» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 151 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

David Guetta är en fransk DJ, musikproducent och låtskrivare. Han föddes den 7 november 1967 i Paris, Frankrike. Guetta har blivit en av världens mest framgångsrika och inflytelserika DJ:ar och producenter inom elektronisk musik. Han har samarbetat med flera stora artister som Sia, Nicki Minaj, Rihanna och Justin Bieber. Guetta har släppt flera framgångsrika album och singlar, inklusive hits som ´Titanium´, ´Without You´ och ´Hey Mama´. Han har också vunnit flera priser, inklusive två Grammy Awards. David Guetta är känd för sina energiska liveframträdanden och för att blanda olika musikstilar.

Senaste nytt kring David Guetta

200 artister kräver förbud mot AI-musikverktyg

Över 200 artister, inklusive Katy Perry, Nicki Minaj, Jonas Brothers och Zayn Malik, har skrivit under ett öppet brev som kräver förbud mot AI-musikverktyg. Brevet påstår att dessa verktyg tränar på original låtar utan att kompensera skaparna och försöker härma rösterna hos populära artister. Överraskande nog har några artister som elektroniska artisten Grimes och DJ David Guetta uttalat sig till stöd för AI-musikverktyg. Det öppna brevet organiserades av kampanjgruppen The Artists´ Rights Alliance och publicerades på Medium.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Över 200 musiker protesterar mot AI i musikindustrin

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj, Katy Perry och Frank Sinatras arvingar, har i ett öppet brev organiserat av Artists´ Rights Alliance uttryckt oro över AI:s rovdjursanvändning inom musikindustrin. Musiker varnar för att om AI inte ordentligt regleras, kan det leda till en ´kapplöpning till botten´ och underminera mänskliga låtskrivare och konstnärers hantverk. Bland annat är artister oroliga att teknikjättar som YouTube experimenterar med AI-baserade verktyg för att skapa musik, eftersom de tror att detta kan kränka kreativa rättigheter och devalvera deras arbete. Vissa artister stöder dock AI, som ett bra verktyg för att generera upphovsrättsfria spår.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 3 april

Mamma Mia!-stjärnas röst ska ersättas av AI i BBC-produktion

Sara Poyzer, en av stjärnorna i musikalen Mamma Mia!, har orsakat oro genom att hävda att hennes röstöverläggning för en kommande BBC-produktion ska ersättas av AI. Poyzer publicerade en skärmdump från ett e-postmeddelande som hon säger skickades till henne av ett produktionsbolag som arbetar för BBC, där hon informerades om att hennes tjänster inte längre behövs. Inlägget har väckt mycket ilska, med andra inom den kreativa industrin som uttrycker rädsla och avsky vid förslaget att röstöverläggning kan tas bort från människor så lätt.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 30 mars

AI:s påverkan på kultur: strider i Hollywood, TikTok-trender och musik

Artificiell intelligens (AI) har börjat omforma musik, film och konst, vilket har lett till entusiasm och panik. AI var i centrum för en tvist som stoppade Hollywood under sommaren 2023, då både författare och skådespelare strejkade. Skrivverktyg som ChatGPT och AI-bildgenereringsverktyg som Midjourney framträdde, vilket ledde till oro bland Hollywood-kreatörer att AI skulle ta över deras jobb. På TikTok har AI-innehåll spridits på oväntade sätt, inklusive deepfakes av amerikanska presidenter och AI-skapade visuella memes. AI har också skakat om musikvärlden med deepfakes av kända musiker. Vissa konstnärer har vidtagit proaktiva, juridiska åtgärder för att skydda sig själva.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 21 december

Virtuell influerare Noonoouri får skivkontrakt med Warner Music

Virtuella influerare försöker bryta sig in på musikscenen. Noonoouri, en digital karaktär skapad av den tyska designern Joerg Zuber, är den senaste virtuella influeraren att få ett skivkontrakt. Hon har skapats med hjälp av rörelsefångst och avancerad grafik och har skrivit kontrakt med Warner Music som deras första avatarartist. Hennes röst har delvis byggts med hjälp av AI-verktyg, vilket har gett henne smeknamnet ´AI-popstjärna´. Trots att AI bara spelade en mindre roll i skapandet av Noonoouris röst, kommer hennes kontraktsskrivning mitt i växande oro över AI:s roll i musikskapande. Marec Lerche, chef för affärsutveckling på Warner Music Central Europe, säger att digitala skapelser som Noonoouri kan erbjuda skivbolag mer experiment och flexibilitet.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 oktober

Artificiell intelligens skapar musik som lurar öronen

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att fascinera och oroa musikindustrin. Fem verk har lurat många öron genom att nästan perfekt imitera musikstjärnor. Beatmakern Lnkhey släppte en AI-genererad låt som gick viral, trots att artisten Angela Angèle inte kände till dess existens. En falsk samarbete mellan Drake och The Weeknd dök upp, släppt av en mystisk person kallad Ghostwriter977. Brittiska gruppen Breezer skapade ett Oasis-inspirerat album med hjälp av AI. DJ David Guetta använde AI för att återskapa Eminems röst. Slutligen har YouTube-kanalen There I Ruined It skapat roliga covers med AI, inklusive en låt med Johnny Cashs röst som sjunger Barbie Girl.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 30 augusti

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare