» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Huazhong University of Science and Technology (HUST) är ett ledande forskningsuniversitet beläget i Wuhan, Kina. Det grundades 1952 och är känt för sina starka ingenjörs-, teknik- och naturvetenskapliga program. HUST erbjuder även kurser inom humaniora, ekonomi, management och medicin. Universitetet har över 50 000 studenter och är rankat bland de bästa universiteten i Kina och världen. HUST har också samarbeten med flera internationella universitet och forskningsinstitutioner, vilket bidrar till dess globala rykte som en högkvalitativ utbildnings- och forskningsinstitution.

Senaste nytt kring Huazhong University of Science and Technology

StepCoder: En ny AI-ram för kodgenerering

Stora språkmodeller (LLM) främjar automatiseringen av kodgenerering inom artificiell intelligens. Trots deras skicklighet är det fortfarande en betydande utmaning att anpassa dessa modeller efter de nyanserade kraven från mänskliga programmerare. StepCoder är en innovativ förstärkningsinlärningsram som utformats av forskningsteam från Fudan NLPLab, Huazhong University of Science and Technology och KTH Royal Institute of Technology för att ta itu med de nyanserade utmaningarna med kodgenerering. StepCoder syftar till att förbättra kodskapandeprocessen, göra den mer anpassad till mänsklig avsikt och betydligt mer effektiv. Ramverket skiljer sig ut genom två huvudkomponenter: Curriculum of Code Completion Subtasks (CCCS) och Fine-Grained Optimization (FGO).

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 11 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Forskare utbildar AI-verktyg för att hitta sårbarheter i chattrobotar

Forskare har tränat ett AI-verktyg för att generera nya metoder för att kringgå försvar hos andra chattrobotar och skapa skadlig kod att injicera i sårbara system. Med hjälp av en ramverk de kallar ´Masterkey´ kunde forskarna effektivt automatisera processen att hitta nya sårbarheter i stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT, Microsofts Bing Chat och Google Bard. Forskarna tränade sitt eget LLM på exempel av vanliga ´jailbreak´-uppmaningar och kunde generera nya, fungerande uppmaningar med en framgångsgrad på 21,58 procent.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 3 januari

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare