» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Frank Sinatra var en amerikansk sångare, skådespelare och producent. Han föddes den 12 december 1915 och dog den 14 maj 1998. Sinatra är en av de mest framgångsrika och inflytelserika artisterna på 1900-talet. Han sålde över 150 miljoner skivor och vann nio Grammy Awards. Sinatras musikstil kännetecknas av hans mjuka röst och känsla för jazz och swing. Han var även en framstående skådespelare och vann en Oscar för bästa manliga biroll i filmen ´From Here to Eternity´. Frank Sinatra var en ikon inom amerikansk populärmusik och film.

Senaste nytt kring Frank Sinatra

Över 71% av musiker är rädda för AI men många använder det ändå

Över 71% av musiker är rädda för AI, men många artister använder ändå AI i sina konserter och produktioner. Artister som Katy Perry, Billie Eilish, Jon Bon Jovi och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra har uppmanat teknikföretag att sluta använda AI för att skapa musik. Nyligen har AI skapat en Punjabi-tema Bollywood-inspirerad låt. Det finns också flera musikgenererings- och text-till-musik-plattformar, inklusive Suno.ai, Udio, Boomy, Google Music LM, Soundful, Mubert, Riffusion, Voicemod, MusicGen och AudioCipher.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Musikindustrins tungviktare tar ställning mot oansvarig användning av AI

Bob Marleys egendom är bland de kraftfulla musikindustriaktörer och personer som tar ställning mot oansvarig användning av artificiell intelligens (AI), vilket de anser kan vara ´katastrofalt´ och kan ´försämra värdet på [deras] arbete och förhindra [dem] från att bli rättvist kompenserade för det´. I ett öppet brev från den ideella organisationen Artists Rights Alliance kräver de att alla AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster lovar att de inte kommer att utveckla eller använda AI-teknik för att skapa musik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet. Bland de andra undertecknarna finns Stevie Wonder, Frank Sinatras egendom, Nicki Minaj, Jon Bon Jovi och Katy Perry.

Direktlänk Dela The Gleaner Company fördjupade 14 april

Kända musiker kräver förbud mot missbruk av AI i musik

Mänskliga rättighetsorganisationen Artists Rights Alliance har publicerat ett öppet brev till över 200 kända musiker och rättighetsinnehavare där de kräver ett förbud mot missbruk av AI i musik. Brevet undertecknades av stjärnor som Billie Eilish, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj, Smokey Robinson och Katy Perry, samt arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra. De anser att vissa plattformar använder AI för att sabotera kreativitet och kräver omedelbar lagstiftning för att reglera AI i detta område.

Direktlänk Dela News You fördjupade 6 april

Hundratals artister och låtskrivare undertecknar öppet brev för att skydda mot artificiell intelligens

Hundratals artister och låtskrivare, inklusive Billie Eilish, Smokey Robinson och Frank Sinatras arvingar, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till skydd mot det de kallar ´ett angrepp på mänsklig kreativitet´ som utgörs av artificiell intelligens (AI). De varnar för att okontrollerad AI kan underminera upphovsrätten och öppna dörren för omfattande bedrägeri och stöld. Brevet kommer efter månader av liknande varningar. Tennessee blev den första delstaten i USA att anta lagstiftning som syftar till att skydda musikindustrin mot AI-hot.

Direktlänk Dela News24 fördjupade 6 april

Över 200 musikindustrifigurer undertecknar öppet brev mot AI i musikproduktion

Artistes Rights Alliance har publicerat ett öppet brev, undertecknat av över 200 stora musikindustrifigurer, inklusive Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M, arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Peter Frampton, Billy Porter, Jonas Brothers, Smoky Robinson, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar rättvis kompensation för deras arbete.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 5 april

Musiker kräver skydd mot AI:s inkräktning på deras rättigheter

Över 200 artister, däribland Billie Eilish, Nicki Minaj och Arkells, har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance, en ideell förespråkare för konstnärers rättigheter. I brevet uppmanas teknikföretag, utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera mänskliga konstnärers rättigheter. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud av AI, men betonar behovet av etiska riktlinjer för dess användning. Det nämner också hotet mot konstnärer genom att AI kan användas för att skapa verk baserade på befintliga, vilket kan eliminera royaltybetalningar. Tennessee blev den första delstaten att anta lagstiftning för att skydda konstnärer mot AI i mars.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 5 april

Nya AI-musikstartups strömmar in på marknaden

Tre nya AI-musikstartups har introducerats. Soundry AI konkurrerar med traditionella provbibliotek, tillhandahåller ett verktyg för artister och producenter att skapa sina egna ljud och licensierar låtar och prover från artister för att träna sin AI. Sonauto, ett “generativt ljudlekplats”, har kloner av Louis Armstrong, Johnny Cash och Frank Sinatra. Båda företagen är en del av den senaste intaget för Silicon Valley-acceleratorn Y Combinator. Slutligen finns det SongSens.ai, en startup vars AI-teknik ´översätter sångtexter från vilket språk som helst till ditt´.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 4 april

Stability AI lanserar Stable Audio 2.0 trots kritik från musikartister

Stability AI, vars grundare och VD avgick förra månaden, har lanserat Stable Audio 2.0, den senaste versionen av sin AI-musikgenereringsmodell. Modellen låter användare skapa låtar med sina egna ljudprover eller genom att skriva enkla textprompts. Till skillnad från den ursprungliga versionen som bara kunde skapa 90-sekunders klipp, kan den skapa fullängdslåtar på upp till tre minuter. Släppet kommer bara dagar efter att över 200 artister kom samman för att skriva ett öppet brev till teknikföretag där de uppmanar dem att sluta skapa AI-teknologier som ´saboterar kreativitet och underminerar artister, låtskrivare, musiker och rättighetshavare´. Undertecknarna inkluderar Billie Eilish, Nicki Minaj, Elvis Costello, Katy Perry, Smokey Robinson, Sheryl Crow, Pearl Jam och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, bland många andra framstående artister.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

200 artister skriver under öppet brev mot AI:s ´angrepp på mänsklig kreativitet´

Över 200 artister, inklusive Pearl Jam, R.E.M., Stevie Wonder och Robert Smith från The Cure, har undertecknat ett öppet brev mot ´rovgirigt´ användande av AI och dess ´angrepp på mänsklig kreativitet´. Brevet, som släpptes på tisdagen (2 april) av icke-vinstdrivande organisationen Artists Rights Alliance, uppmanar AI-utvecklare och teknikföretag att sluta använda AI på ett sätt som kränker och devalverar rättigheterna för mänskliga artister. Brevet hävdar också att vissa plattformar använder AI för att ´sabotera kreativitet och underminera artister, låtskrivare, musiker och rättighetsinnehavare´.

Direktlänk Dela Radio Nova fördjupade 4 april

Musiker uppmanar till upphörande av AI-användning för att kränka artisträttigheter

Över 200 musiker har i ett brev uppmanat AI-utvecklare, företag, plattformar och andra intressenter att ´upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister´. Brevet, som är undertecknat av framstående musiker som Nicki Minaj, Billie Eilish, Stevie Wonder, Metro Boomin, Jon Bon Jovi, arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, stödjer ansvarsfull användning av AI men uttrycker oro för oansvarig användning. Det hävdar att stora företag använder artisters verk för att träna AI-modeller utan tillstånd. Brevet uppmanar till ett löfte att inte utveckla eller använda AI-teknik som ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar rättvis ersättning för deras arbete.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 4 april

Artister uppmanar AI-företag att respektera deras rättigheter

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev som har fått över 200 underskrifter från stora namn inom underhållnings- och musikindustrin. Brevet uppmanar AI-företag och digitala streamingplattformar att inte underminera eller ersätta mänsklig konstnärlighet eller neka rättvis ersättning för deras arbete. Bland de som har skrivit under brevet finns Billie Eilish, hennes bror Finneas, Nicki Minaj, Bob Marleys och Frank Sinatras arvingar, Smokey Robinson, Katy Perry, R.E.M, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin och flera andra. Brevet uppmanar AI-utvecklare och teknikföretag att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Hip-Hop Wired fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Hollywoodmusiker kräver skydd mot rovdjurs-AI

Stora Hollywoodmusiker som Katy Perry, Billie Eilish och Nicki Minaj uppmanar nu till skydd mot ´rovdjurs´ AI och dess ´attack på mänsklig kreativitet´. I ett öppet brev utfärdat av digitala förespråkargruppen Artist Rights Alliance uppmanar musikartister AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda deras framträdanden ´oansvarigt´ utan ersättning. Brevet betonar också de ´enorma hoten´ den okontrollerade tekniken utgör mot deras integritet, identiteter, hantverk och deras mycket levebröd. Över 200 musiker har rapporterats ha undertecknat brevet.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 3 april

Musikindustrin står emot AI-intrång

Över 200 framstående personer, inklusive Stevie Wonder, Billie Eilish och arvingarna till legendariska musiker som Frank Sinatra och Bob Marley, har uttryckt sin opposition mot användningen av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. De anser att AI utgör ett existentiellt hot mot den konstnärliga kreativiteten. Trots att de erkänner att AI kan förbättra mänsklig kreativitet, varnar musikerna för slarvig användning av den. De är särskilt arga på plattformar som använder AI för att imitera stilar av kända musiker, vilket kommersialiserar och urholkar äktheten i deras verk. Lagstiftare har börjat agera på dessa bekymmer, med nya lagar som skyddar musikers immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 3 april

Hundratals artister och låtskrivare uppmanar till skydd mot AI-hot

Hundratals artister och låtskrivare, inklusive Billie Eilish, Smokey Robinson och Frank Sinatras arvingar, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till skydd mot vad de kallar ett ´angrepp på mänsklig kreativitet´ från artificiell intelligens (AI). Brevet, som skickades av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, kommer efter månader av liknande varningar om att okontrollerad AI kan underminera upphovsrätten och öppna dörren för omfattande bedrägeri och stöld. Förra månaden blev Tennessee den första delstaten i USA att anta lagstiftning som syftar till att skydda musikindustrins yrkesverksamma mot AI-hot med sin ´ELVIS Act´.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot användningen av AI i låtskrivande

Över 200 musiker har gått samman för att protestera mot användningen av artificiell intelligens (AI) i låtskrivande. Detta sker via Artist Rights Alliance (ARA), en ideell organisation bestående av aktiva musiker, artister och låtskrivare. ARA har utvecklat en Artists’ Bill Of Rights som de säger ´skisserar grundläggande principer för dagens musikekonomi´. I sitt öppna brev uppmanar ARA till ett stopp för användningen av AI inom musikbranschen, vilket de menar ´infringerar och devalverar rättigheterna för mänskliga artister´. Bland de artister som har signerat brevet finns BENEE, Benny The Butcher, Billie Eilish, Bob Marleys arvingar, Brothers Osborne, Camila Cabello, Chappell Roan, Chase & Status, Chuck D, d4vd, Doechii, Elvis Costello, Finneas, FLETCHER, Frank Sinatras arvingar, Greta Van Fleet, J Balvin, Jason Isbell, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Kacey Musgraves, Katy Perry, Kim Petras, Mac DeMarco, Marcus King, Metro Boomin, Mumford & Sons, Nicki Minaj, Noah Kahan, Norah Jones, Pearl Jam, Peter Frampton, R.E.M. och Robert Smith.

Direktlänk Dela The Music fördjupade 3 april

Musiker och låtskrivare kräver stopp för AI i musikindustrin

Hundratals musiker och låtskrivare har undertecknat ett öppet brev från Artist Rights Alliance där de begär att stoppa vad gruppen anser vara en devalvering av konstnärers arbete i musikindustrin genom artificiell intelligens. De kräver att AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster lovar att de inte kommer att utveckla eller implementera AI-musikgenereringsteknik som undergräver eller ersätter mänsklig konstnärskap eller nekar dem rättvis ersättning för deras arbete. Bland de artister som har gått med i Artist Rights Alliance-rörelsen finns kända namn som Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, Pearl Jam, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Peter Frampton, Billy Porter, Zayn Malik, Darius Rucker, Imagine Dragons och Greta Van Fleet. Även Bob Marleys och Frank Sinatras egendomar har skrivit under.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot AI i musikindustrin

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj, Katy Perry och Frank Sinatras arvingar, har i ett öppet brev organiserat av Artists´ Rights Alliance uttryckt oro över AI:s rovdjursanvändning inom musikindustrin. Musiker varnar för att om AI inte ordentligt regleras, kan det leda till en ´kapplöpning till botten´ och underminera mänskliga låtskrivare och konstnärers hantverk. Bland annat är artister oroliga att teknikjättar som YouTube experimenterar med AI-baserade verktyg för att skapa musik, eftersom de tror att detta kan kränka kreativa rättigheter och devalvera deras arbete. Vissa artister stöder dock AI, som ett bra verktyg för att generera upphovsrättsfria spår.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 3 april

Musiker och låtskrivare protesterar mot AI:s inverkan på musikbranschen

Hundratals musiker och låtskrivare har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance där de uppmanar till ett stopp för vad gruppen anser vara en devalvering av artisternas arbete i musikbranschen genom artificiell intelligens (AI). De uppmanar alla AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att skapa eller använda AI musikteknologi, data eller funktioner som undergräver eller ersätter den mänskliga konstnärligheten hos låtskrivare och artister eller förnekar dem rättvis betalning för deras arbete. Bland artister som har anslutit sig till Artist Rights Alliance-rörelsen finns Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, Pearl Jam, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Peter Frampton, Billy Porter, Zayn Malik, Darius Rucker, Imagine Dragons och Greta Van Fleet. Även arvingarna efter Bob Marley och Frank Sinatra har skrivit under.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 3 april

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Elvis Costello, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj och Smokey Robinson, har i ett öppet brev kritiserat tech- och musikföretags användning av artificiell intelligens (AI), och menar att ´attacken på mänsklig kreativitet måste stoppas´. Brevet utfärdades av Artist Rights Alliance, en icke-vinstdrivande organisation ledd av artister som kämpar för musikers rättigheter till ekonomiska och kreativa friheter. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikplattformar och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

E. W. Scripps Company fördjupade 3 april

Över 200 framstående musiker kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av AI

En grupp med över 200 framstående musiker har skrivit under ett öppet brev som kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av artificiell intelligens (AI) som imiterar mänskliga artisters likheter, röster och ljud. Bland undertecknarna finns stjärnor som Billie Eilish, J Balvin och Nicki Minaj samt Rock and Roll Hall of Famers som Stevie Wonder och REM. Även arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley har skrivit under. Brevet, som utfärdats av Artist Rights Alliance, kräver att teknikföretag lovar att inte utveckla AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänskliga låtskrivare och artister. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud mot användning av AI inom musik eller produktion, men framhåller att ansvarsfull användning av tekniken kan ha fördelar för branschen. Tennessee blev den första amerikanska delstaten att införa lagstiftning som direkt syftar till att skydda musiker från att deras röstlikhet genereras av AI för kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april

Över 200 artister talar ut mot AI-hot inom musikindustrin

Över 200 artister, inklusive Billie Eilish, Kacey Musgraves, J Balvin, Ja Rule, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Katy Perry, Miranda Lambert och fler, talar ut mot hot relaterade till artificiell intelligens inom musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar kända namn inom musikbranschen AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att ”upphöra med användningen av artificiell intelligens för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister”. Brevet framhäver AI-hot, inklusive deepfakes och röstkloning, samt ”oansvarig användning av AI” som att använda AI-ljud för att minska royaltybetalningar till artister och användning av musikaliska verk av AI-utvecklare utan tillstånd för att träna och producera AI-kopior.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Musikindustrin hotar AI-företaget Jammable med rättsliga åtgärder

AI-startupen Jammable, tidigare känd som Voicify, är under press från musikindustrin. Företaget har skapat en tjänst för att skapa AI-covers med användarnas favoritröster. Bland rösterna finns Juice Wrld, Tupac Shakur, Amy Winehouse, Nickelback´s Chad Kroeger, Pearl Jam´s Eddie Vedder, Frank Sinatra, Frank Ocean, Kelly Clarkson, Kanye West, Billy Joel, Madonna, Prince, Bob Marley, Ringo Starr, Parappa the Rapper och den avlidna brottaren Randy ´Macho Man´ Savage. Företaget, som tros vara baserat i Storbritannien, har hotats med rättsliga åtgärder av den brittiska motsvarigheten till RIAA, BPI. BPI anklagar företaget för upphovsrättsintrång och kräver att det upphör med sin verksamhet.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 18 mars

AI och musik: skydd av röst och kreativa rättigheter

Musiker försöker navigera i en bransch som omvänts av generativ artificiell intelligens (AI), där deras röst är en av de mest personliga tillgångarna i riskzonen. Förra året lyssnade musikvärlden med både fascination och skräck när en påstådd samarbete mellan superstjärnorna Drake och The Weeknd visade sig vara en övertygande maskinframställd fejk. I januari blev president Joe Bidens röst förfalskad i ett robocallsamtal som uppmanade New Hampshire-väljare att inte delta i det demokratiska primärvalet. Tennessee guvernör Bill Lee har nyligen tillkännagivit ett nytt lagförslag, ELVIS Act, som syftar till att ge musiker ´första i nationen´-kontroll över sina röster. Men lagen kritiseras för sitt breda språk som kan innebära ansvar inte bara för deepfakes och digitala repliker, utan också för vardagliga aktiviteter som hyllningsband och vokalinterpolationer, vilket väcker oro över dess inverkan på yttrandefriheten och kreativa uttryck.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 2 mars

AI hotar musikers röster, Tennessee försöker skydda dem med ny lag

Joseph Fishman, professor i juridik vid Vanderbilt Law School, diskuterar hur artificiell intelligens (AI) revolutionerar musikindustrin och potentiellt hotar musikers röster. Förra året lyssnade musikvärlden med både fascination och skräck när en låt som påstås vara ett samarbete mellan Drake och The Weeknd visade sig vara en övertygande maskinframställd förfalskning. Dessutom har president Joe Bidens röst förfalskats i ett automatiskt telefonsamtal. Tennessee försöker nu göra något åt saken. Guvernör Bill Lee har nyligen meddelat en ny lag, kallad ELVIS Act, som ska ge musiker kontroll över sina röster.

Direktlänk Dela The Tennessean fördjupade 1 mars

AI förändrar musikscenen

AI har blivit en egen genre inom musik, med artister som skapar låtar med hjälp av AI-klonade röster. En copywriter från Texas, Dustin Ballard, har blivit något av en stjärna på scenen, med sin version av ´Barbie girl´ där Johnny Cash sjunger Aquas gamla hit. Utvecklingen går snabbt och vi kan förvänta oss mer sofistikerade låtar i framtiden. Det har till och med föreslagits att Spotify borde tillåta användare att lyssna på sin favoritlåt med valfri vokalist. Men AI är bara ett verktyg och kan inte ersätta den mänskliga kommunikationen som ligger till grund för musik.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 17 november

YouTube inför riktlinjer för AI-genererade deepfakes

YouTube kommer att införa två uppsättningar riktlinjer för AI-genererade deepfakes: en mycket strikt uppsättning för att skydda plattformens musikindustrins partners och en annan, lösare uppsättning för alla andra. YouTube kommer att kräva att skapare börjar märka ´realistiskt´ AI-genererat innehåll när de laddar upp videor. Straffen för att inte märka AI-genererat innehåll korrekt kan variera, men kan inkludera nedtagningar och demonetisering. YouTube kommer att tillåta att folk begär borttagning av videor som ´simulerar en identifierbar individ, inklusive deras ansikte eller röst´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 november

YouTube inför AI-verktyg för att förbättra copyright-skyddet

YouTube har presenterat en strategisk plan för att förbättra sitt copyright-skyddssystem, Content ID, genom att integrera generativa AI-verktyg. Det nya teknik- och copyright-skyddssystemet syftar till att identifiera videor som överträder gränserna för acceptabelt innehåll. Genom att omfamna AI, strävar YouTube efter att säkerställa att skaparnas verk inte dränks av obehörig användning samtidigt som det utnyttjar potentialen av AI-genererat innehåll för att skapa en harmonisk online-upplevelse. Google har nyligen ingått ett partnerskap med Universal Music Group (UMG) för att utforma en AI-ram i perfekt harmoni med gemensamma mål. YouTube har också engagerat en ensemble av musikaliska storheter - Anitta, Juanes, Ryan Tedder från OneRepublic och arvet efter den legendariska Frank Sinatra - alla förenade under UMG-flaggan. Dessa virtuoser kommer att spela en instrumental roll i att forma generativa AI-experiment och banbrytande forskning på plattformen.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 23 augusti

Google har meddelat ett samarbete med Universal Music Group (UMG) för att utveckla en AI-ramverk för att skydda artisters röster från AI-genererade kopior. Detta kommer efter att en låt med AI-genererade röster av Drake och The Weeknd, båda UMG-artister, blev viral tidigare i år. UMG var inte nöjd med detta och krävde att musikplattformar skulle ta ner spåren. Google har nu signalerat att de kommer att betala musikindustrin med speciella avtal som skapar helt nya privata immaterialrätter, medan de insisterar på att det är tillåtet att skrapa data för AI-träning.

The Verge fördjupade 22 augusti

YouTube lanserar AI-musikinkubator med Universal Music Group

YouTube har publicerat en uppsättning principer för AI-musik och lanserat något som kallas YouTube Music AI Incubator tillsammans med en grupp artister, låtskrivare och producenter från Universal Music Group. Principerna, som YouTube säger är förankrade i dess åtagande att samarbeta med musikindustrin och ansvarsfull innovation, innefattar ett åtagande att ansvarsfullt omfamna AI i partnerskap med musikindustrin, skydd för att balansera intressen mellan upphovsrättsinnehavare och den kreativa gemenskapen på YouTube, samt att skala upp skydd för AI-genererat innehåll. AI Music Incubator är ett program som kommer att samla UMG-kreatörer för att informera YouTubes tillvägagångssätt för generativ AI inom musik.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 21 augusti

YouTube lanserar musik AI-inkubator med Universal Music Group

YouTube meddelar att de lanserar en musik AI-inkubator i samarbete med Universal Music Group. Initiativet syftar till att utforska AI: s potential inom musikområdet. Neal Mohan, VD för YouTube, betonade AI: s snabba utveckling och dess växande inflytande på kreativitet och industriell omvandling. Samarbetet med Universal Music Group handlar om att utveckla ett AI-ramverk som överensstämmer med tre grundläggande principer: att ansvarsfullt omfamna AI, skydda och låsa upp möjligheter och skala förtroende och säkerhet. YouTube samarbetar med Universal Music Group och dess olika talanger för att starta Music AI Incubator-programmet.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 21 augusti

Apple utvecklar en generativ AI-verktyg, internt kallad ´Apple GPT´, som använder ett stort språkmodellsramverk som heter Ajax. Den nya tekniken kommer att införlivas i kommande iOS17-funktioner som Personal Voice och Live Voicemail. Dessutom anställer Apple flera forskare och ingenjörer för att arbeta på att komprimera befintliga språkmodeller så att de kan köras effektivt på mobila enheter. Google och Universal Music förhandlar om att skapa ett verktyg för fans att skapa sina egna legitima djupfakes av populära artister med en avgift som går tillbaka till upphovsrättsinnehavarna. Dessutom har Disney skapat en AI-arbetsgrupp för att undersöka hur AI kan användas inom underhållningsjätten.

Cointelegraph fördjupade 10 augusti

Google och Universal Music överväger att utnyttja AI-genererad musik för monetär vinst

Musikbolag världen över börjar se potentialen i att tjäna pengar på AI-genererad musik. Google och Universal Music är nära att sluta ett avtal som skulle låta Universal tjäna pengar på Googles deepfake-teknik. De två företagen diskuterar för närvarande om att skaffa licenser för att använda artisters röster och melodier i AI-genererade musikkompositioner. Målet med dessa förhandlingar är att skapa ett verktyg som gör det möjligt för fans att lagligt producera och remixa musikspår, samtidigt som upphovsrättsinnehavarna kompenseras på lämpligt sätt.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 9 augusti

AI skapar fiktiv duett mellan Elvis Presley och Frank Sinatra

Trots att Elvis Presley och Frank Sinatra korsade varandras vägar tidigt i Presleys karriär och sent i Sinatras, spelade de aldrig in en duett tillsammans. Nu har en artificiell intelligens från ChatGPT skapat en fiktiv sång med de två ikonerna. Låten, kallad ´Side by Side´, är skriven i både Sinatras och Presleys stil. Trots att det är en fiktiv skapelse, ger det fansen en glimt av hur en duett mellan de två skulle kunna låta.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 8 augusti

Damon Albarn kritiserar användningen av AI i musik

Blur-frontmannen och sångaren Damon Albarn uttryckte sin missnöje med användningen av artificiell intelligens (AI) i musik och kallade det ´absurt´. Albarn kritiserade användningen av AI för att imitera röster som Frank Sinatra, Michael Bublé och Snoop Dogg. Albarns åsikter återspeglar andra artisters oro över den växande användningen av AI inom musiken. Diskussioner om användningen av AI i musik har varit ett återkommande tema inom branschen, med varierande inställningar bland artister.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 7 augusti

Damon Albarn kritiserar användningen av AI i musik

Blur-frontmannen och sångaren, Damon Albarn, uttryckte sin missnöje med användningen av artificiell intelligens (AI) i musik och kallade det ´absurt´. Albarn kritiserade bandets hitversioner som använder AI för att efterlikna rösterna hos Frank Sinatra, Michael Bublé och Snoop Dogg. Albarns åsikter ansluter sig till andra artister som också ifrågasätter den växande användningen av AI i musik. Diskussioner om användningen av AI i musik har varit ett återkommande tema i branschen.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 7 augusti

AI skapar potentiell duett mellan Elvis Presley och Bob Dylan

Tack vare ChatGPT och artificiell intelligens, kan vi föreställa oss hur en duett mellan två musiklegender som Elvis Presley och Bob Dylan skulle kunna låta. En sådan duett har aldrig ägt rum i verkligheten på grund av tidens begränsningar. Men nu har vi fått en titt på hur en låt skriven av Elvis ´The King´ Presley och Bob ´The Bard´ Dylan skulle kunna se ut idag. Låten tar fördel av varje sångares mest berömda rader och låtkoncept, och blandningen av stilar är intressant att se sammansatt.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 25 juli

En mystisk granne med en fascinerande historia hotas med vräkning

Tina Dupuy träffade sin granne Sheila Sullivan när hon låste sig själv ute ur sin lägenhet på Upper West Side i New York. Sullivan, en äldre kvinna med en fascinerande historia, inklusive att ha sett en kärnvapenexplosion, marscherat på Selma och agerat på Broadway, blev snabbt vän med Dupuy. När Dupuy blev en framstående röst i rörelsen mot sexuella trakasserier, blev Sullivan en källa till stöd och energi. Men 2023 fick Sullivan en vräkningsanmälan för obetald hyra. Dupuy hjälpte till att navigera i byråkratin och upptäckte att en stadsbyrå hade slutat betala sin del av hyran. Efter en rättegång bekräftades det att allt skulle bli bra.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare