» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 198 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google är ett amerikanskt teknikföretag som grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin. Det är mest känt för sin sökmotor, som hjälper användare att hitta information på internet. Google erbjuder också andra tjänster och produkter, såsom e-post (Gmail), kartor (Google Maps), molnlagring (Google Drive), videodelning (YouTube) och operativsystem (Android). Företaget har också utvecklat hårdvara, som smarta högtalare (Google Home) och smartphones (Google Pixel). Google är en av världens mest värdefulla och inflytelserika företag och är en ledande aktör inom teknik och innovation.

Senaste nytt kring Google

Google introducerar Model Explorer för att förstå och optimera komplexa maskininlärningsmodeller

Forskare på Google har introducerat Model Explorer, ett verktyg för att förstå, felsöka och optimera komplexa maskininlärningsmodeller. Med maskininlärningsmodeller som växer i storlek och komplexitet, kämpar konventionella visualiseringsverktyg för att ge tydliga insikter i deras arkitekturer och inre funktioner. Model Explorer syftar till att övervinna dessa utmaningar genom att introducera en ny grafvisualiseringslösning speciellt utformad för att hantera stora modeller smidigt och ge hierarkisk information på ett intuitivt sätt. Verktyget stöder flera grafiska format som ofta används i populära maskininlärningsramar som TensorFlow, PyTorch och JAX.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ElevenLabs lanserar Audio Native för att automatiskt berätta webbsidor

AI-startupen ElevenLabs har lanserat Audio Native, en inbäddningsbar ljudspelare som automatiskt berättar innehåll på webbsidor med hjälp av företagets text-till-tal-teknologi. ElevenLabs Reader, som kan omvandla text från webbsidor och dokument till tal i 11 olika röster, släpptes också denna vecka. Företagets modeller talar 29 språk och kan även dubba hela filmer och omvandla uppmaningar till sångtexter. Audio Native finns tillgängligt på ´skapar´-nivå för $11 i månaden och verktyget har inbyggda mätningar och en lyssnartavla som låter användare spåra publikens engagemang.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

OpenAI:s GPT-4o AI-system jämförs med framtida teknik från science fiction-filmer

OpenAI:s VD Sam Altman har beskrivit företagets senaste AI-system, GPT-4o, som något taget ur en science fiction-film. Systemet är en virtuell assistent som har fått experter att reflektera över teknikens snabba framsteg. En säkerhetsforskare på OpenAI lämnade företaget på grund av oenighet om företagets riktning. Nästa veckas globala AI-toppmöte i Seoul kommer att diskutera både de positiva aspekterna och de potentiella riskerna med AI. Stora teknikföretag som OpenAI, Google och Meta har åtagit sig att samarbeta med regeringar för att testa sina modeller innan de släpps. OpenAI har släppt GPT-4o gratis online, och Google har förhandsvisat en ny AI-assistent kallad Project Astra. Meta har släppt nya versioner av sin egen AI-modell, Llama, och fortsätter att erbjuda dem som öppen källkod. AI-startupen Anthropic, som grundades av tidigare OpenAI-anställda som inte höll med om Altmans tillvägagångssätt, har uppdaterat sin Claude-modell och tagit ledningen när det gäller kapabilitet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupar idag

Alphabets VD Sundar Pichai ger råd till indiska ingenjörer om AI

Alphabets VD Sundar Pichai har delat råd för indiska ingenjörer i AI-eran. I en YouTube-intervju föreslog Pichai att unga ingenjörer bör förstå tekniken mer djupgående. Pichai svarade på Mayyas åsikt om att klara FAANG-intervjuerna, vilket hänvisar till anställnings- och rekryteringsprocesserna hos världens ledande teknikföretag - Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google. Pichai citerade Aamir Khans film 3 Idiots och sa att ´riktig framgång kommer från att förstå saker på ett djupare sätt´.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

Google presenterar uppdateringar till sina generativa AI-verktyg och framtida produkter

Google har presenterat en rad uppdateringar till sina generativa AI-verktyg och några glimtar av framtida produkter i ett försök att ta fart från OpenAI. Google avslöjade sin första multimodala LLM Gemini 1.0 förra året och har nu lagt till Gemini 1.5 Flash i portföljen. 1.5 Flash är anpassad för sammanfattning, chattapplikationer, bild- och videobeskrivning, eller dataextraktion från långa dokument och tabeller. Google har också introducerat uppdateringar till Gemini 1.5 Pro, inklusive att öka modellen till en två miljoner token-kontextfönster. Google har även visat upp Project Astra, som beskrivs som en ´avancerad seende och talande responsiv agent´.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupar idag

AI-filmfestival visar framtidens berättelser

Ett AI-filmfestival, organiserat av Runway AI, visar upp berättelser skapade med hjälp av AI-teknik. Nästan 3000 kortfilmer skickades in till festivalen, där de tio utvalda filmerna visade upp filmskaparnas levande fantasi i estetiskt fantastiska universum. Varje film kändes mycket annorlunda från den andra, enligt Anastasis Germanidis, medgrundare och teknisk chef för Runway. Tekniken är inte ännu perfekt, men Runway utvecklar för närvarande något som kallas ´General World Models´, ett AI-system som kan simulera en verklig världsmiljö genom att förutse hur framtida händelser utvecklas i en dynamisk miljö.

Direktlänk Dela Newvision.co.ug fördjupar idag

Tekniska nyheter: AI, musikmarknadsföring, Apple-buggar och Waymo

I det senaste avsnittet av Computer AF diskuterade värdarna John Boitnott och Anne Ahola Ward musikens roll i marknadsföring, AI-utveckling och tekniknyheter. De påpekade att musiken som spelas i butiker och på arbetsplatser kan vara en del av en väl utformad marknadsföringsstrategi. Diskussionen berörde även AI, med betoning på den senaste versionen av ChatGPT, GPT-4o, och dess potentiella inverkan på AI-kriget mellan Google och ChatGPT. Apple fick kritik för en bugg som återupplivar raderade bilder på iPhones, vilket kan skada användarnas förtroende. Waymo, ett företag som utvecklar självkörande bilar, är under federal utredning efter rapporter om krascher och trafikbrott.

Direktlänk Dela Grit Daily fördjupar idag

OpenAI och Google avslöjar banbrytande framsteg inom AI

I teknikens värld markerar vissa ögonblick betydande förändringar, ofta kallade ´inflektionspunkter´. Dessa avgörande tider omdefinierar möjligheter, medför nya hot och möjligheter. Under de senaste åren har det som tidigare sågs som extraordinära språng nu blivit nästan rutin. Denna vecka var ett bevis på det, när två teknikjättar, OpenAI och Google, avtäckte banbrytande framsteg som lovar att omforma vår interaktion med teknik och i slutändan vårt dagliga liv. OpenAI introducerade GPT-4o, en ny flaggskeppsmodell tillgänglig gratis. GPT-4o sticker ut för sin förmåga att bearbeta och svara i flera lägen - text, tal och vision - vilket skapar en skrämmande naturlig interaktion med användare. Google introducerade flera AI-utvecklingar, inklusive en ny version av sin kraftfulla AI-modell, Gemini Pro, och en revolutionerande produkt under utveckling, Project Astra. Denna nya multimodala chatbot speglar OpenAI:s GPT-4o i sin förmåga att bearbeta kontinuerlig visuell och auditiv information, och erbjuder sofistikerade svar om sina observationer. Trots dessa imponerande framsteg är AI-revolutionen inte utan sina kritiker. De hävdar att medan dessa modeller initialt var banbrytande, borde vi inte förvänta oss betydande förbättringar inom en snar framtid. Dock pekar den snabba utvecklingstakten för AI på att dagens brister snabbt kan övervinnas. Det finns en enighet i teknikvärlden om att AI är en omvandlande kraft, kanske till och med överträffar internet i sin potentiella inverkan.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupar idag

Google kanske övervinner sina återställningstendenser med AI-fokuserade Gemini

Google, känt för att ständigt förnya och ersätta sina produkter, kan vara på väg att övervinna denna tendens med sin AI-fokuserade assistent Gemini. Företaget har tidigare lanserat och sedan fasat ut produkter som Google Now och Google Glass, men Gemini verkar vara ett steg mot en mer hållbar framtida produkt. Google har lagt fram sin vision för AI-agenter som intelligenta system som visar resonemang, planering och minne, och kan tänka flera steg framåt, arbeta över mjukvaru- och systemgränserna för att utföra uppgifter på användarens vägnar och under deras övervakning. Google DeepMind har också talat om sitt mål att bygga en ´universell AI-agent´ som kan vara verkligt hjälpsam i vardagen.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupar idag

Googles nya AI-verktyg Gemini ger felaktiga och potentiellt farliga svar

Googles nya AI-verktyg Gemini har kritiserats för att ge felaktiga och potentiellt farliga svar. Verktyget, som är tänkt att förbättra sökfunktionen, har visat sig ge svar som är uppenbart felaktiga. Exempelvis gav det felaktig information om hur Ford´s semi-autonoma adaptiva farthållare BlueCruise fungerar, och gav felaktiga och potentiellt farliga råd om motorcykelsäkerhet. Kritiker menar att Gemini i huvudsak bekräftar fördomar och att det saknas en mekanism för att faktakontrollera svaren.

Direktlänk Dela Rideapart.com fördjupar idag

OpenAI introducerar nytt chatbot-gränssnitt och uppgraderad GPT-4o-modell

OpenAI har lanserat en ny flaggskeppsmodell för sin motor, kallad GPT-4o, samt viktiga ändringar i användargränssnittet för sin chatbot ChatGPT. ChatGPT kommer i två versioner: den kostnadsfria versionen, ChatGPT 3.5, och en version som kostar 20 dollar i månaden, ChatGPT 4. Med prenumerationen får användarna tillgång till en stor språkmodell som kan hantera mycket mer data när den genererar svar. GPT-4o-modellen kommer att göra interaktionerna med ChatGPT mer konversationella. OpenAI meddelade också en desktop-app och ett ´uppdaterat´ användargränssnitt.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI introducerar ny AI-modell för förbättrade konversationer

OpenAI har nyligen introducerat en ny flaggskeppsmodell kallad GPT-4o, tillsammans med ändringar i sitt användargränssnitt. Modellen syftar till att förbättra samtal med ChatGPT, som ursprungligen lanserades i november 2022 och startade en ny våg av generativa AI-produkter. GPT-4o-modellen förväntas ge mer konversationella interaktioner och ge bättre svar, för både gratis och betalande användare. OpenAIs tillkännagivande kom strax före Googles I/O-utvecklarkonferens och Apples WWDC, där AI också förväntas spela en betydande roll. Den nya modellen kommer att stödja 50 språk och är inställd på att integreras i API:et för utvecklare att utnyttja.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupar idag

Kommer Google´s Chat GPT-4 att vara gratis?

Världen väntar ivrigt på släppet av den senaste versionen av Googles AI-språkmodell, Chat GPT-4. Frågan som uppstår är: kommer den att vara gratis att använda? Trots rykten och spekulationer om en möjlig prisminskning för produkten, har Google inte officiellt bekräftat att Chat GPT-4 kommer att vara tillgänglig gratis. Emellertid tror många branschexperter att detta kan vara fallet. En av huvudanledningarna till detta är att Chat GPT-4 ursprungligen prissattes till $125 per månad, men företaget sänkte nyligen sina prenumerationsavgifter med 80%. Detta har lett till spekulationer om att den återstående avgiften kan sänkas ytterligare i framtiden, vilket potentiellt kan leda till att Chat GPT-4 blir tillgänglig gratis. En annan faktor som bidrar till möjligheten att Chat GPT-4 blir gratis är den ökande efterfrågan på AI-språkmodellen. Med en sådan massiv marknadsmöjlighet kan Google se en möjlighet att återhämta några av sina kostnader genom att göra Chat GPT-4 tillgänglig gratis. Trots dessa faktorer är det omöjligt att säga med säkerhet om Chat GPT-4 kommer att vara tillgänglig gratis eller inte. Beslutet kommer i slutändan att bero på hur mycket intäkter Google genererar från försäljning av Chat GPT-4, samt hur marknaden reagerar på dess tillgänglighet.

Direktlänk Dela MIS Asia fördjupar idag

Forskare skapar detaljerad 3D-karta över mänsklig hjärna

Forskare från Harvard och Google har skapat en 3D-bild av nästan varje neuron och dess kopplingar inom en liten bit mänsklig hjärnvävnad. Forskarna har kartlagt en mycket liten del av den mänskliga hjärnan i en aldrig tidigare skådad skala, detaljerat visande varje hjärncell, eller neuron, och de komplexa nätverk de bildar med andra celler. Den banbrytande hjärnkartan avslöjar ungefär 57 000 neuroner, 230 millimeter blodkärl och 150 miljoner synapser, eller kopplingspunkter mellan neuroner.

Direktlänk Dela Live Science fördjupar idag

Reddit-aktien stiger efter affär med OpenAI

Reddit-aktien steg med 14% på fredagen efter nyheten om ett avtal med OpenAI. Avtalet tillåter OpenAI att träna sin stora språkmodell med hjälp av innehåll från Reddit. OpenAI kommer också att bli en reklampartner på Reddit och erbjuda dess användare och moderatorer AI-verktyg. Aktierna handlades runt $64,43 på fredag morgon, vilket gör det cirka 16% bort från dess post-IPO rekordhöga på nästan $75. Finansiella villkor för avtalet offentliggjordes inte, men OpenAI har rapporterat betalat tiotals miljoner dollar för andra innehållsavtal.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupar idag

OpenAI introducerar GPT-4o, deras mest avancerade AI-modell

OpenAI har introducerat sin senaste och mest avancerade AI-modell, GPT-4o, vilket markerar ett betydande steg framåt inom AI-teknik. Lanseringen sker i skarp konkurrens, särskilt med Googles förväntade lansering av sitt Gemini-verktyg. GPT-4o kan resonera över ljud, bild och text i realtid. CTO Mira Murati uttryckte entusiasm över att göra GPT-4o tillgängligt för alla användare utan kostnad. Modellens förmåga att förstå och svara på förfrågningar på flera språk, tolka ansiktsuttryck och lösa komplexa matematiska ekvationer betonades. GPT-4o representerar ett betydande framsteg inom mänsklig-datorinteraktion.

Direktlänk Dela Blockchain Council fördjupar idag

Google och OpenAI tävlar om AI-dominans

Det var en betydande vecka i AI-industrin, med demonstrationer från Google och OpenAI. OpenAI presenterade sin nya modell, GPT-4 Omni, förpackad i en flirtig assistent. Googles evenemang detaljerade flera nuvarande och planerade AI-produkter. Investerare jag talade med denna vecka var inte övertygade om att antingen Google eller OpenAI hade den avgörande produkten ännu. Nvidia-vetenskapsmannen Jim Fan delade att han tyckte att OpenAIs demonstration var en smart skyltning av hur företaget kunde väva samman befintlig teknik för att bearbeta text, bilder och ljud till en ström. Google och OpenAI har också licensavtal med Reddit.

Direktlänk Dela Newcomer fördjupar idag

OpenAI:s GPT-4o överträffar Google i AI-assistentstriden

OpenAI:s uppgradering av GPT-4o ChatGPT, tillkännagiven tidigare denna vecka, var en imponerande uppvisning av kraft. Företaget släppte en stor AI live-demo före Googles I/O 2024, där Google endast skulle prata om Gemini AI-innovationer för sitt ekosystem av appar och tjänster. Efter att ha sett båda evenemangen, ansåg jag att GPT-4o vann AI-assistentstriden. OpenAI kan erbjuda betydligt förbättrade AI-assistentförmågor i ChatGPT just nu. Chatboten kan stödja text, röst, foto och videoingångar. Google kan matcha GPT-4o:s multimodalitet med Project Astra. Men Google hade en förinspelad demo av ett GPT-4o-liknande samtal med AI. Och Gemini AI kommer inte att få liknande funktioner förrän senare i år. Med andra ord, om du är intresserad av AI, bör du använda GPT-4o på dina enheter just nu, eftersom det är den bästa ChatGPT-modellen som OpenAI har att erbjuda allmänheten just nu. Dessutom är det gratis för alla, även om du inte betalar för ChatGPT Plus.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupar idag

Google presenterar nytt AI-musikverktyg ´Music AI Sandbox´

Teknikjätten Google har under förra veckan presenterat sitt nya AI-musikverktyg, ´Music AI Sandbox´, som företaget säger kommer att vara ´den ultimata samarbetspartnern´ för musiker. Detta är ett exempel på hur snabbt AI integreras i konstvärlden. MPR News gästvärd Chris Farrell diskuterar vad uppgången av artificiell intelligens innebär för konstnärer, musiker, skådespelare och författare. Gäster inkluderar Tim Brunelle, en frilansande kreativ konsult och adjungerad professor vid Minneapolis College of Art Design, och Kelly Groehler, medgrundare och VD för Alice Riot, en konstlicensierings- och kreativ konsultbyrå i Minneapolis.

Direktlänk Dela Minnesota Public Radio News fördjupar idag

CMA avslutar undersökning av Microsoft och Mistral AI:s partnerskap

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) har avslutat sin undersökning av partnerskapet mellan Microsoft och Mistral AI. CMA startade sin undersökning förra månaden för att bedöma om programvarujättens samarbete med det franska AI-startupföretaget kunde klassas som en ´relevant fusionssituation´ som kunde minska konkurrensen på marknaden. CMA kom fram till att detta inte var fallet. Microsofts partnerskap med Mistral AI, som inleddes i februari, innebar inte bara att Microsoft investerade 16 miljoner dollar i det franska startupföretaget, utan också att Microsoft öppnade upp tillgång till sin superdatorinfrastruktur och tillät Mistrals modeller att visas på Microsofts Azure-plattform.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupar idag

Trots den stora publiciteten kring generativ artificiell intelligens (GenAI) under de senaste 18 månaderna, finns det fortfarande missuppfattningar om dess förmågor, användbarhet och potentiella inverkan. Vissa tror att det är en övergående fluga eller ett hot mot mänsklig kreativitet. För unga yrkesverksamma är det källan till ett unikt dilemma: Ska du ´köpa in i hypen´ av AI och använda det som en riktlinje för din professionella utveckling och ambitioner? Eller håller du dig till den slagna vägen och fokuserar på att bygga mer traditionella färdigheter och följa konventionella banor? Fem begränsande tankesätt behöver övervinnas: GenAI är överhypad och underpresterar, GenAI kan inte lita på, du tror inte att du behöver GenAI, du ser GenAI som ett hot, och du tror att dess framtid är osäker.

Harvard Business Review fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-röstassistenter dominerar tekniknyheter

AI-röstassistenter har varit i fokus denna vecka när teknikföretag gjort stora tillkännagivanden. Konkurrensen mellan OpenAI och Googles DeepMind har intensifierats, med båda företagen som visar upp betydande framsteg inom tekniken. OpenAI meddelade sin nya modell GPT-4o, en röstassistent som kan generera innehåll och förstå kommandon i röst, text eller bild, och göra liveöversättningar. Dessutom meddelade OpenAI att de har tecknat ett avtal för att få tillgång till innehåll från Reddit. Google presenterade uppdateringar till sin chatbot Gemini. Dessutom kommer Googles sökmotor att få en makeover, där AI kommer att generera en sammanfattning av sökresultaten. Anthropic, ett AI-säkerhetsforskningsföretag, lanserade också sin AI-assistent Claude i Europa.

Direktlänk Dela Euronews fördjupar idag

Reddit bekräftar partnerskap med OpenAI för att diversifiera inkomstkällor

Reddit har bekräftat ett partnerskap med OpenAI för att föra innehåll från plattformen till ChatGPT, i ett drag som kommer att diversifiera dess inkomstkällor ytterligare. Efter en liknande nyligen överenskommelse med Google värd uppskattningsvis $60 miljoner per år, kommer OpenAI att få tillgång till Reddit´s Data API för att överföra diskussioner från webbplatsen till ChatGPT. I gengäld kommer Reddit att kunna rulla ut utvalda AI-funktioner till användare och moderatorer, drivna av OpenAI, som nu kommer att vara en reklampartner på plattformen. Reddit´s aktiepris sköt i höjden med över 10% efter avtalet.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupar idag

Generativ AI förändrar undervisningen och inlärningen

Generativ AI, som skapar nytt material baserat på mönster den identifierar i data, påverkar utbildningen i nästan alla discipliner. Claudia Giannini, en lärare i spanska och portugisiska, anpassade sin undervisningsmetod efter att Google släppte sin neuralt maskinöversättningstjänst 2016. Hon började vikta klassdeltagande tyngre i studentbetygen och bytte ut många skriftliga bedömningar mot muntliga. På Macalester anpassar professorer och studenter sig till de förändringar dessa verktyg medför. Enligt undersökningar påverkar AI redan högre utbildning, med 20-38 procent av amerikanska universitetsstudenter som använder AI-verktyg minst en gång i månaden.

Direktlänk Dela Macalester College fördjupar idag

Google integrerar Gemini AI i Google Workspace för utbildning

Google har tillkännagivit integrationen av sin Gemini AI i Google Workspace för utbildning, med målet att förbättra utbildningsverktyg med avancerade AI-funktioner. Utbildningsinstitutioner kommer att ha tillgång till Gemini för Google Workspace genom två nya tilläggstjänster, tillgängliga för användare som är 18 år och äldre. Tilläggen är utformade för att fungera med verktyg som lärare och studenter använder dagligen, som Google Docs, Gmail, Sheets och Slides. Google testar också användningen av LearnLM för att introducera Gemini AI i Google Classroom.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupar idag

Apple gör Siri lik ChatGPT eller Gemini

Apple förbereder sig för att göra Siri lik ChatGPT eller Gemini, vilket gör att röstassistenter på enheter kan låta extremt irriterande. OpenAI visade nyligen upp Chat GPT-4, en ny konversationsgenererande AI-teknologi. Google presenterade också en mängd AI-knep under en två timmar lång io-nyckeltal. Bloomberg rapporterar att Apple har gjort en överenskommelse med OpenAI för att införliva någon form av Chat GPT-programmering i iPhone. Apple diskuterar också licensiering av Googles Gemini chatbot. The New York Times rapporterar att Apple vill ge Siri en ´hjärntransplantation´ och planerar att visa upp en översyn av assistenten på WWCs nyckeltal den 10 juni.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupar idag

Google delar ut gratis guider för att skriva framgångsrika AI-prompter för Gemini

Google delade ut gratis guider om hur man skriver framgångsrika AI-prompter vid sin stora sommarutvecklarkonferens, Google I/O. Guiden bryter ner hur man bäst skriver AI-prompter för Gemini för företagets Google Workspace-appar, som inkluderar Gmail, Google Docs, Google Sheets, Google Meet och Google Slides. Den listar några hjälpsamma tips, som hur de mest framgångsrika AI-prompterna i genomsnitt är runt 21 ord, och användare bör avstå från att göra dem för långa eller för korta. Guiden visar också hur olika roller kan använda Gemini för att förbättra produktiviteten.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupar idag

Tidigare Bing-chef Mikhail Parakhin går med i rådgivande styrelse för AI-startupen Perplexity

Mikhail Parakhin, tidigare chef för Bing Search och Microsoft Advertising på Microsoft, har meddelat att han nu sitter i rådgivande styrelse för Perplexity. Perplexity är ett nytt AI-sökstartföretag, som tekniskt sett skulle vara i konkurrens med Microsofts Bing Search och Copilot. Aravind Srinivas, VD för Perplexity, postade att de har tre nya rådgivare som ansluter till Perplexity för att hjälpa dem över sökning, mobil och distribution: Emil Michael, tidigare CBO för Uber, Rich Miner, medgrundare av Android, rådgivare till Google, och Mikhail Parakhin.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupar idag

Människor kan bli kär i AI-assistenter, enligt Googles VD

Google har nyligen lanserat en röstassistent som kan konversera på ett nästan mänskligt sätt, vilket leder till frågan om människor kan bli kär i en AI-assistent. Googles VD, Sundar Pichai, tror att detta kommer att hända och att människor kommer att utveckla djupa relationer med dessa AI-assistenter.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupar idag

OpenAI och Reddit inleder samarbete för att förbättra AI-verktyg

OpenAI och Reddit har meddelat ett samarbete där OpenAI får tillgång till inlägg publicerade på Reddit i realtid. Detta kommer att tillåta OpenAI:s verktyg ChatGPT att dra nytta av Reddit-innehåll för att bättre förstå och visa upp vad som skrivs på webbplatsen. Samarbetet kommer också att ge Reddit nya AI-drivna verktyg för användare och moderatorer, och OpenAI kommer att börja annonsera på Reddit. Google tecknade ett liknande avtal med Reddit tidigare i år för att använda Reddit-inlägg som träningsdata.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupar idag

Microsofts Outlook-app får direkt tillgång till GenAI-verktyget Copilot

Microsofts klassiska Outlook-app har nu direkt tillgång till GenAI-verktyget Copilot. Andra tillkännagivna funktioner inkluderar nya RSVP-inställningar och integreringar för Loop. Copilot-länken i Outlook är tänkt att hjälpa användare att sammanfatta e-postkonversationer och skriva e-post. Senare denna månad kommer Copilot-funktionen också att vara tillgänglig för den nya versionen av Outlook. Slutlig utrullning av Copilot-länken bör ske från och med juni i år. Utöver Copilot kommer den nya Outlook-appen från och med juli i år också att få nya RSVP-inställningar. Dessutom har en integration tillkännagivits för användare av samarbetsverktyget Loop som också har en Copilot-licens.

Direktlänk Dela Techzine fördjupar idag

AI-startup Crosby Health samlar in 2,2 miljoner dollar i seed-finansiering

AI-startup Crosby Health har nyligen samlat in 2,2 miljoner dollar i seed-finansiering, ledd av Amplo Ventures. Företaget utvecklar en stor språkmodell för att hjälpa vårdgivare att spåra försäkringsöverklaganden. Crosby Health bygger finansiell programvara för hälso- och sjukvårdspersonal, med fokus på att hantera försäkringskrav. Dessutom använder det AI för att automatisera och spåra överklagandeprocessen för att minska antalet krav som försäkringsleverantörer nekar. Crosby Healths huvudfokus är att bygga ut Apollo, dess nyligen lanserade proprietära stora språkmodell som specialiserar sig på medicinsk resonemang.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupar idag

En beprövad teknik för att minska hallucinationer i stora språkmodeller (LLM) är återhämtningsförstärkt generering, eller RAG. RAG är mest lämpligt för att bygga sammanhang från ostrukturerade data som har indexerats och lagrats i en vektordatabas. När applikationer kräver sammanhang från realtidsdata, som aktiekurser eller orderuppföljning, förlitar de sig på LLM:ernas funktionssamtalsförmåga. Funktionssamtal, även känt som verktygsanvändning eller API-anrop, är en teknik som låter LLM:er interagera med externa system, API:er och verktyg. Integrationen av RAG med funktionssamtal kan avsevärt förbättra förmågorna hos LLM-baserade applikationer.

The New Stack fördjupar idag

Reddit-aktier stiger över 10% efter partnerskapsavtal med OpenAI

Reddit-aktier har stigit med mer än 10% efter tillkännagivandet av ett partnerskapsavtal med artificiell intelligens-startupen OpenAI. Avtalet ger OpenAI tillgång till Reddit-innehåll och introducerar AI-drivna funktioner på sociala medieplattformen. Detta markerar Reddits strategiska drag att diversifiera sina inkomstkällor bortom traditionell annonsering. Samtidigt står AI-företag inför växande rättsliga utmaningar från upphovsrättsinnehavare. OpenAI avtäckte denna vecka GPT-4, den senaste versionen av tekniken bakom ChatGPT.

Direktlänk Dela Business Matters Magazine fördjupade igår

ChatGPT introducerar Connect Apps för integration med Google Drive och Microsoft OneDrive

ChatGPT får en ny funktion, Connect Apps, som gör det möjligt för användare att integrera sin Google Drive och Microsoft OneDrive med AI-plattformen. Funktionen syftar till att eliminera besväret med att ladda ner dokument till sina enheter och sedan manuellt ladda upp dem till AI-plattformen. Funktionen är dock endast tillgänglig för betalande användare av chatboten, inklusive ChatGPT Plus, Teams och Enterprise-användare. AI-företaget har också börjat gradvis rulla ut GPT-4o till användare globalt.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade igår

ChatGPT integreras nu med Google Drive och Microsoft OneDrive för att skapa interaktiva diagram och tabeller

OpenAI:s ChatGPT har introducerat en banbrytande funktion som låter användare skapa interaktiva diagram och tabeller direkt från data lagrad i Google Drive och Microsoft OneDrive. Detta nya verktyg förväntas öka produktiviteten avsevärt genom att förenkla visualisering och analys av data. Användare kan nu hämta data direkt från dessa molntjänster för att skapa dynamiska visuella representationer, som stapeldiagram, cirkeldiagram och tabeller, utan att behöva ladda ner och ladda upp filer manuellt. Denna funktion är särskilt användbar för yrkesverksamma som hanterar stora datamängder och behöver snabba, effektiva sätt att visualisera och tolka sina data.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade igår

CoreWeave tar in 7,5 miljarder dollar i skuldfinansiering för att investera i molndatacenter

CoreWeave, en startup inom artificiell intelligensinfrastruktur, har tagit in 7,5 miljarder dollar i skuldfinansiering för att investera mer i sina molndatacenter. Finansieringsrundan leddes av Blackstone med deltagande från Coatue, Carlyle, BlackRock med flera. CoreWeave, som är en av huvudleverantörerna av Nvidias chip för att köra AI-modeller, har blivit attraktivt för investerare. Företaget konkurrerar nu med världens främsta molninfrastrukturaktörer, inklusive Amazon och Google. CoreWeave hävdar att de har lägre priser än något stort molnföretag.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

AI-revolutionen: Virtuella assistenter kan ta över våra vardagliga uppgifter

Under den senaste veckan har några av de största och viktigaste teknikföretagen gjort AI-meddelanden, alla övertygade om att vi är på väg mot en revolution inom virtuella assistenter. Om Silicon Valley får som de vill, kanske du aldrig behöver skriva ett e-postmeddelande, en kodrad eller ett skämt igen. Allt du behöver göra är att fråga din allvetande, ultra-hjälpsamma, kanske lite för flirtiga virtuella assistent, och den kommer att göra allt för dig. Diskussioner har förts kring de AI-assistentgrejer som OpenAI meddelade vid sitt våruppdateringsevenemang och de mycket liknande saker som Google meddelade vid sin I/O-utvecklarkonferens dagen efter.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

Google I/O 2024 fokuserar på AI och utmanar Apple

Google I/O 2024:s keynote var nästan helt fylld med AI-annonseringar, där företaget detaljerat beskrev hur och var dess Gemini-chatbot kommer att användas i stor del av företagets produktsvit. Detta inkluderar förbättringar av Gmail, Sök och andra produkter som konsumenter använder dagligen. Detta ses som en varning för konkurrenter, inklusive Apple, som planerar att hålla sin egen mjukvaruorienterade WWDC-keynote den 10 juni. Google har tydligen ersatt Google Assistant med Gemini, och i framtiden med det ännu inte offentliga Project Astra, en ny AI-initiativ som kan skanna vad din telefonkamera ser och erbjuda tips.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade igår

Instagrams medgrundare blir produktchef för AI-startupen Anthropic

Anthropic, rival till OpenAI, har utsett Instagrams medgrundare, Mike Krieger, till sin nya produktchef. I sin nya position kommer Krieger att övervaka företagets produktutveckling, produktledning och produktdesign. Hans roll kommer också innebära att han hjälper företaget att rulla ut sin AI-chattbot Claude till en bredare publik. Innan han gick med i den Google- och Amazon-backade startupen, tillbringade Krieger de senaste tre åren med att bygga Artifact, en personaliserad nyhetsapp, innan den förvärvades av Yahoo.

Direktlänk Dela Mobile Marketing Magazine fördjupade igår

Tioex investerar 11 miljoner i AI-företaget Anthropic

Det svenska investeringsföretaget Tioex har, tillsammans med partners, förvärvat aktier till ett värde av nästan 11 miljoner kronor i AI-företaget Anthropic. Anthropic, som grundades av tidigare chefer på OpenAI, har utvecklat en chattbot som utmanar OpenAIs ChatGPT. Tioex har tidigare underlättat investeringar för medlemmar i techjättar som SpaceX, Einride och Klarna. Anthropic har en uppskattad värdering på 18,4 miljarder dollar med investerare som Google, Salesforce och Zoom.

Direktlänk Dela Notified fördjupade igår

Filippinerna rankas tredje i världen för intresse för AI-teknologi

Data från Google Trends visar att filippinerna är bland de mest intresserade av artificiell intelligens (AI) globalt. Filippinerna rankas tredje i världen när det gäller sökningar efter AI-relaterade ämnen. Kina och Etiopien rankas först och andra respektive. Googles data visar att Manilas höga ranking speglar landets växande tekniska medvetenhet, ekonomiska aspirationer, utbildningsinitiativ och regeringsstöd. En av de AI-verktyg som är allmänt tillgängliga är Gemini, Googles AI-chattbot.

Direktlänk Dela Philstar Global Corp. - Interaksyon fördjupade igår

OpenAI och Google presenterar nya AI-modeller vid stora evenemang

OpenAI och Google höll nyligen sina största evenemang för året där artificiell intelligens (AI) var i fokus för båda företagen. Sam Altmans OpenAI introducerade sin senaste flaggskepps-AI-modell GPT-4o, som kan bearbeta ljud-, bild- och textdata i realtid. Sundar Pichais Google presenterade uppdateringar till sina AI-modeller - en ny AI-agent som kallas ´Project Astra´ och förändringar samt framsteg i Google Search. OpenAI forskare syntes i ett svagt belyst kontorsutrymme medan Googles evenemang hölls på en ljus scen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade igår

Reddit-aktien stiger efter datautbytesavtal med OpenAI

Reddit-aktien steg med 11% i efterhandeln efter att sociala medier-företaget ingått ett datautbytesavtal med OpenAI, skaparen av AI-chattbotten ChatGPT. Reddit kommer att ge OpenAI tillgång till sitt data-API, vilket ger realtidsinnehåll från inlägg gjorda på plattformen. I utbyte kommer OpenAI att ge Reddit-användare och moderatorer en uppsättning nya AI-drivna funktioner för att stärka användarengagemanget. Reddit har också utsett AI-företaget till sin senaste reklampartner.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade igår

ElevenLabs AI-modell kan revolutionera musikindustrin

AI-startupen ElevenLabs skapar rubriker med sin nya modell som kan omvandla en prompt till låttexter. Företaget, grundat av tidigare Google och Palantir-anställda, specialiserar sig på att använda maskininlärning för röstkloning och syntes på olika språk. Med verktyg som fullängdsfilmdubbning och röstkloning riktar sig ElevenLabs mot musikindustrin. Modellens möjligheter är oändliga. Den kan generera vaggvisor för barn, skapa jinglar för marknadsföringskampanjer och till och med producera plockiga intros för podcasts. ElevenLabs har också lanserat en marknadsplats där användare kan sälja sin AI-klonade röst.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade igår

Google I/O 2024 fokuserar mer på utvecklare, inre hackathon annonserat

Google I/O 2024 kändes mer som en utvecklarkonferens, sträckte sig över två dagar med en tredje dag dedikerad till en intern ´Demo Slam´-händelse. Google meddelade också ett internt Gemini-hackathon. Det fanns ingen I/O 2020, medan 2021 strömmades framför en mycket begränsad livepublik i Mountain View. Deltagare bjöds in för en dag 2022 och 2023. Efter huvudanförandet 2024 höll Google live-sessioner för deltagare på plats, samt eftermiddagsevenemang. I/O 2024 kändes redan som en tredagars händelse, eftersom de förinspelade livesessionerna släpptes på YouTube på torsdag morgon.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade igår

Google presenterar spännande nya AI-funktioner och verktyg på årliga utvecklarkonferensen

På sin årliga utvecklarkonferens, Google I/O 2024, presenterade det amerikanska teknikföretaget Google en rad framsteg inom sina produkter och tjänster. Dessa inkluderade betydande uppdateringar till Gemini AI-plattformen, spännande nya funktioner för Android och Workspace-applikationer, och mycket mer. Företaget introducerade Gemini Live, en röst AI-agent, och Project Astra, en prototyp AI-assistent som svarar på videoinput. Google visade också en video där dess AI-agent, Project Astra, kunde identifiera objekt i kamerafeeds och förstå kod på datorskärmar, bland andra uppgifter.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade igår

OpenAI rullar ut ´Connect Apps´ för ChatGPT med Google Drive och One Drive-integration

OpenAI har avslöjat flera nya funktioner för ChatGPT, inklusive introduktionen av dess nya GPT-4o-modell. En ny funktion som börjat dyka upp på internet kallas ´Connect Apps´, där chatboten erbjuder integration med Google Drive och One Drive. Funktionen har inte officiellt tillkännagivits, men har redan börjat rullas ut för vissa användare. Med molntjänstintegration skulle ChatGPT kunna analysera dokument, kalkylblad, slides och andra former av Google-filer för att ge användarna insikter och sammanfattningar. Det är oklart vem som kommer att få tillgång till funktionen eftersom det inte finns något officiellt meddelande från OpenAI, Google eller Microsoft.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade igår

OpenAI har lanserat GPT-4o, en ny version av AI-systemet som driver den populära chatbotten ChatGPT. GPT-4o kan ha röstkonversationer med användare i nästan realtid, visar mänsklig personlighet och beteende. Systemet kan även svara på användarnas kroppsspråk och emotionella ton. GPT-4o är designad för att öka användarengagemang och underlätta skapandet av nya appar baserade på dess text-, bild- och ljudfunktioner. Dock väcker fokus på engagemang och personlighet frågor om huruvida det verkligen tjänar användarnas intressen, och de etiska implikationerna av att skapa AI som kan simulera mänskliga känslor och beteenden.

Evening Report fördjupade igår

OpenAI ingår partnerskap med Reddit för att förbättra AI-verktyg

AI-startupen OpenAI har nyligen ingått ett partnerskap med sociala medier-plattformen Reddit. Samarbetet kommer att ge OpenAI tillgång till Reddit för att förbättra sina verktyg som ChatGPT och andra nya produkter. Genom att få tillgång till Reddits Data API kan OpenAI förstå innehållet på Reddit bättre och hjälpa användare att engagera sig mer med plattformens olika communityn. OpenAI kommer också att bli en annonsör på Reddit, vilket ytterligare stärker samarbetet mellan de två enheterna.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade igår

OpenAI och Reddit meddelar partnerskap för att förbättra AI-funktioner

OpenAI och Reddit har meddelat ett partnerskap för att förbättra båda plattformarna. OpenAI kommer att integrera Reddits realtidsinnehåll i ChatGPT och andra produkter, medan Reddit kommer att använda OpenAIs AI-modeller för att introducera nya funktioner för användare och moderatorer. OpenAI kommer också att bli en Reddit-annonseringspartner. Detta följer efter Reddits nyliga partnerskap med Alphabet för att göra sitt innehåll tillgängligt för att träna Googles AI-modeller.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade igår

Google och OpenAI jämförs på AI-konferenser

På Googles I/O-konferens tidigare i veckan var generativ AI en stor fokus. Google har integrerat AI-funktioner i nästan alla sina produkter och tjänster, inklusive Sök, Workspace och kreativa verktyg för videor, foton och musik. Men den största nyheten var hur Googles tillkännagivanden jämfördes med de från OpenAI. Dagen innan Google I/O avtäckte OpenAI GPT-4o, en ´ursprungligen multimodal´ modell som kan bearbeta visuella och ljud i realtid. Båda företagen delade liknande AI-förmågor och använde samma retorik (AI är ´avbrytbar´) och exempel (AI kan hjälpa med läxor).

Direktlänk Dela Mashable fördjupade igår

Googles testning av AI för att upptäcka telefonbedrägerier väcker integritetsfrågor

Google testar en funktion som använder artificiell intelligens (AI) för att skanna telefonsamtal i realtid för tecken på finansiella bedrägerier. Funktionen, som presenterades på Google I/O-konferensen, skulle kunna varna Android-användare om misstänkta bedrägerier. Trots att Google hävdar att funktionen inte skulle överföra data från telefoner, har integritetsförespråkare uttryckt oro över att denna teknik kan missbrukas av privata övervakningsföretag, regeringstjänstemän och stalkers. Det är oklart när eller om Google kommer att implementera idén.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade igår

AI-startup Perplexity utmanar Google med hjälp av framstående teknikveteraner

AI-sökmotorstartföretaget Perplexity, baserat i San Francisco, har lagt till framstående teknikveteraner från Google och Bing i sin rådgivande styrelse. Detta strategiska drag kommer när Perplexity siktar på att utmana Googles dominans på sökmotormarknaden med sin innovativa AI-drivna strategi. Bland de framstående personer som anslutit sig till Perplexity finns Susan Wojcicki, tidigare VD för YouTube, och Jeff Dean, Googles chefsforskare. Startföretaget, grundat i augusti 2022, har snabbt fått fart och har värderats till cirka 520 miljoner dollar.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade igår

Microsoft förbereder stora AI-förändringar för Build 2024

Microsoft förbereder sig för att göra stora framsteg inom AI vid sin utvecklarkonferens Build 2024, efter debuten av ChatGPT-drivna Bing Chat tidigare 2023. Rykten kring ny Surface-hårdvara gör att Build 2024 kan bli en av de viktigaste händelserna som Microsoft någonsin hållit. Företaget håller också en showcase för nya Surfaces och AI i Windows 11 den 20 maj, en dag innan Build startar. Rykten föreslår att vi kommer att se några av de första systemen med Qualcomms Arm-baserade Snapdragon X Elite-chip tillsammans med nya funktioner som kommer i nästa stora Windows 11-uppdatering. Detta kommer att bli en avgörande punkt för Microsoft att se om AI kommer att göra eller bryta företaget.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade igår

OpenAI och Reddit inleder partnerskap för att förbättra AI-funktioner

OpenAI har offentliggjort ett partnerskap med Reddit Inc. som kommer att föra sociala nätverkets innehåll till chatbot ChatGPT och andra produkter, och låta Reddit lägga till nya artificiella intelligensfunktioner till sina onlinegemenskaper. Reddit-aktier ökade med 11% i senhandeln efter tillkännagivandet. Avtalet kommer att göra det möjligt för OpenAI:s AI-verktyg att bättre förstå och visa Reddit-innehåll, särskilt om aktuella ämnen. Reddit kommer också att erbjuda sina användare nya AI-baserade verktyg byggda på OpenAI:s modeller, och OpenAI kommer att bli en Reddit-annonseringspartner.

Direktlänk Dela Mint fördjupade igår

AI-startupen Perplexity tar in tre nya rådgivare

AI-startupen Perplexity har lagt till tre nya rådgivare till sitt team. De inkluderar Emil Michael, tidigare affärschef på Uber; Rich Miner, medgrundare av Android och rådgivare till Google; och Mikhail Parakhin, tidigare VD för Bing. De nya rådgivarna kommer att hjälpa startupen inom sökning, mobil och distribution. Perplexity, som siktar på att konkurrera med Googles sökmotor, samlade in 63 miljoner dollar i en finansieringsrunda i april som värderade AI-startupen till 1 miljard dollar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

OpenAI och Reddit ingår partnerskap för att förbättra AI-verktyg

AI-startupen OpenAI har ingått ett partnerskap med sociala medieplattformen Reddit för att förbättra verktyg som ChatGPT och andra nya produkter. Reddit kommer att ge OpenAI tillgång till sitt Data API för att kunna förstå och engagera sig med innehåll på plattformen. Detta kommer att gynna användare av ChatGPT som vill ha mer aktuellt innehåll och medvetenhet om aktuella händelser. OpenAI kommer också att bli en annonsör på Reddit. Reddit har inte specificerat vad partnerskapet kommer att innebära för användarupplevelsen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade igår

OpenAI och Google presenterar AI-uppdateringar på stora evenemang, Sam Altman kommenterar estetiska skillnader

OpenAI och Google arrangerade stora evenemang denna vecka med tillkännagivanden om AI-uppdateringar, en dag ifrån varandra. Sam Altman, verkställande direktör för OpenAI, kommenterade estetiska skillnader mellan de två företagens evenemang, vilket ledde till en Google-ingenjör anklagade Altman för att ha tajmat OpenAIs evenemang precis innan Googles. Google introducerade olika uppdateringar till sina AI-modeller, inklusive en ny AI-agent som kallas ´Project Astra´, och framtiden för Google Search. OpenAI presenterade sin nya flaggskepps AI-modell, GPT-4o, som ´kan resonera över ljud, vision och text i realtid´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Google erbjuder skolor tillgång till Gemini AI med extra dataskydd

Google planerar att erbjuda skolor tillgång till Gemini AI, specifikt för lärare och studenter över 18 år, och lovar att inte använda deras data för AI-modellträning eller dela den med någon. De extra Gemini-dataskyddsåtgärderna kommer att ingå i Workspace för utbildningskonton utan extra kostnad. Google Workspace lanseras den 23 maj och kommer i två paket för institutioner. Chromebooks, populära inom utbildning, får också nya tillgänglighetsfunktioner som kan hjälpa personer med blindhet eller låg syn.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

OpenAI och Reddit ingår avtal för att träna AI-modeller

OpenAI har ingått ett avtal med Reddit för att använda sociala nyhetssajtens data för att träna AI-modeller. Partnerskapet kommer att ge OpenAI tillgång till ´realtids-, strukturerat och unikt innehåll´ från Reddit, vilket gör att dess verktyg och modeller kan ´bättre förstå och visa´ det innehållet. Reddit-innehåll kommer att införlivas i ChatGPT, OpenAI´s populära konversations-AI, och företagen kommer att samarbeta för att introducera nya ´AI-drivna funktioner´ för Reddit-användare och moderatorer. OpenAI kommer också att bli en Reddit-reklampartner. Sam Altman, OpenAI´s VD, har en 8,7% andel i Reddit.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade igår

OpenAI ingår stort licensavtal med Reddit för att träna AI-modeller

Artificiell intelligensföretaget OpenAI har ingått ett omfattande avtal med webbplattformen Reddit. Reddit kommer att licensiera sina data för att hjälpa till att träna generativa AI-modeller, vilket är en av företagets tillväxtmöjligheter. OpenAI kommer att få tillgång till Reddits Data API, vilket kommer att hjälpa OpenAIs AI-verktyg att bättre förstå och visa Reddit-innehåll. Avtalet innebär också att OpenAI förbinder sig att vara en Reddit-annonseringspartner, och Reddit förbinder sig att introducera nya AI-drivna funktioner för användare och moderatorer. De ekonomiska villkoren för avtalet offentliggjordes inte.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade igår

OpenAI och Reddit ingår partnerskap för att förbättra AI-funktioner

OpenAI har avslöjat ett partnerskap med sociala nätverket Reddit. Samarbetet kommer att tillåta Reddit att lägga till nya artificiella intelligensfunktioner till sina onlinegemenskaper och ge OpenAI tillgång till Reddits innehåll för att förbättra sina AI-verktyg, särskilt för nyligen diskuterade ämnen. Reddit kommer också att erbjuda sina användare nya AI-baserade verktyg byggda på OpenAIs modeller, och OpenAI kommer att bli en Reddit-annonseringspartner. Reddit-aktier steg med 11 procent efter tillkännagivandet.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade igår

OpenAI och Reddit ingår partnerskap för att förbättra AI-funktioner och innehållsvisning

OpenAI har avslöjat ett partnerskap med Reddit Inc. som kommer att föra sociala nätverkets innehåll till chatbot ChatGPT och andra produkter, och låta Reddit lägga till nya artificiella intelligensfunktioner till sina onlinegemenskaper. Reddit-aktier hoppade 11% i sen handel efter tillkännagivandet. Avtalet kommer att göra det möjligt för OpenAI:s AI-verktyg att bättre förstå och visa Reddit-innehåll, särskilt om aktuella ämnen. Reddit kommer också att erbjuda sina användare nya AI-baserade verktyg byggda på OpenAI:s modeller, och OpenAI kommer att bli en Reddit-reklampartner.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade igår

OpenAI tecknar avtal med Reddit för tillgång till realtidsdata

OpenAI har ingått ett avtal för att få tillgång till realtidsinnehåll från Reddits data-API, vilket innebär att de kan visa diskussioner från webbplatsen inom ChatGPT och andra nya produkter. Avtalet liknar det som Reddit tidigare tecknade med Google. Detta avtal kommer också att ´möjliggöra för Reddit att introducera nya AI-drivna funktioner till Redditors och mods´ och använda OpenAIs stora språkmodeller för att bygga applikationer. OpenAI har också blivit en annonsörspartner på Reddit. Finansiella villkor avslöjades inte i blogginlägget som annonserade arrangemanget.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

Reddit ingår partnerskap med OpenAI för att förbättra AI-drivna funktioner

Reddit har ingått ett partnerskap med OpenAI, vilket ger OpenAI tillgång till Reddits omfattande databas för att träna sina artificiella intelligensmodeller. Samarbetet kommer att stärka OpenAI genom att inkludera Reddits strukturerade och unika innehåll i sina modeller. Reddit kommer i sin tur att använda OpenAIs teknologi för att erbjuda AI-drivna funktioner till sina användare och moderatorer. Detta samarbete är resultatet av samma avtal som gjordes mellan Reddit och Google, där Googles AI-modeller nu kan få tillgång till Reddit-innehåll via plattformens API. Reddit kommer också att använda OpenAIs toppmoderna modeller för att utveckla nya AI-drivna funktioner för sina användare och moderatorer. OpenAI kommer också att bli Reddits reklampartner och integrera sin AI-teknologi i Reddits reklamlösningar.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade igår

ElevenLabs revolutionerar röstkloning med AI

ElevenLabs, en AI-baserad röstkloningsteknologi, har blivit en populär verktyg för innehållsskapare, medie- och spelutvecklare. Tekniken har förbättrat text-till-tal (TTS) modeller och gjort dem mer tillgängliga. ElevenLabs lösning kan generera röster som låter mänskliga, med korrekt paus, intonation och andningsrytmer. Sedan lanseringen i januari har ElevenLabs samlat över 1 miljon registrerade användare som har genererat över 10 års ljudinnehåll. Företag från förlagsbranschen (som Storytel) till spelindustrin (som Paradox Interactive) har redan antagit ElevenLabs i sitt arbete.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade igår

Sony misstänker att teknikföretag använder dess musik för att träna AI-modeller

Sony misstänker att stora teknikföretag som Google, Microsoft och OpenAI använder dess musik för att träna AI-modeller och är inte nöjda med detta. Sony begär nu information för att undersöka situationen. Sony representerar några av de största och mest inflytelserika artisterna i musikindustrin, inklusive Adele och Beyonce. Företaget har skickat ett brev till över 700 företag för att ta reda på om de har använt licensierad musik för att träna AI-modeller utan tillstånd. Lagstiftningen kring detta är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade igår

Sony Music Group förbjuder AI-företag att använda dess musik för modellträning

Sony Music Group har gjort ett omfattande förebyggande drag mot artificiell intelligens (AI), genom att meddela AI-företag att de inte tillåter att deras musik används för modellträning. I sin ´Förklaring om AI-tränings opt-out´ sade den multinationella mediejätten att AI-utvecklare är förbjudna att använda SMG:s stora katalog av musikaliskt innehåll. Sony Music Group skickade också brev direkt till OpenAI, Microsoft och Google, och krävde att de skulle hålla sig borta från Sony-innehåll.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade igår

Google och YouTube lanserar AI-musikverktyg, Music AI Sandbox

Google och YouTube har presenterat en samling AI-musikverktyg kallade Music AI Sandbox. Verktygen, som är utformade med Googles Lyria-modell, gör det möjligt för musiker att generera instrumentala och andra musikaliska element från enkla textkommandon. Music AI Sandbox presenterades på Google I/O 2024 och använder den senaste tekniken från Googles DeepMind. Trots att det är innovativt, väcker Music AI Sandbox frågor kring potentiella upphovsrättsproblem och äktheten av AI-genererad musik jämfört med mänskligt skapade kompositioner. Bland de första användarna finns elektroniska musikern Marc Rebillet, rapparen Wyclef Jean och låtskrivaren Justin Tranter.

Direktlänk Dela EDM Tunes fördjupade igår

AI-uppgraderingar från OpenAI och Google kan utmana enheter som Ai Pin och r1

När Humane tillkännagav Ai Pin förra året, verkade det som att företaget ´löste´ ett problem vi inte hade. Ai Pin är i huvudsak en telefon utan skärm som helt och hållet fokuserar på AI med röstinput i centrum. Några månader senare kom Rabbit r1, som introducerade en ny typ av AI-beteende: r1 kan använda vissa telefonappar åt dig. Men vi har redan AI installerat på våra huvuddatorer samt de iPhones och Android-telefoner vi använder dagligen. Alla de behöver är rätt AI. Nu levererar OpenAI och Google stora AI-uppgraderingar. GPT-4o-modellen från ChatGPT är nu tillgänglig för alla, inklusive användare på den fria planen. Google har bakat in Gemini i alla sina produkter, inklusive Android, som kommer att ha AI i centrum. Och det ser redan ut som att GPT-4o och Gemini-funktionerna som kommer till telefoner och webben är redo att döda enheter som Ai Pin och r1.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade igår

Google använder AI för att förbättra användarupplevelsen på Google TV

Google I/O meddelade nya funktioner till Google TVs operativsystem. Genom att använda artificiell intelligens (AI) kommer Google att förbättra användarupplevelsen för alla användare av denna plattform. Google kommer att använda Gemini för att förbättra de förslag som erbjuds till användare, med målet att hitta favoritfilmer eller serier som ingen har märkt än. Användare kommer att börja se dessa förändringar på hemsidan, där de vanligtvis väljer vad de vill titta på härnäst. Dessutom kommer Google att be Gemini att förbereda beskrivningar av innehåll på plattformen, fylla i beskrivningar som kan saknas och översätta alla beskrivningar som inte är tillgängliga på ditt språk.

Direktlänk Dela Bryt FM fördjupade igår

Google uppgraderar sin sökmotor med AI-drivna verktyg

Google har tillkännagivit en rad uppgraderingar för sin sökmotor, alla drivna av artificiell intelligens (AI). Dessa uppgraderingar presenterades på företagets Google I/O 2024 Developers Conference och inkluderar nya funktioner som drivs av dess Gemini AI. Tre av de största uppgraderingarna är AI Overviews, videobaserad sökning och måltids- och reseplanering. Google tror att dessa AI-drivna uppgraderingar kommer att göra sökningen mer användbar för fler människor. Google-aktien anses vara ett attraktivt köp givet företagets framsteg inom AI och dess nuvarande värdering.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade igår

AI:s påverkan synlig idag inom läkemedelsupptäckt, enligt NVIDIA och Google

Inom läkemedelsupptäckt mäts framstegen ofta utifrån när vi kommer att få ett AI-designat läkemedel. Svaret är fortfarande ´framtiden´, men ledare från NVIDIA och Google hävdar att AI:s påverkan är synlig idag. Kimberly Powell, vice VD för hälsovård på NVIDIA, hänvisade till en ökning av ansökningar om nya undersökningsläkemedel som lämnats in till FDA och som citerar AI, samt en uppgång i tidiga resultat från kliniska prövningar, som bevis på framsteg.

Direktlänk Dela STAT News fördjupade igår

Reddit aktier stiger efter partnerskap med OpenAI

Handelsgolvet på New York-börsen förbereder sig för sociala medieplattformen Reddit´s börsintroduktion i New York City den 21 mars 2024. Reddit-aktier steg med 11% i förlängd handel på torsdagen efter att sociala medieföretaget meddelade ett partnerskap med OpenAI. Som en del av affären kommer OpenAI att få tillgång till Reddit´s data-API, som tillhandahåller realtids-, strukturerat och unikt innehåll från Reddit. I gengäld kommer Reddit att börja erbjuda vissa AI-funktioner till användare och moderatorer, drivna av OpenAI, som också kommer att bli en Reddit-annonspartner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

AI-företag ElevenLabs skapar musikvideo med Google´s Veo-motor

ElevenLabs, ett AI-företag, har använt Googles Veo-motor för att skapa en ny sång med en video som i sig är byggd från AI. ElevenLabs har tidigare lagt till röst till de första Sora-videorna som släpptes av OpenAI och visar nu upp sina nyfunna musikkunskaper. De använde Veo för att skapa en musikvideo med sina AI-genererade ljudeffekter och musik. Resultatet är en mörk, syntig vibe som kommer direkt från den neon-dränkta videon från Veo.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade igår

OpenAI imponerar med AI-assistenten GPT-4o men Google kan fortfarande vinna

OpenAI:s AI-assistent GPT-4o har imponerat på sociala medier och stulit uppmärksamheten från Google I/O:s evenemang. GPT-4o, som är tillgänglig på skrivbordet just nu, har förmågan att analysera uttryck och stämningar, vilket gör det möjligt för den att reagera mer responsivt på användarens känslor. Trots detta kan Google fortfarande vinna kriget, med sin version bara några månader bort och dess AI-agenter som utför allt det tunga arbetet i produkter som Docs och Gmail som många människor förlitar sig på varje dag. Google visade upp en miljon nya erbjudanden på sitt evenemang, från videogenerering till sökning och framhävde den råa kraftökningen av Gemini 1.5.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade igår

Google lanserar Gemini Live, en ny AI-produkt inom ramen för ´Project Astra´

Google har tillkännagett en ny AI-produkt, Gemini Live, som liknar den nyligen tillkännagivna GPT-4o från OpenAI. Gemini Live är en del av ´Project Astra´, en universell AI-agent som potentiellt kommer att finnas i smarta glasögon. För närvarande kommer Gemini Live att vara den första iterationen av den i vildmarken på smartphones. Gemini Live kommer att ha röst- och videofunktioner och kommer att vara tillgängligt för betalande Gemini Advanced-användare. Det kommer att finnas tillgängligt på både Android och iOS via röstikonen i appen och användare kan prova det gratis i två månader innan det kostar $19.99 i månaden.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade igår

Google väcker debatt över funktion för realtidsskanning

Under sin årliga Google I/O 2024-händelse introducerade Google en banbrytande funktion som använder generativ AI för att skanna röstsamtal i realtid. Tekniken syftar till att stärka säkerheten genom att identifiera ekonomiska bedrägerier och andra skadliga aktiviteter. Trots att innovationen markerar en milstolpe i kampen mot bedrägerier, har den också väckt oro bland förespråkare för privatlivet. Google försäkrar att skanningen kommer att ske enbart på användarens enhet, vilket upprätthåller en viss nivå av integritet. Men det finns fortfarande oro för att sådana funktioner kan tas över eller utnyttjas av olika enheter eller regeringar. Funktionen kommer att stödjas av Googles kompakta AI-modell, Gemini Nano, speciellt utformad för att fungera på enheten.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade igår

AI och maskininlärning transformerar bostadssektorn

Ett teknikföretag inom bostadssektorn talar om hur de använder AI och maskininlärning för att förbättra sina processer och öka tillväxten. Företaget har fokuserat på att automatisera processer sist, efter att ha justerat och förbättrat dem först. Genom att investera i automatisering, arbetsflöden, data och instrumentpaneler har företaget uppnått en tillväxt på 40% under de senaste fem åren, trots att teamstorleken har varit stabil. Företaget använder AI för att snabbt träna dokument och identifiera saknade dokument, bilder och stämplar, med hjälp av sin Pyro-dokumenthanteringslösning på Google Cloud. Företaget använder också AI för att förbättra kundservice genom att förutse vad kunder kommer att fråga och förbereda agenter på förhand. Dessutom använder de AI för att förstå kundens känslor under samtalet och förbättra effektiviteten i samtalen. Företaget betonar vikten av att testa sina AI-modeller noggrant innan de rullas ut i stor skala, och att upprätthålla god cybersäkerhet. Företaget ser sig självt som ett teknikföretag snarare än ett bostadsföretag och konkurrerar om talanger med företag som Amazon och Google. De har framgångsrikt ansökt om och fått patent, vilket skapar unikt immateriellt egendom.

Direktlänk Dela HousingWire fördjupade igår

Google introducerar Gemini-produkter med AI-förstärkning för utbildning

Google har introducerat en mängd nya Gemini-relaterade produkter, inklusive en uppgradering av sin utbildningssvit med AI-stöd. Företaget lanserar ett Gemini-tillägg för utbildningsinstitut genom Google Workspace. Det finns en basplan som kallas Gemini Education, tillgänglig på engelska för lärare och studenter över 18 år. Det finns också en premiumplan som erbjuder AI-drivna anteckningar och sammanfattningar i Meet, samt förebyggande av dataförlust. Studenter över 18 år vid utbildningsinstitut kan använda Gemini gratis utan dessa planer. Under Google I/O släppte företaget även LearnLM, en ny uppsättning generativa AI-modeller riktade mot utbildningssektorn.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade igår

Google Gemini nu tillgängligt för utbildningskunder

Utbildningskunder kan nu köpa Gemini för Google Workspace, vilket ger lärare tillgång till sidopanelen, ´Hjälp mig att skriva/organisera/visualisera´ och mer. AI kan aldrig ersätta en lärarens expertis, kunskap eller kreativitet, men kan vara ett användbart verktyg för att förbättra och berika undervisning och lärande. Google Gemini är tillgängligt som ett tillägg till Workspace för utbildning utan något minsta inköpskrav. Det finns två nivåer: Gemini Education och Gemini Education Premium. Gemini lägger till OpenStax och Data Commons-tillägg, samt guidade övningsquiz.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade igår

Google introducerar Trillium, sin mest avancerade Tensor Processing Unit hittills

Google har tillkännagivit lanseringen av sin mest avancerade Tensor Processing Unit (TPU) hittills, kallad Trillium. TPUs är specialiserade ASIC-chips utformade för att påskynda maskininlärningsalgoritmer. Google har använt TPUs sedan 2015 för att förbättra sina molnbaserade tjänster och företaget omfamnar nu fullt ut den senaste generationen av TPUs för en ännu effektivare och kraftfullare AI-acceleratorplattform. Trillium representerar kulmen på över ett decennium av forskning på specialiserad AI-hårdvara och är en grundläggande komponent för att bygga nästa våg av AI-grundmodeller.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade igår

Sony Music varnar AI-företag för att använda deras data utan tillstånd

Sony Music har varnat AI-företag att inte använda data som ägs av Sony Music för att träna sina AI-modeller utan uttryckligt tillstånd. Företaget kontaktade individuellt 700 AI-företag, inklusive stora spelare som Google, Microsoft och Open AI, om denna utveckling. Sony har också lagt upp en offentlig notis på sin webbplats. Sony´s varning omfattar en mängd olika musikaliska konstverk, från texter och kompositioner till inspelningar och bilder. Sony Music skickade också ett meddelande till populära musikströmmande plattformar som Spotify och Apple Music, och bad dem att anta skyddsåtgärder för artister.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade igår

Sony Music Group varnar AI-utvecklare att inte använda deras artisters musik utan tillstånd

Sony Music Group har skickat brev till 700 utvecklare av artificiell intelligens och musikstreamingtjänster och varnat dem för att inte använda dess artisters musik för att träna generativa AI-verktyg utan deras tillstånd. Sony Music Group, ett av de tre största inspelningsmusikföretagen, sade att det explicit väljer bort användningen av dess musik för träning eller utveckling av AI-modeller genom text- eller datautvinning eller webbskrapning. Bland Sony Music Groups artister finns Celine Dion, Doja Cat och Harry Styles. Brev skickades till företag inklusive San Francisco-baserade ChatGPT-skaparen OpenAI och Mountain View-baserade sökjätten Google.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade igår

Anthropic utser Instagram-medgrundare till produktchef

Artificiell intelligens-startupen Anthropic har utsett Instagrams medgrundare Mike Krieger till sin produktchef. Krieger kommer att övervaka företagets produktutveckling, ledning och designinsatser och hjälpa till att sprida Anthropics AI-chattbot Claude till en bredare publik. Företaget, som är en konkurrent till OpenAI, har lockat miljarder dollar i investeringar från sina backare, Amazon.com och Alphabet. Anthropic introducerade en svit av AI-modeller kända som Claude 3 i mars och sa att den överträffar konkurrerande modeller som GPT-4 från OpenAI och Gemini 1.0 Ultra från Google på olika benchmark-tester.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade igår

Claude AI, en avancerad AI-chatbot utvecklad av Anthropic, lanseras i Europa

Anthropic har utvecklat Claude AI, en avancerad AI-chatbot som kan hantera komplexa förfrågningar och ge precisa svar baserade på kontext. Den senaste versionen, Claude 3, har överlägsna förmågor jämfört med GPT-4. Claude AI är nu tillgänglig i Europa, med en webbversion, en iOS-app och prenumerationer på Claude Pro och Claude Teams. Claude AI stöder flera europeiska språk, inklusive franska, tyska, spanska och italienska. Användning på webben och iOS-appen är helt gratis, men för en mer komplett upplevelse erbjuds Claude Pro för 18 euro per månad.

Direktlänk Dela Les Numériques fördjupade igår

OpenAI presenterar GPT-4o: En AI med förbättrade röst- och översättningsfunktioner

OpenAI, under ledning av Sam Altman, presenterade sin senaste produktuppdatering, GPT-4o, på måndag. Trots förväntningar på att företaget skulle avslöja sin nästa generationsmodell GPT-5, presenterades istället en mindre uppdatering som gör den nuvarande modellen snabbare och lättare att använda. GPT-4o är mycket bättre på att extrahera data från bilder, ljud och video, men huvudattraktionen är röstkontrollen, som är mer avancerad än Apples Siri och Amazons Alexa. En av höjdpunkterna var en live-översättningsdemo där CTO Mira Murati talade italienska till GPT-4o som sedan översatte till engelska i realtid.

Direktlänk Dela Rest of World fördjupade igår

Tidigare Instagram CTO går med i AI-startup Anthropic

AI-startupen Anthropic, som stöds av Google och Amazon, har anställt Mike Krieger, tidigare medgrundare och CTO för Instagram, som sin produktchef. Krieger kommer att övervaka företagets produktutveckling, hantering och design i syfte att bredda dess sortiment av företagsapplikationer. Anthropics VD Dario Amodei tillkännagav att Kriegers erfarenhet av att utveckla intuitiva produkter och användarupplevelser kommer att vara ovärderlig för företaget. Krieger anses ha hjälpt till att växa Instagrams ingenjörsteam till över 450 personer och skalat plattformen till över 1 miljard användare.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade igår

Stor tillväxt förväntas på marknaden för stora språkmodeller

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) har visat imponerande tillväxt de senaste åren, drivet av faktorer som snabba tekniska framsteg, förändrade konsumentpreferenser och innovativa affärsmodeller. En rapport från ResearchVise ger en omfattande förståelse för denna dynamiska marknad, inklusive trender, konkurrenslandskap och förändrat konsumentbeteende. Rapporten ger också en noggrann analys av ledande aktörer, deras globala närvaro, produktportföljer och affärsstrategier. Nyckelspelare inkluderar Meta, AI21 Labs, Tencent, Yandex, DeepMind, Naver, Open AI, Google, Microsoft, Amazon, Baidu, Anthropic, Alibaba och Huawei.

Direktlänk Dela Wblzmedia.com fördjupade igår

OpenAI lanserar GPT-4o, en förbättrad version av GPT-4

OpenAI har lanserat en förbättrad version av sin GPT-4-modell, kallad GPT-4o. Den nya versionen är snabbare, gratis och förbättrar funktioner över text, bild och ljud. GPT-4o markerar en betydande utveckling i GPT-modellerna, och omvandlar ChatGPT till en digital personlig assistent som svarar i realtid och observerar omvärlden. Den uppdaterade versionen inkluderar minnesfunktioner, vilket gör att den kan lära sig från tidigare interaktioner och ge mer kontextuellt relevanta svar. Dessutom underlättar GPT-4o realtidsoversättning.

Direktlänk Dela Tech in Africa fördjupade igår

OpenAI lanserar GPT-4o med förbättrade funktioner och prestanda

OpenAI har lanserat GPT-4o, en uppdatering av deras befintliga Generative Pre-training Transformer-modell. Den nya versionen kommer att erbjuda GPT-4-nivå intelligens med snabbare hastighet och förbättringar inom text, röst och visuella förmågor. GPT-4o kan förstå och svara på multimodal input, inklusive röst, bild och video. Den har också en röstassistent liknande Amazon´s Alexa eller Apple´s Siri. GPT-4o kan översätta språk i realtid och förbättra användarupplevelser på onlinekasinon. Den är snabbare och billigare än tidigare modeller, men har vissa brister att åtgärda.

Direktlänk Dela Tycoonstory Media fördjupade igår

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och detta påverkar arbetsmarknaden. Texas Workforce Commission rapporterar om nya AI-relaterade jobbtitlar som prompt engineer, AI-forskare, maskininlärningsingenjör, ingenjör inom naturlig språkbehandling och AI-etiker. Dr. Hong Lin, som leder masterprogrammet i AI vid University of Houston - Downtown, tror att förändringarna i arbetskraften kommer att vara gradvisa. Han menar att vissa jobb kan försvinna, men nya jobb kommer att dyka upp. TWC påpekar att jobb som involverar kreativitet, relationsbyggande och betydande fingerfärdighet/problemhantering kommer att vara svårast att automatisera.

KTRK-TV fördjupade igår

Teknikjättarnas utmaningar med att marknadsföra sina innovationer

Teknikjättarna stöter på problem med att marknadsföra sina snabba innovationer till en publik som mestadels är rädd för dem. Apple har fått kritik för sin senaste reklam ´Crush!´, där ett hydrauliskt press krossar olika kreativa verktyg för att visa upp den senaste iPad Pro. OpenAI och Google har också meddelat uppdateringar av sina produkter, vilket har lett till både fascination och skräck. OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt sin vision om en utopisk framtid där AI förbättrar prestanda och minskar kostnader inom flera aspekter av vardagen. Samtidigt erkänner han att AI kommer att eliminera vissa jobb.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade igår

Google CEO säger att de kommer ´reda ut´ eventuell användning av YouTube i OpenAIs AI-modell

Google VD, Sundar Pichai, har uttalat att Google och OpenAI kommer att ´reda ut´ situationen om det visar sig att OpenAI använder YouTube-videor för att träna sin AI-modell Sora. Sora genererar videor genom att endast använda textinmatning, och det har tidigare rapporterats att OpenAI transkriberade över en miljon timmar av YouTube-videor för Sora. OpenAIs CTO, Mira Murati, var osäker på om Sora tränades på YouTube-videor. Hon tillade att AI-modellen baserades på offentligt tillgängliga och licensierade data.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade i förrgår

Hugging Face engagerar 10 miljoner dollar i fria delade GPU:er för att stödja AI-utveckling

Hugging Face, ett ledande namn inom maskininlärning, åtar sig att ge 10 miljoner dollar i gratis delade GPU:er för att hjälpa utvecklare att skapa nya AI-teknologier. Målet är att hjälpa små utvecklare, akademiker och startups att motverka centraliseringen av AI-utveckling. Hugging Face är i en position där de kan investera i gemenskapen eftersom företaget nyligen höjde 235 miljoner dollar i finansiering, vilket värderar företaget till 4,5 miljarder dollar. Företagets VD, Clem Delangue, uttryckte oro över AI-startups förmåga att konkurrera med teknikjättarna. Hugging Face syftar till att göra toppmoderna AI-teknologier tillgängliga för alla, inte bara teknikjättarna.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

Recall.ai samlar in 10 miljoner dollar i serie A-finansieringsrunda

Utvecklarinfrastruktur-startupen Recall.ai, som stöds av Y Combinator, har tillkännagett att de har samlat in 10 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda, vilket ökar deras totala insamling till över 12 miljoner dollar. Företaget har byggt infrastruktur och en enhetlig API som gör det möjligt för företag att få tillgång till rådata från virtuella mötesplattformar som Google Meet, Microsoft Teams, Slack Huddles, Zoom och till och med plattformar utan API. Med videodata och ljuddata kan användare bygga AI-drivna mötesrobotar eller appar som försäljningscoaching, mötesanteckningar eller dagliga standup-robotar. Företaget planerar att använda det nya kapitalet för att växa sitt team och bygga integrationer med fler datakällor.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade i förrgår

Instagrams medgrundare Mike Krieger utsedd till produktchef på Anthropic

AI-startupen Anthropic har utsett Mike Krieger, medgrundare till Instagram och nyhetsappen Artifact, till sin första produktchef. I sin nya roll kommer Krieger att övervaka produktutveckling, ledning och design. Hans ansvar inkluderar även att marknadsföra Claude, Anthropics generativa AI-teknik, till en bredare publik. Dessutom kommer Krieger att ansvara för företagets företagstjänster, prenumerationer och programvara. Kriegers anställning kommer när Anthropic aggressivt riktar sig mot konsumentmarknaden.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade i förrgår

Svenska Tioex förvärvar aktier i Anthropic, grundat av tidigare OpenAI-exekutiver

Svenska investeringsföretaget Tioex har förvärvat befintliga aktier värda 1 miljon dollar i Anthropic, grundat av tidigare chefer på OpenAI. Tioex har tidigare investerat i SpaceX, Einride och Klarna, vilket understryker företagets engagemang att ge sina investerare exklusiv tillgång till banbrytande teknikföretag. Anthropic, med ett värde på 18,4 miljarder dollar, grundades 2021 och är baserat i USA. Företaget har tagit ett stort steg i AI-racet med lanseringen av Claude 2, en chatbot som rivaliserar OpenAIs ChatGPT.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade i förrgår

Instagrams medgrundare Mike Krieger ansluter sig till AI-företaget Anthropic

Instagrams medgrundare, Mike Krieger, har anslutit sig till artificiell intelligens-företaget Anthropic som dess nya produktchef. Krieger kommer att övervaka produktteknik, förvaltning och design på Anthropic. Krieger spelade en nyckelroll i att skala upp Instagram till 1 miljard användare och utöka dess teknikteam till över 450 medlemmar. Efter att ha lämnat Instagram grundade han den personaliserade nyhetsappen Artifact med Kevin Systrom, som senare såldes till Yahoo. Anthropic, som framträtt som en betydande spelare inom AI-området, är känt för sin chattbot Claude, en konkurrent till OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini. Företaget har sett snabb tillväxt, markerad av lanseringen av dess första företagserbjudande och iOS-app tidigare denna månad. Anthropic har gjort betydande framsteg, inklusive lanseringen av sin chattbot Claude 3 i mars, vilket företaget hävdar är dess snabbaste och kraftfullaste AI-modell hittills. Företaget har också tillkännagivit stöd för flera språk, inklusive spanska, franska, italienska och tyska, vilket breddar dess globala räckvidd. Företagets nya affärsplan, kallad Team, har testats i beta med 30 till 50 kunder inom olika sektorer som teknik, finansiella tjänster, juridiska tjänster och hälsovård. Anthropics första iOS-app, som debuterade denna månad, erbjuder funktioner som synkronisering med webbchattar och möjligheten att ladda upp foton och filer från smartphones. En Android-app är också på gång.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade i förrgår

Google utökar användningen av AI-märkningstekniken SynthID

Google meddelade under sin I/O 2024-keynote att det kommer att utöka användningen av sin AI-märkningsteknik, SynthID. Tekniken, som först avtäcktes av Google DeepMind i augusti 2023, används för att korrekt märka AI-genererat innehåll och bekämpa spridningen av falsk information och cyberbrott. Den kommer nu att användas för att märka text genererad av Gemini-appen och webbklienten, samt videor genererade av Veo. SynthID kommer att integreras direkt i genereringsprocessen, vilket gör det möjligt att märka specifika ord i en block av genererad text. Google planerar också att open source SynthID-textmärkning genom sitt Responsible Generative AI-verktyg.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade i förrgår

Google DeepMind presenterar Project Astra: Framtiden för AI-assistenter

Google DeepMind presenterade Project Astra vid I/O 2024, som företaget beskriver som framtiden för AI-assistenter. Project Astra kommer att implementeras i Gemini Live, företagets kommande konversationserfarenhet för mobila enheter. Project Astra demonstrerades med fyra funktioner: Alliteration, Storytelling, Pictionary och en öppen upplevelse. Trots vissa tvivel om användbarheten av dessa funktioner, tror Google att de kan vara användbara och roliga för användare. Project Astra kan även komma ihåg namn och identifiera citat från populärkulturen, vilket demonstrerades under presentationen.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade i förrgår

Recension av Scalenut: Är det den bästa AI-navigatören för SEO?

Scalenut är en AI-baserad verktygslåda för sökmotoroptimering (SEO). Den integrerar avancerade AI-modeller med konventionella SEO-verktyg som Google Trends och Google Search Console. Scalenut automatiserar din SEO-innehållsstrategi och kan hjälpa till att utveckla en framgångsrik innehållsstrategi, automatisera och skala upp SEO-optimerad innehållsskapande och övervaka webbplatsens prestanda. Verktyget erbjuder också en 7-dagars gratis provperiod för alla prenumerationsnivåer. Scalenut har dock vissa nackdelar, inklusive en användargränssnitt som kan förbättras och begränsningar på användningen av SEO-artiklar och sökordsforskning på de flesta planer.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade i förrgår

OpenAI och Google avtäcker stora AI-uppdateringar

Artificiell intelligens (AI) förändrar världen och stora teknikföretag som OpenAI, Microsoft, Meta och Google tävlar om att leverera de mest innovativa AI-uppdateringarna till sina kunder. OpenAI avtäckte på måndag betydande uppgraderingar av sin GPT-modell, och lanserade ChatGPT-4o, en snabbare och smartare version av tidigare GPT-modeller med förbättrad svarstid. Google svarade på tisdagen med sin egen betydande AI-utveckling, vilket intensifierade AI-racet. En av de stora uppdateringarna inkluderar live-bedrägeridetektering, som kan upptäcka blufftelefonsamtal i realtid, ge användare varningar och hjälpa dem att undvika att bli offer för bedrägeri. Google betonade sitt åtagande att omvandla sin plattforms sökupplevelse genom AI-innovationer.

Direktlänk Dela Business Day fördjupade i förrgår

Googles Med-Gemini AI kan revolutionera medicin

Forskare på Google hävdar att deras Med-Gemini AI, som är utbildad och riktad direkt mot medicinska yrkesgrupper, redan presterar bättre än OpenAI:s GPT-4 när det gäller klinisk förståelse och nyanser, trots att den fortfarande är i forskningsfasen. Med-Gemini har tränats på en enorm medicinsk databas, Medical Information Mart for Intensive Care (MMIC-III), vilket ger den en fördel jämfört med GPT-4 som tränats på internet i stort. Forskarna tror att Med-Geminis långsiktiga bearbetningsförmågor kan öppna upp nya möjligheter för medicinska AI-system.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade i förrgår

AI-chattrobotar blir allt mer populära

AI-chattrobotar har blivit populära sedan lanseringen av ChatGPT. De kan utföra en mängd olika uppgifter som kan hjälpa dig i ditt personliga och arbetsliv, som att skriva kod, komponera e-post, utarbeta en rapport, generera konst, skriva Excel-formler och mycket mer. Efter att ChatGPT uppnått global igenkänning, har konkurrenter motiverats att skapa sina egna versioner. Det finns nu många alternativ på marknaden att välja mellan, med olika styrkor, användningsområden, svårighetsgrader och andra nyanser. Google I/O, Googles utvecklarkonferens, äger rum den 14 och 15 maj i år. Företaget har meddelat en rad förbättringar av sin AI-modell, Gemini. Gemini är nu mer kapabel än någonsin, vilket gör den till en av de bästa generativa AI-modellerna på marknaden.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade i förrgår

Google´s AI-chatbot kritiseras för partiskhet

I februari stoppade Sundar Pichai, Googles AI-chatbot, från att producera bilder på grund av anklagelser om partiskhet och historiska felaktigheter. Pichai offentliggjorde en ursäkt och lovade att lösa problemet snabbt. Nu i maj finns det fortfarande ingen lösning. Google har skrytit om andra funktioner i Gemini, som anpassade chatbots och reseplanerare, men problemet med att producera bilder av människor är fortfarande olöst. Frågan är komplicerad eftersom data som används för att träna modellen innehåller fler bilder av vita individer än av andra raser, kulturer och etniciteter.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade i förrgår

Googles nya AI-produkter kan hota mindre AI-företag och störa webbtrafik

Googles nya AI-produkter kan göra vissa start-ups nervösa. En AI-förbättrad Google-sökning och e-postassistent kan hota mindre AI-företag. Webbplats skapare är också nervösa över att en AI-sökmotor kan störa webbtrafiken. Google har avtäckt flera av sina AI-insatser på sin I/O-konferens, inklusive en AI-förbättrad Google-sökning och en assistent som kan sammanfatta och sortera genom Gmail. Detta följdes av sociala media påståenden att Googles nya lanseringar skulle ´döda´ e-post och webbläsarbaserade agenter, inklusive Perplexity AI. Perplexitys produkt är en AI-chattbot-sökmotor som ger konversationssvar. Googles nya AI-förbättrade sökning lovar att göra i stort sett samma sak, men drar redan nytta av en lojal användarbas. Detta kan tillåta användare att överge verktyg som Perplexity AI och gå direkt till Google för sina AI-behov. Googles nya AI-sökning gör också skapare nervösa att webbtrafiken kan störas. Företagets nya vision för sökning kan förändra hur internet har fungerat i årtionden. Istället för att visa en lista med länkar för att svara på frågor, kan det skicka användare automatiserade svar och störa trafikflödet runt webben. Många internet skapare förlitar sig på SEO för att driva klick, generera trafik och reklamintäkter. Google verkar vara medveten om några av bekymren. I ett blogginlägg adresserade sökchefen Liz Reid oro för att förändringarna kan resultera i färre webbplats besök. ´Vi ser att länkarna som ingår i AI-översikter får fler klick än om sidan hade framträtt som en traditionell webbnotering för den frågan´, skrev hon. ´När vi utvidgar denna upplevelse kommer vi att fortsätta fokusera på att skicka värdefull trafik till förlag och skapare.´ Google svarade inte på en begäran om kommentar från Business Insider.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade i förrgår

Google introducerar AI-musikproduktionsverktyg

Google har introducerat ett musikproduktionsverktyg som integrerar AI i skapandeprocessen, vilket underlättar nya instrumentsektioner från grunden, överför stilar mellan spår och mer. Verktyget, Music AI Sandbox, har fått stöd av kända artister som rapparen och producenten Wyclef Jean, låtskrivaren Justin Tranter och elektroniska musikern Marc Rebillet. Google har också presenterat andra AI-initiativ som Veo, en text-till-video AI som producerar 1080p-upplösningsvideor, och Imagen 3, företagets högsta kvalitet text-till-bild-modell. Förra året tillkännagav YouTube och Universal Music Group (UMG) en allians för att utveckla AI-verktyg som ger säkra, ansvarsfulla och lönsamma möjligheter för musikrättigheter. Det inkluderade lanseringen av en Music AI Incubator på YouTube.

Direktlänk Dela Music In Africa fördjupade i förrgår

Indisk forskare hyllas för skapandet av OpenAI´s senaste AI-modell

OpenAI:s senaste GPT-4o-modell har imponerat både AI-gemenskapen och allmänheten. Modellen anses vara en betydande förbättring jämfört med OpenAI:s tidigare GPT-4-modell. OpenAI:s VD Sam Altman har hyllat Prafulla Dhariwal från Pune, Indien, för skapandet av GPT-4o. Dhariwal, som har arbetat med OpenAI sedan 2017, var tidigare ett barnunderbarn som vann en guldmedalj vid den internationella astronomiolympiaden 2009. Han har också tränat studenter i Pune för den indiska nationella matematikolympiaden.

Direktlänk Dela Office Chai fördjupade i förrgår

ElevenLabs lanserar sin första offentliga app: AI Audio

Enhörningsstartföretaget ElevenLabs, känt för sin AI-dubbningssajt, har lanserat sin första offentliga app. ElevenLabs Reader: AI Audio kan känna igen och rösta text från webbsidor, PDF:er och andra dokument med hjälp av 11 olika röster. Appen är för närvarande tillgänglig för gratis nedladdning i App Store. ElevenLabs erbjuder röstkloningstjänster som låter användarna generera ljud med neurala nätverk baserade på uppladdade prover som varar i flera minuter. Startföretaget planerar även att sälja sin dubbningsteknik till YouTube-skapare, filmstudios och nyhetsutgivare.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupade i förrgår

Gemini-modeller visar framsteg inom medicinsk AI

För att AI-modeller ska kunna prestera bra inom en rad medicinska uppgifter och på ett meningsfullt sätt hjälpa till i arbetsflöden för läkare, forskare och patienter, krävs ofta avancerad resonemangsförmåga och förmåga att använda specialiserad, aktuell medicinsk kunskap. Med detta i åtanke har Gemini-modellerna visat en stor framgång inom multimodal och långsiktig resonemang, vilket har stor potential inom medicinen. I två nya forskningsrapporter presenteras möjligheterna med Gemini inom hälso- och sjukvården, samt introduktionen av Med-Gemini, en ny familj av nästa generations modeller som är finjusterade för medicinska ämnen. Dessa bygger på Googles Gemini-modeller genom att finjustera på avidentifierade medicinska data, samtidigt som de ärver Geminis ursprungliga resonemang, multimodala och långsiktiga förmågor. Med-Gemini bygger vidare på vår ursprungliga forskning om medicinskt anpassade stora språkmodeller med Med-PaLM.

Direktlänk Dela Google Research fördjupade i förrgår

Google introducerar Gemini 1.5 Pro och 6:e generationens TPU, Trillium

Google introducerade tidigare i år Gemini 1.5 Pro, en AI-modell som kan hantera långa kontexter och köra 1 miljon tokens i produktion, vilket är mer än någon annan storstilad grundmodell hittills. Mer än 1,5 miljoner utvecklare använder Gemini-modeller över företagets verktyg. Alla Googles produkter med över 2 miljarder användare använder Gemini. Google Photos ser mer än 6 miljarder foton och videor laddas upp varje dag. Företaget meddelade också sin sjätte generation av TPUs, kallad Trillium, som är deras mest effektiva och mest presterande TPU hittills. Googles totala kapacitet för vätskekylningsystem är nära 1 gigawatt och växer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade i förrgår

Google presenterar Project Astra - en avancerad AI-agent

Vid I/O 2024 presenterade Google flera spännande AI-nyheter, inklusive Project Astra. Detta projekt, utvecklat av Googles DeepMind-team, syftar till att skapa en ´avancerad seende och talande responsiv agent´. Det innebär att en framtida Google AI kommer att kunna få kontext från vad som finns runt dig och du kan ställa en fråga och få ett svar i realtid. Project Astra bygger på Gemini 1.5 Pro, som har förbättrats inom områden som översättning, kodning, resonemang och mer. Google har även utvecklat prototyp-AI-agenter som kan bearbeta information ännu snabbare.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade i förrgår

Bakgrunden till namnet på Googles AI-modell Gemini

Googles AI-modell Gemini, som först nämndes offentligt vid Google I/O 2023, hade ursprungligen arbetsnamnet ´Titan´. Namnet Gemini, som betyder ´tvillingar´ på latin, valdes för att spegla sammanslagningen av Google Brain och DeepMind till Google DeepMind 2023. Namnet har också referenser till rymden, både genom zodiakens tecken Gemini och NASA:s tidiga månprogram, Project Gemini. Modellens förmåga att hantera olika datatyper stämmer överens med Gemini-tecknets dubbelnatur. Oriol Vinyals, medteknisk ledare för Gemini, antydde att en uppföljare till Gemini kan komma att få namnet Apollo.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade i förrgår

Kommandoradsfri provperiod börjar nu

Denna berättelse är exklusiv för prenumeranter av Command Line, vårt nyhetsbrev om teknikindustrins interna konversation. Prenumerera på en plan nedan för full tillgång. Redan en Command Line-prenumerant? Logga in. Vi accepterar kreditkort, Apple Pay och Google Pay. Har du problem? Klicka här för FAQ.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

OpenAI och Google presenterar avancerade AI-chattbotar

OpenAI har presenterat en ny version av sin AI-chattbot, ChatGPT, byggd på en uppdaterad AI-modell kallad GPT-4o. Chattboten kan tolka visuell och auditiv input och föreslå vad användaren ska göra baserat på det. Den nya versionen av ChatGPT har också en ´personlighet´, och kan skratta åt skämt och svara flörtigt. Google presenterade också en mer kapabel AI-assistent, Project Astra, som kan konversera flytande via röst och tolka världen via video. Men Google undvek antropomorfism, och dess assistent hade en mer återhållen och robotisk ton.

Direktlänk Dela Wired fördjupade i förrgår

AI:s svårigheter med sanningen och dess inverkan på teknikindustrin

Stora teknikföretag som Google, OpenAI, Microsoft och Apple investerar i AI-teknik och försöker flytta den från forskarnas laptops till genomsnittspersoners telefoner och datorer. Men AI har fortfarande problem med noggrannhet, till exempel kan Meta AI inte korrekt identifiera en persons bild. AI har också problem med att upprätthålla konsekvens i mindre saker. Dessutom har en studie från National University of Singapore föreslagit att hallucinationer är ett oundvikligt resultat av alla stora språkmodeller. Trots dessa problem tror många AI-forskare att man inte bör oroa sig för hallucinationer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

Google introducerar Scam Call Alert-funktion för Android-användare

Google presenterade flera nya funktioner vid Google I/O 2024-evenemanget den 14 maj, inklusive introduktionen av Scam Call Alert-funktionen för Android-användare. Denna funktion, som drivs av Googles Gemini AI, visar en varning när användare får samtal från privata nummer och hjälper till att upptäcka potentiella bluff-samtal. Funktionen är för närvarande under utveckling och kommer att använda Gemini Nano AI för att upptäcka falska samtal och ge realtidsvarningar. Google uppskattar att globalt bedrägeri uppgick till 1 biljon dollar förra året. Funktionen förväntas vara tillgänglig för Android-användare vid årets slut.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade i förrgår

Google introducerar AI-funktioner för bedrägeribekämpning och utbildning på Android-telefoner

Google introducerar AI-funktioner på Android-telefoner, inklusive Gemini Nano som fungerar som live-bedrägeridetektering för användare. Gemini Nano kommer att användas för att upptäcka bedrägliga telefonsamtal i realtid, varna användare och hjälpa dem att undvika att bli offer för bedrägeri. Funktionerna kommer att rullas ut först till Googles Pixel-enheter senare i år. Gemini Nano kommer även att finnas tillgänglig på enheten för andra funktioner, vilket innebär att en Android-telefon kommer att kunna förstå kontext, såsom syn, ljud och talat språk. Google meddelade även uppgraderingar till Gemini Pro 1.5-modellen.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade i förrgår

Google testar Gemini AI för att varna för telefonsamtalsbedrägerier

Google testar sin Gemini AI för att upptäcka och varna användare för potentiella bedrägerier under telefonsamtal. AI:n varnar användare för bedrägerimönster som krav på akuta betalningar. Google meddelade att det testar en ny funktion i Gemini AI som ´ger realtidsvarningar under ett samtal om det upptäcker konversationsmönster som ofta förknippas med bedrägerier´. Skyddet sker på enheten så att din konversation förblir privat. Tillkännagivandet är en del av Googles utvidgning av Gemini Nano, företagets AI-modell som lades till Pixel 9-smarttelefonen. FTC uppskattar att amerikaner förlorade upp till 10 miljarder dollar till bedrägerier förra året.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade i förrgår

Spansk superdator ska förbättra svenska språkmodeller

Svenska AI Sweden och tyska Fraunhofer IAIS kommer att få tillgång till den Barcelonabaserade superdatorn Mare Nostrum 5 för att skapa stora språkmodeller av 45 europeiska språk och dialekter, inklusive svenska. Träningen börjar i maj och de första språkmodellerna ska vara färdiga inom några månader. Målet är att modellen också ska kunna hantera minoritetsspråk som samiska.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade i förrgår

Förväntningar på AI-fokus för Apple och iOS 18

Google nämnde ´AI´ 121 gånger under sin I/O 2024 keynote på tisdag. Apple förväntas inte slå det, men det finns ingen tvekan om att WWDC kommer att fokusera mycket på AI. När Apple demonstrerar iOS 18 nästa månad, förväntas iPhone-demonstrationerna handla mycket om vad artificiell intelligens kan göra för användaren. Apple förväntas utveckla unika versioner av genAI-produkter för iPhone som utnyttjar några av dess styrkor. AI på iPhone måste ha stark integritetsskydd för att skydda användardata. Därför behöver en del av iPhone AI behandlas lokalt på enheten. Men efter att ha sett OpenAI:s överraskande GPT-4o-event på måndag och Googles massiva Gemini-centrerade I/O-keynote, är jag övertygad om att iPhone AI-upplevelsen inte kan hända utan att inkorporera en tredjeparts chatbot från antingen OpenAI eller Google. Jag säger det som en långvarig iPhone-användare som skulle älska att få reda på i juni att Apple har en egen AppleGPT som kan matcha GPT-4o och Gemini 1.5 Pro. Men jag tror inte att det kommer att hända ännu, och Apple har inte råd att fördröja att erbjuda denna typ av AI-upplevelse på iPhone. iOS 18 kommer mycket troligt att inkludera generativa AI-funktioner liknande dem vi sett från ChatGPT. Jag tvivlar inte på att fotoredigering kommer att få AI-funktioner på iPhone eller att vi kommer att kunna generera text och sammanfatta information. Dessutom förväntar jag mig att transkription- och översättningstjänster kommer att finnas tillgängliga i iOS 18. Vidare kan Apple säkert få Circle to Search-upplevelser att hända på iPhone utan att behöva Google. Den har redan Visual Look Up, som kan uppgraderas för att fungera mer som Googles version. På samma sätt förväntar jag mig att Siri blir bättre på att förstå kommandon och erbjuda svar. Apple kan också förbättra sökningen på iPhone och lägga till smart bildsökning i Photos-appen. GPT-4o är en ny multimodal modell som kommer att driva ChatGPT Free och Plus. Vad jag däremot inte ser komma är en chatbot som ChatGPT eller Gemini - ett verktyg som kan försöka svara på i stort sett vilken fråga du än ställer den. Jag förväntar mig verkligen inte att Apple ska matcha GPT-4o eller Project Astra. Inte ännu, åtminstone. Som en påminnelse, dessa senaste ChatGPT och Gemini-utvecklingar låter dig prata med chatboten i realtid samtidigt som du delar videoflödet från din kamera så att AI kan ´se´. En multimodal AI-chatbot som kan bearbeta text, röst, bilder, videor och filer är en nyckelutveckling för alla teknikföretag, inklusive Apple. Apple kommer troligen att utveckla AI som denna, en som det kommer att behöva för att driva framtida versioner av Vision Pro och de AR-glasögon jag ser ersätta iPhone. Men företagets AI-insatser är nog inte riktigt där ännu. Det skulle vara en enorm överraskning att se en AppleGPT-chatbot debutera med iOS 18 på iPhone och iPad. Apple skulle kunna klara det, men jag skulle bli förvånad om det gjorde det. Apple håller hemligheter, men vissa detaljer om dess produkter läcker fortfarande ut. Jag skulle förvänta mig att det skulle vara fallet om Apple hade en GPT-4o- eller Gemini 1.5 Pro-konkurrent på plats. Rykten säger motsatsen. Apple har sina egna generativa AI-lösningar för iPhone, men de inkluderar inte en ChatGPT-liknande chatbot. Därför söker Apple rapporterat partnerskap med OpenAI och Google. Ja, jag vet. AI är inte för alla. Vissa människor kommer att ignorera AI-funktioner i iOS 18. De kanske inte använder chatboten, oavsett vem som driver den. Andra kommer att börja ta genAI-funktioner för givet utan att stanna upp för att tänka att artificiell intelligens är i spel. Men många människor kommer att bry sig om AI. Efter att OpenAI demonstrerat sin GPT-4o-modell, som nu är tillgänglig för alla ChatGPT-användare, sa jag att jag ville ha den i iOS 18. Nu när jag har sett vad Google gör med Gemini, är jag mer övertygad än någonsin om att Apple inte kan ignorera ett erbjudande som detta. Jag tror att det behöver ChatGPT eller Gemini på iPhone i iOS 18. Eller det måste låta användaren bestämma vilken genAI-chatbot att integrera i iPhone-operativsystemet, men det är bara önsketänkande just nu. Du kan få GPT-4o på din iPhone just nu. Detsamma gäller för Gemini. Du behöver inte att Apple släpper en AI-infunderad iOS-uppdatering för det. Men att inkorporera antingen chatbot djupare i iOS är nog vägen att gå tills AppleGPT är redo för prime time. Att inte erbjuda en inbyggd chatbot som är ett genväg bort kan ses som ett stort misstag. Trots allt bygger Google Android runt AI, med Gemini-chatboten som en huvudfunktion i AI-mobilupplevelsen. Och låt oss inte glömma att Apples aktier skulle krossas i juni om WWDC kommer och går utan ett tungt fokus på AI. Android 15 kommer att handla helt om AI-funktioner i år. Medan jag föredrar ChatGPT eftersom det är den chatbot jag använder mest, måste jag säga att Googles uppvisning av AI-kraft var imponerande. Google kan göra saker OpenAI inte kan eftersom det har så många användbara appar som kan arbeta tillsammans med Gemini. Apple behöver inte nödvändigtvis Gemini för det. Det har gott om appar på iPhone som kan inkludera AI-funktioner, precis som Google nu har. Återigen är det chatbot-funktionaliteten som Apple troligen kommer att behöva hjälp att leverera. Efter vad vi just såg från OpenAI och Google kan WWDC 2024 inte komma snart nog.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade i förrgår

Google Gemini och OpenAI ChatGPT tävlar om dominans inom AI-chatt

Två teknikjättar, Google och OpenAI, tävlar om dominans inom AI-chatt. Google Gemini och OpenAI ChatGPT pressar gränserna för vad konversationsagenter kan uppnå. Google Gemini, som bygger på års forskning och utveckling inom maskininlärning och naturlig språkbearbetning, kan hantera multimodala inmatningar, vilket innebär att den kan bearbeta och förstå information från olika källor, som text, bilder och video, samtidigt. OpenAI ChatGPT är känd för sin kraftfulla språkmodell som kan generera mänskliknande text baserat på användarprompts. Båda plattformarna har nyligen förbättrats, vilket gör dem mer intuitiva och hjälpsamma.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade i förrgår

AI Sweden utvecklar stora språkmodeller för 45 europeiska språk

AI Sweden kommer att utveckla stora språkmodeller för 45 europeiska språk och dialekter, inklusive svenska. Modellerna, liknande Chat GPT och Googles Gemini, kommer att tränas på data skrapade från nätet. Träningen, som inleds i maj, kräver 8,8 miljoner beräkningstimmar och 4 480 Nvidia H100 grafikchip. Enligt Magnus Sahlgren, chef för AI Swedens avdelning för forskning inom språkförståelse, kan mindre språk dra nytta av att ingå i en modell med större språk. Målet är att modellen ska kunna hantera även minoritetsspråk som samiska.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade i förrgår

AI Sweden och Fraunhofer utvecklar europeisk språkmodell

AI Sweden och det tyska forskningsinstitutet Fraunhofer kommer att utveckla en europeisk språkmodell, Eurolingua GPT, för att förstå alla europeiska språk. Modellen kommer att byggas för att följa europeiska lagar och kommer att bli bättre på att förstå och skriva på de olika europeiska språken. AI Sweden och Fraunhofer kommer att använda den spanska superdatorn Marenostrum 5 för att träna språkmodellerna. Målet med Eurolingua GPT är att hantera 180 miljarder parametrar, jämfört med OpenAI´s Chat GPT som kan hantera 1 800 miljarder parametrar.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade i förrgår

Google I/O 2024: Arbetsplatsenheter får AI-funktioner liknande Microsoft Copilot med Gemini

Google meddelade vid Google I/O 2024 viktiga uppdateringar till sina arbetsplatsenheter, med avancerade AI-funktioner liknande Microsofts Copilot. Dessa förbättringar drivs av Googles senaste AI-modell, Gemini, med syfte att öka produktiviteten i Google arbetsplatsapplikationer som Docs, Sheets, Slides och Gmail. Gemini kan skapa text och innehåll, analysera och visualisera data, förbättra presentationer, hantera uppgifter och schemaläggning, och erbjuder en fristående AI-upplevelse. Trots att Gemini fortfarande integreras i Google Workspace, är det en stark konkurrent på marknaden för AI-produktivitetsverktyg.

Direktlänk Dela Medium fördjupade i förrgår

Google presenterar Gemini Code Assist, en AI-kodningsassistent

Google presenterade på tisdagen Gemini Code Assist, en AI-kodningsassistent tidigare känd som Duet AI, vid sin Cloud Next-konferens. Gemini Code Assist flyttades från Codey-modellen till Gemini och kommer att vara tillgänglig via VS Code och JetBrains plugins. På grund av en rad nyanser kommer Code Assist att vara en direkt konkurrent till GitHub´s Copilot Enterprise. Bland de framstående funktionerna är stöd för lokala kodbasar, såsom de i GitLab, GitHub och BitBucket Atlassian, något som Googles konkurrenter inte erbjuder. Google samarbetar med flera utvecklarfokuserade företag för att förmedla deras kunskapsbas till Gemini.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupade i förrgår

En tvärpolitisk grupp av amerikanska senatorer, ledd av majoritetsledaren Chuck Schumer, presenterade en omfattande 20-sidig rapport om artificiell intelligens (AI), med rekommendationer för att främja innovation samtidigt som skyddsräcken för tekniken etableras. Rapporten, som kallas en färdplan, är resultatet av ett års senatsforum med ledande teknikledare, inklusive cheferna för Google och Facebook, samt fackliga ledare och förespråkare för medborgerliga rättigheter. Rapporten uppmanar regeringen att investera 32 miljarder dollar årligen i icke-försvarsrelaterad AI-innovation.

Spectrum News NY1 fördjupade i förrgår

Teknologi ger möjligheter för framväxande länder som Indien, säger Google´s VD

Google´s VD, Sundar Pichai, har uttryckt att teknologi erbjuder möjligheter för Indien och andra framväxande länder som aldrig förr. Han nämnde att Indien aldrig kommer att överträffa den utvecklade världen i personlig datorpenetration, men på mobil har fler människor fått tillgång. Han tillade att varje teknologisk förändring ger en bättre möjlighet att driva penetration. Detta gäller särskilt för AI. Han tillade att när vi gör mer framsteg med AI, måste vi ta in fler perspektiv i fältet. Vi behöver involvera sociala forskare i AI.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade i förrgår

Google Music AI samarbetar med artister för att utveckla musikskapande AI-verktyg

Google Music AI planerar att förändra musikvärlden genom att samarbeta med olika artister och musikexperter för att utveckla Music AI Sandbox. Detta verktyg underlättar skapandet av nya låtar med artificiell intelligens, speciellt med hjälp av Syria, Googles mest avancerade AI-musikgenereringsmodell. Google offentliggjorde Music AI Sandbox den 14 maj 2024, vilket innehåller AI-verktyg för att skapa nya instrumentsektioner från grunden, omvandla på nya sätt och mycket mer. Google fortsätter detta AI-experiment tillsammans med Grammy-vinnande musiker Wyclef Jean, elektronisk musiker Mark Rebillet och Grammy-nominerade låtskrivaren Justin Tranter.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade i förrgår

Google I/O 2024 fokuserar på AI snarare än hårdvara

Under årets Google I/O-utvecklarkonferens fokuserade teknikjätten på AI, med uppdateringar om AI i Sök, Android 15, Foton och Workspace. Företaget presenterade även sin vision för en AI-kollega, Chip, och visade hur Gemini, Googles ChatGPT-konkurrent, kan förbättra assistenter och samtal. Endast en kort hänvisning till hårdvara gjordes när Google introducerade kommande Trillium Tensor-processorer och noterade att Nvidias Blackwell GPU:er kommer till dess datacenter 2025. Google presenterade inte Pixel 8A under konferensen, utan valde att avtäcka sin mer budgetvänliga telefon en vecka tidigare.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade i förrgår

Konkurrensen mellan AI-giganterna OpenAI och Google fortsätter

Konkurrensen mellan AI-giganterna OpenAI och Google fortsätter att intensifieras. Denna vecka har fokus varit på OpenAI:s GPT-4o och Googles Gemini. Båda modellerna har gjort betydande framsteg inom artificiell intelligens. Google Gemini Ultra har visat överlägsen prestanda i flera akademiska mätningar, överglänser GPT-4o i resonemang och matematiska uppgifter. Trots detta är GPT-4o fortfarande mer tillgängligt och anpassningsbart, vilket gör det mer praktiskt för omedelbar användning. Båda modellerna har sina styrkor och områden för förbättring, och konkurrensen mellan dem driver AI-fältet framåt.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade i förrgår

Google introducerar nya AI-verktyg i svar på OpenAIs popularitet

Googles antagande av AI sammanfaller med OpenAIs snabba globala popularitet. Dessutom verkar Googles nya AI-verktyg vara motparter till OpenAIs original. OpenAI visade att AI är mer än text med sin AI-bildskapare, DALL-E, och nyligen visade de en text-till-video-verktyg som heter Sora. Som svar presenterade Google sina motsvarigheter till dessa verktyg: Google Veo och Imagen 3. Google Veo är ett AI-verktyg som skapar videor från textbeskrivningar. Imagen 3 är en text-till-bild-modell. Båda verktygen kan testas tidigt genom att gå med i Googles väntelista.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade i förrgår

OpenAI introducerar GPT-4o med mänsklig röst och datorseende

OpenAI har demonstrerat GPT-4 omni (GPT-4o), en ´förbluffande´ uppdatering som ger ChatGPT en mänsklig röst, översättningsfärdigheter, datorseende, ett känslomässigt spektrum och en sångröst. GPT-4o introducerades i en live-demonstration ledd av OpenAIs teknikchef Mira Murati. Den nya modellen kommer att rullas ut under de kommande veckorna och syftar till att göra interaktionen med modellen ´mycket mer naturlig och mycket, mycket, lättare´. GPT-4o-appen stöder dussintals språk och frågor och ger nästan omedelbara svar. Dessutom kan användarna avbryta GPT-4o-rösten mitt i en mening, precis som en person kan avbryta en annan under ett naturligt samtal. GPT-4o har också förmågan att analysera en selfie och tolka personens känslotillstånd. Tillkännagivandet drog snabbt en motreaktion från Google, som meddelade tillgängligheten för sin Gemini 1.5 Pro LLM. Dessutom kommer tillgängligheten av GPT-4o som en skrivbordsapp att hota Apples Siri och Microsofts Cortana-röstassistenter.

Direktlänk Dela Ia.acs.org.au fördjupade i förrgår

Google lanserar Gemini Live, en avancerad AI-modell som utmanar OpenAI:s GPT-4

Google har officiellt lanserat sin senaste AI-modell, Gemini Live, som syftar till att konkurrera direkt med OpenAI:s GPT-4. Modellen är utformad för att hantera en rad olika uppgifter effektivt och korrekt. Gemini Live är en multimodal AI-modell, vilket innebär att den kan förstå och bearbeta olika typer av data som text, ljud, bilder och video. Modellen är optimerad för olika applikationer, från komplexa datacenteroperationer till mobila enheter. Gemini Live finns tillgänglig på olika språk och regioner, vilket gör den till en stark konkurrent på den globala AI-marknaden.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade i förrgår

OpenAI introducerar GPT-4o, en chatbot med mänsklig interaktion

OpenAI har introducerat GPT-4o, en ny chatbot-modell som lovar mänsklig interaktion liknande filmen ´Her´. Under ett livestreamat evenemang meddelade OpenAI:s CTO, Mira Murati, att GPT-4o:s röstläge kommer att rullas ut till ChatGPT Plus-användare inom de närmaste veckorna. Uppdateringen syftar till att förbättra användarupplevelsen, och göra interaktionen med chatboten mer intuitiv och konversationell. Användare av ChatGPT som använder den fria versionen har redan tillgång till GPT-4o:s text- och bildfunktioner, medan Plus-användare har tillgång till större meddelandegränser.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade i förrgår

Matt Garman tar över som VD för AWS och tar sikte på företagets utmanande arbetsmiljö

Matt Garman, en före detta exekutiv på Amazon Web Services (AWS), har utsetts till företagets nya VD. Vid ett möte i oktober avfärdade Garman en fråga om företagets svåra arbetsmiljö och sade att arbetet på AWS skulle vara ´svårt´. Garman ersätter Adam Selipsky, som blev VD för bara tre år sedan. Garman börjar officiellt den 3 juni. Garman, 48, anslöt först till Amazon som praktikant 2005 när han var student vid Northwesterns handelshögskola. Han har tillbringat det senaste decenniet med att leda tekniska team på AWS.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade i förrgår

YouTube satsar på AI och skapare vid årligt Brandcast-evenemang

YouTube har under de senaste åren fokuserat på att bygga upp ett stort ekosystem av skapare. På deras årliga Brandcast-evenemang var skapare och AI två heta ämnen. YouTube meddelade en ny annonsprodukt, ´Select Creator Takeovers´, där varumärken kan samarbeta med toppskapare för att äga 100% röstandel på deras kanal. YouTube introducerade också ´Video Reach Campaigns Non-Skips´, en AI-driven annonsformat designad för TV-apparater. Dessutom kommer YouTube TV att streama WNBA-spel tack vare ett avtal mellan Google och Scripps Sports.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade i förrgår

Google visar upp Music AI Sandbox, väcker frågor om ´fair use´ av upphovsrättsskyddad data

Google I/O 2024 visar upp flera nya generativa mediamodeller och verktyg, inklusive Music AI Sandbox. Denna utveckling väcker frågor om hur dessa modeller kommer att påverka företag som licensierar ljud till skapare. Google har utvecklat en svit av musik AI-verktyg i samarbete med YouTube och flera artister, låtskrivare och producenter. Verktygen är utformade för att ´öppna en ny lekplats för kreativitet´, och ger människor möjlighet att skapa instrumentala partier från grunden utan tidigare musikkunskaper. Wyclef Jean, Justin Tranter och Marc Rebillet är ombord och släpper nya demoinspelningar på sina YouTube-kanaler som skapats med hjälp av Googles musik AI-verktyg. Samtidigt som Google arbetar hårt med att skapa en AI-musik-sandbox, kommer rättsprocesser att avgöra hur mycket ´fair use´ det finns bakom att använda upphovsrättsskyddade data för att träna dessa modeller.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade i förrgår

Senatorer föreslår 32 miljarder dollar i AI-investeringar

En tvärpolitisk grupp av fyra senatorer, ledda av majoritetsledaren Chuck Schumer, rekommenderar att USA:s kongress spenderar minst 32 miljarder dollar under de kommande tre åren för att utveckla artificiell intelligens och införa skyddsåtgärder kring den. Gruppen, som består av två demokrater och två republikaner, menar att det är nödvändigt att hitta en gemensam väg framåt då tekniken snabbt utvecklas och andra länder, såsom Kina, investerar kraftigt i dess utveckling. Gruppen rekommenderar att kongressen utarbetar akut finansieringslagstiftning för att öka USA:s investeringar i AI, inklusive ny forskning och utveckling samt nya teststandarder för att förstå teknikens potentiella skador.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade i förrgår

Teknikjournalist kämpar med att förstå Googles I/O keynote 2024

En teknikjournalist uttrycker sin förvirring över Googles 2024 I/O keynote, där företaget presenterade en rad nya produkter och tekniker, inklusive Gemini, Gemma, Gem, Veo, Astra och Learn LM. Journalisten påpekar att även om Google I/O primärt är en händelse för utvecklare, behöver Google också engagera konsumenterna. Han påpekar att det kan vara svårt för genomsnittliga användare att förstå hur dessa produkter och tekniker kommer att passa in i deras liv. Han avslutar med att säga att Google kanske borde använda sina AI-verktyg för att sammanfatta informationen bättre.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade i förrgår

AI-modell för ståupp-komedi från komiker Conner O’Malley

Komikern Conner O´Malley har lanserat en AI-baserad produkt kallad Stand Up Solutions. Produkten använder 5G och stora datamängder, inklusive en tredjedel av allt innehåll på funnyordie.com och alla avsnitt av ´Real Time With Bill Maher´, för att skapa generativ ståupp-komedi. Produkten presenterades via en produktdemonstration den 14 maj. O´Malley, som framträdde som sin karaktär Richard Eagleton, beskriver Stand Up Solutions som en revolutionerande verktyg som kommer att ´förändra världen´.

Direktlänk Dela Vulture fördjupade i förrgår

Instagrams medgrundare Mike Krieger går med i AI-startup Anthropic

Artificiell intelligens-startupen Anthropic, en direkt konkurrent till Microsoft-stödda OpenAI, meddelade på onsdagen att Instagrams medgrundare Mike Krieger kommer att ansluta sig till företaget som produktchef. Mike Krieger var tidigare teknikchef på Meta-ägda plattformen, där han ledde ett team på över 450 personer för att skala upp Instagram till över en miljard användare. På senare år har Krieger arbetat med att bygga en personlig nyhetsapp kallad Artifact, som förvärvades av Yahoo i april. Anthropics Claude är en generativ AI-chattbot som har fått mycket uppmärksamhet, liknande OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade i förrgår

Apple planerar att förbättra iOS 18 med ChatGPT

Apple är i slutfasen av förhandlingar med OpenAI för att förbättra AI-funktionerna i det efterlängtade iOS 18 med hjälp av ChatGPT. Trots de banbrytande uppenbarelserna håller båda parterna detaljerna hemliga. Det har också spekulerats i att Apple har parallella diskussioner med Google om att adoptera dess AI-drivna Gemini chatbot. Apple har ambitiösa planer på att prioritera AI-funktioner på enheten, med stöd från företagets datacenter för att leverera oöverträffad hastighet och förbättra användarnas integritet.

Direktlänk Dela Pokde fördjupade i förrgår

Mike Krieger, Instagrams medgrundare, blir ny produktchef på Anthropic

AI-företaget Anthropic, som stöds av Google och Amazon, har utnämnt Instagrams medgrundare, Mike Krieger, till sin nya produktchef. Anthropic har nyligen utökat sin AI-modell Claudes räckvidd till Europa. Claude kan bearbeta 21 000 tecken per sekund för uppmaningar under 32 000 tecken, vilket gör den tre gånger snabbare än sina konkurrenter. Anthropic, som grundades av tidigare OpenAI-anställda, har främst koncentrerat sig på intern utveckling av kärn-AI-teknik. Kriegers erfarenhet av produktutveckling kommer att vara värdefull i företagets arbete med att skapa användarcentrerade AI-produkter.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade i förrgår

Instagrams medgrundare Mike Krieger går med i AI-startup Anthropic

AI-startupen Anthropic, en direkt konkurrent till Microsoft-stödda OpenAI, meddelade på onsdagen att Instagrams medgrundare Mike Krieger kommer att ansluta sig till företaget som produktchef. Mike Krieger var tidigare teknikchef på Meta-ägda plattformen, där han ledde ett team på över 450 personer för att skala upp Instagram till över en miljard användare. På senare år har Krieger arbetat med att bygga en personlig nyhetsapp kallad Artifact, som köptes av Yahoo i april. Krieger kommer att övervaka Anthropics produktutveckling, produktledning och produktdesign när vi arbetar för att expandera vårt sortiment av företagsapplikationer och introducera Claude för en bredare publik.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade i förrgår

Anthropic utser Instagrams medgrundare Mike Krieger till produktchef

Artificiell intelligens-startupen Anthropic har utsett Instagrams medgrundare Mike Krieger till sin produktchef. Krieger kommer att övervaka företagets produktteknik, ledning och designinsatser och hjälpa till att sprida Anthropics AI-chattbot Claude till en bredare publik. Företaget har lockat miljarder dollar i investeringar från sina supportrar, Amazon.com och Alphabet, när techföretag försöker komma ikapp med Microsoft-stödda ChatGPT-tillverkaren. Anthropic avtäckte en svit av AI-modeller kända som Claude 3 i mars och sa att den överträffar konkurrerande modeller som GPT-4 från OpenAI och Gemini 1.0 Ultra från Google på olika benchmark-examen.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade i förrgår

Instagrams medgrundare Mike Kreiger ansluter sig till AI-företaget Anthropic

Mike Kreiger, medgrundare och tidigare teknikchef på Instagram, har anslutit sig till AI-företaget Anthropic som Chief Product Officer. Kreiger kommer att övervaka Anthropics produktutveckling, produktledning och produktdesign. Han uttryckte sin beundran för företagets fokus på att bygga ´pålitliga AI-system´. Anthropic har släppt sin AI, Claude, på webben och iOS men har ännu inte sett samma framgång som konkurrenter som OpenAI, Microsoft och Google. Företaget har dock betydande finansiering, inklusive från Amazon och Google.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade i förrgår

Kinas stora teknikföretag dominerar AI-landskapet

Hundratals stora språkmodeller har uppstått i Kina, var och en tävlar om att bli Kinas ChatGPT. Men en undersökning av de bästa modellerna tyder på att AI-landskapet kommer att domineras av etablerade teknikjättar som Tencent och Alibaba. Dessa företag investerar aktivt i nya GenAI-startups, vilket ger dem enastående tillgång till topp AI-talanger och expertis i Kina. Trots att det finns nya aktörer och enhörningar i generativ AI, kommer många från bekanta enheter som Tsinghua och SenseTime. Detta understryker att innovation typiskt kommer från befintliga teknikjättar.

Direktlänk Dela China Money Network fördjupade i förrgår

UAE strävar efter global dominans inom AI, lanserar Falcon 2

Förenade Arabemiraten (UAE) har bildat ett Ministerium för AI, vilket kan vara det första i sitt slag globalt. UAE:s regerings forskningsgren, Technology Innovation Institute (TII), har lanserat den andra versionen av sin öppna källkods Generative AI-modell, Falcon 2. Falcon 2 har två versioner: Falcon 11B, en stor språkmodell tränad på 5,5 biljoner tokens med 11 miljarder parametrar och Falcon 2 11B VLM för omvandling av visuella indata till textutdata. Falcon 2 11B har testats mot flera framstående AI-modeller och överträffade Metas nyligen lanserade Llama 3 och presterade på par med Googles Gemma 7B. Förra året bildade UAE:s ATRC AI-företaget AI71 för att kommersialisera Falcon inom medicinska, pedagogiska och juridiska branscher.

Direktlänk Dela Fierce Network fördjupade i förrgår

OpenAI lanserar GPT-4o, den nya modellen och efterträdaren till ChatGPT 4 Turbo

OpenAI meddelade på måndag lanseringen av GPT-4o, efterträdaren till ChatGPT 4 Turbo, endast en dag före Googles I/O-event. GPT-4o, där ´o´ står för ´omni´ vilket betyder ´allt´ på latin, innebär viktiga uppgraderingar av dess redan imponerande kapabiliteter inom text, vision och ljud. Nyckelförbättringar inkluderar snabbare prestanda, bättre flerspråkigt stöd och nya multimodala förmågor. Överraskande nog kommer den nya modellen att vara tillgänglig gratis för alla ChatGPT-användare. GPT-4o kommer också att vara tillgängligt via OpenAI:s API till halva priset av GPT-4, vilket gör det mer överkomligt för utvecklare att integrera denna avancerade språkmodell i applikationer och tjänster.

Direktlänk Dela Greek Reporter fördjupade i förrgår

Öppna AI:s chefsforskare lämnar företaget, ny AI-modell presenteras

OpenAI, forskningsföretaget som arbetar med att utveckla artificiell allmän intelligens, har haft en händelserik vecka. En dag efter att de presenterat sin senaste modell, GPT-4o, lämnade företagets chefsforskare och medgrundare, Ilya Sutskever, företaget. Samtidigt meddelades att även Jan Leike, som delade ansvar med Sutskever för Superalignment-teamet inom OpenAI, har avgått. GPT-4o, som debuterade på Open AI:s vårmöte, är en förbättrad version av GPT-4 som har byggts om och tränats om från grunden för att förstå tal-till-tal samt andra former av input och output. Modellen kommer att vara gratis för alla användare.

Direktlänk Dela I Programmer fördjupade i förrgår

OpenAI lanserar GPT-4o, en massiv uppdatering av sin språkmodell

OpenAI har överraskande lanserat en uppdatering till GPT-4 Turbo, kallad GPT-4o. Den nya modellen innebär en betydande uppdatering med realtids röstinteraktion, videofunktioner samt snabbare och mer exakta svar. GPT-4o markerar den största uppdateringen för gratisanvändare av ChatGPT på över ett år. Modellen kan svara på ljudingångar på bara 320 millisekunder, lika snabbt som mänsklig reaktionstid, vilket gör den kapabel till naturlig konversation. GPT-4o är snabbare, mer exakt och kan till och med upptäcka känslor i röster.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade i förrgår

Nytt erbjudande: Läs och kommentera artiklar före alla andra, utan annonser

Artikeln erbjuder läsarna en möjlighet att läsa artiklar före alla andra, kommentera före alla andra och njuta av en annonsfri upplevelse. Ingen bindningstid ingår i erbjudandet. Läsarna kan välja perioden för sitt abonnemang, ju längre period, desto bättre pris. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsarna också använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade i förrgår

Företag rullar ut RAG-baserade lösningar för att förbättra generativ AI

Generativ AI har ännu inte levererat på sitt löfte att förändra hur vi arbetar, trots hög användning i företag. En process kallad ´retrieval augmented generation´ (RAG) håller dock på att låsa upp företagsanvändningsfall för generativ AI som tidigare inte var möjliga. Företag som Meta, Google, Amazon, Microsoft, OpenAI och flera AI-startups har aktivt rullat ut RAG-baserade lösningar med fokus på företag. RAG ger generativ AI en informationshämtningsmodell, vilket gör att AI-verktygen nu kan få tillgång till relevant data som är extern till datan som det stora språkmodellen tränades på och de kan generera output baserat på den informationen.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade i förrgår

Alaska Airlines testar AI-drivet verktyg för resplanering

AI revolutionerar världen av online-sökningar, särskilt inom reseindustrin. Google och e-handelsföretag som Amazon har utnyttjat AI för att förbättra sökfunktioner. Alaska Airlines testar nu ett nytt verktyg för att söka efter resplaner som fungerar som en AI-resebyrå. Verktyget låter användare hitta flyg baserat på allmänna önskemål för en resa, med hjälp av generativ AI-teknik från OpenAI. Verktyget kan förstå över 70 språk och ger korta beskrivningar för varje resultat som förklarar varför en viss resplan rekommenderades. Verktyget kan rekommendera destinationer baserat på specifika kriterier.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade i förrgår

Google lanserar VideoFX, en AI-driven videoredigeringsverktyg

Google har tillkännagivit flera AI-nyheter som en del av Google I/O, inklusive ett nytt experimentellt verktyg kallat VideoFX. Med VideoFX kan användare skapa högkvalitativa videor bara genom att skriva in en prompt. Det drivs av en ny AI-modell som Google kallar Veo, utvecklad av Googles DeepMind-team. Veo-modellen skapades specifikt för videogenerering och har en djup förståelse för naturligt språk och visuell semantik. Verktyget VideoFX är för närvarande under testning i en privat förhandsvisning i USA.

Direktlänk Dela Lifehacker Australia fördjupade i förrgår

Google presenterar Music AI Sandbox: Ett verktyg för att skapa musikslingor med AI

Google har presenterat Music AI Sandbox, ett nytt verktyg som låter användare skapa musikslingor med hjälp av AI-genererade prompts. Detta meddelades under konferensen I/O 2024, där företaget visade olika framsteg inom artificiell intelligens. I en demonstrationsvideo visades Music AI Sandbox acceptera textinmatningar och generera korta ljudklipp eller ´stems´ baserade på de givna prompts. Verktyget ger även en vågformrepresentation av de genererade ljuden, vilket ger en visuell komponent till ljudskapandeprocessen. Producenten Wyclef Jean jämförde verktyget med en ´oändlig låda´, medan musikproducenten Marc Rebillet demonstrerade verktyget genom att skriva prompts som ´viola´ och ´rytmiskt klappande´. Google presenterade också flera andra AI-verktyg på evenemanget, inklusive AI-videogeneratorn Veo och Imagen 3, en ny AI-fototjänst. Användningen av AI inom kreativa fält har väckt debatt bland skådespelare, författare och musiker som oroar sig för teknikens inverkan på deras försörjning.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade i förrgår

Googles AI-modell Gemini ger dåliga råd till fotograf i demo

Googles AI-modell Gemini visade upp en bristfällig prestanda under en demonstration på företagets I/O-keynote. I demovideon ställs en fotograf inför problemet att hans analoga kamera inte fungerar korrekt. Han frågar Gemini om råd och får svaret att han ska öppna kamerans bakdörr och försiktigt ta ut filmrullen, vilket skulle förstöra filmen och alla bilder som tagits. Andra förslag, som att knuffa slutaren lite för att återställa den, verkar också kunna skada kameran. Händelsen har lett till kritik mot Gemini.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade i förrgår

Google DeepMind introducerar Gemini AI-modeller

Gemini nämndes först vid I/O 2023 och har sedan dess introducerats i Sök, Annonser, Arbetsplats, Pixel och mer. Ursprunget till namnet Gemini kommer från det latinska ordet för ´tvillingar´ och har kopplingar till rymden och mytologi. Enligt Jeff Dean, Gemini´s medtekniska ledare, representerar namnet sammanslagningen av DeepMind och Google Researchs Brain-team, som båda har bidragit till betydande framsteg inom AI. Den första uppgiften för det nya teamet var att lansera en serie kraftfulla, multimodala AI-modeller. Sedan lanseringen i december har Gemini nått miljarder människor genom Google-produkter.

Direktlänk Dela Google fördjupade i förrgår

Google integrerar sitt AI-modell Gemini Nano i Chrome-skrivbordet

Google integrerar sin AI-modell Gemini Nano i Chrome-skrivbordet, vilket förbättrar användarupplevelsen med avancerade AI-funktioner. Detta annonserades på Google I/O 2024 och understryker företagets engagemang för att införliva AI i vardaglig databehandling. Gemini Nano är en del av Googles Gemini-serie, en svit av AI-modeller utformade för att fungera över olika plattformar. Nano är den minsta och mest effektiva versionen, skräddarsydd specifikt för uppgifter på enheten. Integrationen av Gemini Nano i Chrome-skrivbordet syftar till att föra dessa sofistikerade AI-funktioner direkt till användarnas webbläsare.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade i förrgår

Googles AI-system Gemini kommer till Google TV

Google har meddelat att dess generativa AI-system Gemini kommer till Google TV. Gemini kommer att erbjuda AI-drivna sammanfattningar, förslag, översättningar och mer. Google har inte gett någon indikation på när detta kommer att rullas ut. Google har som mål att införa Gemini i allt det gör. Därför var det oundvikligt att Google skulle meddela att Gemini till slut kommer till Google TV, företagets egna mjukvara som ligger över vissa installationer av Android TV. Detta tillkännagavs under Google I/O 2024. Gemini kan skapa anpassade förslag baserat på dina genrer och skådespelarförkärlekar.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade i förrgår

Google medger iscensättning i sin Gemini AI-demo, väcker frågor om AI-transparens

Google har erkänt att det fanns iscensatta element i dess Gemini AI-demo, vilket väcker frågor om AI-transparens och etik i teknikdemonstrationer. Kontroversen började när tittare märkte inkonsekvenser i demovideon, vilken ursprungligen presenterades som en realtidsinteraktion mellan en mänsklig användare och Gemini AI. Google medgav senare att videon hade redigerats, med betydande delar som inte var faktiska live-demonstrationer. I stället för realtids röstinteraktioner använde videon stillbilder och textprompter för att skapa illusionen av ett sömlöst, realtidssamtal. Oriol Vinyals, medledare för Gemini på Google, klargjorde på sociala medier att användarprompts och utdata i videon var verkliga, men de var ´förkortade för att vara kortfattade´ för att inspirera utvecklare. Trots dessa klargöranden har bristen på en ansvarsfriskrivning om de iscensatta elementen i den ursprungliga videon lett till betydande kritik. Många i teknikgemenskapen hävdar att denna händelse väcker viktiga etiska frågor om transparens i AI-demonstrationer.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade i förrgår

Google avslöjar historien bakom namnet på sin AI-modell Gemini

Google har avslöjat historien bakom namnet på sin innovativa AI-modell, Gemini. Ursprungligen kodnamngiven ´Titan´, ändrades namnet till ´Gemini´, vilket betyder ´tvillingar´ på latin, för att symbolisera modellens dubbla natur och omfattande kapabiliteter. Namnet representerar också sammanslagningen av två ledande AI-forskningsgrupper, DeepMind och Google Research Brain team, som tillsammans bildade Google DeepMind. Gemini har sedan dess blivit en integrerad del av många Google-produkter, inklusive Sök, Annonser, Workspace och Pixel. Dessutom finns det en koppling till NASA:s Project Gemini, vilket speglar det monumentala arbetet med att träna stora språkmodeller.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade i förrgår

Googles AI-chattbot Gemini kan fortfarande inte generera korrekta historiska bilder

I februari stoppade Google sin AI-drivna chattbot Geminis förmåga att generera bilder av människor efter klagomål om historiska felaktigheter. När den till exempel uppmanades att avbilda ´en romersk legion´, visade Gemini en anakronistiskt diversifierad grupp soldater, medan den återgav ´Zulu-krigare´ som enhetligt svarta. Google VD Sundar Pichai bad om ursäkt och Demis Hassabis, medgrundare till Googles AI-forskningsavdelning DeepMind, sa att en lösning skulle komma ´mycket snart´. Men vi är nu långt in i maj, och den utlovade lösningen har ännu inte dykt upp.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade i förrgår

Google I/O 2024: Fokus på AI med nya verktyg och uppgraderingar

Google´s årliga utvecklarkonferens, Google I/O, fokuserade starkt på AI, med över 120 omnämnanden. Flera uppdateringar till företagets kärn-AI-verktyg, såsom Gemini och DeepMind, presenterades. Google CEO Sundar Pichai beskrev detta som ´Gemini-eran´. Nya appar som Ask Photos, AI Overviews och Imagen 3 drar nytta av uppgraderingarna. Gemini, företagets ChatGPT-konkurrent, har uppdaterats för att vara mer samtalsinriktad och generellt smartare. Projekt Astra, ´framtidens AI-assistenter´, utnyttjar Gemini för att göra konversationer mer naturliga. Gemini-appassistenten börjar processen att ersätta Google Assistant, och en mindre version, Gemini Nano, introduceras. AI Overviews är en panel i sökning som ger AI-assisterade resultat; det lanseras i USA denna vecka.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade i förrgår

Meddelande om betalningsalternativ

Användare kan nu betala för sina prenumerationer med flera olika betalningsalternativ. De kan alltid betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan användare även använda Swish och Klarna. Det finns inga bindningstider och priset blir bättre ju längre period man väljer att prenumerera.

Direktlänk Dela Feber fördjupade i förrgår

Google visar upp Project Astra, framtidens AI-assistent

Alphabet Inc:s Google presenterade på tisdagen Project Astra, en avancerad AI-assistent som företaget säger representerar framtidens AI-drivna assistenter. AI:n kan reagera på världen som människor gör, minnas vad den ´ser´ och ´hör´ för att svara på frågor om sin omgivning. En förinspelad video visade en anställd som gick genom kontoret medan AI-assistenten använde telefonens kamera för att ´se´, och svarade på frågor om vad som fanns i scenen. Programmet svarade korrekt på en fråga om vilket område i London kontoret låg i, baserat på utsikten från fönstret, och berättade också för den anställda var hon hade lagt sina glasögon. Enligt Google kan vissa funktioner från Project Astra komma till Gemini, företagets kraftfulla AI-modell, under senare delen av detta år.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade i förrgår

Google får förtroende i AI-racet trots konkurrens från OpenAI

Google visade upp sitt nya generativa AI-musikverktyg, MusicFX, vid sin årliga I/O-utvecklarkonferens. Konferensen följde på en vecka av AI-annonseringar, inklusive en produktlansering från OpenAI, vilket ökade förväntningarna på hur OpenAI kunde stjäla rampljuset från Google. Efter lanseringen av ChatGPT 2022 rapporterades det att Google-chefen Pichai hade utlyst en ´kod röd´ inom företaget på grund av hotet från OpenAI och dess allians med Microsoft. Men vid 2023 års konferens verkade Pichai mer avslappnad, eftersom Google inte bara har kommit ikapp, utan även har förnyat förtroendet för sin omfattande konsumentdistribution. OpenAI kan ha en teknisk ledning och kunna röra sig snabbare än Google, men Google har en rad produkter och miljarder användare. Google kan också dra nytta av de massiva mängder data som flyter genom dess produkter varje dag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

OpenAI och Google konkurrerar om framtiden för generativ AI

OpenAI presenterade sin senaste AI-modell, GPT-4o, vid en live-demonstration under sitt ´Spring Update´ evenemang. Modellen, som körs på iPhone-appen ChatGPT, visade sig kunna förstå livekamerafotografi, hjälpa till att lösa ett matteproblem och översätta en livekonversation mellan engelska och italienska talare. Google presenterade sin vision för sökningar i AI-eran på sin årliga utvecklarkonferens, med fokus på generativ AI. ´Google kommer att göra Googling åt dig´, förklarade Liz Reid, företagets chef för sökningar.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade i förrgår

Googles AI-chatbots ger felaktiga råd och skapar problem

Under sin I/O-konferens visade Google upp sin Gemini AI som gav råd om vad man ska göra när spaken på en manuell filmkamera inte rör sig helt - men den gav några verkligt dåliga förslag. Bland Geminis tveksamma ´saker du kan prova´ var en punkt att ´öppna bakdörren´ på kameran för att försiktigt ta bort den fastnade filmen - vilket som alla filmfotografer vet, skulle exponera det mesta om inte hela rullen, vilket skulle förstöra alla foton du kan ha tagit hittills. Det är inte ens första gången Google har fastnat för att visa sin AI ger vilseledande råd. Förra året hävdade Googles chatbot, som då kallades Bard, att NASA:s James Webb Space Telescope tog den första bilden av en exoplanet, vilket är uppenbart falskt.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade i förrgår

Google presenterar nya AI-verktyg på sin I/O-utvecklarkonferens

Google har inlett årets I/O-utvecklarkonferens med att presentera en rad nya AI-verktyg. Dessa verktyg, drivna av Googles senaste stora språkmodell (LLM), Gemini 1.5 Pro, kan söka på webben, i ditt fotobibliotek eller i din överfyllda e-postinkorg åt dig. Uppdateringar till Gemini 1.5 Pro och ett nytt produkt, Gemini 1.5 Flash, som är byggd för snabbare svar och mer naturliga konversationer, är nu tillgängliga för utvecklare över hela världen. Gemini AI införs i alla aspekter av Googles produktstack, oavsett om vi vill ha det eller inte. Nya funktioner för Gmail kommer att bläddra igenom din inkorg och skapa sammanfattningar för att snabbt hantera uppgifter, och till och med generera e-postsvar åt dig. Android-användare kommer att kunna kalla på Gemini på Android (Google Assistants ersättare) för e-postsammanfattningar, kunna dra AI-genererade bilder direkt in i olika Google-appar och hitta specifik information baserad på den för närvarande spelade YouTube-videon. Gemini Nano kommer att övervaka dina samtal för att varna dig om det tror att uppringaren är en bluff i stället för din bank. Google Shopping får också verktyg för att hantera online-returer, beställa Doordash, eller enkla uppgifter. Och Gems kommer att låta dig träna chatbots för specifika uppgifter, som att utforma träningsrutiner eller vad man ska laga till middag. Nya AI-medieskapande verktyg tillkännagavs också: Veo, som kan skapa 1080p-videor, och Imagen 3 som är ett text-till-bild-ramverk. Music AI Sandbox kommer att hjälpa till att generera bakgrundsmusik för videobruk. Dessa nya AI-verktyg finns för närvarande i begränsad beta, med betrodda skapare som en del av Labs-programmet.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade i förrgår

Google I/O 2024 inleds med tillkännagivanden om AI och nya verktyg

Google I/O 2024-utvecklarkonferensen inleddes på tisdagen med en rad tillkännagivanden inom AI, appar och framtida verktyg. AI nämndes över hundra gånger under keynotedagen. Bland de mest intressanta nyheterna var VideoFX, en text-till-video-alternativ till OpenAI´s Sora, baserad på Google DeepMinds Veo-modell. Verktyget är dock ännu inte tillgängligt. Google lanserade också Imagen 2, en text-till-bild-modell, för tre månader sedan. Dessutom uppgraderade Google sitt AI text-till-musik-generator, MusicFX, med ett nytt DJ-läge. Trots dessa framsteg, har Google kämpat under det senaste året för att hålla jämna steg med mer smidiga och kreativa konkurrenter.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade i förrgår

Integrering av AI i Klassrummet: Möjligheter och Utmaningar

A.I., eller artificiell intelligens, blir allt vanligare i våra skolor. Efter några utmattande och traumatiska år känner lärare redan att de är utbrända och nu kan AI verka som ´ännu en sak´ tillagd på deras plattor. Trots detta innebär AI:s ökande allmänhet att framtidens arbete börjar förändras. Därför är det viktigt att alla klassrum har rättvis och ansvarsfull tillgång till dessa verktyg för att minska risken för ytterligare digitala klyftor. Detta är något som är kärnan i US Department of Education´s 2024 National Educational Technology Plan. AI bör inte introduceras i skolor bara för att det är nytt och spännande. Istället bör det svara på ett befintligt behov som kan höja lärare och öka möjligheterna för elever. Detta är inte en enkel uppgift. Det kräver mycket professionell utveckling, stöd från instruktionscoacher och utrymme och nåd att försöka, misslyckas och försöka igen. Men när lärare får stöd och inspiration kan de upptäcka att användning av AI kan minska deras bördor, hjälpa dem att bättre möta elevernas behov och andas ny kreativitet i deras klassrum. Ingenting kan eller bör ersätta en bra lärare men AI har potential att höja deras ansträngningar på sätt som tidigare inte var möjliga.

Direktlänk Dela District Administration fördjupade i förrgår

Googles AI-motor Gemini 1.5 Pro presenterad

Google har presenterat sin AI-motor Gemini 1.5 Pro, som är designad för att vara multimodal. Det innebär att den kan ta emot och producera information i form av text, bild, ljud eller video. Under presentationen visades exempel på hur AI kunde översätta kurslitteratur till tal i form av en dialog och felsöka tekniska prylar genom att filma dem. Google var mer självsäkert under detta års keynote jämfört med föregående år, där företaget var tvunget att visa att de inte bara OpenAI var ledande inom AI.

Direktlänk Dela Mobil fördjupade i förrgår

Google avtäcker nya uppdateringar för flaggskeppsmodellen Gemini

Google har avslöjat en rad kraftfulla nya uppdateringar till sin flaggskeppsmodell Gemini, från små till stora versioner. Förra året presenterade Google Gemini, en grundmodell designad för att driva sina applikationer över hela sin tjänsteportfölj. I år meddelade Google att den nuvarande flaggskeppsmodellen, Gemini 1.5 Pro, nu görs tillgänglig för alla utvecklare globalt. Tidigare reserverad för en utvald grupp av utvecklare, kan företag nu använda modellen, som är tillgänglig från Googles Gemini Advanced-plattform. Modellen kan användas över 35 språk och är multimodal och kan förstå bilder, text och visuella signaler i prompts. Modellen har en kontextfönster på upp till 1 miljon tokens, vilket representerar hur mycket text en modell kan hantera i en inmatning, vilket innebär att Gemini 1.5 Pro kan hantera motsvarande runt 1 500 sidor text. Google meddelade dock att det skulle öka Gemini´s kontextfönster ännu mer. Gemini 1.5 Pro´s redan enorma kontextfönster kommer att ökas till upp till 2 miljoner tokens, eller runt 1,5 miljoner ord. I kontrast kan OpenAI´s GPT-4 Turbo bara hantera 128 000 tokens. Google presenterade också en mindre, mer lättviktig version av sin flaggskeppsmodell, Gemini 1.5 Flash, designad för att fungera i låg-latensmiljöer. Sir Demis Hassabis, Google DeepMind CEO, gjorde sitt första I/O-framträdande för att avtäcka den lilla modellen. Han avtäckte en modell optimerad för högfrekventa uppgifter som kräver att ett AI-system har snabba svarstider, som i IoT-enheter och industrirobotik. Trots att den är mindre än 1.5 Pro, har Flash fortfarande Gemini´s kraftiga kontextfönster. Gemini 1.5 Flash är tillgänglig i Google´s AI Studio och Vertex. Båda Gemini 1.5 Flash och Gemini 1.5 Pro kommer att vara tillgängliga i juni. Google avtäckte också PaliGemma, en öppen källkodsmodell för vision-språk för att generera bildtexter och bildetiketter. Den lätta modellen kan hantera både bilder och text som inmatningar, och returnerar svar om bilder med detaljer. Även avtäckad på I/O var Gemma 2, Google´s senaste lilla språkmodell. Modellen lanseras i juni och är designad för att vara mer effektiv för utvecklare och företag med begränsad infrastrukturåtkomst. Den kan köras på en enda TPU, Google´s anpassade hårdvara, genom Vertex AI. Gemma 2 är större än Google´s tidigare Gemma-modeller, med 7 miljarder parametrar jämfört med 2 miljarder parametrar. Den nya versionen presterar dock bättre än modeller mer än dubbelt så stora.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade i förrgår

Google integrerar Gemini AI i sina produkter, inklusive Gmail

Google har vid sin årliga Google Developer Conference, Google I/O 2024, meddelat att de kommer att integrera Gemini AI i sina produkter, inklusive Gmail, Docs och Drive. Från och med nästa månad kommer Gmail-användare att kunna dra nytta av AI-drivna funktioner som väntas förändra hur e-post hanteras genom att erbjuda förbättrade verktyg för att effektivisera och förbättra produktiviteten. Gmails nya AI-funktioner inkluderar förmågan att generera sammanfattningar, ge smarta svar och erbjuda omedelbara svar på frågor. Detta kommer att förbättra användarupplevelsen genom att förenkla navigeringen genom långa e-posttrådar och ge snabb tillgång till relevant information.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade i förrgår

Google lägger tungt fokus på AI vid årliga utvecklarkonferensen

Google öppnade sin årliga utvecklarkonferens Google I/O 2024 med ett starkt fokus på artificiell intelligens (AI). Bland de stora nyheterna var Google Gemini AI-modellen, som nu har en snabbare Flash-version för att konkurrera med den nya och snabbare GPT-iterationen (GPT-4o) som OpenAI meddelade en dag tidigare. Google avslöjade också att Gemini rullas ut till fler Google-tjänster, inklusive Sök och Gmail, med Google Workspace. Dessutom presenterade Google en ny AI-modell kallad Google Veo, som använder generativ AI för att skapa högkvalitativa, detaljerade 1080p-videor från text-, bild- eller video-prompter.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade i förrgår

OpenAI och Google presenterar stora AI-uppdateringar

Google och OpenAI har presenterat sina senaste framsteg inom artificiell intelligens (AI). OpenAI avslöjade en uppgradering till sin ChatGPT, känd som GPT-4o, som nu kan hantera röstkonversationer och stödja bilder och videor. Google presenterade sin nya Gemini AI, som har integrerats i nästan alla befintliga produkter och avslöjade ett nytt AI-assistentprojekt, Astra, för Gemini-appen. Båda företagen har sina styrkor och svagheter, men det är användaren som är den verkliga vinnaren, oavsett om de väljer GPT-4o eller Gemini.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade i förrgår

Google integrerar Gemini Nano i Chrome för att förbättra användarintegriteten och strömsparande

Google planerar att integrera Gemini Nano i Chrome från version 126, enligt information som släpptes på I/O-konferensen. Gemini Nano är Googles minsta stora språkmodell (LLM) och är utformad för att integreras i mobila enheter som behöver spara ström. Med Gemini Nano kommer Chrome att kunna generera korta texter lämpliga för inlägg på sociala nätverk eller produktbeskrivningar. En annan fördel med Gemini Nano är att den kommer att fungera lokalt på enheten, vilket ger full respekt för användarnas integritet.

Direktlänk Dela BOB FM fördjupade i förrgår

Googles framgång inom AI hänger på Indien

Googles framgång eller misslyckande inom generativ AI kommer att vara starkt beroende av hur företaget presterar på den indiska marknaden. Google använder sin dominerande marknadsandel inom mobila operativsystem (Android), webbläsare (Chrome) och e-postagenter (Gmail) för att placera AI-applikationer baserade på dess Gemini-stora språkmodell framför alla dess kunder. Indien är en strategiskt viktig plats för Google att marknadsföra sina AI-produkter. Indien har också en stor bas av utvecklare som spelar en nyckelroll i att anta grundläggande AI-modeller och bygga verktyg som håller Big Tech i centrum för både konsument- och företagsteknikindustrierna.

Direktlänk Dela Mint fördjupade i förrgår

Google introducerar AI Översikter, förbättrar sökupplevelsen med Gemini

Google har introducerat ´AI Översikter´ vid Google I/O 2024 för att konkurrera med Perplexity AI och ChatGPT. Denna funktion genererar sammanfattningar för användarens frågor. Funktionen drivs av Gemini-modellen, anpassad för Google Sök, vilket kombinerar Geminis avancerade kapabiliteter med bästa söksystem. Användare kan nu ställa flera frågor samtidigt till Google. Google experimenterar också med sökupplevelsen på Android med Circle to Search. Dessutom kommer Google att erbjuda AI-organiserade söksidor baserade på användarens fråga.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 15 maj

Skotska AI-företaget Malted AI säkrar 69 miljoner kronor i seed-finansiering

Malted AI, ett skotskt AI-företag som hjälper företag att bygga mindre, mer fokuserade AI-modeller med högre prestanda till en bråkdel av kostnaden, har säkrat en seed-investering på 6,9 miljoner euro. Investeringsrundan leddes av Hoxton Ventures och inkluderade Creator Fund och angel-investerare. Malted AI tar utdata från stora modeller och destillerar dem till mindre modeller. Företagets teknik används redan av finansiella och juridiska företag i dess första piloter, med ytterligare utrullning planerad för resten av 2024. Malted AI kommer att använda de nya seed-pengarna för att investera i forskning, produktutveckling och rekrytering när det dubblar teamstorleken.

Direktlänk Dela EU-Startups fördjupade 15 maj

Google presenterar nya AI-lösningar för företag på I/O-utvecklarkonferens

Företag och organisationer överväger hur de kan dra nytta av digital transformation för tillväxt. På Googles I/O-utvecklarkonferens presenterades företagslösningar som stora teknikföretag kan erbjuda inom business-to-business (B2B) sektorn. Google meddelade att de kommer att införliva Gemini 1.5 Pro i sidofältet i Google Docs, Sheets, Slides, Drive och Gmail för att företag och arbetare ska ha omedelbar tillgång till den virtuella AI-assistenten. Dessutom presenterade Google en prototyp för ”AI Teammate”, ett AI-system utformat för arbetsplatsanvändning. Teknikföretag som Amazon, Google och Microsoft har byggt omfattande plattformsekosystem som omfattar olika tjänster och produkter. Genom att utvidga dessa ekosystem för att inkludera B2B-erbjudanden har de kunnat fånga mer värde från befintliga kunder och locka nya.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 15 maj

Google presenterar nya AI-funktioner vid I/O 2024-event

Google presenterade flera nya AI-funktioner vid sitt I/O 2024-event på tisdag, inklusive en ny Gemini 1.5 språkmodell och en text-till-video-generator. Företaget avslöjade också att det kommer att introducera ett antal AI-funktioner i sitt operativsystem, inklusive en ny Gemini Nano-modell och uppdateringar till Circle to Search och Google Photos. Bland de nya funktionerna finns en uppdatering till Circle to Search som hjälper studenter att lösa fysik- och matematikproblem, och en uppgradering till Nano AI-modellen som kommer att ge realtidsvarningar när den upptäcker ett mönster som stämmer överens med vanliga bedrägerier. Google presenterade också en ny ´seende och talande´ AI-agent som en del av Project Astra.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 15 maj

Google gör flera stora AI-annonseringar på I/O 2024

Google gjorde flera viktiga tillkännagivanden kring AI på I/O 2024, inklusive AI-bedrägeriförebyggande, som syftar till att minska bedrägerier. Google tillkännagav också Project Astra, en universell AI-agent, och Gemini 1.5 Flash, en lättviktig version av Gemini Pro. Dessutom introducerade företaget Veo, en kraftfull ny videogenereringsmodell, och meddelade att Google Workspace kommer att få Gemini 1.5 Pro-integration för att förbättra produktiviteten. Dessutom lanserade OpenAI GPT-4o, en ny AI-röstassistent.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 15 maj

Soket AI Labs lanserar Indiens första flerspråkiga AI-modell Pragna-1B

Det indiska AI-forskningsföretaget Soket AI Labs har lanserat Indiens första fullständigt öppna flerspråkiga grundmodell Pragna-1B, som använder Google Cloud-tjänster för att möjliggöra AI-adoption. Modellen är skicklig på indiska språk som hindi, engelska, bengali och gujarati. Soket AI Labs kommer snart att lista sin AI-utvecklarplattform i Google Cloud Marketplace och Pragna-serien av modeller i Google Vertex AI-modellregistret. Detta kommer att ge utvecklare en kraftfull, strömlinjeformad upplevelse för att finjustera modeller.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 15 maj

Google lanserar AI-drivna översikter för att förbättra sökfunktionen

Google meddelade under Google IO 2024-utvecklareventet att AI-drivna översikter kommer att rullas ut för amerikanska användare. Detta är ett försök att ta itu med oro för att förlora marknadsandelar till konkurrenter som ChatGPT och Perplexity. Denna förbättring kommer att utökas till ´hundratals miljoner användare´ denna vecka, med planer på att nå över en miljard användare innan årets slut. Liz Reid, Googles chef för sökning, avslöjade att företaget har utvecklat en anpassad Gemini-modell för sökning. Denna modell kombinerar realtidsinformation, Googles rankningsalgoritmer, långkontextanalys och multimodala funktioner för att förbättra sökförmågan.

Direktlänk Dela Sada El balad fördjupade 15 maj

Perplexity AI:s VD kritiserar Google och betonar sitt företags engagemang för korrekta svar

Aravind Srinivas, VD och medgrundare av Perplexity AI, har kritiserat Googles varumärkesförändringar och affärsmodell, särskilt i ljuset av företagets senaste AI-drivna sökverktyg. Srinivas påpekade att Googles affärsmodell har en inneboende konflikt mellan att tjäna användare och annonsörer. Trots att Perplexity också utforskar reklamintäkter, betonade Srinivas deras åtagande att säkerställa att annonser aldrig äventyrar leveransen av korrekta svar. Perplexity fortsätter att blomstra och har nyligen meddelat en betydande insamlingsmilstolpe på 62,7 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 15 maj

OpenAI avtäcker den senaste AI-chatten GPT-4o

OpenAI har avtäckt den senaste versionen av tekniken som ligger till grund för AI-chatten ChatGPT, kallad GPT-4o. Den nya versionen kommer att rullas ut till alla användare av ChatGPT, inklusive icke-prenumeranter. GPT-4o är snabbare än tidigare modeller och har programmerats för att låta pratig och ibland till och med flirtig i sina svar. Den nya versionen kan läsa och diskutera bilder, översätta språk och identifiera känslor från visuella uttryck. Den har också minne så att den kan komma ihåg tidigare frågor. Den kan avbrytas och har en lättare konversationsrytm - det fanns ingen fördröjning mellan att ställa en fråga och att få ett svar. Det finns rykten om ett partnerskap mellan OpenAI och Apple, även om detta ännu inte har bekräftats.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 15 maj

Ollama: Ett nytt verktyg för att köra AI-modeller från Meta, Google och Microsoft

Verktyget kallas efter Metas Llama LLM, men du kan använda det för att ladda ner och köra en mängd olika modeller, inklusive de från Google och Microsoft. Allt du behöver göra är att ladda ner installatören, klicka på ´Installera´-knappen och skriva tre ord för att dra upp din valda chatbot. Ollama är ett textbaserat gränssnitt. För att installera och använda Ollama, gå till Ollamas webbplats. Ladda ner och kör installatören för Windows-datorer - den fungerar på både Windows 10 och 11. Ollama körs även på macOS och Linux.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 15 maj

Utmaningar och möjligheter med öppen källkods AI-modeller

Öppen källkodsmodeller för AI kan vara mindre transparenta än kommersiella alternativ, enligt Eric Sydell, VD för BI-programvaruleverantören Vero AI. Företaget har nyligen släppt en rapport som rankar stora AI-modeller baserat på faktorer som synlighet, integritet, lagstiftningsberedskap och transparens. Google´s Gemini och OpenAI´s GPT-4 rankades högst. Sydell påpekar att bara för att modellerna är öppen källkod betyder det inte nödvändigtvis att de ger samma information om modellens bakgrund och hur den utvecklades. Dessutom kan problem uppstå när öppen källkodsprojekt delas upp, vilket är vanligt inom AI.

Direktlänk Dela Chief Information Officer fördjupade 15 maj

Google spenderade $191 miljoner på att träna sin bästa AI, Gemini Ultra

Google har lagt $191 miljoner på att träna sin bästa AI, Gemini Ultra, vilket är nästan dubbelt så mycket som OpenAI investerade för att träna sin bästa AI, GPT-4. Trots Googles egna mätresultat hävdar oberoende forskning och användarrecensioner konsekvent att GPT-4 fortfarande är bättre än Gemini Ultra. Google introducerade uppgraderingar till sin generativa AI, Gemini, inklusive introduktionen av en version som kan producera snabbare svar kallad Gemini 1.5 Flash. Enligt data från Stocklytics har Gemini Ultra varit den dyraste generativa AI-modellen att träna sedan 2017. Trots de höga kostnaderna för att träna båda modellerna, visar Googles utgifter företagets nuvarande planer och riktning inom AI.

Direktlänk Dela Hypertext fördjupade 15 maj

OpenAI presenterar ny AI-modell som kan prata, lyssna och se

OpenAI presenterade på måndagen sin nya flaggskepps-AI-modell som kan prata, lyssna och se. Den nya modellen, kallad GPT-4o, beskrivs som ett steg framåt inom AI och är en snabbare och mer exakt version av GPT-4. Till skillnad från GPT-4, som endast är tillgänglig för betalande prenumeranter, erbjuds GPT-4o gratis. Modellen kan hålla konversationer, läsa av uttryck med telefonens kamera och två instanser av GPT-4o kan även hålla en konversation och sjunga med i sångtexter. GPT-4o är snabbare än GPT-4 och matchar prestandan hos den bästa GPT-4 Turbo-modellen.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 15 maj

OpenAI lanserar ny AI-modell, GPT-4o, som kan ta emot multimodala indata

OpenAI har lanserat sin nya AI-modell, GPT-4o, som kan ta emot multimodala indata genom text, ljud och bilder och generera output nästan felfritt. GPT-4o kan uppnå en svarstid på 232 millisekunder för ljudinmatning, medan dess genomsnittliga svarstid är 320 millisekunder. AI-gränssnittet kan bland annat omvandla en bild av en man till en karikatyr, skapa och manipulera en 3D-logotyp eller generera mötesanteckningar baserat på en ljudinspelning. Trots dess förmåga att bearbeta text, ljud och bilder, kan GPT-4o inte generera video. OpenAI planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner till en liten grupp betrodda partners i API:et inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 15 maj

Google uppgraderar Gemini AI Chatbot och Circle to Search-funktionen

Google har meddelat en rad nya funktioner för sin Gemini AI chatbot och Circle to Search-funktionen på smartphones. Android-versionen av Gemini kommer att få en uppdatering som förbättrar dess användbarhet genom att känna igen vilken app du använder och dina aktiviteter inom den. Uppdateringen kommer också att göra det möjligt att dra och släppa bilder skapade av Gemini i Gmail, Google Messages och andra applikationer. Gemini Nano, den kompakta AI-modellen som fungerar lokalt på enheter, kommer att bli multimodal. Circle to Search har förbättrats för att hjälpa studenter med deras läxor.

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 15 maj

Apple kritiseras för brist på AI-utveckling jämfört med konkurrenter

Medan Apple har fokuserat på att lansera tunnare iPads, har företagets stora teknikkonkurrenter, som Google och OpenAI, presenterat stora framsteg inom artificiell intelligens (AI). OpenAI och Googles demonstrationer den 13:e och 14:e maj visade företagen som driver AI-förmågor framåt. OpenAIs nya GPT-4o kan översätta tal, identifiera känslor via video och handleda studenter, medan Googles Gemini kan sammanfatta e-post, skapa kalkylblad baserat på information och formulera svar. Apple har varit tyst om sina egna AI-ambitioner, vilket har blivit alltmer uppenbart.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 15 maj

Google introducerar nyckeluppgraderingar, inklusive nya AI-modeller, på I/O 2024-evenemang

Google introducerade flera nyckeluppgraderingar på sitt I/O 2024-evenemang på tisdagen, inklusive släppet av nya Gemini och Gemma-modeller, senaste AI-funktioner för Android, en ny AI-röstassistent och text-till-video-generator. Bland höjdpunkterna var Gemini 1.5, en ny AI-modell som är snabb, effektiv och kapabel till multimodal resonemang. Google presenterade också nästa generation av Gemma AI-modell med förbättringar i prestanda och effektivitet. Dessutom introducerades en Gemini AI-driven uppgradering till Google Photos, som låter användare återkalla en specifik bild baserad på en enda uppmaning. Google bekräftade att det kommer att ta med flera AI-funktioner till Android tack vare Gemini.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 15 maj

Googles årliga AI-event jämförs med Taylor Swifts turné

Googles VD Sundar Pichar beskriver företagets årliga evenemang, där de senaste AI-nyheterna presenteras, som liknande Taylor Swifts Eras turné, men med färre klädbyten. Detta är ett viktigt evenemang inom teknikvärlden, där Google presenterar sina senaste framsteg och innovationer inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 15 maj

Paytm-grundaren hyllar Googles nya sökteknologi

Paytm-grundaren Vijay Shekhar Sharma hyllar Googles senaste framsteg inom sökteknologi - Multimodal Gemini Model. Denna innovation, som avslöjades på Google I/O, låter användare interagera med videosök genom att ställa livefrågor muntligt, en funktion som Sharma beskriver som ´nästa version av Google Sök´. Sharma uttryckte entusiasm för funktionens potential och påpekade att ´Google har hittat AI-sättet att söka i vardagen´. Trots sina lovord noterade Sharma att ´denna demo gör inte rättvisa åt kraften i det nya sättet att söka!´ Han uppmanade tittare att särskilt notera segmentet där en användare visas styra en kamera medan de ställer en fråga, vilket illustrerar de interaktiva förmågorna hos den nya sökmetoden.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 15 maj

Halara använder maskininlärning och kundfeedback för att skräddarsy marknadsföring och produktutbud

Halara, ett klädmärke som grundades av Joyce Zhang i oktober 2020, använder maskininlärning och kundfeedback för att anpassa sin marknadsföringsstrategi och produktutbud. Genom att analysera Google-sökningar och kommentarer på sociala medier kan företaget få insikter om vad kunderna aktivt söker efter och skapa innehåll som tilltalar dem. Halara tillverkar bara det som förutspås att säljas inom 35 dagars tid, vilket minskar avfall och ökar effektiviteten. Företaget, som har 600 000 följare på TikTok och 2 miljoner följare på Instagram, planerar att expandera sin räckvidd från USA till över 70 länder under nästa år.

Direktlänk Dela Glossy Media fördjupade 15 maj

Google avtäcker Imagen-3, en konkurrent till OpenAIs DALL-E 3

Google presenterade sin senaste bildgenereringsmodell, Imagen-3, vid Google I/O 2024-evenemanget. Modellen, utvecklad av Google DeepMind, är positionerad som en direkt konkurrent till OpenAI:s DALL-E 3. Imagen-3 lovar högkvalitativa, fotorealistiska bilder och hanterar tidigare utmaningar med att rendera realistiska händer, ansikten och komplexa scener. Google har integrerat Imagen-3 över hela sin produktlinje, vilket gör avancerad bildgenerering tillgänglig för en bredare publik. Imagen-3 och DALL-E 3 har distinkta styrkor, men Imagen-3 tendens att producera mer fotorealistiska bilder kan påverka användarpreferenser.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 15 maj

Google introducerar bedrägeri-detekteringsverktyg för Android-telefoner

Google meddelade på sin årliga utvecklarkonferens Google I/O 2024 att företaget kommer att lansera bedrägeri-detekteringsverktyg för Android-telefoner. Verktygen kommer att använda Googles artificiella intelligensverktyg Gemini för att upptäcka bedrägerier och varna användaren i realtid. Om AI:n upptäcker att konversationen inkluderar misstänkt formulering, dyker en varning upp på telefonen. Inget officiellt datum har givits för den nya funktionen, som fortfarande testas.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 15 maj

Google introducerar AI-genererade sammanfattningar i sökresultaten

Google introducerar AI-genererade sammanfattningar överst på sidan i sökresultaten, före den traditionella listan av länkar. Detta kommer efter press från AI-drivna sökmotorer som Perplexity och rykten om att OpenAI, skaparen av ChatGPT, bygger sitt eget AI-sökverktyg. Dessa alternativ hyllas av vissa för deras renare upplevelse jämfört med de ofta röriga resultaten av en klassisk sökning. ´Vi har funnit att med AI-översikter använder människor sökningen mer och är mer nöjda med sina resultat´, sa Reid.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 15 maj

Google har samarbetat med Kaduna State Government, National Information Technology Development Agency (NITDA) och Data Science Nigeria för att lansera en animerad serie på Hausa som kommer att lära studenter hur man använder AI-verktyg. Serien är tillgänglig online för dem som talar språket. Serien innehåller 40 videor som är sju minuter långa. Studenter kan också få tillgång till den animerade videoserien via NITDAs portal för lärandehanteringssystem, som testar eleverna efter varje video och utfärdar ett certifikat om de får upp till 75% i slutet av serien. Google och Kaduna State Government har antagit denna strategi.

Techpoint Africa fördjupade 15 maj

Google har utlovat att göra AI ´tillgängligt och fördelaktigt för alla´ när företaget tillkännagav en rad nya verktyg som drivs av tekniken. Genom att använda olika versioner av Googles egen Gemini AI-modell, presenterade företaget nya funktioner för sin sökmotor, populära appar som Photos och Maps, och nya virtuella assistentverktyg under sin utvecklarkonferens. Bland de stora uppdateringarna är hur Google börjar omforma sin sökmotor runt AI. Företaget kommer denna vecka att börja rulla ut vad det kallar AI-översikter till sökresultat. Dessa är nya, generativa AI-skapade svar på sökfrågor, vilket ger användarna en sammanfattning som svar på deras uppmaning, komplett med flera förslag från en rad källor och andra Google-tjänster.

Express & Star fördjupade 15 maj

OpenAI:s medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever lämnar företaget

Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, har lämnat företaget. Sutskever var en av de fyra styrelseledamöterna som röstade för att avskeda OpenAI:s VD Sam Altman, vilket ledde till stor oreda inom företaget. Efter Altman återinsattes, gjorde Sutskever sällan offentliga framträdanden för företaget. Altman bekräftade Sutskevers avgång och meddelade att Jakub Pachocki, OpenAI:s forskningsdirektör, kommer att bli företagets nya chefsforskare. Sutskever har inte offentligt talat om sin roll i Altman´s avsked, men har uttryckt ånger över sin inblandning.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 15 maj

Google presenterar sin mest kraftfulla AI-modell, Gemini 1.5 Flash

Google presenterade sin mest kraftfulla artificiella intelligensmodell, Gemini 1.5 Flash, på sin årliga utvecklarkonferens Google I/O. Modellen kommer initialt att vara tillgänglig för testning och i Vertex AI, företagets maskininlärningsplattform för utvecklare att träna AI-plattformar. Google presenterade också en förbättrad Gemini 1.5 Pro-modell, som kan absorbera och sammanfatta flera stora dokument eller 100 e-postmeddelanden. Denna modell kommer att vara tillgänglig för testning i Workspace Labs. Denna satsning på generativ AI är viktig för Google i sin strävan att ge användare mer avancerade sätt att komma åt onlineinformation.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 15 maj

Verizon satsar på AI för att dubbla sitt nätverk

Verizon Communications, USA:s största detaljhandelsleverantör av trådlös kommunikation, satsar stort på artificiell intelligens (AI) som en viktig tillväxtmotor. Företaget tror att AI har potential att dubbla dess nätverk inom de närmaste fem åren. Verizon har redan integrerat AI-programvara från Google i sin kundtjänst. AI-verktyget lyssnar på samtal, spårar mänsklig känsla och ton och skickar notifikationer till en handledare om en kund verkar frustrerad. Verizon planerar också att använda AI för att erbjuda personaliserade rekommendationer och kuraterade erbjudanden till kunder i realtid.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 15 maj

OpenAI och Google släpper stora uppdateringar till sina AI-modeller

OpenAI och Google har släppt stora uppdateringar till sina AI-modeller, inklusive OpenAIs GPT-4o, som lägger till ljudinteraktioner till den populära LLM, och Googles lansering av Gemini 1.5 Flash och Project Astra. Det har spekulerats om att OpenAI skulle lansera en ny söktjänst som skulle konkurrera med Google, men OpenAI:s VD Sam Altman har avfärdat dessa rykten. GPT-4o representerar en solid förbättring av världens mest populära stora språkmodell (LLM), GPT-4, och kan svara på ljudinmatningar inom cirka 230 millisekunder. Google har också delat nyheter om Gemini, företagets flaggskepps multi-modal generativa AI-modell, och lanseringen av Project Astra, ett nytt försök att skapa ´universella AI-agenter´.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 15 maj

AI-startupen Anthropic samlar in 7,3 miljarder dollar och överträffar OpenAI

Anthropic, en av de hetaste AI-startuperna, har samlat in 7,3 miljarder dollar under det senaste året. Företaget, som grundades 2021, har tidigare anställda från OpenAI i teamet och har utvecklat AI-chattboten Claude. Dess senaste modell, Claude 3 Opus, har presterat bättre än OpenAIs GPT-4-modell inom områden som resonemang, matematik och kodning. Anthropic är privatägt av riskkapitalfonder och teknikjättar, och har inte planer på att bli offentligt handlat inom den närmaste framtiden. Företaget har dragit till sig stora investeringar från Amazon, Google och Menlo Ventures.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 maj

Google introducerar ´AI-assisterad röd teaming´ för att bekämpa cyberhot

Google försöker omvandla sina uppgraderade generativa AI-modeller till en dålig aktörs värsta fiende. James Manyika, Googles seniora vicepresident för forskning, teknologi och samhälle, meddelade företagets senaste utveckling av ´röd teaming´, en branschstandardstestprocess för att hitta sårbarheter i generativ AI. Googles nya ´AI-assisterade röd teaming´ tränar flera AI-agenter att tävla med varandra för att hitta potentiella hot. Dessa tränade modeller kan sedan mer exakt identifiera vad Google kallar ´fientlig uppmaning´ och begränsa problematiska utdata. Företaget planerar också att bygga en mer ansvarsfull, mänsklig AI och adressera växande oro för cybersäkerhet och desinformation.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 15 maj

Google presenterar nya generativa AI-funktioner under 2024 I/O-keynote

Under Googles I/O-keynote 2024 presenterade Alphabet-VD Sundar Pichai en ny svit av generativa AI-funktioner, som AI-integrerad sökning. Google hävdar att dessa nya produkter är en del av dess ´Gemini era´. Teknikredaktören Dan Howley diskuterade Googles senaste utvecklingar och konkurrensen med OpenAI direkt från Google I/O-konferensen. Google introducerar generativ AI i sökning och rullar ut detta till alla i USA och globalt. Dessutom presenterades uppdateringar till dess arbetsytor-app och nya generativa AI-funktioner för Android.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 maj

Google introducerar Veo och Imagen 3, AI-verktyg för video- och bildskapande

Google har presenterat Veo, ett AI-verktyg som kan skapa högkvalitativa 1080p-videor från text, bild och videoprompts. Det möjliggör realistiska rörelser för människor, djur och objekt. Google utforskar även funktioner som gör att Veo kan producera storyboards och längre scener. Verktyget har en avancerad förståelse för naturligt språk, vilket gör att modellen kan förstå filmiska termer. Google meddelade även Imagen 3, den senaste i techjättens generativa AI-modellfamilj Imagen. Både Veo och Imagen 3 kommer att bli tillgängliga att använda i en privat förhandsgranskning via VideoFX från Google Labs.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 15 maj

Google I/O 2024: Fokus på AI med nya funktioner och uppdateringar

Google har presenterat en rad AI-funktioner och uppdateringar på sin årliga utvecklarkonferens, Google I/O. Bland nyheterna finns förbättringar inom AI-sökning, AI i Android 15 (för närvarande i beta) och uppdateringar till dess kärnverktyg för AI - Gemini, DeepMind och mer. Google presenterade också nya appar som drar nytta av uppgraderingar i modellerna, såsom Ask Photos, AI Overviews, Imagen 3 och många fler. Företaget diskuterade inte hårdvara i någon större utsträckning, förutom att nämna nya Trillium Tensor-processorer och att Nvidia´s Blackwell GPU:er kommer till deras datacenter 2025.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 15 maj

Google lägger till mer AI i sin sökmotor

Google introducerar mer AI i sin sökmotor för att lindra rädslan för att förlora marknadsandelar till konkurrenter som ChatGPT och Perplexity. Företaget rullar ut AI-drivna översikter till användare i USA och planerar att använda Gemini som en agent för saker som resplanering. Liz Reid, chef för sökning på Google, sa att företaget har byggt en anpassad Gemini-modell för sökning. Google har testat AI-drivna översikter via sin Search Generative Experience (SGE) sedan förra året och planerar att göra den tillgänglig för över en miljard människor innan årets slut.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 15 maj

Google introducerar Imagen 3 och Veo, AI-modeller för bild- och videogenerering

Google har tillkännagivit Imagen 3, en uppgradering av dess text-till-bild skapande AI-modell, som enligt företaget producerar de högsta kvalitetsbilderna hittills. Imagen 3 har förbättrade textbearbetningsförmågor och är mer skicklig på att hantera detaljer från komplexa eller långa prompts. Utöver detta har Google även lanserat Veo, en text-till-video AI-modell som kan generera högkvalitativa 1080p-videor baserade på textprompts. Google har samarbetat med Donald Glover och hans kreativa studio Gilga, samt arbetar med artister som Wyclef Jean och Bjorn för att testa sin Music AI Sandbox.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 14 maj

Generativ AI har potential att omforma ekonomier, enligt McKinsey

ChatGPT, en AI-chattbot från startupföretaget OpenAI, har gjort ett stort intryck med sin förmåga att svara på alla frågor och hjälpa till att skriva poesi, CV och recept. Men chattbotar är bara en del av AI-landskapet. Generativ AI har potential att helt omforma ekonomier, vilket kan vara värt 4,4 biljoner dollar för den globala ekonomin varje år, enligt McKinsey Global Institute. AI dyker upp i en mängd olika produkter, inklusive Googles Gemini, Microsofts Copilot, Anthropics Claude, Perplexitys AI-sökverktyg och prylar från Humane och Rabbit.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 maj

Google utvidgar AI-berikade sökresultat till alla i USA

Google meddelar att företaget utvidgar sin generativa upplevelse till alla som vill registrera sig i USA, vilket innebär att sökresultaten kommer att berikas med artificiell intelligens (AI). Detta kommer att förändra hur Google Sök fungerar, då organisk positionering kommer att behöva konkurrera med AI. Google har testat detta ett tag med SGE (Search Generative Experience), som liknar Microsofts ChatGPT. SGE använder AI för att skapa en komplett och motiverad sammanfattning av allt vi söker efter, vilket gör att vi inte behöver besöka någon webbplats. För att aktivera denna funktion måste användare simulera en anslutning till USA och aktivera Labs.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 14 maj

Google diskuterar sin öppna källkodsmodell Gemma och säkerhetsfokus

Google diskuterade sin öppna källkodsmodell Gemma och det säkerhetsfokuserade arbetet som görs inom deras AI-arbete. Gemma är en serie av AI-modeller med öppen källkod, vilket skiljer sig från huvudmodellerna Gemini som är stängda och där utvecklare inte kan se koden eller vikterna som Google använt för att bygga dessa modeller. I kontrast till detta har Meta mestadels öppen källkod för sin Llama-modell. Google tar betalt av prenumeranter och molnanvändare för att använda dessa verktyg. På säkerhetsfronten har Google ´red-teaming´ AI-uppdateringar för att stresstesta dem för sårbarheter innan släpp.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 14 maj

Google presenterar AI-uppdateringar och ny era för Android

Google har meddelat en rad uppdateringar kring artificiell intelligens (AI) vid sin årliga utvecklarkonferens. Företaget presenterade en uppdaterad Gemini 1.5 Pro-modell med logisk resonemang, en ny Gemini Live som kommer att få fler funktioner senare i år, en ny och lättviktig Gemini 1.5 Flash, uppdateringar för Gemini Nano och mer AI i sökfunktionen. Samant Sameer, vice VD för produktledning för Android på Google, meddelade att företaget omdefinierar Androids konsumentupplevelse med AI i kärnan. Tre funktioner utgör grunden för AI för Android, vilka är Circle to Search, Gemini som blir den standard AI-assistenten som ersätter Google Assistant, och utplaceringen av den uppdaterade Gemini Nano-modellen för en mängd olika uppgifter på enheten.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 14 maj

Googles nya AI-modell, LearnLM, hjälper studenter med läxor

Google har meddelat att deras nya AI-modell, LearnLM, kommer att hjälpa studenter med deras läxor. LearnLM är en familj av AI-modeller baserade på Googles andra stora språkmodell, Gemini, som är byggd för att vara expert på ämnen, hitta och presentera exempel på olika sätt som foto eller video, coacha studenter medan de studerar och inspirera engagemang. Google har redan integrerat LearnLM i sina produkter, bundet det med andra tjänster som Google Sök, Android, YouTube och Gemini-chatten. Google arbetar också med lärare i ett nytt pilotprogram på Google Classroom så att de kan använda LearnLM för att förenkla lektionsplanering.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 maj

Google introducerar AI-assisterade sökfunktioner i Gemini

Google har presenterat nya AI-assisterade sökfunktioner som en del av sin sökmotor Gemini. Funktionerna inkluderar AI-översikter, som kommer att ersätta de traditionella sökresultatsidorna, och förmågan att analysera videor för att svara på frågor baserat på dem. Gemini kommer också att introducera flerstegs resonemang för att svara på mer komplexa frågor, till exempel att hitta bästa yoga- eller pilatesstudion i Boston, visa detaljer om deras introduktionserbjudanden och beräkna gångtid från Beacon Hill. Dessutom kommer Gemini att förbättra Googles planeringsförmåga, till exempel genom att skapa måltidsplaner baserade på användarens smak och preferenser.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 maj

Anthropic lanserar sin AI-assistent Claude i Europa

Anthropic, AI-företaget som stöds av Google och Amazon, har meddelat den europeiska lanseringen av Claude, dess AI-assistent. Från och med idag kan individer och företag över hela Europa få tillgång till Claude genom flera plattformar. Produkter och tjänster som nu är tillgängliga i Europa inkluderar: Claude.ai: Ett webbaserat gränssnitt för att interagera med AI-assistenten. Claude iOS-app: En gratis mobilappversion av Claude för iOS-enheter. Claude Team Plan: Tillåter företag att säkert ge team tillgång till Claudes AI-funktioner och den kraftfulla Claude 3-modellfamiljen. Claude visar en stark förståelse och flyt i franska, tyska, spanska, italienska och andra europeiska språk.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 14 maj

Google avslöjar uppgradering av AI-modeller i Gemini-familjen

Google har tillkännagivit en privat förhandsgranskning av en ny version av deras flaggskeppsmodell, Gemini 1.5 Pro, som kan ta in upp till 2 miljoner tokens, dubbelt så mycket som tidigare. Med 2 miljoner tokens stöder den nya versionen av Gemini 1.5 Pro den största inputen av alla kommersiellt tillgängliga modeller. Google lanserar också Gemini 1.5 Flash, en ´destillerad´ version av Gemini 1.5 Pro som är byggd för ´smala´, ´högfrekventa´ generativa AI-arbetsbelastningar. Flash kan analysera ljud, video och bilder samt text, men genererar endast text.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 14 maj

Europeiska regleringsutmaningar och AI-företagens anpassning

Europeiska lagstiftare nådde en preliminär politisk överenskommelse om världens första regelverk för AI i april i år. I januari granskade brittiska och EU-regulatorer Microsofts investeringar i OpenAI, vilket indikerar en potentiell översyn. Senare rapporter tydde på att Microsoft kanske inte står inför några problem, men situationen understryker de regulatoriska hinder som företag står inför i EU. Google Cloud, AWS och Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE) protesterade nyligen mot Microsofts molnprogramvarulicenspraxis i EU. Claude´s strikta efterlevnad av dessa stränga europeiska regler är avgörande, enligt Thomas George, president för CyberMedia Group. Han menade att detta inte bara höjer standarden för datasekretess och säkerhet utan även potentiellt positionerar Claude som en benchmark för ansvarsfull användning av AI inom industrin.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 14 maj

Anthropics AI-assistent Claude nu tillgänglig i Europa

Anthropics AI-assistent Claude är nu tillgänglig i Europa och stöder flera europeiska språk, inklusive franska, spanska, tyska och italienska. Assistenten, som utformats för att vara fri från fördomar, diskriminering och hatprat, är tillgänglig via webben, en gratis iOS-app och ett lagplan för företag. Claude lanserades kort efter dess Microsoft-stödda konkurrent ChatGPT släppte sin senaste version. Anthropics modell har en mänsklig ton, ett utökat kontextfönster och ett tillgängligt användargränssnitt, vilket gör det till ett populärt val bland användare. Företaget har också en strikt policy mot användning av sin teknik i politiska kampanjer och lobbying.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 14 maj

Google introducerar nya AI-verktyg för att stimulera kreativitet

Google presenterade flera nya AI-verktyg vid sin I/O-keynote, inklusive en AI-videogenerator kallad Veo, en bildgenerator kallad Imagen 3 och en musikskapande verktygslåda vid namn Lyria. Veo omvandlar textbaserade prompts till videor i 1080p-upplösning som är längre än 60 sekunder. Imagen 3 är skickligare på att imitera olika konststilar och tolka textpromptens avsikt. Lyria, som lanserades i november 2023, hjälper artister att skapa helt nya låtar. Google har också skapat en lösning för att märka AI-genererat innehåll med osynliga digitala vattenmärken.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 14 maj

Google presenterar nya AI-funktioner för att skapa video, bild och musik

Google har på sin I/O Developer-konferens presenterat flera nya funktioner som kommer att rullas ut till användare. Bland dessa finns uppdateringar för att skapa video, bilder och musik med generativ AI. Google har utvecklat en ny agent kallad Veo som kan skapa 1080p-videor med text-, bild- eller röstuppmaningar. Dessutom har Google presenterat Imagen 3, en ny bildmodul som förbättrar text-till-bild-uppdateringarna. Slutligen har Google fokuserat på sin Music AI Sandbox, som låter musiker skapa musik med AI. Alla dessa funktioner är för närvarande under testning.

Direktlänk Dela Lifewire fördjupade 14 maj

Google´s I/O-event inleds med en underhållande demonstration av MusicFX av Marc Rebillet

Marc Rebillet, en artist känd för sina improviserade elektroniska spår och roliga sångtexter, inledde Googles senaste I/O-event. Han presenterade sig som en improvisationsmusiker och demonstrerade DJ-läget som Google nyligen lagt till i sitt generativa AI-text-till-musik-verktyg, MusicFX. Rebillet skrev in enkla prompts som viola, 808 hip-hop beat och chiptunes, varpå AI-musikverktyget genererade en synkroniserad låt som innehöll alla dessa stilar. MusicFX, som fortfarande är under utveckling, kan testas på Google´s AI Test Kitchen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 maj

Google lanserar nytt musikskapande verktyg Music AI Sandbox

Google har lanserat ett nytt verktyg för musikskapande som de kallar Music AI Sandbox. Verktyget gör det möjligt att skapa slingor via AI-prompter och var en del av deras I/O 2024-konferens. Verktyget tar emot textinmatning och ger korta ljudklipp eller ´stammar´ baserat på prompten, komplett med en vågformsrepresentation av de uppfunna ljuden. Musikproducenten Wyclef Jean beskrev verktyget som en ´oändlig låda, det är oändligt´. Marc Rebillet, känd för sin virala låt Morning Alarm, använde verktyget för att förbättra sin musik och göra den ´ironiskt nog, mer mänsklig´. Google introducerade också det nya Gemini 1.5 AI-verktyget på I/O-evenemanget.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 maj

Musikern Marc Rebillet använder Googles AI-verktyg MusicFX på Google I/O 2024

Under Google I/O 2024 förhandsvisning visade den musikaliska gästen Marc Rebillet upp Googles MusicFX AI-generationverktyg, som han integrerade i sin signaturstil ´Loop Daddy´. Rebillet, känd för att skapa musik på flygande fot, använde MusicFX för att skapa AI-genererade instrument som utgångspunkt istället för traditionellt skapade musikaliska prov. Han visade ett live-genererat exempel på en viola stödd av en ´808 hip hop beat´. Publiken valde en kombination av en djembe trumma, en persisk tar och en flamenco gitarr från ett set av sex instrument. MusicFX är fritt tillgängligt som en del av Googles AI Test Kitchen-suite.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 14 maj

Google presenterar sina senaste AI-verktyg för medieskapande

Google har presenterat sina senaste generativa AI-modeller för medieskapande, Imagen3, Music AI Sandbox och Veo, under Google I/O 2024. Dessa AI-verktyg anses vara de bästa hittills, och erbjuder högre kvalitet jämfört med tidigare modeller. Imagen3 kan skapa bilder som tar hänsyn till alla detaljer i en mänsklig prompt. Google har även arbetat med producenter och musiker som Marc Rebillet för att skapa ett system som fungerar för artisten i Music AI Sandbox. Google har även skapat en ny video-generationsmodell kallad Veo, som kan fokusera på minsta detalj. Alla dessa nya verktyg kommer att vara tillgängliga för utvecklare som en del av Google Labs.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 14 maj

Amazon-backade Anthropic lanserar AI-assistenten Claude i Europa

AI-företaget Anthropic, som stöds av Amazon, har lanserat sin AI-assistent Claude i Europa. Claude kommer att vara tillgänglig för individer och företag via webben och en iPhone-app. Anthropic utnyttjar Amazon och Googles molntjänster för att navigera i Europas stränga datalagstiftning, med betoning på deras säkerhetsåtgärder. Trots att Anthropics toppmodell överensstämmer med EU:s AI-lag, är vissa genomförandedetaljer ännu oklara. Lanceringen sätter Claude i konkurrens med etablerade spelare som OpenAI´s ChatGPT och inhemska europeiska konkurrenter.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 14 maj

Anthropic lanserar Claude AI-mobilapp och ny betalplan

Anthropic, företaget som specialiserar sig på att utveckla artificiella intelligensmodeller, har äntligen lanserat sin efterlängtade mobilapp Claude. Denna nya app kommer att erbjuda användarna större flexibilitet i användningen av Claudes AI-modeller, som fram till nu endast var tillgängliga via Claude.ai-webbplatsen och vissa tredjepartsmodellbibliotek. Mobilappen Claude representerar en stor utveckling för Anthropic, och låter användare komma åt Claudes AI-modeller direkt från sin iOS-enhet. Dessutom meddelade Anthropic införandet av en ny betalplan som låter team dela tillgång till Claude AI-modeller.

Direktlänk Dela Syrus Today fördjupade 14 maj

Musiker Marc Rebillet visar upp Googles AI-genererade musikverktyg MusicFX

Under förshowen till Google I/O 2024 visade den musikaliska gästen Marc Rebillet upp Googles verktyg för AI-genererad musik, MusicFX, genom att integrera det i sin signaturstil ´Loop Daddy´. Rebillet, känd för att skapa musik på flygande fot, använde MusicFX för att skapa AI-genererade instrument som utgångspunkt snarare än traditionellt skapade musikaliska prover. Han visade ett livegenererat exempel på en viola med en ´808 hip hop beat´. Publiken valde en kombination av en djembe trumma, en persisk tar och en flamenco gitarr från ett set av sex instrument. Rebillet använde MusicFX för att skapa en låt baserad på var och en av de tre instrumenten. MusicFX är fritt tillgängligt som en del av Googles AI Test Kitchen-svit. Rebillet samarbetade också med Google DeepMind och YouTube för att skapa ett annat demo-spår av AI-genererad musik.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny flaggskeppsmodell GPT-4o med förbättrat användargränssnitt

OpenAI har introducerat en ny flaggskeppsmodell av sin underliggande motor, GPT-4o, med nyckelförändringar i sitt användargränssnitt. Chatboten, som har initierat en ny våg av konsumentvänlig AI, finns i två versioner: den kostnadsfria versionen, ChatGPT 3.5, och en version som kostar $20 per månad, ChatGPT 4. Med prenumerationsavgiften får du tillgång till en stor språkmodell som kan hantera mycket mer data när den genererar svar på dina prompts. GPT-4o förväntas minska denna klyfta, åtminstone något. Dessutom kommer dina interaktioner med ChatGPT att bli mer konversationella. GPT-4o-modellen kommer att rullas ut under de kommande veckorna och kommer att finnas tillgänglig på 50 språk.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 maj

ChatGPTs GPT-4o-uppdatering kan vara en spelväxlare för AI-assistenter

Sam Altman har skvallrat om ChatGPTs GPT-4o-uppdatering, som han beskriver som ´magisk´. Han tror att människor kommer att älska denna uppgradering av ChatGPT. Att se ChatGPT hålla en röstkonversation med människor samtidigt som den tittar på bilder var imponerande. Med tanke på ChatGPTs mänskliga tal kan detta vara en föregångare till en personlig AI-assistent som är mycket bättre än vad Siri kan göra på iPhone. Det finns rykten om att Apple är i avancerade samtal med OpenAI om att lägga till chatboten i iOS 18. Altman är ännu mer entusiastisk över att potentiellt ha ChatGPT inbyggt i iOS efter att ha sett GPT-4o-demon. Han tror att Siri kommer att matcha förmågorna hos GPT-4o och Gemini inom en snar framtid.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 14 maj

Nothing integrerar ChatGPT i alla sina hörlurar

Teknikföretaget Nothing planerar att revolutionera hörlursmarknaden genom att integrera artificiell intelligens (AI) modellen ChatGPT i hela sitt sortiment. Denna funktion, som kommer att bli tillgänglig inom några dagar, lovar att förvandla användningen av denna typ av utrustning. Alla Nothing-hörlurar, inklusive Nothing Ear, Nothing Ear Stick samt budgetalternativ som Nothing CMF Buds och CMF Neckband Pro, kommer att gynnas av denna uppdatering. Detta garanterar att varje användare, oavsett den ägda modellen, kommer att kunna dra nytta av de framsteg som erbjuds av ChatGPT. Den planerade datumet för denna viktigaste uppgradering är satt till 21 maj 2024.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 14 maj

OpenAI förvandlar sin chattbot till en röstassistent

San Francisco-baserade artificiella intelligens-startupen OpenAI har avtäckt en ny version av sin ChatGPT-chattbot som kan ta emot och svara på röstkommandon, bilder och videor. Den nya appen, baserad på ett AI-system kallat GPT-4o, hanterar ljud, bilder och video betydligt snabbare än tidigare versioner av tekniken. Appen är gratis och tillgänglig för både smartphones och skrivbordsdatorer. Detta är första gången OpenAI har erbjudit ChatGPT som en skrivbordsapplikation. Företaget har tidigare erbjudit liknande teknologier inom olika fria och betalda produkter.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 14 maj

Google visar upp nya funktioner för sin Gemini AI

Google har delat en förhandstitt på vad som kommer på deras årliga I/O-konferens - deras Gemini AI har lärt sig nya tricks. Det är en ´multimodal´ AI, vilket innebär att den kan integrera text, ljud och bilder sömlöst. Detta gör att den kan köras på en Pixel-telefon och se världen genom dess kameraögon medan den håller en konversation om vad som händer runt omkring den. Google har stora Gemini-meddelanden redo, så den saknade funktionaliteten kanske bara väntar på att introduceras. Dessutom kommer Google att lansera Android 15 på konferensen.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 14 maj

AI-hot mot musikindustrin växer efter lanseringen av Udio

Dreamville Festival i Raleigh förra månaden lockade över 100 000 personer för att se liveframträdanden från artister som J. Cole, 50 Cent, Sza och Nicky Minaj. Även om de ekonomiska effekterna av festivalen ännu inte är kända, förväntas de vara större än 2023, då festivalen genererade en uppskattad inverkan på 145 miljoner dollar i biljettförsäljning och besökarutgifter. Men bara tre dagar efter att Dreamville Festival avslutades lanserades en ny AI-bot, Udio, vilket tar konkurrensen mellan Suno.com och cirka 20 andra mindre plattformar till en ny nivå. Udio, grundat av medlemmar i Googles DeepMind-team med investeringar från riskkapitaljätten Andreesen Horowitz, markerar den offentliga starten på en mycket mer synlig kamp om överlägsenhet. Enligt Mikey Shulman, medgrundare av Suno (nu i partnerskap med Microsoft), kan tekniken potentiellt ersätta mänskliga musiker och skapa en inkomst på 120 miljarder dollar per år. Samtidigt har en grupp på över 200 musiker som representerar ´Artist´s Rights Alliance´ publicerat ett öppet brev där de uppmanar AI-musiksajter att ´inte utveckla AI-musikgenereringsteknik, innehåll eller verktyg som undergräver eller ersätter mänskliga låtskrivares eller artisters konstnärlighet eller förnekar dem rättvis ersättning för deras arbete.´

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 14 maj

Viktiga saker att tänka på när du använder konversationell AI som ChatGPT

Konversationell AI som ChatGPT kan vara till stor hjälp i vardagen, men det finns viktiga saker att vara medveten om när du använder det. AI kan användas för att söka information, organisera ditt schema och mycket mer. Men det är viktigt att inte ge AI för mycket information för din egen säkerhet. Det är också viktigt att dubbelkolla information som AI ger eftersom det kan finnas fel. AI bör inte heller användas för att skriva viktiga dokument som affärskontrakt eller för att självdiagnostisera sjukdomssymptom. AI kan göra ditt liv enklare, men det är viktigt att använda det ansvarsfullt.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 14 maj

Google och OpenAI presenterar nya AI-funktioner

Google visade upp nya funktioner för Gemini, där användare kan visa Gemini något via en live videoström och få svar på frågor om det de ser. Kort efter Googles presentation, avslöjade OpenAI sina nya GPT-4o-assistentfunktioner som imponerade på alla. OpenAI hade planerat sin presentation 24 timmar före Google I/O. Google visade en video där någon pekade en kamera mot Google I/O-scenen och bad Gemini att beskriva vad den såg. 40 minuter senare hade OpenAI en 25-minuters presentation fylld med fantastiska live-demonstrationer.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 14 maj

Google presenterar AI-nyheter och Android-uppdateringar på I/O-konferensen

Google visar upp en rad AI-nyheter på sin utvecklarfokuserade I/O-konferens, inklusive sitt flaggskepps AI-modell Gemini. Gemini måste bevisa sig som en värdig konkurrent mot OpenAI´s GPT-4 och dess snabbare iteration, GPT-4o. Google presenterar också uppdateringar till sina mindre och öppenkällkods ´Gemma´ AI-produkter. Detta betyder inte att vi inte kommer att se fler framsteg för Android-telefoner. Google har redan avslöjat ny hårdvara som mellanklass Pixel 8A och Pixel Tablet, samt nya funktioner i Android 15.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 maj

AI-speech-to-text-omvandlare förvandlar hur vi interagerar med teknik

AI-speech-to-text-omvandlare blir allt mer exakta, vilket förändrar hur vi interagerar med teknik inom olika branscher, från hälso- och sjukvård till innehållsskapande. Denna teknik använder automatiskt taligenkänning (ASR) för att tolka mänskligt tal och generera läsbara transkript, vilket är användbart inom flera sektorer, inklusive utbildning, juridik, media och kundservice. Flera företag leder utvecklingen av högkvalitativa AI-speech-to-text-lösningar, inklusive Google Cloud Speech-to-Text, Amazon Transcribe, Descript och Otter.ai.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 14 maj

Google Gemini kan snart integreras med YouTube Music

AI-element integreras allt mer i stora musikströmningsplattformar för att ge oss mer anpassade lyssnarupplevelser. YouTube Music kan snart följa efter med en ny funktion som drivs av Google Gemini. Enligt Android Authority kan en Gemini-förlängning snart vara tillgänglig för YouTube Music, vilket gör att användarna kan be Gemini att spela musik via sitt YouTube Music-konto. Denna förlängning förväntas också förbättra musikupptäckt och sökresultat. Funktionen har ännu inte släppts, men den testas för närvarande.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 14 maj

Google planerar att lansera ´Memory´-funktion för Gemini chatbot

Google rapporteras utveckla en ´Memory´-funktion för sin AI-drivna chatbot Gemini. Funktionen kommer att använda information om användare samlad från tidigare konversationer i framtida chattar. Funktionen är redan tillgänglig för betalande kunder av Googles Gemini-rival, den populära ChatGPT utvecklad av Microsoft-backade AI-startup OpenAI. Google kan lägga till denna funktion till sin Gemini chatbot för att konkurrera bättre med ChatGPT. Google förväntas lansera denna nya funktion för sin chatbot snart, möjligen vid sin årliga utvecklarkonferens, Google I/O 2024.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 14 maj

Google I/O Event 2024: Från Pixie AI-assistent till Android 15 - vad man kan förvänta sig

Google´s största mjukvaruhändelse för året, Google I/O Event 2024, startar med ett tal av företagets VD Sundar Pichai i Mountain View, Kalifornien idag. I/O-eventet börjar varje år med ett tal av Alphabets VD. Man kan förvänta sig presentationer av Pixie AI-assistenten och Android 15.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 maj

Google Gemini kan få Vision och Voice-funktion liknande OpenAI:s GPT-4

Google Gemini kan få Vision och Voice-funktion liknande OpenAI:s nyligen annonserade GPT-4 omnimodal chatbot. Med Vision-funktionen kommer chatboten att kunna förstå frågor i video/bilder och även kunna läsa text eller ekvationer eller programvara på en datorskärm för att omedelbart erbjuda lösningen. Konversationen kommer att vara liknande hur människor kommunicerar med varandra.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 14 maj

Google I/O 2022: Förväntade uppdateringar för Android 15, AI och Pixel 8A

Googles årliga utvecklarkonferens, Google I/O, kommer att äga rum den 14 maj på Shoreline Amphitheatre i Mountain View, Kalifornien. Det förväntas att företaget kommer att presentera Android 15, AI-uppdateringar och mer information om den kommande Pixel 8A. Förra året introducerade företaget Pixel Fold och Pixel 7A, samt funktioner som Magic Editor i Photos och Immersive View för Maps. Det är möjligt att konferensen i år kommer att innebära en mix av hårdvara och programvaruuppdateringar. Pixel 8A kommer att lanseras samma dag som I/O och kommer att kosta $500. Android 15 är för närvarande tillgänglig i beta och inkluderar nya funktioner och förbättringar inriktade på produktivitet, integritet och säkerhet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 maj

Google I/O 2021 startar ikväll

Google I/O, årets upplaga av utvecklarkonferensen, startar ikväll kl 19:00 svensk tid. Öppningsanförandet kommer att sändas live. Under konferensen förväntas Google presentera en rad nyheter inom områden som artificiell intelligens, chattbotar och digitala assistenter. Företaget kommer också att diskutera utvecklingen av Android och andra tjänster och plattformar. Det kan också bli en presentation av Android 15 riktad till användare. Trots att Pixel 8a redan har presenterats, kan Google eventuellt ge en försmak av Pixel 9-serien.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 14 maj

Mindre än hälften av journalisterna använder AI-verktyg i sitt arbete

Enligt en ny global undersökning använder mindre än hälften av journalisterna generativa AI-verktyg som ChatGPT och Googles Gemini (tidigare Bard) i sitt arbete. Undersökningen, som utfördes för Cisions årliga rapport State of the Media, visar att 53% av de 3 016 journalister som deltog i 19 marknader inte använder generativ AI alls. Bara 5% använder dessa verktyg ofta. Många publicister har antagit en försiktig inställning till användningen av generativ AI för publicerat innehåll och råder sina journalister att inte göra det förrän fullständig vägledning har skapats.

Direktlänk Dela Press Gazette fördjupade 14 maj

Google, OpenAI och Anthropic visar upp AI-nyheter inför I/O-konferensen

Google planerar att introducera stora AI-relaterade nyheter under sin kommande I/O-konferens. I samband med detta har konkurrerande företag visat upp sina egna framsteg. OpenAI har introducerat sin nya språkmodell GPT-4o, och Anthropic har lanserat chattbotten Claude i Europa. Claude kan nås gratis från hemsidan Claude.AI, men kräver registrering och telefonnummer. Anthropic har ännu inte lanserat en Android-app, men erbjuder en IOS-version. En prenumeration på Claude Pro ger tillgång till alla språkmodeller, inklusive Claude 3 Opus.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 14 maj

Google hintar om ny AI-funktion inför Google I/O 2024

Google har hintat om en ny AI-funktion som kommer till mobila enheter inför sitt Google I/O 2024-evenemang. En sociala medier-post från Google visar någon som frågar sin telefon om vad som visas genom kameran. I detta fall är det människor som ställer upp Google I/O-scenen, vilket telefonen korrekt identifierar. Användaren och telefonen fortsätter sedan att ha en realtidschatt om Google I/O 2024, komplett med en transkription av konversationen på skärmen. Funktionen verkar vara en blandning av befintliga Google Lens och Google Gemini-teknologier, men med allt som körs omedelbart.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en förbättrad AI-chatbot

OpenAI har lanserat den senaste versionen av sin AI-chatbot, GPT-4o, som lovar förbättrad hastighet, konversationsförmåga och utökade funktioner. Den nya versionen erbjuder funktioner som bildanalys, språköversättning och känsligenkänning, samt förbättrat minne för att komma ihåg tidigare interaktioner. Trots vissa buggar representerar GPT-4o framtidens riktning för AI-digitala assistenter, med målet att bli en mångsidig följeslagare som kan interagera sömlöst över olika modaliteter. OpenAI positionerar GPT-4o som en potentiell rival till befintliga assistenter som Siri och Google Assistant.

Direktlänk Dela Business Matters Magazine fördjupade 14 maj

OpenAI planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner

OpenAI planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner till en liten grupp betrodda partners. GPT-4 har en kontextstorlek på 128 000 tokens, vilket hjälper till att definiera modellens noggrannhet. Googles Gemini 1.5 erbjuder ett kontextfönster på en miljon tokens, vilket är det längsta av alla storskaliga grundmodeller hittills. Anthropics Claude 2.1 erbjuder ett kontextfönster med upp till 200 000 tokens. OpenAI kommer att behålla GPT-4o:s kontextfönsterstorlek på 128k. Mistral har också tillkännagivit sin LLaVA-NeXT multimodala modell.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 14 maj

OpenAI presenterar imponerande uppgraderingar av ChatGPT under våruppdatering

Under OpenAI:s våruppdatering presenterades flera nya uppgraderingar av ChatGPT. OpenAI introducerade GPT-4o, en ny modell som kan resonera över röst, text och vision. Modellen är snabbare och mer effektiv än den nuvarande ChatGPT-4. GPT-4o kommer att vara tillgänglig för alla användare och inkluderar verktyg som kundanpassade chatbots och tillgång till ChatGPT-butiken. Bland de mest imponerande demonstrationerna var den nya röstassistentens förmåga att föra verkliga konversationer, inklusive möjligheten att ändra ton och reagera på användarens känslor. OpenAI presenterade också en liveöversättningstjänst och en ny inbyggd synförmåga, liknande Google Lens.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 14 maj

OpenAI introducerar AI-modellen GPT-4o med mänsklig liknande interaktion

OpenAI har annonserat sin senaste flaggskeppsmodell, GPT-4o, en AI-modell som kan acceptera inspelningar i alla former - bilder, texter, ljud - och svara i lika många format. Modellen lovar förbättrade funktioner för alla användare, inklusive de på den fria nivån. GPT-4o kommer med känsligenkänning, vilket gör att den kan bedöma känslorna bakom din inmatning. Dessutom kan du avbryta det mitt i talet, och det svarar med blixtsnabb hastighet, nästan i takt med mänskligt samtal. Teknikjättar som Google, Microsoft och Apple riktar alla in sig mot en framtid som drivs av generativ AI, med OpenAI i spetsen.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny AI-modell GPT-4o, en konversationell digital personlig assistent

OpenAI har lanserat en ny AI-modell kallad GPT-4o. Den senaste modellen kan tolka och generera text, bilder och ljud. Supportrar säger att den senaste artificiella intelligensspråkmodellen kommer att göra ChatGPT smartare och lättare att använda. GPT-4o kommer att omvandla ChatGPT till en digital personlig assistent. Den kan tolka och generera text, bilder och ljud. Den kan också ha konversationer med dig i realtid. På OpenAI:s huvudkontor i Mission District krävde dussintals demonstranter att ´pausa AI´. OpenAI, Google, Meta - de arbetar alla för att bygga allt kraftfullare storspråksmodeller som driver chatbots. GPT-4o kommer att använda text och vision. Den kan visa skärmdumpar, foton, dokument eller diagram som användare har laddat upp och ha en konversation om dem.

Direktlänk Dela ABC7 News fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar sin senaste AI-modell, GPT-4o

OpenAI har lanserat sin senaste AI-modell, GPT-4o, vilket utlovar förbättrad prestanda och mer mänsklik interaktion. Lanseringen markerar en betydande uppgradering av tekniken som driver det generativa verktyget ChatGPT. Vid lanseringsevenemanget uttryckte CTO Mira Murati entusiasm över lanseringen av GPT-4o, med betoning på dess mångsidighet och förbättrade förmågor över olika medier. OpenAI kommer att rulla ut GPT-4o till alla användare kostnadsfritt under de kommande veckorna. Den exakta datumet är ännu inte tillkännagivet. ´o´ i GPT-4o står för dess omni-funktionalitet, vilket möjliggör sömlös interaktion genom röst, text eller bilder. OpenAI:s modiga drag kommer strax före ett förväntat uttalande från Google om dess AI-verktyg, Gemini, vilket utgör direkt konkurrens till ChatGPT.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 14 maj

ElevenLabs utvecklar AI för att skapa digital musik

Start-up företaget ElevenLabs utvecklar en AI-modell för att skapa helt digital musik. Användarna behöver bara ange vad de vill ha för musik, temat för den och några detaljer, så att modellen kan skapa det slutliga innehållet automatiskt. ElevenLabs, som grundades av tidigare ingenjörer från Google och Palantir, har fokuserat på att utveckla maskininlärningssystem för röstkloning och skapande av röstbaserat innehåll via AI. Modellen är fortfarande under testning och har för närvarande ingen offentlig tillgångsformat.

Direktlänk Dela Tugatech.com.pt fördjupade 14 maj

OpenAI introducerar ChatGPT 4o och Mac-app

OpenAI har lanserat ChatGPT 4o, en uppgradering av AI-modellen ChatGPT, samt en Mac-applikation. ChatGPT 4o, som kommer att vara gratis att använda med en begränsning på meddelanden, lovar betydande förbättringar i hastighet, kostnadseffektivitet och en högre gräns för meddelanden. Den nya modellen inkluderar också röst- och bildfunktioner, vilket gör att användare kan prata direkt med ChatGPT och få vokal återkoppling. Dessutom kommer AI:n att kunna tolka visuell data från användarens miljö. OpenAI meddelade också att GPT-4o kommer att vara tillgänglig för både gratis- och betalande användare, men betalande användare får upp till fem gånger mer meddelandegräns. Under evenemanget lanserade OpenAI också en fristående ChatGPT-app för Mac.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 14 maj

AI-startupen Anthropic lanserar sin chatbot Claude i Europa

AI-startupen Anthropic, som stöds av Google och Amazon, kommer att lansera sin generativa AI-chatbot Claude i Europa på tisdag. Claude är en direkt konkurrent till Microsoft-stödda OpenAIs ChatGPT, chatboten som slog rekord när den nådde 100 miljoner aktiva användare per månad bara två månader efter lanseringen. Claude-chatboten var redan gratis tillgänglig online i ett antal länder, men detta är första gången den gjorts tillgänglig via webben och iPhones i hela EU, samt i ett antal icke-EU-länder i Europa som Schweiz och Island. Europeiska företagskunder kommer också att kunna få tillgång till ´Claude Team´-planen, som kommer att kosta 28 euro per månad före mervärdesskatt.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 14 maj

Google I/O 2024 startar på tisdag med live-rapportering från CNET

Google I/O 2024, företagets årliga utvecklarkonferens, startar på tisdag. Evenemanget kommer att inkludera uppdateringar om Googles Gemini AI, Android 15, framtiden för Nest och andra produkter från Google moderbolag Alphabet. CNET:s team kommer att rapportera live från alla stora avslöjanden under Google I/O:s keynote. Livestreamen startar en timme före evenemanget och kommer att inkludera en efterföljande show där alla stora avslöjanden diskuteras. CNET:s Bridget Carey och Andrew Lanxon kommer att vara värdar för vår förshow. CNET-redaktörerna Abrar Al-Heeti och Lexy Savvides kommer att visa hur det är att vara på Google I/O. Efter Googles evenemang kommer vår efterföljande show att sammanfatta tillkännagivandena och checka in med CNET:s chefredaktör Patrick Holland från showgolvet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 maj

Bharti Airtel och Google Cloud ingår långsiktigt samarbete för att leverera molnlösningar till indiska företag

Bharti Airtel och Google Cloud har ingått ett långsiktigt samarbete för att leverera molnlösningar till indiska företag. Samarbetet kommer att erbjuda en rad moderna molnlösningar från Google Cloud för att snabba på molnadoption och modernisering för Airtels kunder. Airtel kommer också att erbjuda en svit av molnbaserade tjänster till sin kundbas bestående av över 2000 stora företag och en miljon framväxande företag. De två företagen siktar på den stora och växande indiska marknaden för offentliga molntjänster, vilket förväntas nå 17,8 miljarder dollar år 2027.

Direktlänk Dela India Technology News fördjupade 14 maj

Google I/O 2024 planeras till idag, förväntas tillkännage Android 15, Gemini AI och mer

Teknikjätten Googles årliga event Google I/O 2024 är planerat till idag. Under evenemanget kommer företaget troligtvis att tillkännage Android 15, Gemini AI och mer. Företaget kan också ge en förhandstitt på Google Pixel 9-serien eller nästa generations vikbara telefoner. Den nyligen lanserade Pixel 8a är också tillgänglig från och med idag. Google I/O 2024 kommer att börja den 14 maj kl 10.30 (IST) och kommer att äga rum på Shoreline Amphitheatre i Kalifornien, USA. Evenemanget kommer att sändas live på Googles officiella YouTube-kanal och webbplats.

Direktlänk Dela 91mobiles fördjupade 14 maj

Google förbereder stora tillkännagivanden vid sin årliga utvecklarmöte I/O 2024

Google planerar att starta sitt årliga utvecklarmöte, I/O 2024, idag i Mountain View, Kalifornien. Evenemanget förväntas se stora tillkännagivanden relaterade till Gemini AI, Android 15 och mer. Android 15, som för närvarande är i beta, är exklusivt tillgängligt för testning på Pixel-enheter. Google förväntas integrera Gemini AI-funktionalitet i olika applikationer, inklusive Google Maps, Chrome, Google Workspace, Gmail och mer. Dessutom planerar Google att introducera en ny Pixel-exklusiv virtuell assistent kallad ´Pixie´, drivs av Gemini AI. Google har också meddelat en betydande uppgradering till sitt bärbara operativsystem, Wear OS.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en uppdaterad version av sin AI-modell

OpenAI har lanserat GPT-4o, en uppdaterad version av AI-modellen som driver deras ChatGPT. Enligt OpenAI:s CTO, Mira Murati, är den nya modellen mycket snabbare och har förbättrade förmågor inom text, bild och ljud. Modellen kommer att vara gratis för alla användare, medan betalande användare kommer att fortsätta ha upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare. Företaget meddelade att GPT-4o:s förmågor kommer att rullas ut iterativt, men dess text- och bildförmågor kommer att börja rullas ut i ChatGPT från och med nu.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 14 maj

Anthropic lanserar AI-assistenten Claude i Europa

AI-startupen Anthropic har lanserat sin AI-assistent Claude i Europa. Webversionen Claude.ai, Claude iOS-appen och prenumerationsbaserade Claude Team-planen, som ger företag tillgång till Claude 3-modellfamiljen, är nu tillgängliga i hela Europa. Claude har stark förståelse och flyt på franska, tyska, spanska, italienska och andra europeiska språk. Anthropic säger att deras intuitiva, användarvänliga gränssnitt gör det enkelt för alla att integrera deras avancerade AI-modeller i sina arbetsflöden. Claude 3-modellerna, som lanserades i 159 länder i mars, slog konkurrerande AI-modeller på många områden bland branschens benchmarkbedömningar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 14 maj

AI-startup Highperformr samlar in 3,5 miljoner dollar i seedfinansiering

AI-startupen Highperformr, grundad av tidigare Freshworks-chefer Ramesh Ravishankar och Srivatsan Venkatesan, har meddelat att de har samlat in cirka 3,5 miljoner dollar i seedfinansiering. Rundan leddes av Venture Highway, med deltagande från Neon och DeVC. Även angel investerare deltog, inklusive Shan Krishnasamy, tidigare CTO på Freshworks, och Sidharth Malik, VD för CleverTap. Pengarna kommer att användas för forskning och utveckling för att vidareutveckla Highperformrs AI-förmågor och bygga upp ett starkt distributionsnätverk. Highperformr grundades i juli 2023 med huvudkontor i Delaware, USA och kontor i Indien.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 14 maj

Googles senaste AI-initiativ, Gemini, markerar betydande steg i AI-utvecklingen

Googles senaste generativa AI-initiativ, Gemini, är ett betydande steg i AI-utvecklingen, drivet av Googles AI-forskningsteam, inklusive DeepMind och Google Research. Denna omfattande plattform innefattar en trio av modeller utformade för att tillgodose olika operationella skalor och komplexiteter: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Dessa modeller lovar att förbättra utvecklarnas och företagskundernas förmågor genom att leverera sofistikerade AI-verktyg som kan förstå och bearbeta en mångfald av information, inklusive text, kod, ljud, bilder och video.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 14 maj

Google introducerar Gemini 1.5 för att förbättra konversationella och multimodala förmågor

Google gör betydande framsteg inom AI med sin senaste modell, Gemini 1.5, designad för att förbättra konversationella och multimodala förmågor och positionera sig som en stark konkurrent till OpenAI:s GPT-4. Gemini 1.5 representerar ett språng i AI-tekniken, med sin effektiva arkitektur och långa kontextfönster som gör att den kan bearbeta upp till en miljon tokens. Modellen har integrerats i Googles produkter, inklusive Bard chatbot, vilket förbättrar dess lärande- och resonemangsförmågor avsevärt. Google planerar att fortsätta förbättra Gemini, med löften om uppgraderingar som Gemini Ultra-modellen.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 14 maj

Google visar upp sin nya AI, Gemini, i en imponerande demo

Google har släppt en ny video som visar en prototyp av Gemini AI på en Pixel-telefon. Videon, som tydligen filmades under förberedelserna för Google I/O, använder livevideo och talade instruktioner för att tillhandahålla information. I demon visar de Pixel-telefonen som kör Gemini AI och scenen som sätts upp för Google I/O. När bokstäver visas på en skärm säger Gemini att de är för Google I/O och ger en kort beskrivning av Googles kommande händelse. Google´s keynote är planerad att inleda Google I/O, så vi kommer snart att lära oss mer om dess Gemini-planer och massor av andra projekt från företaget.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 14 maj

Google visar upp AI-chattbot som svarar på livevideo inför I/O 2024

Inför Google I/O 2024-konferensen har Google visat upp en prototyp av en konversationell Gemini-chattbot som kan svara på livevideo. Chattboten kan känna igen vad som händer i en scen och fokusera på specifika element, som Google I/O-logotypen. Den kan även svara på användarens frågor och föreslå nya frågor att ´chatta´ om. Även om det som visas är en fungerande prototyp, kan det ta längre tid innan en slutlig version för massanvändning finns tillgänglig. Teasern kan vara ett direkt svar på Open AI, som nyligen tillkännagav GPT-4o, en snabbare version av GPT-4-modellen som också kan svara på livevideo.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 14 maj

OpenAI:s våruppdateringar: Potentiella framsteg mot GPT-5 och förbättringar inom AI-drivna sökteknologier

Utforska de senaste utvecklingarna från OpenAI:s våruppdateringar, inklusive potentiella framsteg mot GPT-5 och förbättringar inom AI-drivna sökteknologier. OpenAI:s nyligen våruppdateringar har skapat stor spänning och spekulation inom teknikgemenskapen. Artikeln utforskar de potentiella konsekvenserna av OpenAI:s tillkännagivanden, inklusive det ryktade lanseringen av GPT-5 och framstegen inom AI-drivna sökfunktioner. Vid evenemanget introducerade OpenAI flera förbättringar av sina befintliga modeller och API:er. Framför allt tillkännagavs GPT-4 Turbo, som lovar förbättrad prestanda och effektivitet. OpenAI avslöjade också uppdateringar av sina API-erbjudanden, inklusive nya inbäddningsmodeller och möjligheten att skapa anpassade AI-agenter skräddarsydda för specifika användarbehov. Även om OpenAI inte officiellt tillkännagav GPT-5, ledde de betydande uppdateringarna till GPT-4 och introduktionen av GPT-4o, en ´omni´-modell som kan hantera text, tal och mer, till spekulationer om vägen mot GPT-5. Teknikgemenskapen surrar med möjligheten att dessa framsteg kan vara stegstenar mot det mycket efterlängtade GPT-5, som förväntas erbjuda ännu mer robusta funktioner. Ett annat område av intensivt intresse är tillämpningen av AI i sökteknologier. Med Googles sökdominans och pågående förbättringar ses uppdateringarna från OpenAI som potentiella katalysatorer för att förbättra sökfunktionerna genom AI. Förmågan hos modeller som GPT-4o att integrera flera modaliteter antyder en framtid där AI kan ha en betydande inverkan på hur information söks och hämtas på internet. För utvecklare öppnar dessa uppdateringar nya vägar för innovation. Introduktionen av anpassade AI-agenter gör att utvecklare kan skräddarsy AI-verktyg för specifika uppgifter, vilket kan revolutionera användarinteraktioner med AI-system. Å andra sidan kan företag och slutanvändare dra nytta av mer sofistikerade och responsiva AI-drivna applikationer, vilket förbättrar produktiviteten och användarupplevelsen. OpenAI:s våruppdateringar visade inte bara de senaste framstegen inom AI-teknologi, utan satte också scenen för framtida innovationer som kan förvandla olika sektorer, inklusive sökteknologier. Eftersom AI-landskapet fortsätter att utvecklas, förblir förväntningarna på GPT-5 och ytterligare förbättringar av AI-funktioner höga bland teknikentusiaster och yrkesverksamma.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 14 maj

Google förbereder minnesfunktion för AI-chatten Gemini

Google introducerade sin mest kraftfulla AI-drivna chattbot Gemini i december förra året. Sedan lanseringen har Google snabbt släppt nya funktioner och uppdateringar till Gemini för att konkurrera med andra AI-chattbotar som Open AI´s ChatGPT. Google förbereder nu ännu en stor funktion för Gemini, en minnesfunktion. Gemini kommer snart att minnas fakta om dig för att ge mer hjälpsamma svar. En skärmdump postad av Dylan Roussel visar ett nytt användargränssnitt i Gemini för ´minnes´-funktionen. Minnesfunktionen kommer att likna det som Open AI´s ChatGPT redan erbjuder.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 14 maj

OpenAI presenterar snabbare och mer interaktiv version av sin språkmodell GPT-4o

OpenAI har presenterat GPT-4o, en uppdaterad version av sin kraftfulla företagsklassade språkmodell, som är utformad för att orkestrera snabba svar i realtid över ljud, video och text. Modellen demonstrerades live på YouTube, där den kommunicerade naturligt och snabbt med tre OpenAI-anställda, löste matematiska ekvationer och tolkade känslor från ansiktsuttryck. GPT-4o sjöng också en påhittad saga och översatte verbalt en konversation mellan en italiensk och engelsk talare. OpenAI visade också en uppdaterad användargränssnitt för sin skrivbordsversion och utökade några av GPT-4o:s snabbare, mer interaktiva funktioner till konsumentversionen av modellen, ChatGPT Free.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 14 maj

Bharti Airtel och Google Cloud ingår långsiktigt samarbete för att leverera molnlösningar till indiska företag

Bharti Airtel (´Airtel´) och Google Cloud har ingått ett långsiktigt samarbete för att leverera molnlösningar till indiska företag. Samarbetet kommer att erbjuda en rad avancerade molnlösningar från Google Cloud för att snabba på molnadoption och modernisering för Airtels kunder. Dessutom kommer Airtel att erbjuda en rad molnhanterade tjänster till sin kundbas på över 2 000 stora företag och en miljon framväxande företag. Genom detta samarbete riktar de två företagen in sig på den stora och växande indiska marknaden för offentliga molntjänster, som förväntas nå 17,8 miljarder dollar år 2027 enligt IDC.

Direktlänk Dela IndianWeb2 fördjupade 14 maj

AI-filmfestival visar upp framtidens berättande

En AI-filmfestival visar upp berättande möjligt genom ny teknik, med nästan 3000 kortfilmer inlämnade till festivalen organiserad av Runway AI, en ledande startup inom AI-drivet videogenerering. De 10 utvalda filmerna visar upp filmskaparnas livliga fantasi med sina berättelser satta i estetiskt fantastiska universum. Den senaste tekniken gör det möjligt att göra filmer på en bråkdel av en typisk filmbudget och av vem som helst med tillgång till en dator och programvaran. Runway utvecklar något som kallas General World Models, ett AI-system som kan simulera en verklig miljö genom att förutse hur framtida händelser utvecklas i en dynamisk miljö.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar AI-modellen GPT-4o med förbättrade röst-, text- och bildfunktioner

OpenAI har meddelat att de kommer att lansera en ny AI-modell kallad GPT-4o, som kan resonera över röst, text och bild. Företagets CTO, Mira Murati, sade att den nya modellen kommer att erbjudas gratis eftersom den är mer effektiv än företagets tidigare modeller. OpenAI-forskare visade upp ChatGPT:s nya röstassistentfunktioner. I en demonstration kunde röstassistenten läsa upp en godnattsaga i olika röster, känslor och toner. I en annan demonstration använde röstassistenten sin synförmåga för att lösa en matematisk ekvation skriven på ett papper. Betalande användare av GPT-4o kommer att ha större kapacitetsgränser än företagets betalande användare, sade Murati.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar genombrottssökmotor drivet av ChatGPT den 9 maj

OpenAI planerar att lansera en banbrytande sökmotor som drivs av ChatGPT, med spekulationer om en möjlig start den 9 maj 2024. Denna nya utveckling förväntas kombinera traditionella sökfunktioner med avancerade generativa AI-förmågor, i syfte att omdefiniera hur användare interagerar med onlineinformation. Sökmotorn förväntas kombinera AI-genererat innehåll med standard webbsökresultat, vilket ger användarna koncisa AI-sammanfattningar tillsammans med direkta källor för mer djupgående information. Till skillnad från rent informativa AI, kan denna nya sökmotor inkludera annonser, vilket potentiellt öppnar nya intäktsströmmar för OpenAI.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 maj

OpenAI introducerar GPT-4o med avancerade multimodala funktioner

OpenAI har nyligen avtäckt en uppdatering till sin artificiella intelligensmodell, GPT-4o, som introducerar förmågor som gör det möjligt att efterlikna mänskliga talvanor och till och med försöka avkänna människors känslolägen. GPT-4o lovar att förbättra användarupplevelsen av sin väl använda ChatGPT chatbot genom att erbjuda realtidsbearbetning över text, ljud och videoformat. Trots framstegen anser vissa branschanalytiker att OpenAIs senaste uppdatering är ett försök att hålla jämna steg med konkurrenter som Google.

Direktlänk Dela Oneindia fördjupade 13 maj

OpenAI avtäcker GPT-4o vid sin vårunderhållshändelse

OpenAI har gjort en rad spännande tillkännagivanden vid sin vårunderhållshändelse, inklusive avtäckningen av GPT-4o, en AI-modell som kombinerar ljud-, bild- och textbehandling i realtid. Modellen kommer att göras tillgänglig för alla användare gratis, med användargränser. GPT-4o kommer att rullas ut till ChatGPT Plus-användare först, med upp till fem gånger meddelandegränserna för gratisanvändare. OpenAI visade också upp den uppdaterade mobilappgränssnittet för ChatGPT och avtäckte GPT Store, en plats där användare kan få tillgång till skräddarsydda chatbots.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 maj

Google står starkt trots AI-hot, enligt Bank of America

Trots farhågor om att generativ AI skulle hota Google, har företaget visat sig vara framgångsrikt. Google har stora företagskunder som Goldman Sachs som stödjer sin nya och förbättrade chatbot Gemini. Googles första kvartalsintäkter, drivna delvis av Googles nya AI-verktyg, slog Wall Streets förväntningar. Nu förbereder sig Google för att tillkännage fler AI-uppdateringar på sin utvecklarkonferens, Google I/O. Dessa AI-uppdateringar kommer att ´förstärka´ Google som en AI-vinnare, enligt Bank of Americas Justin Post och Nitin Bansal.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 13 maj

OpenAI presenterar sin nya flaggskeppsmodell GPT-4o

Vid OpenAI:s vårmöte avtäckte CTO Mira Murati GPT-4o, en ny flaggskeppsmodell med ´omni´-förmågor inom text, vision och ljud. Modellen lovar att förbättra både utvecklar- och konsumentprodukter genom iterativa utrullningar de kommande veckorna. GPT-4o kommer att vara tillgänglig för ChatGPT Plus och ChatGPT gratisanvändare inom kort. OpenAI:s ordförande och medgrundare Greg Brockman visade även upp mänsklig-datorinteraktion (och till och med mänsklig-dator-datorinteraktion). GPT-4o kan delta i naturliga, realtids röstkonversationer och har förmågan att konversera med ChatGPT via realtidsvideo.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 maj

OpenAI uppdaterar AI-modell för att efterlikna mänskliga talrytmer och detektera humör

OpenAI:s senaste uppdatering av sin artificiella intelligensmodell kan efterlikna mänskliga talrytmer i sina verbala svar och kan till och med försöka upptäcka människors humör. Effekten påminner om filmen ´Her´ från 2013, där huvudpersonen blir kär i ett artificiellt intelligent operativsystem. Även om få kommer att finna den nya modellen förförande, säger OpenAI att den fungerar snabbare än tidigare versioner och kan resonera över text, ljud och video i realtid. GPT-4o, kort för ´omni´, kommer att driva OpenAI:s populära chattbot ChatGPT, och kommer att vara tillgänglig för användare, inklusive de som använder den gratisversionen, inom de kommande veckorna, meddelade företaget under en kort livestreamad uppdatering. CEO Sam Altman postade enkelt ordet ´her´ på sociala mediesidan X. Under en demonstration chattade AI-boten i realtid, lade till känslor - specifikt ´mer drama´ - till sin röst som begärt. Den hjälpte också till med att gå igenom stegen som behövs för att lösa en enkel matematisk ekvation utan att först spotta ut svaret, och assisterade med ett mer komplext programvarukodningsproblem på en datorskärm. Den tog också ett försök att extrapolera en persons känslomässiga tillstånd genom att titta på en selfievideo av deras ansikte (beslutade att han var glad eftersom han log) och översatte engelska och italienska för att visa hur den kunde hjälpa människor som talar olika språk att ha en konversation. Gartner-analytiker Chirag Dekate sade att uppdateringen, som varade mindre än 30 minuter, gav intrycket att OpenAI försöker komma ikapp större rivaler. ´Många av de demos och förmågor som OpenAI visade verkade bekanta eftersom vi hade sett avancerade versioner av dessa demos visade av Google vid deras Gemini 1.5 pro-lansering´, sade Dekate. ´Medan Open AI hade en första förflyttning fördel förra året med ChatGPT och GPT3, jämfört med deras kamrater, speciellt Google, ser vi nu förmågansgap framträda.´ Google planerar att hålla sin I/O-utvecklarkonferens på tisdag och onsdag, där det förväntas avslöja uppdateringar till sitt eget Gemini, dess AI-modell.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 13 maj

OpenAI presenterar ny version av ChatGPT AI-chatbot

Den nya versionen av ChatGPT AI-chatboten har presenterats och erbjuder nästan omedelbara resultat över text, bild och ljud, enligt tillverkaren OpenAI. Den erbjuder möjligheten till realtidskonversationer med chatboten, inklusive möjligheten att avbryta dess svar. Företaget säger att det ´accepterar som inmatning alla kombinationer av text, ljud och bild och genererar alla kombinationer av text, ljud och bildutmatningar´. GPT-4o ska rullas ut under de kommande veckorna. Måndagens tillkännagivande visade uppgifter som realtidsspråköversättning och att använda sin synförmåga för att lösa en mattefråga på ett papper.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 13 maj

Är musikbranschen redo för AI-genererad musik?

Frågan om musikindustrin är redo för den ökade mängden musik som skapas av AI väcks, med två nya startups, Suno och Udio, som producerar musik med tydlig influens från kända upphovsrättsskyddade verk. Udio, som har dragit till sig betydande uppmärksamhet och redan har över 600 000 användare, genererar i genomsnitt tio spår i sekunden på plattformen. Detta väcker frågor om hur många av dessa spår hamnar på musikströmningstjänster och vad deras ankomst betyder för ´royalty poolen´ som delas mellan artister och rättighetshavare.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 13 maj

OpenAI avslöjar GPT-4o, lovar att förändra människa-datorinteraktion

OpenAI har avslöjat GPT-4o, den senaste versionen av den högt ansedda ChatGPT-tekniken, i ett drag som lovar att helt förändra människa-datorinteraktion. AI-färdigheterna har avancerat betydligt med avslöjandet, vilket Chief Technology Officer Mira Murati visade på måndag vid en mycket efterlängtad presentation i San Francisco. GPT-4o lovar konsumenterna en sömlös upplevelse över flera plattformar och skryter med förbättrad prestanda och effektivitet, där ´O´ står för omni. Till skillnad från sina föregångare kommer den här versionen att vara gratis för alla användare och kommer att rullas ut progressivt under de kommande veckorna över hela OpenAI:s produktlinje. De sofistikerade förmågorna hos verktyget kommer dock att vara fritt tillgängliga för betalande prenumeranter. En grundläggande förändring i människa-AI-kontakten representeras av tillägget av tal- och videofunktioner. OpenAI:s VD Sam Altman jämförde det med ´AI från filmerna´.

Direktlänk Dela Turkiye Newspaper fördjupade 13 maj

OpenAI släpper uppdaterad version av sin AI ChatGPT, intensifierar konkurrensen med Google

OpenAI har släppt en högpresterande och mer effektiv version av den artificiella intelligensen som ligger till grund för dess populära generativa verktyg ChatGPT, och gjort det gratis för alla användare. Uppdateringen av OpenAI:s flaggskeppsprodukt kom en dag innan Google väntas göra egna tillkännagivanden om Gemini, sökmotorjättens egna AI-verktyg som konkurrerar direkt med ChatGPT. OpenAI och Microsoft är i en het rivalitet med Google om att vara den största aktören inom generativ AI, men Facebook-ägaren Meta och uppstickaren Anthropic gör också stora framsteg för att konkurrera.

Direktlänk Dela Briefly News fördjupade 13 maj

Sam Altman, VD för OpenAI, har avfärdat rykten om att AI-startupen utvecklar en sökmotor eller lanserar GPT-5. Istället bekräftade han att ett evenemang är planerat den 13 maj för att diskutera ´nya saker´ som företaget arbetar med. Han gav inga ytterligare detaljer om de nya projekten. Altman har nyligen retat med GPT-5 och kallat GPT-4 för ´dumaste modellen´ som människor någonsin kommer att behöva använda igen.

Benzinga fördjupade 13 maj

OpenAI utvecklar GPT-4o, en förbättrad AI-chattbot

OpenAI fortsätter att utveckla sin AI-teknik och lanserar nu nya modeller. 2024 finns det otaliga chattbots på marknaden och de flesta företag - som Google, Anthropic och nu Microsoft - utvecklar flera modeller byggda för olika användningsområden snarare än att bara utveckla en enda flaggskeppsmodell. OpenAI har följt efter med GPT-4o, en uppgradering från förra årets GPT-4-modell, som lanserades i mars 2023 som en betald chattbot som erbjuds via ChatGPT Plus-medlemskapet. GPT-4o kan ta vilken kombination som helst av text, bild och ljud, analysera det och sedan svara med vilken kombination som helst av de tre nämnda medierna.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 13 maj

OpenAI släpper mer avancerad version av sin AI-teknik, GPT-4o

OpenAI har släppt en mer avancerad och mänsklik version av sin AI-teknik som ligger till grund för deras populära generativa verktyg ChatGPT, vilket nu är gratis för alla användare. Uppdateringen till OpenAIs flaggskeppsprodukt kom en dag innan Google förväntas göra egna tillkännagivanden om Gemini, deras egna AI-verktyg som konkurrerar med ChatGPT. Den nya modellen GPT-4o kommer att rullas ut i OpenAIs produkter under de kommande veckorna. OpenAI och Microsoft är i en het rivalitet med Google för att vara den största aktören inom generativ AI, men Facebook-ägaren Meta och uppstickaren Anthropic gör också stora framsteg för att konkurrera.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 13 maj

Cyberkriminella använder generativ AI för att forma attacker

Cyberkriminella har börjat använda generativ AI för att forma sina attacker, till exempel genom att skapa mer övertygande phishing-mejl och sprida desinformation. Nyligen upptäckte hotforskare vid cybersäkerhetsföretaget Sysdig att dåliga aktörer använde stulna uppgifter för att rikta in sig på stora språkmodeller (LLM), med det slutliga målet att sälja tillgången till andra hackare. De stulna molnuppgifterna erhölls genom en sårbar version av Lavarvel, ett gratis och öppet PHP-baserat webb ramverk för att skapa webbapplikationer. Hotaktörer använde verktyg för att generera förfrågningar som kunde rikta in sig på modeller under attackerna. Sysdig-forskare hittade också ett skript som kunde kontrollera uppgifter för de 10 AI-tjänsterna för att se vilka som var användbara för angriparna. De 10 tjänsterna inkluderade Anthropic, Amazon Web Services (AWS) Bedrock, Microsoft Azure, OpenAI, Google Cloud Platform Vertex AI, A121 Labs, ElevenLabs, MakerSuite, Mistral och OpenRouter.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar nytt flaggskeppsmodell GPT-40

OpenAI, AI-startupen bakom chatboten ChatGPT, meddelade på måndagen att de lanserar en ´ny flaggskeppsmodell´ som kommer att vara tillgänglig gratis för användare. Det Microsoft-stödda företaget introducerade sin nya GPT-40-modell under en livestream och visade upp dess funktioner, inklusive färdigheter för realtidssamtal. Teknikchefen Mira Murati sa att användare kan söka efter realtidsinformation genom samtal med verktyget, som har avancerad dataanalys som låter användare ladda upp information som diagram för analys. Betalande användare kommer att ha upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 13 maj

OpenAI introducerar GPT-4o, en snabbare och mer mångsidig efterföljare till ChatGPT

OpenAI har introducerat GPT-4o, en snabbare och mer mångsidig efterföljare till ChatGPT. Den nya modellen använder befintlig stor språkmodellsinfrastruktur för att svara på ljud, visuella och text i realtid, både muntligt och på skärmen. GPT-4o kan rapporteras bearbeta frågor av alla typer med hastigheten av en typisk mänsklig konversation. OpenAI hävdar att GPT-4o uppnår GPT-4 Turbo-prestanda men inom hälften av tiden. När det bearbetar ljud gör det färre fel än Whisper-v3, en förtränad modell för automatiskt taligenkänning.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 13 maj

OpenAI presenterar sin senaste språkmodell GPT-4o

OpenAI har presenterat sin senaste och mest avancerade språkmodell GPT-4o, som kan tolka ljud, bild och text i realtid. Modellen kan svara på ljudinput på bara 232 millisekunder med ett snitt på 320 millisekunder, vilket liknar mänsklig svarstid under samtal. Modellen matchar prestandan för GPT-4 Turbo för engelska och programkod och presterar bättre än Turbo för andra språk än engelska. GPT-4o ska vara mycket bättre på att tolka och förstå visuell input än tidigare modeller. OpenAI har börjat skicka ut GPT-4o i ChatGPT stegvis.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 13 maj

OpenAI överträffar Google med sin nya GPT-4o-uppdatering

OpenAI har nyligen hållit ett stort evenemang för sin ChatGPT, där de presenterade uppdateringar till GPT-4o. Till skillnad från vad Google hävdade att deras Gemini kunde göra i december, kan GPT-4o faktiskt hantera röst, bilder och livevideo, låta användaren avbryta medan de talar och detektera användarens tonfall. Dessutom kan den interagera med flera talare samtidigt och anpassa sig till deras röstinstruktioner i realtid. OpenAI har visat stor förtroende för tekniken genom att demonstrera den live.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 13 maj

YouTube Music testar ny AI-funktion drivs av Google Gemini

AI-funktioner blir allt vanligare i de bästa musikströmningstjänsterna, och erbjuder oss mer personliga lyssningsupplevelser. Nu kan YouTube Music ansluta sig till denna trend med en ny funktion som drivs av Google Gemini. Android Authority rapporterade först att en Gemini-förlängning kan vara på väg till YouTube Music, vilket låter dig be Gemini att spela musik via ditt YouTube Music-konto. Funktionen förbättrar också upptäckten och sökresultaten när du letar efter musik. Även om den nya funktionen inte är ute än, testas den för närvarande och Android Authority hittade ett sätt att aktivera den.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 maj

Open AI lanserar egen sökmotor för att utmana Google

Open har meddelat att de ska lansera sin egen sökmotor. Open AI är redo att ge Google konkurrens med sin AI-stödda sökmotor. OpenAI har meddelat att de ska lansera sin egen sökmotor nästa måndag, en dag innan Google 1/0 konferensen. Google planerar att tillkännage sin AI-uppdatering på 1/0-konferensen. Google innehar cirka 91% av andelen sökmotorer. Lanseringen av Open AI kommer bara att förvärra rivaliteten mellan Open AI och Google. Open AI är redo att ge konkurrens till Perplexity AI. En direkt konkurrens finns mellan Open AI och Perplexity i AI-sökmotorer. OpenAI:s redan etablerade sökmotor kommer att ge Google hård konkurrens. OpenAI:s sökverktyg, i partnerskap med Microsoft, ger aktuell information och citat från hela webben.

Direktlänk Dela Parhlo fördjupade 13 maj

Perplexity AI: Ett unicornföretag som utmanar Google och Open AI

Perplexity AI, baserat i San Francisco, är för närvarande det största hotet mot både Open AI och Google. Start-up företaget, grundat 2022, är ett enhörningsföretag med en värdering på $1 miljard, grundat av tidigare Google och Open AI-anställda. Anledningen är att det är en extremt välutformad hybrid av ChatGPT och Google Search, samtidigt som det är överlägset båda för de flesta vanliga informationsuppgifter. Du kan använda Perplexity AI som en multimodal sökmotor. Till exempel kan du mata in en lång lista med URL:er, ladda upp foton och PDF:er och lägga till kodsnuttar. Uppladdningarna kan vara på vilket språk som helst, och den kommer att ge resultat på engelska om du inte instruerar den annars. Den kostnadsfria versionen av Perplexity AI räcker för de flesta användare, men några av de mer avancerade funktionerna här är endast tillgängliga i Pro-versionen, som kostar $20 per månad eller $200 per år. Den kostnadsfria versionen inkluderar fem Pro-sökningar per dag; Pro-versionen 600.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 13 maj

OpenAI och Microsoft är i en intensiv rivalitet med Google för att bli den stora aktören inom generativ AI, men Facebook-ägaren Meta och uppstickaren Anthropic gör också stora framsteg för att konkurrera. OpenAI släppte på måndagen en högre presterande och mer effektiv version av den artificiella intelligensen som ligger till grund för dess populära generativa verktyg ChatGPT, vilket gör den gratis för alla användare. Uppdateringen av OpenAIs flaggskeppsprodukt kom en dag innan Google förväntas göra egna tillkännagivanden om Gemini, sökmotorjättens egen AI-verktyg som konkurrerar direkt med ChatGPT. Den nya modellen kommer att rullas ut i OpenAIs produkter under de kommande veckorna, med obegränsad tillgång till verktyget för betalande kunder.

Tech Xplore fördjupade 13 maj

OpenAI tillkännager stora uppgraderingar till ChatGPT, inklusive livevideo och gratis premiumfunktioner

OpenAI meddelade idag flera stora uppgraderingar till ChatGPT och dess GPT-modeller, med några av AI:ns bästa funktioner nu tillgängliga gratis för alla användare och en stor uppgradering som kan använda livevideo i dina prompts. ChatGPT har två tillgångsmöjligheter idag. Det finns en gratisnivå baserad på GPT 3.5 som är kraftfull, men saknar avancerade funktioner som filuppladdningar, anpassade GPTs, webbåtkomst och mer. Sedan finns det en betald nivå som använder den senaste modellen, GPT-4. Idag öppnar OpenAI tillgången till GPT-4o, en ny modell som är ännu snabbare än GPT-4, vilket gör det möjligt att lansera många premiumfunktioner för alla gratisanvändare. Detta inkluderar bilduppladdningar och mycket mer, samt några nya funktioner. Sam Altman säger att GPT-4o är ´nativt multimodell´ och kan använda text, bilder, video och röst som input för prompts, och att den nya modellen kommer att kosta hälften så mycket för API-användare. Funktioner som kommer att vara tillgängliga för gratis ChatGPT-användare framöver inkluderar följande, säger OpenAI: En av de imponerande nya demos av ChatGPT:s GPT 4o uppgradering var användningen av livevideo i ChatGPT. Detta möjliggör prompts som du kan interagera med live på ett konversationsmässigt sätt. Detta visades med linjära ekvationer samt ChatGPT som tittar på någons ansikte (efter att ha blivit tillsagd att inte använda en tidigare bild av ett bord) och använder den bilden för att upptäcka deras humör. Google visade märkbart upp liknande funktionalitet för Gemini tidigare idag. Ännu mer imponerande var dock den nya ljudupplevelsen i ChatGPT. Chatbotens röst kan nu kontrolleras av användaren, med kommandon som ´vara mer dramatisk´ eller ´låta mer som en robot´ justerar ljudet av ChatGPT:s röst. OpenAI delade flera fler demos på sin webbplats. Det andra stora tillkännagivandet var en ChatGPT skrivbordsapp för macOS (Windows kommer senare i år). Den nya appen kan använda röst- och textinput, men också ´vision´ genom att använda skärmdelning. ChatGPT:s webbgränssnitt kommer också att få en omgörning. OpenAI säger att dessa nya funktioner rullas ut under de ´närmaste veckorna´.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar snabbare och billigare version av AI-modellen GPT-4o

OpenAI lanserar en snabbare och billigare version av AI-modellen som ligger till grund för deras chatbot, ChatGPT. Den nya stora språkmodellen, GPT-4o, som tränats på stora mängder data från internet, kommer att vara bättre på att hantera text, ljud och video i realtid. Systemet kan svara på frågor verbalt och visuellt, vilket möjliggör en mer flytande konversation. Uppdateringen kommer att medföra en rad funktioner för gratisanvändare som tidigare varit begränsade till betalande prenumeranter på ChatGPT.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 maj

TII lanserar andra iterationen av sin stora språkmodell, Falcon 2

Teknikinnovationsinstitutet (TII), forskningspelaren för Abu Dhabis Advanced Technology Research Council (ATRC), har lanserat en andra iteration av sin stora språkmodell (LLM) - Falcon 2. TII har presenterat två versioner av LLM, Falcon 2 11B och Falcon 2 11B VLM. Den senare skiljer sig ut som TIIs första multimodala modell med förmågan att omvandla visuella indata till text. Falcon 2 11B-modellerna hanterar uppgifter på engelska, franska, spanska, tyska, portugisiska och andra språk, medan Falcon 2 11B VLM kan identifiera och tolka bilder och visuella element.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 13 maj

AI-programvara från ElevenLabs skapar musik

AI-programvaruföretaget ElevenLabs, grundat av tidigare Google- och Palantir-ingenjörer och strateger, leder nu utvecklingen av AI-genererad musik. Företaget har släppt fyra helt AI-genererade låtar, skapade från enkel textinmatning utan redigering. ElevenLabs har tidigare utvecklat naturligt klingande tal- och text-till-tal-programvara med AI och djupinlärning, och har gjort framsteg med att tillhandahålla läppsynkroniseringsfunktioner för AI-genererade karaktärer. Det finns dock frågor kring kvaliteten på musiken och hur ElevenLabs har tränat sin AI att skapa den.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att uppdatera sin flaggskeppschatbot GPT-4

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, planerar att tillkännage uppdateringar till sin mest avancerade AI-modell, GPT-4, på måndag. Företaget kommer att hålla en livestream-konferens för att demonstrera uppdateringarna. Det rapporterades tidigare att företaget planerade att tillkännage en AI-driven sökprodukt, men detta har skjutits upp. OpenAI är under press att expandera användarbasen för ChatGPT, som imponerade på världen med sin förmåga att producera mänsklikt skriftligt innehåll och toppmodern programkod. Att ge ChatGPT förmågan att nå realtids, korrekt webbinformation är ett uppenbart nästa steg.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 13 maj

OpenAI förväntas avslöja betydande uppdateringar för ChatGPT och GPT-4 i sitt ´Spring Updates´-evenemang

OpenAI kommer att livesända sitt ´Spring Updates´-evenemang idag, den 13 maj, kl. 10:30 PM IST. Evenemanget förutspås avslöja betydande uppdateringar gällande ChatGPT och GPT-4. Trots spekulationer om potentiella tillkännagivanden relaterade till ChatGPT och en ryktad återupplivning av Googles sökmotor, siktar OpenAI på att skingra osäkerheter genom att vara värd för ´Spring Updates´-livesändningen. Trots rykten om lanseringen av en ny OpenAI-sökprodukt eller GPT-5, har en talesperson förnekat sådana påståenden. Istället sägs evenemanget fokusera på att visa de nya funktionerna i ChatGPT och GPT-4.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 13 maj

Rykten om AI-transkription och sammanfattning i iOS 18

Enligt uppgifter kommer nästa version av Apples iPhone-programvara, iOS 18, att inkludera AI-transkription av röstinspelningar i sin Voice Memos-app, något som konkurrenter som Samsung och Google redan har. AI-transkriptionen kommer att ge en löpande transkription av Voice Memos, plus en sammanfattning. Notes-appen kommer också att integrera AI-transkription med kommande uppdateringar. Apple kommer även att förbättra Safari med AI-driven Intelligent Search och innehållssammanfattning. Dessutom kan AI-utvecklingen av Siri starta på Apples WWDC 2024, som är precis runt hörnet.

Direktlänk Dela My Mobile fördjupade 13 maj

Reddit och AI: En tillväxtmotor för aktien?

Reddit, som nyligen introducerades på börsen, har visat betydande tillväxt och lockat uppmärksamhet genom att betona användningen av artificiell intelligens (AI) för att förbättra produktiviteten. Trots att Reddit fokuserar på innehåll genererat av människor snarare än AI-modeller, använder företaget AI för att hjälpa användare att hitta gemenskaper och för att hjälpa gemenskaper att upprätthålla regler. Reddit har också ett samarbete med Google för att förbättra AI-modeller. Trots detta kommer största delen av Reddits intäkter från annonsering, med en stark inkomsttillväxt på 48% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 maj

Googles beslut hotar Florida-mors bloggverksamhet

En mamma till tre i Florida påstår att beslut som görs på Google, mer än 2000 miles från hennes hem, hotar hennes bloggverksamhet. Cirka 40 procent av besöken till hennes blogg, Easy Family Recipes, kommer via sökmotorn, som i mer än två decennier har fungerat som internetets clearinghus, och skickar användare till hundratals miljoner webbplatser varje dag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 13 maj

Demis Hassabis, en framstående forskare inom artificiell intelligens (AI), kommer att bli mer känd på Wall Street. Hassabis, som är schackmästare och neurovetenskapsman, framträder som ansiktet utåt för Googles stora AI-satsning. Han kommer att tala på den årliga utvecklarkonferensen Google I/O för första gången. Hassabis har fått uppgiften att föra de senaste AI-teknologierna till alla delar av Google för att tjäna dess miljarder användare. Alphabet VD Sundar Pichai sammanslog nyligen Hassabis DeepMind med Google Brain, ett separat AI-team, och valde Hassabis att leda gruppen.

Consumer News and Business Channel fördjupade 13 maj

OpenAI förbereder sig för ´Våruppdateringar´ live stream händelse

Teknikvärlden är full av rykten inför OpenAIs mycket förväntade live stream-evenemang ´Våruppdateringar´, där nya funktioner och förbättringar för dess ChatGPT och GPT-4-modeller ska avslöjas. Det har spekulerats i potentiella tillkännagivanden, med förslag om en återupplivning av Googles sökmotor och lansering av GPT-5. OpenAI har dock hållit tyst, vilket ökar förväntningarna inför evenemanget. En talesperson för OpenAI klargjorde dock att de inte kommer att lansera en sökprodukt eller GPT-5. Istället kommer evenemanget att fokusera på att visa demonstrationer av de förbättrade funktionerna i ChatGPT och GPT-4.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 maj

Google I/O 2024 förväntas presentera ny AI-teknik och Android-funktioner

Google I/O 2024 kommer att äga rum denna vecka, där nya AI-teknologier och Android-funktioner kommer att presenteras. Google VD Sundar Pichai kommer återigen att leda en keynote tillsammans med sina chefer för att diskutera AI, Pixel och mycket mer. Google har redan visat sin AI-expertis under de senaste månaderna, nu tillgänglig via Search, Gemini på mobilen och mer. Men företaget har tydligt mer på lager, vilket gör att utvecklare kan ta sina appar till nästa nivå. Keynoten kommer att sändas live på Googles YouTube-sida.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 13 maj

Google ger ut nytt swag för Gemini AI-funktioner

Google har gett ut nytt swag för dess Gemini AI-funktioner, tidigare kända som Bard. Här är några bilder på Gemini-väskor, t-shirts och jackor. En användare uttryckte sin tacksamhet för att ha fått delta i projektet och utveckla en LINE Chatbot med Gemini API och Cloud Functions för Firebase 2nd Gen. Detta inlägg är en del av vår dagliga Sökfoto av dagen-kolumn, där vi hittar roliga och intressanta bilder relaterade till sökbranschen och delar dem med våra läsare.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 13 maj

Google I/O 2024: Förväntade AI-nyheter och potentiell ny hårdvara

Google har haft ett händelserikt år, med omnamngivning av sin AI-chatbot från Bard till Gemini och flera nya AI-modeller. På årets Google I/O förväntas företaget göra ännu fler tillkännagivanden om AI, dess olika appar och tjänster, och potentiellt ny hårdvara. Googles årliga utvecklarkonferens äger rum den 14 och 15 maj på Shoreline Amphitheatre i Mountain View, Kalifornien. Huvudpunkten kommer att vara artificiell intelligens, med över 10 bekräftade utvecklarsessioner relaterade till generativ AI. Dessutom kommer nyheter om Android 15 och Wear OS 5 att presenteras.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 13 maj

Google satsar på AI i årets utvecklarkonferens

Google kommer att satsa allt på artificiell intelligens (AI) under sin årliga utvecklarkonferens I/O, enligt branschexperter. Företaget förväntas diskutera sin AI-vision för framtiden och tillkännage integrationen av generativ AI i alla sina populära produkter. Google kommer också att lansera en rad nya appar, funktioner och utvecklingsverktyg vid sin årliga mjukvarukonferens. De kommer att presentera nästa iteration av Googles mobilprogramvara som driver smartphones, Android 15, som för närvarande finns tillgänglig i beta. Google kommer också troligtvis att avtäcka Wear OS 5, och göra uppdateringar till sin AI-chatbot Gemini.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 13 maj

Förhandsgranskning av Android 15 inför Google I/O 2024

Android har för närvarande majoriteten av marknadsandelen för globala mobila operativsystem, vilket gör det till det mest populära OS över hela världen. Precis som tidigare år förbereder Google sig för att avtäcka nästa version av sitt operativsystem, Android 15, under den årliga Google I/O-utvecklarkonferensen den 14 maj. Med nyligen tekniska framsteg förväntas Android 15 visa flera nya AI-funktioner, som den inbyggda inkorporeringen av Gemini AI i kärn-OS, uppdaterade förstapartsapplikationer och mer. Trots att Android 15-beta har varit tillgänglig för utvecklare under en tid nu, har Google behållit hemligheten om många av de framstående funktionerna, som kommer att avslöjas under I/O 2024.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 13 maj

Google förbereder lansering av ´Memory´-funktionen för Gemini

Google har snabbt rullat ut uppdateringar till Gemini de senaste månaderna, och det verkar som att en ny stor funktion, kallad ´Memory´, snart är redo att lanseras. ´Memory´-funktionen kommer att kunna använda detaljer från tidigare konversationer för att påverka framtida konversationer. Exempel på detaljer kan vara kostpreferenser, önskemål om kortare svar och antalet barn användaren har. Dylan Roussel delade en ny användargränssnitt för ´Memory´-funktionen i Gemini på Twitter och sa att funktionen kan lanseras inom de närmaste dagarna.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 13 maj

YouTube Music att införliva Gemini AI för förbättrad användarupplevelse

YouTube Music kommer snart att få en Gemini-förlängning, vilket kommer att möjliggöra användning av AI för att utföra vissa uppgifter i streamingapplikationen. Google arbetar nu på Gemini-förlängningar kopplade till sina olika applikationer, och YouTube Music är en del av listan. Genom att koppla ditt Google-konto till de två tjänsterna kan du be Gemini att skapa spellistan för dina drömmar eller hjälpa dig att upptäcka en ny musikgenre, allt inom YouTube Music. Dock är förlängningen ännu inte tillgänglig för allmänheten. Men Google har publicerat en supportsida som förklarar hur det fungerar, vilket indikerar att dess distribution inte kommer att dröja länge.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 13 maj

OpenAI meddelar stora uppdateringar till ChatGPT idag: Vad kan förväntas

OpenAI kommer att meddela betydande uppdateringar till sin ChatGPT AI-chatbot och GPT-4 LLM-modell. Företaget har organiserat en ´Spring Updates´ livestream på sin webbplats, planerad till 10:00 PT (10:30 IST). Meddelandet kommer precis innan Googles årliga utvecklarkonferens, Google I/O 2024, som ska äga rum imorgon. OpenAI:s VD Sam Altman har försökt att hantera förväntningarna inför meddelandet. Tidigare rapporter har antytt att OpenAI utvecklar en AI-driven sökprodukt för att konkurrera med Google Search.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 13 maj

OpenAI introducerar nya funktioner för GPT-4 och ChatGPT

OpenAI kommer att introducera nya funktioner för sina GPT-4 och ChatGPT-modeller idag. Förbättringarna förväntas integrera referenskapaciteter liknande Microsofts Copilot och Bing Chat, vilket gör att ChatGPT kan leverera verifierade informationskällor. Detta syftar till att förbättra tillförlitligheten i AI:s svar. OpenAI:s vd Sam Altman förklarade att de kommande uppdateringarna inte kommer att göra plattformen till en direkt konkurrent till Google Search och avfärdade rykten om lanseringen av GPT-5 vid detta evenemang. Dessutom antydde Jim Fan från NVIDIA om potentiella framsteg inom talteknologi. Ai-utbildaren Alvaro Cintas spekulerade också om införandet av nya modellkodnamn som gpt-4l och gpt-4-auto, vilket indikerar ett bredare användningsområde. De fullständiga detaljerna kommer att avslöjas under OpenAI:s evenemang senare idag.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 13 maj

OpenAI skjuter upp lanseringen av GPT-5 och ny sökmotor

Trots rykten om att OpenAI skulle lansera sin avancerade språkmodell GPT-5 inom kort kommer detta inte att ske. Detta meddelade företagets VD, Sam Altman, inför ett stort evenemang som företaget håller. Det har även pratats om en ny sökmotor som OpenAI arbetar på, vars huvudsyfte är att konkurrera direkt med Google. Men denna sökmotor kommer inte heller att presenteras inom de närmaste dagarna. Trots utebliven lansering av GPT-5 och sökmotorn lovar Altman intressanta nyheter.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att visa upp nya ChatGPT och GPT-4 funktioner på online-evenemang

OpenAI kommer att visa upp nya funktioner för ChatGPT och GPT-4 på måndag kl 10.30 IST på ett online-evenemang. Företaget har inte givit ut några fler detaljer. Reuters spekulerade att startup-företaget för AI kan lansera sin AI-drivna sökmotor under livestreamen som en konkurrent till Google Search. Men VD Sam Altman bekräftade i ett inlägg att detta inte är fallet. OpenAIs tillkännagivande är tidsbestämt en dag före starten av Googles årliga I/O-konferens, där teknikjätten förväntas avtäcka en mängd AI-relaterade produkter. Enligt Bloomberg är OpenAIs sökprodukt troligtvis en utökning av dess flaggskeppsprodukt ChatGPT och gör det möjligt för ChatGPT att dra in direkt information från webben och inkludera citat.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 13 maj

OpenAI planerar uppdateringar för sin chatbot ChatGPT och AI-modell GPT-4

OpenAI, företaget bakom den framstående chatbotten ChatGPT, planerar att lansera uppdateringar till sin produkt och sitt mest avancerade AI-modell GPT-4. Trots att ChatGPT snabbt nådde 100 miljoner aktiva användare per månad efter lanseringen 2022, har trafiken till webbplatsen varit oregelbunden under det senaste året. Företaget har stått inför utmaningen att integrera realtidsinformation i ChatGPT, något som branschexperter anser vara ett naturligt nästa steg. OpenAI planerade att lansera en AI-driven sökprodukt, men bestämde sig för att skjuta upp tillkännagivandet.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 13 maj

OpenAI:s vårunderhållning väntas avslöja stora uppgraderingar och ny AI-röstassistent

OpenAI:s vårunderhållning kan ses live på företagets officiella webbplats eller YouTube-kanal. Trots spekulationer om att OpenAI skulle lansera en sökmotor för att konkurrera med Google, bekräftade VD Sam Altman att detta inte skulle vara fallet. Enligt rapporter kan ett av de viktigaste tillkännagivandena vara en ny AI-röstassistent. Den multimodala AI-modellen erbjuder en snabbare och mer exakt tolkning av bilder och ljud jämfört med nuvarande modeller. Utvecklaren Ananay Arora upptäckte även bevis för att OpenAI hade tillhandahållit servrar för realtids ljud- och videokommunikation, vilket antyder möjligheten att telefonfunktioner läggs till i ChatGPT.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 13 maj

Jämförelse mellan AI-chatbotarna ChatGPT och Google Gemini

Konkurrensen mellan AI-chatbotarna ChatGPT från OpenAI och Google Gemini intensifieras. Båda plattformarna erbjuder kraftfulla språkmodeller som kan generera text, översätta språk och engagera sig i mänsklika konversationer. ChatGPT, som drivs av OpenAI:s GPT-4-arkitektur, har fått mycket uppmärksamhet för sina konversationsförmågor och kreativa textgenerering. Google Gemini utnyttjar Googles stora data och resurser för att erbjuda förbättrade sökfunktioner och ett bredare spektrum av applikationer. Båda plattformarna erbjuder gratisversioner, men deras förmågor skiljer sig avsevärt. En premiumversion, Gemini Pro, är under utveckling och lovar ännu mer avancerade funktioner. Båda företagen arbetar aktivt för att åtgärda eventuella fel och fördomar i sina svar genom kontinuerliga uppdateringar av modellen och användarfeedback.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 maj

Microsoft Copilot överträffar rivaler som ChatGPT och Google Gemini

Microsoft Copilot är en av de bästa AI-chattbotarna idag, och slår till och med rivaler som ChatGPT och Google Gemini. Detta beror på att Microsoft låter dig använda OpenAI:s banbrytande GPT-4 Turbo-språkmodell gratis, medan de flesta andra kräver en månadsabonnemang. Microsoft har investerat över 10 miljarder dollar i OpenAI och är värd för chattbotens infrastruktur. Om Copilot inte fungerar för dig finns det några steg du kan ta för att få det att fungera igen, som att kontrollera din internetanslutning, se om Copilot är nere, logga in på ditt Microsoft-konto igen, återställa din webbläsares cache och cookies, eller använda den officiella Copilot mobilappen.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 13 maj

AI-filmfestival visar potentialen för berättande genom ny teknologi

En AI-filmfestival, organiserad av Runway AI, visar upp berättande möjligheter med den nya teknologin. Festivalen visade en rad fantastiska varelser som lerväsen och jättemormödrar. Nästan 3 000 kortfilmer skickades in till festivalen, och de tio utvalda filmerna visade filmskaparnas levande fantasier i estetiskt fantastiska universum. Den senaste tekniken gör att filmer kan göras på en bråkdel av en typisk filmbudget och av alla som har tillgång till en dator och programvaran. Runway AI utvecklar för närvarande något som kallas ´General World Models´, ett AI-system som kan simulera en verklig världsmiljö genom att förutse hur framtida händelser utvecklas i en dynamisk miljö.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 13 maj

AI-filmfestival visar framtidens berättande

Ett filmfestival för artificiell intelligens (AI) har visat upp berättandepotentialen som AI-tekniken kan erbjuda. Nästan 3 000 kortfilmer skickades in till festivalen som organiserades av Runway AI, en ledande startup inom AI-driven videogenerering. De tio utvalda filmerna visade upp filmskaparnas levande fantasier i estetiskt fantastiska universer. Tekniken tillåter filmer att göras på en bråkdel av en typisk filmbudget och av vem som helst med tillgång till en dator och programvaran. I februari lanserade generativa AI-ledaren OpenAI sin videoproduktionsprogramvara Sora, medan Google och Meta utvecklar sina egna versioner, kallade Lumiere och Emu.

Direktlänk Dela Daily Sabah fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att uppdatera sin flaggskepps-chattbot GPT-4

OpenAI planerar att tillkännage uppdateringar till sin flaggskepps-chattbot, GPT-4, på måndag. Företaget kommer att hålla en livestream-konferens för att visa uppdateringarna. OpenAI, som stöds av Microsoft, rapporterades förra veckan planera en tillkännagivelse på måndag om en AI-driven sökprodukt, men beslutade att skjuta upp tillkännagivandet. OpenAI har pressats att utöka användarbasen för ChatGPT, som imponerade på världen med sin förmåga att producera mänskliknande skriftligt innehåll och förstklassig programvarukod. Att ge ChatGPT sökmotorliknande förmåga att få tillgång till realtids, korrekt webbinformation är ett uppenbart nästa steg.

Direktlänk Dela Gulf Business fördjupade 13 maj

AI-startups automatiserar musikskapande, väcker oro bland artister

AI-startups som Suno och Udio utvecklar verktyg som automatiserar musikskapandet. Genom att ange en kort textkommando kan Suno skapa musik som låter förvånansvärt mänskligt på bara några sekunder. Hela album med vad som verkar vara AI-genererade låtar skapade med Suno strömmas nu på tjänster som Spotify. Detta har dock väckt oro över artisternas försörjning och kan snart fylla internet med halvfärdiga, datoriserade låtar. Hundratals musiker, inklusive Billie Eilish, Miranda Lambert och Aerosmith, skrev ett öppet brev förra månaden via den ideella Artist Rights Alliance där de uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och andra att stoppa användningen av AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 13 maj

Apple närmar sig stora avslöjanden inom AI-tjänster

Apple, som tidigare har varit försiktiga med att integrera generativ AI i sina produkter, verkar nu vara nära flera stora avslöjanden gällande AI-tjänster i iPhone. Detta kommer i samband med bolagets stora utvecklarkonferens i San Francisco i juni, där artificiell intelligens förväntas stå i fokus. Det har tidigare diskuterats att Apple vill använda Alphabets Gemini som grund i sina tjänster, men rapporter tyder på att Apple nu närmar sig ett avtal med Open AI, skaparen av Chat GPT. Det är oklart hur Open AI:s språkmodell kommer att användas i Apples miljö.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 13 maj

Apple kan integrera AI i kommande iOS 18

Apple överväger att integrera artificiell intelligens (AI) i sin kommande iOS-version, iOS 18, enligt rykten. Företaget är i slutförhandlingar om att inkludera ChatGPT i iOS 18 med OpenAI. Det är dock osäkert om det är ChatGPT som kommer att användas eller om det blir Googles Gemini. Det finns även indikationer på att Apple har haft eller fortfarande har diskussioner med Google om detta.

Direktlänk Dela Mobilanyheter fördjupade 13 maj

Bharti Airtel har meddelat att de har ingått ett långsiktigt samarbete med Google Cloud för att leverera molnlösningar till indiska företag. Samarbetet kommer att erbjuda en svit av molnlösningar från Google Cloud för att snabbspåra molnadoption och modernisering för Airtels kunder. Dessutom kommer Airtel att erbjuda en svit av molnhanterade tjänster till sin kundbas av över 2000 stora företag och en miljon framväxande företag. Genom detta samarbete riktar de två företagen in sig på den stora och växande indiska marknaden för offentliga molntjänster, som förväntas uppgå till 17,8 miljarder dollar 2027.

Moneycontrol fördjupade 13 maj

Generativ AI: Dyrt men potentiellt värdefullt

Generativ AI är fokus för de flesta nyare AI-initiativ inom organisationer, enligt en undersökning från Gartner. Medarbetare interagerar oftast med tekniken när den är inbäddad i befintliga produktivitets- och affärsapplikationer, som Microsofts 365 Copilot och Adobe Firefly. Dessa AI-funktioner är dock inte billiga, med leverantörer som tar ut en extra avgift för generativa AI-funktioner i sina produkter. Att visa värdet av AI-projekt är det största hindret för att införa AI, enligt undersökningen. Majoriteten av cheferna (59 procent) är osäkra på sin organisations förmåga att kvantifiera eventuella produktivitetsvinster från medarbetarnas användning av AI.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 13 maj

AI-företagen OpenAI och Perplexity gör framsteg inom artificiell intelligens. OpenAI lanserar en sökorienterad produkt för att utmana teknikjättar som Google och Bing. Perplexity, som grundades av Aravind Srinivas, har snabbt fått uppmärksamhet med sin AI-första strategi och planerar global expansion, särskilt genom partnerskap med stora telekommunikationsföretag. Perplexity har nyligen inlett ett samarbete med SoundHound, en ledare inom röst AI-teknologi. Samarbetet innebär att Perplexitys avancerade storspråksmodell (LLM) integreras i SoundHounds röstassistent Chat AI.

Next Unicorn Ventures fördjupade 13 maj

Industriledare varnar för överdriven hype kring generativ AI

Patrick Bangert, senior vice president för data, analys och AI på molnlösningstjänstleverantören Searce, varnar för att cirka 90% av påståendena man hör om AI är lögner eller propaganda. Han menar att de flesta användningsfall man ser populärt på sociala medier är mer underhållning än verklig nytta. Bangert påpekar att det är få företag som faktiskt skapar AI-teknik och att många av dessa företag är förlustbringande. Han tror att de stora spelarna som Amazon, Microsoft och Google kommer att köpa upp de andra företagen på sikt.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 13 maj

Google I/O 2024: Marknadsförare väntar på uppdateringar om generativ AI och sök

På veckans Google I/O 2024 kommer marknadsförare att vara uppmärksamma på uppdateringar om framtiden för generativ AI och sök. Google introducerade sin sökgenerativa upplevelse (SGE) vid Google I/O 2023, ett verktyg för generativ AI-sökning som har testats under det senaste året. Generativ AI kommer att förändra SEO genom att utmana varumärken att optimera för naturligt språk och noggrannhet istället för nyckelord. Enligt Craig Emimeliah, kreativ chef på Stagwells Code & Theory agency, kan varje plattform ha ett annat fokus när det gäller trovärdigt innehåll. SEO-byrån Graphite har släppt en ny SEO-plattform som fokuserar på ämnen istället för nyckelord. Plattformen analyserade hundratals miljoner nyckelord för att skapa ett ämnesdiagram för att hjälpa till att analysera användaravsikt.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 13 maj

Studie om maskininlärning i detaljhandelsmarknaden tillgänglig på OrbisResearch.com

En ny studie, ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2024´, är nu tillgänglig på OrbisResearch.com. Forskningsrapporten ger omfattande insikter i marknaden för maskininlärning i detaljhandeln, inklusive viktiga trender, möjligheter, utmaningar och strategisk vägledning för intressenter. Rapporten diskuterar bland annat e-handelsintegration, hållbarhetsinitiativ och användningen av dataanalys och AI. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, NVIDIA, Google, Sentient Technologies och Salesforce.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

Studie om maskininlärning i medicinsk bildbehandling nu tillgänglig

En ny studie med titeln ´Maskininlärning i medicinsk bildbehandling Marknad 2024´ är nu tillgänglig på OrbisResearch.com. Marknaden för maskininlärning i medicinsk bildbehandling är snabbt föränderlig och präglas av innovation, tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Rapporten ger en översikt över marknadens dimensioner, tillväxtbanor, framstående aktörer och avgörande faktorer som påverkar dess landskap. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar Zebra, Arterys, Aidoc, MaxQ AI, Google, Tencent och Alibaba.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

Maskininlärningsteknikmarknaden växer globalt

Maskininlärningsteknikmarknaden upplever betydande global tillväxt, drivet av tekniska framsteg, förändrade konsumentpreferenser och ökad efterfrågan på innovativa produkter. Topp 10 företag och deras prestanda ger en överblick över de ledande företagen inom marknaden, inklusive en utvärdering av deras finansiella prestanda, marknadsandel och strategiska ansträngningar. Strategiska insikter ger värdefulla perspektiv på rådande marknadstrender, konkurrensmiljö och tillväxtvägar. Nyckelprodukter inom marknaden bidrar avsevärt till marknadsexpansionen och påverkar trender inom branschen.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

AI-kunskaper allt viktigare för att fylla yrkesroller, enligt studie

55% av ledarna uttrycker oro över att ha tillräckligt med talang för att fylla roller under det kommande året då AI-färdigheter blir allt mer relevanta, enligt en ny studie. Majoriteten av ledarna (55%) är oroliga över bristen på talang för att fylla roller, enligt 2024 Microsoft Work Trends Index. 71% av ledarna säger att de hellre anställer en mindre erfaren kandidat med AI-färdigheter än en mer erfaren kandidat utan dem. Trots att AI har varit i rampljuset sedan lanseringen av OpenAI´s ChatGPT i november 2022, har stora företag varit långsamma med att integrera tekniken och hjälpa till att uppgradera sina talangpooler.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att släppa GPT-5 och ChatGPT sökmotor

OpenAI:s VD Sam Altman har hållit intresset levande kring släppet av en generativ förtränad transformer (GPT)-5 och en ChatGPT sökmotor genom att kalla tidigare versioner för “dumma”. OpenAI har publicerat en blogg som antyder släppet av GPT-4.5 Turbo, och Altman har hänvisat till en ny ChatGPT-modell i år. Det finns även tecken på att OpenAI kommer att släppa en ChatGPT sökmotor, som syftar till att konkurrera med Google. Altman har dock skapat förvirring genom att posta att demon inte kommer att vara gpt-5, inte en sökmotor, utan något nytt som folk kommer att älska.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att uppgradera ChatGPT, förnekar rykten om att lansera sökmotor

OpenAI, skaparen av den populära AI-chatboten ChatGPT, planerar att förbättra chatbotens förmågor. Det har rapporterats att företaget överväger att lansera en konkurrent till Google Search, men dessa rykten har förnekats av Sam Altman, OpenAI:s ledare. Altman bekräftade dock att företaget arbetar på något nytt och att uppdateringar om ChatGPT kommer att meddelas snart. Han tillade också att han är engagerad i att bygga AGI, oavsett kostnad.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att livestreama uppdateringar till ChatGPT och GPT-4

OpenAI kommer att livestreama uppdateringar till ChatGPT och GPT-4 på måndag kl. 1 p.m. ET (3am tisdag morgon AEST). I en tweet på fredag förkastade VD Sam Altman flera rapporter om att OpenAI lanserar en sökmotor eller GPT-5 vid evenemanget. Men Altman tillkännagav att något som ´känns som magi´ kommer till ChatGPT. Evenemanget på måndag kommer att ske en dag före Google I/O, vilket förväntas vara fullt av AI-relaterade uppdateringar. Måndag kommer också att vara det första OpenAI-evenemanget kring en uppdatering till GPT-4 och ChatGPT på ungefär sex månader.

Direktlänk Dela Gizmodo Australia fördjupade 13 maj

Apple och OpenAI nära avtal om användning av AI i iOS 18

En rapport hävdar att samtal mellan Apple och OpenAI närmar sig slutförandet, vilket kan innebära att iOS 18 kommer att drivas av ChatGPTs generativa AI. Läckan online påstår att Apple och OpenAI ´slutgiltigar villkoren´ för att använda ChatGPT på iOS 18. Rapporten säger också att Apple fortfarande diskuterar med Google om den troliga användningen av Gemini. Apple planerar en stor förändring till AI baserat på senaste nyheter. Det har rapporterats att Safari kommer att ha AI-assisterad surfning, medan Siri förväntas få en översyn för att göra den jämförbar med de senaste assistenterna.

Direktlänk Dela iLounge fördjupade 13 maj

Apple nära att slutföra avtal med OpenAI för att inkludera ChatGPT på iPhone

Apple är nära att slutföra ett avtal med OpenAI om att inkludera den populära chattboten ChatGPT i den kommande iPhone-modellen, enligt källor till Bloomberg. Apple testar en intern chattbot, ´Apple GPT´, men den används endast för produktprototyper och svarar på frågor baserat på data som Apple tillhandahåller. Företaget är fortfarande i samtal med Google om att licensiera Gemini för att driva AI-funktioner på iPhone, men dessa samtal har ännu inte lett till ett avtal. Apple har också närmat sig Baidu för att använda dess AI-modeller för iPhone, eftersom Google har liten närvaro i Kina. Apple kommer att dela detaljer om sitt pågående AI-arbete vid WWDC 2024 den 10 juni.

Direktlänk Dela Hardwarezone.com.sg fördjupade 13 maj

Apple i diskussioner med OpenAI om att integrera AI-teknologi i iOS 18

Apple är enligt uppgift i avancerade diskussioner med OpenAI om att integrera AI-företagets banbrytande teknologi i iOS 18. Detta partnerskap kan innebära att OpenAI:s populära chatbot, liknande ChatGPT, kommer till Apples iPhone-operativsystem. Samtidigt förhandlar Apple med Google om att licensiera dess Gemini generativa AI-teknologi för iOS 18. Inget slutligt beslut har ännu fattats, och Apple kan slutligen slå avtal med både OpenAI och Google eller välja en helt annan leverantör. Apple planerar att presentera sin nya AI-programvara och tjänster vid den kommande Worldwide Developers Conference i juni.

Direktlänk Dela Wall Street Pit fördjupade 13 maj

OpenAI kan presentera en röstassistent på måndag

OpenAI kan komma att presentera en röstassistent på måndag, enligt The Information. Teknologin, som kombinerar ljud, text och bildigenkänning, skulle kunna användas för att exempelvis hjälpa barn med läxläsning eller ge information om omgivningen. OpenAI har tidigare meddelat att de kommer att hålla en livestream på måndag. Företaget har tidigare introducerat röst- och bildfunktioner i sin produkt ChatGPT. OpenAI har även rapporterats vara i samtal med Apple om att integrera ChatGPT med iOS 18.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 13 maj

Kalifornien planerar att använda AI-verktyg för att förbättra offentliga tjänster

Kalifornien planerar att använda generativ artificiell intelligens (AI) för att minska trafikstockningar, göra vägarna säkrare och ge skatterådgivning, bland annat. Detta är en del av guvernör Gavin Newsoms ansträngningar att utnyttja nya teknologier för offentliga tjänster. Statens administration samarbetar med fem företag för att skapa AI-verktyg med teknik utvecklad av techjättar som Microsoft-stödda OpenAI och Google- och Amazon-baserade Anthropic. Företagen kommer att genomföra en sex månaders intern prövning där statliga arbetstagare testar och utvärderar verktygen. Alla verktygen anses vara lågrisk, vilket innebär att de inte interagerar med konfidentiell data eller personlig information.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 13 maj

Samsung utökar AI-funktioner för Galaxy till fler enheter

Samsung fortsätter att utöka sin uppsättning av Galaxy AI-funktioner, vilket erbjuder förbättrad produktivitet och kommunikationsverktyg till ett större utbud av Galaxy-enheter. Dessa funktioner, som ursprungligen introducerades med Galaxy S24-serien tidigare i år, når nu användare av Galaxy S22-serien, Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4 och Galaxy Tab S8-serien i USA. Galaxy S21-serien kommer dock att motta vissa AI-funktioner, men Samsung har klargjort att inte alla funktioner kommer att vara tillgängliga på dessa något äldre enheter. Funktionerna inkluderar bland annat Circle to Search med Google, Chat Assist, tolk, Live Translate, Note Assist, Browsing Assist och Generative Edit.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 12 maj

Alaska Airlines testar AI-driven flygsökverktyg

Alaska Airlines testar ett AI-drivet flygsökverktyg som syftar till att inspirera resenärer under de tidiga stadierna av resplanering och hjälpa dem att lösa in lojalitetspoäng. Verktyget låter användarna be om föreslagna flygdestinationer baserat på allmänna intresseområden, som till exempel valskådningsstränder eller vinprovning. Det låter också användarna söka efter flygningar som de kan köpa med specifika mängder lojalitetspoäng. Flera flygbolag har sagt att de arbetar med liknande AI-verktyg, men få har hittills släppt något, särskilt ett som kan hantera frågor om lojalitetspoäng.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 12 maj

OpenAI planerar att presentera något nytt relaterat till ChatGPT och GPT-4

OpenAI planerar att presentera något nytt i morgon kl 19:00 svensk tid, dagen före Google I/O, enligt flera rapporter. Sam Altman, företagets ledare, har dock avfärdat att de kommer att introducera GPT-5 eller en sökmotor. Det som kommer att presenteras har att göra med ChatGPT och GPT-4 och Altman beskriver det som ´känns som magi´. The Information antyder att vi kommer att se multimodal AI, som kan hantera och tolka mer än text, liknande den som finns i Google Gemini och Google Lens. Rykten säger också att ChatGPT kommer att kunna hantera telefonsamtal och känna igen tonfall i tal.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 12 maj

AI:s inverkan på smartphones och Androids framtid

Smartphones fortsätter att vara oumbärliga i vardagen, trots att smarta enheter som Humane AI Pin och Rabbit R1 inte uppfyller användarnas förväntningar. Android förväntas anpassa sig till AI-eran, med sammanslagningen av Android och Googles hårdvaruteam vilket intensifierar fokus på AI i Androids ekosystem. Googles Pixel 8 använder AI-drivna Tensor-chipset för att betona AI-funktioner, men hela spektrumet av dess potential är ännu inte utnyttjat. Tjänster som Gemini kan erbjuda betydande fördelar för användare, särskilt med förbättrad enhetsinterkoppling. Konkurrensen mellan teknikjättarna driver utvecklingen av AI, med företag som Apple, Microsoft och OpenAI som utvecklar sina egna AI-lösningar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 maj

OpenAI planerar att avslöja en multimodal AI-modell

OpenAI förväntas snart avslöja en multimodal AI-modell som kan kommunicera med användare och känna igen objekt. Denna modell kan analysera bilder och ljud snabbare och noggrannare än nuvarande transkriptions- och text-till-tal-teknologier. Den förväntas förbättra kundtjänsten genom att hjälpa operatörer att förstå samtalston och sarkasm. Dessutom kan den hjälpa elever med algebra och översättningsskyltar. Trots att den sägs överträffa GPT-4 Turbo i vissa fråge- och svarsuppgifter, varnar källor för att modellen inte är felfri. Enligt utvecklaren Ananay Arora kan OpenAI lägga till ChatGPT-funktionalitet för telefonsamtal.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 12 maj

Hantering av könsojämlikhet i AI-system

Experter inom artificiell intelligens (AI) har uttryckt oro över den utbredda könsbiasen inom AI-algoritmer, vilka ofta visar snedvridna svar och antaganden som gynnar manliga input. Dr. Timnit Gebru, forskare inom AI på Google, har belyst allvaret i denna fråga genom empiriska bevis. En framstående svensk teknologiledare har föreslagit en strategi för att motverka denna bias. Det krävs en strategisk och mångfacetterad ansats, inklusive förfining av datamängder som tränar AI, betoning av mångfald och säkerställande av att utvecklingsteamen är diversifierade. Genom att åta sig dessa förändringar kan teknikindustrin arbeta mot en rättvis och opartisk AI. Könsbias i AI kan leda till utveckling av produkter som inte effektivt tjänar halva befolkningen och i vissa fall kan snedvridna algoritmer orsaka skada.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 maj

Apple överväger generativ AI-revolution för iOS 18

Apple planerar att förändra sättet vi interagerar med våra iPhones genom att införa generativ AI i iOS 18, vilket skulle kunna göra chatbots smartare och användargränssnittet mer effektivt. Företaget är nära att slutföra en affär med OpenAI för att driva vissa generativa AI-funktioner, som en chatbot, för det nya iOS i år. Samtal med Google om att integrera Gemini pågår, men ingen överenskommelse har nåtts. ChatGPT, en blixtsnabb transformerande AI från OpenAI, ligger i kärnan av denna teknik. Apple överväger också ett samarbete med Google för att integrera deras AI-motor Gemini. De nya AI-funktionerna förväntas presenteras under Worldwide Developers Conference nästa månad.

Direktlänk Dela Hypefresh fördjupade 12 maj

Google One AI Premium: Är du prenumerant?

Google One AI Premium, som lanserades i februari, erbjuder tillgång till Gemini Advanced och Gemini för Workspace för $19.99 per månad. Gemini Advanced ger tillgång till 1.0 Ultra-modellen online och i mobilappen. Gemini för Workspace erbjuder olika funktioner för Gmail, Google Docs, Google Sheets, Google Slides och Google Meet. Trots att Google inte erbjuder ett årligt abonnemang med några besparingar, fortsätter vissa användare att prenumerera på AI Premium efter den kostnadsfria tvåmånaders provperioden. Google erbjuder också en 5 TB plan för $249.99 per år med besparingar på 16%, som för närvarande har ´begränsad tillgång till AI Premium-funktioner till den 31 juli 2024, utan extra kostnad.´

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 12 maj

Google Nest vägrar svara på frågor om Förintelsen

Google har fått kritik efter att en viral video visade hur Google Nest-assistenten vägrade svara på grundläggande frågor om Förintelsen, men svarade utan problem på frågor om Nakba. I videon frågar Instagram-användaren Michael Apfel Google Nest hur många judar som dödades av nazisterna, varpå AI:en svarar att den inte förstår. Samma svar gavs på andra frågor relaterade till Förintelsen. Däremot svarade enheten i detalj om ´Nakba´, ett arabiskt ord som betyder ´katastrof´ och beskriver palestinier som tvingades ut ur sina hem under Israels skapande. Google har sagt att de vidtagit åtgärder för att åtgärda detta fel.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 maj

OpenAI kommer att presentera AI-drivna uppdateringar den 13 maj

Enligt den senaste rapporten planerar OpenAI att lansera sin AI-drivna sökmotor före Google I/O-evenemanget. Företaget har officiellt meddelat att OpenAI-teamet kommer att sända live för att visa upp några uppdateringar av ChatGPT och GPT-4 för användarna. OpenAI kommer att sända live måndagen den 13 maj kl. 10 PT. Livesändningen kommer att visa en demo av några ChatGPT- och GPT-4-uppdateringar, vilket kommer att bidra till att leverera några nya och avancerade AI-drivna funktioner. OpenAI kommer att utforska nya sätt att implementera ChatGPT- och GPT-4-funktioner och framsteg genom livesändning.

Direktlänk Dela Rmupdate.com fördjupade 12 maj

AI-genererade bilder lurar hundratusentals på nätet

Bilder av Katy Perry i två olika kläder under veckans Met Gala i New York, som skapades med hjälp av artificiell intelligens (AI), lurade hundratusentals människor, inklusive Perrys egen mamma. Dessa bilder är bara de senaste i en rad AI-genererade bilder som har lurat stora publikar på nätet. Enligt Ciaran O´Connor, teknik- och extremismanalytiker vid Institute for Strategic Dialogue, blir det allt svårare att skilja äkta bilder från falska. Dr Eileen Culloty, biträdande professor vid DCU:s skola för kommunikation, påpekar att trots AI:s snabba framsteg är det fortfarande möjligt att upptäcka en falsk bild, men det kräver en viss granskning från tittarna.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 12 maj

Microsoft utvecklar nytt AI-modell för att konkurrera med Google och OpenAI

Microsoft designar en ny artificiell intelligens (AI) modell, MAI-1, för att konkurrera med erbjudanden