» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 140 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Hong Kong är en särskild administrativ region i Kina, belägen vid södra kusten av Kina och omgiven av Pärlflodsdeltat och Sydkinesiska havet. Det var en brittisk koloni från 1842 till 1997, då det överlämnades till Kina. Hong Kong har en hög grad av självständighet och en separat juridisk och ekonomisk struktur från Kina, tack vare principen om ´ett land, två system´. Regionen är känd för sin imponerande skyline, livliga hamnar, shopping, matkultur och som en global finansiell hubb. Befolkningen är över 7 miljoner och språken som talas är kantonesiska och engelska.

Senaste nytt kring Hong Kong

Nvidia utser Huawei som en toppkonkurrent inom AI-chipproduktion

Nvidia har utsett Huawei som en toppkonkurrent inom flera områden, inklusive produktionen av processorer för artificiell intelligens (AI). Nvidia nämnde Huawei som en konkurrent inom fyra av företagets fem stora affärsområden: hårdvara och mjukvara för grafikprocessorer (GPUs), molntjänster, Arm-baserade centrala processorer (CPUs) och nätverksprodukter. Detta kommer bara två månader efter att Jensen Huang, VD för Nvidia, beskrev det kinesiska teknikjätten som en ´formidabel´ konkurrent inom produktionen av AI-chips. Nvidia rapporterade starka intäkter på onsdagen, men dess affärsverksamhet i Kina påverkades av amerikanska restriktioner på chipförsäljning till landet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade i förrgår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Hack VC samlar in 150 miljoner dollar för sin första venturefond

Web3-ventureföretaget Hack VC har stängt sin första venturefond, Venture Fund 1, med 150 miljoner dollar. Detta tar företagets totala tillgångar under förvaltning till 425 miljoner dollar. Hack VC planerar att använda fonden för att finansiera tidiga startups som utvecklar infrastruktur inom säkerhet, kapitaleffektiv decentraliserad finansiering och skärningspunkten mellan web3 och artificiell intelligens. Företaget har nyligen lett eller samlett finansieringsrundor för AltLayer och ImgnAI, samt samlett en seed-runda på 5,1 miljoner dollar för Affine Protocol förra året.

Direktlänk Dela The Block Crypto fördjupade 20 februari

Hummingbird lanserar AI-baserade verktyg för att bekämpa finansiell brottslighet

Hummingbird, ett företag baserat i San Francisco, lanserar en ny mjukvaruprodukt för att eliminera manuella, repetitiva uppgifter som belastar utredare och efterlevnadsteam på stora finansinstitut. Företaget, som grundades 2016, erbjuder lättanvända, säkra verktyg för interna brottsutredare och efterlevnadsteam på stora finansinstitut och betalningsleverantörer. Verktygen hjälper till att samla information om rutinmässiga finansiella brott som skatteundandragande, samtidigt som de frigör mänskliga utredare att fokusera på svårare, mindre automatiskt upptäckbara problem som människohandel. De nya verktygen kommer att användas av företag som Stripe, Etsy, DraftKings och FirstBank Puerto Rico.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 20 februari

Bright AI rapporterar om globala studenters språkinlärningspreferenser

Bright AI, en global ledare inom AI-drivna språkinlärningsappar, har släppt en rapport om studenters preferenser runt om i världen. Bright AI erbjuder 42 olika språkämnen för att möta en bred studentprofil. Analysen visar att det finns variationer mellan studenter från olika länder när det gäller vilka av de 42 språkämnena de finner intressanta. Detta kan vara kopplat till kulturella egenskaper hos deras respektive nationer. Rapporten framhäver också skillnader som kan relateras till studenternas ålder och språkkunskapsnivåer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

AI-bedrägerier skakar Indien: Föräldrar lurade av falska röster

En far i Indien blev lurad att betala Rs30,000 (S$486) av en bedragare som påstod sig vara polis och att hans son hade gripits för våldtäkt. Bedragaren använde AI för att imitera sonens röst, vilket lurade fadern att betala. Detta är ett av tre framstående fall i New Delhi och dess National Capital Region nyligen där bedragare använder AI för att skapa övertygande falska röstinspelningar av barn för att lura deras föräldrar att överföra pengar. Liknande fall har inträffat i andra delar av världen, inklusive Inre Mongoliet och Hong Kong.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 12 februari

Worldcoin-priset närmar sig kritisk nivå, kan utlösa en 20% ökning

Priset på Worldcoin har ökat med 15% under de senaste fyra dagarna. En omvändning av motståndsnivån på 2,66 dollar kan utlösa en rörelse på 20% till 3,19 dollar för WLD. En stängning av ett tolv timmars ljus under 2,29 dollar kommer att ogiltigförklara den hausseartade tesen. Worldcoin (WLD) har varit på en uppåtgående trend under de senaste fem dagarna och visar inga tecken på att stanna. Om resultaten den 21 februari är svaga, kan det resultera i en försäljning av AI-token Worldcoin.

Direktlänk Dela FXStreet fördjupade 11 februari

AI-modell utvecklad för att minska globala ammoniakutsläpp från jordbruket

Ett internationellt forskarteam ledd av Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) har utvecklat en artificiell intelligens (AI) modell för att minska globala ammoniak (NH3) utsläpp från jordbruket. Studien visar att globala NH3-utsläpp från åkermark är lägre än tidigare uppskattat och att optimering av gödselhanteringen kan minska utsläppen med cirka 38%. Forskningen ger viktiga insikter för att uppnå FN:s hållbarhetsmål relaterade till fattigdomsbekämpning, livsmedelssäkerhet och hållbart jordbruk. AI-modellen kan skapa anpassade gödselhanteringsplaner för olika regioner.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 5 februari

Hongkongs ingenjörer utvecklar DTMM för att förbättra tinyML-modeller

Ingenjörer vid City University of Hong Kong har utvecklat ett bibliotek kallat DTMM för att förbättra balansen mellan inferenshastighet och modellnoggrannhet i tinyML-modeller. DTMM, som integreras med det populära open-source-verktyget TensorFlow Lite för Microcontrollers, använder en innovativ beskärningsmetod för att skapa modeller som både är mycket komprimerade och noggranna. Forskarna jämförde DTMM med befintliga beskärningsmetoder, CHIP och PatDNN, och fann att DTMM överträffade båda i termer av modellstorleksminskning, latens och noggrannhet efter beskärning.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 1 februari

OpenAI:s Worldcoin-projekt under utredning i Hongkong över integritetsfrågor

Worldcoin-projektet, lett av OpenAI:s VD Sam Altman, granskas i Hongkong på grund av oro för integriteten kring insamling av användares personliga data. Hongkongs dataskyddsmyndighet har utfört en domstolsorder för att undersöka sex Worldcoin-bås och begärt dokument och information från operatörerna. En utredning av Worldcoin-projektet fokuserar på potentiella brott mot datalagar på grund av privatlivet för individers data. Worldcoin, som lanserades i Hongkong i juli 2023, har snabbt fått betydande deltagande med över 1 miljon aktiva användare och 4 miljoner nedladdningar inom sex månader.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 31 januari

USA:s aktiefutures sjunker efter teknikjättars svaga resultat

USA:s aktiefutures sjönk efter att resultat från teknikjättar inte levde upp till Wall Streets höga förväntningar och investerare förberedde sig för Federal Reserves första räntebeslut för året. Kontrakt på Nasdaq 100 sjönk med 1,2%, medan de på S&P 500 drog sig tillbaka 0,5%. Microsoft Corp., Alphabet Inc. och Advanced Micro Devices Inc. sjönk i förhandeln efter att deras uppdateringar inte motsvarade marknadshypen kring tech megacaps och artificiell intelligens som har hjälpt till att driva den senaste rekordställande rallyn i amerikanska aktier. Paramount Global steg med 21% efter att Bloomberg rapporterat att mediamogulen Byron Allen gjorde ett bud på 14,3 miljarder dollar för företaget. Tesla Inc. föll så mycket som 3,4% efter att Elon Musks 55 miljarder dollar stora löneförpackning hos den elektriska biltillverkaren slogs ner av en Delaware-domare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

ByteDances VD varnar för självbelåtenhet och medelmåttighet

ByteDances VD, Liang Rubo, varnade anställda under ett företagsmöte att TikTok-ägaren riskerar att bli självbelåten och falla in i medelmåttighet på grund av utmaningar från nyare startups. Han påpekade att företagets snabba expansion har gjort det mindre effektivt och att det inte har gett tillräcklig uppmärksamhet åt artificiell intelligens (AI). Han kritiserade företaget för att vara för långsamt i AI-racet som stör tekniksektorn. ByteDance har nyligen ökat sitt fokus på AI och testar en rad AI-drivna chatbots.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 31 januari

Microsoft lanserar AI-funktioner och digitala verktyg för att hjälpa lärare

Microsoft har nyligen lanserat en rad nya artificiell intelligens-programfunktioner och digitala verktyg för att hjälpa lärare med läroplanhantering och skapa personliga lektioner för studenter. Microsoft Education introducerar en uppgiftshantering och teamarbetsapp kallad Microsoft Loop, lanserar en ny yrkesutvecklingskurs på plattformen Microsoft Learn och gör flera andra verktyg mer allmänt tillgängliga. AI-chattbotten Copilot för Microsoft 365 är nu tillgänglig för alla lärare och studenter inom högre utbildning. Dessutom kommer Microsoft Teams för utbildning att lägga till en funktion senare i år som kallas Classwork.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 31 januari

Kina godkänner över 40 AI-modeller för offentligt bruk

Kina har godkänt över 40 artificiella intelligens (AI) modeller för offentligt bruk under de första sex månaderna sedan godkännandeprocessen inleddes. Detta är ett försök att komma ikapp USA:s utveckling inom AI. Kinesiska regulatorer godkände totalt 14 stora språkmodeller (LLM) för offentligt bruk förra veckan. Beijing började kräva att teknikföretag skulle få godkännande från regulatorer för att öppna sina LLM för allmänheten i augusti. Kinesiska regulatorer beviljade sedan två ytterligare omgångar av godkännanden i november och december innan ytterligare en omgång godkändes denna månad.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 29 januari

Elon Musks xAI i förhandlingar om att säkra 6 miljarder dollar

Elon Musks företag xAI är i aktiva diskussioner med en global konsortium av investerare, inklusive framstående familjekontor i Hong Kong, för att säkra 6 miljarder dollar. xAI siktar på att positionera sig som en stark konkurrent till industrigiganter som Microsoft och OpenAI. Elon Musk har kontaktat suveräna välståndsfonder i Mellanöstern samt potentiella investerare i Japan och Sydkorea för att uppnå detta mål. Morgan Stanley rapporteras vara organisatören för denna insamling. Musk söker en värdering för xAI på 20 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 28 januari

Elon Musks AI-startup xAI söker upp till 6 miljarder dollar i finansiering

Elon Musks AI-startup, xAI, diskuterar att säkra finansiering på upp till 6 miljarder dollar. Musk, som är VD för Tesla och SpaceX, vänder sig till investerare globalt, inklusive de i Hongkong, för att stödja hans företag som syftar till att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. Enligt källor har xAI engagerat sig med förmögna individer och investerare över hela världen. En del av diskussionerna hölls i familjekontor i Hongkong. Musk siktar på att säkra upp till 6 miljarder dollar i färskt eget kapital för xAI till ett föreslaget värde av 20 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Heritage Times fördjupade 26 januari

Live marknadsbevakning från Hong Kong och New York

Live marknadsbevakning från Hong Kong och New York. Natten på Wall Street är dagtid i Asien. Marknaderna sover aldrig, och det gör inte heller Bloomberg. Spåra dina investeringar 24 timmar om dygnet, runt klockan från hela världen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 15 januari

Live marknadstäckning från Hong Kong och New York

Bloomberg Daybreak Asia erbjuder live marknadstäckning samordnat från Hong Kong och New York. Nattetid på Wall Street är dagtid i Asien. Marknaderna sover aldrig, och det gör inte Bloomberg heller. Följ dina investeringar dygnet runt, från hela världen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 11 januari

Live marknadstäckning från Hong Kong och New York

Bloomberg Daybreak Asia erbjuder live marknadstäckning som samankopplas från Hong Kong och New York. Nattetid på Wall Street är dagtid i Asien. Marknaderna sover aldrig, och det gör inte heller Bloomberg. Spåra dina investeringar 24 timmar om dygnet, runt klockan från hela världen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 10 januari

Kina kan bli världsledande inom AI senast 2030

Kina har gjort AI till en nationell prioritet och siktar på att bli världens främsta centrum för AI-innovation till 2030. Enligt Stanford Institute for Human-Centred Artificial Intelligence har globala investeringar i AI ökat markant under det senaste decenniet. Kinas AI-marknad förväntas nå 38,89 miljarder dollar i år och kommer att växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 18 procent till 104,7 miljarder dollar till 2030. Kina har mer än 4 300 AI-företag och minst 238 stora språkmodeller. Dessutom har Kina 975 miljoner smartphone-användare, vilket genererar en enorm mängd digital information.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 4 januari

Forskare introducerar CLADDER, en datamängd för att testa formell orsakssambandsresonemang i LLM

Forskare från MPI för intelligenta system, Tübingen, ETH Zürich, IIT Kharagpur, Hongkong universitet och Washington universitet har introducerat CLADDER, en datamängd för att testa formell orsakssambandsresonemang i storskaliga språkmodeller (LLM) genom symboliska frågor och svar. CLADDER består av över 10 000 orsaksfrågor som täcker olika frågor över de tre stegen av kausalitetsstegen. Forskarna utformade också CausalCOT, en strategi för att förenkla orsakssambandsproblem genom att bryta ner dem i enklare steg. Resultaten tyder på att alla dessa modeller kämpar med resonemangsfrågorna i CLADDER-datasetet.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 3 januari

Aurora: En superdator som kan revolutionera AI och teknikvärlden

Teknikvärlden utvecklas ständigt och idag är AI överallt. Aurora, en superdator värd 600 miljoner dollar, kommer att kunna utföra två kvintiljoner beräkningar per sekund när den är igång 2024. Systemet kan användas för klimatforskning och utveckling av nya batterier. AI används också för att avkoda hjärnvågsmönster och generera bilder av vad en person tittar på. Detta kan hjälpa till att kontrollera artificiella lemmar och använda tankar för att kommunicera istället för tal. Dessutom utvecklas teknik för att återställa syn och hörsel, och forskare har lyckats fästa artificiella neuroner på kiselchips, vilket efterliknar neuroner i vårt nervsystem.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade 31 december

Google´s Gemini Pro jämförs med OpenAI´s GPT-4: En närmare titt på deras styrkor och svagheter

Trots att Google har släppt sin konkurrent, Gemini Pro, finns det påståenden om att den inte lever upp till förväntningarna jämfört med OpenAI´s GPT-4. En forskningsrapport jämförde de två modellerna och fann att Gemini visade överlägsen prestation i vissa resonemangs uppgifter, särskilt logiskt resonemang och faktuell noggrannhet. GPT-4 V utmärkte sig i precision och koncisitet i sina svar, medan Gemini Pro utmärkte sig i att ge detaljerade och omfattande svar. Valet mellan GPT-4 och Gemini beror på de specifika uppgiftskraven.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 28 december

Artificiell intelligens hjälper läkare att upptäcka tumörer under koloskopier

Forskare vid medicinska fakulteten vid Chinese University of Hong Kong har upptäckt att artificiell intelligens (AI) kan hjälpa mindre erfarna läkare att bättre upptäcka tumörer under koloskopier. Traditionella koloskopier kräver ´en hög nivå av multitasking´ och mindre erfarna läkare riskerar att missa mindre lesioner. AI-verktyget fungerade som ´ett extra par ögon´ genom att identifiera potentiella tumörer i videomaterialet. Fakulteten har studerat sätt att använda avancerad teknologi i cancerbehandling i nästan 20 år och började använda AI i koloskopier 2021.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 26 december

Forskare förbättrar Transformers förmåga att hantera långsiktiga relationer i data

Forskare från The Chinese University of Hong Kong, The University of Hong Kong och Tencent Inc. föreslår en ny metod kallad Cached Transformers, förstärkt med en Gated Recurrent Cache (GRC), för att förbättra Transformers förmåga att hantera långsiktiga relationer i data. GRC är ett dynamiskt minnessystem som effektivt lagrar och uppdaterar token-inbäddningar baserat på deras relevans och historiska betydelse. Detta system gör det möjligt för Transformer att bearbeta den nuvarande inmatningen och dra nytta av en rik, kontextuellt relevant historia, vilket betydligt utökar dess förståelse för långdistansberoenden.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 25 december

AI revolutionerar leksaksindustrin

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat leksaksindustrin, från design och tillverkning till användarinteraktion. AI har förbättrat leksakstillverkarnas design- och prototypkapaciteter genom att analysera marknadstrender och konsumentpreferenser. Lego och Hasbro har integrerat AI i sina designprocesser för att effektivisera prototypframställning och förutse marknadsprestanda för leksaker. AI har även effektiviserat tillverkningsprocessen genom att utföra repetitiva uppgifter med högre noggrannhet och hastighet än människor. Dessutom möjliggör AI en ny nivå av anpassning i leksaker, vilket ger en mer personlig upplevelse för slutanvändaren. AI spelar också en viktig roll för att säkerställa säkerheten och kvaliteten på leksaker.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 24 december

Forskare utvecklar modell för att lösa geometriska problem med hjälp av stora språkmodeller

Forskare från Huawei Noah´s Ark Lab, The University of Hong Kong och The Hong Kong University of Science and Technology har börjat utforska användningen av stora språkmodeller (LLMs) i matematiska problem, särskilt geometriska problem. Tidigare forskning har mestadels fokuserat på textbaserade problem, inte geometriska. Forskarna introducerade en multimodal geometridataset kallad Geo170K och en modell vid namn G-LLaVA, som är mycket kapabel att lösa geometriska problem. G-LLaVA presterade exceptionellt bra, och överträffade till och med modeller som GPT4-V och Gemini Ultra.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 22 december

Forskare utvecklar AI-baserad metod för att upptäcka autism

En grupp forskare har utvecklat en ny metod för att upptäcka autism baserat på artificiell intelligens tränad att hitta mönster i fotografier av näthinnor. Systemet kan upptäcka autism spektrumstörning, vilket visades efter att ha utvärderat 958 deltagare i en studie. Människor med autism spektrumstörning (ASD) uppvisar vissa mönster relaterade till fibrer i näthinnans optiska nerv, som framstår som tunnare än andra optiska nerver. Tack vare denna markör kan störningen identifieras mycket effektivare och snabbare. Den artificiella intelligensen kan känna igen mönstren i de optiska nerverna, med 100% noggrannhet detektera närvaron av ASD hos den analyserade patienten.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 20 december

Kinesiska företag skapar ´spökbots´ för att hjälpa sörjande

Flera företag specialiserade på så kallade ´spökbots´ har dykt upp i Kina. Sörjande föräldrar vänder sig till AI-teknologi för att skapa realistiska avatarer av sina bortgångna. Seakoo Wu, som förlorade sin son, vill bygga en fullständigt realistisk replika av sin son i virtuell verklighet. Kinesiska företag hävdar att de har skapat tusentals ´digitala människor´ från så lite som 30 sekunder av audiovisuellt material från de döda. AI-företaget Super Brain tar mellan 10 000 och 20 000 yuan ($1 400-$2 800) för att skapa en grundläggande avatar på cirka 20 dagar.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 december

SenseTimes aktier sjunker efter grundarens död

Aktierna för det kinesiska artificiella intelligensföretaget SenseTime sjönk med så mycket som 18,25% på måndag, till ett historiskt lågt värde, efter nyheten om företagets grundares död. SenseTimes aktier noterade så lågt som 1,03 Hong Kong-dollar på måndag, det lägsta värdet i företagets historia enligt LSEG-data. Aktierna för AI-företaget har minskat med cirka 50% sedan årsskiftet. SenseTimes grundare och AI-forskaren Tang Xiao´ou dog i fredags vid 55 års ålder efter att ha gett vika för en sjukdom.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 december

AI:s framtid är osäker, menar experter på Hong Kong-panel

Det har varit nästan ett år sedan ChatGPT, en AI-modell, blev allmänt känd och skapade lika mycket entusiasm som oro. Trots att AI redan är en del av våra liv genom sociala medier, stavningskontroll och digitala röstassistenter, finns det fortfarande mycket debatt om dess framtid. Under en nyligen paneldebatt på Hong Kong Laureate Forum, var vissa skeptiska till AI:s roll i vetenskapsutbildning, medan andra sa att det skulle demokratisera vetenskapen. Professor Andrew G. Cohen från Hong Kong University of Science and Technology menade att AI kan vara lika störande som en elektronisk räknare, men att det också kan hjälpa studenter att engagera sig mer i vetenskapen. Men andra experter, som professor Roger D. Blandford från Standford University, var mer skeptiska och menade att en mänsklig lärare är oumbärlig i inlärningsprocessen.

Direktlänk Dela The Wire Science fördjupade 18 december

SenseTimes miljardärsgrundare Tang Xiao´ou har avlidit

Tang Xiao´ou, miljardärsgrundaren för Kinas AI-jätte SenseTime, avled fredagen den 15 december 2023 på grund av okända ´hälsoproblem´. Hans död kommer bara några veckor efter att företaget anklagats för att artificiellt ha blåst upp sina intäkter. SenseTime, som grundades 2014, var en gång världens mest värdefulla AI-startup, delvis tack vare sina direkta kopplingar och finansiering från den kinesiska regeringen. Företaget utvecklar teknologier, inklusive ansiktsigenkänning, objektdetektering och video- och bildanalys med hjälp av AI. Vid tiden för sin död hade Tang ett nettovärde på 1,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 17 december

SenseTimes medgrundare och miljardär Tang Xiao’ou har avlidit

Tang Xiao’ou, miljardären och grundaren av den Hong Kong-noterade kinesiska AI-jätten SenseTime, avled i fredags vid 55 års ålder, enligt ett uttalande från företaget. Tang, som också var professor i informationsteknik vid Chinese University of Hong Kong, dog av en ospecificerad sjukdom. Vid sin död uppgick Tangs nettovärde till 1,1 miljarder dollar. Han debuterade på Hongkongs 50 rikaste-lista 2022 på plats 16 med ett nettovärde på 6 miljarder dollar. I den senaste rankningen, publicerad i februari, var Tang nummer 33 på listan med ett nettovärde på 2,5 miljarder dollar. Hans nettovärde var helt knutet till värdet på sina aktier i SenseTime.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 december

Google VP Sissie Hsiao diskuterar framsteg och mål för chatbot Bard

Sissie Hsiao, vice VD för Google och ansvarig för Bard, Googles ChatGPT-konkurrent, deltog i en AI-konferens och diskuterade Bards framsteg och framtida mål. Hsiao, som nyligen gick med i Bumbles styrelse, talade om hennes favoritanvändningsfall baserat på Googles nuvarande AI-förmågor och vad det kommer att kunna göra i framtiden. Hon nämnde att hon nyligen bad Gemini-modellen att para ihop vin med rätter för en flerrätters middag efter att ha sett en restaurangmeny och vinlista, vilket gick ´fantastiskt´. Hsiao vill att Bard ska kunna boka sommarläger för hennes barn, och nämnde att Bard för närvarande kan erbjuda tre alternativ per barn per vecka.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 15 december

17-årig student tror att AI kan förändra klassrummen i Hongkong

Ingrid Chan, en 17-årig student vid German Swiss International School (GSIS) i Hongkong, tror att artificiell intelligens (AI) kan förändra klassrum över hela staden. Chan, som nyligen deltog i en panel vid Principals´ Forum, ser AI som mer än bara verktyget ChatGPT, som hon tidigare ansåg vara AI:s ansikte. Hon menar att AI kan förbättra effektiviteten i klassrummet och hjälpa lärare att fokusera på elevernas svagheter. Trots föräldrars och lärarnas tveksamhet till AI, anser Chan att tekniken är en integrerad del av arbetsmarknaden och att den måste undervisas till studenter.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 15 december

AI och sociala medier förändrar modeindustrin

Sedan 1960-talet har modevisningar blivit spektakulära händelser för fotografer och branschinsider. Idag har teknikens utbredning, inklusive sociala medier och live streaming, gjort modeindustrin mer tillgänglig och förändrat spridningen av modetrender över samhället. Modeprognoser kräver nu mer ansträngning än någonsin tidigare, med behov av att vara både kreativ och snabbt reaktiv. Med framstegen inom artificiell intelligens (AI) vänder sig prognosbyråer alltmer till kvantitativa analyser som tillhandahålls av maskininlärning (ML) för vägledning. Dessa AI-verktyg kan identifiera mönster inom stora databaser för att förutsäga kommande trender med större noggrannhet och hastighet. AI spelar också en roll i produktinnovation och utveckling, samt hjälper till att göra modeindustrin mer hållbar genom att minska avfall och öka effektiviteten.

Direktlänk Dela Fibre2Fashion fördjupade 14 december

Artificiell intelligens förändrar företag och samhälle

Flera företagsledare har diskuterat betydelsen av artificiell intelligens (AI) inom sina organisationer. Madhav Thattai, COO för Salesforce AI, påpekar att generativ AI har ökat enormt det senaste året. Jim Cathey, CCO för Qualcomm, betonar att företag måste anamma AI för att inte hamna på efterkälken. Kyle Daigle, COO för Github, föreslår att tidiga framgångar med AI kan hjälpa till att sprida dess användning inom organisationer. Sal Kahn, grundare av Kahn Academy, talar om hur AI kan förbättra utbildning, medan Lidia Fonseca, CTO för Pfizer, uttrycker hopp om att AI kan revolutionera cancerbehandling.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 december

SEA Vision introducerar AI-drivet inspektionssystem för läppstift

SEA Vision har introducerat A-Eye Lipstick, ett intelligent visuellt inspektionssystem som syftar till att förbättra kvalitetskontrollen inom sminkmarknaden. Systemet kan förbättra kvaliteten på läppstift över hela branschen, särskilt på den blomstrande sminkmarknaden i Asien. Företaget riktar sig särskilt till kosmetikamarknaden i Kina där fler lokala aktörer utvecklar högkvalitativa produkter. Systemet kan identifiera defekter som pinhål, repor och föroreningar på olika delar av läppstiftet. SEA Vision planerar att använda AI-tekniken för andra kosmetikkategorier i framtiden.

Direktlänk Dela Cosmetics Design Asia fördjupade 5 december

Asiatiska telekomföretag satsar på AI

Kinesiska China Telecom har startat ett AI-dotterbolag, China Telecom AI Co., med 3 miljarder yuan (424 miljoner dollar) i betalt kapital. NTT Group bygger en generativ AI-tjänst för företagskunder som planeras lanseras i mars. Sydkoreanska KT Corp har lanserat en stor språkmodell (LLM) som låter företag skapa AI-tjänster med sina egna datauppsättningar. SK Telecom har utvecklat sin egen koreanska språkbaserade chatbot och har investerat 100 miljoner dollar i Silicon Valley-startupen Anthropic. En ny rapport från Analysys Mason visar att telcoföretag använder gen AI och hur det kan omstrukturera branschen under de kommande tolv åren.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 4 december

OpenAI ansöker om varumärkena ´GPT-6´ och ´GPT-7´ i Kina

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) i USA, har ansökt om varumärkena ´GPT-6´ och ´GPT-7´ i Kina. Ansökningarna, som fortfarande granskas, gjordes av OpenAI OpCo, det stora företaget i startupen som stöds av Microsoft och är baserat i San Francisco, Kalifornien. OpenAI har tidigare ansökt om varumärkena ´GPT-4´ och ´Whisper´ i april, och ´GPT-5´ i juli, men ingen av dessa har fått slutligt godkännande. OpenAI:s tjänster är inte tillgängliga i Kina, inklusive Hong Kong.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 3 december

Forskare skapar ny standard för bilföljningsmodeller

Forskare från Hong Kong University of Science and Technology, Guangdong Provincial Key Lab of Integrated Communication, Tongji University och University of Washington har utvecklat en ny standard för bilföljningsmodeller kallad FollowNet. De använde konsekventa kriterier för att extrahera bilföljningshändelser från fem offentligt tillgängliga databaser för att etablera standarden. Forskarna tränade och utvärderade fem grundläggande bilföljningsmodeller inom ramen för standarden, inklusive konventionella och datadrivna metoder. De satte den första standarden för sådant beteende med hjälp av enhetliga dataformat för att underlätta skapandet av bilföljningsmodeller.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 29 november

Asiatiska marknader sjunker, Charlie Munger dör, Disney planerar expansion, Apple vill avsluta partnerskap med Goldman Sachs

Hongkongs aktier ledde förlusterna på Asienmarknaden på onsdag, med Hang Seng-indexet som sjönk så mycket som 2,7%. Kina´s CSI300 slutade ner 0,9%, Japans Nikkei 225 slutade ner 0,3% och Koreas KOSPI slutade 0,1% lägre. Charlie Munger, miljardär och investeringsrådgivare som gjorde en förmögenhet innan han blev Warren Buffetts högra hand på Berkshire Hathaway, har dött vid 99 års ålder. Disney-chefen Bob Iger planerar att utöka Disney´s temaparker med ett engagemang på $60 miljarder under de nästa 10 åren. Apple har föreslagit att Goldman Sachs ska avsluta sitt kreditkorts- och sparkontospartnerskap med teknikjätten inom de nästa 12 till 15 månaderna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

SenseTime-aktier rasar efter anklagelser om uppblåsta intäkter

Aktier i SenseTime Group Inc. sjönk kraftigt, mest sedan april, efter att kortförsäljaren Grizzly Research publicerade en rapport där de anklagar det kinesiska AI-företaget för att ha blåst upp sina intäkter. Grizzly citerade dokument och insiders som beskrev hur SenseTime deltog i vad de kallade ´round-tripping´, där det påstås att de finansierade företag som i sin tur gav affärer till SenseTime. Dess aktier sjönk så mycket som 9,7% innan de stängde cirka 5% lägre i Hongkong. SenseTime sade att rapporten ´är utan merit och innehåller obefogade anklagelser´ i en inlämning till börsen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 28 november

MediaTeks aktier ser ut att fortsätta stiga på grund av ökad efterfrågan på smartphones och nytt AI-chip

En fem månaders rally i MediaTek Inc ser ut att fortsätta då efterfrågan på smartphones ökar och ett lovande nytt AI-chip förbättrar företagets utsikter. Det taiwanesiska teknikföretagets aktie har stigit nästan 40% sedan slutet av juni. Investerares entusiasm kring MediaTek lyfter fram den växande konkurrensen mellan halvledarföretag som utnyttjar AI för att få större andel av smartphone-affären. Mediateks Dimensity 9300-chip ses som en game-changer som hjälper företaget att få övertaget över Qualcomm, den nuvarande ledaren på high-end mobilmarknaden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 november

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

AI-används för att lura människor på sociala medier och dejtingappar

Artificiell intelligens (AI) används för att lura människor på sociala medier och dejtingappar. Flera offer har förlorat tusentals dollar till personer de trodde var verkliga kvinnor men som visade sig vara falska. Två säkerhetsexperter påpekar att videor och bilder ofta är kraftigt filtrerade, med onaturliga ögon och ansiktsdrag. En man vid namn Jim förlorade $60,000 efter att ha blivit övertygad att investera i börsen av en kvinna han träffade online. En annan man, även han vid namn Jim, förlorade tusentals dollar genom att skicka presentkort till personer bakom falska och ändrade bilder. Säkerhet och teknikexperter vid Bitdefender och NordVPN bekräftade att bilderna och videorna är alla falska eller ändrade på något sätt.

Direktlänk Dela ABC 7 Chicago fördjupade 17 november

Bank of Singapore tilldelas pris för bästa användning av AI inom AML

Bank of Singapore har tilldelats priset för bästa användning av artificiell intelligens (AI) inom penningtvättsbekämpning (AML) vid den 6:e Regulation Asia Awards for Excellence 2023. Priset erkänner en AI-driven lösning som effektivt upptäcker penningtvätt och förbättrar AML-insatser. Banken hyllades för sitt projekt Tax Evasion Clustering Analysis (TECA), som använder maskininlärning för att analysera kundbeteenden och mönster och flagga potentiell skatteflykt. Tekniken riktar sig mot kunder med onödigt komplexa konton, flera bostäder, skattedatainkonsekvenser, ovanligt höga transaktioner och likheter med tidigare skatteflyktsfall.

Direktlänk Dela Regulation Asia fördjupade 14 november

Nvidia planerar att producera tre nya GPU:er för att kringgå USA:s exportrestriktioner

Chipptillverkaren Nvidia arbetar på att producera tre nya grafikprocessorer (GPU) för försäljning i Kina för att kringgå de nya exportrestriktionerna från Biden-administrationen. De nya chippen, kallade H20, L20 och L2, kan börja säljas i Kina från den 16 november. De nya GPU:erna kan hjälpa Nvidia att kringgå de nya restriktionerna som syftar till att begränsa Kinas tillgång till avancerad teknik. Trots restriktionerna, överstiger inte de nyligen planerade GPU:ernas totala prestanda (TPP) och prestandadensitet de fastställda gränserna, enligt en rapport från Semianalysis.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 13 november

AI används för att snabbt identifiera isberg i satellitbilder

Forskare använder nu artificiell intelligens (AI) för att snabbt identifiera stora isberg i satellitbilder, med målet att övervaka deras krympning över tid. Till skillnad från traditionella metoder, som tar några minuter för en människa att skissa en sådan struktur i en bild, klarar AI av samma uppgift på mindre än 0,01 sekunder. Det är viktigt att lokalisera isberg och övervaka deras omfång för att kvantifiera hur mycket smältvatten de släpper ut i havet, säger Anne Braakmann-Folgmann, huvudförfattare till studien och forskare vid University of Leeds i Storbritannien. Forskarna tränade AI:n att identifiera stora isberg med hjälp av bilder från European Space Agency´s Sentinel-1-satellit. AI-verktyget gjorde inte samma misstag som andra mer traditionella automatiserade metoder, såsom att misstolka enskilda isbitar som ett kollektivt isberg.

Direktlänk Dela Space.com fördjupade 12 november

Personliga GPTs är här, F.T.C. ordförande Lina Khan om AI-konkurrens och kaos på Apefest

OpenAI har presenterat ett nytt sätt att bygga anpassade chattrobotar. I en podcast diskuterar Kevin några chattrobotar han har byggt, inklusive en anpassad ´Hard Fork´-bot och en bot som ger investeringsråd inspirerade av hans avlidna farfar. Dessutom diskuterar Lina Khan, ordförande för Federal Trade Commission, myndighetens tillvägagångssätt för att reglera AI och om taktikerna hon har använt för att reglera stora teknikföretag fungerar. Slutligen rapporterade mer än 20 personer brännande ögonsmärta efter en Bored Ape Yacht Club-fest i Hongkong.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 november

Forskare utvecklar metoden TinyFormer för transformermodeller på mikrokontroller

I takt med att IoT-enheter blir allt vanligare inom en rad olika branscher har integrationen av tinyML-tekniker öppnat upp ett brett spektrum av möjligheter för att distribuera maskininlärningsmodeller på strömsnåla mikrokontroller. Trots att befintliga applikationer som nyckelordsidentifiering och anomalidetektering har visat tinyML:s potential i dessa begränsade inställningar, är implementeringen av mer beräkningsintensiva modeller fortfarande en betydande utmaning. Forskare vid Beihang University och Chinese University of Hong Kong har nyligen presenterat en metod som gör det möjligt för transformermodeller att köras på vanliga mikrokontroller. Metoden kallas TinyFormer.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 7 november

Popkonstnär Sir Peter Blake skapar porträtt med AI-robot

Konstnären Sir Peter Blake, 91, har samarbetat med en AI-driven robot för att skapa en ny serie porträtt. Han har arbetat med tekniker för att styra roboten att omvandla fotografiska porträtt av människor till målade porträtt inom några minuter. Detta kombinerar banbrytande AI-teknologi med traditionellt kinesiskt hantverk. Blake använde AI för en ´performance art installation´ där 300 gäster fotograferades vid Mandarin Oriental i Hongkong. Gästerna, inklusive Oscar-vinnande skådespelerskan Michelle Yeoh, fotograferades och målades under evenemanget. Deras porträtt dök upp på en enorm duk, där Blake hade bestämt kompositionen och bildlagret. Blake tror att AI kan användas tillsammans med traditionell ritning, bara som ett annat verktyg: ´Mitt hopp för det är att det tar sin plats i en konstnärs arsenal. Det är inte viktigare än pennan eller penseln.´

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 november

Nvidia och AMD:s VD:ar är släkt

Jensen Huang och Lisa Su, VD:ar för Nvidia och AMD, två av de mest inflytelserika personerna inom global AI-chipindustri, är släkt. Denna koppling uppmärksammades först av Su 2020 och har nyligen detaljerats av Jean Wu, en taiwanesisk genealog. De växte inte upp tillsammans, vilket kan göra det lättare då de nu konkurrerar mot varandra inom en av världens mest iakttagade sektorer. Deras gemensamma familjehistoria har rötter i Taiwan, en ö som alltmer hamnar mellan USA och Kina i kampen om teknisk överlägsenhet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 5 november

Hur AI och maskininlärning kan förbättra sociala medier som ett verktyg för folkhälsa

Hälsoorganisationer som sjukhus, medicinska kliniker, läkemedelsföretag och samhällshälsoföretag använder alltmer sociala medier för att marknadsföra sitt varumärke och ansluta till patienter. Genom att införliva AI-drivna verktyg som telehälsotjänster, chatbots och fjärrdiagnos och patientövervakning i dessa plattformar kan hälsoorganisationer optimera sin användning av sociala medier för att förbättra patientvård. Ricky Leung, docent i hälsopolitik, förvaltning och beteende vid University at Albany´s School of Public Health, har nyligen publicerat en artikel som utforskar hur AI och maskininlärning kan stärka sociala medier som ett verktyg för folkhälsa.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 2 november

Capture.HK accelererar Hongkongs digitaliseringstjänster med AI

Capture.HK, en ledande tjänsteleverantör av digitalisering av analog media i Hongkong, har utsett Jason Law till företagets Chief Product Officer. Anställningen är strategisk då Capture.HK vill utnyttja den snabbt växande marknadsmöjligheten med utformning och utveckling av produkter och tjänster som använder AI och maskininlärning. Capture.HK förutser att Hongkongs marknad kommer att kräva 250 miljoner USD i digitaliseringstjänster under de kommande tio åren. Företaget använder AI för att modernisera fotografier och samarbetar med Google för att organisera digitaliserade foton och videor.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 31 oktober

Capture.HK utser Jason Law till produktchef, satsar på AI för att förstärka digitaliseringstjänster

Capture.HK, en ledande tjänsteleverantör inom digitalisering av analog media i Hongkong, har utsett Jason Law till företagets produktchef. Den strategiska anställningen kommer när Capture.HK strävar efter att utnyttja den snabbt växande marknadsmöjligheten med utformning och utveckling av produkter och tjänster som använder AI och maskininlärning. Capture.HK förväntar att Hongkongs marknad kommer att kräva 250 miljoner dollar i digitaliseringstjänster under de kommande tio åren. Företaget använder AI-teknik för att modernisera gamla fotografier och skanna hela fotoalbum i hög kvalitet.

Direktlänk Dela Macau Business Media fördjupade 31 oktober

AI förvärrar informationskriget mellan Israel och Hamas

Sedan Hamas-attacken mot Israel den 7 oktober har det blivit nästan omöjligt att undvika bilder av förödelsen i Israel och det belägrade Gaza. Online är det redan svårt att sålla genom en ström av desinformation, återanvända bilder från tidigare konflikter och motsägelsefulla berättelser för att förstå vad som verkligen händer på marken. Tekniken för artificiell intelligens (AI) lägger till ytterligare ett lager av komplexitet till problemet. AI-genererade bilder och videor relaterade till den pågående konflikten sprids okontrollerat på sociala medier. Bland floden finns klumpiga försök till agitativ propaganda, hatfyllda memes riktade mot judar och avsiktligt utformade försök att vilseleda allmänheten.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 27 oktober

Taiwans chipindustri uppmanar till snabbare utveckling av förnybar energi

Taiwans chipindustri är redo att samarbeta med regeringen för att uppnå sitt mål om netto-nollutsläpp till 2050, men utvecklingen av förnybara energikällor behöver påskyndas, enligt Cliff Hou, en hög chef på TSMC, världens största kontraktschipstillverkare. Taiwan importerar nästan all sin energi, främst i form av naturgas och kol, men har påbörjat en stor satsning på mer förnybar energi för att uppnå sitt klimatneutrala mål. Hou uppmanade regeringen att mer aktivt utveckla nya energikällor och bibehålla stabiliteten i leveransen till halvledarindustrin.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 oktober

Lärare känner sig oförberedda på AI:s påverkan, enligt rapport

Enligt en ny rapport känner sig minst hälften (49%) av lärarna oförberedda på påverkan från artificiell intelligens (AI), och menar att mer måste göras för att hjälpa dem att förbereda eleverna för en AI-driven framtid. Rapporten, utförd av Oxford University Press (OUP), rekommenderar att regeringar bör stödja skolor för att utnyttja AI:s potential för att omvandla utbildningen. Om det nuvarande utbildningssystemet inte anpassas till AI-eran, kan elever riskera att uppleva ojämlikheter i dess implementering och riskera att hindras från att utveckla bredare kognitiva färdigheter för framtiden.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 22 oktober

Baidu presenterar uppdaterad version av Ernie Bot, jämförbar med OpenAI´s GPT-4

Den kinesiska internetsökjätten Baidu har presenterat en uppdaterad version av sin ChatGPT-liknande Ernie Bot, med påståendet att den är lika kraftfull som OpenAIs GPT-4. Företagets medgrundare och VD Robin Li Yanhong demonstrerade Ernie Bot 4 på Baidu World 2023-konferensen i Peking. Botten visade sin förmåga att förstå komplexa frågor, generera bilder och hantera grundläggande aritmetik. Kinesiska företag har presenterat över 100 stora språkmodeller i år för att hinna ikapp OpenAI. Baidu lanserade först Ernie Bot i mars och har nu en användarbas på 45 miljoner och 54000 utvecklare.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 17 oktober

Baidu avtäcker ny AI-modell Ernie 4.0, hävdar konkurrens med USA:s GPT-4

Det kinesiska sökmotor- och AI-företaget Baidu presenterade på tisdagen en ny version av sin AI-modell, Ernie 4.0, och hävdar att den konkurrerar med modeller som GPT-4 i USA. Baidus VD Robin Li demonstrerade Ernie 4.0 vid företagets årliga Baidu World-konferens i Peking. Han sade att modellen har uppnått förståelse, resonemang, minne och skapande, som använder algoritmer för att producera och skapa nytt innehåll. Baidu är en av de ledande bland en mängd kinesiska företag som tävlar om att skapa AI-modeller, efter att OpenAI´s ChatGPT blev en global sensation förra året.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 17 oktober

Canon Hongkong introducerar AI-lösningar för arbetsplatsens omvandling

Canon Hongkong har hållit evenemanget ´AI-GEN at Work´ för att introducera företag till lösningar som integrerar AI och andra avancerade teknologier. Canon har tillhandahållit otaliga lösningar till affärspartners från olika branscher över generationer. Deras lösningar och enheter utnyttjar befintliga resurser och automatiserar arbetsflöden med intelligens bortom meningslös drift, vilket leder till oöverträffade förbättringar. Canon erbjuder även en omfattande informationshanteringssystem, Therefore™ Online, som underlättar samarbete i en virtuell miljö. Dessutom har Canon lanserat Cloud Connector som länkar sömlöst utskrifts- och skanningsjobb med de mest populära molnplattformarna.

Direktlänk Dela PR Newswire Asia fördjupade 13 oktober

Nya funktioner och uppgraderingar i MidJourney AI Text-To-Image Generator

MidJourney AI Text-To-Image Generator har introducerat en rad nya funktioner och uppgraderingar. Dessa inkluderar Niji Version 5, som är särskilt anpassad för anime-estetik, och möjligheten att skapa individuella koder för ofta använda värden i prompts. Dessutom har MidJourney introducerat repeterings- och permutationsfunktioner, vilket gör det möjligt för användare att skapa ett stort antal uppgifter med en enda prompt. Andra nya funktioner inkluderar en ´/describe´-funktion, en AI-moderatorsystem och automatiska överklaganden, samt en månatlig MidJourney-tidning.

Direktlänk Dela Venture Company fördjupade 11 oktober

Kina kan kringgå USA:s tekniksanktioner genom partnerskap med Saudiarabien

Kina kan kringgå de tekniksanktioner som USA infört genom sitt samarbete med Saudiarabien. Kina har gått samman med Saudiarabien för att hjälpa dem skapa en lokaliserad artificiell intelligens och maskininlärning. Detta har väckt oro vid Saudiarabiens ledande akademiska institution, som fruktar att sådana band kan hota universitetets tillgång till amerikansktillverkade chips, avgörande för att driva denna banbrytande teknik. Professor Jinchao Xu, en amerikansk-kinesisk matematiker vid King Abdullah University of Science and Technology (Kaust) i Saudiarabien, har startat ett projekt kallat AceGPT, en arabiskorienterad stor språkmodell, i samarbete med Chinese University of Hong Kong, Shenzhen (CUHK-SZ), och Shenzhen Research Institute of Big Data.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 11 oktober

Internationellt forskarteam avslöjar hur primära hjärntumörer utvecklas under behandling

Ett internationellt forskarteam ledd av Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) har avslöjat hur primära hjärntumörer utvecklas under behandling och har utvecklat en AI-driven modell för att förutsäga patienters prognos. Forskningen, som publicerades i tidskriften Science Translational Medicine, kan bidra till bättre patienthantering och precisionsonkologi. Forskarna analyserade molekylär och klinisk data från tumörprover från 544 gliompatienter för att identifiera genetiska och transkriptomiska prediktorer för tumörutveckling. De upptäckte också att östasiatiska hjärntumörer har märkbart olika genetiska mutationer jämfört med deras kaukasiska motsvarigheter.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 10 oktober

Forskare utvecklar AI-modell för att förutsäga prognos för hjärntumörpatienter

Ett internationellt forskningsteam lett av Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) har utvecklat en AI-driven modell för att förutsäga prognosen för patienter med primära hjärntumörer. Forskarna analyserade molekylär och klinisk data från tumörprover från 544 gliomapatienter, inklusive 182 patienter av östasiatisk härkomst, för att identifiera genetiska och transkriptomiska prediktorer för tumörutveckling. De upptäckte tidiga prediktorer kopplade till resistens mot kemoterapi och snabb progression av gliom. Forskarna utvecklade också en maskininlärningsmodell, CELLO2, för att utvärdera patientprognoser efter initial diagnos.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupade 10 oktober

HiDock lanserar HiDock H1, en AI-driven ljudbrygga

Audioexperterna HiDock har lanserat HiDock H1, en avancerad ljudbrygga som syftar till att revolutionera produktivitet och kommunikation. Denna kompakta 11-i-1-ljudbrygga, drivs av ChatGPT, och omvandlar samtal till strukturerade transkriptioner. HiDock H1 är mer än bara ett högtalarsystem - det är en intelligent arbetskamrat. Genom att integrera ChatGPT-teknik erbjuder enheten en oöverträffad AI-driven transkription och sammanfattningsfunktion. HiDock H1 har enastående samtalsklarhet tack vare dess Bidirectional Noise Cancellation (BNC), vilket minimerar störande ljud från båda samtalsändarna. HiDock H1 etablerar en ny standard som en redo att använda, nästa generations produktivitetsassistent.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 9 oktober

Forskare introducerar TEXT2REWARD, ett nytt ramverk för belöningskodning i förstärkningsinlärning

Forskare från University of Hong Kong, Nanjing University, Carnegie Mellon University, Microsoft Research och University of Waterloo har introducerat TEXT2REWARD, ett ramverk för att skapa belöningskod baserat på målbeskrivningar. TEXT2REWARD skapar tät belöningskod baserat på stora språkmodeller (LLMs), vilket ger en kondenserad, Pythonisk beskrivning av miljön. Detta används sedan av RL-algoritmer som PPO eller SAC för att träna en policy. TEXT2REWARD producerar symboliska belöningar med god datafri tolkbarhet. Forskarna visar hur simulator-tränad strategi kan tillämpas på en verklig Franka Panda-robot och förbättra framgångsfrekvensen för den lärda policyn från 0 till över 100%.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 5 oktober

Krypto har inte haft sin ChatGPT-stund ännu, säger NFX Partner

NFX General Partner Morgan Beller diskuterar med Caroline Hyde om VC-känslan efter kollapsen av FTX, Kinas framväxt som en teknisk supermakt, och hur långt före den är med sin digitala valuta jämfört med USA. Hon talar på ´Bloomberg Technology´.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 4 oktober

AIGAT, en AI-driven finansiell plattform, gör entré på marknaden

AIGAT, en plattform som kombinerar traditionella börser med framväxande artificiell intelligens-teknologier, ämnar förändra finansmarknaden. Den är utvecklad av John McKenzie, Lars Muller och andra experter, med stöd från AIGAT Foundation. AIGAT använder maskininlärning och AI för att optimera handel och riskbedömning, och erbjuder användare avancerade finanstjänster. Plattformen har en ekonomisk modell baserad på tokens, med totalt 10 miljarder tokens till ett startpris av 0.0303. Tokeninnehavare får rabatter vid handel och rösträttigheter i större frågor. AIGAT planerar att gå in på Hongkongs marknad.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 2 oktober

Kan AI förutse Nobelpristagare? Vetenskapsmän undersöker möjligheterna

Nätverksforskaren Santo Fortunato vid Indiana University Bloomington har undersökt om AI-chattbotar kan förutsäga mottagarna av Nobelpriset 2023. Han använde den fria versionen av ChatGPT och Google´s AI-chattbot, Claude, för att identifiera de tre mest betydande nyligen upptäckterna inom kemi, fysik och medicin. Chattbotarna lyckades identifiera betydande upptäckter, men hade brister i sina svar. James Evans, en datavetenskapsman vid University of Chicago, tror att AI har potential att bli kraftfulla prognosverktyg, men kräver anpassning och specialträning. Clarivate, ett analysföretag, undersöker hur generativ AI kan förbättra förutsägelserna om framtida Nobelpristagare.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 1 oktober

Kinesiska konstnärer bojkottar sociala medieplattformen Xiaohongshu över AI-kontrovers

Konstnärer över hela Kina bojkottar en av landets största sociala medieplattformar, Xiaohongshu, på grund av klagomål om dess AI-bildgenereringsverktyg. Kontroversen började när en illustratör med namnet Snow Fish anklagade Xiaohongshu för att använda hennes verk för att träna sitt AI-verktyg, Trik AI, utan hennes vetskap eller tillstånd. Trik AI specialiserar sig på att generera digital konst i traditionell kinesisk stil. Snow Fish kräver en offentlig ursäkt. Flertalet andra konstnärer har också hävdat att deras verk har använts på liknande sätt utan deras vetskap. Hundratals konstnärer har lagt upp banderoller på Xiaohongshu som säger ”Nej till AI-genererade bilder”.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 29 september

Forskare utforskar potentialen av artificiella neurala nätverk för att förbättra AI

Forskare har utforskat hur generativ artificiell intelligens (AI) kan vara användbar i våra vardagsliv. I en studie publicerad i Journal of Machine Learning Research har forskare från Rensselaer Polytechnic Institute och Chinese University of Hong Kong undersökt hur artificiella neurala nätverk kan användas för att förbättra AI. Forskarna fann att bredden på nätverket, det vill säga antalet neuroner i ett lager, spelar en viktig roll. En typ av nätverk kan omvandlas till en annan för att utföra en given uppgift, såsom regression eller klassificering. Forskarna tror att framtiden för maskininlärning ligger i nätverk som är både djupa och breda, och sammanlänkade med gynnsam dynamik och optimerade förhållanden mellan bredd och djup.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 28 september

Framtiden för AI är bred, djup och stor

Forskning publicerad i Journal of Machine Learning Research utförd av Fenglei Fan, tidigare doktorand vid Rensselaer och nuvarande forskningsassistent professor i matematik vid The Chinese University of Hong Kong; Rongjie Lai, tidigare biträdande professor vid Rensselaer och nu professor i matematik vid Purdue University; och Ge Wang, professor och direktör för Biomedical Imaging Center vid Rensselaer, har upptäckt att analys av topologin hos artificiella neurala nätverk kan ge insikt i hur man bäst kan utnyttja AI i framtiden. De fann att både nätverkets bredd (antalet neuroner i ett lager) och djup spelar en betydande roll. Forskarna fann att djupa och breda nätverk kan omvandlas fram och tillbaka på ett kontinuum, vilket ger en större bild och undviker bias.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 27 september

Juridiska och upphovsrättsliga hinder för AI-användning i Hongkong

Marknadsförare i Hongkong som vill använda AI-verktyg står inför flera utmaningar, såsom upphovsrätt och juridiska risker. Enligt Herbert Chia, ordförande för dataskyddsstyrkommittén vid Hongkong Science and Technology Parks Corporation, är juridiska, integritets- och upphovsrättsfrågor de främsta hindren för ökad användning av AI. Chia hänvisade till de stora språkmodellerna (LLM) utvecklade av det amerikanska företaget OpenAI, vars virala chatbot ChatGPT blev mycket populär efter dess lansering förra året. Varken ChatGPT eller Googles nya chatbot-rival Bard är direkt tillgängliga i Hongkong, vilket har lett till oro för att staden kan undergrävas i sina ansträngningar att positionera sig som en internationell finansiell knutpunkt. Trots detta har Hongkongs internetanvändare hållit sig uppdaterade genom att använda tredjepartsleverantörer. Företag i staden finner dock att införandet av populära AI-verktyg fortfarande är en utmaning, med upphovsrättsfrågor och juridiska och integritetsrisker.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 26 september

Filosofen Andreas Matthias varnar för ett växande ´ansvarsgap´ inom AI

För tjugo år sedan identifierade filosofen Andreas Matthias en ny etisk fråga: Vem är ansvarig om artificiell intelligens (AI) orsakar skada? Idag genererar hans varning om ett ´ansvarsgap´ livlig debatt bland forskare eftersom AI-verktyg som ChatGPT blir allt mer inflytelserika. Matthias menar att vi nu har en mycket bredare, allmän ansvarskris. ´Ansvarsgapet´ vidgas till en ansvarsavgrund inför våra ögon och vi kan för närvarande inte stoppa eller begränsa det. Irlands forskare John Danaher argumenterar dock att ´ansvarsgap´ ibland kan vara en bra sak.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 25 september

Investerares varning om utskakning inom Kinas AI-sektor

Chinas intresse för generativ artificiell intelligens har lett till en mängd produktannonser från både uppstartsföretag och teknikjättar. Detta har dock lett till varningar från investerare om att en utskakning är nära då kostnader och vinstpress ökar. Kina har nu minst 130 stora språkmodeller (LLMs), vilket utgör 40% av den globala totalen. Men investerare och analytiker menar att de flesta ännu inte hittat lönsamma affärsmodeller och nu kämpar med stigande kostnader. Spänningarna mellan Beijing och Washington har också påverkat sektorn, då amerikanska dollarfonder investerar mindre i tidiga projekt och svårigheter att få AI-chips börjar bita.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

Huawei presenterar sin ´industry intelligence´-strategi för att bli ett alternativ till amerikanska molntjänster

Huawei har presenterat sin ´industry intelligence´-strategi för att bli ett alternativ till amerikanska molntjänster. Företagets CFO och nuvarande ordförande, Sabrina Meng, talade på Huaweis årliga företagsevenemang i Shanghai och delade företagets vision om att göra alla objekt anslutningsbara och alla applikationer modellerbara. Hon betonade att företaget kommer att stödja sin AI-strategi med en ´solid beräkningskraftsbas för att möjliggöra en mängd olika lägen och branscher´. Meng påpekade att bristen och kostnaden för beräkningskapacitet i Kina har blivit nyckelfaktorer som begränsar AI:s tillväxt. Huawei planerar att bygga en solid molnberäkningsbas i Kina och bli ´ett andra val för världen´ - det vill säga ett alternativ till amerikanska molntjänster.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 21 september

Google, Amazon och Microsoft lanserar nya AI-erbjudanden

Google och Amazon har meddelat en rad nya AI-erbjudanden. Google planerar att införa sin Bard chatbot i Gmail, Google Docs, YouTube med mera, trots att användningen av chatboten har minskat kraftigt. Amazon använder AI för att göra Alexa smartare och förstår mer konversationella fraser och hanterar flera förfrågningar. Microsoft förväntas introducera AI-funktioner för några av sina mest populära programvaror vid ett evenemang idag. Dessa kan inkludera en Copilot-personlig assistent för Windows som är liknande de som är kopplade till Office 365 och GitHub-kodverktyget.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 september

Artificiell intelligens förändrar läkemedelsutvecklingen

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll inom läkemedelsforskning och används i allt från individanpassade behandlingar till att förutsäga vilka läkemedel som har störst chans att lyckas i kliniska prövningar. Najat Khan, Chief Data Science Officer på Janssen, ett dotterbolag till Johnson & Johnson, menar att vi befinner oss vid en brytpunkt för användningen av AI inom läkemedelsutveckling. Det brittiska bioteknikföretaget Exscientia förutspår att AI kommer att användas vid designen av alla nya läkemedelskandidater innan 2030. AI kan även påskynda läkemedelsupptäckter genom att analysera omfattande och komplexa datamängder.

Direktlänk Dela BioStock fördjupade 21 september

Lenovo Group överträffar Artificial Intelligence Technology Solutions i investeringsanalys

Artificial Intelligence Technology Solutions och Lenovo Group, båda teknikföretag, har jämförts baserat på styrkan i deras risk, lönsamhet, utdelningar, analytikers rekommendationer, inkomster, institutionellt ägande och värdering. Lenovo Group har högre intäkter och vinster än Artificial Intelligence Technology Solutions. Lenovo Group handlas till ett lägre pris-till-vinstförhållande, vilket indikerar att det för närvarande är det mer prisvärda av de två aktierna. Lenovo Group slår Artificial Intelligence Technology Solutions på 6 av de 9 faktorer som jämförts mellan de två aktierna.

Direktlänk Dela Defense World fördjupade 19 september

Hongkongs modeinnovatör introducerar AiDA, världens första designerledda AI-system

Modeinnovatören Calvin Wong från Hongkong har introducerat AiDA, världens första designerledda AI-system. AiDA, som använder AI för bildigenkänning, detektering och generering, ger designers en digital moodboard för att lagra tidiga skisser och färgidéer. Från detta genererar AiDA´s algoritmer ritningar, vilket ger designers en duk för justeringar och personliga inslag. AiDA är dock inte tänkt att ersätta designers kreativitet eller roller, utan snarare vara ett stödjande verktyg. AiDA och andra projekt från AidLab, ett samarbete mellan Royal College of Art och Hong Kong Polytechnic University, presenterades inför London Fashion Week den 15 september 2023.

Direktlänk Dela Apparel Resources fördjupade 18 september

Hongkongföretag skapar AI-baserat bälte för att hjälpa synskadade navigera

Florence Chan, VD för AI Guided, har utvecklat ett navigationsbälte för att hjälpa synskadade individer att säkert korsa gatorna i staden. Start-up företaget hon grundade med CTO Dr Steve Kong fokuserar på att utveckla AI-aktiverade navigeringslösningar. Den senaste versionen av produkten är en enhet som bärs på midjan, monterad med två vidvinkelkameror som fångar och analyserar bilder och identifierar objekt med hjälp av AI-algoritmer och datorseende. AI Guided har valts ut som finalist i Spirit of Hong Kong Awards 2023 i kategorin Spirit of Innovation.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 september

Collina Strada använder AI för att skapa sin senaste kollektion

Hillary Taymour från Collina Strada använde artificiell intelligens (AI) för att skapa sin senaste kollektion. Taymour och hennes team matade alla tidigare Collina Strada-kollektioner in i en AI-maskin och arbetade sedan i sju veckor med att finslipa resultaten. Processen resulterade i en uppsättning kläder som både destillerade Collina Stradas essens till dess renaste form och tryckte Collina-estetiken ännu längre. Taymour och hennes team lyckades sedan konstruera kläderna i verkligheten, trots AI:ns tendens att föreslå fantasifulla draperingstekniker och andra klädselutmaningar. Kollektionen inkluderade bland annat en blus med mjukt veckade koppar och en asymmetrisk hake-och-öga-stängning, en balettröd satinkostym dekorerad med vita spetsapplikationer och en vit tanktopp ´bröllopsklänning´ gjord av jersey med en sänkt midja och överdimensionerade volanger.

Direktlänk Dela Teen Vogue fördjupade 18 september

Alibaba Group omfamnar AI och främjar yngre ledare i största omstruktureringen någonsin

Alibaba Group kommer att omfamna artificiell intelligens (AI) och främja yngre människor till ledande befattningar, enligt företagets nya VD. Eddie Wu, som tillträdde som VD på söndag, ersatte Daniel Zhang och blev Alibabas fjärde VD på 24 år. Han tog också över som chef för molndivisionen efter Zhangs överraskande avgång. Wu presenterade sina långsiktiga mål för företaget i ett memo, vilka innefattar sökandet efter nya tillväxtpunkter i en utmanande ekonomisk miljö och växande konkurrens. Alibaba kommer att dela upp sig i sex separata enheter, inklusive moln, e-handel, logistik, media och underhållning.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 september

Tencent lanserar AI-modell ´Hunyuan´

Tencent Holdings har meddelat att företag nu kan använda dess stora språkliga artificiella intelligens (AI) modell ´Hunyuan´. Lanseringen skedde under en live-demonstration vid en konferens i Shenzhen. Tencent, ägare till sociala medieplattformen WeChat, sa att Hunyuan redan är grunden för mer än 50 av dess produkter och tjänster. Modellen har över 100 miljarder parametrar och har tränats med över 2 biljoner tokens. Tencent hävdar att deras modell, som kan konversera på både kinesiska och engelska, är ´bättre´ än OpenAIs ChatGPT på vissa områden.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 7 september

Tencent Holdings att avtäcka AI-chattbot

Kinas internetjätte Tencent Holdings meddelade att de kommer att avtäcka en artificiell intelligens (AI) chattbot på torsdag, enligt ett sociala medier-inlägg de publicerade på onsdag. Inlägget visade en demokonversation som en användare hade med AI-chattboten, som hjälpte användaren att skriva reklammaterial. Detta kommer efter att Kina började godkänna AI-chattbotar för offentligt släpp förra månaden. Tencent har utvecklat sin egen AI-modell som heter ´Hunyuan´ i flera månader och företaget sa förra månaden att de utvidgade testet av modellen internt.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 6 september

AI revolutionerar B2B-försäljning med många möjligheter

Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) har revolutionerat B2B-försäljning, vilket öppnar upp för många möjligheter för företag. Genom att välja rätt AI-applikationer kan företag stärka sina försäljningsstrategier, etablera sig som marknadsledare och säkra långsiktig affärsframgång. AI kan lätta på säljrepresentanters monotona och tidskrävande uppgifter som datavisualisering, forskning och personliga e-postmeddelanden. AI-system är skickliga på att analysera stora datamängder för att urskilja kundbeteendemönster, vilket möjliggör exakta prognoser om framtida behov. Dessutom kan AI förbättra kvaliteten på kunddata i CRM-system och använda tal-till-text-teknik för att dokumentera personliga besök.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 4 september

AI-drivna verktyg ökar efterfrågan på datacenterkapacitet globalt

Det har gått drygt åtta månader sedan ChatGPT släpptes till allmänheten och AI-verktyget har redan satt rekord för antagande samtidigt som det skapar en ökande efterfrågan på datacenterkapacitet globalt. Med 100 miljoner aktiva användare inom bara två månader efter lanseringen i november har användningen av ChatGPT och konkurrenter som GoogleBard fått techjättar att låsa in mer serverkapacitet. Denna våg av efterfrågan har redan börjat påverka datacenterindustrin i Asien och Stillahavsområdet. Mingtiandi kommer att utforska effekten som AI har på efterfrågan på serverkapacitet som ett av de centrala temana i sitt fjärde årliga datacenterforum.

Direktlänk Dela Mingtiandi fördjupade 3 september

XRP-prisprognos: Förväntad ökning med 4% till september

Enligt data från PricePredictions, en prognosplattform baserad på maskininlärningsalgoritmer, kommer kryptovalutan XRP troligen att handlas till ett prisnivå på 0,52 dollar den 30 september. Detta innebär en ökning med bara 4% jämfört med XRP:s nuvarande pris, som ligger runt 0,50 dollar. Prisprognoserna baseras på analys av viktiga marknadsindikatorer som genomsnittlig sann räckvidd (ATR), Bollinger Bands (BB), rörlig genomsnittlig konvergensdivergens (MACD), relativ styrkeindex (RSI) och andra. XRP har varit i fokus på grund av händelser kring Ripple och XRP, inklusive dess rättsliga strid med USA:s värdepappers- och börskommission (SEC).

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupade 1 september

Baidus ERNIE Bot erbjuder statligt godkända svar på känsliga frågor

Den kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat sin ERNIE Bot, en chattbot liknande ChatGPT, för allmänheten. Men appen är starkt censurerad och erbjuder statligt godkända svar på tabubelagda frågor. När AFP testade tjänsten vägrade den ibland att bearbeta frågorna överhuvudtaget. På frågor om känsliga ämnen i Kina, som Taiwan, Händelserna på Himmelska fridens torg 1989 och situationen i Xinjiang, gav ERNIE svar i linje med den officiella kinesiska hållningen. ERNIE blockerade även frågor om den kinesiska statens roll i bestämmandet av vad den kan och inte kan prata om.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 1 september

Give.Asia utvecklar AI-verktyg för att generera innehåll till insamlingskampanjer

Give.Asia har utvecklat en egen artificiell intelligens (AI) som hjälper crowdfunding-plattformen att generera innehåll för insamlingskampanjer. Verktyget, som kallas Sidekick, används för att skapa infographics, bilder, texter och korta videor som behövs för att driva insamlingskampanjer. Användarna behöver bara tillhandahålla de detaljer som behövs för att generera infografiken eller ge videorna som ska redigeras. Sidekick har minskat tiden och ansträngningen som krävs för att generera kampanjberättelser avsevärt, enligt Give.Asias CTO Gia Ngo.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 30 augusti

Microsoft att introducera OpenAI på åtta universitet i Hongkong för att tillämpa generativ AI-teknik i utbildning

Microsoft samarbetar med åtta universitet i Hongkong för att främja sina senaste AI-tjänster som en del av ansträngningarna att omvandla utbildningen med spjutspetsteknik. Samarbetet syftar till att föra generativ AI-teknik, drivet av Azure OpenAI-tjänsten, till framkant av utbildningen. Azure är Microsofts offentliga molnbaserade databehandlingsplattform. OpenAI-tjänsten låter användare bygga och anpassa ´företagsklass´ applikationer på toppen av OpenAIs generativa AI-modeller som ChatGPT och DALL-E. Universiteten som deltar i projektet inkluderar University of Hong Kong, Chinese University, Polytechnic University, City University, Baptist University, Hong Kong University of Science and Technology, Lingnan University och Education University of Hong Kong.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 29 augusti

Generativ AI förändrar hur företag arbetar

Stora företag använder generativ AI för att förändra sitt arbete. Genom att skapa nytt innehåll kan AI förändra hela företags arbetssätt. Fem olika branscher använder generativ AI för att göra nya upptäckter, förbättra effektiviteten och ändra användarinteraktioner med sina produkter. Insilico Medicine skapade den första läkemedlet helt genererat av AI för att behandla idiopatisk lungfibros. LifeScore skapade en AI-modell som kan komponera en soundtrack baserat på din körstil. PwC skapade tre AI-modeller för att hjälpa till med bilförsäkring. Atara och London College of Fashions Fashion Innovation Agency (FIA) skapade en verklig virtuell modevisning med AI. Kinesiska spelbolaget NetEase har investerat 97 miljoner dollar för att skapa sitt mobila AI-drivna MMO, Justice Mobile.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 29 augusti

AI för cybersäkerhetsmarknaden förväntas växa fram till 2032, enligt rapport

Artificiell intelligens (AI) för cybersäkerhetsmarknaden väntas växa betydligt fram till 2032, enligt en rapport. Rapporten ger en detaljerad studie av marknaden, inklusive huvudsegment, nyckelregioner och konkurrenssituation. Den segmenterar AI för cybersäkerhetsmarknaden baserat på komponent, driftstyp, branschvertikaler och geografi. Rapporten ger också en djupgående studie av segmenten tillsammans med en detaljerad regional analys. Bland de ledande företagen på marknaden finns McAfee LLC, SolarWinds, IBM Corporation, Microsoft Corporation, Hewlett Packard Enterprise, Cisco Systems Inc., Forcepoint LLC, Citrix Systems, Intel Corporation och Symantec Corporation.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 26 augusti

Första onlineinnehållsrevolutionen: Utmaningar och möjligheter för förlag

Från dotcom-boomen 1999-2001 till dagens sökmotorer har onlineinnehåll genomgått en rad förändringar. Ursprungligen behövde användare komma ihåg domännamn. Sedan kom Yahoo, AOL och andra kataloger, som snart ersattes av sökmotorer, med Google som den dominerande aktören. Detta skapade ett dilemma för förläggare och nyhetsskapare. Å ena sidan ville de att deras innehåll skulle vara sökbart och sökmotoroptimerat. Å andra sidan förlorade de annonsintäkter från förstasidesannonser. De flesta förläggare anpassade sig till sökmotorernas verklighet. Detta ledde till skapandet av nya medier som kunde konkurrera med traditionella medier om trafik och annonsintäkter. Denna omfördelning av makt och annonsintäkter har återspeglats i förläggarnas värderingar de senaste åren. Medan teknikjättar som Google, Facebook och Twitter har blivit ledande trafikaggregatorer och lockat majoriteten av annonsintäkterna, har vissa regeringar försökt införa rättvis fördelning av annonseringsresurser. Till exempel har Kanada introducerat en lag som kräver att onlinejättarna delar annonsintäkterna med förläggarna.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 augusti

Så använder du ChatGPT i Hongkong med hjälp av en VPN

ChatGPT är ett AI-verktyg känt för sina konversationsförmågor och textgenerering. I vissa regioner, som Hongkong, kan tillgången till ChatGPT vara begränsad på grund av stränga internetregler. Genom att använda en VPN kan dessa begränsningar kringgås och obegränsad tillgång till ChatGPT kan erhållas. För att använda ChatGPT i Hongkong med en VPN, rekommenderas det att ansluta till en server i USA, skapa ett ChatGPT-konto på OpenAI:s webbplats och genomgå SMS-verifiering. En alternativ lösning till ChatGPT i Hongkong är chatboten Poe, som introducerades av Quora i december 2022.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 augusti

Avhängighet av teknologi kan leda till förlust av färdigheter

Artikelförfattaren diskuterar hur hans beroende av teknologi, speciellt Google Maps och Grindr, har lett till en förlust av viktiga färdigheter. Han nämner att han aldrig lärde sig att navigera ordentligt på grund av sitt konstanta användande av Google Maps. Likaså, hans förmåga att flirta ansikte mot ansikte har minskat på grund av hans användning av Grindr. Han uttrycker också oro över hur artificiell intelligens, som ChatGPT, kan komma att ersätta ännu fler mänskliga färdigheter i framtiden.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 22 augusti

AI-drivna modeller hotas av brist på Nvidia Hopper-chip

Nvidias Hopper, även känd som H100, är den drivande kraften bakom AI-modellerna för ChatGPT. En rusning för H100-processorer leder till en brist. Hopper, uppkallad efter datavetenskaps pionjär Grace Hopper, är en dyr chip som är eftertraktad av nästan alla inom tekniksektorn. H100 är en processor som nästan ensam driver den generativa AI-revolutionen. Utan dem riskerar utvecklingen av AI-modeller att stanna upp. Detta förklarar varför det har varit en rusning att få tag på H100-processorer när hotet om brist chockar köpare till handling. Saudiarabien och Förenade Arabemiraten köper tusentals H100-enheter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 15 augusti

AI- och Web3-startupen Moonbox samlar in 2,5 miljoner USD i strategisk finansieringsrunda

AI- och Web3-startupen Moonbox har meddelat att de har lyckats samla in 2,5 miljoner USD i en strategisk finansieringsrunda. Rundan leddes av OKX Ventures, med deltagande från bland andra Lingfeng Innovation Fund (LIF), Bing Ventures, Leland Ventures, Hailstone Labs och Nexara Ventures. Detta driver värderingen av startupen, som etablerades tidigare i år, till cirka 50 miljoner USD. Moonbox planerar att lansera en serie AI-drivna NFT:er och applikationer inspirerade av konst- och filmindustrin senast 2023.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 augusti

AI förutsäger mest troliga vinnare av Kvinnornas VM 2023

Teknikens framsteg har varit lika snabbt som Kvinnornas VM 2023, vilket ger en adrenalinkick som skapar ångest inför vad som redan är synligt inom några dagar, semifinallagen. Därför har artificiell intelligens, känd som AI, bestämt vilka lag som är mest troliga att vinna VM-titeln 2023. Bland de lag som AI har valt ut baserat på deras prestationer hittills finns Nederländerna och Spanien. Colombia kommer att möta England lördagen den 12 augusti kl 05:30 lokal tid.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 augusti

Tencent testar internt sin egenutvecklade AI-modell ´Hunyuan´

Kinesiska Tencent Holdings har inlett interna tester av sin självutvecklade artificiella intelligens (AI) modell, som nu integreras med flera interna tjänster och produkter. AI-modellen ´Hunyuan´ har integrerats med produkter som Tencent Cloud, Tencent Meeting och Tencent Docs. Detta kommer efter att kinesiska regulatorer publicerade en uppsättning tillfälliga regler för generativ AI förra månaden, vilket banar väg för kinesiska teknikföretag som Tencent och Alibaba att lansera produkter med AI-funktioner så snart de får godkännanden. Tencent nämnde även Tencent Games, Tencent Advertising, QQ Browser, WeChat Search och Tencent Fintech som affärsområden som nyligen testat Hunyuan-modellen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 augusti

Holman W. Jenkins Jr.: En profil

Holman W. Jenkins Jr. är medlem i redaktionsrådet för en stor tidning. Han skriver en två gånger i veckan återkommande kolumn ´Business World´ som publiceras på tidningens debattsida på onsdagar och lördagar. Jenkins anslöt till tidningen i maj 1992 som skribent för debattsidan i New York. I februari 1994 flyttade han till Hong Kong som redaktör för The Asian Wall Street Journal´s debattsida. Han återvände till den inhemska tidningen i december 1995 som medlem i tidningens redaktionsråd och var baserad i San Francisco. Jenkins vann 1997 Gerald Loeb Award för framstående företags- och finansiell rapportering.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 2 augusti

Forskare utvecklar FACTOOL för att förbättra fakticiteten i text genererad av AI

GPT-4 är ett exempel på generativ AI-teknik som kombinerar flera uppgifter inom naturligt språkbearbetning. Trots dess effektivitet och interaktivitet, uppvisar den genererade texten ofta fel eller avvikelser från sanningen på grund av stora språkmodellers (LLM) begränsningar. Detta begränsar användningen av generativ AI inom riskfyllda branscher som hälso- och sjukvård, finans och juridik. Forskare från Shanghai Jiao Tong University, Carnegie Mellon University, City University of Hong Kong, New York University, Meta AI, The Hong Kong University of Science and Technology och Shanghai Artificial Intelligence Laboratory har därför utvecklat FACTOOL, ett ramverk som söker efter faktiska misstag i dokument som genereras av LLM. FACTOOL använder olika resurser, som Google Search och Google Scholar, för att erhålla bevis på fakticiteten i den skapade informationen. Enligt deras analys har GPT-4 den högsta fakticiteten i nästan alla situationer.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 29 juli

Kina släpper sin första reglering av generativ AI

Kinas första försök att reglera generativ AI har resulterat i de tillfälliga administrativa åtgärderna för generativ AI-tjänster. Dessa åtgärder, som träder i kraft den 15 augusti 2023, omfattar en mängd ämnen som rör utvecklingen och tillhandahållandet av generativ AI-tjänster. De nya reglerna kommer att påverka Kinas tekniska export och globala AI-forskningsnätverk. Kina har tagit en proaktiv hållning för att implementera sådana regler och positionerar sig som en banbrytare som formar den globala landskapet för AI-regelverk. De generativa AI-åtgärderna betonar starkt utvecklingen och implementeringen av AI, vilket visar Kinas engagemang och stöd för framsteg inom denna teknik.

Direktlänk Dela China Briefing fördjupade 27 juli

AI förändrar spelindustrin och hotar jobb

Flera företag inom den digitala underhållningsindustrin anammar AI-verktyg för att hantera stigande kostnader och stagnanta priser. Trots att hundratusentals jobb står på spel menar ledare att förändringarna kan gynna mindre studios och främja kreativitet. Vid Hongkong-baserade Gala Sports har icke-AI forskningsprojekt avvecklats och belöningar på upp till $7000 erbjudits för innovativa AI-idéer. Jia Xiaodong, VD för Gala Technology Holding Ltd, uttrycker oro över att de kan vara för sent ute. AI förväntas även påverka jobb inom kvalitetskontroll, felsökning, kundsupport och översättning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juli

AI revolutionerar spelindustrin

Nästa generations artificiell intelligens (AI) orsakar oro i flera sektorer världen över. I spelindustrin, värd över 200 miljarder dollar, har revolutionen redan börjat. Flera företag inom digital underhållning utvecklar och implementerar AI-verktyg för att svara på ökade kostnader och stagnerande priser. Trots att många jobb står på spel, anser företagsledare och studiechefer att dessa förändringar kan gynna mindre studior, främja kreativitet och i slutändan gynna gamers världen över. En japansk studiechef förbereder sig för en framtid där hälften av företagets programmerare och designers kommer att vara onödiga inom fem år. Gala Sports har lagt ner icke-AI forskningsprojekt, tvingat avdelningschefer att studera maskininlärning och erbjudit belöningar på upp till 7 000 dollar för nya AI-idéer. Masaaki Fukuda, som hjälpte till att bygga PlayStation Network medan han var på Sony, ser en våg av förändringar i hur digitalt innehåll skapas. Han arbetar nu på Japans största AI-startup, Preferred Networks Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

Baidus chatbot Ernie jämförs med OpenAIs ChatGPT

Förra månaden avtäckte Kinas Baidu en chatbot, Ernie, som de hävdade var bättre än ChatGPT, utvecklad av Silicon Valleys OpenAI. Båda chatbotarna testades i kinesiska och Ernie presterade bättre, enligt Baidu. Båda chatbotarna svarade olika på frågor om känsliga ämnen, som Kinas ´noll Covid´-policy och händelserna den 4 juni 1989. Ernie undvek dessa frågor, medan ChatGPT gav mer raka svar. Ernie gjorde misstag, men använde Baidus sökmotor för att hitta rätt information. Ernie hade också en bättre förståelse för kinesisk poesi jämfört med ChatGPT. Ernie och ChatGPT ser på världen annorlunda på grund av de texter som AI-forskare matar in i modellerna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 juli

President Biden och Kung Charles III Delar Gemensamma Intressen Inför Mötet

Trots spänningar mellan Washington och London delar president Biden och kung Charles III intressen och har mött liknande utmaningar, vilket bör underlätta deras möte. De träffades vid ett klimattoppmöte i Glasgow 2021, där de båda delar en passion för att bekämpa global uppvärmning. De båda männen har väntat decennier på sina drömjobb och delar en passion för att bekämpa hot mot miljön. De står inför en allmänhet som blir allt mer tveksam till deras institutioner och kämpar med skepticism över om de är rätt personer att leda de allt mer mångfacetterade grupper de styr över. Deras gemensamma grund kommer att vara bakgrunden för mötet mellan presidenten och kungen på måndag på Windsor Castle, nära London, där de förväntas diskutera investeringar i ren energi och insatser för att bekämpa klimatförändringar i utvecklingsländer.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 juli

Tekniknyheter: Sony Ericsson siktar på USA, Sun Microsystems köper MySQL, GM ökar forskning i Trollhättan

Sony Ericsson siktar på att förbättra sin position på den amerikanska marknaden, med nya modeller och ökad marknadsföring. Sun Microsystems köper svenska MySQL för 6,4 miljarder svenska kronor. GM planerar att öka sin forskningsinsats i Trollhättan tack vare statligt stöd. Forskare på KTH har visat att platina kan bli magnetiskt, vilket kan ha användning inom spinntronikforskning. Sony Ericsson ökade sin omsättning med 18% till 121 miljarder kronor under föregående år. Sony planerar att lansera en egen teknik för trådlös kommunikation på korta avstånd, kallad Transferjet. Bombardier Transportation i Sverige byter VD. En delegation från Hong Kong Science & Technology Parks besöker Öresund för att erbjuda en entré till Kina. Pro4 Wireless har öppnat en webbshop för trådlös kommunikation. Nokia stänger sin fabrik i Bochum, Tyskland, på grund av höga kostnader. Japanska kommunikationsministeriet arbetar på en ny tv-standard, Super Hi-Vision, med 16 gånger högre upplösning än dagens HDTV.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 juli

USA varnar medborgare för resor till Kina på grund av godtycklig frihetsberövning

Den amerikanska regeringen varnar amerikaner för att resa till Kina på grund av lagar och praxis som tillåter godtycklig frihetsberövning av politiska skäl och åtal över innehållet i privata e-postmeddelanden. Enligt USA:s utrikesdepartement kan utlänningar i Kina, inklusive affärsfolk, tidigare utländska regeringstjänstemän, akademiker, journalister och släktingar till kinesiska medborgare som är inblandade i rättsliga tvister, bli förhörda och frihetsberövade av kinesiska tjänstemän för påstådda brott mot Kinas nationella säkerhetslagar. Spänningarna mellan USA och Kina har ökat märkbart under de senaste åren. Kina har tagit full kontroll över Hongkong och gjort aggressiva förflyttningar mot Taiwan. Samtidigt hotar USA att förbjuda TikTok och rensa ut individer misstänkta för industriellt spionage för Kinas kommunistparti.

Direktlänk Dela View from the Wing fördjupade 6 juli

Sydkoreansk influencer hittad död i Kambodja, kinesiskt par anklagas för mord

Den sydkoreanska sociala medier-stjärnan BJ Ahyeong, känd för sitt fängslande innehåll och imponerande följarantal på 260 000 på Instagram, hittades livlös i utkanten av Kambodjas huvudstad Phnom Penh. En kinesiskt par, Lai Wenshao och Cai Huijuan, har anklagats för mordet. Polisen tror att paret, som drev en olaglig medicinsk klinik, transporterade och övergav Ahyeongs kropp efter att hon fått ett anfall och dött under behandling i deras klinik. Paret har formellt anklagats för ´mord med tortyr´.

Direktlänk Dela The Sports Grail fördjupade 16 juni

Sökmotoroptimering (SEO) har blivit en kritisk komponent för framgångsrik online närvaro för företag i Hongkong. Effektiva SEO-strategier är avgörande för att sticka ut, driva riktad trafik och öka varumärkes synlighet. Företag i Hongkong står inför specifika utmaningar och möjligheter när det gäller SEO, såsom hög konkurrens, flerspråkighet, lokala sökpreferenser och kulturella faktorer. Nyckelordforskning, lokal SEO, mobiloptimering, innehållsmarknadsföring och länkbyggande är viktiga aspekter för att uppnå optimala resultat. Dessutom kräver en effektiv SEO-strategi ständig övervakning, analys och förbättring.

TechBullion fördjupade 15 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare