» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 132 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google är ett amerikanskt teknikföretag som grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin. Det är mest känt för sin sökmotor, som hjälper användare att hitta information på internet. Google erbjuder också andra tjänster och produkter, såsom e-post (Gmail), kartor (Google Maps), molnlagring (Google Drive), videodelning (YouTube) och operativsystem (Android). Företaget har också utvecklat hårdvara, som smarta högtalare (Google Home) och smartphones (Google Pixel). Google är en av världens mest värdefulla och inflytelserika företag och är en ledande aktör inom teknik och innovation.

Senaste nytt kring Google

Amazon Web Services (AWS) har investerat 1,25 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta har tolkats som ett försök av AWS att hålla jämna steg med Microsoft och Google inom AI-området. AWS, som är världens dominerande molnleverantör, har dock kritiserats för att inte vara tillräckligt utrustad för att vinna i den nya fasen av molntjänster, kallad Cloud 2.0, där företag måste konkurrera baserat på hur väl deras mjukvara och andra verktyg stöder AI. AWS VD, Adam Selipsky, har dock inte förnekat att företaget försöker komma ikapp. Anthropic kommer att göra AWS till sin primära molnleverantör och kommer att använda AWS egna AI-chip för att träna och distribuera framtida modeller.

Fortune Media fördjupar idag

Google planerar att införa annonser i sin AI-drivna sökupplevelse

Google planerar att införa annonser i sin AI-drivna sökupplevelse, även känd som Search Generative Experience (SGE). Under ett samtal belyste Google att de ser SGE som en potentiell produkt som kan ersätta sökverksamheten. Google har också betonat vikten av att annonsörer fortfarande har möjlighet att nå potentiella kunder genom sina sökresor. Trots att annonserna är relevanta kan det vara frustrerande om de visas ofta. Google är medveten om denna möjlighet och ser till att produkten fungerar bra och att annonserna övergår smidigt.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupar idag

Lanseringen av Googles AI-modell Gemini skjuts upp till 2024

Lanseringen av Googles efterlängtade AI-modell, Gemini, har skjutits upp, rapporterade The Information. Geminis debut sköts till början av 2024 på grund av problem med att hantera icke-engelska uppmaningar. Den ännu inte släppta AI:n sägs ha oslagbara text- och bildgenereringsförmågor. Gemini har beskrivits som nästa generation av AI och multimodal, vilket innebär att den kan bearbeta flera typer av data och sägs ha kapacitet att förstå och generera text och bilder samt andra typer av innehåll - som webbplatser - baserat på en skiss eller skriftlig beskrivning. Två anonyma källor rapporterade att tidigare oannonserade lanseringsevenemang - ursprungligen planerade att äga rum nästa vecka i New York, Washington och Kalifornien - har tyst omplanerats till början av 2024 på grund av oro över att AI:n inte var tillförlitligt bra när det gällde att svara på vissa icke-engelska uppmaningar och förfrågningar. Trots att den ännu inte har släppts för offentligt bruk, sägs Gemini starkt överträffa OpenAI:s GPT-4 eftersom den använder betydligt mer beräkningskraft än sin konkurrent.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupar idag

Amazon lanserar AI-driven chattbot som svar på konkurrenter

Amazon har lanserat Q, en företagschattbot drivs av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som har lanserat populära chattbotar. Q kan bland annat syntetisera innehåll, strömlinjeforma daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Amazon har även investerat upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic och lanserar nya tjänster, inklusive en uppdatering för assistenten Alexa för mer mänskliga konversationer. Trots detta rankades Amazon längst ned i ett index från Stanford University som mätte transparensen hos de tio främsta grundläggande AI-modellerna.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupar idag

AI-nyheter: Presidenten varnar för deepfakes, AI-laser utvecklad för hjärthälsa, AI-företag för indiska kunder och mer

Även på en lördag fortsätter den artificiella intelligenssektorn att vara en aktivitetsnav. Den 2 december bevittnade vi flera stora tillkännagivanden och uppmaningar till säkerhet inom AI. I den första nyheten sa president Droupadi Murmu att medan användningen av AI gör människors liv lättare, utgör dess missbruk för att skapa deepfakes ett hot mot samhället. I andra nyheter har forskare skapat en AI-driven laser kamera som kan detektera en persons hjärtslag på avstånd och identifiera indikatorer för potentiella hjärt-kärlsjukdomar. Ola´s grundare och VD, Bhavish Aggarwal, sa att Krutrim Si Designs kommer att vara ett AI-företag skräddarsytt för indiska kunder, som använder landets dataresurser. En mor och hennes 14-åriga dotter kämpar för förbättrade skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och hennes klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Australien, tillsammans med sina Aukus-allierade, planerar att använda teknologier som AI, drönare och djuprymdsradar för att motverka Kinas aggression i Stilla havet.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupar idag

Google lanserar AI-drivet verktyg för Google Sheets

Google har annonserat att de kommer att lansera ett AI-drivet verktyg, kallat ´Enhanced Smart Fill´, för Google Sheets-användare under 2023. Funktionen, som endast kommer att vara tillgänglig för Google Duet-prenumeranter som betalar 30 dollar i månaden, är utformad för att hjälpa användare att spendera mindre tid på manuell organisering och analys av data. Med hjälp av AI kommer Sheets nu automatiskt att upptäcka om det finns ett samband mellan data i celler. Google hävdar att Enhanced Smart Fill kommer att hjälpa till med att formatera adresser, strukturera telefonnummer och e-postadresser, kondensera text och mer.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupar idag

Google förklarar hur det hanterar AI-genererat innehåll på YouTube

I en tid då deepfakes ökar i Indien har Google förklarat hur det kommer att hantera användare på YouTube som inte avslöjar syntetiskt eller AI-genererat innehåll på plattformen. Företaget kommer att använda en kombination av maskininlärning och mänskliga bedömare för att säkerställa att användarna informeras om de tittar på syntetiskt eller AI-genererat innehåll. YouTube har nyligen meddelat att innehållsskapare måste avslöja allt modifierat eller syntetiskt innehåll de delar på plattformen. Användare kommer också att kunna begära borttagning av AI-genererat eller annat syntetiskt innehåll som replikerar en igenkännbar individ.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupar idag

Google skjuter upp lanseringen av Gemini AI på grund av språkproblem

Google har diskret försenat den offentliga debuten av Gemini, en konversationell artificiell intelligens som syftar till att konkurrera med OpenAI, till januari, enligt två personer med insikt i beslutet. Google VD Sundar Pichai beslutade nyligen att skrota en serie Gemini-evenemang, ursprungligen planerade till nästa vecka i Kalifornien, New York och Washington, efter att företaget upptäckte att AI inte pålitligt hanterade vissa icke-engelska frågor. De planerade evenemangen skulle ha markerat Googles viktigaste produktlansering för året.

Direktlänk Dela The Information fördjupar idag

AI-drivna fotoredigeringsverktyg förbättrar bilder och minnen

AI-drivna fotoredigeringsverktyg blir allt mer avancerade och tillgängliga. Dessa verktyg använder generativ AI för att skapa nytt innehåll från grunden eller modifiera befintligt innehåll baserat på vissa indata. Adobe Firefly, Canva, Facetune, Lensa, Autoenhance.ai, Googles Magic Editor och Photomyne är några av de mobila appar där du kan använda generativ AI för att förbättra dina foton. Medan AI-drivna fotoredigeringsverktyg kan erbjuda oss många fördelar, väcker de också vissa etiska och psykologiska frågor. Vi måste vara medvetna om verktygens inverkan på vår psykologi och vårt samhälle och vi måste använda dem ansvarsfullt och etiskt.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupar idag

Anthropic kan dra nytta av kaoset i OpenAI

Anthropic, ett företag inom AI-industrin, kan dra nytta av kaoset i OpenAI. Anthropic har arbetat i OpenAI:s skugga och samlat miljarder i investeringar från Amazon, Google och andra när de utvecklade liknande teknik med ökat fokus på säkerhet. När OpenAI:s problem började, började företag som byggde sina produkter helt på OpenAI:s GPT-4-modell leta efter en säkerhetsmarginal, och Anthropic var redo att ta emot dem. Anthropic har nu en utmärkt position att dra nytta av OpenAI:s misstag, där den ideella styrelsen som styr företaget sparkade VD Sam Altman, bara för att återanställa honom fem dagar senare. Men Anthropic har sin egen otraditionella styrelsestruktur att hantera. Företaget är ett aktiebolag för allmännyttan, med en styrelse som tjänar dess aktieägare. Men ett separat ´long-term benefit trust´ kommer att välja de flesta av dess styrelsemedlemmar över tid, med ett mandat att fokusera på AI-säkerhet. Trots detta har Anthropic nu arbetar med 70% av de största bankerna och försäkringsbolagen i USA och har högprofilerade kunder inklusive LexisNexis, Slack och Pfizer. De meddelade miljardinvesteringar från Google och Amazon i höst.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupar idag

Rapport om AI Edge Device-marknaden publicerad av Statsndata

Statsndata har publicerat en rapport om processen för insamling, analys och tolkning av data för marknaden för artificiell intelligens (AI) Edge Device. Rapporten visar hur företag samlar in, analyserar och tolkar sin marknadsdata, vilket hjälper företag att bättre förstå marknaden för AI Edge Device, identifiera kundbehov och preferenser samt bedöma industritävling. Några av de största företagen som påverkar denna marknad inkluderar Intel Corporation, Huawei Technologies, MediaTek, Xilinx, NVIDIA Corporation, Microsoft Corporation, Samsung Electronics, Imagination Technologies Limited och Google. Rapporten ger också en översikt över marknaden, inklusive definition, tillämpningar och utveckling, tillverkningsteknik.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupar idag

Basketlegenden Shaquille O’Neal investerar i artificiell intelligens

Trots att han tidigare varit skeptisk till artificiell intelligens (AI) har basketlegenden Shaquille O´Neal ändrat sin inställning och ser nu stor potential i tekniken. O´Neal har investerat i AI-baserade företag och applikationer, inklusive Edsoma, en app som främjar läsning, utbildning och kommunikation för barn. Han har även investerat i Authentic Brands Group, som nyligen ansökt om varumärkesskydd för ´ASK SHAQ´ och ´SHAQ AI´ i USA:s patent- och varumärkeskontor. O´Neal betonar att hans investeringar i AI inte handlar om pengar, utan om att använda tekniken rätt och skapa glädje.

Direktlänk Dela EssentiallySports fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, inleder ny era inom EdTech genom generativ AI-teknologi

För ett år sedan, den 30 november 2023, lanserades OpenAI:s ChatGPT, vilket inledde en ny era inom EdTech genom generativ AI-teknologi. Detta representerar en vändpunkt i den digitala världen, liknande Netscape, Facebook, Netflix och iPhone. ChatGPT blev snabbt en miljardindustri för OpenAI, med stort stöd från Microsoft, som investerade över 12 miljarder dollar. Trots ett stort tapp i riskkapitalinvesteringar, har företag med generativ AI i sin pitch lyckats samla in 17,9 miljarder dollar bara under tredje kvartalet 2023. Nvidia blev ett av de mest värdefulla företagen på jorden tack vare AI-hårdvara.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade igår

Snabb tillväxt för ´prompt engineering´ som en ny färdighet inom AI

Sedan ChatGPT lanserades för allmänheten har det spekulerats om jobb som kan bli föråldrade av AI, men en ny färdighet, ´prompt engineering´, har visat sig vara lönsam och hållbar. Google-sökningar för termen, som hänvisar till konsten att använda nyckelord för att få AI-verktyg att generera bättre bilder och skriftliga svar, har skjutit i höjden jämfört med för ett år sedan. LinkedIn rapporterade i sin rapport om framtiden för arbete i november att det har varit ´betydande ökningar´ i ´prompt engineering´ och ´prompt crafting´ som dyker upp på medlemsprofiler. Justin Farris, senior produktchef på GitLab, uttryckte optimism för prompt engineering som en färdighet på kort sikt.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade igår

AI-pionjären Yoshua Bengio varnar för hastig AI-utveckling

AI-pionjären Yoshua Bengio, grundare till forskningsinstitutet Mila i Montreal, uttrycker oro för att AI-utvecklingen går för snabbt och riskerar att skapa en ´ny art som kan fatta beslut som skadar eller till och med hotar människor´. Bengio har länge varnat för företag som rör sig för snabbt utan skyddsräcken, ´potentiellt på allmänhetens bekostnad´. Han anser att det är nödvändigt att ha ´regler som följs av alla företag´. Vid en världspremiär AI-toppmöte i Storbritannien i början av november fick Bengio i uppdrag att leda ett team som producerade en första rapport om AI-säkerhet. Målet är att fastställa prioriteringar för att informera framtida arbete med säkerheten för den banbrytande tekniken.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade igår

AI-startup-grundare avslöjad som ledare för ´effektiv accelerationism´-rörelsen på Twitter

Guillaume Verdon, grundaren av AI-startup-företaget Extropic och tidigare Google-ingenjör, har identifierats som personen bakom det provokativa Twitter-kontot som leder rörelsen för ´effektiv accelerationism´ i Silicon Valley. Marc Andreessen, medgrundare till Andreessen Horowitz, kallar @BasedBeffJezos för ´teknikoptimismens skyddshelgon´. Garry Tan, som medgrundade riskkapitalbolaget Initialized Capital innan han blev VD för Y Combinator, kallar honom ´broder´. Sam Altman, grundare av OpenAI, har skämtsamt sparrat med honom på Twitter. Elon Musk säger att hans memes är ´

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade igår

GenAI: En överblick över året och dess framtid

Generativ artificiell intelligens (GenAI) har gått från relativ obskyrhet till att vara i fokus under 2021, enligt Google Trends. GenAI har potential att påverka allt från läkemedelsforskning till finans, offentlig säkerhet och regeringar. Diskussionen kring GenAI har också belyst viktiga lagar som styr teknologins utveckling, inklusive Amara´s lag, Moore´s lag och Metcalfe´s lag. Dessutom påminner Hartmut Neven från Quantum Artificial Intelligence Lab vid Google om Neven´s lag, som säger att kvantdatorer ökar sin beräkningskraft i en dubbel exponentiell takt. Framtiden för GenAI kan också innebära risker, inklusive risken för omedvetna fördomar och snedvridning av resultat.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT förändrar världen genom generativ AI

OpenAI:s lansering av ChatGPT förändrade historiens gång, enligt vissa. Före ChatGPT var AI något som dataforskare kunde arbeta med, men det hade inte någon påtaglig inverkan på vanliga människors liv. Efter ChatGPT har AI plötsligt blivit central i varje interaktion konsumenter har med datorer och telefoner. Tiotusentals företag har övergett sina gamla affärsmodeller och försöker hitta nya som bygger på generativ AI. McKinsey & Company förutspår att produktivitetsökningen från generativ AI kan göra anställda upp till 45% effektivare. Enligt en undersökning utförd av ExtraHop äger OpenAI 80% av andelen generativa AI-tjänster. Det finns dock oavsiktliga konsekvenser av AI:s stora ögonblick, som risker för företag och potentiella säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade igår

ChatGPT firar ett år: AI-användning ökar, men oron växer

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan lanseringen och har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Enligt AI-experten Anton Dahbura har ChatGPT bidragit till AI:s genombrottsår. Trots att AI har funnits i årtionden har utvecklingen oftast skett bakom företags, regeringars eller universitets väggar. ChatGPT har däremot gett AI synlighet och bred användbarhet. Tim Gorichanaz, lärare vid Drexel University, menar att ChatGPT:s snabba popularitet visar på kraften i ett bra gränssnitt. Trots optimismen finns det också oro för hur AI kommer att påverka arbetsmarknaden och för företags ansvarsfulla användning av AI.

Direktlänk Dela KOMO News fördjupade igår

OpenAI introducerar ChatGPT Vision Mode

Den 25 september 2023 meddelade OpenAI:s VD Sam Altman att ChatGPT nu har en vision mode tack vare den nya visuella modellen GPT-4V. AI-chatboten kan nu ta emot bildingångar förutom textbaserade prompts. ChatGPT vision mode jämförs redan med Googles Lens-funktion. Medan Google Lens används som en sökmotor för bilder, använder OpenAI ett maskininlärningsmetod - analyserar innehållet i bilden och drar intelligenta slutsatser från den. Funktionen är tillgänglig nu och drivs av den nya modellvarianten GPT-4V. För att använda den nya funktionen behöver du inte plugins. För att använda funktionen på skrivbordet, följ dessa enkla steg: Uppgradera ChatGPT till en betald prenumerationstier. Denna funktion är inte tillgänglig för användare av den fria versionen av ChatGPT. De två betalda planerna är för närvarande ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Vi rekommenderar ChatGPT Plus för de flesta användare. Öppna ChatGPT via webbläsare och börja en ny chatt med GPT-4. Klicka sedan på + -knappen till vänster om ´Skicka ett meddelande´ i ditt promptfönster. Om du inte ser + -knappen har du inte tillgång till funktionen.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år med 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan dess lansering. Trots att artificiell intelligens (AI) funnits i någon form i decennier, tog ChatGPT fart och markerade ett ´genombrottsår´ för AI, enligt Anton Dahbura, AI-expert och meddirektör för Johns Hopkins Institute for Assured Autonomy. OpenAI meddelar nu att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka. ChatGPT har bidragit till ´synlighet´ och ´bred användbarhet´, säger Dahbura. Tim Gorichanaz, biträdande undervisningsprofessor i informationsteknik vid Drexel University, säger att ChatGPT:s snabba popularitet efter dess lansering den 30 november 2022 visar ´kraften i ett bra gränssnitt´.

Direktlänk Dela WPDE-TV fördjupade igår

ChatGPT firar ett år, Florida Gulf Coast University utforskar etisk och ansvarsfull användning

ChatGPT, en populär naturbehandling (NLP) modell utvecklad av OpenAI, har nu funnits i ett år. Den fria versionen av ChatGPT lanserades den 30 november 2022 och den betalda uppgraderingen, GPT-4, lanserades den 13 mars 2023. Chrissann Ruehle, provost fakultetsstipendiat för AI vid Florida Gulf Coast University, har fått uppdraget att hjälpa universitetet att anta AI. Ruehle leder AI Task Force och arbetar för att öka AI-litteraciteten hos lärare, personal, studenter och ledare i sydvästra Florida genom utbildning och mikroackreditering. Ruehle ser generativ AI, inklusive ChatGPT, Googles Bard och Anthropics Claude, på en liknande väg som andra AI-verktyg.

Direktlänk Dela FGCU 360 fördjupade igår

Elon Musk hävdar att ´digital gud´ kommer att göra AI-upphovsrättsstämningar irrelevanta

Elon Musk gjorde några av sina djärvaste påståenden än om framtiden för artificiell intelligens (AI) under en intervju med CNBC:s Andrew Ross Sorkin. Musk svarade på frågor om nyligen stämningsansökningar mot några av miljardärens konkurrenter i AI-området relaterade till påstådda upphovsrättsintrång. Musk avfärdade effektiviteten av stämningarna genom att hävda att en ´digital gud´ kommer att göra upphovsrättsstämningarna irrelevanta. Han har tidigare förutspått att AGI skulle anlända före 2030, en uppskattning som många branschexperter ifrågasatte som överdrivet optimistisk.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT är det mest populära AI-verktyget globalt, enligt studie

En ny studie visar att OpenAI:s chatbot, ChatGPT, är det mest populära artificiella intelligensverktyget i världen. ChatGPT stod för 60% av trafikbesöken till de mest populära verktygen mellan september 2022 och augusti 2023, en period med explosiv tillväxt för generativa AI-verktyg. USA ansågs vara ledande i användningen av AI-verktyg. Studien, utförd av Writerbuddy, undersökte över 3 000 AI-verktyg och fokuserade sedan på de 50 mest använda för att undersöka hur människor använder AI. ChatGPT, Character AI och Google Bard var de verktyg som ökade mest i trafik.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade igår

Första året för OpenAI:s ChatGPT och AI:s inverkan på jobbmarknaden och affärsvärlden

Torsdagen den 30 november firade OpenAI:s ChatGPT sin första födelsedag. Trots vissa begränsningar har OpenAI:s ChatGPT-mobilapp laddats ner 110 miljoner gånger på bara sex månader. Google´s DeepMind-team har utvecklat en AI-modell för att identifiera nya industriella material som har hittat mer än 2 miljoner hypotetiska materialdesigner, vilket motsvarar nästan 800 års kunskap. En ny rapport publicerad tisdagen den 28 november av Europeiska centralbanken (ECB) säger att den snabba omfamningen av AI hittills har skapat jobb snarare än att eliminera dem. Amazon har avslöjat en rad AI-centrerade tillkännagivanden på Amazon Web Services (AWS) re:Invent-evenemanget denna vecka i Las Vegas, inklusive Amazon Q, en ny generativ AI företagschattbot. AI påverkar snabbt inte bara affärslandskapet utan också det kulturella lexikonet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

AI-verktyg som ChatGPT ökar produktiviteten på arbetsplatsen

ChatGPT har blivit populärt sedan lanseringen för ett år sedan, med uppskattade 1,7 miljarder användare. Studenter var tidiga användare och använde verktyget för att spara tid eller fuska i skrivuppgifter. En studie från Harvard Business School visade att anställda på Boston Consulting Group (BCG) som använde OpenAI:s GPT-4 för konsultuppgifter var betydligt mer produktiva än de utan tillgång till verktyget. AI-assisterade konsulter slutförde uppgifter 25% snabbare, utförde 12% fler uppgifter och producerade arbete som bedömdes vara 40% högre i kvalitet. AI kan agera som en slags gratis, prestanda-förbättrande drog för många arbetare i vitkragsjobb, oavsett hur skickliga de är. Och effekten kommer att vara särskilt märkbar om ingen annan i företaget använder AI på detta sätt. AI kan förenkla och sammanfatta böcker, artiklar och hela forskningsområden. Det kan ge ganska bra, mänsklika svar på ett sätt som kan hjälpa dig att snabbt formulera e-post, dokument eller feedback. Så att inte använda AI för dessa uppgifter kan innebära att dina AI-boostade kollegor plötsligt blir snabbare - och mer värdefulla. Utvecklare säger att de är 55% snabbare med AI-kodningsverktyg. GitHub:s AI Copilot har visat sig betydligt öka prestandan för kodare. En analys 2022 av det Microsoft-ägda företaget sa att utvecklare som använder dess AI Copilot-verktyg för att hjälpa till med deras kodning var 55% snabbare än de utan. Nu har Microsoft köpt GPT-4-drivna Copilot till Office360, vilket gör att arbetare kan koppla AI till e-post, Teams-chattar och möten. Verktyget kan hantera mycket av det tråkiga arbetet, till exempel att skriva e-post och dokument eller sammanfatta långa möten och Teams-trådar, med förvånansvärt lite uppmaning. Google:s Duet kan göra mycket av samma arbete för arbetsplatser som körs på ett annat system. Zoom och Salesforce har också kastat in sin hatt i ringen med liknande AI-produktivitetsprodukter. Tillgängligheten och utbudet av nya AI-drivna verktyg som träffar marknaden innebär att det nu troligen finns ett sätt för alla att använda det. Matt Calkins, grundare och VD för företagsprogramvaruföretaget Appian, berättade för Business Insider att han såg AI:s största inverkan vara produktivitet. ´Kundtjänsten kommer att bli bättre, effektiviteten i vårt arbete kommer att bli bättre, noggrannheten, kunskapen om våra företagsdata, när den är tillgänglig vid beslutsfattande eller åtgärd, kommer att bli bättre,´ sa han. ´Jag tror att det är vad vi borde lita på AI för att göra. Det kommer inte att skriva Shakespeare rätt men det kommer att göra ditt företag mycket mer produktivt. Så det är vad vi borde fokusera på.´ AI på jobbet behöver fortfarande försiktig hantering. Tekniken har en tendens att hallucinera eller hitta på fakta, vilket redan har ställt arbetare i problem. Vissa företag har också specifika regler för AI-verktyg på grund av rädsla för upphovsrätt eller datasäkerhet. Om du ska använda ChatGPT för att skriva dokument, ge det inte företagshemlig information, och faktakontrollera allt det säger. Det är vanligtvis bättre att behandla tekniken som en nybörjare och dubbelkolla allt viktigt eller potentiellt karriärslutande. En långsiktig oro är också vad framtiden ser ut. Alla som arbetar med AI-hastighetsdrift kan innebära att det finns mindre arbete att göra, särskilt i administrativa roller. Frilansare säger att de redan förlorar jobb till ChatGPT-liknande verktyg. Om detta år har visat något är det att AI inte kommer någonstans. Arbetare som vill hålla sig på topp kan bara behöva hitta ett sätt att arbeta med det.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade igår

9 sätt att tjäna pengar med AI-verktyg

Artikeln listar nio sätt att generera inkomst med AI-verktyg. Dessa inkluderar att skriva blogginlägg, skapa videor, designa logotyper, komponera musik, skriva böcker, skapa spel, generera konst, dataanalys med Google´s BigQuery och AI-drivet design med Canva. Författaren nämner flera AI-verktyg som kan användas för varje metod, såsom Jarvis, Copy.ai och Writesonic för blogginlägg, Lumen5, InVideo och Synthesia för videor, Looka, Brandmark och Tailor Brands för logotyper, Amper Music, AIVA och Jukedeck för musik, Kafkai, Heliograf och NovelAI för böcker, GPT-3, Unity och Game Builder Garage för spel, Artbreeder, DeepArt och GANBreeder för konst. Författaren uppmanar läsare att dyka in i AI-världen för att omfamna innovation och ligga i framkant.

Direktlänk Dela Medium fördjupade igår

Google Bard kan nu skapa diagram

Google har nyligen uppdaterat Bard, en experimentell stor språkmodellchattbot, för att lägga till förmågan att skapa diagram. Med några uppmaningar kan du använda Bard inte bara för att samla in data utan också för att visa den i ett diagram. Detta kan vara användbart för forskning och inlärning, till exempel när du vill förstå marknadsandelar, visualisera ekonomiska data eller jämföra priser. För att komma igång, logga in på Bard med ditt personliga Google-konto, experimentera sedan med variationer på sekvenserna nedan. Se till att följa alla riktlinjer och policyer som gäller när du använder något AI-verktyg i en organisatorisk miljö.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade igår

Maskininlärning kan verka överväldigande, men med rätt resurser kan det vara mycket mer hanterbart. GitHub, den populära plattformen för kodvärd, hem för många värdefulla repositorier som kan gynna lärande och utövare på alla nivåer. Denna artikel granskar 10 viktiga GitHub-repositorier som erbjuder en rad resurser, från nybörjarvänliga handledningar till avancerade verktyg för maskininlärning. Bland dessa finns ML-For-Beginners, ML-YouTube-Courses, Mathematics For Machine Learning, MIT Deep Learning Book, Machine Learning ZoomCamp, Machine Learning Tutorials, Awesome Machine Learning, VIP Cheat Sheets for Stanford´s CS 229 Machine Learning, Machine learning Interview och Awesome Production Machine Learning.

KDnuggets fördjupade igår

Avatar-effekten - Artificiell intelligens och försäkringsarbetsstyrkan

James Camerons film Avatar kan tjäna som en modell för att förstå potentialen hos generativ AI (artificiell intelligens) i arbetslivet. Generativ AI blev allmänt känt i slutet av 2022 med lanseringen av den populära onlineplattformen ChatGPT, som lockade 100 miljoner människor inom de första två månaderna. Detta ledde till att konkurrenter, som Alphabet, företagsmodern till Google, skyndade att lansera sitt alternativ Bard. Det återstår att se hur generativ AI kommer att påverka försäkringsbranschen och andra industrier. Enligt Sasha Korol, forsknings- och innovationschef på programvaruföretaget Duck Creek, kan generativ AI hjälpa företag att hantera kunskapsöverföring och talangkriser.

Direktlänk Dela Insurance Business Magazine fördjupade igår

Google forskare lurar ChatGPT att läcka privat data

Google forskare har upptäckt att de kan lura OpenAI:s ChatGPT att avslöja privat användardata med några enkla kommandon. ChatGPT har under det senaste året haft en enorm adoption med över 100 miljoner användare som anslutit sig till programmet inom två månader efter dess lansering. Trots att OpenAI har vidtagit åtgärder för att skydda privatlivet, kan forskarna använda nyckelord för att lura ChatGPT att avslöja utbildningsdata som inte är avsedda att offentliggöras. De kunde till exempel få namn, telefonnummer och adresser till individer och företag genom att mata ChatGPT med absurda kommandon som tvingar en felaktighet.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade igår

AI-startupen OpenAI firar ett år med sin stora språkmodell ChatGPT. Trots att modellen använde en mindre kraftfull version (3.5) än den nyss släppta GPT-4, har den förvånat alla med sina detaljerade svar på nästan alla möjliga frågor. På kort tid blev 100 miljoner människor regelbundna användare. OpenAI:s ledare förstod inte fullt ut vilken inverkan deras skapelse skulle ha. Microsofts 1 miljard dollar satsning på OpenAI 2019 visade sig vara ett mästardrag, vilket utlöste ett AI vapenkapplöpning. ChatGPT förändrade teknikvärlden och ledde till att AI-reglering blev en topprioritet för kongressen och Vita huset.

Wired fördjupade igår

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade igår

Demystifiering av AI i gästfrihetsbranschen

Våra evenemang i Long Beach i november bekräftade att vi måste ta itu med AI inom gästfrihetsbranschen. Curate 2023: Demystifying AI syftade till att göra just det. Läs våra sessionssammanfattningar som erbjuder viktiga insikter och tankeväckande höjdpunkter från de innovativa diskussionerna och de transformerande idéerna som framkom från denna stimulerande dag. Ben Heller från Google inledde HSMAI:s 2023 Curate Executive Insights Forum med en session inriktad på att demystifiera AI. Han delade de inre och yttre tillämpningarna av AI och betonade att generativ AI inte skulle ersätta mänsklig kreativitet, utan förbättra den och eliminera vissa tråkiga uppgifter. Han diskuterade också hur AI kan förbättra organisatorisk kunskapsförvaltning.

Direktlänk Dela Hospitality Net fördjupade igår

Generative AI förändrar företagslandskapet, autonoma agenter är nästa stora steg

Förra veckan markerade ettårsdagen för ChatGPT, den stora språkmodellen som introducerade Generative AI (GenAI) för världen. Googles egen GenAI-modell, Gemini, kommer snart att ha fem gånger GPT-4:s beräkningskraft och potentiellt 20 gånger kraften nästa år. Företag kämpar fortfarande med att hänga med i den snabba teknologiska utvecklingen. Framtiden ser ut att innebära autonoma agenter, som kan utföra komplexa uppgifter utan mänsklig inblandning. Experter uppskattar att autonoma agenter kommer att vara redo för allmänt bruk inom tre till fem år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade igår

Anthropic lanserar AI-baserad chattbot med förbättrade funktioner

Anthropic, en rival till OpenAI, har lanserat den senaste versionen av sin chattbot, Claude 2.1. Denna stora språkmodell (LLM) erbjuder ett 200K-token-kontextfönster, vilket överträffar OpenAI:s GPT-4 Turbos nyligen avtäckta 120K-kontext. Utöver detta är Claude 2.1 resultatet av ett långvarigt samarbete med Google, vilket har möjliggjort för företaget att använda sig av Googles avancerade Tensor Processing Units (TPU). Claude 2.1 svarar på den ökande efterfrågan på artificiell intelligens som kan bearbeta och utvärdera långa dokument på ett korrekt sätt. Dessutom har Claude 2.1 förbättrad precision och minskade hallucinationsfrekvenser.

Direktlänk Dela Tokenhell fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, har blivit symbol för AI-revolutionen

ChatGPT, ett AI-chattprogram utvecklat av OpenAI, firar sin första födelsedag. Vid lanseringen beskrevs det som en ´lågprofilig forskningsförhandsgranskning´, men det har snabbt blivit en symbol för AI-revolutionen. Inom två månader efter lanseringen hade över 100 miljoner användare besökt ChatGPT:s webbplats, enligt dataanalysföretaget Similarweb. Dess framgång har inspirerat konkurrenter som Google´s Bard, Meta och Amazon´s Q. Men dess popularitet har också väckt oro över AI som ersätter arbetare och dess inverkan på online-desinformation, datainsamling och miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Google Bard produktledare adresserar AI-rädsla

Google Bard produktledare, Jack Krawczyk, har bemött rädslor kring artificiell intelligens (AI) och jobbförlust. Han noterade att det är naturligt att frukta saker vi inte förstår djupt, men försäkrade att AI är utformad för att påskynda människors kreativitet, inte ersätta dem. Han nämnde att Google har tagit ´djärva och ansvarsfulla´ steg för att folk ska bli bekanta med vad denna nya teknik har att erbjuda. Han förklarade även att AI kan vara till hjälp vid jobbsökning, genom att hitta lediga positioner och förbereda människor för intervjuer baserat på jobbeskrivningar.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade igår

Oro över riktad annonsering och generativ AI

Madelyn Sanfilippo, biträdande professor vid University of Illinois Urbana-Champaign, uttrycker oro över riktad annonsering och generativ AI. Hon menar att riktad annonsering är olämplig och resultatet av övervakningskapitalism, ett system som har ekonomiska incitament att fånga, spara och använda så mycket data om oss som möjligt. Hon varnar för att generativ AI kommer att öka manipulationen, förutsägelserna och snedvridna annonser. Hon uppmanar till lagstiftning som den tvärpolitiska Digital Consumer Protection Commission Act, introducerad av U.S. Sens. Lindsey Graham och Elizabeth Warren.

Direktlänk Dela The Fulcrum fördjupade igår

Ny europeisk lagstiftning om AI kan cementera dominansen för stora amerikanska teknikföretag

Ny europeisk lagstiftning om artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att cementera dominansen för stora amerikanska teknikföretag. Europeiska unionen söker konsensus om att reglera AI, vilket för en gångs skull kan vara goda nyheter för stora amerikanska teknikföretag. Ett utkast till EU:s föreslagna AI-lag har cirkulerat sedan 2021. Om lagen förblir i sitt nuvarande skick, bör teknikinvesterare uppmuntras, med Microsoft, Alphabets Google och Amazon.com som de stora vinnarna. Lagstiftningen kommer inte att stoppa AI-utvecklingen, men den inför en regleringsbörda som i slutändan kan cementera deras dominans.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade i förrgår

Googles Duet AI: En alltid-på, AI-driven medarbetare

Googles Duet AI är en alltid-på, AI-drivna medarbetare inbäddad i Google Cloud och Workspace, designad för att hjälpa användare med frågor om molnet, skrivande, programmeringsspråk, visualisering och mer. Duet AI kan hjälpa till att slutföra din kod när du skriver eller generera kodblock baserat på kommentarer. Den är inbäddad i Slides för att enkelt generera bilder med några ord och arbetar bakom kulisserna i Workspace för att hjälpa dig att skriva. Duet AI hjälper dig att analysera och agera på dina data i Sheets snabbare än någonsin tidigare. Den är integrerad med Google Chat och kan ta live anteckningar under videomöten i Google Meet.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade i förrgår

Google´s DeepMind lyckas få AI-chattboten ChatGPT att avslöja sin träningsdata

För ett år sedan släppte OpenAI ChatGPT som en ´lågmäld forskningsförhandsgranskning´ i ett försök att utmanövrera rivalen Anthropic. Nu har Google´s DeepMind lyckats få AI-chattboten att avslöja sin träningsdata. Detta skedde genom en attackuppmaning som bad en produktionsmodell att upprepa specifika ord för evigt. Det specifika ordet var ´poem´ och det räckte för att få ChatGPT att ´sjunga´. Forskare säger att stora mängder privat identifierbar information från OpenAI:s stora språkmodeller blev tillgängliga genom denna unika uppmaningskonstruktion. De visade också att på en offentlig version av ChatGPT blev stora textpassager skrapade från internet tillgängliga. Forskarna noterade att de hade informerat OpenAI om sårbarheten den 30 augusti och att utvecklaren av LLM hade utfärdat en patch. Forskarna, från Google DeepMind, University of Washington, Cornell, Carnegie Mellon University, University of California Berkeley och ETH Zurich, skrev i en publicerad artikel.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade i förrgår

Jämförelse mellan AI-assistenter: Google Duet AI och Microsoft Copilot

Artificiell intelligens (AI) förändrar hur vi arbetar, kommunicerar och skapar. AI-assistenter blir allt kraftfullare och kan hjälpa oss med olika uppgifter. I det här inlägget jämförs två framstående AI-assistenter: Google Duet AI och Microsoft Copilot. Båda är generativa AI-drivna assistenter som kan hjälpa till med olika produktivitetsuppgifter. De har vissa likheter och skillnader i funktioner, prissättning och kompatibilitet. Beroende på dina preferenser, behov och mål kan du välja den som passar dig bäst.

Direktlänk Dela Medium fördjupade i förrgår

Googles kamp mot AI-genererade bilder som förvränger verkligheten

Alphabet Inc:s VD Sundar Pichai kämpar med att AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney används för att översvämma webben med maskin-genererade texter och bilder, vilket påverkar Googles sökresultat. Falska AI-bilder har börjat toppa Googles sökresultat för kända personer och händelser, vilket skapar en förvrängd bild av verkligheten. Google medger att det brottas med problemet och arbetar på att rangordna tillförlitligt innehåll högst i sina resultat. Men många AI-imitationer har redan infiltrerat toppresultaten, vilket förvränger människors syn på verkligheten.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade i förrgår

AWS presenterar AI-drivna chips och chatbot på re:Invent 2023

Amazon Web Services (AWS) presenterade sina senaste AI-drivna chips, Trainium2 och Graviton4, samt en chatbot för företag vid sin årliga konferens re:Invent 2023. AWS-chefen Adam Selipsky betonade företagets beredskap att försvara sin ledande position på molnmarknaden genom att aktivt implementera AI-verktyg och tjänster. Trainium2 och Graviton4 är anpassade chips för att skapa, iterera och distribuera AI-modeller, och syftar till att minska beroendet av GPUs. AWS presenterade även Amazon Q, en chatbot utformad för att hjälpa anställda med sina dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år trots ledarskapsförändringar på OpenAI

ChatGPT, den populära chattbotten, firar ett år sedan den blev viral. Under året har den utlöst en investeringsboom och nu har den även fått röstfunktion. Användare kan nu tala med den och be den skapa anpassade GPTs som kan säljas på GPT-butiken. Trots att OpenAI:s styrelse oväntat avskedade VD:n Sam Altman och två tillfälliga VD:ar, Mira Mulati och Emmett Shear, har mer än 700 av de 770 anställda hotat att sluta och gå med i Microsoft med Altman. Bret Taylor och Larry Summers ersatte de två kvinnorna i styrelsen och återinsatte Altman. Microsoft gick sedan med i styrelsen igen, och Thrive Capitals bud på 86 miljarder dollar för anställdas aktier är nu tillbaka på bordet. ChatGPT har 100 miljoner veckovisa användare och två miljoner utvecklare använder dess verktyg, inklusive 92% av Fortune 500, enligt företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sitt första år: Påverkar AI-världen och stöter på kontroverser

ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, firade sitt första år den 30 november 2023. Trots att det är ett datorprogram utan känslor eller medvetande, har dess mänsklika svar påverkat världen sedan dess lansering. ChatGPT har blivit den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen, vilket ledde till lanseringen av konkurrerande chattbotar från Microsoft, Alphabet och flera uppstartsföretag. ChatGPT dominerar trots konkurrensen, med 140 miljoner användare i oktober 2023. OpenAI och dess backare Microsoft har stämts av grupper av upphovsrättsinnehavare, inklusive författarna John Grisham, George R.R. Martin och Jonathan Franzen, över påstådd missbruk av deras verk för att träna AI-system.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade i förrgår

Ett år med ChatGPT: AI-revolutionens inverkan och framtid

För ett år sedan lanserades ChatGPT, vilket ledde till en evolution inom generativ AI. Stora teknikföretag skyndade sig att släppa sina egna produkter för att hävda marknadsandelar. ChatGPT började som ett gratisverktyg byggt på OpenAI:s GPT-3.5-modell men har sedan dess sett en mängd förbättringar. Företag över hela världen satsar stort på AI, inklusive AWS med sin egen version av ChatGPT, Amazon Q, och Elon Musk med Grok. I Australien har 19% av små och medelstora företag börjat använda AI. Trots framstegen har det också uppstått problem, särskilt i takt med att lagar och regler försöker hänga med. Framtiden för AI kommer sannolikt att fokusera mer på säkerhet och samarbete mellan företag.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade i förrgår

Google introducerar AI-drivet ´Enhanced Smart Fill´ för Google Sheets

Google introducerar ´Enhanced Smart Fill´, en AI-baserad funktion för Google Sheets. Funktionen, som endast är tillgänglig för Google Duet-prenumeranter som betalar $30 i månaden, är designad för att hjälpa användare att spendera mindre tid på manuell organisering och analys av data i Sheets. Med hjälp av AI kommer Sheets nu automatiskt att upptäcka om det finns ett samband mellan data i celler. Om så är fallet kommer Duet att göra ett ´kontextuellt förslag´ och fråga om du vill acceptera de nya värdena. ´Enhanced Smart Fill´ är automatiskt aktiverat i Google Sheets och bör nu vara tillgängligt för alla Duet-användare.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade i förrgår

Microsofts forskning visar att allmän AI kan prestera bättre än specialist-AI

Microsoft har publicerat en forskningsstudie som visar hur avancerade uppmaningstekniker kan få en allmän AI som GPT-4 att prestera lika bra eller bättre än en specialist-AI som är utbildad för ett specifikt ämne. Forskarna upptäckte att de kunde få GPT-4 att prestera bättre än Googles speciellt utbildade Med-PaLM 2-modell. Resultaten bekräftar insikter som avancerade användare av generativ AI har upptäckt och använder för att generera fantastiska bilder eller textutmatningar. Peter Hatherley, grundare av Authored Intelligence webbapp-sviter, berömde användningen av Chain of Thought-omställning.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade i förrgår

Brasilianska lagstiftare antar lag skriven av AI

Stadslagstiftare i Brasilien har antagit vad som verkar vara landets första lagstiftning skriven helt och hållet av artificiell intelligens (AI), även om de inte visste det vid tiden. Det experimentella förordnandet antogs i oktober i den södra staden Porto Alegre och stadsrådsman Ramiro Rosário avslöjade denna vecka att det var skrivet av en chatbot, vilket väckte invändningar och frågor om AI: s roll i offentlig politik. Rosário berättade för The Associated Press att han bad OpenAI:s chatbot ChatGPT att utforma ett förslag för att förhindra att staden tar betalt av skattebetalare för att ersätta vattenmätare om de stjäls. Han presenterade det sedan för sina 35 kollegor i rådet utan att göra en enda ändring eller ens låta dem veta om dess ovanliga ursprung. Rådet med 36 medlemmar godkände det enhälligt och förordningen trädde i kraft den 23 november.

Direktlänk Dela NBC Connecticut fördjupade i förrgår

Apple och Google väljer årets bästa appar, AI-appar i fokus

Apple och Google har meddelat sina respektive val för årets bästa appar på App Store och Google Play Store. Apple vägrade att namnge en enda AI-baserad app på listan, men utsåg generativ AI till ´årets trend´. Däremot fanns ChatGPT på Googles årslista som ´användarnas val´ bästa app. Apple utsåg AllTrails som sin iPhone-app för året och valde Honkai: Star Rail som sitt iPhone-spel för året. Google valde Imprint som sin bästa app 2023 och valde också Honkai: Star Rail som Play Stores bästa spel 2023. Google skapade en ny kategori för AI-centrerade appar, där Character AI valdes istället för ChatGPT.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade i förrgår

OpenAI:s topphemliga projekt Q* väcker oro och spekulationer

Efter att Sam Altman återinstallerades som VD för OpenAI förra veckan, rapporterades det om ett hemligt projekt vid företaget som skakat forskare med sin potentiella förmåga att lösa svåra problem på nya kraftfulla sätt. Projektet, känt som Q*, har beskrivits som en genombrott som kan leda till mycket kraftfullare AI-modeller. En del forskare har uttryckt oro över Q*´s potentiella makt. Det spekuleras att Q* kan vara relaterat till ett projekt som OpenAI tillkännagav i maj, som visade kraftfulla nya resultat från en teknik som kallas ´processövervakning´.

Direktlänk Dela Wired fördjupade i förrgår

Piratkopiering på sociala medier: Ett växande problem som kan bekämpas med AI

Medan mediakonsumtionen alltmer övergår till digitala kanaler, har piratkopiering på sociala medier blivit ett allt större problem. Forskning utförd av Mike Smith från Carnegie Mellon och Yixin Lu från George Washington University, i samarbete med VFT Solutions, visar att piratkopiering på sociala medier är mycket utbredd. Till exempel registrerade VFT Solutions över 21 miljoner visningar på piratströmmar av Fury vs. Ngannou-boxningsmatchen. Även stora evenemang som Super Bowl och FIFA World Cup drabbades hårt. Trots att företag som Google, Meta och Amazon har intresse av att bekämpa piratkopiering, är det svårt att motverka fenomenet helt och hållet. Men genom att utnyttja AI för att hitta och ta ner piratströmmar, samt genom att utbilda och avskräcka både tittare och strömmare, kan problemet potentiellt minskas.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Google förbereder AI-funktion för att skapa listor i Keep Notes-appen

Google förbereder en ny AI-funktion för sin Keep Notes-app för Android som gör det enkelt att generera en lista, oavsett om du bestämmer vad du ska packa för en resa, förbereder dig för att handla mat eller planerar steg för att slutföra en uppgift. Funktionen, kallad ´Hjälp mig att skapa en lista´, är i utvecklingsstadiet och kommer att integreras i Keep Notes. Vårt team lyckades tvinga fram funktionen, vilket gör att vi kan erbjuda en förhandsgranskning av den i aktion. Funktionen kan komma att bli en del av Workspace Labs.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade i förrgår

Brasilianska stadslagar skrivna av AI för första gången

Stadsfullmäktige i Porto Alegre, Brasilien, har antagit en förordning som skrivits helt av artificiell intelligens (AI), vilket verkar vara första gången i landets historia. Förslaget, som utformades av OpenAI:s chattbot ChatGPT, syftade till att förhindra att staden tar ut avgifter från skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare. Kommunfullmäktigeledamoten Ramiro Rosário presenterade förslaget för sina kollegor utan att avslöja dess ursprung. Förslaget godkändes enhälligt och trädde i kraft den 23 november. Rosários användning av ChatGPT väckte invändningar och frågor om AI:s roll i offentlig politik.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år, övergår till ChatGPT-4 och får miljarder besök

30 november markerar ettårsdagen för ChatGPT, en populär AI-chattbot utvecklad av OpenAI. Sedan lanseringen har ChatGPT uppnått över 1,7 miljarder besök världen över. Användare har utnyttjat boten för olika uppgifter, från att skriva e-post till att skapa sexsiffriga företag. OpenAI har nu lanserat ChatGPT Plus, en uppgraderad version som kan ´se, höra och tala´, vilket möjliggör röstkonversationer och bildbehandling. OpenAI har också genomgått förändringar, inklusive en ledarskapsomskakning där tidigare VD Sam Altman avsattes och sedan återanställdes. Dessutom kommer Microsoft, som tidigare investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, att ha en icke-röstberättigad plats i styrelsen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

AI-forskare varnar för riskerna med artificiell intelligens

Den norska AI-forskaren Inga Strümke varnar för att politiker måste lära sig mer om AI och ta ett större ansvar för vad tekniken gör med samhällsutvecklingen. Hon menar att vi är för långsamma och inte inser de verkliga riskerna med artificiell intelligens, vilket kan leda till ett manipulationssamhälle. Hon uttrycker också oro för att detta kan hota demokratin. Enligt Strümke är den vanligaste sökfrasen på Google gällande artificiell intelligens ´Är AI farligt?´

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade i förrgår

Merriam-Webster utnämner ´authentic´ till årets ord 2023

Årets ord 2023 enligt Merriam-Webster är ´authentic´. Ordet har använts flitigt detta år, delvis på grund av debatter kring sociala medier, identitet och artificiell intelligens. Ökningen av AI-genererat innehåll, som deepfake-videor och sociala medier bot-konton, har lett till en önskan att hitta den mest ´autentiska´ versionen av något. I vår värld mättad av sociala medier vill alla vara ´autentiska´, även om de inte är det. Merriam-Webster nämner också andra framstående ord för året, inklusive ´deepfake´, ´dystopia´, ´coronation´ och ´EGOT´.

Direktlänk Dela KJZZ fördjupade i förrgår

Generative AI förvandlar hur företag drivs

År 2023 har varit betydelsefullt för Generative AI (GenAI), med företag som Microsoft, Google och flera startups som kämpar om företagsanvändare för sina GenAI-tjänster. GenAI har haft stor inverkan på det globala företagsmarknaden och används för att öka produktiviteten och resultaten inom kundservice, mjukvaruutveckling, försäljning och marknadsföring samt forskning och utveckling. Enligt McKinsey Global Institute kan dessa ansträngningar lägga till så mycket som $2,6 till $4,4 biljoner årligen till den globala ekonomin. GenAI kommer sannolikt att integreras i RPA-arbetsflöden för att automatisera kodgenerering, föreslå kodkompletteringar och till och med peka ut fel för mänskliga tillsynsmän.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Brasiliansk stad antar lag skriven av artificiell intelligens

Lagstiftare i den brasilianska staden Porto Alegre har antagit en lag som skrevs helt av artificiell intelligens (AI), vilket är första gången detta har skett i landet. Lagen, som förhindrar staden från att debitera skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare, skrevs av OpenAI:s chattbot ChatGPT på begäran av stadsrådets medlem Ramiro Rosário. Han presenterade förslaget för sina kollegor i rådet utan att ändra något eller informera dem om dess ursprung. Lagen godkändes enhälligt och trädde i kraft den 23 november. Rosário avslöjade senare att lagen skrevits av AI, vilket ledde till invändningar och frågor om AI:s roll i offentlig politik.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade i förrgår

Forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden ger information om branschen. Studien överväger marknadens nuvarande scenario och dess marknadsdynamik för 2023-2030. Rapporten utvärderar marknadens storlek och studerar strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Faktorer som förväntas påverka denna globala marknad är den ökande sysselsättningsgraden bland investeringar i framväxande ekonomier. Rapporten erbjuder en omfattande analys och prognos för ´Artificiell intelligens i rymden´ med fokus på både regionala och globala perspektiv.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade i förrgår

Amazon Web Services introducerar Amazon Q, en AI-assistent för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) presenterade Amazon Q på AWS re:Invent-konferensen. Amazon Q är en sofistikerad AI-assistent utformad för att navigera genom företagsdata och effektivisera olika kontorsuppgifter. Dr. Swami Sivasubramanian, vice VD för Data och Artificiell Intelligens på AWS, tror att Amazon Q kommer att ´omforma hur människor gör allt´, vilket säkerställer snabbare beslutsfattande och problemlösning. Amazon Q är utformad för att effektivisera arbetsbelastningen för företagspersonal, genom att hantera rutinaktiviteter som att destillera nyckelpunkter från strategimaterial, hantera interna hjälpbegäranden och klargöra organisationsriktlinjer.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Meta firar 10-årsjubileum för AI-labb, reflekterar över AI-boom och introducerar nya verktyg

Inför 10-årsjubileet för Metas AI-labb reflekterar Yann LeCun, Metas chefsforskare, över den artificiella intelligensens boom. Meta introducerar nya verktyg för att generera ljud, forska i video och upptäcka fördomar i språkmodeller. LeCun minns sin reaktion när OpenAI släppte ChatGPT förra november. Chatten, som kan generera omslagsbrev, skämt, manus och nästan vilken annan text som helst, tog AI till mainstream och startade en ny trend i Silicon Valley. LeCun var överraskad över verktygets påverkan på allmänhetens uppfattning och användning. Meta har under året fokuserat på att använda AI som kärnan i nya produkter och har släppt LLaMA, en stor språkmodell som konkurrerar med OpenAI:s GPT. Meta planerar att lansera fler produkter, särskilt inom metaversum, som är företagets flerbiljoner dollar satsning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Hur ChatGPT har förändrat världen på bara ett år

ChatGPT, världens mest populära generativa AI-chattbot, har på sitt första år förändrat internet och mer därtill. Den har påskyndat AI-revolutionen, utmanat Googles dominans och frigjort färdigheter som kodning och kreativt skrivande. OpenAI, som grundades av Sam Altman, lanserade ChatGPT den 30 november 2022 och blev världens snabbast antagna onlineverktyg. Den har även utmanat Googles dominans på områden som översättning och informationssökning, med företag som Microsoft som investerar miljarder i OpenAI för att konkurrera. Trots framstegen har ChatGPT också haft många brister, inklusive dess inverkan på kultur och konst.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade i förrgår

ChatGPT: En revolutionerande teknologi som ingen såg komma

ChatGPT, lanserad av OpenAI för ett år sedan, har blivit den snabbast växande konsumentteknologin i historien och har förändrat teknikindustrin i grunden. Trots att ingen förutsåg dess framgång, har den attraherat miljarder i investeringar och lett till att nästan alla företag med ´AI´ i sin pitch kan dra in pengar. ChatGPT har redan över 100 miljoner användare varje vecka och har blivit en miljardindustri för OpenAI. Trots detta är tekniken fortfarande inte perfekt, men den är redan bättre än de flesta förväntade. Framtiden för AI är oviss, men det är klart att det har potential att förändra världen på samma sätt som internet, sociala medier och smartphones har gjort.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

ChatGPT, AI-chattboten från OpenAI, firar sitt första år. Chattboten, som ursprungligen lanserades som en enkel webbaserad och chattfokuserad gränssnitt på toppen av en av OpenAIs befintliga modeller, GPT-3.5, har blivit företagets mest populära produkt någonsin och den snabbast växande konsumentappen i historien. Under året efter lanseringen fick ChatGPT betalnivåer med extra funktioner, inklusive ett företagsanpassat paket. OpenAI uppgraderade också ChatGPT med webbsökning, dokumentanalys och bildskapande förmågor. ChatGPT har blivit prioritet nummer ett på OpenAI och har skiftat fokus på andra AI-företag och forskningslaboratorier.

TechCrunch fördjupade i förrgår

ChatGPT: dess inverkan på företagsprogramvara och dess framtid

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT den 30 november 2022 har AI-chatten hjälpt till att göra artificiell intelligens till en industri värd 207 miljarder dollar. Två månader efter lanseringen erkändes ChatGPT som den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. ChatGPT har lett till diskussioner om potentiella säkerhetsproblem och säkerhetsrisker. Enligt en studie från Pew Research hade endast 24% av de personer som hört talas om ChatGPT använt det. OpenAI har lanserat monetära versioner som ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Företag som Google, Microsoft och Amazon har nu mer robusta generativa AI-chattbot-produkter.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade i förrgår

ChatGPT: Ett år av revolutionerande framsteg och potentiella hot

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har haft ett dramatiskt första år sedan starten den 30 november 2022. Dess popularitet sköt i höjden direkt efter lanseringen, med 100 miljoner aktiva månatliga användare redan två månader senare. ChatGPT blev därmed den snabbast växande internetplattformen i historien. Utvecklingen av artificiell allmän intelligens har dock också framkallat oro för potentiella risker. Bland annat har Elon Musk undertecknat ett öppet brev som uppmanar företag att omedelbart pausa träningen av AI-system kraftigare än GPT-4 i sex månader. Trots detta fortsätter forskning och utveckling inom området i en imponerande takt.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade i förrgår

Google försvarar sin AI-teknik mot konkurrenter

Googles globala policychef Kent Walker understryker att företaget fortfarande har övertaget över sina AI-konkurrenter, trots ökande konkurrens. Walker tonar ner idén att AI-chattrobotar som ChatGPT kan utmana Googles dominans, och betonar att företaget har spenderat det senaste decenniet med att integrera artificiell intelligens i sina produkter. Han säger att AI kommer att förändra hur vi bedriver vetenskap och att alla som nyligen har använt Google Maps, Translate, Gmail eller sök har dragit nytta av AI. Microsoft har ökat sitt stöd till OpenAI och har börjat implementera AI i sin sökmotor Bing, vilket gör dem till en potentiell konkurrent till Google.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade i förrgår

Google Bard: Ett AI-verktyg för att förbättra tidsplanering och produktivitet

Google Bard är ett AI-baserat verktyg som kan hjälpa användare att förbättra sin tidsplanering och produktivitet. Verktyget kan hjälpa till att ställa in SMART-mål och spåra framsteg, skapa organiserade scheman och att göra-listor, brainstorma kreativa idéer och lösningar, delegera uppgifter effektivt, hålla fokus och undvika distraktioner, analysera och optimera tidsanvändning och lära av produktivitetsexperter och resurser. Genom att använda Google Bard kan användare uppnå sina mål med större effektivitet och framgång.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade i förrgår

AWS presenterar nya AI-produkter och funktioner vid re:Invent 2023

AWS presenterade nya funktioner och produkter vid re:Invent 2023, inklusive AI-chipsen Trainium2 och Graviton4, Amazon Q Chatbot och förhandsvisningen av Titan Image Generator. Dessutom lanserades Guardrails för Amazon Bedrock. Under det gångna året har Amazon aktivt arbetat för att motverka uppfattningen att företaget ligger efter i AI-racet. Adam Selipsky, AWS VD, betonade AWS:s omfattande investeringar i AI:s livscykel i sitt anförande. Amazon tog också tillfället i akt att introducera sin senaste generation av chips för modellträning och inferens, för att möta den växande efterfrågan på generativ AI. Dessutom presenterade Amazon sin nya chatbot för företag, Amazon Q.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade i förrgår

AI kan ersätta traditionella sökmotorer för att hitta advokater

Enligt Greentarget anser 62% av C-suite-medlemmar och 52% av interna jurister att advokatrankningar är viktiga när de söker efter nya företag. Sedan ChatGPTs offentliga lansering i november 2022 har verktyget använts av 100 miljoner användare, många av dem använder det för att ersätta traditionella sökmotorer som Google och Bing. I en studie av Aberdeen Strategy & Research tror 65% av användarna att AI-verktyg kan ersätta traditionella sökmotorer. Det innebär att 65 miljoner människor kan vända sig till generativ AI för att hitta svar, recept och... advokater. Juridiska företag måste inse att teknikkunniga användare ändrar sina online-scoutvanor. De rör sig bort från beprövade sökmotorer som Google, som visar resultat baserat på komplexa algoritmer och annonsdollar, och mot generativ AI som - såvitt vi kan se - är mer inriktad på att leverera resultat baserat på kvalitet.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade i förrgår

Googles AI-division DeepMind upptäcker 2,2 miljoner nya kristaller

Googles ledande AI-division DeepMind har med hjälp av maskininlärning upptäckt 2,2 miljoner nya kristaller. DeepMind hävdar att de har låst upp ´800 års kunskap´ med denna upptäckt. Materialen som hittades genom forskningen kan användas för att omvandla industrier, samtidigt som det öppnar upp helt nya vägar för framtida upptäckter. Av de 2,2 miljoner kristallerna är cirka 380 000 av dem tillräckligt stabila för att utveckla nästa generations teknologier. DeepMind utvecklade ett toppmodernt neuralt nätverksverktyg kallat GNoME (Graph Networks for Materials Exploration) för att upptäcka kristallerna. Externa forskare testade DeepMinds genombrott genom att oberoende skapa 736 av de nya materialen som upptäcktes av GNoME. Forskningen detaljerades i en studie publicerad i tidskriften Nature.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade i förrgår

Stora språkmodeller exploateras av hotaktörer, enligt Google

Stora språkmodeller (LLM) utvecklas snabbt med kontinuerliga framsteg inom forskning och tillämpningar. Men detta framsteg lockar också hotaktörer som aktivt utnyttjar LLM för olika skadliga aktiviteter, som att generera phishing-meddelanden, skapa falska nyheter och utveckla avancerade språkangrepp. Nyligen upptäckte cybersäkerhetsforskare på Google hur hotaktörer kan utnyttja ChatGPT-frågor för att samla in personuppgifter. De större och mer kapabla modellerna är sårbara för dataextraktionsattacker. ChatGPT är mycket mottaglig för dataextraktionsattacker på grund av överträning för extremt stor, höghastighetsinflytande.

Direktlänk Dela Cybersecuritynews.com fördjupade i förrgår

DeepMinds AI förutser strukturen på över två miljoner nya kemiska material

Enligt en artikel publicerad i vetenskapstidskriften Nature har AI-utvecklad av DeepMind förutsett strukturen på över två miljoner nya kemiska material. Detta markerar ett genombrott för att förbättra verkliga teknologier. Nästan 400 000 av dess teoretiska materialdesign kan snart genomgå laboratorietestning. Forskningen kan användas för att utveckla batterier, solpaneler och datorchips med förbättrad prestanda. AI utvecklad av DeepMind tränades med data från Materials Project, ett internationellt forskningskonsortium etablerat vid Lawrence Berkeley National Laboratory 2011.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade i förrgår

DeepMind hävdar att de upptäckt 2,2 miljoner nya kristaller med AI

Googles ledande AI-division, DeepMind, påstår att de har upptäckt 2,2 miljoner nya kristaller, vilket motsvarar 800 års kunskap. Materialen som hittats kan användas för att omvandla industrier och öppna nya möjligheter för framtida upptäckter. Av de 2,2 miljoner kristallerna är cirka 380 000 tillräckligt stabila för att utveckla nästa generations teknologier, från bättre batterier för elbilar till supraledare för ultraeffektiva datorer. För att upptäcka kristallerna utvecklade DeepMind ett neurala nätverksverktyg kallat GNoME (Graph Networks for Materials Exploration).

Direktlänk Dela The Independent fördjupade i förrgår

Tekniksektorn och AI-bolag blomstrar, med Opera Ltd i förgrunden

Tekniksektorn har haft ett framgångsrikt år, med Nasdaq-100 teknikindex som ökat med 47%. Särskilt framstående har artificiell intelligens (AI)-industrin varit, med aktier som Nvidia och C3.ai som stigit med 237% respektive 162%. Ett annat framstående företag är norska Opera Ltd, vars aktie nästan fördubblats 2023 tack vare dess internetbrowser med inbyggd generativ AI-teknologi. Opera har utvecklat två webbläsare, Opera One för daglig användning och Opera GX för spelentusiaster. Trots konkurrens från stora företag som Google Chrome och Microsoft Edge, har Opera lyckats attrahera användare genom att erbjuda inbyggda funktioner utan extra kostnad. Företaget rapporterade nyligen en intäktsökning på 20% för det tredje kvartalet 2023, vilket markerade den 11:e kvartalet i rad med en intäktsökning på minst 20%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade i förrgår

Google DeepMind forskare avslöjar sårbarhet i OpenAI´s ChatGPT

Alphabet Inc.´s Google försöker avslöja de hemligheter som OpenAI´s ChatGPT är tränad på. Ett team av AI-forskare, inklusive några från Google DeepMind, har hittat ett sätt att få ChatGPT att avslöja sin träningsdata, inklusive personligt identifierbar information. Forskarna kunde också få ChatGPT att reproducera data den skrapat från internet. De använde en enkel metod där de bad ChatGPT att upprepa ett givet ord för alltid. Under utförandet började ChatGPT spotta ut text från sin träningsdata, inklusive namn, e-postadresser, telefonnummer och mer. Det verkar nu som att OpenAI har åtgärdat denna sårbarhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade i förrgår

Ny färdighet inom AI: Prompt Engineering

Sedan ChatGPT lanserades för allmänheten har det funnits oändliga spekulationer om jobb som kan bli föråldrade av artificiell intelligens, men åtminstone en lukrativ ny färdighet har uppstått och visat sig hållbar: prompt engineering. Google-sökningar för termen - som syftar på konsten att använda nyckelord för att få AI-verktyg att generera bättre bilder och skriftliga svar - har skjutit i höjden jämfört med ett år sedan. LinkedIn rapporterade i sin Future of Work-rapport i november att det har varit ´betydliga ökningar´ i ´prompt engineering´ och ´prompt crafting´ på medlemsprofiler.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade i förrgår

OpenAI var nära att kollapsa men återhämtade sig efter VD-byte

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), var nära att kollapsa när dess VD Sam Altman sparkades av styrelsen. Altman hotade med att gå till Microsoft, och OpenAIs anställda var redo att följa honom, vilket skulle ha gjort startupen nästan värdelös. Detta skedde strax innan OpenAI var på väg att värderas till 86 miljarder dollar i en ny investeringsrunda. Efter hot om rättsliga åtgärder och stora omvälvningar, återinsattes Altman som VD och alla anställda stannade. OpenAI har nu utsett nya styrelsemedlemmar och Altman har uttalat att företaget skulle klara sig bra utan honom.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade i förrgår

Generativ AI och framtidens innehållsskapande

Generativ AI har växt explosionsartat under det senaste året, med allt från Office till eBay som lägger till generativa funktioner. Innehållsskapare, marknadsföringsbyråer, reklamskapare, nyhetsorganisationer och sociala medieinfluencers har varit bland de mest entusiastiska tidiga adoptörerna. Det finns dock utmaningar, inklusive frågor kring upphovsrätt, spam, hallucinationer, den formella naturen av algoritmisk skapelse och bias. Generativ AI används för att skapa innehåll genom att studera data och skapa liknande data, och används av företag som Netflix, Buzzfeed och Google. Trots utmaningarna tror många att AI är här för att förstärka, inte ersätta, mänskliga förmågor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 november

OpenAIs Sam Altman avslöjar planer för företaget, inklusive Microsofts icke-röstningsplats på styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har för första gången sedan återinsättningen förra veckan detaljerat sina planer för det artificiella intelligensföretaget. Han meddelade att Microsoft kommer att ha en icke-röstningsplats i styrelsen och att företaget kommer att fortsätta att lansera konsument-AI-produkter. OpenAIs företagsstruktur kommer att ändras, enligt Altman och den nya styrelseordföranden Bret Taylor. Altman avskedades från OpenAI den 17 november, men återvände fem dagar senare med en ny styrelse bestående av Taylor, tidigare finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 november

ChatGPT fyller ett år: Hur Sam Altmans flaggskeppsprodukt har omformat tekniklandskapet

OpenAI:s ChatGPT har markerat ett år av transformativ påverkan på teknikindustrin. Dess förmågor och potentiella inverkan har fångat teknikentusiasters och vanliga användares uppmärksamhet. Dess effekt har framkallat en bredare diskussion om artificiell intelligens roll i vårt samhälle. Snabb adoption av ChatGPT har tvingat teknikjättar som Google, Microsoft, Meta och Amazon att anpassa sig och integrera generativ AI. Trots interna problem hos moderbolaget OpenAI, förblir framtiden för ChatGPT lovande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

AI kan bidra till att minska utsläppen, men utgör också en klimatrisk

Artificiell intelligens (AI) är nu på agendan när världsledare, klimatdiplomater och tusentals andra samlas i Dubai för FN:s klimattoppmöte. AI kan potentiellt hjälpa till att minska utsläppen från industrier som cement och stål, enligt en ny rapport från Innovation for Cool Earth Forum, ett internationellt klimatforum organiserat av den japanska regeringen. AI kan hjälpa till att bestämma den optimala mängden råmaterial som krävs för att skapa saker som stål och cement, vilket kan sänka materialanvändningen och motsvarande utsläpp samtidigt som kvaliteten bibehålls. Trots teknikens löfte om att sänka utsläppen, utgör AI också en klimatrisk på grund av dess omfattande energibehov.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 30 november

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Hur man väljer bort Google Bards stora språkmodeller

Att välja bort stora språkmodeller (LLM) som Google Bards kan innebära två saker: Du vill inte att dina data ska användas för att träna LLM, och du vill inte att Bard-användare ska göra förfrågningar på ditt webbplatsinnehåll utan att faktiskt besöka din webbplats. Google tillhandahåller information om sina webbskrapor, inklusive Googlebot, och har introducerat en produkttoken som heter Google-Extended. Denna token kan användas av webbplatser för att kontrollera om de vill att deras data ska användas i Googles LLM och andra AI-produkter. För att välja bort Bard och Vertex AI träningsdata ska du uppdatera din robots.txt-fil. Det finns dock inga standarder ännu, och du måste anpassa ditt tillvägagångssätt för AI-verktyg som Google Bard och Bings GPT-integration.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 29 november

Amazon lanserar generativ AI-verktyg för att konkurrera med Google och Microsoft

Amazon Web Services (AWS) har lanserat ett generativt AI-verktyg, Amazon Q, i konkurrens med Google-ägda Bard och Microsoft-stödda OpenAI. Amazon Q, som presenterades vid AWS: s re:Invent-konferens i Las Vegas, är inriktat på företag och syftar till att möjliggöra för anställda att effektivisera uppgifter och påskynda beslutsfattande och problemlösning. Verktyget kan också anpassa sina interaktioner med olika användare baserat på en organisationens befintliga identiteter, roller och behörigheter. Amazon Q är för närvarande endast tillgängligt för användare av Amazon Connect.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 29 november

Amazon presenterar AI-chattboten Q för företag på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen

Amazon presenterade sin AI-chattbot Q på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen. Q riktar sig mot företag, inte konsumenter. Amazon Q kan hjälpa anställda med produktivitetsuppgifter som att sammanfatta dokument, söka i företagets policy-wiki och skicka supportbiljetter. Amazon Q söker igenom företagets innehåll för att ge ett svar som är anpassat till företagets varumärkesstandarder. Q kan också generera skräddarsydda sociala medieprompter för att marknadsföra din berättelse på varje social media-kanal. Amazon hoppas att dess Q AI-chattbot kommer att erbjuda en flexibilitet som kan hjälpa det att återvinna marknadsandelar från Microsoft och Google. Amazon planerar också att undergräva Microsoft och Google genom att ta ut 20 dollar per månad.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 29 november

AI-företaget Runway lanserar andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg

AI-företaget Runway har lanserat andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg, som kan animera aspekter av en stillbild på några sekunder. Verktyget har visats upp av Rory Flynn på X.com, som har skapat imponerande ´videor´ med det. Sony Interactive Entertainment har ingått ett ´strategiskt globalt affärspartnerskap´ med det sydkoreanska företaget NCSoft, känt för sina massivt multiplayer online-spel. Detta tyder på att Sony planerar att stärka sin mobila division med NCSofts teknik. Dessutom har en fan vid namn SwammyXO skapat ett fan-gjort Attack on Titan-spel, som erbjuder snabb action och multiplayer-stöd. Bethesda har släppt nya bilder från sin kommande Fallout TV-serie, som släpps på Prime Video den 12 april 2024.

Direktlänk Dela Stuff Magazine fördjupade 29 november

Året i översikt för ChatGPT och globala framsteg inom AI-styrning

Världen firar ettårsjubileet för ChatGPTs offentliga debut den 30 november 2023. Detta markerar ett stort år för AI-teknikens innovation och antagande, och vi granskar 10 stora marknads- och regleringsmilstolpar som omger dess lansering. Länge före ChatGPTs debut togs det steg för att införa lagstiftning om AI-styrning. Europeiska kommissionen föreslog den första EU-regleringsramen för AI i april 2021. Singapore, Kanada och andra länder har också tagit fram egna AI-styrningsramar. ChatGPT lanserades av OpenAI den 30 november 2022 och blev snabbt populär. Inom fem dagar lockade plattformen över en miljon användare. Stora företag som Microsoft hoppade på möjligheten att införliva AI i sina applikationer. Nyligen investerade Google 300 miljoner dollar för en 10% andel i San Francisco-baserade generativa AI-startup Anthropic.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 november

OpenAI har haft ett händelserikt år, med försök till kupp mot VD:n Sam Altman och stora framsteg inom AI. OpenAIs generativa AI-drivna ChatGPT lanserades för ett år sedan och har blivit en av de snabbast växande apparna i historien. Flera företag, inklusive Google, Microsoft, Amazon och Meta, tävlar om att utveckla sina egna generativa AI-drivna mjukvaruplattformar. På hårdvarufronten har AI-explosionen gjort Nvidia, världens ledande AI-chiputvecklare, till det hetaste halvledarföretaget på jorden. Men ChatGPT och generativ AI har också väckt frågor om datarättigheter och potentialen att skapa och sprida desinformation.

Yahoo Finance fördjupade 29 november

Google Bard tar ansvar för att förstå och hantera offentliga farhågor kring AI

Google Bard produktchef Jack Krawczyk diskuterade allmänhetens farhågor kring artificiell intelligens (AI) i en intervju. Han förklarade att Google har tagit ´dristiga och ansvarsfulla´ steg för att säkerställa att allmänheten förstår möjligheterna med denna nya teknologi. Krawczyk betonade att AI inte är en ersättning för människor, utan ett sätt att accelerera vår kreativitet. Han nämnde jobbjakt som ett exempel på hur AI kan användas för att hitta lediga positioner och förbereda människor för intervjuer baserat på jobbbeskrivningar.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar AI-chatbot för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) har avslöjat en generativ AI-chatbot för arbetsplatsen som kan skräddarsys specifikt för ditt företags behov. Enligt AWS kommer Amazon Q att hjälpa arbetare att skriva e-post, sammanfatta rapporter och skriva blogginlägg. Amazon Q erbjuder inte något revolutionerande, men användare kan prata med den som om den vore en människa. Genom dessa samtal kommer plattformen att lösa problem, generera innehåll och agera baserat på företagsspecifika data. Dessa data kommer att matas till Amazon Q via företagets informationsförråd, kodbas och företagssystem.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 29 november

AI-assistenter kan omforma universitetsvägledning för Generation Alpha

Generation Alpha, som har vuxit upp med teknik och internet, kommer att börja söka universitetsalternativ inom de närmaste fem åren. Universiteten måste därför omdefiniera hur de erbjuder kurs- och ansökningsrådgivning. Nathan Monk, medgrundare av Prospectus Plus, menar att övergången till digitalt inte är en trend utan ett svar på dagens ungdomars utveckling. AI-drivna chattbot-teknologier kan möta behovet av omedelbar, personlig information. Företag som IKEA har redan lanserat AI-chattbottar för att hjälpa kunder navigera bland tusentals produkter. I utbildningssektorn utvecklar stora utbildningsagenter smart sökteknologi för att hjälpa sina rådgivare att navigera bland rätt information. Edtech-företaget Global Study har avslöjat en liknande lösning med tre AI-assistenter under varumärket Student Advisor.

Direktlänk Dela Thepienews.com fördjupade 29 november

Google lanserar Enhanced Smart Fill-funktionen för Duet AI-användare

Google har lanserat en ny funktion kallad Enhanced Smart Fill för Google Sheets, men den är endast tillgänglig för Duet AI-prenumeranter i Google Workspace. Verktyget använder artificiell intelligens (AI) för att upptäcka relationer mellan datainmatningar i flera celler och föreslå nya datainmatningar baserat på olika kriterier. Duet AI-prenumerationer är avsedda för företagsanvändning och kostar $30 per användare och månad. Enhanced Smart Fill-funktionen bygger på den befintliga Smart Fill-funktionen och kan nu föreslå inmatningar baserat på sentimentklassificering, kombinera och generera text, extrahera specifik text, formatera adresser, strukturera telefonnummer och e-postadresser, kondensera text och mer.

Direktlänk Dela Vision2Mobile fördjupade 29 november

Amazon lanserar ´Q´, en AI-chatbot för affärsapplikationer

Amazon har nyligen annonserat lanseringen av ´Q´, en innovativ AI-chatbot designad specifikt för affärsapplikationer. Denna nya produkt, avslöjad på Amazon Web Services ´Reinvent-konferens, markerar Amazons inträde i den konkurrenskraftiga sfären av produktivitetsprogramvara, direkt utmanande jättar som Microsoft och Google. ´Q´ integreras med olika affärsprogramverktyg. Prissättningen börjar på $20 per person per månad efter en gratis förhandsgranskning. Chatboten kan felsöka AWS-problem och interagera i appar som Slack. ´Q´ kan ansluta till över 40 företagssystem, inklusive Microsoft 365 och Salesforce.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 29 november

Google utvecklar verktyg för att bekämpa deepfakes och AI-genererad desinformation i Indien

Google utvecklar verktyg för att hjälpa indiska internetanvändare att identifiera deepfakes och skydda sig själva. Detta kommer efter Indiens regerings ökade bekymmer över problemen med AI-genererade deepfakes och falsk information. Google har ingen ´silverkula´ för dessa utmaningar, men företaget har beskrivit en strategi som innefattar en kombination av maskininlärning och mänskliga granskare för att identifiera och flagga AI-genererat innehåll. I samarbete med den indiska regeringen avser Google att ta itu med säkerhetsrisker kopplade till ´syntetiska medier´, inklusive deepfakes och desinformationskampanjer.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-assistenten Q för att konkurrera med Microsoft och Google

Amazon har lanserat sin AI-assistent Q för att konkurrera med Microsoft och Google. Q riktar sig mot arbetsplatsmarknaden med sina integrationsförmågor och fokus på produktivitet och datasäkerhet. Q använder flera AI-modeller genom sin Bedrock-plattform, inklusive Amazon Titan och de från Anthropic och Meta. Priset för Q är konkurrenskraftigt med $20/användare/månad, vilket är lägre än både Google och Microsofts erbjudanden för företag inom detta område. Q är utformad för att integrera med företagsdata och kan kopplas till Slack och Gmail-konton.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Kris hos OpenAI markerar teknikjättarnas dominans inom AI

Ett år efter lanseringen av ChatGPT, en generativ artificiell intelligens (AI), är AI-revolutionen igång men den senaste krisen hos dess skapare OpenAI visar att teknikjättarna dominerar. ChatGPT blev den snabbast antagna applikationen i historien innan den avträdde till Threads, det sociala nätverket lanserat av Meta. OpenAI:s VD Sam Altman, tidigare relativt okänd utanför tekniksektorn, har blivit en framstående figur inom AI. OpenAI gick samman med Microsoft som lovade 13 miljarder dollar i investeringar. Detta ledde till en revolt inom OpenAIs styrelse och Altman avskedades men återinsattes fem dagar senare. Frågan om AI:s fördelar och risker fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 november

Amazon Q: Kan fokus på sekretess hjälpa nya företagschattbot att ta användare från ChatGPT, Bard?

Amazon hoppas att en fokus på företagsanvändare kan hjälpa dess nya AI-assistent att konkurrera med ChatGPT och Google Bard. Amazon har avtäckt sin nya AI-chattbot: Amazon Q. Den senaste produkten kommer att konkurrera med ChatGPT och Google Bard. Amazon Q är byggd med företagsanvändare i åtanke och inkluderar funktioner som kan ge den en fördel över rivaler. Amazon Q lanserades av Amazon Web Services (AWS) tisdagen den 28 november och är inriktad på företagsanvändare. AWS positionerar sin senaste produkt som en lösning på oro över sekretess och dataägande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 29 november

Artificiell intelligens som tjänst (AIaaS) - Marknadsforskning och framtidsutsikter

En marknadsforskningsrapport om Artificiell intelligens som tjänst (AIaaS) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Nyckelföretagen för AIaaS i USA inkluderar AWS, SAP, Intel, IBM, Google, Microsoft, Salesforce, SAS och FICO. Rapporten ger också data om hinder vid etablering av verksamhet och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten är en forskningsstudie som förutspår att denna bransch kommer att generera betydande vinster vid slutet av den projicerade tidslinjen.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Före detta Google-chef jämför OpenAI:s Sam Altman med Apple´s Steve Jobs

Före detta Google-chefen och ordföranden Eric Schmidt hyllade på tisdagen OpenAI:s VD Sam Altman, och jämförde ledaren för det banbrytande artificiella intelligensföretaget med den ikoniska avlidna Apple-medgrundaren och VD:n Steve Jobs. Schmidt gjorde jämförelsen under ett samtal vid Axios AI+ Summit, efter att Axios medgrundare Mike Allen frågade om hans syn på den senaste dramatiken på OpenAI. Altman avsattes av den tidigare styrelsen bara för att återinsättas några dagar senare och styrelsen ersattes i stor utsträckning efter att nästan varje OpenAI-anställd hotat att sluta. ´Styrelsen försöker sparka Sam. Sam sparkar styrelsen´, sa Schmidt till moderatorn. ´Sparka inte en Steve Jobs´, fortsatte han. ´Jag menar, kom igen killar, ni löser det.´ Detta är inte första gången Schmidt har gjort offentliga uttalanden där han berömmer VD:n för ChatGPT-utvecklaren OpenAI, som stöds av Google-rivalen Microsoft. Efter Altmans avskedande den 17 november, gick Schmidt till X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, för att försvara AI-gurun. ´Sam Altman är en hjälte för mig´, skrev Schmidt i inlägget som fortfarande är fastnålat högst upp på den tidigare Google-chefens flöde. ´Han byggde ett företag från ingenting till 90 miljarder dollar i värde, och förändrade vår kollektiva värld för alltid. Jag kan inte vänta på att se vad han gör härnäst. Jag, och miljarder människor, kommer att dra nytta av hans framtida arbete - det kommer att vara helt otroligt. Tack @sama för allt du har gjort för oss alla.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

Google Bard: Ett sofistikerat verktyg för produktutveckling

Google Bard är ett kraftfullt verktyg för att utforska nya marknadsmöjligheter, få insikter i kundpreferenser och utveckla banbrytande lösningar. Verktyget använder avancerad dataanalys för att identifiera och analysera potentiella marknader, spåra trender och förstå konsumentbeteenden. Google Bard är också effektivt för att dekodera kundbehov och preferenser genom att samla in och analysera stora mängder data från olika källor. Slutligen hjälper Google Bard till med idégenerering och utveckling av innovativa lösningar genom att erbjuda information om nya teknologier, designmetoder och kreativa brainstormingtekniker.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 29 november

AI och maskininlärning fokuserar på klimatförändringar inför Cop28-toppmötet

AI och maskininlärning vänds mot klimatförändringar, i hopp om att öppna data ska påskynda resan mot netto noll. På Cop28-toppmötet i Förenade Arabemiraten kommer banbrytande teknik att presenteras, som mjukvara som lär sig hur solpaneler ser ut och identifierar dem från satellitbilder. Samtidigt innebär en första global inventering av framsteg mot världens klimatmål en uppmaning till ´rigorös ansvarsskyldighet´ i hur företag rapporterar sitt koldioxidavtryck. Forskare förespråkar att sätta dessa två saker samman och låta AI analysera siffrorna. Detta skulle innebära att klimatvärlden kan sluta ´gräla om mycket grundläggande saker´.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 29 november

Drama på OpenAI: VD-byten, anställdas uppror och ChatGPT:s inverkan på AI-landskapet

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har nyligen upplevt dramatik med förändringar på VD-posten, anställdas uppror och Sam Altman återvänder som VD. ChatGPT har haft stor inverkan på tekniklandskapet, med varje teknikföretag som diskuterar eller använder AI. I sina tidiga dagar mötte ChatGPT skepticism men har sedan utvecklats till en sofistikerad språkmodell som kan generera text av mänsklig kvalitet, översätta språk och hjälpa programmerare. Införandet av ChatGPT Plus och GPT-4-modellen förbättrade ytterligare dess förmågor. Generativ AI, som ChatGPT, är här för att stanna, med stora teknikföretag som investerar i den. Emellertid är mänsklig inblandning fortfarande avgörande och etiska debatter kring AI fortsätter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar AI-assistenten Amazon Q för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) har lanserat Amazon Q, en ny AI-driven assistent speciellt utformad för arbetsplatsen, på sitt AWS re:Invent 2023-event i Las Vegas. Företaget säger att Amazon Q kan anpassas av företag för att generera innehåll, vidta åtgärder, skriva artiklar, föra samtal och till och med lösa problem. Amazon Q kan hjälpa utvecklare och IT-specialister genom att bistå i byggandet, distributionen och driften av applikationer och arbetsbelastningar på AWS. En förhandsversion av Q är för närvarande tillgänglig med gratis funktioner.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 29 november

Michigan ansluter sig till ansträngningar för att bekämpa bedräglig användning av AI i politiska kampanjer

Michigan ansluter sig till en ansträngning för att begränsa bedräglig användning av artificiell intelligens (AI) och manipulerade medier genom statliga policyer. Kampanjer på statlig och federal nivå kommer att krävas att tydligt ange vilka politiska annonser som sänds i Michigan som skapats med hjälp av AI enligt lagstiftning som förväntas bli undertecknad av guvernör Gretchen Whitmer. Det skulle också förbjuda användning av AI-genererade deepfakes inom 90 dagar före ett val utan en separat redovisning som identifierar mediet som manipulerat. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och underminera valen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 29 november

Michigan inför lagstiftning för att reglera AI-genererade djupfejk i politiska annonser

Michigan förbereder lagstiftning som kräver att politiska annonser som skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI) tydligt anger detta. Lagen förbjuder också användning av AI-genererade djupfejk inom 90 dagar före ett val utan en separat varning som identifierar mediet som manipulerat. Djupfejk är falska medier som felaktigt framställer någon som gör eller säger något de inte gjorde. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och undergräva val på en skala och hastighet som ännu inte observerats. Lagstiftningen väntas undertecknas av guvernör Gretchen Whitmer inom de närmaste dagarna.

Direktlänk Dela Metro US fördjupade 29 november

Michigan ansluter sig till en ansträngning för att begränsa vilseledande användning av artificiell intelligens och manipulerade medier genom statliga policyer. Kampanjer på statlig och federal nivå kommer att krävas att tydligt ange vilka politiska annonser som sänds i Michigan som skapades med hjälp av AI. Det kommer också att förbjudas att använda AI-genererade ´deepfakes´ inom 90 dagar före ett val utan en separat redogörelse som identifierar mediet som manipulerat. Lagstiftningen förväntas bli undertecknad av guvernör Gretchen Whitmer. Brott mot dessa lagar kan leda till böter och fängelsestraff.

ABC News fördjupade 29 november

AI-verktyg i högre utbildning: En reflektion från Dr Lisa McNeal

Dr Lisa McNeal, direktör för eLearning vid College of Coastal Georgia, reflekterar över användningen av AI-verktyg som ChatGPT i högre utbildning. Hon jämför dessa verktyg med studieguider som CliffsNotes, som användes av studenter för att sammanfatta och granska kursmaterial. McNeal diskuterar hur dessa AI-verktyg kan användas för att snabbt sammanfatta information, men uttrycker också oro över att studenter kan förlita sig för mycket på dessa verktyg istället för att tänka kritiskt och lära sig att utvärdera och tillämpa informationen på skärmen. Hon erbjuder också tips för att hjälpa lärare att hantera denna nya teknik, inklusive att samla resurser om ChatGPT och generativa AI-verktyg, expandera samtalet till akademiska stöd- och handledningscentra, och tänka på studenternas egenskaper när man lär sig om generativ AI och hur det kan påverka kursuppgifter.

Direktlänk Dela Faculty Focus fördjupade 29 november

Google lanserar Enhanced Smart Fill som en del av Duet AI för Workspace Enterprise

Duet AI, som lanserades tidigare i år för Workspace-kunder till en kostnad av $30 per användare och månad, har nu utökats med funktionen Enhanced Smart Fill för Google Sheets. Funktionen bygger på Smart Fill som introducerades 2020 för att automatisera datainmatning genom att upptäcka och lära sig mönster mellan kolumner. Med Enhanced Smart Fill kan användarna spendera mindre tid på manuell dataorganisering och analys i Sheets. AI används för att upptäcka om det finns relationer mellan cellinnehåll. När något känns igen kommer Duet att göra kontextuella förslag i form av återstående värden som användaren kan acceptera.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 29 november

Amazon lanserar företagschattbot drivet av generativ AI

Amazon meddelade vid en konferens i Las Vegas att de kommer att lansera en företagschattbot vid namn Q, som drivs av generativ AI. Detta är Amazons svar på konkurrenter som har lanserat chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Q kan bland annat syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning. Även om Amazon ligger före konkurrenter som Microsoft och Google som den dominerande leverantören av molnbaserad databehandling, betraktas de inte som ledande inom AI-forskning.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 29 november

Googles AI Bart hjälper människor att skapa handlingsplaner för att uppnå sina mål

Googles artificiella intelligens (AI), Bart, som kan generera text, översätta språk, skriva kreativt innehåll och besvara frågor informativt, kommer att hjälpa människor att skapa en handlingsplan för att uppnå sina mål för 2024. Daniela Carvajalino, medgrundare av Biz Nation, förklarade att Bart kan stödja entreprenörer att uppnå sina företagsmål. Giovanni Stella, landschef för Google, delade sina tankar om hur AI ser ut och bör styras av parametrar som är socialt fördelaktiga och undviker att förstärka skapandet av orättvisa snedvridningar. Laura Velasquez, medgrundare av Arkangel IA, förklarade att AI kan erbjuda många tjänster, som tidig diagnos av sjukdomar.

Direktlänk Dela The Cleveland American fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Öppen oro inom OpenAI över potentiellt farlig AI-genombrott

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt intern oro sedan dess VD Sam Altman avskedades och sedan återinsattes. Företaget är känt för sin hemlighetsfullhet, vilket gör att få vet hur de utvecklar sin teknologi. Detta blev tydligt när det rapporterades att flera forskare inom företaget hade uttryckt oro över ett påstått farligt genombrott, en algoritm kallad Q*. Algoritmen kan lösa vissa matematikproblem på skolnivå som den inte tidigare stött på, vilket vissa forskare tror kan vara ett tidigt tecken på att algoritmen förbättrar sin förmåga att resonera. OpenAI kommenterade inte direkt på Q*, men bekräftade att de arbetar med algoritmen.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 29 november

Amazon lanserar Q, en generativ AI-assistent för företag

Amazon har introducerat Amazon Q, ett svar på Microsofts generativa AI-assistent Copilot. Amazon Q kan hantera alla grundläggande produktivitetsuppgifter som Copilot kan, men kan också användas för att arbeta över ett brett spektrum av applikationer, vilket bör tilltala IT-chefer som vill begränsa antalet assistenter som behöver övervakas. Amazon Q bygger på AWS data- och utvecklingsexpertis under 17 år och kan användas av företag inom en mängd funktioner, inklusive utveckling av applikationer, kodomvandling, generering av affärsinformation och hjälp till kundtjänstagenter via Amazon Connect.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivet chattbot Q som svar på konkurrenter

Amazon har tillkännagivit lanseringen av Q, en företagschattbot drivet av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som introducerat populära chattbotar. Q kan bland annat skapa innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att skapa blogginlägg. Företag kan också koppla Q till sina egna data och system för en mer relevant upplevelse. Tekniken är för närvarande tillgänglig i förhandsvisning. Trots att Amazon är ledande inom molnbaserad databehandling, anses företaget inte vara ledande inom AI-forskning som lett till framsteg inom generativ AI.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 29 november

Amazon avslöjar Amazon Q för att utmana AI-chatbotmarknaden

Amazon har introducerat sin senaste innovation, Amazon Q, på AWS Reinvent-konferensen i Las Vegas. Detta markerar Amazons inträde på marknaden för AI-drivna mjukvarulösningar, där företag som Microsoft och Google redan har en betydande närvaro. Amazon Q är en sofistikerad chatbot designad för att integreras sömlöst med Amazon Web Services (AWS), och erbjuder en mängd funktioner skräddarsydda för den moderna arbetsplatsen. Amazon Q kan automatisera ändringar i källkod, vilket avsevärt minskar arbetsbelastningen för utvecklare, och kan kopplas till över 40 företagssystem.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 28 november

Amazon lanserar AI-driven chattbot för företag

Teknikjätten Amazon har meddelat att de kommer att lansera Q, en företagschattbot som drivs av generativ artificiell intelligens (AI). Meddelandet, som gjordes vid en årlig konferens i Las Vegas för företagets AWS molnberäkningstjänst, representerar Amazons svar på konkurrenter som har rullat ut chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Amazon sade att Q kan göra saker som att syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning.

Direktlänk Dela NewsChain Online fördjupade 28 november

Google och Zoom lanserar AI-funktioner för att undvika möten

Google har lanserat en ny funktion, ´Duet AI´, som integrerar AI och Google Meet för att ge användare möjlighet att undvika möten. Istället för att närvara personligen kan AI ´närvara´ åt användaren och sedan ge en sammanfattning av de viktigaste punkterna som diskuterats under mötet. Liknande funktioner har nyligen lanserats av Zoom genom sin ´AI Companion´. Båda dessa tjänster kostar dock pengar.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 28 november

Google lanserar Duet AI-funktioner för Google Workspace

Google har meddelat att Duet AI-funktionerna, som tidigare varit i en mycket begränsad testfas, nu är tillgängliga för Google Workspace. Duet AI är en AI-assistent som integreras i alla Google Workspace-produkter, som Gmail, Docs, Sheets, Meet och andra. Med denna utrullning meddelade Google också nya innovativa funktioner som ska göra arbetet lättare. Duet AI kan fungera som en medarbetare som hjälper till att optimera tiden bättre, vara mer produktiv och låta användaren fokusera på det som verkligen är viktigt.

Direktlänk Dela Marketing4eCommerce México fördjupade 28 november

Google lanserar uppdaterad version av Duet AI för företag

Google har lanserat en uppdaterad version av sin AI-baserade verktyg Duet AI. Verktyget, som först presenterades i maj, har nu integrerats i Google Meet och Google Chat. Duet AI fungerar som en virtuell assistent som kan hjälpa användare med olika uppgifter, vilket förbättrar produktivitet och effektivitet. Dess funktioner inkluderar att ta anteckningar under videokonferenser, skicka mötesresuméer och tillhandahålla undertexter på upp till 18 språk. Dessutom kan Duet AI förbättra bild-, ljus- och ljudkvaliteten under videokonferenser. Den nya versionen av Duet AI är nu tillgänglig för betalande prenumeranter av Google Workspace.

Direktlänk Dela La Razón fördjupade 28 november

Google Cloud Next 23 presenterar nya AI-verktyg och rapporterar om ökade intäkter

Google har presenterat sina senaste innovationer på Google Cloud Next 23, det första fysiska evenemanget sedan 2019. Thomas Kurian, VD för Google Cloud, presenterade nya verktyg baserade på samarbetsinriktad artificiell intelligens för företag och användare från San Francisco. Teknikjätten rapporterade en årlig omsättning på 32 miljarder dollar och vinst för andra kvartalet i rad. Företaget framhävde också sitt samarbete med organisationer som General Motors, HCA Healthcare och eDreams ODIGEO.

Direktlänk Dela Dirigentesdigital.com fördjupade 28 november

Google Meet introducerar Duet AI för att förbättra virtuella möten

Google Meet-utvecklare arbetar på en ny funktion, Duet AI, som använder artificiell intelligens för att hjälpa användare att utföra flera uppgifter i realtid. Duet AI kan ta anteckningar under möten, sammanfatta samtal och automatiskt översätta med undertexter på 18 språk. Dessutom har dataöverföringskvaliteten förbättrats tack vare AI. Google Chat har också nyligen lagt till en funktion som förbättrar integrationen med Google Meet, med möjlighet att interagera med en AI inom chatten. Dessa nya funktioner är nu tillgängliga för Google Workspace-prenumeranter och via Workspace Labs.

Direktlänk Dela Hola Telcel fördjupade 28 november

Afrikanska Unionen har hållit en session om digital transformation, där ledare från alla 55 afrikanska nationer deltog under fyra dagar för att diskutera kontinentens digitala framtid och AI-strategi. Mötet ägde rum i Etiopien och inledde med tre dagar av expertmöten, där huvudpunkten var det konceptuella ramverket för den kontinentala strategin för artificiell intelligens. Ramverket, som fortfarande är under utveckling, syftar till att forma en etisk och ekonomiskt fruktbar AI-strategi för kontinenten och adressera nyckelsektorer som kan dra nytta av tekniken, inklusive utbildning, hälso- och sjukvård, jordbruk och finans. Medlemsstaterna förband sig att främja digitaliseringsinsatser mot klimatförändringar, infrastrukturell utveckling och energi. De diskuterade också frågor kring dataskydd som blivit allt mer brådskande på grund av AI:s spridning, vilket kräver att Afrikanska unionen stöder medlemsstaterna i utvecklingen av nationella dataskyddssystem och förmågor. Samtidigt har Afrika upplevt en betydande hjärnflykt inom AI eftersom resursstarka och välbetalda teknikföretag lockar talanger utomlands.

Fortune Media fördjupade 28 november

Generativa AI-verktyg kräver massiva datamängder

Generativa AI-verktyg, som textbaserade, bildorienterade, talgenererande och musikskapande AI, samt chatbots, förbrukar stora mängder data. Textbaserade AI, som GPT-3 från OpenAI, använder enorma mängder textdata för att generera mänsklika svar. Bildgenererande AI kräver stora datamängder för att skapa realistiska bilder. Talgenererande verktyg, som Googles Text-to-Speech och Amazon Polly, använder betydande mängder data för att omvandla textinformation till tal. Musikskapande AI, som OpenAIs MuseNet och Sonys Flow Machines, behöver tusentals MIDI-filer för att komponera musik. Chatbots kräver också betydande mängder data för att generera konversationsrespons.

Direktlänk Dela Data Science Central fördjupade 28 november

OpenAI:s VD Sam Altman återinsatt efter uppsägning, men könsbalansen i styrelsen ifrågasätts

OpenAI:s styrelse avskedade oväntat sin populära VD, Sam Altman, tidigare denna månad, vilket chockerade teknikvärlden och ledde till hot om uppsägningar från majoriteten av anställda. Efter fem dagars kaos återinsattes Altman, med en omstrukturerad, helt manlig styrelse som övervakar honom, ledd av ex-VD:n för Salesforce och tidigare Twitter-styrelseordföranden Bret Taylor. Den tidigare sexpersonersstyrelsen har nu minskat till tre, men fler väntas ansluta. Två kvinnor som tidigare satt i styrelsen, Helen Toner och Tasha McCauley, är nu avskurna från företaget.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 november

Googles Bard kan göra YouTube-videor mer informativa

Googles AI-verktyg Bard utbildas för att förstå YouTube-videor och kan därmed hjälpa tittarna att bättre förstå nyckeldetaljer. Bard kan ´titta´ på videorna och sedan besvara frågor om viktiga detaljer. AI-verktyget kan bara upprepa vad som var i videon, men det kan fortfarande hjälpa användarna att bättre förstå en nyckelpunkt som kanske har missats. Bard kan också spara tid genom att ge svar på specifika frågor, istället för att tittarna måste titta på hela videon för att hitta svaret.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

AI hjälper neurodivergenta att hantera arbetsplatskommunikation

Arbetsplatskommunikation kan vara en daglig stresskälla för neurodivergenta personer. Billy Hendry, som har dyslexi, ADHD och autism, har använt AI-verktyget ChatGPT för att förbättra sin skriftliga kommunikation vid jobbsökning och på sin arbetsplats på Nya Zeelands ministerium för företag, innovation och sysselsättning. Verktyget hjälper honom att formulera texter som framhäver hans styrkor på ett sätt som är tydligt för rekryterare. Andra neurodivergenta personer, som Jennifer Cairns och Christina Philippe, använder också AI för att förenkla och förbättra sin kommunikation.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 november

Generativa AI-tillägg för säkerhetskopiering och katastrofåterställning: Mer hype än verklighet?

Företag inom säkerhetskopiering och katastrofåterställning vill att deras generativa AI-assistenter blir företagens nya bästa vän, men fördelarna är fortfarande oklara. Dessa GenAI-tillägg inkluderar någon form av chattbot för att automatisera uppgifter eller rapporteringsuppgifter, med en rad andra funktioner, såsom kodgenerering eller varningshantering. Jerome Wendt, VD för Data Center Intelligence Group, säger att dessa tillägg handlar mer om att hålla en produkt i diskussionen snarare än att meningsfullt förändra verksamheten. Sid Nag, vice ordförande och analytiker på Gartner, säger att leverantörer måste göra ett starkt fall för hur deras egna AI-vändningar inte äventyrar kundens säkerhet och erbjuder mervärde.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 november

Google Bard kan nu svara på frågor om innehållet i YouTube-videor

Google Bard kan nu svara på frågor om innehållet i YouTube-videor. Bard sammanfattar videomaterial när användare anger en YouTube-URL. Utvidgningen av Bards förmågor kan leda till större engagemang för innehållsskapare. Sammanfattningar av videoinnehåll kan också förbättra användarnas upplevelser. Denna funktionalitet gör innehåll mer tillgängligt, oavsett om användare prenumererar på en YouTube-kanal eller gör ett köp. För att integrera Bard med YouTube, slå på YouTube-tillägget på Bards webbplats.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 28 november

Bard AI och YouTube: Omdefinierar konsumtionen av utbildningsinnehåll

Googles integration av Bard AI med YouTube markerar ett banbrytande steg i AI-drivna innehållsinteraktioner, vilket fundamentalt förändrar hur användare interagerar med videoinnehåll. Bard AI, en betydande prestation i Googles AI-portfölj, drivs av det banbrytande stora språkmodellen PaLM 2. Denna modell är en marvel inom AI, med en häpnadsväckande 340 miljarder parametrar. Dessa parametrar är i huvudsak det neurala nätverkets justerbara aspekter, som bestämmer hur modellen bearbetar och genererar språk.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 november

Google Bard: Skapa unika och intressanta sagor för dina barn

Google Bard är ett AI-verktyg som kan användas för att skapa personliga sagor för barn. Verktyget kan generera text, översätta språk och skapa olika typer av kreativt innehåll. För att skriva en saga med Google Bard, börja med att samla inspiration, öppna Google Bard och skriv in ditt prompt. Google Bard kommer sedan att skapa en saga baserad på ditt prompt. Efter att sagan är genererad kan du granska och redigera den. När du är nöjd med sagan kan du läsa den för ditt barn. Det finns många fördelar med att använda Google Bard för att skriva sagor, bland annat att det sparar tid, främjar fantasi och kreativitet och stärker förälder-barn-bondet.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 november

Google arbetar på AI-fokuserade funktioner för Chrome

Google arbetar på flera nya AI-fokuserade funktioner för Chrome på skrivbordet, varav en innebär ´Organisera flikar´. Denna funktion kommer att använda Gen AI för att organisera flikar för användare. Tre nya inställningar, drivna av AI, kommer tydligen att grupperas till en ny ´Avancerad´ inställningssida för Chrome för skapande av bakgrundsbilder och mer. Google har gjort märkbara framsteg med en ny AI-drivna funktion för Chrome, som upptäcktes av koddykaren Leopeva64. Chrome kommer snart att få en ny ´Organisera flikar´-funktion.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Stora teknikföretag förvärvar AI-startups för att förbättra tekniska kapabiliteter och marknadsomfång

År 2023 bevittnade många förvärv av AI-startups av stora teknikföretag, vilket indikerar en tydlig trend mot att förbättra deras tekniska förmågor och utöka deras marknadsomfång. Syftet var att integrera AI-teknik i befintliga produkter och tjänster och förbli relevant i den konkurrensutsatta landskapet. Det indikerar också att AI inte bara är ett tillägg utan en kärnkomponent i framtida tekniska framsteg som driver företag att investera tungt i startups. Några av de mest framstående förvärven inkluderar Neeva Snowflake, Myst AI, LeapYear Technologies, Ponder, Fig, Snackable AI, Nod.ai, Mipsology, Photomath, WaveOne, OmniML, Rephrase AI, GamePlanner AI och MosaicML.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 28 november

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

AI-chatbotar förutspår högre priser för XRP

De framstående AI-chatbotarna ChatGPT och Google Bard har gjort optimistiska prisprognoser för XRP, med målpriser mellan $0,5 och $5. Baserat på nuvarande realiteter förutser ChatGPT att XRP kan sluta detta år och gå in i 2024 med ett pris på $3, vilket innebär en ökning på 397,67% från dess nuvarande värdering på $0,6028. Dock justerade chatboten denna prognos till $2,5 vid årets slut och in i 2024 när den tog hänsyn till andra faktorer som utvecklingen av rättsfallet Ripple vs SEC. Å andra sidan förutser Google Bard att XRP kommer att handlas mellan $0,5 och $1,8 i början av 2024.

Direktlänk Dela The Crypto Basic fördjupade 28 november

Tre fjärdedelar av unga britter har använt generativa AI-verktyg, enligt Ofcom

Enligt Ofcoms årliga rapport Online Nations har nu ungefär tre fjärdedelar av de unga britterna använt ett generativt AI-verktyg. Rapporten fann att 74% av nätanvändare mellan 16 och 24 år hade provat verktyg som Open AI:s ChatGPT, Snapchat My AI eller Googles Bard. Siffran är ännu högre för tonåringar, med fyra femtedelar som har använt generativa AI-verktyg och tjänster. För alla vuxna har strax under en tredjedel använt dessa verktyg. Storbritanniens internetanvändare var också medvetna om farorna med AI, med 58% oroade över dess framtida inverkan på samhället. AI har varit ett stort diskussionsämne inom TV- och filmindustrin under det senaste året. Open AI:s ChatGPT var det mest använda verktyget i nationen, och lockade 3,4 miljoner brittiska vuxna vid sin topp. ChatGPT följdes av Snapchat My AI och sedan Bing Chat, med Googles Bard lite längre bak, enligt Ofcoms ranking. Ofcoms forskning fann också att YouTube besöktes mer än Facebook av brittiska vuxna förra året, vilket slog ut Mark Zuckerbergs plattform från toppositionen.

Direktlänk Dela Yahoo Lifestyle Australia fördjupade 28 november

Googles AI-chatbot Bard kan nu titta på och sammanfatta YouTube-videor

I sin senaste uppdatering har Google gett sin Bard AI-chatbot förmågan att titta på och sammanfatta YouTube-videor. Detta innebär att du nu kan använda Bard för att förstå mer om innehållet i videon, be den att utvidga olika aspekter och till och med skapa en frågesport om videons innehåll. Google har experimenterat med sätt att integrera sina stora språkmodell AI-verktyg i YouTube under större delen av ett år. Detta är en del av en större förändring inom företaget att fullt ut omfamna och kommersialisera sina år av forskning om artificiell intelligens. De flesta av dessa YouTube-projekt har varit i iOS- eller Android YouTube-appen och i form av en experimentell funktion. Detta inkluderar kommentarsortering, videofrågor och till och med förmågan att klonera sångrösten och stilen hos kända musiker.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 28 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

HIX Bypass: En AI-detektionsborttagningsverktyg som omformar AI-genererat innehåll

HIX Bypass är en AI-detektionsborttagningsverktyg som omformar AI-genererad text för att göra den oigenkännlig för AI-detektorer. Tekniken hjälper AI-genererat innehåll att kringgå även de mest rigorösa AI-detektorerna. HIX Bypass skapar exakt och engagerande innehåll som kan kringgå ledande AI-detektorer som GPTZero, Sapling, Crossplag, ZeroGPT, Originality.AI, Turnitin, Copyleaks och Content at Scale. Verktyget kan användas av innehållsmarknadsförare, SEO-professionella, frilansskribenter, annonsmarknadsförare och småföretag för att generera mer engagerande och mänskligt liknande innehåll. HIX Bypass erbjuder en gratis provperiod och prisvärda betalningsalternativ.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 november

Sports Illustrated anklagas för att publicera artiklar skrivna av AI

Det kända magasinet Sports Illustrated anklagas för att ha publicerat artiklar skrivna av artificiell intelligens (AI) som utger sig för att vara mänskliga författare, enligt Futurism. En författare vid namn Drew Ortiz verkar endast existera på författarbiografi-sidan hos Sports Illustrated. Utanför tidningen verkar Ortiz inte ha någon sociala medier-närvaro eller publiceringshistorik, och hans profilbild ser nästan identisk ut med ett porträtt genererat av en AI-webbplats. Futurism rapporterade också om ytterligare misstänkta incidenter av denna påstådda praxis av Sports Illustrated.

Direktlänk Dela The Daily Caller fördjupade 28 november

Generativ AI skapar en ny kategori av memes

Generativ AI har skapat en ny kategori av memes med hjälp av verktyg som OpenAI´s ChatGPT. Dessa memes skapas genom att använda AI för att generera konst. Fyra stora trender har observerats under de senaste månaderna, inklusive ´Gör det mer´ med ChatGPT och DALL-E 3, att omvandla vuxna/NSFW/kontroversiella fenomen till en Disney/Pixar-film, att återge ikoniska barnfigurer i urban, kvasi rasistisk stil och att lägga till rörelse i statiska memes. Dessa AI-genererade memes är här för att stanna och förväntas öka i antal, vilket kommer att leda till en starkare efterfrågan på liknande verktyg i arbetsmiljöer.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 27 november

Amazon.com Inc. väntas växa inom AI och molntjänster

ProResearch erbjuder snart omfattande forskningsanalyser baserade på insikter från Wall Streets toppanalytiker, exklusivt tillgängliga för InvestingPro-prenumeranter. Amazon.com, Inc. framträder som en mångfacetterad jätte inom teknik och e-handel, kontinuerligt skjutande gränserna inom molnbaserad databehandling, digital strömning och artificiell intelligens (AI). Företagets senaste ansträngningar, särskilt inom generativ AI, har fångat Wall Streets uppmärksamhet, med analytiker som kollektivt erkänner potentialen för betydande tillväxt och innovation. Amazon har en dominerande ställning inom e-handel och molnbaserad databehandling, stark kundbas och märkeslojalitet, och erbjuder en mängd olika produkter med hög tillväxtpotential. Trots intensiv konkurrens från andra teknikjättar och känslighet för regulatoriska förändringar och cybersäkerhetsrisker, har Amazon potential att expandera inom generativ AI och multimodal molnstöd, och förväntas lansera produkter som kan driva aktieprestanda.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 27 november

Microsoft lämnar sökkriget med Google för att fokusera på AI

Microsoft har beslutat att lämna kampen om internetsökningar med Google och fokusera helt på generativ artificiell intelligens (AI). Företaget omnamnger sin Bing Chat till Copilot, vilket samlar alla företagets generativa AI-insatser under ett varumärke. Microsoft gör även Copilots chattversion tillgänglig gratis på webben. Företaget lanserade Bing Chat, drivet av ChatGPT från OpenAI, i februari, i ett försök att ta marknadsandelar från Google. Trots detta har Bing inte lyckats öka sin marknadsandel, som ligger kvar på endast 9% jämfört med Googles 85%. Microsofts VD, Satya Nadella, har erkänt att Bing inte kan konkurrera med Google på sökmarknaden och tror att AI är framtiden.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 27 november

De bästa AI-verktygen för musikproduktion

AI kan användas för att skapa musik, och det finns flera verktyg tillgängliga för detta ändamål. WavTool är en webbläsarbaserad digital ljudarbetsstation som kan skapa och redigera spår. Magenta Studio, som ägs av Google, är ett gratis plug-in för Ableton Live som innehåller fem MIDI-verktyg. AIVA kan generera hela låtar från grunden i över 250 stilar. Loudly låter användare generera hela spår med AI, medan Soundful är inriktad på att skapa bakgrundsmusik för olika ändamål.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 27 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades av styrelsen men återvände efter endast fem dagar. Detta skedde efter att anställda hotade att lämna företaget om han inte var kvar. Detta gör Altman till en betydande figur inom tekniksektorn, särskilt med tanke på OpenAI:s position i kriget om artificiell intelligens. Trots att OpenAI:s styrelse inledningsvis avskedade Altman, verkar de nu ha förlorat kampen mot honom. Detta innebär att OpenAI:s framtid nu ligger i händerna på en mer traditionell kapitalistisk vision snarare än en mer återhållsam och etisk kapitalistisk ideal.

Slate Magazine fördjupade 27 november

AI-språkmodeller visar inte på generell intelligens

Kända AI-forskare som Peter Norvig och Blaise Agüera y Arcasanser hävdar att artificiell generell intelligens redan finns i form av stora språkmodeller (LLMs). De menar att dessa modeller kan hantera nya uppgifter de inte är tränade för. Men detta påstående bör tas med en nypa salt. Språkförmåga är inte samma sak som intelligens och AI:s nuvarande språkkunskaper är mer en specialiserad färdighet än en demonstration av allmän intelligens. Dessutom bygger AI-system på statistiska samband i stora datamängder, vilket innebär att deras svar bestäms av mönster i data de har tränats på.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 27 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI

Sam Altman har återinsatts som VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT. I samband med återinsättningen av Altman gick OpenAI med på att byta ut tre av fyra styrelseledamöter. Dessa åtgärder skedde efter att över 90 procent av OpenAIs personal hotade med att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte Altman återinsattes som VD och hela styrelsen avgick. Greg Brockman, OpenAIs president, gick också med på att återvända efter att tidigare ha avgått i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 27 november

AI-startups lanserar nya språkmodeller; Amazon vill utbilda arbetskraften för AI

AI-startupen Anthropic, grundad av före detta anställda på OpenAI, har lanserat nästa version av sin chatbot Claude. Claude 2.1 har flera stora uppdateringar, inklusive förmågan att bearbeta mer information och ge mer korrekta och ärliga svar. Inflection AI, startupen bakom den populära chatboten Pi, har också släppt en ny stor språkmodell, Inflection-2. Microsoft har också lanserat sin uppdaterade språkmodell Orca 2. Amazon har lanserat flera nya utbildningsinitiativ för att hjälpa 2 miljoner vuxna och studenter att bli ´AI-redo´ till 2025. Detta inkluderar åtta nya gratis AI-kurser och ett nytt samarbete med Code.org.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 27 november

Google´s chatbot ´Bard´ introducerar banbrytande YouTube-tillägg

Google´s chatbot ´Bard´ har tagit ett betydande steg framåt i sina förmågor genom att introducera en banbrytande ´YouTube Extension´. Denna nya funktion tillåter användare att dyka djupare in i YouTube-videor, extrahera specifika detaljer och information genom att helt enkelt ställa frågor till Bard. Detta framsteg visar Bards förmåga att förstå visuella medier, vilket förändrar hur användare interagerar med online-innehåll bortom traditionella textbaserade interaktioner. Bards YouTube-tillägg utvecklades på grund av användarnas krav på en mer uppslukande och insiktsfull upplevelse när de interagerar med YouTube-innehåll. Google svarade genom att ge Bard möjlighet att analysera videor och extrahera viktig information.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 27 november

Rättegången mellan Epic Games och Google avslöjar hemliga avtal med Spotify

Rättegången mellan Epic Games och Google avslöjar en rad hemliga avtal inom industrin. Strömningstjänsten Spotify nådde en unik och generös överenskommelse med Google om betalningar från Android-operativsystemet. Under rättegången bekräftade Don Harrison, Googles chef för globala partnerskap, att Spotify betalade 0% provision när användare valde att köpa prenumerationer via Spotifys eget system. Om användare valde Google som betalningsprocessor, överlämnade Spotify 4 procent, mycket mindre än Googles mer typiska provision på 15 procent. Båda parterna kom också överens om att tilldela 50 miljoner dollar vardera till en ´framgångsfond´.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 27 november

Google Duet AI förbättrar försäljningsdataanalys och prognos

AI ger fantastiska möjligheter att snabba upp processerna med att gå igenom kalkylblad och data för att extrahera och sammanställa viktiga datametrik. I den snabba affärsvärlden är förmågan att förutse framtida trender inte bara en fördel - det är en nödvändighet. Google Duet AI erbjuder styrkan hos Google Clouds datakapaciteter och branschens bästa praxis för att förbättra din försäljningsdataanalys och prognosinsatser genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens. BigQuery Studio är ett samarbetsinriktat analysarbetsutrymme för att påskynda data-till-AI-arbetsflöden. Google Duet AI är utformat för att hjälpa dig att navigera genom datamängden, vilket ger ett användarvänligt gränssnitt som gör det lättare att förstå och arbeta med din försäljningsinformation. Duet AI hjälper dig att sammanställa de dataset som kommer att utgöra grunden för din prognosmodell. Det vägleder dig genom processen, vilket gör att du snabbt och effektivt kan sortera genom dataset och tabeller. Detta säkerställer att du har ett fast grepp om försäljningsdata vid dina fingerspetsar, vilket är avgörande för korrekt prognos.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 27 november

AI-genererade bilder av Israel Kamakawiwoʻole toppar Googles sökresultat

AI-genererade bilder av den avlidna hawaiiska sångaren Israel Kamakawiwoʻole dyker upp som de översta sökresultaten på Google när man söker på hans namn. Ethan Mollick, professor vid University of Pennsylvania´s Wharton School, upptäckte ändringen och delade en skärmdump av den. Bilderna är dock inte felfria. Noah Giansiracusa, professor på Bentley University, påpekade att de AI-genererade bilderna visar Kamakawiwoʻole spelar en gitarr, men musikern var känd för att spela ukulele. Kamakawiwoʻole var berömd för sin akustiska och hjärtevärmande tolkning av Judy Garlands ´Over the Rainbow´. Han dog 1997 vid 38 års ålder.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 27 november

Google Bard: En ny era inom informationssökning

I dagens snabbt växande digitala universum presenterar informationsmängden sig både som en värdefull resurs och en komplex labyrint. Google Bard, framtagen av Google AI, representerar en paradigmskifte inom informationssökning. Bard går bortom konventionella sökmotorer och använder avancerade tekniker för naturligt språkbearbetning. Bard är skicklig på att tyda underliggande sammanhang och specifika avsikter bakom användarfrågor. Resultatet blir relevant, insiktsfullt och nyanserat. Google Bard kan förvandla forskningslandskapet, förbättra inlärningsupplevelsen och effektivisera en mängd vardagliga informationsrelaterade uppgifter. För att använda Google Bard effektivt, följ dessa steg: Besök Google Bard-webbplatsen och logga in med ditt Google-konto. Skriv din fråga i en naturlig språkformat. Bard kommer att analysera din fråga och ge ett detaljerat och informativt svar. Utforska ytterligare resurser: Bards svar inkluderar ofta länkar till relevanta webbplatser, artiklar eller andra resurser för vidare utforskning. Google Bard erbjuder en rad avancerade funktioner som förbättrar dess sökförmåga. Google Bard kan effektivt användas för en mängd olika uppgifter. Men det är viktigt att använda det ansvarsfullt och etiskt.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 27 november

Googles Bard AI kan nu förstå och svara på frågor om YouTube-videor

Bard AI, Googles generativa AI LLM, har utökat sin förståelse för YouTube-videor och kan nu svara på specifika frågor direkt relaterade till innehållet i en video. Användare kan ställa frågor till Bard om en viss video, och Bard kan även sammanfatta en video genom att bara mata in YouTube-URL:en. Denna uppgradering markerar ett viktigt steg för Bard, som nu kan ge detaljerade svar på frågor kopplade till videoinnehållet. YouTube har också introducerat en funktion för att destillera viktiga ämnen från videokommentarer med hjälp av generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

AI-analys ifrågasätter äktheten av USA:s månlandning

AI-analysen av bilder från USA:s astronauters månlandning har ifrågasatts, men varken USA eller NASA har än så länge kommenterat detta. Analysen presenterades för Rysslands president Vladimir Putin under ´Artificial Intelligence World Tour´ i Moskva. Analysen, utförd med neurala nätverk, tyder på att bilderna är falska. Samtidigt fann AI-analysen inga fel med bilderna som tagits av den kinesiska månrovern. Nikolai Gerasimhen från Sberbanks dataforskningsavdelning förklarade resultaten för Putin. Videon av analysresultatet och Putins konversation har blivit viral.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 27 november

MLOps-marknaden växer tack vare ökad AI- och ML-användning

MLOps-marknaden (Machine Learning Operations) har vuxit fram som en kritisk och transformerande sektor inom artificiell intelligens och maskininlärning. MLOps representerar sammanslagningen av maskininlärning, mjukvaruteknik och drift, med syfte att effektivisera och optimera processen för att utveckla, distribuera och hantera maskininlärningsmodeller i stor skala. Marknadens tillväxt drivs av ökad användning av AI och ML-teknologier över olika branscher och behovet av effektiv och pålitlig operativisering av dessa modeller. Bland de ledande aktörerna finns IBM, Microsoft, Google, AWS, HPE, GAVS Technologies, DataRobot, Cloudera, Alteryx, Domino Data Lab, Valohai, H2O.ai, MLflow, Neptune.ai och Comet.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 november

Grundaren av Waymo skapar kyrka för att etablera ´andlig koppling´ med AI

Levandowski, som grundade sin ´Way of the Future´-kyrka 2015 medan han var ingenjör för Googles Waymo självkörande fordonsprojekt, hävdar att hans nya företag redan har ´ett par tusen människor´ som försöker etablera en ´andlig koppling´ med AI. Trots att den ursprungliga kyrkan stängde några år senare.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 27 november

AI kommer att ta tid att nå upp till den mänskliga hjärnans nivå, säger experter

Experter inom artificiell intelligens (AI) som deltog i den eendagars händelsen ´Devfest 23´ i Indore, Madhya Pradesh, anser att det kommer att ta tid för AI att nå upp till den mänskliga hjärnans nivå. AI-teknologin uppdateras ständigt och det kan bli så att en maskins tänkande förmåga blir lika med människans hjärnas förmåga i en snar framtid, sade AI-tjänsteleverantören Himanshu Ramchandani. Algoritmer på sociala medier är också en del av AI, tillade han. Experter från olika städer och sökmotorn Google deltog också i festivalen. Programmet samlade omkring 700 personer från Bhopal, Gwalior, Jabalpur och andra städer i delstaten.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 26 november

AI in Supply Chain and Logistics marknaden växer

Artificiell intelligens (AI) inom Supply Chain och logistikmarknaden har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorleken för AI inom Supply Chain och logistik, segmentstorlek (huvudsakligen produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja. Teknisk innovation och framsteg kommer att ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör den mer allmänt använd i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 november

Todd Underwood anställd för att leda nytt SRE-team på OpenAI

OpenAI har anställt Todd Underwood för att leda ett nytt team för Site Reliability Engineering (SRE) som fokuserar på forskning och träningsarbetsbelastningar. Det generativa AI-företaget har redan ett SRE-team för den tillämpade sidan som arbetar med inferens och API-produkter. Underwood skapade Machine Learning Site Reliability Engineering (ML SRE) organisationen på Google. Han tillbringade 14 år och nio månader på Google och är medförfattare till boken Reliable Machine Learning. Underwood gick med i ChatGPT-företaget förra veckan mitt i kaoset kring VD Sam Altmans avsked, och var bland dem som skrev under ett brev hotande att sluta och gå med i Microsoft om han inte återanställdes. Altman var tillbaka på OpenAI efter fem dagar. Underwood anser att detta var en något mer intressant introduktion än han någonsin haft på något jobb. Den veckan anställde OpenAI också den tidigare ledaren för Googles TPU AI-chip för att leda en ny hårdvaruavdelning.

Direktlänk Dela DatacenterDynamics fördjupade 26 november

AI kan nu sammanfatta YouTube-videor med Google Bards utvidgning

AI har nu förmågan att titta på YouTube-videor och sammanfatta informationen i dem. En ny utvidgning till Google Bard lägger till möjligheten att få detaljer om YouTube-videor via chatboten. Användare kan be om specifik information inom videon eller till och med sammanfatta en 5-timmars lång video. För att göra detta måste du aktivera utvidgningen i Bard och för att komma igång behöver du bara ge AI en länk till en YouTube-video och ställa vilken fråga du vill. Denna utvidgning kommer efter att Google släppte liknande funktioner med Google Flights, Google Maps, Google Drive, Google Docs, Gmail och YouTube-webbläsaren.

Direktlänk Dela Reform Austin fördjupade 26 november

Google DeepMind´s Lyria kommer att möjliggöra för genomsnittliga YouTube-användare att lägga till unik AI-driven musik till sina korta videoinnehåll. Detta är möjligt tack vare Dream Track for Shorts, ett samarbete mellan YouTube, Google´s DeepMind AI forskningslabb och flera populära musiker som Charlie Puth, T-Pain, John Legend och Sia. Användare kan lägga till låtar till sina YouTube Shorts från en omfattande musikkatalog. Dream Track for Shorts utmanar användare att bli kreativa med processen, med hjälp av konstnärspartnerskap och användares bekantskap med konversationsprompter. Funktionen har ännu inte rullats ut till allmänheten över geografier.

Moneycontrol fördjupade 26 november

Förra sommaren presenterade Google sina senaste mjukvaruframsteg på Google I/O 2023, inklusive insikter i Android 14:s nyckelfunktioner och en förhandsvisning av Google Bard, företagets konversationsbot. Kombinationen av Bard och Google Assistant har blivit ett ämne för spekulation. Google Bard har levt upp till förväntningarna, som en ChatGPT-stil chatbot berikad med den teknologiska kraften hos sökmotorgiganten. Användare har för närvarande tillgång till standardversionen av Google Assistant, men utrullningen av Assistant med Bard är fortfarande pågående. Google Bard kommer nu att kunna bearbeta kontextuell information som visas på skärmen, vilket erbjuder en mer integrerad upplevelse med andra tjänster som Gmail och Drive.

Gizchina fördjupade 26 november

Googles Bard YouTube-tillägg: förenklar videoengagemang men kan påverka innehållsskapare

Googles Bard YouTube-tillägg är en chattbot utformad för att förenkla användarnas engagemang i videor genom att tillåta snabba interaktioner och snabb tillgång till specifika detaljer. Bard har visat sig vara effektiv i att extrahera exakt information från videor, som i ett test utfört av Verge. Men Bard kan ha svårigheter att hämta data från en video om den saknar stängda bildtexter. Dessutom kan Bard påverka innehållsskaparnas monetarisering, eftersom användare kan extrahera detaljerad information utan att engagera sig med annonser eller hela videon. Dessutom kan Bard minska den totala visningstiden, vilket är en kritisk faktor i YouTubes rekommendationsalgoritm.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 26 november

Teknikföretag som OpenAI, Google och Meta står inför rättsliga påståenden om upphovsrättsintrång

Teknikföretag som OpenAI, Google och Meta står inför stämningar för påstådda upphovsrättsintrång. Skådespelaren Tom Hanks varnade nyligen sina fans för att en tandvårdsföretagsannons innehöll falskt filmklipp av honom, producerat med hjälp av artificiell intelligens. Google har nyligen försäkrat sina användare att teknikjätten skulle juridiskt skydda dem om dess AI-verktyg ledde till fler stämningar. Komiker Sarah Silverman stämmer både OpenAI och Meta, med påståendet att företagens mjukvara kopierade hennes bok ´Bedwetter´ från 2011 och kränkte hennes upphovsrätt.

Direktlänk Dela The Cheyenne Post fördjupade 26 november

Bank of America varnar för risker med AI i banksektorn

Bank of America (BoA) menar att integrationen av artificiell intelligens (AI) i befintliga bankprocesser förväntas medföra en rad positiva effekter för finanssektorn. BoA betonar dock att bankerna måste vara försiktiga. Banken varnar för risker för integritet och cybersäkerhet i samband med integration med AI-verktyg och uppmanar till försiktighet vid införandet av AI. Trots de initiala stegen i adoption menar BoA-analytiker att utsikterna till betydande intäktsökning från AI är ”mindre påtagliga”.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 november

OpenAI:s CEO Sam Altman återvänder efter avstängning: osäker framtid för Microsoft

OpenAI:s VD, Sam Altman, har återvänt efter att ha blivit avsatt, vilket väcker frågor om vad detta innebär för Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, har fått beröm för att ha navigerat skickligt genom situationen, men det har också visat att företaget var sårbart för att bli överrumplat på grund av OpenAI:s komplicerade struktur. Det är ännu inte klart om Microsoft kommer att få en plats i OpenAI:s omformade styrelse. Detta kan skapa fler möjligheter för företag som Amazon, Anthropic och Google inom företags-AI.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 26 november

Googles AI-chattbot Bard kan nu analysera YouTube-videor

Google har uppgraderat sin AI-chattbot Bard så att den nu kan titta på YouTube-videor och ge specifika detaljer om videons innehåll. Exempelvis kan Bard svara på hur många ägg som behövs i ett recept från en matlagningsvideo. Detta kan vara en stor tidsbesparare, men kan också vara dåliga nyheter för innehållsskapare som är beroende av att tittare ser deras videor för att de ska få betalt. För att använda den nya funktionen behöver användaren besöka Bards webbplats och aktivera YouTube-alternativet i avsnittet för tillägg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 november

Veckans tekniknyheter: Drama på OpenAI, Apple stödjer RCS, Binance VD avgår

AI-startupen OpenAI har dominerat rubrikerna, med mycket drama kring företagets ledning. Sam Altman, som var VD för OpenAI, återvände till sin position efter att ha blivit avskedad. Apple planerar att lägga till stöd för RCS-standard på iOS nästa år. Mike Rothenberg, en tidigare VC, dömdes för att ha bedragit investerare. Cruise medgrundare Kyle Vogt avgick. Elon Musk stämmer över påståenden om hatiska annonser på Twitter. Google har en hemlig affär med Spotify. Binance´s VD Changpeng Zhao avgår och erkänner sig skyldig till federala anklagelser. Signal avslöjar kostnaden för att hålla sin privata meddelandetjänst online.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 november

Ny Google-assistent med Bard AI kommer 2024, men den klassiska assistenten kommer att finnas kvar

Google arbetar på en ny Google-assistent som kommer att vara skyddad av alla Bards artificiella intelligens-tjänster. Detta kommer dock inte att ersätta den klassiska Google-assistenten. Användare kommer att kunna välja mellan standardläget, som kommer att vara det som täcks av Bard, eller det klassiska läget som vi för närvarande har. Den nya Google-assistenten med Bard kommer inte att stödja alla funktioner som för närvarande finns i den klassiska assistenten. Lanseringsdatumet för den nya Google-assistenten med Bard är okänt, men den kommer att finnas tillgänglig under 2024.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 november

Google Bard förbättrar förståelsen för YouTube-videoinnehåll

Google erbjuder en ny funktion där användare kan få information från en YouTube-video utan att ha sett den. Denna funktion är möjlig genom kombinationen av Google Bard och YouTube. Sedan september har Bard kunnat analysera YouTube-videor för användaren. Nyligen har Bard förbättrat sin förmåga att förstå innehållet i YouTube-videor, vilket gör att användaren kan ställa frågor relaterade till dessa videor. För att dra nytta av detta måste användarna använda Bard-tillägget för YouTube. För närvarande är Bard-tillägg dock endast tillgängliga för engelsktalande användare.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 25 november

AI revolutionerar hälso- och sjukvården

Artificiell intelligens (AI) har på senare år blivit en avgörande faktor i omvandlingen av hälso- och sjukvården, med applikationer som spänner över ett brett spektrum. AI kan revolutionera diagnostik och underlätta tidig sjukdomsupptäckt, exempelvis genom att analysera stora datamängder för att upptäcka subtila mönster och anomalier. AI kan också skräddarsy behandlingsplaner baserade på varje patients unika egenskaper och bidra till att effektivisera operationer inom sjukvården. Trots de många fördelarna är det viktigt att ta hänsyn till etiska överväganden, såsom patientsekretess, datasäkerhet och potentiell bias i algoritmer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 november

Global undersökning avslöjar trender och hinder för användning av generativ AI

O´Reilly, en källa för insiktsdriven inlärning inom teknik och affärer, har släppt resultaten från en global undersökning av över 2800 teknikprofessionella om generativ AI inom företag. Rapporten utforskar hur företag använder generativ AI, flaskhalsar som hindrar dess användning och de kompetensluckor som bör åtgärdas för att driva dessa teknologier framåt. Generativ AI har sett en snabbare adoption än någon annan teknologi på senare tid. Två tredjedelar (67%) av de tillfrågade rapporterar att deras företag för närvarande använder generativ AI, och över en tredjedel av denna grupp (38%) rapporterar att deras företag har arbetat med AI i mindre än ett år.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 25 november

Google Bard: Ett hett AI-verktyg nu tillgängligt för Google Workspace

Google Bard är bland de hetaste AI-verktygen tillgängliga. Google har ständigt förbättrat sin AI-chatbot och låter nu till och med integrera Bard med Drive, Docs och Gmail. Även om Bard nu är offentligt tillgänglig är åtkomsten inaktiverad som standard för Google Workspace. Så om du är en Workspace-kontoadministratör måste du aktivera Bard-åtkomst för användare i din arbetsyta. Google Bard var tidigare tillgängligt för användare med personliga konton i utvalda regioner. Med Google Bard för Workspace kan alla få tillgång till AI-verktyget, även om det ännu inte har rullats ut i deras land. Det enda undantaget är Google Workspace för utbildningskonton under 18 år.

Direktlänk Dela Tech Junkie fördjupade 25 november

Google Bard kan nu se YouTube-videor åt dig

Google har uppgraderat sin AI chatbot, Google Bard, så att den nu kan titta på YouTube-videor åt dig. Den nya funktionen innebär att du kan be om specifika detaljer om en videos innehåll, till exempel hur många ägg du behöver för ett recept. Detta kan vara en stor tidsbesparare, men kan också vara dåliga nyheter för innehållsskapare som är beroende av att du tittar på deras videor för att de ska få betalt. För att använda den nya funktionen behöver du besöka Bards webbplats och gå till avsnittet Tillägg. Därifrån kan du lägga till Google Bard i Google Flights, Google Hotels, Google Maps, Google Workspace och YouTube.

Direktlänk Dela T3 fördjupade 25 november

Bill Gates delar sina tankar om nästa fas inom AI

Bill Gates har delat sina tankar om nästa fas inom AI. Han menar att mjukvara kommer att bli smartare och att vi kommer att ha AI-agenter som förstår komplexa förfrågningar och kan hantera en mängd aktiviteter. Dessa agenter kommer att integrera kunskap om användarens personliga och professionella liv. Gates tror att AI:s framtid inom hälsovården sträcker sig bortom administrativa uppgifter till patient-triage och hälsorådgivning. AI-agenter kommer också att revolutionera utbildningen och produktiviteten. Dessutom kommer AI att förbättra användarupplevelsen inom underhållning och shopping.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 25 november

17 alternativ till ChatGPT: AI-chattrobotar för olika ändamål

Artikeln listar 17 alternativ till den populära AI-chattroboten ChatGPT. Dessa inkluderar Bing Chat, skapat av Microsoft, Google Bard, baserat på Googles LaMDA-modell, och LLaMA 2, en konversations-AI utvecklad av Meta. LuzIA är en AI-chattrobot designad för att användas på WhatsApp och Telegram, medan Poe är ett AI-system från Quora som erbjuder flera olika AI-språk. YouChat, AnonChatGPT, Perplexity AI, Character AI, Aria Opera, GPT4All, Socratic, Chatsonic, Jasper Chat, StableLM, Claude och CatGPT är också nämnda som alternativ till ChatGPT.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 november

Introduktion till generativ AI och promptteknik vid GDSC MCET

Den 20 november 2023 hölls en introduktion till Generative AI och Prompt Engineering i seminariehallen, D-block, som värd för Om Ashish Mishra och organiserad av GDSC MCET (Google Developer Student Clubs, Methodist College of Engineering and Technology). Herr Om, en datavetare, MIT Bootcamper och en Google-utvecklarexpert inom ML, presenterade huvudteman inom Generative AI och Prompt Engineering. Dessa inkluderade skapandet av innovativa prompts, sambandet mellan maskininlärning och superintelligens, olika stadier och nivåer inom AI, olika grenar av Generative AI, historisk utveckling av Generative AI, jämförelse och användning av olika GPT-modellstorlekar och deras inverkan på bearbetningstiden, livscykeln för Generative AI-lösningar, specialiteter och begränsningar hos olika Generative AI-modeller, kvaliteten på prompts, tekniska framsteg, förbättring av prompts och praktiska tillämpningar av ChatGPT.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

Frilansare anpassar sig snabbt till AI, enligt undersökning av Freelancer.com

Frilansare anpassar sig snabbt till den dynamiska gig-ekonomin, inte bara överlever. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Freelancer.com integrerar 73% av de 8 100 frilansare som undersöktes globalt generativ AI i sina arbetsflöden. Omkring 31% utforskar AI tillfälligt när det behövs, medan 21% förlitar sig konsekvent på AI. Endast en liten grupp, cirka 14%, har ännu inte börjat använda AI. Verktygen som används mest är ChatGPT, följt av Googles Bard och Microsofts Bing Chat, Github Copilot och visuella AI-verktyg som Midjourney, Stable Diffusion och Dall-E. Matt Barrie, VD för Freelancer.com, är inte förvånad. Han ser frilansare som trendsättare som använder AI för att omforma sina roller och arbetsflöden. Undersökningen visar att över en tredjedel av frilansarna använder AI för att hantera 1-25% av sina uppgifter. Mindre än hälften (48%) uttrycker starka bekymmer om att AI kommer att ersätta dem. Cirka 28% ser nya möjligheter, 20% förväntar sig ökad produktivitet och 19% förutser förbättrad noggrannhet i sitt arbete. Undersökningen av Freelancer.com avslöjar intressanta regionala variationer i antagandet och uppfattningen av AI-verktyg bland frilansare. I USA integrerar 75% av frilansarna AI i sitt arbete, jämfört med 71% i Europa. I Asien-Stilla havsområdet förlitar sig 82% av frilansarna på ChatGPT, jämfört med 77% i Latinamerika. I USA uttrycker 58% av frilansarna betydande oro för att AI ska ta över deras jobb, medan i Europa är mindre än en tredjedel (29%) starkt bekymrade.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 25 november

Röstassistenter förändrar interaktionen med smarta hem men medför integritetsfrågor

Röstassistenter har förändrat hur vi interagerar med våra smarta hem, genom att erbjuda en sömlös och handsfree-kontrollupplevelse. Dessa intelligenta virtuella följeslagare, som Amazon´s Alexa, Google Assistant eller Apple´s Siri, kan utföra en mängd olika kommandon, vilket gör vardagliga uppgifter mer bekväma. Användare kan enkelt styra smarta hemfunktioner, som att tända ljus, justera termostaten, eller till och med låsa dörrarna, bara genom att säga ett kommando. Men bekvämligheten med röststyrda smarta hem kommer med några kompromisser. De flesta röstassistenter är beroende av en anslutning till molnet för att omvandla talade ord till text och tolka deras betydelse. Detta beroende av molnbearbetning innebär att en aktiv internetanslutning krävs för att enheterna ska fungera. Dessutom kan känslig information, som röstinspelningar, överföras och lagras i molnet, vilket väcker integritetsfrågor bland användarna. En annan nackdel är den ökade latensen som är förknippad med fjärrbearbetning. Eftersom röstkommandon måste skickas till molnet för tolkning och sedan tillbaka till de smarta hemmenheterna för utförande, finns det en märkbar fördröjning i svarstiden. Denna latens kan leda till en mindre än idealisk användarupplevelse, särskilt i situationer där snabb och exakt kontroll är önskvärd.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 25 november

Google låter användare växla tillbaka till ´Classic Assistant´ från ´Assistant with Bard´

Google kommer att låta användare växla tillbaka till ´Classic Assistant´ från ´Assistant with Bard´ när AI-assistenten rullas ut. Företaget meddelade den nya assistenten under lanseringen av Google Pixel 8. Trots de spännande möjligheterna som en AI-driven assistent kan erbjuda, förstår Google att vissa människor kanske vill välja bort upplevelsen. ´Assistant with Bard´ kommer att kunna förstå användare mycket bättre än klassisk assistent och kunna utföra mycket mer komplexa kommandon. Men Google tror att vissa människor fortfarande skulle föredra att använda Classic Assistant.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 25 november

Google planerar att erbjuda två versioner av sin Assistent med Bard integrerat

Google planerar att erbjuda två versioner av sin Assistent, varav en kommer att ha Bard integrerat när det implementeras i enheten. Användarna kommer att kunna inaktivera Artificiell Intelligens (AI) om de önskar använda den utan de nya förmågorna hos deras chatbot. Bard presenterades i februari i år och baseras på språkmodellen LaMDA, designad för dialogapplikationer. Enligt Android Police kommer denna nya version av Assistent med en integrerad ´chatbot´ inte att ha alla förmågorna hos den ursprungliga Assistenten. Google arbetar dock på att erbjuda det klassiska formatet när den nya AI-drivna upplevelsen lanseras.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 25 november

AI förändrar innehållsskapande: Top 5 AI-skrivverktyg

AI har förändrat innehållsskapande genom att erbjuda verktyg som kan skriva bättre och snabbare än någonsin tidigare. Dessa verktyg, utrustade med NLP och ML, förstår mänskligt språk, stilar, toner och sammanhang. Fem av de bästa AI-skrivverktygen idag inkluderar Google Bard, Paraphrase Online, Grammar Check AI, Plagiarism Checker av EditPad och Canva. Google Bard används för att generera innehållsidéer, produktbeskrivningar, SEO-innehåll och mycket mer. Paraphrase Online används för att omformulera innehåll som genereras av Bard. Grammar Check AI upptäcker grammatiska, stavnings- och interpunktionsfel. Plagiarism Checker av EditPad används för att kontrollera plagiering. Canva används för att skapa visuellt tilltalande bilder.

Direktlänk Dela BBN Times fördjupade 24 november

OpenAI i kris efter dramatisk vecka

OpenAI, världens ledande AI-företag, har varit föremål för skratt och förvåning i teknikindustrin efter en dramatisk vecka där medgrundaren Sam Altman avskedades och sedan återinsattes som VD. Nu varnar experter för att OpenAI har passerat Rubicon och att det inte finns någon återvändo. Detta hotar att orsaka en ´brain drain´ inom företaget, då talanger står inför ett avgörande val mellan att stödja företagets ursprungliga uppdrag eller att bli rika. Detta kan leda till att fler anställda följer i fotspåren av Dario och Daniela Amodei, som lämnade OpenAI för att starta sitt eget AI-startup, Anthropic.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 november

Global Data Science och Machine-Learning Platforms Market Report

Global Market Vision har släppt en omfattande studie om toppföretag, intäktsandel, dataströmmar, pågående affärer, inköp och återförsäljarvolym inom Global Data Science och Machine-Learning Platforms marknaden. Rapporten inkluderar korrigeringar av marknadsklassificeringar, applikationsdefinitioner och en uppriktig marknadsöversikt. Marknaden för Data Science och Machine-Learning Platforms baseras på specifika parametrar som syftar till att diktera bevisade fakta till yrkesverksamma som vill uppgradera sina nuvarande marknadsaspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 24 november

Googles AI-drivna chatbot Bard förväntas lanseras snart

Google förväntas lansera sin AI-drivna chatbot Bard inom de kommande månaderna. Bard, som är Googles nästa utveckling av sin assistent, är designad för att vara en röstbaserad assistent med skräddarsydda svar på röst-, text- och bildfrågor. Bard kommer också att ha integrationer med Google-appar som Gmail, Docs och Maps. Google tillkännagav först Bard under Pixel 8-lanseringen. Bard kan erbjuda en mer personlig upplevelse som kan dra nytta av kontextualiserad information baserad på tidigare frågor.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 24 november

Google förbättrar sin AI Bard för att förstå YouTube-videor bättre

Google har förbättrat sin AI Bard för att bättre förstå YouTube-videor och svara på frågor baserat på videons kontext, innehåll och textning. För att fråga Bard om information från en YouTube-video behöver användaren ha YouTube-tillägget aktiverat. Användaren kan sedan ställa specifika frågor till Bard, som kommer att presentera relevanta svar. Bard kan till exempel ge information om ingredienser i en receptvideo eller verktyg som används i en DIY-video, inklusive Amazon-länkar till relevanta produkter.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 24 november

Google Bard: En banbrytande innovation inom AI och berättande

Google Bard har framträtt som en banbrytande innovation inom det dynamiska och ständigt utvecklande området för artificiell intelligens. Detta exceptionella språkmodell är baserat på avancerade maskininlärningstekniker, vilket markerar ett betydande språng i våra förmågor att både skapa och interagera med textinnehåll. Google Bard är ett ovärderligt verktyg för dem som ägnar sig åt skrivande. Det fungerar som en kraftfull allierad för att bryta igenom kreativa barriärer, främja genereringen av nya och intressanta idéer. Författare kan effektivt utnyttja Bards förmågor för att utveckla unika, fängslande berättelser. Detta verktyg är mångsidigt, lika skickligt på att hjälpa till att skapa spännande skönlitteratur och konstruera engagerande facklitteratur. I båda domänerna kan Bards hjälp vara avgörande för att hjälpa författare att producera prosa som inte bara är övertygande utan också djupt resonans med deras publik.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 24 november

Google kan tillåta användare att byta till ´Classic Assistant´

AI-funktionerna hos ChatGPT och Google Bard är anmärkningsvärda, särskilt när det gäller konversationellt innehåll. Men för användare som inte gillar AI kan det fortfarande vara oattraktivt eller oviktigt. Enligt ett inlägg av AssembleDebug kan Google snart tillåta användare att byta till ´Classic Assistant´ med Google Assistant om de föredrar att inte använda Google Bard. Tyvärr kan processen att byta från en digital assistent till en annan inte vara så enkel som den verkar. Google siktar troligen på att göra Assistant mer AI-vänlig, vilket är ett logiskt drag. Men det är för närvarande okänt om Bard kommer att integreras helt med Assistant.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 24 november

Hur man tjänar pengar med Google Bard: En guide

Google Bard, utvecklat av Google AI, är ett avancerat språkmodellverktyg som kan användas för att generera inkomster online. Tio strategier inkluderar innehållsskrivning, sociala mediehantering, kodfelssökning, app- och programvaruutveckling, översättningstjänster, forskning och analys, kreativt skrivande, virtuell assistenttjänster, utbildningsinnehållsskapande och produktrecensioner och beskrivningar. För att dra nytta av dessa möjligheter rekommenderas det att bygga en portfölj, marknadsföra sina tjänster online, nätverka med andra yrkesverksamma och hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna inom AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 24 november

Googles chatbot Bard kan förändra användarupplevelsen på YouTube

Google har utvecklat en ny chattbot, Bard, som kan förändra användarupplevelsen på YouTube. Med sin senaste integration, Bard YouTube-förlängningen, dissekerar AI-chattbotten videor för specifika detaljer, vilket ger användarna en snabb, skräddarsydd upplevelse. Bard kan hantera komplexa frågor relaterade till specifikt videoinnehåll, sammanfatta viktiga punkter från videor och interagera med användare genom snabba prompter. Men det finns också oro för hur Bard kan påverka innehållsskapare, eftersom den kan påverka annonsintäkter, minskad tittartid och värde på exklusivt innehåll bakom betalväggar.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 24 november

Google Bard kan nu svara i realtid och integreras med YouTube

Google har lanserat en rad uppdateringar för sin AI-chatbot, Bard, för att öka användarnas engagemang och omdefiniera innehållsupptäckten. Bard har integrerats med YouTube, vilket ger användarna nya möjligheter att utforska videoinnehållet. Tidigare i år tog Bard sitt första betydande steg genom att få förmågan att extrahera data från YouTube. Nu har Google utökat Bards YouTube-förmågor, vilket innebär att användarna kan ställa detaljerade frågor till Bard. Google råder dock användare att inte använda funktionen för känsliga ämnen.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 24 november

Google Creator Labs diskuterar AI:s roll i den kreativa processen

Google Creator Labs, ett projekt startat av Google 2019, diskuterade AI:s roll i den kreativa processen under PhotoVogue Festival 2023. Medlemmarna betonade att smartphones har blivit våra ´gör allt´-verktyg, särskilt inom konst och kreativitet. De menade att AI bör vara ett ´möjliggörande´ verktyg snarare än källan till något, och att AI-verktyg bör hjälpa användaren att uppnå sin vision. De diskuterade också AI:s roll i fotografering och hur AI kan koppla samman människor och bryta ner barriärer, till exempel språkbarriärer. Teamet betonade vikten av den mänskliga sidan i den kreativa processen, även i en AI-dominerad värld.

Direktlänk Dela PiunikaWeb fördjupade 24 november

AI inom medicinsk diagnostik förväntas nå $3,7 miljarder 2028

Marknaden för AI inom medicinsk diagnostik uppskattades vara värd 1,3 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 3,7 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,2% från 2023 till 2028, enligt en ny rapport från MarketsandMarkets™. Tillämpningen av AI inom medicinsk diagnostik ökar kraftigt på grund av faktorer som produktion av stora mängder data, tillgänglig finansiering för AI-baserade startups och ett ökande antal samarbeten över branschgränserna. Bristen på kvalificerad AI-personal och oklarheter i regelverket förväntas dock hämma marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 november

Jämförelse av framväxande verktyg och ramverk inom AI

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats snabbt de senaste åren, med framsteg inom verktyg och ramverk. Detta inkluderar TensorFlow, skapat av Google, och PyTorch, utvecklat av Facebooks AI-forskningslabb. No-Code AI och Machine Learning-plattformar har också blivit populära, med Google AutoML och IBM Watson Studio som två framstående alternativ. För naturlig språkbehandling finns SpaCy och NLTK, medan OpenAI Gym och Unity ML-Agents är populära för reinforcement learning. TensorFlow Lite och ONNX Runtime är ledande inom Edge AI, medan OpenCV och MediaPipe är fokuserade på datorseende. Slutligen erbjuder AWS SageMaker och Azure Machine Learning molnbaserade AI-tjänster.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 24 november

Malaysia överväger att reglera AI för att bekämpa desinformation

Malaysias regering överväger att reglera användningen av artificiell intelligens (AI) för att bekämpa spridningen av desinformation. Detta kommer efter oro för att generativ AI, som OpenAI:s ChatGPT och Elon Musks Grok, kan användas för att skapa övertygande innehåll som kan förväxlas med mänskligt genererat innehåll. Malaysia har tidigare försökt att bekämpa falska nyheter genom lagstiftning, men dessa försök har stött på kritik. Landet planerar nu att börja arbeta med AI-styrningsmekanismer 2024, särskilt inom ramen för det ansvarsfulla AI-etiska ramverket.

Direktlänk Dela EastMojo fördjupade 24 november

MITs StableRep-system överträffar traditionella metoder genom att använda syntetiska bilder för maskininlärning

MITs StableRep-system använder syntetiska bilder från text-till-bild-modeller för maskininlärning, vilket överträffar traditionella metoder som använder riktiga bilder. Detta ger en djupare förståelse för koncept och kostnadseffektiv träning, men står inför utmaningar som potentiella fördomar och behovet av initial träning med riktiga data. Forskare på MIT CSAIL har uppfunnit med syntetiska bilder för att träna AI, vilket banar väg för mer effektiv och fördomsfri maskininlärning. StableRep-systemet genererar dem genom ultrapopulära text-till-bild-modeller som Stable Diffusion.

Direktlänk Dela SciTechDaily fördjupade 24 november

Google gör AI-assistenten Bard mer flexibel för användare

Google planerar att göra sin AI-integration mer användarvänlig genom att låta användare välja ett ´Classic Assistant´-läge för att stänga av ´Assistant with Bard´. Detta beror på att inte alla befintliga funktioner i Google-assistenten kommer att fungera i ´Assistant with Bard´. Bard, Googles AI-chatbot, kan nu länka till din Gmail, Docs och Drive som en del av sin nya utvidgning. ´Assistant with Bard´ är avsedd att ha många fler funktioner och är tillgänglig via en enkel genväg på telefoner. Google uppgav vidare att tidiga tester för den nya AI-drivna upplevelsen kommer att vara tillgängliga för ett begränsat antal användare som väljer att delta.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 24 november

Google förbättrar Bard AI för att analysera YouTube-videor

Google har förbättrat sin AI-chatbot Bard, som nu kan analysera YouTube-videor och ge specifik information, som recept eller korta instruktioner. Tidigare kunde Bard endast hänvisa användare till begärd video på YouTube. Nu kan användare ge Bard en YouTube-länk och få en sammanfattning av videon. Bard AI är för närvarande endast tillgänglig som en opt-in-funktion för Google Labs. Effekterna av Bard AI på innehållsskapare är dock oklara, med frågor kring integritetsproblem, betalväggar och hot mot utbildningsvideors räckvidd.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 24 november

OpenAI lanserar röstfunktion för sin chatbot trots interna konflikter

OpenAI har lanserat en ny funktion för sin chatbot, ChatGPT med röst, trots interna konflikter inom företaget. Funktionen har varit tillgänglig för prenumeranter sedan september men är nu tillgänglig för alla användare. Röstfunktionen kan dock inte utföra uppgifter som att schemalägga möten eller ringa kontakter, som virtuella assistenter från Apple, Google och Amazon kan. Istället kan den generera en berättelse baserad på de specifikationer du ger. Dessutom har Anthropic, ett företag startat av tidigare OpenAI-ingenjörer, släppt en ny version av sin chatbot, Claude 2.1, som nu kan erbjuda upp till 200 000 tokens för Pro-kunder, vilket är mer än dubbelt så mycket som tidigare och mer än OpenAI GPT-4.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 24 november

Så tar du bort grå bakgrund när du kopierar och klistrar in text från ChatGPT

Användare av ChatGPT har ofta problem med att text kopierad därifrån medför en grå bakgrund när den klistras in i andra program som Word eller Google Docs. För att kopiera och klistra in utan formatering, gå till ChatGPT och begär texten du vill kopiera. Markera texten och tryck på Ctrl + C för att kopiera. Gå till var du vill klistra in texten och välj vart den ska gå. För att klistra in utan formatering kan du trycka på Ctrl + Shift + V. Om du redan har klistrat in texten och inte vill gå igenom hela kopierings- och inklistringsprocessen igen kan du ta bort den grå bakgrunden i efterhand.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 24 november

AI-boom driver upp värdena på kryptovalutor

AI-boomen som kom med ChatGPT har haft en oväntad inverkan på kryptomarknaden. AI och Big Data-tokens började rusa, och steg nästan 10 till 15 gånger under året. Idag är tre av de 15 största vinnarna under året AI-tokens, nämligen Injective, Render och The Graph, med Injective som ökade med 1,093%. Kryptovalutor är mottagliga för extern påverkan och påverkas av trender på marknaden. AI har dock tenderat att driva marknaden framåt. AI:s framväxt i mainstreamkanaler var tack vare OpenAI´s ChatGPT, vilket ledde till att investerare började se möjligheterna med AI. Detta resulterade i att AI-tokens började stiga i värde och blev de bäst presterande tillgångarna på marknaden.

Direktlänk Dela FXStreet fördjupade 24 november

Google förbättrar Bard AI för att bättre förstå YouTube-videor

Google har förbättrat Bard, en av de främsta AI-konkurrenterna på marknaden, för att bättre förstå YouTube-videor. Företaget har avslöjat att Bard nu kan förstå innehållet, sammanhanget och undertexterna i YouTube-videor för att bättre svara på användarens frågor. Användare kan fråga Bard om information om YouTube-videor de söker medan de använder AI:n, förutsatt att de har YouTube-tillägget aktiverat. Genom att följa en serie steg kan användare få mer information om en video när de använder Bard.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 23 november

Företag och teknikgrupper varnar EU för överreglering av AI

Affärs- och teknikgrupper varnade på torsdagen Europeiska unionen mot att överreglera AI-system, kända som grundmodeller, i kommande AI-regler, eftersom detta kan döda nystartade företag eller driva ut dem ur regionen. Denna begäran kom när EU-länder och EU-lagstiftare går in i den sista sträckan av förhandlingar om regler som kan bli riktmärke för andra länder. Bland de största tvistefrågorna finns grundmodeller, såsom OpenAI´s ChatGPT, som är AI-system som tränas på stora datamängder, med förmågan att lära sig av nya data för att utföra en mängd olika uppgifter. Företagen avvisade också krav från kreativa industrier att AI-reglerna ska ta itu med upphovsrättsfrågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

AI-modeller förutsäger framgång för Cardano och TG.Casino

Kryptovalutainvesterare är ivriga att se hur AI-modellerna ChatGPT och Google Bard jämför sig när de gör prisprognoser för Cardano (ADA). Båda modellerna har analyserat Cardanos utsikter och förutspår potentiellt betydande avkastning 2024. ChatGPT och Bard har också identifierat TG.Casino (TGC), ett nytt försäljningsprojekt, som en annan kryptovaluta som är redo för tillväxt det kommande året. ChatGPT förutspår att Cardanos positiva utveckling kommer att fortsätta 2024, medan Google Bard ser ytterligare uppåtgående momentum för ADA på kort och lång sikt. Båda AI-modellerna är också optimistiska om TGC:s prispotential efter dess försäljning.

Direktlänk Dela NewsBTC fördjupade 23 november

Google utvecklar ´Classic Assistant´ som alternativ till Bard AI

Google arbetar på ett ´Classic Assistant´-alternativ för sina större planer att integrera Bard med sin AI-hjälp på enheten. Funktioner i Classic Assistant kommer inte att fungera med den AI-förstärkta varianten, vilket innebär att användare kommer att ha ett val att göra när den anländer. Assistant med Bard innehåller tydligen mycket av vad AI-chattboten erbjuder för webbanvändare som tillägg med Gmail, Docs och YouTube. Vi lär oss mer om vad som väntar för Googles AI-integration med sin assistent på mobila enheter.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 23 november

Google uppdaterar sin assistent med ´Classic Assistant´ och Bard-integration

Google gör ändringar i sin assistent på mobila enheter, och erbjuder användarna möjligheten att byta till ett ´Classic Assistant´-alternativ. Detta då Google tittar på att integrera Bard med sin AI-assistent på enheten. ´Classic Assistant´ kommer inte att ha samma funktioner som den AI-förstärkta varianten, vilket ger användarna ett val att göra när det blir tillgängligt. Användare kommer att kunna byta till den klassiska versionen av Assistant genom att gå in i Google-appens inställningar när denna uppdatering rullas ut. Den förväntade integrationen av Assistant med Bard kommer att erbjuda AI-chatbotalternativ för webbanvändare.

Direktlänk Dela Vision2Mobile fördjupade 23 november

Google Bard förbättrar sin förmåga att analysera YouTube-videor

Google har förbättrat sin AI-chatbot Bard, som nu kan analysera YouTube-videor mer noggrant. Bard kan nu svara på specifika frågor om en video, vilket kan vara användbart för användare som söker djupare engagemang med YouTube-innehåll. Trots förbättringarna har Bard ännu inte uppnått samma nivå av prestanda som OpenAI:s ChatGPT. För att börja använda Google Bard måste användaren gå till webbportalen och aktivera YouTube-tillägget.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 23 november

Google Bard får uppgradering för att förstå och diskutera YouTube-videor

Google Bard-användare kan nu dyka djupare in i detaljerna i sina favorit YouTube-videor med AI-chatten, tack vare en ny expansion som gör att Bard kan förstå en videos innehåll och svara på användarnas informationsförfrågningar. När en användare nu ber Bard att hitta specifika videor, kan de också ställa mer komplexa uppföljningsfrågor om dess innehåll, inklusive fullständiga sammanfattningar och specifika detaljer, innan de ens spelar upp videon. Vissa online är oroliga att den nya uppdateringen kan hota framtiden för online video-utbildare, och det bygger på överhängande integritets- och äganderättsproblem riktade mot generativ AI som helhet.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 23 november

Google uppdaterar AI Bard för djupare konversationer om YouTube-videor

Google har uppdaterat sin artificiella intelligens Bard så att den kan ha djupare och mer meningsfulla konversationer med användare om YouTube-videor. Bard kan nu förstå vissa videoinnehåll och svara på detaljerade frågor om dem. Till exempel kan man fråga Bard hur många ägg som användes i en video för ett recept på olivoljekaka. Bard fick först förmågan att extrahera data från YouTube i september genom en uppdatering som integrerade den med andra Google-produkter. Google påpekade att de släppte denna uppdatering eftersom de hörde att användarna ville ha djupare engagemang med YouTube-videor.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 23 november

Google introducerar möjligheten att byta tillbaka till klassisk assistent

Google förbereder en stor uppdatering till sin AI-drivna assistent, känd som ´Assistent med Bard´, men kommer också att erbjuda användare möjligheten att byta tillbaka till den ursprungliga ´Klassiska assistenten´. Detta eftersom ´Assistent med Bard´ initialt inte kommer att ha alla funktioner som den ursprungliga assistenten har. ´Assistent med Bard´ kombinerar assistentens personliga hjälp med Bards generativa resonemangsförmågor, vilket gör det möjligt att interagera inte bara med röst och text utan också med bilder. Den nya upplevelsen förväntas rullas ut under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 23 november

Google förbättrar Bard AI-chattbot för att bättre förstå YouTube-innehåll

Google har meddelat att de har förbättrat förmågorna hos sin Bard AI-chattbot. Företaget har beslutat att utöka Bards förmåga att bättre förstå YouTube-videoinnehåll. På så sätt ser Google Bard som användbar för att extrahera eller destillera relevant information från denna enorma videokälla och framhäva denna information mycket snabbare än tidigare. Tidigare i veckan delade Googles Bard-blogg nyheten om sin AI:s större förståelse för YouTube-innehåll. Google utökar Bard’s YouTube-tillägg, vilket gör att Bard kan ha rikare konversationer om videor. Detta är de första stegen som Google har tagit för att integrera sina Bard och YouTube IP:s. Det ger ett exempel på en användare som letar efter instruktioner för att baka tårta. Användaren har sökt efter hur man gör en olivoljetårta, och istället för att behöva bläddra igenom en video för att leta efter hur många ägg som krävs i receptet kan de istället fråga Bard om antalet ägg som krävs. Det kan vara en stor tidsbesparare.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 23 november

AI hjälper till att välja semesterpresenter och skapa unika kort

Författaren använder ChatGPT, en AI, för att rekommendera semesterpresenter och skapa unika kort. Författaren bad ChatGPT att rekommendera en inomhusgrill med timer, vilket resulterade i en lista med flera alternativ. Efter att ha jämfört recensioner och priser valde författaren en grill. Författaren noterade dock att grillens timer inte automatiskt stängde av grillen, vilket ledde till en andra rekommendation från ChatGPT för en grill med automatisk avstängning. Författaren använde också ChatGPT, Google Bard och Microsoft Bing för att hjälpa en vän att välja en julklapp till sin man. Slutligen använde författaren ChatGPT för att skapa unika semesterkort.

Direktlänk Dela The Mercury News fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

OpenAI återanställer VD efter dramatiska omvälvningar

OpenAI, företaget bakom AI-boten ChatGPT, har genomgått dramatiska förändringar under den senaste veckan. Företagets VD, Sam Altman, avskedades den 17 november men återanställdes fem dagar senare efter protester från anställda. Händelsen har väckt diskussioner om hur kommersiell konkurrens påverkar utvecklingen av AI-system och hur snabbt AI kan implementeras på ett etiskt och säkert sätt. Altman, som är en framgångsrik investerare och entreprenör, var medgrundare till OpenAI och har varit VD sedan 2019. Han övervakade en investering på cirka 13 miljarder dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 23 november

ChatGPT: Superintelligens eller bara avancerad auto-komplettering?

Nästan ett år efter dess lansering är ChatGPT fortfarande ett kontroversiellt ämne för vetenskapssamhället. En del experter ser det och liknande program som förebud om superintelligens, som kan omkullkasta civilisationen - eller helt enkelt avsluta den. Andra menar att det inte är mer än en avancerad version av auto-komplettering. När vi försöker förstå vad dessa nya modeller är står vi inför ett oroande filosofiskt dilemma: Antingen har sambandet mellan språk och sinne brutits, eller så har ett nytt slags sinne skapats. Att samtala med språkmodeller ger ofta intrycket av att du interagerar med ett annat rationellt väsen. Men det intrycket bör inte lita på.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 23 november

Google Bards senaste uppdatering kan sammanfatta YouTube-videor

Google Bard, en chatbot, har fått en uppdatering som tillåter den att förstå och sammanfatta YouTube-videor. Detta kan vara användbart för människor med kortare uppmärksamhetsspänningar som vill samla mycket information på kort tid. Google ser också mot on-device AI i sin framtid, vilket kan vara ett användbart sätt för människor att samla mycket information på kort tid.

Direktlänk Dela Gamereactor fördjupade 23 november

Google förbättrar AI-chatbot Bard för att förstå YouTube-videor

Google har uppgraderat sin AI-chatbot Bard med förbättrade förmågor att förstå och reagera på YouTube-videoinnehåll. Bard kan nu svara på mer djupgående frågor om innehållet i en video, vilket gör det möjligt för användare att ställa mer detaljerade frågor. Denna funktion introducerades först i samband med lanseringen av YouTube-tillägget i september, men fungerar nu bättre. Dessutom har Bard nyligen öppnat tillgång för tonåringar i de flesta länder. För att integrera Google Bard med YouTube behöver användare först öppna Bard och logga in med sitt Google-konto.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 23 november

Googles AI-verktyg Bard förbättras för att analysera Youtube-klipp

Googles AI-verktyg Bard kan nu analysera innehållet i Youtube-klipp. Tidigare resultat har inte varit särskilt imponerande, men Google lovar att funktionen ska bli betydligt bättre. Användare kan till exempel fråga hur många ägg som behövs för att baka en kaka som visas i ett Youtube-klipp. Det kommer även att vara möjligt att fråga vilka verktyg som behövs för en gör det själv-reparation eller var en viss turistvideo är inspelad. För att detta ska fungera måste användarna aktivera det speciella Youtube-tillägget i Bards inställningar.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 23 november

Google uppdaterar Bard AI för att tolka YouTube-videor

Google har uppdaterat sin Bard AI-chattbot så att den kan tolka innehållet i YouTube-videor. Företaget meddelade att det har utökat Bard´s YouTube-tillägg, så när det är aktiverat kan AI:n förstå en del videoinnehåll. Till exempel skulle du kunna fråga Bard hur många ägg som användes i en video för ett olivoljetårta-recept. Bard fick först förmågan att hämta data från YouTube i september efter en uppdatering som integrerade den med andra Google-produkter, inklusive Docs, Maps, Lens, Flights och Hotels. Vid den tidpunkten kunde den dock inte tolka en videos innehåll.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 23 november

Google integrerar AI-chatbot Bard i Assistant

Google meddelade vid lanseringen av Pixel 8 att deras AI-chatbot Bard kommer att integreras i deras röstbaserade Assistant. Den nya Assistant med Bard kanske dock inte initialt kommer att ha alla funktioner som den ursprungliga Assistant har. Därför kan Google introducera ett alternativ att byta tillbaka till ´Classic Assistant´, vilket ger dig möjlighet att använda Assistant som du alltid har gjort. Assistant med Bard syftar till att erbjuda fler funktioner, inklusive röst-, text- och bildinteraktioner, och kommer att lanseras de kommande månaderna, enligt Google.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 23 november

Googles chattbott Bard förbättrar förståelsen av Youtube-videor

Googles chattbott och snart även personliga assistent Bard har blivit bättre på att förstå Youtube-videor. Bard kan nu analysera videor och svara på frågor om innehållet. För matlagningsvideor kan användaren exempelvis fråga om receptet och om instruktioner – utan att ens behöva titta på videon själv. Google har stora ambitioner för Bard, som planeras att bli en personlig assistent och integreras i Android. Släppet kan dock ha blivit försenat, då det bara är en dryg månad kvar av året.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 23 november

Utvecklingen av allmän artificiell intelligens: dess potential och utmaningar

Den 31 augusti 1955 undertecknade fyra forskare, Jon McCarthy, Marvin Minsky, Nathaniel Rochester och Claude Shannon, ett förslag för att organisera en sommarseminarium 1956 för att diskutera en ny disciplin: artificiell intelligens (AI). Trots flera ´AI-vintrar´ har fältet återuppstått och utvecklats betydligt, särskilt sedan 2010 med introduktionen av ChatGPT och DALL-E 2022. Nu arbetar företag och forskare med en ännu mer ambitiös inriktning, allmän artificiell intelligens (AGI), som kan utföra alla intellektuella uppgifter som människor kan göra. AGI har potential att ersätta människor i nästan alla områden och göra mänskligt arbete föråldrat, vilket skulle ha enorma sociala och ekonomiska konsekvenser. Det finns dock också etiska och säkerhetsutmaningar att överväga.

Direktlänk Dela Xataka fördjupade 23 november

AI: Historia, nuvarande tillämpningar och framtida spekulationer

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats från enkla algoritmer till sofistikerade maskininlärningsmodeller och har blivit en integrerad del av vårt samhälle. Ursprungligen myntades termen ´Artificiell intelligens´ 1956, men idén om maskiner som efterliknar mänsklig intelligens går längre tillbaka. Alan Turing, ofta betraktad som AI:s fader, ställde den kritiska frågan ´Kan maskiner tänka?´ AI har visat sin skicklighet i brädspel och har utvecklats exponentiellt med ökad datorkraft. AI används nu i våra smartphones, inom sjukvården, finanssektorn och tillverkningsindustrin. Men AI har också framkallat etiska frågor kring jobbavveckling, integritet och ansvar. Framtida spekulationer inkluderar framväxten av avancerad AI och behovet av utbildning och reglering.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 november

Inflection AI lanserar Inflection-2, världens näst mest kapabla stora språkmodell

Inflection AI har lanserat Inflection-2, en ny stor språkmodell (LLM) som är den näst mest kapabla LLM i världen idag, efter GPT4 av OpenAI. LLM är datorprogram som kan generera text, översätta språk, skriva olika typer av kreativt innehåll och besvara frågor informativt. Inflection-2 tränades på en massiv datauppsättning av text och kod. Inflection hävdar att det överträffar Googles flaggskeppsmodell PaLM 2 Large på de flesta standard AI-prestandamarkeringar. Inflection-2 kommer snart att driva Pi, en ny personlig AI-enhet från Inflection AI.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter tumultartad period

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som belyste djupa spänningar inom AI-gemenskapen. Styrelsen som avskedade Altman har nästan helt ersatts efter ett uppror från anställda, vilket förstärker hans position i företaget. Den enda överlevande i styrelserummet i den nya Altman-eran är Adam D´Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora. Han kommer att ansluta sig till ex-Salesforce co-VD Bret Taylor och tidigare amerikanska finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

Googles Bard blir mer användbar med ny YouTube-tillägg

Google´s Bard får en ny uppdatering som en del av sina experimentella tillägg. Bard´s YouTube-tillägg kommer nu att förstå vad som händer i en specifik video, vilket gör det möjligt att ställa mer djupgående frågor om den. Bard introducerade sina ´Extensions´ tidigare i år som ett sätt att utöka AI: s kunskapsbas för att inkludera din information från andra Google-appar som Gmail, Drive, Docs, Maps, Hotels, Flights och YouTube. Denna nya funktion är en del av Googles ansträngningar att göra Bard mer användbar för vardagliga uppgifter.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 23 november

Universitet behöver en strategi för generativ AI för att överleva

Vid en akademisk konferens nyligen diskuterades hur universitet kommer att använda generativ AI år 2030. ChatGPT, en AI-produkt utvecklad av OpenAI, har haft stor inverkan på universitet sedan dess lansering för ett år sedan. Trots att de flesta forskningsinstitutioner har studerat och använt AI-teknik i flera år, blev ankomsten av ChatGPT en överraskning för många. Dess mänskliga responsivitet och användarvänlighet har lett till att det antagits av företag, regeringar, utbildningsinstitutioner och privatpersoner överallt. AI-verktyget har påverkat universiteten ännu mer än Covid-19, då det tvingade undervisningen online. ChatGPT är bara det mest framstående av en snabbt växande uppsättning generativa AI-verktyg som blir tillgängliga. I framtiden kommer inget universitet att överleva utan en strategi för generativ AI.

Direktlänk Dela Times Higher Education fördjupade 23 november

Google lägger till nya funktioner i sin AI-chatbot Bard

Microsoft har pensionerat sitt Bing Chat-varumärke till förmån för Pilot, men Google behåller fortfarande Bard-namnet för sin rivaliserande AI-chatbot. Google har lagt till nya funktioner till Bard, inklusive ett sätt att diskutera specifikt innehåll i YouTube-videor. Uppdateringen lägger till mer YouTube-specifika funktioner. Bard kan nu förstå YouTube-videor och använda informationen i konversationer. Google har också lagt till ´steg-för-steg-förklaringar´ för att lösa matteproblem och möjligheten för Bard att skapa diagram. Dessutom har Google sänkt den minsta ålder för att använda Bard till 13 år i vissa länder.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 22 november

Google uppdaterar Bard-assistent för analys av YouTube-videor

Google har publicerat de senaste uppdateringarna för sin Bard-assistent, vilket inkluderar en funktion som analyserar YouTube-videor och drar ut nyckelinformation. Detta innebär att användare kan få viktig information från en video utan att behöva titta på den, vilket kan påverka inkomsterna för de som är beroende av för- och mittvideoannonser för att tjäna sitt levebröd. Google förklarade i ett inlägg på Bard-webbplatsen hur användare kan be assistenten om vissa detaljer.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 22 november

Bard kan nu analysera YouTube-videor och extrahera specifik information

Bards integration med Googles tjänster och plattformar har gradvis utökat dess användbarhet. Den senaste uppgraderingen gör att Bard kan analysera enskilda YouTube-videor, extrahera specifik information som huvudpunkter eller ingredienser i recept utan att behöva spela upp videon. Detta kan vara ett värdefullt verktyg för användare, men väcker också oro för innehållsskapare med tanke på de ökade förmågorna hos generativ AI. Bard kan sammanfatta nyckelpunkter och svara på specifika frågor om ingredienser, vilket är imponerande. Men det finns utmaningar, till exempel att det kan minska intäktsströmmen för videons utgivare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 november

Google Bard förbättrar Q&A-funktioner för YouTube-videor

Google Bard har nyligen uppdaterats med förbättrade fråga-och-svar-funktioner för YouTube-videor. Användare kan nu ställa specifika frågor om en YouTube-video direkt till Bard, som autonomt tittar på videon för att hitta nödvändig information. Denna avancerade funktion är särskilt användbar för ingenjörer och tidiga AI-adoptörer, samt för studenter, forskare och alla som behöver snabba, precisa svar utan att investera tid i att titta på hela videor. Google Bard, en del av Googles AI-erbjudanden, ger detaljerade och korrekta svar på användarfrågor, nu direkt från YouTube-videor.

Direktlänk Dela TestingCatalog fördjupade 22 november

Googles svar på ChatGPT: Allt om Bard och hur man använder chatboten

Google Bard är Googles alternativ till OpenAI:s ChatGPT, en AI-chatbot som används av människor över 18 år. Bard har förbättrats mycket när det gäller innehållsskapande och använder en generativ språkmodell för att vara informativ och noggrann. Barden kan följa instruktioner och slutföra begäranden på ett genomtänkt sätt, men den är inte ofelbar. Bard kan nu skapa olika kreativa textformat, från dikter till musikkompositioner, via e-post, brev och kundsupport. Jämfört med sina konkurrenter, främst ChatGPT, har den fortfarande en begränsad förmåga att minnas sammanhang och ge feedback, men den erbjuder tillgång till internet, medan man måste betala en prenumeration för att använda ChatGPT.

Direktlänk Dela Hardwood Paroxysm fördjupade 22 november

Indiska Gen Z spenderar 73% mer tid på att lära sig AI-färdigheter

Indiens yngre generation visar ett ökat intresse för att förvärva färdigheter inom artificiell intelligens (AI) jämfört med äldre generationer, enligt en rapport från LinkedIn. Rapporten ´Framtidens arbete: AI:s tillstånd @ arbete´ visar att Gen Z-personer (födda efter mitten av 1990-talet) i den indiska arbetskraften är 1,3 gånger mer benägna att söka AI-kompetenser jämfört med Gen X (födda mellan 1965 och 1980) och 2,4 gånger mer entusiastiska än Baby Boomers (födda mellan 1946 och 1964). Gen Z yrkesverksamma i Indien tillägnar 73% mer tid åt att lära sig AI-färdigheter på LinkedIn jämfört med andra generationer.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 22 november

Drama på OpenAI: VD sparkad och återanställd, Microsoft steg in för att stödja

OpenAI:s styrelse sparkade VD:n Sam Altman på grund av meningsskiljaktigheter kring säkerhetsfrågor. Många toppchefer på OpenAI avgick, vilket ledde till risk för personaluppror. Microsoft ingrep och uttryckte stöd för OpenAI och vilja att anställa Altman och andra som lämnat företaget. Kort därefter återanställde OpenAI Altman och många anställda återvände. En del av OpenAI:s avtal att ta tillbaka Altman innebär skapandet av en ny styrelse. Korea Advanced Institute of Science and Technology har tillkännagivit en ny AI-modell för att förutsäga socioekonomiska situationer i svårtillgängliga platser som Nordkorea. A121 Labs säkrade en förlängning på 30 miljoner dollar på sin tidigare tillkännagivna finansieringsrunda. Meta har tillkännagivit planer för två nya generativa AI-verktyg för bildredigering och videoklippsskapande. Nya AI-verktyg och appar inkluderar Off/Script, Google Holiday Shopping AI-verktygssvit, Google Dreamtrack, Luminar Neo och Grok.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 22 november

Framtiden för artificiell allmän intelligens: Vilka företag leder vägen?

Artificiell allmän intelligens (AGI) har fått stor uppmärksamhet inom vetenskapliga och tekniska samfund. AGI, även känd som ´stark AI´, syftar till att utveckla AI med en mänsklig nivå av kognitiv funktion, inklusive förmågan att självlära. Det finns fyra huvudsakliga tillvägagångssätt för AGI: symboliskt, emergentistiskt, hybrid och universalistiskt. Bland företagen som arbetar med AGI finns OpenAI, mest känt för sin lösning ChatGPT, och DeepMind, som har varit aktivt sedan 2010. Ett annat framväxande företag inom AGI är Adept, som i mars 2023 lyckades samla in 350 miljoner dollar i riskkapital.

Direktlänk Dela Securities.io fördjupade 22 november

Efter att ha blivit avsatt som VD för OpenAI förra veckan, återvänder Sam Altman nu till sin position. Greg Brockman återtar sin roll som president för OpenAI, medan Mira Murati återgår till sin tidigare position som CTO. De tre forskare som avgick i solidaritet med Altman och Brockman är också tillbaka på företaget eller har ansökt om att få återvända. Trots detta kommer varken Altman eller Brockman att behålla sina platser i styrelsen. Styrelsen kommer nu att bestå av Adam D’Angelo, CEO för Quora, Bret Taylor från Google/Salesforce/Twitter och Larry Summers, ekonom vid Harvard. Altman kommer att frivilligt underkasta sig en intern utredning om skälen till att han avsattes som VD.

Slate Magazine fördjupade 22 november

AI-assistenter och chattbotar kan vara slutet för callcenter

Företag har försökt minska behovet av callcenter genom att införa självbetjäningstekniker som chattbotar och online-support. Nyligen har fokus skiftat till AI. Personliga assistenter som Siri och Alexa har blivit populära bland smartphone- och smarta hem-användare, men användare är ofta frustrerade över chattbotar, vilket leder till att många överger supportchattar. Trots detta är AI-baserade chattbotar bland de snabbast växande AI-applikationerna inom företag. Google och Microsofts AI-applikationer fokuserar på att integrera chattbotar med personliga assistenter, vilket kan vara det största steget hittills.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 22 november

AI-hjälp för att hantera överbelastade e-postinkorgar

Företag som Shortwave, startat av tidigare Google-anställda, och Sanebox, erbjuder tredjepartstillägg som kan sortera olästa meddelanden i e-postinkorgen. Större e-postplattformar utvecklar också liknande verktyg. När man skriver ett meddelande i Gmail kan man nu lägga till kontext som Googles chatbot Bard hämtar från Google Kalender, Maps-sökningar och andra Google-appar. Bard är gratis att använda på bard.google.com, men med ett arbetskonto kan det krävas att företagets IT-administratör aktiverar Bard.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 22 november

Inflection AI presenterar ny AI-modell som överträffar Google och Meta

Inflection AI, startup-företaget bakom chattboten Pi, har presenterat en ny AI-modell, Inflection-2, som företaget hävdar presterar bättre än två populära alternativ utvecklade av Google och Meta. Modellen presterade bättre än Googles PaLM Large 2-modell och slog Metas open-source-modell LLaMa 2 på olika mätningar. Inflection-2 kommer snart att integreras i Pi, efter att ha genomgått mer arbete för att lära sig Pi:s ton och svarsstil. Inflections VD Mustafa Suleyman säger att Pi kommer att uppdateras med den nya modellen ´väldigt snart´.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Google Bard: En ny innovation som kan omdefiniera vårt engagemang med språk och teknik

Google Bard är en banbrytande innovation som strävar efter att omdefiniera vårt engagemang med språk och teknik. Det är inte bara ett verktyg för enkel översättning eller textgenerering, utan har en mycket bredare och djupare omfattning. Bard är utformad för att vara en dynamisk samarbetspartner i kreativa processer, erbjuda nya perspektiv och idéer, och förbättra vår förståelse för komplexa ämnen. För yrkesverksamma inom olika områden framstår Google Bard som en värdefull tillgång, vilket ger insikter och stöd som effektiviserar uppgifter och främjar innovation. Integrationen av Bard i olika sektorer kan revolutionera arbetsflöden, förbättra produktiviteten och leda till nya lösningar på områden vi ännu inte har utforskat fullt ut.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 22 november

OpenAI genomgår stora förändringar i styrelsen

OpenAI har genomgått flera förändringar i sin styrelse. Bret Taylor, tidigare medarbetare på Salesforce, Facebook och Google, har utsetts till ny ordförande och styrelsemedlem. Larry Summers, ekonom och tidigare finansminister, har också anslutit sig till styrelsen. Adam D’Angelo, grundare och VD för Quora, fortsätter som styrelsemedlem. Tasha McCauley, Helen Toner och Ilya Sutskever har lämnat styrelsen, men Sutskever fortsätter som anställd. Dessa förändringar följer efter återinsättandet av Greg Brockman som president och återkomsten av Sam Altman.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter avsked

Sam Altman, tidigare CEO för OpenAI, har återinsatts på sin position efter att ha blivit avskedad. Altman har tidigare blivit ombedd att lämna sin position som mentor på det framstående startup-inkubatorn Y Combinator, på grund av anklagelser om självbetjäning. OpenAI:s styrelse har uttryckt oro över att Altman prioriterar sina egna intressen framför organisationens. Altman har återinsatts som VD för OpenAI, tillsammans med en ny styrelse bestående av allierade. Styrelsen har dock satt upp prioriteringar, inklusive att blockera Altman från en styrelseplats, organisera en fullständig och oberoende undersökning av företaget och säkerställa att inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

Google-backad startup lanserar avancerad AI-modell, Claude 2.1

Google arbetar med Gemini, en uppgraderad och kapabel AI-modell jämfört med PaLM 2, medan OpenAI nyligen lanserade GPT-4 Turbo, en kraftfullare stor språkmodell (LLM) än GPT-4. Nu har Anthropic annonserat en avancerad version av sin AI-modell, Claude 2.1. Denna Google-backade uppstart lanserade Claude 2.1 som nu driver chatupplevelsen på claude.ai. Den är tillgänglig via API i konsolen och påstås leverera förbättringar i nyckelfunktioner för företag, inklusive en 200K token kontextfönster, minskningar i hallucinationsgraderna och systemprompter. Anthropic uppdaterar också sina priser för att förbättra kostnadseffektiviteten för sina kunder.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 22 november

Anthropic avslöjar Claude 2.1, en AI-språkmodell med förbättrad sammanhangshantering

AI-startupföretaget Anthropic, baserat i San Francisco, har avslöjat Claude 2.1, en uppgradering av dess språkmodell som har ett sammanhangsfönster på 200 000 tokens, vilket överträffar den nyligen släppta 120 000-token GPT-4-modellen från OpenAI. Uppgraderingen följer på en utvidgad partnerskap med Google som ger Anthropic tillgång till avancerad bearbetningshårdvara, vilket möjliggör den betydande expansionen av Claudes sammanhangshanteringsförmågor. Claude 2.1 kan bearbeta långa dokument som hela kodbasar eller romaner och är positionerad för att låsa upp ny potential inom applikationer från kontraktanalys till litteraturstudie.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 22 november

Google Bard kan nu svara med svar baserat på talade ord i en YouTube-video

Google Bard kan nu svara på frågor baserade på innehållet i en YouTube-video. Google utvidgar YouTube-tillägget för att förstå en del videoinnehåll, vilket gör att användarna kan ha en rikare konversation med Bard om det. Det innebär att efter att du har bett Bard om en lista över YouTube-videor om ett ämne, kan du be Bard berätta mer om vad som visades eller talades i den videon. Till exempel, om du ber Bard att ge dig videor om hur man gör olivoljetårta, kan du sedan ställa en specifik fråga, som hur många ägg som krävs i den första YouTube-videon.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 22 november

Google förbereder att introducera AI-assistenten Bard till sina appar

Google förbereder sig för att introducera sin AI-assistent chatbot, Bard, i många av sina appar. Utöver att introducera generativ AI till YouTube arbetar teknikjätten rapporterat med ´Assistant with Bard´, en ny version av Google Assistant full med AI-funktioner. Men Assistant with Bard kommer inte att stödja alla funktioner som finns tillgängliga i Classic Assistant. Användare kan behöva växla mellan de två assistenterna beroende på deras specifika behov. Google har ännu inte meddelat ett officiellt släppdatum för Assistant with Bard, men det förväntas vara tillgängligt ´under de kommande månaderna´. Teknikjätten vidtar också en stor rättslig åtgärd mot bedragare som sprider falska Bard AI-nedladdningar.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 22 november

Microsofts Copilot är inte gratis: Prissättningsinformation

När Microsoft tillkännagav sin generativa AI-lösning, ´Copilot´, i mars 2023, avslöjade teknikföretaget ingen prissättningsinformation. Olika typer av ´Copilot´ medför olika kostnader. En del verktyg, som Bing Chat (nu bara Microsoft Copilot), är enkla lösningar som är utformade för att förbättra online-sökupplevelser. Andra är omfattande verktygssatser som ger stöd åt team i specifika roller, som försäljning eller kundservice. Priset för Copilot för Microsoft 365 kommer att kosta 30 dollar per användare per månad. Detta är en tilläggskostnad till din befintliga Microsoft 365-prenumeration. Microsoft har inte släppt något pris för Security Copilot men säger att prissättningen kommer att avslöjas när lösningen blir ´Allmänt tillgänglig´. GitHub Copilot är tekniskt sett separat från de nya Copilot-verktygen som Microsoft introducerar just nu. GitHub Copilot finns tillgängligt genom två olika licenser. Den första är ´Copilot Individual´ för personliga användare, tillgänglig för 10 dollar per månad eller 100 dollar per år. Det andra alternativet är Copilot Business, som har mer avancerade verktyg och revisionsloggar för 19 dollar per månad per användare.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 22 november

Forskare uppmanar till större fokus på AI-säkerhet och reglering

Sören Mindermann, postdoktor vid MILA som arbetar med AI-säkerhet, har uttryckt oro över att stora teknikföretag som IBM förnekar riskerna med AI och lobbyar mot reglering. Han anser att det finns ett växande akademiskt konsensus om behovet av reglering och erkännande av verkliga risker. Mindermann har nyligen publicerat en artikel tillsammans med 22 medförfattare från USA, Kina, EU och Storbritannien, inklusive Geoffrey Hinton, Stuart Russell och Yoshua Bengio. I artikeln uppmanas företag som arbetar med AI-system att tilldela minst en tredjedel av sina resurser för att säkerställa AI-säkerhet och etisk användning.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 22 november

Google uppdaterar sin AI-chatbot Bard för förståelse av videor

Google rullar ut en ny uppdatering för sin populära AI-chatbot, Bard. YouTube Bard-tillägget kan nu förstå videor du tittar på mycket bättre. Nyligen lät teknikjätten också tonåringar använda Bard i flera länder och erbjöd steg-för-steg-förklaringar när du försöker lösa matteproblem på chatboten. Detta är en del av en större ansträngning att ´utvidga YouTube-tillägget för att förstå vissa videoinnehåll´ så att användare kan ha ´ett rikare samtal med Bard om det´. Bard erbjuder en mängd användbara tillägg, som Google Flights, Google Hotels, Maps och Google Workspace-tjänster.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 22 november

Topp 5 AI-chattbotar du behöver prova: ChatGPT, Google Bard och mer

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat världen och AI-chattbotar har blivit allt mer populära. Drivna av generativ AI hjälper dessa chattbotar användare att utföra uppgifter som att delta i samtal, genomföra intervjuer och till och med skapa nya cocktails. De fem bästa AI-chattbotarna att prova just nu är 1. ChatGPT, en av de mest populära AI-chattbotarna i världen, 2. Google Bard, som bygger på företagets nästa generations språk- och samtalsförmåga, 3. Ernie Bot, en chattbot utvecklad av det kinesiska företaget Baidu, 4. ChatSonic, en annan konversationschattbot som utnyttjar AI:s kraft, och 5. My AI, en av de mest intressanta chattbotarna som är inbyggd i sociala medier-appen Snapchat.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 november

Google skjuter upp lanseringen av Gemini AI till nästa år

Google planerar rapporterat att skjuta upp lanseringsdatumet för den länge ryktade Gemini AI. Ursprungligen var modellen planerad att släppas förra månaden. OpenAI är för närvarande i framkant av AI-utrymmet med sin populära AI-drivna chatbot ChatGPT. Detta har utlöst en AI-kapplöpning och Google följde efter genom att annonsera sin första AI-backade bot, Bard. Google arbetar också på Gemini AI. Enligt en rapport har Google redan meddelat sina molnkunder och affärspartners att de måste vänta lite längre för att se Gemini i aktion. Det nya stora språkmodellen (LLM) kommer inte att vara tillgängligt förrän under första kvartalet nästa år. Under tiden har företaget gett tillgång till Gemini AI till en liten grupp företag. Google Gemini beskrivs som en svit av stora språkmodeller (LLM), vilket kommer att vara Googles ´flaggskepps AI´. Det förväntas vara den mest kraftfulla AI som någonsin byggts. Det kommer att bli intressant att se om Gemini AI kommer att ge ChatGPT en match.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 22 november

Meta lanserar AI-verktyg för att redigera videor på Facebook och Instagram

Sociala medieplattformsföretaget Meta Platforms har lanserat två nya funktioner med hjälp av artificiell intelligens för att redigera videor som användare sedan kan posta på Facebook eller Instagram. Den första funktionen kallas Emu Video och producerar 4-sekunders videor för användare att dela. Emu Video använder AI för att matcha en beskrivning med en bild eller ett foto med en bildtext. Den andra funktionen kallas Emu Edit, som ger användare möjlighet att enkelt redigera eller ändra videor med textinmatning. Båda de nylanserade Meta-verktygen är en del av Emu-modellen som omvandlar textinmatning till bilder. De kombinerar generativ AI-teknik och vissa Instagram-redigeringsverktyg som gör det möjligt att ändra bakgrunden eller den visuella stilen på en bild. Meta har snabbt gått framåt för att dyka in i AI, och förvandlar tekniken till ett av sina största fokusområden.

Direktlänk Dela QR Code Press fördjupade 22 november

AI-funktioner i Google Pixel 8 och 8 Pro

Googles Pixel-telefoner har alltid förlitat sig på mjukvarutricks för att skilja sig från andra Android-flaggskepp, och Google Pixel 8 och 8 Pro har flest än. Tack vare Tensor G3-chippet som är exklusivt för dessa telefoner, har Googles senaste flaggskepp AI-funktioner som ger kraftfulla och bekväma metoder för att redigera foton, sammanfatta inspelningar och mer. Dessa AI-verktyg är inte de enda funktionerna som är exklusiva för Pixel 8 och 8 Pro, men de är de mest betydande. Alla de nya AI-funktionerna är inte tillgängliga på Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Vissa av de senaste AI-funktionerna är exklusiva för Google Pixel 8 Pro. Denna begränsning verkar godtycklig, eftersom dessa funktioner är beroende av molnet och Tensor G3-chippet, som båda telefonerna kan komma åt. Vi noterar om funktionerna i denna artikel är exklusiva för Pixel 8 Pro och släppdatumet för funktioner som inte är tillgängliga vid lanseringen.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 22 november

Artificiell intelligens (AI) i olje- och gasmarknaden växer

En forskningsrapport om artificiell intelligens (AI) i olje- och gasmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som önskar en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier, vilket gör det möjligt för marknadsaktörer att effektivt hantera en konkurrenskraftig landskap. De globala tillverkarna i artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasmarknaden inkluderar FuGenX Technologies, Google, Microsoft, Intel, Sentient Technologies, Accenture, General Vision, Cisco, Numenta, IBM, Hortonworks, Oracle, Inbenta och Infosys. Marknaden har bevittnat en tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR förväntas denna marknad nå USD miljoner 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 november

AI-färdigheter kan öka lönen med 47 procent, enligt studie

En ny studie av Amazon Web Services (AWS) och Access Partnership visar att arbetsgivare är villiga att betala i genomsnitt 47 procent mer för IT-arbetare med AI-färdigheter. Studien undersökte 3 297 anställda och 1 340 organisationer i USA. Dessutom förväntar sig 93 procent av arbetsgivarna och 86 procent av de anställda att använda generativ AI inom de närmaste fem åren för att öka innovation och kreativitet, automatisera repetitiva uppgifter och öka lärandet. Online-lärplattformen Udemy noterade en ökning på 5 226 procent i ChatGPT-relaterat lärande under de första månaderna av 2023, och generellt AI-relaterat lärande på Udemy Business har ökat med 60 procent år över år.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 22 november

Google Chrome testar AI-verktyg för automatisk sortering av flikar

Google Chrome har nyligen lagt till flera nya funktioner, inklusive en funktion som låter användare se minnesanvändningen för varje flik. Nu rapporteras det att Google planerar att lägga till ett stort artificiell intelligens (AI) -funktion till Chrome som låter dig organisera flikar. Denna nya sektion skulle rapporteras innehålla ett AI-verktyg som skulle hjälpa användare att organisera sina flikar. Med maskininlärning skulle den kunna upptäcka när ett visst antal flikar har öppnats och potentiellt automatiskt sortera dem åt dig. En annan funktion som för närvarande är under utveckling kallas Autofill Helper.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 november

Googles sökrelationsteam tonar ner AI-hot, ser det som ett komplement till mänsklig kreativitet

Googles sökrelationsteam har nyligen uttryckt sin syn på artificiell intelligens (AI) och dess roll i att generera innehåll. Under en podcast diskuterades AI inte som ett hot mot mänsklig originalitet, utan snarare som ett komplement till mänsklig kreativitet. Google-representanten John Mueller framhöll att AI aldrig var avsett att göra skapare föråldrade, utan snarare att hjälpa dem och tillföra ytterligare insikt till deras tänkande. AI-verktyg kan vara användbara för författare som kämpar med kreativa blockeringar eller pressande deadlines, genom att generera rätt ramverk och ge rekommendationer för bättre formuleringar.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter styrelseförändring

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har kommit överens om att Sam Altman ska återvända som VD efter att ha blivit avsatt av styrelsen. En ny styrelse kommer att installeras, inklusive Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Detta följde på hot om uppror från OpenAI:s personal, som hotade att sluta och arbeta för Microsoft om styrelsen inte avgick och om Altman och hans allierade, företagspresidenten Greg Brockman, inte återinsattes. Den nya styrelsen kommer att verka på en icke-vinstdrivande basis, i linje med företagets ursprungliga syfte att bygga säker och fördelaktig AI ´till förmån för mänskligheten´.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 22 november

Apple VD Tim Cook ser obegränsade möjligheter med AI men betonar behovet av reglering

Apple VD Tim Cook uttryckte optimism för framtiden för artificiell intelligens (AI), och kallade det livsförändrande med obegränsade möjligheter, men betonade att tekniken behöver regler och skyddsräcken för att förhindra missbruk. Han sa att AI finns i alla Apples produkter trots att företaget inte märker det som sådant. Teknikföretag har investerat tungt i generativ AI sedan lanseringen av OpenAI:s flaggskeppsmodell, GPT-3, förra året. Trots sin optimism uttryckte Cook dock försiktighet och sa att det behövs reglering kring AI. Han nämnde att Apple är försiktigt när det gäller AI och tänker djupt på hur människor kommer att använda sina produkter och om de kan användas av skadliga skäl.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 november

Elon Musk skapar kaos i OpenAI efter sparkandet av VD Sam Altman

Elon Musk har lagt till ytterligare kaos i den pågående krisen runt OpenAI efter avskedandet av VD Sam Altman. Musk uppmärksammade ett anonymt brev som anklagar Altman för olika exempel på oärligt beteende som VD för OpenAI. Brevet, som laddats upp på Github, togs bort mindre än en timme efter att Musk postade det. Brevet gör även anklagelser mot Greg Brockman, en medgrundare till OpenAI som avlägsnades som styrelseordförande förra veckan. Musk har själv anklagats för liknande beteende i flera av sina egna företag, inklusive Tesla, SpaceX och Neuralink.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman i maktkamp om framtiden för AI

Sam Altman befann sig i Las Vegas för helgens största fest, Formel 1-loppet, när han öppnade en Google Meet-länk som skulle starta en virvlande företagsmaktkamp om framtiden för artificiell intelligens. Innan han klickade på länken levde den 38-årige VD:n ett charmigt liv. Sedan hans företag, OpenAI, inledde AI-eran för ett år sedan med lanseringen av ChatGPT, hade Altman rest runt världen och mött presidenter och premiärministrar, och format den globala agendan för AI-policy. Och han var nära att samla in pengar som skulle värdera OpenAI till nästan 90 miljarder dollar, ungefär tre gånger vad det hade varit tidigare under året.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 22 november

Anthropics Claude 2.1 språkmodell överträffar OpenAIs GPT-4 Turbo med 200 000 tokens kontextfönster

Anthropic har nyligen lanserat Claude 2.1, en stor språkmodell (LLM) som erbjuder en kontextfönster på 200 000 tokens, vilket överträffar det nyligen annonserade 120K-kontextet av GPT-4 Turbo från OpenAI. Denna lansering, som är resultatet av ett utökat partnerskap med Google, gör det möjligt för företaget att använda sina mest avancerade Tensor Processing Units. Claude 2.1 svarar på den växande efterfrågan på AI som kan bearbeta och analysera långa dokument med precision. Med introduktionen av Claude 2.1 kan användarna nu engagera sig med dokument så omfattande som hela kodbasar eller klassiska litterära epos.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 november

World Press Photo Contest utesluter AI-genererade bilder från tävling

World Press Photo Contest har uppdaterat sina tävlingsregler för att utesluta inlämningar av AI-genererade bilder, bara dagar efter att ha meddelat att sådana bilder kunde lämnas in i sin Open Format-tävlingskategori. Beslutet möttes omedelbart av motstånd från fotojournalister som menade att det var emot allt vad branschen står för att tillåta artificiellt skapade bilder i en tävling för fotojournalister som ansvarar för att dokumentera verkliga händelser. Stiftelsen har sedan rullat tillbaka sitt nya AI-inlämningsvägledning och uppdaterat tävlingsreglerna för att förbjuda AI-genererade bilder från sin Open Format-kategori.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 november

Lär ut generativ AI på arbetsplatsen: en steg-för-steg-guide

Generativ AI, som OpenAI´s ChatGPT, Googles Bard och Microsofts Bing, är en revolutionerande teknologi som företag måste bli bekväma med. Att skapa ett progressivt lärandeupplevelse baserat på positiv förstärkning kan hjälpa anställda att övervinna rädsla och osäkerhet. Genom att strukturera lärupplevelsen, till exempel genom att planera en serie teammöten som gradvis introducerar den nya teknologin, kan anställda få förtroende för sina nyinlärda färdigheter. Att integrera det nya verktyget i arbetsprocesser och att regelbundet avsätta tid för att fokusera på inlärning kan också vara till hjälp. Udemy´s omfattande generativa AI-kurskatalog kan ge stöd genom denna förändring.

Direktlänk Dela Association for Talent Development fördjupade 21 november

Verta Inc lanserar Verta GenAI Workbench för att påskynda utvecklingen av GenAI-produkter

Verta Inc, AI-modellhanterings- och driftsföretaget, har lanserat Verta GenAI Workbench, en allt-i-ett-plattform för att påskynda utvecklarens resa från idé till produkt inom Generative AI (GenAI). Workbench använder en unik kombination av automatiserad maskininlärning och mänsklig feedback, vilket gör det möjligt för utvecklare att snabbt experimentera med och förbättra anpassade Large Language Model (LLM)-lösningar för deras GenAI-applikationer. Vertas VD Manasi Vartak säger att Workbench hjälper team att gå från GenAI-hype till GenAI-produktivitet så snabbt som möjligt. Verta GenAI Workbench är tillgänglig på AWS, Azure och GCP, liksom för lokala installationer.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 21 november

Microsoft och Salesforce erbjuder sig att anställa OpenAI-anställda efter VD:ns avsked

Microsoft har erbjudit sig att anställa och matcha lönen för alla OpenAI-anställda som avgår efter att före detta OpenAI-VD:n Sam Altman sparkades från startupen och anställdes av Microsoft. Över 500 OpenAI-anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta på OpenAI om inte OpenAIs nuvarande styrelse avgår och Altman återinsätts. Salesforce VD Marc Benioff sa också att företaget skulle ta emot alla OpenAI-forskare som sa upp sig och matcha deras kompensation. Erbjudandena kommer mitt i en brist på AI-talanger, med tre fjärdedelar av arbetsgivarna rapporterar att anställning av AI-kunnig personal är en prioritet då de inte kan uppfylla sina AI-relaterade talangbehov, enligt en studie av Amazon Web Services och forskningsföretaget Access Partnership.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 21 november

AI är ett hjälpmedel för kreativitet, inte en ersättning, säger Google

I ett nyligt avsnitt av Googles podcast Search Off The Record diskuterar värdarna Martin Splitt, Gary Illyes och John Mueller från Googles Search Relations team rollen av AI i innehållsskapande. De ser AI som något som kan förbättra och komplettera mänsklig kreativitet snarare än något som kommer att göra mänskliga skapare överflödiga. Under podcasten ger värdarna insiktsfulla kommentarer om ansvarsfull användning av AI för att framkalla idéer och öka effektiviteten. Med snabba tekniska framsteg påminner perspektiv som Googles oss om att närma oss AI som ett hjälpmedel till mänskliga skapare snarare än en överhypad ersättning.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 21 november

OpenAIs chefsforskare gör tragiskt misstag

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, försökte nyligen avsätta Sam Altman, företagets tidigare VD. Sutskever informerade Altman om hans avsked under ett möte, vilket ledde till en omedelbar offentliggöring av Altmans avgång. Mer än 700 av OpenAIs 770 anställda har sedan dess skrivit under ett brev där de hotar med att säga upp sig om inte Altman återinsätts som VD. Sutskever har uttryckt ånger över sin inblandning i styrelsebeslutet och har också undertecknat brevet som kräver Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse drabbad av flera avgångar och potentiella intressekonflikter

Tre styrelsemedlemmar i OpenAI avgick tidigare i år inom loppet av några månader, och företaget har inte hittat ersättare. En av de nuvarande medlemmarna, tidigare Facebook CTO och Quora CEO Adam D’Angelo, lanserade en AI-chattbot-plattform, Poe, som både utnyttjar och konkurrerar med OpenAI:s produkter. Tasha McCauley och Helen Toner, två andra medlemmar, har kopplingar till samma ideologiska välgörenhetsorganisation. John Loeber, medgrundare till digitala mäklarföretaget Limit, har granskat OpenAI:s styrelse genom att gå igenom Internet Archive och OpenAI:s skattedeklarationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Så installerar du Google Bard AI på en Windows 11/10-dator

Google har utvecklat Bard, en AI-driven chattbot som kan hjälpa användare med diverse uppgifter för att underlätta deras arbete. För att installera Bard AI på en Windows 11/10-dator kan användare följa stegen i denna artikel. Det finns ingen officiell app för att installera Bard AI, så installationen måste ske via webbläsarna Google Chrome eller Microsoft Edge. När Bard AI är installerat behöver användarna inte öppna sin webbläsare varje gång de vill använda Bard AI. Bard AI är gratis att använda och kräver endast ett Google-konto för att komma åt.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 21 november

OpenAI genomgår dramatiska förändringar, Microsoft anställer avsatta ledare

Under de senaste fyra dagarna har OpenAI, AI-företaget bakom ChatGPT, genomgått dramatiska förändringar. OpenAIs styrelse avsatte Sam Altman, VD och medgrundare, och degraderade Greg Brockman, president och medgrundare, vilket ledde till att Brockman avgick. Detta följdes av ett uppror bland personalen som krävde att grundarna skulle återinsättas. Microsoft hade redan anställt Altman och Brockman för att leda en ny intern AI-enhet, men inga avtal hade ännu undertecknats. Det finns rykten om att de avsatta ledarna kan återvända till OpenAI. Denna händelse har satt fokus på de krafter som styr AI-revolutionen och väcker frågor om vad som händer om man satsar allt på en centraliserad, proprietär aktör och vad som händer om saker och ting sedan går snett. I ett öppet brev publicerat av Mozilla uppmanade Meta´s chefsforskare för AI, Yann LeCun, tillsammans med 70 andra undertecknare till mer öppenhet i AI-utveckling. Bakgrunden är att stora teknikföretag som OpenAI och Googles DeepMind efterfrågar mer reglering och varnar för katastrofala konsekvenser om AI hamnar i fel händer. LeCun och andra håller inte med och menar att öppna modeller kommer med risker och sårbarheter men att ökad offentlig tillgång och granskning gör tekniken säkrare, inte farligare. Meta har nyligen samarbetat med Hugging Face för att lansera en ny startup-accelerator designad för att främja användningen av öppna AI-modeller. Många företag har byggt sina affärer på OpenAIs proprietära GPT-X stora språkmodeller (LLM), och över helgen började hundratals av OpenAIs kunder rapporteras ha kontaktat OpenAIs konkurrenter, som inkluderar Anthropic, Google och Cohere, oroliga för att deras egna företag kan påverkas om OpenAI skulle upplösas över en natt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse närmar sig Anthropics VD för att ersätta Sam Altman

OpenAI:s styrelse har närmat sig rivalen Anthropics VD om att ersätta chefen Sam Altman och eventuellt slå samman de två AI-startupföretagen, enligt två personer som informerats om saken. Anthropics VD Dario Amodei avböjde på båda fronterna. Nyheten kommer efter rapporter om uppmaningar att hitta Altmans efterträdare dagar efter att OpenAI:s styrelse avsatte honom. På söndagen erbjöd styrelsen före detta Twitch-VD:n Emmett Shear att vara dess interimistiska chef, vilket han accepterade. Under tiden gick Altman med på att ansluta sig till startupföretagets backer Microsoft tillsammans med andra nyckelpersoner från OpenAI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas plötsligt, nästan alla anställda hotar att säga upp sig

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades plötsligt från företaget, vilket ledde till att nästan alla företagets 770 anställda hotade med att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman. Det verkar nu vara en stark möjlighet att de återvänder till företaget. Styrelsen för OpenAI meddelade att Altman skulle avgå som VD och lämna styrelsen, men ingen klar anledning gavs. Greg Brockman, OpenAIs ordförande, fråntogs sin titel men ombads att stanna kvar i styrelsen. Han informerades inte om Altmans avskedande förrän efter att det hade hänt och avgick kort därefter. Andra höga chefer gjorde detsamma. Flera teknikstorheter uttryckte stöd för Altman, inklusive tidigare Google-chefen Eric Schmidt och Airbnb:s medgrundare Brian Chesky. OpenAIs investerare var lika chockade som alla andra över utvecklingen, med många som stödde hans återinsättning. Dessa inkluderade Sequoia Capital och Tiger Global, med Microsoft också sades arbeta bakom kulisserna för att försöka ordna Altmans återkomst till företaget. Med Altman ute sade OpenAI att företagets CTO skulle ta över rollen på interimistisk basis. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att tjäna som tillförordnad VD, med omedelbar verkan. Ett medlem av OpenAIs ledningsteam i fem år, Mira har spelat en kritisk roll i OpenAIs utveckling till en global AI-ledare. Hon har en unik kompetensuppsättning, förståelse för företagets värderingar, verksamhet och affärer, och leder redan företagets forskning, produkt och säkerhetsfunktioner. Givet hennes långa anställning och nära engagemang med alla aspekter av företaget, inklusive hennes erfarenhet inom AI-styrning och policy, tror styrelsen att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den genomför en formell sökning efter en permanent VD. Den ”formella sökningen” tog inte lång tid, företaget meddelade på söndag kväll att det hade anställt Twitch-medgrundaren Emmett Shear som VD. Eller snarare, en annan ”tillförordnad” VD – vilket gör honom till den tredje VD:n på tre dagar. Altman och Brockman anställdes av Microsoft för att arbeta med AI-initiativ, medan mjukvarujätten säger att den fortsätter att arbeta med OpenAI. Nästan 500 anställda på OpenAI skrev under ett öppet brev där de hotade att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Brockman, rapporterar Wired – ett antal som nu sägs ha nått 667. OpenAI var i öppet uppror på måndag med 490 anställda som hotade att lämna om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman som VD, tillsammans med medgrundaren och tidigare presidenten Greg Brockman. Altman avskedades kontroversiellt av styrelsen på fredag.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 21 november

Pastor testar AI för att generera kyrktjänst, men finner att mänskligt element saknas

Pastor Jay Cooper från Violet Crown City Church i Austin, Texas, använde artificiell intelligens (AI) för att generera en hel kyrktjänst som ett experiment. Cooper använde ChatGPT, ett program som efterliknar mänsklig dialog, för att sätta samman hela gudstjänsten, inklusive predikan och en original sång. Trots att församlingen var glad att testa tekniken, var de inte entusiastiska över att göra det till en vana. Cooper uttryckte starka känslor mot att använda AI för att skriva en predikan igen.

Direktlänk Dela United Methodist News Service fördjupade 21 november

Arbetsplatsutbildning för att bemästra generativ AI

För att undvika att ersättas av AI behöver arbetstagare lära sig att använda AI på jobbet, enligt John Blackmon, chef för AI på ELB Learning. Företaget erbjuder anpassade utbildningar för företag som Google, Mastercard och GM. Bryan Kirschner, vice VD för strategi på DataStax, betonade att varje ny anställd redan använder generativ AI, och att utbildning är avgörande för att använda AI ansvarsfullt och effektivt. Enligt en AI-kompetensrapport från TalentLMS kommer 58% av HR-chefer att använda uppskilling och reskilling för att övervinna AI-kompetensgapet. Hasnain Malik, HR-chef på Brainchild Communications, rådde företag att välja en liten grupp användare och inrikta sig på en smal uppsättning funktioner, och gradvis utöka testningen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 21 november

OpenAI i kaos: tre VD:ar på tre dagar och en potentiell Microsoft-övertagning

OpenAI, skaparen av ChatGPT och DALL-E 3, sparkade ut VD:n Sam Altman vilket ledde till en turbulent helg med tre VD:ar på tre dagar och rykten om en under bordet-övertagning av Microsoft. Två av OpenAIs styrelsemedlemmar, Altman och tidigare ordförande och medgrundare Greg Brockman, avgick, vilket lämnade Ilya Sutskever som enda anställda i styrelsen. Mira Murati utsågs till tillfällig VD men avlägsnades inom några timmar. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, tog över som tillfällig VD. Samtidigt har dussintals anställda avgått och det har uppstått spekulationer om att Altman och Brockman nu är anställda hos Microsoft, vilket kan innebära att produkter som ChatGPT försvinner från rampljuset.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef och annan arkitekt för nytt AI-projekt

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, och en annan arkitekt från OpenAI för ett nytt projekt. Deras plötsliga avgångar chockade AI-världen och lämnade den nyligen tillsatta VD:n för ChatGPT att hantera spänningar genom att lova att utreda Altmans avsked. Emmett Shear, tidigare ledare för Twitch, tog över som OpenAI:s tillfällige VD och Microsoft meddelade att de anställde Altman och OpenAI:s medgrundare och tidigare president Greg Brockman för att leda Microsofts nya forskningsteam för avancerad AI. Trots splittringen mellan nyckelspelarna bakom ChatGPT och företaget de hjälpte till att bygga, sa både Shear och Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, att de är engagerade i sitt partnerskap.

Direktlänk Dela Pipestoneflyer.ca fördjupade 21 november

AI-startupen Runway lanserar nya verktyg för videoredigering och skapande

AI-startupen Runway har lanserat en uppsättning nya verktyg som gör det enklare att skapa videor från bilder eller textuppmaningar. De nya funktionerna inkluderar inställning av vilken del av en bild man vill animera och förbättrad bildgenerering. Runway är ett mer allmänt skapande verktyg som producerar en komplett uppsättning av videoredigerings- och skapande verktyg. Motion Blur är en av de mer högprofilerade av de nya Runway-uppdateringarna. Det låter dig skapa rörelseeffekter med hjälp av ett penselverktyg. Du kan registrera dig för ett gratis konto för att prova det.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 21 november

Generativ AI: Från allmänt till specialiserat

ChatGPT har blivit ett ´måste-ha´ för företag i nästan alla branscher, inklusive stora varumärken som Coca-Cola, Slack och Expedia. Andra stora aktörer som Meta (Llama) och Google (Bard) har redan släppt sina egna AI-teknologier, medan företag som Apple arbetar bakom kulisserna på sina egna stora språkmodeller (LLM). Framtiden för generativ AI kommer att bli mycket mer specialiserad, med AI-assistenter skräddarsydda för enskilda yrken och industrier. Dessa specialiserade teknologier kommer att ge djupare, mer tillförlitliga och mer värdefulla insikter jämfört med de allmänna verktyg som finns tillgängliga idag.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 november

Svenskarnas förtroende för AI minskar kraftigt

Enligt en undersökning av Insight Intelligence har svenskarnas förtroende för artificiell intelligens (AI) sjunkit drastiskt. Detta kan bero på fenomenet ´deep fakes´, säger Lukas Berg, VD för analysföretaget. Många känner att de inte längre kan vara säkra på vad som är sant eller falskt. De positiva inställningarna till AI har minskat från 54% 2021 till 35% idag, medan de negativa har ökat från 24% till 32%. Svenskarnas främsta oro är att de inte kommer att kunna skilja mellan sanning och lögn.

Direktlänk Dela TV4 fördjupade 21 november

Microsofts investeringar i OpenAI skakas av interna stridigheter

Microsofts investeringar i OpenAI, ett ledande företag inom generativ AI, har skakats av interna stridigheter. OpenAIs styrelse avskedade nyligen medgrundaren och VD:n Sam Altman och medgrundaren och presidenten Greg Brockman avgick, vilket har lett till osäkerhet och förvirring inom företaget. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste fyra åren, trots att de inte har någon kontroll över företaget eller en plats i styrelsen. Microsofts VD Satya Nadella försökte utan framgång övertyga OpenAIs styrelse att återanställa Altman och Brockman. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Altman och Brockman har fått positioner på Microsoft för att leda ett nytt ´avancerat AI-team´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

AI:s explosiva tillväxt och globala säkerhetssammanträde

Under 2023 har AI-teknologin genomgått en betydande tillväxt, med Chat GPT som firar sitt första år i slutet av november. Användningen av generativa AI-verktyg har exploderat inom företagsfunktioner, med tre fjärdedelar av deltagarna på Recorded Future Predict-konferensen i London som använder AI-verktyg. En undersökning av McKinsey visade att en tredjedel av företagen regelbundet använder generativa AI-verktyg i minst en affärsfunktion. I mars släpptes version 4 av Chat GPT-applikationen, vilket innebar en förbättring med 40%. Storbritannien värdade den första globala AI Safety Summit i november 2023, vilket samlade ledande AI-nationer, politiker, teknikföretag och forskare för att diskutera säker och ansvarsfull utveckling av AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 november

Google försenar lanseringen av Gemini, en konkurrent till ChatGPT

Google har investerat kraftigt i generativ AI för att hålla jämna steg med trenden, vilket har lett till introduktionen av Google Bard och avslöjandet av Google Gemini. Gemini representerar en uppsättning stora språkmodeller (LLM) som använder träningsmetodik liknande den som används i AlphaGo, och integrerar förstärkningsinlärning och trädsökningstekniker. Trots förväntningar om en potentiell lansering av Google Gemini hösten 2023, förblir detaljerade uppgifter om dess kapaciteter svårtillgängliga. En anonym källa föreslog att Gemini kommer att generera text tillsammans med kontextuella bilder. Utmaningar för Google inkluderar en försening i lanseringen av Gemini och en nedgång i försäljningen av molntjänster.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 21 november

AI-utvecklare vill att användare tar ansvar för upphovsrättsintrång

AI-utvecklare, inklusive Google, OpenAI och Microsoft, argumenterar att det inte är deras fel om deras maskininlärningsprogram genererar upphovsrättsskyddat material. De vill att användarna tar det juridiska ansvaret för material som genereras av deras system. Amerikanska upphovsrättskontoret överväger nya regler för generativ AI och publicerade i augusti en begäran om kommentarer om artificiell intelligens och upphovsrätt. Företagen argumenterar att nuvarande upphovsrättslagstiftning är på deras sida och att det inte finns något behov av att ändra det.

Direktlänk Dela Cartoon Brew fördjupade 21 november

DeepMind och YouTube introducerar Lyria, ett AI-verktyg för musikskapande

Google´s DeepMind har i samarbete med YouTube presenterat Lyria, en musikgenereringsmodell som syftar till att förändra konstnärligt uttryck. Teknologin, tillsammans med de experimentella verktygen Dream Track och Music AI, markerar ett betydande framsteg inom AI-assisterad musikskapande. Dream Track tillåter skapare att skapa AI-genererade soundtracks för YouTube Shorts. Trots entusiasmen kring AI:s roll i musikskapande har det uppstått oro över äktheten och hållbarheten av AI-genererade kompositioner. DeepMind och YouTube har initialt fokuserat på kortare musikstycken för att mildra dessa utmaningar. Dream Tracks första release riktar sig till en utvald grupp skapare, vilka erbjuds möjligheten att skapa 30-sekunders AI-genererade soundtracks.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 21 november

Är Google Bard bättre än ChatGPT? Det beror på dina behov

I den ständigt utvecklande världen av artificiell intelligens har två kraftfulla språkmodeller framträtt: Google Bard och OpenAI:s ChatGPT. Google Bard, utvecklad av Google Research, specialiserar sig på att generera poesi och är populär bland poesientusiaster och blivande författare. Å andra sidan är ChatGPT, utvecklad av OpenAI, en mer allmän språkmodell utformad för konversationella interaktioner, vilket gör den till ett värdefullt verktyg för chattbotar och virtuella assistenter. Valet mellan Google Bard och ChatGPT beror på dina specifika behov.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 21 november

Sam Altman uttrycker stolthet över OpenAI efter sin avsked, planerar att arbeta med Microsoft

Efter att ha blivit avskedad från OpenAI, uttrycker medgrundaren Sam Altman sin stolthet över sina tidigare kollegor och deras ´otroliga arbete´. Han tillkännager också att han ser fram emot att arbeta tillsammans med dem på något sätt i framtiden. Altman, tidigare VD för OpenAI, kommer att gå med i Microsoft tillsammans med tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman för att leda ett nytt team för avancerad forskning inom artificiell intelligens, enligt ett uttalande från Microsofts VD Satya Nadella. Altman avskedades överraskande via ett Google Meet-samtal, vilket meddelades av Brockman.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Orsaken till Sam Altmans avsked från OpenAI förblir oklar

Mer än tre dagar efter att Sam Altman oväntat avskedades som VD för OpenAI, förblir skälet oklart. Altman avsattes av OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse genom en ovanlig styrstruktur som han själv hjälpt till att skapa. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman ersattes av CTO Mira Murati, som utsågs till tillförordnad VD. Greg Brockman, även han en av OpenAI:s grundare, avsattes från sin post som styrelseordförande och lämnade företaget i solidaritet med Altman några timmar senare.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 21 november

Kanadensiska handelskammaren skapar råd för AI-policy

Kanadensiska handelskammaren har meddelat att de skapar ett råd för att definiera offentliga policys kring artificiell intelligens (AI). Rådet kommer att förespråka regeringspolicys som fokuserar på ansvarsfull utveckling, implementering och etisk användning av AI inom företag. Det 30-medlemmar starka ´Framtidens AI-råd´ kommer att samordnas av e-handelsjätten Amazon och mjukvaruföretaget SAP Canada. Andra medlemmar inkluderar Meta Platforms, Google, BlackBerry, Cohere, Scotiabank och Microsoft. En av rådets första uppgifter kommer att vara att granska Bill C-27, en lagstiftning som den federala regeringen planerar att använda för att begränsa vissa risker med AI.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 21 november

Microsofts Satya Nadella behåller ´teknikens bästa bromance´ trots turbulens på OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, agerade snabbt för att anställa Sam Altman, som nyligen tvingades lämna OpenAI. Microsoft och OpenAI har sedan 2019 samarbetat för att bygga avancerade artificiella intelligenssystem, och Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. De planerade tillsammans att utmana Googles dominans på internet. När den ideella styrelsen som kontrollerar OpenAI avsatte Altman fick Microsoft bara några minuters varsel innan beslutet offentliggjordes. Nadella har gjort det klart att han inte tänker överge partnerskapet, men OpenAIs framtid kan vara osäker.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

Förklarbar AI-marknad förväntas växa från 6,2 miljarder USD till 16,2 miljarder USD fram till 2028

Storleken på marknaden för förklarbar AI (XAI) förväntas växa från 6,2 miljarder USD 2023 till 16,2 miljarder USD 2028, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,9% under prognosperioden. Ökade regler och krav på transparens och ansvar i AI-system driver efterfrågan på XAI-lösningar för att säkerställa överensstämmelse med lagar som GDPR och HIPAA. Inom hälso- och sjukvårdssektorn förväntas XAI växa mest under prognosperioden. XAI-teknologier används för att göra AI-modellernas förutsägelser och rekommendationer mer transparenta och tolkningsbara.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

OpenAI introducerar ny funktion för att generera Shaders i Unity

Ökningen av artificiell intelligens (AI) gör att företag förbättrar sina algoritmer, vilket möjliggör för industrier att utnyttja tekniken för repetitiva uppgifter. OpenAI, företaget som uppfann ChatGPT, har blivit populärt för sina revolutionerande funktioner. En ny funktion tillåter användare att generera Shaders i Unity genom att helt enkelt skriva in kraven. Med ett nytt Unity Developer plugin kan användare skapa shaders genom att ange sina specifikationer. Trots att AI kan vara optimalt, är det inte felfritt. Google och Microsoft har introducerat sina egna AI Bots för att konkurrera med OpenAIs framgångsrika implementering.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 20 november

OpenAI förbättrar AI med nya funktioner för Unity Shaders

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att blomstra och företag har förbättrat sina algoritmer, vilket gör det möjligt för tekniken att användas av branscher för repetitiva uppgifter. Företaget bakom ChatGPT, OpenAI, har fått uppmärksamhet för sina imponerande innovationer, inklusive en funktion som låter dig bygga Shaders i Unity enkelt genom att skriva kraven. Unity-utvecklare har nu ett nytt plugin som låter dig ange dina specifikationer för att skapa shaders. På GitHub kan man hitta katalogen och en gif som visar tekniken i aktion, vilket verkar okomplicerat och användarvänligt. Vissa användare har testat den nya funktionen och gett varierande feedback om dess effektivitet trots förekomsten av felaktig information. @rodelero påpekade på Resetera att tekniksamhället har svårt att hänga med i aktuella trender. Flera användare har införlivat AI i sina dagliga rutiner på grund av nyligen framsteg inom AI-industrin. Även om AI kan vara den bästa källan till hjälp, är det inte perfekt. Nuvarande AI-modeller, som ChatGPT, är baserade på föråldrad information, vilket resulterar i problem med svar som kan vara utanför deras kontroll. I ett försök att konkurrera med OpenAI:s framgångsrika implementering har Google och Microsoft avtäckt sina egna AI-bots, men de är inte perfekta. ChatGPT 2 planeras att släppas snart, med förväntan om att inkludera den senaste informationen och bearbetningskraften.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 20 november

Microsofts AI-chatbot Copilot: En omfattande guide

Artificiell intelligens har varit en drivande kraft inom teknikindustrin det senaste året, med stora teknikjättar som lanserar mjukvaruintegrationer, webbläsarinsticksprogram och AI-chatbots som kan göra livet enklare för individer och företag. ChatGPT är en av de mest framstående generativa AI-plattformarna, med Google Bard som stark konkurrent. Microsoft har dock sin egen AI-chatbot Copilot, som är en del av Microsofts tjänsteekosystem. Copilot kan svara på frågor, ge innehåll, generera bilder och utföra en mängd olika uppgifter och förfrågningar. Det som särskiljer Copilot från ChatGPT är att den är integrerad i Microsofts ekosystem, vilket gör att du kan använda den på plattformar som Teams, Outlook och Office, samt i Bing-sökmotorn och operativsystemen Windows 10 och Windows 11.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 20 november

OpenAI:s Ilya Sutskever ångrar sin roll i Sam Altmans avsked

Ilya Sutskever, chefsforskare på OpenAI, har uttryckt ånger över sin roll i avskedandet av före detta VD:n Sam Altman. Sutskever och Altman grundade OpenAI 2016 med hjälp av Elon Musk. Styrelsen för OpenAI, där Sutskever är medlem, beslutade att avskeda Altman på grund av bristande förtroende för hans ledarskap. Efter några dagar uttryckte Sutskever sin ånger över att ha deltagit i avskedandet. Han är nu en av över 600 anställda på OpenAI som har skrivit under ett öppet brev där de hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Sam Altman återvänder inte som VD för OpenAI, Emmett Shear tar över

Sam Altman kommer inte att återvända som VD för OpenAI, trots företagets lednings försök att få tillbaka honom, enligt medgrundaren och styrelsemedlemmen Ilya Sutskever. Efter en helg med förhandlingar med styrelsen som sparkade honom på fredagen, kommer Altman inte att återvända till startup-företaget han medgrundade 2015. Emmett Shear, medgrundare av Amazon-ägda videosändningssajten Twitch, kommer att ta över som tillförordnad VD. Beslutet kan fördjupa en kris som utlösts av styrelsens plötsliga avskedande av Altman och dess avlägsnande av president Greg Brockman från styrelsen.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 20 november

CivicScience lanserar Sage AI för att lösa förtroendefrågor kring AI-teknik

CivicScience, en ledare inom realtidsinsikter för konsumenter, har lanserat Sage AI, en generativ AI-analysassistent som löser förtroendefrågor kring den snabbt växande tekniken, vilket gör den säker för användning vid kritiska affärsbeslut. Sage AI använder en ´AI-sandwich´ för att skydda mot problem - ChatGPT tolkar frågor från användare och sammanfattar resultat, medan CivicSciences egna system utför live statistiska analyser. Sage AI kan förstå förfrågningar på över 100 språk och kommer att kunna konversera på många av dem. Den har varit i beta sedan sommaren med mer än 30 företag, inklusive ett antal Global 2000-företag.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 20 november

OpenAI introducerar AI-plugin för Unity Developers

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har skapat en ny plugin för Unity Developers som gör det möjligt att skapa Shaders i Unity med bara den nödvändiga inputen. Användare skriver in de funktioner de vill ha, och en omedelbart genererad shader skapas tack vare ChatGPT-funktionen. Trots att detta sparar tid och pengar är AI inte mycket exakt, och det är fortfarande nödvändigt att skriva en shader för att identifiera fel orsakade av AI: s brist på erfarenhet. OpenAI förväntas snart släppa ChatGPT 2, som kommer att innehålla den senaste informationen och prestera betydligt bättre med den.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 20 november

OpenAI:s framtid osäker efter att VD blivit avsatt och anställda hotar med att gå till Microsoft

Över 700 av OpenAIs nästan 800 anställda säger att de kan gå över till Microsoft, vilket skapar osäkerhet kring AI-startupens framtid. OpenAIs fyra personer stora styrelse chockade teknikindustrin när de avsatte Sam Altman som VD, och sa att de inte längre kunde lita på honom. Anställda skrev senare ett brev där de sa att de kan lämna företaget för Microsoft om Altman inte återinsätts. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever, som var delaktig i att avsätta Altman, skrev under brevet som kräver att han återinsätts. Altman har nu gått med i Microsoft för att starta ett nytt AI-projekt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

Stora europeiska ekonomier motsätter sig AI-reglering

Frankrike, Tyskland och Italien motsätter sig reglering av de mest kraftfulla typerna av artificiell intelligens (AI), vilket kan påverka EU:s banbrytande lag om AI. De tre länderna blockerar förhandlingar om en kontroversiell sektion i EU:s utkast till AI-lagstiftning för att inte hindra Europas egen utveckling av ´grundmodeller´, AI-infrastruktur som ligger till grund för stora språkmodeller som OpenAI:s GPT och Googles Bard. Regeringstjänstemän hävdar att stränga restriktioner för dessa nya modeller skulle skada EU:s egna mästare i kapplöpningen om att utnyttja AI-teknik. I ett gemensamt dokument föreslår de att självreglera grundmodeller genom företagens löften och uppförandekoder. Detta ställer dem mot europeiska lagstiftare som vill begränsa grundmodeller. Förhandlingarna om AI-lagen kan till och med komma att upphöra helt.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 20 november

Google DeepMind skapar AI för att generera musik

Google DeepMind har utvecklat en ny modell, Lyria, som kan skapa musik med instrument och sång i olika genrer. YouTube och Google DeepMind samarbetar på två AI-experiment för musik, inklusive Dream Track, som låter användare skapa 30-sekunders soundtracks för YouTube Shorts i stil med sina favoritartister. DeepMind använder också SynthID för att märka AI-genererat ljud på ett sätt som är ohörbart för människor, och detta vattenmärke kan användas för att spåra ursprunget till AI-genererad musik och förhindra missbruk. Dream Track är redan i händerna på några YouTubers, och den skapar 30-sekunders spår som imiterar artister som Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan och Papoose.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

Microsofts AI Copilot kommer snart till Windows 10

Microsoft har officiellt meddelat att deras innovativa artificiella intelligens (AI), Copilot, snart kommer till Windows 10-system, trots att Windows 10 snart inte längre kommer att få support. För att få tillgång till Microsofts AI måste Windows 10-användare ladda ner den senaste systemuppdateringen och ha version 2H22 av Windows 10 installerad. Microsoft har lagt stor vikt vid Copilot som en central del av deras strategi.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 20 november

År 2017 besegrades världsmästaren i Go, Lee Sedol, av en maskin - AlphaGo, skapad av Google-ägda DeepMind. Sedols reaktioner under spelet speglar människans förvåning och utmaning inför framväxten av AI-chatbotar som ChatGPT. Sara Hooker, framstående forskare och grundare av Cohere For AI, menar att 2023 var året då AI:s språkliga framsteg nådde allmänheten och markerade början på vår förståelse för hur man använder tekniken på ett meningsfullt och ansvarsfullt sätt. Hon jämför det med framväxten av internet och mobiltelefoner. AI:s framsteg har dock även skapat en miljö av digital hysteri, enligt filosofen Daniel Innerarity. Företag som Alphabet (Google), Meta och Microsoft vill att AI ska garantera deras oändliga tillväxt och har varit ivriga att erövra spelplanen. Men detta kräver människans fascination för tekniken. AI:s förmåga att tala med känslor har fångat global uppmärksamhet och övertygat världsledare om att problemet - eller revolutionen - kräver brådskande åtgärder. President Joe Biden har redan publicerat sitt lagstiftningsramverk för USA, medan EU vill ha regler klara till slutet av året. Det finns dock en oro att stora teknikföretag vill införa regler för att förhindra att nya konkurrenter dyker upp, eftersom de skulle belastas av ett strängare regulatoriskt ramverk.

El País fördjupade 20 november

Microsoft anställer avskedad OpenAI-VD, anställda kräver styrelsens avgång

Microsofts VD Satya Nadella chockade teknikvärlden genom att anställa avskedade OpenAI-VD:n Sam Altman. Microsoft meddelade att de skulle anställa nyckelpersoner för sitt eget AI-team, ledda av Altman. Mer än 500 OpenAI-anställda skrev ett brev där de krävde att resterande styrelsemedlemmar skulle avgå. Drama började med OpenAIs oväntade meddelande att Altman var ute. Microsoft, som hade lovat mer än 10 miljarder dollar till startupen, arbetade bakom kulisserna för att lobba för Altmans återkomst. På måndagen hotade mer än 500 OpenAI-anställda att flytta till Microsoft om styrelsemedlemmar inte avgår och återinsätter Altman och medgrundaren Greg Brockman.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 20 november

Öka produktiviteten med hjälp av Google Bard

Google Bard är ett stort språkmodellverktyg som kan hjälpa användare med en mängd olika uppgifter, inklusive att skriva e-post, ansökningsbrev och affärsplaner. Google Bard kan hjälpa till att utforma e-post genom att ge förslag på ämnesrader, hälsningar och kroppsstycken. Den kan också rätta grammatik, stavning och interpunktion. Dessutom kan Google Bard översätta e-post till över 24 språk. När det gäller ansökningsbrev kan Google Bard skräddarsy breven till specifika jobbannonser, rätta grammatik- och stavfel och ge feedback på förbättringsområden. Google Bard kan också hjälpa till att generera affärsplanens disposition, skriva sammanfattningar av affärsplanen och ge feedback på förbättringsområden. Google Bard kan även användas för brainstorming, forskning och kreativt skrivande.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 november

Google stämmer tre personer för AI-bedrägeri

Google har lämnat in en stämningsansökan i norra Kalifornien, USA, mot tre personer för att ha använt falska annonser för Bard, Googles generativa AI-chattbot. Bedragarna lurade användare att ladda ner skadlig programvara som gav dem tillgång till inloggningsuppgifter. Enligt stämningen har bedrägeriet visat sig i annonser, sidor och inlägg på Facebook, inklusive ´Google AI´, ´AIGoogle´ och ´AIGoogleBard´. Detta är det första rättsliga agerandet av ett stort teknikföretag mot det växande antalet AI-relaterade online-bedrägerier. Problemet är dock att bedragarna är baserade i Vietnam, vilket ligger utanför den amerikanska domstolens jurisdiktion, och USA har inget utlämningsavtal med landet.

Direktlänk Dela Moneylife India fördjupade 20 november

AI-modell från OpenAI och Google förbättrar webbsökning

OpenAI:s senaste GPT-4 Turbo AI-modell och Googles webbläsning via Assistants API kan kombineras för att skapa nya applikationer och ta företag, SaaS eller idéer till nästa nivå. Sökmotorer som Google har blivit grindvakter till stora mängder data och AI är nyckeln till att låsa upp de mest relevanta och personliga resultaten. Genom att integrera avancerad AI kan sökmotorer tolka dina frågor med en djupare förståelse. Detta innebär att resultaten du får inte bara är relaterade till din fråga, utan de tar också hänsyn till sammanhanget för din sökning.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 november

Kvantberäkning och AI: En spelväxlare för teknikindustrin

Sammanställningen av kvantberäkning och artificiell intelligens (AI) har potential att omvandla teknikindustrin och skapa en ny era av affärsstörningar och innovationer. AI kommer snart att bli superladdat av kvantberäkning, ett partnerskap som sannolikt kommer att förändra världen. Kvantberäkning, en helt ny sätt att bearbeta information, har potential att ge upphov till en ny datorrevolution. Stora teknikföretag som IBM, Microsoft och Google, samt många intressanta marknadsinträder som IonQ och D-Wave Systems, erbjuder nu kapaciteter som kan användas. Kvantartificiell intelligens (QAI) kommer att använda nya kvantdesignade algoritmer som resulterar i mycket kraftfullare AI-modeller. När QAI gradvis framträder kan vi förvänta oss betydande förbättringar i hastighet, effektivitet och noggrannhet hos AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 november

OpenAI introducerar plattform för att skapa personliga AI-assistenter

OpenAI har introducerat en plattform som tillåter användare att skapa personliga AI-assistenter. Dessa assistenter kan tränas med hjälp av dokument för att bli experter inom specifika kunskapsområden. Till exempel kan en AI tränas för att förstå komplexa fastighetsutvecklingslagar genom att använda detaljerade riktlinjer från planerings- och miljödepartementet. Användare kan ladda upp vilka datafiler de vill, vilket gör assistenten fullständigt anpassad till deras exakta behov och kapabel att svara på frågor med den kunskapen. En guide skapad av Steven Liu tar dig igenom hela processen, från den första installationen till design av användargränssnitt, för att säkerställa att du utvecklar en AI-assistent som förstår dina frågor och ger korrekta och hjälpsamma svar.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI VD och president för att leda nytt AI-forskningsteam

Microsoft har nyligen anställt Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, och Greg Brockman, företagets tidigare president, efter att de sparkats från OpenAI. Altman och Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft, vilket signalerar företagets intresse för att ytterligare investera i AI-utveckling från interna team. Det finns rykten om att fler anställda från OpenAI kan gå över till Microsoft efter flytten. OpenAI, som driver ChatGPT, som driver Bing Chat, är Googles största AI-konkurrent. Microsoft, som är den största aktieägaren i OpenAI, investerar över 13 miljarder dollar i företaget sedan 2019.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

AI kan möjliggöra fyra arbetsdagar i veckan för tredjedel av brittiska arbetskraften till 2033, säger rapport

Enligt en ny rapport från tänketanken Autonomy kan nästan en tredjedel av Storbritanniens arbetskraft arbeta fyra dagar i veckan till 2033 tack vare utrullningen av avancerad artificiell intelligens (AI). Rapporten antyder att 8,8 miljoner arbetare i Storbritannien - 28 procent av arbetskraften - skulle kunna arbeta 32 timmar, fyra dagar i veckan tack vare AI. Dessutom kan 27,9 miljoner - vilket representerar 88 procent av landets arbetskraft - få sina arbetstider minskade med minst 10 procent.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 20 november

Amazon lanserar AI-utbildningsprogram för att träna miljontals arbetare

Amazon.com lanserar ett program för att utbilda miljontals arbetare i artificiell intelligens (AI) i ett försök att få en fördel i den intensiva kampen om talang mot företag som Microsoft och Google. Programmet, kallat ´AI Ready´, planerar att utbilda minst två miljoner människor till 2025 på grundläggande till avancerade AI-färdigheter, inklusive hur man använder generativ AI-teknik som har drivit språkbaserade modeller som ChatGPT. Amazon syftar till att fylla ett gap i AI-talang eftersom det har försökt generera intresse för sina generativa AI-insatser efter att ha hamnat efter konkurrenterna.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 20 november

Använd AI för att förbättra din SEO och innehållsskapande

AI kan användas för att förbättra SEO och innehållsskapande, inklusive användning av AI-bildgeneratorer som Midjourney och Adobe Firefly. AI kan skapa unika bilder som förbättrar användarupplevelsen på en webbplats och gör bloggar mer engagerande. AI-genererade bilder har dock ingen upphovsrätt, vilket innebär att alla kan använda de bilder en användare genererar. Dessutom kan AI hjälpa till med att skapa personanpassade bilder, infografik och data visualisering, uppdatera föråldrade grafik och generera bilder baserade på nyckelord. Slutligen kan AI-genererade bilder användas i A/B-testning och för att skapa hyperlokaliserat innehåll.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 20 november

YouTube testar AI-verktyg för att imitera kända sångare

YouTube har testat ett verktyg för artificiell intelligens (AI) som låter användare imitera kända sångare i ett begränsat försök. Funktionen, kallad ´Dream Track´, låter användare skapa korta låtar med hjälp av AI genom att definiera parametrar som stämning och textinnehåll. Hittills har nio artister tillåtit att deras röster ´klonas´ med ´Dream Track´ och endast 100 skapare i USA har fått tillgång till verktyget. YouTube planerar att kräva att skapare avslöjar om deras videor inkluderar ´förändrat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt, inklusive användning av AI-verktyg´.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 20 november

Google AI lanserar Bard, en avancerad NLP-modell med breda tillämpningar

Google AI har presenterat Google Bard, deras senaste modell för naturlig språkbehandling (NLP), vilken har fått stor uppmärksamhet i teknikindustrin. Bard överträffar tidigare NLP-modeller i noggrannhet och flödighet, vilket öppnar upp för många potentiella tillämpningar inom olika områden. Bard använder en djupinlärningsarkitektur med flera lager av neurala nätverk, har tränats på en stor mängd text och kod, och har förmågan att förstå sammanhanget i en konversation eller skriven text. Bard kan generera kreativa textformat, vilket gör den till ett värdefullt verktyg för författare, konstnärer och programmerare. Bards möjliga tillämpningar är omfattande och sträcker sig över olika branscher och områden, inklusive utbildning, kundservice, kreativt skrivande, kodgenerering och informationsåtervinning. Flera företag och organisationer utforskar redan Bard´s potential i verkliga tillämpningar, inklusive Google Search, Duolingo och Netflix.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 november

Oklarheter kring upphovsrätten för AI-genererat innehåll orsakar oro bland marknadsförare

Varumärken och byråer vet att de inte bör använda upphovsrättsskyddat arbete i sina kampanjer utan tillstånd. Men vad händer med innehåll skapat med generativa AI-verktyg som kan vara tränade på upphovsrättsskyddat arbete utan ägarens samtycke? I vilken utsträckning upphovsrättslagen gäller för generativa AI-verktyg är en juridisk gråzon. Företag som OpenAI, Google och Microsoft hävdar att det är rättvist användning, medan andra som News Media Alliance, IAC och The New York Times argumenterar emot. US Copyright Office undersöker frågan, men under tiden orsakar denna oklarhet oro bland marknadsförare.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 20 november

Googles Pixel 8 AI-redigeringsverktyg och YouTube: Är innehållet ´syntetiskt´?

YouTubes senaste policyer rörande AI-producerat innehåll kräver att skapare klargör när realistiskt innehåll har ändrats med AI-verktyg. Detta har lett till frågor om innehåll som genereras med hjälp av AI-redigeringsfunktionerna i Googles Pixel 8-serie ska klassificeras som ´syntetiskt innehåll´. YouTubes talesperson, Jack Malon, förklarade att kontexten är väldigt viktig för att avgöra vad som ska märkas som ´syntetiskt´. Om tekniken används för att skapa realistiska situationer som aldrig hände, bör innehållet märkas som ´syntetiskt´ på YouTube.

Direktlänk Dela PiunikaWeb fördjupade 20 november

ChatGPT firar sin första födelsedag: En tillbakablick på dess framsteg

OpenAI:s ChatGPT firar sin första födelsedag. Sedan lanseringen i november 2022 har den snabbt blivit en av de mest besökta domänerna i världen, med 1,8 miljarder månatliga besök noterade i maj 2023. OpenAI blev också en av de mest besökta domänerna i världen tack vare ChatGPT. ChatGPT har använts för en mängd syften, från roliga konversationer till forskning. Den har även testats för att lösa juridiska och affärsskoleexamen, vilket den klarade. Trots vissa kontroverser och utmaningar, inklusive ledarskapsförändringar inom OpenAI, fortsätter ChatGPT att växa och utvecklas.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 20 november

Massavhopp på OpenAI efter att VD Sam Altman sparkats

Dussintals anställda på OpenAI meddelade internt att de lämnar företaget efter att styrelseledamot och chefsforskare Ilya Sutskever berättade för anställda att den avskedade VD:n Sam Altman inte kommer tillbaka. Dessa rörelser kan hindra företagets förmåga att gå vidare efter den chockerande avskedningen. Det kommer troligen också att förändra kursen för det artificiella intelligensfältet och ge styrka åt en mängd rivaler, framför allt Google, som har försökt anställa OpenAI-personal under de senaste 48 timmarna.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 20 november

Google utökar åtkomst till AI-verktyget Bard för tonåringar globalt

Google har utökat tillgången till sitt konversations-AI-verktyg, Bard, för tonåringar över hela världen. Detta återspeglar företagets engagemang för att göra AI-teknologi tillgänglig och fördelaktig för den yngre generationen, och stärker dem att lära, skapa och utforska världen på nya och spännande sätt. Google Bard erbjuder en värld av lärande, kreativitet och utforskning för ungdomar. Google har implementerat robusta skyddsåtgärder för att säkerställa att Bard förblir en säker och berikande upplevelse för tonåringar.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupade 20 november

Artificiell allmän intelligens: En dualanvändningsteknologi som behöver reglering

Kraftfulla teknologier som kärnkraft och genetisk teknik är ´dual-use´, de har potential att ge stora fördelar men kan också orsaka stor skada. Artificiell allmän intelligens (AGI) är en extrem dual-use-teknologi. Om ´superintelligensen´ går rätt, kan den bota cancer och klimatförändringar och skapa en futuristisk utopi. Om det går fel kan det vara en existentiell katastrof för mänskligheten. Utvecklingen av AGI är fortfarande i stort sett oreglerad, vilket lämnar stora företag att själva reglera sig. OpenAI, DeepMind och Anthropic, de tre stora aktörerna inom AGI, bildades med AI-säkerhet som en primär oro. Trots detta börjar det se ut som om investerare pressar OpenAI att ta bort röster av försiktighet från sin styrelse. Oreglerad vinstjakt bör inte driva AGI mer än den ska driva genetisk teknik, läkemedel eller kärnenergi.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkad och företaget i förhandlingar om att ta tillbaka honom

OpenAI:s VD, Sam Altman, har plötsligt sparkats, och det rapporteras att företaget nu förhandlar om att ta tillbaka honom. OpenAI, som grundades 2015, är inte en traditionell teknikföretag, utan är strukturerat för att motstå värdena som driver mycket av teknikindustrin. Det är mer som ett forskningsinstitut eller en tankesmedja, med primär skyldighet att gynna mänskligheten, inte investerare eller anställda. Företaget lanserade en dotterbolag med en ´begränsad vinst´-modell 2019 för att kunna samla in pengar, locka toppbegåvningar och bygga kommersiella produkter. Altman sparkades av OpenAI:s styrelse på fredagen, vilket var kulmen på en maktkamp mellan företagets två ideologiska ytterligheter. Den ena gruppen föddes ur Silicon Valley teknikoptimism, drivs av snabb kommersialisering; den andra är rotad i rädslan att AI utgör en existentiell risk för mänskligheten och måste kontrolleras med extrem försiktighet. Efter att ChatGPT släpptes förra året spändes relationen mellan OpenAI:s fraktioner, vilket Altman hänvisade till som ´stammar´ i ett personalmeddelande 2019. Vi vet fortfarande inte exakt varför Altman sparkades, eller om han kommer tillbaka till sin tidigare roll.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 20 november

Utmaningar och möjligheter med artificiell allmän intelligens: En analys av Shelly Palmer

Shelly Palmer, som nyligen utsetts till LinkedIns ´Top Voice in Technology´, skriver om de senaste händelserna på OpenAI, där VD Sam Altman lämnade sin post oväntat. Spekulationer pekar på interna meningsskiljaktigheter om AI-utvecklingens takt, särskilt kring kommersialisering. OpenAI är känt för sin generativa AI-produkt ChatGPT, men företagets uttalade mål är att skapa en modell för artificiell allmän intelligens (AGI) som kan förstå, lära och tillämpa kunskap över ett brett spektrum av områden. AGI:s potential kommer dock med djupgående bekymmer, inklusive oförutsägbarhet och brist på kontroll. Vissa experter argumenterar dock för att marknadsmekanismer och regelverk kan hantera AGI:s utveckling effektivt.

Direktlänk Dela SaskToday fördjupade 20 november

Teorier kring Sam Altmans plötsliga avsked som VD för OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades nyligen på grund av att han inte var ´konsekvent ärlig i sin kommunikation´, vilket har lett till en rad spekulationer. Altman publicerade själv en bild där han bär en gästbricka från OpenAI, vilket antyder att han antingen rensar sitt skrivbord eller förhandlar om att återvända till sin tidigare position. Enligt uppgifter kan Altmans återkomst vara ett resultat av missnöjda investerare, inklusive Microsoft vars VD Satya Nadella uttryckt stöd för Altman. En intern memo från OpenAI avslöjar att Altmans avsked inte var relaterat till företagets finanser, säkerhet eller affärspraxis, utan snarare en kommunikationsbrytning mellan Altman och styrelsen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 november

Google introducerar nya AI-verktyg för att förbättra shoppingupplevelsen

Google har avslöjat att dess generativa AI-teknologi nu kan hjälpa människor att hitta och köpa presenter på tre nya sätt. Dessa nya idéer kommer från Googles Search Generative Experience (SGE), som lägger till generativ AI i sin sökmotor. AI-tekniken används för att hjälpa SGE-sökningen. Från och med den 16 november kommer användare att kunna prova herrkläder virtuellt från Abercrombie & Fitch, Banana Republic, J. Crew och Under Armour. I december kommer en ny funktion som använder AI för att omvandla ord till bilder som ser ut exakt som orden. Sökningen kommer nu att inkludera Googles 35 miljarder shoppinglistor.

Direktlänk Dela Eyes On News fördjupade 19 november

Överraskande avgång för VD på OpenAI, Sam Altman, förhandlingar om återkomst pågår

Sam Altman, VD för OpenAI, en av världens mest framstående artificiella intelligensföretag, avskedades plötsligt på fredagen. Detta orsakade stor uppståndelse i AI-världen och bland investerare. Nu rapporteras det att Altman förhandlar om att återvända till företaget. Under Altmans ledning har OpenAI blivit synonymt med artificiell intelligens. En konflikt med medgrundaren Ilya Sutskever verkar ha spelat en roll i Altmans avgång. Styrelsen har varit förtegen om orsakerna till hans avgång, men det har nämnts att Altman ´inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Sam Altmans avsked från OpenAI tyder på djupare splittring inom teknikvärlden

Sam Altman, medgrundare och chef för OpenAI, avskedades plötsligt den 17 november, vilket chockade branschen. Rykten pekar på oro över hans sidoprojekt och rädsla för att han expanderade OpenAIs kommersiella erbjudanden för snabbt utan att överväga säkerhetsimplikationerna. OpenAIs investerare och några av dess anställda söker nu Altmans återinsättning. Händelserna på OpenAI är den mest dramatiska manifestationen hittills av en bredare splittring i Silicon Valley. På ena sidan finns ´doomers´, som tror att AI, om den inte kontrolleras, utgör en existentiell risk för mänskligheten och därför förespråkar strängare regleringar. På motsatt sida finns ´boomers´, som tonar ner rädslan för en AI-apokalyps och betonar dess potential att turbocharge framsteg.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 19 november

Framtiden för innehållsstrategi: AI förväntas skapa 90% av digitalt innehåll till 2025

Innehållsmarknadsförare bör förbereda sig för en framtid där AI spelar en större roll. AI förväntas skapa 90% av det digitala innehållet till 2025. AI kan producera innehåll snabbare än människor, men sökmotorer som Google är mer intresserade av kvalitet än kvantitet. Det är viktigt att granska befintligt innehåll och identifiera luckor. AI kan förbättra befintliga processer, till exempel genom att generera blogginläggsstrukturer och producera första utkast. Mänskliga författare kan sedan steg in för att säkerställa kvalitet och relevans. AI kan också analysera och hjälpa till att identifiera de främsta smärtorna hos leads i medvetenhetsstadiet.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

AI-verktyg börjar konkurrera med riktiga artister genom att skapa musik

AI-verktyg börjar konkurrera med riktiga artister genom att skapa visuella mästerverk och skriva manus för pjäser. Nu har det även börjat röra sig in på musikområdet. AI-musikgeneratorer som YouTube Dream Track och Adobe Project Sound Lift har nyligen lanserats. Dream Track, utvecklat av Googles DeepMind-division, hjälper skapare att generera egen musik för sociala medier. Adobe Project Sound Lift kan automatiskt separera olika komponenter av en ljudspår i distinkta lager, vilket gör det möjligt för skapare att redigera dessa lager separat. Andra AI-musikgeneratorer som är tillgängliga just nu inkluderar Mubert, Soundful, Aiva och Splash Pro.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 19 november

OpenAIs framtid osäker utan Microsofts fortsatta stöd

OpenAI förhandlar om att återanställa sin tidigare VD, Sam Altman, med stöd från Microsoft och andra investerare. Jason Kwon, företagets strategichef, uttryckte optimism över att Altman och andra högre chefer som avgick i protest mot hans plötsliga avskedande kan återvända. Microsoft har bidragit med minst 13 miljarder dollar till OpenAI sedan 2019 och har därmed stor makt över företaget. OpenAI, som för närvarande rapporteras tjäna omkring 80 miljoner dollar per månad, är starkt beroende av Microsofts molndatatjänster för att träna och köra sina modeller. Utan fortsatt ekonomiskt stöd från Microsoft kan företagets framtid vara hotad.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse avskedar Sam Altman, försöker sedan vinna tillbaka honom

OpenAI:s styrelse oroade sig för att företaget utvecklade den teknologiska motsvarigheten till en kärnvapenbomb och att dess föreståndare, Sam Altman, rörde sig så snabbt att han riskerade en global katastrof. Därför avskedade styrelsen honom. Microsoft, OpenAI:s viktigaste aktieägare, informerades inte om Altman:s uppsägning förrän precis före den offentliga tillkännagivandet. Microsofts aktier sjönk efter att Altman hade avskedats. I kölvattnet av Altman:s avskedande rapporterades det att han och andra lojalister från OpenAI planerade att starta ett eget företag, vilket riskerade att omintetgöra allt som företaget hade arbetat hårt för att uppnå under de senaste åren. En dag senare försökte styrelsen dock att vinna tillbaka Altman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 november

Googles ChatGPT-konkurrent Gemini försenad till 2024

Google har rapporterats försena lanseringen av sin ChatGPT-konkurrent Gemini till nästa år. Ursprungligen var Gemini planerad att lanseras i november, men nu kanske den inte släpps förrän under första kvartalet 2024. Förseningen kan bero på ChatGPT:s styrka som konkurrent, eftersom det är den snabbast växande konsumentprogramvaran i historien. Googles vd Sundar Pichai har sagt att företaget är fokuserat på att få ut Gemini 1.0 så snart som möjligt och se till att det är konkurrenskraftigt och toppmodernt.

Direktlänk Dela Gamereactor Sweden fördjupade 19 november

OpenAI´s teknikchef Mira Murati: AI:s riktiga stjärna

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, kan vara företagets riktiga stjärna. Murati, som tidigare varit på Tesla, har varit med OpenAI sedan 2018 och fokuserar på att förbättra företagets produkter. Hon har en lång historia av att påverka hur människor interagerar med ny teknik och är en av de främsta förespråkarna för offentlig testning. Hon är också för reglering av AI och fokuserar på hur människor kommer att interagera med AI. Hon hoppas att nästa generation av GPT orsakar mindre uppståndelse och ser en chans att ´vidga möjligheterna för människor´ med GPT-4.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 19 november

Har generativ AI nått sin topp? Framtiden kan vara osäker

Oguz A. Acar ifrågasätter om generativ AI har nått sin topp. Han menar att när dessa AI-modeller tränar på sina egna resultat hamnar de i ett eko-kammare, vilket leder till Model Autophagy Disorder (MAD). Gartner placerade generativ AI på toppen av ´Inflated Expectations´ i sin 2023 Hype Cycle för framväxande teknologier. President Bidens exekutiva order om säker och pålitlig utveckling och användning av AI syftar till att främja och styra utvecklingen och användningen av AI i enlighet med åtta vägledande principer och prioriteringar. Fei-Fei Li, en framstående datavetenskapsforskare, hävdar att AI befinner sig vid en vändpunkt. Open AI försöker locka till sig några av Googles bästa forskare med ersättningspaket mellan 5 och 10 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman beskriver AGI som ´magisk intelligens i himlen´

Sam Altman, VD för OpenAI, har beskrivit företagets strävan efter att bygga en ´artificiell allmän intelligens´ (AGI) som säker och till nytta för hela mänskligheten. Han beskrev AGI som en ´magisk intelligens i himlen´ i en intervju med Financial Times, vilket antyder att företaget bygger en gudlik enhet. OpenAI definierar AGI som ett ´system som överträffar människor i det mesta ekonomiskt värdefulla arbetet´. Altman har också indikerat att OpenAI sannolikt kommer att be Microsoft om mer pengar, efter en investering på 10 miljarder dollar tidigare i år.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 november

Google´s AI-verktyg BARD förutspår resultatet av ICC ODI World Cup 2023

Google´s AI-verktyg BARD har förutspått att Indien kommer att vinna en övertygande seger mot Australien i ICC ODI World Cup 2023-finalen på Narendra Modi Stadium i Ahmedabad. Matchen resulterade i en dominerande 10-wicket vinst för Indien, som effektivt jagade Australiens mål på 215 körningar på bara 28,3 overs. BARD svarade på en användares fråga att Rohit Sharma och KL Rahul öppnade vägen för Indiens fjärde World Cup-seger. Dock har BARD:s tillförlitlighet ifrågasatts på grund av dess tendens till felaktigheter, särskilt inom cricketprognoser.

Direktlänk Dela CricTracker fördjupade 19 november

Produktinkludering och teknologi för alla hos Google

Annie-Jean Baptiste, chef för produktinkludering och jämställdhet hos Google, diskuterar vikten av att inkludera olika perspektiv i design- och utvecklingsprocessen för att skapa produkter som passar hela världen. Google erbjuder nu möjligheten att enkelt koppla samman din Android-telefon med din surfplatta, klocka, bil, TV och mer. Google har också skapat utbildningsverktyg och resurser för att hjälpa individer att utveckla sina färdigheter, karriärer eller företag. Dessutom har Google utvecklat ´Interview Warmup´, ett verktyg som använder maskininlärning för att underlätta intervjuträning.

Direktlänk Dela Google fördjupade 19 november

Konstnärer vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Konstnärer, musiker och författare vädjar till USA:s regering att skydda deras upphovsrätt mot hotet från artificiell intelligens (AI). De är oroliga för att AI kan replikera deras verk utan tillstånd eller kompensation. Teknikföretag, däremot, är generellt nöjda med status quo som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. Shira Perlmutter, chef för USA:s upphovsrättskontor, har ännu inte tagit ställning och lyssnar på alla parter i frågan om upphovsrättsreformer behövs för AI-verktyg. Upphovsrättskontoret har fått nästan 10 000 kommentarer om frågan.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 19 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman efter ´överläggande granskningsprocess´

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman. Altman blev en sensation inom techvärlden med lanseringen av ChatGPT, en AI-chattbot med oöverträffade förmågor. Hans avskedande överraskade techvärlden helt och hållet, med rykten på sociala medier om vad som hade orsakat det plötsliga uppsägningen. OpenAI:s styrelse sa i ett uttalande att Altmans avgång ´följer en överläggande granskningsprocess´, vilket ledde till att han ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 19 november

Debatt om hur ChatGPT kommer att påverka sysselsättningen har blossat upp på kinesiska internet. Många oroar sig för att AI-verktyget kommer att ersätta nyhetsredigeringsindustrin. Amerikanska tekniknyhetsföretaget CNET har använt AI för att skriva finansiella rapporter sedan november förra året, och den tyska förlagsjätten Axel Springer meddelade nyligen att AI-verktyg som ChatGPT snart kommer att vara bättre på att sammanställa information än mänskliga journalister. Trots detta menar artikelförfattaren att ChatGPT inte är en fullgod ersättare, då det bland annat har svårt att förstå och tolka information.

Medium fördjupade 19 november

Googles Gemini AI försenad till 2024 på grund av konkurrens från ChatGPT

Utvecklingen av Googles Gemini AI går tydligen genom en tuff period eftersom den stora språkmodellen (LLM) rapporteras ha försenats till nästa år. Ursprungligen planerades lanseringen till november men nu kanske den inte kommer förrän någon gång under första kvartalet 2024. Det rapporteras att detta beror på ChatGPT:s styrka som en rival. Google planerar att använda AI för att driva nya YouTube-skaparverktyg, uppgradera Bard och förbättra Google Assistant. Företaget har också planer på att locka annonsörer med sin AI eftersom annonsering är Googles huvudsakliga inkomstkälla.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 19 november

Meta upplöser sin avdelning för ansvarsfull AI

Meta har upplöst sin avdelning för ansvarsfull AI, som har varit ansvarig för att reglera säkerheten för företagets artificiella intelligensprojekt under utveckling och implementering, enligt en talesperson för Meta. De flesta medlemmarna i RAI-teamet har omplaceras till företagets generativa AI-produktavdelning, medan några andra nu kommer att arbeta i AI-infrastrukturteamet. Generative AI-teamet, som skapades i februari, fokuserar på att utveckla produkter som genererar språk och bilder för att efterlikna den mänskligt skapade versionen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 november

OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever fokuserar på att förhindra artificiell superintelligens från att gå ´rogue´

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, har blivit en centralfigur i ledarskapsomskakningen på företaget. Sutskever, som sitter i OpenAI:s styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, på grund av påståenden om att Altman inte varit ´konsekvent ärlig´. Sutskever har tidigare varit tillbakadragen från medias strålkastarljus, men nyligen deltog han i en lång intervju med MIT Technology Review. Han berättade att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´rogue´. Sutskever har spelat en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Ledarskapsförändringar på OpenAI: Fokus på AI-säkerhet

Ledarskapsförändringar på OpenAI har lett till ökat fokus på företagets chefsforskare, Ilya Sutskever. Sutskever, som också sitter i OpenAIs styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, med anklagelser om att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig´. Sutskever har uttryckt att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´överstyr´. Han spelade en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E. Sutskever tror att AI superintelligens som kan överträffa människor kan inträffa inom 10 år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avlägsnas från sin position, orsakar chock bland anställda

Skaparen av ChatGPT, Sam Altman, har avlägsnats från sin position som chef för OpenAI, styrelsen anklagar honom för att inte alltid ha varit ´uppriktig´ med dem, vilket skapar en chockvåg bland företagets anställda. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, har utsetts till att agera som tillfällig chef för företaget medan processen att hitta en permanent efterträdare pågår. I samband med Altman´s avsked annonserade styrelseordförande Greg Brockman - en medgrundare av företaget - sin avgång. Vissa anställda har rapporterat att de har uppdragit åt företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, att undersöka omständigheterna som ledde till avskedet.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 18 november

Kreativa yrkesverksamma vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Countryartister, romanförfattare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till den amerikanska regeringen om lättnader från hotet som artificiell intelligens (AI) utgör för deras försörjning. Teknikföretag är generellt nöjda med status quo, som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s copyrightbyrå tar emot kommentarer om huruvida copyrightreformer behövs för AI-verktyg. Hittills har copyrightkrav för helt maskinproducerat innehåll avvisats. Men frågan är om det finns en punkt där det finns tillräckligt mycket mänskligt engagemang i att styra uttryckselementen i resultatet att människan kan anses ha bidragit till författarskapet.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 18 november

OpenAI:s VD och grundare Sam Altman sparkad, medgrundare Greg Brockman avgår

OpenAI, företaget bakom den virala chatbotten ChatGPT, avskedade sin VD och grundare, Sam Altman, på fredagen. Enligt medgrundaren Greg Brockman, som också degraderades och sedan avgick, skedde det överraskande avskedandet plötsligt. Avgörande för Altman´s avsked var spänningar mellan Altman, som förespråkade mer aggressiv AI-utveckling, och styrelsemedlemmarna i OpenAI, som ville gå mer försiktigt fram. Avgörandet drevs av Sutskevers oro, som tycks ha förvärrats av OpenAIs senaste utvecklarkonferens och tillkännagivandet av ett sätt för alla att skapa sina egna versioner av ChatGPT.

Direktlänk Dela East Idaho News fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och flera högt uppsatta avgår i företagets kris

Krisen på artificiell intelligensföretaget OpenAI fördjupas efter att VD Sam Altman avskedades och flera högt uppsatta anställda avgått. OpenAI, företaget bakom ChatGPT-bot, avskedade abrupt Altman på fredagen med anklagelser om att ha vilselett styrelsen. Kort därefter meddelade företagets president, Greg Brockman, att han avgått. Tre andra högt uppsatta medarbetare rapporteras också ha avgått. Orsakerna till turbulensen är fortfarande oklara. OpenAI, som nu leds av tillförordnade VD:n Mira Murati, har ännu inte kommenterat händelserna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 november

Google Bard: Ett pålitligt och ofta använt språkmodell

Google Bard har utvecklats till att bli ett pålitligt och ofta använt språkmodell, som överträffar andra alternativ som ChatGPT och Bing Chat. Dess förmåga att tillhandahålla gratis internetåtkomst för att ge snabba resultat och erbjuda källor till den information den ger, gör det till ett värdefullt verktyg. Dessutom kan Google Bard söka med hjälp av bilder, vilket är en unik funktion som skiljer den från andra. Den integreras också sömlöst med Gmail och Docs, vilket gör det möjligt för användare att direkt exportera resultat till Google Docs eller utkasta e-post i Gmail.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 18 november

Förbättra din affiliatemarknadsföring med Google Bard

Den här guiden är utformad för att visa dig hur du kan förbättra din affiliatemarknadsföring med hjälp av Google Bard. I den ständigt föränderliga världen av affiliatemarknadsföring är det avgörande att anta innovativa och effektiva strategier för att få en konkurrensfördel. Detta dynamiska fält kräver ett proaktivt tillvägagångssätt för att anamma nya teknologier och metoder. I centrum för denna strävan ligger användningen av sofistikerade digitala verktyg, såsom Google Bard, som har framträtt som spelväxlare inom innehållsskapande och marknadsföringsoptimering. Genom att integrera detta avancerade verktyg i sina strategier kan affiliatemarknadsförare låsa upp nya möjligheter för innehållsengagemang, publikmålning och i slutändan, marknadsföringsframgång.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 18 november

Googles AI-teknik skapar komplicerade problem för sökning och innehållsskapande

Google står inför en rad utmaningar när företagets AI-teknik utvecklas. Sökfunktionen genererar nu AI-drivna sammanfattningar, men en ökning av AI-genererad text kan göra sökningen svårare. Dessutom kan Google-verktyg som hjälper till att skapa innehåll, som Gmail och Bard, kollidera med de delar av Google som modererar plattformar som YouTube och Sök. Ett exempel på detta är Pixel 8, som använder AI för att låta användare byta ansiktsuttryck på gruppfoton, och YouTubes nya policy som kräver att skapare avslöjar när de har skapat förändrat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 november

Konstnärer och teknikföretag i konflikt om AI:s inverkan på upphovsrätt

Konstnärer inom olika områden, inklusive landsångare, romanförfattare och röstskådespelare, vädjar till den amerikanska regeringen om skydd mot hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras försörjning. De är oroliga för att deras verk ska replikeras av AI utan ersättning eller tillstånd. Teknikföretag är dock generellt nöjda med status quo, som tillåter dem att använda publicerade verk för att förbättra deras AI-system. Shira Perlmutter, den amerikanska upphovsrättsregistret, har ännu inte tagit ställning men lyssnar på alla parter när hennes kontor överväger om upphovsrättsreformer behövs för en ny era av generativa AI-verktyg.