» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 142 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Financial Times är en internationell dagstidning baserad i London, Storbritannien. Den grundades 1888 och fokuserar främst på ekonomi, finans, affärer och politik. Tidningen är känd för sitt rosa papper och sin speciella typografi. Financial Times är en av de mest inflytelserika ekonomiska publikationerna i världen och läses av beslutsfattare, investerare och affärsledare över hela världen. Tidningen publiceras dagligen och har en digital version som uppdateras kontinuerligt. Financial Times ägs av det japanska företaget Nikkei Inc. och har ett globalt nätverk av korrespondenter som täcker ekonomiska händelser och trender.

Senaste nytt kring Financial Times

2024 kan bli ett avgörande år för AI

Förväntningarna på AI-teknologi har nått en feberhöjd med investerare och företagsledare som har mycket höga förväntningar. Men det finns risk för besvikelse om teknologin inte lever upp till dessa förväntningar. 2024 kan bli ett avgörande år för AI när företagsledare fokuserar på vad AI verkligen kan göra just nu. Trots starka kvartalsrapporter från Microsoft och Alphabet föll deras aktier då investerare förväntade sig perfektion. Investeringar i AI har inte gett den avkastning som marknaden hoppats på. Enligt en årlig undersökning av PwC förväntar sig 61% av de tillfrågade VD:na att generativ AI kommer att förbättra kvaliteten på deras produkter och tjänster. Men PwC varnar för att misstag kan ha stora konsekvenser och att brist på levererade produktivitetsvinster kan vara det mest explosiva.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Teknikmarknadsuppdatering: Cisco omstrukturerar, OpenAI når intäktsmilstolpe, NinjaOne kapitalrunda, Amazon Bedrock UI-uppdatering, Ransomware-betalningar ökar

Cisco planerar att omstrukturera sin verksamhet och säga upp tusentals anställda för att fokusera på områden med hög tillväxt. OpenAI nådde en årlig intäktslöpning på 2 miljarder dollar i december. NinjaOne har höjt 231 miljoner dollar i kapital, med investeringar från datafokuserade ledare från Snowflake och Datadog. Amazon Bedrock, AWS:s plattform för att bygga och skala gen-AI-applikationer, får en ny look och känsla med en uppdaterad användargränssnitt. Ransomware-betalningar passerade 1 miljard dollar för första gången 2023.

Direktlänk Dela ChannelE2E fördjupade 13 februari

Stora teknikföretag skär 34 000 jobb i satsning på AI

Större teknikföretag har kollektivt skurit 34 000 jobb sedan början av 2024 i en strategisk satsning på generativ artificiell intelligens (AI). Företag som Microsoft Corp, Alphabet Inc, PayPal Holdings Inc och eBay Inc har omstrukturerat sina arbetskrafter för att fokusera på AI. Analytiker tror att dessa uppsägningar är en del av en bredare trend inom branschen där företag omvärderar sin arbetskraft och omfördelar resurser för att investera i ny teknik. Denna rörelse ses också som ett tecken på företagens åtagande till kostnadsdisciplin. Trots en minskande trend i tekniska uppsägningar under andra halvan av 2023, vände trenden i januari, med antalet anställda som sagts upp i tekniksektorn ökar med 304%.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 februari

Amazon står inför utmaningar inom AI i molnkriget

Amazons aktie har stigit med 11% denna månad tack vare bättre än förväntade intäkter och försäljning. Trots att företagets molntjänst, Amazon Web Services (AWS), förblir dominerande inom teknikindustrin, står det inför utmaningar från snabbväxande AI-trender. Microsoft och Google har båda tagit ledningen inom AI och investerar mer i tekniken. Trots detta hävdar Amazons VD Andy Jassy att företaget fortsätter att se momentum kring kunder som vill göra sitt långsiktiga AI-arbete med AWS. Han tror att generativ AI kommer att generera tiotals miljarder dollar i intäkter de närmaste åren.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 februari

OpenAI når rekordtakt av tillväxt, förväntas fördubbla intäkterna till 2025

OpenAI har uppnått årliga intäkter överstigande 2 miljarder dollar, vilket sätter en rekordtakt av tillväxt som påminner om de snabbast växande teknikföretagen i historien, rapporterade Financial Times. Denna prestation för San Francisco-baserade startupen rapporterades i december 2023. Rapporten nämnde också att OpenAI, med stöd från Microsoft, är optimistisk om sin potential att mer än fördubbla denna intäktsiffran till 2025. Denna optimism drivs av det betydande intresset från företagskunder som är angelägna att integrera OpenAIs generativa AI-verktyg i sina verksamheter.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 9 februari

OpenAI-chefen Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar för att öka globala chipkapaciteten

Sam Altman, VD för OpenAI, förhandlar med investerare om att samla in mellan 5 och 7 biljoner dollar för ett stort projekt som skulle öka världens chiptillverkningskapacitet och dess förmåga att driva AI. Potentiella investerare inkluderar Förenade Arabemiratens regering, eftersom Altman nyligen träffade landets nationella säkerhetsrådgivare Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan. Diskussionerna är fortfarande i ett tidigt skede och det är ännu inte känt vilka som är troliga investerare. Insamlingsinsatserna kan sträcka sig över flera år och kanske inte ger resultat.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 9 februari

Microsoft-backade OpenAI når 2 miljarder dollar i intäkter, värderas till över 80 miljarder dollar

San Francisco-baserade startupföretaget OpenAI, som stöds av Microsoft, nådde en intäktsmilstolpe på 2 miljarder dollar i december, enligt Financial Times. OpenAI tror att de kan mer än fördubbla denna siffra 2025, baserat på starkt intresse från företagskunder som vill använda dess teknik för att införa generativa AI-verktyg på arbetsplatsen. OpenAI:s årliga intäkter översteg 1,6 miljarder dollar i december tack vare stark tillväxt från sin ChatGPT-produkt. OpenAI:s VD Sam Altman är i samtal med investerare, inklusive UAE, för att höja kapital för en teknikinitiativ.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 9 februari

Microsoft lanserar Signals, en AI-assisterad nyhetsplattform

Microsoft har samarbetat med mediewebbplatsen Semafor för att lansera nyhetskällan Signals, som kommer att publicera nyhetsartiklar skrivna av människor men forskade av AI. Signals svarar på de djupa och fortsatta förändringarna i det digitala medialandskapet och det post-sociala nyhetsögonblicket, och på riskerna och möjligheterna som artificiell intelligens innebär, förklarar Semafor på sin webbplats. Medan användningen av AI-verktyg för innehållsskapande har varit kontroversiell, hoppas Microsoft genom Signals kunna ge ett tydligt exempel på att tekniken utför en uppgift bättre än en människa utan att ersätta människans arbete.

Direktlänk Dela Movieguide fördjupade 9 februari

Teknikjättar som Microsoft, OpenAI vill ha tydligare regler för AI-modeller från Storbritannien

Ledande artificiella intelligensföretag uppmanar Storbritanniens regering att ge mer detaljer om sina säkerhetstestprocedurer för AI. Detta kommer efter att OpenAI, Google DeepMind, Microsoft och Meta frivilligt åtog sig att öppna sina senaste generativa AI-modeller för förutgående testning av det nyligen etablerade AI Safety Institute (AISI). Trots att de inte är juridiskt bundna att agera utifrån testresultaten, har regeringen betonat sin förväntan att företagen ska hantera identifierade risker. Regeringen planerar framtida bindande krav för ledande AI-utvecklare för att stärka ansvarsåtgärderna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 7 februari

Brittiska ministrar varnas för att vänta på en skandal innan de reglerar AI

Brittiska ministrar har varnats för att vänta på en skandal av postkontorstyp innan de ingriper för att reglera artificiell intelligens (AI), efter att regeringen meddelat att den inte kommer att skynda på att lagstifta. Regeringen kommer att erkänna att bindande åtgärder för att övervaka AI-utvecklingen behövs vid någon tidpunkt, men inte omedelbart. Istället kommer ministrarna att presentera ´inledande tankar för framtida bindande krav´ för avancerade system och diskutera dem med tekniska, juridiska och civila samhällesexperter. Regeringen ger också £10 miljoner till regulatorer för att hjälpa dem att hantera AI-risker.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 februari

Brittiska överhuset uppmanar regeringen att agera på AI-upphovsrättsfrågor

En kommitté i brittiska överhuset uppmanar landets regering att inte vänta på att tillräckligt med rättsfall om upphovsrätt ska framträda från rättsliga strider mellan AI-företag och nyhetsförläggare. Regeringen bör i stället dela sin syn på om upphovsrättslagen ger tillräckligt skydd för rättighetsinnehavare vars arbete används för att träna stora språkmodeller (LLM) och om nödvändigt lägga fram alternativ för att framtidsäkra lagstiftningen. Kommittén anser att det inte är rättvist att teknikföretag använder rättighetsinnehavarnas data för kommersiella ändamål utan tillstånd eller ersättning.

Direktlänk Dela Press Gazette fördjupade 2 februari

Elon Musks xAI söker 6 miljarder dollar i finansiering

Elon Musks företag xAI, som konkurrerar med OpenAI:s ChatGPT, rapporteras söka $6 miljarder i finansiering för att nå en värdering på $20 miljarder. xAI har redan lanserat sin chatbot Grok, som erbjuder realtidskunskap och svarar på kryddiga frågor. Företaget är engagerat i att se till att AI förblir en kraft för gott och utvecklar skydd mot illvillig användning. Enligt Financial Times kan Morgan Stanley och Mellanösterninvesterare driva xAIs finansieringsplaner. xAI har inte kommenterat rapporten.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 29 januari

Apple satsar mer på artificiell intelligens i sina produkter

Apple ökar sin inriktning på artificiell intelligens (AI) i sina produkter, särskilt iPhone. Genom en rad förvärv och hårdvaruutvecklingar förbereder sig företaget för att införa AI-funktioner direkt i sina enheter, med iPhone 16 som flaggskepp. Sedan 2017 har Apple köpt upp 21 AI-företag, inklusive WaveOne, som specialiserar sig på AI-drivna videokomprimeringar. Företaget har också rekryterat AI-experter från företag som Google och har arbetat med stora språkmodeller liknande OpenAI:s ChatGPT. Målet är att köra generativ AI direkt på sina mobiler, vilket gör att AI-applikationer och chatbotar kan köras på iPhone-hårdvara och mjukvara utan att behöva förlita sig på molntjänster.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 27 januari

Apple arbetar med generativ AI för sina iDevices

Apple arbetar på att lägga till generativ AI på sina iDevices, men på grund av tekniska begränsningar och nuvarande användning av tekniken kommer det troligen inte att vara en stor funktion av iOS inom en snar framtid. Även om Apple inte har anslutit sig till den senaste vågen av generativ AI-propaganda, har maskininlärning varit och fortsätter att vara en nyckelförmåga för företaget. Apple har nyligen köpt AI-företag och utvecklat sina egna stora språkmodeller för att kunna leverera. Dess hårdvarufördel ligger i neurala bearbetningsenheter (NPU) i Apples hemgjorda kisel som hanterar befintliga AI-implementeringar. Apple kan dock tvingas göra hårdvarukoncessioner när det gäller minne.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 25 januari

AI skapar virtuella influerare - företag tjänar på trenden

Virtuella sociala medieinfluencer, skapade med datorgenererad grafik (CGI), växer i popularitet. Exempelvis har Lil Miquela, en 19-årig brasiliansk-amerikansk social mediestjärna, över 2,6 miljoner följare på Instagram och samarbetar regelbundet med märken som BMW och Pacsun. Andra virtuella influencer inkluderar Lu Do Magalu, Noonoouri och Bermuda. Med framväxten av AI-bildgenereringsverktyg som DALL-E 2 och Midjourney, är virtuella influencer lättare än någonsin att skapa, och företag tjänar på trenden. AI-modellagenturer som The Clueless har dykt upp för att samarbeta med märken för att skapa skräddarsydda avatarer. Yakov Bart, professor i marknadsföring vid Northeastern University, menar att fenomenet är förståeligt ur ett marknadsförings- och varumärkesperspektiv, då det sänker kostnader och ger företag större kontroll över budskap. Instagram utforskar möjligheten att införa etiketter för AI-genererat innehåll på sin plattform.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 24 januari

OpenAI:s VD Sam Altman söker investerare för att starta chip-tillverkande företag

OpenAI:s VD Sam Altman håller på att prata med potentiella investerare för att samla in miljarder dollar för att starta ett chip-tillverkande företag, enligt en rapport från Bloomberg. Han planerar att upprätta ett nätverk av fabriker för att tillverka halvledare. Bland de högst rankade personerna som Altman har pratat med om att finansiera det nya företaget finns UAE:s Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) och Softbank. Det är ännu inte klart om det nya företaget kommer att vara ett dotterbolag till OpenAI eller en separat enhet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 januari

OpenAI:s VD diskuterar ny chipverksamhet med Mellanösterns investerare och TSMC

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar med investerare från Mellanöstern och chipstillverkare, inklusive TSMC, om att starta en ny chipverksamhet, rapporterade Financial Times på lördag.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 21 januari

Kate Crawford: En ledande röst inom AI och dess globala påverkan

Kate Crawford är en framstående akademiker som har studerat de sociala implikationerna av artificiell intelligens och var en av de mest inflytelserika personerna 2023 enligt Time Magazine. Hon är professor vid New York University och forskare vid School of Communication and Journalism vid University of Southern California. 2017 lanserade hon, tillsammans med Meredith Whittaker, det första kvinnoledda forskningscentret AI Now Institute. Hon gick med i Microsoft Research-teamet 2005. Hon innehar för närvarande den första besökande professuren i AI och rättvisa vid École Normale Supérieure i Paris. Hon har rådgivit politiker vid FN, Federal Trade Commission, Europaparlamentet, Australian Human Rights Commission och Vita huset. Hon har även samarbetat med media som The New York Times, The Atlantic och Harper´s Magazine. Hennes arbete inkluderar även samarbetsprojekt och visuella undersökningar. I en intervju med The Guardian i juni 2021 påpekade hon att etik inom AI är nödvändigt, men inte tillräckligt. Frågor som vem som gynnas och vem som skadas av AI är mer användbara. Hon öppnade kongressen Future 2024 med presentationen Hur hanterar vi den AI som människor har skapat?. Hon påpekar att många regeringar inte känner sig kapabla att reglera maktöverföringar, där påverkan av internationella allianser är mycket relevant. I sin bok AI Atlas: Power, Politics, and the Planetary Costs of Artificial Intelligence (2021), utforskar hon vilka effekterna av artificiell intelligens kommer att vara på planeten.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 januari

OpenAI:s VD diskuterar nytt chipföretag med Mellanöstern-investerare

OpenAI:s VD Sam Altman är i diskussioner med Mellanöstern-investerare och chip-tillverkare, inklusive TSMC, om att starta ett nytt chipföretag, rapporterade Financial Times på lördag.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 20 januari

USA:s riskkapitalinsamling når lägsta nivån på sex år

Riskkapitalinsamling i USA har nått sin lägsta nivå på sex år, enligt nyligen publicerade data. Den årliga insamlingsfiguren för 2023 är på väg att bli den lägsta sedan 2015, med en minskning på mer än 50% jämfört med föregående år, enligt Financial Times. Det totala årliga beloppet som samlats in av riskkapitalbolag 2023 är 67 miljarder dollar, vilket är det lägsta sedan 2017. Denna nedgång i finansiering har påverkat startups över hela världen, vilket lett till massuppsägningar och brist på möjligheter att casha ut. Många startups har tvingats stänga ner, med tusentals arbetstagare som förlorar sina jobb. Riskkapitalbolag har också haft svårigheter, med vissa som visar sårbarheter. Det finns dock en försiktig optimism om att situationen kommer att förbättras 2024, om än något.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 januari

AI-företag bör beskattas för att kompensera för arbetsmarknadsstörningar, enligt Stanford-expert

I takt med att arbetsstyrkan blir allt mer beroende av artificiell intelligens (AI) uppstår nya perspektiv på historiska, traditionellt arbetskraftscentrerade kostnadsstrukturer. Marietje Schaake, internationell policydirektör vid Stanford University Cyber Policy Center och tidigare medlem av Europaparlamentet, föreslår i en åsiktsartikel i Financial Times en skatt på AI-företag för att kompensera för de arbetsmarknadsstörningar som AI förväntas medföra. Duolingo, en mjukvarutillverkare för språkinlärning, har till exempel minskat sin entreprenörsarbetsstyrka med 10% på grund av den avkastning som AI-mjukvaran erbjuder företaget. Framtiden för AI och dess påverkan på arbetsmarknaden fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 januari

EU granskar Microsofts partnerskap med Open AI

Microsoft är startup-bolaget Open AIs ´exklusiva molnleverantör´, men äger ingen traditionell aktiepost i företaget. Istället får techjätten en begränsad del av vinsten. EU ska nu granska om detta samarbete bryter mot unionens konkurrensregler, särskilt med fokus på reglerna för sammanslagningar. Granskningen kommer efter att Storbritanniens och USA:s konkurrensmyndigheter har inlett granskningar av affären. Microsoft fick en icke-röstade observatörsplats i Open AI:s styrelse efter en konflikt inom Open AI.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 9 januari

Ventureföretaget Thrive Capital förbereder sig för att samla in minst 3 miljarder dollar

Ventureföretaget Thrive Capital förbereder sig för att samla in minst 3 miljarder dollar trots en nedgång i teknikfinansiering. Det planerade insamlandet, som rapporterades av Financial Times, skulle göra Thrive, en stor investerare i OpenAI, till en av få stora tillväxtfonder som söker investerare för mer pengar. Insamlingen är i ett tidigt skede och kommer troligen att formellt inledas de kommande månaderna. En investerare i Thrive sa att insamlingen skulle presentera ´ett mycket intressant lackmustest´ för andra investerare på en marknad där investeringarna har minskat dramatiskt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 januari

OpenAI-chefen antyder att GPT-5 kommer att kräva mer data för träning

OpenAI-chefen antydde i en intervju med Financial Times att GPT-5 kommer att kräva mer data för träning. Planen, sa han, var att använda offentligt tillgängliga datamängder från internet, tillsammans med storskaliga proprietära datamängder från organisationer. Det sistnämnda skulle inkludera långformigt skrivande eller konversationer i alla format.

Direktlänk Dela Evening Standard fördjupade 4 januari

Statligt stödda AI-företag växer globalt

Under de senaste veckorna 2023 har flera statligt stödda artificiella intelligens (AI) företag lanserats globalt. Abu Dhabi lanserade AI71, som kommer att kommersialisera deras stora språkmodell (LLM), Falcon. Mistral, en fransk modellbyggare, meddelade en finansieringsrunda på 400 miljoner dollar. Krutrim, en indisk startup, avtäckte Indiens första flerspråkiga LLM. Dessa företag strävar efter att bli nationella AI-mästare, och konkurrerar globalt med företag som OpenAI. Samtidigt har länder som USA och Kina lovat att investera 40-50 miljarder dollar vardera i AI, och andra länder följer efter för att inte hamna efter i teknologiracet.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 1 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft, LinkedIn ökar annonsintäkter, Skyhorse Publishing köper Regnery Publishing

New York Times har stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång, och hävdar att företagen har använt Times innehåll utan tillstånd för att skapa AI-produkter som OpenAI´s ChatGPT och Microsoft´s Copilot. Tidningen kräver skadestånd och att teknikföretagen hindras från att använda dess innehåll och förstöra alla datauppsättningar som innehåller Times-material. LinkedIn ser ut att dra nytta av annonsörers avståndstagande från Elon Musks X, med en ökning av annonsintäkterna med 10,1% år 2023. Salem Media Group har sålt Regnery Publishing till Skyhorse Publishing.

Direktlänk Dela O´Dwyer Public Relations fördjupade 29 december

EU:s AI-lagpaket möter kritik och stöd

Margrethe Vestager, dansk EU-kommissionär för konkurrensfrågor och digitalisering, stödjer den nya lagstiftningen kring AI som EU enades om i december. Lagen innefattar bland annat rättsväsendets användning av AI och förbud mot ansiktsigenkänning baserat på religiös övertygelse, sexuell läggning eller etnisk tillhörighet. Franska presidenten Emmanuel Macron har kritiserat lagen och hävdat att den kan hämma europeiska techbolags utveckling av AI. Lagen ska implementeras i EU:s medlemsländer 2025.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 29 december

Varumärkesexpert testar BMW i5, Prostatype Genomics utmärker sig inom Life Science, och EU-kommissionär försvarar AI-lagstiftning

Den svenska varumärkesexperten Annette Rosencreutz har fått möjlighet att testa den helt nya BMW i5 och menar att BMW lever upp till sin vision om körglädje. Svenska medicinteknikbolaget Prostatype Genomics, med försäljning på den europeiska marknaden och en planerad lansering i USA, kan vara ett intressant investeringsalternativ inom Life Science. EU-kommissionär Margrethe Vestager försvarar den nya AI-lagstiftningen och hävdar att den kommer att främja innovation och ge rättssäkerhet till de som bygger AI-modeller.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 29 december

Big Tech står för majoriteten av AI-investeringar 2023

Ny data visar att stora delar av 2023 års investeringar i artificiell intelligens (AI) kom från Big Tech. De stora affärerna som Amazon, Google och Microsoft genomförde detta år utgjorde två tredjedelar av de 27 miljarder dollar som kanaliserades till AI-startups, enligt Financial Times. Trots att generativ AI har lockat riskkapitalbolag, har dessa företag tvingats minska sina utgifter på grund av högre räntor och minskade portföljvärderingar. Rapporten nämner att affärer som Microsofts investering på 10 miljarder dollar i OpenAI och Google och Amazons investeringar i Anthropic hjälpte till att öka de totala utgifterna på AI-företag till nästan tre gånger det tidigare rekordet på 11 miljarder dollar 2021.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 december

Behovet av att uppvärdera handens och hjärtats intelligenser i arbetsmarknaden

I regeringens budgetproposition föreslås att 1,7 miljarder kronor satsas nästa år på nästan 20 000 nya utbildningsplatser inom yrkes- och vuxenutbildningar för att möta behovet av personal inom vården, industrin, livsmedelsnäringen, restaurangbranschen och kollektivtrafiken. Brittiske journalisten David Goodhart argumenterar dock för att framgångsrika samhällen måste erkänna värdet av alla tre intelligenser (kognitiv, manuell, omvårdnad/emotionell) och att en obalans har uppstått där kognitiv begåvning övervärderas. Han menar att arbetsmarknaden är i förändring med artificiell intelligens och att vi behöver uppvärdera hjärtats och handens intelligenser.

Direktlänk Dela Eskilstuna-Kuriren fördjupade 21 december

Mira Murati, medgrundare av OpenAI, utsedd till världens mest inflytelserika kvinna 2023

Mira Murati, medgrundare av OpenAI, har utsetts till världens mest inflytelserika kvinna 2023 enligt Financial Times. Hon har varit en drivande kraft bakom OpenAI och ledde teamet som designade ChatGPT chatbot och Dall-E imager. Trots denna prestigefyllda utmärkelse verkar Murati fortfarande vara en ganska isolerad enhet inom OpenAI. Företaget verkar inte vara en förespråkare för feminism, vilket bekräftas av utnämningen av den tidigare finansministern Larry Summers, som är känd för att ha sagt att medfödda skillnader mellan könen förklarar varför det finns färre kvinnor med framgångsrika karriärer inom STEM.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 18 december

OpenAI kan släppa GPT4.5 snabbare än väntat, enligt läckt skärmdump

En skärmdump som cirkulerar på Reddit och X tyder på att OpenAI kan släppa sin senaste stora språkmodell GPT4.5 snart. Skärmdumpen, som påstås vara ´läckt´, visar en beskrivning av ´GPT 4.5´ som säger: ´Vår mest avancerade modell ger multimodellförmågor över språk, ljud, vision, video och 3D, tillsammans med komplex resonemang och tvärmodellförståelse.´ Många tror dock att skärmdumpen är falsk. En Reddit-tråd på r/OpenAI, som postades runt 14 december kl. 10:30 UTC och kan vara källan till ´läckan´, har tagits bort av moderatorerna. Om OpenAI verkligen kommer att släppa GPT-4.5 eller om de hoppar direkt till GPT-5 är okänt.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 14 december

OpenAI samarbetar med Axel Springer för att förbättra AI-modeller och innehållstjänster

OpenAI, ledande inom generativ AI, samarbetar med det tyska medieföretaget Axel Springer för att förbättra sina AI-modeller och innehållstjänster. Axel Springer och OpenAI kommer att arbeta tillsammans för att tillhandahålla sammanfattningar av Axel Springers artiklar och annat journalistiskt innehåll till OpenAI:s ChatGPT-användare. OpenAI kommer också att få tillgång till nya artiklar och innehåll skrivna av människor för att träna sina AI-modeller. Sammanfattningarna kommer att innehålla länkar tillbaka till de fullständiga artiklarna på Axel Springers publiceringswebbplatser. OpenAI betalar tiotals miljoner euro per år för denna tillgång.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 december

Nyhetsrum världen över utvecklar riktlinjer för användning av AI

I juli 2022 hade bara några få nyhetsrum runt om i världen riktlinjer för hur deras journalister och redaktörer kunde använda digitala verktyg som drivs av artificiell intelligens (AI). Ett år senare hade dussintals inflytelserika, globala nyhetsrum formella dokument relaterade till användningen av AI. Under denna tid lanserade AI-forskningsföretaget OpenAI ChatGPT, en chatbot som kan generera alla typer av skriftligt material. Nyhetsrum inklusive USA Today, The Atlantic, National Public Radio, Canadian Broadcasting Corporation och Financial Times har sedan dess utvecklat AI-riktlinjer eller policyer. Forskning publicerad i september 2023 på preprint-servern SocArXiv är bland de första som undersöker hur nyhetsrum hanterar de spridande kapaciteterna hos AI-baserade plattformar.

Direktlänk Dela Journalist´s Resource fördjupade 12 december

Astra Zeneca ingår avtal med AI-läkemedelsföretag Absci värt 2,6 miljarder kronor

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca har tecknat ett avtal med det amerikanska AI-läkemedelsbolaget Absci, värt upp till 247 miljoner dollar, motsvarande 2,6 miljarder kronor. Avtalet syftar till att utveckla antikroppsbehandlingar mot cancer. Absci använder generativ AI för att utforma optimala läkemedelskandidater. Avtalet inkluderar en engångsbetalning, forsknings- och utvecklingsfinansiering, milstolpsbetalningar och royalties på eventuell produktförsäljning.

Direktlänk Dela Börs Världen fördjupade 5 december

Absci och AstraZeneca samarbetar för att utveckla antikroppsbaserade cancerbehandlingar

Absci, ett företag som använder generativ AI för att utforma optimala läkemedelskandidater, har ingått ett avtal med AstraZeneca för att utveckla antikroppsbehandlingar mot cancer. Avtalet inkluderar en engångsbetalning, forsknings- och utvecklingsfinansiering, milstolpsbetalningar och royalties på eventuell produktförsäljning. Abscis VD Sean McClain uttryckte stolthet över att arbeta nära AstraZeneca för att utnyttja deras AI för att ta fram nya behandlingar för onkologipatienter.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 4 december

OpenAI:s ChatGPT: En revolutionerande AI-teknik med blandade resultat och utmaningar

OpenAI-gruppen har utvecklat en programvara, ChatGPT, som kan generera texter, bilder och röster på begäran, vilket liknar vad en människa kan göra. Programvaran släpptes den 30 november 2022 och har sedan dess integrerats i teknikjättarnas produkter, som Microsofts Windows och Bing, Googles sökmotor och smartphones, Facebook och Instagrams chattbotar och Amazons röstassistent Alexa. Trots att tekniken har potential att transformera samhället och ekonomin, har dess faktiska inverkan på produktionen varit begränsad. Dessutom har teknikens framväxt lett till oro över risker som upphovsrättsintrång och spridning av desinformation genom deepfakes.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 3 december

AstraZeneca skriver avtal med AI-företaget Absci för att bekämpa cancer

Anglo-svenska läkemedelsföretaget AstraZeneca har tecknat ett avtal värt upp till 247 miljoner dollar med amerikanska Absci, ett företag inom artificiell intelligens (AI) för biologiska läkemedel, för att utforma en antikropp för att bekämpa cancer, rapporterade Financial Times. Samarbetet syftar till att utnyttja Abscis AI-teknik för storskalig proteinanalys för att hitta en effektiv onkologisk behandling. Avtalet inkluderar en förskottsbetalning till Absci, forsknings- och utvecklingsfinansiering och milstolpebetalningar, samt royalty på eventuella produktförsäljningar.

Direktlänk Dela Midwest Communications fördjupade 3 december

Vi befinner oss mitt i en AI-bubbla, säger Financial Times redaktör

Rana Foroohar, biträdande redaktör på Financial Times, säger att vi befinner oss mitt i en bubbla för artificiell intelligens (AI). Hon förutspår att effekterna av AI kommer att utvecklas under de kommande åren med perioder av både upp- och nedgångar.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 1 december

AI-innovationer och forskning inom hälso- och sjukvården: En månatlig översikt

AI-chatboten ChatGPT har haft stor inverkan på hälso- och sjukvården sedan den blev ett år gammal. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har börjat utveckla nästa generations AI-modell, GPT-5, tillsammans med Microsoft. Samtidigt har vetenskapen uppdaterat sin AI-redaktionspolicy för att tillåta vissa undantag för användning av AI-genererade bilder och videor i manuskript. En studie har visat att generativa AI-modeller kan skriva mycket övertygande kliniska anteckningar som är svåra att skilja från läkarskrivna anteckningar. Trots detta rapporterade endast 13% av medicinska gruppledare att AI var deras främsta tekniska prioritet.

Direktlänk Dela MedPage Today fördjupade 30 november

Året i översikt för ChatGPT och globala framsteg inom AI-styrning

Världen firar ettårsjubileet för ChatGPTs offentliga debut den 30 november 2023. Detta markerar ett stort år för AI-teknikens innovation och antagande, och vi granskar 10 stora marknads- och regleringsmilstolpar som omger dess lansering. Länge före ChatGPTs debut togs det steg för att införa lagstiftning om AI-styrning. Europeiska kommissionen föreslog den första EU-regleringsramen för AI i april 2021. Singapore, Kanada och andra länder har också tagit fram egna AI-styrningsramar. ChatGPT lanserades av OpenAI den 30 november 2022 och blev snabbt populär. Inom fem dagar lockade plattformen över en miljon användare. Stora företag som Microsoft hoppade på möjligheten att införliva AI i sina applikationer. Nyligen investerade Google 300 miljoner dollar för en 10% andel i San Francisco-baserade generativa AI-startup Anthropic.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 november

Prenumerera på Financial Times för tillgång till globala expertinsikter

Artikeln innehåller ingen specifik information. Den uppmanar läsare att prenumerera för att få tillgång till Financial Times innehåll och insikter från globala ämnesexperter. Den erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag/skolor. Dessutom informerar den om att FT-webbplatserna använder cookies och annan data för olika ändamål, inklusive att hålla webbplatserna säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 27 november

Försäljning av Open AI:s aktier fortsätter som planerat

Försäljningen av Open AI:s aktier kommer att genomföras som planerat, enligt Financial Times. Detta blir ett första test av bolagets värde efter turbulensen på vd-posten. Rapporten hänvisar till två investerare med insyn i processen.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 27 november

Financial Times erbjuder marknadsinsikter och smart data genom sina prenumerationstjänster

Artikeln handlar om Financial Times prenumerationstjänster. De erbjuder expertinsikter, analys och smart data för att hjälpa sina prenumeranter att identifiera trender, risker och möjligheter på marknaden. De har över 300 000 finansproffs som prenumeranter och erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag. De använder också cookies och annan data för olika ändamål, som att hålla sina webbplatser tillförlitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 26 november

Beskrivning av Financial Times tjänster

Artikeln innehåller ingen specifik information eller nyheter. Det är en generell beskrivning av Financial Times och dess tjänster, inklusive dess globala täckning, antal journalister och länder de täcker, samt prenumerationsalternativ.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 24 november

Financial Times uppmanar till prenumeration för marknadsexpertis

Artikeln innehåller ingen relevant information eller nyheter. Den är snarare en uppmaning att prenumerera på Financial Times för att få tillgång till deras marknadsexpertis och analys. De erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 21 november

Open AI bekräftar utveckling av GPT-5

Open AI:s VD Sam Altman har bekräftat att företaget arbetar på utvecklingen av GPT-5, efterföljaren till GPT-4. Sam Altman har tidigare sagt att företaget inte börjat träna någon ny modell, men i en intervju med Financial Times bekräftade han att GPT-5 nu är under utveckling. Historiskt sett har GPT-modellernas parametrar ökat med ungefär en storleksordning per numrerad version, vilket innebär att GPT-5 kommer att kräva mer träningsdata. Open AI har nyligen rapporterat att de har 100 miljoner användare varje vecka.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 16 november

OpenAI börjar utveckla GPT-5 och söker kvalitetsdata

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har meddelat att företaget nu arbetar med att utveckla GPT-5, trots tidigare uttalanden om att det inte skulle ske på ett tag. Altman nämnde att mer data behövs för att utveckla AI-modellen, vilket kommer från offentliga onlinekällor och proprietära privata dataset. Detta följer OpenAI:s tidigare uppmaning till organisationer att samarbeta om privata dataset. Altman nämnde också att de nyligen mottagit en sats av Nvidias senaste H100-chips, vilka förväntas bli mer tillgängliga 2024. Företaget arbetar för att säkra finansiering från investerare, chips från Nvidia och kvalitetsdata var de än kan hitta det.

Direktlänk Dela Singularity Hub fördjupade 15 november

Uppmaning till prenumeration på Financial Times

Artikeln innehåller ingen specifik information. Den uppmanar läsare att prenumerera på Financial Times för att få tillgång till expertåsikter och insikter. Det erbjuds olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella alternativ. Dessutom nämns att webbplatsen använder cookies och annan data för olika ändamål, såsom att säkerställa webbplatsens tillförlitlighet och säkerhet, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 15 november

OpenAI söker ytterligare finansiellt stöd från Microsoft för AI-utveckling

OpenAI:s VD Sam Altman har i en ny intervju bekräftat att det amerikanska AI-företaget söker ytterligare finansiellt stöd från sin största investerare Microsoft för att stödja sina utvecklingsinsatser. Detta kommer strax efter att OpenAI arrangerade sin första utvecklarkonferens, DevDay. Microsoft har nyligen meddelat att de kommer att investera 10 miljarder dollar i OpenAI för att utöka partnerskapet mellan de två företagen till att inkludera AI-superdatorer och forskning. Altman är intresserad av att bygga ´superintelligens´ och skaffa den datorstyrka som kommer att underlätta denna process.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 15 november

OpenAI får fler eftertraktade H100-chip från Nvidia, förväntar sig bättre tillgång nästa år

OpenAI har mottagit en eftertraktad order av H100-chip och förväntar sig fler snart, enligt VD Sam Altman. OpenAI, liksom många andra AI-företag, använder Nvidias senaste modell av chip för att träna sina modeller. Fler chip signalerar att mer sofistikerade AI-modeller kommer att vara redo inom en snar framtid. Det finns en stark efterfrågan på H100-chip från Nvidia, vilket har skapat en köphysteri. Men om OpenAI kunde få sin order kanske tillgången på chip till AI-företag förbättras. OpenAIs växande chiplager kommer att hjälpa till att driva företagets nästa AI-modell, GPT-5, som Altman sa är under utveckling.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 15 november

Financial Times erbjuder globala nyheter och analyser

Artikeln handlar om Financial Times, en global nyhetskälla som erbjuder analyser och nyheter från över 600 journalister i mer än 50 länder. De täcker ämnen som politik, företag, innovation, trender och mer. För att låsa upp artikeln krävs en prenumeration. De erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella alternativ. De använder cookies och annan data för olika ändamål, till exempel för att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 14 november

Information om prenumerationstjänster och cookie-användning

Artikeln erbjuder ingen specifik information. Den beskriver bara Financial Times prenumerationstjänster och deras användning av cookies på deras webbplatser.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 13 november

OpenAI planerar att utveckla ´superintelligent´ AI, GPT-5

Det har nästan gått ett år sedan ChatGPT lanserades i slutet av november 2022. Nu har OpenAI:s VD Sam Altman i en ny intervju med Financial Times avslöjat planer på att skapa en ´superintelligent´ version av AI kallad GPT-5. Nyheten kommer strax efter OpenAI:s första utvecklarutställning där Altman visade upp GPT-4 Turbo, företagets mest avancerade AI hittills, och dess ambitioner att starta en appbutik där folk kan sälja anpassade GPTs som utför specifika uppgifter och funktioner. Altman sade att OpenAI planerar att återvända till Microsoft för att samla in pengar till GPT-5.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 13 november

OpenAI:s VD söker ytterligare finansiellt stöd för att utveckla superintelligens

OpenAI:s VD Sam Altman söker ytterligare finansiellt stöd från huvudinvesteraren Microsoft när hans företag, skaparna av den populära programvaran ChatGPT, fortsätter att forska på ´hur man bygger superintelligens´. Microsoft meddelade tidigare i år att de kommer att investera upp till 10 miljarder dollar i OpenAI, vilket utökar samarbetet mellan de två företagen för att inkludera AI-superdatorer och forskning, samtidigt som det möjliggör för båda att kommersialisera de resulterande avancerade AI-teknologierna. Altman berättade för Financial Times att partnerskapet med Microsoft ´fungerar riktigt bra´ och att han förväntar sig att ´samla in mycket mer med tiden´ för att hjälpa till att finansiera skapandet av mer avancerade artificiella intelligensmodeller.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 13 november

Beskrivning av Financial Times Prenumerationstjänster

Artikeln innehåller ingen specifik information. Det verkar vara en generell beskrivning av Financial Times och deras prenumerationstjänster, snarare än en nyhetsartikel. De nämner att de har över 600 journalister i mer än 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 13 november

Nvidia förbereder att lansera nya AI-chip för kinesiska marknaden

Nvidia (NVDA) aktie nådde en köppunkt på torsdagen i samband med rapporter om att chip-tillverkaren är på väg att tillkännage en ny serie AI-chip för kunder i Kina. De nya chippen är utformade för att följa de senaste exportrestriktionerna från den amerikanska regeringen. Nvidia aktie steg så högt som 482,30 men slutade dagen upp bara 0,8% till 469,50. Financial Times rapporterade att Nvidia kan tillkännage de nya datacenterchippen redan nästa vecka. De tre nya Nvidia-chippen för Kina kallas H20, L20 och L2, rapporterade FT. Nvidia har sänkt prestandan för processorerna för att uppfylla de senaste amerikanska restriktionerna. Wall Street-analytiker reagerade positivt på nyheten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Björn Ulvaeus förespråkar AI i musikbranschen

Björn Ulvaeus, känd från ABBA och som grundare av Pophouse Entertainment, har skrivit en debattartikel i Financial Times där han diskuterar artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. Ulvaeus är imponerad av AI men söker lösningar för att skydda artister och deras verk när den nya tekniken implementeras. Han föreslår att artister skulle kunna låta AI-modeller, som Youtubes inkubator, träna på deras verk om de kunde prenumerera på en professionell tjänst där en del av prenumerationen gick till musikindustrin genom förlag och royalties.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 9 november

Prenumerera på Financial Times för en global perspektiv på amerikansk politik och affärer

Artikeln erbjuder prenumeration på Financial Times för att få en global perspektiv på amerikansk politik, affärer och mer. Den erbjuder obegränsad tillgång och digital tillgång för att se varför över 1 miljon läsare prenumererar på Financial Times. Det finns olika prenumerationsplaner för både individer och företag. Webbplatsen använder cookies och andra data för olika ändamål, som att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 8 november

Marknadsexpertis erbjuds genom prenumeration på Financial Times

Artikeln erbjuder expertinsikter, analys och smart data för att hjälpa läsaren att skilja ut trender, risker och möjligheter på marknaden. Den uppmanar till prenumeration på Financial Times för att låsa upp hela artikeln och utforska olika prenumerationsalternativ. De erbjuder individuella och professionella prenumerationer, och premiumåtkomst för företag och utbildningsinstitutioner. Webbplatsen använder cookies och annan data för olika ändamål, som att hålla webbplatserna tillförlitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 6 november

Financial Times uppmanar till prenumeration för expertinsikter

Artikeln innehåller ingen specifik information, utan verkar vara en generell uppmaning från Financial Times att prenumerera på deras tjänster för att få tillgång till expertåsikter och insikter. De erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. De nämner också att de använder cookies och andra data för att säkerställa att deras webbplatser är pålitliga och säkra, personalisera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 6 november

Financial Times uppmanar läsare att prenumerera

Artikeln innehåller ingen specifik information, utan är snarare en generell inbjudan från Financial Times till läsare att prenumerera på deras innehåll. De erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella, och förklarar att de använder cookies och andra data för att hålla sina webbplatser säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 4 november

Financial Times erbjuder globala nyheter och analyser

Artikeln innehåller ingen specifik information, den är en generell beskrivning av Financial Times och deras tjänster. De erbjuder globala nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder. De täcker ämnen som politik, affärer, innovation och trender. De erbjuder olika prenumerationer, inklusive individuella och professionella planer för företag och utbildningsinstitutioner. De använder cookies och annan data för att hålla sina webbplatser tillförlitliga och säkra, personalisera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 4 november

Stora AI-företag går med på säkerhetstester för AI-modeller

Stora AI-företag och länder har undertecknat en överenskommelse vid AI Safety Summit om att låta myndigheter granska AI-modeller ur säkerhetssynpunkt innan de blir offentliga. Överenskommelsen är dock inte juridiskt bindande. Bland företagen finns Open AI, Google Deep Mind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta. Länder som EU, USA och Storbritannien har också skrivit under. Kina, som deltog i toppmötet, är inte en del av överenskommelsen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 3 november

Prenumerera på Financial Times för expertinsikter och åsikter

Artikeln innehåller ingen specifik nyhetsinformation. Den uppmanar läsare att prenumerera på Financial Times för att få tillgång till expertåsikter och insikter. Det finns olika prenumerationsplaner tillgängliga, inklusive individuella och professionella planer för företag och utbildningsinstitutioner. Webbplatsen använder cookies och annan data för olika ändamål, inklusive att hålla webbplatsen säker och tillförlitlig, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatsen används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 2 november

Financial Times erbjuder globalt perspektiv och digital tillgång

Artikeln handlar om Financial Times erbjudande om globalt medborgarskap och perspektiv på USA och mer genom nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder. De täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. De erbjuder obegränsad digital tillgång och har över en miljon prenumeranter. De erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella premiumtillgång för företag och utbildningsinstitutioner. De använder cookies och annan data för olika ändamål, inklusive att hålla FT-webbplatser pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 1 november

Financial Times erbjuder expertperspektiv genom prenumeration

Artikeln handlar om att Financial Times erbjuder expertråd från globala ämnesexperter. Dessa experter kan ge läsarna nya perspektiv genom sina insikter och åsikter. Artikeln uppmanar läsarna att prenumerera för att låsa upp innehållet. Financial Times erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella alternativ. De använder också cookies och annan data för olika ändamål, inklusive att hålla webbplatserna säkra och tillförlitliga, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 1 november

President Biden undertecknar exekutiv order för att bygga kapacitet för utvärdering och minimering av risker med AI

President Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att bygga upp USA:s kapacitet att utvärdera och mildra riskerna med artificiell intelligens (AI) för att säkerställa säkerhet, trygghet och förtroende, samtidigt som man främjar ett innovativt, konkurrenskraftigt AI-ekosystem som stöder arbetstagare och skyddar konsumenter. Exekutiva ordern upprättar nya standarder för AI-säkerhet och skyddar amerikanernas integritet, främjar jämlikhet och medborgerliga rättigheter, står upp för konsumenter och arbetstagare, främjar innovation och konkurrens, främjar amerikanskt ledarskap runt om i världen och mer, enligt Vita huset. U.S. Department of Commerce kommer att spela en nyckelroll i genomförandet av EO.

Direktlänk Dela Lynnwood Times fördjupade 31 oktober

Avgörande vecka för AI:s framtid

Denna vecka är avgörande för framtiden för artificiell intelligens (AI), enligt Politico. G7-länderna har presenterat en uppförandekod för utvecklare av generativ AI, och Storbritannien har kallat till ett toppmöte om AI-säkerhet. USA:s president Joe Biden har lagt fram ett paket med åtgärder för att reglera AI, som Vita huset kallar för ´den kraftfullaste uppsättningen åtgärder i världen´ för att garantera säkerhet, trygghet och förtroende för AI. Paketet inkluderar krav på att techföretag delar resultaten av sina interna säkerhetstester med staten och digital märkning av AI-genererat material.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 31 oktober

Över 1000 medlemmar av Writers Guild of America East skriver under på AI-petition

Över 1000 medlemmar av fackföreningen Writers Guild of America East har undertecknat en petition för att införa skyddsåtgärder för journalister mot artificiell intelligens (AI). Det öppna brevet kräver att de ska inkluderas i beslutsprocessen kring AI-verktyg på deras arbetsplatser. Bland de författare som skrivit under finns medlemmar på BDG, CBS News, Chalkbeat, CNET, Crooked Media, Fast Company, Financial Times Specialist, FRONTLINE, Future PLC, Gimlet, G/O Media, GroupNine, Inc., The Intercept, Hearst, HuffPost, iHeartMedia Podcasts, MSNBC, Parcast, Pineapple Street Studios, Slate, The Ringer, VICE, Vox Media, och fler.

Direktlänk Dela The Wrap News fördjupade 30 oktober

Google investerar upp till $2 miljarder i AI-startup Anthropic

Google har gått med på att investera upp till $2 miljarder i Anthropic, ett San Francisco-baserat AI-startup. Investeringen inkluderar $500 miljoner i förskott. I april investerade Google hundratals miljoner i Anthropic för en då 10% andel. Andra investerare inkluderar Salesforce Ventures, Zoom Ventures, Spark Capital och den belägrade FTX-grundaren Sam Bankman-Fried. Anthropic är utvecklaren av Claude 2, en rivaliserande chatbot till OpenAI:s ChatGPT. Claude 2 har förmågan att sammanfatta upp till cirka 75 000 ord. Användare kan mata in stora datamängder och begära sammanfattningar i form av ett memo, brev eller berättelse.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 30 oktober

OpenAI lanserar nya funktioner för ChatGPT Plus-medlemmar; Amazon och Google investerar i AI-startup Anthropic

OpenAI lanserar nya betafunktioner för ChatGPT Plus-medlemmar. Uppdateringen inkluderar möjligheten att ladda upp filer och arbeta med dem, samt multimodal support. Användare behöver inte längre välja lägen som Browse with Bing från GPT-4-rullgardinsmenyn - det kommer istället att gissa vad de vill baserat på sammanhanget. De nya funktionerna tar med en del av de kontorsfunktioner som erbjuds av dess ChatGPT Enterprise-plan till den fristående individuella chatbot-prenumerationen. Amazon meddelade att de kommer att investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic - AI-startupen grundad av tidigare OpenAI-anställda som är mest känd för sin Claude chatbot. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic 2022.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 29 oktober

Financial Times erbjuder globala perspektiv och olika prenumerationer

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet eller information. Istället beskriver den Financial Times tjänster och erbjudanden. De erbjuder globala perspektiv på USA och andra ämnen från över 600 journalister i över 50 länder. De erbjuder olika prenumerationer för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. De använder också cookies och annan data för att hålla sina webbplatser säkra och tillförlitliga, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 26 oktober

Generativ AI-teknik driver innovation och skapar nya enhörningar

Generativ AI-teknik har fångat intresset från både offentliga och privata företag. Enligt en rapport från riskkapitalbolaget Accel utgör nu generativa AI-företag nästan två tredjedelar (60%) av nya ´enhörningar´, eller startups värderade till över $1 miljard. OpenAI, en pionjär inom industrin, överväger att sälja aktier till ett värde av $86 miljarder. IBM och Amazon Web Services samarbetar för att hjälpa kunder att utnyttja generativ AI. Mastercard har introducerat nya AI-drivna lösningar och Revnue har lanserat en AI-drivna mobilapp. Square har lanserat 10 nya generativa AI-funktioner. Enligt rapporten ´Consumer Interest in Artificial Intelligence´ vill nästan två tredjedelar av amerikanerna ha en AI-kopilot för att hjälpa dem att boka resor. Trots framstegen finns det fortfarande risker med AI-teknologin och det finns krav på reglering.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 oktober

Beskrivning av Financial Times prenumerationstjänster och användning av cookies

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet, utan är snarare en beskrivning av Financial Times prenumerationstjänster och dess globala journalistnätverk. Den beskriver också hur de använder cookies på sina webbplatser för att förbättra användarupplevelsen och säkerheten.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 22 oktober

OpenAI:s värdering skjuter i höjden, nu värderat till nästan 950 miljarder kronor

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har sett sin värdering skjuta i höjden. Efter att ha tagit in pengar i våras, låg företagets värdering på 29 miljarder dollar, motsvarande cirka 320 miljarder kronor. Nu har värderingen ökat ytterligare, med OpenAI nu i samtal med investerare om att sälja aktier i företaget, med en värdering på 86 miljarder dollar, eller nästan 950 miljarder svenska kronor. Enligt Financial Times handlar det inte om en nyemission, utan företaget vill låta anställda sälja sina aktier.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 oktober

Prenumerera på Financial Times för marknadsinsikter och analyser

Artikeln innehåller ingen specifik information, det är en uppmaning att prenumerera på Financial Times för att få tillgång till marknadsinsikter, analyser och smart data. De erbjuder olika prenumerationsplaner för individer, företag och utbildningsinstitutioner.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 19 oktober

Financial Times erbjuder digital prenumerationstjänst

Artikeln handlar om Financial Times digitala prenumerationstjänst. De erbjuder obegränsad tillgång till sina artiklar och har över en miljon prenumeranter. De erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella planer och premiumtillgång för företag och utbildningsinstitutioner. Webbplatsen använder cookies och annan data för att hålla webbplatserna tillförlitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 19 oktober

Global nyhetskälla erbjuder prenumerationer och använder cookies

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet, utan är en generell beskrivning av Financial Times som en global nyhetskälla. Det nämns att tidningen har över 600 journalister i mer än 50 länder som rapporterar om politik, affärer, innovation, trender och mer. Det erbjuds olika prenumerationer för både privatpersoner och företag, samt utbildningsinstitutioner. Artikeln nämner också att webbplatsen använder cookies och annan data för att hålla webbplatsen säker och pålitlig, personalisera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatsen används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 oktober

Beskrivning av Financial Times tjänster

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet. Den beskriver Financial Times tjänster, inklusive deras globala rapportering, digitala prenumerationer och användning av cookies på deras webbplatser. Det finns ingen specifik information om politik, företag, innovationer eller trender.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 oktober

En studie har visat att OpenAIs AI-chattbot ChatGPT kan utföra erkända behandlingskriterier för klinisk depression mer effektivt än en läkare. ChatGPT kan ge snabba, opartiska, datahämtade insikter som kan förbättra konventionella diagnostiska förfaranden samt sekretess och anonymitet. Redovisningsföretaget KPMG planerar att eliminera cirka 100 positioner på den brittiska marknaden för sina affärsrådgivningstjänster på grund av lägre kundefterfrågan. Dessutom har israeliska brottsbekämpningsmyndigheter intensifierat sina försök att bryta kopplingen mellan kryptomarknaden och Hamas genom att stänga tiotals kryptokonton.

Analytics Insight fördjupade 18 oktober

SEC-chefen varnar för potentiell AI-orsakad finanskris

Gary Gensler, ordförande för Securities and Exchange Commission (SEC), varnar för att en finanskris orsakad av artificiell intelligens (AI) är ´nästan oundviklig´ utan reglering. Gensler berättade för Financial Times att en AI-orsakad finanskris kan inträffa inom det kommande decenniet om tillsynsmyndigheter misslyckas med att etablera skyddsräcken för den snabbt framväxande tekniken. Han erkände dock att det kommer att bli en svår uppgift att reglera AI inom finanssektorn. Gensler varnade för att om flera institutioner baserar sina beslut på samma modeller, kan det leda till flockmentalitet och underminera stabiliteten.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 17 oktober

Gary Gensler, ordförande för USAs värdepappers- och börskommission (SEC), har varnat för att artificiell intelligens (AI) kan utlösa en finansiell kris. Han uppmanade till reglering för att hantera hur AI-modeller används av banker på Wall Street. Banksektorn har omfamnat AI, med Morgan Stanley som introducerade en chatbot-rådgivare baserad på OpenAI:s GPT4. Gensler förutspår att AI kommer att orsaka en finansiell krasch senast på 2030-talet och att beroendet av modeller utvecklade av teknikföretag kan leda till ekonomiskt kaos.

Business Insider fördjupade 16 oktober

Financial Times erbjuder marknadsexpertis och smart data

Artikeln handlar om hur Financial Times använder sin marknadsexpertis för att ge insikter, analyser och smart data för att hjälpa läsarna att se trender, risker och möjligheter. De erbjuder olika prenumerationsplaner för individer, företag och utbildningsinstitutioner. De använder cookies och andra data för att hålla sina webbplatser pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 15 oktober

Kina kan kringgå USA:s tekniksanktioner genom partnerskap med Saudiarabien

Kina kan kringgå de tekniksanktioner som USA infört genom sitt samarbete med Saudiarabien. Kina har gått samman med Saudiarabien för att hjälpa dem skapa en lokaliserad artificiell intelligens och maskininlärning. Detta har väckt oro vid Saudiarabiens ledande akademiska institution, som fruktar att sådana band kan hota universitetets tillgång till amerikansktillverkade chips, avgörande för att driva denna banbrytande teknik. Professor Jinchao Xu, en amerikansk-kinesisk matematiker vid King Abdullah University of Science and Technology (Kaust) i Saudiarabien, har startat ett projekt kallat AceGPT, en arabiskorienterad stor språkmodell, i samarbete med Chinese University of Hong Kong, Shenzhen (CUHK-SZ), och Shenzhen Research Institute of Big Data.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 11 oktober

AI-chattbotar blir allt mer mänskliga medan ekonomiska indikatorer orsakar oro

AI-chattbotar som ChatGPT blir allt mer mänskliga, men det finns fortfarande osäkerhet om hur och varför de fungerar som de gör, och det kan vara svårt att kontrollera dem. Under tiden förväntas tillväxten av jobb i USA ha saktat ner i september, med en prognos om att 170 000 nya jobb skapades, jämfört med 187 000 i augusti. Dessutom har den senaste tidens turbulens på obligationsmarknaden lett till oro bland investerare, trots att centralbanker har varit tydliga med att räntorna kommer att behöva förbli högre under en längre tid för att få inflationen under kontroll.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 6 oktober

Financial Times erbjuder provperiod för prenumeration

Artikeln handlar om Financial Times erbjudande om prenumerationer. De erbjuder obegränsad tillgång till sina digitala tjänster och förklarar varför över en miljon läsare prenumererar på FT. De erbjuder en provperiod på 4 veckor för endast $1. De har olika prenumerationsplaner för individer, företag och utbildningsinstitutioner. De förklarar också att de använder cookies och annan data för olika skäl, såsom att hålla FT-webbplatserna tillförlitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och för att analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 2 oktober

OpenAI planerar att skapa en AI-gadget liknande iPhone

Enligt en nyligen publicerad artikel i Financial Times har OpenAI stora planer på gång: de siktar på att skapa något liknande iPhone, men inriktat på artificiell intelligens. Artikeln antyder att OpenAI har gått samman med LoveFrom, en designfirma startad av Jony Ive, en brittisk designer känd för sina ikoniska Apple-designer. Målet är att brainstorma design som erbjuder användarna en ”naturlig och intuitiv” AI-upplevelse. Men allt är fortfarande osäkert. Inga slutgiltiga planer, inga officiella partnerskapsannonseringar inom kort, och eventuell produkt kan fortfarande vara år borta. OpenAI kan även få en stor kontantinjektion från SoftBank, en japansk bankjätte, och dess grundare, Masayoshi Son. Vi talar om över $1 miljard, enligt rapporten. Arm, ett chip-tillverkande företag mestadels ägt av SoftBank, kan också spela en roll i detta. Men här är haken - inga av dessa parter har gjort några offentliga bekräftelser. Financial Times fick sin information från tre insatta källor.

Direktlänk Dela Coinatory fördjupade 30 september

Teknologigiganter diskuterar lansering av avancerad iPhone

Sam Altman från OpenAI, tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son rapporteras vara i seriösa diskussioner om att lansera en teknologiskt avancerad iPhone. Diskussionerna är i ett tidigt skede och ingen överenskommelse har nåtts ännu. Altman har närmat sig Ives företag LoveFrom för att producera sin första konsumentenhet. De vill skapa en intuitiv användarupplevelse för interaktioner med AI. SoftBank, som äger 90 procent av Arm, har inte bara deltagit i diskussionerna utan erbjuder också finansiell backning och föreslår en central roll för Arm. SoftBank investerar totalt 1,2 miljarder USD i företaget.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i ´avancerade samtal´ om AI-centrerad enhet

OpenAI:s VD, Sam Altman, och ex-iPhone-designern Sir Jony Ive, är i ´avancerade samtal´ om att lansera en AI-centrerad enhet på massmarknaden. Enheten, som fortfarande är i brainstormingsfasen, syftar till en sömlös integration av AI som är ´mer naturlig´ för användare att navigera. Miljardären Masayoshi Son, som grundade det japanska telekomjätten SoftBank, sägs också vara inblandad i samtalen och har föreslagit 1 miljard dollar i finansiering. Men Jake Moore, en cybersäkerhetsexpert vid ESET, varnar för att en AI-centrerad telefon måste utvecklas med försiktighet på grund av modellens inneboende datahunger.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i samtal med SoftBank för att samla in $1 miljard för ´AI:s iPhone´

OpenAI och Jony Ive, tidigare designer på Apple, förhandlar med SoftBanks Masayoshi Son om att säkra över $1 miljard i finansiering för utvecklingen av ´AI:s iPhone´. OpenAI har samarbetat med Ives företag LoveFrom för att skapa sin första konsumentenhet, som kommer att drivas av deras ChatGPT-teknik. Diskussionerna mellan OpenAIs VD Sam Altman, Jony Ive och Masayoshi Son har kretsat kring idén att bilda ett nytt företag som kombinerar deras respektive talanger och teknologier. SoftBank har aktivt sökt investeringar i AI och Son planerar att investera miljarder dollar i tekniken.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 29 september

Skaparna av iPhone och ChatGPT vill samla in $1 miljard för att skapa en revolutionerande ny produkt

OpenAI diskuterar med tidigare Apple-designern Jony Ive och japanska teknikjätten SoftBank om att finansiera ett projekt på 1 miljard dollar för att skapa ´iPhone i världen av artificiell intelligens´. OpenAI försöker bygga vidare på framgången med ChatGPT och Silicon Valley letar efter nästa stora hårdvaruplattform efter smarttelefonen. SoftBank-chefen Masayoshi Son leder företagen i förhandlingar om att investera mer än 1 miljard dollar i företaget och diskuterar att skapa ett företag som skulle utnyttja talangerna och tekniken hos de tre företagen. Samtal är mycket ´seriösa´ men inte slutliga, varnar Financial Times.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i samtal med SoftBank för att höja över $1 miljard för att bygga AI-enhet

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, och tidigare Apple-designern Jony Ive är i avancerade samtal med SoftBanks Masayoshi Son för att höja mer än $1 miljard i finansiering för att bygga ´iPhone of artificial intelligence´, enligt en rapport från Financial Times. OpenAI har anlitat Ives företag LoveFrom för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Samtal sägs vara ´seriösa´ men inget avtal har kommit överens om, och det kan dröja flera månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 september

Jony Ive samarbetar med OpenAI för att skapa ´AI:s iPhone´

Jony Ive, tidigare VP för industriell design på Apple, arbetar tillsammans med OpenAI för att skapa något som beskrivs som ´AI:s iPhone´. Projektet har rapporterats fått en miljard dollar i finansiering från Softbank CEO Masayoshi Son. Konceptet bakom detta företag är att ge användare ett mer naturligt och intuitivt sätt att interagera med AI än vad som för närvarande finns tillgängligt. Financial Times antyder att slutmålet är att ´skapa ett sätt att interagera med datorer som är mindre beroende av skärmar´.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 28 september

OpenAI i samtal med Jony Ive för att skapa ´AI iPhone´

Apple´s tidigare ledande designer Jony Ive är i samtal med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att skapa en ´iPhone av Artificiell Intelligens´, rapporterade Financial Times. OpenAI:s VD Sam Altman har vänt sig till Ives företag LoveFrom för att utveckla vad som skulle vara ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Projektet skulle finansieras med en investering på 1 miljard dollar av det japanska konglomeratet Softbank, med dess chipdesignföretag Arm som spelar en nyckelroll. Processen att begränsa en specifik produkt är fortfarande i ett tidigt skede.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 28 september

Jony Ive i samtal med OpenAI om att skapa ´AI:s iPhone´

Jony Ive, Apples tidigare chefsdesigner, är i samtal med OpenAI, skaparen av ChatGPT, om att skapa en ´AI:s iPhone´, rapporterade Financial Times. OpenAI:s VD Sam Altman har vänt sig till Ives företag LoveFrom för att utveckla vad som skulle vara ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Projektet skulle finansieras med en investering på 1 miljard dollar från det japanska konglomeratet Softbank, med dess chipdesignföretag Arm som spelar en nyckelroll. Processen att specificera en produkt är fortfarande på ett tidigt stadium och det kan ta månader innan projektet officiellt godkänns.

Direktlänk Dela Insider Paper fördjupade 28 september

OpenAI i diskussioner med tidigare Apple-designer för att skapa ´AI:s iPhone´

OpenAI, känd för sin populära chatbot ChatGPT, är i avancerade diskussioner med den tidigare Apple-designern Jony Ive för att skapa en ´iPhone av artificiell intelligens´ som en del av ett projekt värt 1 miljard dollar, backat av det japanska investeringsföretaget SoftBank. OpenAI:s VD Sam Altman har varit i kontakt med Ive och SoftBanks VD Masayoshi Son om partnerskap. Ive, som anses vara hjärnan bakom ikoniska produkter som iMac, iPod, iPhone och iPad, lämnade Apple 2019 för att bilda LoveFrom, ett oberoende designföretag. OpenAI och LoveFrom har diskuterat ´hur ny hårdvara för AI-eran kan se ut´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 28 september

OpenAI planerar att bygga ´iPhone för artificiell intelligens´ med hjälp av tidigare Apple-designer

OpenAI, känd för sin ChatGPT, planerar att bygga vad som kallas ´iPhone för artificiell intelligens´. Enligt en rapport i Financial Times är företaget i avancerade samtal med tidigare Apple-designern Jony Ive och Softbanks VD Masayoshi Son om idén. OpenAIs chef Sam Altman har kontaktat Ives företag LoveFrom för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Diskussionerna uppges vara ´seriösa´ men inget avtal har ännu ingåtts. Rapporten tillade att det kan dröja månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 28 september

OpenAI i samtal med före detta Apple-designer för att bygga ´iPhone av AI´

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, diskuterar med före detta Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son för att bygga ´iPhone av artificiell intelligens´, med hjälp av mer än $1 miljard i finansiering från det japanska konglomeratet, rapporterade Financial Times på torsdagen. OpenAI:s chef, Sam Altman, har anlitat Ives företag LoveFrom, som designern grundade när han lämnade Apple 2019, för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet, enligt tre personer bekanta med planen. Altman och Ive har hållit brainstorming-sessioner på designerns studio i San Francisco om hur en ny konsumentprodukt centrerad kring OpenAI:s teknik skulle se ut.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 28 september

Financial Times uppmanar läsare att prenumerera på deras innehåll

Artikeln innehåller ingen specifik information, den är snarare en generell uppmaning från Financial Times till läsare att prenumerera på deras innehåll. De erbjuder digital tillgång och olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella alternativ. De nämner även att de använder cookies och annan data för olika ändamål, till exempel för att hålla sina webbplatser säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 28 september

Före detta Apple-designchef och OpenAI:s vd samarbetar för att skapa AI-enhet

Jony Ive, tidigare designchef på Apple, och Sam Altman, vd för OpenAI, har inlett ett samarbete för att skapa en enhet för artificiell intelligens, enligt The Information. Det är oklart vad enheten är, men det kan spekulativt vara en typ av smartphone, wearable eller en smarthögtalare. Altman är en av de största investerarna i Humane, ett företag som har skapat en ny typ av fickdator. Financial Times rapporterar att målet är att bygga en ´Iphone för artificiell intelligens´ med en miljard dollar i finansiering från Softbanks vd Masayoshi Son.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 28 september

OpenAI i samtal med tidigare Apple-designer och SoftBank om att bygga ´AI:ns iPhone´

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, för avancerade samtal med tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son om att bygga ´AI:ns iPhone´, finansierad av mer än $1 miljard från det japanska konglomeratet, rapporterade Financial Times. Sam Altman, OpenAIs chef, har anlitat Ives företag LoveFrom för att utveckla OpenAIs första konsumentenhet. Diskussionerna sägs vara ´seriösa´ men inget avtal har ännu ingåtts. Det kan dröja flera månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

Spotifys VD planerar inte att totalt förbjuda AI-innehåll på plattformen

Spotifys VD, Daniel Ek, säger att han inte planerar att totalt förbjuda innehåll skapat av artificiell intelligens (AI) på musikstreamingplattformen. Tidigare i år drog plattformen tillbaka en låt med AI-klonade röster av artisterna Drake och The Weeknd. Ek menar att det finns giltiga användningar av tekniken i musikskapande, men att AI inte bör användas för att imitera mänskliga artister utan deras samtycke. Han ser tre ´hinkar´ av AI-användning: verktyg som förbättrar musik, verktyg som imiterar artister och en mer tvistig mittpunkt där musik skapad av AI tydligt påverkas av befintliga artister men inte direkt imiterar dem.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 26 september

Meta utvecklar AI-chatbotar med olika personligheter

Facebook-ägaren Meta är nära att lansera nya AI-genererade chatbotar med olika personligheter för att locka yngre användare, enligt Wall Street Journal. Botarna testas för närvarande internt och förväntas lanseras inom kort. En av botarna, kallad ´Bob the robot´, beskrivs som smart och sarkastisk, och liknar karaktären Bender från den animerade filmen ´Futurama´. Botarna förväntas generera mer interaktion med användarna. Tidigare i år rapporterade Financial Times att Meta utvecklade chatbotar för att konkurrera med Tiktok och Open AI inom AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 24 september

Uppvärdera handens och hjärtats intelligens för att möta yrkesbrist

Det råder brist på yrkesutbildade inom flera områden i Sverige, trots att regeringen planerar att satsa 1,7 miljarder på 20 000 nya utbildningsplatser inom yrkes- och vuxenutbildningar nästa år. Journalisten David Goodhart menar att samhällen måste erkänna värdet av alla mänskliga förmågor, inte bara de kognitiva. Han argumenterar för att handens och hjärtats intelligens, som krävs inom yrken som undersköterskor, VVS-montörer och kockar, behöver uppvärderas. Detta bör reflekteras i yrkens status och löner.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 23 september

SoftBank planerar att investera i OpenAI för att utöka sin AI-portfölj

SoftBank planerar att ta ett steg längre in i världen av artificiell intelligens med en möjlig investering i OpenAI, enligt en rapport från Financial Times. Den japanska investeringsfirman vill omdirigera sin portfölj mot AI efter den framgångsrika börsintroduktionen av Arm Holdings, där SoftBank är majoritetsägare. SoftBanks växande intresse för AI-investeringar har väckts av styrelseordförande-VD Masayoshi Son.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 september

Softbank överväger att investera i OpenAI, skaparna av ChatGPT

Softbank överväger att investera i OpenAI, företaget bakom chatboten ChatGPT, enligt en rapport i Financial Times. Softbanks VD, Masayoshi Son, har varit mycket entusiastisk över chatboten och berättat för investerare att han använder den dagligen. Trots några högprofilerade förluster fortsätter Softbanks Vision Fund att satsa på AI. Son har även träffat OpenAIs VD, Sam Altman, nyligen och berättat för Softbank-investerare att han pratar med AI-startup-chefen ´nästan varje dag´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 september

Information om prenumerationstjänster och cookie-användning

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet, personer, företag, organisationer eller geografiska platser. Den beskriver endast Financial Times prenumerationstjänster och deras användning av cookies på deras webbplatser.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 17 september

SoftBank överväger investering i OpenAI efter Arms börsnotering

Japanska SoftBank överväger att investera i OpenAI, som drivs av Sam Altman, efter den framgångsrika börsnoteringen av det brittiska chipdesignföretaget Arm, som ägs av SoftBank. Masayoshi Son, SoftBanks grundare och VD, överväger att investera tiotals miljarder i AI efter Arms börsintroduktion. SoftBank, som förvärvade Arm för 31 miljarder dollar 2016, kontrollerar cirka 90 procent av aktierna. Arms börsintroduktion kommer sannolikt att utöka SoftBanks krigskassa till så mycket som 65 miljarder dollar. SoftBank avböjde att kommentera ryktena, liksom OpenAI.

Direktlänk Dela News Room Odisha fördjupade 16 september

SoftBank överväger investering i OpenAI efter framgångsrik börsnotering av Arm

SoftBank söker affärsmöjligheter inom artificiell intelligens (AI), inklusive en potentiell investering i OpenAI, efter den framgångsrika börsnoteringen av dess Arm-enhet, rapporterade Financial Times. SoftBanks grundare och VD, Masayoshi Son, överväger att investera tiotals miljarder dollar i AI. Det japanska techinvesteringsföretaget kan också överväga att ingå ett brett strategiskt partnerskap med ChatGPT-tillverkaren. SoftBank överväger även andra alternativ till OpenAI, inklusive ett preliminärt förslag att köpa Graphcore, en brittisk AI-chiptillverkare.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 16 september

Financial Times uppmanar till prenumeration för tillgång till expertinsikter

Artikeln erbjuder ingen specifik information, utan är snarare en generell uppmaning från Financial Times om att prenumerera på deras innehåll för att få tillgång till expertåsikter och insikter. De erbjuder obegränsad digital tillgång och har över en miljon prenumeranter. De erbjuder olika prenumerationsplaner för individer och företag eller utbildningsinstitutioner. De använder också cookies och andra data för att hålla sina webbplatser pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 13 september

Beskrivning av Financial Times tjänster

Artikeln erbjuder inte någon specifik nyhetshändelse att rapportera. Istället beskriver den Financial Times och dess tjänster, inklusive dess globala journalistiska täckning, prenumerationsplaner och användningen av cookies på sina webbplatser för att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 7 september

Financial Times uppmanar till prenumeration för global syn på amerikansk politik och affärer

Artikeln är en uppmaning att prenumerera på Financial Times för en global syn på amerikansk politik, affärer och mer. Den erbjuder obegränsad tillgång och förklarar varför över 1 miljon läsare prenumererar på Financial Times. Den erbjuder också olika prenumerationsplaner för både enskilda och företag eller utbildningsinstitutioner. Dessutom förklarar den att FT-webbplatser använder cookies och andra data för olika ändamål, som att hålla webbplatserna tillförlitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 7 september

Google DeepMinds medgrundare uppmanar till etiska försäljningar av Nvidia-chips

Mustafa Suleyman, medgrundare till Google DeepMind, menar att Nvidia-chips endast bör säljas till etiska AI-företag. Han föreslår att USA bör införa globala minimistandarder för användning av artificiell intelligens (AI) och att företag bör följa det åtagande som ledande AI-företag gjort till Vita huset. Suleyman, som också är VD för Inflection AI, har länge varit en förespråkare för strikt reglering av AI och uppmanar USA att införa skydd. Han tror att AI-modeller kommer att vara 100 gånger kraftfullare om bara två år.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 1 september

Financial Times presenterar sina prenumerationstjänster och cookie-policy

Det här är en generell presentation av Financial Times prenumerationstjänster och deras användning av cookies. Ingen specifik nyhet presenteras. De erbjuder tillgång till expertåsikter och insikter som inte kan hittas någon annanstans. De erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag. De använder cookies för att hålla sina webbplatser säkra, personalisera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 1 september

Financial Times erbjuder marknadsinsikter och analys genom prenumeration

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet, utan är snarare en generell presentation och inbjudan att prenumerera på Financial Times för att få tillgång till expertinsikter, analys och smart data som kan hjälpa läsaren att identifiera trender, risker och möjligheter på marknaden. Fler än 300 000 finansprofessionella prenumererar redan på Financial Times. Det finns olika prenumerationsplaner att välja mellan, både för individer och för företag och utbildningsinstitutioner.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 1 september

Information om Financial Times prenumerationstjänster

Artikeln innehåller ingen specifik information eller nyheter. Den beskriver bara Financial Times prenumerationstjänster, deras användning av cookies och hur de strävar efter att leverera pålitlig och säker information till sina läsare.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 31 augusti

Översikt över Financial Times och deras prenumerationstjänster

Artikeln erbjuder inte någon specifik nyhet, utan är snarare en generell beskrivning av Financial Times och deras journalistiska innehåll. Den beskriver hur tidningen har över 600 journalister i över 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Det uppmuntrar läsare att prenumerera för att låsa upp artiklar och utforska olika prenumerationsplaner som passar både individer och företag. Dessutom nämns att webbplatserna använder cookies och annan data för olika syften, inklusive att hålla webbplatserna säkra och tillförlitliga, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 31 augusti

YouTube och Universal Music Group samarbetar för att utforska AI inom musikbranschen

YouTube samarbetar med Universal Music Group och flera artister, inklusive sångerskan Rosanne Cash och producenten Don Was, för att experimentera med artificiell intelligens inom musikbranschen. Det nybildade Music AI Incubator, som inkluderar andra partners som rapparen Yo Gatti och arvingarna till sångaren Frank Sinatra, kommer att utforska och ge feedback på AI-relaterade verktyg med målet att involvera fler artister i tekniken. AI-genererade videor på YouTube har setts mer än 1,7 miljarder gånger bara i år. Målet med inkubatorn är att hitta sätt för artister att tjäna pengar på den nya tekniken.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 21 augusti

Stora teknikföretag gör AI-chattbot-teknologi mer tillgänglig för allmänheten

Stora aktörer som Microsoft, Google och OpenAI gör AI-chattbot-teknologi mer tillgänglig för allmänheten. OpenAI:s GPT-3 förklarar att AI använder en serie av autokompletterande program för att lära sig språk och göra utbildade gissningar baserade på tidigare inmatade ord. Programmeraren och författaren Alex Reisner har granskat datasetet Books3, en stor litterär dataset som används för att träna OpenAI och Meta chattbots, och identifierat nästan alla de 190 000 böckerna den innehåller. Google Chrome kommer att sammanfatta hela artiklar med inbyggd generativ AI. Tekniknyhetsoutlet CNET har raderat tusentals äldre artiklar från sin webbplats för att förbättra sin Google Search ranking. Newegg använder OpenAI:s ChatGPT för att generera sammanfattningar av recensioner. Google planerar att uppdatera Assistant med funktioner som drivs av generativ AI. OpenAI har stängt ner ett verktyg som skulle kunna skilja mellan människors och AI:s skrift på grund av låg noggrannhet. Apple använder en intern chattbot för att hjälpa sina anställda att prototypa framtida funktioner, sammanfatta text och svara på frågor baserat på data den har tränats med.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 augusti

Financial Times uppmanar läsare att prenumerera för expertåsikter och insikter

Artikeln innehåller ingen specifik information eller nyheter, den beskriver bara att Financial Times erbjuder expertåsikter och insikter från globala ämnesexperter. De uppmanar läsarna att prenumerera för att låsa upp artiklar och utforska deras prenumerationer. De nämner att de använder cookies och annan data för olika ändamål, såsom att hålla FT-webbplatserna tillförlitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 21 augusti

Uppmaning att prenumerera på Financial Times för expertinsikter och analys

Artikeln erbjuder inte någon nyhetsinformation utan är en uppmaning till att prenumerera på Financial Times för att få tillgång till expertinsikter, analys och smart data för att hjälpa läsare att identifiera trender, risker och möjligheter. Webbplatsen erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella premiumplaner för företag och utbildningsinstitutioner. De använder också cookies och annan data för att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, personifiera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 21 augusti

Storbritannien värd för AI-toppmöte, Tencent lanserar AI-modell, och mer

Storbritanniens regering kommer att vara värd för en AI-toppmöte i början av november 2023. Toppmötet kommer att vara en internationell händelse där dignitärer från andra länder kommer att bjudas in. Tencent Holdings, ett kinesiskt multinationellt konglomerat, har avslöjat att det planerar att lansera sin egen AI-grundmodell före årets slut. Teknikföretaget CathVision har fått US FDA-godkännande för två AI-algoritmer som kommer att hjälpa till att utvärdera framgången med PVI-ablation för komplex arytmi. Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol uppmanade till att fastställa globala AI-standarder. Axis My India samarbetar med Google Cloud för att bygga en AI-drivna plattform kallad People Empowerment Platform (PEP).

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 17 augusti

Solana står stark trots regleringsförsök, Compound förlorar värde, Borroe visar stark ROI

Solana (SOL) förblev stark trots flera regleringsförsök från US SEC under Q3 2023. Å andra sidan lämnade Compound (COMP) tjurarna marknaden efter att ha drivit upp Compounds (COMP) pris i en förlängd tjurkörning. Investerare är överens om att det mest pålitliga tokenet för ROI under Q3 2023 är Borroe ($ROE). Borroe ($ROE) samlade in $250 000 under sista veckan i juli och tokenet är för närvarande i sitt första förhandsförsäljningsstadium. Trots dessa SEC-strider ökade Solana (SOL) med 3,04% förra månaden. Compound (COMP) förlorade 22,9% under första veckan i augusti 2023.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 14 augusti

Universal Music Group och Google samarbetar för att utveckla AI-genererad musikverktyg

Några månader efter en utbrott över AI-konstruerade låtar som använde artisters röster, ser det ut som om världens största skivbolag - Universal Music Group (UMG) - kommer att hoppa på AI-vågen innan den sköljer bort företaget. I samarbete med Google kommer UMG snart att utveckla ett verktyg som låter fans skapa AI-genererad musik med musikers röster, rapporterade Financial Times. Avtalet innebär att upphovsrättsinnehavare får betalt för att använda deras melodi och ger artisterna ett val att delta. AI-verktyget som påstås utvecklas av Google är i de tidiga utvecklingsstadierna och det är oklart när det kommer att släppas.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 9 augusti

Google och Universal Music förhandlar om AI-genererade låtar

Google och Universal Music förhandlar om ett avtal för att licensiera artisters röster och melodier för AI-genererade låtar. Diskussionerna väntas inkludera utvecklingen av ett verktyg för fans där individer kan skapa AI-genererade låtar, men de relevanta upphovsrättsinnehavarna skulle få betalt. Artisterna skulle ha möjlighet att välja att delta i processen. Enligt Financial Times är samtalen i ett tidigt skede och det finns inga planer på en omedelbar produktlansering. Samtalen kommer efter en populär och nyligen trend där fans använder AI-program för att skapa deepfake-musik som imiterar artists röster och takt så att det verkar som att de sjunger andras låtar eller till och med nytt material.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 augusti

Google och Universal i samtal om licensiering av AI-skapade låtar

Google och Universal Music Group har börjat diskutera möjligheten att licensiera artisters melodier och röster för låtar som skapas med artificiell intelligens (AI). Diskussionerna initierades eftersom företagen önskar skapa partnerskap för att skydda musikindustrin från de möjliga konsekvenserna av ny AI-teknologi. Den nya teknologin, känd som generativ AI, har möjliggjort skapandet av så kallade ´deepfake´-låtar, som kan låta mycket lika etablerade artister, utan deras tillstånd.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 9 augusti

Beskrivning av Financial Times prenumerationstjänster

Artikeln erbjuder inte någon relevant information. Den är en generell beskrivning av Financial Times prenumerationstjänster och innehåller ingen nyhetsinformation, analys eller rapportering. Den beskriver också hur webbplatsen använder cookies.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 8 augusti

Financial Times erbjuder prenumerationer och förklarar sin användning av cookies

Artikeln erbjuder ingen relevant information eftersom den huvudsakligen handlar om att prenumerera på Financial Times och deras användning av cookies.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 5 augusti

Microsoft upphör stöd för Cortana i Windows

Microsoft har meddelat att de kommer att sluta stödja Cortana i Windows från och med denna månad. Den digitala assistenten, som liknar Siri och är uppkallad efter en karaktär från Halo, kommer fortfarande att finnas tillgänglig i Outlook mobile, Teams mobile, Microsoft Teams display och Microsoft Teams rooms. Detta följer en varning i juni om att Cortana-appen skulle sluta fungera på Windows 11. Microsoft avslutade stödet för Cortana på iOS och Android redan i mars 2021. Cortana togs bort från sökningen och tystades som standard under Windows 10-inställningsprocessen redan 2019.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 4 augusti

Meta lanserar AI-modeller för generering av ljud och musik

Meta har offentliggjort tre generativa AI-modeller - MusicGen, AudioGen och EnCodec - som tillåter användare att generera miljöljud och ljudeffekter med enbart en textprompt. Modellerna, som är utbildade på Meta-ägd och licensierad musik samt allmänna ljudeffekter, är för närvarande tillgängliga för forskningsändamål. De kan generera allt från ett hunds skall till biltutor till fotsteg på ett trägolv. Meta har också utvecklat AI-chattrobotar som förväntas öka användarengagemanget för sociala medier och ge Meta möjlighet att samla in ny data för riktat innehåll och annonser.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 2 augusti

Meta utvecklar AI-chattrobotar för att öka användarengagemang

I konkurrens med TikTok arbetar Meta med att utveckla en rad AI-drivna chattrobotar med olika personligheter för att öka användarengagemanget på sociala plattformar som Facebook och Instagram, enligt Financial Times och The Verge. Chattrobotarna, kallade ´personas´ av Meta-personal, kommer att efterlikna mänskliga konversationer och kan anta olika karaktärsformer, som Abraham Lincoln eller en surfarliknande reseguide.

Direktlänk Dela Predictive Analytics World fördjupade 2 augusti

Financial Times uppmanar till prenumeration för tillgång till expertinsikter

Artikeln innehåller ingen specifik information eller nyheter. Den är en uppmaning från Financial Times att prenumerera på deras tjänster för att få tillgång till expertåsikter och insikter. De erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella, samt förklarar att de använder cookies på sina webbplatser för att förbättra tillförlitligheten och säkerheten, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 2 augusti

Meta planerar att lansera AI-drivna chatbots med olika personligheter

Meta förbereder sig för att lansera AI-drivna chatbots med olika personligheter redan nästa månad. Chatbotsen är designade för att ha mänsklika konversationer med användare på Metas sociala medieplattformar, inklusive Facebook och Instagram. Dessa chatbots kommer att anta olika personligheter, inklusive en som ger råd om resplaner i stil med en surfare och en annan som talar som Abraham Lincoln. Meta ser detta som ett sätt att öka engagemanget på sina sociala plattformar. Användarna kommer att kunna använda chatbotsen för att söka på plattformen och få rekommendationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 1 augusti

Meta utvecklar AI-drivna chatbots med distinkta personligheter

Meta, ägaren till Facebook, utvecklar en rad AI-drivna chatbots med distinkta personligheter, inklusive personligheten Abraham Lincoln, enligt Financial Times. Teknikjätten överväger att lansera Lincoln-chatbot och en surfar-chatbot som erbjuder reseförslag redan i september. Meta, liksom rivaler som Apple och Microsoft, fokuserar aggressivt på AI. Företaget gjorde rubriker förra månaden när det tillkännagav att det skulle ge bort koden bakom sitt AI-stora språkmodell Llama 2 gratis. Metas rapporterade planer kommer när företaget kämpar för att behålla användare av Threads, dess nya Twitter-liknande plattform.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 1 augusti

Meta planerar att lansera AI-chattbotar på sina sociala plattformar

Meta planerar att lansera en serie AI-chattbotar med olika personlighetstyper som kan interagera med användare på företagets sociala plattformar, enligt Financial Times. Chattbotarna, som kan hjälpa användare med sökningar och rekommendationer, förväntas lanseras i september. Målet är att öka engagemanget bland användarna. Meta har inte kommenterat uppgifterna.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 1 augusti

Introduktion till Financial Times prenumerationstjänster

Artikeln innehåller ingen specifik information, utan verkar vara en generell introduktion till Financial Times prenumerationstjänster. Det nämns att experter kan bredda läsarnas perspektiv med aktuella insikter och åsikter. Det erbjuds olika prenumerationsplaner, både för individer och företag eller utbildningsinstitutioner. Det nämns också att Financial Times använder cookies och annan data för olika ändamål, såsom att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 30 juli

Beskrivning av Financial Times prenumerationstjänster och webbplatsfunktioner

Artikeln innehåller ingen specifik information, den verkar vara en generell beskrivning av Financial Times prenumerationstjänster och webbplatsfunktioner. Den nämner att tidningen har över 600 journalister i mer än 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Det erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella alternativ. Dessutom förklaras det att webbplatsen använder cookies och annan data för olika ändamål, inklusive att hålla webbplatserna säkra och tillförlitliga, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 29 juli

Microsoft och Alphabets resultat kommer att testa investerares entusiasm för AI

Microsoft och Alphabet kommer att rapportera sina resultat på tisdag, då investerare letar efter tecken på att en rally i aktier kopplade till artificiell intelligens är berättigad. Frågan är om hypen kring artificiell intelligens, som har drivit upp techjättarnas aktiepriser till skyhöga nivåer de senaste månaderna, är berättigad eller om det är en annan bubbla på gång. Wall Street är djupt delad om AI-rallyt. Å andra sidan är Marko Kolanovic, JPMorgan Chases chefsmarknadsstrateg, inte övertygad om att tech-entusiasmen kommer att hjälpa marknaderna att undvika en kraftig nedgång i år.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 juli

Uppmaning till prenumeration på Financial Times

Artikeln innehåller ingen specifik information, utan verkar vara en generell uppmaning till att prenumerera på Financial Times för att få tillgång till expertåsikter och insikter. De erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella alternativ. De nämner också att de använder cookies och annan data för olika ändamål, inklusive att hålla sina webbplatser pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 24 juli

Information om prenumerationer och cookies på Financial Times webbplatser

Artikeln innehåller ingen specifik information. Den beskriver bara prenumerationstjänster och användningen av cookies på Financial Times webbplatser.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 24 juli

Influencers frågar: Behöver sociala medieplattformar oss mer än vi behöver dem?

VidCon, en av de största årliga händelserna för den så kallade skaparekonomin, ägde rum i Anaheim, Kalifornien förra månaden. Skapare kom för att träffa sina fans och diskutera hur de kan expandera sina karriärer på sociala medier, få fler följare och tjäna mer pengar. Skaparekonomin har under det senaste decenniet blivit en mångmiljardindustri och har förvandlat det sociala medielandskapet. Innehållsskapare blir allt mer kraftfulla och börjar ställa frågan ´Behöver sociala medieplattformar oss mer än vi behöver dem?´

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 juli

ABB investerar i svensk kabelfabrik, Intel tar hjälp av Inside Secure för NFC, Pleiadessatelliten styrs av svensk dator

ABB investerar nästan 2,8 miljarder kronor för att dubbla kapaciteten i sin högspänningskabelfabrik i Karlskrona. Intel tar hjälp av franska Inside Secure för mjukvara och kretsar för närfältskommunikation, NFC. Den första Pleiadessatelliten, som styrs av en dator från Ruag i Göteborg, planeras att skjutas upp den 17 december och kommer att fotografera jordytan med en upplösning på en halv meter.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 17 juli

Blandade nyheter från Sverige och världen

Det är larm om ett utsläppt farligt ämne vid en äventyrslekpark i Nydala, Umeå. Räddningstjänsten och ambulansen är på plats. En olycka med sex fordon inblandade har inträffat på E6 i höjd med Ödsmål, Stenungsund. Rysslands president Vladimir Putin ska resa till Kina. En flicka i 10-årsåldern har blivit påkörd av en traktor i Svenljunga. Ukraina kommer att bli medlemmar i Nato, berättar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. En explosion har inträffat i ett trapphus i Bagarmossen, Stockholm. Författaren Milan Kundera är död. En 29-årig man i Malmö döms till fängelse för flera grova sexuella övergrepp mot barn. En segelbåt har gått på grund utanför Sandhamn i Karlskrona. En kvinna har blivit knivhuggen i en lägenhet i Upplands Väsby. En man har gripits i Spanien misstänkt för ett mord i Jakobsberg, Stockholm.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 12 juli

Dagens nyhetssammanfattning

Det kan dröja till oktober innan Sveriges Natoansökan ratificeras av det turkiska parlamentet. En olycka på E6 har inträffat med sex fordon inblandade. Rysslands president Vladimir Putin ska resa till Kina. En okänd vätska vid en äventyrslekpark i Umeå undersöks. En flicka har blivit påkörd av en traktor i Svenljunga. Ukraina är närmare Nato än någonsin, enligt Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Explosion i ett trapphus i Bagarmossen, Stockholm. Författaren Milan Kundera är död. En 29-årig man i Malmö döms till fängelse för sexuella övergrepp mot barn. Ungern ska diskutera Sveriges Nato-ansökan. FN fördömer hat mot religioner efter koranbränningarna i Sverige. En segelbåt har gått på grund utanför Sandhamn i Karlskrona. En kvinna har blivit knivhuggen i Upplands Väsby. En man har gripits i Spanien misstänkt för mord i Sverige. Högsta förvaltningsdomstolen kommer pröva polisens beslut att ställa in Rasmus Paludans koranbränning.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 12 juli

Miljardärer investerar i AI-aktier

Artificiell intelligens (AI) har nyligen fått mycket uppmärksamhet tack vare framsteg inom området. Detta har lett till att företag rusar för att dra nytta av de produktivitetsvinster som generativ AI kan ge. Investerare ser också möjligheter att göra vinst på den nuvarande AI-boomen. Flera miljardärer har investerat kraftigt i AI-centrerade aktier. Philippe Laffonts Coatue Management har mer än fördubblat sin position i Meta Platforms, medan Chase Colemans Tiger Global Management nyligen har lagt till sin redan betydande position i Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 juli

Schweiz vägrar skicka vapen till Ukraina; Ryska fartyg anlöper Turkiet trots sanktioner; Macron vill korta skolloven; Matbrist i Tigray efter stölder

Schweiz har återigen röstat ner ett förslag om att skicka vapen till Ukraina, vilket har lett till missnöje bland andra europeiska länder. Trots USA:s sanktioner har Turkiet tillåtit ryska fartyg att lägga till. Frankrikes president Emmanuel Macron vill ge franska elever kortare lov. Systematiska stölder har lett till matbrist i Tigray, Etiopien.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 6 juli

Kadyrov vill ersätta Prigozjin i Ukraina, riskkapital strömmar till Östeuropa, Australien tillåter psykedelika på recept

Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov vill ta över efter Jevgenij Prigozjin i kriget i Ukraina men hans armé, kallad ´Tiktok-armén´, anses inte lika välutbildad som Prigozjins Wagnergrupp. Riskkapital strömmar till Östeuropa med rekordhöga investeringar i företag baserade i länder som Ungern, Rumänien och Bulgarien. Australien blir det första landet att tillåta MDMA och psilocybin på recept för behandling av PTSD och depression. Kinesiska företaget Trip.com erbjuder anställda ekonomiskt stöd för att skaffa barn i ett försök att motverka landets åldrande befolkning.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 5 juli

Emma Watsons klänning förbryllar fans på Instagram

Skådespelerskan Emma Watson, känd från Harry Potter-filmerna, delade nyligen en bild på Instagram där hon och hennes bror Alex poserar tillsammans. Alex har nyligen lanserat ett ginmärke vid namn Renais. På bilden bär Emma en ovanlig klänning från det spanska märket Loewe, som ser ut att vara upp och ned. Klänningens överdel har spikar som verkar hänga i luften och draperier som flödar ner och runt dem. Fansen uttryckte sin förvirring över klänningens utseende i kommentarerna, och vissa skämtade om att den såg ut som ett upp och nedvänd paraply. Emma Watson har nyligen avslöjat att hon tog en paus från skådespeleriet för att hon kände sig instängd i Hollywood.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 20 juni

OpenAI kan dra sig tillbaka från Europa på grund av EU:s AI-reglering

OpenAI:s vd Sam Altman varnar för att företaget kan dra sig tillbaka från den europeiska marknaden på grund av den AI-reglering som utvecklas av EU. Altman uttryckte oro för EU AI Act, som för närvarande färdigställs av lagstiftare. Lagen har utvidgats för att inkludera nya skyldigheter för skapare av så kallade ´grundmodeller´ - storskaliga AI-system som driver tjänster som OpenAI:s ChatGPT och DALL-E. Om OpenAI inte kan uppfylla säkerhets- och öppenhetskraven i lagen kan företaget tvingas upphöra med sin verksamhet i Europa. Dessutom skulle krav på att avslöja detaljer om systemens design och användning av upphovsrättsskyddad data kunna utgöra affärshot och exponera företaget för potentiella stämningar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 25 maj

Teknikchefer uppmanar regeringar att reglera AI

Sam Altman, VD för OpenAI, och Sundar Pichai, VD för Alphabet och Google, uppmanar regeringar att reglera AI för att hantera riskerna med ´superintelligens´. Båda föreslår att regeringar, experter, akademiker och allmänheten bör vara delaktiga i diskussionen om utvecklingen av säkerhetspolicyer för AI-verktyg. Altman föreslår att skapa en högnivåstyrningsorgan liknande FN:s Internationella atomenergiorgan (IAEA) för att övervaka användningen av AI. Pichai betonar vikten av internationellt samarbete och att USA och Europa bör arbeta tillsammans för att reglera AI.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 maj

Svensk fastighetskris uppmärksammas av Financial Times

Financial Times har uppmärksammat krisen i den svenska fastighetsbranschen, vilket vice riksbankschef Per Jansson menar är en varningssignal. Krisen förvärrades nyligen när SBB:s kreditbetyg sänktes av S&P. Internationella hedgefonder har ökat sin blankning av sektorn och befinner sig nu på den högsta nivån på över ett decennium. Per Jansson påpekar att Riksbanken har sett detta som en stabilitetsrisk under många år, men tror inte att den svenska fastighetsmarknaden har omedelbara problem.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 13 maj

Priset på flygresor globalt ökar två gånger mer än inflationen

Priset på flygresor globalt har ökat två gånger mer än inflationen i USA, enligt en undersökning från flyganalysbolaget Cirius. Genomsnittspriset på över 600 av världens mest populära flygrutter ökade med 27,4 procent i årstakt i februari. Flygpriserna har stigit tvåsiffrigt femton månader i rad och är nu högre än före pandemin. Exempelvis har priset på flyg från Heathrow i London till Newark i New York ökat med 23 procent jämfört med 2019. Stor efterfrågan och eftersläpningar från pandemin ligger bakom prisökningen.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 7 maj

Ryskt spionnätverk får tag på EU:s vapenteknologi

Det ryska spionnätverket Sernija har lyckats få tag på känslig vapenteknologi från EU-företag, trots sanktioner som infördes i mars 2022. Financial Times rapporterar att Moskva-företaget Trejdtuls, som ägs av Alexej Zibyrov, kan kopplas till nätverket och har kopplingar till ryska FSB. Företaget har importerat flera ton gods från Tyskland i slutet av 2022, trots sanktioner. En rapport från Center for a New American Security konstaterar att Ryssland nu använder sig av importer via svarta marknaden eller genom en kedja av företag för att dölja den slutliga mottagaren.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 6 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare