvidia, som har ökat mer än 7x sedan slutet av tredje kvartalet 2022, är nu nära en korrigering. Aktien kan falla ännu mer. Investerare kan vara ivriga att köpa Nvidia vid en nedgång, vilket kan visa sig vara ett smart drag på lång sikt. Men det finns andra aktier inom artificiell intelligens (AI) att överväga. Följande tre AI-aktier förutspås ge högre avkastning än Nvidia de kommande fem åren: 1. Alphabet, Google moderbolag, har varit en stor vinnare från AI-boomen, med sina aktier som hoppat mer än 40% under de senaste 12 månaderna. 2. Meta Platforms har varit en av de bäst presterande megacap-aktierna som inte heter Nvidia. Aktierna i sociala medier-jätten har skjutit upp nära 140% under de senaste 12 månaderna. 3. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), och denna marknad expanderar kraftigt. UiPath fortsätter att leverera exceptionell försäljningstillväxt, med intäkterna som skjuter upp 31% år över år i Q4 till en rekordhög nivå.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Microsoft varnar för Kinas AI-baserade valstörningar

Microsoft har varnat för att Kina kommer att försöka störa valen i USA, Sydkorea och Indien i år med innehåll genererat av artificiell intelligens (AI), efter att ha gjort en provkörning med presidentvalet i Taiwan. Enligt Microsoft kommer kinesiska statligt stödda cybergrupper att rikta in sig på högprofilerade val 2024, med Nordkorea också inblandat. Företaget förutspår att Kina kommer att skapa och distribuera genom sociala medier AI-genererat innehåll som gynnar deras ståndpunkter i dessa val. Microsoft rapporterar att Kina redan har försökt en AI-genererad desinformationskampanj i det taiwanesiska presidentvalet i januari.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 april

Kinas AI-utveckling riskerar att hamna efter

Apple diskuterar ett stort samarbete med Google för att integrera Googles Gemini AI-motor i iPhone, vilket kan omdefiniera reglerna för AI-industrin. Detta kan också förvärra antitrustgranskningen som båda företagen står inför. Kinas smartphone-märken, som Huawei och Xiaomi, riskerar att hamna efter en generation på grund av AI, likt Nokias telefoner i det förflutna. AI-utvecklingen i Kina ligger efter produktiseringstrenden och tekniska monopol utomlands avslöjar Kinas AI-utvecklingsgap. Vidare hindrar den unika informationsmiljön i Kina tillväxten och framstegen inom AI i landet.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

USA och Storbritannien undertecknar banbrytande avtal för att hantera säkerhetsfrågor kring AI

USA och Storbritannien har undertecknat ett banbrytande avtal för att hantera säkerhetsfrågor kring artificiell intelligens (AI). Detta bilaterala avtal, det första i sitt slag, syftar till att utvärdera och reglera de potentiella risker som framväxande AI-teknologi utgör. Avtalet undertecknades på måndagen i Washington D.C. av Storbritanniens vetenskapsminister Michelle Donelan och USA:s handelssekreterare Gina Raimondo. Avtalet skisserar ett samarbete för att dela teknisk kunskap, information och talang inom AI-säkerhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

Kina försöker hämta in ledningen från OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden, trots att landet ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller. Kinas framsteg hindras av begränsningar på amerikansk export av avancerade chips, men inhemska teknikjättar som Huawei intensifierar sina chipteknikinsatser. Kina har även AI-talangen, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Trots att ingen dominerande AI-aktör jämförbar med OpenAI ännu har framträtt i Kina, håller landet på att stänga gapet genom att använda öppen källkods LLMs som Meta´s Llama 1.

NBC Connecticut fördjupade 31 mars

Broadcom och Micron Technology kan se parabolisk aktiekursökning tack vare AI

AI-teknologins popularitet har lett till massiva vinster för företag som Nvidia och Palantir Technologies. Nu ser det ut som att Broadcom och Micron Technology också kan dra nytta av detta, med potentiella stora hopp i deras aktiekurser. Broadcom har nyligen avslöjat att de nu har tre kunder för sina anpassade AI-chip, vilket har lett till att företagets aktiekurs har ökat. Micron Technology har också sett en ökning i aktiekursen, tack vare en ökad efterfrågan på minneskretsar som används i AI-servrar, persondatorer och smartphones.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 mars

Kina försöker minska klyftan i AI-landskapet

Kina gör betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), och strävar efter att minska klyftan till ledande aktörer som OpenAI på den expansiva amerikanska AI-marknaden. Trots hinder som exportrestriktioner av avancerade chips från USA, intensifierar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med bidrag från stora spelare som Huawei. Dessutom har Kina en stor reservoar av AI-talang, med ett betydligt högre antal kandidatexamen i AI jämfört med USA. Kina utnyttjar öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att minska gapet till OpenAI och Google´s Gemini.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden

Kina, känt för sina snabba framsteg inom teknik, försöker nu komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden. Trots att Kina ligger efter i stora språkmodeller dominerade av OpenAI och Googles Gemini, gör det framsteg genom att använda öppen källkods LLM som Meta´s Llama 1. Med restriktioner på amerikansk export av avancerade chips som hindrar dess AI-acceleration, ökar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med hjälp av marknadsgiganter som Huawei. Dessutom har Kina en stor pool av AI-talanger, med betydligt fler grundutbildningar i AI jämfört med USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI-marknaden, dominerad av företag som Microsoft, Google, Amazon och OpenAI. Trots restriktioner på USA:s export av avancerade chips, ökar kinesiska företag som Huawei sina ansträngningar inom chipteknik. Kina har även en stor mängd AI-talang, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Kina använder öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att komma ikapp. Även om Kina ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller, förbättras kinesiska konkurrenter. Kina har även teknisk talang för att göra skillnad i AI-konkurrensen framöver. Enligt en ny studie producerar Kina fler toppklassiga AI-forskare baserat på grundutbildningar, med Kina på 47% och USA på 18%.

Direktlänk Dela NBC Los Angeles fördjupade 31 mars

Benchmark leder investeringsrundan för AI-startupen HeyGen

Benchmark leder en investeringsrunda för HeyGen, ett företag med snabb tillväxt och kinesiskt ursprung. HeyGen, tidigare känt som Surreal, grundades i Kina under pandemin och är nu baserat i Los Angeles. Företaget har fått skärpt granskning på grund av sina kinesiska investeringskopplingar, framför allt från HongShan och ZhenFund. Trots dessa utmaningar har HeyGen visat imponerande finansiell tillväxt med över 20 miljoner dollar i årliga intäkter. Företaget betjänar kunder som Salesforce, Nvidia och Amazon och förbjuder användning av sin teknik för politiska ändamål.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 28 mars

ByteDance intensifierar rekrytering av AI-talang och utveckling av AI-produkter

Arbetstakten på ByteDances Flow-avdelning, som inrättades förra året inom företagets produktutvecklings- och ingenjörsverksamhet, har blivit så intensiv att dess anställda tyst har gått med på att arbeta på lördagar och ibland göra övertid på söndagar. Flow-avdelningen har redan lockat till sig AI-talanger från Baidus Ernie Bot-utvecklingsteam och Alibaba Groups molnenhet. ByteDance har listat över 320 lediga jobb inom generativ AI från och med tisdag, en ökning från 307 lediga platser en månad tidigare. ByteDance lanserade nyligen GenAI-appen Hualu, den kinesiska versionen av BagelBell. Trots lanseringen av flera AI-produkter, har ingen av dem blivit nära lika populära som företagets flaggskeppsappar för korta videor.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 27 mars

Kinesiska företag arbetar för att utveckla AI-baserade videogeneratorer

Kinesiska företag försöker snabbt att utveckla AI-baserade videogeneratorer, liknande OpenAI´s Sora, för att hålla jämna steg med globala konkurrenter. Sora är en AI som omvandlar textprompter till video, och dess sofistikerade demo-videor har imponerat på många. Kinesiska Zhipu AI har lovat att släppa en egen Sora-liknande produkt senare i år. Dessutom har Peking University och Shenzhen-baserade AI-företaget RabbitPre nyligen meddelat en satsning på att replikera Sora som en öppen källkodsmodell. Beijing-baserade AIsphere har också nyligen samlat in 14 miljoner dollar i finansiering efter att ha lanserat en videogenerator i januari.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 25 mars

Kimi chatbot skapar en ny våg av investeringsentusiasm inom AI i Kina

Kimi chatbot, en AI-applikation för stora språkmodeller (LLM), har blivit allt mer populär och drivit en ny våg av investeringsentusiasm inom AI. Moonshot AI, Kimis utvecklare, meddelade nyligen att den uppgraderat sin chatbot så att den kan hantera upp till 2 miljoner kinesiska tecken i en enda uppmaning, en ökning från tidigare 200 000 tecken. Företaget förväntas släppa en kommersiell version av sin AI-modell senare i år. Framgången för Kimi chatbot indikerar att kinesiska tillverkare har styrkan och potentialen att kommersialisera LLMs.

Direktlänk Dela Global Times fördjupade 24 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Broadcoms aktie stiger efter att ha fått ny AI-chipkund

Broadcoms aktie steg på torsdagen efter att företaget meddelat att de fått en ny kund till sin AI-chipverksamhet. Broadcom presenterade sina anpassade kisel-, switch- och nätverkschipteknologier optimerade för datacenter som kör AI-applikationer vid ett investerarmöte. Företaget avslöjade att de har lagt till en ny kund i sin AI-chipverksamhet, men nämnde inte vem den nya kunden är. Detta ledde till spekulationer bland analytiker om att det kan vara ett stort teknikföretag. Analytiker vid Citigroup och JPMorgan spekulerade att kunden är TikToks moderbolag ByteDance.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 mars

Kinesiska techjättar anstränger sig för att ta igen AI-ledare

Kinesiska teknikföretag, inklusive Tencent Holdings och Kuaishou Technology, intensifierar sina ansträngningar för att förbättra och använda sina stora språkmodeller (LLMs), tekniken bakom en ny generation av AI-verktyg. Kuaishous KwaiYii LLM har enligt företagets grundare och VD Cheng Yixiao ´betydligt överträffat GPT-3.5 i total prestanda... och närmar sig nivåerna för GPT-4 i vissa mätningar´. Tencent har förbättrat förmågan hos sina AI-modeller att skapa bilder och videor baserat på textprompter, enligt företagets president Martin Lau Chi-ping.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 22 mars

ByteDance och dess dotterbolag Lemon Inc. ansöker om fler patent inom AI-musik

ByteDance, föräldraföretaget till TikTok, och dess dotterbolag Lemon Inc. har ansökt om fler patent och varumärken inom AI-genererad musik. Dessa inkluderar ett generativt modellprojekt kallat MeLoDy och två amerikanska patent för att skydda företagets AI-musikrelaterade teknologier. Lemon Inc. har också ansökt om flera patent och varumärken som täcker ämnen som ´data mining´ och ´musikgenerering´. Lemon Inc. är inkorporerat på Caymanöarna och har varit mycket aktiv de senaste åren med att skicka in ansökningar till United States Patent and Trademark Office.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 21 mars

AI-genererade avatarer av utländska kvinnor sprider propaganda på kinesiska sociala medier

AI-genererade videor av utländska kvinnor som talar mandarin och hyllar Kina har dykt upp på kinesiska sociala medier. Avatarerna skapas med stulna onlinebilder och används för att sprida propaganda om landet. En av dessa kvinnor är Olga Loiek, en ukrainsk student vid University of Pennsylvania, vars ansikte har använts i dussintals videor på plattformar som Douyin och Bilibili. Videorna, som ofta uppmanar tittarna att besöka onlinebutiker för att köpa ´äkta ryska varor´, har märkts som potentiellt AI-genererade av Douyin. En del av videorna som använder Loieks ansikte är märkta med logotypen för AI-företaget HeyGen, vilket tyder på att de har skapats på företagets webbplats. Loiek har rapporterat händelsen till de kinesiska sociala medieplattformarna, och ett dussintal konton som imiterar henne har tagits bort.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 21 mars

Bill Maher diskuterar TikTok-förbud och AI:s framtid i sitt HBO-program

Efter att det amerikanska representanthuset denna vecka röstade för ett lagförslag som skulle förbjuda TikTok, delade programledaren Bill Maher snabbt sina tankar om saken. Han frågade varför personer som motsätter sig lagförslaget säger ´Nej, vi kan behålla TikTok kinesiskt´. Representanterna Nancy Mace och Ro Khanna svarade att det handlar om yttrandefrihet. Khanna tillade att kongressen borde fokusera på att stifta en ´datasekretesslag´. Mace påpekade också att det är en fråga om yttrandefrihet och potentiellt en femte tilläggsfråga. Maher uttryckte senare att det finns en större fråga som borde vara i fokus i kongressen, och det är artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 16 mars

Broadcom börjar skeppa energieffektiv högbandbreddsväxel för AI-dator kluster

Broadcom (AVGO) meddelade på torsdagen att de har börjat skeppa en högbandbreddsväxel för AI-dator kluster som använder 70% mindre ström än nuvarande system. Broadcoms aktier har stigit i år på grund av dess exponering mot AI datacentermarknaden. Chip-tillverkaren kommer att visa upp Bailly, industrins första 51,2 terabit-per-sekund samförpackade optik Ethernet-växel, på Optical Fiber Communication 2024 konferensen senare denna månad. Broadcom sa att dess senaste växel ger den lägsta latensen, högsta bandbreddstätheten, lägsta strömförbrukningen och lägsta kostnadslösningen för storskaliga AI-kluster. Bailly möjliggör att den optiska interconnecten fungerar med 70% lägre strömförbrukning jämfört med pluggbara sändarmodullösningar, sa företaget. Broadcoms aktie steg en bråkdel till 1 260,34 i förhandeln på aktiemarknaden idag. Broadcom sa att det redan har levererat sin Bailly-växel till flera kunder. På onsdagen meddelade Broadcom en utökad portfölj av optiska interconnect-lösningar för artificiell intelligens och maskininlärningsapplikationer. Produkterna underlättar höghastighetsinterconnects för front-end och back-end-nätverk av storskaliga generativa AI-dator kluster. Broadcoms aktie är på två IBD aktielistor: Big Cap 20 och Tech Leaders. Broadcoms aktie har en bästa möjliga IBD Composite Rating på 99, enligt IBD Stock Checkup.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 mars

USA:s representanthus ska rösta om TikTok-förbud

Ett amerikanskt lagförslag som syftar till att begränsa TikTok ska röstas om i representanthuset på onsdag. Lagstiftare från båda stora partierna menar att appen utgör ett nationellt säkerhetshot. Om lagen godkänns, skulle TikToks kinesiska ägare ByteDance ha cirka sex månader på sig att avyttra, eller möta ett landsomfattande förbud. TikTok hävdar att de inte har och inte skulle dela amerikanska användardata med den kinesiska regeringen. Företaget är osäkert på om Beijing skulle godkänna en avyttring, eller om det ens kan ske inom sex månader.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 14 mars

Microsoft uppgraderar Copilot till GPT-4 Turbo; Spotify utmanar YouTube; TikTok närmare förbud i USA; Microsoft Teams blir en enhetlig app

1) Microsoft har uppgraderat den kostnadsfria versionen av deras AI-assistent Copilot för att inkludera GPT-4 Turbo, som tidigare endast var tillgänglig för betalande användare. Detta innebär att Copilot-användare nu kan utnyttja OpenAI:s mest avancerade språkmodell gratis. 2) Robotic startup ´Figure´ och OpenAI har demonstrerat sin första samarbete i form av en fullstor humanoid robot. Figure har designat denna robot, som förstår och svarar på mänskliga kommandon inom en dynamisk miljö. 3) Spotify testar fullängd musikvideor för att konkurrera med YouTube. Detta kan potentiellt värma upp konkurrensen på musikströmningsmarknaden. 4) TikTok står inför potentiell förbud i USA. Huset har antagit en lag som ger TikTok:s moderbolag ByteDance sex månader att sälja sitt kontrollerande intresse, annars kommer TikTok-appen att förbjudas i USA. 5) Microsoft Teams övergår till en enda enad app för att förenkla användarupplevelsen. Den nya enade appen förväntas vara tillgänglig för kommersiella användare i april 2024.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 14 mars

Lagförslag kan leda till förbud mot TikTok i USA

Ett lagförslag som kan leda till ett förbud mot den populära videoappen TikTok förväntas passera Representanthuset i USA. Lagstiftarna agerar på oro över att företagets ägarstruktur utgör ett hot mot den amerikanska nationella säkerheten. Lagen skulle kräva att det kinesiska företaget ByteDance avyttrar TikTok och andra applikationer det äger inom sex månader från lagens ikraftträdande, annars kommer dessa appar att förbjudas.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 14 mars

Google och ByteDance tar steg framåt inom AI, WiMi blir en viktig spelare

Google har annonserat att de nu kan generera bilder utöver sina tidigare språkbearbetningsförmågor. Bard´s nya bildgenereringsfunktion kommer att vara tillgänglig gratis runt om i världen, och användare kan nu generera anpassade bilder baserat på beskrivningen som ges till Bard. Samtidigt har ByteDance officiellt lanserat AI Bot-utvecklingsplattformen ´CozeCoze´. Dessutom har WiMi Hologram Cloud blivit en viktig spelare inom det globala AI-fältet. WiMi har ackumulerat djupgående forskning inom AI-underliggande teknologier och har uppenbara fördelar inom AI-algoritmer, live-annonsering och andra områden.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 13 mars

ByteDance utökar sin AI-musikskapande teknologi

ByteDance och TikTok har anställt flera specialister inom maskininlärning och AI-musikskapande i både USA och Kina. ByteDance har också lanserat en maskininlärningsdriven musikskapande app kallad Mawf, samt Ripple - en AI-driven musikskapande app som kan omvandla en nynnad melodi till en sång. Företaget har nyligen testat en AI Song-funktion som använder en stor språkmodell för att generera text. Två nya forskningsrapporter indikerar att ByteDance har större ambitioner inom AI-skapad musik än vad vi sett hittills. Företaget har också säkrat IP-skydd för framtida AI-musikrelaterade projekt.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 13 mars

Alibaba inför AI-verktyg för att hjälpa handlare på sina plattformar

Kinesiska teknikjätten Alibaba planerar att introducera nya AI-verktyg för att hjälpa handlare på sina plattformar Taobao och Tmall. Verktygen, som kommer att ha kapabiliteter för bild- och videogenerering för kampanjer, förväntas förbättra annonsering på plattformarna och låta handlare skapa kampanjer via textinput. De kommer även att förbättra produktiviteten och effektiviteten för handlarna. AI-verktygen kommer även att erbjuda personaliserade annonskampanjer för att hjälpa handlare att nå specifika kategorier av online-köpare.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 10 mars

Stora musik- och teknikföretag ingår partnerskap för att dominera AI-utrymmet

Under 2023 och 2024 har en osannolik allians bildats mellan stora musik- och teknikföretag i jakten på att dominera det framväxande AI-området. Universal Music Group (UMG) och Alphabet har ingått ett partnerskap där Alphabet får en innehållsskapare i UMG för att träna sin AI och locka skapare, medan UMG får forma AI-musikexplosionen och samtidigt tjäna pengar på sin katalog. Warner Music Group (WMG) har inlett ett partnerskap med TikTok för att maximera intäkterna, medan Microsoft och Meta samarbetar för att leverera uppslukande upplevelser för framtidens arbete och lek. Sony Corp, Amazon och Apple följer sina egna vägar inom AI.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 8 mars

Kinesiska forskare och AI-företag arbetar på Open-Sora-projektet

Forskare från Peking University och AI-företaget Rabbitpre i Shenzhen har startat ett projekt kallat Open-Sora. Deras mål är att skapa en version av OpenAI:s text-till-video-modell, Sora, med hjälp av open source-communityn, som är lättare att använda och mer skalbar. Open-Sora-projektet har gjort betydande framsteg genom att utveckla ett ramverk i tre delar och presentera fyra demonstrationer av omstrukturerade videor. Framtida mål inkluderar att förbättra tekniken för att producera videor med högre upplösning och förbättra träningen med mer data och fler grafikprocessorer för att ge tjänsten mer beräkningskraft.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 5 mars

Snowflake och Alphabet: Två sätt att investera i AI-marknaden

Snowflake och Alphabet representerar två olika sätt att investera i den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). Snowflakes aktier har sjunkit med cirka 5% sedan början av året, medan Alphabets aktier har sjunkit med 1%. Båda aktierna underpresterade jämfört med S&P 500:s 7% vinst. Alphabets huvudverksamheter saktar ner, medan Snowflake kan missa sina egna tillväxtmål. Trots dessa utmaningar anses Alphabet vara en säkrare investering än Snowflake, som är prissatt som en hyper-tillväxtaktie men snabbt förlorar sin fart.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 mars

Cathie Wood, grundare och investeringschef på Ark Invest, har sålt av sin position i Nvidia och istället investerat i Pinterest. Ark Invest, som fokuserar på disruptiv innovation, har sett en avkastning på 236% på Nvidia det senaste året. Företaget har valt att ta ut vinsten och återinvestera i andra AI-företag, som Pinterest, som nu utgör lite mer än 1% av Arks portfölj på 14 miljarder dollar. Pinterest rapporterade blandade finansiella resultat för det fjärde kvartalet, men företaget investerar i AI och samarbetar med tredjepartsannonsörer, vilket kan skapa värde för tålmodiga aktieägare.

Yahoo Finance fördjupade 4 mars

Stora språkmodeller revolutionerar dataannotering

Stora språkmodeller (LLMs) som GPT-4, Gemini och Llama-2 leder en betydande förändring i dataannoteringsprocesser, genom att erbjuda en blandning av automatisering, precision och anpassningsförmåga som tidigare varit ouppnåelig med manuella metoder. Traditionell dataannotering har varit tidskrävande och resursintensiv. LLMs automatiserar genereringen av annoteringar, vilket påskyndar processen och förbättrar konsistensen och kvaliteten på den märkta datan. Forskare från Arizona State University, University of Virginia, ByteDance Research och University of Illinois Chicago presenterar en undersökning om LLMs roll i dataannotering.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 3 mars

TikTok och Universal i tvist över musikanvändning

Förhandlingarna mellan TikTok och Universal om användningen av Universals musik på TikToks plattform har strandat. TikTok har erbjudit Universal en låg ensiffrig procentandel av sin annonsintäkt, vilket är långt under de 20% som YouTube betalar till musikindustrin. En annan tvistepunkt är AI. Universal vill att TikToks royaltyintäkter går till musiker, medan TikTok vill att ´royalty-potten´ också delas med fans som använder AI för att skapa egna spår. Detta är första gången Universal har tagit bort sin musik från en teknikföretags plattform. Utfallet av tvisten mellan TikTok och Universal kommer att påverka musikintäkterna i många år framöver.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 3 mars

Stora aktieägare i Reddit har djupa band till kommunistiska Kina och vänsterrörelsen

Reddit, en teknikjätte känd för sin censur, har två framstående aktieägare med djupa band till det kommunistiska Kina och den amerikanska vänsterrörelsen. Kinesiska censurföretaget Tencent och Sam Altman från OpenAI listas som två av de tre största aktieägarna i Reddit, endast överträffade av Condé Nast´s ägare Advance Publications. Altman äger fler aktier än Reddit´s VD Steve Huffman. Tencent´s inblandning kan leda till ytterligare frågor om Reddit´s inställning till yttrandefrihet, med tanke på företagets tidigare engagemang i den kinesiska regeringens censurarbete.

Direktlänk Dela NewsBusters fördjupade 26 februari

Google AI-expert ansluter sig till ByteDance för att förbättra generativ AI

Jiang Lu, en nyckelbidragsgivare till Googles VideoPoet videogenereringsteknologi och adjungerad professor vid Carnegie Mellon University, har gått med i ByteDance´s intelligenta skaparteam. Jiang rapporterar till Yang Jianchao, chef för intelligent skapande teknik, som i sin tur rapporterar till Zhu Wenjia, som leder forskning om stora språkmodeller på ByteDance. Jiang gick med Google 2017 och arbetade med innehållsskapande och djupinlärning för olika tjänster, inklusive Google Ads, YouTube och Waymo. ByteDance och andra stora teknikföretag strävar efter att förbättra generativa AI-verktyg efter att OpenAI:s Sora imponerade världen med sina förmågor.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 26 februari

AI-videogenerering upplevde banbrytande framsteg under 2023

2023 var ett banbrytande år för AI-video. Vid årets början fanns inga offentliga text-till-video-modeller, men ett år senare används dussintals videogenereringsprodukter aktivt, med miljontals användare över hela världen som skapar korta klipp från text- eller bildprompter. Även om dessa produkter fortfarande är relativt begränsade, har framsteg inom videogenerering under det senaste året tyder på att vi är i början av en massiv omvandling. Vi ser fortsatta förbättringar i text-till-video-modeller, liksom avknoppningar som bild-till-video och video-till-video som får fart. Forskning och Big Tech, som Google och Meta, har ännu inte släppt sina videogenereringsprodukter offentligt.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade 25 februari

Kina utmanas av OpenAI:s nya AI-modell Sora

OpenAI:s nyligen lanserade text-till-video-modell Sora har utmanat Kinas position inom AI-teknik. Sora är inte open source och har för närvarande begränsad tillgång. Kina har uppmanat sina företag att omfamna AI-teknikens förändringar, men landet står inför utmaningar på grund av brist på tillgång till avancerade verktyg som grafikprocessorer utvecklade av Nvidia, på grund av ökade amerikanska exportrestriktioner. Kina har ingen motsvarande produkt till Sora, vilket har lett till självreflektion bland lokala forskare och investerare. Beijing-baserade Sinodata har sagt att det kommer att vara ett av de första företagen att ansöka om en Sora API-prenumeration när verktyget blir tillgängligt på Microsofts molnplattform Azure.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 februari

OpenAI:s värdering skjuter i höjden efter Microsofts stöd

Teknikjätten Microsoft gjorde ett bra val när de stödde OpenAI, om de senaste värderingarna är någon indikation. OpenAI nyligen avslutade en affär som, om allt går enligt planerna, värderar företaget till minst 80 miljarder dollar. Detta ökade dess värdering tre gånger sedan den senaste affären, som ägde rum för bara några månader sedan. Det gör också OpenAI till ett av de mest värdefulla teknikstartföretagen på planeten just nu, bara efter ByteDance och SpaceX. Under tiden betraktas OpenAI:s senaste verktyg, Sora - ett text-till-video-genereringssystem - allt mer som ett ´potentiellt farligt steg i den blomstrande AI-ekonomin´...

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 19 februari

OpenAI:s värdering når 80 miljarder dollar efter affär med Thrive Capital

OpenAI, den ledande aktören inom artificiell intelligens, har nyligen ingått ett imponerande avtal med riskkapitalbolaget Thrive Capital, vilket har höjt dess värdering till en otrolig 80 miljarder dollar eller möjligen mer. Detta markerar en betydande uppgång, nästan en tredubbling av dess värde på bara nio månader. Avtalet innebär att OpenAI deltar i en pågående aktieförsäljning under vad som kallas ett ´tender offer´, lett av Thrive. Detta arrangemang gör det möjligt för anställda vid företaget att kapitalisera på sina aktier.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 18 februari

OpenAI värderas till $80 miljarder efter ny affär

OpenAI har slutfört en affär som värderar det San Francisco-baserade artificiella intelligensföretaget till $80 miljarder eller mer, nästan en tredubbling av dess värdering på mindre än 10 månader, enligt tre personer med kännedom om affären. Företaget skulle sälja befintliga aktier i ett så kallat anbudserbjudande lett av riskkapitalbolaget Thrive Capital, sade personerna. Affären låter anställda lösa in sina aktier i företaget, snarare än en traditionell finansieringsrunda som skulle samla in pengar för företagets verksamhet. OpenAI, som avböjde att kommentera, är nu ett av världens mest värdefulla teknikstartups, efter ByteDance och SpaceX, enligt siffror från dataanalysföretaget CB Insights.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 februari

Ökad efterfrågan på AI-kompetens driver upp lönerna

Enligt en rapport från TalentNeuron förväntas icke-tekniska företag bli allt mer intresserade av maskininlärning (ML) och AI-kompetens år 2024, med särskilt hög efterfrågan inom försvars-, tillverknings- och hälsosektorn. Detta speglas i att företag som Booz Allen Hamilton, Blue Origin, Cohere Health, Lockheed Martin Corporation och Leidos ständigt anställer. Löner för ML-ingenjörer börjar på $100 000 och kan överstiga $300 000 för mer seniora positioner. En studie av Bizreport visar att Connecticut har den högsta genomsnittliga AI-lönen på $178 000, medan Arizona hade den högsta listade lönen för en AI-roll - $450 000 för en System AI Architect.

Direktlänk Dela NextPit fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI-videogenerator som kan förändra filmindustrin

Antalet text-till-video-motorer har ökat kraftigt på senare tid. Efter liknande tillkännagivanden från Google och ByteDance, är OpenAI den senaste stora teknikaktören att gå in på marknaden. OpenAI har introducerat Sora, en ny AI-videogenerator som kan skapa flerskotts-videor. Detta kan potentiellt vara en banbrytande utveckling för filmindustrin. Sora använder en så kallad spridningsmodell för att skapa videor från textprompter. Den första AI-drivna text-till-video-plattformen dök upp 2022, men stora teknikföretag har nyligen gått in på marknaden.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 16 februari

Brilliant Labs introducerar smarta glasögon med AI-assistent

Brilliant Labs, grundat i Hongkong 2019, har introducerat Frame, ett par smarta glasögon med en anpassad AI-assistent vid namn Noa. Noa kan hantera flera stora språkmodeller och hitta den bästa passformen för en given fråga. Företaget hoppas att generativ AI-teknologi kommer att få alla att bära en smart skärm på ansiktet. Frame-glasögonen är nu tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 amerikanska dollar per par och börjar levereras i april. Flera kinesiska företag har också hoppat på trenden med smarta glasögon, i ett försök att kapitalisera på en marknad som förväntas explodera i år tack vare Apples inträde med sin Vision Pro-blandade verklighetshjälm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 februari

AI-drivna robosamtal hotar 2024 års presidentval i USA

Det amerikanska presidentvalet 2024 hotas av AI-drivna desinformationskampanjer. Ett robosamtal som imiterade president Joe Bidens röst orsakade särskilt oro kring ljud-deepfakes. Samtalet uppmanade invånare i New Hampshire att inte rösta i demokraternas primärval förra månaden, vilket ledde till att delstatsmyndigheterna inledde en undersökning av eventuell röstningsundertryckelse. Detta ledde även till krav på striktare regler kring AI-verktyg eller ett totalförbud mot robosamtal. En analys publicerad av säkerhetsföretaget Pindrop antyder att ett text-till-tal-system utvecklat av AI-röstkloningsstarten ElevenLabs användes för att skapa Biden-robosamtalet.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 6 februari

ByteDance lanserar Coze, en AI-botbyggplattform

ByteDance har lanserat sin senaste innovation, Coze-plattformen, vilket markerar ett betydande steg inom området för artificiell intelligens. Denna nya plattform framstår som en direkt konkurrent till OpenAI:s anpassade GPTs, vilket gör det möjligt för användare att skapa AI-drivna botar med anmärkningsvärd lätthet och flexibilitet. Coze skiljer sig genom sin användarcentrerade strategi, vilket ger användarna verktyg för att inte bara bygga utan också distribuera sina AI-skapelser på en mängd sociala plattformar som Discord, Telegram, Messenger, Slack och Reddit. Trots sin omfattande funktionssätt och stöd av ByteDance, har Coze ännu inte fått stor uppmärksamhet.

Direktlänk Dela TestingCatalog fördjupade 5 februari

Lobbyverksamhet för artificiell intelligens når nya höjder 2023

Lobbyverksamhet relaterad till artificiell intelligens (AI) nådde nya höjder 2023, med mer än 450 organisationer som deltog. Detta markerar en ökning med 185% från året innan, då endast 158 organisationer gjorde det. Ökningen i AI-lobbying kommer i samband med växande krav på AI-reglering och Biden-administrationens strävan att börja kodifiera dessa regler. Företag som började lobbya 2023 för att ha ett inflytande på hur reglering kan påverka deras verksamheter inkluderar TikTok-ägaren ByteDance, Tesla, Spotify, Shopify, Pinterest, Samsung, Palantir, Nvidia, Dropbox, Instacart, DoorDash, Anthropic och OpenAI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

Brittiska överhuset uppmanar regeringen att agera på AI-upphovsrättsfrågor

En kommitté i brittiska överhuset uppmanar landets regering att inte vänta på att tillräckligt med rättsfall om upphovsrätt ska framträda från rättsliga strider mellan AI-företag och nyhetsförläggare. Regeringen bör i stället dela sin syn på om upphovsrättslagen ger tillräckligt skydd för rättighetsinnehavare vars arbete används för att träna stora språkmodeller (LLM) och om nödvändigt lägga fram alternativ för att framtidsäkra lagstiftningen. Kommittén anser att det inte är rättvist att teknikföretag använder rättighetsinnehavarnas data för kommersiella ändamål utan tillstånd eller ersättning.

Direktlänk Dela Press Gazette fördjupade 2 februari

ByteDance lanserar AI-utvecklingsplattform liknande OpenAI´s GPTs

ByteDance, det kinesiska företaget som äger TikTok, har lanserat en plattform som liknar OpenAI´s GPTs, vilket möjliggör för användare att anpassa sin ChatGPT AI-bot för specifika uppgifter. Plattformen, kallad Coze, beskrivs som en ´one-stop AI-utvecklingsplattform´ som tillåter användare att ´snabbt skapa en bot utan kodning´. Användare kan dela sin chatbot över andra ByteDance-appar, som företagssamarbetsverktyget Feishu, eller till och med WeChat, Tencent Holdings superapp med mer än 1,3 miljarder användare.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 1 februari

ByteDances VD varnar för självbelåtenhet och medelmåttighet

ByteDances VD, Liang Rubo, varnade anställda under ett företagsmöte att TikTok-ägaren riskerar att bli självbelåten och falla in i medelmåttighet på grund av utmaningar från nyare startups. Han påpekade att företagets snabba expansion har gjort det mindre effektivt och att det inte har gett tillräcklig uppmärksamhet åt artificiell intelligens (AI). Han kritiserade företaget för att vara för långsamt i AI-racet som stör tekniksektorn. ByteDance har nyligen ökat sitt fokus på AI och testar en rad AI-drivna chatbots.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 31 januari

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet. Den kinesiska regeringen har godkänt över 40 AI-modeller under de senaste sex månaderna, enligt lokala medierapporter som Reuters citerar, då teknikföretag försöker ta igen förlorad mark mot amerikanska rivaler som OpenAI. Bland dessa finns 14 nya stora språkmodeller (LLM:er) som godkänts för offentligt bruk bara under den senaste veckan. I täten för detta ´krig´ ligger Baidu, en sökmotorjätte ibland kallad ´Kinas Google´. Företaget har släppt en ChatGPT-rival som heter ´Ernie Bot´ som, efter en skakig start, nu säger att den har över 100 miljoner användare och kan mäta sig med OpenAI:s GPT-4-modell.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 januari

Kina godkänner över 40 AI-modeller för offentligt bruk

Kina har godkänt över 40 artificiella intelligens (AI) modeller för offentligt bruk under de första sex månaderna sedan godkännandeprocessen inleddes. Detta är ett försök att komma ikapp USA:s utveckling inom AI. Kinesiska regulatorer godkände totalt 14 stora språkmodeller (LLM) för offentligt bruk förra veckan. Beijing började kräva att teknikföretag skulle få godkännande från regulatorer för att öppna sina LLM för allmänheten i augusti. Kinesiska regulatorer beviljade sedan två ytterligare omgångar av godkännanden i november och december innan ytterligare en omgång godkändes denna månad.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 29 januari

ByteDance och Northwestern Polytechnical University i Kina introducerar StreamVoice, ett verktyg för att skapa ´deepfakes´

StreamVoice är för närvarande otillgängligt för allmänheten, men dess introduktion understryker framstegen inom AI-utveckling. Verktyget underlättar skapandet av ljud- och visuella imitationer av offentliga personer, vanligtvis kallade ´deepfakes´. Noterbara exempel inkluderar användning av AI för att efterlikna rösterna hos president Joe Biden och Taylor Swift. Forskare från ByteDance och Northwestern Polytechnical University i Kina har samarbetat på detta banbrytande initiativ. I en nyligen publicerad artikel betonar forskarna StreamVoices förmåga att ´real-time conversion´ av en användares röst till valfritt alternativ. Trots framgången varnar forskarna för potentiella risker, såsom spridning av desinformation eller telefonbedrägeri.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 28 januari

Är det praktiskt att stjäla ChatGPT?

Regeringar och företag över hela världen börjar analysera riskerna med generativa AI-modeller och konsekvenserna av att denna teknik hamnar i fel händer. I oktober släppte Biden-administrationen en order för att göra AI-användningen säkrare och mer kontrollerad. En av ledarna på Anthropic berättade att de lägger de flesta av sina resurser på att skydda den fil som innehåller vikterna för deras AI-modeller. Open AI har också startat ett buggjaktprogram för att skydda sina GPT-modeller. Kinesiska internetföretaget ByteDance har redan ertappats med att försöka använda utmatningarna från Chat GPT-modellen för att träna sin egen AI-chattbot.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 januari

ByteDance lanserar fyra nya AI-applikationer

ByteDance, moderbolaget till sociala medieplattformen TikTok, har diskret lanserat fyra nya AI-applikationer för användare utanför Kina. Applikationerna - Cici AI, Coze, ChitChop och BagelBell - har tyst lanserats under de senaste tre månaderna och har tillsammans samlat miljontals nedladdningar. Cici AI, ChitChop och Coze används för att skapa och dela personliga chatbotar, medan BagelBell genererar handlingar och texter för fiktiva berättelser. ByteDance har valt att inte utveckla de underliggande stora språkmodellerna, utan förlitar sig på OpenAIs GPT-teknik, som nås via en Microsoft Azure-licens. Tre av apparna hanteras av Spring (SG) Pte. Ltd., ett nyligen etablerat dotterbolag till ByteDance, medan den fjärde appen drivs av Poligon Pte., ett annat ByteDance-dotterbolag. Endast Coze är för närvarande tillgänglig i USA och ingen av apparna är tillgängliga i EU.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 27 januari

ByteDance Research lab föreslår förbättrad metod för att öka resonemangsförmågan hos lärande LLM

Forskare från ByteDance Research lab föreslår en praktisk metod känd som Reinforced Fine-Tuning (ReFT) för att förbättra generaliseringsförmågan hos lärande LLM för resonemang, med matematikproblemlösning som ett illustrativt exempel. ReFT-metoden börjar med att initialt värma modellen genom SFT. Sedan utnyttjar den online förstärkningsinlärning, specifikt med användning av Proximal Policy Optimization (PPO) algoritmen. Under denna finjusteringsprocess utsätts modellen för olika resonemangsvägar som automatiskt provtas baserat på den givna frågan. Belöningar för förstärkningsinlärning kommer naturligt från de sanna svaren, vilket bidrar till en mer robust och anpassningsbar LLM för förbättrade resonemangsförmågor.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 21 januari

TikTok testar AI Song, en funktion för att generera låttexter

TikTok testar en funktion kallad ´AI Song´ som använder en stor språkmodell för att generera låttexter baserat på textinmatning. Verktyget genererar inte musik, utan snarare texter, med hjälp av en LLM kallad BLOOM. BLOOM utvecklades och släpptes av hundratals forskare runt om i världen, och tränades med hjälp av den franska superdatorn Jean Zay. Testet följer efter TikToks lansering av en gratis musikproduktionsapp kallad Ripple förra året. Ripple låter användare sjunga eller nynna en melodi direkt in i appen, och Ripple kommer sedan att utöka melodin genom att generera ett instrumentalt ackompanjemang i en mängd olika genrer.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 21 januari

Ökad ledig kontorsyta, ByteDance säljer spelverksamhet och OpenAI bemöter stämning

Den nationella kontorsledigheten steg till en rekordhög 19,6 procent under fjärde kvartalet 2023, enligt Moody´s Analytics. Detta är den största kvartalsökningen sedan första kvartalet 2021. Överskottet av kontorsutrymme beror huvudsakligen på den massiva förändringen i hur anställda utför sina jobb efter COVID-19-pandemin. TikTok-ägaren ByteDance meddelade på tisdagen att de förhandlar med flera potentiella köpare av sina spelresurser, inklusive världens största videospelbolag, Tencent, då det kinesiska sociala medieföretaget drar sig tillbaka från spelindustrin. OpenAI bemöter en stämning från New York Times som hävdar att AI-tjänsten brutit mot upphovsrätten genom att använda Times-artiklar för att träna sina algoritmsystem.

Direktlänk Dela New Tang Dynasty Television fördjupade 9 januari

Baidus AI-produkt, Ernie bot, överstiger 100 miljoner användare

Den kinesiska teknikjätten Baidu meddelade nyligen att deras artificiella intelligens (AI) -produkt, Ernie bot, har överstigit 100 miljoner användare. Detta framgång lyfte Baidus aktier med 3 procent i USA-handeln. Baidus Ernie bot har visat sin mångsidighet genom att tillgodose användare på både engelska och kinesiska. Användare behöver registrera sig med ett kinesiskt mobilnummer för att få tillgång till Ernie bot. Baidu släppte Ernie bot i mars, men regulatoriskt godkännande för en omfattande utrullning beviljades först i slutet av augusti. Baidu och OpenAI har antagit distinkta prismodeller för att monetarisera sina avancerade chattbot-erbjudanden. Baidu införde en prenumerationsavgift på cirka 8 dollar per månad för sin mest avancerade version av Ernie bot i november. Ernie bot har framstått som en stark spelare på den globala AI-chattbotmarknaden.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 29 december

Baidus AI-chattbot Ernie Bot når 100 miljoner användare

Det kinesiska teknikföretaget Baidu meddelade att deras AI-chattbot-produkt, Ernie Bot, har överstigit 100 miljoner användare. Aktien stängde 3% högre i USA:s handel, vilket ger aktien en något högre utsikt för 2023. Baidu specificerade inte om användarräkningen för Ernie Bot var aktiv eller för någon specifik tidsperiod. Ernie Bot, som kan användas på engelska förutom dess primära språk kinesiska, kräver ett kinesiskt mobilnummer för användarregistrering. Appen kallas ´Wenxinian´ på mandarin.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 29 december

Baidus AI-chatbot Ernie når över 100 miljoner användare

Baidus AI-chatbot Ernie har rapporterat mer än 100 miljoner användare. Det kinesiska internetföretaget tillkännagav denna milstolpe vid en toppmöte om djupinlärning i Beijing. Baidu lanserade Ernie i augusti efter att den kinesiska regeringen gav vissa teknikföretag klartecken att släppa sina AI-chatbots till allmänheten. Innan dess erbjöds Ernie endast till en liten grupp testanvändare efter en begränsad lansering. ByteDance, mest känt för sin sociala medieplattform TikTok, introducerade också sin Doubao AI-chatbot för allmänheten samtidigt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 december

Kina går igenom ´kvalificeringsrundan´ för AI-startups, enligt Kai-Fu Lee

Kinas generativa artificiella intelligens (AI) startup-sektor genomgår en ´kvalificeringsrunda´, enligt Kai-Fu Lee, riskkapitalist och tidigare president för Google Kina. Lee grundade tidigare i år 01.AI, ett Peking-baserat startup som utvecklar stora språkmodeller, som förra månaden höjde en finansieringsrunda till en värdering på 1 miljard dollar. Kinas största internetföretag som Alibaba, Tencent, Baidu och ByteDance, samt dussintals startups, utvecklar alla sina egna LLM:er. Kinesiska regeringen blockerar OpenAI, Google och andra amerikanska internettjänster, så inhemska företag tävlar om AI-överlägsenhet.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 27 december

Spelindustrin skakas av AI och uppsägningar

Spelindustrin har upplevt en stor påverkan av både AI-verktygs framväxt och omfattande uppsägningar. Många spelare har uttryckt missnöje över framväxten av kryptospel och NFT:er, och nu gör de samma sak med AI. Under 2023 upplevde spelindustrin omkring 9 000 uppsägningar samtidigt som AI:s användning inom spelutveckling ökade. Spelutvecklare som Epic Games, Unity, Riot Games, Nexon, Gameloft, Electronic Arts, Amazon Games, Ubisoft och Activision Blizzard har alla gjort nedskärningar. Trots detta fortsätter teknikjättar och spelindustrins ledare att förespråka användningen av generativ AI.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 23 december

OpenAI avstänger ByteDance för olaglig användning av Chat GPT, TikTok ses som ett hot, och framväxten av VR

OpenAI har avstängt ByteDance för olaglig användning av Chat GPT för att träna sina AI-modeller, något som företaget förnekar. Anklagelserna kommer från dokument från TikTok-ägaren ByteDance, som bekräftar att OpenAI användes för att utveckla deras AI-projekt Seed. Influensare som Scott Galloway och Rony Abovitz menar att TikTok är ett klart och närvarande hot mot USA. Trots att investerare investerar miljarder dollar per kvartal i metaversum krymper VR-marknaden. Microsoft har meddelat att deras Mixed Reality Portal och Steam VR för Windows Mixed Reality inte kommer att ingå i framtida versioner av operativsystemet. ByteDance planerar att utöka till 46 driftplatser 2023.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 22 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAI:s användarvillkor

Nyligen har avslöjanden kommit fram om det kinesiska tech-jätten ByteDances användning av OpenAI:s teknologi, vilket väcker frågor om omfattningen av denna användning och potentiella överträdelser av tjänstevillkor. ByteDance, företaget bakom TikTok, har erkänt att de använder OpenAI:s teknologi, men i ´mycket begränsad omfattning´. Detta uttalande kom efter att OpenAI, ett företag baserat i San Francisco, stängde av ByteDances konto på grund av oro för hur dess GPT-data användes. Om ByteDances användning strider mot deras policyer, kommer nödvändiga åtgärder, inklusive kontoborttagning, att vidtas.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 21 december

ByteDance förbjuds använda OpenAIs teknik efter överträdelse

ByteDance, moderbolaget till sociala medier-appen TikTok, har förbjudits att använda OpenAIs teknik efter att ha brutit mot OpenAIs användarvillkor under skapandet av sitt Large Language Model (LLM). ByteDance använde OpenAIs modellresultat som en grundläggande del i sitt AI-projekt, kodnamn Project Seed. OpenAI har nu stoppat ByteDance från att använda sina API:er. Detta markerar de etiska gränserna inom AI-utveckling och betonar vikten av att följa användarvillkor. Det ifrågasätter också framtida riktning för Project Seed och ByteDances AI-ambitioner.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 21 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAI:s användarvillkor

ByteDance, TikToks moderbolag, anklagas för att bryta mot OpenAI:s användarvillkor genom att använda dess teknik för att utveckla konkurrerande storskaliga språkmodeller. Enligt The Verge använder ByteDance OpenAI:s API för att samla in data för att bygga sin egen grundmodell, kallad Project Seed. OpenAI:s regler förbjuder användning av dess teknik för att utveckla rivaliserande modeller. ByteDance köper tillgång till OpenAI:s teknik via Microsoft och har ofta maximerat sin API-åtkomst. ByteDance ska ha använt API:et för nästan hela Project Seeds utveckling.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 19 december

ByteDance anklagas för att hemligt använda OpenAIs ChatGPT för att utveckla AI

ByteDance, det Peking-baserade moderbolaget bakom kortvideo-appen TikTok, anklagas för att ha använt ChatGPT i hemlighet för att utveckla sin egen kommersiella artificiella intelligens för den kinesiska marknaden. OpenAI, som äger chatboten, har stängt av det kinesiska tech-jättens utvecklarkonto efter den påstådda överträdelsen av dess användarvillkor. Tekniken i fråga är API:et bakom ChatGPT, vilket gör det möjligt för programmerare att integrera AI i andra appar. Microsoft, företaget som betalar ByteDance för att få tillgång till API:et, har samma policy. En talesperson för ByteDance medgav att data genererad av ChatGPT användes för att annotera eller tagga data för Project Seed. OpenAI meddelade att ByteDances ChatGPT-konto har stängts av i väntan på en utredning.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 19 december

OpenAI suspenderar tillfälligt ByteDances konto på grund av misstänkt policybrott

OpenAI har tillfälligt suspenderat ByteDances konto efter att det avslöjats att TikToks moderbolag bygger sin egen stora språkmodell (LLM) med hjälp av ChatGPT-skaparens teknologi. En talesperson för OpenAI bekräftade suspensionen i ett uttalande till teknikwebbplatsen The Verge, som citerade interna ByteDance-dokument. ByteDance anklagas för att ha brutit mot OpenAIs användarvillkor, som tydligt anger att dess modellutmatning inte kan användas för att utveckla några artificiella intelligensmodeller som konkurrerar med deras produkter och tjänster.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 19 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAIs användarvillkor

Spänningarna inom AI-gemenskapen ökade när OpenAI, den ideella organisationen som står bakom den kraftfulla GPT-teknologin, bröt sina band med ByteDance, moderbolaget till den enormt populära appen TikTok. Detta följde på avslöjandet att ByteDance hemligt använt OpenAIs teknologi för att utveckla sin egen AI-modell, med kodnamnet ´Project Seed´. ByteDance är redan föremål för intensiv officiell granskning på grund av sina kopplingar till den kinesiska regeringen och oro i samband med TikTok-appen. Denna avslöjande lägger till en ytterligare komplexitet till ByteDances verksamhetslandskap i USA.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 december

OpenAI suspenderar ByteDances konto efter anklagelser om missbruk av AI-teknik

OpenAI har tagit det ovanliga steget att suspendera ByteDances konto, efter anklagelser att det kinesiska teknikjätten utnyttjat OpenAI:s GPT-teknik för att utveckla en konkurrerande AI-produkt. Detta sker efter ökande oro över immateriella rättigheter och rättvis konkurrens inom det snabbt utvecklande AI-landskapet. Suspensionen utlöstes av rapporter som antyder att ByteDance använde GPT-3, OpenAI:s avancerade språkmodell, för att skapa ett liknande AI-verktyg. OpenAI har ännu inte offentligt avslöjat de specifika detaljerna i det påstådda missförhållandet, men uppgav att suspensionen är en försiktighetsåtgärd i väntan på en grundlig utredning.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 18 december

OpenAI suspenderar ByteDances konto efter anklagelser om otillåten användning av AI

OpenAI har suspenderat kontot tillhörande ByteDance, ägaren av TikTok, efter rapporter om att det kinesiska sociala mediejätten hemligen har använt OpenAI:s AI för att bygga en konkurrerande chatbot. ByteDance har anklagats för att i hemlighet bygga sin egen AI som en del av ´Project Seed´, och använda ChatGPT:s AI-teknologi för att träna och utvärdera den, trots att de visste att de inte hade tillåtelse att göra det. Om anklagelserna är korrekta, skulle ByteDance bryta mot OpenAI:s användarvillkor. ByteDance har nekat till alla anklagelser.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 18 december

OpenAI stoppar ByteDances konto efter påståenden om hemlig användning av AI-teknik

OpenAI har stoppat ByteDances konto efter rapporter om att det kinesiska företaget ´i hemlighet´ använt OpenAIs AI-teknik ´GPT´ för att bygga en konkurrerande chatbot-tjänst. ByteDances band till den kinesiska regeringen har lett till intensiv federal granskning av TikToks verksamhet i USA. ByteDance har rapporterat att de förlitat sig på OpenAIs API under nästan alla faser av utvecklingen av sin AI-produkt. ByteDance har byggt sin egen stora språkmodell, ett AI-verktyg som tränas på stora mängder internetdata, som en del av en ´hög prioritet´ och ´hemlig´ intern initiativ kallad ´Project Seed´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 18 december

ByteDance förnekar att ha brutit mot OpenAI:s användarvillkor

ByteDance, TikToks moderbolag, förnekar att de har planerat att skapa en konkurrerande tjänst med hjälp av OpenAI:s teknologi. Företaget förklarade att deras användning av OpenAI:s teknologi för att utveckla sina egna artificiella intelligensmodeller var i linje med den amerikanska firmaets användarvillkor. ByteDance bekräftade att en liten grupp av dess ingenjörer använde OpenAI:s API-tjänst i en experimentell modell tidigare i år, men detta arbete upphörde i april. Trots detta har OpenAI meddelat att de har suspenderat ByteDances tillgång till sin tjänst medan de utreder vidare.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 18 december

ByteDance anklagas för att ha brutit mot OpenAIs användarvillkor

TikToks moderbolag, ByteDance, anklagas för att ha använt OpenAI:s teknik för att utveckla sin egen konkurrerande stora språkmodell (LLM). Användningen av LLM bryter direkt mot OpenAIs användarvillkor, som säger att dess modelloutput inte kan användas för att utveckla några artificiella intelligensmodeller som konkurrerar med dess produkter och tjänster. The Verge har hittat interna ByteDance-dokument som visar att OpenAI API har använts för att utveckla dess grundläggande LLM, kodnamnet Project Seed, under nästan varje utvecklingsfas. Överträdelsen är så omfattande att Project Seed-anställda regelbundet når sin maximala tillåtelse för API-åtkomst. OpenAI meddelade att de har avstängt ByteDances konto.

Direktlänk Dela Fudzilla fördjupade 18 december

Google och ByteDance stämda för AI-överträdelser, Apple betalar för att lösa rättslig tvist

En amerikansk nyhetsutgivare har lämnat in en grupptalan mot Google, med anklagelser om att teknikjätten ´suger ut´ innehåll, läsare och annonsintäkter från nyhetsutgivare via sina AI-teknologier. Microsoft-stödda OpenAI har suspenderat ByteDances konto efter rapporter om att TikToks moderbolag använder OpenAIs teknologi för att utveckla sin egen stora språkmodell (LLM) i den generativa AI-eran. Apple har gått med på att betala 25 miljoner dollar för att lösa en grupptalan över sin Family Sharing-funktion.

Direktlänk Dela Bangalore Mirror fördjupade 18 december

ByteDance avfärdar påståenden om felaktig användning av OpenAI:s teknologi

TikToks moderbolag, ByteDance, hävdar att dess användning av OpenAI:s teknologi för att utveckla sina egna artificiella intelligens (AI) modeller var i enlighet med det amerikanska företagets tjänstvillkor. Detta för att avfärda ett påstående om att de använde teknologin för att bygga en konkurrerande tjänst. ByteDance förklarade detta efter att en amerikansk teknikoutlet, som citerade interna källor, påstod att det kinesiska kortvideogiganten i hemlighet använde OpenAI:s teknologi för att utveckla sin egen stora språkmodell (LLM), samtidigt som de försökte dölja sina spår genom ´dataavkänning´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAIs användarvillkor

Enligt en rapport använde ByteDance, skaparen av TikTok, hemligt GPT-genererade data för att utveckla sin egen storskaliga språkmodell (LLM). LLM används för att träna AI-chattrobotar. ByteDance köper sin OpenAI-åtkomst via Microsoft, vilket har samma policy. Denna praxis strider direkt mot OpenAIs användarvillkor. OpenAIs talesperson, Niko Felix, har sagt att ByteDances konto har blivit avstängt medan de utreder vidare.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 17 december

ByteDance stängs av från OpenAI för licensöverträdelse

ByteDance, TikToks moderbolag, har stängts av från OpenAI för att ha brutit mot utvecklarlicensavtalet. OpenAI upptäckte att ByteDance hade använt deras GPT-modell för att träna en konkurrerande AI-modell kallad ´ChatGPT of China´. Detta bryter inte bara mot OpenAIs utvecklarlicens utan också mot Microsofts, eftersom ByteDance har licens från Microsoft att använda GPT API:erna. ByteDance medgav att de använt GPT-tränad AI-modell på marknader utanför Kina men förklarade att de använder sin självutvecklade modell, Doubao, exklusivt i Kina.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 17 december

OpenAI suspenderar ByteDances konto efter missbruk av AI-modell

ByteDance har ännu inte kommenterat rapporten. OpenAI har senare suspenderat ByteDances konto efter att de använde GPT för att träna sin egen AI-modell. En talesperson för OpenAI sa att alla API-kunder måste följa ”våra användarpolicys för att säkerställa att vår teknik används för gott”.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 16 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAI:s användarvillkor

ByteDance, TikToks moderbolag, anklagas för att ha använt OpenAI:s teknik för att utveckla sin egen stora språkmodell, något som strider mot OpenAI:s användarvillkor. ByteDance ska även ha försökt dölja sin användning av API:et. OpenAI har nu tillfälligt stängt av ByteDances konto medan en utredning pågår. Enligt interna meddelanden från ByteDance uppmanades anställda att maskera bevis genom att använda ´dataavkänningstekniker´. ByteDance förnekar att de har gjort något fel och hävdar att de har licens att använda GPT:s API:er.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 december

OpenAI avstänger ByteDance för brott mot utvecklarlicensen

OpenAI, ledd av Sam Altman, har avstängt TikToks moderbolag ByteDance för att ha använt GPT för att träna sin egen konkurrerande AI-modell för att skapa ´ChatGPT of China´. ByteDance medgav att de använt OpenAIs GPT för att träna en konkurrerande AI-modell i Kina, vilket bryter mot utvecklarlicensen hos Microsoft Corp. samt OpenAI. Detta kommer efter att ByteDance offentligt medgett att de använt en GPT-tränad AI-modell på marknader utanför Kina. ´ByteDance är licensierat av Microsoft att använda GPT API:er´, sa ByteDance talesperson Jodi Seth. ´Vi använder GPT för att driva produkter och funktioner på marknader utanför Kina men använder vår självutvecklade modell för att driva Doubao, som endast är tillgänglig i Kina´, tillade Seth.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 december

OpenAI avstänger ByteDances konto efter att de använt GPT för att träna sin egen AI-modell

OpenAI har avstängt ByteDances konto efter att det rapporterats att ByteDance har brutit mot utvecklarlicensen för både Microsoft och OpenAI genom att använda GPT-genererade data för att träna sin egen, konkurrerande modell i Kina. De flesta av ByteDances GPT-användningar har skett genom Microsofts Azure-plattform, inte direkt genom OpenAI. OpenAI utreder vidare och om de upptäcker att ByteDances användning inte följer deras policyer kommer de att be dem att göra nödvändiga ändringar eller avsluta deras konto.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 december

Kinesisk generativ AI förväntas stå för en tredjedel av industrins ekonomiska värde till 2035, enligt tankesmedja i Peking

Kinesisk generativ artificiell intelligens (AI) kommer att bidra med 30 biljoner yuan (4,2 biljoner dollar) av det ekonomiska värdet, av industrins totala 90 biljoner yuan globalt, till 2035, enligt en rapport från en tankesmedja i Peking kopplad till Kinas industriministerium. Kinas generativa AI-marknad förväntas nå 10 biljoner yuan i år. Generativ AI-teknologi, drivs av stora språkmodeller som de som driver OpenAIs ChatGPT, har nått en adoptionsgrad på cirka 15 procent i Kina, enligt CCID. Tillverkning, detaljhandel, telekom och hälsovård är de fyra stora områdena som driver tillämpningen av sådana teknologier.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 15 december

Kina kämpar med utvecklingen av AI-algoritmer på grund av brist på avancerade chips

Kina har över 100 stora språkmodeller (LLM) och företag som Baidu och Alibaba utvecklar inhemsk konkurrens till ChatGPT. Trots detta leds fältet fortfarande av amerikanska företag som OpenAI och Google. Kina står inför flera utmaningar, inklusive brist på tillgång till avancerade chips på grund av USA:s handelssanktioner, strikt reglering, censur av känsliga ämnen, höga utvecklingskostnader och fragmenterade marknader för tekniken. Dessutom är utländska LLM, som OpenAI och Google, på grund av strikta regleringskrav inte direkt tillgängliga i Kina.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 9 december

ByteDances AI-chattbot Cici toppar app-diagram i framväxande marknader

ByteDances AI-chattbot Cici, som drivs av ChatGPT, har blivit en hit på appmarknaden i framväxande länder. Cici lanserades på flera marknader i augusti och har säkrat toppositionen på Google Play i Argentina och Peru. I Filippinerna och Indonesien ligger den också bland de tio bästa apparna. ByteDance har nyligen etablerat en ny AI-division kallad Flow för att påskynda utplaceringen av sina AI-baserade produkter. Cici, som stöder 12 språk, finns tillgänglig i Japan, Korea, Mellanöstern, Sydostasien, Afrika och Sydamerika, inklusive länder som Saudiarabien, Indonesien och Brasilien.

Direktlänk Dela China Money Network fördjupade 29 november

Baidus AI-chattbot Ernie börjar bidra till företagets omsättning

Baidu Inc´s AI-chattbot Ernie börjar bidra till företagets omsättning och kan potentiellt stärka annonsintäkterna för Kinas ledande internetsökföretag under en svår ekonomisk nedgång. Företaget, som i år lanserade Kinas första stora svar på OpenAI´s ChatGPT, rapporterade en något starkare än väntad 6% ökning av intäkterna till 34,4 miljarder yuan ($4,8 miljarder) från juli till september. Ernie förväntas generera hundratals miljoner yuan i extra annonsintäkter under fjärde kvartalet 2023. Baidu kämpar med en ojämn återhämtning i världens största internetarena efter flera års Covid-era malaise.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Baidus kvartalsresultat överträffar prognoserna tack vare expansion inom AI

Baidu Inc:s resultat överträffade prognoserna efter att Kinas ledande sökmotor på internet expanderat till nya områden som AI för att skydda sig själv mot ekonomisk nedgång. Försäljningen ökade med 6% till 34,4 miljarder yuan ($4,8 miljarder) från juli till september, jämfört med de 34,2 miljarder yuan som analytiker förutspått. Baidus resultat kan hjälpa till att lugna oro kring världens största internetarena efter flera års Covid-era malaise. Sandy Xu, VD för onlinegalleriet JD.com Inc., kommer att ansluta till dess styrelse som oberoende direktör, meddelade Baidu.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 21 november

YouTube lanserar AI-drivet verktyg för att skapa musik i kända artisters stil

YouTube lanserar ett nytt AI-drivet verktyg, ´Dream Track´, som låter användare skapa ljudinspelningar i stil med några av dagens mest kända musiker, inklusive John Legend, Demi Lovato, T-Pain och Sia. Verktyget gör det möjligt för användare att generera korta spår på upp till 30 sekunder i rösten och stilen hos en deltagande artist. Vid lansering kommer cirka 100 skapare i USA att ha tillgång till verktyget. Det kommer att vara begränsat till YouTube Shorts, plattformens korta videodelningsfunktion. Lanseringen kommer när YouTube, som ägs av Alphabet, försöker dra nytta av korsningen mellan AI-teknik och musik.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 17 november

Bransch för artificiell intelligens i Kina lider av brist på kvalificerad arbetskraft

För varje fem nya jobb inom artificiell intelligens (AI) i Kina finns det endast två kvalificerade arbetstagare, enligt en rapport från Maimai. Den ökande efterfrågan drivs av konkurrensen mellan kinesiska teknikföretag, inklusive ByteDance, Alibaba, Tencent och Huawei, som lanserar sina stora språkmodeller och AI-applikationer. ByteDance hade det största behovet bland sina konkurrenter, med flest öppningar för AI-jobbsökare under de senaste tre åren. Genomsnittslönen för AI-talanger har ökat med mer än 6% sedan förra året till 46 518 yuan.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 7 november

Accentures kontraktsarbetare röstar för facklig anslutning

Kontraktsarbetare för Accenture röstade för att fackförena sig på måndagen, efter uppsägningar i augusti. Arbetarna skriver Google Help-artiklar och har arbetat med att utforma svar från Bard AI-chatten. YouTube-kontraktörer som arbetar med Cognizant röstade också för att fackförena sig i april. Accenture-kontraktörer som skriver Google Help-artiklar och granskar AI-genererat innehåll från Bard-chatten röstade på måndagen för att fackförena sig med Alphabet Workers Union. Röstningen kommer efter att en koalition av 118 Accenture-arbetare tillkännagav sin fackförening i juni. Av totalt 36 valbara röstare röstade 26 ja. Två röstade nej och åtta röster utmanades av Accenture. Dessa utmaningar avvisades senare eftersom antalet inte var tillräckligt stort för att påverka valet. Accentures förhandlingsgrupp efterfrågade mer kontroll över vilka Google-uppdrag de var tvungna att acceptera, om det var utanför ramen för deras vanliga arbete, inklusive deras arbete på Bard. Organisatörerna sökte också bättre lön, förmåner och betald ledighet. I augusti blev 80 Accenture-arbetare uppsagda. Den unga fackföreningen lämnade in en klagan till National Labor Relations Board kort därefter, med anklagelser om att uppsägningarna var vedergällande och därför olagliga. Google överklagar för närvarande NLRB:s septemberbeslut att det är gemensam arbetsgivare för Accenture-kontraktörer.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 november

OpenAI på väg att bli världens tredje mest värdefulla startup med en värdering på 80 miljarder dollar

OpenAI, ett företag inom artificiell intelligens (AI), är på väg att uppnå en imponerande värdering på 80 miljarder dollar, vilket gör det till världens tredje mest värdefulla startup. Detta placerar företaget strax bakom TikToks ByteDance och Elon Musks SpaceX. Teknikjättar som Amazon och Microsoft samarbetar mer med startups, där Amazon nyligen investerade i rivaliserande företaget Anthropic och Microsoft äger 49% av OpenAI. OpenAI har diskuterat med investerare som Thrive Capital att sälja upp till 1 miljard dollar i anställdas aktier. Företaget siktar på att generera en miljard dollar i årlig intäkt från sin produkt, ChatGPT, och utforskar även skapandet av AI-chip.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 26 oktober

Ny AI-teknik kan förstå och resonera kring ljudingångar

Forskare från Tsinghua University och ByteDance har utvecklat ett nytt artificiellt intelligenssystem, SALMONN, som tillåter maskiner att förstå och resonera kring ljudingångar som tal, ljud och musik. SALMONN beskrivs som en stor språkmodell (LLM) som möjliggör tal-, ljudhändelse- och musikinmatningar. Systemet kombinerar två specialiserade AI-modeller, en för talbearbetning och en för allmän ljudbearbetning, till en enda LLM som kan generera textrespons på ljuduppmaningar. SALMONN har också visat korsmodala förmågor, som att följa talade instruktioner, utan någon explicit träning i tal-till-text-översättning.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 24 oktober

OpenAI kan bli värderat till $80 miljarder i ny affär

OpenAI förhandlar om att slutföra en affär som skulle värdera företaget till $80 miljarder eller mer, nästan en tredubbling av dess värdering för mindre än sex månader sedan, enligt en insatt källa. Företaget skulle sälja befintliga aktier i ett så kallat inlösenbud lett av riskkapitalbolaget Thrive Capital. Detta skulle göra OpenAI till det mest värdefulla startup-företaget i San Francisco. OpenAI skulle även bli ett av världens mest värdefulla tech-startups, efter ByteDance och SpaceX. Amazon meddelade förra månaden att de skulle investera upp till $4 miljarder i ett annat San Francisco-startup, Anthropic, en av OpenAIs huvudkonkurrenter. Thrive förhandlar nu om att leda ett annat inlösenbud som värderar företaget till $80 miljarder eller mer.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 21 oktober

TikTok lanserar sin musikstreamingtjänst i nya territorier men saknar fortfarande Universal Music Group

Den länge diskuterade musikstreamingtjänsten TikTok Music kommer äntligen ut ur beta med helt nya funktioner. TikTok Music, en premium musikstreamingtjänst från videodelningsplattformen, är nu tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. Detta följer efter lanseringen av tjänsten i Brasilien och Indonesien. TikToks musiktjänst har partnerskap med alla stora skivbolag i Brasilien och Indonesien. Det innebär att prenumeranter kan lyssna på alla de största artisterna och albumen från Sony Music, Warner Music Group och Universal Music Group. Men det verkar som att de ännu inte lyckats teckna ett avtal med Universal Music Group för sina nya territorier. Det innebär att för närvarande endast musik från Sony Music Group och Warner Music Group är tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. TikTok sa: ´Vi är i aktiva diskussioner med Universal. Vårt mål är att erbjuda våra användare en fullständig katalog av musik.´

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 20 oktober

OpenAI kan sälja aktier till en värdering av 86 miljarder dollar

OpenAI, känt för att ha skapat ChatGPT, är rapporterat i diskussioner om att sälja aktier som nuvarande anställda innehar till en bedömd värdering på hela 86 miljarder dollar. Även om de slutliga fördelningarna inte har bekräftats och villkoren kan ändras, skulle denna värdering skjuta upp OpenAI till nivån av några av världens mest värdefulla privatägda företag, överträffande företag som Stripe och den kinesiska online-återförsäljaren Shein. OpenAI, som ägs till 49% av Microsoft Corporation, leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 20 oktober

OpenAI kan vara värd 86 miljarder dollar i potentiell aktieförsäljning

OpenAI, känt för sin skapelse av ChatGPT, rapporteras vara i diskussioner om att sälja aktier som innehas av nuvarande anställda till en förbluffande värdering på 86 miljarder US-dollar. Företaget diskuterar med potentiella investerare, men villkoren för affären kan fortfarande ändras. Denna värdering skulle kasta OpenAI in i ligan av några av världens mest värdefulla privatägda företag, överträffande Stripe och den kinesiska onlineåterförsäljaren Shein. Om affären går igenom, skulle OpenAI bara ligga efter framstående privatägda företag som Elon Musks SpaceX och TikToks moderbolag ByteDance i termer av värdering.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 20 oktober

OpenAI kan bli ett av världens mest värdefulla företag

OpenAI, som ägs till 49% av Microsoft Corp., leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Med denna transaktion skulle det överträffa företag som Stripe och den kinesiska online-återförsäljaren Shein för att bli ett av världens mest värdefulla privatägda företag, efter Elon Musks SpaceX och TikToks moderbolag ByteDance. Företaget är på väg att generera 1 miljard dollar i årlig omsättning när företag anammar tekniken. Wall Street Journal rapporterade förra månaden att OpenAI diskuterade en potentiell aktieförsäljning som skulle värdera uppstartsföretaget till 80-90 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 19 oktober

OpenAI planerar att sälja anställdas aktier, värderas till 86 miljarder dollar

Start-up-företaget bakom topprodukten AI, ChatGPT, OpenAI, överväger att sälja befintliga anställdas aktier till en uppskattad värdering på 86 miljarder dollar, enligt källor. Företaget förhandlar om denna transaktion, kallad ett anbudserbjudande, med potentiella investerare. OpenAI, där Microsoft Corp. äger 49% av ägandet, leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Om värderingen på 86 miljarder dollar realiseras skulle OpenAI bli ett av världens mest värdefulla privatägda företag, överträffande företag som Stripe och den kinesiska online-återförsäljaren Shein.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 19 oktober

Riffusion säkrar 4 miljoner dollar i investeringar, med Chainsmokers som rådgivare

Riffusion, en applikation som ursprungligen skapades som ett gratis och öppet verktyg för att skapa musik från visuella signaler, har nyligen säkrat en investering på 4 miljoner dollar efter att dess skapare omvandlade den till ett kommersiellt företag. Utvecklarna Seth Forsgren och Hayk Martiros byggde ursprungligen Riffusion som ett hobbyprojekt. Sedan dess har det dragit till sig intresse från teknikföretag som Meta, Google och ByteDance. Den senaste finansieringsrundan leddes av Greycroft Partner med deltagande från South Park Commons och Sky9. Dessutom har musikduon ´The Chainsmokers´ kopplat upp sig med projektet som rådgivare.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 17 oktober

USA stramar åt Kinas tillgång till avancerade chips för artificiell intelligens

Biden-administrationen i USA har meddelat ytterligare begränsningar för vilka avancerade halvledare amerikanska företag kan sälja till Kina. Detta kan potentiellt stoppa de flesta försändelser av avancerade halvledare från USA till kinesiska datacenter, som använder dem för att producera AI-modeller. Detta kan påverka kinesiska företag som ByteDance och Baidu som försöker utveckla AI-chattrobotar. Långsiktigt kan detta också försvaga Kinas ekonomi. Begränsningarna kommer troligen också att påverka intäkterna för amerikanska chipstillverkare som Nvidia, AMD och Intel. De nya reglerna kommer att träda i kraft inom 30 dagar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 oktober

Detta år markerar 78-årsjubileet av slutet på det dödligaste kriget i historien och början på den längsta perioden i modern tid utan storkrig. USA:s ledarskap under dessa decennier i att undvika kärnvapenkrig, bromsa kärnvapenspridning och forma en internationell ordning som gav årtionden av fred mellan stormakterna kommer att gå till historien som en av Amerikas mest betydelsefulla prestationer. Idag, när världen står inför de unika utmaningarna som en annan oöverträffad och på vissa sätt ännu mer skrämmande teknik - artificiell intelligens (AI) - innebär, är det inte förvånande att många har sökt i historien efter vägledning. I denna stund finns det bara två AI-supermakter: USA och Kina är de enda länderna med den talang, forskningsinstitut och massdatabehandlingskapacitet som krävs för att utbilda de mest sofistikerade AI-modellerna. Detta ger dem en smal möjlighet att skapa riktlinjer för att förhindra de farligaste framstegen och tillämpningarna av AI.

Foreign Affairs fördjupade 13 oktober

Cleanlab säkrar 25 miljoner dollar i serie A-finansiering

Cleanlab, företaget bakom den automatiserade dataskötsellösningen som används för att öka dollarns värde av varje datapunkt i företagets artificiella intelligens (AI), stora språkmodeller (LLM) och analyslösningar, har säkrat 25 miljoner dollar i serie A-finansiering. Denna finansieringsrunda leddes gemensamt av Menlo Ventures och TQ Ventures. Matt Murphy från Menlo Ventures och Schuster Tanger från TQ kommer att gå med i styrelsen. Existerande investeraren Bain Capital Ventures (BCV) och nya investeraren Databricks Ventures deltog i denna finansieringsrunda, vilket innebär att Cleanlabs totala finansiering nu uppgår till 30 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 10 oktober

ByteDances värde mindre än hälften av vad det skulle vara som amerikanskt företag

ByteDance, TikToks moderbolag, har en robust finansiell prestation, men dess aktieägare har anledning att vara mycket frustrerade. Värdet på det privatägda kinesiska teknikjätten är mindre än hälften av vad det skulle vara om ByteDance var ett amerikanskt företag. ByteDances värde baseras på priset företaget erbjuder i sin kommande återköp av anställdas aktier, även om aktiens värde på sekundärmarknaden verkar vara ännu lägre. ByteDances erbjudande om $160 per aktie värderar företaget till $223 miljarder. Om ByteDance handlades i linje med Meta, skulle dess aktier vara prissatta närmare $420.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 oktober

CapCut: Den snabbt växande stjärnan inom mobil videoredigering

CapCut är ett videoredigeringsverktyg utvecklat av ByteDance och lanserat 2019. Det används för närvarande av 490 miljoner Android- och iPhone-användare, vilket motsvarar nästan 25% av antalet personer som använder TikTok (2,1 miljarder användare). CapCut är nu live i Europa, samt i Latinamerika och Mellanöstern. CapCut är den mest lönsamma videoredigeringstjänsten, med 50 miljoner dollar i utgifter registrerade under första kvartalet 2023, en ökning med 180% jämfört med de senaste sex månaderna av föregående år. CapCut har lagt till artificiella intelligensverktyg i sitt program, vilket har förbättrat dess popularitet bland internetanvändare.

Direktlänk Dela Haber TUSBA fördjupade 30 september

OpenAI:s värdering kan tredubblas till $80-90 miljarder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas genomföra en aktieerbjudande som skulle öka företagets värdering från ungefär $30 miljarder till någonstans mellan $80-90 miljarder. Syftet med erbjudandet är att tillåta anställda och andra befintliga aktieägare att monetarisera sina innehav. En av de största vinnarna från det kommande OpenAI-erbjudandet kommer att vara Microsoft, som äger 49% av OpenAI. Microsofts andel i OpenAI kommer att vara värd $40-45 miljarder efter erbjudandet, en ökning från den nuvarande nivån på cirka $15 miljarder.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 29 september

OpenAI överväger aktieförsäljning, siktar på värdering mellan $80 och $90 miljarder

AI-startupen OpenAI, känd för utvecklingen av ChatGPT och DALL-E AI-bildgeneratorn, rapporteras vara i diskussioner med investerare om en aktieförsäljning. Företaget söker en värdering mellan $80 och $90 miljarder, vilket är en betydande ökning från dess värdering tidigare i år. Enligt Wall Street Journal är försäljningen inte avsedd att samla in ytterligare kapital genom utfärdande av nya aktier, utan snarare att låta anställda sälja sina befintliga aktier. OpenAI har meddelat investerare att de förväntar sig att nå $1 miljard i intäkter i år, med förväntningar om att generera många miljarder mer 2024.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 27 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

OpenAI utforskar aktieförsäljning som skulle värdera företaget till 90 miljarder dollar

AI-jätten OpenAI, som stöds av Microsoft Corp., utforskar en aktieförsäljning som skulle värdera företaget till 90 miljarder dollar, nästan en tredubbling sedan april i år. Enligt rapporter kommer aktieförsäljningen att tillåta anställda att sälja sina aktier utan att nya aktier emitteras, vilket kommer att förhindra utspädning av befintliga aktieägares andelar. Om OpenAI lyckas nå en värdering på 90 miljarder dollar, skulle det vara bland de mest värdefulla uppstartsföretagen i världen, endast efter Elon Musks Tesla Inc. och TikTok-ägaren ByteDance Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

OpenAI kan värderas till upp till 90 miljarder dollar

OpenAI diskuterar en potentiell aktieförsäljning som skulle kunna värdera företaget mellan 80 och 90 miljarder dollar, en stor ökning jämfört med tidigare värderingar detta år. Den ryktade värderingen drivs av förväntningar om betydande intäktstillväxt, med OpenAI som förutspår 1 miljard dollar i intäkter för innevarande år och ännu större inkomster 2024. Microsoft äger 49% av OpenAI, och den övervägda affären skulle tillåta anställda att sälja befintliga aktier snarare än att utfärda nya. OpenAI planerar att sälja flera hundra miljoner dollar värda av sina befintliga aktier till investerare i Silicon Valley.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 27 september

OpenAI söker värdering på upp till 90 miljarder dollar

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, söker en värdering mellan 80 och 90 miljarder dollar i sin senaste aktieförsäljning. Företaget försöker sälja befintliga anställdas aktier istället för att utfärda nya. Denna värdering representerar nästan en tredubbling av företagets värde jämfört med januari i år. OpenAI har berättat för investerare att de kan tjäna 1 miljard dollar i intäkter 2023, och ännu mer 2024, tack vare den växande efterfrågan på ChatGPT-verktyg. OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022 vilket ledde till en upphetsad konkurrens inom AI-området. Företaget planerar att rulla ut kraftfullare versioner av ChatGPT framöver.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 27 september

OpenAI planerar att dubbla sitt marknadsvärde

OpenAI planerar att prissätta sina aktier för att mer än fördubbla sitt marknadsvärde, enligt Wall Street Journal. AI-startupen diskuterar möjliga aktieaffärer som skulle ge den en värdering mellan 80 och 90 miljarder dollar, vilket gör den till en av världens mest värdefulla startups i USA, efter SpaceX och TikToks ByteDance. OpenAI, som till 49% ägs av Microsoft, förväntar sig att överstiga 1 miljard dollar i intäkter senast 2023 tack vare intäkter från betalande ChatGPT-abonnenter och företagskunder som bygger AI-produkter på toppen av OpenAI:s språkmodeller.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 26 september

OpenAI i förhandlingar om aktieförsäljning, kan öka värderingen till $90 miljarder

Från och med den 26 september 2023 rapporteras det att AI-företaget OpenAI är i förhandlingar med investerare om en aktieförsäljning som kan skjuta upp dess värdering till 90 miljarder dollar. Detta representerar en betydande trefaldig ökning från dess tidigare värdering tidigare i år. Syftet med denna föreslagna aktieförsäljning är att ge OpenAI:s anställda möjlighet att sälja sina befintliga aktier, snarare än att företaget emitterar nya aktier för att attrahera ytterligare kapital. Microsoft, som för närvarande innehar en 49% andel i OpenAI, ser fram emot intäkter på 1 miljard dollar för detta år.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 26 september

OpenAI överväger privat aktieerbjudande, kan värderas upp till $90 miljarder

OpenAI, startup-företaget bakom generativa AI-modellen ChatGPT, överväger att utnyttja sin popularitet genom att söka privat kapital. Enligt Wall Street Journal förhandlar OpenAI med flera investerare om ett privat aktieerbjudande, vilket skulle kunna värdera företaget mellan $80 och $90 miljarder. Om så sker skulle OpenAI bli det tredje mest värdefulla privata företaget i världen, efter SpaceX och TikToks ägare, ByteDance. OpenAI har redan meddelat att de förväntar sig att generera cirka $1 miljard i intäkter 2023. Företaget har en unik partnerskapsöverenskommelse med Microsoft, som äger 49% av företaget.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 26 september

TikTok introducerar funktion för att märka AI-genererat innehåll

TikTok, som ägs av ByteDance, rullar ut en funktion som låter användare märka innehåll som genererats med artificiell intelligens (AI). Funktionen kommer att göra det möjligt för användare att märka sitt innehåll om de använder AI. Varje filter som använder AI kommer att ha det i sitt namn. När innehållet är märkt kommer tittaren att se texten ´Innehåll märkt som AI-genererat´ i nedersta vänstra hörnet av videon eller bilden. TikTok arbetar även på ett sätt att automatiskt upptäcka när innehåll använder AI och märka det.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 19 september

Kinesiska företag visar framsteg inom AI-drivna annonseringsplattformar

Kinesiska sökmotorjätten Baidu har nyligen presenterat en plattform kallad QingGe som möjliggör skapandet av AI-drivna reklamkampanjer. Denna plattform liknar Googles AI-drivna annonser och har visat lovande resultat under tidiga tester. Ett annat kinesiskt företag, Tencent, har integrerat sin AI-modell i reklaminnehållsskapande och sin egen videochatt-app. Tencent har även öppnat väntlistan för en chattbot kallad ChatGPT, som finns tillgänglig i deras populära sociala meddelandeapp WeChat. Alibaba Cloud har nyligen tillkännagivit öppnandet av sin stora språkmodell Tongyi Qianwen för allmänheten.

Direktlänk Dela Haber TUSBA fördjupade 17 september

Stability AI lanserar musik- och ljudverktyget Stable Audio

Teknikföretaget Stability AI har lanserat en ny produkt, Stable Audio, inriktad på musik och ljud. Tjänsten är freemium, och dess gratisversion kan generera och ladda ner musik upp till 20 sekunder lång i respons på textprompter. ´Pro´-prenumerationen ökar den maximala längden till 90 sekunder och tillåter WAV-nedladdningar snarare än bara MP3. Spår kan användas för kommersiella projekt. AI:en tränades på musik och metadata från produktionsmusikföretaget AudioSparx. Ungefär 10% av företagets musiker valde att inte låta sitt arbete användas för att träna Stable Audio. De som valde att delta kommer att få en andel av intäkterna från Stable Audio.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 13 september

Alibaba Group omfamnar AI och främjar yngre ledare i största omstruktureringen någonsin

Alibaba Group kommer att omfamna artificiell intelligens (AI) och främja yngre människor till ledande befattningar, enligt företagets nya VD. Eddie Wu, som tillträdde som VD på söndag, ersatte Daniel Zhang och blev Alibabas fjärde VD på 24 år. Han tog också över som chef för molndivisionen efter Zhangs överraskande avgång. Wu presenterade sina långsiktiga mål för företaget i ett memo, vilka innefattar sökandet efter nya tillväxtpunkter i en utmanande ekonomisk miljö och växande konkurrens. Alibaba kommer att dela upp sig i sex separata enheter, inklusive moln, e-handel, logistik, media och underhållning.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 september

Microsoft avslöjar Windows 11 2023-uppdatering och kommande Surface och AI-händelse

Microsoft har presenterat sin kommande Windows 11 2023-uppdatering, som ska ske i oktober. Uppdateringen kommer att medföra flera nya funktioner för att förbättra användarupplevelsen, inklusive Windows Copilot som använder AI-teknologi för att förbättra skrivbordsfunktionaliteten. Microsoft har också avslöjat sin kommande Surface och AI-händelse, planerad till den 21 september 2023. Händelsen kommer att fokusera på Surface-hårdvara och artificiell intelligens. Dessutom upplevde Microsoft avbrott i sin Microsoft 365-tjänst den här veckan. I EU klassificerades Microsoft, tillsammans med andra teknikjättar, som en gatekeeper enligt Digital Markets Act (DMA). Elon Musk gjorde också rubriker med sin ambition att ta upp LinkedIn genom sin plattform som kallas X Hiring.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 11 september

Microsofts kommande Windows 11-uppdatering, Microsoft 365-uppehåll och EU:s ´gatekeeper´-klassificering

Microsofts seniorredaktör Zac Bowden avslöjade detaljer om kommande Windows 11 2023-uppdatering och Microsofts speciella Surface och AI-evenemang senare denna månad. Windows 11-uppdateringen väntas ske i oktober och kommer att innehålla en rad nya funktioner, inklusive Windows Copilot, en AI-funktion för skrivbordet. Microsoft 365 upplevde avbrott under veckan, men tjänsten var tillbaka till normal drift på torsdag morgon. Microsoft och andra teknikjättar har klassificerats som ´gatekeepers´ av EU, vilket innebär att de är tillräckligt stora för att kunna skapa flaskhalsar. EU utreder fortfarande vissa tjänster, som Microsoft Advertising, Bing och Edge.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 9 september

Ny studie om Globala Marknaden för Artificiell Intelligens Modeller

En ny studie med titeln Globala Marknaden för Artificiell Intelligens Modeller har släppts på Orbisresearch.com. Studien ger en omfattande utvärdering av den globala marknaden för Artificiell Intelligens Modeller och är avsedd att tillhandahålla statistik och konkreta data till studiens primära användare. Forskningen inkluderar flera anmärkningsvärda resultat och kritiska insikter om branschens utsikter. Rapporten undersöker de underliggande tillväxtmotorerna som driver branschens utsikter och presenterar en prediktiv studieansats för att utvärdera den framtida utvecklingen av den globala marknaden för Artificiell Intelligens Modeller.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 3 september

Baidu utmanar ChatGPT med ny AI-bot ErnieBot

Det kinesiska teknikföretaget Baidu har lanserat ErnieBot, en ny AI-bot, på den kinesiska marknaden. ErnieBot, som liknar ChatGpt, kan konversera i text, svara på frågor och lösa matematiska problem. Robin Li, VD för Baidu, säger att företaget genom att göra ErnieBot tillgänglig för hundratals miljoner internetanvändare kommer att samla in stor och värdefull mänsklig feedback från verkliga världen. Detta kommer inte bara att hjälpa till att förbättra Baidus grundmodell, men också att iterera ErnieBot i en mycket snabbare takt, vilket i slutändan leder till en överlägsen användarupplevelse.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 1 september

Kinesiska teknikföretag lanserar AI-chatbots efter godkännande från regeringen

Fyra teknikföretag baserade i Kina, Baidu, Baichuan Intelligent Technology, SenseTime och Zhipu AI, lanserade sina artificiella intelligens (AI) chatbots den 30 augusti för allmän användning efter att ha fått godkännande från den kinesiska regeringen. Detta skedde mindre än två veckor efter att regeringens officiella AI-lagstiftning trädde i kraft den 15 augusti, vilken kräver regeringsgodkännande innan AI-baserade produkter lanseras på massmarknaden. Baidu jämförde sin nya chatbot, Ernie Bot, med den populära ChatGPT-applikationen skapad av Microsoft-stödda OpenAI.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 31 augusti

Kina godkänner första batchen av generativa AI-tjänster för allmän användning

En månad efter att Kina tillkännagav sina provisoriska åtgärder för att övervaka generativ artificiell intelligens, har landet godkänt den första batchen av storspråksmodellsaktiverade tjänster för allmän användning. Åtta generativa AI-applikationer har registrerats hos Kinas cyberrymdsmyndighet, inklusive Baidus Ernie Bot, ByteDances Doubao, Sogou-grundarens Baichuan och chatbots baserade på laboratoriearbetet från ledande forskningsinstitutioner som Tsinghua University och Chinese Academy of Sciences. AI-lagen kräver att algoritmer som kan påverka allmänna åsikter måste registreras hos den relevanta statliga organet och stipulerar att generativa AI-tjänsteleverantörer måste erhålla en administrativ licens för att verka i landet.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 31 augusti

Kinesiska företag lanserar AI-chatbots efter regeringsgodkännande

Fyra Kina-baserade teknikföretag, Baidu, Baichuan Intelligent Technology, SenseTime och Zhipu AI, lanserade sina egna AI-chatbots för allmän användning den 30 augusti, efter att ha fått godkännande från den kinesiska regeringen. Detta skedde mindre än två veckor efter att regeringens officiella AI-lagstiftning trädde i kraft den 15 augusti, vilket kräver regeringsgodkännande innan AI-baserade produkter kan lanseras på massmarknaden. Enligt lokala kinesiska medierapporter har ytterligare 11 företag fått regeringsgodkännande för AI-produkter, inklusive ägarna till TikTok, ByteDance och Tencent Holdings.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 31 augusti

Kinesiska sökjätten Baidu har lanserat sin ERNIE Bot för allmänheten, som en av de första företagen som fått tillstånd att tillåta regelbunden tillgång till generativa AI-bots, efter att ha lämnat in detaljer om sina algoritmer till regeringen. Godkännandet kommer två veckor efter att Kinas nya AI-regler trädde i kraft, vilket banade väg för åtta företag att erbjuda sina generativa AI-tjänster till över 1 miljard kinesiska internetanvändare. Baidus ERNIE Bot toppade gratisappnedladdningslistan på Apples App Store 12 timmar efter att dess allmänna tillgänglighet tillkännagavs.

TechNode fördjupade 31 augusti

AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT anklagas för upphovsrättsintrång

Ny forskning har visat att stora språkmodeller som ChatGPT, utvecklad av OpenAI, har använt mycket internettext, inklusive upphovsrättsskyddade böcker, vilket har väckt oro för potentiella upphovsrättsintrång. Detta har lett till anklagelser om obehörig användning av upphovsrättsskyddat material, vilket resulterat i juridiska frågor som involverar författare. Som svar har teknikjättar som Google, Meta (tidigare Facebook) och Microsoft valt att minska transparensen kring deras AI-modellers specifika träningsdata. OpenAI har tagit ett ytterligare steg i denna riktning, enligt en nyligen publicerad forskningsrapport.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 22 augusti

Nvidias aktiepris kan fortsätta att stiga tack vare AI

Nvidias aktiepris har ökat med fantastiska 205% hittills under 2023, och trots att vissa tror att rallyt närmar sig sitt slut, finns det tecken på att teknikjätten kommer att fortsätta leverera vinster tack vare artificiell intelligens (AI). Efterfrågan på AI-chip exploderar, med företag som rusar för att utveckla sina AI-strategier. Detta har lett till att väntetiderna för Nvidias AI-processorer har sträckt sig till åtta månader. Dessutom planerar stora molnleverantörer som Microsoft och Alphabet att öka sina chipköp. Nvidia förbereder sig också för lanseringen av sina nya ´superchips´, vilket kommer att stärka dess dominans inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Kinesiska techjättar köper Nvidia GPU:er värt $5 miljarder

Kinas största webb- och molnleverantörer, inklusive Alibaba, Baidu, ByteDance och Tencent, har beställt 100 000 Nvidia A800 GPU:er till ett värde av cirka 1 miljard dollar. Dessa företag har även köpt ytterligare GPU:er för leverans nästa år till ett värde av 4 miljarder dollar. Det är dock oklart vilka kort de försöker få. Nvidia A800 utvecklades för att kringgå prestandagränser för export av amerikanska AI-acceleratorer till Kina. Utan dessa chips skulle webbjätten Baidu inte kunna träna några betydande stora språkmodeller. Flera kinesiska organisationer utvecklar sina egna LLM:er för att driva konkurrerande tjänster.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 11 augusti

USA och Kina i teknologikamp över artificiell intelligens

Högkvalitativ artificiell intelligens (AI) teknik har lett till att USA och Kina samlar sina resurser i en tävling för att utveckla de mest kraftfulla systemen. USA:s Biden-administration har meddelat att de kommer begränsa kinesiska teknikinvesteringar i halvledare, kvantdatorer och AI, vilket har orsakat oro hos regulatorer i andra länder som Storbritannien och EU. Kina har svarat med att fördöma USA:s beslut och beskylla dem för ekonomisk tvång och teknisk mobbning. Kinesiska internetjättar som Baidu, ByteDance, Tencent och Alibaba har erbjudit flera miljarder dollar för Nvidia A800-processorn, i rädsla för ännu strängare kontroller från USA.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 10 augusti

Åtta AI-verktyg för musikproduktion

Artificiell intelligens (AI) börjar orsaka stora förändringar i hur artister utvecklar och marknadsför sitt arbete, från att skapa ny musik till att designa albumomslag. Nya AI-produktionsverktyg kan hjälpa oberoende musiker, tillåta nya sätt att experimentera och minska tiden som spenderas under musikproduktionsprocessen. Genom att få tillgång till olika neuronnät kan AI-musikverktyg generera ny musik via metaanalys och förståelse för spårkompositioners mönster. När tillräckligt med information har samlats in kan verktygen lära sig och efterlikna unika musikmönster och hjälpa producenter att skapa magi. En vapenkapplöpning är officiellt igång, med många verktyg som blir populära och sedan blir otillgängliga efter att ha förvärvats av större företag. Här är åtta AI-verktyg du kan använda i produktionsprocessen: Magenta Studio (v1.0), WavTool, BoomY, AIVA, Orb Producer Suite 3, Soundful, Loudly, Ecrett Music.

Direktlänk Dela Mixmag fördjupade 1 augusti

IoT Artificiell Intelligens (AI) mjukvarumarknad växer snabbt

En analysrapport för 2031 visar att IoT Artificiell Intelligens (AI) mjukvarumarknaden har upplevt snabb expansion på senare år. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook, Intel, IBM, Salesforce, Anki, Bytedance, Baidu, NVIDIA, Prospera, Datadog, AiBrain, Kindred Systems, Banjo, Mobvoi, SenseTime, Element AI, Cambricon, Appier, OrCam Technologies, Preferred Networks, Brainasoft, Megvii Technology, Albert Technologies och IFlyTek. Faktorer som bidrar till denna tillväxt inkluderar snabb företagsdigitalisering, ökande beroende av online-plattformar och e-handelsmarknadens exponentiella expansion.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 1 augusti

Mamma till mördad pojke kritiserar TikTok för ´sjuka´ AI-genererade klipp

Denise Fergus, mor till den mördade tvååringen James Bulger, har kritiserat AI-genererade klipp på TikTok som visar en animerad version av hennes son som pratar om hans dödliga bortförande. Klippen var en del av en serie på TikTok som visade AI-genererade versioner av saknade eller mördade barn, inklusive Madeleine McCann, Rhys Jones och Peter Connolly, även känd som ´Baby P´. TikTok har sedan tagit bort videorna för att ha brutit mot dess riktlinjer. Fergus uppmanade till att alla sådana klipp tas bort och att företag som TikTok borde hållas ansvariga.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 29 juli

Kinas väg till AI-dominans stöter på hinder

Kina strävar efter att bli ledande inom artificiell intelligens (AI) till 2030 och har nyligen avtäckt nya regler för tekniken. Men landets slutna onlinesystem, Beijings kontroll över internetinnehåll och USA:s begränsningar av halvledarexporter kommer att hindra framstegen. Trots höga förväntningar och stöd från regeringen, ser saker och ting mindre lovande ut idag. Kinas senaste regler för generativ AI kommer att bana väg för techjättar att lansera produkter för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT. De nya reglerna gäller endast konsumentinriktade tjänster, vilket tyder på att företagsprodukter kan ges mer frihet. Detta bör gynna företag som sökmotoroperatören Baidu, den första stora kinesiska företaget att komma med ett svar på ChatGPT. Men Kina står också inför unika utmaningar. Washington kan snart skärpa exportrestriktionerna till Kina genom att rikta in sig på AI-halvledare, vilket kan sätta Baidu och andra företag tillbaka med flera år. Dessutom kommer Kinas strikta censurkrav att begränsa mängden information företag kan använda för att träna sina AI-modeller, vilket potentiellt kan sätta företag i landet i underläge jämfört med västerländska konkurrenter. En annan utmaning är hur man tjänar pengar. Det är svårt att se hur kinesiska mjukvaru- eller molnleverantörer som Alibaba kan ta ut premiumpriser från inhemska företag som ligger långt efter sina globala motsvarigheter när det gäller IT-utgifter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

AI hotar underhållningsindustrin, enligt amerikansk senator

Amerikanska senatorn Marsha Blackburn uttryckte på tisdagen oro över hur artificiell intelligens (AI) påverkar låtskrivare och andra artister i underhållningsindustrin. Hon betonade att detta problem är särskilt utmanande för kvinnor. Blackburn lyfte fram OpenAI:s Jukebox som ett exempel på generativ AI-kloningsteknik som negativt påverkar artister. Hon tog också upp Martina McBrides erfarenhet av att försöka skapa en spellista på musikströmningstjänsten Spotify. Blackburn uttryckte oro över AI:ns makt att forma vad folk hör och betonade behovet av att säkerställa att alla artister har en rättvis chans till framgång baserat på deras talang och prestationer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Reels växer snabbt, utmanar TikTok

Meta Platforms korta videofunktion Reels, som finns på både Facebook och Instagram, har visat snabb tillväxt bland både användare och annonsörer. Antalet videovisningar på Reels överstiger nu 200 miljarder per dag, upp från 140 miljarder förra hösten. Meta säger att tillväxten delvis beror på företagets förbättrade rekommendationssystem. Reels årliga intäkter har ökat till $10 miljarder, upp från omkring $3 miljarder förra hösten. Mer än tre fjärdedelar av Metas annonsörer placerar annonser på Reels, säger Susan Li, Metas finanschef.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

USA:s utskott uttrycker oro över amerikanska företags investeringar i kinesiska teknikstartups

USA:s utskott för det kinesiska kommunistpartiet har skickat brev till fyra separata amerikanska riskkapitalfirmor, inklusive Qualcomm´s venturearm, och uttrycker ´allvarlig oro´ över deras investeringar i kinesiska teknikstartups. Brevet skickades till GGV Capital, GST Ventures, Qualcomm Ventures och Walden International av Mike Gallagher och Raja Krishnamoorthi, de två ledande medlemmarna i utskottet. De uttryckte särskilt oro över investeringar i artificiell intelligens, halvledare och kvantdatorföretag i Kina. Vissa av de företag som mottagit amerikanska pengar har kopplats till profilering och spårning av uigurer i Kina. Utskottets agerande representerar den senaste tvärpolitiska ansträngningen att öka pressen på amerikanska investeringar i Kina.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 juli

Microsofts förvärv av Activision Blizzard kan slutföras nästa vecka efter domstolsbeslut

En federal domares beslut att låta Microsoft slutföra sitt förvärv av spelutvecklaren Activision Blizzard för 70 miljarder dollar ses inte bara som en seger för teknikjätten, utan också som ett stort nederlag för Federal Trade Commission (FTC), som försökte blockera transaktionen. Detta innebär att FTC:s ordförande Lina Khan, som är en förespråkare för mer omfattande konkurrensreglering, ställs inför frågan om hennes strategi att aggressivt bekämpa fusioner faktiskt uppmuntrar till mer affärsavtal. Dessutom meddelade Storbritanniens Competition and Markets Authority, den sista kvarvarande regulatorn som motsatte sig transaktionen, att den nu är villig att lyssna på förlikningsförslag från Microsoft. Detta innebär att affären med Activision, den största teknikförvärvet någonsin, kan slutföras redan nästa vecka.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Stora techbolag erkänner sig som ´gatekeepers´ under EU:s Digital Markets Act

Sju av världens största teknikplattformar har officiellt erkänt att de uppfyller kriterierna som ´gatekeepers´ enligt EU:s Digital Markets Act (DMA). De sju företagen är Alphabet (Google), Amazon, Apple, ByteDance (TikTok), Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp), Microsoft och Samsung. Dessa företag har en marknadsvärdering på över 75 miljarder euro och äger en social plattform eller app med minst 45 miljoner månatliga användare eller 10 000 aktiva företagsanvändare. EU-kommissionären Thierry Breton har uttalat att de nya reglerna innebär flera viktiga punkter, bland annat att företagen inte längre kommer kunna låsa in användare i sina ekosystem eller bestämma vilka appar som måste vara förinstallerade på användarnas enheter. Om reglerna bryts riskerar företagen böter på upp till 10 procent av sin totala globala omsättning, 20 procent för återkommande överträdelser.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 juli

Primär efterfrågan på reklamindustrin 2023-2031: Nyckelsegmentanalys och framtida prognos

En uppdaterad studie om den globala marknaden för primär efterfrågan på reklam har nyligen gjorts tillgänglig av OrbisResearch.com. Studien ger en grundlig analys av marknaden och erbjuder specifik information om fördelar och lönsamhet för kunder. Rapporten diskuterar en rad ämnen, inklusive marknadstrender, viktiga drivkrafter, hinder och möjligheter. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Facebook, Google, WordStream, Sizmek, Marin Software, DataXu, BaiDu, WeiBo, Twitter och ByteDance.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 1 juli

Reddit är i en period av snabb tillväxt och har hittills samlat in 1,3 miljarder dollar, men bolaget är fortfarande olönsamt och behöver en annonsverksamhet för att överleva. Problemet för Reddit är dess användare, särskilt superanvändarna som fungerar som moderatorer och skapar innehåll utan ersättning. Dessa användare har stor makt att demonetisera genom att göra offentliga subreddits privata eller posta olämpligt innehåll som filtrerar bort annonser. Reddit-VD:n Steve Huffman säger att detta är ett unikt problem för plattformen.

AdExchanger fördjupade 26 juni

Begränsa investeringar på TikTok, varnar CEO för talangbyrå

Reed Duchscher, VD och grundare för skapartalangbyrån Night, råder skapare att inte bli överdrivet beroende av TikTok och att begränsa sina investeringar på plattformen inför presidentvalet 2024 på grund av ökad regulatorisk risk. I ett brev till klienter rekommenderar Duchscher att skapare istället fokuserar på YouTube, som han menar är den centrala plattformen för att bygga ett varumärke. Han påpekar att annonspriserna på YouTube är nedåt i år men ser tecken på en växande marknad för skapare på lång sikt. Duchscher varnar också för att TikTok blir allt mer riskabelt för skapare på grund av regulatoriska problem i USA.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juni

ByteDance utmanar WeChat med allt-i-ett-app

ByteDance, ägaren av TikTok, har länge förberett sin allt-i-ett-app. Den kinesiska versionen av TikTok, Douyin, erbjuder redan matleverans, resebokning och andra tjänster. Med hjälp av en ny produkt vill företaget konkurrera med WeChat, ledaren inom superapplikationer. ByteDance´s kärnverksamhet är sociala medier-appar och största delen av dess 80 miljarder dollar i årlig omsättning kommer från annonser. Företaget började erbjuda matleverans i större städer som Peking och Shanghai förra året. Douyin´s 700 miljoner användare har ökat sina utgifter för dessa tjänster sju gånger under det senaste året. GuoSheng Securities Co. uppskattar att Douyin kommer att säkra transaktioner värda 300 miljarder yuan (42,1 miljarder dollar) fram till 2025.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 15 juni

TikToks framtid i USA är osäker, då Biden-administrationen har hotat att förbjuda appen på grund av säkerhetsproblem med dess kinesiska ägare. Det finns för närvarande ingen tidsfrist för att fatta ett beslut, och kongressen kan vilja ha en inverkan på frågan. Det finns flera möjliga scenarier för appens framtid, inklusive att kongressen förbjuder TikTok, att Biden-administrationen förbjuder appen utan kongressens stöd, att Biden inte vidtar några åtgärder, att domstolar skyddar appen, att ByteDance säljer TikToks amerikanska verksamhet, eller att kongressen antar en integritetslag som gäller alla appar.

NBC News fördjupade 9 juni

Montanas guvernör förbjuder TikTok i delstaten

I ett ovanligt drag har Montanas guvernör Greg Gianforte undertecknat en lag som förbjuder den populära sociala medier-appen TikTok i delstaten. Lagen, som är den första i USA, väntas bana väg för potentiella rättsliga tvister och har fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Lagen, känd som SB 419, förbjuder mobila appbutiker från att erbjuda TikTok för nedladdning till användare i Montana. Förbudet träder i kraft den 1 januari 2024 och innebär en betydande förändring i delstatens inställning till digital integritet och datasäkerhet. TikTok och teknikjättarna Apple och Google, som driver mobila appbutiker, kommer att få böter om de bryter mot förbudet.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 4 juni

Global analys av marknaden för AI-modeller från 2023 till 2030

Global Market Vision har nyligen lagt till en ny rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) modeller 2023-2030 i sin databas. Rapporten erbjuder detaljerad analys av den globala industrin för att hjälpa användare och investerare att förstå den övergripande marknadssituationen. Rapporten kan vara en användbar resurs för företag, investerare, nya aktörer och intressenter att få en djupare förståelse för marknaden och fatta välgrundade beslut och investeringsplaner. Rapporten ger också detaljerad information om konkurrensanalys, marknadssegmentering och marknadens huvudaktörer, som inkluderar Google, Microsoft, Facebook, OpenAI, Amazon, Apple, Baidu, Tencent, IBM, Intel, NVIDIA, Samsung, Alibaba, Huawei och ByteDance.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

TikTok-influencer Kylie Nelson har över 206 000 följare och beräknar att hon kommer att tjäna cirka 60 000 dollar genom sin påverkan i år. Men nyligen förbjöd Montana TikTok, vilket gör att Nelson är osäker på hur hon ska fortsätta. Montana blev den första delstaten att förbjuda TikTok, och under den nya regeln som undertecknades av republikanska guvernören Greg Gianforte, förbjuds mobilappbutiker från att erbjuda appen till användare från och med nästa år. TikTok ägs av det kinesiska företaget ByteDance och har granskats för sina band till Kina. TikTok planerar att utmana lagen, som en talesperson säger bryter mot första ändringsrättigheterna.

The Guardian fördjupade 19 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare