» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 134 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

C3.AI är ett amerikanskt företag som specialiserar sig på artificiell intelligens (AI) och stora dataanalys. De erbjuder en AI-plattform och applikationer som hjälper företag att snabbt utveckla, distribuera och hantera AI-drivna lösningar. C3.AI:s teknik används inom en rad industrier, inklusive energi, tillverkning, hälso- och sjukvård, och finansiella tjänster. Deras mål är att förbättra företags effektivitet och lönsamhet genom att automatisera processer, förutsäga utrustningsskador och optimera resursanvändning. C3.AI grundades av Tom Siebel, en pionjär inom CRM-programvara och tidigare VD för Siebel Systems.

Senaste nytt kring C3.AI

Tekniksektorn och AI-bolag blomstrar, med Opera Ltd i förgrunden

Tekniksektorn har haft ett framgångsrikt år, med Nasdaq-100 teknikindex som ökat med 47%. Särskilt framstående har artificiell intelligens (AI)-industrin varit, med aktier som Nvidia och C3.ai som stigit med 237% respektive 162%. Ett annat framstående företag är norska Opera Ltd, vars aktie nästan fördubblats 2023 tack vare dess internetbrowser med inbyggd generativ AI-teknologi. Opera har utvecklat två webbläsare, Opera One för daglig användning och Opera GX för spelentusiaster. Trots konkurrens från stora företag som Google Chrome och Microsoft Edge, har Opera lyckats attrahera användare genom att erbjuda inbyggda funktioner utan extra kostnad. Företaget rapporterade nyligen en intäktsökning på 20% för det tredje kvartalet 2023, vilket markerade den 11:e kvartalet i rad med en intäktsökning på minst 20%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade i förrgår

Bör investerare köpa C3.ai eller Adobe?

C3.ai och Adobe representerar två olika sätt att investera i den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). C3.ai utvecklar AI-algoritmer som kan integreras direkt i ett företags befintliga mjukvaruinfrastruktur, medan Adobe tillhandahåller molnbaserad mjukvara för medieprofessionella och företagskunder, som uppgraderas med generativa AI-verktyg. C3.ai:s aktie har ökat med nästan 130% under det senaste året, medan Adobe har ökat med 85%. Trots detta har C3.ai fortfarande mycket att bevisa och Adobe:s värderingar blir allt mer överdrivna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Aktier i C3.ai, Cloudflare och DigitalOcean Holdings uppgraderade

Aktierna för C3.ai, Cloudflare och DigitalOcean Holdings uppgraderades på tisdagen av en analytiker som nämnde framtiden för artificiell intelligens som en positiv katalysator för tillväxt.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 21 november

Förklarbar AI-marknad förväntas växa från 6,2 miljarder USD till 16,2 miljarder USD fram till 2028

Storleken på marknaden för förklarbar AI (XAI) förväntas växa från 6,2 miljarder USD 2023 till 16,2 miljarder USD 2028, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,9% under prognosperioden. Ökade regler och krav på transparens och ansvar i AI-system driver efterfrågan på XAI-lösningar för att säkerställa överensstämmelse med lagar som GDPR och HIPAA. Inom hälso- och sjukvårdssektorn förväntas XAI växa mest under prognosperioden. XAI-teknologier används för att göra AI-modellernas förutsägelser och rekommendationer mer transparenta och tolkningsbara.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

OpenAI:s omvälvningar gynnar C3.ai

Teknikindustrin skakades om under helgen när OpenAI avskedade VD Sam Altman och personal hotade att sluta. Vid dagens slut meddelade Altman att han skulle gå med i Microsoft och de flesta av OpenAI:s personal har hotat att sluta. En av dagens vinnare är C3.ai (AI 7,27%), vars aktie har stigit så mycket som 8,2%. Aktien är upp 7,3% kl 12:40 ET. Aktieprestanda för C3.ai har i större utsträckning drivits av AI-hype än något annat i år. Idag är en fortsättning på spekulationer att C3.ai till slut kommer att bli en vinnare inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

AI-investeringar: Nvidia överträffar C3.ai

Trots att S&P 500 sjönk med 19% 2022 har det stigit med 18% hittills i år, främst drivet av framsteg inom artificiell intelligens (AI). En av de största vinnarna har varit C3.ai, vars aktie har stigit med över 160% i år. Trots detta har företagets ekonomiska resultat varit mindre imponerande, med en förlust per aktie på $0,56 under det första kvartalet 2024. Investeringar kan dock vara mer lönsamma i Nvidia, som kontrollerar 95% av marknaden för processorer som används i maskininlärning. Nvidia rapporterade en rekordomsättning på $13,5 miljarder under andra kvartalet 2024, en ökning med 101% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 november

Thomson Reuters lanserar AI-verktyg för juridisk forskning

Thomson Reuters har lanserat nya initiativ inom generativ artificiell intelligens (AI), inklusive införandet av GenAI i företagets plattform för juridisk forskning. Den nya funktionen, kallad AI-Assisted Research on Westlaw Precision, låter användare ställa komplicerade juridiska forskningsfrågor på naturligt språk och ger syntetiserade svar genom att citera Thomson Reuters Westlaw-databas. Verktyget använder återhämtning förstärkt generering (RAG) för att hålla de stora språkmodellerna som ligger till grund för plattformen fokuserade enbart på språket i innehållet i Westlaw-arkivet. Thomson Reuters planerar också uppgraderingar till en GenAI-assistent vid namn CoCounsel.

Direktlänk Dela VNExplorer fördjupade 18 november

Årets aktieprestanda för olika företag enligt Jim Cramer

HubSpot: ´Det är som en mini-Salesforce, den har otrolig tillväxt, och folk gillar tillväxt igen. Jag tror att aktien kommer att rally härifrån.´ Albemarle: ´Nej... Jag tror att litiums priset kommer att sjunka och det finns ingen återvändo, det är bara inte rätt plats att vara.´ Chewy: ´Jag tror att Chewy bottnar här, men jag vet inte mycket uppsida, eftersom jag tror att folk kan få grejerna från Amazon.´ Leonardo DRS: ´Jag tror att utsikterna är riktigt bra för det.´ New York Community Bancorp: ´Nej. Jag tror bara att även med lägre räntor kommer det inte att, det är bara en tuff, tuff miljö.´ Brown-Forman: ´Det är ett bra företag, men, vet du vad, jag tror att så snart någon börjar göra GLP-1-försöket för tunga drickare, tror jag att folk kommer att säga att jag måste komma ur Brown-Forman.´ Sarepta Therapeutics: ´Jag är inte där för de killarna... De förlorar bara en enorm mängd pengar. De har brutit många hjärtan. Jag går inte dit på den.´ C3.ai: ´De levererar inte, de förlorar en förmögenhet. Titta, jag gillar grundaren, Tom Siebel, jag har känt honom i många år. Men det finns för mycket hype där och för mycket hopp där, och jag gillar inte någon ´H.´´ US Bancorp: ´Om du ska köpa en regional bank, USB, du kan göra mycket värre än det... Det verkar mycket säkert för mig.´ CrowdStrike: ´Jag tror att det har ben. Jag menar, den här saken har bara varit en otrolig häst... Jag har varit ett stöd för George Kurtz hela vägen, och han fortsätter att göra bra för oss, och jag säger att han kommer att fortsätta att göra bra.´

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Försiktighet rekommenderas för aktier inom AI: C3.ai och Tesla

Artificiell intelligens (AI) har påverkat marknaden i år, vilket har lett till att Nasdaq Composite har stigit med 22%. Men teknikaktier har dragits tillbaka eftersom intresset för AI verkar ha bleknat och investerare har insett att den potentiella omvandlingen kommer att ta längre tid än förväntat. Aktier inom AI förtjänar därför viss skepticism. C3.ai och Tesla är två aktier att vara försiktig med. C3.ai har mer än fördubblats i år, men företagets AI-resultat har ännu inte visat någon betydande inverkan. Tesla är mest känt för sina elbilar, men vissa investerare ser AI som den verkliga anledningen att investera i aktien. Dock finns det ännu inga bevis på att Teslas AI-strategi kommer att löna sig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Palantir och C3.ai: Två AI-aktier med olika framgång i aktiemarknaden

Förra året såg den sämsta aktiemarknadsprestationen sedan 2008, men det verkar som om vi äntligen har vänt ett hörn. S&P 500 har redan noterat vinster på upp till 28% sedan den nådde sin björnmarknadslägsta i oktober 2022. Det innebär att det enda som behövs för att sparka igång nästa tjurmarknad är ett nytt all-time high för indexet. Framstegen inom generativ artificiell intelligens (AI) och de enorma produktivitetsvinster det lovar hjälper till att driva uppgången. Palantir, ett företag som har varit en AI-innovatör i över två decennier, har redan levererat intäkter på över 1 miljard dollar under första halvåret 2023, upp 15% jämfört med föregående år. Å andra sidan har C3.ai, trots att det hävdar att ha över 40 nyckelfärdiga företags AI-applikationer, ännu inte levererat en enda kvartal av positivt kassaflöde eller vinster sedan dess börsintroduktion 2020.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

Analyserar C3.ai:s framtida tillväxtbehov för att rättfärdiga aktiepriset

C3.ai (AI 7,78%) har varit en av de tidiga förmånstagarna av den allmänna acceptansen av artificiell intelligens (AI). Företagets AI-tjänster används av kända kunder som USA:s försvarsdepartement och Shell (SHEL -0,60%). Trots att aktien har fallit 40% från sina senaste toppar, värderas den fortfarande till cirka 7 gånger föregående omsättning. Dataanalysföretaget New Constructs har nyligen genomfört en omvänd diskonterad kassaflödesanalys av C3.ai, vilket aktieägare inte kommer vilja missa.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

Är C3.ai en bra investering trots aktieprisets nedgång?

C3.ai (AI -3.65%) är ett företag som ofta dyker upp som toppresultat när man söker på ´AI-aktie´, tack vare dess tickersymbol: AI. Många investerare hoppade på aktien när investeringar i artificiell intelligens blev populära tidigare i år, vilket ledde till att aktien steg med mer än 300% till över $46. Nu ligger priset runt $25, en betydande nedgång. C3.ai erbjuder AI-lösningar för olika branscher och har nyligen tecknat ett femårigt kontrakt värt $500 miljoner med USA:s missilförsvarsbyrå. Trots företagets förlust på $11 miljoner under det första kvartalet i det finansiella året 2024, tror vissa att aktien har stor potential på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 oktober

Amazon väl positionerat för att dra nytta av AI-vågen

Artificiell intelligens (AI) är en av de största trenderna på senare år och erbjuder nya möjligheter för investerare. Amazon är ett företag som är väl positionerat för att dra nytta av denna trend. Företaget använder AI för att förbättra effektiviteten och kundupplevelsen inom sin e-handelsverksamhet. Dessutom erbjuder Amazon olika AI-tjänster genom sin molnberäkningstjänst, AWS. Amazon har även tillgång till en stor mängd data genom sin e-handelsplattform, AWS, Alexa och andra dotterbolag, vilket är en värdefull resurs för att förbättra AI-algoritmer. Amazon-aktien är tillgänglig till ett rimligt pris jämfört med andra AI-relaterade företag som Palantir Technologies eller C3.ai.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 oktober

Framstående framsteg inom AI av Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai

Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai gör alla anmärkningsvärda framsteg inom artificiell intelligens (AI). Bidragsgivaren Parkev Tatevosian diskuterar de viktigaste innovationerna som tillhandahålls av dessa företag inom AI. Han jämför de fyra AI-aktierna baserat på finansiella mått, inklusive värdering, för att bestämma den bästa aktien att köpa. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 17 oktober 2023. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett dotterbolag till Amazon, är medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian har ingen position i någon av de nämnda aktierna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 oktober

Bästa aktien att köpa inom artificiell intelligens: Tesla, Palantir, Amazon eller C3.ai?

Bidragsgivaren till Fool.com, Parkev Tatevosian, diskuterar nyckelinnovationer inom artificiell intelligens (AI) som tillhandahålls av Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai. Han jämför de fyra AI-aktierna baserat på finansiella mått, inklusive värdering, för att bestämma den bästa aktien att köpa. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 17 oktober 2023. Motley Fool Stock Advisor, som har drivits i över ett decennium, har avslöjat vad de tror är de tio bästa aktierna för investerare att köpa just nu, och C3.ai var inte en av dem.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 19 oktober

Tre AI-aktier att överväga utöver Nvidia och MAMAA-aktierna

Intresset för artificiell intelligens (AI) har ökat enormt under de senaste åren, med privata globala investeringar i AI som ökade från $48 miljarder 2020 till över $90 miljarder 2021 och 2022. Detta intresse, tillsammans med AI:s enorma nytta, har hjälpt till att locka massiva investeringar. Stora teknikföretag har investerat kraftigt i AI, medan många nya AI-fokuserade start-ups har dykt upp. Nvidia (NVDA), med sin första förflyttning, är en dominerande ledare inom AI halvledarchipsutrymmet. Artikeln går dock utöver Nvidia och MAMAA-aktierna (Meta Platforms, Amazon, Microsoft, Apple och Alphabet) för att identifiera tre andra AI-aktier som investerare kan överväga att köpa: Nice, C3.ai och Oracle.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

IMPACT 50 LIST för Q4 2023: De mest inflytelserika företagen inom Big Data och AI

InsideBIGDATA har publicerat sin kvartalsvisa IMPACT 50 LIST, en ranking av de mest inflytelserika företagen inom big data och AI. Listan baseras på en mängd faktorer, inklusive tekniskt ledarskap, styrka i erbjudandet, innovation, positivitet i budskapet, kvalitetsuppfattning av företagssamhället, sentiment och frekvens av sociala medier, hög profil av C-suite-medlemmar och i fallet med offentliga företag: positiva finansiella indikatorer och aktiekurs. Rankingen inkluderar också en indikator för uppåtgående rörelse i listan och för nyligen tillagda företag.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 11 oktober

AI inom energimarknaden förväntas nå $19,8 miljarder år 2031

Artificiell intelligens (AI) inom energimarknaden uppskattades vara värd $4 miljarder år 2021 och förväntas nå $19,8 miljarder år 2031, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,4% mellan 2022 och 2031. Ökande molnbaserade lösningar och tillämpningar av robotik i återkommande och riskfyllda uppgifter bidrar till marknadstillväxten. AI används för att förbättra hanteringen av elnät, inklusive att förutse elbehov, optimera energidistribution och hantera nätstabilitet. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar ABB ltd., Accenture plc, Amazon Web Services Inc., Autogrid Systems, Inc., C3.ai, Centrica plc, Cisco Systems Inc., General Electric, HCL Technologies, Huawei Technologies Co., Ltd., IBM Corporation, Intel Corporation, Mitsubishi Electric och Schneider Electric och Senseye.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 10 oktober

Rapport om artificiell intelligens inom ny energimarknad till salu

Orbisresearch.com säljer nu rapporten ´Artificiell intelligens inom ny energimarknad - trender och insikter´. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens inom ny energi, med fokus på statistiska resultat och konkreta data. Studien syftar till att samla och konstruera en högklassig, autentisk och pålitlig marknadsandelanalys som inkluderar nästan varje sektor av det globala företaget för artificiell intelligens inom ny energi. Rapporten inkluderar också en COVID-19-undersökning för att identifiera påverkan och störningar orsakade av utbrottet.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 10 oktober

Teknikaktier och AI driver årets vinster, enligt analytiker

S&P 500 och NASDAQ har visat vinster på 16% respektive 27% hittills i år, trots en svag period de senaste veckorna. Dessa vinster har drivits av teknikaktier, speciellt de inom artificiell intelligens (AI), som fått mycket uppmärksamhet sedan ChatGPTs lansering förra november. Analytikern Daniel Ives på Wedbush menar att AI-intresset är här för att stanna och att det kommer att fortsätta driva tillväxten inom tekniksektorn. Han har nyligen tagit starkt positiva positioner på AI-drivna teknikaktier, inklusive Palantir Technologies och C3.ai.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 22 september

Globala marknaden för företagsartificiell intelligens förväntas nå 153,22 miljarder dollar år 2030

Enligt en ny rapport från Vantage Market Research förväntas den globala marknaden för företagsartificiell intelligens (AI) växa från 14,74 miljarder dollar 2022 till 153,22 miljarder dollar 2030, med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) på 34%. Rapporten innehåller även en konkurrensöversikt över stora företag på marknaden, inklusive Amazon Web Services Inc., IBM Corporation, Microsoft Corporation, Oracle Corporation, Intel Corporation, Alphabet, SAP SE, C3.ai Inc., DataRobot Inc., Hewlett Packard Enterprise, Wipro Limited och NVidia Corporation. Rapporten tar också upp hur kriget mellan Ryssland och Ukraina har påverkat marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Åsikter om aktieprestanda: C3.ai, Micron, Jack Henry & Associates, Biohaven, Sempra, Chart Industries

C3.ai hade en dålig kvartalsrapport och det anses vara för mycket hype kring aktien. Micron är på väg upp, men det finns oro för att två företag nu har uppgraderat det, vilket resulterar i mycket het pengar. Jack Henry & Associates är ett mycket bra företag, men det är inte önskvärt att vara i servicebyråverksamheten för finans och banker just nu. Biohaven är spekulativt och riskabelt. Sempra gör det otroligt bra och det skulle vara bra att köpa mer. Chart Industries är högt värderat men har mycket affärer.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 september

AI-teknologi driver ekonomisk återhämtning, men alla AI-aktier är inte lika

Efter den värsta ekonomiska nedgången sedan 2008 börjar saker äntligen se ljusare ut. Varje större marknadsindex har återhämtat sig minst 20% från sina senaste låga nivåer. AI-teknologins framsteg bidrar till återhämtningen, med uppskattningar som varierar kraftigt om dess potential. Cathie Woods Ark Investment Management uppskattar att AI kan representera en möjlighet på 14 biljoner dollar vid decenniets slut. Nvidia, känd som pionjär för grafikprocessorer, har sett en enorm efterfrågan på sina produkter, med rekordintäkter på 13,5 miljarder dollar i det andra kvartalet 2024. Trots konkurrensen är företagets processorer guldstandarden i branschen. Å andra sidan har C3.ai, trots att det har över 40 företags-AI-applikationer, inte lyckats kapitalisera på AI-boomen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 september

Investerare varnas för överhype kring AI-aktier

AI-teknikens framfart har lett till en stark ökning av AI-aktier, men investerare bör vara försiktiga. Nvidia har sett en fördubbling av sin omsättning tack vare ökad efterfrågan på AI-chip, och Oracle har upplevt stark tillväxt i sin molninfrastrukturdivision efter att ha spenderat miljarder på chipp för sina superkluster. Trots detta har de flesta företag som lovordar AI ännu inte sett någon betydande ekonomisk fördel. Istället för att satsa allt på en enda AI-aktie, föreslås en diversifierad approach genom att investera i flera olika aktier inom AI-sektorn. Ett alternativ är att köpa en AI-ETF, till exempel Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 september

C3.ai:s aktier under press efter vinstvarning

C3.ai:s aktier har dragits tillbaka med 41% under de senaste tre månaderna, och det ser ut som om de kommer att fortsätta vara under press efter bolagets senaste vinstvarning. C3.ai rapporterade en omsättning på 72,4 miljoner dollar för första kvartalet i räkenskapsåret 2024, vilket var en ökning med 11% jämfört med föregående år. Trots detta förväntas bolaget nu rapportera en större förlust för året, och planerar att investera mer pengar i generativ AI. Bolaget avslutade kvartalet med återstående prestandaåtaganden (RPO) värda 335 miljoner dollar, vilket var en minskning från 458 miljoner dollar under samma period föregående år. Aktiernas värdering är fortfarande hög trots den kraftiga nedgången i aktiekursen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 september

Är Nvidia eller C3.ai det bättre AI-investeringsalternativet?

Den växande intresset för artificiell intelligens (AI) driver upp efterfrågan på kraftfulla chips och programvara. Nvidia, den ledande leverantören av datacenterchips och system, har sett sina aktier öka med 207% hittills i år, medan AI-programvaruleverantören C3.ai har sett en ökning på 152%. Nvidia har nyligen avslutat ännu ett imponerande kvartal av tillväxt, och företagets intäkter växte med 101% jämfört med föregående år. Å andra sidan har C3.ai sett en minskning i tillväxttakten, med en inkomstökning på endast 5,6% under räkenskapsåret 2023. Trots detta har företaget sett en stark tillväxt inom USA:s försvar, där bokningarna ökade med 39% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 september

C3.ai-aktier sjönk med 26,1% i augusti 2023

Aktierna i C3.ai (AI 1,16%) föll med 26,1% i augusti 2023, enligt data från S&P Global Market Intelligence. Först föreslog en välrenommerad analytiker att marknaden har bildat en AI-bubbla som snart borde spricka. Senare underströk ett ljummet investerarrespons på AI-fokuserade chipdesignern Nvidias fantastiska resultatrapport marknadens förlust av AI-entusiasm. Det första händelsen sänkte C3.ai:s aktier med 13% på tre dagar. Det andra resulterade i en prissänkning på 12% på en enda dag. Analytiker på Morgan Stanley baserade sin bubbelkonklusion på teknisk analys av Nvidias senaste aktiekarta, och argumenterade att de flesta historiska bubblor av denna storlek redan skulle ha spruckit. Om AI-aktier fortsätter att stiga, kommer investerare att möta en ännu skarpare prisrättelse när ångmaskinen går tom på digitalt kol. C3.ai nämndes inte uttryckligen i Morgan Stanleys rapport, men ett företag med AI i sitt namn och aktiekod ingår naturligtvis i sektorsvida marknadsreaktioner. Samma inställning gällde för Nvidias resultatrapport två veckor senare. Halvledarveteranen överträffade Wall Streets konsensusmål med stor marginal över hela linjen och utfärdade rosiga vägledningsmål för tredje kvartalsrapporten i november. Aktien är fortfarande upp med 152% sedan årsskiftet, och Nvidia har mer än tredubblats i år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 september

Jämförelse mellan Palantir och C3.ai som AI-aktier

Palantir och C3.ai är två innovativa aktier som kapitaliserar på artificiell intelligens. Bidragsgivaren Parkev Tatevosian jämför Palantir (PLTR -0,59%) och C3.ai (AI -12,24%) för att avgöra vilken som är den bättre aktien inom artificiell intelligens att köpa idag. Aktiekurserna som används var eftermiddagspriserna den 5 september 2023. Videon publicerades den 7 september 2023. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i någon av de nämnda aktierna. Palantir Technologies rekommenderas av The Motley Fool, som också har positioner i företaget. C3.ai rekommenderas också av The Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 september

Investerare inom AI börjar fokusera på grundläggande faktorer

Investerare inom artificiell intelligens (AI) börjar återigen fokusera på grundläggande faktorer efter att initialt ha blivit förtrollade av AIs potential, vilket ledde till en kraftig uppgång för teknikaktier. Denna förändring i sentiment har visats av C3.ai, ett AI-programvaruföretag, vars aktie har stigit över 200% i år. C3.ai förväntar sig nu inkomstförluster på mellan 70 och 100 miljoner dollar, jämfört med tidigare förväntade förluster på 50 till 70 miljoner dollar. Företaget förväntar sig inte längre att uppnå lönsamhet på kvartalsbasis vid slutet av 2024. Flera andra företag, inklusive Microsoft, Snap och AMD, har stött på liknande utmaningar. Dessa utvecklingar tyder på att investerare blir mer försiktiga med AI-handeln, och ifrågasätter om aktievärderingarna har blivit för höga.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 7 september

Utnyttja AI: Utmaningar och möjligheter för Nvidia, C3.ai och Palantir

Artificiell intelligens har drivit årets aktiemarknadsvinster, men att tjäna pengar på det är en annan fråga. Aktier i företag som Nvidia, C3.ai och Palantir har ökat i värde tack vare AI, men att omvandla dessa framsteg till monetär vinst är en utmaning. Trots detta förväntas AI fortsätta att driva tillväxten på aktiemarknaden.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 7 september

Tre skäl till varför investerare bör undvika C3.ai

Aktierna i C3.ai, ett företag som fokuserar på artificiell intelligens (AI), har ökat med en imponerande 182% i år. Trots detta finns det tre skäl till varför investerare bör undvika detta företag. För det första har C3.ai en historia av att överge affärsprojekt och byta affärsstrategi för att följa investeringshypecykler. För det andra är företagets finansiella resultat svaga, med platt intäktsökning och ökande driftsförluster. Slutligen är företagets värdering mycket hög i förhållande till dess svaga prestanda, vilket gör det svårt att rättfärdiga aktiens nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 september

AI-företaget C3.ai överträffar analytikernas förväntningar

C3.ai, ett företag för artificiell intelligens (AI) mjukvara, har tillkännagivit sina resultat för Q1 FY2024, vilket överträffade analytikernas förväntningar. Företaget rapporterade en ökning av intäkterna på 10,8% jämfört med föregående år, till 72,4 miljoner dollar. Dessutom förväntar sig C3.ai att dess intäkter för nästa kvartal kommer att vara cirka 74,3 miljoner dollar, i linje med analytikernas uppskattningar. C3.ai, grundat 2009 av Tom Seibel, tillhandahåller mjukvara som gör det möjligt för organisationer att införliva AI-teknik i sina applikationer.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 6 september

C3.ai-aktien sjunker trots brist på företagsspecifika nyheter

C3.ai:s aktier har ökat med cirka 180% under 2023, men har nyligen tappat fart och sjunkit under den senaste månaden, trots att det inte finns några företagsspecifika nyheter som borde ha lett till detta. Värt att notera är att C3.ai handlades för bara 4,4 gånger försäljningen i slutet av 2022. Aktiens massiva uppgång 2023 förklarar varför den handlas till ett sådant rikt värde trots en betydande återgång under den senaste månaden. C3.ai:s toppresultat har varit oförändrat under de senaste kvartalen, medan aktien har skjutit i höjden. Detta beror på hypen kring AI-applikationer snarare än företagets egen finansiella prestation.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 september

Palantir Technologies aktie har stigit till 20 dollar, men investerare varnas för att vara försiktiga med AI-hypen. Marknaden för generativa AI-chip kan vara het, men företags AI-programvara är fortfarande under utveckling och försäljningscykler tar tid. Investeringshypotesen är mer neutral på aktien nära stödet runt 14 dollar, men Palantir blir inte ett verkligt värde förrän lägre priser nära 10 dollar. Palantir kommer att använda företags AI-programvara för att utnyttja kraften i stora språkmodeller och algoritmer. Men försäljningsprocessen och implementeringen av programvaran tar tid. Palantir rapporterade endast försäljning på 533 miljoner dollar för Q2, vilket motsvarar en tillväxt på bara 13%, en ny låg kvartalsvis tillväxttakt sedan börsintroduktionen.

Seeking Alpha fördjupade 31 augusti

Är det dags att sälja C3.ai-aktier?

C3.ai, ett företag som säljer AI-tjänster till företag, har sett en kraftig aktieökning på 176% trots att företaget är olönsamt. C3.ai grundades ursprungligen som C3 Energy och bytte sedan namn till C3 IoT innan det 2019 blev C3.ai. Företaget gick offentligt genom en omvänd fusion med ett specialändamålsförvärvsföretag (SPAC) till ett börsvärde på över 10 miljarder dollar. Trots att företaget genererade 267 miljoner dollar i intäkter under räkenskapsåret 2023, upp 14 miljoner dollar från föregående år, postade det en driftsförlust på 290 miljoner dollar, jämfört med en driftsförlust på 196 miljoner dollar året innan.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 augusti

Analyserar C3.ai:s penningförbrukning och framtidsutsikter

Aktieägare i C3.ai (NYSE:AI) kanske undrar över företagets penningförbrukning. Cash burn, det vill säga den årliga takt som ett olönsamt företag spenderar pengar för att finansiera sin tillväxt, är en viktig faktor att överväga. C3.ai hade i april 2023 en kassa på 731 miljoner dollar och ingen skuld. Under det senaste året brände företaget genom 187 miljoner dollar. Detta skulle ge dem en kassabana på cirka 3,9 år från april 2023. Analytiker tror dock att C3.ai kommer att nå kassaflödesbreakeven innan dess. C3.ai ökade sin penningförbrukning kraftigt under det senaste året, med 106%, vilket indikerar tung investering i verksamheten.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 augusti

C3.ai-aktien tappar mark efter Nvidias Q2-resultat

C3.ai-aktien (AI) förlorar mark i torsdagens handel efter att marknaden smält Nvidias (NVDA) nyligen offentliggjorda andra kvartalsresultat. C3.ai:s aktiekurs var nere 11,1% vid 2:30 p.m. ET, enligt data från S&P Global Market Intelligence. Nvidia, å andra sidan, såg en ökning på endast 3,2% trots Q2-resultat som överträffade Wall Streets förväntningar. Det verkar inte finnas några företagsspecifika nyheter som pressar C3.ai-aktien lägre idag, men det är inte förvånande att se företagets aktiekurs förlora mark. Investorer väntade på att se hur marknaden skulle reagera på Nvidias Q2-rapport för att bedöma hur stark den tjuriga marknadsmomentet kan vara framåt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 augusti

Nvidia:s kvartalsrapport driver upp AI-aktier, överträffar förväntningarna

Nvidia:s prognos slog förväntningarna med stor marginal, vilket visar att en boom inom generativa AI-teknologier inte visar några tecken på att sakta ner. Dessa generativa AI-teknologier drivs nästan uteslutande av Nvidia:s chip. Nvidia:s starka kvartalsvisa intäktsprognos ledde till vinster i många AI-relaterade aktier den 23 augusti. Företagets aktie hoppade nästan 10 procent efter klockan till ett rekordhögt $516. Den amerikanska chipmakaren Nvidia överträffade förväntningarna den 23 augusti när företaget rapporterade en intäkt på $13,51 miljarder, vilket var 101 procent mer än för ett år sedan och 88 procent mer än föregående kvartal.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 24 augusti

Nvidia-aktien hoppar efter starka resultat, Dow Jones futures stiger

Dow Jones futures steg på torsdag morgon medan S&P 500 futures och Nasdaq futures steg när Nvidia (NVDA) aktien hoppade på resultat. Nvidia rapporterade starka intäkter, vilket har stora konsekvenser för andra chip- och AI-aktier, liksom för den växande marknadsrallyt. Snowflake (SNOW), Splunk (SPLK) och NetApp (NTAP) rapporterade också på onsdag kväll. Nvidia-aktien steg kraftigt över natten på intäkter. SPLK-aktien och Snowflake var också vinnare, medan NetApp sjönk något. Under tiden flyttade en mängd AI-relaterade namn också något till fast på Nvidia-intäkter. Dessutom har Boeing (BA) hittat ett nytt tillverkningsproblem med 737 Max som kan ha resulterat i hundratals felaktigt borrade hål. Boeing säger att de har en lösning.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 augusti

C3.ai aktie stiger efter avtal med USA:s flygvapen

C3.ai (AI 4,03%) aktiepris steg med 4% på måndagen, efter att ha tecknat ett nytt avtal med en viktig gren av det amerikanska militären. C3.ai meddelade att de ska tillhandahålla vissa av sina tjänster till USA:s flygvapen. Enligt avtalet kommer flygvapnet att anta en produkt för optimering av flyglogistik. Syftet är att spara flygbränsle. Detta är en ny order under ett brett avtal mellan AI-specialisten och flygvapnets tillsynsmyndighet, Försvarsdepartementet, som undertecknades i slutet av 2021. Det totala värdet på kontraktet är 500 miljoner dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 augusti

AI i olje- och gasmarknaden värd 9,6 miljarder dollar till 2032

Enligt en nyligen publicerad rapport av Fior Markets kommer marknaden för artificiell intelligens (AI) inom olje- och gassektorn att vara värd 9,6 miljarder dollar till 2032. Rapporten presenterar en fördjupad analys av marknadens egenskaper, storlek och tillväxt, segmentering, regionala och landspecifika nedbrytningar, konkurrenslandskap, marknadsandelar, trender och strategier. Företagen som täcker marknaden inkluderar C3.AI, FuGenX Technologies Pvt. Ltd, Google LLC, IBM, Microsoft Corporation och Oracle.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 21 augusti

AI kan öka den globala ekonomiska produktionen med 200 biljoner dollar

Artificiell intelligens (AI) har visat sig kunna öka produktiviteten för företag avsevärt. Cathie Wood från Ark Investment Management förutspår att denna produktivitetsökning kan öka den globala ekonomiska produktionen med hela 200 biljoner dollar till 2030. Investerares köp av Nvidia-aktier har ökat på grund av företagets framstående roll inom tillverkning av halvledare för AI-modellutveckling. Tesla, Microsoft, Amazon och C3.ai är fyra företag som kan erbjuda investerare stora möjligheter inom AI-området. Tesla har potential att bli en stor aktör inom AI tack vare sin självkörande mjukvara. Microsoft har investerat i AI-företag som OpenAI och Builder.ai och integrerat AI-teknik i sina produkter. Amazon investerar kraftigt i alla tre kärnlager av AI och har utvecklat egna GPU-chip för att konkurrera med Nvidia. C3.ai, som är det riskfylldaste alternativet, har trots detta potential att erbjuda stora avkastningar på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 augusti

AI-aktier i korrektionsområde - investerare börjar tröttna på AI-hypen

Enligt Insider har de hetaste AI-aktierna från tidigare under 2023 fallit på senare tid, med många i korrektionsområde. Dessa aktier har minskat med mellan 2,3% och 29% sedan de nådde sin topp. Fem av de tio har förlorat mer än 10%. Detta kan vara en kortvarig nedgång, eller en reaktion på högre långsiktiga räntor, vilket kan sänka högteknologiska tillväxtaktier. Det kan också vara ett tecken på att investerare börjar tröttna på AI-hypen, och oroas över att denna teknik kan ta år att generera riktiga vinster, om någonsin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 augusti

Palantir Technologies höjer sin årliga intäktsprognos och köper tillbaka aktier

Det amerikanska mjukvaruföretaget Palantir Technologies höjde sin årliga intäktsprognos något och meddelade att de kommer att köpa tillbaka aktier för upp till 1 miljard dollar. Företaget räknar med att efterfrågan på dess AI-plattform kommer att öka. Plattformen, som lanserades i april, har användare inom över 100 organisationer, inklusive inom sjukvården och bilindustrin. Företagets aktier har nästan tredubblats hittills i år, och steg med 3,5% i handeln efter börsens stängning på måndagen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 7 augusti

AI-bubblan kan vara på väg att spricka, enligt Morgan Stanley

Aktierna i det amerikanska företaget C3.ai, som specialiserar sig på AI-programvara, föll med 7% under måndagen. Trots detta har företagets aktier mer än tredubblats sedan början av 2023. Strateger vid Wall Street-firman Morgan Stanley har dock varnat för att AI-bubblan kan vara på väg att spricka. De pekar på att företagets aktier har skjutit i höjden trots att intäkterna har varit stagnanta under året. Strategen Edward Stanley menar att AI-rörelsen kan vara i sina ´sista omgångar´ och att C3.ai kan vara i ´bubbelterritorium´. Han påpekade dock att inte alla aktier inom AI-ekosystemet kan vara i en bubbla, med mer diversifierade ETF:er som MSCI USA IMI Robotics & AI Select Net USD Index upp bara cirka 47% i år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 augusti

AI-driven efterfrågan kan vända nedgången för minnesindustrin

Minnesindustrin förväntas dra stor nytta av den växande användningen av artificiell intelligens (AI), vilket kan förklara varför aktierna i den sydkoreanska minnestillverkaren SK Hynix nyligen skjutit i höjden. Företaget rapporterade att efterfrågan på AI-serverminne har ökat snabbt, vilket stöds av företagets intäkter som ökat med 44% tack vare en ökad efterfrågan på högbandbreddsminne (HBM) och DDR5 dynamiskt åtkomstminne (DRAM). Detta är goda nyheter för Micron Technology, en chipmaker som kan dra nytta av den AI-drivna minnesefterfrågan. Företaget har redan påpekat att ´AI-servrar har sex till åtta gånger DRAM-innehållet av en vanlig server och tre gånger NAND-innehållet´, och Hynixs resultat ger trovärdighet till Microns påståenden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 augusti

C3.ai:s aktier skjuter i höjden tack vare AI-boom

C3.ai:s aktier har ökat med 267% under 2023 på grund av det växande intresset för allt som rör artificiell intelligens (AI). Bolaget, som specialiserar sig på skräddarsydda dataanalysverktyg för att producera handlingsbara affärsinsikter, har sett en stark tillväxt efter att OpenAI introducerade ChatGPT-systemet. Trots att C3.ai:s verktyg skiljer sig mycket från den generativa AI-upplevelsen hos ChatGPT, ser företaget ChatGPT som ännu ett verktyg det kan integrera i sina egna plattformar. C3.ai har nyligen lanserat sitt eget generativa AI-system och kommer att presentera sin första vinst rapport sedan lanseringen den 30 augusti. Trots den starka tillväxten bedöms aktien som överhettad och företaget förväntas inte bli lönsamt förrän 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 augusti

AI toppval för teknikinvesteringar, företag accelererar investeringar

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett huvudämne i teknikindustrin med många företag som investerar tungt i AI, vilket gör det till en topprioritet. Enligt en undersökning sade 47,37% av företagen att AI skulle vara deras toppval för teknikinvesteringar under de nästa 12 månaderna. Undersökningen visade också att 58% av företagen ser AI som en kritisk teknikstrategi de kommer att implementera, och 53% anser att maskininlärning är en kritisk teknikstrategi. Dessutom accelererar 63% av företagen sina investeringar i AI. Detta ökade intresse för AI har haft en positiv inverkan på företag som NVIDIA Corporation, Microsoft Corporation och Snowflake Inc. Microsoft avslöjade nyligen abonnemangsavgifterna för sin AI-chattbot Co-Pilot, som har en potentiell marknad på ”hundratals miljoner” användare. För att hjälpa investerare att navigera i AI-industrin har en lista över de mest avancerade AI-företagen sammanställts. Dessa företag varierar från etablerade jättar som Microsoft till framväxande innovatörer. Rankningarna bestämdes baserat på antalet hedgefonder som äger aktier i varje företag. Ett av de högst rankade företagen är C3.ai, Inc., ett företag för AI-programvara för företag baserat i Kalifornien. C3.ai´s plattform låter kunder utveckla och distribuera AI-applikationer för företag. Deras senaste produkt, C3 Generative AI for Enterprise Search, ger tillgång till generativ AI-teknik i datahantering. C3.ai har fått uppmärksamhet från 24 hedgefonder, med ett totalt aktievärde på 151,9 miljoner dollar. Analytiker har bibehållit positiva betyg på C3.ai, med en analytiker som höjer prisprognosen på aktien. Sammantaget upplever AI-industrin en betydande tillväxt och företag som är involverade i AI står redo att dra nytta av det. Investerare bör hålla ett öga på dessa avancerade AI-företag för potentiella möjligheter i framtiden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

AWS Summit i New York: Fokus på artificiell intelligens och molntjänster

På AWS Summit i New York förra veckan stod artificiell intelligens i centrum när det offentliga molnjätten presenterade och visade upp de möjligheter som finns tillgängliga för partners och kunder i molnet. Swami Sivasubramanian, vice VD för databaser, analys och maskininlärning på AWS, diskuterade generativ AI-teknologi och dess betydelse idag. Han nämnde även de tre huvudfaktorer som lett oss till denna punkt: massiv dataökning, tillgången på extremt skalbar beräkningsinfrastruktur och framstegen inom maskininlärningsteknik. AWS presenterade flera nyheter, bland annat en förhandsvisning av agenter för Amazon Bedrock, AWS Entity Resolution och AWS Healthscribe. Dessutom meddelades ett nytt tekniskt fördjupningskurs: Generative AI Foundations on AWS.

Direktlänk Dela ChannelE2E fördjupade 31 juli

Tre anledningar till att AI-aktier kan få det tufft 2024

Trots starka vinster för artificiell intelligens (AI)-aktier under 2023, föreslår analytiker att trenden kan stöta på hinder 2024. Historiskt sett har ´nästa stora sak´-investeringar, som AI, tenderat att övervärderas och underskatta mognadstiden för ny teknik. Dessutom kan kapacitetsproblem uppstå, då efterfrågan på AI ökar och utbudet av nödvändiga komponenter som högbandbreddsminne och chip på wafer på substrat (CoWoS) är begränsat. Slutligen kan värderingar av AI-aktier bli problematiska. Företag som Nvidia och C3.ai har sett enorma aktieprisökningar, men kan ha svårt att leva upp till de höga förväntningarna. Dessutom kan en förväntad ekonomisk nedgång i USA leda till en återfokusering på traditionella värderingsmetoder, vilket kan skada AI-aktier.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 juli

AI kan skapa enorma intäkter, Nvidia föredras framför C3.ai

Efter det värsta börsnedgången på över ett decennium börjar saker och ting att se ljusare ut. Framsteg inom artificiell intelligens (AI) hjälper till att driva återhämtningen. Ark Investment Management uppskattar att AI-programvara kan representera en intäktsmöjlighet på 14 biljoner dollar år 2030. Morgan Stanley och Goldman Sachs uppskattar möjligheten till 6 biljoner dollar respektive 7 biljoner dollar. Nvidia, som är guldstandarden för AI-system, har sett sin aktie stiga med 220% hittills i år. Å andra sidan har C3.ai, trots att dess aktier har skjutit i höjden med 270% i år, inte lyckats kapitalisera på AI-boomen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 juli

Analytiker förutser kraftiga nedgångar för AI-aktier C3.ai och Upstart Holdings

Analytiker tror att aktier i artificiell intelligens (AI), specifikt C3.ai och Upstart Holdings, står inför kraftiga nedgångar. Trots att C3.ai:s aktie har stigit med 250% i år, har företagets resultat inte varit banbrytande och dess vägledning inte imponerande. Företagets drift är fortfarande olönsam och intäkterna förra kvartalet var platta. Upstart Holdings använder AI för att hjälpa långivare att fatta bättre beslut om vem de ska låna pengar till. Men med stigande räntor har dess långivare inte varit särskilt angelägna om att utfärda lån, vilket har lett till att efterfrågan har sjunkit drastiskt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 juli

Artificiell intelligens: En överblick över dess inverkan på marknaden och dess potential

Artificiell intelligens (AI) har fått mycket uppmärksamhet inom tekniksektorn. AI-program försöker korrelera data för att kunna fatta korrekta beslut, men de behöver stora mängder högkvalitativ data för att träna och förbättra sina algoritmer. Aktiemarknadens reaktion på AI-utvecklingen har varit överdriven, med företag som Nvidia och C3.ai Inc. som har haft stora värdeökningar. Studier visar att nästan alla branscher kan dra nytta av AI, särskilt de med stora mängder högkvalitativ data. Men AI:s användbarhet minskar där slumpen spelar en stor roll, och från en investeringssynpunkt skapar det inte nödvändigtvis en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 juli

IMPACT 50 LIST för Q3 2023: De mest inflytelserika företagen inom Big Data och AI

InsideBIGDATA har publicerat sin kvartalsvisa IMPACT 50 LIST för Q3 2023, en lista över de mest inflytelserika företagen inom big data, data science, maskininlärning, AI och djupinlärning. Listan är framtagen med hjälp av maskininlärning och en anpassad RankBoost-algoritm, och tar hänsyn till faktorer som teknologiskt ledarskap, styrka i erbjudandet, bevisad innovation, positivt budskap, kvalitetsuppfattning i företagssamhället, sentiment och frekvens av sociala mediebrus, hög profil av C-suite-medlemmar och i fallet med publika företag: positiva finansiella indikatorer och aktiekurs.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 11 juli

Fem företag som använder generativ AI för att öka sin tillväxtpotential

Generativ AI, som kan skapa innehåll som text, bilder, videor och till och med datorprogram, fångar uppmärksamhet tack vare chatbots som OpenAI:s ChatGPT och Alphabets Google Bard. Konsultföretaget McKinsey & Co tror att generativ AI kommer att lägga till $13 biljoner till den globala ekonomiska produktionen fram till 2030, medan Cathie Woods Ark Investment Management placerar den siffran på hela $200 biljoner. Investerare fångar redan upp en del av det värdet med aktier i företag som Nvidia, C3.ai och Microsoft. Här är fem andra företag som använder generativ AI för att öka sin tillväxtpotential: SentinelOne, Lemonade, Duolingo, Redfin och Opera.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 juli

Reddit-aktier: Analytiker jämför Rivian, C3.ai och Visa

Aktier som trendar på sociala medieplattformen Reddit observeras ofta för att hitta intressanta investeringsidéer. En undersökning av Brunswick tidigare i år visade att 58% av de institutionella investerare som använder Reddit har fattat investeringsbeslut baserat på insikter på plattformen. Dessutom förväntar sig 46% av de svarande att använda plattformen mer nästa år. Medan flera Reddit-aktier ofta har varit högrisk, hög belöningsidéer, är vissa baserade på solida grundläggande och analys. Aktier i Rivian, C3.ai och Visa jämförs för att hitta den Reddit-aktie som kan erbjuda bästa möjliga uppsida.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 11 juli

Företag som är redo att dra nytta av AI-revolutionen

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett av de mest lovande teknikområdena med potential att revolutionera nästan alla aspekter av våra liv. Här är en samling aktier som är redo att dra nytta av AI-revolutionen. C3.ai är ett renodlat AI-företag som betjänar enheter som Shell och US Air Force. Microsoft har byggt världens första AI-superdator med Nvidia. Tesla är positionerat för att vara det ´största artificiella intelligensspelet´, enligt Cathie Wood. Microsoft har också utvecklat flera AI-drivna applikationer som Cortana, dess virtuella assistent. Tesla använder AI i sina självkörande funktioner.

Direktlänk Dela CMC Markets fördjupade 5 juli

AI-fenomenet tar en paus och lämnar aktiehandlare i väntan på jobbrapport

Den artificiella intelligensfenomen som drev den senaste marknadsrallyet fortsatte att ta en paus, vilket lämnade aktiehandlare med liten uppmuntran att göra några stora satsningar på kvällen före den viktiga jobbrapporten. Aktier startade månaden i ett mycket snävt intervall, med S&P 500 fast nära sin nyckelnivå på 4 200. C3.ai Inc. sjönk 20% när AI-programvaruföretagets försäljningsutsikter inte levde upp till den investerarentusiasm som har sett dess aktiekurs mer än tredubblas i år. ´När en aktie - eller grupp av aktier - rally på ett kolossalt sätt under en kort tid, bör man förvänta sig att se några mycket betydande återdrag längs vägen´, sa Matt Maley, chefsmarknadsstrateg på Miller Tabak. ´Ibland är de djupa korrigeringarna långvariga, som vi såg efter att dotcom-bubblan sprack. Ibland varar de bara några veckor och följs av nya, mycket starka rallyn som tar aktierna ännu högre.´ Anställningstillväxten på amerikanska företag förra månaden överträffade alla prognoser och visade en hållbar arbetsmarknad som fortsätter att stödja ekonomin. Den månatliga jobbrapporten på fredag, som inkluderar offentliga löner, kommer att ge ytterligare inblick i vilken riktning arbetsmarknaden är på väg. Prognosmakare förväntar sig att regeringens rapport visar en minskning av anställningstakten. Representanthuset antog skuldtaks-lagstiftning som utarbetats av president Joe Biden och talman Kevin McCarthy som skulle införa begränsningar för statliga utgifter till valet 2024 och avvärja en destabiliserande amerikansk standard. Lagstiftare från båda parter gick samman för att godkänna räkningen onsdag kväll och skickade åtgärden till senaten för övervägande. I andra företagsnyheter sjönk Macy´s Inc. efter att ha sänkt sin vinstprognos. Salesforce Inc. föll efter att programvaruföretaget gav en tråkig prognos för försäljning. Dollar General Corp. sjönk efter att rabattåterförsäljaren sänkte sin årliga vinstprognos. Nordstrom Inc. ökade efter att varuhuskedjans kvartalsintäkter och vinst kom in något före prognoserna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

AI-boom bromsar efter snabba vinster

Den snabba rallyn i teknikaktier som gynnas av artificiell intelligens (AI) har stannat upp när Nvidia Corp. sjönk efter att ha stigit över 30% på tre dagar och en besvikelse över C3.ai Inc. utlöste en försäljning av dess aktier. AI-programvaruföretaget C3.ai föll 20% i amerikansk förhandel på torsdagen, efter att ha sjunkit 9% på onsdagen på grund av en besviken försäljningsprognos, vilket minskade dess vinst för året till strax under 260%. Nvidia sjönk 5,7% på onsdagen, mest sedan den 30 januari, efter att chiptillverkaren nådde en marknadskapitalisering på 1 biljon dollar tidigare under veckan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

Nvidia och andra AI-aktier faller efter kraftig rally

Nvidia Corp:s aktier sjönk med 5,7% på onsdagen, det största fallet sedan 30 januari, efter att ha nått en marknadsvärdering på 1 biljon dollar tidigare under veckan. Företagets aktie har ökat med över 250% sedan oktober, vilket gav investerare en attraktiv möjlighet att realisera vinster. Även AI-programvaruföretaget C3.ai Inc. föll med 9% efter en besvikande försäljningsprognos. På Wall Street har AI varit i fokus under året, med Nvidias starka intäktsprognos som bränsle för den frenetiska rallyn. Men höga värderingar kan vara en anledning till försiktighet inom den fortfarande unga industrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

AI-intresse driver teknikaktier till rekordhöga värderingar

Ökat intresse för artificiell intelligens (AI) har bidragit till en rally i teknikaktier på 4 biljoner dollar i år, med Nasdaq-börsen på sin högsta nivå sedan förra augusti. Chipmakaren Nvidia är på väg att bli det nästa biljon-dollar-företaget. Aktier i företag som anses vara AI-vinnare, som halvledartillverkare och mjukvaruutvecklare, har mer än fördubblats i värde. Nvidia, vars högpresterande chips används för att driva datacenter som används av nya AI-produkter, kan snart bli den första chipmakaren som värderas till över 1 biljon dollar. Aktier i AI-relaterade företag har skapat rädsla för en ny bubbla, men vissa experter tror att tekniken kommer att fortsätta växa under de närmaste åren.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 maj

AI-trenden driver stark utveckling för teknikbolag

Chatt-roboten ChatGPT, utvecklad av OpenAI, lanserades i slutet av november förra året och har sedan dess nått 100 miljoner användare. AI-marknaden förväntas växa med i genomsnitt 37 procent fram till 2030. Flera teknikbolag, som Microsoft, Google och Amazon, har investerat i AI och integrerat AI-funktioner i sina produkter. Microsoft har lanserat en AI-driven version av Bing-sökmotorn och investerat i OpenAI. Google har lanserat chat-roboten Bard och AI-verktyg för marknadsförare. Amazon använder AI för att ge personliga rekommendationer och förutsäga kundefterfrågan. Andra företag som Nvidia, C3.ai och Super Micro Computer har också upplevt stark utveckling tack vare AI-trenden.

Direktlänk Dela Placera Media fördjupade 25 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare