» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Fitbit är ett amerikanskt företag som specialiserar sig på att tillverka och sälja hälso- och fitnessprodukter, främst aktivitetsarmband och smarta klockor. Dessa enheter hjälper användare att övervaka och spåra sina dagliga aktiviteter, steg, kaloriförbrukning, sömnkvalitet, hjärtfrekvens och mycket mer. Fitbit-appen, som är kompatibel med både Android och iOS, ger användarna en detaljerad översikt över deras framsteg och möjlighet att ställa in personliga mål. Fitbit erbjuder även en online-community där användare kan tävla och dela sina framgångar med andra.

Senaste nytt kring Fitbit

Ny AI-enhet Limitless Pendant hjälper dig att minnas och tolka allt du hör

Limitless Pendant är en ny AI-enhet utvecklad av Dan Siroker, VD för företaget bakom enheten. Den runda, gummiaktiga enheten kan fästas på din skjorta eller bäras runt halsen och är avsedd att spela in allt du hör och sedan använda AI för att hjälpa dig att minnas och tolka det. Limitless Pendant är en del av hela Limitless systemet som lanseras idag. Sirokers tidigare AI-produkt, Rewind, var en app som kördes på din dator och spelade in din skärm och annan data för att hjälpa dig att minnas allt du gör på din dator. Limitless har liknande mål, men istället för att bara köras på din dator är det meningen att samla data i molnet och den verkliga världen och göra den tillgänglig för dig på alla enheter.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google revolutionerar hälsosektorn med Vertex AI Search for Healthcare

Google har presenterat ett banbrytande digitalt verktyg, Vertex AI Search for Healthcare, som använder generativ artificiell intelligens för att optimera analys och hantering av kliniska anteckningar och patientjournaler. Denna innovativa lösning kommer att förvandla hälsosektorn genom att förbättra servicenivåer och stärka användarnas förtroende genom exakt datakoppling, vilket minskar risken för fel eller feltolkningar. Google Cloud har även introducerat en Gen AI-modell specialiserad på klassificering av bröströntgen och en AI-driven chatbot integrerad i Fitbit-enheter.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 3 april

Google planerar att lansera en AI-modell för sin Fitbit-app

Google planerar att lansera en ny AI-modell specifikt anpassad för sin Fitbit-app. Modellen kommer att kunna tolka data från appen och ge skräddarsydda förslag på sömnmönster och träningsrutiner. Modellen kommer dock inte att kunna ställa diagnoser eller erbjuda behandling för användarna. Det är oklart om modellen kommer att köras på enheten eller vara operativ via en internetanslutning. Google har även avslöjat flera uppdateringar för att förbättra sina hälsoerbjudanden, inklusive förbättringar till Sök och YouTube.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 30 mars

Google utvecklar nytt AI-drivet hälsoverktyg för Fitbit

Google arbetar på en ny storskalig språkmodell (LLM) anpassad för hälsorelaterade funktioner, designad för att fungera som en personlig tränare för Fitbit-användare. Tjänsten, som drivs av Google Gemini AI, kommer först att lanseras för premiumanvändare innan den når en bredare publik. Med förvärvet av Fitbit flyttar Google sitt fokus mot att utöka sin bärbara produktportfölj. Googles AI-spårning använder användardata för att ge personliga och omfattande insikter. Integrationen med Fitbit-appen och Pixel-enheter förenklar dataspårning och analys. AI-verktygens integration lovar förbättrad noggrannhet och effektivitet i hälsövervakningen.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 22 mars

Fitbit kommer snart att inkludera hälsoinriktade AI-funktioner från Google

Under Googles årliga Check Up-event meddelades det att Fitbit snart skulle införliva hälsoinriktade artificiella intelligens (AI) funktioner, med hjälp av Googles Gemini-plattform. Google Research kommer att samarbeta med Fitbit för att utveckla en stor språkmodell (LLM) anpassad till personlig hälsa. Denna modell är utformad för att ge användarna förbättrade rekommendationer och insikter direkt från deras Pixel och Fitbit-enheter. AI-modellen genomgår för närvarande tester och finjusteringar för att säkerställa optimal prestanda.

Direktlänk Dela Asia Media Journal fördjupade 21 mars

Aescape introducerar AI-förbättrade massagebord

Med 80 miljoner dollar i finansiering är Aescape redo att introducera personliga wellness-robotar för massorna, enligt ett pressmeddelande. Från och med juni kommer 10 Equinox fitnessklubbar i New York City att ha Aescapes AI-förstärkta massagebord. Bordet skannar användarens kropp, analyserar över 1,1 miljoner punkter för att förstå deras specifika positionering och identifiera områden som behöver uppmärksamhet. Robotmassören har en pekskärm där individer kan välja massagealternativ anpassade till deras kroppsbehov. Kunder kan välja fokusområden, tryckintensitet och till och med bakgrundsmusik. Bordet kan komma ihåg preferenser för framtida sessioner.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 mars

Google lanserar nio nya funktioner till Android

Google lanserar minst nio nya funktioner till Android, som berör Google Messages, Android Auto, Google Docs, Health Connect, Spotify, Wear OS och mer. Den största nya funktionen är Gemini, en AI-funktion i Google Messages som ger användare information om platser att äta, lär ut nya skämt, utkast till meddelanden, planerar evenemang etc. Android Auto kan nu automatiskt sammanfatta långa texter eller upptagna gruppchatter. Fitbit-appen kommer att visa data från andra fitness- eller hälsoprogram som är anslutna till Health Connect. Wear OS lägger till plånbokspass och kollektivtrafikvägbeskrivningar. Google Docs får handskrivna markeringar och Spotify har uppgraderat sin medieomkopplare. Slutligen kan Lookout för Android nu lyssna på AI-genererade beskrivningar av bilder.

Direktlänk Dela Droid Life fördjupade 26 februari

Google lanserar första uppdateringen för Pixel-telefoner 2024 med nya hälsofunktioner och AI-verktyg

Google har lanserat sin första uppdatering för Pixel-telefoner 2024, som innehåller nya hälsofunktioner och AI-verktyg. Den mest intressanta nya funktionen är en fungerande termometer, endast tillgänglig för den nyligen släppta Pixel 8 Pro. Användare kan skanna sin panna för att se om de har feber och skicka resultaten till sin Fitbit-profil. Företaget har också lagt till ett nytt AI-drivet sökverktyg som låter användare rita en cirkel över något på skärmen för att söka efter bilden, texten eller annat som markerats. Uppdateringen inkluderar även funktioner som Photomoji och Magic Compose.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 25 januari

Google Assistant tar bort 17 funktioner

Google Assistant, introducerad för sju år sedan, kommer att genomgå förändringar och ta bort 17 funktioner som Google hävdar är ´underutnyttjade´. Förändringarna syftar till att fokusera på kvalitet och tillförlitlighet och göra det lättare att använda Assistant på olika enheter. Funktionerna som kommer att tas bort inkluderar att spela och styra ljudböcker på Google Play Books med rösten, sätta eller använda mediaalarm, musikalarm eller radioalarm på Google Assistant-aktiverade enheter, och använda rösten för att skicka ett e-postmeddelande, video- eller ljudmeddelande. Google listar även alternativ till de borttagna funktionerna.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 12 januari

World Street erbjuder en inblick i affärs- och ekonomivärlden

USA:s värdepappers- och börsmyndighet (SEC) godkänner 11 bitcoin-ETF:er, vilket markerar en milstolpe för branschen. Circle Internet Financial, utfärdare av stablecoin USDC, ansöker om ett konfidentiellt börsnotering i USA. USA och Storbritannien lanserar militära attacker i Röda havet som svar på Houthi-angrepp på handelsfartyg. Google meddelar uppsägningar inom flera team. Tesla sänker priserna för sina Kina-tillverkade Model 3 och Model Y. Kinas handelsminister uttrycker oro över amerikanska restriktioner på export av kretsframställningsteknik.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 12 januari

Övervaka chefer och granska tech-aktier med ett genusperspektiv: Tracey Spicers förslag för att bekämpa fördomar i AI

I sin bok ´Man-Made: Hur fördomar från det förflutna byggs in i framtiden´ förklarar den prisbelönta journalisten Tracey Spicer hur vi kan vända på steken när det gäller AI och fördomar. Hon diskuterar möjligheten för arbetstagare att övervaka sina chefer med samma verktyg som används för att övervaka dem, som att mäta och registrera stressnivåer med Garmin, Fitbit eller iWatch. Hon föreslår också att etiska investerare bör granska tech-aktier med ett genusperspektiv och att universitetslärare bör vara medvetna om fallgroparna med att använda maskininlärning för att utvärdera bedömningar. Hon nämner också ´counterfactual fairness´ som ett sätt att testa fördomar i AI-system.

Direktlänk Dela Women Love Tech fördjupade 8 januari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Global rapport om marknaden för bärbar AI teknologi

En detaljerad rapport om den globala marknaden för bärbar artificiell intelligens (AI) har studerat både dagens ledande aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten innehåller en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den täcker också flera faktorer som marknadsstatus, viktiga marknadstrender, tillväxtprognos och tillväxtmöjligheter. Utmaningar som den globala marknaden för bärbar AI står inför analyseras på global och regional basis. Rapporten nämner flera nyckelspelare, inklusive Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

AI revolutionerar företagsverksamhet och personliga liv

AI revolutionen är här och det finns både fördelar och nackdelar. AI kan ge maskiner förmågan att lära, identifiera mönster och situationer, samt föreslå lösningar på problem. Det används redan i vardagen, till exempel i Google Maps eller TurboTax. Maskininlärning och djupinlärning är två former av AI. Djupinlärning kan till exempel användas inom logistikindustrin för att övervaka lastbilschaufförers beteende. AI har potentialen att förändra världen på samma sätt som internet gjorde för flera decennier sedan. Det finns dock också legitima oro, till exempel frågan om data noggrannhet. AI är lika bra som de data vi matar den med. Om data inte är rena kan det leda till dåliga rekommendationer. Det finns också oro för att AI kommer att ta över människors jobb, även om det alltid kommer att finnas behov av mänsklig tillsyn. AI kommer att bli en integrerad del av våra personliga och professionella liv och kommer att förbättra vår livskvalitet.

Direktlänk Dela Hospitality Net fördjupade 1 november

Artificiell intelligens (AI) visar lovande resultat inom mentalvård, men experter varnar för att det är för tidigt att dra slutsatser om dess förmåga till mer omfattande användning. Terapeuter använder AI för att analysera stora mängder patientdata för att hjälpa till att diagnostisera och identifiera behandlingar. En studie från New York University visade att AI har varit användbart för att identifiera posttraumatisk stress hos veteraner. Trots framgångar finns det dock potential för missbruk, och det finns frågor om huruvida tekniken optimeras för patientens mentala hälsoresultat eller för utvecklarens lönsamhet.

Government Technology fördjupade 30 oktober

Google presenterar nytt AI-utrustning, inklusive Pixel 8 och Pixel 8 Pro

Google har presenterat sin nya utrustning som lovar att revolutionera displaymarknaden. Bland de mest framstående produkterna finns smartphones Pixel 8 och Pixel 8 Pro, samt smartklockan Pixel Watch 2. Utrustningen presenterades på ett event i New York, som följdes live av portugisiska journalister på en plats i Beato, Lissabon. Google Store i Portugal kommer att erbjuda ett utökat sortiment av produkter, inklusive de nya enheterna. Pixel 8 Pro-modellen, som riktar sig till den professionella marknaden, kommer att finnas tillgänglig i Portugal till ett startpris på 1 139 euro.

Direktlänk Dela Bryt FM fördjupade 12 oktober

Google firar 25 år: Framtida förväntningar och utmaningar

Google, som grundades 1996 av Sergey Brin och Larry Page, firar sitt 25-årsjubileum. Under åren har företaget expanderat bortom sökmotorn, med tjänster som YouTube och hårdvaruprodukter som Pixel. Framtiden för Google förväntas vara starkt kopplad till AI, med företagets VD Sundar Pichai som erkänner att alla företagets ´ägg´ ligger i AI-korgen. Framtida förväntningar inkluderar utveckling av Pixel-hårdvara, potentiella företagsförvärv och fortsatt utveckling av Android. Dock finns det också utmaningar, inklusive regulatoriska problem och potentiella företagsuppdelningar.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 27 september

Användning av artificiell intelligens i hemmet

Artificiell intelligens (AI) används alltmer i hemmet och revolutionerar vardagslivet genom att öka komfort, bekvämlighet, säkerhet och driftseffektivitet. AI används i smarta hemautomatiseringssystem, röstassistenter, säkerhet och övervakning, robotstädning, personlig hälsa och wellness, underhållning, virtuella hälsoassistenter, smart trädgårdsskötsel, energihantering och lärande och utbildning. AI i hemmet innebär ett skifte mot mer intelligent boende med förbättrad bekvämlighet, personliga upplevelser och effektiv resursanvändning. Framsteg inom AI-teknologi lovar att ytterligare berika våra hemmiljöer.

Direktlänk Dela Rebellion Research fördjupade 22 september

AI-verktyg förbättrar livskvaliteten

Artificiell intelligens (AI) omformar hur vi lever, arbetar och interagerar med världen. AI-verktyg kan förbättra vår livskvalitet genom att förenkla uppgifter och tillhandahålla personliga upplevelser. Fem framstående AI-verktyg inkluderar virtuella assistenter (t.ex. Siri, Google Assistant, Alexa), hälsa- och fitnessappar (t.ex. Fitbit, MyFitnessPal), språköversättningsverktyg (t.ex. Google Translate, DeepL), smarta hemautomationssystem (t.ex. Nest, Philips Hue) och personliga innehållsrekommendationer (t.ex. Netflix, Spotify). Integrationen av AI i våra dagliga liv markerar en ny era av möjligheter och bekvämlighet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 augusti

Sundar Pichai och Google står inför sitt 160 miljarder dollar-dilemma

Alphabet VD Sundar Pichai avslöjade nya AI-funktioner på företagets årliga I/O-utvecklarkonferens. Dessa inkluderar en ny Gmail-funktion som automatiskt skapar hela e-postmeddelanden baserat på en textprompt och ett AI-drivet realistiskt 3D-förhandsgranskningsverktyg i Google Maps. Pichai talade också om det kraftfulla PaLM 2 stora språkmodell (LLM) som ligger till grund för mycket av denna teknik, inklusive Bard, Googles ChatGPT-konkurrent. Han nämnde en kraftfull familj av AI-modeller under utveckling, kallad Gemini, som kan utöka AI:s inverkan och dess risker. Google står dock inför utmaningen att omvandla sin traditionella sök- och annonsdrivna affärsmodell till AI-chattbots, som hotar att kannibalisera Googles traditionella sökning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juli

Amazon Prime Day 2023: Bästa återstående erbjudanden

Amazon Prime Day 2023 har erbjudit tusentals erbjudanden, med många kvar för konsumenterna att utnyttja. Bland de bästa återstående erbjudandena finns Apple-produkter som MacBook Air, iPad, Apple Pencil och AirPods Pro. Andra teknikartiklar inkluderar Beats Studio Buds Plus, Sony WF-1000XM4, Amazfit Band 7, Fitbit Inspire 3 och Hisense U8H Mini LED 4K TV. Även Google Pixel 7, Motorola Razr Plus och Moto G Stylus är tillgängliga till rabatterade priser. För dem som är intresserade av spel erbjuds Nintendo Switch OLED-modellen och Star Wars Jedi: Survivor till lägre priser.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 juli

Bästa erbjudanden på smartklockor och fitness trackers för Amazon Prime Day 2023

Om du har väntat på att uppgradera dina bärbara enheter är det nu en bra tid att hitta ett erbjudande. Amazon Prime Day 2023 är en utmärkt tid att få rabatter på smartklockor och fitness trackers. Detta gäller särskilt om du är en budgetmedveten köpare som vill uppgradera till finare material, som titanfodral och safirkristallskärmar. Här presenteras de bästa erbjudandena för Apple Watch, Android smartklockor och fitness trackers.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 11 juli
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Amazon Prime Day erbjuder tusentals rabatter för prenumeranter

Under två dagar, den 11 och 12 juli, kommer Amazon att erbjuda tusentals rabatter till sina Prime-prenumeranter under sitt stora Prime Day-shoppingevent. Andra stora återförsäljare kommer också att erbjuda konkurrerande rabatter under denna period. Produkter som trådlösa laddningsställ, bärbara SSD-enheter och videospel kommer att finnas tillgängliga till lägre priser. Amazon kommer att hålla sin lista över de bästa Prime Day-erbjudandena under 100 dollar uppdaterad under hela evenemanget. Bland de produkter som läggs till i listan finns Echo Dot med klocka, Echo Show 8, Colgate Hum, Amazon Smart Plug, Fitbit Charge 5, Blue Yeti och Blue Yeti Nano, LifeStraw, Samsung 980 SSD, Flexispot Justerbar Tabell, Govee Golvlampa, Moment Tote, presentkort och Prenumerera & Spara. De har också uppdaterat länkar och priser och tagit bort utgångna erbjudanden.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 11 juli

Google utökar Local Services Ads-plattformen för hälso- och sjukvård

Google utökar sin Local Services Ads-plattform för att ta sig an hälso- och sjukvårdsbranschen. ADSQUIRE, en partnerbyrå till Google, har upptäckt nya kategorier som lagts till på plattformen och flera policyändringar som tros öppna upp för tillväxt inom hälso- och sjukvård samt läkemedelssektorerna. Nyligen har Google lagt till en policy manager-sektion och ett annonsöppenhetscenter, vilket indikerar att de kommer att öka certifieringar och policybrott kopplade till Local Services Ads-plattformen.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 20 juni

Bärbar AI-marknad: Analyser av tillväxt och konkurrens

En ny rapport om den bärbara artificiella intelligens (AI) marknaden undersöker marknadens intressenter, förändringsfaktorer och tillväxtfaktorer. Rapporten ger en detaljerad översikt över leverantörslandskapet, konkurrensanalys och viktiga marknadsstrategier för att få konkurrensfördelar. Den täcker även nya produktlanseringar, nyligen utvecklade geografier och framtidens teknik. Bland de ledande tillverkarna nämns Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare