» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 341 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

David Holz är en amerikansk ingenjör och entreprenör. Han är medgrundare och teknikchef (CTO) för företaget Leap Motion, som utvecklar teknik för rörelsestyrning och virtuell verklighet. Holz har en bakgrund inom robotik och maskininlärning, och innan han grundade Leap Motion arbetade han för NASA och Max Planck-institutet. Hans arbete har lett till flera banbrytande innovationer inom området för rörelsestyrning och VR-teknik. Holz har en doktorsexamen i datavetenskap från University of North Carolina at Chapel Hill, och hans forskning har bidragit till att forma framtidens teknologi.

Senaste nytt kring David Holz

AI-bildgeneratorn Midjourney överväger att förbjuda bilder som kan påverka USA:s presidentval 2024

AI-bildgeneratorföretaget Midjourney överväger att förbjuda alla bilder eller uppmaningar som kan påverka det amerikanska presidentvalet 2024. Företagets VD, David Holz, säger att alla bilder som inkluderar kandidater, särskilt president Biden eller Donald Trump, kommer att ´hamras de närmaste 12 månaderna´. Företagets drag är ett försök att begränsa potentiell skada från desinformation och falska bilder som möjligen kan påverka utfallet av årets val.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-företag överväger förbud mot politiska bilder, AI förväntas ta över kodning, AI sparar liv i Assam och mer

AI-företaget Midjourney överväger att förbjuda skapandet av politiska bilder, inklusive de av Joe Biden och Donald Trump, för att förhindra missbruk under det amerikanska presidentvalet 2024. Experter i Suffolk förutser att AI kommer att ersätta mänskliga kodare inom ett decennium. Ett AI-pilotprojekt har räddat liv genom att upptäcka hjärtattacker på Assams sjukhus. Musiker Adnan Sami stöder positiv användning av AI i musikskapande. Dessutom har den koreanska AI-chattboten Hellobot fått global erkännande genom att bli den första koreanska chattbot-tjänsten som presenteras på Google Play.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 11 februari

AI-företaget Midjourney överväger förbud mot politiska bilder

AI-bildgenereringsföretaget Midjourney överväger att förbjuda användare från att skapa politiska bilder av Joe Biden och Donald Trump. Detta är en del av företagets ansträngningar att undvika att bli använda för att distrahera från eller desinformera om USA:s presidentval 2024. Midjourneys VD, David Holz, meddelade förra veckan att företaget är nära att ´hamra´ - eller förbjuda - politiska bilder, inklusive de av de ledande presidentkandidaterna, ´för de närmaste 12 månaderna´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 februari

AI-bildgeneratorföretaget Midjourney överväger att förbjuda bilder på Biden och Trump

Företaget Midjourney, som skapar AI-genererade bilder, överväger att förbjuda bilder på president Joe Biden och före detta president Donald Trump. Enligt företagets VD, David Holz, är det ´nära att förbjuda´ sådana bilder ´för de nästa 12 månaderna´. Midjourney förbjuder redan användare att skapa vilseledande bilder på offentliga personer och händelser. Trots detta har sådana bilder ändå lyckats ta sig igenom förbudet. Förra året förbjöd Midjourney uppmaningar att skapa bilder med den kinesiska presidenten Xi Jinping. Andra företag, som Meta, arbetar också för att märka alla bilder som upptäcks vara AI-genererade.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 10 februari

AI-företag svarar på upphovsrättsmål med nya bevis och argument

AI-företag som Stability AI, Midjourney, Runway och DeviantArt har svarat på det grupptalan om upphovsrätt som konstnärer lagt fram mot dem. Företagen argumenterar för att de inte är ansvariga och att konstnärernas fall bör avvisas. De har lagt fram nya bevis och argument och har även begärt att fallet ska avvisas helt. Företagens motargument bygger främst på att de AI-modeller de skapar eller erbjuder inte är kopior av konstverk, utan refererar till konstverken för att skapa en helt ny produkt - bildgenererande kod. Dessutom replikerar inte modellerna konstnärernas originalverk exakt.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 februari

Midjourney anställer tidigare ingenjör som chef för hårdvara

Populära AI-text-till-bildgeneratorn Midjourney har anställt Ahmad Abbas, en tidigare ingenjör som var en del av deras Vision Pro-team, som chef för hårdvara. Abbas anställning, som skedde i december förra året, signalerar att företaget nu expanderar till hårdvarusegmentet. Jim Fan, en senior AI-forskare vid Nvidia, diskuterade om flytten på mikrobloggplattformen ´X´ med Nick St. Pierre, en kreativ chef som arbetar i AR/VR-utrymmet, som avslöjade att hårdvaruteamet för närvarande fokuserade på att samla in dataset för 3D-användningsfall.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 9 februari

Midjourney överväger att förbjuda politiska bilder för att bekämpa desinformation

Med ökningen av AI-verktyg som snabbt kan skapa modifierade bilder och videor, har det blivit lättare än någonsin att skapa falska bilder för att sprida politisk desinformation inför det kommande amerikanska presidentvalet. Midjourneys lösning på detta kan vara att förbjuda politiska bilder helt och hållet, enligt Bloomberg. Midjourneys VD, David Holz, uppgav under en chattsession på Discord att företaget är nära att förbjuda bilder som de på Biden och Trump under de kommande 12 månaderna. Företaget har redan regler på plats som förbjuder skapandet av ´vilseledande offentliga figurer´ och ´händelseframställningar´ med ´potential att vilseleda´.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 9 februari

Ahmad Abbas, tidigare Appleingenjör, ansluter till AI-startupen Midjourney Inc.

Ahmad Abbas, tidigare hårdvaruingenjörschef för Apple Vision Pro, har anslutit sig till generativa AI-startupen Midjourney Inc. som chef för hårdvara. Abbas har tidigare arbetat med Midjourneys grundare David Holz vid Neuralink och Leap Motion, ett företag som Holz grundade 2008. Holz avslöjade i januari att företaget kommer att ´göra orb´, men det är inte helt klart vad det exakt är. Det finns spekulationer om att det kan vara en enhet som kan skapa och hantera tusentals 3D-rum. Holz antydde att dess potentiella användning för AI-genererade 3D-världar och möjligen realtidsvideospel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 februari

AI-drivna Midjourney genererar oavsiktligt olämpligt innehåll

AI-drivna bildplattformen Midjourney, känd för att generera fotorealistiska bilder, har upptäckts generera olämpligt innehåll, trots strikta regler mot sådant. Författaren och AI-konstnären Tim Boucher upptäckte att genom att använda alternativa termer som inte omedelbart känns igen som utlösare för olämpligt innehåll, var det möjligt att generera bilder som inte överensstämmer med plattformens PG-13-standarder. Till exempel kan användare kringgå innehållsbegränsningarna genom att använda synonymer eller relaterade termer till de svartlistade uttrycken. Midjourney, som startades av David Holz, har över 14 miljoner registrerade användare.

Direktlänk Dela The Debrief fördjupade 1 februari

Spännande uppdateringar från MidJourney

MidJourneys grundare David Holz har delat några spännande uppdateringar om företagets framsteg. Under ett möte i MidJourney Office Hours den 17 januari meddelade Holz att funktionen för stilöverensstämmelse kommer att lanseras före karaktärsöverensstämmelse. Dessutom kommer nya funktioner som ´Vary (Region)´, Zoom, Pan och en ny stiljusterare att läggas till i MidJourney V6. Den nuvarande alfaversionen av MidJourney V6 kommer att bli standardversionen av MidJourney.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 18 januari

Midjourney kommer snart att lansera sin text-till-video-generator

Skaparna av Midjourney har nyligen meddelat att deras text-till-video-generator kommer att lanseras snart. AI-modellträningen kommer att börja i januari, och det nya verktyget ska introduceras om några månader. Midjourney är ett oberoende forskningslabb som startade sin verksamhet i februari 2022 och har sedan dess haft stor framgång. Deras AI skapar bilder från textbeskrivningar via så kallade ´prompts´, precis som dussintals konkurrenters verktyg - DALLE-3 och Adobe Firefly, för att nämna några. Trots att det fortfarande fungerar genom en Discord-bot, anses Midjourney vara en av de ledande bildgeneratorerna i världen.

Direktlänk Dela CineD fördjupade 16 januari

Konstvärlden i kontrovers över AI-genererad konst

Konstvärlden är för närvarande upprörd över en betydande kontrovers kring AI-genererad konst, särskilt med fokus på programmet Midjourney. Anklagelser har framkommit att AI-konstgenereringsprogrammet har tränat sin algoritm på verk av konstnärer från det populära kortspelet Magic: The Gathering. Reid Southern, en konstnär känd för sitt arbete med Marvel och DC, har belyst denna fråga med skärmdumpar från Midjourneys Discord-server. Dessa skärmdumpar visar tydligen en konversation som involverar Midjourneys VD David Holz. Holz påstås ha sagt att programmet skapade ´stora delar av MTG-kort´ under sina testfaser, med Magic-konstnärernas arbete som grund för sin algoritm.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 10 januari

Midjourneys AI-uppgradering lovar en revolution inom digital generation

Midjourney, ett AI-företag, har avslöjat en betydande uppgradering till sin V6 Alpha-version, vilket lovar en revolution inom digitala genereringsförmågor. Den uppdaterade AI-versionen hävdar att erbjuda snabbare uppskalning, förbättrad bildkvalitet, mer pålitlig prompt-adherence, överlägsen textåtergivning och högprestanda även vid höga stiliseringar. Företaget arbetar också med att introducera nya funktioner som Vary (region) och Inpainting, planerade till januari. Midjourney har även lanserat en förbättrad alpha-version av deras nya webbgränssnitt.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 7 januari

AI-modeller anklagas för att bryta mot upphovsrätten

Enligt en nyligen publicerad forskningsrapport kan ledande AI-bildgeneratorer reproducera upphovsrättsskyddade karaktärer och till och med visa dem utföra varumärkes-olämpliga handlingar. Detta skulle sannolikt chockera medieföretagen som äger dem. Forskarna Gary Marcus och Reid Southen upptäckte nyligen problemet med neutrala prompter som producerar upphovsrättsskyddat innehåll och publicerade sina resultat. De använde sex populära bildgenereringstjänster och gav dem tre typer av instruktioner: instruktioner för att skapa en upphovsrättsskyddad karaktär, instruktioner för att skapa en upphovsrättsskyddad karaktär som gör något varumärkes-olämpligt och en neutral instruktion som kan eller inte kan resultera i upphovsrättsskyddade karaktärer. Tjänsterna de testade var Bing Image Generator, ChatGPT 4, Midjourney, Stable Diffusion, Imagine with Meta AI och Google SGE.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 6 januari

AI-konstprogram anklagas för att stjäla från mänskliga konstnärer

Midjourney, en AI-konstgenereringsprogram, har tränats för att efterlikna konsten från Magic the Gathering-artister. David Holz, företagets VD, har bekräftat att programmet skapade stora delar av MTG-kartor under testsekvenser i programmets tidiga dagar. Detta kommer samtidigt som ett pågående rättsfall mot Midjourney, DeviantArt och Stability AI, vilket inkluderar en lista med namn på över 4 700 konstnärer vars verk påstås ha raderats av Midjourney. Konstnärerna Sarah Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz hävdar att AI-genereringsprogramvaran bygger på grunden av upphovsrättsskyddade verk. Företag blir alltmer bekväma med att använda AI-konst snarare än att beställa verk från mänskliga konstnärer.

Direktlänk Dela 24S Sports fördjupade 6 januari

AI-konstprogram anklagas för att skrapa konstnärsverk

AI-konstgenereringsprogrammet Midjourney har anklagats för att träna sin algoritm på verk från Magic: The Gathering-artister. Reid Southern, en konstnär som har arbetat med företag som Marvel och DC, publicerade skärmdumpar från vad han hävdar vara interaktioner på Midjourneys Discord-server. Skärmdumparna visar en konversation mellan Midjourneys VD David Holz och andra, där Holz hävdar att han lät programmet skapa ´stora delar av MTG-kort´ under testsekvenser i programmets tidiga dagar. Detta åtföljs av ny bevisföring för det pågående rättsmålet mot Midjourney, DeviantArt och Stability AI, som inkluderar en lista med namnen på över 4 700 konstnärer vars verk påstås ha skrapats av Midjourney.

Direktlänk Dela Kotaku Australia fördjupade 5 januari

AI-företag anklagas för att missbruka konstnärers upphovsrätt

Flera företag, inklusive Midjourney, Stability AI, DeviantArt och Runway AI, anklagas för att missbruka upphovsrätten genom att använda verk från tusentals konstnärer för att träna sina generativa AI-system. En lista med 4700 konstnärer, inklusive den avlidna Norman Rockwell och den Oscarsnominerade regissören Wes Anderson, har cirkulerat online. Konstnärer anklagar särskilt Midjourney för att ha stulit deras arbete utan tillstånd. Midjourneys grundare, David Holz, ska ha delat en lista med nästan 16000 ytterligare konstnärsnamn i företagets offentliga Discord-server tidigare i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 januari

AI-företag anklagas för att missbruka upphovsrättsskyddade verk

Tusentals konstnärer, inklusive den avlidna Norman Rockwell och Oscar-nominerade regissören Wes Anderson, har nämnts i en lista över personer vars verk användes för att träna en populär AI-konstgenerator. Företagen Midjourney, Stability AI, DeviantArt och Runway AI anklagas för att missbruka upphovsrättsskyddade verk från visuella konstnärer för att träna sina generativa AI-system. Många konstnärer har specifikt pekat ut Midjourney, som anklagas för att ha stulit deras verk utan tillstånd. Midjourneys grundare, David Holz, svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 5 januari

Över 16 000 konstnärers namn använda för att träna AI-programmet Midjourney

Listor innehållande namnen på över 16 000 konstnärer som påstås ha använts för att träna AI-programmet Midjourney har spridits online, vilket återupplivat debatter om upphovsrätt och samtycke i AI-bildskapande. Bland namnen finns Frida Kahlo, Walt Disney och Yayoi Kusama. Konstnärer på X (tidigare Twitter) blev först upprörda av publiceringen av ett Google-kalkylblad med namnet ´Midjourney Style List´, som påstås ha återhämtats från Midjourney-utvecklare under en process för att förbättra programmets förmåga att efterlikna specifika konstnärers verk och stilar. En stämningsansökan från 2023, som söker ersättning från Stability AI, Midjourney och DeviantArt för icke-samtyckt användning av mänskliga konstnärers verk i träningen av generativa AI-program, har också fått uppmärksamhet online.

Direktlänk Dela The Art Newspaper fördjupade 4 januari

Midjourney börjar träna AI för att skapa videor

David Holz, VD och grundare för Midjourney, meddelar att företaget kommer att börja träna dataset för att skapa AI-genererade videor. Produkten förväntas släppas om några månader. Detta steg representerar en naturlig utveckling för plattformen, som bygger på en mogen bildmodell för att skapa konkurrens i den generativa videobranschen. Midjourney har även planer på att förbättra sin manga/anime-generator Niji och förbereder för den officiella lanseringen av Midjourney V6. Detta sker i skuggan av konkurrerande företags lanseringar, vilket intensifierar konkurrensen.

Direktlänk Dela YM Cinema fördjupade 4 januari

AI-företag anklagas för upphovsrättsintrång

Generativa AI-modeller har varit i centrum för kontroverser sedan de blev mainstream 2022, med ökande frågor kring etik och upphovsrätt. Adobe har till och med anklagats för upphovsrättsintrång av illustratörer. En nyligen läckt databas med titeln ´Midjourney Style List´ innehåller namnen på över 16 000 konstnärer vars arbete den generativa modellen tros ha tränats på. Databasen har redan orsakat ilska online. Den ingår nu i en stämningsansökan mot Stability AI, Midjourney och DeviantArt. Databasen innehåller namn på illustratörer och designers på stora märken som Hasbro och Nintendo.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 4 januari

Midjourney anklagas för att bryta mot upphovsrätten med sin AI-bildgenerator

En kalkylark som lämnats in som bevis i ett upphovsrättsmål mot startupen Midjourney påstås innehålla tusentals konstnärer vars bilder företagets AI-bildgenerator ´kan framgångsrikt efterlikna eller imitera´. Kalkylarket är en del av ett pågående fall som hävdar att Midjourney olagligt profiterar på skapares immateriella egendom genom att låta sitt text-till-bild-verktyg specifikt kopiera deras arbete utan tillstånd, i strid med amerikansk upphovsrättslag. Midjourney och andra text-till-bild-utvecklare, inklusive Stability AI, Runway AI och DeviantArt, har stämts av konstnärer som hävdar att dessa maskininlärningsföretag har tagit upphovsrättsskyddade bilder för att träna modeller, och gjort dessa modeller tillgängliga så att nätanvändare kan skapa intrångsgörande verk på begäran, utan tillstånd och utan ersättning.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 4 januari

Midjourneys AI-program kritiseras för användning av konstnärsstilar

En databas med konstnärsstilar som påstås ha använts för att träna Midjourneys generativa AI-program har fått kritik på sociala medier. Databasen, kallad ´Midjourney Style List´, innehåller över 16 000 konstnärers namn, inklusive framstående levande figurer som Banksy, David Hockney och Yayoi Kusama. Listan specificerar också tidsperioder, konstnärliga rörelser, medier, genrer och videospelsprogram. En stämningsansökan har lämnats in mot DeviantArt, Midjourney, Stability AI och Runway AI, med anklagelser om upphovsrättsintrång. Midjourney har ännu inte svarat på förfrågningar om kommentarer.

Direktlänk Dela Hyperallergic fördjupade 4 januari

Midjourney anklagas för att kopiera konstnärsstilar, enorm lista avslöjad

Rättsliga bevis har avslöjat en stor lista över konstnärers namn som AI-bildgeneratorföretaget Midjourney påstås ha velat kopiera. Listan, som inkluderar dussintals fotografer, har lagts fram som en del av ett ändringsförslag till en grupptalan som tre konstnärer - Sarah Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz - har inlett mot Midjourney och Stable Diffusion. En Google-kalkylark med listan har publicerats på internetarkivet av Jon Lam. Listan inkluderar även företag som Disney och Nintendo.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 3 januari

Midjourney planerar att introducera en ´text till video´-modell

Midjourney, mest känd för att köra inuti en Discord-server, planerar att introducera en ´text till video´-modell inom de närmaste månaderna. Företaget kommer att börja träna sina videomodeller från januari, sa VD David Holz under en ´Office Hour´-session på Discord. Denna utveckling representerar en naturlig progression för plattformen, som bygger på en mogen bildmodell för att skapa konkurrens inom den generativa videobranschen. Midjourney planerar också justeringar för sin manga/anime-generator Niji, samt konsistensfixar för den kommande officiella lanseringen av Midjourney V6.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 januari

AI-plattformen MidJourney i rättsliga problem för att utnyttja konstnärers verk

AI-plattformen MidJourney är i juridiska problem efter att flera konstnärer stämde företaget. Företaget anklagas för att ha använt konstnärers bilder för att ´träna´ sin AI utan deras samtycke eller ersättning. Dessutom har dokument från rättegången avslöjat att företaget uppmuntrade medlemmar att ´tvätta´ konstnärer de ville använda. MidJourney har också anklagats för att radera konton från kritiker av deras etiska processer, vilket har lett till ytterligare anklagelser om oetiskt beteende. Fallet fortsätter att utvecklas.

Direktlänk Dela Phandroid fördjupade 3 januari

Midjourney AI anklagas för att stjäla konstnärers stilar

En stor kalkylblad av konstnärer avslöjar att tusentals arbetare har stulits av Midjourney AI. Arbetare på Midjourney AI har tydligen arbetat för att direkt plagiera konststilarna hos enskilda artister via sina AI-datasätt, vilket gör det möjligt för kunder att kopiera arbetet hos tusentals begåvade konstnärer över hela världen. Konstnärer stämmer Midjourney AI för plagiering och delar meddelanden från företagets Discord-server om vilka konstnärer som ska läggas till i deras datasets. Enligt ett meddelande från Midjourney VD David Holz tillät tjänsten användare att generera verk från ´4000 konstnärnamn och 1000 stilar´ 2022. En annan anställd, känd som Somnai, avslöjade att de hade ´några 16k konstnärer´ att lägga till i AI: s dataset.

Direktlänk Dela Stealth Optional fördjupade 2 januari

Ny version av AI-verktyget Midjourney visar stora framsteg

AI-verktyget Midjourney har lanserat sin V6-version, vilket markerar ett stort steg framåt jämfört med den föregående versionen V5.2. Den nya versionen har visat betydande förbättringar i att skapa bilder som ser ut som riktiga fotografier. Några av de märkbara uppdateringarna inkluderar mer exakt byggnation, längre prompts, förbättringar i modellens konsistens och medvetenhet, förbättrade byggremixer och tillägg av text till bilder. Midjourney V6 finns tillgängligt via Discord och användare kan få tillgång till verktyget efter att ha slutfört prenumerationsbetalningen.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 29 december

Midjourney lanserar ambitiös AI-uppdatering som förväntas lösa textproblem i bilder

Midjourney har lanserat en alfaversion av sin senaste uppdatering, version 6 (V6), som redan hyllas som ett stort steg framåt för den populära AI-modellen för bildgenerering. Den förväntas lösa problemet med text i bilder, något som har varit en utmaning för AI-bild- och videogenerering under året. Midjourney V6 lovar även att ge ännu mer fotorealistiska genereringar. Midjourney, som grundades av David Holz, har varit ett stort namn inom AI under det senaste året. Denna nya version ska enligt Holz generera mer realistiska bilder än någonsin tidigare.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 21 december

Midjourney AI lanserar webbplats för enklare bildgenerering

Midjourney AI, känt för sin text-till-bild-generator, har lanserat sin egen webbplats för att skapa bilder på ett enklare och snabbare sätt. Webbplatsen lanseras i alfa-läge och kommer initialt endast att vara tillgänglig för personer som har genererat mer än 10 000 bilder via Midjourney på Discord, enligt företagets VD David Holz. AI-drivna bildgeneratorer har blivit populära bland yrkesverksamma och andra som vill skapa allt från logotyper till anime till fotorealistiska grafik. Tillgången har tidigare endast varit tillgänglig via Discord, vilket kan vara besvärligt att använda.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 14 december

Midjourney lanserar AI-bildgenerator på webbsida

Midjourney har länge ansetts vara en av de bästa AI-bildgeneratorerna, men har bara varit tillgänglig på Discord, vilket avskräckt vissa användare. Nu verkar Midjourney göra som sina konkurrenter och erbjuder sin AI-bildgenerator på en dedikerad webbsida. Midjourney Alpha testas för utvalda användare, speciellt de som redan har genererat över 10 000 bilder på Midjourney. Företagets grundare David Holz säger att det kommer att bli mer allmänt tillgängligt under den kommande månaden. Nick St. Pierre, en entusiast för Midjourney, delade en video på den tidigare kända plattformen Twitter som visar hur alpha-modellen ser ut och fungerar.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 14 december

Midjourney AI: En generativ AI-plattform för unik konst

Midjourney är en generativ AI-plattform som tillåter användare att generera unik konst genom korta textprompter. Plattformen använder avancerade algoritmer för att autonomt producera nytt och unikt innehåll. Detta kan tillämpas på olika konstområden för att skapa realistiska bilder som inte existerar i den verkliga världen. Midjourney drivs av forskningslabbet Midjourney, Inc., lett av David Holz, medgrundare av Leap Motion. Plattformen har varit i öppen beta sedan 12 juli 2022 och användare kan skapa konstverk med Midjourney genom enkla textbaserade prompter i Discord bot-kommandon.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 12 december

Midjourney: En AI-plattform för att skapa konst genom bildmanipulation

Midjourney är en AI-plattform som omvandlar naturliga språkprompter till levande bilder genom att använda maskininlärningstekniker. Plattformen, som lanserades i juli 2022, tillät ursprungligen användare att generera upp till 25 bilder utan kostnad. Men nu har Midjourney övergått till en prenumerationsmodell efter den initiala gratisanvändningen. Användare kan välja planer baserat på deras behov av bildgenerering, integritetspreferenser och önskad köflexibilitet. Bilder som genereras genom Midjourney anses vara allmän egendom, vilket gör det möjligt för andra användare att remixa, uppgradera och manipulera dem.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

AI:s inverkan på designbranschen

I denna artikel undersöker Cheryl O´Meara från Print Pattern Archive påverkan av AI på designbranschen. Hon diskuterar hur AI förändrar designprocessen, skapar nya möjligheter och utmaningar. O´Meara betonar att AI kommer att förändra alla branscher och att det är viktigt att hålla sig informerad och flexibel. Hon nämner också hur Print Pattern Archive använder AI för att inspirera och skapa nya designidéer. O´Meara tar upp exempel på hur AI kan skapa bilder på sekunder som skulle ha tagit timmar att måla eller skapa manuellt. Hon diskuterar också frågor kring upphovsrätt och AI, och betonar vikten av att garantera exklusivitet och originalitet i designprocessen.

Direktlänk Dela Whattheythink.com fördjupade 9 november

Midjourney lanserar ´Style Tuner´ för att skapa konsekventa bildstilar

Midjourney, en populär AI-art- och text-till-bildgenerator, har lanserat sin senaste uppdatering - ´Style Tuner´. Den nya funktionen låter användare generera sin unika visuella stil och tillämpa den på alla bilder som genereras i appen framöver. Tidigare var användare tvungna att upprepa sina textbeskrivningar för att generera konsekventa stilar över flera bilder. Nu kan användare välja mellan olika stilar och få en kod att tillämpa på alla deras verk framöver. Detta är stort för företag, varumärken och alla som söker att arbeta med gruppkreativa projekt i en enhetlig stil.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 2 november

Midjourney lanserar Niji Journey-app för generativ AI-konst

Midjourney, en populär skapare av generativ AI-konst, har utökat sina syntetiska bilder till en mobilapp för Android och iOS. Appen, Niji Journey, skapades i samarbete med den japanska spelutvecklaren Sizigi Studio och fokuserar på den direkt igenkännliga animekonststilen och den blomstrande japanska marknaden för associerade produkter. Midjourneys grundare David Holz bekräftade lanseringen av appen. Appen är gratis att ladda ner men har in-app-köp och kräver en årlig prenumeration genom Midjourney på $96 eller $10 i månaden.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 20 oktober

Midjourneys första generativa AI-konstapp är (nästan) bara anime hela tiden

Den populära skaparen av generativ AI-konst, Midjourney, har utvidgat sina syntetiska bilder till en mobilapp för Android och iOS, med vissa förbehåll. Midjourney byggde Niji Journey-appen tillsammans med den japanska spelutvecklaren Sizigi Studio för att fokusera på den omedelbart igenkännbara animekonststilen och den blomstrande japanska marknaden för associerade produkter. Midjourneys grundare David Holz bekräftade lanseringen av appen. Trots animefokus kan Niji Journey skapa bilder i alla andra stilar tillgängliga på Midjourney genom att ändra inställningarna till ´v5´. Appen är gratis att ladda ner men har in-app-köp och kräver en årlig prenumeration genom Midjourney på 96 dollar eller 10 dollar i månaden.

Direktlänk Dela The Geeks WorldWide fördjupade 19 oktober

Midjourney lanserar mobilapp ´Niji Journey´ i samarbete med Sizigi Studios

Start-up-företaget Midjourney, känt för sin populära AI-generator för text-till-bild, har lanserat en mobilapp vid namn Niji Journey. Appen, som utvecklats i samarbete med det japanska spelbolaget Sizigi Studios, är särskilt anpassad för den japanska marknaden och fokuserar på att generera bilder i Midjourneys animekonststil, även känd som ´Niji´. Appen kräver fortfarande en betald prenumeration via Midjourney för att användas, men befintliga prenumeranter kan logga in med sina Discord-uppgifter utan extra kostnad. Midjourneys grundare, David Holz, avslöjade att företaget planerar att till slut lansera sin egen fristående app, men gav ingen tidslinje för när detta kan förväntas.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 19 oktober

Midjourney: En framgångshistoria trots utmaningar och utan VC-finansiering

Trots problem med användarvänlighet och rättsliga frågor kring upphovsrätt, är Midjourney den näst mest populära plattformen inom generativ AI och den mest populära inom AI-bildgenerering. Företaget, med endast 40 anställda, förväntas dra in 200 miljoner dollar i intäkter detta år, främst genom prenumerationsavgifter och extra GPU-tidsköp. Midjourney överträffar stora SaaS-företag som Dropbox, Slack, Squarespace och Palantir när det gäller intäkter per anställd. Företaget har uppnått denna framgång utan VC-finansiering, en inställning som grundaren David Holz starkt förespråkar. Han planerar att hålla Midjourney självfinansierat för långsiktig hållbarhet.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 12 september

Discord inleder lönsamt samarbete med AI-startupen Midjourney

AI-bildgenereringsföretaget Midjourney, som växt till nästan 15 miljoner användare och flera hundratals miljoner i intäkter utan venturefinansiering, har etablerat ett lukrativt förhållande med chattplattformen Discord. Midjourney är byggt på Discord, vilket innebär att användare skriver uppmaningar i en Discord-server och väntar på att en bild ska dyka upp. Discord tar en del av Midjourneys intäkter i utbyte mot de sociala verktygen och de extra resurserna som Discord har tillhandahållit för att hjälpa dem att expandera. Detta antyder att Discord har skapat sin egen version av plattformsavgifterna som företag som Apple tar ut.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 september

AI-företaget Midjourney skapar bilder från textprompts

Midjourney, ett generativt artificiellt intelligensföretag, specialiserar sig på att skapa bilder från textprompts och visuella indata. Företagets grundare, David Holz, vägrar att ta riskkapital och värdtjänsten på Discord, en chattapplikation populär bland spelare. Vissa konstnärer fruktar att generativa AI-program kan göra deras arbete föråldrat, eller orättvist använda deras arbete för att träna modellerna. Men andra använder tekniken i sitt arbete.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 6 september

Midjourney-grundaren avvisar riskkapitalister trots intresse

Sedan David Holz grundade Midjourney i mitten av 2021 har riskkapitalister nästan bönfallit honom att ta emot deras pengar. Trots att de upprepade gånger kontaktat honom och försökt få ´varma´ introduktioner via hans nätverk, har Holz bestämt (om än artigt) avvisat riskkapitalisternas framsteg. Detta går emot trenden bland AI-startups, som har samlat in mer än $17 miljarder i färskt kapital de senaste åren. Holz har också lyckats göra Midjourney till en källa till intensivt intresse i riskkapitalvärlden, där företagets lönsamhet och astronomiska tillväxt har lockat investerare.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 5 september

AI-konstverktyget Midjourney tappar popularitet medan Ideogram AI växer

Sedan lanseringen har AI-konstgenereringsverktyget Midjourney använts av omkring en lakh människor på internet varje dag. Men verktygets popularitet minskar dramatiskt, delvis på grund av att plattformen slutade med gratis provperioder och att den endast kan nås via Discord, vilket gör den mindre intuitiv att använda. Dessutom erbjuder Midjourney fortfarande inte användarna möjligheten att direkt registrera sig, betala och få resultat. I stället har ett team av tidigare Google-anställda introducerat Ideogram AI, ett text-till-bild-verktyg liknande Midjourney. Användare påstår att Ideogram har pålitlig textgenerering, vilket kan ge den nya aktören en fördel för att generera logotyper.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 27 augusti

Guide till användning av Midjourney AI för konstgenerering

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat olika branscher, inklusive konst. Verktyg som OpenAI’s DALL-E och Midjourney Labs’ Midjourney AI har gjort konstgenerering mer tillgänglig och effektiv. Midjourney AI är en AI-baserad konstgenerator som utvecklats av Midjourney Labs. Verktyget genererar bilder baserade på textkommandon, kända som ”prompts”. Midjourney AI särskiljer sig genom att erbjuda en mer drömlik, konstnärlig stil för bildförfrågningar. För att använda Midjourney AI behöver användare gå med i Midjourney Discord-servern. Efter att ha gått med i servern kan de skriva ”/imagine”-kommandot följt av textprompts för att instruera AI:n att generera bilder. Midjourney AI erbjuder 25 fria försök för nya användare, varefter användare kan välja en betald prenumeration för att fortsätta använda tjänsten.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 23 augusti

AI-bildgeneratorer kan manipuleras för att skapa rasistiska och konspiratoriska bilder, enligt studie

En nyligen genomförd studie av Center for Countering Digital Hate (CCDH) har visat att AI-bildgeneratorer, trots regler mot vissa typer av innehåll, lätt kan manipuleras för att skapa ´rasistiska och konspiratoriska´ bilder. Studien fokuserade på Midjourney, en ledande AI-bildgenerator, och fann att användare kunde generera bilder som bröt mot plattformens regler. Personer med en historia av att främja konspirationsteorier eller uttrycka extremistiska åsikter har identifierats som användare som genererar antisemitiska bilder av George Soros. Det finns växande oro för att syntetisk bildframställning producerad av AI-bildgeneratorer kan påverka de kommande presidentvalet 2024.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

AI-bildgeneratorer kan kringgå regler för olämpligt innehåll, enligt studie

Trots att AI-bildgeneratorer har regler för vilka bilder som inte får skapas på deras plattformar, har en studie visat att användare enkelt kan kringgå dessa regler. Forskare vid en ideell organisation upptäckte att ´rasistiska och konspiratoriska´ bilder lätt kan genereras på Midjourney trots företagets egna regler mot sådant innehåll. Rapporten innehåller också politiskt laddade och mycket känsliga bilder. Forskarna rapporterar att spridare av desinformation använder Midjourney för att skapa bilder som passar deras egen berättelse. Det finns en växande oro att syntetisk bildframställning kan påverka presidentvalet 2024.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 14 augusti

AI-verktyg kan generera vilseledande bilder, trots skyddsåtgärder

Ryssland visar förnyat intresse för rymdforskning med målet att återvända till månen. Samtidigt varnar Alibabas chef för utmaningar kring artificiell intelligens (AI). Ett mjukvaruföretag har åtagit sig att investera 1 miljard dollar i AI-teknik i Latinamerika. Med Midjourney kan individer skapa bilder av nästan alla koncept, men utvecklarna har implementerat skyddsåtgärder för att förhindra skapandet av stötande eller politiskt inflammatoriskt innehåll. Trots detta visar forskning att dessa skyddsåtgärder lätt kan kringgås, med bilder som framställer offentliga figurer i komprometterande situationer.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 13 augusti

Midjourney vs DALLE: Jämförelse av AI-bildverktyg

Midjourney och DALLE är två framstående AI-bildverktyg som omvandlar textbeskrivningar till visuella bilder med hjälp av avancerade tekniker som GAN. Midjourney, utvecklat av Midjourney, Inc., erbjuder hög anpassningsgrad och är tillgänglig via en Discord-bot. DALLE, skapat av OpenAI, utökar GPT-3:s kapabiliteter genom att generera bilder baserade på textinmatning. Båda verktygen har sina styrkor och svagheter, och valet mellan dem beror på specifika krav och preferenser, med hänsyn till faktorer som anpassning, bildkvalitet och tillgänglighet.

Direktlänk Dela Know Your Mobile fördjupade 28 maj

AI-modeller börjar utveckla en egen konstnärlig stil, med vissa drag som återkommer i deras verk. En av dessa är nostalgi, där AI-modellerna är skickliga på att simulera utseendet på äldre medier eller återskapa tidigare händelser i modern tappning. De tenderar också att använda vissa tekniker, som att kombinera varma jordnära toner med blå eller gröna metalliska nyanser och använda hög dynamiskt omfång, vilket innebär en stor variation i ljusnivåer inom bilden. Dessa egenskaper är inte en slump, utan kan härledas till hur AI-modellerna hanterar belysning och färgscheman.

The Economist Newspaper fördjupade 24 maj

Den 11 maj röstade Europaparlamentet för EU Artificial Intelligence Act. På grund av den snabba tillväxten av generativa AI-verktyg som ChatGPT, DALL-E och Google Bard har Europeiska kommissionen nyligen justerat dokumentet för att inkludera ökad transparens och informationskrav för stora språkmodeller. Dessa ändringar syftar till att skydda upphovsmän och upphovsrättsinnehavare, men kan också påverka amerikanska AI-företag som verkar på den europeiska marknaden. Artikel 28b 4(c) i EU AI Act innebär att leverantörer av generativa AI-system måste offentliggöra en detaljerad sammanfattning av användningen av upphovsrättsskyddad träningsdata. Detta kan leda till problem för AI-företag, eftersom det är svårt att identifiera specifika datasegment i stora och varierade dataset. Om lagen antas kan icke-efterlevnad leda till böter på upp till 30 miljoner euro eller 6 procent av den årliga omsättningen. Det är oklart hur upphovsmän kommer att veta om deras verk används i träningsdataset och detta kan resultera i onödiga rättsprocesser. Skillnader mellan EU:s och USA:s upphovsrättslagar kan också skapa förvirring och inkonsekvenser bland företag som försöker följa lagen.

The Hill fördjupade 22 maj

Jämförelse av AI-konstgeneratorer: Midjourney och Dall-E Mini

AI-konstgeneratorer är populära och hjälper även de som inte kan rita att skapa egna målningar. I denna artikel jämförs två populära AI-konstgeneratorer, Midjourney och Dall-E Mini. Midjourney är en betald tjänst med stöd för flera språk och snabb generering av bilder, medan Dall-E Mini är gratis men har låg bildkvalitet och endast stöder engelska. Båda modellerna har sina fördelar och nackdelar, och användare bör välja den som bäst passar deras behov och krav.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare