» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 141 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Columbia Business School är en av världens ledande handelshögskolor och en del av Columbia University i New York City, USA. Skolan grundades 1916 och erbjuder både grundutbildning och forskarutbildning inom företagsekonomi. Programmen inkluderar MBA (Master of Business Administration), EMBA (Executive MBA), masterprogram och doktorander. Columbia Business School är känt för sin starka koppling till näringslivet och dess fokus på att tillämpa akademisk teori på praktiska affärsproblem. Skolan har en imponerande lista över framstående alumner, inklusive många framgångsrika företagsledare och entreprenörer.

Senaste nytt kring Columbia Business School

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb detta år

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb hittills i år trots nya investeringar i teknik. Totalt har 141 företag skurit personal i år fram till söndag (11 februari), enligt Layoffs.fyi, som övervakar arbetslösheten inom tekniksektorn. Bland dessa företag finns PayPal, eBay, Microsoft och Snap. Dessa nedskärningar kommer när teknikföretag utvärderar sina personalnivåer och drar slutsatsen att de skulle kunna göra mer med en mer slimmad organisation, enligt analytikern Brent Thill vid Jefferies.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-hjälp för att skapa perfekta profilbilder väcker etiska frågor

AI-verktyg har gjort det enklare än någonsin att generera bilder nästan omedelbart. AI-verktyg som erbjuder professionella profilbilder mot en avgift hjälper jobbsökande och arbetstagare att snabbt uppdatera sina närbilder för att framstå som de bästa versionerna av sig själva - eller till och med bättre versioner i vissa fall. Trots enkelheten i processen har tekniken fortfarande vissa problem som kan påverka människors kroppstyper, ansiktsdrag eller till och med ändra etniciteter. Medan vissa kan bli imponerade av en AI-genererad bild av dig själv, kan andra förknippa det med att ljuga eller vara ytlig.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 februari

AI hotar jobb inom teknik, media, juridik, marknadsforskning, undervisning, finans, handel, grafisk design, bokföring och kundtjänst

Experter varnar för att AI-teknik som ChatGPT kan hota vissa jobb, särskilt inom vitkragarbranschen, genom att automatisera mellannivåarbete. Sedan lanseringen i november 2022 har OpenAI:s ChatGPT använts för att skriva ansökningsbrev, skapa barnböcker och hjälpa studenter att upptäcka fusk i sina uppsatser. Google har funnit att sökmotorn i teorin skulle anställa botar som juniorutvecklare om de intervjuades vid företaget. Amazon-anställda som testade ChatGPT sa att den gör ett bra jobb med att svara på kundsupportfrågor, skapa utbildningsdokument och svara på frågor om företagsstrategi. Företag tar notis. IBM och brittiska telekomjätten BT Group nämnde båda AI när de meddelade uppsägningar tidigare i år och sa att många inte skulle komma tillbaka. En nyligen genomförd studie av Goldman Sachs fann att generativa AI-verktyg faktiskt kan påverka upp till 300 miljoner heltidsjobb globalt, vilket orsakar betydande störningar på arbetsmarknaden. En analys av McKinsey publicerad i juli fann att nästan 12 miljoner amerikaner kan behöva byta jobb inom yrken med minskande efterfrågan till 2030. AI ansågs vara en stor anledning - McKinsey uppskattade att 30% av arbetstimmarna i USA kan automatiseras till 2030.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 16 januari

Julhandelns framtid: AI-drivna chatbots

Flera återförsäljare, inklusive Shopify, Mercari och andra, har infört AI-drivna chatbots för att hjälpa kunderna under årets julhandel. Dessa chatbots är utrustade med generativ artificiell intelligens och kan hjälpa köpare att hitta presenter genom att ställa frågor och ge skräddarsydda svar. Detta är första gången en sådan teknik används i stor utsträckning under julhandeln. Företag som Walmart, Mastercard och Signet Jewelers testar också chatbots, som kan bli offentligt tillgängliga nästa år.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 december

AI-experter förutspår hur generativ AI kommer att påverka företag och individer nästa år

För att fira ChatGPT:s årsdag frågade vi 41 AI-experter, företagsledare och andra intressenter hur generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney kommer att användas under det kommande året för att hjälpa företag att fungera mer effektivt eller assistera enskilda konsumenter. De förutspår att generativ AI kommer att öka produktiviteten, förbättra kundtjänst, automatisera arbetsflöden och skapa personliga kundupplevelser. AI kommer även att spela en stor roll i att förhindra bedrägerier och desinformation.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 30 november

OpenAI har haft ett händelserikt år, med försök till kupp mot VD:n Sam Altman och stora framsteg inom AI. OpenAIs generativa AI-drivna ChatGPT lanserades för ett år sedan och har blivit en av de snabbast växande apparna i historien. Flera företag, inklusive Google, Microsoft, Amazon och Meta, tävlar om att utveckla sina egna generativa AI-drivna mjukvaruplattformar. På hårdvarufronten har AI-explosionen gjort Nvidia, världens ledande AI-chiputvecklare, till det hetaste halvledarföretaget på jorden. Men ChatGPT och generativ AI har också väckt frågor om datarättigheter och potentialen att skapa och sprida desinformation.

Yahoo Finance fördjupade 29 november

Hollywoods författare och filmstudior når preliminärt avtal om AI-skydd

Efter en 148 dagars strejk har Writers Guild of America (WGA) och Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) nått ett preliminärt avtal som inkluderar flera AI-relaterade skydd för författare. Detta avtal kan sätta en standard för att skydda arbetare från att ersättas av artificiell intelligens (AI). Enligt avtalet kommer Hollywoodförfattare att ha ett stort inflytande över när generativa AI-verktyg kan användas för tv- och filmmanus. Dessutom kan inte studior tvinga en författare att använda AI. Avtalet ger även fackmedlemmar rätten att hävda att det är förbjudet att utnyttja författares material för att träna AI.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 4 oktober

10 yrken som AI kan ersätta enligt experter

Enligt experter kan AI-verktyg som ChatGPT hota vissa jobb, särskilt sådana inom vit krage. Sedan dess lansering förra året har OpenAI:s ChatGPT använts för att skriva ansökningsbrev, skapa barnböcker och till och med hjälpa studenter att fuska på sina uppsatser. Google fann att sökmotorn i teorin skulle anställa botten som en juniorprogrammerare om den intervjuades på företaget. Amazon-anställda som testade ChatGPT sa att den gör ett ´mycket bra jobb´ med att svara på kundsupportfrågor. Både IBM och brittiska telekommunikationsjätten BT Group citerade AI när de meddelade personalnedskärningar. Enligt en studie från Goldman Sachs kan generativa AI-verktyg påverka 300 miljoner heltidsjobb över hela världen, vilket kan leda till en ´betydande störning´ på arbetsmarknaden.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 september

Skoldistrikt i Georgia inför AI i klassrummen

En skoldistrikt i Georgia, USA, introducerar artificiell intelligens (AI) i klassrummen. Medan vissa skolor har förbjudit användning av AI, låter andra lärare bestämma hur de ska använda teknologin. Dan Wang, en sociologiprofessor vid Columbia Business School, anser att det är hans ansvar att exponera studenter för generativa AI-verktyg och uppmuntrar till och med sina studenter att använda AI för att slutföra sina kurser. Han menar att det är viktigt att förbereda studenter inför arbetslivet där AI-verktyg ofta används. Graham Glass, AI-expert och grundare och VD för Cypher Learning, håller med om att försök att begränsa användning av AI är meningslöst.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 29 augusti

AI-teknologi kan öka produktiviteten men riskerar också jobb, varnar OpenAI:s VD

Framväxten av generativ AI-teknologi kan öka produktiviteten för många arbetare, men det finns också risk för jobbförlust, varnar Sam Altman, VD för OpenAI. Han menar att nya jobb kan skapas, men alla arbetare kommer inte att gynnas av detta. AI-teknologi som ChatGPT kan öka produktiviteten för många arbetare, men en del amerikaner riskerar att förlora sina jobb i processen. Altman har uttryckt att AI:s utveckling kan innebära ett stort framsteg för människors livskvalitet, men att det också finns risker, som desinformation och ekonomiska chocker.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 25 juli

Forskare undersöker hur generativ AI kan påverka framtida jobb genom att titta på hur teknologidriven automatisering tidigare har påverkat jobb. Teknik har historiskt sett ersatt vissa jobb men också skapat bättre jobb och ökat jobbvolymen, säger Ethan Mollick, professor vid University of Pennsylvania. Men AI:s inverkan kan vara annorlunda. Carl Benedikt Frey, ekonom vid Oxford, anser att det finns en fin linje mellan AI som hjälper arbetare och AI som skadar dem. Lindsey Raymond, doktorand vid MIT Sloan School of Management, pekar på hur AI redan har stört kundtjänstrepresentanter men kan också skapa jobb. Oded Netzer, professor vid Columbia Business School, tror att mer erfarna kundtjänstarbetare kan utmärka sig i de jobb som finns kvar.

Business Insider fördjupade 20 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare