» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 133 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Dan Ives är en amerikansk finansanalytiker och investerare som är mest känd för att täcka tekniksektorn, särskilt företag som Apple, Microsoft och Tesla. Han arbetar för Wedbush Securities, en ledande investeringsbank och mäklarfirma, och är ofta citerad i media för sina insikter och analyser av teknikindustrin. Ives har en lång karriär inom finans och teknik, och hans expertis är mycket respekterad både av investerare och företagsledare. Han har också mottagit flera utmärkelser för sina analyser och prognoser inom tekniksektorn.

Senaste nytt kring Dan Ives

OpenAI- anställda kräver återgång av avskedad VD

OpenAI meddelade på tisdagen att dess medgrundare Sam Altman kommer att återvända till teknikföretaget som VD, bara dagar efter att han avskedats av styrelsen och snabbt meddelat att han ansluter sig till Microsoft. ´Vi har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (Ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo´, sa OpenAI i ett inlägg på sociala medier. OpenAI bildar också en ny styrelse som kommer att inkludera tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, som kommer att fungera som ordförande; ekonomen och tidigare USA:s finansminister Larry Summers; och befintlig direktör Adam D´Angelo, VD för Quora. Tre direktörer som var inblandade i beslutet att avskeda Altman - Ilya Sutskever, Helen Toner och Tasha McCauley - lämnar styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

OpenAI i kaos efter VD:s avsked och anställning av Microsoft

OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation som skapar populära artificiella intelligensverktyg, har hamnat i kaos efter att VD:n Sam Altman sparkades och sedan anställdes av Microsoft. OpenAI:s personal begärde att Altman skulle återanställas, men styrelsen ersatte honom med CTO Mira Murati. Microsoft, som tidigare investerat miljarder dollar i OpenAI och använt dess AI-modeller, gynnas mest av situationen. OpenAI:s styrelse förlorade förtroendet för Altman på grund av hans bristande ärlighet och hans prioritering av snabb kommersialisering av produkter som ChatGPT och Dall-E 3 över organisationens grundläggande uppdrag. Efter att Altman och OpenAI:s grundande styrelsemedlem Greg Brockman anställdes av Microsoft, hotade nästan alla OpenAIs 770 anställda att sluta och följa dem om inte styrelsen avgick och återanställde Altman.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avlägsnas från sin position, orsakar chock bland anställda

Skaparen av ChatGPT, Sam Altman, har avlägsnats från sin position som chef för OpenAI, styrelsen anklagar honom för att inte alltid ha varit ´uppriktig´ med dem, vilket skapar en chockvåg bland företagets anställda. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, har utsetts till att agera som tillfällig chef för företaget medan processen att hitta en permanent efterträdare pågår. I samband med Altman´s avsked annonserade styrelseordförande Greg Brockman - en medgrundare av företaget - sin avgång. Vissa anställda har rapporterat att de har uppdragit åt företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, att undersöka omständigheterna som ledde till avskedet.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 18 november

Microsofts AI-verktyg Copilot förväntas bli en banbrytande produkt

Microsofts AI-verktyg Copilot vinner momentum på marknaden och är på väg att bli en banbrytande produkt, enligt Wedbush-analytikern Dan Ives. Ives tror att möjligheterna att tjäna pengar på AI och ChatGPT i molnet kommer att vara banbrytande för industrin och att Microsoft leder vägen. Han förutspår att företagssektorn kommer att se en betydande ökning av AI-adoption de närmaste tre åren. Ives förväntar sig att pris, beta-kunder och ett bredare spektrum av användningsfall kommer att introduceras under de närmaste 6 månaderna, vilket potentiellt kan lägga till cirka $20 miljarder till Microsofts omsättning år 2025.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 17 november

AI-aktier att köpa och undvika: Amazon och Palantir Technologies

Wall Street förväntar sig starka vinster för att driva aktiemarknaden högre, med S&P 500 som har ett konsensusprismål på 5,038, vilket innebär en 14% uppgång under nästa år. Detta kan vara särskilt uttalat för aktier inom artificiell intelligens (AI) på grund av teknologins entusiasm. Amazon och Palantir Technologies är erkända ledare inom vissa delar av AI-värdekedjan, men Wall Street ser mycket olika på företagen. Amazon har ett medianpris på 12 månader på $175 per aktie, vilket innebär en 22% uppgång från dess nuvarande pris, medan Palantir har ett medianpris på 12 månader på $16 per aktie, vilket innebär en 19% nedgång från dess nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 november

AI förväntas öka teknikaktier med nästan 30% nästa år

Artificiell intelligens (AI) har potential att omvandla stora delar av den amerikanska ekonomin, enligt Dan Ives, teknikanalytiker på Wedbush. Han förutser en ´tidvåg´ av utgifter för AI-applikationer som skulle kunna öka aktier i företag som Apple med nästan 30% under nästa år. Ives ser AI som den mest omvandlande teknologitrenden sedan internet startade 1995 och tror att många underskattar de 1 biljon dollar i AI-utgifter som kommer att ske under nästa decennium. Trots osäker makroekonomisk bakgrund har tekniksektorn lyckats leda den bredare marknaden högre i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

Microsofts Ignite-konferens förväntas påverka teknikindustrin; Exxon Mobil siktar på att bli ledande litiumproducent

Microsoft förväntas göra stora avtryck med sin årliga Ignite-konferens, som förväntas ha stor inverkan på teknikindustrin, särskilt inom AI. Analytiker från Piper Sandler förväntar sig positiv påverkan på flera teknikjättar, inklusive Oracle, Adobe och ServiceNow, som alla förväntas visa upp sina samarbeten med Microsoft på evenemanget. Wedbush Securities har identifierat en ny tjurmarknad i teknikaktier, med Apple som företagets toppval. Barclays nyliga besök i Asien har gett insikter i teknikförsörjningskedjan, med positiva implikationer för Nvidia. Exxon Mobil har tillkännagett ambitiösa planer på att bli en ledande litiumproducent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

S&P 500: bästa tidpunkten att köpa AI-aktier

S&P 500 har varit i rallyläge i år och har nu återgått till sin uppåtgående trend. Indexet steg nästan 6% under veckan som slutade den 3 november, vilket markerar dess bästa prestation för någon vecka hittills i år. Denna ökning har drivits av entusiasm kring potentialen för artificiell intelligens (AI). S&P 500 ligger nu bara 5% under sitt all-time high och många tror att det är redo att göra ett försök att nå rekordet. Två företag att hålla ögonen på är Apple och Amazon.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

AI-boomen kommer att driva tekniksektorn framåt, säger Wedbush Securities

Trots några svaga resultatrapporter och nedgångar i teknikaktier kommer teknikindustrin att klara sig bra på grund av den kommande AI-boomen, enligt Dan Ives, chef för Wedbush Securities. Han kallade AI för den största teknikutvecklingen sedan internet och menade att teknikföretag nu börjar få verkliga intäkter från sina AI-verksamheter. Ives var särskilt imponerad av Microsoft, som han menade hade visat detta i sin senaste resultatrapport. Han var inte bekymrad över företag som Meta och Alphabet, vars aktier sjönk förra veckan efter besvikande resultatrapporter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 oktober

Två AI-tillväxtaktier att köpa nu: CrowdStrike Holdings och UiPath

Senaste genombrott inom artificiell intelligens (AI) har skapat en rusning på Wall Street, och Wedbush Securities strateg Dan Ives är särskilt optimistisk. Han tror att AI är den mest omvälvande tekniken sedan internet började ta form. Här är två AI-tillväxtaktier att köpa nu och behålla. 1. CrowdStrike Holdings specialiserar sig på cybersäkerhetsprogramvara. Företaget levererade en stark finansiell prestation under andra kvartalet trots makroekonomiska motvindar. Omsättningen ökade med 37% till 732 miljoner dollar, och justerad nettoinkomst ökade med 109% till 180 miljoner dollar. 2. UiPath specialiserar sig på programvara för robotprocessautomation (RPA). UiPath rapporterade rimliga finansiella resultat under andra kvartalet. Omsättningen ökade med 19% till 287 miljoner dollar, och justerad nettoinkomst nådde 49 miljoner dollar, upp från en förlust på 11 miljoner dollar föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 oktober

Microsofts AI-satsning börjar ge resultat

2023 kommer troligen att bli ihågkommet som året då artificiell intelligens (AI) mognade. Företag har rusat för att integrera AI-verktyg för att dra nytta av produktivitetsvinsterna. Nvidia har varit en av de få tydliga vinnarna inom AI, men dess höga värdering har avskräckt vissa investerare. Microsoft var bland de första att se möjligheterna med AI och har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. Under ett samtal om företagets resultat för första kvartalet 2024 avslöjade VD Satya Nadella att Microsoft redan har över 1 miljon betalande Copilot-användare och mer än 37 000 organisationer som prenumererar på Copilot för företag. Företagets Azure Cloud-inkomster ökade med 29% jämfört med föregående år, vilket CFO Amy Hood sade berodde på ´högre än förväntad AI-konsumtion´.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

Microsoft och Alphabet rapporterar olika resultat för molnverksamheten

Microsoft och Alphabet, moderbolag till Google, rapporterade olika resultat för sina molnverksamheter i sina senaste kvartalsrapporter. Microsofts aktier steg med 4% efter att ha överträffat analytikernas förväntningar, medan Alphabets aktier sjönk med 9% efter att ha missat förväntningarna på molnintäkter. Microsofts totala kvartalsintäkt var 56,5 miljarder dollar, nästan 2 miljarder dollar mer än förväntat. Alphabets molnverksamhet omsatte 8,4 miljarder dollar, upp 22% från tredje kvartalet 2022, men kortare än de förväntade 8,6 miljarderna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 oktober

AI kommer att driva aktierna högre, enligt Wedbush-analytiker

Enligt Dan Ives, chef för teknik på Wedbush, kommer artificiell intelligens (AI) att driva aktierna högre i de kommande månaderna och åren. Han listar sju aktier som han anser vara mogna för investeringar. Dessa inkluderar Apple, tack vare den starka efterfrågan på iPhone 15 och den stora basen av äldre iPhones som ännu inte uppgraderats. Microsoft, på grund av dess tidiga erkännande och investering i AI. Palo Alto Networks, för deras växande totala adresserbara marknad och innovation inom hela produktportföljen. Palantir, för deras pionjärarbete inom AI och deras snabbt växande marknadsandel. Zscaler, för deras framstående SaaS-applikationer och molnskyddsverktyg. CrowdStrike, för deras tidiga användning av AI och deras planer på att utöka sin adresserbara marknad. Slutligen MongoDB, för deras molnbaserade Atlas-plattform och deras stora adresserbara marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Teknikföretag försöker dra nytta av AI-hypen genom att bygga enheter fokuserade på AI. Vissa teknikledare ser dessa prylar som iPhone för AI-eran, ett sätt att äga den hårdvara vi använder för att interagera med AI. En sann iPhone-efterträdare kan vara teknikens ´gyllene gås´, men tidigare försök har misslyckats. Teknikföretag vill dra nytta av hypen genom nya enheter som inkluderar AI-funktioner - ett fenomen som teknikledare kallar ´iPhone-ögonblicket´. Frågan de alla står inför: Kan personliga AI-prylar så småningom bli nästa stora sak, återskapa den tektoniska förskjutningen som iPhone hade på teknikindustrin?

Business Insider fördjupade 8 oktober

AI-verktyg som Ray-Bans nya Meta-smarta glasögon och Humanes AI Pin siktar på att förändra hur människor interagerar med teknik

Teknikföretag försöker dra nytta av AI-hypen genom att bygga AI-fokuserade enheter. Några teknikledare ser enheterna som iPhone för AI-eran, ett sätt att äga de enheter vi använder för att interagera med AI. De nya AI-drivna teknikapparaterna kommer inte att likna de tunna glasrektanglar vi har vant oss vid under smartphone-eran, utan kommer att anta modiga nya former när teknikföretag experimenterar med nya sätt att interagera med artificiell intelligens. Förra veckan avtäckte Mark Zuckerberg den senaste generationen av Metas Ray-Bans Meta smarta glasögon, där bärarna kan prata med glasögonen genom Meta AI, Metas konversationsassistent, för att få realtidsinformation och använda den för att sända livebilder via Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela Lanka Times fördjupade 8 oktober

OpenAI i samtal med före detta Apple-designer för att bygga ´iPhone av AI´

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, diskuterar med före detta Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son för att bygga ´iPhone av artificiell intelligens´, med hjälp av mer än $1 miljard i finansiering från det japanska konglomeratet, rapporterade Financial Times på torsdagen. OpenAI:s chef, Sam Altman, har anlitat Ives företag LoveFrom, som designern grundade när han lämnade Apple 2019, för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet, enligt tre personer bekanta med planen. Altman och Ive har hållit brainstorming-sessioner på designerns studio i San Francisco om hur en ny konsumentprodukt centrerad kring OpenAI:s teknik skulle se ut.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 28 september

Nvidia leder den fjärde industriella revolutionen enligt Wall Street-analytiker

Artificiell intelligens (AI) och Nvidias aktier har fått mycket uppmärksamhet på Wall Street. Enligt analytiker Dan Ives från Wedbush Securities leder Nvidia den fjärde industriella revolutionen och AI är den största omvandlingen av teknik på 30 år. Quincy Krosby från LPL Financial varnar dock för att trenden kan bli överhypad. Nvidia har nästan trefaldigat sitt värde 2023 och är ett av fem amerikanska företag värda mer än 1 biljon dollar. Företagets AI-chip används i allt från utbildning till försvar och tidiga versioner av självkörande bilar. Trots konkurrens och leveranskedjefördröjningar verkar Nvidia vara säkert på att de kan hantera efterfrågan.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 september

Cathie Woods Ark Innovation säljer Tesla-aktier och köper Palantir

Cathie Woods Ark Innovation ETF har sålt 54 847 aktier i Tesla, värda 14 miljoner dollar, och använt mer än 10 miljoner dollar av intäkterna för att köpa aktier i artificiell intelligensspecialisten Palantir Technologies. Detta fortsätter en säljstreak som började tidigare i år, vilket innebär att totalt 739 637 Tesla-aktier har sålts sedan slutet av april. Trots detta är Tesla fortfarande Ark Innovations största innehav. Woods förväntar sig att Tesla-aktierna ska klättra till 2 000 dollar per aktie 2027. Samtidigt ser hon Palantir som en lovande investering inom AI-sektorn.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Cisco köper AI-drivna cybersäkerhetsföretaget Splunk för 28 miljarder dollar

Silicon Valley-jätten Cisco meddelade på torsdagen att de har kommit överens om att köpa det analys- och AI-drivna cybersäkerhetsföretaget Splunk för 28 miljarder dollar, vilket markerar en av de största förvärven 2023 och AI-eran. Affären, som är helt i kontanter till 157 dollar per aktie, innebär en premie på 31% från Splunks aktiekurs vid onsdagens stängning. Förvärvet positionerar Cisco för att bygga ´nästa generation av AI-drivna säkerhets- och observabilitetslösningar´, enligt Ciscos VD Chuck Robbins. Ciscos aktier sjönk med 4% i förhandeln, medan Splunk steg med 20%.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 september

Generativ AI ökar efter tidigare nedgång i teknikindustrin

Trots en nedgång i tekniksektorn tidigare i år på grund av höjda federala räntor och en pandemi-inducerad högkonjunktur, har den senaste ökningen av generativ AI-teknik gett sektorn en skjuts. Ali Javaheri, analytiker på PitchBook, nämnde en övergripande minskning av riskkapitalfinansiering och värderingar av start-ups. Men nu kan AI-boomen vända turen för Silicon Valley när start-ups och industrijättar tävlar om att ligga i framkant. Generativ AI har lockat till sig stora mängder riskkapital, särskilt sedan lanseringen av OpenAI´s ChatGPT-verktyg i november. Teknikjättar som Google och Microsoft har prioriterat AI, med Microsoft som samarbetar med OpenAI i en affär värd 10 miljarder dollar och Google som lanserade sitt rivaliserande verktyg, Bard, i februari.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 28 augusti

Nvidia överträffar förväntningarna, ökar investerarnas intresse för AI

Nvidia (NVDA), en jätte inom datacenter och spel, ökar investerarnas intresse för artificiell intelligens. Nvidia slog återigen höga förväntningar och vägledde högre. Över två dussin analytiker höjde prisprognoserna på Nvidia-aktien efter rapporten. ´Investerare känner nu tydligt att denna AI-efterfrågan är lika verklig som någon tekniktrend vi sett de senaste 30 åren,´ skrev Wedbush-analytikern Dan Ives den 24 augusti. Ives hävdade att AI-utgifterna är verkliga och omvandlande, inte hype. Han nämnde Nvidia och Microsoft (MSFT) som nyckelaktörer. Tidigare i augusti avtäckte Nvidia sin nästa generations AI-superchip: GH200, som kommer nästa år. Nvidia utnyttjar den framväxande marknaden för generativ AI. Generativ AI kan skapa innehåll, inklusive skrivna artiklar, från enkla fraser genom att analysera stora mängder data. Det kan också skriva programmeringskod. Nvidia-aktien nådde en rekordhög nivå under dagen men slutade på sessionens lägsta nivåer. Nvidia förblir över det 21-dagars exponentiella glidande medelvärdet. Nvidia-aktien bröt en kortsiktig trendlinje den 21 augusti, och rensade även det kortsiktiga höga 452,68. Under normala omständigheter skulle någon av dessa rörelser tjäna som en tidig köppunkt. Men den negativa omvändningen för chip-aktien på torsdagen gör ett köp extremt riskabelt, och aktiemarknadens ´i korrigering´ status tar köp, för tillfället, av bordet. Den bredare marknaden försöker återhämta sig från en kraftig säljning, inklusive många andra chip- och AI-ledare. Nvidia har mestadels hållit upp bättre än tillväxtaktier i stort. Den relativa styrkelinjen har stigit till höjder med aktien, visar IBD MarketSmith-diagrammen. En stigande RS-linje betyder att en aktie presterar bättre än S&P 500. Det är den blå linjen i det visade diagrammet. NVDA gick med i det prestigefyllda IBD Leaderboard i februari på en inkomstgap-up. Det steg igen i maj på knockout-vinster och stark vägledning. Hittills i år har Nvidia-aktien skjutit i höjden med 223%, efter att ha kraschat 2022. NVDA tjänar en bästa möjliga IBD Composite Rating på 99. Med andra ord är Nvidia-aktien bland de bästa 3% av alla aktier när det gäller tekniska och grundläggande mätvärden. Investerare bör generellt fokusera på aktier med Comp Ratings på 90 eller till och med 95 och högre. Nvidia-aktien hamnar ofta på IBD 50, Big Cap 20 och Sector Leaders-listorna. IBD Stock Checkup-verktyget visar att NVDA har en relativ styrkerating på 99. Det innebär att den har presterat bättre än 99% av alla andra aktier under det senaste året. iShares PHLX Semiconductor ETF (SOXX) innehar både Nvidia-aktien och AMD-aktien. Nvidia´s EPS Rating är 93 av 99 och dess SMR Rating är ett A, på en skala från A till ett värsta E. EPS-ratingen jämför ett företags vinsttillväxt med andra aktier. Dess SMR Rating mäter försäljningstillväxt, vinstmarginaler och avkastning på eget kapital. Den 23 augusti levererade chipjätten ännu en stor beat-and-raise-rapport, drivet av dess datacenter-verksamhet. År över år ökade Nvidias vinst med 429% i Q2, medan försäljningen ökade med 101%. Det Santa Clara, Kalifornien-baserade företagets datacenterintäkter ökade med 171%. Datacenter-verksamheten inkluderar A100- och H100 AI-chips som behövs för AI-applikationer. För det nuvarande kvartalet vägledde Nvidia försäljningen till 16 miljarder dollar, upp 170%, och väl över uppskattningarna. ´En ny databehandlingsera har börjat,´ sade VD Jensen Huang i ett pressmeddelande. ´Företag över hela världen övergår från allmänt syfte till accelererad databehandling och generativ AI.´ För hela året förväntar sig analytiker nu att Nvidia-vinster ska återhämta sig med 216% när försäljningen hoppar 93%. Förra året sjönk Nvidia-vinster med 25% per aktie. Av 51 analytiker som täcker NVDA-aktien, betygsätter 47 den som ett köp. Fyra har ett håll och ingen har en sälj, enligt FactSet. Den fabless chipmakaren banade väg för grafikbehandlingsenheter, eller GPU:er, för att göra videospel mer realistiska. Den expanderar i AI-chips, som används i superdatorer, datacenter och läkemedelsutveckling. Nvidias GPU:er fungerar som acceleratorer för centrala processenheter, eller CPU:er, tillverkade av andra företag. Den arbetar på ´superdatorer´ som kombinerar sina egna CPU:er och GPU:er. Dessutom används Nvidia-chips för Bitcoin-gruvdrift och självkörande elbilar. Nvidia har gjort en stor satsning på metaverse-applikationer. Fabless chip-aktier inkluderar Qualcomm (QCOM), Broadcom (AVGO) och Monolithic Power Systems (MPWR). För närvarande rankas den fabless-gruppen som nr 20 av 197 branschgrupper. Fabless-företag designar maskinvaran medan tillverkningen outsourcas till ett tredje part-företag. För de bästa avkastningarna bör investerare fokusera på företag som leder marknaden och deras egen branschgrupp. På en grundläggande nivå är Nvidia redo för explosiv tillväxt. Vinster bör mer än tredubblas detta räkenskapsår, drivet av en boom i chipförsäljningen för datacenter och artificiell intelligens. Den fabless chipmakaren expanderar i andra tillväxtområden som automatiserade elbilar och molnspel också. Antagandet av metaverse och kryptovalutor kan ytterligare öka efterfrågan på Nvidia-chips. Men makroekonomiska osäkerheter och risk för global recession kvarstår. NVDA-aktien har gjort en massiv comeback, mer än tredubblats hittills 2023. Aktierna är i köpområdet från deras senaste breakout. Men övergripande marknadsförhållanden är inte gynnsamma för nya eller ytterligare inköp. Slutresultat: Nvidia-aktien är ett köp just nu, men bara i rent tekniska termer. Som ett chipföretag med exponering för topp tillväxtmarknader, är Nvidia alltid en att titta på.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 25 augusti

Nvidias intäkter skjuter i höjden tack vare AI-boom

Datorchipstillverkaren Nvidia har blivit en av Big Techs mest lysande stjärnor tack vare den ökande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) som driver försäljningen av företagets teknologi. Nvidia rapporterade nyligen att företagets intäkter för det andra kvartalet fördubblades jämfört med samma period förra året, till 13,51 miljarder dollar, vilket resulterade i en vinst på 6,2 miljarder dollar. Dessutom förutspår företaget att intäkterna för nästa kvartal kommer att uppgå till 16 miljarder dollar, nästan en tredubbling jämfört med samma period förra året. Nvidias aktiekurs steg med 8% i efterhandeln efter att siffrorna offentliggjordes. Företagets marknadsvärde har nu ökat till 1,2 biljoner dollar, vilket gör Nvidia till en av techindustrins elitföretag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 augusti

AI-bubblan nära att spricka, men dessa företag kan dra nytta av maskininlärning

En analytiker från Morgan Stanley har nyligen uttalat att AI-bubblan är på väg att spricka, och att Nvidias aktieprestanda är en indikator för AI-sektorns tillstånd. De företag som kommer att påverkas mest är de som visar praktiska exempel på AI och framför allt hur man kan tjäna pengar på det, till exempel genom maskininlärning. Tre företag som effektivt använder maskininlärning är Palantir Technologies, Splunk och CrowdStrike Holdings. Trots att deras aktier har stigit under 2023, tror analytiker att det finns utrymme för ytterligare tillväxt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 augusti

Nvidia kan bli den största vinnaren i AI-revolutionen

Efter en svår marknadsnedgång är investerare försiktigt optimistiska inför 2023, särskilt med tanke på betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI). Stora språkmodeller har tränats på allt större datamängder, vilket resulterar i generativ AI som kan skapa originalinnehåll och hantera uppgifter tidigare utförda av människor. Detta kan potentiellt lägga till biljoner dollar till ekonomin. Nvidia (NVDA -3,62%) anses vara bäst positionerat för att dra nytta av AI-boomen. Nvidias senaste AI-processor kan nu bearbeta 5 terabyte data per sekund. Bolagets intäkter ökade med 19% jämfört med föregående år till 7,2 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 augusti

Palantir och Meta leder utvecklingen inom AI, men deras aktier kan ha mer att ge

Teknologianalytikern Dan Ives från Wedbush Securities har kallat den nuvarande tillväxten inom artificiell intelligens (AI) för en ´1995-ögonblick´ för tekniksektorn, vilket hänvisar till spridningen av internet och dess efterföljande inverkan på världen. Två företag som ligger långt framme inom AI är Palantir Technologies och Meta Platforms. Trots deras framsteg tror Ives inte att AI-hypen är inprisad i deras aktier. Palantir har nyligen rapporterat positiva kvartalsresultat och meddelat att dess AI-plattform, Palantir AIP, redan är implementerad i över 100 organisationer. Meta Platforms har också gjort framsteg med AI-drivet innehåll som ökar tiden användare spenderar på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 augusti

AI-bubbla kan vara en möjlighet att hitta företag som använder maskininlärning effektivt

En analytiker från Morgan Stanley uttryckte nyligen oro för en AI-bubbla och menade att Nvidia Corporation är en indikator för AI-sektorns prestationer. Trots detta finns det företag som visar praktiska exempel på AI och hur man kan tjäna pengar på det, särskilt genom maskininlärning. Tre sådana företag är Palantir Technologies, Splunk och CrowdStrike. Palantir använder maskininlärning för att hjälpa kunder att effektivt samla stora datamängder för att förbättra beslutsfattandet. Splunk har lanserat en generativ AI-app, vilket kan öka företagets kundbas. CrowdStrike använder maskininlärning för att ligga ett steg före cyberbrottslingar.

Direktlänk Dela MarketBeat fördjupade 11 augusti

Palantir Technologies höjer sin årliga intäktsprognos, men analytiker är oense

Palantir Technologies höjde sin årliga intäktsprognos på måndagen då företaget ser en möjlighet att kommersialisera AI. VD Alex Karp sa att Palantirs mål är att tjäna pengar på AI, i stället för att bara producera verktyg som skriver datorgenererad poesi. Enligt företagets webbplats kommer AIP att låta företag och försvars- och militärorganisationer utnyttja stora språkmodeller och AI för att hjälpa till med beslutsfattandet. Dan Ives på Wedbush Securities är optimistisk om Palantirs AI-ambitioner. Rishi Jaluria på RBC Capital Markets håller inte med och säger att Palantir är ´väsentligt lägre värt´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 augusti

När OpenAI lanserade AI-chatboten ChatGPT för allmän användning den 30 november var S&P 500 värd 5 biljoner dollar mindre än nu, och ekonomin verkade vara på väg mot recession eller ihållande hög inflation. Nu ger teknikbakruset vika för en ny ´guldfeber´, menar Wedbush Securities analytiker Dan Ives. Ives tror att ChatGPT har öppnat dörren för ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet som inte fanns på Wall Streets radar. Enligt Goldman Sachs ekonomer kan generativ AI öka tillväxten av amerikansk arbetsproduktivitet med 1,5 procentenheter per år under ett decennium. Det skulle fördubbla den tröga 1,4-procentiga takten sedan 2005.

Investor´s Business Daily fördjupade 30 juli

Palantir Technologies aktier får stort uppsving tack vare positiv analys

Aktierna i Palantir Technologies fick ett stort uppsving på fredagen efter att teknologianalytikern Dan Ives från Wedbush lanserade en analys av AI-programvaruföretaget med en överprestera-klassificering, och satt ett målpris på $25. Ives hävdar att Palantir är väl positionerat för att ta marknadsandelar inom både den kommersiella och den statliga analysprogramvarumarknaden.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 28 juli

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och påverka ekonomin

När OpenAI lanserade AI-chattboten ChatGPT den 30 november ökade S&P 500 med mer än 3% och techaktier med AI-produkter steg kraftigt. Analytikern Dan Ives tror att ChatGPT kan öppna dörren till ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet. Generativ AI kan öka den amerikanska arbetsproduktiviteten med 1,5 procentenheter per år under ett decennium, förutspår Goldman Sachs ekonomer. Detta skulle fördubbla den senaste tidens svaga tillväxttakt på 1,4% sedan 2005. Global BNP kan växa med en extra 7 procentenheter, eller 7 biljoner dollar, under samma period.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 juli

AI driver återhämtning för amerikanska teknikföretag

Amerikanska teknikföretag började året i dvala, belastade av kostnader från överdrivet ivriga pandemianställningar och oro för effekterna av stigande räntor. Men sedan kom artificiell intelligens (AI) och teknikaktier och det blå-chip S&P 500-indexet har sedan dess fått lyft genom genombrott inom generativ AI. S&P 500 har ökat med 18,6% hittills 2023 medan tekniktunga Nasdaq composite har ökat med 35,7%. Fem av de största mottagarna av USA:s teknikåterhämtning rapporterar kvartalsresultat under de kommande två veckorna: Facebookägaren Meta, Google-moderbolaget Alphabet, Apple, Amazon och Microsoft. Chipmaker Nvidia, som rapporterade sina tremånadersresultat i maj, är emblem för återhämtningen och har blivit ett företag på 1tn dollar. Storteknik är en ”fackla” för aktieboomen kring AI, säger Dan Ives, VD på amerikanska finansbolaget Wedbush Securities, som förutspår att utgifterna för sådana företag kan nå upp till 800 miljarder dollar under nästa decennium. Microsoft, Amazon och Alphabet gynnas genom sina molntjänster, eftersom molntjänster används för att utbilda och driva generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 juli

Tre lågriskköp för att dra nytta av AI-boomen: Microsoft, Alphabet och Amazon

Artificiell intelligens (AI) har blivit en del av den offentliga diskussionen, och företag som Microsoft, Alphabet och Amazon är alla ledande spelare på området. Microsoft har investerat $13 miljarder i ChatGPT, och lanserat AI-drivna verktyg integrerade med sina SaaS-erbjudanden. Alphabet har lanserat nästa generation av sin Pathways Language Model (PaLM) LLM, som ligger till grund för Googles Bard chatbot. Amazon har varit i framkant av AI i nästan två decennier, och använder AI-algoritmer över hela sin verksamhet. Alla tre företagen erbjuder investerare möjligheter att dra nytta av AI-boomen med låg risk.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 juli

Företag som är redo att dra nytta av AI-revolutionen

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett av de mest lovande teknikområdena med potential att revolutionera nästan alla aspekter av våra liv. Här är en samling aktier som är redo att dra nytta av AI-revolutionen. C3.ai är ett renodlat AI-företag som betjänar enheter som Shell och US Air Force. Microsoft har byggt världens första AI-superdator med Nvidia. Tesla är positionerat för att vara det ´största artificiella intelligensspelet´, enligt Cathie Wood. Microsoft har också utvecklat flera AI-drivna applikationer som Cortana, dess virtuella assistent. Tesla använder AI i sina självkörande funktioner.

Direktlänk Dela CMC Markets fördjupade 5 juli

Tesla rapporterar rekordantal leveranser efter prissänkning

Elbilstillverkaren Tesla rapporterar att de levererade ett rekordantal fordon under de tre månaderna fram till slutet av juni, efter att ha sänkt priserna för att öka försäljningen. De har sänkt priserna på marknader som USA, Storbritannien och Kina för att konkurrera med rivaliserande tillverkare. Tesla rapporterade att de levererade 466 140 fordon under andra kvartalet, vilket var mer än 80% högre än ett år tidigare. Företaget har också ökat sin fordonsproduktion till nästan 480 000 under samma period.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 juli

Zuckerberg förbereder sig för att konkurrera med Twitter efter Elon Musks övertagande

Mark Zuckerberg förbereder sig för att konkurrera med Twitter efter att Elon Musk tog över företaget förra året. Sedan Musk köpte Twitter för 44 miljarder dollar har företaget förlorat reklampengar och vissa användare har lämnat plattformen. Annonseringsspend på Twitter sjönk med 59% jämfört med förra året. Meta, Facebooks ägare, har utvecklat en ny app som kan konkurrera med Twitter. Meta har 2 miljarder användare på Instagram, vilket kan vara en fördel när de försöker locka användare till sin nya app.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 19 juni

Meta utvecklar ny app för att utmana Twitter

Chris Cox, en av Mark Zuckerbergs mest betrodda medarbetare, presenterade nyligen en prototypapp kallad Project 92 eller Barcelona, som Meta hoppas ska konkurrera med Twitter. Appen kommer troligen att heta Threads och ha en ständig rullning av text med knappar som ´Gilla´ och ´Retweet´. Meta försöker få kändisar och viktiga personer att testa appen, med Oprah Winfrey och Dalai Lama bland de tillfrågade. Enligt sociala medier-experten Matt Navarra kan appen lanseras i slutet av denna månad eller början av nästa. Threads förväntas ha en gräns på 500 tecken per inlägg och användare kommer troligen att kunna överföra sina Instagram-kontoinformation.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 19 juni

Ford och General Motors har meddelat att de kommer att stödja Teslas laddningsstandard för elbilar i Nordamerika, vilket innebär att bilarna kommer att vara kompatibla med Teslas Supercharger-nätverk. Beslutet kommer att öka Teslas dominans inom laddningsbranschen, eftersom de tre företagen tillsammans stod för 75 % av elbilsförsäljningen i USA under årets första kvartal. Kritiker menar att detta kan fördröja USA:s elbilsadoptionsmål genom att fördröja en konvergens på en enda laddningsstandard.

Politico fördjupade 16 juni

Nvidia-aktier skjuter i höjden efter starka resultat och prognoser

Aktier i Nvidia, redan ett av världens mest värdefulla företag, sköt i höjden på torsdagen efter att chipmakaren förutspådde en enorm ökning av intäkterna, vilket signalerar hur mycket den bredare användningen av artificiell intelligens (AI) kan omforma tekniksektorn. Det kaliforniska företaget är nära att gå med i den exklusiva klubben av 1 biljon dollar-företag som Alphabet, Apple och Microsoft, efter att aktierna hoppade 25% i tidig handel. Sent på onsdagen rapporterade tillverkaren av grafikchips för spel och AI en kvartalsvinst på över 2 miljarder dollar och en omsättning på 7 miljarder dollar, båda överträffade Wall Streets förväntningar.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 maj

AI-boom hjälper teknikaktier att återhämta sig

Trots en tuff period för teknikaktier under 2022 har en AI-boom hjälpt sektorn att vända trenden under 2023. Wedbush-analytikern Dan Ives tror att marknaden för AI har en potential på 800 miljarder dollar under det kommande decenniet. Microsoft anses vara ledande inom AI-utvecklingen, men konkurrensen är hård med företag som Google, Apple, Meta, Nvidia och Amazon som också satsar stort på AI-teknik. Ives menar att AI kommer att bli det största tekniktemat på flera decennier och att investerare bör dra nytta av möjligheterna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare