» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Dubai är en stad i Förenade Arabemiraten (UAE) och är känt för sin lyx, moderna arkitektur och imponerande skyskrapor. Den ligger vid Persiska viken och är en av de mest populära turistdestinationerna i världen. Dubai är också ett viktigt affärscentrum och har en av världens snabbast växande ekonomier. Staden har flera ikoniska landmärken, såsom Burj Khalifa, världens högsta byggnad, och Palm Jumeirah, en konstgjord ögrupp i form av en palm. Dubai erbjuder också exklusiva shoppingcenter, fina restauranger och en rad kulturella och sportevenemang.

Senaste nytt kring Dubai

Sammanfattning av globala riktlinjer och ramverk för AI-säkerhet och reglering

Riktlinjer för AI-säkerhet publicerades den 27 november 2023, ledda av UK National Cyber Security Centre och utvecklade med US Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Singapore har lanserat ett ramverk för att främja betrodda GenAI-utveckling och ett riskramverk för finanssektorn. EU har undertecknat AI Act och publicerat en konsoliderad text. Förenade Arabemiraten har inrättat konstgjord intelligens och Advanced Technology Council och utvecklat riktlinjer för LLM och Gen AI i DIFC Court-förfaranden. I USA har skapandet av Artificial Intelligence Safety Institute Consortium tillkännagetts och FCC har bekräftat att TCPA-restriktioner gäller AI-genererade röster.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade i förrgår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. När Nvidia:s VD Jensen Huang tillfrågades om hur många GPU:er som kan köpas för $7 biljoner, svarade han skämtsamt: ´Uppenbarligen alla GPU:er.´ Huang uttryckte dock skepsis om beloppet. Han sa att datorer som driver AI kommer att fortsätta att avancera, vilket sänker kostnaderna. Om Altmans ambition är att göra större modeller för OpenAI, skulle han kunna spendera biljoner på datacenter, vilka huserar de GPU:er som behövs för att träna AI-modeller som driver produkter som ChatGPT och Sora.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 18 februari

OpenAI:s VD avslöjar att nästa generations GPT-modell kommer bli ´bättre på allt´

Under World Government Summit i Dubai, talade OpenAI:s VD Sam Altman om företagets nästa generations GPT-modell, GPT-5, som kommer att vara ´bättre på allt´. OpenAI har nyligen meddelat Sora, företagets AI-text-till-video-generator, som kan skapa extremt realistiska videoklipp som kan lura de flesta människor. För närvarande kan den producera upp till en minut långa klipp baserat på textinmatning. Företaget testar för närvarande detta internt, så allmänheten kan inte använda det. Altman antyder även att GPT-5 kommer att innefatta bildgenerering via DALL-E, videogenerering via Sora och möjligen audiogenerering.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 16 februari

OpenAI avtäcker Sora, en banbrytande AI-video skapande verktyg

OpenAI, med stöd från Microsoft, har avtäckt sitt senaste projekt som syftar till att revolutionera det kreativa landskapet: Sora, en banbrytande programvara som kan skapa minuter långa videor från textprompter. Verktyget, som avslöjades på torsdagen, visar de pågående framstegen inom konstgjord intelligens (AI). Sora representerar ett betydande språng framåt inom teknik för videogenerering, med förmågan att konstruera komplexa scener med flera karaktärer, olika rörelser och detaljerade bakgrunder. Dessutom kan Sora animera statiska bilder, vilket erbjuder en mängd möjligheter för kreativt uttryck.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 16 februari

Ankura Consulting lanserar AI-verktyg i samarbete med Microsoft och OpenAI

Rådgivnings- och forensiska redovisningsföretaget Ankura Consulting meddelade på fredagen att de har lanserat ett anpassat, generativt artificiell intelligens (AI) verktyg som utvecklats i partnerskap med Microsoft-stödda företaget och skaparen av ChatGPT, OpenAI. Verktyget, kallat NoraGPT, används i Ankuras säkrade miljö för att säkerställa dataskydd för personal och klienter. Plattformen har mänskliga egenskaper såsom långvarigt och ´evigt´ minne, vilket överensstämmer med Ankuras egna AI-lösningar. Verktyget kommer också att hjälpa till med filhantering.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 16 februari

Ankura lanserar AI-verktyg i partnerskap med Microsoft-stödda OpenAI

Ankura Consulting, ett rådgivande och forensiskt redovisningsföretag, lanserade på fredagen ett skräddarsytt, generativt AI-verktyg utvecklat i samarbete med Microsoft-stödda OpenAI. Verktyget, kallat NoraGPT, används i Ankuras säkrade miljö för att säkerställa dataskydd för personal och klienter. Plattformen har mänsklika funktioner som långtids- och ´evigt´ minneskapacitet, vilket stämmer överens med Ankuras egna AI-lösningar. Det kommer också att hjälpa till med filhantering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

Yango lanserar AI-baserad underhållningstjänst Yango Play

Yango har lanserat Yango Play, den första AI-drivna underhållningstjänsten som kombinerar videostreaming, musik och minispel på ett ställe. Tjänsten erbjuder ett brett utbud av underhållningsalternativ, inklusive exklusiva premiärer av både arabiska och internationella filmer och serier, personlig musikstreaming och interaktiva minispel. Allt detta förstärks av Yasmina, en AI-baserad arabisk röstassistent. Tjänsten är nu tillgänglig i KSA, UAE och andra GCC-länder och ger prenumeranter tillgång till plattformen på smartphones och TV-apparater. Yango Play betonar autentiskt innehåll och firar regionala produktionsstudior och artister.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 16 februari

Rapport om etisk och effektiv användning av generativ AI i offentlig sektor släppt på World Governments Summit

World Governments Summit (WGS) och Accenture har släppt en rapport som skisserar strategier för etisk och effektiv användning av Generativ AI (Gen AI) av statliga myndigheter. Rapporten, lanserad under WGS 2024, ger rekommendationer för att övervinna utmaningar vid integration av Gen AI i statliga tjänster. Den betonar Gen AI:s potential att omdefiniera människa-AI-interaktion och förändra hur regeringsarbete utförs. Rapporten betonar vikten av att säkerställa att dataresultat är tillförlitliga och den avgörande rollen för internationellt samarbete i hanteringen av Gen AI:s effekter på global skala.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 14 februari

Meta´s AI-chef Yann LeCun får TIME100 Impact Award, diskuterar AI:s framtid

Yann LeCun, Meta´s AI-chef, har tilldelats TIME100 Impact Award för sina bidrag till artificiell intelligens (AI). I en intervju diskuterade han hinder för att uppnå ´artificiell allmän intelligens´ (AGI), fördelarna med Meta´s öppna källkodsansats och hans syn på påståendet att AI kan utgöra en existentiell risk för mänskligheten. LeCun betonade att dagens AI-system är begränsade och inte kan uppnå mänsklig intelligens. Han förespråkade också för en öppen källkodsansats för AI, trots potentiella risker.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD uppmanar till global reglering av artificiell intelligens

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt oro för riskerna med artificiell intelligens (AI) och betonat vikten av att begränsa dessa risker. Under ett tal vid World Government Summit i Dubai, föreslog han att det behövs en global regulator för att säkerställa framtida framsteg inom AI och förhindra allvarlig skada på samhället. Altman hänvisade till Internationella atomenergiorganet som en typ av organisation han ser för denna industri. Han menade att företag som OpenAI bör vara bundna av en organisation i en tillsynsroll med inmatning från många aktörer i tekniksektorn globalt.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 13 februari

Open AI:s VD diskuterar potentialen och farorna med AI på World Governments Summit

Sam Altman, medgrundare och VD för Open AI, talade vid World Governments Summit i Dubai om hur utbildningen har omfamnat Chat GPT och hur det har blivit en av de mest transformerande teknologierna för sektorn. Han framhöll att verktyg som Chat GPT gjort forskare mer produktiva och uppmanade publiken att föreställa sig potentialen om alla världens forskare var dubbelt så produktiva. I en diskussion med Omar Sultan Al Olama, Förenade Arabemiratens minister för AI, digital ekonomi och distansarbete, sa Altman att Förenade Arabemiraten var väl positionerade för att vara en del av att skapa ett globalt system för att reglera AI. Han nämnde också att det finns möjlighet att mer av OpenAIs teknologi kommer att bli öppen källkod över tid, men företaget ville komma med en annan modell än traditionell öppen källkod. När det gäller de potentiella farorna med AI-utveckling, sa Altman att det inte var ´dödande robotar´ som släpptes ut på gatorna, utan en liten felberäkning som ledde till samhällsmässig feljustering som resulterade i att saker gick ´väldigt fel´.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD varnar för subtila samhällsfaror med AI

OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte sin oro över de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI) under World Government Summit i Dubai. Han nämnde ´mycket subtila samhällsmisjusteringar´ som kan orsaka stora problem. Altman uppmanade till bildandet av en internationell organisation liknande Internationella atomenergiorganet för att övervaka AI. Han betonade att AI-industrin inte bör ha huvudansvaret för att skapa regler som styr branschen. OpenAI, ett ledande AI-startup baserat i San Francisco, har mottagit en investering på $1 miljard från Microsoft.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 13 februari

Open AI:s VD föreslår att UAE leder globala AI-diskussioner

Open AI:s medgrundare och VD Sam Altman föreslog vid World Government Summit att Förenade Arabemiraten (UAE) skulle vara väl positionerade för att leda diskussioner om global övervakning av AI. Altman föreslog att UAE borde vara värd för en konferens där globala ledare kan brainstorma och strategisera kring dessa viktiga frågor. Han betonade vikten av att etablera revisions- och säkerhetsåtgärder innan man implementerar superintelligens eller artificiell allmän intelligens (AGI). Altman deltog i samtalet med minister Omar Sultan Al Olama på distans.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 13 februari

Varje land behöver äga sin egen AI, säger NVIDIAs VD på toppmötet World Governments Summit

Varje land behöver äga produktionen av sin egen intelligens, sa NVIDIAs grundare och VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai. Huang, som talade som en del av en ´fireside chat´ med Förenade Arabemiratens (UAE) AI-minister, Hans Excellens Omar Al Olama, beskrev suverän AI som en enorm möjlighet för världens ledare. ´Det kodifierar din kultur, din intelligens, ditt sunda förnuft, din historia - du äger din egen data´, sa Huang. Al Olama svarade att UAE ´helt och hållet ställer upp på den visionen´ och att landet därför satsar hårt på att skapa stora språkmodeller och mobilisera beräkningar. Huangs besök i UAE kommer när Gulfstaten snabbt förvandlas från en energigigant till ett globalt IT-centrum. Mellanöstern står inför att dra stora fördelar av AI, med PwC som förutspår en ökning av regionens ekonomi med 320 miljarder dollar fram till 2030.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD efterlyser globalt organ för att övervaka AI

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt oro över de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI), och uppmanar till skapandet av en internationell organisation för att övervaka AI:s snabba framsteg. Altman uttryckte sin oro över ´mycket subtila samhälleliga feljusteringar´ som kan orsaka stora problem. Han betonade också att AI-industrin inte bör vara den som styr regleringen av industrin. OpenAI, som Microsoft har investerat cirka 1 miljard dollar i, är en ledande aktör inom AI. New York Times har stämt OpenAI och Microsoft för att ha använt dess artiklar utan tillstånd för att träna OpenAI:s chatbots.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 13 februari

OpenAI-chefen uppmanar till global tillsyn av AI

OpenAIs VD, Sam Altman, uttryckte sin oro över potentiella faror med artificiell intelligens under Världsregeringstoppmötet i Dubai. Han betonade särskilt ´subtila samhälleliga feljusteringar´ som kan orsaka stor skada. Altman föreslog att en internationell myndighet liknande Internationella atomenergiorganet ska skapas för att övervaka AI:s snabba framsteg. Han framhöll att AI-industrin inte bör vara den som styr regleringen av sektorn. OpenAI är en ledande aktör inom AI och har mottagit betydande investeringar, bland annat 1 miljard dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela Irish Examiner fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD föreslår internationell tillsynsmyndighet för AI

Under ett tal vid World Governments Summit i Dubai uttryckte OpenAI:s VD Sam Altman sin oro över de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI). Altman betonade sin oro över de mer subtila samhälleliga konsekvenserna av AI-användning. Han föreslog inrättandet av en reglerande organ liknande Internationella atomenergiorganet för att övervaka de snabba framstegen inom AI-teknik. Altman betonade behovet av konkret handling i den nära framtiden och uppmanade till utvecklingen av en sammanhängande handlingsplan som får internationellt samtycke.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD varnar för subtila samhällsmässiga feljusteringar i AI

OpenAI:s VD, Sam Altman, uttryckte sin oro för de ´mycket subtila samhällsmässiga feljusteringar´ som kan orsaka stora problem med artificiell intelligens (AI). Han talade via videolänk vid World Government Summit i Dubai och uppmanade till inrättandet av en internationell tillsynsmyndighet för AI, liknande Internationella atomenergiorganet. Altman betonade att AI-industrin inte bör vara ansvarig för att skapa regler för branschen. OpenAI, ett ledande AI-startup baserat i San Francisco, har fått en investering på 1 miljard dollar från Microsoft. Associated Press har ingått ett avtal med OpenAI för att ge tillgång till sitt nyhetsarkiv, medan New York Times har stämt OpenAI och Microsoft för att ha använt dess artiklar utan tillstånd för att träna OpenAI:s chatbots.

Direktlänk Dela WDAF-TV Fox 4 Kansas City fördjupade 13 februari

Sam Altman söker 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip

OpenAI:s VD Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip, enligt Wall Street Journal. Altman har publicerat flera inlägg om saken, men det som är mest intressant är den komplexa geopolitiken kring AI-chip. Taiwan är hem för TSMC som tillverkar de flesta av dagens AI-chip, inklusive de som designats av Nvidia. Kina förlitar sig också på TSMC-tillverkade chip, men har ambitioner att kontrollera Taiwan. USA har begränsat Nvidias export av sina mest avancerade AI-chip till Kina, vilket har lett till att Nvidia har utvecklat nedgraderade chip för den kinesiska marknaden. Biden-administrationen arbetar för att minska beroendet av TSMC. I Förenade Arabemiraten är Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, global säkerhetsrådgivare sedan 2016, ordförande för AI-företaget G42. G42 har nyligen meddelat avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett avtal på 100 miljoner dollar med ett företag i Silicon Valley för att bygga vad företagen hävdar kommer att bli världens största superdator. G42 har också meddelat ett partnerskap med OpenAI, skaparen av ChatGPT. Altman rapporteras vara i samtal med G42 för att finansiera sin shoppingrunda på 7 biljoner dollar. Nvidia försöker också locka investerare från UAE. Enligt The Circuit uppträdde Nvidias VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai och berättade för UAE:s minister för artificiell intelligens Omar Al Olama att varje land borde ha sin egen AI-infrastruktur och skydda sin ´datasuveränitet´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 februari

OpenAI-chefen tror att ChatGPT kommer skapa oändliga möjligheter, inte ta jobb

Sam Altman, VD för OpenAI, försäkrar framtida generationer att de inte behöver frukta att ChatGPT kommer att ta deras jobb. Istället kommer det att ´skapa oändliga möjligheter´. Han talade via videolänk vid World Governments Summit i Dubai och framhävde att Förenade Arabemiraten skulle vara det bästa stället för världsledare att diskutera implementeringen av globala system kring nästa generation av Artificiell Allmän Intelligens (AGI).

Direktlänk Dela ARN News Centre fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD varnar för potential farorna med AI och uppmanar till internationell tillsyn

OpenAI:s VD, Sam Altman, har varnat för de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI). Han uttryckte sina farhågor om ´mycket subtila samhällsmässiga missanpassningar´ som kan orsaka att AI-system ställer till med kaos. Altman kallade för en internationell organ liknande Internationella atomenergiorganet för att övervaka snabbt framskridande AI. Han betonade dock att AI-företag som OpenAI inte bör vara de som skapar regler för industrin. OpenAI, en AI-startup baserad i San Francisco, är en av ledarna inom området. Microsoft har investerat cirka $1 miljard i OpenAI.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupade 13 februari

Nvidias VD förutser lägre AI-utvecklingskostnader än förväntat

Nvidias VD, Jensen Huang, förutser att framstegen inom datorteknik under de kommande åren kommer att hålla kostnaderna för utveckling av artificiell intelligens (AI) långt under de 7 biljoner dollar som det påstås att Sam Altman samlar in. Huangs företag tillverkar de mest eftertraktade AI-acceleratorerna och han är säker på att chipindustrin kommer att sänka kostnaderna för AI. Huang reagerade på en rapport i Wall Street Journal att OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in 7 biljoner dollar från investerare i Mellanöstern för ett halvledarinitiativ för att driva AI-projekt som skulle konkurrera med Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 februari

Indien kan bli världens ekonomiska drivkraft, enligt panel

En panel bestående av Bill Winters, Ravi Kumar S, Jenny Johnson och Rizwan Sajan diskuterade Indiens ekonomiska framtid och potential att bli världens ekonomiska drivkraft under de kommande decennierna. De noterade att Indien är väl positionerat att dra nytta av teknologier som AI och att landets ekonomi förväntas växa med 7,3% under räkenskapsåret 2024, enligt IMF. Johnson berömde den indiska regeringens insatser för att säkerställa en samordnad ekonomisk politik, medan Sajan betonade Indiens växande inflytande globalt, särskilt i Dubai fastighetsmarknad. Panelen belyste även behovet av ytterligare reformer för att Indien ska bli en global ekonomisk aktör.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 11 februari

AI i fokus på World Government Summit i Dubai

Artificiell intelligens (AI) kommer att vara i centrum för diskussionen på årets World Government Summit (WGS) i Dubai 12-14 februari. Med över 100 framstående personligheter och ledare från ledande AI-företag planerade att delta, förväntas toppmötet leda till kraftfulla överläggningar för att stärka regeringarnas förmåga att navigera i AI-landskapet effektivt. Bland deltagarna finns flera nyckelregeringsledare, däribland Eygpts kommunikations- och informationsteknikminister Dr Amr Talaat och USA:s biträdande handelssekreterare för immateriell egendom Kathi Vidal. Dessutom kommer ledare för framstående AI-företag, inklusive VD för Open AI, Sam Altman, och grundare och VD för NVIDIA Jensen Huang, att bidra med sina insikter till diskussionerna. Bollywood-superstjärnan Shah Rukh Khan kommer också att närvara.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 11 februari

Kay Firth-Butterfield: En ledande expert på ansvarsfull AI

Kay Firth-Butterfield, en ledande expert på ansvarsfull AI, har arbetat med AI och ansvarsskyldighet i över ett decennium. Hon har varit ledare för AI och maskininlärning vid Världsekonomiska forumet och har rådgivit både Storbritannien och Brasilien om skapandet av AI-system, vilket har lett till lagstiftning. Firth-Butterfield är också medgrundare till Responsible AI Institute och fungerar som rådgivare till USA:s Government Accountability Office om AI-frågor. Hon driver nu Good Tech Advisory, där hon hjälper företag, regeringar, NGO:er och media att implementera AI på ett ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 9 februari

Indiskt startupföretag får prestigefyllt AI-pris

Det djuptekniska startupföretaget International Virtual Assistance Pvt Ltd (IVA), baserat i Technopark i Thiruvananthapuram, har fått den prestigefyllda titeln ´Bästa forskningsföretag inom AI´ vid den fjärde upplagan av Global Artificial Intelligence Summit and Awards 2024. IVA, som är uppfödd inom Kerala Startup Mission, fick erkännande från All India Council for Robotics and Automation (AICRA) för att framgångsrikt ha samarbetat om ett försvarsrelaterat projekt för att utveckla en virtuell töjningsmätarsensor för aero-motortestning. IVA är det enda företaget från Kerala som har uppnått denna anmärkningsvärda prestation vid GAISA 2024, vilket ger dem internationellt erkännande.

Direktlänk Dela The South First fördjupade 7 februari

QX Lab AI lanserar världens första hybridgenerativa AI-plattform

QX Lab AI har lanserat Ask QX, världens första hybridgenerativa AI-plattform, tillgänglig på över 100 språk, inklusive 12 indiska. Plattformen syftar till att göra AI mer tillgängligt för indiska massor och har redan samlat över 8 miljoner användare vid lanseringen. Ask QX är byggd på en hybridmodell av 30% storspråksmodell (LLM) och 70% neuronnätverksarkitektur, vilket sätter en ny standard för språkförståelse och användarinteraktion. Plattformen erbjuder en rad prenumerationsmodeller anpassade för olika användarsegment. Yotta Infrastructure Solutions LLP har undertecknat ett samförståndsavtal med QX Lab AI för ett indiskt infrastrukturpartnerskap.

Direktlänk Dela CyberMedia fördjupade 5 februari

Dubai-baserade QX Lab AI lanserar AI-plattform i Indien

Dubai-baserade företaget QX Lab AI har introducerat Ask QX, en hybrid generativ AI-plattform som syftar till att göra AI mer tillgängligt för den indiska befolkningen. Ask QX är en nodbaserad plattform tillgänglig på över 100 språk, inklusive 12 indiska språk. Den använder neurologiskt tränade algoritmer och en hybridmodell av 30% stort språkmodell (LLM) och 70% neuralt nätverksarkitektur, vilket ger skalbarhet, minskad beräkningskraft och plattformssäkerhet. Plattformen har över 8 miljoner användare och erbjuder neurala tjänster för att möta olika användarbehov.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 5 februari

QX Lab AI lanserar Ask QX, världens första hybridgenerativa AI-plattform

QX Lab AI har introducerat Ask QX, världens första hybridgenerativa AI-plattform, tillgänglig på över 100 språk, inklusive 12 indiska. Plattformen är utformad för att göra AI mer tillgängligt för den indiska befolkningen. Den har redan över 8 miljoner användare. Ask QX är byggd på en hybridmodell bestående av 30% stora språkmodeller och 70% neuralt nätverksarkitektur. Yotta Infrastructure Solutions LLP har undertecknat ett samarbetsavtal med QX Lab AI för ett indiskt infrastrukturpartnerskap. Tilakraj Parmar, medgrundare och VD för QX Lab AI, uttryckte sin glädje över lanseringen av Ask QX.

Direktlänk Dela Adgully fördjupade 5 februari

QX Lab AI lanserar Ask QX, en AI-plattform tillgänglig på över 100 språk

AI-företaget QX Lab AI har lanserat Ask QX, en hybridgenerativ AI-plattform, för att göra AI mer tillgänglig för den indiska allmänheten. Ask QX, som är den första med en nodbaserad arkitektur, finns tillgänglig på över 100 språk, varav 12 är indiska. Plattformen och appen finns tillgängliga på språk som hindi, bengali, telugu, marathi, tamil, urdu, gujarati, kannada, malayalam, odia, punjabi och assamesiska. Ask QX har redan samlat en användarbas på över 8 miljoner användare vid tidpunkten för plattformens lansering.

Direktlänk Dela Indian Television Dot Com fördjupade 3 februari

Ny AI-chatbot ´Ask QX´ lanseras med stöd för över 100 språk

I den senaste AI-chatbottävlingen har flera teknikjättar som ChatGPT, Bard AI, Bing Chatbot och xAI Grok trätt in på scenen. Bland dessa har en ny spelare anslutit sig till fältet, ´Ask QX´. Det är en hybrid generativ artificiell intelligens (AI) plattform utvecklad av QX Lab AI, baserat i Dubai. Enligt Gadgets 360 stöder Ask QX över 100 globala språk, inklusive 12 indiska språk. Vid lanseringen har plattformen redan åtta miljoner registrerade användare. Ask QX erbjuder både gratis och betalversioner till användare.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 3 februari

QX Lab AI lanserar hybridgenerativ AI-plattform för att göra AI mer tillgänglig för indierna

QX Lab AI, ett företag inom artificiell allmän intelligens (AGI), introducerade på fredagen Ask QX, en hybridgenerativ AI-plattform för att göra AI mer tillgänglig för indierna. Plattformen är tillgänglig på över 100 språk, inklusive 12 indiska, och låter användare interagera med GenAI-teknik på deras föredragna språk. Den erbjuder omedelbar tillgänglighet i text- och ljudformat, med kommande funktioner som bild- och videofunktioner planerade för första kvartalet 2024. Plattformens hybridmodell, bestående av 70 procent neuralt nätverksarkitektur och 30 procent stort språkmodell (LLM), sätter en ny standard för språkförståelse och användarengagemang. Den har neurologiskt tränade algoritmer på över 100 språk.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 3 februari

GSMA och IBM samarbetar för att främja AI-färdigheter inom telekomindustrin

GSMA och IBM har meddelat ett nytt samarbete för att stödja antagandet och färdigheterna av generativ artificiell intelligens (AI) inom telekomindustrin genom lanseringen av GSMA Advances AI-utbildningsprogram och GSMA Foundrys Generative AI-program. Utbildningsprogrammet syftar till att förbereda telekomledare för AI-eran och överbrygga kompetensgap i telekomindustrin. GSMA Foundrys Generative AI-program kommer att ge GSMA-medlemmar tillgång till IBM:s watsonx. Denna plattform är avsedd att hjälpa telekomindustrins aktörer att utforska innovativa branschspecifika användningsfall av generativ AI.

Direktlänk Dela New Telegraph fördjupade 2 februari

Artificiell intelligens och avancerad teknikråd inrättas i Abu Dhabi

President Sheikh Mohamed inrättade förra veckan rådet för artificiell intelligens och avancerad teknik i Abu Dhabi för att förbättra politik, forskning och infrastruktur inom sektorn. Diskussionen om AI utvecklas över hela regeringen, utbildningen och den privata sektorn i landet, med Omar Al Olama, minister för AI, digital ekonomi och fjärrarbetsapplikationer, som hanterar portföljen på federal nivå. Världsregeringstoppmötet i Dubai denna månad kommer att fokusera specifikt på AI och samla experter och utövare, inklusive Sam Altman från OpenAI och Jensen Huang från Nvidia Corporation. Trots detta är den globala diskursen om AI ofta ytlig och fylld med rädsla och avsky.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 2 februari

GSMA och IBM samarbetar för att stödja AI-kunskaper inom telekomindustrin

GSMA och IBM har meddelat ett nytt samarbete för att stödja anammandet och kunskaperna om generativ AI inom telekomindustrin genom lanseringen av GSMA Advance´s AI-utbildningsprogram och GSMA Foundry Generative AI-program. Utbildningsprogrammet syftar till att förbereda telekomledare för AI-eran och överbrygga kompetensgap inom telekomindustrin. Programmet kommer att äga rum på IBM:s kontor på fem platser runt om i världen 2024, inklusive Dubai, London, Mexiko, New York och Seoul, och ett onlineutbildningsprogram kommer att vara tillgängligt på flera språk.

Direktlänk Dela International Business Machines fördjupade 30 januari

GSMA och IBM samarbetar för att främja generativ AI inom telekommunikationssektorn

GSMA och IBM har inlett ett samarbete för att främja användningen av generativ artificiell intelligens (AI) inom telekommunikationssektorn. Initiativet kommer till liv genom lanseringen av GSMA Advance´s AI-utbildningsprogram och GSMA Foundry Generative AI-program. Utbildningsprogrammet är utformat för att utrusta telekomledare med de färdigheter och kunskaper som krävs för att navigera i AI-eran. GSMA Advance AI-utbildningssessioner kommer att genomföras på IBM-kontor på fem globala platser 2024: Dubai, London, Mexiko, New York och Seoul. GSMA Foundry Generative AI-programmet kommer att ge GSMA-medlemmar tillgång till IBM´s watsonx, vilket ger dem möjlighet att utforska branschspecifika användningsfall för Generative AI.

Direktlänk Dela Telecom Lead fördjupade 30 januari

Daybreak Mellanöstern & Afrika: Daglig fokus på en av världens snabbast växande regioner

Daybreak Mellanöstern & Afrika är din dagliga fokus på en av världens snabbast växande regioner. Sändning sker live från Dubai och ger dig de senaste globala marknaderna och analysen, plus intervjuer som gör nyheter, med ett särskilt fokus på MEA. Allt detta och mer, när du går till kontoret i Gulfen, pausar för lunch i Hong Kong, eller börjar din dag i London eller Johannesburg.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 26 januari

AI:s betydelse för företag och marknadsföring diskuteras av experter

AI har blivit ett universellt samtalsämne och har erkänts av internationella CMO:s som ett viktigt fokus under det kommande året. AI erbjuder fördelar för företag i stort och har stor potential att förbättra kommunikation och marknadsföring. Experter från olika områden inom House of Communication Dubai har sammanställt viktig information om hur AI effektivt kan integreras i varumärkesstrategier. Det diskuteras bland annat hur generativ AI kan förbättra produktiviteten och hur AI kan revolutionera SEO-industrin och förbättra effektiviteten och effektiviteten.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 25 januari

Oracle lanserar generativa AI-tjänster

Databasjätten Oracle meddelade tillgängligheten för OCI Generative AI-tjänster, en AI-hanterad tjänst, på ett partner-event i Dubai. Företaget lanserade också två nya erbjudanden, fortfarande i beta: OCI Gen AI-agenter och OCI Data Science AI Quick Actions. Oracles strategi är att bygga AI-applikationer ovanpå befintliga databaser, vilket enligt dem är både effektivare och mer ekonomiskt än att köpa extra infrastruktur. Oracle har också samarbetat med startup-företaget Cohere för GenAI-tjänsten. Kunddata som används i OCI för att träna eller finjustera modellerna kan inte ses av andra Oracle-kunder.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 24 januari

Världsregeringstoppmötet 2024 i Dubai kommer att inkludera tal av OpenAI:s VD och andra globala ledare

Världsregeringstoppmötet (WGS) 2024 i Dubai kommer att inkludera tal av Sam Altman, VD för OpenAI, och andra globala disruptörer. Chefer för 27 globala organisationer, inklusive Världsekonomiskt forum, Internationella valutafonden och olika FN-organ, kommer också att delta. Dessa detaljer avslöjades av Mohammad Abdullah Al Gergawi, minister för kabinettsfrågor och ordförande för WGS. Evenemanget, som är planerat till 12-14 februari, kommer att vara värd för över 300 premiärministrar, åtta nobelpristagare och toppledare inom tanke och affärer. Evenemanget, under temat ´Forma framtida regeringar´, kommer att locka över 4 000 deltagare och syftar till att ta upp framtida trender och skift på global nivå genom sex huvudteman, 15 internationella forum och över 110 paneldiskussioner och interaktiva sessioner.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 23 januari

Sam Altman i diskussioner om att lansera nytt chipföretag

Sam Altman, VD för OpenAI, diskuterar med investerare från Mellanöstern och chip-tillverkare, inklusive TSMC, om att lansera ett nytt chipföretag. Altman vill tillgodose sitt företags växande behov av halvledare samtidigt som han minskar dess beroende av Nvidia. Han har talat med några av de rikaste investerarna i regionen om att finansiera det ambitiösa nya projektet för att utveckla chips som krävs för att träna och bygga AI-modeller, samt anläggningar som krävs för att tillverka dem. Han förhandlar också med investerare i Förenade Arabemiraten, inklusive Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, en av Abu Dhabis rikaste och mest inflytelserika personer, om att finansiera företaget. Han pratar också med den taiwanesiska chip-tillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co om ett partnerskap för att tillverka chipsen.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 21 januari

AI-verktyg som Copilot och ChatGPT kan påverka utbildningskvaliteten

AI-verktyg som Copilot och ChatGPT kan öka produktiviteten och snabba upp arbetsflöden. Dessa verktyg har haft en betydande inverkan på ekonomin 2023, men de har också lett till utmaningar inom utbildningssektorn. Universitet kämpar med att hitta lösningar på utbredd fusk som underlättas av dessa verktyg. Många universitet återgår till skriftliga prov i klassrummet. Curtin University of Dubai återinförde skriftliga prov efter att en tredjedel av studenterna i en av dess klasser upptäcktes använda ChatGPT för att skriva sina klassuppsatser. Business Insider fann att många professorer överväger att återgå till muntliga prov som ett säkert sätt att testa förståelse hos studenter. Trots utmaningarna måste seriösa ansträngningar göras för att säkerställa att förståelse förblir den metrik som studenter utvärderas efter.

Direktlänk Dela Mind Matters fördjupade 18 januari

Experter varnar för säkerhetsrisker med att inte radera chattloggarna i ChatGPT

IT-experter varnar för potentiella data- och säkerhetsrisker med att inte radera chattloggarna efter att ha använt ChatGPT, en AI-driven chattbot utvecklad av OpenAI. Under en cybersäkerhetskonferens i Dubai, påpekade experterna att all information som matas in i ChatGPT kan bli en del av dess träningsdataset om chattloggen inte inaktiveras. Faheem Siddiqui, gruppchef för informationssäkerhet vid Majid Al Futtaim, betonade vikten av att organisationer förstår säkerhetsriskerna med generativ AI och etablerar robusta efterlevnadsramverk. ChatGPT samlar in kontoinformation samt konversationshistorik, vilket är avgörande för att förbättra dess förmåga att svara på frågor och hjälpa användare.

Direktlänk Dela Khaleej Times fördjupade 17 januari

Samsung förbereder lanseringen av Galaxy AI för att revolutionera interaktionen med mobila enheter

Samsung förbereder sig för att lansera Galaxy AI, en innovativ teknik som syftar till att revolutionera hur vi interagerar med våra mobila enheter. Galaxy AI är Samsungs nya tillvägagångssätt för att göra smartphones smartare och konkurrera med Googles senaste AI-funktioner i dess Pixel-telefoner. Tekniken kombinerar AI som fungerar direkt på din telefon med AI som använder molnet. Målet med Galaxy AI är att göra användningen av telefonen enklare och roligare, samtidigt som den håller dina privata saker säkra. Samsung kommer att hålla upplevelsevenus för de nya funktionerna i städer som Bangkok, Barcelona, Berlin, Dubai, London, New York, Paris och Seoul.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 16 januari

Konstnären Rashid Rana planerar att integrera AI i sin praxis

Den framstående konstnären Rashid Rana planerar att integrera ny teknik, inklusive artificiell intelligens, i sin konstnärliga praxis och anser att deras förhållande är symbiotiskt. Rana, som är en av de ledande konstnärerna i Sydasien idag, är känd för konceptuell innovation och dramatiska visuella strategier. Han har även lärt sig att skapa konstverk i samarbete med en AI-expert, men säger att det fortfarande finns mycket arbete att göra inom detta område. Efter att ha haft soloutställningar runt om i världen, höll Rana sin första öppning i Dubai förra året, där han bevittnade hur snabbt Gulfstaden blir en regional nav för kreativt utbyte.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 16 januari

Dagsljus Mellanöstern & Afrika: Daglig uppdatering om snabbväxande regioner

Dagsljus Mellanöstern & Afrika ger daglig belysning på en av världens snabbast växande regioner. Sänds live från Dubai, och ger de senaste globala marknadsanalyserna och nyhetsskapande intervjuer, med ett speciellt fokus på MEA. Allt detta och mer, när du går till kontoret i Gulfen, tar en paus för lunch i Hongkong, eller börjar din dag i London eller Johannesburg.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 januari

Modeindustrin ligger efter i sina hållbarhetsåtaganden trots AI och lagstiftning

Trots löften ligger modeindustrin generellt sett efter sina hållbarhetsåtaganden och är inte på väg att uppfylla målen i Parisavtalet eller FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling. Utmaningarna är många och komplexa, från produktionskostnader och prisvärdhet för konsumenter, till bristen på enhetliga rapporteringsstandarder och svårigheter att spåra materialursprung och hantera omfattande utsläpp. Gen AI kan bidra till att transformera olika aspekter av leveranskedjan, från design till återförsäljning och avfallshantering. Policymakers kan tvinga fram en förändring genom striktare standarder för modeprodukter.

Direktlänk Dela Euromonitor International fördjupade 15 januari

Forskare utvecklar MedGAN, en djupinlärningsmodell för att generera nya molekyler för läkemedelsupptäckt

Forskare från olika institutioner har skapat MedGAN, en djupinlärningsmodell som använder Wasserstein Generative Adversarial Networks och Graph Convolutional Networks. Modellen syftar till att generera nya kinolin-scaffold molekyler genom att arbeta med komplexa molekylära grafer. Modellen har optimerats för att skapa kinolin-scaffold molekyler för läkemedelsupptäckt och har uppnått imponerande resultat. Den bästa modellen utvecklade 25% giltiga molekyler och 62% helt anslutna, varav 92% var kinoliner, och 93% var unika. Den genererade framgångsrikt 4831 helt anslutna och unika kinolinmolekyler som inte fanns i den ursprungliga träningsdatamängden.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 15 januari

Samsung öppnar nya Galaxy Experience Spaces runt om i världen

Samsung Electronics meddelar att de öppnar nya Galaxy Experience Spaces runt om i världen för att visa hur Galaxy AI möjliggör nya sätt att koppla upp, skapa och spela. Utrymmena öppnas efter Galaxy Unpacked och kommer att fördjupa fans i Samsungs senaste innovationer i städer som Bangkok, Barcelona, Berlin, Dubai, London, New York, Paris och Seoul. Stephanie Choi, EVP & Head of Marketing of the Mobile eXperience Business på Samsung Electronics, uttryckte att dessa utrymmen kommer att ge Galaxy-fans den första möjligheten att se en ny era av innovation förstahands.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 11 januari

En nyligen rapport från World Privacy Forum undersöker AI-styrningsverktyg som används globalt och konstaterar att organisationer inte alltid tar sig tid att anpassa riktlinjer som passar deras lands regleringslandskap eller deras specifika användning av tekniken. Forskare granskade noggrant 18 AI-styrningsverktyg som används i Australien, Kanada, Dubai, Ghana, Singapore, Storbritannien och USA. Mer än en tredjedel av dessa verktyg hade kritiska brister, enligt forskarna. Vissa använde verktyg som inte passade deras specifika användning av AI, vilket ledde till en missmatch i tillämpningarna. Andra verktyg granskades inte noggrant innan de introducerades.

International Association of Privacy Professionals fördjupade 10 januari

De 7 bästa konferenserna och evenemangen för artificiell intelligens 2024

Konferenser om artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) erbjuder möjligheter att följa de senaste utvecklingarna, knyta kontakter och samarbeta på projekt. De bästa evenemangen 2024 inkluderar: GLOBAL AI SHOW (16-17 april, Grand Hyatt, Dubai), Enterprise Generative AI Summit (21-22 maj, Kalifornien, USA), Tech & AI LIVE London 2024 (21 maj, virtuell konferens), 2024 IEEE Conference on Artificial Intelligence (25-27 juni, Sands Expo & Convention Centre, Marina Bay Sands, Singapore), GITEX GLOBAL 2024 (14-18 oktober, Dubai World Trade Centre och Dubai Harbour), 10th Middle East Enterprise AI and Analytics Summit (7 november, Dubai, Förenade Arabemiraten) och Tech & AI LIVE 2024 New York (20 november, New York, USA).

Direktlänk Dela NameCoinNews fördjupade 3 januari

AI-Reseplaneraren Tripnotes stänger ner efter försäljning till Dorsia

Reseplaneringsverktyget Tripnotes, drivet av generativ AI, stängdes ner i mitten av december, några månader efter att det såldes till Dorsia, en startup för medlemsbaserade restaurangbokningar. Dorsia köpte också Welcome, en stadsguide-app liknande Tripadvisor och ägare till Tripnotes. Tripnotes behövde finansiering, något som var svårt att få 2023, särskilt efter att Silicon Valley Bank kollapsade i mars. Tripnotes och Welcome medgrundaren Matthew Rosenberg är nu vice VD för produkt på Dorsia. Dorsia planerar att expandera till fler städer och har hittills samlat in cirka $30 miljoner i finansiering.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 2 januari

År 2023: Termer och händelser som dominerade den globala diskursen

Året 2023 kom med flera händelser och termer som dominerade den globala diskursen. Luiz Inacio Lula da Silva svors in för sin tredje presidentperiod i Brasilien. I oktober återuppväcktes den israelisk-palestinska konflikten genom ett Hamas-angrepp. AI blev alltmer framträdande, med miljoner som använde det för olika funktioner, vilket ledde till att både USA:s president Joe Biden och EU-medlemsländerna utfärdade regleringar för AI. ´Autentisk´ blev årets ord enligt Merriam-Webster, och ´Coup belt´ blev ett begrepp när militärkupper återvände till Sahel. ´Dollarisation´ och ´De-dollarisation´ blev centrala termer i finansvärlden, och begreppet ´Humanitarian pause´ blev en viktig del av språket i samband med konflikten mellan Israel och Palestina. Slutligen blev ´Global South´ det föredragna uttrycket för att beskriva mindre utvecklade länder, medan det franska uttrycket ´Quarante-neuf trois´ blev symboliskt för protester mot pensionsreformer i Frankrike.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 29 december

Hälsovårdsindustrin världen över anammar allt mer artificiell intelligens (AI) för att påskynda vetenskapliga framsteg och utveckla nya behandlingar. Medlab Middle East kommer att undersöka AI:s roll i laboratorier den 5-8 februari på Dubai World Trade Centre. Användningen av AI inom medicinsk bildbehandling ökar i Förenade Arabemiraten, med stöd av flera statliga initiativ. Abu Dhabi Health Services Company (SEHA) har antagit AI-baserad medicinsk bildteknik för automatisk upptäckt av bröstcancer och lungsjukdomar. Professor Hassan Ugail har lett utvecklingen av ett AI-verktyg kallat ´OrQA´ som bedömer kvaliteten på mänskliga organ för transplantation.

Travel Daily Media fördjupade 29 december

Daglig uppdatering om Mellanöstern och Afrika

Daybreak Middle East & Africa är en daglig fokus på en av världens snabbast växande regioner. Sänds live från Dubai, levererar de senaste globala marknadsnyheterna och analyser, plus nyhetsframställande intervjuer, med ett speciellt fokus på MEA. Allt detta och mer, när du går till kontoret i Gulfen, tar en lunchpaus i Hongkong, eller börjar din dag i London eller Johannesburg.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 22 december

AI-projekt blir mer som traditionella IT-projekt

AI-projekt inom företag blir allt mer lika traditionella IT-projekt. Dessa projekt är starkt beroende av data, och framgången beror på företagets datastrategi. AI-projekt behöver också fokusera på säkerhet och åtkomsthantering, liksom på systemövervakning. Leverantörer av AI-tjänster behöver granskas noggrant, och förändringshantering, utbildning och organisationsdesign är avgörande för framgång. Trots att AI-applikationer är banbrytande kraftfulla, är implementeringsfrågorna mer traditionella än man kan tro.

Direktlänk Dela Josh Bersin fördjupade 18 december

Forskare använder AI för att förbättra klimatprognoser och förutse extrema väderhändelser

Forskare vid Polytekniska universitetet i Milano, ledda av professor Andrea Castelletti, undersöker hur artificiell intelligens (AI) kan användas för att förbättra klimatprognoser och förutse extrema väderhändelser. Detta kommer som svar på ökande frekvens av extrema väderhändelser, som översvämningar och torka, kopplade till klimatförändringar. Forskningen finansieras av EU och involverar forskare från flera europeiska länder. Forskarna hoppas att AI kan förbättra noggrannheten i klimatmodeller och bidra till att skapa mer tillförlitliga varningar om farliga väderförhållanden.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 11 december

Cardano-grundarens syn på globalt styre och projektets historia

Cardano [ADA] avslutade sin toppmöte 2023 i Dubai förra månaden, där medgrundaren Charles Hoskinson underströk vikten av att bygga ett unikt globalt styrsystem acceptabelt för globala myndigheter. Han hävdade att ett alternativt rättssystem kring smarta kontrakt kan byggas, ett system erkänt av institutioner över hela världen. Hoskinson och Jeremy Wood började arbeta med utvecklingen av Cardano-projektet 2015, som lanserades två år senare. Cardano blockchain använder en proof-of-stake (PoS) konsensusmekanism kallad Ouroboros.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 10 december

Myrbaserade AI-algoritmer används för att minska ineffektiviteter i tillverkningsprocesser

Myror använder kemiska feromoner för att kommunicera med andra myror när de reser mellan sitt bo och en matkälla. Den kortaste rutten får den starkaste kemiska signaturen, vilket hjälper andra myror att lära sig att använda den. Denna ´myrbaserade algoritm´ och andra inlärningssystem studeras nu av dataforskare för att reducera ineffektiviteter i tillverkningsprocesser, vilket är ett sätt att minska utsläppen som bidrar till global uppvärmning. Maskininlärningsverktyg kan påskynda åtgärder för att minska fossila bränsleutsläpp och förbereda sig för katastrofhot. Men teknikexperter varnar för att en allvarlig brist på data och AI-verktyg i utvecklingsländer kan göra algoritmer mindre exakta.

Direktlänk Dela Gulf Times fördjupade 6 december

Big Techs växande vattenavtryck granskas i takt med AI-utvecklingen

Den globala efterfrågan på nästa våg av generativ artificiell intelligens (AI) ökar den offentliga granskningen av Big Techs växande vattenavtryck. Företag som Microsoft och Google har nyligen rapporterat en betydande ökning av sin vattenförbrukning, vilket forskare menar är en följd av kapplöpningen att kapitalisera på nästa våg av AI. En studie av forskaren Shaolei Ren vid University of California, Riverside, visar att OpenAI´s ChatGPT förbrukar 500 milliliter vatten för varje 10 till 50 uppmaningar. Om den växande vattenförbrukningen hos AI-modeller inte hanteras tillräckligt kan det bli ett stort hinder för socialt ansvarsfull och hållbar användning av AI i framtiden.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 december

Artificiell intelligens framhävs som verktyg i klimatkampen på COP28

På FN:s klimattoppmöte COP28 i Dubai har artificiell intelligens (AI) blivit en huvudaktör i kampen mot klimatförändringar. Företagare och forskare har visat hur AI kan accelerera världens ansträngningar för att bekämpa klimatförändringar. Men det finns också oro för AI:s potentiella energiförbrukning och dess skadliga effekter på människor och planeten. FN meddelade att de samarbetar med Microsoft för att skapa ett AI-drivet verktyg för att spåra om länder följer igenom sina löften om att minska fossila bränsleutsläpp. Google och Boston Consulting Group förutspår att AI kan hjälpa till att minska upp till en tiondel av alla växthusgasutsläpp till 2030. Forskare och företagsrepresentanter hoppas att de relativa fördelarna med AI på klimatet kommer att väga upp den betydande energianvändning som krävs för att driva det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 december

Cardano [ADA] avslutade sin toppmöte 2023 i Dubai tidigare denna månad. Vid evenemanget belyste medgrundaren Charles Hoskinson viktiga frågor kring att bygga ett globalt styrelsesystem som erkänns av globala myndigheter. Han betonade att ett alternativt rättssystem kan byggas runt ekosystemet för smarta kontrakt. Cardano-projektet, som började utvecklas 2015 av Charles Hoskinson och Jeremy Wood, lanserades 2017. Cardano-blockchainen använder ett proof-of-stake (PoS) konsensusmekanism. Sedan lanseringen 2017 har ADA blivit den åttonde största kryptovalutan. Nyligen har AI-modellen ChatGPT gjort förutsägelser om Cardanos framtid, men det är viktigt att notera att dess information inte är 100% korrekt.

Crypto News BTC fördjupade 3 december

Klimat TRACE: Ett verktyg för att identifiera och övervaka växthusgasutsläpp globalt

En banbrytande global koalition, medgrundad av tidigare USA:s vicepresident Al Gore, har introducerat Climate TRACE, en detaljerad databas som använder avancerad maskininlärningsteknik och satellitbilder för att övervaka och identifiera växthusgasutsläpp i global skala. Databasen omfattar ett stort antal källor som är ansvariga för växthusgasföroreningar, inklusive enskilda kraftverk, stålkvarnar och gruvoperationer, med totalt över 350 miljoner bidragsgivare. Kända företag som Tesla, Boeing och General Motors har nyligen samarbetat med Climate TRACE för att få insikt i stål- och aluminiumleverantörsutsläpp.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 3 december

AI-applikationen Habsura bakom Israels attacker mot Gaza

En artificiell intelligensapplikation vid namn Habsura används för att identifiera mål för Israels attacker mot Gaza. Habsura, som betyder ´Bibeln´ på hebreiska, identifierar snabbt mål baserat på inmatad data och används för att medvetet attackera civil infrastruktur. Det har angetts att det var känt hur många civila som skulle dödas vid varje träff. Efter vapenvilan har Israel riktat attacker mot hundratals platser i Gaza, vilket har ökat det civila dödstalet och förvärrat situationen. Forskning tyder på att den israeliska armén har ökat sina attacker mot civila bosättningar jämfört med tidigare attacker, och att den syftar till att utöva civil press på Hamas genom att attackera civil infrastruktur.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 3 december

AI-modell för att förutsäga benförlust vid parodontit presenteras vid Global Healthcare Summit

Under 2nd Elets Global Healthcare Summit & Awards i Dubai presenterade Dr Mohammed Aljohani, direktör för Saudi Arabiens hälsovårdsministerium, en AI-modell för att förutsäga benförlust vid parodontit. Modellen, som utvecklats för att skilja mellan normala och onormala tillstånd, har nått en noggrannhet på 95%, men målet är 99%. Modellen tränades med 1 700 bilder och utnyttjar Visual Geometry Groups 16-lagersramverk, anpassat för ändamålet. Utmaningar inkluderar dataobalans och att förhindra överanpassning. Framtida forskning och utveckling behövs för att förbättra modellerna, särskilt när det gäller databalansering och utvidgning till 3D-bildteknik.

Direktlänk Dela Ehealth.eletsonline.com fördjupade 2 december

NASA och IBM lanserar AI-modell för klimatprognoser

NASA och IBM har inlett ett samarbete för att utveckla en AI-driven vädermodell som syftar till att revolutionera klimatprognoser och förståelse av klimatförändringar. Partnerskapet syftar till att skapa en AI-grundmodell som skiljer sig från befintliga teknologier, med betydande framsteg inom precision, hastighet och förståelse för klimatfenomen. Det föreslagna AI-modellen kommer att överskrida gränserna för traditionell prognos genom att införliva grundläggande fysik, vilket lovar ett betydande steg framåt i noggrannhet. Modellen kommer att fungera som en grundteknik som kan koda fysiken som är inneboende i väderprognoser.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 30 november

AI kan bidra till att minska utsläppen, men utgör också en klimatrisk

Artificiell intelligens (AI) är nu på agendan när världsledare, klimatdiplomater och tusentals andra samlas i Dubai för FN:s klimattoppmöte. AI kan potentiellt hjälpa till att minska utsläppen från industrier som cement och stål, enligt en ny rapport från Innovation for Cool Earth Forum, ett internationellt klimatforum organiserat av den japanska regeringen. AI kan hjälpa till att bestämma den optimala mängden råmaterial som krävs för att skapa saker som stål och cement, vilket kan sänka materialanvändningen och motsvarande utsläpp samtidigt som kvaliteten bibehålls. Trots teknikens löfte om att sänka utsläppen, utgör AI också en klimatrisk på grund av dess omfattande energibehov.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 30 november

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Städer i USA, inklusive Tempe, Arizona, Boston, New York, Seattle och San Jose, utvecklar AI-policyer och riktlinjer för att hantera och reglera användningen av AI-verktyg. Detta sker i frånvaro av nationell eller transnationell vägledning. I juni antog stadsrådet i Tempe en ´Etisk AI-policy´ och i oktober bildades en ny styrkommitté för att diskutera stadens framtida tillvägagångssätt för AI-verktyg. President Joe Biden utfärdade i oktober en exekutiv order som skapar standarder för integritet, säkerhet och rättigheter relaterade till användningen av AI.

The Christian Science Monitor fördjupade 29 november

AI och maskininlärning fokuserar på klimatförändringar inför Cop28-toppmötet

AI och maskininlärning vänds mot klimatförändringar, i hopp om att öppna data ska påskynda resan mot netto noll. På Cop28-toppmötet i Förenade Arabemiraten kommer banbrytande teknik att presenteras, som mjukvara som lär sig hur solpaneler ser ut och identifierar dem från satellitbilder. Samtidigt innebär en första global inventering av framsteg mot världens klimatmål en uppmaning till ´rigorös ansvarsskyldighet´ i hur företag rapporterar sitt koldioxidavtryck. Forskare förespråkar att sätta dessa två saker samman och låta AI analysera siffrorna. Detta skulle innebära att klimatvärlden kan sluta ´gräla om mycket grundläggande saker´.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 29 november

Runway AI introducerar ny funktion som tillåter rörelse i bilder

AI-företaget Runway AI har introducerat en ny funktion, Motion Brush, som låter användare lägga till rörelse i bilder. Användare har delat sina imponerande kortfilmer som helt skapats av AI-modellen. Runway AI lanserade sin senaste funktion i mars 2023 och tillåter användare att skapa fyra sekunder långa videor från en textprompt, antingen helt från grunden eller genom att ändra en tillagd bild. I augusti förlängdes videorna till 18 sekunder. En uppdatering i september, kallad ´Director Mode´, tillät användare att välja riktning och hastighet på kamerarörelsen i videorna. En ny uppdatering den 20 november har låtit användare ta sin AI-filmproduktion till en galen nivå, med motion brush-funktionen.

Direktlänk Dela Here Is The City fördjupade 28 november

Cardano diskuterar globalt styrsystem och avvisar SEC:s påstående om ADA som säkerhet

Cardano [ADA] höll nyligen sin toppmöte 2023 i Dubai, där medgrundaren Charles Hoskinson diskuterade vikten av att bygga ett globalt styrsystem som accepteras av myndigheter världen över. Hoskinson menade att ett alternativt juridiskt system kring smarta kontrakt kunde byggas, erkänt av institutioner över hela världen. Hoskinson är också positiv till Cardanos proof-of-stake (PoS) protokoll Ouroboros på grund av dess energieffektivitet. Cardano har genomgått en rad uppdateringar sedan dess start, inklusive övergången från centraliserade Byron-regler till en decentraliserad inställning under Shelley-eran, introduktionen av smarta kontrakt och dApps under Goguen-eran, och fokus på skalbarhet och optimering under Basho-eran. Den senaste Voltaire-eran fokuserar på decentraliserat styre, vilket ger Cardano-gemenskapen rösträtt på nätverkets utveckling, tekniska förbättringar och finansieringsbeslut. Cardano har också starkt avvisat påståendet från USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) att ADA kan ses som en säkerhet.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 26 november

Dubai förbereder sig för Web3-framtid med robust regulatorisk ram och kommersiella licenser

Dubai förbereder sig för en Web3-framtid genom att införa en robust regulatorisk ram för digitala tillgångar och erbjuda kommersiella licenser för Web3-projekt. Världsblockkedjetoppmötet återkommer den 1-2 november 2023, värd av Trescon. Med strategiska partners som Dubai AI & Web3 Campus av DIFC, den största klasern av AI- och Web3-företag i MENA, erbjuder toppmötet en plattform för ledande Web3-investerare, företag, branschledare och entreprenörer att utforska samarbets- och investeringsmöjligheter. Toppmötet kommer att förena över 2000 Web3-beslutsfattare och kommer att inkludera den regionala finalen i Startup World Cup, organiserad av det globalt erkända amerikanska riskkapitalbolaget Pegasus Ventures. Vinnaren av denna tävling kommer att ha möjlighet att presentera vid de globala finalerna som hålls i San Francisco, med chansen att säkra ett finansieringspris på 1 miljon US-dollar.

Direktlänk Dela News Herder fördjupade 15 november

Bill Gates förutspår AI:s framtid

Artificiell intelligens (AI) är ett het ämne, och kommer fortsätta vara det fram till 2024. Efter Elon Musk har nu Bill Gates uttalat sig om ämnet, och förutspår att det kommer förändra allt. 2023 orsakade ChatGPT uppståndelse när det först förbjöds i Italien, men sedan nåddes en kompromiss. Google var först med att inkludera AI i Pixel 8, och det förväntas att Samsung och Apple kommer följa efter. Samsung planerar att lansera sin SamsungGalaxy S24 AI-telefon i januari, och Apple planerar att göra detsamma i september med iPhone 16.

Direktlänk Dela NewsNet Nebraska fördjupade 15 november

Cardano framträder som symbol för decentraliserad innovation inom kryptovalutavärlden

Cardano (ADA) har framstått som en symbol för decentraliserad innovation inom kryptovalutavärlden. Lanserat 2017 av Charles Hoskinson, en av grundarna till Ethereum (ETH), har Cardano växt genom flera utvecklingsfaser och introducerat flera nyckelfunktioner. Nyligen har stora innehavare av ADA ackumulerat nästan 1,89 miljarder ADA-mynt under oktober, vilket indikerar ett ökat intresse för kryptovalutan. Dessutom har Hoskinson under Cardano Summit 2023 i Dubai diskuterat Cardanos framtida mål, inklusive skapandet av en säker protokoll och en stark koppling mellan Cardano och det traditionella finanssystemet.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 12 november

Nya utvecklingar i FT X:s konkurs och Elon Musks AI-företag tar sikte på Chat G BT

Nya utvecklingar i FT X:s konkursdrama och Elon Musk siktar på chatt G BT. Bitcoin håller sig starkt över $35,000, då många tror att Federal Reserve har slutat höja räntorna. XRP har under de senaste 24 timmarna blivit den bästa presterande kryptomajoren. Det finns ingen omedelbar katalysator för denna rörelse. Dock kan tjurarna ha reagerat på två positiva utvecklingar för Ripple förra veckan då företaget fick nyckelgodkännanden för att verka och erbjuda tjänster i Georgien och Dubai. Konkurskryptovalutan F TX och dess skuldsatta har bett konkursdomstolen att godkänna försäljningen av vissa tillgångar i förtroende, medel från graceskala och bitvis värderade till nästan $750 miljoner genom en investeringsrådgivare. Elon Musk´s nya AI-företag Xa. I avslöjade en ny AI-bot för att konkurrera med Chat GP. T. Botten kallas Rock och är modellerad efter Liftarens guide till galaxen och ska ha lite kvickhet. AI-tokens som injektiv, grafen och hämta AI har ökat med 10% under de senaste 24 timmarna.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 6 november

AI hjälper till att bekämpa klimatförändringar

FN:s AI-rådgivande organ lanserades nyligen för att främja globala trender att använda maskininlärning för att hitta lösningar på gemensamma utmaningar. AI ökar datakraften och ett växande antal regeringar, företag och civilsamhällespartners arbetar tillsammans för att skörda dess många fördelar. Det inkluderar att påskynda och skala upp ansträngningar för att förverkliga sådana globala ambitioner som Agenda 2030 och dess 17 hållbara utvecklingsmål (SDG), vilka fungerar som världens plan för att göra planeten grönare, renare och rättvisare.

Direktlänk Dela United Nations News fördjupade 4 november

Regeringar är dåligt förberedda på riskerna med AI, enligt AXA-rapport

Enligt en ny undersökning av riskexperter från försäkringsbolaget AXA SA är regeringar dåligt förberedda på riskerna med artificiell intelligens (AI), och utvecklingen bör pausas. Endast 7% av nästan 3 500 riskexperter från 50 länder sa att myndigheter är redo att hantera AI. Det privata näringslivet klarade sig inte mycket bättre, med endast 16% av experterna som sa att företag är förberedda. Nästan två tredjedelar av experterna och 70% av allmänheten sa att världen behöver ta en paus från forskning inom AI och andra störande teknologier. AI kan ge många fördelar för samhället, ´men uppenbarligen behöver vi ha mycket klara regler för att dessa fördelar inte missbrukas´, sa Thomas Buberl, VD för AXA, under en intervju.

Direktlänk Dela Insurancejournal.com fördjupade 31 oktober

PromptTech Global presenterar revolutionerande AI-chattbot för detaljhandeln på GITEX 2023

PromptTech Global har presenterat sin banbrytande AI-chattbot för detaljhandeln på GITEX 2023 i Dubai World Trade Center. Chattboten har mottagit stor uppskattning från ledare inom IT-industrin i Kerala, inklusive VD:arna för Kerala IT Parks, Col. Sanjeev Nair från Trivandrum Technopark och Susanth Kurunthil från Infopark Cochin, samt GTechs VD, Vishnu V. Nair. Biju Augustine, direktör och CTO för PromptTech Global, uttalade att denna chattbot kommer att revolutionera detaljhandeln genom att tillhandahålla oändliga datainsikter och förenkla processer.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 20 oktober

Microsofts artificiella intelligens-assistent Copilot väntas lanseras den 1 november

Microsoft planerar att lansera sin nyaste AI-assistent, Copilot, till allmänheten från den 1 november. Copilot förväntas radikalt förändra produktivitetsvanorna i världens mest använda PC-operativsystem. Copilots tidiga version släpptes den 26 september som en del av en gratis uppdatering för Windows 11, och kommer att utvidgas till webbläsarna Bing och Edge, samt till Microsoft 365-programsviten. Det drivs av generativ AI, som blev framträdande tack vare framväxten av ChatGPT från OpenAI, som stöds av Microsoft.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 20 oktober

Decentralisering kan förhindra risker med artificiell allmän intelligens, enligt SingularityNETs COO

Janet Adams, operativ chef för SingularityNET, varnar för att artificiell allmän intelligens (AGI) som faller i händerna på militären kan utgöra existentiella hot mot mänskligheten. Hon menar att decentralisering med blockchain-teknik kan hjälpa till att förhindra en katastrof. AGI innebär att en maskin kan lära sig och tänka som en människa, vilket skulle skapa en stor förändring i världen. Adams tror att stora teknikföretag kommer att använda tekniken för att gynna ett fåtal och inte tillåta en betydande förändring i dagens ojämlikheter. Om AI utvecklas uteslutande av militären, skulle riskerna kunna vara existentiella för mänskligheten. Decentralisering skulle tillåta AGI att användas till förmån för alla och inte bara monopoliseras av några få organisationer.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 oktober

OpenAI och G42 samarbetar för att öka AI-adoptionen i Mellanöstern

OpenAI, skaparna av den populära AI-verktyget ChatGPT, har ingått ett strategiskt partnerskap med teknikkonglomeratet G42 baserat i Abu Dhabi. Samarbetet syftar till att främja AI-teknologins införande i Dubai och på den bredare Mellanösternmarknaden. G42 planerar att använda OpenAI:s AI-genererande modeller inom nyckelsektorer som finans, energi, hälsovård och offentliga tjänster. Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, betonade vikten av internationell reglering inom AI-området under sitt besök i Abu Dhabi.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 19 oktober

OpenAI och G42 ingår partnerskap för att utöka AI-kapaciteter i Mellanöstern

OpenAI, tillverkaren av den populära artificiella intelligens (AI) chatboten ChatGPT, och Dubai-baserade teknikholdinggruppen G42 meddelade ett nytt partnerskap den 18 oktober för att utöka AI-förmågor i Mellanösternregionen. De två företagen planerar att utnyttja OpenAI:s generativa AI-modeller inom sektorer där G42 har expertis, inklusive finansiella tjänster, energi, hälso- och sjukvård samt offentliga tjänster.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 18 oktober

Careem CEO Mudassir Sheikha diskuterar AI och hållbarhet vid GITEX Global 2023

Careem CEO och medgrundare Mudassir Sheikha uttalade vid GITEX Global 2023-utställningen i Dubai att artificiell intelligens kommer att vara den sista stora störningen inom autonoma fordon. Careem, som främst ses som en taxi-app, har använt AI sedan 2017 för att förutse var nästa bokning kommer ifrån och placera bilar på rätt plats. Sheikha påpekade också att företaget bör kunna förutse vilka tjänster en användare kan vilja ha baserat på vem de är och var de öppnar appen. Vidare diskuterade Sheikha hur Careem har omfamnat hållbarhet genom ekonomiska incitament, till exempel genom att ladda kunderna mer för hybridbilar och ge företrädesrätt till mer hållbara flottor inom leveransverksamheten.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 18 oktober

Pony överväger global expansion på GITEX GLOBAL 2023

Pony, en global robotaxi-unicorn, överväger global expansion när världen omfamnar autonoma fordon. Företaget, som stöds av Toyota och värderas till 8,5 miljarder dollar, designar autonoma fordon med aktiva insatser i Silicon Valley, Beijing och Guangzhou. På GITEX GLOBAL meddelade Ponys medgrundare och CFO Dr. Leo Wang att han ser en möjlig väg mot expansion i Mellanöstern. GITEX GLOBAL, som pågår på Dubai World Trade Centre till 20 oktober, samlar världens mest framstående hjärnor, framåtblickande regeringar och de mest avancerade företagen för att omdefiniera gränserna för AI-ekonomin och forma framtiden för teknisk revolution.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 18 oktober

North Star-eventet samlar startups och investerare i Dubai

North Star-eventet, en global sammankomst för startups och investerare, har påbörjats i Dubai Harbour. Fokus ligger på robotik, AI och entreprenörskap och syftar till att visa de senaste innovationerna och främja nätverkande. En höjdpunkt var en live demonstration av ARTEMIS, en avancerad humanoid robot utvecklad av UCLA. Målet är att skapa ett autonomt fotbollsspelande robotlag som kan besegra ett mänskligt lag till 2050. Evenemanget innehöll även YouthX Unipreneur, det största ungdomsföretagarprogrammet i regionen, och en paneldiskussion om användning av AI och maskininlärning för produktutveckling. Gary Blowers, VD för LVL Well-being, betonade vikten av mental hälsa och en hälsosam arbetskultur för startups.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 oktober

AI kan automatisera vardagliga uppgifter inom de närmaste 18 månaderna, säger PwC Mellanöstern

PwC Mellanöstern förutspår att Generative AI (GenAI) kommer att kunna automatisera en betydande del av vardagliga uppgifter inom de närmaste 18-20 månaderna. Detta framkom under en paneldebatt vid Dubai Assembly for Generative AI. Ali Hosseini, Chief Digital Officer på PwC Mellanöstern, och Stephen Anderson, Partner, Strategy and Markets Leader på PwC Mellanöstern, förklarade att vi nu kan få en ny idé till marknaden på 20 minuter med hjälp av GenAI. De betonade vikten av att hålla sig uppdaterad med de senaste GenAI-verktygen och kapabiliteterna. Hosseini och Anderson underströk behovet av transparens och vikten av att etablera ramverk och utbilda team för att effektivt arbeta med AI.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 15 oktober

Dubai Assembly for Generative AI anordnar framstående AI-sessioner

Dubai Assembly for Generative AI anordnade specialiserade AI-sessioner mellan 11-12 oktober, där experter och ledare samlades för att utforska det transformerande potentialen hos generativ AI inom olika sektorer. Evenemanget, organiserat av Dubai Future Foundation vid Museum of the Future och AREA 2071 i Emirates Towers, innehöll två dagar av privata och tekniska sessioner som löpte parallellt med huvudprogrammet av huvudtal och paneldiskussioner. Bland de företag och organisationer som höll sessioner fanns Microsoft, Meta, Deloitte, SAP, Mckinsey, PwC, Emirates, BEDU, Digital Dubai, DCAI och Dubai Block Chain Centre. Evenemanget lockade över 1 800 deltagare, inklusive mer än 70 talare och 12 utställningar.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 13 oktober

Vid ClimateTech-eventet diskuterade Venkat Viswanathan, medgrundare till uppstartsföretaget Aionics, hur AI kan påskynda forskning och utveckling av batterimaterial för framtida elbilar och flygplan. Aionics har ingått ett forskningssamarbete med Cellforce, ett tyskt batteriföretag och dotterbolag till Porsche, för att utforma nya elektrolytmaterial och skapa effektivare batterier. Viswanathan ser stora möjligheter för AI att snabba upp batteriforskningen och bidra till utvecklingen av elektrisk luftfart. Aionics använder AI-verktyg för att hjälpa forskare att hitta bättre batterikemier snabbare.

MIT Technology Review fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens omformar attraktionsindustrin med innovativa robotlösningar

Artificiell intelligens (AI) omformar attraktionsindustrin genom att underlätta utvecklingen av robotar som kan utföra uppgifter som kräver mänsklig intelligens. Ett framstående exempel är Museum of the Future i Dubai, som huserar en mängd toppmoderna robotar och AI-system. I Storbritannien har Blenheim Palace samarbetat med Oxford Robotics Institute för att använda en robot-hund för att övervaka klimatförändringar. I Spanien har Colección SOLO en robotisk hund kallad A.I.C.C.A. som skriver konstkritik. AI-drivna robotvakter blir också en realitet i nöjesparker, som ROAMEO-boten som används på Six Flags. Disney har till och med ansökt om patent för en robot sherpa eller ´mobil locker´ som kan leverera besökarnas tillhörigheter direkt till dem. AI omformar inte bara attraktioner utan också hotellindustrin, med Alibaba’s FlyZoo Hotel i Kina och Indiens Gujarat Science City som pionjärer för användning av robotar för att leverera bekvämligheter och tillhandahålla kundservice.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 oktober

Förenade Arabemiraten siktar på att bli ledande inom AI senast 2031

Förenade Arabemiraten (UAE) siktar på att bli en av de ledande nationerna inom artificiell intelligens (AI) senast 2031, i linje med UAE Centennial 2071. AI-sektorn förväntas skapa nya ekonomiska, utbildningsmässiga och sociala möjligheter för medborgare, regeringar och företag, vilket kan generera upp till 335 miljarder dirham i extra tillväxt. I september 2023 publicerade Dubai International Financial Centre (DIFC) en ändrad version av sina dataskyddsbestämmelser. Regulation 10 är den första lagstiftningen i Mellanöstern, Afrika och södra Asien (MEASA) som behandlar behandling av personuppgifter via autonoma och semi-autonoma system.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 8 oktober

AI kan förbättra arbetslivsbalansen, säger Like Digital & Partners VD

Digitala verktyg kan hjälpa individer och organisationer att arbeta mer effektivt och effektivt, utan att bränna ut eller offra arbetslivsbalansen, säger Karl Escritt, VD för Like Digital & Partners. Trots rädsla för att AI ska ta över jobb, tror Escritt att fördelarna med AI på arbetsplatsen överväger de potentiella hoten, särskilt om vi använder AI-verktyg till vår fördel för att förbättra vår arbetslivsbalans. Enligt en rapport från McKinsey kan cirka hälften av de aktiviteter som världens arbetare utför idag automatiseras, men endast cirka 5 procent av yrkena kan helt automatiseras med dagens teknik.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 5 oktober

Source Code Technology presenterar Symbolic Language för att förbättra AI med emotionell intelligens

Source Code Technology (SCT) kommer att presentera Symbolic Language, en teknik som syftar till att förbättra artificiell intelligens (AI) med avancerad emotionell intelligens, på GITEX Global 2023 i Dubai. Tekniken har utvecklats under 25 år av professor Francis L. Kaya, grundare och president för SCT, tillsammans med experter inom psykologi, psykiatri, medicin och utbildning. Symbolic Language förväntas revolutionera teknologier inom mental hälsa, utbildning, robotik och cybersäkerhet genom att koda beteenden, känslor och vår omgivning. Experter tror att Symbolic Language kan låsa upp kommersiellt värde på många miljarder dollar de närmaste 5 åren.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 5 oktober

Visa lanserar en $100 miljoner fond för att investera i generativ AI

Visa har lanserat en initiativ på $100 miljoner för att investera i företag som fokuserar på generativ artificiell intelligens (AI), en teknik som attraherar mycket intresse inom finansbranschen. Generativ AI hänvisar till användning av stora språkmodeller för att bygga AI som kan skapa originalinnehåll såsom text eller bilder. Investeringar har strömmat in i generativ AI i flera månader, mycket av det inriktat på att förbättra hur betalupplevelsen kan personanpassas för konsumenter och handlare. Visa kan koppla generativ AI med sin egen massiva databas för en mängd olika användningsområden, inklusive bedrägeriförebyggande och betalningsoptimering.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 3 oktober

Karriärcoach varnar för oetisk AI-tjänst

Karriärcoach Eve Peña varnade sina TikTok-följare för StartupHelper, ett företag som erbjöd en tjänst för att skapa AI-kloner av människor för att delta i virtuella jobbintervjuer. Peña, tillsammans med två andra skapare, blev erbjudna ett varumärkesavtal på fem siffror för att marknadsföra företaget, men blev misstänksamma och avböjde. Mindre än två veckor senare försvann StartupHelper online, dess webbplats togs ner helt och dess TikTok-sida gjordes privat. Peña kritiserade företaget för att vara oetiskt i en video på TikTok.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 28 september

Global AI i cybersäkerhetsmarknaden förväntas nå 46,76 miljarder dollar till 2032

Enligt den senaste rapporten från Extrapolate förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet nå 46,76 miljarder dollar till 2032, upp från 19,34 miljarder dollar 2022. Detta motsvarar en årlig tillväxttakt på cirka 9,2% mellan 2023 och 2032. Tillväxten drivs av ökad användning av 5G-teknologi och ökad efterfrågan på molnbaserade säkerhetslösningar. AI-baserade teknologier används för att identifiera, förhindra och svara på risker. Ledande företag inom AI inom cybersäkerhet inkluderar AO Kaspersky Lab, BlackBerry Limited, Cisco Systems, Inc., CrowdStrike, FireEye, Inc., Fortinet, Inc., IBM Corporation, Imperva, LexisNexis, Micron Technology, Inc., Microsoft, Musarubra US LLC (Trellix), NVIDIA Corporation och Palo Alto Networks.

Direktlänk Dela Business Upturn fördjupade 28 september

TimeAI Summit skapar spänning inom AI- och teknikgemenskaperna

TimeAI Summit, som äger rum i Dubai den 4-5 oktober 2023, skapar stor spänning inom AI- och teknikgemenskaperna. Evenemanget, som hålls på Le Meridien Dubai Hotel & Conference Center, förväntas locka AI-forskare, teknikentusiaster och branschledare från 85 länder. Bland deltagarna finns stora företag som Google, EY Law, Accenture och Meta. Deltagarna kan se fram emot insiktsfulla dialoger från en framstående panel av experter. Emirates Airlines, den officiella flygpartner, erbjuder exklusiva reseerbjudanden för globala deltagare av TimeAI Summit.

Direktlänk Dela News Affinity fördjupade 24 september

Binance-plånbok spenderade 530 ETH i gasavgifter på 24 timmar, ETH:s värde steg efter Ripples delvisa seger mot SEC

En Binance-plånbok spenderade 530 Ethereum (ETH) värda $840K i gasavgifter under loppet av 24 timmar, enligt data från Etherscan. Tidigare denna månad ansökte Ark Investment och 21 Shares gemensamt om att lansera en Ethereum-baserad börsnoterad fond (ETF). Efter Ripples delvisa seger mot U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) den 13 juli steg ETH omedelbart till en tre månaders högsta nivå och passerade $2K-prismärket dagen efter, men föll därefter. ETH är den näst största kryptovalutan med en marknadsvärde över $190 miljarder.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 24 september

Avaya att delta i GITEX Global 2023 för att visa AI-drivna kundupplevelser

Avaya, ett globalt företag inom kundupplevelselösningar, meddelade sin deltagande i 2023 års upplaga av GITEX Global, där företaget kommer att illustrera hur organisationer kan välja sin egen väg till att leverera AI-drivna kundupplevelser. Avaya kommer att visa en rad branschspecifika användningsfall som framhäver kraften i artificiell intelligens (AI) för att leverera enastående upplevelser över hela kundresan. Avaya kommer att visa lösningar som utnyttjar AI för att omdefiniera hur kund- och medarbetarupplevelser levereras. Lösningarna kommer också att visa hur organisationer kan skapa sin egen väg till att leverera dessa AI-förbättrade upplevelser utan att störa befintliga verksamheter.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 19 september

AI kan förbättra kreativitet och mångfald i tänkandet

Ökningen av automatisering och AI har revolutionerat hur vi arbetar, och erbjuder oss ett extra par händer för att göra våra uppgifter lättare och mer effektiva. Men det finns oro att vi kan förlora vår förmåga till originalitet och kreativitet. Dock kan AI, när den används korrekt, faktiskt förstärka vår kreativitet och främja tankeförmåga. Begreppet ´människa-i-loop-automatisering´ hänvisar till samarbetet mellan människor och maskiner, vilket öppnar upp nya gränser för innovativt tänkande. Genom att kombinera mänsklig insikt och AI-förbättringar kan vi utforska outforskade områden och generera nya idéer som annars kanske har förbisetts. AI kan också spela en roll i att öka mångfalden inom organisationer, särskilt i rekryteringsprocessen. Genom att använda AI för att stimulera kreativitet och innovation kan vi bryta fri från konventionalitet och frigöra vår fulla potential.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 16 september

Dubai Gold och Commodities Exchange ser betydande handelsaktivitet under första halvåret

Dubai Gold and Commodities Exchange, Mellanösterns största och mest diversifierade finansiella derivatbörs, registrerade betydande handelsaktivitet under första halvåret med 3,5 miljoner kontrakt värda $71,3 miljarder som handlades. Den kommersiella direktören Louis Hyams sade att de viktigaste drivkrafterna för denna starka prestation var det sortiment av indiska rupieprodukter som de erbjuder, vilket bidrog till majoriteten av handeln med 23 miljoner kontrakt värda $57,6 miljarder. Börsen har lyckats etablera emiratets position som ett globalt nav för handel med råvaror och har lyckats locka investerare från hela världen. Börsen har lockat 93 investerare hittills, varav 15 är utländska.

Direktlänk Dela Dubai Week fördjupade 12 september

Bybit skapar AI-drivet handelsverktyg för kryptovalutahandel

Bybit, en kryptovalutabörs baserad i Dubai, har skapat ett speciellt handelsverktyg, TradeGPT, som använder artificiell intelligens (AI) för att ge handelsråd och svar på tekniska frågor från dess marknadsdata. TradeGPT är utformat för att använda Bybits befintliga marknadsdata, handelsanalys och tekniska verktyg. I juni 2023 integrerade Bybit med OpenAi´s Chatgpt för att skapa sin nya plattform som heter ToolsGPT. Verktyget är en del av Bybits ansträngningar att bli ett centralt nav för kryptovalutaresurser, känt som ´Crypto Ark´.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 5 september

Afrikanska och arabiska entreprenörer utvecklar generativ AI

Entreprenörer utvecklar generativ AI från Afrikas västkust till den arabiska öknens östra kant. Kofi Genfi och Nii Osae har utvecklat MazzumaGPT, en stor språkmodell (LLM) som kan hjälpa utvecklare att snabbt skapa smarta kontrakt, en Web3-marknad som International Data Corp. förutser kan nå $19 miljarder nästa år. I Dubai har entreprenörerna Yakov Livshits och Eli Braginskiy lanserat MetaDialog, den första LLM som stödjer både arabiska och engelska. I Abu Dhabi leder Hussein Al-Natsheh ett team på Beyond Limits som tränar och finjusterar LLM:er för företag.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 31 augusti

Maskininlärning inom tillverkning förväntas växa till 8,77 miljarder USD fram till 2030

Enligt en rapport från Kings Research uppgick den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkningsindustrin till 921,32 miljoner USD 2022 och förväntas växa till 8,77 miljarder USD fram till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,35% under prognosperioden 2023-2030. Tillverkningsindustrin använder allt oftare maskininlärningsmodeller för produktinspektion och kvalitetskontroll, vilket driver marknadsexpansionen. Företag som Rockwell Automation, SAP SE, IBM Corporation, Robert Bosch GmbH, Intel Corporation, Siemens, General Electric Company, Microsoft och Sight Machine är några av de viktigaste aktörerna på marknaden.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 18 augusti

TAMGA revolutionerar finanssektorn med innovativa utlåningsplattformar

TAMGA är ett internationellt fintech-företag som utvecklar och levererar teknik- och marknadsföringslösningar för finanssektorn. TAMGAs innovativa utlåningsplattformar gör det möjligt för banker och finansbolag att skräddarsy sina utlåningserbjudanden enligt sina egna policys och affärsbehov. Med hjälp av Big Data och maskininlärningsalgoritmer kan partnerföretag implementera helt digitala utlåningsmetoder inom en månad snarare än flera år. TAMGA tar ut provisioner eller fasta avgifter från finansiella partners som använder företagets plattformar. Dessa avgifter kan antingen vara ett fast belopp eller en liten procentandel av lånebeloppet.

Direktlänk Dela The American Reporter fördjupade 17 augusti

Dubai lockar AI- och Web3-företag med 90% subventionerade certifikat och planerar att skapa 3 000 jobb

Dubai fortsätter med sin plan att bygga ett kluster av teknikföretag i Mellanöstern och Nordafrika. Dubai AI & Web 3.0 Campus har infört specialiserade kommersiella certifikat för web3- och AI-företag med en subvention på 90%. Dubai planerar att subventionera licenser för företag som vill etablera sig i Förenade Arabemiraten. Dubai International Finance Centre kommer att utfärda certifikatet. Campusen kommer att stödja detta initiativ genom att bilda ett massivt kluster av teknikföretag i regionen för att dra in kapital värt över 300 miljoner dollar och skapa mer än 3 000 jobb fram till 2028.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 15 augusti

Förenade Arabemiraten hyllas för sitt engagemang för AI

Förenade Arabemiraten (UAE) har fått erkännande för sitt engagemang för att främja artificiell intelligens (AI). Landet har hyllats för sin framsynta vision och strategiska planer inom detta område. Naveen Sharma, medgrundare och ordförande för Taxation Society, är en av dem som uppskattar UAE:s ansträngningar. UAE har framgångsrikt integrerat AI i olika sektorer som hälsovård, utbildning och transport. Dessutom har landet införlivat AI-teknik i offentliga tjänster och har gjort ansträngningar för att utbilda sin arbetskraft i AI-relaterade färdigheter. UAE:s engagemang för AI demonstreras genom dess inrättande av UAE:s strategi för artificiell intelligens, som syftar till att positionera UAE som ett globalt nav för AI-forskning och utveckling. Dessutom har UAE lanserat flera AI-relaterade projekt och initiativ för att driva innovation och tillväxt inom olika sektorer. Dessa projekt inkluderar Dubai Artificial Intelligence Roadmap, UAE AI Network och Mohammed Bin Zayed University of Artificial Intelligence.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Syrisk AI-expert grundar framgångsrik startup med hjälp av NVIDIA

Waseem Alshikh, född och uppvuxen i Syrien, använde sin programvarukunskap för att övervinna språkbarriären när han började på college i Libanon. Denna erfarenhet ledde till hans intresse för generativ artificiell intelligens (AI). 2014 delade han sin berättelse med entreprenören May Habib i Dubai, och tillsammans bestämde de sig för att skapa en startup som använde maskininlärning för att hjälpa marknadsavdelningar med innehållsskapande. De grundade Writer och samarbetade med NVIDIA. Genom sitt samarbete med NVIDIA introducerades de för NeMo, en applikationsram som gör det möjligt för företag att kurera träningsdataset, konstruera stora språkmodeller och distribuera dem i stor skala. Writer har lockat många kända företag, inklusive Deloitte, L´Oreal, Intuit och Uber. Writer´s plattform, kombinerad med NVIDIAs Triton Inference Server, låter kunder köra modellerna antingen på sina egna system, molntjänster eller genom Writer´s API.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

Topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i Storbritannien

Här är topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i Storbritannien: Audiencly, Saatchi & Saatchi, We Are Social, Gripped, Bird Marketing, Our Own Brand, Velocity Partners, The Small Biz Expert, CreativeRace och The Good Marketer. Dessa byråer erbjuder en mängd tjänster som influencer marknadsföring, sociala medier marknadsföring, betald annonsering, varumärkesplanering, kampanjstrategi, innehållsskapande, design, SEO, PPC, webbplatsdesign och utveckling, UX/UI-design, innehållsmarknadsföring, e-postmarknadsföring och mer. Dessa byråer har arbetat med stora internationella varumärken som NordVPN, Tencent, Disney, Visa, Toyota, HSBC, Netflix, Lego, Aramex, Huawei, Red Bull och O’Neill.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 17 juli

Ethereum når tre månaders högsta efter Ripples delvinst mot SEC

Ethereum (ETH) steg omedelbart till en tre månaders högsta efter Ripples delvinst mot U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) den 13 juli. ETH översteg 2 000 dollar-märket nästa dag men föll sedan. U.S. District Court i södra distriktet New York dömde i sitt beslut att försäljningen av Ripples XRP-tokens på kryptovalutabörser och genom programmatiska försäljningar inte utgör investeringskontrakt; därför är det inte en säkerhet i det här fallet. Men domstolen dömde också att den institutionella försäljningen av XRP-tokens bröt mot federala värdepapperslagar. ETH är den näst största kryptovalutan, med ett marknadsvärde på 232 miljarder dollar.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 16 juli

En populär online-influencer har arresterats i Dubai efter att ha skapat en satirisk TikTok-video där han framställer en överdrivet spenderande Emirati i en lyxbilbutik. I videon, där han kastar buntar med sedlar på förvånade anställda och erbjuder sig att köpa den dyraste bilen - en Ferrari SF90 till $600,000 - gör han narr av de överdådiga livsstilarna som visas upp i staden. Myndigheterna anklagar honom för att ha postat ´propaganda´ som ´skadar allmänhetens intresse´ och ´gör narr av´ Emirati-medborgare.

The Derrick and The News-Herald fördjupade 13 juli

Recension av TV-serien ´Hijack´ på Apple TV+

Apple TV+ har lanserat en ny TV-serie, ´Hijack´, med Idris Elba i huvudrollen. Serien, som utspelar sig på en sex timmars flygning från Dubai till London, följer en besättning på 10 personer, cirka 200 passagerare och fem kapare. Serien är inspelad i ´realtid´, vilket innebär att handlingen utspelar sig under de sex timmar som flygresan varar. Trots några berättargrepp som inte riktigt faller på plats, får ´Hijack´ gott om luft under vingarna och bygger upp dramaturgin. Serien har fått 4 stjärnor i betyg.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 13 juli

Hur hittar man den perfekta influencern för sitt varumärke?

Influencers är överallt och kan vara ett effektivt sätt att marknadsföra ditt varumärke online. Men hur hittar man den perfekta influencern för sitt varumärke? Först och främst behöver du förstå dina långsiktiga affärsmål och din målgrupp. Utforska sedan branschrelaterade hashtags på sociala medier, använd Google för att hitta toppinfluencers och sök efter bloggare som är relevanta för ditt varumärke. Det finns också influencer-marknadsföringsplattformar som fungerar som gig-webbplatser där du kan hitta profiler med lämpliga detaljer som nisch, antal följare, etc. Men kom ihåg, det är en stor och mycket viktig beslut som inte bör skyndas.

Direktlänk Dela Star Media Group fördjupade 11 juli

Förändring kan vara på väg för New Yorks Penn Station

New Yorks mest trafikerade och tristaste tågstation, Penn Station, kan äntligen få den förbättring den behöver. Ett nytt förslag från den privata infrastrukturutvecklaren ASTM North America utmanar den plan som Metropolitan Transportation Authority (MTA) har arbetat med. ASTMs sexåriga, 6 miljarder dollar kostande plan skulle omvandla den trånga och förvirrande stationen till en enda hall med högt i tak och breda korridorer som släpper in dagsljus. På utsidan skulle en ny stenfasad med landskapsterrasser och kolumnrader återställa en del av den arkitektoniska känslan och det medborgerliga symbolvärdet som New York förlorade på 1960-talet när den ursprungliga Penn Station revs.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 11 juli

Rankning av bästa ögonblicken i ´Mission: Impossible´-serien

Det har gått 27 år sedan Tom Cruise först tog rollen som IMF-agenten Ethan Hunt. Med tiden har det blivit en älskad actionfranchise, mycket tack vare extraordinär action och våghalsiga stunts. Nu är det dags för det sjunde äventyret i serien och den nu 61-årige Cruise ser inte ut att sakta ner. För varje film höjer han ribban för att utmana ödet, publiken och försäkringsbolagen - men vilka actionögonblick sticker ut mest i ´Mission: Impossible´-serien? De bästa sekvenserna har rankats, med ´Burj Khalifa-klättringen´ i ´Mission: Impossible – Ghost Protocol´ som nummer ett.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 10 juli

ChatGPT förutspår att Ethereum kommer att nå 10 000 dollar

ChatGPT, ett AI-verktyg för naturlig språkbehandling, har visat sig vara användbart för handlare och analytiker inom kryptovaluta. Detta verktyg har testats för att bedöma dess kunskap om Ethereum och dess kommande Shanghai-uppgradering. Trots vissa felaktigheter i sina svar, har ChatGPT förutspått att Ethereum kommer att nå 10 000 dollar. Detta är en betydande ökning jämfört med dess nuvarande pris på 1 866,5 dollar. AI-verktyget har dock varnat för att denna förutsägelse inte bör tolkas som finansiell rådgivning, eftersom prisrörelser beror på flera underliggande faktorer.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 9 juli

Globala banker förlorar kunder på grund av dålig kundupplevelse

Globala banker förlorar en av fem (20%) av sina kunder på grund av dålig kundupplevelse, enligt en ny studie av 10x Banking. Studien visar att banker i nyckelmarknader över hela världen förlorar stora delar av sin kundbas till konkurrenter. En av åtta bankledare (12%) uppger att de har förlorat 30-40% av sina befintliga kunder av samma anledning. Dessutom medger två tredjedelar (64%) av seniora beslutsfattare inom bankerna att deras långsamma digitala omvandling direkt har resulterat i att de missat att vinna nya kunder.

Direktlänk Dela Marketing Tech News fördjupade 5 juli

Tyska bodybuildern och influencern Jo Lindner dör vid 30 års ålder

Den tyska bodybuildern och influencern Jo Lindner, känd online som ´Joesthetics´, har avlidit vid 30 års ålder. Han dog plötsligt i sin flickväns, Nichas, armar efter att ha känt nacksmärta tre dagar tidigare. Hans dödsorsak har avslöjats som en aneurysm. Nicha meddelade att Jo dog medan de kramades, strax efter att ha gett henne ett halsband med hennes namn på det. Jo led av en sällsynt muskelsjukdom och uttryckte oro över att överträning skulle ge honom en hjärtattack.

Direktlänk Dela Tech Business News fördjupade 2 juli

Två utredningar har öppnats efter klagomål om bedrägerier med finansiella produkter som marknadsförts av kända influencers, inklusive paret Marc och Nadé Blata. Åklagarmyndigheten i Paris informerade Agence France-Presse om detta den 24 juni. Utredningarna gäller bedrägeri i organiserad grupp, brott mot förtroende i organiserad grupp och vilseledande affärsmetoder. Paret Blata anklagas för att sälja och marknadsföra två finansiella produkter, NFT:n ´Animoon´ och handelskanalen ´Blatagang´, där tusentals av deras följare har investerat utan att se de utlovade vinsterna. Den totala skadan uppskattas till 6,3 miljoner euro.

Globe Echo fördjupade 24 juni

Influencers i Israel betonar vikten av autenticitet

Influencers i Israel betonar vikten av autenticitet och transparens för att bygga och engagera en publik. På Nas Summit för innehållsskapare i Tel Aviv den 12 juni, diskuterades ämnen som att skapa engagerande innehåll, tillväxt på sociala medier och den roll generativ AI kommer att spela i skaparekonomi. Evenemanget, som tidigare har hållits i Los Angeles, Dubai och London, var värd för den populära Facebook-influencern Nas Daily (Nuseir Yassin), som har över 63 miljoner globala följare. Bland deltagarna fanns ledare från företag som Narrative, SHOUT och Riverside, som stöder skapare med ytterligare verktyg och strategier.

Direktlänk Dela ISRAEL21c fördjupade 19 juni

Varför Chat GPT är framtidens digitala marknadsföring

I dagens snabbt föränderliga digitala landskap söker företag ständigt efter innovativa sätt att nå sin målgrupp och ligga före konkurrenterna. En sådan teknik som fått stor uppmärksamhet på senare år är Chat GPT. I denna artikel kommer vi att utforska varför Chat GPT framstår som framtidens digitala marknadsföring och hur det kan revolutionera sättet företag engagerar sig med sina kunder.

Direktlänk Dela Film Daily fördjupade 17 juni

Momentum Marketing and Events revolutionerar varumärkesaktiveringar i Mellanöstern

Momentum Marketing and Events, en ledande varumärkesaktiveringsbyrå i MENA-regionen, revolutionerar varumärkesaktiveringar i Saudi Arabien, UAE och Dubai. Företaget grundades 2010 och erbjuder innovativa och immersiva upplevelser, exceptionell eventhantering, digitala marknadsföringsstrategier och kreativa tjänster. Med kontor i Jeddah, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Kuwait City, Amman och Kairo har Momentum Marketing framgångsrikt genomfört otaliga varumärkesaktiveringar, evenemang och kampanjer i hela MENA-regionen.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 juni

Digitala byråer i Dubai hjälper företag att anpassa sig till tekniktrender

I dagens snabbt föränderliga digitala landskap är det avgörande för företag att ligga före konkurrenterna för att överleva i den konkurrensutsatta onlinevärlden. Digitala byråer i Dubai spelar en viktig roll för att hjälpa företag att anpassa sig och dra nytta av framväxande trender och tekniker. Några av dessa tekniker inkluderar artificiell intelligens och maskininlärning, röstoptimering, chatbotar och konversationell marknadsföring samt personaliserad marknadsföring och kundupplevelse. Att välja rätt digitala byrå i Dubai kan ha en betydande inverkan på framgången för ditt företags online-närvaro och marknadsföringsinsatser.

Direktlänk Dela Publicist Paper fördjupade 12 juni

90 Day Fiancé-fans kritiserar Darcey Silva för användning av Photoshop

Fans av realityserien 90 Day Fiancé har tröttnat på att Darcey Silva, en av stjärnorna i serien, delar bilder på Instagram som är tydligt redigerade med Photoshop och filter, trots att hon och hennes tvillingsyster Stacey Silva genomgått flera plastikkirurgiska ingrepp. Kritik riktas mot Darcey i kommentarsfältet på Instagram, där fans ifrågasätter varför hon fortfarande känner behov av att redigera sina bilder efter att ha spenderat så mycket pengar på plastikkirurgi. 90 Day Fiancé: Before the 90 Days säsong 6 kan ses på söndagar kl. 20:00 ET på TLC och Discovery+.

Direktlänk Dela Central Recorder fördjupade 11 juni

Dubai lanserar centrum för användning av artificiell intelligens

Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kronprins av Dubai, har lanserat Dubai Center for Artificial Intelligence Uses i Area 2071 i Emirates Towers. Centret syftar till att stödja regeringsorgan i Dubai att använda framtidens teknik på ett praktiskt och effektivt sätt. Kronprinsen uppmanar alla regeringsorgan i Dubai att bilda arbetsgrupper för att använda AI-teknik i utvecklingen av innovativa regeringsprojekt och tjänster. Dubai Center for the Use of Artificial Intelligence har som mål att utbilda 1 000 regeringsanställda från över 30 regeringsorgan om användningen av AI och att stödja över 20 framväxande företag inom detta avancerade teknikområde från Förenade Arabemiraten och världen.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 8 juni

Snap lanserar First Story globalt efter framgångsrika tester i UAE och Saudiarabien

Snap har lanserat en ny annonsprodukt, First Story, efter inledande tester i Förenade Arabemiraten och Saudiarabien. First Story har varit en mycket efterfrågad funktion från annonsörer eftersom den låter varumärken reservera den första annonsen en användare ser mellan sina vänners berättelser. Efter en framgångsrik testperiod har företaget nu meddelat den globala lanseringen av funktionen. Tidiga annonsörer som använder funktionen inkluderar både internationella och lokala varumärken som Maybelline, Unilever, Ounass, Level Shoes, The Royal Commission for AlUla och Parfums Christian Dior.

Direktlänk Dela Arab News fördjupade 8 juni

Digital marknadsföring fortsätter att utvecklas och anpassa sig till nya trender och tekniker. Här är fem trender att hålla koll på inför 2023: 1) Kort videoinnehåll, som Instagram Stories och Reels, blir allt viktigare för att nå yngre målgrupper och skapa varumärkesmedvetenhet. 2) Användning av AI-teknik som Chat GTP för att skapa engagerande innehåll och snabbare kommunikation. 3) Influencer-marknadsföring fortsätter att växa och generera hög avkastning på investeringen. 4) Konversationsmarknadsföring, som chatbots, blir allt viktigare för att skapa en personlig upplevelse för kunder. 5) Fokus på nischinnehåll för att nå en mer specifik målgrupp och förbättra varumärkespositionering.

The Good Men Project fördjupade 7 juni

Worldcoin samlar in $115 miljoner för att skapa världens största och mest inkluderande ID- och finansnätverk

Tools for Humanity, medgrundat av OpenAI:s VD Sam Altman, har samlat in $115 miljoner för kryptovalutaprojektet Worldcoin. Projektet utvecklar en teknik som skannar användares ögon för att fastställa en individs unika personlighet och skapa ett så kallat ´World ID´. Finansieringen kommer från Blockchain Capital, Andreessen Horowitz:s kryptofond, Bain Capital Crypto och Distributed Global. Worldcoin erbjuder en app för iOS och Android som låter användare skapa ett konto och få tillgång till en digital plånbok kopplad till Worldcoin, Bitcoin, Ethereum och andra digitala och traditionella valutor.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 26 maj

Distansrevolutionen utmanar chefer

Distansarbete blir allt vanligare och ställer nya krav på chefer och arbetsledare. Daniel Eisenberg, Nordenchef på Deel, menar att digitala verktyg och strukturerad onboarding blir mycket viktigare i den nya arbetsmiljön. Han tror att arbetsplatskultur framöver kommer att handla mer om att dela ett specifikt arbetssätt än att umgås vid kaffemaskinen. Eisenberg menar att det går att ha en empatisk ledarstil även på distans, och att företag kan hitta sätt att låta kollegor mötas utanför de digitala jobbavstämningarna.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 24 maj

Svensk kryptoinfluencer blir rik i Dubai

Carl Runefelt, även känd som Carl ´The Moon´, har blivit rik genom att investera i kryptovalutor och starta företag inom kryptobranschen i Dubai. Hans förmögenhet har varierat under den senaste tidens svängningar på kryptomarknaden, men han säger att han nu tjänar mer än han kan spendera. Dubai har blivit ett centrum för entreprenörer inom krypto.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 8 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare