» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Ebay är en global e-handelsplattform som låter användare köpa och sälja varor över hela världen. Det grundades 1995 av Pierre Omidyar i USA och har sedan dess vuxit till en av världens största marknadsplatser online. På Ebay kan man hitta allt från kläder, elektronik, samlarföremål till bilar och fastigheter. Auktioner är en populär funktion på plattformen, där säljare kan sätta ett startbud och låta köpare bjuda över varandra tills auktionen avslutas. Ebay erbjuder även möjligheten att köpa varor direkt till ett fast pris genom ´Köp nu´-alternativet.

Senaste nytt kring Ebay

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb detta år

Teknikföretag har skurit 34 000 jobb hittills i år trots nya investeringar i teknik. Totalt har 141 företag skurit personal i år fram till söndag (11 februari), enligt Layoffs.fyi, som övervakar arbetslösheten inom tekniksektorn. Bland dessa företag finns PayPal, eBay, Microsoft och Snap. Dessa nedskärningar kommer när teknikföretag utvärderar sina personalnivåer och drar slutsatsen att de skulle kunna göra mer med en mer slimmad organisation, enligt analytikern Brent Thill vid Jefferies.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Professionell skribents åsikt om varför ChatGPT ibland är bättre

En professionell författare och redaktör uttrycker sin åsikt om ChatGPT, en AI som kan generera textinnehåll. Trots initiala farhågor om att tekniken skulle göra hennes jobb överflödigt, upptäckte hon att ChatGPT kunde vara ett värdefullt verktyg. AI:n kunde generera innehåll snabbare och på fler språk än hon själv kunde. Dessutom var resultaten från ChatGPT mer detaljerade och bättre presenterade än från traditionella sökmotorer. Författaren använde även ChatGPT för att sammanfatta artiklar och svara på korrespondens hon helst ville undvika, vilket frigjorde tid för det skrivande hon värdesätter mest.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 februari

Test av nytt AI-system i DS 7 SUV visar framtidens bilteknik

Bilredaktören Gareth Butterfield har testat en ny AI-system som är inbyggt i DS 7 SUV. Systemet, kallat Iris, är integrerat med AI-teknik från ChatGPT och erbjuder en rad funktioner, inklusive personliga förslag på platser att besöka i nya städer, väderprognoser och information om närmaste bensinstation eller laddningsstation. Iris kan också engagera föraren i spel som frågesport eller I Spy. Trots systemets intelligens kan Iris inte kontrollera fysiska funktioner i bilen, som att sänka ett fönster. DS Automobiles moderbolag, Stellantis, planerar att rulla ut ChatGPT över Peugeot-serien senare i år.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupade 11 februari

LEAP 2024 förväntas bli rekordstor teknikevent i Saudiarabien

LEAP 2024, en stor teknikevent, kommer att äga rum på Riyadh Exhibition and Convention Center, Malham, från 4 till 7 mars 2024. Detta blir det tredje året för detta banbrytande teknikevent i Saudiarabien, som syftar till att fortsätta driva landets teknologi-drivna omvandling. LEAP 2024 kommer att bygga på de över 9 miljarder dollar i avtal som ingicks 2023, och förväntas locka en rad stora sponsorer. Över 1 000 globala experter kommer att utforska innovativa lösningar inom sju fokusområden, och mer än 180 länder förväntas delta i det fyra dagar långa eventet.

Direktlänk Dela Joy Online fördjupade 24 januari

Detaljhandelsföretag investerar 31 miljarder dollar i AI fram till 2028

Detaljhandelsföretag kommer att ha investerat 31 miljarder dollar i artificiell intelligens (AI) fram till 2028, enligt Världsekonomiska forumet. Internationella företag som eBay, Walmart och Nordstrom integrerar Generative AI (GenAI) för olika tillämpningar. I Indien planerar 71 procent av detaljhandelsföretagen att anta GenAI inom ett år, enligt en nyligen genomförd undersökning av EY. De främsta utmaningarna de står inför är beredskap, oklara användningsfall och kompetensgap.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 21 januari

AI-chatboten ChatGPT missbrukas för att skapa vaga produktbeskrivningar på e-handelsplattformar

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT används felaktigt för att skapa generiska och vaga produktbeskrivningar på e-handelsplattformar som eBay och Amazon. Detta strider mot OpenAI:s användarpolicy och kan leda till kundmissnöje eller till och med bedrägeri. Vissa studenter har till och med ertappats med att använda ChatGPT i sina arbeten utan att korrigera dess output. Amazon har svarat på denna trend genom att ta bort de berörda listningarna och förbättra sina system.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 20 januari

Felmeddelanden från AI-verktyg har blivit allt vanligare på internet, vilket tyder på att en stor del av innehållet skapas av AI snarare än människor. Dessa felmeddelanden genereras när AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT får en begäran som strider mot deras riktlinjer. Mike Caulfield, som studerar desinformation och digital läskunnighet vid University of Washington, varnar för att AI-språkverktyg skapar en ny generation av lågkvalitativt spam som hotar att översvämma internet. McKenzie Sadeghi, analytiker på NewsGuard, påpekar att det troligen finns mycket AI-genererat innehåll som inte innehåller dessa AI-felmeddelanden och därför är svårare att upptäcka.

Fior Reports fördjupade 20 januari

LEAP 2024 förväntas locka rekordbrytande 172 000 besökare, fokus på generativ AI

Arrangörerna för LEAP 2024, teknikevenemanget i Saudiarabien, förutser ett rekordbrytande antal besökare på över 172 000 när evenemangets tredje upplaga startar den 4 mars på Riyadh Exhibition and Convention Center. Fyra dagars showen kommer i år att skärpa sitt fokus på generativ artificiell intelligens (GAI). DeepFest, som samarrangeras med LEAP och hålls i partnerskap med Saudi Data & Artificial Intelligence Authority (SDAIA), är tillbaka och större än någonsin med över 120 företag som redan bekräftat att de ska delta. Efter framgången med LEAP 2023, där investeringsavtal på plats översteg 9 miljarder dollar, förutspås LEAP 2024 fortsätta slå teknikindustrins evenemangsrekord.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 19 januari

AI-tränad på ursprungsbefolkningens konst utan tillstånd skapar falsk konst

Konstnärer från ursprungsbefolkningen i Australien hävdar att deras verk stjäls för att skapa oautentisk konst genom artificiell intelligens (AI), vilket säljs online på plattformar som drivs av företag som Adobe och eBay. Detta utgör ett hot mot deras levebröd och kulturer, då de redan kämpar för att konkurrera med falsk konst skapad av icke-ursprungsbefolkningar. AI-genererad konst i ursprungsbefolkningens stil dyker upp på online-marknadsplatser som säljer konst och derivatprodukter, ofta i direkt konkurrens med verk av riktiga ursprungsbefolkningens konstnärer.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 19 januari

Rabbit R1: Den nya AI-assistenten som kan förändra teknikvärlden

Rabbit R1 är en ny AI-assistent som presenterades på CES 2024. Den liknar en mobil men med ett AI-drivet gränssnitt som gör att användaren inte behöver interagera med enskilda appar och webbplatser. Rabbit R1 tar emot instruktioner från användaren och utför uppgifterna själv. Den kan exempelvis söka efter semesterdestinationer, boka flyg, spela musik och beställa taxi. Rabbit R1 kommer med en 2,88-tums färgpekskärm, inbyggda högtalare och en 360-graderskamera. Den första satsen på 10 000 enheter säljs för $199 och de första enheterna väntas levereras under 2024.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 19 januari

AI-tränas på ursprungsbefolkningens konst utan tillstånd, skapar och säljer oautentiska verk

Konstnärer från ursprungsbefolkningen i Australien hävdar att deras konstverk stjäls för att skapa oautentiska verk med hjälp av artificiell intelligens (AI), vilka sedan säljs på plattformar som drivs av företag som Adobe och eBay. Forskare från Washington University och New York University har analyserat data från den populära frilansplattformen Upwork och funnit att frilansare redan upplever minskad sysselsättning och inkomst sedan lanseringen av ChatGPT. Nu dyker AI-genererad ursprungsbefolkningskonst upp på online-marknadsplatser där konst och derivatprodukter säljs, ofta i direkt konkurrens med verk från riktiga ursprungsbefolkningskonstnärer. Adobe och Shutterstock driver populära bildbankswebbplatser där människor kan köpa AI-genererade bilder för en mängd olika kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela Crikey fördjupade 19 januari

Förväntat rekordantal besökare på teknikeventet LEAP 2024 i Saudiarabien

Arrangörerna av LEAP 2024, ett stort teknikevent i Saudiarabien, förväntar sig ett rekordantal på över 172 000 besökare. Eventet, som varar i fyra dagar, kommer i år att fokusera på generativ artificiell intelligens (GAI). DeepFest, som är samlokaliserad med LEAP och arrangeras i samarbete med Saudi Data & Artificial Intelligence Authority (SDAIA), kommer att vara större än någonsin med över 120 företag som redan bekräftat sin medverkan. LEAP 2024 kommer att presentera regeringens AI-initiativ och de senaste innovationerna genom att inkludera en ledarskapskonferens och en serie sektorsspecifika spår, utbildningar, live-demonstrationer, innovationssessioner, startup-pitches och en utställning som presenterar världens ledande teknikföretag som driver AI framåt.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 18 januari

Generativ AI förändrar marknadsföring, men människors kreativitet behövs fortfarande

Ulta Beauty använder generativ AI för att påskynda tillverkningen av marknadsföringsmaterial, men vill inte ersätta det autentiska och naturliga utseendet som kommer från riktiga individer, enligt företagets marknadsföringschef Michelle Crossan-Matos. AI används för att hjälpa till att svara på kundfrågor, erbjuda personaliserade produkter till användare av Ulta Beautys mobilapp och till och med för att utveckla kampanjkoncept. eBay använder generativ AI för att finjustera bannerannonser och skapa mer personliga ämnesrader för e-postutskick, enligt företagets CMO Adrian Fung. Mastercard har använt AI inom marknadsföring i mer än sex år, och HubSpot och Duolingo använder också AI för att förbättra sin marknadsföring.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 januari

TensorFlow är ett open-source-bibliotek utvecklat av Google, mestadels för djupinlärningsapplikationer men fungerar också bra med traditionell maskininlärning. TensorFlow tar data i form av tensorer, som är flerdimensionella matriser. Det använder dataflödesgrafer för sin verksamhet och använder Python som front-end API. TensorFlow släpptes först till allmänheten 2015 och dess första stabila version släpptes den 11 februari 2017. Sedan dess har det vuxit till att bli ett av de mest använda ramverken för maskininlärning och djupinlärningsapplikationer.

Medium fördjupade 12 januari

Google Cloud introducerar nya AI-lösningar för att hjälpa återförsäljare

Google Cloud avslöjade idag nya AI-lösningar för att hjälpa återförsäljare att förbättra sina bakomliggande processer och personalisera sina online shoppingupplevelser. Deras Conversational Commerce Solution gör det möjligt för företag att bädda in AI-drivna agenter på sina webbplatser och mobilappar som kan göra anpassade produkterbjudanden baserat på varje persons smak. Google Clouds nya verktygssats för katalog- och innehållsförbättring använder AI-modeller för att automatiskt generera produktbeskrivningar, metadata, kategorisering förslag och mer. Google avslöjade också ett självständigt hårdvarupaket designat specifikt för detaljhandeln, kallat Distributed Cloud Edge, för att minska IT-kostnader och resursinvesteringar.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 11 januari

AI och online shopping: En titt på Amazons AI-sammanfattningar av kundrecensioner

Amazon har börjat använda AI för att sammanfatta kundernas recensioner av produkter. Dessa AI-sammanfattningar har potential att spara tid för kunder som vill få en överblick av vad andra kunder tycker om en produkt. Men det finns oro över att AI-sammanfattningarna kan vara ofullständiga eller opålitliga, och att de kan underdriva negativ feedback eller överdriva positiv feedback. Dessutom kan företag försöka påverka AI-sammanfattningarna genom att betala eller påverka recensenter att nämna specifika nyckelord i sina recensioner.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 januari

Artificiell intelligens och maskininlärning blir allt vanligare inom detaljhandeln

Efter mer än ett år med generativa AI-plattformar som ChatGPT och DALL-E har detaljhandlare haft tid att testa tekniken och se hur den ser ut när den implementeras i deras verksamheter. Artificiell intelligens och maskininlärning blir allt vanligare inom detaljhandeln. Salesforce rapporterade att AI stod för $194 miljarder i onlineförsäljning under semestern, främst genom förutsägande rekommendationer. AI påverkade 17% av alla onlinebeställningar under de två sista månaderna av 2023. Företag som Finn, SodaStream, Industry West, Huron, Tailored Brands Inc., Sweetwater, Mars Petcare, Beekman 1802, Asian Beauty Essentials, Otero, Evo, Newegg, Stanley Black & Decker, Colgate-Palmolive, eBay, Ghirardelli och Queenly har alla implementerat AI och/eller maskininlärning i sina verksamheter.

Direktlänk Dela Digital Commerce 360 fördjupade 8 januari

Värdet av X sjunker med 71%; OpenAI minskar risk för dataskyddsförordning i EU; Storbritannien kommer att kräva att e-handelsplattformar rapporterar användarnas inkomster

Plattformen X har förlorat nästan tre fjärdedelar av sitt värde sedan den köptes av Elon Musk i oktober 2022, enligt Fidelity, som har sänkt sin investering i X med 71,5%. Samtidigt försöker OpenAI minska sin regleringsrisk i EU genom att ändra sina villkor. Från och med den 15 februari 2024 kommer OpenAIs Dublin-baserade dotterbolag att vara datakontrollör för användare i EU och Schweiz. I Storbritannien kommer regeringen att utöva mer kontroll över e-handelsmarknaden genom att kräva att plattformar rapporterar användarnas inkomster till HM Revenue and Customs (HMRC).

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 4 januari

AI-formerade e-handelsprognoser för 2024

Artificiell intelligens (AI) har spelat en allt större roll inom e-handel under 2023, med företag som eBay och Amazon som lanserar funktioner drivna av AI för att förbättra säljarnas effektivitet och kundupplevelsen. Nu har AI-systemet Bard förutspått e-handelstrender för 2024, vilket inkluderar en ökning av AI-drivna sökmotorer och chattbotar, tillväxt inom livestreaming shopping, utökad användning av förstärkt verklighet, ökad efterfrågan på hållbara varumärken, mer mobil shopping, sociala medier som shoppingplattformar och en ökning av lokala marknadsplatser. Bard förutser också att dataanalys kommer att bli allt viktigare för att driva beslut, och att prenumerationstjänster kommer att öka.

Direktlänk Dela eSeller365 fördjupade 22 december

Generativ AI dominerar detaljhandelns teknologilandskap

Generativ artificiell intelligens (AI) dominerade detaljhandelns teknologilandskap 2023 och förväntas fortsätta göra det 2024. Den generativa AI:n kan skapa nytt innehåll och idéer, inklusive samtal, berättelser, bilder, videor och musik. Instacart erbjuder ´Ask Instacart´, en AI-baserad chatbot, och Newegg introducerade generativa AI-kundlösningar under året. eBay tillhandahåller generativa AI-baserade funktioner som hjälper säljare att fylla i en titel och kategori för en lista. Amazon och Walmart utvecklar båda sina egna generativa AI-plattformar in-house. Direkt-till-konsument underklädesåterförsäljare Adore Me testar Duet AI för Google Workspace.

Direktlänk Dela Chain Store Age fördjupade 19 december

OpenAI pausar nya användarregistreringar för ChatGPT Plus, erbjuder prenumerationsplan

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att företaget skulle pausa nya användarregistreringar för ChatGPT Plus på grund av att ökningen av användningen överstiger kapaciteten. Vissa användare började hyra ut sina ChatGPT Plus-konton på eBay för minst $10 per månad. OpenAI har återupptagit ChatGPT Plus-prenumerationen, som erbjuder användare en rad fördelar för en månadsavgift på $20. Denna prenumerationsplan inkluderar generell tillgång till ChatGPT, även under spetsbelastning, snabbare svarstider och prioriterad tillgång till nya funktioner och förbättringar. Den kostnadsfria versionen av ChatGPT kommer fortfarande att finnas tillgänglig, men Plus-prenumerationen erbjuder ytterligare funktioner och fördelar för att förbättra användarupplevelsen. OpenAI meddelade att mer än 92% av Fortune 500-företagen använder dess plattform, en ökning från 80% i augusti, med täckning av branscher som finansiella tjänster, juridiska tillämpningar och utbildning.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade 14 december

OpenAI stänger nya registreringar för ChatGPT Plus på grund av kapacitetsbrist

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att företaget tillfälligt stoppar nya användarregistreringar för ChatGPT Plus på grund av att användningen överstiger kapaciteten. Några användare har börjat hyra ut sina ChatGPT Plus-konton på eBay för minst 10 dollar i månaden. OpenAI har åter öppnat prenumerationen på ChatGPT Plus, där användare får en rad fördelar för en månadsavgift på 20 dollar. Detta inkluderar generell tillgång till ChatGPT, även under rusningstider, snabbare svarstider och prioriterad tillgång till nya funktioner och förbättringar. Den kostnadsfria versionen av ChatGPT kommer fortfarande att vara tillgänglig.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 13 december

OpenAI skickar ut inbjudningar till ChatGPT Plus-prenumerationer

OpenAI, teknikföretaget bakom AI-produkten ChatGPT, skickar nu ut inbjudningar till prenumerationer på ChatGPT Plus. Företaget, som stöds av Microsoft, pausade prenumerationerna på ChatGPT Plus för en tid sedan på grund av hög efterfrågan efter företagets DevDay-evenemang. Vissa användare rapporterades till och med ha sålt sina ChatGPT Plus-konton på eBay för 10 dollar i månaden. Nu verkar saker och ting vara under kontroll igen. Med ChatGPT Plus får användarna tillgång till GPT-4, förmågan att skapa och använda GPT:er, samt tillgång till ytterligare verktyg som DALL-E, Browsing, Advanced Data Analysis och mer.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 12 december

Generativ AI och framtidens innehållsskapande

Generativ AI har växt explosionsartat under det senaste året, med allt från Office till eBay som lägger till generativa funktioner. Innehållsskapare, marknadsföringsbyråer, reklamskapare, nyhetsorganisationer och sociala medieinfluencers har varit bland de mest entusiastiska tidiga adoptörerna. Det finns dock utmaningar, inklusive frågor kring upphovsrätt, spam, hallucinationer, den formella naturen av algoritmisk skapelse och bias. Generativ AI används för att skapa innehåll genom att studera data och skapa liknande data, och används av företag som Netflix, Buzzfeed och Google. Trots utmaningarna tror många att AI är här för att förstärka, inte ersätta, mänskliga förmågor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 november

Shopify publicerar mer än 100 nya verktyg och funktioner i ´Editions Summer ’23´

Shopify publicerar en halvårsuppdatering, kallad ´Editions´, av uppgraderingar till sin plattform. Editions Summer ’23, släppt i augusti, innehåller mer än 100 nya verktyg och funktioner. Bland dessa finns verktyg för AI och B2B samt en mängd appar för att utöka en onlinebutik. Nya Shopify-verktyg inkluderar Shopify Magic, en generativ AI utbildad på proprietära data och OpenAI:s ChatGPT. Magic kan producera produktbeskrivningar, varumärkesinnehåll och e-postkampanjer. Shopify Marketplace Connect är en app för att koppla och integrera en Shopify-produktkatalog med flera marknadsplatser som Amazon, Walmart, eBay och Etsy. TikTok-appen gör det möjligt för handlare att koppla ett Shopify-konto till en TikTok Shop. Shopify Collective är en ny dropship-funktion som låter återförsäljare sälja produkter från andra Shopify-säljare. Shopify Subscriptions är en gratis app för att sätta upp och hantera återkommande, schemalagda produkter. Shopify Flow, nu tillgängligt för grundplaner, gör det möjligt för handlare att bygga anpassad automatisering utan kodning. Shopify Bundles är en gratis app för att skapa fasta buntar och multipacks från plattformens admin. Teman har nu inbyggt stöd för animationer. Shopify POS har strömlinjeformats för mer effektiva arbetsflöden. Shopify Credit är ett företagskreditkort för berättigade handlare. B2B-funktioner har förbättrats på Shopify Plus. Hydrogen, Shopifys React-baserade stack för headless commerce, har lagt till funktioner för att göra det enklare och snabbare att bygga en butik.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 19 november

OpenAI pausar nya registreringar på grund av överbelastning

OpenAI har tillfälligt stoppat nya användare på sin populära ChatGPT-stor-språkmodell på grund av en ökning i användningen som översteg plattformens kapacitet. Detta beslut följer OpenAI:s nyligen genomförda DevDay, där nya funktioner introducerades, inklusive GPT-4 Turbo-modellen. GPT-4 Turbo kan bearbeta upp till 300 sidor text i en enda prompt, en betydande förbättring från tidigare begränsningar. OpenAI avslöjade också integrationen av AI-baserade bildgeneratorn DALL·E 3 i GPT-4 och inkluderingen av text-till-tal-protokoll i utvecklares API-anrop. Under konferensen framhävdes plattformens breda användning, med ungefär 100 miljoner individer som använder OpenAI:s tjänster varje vecka, och över 90% av Fortune 500-företagen utvecklar verktyg med plattformen. Analysföretaget Wedbush ser detta som generellt positivt för AI-relaterade infrastrukturnamn, men frågar sig om intäkterna från stor-språkmodeller kan motivera den fortsatta stora investeringen i AI-hårdvara.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 17 november

OpenAI pausar nya ChatGPT Plus-registreringar, användare säljer kontouppgifter på eBay

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att företaget tillfälligt stoppar nya registreringar för sin ChatGPT Plus-prenumeration på grund av en ökning i efterfrågan. Som svar har vissa användare börjat sälja sina ChatGPT Plus-kontouppgifter på eBay, dock till rabatterade priser. OpenAI, som snabbt har blivit en av Silicon Valleys största kassakor, tack vare den stratosfäriska ökningen av ChatGPT och nya betalnivåer som ChatGPT Plus, rapporterades tidigare i år närma sig $1 miljard i årlig omsättning.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 16 november

OpenAI pausar nya registreringar för ChatGPT Plus, användare säljer konton på eBay

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade på onsdagen att företaget kommer att pausa nya registreringar för ChatGPT Plus på grund av en kraftig ökning av efterfrågan. Som svar har vissa användare börjat sälja sina ChatGPT Plus-konton på eBay, dock till rabatterade priser. OpenAI, som snabbt har blivit en av Silicon Valleys största inkomstkällor, meddelade i februari att de lanserar betalnivåer som ChatGPT Plus. Företaget rapporteras närma sig en årlig omsättning på 1 miljard dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 november

Microsoft Ignite: Uppdateringar om AI, VR och ny CPU

Microsofts Jared Spataro skämtade om företagets dåliga historik med produktnamn under Ignite-evenemanget. Microsoft Teams planerar att införa en ny 3D-VR-mötesupplevelse 2024. Nvidia-chefen Jensen Huang talade om företagets samarbete med Microsoft på olika AI-projekt och förutspådde att generativ AI kommer att bli större än internet. Microsofts nya Arm-baserade CPU, Azure Cobalt 100, beskrivs som ´snabbast av alla molnleverantörer´. Microsoft planerar att förenkla sina projektledningsverktyg under namnet Microsoft Planner. Microsoft och Nvidia samarbetar för att göra det lättare att köra AI-modeller på Windows med Windows AI Studio. Microsoft Copilot AI får en uppdatering för att göra chattboten mer interaktiv och deltagande.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

OpenAI pausar nya anmälningar till ChatGPT Plus efter DDoS-attack

OpenAI har överraskande nog pausat nya anmälningar till sin premiumabonnemangsplan, ChatGPT Plus, som kostar 20 dollar per månad. Detta påverkar inte användare som använder den kostnadsfria versionen av ChatGPT eller befintliga ChatGPT Plus-kunder. Beslutet togs efter att OpenAI drabbats av en intensiv DDoS-attack som ledde till att ChatGPT och dess API:er var nere i mer än en dag. Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade att företaget pausar nya anmälningar till ChatGPT Plus för att säkerställa en smidig upplevelse för nya användare.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade 15 november

AI-teknik har förändrat hur vi skapar, marknadsför och säljer konst. Midjourney, en framstående AI-driven bildgenerator, har betydligt minskat hindren för att skapa realistisk digital konst. Med Midjourney kan konstnärer och entreprenörer omvandla sina kreativa färdigheter till en lönsam verksamhet. Denna artikel utforskar olika metoder för att tjäna pengar på dina AI-konstverk skapade med Midjourney. Det finns flera sätt att tjäna pengar med Midjourney, till exempel genom att sälja anpassade konsttryck, kommissionsarbete, självpublicering, konsttävlingar, utbildning och konstnärliga tjänster.

AMBCrypto fördjupade 15 november

Wikipedia-medgrundare Jimmy Wales diskuterar begränsningarna hos AI-modeller på Web Summit 2023

Jimmy Wales, medgrundare till den icke vinstdrivande onlineencyklopedin Wikipedia, diskuterade begränsningarna hos generativa AI-modeller som ChatGPT under Web Summit 2023 i Portugal. Wales beskrev ChatGPT som ett roligt verktyg att leka med men menade att det är ganska dåligt när man börjar använda det på allvar. Han jämförde kritiken mot AI med tidigare oroligheter kring nya teknologier, som eBay och Wikipedia. Wales menade att generativa AI företag får den granskning de förtjänar och att chatbots kan göras mer ansvarsfulla och faktabaserade genom att filtrera data och undvika lågkvalitativa källor som sociala medier.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 november

Öka kapabiliteten hos ChatGPT med dessa topp 10 plugins

OpenAI erbjuder en betald prenumeration på ChatGPT Plus som ger tillgång till hundratals plugins för att utöka kapabiliteten hos AI-chattboten. Dessa plugins kan användas för att interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, reservera ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela ett spel, spåra din kost eller lära dig ett nytt språk. Bland de nästan 900 plugins som finns och fler dyker upp varje dag, här är de bästa vi har hittat.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 3 november

Amazon lanserar AI-verktyg för bildgenerering för annonsörer

Teknikjätten Amazon har lanserat ett nytt AI-verktyg för bildgenerering i beta för annonsörer. Verktyget gör det möjligt för annonsörer att förbättra annonsprestanda genom att lägga till bakgrundsbilder till sina produkter, vilket ökar klickfrekvensen. Detta kommer i kölvattnet av olika verktyg och produkter baserade på generativ AI (GenAI) för annonsörer som släppts under de senaste månaderna. Amazon´s verktyg kommer dock troligen endast att kunna användas inom Amazon´s plattform. Generativ AI har potential att förändra spelplanen för annonsörer genom att möjliggöra personalisering i skala.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 27 oktober

13 sätt att spara pengar inför julen enligt AI

AI föreslår 13 sätt att spara pengar inför julen. Först, sätt upp ett specifikt sparmål. Skapa sedan en budget genom att lista alla dina utgifter för de kommande åtta veckorna. Tredje steget är att skära ner på onödiga utgifter. Fjärde steget är att sälja oönskade saker. Femte tipset är att skapa ett separat sparkonto för ditt specifika julfund. Sätt upp en automatisk överföring från ditt huvudkonto till ditt julsparkonto vid varje lönedag. Dra nytta av cashback och belöningsprogram. Shoppa smart, begränsa dina semesterresor, delta i säsongsarbete, planera och prioritera och håll dig ansvarig för dina utgifter.

Direktlänk Dela TYLA fördjupade 25 oktober

Western University utnämner första Chief AI Officer

Western University i Ontario, Kanada, har utsett Mark Daley till den första Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO). Daley, som tidigare var universitetets Chief Digital Information Officer, började sin femåriga mandatperiod som CAIO den 15 oktober. Tidigare har företag som Deloitte, GE Healthcare och eBay utsett CAIOs, men högre utbildningsinstitutioner har varit långsammare att anta sådana rollförändringar. Daley verkar vara den första toppnivå CAIO på en högre utbildningsinstitution. McSilver Institute for Poverty Policy and Research på New York University anställde en CAIO i mars 2022, men det var inte en universitetsövergripande position.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 19 oktober

Amazon, Shopify och eBay introducerar generativa AI-verktyg för att effektivisera produktlistningar

Industrigiganterna Amazon, Shopify och eBay lanserar avancerade generativa AI-verktyg för att effektivisera tredjepartsförsäljares produktlistningar. Dessa AI-system är utformade för att förvandla hur produkter marknadsförs, genom att använda artificiell intelligens för att ´se´ produktbilder och skapa övertygande försäljningstexter. Denna nya tillägg sträcker sig utöver produktlistningar och är redo att omfatta kundrecensionsanalys, reklamkampanjer, ekonomisk rapportering och insikter i försäljning och lönsamhet. Dessa verktyg är inställda på att ta itu med några av de mest arbetsintensiva, tidskrävande och monotona uppgifter som säljare ofta fruktar.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 13 oktober

AI-verktyg erbjuds nu av e-handelsplattformar och företag för att hjälpa till med arbetsintensiva och tidskrävande uppgifter. Dessa verktyg kan användas för att skriva effektiva produktbeskrivningar och analysera data. Amazon har nyligen lanserat ett generativt AI-verktyg för att hjälpa säljare att skriva mer robusta och effektiva produktbeskrivningar. Ett exempel på hur AI kan användas är OpenAI´s ChatGPT, som kan skapa produktlistningar. Shopify har också lanserat sitt AI-verktyg Shopify Magic, som är integrerat över hela Shopify-plattformen och utformat för att förbättra handeln.

Consumer News and Business Channel fördjupade 13 oktober

Silicon Valley-stödd organisation finansierar AI-forskare i kongressen

Organisationen Open Philanthropy, som finansieras främst av miljardären Dustin Moskovitz och hans fru Cari Tuna, finansierar lönerna för över ett dussin AI-forskare i kongressen, federala myndigheter och inflytelserika tankesmedjor. Forskarna, som är inblandade i förhandlingar som kommer att forma Capitol Hills planer för att reglera AI, är nära kopplade till ett inflytelserikt nätverk som uppmanar Washington att fokusera på teknikens långsiktiga risker. Kritiker befarar att detta kommer att avleda kongressen från mer omedelbara regler som skulle binda teknikföretagens händer.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 13 oktober

Microsoft rapporteras förlora upp till $80 per månad per användare på GitHub Copilot

Microsoft förlorar rapporterat upp till $80 per månad per användare på sina GitHub Copilot-tjänster. Trots att Microsoft tar ut $10 per månad för tjänsten, förlorar mjukvarujätten i genomsnitt $20 per månad per användare, och tyngre användare kostar företaget så mycket som $80 var 30:e dag. GitHub´s Copilot, som lanserades 2022, använder OpenAI:s stora språkmodeller för att hjälpa programmerare att skriva och felsöka kod. I mars 2023 uppgraderades plattformen till OpenAI:s GPT-3.5 och GPT-4-modeller. Drift av produkter med förlust är en vanlig taktik inom teknikindustrin, med målet att bygga en dedikerad användarbas och höja priserna när användarna är fast.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 11 oktober

eBay och Shopify bygger verktyg för att utnyttja AI i e-handel

E-handelsföretagen eBay och Shopify utvecklar verktyg som möjliggör för onlineförsäljare att använda AI. eBays AI-chef Nitzan Mekel-Bobrov tror att AI kommer att förändra e-handeln i tre faser. eBay använder AI för att förbättra både köpare och säljares upplevelse på sin plattform, med verktyg som inkluderar generativa AI-verktyg för att listor produkter, ett nytt 3D-bildverktyg och naturligt språksökning. Shopify har även utvecklat en ny AI-förmåga kallad Shopify Magic och ett AI-verktyg kallat Sidekick för att hjälpa företagsägare.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 oktober

Square introducerar AI-drivna produktbeskrivningar och nya betalningsfunktioner

Block´s handelsföretag Square kommer att tillåta användare att generera beskrivningar av sina varor med hjälp av sina egna AI-verktyg. Detta, tillsammans med en mängd andra verktyg, kan hjälpa företaget att återhämta sig efter en tuff månad. Förra veckan meddelade VD Alyssa Henry att hon skulle avgå den 2 oktober efter ett globalt tjänsteavbrott på betalplattformen, vilket beräknas ha kostat handlare upp till 1,2 miljarder dollar. Företaget har också lanserat webbmallar som kallas teman. Mallarna låter användare dra och släppa element för att skapa webbsidor. Dessutom erbjuder företaget en mängd nya försäljnings- och lagerhanteringsfunktioner.

Direktlänk Dela Electronic Payments International fördjupade 28 september

Amazon introducerar generativa AI-verktyg för att hjälpa säljare att skapa produktlistor

Amazon har introducerat en ny serie generativa AI-verktyg skräddarsydda för säljare, som erbjuder en effektiv lösning för att skapa produktlistor. Dessa innovativa funktioner är utformade för att hjälpa säljare att generera övertygande produktbeskrivningar, titlar och listningsdetaljer med största lätthet, saker som tidigare skulle ha behövt göras manuellt. Verktygen använder de stora språkmodellerna (LLMs), som har genomgått omfattande utbildning på stora datamängder. Amazon förväntar sig att dessa verktyg kommer att ge betydande tidsbesparingar för säljare samtidigt som de ger kunderna tillgång till mer omfattande produktinformation.

Direktlänk Dela Good e-Reader fördjupade 14 september

Amazon introducerar generativa AI-verktyg för att hjälpa säljare skapa produktlistor

Amazon har lanserat en ny uppsättning generativa AI-verktyg för säljare, vilket enligt företaget kommer att förenkla processen att skapa produktlistningar. Verktygen är utformade för att hjälpa säljare att generera engagerande produktbeskrivningar, titlar och listningsdetaljer. Säljare kommer också att kunna lägga till i sina befintliga produktbeskrivningar med hjälp av AI, istället för att behöva börja från grunden. AI-verktygen byggdes med hjälp av stora språkmodeller, eller LLMs, som tränades på stora mängder data. Amazon hävdar att dess generativa AI-verktyg kommer att hjälpa säljare att spara tid och låta kunderna hitta mer komplett produktinformation.

Direktlänk Dela Yahoo Lifestyle Australia fördjupade 13 september

Amazon introducerar AI-verktyg för att förenkla produktlistningar

Amazon har introducerat en ny uppsättning generativa AI-verktyg riktade mot säljare, vilka enligt företaget kommer att förenkla processen att skapa produktlistningar. Verktygen är utformade för att hjälpa säljare att generera ´fängslande produktbeskrivningar, titlar och listningsdetaljer´. Säljare kommer också att kunna lägga till sina befintliga produktbeskrivningar med hjälp av AI, i stället för att behöva börja från början. AI-verktygen byggdes med hjälp av stora språkmodeller, eller LLM, som tränades på stora mängder data.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 13 september

Amazon introducerar AI-verktyg för att förenkla produktlistning för säljare

Amazon har introducerat en ny uppsättning generativa AI-verktyg riktade till säljare. Verktygen syftar till att förenkla processen att skapa produktlistor och beskrivningar. Säljare kommer även att kunna lägga till i sina befintliga produktbeskrivningar med hjälp av AI, istället för att behöva börja från grunden. AI-verktygen byggdes med hjälp av stora språkmodeller som tränades på stora mängder data. Amazon hävdar att deras generativa AI-verktyg kommer att hjälpa säljare att spara tid och låta kunder hitta mer komplett produktinformation.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 13 september

AI-chip-startupen D-Matrix samlar in 110 miljoner dollar för att kommersialisera sin inferens beräkningsplattform

AI-chip-startupen D-Matrix har nyligen samlat in 110 miljoner dollar för att kommersialisera sin ´första av sitt slag´ inferens beräkningsplattform. D-Matrix hävdar att deras teknik möjliggör inferens, det vill säga körning av AI-modeller, till en lägre ägarkostnad än GPU-baserade alternativ. ´D-Matrix är företaget som kommer att göra generativ AI kommersiellt genomförbart,´ sade Sasha Ostojic, partner på Playground Global och en D-Matrix-supporter. Andra AI-relaterade nyheter inkluderar att Imbue, tidigare känt som Generally Intelligent, har samlat in 200 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. eBay lanserar ett nytt AI-verktyg som kan generera en produktlista från ett enda foto. Anthropic, AI-startupen som grundades av före detta OpenAI-anställda, har lanserat sin första konsumentorienterade premium prenumerationsplan, Claude Pro, för Claude 2, Anthropic´s AI-drivna, textanalyserande chatbot. OpenAI kommer att vara värd för en utvecklarkonferens den 6 november.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 september

Utöka din AI-chattbot med ChatGPT Plus-plugins

ChatGPT Plus från OpenAI, en betald prenumeration, erbjuder tillgång till hundratals plugins designade för att utöka kapabiliteterna hos AI-chattboten. Användare kan interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, reservera ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela spel, spåra sin diet eller lära sig ett nytt språk. Med nästan 900 plugins och fler dyker upp varje dag, här är de bästa plugins vi har hittat och hur man använder dem på rätt sätt.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 10 september

Utöka ChatGPT med bästa tilläggen

ChatGPT Plus, en betald prenumeration från OpenAI, erbjuder tillgång till hundratals tillägg som utökar AI-chattbotens förmågor. Användare kan interagera med externa appar, tjänster och företag för att ordna resor, boka bord på restauranger, beställa matleverans, söka jobb, spela spel, spåra sin kost eller lära sig ett nytt språk. Här är de bästa tilläggen som har hittats och hur man använder dem på rätt sätt.

Direktlänk Dela PC Magazine Australia fördjupade 9 september

OpenAI:s ChatGPT Plus erbjuder tillgång till hundratals plugins

OpenAI:s ChatGPT Plus erbjuder tillgång till hundratals plugins som utökar AI-chattbotens förmågor. Dessa plugins kan användas för att interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, boka ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela ett spel, spåra din kost eller lära dig ett nytt språk. För att få tillgång till ChatGPT:s plugins krävs en ChatGPT Plus-prenumeration, som kostar 20 dollar i månaden. Några av de bästa pluginsen inkluderar AI Quest, A Review Summary, A-to-Z Video Summary, Calorie Coach, HiCollectors Finder, Kayak, Music, Podcast Search, Timeport och What to Watch.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 9 september

eBay lanserar AI-verktyg för att förenkla försäljningslistningar

eBay har annonserat ett nytt AI-verktyg som hjälper användare att lista varor till försäljning genom att generera en produktbeskrivning från en enda produktbild. Verktyget fyller i detaljerad information om varan, inklusive titlar, beskrivningar, produktlanseringsdatum och underkategorier. Det föreslår även ett pris och fraktkostnad för varan. Detta nya verktyg kommer att vara tillgängligt i eBay-appen för iOS-användare, men företaget planerar att lansera funktionen till en bredare publik inom kort. Den första versionen av detta verktyg, som omvandlade en användarinförd titel till en produktbeskrivning, fick positiv feedback.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 8 september

10 Användningar av Artificiell Intelligens i Vardagen

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av vår vardag. Här är tio exempel på hur AI används i vardagen: 1. Virtuella assistenter som Siri och Google Assistant använder AI för att förstå och svara på röstkommandon. 2. AI revolutionerar innehållsskapande. 3. Sociala medier använder AI-algoritmer för att anpassa innehåll baserat på användarens aktivitet och intressen. 4. E-handelsplattformar som Amazon och eBay använder AI för att förbättra kundupplevelsen. 5. AI används inom sjukvården för att analysera medicinska bilder. 6. AI-drivna översättningsappar som Google Translate underlättar kommunikation på global skala. 7. Självkörande bilar använder AI för att navigera säkert. 8. AI hjälper till att filtrera e-post. 9. AI-drivna finansiella appar hjälper till att hantera personlig ekonomi. 10. Smarta hem-enheter använder AI för att lära sig om dina preferenser och anpassa inställningar baserat på dina dagliga rutiner.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 september

AI21 Labs blir ny israelisk unicorn efter att ha värderats till 1,4 miljarder dollar

AI21 Labs, ett israeliskt startup-företag inom natural language processing (NLP), har värderats till 1,4 miljarder dollar efter att ha samlat in 155 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda. Rundan leddes av Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next och AI21:s medgrundare Prof. Amnon Shashua. Pengarna kommer att användas för att utöka företagets räckvidd och finansiera forskning och utveckling. AI21 Labs har hittills samlat in totalt 283 miljoner dollar från investerare.

Direktlänk Dela The Times of Israel fördjupade 31 augusti

AI21 Labs säkrar 155 miljoner dollar i Series C-finansiering

AI21 Labs, baserat i Tel Aviv, Israel och ledande inom stora språkmodeller (LLM), har bekräftat att de har stängt en Series C-finansiering på 155 miljoner dollar för att påskynda tillväxten av sina textbaserade generativa AI-tjänster för företag. Företaget är nu värderat till 1,4 miljarder dollar. Investerare i rundan inkluderar Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next och Prof. Amnon Shashua, med deltagande från Google och Nvidia. AI21 ses ofta som en rival till OpenAI.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 30 augusti

Ny studie om globala AI-marknadstrender och insikter publicerad av Orbisresearch.com

Orbisresearch.com har nyligen publicerat en studie med titeln ´Globala ´Artificiell Intelligens´ Marknadstrender och Insikter´. Denna rapport djupdyker i AI-marknaden, med fokus på framväxande trender och tillväxtmöjligheter. Analysen är utformad för att stärka marknadsundersökningsföretag att tillhandahålla sina kunder de senaste insikterna och marknadsutvecklingarna, vilket gör det möjligt för dem att dra nytta av den snabbt utvecklande AI-marknaden. Rapporten introducerar AI-marknaden, belyser dess betydelse i det bredare ekonomiska landskapet och ger en överblick av marknadens nuvarande tillstånd.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Filantroper och teknikmiljardärer finansierar AI för det gemensamma goda

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper och teknikmiljardärer svarar med ökade bidrag. Mycket av filantropin fokuserar på ´teknik för det goda´ eller ´etisk AI´, som undersöker hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel för att rädda liv. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragarprofessioner, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet. Före detta Google VD Eric Schmidt och hans fru Wendy har till exempel åtagit sig hundratals miljoner dollar till AI-bidragsprogram. Salesforce är också intresserade av att hjälpa ideella organisationer att använda AI. LinkedIn medgrundare Reid Hoffman är en annan stor donator som tror att AI kan förbättra mänskligheten.

Direktlänk Dela The News Herald fördjupade 21 augusti

Filantroper investerar i ´etisk AI´ för att motverka skadliga effekter

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper, inklusive långvariga stiftelser och teknikmiljardärer, svarar med en ökning av bidrag. Många av dessa bidrag fokuserar på ´teknik för gott´ eller ´etisk AI´, som utforskar hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragsyrken, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Tulsa World fördjupade 21 augusti

Artikeln diskuterar skillnaderna mellan dataforskare och maskinläringsingenjörer, och påpekar att individer som behärskar båda områdena ofta kallas ´enhörningar´. Trots att dessa ´enhörningar´ kan erbjuda enorma fördelar för företag, är de ofta förbisett av HR-avdelningar på grund av brist på förståelse för deras unika kompetens. Artikeln argumenterar för att ´enhörningar´ kan erbjuda mer effektiva lösningar och uppmanar till en förändring i hur företag och utbildningsinstitutioner ser på dessa roller. Författaren, Vincent Granville, delar också sin egen erfarenhet av att bli en ´enhörning´.

Data Science Central fördjupade 1 augusti

15 sätt att tjäna pengar med AI-konstprogrammet Midjourney

Midjourney är ett generativt AI-program och tjänst som låter användare skapa konstverk baserat på naturliga språkbeskrivningar kallade ´prompts´. Det liknar OpenAI:s DALL-E och Stable Diffusion. Med Midjourney kan användare generera en mängd olika bilder baserade på deras prompts och välja den de gillar bäst. Här är 15 sätt att tjäna pengar på din konst skapad med Midjourney: spelutveckling, försäljning av NFTs, skapa och sälja onlinekurser, publicera grafiska romaner och barnböcker, sälja anpassade konsttryck, delta i tävlingar, tjäna pengar genom lagerfoton, film och animation, skapa webbplatsdesign, sälja Midjourney prompts, AI-konstskapande som en tjänst, starta en YouTube-kanal, skriva en blogg, logotypdesign tjänster, sälja mallar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

E-handelsplattformar ökar, med Ebay i Storbritannien i spetsen

Efterfrågan på e-handelsplattformar ökar globalt, med Ebay i Storbritannien som en av de mest använda. Ebay spelar en viktig roll för säljare och köpare som vill starta sin verksamhet online. Plattformen erbjuder möjligheter för säljare att lista sina produkter med korrekt pris och riktlinjer, och för köpare att lämna recensioner och kommentarer. Artificiell intelligens spelar en betydande roll i e-handeln, särskilt genom sentimentanalys. Detta är en algoritm för maskininlärning som används för att detektera kundrecensioner och kategorisera dem i positiva och negativa.

Direktlänk Dela Film Daily fördjupade 30 juli

Är Copy.ai gratis? En översikt över AI-verktyget för innehållsskapande

Copy.ai är ett AI-drivet verktyg för innehållsskapande som grundades av Paul Yacoubian 2020. Plattformen, som drivs av OpenAI:s generativa förtränade transformatorer (GPT-3), används av över tre miljoner aktiva användare, inklusive företag som Microsoft, Nestlé, eBay och Ogilvy. Copy.ai erbjuder både gratis och betalda planer. Den kostnadsfria versionen ger begränsad tillgång till AI-drivna skrivverktyg och grundläggande funktioner, medan betalda planer låser upp avancerade funktioner och ökar ordgenereringsgränserna. Copy.ai är inte helt gratis, med tre prisplaner: Gratis, Pro och Företag.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 29 juli

Sedan lanseringen har OpenAI:s ChatGPT lockat över 100 miljoner användare tack vare sin förmåga att förstå och imitera nyanser i mänskligt samtal. Hemligheten bakom framgången ligger i ´prompt engineering´, konsten att skapa precisa, effektiva prompts/input för att styra AI-modeller. Genom att ge dessa modeller indata styr vi deras beteende och svar, vilket gör oss alla till prompt engineers. Teknikindustrin har tagit notis och riskkapitalister har börjat investera i startups som fokuserar på prompt engineering, som Vellum AI. Dessutom rapporterar Forbes att prompt engineers kan tjäna över $300 000, vilket indikerar en blomstrande och värdefull arbetsmarknad.

Unite.AI fördjupade 26 juli

87% av videospel släppta före 2010 är inte längre kommersiellt tillgängliga

En rapport från Video Game History Foundation hävdar att 87% av videospel som släpptes före 2010 inte längre är kommersiellt tillgängliga. Detta motsvarar tiotusentals verk, varav många representerar nyckelmoment i mediets utveckling. Förlusten är smärtsam för de som arbetade på dessa spel, men också för historiker, arkivarier och yngre spelare som kanske önskar uppleva interaktiva verk som skapats under olika socio-politiska omständigheter, tekniska begränsningar och marknadsförhållanden. Mindre än 5% av spelen från Commodore 64 är fortfarande tillgängliga idag. Rapporten pekar på flera orsaker till detta, bland annat tekniska utmaningar, utgångna licenser och brist på arkivering inom spelindustrin.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 17 juli

Bästa termiska skrivare för små företag och hantverkare

Termiska skrivare kan vara praktiska enheter för alla som driver eget företag och behöver skriva ut etiketter, kvitton och mer. Bra termiska skrivare tenderar att vara mindre, lättare och mer tillförlitliga än standard hemskrivare, och de kräver vanligtvis mindre underhåll, vilket gör dem till bra alternativ för små konst- och hantverksföretag. Det bästa med termiska skrivare och de bästa termiska etikettskrivarna är att de inte använder bläckpatroner eller toner. Allt du behöver är papper och själva skrivaren. Det innebär att de vanligtvis är billigare att använda om du skriver ut etiketter i bulk när du säljer hantverksartiklar genom webbplatser som Etsy.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 15 juli

Lucy Guo: Från AI-startup till miljardär

Lucy Guo, medgrundare till Scale AI och Backend Capital, har byggt upp en ansenlig förmögenhet. Hon grundade Scale AI, ett generativt AI-startup som hjälper företag att bygga ut sina egna AI-system, 2016. Scale AI värderas för närvarande till 7,3 miljarder dollar, och Guo, som lämnade företaget 2018, äger 5,99% - nästan 47 miljoner aktier av klass A. Efter Scale AI grundade hon riskkapitalbolaget Backend Capital, som fokuserar sin finansiering på ingenjörsbrytningar. Guo har investerat i en rad tidiga enhörnings-startups, inklusive digitala betalningsplattformar Ramp och Pave och e-handelsplattformen Fabric. Nu är Guo VD för Passes, en Web3-plattform hon grundade förra året som erbjuder monetiseringsverktyg för digitala skapare. Guos nästa steg är att bygga upp en massiv nettovärde. Fortune granskade en skärmdump som visade Guos 5,99% ägande i Scale AI, som hon sa utgjorde största delen av hennes nettovärde. Vid en värdering på 7,3 miljarder dollar från Scales senaste finansieringsrunda skulle detta sätta hennes nettovärde på cirka 437,3 miljoner dollar. Guo noterar att Forbes har en lägre värdering för hennes nettovärde, medger att hon inte riktigt förstår det, men att det nu är ungefär 100 miljoner dollar lägre på grund av ett fall i tekniksektorns värderingar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 juli

eBay rapporterar om småföretagens framgång i global e-handel

Enligt eBay:s ´Small Online Business Inclusive Global Trade Report´ har små onlineföretag visat en anmärkningsvärd motståndskraft och anpassningsförmåga trots pandemin och den hotande ekonomiska recessionen. Rapporten täcker 18 marknader globalt och visar att småföretag över hela världen uppvisar en hög nivå av aktivitet, med minst 93% av dem som deltar i export av sina varor på olika globala marknader. Dessutom är Indien en märkbar ny aktör inom småföretagsexport, med en 58% nykomling i gränsöverskridande handel. Rapporten föreslår också vissa policyrekommendationer för att förbättra småföretagens tillgång till globala marknader.

Direktlänk Dela B2B Chief fördjupade 6 juli

Billiga aktiviteter att göra under pensionering

Enligt en studie överväger cirka en av sex pensionärer att återinträda på arbetsmarknaden, då inflationen har stigit och en bekväm pension nu kostar 1,27 miljoner dollar. Studien visar att behovet av mer pengar och inflation inte är de enda faktorerna som driver pensionärer tillbaka till arbetslivet. Faktum är att 52% av respondenterna påpekade att de var ”uttråkade” och ville återvända till arbetslivet. Det finns billiga och roliga saker att göra som kan hålla dem sysselsatta och underhållna under pensionsåren. Några billiga saker att göra efter pensionering inkluderar att skaffa ett akvarium, lära sig ett musikinstrument, snida tvål och till och med göra ljus. Det finns även hobbyn som kan få dig betald som barnpassning, biodling, eller starta en verksamhet på eBay Inc. eller Amazon.com, Inc.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 6 juli

AI-startup Inflection AI samlar in $1 miljard i andra finansieringsrundan

AI-startupen Inflection AI har samlat in $1 miljard i sin andra finansieringsrunda, vilket sätter en ny standard för hur långt en AI-startup måste skala i termer av pengar, maskiner och mjukvarustackar för att konkurrera i detta område. Inflection AI bygger ett enormt system baserat på Nvidia “Hopper” H100 GPU:er och Quantum 2 InfiniBand-nätverk, vilket kommer att vara ett av de mest kraftfulla systemen på jorden. Företaget har lanserat den personliga AI-tjänsten Pi och har tre kända grundare: Reid Hoffman, Karén Simonyan och Mustafa Suleyman.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 6 juli

Ny rapport ger insikter om den globala marknaden för programmatisk displayannonsering

En ny rapport från OrbisResearch.com ger en omfattande analys av den globala marknaden för programmatisk displayannonsering. Rapporten inkluderar djupgående forskning, noggranna marknadsprognoser och insiktsfull information om trender, konkurrensmiljö, större spelare och expansionsmöjligheter inom marknaden för programmatisk displayannonsering. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Facebook, Google (Doubleclick), Alibaba, Adobe Systems Incorporated, Tencent, AppNexus, Amazon, JD.com, Yahoo, Verizon Communications, eBay, Booking, Expedia, MediaMath, Baidu, Rakuten, Rocket Fuel, The Trade Desk, Adroll och Sina. Rapporten belyser också effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 2 juli

Ny rapport ger insikter och prognoser för sociala medier annonseringsindustrin 2023-2031

En ny rapport, “2023-2031 Keyword Industry Key Insights and Forecasts”, har lagts till i OrbisResearch.coms butik. Rapporten ger en grundlig överblick över den globala marknaden för sociala medier annonsering. Den identifierar de största företagen i branschen och bedömer deras marknadsandelar, strategier och produktlinjer. Rapporten lyfter fram konkurrensen mellan nyckelkonkurrenter, såsom företag A, B och C, som ständigt försöker öka sin marknadsandel. Rapporten täcker även introduktionen av nya företag och deras möjliga effekter på marknaden.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 2 juli

8 sätt att mäta prestanda för Google PLA Ads

Google PLA Ads och kampanjer är en del av sökmotorn som låter handlare tävla på online-marknadsplatser som Amazon, eBay och andra. Cirka 20% av alla sponsrade sökklick inom detaljhandeln genereras av Google PLA. E-handelsföretag kan mäta prestanda för sina Google Product Listing Ads (PLA) med hjälp av olika metoder och verktyg inom Google Ads-plattformen. Här är 8 enkla sätt för online-säljare att mäta prestanda för sina Google PLA: 1. Intryck, 2. Klick, 3. Klickfrekvens (CTR), 4. Konverteringar, 5. Avkastning på annonsutgifter (ROAS), 6. Google Ads-rapportering, 7. Integration med Google Analytics, 8. A/B-testning.

Direktlänk Dela Vents Magazine fördjupade 20 juni

Marknadsundersökning hjälper kunder att förutsäga investeringar i sociala medier reklam

En stor marknadsundersökning för sociala medier reklammarknadsrapport hjälper kunder att förutsäga investeringar i framväxande marknader, utöka marknadsandelar eller framgångsrikt lansera nya produkter. Rapporten förenklar komplexa marknadsinsikter med hjälp av etablerade verktyg och tekniker och presenterar data i diagram och tabeller för bättre förståelse. De viktigaste aktörerna på den globala marknaden för sociala medier reklam är Alphabet, Facebook, Baidu, Yahoo! Inc, Microsoft, Alibaba, Tencent, Twitter, Aol (Verizon Communications), eBay, Linkedin, Amazon, IAC, Soho och Pandora.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Chefer förutspår AI:s ljusa framtid i sina branscher

Sex VD:ar från olika branscher har uttryckt optimistiska visioner för AI:s roll i deras respektive industrier. AI skulle kunna gynna kunder inom restauranger, detaljhandel och e-handel. Krogers VD Rodney McMullen tror att AI kommer att hjälpa företaget att anpassa kundernas upplevelser efter deras personliga smakpreferenser och säkerställa färskhet genom leveranskedjor. Inom restaurangbranschen diskuteras möjligheter att använda AI för att ta emot kundernas beställningar och förbättra anställningsprocessen. United Airlines VD Scott Kirby menar att AI kan hjälpa flygbolag att kommunicera direkt med kunder och undvika kommunikationsmissförstånd. Altana AI:s grundare Evan Smith arbetar med att använda AI för att samla data och skapa ´Google Maps för leveranskedjor´. eBay:s VD Jamie Iannone säger att företaget har använt AI-teknik i flera år, men att deras ansträngningar nyligen har utvidgats.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 1 juni

AI:s Netscape-ögonblick: En parallell mellan chatbottar och webbläsarens tidiga dagar

I takt med att Silicon Valley har gripits av en feber kring artificiell intelligens (AI) har vissa teknikentusiaster försökt sätta denna senaste teknikboom i perspektiv. Ett sätt att tänka på det är som AI:s ”Netscape-ögonblick”. Det finns paralleller mellan dagens entusiasm för AI-drivna chatbottar som ChatGPT och Bard och spänningen kring Netscape-webbläsaren från 1990-talet. Båda lät människor inse möjligheterna kring en befintlig teknik, vilket ledde till ny innovation. Netscape-webbläsaren var ett av de första verktygen som hjälpte människor att enkelt surfa på World Wide Web. Chatbottar har på liknande sätt fått människor att inse kraften i AI, en teknik som har utvecklats i decennier, i skiftande takt. Sedan dess har Microsoft, Google, Meta med flera pressat hårdare in i AI-racet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare