» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

CBS News är en amerikansk nyhetsdivision inom CBS Corporation, ett stort medieföretag i USA. CBS News ansvarar för nyhetsrapportering och journalistik på CBS:s tv-, radio- och internetplattformar. CBS News grundades 1927 och är en av de mest välkända och respekterade nyhetsorganisationerna i världen. De producerar flera nyhetsprogram, inklusive ´CBS Evening News´, ´CBS This Morning´, ´60 Minutes´ och ´48 Hours´. CBS News har vunnit många priser för sin journalistik, inklusive Peabody Awards och Emmy Awards. De rapporterar om en mängd olika ämnen, såsom politik, ekonomi, hälsa, vetenskap och underhållning.

Senaste nytt kring CBS News

AI-drivna chattbotar används för att fylla luckor i mental hälsobehandling

Tjänsteleverantörer för mental hälsa vänder sig till AI-drivna chattbotar för att hjälpa till att fylla luckorna i behandlingen, på grund av bristen på terapeuter och ökande efterfrågan från patienter. Woebot Health använder AI för att driva sin mentala hälsochattbot, Woebot, och har rapporterat att 1,5 miljoner människor har använt appen sedan den lanserades 2017. Woebot fungerar som en fickterapeut, hjälper till att hantera problem som depression, ångest, beroende och ensamhet. Men som alla AI-system är det inte felfritt och bör inte lita på att upptäcka om någon kan vara självmordsbenägen. National Eating Disorders Association tog ner sin AI-chattbot, Tessa, efter att den gav potentiellt skadliga råd till personer som sökte hjälp.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 8 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-chatbots erbjuder mental hälsohjälp dygnet runt

Artificiell intelligens (AI) används nu för att erbjuda mental hälsohjälp, med chatbots som är tillgängliga dygnet runt på smartphones. Det finns en brist på mänskliga terapeuter och en ökande mängd potentiella patienter. AI-drivna chatbots är utformade för att hjälpa till att fylla denna lucka genom att ge terapeuter ett nytt verktyg. Alison Darcy, forskningspsykolog och entreprenör, har skapat en mental hälso-chatbot som heter Woebot. Appen hjälper till att hantera problem som depression, ångest, missbruk och ensamhet. Woebot har använts av en och en halv miljon människor sedan den lanserades 2017.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 8 april

OpenAI försenar lanseringen av röstkloningsverktyg

OpenAI:s senaste funktion kan klonar en mänsklig röst med bara 15 sekunders ljud, men företaget har beslutat att försena lanseringen av funktionen, kallad Voice Engine, av rädsla för att det kan leda till spridning av felinformation under detta kritiska valår. Bloomberg News-reportern Shirin Ghaffary anslöt sig till CBS News för att diskutera Voice Engine. CBS News Streaming Network är en ledande nyhetstjänst som sänder dygnet runt och är tillgänglig för alla med tillgång till internet.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 2 april

Artificiell intelligens kan förvärra klimatkrisen, varnar experter

Artificiell intelligens (AI) teknologi har avancerat snabbt och efterfrågan växer globalt. Med denna förändring ökar också behovet av elektricitet i en potentiellt ohållbar takt. Experter oroar sig för att kraftutvecklingen inte kommer att kunna hålla jämna steg med AI:s tillväxt. AI kan också bidra till desinformation och skadlig konsumtion som kan förvärra klimatkrisen. Det är också svårt att fastställa hur mycket AI verkligen kommer att påverka klimatet eftersom olika typer av AI kräver olika mängder datorkraft för att träna och köra.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 21 mars

Google står inför kongressutredning om kontroversiell chatbot

Google står inför en kongressutredning på grund av sin kontroversiella Gemini-chatbot, efter avslöjanden från MRC Free Speech America. House Judiciary Committee har utökat sin utredning om samarbete mellan Big Tech och den federala regeringen för att inkludera president Bidens potentiella roll i skapandet av Gemini. Chatboten har kritiserats för att framställa historiska vita figurer som personer av färg. Utredningen kommer efter att MRC Free Speech America rapporterat att Gemini (tidigare känd som Bard) gav stötande svar om Fox News och Hamas. MRC-forskare verifierade också rapporter om att Gemini uteslöt vita individer från sitt bildgenereringsverktyg.

Direktlänk Dela NewsBusters fördjupade 4 mars

Google CEO uppmanar till snabb åtgärd på Gemini AI-appens problem

Google´s VD Sundar Pichai har uppmanat företagets ingenjörer att snabbt lösa problemen med företagets Gemini AI-app efter att användare har rapporterat historiska felaktigheter i bildgenerering. Appen har bland annat avbildat nazistiska soldater som svarta och asiatiska, samt påvar som kvinnor. I ett mejl till sina anställda bekräftade Pichai problemen och betonade att sådana svar är ´helt oacceptabla´. Google har tillfälligt stoppat sin Gemini-bildgenerator i väntan på en lösning.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 28 februari

OpenAI:s senaste AI-förmåga kan skapa realistiska deepfakes

OpenAI har offentliggjort sin senaste AI-förmåga, Sora, som kan generera videor upp till en minut långa baserat på en användares instruktioner. Dessa videor är nästan omöjliga att skilja från verkligheten, vilket väcker farhågor för framtida problem med realistiska deepfakes. OpenAI har tagit steg för att minska riskerna, inklusive att anställa ´red teamers´ för att försöka hacka eller utnyttja modellen för skadliga aktiviteter. Trots detta kommer deepfake AI-videor troligen att skapas av illvilliga aktörer i framtiden. OpenAI:s huvudkonkurrent, Meta, har också utvecklat AI-modeller och har nyligen annonserat framsteg med video-relaterad AI.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 26 februari

OpenAI avslöjar imponerande text-till-video-verktyg, väcker oro bland experter

Forskningsorganisationen för artificiell intelligens, OpenAI, har avslöjat ett imponerande realistiskt text-till-video-verktyg, Sora. Reaktionerna från AI-entusiaster, forskare och journalister har varit starka. CBS News rapporterade att en AI-expert var ´rädd´ för verktyget. ABC News rapporterade att Sora riskerar att bidra till propaganda och fördomar, enligt experter. The New York Times skrev att OpenAI avslöjar AI som omedelbart genererar iögonfallande videor. Tony Elkins, lärare vid Poynter och grundande medlem av News Product Alliance, och Alex Mahadevan, direktör för MediaWise vid Poynter, delade sina tankar om utvecklingen.

Direktlänk Dela The Poynter Institute fördjupade 21 februari

Falska explicita bilder på Taylor Swift väcker nya frågor om AI

Robosamtal som imiterar president Biden och falska explicita bilder på Taylor Swift är de senaste djupfalskheterna som väcker frågor om hoten från artificiell intelligens. CBS News seniora affärs- och teknikkorrespondent Jo Ling Kent har detaljerna.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 27 januari

Indisk AI-startup VD arresterad för misstänkt mord på sin 4-åriga son

Suchana Seth, VD för AI-startupen The Mindful AI Lab i Bengaluru, Indien, har arresterats misstänkt för att ha mördat sin 4-åriga son. Sonens kropp påstods ha hittats i hennes resväska på vägen hem från en resa. Seth och hennes son checkade in på ett hotell i Goa, men när hon checkade ut på måndagsmorgonen var pojken inte med henne. Hotellpersonalen hittade blod på golvet i hennes rum och larmade polisen. Polisen spårade upp taxichauffören som transporterade Seth och bad honom köra till närmaste polisstation. Pojkens kropp hittades i en resväska i taxins bagageutrymme.

Direktlänk Dela People Magazine fördjupade 10 januari

AI-användning för sällskap, medvetenhet och återlämnande av förlorat bagage

ElliQ, en AI-driven robot skapad av Intuition Robotics, hjälper äldre i USA att bekämpa ensamhet genom att erbjuda sällskap. En koalition av forskare ifrågasätter AI: s medvetenhet och uppmanar till ökad finansiering för forskning om medvetenhet och AI. På Dallas-Fort Worth International Airport används AI för att återlämna förlorat bagage till resenärer, med en framgångsgrad på cirka 90%. Forskare vid Indian Institute of Science har skapat ett AI-verktyg för att upptäcka karpaltunnelsyndrom. Indien experimenterar med AI för att utveckla klimatmodeller för förbättrad väderprognos.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 december
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Artificiell intelligens hjälper till att återlämna borttappade föremål på Dallas-Fort Worth International Airport

Mikha Sabu och ett team av specialister patrullerar de upptagna terminalerna på Dallas-Fort Worth International Airport, samlar in värdefulla föremål som passagerare lämnat efter sig och returnerar dem till hittegodset. På en typisk år rapporteras mer än 18 000 föremål som förlorade av resenärer. Med hjälp av artificiell intelligens returneras cirka 90% av de förlorade föremålen till sina ägare, enligt flygplatsen. Programvaran för hittegods, som drivs av Hallmark Aviation Services, används också på 11 andra flygplatser.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 22 december

Artificiell intelligens hjälper till att återförena resenärer med sina förlorade föremål på Dallas flygplats

På Dallas-Fort Worth International Airport hjälper artificiell intelligens (AI) till att återförena resenärer med deras förlorade föremål. Mikha Sabu och ett team av specialister patrullerar de livliga terminalerna och samlar in värdefulla föremål som passagerare lämnat efter sig. Varje år rapporteras över 18 000 förlorade föremål på DFW, men med hjälp av AI returneras cirka 90% av de hittade föremålen till sina ägare. AI-programvaran, som drivs av Hallmark Aviation Services, används även på 11 andra flygplatser.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 december

Företag använder AI för att bekämpa paketstöld

Enligt Safewise försvann uppskattningsvis 260 miljoner paket i USA förra året, många stulna direkt från ytterdörren medan en kamera filmade stölden. Med julhandeln i full gång är paketstölder en stor oro, och ett fraktbolag använder artificiell intelligens för att bekämpa dessa ´verandapirater´. Tarek Saab, president för Texas Precious Metals, använder ett nytt UPS-data program kallat DeliveryDefense, som hjälper dem att identifiera adresser som är troliga mål för stöld. Programmet använder AI för att generera en poäng för varje adress - ju högre poäng, desto större sannolikhet för en lyckad leverans.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 20 december

Före detta talman Kevin McCarthy vill utforska artificiell intelligens

När den före detta talmannen Kevin McCarthy lämnar kongressen har han nya ambitioner som involverar artificiell intelligens (AI). Men vad tycker AI om detta? CBS News huvudpolitiska analytiker John Dickerson frågade en plattform för att väga in.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 15 december

Nytt AI-system låter kameror på bussar identifiera och bötfälla bilar parkerade i bussfiler

Ett nytt artificiell intelligens (AI) system kommer att tillåta kameror på Metro-bussar att identifiera och bötfälla förare som olagligt använder bussfiler i Los Angeles. Systemet, liknande de som redan finns i San Francisco och Washington, DC, kommer att använda 100 kameror programmerade med AI-teknik placerade i bussens vindrutor, särskilt för att leta efter överträdare som använder filerna under angivna tider där de specifikt ska vara för bussanvändning. Programmet kommer som ett resultat av en lag som antogs av Kaliforniens lagstiftare 2021. Böterna för att parkera i en busslastzon i Los Angeles County är 250 dollar.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 december

AI förändrar sjukvården, mentolcigaretter diskuteras, sjukvårdssystem sårbara för cyberattacker

ChatGPT, OpenAI:s generativa AI-modell, förändrar sjukvården genom att förbättra forskning och vårdleverans. Trots framstegen finns det bekymmer kring AI-chattbotars potential att sprida skadlig felinformation, förstärka fördomar och undergräva medicinsk utbildning. 24 Biden-tjänstemän träffade National Organization of Black Law Enforcement Executives (NOBLE) för att diskutera FDA:s förslag om att förbjuda mentolcigaretter. Mötet inkluderade en lobbyist från cigarettföretaget Altria, samt representanter från andra tobaksföretag. En nyligen cyberattack mot ett sjukhus visar hur sjukvårdssystemets sårbarhet kan riskera patienters säkerhet.

Direktlänk Dela The American Journal of Managed Care fördjupade 30 november

Universitet hanterar användningen av artificiell intelligens

Enligt en undersökning av BestColleges medger 56% av universitetsstudenter att de slutför uppgifter med hjälp av AI-teknik. Detta inkluderar generativ AI, som kan användas för att skapa nytt innehåll, inklusive akademiska uppsatser. Patty Patria, Chief Information Officer vid Babson College, påpekar vikten av att människor kontrollerar det arbete som AI genererar. Tilman Wolf, Senior Vice Provost för akademiska ärenden vid UMass Amherst, betonar vikten av att skapa medvetenhet om vad AI kan och inte kan göra. Många universitet utvecklar för närvarande AI-policyer eller strategier för studenter och personal.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 29 november

AI förändrar bröstcancerscreening

Artificiell intelligens (AI) förändrar hälsovärlden på flera sätt, inklusive som ett extra verktyg vid screening av bröstcancer. Läkare som assisteras av AI i mammografiscreening upptäckte 20% fler cancerfall, enligt preliminära resultat från en studie tidigare i år. AI kan också hjälpa till att förutsäga utfall i invasiv bröstcancer, vilket kan göra det möjligt att skona bröstcancerpatienter från onödig kemoterapibehandling. För Tehillah Harris innebär dessa extra verktyg ett extra par ögon, särskilt som någon med en familjehistoria.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 28 november

OpenAI- anställda kräver återgång av avskedad VD

OpenAI meddelade på tisdagen att dess medgrundare Sam Altman kommer att återvända till teknikföretaget som VD, bara dagar efter att han avskedats av styrelsen och snabbt meddelat att han ansluter sig till Microsoft. ´Vi har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (Ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo´, sa OpenAI i ett inlägg på sociala medier. OpenAI bildar också en ny styrelse som kommer att inkludera tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, som kommer att fungera som ordförande; ekonomen och tidigare USA:s finansminister Larry Summers; och befintlig direktör Adam D´Angelo, VD för Quora. Tre direktörer som var inblandade i beslutet att avskeda Altman - Ilya Sutskever, Helen Toner och Tasha McCauley - lämnar styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 november

Microsoft anställer Sam Altman och medgrundare till OpenAI

Microsoft meddelade att de har anställt Sam Altman och en annan medgrundare av OpenAI, skaparen av ChatGPT, efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomskakning som chockade AI-världen. Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, sade att Microsoft ser fram emot att bekanta sig med OpenAI:s nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear, och resten av OpenAI:s ledningsteam. Sam Altman svarade att ´uppdraget fortsätter´. OpenAI meddelade att Altman blev utmanad efter en granskning visade att han inte var ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´ med styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 20 november
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Bekymmer över artificiell intelligens och dess inverkan på samhället

I en värld av artificiell intelligens (AI) ifrågasätts vad som är verkligt och vad som är falskt, samt hur vår information används. Det är viktigt att förstå alla aspekter av AI, inklusive riskerna med denna nya teknologi, såsom deepfake AI-genererade politiska annonser och ökad risk för bedrägerier. Ravi Bapna, professor vid Carlson School of Management vid University of Minnesota, fokuserar på plattformar som Tinder och OkCupid som drivs av AI. AI används redan i politiska kampanjer inför valet 2024. Minnesota Secretary of State Steve Simon och senator Amy Klobuchar har uttryckt oro över AI och desinformation. Mark Lanterman, teknisk chef på Computer Forensic Services, påpekar dock att AI revolutionerar hälso- och sjukvården.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 16 november

The Beatles släpper ny låt med hjälp av AI

The Beatles har släppt en ny låt, ´Now and Then´, 60 år efter starten av Beatlemania. Den nya utgåvan innehåller rösterna från alla fyra originalmedlemmarna i Beatles, med de överlevande medlemmarna Paul McCartney och Ringo Starr som i huvudsak avslutar vad som ursprungligen var en gammal demoinspelning av John Lennon. Låten använder på många sätt gruppens signaturstil och har en känslomässig refräng där McCartney och Lennons röster tillsammans sjunger, ´I miss you.´ Den ursprungliga ´Now and Then´, inspelad av Lennon för mer än 40 år sedan, kom från samma grupp av demoinspelningar som hans tidigare bandmedlemmar använde för att skapa låtarna ´Free As a Bird´ och ´Real Love´ på mitten av 90-talet. ´Now and Then´ innehåller också ljud från bandets avlidna gitarrist George Harrison, med hjälp av bitar från en av hans studioinspelningar från 1995. McCartney lade också till en ny stränggitarrdel med hjälp av Giles Martin, son till den avlidna Beatles-producenten George Martin. ´Now and Then´ använde delvis artificiell intelligens för att separera Lennons ursprungliga röster innan McCartney och Starrs musikaliska tillägg i studion förra året införlivades. En kort dokumentärfilm som skildrar skapandet av ´Now and Then´ släpptes onsdagen på Beatles officiella YouTube-kanal, före en kommande musikvideo som förväntas släppas ungefär 24 timmar efter låtens utgivning.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 3 november

Författarförbundet i USA uppmanar arbetsgivare att skydda journalister mot AI

Writers Guild of America East (WGAE) har startat en petition för att försäkra att skydd är på plats för journalister i takt med att AI-tekniken utvecklas. Petitionen, som har undertecknats av över 1 000 medlemmar, uppmanar till omedelbara, goda förhandlingar om AI, inklusive utanför schemalagda kontraktsförhandlingar. Den uppmanar också arbetsgivare att offentligt lova att aldrig ersätta en mänsklig arbetare med ett AI-verktyg. Bland de som skrivit under petitionen finns medlemmar på CBS News, Cooked Media, Frontline, The Intercept, Hearst, HuffPost, iHeartMedia Podcasts, MSNBC, Slate och Vox Media.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 30 oktober

AI-verktyg används för att skapa falska kändisendorsement

Under de senaste månaderna har falska AI-kändisar dykt upp för att lura människor med falska endorsement. De ser ut och pratar precis som betrodda personligheter, och de marknadsför oftast varumärken du aldrig har hört talas om. Vissa AI-verktyg, inklusive Stable Diffusion-appar och viss Nvidia-teknik, kan lätt härma ´stora namn´ i kändisvärlden. Oärliga varumärken, eller regelrätta bedragare, har inga problem med att utnyttja denna lättillgängliga nya teknik. AI är också utmärkt på att härma kända röster, vilket är hur fans misstog låtar av AI-mixer Ghostwriter som nya släpp från Drake och The Weeknd.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 27 oktober

AI-verktyg används för att skapa falska kändisendorsement

AI-verktyg används allt mer för att skapa falska kändisendorsement. Dessa verktyg kan efterlikna kända personer som Tom Hanks, MrBeast, Gayle King, Elon Musk, Barack Obama, Tom Brady och Beyonce. AI kan också efterlikna kända röster, vilket har lett till att fans har misstagit låtar av AI-mixer Ghostwriter för nya släpp från Drake och The Weeknd. Sociala medier och Google har inte varit effektiva i att granska annonsörer, vilket har lett till att bedragare har kunnat dra nytta av detta. AI-verktyg är allmänt tillgängliga och enkla att använda, vilket skapar många möjligheter för falskt innehåll.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 26 oktober

Män i Arlington försöker rädda lokaljournalistik med artificiell intelligens

Två grannar i Arlington, Winston Chen och David Trilling, tror att artificiell intelligens (AI) kan vara lösningen för att rädda lokaljournalistiken. De har skapat den ideella organisationen Nano Media, som använder digitala verktyg för att bryta ner långa kommunala möten som finns på YouTube till lättbegripliga sammanfattningar. Chen och Trilling betonar att AI är ett sätt att hjälpa journalister att förstå information snabbare, inte att ersätta människor som samlar in nyheter. De hoppas kunna expandera programmet bortom Arlington till andra städer och samhällen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 24 oktober

AI-chatbots förstärker rasistiska och felaktiga medicinska idéer, enligt Stanford-studie

En ny studie ledd av forskare vid Stanford School of Medicine varnar för att populära chatbots, drivna av AI-modeller tränade på stora mängder text från internet, förstärker rasistiska och felaktiga medicinska idéer. Detta har lett till oro att verktygen kan förvärra hälsoklyftorna för svarta patienter. Studien publicerades i den akademiska tidskriften Digital Medicine och fann att alla fyra modeller som testades – ChatGPT och den mer avancerade GPT-4, båda från OpenAI; Googles Bard och Anthropic´s Claude – misslyckades när de ombads svara på medicinska frågor om njurfunktion, lungkapacitet och hudtjocklek. I vissa fall verkade de förstärka långvariga falska uppfattningar om biologiska skillnader mellan svarta och vita människor. OpenAI och Google svarade på studien att de har arbetat för att minska snedvridningen i sina modeller, samtidigt som de vägleder dem att informera användarna att chatbotarna inte är en ersättning för medicinska yrkesverksamma.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 21 oktober

New York City ska använda AI för att hjälpa människor att få tillgång till stadstjänster

New York City blir den första stora amerikanska staden som planerar att använda artificiell intelligens (AI) för att hjälpa invånarna att få tillgång till stadstjänster. Detta är det senaste initiativet för att placera staden i framkant av teknologin. Borgmästare Eric Adams har redan omfamnat ´Digidogs´ för att hjälpa brandkåren att söka efter offer vid byggnadsras och robotar för att patrullera Times Square tunnelbanestation. Nu går han vidare till nästa steg i att göra staden till den mest teknologiskt avancerade regeringen i nationen. Planen inkluderar 37 åtgärder för att göra New York City till techostaden som aldrig sover, där människor kan få tillgång till tjänster 24/7.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 16 oktober

Deepfake nyhetssegment med toppjournalister sprider sig på internet

Deepfake nyhetssegment som verkar levereras av toppjournalister och TV-nätverk sprider sig över internet. Det är en vändpunkt för manipulerade medier som experter ser som oroande bara ett år ut från ett historiskt val. TikToker Krishna Sahay har använt generativ AI och annan programvara för att producera till synes riktiga nyhetssegment från toppankare vid stora nyhetsbyråer, från CBS Evening News ´Norah O´Donnell till journalister på CNN, BBC och mer. Tack vare tekniken ser ankarna ut och låter som sig själva, och tack vare plattformarnas kraftfulla algoritmer går sensationella berättelser och falska rubriker som bär deras namn och likhet (eller en nyhetsbyrås logotyp) virala under förevändning av att vara auktoritativa nyheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 oktober

AI:s framtid enligt ´AI:s gudfader´ Geoffrey Hinton

Geoffrey Hinton, ofta kallad ´AI:s gudfader´, delade nyligen sina insikter och oro för AI:s framtid i en exklusiv intervju med CBS News korrespondent Scott Pelley. Hinton, en brittisk datavetare vars banbrytande idéer varit avgörande för AI-teknikens framsteg, diskuterade potentialen för AI-system att bli smartare än människor och implikationerna av denna nya autonomi. Hinton och hans kollegor Yann Lecun och Yoshua Bengio mottog Turingpriset 2019 för sitt pionjärarbete med artificiella neurala nätverk. Hinton uttryckte oro för att AI-system autonomt kan skriva och exekvera sin egen kod, vilket kan utgöra en utmaning för att behålla kontroll över dessa system.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 9 oktober

AI:s gudfader varnar för riskerna med artificiell intelligens

Geoffrey Hinton, ofta kallad ´AI:s gudfader´, varnar för att artificiell intelligens (AI) ´kan ta över´ om den inte utvecklas ansvarsfullt. Hinton, som tidigare arbetade för Google, uppmanar regeringar, företag och utvecklare att noggrant överväga de bästa sätten att säkert främja tekniken. Han tror att AI har potential för både gott och ont och att det nu är dags att genomföra experiment för att förstå AI och införa lagar för att säkerställa att tekniken används etiskt. Han är orolig för att AI en dag kan ta över från mänskligheten och varnar för riskerna med AI-drivna falska nyheter, fördomsfull AI, teknikens användning inom brottsbekämpning och autonoma stridsrobotar.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 oktober

AI och framtidens krigföring: Generallöjtnant Mark Milley diskuterar behovet av militär förändring

Generallöjtnant Mark Milley, före detta ordförande för Joint Chiefs of Staff, förutspår att avancerade teknologier som robotik och artificiell intelligens (AI) snart kommer att förändra krigets karaktär. Milley menar att USA:s militär måste förändras för att fortsätta vara överlägsen alla andra militärstyrkor på jorden. Han förutser att AI kommer att påskynda och automatisera den så kallade OODA-loopen (observera, orientera, dirigera och agera), vilket kommer att hjälpa till att fatta beslut om var och när trupper ska flyttas. Biträdande försvarssekreterare Kathleen Hicks tillkännagav att denna standard kommer att gälla för ett nytt DoD-program kallat ´Replicator´, ett Pentagon-initiativ som syftar till att motverka Kinas militärs storlek. Programmet syftar till att producera tusentals autonoma vapensystem som drivs av AI.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 oktober

Kändisar varnar för AI-manipulerade bilder som används för falsk produktreklam

På måndagen varnade en CBS Mornings-medprogramledare tusentals sociala medieföljare för att en AI-renderad bild av henne felaktigt marknadsförde en produkt som hon inte har någon koppling till. Samma dag sa en YouTube-stjärna med 188 miljoner följare att AI-manipulerat innehåll försökte sälja en ´bluff´ med hans likhet. De tre kändisarna - med stora följarskaror inom sina respektive områden - inledde en vecka av högprofilerade reaktioner på AI-ändrade bilder som understryker den ökande tvisten om användningen av artificiell intelligens och dess förmåga att reproducera människors likheter oavsett deras samtycke.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 4 oktober

Tom Hanks och Gayle King varnar för obehörig användning av deras likheter i AI-annonser

Skådespelaren Tom Hanks och CBS-ankaret Gayle King har varnat sina följare på sociala medier om att deras likheter används obehörigt i AI-genererade annonser. Hanks hävdade att en annons för en tandvårdsplan som använde hans likhet utan hans samtycke var bedräglig och baserad på en AI-version av honom. King delade en manipulerad video som påstod att hon marknadsförde en viktminskningsprodukt, vilket hon förnekade. Det är oklart vilka företag som ligger bakom dessa annonser. Meta, Instagrams moderbolag, kommenterade inte direkt på annonserna men sa att det var emot deras policy att använda offentliga figurer på ett bedrägligt sätt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 oktober

Tom Hanks varnar för AI-skapad likhet i tandvårdsannons

Tom Hanks varnar fans för en tandvårdsannons som verkar innehålla hans likhet, men som faktiskt är skapad med artificiell intelligens. Hanks delade en bild på Instagram och förklarade att han inte har något att göra med annonsen. Han är en av många inom film- och TV-industrin som nu öppet diskuterar användningen av AI i media. Hanks har tidigare uttryckt att uppkomsten av AI innebär en konstnärlig utmaning samt en juridisk. Han nämnde också att vem som helst nu kan återskapa sig själva i vilken ålder de vill med AI eller deepfake-teknologi.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 2 oktober

AI: Nästa slagfält i krigföring

Alexandr Wang, VD för Scale AI, och Michèle Flournoy, tidigare biträdande försvarsminister under Obama-administrationen, har vittnat om Kinas framsteg inom artificiell intelligens (AI) och dess potential att förändra krigföring. Kina har ett projekt som liknas vid USA:s Apolloprojekt och har en civil-militär fusion, vilket innebär att regeringen kan kräva samarbete från företag och akademiska institutioner för att stödja sin militär. AI har visat sin potential i brädspel som schack och Go, men har även utvecklats för att spela poker, vilket har lockat uppmärksamheten från Tuomas Sandholm, en professor i datavetenskap vid Carnegie Mellon. Hans AI-företag, Strategy Robot, arbetar nu som en Pentagonentreprenör.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 1 oktober

OpenAI:s ChatGPT kan nu se, höra och tala med användare

OpenAI:s ChatGPT har blivit ännu mer sofistikerad i sin förmåga att informera och interagera med användare. OpenAI bekräftade på onsdag att det AI-drivna systemet nu kan surfa på webben för att ge användarna den mest aktuella informationen, medan det tidigare endast använde data fram till september 2021. OpenAI tillkännagav också denna vecka att ChatGPT nu kommer att ”se, höra” och prata med användare genom nyligen utrullade funktioner. Kyle Wiggers, senior företagsreporter på TechCrunch, anslöt sig till CBS News för att prata om uppdateringarna.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 29 september

ChatGPT från OpenAI kan nu söka på internet och interagera mer avancerat med användare

OpenAI har bekräftat att deras AI-drivna system, ChatGPT, nu kan söka på internet för att ge användarna den mest aktuella informationen, där det tidigare endast använde data fram till september 2021. OpenAI meddelade också att ChatGPT nu kan ´se, höra och tala´ med användare genom nyligen utrullade funktioner. Kyle Wiggers, senior enterprise reporter på TechCrunch, deltog i CBS News för att prata om uppdateringarna.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 28 september

Över 250 stora webbplatser blockerar nu ChatGPT:s och Common Crawl:s webbskrapor

Hundratals stora företag och webbplatser blockerar nu ChatGPT:s webbskrapa. Även webbskrapan CCBot, som används av Common Crawl, blockeras nu av allt fler. Unika och högkvalitativa data, främst skrapade från webben, är avgörande för prestandan hos AI-modeller. Fler och fler företag försöker undvika att deras data skrapas och sparas fritt av webbskrapor som arbetar till förmån för AI-modeller. Bland de webbplatser som blockerar GPTbot finns Amazon, Tumblr, Pinterest, Vimeo, GrubHub, Indeed, Apartments.com, The Guardian, Live Science, USA Today, NPR, CBS News och CBS Sports, NBC News och CNBC, The New Yorker, People och alla titlar som publiceras av Hearst och Conde Nast. Antalet webbplatser som blockerar GPTbot har ökat till över 250 på cirka tre veckor.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 september

Teknik kan minska trafiken på Long Island Expressway

Enligt nya data från Census Bureau har bilpendlingstiderna ökat i hela USA, med en ökning av andelen personer som kör till jobbet ensamma från 67,8% 2021 till 68,7% 2022. På Long Island har pendlare rapporterat problem med Long Island Expressway (LIE). En lösning kan vara att installera artificiell intelligens (AI) för att göra vägen smartare. Rekor Systems, ett företag specialiserat på vägintelligens, hävdar att AI-teknologi kan förutsäga och hantera incidenter för att snabbt återställa normal trafikflöde. New Yorks transportdepartement (NYS DOT) överväger användningen av AI i takt med teknikens utveckling.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 27 september

Nya jobb inom AI-expertis ökar

Enligt ny forskning från jobbsökplattformen Indeed löper tjänstemän störst risk att ersättas av artificiell intelligens (AI), vilket skiljer sig från tidigare tekniska revolutioner där manuell arbetskraft oftast ersatts. Indeed har funnit att yrken som är mest exponerade för ersättning av AI inkluderar mjukvaru- och kodningsjobb, IT, matematik, informationsdesign samt juridiska och redovisningspositioner. Å andra sidan är yrken som lastbils- och taxichaufförer, städning och skönhet och wellness minst exponerade för AI. Indeed noterar att ju mer lämpligt ett jobb är för fjärrarbete, desto högre är dess potentiella exponering för AI-driven förändring.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 21 september

Artificiell intelligens hjälper läkare att mäta kardiovaskulära risker

Artificiell intelligens (AI) används för att hjälpa läkare att bättre diagnostisera ett antal hälsotillstånd. Nu visar det bilder av hjärtat som de aldrig sett tidigare, vilket ger läkare möjlighet att förutsäga om någon kommer att få ett hjärtinfarkt eller utveckla hjärt-kärlsjukdom. AI-analysen fungerar från en CT-skanning som ser inuti kranskärlen. AI beräknar tusentals bilder och motsvarande resultat för att förutsäga framtida risker. Dock pågår fortfarande forskning för att analysera risken för strålningsexponering och kostnader.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 20 september

Kina använder AI för att påverka amerikanska väljare, enligt Microsoft

En ny rapport från Microsoft hävdar att Kina använder artificiell intelligens (AI) för att påverka väljare i USA. CBS News rapporterar om vilken typ av AI-bilder och innehåll som sprids som en del av den cyberkampanj som pågår. Microsoft har också rapporterat om en kinesisk hackning av amerikanska tjänstemän på grund av att ett Microsoft-ingenjörs konto har äventyrats.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 8 september

Skoldistrikt i Georgia inför AI i klassrummen

En skoldistrikt i Georgia, USA, introducerar artificiell intelligens (AI) i klassrummen. Medan vissa skolor har förbjudit användning av AI, låter andra lärare bestämma hur de ska använda teknologin. Dan Wang, en sociologiprofessor vid Columbia Business School, anser att det är hans ansvar att exponera studenter för generativa AI-verktyg och uppmuntrar till och med sina studenter att använda AI för att slutföra sina kurser. Han menar att det är viktigt att förbereda studenter inför arbetslivet där AI-verktyg ofta används. Graham Glass, AI-expert och grundare och VD för Cypher Learning, håller med om att försök att begränsa användning av AI är meningslöst.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 29 augusti

Artificiell intelligens: Ett verktyg för hållbarhet eller en miljöbov?

Användningen av artificiell intelligens (AI) ökar, men få har beaktat dess effekter på miljön. Trots att AI har potential att hjälpa till med miljöutmaningar, pekar experter på att vi först måste förstå AI:s egen koldioxidavtryck. AI kan användas för att analysera stora mängder data, vilket kan bidra till att förbättra vår förståelse för vår miljöpåverkan. Men det finns också oro över koldioxidavtrycket från AI själv. Experter uppmanar företag att vara transparenta om dess miljöpåverkan och hur de hanterar den. AI:s totala koldioxidavtryck är svårt att mäta, men det börjar med de datorer det använder. Dessutom kan träning av en AI-modell konsumera mycket energi.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 26 augusti

Universitetet i Michigan erbjuder generativ AI-plattform till hela sin gemenskap

Universitetet i Michigan kommer att erbjuda en anpassad generativ artificiell intelligensplattform till hela dess gemenskap, meddelade universitetets president Santa Ono. U of M blir det första stora universitetet som erbjuder plattformen. Information och tekniktjänster AI-plattform kommer att vara tillgänglig för U of M-gemenskapen utan kostnad till den 30 september. Efter det kommer ITS att informera användarna om eventuella kostnader och fakturera U-Maizey och U-M GPT-användare i slutet av varje månad.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 augusti

Demokraterna i USA:s representanthus lanserar arbetsgrupp för AI-policy

Demokraterna i USA:s representanthus lanserar en arbetsgrupp för att utforma policy kring artificiell intelligens (AI), i ett försök att förstå och reglera den snabbt framväxande sektorn. Den nya initiativet presenterades denna vecka av New Democrat Coalition, en grupp om nästan 100 demokratiska representanthusmedlemmar. Representanten Don Beyer, en av initiativets vice ordförande, hoppas att arbetsgruppen kommer att utveckla praktiska idéer som sätter gränser för AI. Arbetsgruppens ordförande, representanten Derek Kilmer, föreslog att det kan lägga grunden för ett AI-regelverk i representanthuset. Biden-administrationen och kongressen undersöker hur man ska reglera AI.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 17 augusti

Utbildare säger att A.I. inte bör fruktas

Med skolornas återstart diskuteras hur skolor kommer att använda och skydda sig mot artificiell intelligens (AI). Enligt KDKA-TV:s Jon Delano främjar AI kunskapsutveckling men underlättar också fusk. Trots oro kring kontroll, integritet och fusk i skolorna, menar utbildare att AI inte bör fruktas. Justin Aglio, professor vid Penn State University, menar att vi måste omfamna AI och att obligatorisk AI-utbildning är nödvändig för digital säkerhet, lika möjligheter för alla studenter, arbetskraftsutveckling och nationell säkerhet. Dr. Brian Stamford vid Allegheny Intermediate Unit diskuterar hur lärare kan förhindra fusk med AI, medan Dr. Linda Hippert från Point Park University understryker vikten av att kontrollera AI:ns noggrannhet.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 7 augusti

AI kan ersätta 30% av arbetstimmarna fram till 2030, enligt McKinsey-rapport

Enligt en ny rapport från McKinsey kan AI ersätta 30% av arbetstimmarna fram till 2030. Låglönejobb inom livsmedelsindustrin och kundtjänst är mest sannolika att elimineras av generativ AI-teknik. Jobb som tjänar under $38,000 om året är 14 gånger mer benägna att elimineras av generativ AI-teknik än andra typer av roller, enligt Kweilin Ellingrud, direktör för McKinsey Global Institute. Dessa jobb kommer att ersättas av enheter som snabbmatskiosker, vilket gör det möjligt för anläggningar att driva en enda plats med mycket färre anställda. Kundtjänstverksamheter kan genomgå en omvandling, med AI-drivna chattbotar skapar snabba, personliga svar på komplexa kundfrågor.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 1 augusti

AI:s möjligheter och utmaningar enligt Dr. Patrick Dicks

Artificiell intelligens (AI) är ett snabbt växande område som har potential att revolutionera olika branscher och aspekter av vårt dagliga liv. Dr. Patrick Dicks diskuterade nyligen i en intervju med CBS News Miami om de möjligheter och utmaningar som AI kan medföra. AI kan automatisera repetitiva och triviala uppgifter, vilket frigör tid för mer komplexa och kreativa ämnen. AI kan också förbättra beslutsprocesser genom att analysera stora mängder data. Men AI ställer också flera utmaningar, inklusive jobbförskjutning och etiska överväganden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

FTC:s ordförande Lina Khan tar upp kampen mot stora teknikföretag

Ordförande för Federal Trade Commission (FTC), Lina Khan, leder Bidens administrationens kamp mot stora teknikföretag som anklagas för att försöka sluka konkurrensen. Khan fokuserar på artificiell intelligens, som hon ser som ett växande hot mot amerikanska konsumenter. Hon har tagit sig an stora företag som Amazon, Microsoft och Meta sedan president Biden utnämnde henne till ordförande för FTC 2021. Trots högprofilerade förluster mot Microsoft och Meta i domstol, är hon stolt över FTC:s segrar i att blockera fusioner och stämma för att förhindra konkurrenshämmande beteende. FTC anklagade nyligen Amazon för att ha registrerat konsumenter till Prime utan deras samtycke och gjort det svårt att avbryta prenumerationen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 27 juli

Redsense Medicals säkerhetssystem ökar patientsäkerheten vid hemodialys

Redsense Medicals säkerhetssystem för hemodialys har framhållits i en CBS News-rapport. Systemet, inklusive den kommande Redsense Clamp, minskar risken för allvarliga komplikationer genom att larma vid blodläckage och automatiskt stoppa blodflödet. Redsense Clamp har presenterats för stora dialyskedjor i USA, men väntar på regulatoriskt godkännande för lansering. Redsense arbetar även för att hantera utmaningen att deras engångsplåster-sensorer inte täcks av Medicare, vilket hindrar en bred spridning av produkten på den amerikanska marknaden.

Direktlänk Dela TradeVenue fördjupade 11 juli

Google utvecklar AI-teknik som kan tala till människor som en jämbördig individ

Google har utvecklat en AI-teknologi, känd som en chatbot, som har lärt sig att tala till människor som en jämbördig individ. Tekniken, som presenterades av Google VD Sundar Pichai, har förmågan att tala med kreativitet, sanning, fel och lögner. Pichai menar att AI kommer att vara lika god eller ond som mänsklig natur tillåter. Han förutser att AI-revolutionen kommer snabbare än vi tror. Google har också släppt en avancerad version av sin chatbot, Bard, som kan skriva programvara och ansluta till internet. Google fortsätter att utveckla mer sofistikerade AI-modeller.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 10 juli

Kokain hittat i Vita huset, utredning pågår

Det är fortfarande oklart hur kokain hamnade i Vita huset, men nya rapporter indikerar att det hittades i en liten påse i ett förråd som regelbundet används av personal och gäster. Amerikanska Secret Service har inte kommenterat den pågående utredningen, men bekräftade att det vita pulverämnet hittades i ett ´arbetsområde inom västra flygeln´ av Vita huset. Vissa republikanska lagstiftare och konservativa troll föreslog genast att Bidens son Hunter, som har ett drogberoende, var källan. Vita huset har förblivit tyst om det chockerande fyndet som tvingade till en evakuering medan presidenten var i Camp David med sin son Hunter.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 5 juli

Twitter genomgår stora förändringar efter Elon Musks köp, kändisar uttrycker missnöje

Twitter har genomgått flera drastiska förändringar sedan Elon Musk köpte sociala medieplattformen förra året. Musk köpte företaget för 44 miljarder dollar, men dess värde har snabbt sjunkit till 15 miljarder dollar. Denna minskning kan vara på grund av de många ogynnsamma förändringar som Teslas VD har infört. Nyligen uttryckte De’Aaron Fox sitt missnöje med en ny begränsning som Twitter infört. Tidigare i år meddelade Musk att användare skulle behöva betala en månatlig avgift på 8 dollar för att behålla sin ”blå bock”-verifiering på sina konton. LeBron James uttryckte också sitt missnöje med tillkännagivandet.

Direktlänk Dela The Sports Rush fördjupade 2 juli

Elon Musk tillkännager ny Twitter VD och inför läsgränser

Elon Musk, som tog över Twitter 2022, meddelade att det fanns problem med appen som orsakade hashtags som ´TwitterDown´ och ´RateLimitExceeded´. Störningen började på lördagsmorgonen och fortsatte hela eftermiddagen. Musk införde läsgränser för att hantera extrema nivåer av datainsamling och systemmanipulation. Begränsningarna ökades gradvis under dagen. Detta är en av de största störningarna sedan Musk tog över, med mer än 8 000 användare som rapporterade problem.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 1 juli

Kalifornisk mamma influencer dömd till fängelse för falsk kidnappningsvideo

Katie Sorensen, en mamma influencer från Kalifornien, som blev känd 2020 för en virala Instagram-video där hon falskt påstod att någon försökt kidnappa hennes barn i en hantverksbutik, har dömts till fängelse. Sonoma County åklagarmyndighet meddelade att Sorensen, 30 år, kommer att avtjäna ett 90 dagars fängelsestraff, med möjlighet att 60 dagar kan avtjänas genom ett arbetsfrigivningsprogram. Hon dömdes tidigare i april för att medvetet ha gjort en falsk brottsanmälan. Hennes videor om det påstådda kidnappningsförsöket fick stor uppmärksamhet och drog till sig tiotusentals nya följare.

Direktlänk Dela Latin Post fördjupade 1 juli

Mamma-influencer dömd för falsk anklagelse om kidnappningsförsök

En mamma-influencer i norra Kalifornien, Katie Sorensen, har dömts för att felaktigt ha anklagat ett latinamerikanskt par för att ha försökt kidnappa hennes barn. Sorensen dömdes till 30 dagars fängelse och 60 dagars arbetsfrigivning för att ha lämnat en falsk brottsrapport. Hon beordrades också att fullfölja 12 månaders prövotid under vilken hon beordrades att inte ha någon sociala medier närvaro, genomgå en fyra timmars implicit biasutbildning samt betala diverse böter och avgifter. Händelsen inträffade i december 2020 och paret som anklagades, Sadie Vega-Martinez och Eddie Martinez, friades senare från alla anklagelser.

Direktlänk Dela HuffPost fördjupade 30 juni

Sociala medier-influencer döms till fängelse för falsk kidnappningsrapport

En sociala medier-influencer, Kathleen ´Katie´ Sorensen, som blev viral för en Instagram-video från 2020 där hon felaktigt påstod att ett par försökt kidnappa hennes barn i en pysselbutik i norra Kalifornien, har dömts till fängelse. Sorensen dömdes till 90 dagar i fängelse, varav 60 kunde tjänas på ett arbetsfrigivningsprogram. Sorensen dömdes i april för att medvetet ha gjort en falsk brottsrapport. Hon har nu förbjudits att ha någon närvaro på sociala medier, och måste genomgå en fyra timmars implicit bias-utbildning, samt betala böter och avgifter.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 30 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare