» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Elf.tech är en teknikplattform som erbjuder innovativa lösningar för att effektivisera och optimera företagets arbetsprocesser. Det inkluderar automatisering av uppgifter, dataanalys och integration av olika system och verktyg. Elf.tech fokuserar på att erbjuda skalbara och anpassningsbara lösningar som hjälper företag att växa och anpassa sig till föränderliga marknadsförhållanden. Genom att använda avancerad teknik som artificiell intelligens och maskininlärning, hjälper Elf.tech företag att förbättra produktiviteten, minska kostnaderna och öka konkurrenskraften på marknaden.

Senaste nytt kring Elf.tech

AI-genererad musik skapar debatt om upphovsrätt

Konstnärlig intelligens (AI) har gett upphov till en ny våg av kreativitet inom musikindustrin. Artister som Glorb har använt AI för att skapa musik med generativa algoritmer, vilket resulterat i miljontals strömmar på plattformar som Spotify och YouTube. Men med AI-genererad musiks växande popularitet uppstår frågor kring upphovsrätt och ägande. Glorb, hjärnan bakom de virala SpongeBob-inspirerade rapspåren, förblir anonym och har ingen koppling till Nickelodeon. Tracy Chan, VD för Splash, föreslår att hitta en balans mellan att skapa mer innehåll och belöna originalartister. Lagstiftare börjar också ta upp frågan. ´ELVIS Act´, undertecknad av Tennessees guvernör Bill Lee, utvidgar befintliga regler för att skydda mot obehörig användning av någons likhet genom att inkludera ´röst´ i dess omfattning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

CreateSafe samlar in $4.6M för att lansera AI-drivna musikplattformen TRINITI

CreateSafe, en musikteknikstudio som hjälpt Grimes att lansera sitt Elf.Tech AI-projekt, har samlat in 4,6 miljoner dollar i sin första finansieringsrunda för att introducera en ny AI-driven plattform. Plattformen, som kallas TRINITI, kommer att hjälpa artister att monetarisera generativa AI-möjligheter inom musikskapande och distribution. Finansieringsrundan leddes av Polychain Capital, med ytterligare stöd från bland annat Crush Ventures, Anthony Saleh, Paris Hiltons 11:11 Media, MoonPay, Chaac Ventures, Unified Music Group och Dan Weisman. Efter rundan har Grimes också gått med i CreateSafes rådgivande styrelse.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 16 november

Grimes lanserar Elf.Tech, en AI-röstprogramvara och CreateSafe lanserar Triniti, en AI-driven musikplattform

Efter att en låt med AI djupfejk av Drake och Weeknds röster togs bort, chockerade Grimes allmänheten när hon twittrade att hon skulle dela 50% av intäkterna med alla som ville använda hennes röst i AI-genererade låtar. En vecka senare debuterade Grimes med Elf.Tech, en öppen källkods AI-röstprogramvara som låter artister replikera hennes röst i sina låtar och behålla hälften av royalties. Musiken tech-studion CreateSafe, grundad av Grimes manager Daouda Leonard, lanserade idag officiellt sin generativa AI-drivna plattform, Triniti - tillgänglig på webben som en gratis öppen beta. Triniti låter artister skapa en AI-röstklon, generera text-till-ljudprover, ställa frågor till en chatbot om musikindustrin, monetisera skapelser och hantera musik IP. CreateSafe avslöjade att de har dragit in 4,6 miljoner dollar i finansiering.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

Sevdaliza lanserar AI-röstmodell ´Dahlia´ med Myvox

Musikern Sevdaliza har lanserat en AI-röstmodell, Dahlia, i samarbete med musikplattformen Myvox. Modellen bygger på ´femenoid-roboten´ Dahlia som Sevdaliza introducerade i en musikvideo förra året. Med AI-modellen kan skapare förvandla sina röster till Dahlias och släppa de resulterande spåren på alla streamingplattformar. Precis som Grimes kommer Sevdaliza att ta emot 50 procent av alla royalties. Sevdaliza startade samtal med Myvox efter att ha tweetat om möjligheterna att utveckla en AI-röstmodell. Dahlia var ett naturligt val som Myvoxs första AI-artist, säger plattformens två medgrundare, Maeve (Arianna Broderick) och John Clancy.

Direktlänk Dela Dazed Media fördjupade 16 augusti

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare