» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 212 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google Cloud Platform (GCP) är en samling molntjänster som erbjuds av Google. GCP ger användare möjlighet att bygga, testa och distribuera applikationer på Googles infrastruktur. Tjänsterna omfattar datalagring, dataanalys, maskininlärning, datorseende och mycket mer. Användare kan skala sina resurser upp och ner baserat på behov och betala endast för det de använder. Google Cloud Platform är en av de största molnleverantörerna och konkurrerar med andra stora företag som Amazon Web Services och Microsoft Azure. GCP hjälper företag att snabbt och effektivt utveckla och växa.

Senaste nytt kring Google Cloud Platform

Cyberkriminella använder generativ AI för att forma attacker

Cyberkriminella har börjat använda generativ AI för att forma sina attacker, till exempel genom att skapa mer övertygande phishing-mejl och sprida desinformation. Nyligen upptäckte hotforskare vid cybersäkerhetsföretaget Sysdig att dåliga aktörer använde stulna uppgifter för att rikta in sig på stora språkmodeller (LLM), med det slutliga målet att sälja tillgången till andra hackare. De stulna molnuppgifterna erhölls genom en sårbar version av Lavarvel, ett gratis och öppet PHP-baserat webb ramverk för att skapa webbapplikationer. Hotaktörer använde verktyg för att generera förfrågningar som kunde rikta in sig på modeller under attackerna. Sysdig-forskare hittade också ett skript som kunde kontrollera uppgifter för de 10 AI-tjänsterna för att se vilka som var användbara för angriparna. De 10 tjänsterna inkluderade Anthropic, Amazon Web Services (AWS) Bedrock, Microsoft Azure, OpenAI, Google Cloud Platform Vertex AI, A121 Labs, ElevenLabs, MakerSuite, Mistral och OpenRouter.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 13 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google Clouds intäkter ökar med 28 procent tack vare AI, enligt VD

Google Clouds intäkter ökade med 28 procent till 9,57 miljarder dollar i första kvartalet 2024, tack vare företagets satsning på artificiell intelligens (AI). Detta meddelade Ruth Porat, president och CFO för Google, under Alphabets kvartalsrapport. Google Clouds framgångar tillskrivs företagets AI Hypercomputer och tjänsten Google One, som nu har över 100 miljoner betalande prenumeranter. Google har nyligen introducerat en premium AI-plan kallad Gemini Advanced. Företaget har också lanserat över 1000 nya produkter och funktioner som en del av Google Cloud-plattformen.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 26 april

Google planerar att förbättra Google Chat för att konkurrera med Teams och Slack

Marknaden för företagsverktyg som Microsoft 365, Google Workspace, Teams, Slack, Zoom, Dropbox och Webex har exploderat de senaste åren. Med introduktionen av GenAI-verktyg förutspås en förändring på marknaden. Google planerar att investera mer i Google Chat för att göra det mer konkurrenskraftigt mot Teams och Slack. Trots att Google Chat ännu inte är en fullvärdig konkurrent mot Teams eller Slack, förutspår Google-partner att det kommer att leda till en stor migrationsvåg mot Google Chat. Google arbetar på att implementera extra funktioner och antalet tredjepartsappar som utvecklas för Google Chat ökar snabbt.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 16 april

Google utökar användningen av AI för cybersäkerhet

Google har utökat sin användning av generativ AI inom cybersäkerhet genom att lägga till funktioner för att sammanfatta hotinformation och ge rekommendationer till cybersäkerhetsanalytiker. Tillkännagivna vid Google Cloud Next ´24-konferensen, är dessa tillägg till Googles cybersäkerhetsplattform Chronicle. De är baserade på det stora språkmodellen Gemini som Google utökar genom att exponera den för den cybersäkerhetsdata den samlar in. Google lägger också till fler säkerhetsfunktioner till Google Cloud Platform (GCP).

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 12 april

Ny rapport utforskar framtida tillväxtpotential för Large Language Model (LLM) Cloud Service-marknaden

En ny rapport från WMR ger en djupgående bedömning av marknaden för Large Language Model (LLM) Cloud Service, inklusive nyckelmarknadstrender, kommande tekniker, branschdrivare, utmaningar, regulatoriska politik, företagsprofiler och strategier. Rapporten täcker framtida trender, nuvarande tillväxtfaktorer, fakta och marknadsdata fram till 2031. Ledande aktörer på marknaden inkluderar Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP), Microsoft Azure, IBM Watson, OpenAI, Hugging Face, Salesforce, Baidu AI, Tencent Cloud, Alibaba Cloud, NVIDIA, Intel, Meta AI, Apple, Samsung och Qualcomm.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 april

OpenAI lägger till nya funktioner i DALL-E bildgenerator, medan konkurrenten Stability AI står inför problem

OpenAI har lagt till nya funktioner i sin DALL-E bildgenerator, vilket gör den mer funktionell och bekväm. Användare kan nu redigera sina AI-genererade bilder med textprompter när de arbetar med DALL-E inom ChatGPT. Funktionen är tillgänglig på webben och mobilen. Dessutom erbjuder DALL-E nu förinställda stilstips för att hjälpa användare att få inspiration till stilar när de skapar bilder. Samtidigt står OpenAIs konkurrent, Stability AI, inför problem. Företagets grundare och VD, Emad Mostaque, tvingades nyligen avgå på grund av oro över företagets affärsmodell.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 4 april

Cognizant utökar AI-partnerskap med Google Cloud

Cognizant Technology Solutions Corp. meddelade en utvidgning av sitt partnerskap inom artificiell intelligens (AI) med Google Cloud Platform, som tillhandahålls av Google LLC, ett dotterbolag till Alphabet Inc. Cognizant planerar att anta Googles AI-drivna chatbot Gemini för Google Cloud för att påskynda produktiviteten för sina mjukvaruutvecklare. Partnerskapet kommer att göra det möjligt för Cognizants över 70 000 anställda att använda de senaste AI-teknologierna från Google Cloud. Thomas Kurian, vd för Google Cloud, sa att generativ AI har potential att förbättra varje steg i mjukvaruleveranscykeln.

Direktlänk Dela RTTNews fördjupade 21 mars

Teknologitrender att se upp för 2024 enligt Synthesis Technologies

Affärslandskapet 2024 kommer att formas av transformativa tekniska framsteg. Företagens förmåga att anpassa sig till dessa förändringar kommer att bli en strategisk nödvändighet. Archana (Archie) Arakkal, ledande praktiker på Synthesis Technologies, ger en inblick i teknologitrenderna att hålla utkik efter 2024. Arakkal betonar vikten av stora språkmodeller (LLM), tillgänglighet av Generative AI (Gen AI) och behovet av att utvärdera etik och ansvar i modellutveckling. Arakkal tror att Gen AI är det mest spännande teknikområdet för 2024.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 12 februari

Bygga och distribuera AI-modeller med R på Google Vertex AI

R är ett populärt öppenkällkodsprogrammeringsspråk för dataanalys och maskininlärning. Det har ett rikt ekosystem av paket och verktyg som kan hjälpa dig att skapa och distribuera AI-modeller för olika tillämpningar och domäner. I denna artikel kommer vi att visa dig hur du kan använda R för att bygga och distribuera AI-modeller på Google Vertex AI, en plattform som erbjuder helhetslösningar för att hantera maskininlärningens livscykel. Vertex AI låter dig träna, utvärdera, distribuera och övervaka AI-modeller på Google Cloud Platform (GCP) med hjälp av olika metoder och tekniker, som förbyggda behållare, anpassade behållare, AutoML och TensorFlow.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 23 januari

Små och medelstora företags användning av AI

AI utvecklas ständigt och nya verktyg förändrar hur personal och kunder interagerar med AI. Till exempel blev ChatGPT, som lanserades i november 2022, den snabbast växande konsumentapplikationen i historien när den nådde 100 miljoner aktiva användare per månad i januari 2023. Andra lösningar, som Microsoft Copilot, kombinerar stora språkmodeller med företagets befintliga data för att hjälpa anställda att bli mer kreativa och samarbetsinriktade. När det gäller AI-adoption faller små och medelstora företag (SMB) vanligtvis in i en av två kategorier: ivriga adoptörer och försiktiga implementerare. Båda tillvägagångssätten kan vara problematiska. Lösningen är måttfullhet. Börja med att identifiera en specifik process där AI kan hjälpa, till exempel molnbelastningshantering eller kundsegmentsanalys, och implementera sedan verktyg som passar för ändamålet och levererar mätbara resultat.

Direktlänk Dela BizTech Magazine fördjupade 4 januari

DHS söker information för att stödja avancerad maskininlärningsplattform

USA:s departement för inrikes säkerhet (DHS) söker information för att stödja sin avancerade plattform för maskininlärning (CAP-M), ett projekt under utveckling vid Cybersecurity Infrastructure Security Agency (CISA). Syftet är att stödja ny programvara och verktyg i en fleranvändarmolnmiljö. DHS Science and Technology Directorate och Office of Mission and Capability Support söker information för att utveckla komplexa maskininlärningsförmågor. Projektet söker tillgång till tre kommersiella moln: Amazon Web Services, Google Cloud Platform och Microsoft Azure.

Direktlänk Dela MeriTalk fördjupade 3 januari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Implementering av komplexa AI-modeller i molnet

Att implementera och köra komplexa AI-system i molnet kan möjliggöra otroligt kraftfulla applikationer, men det kommer också med en unik uppsättning utmaningar för att leverera pålitlig, skalbar och kostnadseffektiv prestanda. Detta inlägg bryter ner de viktigaste faktorerna du behöver planera för att framgångsrikt implementera AI-modellpipelines och prediktions tjänster på molnplattformar. Molnplattformar som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud Platform (GCP) erbjuder stora fördelar som flexibel skalbarhet och global tillgänglighet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 december

AI-drivna sökordsforskningsverktyg förbättrar effektiviteten i annonsering

AI-drivna sökordsforskningsverktyg hjälper företag och marknadsförare att identifiera, bedöma och välja lämpliga sökord för sina onlineannonser och sökmotoroptimeringskampanjer. Dessa verktyg är idealiska för att effektivisera sökordsforskningsprocessen genom att automatisera och förbättra olika aspekter av den. De kan hjälpa till med allt från sökordsupptäckt och konkurrentanalys till innehållsoptimering och prestandaspårning. Verktygen kan också hjälpa till att automatisera budgivningsprocessen för sökord i betal-per-klick-kampanjer och justera buden i realtid baserat på olika faktorer som konkurrens och konverteringsgrad. Genom att använda dessa AI-sökordsforskningsverktyg kan annonsörer fatta mer informerade beslut om sina sökordsstrategier, optimera sina annonseringsbudgetar och driva bättre annonsverkningsförmåga.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 27 december

Nasdaq kan stiga 15% 2024, Amazon och Alphabet kan nå 2 biljoner dollar

Nasdaq Composite sjönk med 33% under 2022, men har gjort en stark återhämtning under 2023 med en ökning på 44%. Historiskt har indexet följt en nedgång på över 10% med två starka återhämtningsår, vilket indikerar att Nasdaq kan stiga med cirka 15% under 2024. Denna ökning kan potentiellt öka värdet på Amazon och Alphabet till över 2 biljoner dollar, vilket skulle göra dem till medlemmar i en klubb som för närvarande endast inkluderar Apple och Microsoft. Amazon och Alphabet anses vara värda att köpa oavsett vad som händer nästa år, på grund av deras starka närvaro på stora marknader.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 december

Google lanserar AI-chattbot Bard för att konkurrera med ChatGPT, Storbritannien får ny teknikavdelning

Google lanserade sin generativa AI-chattbot Bard i februari för att konkurrera med ChatGPT. Bard, byggd på Googles LaMDA stora språk AI-modell, syftar till att kombinera världens kunskap med kraften, intelligensen och kreativiteten hos våra stora språkmodeller, enligt Google VD Sundar Pichai. I december presenterade Google en ny AI-modell, Gemini, som sägs kunna överträffa OpenAIs flaggskeppsteknologi. I Storbritannien skapade premiärminister Rishi Sunak en ny avdelning för vetenskap, innovation och teknik (DSIT) efter en omfattande omorganisation av kabinettet.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 20 december

Google presenterar Gemini Pro och Imagen 2 för att förbättra AI-utveckling

Google har presenterat Gemini Pro, som låter utvecklare bygga nya och differentierade agenter som kan bearbeta information över text, kod, bilder och video. Företaget introducerade också Imagen 2, dess mest avancerade text-till-bild-teknologi. Google organiserade en mediesession för att visa mer av Gemini Pros kapaciteter, med en live-demo av Google Clouds VD Thomas Kurian. Bland höjdpunkterna var introduktionen av Google AI Studio, ett gratis webbaserat utvecklarverktyg. Kurian nämnde också att Gemini Pro kommer att vara en del av Google Workspace 2024.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 18 december

DHS söker molnrelaterad information för forskning och utvecklingsprojekt

Department of Homeland Security (DHS) söker molnrelaterad information för att stödja ett forsknings- och utvecklingsprojekt inom analys och maskininlärning för Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Projektet, Advanced Analytics Platform for Machine Learning (CAP-M), utvecklas av DHS´s Science and Technology Directorate för CISA. CAP-M kommer att möjliggöra för slutanvändare att ´sömlöst få tillgång till en mängd olika funktioner över flera moln för att möta deras analys- och beräkningsbehov´, och använder en flermolnstrategi, med befintliga kommersiella molntjänster som tillhandahålls av Amazon Web Services, Google Cloud Platform och Microsoft Azure.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 5 december

Att lansera ett uppstartsföretag med begränsade resurser innebär att man står inför specifika utmaningar, särskilt när det gäller att optimera effektiviteten. I denna ständigt föränderliga digitala era kan användningen av AI-teknikstaplar vara en game-changer för uppstartsföretag som vill tredubbla sin produktivitet. Denna artikel vägleder dig genom de mest kraftfulla AI-teknikstaplarna som kan öka produktiviteten och driva framgången för uppstartsföretag.

AMBCrypto fördjupade 4 december

Forbes har nyligen tillkännagivit betalanseringen av sin nya AI-drivna nyhetssökmotor Adelaide. Adelaide erbjuder en mer intuitiv sök- och upptäckarupplevelse genom att ha naturliga samtal med användare för att förstå deras intressen och behov. Som en av de första stora förläggarna att utnyttja generativ AI för nyhetskurering representerar lanseringen av Adelaide en spännande utveckling i hur medieföretag kan förbättra publikens engagemang. Adelaide integreras sömlöst med Vertex AI Search & Conversation från Google Cloud Platform.

Forbes Media fördjupade 20 november

Jobbannons: Maskininlärningsingenjör i Dallas, TX / Pleasanton, CA

En maskininlärningsingenjör söks för en hybridposition i Dallas, TX och Pleasanton, CA. Jobbet kräver att kandidaten är på plats två dagar i veckan och har en kontraktstid på över 12 månader. Kandidaten behöver ha erfarenhet av ML Engineering, Spark/Hadoop och någon molnplattform. Jobbet innebär att arbeta med datavetenskapsteam och produktchefer för att bygga maskininlärningspipelines, förstå ML-livscykeln och ha erfarenhet av Feature Stores, modellutvärdering, modellregister. Erfarenhet av Azure eller Google Cloud Platform och noSQL-databaser som CosmosDB, MongoDB, Cassandra föredras. Stark färdighet i Python-programmeringsspråk krävs.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 25 oktober

Alphabets investeringar i AI kommer att stärka företagets position mot konkurrenter som Microsoft och OpenAI

Alphabets huvudmotståndare är risken för förlust av aktieandelar i sin sökmotorverksamhet till Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT. Trots detta har Google utvecklat AI i över två decennier och bildade 2011 Google Brain, en djupinlärningsintelligensdivision. Google har också utvecklat TensorFlow, en öppen källkods djupinlärningsprogramvara för att träna och utveckla djupa neuronnätverk. Dessa verktyg kommer att leverera mer avancerade AI-förmågor än OpenAI. Trots oro för konkurrens från Chat GPT ökade Googles sökintäkter med 4,8% i andra kvartalet och den totala intäkten ökade med 7,1% jämfört med föregående år. Googles molntjänst, Google Cloud Platform (GCP), är lönsam och växer med en ökning av intäkterna med 28,0% år till år i andra kvartalet för att nå 8,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI söker att sälja anställdas aktier till investerare till ett värde av 86 miljarder dollar

OpenAI söker att sälja anställdas aktier till investerare till ett värde av 86 miljarder dollar, en betydande ökning från företagets värdering på 29 miljarder dollar i april när det höjde kapital från Microsoft och Thrive Capital. Det är oklart vem köparna kommer att vara, men de kan inkludera befintliga OpenAI-bakomliggande som Andreessen Horowitz, Khosla Ventures och Sequoia Capital. Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har OpenAI lagt till flera funktioner till sin flaggskeppsprodukt. Inkomsterna från aktieförsäljningen skulle tillåta företaget att beställa fler databehandlingsresurser.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 20 oktober

Nvidia fortsätter att växa trots ökad konkurrens inom AI-chip

Chiptillverkaren Nvidia har ökat med hela 215% hittills i år, tack vare ökad efterfrågan på dess avancerade hårdvara för artificiell intelligens (AI). Trots växande konkurrens och en till synes hög värdering, ser teknikjätten fortfarande ut att överträffa. Nvidia har varit i framkant av datorhårdvara sedan grundandet 1993, på grund av sitt fokus på grafikprocessorer (GPU). Dessa chips används nu i krävande applikationer som kryptocurrency gruvdrift och generativ AI. Nvidia´s andra kvartalsrapport visar företagets övergång från spelhårdvara till företagsfokuserad infrastruktur. Trots ökad konkurrens, har Nvidia en stark position på marknaden tack vare sitt varumärkesigenkänning, utvecklargemenskap och partnerskap med andra teknikföretag. Företaget spenderade också 2 miljarder dollar på forskning och utveckling under andra kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare