» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 339 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

CrowdStrike är ett amerikanskt cybersäkerhetsföretag som grundades 2011. Företaget erbjuder tjänster och produkter för att skydda organisationer mot cyberattacker och säkerhetsintrång. CrowdStrike har utvecklat en molnbaserad plattform som kallas Falcon, som använder artificiell intelligens och maskininlärning för att upptäcka och förhindra hot. Företaget har också en incidentrespons och underrättelsetjänst som hjälper kunder att hantera och återhämta sig från säkerhetsincidenter. CrowdStrike har blivit känt för sin roll i utredningen av det ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet 2016.

Senaste nytt kring CrowdStrike

AI i reklam: Microsoft och Google betonar AI, medan andra företag är mer subtila

Både Microsoft och Google nämner ofta AI i sina reklaminnehåll, medan företag som Crowdstrike och Etsy föredrar att vara mer subtila när det gäller att nämna AI i sina annonser för AI-produkter. I en reklamfilm som sändes under Super Bowl tidigare denna månad, gjorde Microsoft människor medvetna om AI-verktyget Copilot igen. Google introducerade också sin Pixel 8 tidigare denna månad, med en reklamfilm på YouTube som har överstigit 50 miljoner visningar. Crowdstrike, en ledande AI-baserad cybersäkerhetsplattform, släppte en annons för sina AI-baserade säkerhetstjänster utan att nämna AI. Etsy följer samma mönster i sin senaste annons.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade igår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Factor och flera globala företag skapar AI-samarbetsgrupp för juridiska team

Tidigare denna månad gick det integrerade juridiska företaget Factor samman med chefsjurister från flera globala företag för att skapa The Sense Collective, ett ´samarbetsgemenskap för att påskynda användningen av Generative AI (GenAI)´ i företagsjuridiska sammanhang, enligt ett pressmeddelande. Grundarna av The Sense Collective, som har varit framstående i att främja juridisk innovation genom användning av generativ AI, är Intel, DXC Technology, Microsoft, Adobe, Crowdstrike, Ford och Anglo American, medan Factor ´underlättar och värdar´ kollektivet. Målet med samarbetet är att ´adressera gemensamma utmaningar över företagsjuridiska team´, givet den ´strida hastighet´ med vilken generativ AI omvandlar kunskapsarbete och de ´växande förväntningarna´ på tekniken inom juridiken.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade igår

Bättre AI-aktie: Nvidia vs Palantir

Artificiell intelligens (AI) investeringsvärlden är stor och det finns många sätt att investera i trenden, från hårdvara till mjukvara till applikationsspel. Två av de mest populära sätten att investera i AI från hårdvaru- och mjukvaruperspektivet är Nvidia och Palantir. Nvidia´s GPU:er (grafikprocessenheter) är byggstenarna i AI-beräkning. Palantirs mjukvara var ursprungligen utformad för att ta emot stora mängder data och leverera åtgärdbar insikt. Nvidias intäkter är inte återkommande eftersom det är ett hårdvaruföretag, medan Palantirs mjukvarumodell kräver att kunderna förnyar inom en förbestämd tidsram. Nvidia växer snabbare än Palantir men både företagen är lönsamma. Nvidias vinstmarginaler är dock överlägsna Palantirs. Det är svårt att jämföra Nvidia och Palantir från ett värderingsperspektiv. Slutligen, Nvidia slår ut Palantir med en slutlig poäng på tre till ett.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 februari

AI-dagliga uppdateringar: Nya partnerskap och innovationer inom AI- och maskininlärningsteknik

D3 Security har meddelat att deras Smart SOAR-programvara nu integreras med AI-nativa CrowdStrike Falcon XDR-plattformen för att snabba upp svar på moderna hot. Sydaustraliska AI-företaget AICRAFT och djuptechföretaget GoMicro har skrivit under ett Memorandum of Understanding för att använda AICRAFTs kantdatorteknik för att driva GoMicros AI-bedömningslösningar för jordbruk och andra industriella in-maskinapplikationer. Conversica, Inc har lagt till ny kontextuell svarsproduktion till sin Conversica Chat-lösning. Dessutom har delstaten North Carolina implementerat Oracle Fusion Cloud ERP för att stödja sitt uppdrag att skydda statens finansiella integritet. Slutligen har Valizant, en amerikansk leverantör av leveranskedjelösningar, formellt en strategisk allians med NTT DATA.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 13 februari

AI fortsätter att göra sig gällande på olika sätt, inklusive i reklamfilmer under Super Bowl. Microsoft Copilot, Google´s Pixel 8, CrowdStrike, Etsy och Avocados from Mexico använde alla AI i sina reklamfilmer under matchen. Vissa annonser framhävde hur AI hjälper deras produkter, andra använde AI för att faktiskt göra sina annonser, och åtminstone en gjorde narr av AI.

CNET Networks fördjupade 13 februari

AI i Super Bowl-reklam: Framtidens marknadsföring eller bara hype?

Under Super Bowl i år var teman kring artificiell intelligens (AI) framträdande, med AI-drivna produktlanseringar och annonser skapade med hjälp av generativ AI. Teknikjättar som Microsoft och Google visade upp sina AI-funktioner i annonser, medan andra varumärken som Avocados From Mexico använde AI-verktyg för att skapa guacamole-recept. Trots detta föreslår experter att verkligheten inte lever upp till hypen kring AI-ledda annonser under Super Bowl. Super Bowl är den största natten för annonsörer och varumärken är långt ifrån villiga att riskera sitt rykte på en annons genererad av generativ AI.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 12 februari

AI gör sig gällande i Super Bowl-reklam

Artificiell intelligens (AI) är närvarande i flera reklamfilmer under Super Bowl, inklusive Microsoft, Google, CrowdStrike, Etsy och Body Armor. Microsofts ´Watch Me´ marknadsför AI-assistenten Microsoft Copilot i Windows 11. Google presenterar en tillgänglighetsfunktion för Pixel 8-smarttelefonen som använder Google AI för att hjälpa synskadade att ta bilder. Cybersäkerhetsföretaget CrowdStrike visar hur de använder AI för säkerhet. Etsy använder AI för att bestämma vad de ska ge tillbaka till sina franska vänner. Body Armor använder AI för att göra narr av konceptet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 12 februari

Goldman Sachs varnar för överhandlade AI-aktier

Goldman Sachs varnar för att aktier som är populära på grund av det ökade intresset för artificiell intelligens kan vara överhandlade och därmed riskabla. Aktierna för Autodesk, Arista Networks och Advanced Micro Devices är några av de mest överhandlade enligt Goldman Sachs. Autodesk är den mest överhandlade aktien och dess aktier kan falla med 29%. Arista Networks, som nyligen lagts till i JPMorgans analyslista, förväntas bara ha en 3% uppsida till dess pris mål. CrowdStrike, en annan populär aktie, kan falla med 27% baserat på Goldman Sachs pris mål.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 februari

Elastic-aktien stiger i takt med företagets fokus på artificiell intelligens

Över hälften av företagen på Fortune 500 använder programvara från Elastic för att driva sina sökfunktioner och andra datamolnsbehov. Elastic har nyligen fokuserat på att introducera dessa företag för en form av artificiell intelligens (AI). Elastic, som är baserat i San Francisco, erbjuder vad de kallar sökdrivna lösningar. Elastic-aktien steg med mer än 30% den 1 december, efter en vinst rapport som överträffade Wall Streets förväntningar. Sedan dess har Elastic ökat med cirka 10% mer. Wall Street-analytiker tror att företaget kommer att gynnas när företagskunder vänder sig till det för produkter som kan skapa nytt innehåll och idéer, kända som generativ AI.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 2 februari

AI och beteendeanalyser stärker cybersäkerhet

Ledande leverantörer av slutpunkter, inklusive Cisco, CrowdStrike, ESET, Fortinet, Microsoft och Palo Alto Networks, ser cybersäkerhet som ett dataproblem och har investerat i AI och beteendeanalyser i flera år. Denna investering har visat sig vara framgångsrik, eftersom den har gett dem möjlighet att snabbt konsolidera strategier för sina kunder. Slutpunktsleverantörer märkte tecken på konsolidering redan 2022. CrowdStrike sålde konsolidering som en tillväxtstrategi, vilket satte igång denna strategi på marknaden för slutpunktsplattformar, med Palo Alto Networks och andra som följde efter. Alla sexton slutpunktsleverantörer som nämns i Gartners Magic Quadrant har antingen tillkännagett eller skickar för närvarande AI-baserad cybersäkerhet.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 1 februari

AI-aktier leder den nya tjurmarknaden: Amazon, Meta Platforms och Nvidia

En ny tjurmarknad är här och artificiell intelligens (AI) är en stor del av anledningen. AI-aktier kommer att leda denna nya tjurmarknad, men kommer de AI-aktier som ledde marknaden ur dvalan och mot de senaste höjderna vara samma aktier som kommer att bära tjurmarknaden framåt? Eller kommer nya AI-aktier att framträda som marknadsledare? Amazon, Meta Platforms och Nvidia är nu toppval. Amazon står att dra nytta av tillväxten av AI, Meta Platforms har redan en stark position och Nvidia dominerar AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

De ´magnifika sju´ och tre andra aktier att hålla koll på

De så kallade ´magnifika sju´, Apple, Nvidia, Amazon, Microsoft, Alphabet, Meta Platforms och Tesla, stod för mer än 60% av S&P 500:s totala avkastning på 26% under 2023. Utan dessa sju aktier skulle indexet bara ha gett en avkastning på 7,6%. Trots detta bör investerare inte förlora fokus på andra aktier. Tre sådana är CrowdStrike Holdings, Arista Networks och Advanced Micro Devices. CrowdStrike är ett av världens ledande cybersäkerhetsföretag och dess aktie har stigit nästan 180% under de senaste 12 månaderna. Arista Networks, som tillhandahåller nätverkslösningar, är väl positionerat för att dra nytta av den ökande efterfrågan på AI-produkter och system. Slutligen har Advanced Micro Devices, med sin utmärkta ledning och nya AI-inriktade chips, en ljus framtid framför sig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 januari

År 2024 har aktiemarknaden varit fascinerad av artificiell intelligens (AI) i ett helt år. Aktier som ses som direkta spel på AI-trenden har skjutit i höjden, särskilt de som har en tidig ledning i en delbransch av AI-revolutionen. Aktierna i AI-chip pionjären Nvidia har mer än tredubblats på 52 veckor. AI-baserade cybersäkerhetsexperten CrowdStrike Holdings steg 177% högre under samma period. Dataanalys specialisten Palantir gjorde ett hopp på 134%, även det drivet av dess AI-kraftiga produkter och tjänster. Trots detta har AI-boomen lämnat några toppnamn bakom sig. Särskilt bör man överväga att investera i International Business Machines (IBM) just nu. IBM har spenderat år på att förbereda sig för just denna möjlighet, tyst byggt upp en oöverträffad portfölj av företags-till-företags AI-verktyg och tjänster.

The Motley Fool fördjupade 20 januari

Topp 10 AI-aktier för långsiktiga investeringar 2024

AI-aktier är bland de mest populära och lovande investeringarna för framtiden. Här är några av de bästa AI-aktierna för långsiktiga investeringar: Microsoft, med sin starka närvaro inom AI och som största investerare i OpenAI; AMD, en ledande chiptillverkare som konkurrerar med Nvidia inom AI; Broadcom, en halvledarjätte som tillhandahåller chips och programvara för olika AI-applikationer; Intel, en annan chiptillverkare som försöker komma ikapp Nvidia och AMD på AI-marknaden; Snowflake, en molnbaserad dataplattform som använder AI för att optimera sin datahantering, säkerhet och prestanda; Amazon, e-handels- och molndatorjätten som använder AI för att driva sina onlinehandel, leverans, streaming och rösttjänster; Nvidia, den dominerande spelaren på AI-chipmarknaden; CrowdStrike, ett cybersäkerhetsföretag som använder AI och molndatorer för att skydda sina kunder från cyberattacker; Salesforce, ett molnbaserat mjukvaruföretag som använder AI för att förbättra sina produkter och tjänster; Arista Networks, ett nätverksföretag som använder AI för att optimera sin nätverksprestanda, säkerhet och automation.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 20 januari

Cybersäkerhet och AI förväntas dominera tekniksektorn 2024

Enligt analytiker från Wedbush Securities och Morgan Stanley förväntas cybersäkerhet och artificiell intelligens (AI) dominera tekniksektorn 2024. Cybersäkerhetsföretagen CrowdStrike och Palo Alto Networks tippas som toppval för året. CrowdStrike blev 2023 det enda renodlade cybersäkerhetsprogramvaruföretaget att nå en årlig intäktskörning på 3 miljarder dollar. Palo Alto Networks blev nyligen det första renodlade cybersäkerhetsföretaget att uppnå en marknadsvärdering på 100 miljarder dollar. Båda företagen förväntas dra nytta av ökade hot, regulatoriska medvindar och AI-innovationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 januari

Investera i AI: UiPath och CrowdStrike som starka köp

Artificiell intelligens (AI) erbjuder stora investeringsmöjligheter, särskilt genom företag som använder AI för att förbättra sina produkter och tjänster. Två sådana företag är UiPath och CrowdStrike. UiPath specialiserar sig på robotprocessautomatisering (RPA), vilket hjälper företag att automatisera tråkiga uppgifter. Trots att RPA-marknaden för närvarande är relativt liten, förutspår Polaris Market Research att den kommer att växa till $66 miljarder år 2032. CrowdStrike är ledande inom cybersäkerhet och använder AI för att skapa sofistikerade cybersäkerhetsprodukter. Företaget räknar med att dess adresserbara marknad kommer att vara omkring $100 miljarder i år och förväntas öka till $225 miljarder år 2028.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 januari

Investera i AI: Bortom de kända jättarna

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att utvecklas och erbjuda många möjligheter för investerare. Utöver de välkända techjättarna finns det en nästa våg av företag att kapitalisera på tekniken. Det har gått ett år sedan ChatGPT, en chatbot baserad på generativ AI, tog världen med storm. Sedan dess har investerare ökat sin exponering för allt som har med AI att göra, från AI-chipdesigners som Nvidia till datacenteroperatörer som Amazon och ägare av storskaliga språkmodeller som Microsoft. Men att tjäna pengar på AI-prognoser är inte alltid en enkel process. Dessutom är riktningarna i vilka den nyuppkomna trenden kommer att utvecklas fortfarande oklara, liksom framtida vinnare och förlorare.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 8 januari

Ledande AI-aktier förväntas fortsätta dominera 2024

De ledande aktierna inom artificiell intelligens (AI) har levererat imponerande avkastning och överträffat marknaden det senaste året, och trenden ser ut att fortsätta 2024. Nvidia, Microsoft, Palantir, Amazon, Alphabet, CrowdStrike och Meta Platforms är företag som förväntas dominera AI-marknaden. Nvidia kontrollerar cirka 90% av marknaden för avancerade grafikprocessorer (GPU) som används i AI-applikationer och datacenter. Microsofts AI-drivna prestanda är mest synlig inom företagets Azure molntjänst. Palantir, som grundades 2003, har fokuserat på maskininlärning och AI-teknologier i över två decennier. Amazon ser tillväxt inom sitt mest lönsamma affärssegment, Amazon Web Services (AWS), tack vare efterfrågan på molninfrastruktur och andra verktyg som används för att driva AI-applikationer. Alphabet har stora fördelar inom AI tack vare bredden på dess programvaruutbud och tillgång till massiva mängder värdefull data. CrowdStrike är ledande när det gäller AI-drivna cybersäkerhetsprogram. Meta Platforms upplever en stor återhämtning tack vare AI-förbättrade innehållsflöden, annonsinriktning och kostnadsbesparande effektivitetsinitiativ.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 januari

Artificiell intelligens förväntas fortsätta dominera 2024

År 2024 förväntas artificiell intelligens (AI) fortsätta att vara i fokus för både investerare och företag. Många förutser att det kommer att ske en betydande omvandling bland AI-företag, där vissa kanske går i konkurs medan andra blir nya monopol. Det finns också förväntningar på att AI kommer att bli mer integrerat i våra liv, med allt från AI-genererade vänner till AI-assistenter som hjälper till med tråkiga uppgifter. Dock förväntas också en ökad medvetenhet om AI:s begränsningar och behovet av att skilja mellan äkta AI-applikationer och teknik som marknadsförs som AI. Dessutom väntas ökad innovation inom datacenter och en ökad efterfrågan på utvecklare med säkerhetsbakgrund.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 januari

AI-relaterade teknikaktier förväntas öka med 25% 2024, enligt Wedbush-analytiker

Wedbushs toppanalytiker för teknik, Dan Ives, tror att det bara är början på AI-guldruschen. Trots ett framgångsrikt år för AI-relaterade teknikaktier 2023, kan investerare förvänta sig ytterligare vinster i år när tekniken börjar öka företagens vinst. Ives tror att teknikaktier kommer att öka med 25% 2024, och i bästa fall kan teknikaktier till och med se en vinst på 35% 2024, vilket leder Nasdaq Composite till ett rekord på 20 000. Enligt Ives är nyckeln till den optimistiska synen på teknikaktier baserad på en enkel idé: användningsfall för AI ´exploderar globalt´. Ives tror att hans kollegor på Wall Street fortfarande ´kraftigt underskattar hur snabbt denna AI-monetiseringscykel utspelar sig´. Amazon-chefen Andy Jassy sa förra sommaren att vissa av de senaste AI-verktygen fortfarande är en del av ´hypecykeln´, och argumenterar att de ännu inte kan producera meningsfulla resultat för företag. Ives tror dock att användningsfallen för tekniken visar att AI kommer att börja lyfta företagens vinst redan i år. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Wedbush tror mer än 50% av alla företag att det finns 20 eller fler användningsfall för generativ AI på deras företag, medan över 80% ser 10 eller fler användningsfall. Ives menar att dessa undersökningsresultat visar att fördelarna med att använda generativ AI i allt från dataanalys till marknadsföring blir ´allt tydligare´ för företag. Enligt Ives visar dessa undersökningar att en ´AI-spenderingsvåg´ är på väg att träffa ´tech-sektorns stränder´ nästa år när användningsfallen för tekniken fortsätter att expandera, vilket betyder att ´den nya tech-tjurmarknaden nu har börjat och teknikaktier är inställda för ett starkt 2024´.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 2 januari

AI dominerade 2023 och förväntas göra detsamma 2024

Generativ artificiell intelligens (AI) dominerade 2023 och förväntas göra detsamma 2024. Prognoser från ledare på CrowdStrike, Intel 471, LastPass och Zscaler förutspår hur tekniken kommer att användas, missbrukas och utnyttjas på överraskande sätt under det kommande året. Här diskuteras hur tekniken kommer att påverka arbetskraften, attackytor och skapa nya dataosäkerheter när företag kämpar med att hantera nya stora språkmodellsdata (LLM) pooler. Med AI:s fortsatta boom ökas insatserna för cybersäkerhet in i det nya året med ett amerikanskt presidentval i november, en fortsatt kompetensgap för cybersäkerhetssektorn att tampas med och ökningen av ransomware-hot.

Direktlänk Dela SC Media fördjupade 2 januari

Stora språkmodeller (LLMs) används för att förutsäga potentiella intrångsförsök och upptäcka nya hotmönster. Företag som Palo Alto Networks och CrowdStrike samlar in stora mängder data från sina slutpunkter för att förbättra sina brandväggar och automatisera attackytbehandlingen. LLMs har visat sig framgångsrika i att leverera bättre signaler med mindre brus. Enligt Gartner kommer marknaden för slutpunktsskydd att växa från 14,45 miljarder dollar idag till 26,95 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt på 16,8%. Elia Zaitsev, CTO på CrowdStrike, diskuterade hur träning av LLMs med slutpunktsdata kommer att stärka cybersäkerheten.

VentureBeat fördjupade 30 december

Cybersäkerhetsexperter förutspår AI:s inverkan på cybersäkerhet fram till 2024

Cybersäkerhetsledare från 13 företag har diskuterat hur generativ AI (Gen AI) kommer att påverka cybersäkerheten fram till 2024. Enligt ledarna är samarbete mellan AI och cybersäkerhetspersonal avgörande för att AI ska kunna utnyttja sin fulla potential mot cyberattacker. Gen AI kommer att behöva mänsklig insikt för att identifiera och stoppa säkerhetsbrott innan de växer. Det finns också farhågor om att överförtroende på AI kan leda till bristande övervakning och säkerhetsluckor. Samtidigt förväntas AI skapa mer sofistikerade sociala ingenjörsattacker.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 27 december

Nvidia leder investeringsvinsterna i generativ AI-boom, andra aktier fångar uppmärksamhet

Nvidia har varit den stora vinnaren för investerare i år i generativ AI-boom, med en aktiekursökning på 234% på grund av ökad efterfrågan på företagets processorer. Dessa är utformade för att hantera de tunga beräkningsbelastningarna som krävs för att träna och köra stora språkmodeller. Företag som CrowdStrike, HubSpot och Salesforce har också mer än fördubblats i år, mycket tack vare förbättringar som drar nytta av generativ AI. Dessutom är investerare intresserade av hårdvara och infrastruktur som kan stödja framstegen inom AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 december

IBM förutspår att cyberattacker kommer att intensifieras med generativ AI 2024

IBM förutspår att cyberattacker kommer att förstärka sina verktyg med generativ AI och ta sin attackteknik till en ny, dödligare nivå 2024. Attackstrategier kommer att ta en mer mångdimensionell strategi, med mer sofistikerade sociala ingenjörstaktiker skapade med generativ AI. De varnar för att 75% av säkerhetsmisslyckanden börjar eftersom privilegierade åtkomstuppgifter och deras associerade identiteter inte hanteras säkert. Enligt en rapport från Unit 42 hade 99% av de analyserade identiteterna över 18 000 molnkonton från över 200 organisationer minst en felkonfiguration, vilket indikerar luckor i skyddet för identitetsåtkomsthantering (IAM).

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 december

Datadog och CrowdStrike rankas högt på Fortunes Future 50 List

Fortune har nyligen publicerat sin Future 50 List för 2023, en årlig rankning av världens största företag baserat på långsiktiga tillväxtutsikter. Programvaruleverantörer som formar framtiden för artificiell intelligens (AI) var ett vanligt tema. Datadog och CrowdStrike gjorde listan på den förtjänsten, rankade nr 2 och nr 3 respektive. Datadog specialiserar sig på observabilitetsprogramvara och har rapporterat solida finansiella resultat i tredje kvartalet. CrowdStrike specialiserar sig på cybersäkerhetsprogramvara och rapporterade starka finansiella resultat i tredje kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 december

Två artificiell intelligens-aktier att köpa 2024: Advanced Micro Devices och CrowdStrike

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste investeringstrenderna på Wall Street. Investeringar i AI-teknik ökar kraftigt och två företag att överväga är Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) och CrowdStrike (NASDAQ: CRWD). AMD har visat stark tillväxt tack vare framgångar inom datacenter och AI-infrastruktur. Företaget planerar att lansera nya processorer och förväntar sig att dess GPU-intäkter ska vara 2 miljarder dollar 2024. CrowdStrike, en ledande aktör inom endpoint-säkerhet, rapporterade starka resultat för tredje kvartalet och förväntar sig en solid 35% årlig tillväxt i intäkter till 3,05 miljarder dollar för hela 2024. Företaget drar också nytta av ökad efterfrågan på cybersäkerhetslösningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 december

AI-företag CrowdStrike och Elastic imponerar med stark tillväxt

Aktierna för CrowdStrike Holdings och Elastic har mer än fördubblats under året, med en ökning på 127% respektive 119%. CrowdStrike, som säljer cybersäkerhetsprogramvara, rapporterade en solid Q3 trots ekonomisk osäkerhet. Företagets intäkter ökade med 35% till 786 miljoner dollar och den justerade nettoinkomsten fördubblades till 199 miljoner dollar. Elastic, ett dataanalysföretag, ökade sin kundbas med 5% och intäkterna ökade med 17% till 311 miljoner dollar under Q2 2024. Båda företagen har starka förväntningar på framtida tillväxt och rekommenderas för köp av Wall Street-analytiker.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

SentinelOne: En ledande aktör inom AI-baserad cybersäkerhet

Cybersäkerhetsindustrin växer snabbt i betydelse eftersom cyberhot blir allt mer sofistikerade. Enligt en undersökning av konsultföretaget PwC kände 25% av de tillfrågade VD:arna att deras företag skulle vara ´hög´ eller ´extremt´ utsatta för cyberhot under de närmaste fem åren. SentinelOne är en ledande leverantör av AI-baserad cybersäkerhet, med fokus på automatiserad hotdetektion och incidentrespons. SentinelOne rapporterade nyligen positiva finansiella resultat för det tredje kvartalet 2024 (slutade 31 oktober), och dess aktie steg omedelbart med 20%. Företaget fortsätter att växa snabbare än sina konkurrenter, trots utmaningar under det senaste året på grund av en försämrad ekonomisk klimat.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 december

Cybersäkerhetsaktier i fokus bland investerare

Höga profilhackningsincidenter och intresset för artificiell intelligens (AI) driver investerare mot cybersäkerhetsaktier. Fem cybersäkerhetsaktier är medlemmar i IBD 50-listan över tillväxtaktier: CrowdStrike (CRWD), Zscaler (ZS), Qualys (QLYS), Cloudflare (NET) och SentinelOne (S). Forskningsföretaget Gartner förutser en 14% ökning av företagens utgifter för cybersäkerhet 2024, till 215 miljarder dollar. Dessutom förväntas utgifterna för molnsäkerhetsprodukter och tjänster hoppa nästan 25% till 7 miljarder dollar. Samtidigt har Securities and Exchange Commission nya offentliggöranderegler som kräver att företag rapporterar hackningsincidenter inom fyra arbetsdagar om de har en väsentlig inverkan på verksamheten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 5 december

Mindre AI-företag gör stora framsteg: Fokus på SoundHound AI och UiPath

När man tänker på aktier inom artificiell intelligens (AI) tänker man förmodligen direkt på företag som Nvidia, CrowdStrike och Alphabet. Men det finns också mindre företag som gör stora framsteg. SoundHound AI är en stor innovatör inom konversationell intelligens. SoundHound Chat AI för Automotive-teknik låter användare konversationellt fråga om rutter, väder, sevärdheter, fordonproblem och annat i en generativ AI-databas. SoundHound AI genererar intäkter på tre sätt: royalties, prenumerationer och monetarisering. SoundHound har haft en omsättning på 38 miljoner dollar under de senaste 12 månaderna och rapporterade en tillväxt på 19% jämfört med föregående kvartal. Ett annat företag, UiPath, är ledande inom robotprocessautomatisering. UiPaths AI-teknik kan automatisera processer, vilket frigör tid för högnivåuppgifter. Företaget rapporterade en återkommande årlig omsättning på 1,4 miljarder dollar i Q3 av räkenskapsåret 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 december

CrowdStrike VD betonar vikten av AI i kampen mot ransomware

CrowdStrike VD George Kurtz berättade för Jim Cramer att användning av artificiell intelligens är viktigt för att bekämpa alltmer sofistikerade ransomware-attacker. ´Vi kan identifiera dessa bitar av ransomware utan att någonsin ha sett dem tidigare, vilket skiljer sig från signaturbaserade teknologier som finns idag´, sa Kurtz. Han påpekade vikten av identitetsverifiering för att förhindra cyberbrott, och sa att CrowdStrike´s teknologi ger extra identitetsutmaningar till motståndare, även om legitimationsuppgifter redan har komprometterats. Offentliga företag omvärderar sina cybersäkerhetsåtgärder sedan Securities and Exchange Commission antog nya regler som kräver att de avslöjar brott inom fyra dagar. Kurtz sa att detta har skapat mer affärer för CrowdStrike.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 30 november

AI-boom driver Microsoft och Adobe till toppen av aktielistan

Artificiell intelligens (AI) boom har drivit industrigiganterna Microsoft och Adobe till toppen av listan över ledande AI-aktier. Båda företagen överträffar minst 95% av alla aktier när det gäller nyckelfaktorer för aktieval. Cybersäkerhetsföretagen CrowdStrike och Zscaler, samt databasföretagen MongoDB och Open Text, har alla utnyttjat AI-revolutionen. Uppståndelsen kring AI har fått Microsoft, Adobe och CrowdStrike-aktien att flyga högt. Utbildningsaktier som New Oriental Education och Stride har också visat imponerande styrka. Microsoft har stigit till toppen av sin köpzon, medan MongoDB och Open Text fortsätter att ställa upp nya drag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 28 november

Tre företag som leder inom AI-teknik

Artificiell intelligens (AI) står redo att revolutionera många branscher. Tre företag som står i framkant av denna teknik är Alphabet, CrowdStrike och Nvidia. Alphabet är redan en ledande aktör inom AI och dess AI-funktioner har gjort företaget till en börsjätte. CrowdStrike är ett AI-företag som kan förändra världen genom sin AI-ledda cybersäkerhetsmoduler. Företaget är ungt och tillväxtorienterat, men har stor potential. Nvidia producerar de mest eftertraktade grafikprocessorenheter (GPU:er) runt om i världen som används för att köra de mest avancerade AI-applikationerna idag. Trots konkurrens från AMD och Intel borde Nvidia behålla sin konkurrensfördel inom AI-området ett tag till.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 november

AI förväntas driva aktiemarknaden och företagsvinster 2024

Aktiemarknaden har återhämtat sig 2023 efter en svår period föregående år, vilket syns i S&P 500-indexets 18% ökning. En del tror att S&P 500 nu är i en tjurmarknadsfas. Indexet har ökat med 27% sedan det nådde en botten 12 oktober 2022 och förväntas fortsätta uppåt 2024. S&P 500 förväntas testa nya höjder på grund av ökande företagsvinster, där artificiell intelligens (AI) väntas spela en central roll. Företag som Nvidia, Microsoft och Oracle har redan gynnats av AI. Intel kan också komma att dra nytta av AI, med aktien som redan har ökat med 69% under 2023. Wall Street är positiv till Intels framtid inom AI-chipmarknaden. Mizuho Securities uppgraderade nyligen Intel-aktien till köp från neutral och höjde prisprognosen till $50 från $37. Analytiker Vijay Rakesh tror att Intels kommande datacentrum och AI-chip som ska lanseras 2024 kan bli en drivkraft för företagets verksamhet. Intel förväntas lansera nya, snabbare chip 2024. Intel förväntar sig en 13% ökning i intäkterna 2024 till $56 miljarder, efter en beräknad minskning med 21% detta år. Företagets nettoresultat förväntas nästan fördubblas till $1,75 per aktie 2024. Detta indikerar att Intel-aktien kan behålla sin imponerande fart nästa år och ge mer uppsida till investerare. Men alla företag drar inte nytta av AI-adoption, som exempelvis Palo Alto Networks inom cybersäkerhetsindustrin.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 november

Aktiemarknaden fortsätter stiga men stänger av från onsdagens toppar

Dow Jones framtid var oförändrad över natten, liksom S&P 500 och Nasdaq. Palo Alto Networks och Cisco Systems dök sent på vägledning med Walmart och Alibaba på kran. Aktiemarknadsrallyt ökade till tisdagens breda, kraftfulla vinster men stängde av väl från onsdagens intradagshöjder. Skattkostnaderna studsade tillbaka efter att ha dykt på tisdagen. President Joe Biden träffade Kinas Xi Jinping nära San Francisco på onsdag. Microsoft avtäckte en in-house AI-chip onsdag, tillsammans med en driven av Arm Holdings-designer. Microsoft AI-chips kommer att hjälpa till att minska Dow titanens beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Översikt över Nordamerikas AI-marknad

Nordamerikas marknad för artificiell intelligens (AI) värderades till 151,27 miljarder dollar 2029 och förväntas växa med en CAGR på 21,9% mellan prognosperioden 2021 och 2029. Rapporten innehåller en detaljerad analys av globala, regionala, nationella och lokala marknader för Nordamerikas AI-marknad. De stora branschspelarna nämns efter region, tillsammans med deras intäkter, ekonomiska ställning, portfölj och tekniska utvecklingar. Marknaden är bredvid segmenterad i Nordamerika, Europa, Asien, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 15 november

Årets aktieprestanda för olika företag enligt Jim Cramer

HubSpot: ´Det är som en mini-Salesforce, den har otrolig tillväxt, och folk gillar tillväxt igen. Jag tror att aktien kommer att rally härifrån.´ Albemarle: ´Nej... Jag tror att litiums priset kommer att sjunka och det finns ingen återvändo, det är bara inte rätt plats att vara.´ Chewy: ´Jag tror att Chewy bottnar här, men jag vet inte mycket uppsida, eftersom jag tror att folk kan få grejerna från Amazon.´ Leonardo DRS: ´Jag tror att utsikterna är riktigt bra för det.´ New York Community Bancorp: ´Nej. Jag tror bara att även med lägre räntor kommer det inte att, det är bara en tuff, tuff miljö.´ Brown-Forman: ´Det är ett bra företag, men, vet du vad, jag tror att så snart någon börjar göra GLP-1-försöket för tunga drickare, tror jag att folk kommer att säga att jag måste komma ur Brown-Forman.´ Sarepta Therapeutics: ´Jag är inte där för de killarna... De förlorar bara en enorm mängd pengar. De har brutit många hjärtan. Jag går inte dit på den.´ C3.ai: ´De levererar inte, de förlorar en förmögenhet. Titta, jag gillar grundaren, Tom Siebel, jag har känt honom i många år. Men det finns för mycket hype där och för mycket hopp där, och jag gillar inte någon ´H.´´ US Bancorp: ´Om du ska köpa en regional bank, USB, du kan göra mycket värre än det... Det verkar mycket säkert för mig.´ CrowdStrike: ´Jag tror att det har ben. Jag menar, den här saken har bara varit en otrolig häst... Jag har varit ett stöd för George Kurtz hela vägen, och han fortsätter att göra bra för oss, och jag säger att han kommer att fortsätta att göra bra.´

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 november

AI-bolag som kan dra nytta av teknikens framsteg 2023

Investerare kommer sannolikt att minnas 2023 som året då artificiell intelligens (AI) tog fart. Efter en brutal utförsäljning 2022, fungerade AI som en katalysator som lockade många investerare tillbaka till teknikaktier. Nu i november har vissa av dessa aktier återupptagit sin tidigare momentum. På grund av dessa ökningar kan AI-aktier som Advanced Micro Devices (AMD), CrowdStrike och Palantir tjäna investerare väl nu och in i 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

Två företag att titta på inom AI

Två företag som är pionjärer inom artificiell intelligens (AI) och förväntas ge stora vinster till sina aktieägare är Symbotic AI och CrowdStrike. Symbotic AI, som specialiserat sig på lagerautomation, kan hjälpa företag att minska sina logistikkostnader genom att automatisera deras lager. Företaget har nyligen ingått ett samarbete med Walmart, vilket har lett till en ökning av försäljningen. CrowdStrike, å andra sidan, erbjuder AI-drivna cybersäkerhetslösningar för att skydda sina kunders molnnätverk. Båda företagen har stor potential för framtida tillväxt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

Forrester publicerar Endpoint Security Wave för Q4 2023, AI och ML behövs för att stärka skyddet av slutpunkter

Angripare använder generativ AI för att jaga de enklaste slutpunkterna att bryta sig in i, och kombinerar sina attacker med social ingenjörskonst för att stjäla administratörsidentiteter. AI och maskininlärning (ML) behövs akut i skydd av slutpunkter för att identifiera de svagaste slutpunkterna, uppdatera deras patchar och förstärka detektering och respons utöver vad som finns tillgängligt idag. Forrester har publicerat sin Endpoint Security Wave för Q4, 2023. Forskningsföretaget utvärderade tretton leverantörers nuvarande erbjudanden, strategi och marknadsnärvaro. Bitdefender, BlackBerry, Broadcom, Cisco, CrowdStrike, ESET, Microsoft, Palo Alto Networks, SentinelOne, Sophos, Trend Micro, Trellix och VMware ingår i Wave.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 7 november

Två aktier att investera i för att dra nytta av AI-trenden: Microsoft och CrowdStrike

2023 kommer sannolikt att bli ett avgörande år för artificiell intelligens (AI). Två aktier som ser lovande ut för investeringar inom denna tekniktrend är Microsoft och CrowdStrike. Microsoft är en stark spelare inom AI och har ledande positioner inom flera viktiga AI-kategorier. Företagets Azure cloud-tjänst har blivit en av de bästa destinationerna för att bygga, lansera och skala AI-applikationer. Dessutom har Microsoft en stark position inom företagsproduktivitetsprogramvara. CrowdStrike, en ledande leverantör av molnbaserad skyddsprogramvara för datorer, mobila enheter, servrar och andra slutpunktsenheter, har en stor datafördel jämfört med sina konkurrenter. Företaget förväntar sig att dess totala adresserbara marknad kommer att explodera till 158 miljarder dollar 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Cybersäkerhetsforskare varnar för AI-verktyget WormGPT

Cybersäkerhetsforskare varnar för det nya generativa AI-verktyget WormGPT, som liknar ChatGPT men saknar etiska gränser och begränsningar. Verktyget används för att skapa sofistikerade attacker mot australiensiska företag. En 23-årig portugisisk programmerare, känd som ´Last´, beskriver sig själv som skaparen av WormGPT, ett verktyg som kan användas för att utföra olika typer av olagliga aktiviteter. Trots företagens entusiasm för de produktivitetsfördelar som generativ AI kan erbjuda, varnar branschfigurer för att den nya teknologin kan leda till en våg av innovativa cyberattacker.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 2 november

Investeringspotential i AI: Nvidia, Amazon och CrowdStrike

Artificiell intelligens (AI) ser ut att bli den största teknologiska förändringen sedan internet. Nvidia, som tillverkar halvledare som driver avancerade AI-applikationer, har sett en aktieökning på 193% under 2023. Amazon och CrowdStrike pekas ut som smarta investeringsalternativ för de som vill dra nytta av AI-trenden. Amazon kan använda AI för att effektivisera logistik och produktrekommendationer, vilket potentiellt kan spara företaget miljarder och öka försäljningsintäkterna. CrowdStrike, en ledande leverantör av molnbaserad mjukvara för cybersäkerhet, använder AI för att förbättra skyddet mot hot och anpassa försvarsförmågan.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 november

Auktoritära regeringar och kriminella gäng tävlar om att använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra framgången för cyberattacker. AI förväntas dramatiskt förbättra framgången för phishing-e-post, hackares mest effektiva teknik för att bryta sig in i datorer, e-postkonton och företagsservrar. Med AI kan hackare skicka ännu mer övertygande phishing-meddelanden, vilket fångar fler offer och orsakar enorma mängder skada. Experter tror att Ryssland och Kina studerar skadliga användningar av AI, inklusive för phishing. Dessutom utvecklar talangfulla utvecklare redan och säljer tillgång till skräddarsydda AI-plattformar som kan generera övertygande phishing.

The Messenger fördjupade 30 oktober

Två AI-tillväxtaktier att köpa nu: CrowdStrike Holdings och UiPath

Senaste genombrott inom artificiell intelligens (AI) har skapat en rusning på Wall Street, och Wedbush Securities strateg Dan Ives är särskilt optimistisk. Han tror att AI är den mest omvälvande tekniken sedan internet började ta form. Här är två AI-tillväxtaktier att köpa nu och behålla. 1. CrowdStrike Holdings specialiserar sig på cybersäkerhetsprogramvara. Företaget levererade en stark finansiell prestation under andra kvartalet trots makroekonomiska motvindar. Omsättningen ökade med 37% till 732 miljoner dollar, och justerad nettoinkomst ökade med 109% till 180 miljoner dollar. 2. UiPath specialiserar sig på programvara för robotprocessautomation (RPA). UiPath rapporterade rimliga finansiella resultat under andra kvartalet. Omsättningen ökade med 19% till 287 miljoner dollar, och justerad nettoinkomst nådde 49 miljoner dollar, upp från en förlust på 11 miljoner dollar föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 oktober

Amazon och CrowdStrike: Två AI-aktier att investera i

Artificiell intelligens (AI) förväntas bli en av de mest revolutionerande teknikerna i mänsklighetens historia. Microsofts medgrundare Bill Gates jämför utvecklingen av AI med skapandet av mikroprocessorn, den personliga datorn, internet och mobiltelefonen. Två aktier som föreslås för investering inom AI är Amazon och CrowdStrike Holdings. Amazon är ledande inom molnbaserade AI-utvecklartjänster och bedöms ha stor tillväxtpotential genom sin satsning på AI. CrowdStrike är en ledande aktör inom AI-driven cybersäkerhet och förväntas dra nytta av den ökade kostnaden för cyberbrott i framtiden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 oktober

SentinelOne och Palo Alto Networks: Vilket företag är bäst inom AI-driven cybersäkerhet?

Cybersäkerhetsindustrin växer snabbt, med en förväntad årlig tillväxt på nästan 14% fram till 2030, vilket genererar en uppskattad årlig omsättning på $425 miljarder. Artificiell intelligens (AI) förväntas vara en av de viktigaste tillväxtmotorerna för cybersäkerhetsmarknaden. Företag som SentinelOne och Palo Alto Networks är två cybersäkerhetsspecialister som är på väg att dra nytta av den växande användningen av AI inom denna industri. SentinelOne har upplevt en imponerande tillväxt i sin topprad, med en omsättning på $149 miljoner, en ökning med 46% jämfört med föregående år. Palo Alto Networks ökade sin omsättning med 25% till $6,9 miljarder.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 oktober

Nationella statliga angripare utnyttjar oskyddade IoT-sensorer

Nationella statliga angripare justerar sina metoder för att utnyttja oskyddade IoT-sensorer som är avgörande för infrastruktur och tillverkning, och ökar sina attacker mot amerikanska och europeiska mål. Under Q2 2023 riktades 70% av alla ransomware-attacker mot tillverkningssektorn. Otillräckligt skyddade luckor mellan operationell teknik (OT) och IT-system är mjuka mål. Detta senaste år upplevde 75% av OT-organisationerna minst ett intrång. Merritt Baer, Lacework field CISO, framhäver vikten av stark säkerhet och assistiva AI-verktyg. Tillverkningsindustrin fortsätter att möta en cyberattackepidemi. IoT och sensorer är ett favoritmål för attacker. Honeywell Connected Enterprise (HCE) introducerade Cyber Watch och en förbättrad version av Cyber Insights för att identifiera potentiella intrångsförsök.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 19 oktober

AI kommer att driva aktierna högre, enligt Wedbush-analytiker

Enligt Dan Ives, chef för teknik på Wedbush, kommer artificiell intelligens (AI) att driva aktierna högre i de kommande månaderna och åren. Han listar sju aktier som han anser vara mogna för investeringar. Dessa inkluderar Apple, tack vare den starka efterfrågan på iPhone 15 och den stora basen av äldre iPhones som ännu inte uppgraderats. Microsoft, på grund av dess tidiga erkännande och investering i AI. Palo Alto Networks, för deras växande totala adresserbara marknad och innovation inom hela produktportföljen. Palantir, för deras pionjärarbete inom AI och deras snabbt växande marknadsandel. Zscaler, för deras framstående SaaS-applikationer och molnskyddsverktyg. CrowdStrike, för deras tidiga användning av AI och deras planer på att utöka sin adresserbara marknad. Slutligen MongoDB, för deras molnbaserade Atlas-plattform och deras stora adresserbara marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Palo Alto Networks aktie får uppmärksamhet på aktiemarknaden

Cybersäkerhetsföretaget Palo Alto Networks (PANW) får uppmärksamhet på aktiemarknaden. Trots att företaget inte anslutit sig till cybersäkerhetskollegorna CrowdStrike, Zscaler och Okta på denna månads lista över nya köp av de bästa ömsesidiga fonderna, äger nu 49 fonder med ett A+ eller A betyg från IBD aktier i PANW. Dessutom har PANW säkrat den högsta möjliga 99 Composite Rating. Företaget spelar en viktig roll inom molnbaserad datoranvändning och artificiell intelligens. Palo Alto Networks, med huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien, tillhandahåller nästa generations cybersäkerhet till tusentals kunder över hela världen inom alla sektorer.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 oktober

Växtföretag inom cybersäkerhet anammar generativ AI

Flera cybersäkerhetsföretag i IBD 50, inklusive CrowdStrike, Okta, Qualys och Zscaler, har börjat implementera generativ AI i sina produkter. Vissa av dessa företag befinner sig nära köpzoner och flera har starka tekniska betyg och grundläggande prestanda. CrowdStrike förväntar sig försäljning på 776,7 miljoner dollar och 74 cent per aktie i tredje kvartalet. Qualys befinner sig i en köpzon och förväntar sig försäljningstillväxt på 12% och vinsttillväxt på 20% i tredje kvartalet. Okta-aktier närmar sig en köppunkt och företaget förväntar sig en försäljningstillväxt på 16% och en vinstökning till 1,18 dollar i tredje kvartalet. Zscaler har passerat ett nyligt motståndsområde och förutspår försäljning på 473 miljoner dollar i det första kvartalet.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 oktober

CrowdStrike: En stark investering inom AI och cybersäkerhet

CrowdStrike, en ledande aktör inom AI och cybersäkerhet, är en stark investering enligt Keithen Drury. Företagets Falcon-plattform använder maskininlärning för att identifiera och stoppa säkerhetsbrott innan de kan orsaka skada. Trots konkurrens, rankas CrowdStrike konsekvent högt i Gartner Magic Quadrant ranking-system. Företaget erbjuder även över 20 tilläggsprodukter för att förbättra det övergripande skyddet. Trots en premium prislapp anser Drury att CrowdStrikes aktier är ett köp, med tanke på företagets framgång och den stora marknadspotentialen inom AI och cybersäkerhet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 oktober

Concentric AI:s Semantic Intelligence blir första DSPM-lösningen på CrowdStrike Marketplace

Concentric AI, en ledande leverantör av AI-baserade lösningar för autonom data-säkerhetshantering (DSPM), meddelar tillgängligheten av sin Semantic Intelligence DSPM-lösning för CrowdStrike-kanalpartners och kunder via CrowdStrike Marketplace. Concentric AI blir den första DSPM-lösningen på CrowdStrike Marketplace. Med denna lösning kan företag skydda sin känsliga strukturerade och ostrukturerade data. Concentric AI:s DSPM-lösning ger organisationer en tydlig bild av allt de behöver veta om sin känsliga data - var den är, vem som har tillgång till den och hur den har använts.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 13 oktober

Rapport om AI och maskininlärning inom cybersäkerhet till salu

Orbisresearch.com säljer för närvarande rapporten ´AI och maskininlärning inom cybersäkerhetsmarknadstrender och insikter´. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning inom cybersäkerhet. Den innehåller statistiska resultat och konkreta data som är avsedda att tillgodose de primära behoven hos studiens användare, inklusive marknadsaktörer på den globala marknaden, finansiärer och affärsmän. Studiens mål är att sammanställa och konstruera en högkvalitativ, autentisk och tillförlitlig marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 10 oktober

Bästa aktierna inom artificiell intelligens (AI) att köpa enligt hedgefonder

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste trenderna inom den globala teknikindustrin. Organisationer investerar stort i sina AI-initiativ för att förbättra sina tjänster och behålla en konkurrensfördel. Stora företag internationellt antar åtgärder och strategier för att lansera nya AI-baserade produkter och tjänster. Halvledarindustrin ser också en våg av bästa AI-aktier eftersom företag utvecklar nya planer för att lansera AI-baserade produkter. Warren Buffett har investerat cirka 690 miljoner dollar i AI-aktier eftersom AI förväntas bidra med cirka 15,7 biljoner dollar till världens bruttonationalprodukt (BNP) 2030. De bästa AI-aktierna i branschen inkluderar Apple Inc. (Nasdaq:AAPL), Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE:TSM), Adobe Inc. (Nasdaq:ADBE), Amazon.com Inc. (Nasdaq:AMZN) och CrowdStrike Holdings Inc. (Nasdaq:CRWD).

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 6 oktober

Tre företagsledare inom AI som kan hjälpa investerare att dra nytta av AI-guldfebern

Artificiell intelligens (AI) förändrar stora delar av den globala ekonomin och företag som tar till sig AI för att öka produktiviteten och minska kostnaderna kan gynna tillväxt och lönsamhet. Tre företag som leder inom AI är Symbotic, CrowdStrike och Palantir Technologies. Symbotic använder AI för att automatisera lageroperationer, vilket kan minska kostnaderna för kunderna. CrowdStrike, en ledare inom endpoint-säkerhet, använder avancerad maskininlärning för att förbättra sina hotdetekteringsfunktioner. Palantir Technologies erbjuder maskininlärningslösningar som kan hjälpa regeringar och företag att utnyttja stora språkmodeller som driver generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 oktober

CrowdStrike, en ledare inom cybersäkerhet, siktar på stark tillväxt

Cybersäkerhetsföretaget CrowdStrike (CRWD) är en trolig vinnare i den växande adoptionen av generativ artificiell intelligens, enligt analytiker. Företaget uppdaterade nyligen analytiker om sina senaste AI-produkter. CrowdStrike-aktien steg med 0,76% till 165,29 dollar. Aktien hade ökat med 55,8% under året fram till torsdagens handel. CrowdStrike är på IBD Tech Leaders-listan och är den högst rankade aktien i IBD Computer-Security-gruppen. Bolaget siktar på att nå 10 miljarder dollar i årliga återkommande intäkter inom 5 till 7 år, upp från 2,9 miljarder dollar i år.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 6 oktober

Okta lanserar Identity Threat Protection för att förbättra säkerheten för användaridentiteter och bekämpa hot

Okta, en ledande oberoende identitetspartner, har lanserat Identity Threat Protection med Okta AI, en ny produkt för Okta Workforce Identity Cloud som ger realtidsdetektering och respons för identitetsbaserade hot. Med hjälp av Okta AI och drivet av insikter från en organisations säkerhetsstack, utökar Identity Threat Protection säkerheten bortom initial autentisering till varje gång en användare är inloggad. Detta gör att administratörer och säkerhetsteam kontinuerligt kan bedöma användarrisk under aktiva sessioner och automatiskt svara på identitetshot över hela deras ekosystem. Identity Threat Protection innefattar integrationer byggda i samarbete med en robust ekosystem av partners inklusive CrowdStrike, Jamf, Material Security, Netskope, Palo Alto Networks, SGNL, Trellix, Zimperium och Zscaler.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 5 oktober

AI kan öka produktiviteten tiofaldigt till 2030, enligt Ark Investment Management

Artificiell intelligens (AI) kan ha en djupgående inverkan på ekonomin de kommande åren, kanske till och med större än internet eller smartphones. Cathie Woods Ark Investment Management tror att AI kan öka produktiviteten för kunskapsarbetare, som mjukvaruingenjörer, med så mycket som tio gånger fram till 2030. Företag tävlar nu om att införa AI-teknologi i sina dagliga verksamheter. En uppskattning från McKinsey & Company antyder att 70% av företagen över hela världen kommer att använda AI innan detta decennium är slut. Tidiga användare av AI kan dra störst nytta av McKinseys resultat. Företaget säger att företag som börjar använda AI idag och utvecklar det under de närmaste fem till sju åren kan se en ökning av sitt fria kassaflöde med hela 122% fram till 2030. Å andra sidan kan företag som aldrig implementerar en AI-strategi se sitt fria kassaflöde minska med så mycket som 23% under samma period. Jag kommer att presentera två aktier som kan vara bland de största vinnarna när AI-adoptionen fortskrider. SoundHound AI (SOUN -3,23%) är en utvecklare av AI-teknologier för företag, och SentinelOne (S 0,59%) använder AI för att skydda kunder från en allt riskfylldare cyberlandskap. Här är varför investerare kommer att vilja köpa båda för lång sikt. 1. SoundHound AI Låt mig vara helt klar: SoundHound AI-aktien kommer troligen att innebära mer risk än många investerare är bekväma med. Den är nere 86% från sin högsta nivå någonsin, och företaget värderas till bara 430 miljoner dollar i skrivande stund. Det kan vara ett recept på volatilitet eftersom små mängder pengar kan utlösa stora svängningar i aktiekursen. Men om SoundHound kan genomföra sin affärsstrategi kan det bli en mycket viktig leverantör av AI-tjänster till några av världens största företag. Faktum är att det redan betjänar biljättar som Stellantis och Honda, och gästfrihetsjättar som White Castle och Block Inc:s betalningsavdelning, Square. Så, vad gör SoundHound? Det utvecklar konversationsverktyg för AI som kan förstå röstkommandon och svara på samma sätt. Denna teknik kan driva bilassistenter, som ger föraren information på begäran, oavsett om det gäller sportresultat, väderprognoser eller till och med navigation. Det är också mycket användbart för restauranger eftersom konversations-AI kan stödja automatiska drive-thru, telefon och till och med beställningar vid bordet. Men SoundHound fortsätter att expandera sin adresserbara marknad genom att tillgodose fler potentiella kunder. Under andra kvartalet 2023 (avslutat 30 juni) sade företaget att det arbetade med producenter av konsumentvaror, som skrivare och kaffemaskiner, och ett stort telekommunikationsföretag. Dess teknik kan avsevärt minska arbetstimmarna i framtiden, vilket kommer att vara en stor kostnadsbesparing för företag. SoundHound försöker fortfarande skala upp sin verksamhet, så dess finansiella resultat är ofta ojämna. Under andra kvartalet genererade företaget 8,7 miljoner dollar i intäkter, vilket motsvarade en ökning med 42% jämfört med föregående år. Även om det inte låter som att det kommer in mycket pengar har företaget ackumulerat en orderstock värd 339 miljoner dollar, så efterfrågan på dess teknik byggs tydligt upp. SoundHound gjorde en nettoförlust på 21,9 miljoner dollar under Q2 och kommer förmodligen inte att vara lönsamt för en tid framöver. Med endast 115 miljoner dollar i kassa på sin balansräkning är det mycket troligt att det kommer att behöva genomföra en annan kapitalanskaffning för att finansiera sin tillväxt. Trots riskerna, om SoundHound fortsätter att utföra och omvandla sin orderstock till intäkter, kan dess aktie ge avsevärda avkastningar på lång sikt. Det har definitivt tekniken och kundbasen för att motivera en liten position i din portfölj. Om du skulle köpa aktien skulle du gå med i AI-jättar som Nvidia och Oracle, som båda har investerat i SoundHound AI tidigare. 2. SentinelOne Företagsvärlden fortsätter att frodas i den digitala ekonomin tack vare revolutionerande teknologier som molnberäkning, vilket gör det möjligt för dem att effektivisera sina verksamheter och nå en global kundbas. Men det skapar också betydande risker eftersom företag lagrar sina värdefulla data, applikationer och digitala tillgångar online, där de är sårbara för cyberattacker dygnet runt. SentinelOne är en uppåtgående leverantör av cybersäkerhetsprogramvara, förutom att den är inriktad på automatiserat skydd drivet av AI. Dess flaggskeppsplattform Singularity erbjuder skydd i molnet, vid slutpunkten och från identitetsstöld, komplett med proaktiva hotjaktverktyg och automatiserad incidentrespons. Företaget har också ett patenterat system för lösning med ett klick som låter säkerhetschefer omedelbart återställa alla obehöriga ändringar om en framgångsrik överträdelse skulle inträffa. Enligt Palo Alto Networks ignoreras 23% av säkerhetsvarningarna av cybersäkerhetschefer eftersom attackerna är så frekventa att deras människoledda processer knakar under arbetsbelastningen. Det är en potentiell katastrof som väntar på att hända för företag, eftersom dataintrång har betydande ekonomiska konsekvenser och krossar kundernas förtroende. SentinelOne lanserade nyligen en generativ AI-produkt som heter Purple AI, utformad för att hjälpa till med varningströtthet, bland annat. Det är en chatbot mycket lik ChatGPT, som säkerhetschefer kan uppmana att snabbt bestämma sårbarhetspunkter. De kan till och med be den att skanna nätverk för att jaga ett nytt hot som potentiellt sveper över företagsvärlden. Men kritiskt nog kommer Purple AI också att sammanfatta säkerhetsincidenter snyggt så att chefer kan spara timmar som annars skulle ha spenderats manuellt genom att gräva igenom data. SentinelOne betjänar för närvarande mer än 11 000 företagskunder. Men under det senaste räkenskapsåret 2024 andra kvartalet (avslutat 31 juli) hade det 994 kunder som spenderade minst 100 000 dollar per år på sin plattform - en ökning med 37% jämfört med föregående år, vilket överträffade dess totala kundtillväxt. Det antyder att större organisationer flockas till AI-baserade cybersäkerhetsverktyg i en snabbare takt än mindre företag, vilket passar eftersom de har mer komplexa nätverk och potentiellt står inför fler risker. Under kvartalet genererade företaget 149 miljoner dollar i intäkter, en ökning med 46% jämfört med föregående år. Det var en betydligt snabbare tillväxttakt än CrowdStrike (37%) eller Palo Alto Networks (26%) genererade under samma period. SentinelOne är ett mycket mindre företag, så det är lättare att växa snabbare. Det antyder dock att det snor en del marknadsandelar från dessa konkurrenter. SentinelOne har etablerat sig som ett klart alternativ för företag som söker AI-drivet skydd i en alltmer digital värld. Därför kan dess aktie vara ett bra köp på lång sikt i samband med den kommande AI-revolutionen. Anthony Di Pizio har ingen position i någon av de nämnda aktierna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 oktober

AI-aktier: Applied Digital kontra SentinelOne

AI-aktier som Nvidia och Microsoft har stigit kraftigt det senaste året. Applied Digital, som hyr ut datacenter till AI-företag, såg sin aktie stiga nästan 230% men handlas nu bara 25% över sitt IPO-pris. SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag som vill ersätta alla mänskliga analytiker med AI-algoritmer, har upplevt ett årsnedgång på 10% och ligger mer än 50% under sitt IPO-pris. Applied Digital förväntar sig att generera mellan $385 miljoner och $405 miljoner i intäkter under räkenskapsåret 2024, vilket skulle representera en tillväxt på 595% till 631% jämfört med $55 miljoner under räkenskapsåret 2023. SentinelOne förväntar sig en tillväxt på 43% till $605 miljoner under räkenskapsåret 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 oktober

Global AI i cybersäkerhetsmarknaden förväntas nå 46,76 miljarder dollar till 2032

Enligt den senaste rapporten från Extrapolate förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet nå 46,76 miljarder dollar till 2032, upp från 19,34 miljarder dollar 2022. Detta motsvarar en årlig tillväxttakt på cirka 9,2% mellan 2023 och 2032. Tillväxten drivs av ökad användning av 5G-teknologi och ökad efterfrågan på molnbaserade säkerhetslösningar. AI-baserade teknologier används för att identifiera, förhindra och svara på risker. Ledande företag inom AI inom cybersäkerhet inkluderar AO Kaspersky Lab, BlackBerry Limited, Cisco Systems, Inc., CrowdStrike, FireEye, Inc., Fortinet, Inc., IBM Corporation, Imperva, LexisNexis, Micron Technology, Inc., Microsoft, Musarubra US LLC (Trellix), NVIDIA Corporation och Palo Alto Networks.

Direktlänk Dela Business Upturn fördjupade 28 september

Två lovande AI-aktier: Amazon och CrowdStrike

Artificiell intelligens (AI) har lett till stora vinster på aktiemarknaden under året, med företag som Nvidia och Microsoft nående nya höjder. Men det finns andra aktörer inom AI-sektorn som handlas till stora rabatter jämfört med sina tidigare toppnoteringar. Bland dessa föreslår två bidragsgivare att Amazon och CrowdStrike är utmärkta investeringsmöjligheter att köpa och behålla för alltid. Amazon använder AI i nästan alla områden av sin verksamhet, vilket kan leda till stora förbättringar i företagets resultat. CrowdStrike är en ledare inom cybersäkerhet som använder AI för att identifiera och stänga ner cyberattacker.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Cybersäkerhet dominerar företagstekniknyheterna denna vecka

Cybersäkerhet dominerade företagstekniknyheterna denna vecka, då Cisco Systems Inc. köpte Splunk Inc. och två av de ledande namnen inom cybersäkerhet, CrowdStrike Holdings Inc. och Google LLC:s Mandiant, höll sina årliga evenemang. Dessutom lanserades två initiala offentliga erbjudanden, inklusive Klaviyo inom programvara som en tjänst, men priserna sjönk efter initial investerarentusiasm. Under tiden fortsatte generativ artificiell intelligens att svepa över allt. Och Intel Corp. visade tecken på liv med nya teknologier.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 september

Generativ AI förändrar alla branscher

Företag över hela världen anammar alltmer generativ artificiell intelligens (AI), vilket omformar IT-infrastrukturen, bakoffice-applikationer, marknadsföring och tillverkning. Det är ännu inte fullt ut förstått hur företag kommer att utnyttja och dra nytta av AI när de står inför utmaningar i denna teknologiexplosion. SiliconANGLE och theCUBE kommer att hålla en live-sändning den 24-25 oktober med titeln ´Supercloud 4: Generative AI Transforms Every Industry´. Evenemanget kommer att samla AI-experter, teknologer, investerare och ledare för att utforska de viktigaste trenderna kring generativ AI, supermoln och den framtida inverkan på företagsvärlden.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 20 september

Marknadsrapport för AI-baserad cybersäkerhet: betydande tillväxt förväntas mellan 2023 och 2030

En omfattande forskningsrapport på 121 sidor om marknaden för AI-baserad cybersäkerhet har släppts. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadens tillstånd före och efter COVID-19-pandemin, och ger en översikt över nuvarande situation i varje region. Bland de ledande företagen på marknaden finns FireEye, Amazon Web Services, IBM, Microsoft, Micron Technology, McAfee, Nvidia, Juniper Networks, Crowdstrike Holdings, NortonLifeLock, Checkpoint Software Technologies, Imperva, LogRhythm, Palo Alto Networks, Intel, Sophos, Fortinet och Cisco Systems. Den globala marknaden för AI-baserad cybersäkerhet förväntas öka betydligt under prognosperioden mellan 2023 och 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

CrowdStrike lanserar Charlotte AI, en virtuell säkerhetsanalytiker

George Kurtz, VD för cybersäkerhetsföretaget CrowdStrike, diskuterade företagets fokus på automation och användning av generativ artificiell intelligens för att lansera Charlotte AI, en ´virtuell säkerhetsanalytiker´. Charlotte AI kan hjälpa till att automatisera uppgifterna för en säkerhetsanalytiker, vilket minskar det tråkiga arbetet som analytiker utför och omvandlar uppgifter som kan ha tagit timmar till sådana som tar bara minuter. Analytiker kan ha konversationer med Charlotte AI och ställa frågor om säkerhetshot, hur det gäller deras bransch, vilka tillgångar som är i riskzonen, hur man fixar dessa tillgångar och till och med skapa en rapport om situationen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 september

SentinelOne: Ett köp trots 77% aktiefall

Enligt konsultföretaget McKinsey & Company kommer cyberattacker att orsaka skador till ett värde av 10,5 biljoner dollar fram till 2025. Men företag spenderade endast cirka 168 miljarder dollar på skydd under 2022. McKinsey uppskattar att de borde spendera 2 biljoner dollar just nu, vilket innebär en lucka på 1,8 biljoner dollar på marknaden. Detta är en möjlighet för leverantörer av cybersäkerhet. SentinelOne är ledande inom AI-baserade produkter för att automatisera allt från hotjakt till händelsehantering. Trots detta har företagets aktier sjunkit 77% från sin högsta nivå under teknikrusningen 2021. SentinelOne lanserade en ny verktyg kallad Purple AI i april. Det är en chatbot som drivs av generativ AI och stora språkmodeller, mycket lik OpenAI:s ChatGPT. Trots det svåra ekonomiska klimatet har SentinelOne upplevt en ökning av intäkterna med 46% jämfört med föregående år. Detta slog CrowdStrikes intäktsökning på 37% under samma kvartal, och Palo Alto Networks ökning på 26%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 september

Ny rapport om globala trender och insikter för AI och maskininlärning inom cybersäkerhet

En ny rapport från Orbis Research, med titeln ´Global AI and Machine Learning in Cybersecurity Market Trends and Insights´, är nu tillgänglig. Rapporten syftar till att ge läsarna en djupgående bedömning av den konkurrensutsatta landskapet, stora trender, möjligheter och utmaningar inom den globala marknaden för AI och maskininlärning inom cybersäkerhet. Rapporten fokuserar på viktiga marknadstillväxtfaktorer som tekniska framsteg, föränderliga konsumentpreferenser och lagändringar. Marknadssegmentering och analys, konkurrenslandskap samt marknadsprognoser och tillväxtmöjligheter är också inkluderade i rapporten.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Cybersäkerhet och generativ AI: balansera prestanda mot risk

Generativ AI, som ChatGPT, blir allt vanligare i företag, vilket innebär utmaningar för CISOs att balansera prestandaökningar mot okända risker. Generativ AI ökar precisionen inom cybersäkerhet, men används också för att skapa nya attackverktyg, som FraudGPT. Detta har lett till en ökning av cybersäkerhetsutgifterna. Marknadsvärdet för cybersäkerhetsplattformar baserade på generativ AI förväntas stiga till 11,2 miljarder dollar 2032, jämfört med 1,6 miljarder dollar 2022. Canalys förutser att generativ AI kommer att stödja över 70% av företagens cybersäkerhetsverksamhet inom fem år.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 31 augusti

Maskininlärning: En het investering 2023 med CrowdStrike, Palantir och Autodesk i spetsen

Maskininlärning (ML) är en het investering 2023, med potential inom många branscher, inklusive molnberäkning, cybersäkerhet och online-sökning. CrowdStrike, ett cybersäkerhetsföretag, har dragit nytta av ökad efterfrågan på cybersäkerhetslösningar och genererade positiv nettoinkomst för första gången under första kvartalet för deras räkenskapsår 2024. Palantir Technologies, ett företag specialiserat på AI och ML, har utvecklat kraftfulla dataanalysverktyg för företag och myndigheter. Autodesk, känt för att utveckla verktyg för design, ingenjörskonst, bygg och tillverkningsindustrier, har gjort betydande framsteg inom maskininlärning.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 25 augusti

Topp tre AI-aktier att köpa just nu: Alphabet, CrowdStrike och Taiwan Semiconductor Manufacturing

Medan aktier i artificiell intelligens (AI) var populära under första halvan av året, har de svalnat sedan juli. Trots detta finns det några AI-aktier som anses vara värda att köpa just nu, och dessa tre toppar listan. Alphabet är ett av de bästa AI-investeringarna tillgängliga. Företaget växer kontinuerligt, trots att annonsmarknaden sakta återhämtar sig. CrowdStrike är en AI-först säkerhetsplattform som skyddar företag mot cyberattacker. Taiwan Semiconductor Manufacturing är ledande inom tredjeparts kontraktschipstillverkning, och tillverkar chips för företag som Nvidia, Advanced Micro Devices och Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 augusti

Fem företag som är bra köp just nu inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) aktier har varit en het trend på marknaden detta år. Fem företag med seriösa AI-ambitioner som ser ut som utmärkta köp just nu är Alphabet, Taiwan Semiconductor, Adobe, Amazon och CrowdStrike. Alphabet har flera AI-investeringsmöjligheter och Taiwan Semiconductor är världens ledande kontraktstillverkare av chip. Adobe har integrerat AI i sina erbjudanden och Amazon Web Services är den mest populära och största molnleverantören och en viktig AI-partner för många kunder. CrowdStrike är ett renodlat cybersäkerhetsföretag som använder AI för att analysera standardoperativa mönster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Palo Alto Networks rapporterar starka kvartalsresultat trots nedgång i cybersäkerhetsbranschen

Enligt Nikesh Arora, VD för Palo Alto Networks Inc., presterar företaget bättre än förväntat trots en allmän nedgång i cybersäkerhetsbranschen. Palo Alto rapporterade en ökning av kvartalsvinsten på 90% jämfört med föregående år, till $482,5 miljoner. Nettoresultatet låg på $227,7 miljoner. Försäljningsintäkterna ökade med 26% till $2 miljarder. För det första kvartalet förväntar sig företaget justerade vinster på $1,15 till $1,17 per aktie, en ökning med 40%. Företaget förutspår också en ökning av intäkterna med 16% till 18%, upp till $1,85 miljarder. För helåret förväntas intäkterna öka med 18% till 19%, med justerade vinster upp 19% till 22%.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 19 augusti

Ny AI-verktyg FraudGPT demokratiserar skadliga cyberattacker

FraudGPT, ett nytt prenumerationsbaserat generativt AI-verktyg för att skapa skadliga cyberattacker, signalerar en ny era av attackmetoder. Verktyget, som upptäcktes av Netenrichs hotforskningsgrupp i juli 2023, har potentialen att demokratisera vapeniserad generativ AI i stor skala. FraudGPT automatiserar allt från att skriva skadlig kod och skapa odetekterbar skadlig programvara till att skriva övertygande phishing-e-post. Cybersecurity-leverantörer inklusive CrowdStrike, IBM Security, Ivanti, Palo Alto Networks och Zscaler har varnat för att angripare, inklusive statssponsrade cyberskerrorister, började vapeniserad generativ AI innan ChatGPT släpptes i slutet av november 2022. FraudGPT kostar $200 per månad eller $1700 per år och kräver ingen avancerad teknisk kompetens.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 14 augusti

AI-bubblan nära att spricka, men dessa företag kan dra nytta av maskininlärning

En analytiker från Morgan Stanley har nyligen uttalat att AI-bubblan är på väg att spricka, och att Nvidias aktieprestanda är en indikator för AI-sektorns tillstånd. De företag som kommer att påverkas mest är de som visar praktiska exempel på AI och framför allt hur man kan tjäna pengar på det, till exempel genom maskininlärning. Tre företag som effektivt använder maskininlärning är Palantir Technologies, Splunk och CrowdStrike Holdings. Trots att deras aktier har stigit under 2023, tror analytiker att det finns utrymme för ytterligare tillväxt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 augusti

AI-teknikens framväxt skapar nya värdeskapande möjligheter

Teknisk utveckling inom mjukvara tenderar att följa Schumpeters kreativa förstörelse: nya vinnare framträder med nya eror. Detta fenomen börjar nu synas inom AI. Efter decennier av AI-vintrar står vi äntligen på tröskeln till en verklig plattformsskifte, som kommer att öppna ännu mer värdeskapande för AI-företag. Trots mycket fokus på nya användningsområden som drivs av LLM och generativ AI, kommer värdeskapandet att gå utöver generativ AI för att inkludera icke-generativa användningsområden, särskilt kring alltmer mogna datorseendemodeller. För att utforska vilka som kommer att vinna i kapplöpningen om att skapa värde, har vi studerat intäktsgenerering i vårt urval av 262 offentliga B2B-mjukvaruföretag under de senaste två decennierna.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade 11 augusti

Investera i AI? Diversifierade ETF:er kan vara svaret

Artificiell intelligens (AI) har blivit mainstream sedan lanseringen av OpenAI´s ChatGPT i november 2022. För att dra nytta av AI:s potential behöver man inte välja en ledare ur mängden. Diversifierade ETF:er som innehåller AI-företag kan hjälpa dig att tjäna pengar på AI efterfrågan. Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF (BOTZ) är en populär ETF som fokuserar på företag som potentiellt kan dra nytta av ´införandet och användningen av robotik och AI´. Men det verkar missriktat att inte inkludera Microsoft, Amazon, Meta och andra stora techföretag i en ETF som förmodligen har ett AI-fokus. Ett investering i en S&P 500 ETF kan vara precis den exponering en investerare behöver. S&P 500 ETF kan checka av många investeringsrutor på en gång.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 augusti

AI-bubbla kan vara en möjlighet att hitta företag som använder maskininlärning effektivt

En analytiker från Morgan Stanley uttryckte nyligen oro för en AI-bubbla och menade att Nvidia Corporation är en indikator för AI-sektorns prestationer. Trots detta finns det företag som visar praktiska exempel på AI och hur man kan tjäna pengar på det, särskilt genom maskininlärning. Tre sådana företag är Palantir Technologies, Splunk och CrowdStrike. Palantir använder maskininlärning för att hjälpa kunder att effektivt samla stora datamängder för att förbättra beslutsfattandet. Splunk har lanserat en generativ AI-app, vilket kan öka företagets kundbas. CrowdStrike använder maskininlärning för att ligga ett steg före cyberbrottslingar.

Direktlänk Dela MarketBeat fördjupade 11 augusti

Tre företag att investera i för exponering mot AI

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste trenderna på marknaden. Det är dock osäkert hur långt denna nya teknik kommer att nå, så det är inte en bra idé att satsa allt på det mest trendiga AI-företaget. Istället bör man investera i företag med viss exponering mot AI samt andra typer av företag med goda resultat. Tre sådana företag är Alphabet, Taiwan Semiconductor och CrowdStrike. Alphabet är mest känt för sina produkter Google, Android och YouTube, men har även betydande investeringar i AI. Taiwan Semiconductor är världens största kontraktschipstillverkningsfabrik och har kunder som Apple, Nvidia och AMD. CrowdStrike är ett av de ledande företagen inom cybersäkerhet och använder AI för att analysera biljoner datapunkter varje vecka för att identifiera hot.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 augusti

Maskininlärningsaktier uppmärksammas stort 2023

Maskininlärningsaktier, specialiserade inom artificiell intelligens (AI), har fått betydande uppmärksamhet 2023. Ett område av tillväxt inom detta fält är generativ AI. ServiceNow (NOW) är en framstående maskininlärningsaktie som erbjuder en molnbaserad plattform som använder maskininlärning för att hjälpa företag att hantera sina arbetsflöden. AMD (AMD) är en annan maskininlärningsaktie som har överskuggats av sin huvudkonkurrent, Nvidia (NVDA), 2023. CrowdStrike (CRWD) verkar inom områdena cybersäkerhet och maskininlärning, specialiserade på att identifiera IT-hot.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Maskininlärningsaktier förväntas ge stark avkastning

Maskininlärningsaktier representerar företag som specialiserar sig på ett delområde inom artificiell intelligens (AI). Företagen som identifieras i denna artikel är inte billiga i absoluta termer, men de förväntas ge stark avkastning. ServiceNow erbjuder en molnbaserad plattform som använder maskininlärning för att hjälpa företag att hantera sina arbetsflöden. AMD och dess aktie fortsätter att överskuggas av sin huvudkonkurrent Nvidia, men AMD kan potentiellt optimera sina kort genom mjukvaruförmågor som är inneboende i företaget. CrowdStrike arbetar i en kombination av växande fält och representerar cybersäkerhet och maskininlärning riktad mot identifiering av IT-hot.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 3 augusti

Cybersäkerhetsinvesteringar ökar mer än annan IT

Investeringarna i cybersäkerhet ökar mer än investeringar i annan IT, enligt analysföretaget Canalys. Under första kvartalet 2023 växte marknaden med 12,5 procent jämfört med samma period förra året. Palo Alto Networks växte med 23,6 procent och utökade sin ledning på marknaden med en marknadsandel på 8,7 procent. Fortinet ökade sin marknadsandel, medan Cisco tappade något. Crowdstrike hade störst tillväxt med 39,9 procent, följt av Microsoft med 32,3 procent.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 21 juni

CrowdStrike samarbetar med AWS för att utveckla AI inom cybersäkerhet

CrowdStrike har meddelat att de samarbetar med Amazon Web Services (AWS) för att utveckla kraftfulla AI-applikationer som hjälper kunder att påskynda deras moln-, säkerhets- och AI-resor. CrowdStrike utnyttjar nya generativa AI-funktioner i Amazon Bedrock, en heltäckande tjänst som gör grundmodeller (FMs) från ledande AI-startups och Amazon tillgängliga via en API. Ett exempel är användningen av Amazon Bedrock för att påskynda utvecklingen av Charlotte AI, CrowdStrike´s generativa AI-säkerhetsanalytiker. Genom detta nya cybersäkerhetsinitiativ samarbetar CrowdStrike och AWS för att skydda kunder mot en rad AI- och ML-tjänster.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 1 juni

Tillväxt för AI och maskininlärning inom cybersäkerhetsmarknaden

Global AI och maskininlärning inom cybersäkerhetsmarknaden har upplevt betydande tillväxt de senaste åren, drivet av faktorer som ökad konsumentefterfrågan, tekniska framsteg och globalisering. Denna tillväxt har skapat både möjligheter och utmaningar för företag som verkar på denna marknad. Nyckelspelare på marknaden kan inkludera stora multinationella företag samt mindre nischaktörer. Marknadsundersökningar är ett viktigt verktyg för företag som vill få konkurrensfördelar på dagens globala marknad.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

AI och maskininlärning inom cybersäkerhetsmarknaden

En forskningsrapport om AI och maskininlärning inom cybersäkerhetsmarknaden ger värdefull information om marknaden och dess aktörer. Rapporten inkluderar en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation för företag som IBM, Microsoft, Google, Darktrace, FireEye, Juniper Networks, eSentire, Cynet, Cylance, CrowdStrike, Vade Secure, Logrhythm, Cybereason, Blue Hexagon, SparkCognition, DataRobot, Fortinet, Vectra och SAP NS2. Marknadssegmentering baseras på typ, produkt, slutanvändare och råmaterial. Rapporten analyserar även faktorer som driver marknadens tillväxt, hot från nya aktörer och produktsubstitut samt konkurrensnivån på marknaden.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 23 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare