» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

FCC, eller Federal Communications Commission, är en amerikansk federal myndighet som ansvarar för att reglera telekommunikation, radio, och tv-sändningar i USA. FCC bildades 1934 och dess huvuduppgift är att övervaka och kontrollera användningen av radiofrekvensbandet samt att utfärda licenser för radio- och tv-stationer. Myndigheten arbetar också med att skydda konsumenters rättigheter, främja konkurrens och upprätthålla allmän säkerhet och välfärd inom kommunikationssektorn. FCC har makt att utdöma böter och sanktioner mot företag och individer som bryter mot dess regler och bestämmelser.

Senaste nytt kring FCC

Indiska kvinnor når toppnivåer inom AI-forskning och tillämpning

Enligt en artikel i The Economist har indier varit i framkant av AI-forskning och tillämpning. Förra året överträffade Indien Kina med det högsta antalet doktorander som studerar i USA. Av cirka 2,5 miljoner invandrade STEM-arbetare (vetenskap, teknik, teknik, matematik) i USA kommer 29% från Indien. Inom området för artificiell intelligens (AI) är 8% av världens ledande forskare indiska. Kvinnor halkar inte efter heller. Från och med 2022 har indierna de högsta AI-färdighetsgenomträngningsgraderna var Indien och detta inkluderar kvinnor! Här är listan över kvinnor som har uppnått högsta standarder inom ai - Niki Parmar, Aakanksha Chowdhery, Anima Anandkumar, Suchi Saria, Parvati Dev, Monisha Ghosh.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI fortsätter att göra sig gällande på olika sätt, inklusive i reklamfilmer under Super Bowl. Microsoft Copilot, Google´s Pixel 8, CrowdStrike, Etsy och Avocados from Mexico använde alla AI i sina reklamfilmer under matchen. Vissa annonser framhävde hur AI hjälper deras produkter, andra använde AI för att faktiskt göra sina annonser, och åtminstone en gjorde narr av AI.

CNET Networks fördjupade 13 februari

AI gör sig gällande i Super Bowl-reklam

Artificiell intelligens (AI) är närvarande i flera reklamfilmer under Super Bowl, inklusive Microsoft, Google, CrowdStrike, Etsy och Body Armor. Microsofts ´Watch Me´ marknadsför AI-assistenten Microsoft Copilot i Windows 11. Google presenterar en tillgänglighetsfunktion för Pixel 8-smarttelefonen som använder Google AI för att hjälpa synskadade att ta bilder. Cybersäkerhetsföretaget CrowdStrike visar hur de använder AI för säkerhet. Etsy använder AI för att bestämma vad de ska ge tillbaka till sina franska vänner. Body Armor använder AI för att göra narr av konceptet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 12 februari

AI-företaget Midjourney överväger förbud mot politiska bilder

AI-bildgenereringsföretaget Midjourney överväger att förbjuda användare från att skapa politiska bilder av Joe Biden och Donald Trump. Detta är en del av företagets ansträngningar att undvika att bli använda för att distrahera från eller desinformera om USA:s presidentval 2024. Midjourneys VD, David Holz, meddelade förra veckan att företaget är nära att ´hamra´ - eller förbjuda - politiska bilder, inklusive de av de ledande presidentkandidaterna, ´för de närmaste 12 månaderna´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 februari

FCC förbjuder AI-genererade röster i telefonsamtal efter fejkade Biden-samtal

President Joe Bidens röst fejkades nyligen i ett falskt robotsamtal för att avskräcka människor från att rösta på honom i det kommande presidentvalet. Amerikanska myndigheten FCC har nu bestämt att samtal med AI-genererade röster är olagligt i USA. Tidigare har det varit möjligt att utreda specifika fall av robotsamtal där en röst AI-genererats men nu blir handlingen i sig förbjuden. Det falska Biden-samtalet har spårats till aktörer i Texas och en brottsutredning pågår.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

AI-genererade röster i robosamtal utmanar FCC

AI-genererade röster som imiterar kändisar och politiker gör det svårare för Federal Communications Commission (FCC) att bekämpa robosamtal. FCC:s ordförande Jessica Rosenworcel vill att kommissionen ska erkänna samtal som använder AI-genererade röster som artificiella, vilket gör användningen av röstkloningsteknik i robosamtal olaglig. Enligt FCC:s Telephone Consumer Protection Act (TCPA) är artificiella röster eller inspelade samtal till bostäder mot lagen. Om AI-genererade röstsamtal erkänns som olagliga enligt befintlig lagstiftning, kommer det att ge åklagarmyndigheter över hela landet ”nya verktyg” för att slå ner på bedragare.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 2 februari

OpenAI förbjuder AI-chattbot som kampanjar för demokratisk kandidat

OpenAI har förbjudit teamet bakom Dean.Bot, en chattbot som syftar till att väcka intresse för den demokratiska kandidaten från Minnesota, Dean Phillips. Företaget citerade ett misslyckande att följa företagets användningsriktlinjer som orsak till förbudet. Dean.Bot, som skapades av AI-startupen Delphi, på uppdrag av Super PAC We Deserve Better, tillät potentiella väljare att ´konversera´ med Phillips och höra hans kampanjmeddelanden. OpenAI har redan en policy som förbjuder utvecklare att bygga applikationer för politisk kampanjering och lobbyverksamhet eller att skapa chattbotar som imiterar verkliga personer, inklusive kandidater eller statliga enheter.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 22 januari

AI-producerad George Carlin-special är inte den riktiga Carlin, säger dotter

En ny George Carlin-special har släppts på YouTube, producerad av AI-företaget Dudesy. Men det är inte riktigt George Carlin, den briljanta och djärva komikern som dog 2008. Dudesy kallar produktionen ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, trots att Dudesy´s första ord är ´Det du ska höra är inte George Carlin...´. Kelly Carlin, George Carlins dotter, menar att detta inte är något hennes far skulle ha gjort och att det inte borde ha hans namn på det. Hon säger att hennes familj undersöker hur de lagligt kan skydda hennes fars arbete från AI-manipulation.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 20 januari

ChatGPT Enterprise lanseras med företagsgradig säkerhet och förbättrade funktioner

Sam Altman har glädjande tillkännagivit lanseringen av ChatGPT Enterprise, med företagsgradig säkerhet, stöd för storskalig distribution och den efterlängtade GPT-4. Funktioner inkluderar en administrationskonsol med masshantering av medlemmar, enkel inloggning och en analyspanel. Användare får obegränsad tillgång till GPT-4 och förmågan att bearbeta större företagsdokument utan behov av fragmentering. Företag kan anpassa lösningar med API-användningskrediter. Över 80% av Fortune 500-företagen har antagit ChatGPT på bara nio månader.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 15 december

Dropbox, molnlagringsföretaget, spenderade tid på att rätta till ett missförstånd som uppstått på internet. Bland andra Amazon CTO Werner Vogels, blev övertygade om att Dropbox, som introducerade en uppsättning AI-verktyg i juli, matade OpenAI, tillverkaren av ChatGPT och DALL•E 3, med användarfiler som träningsmaterial för AI-modeller. Dropboxs VD, Drew Houston, var tvungen att förklara att tredjeparts AI-tjänster endast används när kunderna aktivt interagerar med Dropbox AI-funktioner. Houston medgav dock att Dropbox borde ha kommunicerat tydligare med sina kunder.

The Register fördjupade 15 december

Läckta detaljer om Samsungs kommande Galaxy S24 och S24 Ultra

Nya detaljer om Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S24 och S24 Ultra har läckt ut. Officiella bilder visar en ny platt skärmdesign på S24 Ultra, vilket bekräftar tidigare läckor. Samsung förväntas släppa ny AI-programvara på sina kommande telefoner som kan översätta meddelanden i realtid på över ett dussin språk. FCC har nyligen publicerat stora processor- och modemspecifikationer för S24-serien, vilket tyder på att alla S24-modeller kommer att vara utrustade med Snapdragon 8 Gen 3-chips. S24 Ultra får också en titanram, en uppgraderad 50MP 5x teleobjektivkamera, bättre ångkammarkylning och Wi-Fi 7.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 2 december

Seattle-baserade tech-startups samlar in miljontals i finansiering för att utveckla AI-drivna produkter och miljövänliga lösningar

Seattle-baserade startupen Pulumi har annonserat en serie C-finansieringsrunda på 41 miljoner dollar, ledd av Madrona Venture Group. Företaget, som erbjuder infrastruktur som kod, planerar att investera i nya AI-drivna produkter. Muir AI, ett annat Seattle-baserat företag som hjälper företag med deras koldioxidredovisning och utsläppsminskning, har samlat in 3,25 miljoner dollar. Electric Era, en startup för laddning av elbilar, har fått finansiering från Chevrons riskkapitalarm. Lisi Global, en ag-tech-startup baserad i Richland, Washington, har utvecklat en teknik som ersätter kemiska bekämpningsmedel med enheter som ger skadedjur i jorden en stöt som liknar ett kontrollerat blixtnedslag.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 3 oktober

AI och Gen AI revolutionerar medieproduktion

AI-baserad ansiktsigenkänning och generativ AI (Gen AI) används alltmer i medieproduktion för att skapa innehåll snabbare och mer effektivt. Ross Videos Vision[Ai]ry Facial Tracking använder AI för att spåra ansikten i videoflödet. ChatGPT, lanserat i november 2022, har revolutionerat automatiserad tal-, text- och bildskapande. Företag som Vizrt, Sony och Ross Video har implementerat AI i sina verktyg för att förbättra produktionen. Gen AI används för att generera bilder och video, automatisera produktion, assistera videoredigering, skapa metadata för automatisk loggning, skapa undertexter, söka i segment, återanvända mediaresurser, automatiskt uppgradera innehåll till högre upplösningar och kodning/avkodning av ljud- och videoflöden.

Direktlänk Dela TV Technology fördjupade 10 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare