» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 354 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Exscientia är ett företag inom läkemedelsforskning som använder sig av artificiell intelligens (AI) för att snabbare och mer effektivt utveckla nya läkemedel. Genom att analysera stora mängder data kan deras AI-system identifiera lovande molekyler och förutsäga hur de kommer att fungera i kroppen. Detta minskar kostnader och tidsåtgång för läkemedelsutveckling. Exscientia har redan haft framgångar med att upptäcka nya potentiella behandlingar för bland annat cancer och neurologiska sjukdomar. Företaget samarbetar med flera stora läkemedelsbolag för att driva utvecklingen av AI-drivna läkemedel framåt.

Senaste nytt kring Exscientia

AI:s roll i vetenskaplig forskning: fördelar och etiska utmaningar

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av dagens liv, inklusive vetenskaplig forskning. Användningen av AI i forskning har ökat från 2% 2013 till 8% tio år senare. AI används i olika vetenskapliga sammanhang, till exempel för att lösa proteinfällningsproblemet inom molekylärbiologi. Program som AlphaFold, skapat av Googles moderbolag, använder maskininlärning för att förutsäga proteiners form. Dessutom producerade Exscientia 2020 den första AI-upptäckta drogen för att gå in i en klinisk prövning, riktad mot OCD-symptom. Trots potentialen för AI i forskning, finns det etiska utmaningar, inklusive algoritmisk snedvridning och brist på reglering.

Direktlänk Dela Varsity Publications fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI och maskininlärning förväntas vara främsta teknikinvesteringen inom life science

Pharma Horizons rapport utforskar de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för läkemedelsutveckling, läkemedelstillverkning och kvalitetskontroll. AI/ML förväntas vara den främsta teknikinvesteringen för 60 procent av företagen inom life science under de närmaste två åren, enligt en nyligen genomförd undersökning från Pistoia Alliance. Dessutom förväntas den farmaceutiska AI-marknaden nå 11,8 miljarder dollar 2032, drivet av dess förmåga att förbättra tillverkning, kliniska prövningar och forskning & utveckling. Rapporten innehåller insikter från bland annat Dr Feng Ren, Dr Andrew Hopkins, Tero Laulajainen, Vincenzo Salvatore, Dr Tim Sandle och Phoebe Clough.

Direktlänk Dela European Pharmaceutical Review fördjupade 24 januari

Novo Nordisk öppnar AI-forskningscenter i London

Det danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk planerar att öppna ett nytt AI-forskningscenter i Londons vetenskaps- och teknikområde. Företaget har hyrt kontorsutrymme i Knowledge Quarter i King´s Cross, London, med planer på att flytta in på platsen i början av 2024. Omkring 40 arbetare förväntas initialt vara baserade på platsen, vilket samlar team från Novo Nordisks befintliga forsknings-, utvecklings- och IT-divisioner. Det kommer att se företaget etablera en ny ´digital innovation hub´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 december

AI i läkemedelsupptäckt och screening marknaden förväntas växa kraftigt till 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt och screening uppskattas till 364,67 miljoner USD och förväntas nå en marknadsstorlek på 4 000,56 miljoner USD vid slutet av 2030. Marknaden drivs av ökade samarbeten och allianser över branschgränserna. AI används i stor utsträckning inom hälso- och sjukvården, särskilt för att utforska nya läkemedel. COVID-19-pandemin har ökat efterfrågan på nya medicinska lösningar och farmaceutiska företag har i större utsträckning vänt sig till AI-drivna lösningar i kliniska prövningar.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 december

Framtiden för läkemedelsindustrin: AI och ML leder till nya upptäckter och personliga behandlingar

En digital först-strategi baserad på avancerad analys, AI och ML är nödvändig för att möta dagens hälso- och sjukvårdskrav. Denna strategi kan påskynda processen från utveckling till godkännande av nya läkemedel, som för närvarande tar upp till 10-12 år. Enligt en rapport från ABI Research kan industrin spendera över 4,5 miljarder dollar på digital omvandling fram till 2030. Genom att tillämpa avancerad analys på verkliga data (RWD) kan läkemedelsföretag engagera sig i objektiva beslut och fokusera mer på patienter än på produkter. AI och ML kan också påskynda utvecklingsgodkännandecykeln. Företag som Moderna, Pfizer och Johnson & Johnson har använt AI/ML-metoder för att utveckla COVID-19-vacciner.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 9 december

AI för läkemedelsutveckling och upptäckt väntas växa med 31,6%

Enligt en rapport från Allied Market Research förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) för läkemedelsupptäckt och utveckling växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 31,6% från 2020 till 2027. Rapporten visar att marknaden genererade 520 miljoner dollar 2019 och beräknas nå 4,81 miljarder dollar 2027. Covid-19-pandemin har lett till en ökad efterfrågan på AI-teknik för läkemedelsupptäckt och utveckling, särskilt för att snabba upp utvecklingen av läkemedel för behandling av viruset.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 16 november

Global rapport om artificiell intelligens i läkemedelsupptäckt

En ny rapport av Global Market Vision, ´Global ´Artificial Intelligence In Drug Discovery Market´ Size, Share, Price, Trends, Report and Forecast 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i läkemedelsupptäckt. Rapporten innehåller 132 sidor med fullständig innehållsförteckning, tabeller och diagram, och en djupgående analys före och efter COVID-19 pandemins utbrott. Marknadsforskningsrapporten är en grundlig företagsstudie om branschens nuvarande tillstånd som studerar innovativa företags tillväxtmetoder och analyserar viktiga element som ledande tillverkare, produktionsvärde, nyckelregioner och tillväxttakt.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Merck KGaA samarbetar med BenevolentAI och Exscientia för läkemedelsupptäckt

Merck KGaA stärker sin läkemedelsupptäckt genom att vända sig till två artificiella intelligensföretag, BenevolentAI och Exscientia. Företagen ska utveckla små molekylära läkemedel inom onkologi, neurologi och immunologi. Merck KGaA har valt tre potentiella första och bästa i klassen mål för varje allians, men avslöjar inte dessa mål. Förutom initiala betalningar kan AI-företagen få ytterligare betalningar kopplade till milstolpar samt royalty från försäljning av eventuella godkända produkter.

Direktlänk Dela MedCity News fördjupade 21 september

Artificiell intelligens förändrar läkemedelsutvecklingen

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll inom läkemedelsforskning och används i allt från individanpassade behandlingar till att förutsäga vilka läkemedel som har störst chans att lyckas i kliniska prövningar. Najat Khan, Chief Data Science Officer på Janssen, ett dotterbolag till Johnson & Johnson, menar att vi befinner oss vid en brytpunkt för användningen av AI inom läkemedelsutveckling. Det brittiska bioteknikföretaget Exscientia förutspår att AI kommer att användas vid designen av alla nya läkemedelskandidater innan 2030. AI kan även påskynda läkemedelsupptäckter genom att analysera omfattande och komplexa datamängder.

Direktlänk Dela BioStock fördjupade 21 september

AI inom läkemedelsupptäckt förväntas växa kraftigt fram till 2032

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt nådde ett värde av nästan $1,042.3 miljoner 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 30,5% sedan 2017. Marknaden förväntas växa till $3,739.2 miljoner 2027 med en tillväxttakt på 29.1%. Fram till 2032 förväntas marknaden växa med en CAGR på 25,7% och nå $11,729.1 miljoner. Rapporten pekar på utmaningar som begränsad tillgång till hälso- och sjukvård i utvecklingsländer, brist på kvalificerad arbetskraft och hög andel misslyckade AI-projekt. Framtida tillväxt kan dock stödjas av statligt stöd, ökade hälso- och sjukvårdsutgifter och adoption av molnbaserade lösningar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 18 september

Upphovsrättskontoret beslutar att AI-genererat innehåll inte är berättigat till upphovsrättsskydd

Det amerikanska upphovsrättskontoret har beslutat att Théâtre D’opéra Spatial, skapat med text till bild GenAI-appen Midjourney, inte är berättigat till upphovsrättsskydd. Det är oklart när och i vilket sammanhang AI-genererat innehåll kan skyddas av upphovsrätten. Apple rapporteras spendera miljoner dollar om dagen för att träna sin mest avancerade språkmodell, Ajax GPT. Felix och Paul Studios lanserade sin första blandade verklighetsupplevelse på 80:e Venedig filmfestival. Tidningens TIME100 AI-lista för 2023 innehåller 43 VD:ar, grundare och medgrundare. Hiber3D har integrerat Googles AI-verktyg för att ge skapare möjlighet att skapa en nedsänkande värld. Nintendo ryktas samarbeta med Google om en VR-headset. Meta ryktas samarbeta med LG om en ny Quest Pro. Enligt Tony “Skarred Ghost” Vitillo har VR inte varit så bra för spel.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 september

Betydande tillväxt förväntas på marknaden för maskininlärningsbaserad läkemedelsforskning mellan 2023 och 2030

En ny forskningsrapport förutspår en betydande tillväxt på den globala marknaden för maskininlärningsbaserad läkemedelsforskning mellan 2023 och 2030. Rapporten, som utförts av Worldwide Market Reports, visar på en omfattande undersökning av marknadstrender. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar IBM Watson Health, Google Health och Exscientia. Rapporten segmenterar marknaden baserat på produkttyp, tillämpning, slutanvändare och region. Den inkluderar även en analys av olika faktorer som påverkar marknadstillväxten.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 4 september

Globala marknader för artificiell intelligens i läkemedelsupptäckt växer

En rapport har lagts till ResearchAndMarkets.coms erbjudande som ger en detaljerad översikt över marknaden för artificiell intelligens (AI) i läkemedelsupptäckt. Rapporten analyserar marknadstrender med data från 2020, uppskattningar från 2021 och prognoser för årliga tillväxttakt fram till 2028. Trots framsteg inom AI-drivna innovationer njuter etablerade läkemedelsföretag fortfarande av fördelar som finansiella resurser, specialiserad vetenskaplig expertis och erfarenhet av forskning och utveckling. Men några av dessa fördelar börjar redan visa tecken på tidig försämring. AI-tekniken har potential att revolutionera läkemedelsforskningen, och läkemedelsföretag behöver planera för en framtid där AI ofta används i läkemedelsforskning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 augusti

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

Goldman Sachs har delat med sig av en lista över 20 aktier som kan gynnas av den ökade användningen av artificiell intelligens (AI). Analytiker på banken uppskattar att AI kan ge en uppsida på över 14% för amerikanska aktier. De nämner också att AI kan öka den årliga tillväxten av arbetskraftsproduktiviteten med cirka 1,5 procentenheter över en 10-årsperiod efter omfattande införande i USA och andra utvecklade marknadsekonomier, och så småningom höja den globala BNP:n med 7%. Bland företagen på listan finns Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Marvell Technology och TSMC.

Business Insider fördjupade 9 juli

Maskininlärning inom läkemedelsupptäckt och utveckling förväntas växa kraftigt fram till 2031

Den globala marknaden för maskininlärning inom läkemedelsupptäckt och utveckling undersöks i en ny rapport, där både befintliga ledande aktörer och kommande konkurrenter beaktas. Rapporten ger insikter som kan hjälpa aktörer att utforma strategier för framtiden och få en stark position på den globala marknaden. Forskningen tar hänsyn till faktorer som marknadsanalys, definition, segmentering, betydande trender inom branschen och en granskning av konkurrenslandskapet. Den globala marknaden för maskininlärning inom läkemedelsupptäckt och utveckling genererade 1,2 miljarder dollar 2021 och beräknas generera 26,2 miljarder dollar 2031, med en CAGR på 37,9%.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare