» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Huawei är ett kinesiskt multinationellt företag som grundades 1987 av Ren Zhengfei. Det är en av världens största leverantörer av telekommunikationsutrustning och konsumentelektronik, inklusive smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Huawei har en betydande global närvaro och är känt för att erbjuda högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Företaget har dock stött på kontroverser gällande datasäkerhet och spionageanklagelser, vilket har lett till att vissa länder har begränsat eller förbjudit användningen av Huawei-utrustning i sina telekommunikationsnät.

Senaste nytt kring Huawei

Huawei använder AI för att uppgradera nätverk och påskynda övergången till 5G

Huawei använder AI för att uppgradera nätverk och påskynda transformationen i takt med att industrier övergår till 5G. Detta enligt Steven Zhao, vice VD för Huaweis datakommunikationsproduktlinje, som talade vid årets Huawei Analyst Summit i Shenzhen. Huawei introducerade sin Net Master, drivs av generativ AI och en HD-nätverksdigital karta för att ´påskynda takten´ mot autonoma nätverk. Dessutom sa Huawei att deras Net5.5G High-Quality 10 Gbps CloudCampus utnyttjar AI-teknik för att uppgradera den trådlösa applikationen och drift- och underhållsupplevelsen.

Direktlänk Dela IoT World Today fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft investerar i AI-utvecklingsföretag för att stärka sin position

Microsofts VD, Satya Nadella, har tagit modiga steg för att säkra företagets seger inom artificiell intelligens (AI). Företagets senaste drag var att investera 1,5 miljarder dollar i G42, ett AI-utvecklingsföretag baserat i Abu Dhabi, som har byggt upp band till OpenAI, Microsofts huvudpartner inom området. Trots oro från USA:s lagstiftare över G42:s tidigare band till kinesiska Huawei och DarkMatter, lyckades Microsoft förhandla fram garantier för att G42 skulle bryta sina band med Kina. Dessutom anställde Microsoft förra månaden Mustafa Suleyman, tidigare VD för Inflection AI, för att leda en ny AI-avdelning.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 april

MTN och Huawei öppnar gemensamt forskningslabb i Johannesburg

Afrikas största trådlösa operatör, MTN, har öppnat ett forskningslaboratorium tillsammans med det kinesiska företaget Huawei i Johannesburg för att påskynda införandet av nya teknologier i Afrika. De tio anställda på anläggningen kommer att fokusera på tillämpningar för artificiell intelligens, dataanalys, molnberäkning, fintech och andra teknologier, enligt MTN:s teknik- och innovationschef Mazen Mroue. Sydafrika, där MTN har sitt säte, har sagt att det inte kommer att ge efter för internationellt tryck att sluta använda Huaweis utrustning i sina teknologier.

Direktlänk Dela News24 fördjupade 17 april

Stor språkmodell (LLM) i juridisk industri förutspås till 2031

En nyligen rapport från Orbisresearch.com analyserar den stora språkmodellen (LLM) i den juridiska marknaden fram till 2031. Rapporten belyser drivkrafterna bakom marknaden och hinder för dess tillväxt. Den ger en detaljerad analys av konkurrenslandskapet, import-export-data, regleringslandskapet för nyckelmarknader och balansen mellan utbud och efterfrågan. Rapporten erbjuder också en detaljerad analys av den globala marknaden för Stora språkmodeller (LLM) inom juridiken, inklusive nyckelspelare som Meta AI, 21 Labs, Tencent, Yandex, DeepMind, Naver, Open AI, Google, Microsoft, Meta, Amazon, Baidu, Deepmind, Anthropic, Alibaba och Huawei.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 april

Edge Computing och Machine Learning-industrin förväntas växa kraftigt fram till 2031

Enligt nyligen rapporter i Orbisresearch.coms databas förväntas Edge Computing och Machine Learning-industrin växa kraftigt fram till år 2031. Rapporten analyserar drivkrafterna bakom marknadens framåtskridande och de hinder som begränsar dess tillväxt. Rapporten förutser en dynamisk förändring i den konkurrensutsatta miljön, där ledande företag kommer att konkurrera om dominans. Rapporten erbjuder också en detaljerad analys av den globala marknaden för Edge Computing och Machine Learning, inklusive segmentering efter typ och tillämpning, samt en genomgång av tillgång och efterfrågan. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Amazon Web Services, Microsoft, Cisco, Dell Technologies, HPE, Huawei, GE, Nokia, ADLINK, Litmus Automation, FogHorn Systems, Vapor IO, MachineShop (EdgeIQ), och Saguna Networks.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i AI-företaget G42

Microsoft kommer att investera 1,5 miljarder dollar i G42, ett artificiell intelligens-företag baserat i Förenade Arabemiraten, för att stärka sin position inom teknologisektorn mot ökande konkurrens. G42 driver datacenter och säljer AI-applikationer. De har utvecklat en arabisk språkmodell vid namn Jais, som kommer att erbjudas via Azure. G42 kommer att köra sina AI-applikationer och tjänster på Microsofts molntjänst Azure, samt använda Microsofts molnerbjudanden. Microsofts president Brad Smith kommer att gå med i G42:s styrelse. Investeringen utökar ett befintligt partnerskap mellan de två företagen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 16 april

Republikanska lagstiftare kritiserar Biden-administrationen över Huaweis nya AI-laptop

Republikanska amerikanska lagstiftare kritiserade på fredagen Biden-administrationen efter att den sanktionerade kinesiska telekomutrustningsjätten Huawei avtäckte en laptop denna vecka som drivs av en Intel AI-chip. USA placerade Huawei på en handelsrestriktionslista 2019 för att ha brutit mot Irans sanktioner. Detta innebär att företagets leverantörer måste söka en särskild, svår att få licens innan de skickar till det. En sådan licens, utfärdad av Trump-administrationen, har tillåtit Intel att skicka centrala processorer till Huawei för användning i bärbara datorer sedan 2020.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 13 april

Huawei lanserar ny AI-kapabel bärbar dator trots USA:s sanktioner

Den kinesiska teknikjätten Huawei, som är svartlistad i USA, presenterade flera nya produkter på torsdagen, bland annat en ny högkvalitativ AI-kapabel bärbar dator, MateBook X Pro. Den drivs av en processor från en amerikansk partner, Intel, trots tidigare amerikanska sanktioner. Datorn kommer att kosta 14 999 yuan (2072 dollar). Intel har rapporterats ha fått licens från Trump-administrationen för att fortsätta leverera datorprocessorer till Huawei, trots tryck från konkurrenter som AMD. Huawei gör också ett försök att bryta in i Kinas konkurrenskraftiga EV-sektor.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 12 april

Huawei, det kinesiska teknikföretaget som svartlistats av USA, presenterade flera nya produkter på torsdagen. Flera månader efter att ha överraskat Kina med sin Mate 60 Pro-smartphone, som har en kontroversiell hemmautvecklad processor, presenterade Huawei en ny premium AI-kapabel laptop - drivs av en processor från en USA-baserad partner. Den nyaste versionen av Huaweis laptop, MateBook X Pro, inkluderar Intels Core Ultra 9-processor. Den använder också två stycken Huawei-utvecklad programvara: operativsystemet HarmonyOS och AI-språkmodellen Pangu. MateBook kommer att kosta 14 999 yuan ($2072).

Fortune Media fördjupade 12 april

Ökad tillväxt på den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) inom juridik

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) inom juridik har nyligen upplevt en märkbar ökning, drivet av en rad faktorer och påverkat av rådande marknadstrender. Denna rapport utför en omfattande analys av marknaden, med fokus på styrkor och svagheter hos viktiga leverantörer och stora konkurrenter, deras affärsstrategier, marknadsstorlek, tillväxtprognoser, stora drivkrafter, trender, påverkan av Covid-19, konkurrensstrategier, hot, möjligheter och viktiga fynd från femkraftsanalysen. Eftersom onlineannonsering och digital marknadsföring blir allt viktigare, växer den globala stora språkmodellindustrin (LLM) inom juridik avsevärt. För att öka webbplatsens synlighet och locka målbesökare är stora språkmodeller (LLM) inom juridik väsentliga.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 5 april

Apple och Google överväger samarbete kring AI, medan Kina släpar efter

Apple och Google diskuterar ett potentiellt samarbete för att integrera Googles artificiella intelligens (AI) motor Gemini i iPhone. Sydkorea har redan introducerat AI-produkter, med Samsung som lanserade världens första AI-smartphone, Galaxy S24-serien, tidigare i år. Kina däremot, ligger efter i produktiseringen av AI, trots en tillväxt av storskaliga AI-modeller 2023. Flera kinesiska företag, inklusive Tencent, Baidu, Huawei, Alibaba och 360 Zhinao, har utvecklat storskaliga AI-modeller, men dessa har visat sig bristfälliga i faktiska produktionskapaciteter. Dessutom står Kina inför utmaningar med tillgång till beräkningskraft och informationsmiljö, vilket försvårar utvecklingen av AI inom landet.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 5 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Forskare föreslår UniLLMRec, en innovativ ram för rekommendationssystem baserat på storskaliga språkmodeller

Forskare från City University of Hong Kong och Huawei Noah´s Ark Lab föreslår UniLLMRec, en innovativ ram som utnyttjar en enda storskalig språkmodell (LLM) för att sömlöst utföra artikelpåminnelse, rankning och omrankning inom en enhetlig rekommendationssystem. En nyckelfördel med UniLLMRec ligger i dess användning av LLM:ernas inneboende nollskotts-kapabiliteter, vilket eliminerar behovet av träning eller finjustering. Forskarna har utvecklat en unik träd-baserad påminnelsestrategi för att effektivt hantera en stor artikelkatalog. UniLLMRec uppvisar konkurrenskraftig prestanda jämfört med konventionella rekommendationsmodeller.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 4 april

Kinas AI-utveckling riskerar att hamna efter

Apple diskuterar ett stort samarbete med Google för att integrera Googles Gemini AI-motor i iPhone, vilket kan omdefiniera reglerna för AI-industrin. Detta kan också förvärra antitrustgranskningen som båda företagen står inför. Kinas smartphone-märken, som Huawei och Xiaomi, riskerar att hamna efter en generation på grund av AI, likt Nokias telefoner i det förflutna. AI-utvecklingen i Kina ligger efter produktiseringstrenden och tekniska monopol utomlands avslöjar Kinas AI-utvecklingsgap. Vidare hindrar den unika informationsmiljön i Kina tillväxten och framstegen inom AI i landet.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 2 april

USA och Kina tävlar om dominans inom artificiell intelligens

Konkurrensen om att utveckla artificiell intelligens (AI) teknologi intensifieras när företag i USA och Kina tävlar om dominans på marknaden. Nvidia:s framgång på aktiemarknaden understryker vikten av chipkvalitet och tillgänglighet i AI-eran. Kinesiska teknikföretag ligger dock fortfarande efter sina amerikanska motsvarigheter, utan att någon dominerande AI-aktör ännu har framträtt. Trots detta gör Kina ansträngningar för att minska klyftan genom att investera i AI-forskning och utveckling. I Kina driver företag som Baidu framåt med sina egna AI-projekt, som Ernie Bot chatbot-tjänsten. Trots att Kina ligger efter USA när det gäller investeringar i AI-startups, gör landet betydande framsteg i utvecklingen av sina egna AI-modeller. Med stora aktörer som Baidu och Alibaba som investerar i stora språkmodeller och AI-forskning, positionerar sig Kina som en nyckelspelare på den globala AI-marknaden. Pågående spänningar mellan USA och Kina över teknisk innovation och nationell säkerhet formar utvecklingen av AI-teknologi. Exportrestriktioner och förbud mot känslig teknik skapar två parallella ekosystem för AI, ett i USA och ett i Kina. Kinesiska företag arbetar med att utveckla sina egna AI-chip och framsteg inom AI-applikationer inom områden som datorseende. Trots utmaningarna gör Kina framsteg i att tillämpa AI-teknologi i olika branscher. Företag som Alibaba och Huawei integrerar AI i sina affärsverksamheter, medan forskning tyder på att den bredare AI-marknaden fortfarande är i ett tidigt skede av antagande utanför teknikindustrin. Etiska och sociala frågor kring AI-utveckling påverkar också takten på AI-utvecklingen i Kina och andra regioner. Sammanfattningsvis driver konkurrensen mellan USA och Kina på AI-marknaden innovation och investeringar i AI-teknologi. Även om USA för närvarande har en ledning inom AI-utveckling, minskar Kina snabbt klyftan och gör betydande framsteg inom AI-forskning och tillämpningar. Framtiden för AI-teknologi kommer att formas av den pågående rivaliteten mellan dessa två globala stormakter.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 31 mars

Kina försöker hämta in ledningen från OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden, trots att landet ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller. Kinas framsteg hindras av begränsningar på amerikansk export av avancerade chips, men inhemska teknikjättar som Huawei intensifierar sina chipteknikinsatser. Kina har även AI-talangen, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Trots att ingen dominerande AI-aktör jämförbar med OpenAI ännu har framträtt i Kina, håller landet på att stänga gapet genom att använda öppen källkods LLMs som Meta´s Llama 1.

NBC Connecticut fördjupade 31 mars

Kina försöker minska klyftan i AI-landskapet

Kina gör betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), och strävar efter att minska klyftan till ledande aktörer som OpenAI på den expansiva amerikanska AI-marknaden. Trots hinder som exportrestriktioner av avancerade chips från USA, intensifierar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med bidrag från stora spelare som Huawei. Dessutom har Kina en stor reservoar av AI-talang, med ett betydligt högre antal kandidatexamen i AI jämfört med USA. Kina utnyttjar öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att minska gapet till OpenAI och Google´s Gemini.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden

Kina, känt för sina snabba framsteg inom teknik, försöker nu komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden. Trots att Kina ligger efter i stora språkmodeller dominerade av OpenAI och Googles Gemini, gör det framsteg genom att använda öppen källkods LLM som Meta´s Llama 1. Med restriktioner på amerikansk export av avancerade chips som hindrar dess AI-acceleration, ökar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med hjälp av marknadsgiganter som Huawei. Dessutom har Kina en stor pool av AI-talanger, med betydligt fler grundutbildningar i AI jämfört med USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI-marknaden, dominerad av företag som Microsoft, Google, Amazon och OpenAI. Trots restriktioner på USA:s export av avancerade chips, ökar kinesiska företag som Huawei sina ansträngningar inom chipteknik. Kina har även en stor mängd AI-talang, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Kina använder öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att komma ikapp. Även om Kina ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller, förbättras kinesiska konkurrenter. Kina har även teknisk talang för att göra skillnad i AI-konkurrensen framöver. Enligt en ny studie producerar Kina fler toppklassiga AI-forskare baserat på grundutbildningar, med Kina på 47% och USA på 18%.

Direktlänk Dela NBC Los Angeles fördjupade 31 mars

AI-deepfakes inför indiska val, FTX-grundare fängslad för bedrägeri, global smartphone-marknad förväntas återhämta sig

Före det indiska valet har användningen av AI-deepfakes ökat, med politiker som använder tekniken för att sprida sina budskap. Samtidigt har Sam Bankman-Fried, grundaren av den nu konkursade kryptovalutabörsen FTX, dömts till 25 års fängelse för att ha stulit 8 miljarder dollar från sina kunder. Slutligen förväntas den globala smartphone-marknaden återhämta sig med 3% under 2024, med Indien, Mellanöstern och Afrika som stora tillväxtmotorer, särskilt inom budgetekonomisegmentet.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 30 mars

Stor språkmodellmarknad förväntas växa till 36,1 miljarder dollar år 2030

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 33,2% och nå 36,1 miljarder dollar år 2030, upp från en uppskattad 6,4 miljarder dollar 2024. Tillväxten drivs av tillgången på stora datamängder, framsteg inom djupinlärningsalgoritmer och ökad efterfrågan på automatiserad innehållsskapande och -kurering. Allmänna LLM:er förväntas ha den största marknadsandelen, medan videosegmentet förväntas växa snabbast. Ledande spelare på marknaden inkluderar Google, OpenAI, Anthropic, Meta, Microsoft, NVIDIA, AWS, IBM, Oracle, HPE, Tencent, Yandex, Naver, AI21 Labs, Hugging Face, Baidu, SenseTime och Huawei.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 mars

Global AI Large Language Model Market Research Report 2024

En marknadsundersökning om AI Large Language Model Market diskuterar spelares marknadsandelar, konkurrenslandskapet och avgörande marknadsstrategier. Rapporten belyser viktiga branschresultat och ger en bred vy och perspektiv. Dessa insikter hjälper beslutsfattare i företagsvärlden att utveckla mer lönsamma planer och strategier. Rapporten ger också en djupare förståelse för företagen, vilket hjälper privatpersoner och riskkapitalister att göra bättre val. Rapporten bedömer även den regulatoriska ramen för Global Markets AI Large Language Model Market för att informera intressenter om de många standarder och regler som kan ha en inverkan.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 27 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-aktier: Nvidia kan vara i en bubbla, men dessa tre är billigare än någonsin

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra världsekonomin och kan tillföra 15,7 biljoner dollar till världens bruttonationalprodukt (BNP) år 2030, enligt forskare på PwC. Nvidia, en ledande aktör inom AI, har sett sin aktiekurs stiga kraftigt tack vare AI, men det finns farhågor om att företagets aktiekurs kan vara i en bubbla. Detta beror på att Nvidias fyra största kunder - Microsoft, Meta Platforms, Amazon och Alphabet - alla utvecklar egna AI-chip. Trots detta finns det andra AI-aktier som kan vara mer attraktiva för investerare, inklusive Alibaba, JD.com och Baidu.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

Kina förbjuder AMD och Intel-processorer i statliga datorer

Kinas regering har svarat på chiphandelskriget initierat av president Biden 2021 genom att förbjuda AMD och Intel-processorer från listan över godkända datorkretsar som används i statliga datorer. Detta vidgar handelsklyftan mellan Kina och USA när de kämpar om dominans inom AI, molnbaserad databehandling, cybersäkerhet, personlig elektronik, elbilar och superdatorer. President Biden har tidigare uppmanat USA:s handelssekreterare Gina Raimondo att göra USA till en ledare inom datorkretsar och främjat CHIPS Act för att öka USA:s chipproduktionskapacitet. Kina var i en liknande situation och tillverkade endast 16% av de kretsar de använde medan de importerade kretsar för 350 miljarder dollar från globala ledare som TSMC och Samsung. I år meddelade det kinesiska chipföretaget Loongson att det har utvecklat 3A6000 CPU som ett alternativ till Intels Raptor Lake CPU.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 26 mars

AI-marknaden förväntas nå 1,3 biljoner dollar till 2032

Enligt en rapport från Bloomberg Intelligence förväntas efterfrågan på AI öka konsekvent varje år. Med en årlig tillväxttakt på 43% förväntas den genererande AI-marknaden uppgå till 1,3 biljoner dollar år 2032. Detta inkluderar bildgenerering, semantisk bild-till-foto-översättning, bedrägeriupptäckt, finansiell rådgivning och låneskapande, text-till-video-generering och videoprognoser, och används inom övervakning och självkörande fordon. Fem stora företag - Microsoft, Amazon, Meta Platforms, Nvidia och Alphabet - har redan visat sin förmåga att skala upp AI-genererat innehåll effektivt.

Direktlänk Dela The Tokenist fördjupade 26 mars

Marknaden för storskaliga språkmodeller förväntas växa kraftigt fram till 2030

En ny forskningsrapport från MarketsandMarkets förutspår en snabb tillväxt för marknaden för storskaliga språkmodeller (LLM). Marknaden förväntas växa från 6,4 miljarder dollar 2024 till 36,1 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 33,2% under prognosperioden 2024-2030. Denna tillväxt drivs av det ökande behovet av förbättrad kommunikation mellan människor och maskiner, ökad efterfrågan på automatiserad innehållsskapande och kurering, samt ökad tillgänglighet av omfattande datamängder. Allmänna LLM:er förväntas registrera den största marknadsandelen under prognosperioden, medan videosegmentet förväntas ha den snabbaste tillväxten. Nordamerika förväntas stå för den största marknaden under prognosperioden.

Direktlänk Dela WhaTech fördjupade 25 mars

Global rapport för Edge Computing och Machine Learning-marknaden 2022-32 belyser marknadens nuvarande tillstånd

Globala rapporten för Edge Computing och Machine Learning-marknaden 2022-32 belyser marknadens nuvarande tillstånd. Rapporten hjälper klienter att fatta kritiska affärsbeslut och belyser betydande marknadsfaktorer som uppmuntrar tillväxt av marknadsandelar. Rapporten innehåller även viktig information om industriella kedjor, applikationer, produktklassificeringar och definitioner. Den täcker marknadsdynamik, branschspecifika finansiella ramverk och tekniska framsteg, samt en mängd olika marknadslagar. Rapporten för den globala Edge Computing och Machine Learning-industrin inkluderar också information om överskott av tillgångar, konsumtionsvärde, anmärkningsvärda utvecklingar och produkträckvidd.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 22 mars

Marknaden för Large Language Models väntas vara värd 36,1 miljarder dollar 2030

Marknaden för Large Language Models (LLM) förväntas växa från 6,4 miljarder USD 2024 till 36,1 miljarder USD 2030, enligt en rapport från MarketsandMarkets. Denna tillväxt drivs av utvecklingar inom naturlig språkförståelse och multimodal integration samt ökad industriintegration. Regleringar och implementering på kanten kommer att vägleda marknadens utveckling mot personliga, varierade och integritetsmedvetna applikationer. Samtidigt kommer etiska överväganden, integritetsfrågor och samarbete med domänspecifika AI-modeller att driva ansvarsfull utveckling.

Direktlänk Dela Itnewsonline.com fördjupade 21 mars

Bästa AI-aktierna 2024: Nvidia kontra Advanced Micro Devices

Teknologiska framsteg inom Artificiell Intelligens (AI) har haft en betydande inverkan på världen och aktiemarknaden. Två företag som är ledande inom AI-utveckling är Nvidia Inc. och Advanced Micro Devices Corporation (AMD). Nvidia, som tidigare handlades under 10 dollar per aktie, har banat väg för många teknologier som AI-applikationer är beroende av. Nvidias intäkter för datahantering och nätverk har ökat med 1 345% under de senaste fyra åren. AMD, å andra sidan, har funnits i decennier och har nyligen börjat bli en kraft att räkna med i AI-världen. Trots AMD:s framsteg är Nvidia fortfarande ledande inom AI och kommer sannolikt att förbli det under överskådlig framtid.

Direktlänk Dela 24/7 Wall St. fördjupade 11 mars

Teknik och hållbarhet i fokus för vecka 2, mars 2024

Huaweis miljövänliga antenner har vunnit utmärkelser för sin prestanda och företaget betonar grön utveckling vid MWC Barcelona. Bitcoin fortsätter sin prisökning i Malaysia. HONOR har fått erkännande för sina senaste AI-drivna smartphones och bärbara datorer på MWC. Malaysias regering lanserar program för att stödja den digitala innehållsskapande industrin och dess integration med metaverset. Foodpanda Malaysia belönade sina bästa leveranspartners. Jabra förutspår nyckeltrender som kommer att omforma framtida arbetskultur. Adrenalin eSystems, en global HR-teknologiledare, lanserade sin nya plattform i Malaysia. TM Global, en nyckelaktör i Sydostasiens digitala infrastruktur, upplever stark tillväxt. Gamuda och Google Cloud samarbetar om AI för byggprojekt i Malaysia. Microsoft och IWFCIM lanserar ett program för att utrusta malaysiska TVET-studenter med AI- och cybersäkerhetsfärdigheter.

Direktlänk Dela TechNave fördjupade 10 mars

Framtida tillväxt i prediktiv analys och maskininlärningsmarknaden

En rapport av Orbis Research täcker viktiga aspekter av marknaden för prediktiv analys och maskininlärning, inklusive storlek, segmentering, konkurrenslandskap, senaste utvecklingar och tillväxttrender. Tekniska framsteg förväntas förbättra produktens effektivitet, vilket driver dess antagande i olika applikationer. Rapporten tar också upp råmaterial, leveranskedjedynamik, tillverkningskostnader och effekten av COVID-19 på sektorn, tillsammans med rekommendationer för att anpassa sig till föränderliga marknadsförhållanden. De största aktörerna på marknaden för prediktiv analys och maskininlärning analyseras grundligt i forskningsstudien.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 10 mars

Alibaba inför AI-verktyg för att hjälpa handlare på sina plattformar

Kinesiska teknikjätten Alibaba planerar att introducera nya AI-verktyg för att hjälpa handlare på sina plattformar Taobao och Tmall. Verktygen, som kommer att ha kapabiliteter för bild- och videogenerering för kampanjer, förväntas förbättra annonsering på plattformarna och låta handlare skapa kampanjer via textinput. De kommer även att förbättra produktiviteten och effektiviteten för handlarna. AI-verktygen kommer även att erbjuda personaliserade annonskampanjer för att hjälpa handlare att nå specifika kategorier av online-köpare.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 10 mars

Zain och Huawei samarbetar för att etablera AI Center of Excellence

Telekomföretaget Zain har meddelat att de samarbetar med Huawei för att etablera ett AI Center of Excellence. Samarbetet syftar till att främja båda parternas planer på AI-drivna innovativa tjänster och 5.5G nätverksautomation i regionen. Tillkännagivandet gjordes under Mobile World Congress (MWC 2024) i Barcelona, Spanien. Zain och Huawei siktar på att revolutionera tjänster som banbrytande samtal, förbättrad nätverkseffektivitet och optimerade operationer. Zain arbetar för att tillhandahålla revolutionerande teknik som marknadens första AI-drivna, realtids röst-/videoöversättningskommunikation.

Direktlänk Dela Kuwait Times fördjupade 9 mars

Huawei vinner Singapore Land Authoritys OneMap GPT Challenge

Huawei har blivit segrare i Singapore Land Authority (SLA)´s första OneMap GPT Challenge. Huawei´s prototyp, ´En intergenerationell reseplanerare/fastighetsletare´, valdes som en av två vinnare bland 41 bidrag från olika sektorer. Prototypen, utvecklad av Huawei International´s Applied Intelligence Centre of Excellence på Huawei Cloud, integrerar geospatiala och generativa AI-teknologier med både offentliga (OneMap) och privata data för att skapa en interaktiv intergenerationell reseplanerare. Detta innovativa verktyg hjälper invånare att planera dagliga aktiviteter och göra informerade livsstilsbeslut baserat på personliga preferenser och realtidsdata.

Direktlänk Dela Alvinology fördjupade 8 mars

Huawei lanserar innovativa lösningar för att stödja datalagring i AI-eran

Huawei lanserade tre innovativa lösningar för att stödja operatörer världen över att bygga ledande datainfrastruktur i AI-eran vid MWC Barcelona 2024. Lösningarna, presenterade av Dr. Peter Zhou, inkluderar AI-datapoolslösning, all-scenario dataskyddslösning och DCS full-stack datacenterlösning. Huawei har introducerat en serie innovativa lagringsprodukter och lösningar för att hjälpa operatörer bygga ledande datainfrastruktur i AI-eran och underlätta företagsinnovation. Huawei kommer att visa sina senaste produkter och lösningar på monter 1H50 i Fira Gran Via Hall 1 på MWC Barcelona 2024.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 7 mars

Huawei introducerar banbrytande lagringsprodukter och lösningar på MWC Barcelona 2024

Huawei har introducerat en rad banbrytande lagringsprodukter och lösningar på MWC Barcelona 2024, för att hantera växande problem med informationsinfrastrukturbyggnad i AI-eran. Detta strategiska drag syftar till att förbättra datamobilitet och tillgångssättning, och säkerställa att operatörer kan leda inom tjänsteinnovation och prestanda. Huawei introducerade AI Data Lake-lösning, All-situation Data Protection-lösning och DCS Full-stack Data Center-lösning. Dr. Zhou från Huawei betonade AI:s roll i att påskynda data tillgångssättning.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 7 mars

Huawei vinner Singapore Land Authoritys OneMap GPT Challenge

Huawei meddelade idag att deras prototyp Huawei OneMap GPT var en av två vinnare i Singapore Land Authoritys (SLA) första OneMap GPT Challenge. Tävlingen lanserades av SLA i oktober 2023 med målet att utforska sätt att införliva AI-teknologier för innovativa lösningar för OneMap, den auktoritativa kartan över Singapore. Huawei OneMap GPT integrerar geospatial och generativ AI-teknik med offentliga (OneMap) och privata sektorns data. Prototypen bygger på initial forskning och utvecklingsarbete av Dr Ashley Fernandez, den högsta data- och AI-chefen på Huawei International och hans team.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 6 mars

Kaduna guvernör engagerar sig för att utnyttja digital teknologi för ekonomisk tillväxt

Kadunas guvernör, Uba Sani, har uttryckt sin administrationens engagemang för att utnyttja digital teknologi för att driva ekonomisk tillväxt och förbättra styrningen i delstaten. Sani, som representerades av sin viceguvernör Hadiza Balarabe, talade vid den tredje toppmötet om artificiell intelligens och robotik i Kaduna. Han sa att de utforskar digital teknologi inom olika sektorer för att driva utvecklingen i delstaten. Sani tillade att de har lanserat initiativ för att främja innovation och teknisk utveckling, inklusive etableringen av Kaduna teknikstad och genomförandet av Kaduna delstats digitala strategi.

Direktlänk Dela The Cable fördjupade 5 mars

Apples AI-strategi: Tålamod eller missad möjlighet?

Apples långsamma antagande av generativa AI-teknologier har väckt debatt om företagets innovationsstrategi. Medan konkurrenter snabbt lanserar sina produkter, har Apple en mer metodisk strategi, vilket väcker frågor om detta beror på företagets hemlighetsfullhet eller en potentiell innovationsförsening. Kritiker menar att fördröjning kan leda till missade möjligheter, särskilt när företag som Microsoft får värderingsledningar tack vare tidig anpassning av gen AI. Trots detta fokuserar Apple på kvalitet och ekosystemintegration snarare än hastighet och gör investeringar i AI.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 5 mars

Honor lanserar Magic 6 Pro med AI-funktion för ögonspårning

Det kinesiska teknikföretaget Honor lanserade globalt sin nya smartphone Magic 6 Pro och visade upp en experimentell AI-funktion för ögonspårning som gör det möjligt för användare att fjärrstyra och flytta sin bil genom att bara titta på sin telefonskärm. Verktyget är redan tillgängligt i Kina och företaget arbetar för att kommersiellt integrera det utomlands. Honor, som såldes av Huawei Technologies i november 2020, och nu tillhör det statliga Shenzhen Zhixin New Information Technology Co, hade fram till söndagen släppt sin nya telefon exklusivt i Kina. Företaget, som konkurrerar med Apple och Oppo om en andel av Kinas smartphonemarknad, arbetar också för att globalt integrera det så kallade LlaMA 2 stora språkmodellen (LLM), ett verktyg liknande ChatGPT, i sin telefon.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 25 februari

Kina utmanas av OpenAI:s nya AI-modell Sora

OpenAI:s nyligen lanserade text-till-video-modell Sora har utmanat Kinas position inom AI-teknik. Sora är inte open source och har för närvarande begränsad tillgång. Kina har uppmanat sina företag att omfamna AI-teknikens förändringar, men landet står inför utmaningar på grund av brist på tillgång till avancerade verktyg som grafikprocessorer utvecklade av Nvidia, på grund av ökade amerikanska exportrestriktioner. Kina har ingen motsvarande produkt till Sora, vilket har lett till självreflektion bland lokala forskare och investerare. Beijing-baserade Sinodata har sagt att det kommer att vara ett av de första företagen att ansöka om en Sora API-prenumeration när verktyget blir tillgängligt på Microsofts molnplattform Azure.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 februari

Nvidia utser Huawei som en toppkonkurrent inom AI-chipproduktion

Nvidia har utsett Huawei som en toppkonkurrent inom flera områden, inklusive produktionen av processorer för artificiell intelligens (AI). Nvidia nämnde Huawei som en konkurrent inom fyra av företagets fem stora affärsområden: hårdvara och mjukvara för grafikprocessorer (GPUs), molntjänster, Arm-baserade centrala processorer (CPUs) och nätverksprodukter. Detta kommer bara två månader efter att Jensen Huang, VD för Nvidia, beskrev det kinesiska teknikjätten som en ´formidabel´ konkurrent inom produktionen av AI-chips. Nvidia rapporterade starka intäkter på onsdagen, men dess affärsverksamhet i Kina påverkades av amerikanska restriktioner på chipförsäljning till landet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 23 februari

Kinesiska smartphone-tillverkare satsar på AI-centrerade enheter

Kinesiska smartphone-tillverkare förbereder sig för att övergå till AI-centrerade enheter. Meizu har meddelat att de kommer att avveckla sin traditionella smartphone-verksamhet för att helt inrikta sig på AI-handenheter. OPPO investerar kraftigt i forskning och utveckling inom området. Varje år producerar kinesiska fabriker fler smartphones än något annat land och elektronikindustrin är en viktig del av landets ekonomi. Nu, när världen övergår till AI-centrerade enheter, anpassar sig Kinas tillverkare. Meizu och OPPO leder denna förändring. Meizu planerar att utveckla nya enheter och mobila operativsystem specifikt utformade för att köra stora språkmodeller (LLM) som GPT-4. OPPO har öppnat ett nytt AI-forsknings- och utvecklingscenter i Shenzhen.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 22 februari

Artificiell intelligens ska förbättra trafikflödet i Nigerias huvudstad

Direktoratet för vägtrafiktjänster (DRTS) i Federal Capital Territory (FCT) planerar att införa artificiell intelligens (AI) vid vissa vägkorsningar i landets huvudstad för att förbättra trafikflödet. DRTS talesperson, Kalu Emetu, meddelade planen i Abuja. AI kommer att komplettera personalens insatser för att säkerställa att trafikregler och -bestämmelser följs. Trafiköverträdare kommer framöver att bötfällas för begångna trafikbrott, inklusive de som brutit mot trafikreglerna under testkörningen. Emetu uttryckte optimism att interaktionen mellan tjänstemän och bilister skulle upphöra när projektet startar.

Direktlänk Dela The Cable fördjupade 22 februari

Nigeria planerar att använda AI för att förbättra trafikflödet

Direktoratet för vägtrafiktjänster (DRTS) planerar att använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra trafikflödet i Federala huvudstadsområdet (FCT) i Nigeria. AI-tekniken kommer att komplettera personalens arbete för att säkerställa att bilister följer trafikregler och bestämmelser. AI-maskinen har ännu inte tagits i bruk eftersom samarbetspartnerna, inklusive det kinesiska företaget Huawei, inte har slutfört sina arrangemang. När projektet är klart kommer trafikbrott att bestraffas med böter och förseelser kommer att övervakas av AI.

Direktlänk Dela Nigerian Army News fördjupade 22 februari

Google ersätter AI-chatbot Bard med Gemini för att tävla i AI-marknaden

Sedan lanseringen av Bard för ett år sedan har Google strävat efter att förbättra AI-chatten. Men efter att ha lanserat sin mest avancerade AI-chatbot, Gemini, i december har sökjätten nu ersatt Bard med Gemini. Detta drag är avsiktligt för att gå huvud mot huvud med Microsofts Copilot och OpenAIs ChatGPT på den betalda AI-prenumerationsmarknaden. En snabb uppmaning till Gemini för ´vad är gemini´ gav ett mycket koncist och personligt svar, medan ChatGPT gav en lång beskrivning i tredje person när jag frågade ´vad är chatgpt´.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 9 februari

Amerikanska riskkapitalbolag finansierar Kinas AI- och halvledarindustri

En nyligen publicerad kongressrapport från USA har funnit att amerikanska riskkapitalbolag delvis är ansvariga för att finansiera Kinas snabba tillväxt inom halvledar- och AI-industrin. Fem riskkapitalfonder – GGV Capital, GSR Ventures, Qualcomm Ventures, Sequoia Capital och Walden International – har injicerat miljarder dollar i kinesiska AI- och halvledarföretag kopplade till människorättsövergrepp och Folkets befrielsearmé (PLA). Mer än $1,9 miljarder gick till AI-företag som Megvii, Intellifusion, SenseTime, DeepGlint och Yitu, vilka alla har svartlistats av USA:s regering. Minst $1,2 miljarder gick till 150 halvledarföretag, med särskilt stöd till Semiconductor Manufacturing International Co. (SMIC).

Direktlänk Dela The Register fördjupade 9 februari

OpenAI utvecklar AI-assistent som kan ta kontroll över användarens enhet

OpenAI utvecklar enligt uppgift ett autonomt artificiellt intelligens (AI) assistent-system som kan ta kontroll över en användares enhet för att utföra uppgifter. Denna potentiella nya produkt rapporterades först av The Information. Generativa AI-system som ChatGPT och Googles Gemini är utformade för att generera mänsklika medier som text, bilder, ljud och video. Den nya AI-systemet skulle kunna använda användarnas enheter för att utföra begärda uppgifter. Detta kan dock innebära en potentiellt enorm integritetsrisk och representera ett kritiskt nytt cyberhot med globala implikationer.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 8 februari

Huawei-forskare föreslår ramverk för ´kroppslig artificiell intelligens´

Forskare från Huawei´s Noah´s Ark Lab i Paris har publicerat en förhandsgranskning av forskning som skisserar ett potentiellt ramverk för ´kroppslig artificiell intelligens´ (E-AI), vilket de menar är nästa steg mot artificiell allmän intelligens (AGI). Enligt forskarna kan stora språkmodeller, som OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini, inte förstå den verkliga världen eftersom de inte lever i den. De föreslår att AI-agenter behöver ha förmågan att interagera med den verkliga världen, vilket innebär att modellerna måste vara husade i någon form av ´kropp´ som kan uppfatta, agera, minnas och lära.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 7 februari

Molnmarknaden växer tack vare generativ AI

Molndatormarknaden, som drabbades av betydande nedgångar 2023, har återhämtat sig bortom analytikernas förväntningar, främst tack vare implementeringar av generativ AI. Synergy Research Group förutspår ´enorma årliga ökningar´ i molnutgifterna och förväntar sig att den årliga utgiften snart kommer att nå 500 miljarder dollar. Google Cloud och Microsoft visade starkare årlig tillväxt, medan marknadsandelen för Amazon Web Services sjönk något till 31%. Sammantaget håller de tre hyperskalarna 67% av den globala marknadsandelen.

Direktlänk Dela Channel Futures fördjupade 7 februari

iFlytek planerar att uppgradera sin Spark-modell för att nå OpenAI GPT4-Turbo-nivå

Under iFlyteks årliga företagssamling 2024 meddelade ordförande Liu Qingfeng planer på betydande uppgraderingar av deras Spark-storleksmodell. Målet är att nå den nuvarande prestandanivån för OpenAI´s GPT4-Turbo under första halvåret. Sedan dess första utgivning den 6 maj 2023 har iFlytek´s Spark-modell kontinuerligt uppgraderats, med den nuvarande versionen V3.5. Rapporterat är Spark V3.5 nära prestandanivån för GPT-4 Turbo, överträffar det även på områden som språkförståelse och matematiska förmågor. iFlytek har samarbetat med Huawei för att utveckla en självständigt kontrollerbar databas för stora modeller, kallad ´Feixing No.1´, som utnyttjar Huaweis Ascend-ekosystem.

Direktlänk Dela Pandaily fördjupade 7 februari

Huawei prioriterar tillverkning av AI-chip över Mate 60-telefoner

Huawei planerar att öka tillverkningen av sitt AI-chip, Ascend 910B, på bekostnad av produktionen av sina Mate 60-telefoner i minst en anläggning. Produktionsnivåerna i anläggningen har varit låga, därför planerar företaget nu att prioritera AI-chipet. Efterfrågan på Ascend-chip, som hjälper till att träna AI-modeller, har ökat inom landet. Genom att fördröja produktionen av chip till Mate 60 kan Huawei fokusera på att förbättra antalet användbara och säljbara chip från anläggningen. Kinesiska AI-företag har svårt att få tag på eftertraktade AI-chip som Nvidias H100 efter att USA infört restriktioner för chipexport.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 februari

Apple planerar att avslöja stora AI-planer senare i år, säger Tim Cook

Apple VD Tim Cook har meddelat att företaget har stora planer för artificiell intelligens (AI) som de kommer att dela senare i år. Kommentarerna kommer när Apples stora teknikrivaler drar nytta av sina tidiga drag inom tekniken. Cook tillkännagav att Apples försök inom generativ AI skulle börja snart. Detta kommer efter lanseringen av Vision Pro-headsetet till ett pris av $3,500 och företagets starka kvartalsresultat som överträffade analytikernas förväntningar. Det är dock avslöjandet att Apple kommer att avslöja sina generativa AI-ansträngningar i år som utan tvekan har upphetsat investerarna mest.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 2 februari

iFlytek lanserar uppgraderad AI-modell med kapabiliteter jämförbara med OpenAI:s GPT-4

Kinesiska teknikjätten iFlytek presenterade på tisdagen en uppgraderad AI-modell, Xinghuo 3.5, med kapabiliteter nästan lika med OpenAI:s globala topp-AI-modell GPT-4. Enligt Liu Qingfeng, ordförande för iFlytek, gör detta det möjligt för den inhemska industrin att bryta teknik sanktionerna som införts av USA. Den nya Xinghuo 3.5 AI-modellen har språk- och matematikkapabiliteter som överträffar GPT-4, medan dess multi-mode och kodningskapabiliteter är över 90 procent av GPT-4-nivån. iFlytek:s AI-modell används för närvarande av 350 000 utvecklare, varav 220 000 är företag.

Direktlänk Dela Shine.cn fördjupade 30 januari

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet. Den kinesiska regeringen har godkänt över 40 AI-modeller under de senaste sex månaderna, enligt lokala medierapporter som Reuters citerar, då teknikföretag försöker ta igen förlorad mark mot amerikanska rivaler som OpenAI. Bland dessa finns 14 nya stora språkmodeller (LLM:er) som godkänts för offentligt bruk bara under den senaste veckan. I täten för detta ´krig´ ligger Baidu, en sökmotorjätte ibland kallad ´Kinas Google´. Företaget har släppt en ChatGPT-rival som heter ´Ernie Bot´ som, efter en skakig start, nu säger att den har över 100 miljoner användare och kan mäta sig med OpenAI:s GPT-4-modell.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 januari

LEAP 2024 förväntas bli rekordstor teknikevent i Saudiarabien

LEAP 2024, en stor teknikevent, kommer att äga rum på Riyadh Exhibition and Convention Center, Malham, från 4 till 7 mars 2024. Detta blir det tredje året för detta banbrytande teknikevent i Saudiarabien, som syftar till att fortsätta driva landets teknologi-drivna omvandling. LEAP 2024 kommer att bygga på de över 9 miljarder dollar i avtal som ingicks 2023, och förväntas locka en rad stora sponsorer. Över 1 000 globala experter kommer att utforska innovativa lösningar inom sju fokusområden, och mer än 180 länder förväntas delta i det fyra dagar långa eventet.

Direktlänk Dela Joy Online fördjupade 24 januari

USA:s kamp mot Kinas teknologi kan vara ineffektiv och kontraproduktiv

USA:s handelsdepartement har skärpt restriktionerna för försäljning av amerikanska halvledare till Kina. Men Nvidia, världens mest värdefulla chip-tillverkare, har börjat utveckla en ny AI-chip för den kinesiska marknaden, vilken inte omfattas av restriktionerna. Detta har lett till att USA:s femåriga kampanj mot kinesisk teknologi har intensifierats. Företag som Nvidia och ABB har utfrågats i kongressen om sina affärer i Kina. Trots detta är det troligt att USA kommer att skärpa sina exportkontroller på AI-chips, vilket kan leda till att Kina utvecklar en mer sofistikerad industri.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 21 januari

OpenAI:s Sam Altman söker miljarder för att bygga nätverk av chipfabriker

OpenAI:s Sam Altman, som tidigare försökte samla in miljarder dollar i nya investeringar, planerar nu att bygga ett stort nätverk av chipframställningsanläggningar. Altman försökte tidigare samla in pengar i Mellanöstern för ett nytt företag som skulle utmana NVIDIAs dominans inom AI-chip. Detta företag skulle inte bara erbjuda ett lågkostnadsalternativ till NVIDIA utan också kraftigt minska OpenAI:s kostnader för att skaffa chip. Nu rapporterar Bloomberg att Altman specifikt siktar på att etablera ett nätverk av dedikerade fabriksenheter genom att söka enorm finansiering från globala investerare, inklusive Abu Dhabis G42 och Japans SoftBank.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 19 januari

LEAP 2024 förväntas locka rekordbrytande 172 000 besökare, fokus på generativ AI

Arrangörerna för LEAP 2024, teknikevenemanget i Saudiarabien, förutser ett rekordbrytande antal besökare på över 172 000 när evenemangets tredje upplaga startar den 4 mars på Riyadh Exhibition and Convention Center. Fyra dagars showen kommer i år att skärpa sitt fokus på generativ artificiell intelligens (GAI). DeepFest, som samarrangeras med LEAP och hålls i partnerskap med Saudi Data & Artificial Intelligence Authority (SDAIA), är tillbaka och större än någonsin med över 120 företag som redan bekräftat att de ska delta. Efter framgången med LEAP 2023, där investeringsavtal på plats översteg 9 miljarder dollar, förutspås LEAP 2024 fortsätta slå teknikindustrins evenemangsrekord.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 19 januari

AI förbättrar prognoser för cykloner i Queensland

Cyklonprognoser får ett lyft från artificiell intelligens (AI) som kan förutsäga riskerna för dessa extrema väderhändelser med ökad noggrannhet. Invånare i Queensland har nu extra sätt att övervaka riskerna via online trackers som förutser den potentiella banan för cyklonen. Enligt Bureau of Meteorology är sannolikheten att ett lågtryckssystem i Korallhavet bildar en cyklon 60% till nästa tisdag. Om den bildas kommer cyklonen att få namnet Kirrily. Andra väderbyråer, som det välrenommerade European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF), har en tydlig cyklon som bildas till nästa fredag. Prognoser genererade av maskininlärning blir allt mer tillgängliga för allmänheten.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 januari

Global studie om Robothundar med Artificiell Intelligens Marknad 2024

En global studie om marknaden för robothundar med artificiell intelligens har lanserats. Studien ger intressenter en omfattande inblick i marknadslandskapet och fungerar som en guide för dem. Rapporten är baserad på en robust forskningsmetodik som säkerställer tillförlitligheten och precisionen av den presenterade informationen. Marknadssegment, applikationer och nyckelspelare undersöks noggrant, vilket ger en helhetsbild. Rapporten granskar också kvalitativa aspekter som marknadstrender, utmaningar och möjligheter.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 16 januari

Forskningsrapport om Edge Computing och Machine Learning-marknaden ger översikt och spårar senaste utvecklingar

Forskningsrapporten om Edge Computing och Machine Learning-marknaden tillhandahåller all information relaterad till branschen. Det ger en översikt över marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar, utvecklingar och produktionsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av företag och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten kastar ljus på de största marknadsaktörerna som blomstrar på marknaden; det spårar deras affärsstrategier, ekonomiska status och kommande produkter. Baserat på nuvarande marknadsutveckling inkluderar rapporten en analys av hur aktiviteter som fusioner formar marknadens framtid.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 14 januari

Telefonföretag som aktivt deltar i AI-racet

Artikeln utforskar en lista över telefonföretag som aktivt deltar i AI-racet. Artificiell intelligens (AI) har blivit en omvandlande kraft i olika branscher, och mobiltelefonsektorn är inget undantag. Telefonföretag över hela världen integrerar alltmer AI-teknik i sina enheter för att förbättra användarupplevelser, förbättra funktionaliteten och förbli konkurrenskraftiga i det snabbt utvecklande tekniklandskapet. Telefonföretag investerar kraftigt i AI-forskning och utveckling för att leverera innovativa funktioner, förbättrad prestanda och personliga upplevelser.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 14 januari

AI förändrar vår syn på planeten och mänsklighetens roll

Artificiell intelligens (AI) kan radikalt förändra vår förståelse av planeten och människans roll på den, enligt Giulio Boccaletti, vetenskaplig chef för Euro-Mediterranean Center on Climate Change. AI har visat sig vara mer exakt i väderprognoser än traditionella metoder. Dessutom kan AI hjälpa oss att förutse hur landskapets biomassa förändras över tid, utveckla tidiga varningssystem för brand och översvämningar, och förutse ekonomiska effekter av klimatförändringar. Boccaletti betonar dock att när forskningsresurser är i privata händer, måste politiker säkerställa att dessa verktyg och den information de genererar blir tillgängliga för världssamfundet.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 14 januari

Sydkoreanska företag utnyttjar AI-teknikens smidighet för att forma system som svarar på lokala behov. Företag har tränat AI-modeller med data rika på koreansk språk och kultur. Sydkoreanska företag säger att de bygger AI för thailändska, vietnamesiska och malaysiska publik. Andra siktar på kunder i Brasilien, Saudiarabien, Filippinerna, inom branscher som medicin och apotek. Detta har väckt förhoppningar om att AI kan bli mer mångsidig, fungera på fler språk, anpassas till fler kulturer och utvecklas av fler länder.

The Telegraph India fördjupade 8 januari

Författare stämmer Microsoft och OpenAI, ny AI-teknik presenteras på CES 2024

Författare stämmer Microsoft och OpenAI för påstått missbruk av deras verk i AI-utbildning, med anklagelser om upphovsrättsintrång för inkludering av deras böcker i OpenAIs GPT-modell. BrainChip och NVISO avslöjar ett AI-system för förbättrad mänsklig interaktion på CES 2024. Google DeepMind presenterar AutoRT för att förbättra AI-robotars beteende i hemmiljöer. Apple förbättrar Siri med AI ´specialförmåga´ för att konkurrera med ChatGPT. Aiello´s AI-plattform revolutionerar gästfriheten genom att ta itu med språkbarriärer och arbetskraftsbrist.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 6 januari

Studie av Globala Generative Pre-trained Transformer (GPT) Industri Trendar och Framtida Möjligheter

Denna rapport syftar till att ge en omfattande studie av marknaden för Generative Pre-trained Transformer (GPT), inklusive dess omfattning, nyckelkomponenter och fördelarna den erbjuder för att förstå marknadsdynamiken och främja tillväxt. Rapporten innehåller en analys av marknadstrender, konkurrenslandskapet, konsumentbeteende och branschinsikter. Rapporten inkluderar också en SWOT-analys och identifierar tillväxtmöjligheter. Nyckelspelare på GPT-marknaden inkluderar OpenAI, Microsoft, Google, Baidu, Alibaba, Huawei och IBM.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 4 januari

Statligt stödda AI-företag växer globalt

Under de senaste veckorna 2023 har flera statligt stödda artificiella intelligens (AI) företag lanserats globalt. Abu Dhabi lanserade AI71, som kommer att kommersialisera deras stora språkmodell (LLM), Falcon. Mistral, en fransk modellbyggare, meddelade en finansieringsrunda på 400 miljoner dollar. Krutrim, en indisk startup, avtäckte Indiens första flerspråkiga LLM. Dessa företag strävar efter att bli nationella AI-mästare, och konkurrerar globalt med företag som OpenAI. Samtidigt har länder som USA och Kina lovat att investera 40-50 miljarder dollar vardera i AI, och andra länder följer efter för att inte hamna efter i teknologiracet.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 1 januari

AI-praktikplatser tillgängliga i Kanada

Det finns flera möjligheter till praktikplatser inom AI i Kanada. Dessa praktikplatser erbjuder värdefull erfarenhet och möjlighet att fördjupa förståelsen för AI-teknik. Bland de tillgängliga praktikplatserna finns AI Research Intern på Samsung Research America i Toronto, AI/ML Intern på Shopify i Ottawa, AI Engineer Intern på Huawei Canada i Markham, AI Developer Intern på IBM i Toronto, AI Intern på Element AI i Montreal, AI Research Intern på Borealis AI i Edmonton, AI Software Engineer Intern på Microsoft i Vancouver, AI Analyst Intern på Deloitte i Toronto, AI Lab Intern på Scotiabank i Toronto och AI Intern på Accenture i Toronto.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 26 december

Forskare utvecklar modell för att lösa geometriska problem med hjälp av stora språkmodeller

Forskare från Huawei Noah´s Ark Lab, The University of Hong Kong och The Hong Kong University of Science and Technology har börjat utforska användningen av stora språkmodeller (LLMs) i matematiska problem, särskilt geometriska problem. Tidigare forskning har mestadels fokuserat på textbaserade problem, inte geometriska. Forskarna introducerade en multimodal geometridataset kallad Geo170K och en modell vid namn G-LLaVA, som är mycket kapabel att lösa geometriska problem. G-LLaVA presterade exceptionellt bra, och överträffade till och med modeller som GPT4-V och Gemini Ultra.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 22 december

Marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning

En marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad utifrån produkttyp, slutanvändningsindustri och nyckelregioner. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Schneider Electric, Sas Institute Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm. Rapporten omfattar också utmaningar och risker på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

AI-genererad kampanj sprider pro-kinesiska budskap på YouTube

En AI-genererad kampanj sprider pro-kinesiska och anti-amerikanska budskap på YouTube, enligt en rapport från Australian Strategic Policy Institute. Kampanjen har genererat nästan 120 miljoner visningar och 730 000 prenumeranter sedan förra året. Videorna använder AI-genererade avatarer och röstöverföringar för att sprida budskap om att Kinas teknologi är överlägsen USA:s och att USA är dömt till ekonomisk kollaps. Kampanjen har även hyllat kinesiska företag som Huawei och kritiserat amerikanska företag som Apple. YouTube har svarat att de har stängt ner flera av kanalerna för att de bryter mot plattformens policy.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 december

Global marknad för artificiell intelligens förväntas växa till 2760,3 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas växa från 168,5 miljarder USD 2022 till 2 760,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 32,5%. AI är grunden för moderna datortekniska utvecklingar och skapar stort värde för både organisationer och konsumenter. Medan företag integrerar AI i sina verksamheter ökar behovet av snabbare och mer energieffektiv databehandling. Innovatörer utvecklar system baserade på neurala modeller inspirerade av den mänskliga hjärnan för att hantera denna ökande efterfrågan. AI-integration förväntas kraftigt påskynda ekonomisk framsteg.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 december

Livestream shopping blomstrar i Kina med hjälp av virtuella värdar

Livestream shopping tar fart i Kina, vilket driver utvecklingen av nya teknikprodukter som virtuella människostreamers och mobila datapaket. Enligt en analys av McKinsey ökade försäljningen via livestreaming e-handel med 19% under den senaste Singles Day-shoppingfestivalen i november, medan försäljningen via traditionell e-handel minskade med 1%. Företag testar nu livestreaming-värdar som är digitalt skapade människor. Tencent har lanserat en produkt som bara behöver en tre minuters video av en användare och 100 talade meningar för att bygga en virtuell avatar. Online-handelsjätten JD.com sade att dess Yanxi virtuella ankare produkt - baserad på företagets AI-modell - användes i livestreaming-sessioner för mer än 4 000 varumärken under Singles Day i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 december

Livestreamingförsäljning tar fart i Kina, driver utveckling av nya teknikprodukter

Företag från Jo Malone London till kinesiska utbildningsföretaget New Oriental vänder sig till livestreamingförsäljning för att hålla kontakten med konsumenter i Kina och få dem att spendera pengar. Användningen av virtuella livestreamingvärdar var en trend som stack ut under årets Singles Day, enligt Xiaofeng Wang, huvudanalytiker på Forrester. Företag kombinerar också ChatGPT-liknande artificiell intelligens med livestreaming. Livestream shopping tar fart i Kina, vilket driver utvecklingen av nya teknikprodukter som virtuella människor och mobil datapaket. Det är ett försök att tjäna pengar och innovera i en av de få ljuspunkterna för en ekonomi som i stort sett växer långsammare.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 11 december

ChatGPT blir ´lat´, Acer misslyckas med RTX 4090-kylning, Huawei testar tum-sensorer, Ny GeForce RTX 3050-version

Användare av ChatGPT upptäckte att chattbotten kunde bli lat och till och med vägra att svara. OpenAI erkände problemet och sade att beteendet hade bildats på egen hand, trots att AI:et inte hade uppdaterats sedan 11 november. Detta innebär att detta beteende inte är en konsekvens av några ändringar som utvecklarna gjorde, utan bildades på egen hand. OpenAI sade att de letar efter sätt att lösa problemet. Acer visade en GeForce RTX 4090 videokort med vätskekylning, men utan extern radiator och pump. Detta visade sig vara ineffektivt och kortet blev det mest bullriga och varma. Huawei kan äntligen byta till tum-bildsensorer. Insider Digital Chat Station säger att Huawei nu testar Sony IMX989 tum-sensorn. En ny version av GeForce RTX 3050 med 6 GB minne kan kosta endast $180-190. Det förväntas att den nya produkten kommer att släppas i januari, och produktionen av den nuvarande RTX 3050 8GB kommer att upphöra.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 9 december

Nvidias VD uttrycker förtroende för AI:s säkerhet trots etiska frågor

Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, en ledande tillverkare av AI-chip, uttrycker förtroende för att teknologin kommer att förbli säker trots de etiska frågorna kring AI-utvecklingen. Hans kommentarer kommer efter att AI-företaget OpenAI hamnade i kaos. Nvidia, som grundades 1993, har sett en stor ökning av sin aktiekurs tack vare efterfrågan på dess AI-chip. Företaget är dock inte ensamt i jakten på AI-chipmarknaden, då kinesiska telekomföretaget Huawei har uttryckt sin avsikt att göra AI till en integrerad del av sin strategi. Trots detta är Huang inte orolig för konkurrensen, och menar att den är bra för teknikens utveckling.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 6 december

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 december

Global rapport om marknaden för bärbar AI teknologi

En detaljerad rapport om den globala marknaden för bärbar artificiell intelligens (AI) har studerat både dagens ledande aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten innehåller en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den täcker också flera faktorer som marknadsstatus, viktiga marknadstrender, tillväxtprognos och tillväxtmöjligheter. Utmaningar som den globala marknaden för bärbar AI står inför analyseras på global och regional basis. Rapporten nämner flera nyckelspelare, inklusive Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Huawei och Intel utmanar Nvidia i kampen om bästa AI-chip

Huawei Technologies Co. och Intel Corp. är bland de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp. i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt Nvidias VD Jensen Huang. Han påpekade att dessa företag, tillsammans med en växande grupp av halvledarstartups, utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiell intelligensacceleratorer. Han nämnde också att Huawei har vuxit till att bli Kinas de facto chip-teknikmästare. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han träffade premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att konkurrera i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 6 december

Rapport om AI Edge Device-marknaden publicerad av Statsndata

Statsndata har publicerat en rapport om processen för insamling, analys och tolkning av data för marknaden för artificiell intelligens (AI) Edge Device. Rapporten visar hur företag samlar in, analyserar och tolkar sin marknadsdata, vilket hjälper företag att bättre förstå marknaden för AI Edge Device, identifiera kundbehov och preferenser samt bedöma industritävling. Några av de största företagen som påverkar denna marknad inkluderar Intel Corporation, Huawei Technologies, MediaTek, Xilinx, NVIDIA Corporation, Microsoft Corporation, Samsung Electronics, Imagination Technologies Limited och Google. Rapporten ger också en översikt över marknaden, inklusive definition, tillämpningar och utveckling, tillverkningsteknik.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

USA försöker avslöja AI-jättens kopplingar till Kina

Amerikanska spionorgan har varnat för det emiratiska företaget G42 och dess arbete med stora kinesiska företag som amerikanska tjänstemän anser vara säkerhetshot. G42, ett artificiell intelligens-företag som kontrolleras av Sheikh Tahnoon bin Zayed, misstänks av amerikanska tjänstemän för att dölja omfattningen av sitt arbete med Kina. Företaget har offentligt tillkännagett sin enorma tillväxt genom en stadig takt av pressmeddelanden, inklusive avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett 100 miljoner dollar-avtal med ett Silicon Valley-företag för att bygga vad företagen skryter kommer att vara ´världens största superdator´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 november

AIoT-marknadens tillväxtöversikt och CAGR-status 2023-2031

Marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på AIoT-marknadens storlek, segmentstorlek (huvudsakligen täcker produkttyp, applikation och geografi), konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja. Viktiga globala tillverkare av AIoT-marknaden inkluderar Hewlett Packard Enterprise, Amazon Inc., Sharp Global, Huawei Technologies Co. Ltd., Cisco Systems, Axiomtek, Pinnacle Solutions, Inc., NXP, Analog Devices Inc., och IBM Corporation.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 november

Nvidia rapporterar försening av ny AI-chip till kinesiska kunder

Nvidia har meddelat sina kinesiska kunder om en försening i lanseringen av en ny artificiell intelligens (AI) chip, känd som H20. Chippet är en del av en rad nya produkter utformade av det Kalifornien-baserade chipjätten för att följa de skärpta amerikanska exportreglerna. Denna försening kan potentiellt påverka Nvidias konkurrenskraft i Kina mot lokala konkurrenter som Huawei. Lanseringen av H20, som ursprungligen förväntades i november, har nu omplanerats till första kvartalet nästa år.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 25 november

Nvidias lansering av AI-chip i Kina försenas till nästa år

Nvidia har meddelat sina kunder i Kina att lanseringen av en ny artificiell intelligenschip, designad för att följa amerikanska exportregler, försenas till första kvartalet nästa år. Chipet i fråga är H20, det mest kraftfulla av tre Kina-fokuserade chip som Nvidia har utvecklat för att följa nya amerikanska exportrestriktioner. Fördröjningen kan komplicera Nvidias ansträngningar att behålla marknadsandelar i Kina mot lokala rivaler som Huawei. Källor nämner problem med serverproducenter som integrerar chipet som orsak till förseningen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Prediktiv analys och maskininlärningsmarknad: senaste forskningsrapport 2024

Prediktiv analys och maskininlärningsmarknaden har upplevt en konsekvent stark tillväxt, främst drivet av framväxande marknader, globalisering, ekonomiska förhållanden, konsumentefterfrågan, tekniska framsteg och regulatoriska förändringar. Marknaden, som är dynamisk och snabbt utvecklande, hänvisar till en uppsättning programvaruprogram som syftar till att hjälpa organisationer i olika branscher att strömlinjeforma och optimera sina inköpsverksamheter. De ledande företagen på marknaden inkluderar Alibaba Group, Alteryx, Globe Telecom, Inc., IBM, SAS Institue Inc., Baidu, MakinaRocks Co., Ltd., RapidMiner, 4Paradigm, Schneider Electric, Huawei och Qlik.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 november

China Unicom förbättrar kundtjänst med AI-teknik

China Unicom har stått inför stora utmaningar med att driva ett centraliserat kundkontaktcenter för användare i 31 provinser i Kina. De har nu implementerat AI-teknik, särskilt GenAI, för att förbättra kundupplevelsen och effektiviteten. AI-tekniken har förbättrat röstigenkänning och semantisk igenkänning, vilket har ökat kundnöjdheten till 98%. Den har också minskat den genomsnittliga samtalstiden med 28 sekunder och minskat antalet upprepade samtal inom 2 timmar med 2,85%. Genom att använda AI har China Unicom även kunnat minska kostnaderna för kontaktcentret, vilket har gett dem en total fördel värd 600 miljoner CNY.

Direktlänk Dela Developingtelecoms.com fördjupade 22 november

Huawei fokuserar på AI och hållbarhet på GITEX Global 2023

Dr. Alaa ElShimy, VD och Senior Vice President för Huawei Enterprise Business Group, Mellanöstern och Centralasien, diskuterade Huaweis AI-förmågor och behovet av reglering av Gen AI under GITEX Global 2023. Han belyste också företagets marknadsprestanda under de senaste 12 månaderna. Huawei visade upp sina lösningar inom AI och molnet, inklusive Pangu 3.0 och skräddarsydda AI-modeller för olika industrier. ElShimy betonade också Huaweis engagemang för hållbarhet och digital kraft, med fokus på produktion av grön energi.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 21 november

Googles AI-system GraphCast förutspår vädret mer exakt än traditionella metoder

Forskare vid Googles DeepMind har utvecklat ett AI-system, GraphCast, som kan förutse vädret över hela världen upp till 10 dagar framåt mer exakt än traditionella prognosmetoder, enligt en studie publicerad i tidskriften Science. GraphCast var mer precist än det nuvarande ledande prognossystemet som drivs av European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) i över 90% av de 1 380 utvärderingsmetrikerna som testades. GraphCast fungerar genom att använda en maskininlärningsteknik som kallas grafneurala nätverk och tränades på över 40 års väderdata från ECMWF.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 16 november

Framtida teknologitrender: AI-demokratisering, TinyML, GANs och Blockchain

Maskininlärning (ML) är en kärnkomponent i teknologisk innovation. Den senaste utvecklingen inkluderar TinyML, som tillåter komplexa beräkningar på små enheter, och demokratisering av AI genom no-code modellering, vilket gör AI tillgängligt för en bredare publik. Andra framsteg inkluderar Generative Adversarial Networks (GANs) för att skapa realistisk, syntetisk data och kombinationen av blockchain med ML för att öka datatransparens och integritet. Dessutom används prediktiv analysprogramvara för att förutsäga konsumentbeteende, optimera verksamhet och förhindra risker.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 16 november

AI och ML innovationer förbättrar prestanda i Open RAN mMIMO

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) kommer att spela en avgörande roll i att förbättra prestanda i Open RAN Massive MIMO (mMIMO) lösningar, enligt globala teknikintelligensföretaget ABI Research. Företag som DeepSig visar redan att AI-drivna program kan förbättra effektiviteten i Open RAN mMIMO. AI och ML tekniker, tillsammans med andra innovationer inom energieffektivitet och GPU acceleration, kommer att påskynda prestandaförbättringar närmare traditionella RAN-nätverk.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 15 november

Framsteg inom neurovetenskap, AI och 5G-teknologi

Neurovetenskap har möjliggjort att ´läsa´ människors tankar i årtionden genom att analysera blodflödet i hjärnan med en fMRI-skanner. Nyare forskning har använt generativa AI-verktyg, som Stable Diffusion och GPT, för att skapa mer realistiska rekonstruktioner av filmer och podcasts baserade på neural aktivitet. Google DeepMinds väder-AI kan förutse extremt väder snabbare och mer exakt. Modellen, kallad GraphCast, baserar sina förutsägelser på fyra decennier av historiska väderdata. Huawei chockade världen i augusti när det började sälja en ny flaggskeppstelefon, Mate 60 Pro, komplett med en ny 5G-chip, trots att företaget har blockerats från att källa 5G-chip eller arbeta med chipfabriker utanför Kina sedan 2020.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 15 november

Google DeepMind introducerar banbrytande AI-verktyg för väderprognoser

Google DeepMind har introducerat GraphCast, en banbrytande maskininlärningsmodell för väderprognoser. Denna AI-verktyg markerar ett betydande framsteg, med mer exakta och snabba prognoser än befintliga metoder, utmanande de konventionella numeriska väderprognosmodellerna (NWP). GraphCast fungerar effektivt på en vanlig dator, till skillnad från NWP-modeller som kräver superdatorer. GraphCast har utvecklats i DeepMinds London-labb och har tränats med historiska globala väderdata från 1979 till 2017. Dess prediktiva förmågor sträcker sig upp till 10 dagar framåt, och erbjuder prognoser på mindre än en minut.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 15 november

Google DeepMinds AI-modell förbättrar väderprognoser

Google DeepMinds AI-företag har utvecklat en maskininlärningsmodell, GraphCast, som överträffar traditionella verktyg och andra AI-metoder för väderprognoser. GraphCast kan köras från en vanlig dator och ger mer exakta prognoser än konventionella modeller på bara några minuter. Modellen är utbildad med hjälp av uppskattningar av globalt väder från 1979 till 2017 och använder den ´aktuella´ globala väderstatusen och väderuppskattningar från 6 timmar tidigare för att förutse vädret 6 timmar framåt. GraphCast kunde göra prognoser upp till 10 dagar framåt på mindre än en minut, vilket var mer exakt än ECMWF:s High RESolution prognossystem (HRES).

Direktlänk Dela Nature fördjupade 14 november

Googles AI-drivna väderprognosmodell överträffar traditionella regeringsmodeller

En ny datormodell för att förutsäga väder skapad av Google och drivs av artificiell intelligens (AI) presterar konsekvent bättre och är många gånger snabbare än regeringsmodeller som har existerat i årtionden och involverat hundratals miljoner dollar i investeringar, enligt en studie publicerad på tisdagen. Google-modellen visade till och med överlägsen noggrannhet jämfört med den ´europeiska modellen´, allmänt ansedd som guldstandarden. Studien, publicerad i tidskriften Science, visade att AI-modellen var mer exakt för prognoser för både dagligt väder och extrema händelser, som orkaner och intensiv värme och kyla. Googles DeepMinds AI-modell, som heter ´GraphCast´, utbildades på nästan 40 års historiska data och kan göra en 10-dagars prognos på sex timmars intervall för platser runt om i världen på mindre än en minut på en dator storleken av en liten låda. Det tar en traditionell modell en timme eller mer på en superdator storleken av en skolbuss att åstadkomma samma bedrift. GraphCast var cirka 10 procent mer exakt än den europeiska modellen på mer än 90 procent av de väderparametrar som utvärderades. AI-vädermodeller har dragit till sig allt mer uppmärksamhet från statliga väderbyråer på grund av deras hastighet, effektivitet och potentiella kostnadsbesparingar. Traditionella vädermodeller, som ´den europeiska´, som drivs av European Center for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) i Reading, Storbritannien, och ´den amerikanska´, av National Oceanic and Atmospheric Administration, gör prognoser baserade på komplexa matematiska ekvationer. Sådana modeller ligger till grund för prognoser och livräddande varningar över hela världen men är dyra att köra eftersom de kräver enorma mängder datorkraft. AI-modeller använder ett annat tillvägagångssätt. De tränas först för att känna igen mönster i stora mängder historiska väderdata, genererar sedan prognoser genom att ta in aktuella förhållanden och tillämpa det de lärde sig från de historiska mönstren. Processen är mycket mindre datorkrävande och kan slutföras på minuter eller till och med sekunder på mycket mindre datorer. Förmågan att lära sig av de växande arkiven av tidigare väderdata är en nyckelfördel med AI-modeller. ´Detta har potential att förbättra prognosnoggrannheten genom att fånga mönster och skalor i data som inte lätt representeras i explicita ekvationer´, skrev författarna, som utvecklade modellen, i studien. GraphCasts prestanda utvärderades mot den europeiska modellen inte bara för enskilda väderparametrar som temperatur, vind och tryck, men också vid prognoser av extrema händelser inklusive tropiska cykloner, atmosfäriska floder, värmeböljor och kyla. Forskare har uttryckt oro över förmågan hos AI att korrekt förutsäga extremt väder, delvis eftersom det finns relativt få sådana händelser att lära av i det förflutna. Ändå minskade GraphCast cyklonprognosspårfel med cirka 10 till 15 miles vid en ledtid på två till fyra dagar, förbättrade prognoser av vattenånga förknippad med atmosfäriska floder med 10 till 25 procent och gav mer exakta prognoser av extrem värme och kyla fem till 10 dagar i förväg. ´Konventionell visdom skulle säga att användning av [AI] kanske inte gör det lika bra på det sällsynta, ovanliga. Men det verkade göra det bra på det´, sa Peter Battaglia, forskningsdirektör på Google DeepMind och en av studiens medförfattare, i en intervju. ´Vi tror att detta också pekar på det faktum att modellen fångar något mer grundläggande om hur vädret faktiskt utvecklas över tid snarare än att bara leta efter mer ytliga mönster i data.´ Hill varnar för att studien ´förstärker uppfattningen att för de flesta händelser kan skickliga prognoser göras´, men resultaten eliminerar inte frågor om AI: s effektivitet vid prognoser av extrema händelser. ´Studien beskriver några ganska breda, aggregerade statistik över extremt väderprognosfärdighet, vilket signalerar hur väl modellen presterar över många händelser, men ger inte nödvändigtvis detaljer om hur den presterar på någon enda extrem händelse´, sa han. Andra utmaningar kvarstår innan AI-modeller som GraphCast pålitligt kan användas i operativ prognos. Till exempel kan globala AI-modeller på grund av begränsningar i träningsdata och tekniska begränsningar ännu inte generera prognoser för lika många parametrar eller lika detaljerade som de från traditionella modeller. Det gör AI-modellerna mindre användbara för att förutsäga mindre fenomen, som åskväder och flash flooding, eller större vädersystem som kan producera stora skillnader i nederbördsmängder över små avstånd. Meteorologer måste också lära sig att lita på AI-modeller vars inre funktioner är mindre transparenta än traditionella. ´En viktig roll för prognosmakare är att tolka och kommunicera information till partner, en uppgift som blir mer utmanande av bristen på verktyg för att bestämma varför en AI-modell gör den prognos den gör´, sa Jacob Radford, forskare inom datavisualisering vid Cooperative Institute for Research in the Atmosphere vid Colorado State University, i ett e-postmeddelande. ´Dessa modeller är fortfarande i sin linda och förtroende måste fortfarande utvecklas inom både forsknings- och prognosmakargemenskapen innan operativ användning övervägs.´ De flesta experter, inklusive studiens författare, håller med om att traditionella modeller inte är på väg att ersättas av AI-modeller, som fortfarande är beroende av de äldre modellerna för att tillhandahålla träningsdata och för att generera de aktuella förhållanden de använder som utgångspunkt för att göra en prognos. ´Vårt tillvägagångssätt bör inte betraktas som en ersättning för traditionella väderprognosmetoder, som har utvecklats i årtionden, noggrant testats i många verkliga sammanhang och erbjuder många funktioner vi ännu inte har utforskat´, skrev författarna. ´Snarare bör vårt arbete tolkas som bevis på att [AI-väderprognos] kan möta utmaningarna med verkliga prognosproblem, och har potential att komplettera och förbättra de nuvarande bästa metoderna.´ Stora teknikföretag inklusive Google, Microsoft, Nvidia och Kina-baserade Huawei har gjort snabba framsteg inom AI-vädermodellering de senaste två åren. Alla fyra företagen har publicerat akademiska artiklar som hävdar att deras globala AI-modeller presterar minst lika bra som den europeiska modellen. Dessa påståenden bekräftades nyligen av forskare vid ECMWF. I september spikade AI-modeller utvecklade av Google, Nvidia och Huawei spårprognosen för orkanen Lee en vecka i förväg. Lee intensifierades snabbt till en kategori 5-orkan i Atlanten öster om Karibien, försvagades sedan innan den slutligen landade i Nova Scotia med en styrka motsvarande en tropisk storm. ECMWF hade börjat publicera prognoser från alla tre modeller på sin webbplats bara en dag efter att Lee först utvecklades till en tropisk storm. NOAA-anslutna Cooperative Institute for Research in the Atmosphere vid Colorado State University kommer att lansera en liknande webbplats i början av december, enligt Radford. Under tiden meddelade U.K. Met Office nyligen ett samarbete med forskare vid Alan Turing Institute i Storbritannien för att utveckla AI-prognosmodeller ´för att förbättra prognosen för vissa extrema väderhändelser, som exceptionellt regn eller påverkande åskväder, med ännu större noggrannhet´, sa Met Office i ett uttalande. Och tidigare denna månad tillkännagav Google en annan AI-modell som kan göra mer lokaliserade prognoser av nederbörd, temperatur och andra parametrar upp till 24 timmar med direkta observationer från vädersensorer som utgångspunkt. Förutom modellering används AI också för att förbättra kommunikationen och tolkningen av väderprognoser. NOAA meddelade förra månaden att de använde AI för att automatisera översättning av väderprognoser till spanska och kinesiska, och att fler språk skulle följa, medan det privata väderföretaget Tomorrow.io har utvecklat en AI-assistent vid namn ´Gale´ för att hjälpa företagskunder att tolka väderprognoser för specifika användningsfall.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 14 november

DeepMinds AI överträffar traditionella väderprognoser

Forskare vid Googles AI-enhet DeepMind i London har utvecklat en AI-baserad vädermodell som har visat sig vara överlägsen traditionella modeller i att förutsäga väderförhållanden. Modellen, kallad GraphCast, kunde exakt förutsäga landfall för orkanen Lee 10 dagar innan den slog till. Enligt en artikel publicerad i Science, överträffade DeepMinds modell prognoser från Europeiska centrumet för medellångsiktiga väderprognoser (ECMWF) över 90% av mer än 1300 atmosfäriska variabler som fuktighet och temperatur. Dessutom kunde DeepMind-modellen köras på en bärbar dator och ge en prognos på under en minut, medan konventionella modeller kräver en gigantisk superdator.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 14 november

Den amerikanska regeringen har nyligen skärpt restriktionerna för export av högkvalitativa AI-chips till Kina. Nvidia, för andra gången, försöker göra ändringar för att fortsätta sälja sina GPU:er i Kina utan att bryta mot de nya reglerna som Washington har satt. Nvidia planerar nu att tillverka chips skräddarsydda för kinesiska kunder. Detta antyder att företaget inte vill förlora de rapporterade över 5 miljarder dollar värt av avancerade chip-beställningar i Kina. Nvidia har rapporterat arbetat på tre nya chips avsedda för den kinesiska marknaden. Dessa kallas HGX H20, L20 och L2.

The Times of India fördjupade 12 november

Veckans AI-läsning och samhällsfokus på Nidhi Anarkat

Författaren delar veckans intressanta AI-läsningar och videoklipp. Han uppmärksammar även arbetet som utförs av Nidhi Anarkat, som arbetar med Navgurukul, en ideell organisation som hjälper flickor från underprivilegierade bakgrunder att lära sig programmering och bryta sig in i mjukvarujobb. Dessa jobb kan vara livsförändrande, och hjälper till att lyfta familjer ur fattigdom. Nidhi kommer att gästpostera i nyhetsbrevet om Navgurukuls arbete. Författaren uppmanar också läsare att presentera sig och sitt arbete för att möjligtvis bli presenterade i framtida inlägg.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 november

Bransch för artificiell intelligens i Kina lider av brist på kvalificerad arbetskraft

För varje fem nya jobb inom artificiell intelligens (AI) i Kina finns det endast två kvalificerade arbetstagare, enligt en rapport från Maimai. Den ökande efterfrågan drivs av konkurrensen mellan kinesiska teknikföretag, inklusive ByteDance, Alibaba, Tencent och Huawei, som lanserar sina stora språkmodeller och AI-applikationer. ByteDance hade det största behovet bland sina konkurrenter, med flest öppningar för AI-jobbsökare under de senaste tre åren. Genomsnittslönen för AI-talanger har ökat med mer än 6% sedan förra året till 46 518 yuan.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 7 november

Huawei kan vinna marknadsandelar från Nvidia tack vare USA:s försäljningsbegränsningar

USA:s begränsningar på försäljningen av avancerade artificiella chip från Nvidia till Kina skapar möjligheter för Huawei att vinna marknadsandelar. Källor säger att Huawei i år vann en betydande AI-chiporder från det kinesiska techjätten Baidu. Huawei, mest känt globalt för sina telekom- och smartphoneverksamheter, har under de senaste fyra åren byggt upp en AI-chiplinje. Företaget lanserade sitt Ascend 910-chip 2019 som en del av en strategi för att bygga upp en full-stack AI-portfölj och bli en leverantör av beräkningskraft. Trots detta lyckades chippet inte utmana Nvidias dominans både inom och utanför Kina.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 7 november

Marknaden för artificiella intelligenschip förväntas nå $383,7 miljarder till 2032

Den globala marknaden för artificiella intelligenschip värderades till $14,9 miljarder 2022 och förväntas nå $383,7 miljarder till 2032, med en årlig tillväxttakt på 38,2% från 2023 till 2032, enligt en rapport från Allied Market Research. Rapporten ger en detaljerad analys av marknadens nuvarande behov och framtida utsikter. Marknaden analyseras över hela världen och belyser flera faktorer som påverkar marknadens prestanda i olika regioner. Några av de framstående aktörerna på den globala marknaden för artificiella intelligenschip inkluderar Graphcore Ltd, Groq, Gyrfalcon Technology Inc, Horizon Robotics, Inc och Huawei Technologies Co. Ltd.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 7 november

Kai-Fu Lee lanserar 01.AI för att utveckla kinesiska språkmodeller

Den kinesiska datavetaren Kai-Fu Lee, känd för sin bästsäljare AI Superpowers, har lanserat ett nytt företag kallat 01.AI. Företaget syftar till att utveckla en stor språkmodell (LLM) speciellt utformad för den kinesiska marknaden. Lees motivation för att starta 01.AI kommer från det faktum att Kina inte har tillgång till OpenAI och Googles LLMs. Som svar på detta behov har Lee och hans team på 01.AI släppt sin första modell, den öppna källkoden Yi-34B. Med framgångsrik insamling av pengar, talanganskaffning och planer på att tjäna pengar, strävar 01.AI efter att bli ett ekosystem som främjar applikationsutveckling med hjälp av sina LLMs.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 6 november

Global rapport om prediktiv analys och maskininlärningsmarknad 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision, ´Global Predictive Analytics And Machine Learning Market´ Storlek, andel, pris, trender, rapport och prognos 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och stora regioner. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer, och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19 utbrottets marknadspåverkan och situationen per region. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Schneider Electric, Sas Institue Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, Ibm, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu, 4Paradigm.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

IMDA och AI Verify Foundation lanserar utvärderingsmiljö för generativ AI

Infocomm Media Development Authority (IMDA) och AI Verify Foundation har lanserat en utvärderingsmiljö för generativ AI (Gen AI) för att stödja utvecklingen av betrodda generativa AI-produkter och avslöja potentiella luckor. Gen AI-utvärderingsmiljön kommer att använda en ny utvärderingskatalog för att fastställa gemensamma baslinjemetoder och rekommendationer för stora språkmodeller. IMDA inbjuder industrin att gemensamt bygga utvärderingsverktyg och kapabiliteter i utvärderingsmiljön. Nyckelmodellutvecklare som Google, Microsoft, Anthropic, IBM, Nvidia, Stability.AI och AWS har redan gått med.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 1 november

Qualcomm förväntas slå kvartalsprognoser, trots motvind

Smartphone-chipmakaren Qualcomm förväntas rapportera sina resultat för fjärde kvartalet på onsdag den 1 november. Analytiker förväntar sig en vinst per aktie på 1,91 dollar för kvartalet på intäkter på 8,52 miljarder dollar. Företaget förväntas slå fjärde kvartalets prognoser tack vare ökad efterfrågan från Android-smartphones, fortsatt uppbyggnad av sina Snapdragon 8 Gen 2-processorer och stark efterfrågan på Apples iPhone 15. Men observatörer ser motvind 2024 på grund av förlorad andel på Samsung och Huawei. Qualcomm introducerade nya AI-fokuserade chips för både datorer och smartphones förra veckan i ett försök att diversifiera sina erbjudanden.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 31 oktober

Regler behövs för att påskynda AI-adoption, säger Huawei-chef

Dr. Alaa ElShimy, VD och Senior Vice President för Huawei Enterprise Business Group, Mellanöstern & Centralasien, säger att regleringar behövs för att påskynda AI-adoption. Han nämner inga specifika regler men understryker vikten av att skapa en gynnsam miljö för AI-teknik.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 26 oktober

Kinesiska iFlytek gör framsteg inom AI och utmanar OpenAI’s GPT-3.5 med sin nya språkmodell Spark 3.0

Kinesiska teknikjätten iFlytek gör betydande framsteg inom AI-världen och har nyligen introducerat sitt senaste språkmodell, iFlytek Spark 3.0. Modellen, som lanserades i maj och blev tillgänglig för allmänheten i september, utmärker sig inom områden som textgenerering, logisk resonemang och kodning. Trots att det finns utmaningar, är iFlytek-teamet optimistiskt om att överträffa OpenAI’s GPT-4 till mitten av 2024. Samtidigt utnyttjar inhemska teknikjättar som Baidu och Alibaba restriktionerna för amerikanska AI-modeller i Kina och utvecklar lokala alternativ. iFlytek har också ingått ett samarbete med Huawei för att förbättra sina språkmodeller med Huaweis AI-chipekosystem.

Direktlänk Dela Chennai Print fördjupade 25 oktober

iFlytek lanserar ny stor skalamodellberäkningskraft baserad på Huawei Ascend-ekosystemet

Vid iFlytek Global 2024 Developer Festival tillkännagav iFlytek lanseringen av en ny oberoende och kontrollerbar stor skalamodellberäkningskraft i Kina, baserad på Huawei Ascend-ekosystemet. Målet med denna produkt är att starta stor skalamodellträning mot GPT-4. På scenen visade testerna att iFlytek Spark Model 3.0 och ChatGPT3.5 hade poäng på 85,1% respektive 84,3% på den engelska uppgiften. Ordföranden för iFlyTek, Liu Qingfeng, sa att den nya Spark-lösningen har vissa brister jämfört med GPT-4. Xu Zhijun, vice ordförande och roterande ordförande för Huawei Technologies, levererade också ett tal och sa att Huaweis uppdrag och vision är att föra den digitala världen till varje person, familj och organisation.

Direktlänk Dela Huawei Central fördjupade 24 oktober

Apple planerar att investera $1 miljard per år i generativ AI

Apple planerar att spendera $1 miljard per år för att utöka sitt engagemang i generativ artificiell intelligens (AI), enligt en rapport. Företaget använder redan AI för att förbättra bilder, men har ännu inte en specifik Gen AI-produkt som sina konkurrenter Microsoft och Google. Rapporten nämner Ajax, Apples mest avancerade stora språkmodell hittills, och rykten om Apple GPT, en chattbot liknande ChatGPT. AI-initiativ som Apple planerar att satsa stort på framöver kommer att ledas av John Giannandrea, företagets vice verkställande direktör för maskininlärning och AI-strategi. Apple vill integrera AI i Apple Music, Messages och Siri, och utforska användningen av AI i Xcode för att potentiellt hjälpa apputvecklare.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 23 oktober

Kinesisk halvledarinvesteringsfond välkomnar USA:s chipexportförbud

En partner vid en kinesisk halvledarinvesteringsfond har välkomnat USA:s regerings förbud mot vissa avancerade chiptyper att exporteras till Kina, och beskriver draget som ´fantastiska nyheter´ som kan stimulera ett inhemskt ekosystem. Chloe Wang, partner och vice VD vid Yang Cheng Fund, sa att hon inte blev förvånad över att USA fortsatte att förbjuda exporten av H100 och 800 till Kina. USA:s handelsdepartement kommer att förhindra försäljningen av vissa avancerade AI-chip till Kina, över oro att de kan användas för militära utvecklingsändamål. Detta kommer att begränsa exporten av chip-tillverkaren Nvidias A800 och H800-chip. Wang sa att fonden investerar i halvledarföretag, inklusive de inom AI-utbildning och självkörande fordonssektorer. Wang sa att det finns cirka 1 500 företag i Kina som är involverade i designen av integrerade kretsar (IC) och en ´brist´ på företag inom AI-chip-utbildningssektorn, med cirka 20 start-ups inom området. Kina vill öka sin databehandlingskraft med 50% till 2025, enligt en plan av flera kinesiska ministerier som tillkännagavs i oktober. USA:s regeringsförbud är utformat för att förhindra Kinas tillgång till avancerade halvledare ´eftersom de kan användas för militära användningar och modernisering´, sa USA:s handelssekreterare Gina Raimondo.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 oktober

Baidu introducerar uppgraderad version av AI-modellen Ernie 4.0

Den kinesiska teknikjätten Baidu presenterade en uppgraderad version av sin generativa AI-grundmodell, Ernie 4.0, vid sin årliga teknikkonferens Baidu World. Enligt företaget rivaliserar förbättringarna i Ernie 4.0 med OpenAI:s GPT-4-modell. Baidu CEO Robin Li demonstrerade Ernie 4.0 genom den konversationsassistent Ernie Bot. Ernie 4.0 har förbättringar som inkluderar förmågan att förstå nyanser och undertexter i konversationer och kan även syntetisera text, bilder och video från ett initialt prompt på några minuter. Tillgången till Ernie 4.0 är för närvarande endast på inbjudan, men företaget planerar att bredda tillgängligheten till företagsklienter och så småningom allmänheten.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 20 oktober

Alibaba och Tencent investerar i kinesisk AI-startup

Alibaba Group Holding Ltd. och Tencent Holdings Ltd. har deltagit i en finansieringsrunda på 300 miljoner dollar för Baichuan, ett av många kinesiska AI-startups som hoppas dra nytta av det ökade intresset för att utveckla tjänster liknande ChatGPT. Smartphone-tillverkaren Xiaomi Corp. deltog också i den tidiga finansieringsrundan för Baichuan, som startades i april av grundaren av sökmotorn Sogou och redan är en ´unicorn´ värderad till över 1 miljard dollar. Bolaget har nu över 170 anställda, inklusive ingenjörer från Google, Huawei Technologies Co. och Tencent.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 17 oktober

Global AI-reglering: Länder försöker balansera säkerhet och innovation

Regeringar världen över försöker skapa AI-regleringar för att främja säkerhet och rättvis användning samtidigt som innovation uppmuntras. USA har låtit teknikföretag skapa egna skydd kring AI, men lagstiftare hävdar att AI-reglering är nödvändig. Storbritannien vill undvika tunga regleringar som kan kväva innovation. EU har sedan 2021 arbetat mot att anta AI-lagen, vilket skulle vara den första AI-lagen i väst. Kina kräver att generativa AI-leverantörer genomgår en säkerhetsbedömning, och AI-verktyg måste följa socialistiska värderingar. Japan lutar mot mjukare regler för användning av AI. Brasilien har börjat utarbeta regler för AI. Israel föreslår reglering som fokuserar på ´ansvarsfull innovation´. Italien var det första västerländska landet att tillfälligt förbjuda ChatGPT.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 11 oktober

Global rapport om stora data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny rapport från Market Intelx ger en djupgående analys av den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom. Rapporten utvärderar marknaden baserat på historiska och prognostiserade marknadsdata, efterfrågan, applikationsdetaljer, pris trender och företagsandelar av de ledande branscherna efter geografi. Studien tillhandahåller data om de mest exakta intäktsskattningarna för hela marknaden och dess segment för att hjälpa industriledare och nya deltagare på denna marknad. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon, Microsoft.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

AI inom energimarknaden förväntas nå $19,8 miljarder år 2031

Artificiell intelligens (AI) inom energimarknaden uppskattades vara värd $4 miljarder år 2021 och förväntas nå $19,8 miljarder år 2031, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,4% mellan 2022 och 2031. Ökande molnbaserade lösningar och tillämpningar av robotik i återkommande och riskfyllda uppgifter bidrar till marknadstillväxten. AI används för att förbättra hanteringen av elnät, inklusive att förutse elbehov, optimera energidistribution och hantera nätstabilitet. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar ABB ltd., Accenture plc, Amazon Web Services Inc., Autogrid Systems, Inc., C3.ai, Centrica plc, Cisco Systems Inc., General Electric, HCL Technologies, Huawei Technologies Co., Ltd., IBM Corporation, Intel Corporation, Mitsubishi Electric och Schneider Electric och Senseye.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 10 oktober

Kina planerar att öka sin datorkraft med 50% till 2025

Kina planerar att öka sin datorkraft med 50% till 2025, enligt landets huvudministerier. Landet vill ha en datorkapacitet motsvarande 300 exaflops, en ökning från de nuvarande 197 exaflops. Ökad datorkraft kommer att krävas för att stödja applikationer inom industri, finans och utbildning. Kina vill också fokusera på områden som minneslagring och nätverk för dataöverföring och planerar att bygga fler datacenter. Kinesiska ministerier sade att säkerheten i leveranskedjan också kommer att stärkas.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 oktober

Marknadsundersökning för Big Data och Maskininlärning inom Telekom

En marknadsundersökningsrapport om Big Data och Maskininlärning inom Telekom ger viktig information för att stödja marknadstillväxten. Rapporten ger pålitlig data som hjälper kunder att fatta kritiska beslut. Några av de stora företagen som påverkar denna marknad inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft. Rapporten ger en översikt över marknaden, inklusive definitioner, applikationer, produktlanseringar, utvecklingar, utmaningar och geografier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

USA stramar åt exportrestriktioner mot Kina rörande halvledarutrustning och AI-chip

Förra året införde USA en exportbegränsning till Kina rörande vissa teknologier. Nu uppdateras det att eventuella kryphål i denna exportbegränsning kommer att analyseras och åtgärdas efter några slutgiltiga justeringar och granskningar. Biden-administrationen varnade Kina förra måndagen för den stundande implementeringen av exportrestriktionerna så tidigt som i oktober i år. Teknologierna i fråga är halvledarutrustning och avancerade AI-chip. Kina har nyligen infört en exportbegränsning för gallium och germanium, material som är avgörande för att skapa integrerade kretsar, LED-lampor, fiberoptik och andra inom sitt eget land. Droner är också en del av exportrestriktionerna som används i Ukraina-Ryssland-konflikten.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 6 oktober

Google presenterar Pixel 8 och Pixel 8 Pro med förbättrad AI-teknologi

Google presenterade på onsdagen sin nästa generation av Pixel-smartphones, som kommer att vara fyllda med fler artificiella intelligensverktyg som kan skriva bildtexter som också kan ändras av teknologin. Google låter varje användare bestämma om de vill tillåta att Bard interagerar med företagets andra tjänster, i ett försök att bemöta oro över att AI går igenom potentiellt känslig information. Google hoppas att de nya AI-funktionerna som lagts till i årets serie ska rättfärdiga en prisökning, med startpriserna för både Pixel 8 och Pixel 8 Pro ökande med 100 dollar jämfört med förra årets motsvarande modeller. Pixel 8 kommer att säljas för 700 dollar och Pixel 8 Pro för 1 000 dollar när de kommer ut i butikerna nästa vecka.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 4 oktober

Stor data och maskininlärning i telekommarknaden: Ny global marknadsundersökning publicerad

Global Market Vision har nyligen publicerat en marknadsundersökningsrapport om Big Data och maskininlärning i telekommarknaden. Rapporten innehåller viktig statistisk och analytisk data och täcker en översikt av segment och undersegment, inklusive produkttyper, applikationer, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala marknaden för Big Data och maskininlärning i telekom, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av den globala försörjningen och konsumtionen. Rapporten presenterar en intensiv systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyliga trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

AIoT-lösningar förväntas uppleva betydande tillväxt mellan 2023 och 2031, enligt 360 Research Reports

Enligt en ny marknadsstudie från 360 Research Reports förväntas den globala marknaden för lösningar inom ´Artificial Intelligence Of Things´ (AIoT) att växa avsevärt mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar marknadens storlek, egenskaper och tillväxt, och bryter ner den efter typ, tillämpning och konsumtionsområde för AIoT-lösningar. Bland de största tillverkarna av AIoT-lösningar finns Siemens AG, SoftBank Robotics Holding Corp, Google Inc, General Electric, Xiaomi Technology Co. Ltd, ABB Ltd, Apple Inc, Symantec Corporation, SK Telecom, CloudMinds, Analog Devices Inc, Cisco Systems, Fujitsu Ltd, Tellmeplus, Huawei Technologies Co. Ltd, STMicroelectronics och Baidu Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

EU ska utvärdera ekonomiska säkerhetsrisker med vissa teknologier

Europeiska unionen (EU) kommer att utvärdera potentiella risker med halvledar-, artificiell intelligens (AI), kvant- och bioteknikteknik för att bedöma om dessa tekniker kan hota EU:s ekonomiska säkerhet och leda till export- eller investeringsrestriktioner för tredjeländer. EU:s strategi är att minska beroendet av vissa länder och främja partnerskap med likasinnade nationer. De teknologier som identifierats för bedömning inkluderar avancerad halvledarteknik, AI för dataanalys och objektigenkänning, kvantteknologier för kryptografi, kommunikation och avkänning samt bioteknik för genetiska modifieringar och nya genomiska tekniker.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 oktober

Marknadsrapport för Big Data och Machine Learning inom telekomindustrin

En marknadsrapport ger en djupgående analys av global tillväxt, marknadsandelar och marknadssegment inom Big Data och Machine Learning i telekommarknaden. Rapporten innehåller information om konkurrenslandskapet, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer och aktuella utvecklingar. Nyckelspelare på den globala marknaden inkluderar Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft. Rapporten följer en metodologisk forskningsstruktur och ger kvantitativ och kvalitativ analys av marknadsprognoser, branschsegmentering, affärsmodeller och andra faktorer.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 1 oktober

Varför vill USA kontrollera chipexporten till Mellanöstern?

USA:s regering har meddelat exportrestriktioner för chipp som möjliggör artificiell intelligens, eftersom de ses som ´kraftmultiplikationsteknologier för militär modernisering och mänskliga rättighetsövergrepp´. Den primära oron är att kinesiska företag kan se Mellanösternländer som ett sätt att kringgå restriktioner och få tillgång till avancerade chipp som de annars inte kan köpa. Enligt en studie av Center for Emerging Technologies i USA, får den kinesiska militären mestadels sina AI-möjliggörande chipp indirekt, genom mellanhänder, inklusive officiellt licensierade distributörer samt skalbolag.

Direktlänk Dela Irshi Videos fördjupade 1 oktober

USA:s regering har annonserat exportrestriktioner för AI-aktiverade chips till Mellanöstern, med motiveringen att dessa teknologier förstärker militär modernisering och kränkningar av mänskliga rättigheter. Enligt Christopher Miller, författare till boken ´The Chip War: The Fight for the World’s Most Important Technology´, är huvudbekymret att kinesiska företag kan försöka kringgå restriktioner genom att vända sig till Mellanöstern för att få tillgång till avancerade chips. En studie från 2022 av Center for Emerging Technologies visade att de flesta inköp av AI-aktiverade chips av det kinesiska militären inte gjordes direkt utan kom via mellanhänder, inklusive officiellt licensierade distributörer och shellföretag.

Geo TV News fördjupade 1 oktober

Global artificiell intelligens på stadionmarknaden förväntas växa med en CAGR på +30,4% 2023-2029

En ny rapport från Market Intelligence Data visar att den globala marknaden för artificiell intelligens i stadion kommer att växa med en robust CAGR på +30,4% under perioden 2023-2029. Rapporten ger en detaljerad analys av marknadens dynamik och framväxande trender. Några av de nyckelspelare som profilerats i studien inkluderar Allgovision Technologies Pvt., Byrom Plc, Centurylink, Cisco Systems, Dignia Systems, Ericsson Ab, Fujitsu, Gp Smart Stadium, Hawk-Eye, Huawei Enterprise, IBM Corporation, Inspur Technologies, Intechnology Wifi, Intel Corporation, Locbee, NEC Corporation och andra framstående spelare. Rapporten inkluderar också en segmental analys av marknaden baserat på typ och tillämpning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

AI-baserade vädervädermodeller visar lovande resultat

AI-baserade vädervädermodeller utvecklade av Nvidia, Huawei och Googles AI-enhet DeepMind har visat lovande resultat i att förutsäga orkanbanor. Modellerna testades under orkanen Lee och förutsade en bana som överensstämde med den officiella, fysikbaserade prognosen. Trots det initialt skeptiska mottagandet från meteorologer har prestandan hos AI-modellerna visat sig vara jämförbar med, och ibland bättre än, konventionella modeller, speciellt för spårning av tropiska stormar. AI-modellerna kan dessutom göra snabbare prognoser, vilket sparar tid och resurser.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 27 september

Kinas AI-boom riskerar utrensning enligt investerare

Kinas besatthet av generativ artificiell intelligens har lett till en ström av produktannonseringar från uppstartsföretag och teknikjättar, men investerare varnar för att en utrensning är nära då kostnads- och vinstpress ökar. Det började med framgången för OpenAI´s ChatGPT och har lett till vad en hög chef vid Tencent beskrev som ´kriget med hundra modeller´, då företag från Baidu till Alibaba till Huawei marknadsför sina erbjudanden. Kina har nu minst 130 stora språkmodeller (LLM), vilket motsvarar 40% av den globala totalen. Investerare och analytiker säger att de flesta ännu inte har hittat lönsamma affärsmodeller och nu kämpar med stigande kostnader. Yuan Hongwei, ordförande för Shenzhen-baserade riskkapitalbolaget Z&Y Capital, tror att endast två till tre allmänna LLM kommer att dominera marknaden.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 22 september

Marknaden för AI-kretsar växer snabbt: Forskningsrapport 2023-2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) kretsar ger inblick i industrins utveckling, tillväxtmöjligheter och trender fram till 2031. Rapporten analyserar marknaden utifrån tillämpning (elektronik, fordonsindustri, konsumentvaror), typ (GPU, ASIC, FPGA, CPU) och region. Företag som AMD, Google, Intel, NVIDIA, IBM, Apple, Qualcomm, Samung, NXP, Broadcom och Huawei håller toppositioner på marknaden. Rapporten ger insikter i nuvarande tillstånd för den årliga tillväxttakten (CAGR) och belyser de ledande spelarna i branschen. Dessutom ger den strategiska insikter för att hjälpa företag att hantera utmaningar som COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 september

Investerares varning om utskakning inom Kinas AI-sektor

Chinas intresse för generativ artificiell intelligens har lett till en mängd produktannonser från både uppstartsföretag och teknikjättar. Detta har dock lett till varningar från investerare om att en utskakning är nära då kostnader och vinstpress ökar. Kina har nu minst 130 stora språkmodeller (LLMs), vilket utgör 40% av den globala totalen. Men investerare och analytiker menar att de flesta ännu inte hittat lönsamma affärsmodeller och nu kämpar med stigande kostnader. Spänningarna mellan Beijing och Washington har också påverkat sektorn, då amerikanska dollarfonder investerar mindre i tidiga projekt och svårigheter att få AI-chips börjar bita.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

Huawei presenterar sin ´industry intelligence´-strategi för att bli ett alternativ till amerikanska molntjänster

Huawei har presenterat sin ´industry intelligence´-strategi för att bli ett alternativ till amerikanska molntjänster. Företagets CFO och nuvarande ordförande, Sabrina Meng, talade på Huaweis årliga företagsevenemang i Shanghai och delade företagets vision om att göra alla objekt anslutningsbara och alla applikationer modellerbara. Hon betonade att företaget kommer att stödja sin AI-strategi med en ´solid beräkningskraftsbas för att möjliggöra en mängd olika lägen och branscher´. Meng påpekade att bristen och kostnaden för beräkningskapacitet i Kina har blivit nyckelfaktorer som begränsar AI:s tillväxt. Huawei planerar att bygga en solid molnberäkningsbas i Kina och bli ´ett andra val för världen´ - det vill säga ett alternativ till amerikanska molntjänster.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 21 september

Tre nya vädervädersmodeller som utvecklats inom den privata sektorn förutspådde att orkanen Lee skulle träffa land i Nova Scotia, vilket visade sig vara en otroligt exakt förutsägelse. Modellerna, som genereras av artificiell intelligens (AI), är snabbare och billigare att använda än konventionella, statligt drivna vädermodeller. Google, Microsoft, NVIDIA och Huawei har alla publicerat akademiska artiklar som hävdar att deras AI-modeller presterar minst lika bra som den europeiska modellen, som anses vara guldstandarden inom vädermodellering. AI-väderprognoser har plötsligt framstått som en legitim konkurrent till konventionella modeller.

The Washington Post fördjupade 21 september

AIoT-marknaden: Framtidsutsikter 2023-2031

En forskningsrapport om den globala marknaden för ´Artificial Intelligence of Things (AIoT)´ visar på olika kommersiella möjligheter under de kommande åren, tillsammans med optimistiska intäktsprognoser. Marknaden för AIoT har vuxit från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Med en CAGR på procent beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Bland de stora spelarna på AIoT-marknaden finns företag som Analog Devices Inc., Hewlett Packard Enterprise, Sharp Global, Pinnacle Solutions, Inc., Amazon Inc., NXP, IBM Corporation, Axiomtek, Huawei Technologies Co. Ltd. och Cisco Systems.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Vice ordförande för Europeiska kommissionen, Jourová, ska diskutera AI och handelstvist i Kina

Věra Jourová, vice ordförande för Europeiska kommissionen, ska besöka Kina för att diskutera olika teknologirelaterade ämnen, inklusive artificiell intelligens (AI). Detta besök kommer i en tid när spänningarna mellan EU och Kina ökar på grund av en EU-undersökning om kinesiska statliga bidrag till elbilar. Jourová kommer att träffa Kinas vice premiärminister Zhang Guoqing som en del av EU-Kina High-Level Digital Dialogue. Målet är att etablera en grund för ett bilateralt EU-Kina-toppmöte senare i år. Jourová planerar att ta upp frågor om den senaste kinesiska lagstiftningen som påverkar europeiska företag som verkar i Kina.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 16 september

Framtida tillväxt inom AI inom tillverkning förväntas vara betydande fram till 2031

En rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning förutspår betydande tillväxt fram till 2031. Rapporten betonar att integration av innovativa teknologier och kreativa lösningar kommer att driva marknadens tillväxt. Bland faktorer som bidrar till denna tillväxt nämns ökade personliga utgifter, global urbanisering och en utbredd adoption av avancerade teknologier. Rapporten ger även detaljerad analys av nuvarande marknadstillstånd, nyckelindustriaktörer, framväxande trender och framtida tillväxtutsikter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Marknadsrapport för Generative Pre-trained Transformer (GPT)

En marknadsrapport för Generative Pre-trained Transformer (GPT) har släppts, vilket ger en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för GPT-industrin. Rapporten är en sammanslagning av primär och sekundär forskning och ger en djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för GPT-marknaden. Några av de ledande företagen som påverkar denna marknad inkluderar OpenAI, Microsoft, Google, Baidu, Alibaba, Huawei och IBM.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 14 september

AI revolutionerar vetenskaplig forskning

Forskare använder allt mer artificiell intelligens (AI) för att påskynda upptäckter och lösa komplexa problem. 2019 upptäckte forskare vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) ett nytt antibiotikum, halicin, med hjälp av en AI-modell. AI har även använts för att förutsäga proteinstrukturer och påskynda komplexa datorsimuleringar, som vädermodeller. Dessutom har AI visat sig vara användbart för att automatisera och påskynda fysiska experiment och laboratoriearbete. Trots dessa framsteg varnar experter för att AI fortfarande har svårt att gå utöver det som redan är känt och att det finns vissa svåra problem som dagens mest framgångsrika AI-system ännu inte kan hantera.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 13 september

Huawei utmanar NVIDIA och Apple med tekniska framsteg och strävar efter teknologisk självständighet för Kina

Huawei framträder snabbt som en stark rival till industrigiganterna NVIDIA och Apple inom teknologilandskapet. Företaget har nyligen uppgraderat sina GPU-funktioner, vilket nu sägs vara jämförbara med NVIDIAs A100 GPU:er. Detta har möjliggjort för det kinesiska AI-företaget iFlytek att offentliggöra sin Spark AI-modell. Huawei har även utvecklat en 7-nanometer processor i samarbete med Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), som är ryggraden i deras senaste telefon, Mate 60 Pro. Med de nyligen införda amerikanska sanktionerna mot NVIDIAs chipexport till Kina, har landet intensifierat sina ansträngningar att minska beroendet av amerikanska företag.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 13 september

Betydande tillväxt förväntas för AIoT-marknaden mellan 2023 och 2030

En ny forskningsrapport förutspår en betydande tillväxt för marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) mellan 2023 och 2030. Rapporten, som sträcker sig över 122 sidor, ger en djupgående analys baserad på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag (SME)) och typer (mjukvara, hårdvara, integrerade plattformar, tjänster). De största tillverkarna av AIoT globalt inkluderar Sharp Global, Hewlett Packard Enterprise, Axiomtek, NXP, Amazon Inc., Analog Devices Inc., Cisco Systems, Huawei Technologies Co. Ltd., IBM Corporation och Pinnacle Solutions, Inc. Marknaden förväntas växa betydligt i Nordamerika och Europa på grund av hög teknologisk adoption och närvaron av stora aktörer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 september

Global Market Vision publicerar rapport om Big Data och maskininlärning inom telekom

Global Market Vision har publicerat en rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden. Rapporten inkluderar en omfattande analys av affärsaspekter som marknadsstorlek, konkurrenssituation, marknadsmöjligheter, marknadsandelar och intäktstillväxtmönster. Rapporten täcker data som varierar enligt region och land. De viktigaste aktörerna och de nya marknadsindustrierna studeras i detalj. Rapporten innehåller också information om bruttoinkomst, produktion och konsumtion, genomsnittligt produktpris och marknadsandelar för nyckelspelare.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Insiktsrapport för marknaden för AI-hårdvara 2023: Omfattande analys och framtidsutsikter

Insiktsrapporten för marknaden för hårdvara för artificiell intelligens (AI) 2023 är en omfattande analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten lyfter fram begränsande faktorer och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten syftar till att ge en fullständig förståelse för branschens potential och att ge insikter som hjälper företag att fatta informerade beslut. De största tillverkarna av AI-hårdvara globalt inkluderar Qualcomm Inc., Xilinx Inc., Intel Corp., Samsung Electronics Co. Ltd., MediaTek Inc., Rockwell Automation Inc., Nvidia Corporation, Huawei Technologies Co. Ltd., International Business Machines (IBM) Corp. och Advanced Micro Devices Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsrapport för Edge Artificial Intelligence (AI) Chip 2023-2030

En ny marknadsrapport för Edge Artificial Intelligence (AI) Chip förutspår en betydande tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten fokuserar på tillämpningar (smartphone, surfplatta, högtalare, bärbar teknik, m.fl.) och typer (System-on-Chip (SoC), System-in-Package (SIP), Multi-chip Module, m.fl.). Rapporten omfattar även en SWOT-analys och en analys av råmaterial. De största företagen inom marknaden inkluderar Broadcom Limited, Huawei Technologies Co. Ltd., Adapteva, Inc, Microsemi Corporation, Alphabet Inc, Micron Technology, Inc., Krtkl Inc., Horizon Robotics, Inc., Intel Corporation, Bitmain Technologies Ltd., Graphcore Ltd., Gyrfalcon Technology Inc., Groq, Rockchip, Advanced Micro Devices (AMD), Knuedge, Inc., Cambricon Technologies Corporation Limited, STMicroelectronics, Analog Devices, Inc, Applied Materials, Inc., Qualcomm och MediaTek.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Marknaden för artificiella intelligens-chipset förväntas växa årligen enligt en ny rapport. Rapporten, som sträcker sig över 124 sidor, erbjuder en djupgående analys baserad på tillämpningar (media och reklam, BFSI, IT och telekom, detaljhandel, hälsovård) och typer (datorvision, kontextmedveten databehandling, maskininlärning, naturligt språkbehandling). Rapporten fokuserar på tillgång-efterfrågan-scenariot, huvudråvaruanalysen och SWOT-analysen. Den största företagen på marknaden för artificiella intelligens-chipset inkluderar Graphcore Limited, Kalray Corporation, Huawei Technologies Co., Ltd, Intel Corporation, GreenWaves Technologies, SambaNova Systems Inc, XMOS Limited, General Vision, Inc, Tenstorrent Inc, Samsung Electronics Co., Ltd, Nvidia Corporation, Amazon Web Services Inc, Advanced Micro Devices, Inc, Fujitsu Ltd, Micron Technology, Inc, KeyASIC, MediaTek Inc och Qualcomm Technologies Inc.

Benzinga fördjupade 10 september

AIoT-lösningar marknadens utveckling 2023-2028

En global forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för ´Artificial Intelligence Of Things (AIoT) Solutions Market´. Rapporten täcker tillämpningar (konsument, företag, industri, regering), företag som har etablerat officiella ekonomiska band med organisationen, och individuella rådgivare från hela världen. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Siemens AG, SK Telecom, Tellmeplus, Analog Devices Inc., Cisco Systems, Baidu Inc., SoftBank Robotics Holding Corp., Fujitsu Ltd., Google Inc., Apple Inc., ABB Ltd., General Electric, STMicroelectronics, Huawei Technologies Co. Ltd., CloudMinds, Symantec Corporation och Xiaomi Technology Co. Ltd. Rapporten fokuserar på AIoT-marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

5G FWA-enhetens marknadsundersökningsrapport ger översikt över branschen

En forskningsrapport om 5G FWA-enhetens marknad tillhandahåller information relaterad till branschen, inklusive dess definition, tillämpningar, utvecklingar och tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden och ger data om hinder vid etablering av företag och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten täcker företag som Nokia, Casa Systems, TCL, Huawei, Fibocom, Zyxel, Teldat, Sagemcom, Vantiva, Samsung, Oppo, BEC Technologies, Arcadyan, Sercomm, Wistron NeWeb, Askey och Alpha Networks.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Ny marknadsrapport om artificiell intelligens för videoövervakning

En ny marknadsrapport publicerad av Business Growth Reports analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) för videoövervakning. Rapporten undersöker marknadens storlek, tillväxttakt, segmentering och prognoser fram till 2030. Företag som Hikvision, Dahua, Huawei, Cisco Meraki, Hanwha, ZTE, Honeywell Security och Simshine Intelligent Technology Co., Ltd är ledande aktörer på marknaden och driver dess tillväxt genom tekniska framsteg och produktinnovationer. Rapporten identifierar också trender, utmaningar och möjligheter för företags tillväxt inom sektorn.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 september

USA utökar exportrestriktioner på halvledarchip till Mellanöstern

USA utökar sina restriktiva regler för export av vissa halvledarchip, nu även till länder i Mellanöstern. Syftet är att hindra dessa regioner från att skaffa teknik som kan ha militär användning. Dessa regler påverkar i hög grad amerikanska Nvidia, en ledande tillverkare av grafikprocessorer och AI-chip. Nvidia uppskattar dock att de nya reglerna inte kommer ha någon större inverkan på företagets intäkter. Under sommaren har Huawei anklagats för att anlägga hemliga anläggningar för chiptillverkning i Kina för att kringgå de amerikanska sanktionerna.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 4 september

AI-teknik bidrar till ökning av röstbedrägerier online, Digital India Act öppen för diskussion, unik ögonskanningsapp utvecklad av 11-årig flicka, Spotify minskar reklamutgifter för vitbrus-podcasts

Artificiell intelligens (AI) bidrar till en ökning av röstbedrägerier online. Indiens IT-minister meddelar att utkastet till Digital India Act kommer att vara öppet för diskussion fram till 7 juni. En 11-årig flicka från Kerala har utvecklat en unik ögonskanningsapp som använder AI. Spotify planerar att minska sina reklamutgifter för vitbrus-podcasts. Huawei och Alibaba söker godkännande för deepfake-teknik i Kina. Motorola G84 5G lanseras idag i Indien. Meta har tagit bort 7 704 Facebook-konton i sin största enskilda nedtagning.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 3 september

Ny studie om Globala Marknaden för Artificiell Intelligens Modeller

En ny studie med titeln Globala Marknaden för Artificiell Intelligens Modeller har släppts på Orbisresearch.com. Studien ger en omfattande utvärdering av den globala marknaden för Artificiell Intelligens Modeller och är avsedd att tillhandahålla statistik och konkreta data till studiens primära användare. Forskningen inkluderar flera anmärkningsvärda resultat och kritiska insikter om branschens utsikter. Rapporten undersöker de underliggande tillväxtmotorerna som driver branschens utsikter och presenterar en prediktiv studieansats för att utvärdera den framtida utvecklingen av den globala marknaden för Artificiell Intelligens Modeller.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 3 september

Marknadsforskningsrapport för konstgjord intelligens i tillverkning

En marknadsforskningsrapport om konstgjord intelligens i tillverkning ger tillförlitliga data för att stödja marknadstillväxten och hjälpa kunder att fatta viktiga beslut. Rapporten innehåller omfattande studier och analyser utförda av experter inom olika områden. Bland de stora företagen som påverkar marknaden för konstgjord intelligens i tillverkning inkluderar IBM, SAS, SAP SE, Siemens, Oracle, Microsoft, Mitsubishi Electric Corporation, Huawei, General Electric Company, Intel, Amazon Web Services, Google, Cisco Systems, PROGRESS DataRPM, Salesforce, NVIDIA och Autodesk. Marknaden förväntas se en solid utveckling tack vare stimulering av konsumtion i olika marknader.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 2 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Ny rapport analyserar globala trender och insikter för GPT-marknaden

En nyligen rapport med titeln ´Globala trender och insikter för Generative Pre-trained Transformer (GPT)-marknaden´ är nu tillgänglig på Orbisresearch.com. Rapporten ger en detaljerad analys av GPT-marknaden och syftar till att presentera mycket exakta forskningsresultat för att demonstrera marknadens potential för framtida tillväxt och utveckling. De stora målen med analysen är att ge prognoser, undersöka marknaden och ge tillväxtprognoser baserat på en stor datainsamling. Rapporten innehåller också en SWOT- och PESTEL-analys samt en COVID-19-analys.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Kinesiska sökjätten Baidu har lanserat sin ERNIE Bot för allmänheten, som en av de första företagen som fått tillstånd att tillåta regelbunden tillgång till generativa AI-bots, efter att ha lämnat in detaljer om sina algoritmer till regeringen. Godkännandet kommer två veckor efter att Kinas nya AI-regler trädde i kraft, vilket banade väg för åtta företag att erbjuda sina generativa AI-tjänster till över 1 miljard kinesiska internetanvändare. Baidus ERNIE Bot toppade gratisappnedladdningslistan på Apples App Store 12 timmar efter att dess allmänna tillgänglighet tillkännagavs.

TechNode fördjupade 31 augusti

Marknadsforskning av Edge Computing och Machine Learning

En marknadsforskningsrapport om Edge Computing och Machine Learning har genomförts, med detaljerad information om befintliga ledande aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten analyserar företagsstrategier, genomför SWOT-analys, delar intäktsandelar och kontaktinformation. Rapporten ger insikt om marknadspenetrering, produktutveckling/innovation, konkurrensbedömning, marknadsutveckling och marknadsdiversifiering. Kostnadsanalys av den globala marknaden för Edge Computing och Machine Learning har också genomförts.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Forskning syftar till att bestämma storleken och framtida tillväxtpotentialen för AI-marknaden över olika segment, inklusive implementeringsmetoder, slutanvändare och geografiska platser. Basåret som används för att storleksbestämma AI-marknaden varierar från 2023 till 2029. Sekundärforskning användes för att samla in information om viktiga leverantörsintäkter. Marknaden delades in i ett antal segment och undersegment som validerades genom primärforskning. De viktigaste konkurrenterna på marknaden är bland annat Alphabet Inc., Microsoft Corporation, IBM Corporation, Baidu, Inc., Intel Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Amazon Web Services, Inc., SAS Institute Inc., Facebook, Inc., SAP SE, Salesforce.com, Inc., NVIDIA Corporation, Oracle, Cisco, Siemens, Huawei, Alibaba Cloud.

The Knox Student fördjupade 28 augusti

Huawei påstås ha AI GPU i paritet med NVIDIAs A100, kinesisk GPT-4 konkurrent till 2024

Det kinesiska AI-företaget HKUST Xunfei påstår att Huawei har utvecklat en AI GPU som är jämförbar med NVIDIAs A100. Företaget arbetar också med andra kinesiska AI-lösningar. Det finns inga specifika siffror eller specifikationer för denna GPU, men det sägs att hårdvaran kommer att vara mycket kapabel och kan köra stora språkmodeller som GPT-3 och GPT-4. HKUST Xunfei planerar också att avtäcka en ny allmän och stor språkmodell senast den 24 oktober. Denna LLM är utformad för att konkurrera med ChatGPT och kommer att lanseras på både kinesiska och engelska.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 27 augusti

Global mobil konstgjord intelligens marknad förväntas blomstra

En ny forskningsrapport om den globala marknaden för mobil konstgjord intelligens förutser en blomstrande tillväxt fram till 2029. Rapporten, som innehåller 116 sidor, analyserar nyckeltrender i varje segment och undersegment av marknaden, tillsammans med prognoser på lands- och regional nivå från 2022-2029. De största aktörerna på marknaden inkluderar MediaTek Inc., Alphabet Inc., Intel Corp., Apple Inc., International Business Machines Corp., Imagination Technologies Ltd., NVIDIA Corp., Huawei Investment & Holding Co. Ltd., Samsung Electronics Co. Ltd. och Qualcomm Inc. Rapporten är användbar för att tillhandahålla svar på flera kritiska frågor som är viktiga för branschintressenter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 augusti

COVID-19 pandemin påverkar marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

COVID-19-pandemin har haft en betydande inverkan på marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Trots att den globala produktionskedjan och efterfrågan på varor och tjänster har påverkats, har ökningen av e-handel och ökad beroende av online-plattformar lett till stabil tillväxt på marknaden under pandemin. Marknaden beräknades vara värd USD XX miljarder 2023 och förväntas nå USD XX miljarder 2031, med en årlig tillväxt på XX% mellan 2023 och 2031. Rapporten identifierar nyckelspelare på marknaden, inklusive Schneider Electric, SAS Institute Inc., MakinaRocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, RapidMiner, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

Industriell AI-marknad väntas nå 28,53 miljarder dollar till 2029

Den industriella artificiella intelligensmarknaden värderades till 2,92 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 28,53 miljarder dollar till 2029, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 46,21% under prognosperioden. Rapporten erbjuder en noggrann analys för att definiera sin målmarknad, tillsammans med data om marknadsstorlek och företagsprofiler för de ledande nyckelspelarna. Dessutom genomförs en SWOT-analys för att hitta styrkor, svagheter, möjligheter och hot i den industriella AI-marknaden.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Global rapport om mobil artificiell intelligens (MAI) marknadsundersökning 2023

En ny rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (MAI) ger en omfattande analys av regionala och stora aktörsegment. Rapporten ger insikter om nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter, samt faktorer som driver marknaden, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Rapporten innehåller också information om världens ledande leverantörer. Nyckelspelare som studeras i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Artificiell intelligens i stadionmarknaden förväntas växa till 2027

Rapporten ´Artificiell intelligens i stadionmarknaden´ har släppts av Mr Accuracy Reports. Rapporten förutspår en stadig tillväxt för AI i stadionmarknaden, drivet av ökad efterfrågan på marknadsinformation och hållbara trender. Rapporten studerar både intern och extern AI i stadion baserat på kategorier och erbjuder en grundläggande översikt över industrin, inklusive definitioner, klassificeringar och applikationer. Toppföretagen i rapporten inkluderar Allgovision Technologies Pvt., Gp Smart Stadium, Cisco Systems, Byrom Plc, Fujitsu, Centurylink, Huawei Enterprise, Ericsson Ab, Dignia Systems, Hawk-Eye, Locbee, Nxp Semiconductors Nv, Ibm Corporation, Tech Mahindra, Nec Corporation, Intel Corporation, Inspur Technologies, Schneider Electric Sa, Ntt Corporation, Intechnology Wifi, Ucopia, Vix Technology och Volteo.

Direktlänk Dela Tha Sports Junkies 101 fördjupade 7 augusti

AI-nyheter: IT-jättar satsar på AI-utbildning, etiska problem och mer

Indiska IT-företag som TCS, Wipro och Tech Mahindra investerar kraftigt i AI-utbildning för sina anställda, i samarbete med techjättar som Microsoft och Google. AI-genererad musik skapar kontroverser kring etik, med fans som använder tekniken för fantasikorsningar. Huawei försöker återuppliva sin smartphone-verksamhet med det AI-drivna operativsystemet HarmonyOS 4, trots pågående USA-sanktioner. Gary Gensler, ordförande för SEC, uttrycker oro över AI och dess potentiella risker för det finansiella systemet. Rona Wang, en MIT-examen, upplevde oavsiktlig rasbias i ett AI-verktyg som ändrade hennes utseende i hennes LinkedIn-profilbild.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 7 augusti

Huawei planerar att återuppliva sin smartphoneverksamhet med nytt AI-drivet operativsystem

Huawei planerar att återuppliva sin smartphoneverksamhet med hjälp av sitt nya AI-drivna operativsystem, HarmonyOS 4, trots fortsatta amerikanska sanktioner. På sin årliga utvecklarkonferens i Dongguan tillkännagav företaget att HarmonyOS 4 har integrerats med företagets egen AI-modell Pangu, vilket ger tjänster som automatisk meddelandehantering och bildskapande. HarmonyOS 4 förväntas också förbättra stödet för andra enheter som smarta elbilar. Yu Chengdong, VD för Huaweis konsumentverksamhet, sa att HarmonyOS nu är anslutet till över 700 miljoner enheter och har över 2,2 miljoner utvecklare i sitt ekosystem. Trots sanktionerna har Huawei lyckats behålla en relativt stabil marknadsandel på 9 till 12 procent i Kina, världens största smartphone-marknad.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 7 augusti

Alibaba släpper öppen källkod AI-modeller för att konkurrera med Meta Platform

Kinesiska teknikjätten Alibaba Group har släppt två öppen källkod-artificiell intelligens (AI) modeller i ett försök att konkurrera med Meta Platform. Alibaba har öppnat källkoden till två stora språkmodeller (LLM), Qwen-7B och Qwen-7B-Chat. Varje modell har 7 miljarder parametrar, vilket ofta används för att mäta styrkan. Detta är första gången ett stort kinesiskt teknikföretag har öppnat källkoden till sin LLM. Alibaba Cloud tillkännagav sin LLM med namnet Tongyi Qianwen i april, som kommer med flera versioner med olika antal parametrar. Alibaba sa att Qwen-7B och Qwen-7B-Chat är två mindre versioner av Tongyi Qiawen som syftar till att hjälpa små och medelstora företag att börja använda AI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 augusti

Ny studie om Predictive Analytics och Machine Learning-marknaden presenteras av MarketsandResearch.biz

MarketsandResearch.biz har nyligen lagt till en ny studie med titeln Predictive Analytics And Machine Learning Market. Rapporten innehåller information om produktportfölj, applikationsbeskrivning, trender, begränsningar, drivkrafter och olika möjligheter. Rapporten innehåller också information om råmaterial, efterfrågan och marknadsdynamik. Framstående aktörer i Predictive Analytics And Machine Learning-marknaden profileras också. Rapporten täcker regional segmentering med fokus på nuvarande och projicerad efterfrågan på marknaden i Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika och Mellanöstern & Afrika.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 2 augusti

Ny studie undersöker den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

En ny studie av MarketsandResearch.biz undersöker marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive viktiga bestämmande faktorer som produktportfölj och applikationsbeskrivning. Den tar upp trender, begränsningar, drivkrafter och olika möjligheter som formar marknadens framtida status. Rapporten presenterar även företag som är framstående spelare på marknaden, däribland Schneider Electric, SAS Institue Inc., MakinaRocks Co., Ltd., Globe Telecom,Inc., Qlik, RapidMiner, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

Omfattande rapport om global mobil artificiell intelligens

En detaljerad rapport om global mobil artificiell intelligens (MAI) har undersökt den allmänna konsumtionsstrukturen, utvecklingstrender, försäljningstekniker och försäljning i ledande länder. Rapporten analyserar kända leverantörer inom MAI-industrin, inklusive Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, MediaTek, Microsoft Corporation, IBM Corporation, Huawei Technologies Co., Ltd., Nvidia Corporation, Samsung Electronics Co. Ltd., Apple Inc. och Google Inc. Rapporten identifierar också viktiga möjligheter som kan stödja MAI och fokuserar på strategier för att förverkliga dess fulla potential. Den innehåller också en analys av pandemins påverkan och återhämtningsstrategier.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 2 augusti

Stora företag kämpar om dominans på marknaden för AI-robot hundar

Ett antal stora företag kämpar om marknadsdominans inom den starkt konkurrensutsatta globala industrin för artificiell intelligens robot hundar. De stora marknadsaktörerna använder aktivt taktiker som förvärv, partnerskap, fusioner och samarbeten samt teknologiska framsteg för att skaffa sig en konkurrensfördel. Studien listar och beskriver de ledande spelarna i industrin för Artificiell Intelligens Robot hundar, inklusive varje företags marknadsandel, ekonomisk status och senaste utvecklingar. De konkurrensstrategier som dessa företag använder för att öka sin marknadsposition och diversifiera sina produktlinjer avslöjas. Studien analyserar också varje spelares potential, hot, möjligheter och svagheter på den globala marknaden för Artificiell Intelligens Robot hundar.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 2 augusti

Prognos för GPT-marknaden 2023: Avslöjar möjligheter och tillväxt

Den globala marknaden för Generative Pre-trained Transformer (GPT) har utforskats i en rapport som innehåller värdefull information om befintliga toppspelare och kommande konkurrenter. Rapporten erbjuder insikter som kan vara till nytta för aktörer att definiera strategier för framtiden och uppnå en stark position på den globala marknaden. Experterna har studerat olika geografiska regioner och presenterat en konkurrenssituation för att hjälpa nya rivaler, ledande marknadsaktörer och investerare att bestämma framväxande ekonomier.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 31 juli

AI och maskininlärning revolutionerar tablettapplikationsprocessorer

Ökningen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning i tablettapplikationsprocessorer är en global trend som omformar tekniklandskapet. Dessa teknologier förbättrar inte bara tablettens funktionalitet, utan revolutionerar också hur vi interagerar med tekniken. AI och maskininlärning används för att skapa mer intelligenta, responsiva och personliga användarupplevelser. Integrationen av AI och maskininlärning i dessa processorer har lett till betydande förbättringar i prestanda, effektivitet och funktionalitet. Trots utmaningar som kräver betydande investeringar i forskning och utveckling, avancerade tillverkningsförmågor och kvalificerad talang, är den globala trenden mot AI och maskininlärning i tablettapplikationsprocessorer ohejdbar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

AI revolutionerar telekomindustrin i Asien-Stilla havet

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar industrin över hela världen och telekommunikationssektorn är inget undantag. I Asien-Stilla havet är AI:s inverkan på telekommunikation särskilt betydande, och förändrar sättet företag fungerar och konsumenter interagerar med teknologi. Nätverksoperatörer i regionen utnyttjar AI för att hantera och optimera sina nätverk mer effektivt. AI-algoritmer kan förutsäga nätverkstrafik, identifiera potentiella fel innan de inträffar och tilldela resurser dynamiskt, vilket förbättrar nätverkets prestanda och tillförlitlighet. Telekomföretag använder alltmer AI-drivna chatbots och virtuella assistenter för att hantera kundfrågor och klagomål. Dessa AI-verktyg kan ge omedelbara svar, fungera 24/7 och hantera flera förfrågningar samtidigt, vilket förbättrar kundupplevelsen och minskar driftskostnaderna. Trots dessa utmaningar är de potentiella fördelarna med AI för telekommunikation enorma. Enligt en rapport från PwC kan AI bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, varav Asien-Stilla havet förväntas stå för 26% av denna totala summa.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Ambarella kan vara en aktie att hålla ögonen på i självkörande bilmarknaden

Självkörande bilmarknaden kan vara redo att nå en vändpunkt. En liten aktie inom självkörande bilar och AI som ofta förbises är Ambarella. Trots dess upp- och nedgångar har Ambarella faktiskt klarat sig ganska bra och fördubblats i värde under de senaste fem åren. Företagets videochipdesigner finns nu i kameror för bilar, säkerhetskameror och industriella applikationer som robotik. Ambarella är också inne på sin tredje generation av datorvision AI-chip för självkörande bilar, kallad CV3. Trots en nedgång inom chipindustrin förväntas Ambarella återgå till tvåsiffrig intäktstillväxt under 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 juli

Shandong Energy, Huawei och Yunding Technology lanserar Pangu-gruvmodell

Shandong Energy, Huawei och Yunding Technology har lanserat Pangu-gruvmodellen, en AI-affärsmodell för gruvindustrin. Modellen syftar till att förbättra AI:s tillämpning i gruvindustrin och omvandla utvecklingen av AI-modeller i hantverksskala till industriell skala. Företagen implementerar den första uppsättningen av AI-applikationer för gruvdrift. Pangu-modellen har funktioner som avkopplad driftshantering och smart produktion, datahantering på campus, storskalig reproducerbarhet och inlärning och analys från små prov.

Direktlänk Dela EnterpriseTalk fördjupade 20 juli

Recensioner av olika hörlurar och tekniknyheter

Brusreducerande hörlurar som Bose QC35 och Sony WH-1000XM2 har ett hörbart sus när brusreduceringen är aktiverad. Stax, som lanserade världens första elektrostatiska hörlurar 1960, fortsätter att sticka ut. Ollo S4 är en passiv over-ear-hörlur utan inbyggd förstärkare, trådlöshet eller aktiv brusreduktion. Sony har tonat ner sin ungdomliga h.ear On-serie. Powerbeats Pro har samma trådlösa räckvidd som AirPods Pro. Jaybird Tarah Pro har tidigare vunnit test av sportproppar. Uppföljaren till Sound by Sweden´s Supra Nitro-X är bättre på alla sätt. HBO avslöjar att det kommer en ny serie i samma värld som Game of Thrones. Samsung var den första stora mobiltillverkaren i världen som lanserade en hopfällbar mobiltelefon, Samsung Galaxy Fold.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 18 juli

Recensioner av hörlurar och telefoner, ny HBO-serie

Artikeln recenserar flera olika hörlurar och telefoner. Bland hörlurarna nämns Bose QC35 och Sony WH-1000XM2 som har ett hörbart sus när brusreduceringen är aktiverad. Stax, en japansk tillverkare, får beröm för sin annorlunda tänk sedan de lanserade världens första elektrostatiska hörlurar 1960. Ollo S4 och S4R hörlurar betonas för sin servicevänlighet. Powerbeats Pro får beröm för sin trådlösa räckvidd och vattentäthet. Jaybird Tarah Pro och Supra Supra Nitro-X2 nämns också. Samsung Galaxy Fold, en hopfällbar mobiltelefon, och Huawei Mate 30 Pro och Nova 5T diskuteras också. Slutligen nämns en ny serie från HBO i Game of Thrones-universumet.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 18 juli

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa från 150,2 miljarder USD till 1 345,2 miljarder USD till 2030

Artificiell intelligens (AI) marknaden förväntas växa från 150,2 miljarder USD 2023 till 1 345,2 miljarder USD 2030, en årlig tillväxt på 36,8%. Flera faktorer bidrar till denna tillväxt, inklusive tekniska framsteg, ökad databehandlingskraft, tillgänglighet av stora datamängder och ökad efterfrågan på automatisering och effektivitet. Dessutom bidrar regeringsinitiativ, investeringar och forskningsinitiativ till AI:s tillväxt. Enligt vertikaler förväntas hälso- och livsvetenskapssektorn växa mest under prognosperioden. När det gäller företagsfunktioner kommer marknadsföring och försäljning att ha störst marknadsstorlek under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 juli

Topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i Storbritannien

Här är topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i Storbritannien: Audiencly, Saatchi & Saatchi, We Are Social, Gripped, Bird Marketing, Our Own Brand, Velocity Partners, The Small Biz Expert, CreativeRace och The Good Marketer. Dessa byråer erbjuder en mängd tjänster som influencer marknadsföring, sociala medier marknadsföring, betald annonsering, varumärkesplanering, kampanjstrategi, innehållsskapande, design, SEO, PPC, webbplatsdesign och utveckling, UX/UI-design, innehållsmarknadsföring, e-postmarknadsföring och mer. Dessa byråer har arbetat med stora internationella varumärken som NordVPN, Tencent, Disney, Visa, Toyota, HSBC, Netflix, Lego, Aramex, Huawei, Red Bull och O’Neill.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 17 juli

Svenska forskare lockas till Kina: Förmögenhet och forskningsmöjligheter väger tungt

Svenska akademiker och forskare får erbjudanden om att flytta till Kina för att starta bolag och forska där, med löften om höga inkomster och majoritetsägande i bolag. Samtidigt har det framkommit att mycket svensk forskning har gjorts i samarbete med universitet som är kopplade till Kinas militär. Detta har lett till oro bland svenska universitetsledningar. Erik Renström, rektor på Lunds universitet, konstaterar att den kinesiska staten använder sina medborgare för att utnyttja svenska universitet och få tillgång till teknik och kunskap som stärker Kinas militära förmåga. Mellan 2008 och 2016 rekryterade Kina 60 000 forskare från utlandet.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 10 juli

AI förbättrar väderprognoser

Forskare använder nu artificiell intelligens (AI) för att förbättra väderprognoser. I två artiklar publicerade i tidskriften Nature beskrivs två nya metoder för att skapa snabba och exakta väderprognoser upp till sex dagar i förväg. Ett AI-system kallat Pangu-Weather, skapat av Huawei, kan förutsäga globala vädermönster upp till en vecka i förväg och är 10 000 gånger snabbare än konventionella metoder. Ett annat AI-system, kallat NowcastNet, kan ge mer exakta och detaljerade uppgifter om nuvarande väderdata upp till sex timmar i förväg.

Direktlänk Dela The Daily Beast fördjupade 10 juli

Huawei lanserar Pangu Model 3.0 för AI i molntjänster

Kinesiska teknikföretaget Huawei har nyligen presenterat sin senaste version av Pangu Model för artificiell intelligens (AI) inom molntjänster. Känd som Pangu Model 3.0, löser denna innovation en rad problem inom drift, mjukvaruutveckling och produktforskning & utveckling. Trots begränsningar som USA har infört, är Huawei redo att blomstra i ChatGPT-eran. Huawei Technologies Co har nyligen introducerat Pangu 3.0, den senaste versionen av sin stora språkmodell för AI. Zhang Ping’an, verkställande direktör och VD för Huawei Cloud Computing Technologies, beskrev systemets design. Han betonade att Huaweis AI-plattform erbjuder solid infrastruktur med beräkningskraft som överträffar mainstream GPUs med 1,1 gånger. Huawei har också införlivat AI i sina smartphones genom Huawei AI Life.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 10 juli

USA kan inte sluta med Kina på grund av chips

Trots att den amerikanska chipstillverkaren Micron Technologies drabbades av ett allvarligt slag när den kinesiska regeringen förbjöd företag att köpa dess chips, ökar företaget sina investeringar i Kina. Kina är en stor marknad för chips eftersom det är hem för många fabriker som tillverkar chiprika produkter. Totalt står Kina för ungefär en tredjedel av de globala halvledarförsäljningarna. För vissa chipstillverkare utgör landet 60 procent eller 70 procent av deras intäkter. Även när chips tillverkas i USA skickas de ofta till Kina för montering och testning.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Sammanfattning av nyheter inom teknik och ekonomi

Note ökade sin försäljning med 21 procent under tredje kvartalet till drygt 420 miljoner kronor. Infineon förlorar över 2 miljarder kronor och 400 anställda efter att Benq försatt sitt tyska dotterbolag i konkurs. Mentor Graphics har förvärvat Summit Design. Linköping kan få ett ackrediterat EMC-labb inom ett år. Synplicity och Achronix ska utveckla en version av EDA-verktyget Synplify Pro FPGA. Elfa ställer ut på Electronicamässan i München. Montavista har levererat en realtidsversion av Linux till Rohill. Cypaks smarta medicinförpackning är nominerad till final i The RFID Breakthrough Awards. Partnertechs omsättning steg med 72 procent till 769 miljoner kronor under tredje kvartalet. ST Microelectronics har licensierat Samsungs mest avancerade NAND-flasharkitektur, OneNAND.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 juli

USA:s finansminister försvarar exportkontroller och tullar under besök i Kina

USA:s finansminister Janet L. Yellen kommer att försvara exportkontroller och tullar under sitt besök i Beijing, samtidigt som hon förklarar att USA inte syftar till att skada Kinas ekonomi. Yellen har framstått som en röst för måttfullhet inom Biden-administrationen och har uttryckt invändningar mot Kinas förhållningssätt till mänskliga rättigheter. Hon har även varit den mest framträdande förespråkaren för att bibehålla ekonomiska band med Kina. Under sitt besök kommer Yellen att navigera genom dessa motstridiga intressen och försöka lätta på flera års misstro mellan USA och Kina.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 juli

USA och Kina konkurrerar om att utveckla den mest avancerade AI-teknologin. Kina ligger efter på många områden, men har varit framgångsrika med att reglera AI-industrin. Kinesiska myndigheter har varit proaktiva i att reglera användningen av AI, vilket har skapat hinder för företagen. Douyin, den kinesiska versionen av TikTok, kräver att AI-genererat innehåll märks och att alla som postar på plattformen registrerar sin riktiga identitet. Kinesiska företag har fokuserat på teknologier med tydliga kommersiella användningsområden, som övervakningsteknik. Till skillnad från USA har Kina inte lyckats reglera tekniken utan att begränsa dess framtida utveckling.

The Washington Post fördjupade 6 juli

Diskussion om användning av Google Photos

En diskussion pågår om användning av Google Photos, med fokus på organisering av bilder och album. Användare delar sina erfarenheter och tips, som att Google Photos kan känna igen objekt och platser i bilder, och att det tidigare skapade gallerier för resor automatiskt. Google One, Googles lagringslösning, omnämns också. Användare diskuterar även hur man bäst laddar upp och organiserar stora mängder bilder, och hur Google Photos hanterar uppladdningar av redan existerande bilder.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 5 juli

Antony Blinkens besök till Kina: En analys av USA-Kina relationen

USA:s utrikesminister Antony Blinken besökte Kina, fyra månader efter att hans resa avbröts på grund av upptäckten av en kinesisk spionballong i USA:s luftrum. Trots positiva initiala reaktioner var besöket mer inriktat på skadekontroll och att skapa en strategi för att stabilisera det alltmer skakiga förhållandet. Båda sidor kom överens om att etablera arbetsgrupper, initiera fler kommersiella flyg och främja fler utbyten bland studenter, akademiker och journalister. Djupa skillnader kvarstår dock gällande Taiwans framtid, spänningar i Sydkinesiska havet och teknologirestriktioner.

Direktlänk Dela INSEAD Knowledge fördjupade 5 juli

Användare reagerar på YouTubes anti-adblocker-policy

Användare uttrycker missnöje över YouTubes policy mot användning av adblockers. Vissa användare hävdar att de kommer sluta använda plattformen om de tvingas se annonser, medan andra ifrågasätter hur YouTube kommer att genomföra denna policy, till exempel genom att banna användare eller tvinga dem att avinstallera adblocker-tillägg. Användare påpekar också alternativ till YouTube, såsom Newpipe, Libretube, YouTube ReVanced för Android, UBlock för webbläsare och Freetube för PC. Dessutom nämns VPN som ett sätt att kringgå eventuella restriktioner.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 30 juni

EU-kommissionen vill att fler länder utesluter Huawei och ZTE från 5G-nät

Tio EU-länder, inklusive Sverige, har uteslutit kinesiska telekomleverantörer Huawei och ZTE från 5G-näten, men EU-kommissionen anser att fler länder bör följa efter för att stärka säkerheten i unionen. För två år sedan uppmanade EU medlemsländerna att göra riskbedömningar för byggandet av 5G-nät, men endast 10 länder har uteslutit kinesiska leverantörer. EU-kommissionär Thierry Breton säger att detta är för långsamt och utgör en säkerhetsrisk. EU-kommissionen har också beslutat att utesluta Huawei och ZTE från sina interna telekomupphandlingar.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 16 juni

AI kan innebära faror för mänskligheten

En del individer som är vana vid att betraktas som de smartaste varnar oss för farorna med artificiell intelligens (AI). Elon Musk, Apples medgrundare Steven Wozniak och andra experter vill att utvecklingen av AI pausas i minst ett halvår för att de ska kunna förstå hur man kan förhindra att AI går på rämmen. De fruktar att utvecklingen av fullständig AI kan innebära slutet för mänskligheten. För diktatorer som Kinas Xi Jinping är AI en gåva från himlen, och han uppmanar specialister att säkerställa att Kina får mer AI än något annat land, inklusive USA. AI har redan en inverkan på många typer av kulturella aktiviteter och kan göra det mycket enklare för tyranner och demagoger att nå sina mål.

Direktlänk Dela Buenos Aires Times fördjupade 27 maj

Global analys av marknaden för AI-modeller från 2023 till 2030

Global Market Vision har nyligen lagt till en ny rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) modeller 2023-2030 i sin databas. Rapporten erbjuder detaljerad analys av den globala industrin för att hjälpa användare och investerare att förstå den övergripande marknadssituationen. Rapporten kan vara en användbar resurs för företag, investerare, nya aktörer och intressenter att få en djupare förståelse för marknaden och fatta välgrundade beslut och investeringsplaner. Rapporten ger också detaljerad information om konkurrensanalys, marknadssegmentering och marknadens huvudaktörer, som inkluderar Google, Microsoft, Facebook, OpenAI, Amazon, Apple, Baidu, Tencent, IBM, Intel, NVIDIA, Samsung, Alibaba, Huawei och ByteDance.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Ny rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny affärsrapport om den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom har lagts till i Dynamic Report Repository. Rapporten ger en exklusiv, praktisk referens till olika marknadsdynamiker som möjliggör hög tillväxtpotential. Den har utformats med nuvarande och tidigare utvecklingar i åtanke för att säkerställa stabil marknadstillväxt och oavbruten överlevnad trots hård konkurrens. Rapporten analyserar de fem krafterna SWOT, PESTEL och PORTER och inkluderar företagsprofiler för stora marknadsaktörer som Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 25 maj

Artificiell intelligens (AI) används för att övervaka jaguarer i ett skyddat naturreservat på över 61 000 hektar i norra Yucatan, Mexiko. Projektet Tech4Nature Mexico använder bild- och ljudövervakning för att identifiera jaguarer och deras bytesdjur samt andra vilda djur. Gruppen består av International Union for Conservation of Nature (IUCN), Polytechnic University of Yucatan och Ministry of Sustainable Development (SDS), medan Huawei tillhandahåller molnkapacitet för projektet. Under de senaste 12 månaderna har de samlat in över 30 000 fotografier och 550 000 ljudinspelningar.

The Yucatan Times fördjupade 22 maj

Amerikanska företag dominerar AI-racet medan Kina kämpar för att hänga med

Artificiell intelligens (AI) är den senaste stridsfronten för amerikanska och kinesiska företag när de kämpar för att dominera den störande tekniken. Tävlingen är troligen fortfarande i sina inledande skeden, men tidiga tecken tyder på att amerikanska företag kan vara i fördel. Investerare är mer entusiastiska över amerikanska företag som leder AI-utvecklingen, som Microsoft, Google och Apple, än sina kinesiska rivaler. Det antyder att amerikanska teknikaktier är i en starkare position att dra nytta av det ökade intresset för den nya tekniken, enligt en analytikeranteckning från investeringsföretaget Wedbush. AI-racet är ett ´starkt USA-dominerat tema för nu´, skrev Wedbushs verkställande direktör och teknikanalytiker Dan Ives i anteckningen. Kinesiska företag kämpar också för att utveckla bättre AI, men investerarintresset har varit mer dämpat. Trots Kinas resurser har landets tidiga försök att kommersialisera AI inte imponerat på investerare. Stränga datasekretess- och censurkrav har hämmat forskningen i Kina, vilket kan sätta landets AI på en nackdel jämfört med utländska rivaler.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 maj

Dokumentärfilm om Kinas övervakningssamhälle

En ny dokumentärfilm, ´Total trust´, handlar om Kinas övervakningssamhälle och hur det påverkar individer som drabbas. Filmen fokuserar på bland annat den fängslade journalisten Sophia Xueqin Huang, som spelade en nyckelroll för Metoo-rörelsen i Kina. Det övervakningssamhälle som skildras bygger till stor del på automatisk ansiktsigenkänning, och många kineser välkomnar dessa system för trygghet och bekvämlighet. Filmen visades på festivalen Beldoc i Belgrad, där Serbiens myndigheter har tecknat ett avtal med kinesiska Huawei om övervakningskameror och ansiktsigenkänning, men USA har pressat Serbien att välja bort Huawei till förmån för svenska företaget Griffeye.

Direktlänk Dela Electronic Theatre Controls fördjupade 19 maj

Bärbar AI-marknad: Analyser av tillväxt och konkurrens

En ny rapport om den bärbara artificiella intelligens (AI) marknaden undersöker marknadens intressenter, förändringsfaktorer och tillväxtfaktorer. Rapporten ger en detaljerad översikt över leverantörslandskapet, konkurrensanalys och viktiga marknadsstrategier för att få konkurrensfördelar. Den täcker även nya produktlanseringar, nyligen utvecklade geografier och framtidens teknik. Bland de ledande tillverkarna nämns Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare