» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Indeed är en av världens största jobbsökmotorer och hjälper människor att hitta jobb över hela världen. Genom att använda Indeed kan användare söka efter jobb, ladda upp sina CV:n, och ansöka om jobb direkt på webbplatsen. Indeed fungerar som en plattform som kopplar samman arbetsgivare och arbetssökande, vilket gör det enklare för båda parter att hitta rätt match. Användare kan också ställa in jobbaviseringar för att få meddelanden om nya jobb som matchar deras kriterier, och arbetsgivare kan betala för att få sina jobbannonser att synas högre upp i sökresultaten.

Senaste nytt kring Indeed

Kyrkan måste ta itu med utmaningar och möjligheter med AI

Det är hög tid för kyrkan att seriöst ta itu med utmaningar, möjligheter och hot från AI. Maskiner har utvecklats som verkar vara smartare än människor. AI är ett verktyg som ger snabb tillgång till information och kunskap som delas och laddas upp på internet. AI kan generera svar på frågor, översätta texter till alla språk och göra självkörande fordon möjliga. Det finns dock också risker, som att AI kan användas för desinformation och kan leda till massarbetslöshet. Det är viktigt att hitta sätt att lindra farorna med AI och dra nytta av denna tekniska underverk.

Direktlänk Dela Rappler fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Anthropics VD diskuterar potentialen för AI-självreplikering

Artificiell intelligens (AI) utvecklas i en aldrig tidigare skådad takt, med vissa experter som förutser dess potential för självhållbarhet och replikation. Dario Amodei, VD för Anthropic, diskuterade idén om ´ansvarsfull skalning´ inom AI-teknologi i en nyligen podcastintervju. Han varnade för att AI utan ordentlig övervakning kan börja reproducera sig självständigt inom en snar framtid. Amodei jämförde den nuvarande staten av AI med biosäkerhetsnivåerna i ett virologilabb, vilket indikerar att vi är på ASL 2. Han antydde att ASL 4, karaktäriserad av ´autonomi´ och ´övertalning´, kan vara i horisonten. Amodei uttryckte oro över länder som Nordkorea, Kina och Ryssland som använder AI för att förbättra sina militära förmågor. Han föreslog att detta potentiellt kunde skifta den geopolitiska balansen till deras fördel.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 17 april

AI-startup Neural Concept hjälper F1-team med aerodynamik

AI-startupföretaget Neural Concept, medgrundat av Pierre Baqué, har på sex år gått från att utveckla världens mest aerodynamiska cykel till att använda samma teknologi för att hjälpa fyra av tio Formel 1-team. Företaget har även kontrakt med flygindustriföretag som Airbus och Safran, och har nyligen fått en serie A-finansiering på 9,1 miljoner dollar. Neural Concepts mjukvara används nu för att hjälpa historiska F1-team som Williams Racing att återvända till toppen av motorsporten. Företaget, baserat i Schweiz, har nu 50 anställda och arbetar mot en serie B-finansieringsrunda.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 14 april

AI-kompetenser bland de mest eftersökta trots nedskärningar i IT-branschen

Trots ökade uppsägningar inom IT-branschen, rapporterar anställningswebbplatsen Indeed att AI-kompetenser nu är bland de mest eftertraktade. Organisationer fokuserar mer på att införa AI på arbetsplatsen, vilket har lett till en förändring i dynamiken på IT-arbetsmarknaden. Vissa roller, inklusive dataforskare, maskininlärningsingenjör, mjukvaruutvecklare, forskningsforskare, full-stack-utvecklare, djupinlärningsingenjör, mjukvaruarkitekt och FPGA-ingenjör, har behållit sin motståndskraft och till och med ökat i efterfrågan.

Direktlänk Dela Chief Information Officer fördjupade 12 april

OpenAI introducerar nya finjusterings- och anpassningsalternativ

OpenAI har nyligen meddelat en expansion av sitt program för anpassade modeller och en mängd nya funktioner för sin finjusterings-API. Företaget Indeed har använt finjustering för att generera mer precisa jobbförklaringar, vilket minskade antalet tokens i uppmaningen med 80%. Detta gjorde att företaget kunde skala upp från mindre än en miljon meddelanden till arbetssökande per månad till cirka 20 miljoner. OpenAI introducerar också förmågan att bygga anpassade modeller för företag som kräver djupt finjusterade modeller för domänspecifik kunskap. Detta har visat sig vara framgångsrikt i företagets arbete med den juridiska AI-företaget Harvey och telekommunikationsoperatören SK Telecom.

Direktlänk Dela EnterpriseAI fördjupade 9 april

Teknikjättar bildar konsortium för att hantera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, ledda av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har gått samman för att bilda ett konsortium som ska utvärdera hur AI förändrar jobb och vilka färdigheter som krävs för att vara framgångsrik i arbetslivet. Konsortiet ska producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare efter att ha identifierat och utvärderat hur AI påverkar 56 ICT-jobbroller. Dessa jobbroller inkluderar 80% av de 45 bästa ICT-jobbtitlarna med högst antal jobbannonser mellan februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna enligt Indeed Hiring Lab.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 april

Konsortium söker lösningar på AI:s inverkan på teknikarbetskraften

Ett konsortium som inkluderar ledande teknikföretag som Accenture, Eightfold, Google, IBM, Indeed, Intel, Microsoft och SAP, arbetar för att ge insikter och identifiera nya möjligheter för omskolning och kompetensutveckling inom AI. Konsortiet, som rådgivs av bland annat American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations, CHAIN5 och Khan Academy, utvärderar hur AI förändrar de jobb och färdigheter arbetstagare behöver för att lyckas. Resultaten kommer att erbjuda praktiska insikter och rekommendationer till arbetsgivare som vill omskola och utveckla sina arbetstagare inför AI-drivna miljöer.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 4 april

Indeed lanserar AI-verktyg för att förenkla anställningsprocessen

I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad har jobbsökare allt svårare att hitta anställning. Det är här som artificiell intelligens (AI) kommer in i bilden. Jobbsökningsplatsen Indeed har nyligen avtäckt sitt banbrytande AI-drivna verktyg kallat ´Smart Sourcing´. Detta innovativa verktyg syftar till att förenkla anställningsprocessen genom att använda AI i olika aspekter av rekrytering. Trots potentiella problem med fördomar i AI i anställningsprocessen, har vissa städer och stater börjat implementera regler. Till exempel tillåter Illinois arbetssökande att välja bort biometriska utvärderingar, medan New York kräver att arbetsgivare som använder AI-beslutsverktyg ser till att de är fria från fördomar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april

Indeed lanserar AI-drivna verktyg för att påskynda jobbsökning

Anställningsplattformen Indeed har lanserat AI-drivna verktyg för att påskynda processen att söka och fylla jobb. Produkterna, kallade Smart Sourcing, är inriktade på både arbetsgivare och potentiella anställda. Smart Sourcing låter arbetsgivare hitta kandidater från en stor, aktiv talangpool, med tillgång till 300 miljoner arbetstagare via profiler och CV på plattformen. Den nyligen uppdaterade Indeed-profilen låter arbetssökande bättre visa sina unika arbetsupplevelser, färdigheter och preferenser, utöver innehållet i ett traditionellt CV.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 april

Indeed lanserar AI-verktyg för att förbättra rekryteringsprocessen

Arbetssökande har det svårare på dagens marknad och det tar längre tid att bli anställd. Stora arbetsgivare vill minska kostnaderna, men kan inte undvika att anställa människor för att möta ökad efterfrågan. Jobbsökningswebbplatsen Indeed vänder sig nu till AI för att underlätta processen. Deras nya system, ´Smart Sourcing´, använder AI för att filtrera kandidater, skriva utskick och automatisera schemaläggning. Arbetsgivare kan betala mellan $1,150 och $3,840 per år för att använda Smart Sourcing. Indeed erbjuder också ett AI-verktyg för jobbsökande som genererar en arbetslivssammanfattning och förbättrar ansökningsalternativen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 2 april

Datavergiftningsverktyg skapade för att skydda konstnärer från AI-kopiering

Forskare från University of Chicago, ledda av Ben Zhao, har skapat ett datavergiftningsverktyg kallat ´Nightshade´ för att skydda konstnärers verk från att kopieras av artificiell intelligens (AI). Verktyget manipulerar träningsdata och introducerar oväntade beteenden i maskininlärningsmodeller vid träningstid, vilket resulterar i att AI producerar felaktiga resultat. Detta har lett till debatt om konstnärer bryter mot sina egna moraliska rättigheter genom att förvrida sina verk, och om AI-företag borde ha rätt att skrapa data under förevändning av ´rättvis användning´.

Direktlänk Dela Bar and Bench fördjupade 21 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Generativ AI hjälper arbetssökande förbereda sig för jobbintervjuer

Generativ AI, som ChatGPT, används allt mer av arbetssökande för att förbereda sig inför jobbintervjuer. Det kan hjälpa till att skapa en att göra-lista för förberedelser, skriva e-post, förbereda intervjusvar, sammanfatta komplexa ämnen och skapa första utkast till uppdrag. Dock är det viktigt att komma ihåg att AI inte är felfri och kan ge felaktiga svar eller skapa rapporter baserade på sina egna fördomar. Därför bör allt arbete som produceras av AI manuellt utvärderas för logik, noggrannhet och relevans.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 15 mars

Fler högskolor och universitet erbjuder fyraåriga AI-examen

Datavetenskap är inte ett nytt huvudämne på toppskolor, men med AI-jobb i hög efterfrågan växer listan över högskolor och universitet som erbjuder en fyraårig ´AI´-examen. Dessa program går vanligtvis utöver grunderna i datavetenskap och fokuserar på ämnen som maskininlärning, beräkningsalgoritmer, dataanalys och avancerad robotik. University of Pennsylvania har nyligen meddelat att dess B.S.E. i Artificial Intelligence-programmet kommer att börja hösten 2024. Carnegie Mellon introducerade ett program redan hösten 2018, och MIT:s program började hösten 2022. Purdue University erbjuder en AI-grundutbildning, medan många högskolor och universitet erbjuder AI-kurser inom sina datavetenskapsavdelningar, även om det inte finns ett dedikerat huvudämne. Uppkomsten av AI-specifika examensprogram kommer när företagen har brist på talang för detta snabbt utvecklande område. Hälften av de högst betalda färdigheterna inom teknik är AI-specifika, enligt anställningswebbplatsen Indeed.com. Trots detta finns det viss skepticism om tillämpligheten av en AI-specifik fyraårig examen med tanke på hur snabbt tekniken förändras. Men förespråkare säger att så länge ett program är grundat i datavetenskap och andra grunder, kan ett fokus på AI ge ett meritbyggande fördel.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 mars

AI Con USA samlar toppmöten inom AI och maskininlärning

AI Con USA, som är planerat att äga rum den 2-7 juni i Las Vegas, samlar några av de mest framstående personerna inom artificiell intelligens och maskininlärning. Konferensen, som äger rum både personligen på Caesars Palace i Las Vegas, Nevada, och online, fokuserar på att navigera framtiden för AI samt att utnyttja AI och ML för att förvandla affärsprocesser. Nyckeltalare från ledande organisationer som Microsoft, DoorDash och Indeed kommer att dela industriexpertis och lärdomar från sina erfarenheter.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 28 februari

2024 kan bli ett avgörande år för AI

Förväntningarna på AI-teknologi har nått en feberhöjd med investerare och företagsledare som har mycket höga förväntningar. Men det finns risk för besvikelse om teknologin inte lever upp till dessa förväntningar. 2024 kan bli ett avgörande år för AI när företagsledare fokuserar på vad AI verkligen kan göra just nu. Trots starka kvartalsrapporter från Microsoft och Alphabet föll deras aktier då investerare förväntade sig perfektion. Investeringar i AI har inte gett den avkastning som marknaden hoppats på. Enligt en årlig undersökning av PwC förväntar sig 61% av de tillfrågade VD:na att generativ AI kommer att förbättra kvaliteten på deras produkter och tjänster. Men PwC varnar för att misstag kan ha stora konsekvenser och att brist på levererade produktivitetsvinster kan vara det mest explosiva.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 februari

Artificiell intelligensfärdigheter mest efterfrågade på arbetsmarknaden

Användningen av artificiell intelligens (AI) i arbetskraften fortsätter att utvecklas och vissa AI-färdigheter blir snabbt mer värdefulla för organisationer än andra. Sedan januari har mer än 39 496 arbetstagare redan fått sparken, enligt spårningswebbplatsen Layoffs.fyi, där många arbetsgivare citerar AI-investeringar som orsaken till nedskärningarna. För att hjälpa teknikarbetare och alla anställda att ligga före kurvan och tjäna mer pengar i processen, släppte jobbsökningsplattformen Indeed sin rankning av mest efterfrågade AI-färdigheter. ´På dagens arbetsplats behöver teknikarbetare - och egentligen de flesta arbetstagare - vara anpassningsbara när AI fortsätter att påverka arbetsvärlden´, sa Donal McMahon, VP för datavetenskap på Indeed i ett pressmeddelande. ´Alla kan dra nytta av att lära sig grunderna i AI, eftersom nästan varje teknikroll nu måste vara en AI-roll.´ För att ranka önskvärdheten hos färdigheterna på listan beräknade Indeed genomsnittslönen för jobb med teknikspecifika färdigheter som postades 2023. De beräknade sedan medellönen för jobb som saknade samma teknikspecifika färdigheter och räknade ut skillnaden för att bestämma förändringen i inkomstpotential per färdighet. Förståelse för generativ AI toppade Indeeds lista som den mest önskade och lukrativa färdigheten, med en genomsnittlig årlig lön på $174 564 och en ökning i delat intresse från både arbetssökande och arbetsgivare. Generativ AI driver program som ChatGPT och annan artificiell intelligens som kan generera text, bilder eller andra data. Sökningar efter generativa AI-jobb på Indeed har ökat med nästan 4 000% under det senaste året, enligt Indeed, vilket indikerar en uttalad branschförskjutning. Även på listan finns datavetenskapliga områden som datorvision, som innebär att lära datorer att identifiera människor och objekt på foton eller videor, samt förmåga på AI-program som Elixir, som låter ingenjörer bygga specifika applikationer. Om detta verkar skrämmande för dem som inte är väl insatta i teknikspråk betonar McMahon att allt detta kan läras. Arbetsgivare bör också spela en roll i att uppgradera sin nuvarande arbetskraft för att hålla jämna steg. ´För dem som redan arbetar heltid är några effektiva metoder för att lära sig dessa teknikfärdigheter att anmäla sig till onlinekurser, delta i boot camps eller delta i andra träningsprogram skräddarsydda för AI-utveckling´, sa McMahon. ´Kontinuerligt lärande och att hålla sig uppdaterad om de senaste framstegen inom AI är avgörande för framgång i detta snabbt utvecklande område.´

Direktlänk Dela Employee Benefit News fördjupade 21 februari

Teknikjättar förutspås dominera inom artificiell intelligens

Wall Street-företag spekulerar om vilka teknikjättar som kommer att dominera inom artificiell intelligens (AI). Analytiker på Jefferies förutser att Meta Platforms (META) och Alphabet (GOOG, GOOGL) kommer att dominera inom konsument-AI, medan Evercore ISI förväntar sig att Apple (AAPL) och dess enheter kommer att gynnas mest av stora språkmodeller. Diskussioner pågår om var dessa företag kommer att se de största möjligheterna från AI-integration och när det kommer att bli mest märkbart i vinstsiffror.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 februari

AI: En växande sektor med stora möjligheter enligt konsult

Mark Kashef, tidigare finansarbetare och nu AI-konsult, ser stora möjligheter i AI-sektorn. Efter att ha bytt karriär till data science och börjat arbeta på Amazon, började han erbjuda konsultationer för generativ AI och chatbot-utveckling på Fiverr. Han driver nu sin AI-konsultverksamhet parallellt med sitt dagjobb som data science-chef på ODAIA, ett AI-drivet dataanalysföretag för läkemedelsföretag, med upp till 750 dollar per projekt. Han tror att AI på lång sikt kan överträffa finanssektorn när det gäller jobbmöjligheter och inkomstpotential.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 februari

Är SES AI:s kassaflödesbränning en oro för aktieägare?

Även om företag förlorar pengar kan aktieägare tjäna pengar om de köper en bra verksamhet till rätt pris. Detta gäller även för SES AI, trots att företaget inte genererade någon intäkt det senaste året. SES AI hade en kassa på 342 miljoner dollar och ingen skuld i september 2023. Dess kassaflödesbränning var 69 miljoner dollar under de senaste tolv månaderna, vilket ger det en kassareserv på cirka fem år. Företagets kassaflödesbränning ökade med 4,9% under det senaste året, vilket indikerar att ledningen ökar investeringen i framtida tillväxt.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 7 februari

Microsoft gör stora AI-satsningar 2024, introducerar AI-knapp på tangentbord

Microsoft har meddelat den största förändringen av sin tangentbordsdesign på nästan 30 år, med en knapp som ger människor direkt tillgång till sitt AI-verktyg Copilot på nya Windows 11-datorer. Microsoft har investerat $13 miljarder i OpenAI, skaparen av ChatGPT och den stora språkmodellen som driver Copilot-tjänsten. Microsofts mål är att göra generativ AI till en del av vardagen. Företaget har även meddelat nya prenumerationstjänster för Copilot. På CES presenterade företag som Volkswagen, Intel, McDonald´s, L´Oreal och LG AI-märkta produkter och tjänster. Volkswagen meddelade att de lägger till generativ AI-teknik, inklusive ChatGPT, till vissa av sina bilmodeller i Nordamerika och Europa.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 17 januari

Microsoft introducerar ´Copilot´ AI-assistent på sina kommande datorer

Microsoft har meddelat att det kommer att introducera sin ´Copilot´ AI-assistent till tangentbord på sina kommande datorer, vilket är företagets första stora förändring till Windows-tangentbord på nästan 30 år. Copilot-tangenten kommer att sitta bredvid höger ´Alt´-tangent på Microsoft-tangentbord och kommer att lansera Copilot-assistenten för att hjälpa användare. Copilot, som drivs av OpenAI:s GPT-4 stora språkmodell (LLM), lovar att automatisera arbete på Microsofts Office-svit. För närvarande körs Copilot på molnet via Microsofts servrar, men företaget arbetar för att bygga en version av Windows som kan utföra bearbetningen lokalt.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 14 januari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-färdigheter prioriteras i Kanadas anställningsprocesser

Enligt Kanadas teknikgemenskap är det en prioritet att hitta personal som kan utveckla AI-baserade produkter eller använda dem för att driva effektiviteter. Detta kommer i kölvattnet av det globala loppet att dra nytta av AI. Jobbannonser visar att Porter Airlines nyligen sökte en AI-ingenjör i Toronto och läkemedelsjätten Johnson & Johnson ville ha en senior dataforskare. Yelp sökte en senior maskinlärningsingenjör i Kanada och Keurig Dr Pepper Canada ville ha en associerad dataforskare i Montreal. Många av jobben fokuserar på generativ AI. Men många tror att AI:s inverkan på anställning fortfarande är långt ifrån sin topp. Öppningar för mjukvaruingenjörer och full-stack-utvecklare har också sett termen dyka upp allt mer. Alik Sokolov, medgrundare och VD för Responsibli, har funnit att fler företag har blivit intresserade av AI under det senaste året, vilket ändrar vissa av de kriterier företag söker vid anställning.

Direktlänk Dela CP24 Toronto´s Breaking News fördjupade 10 januari

Wizards of the Coast erkänner användning av AI för att skapa marknadsföringsbild

Efter att fans av Magic: The Gathering anklagat Wizards of the Coast för att använda generativ AI för att skapa en marknadsföringsbild, förnekade företaget initialt anklagelserna. Två dagar senare raderade Wizards dock det ifrågasatta inlägget och erkände att de hade använt generativa verktyg i bilden. Detta ledde till kritik från illustratörer som arbetar med Wizards, varav några övervägde att söka uppdrag på andra håll. Wizards har sedan dess lovat att förbättra sin praxis och har betonat vikten av mänsklig konst och konstnärer.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 8 januari

AI-konstprogram anklagas för att skrapa konstnärsverk

AI-konstgenereringsprogrammet Midjourney har anklagats för att träna sin algoritm på verk från Magic: The Gathering-artister. Reid Southern, en konstnär som har arbetat med företag som Marvel och DC, publicerade skärmdumpar från vad han hävdar vara interaktioner på Midjourneys Discord-server. Skärmdumparna visar en konversation mellan Midjourneys VD David Holz och andra, där Holz hävdar att han lät programmet skapa ´stora delar av MTG-kort´ under testsekvenser i programmets tidiga dagar. Detta åtföljs av ny bevisföring för det pågående rättsmålet mot Midjourney, DeviantArt och Stability AI, som inkluderar en lista med namnen på över 4 700 konstnärer vars verk påstås ha skrapats av Midjourney.

Direktlänk Dela Kotaku Australia fördjupade 5 januari

Skillnaderna mellan artificiell och naturlig intelligens

Generativ AI, som Dall.E och ChatGPT-4, har skapat debatter om räckvidden och farorna med avancerad AI. Men vad avslöjar denna teknik om naturliga intelligenser som vår egen? Forskning inom psykologi, neurovetenskap och AI visar att människans hjärna har lärt sig att förutsäga vissa typer av data, precis som AI. Men skillnaden ligger i att mänskliga hjärnor måste lära sig att förutsäga denna data i kontexten av att använda den för att överleva och trivas. Det betyder att vi lär oss att förutsäga hur våra egna handlingar kommer att påverka vad vi upplever. Generativ AI har däremot ingen praktisk förmåga att ingripa i världen, vilket är en viktig begränsning.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 5 januari

AI-plattformen MidJourney i rättsliga problem för att utnyttja konstnärers verk

AI-plattformen MidJourney är i juridiska problem efter att flera konstnärer stämde företaget. Företaget anklagas för att ha använt konstnärers bilder för att ´träna´ sin AI utan deras samtycke eller ersättning. Dessutom har dokument från rättegången avslöjat att företaget uppmuntrade medlemmar att ´tvätta´ konstnärer de ville använda. MidJourney har också anklagats för att radera konton från kritiker av deras etiska processer, vilket har lett till ytterligare anklagelser om oetiskt beteende. Fallet fortsätter att utvecklas.

Direktlänk Dela Phandroid fördjupade 3 januari

2023: Ett år av tekniska misslyckanden och kontroverser

År 2023 markerades av flera tekniska misslyckanden och kontroverser. På sociala medier fronten såg vi en ny typ av teknikfokuserad Sinofobi från kongressmedlemmar under utfrågningar om TikTok. Vi bevittnade också miljardärer som hamnade i online-slagsmål. Department of Homeland Security ertappades återigen med övervakning trots att de hade mer brådskande saker att göra, som att förhoppningsvis förhindra en stor cyberattack av neo-nazister. Samtidigt visade sig Peter Thiel, den högerorienterade tech Medici från Silicon Valley, vara en stor påverkan på en av dalens värsta bankrusningar. Pentagon bad om en ny svit av kärnvapen kraftigare än något vi någonsin sett. Dessutom nämns inte ens Googles monumentala fall inför Högsta domstolen.

Direktlänk Dela Salon fördjupade 31 december

AI-bildgenerering blir mainstream inom fotografin

Om 2022 var året då AI-bildgenerering började förändra fotografin, blev 2023 året då det blev mainstream. Programvarujätten Adobe och till och med lagerfotoleverantörer som Getty och Shutterstock lanserade text-till-bild-verktyg, vilket gör generativ AI oundviklig inom många former av visuell konst. AI-bildgeneratorer tar ett enormt steg framåt, med verktygen DALL-E 3, Midjourney V6 och Googles Imagen 2 som alla kan producera mycket mer realistiska bilder än sina föregångare. Adobe lanserade Firefly, med syfte att göra AI mer tillgänglig och användbar. Getty och Shutterstock har lanserat AI-bildgeneratorer direkt inom sina webbplatser. Amazon lanserade Amazon Ads AI-bildgenerator, som säljare kan använda för att skapa annonser som visar deras produkter i kontextuella situationer.

Direktlänk Dela Digital Camera World fördjupade 31 december

2024 arbetsplats trender: AI, färdighetsfokus, Gen Z-alignment och mångfald

Inför 2024 förväntas arbetsplatsen genomgå betydande förändringar, särskilt när det gäller anställningspraxis. Enligt globala anställningstrender från Indeed kommer AI att dominera arbetsplatsen, med 59% av anställda som uttrycker hög självförtroende i sin förmåga att anpassa sig och använda AI-verktyg. Fokus på färdigheter och anställningstrender visar att arbetsgivare prioriterar cybersäkerhetsexpertis och dataanalys. Arbetsgivare kommer också att anpassa sina strategier till förväntningarna hos Gen Z-arbetskraften, med fokus på flexibla arbetsarrangemang och teknikdrivna miljöer. Mångfald och inkludering kommer att vara en prioritet, med arbetsgivare som uttrycker starka avsikter att anta robusta policys.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 31 december

AI-nyheter: Apple-designchef går till LoveFrom, studie avslöjar unika tungsurface, ökad AI-användning på arbetsplatsen

Tang Tan, designchef för iPhone och Apple Watch, kommer att lämna Apple för att arbeta för Jony Ives företag LoveFrom och utveckla AI-enheter. Enligt en undersökning är cirka 59% av anställda säkra på sin förmåga att använda AI-verktyg, vilket signalerar en potentiell acceptans på arbetsplatsen nästa år. Ny forskning som använder AI och 3D-bilder av människans tunga har avslöjat unika ytegenskaper för varje individs tunga. Indiska företag förbereder sig för anställningsförändringar 2024, med fokus på att anta AI och möta generation Z:s förväntningar. New York Times har stämt OpenAI och Microsoft för att ha använt tidningens upphovsrättsskyddade innehåll utan tillstånd för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 27 december

AI-expert förutser att ChatGPT kommer att kunna göra restaurangbokningar 2024

Att göra middagsbokningar kan vara stressande och tidskrävande, men hjälp kan vara på väg. Enligt en AI-expert kommer ChatGPT att kunna ringa restauranger och göra bokningar redan nästa år. Aidan Meller, chef för Ai-Da robotprojektet, förutser att en stor uppdatering av den populära AI:n kommer att ske 2024. Meller säger att chatbotten snart kommer att kunna verka globalt istället för att bara agera som en textredigerare. Den senaste uppdateringen av ChatGPT, version 4, kom i våras och väckte förhoppningar om stora förbättringar i version 5.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 27 december

AI: En värdefull inkomstkälla för entreprenörer och företagsägare

Trots nedskärningar och arbetsbrist inom tekniksektorn sedan 2022, ser artificiell intelligens (AI) ut att bli allt mer värdefull för entreprenörer och företagsägare som vill generera inkomst via digitala plattformar. AI-tekniken avancerar snabbt och det finns en stor efterfrågan på innovativa applikationer inom områden som hälsa, utbildning och finans. AI kan nu skapa innehåll som är nästan omöjligt att skilja från människoskrivet innehåll, vilket ger entreprenörer möjlighet att tjäna pengar på AI-genererat innehåll. Dessutom kan AI-konsulttjänster vara lukrativa för de med expertis inom området. AI-utbildning blir allt mer värdefullt och AI-genererad konst erbjuder också olika sätt att tjäna pengar. Slutligen kan AI hjälpa till att optimera affiliate-marknadsföringskampanjer och generera mer intäkter.

Direktlänk Dela Al Bawaba fördjupade 24 december

AI-bildgeneratorer tränas på explicita bilder av barn

LAION, en uppsättning data som används för att träna populära AI-bildgeneratorer, innehåller tusentals bilder av misstänkt barnsexuellt utnyttjande. En vakthundsgrupp vid Stanford, Stanford Internet Observatory, arbetade med välgörenhetsorganisationer mot missbruk för att identifiera det olagliga materialet och rapportera länkarna till brottsbekämpande myndigheter. Nu har LAION, en ideell organisation, tagit bort sin träningsdata och lovat att ta bort det stötande materialet innan det publiceras på nytt. Händelsen understryker hur lite tanke som läggs på generativa AI-produkter när konkurrenstrycket ökar.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 23 december

Introduktionen av GPT-4: En ny era i AI

OpenAI har nyligen introducerat GPT-4, en stor multimodal språkmodell som markerar den fjärde installationen i serien av GPT-grundmodeller. Modellen, som släpptes den 14 mars 2023, har gjorts offentligt tillgänglig via OpenAI:s API och genom den betalda chatbot-produkten, ChatGPT Plus. GPT-4 presenterar en betydande uppgradering jämfört med sin föregångare, GPT-3, och kan acceptera bilder som inmatning och hantera mycket mer nyanserade instruktioner. Trots dessa framsteg har GPT-4 stött på vissa utmaningar, inklusive problem med prestanda, särskilt inom programmeringsuppgifter.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 20 december

Cardano upplever stark tillväxt och fokuserar på globalt styrningssystem

Cardano (ADA) har haft en stark period på marknaderna, med transaktioner till ett värde av $1,5 miljarder utförda av dess ´valar´ på bara 24 timmar. Dessutom närmar sig det totala värdet på Cardanos DeFi-ekosystem $450 miljoner. Cardanos medgrundare Charles Hoskinson diskuterade nyligen vikten av att bygga ett globalt styrningssystem som accepteras av globala myndigheter. Han menade att ett alternativt rättssystem kunde byggas runt smarta kontrakt, ett system som erkänns av institutioner över hela världen. Cardano, som startades 2015 av Hoskinson och Jeremy Wood, är ett av de mest populära projekten baserade på proof-of-stake (PoS). Det har genomgått en rad uppdateringar sedan starten, inklusive introduktionen av smarta kontrakter och dApps. ADA, Cardanos kryptovaluta, har ökat med mer än 50% sedan kryptorallyt startade i mitten av oktober.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 17 december

Brittiska domstolar kan nu använda AI för att skriva juridiska beslut

UK Judicial Office har utfärdat riktlinjer som tillåter domare att använda AI-verktyg som ChatGPT för att skriva juridiska beslut och utföra flera andra uppgifter. Detta är ett förvånande steg med tanke på AI: s stapplande introduktion till våra olika rättssystem. Riktlinjerna ger brittiska domare möjlighet att experimentera med tekniken, men Judicial Office föreslår vissa begränsningar för AI, med erkännande av dess potentiella fallgropar. Domstolen noterade att AI-svar kan vara ´felaktiga, ofullständiga, vilseledande eller partiska´ och föreslog att ChatGPT och andra stora språkmodeller är ett dåligt sätt att utföra forskning för att hitta ny information som man inte kan verifiera.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 12 december

Insikter i Tekniskt Ledarskap och MLOps

Denna artikel är skriven i samarbete med Ahmed Fessi, Chief Transformation and Information Officer på Medius, ett FinTech-företag specialiserat på utgiftshantering. Fessi och författarna diskuterar utmaningarna med att arbeta i tekniskt ledarskap och särskilt utmaningar med teknik i teknik- och icke-teknikföretag. De tittar också på implementering av MLOps och MLOps-transformation ur ledningens perspektiv. Fessi och författarna delar sina insikter och diskuterar hur snabb utveckling och ökning av MLOps påverkar beslutsfattande och strateginivå i C-suite.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 december

AI kan hjälpa till att tolka katters känslor

Forskare försöker använda artificiell intelligens (AI) för att förstå katters känslor och smärta. För att avgöra om en katt är i smärta idag, används en skala som kallas Glasgow-skalan. Forskare har nu tränat två olika AI-modeller för att tolka katters ansiktsuttryck för smärta. Den första modellen, som analyserade specifika punkter på kattens ansikte, var 77 procent korrekt, medan den andra, en djupinlärningsmodell, var 65 procent korrekt. Forskarna tror att djupinlärningsmodellen kan förbättras med mer data. Studien visade också att kattens mun, inte ögonen, är den bästa indikatorn på smärta.

Direktlänk Dela Scientific American fördjupade 8 december

Amazon Web Services (AWS) har avslöjat sin andra generation av AI-träningsacceleratorer, Trainium2, tillsammans med Graviton4 server-CPU vid det senaste re:Invent 2023-evenemanget. AWS har utvecklat flera generationer av Nitro DPUs, fyra generationer av Graviton Arm server-CPU:er, två generationer av Inferentia AI inference-acceleratorer och nu en andra generation av Trainium AI-träningsacceleratorer. Trainium2-chippet utvecklades av Annapurna Labs, en division av AWS. AWS har inte delat mycket detaljer om AI-beräkningsmotorerna, men Trainium2 förväntas konkurrera direkt med arbetsbelastningar som för närvarande körs på Hopper H100 GPU-acceleratorer.

The Next Platform fördjupade 4 december

OpenAI:s chatbot, ChatGPT, förändrar allmänhetens syn på artificiell intelligens

AI-forskaren Sasha Luccioni menar att allmänhetens medvetenhet och förståelse för artificiell intelligens (AI) har förändrats drastiskt sedan introduktionen av OpenAI:s chatbot, ChatGPT, för ett år sedan. Tidigare användes AI mestadels i bakgrunden, men med ChatGPT blev AI själva produkten. ChatGPT används nu av 100 miljoner människor varje vecka och används för att skriva låttexter, sammanfatta dokument, skriva tal och mycket mer. Dock har introduktionen av denna teknologi också medfört ökad oro för AI:s potentiella faror, inklusive spridning av felinformation, förstärkning av fördomar och hot mot jobb.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 1 december

Microsoft Copilot kommer officiellt till Windows 10, ändringar i Windows 11 på grund av Digital Markets Act

I den senaste episoden av Window´s Central Podcast diskuterar Dan och Zac att Microsoft Copilot officiellt kommer till Windows 10 snart. De diskuterar också de ändringar som kommer till Windows 11 som ett resultat av Microsofts efterlevnad av Digital Markets Act, Apple som använder RCS-meddelanden, all uppföljning från Microsoft Ignite inklusive Microsofts lansering av ´Windows-appen´ och Teams som använder AI för att städa upp ditt stökiga rum. OnePlus meddelade också att en integration med Microsoft Phone Link kommer.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 30 november

De mest tankeväckande citaten om generativ AI 2023

Generativ AI har varit ett hett ämne i teknikvärlden under 2023. Sedan ChatGPT satte generativ AI på allas radar har det skapat förundran, rädsla, paranoia och mycket hype. Det har även fungerat som en effektiv katalysator för att införa AI i våra liv, arbete och företag. Detta har lett till diskussioner om viktiga frågor som samhället kommer att behöva ta itu med. Här är några citat från kända personer inom teknikvärlden, både optimistiska och pessimistiska, om generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Stor omvandling pågår i kryptovalutamarknaden

En betydande omvandling sker på kryptovalutamarknaden, med en ökning av Bitcoin-marknadens kapitalisering med 40% sedan oktober. Detta drivs av förväntan om en reglerad Bitcoin ETF, vilket har lett till en entusiastisk tjurkörning bland kryptovalutainvesterare. Priset på Bitcoin har stigit från under $27 000 till över $37 000 i början av november. Kryptovalutor, inklusive Optimism (OP), Aptos (APT) och Cardano (ADA), anpassar sig till de nya marknadsdynamikerna. Samtidigt kommer nykomlingar som ScapesMania in med innovativa tillvägagångssätt.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 24 november

Microsofts AI-assistent Copilot kommer snart till Windows 10

Microsofts AI-assistent Copilot, tidigare exklusiv för Windows 11, kommer snart att finnas tillgänglig för Windows 10. Copilot började testas på Windows 10 förra veckan och kommer att rullas ut till enheter som kör Hem- och ohanterade Pro-versioner av Windows 10, version 22H2, inom en snar framtid. Utrullningen kommer att ske i faser med hjälp av Controlled Feature Rollout (CFR) teknologi under flera månader. Till att börja med kommer Copilot endast att finnas tillgänglig i USA och Nordamerika samt delar av Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 24 november

OpenAI lanserar röstfunktion för ChatGPT trots interna skandaler

Trots att OpenAI nyligen avskedade sin VD, Sam Altman, fortsätter företaget att göra framsteg inom AI-världen. Företaget har lanserat en röstfunktion för ChatGPT, vilket kan vara ett lovande steg för tillgängligheten. Användare kan nu klicka på en hörlursikon för att använda sin egen röst för att kommunicera på mobilappen och får även ett hörbart svar. Funktionen lanserades först i september, men var då endast tillgänglig för betalande användare. Lanseringen följs av interna problem på företaget, inklusive en stor protester mot Altman´s avskedande.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 22 november

Anställningsannonser med AI-nyckelord har ökat tjugo gånger sedan årets början

Enligt jobbsidan Indeed har jobbannonser som nämner AI ökat till tjugo gånger vad det var i början av året. Trots den snabba tillväxten utgör jobbannonser med AI-nyckelord fortfarande en liten del av den övergripande arbetsmarknaden. Indeed fann i sin analys att AI inte tar över hela jobb, utan snarare integreras mer i arbetet. Generativa AI-algoritmer som ChatGPT börjar få inverkan på arbetsmarknaden. President Joe Biden har uppmanat till regleringar för användning av AI. Användningen av AI i manusförfattande var en stor anledning till att Hollywood-författare strejkade under sommaren.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 15 november

AI-app förutspår amerikaners utseende om 1000 år

AI-appen Midjourney har använts för att skapa bilder av hur amerikaner från varje stat kan tänkas se ut om 1000 år. Resultaten varierar kraftigt, från en georgisk man som ser ut som Abraham Lincoln till en New Yorker som ser ut som att han har levt tusentals liv. I Texas ser invånaren ut som en kliché cowboy, medan mannen från Maine ser ut som en blandning mellan David Letterman och Albus Dumbledore. Invånaren från Connecticut ser ut som en karaktär från Bridgerton, medan mannen från Illinois ser ut som en kändis med kopparfärgat hår. Kansas-mannen ser dock ut som Tom Hanks i Castaway.

Direktlänk Dela UNILAD fördjupade 8 november

Programmeraren Julian Joseph använde LazyApply, en AI-driven tjänst som automatiskt ansöker till tusentals jobb, för att effektivisera sin jobbsökning. Efter att ha betalat 250 dollar för en obegränsad livstidsplan och installerat LazyApplys Chrome-tillägg, ansökte botten å hans vägnar till nästan 1 000 jobb över en natt. Även om verktyget inte var perfekt och ibland gissade svaren på frågor på vissa ansökningar, ansåg Joseph att det var värt investeringen med tanke på den tid Job GPT sparade. LazyApply har flera konkurrenter, inklusive Sonara och Massive, som också automatiserar jobbansökningar.

Wired fördjupade 6 november

Artificiell Intelligens (AI) är ett populärt samtalsämne, men det finns många missuppfattningar kring begreppet. Först och främst är AI inte intelligent. Det är en maskinsimulering som efterliknar vissa aspekter av naturlig intelligens. Större är inte alltid bättre när det gäller AI-modeller. Kvaliteten på data och träningsmetodik är ofta viktigare. Transparency och ansvarsskyldighet i AI är ett annat område som missförstås. Även om AI-system kan vara komplexa, görs stora ansträngningar för att öka deras transparens och ansvarsskyldighet. Många tror att AI-system är ofelbara, men som alla system beror AI:s prestanda på kvaliteten på dess träningsdata. Slutligen finns det en utbredd rädsla för att AI kommer att leda till massarbetslöshet. Historien tyder dock på att medan tekniken kan göra vissa jobb föråldrade, skapar den samtidigt nya branscher och möjligheter.

KDnuggets fördjupade 3 november

Efterfrågan på AI-ingenjörer ökar, lockar med lukrativa löner

Artificiell intelligens (AI) har blivit en drivande kraft bakom teknologiska framsteg, vilket har lett till en ökande efterfrågan på AI-ingenjörer. AI-ingenjörer kombinerar kunskaper inom datavetenskap, matematik och dataanalys för att utforma, utveckla och underhålla toppmoderna AI-system. De spelar en avgörande roll i utvecklingen av innovativa teknologier som efterliknar mänsklig intelligens och utför komplexa uppgifter med minimal mänsklig inblandning. Lönerna för AI-ingenjörer är attraktiva och lockar många till denna karriärväg. Enligt en rapport från Indeed är den genomsnittliga årliga lönen för en AI-ingenjör i USA 146 085 dollar per år.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 1 november

Komedi författaren och regissören Hal Kirkland diskuterar potentialen att sammanfoga komedi och teknologi genom att intervjua sig själv med hjälp av ChatGPT. Han menar att komedi och teknologi har mycket gemensamt, då båda utmanar tabun och skapar nya gränser. När de kombineras kan de göra världen mycket mer intressant och rolig. Han diskuterar också hur teknologi har förändrat hur komedi skapas, delas och konsumeras i branschen. Han nämner att AI spelar en stor roll i detta, och att han använder AI-drivna appar för att skapa visuella effekter, forskning och inspiration.

Unit9 fördjupade 27 oktober

Artificiell intelligens förväntas revolutionera ekonomiforskning

Anton Korinek, ekonomiprofessor vid University of Virginia, förutser att generativ artificiell intelligens (genAI) kommer att revolutionera forskningen inom ekonomi. GenAI har visat sig vara användbart inom undervisning och forskning, samt för att förutsäga inflation. GenAI kan också hjälpa ekonomer med att brainstorma forskningsidéer, utvärdera forskningsplaner, redigera och finjustera skrift, samt sammanfatta text. Trots att genAI har potential att öka produktiviteten och effektiviteten bland ekonomer, kan det också leda till jobbförluster på lång sikt.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 oktober

SaaS-jätten Salesforce planerar att migrera 200 000 servrar från CentOS till Red Hat Enterprise Linux (RHEL) och kommer att använda generativ AI för att hantera hälsan och telemetri för sin driftsinfrastruktur i realtid. Migrationen, som förväntas pågå under de kommande 18 månaderna, kommer att drivas av stora språkmodeller (LLMs) från Salesforces egen AI-plattform. Salesforce kommer även att använda generativ AI för grundläggande automatisering och skriptning som en del av migrationen. Företaget har tränat LLMs på händelseloggar för att förbättra systemets förmåga att förutsäga och analysera realtidsdata.

Intelligent CIO fördjupade 6 oktober

AI revolutionerar jobbsökning: Effektivisering och skräddarsydd process

Arbetssökande landskapet har förändrats dramatiskt under de senaste åren. Att söka jobb är nästan en heltidsjobb nu, särskilt om du är arbetslös och måste dokumentera dina ansträngningar för att göra anspråk på arbetslöshetsförmåner. Teknik, särskilt artificiell intelligens (AI), kan hjälpa till att effektivisera processen. AI-verktyg som Teal, Careerflow AI och JobProfile.io kan hjälpa till att förbättra ditt CV och optimera din LinkedIn-profil. AI-algoritmer som JobScan kan ge insikter för att förbättra ditt CV och ge dig en konkurrensfördel. AI kan också analysera din profil och karriärutveckling för att rekommendera jobb som passar dig bäst. Virtuella karriärassistenter kan hjälpa till att organisera din jobbsökning och AI kan automatisera upprepade uppgifter, som att fylla i jobbansökningsformulär.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 oktober

AI revolutionerar jobbsökandet

Arbetsmarknaden har genomgått stora förändringar de senaste åren, med jobbsökande som nu är nästan en heltidssysselsättning. Teknik, särskilt artificiell intelligens (AI), hjälper till att förenkla processen. AI-verktyg som Teal, Careerflow AI och JobProfile.io hjälper till att finslipa ditt CV, optimera din LinkedIn-profil och till och med autofylla jobbansökningar. AI-algoritmer som JobScan kan skanna och ranka ditt CV och ge insikter för förbättring. AI kan också rekommendera jobb som passar bäst för dig, med plattformar som LinkedIn, Indeed och Glassdoor som använder maskininlärning för detta. Virtuella karriärassistenter kan hjälpa till att organisera ditt jobbsökande, och AI kan automatisera upprepande uppgifter, som att fylla i jobbansökningsformulär.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 4 oktober

Programmering är en konstant mental balansakt, där varje kodrad bygger på en annan. En av de viktigaste färdigheterna för en programmerare är felsökning, det vill säga att hitta varför koden inte fungerar som förväntat. I denna artikel delar författaren sina erfarenheter av att använda AI-verktyget ChatGPT för att hjälpa till med felsökning och kodskrivning. Författaren rapporterar blandade resultat, med några framgångar men också misslyckanden. Han betonar att medan AI-verktyg kan vara användbara, kan de inte ersätta grundläggande programmeringskunskaper och erfarenheter. Dessutom kan överanvändning av AI-baserad felsökning leda till potentiellt stora kostnader, eftersom programmeraren blir mer avskild från koden och därmed gör det resulterande arbetet svårare att underhålla.

ZDNet fördjupade 4 oktober

AI-chatbots står inför motstånd från webbplatser de skrapar information från

Generativ AI, som används i chatbots som ChatGPT och Google Bard, står inför motstånd från webbplatser som de skrapar information från. AI-företag använder mjukvaror kallade ´crawlers´ för att samla in information från webbplatser och mata det till sina chatbots. Många av de största webbplatserna blockerar nu dessa crawlers för att förhindra datainsamling. En rapport från Originality.AI avslöjar att 242 av de topp 1000 webbplatserna blockerar crawlers. Webbplatser som blockerar chatbots inkluderar Amazon, Pinterest, Quora, Tumblr, Indeed, Dictionary.com, Shutterstock, WikiHow och flera nyhetsmedier som CNN, The NY Times, The Verge, Reuters, CNBC News, Insider, The Washington Post, Wired och Polygon. Fler chatbots som CCBot och Anthropic AI har också gått med i striden.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 2 oktober

AI kan öka produktiviteten och förbättra resultatet i kunskapsarbete

En studie utförd av Wharton Business School och Boston Consulting Group (BCG) visar att konsulter som använde ChatGPT-4, en AI-baserad verktyg, presterade bättre än de som inte gjorde det. De slutförde 12,2% fler uppgifter i genomsnitt, utförde uppgifter 25,1% snabbare och producerade 40% högre kvalitetsresultat. Studien visade också att AI kan fungera som en färdighetsutjämnare, där de konsulter som presterade sämst initialt hade störst förbättring i sin prestation när de använde AI. Detta stöder tidigare forskning från Stanford och MIT.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 1 oktober

Att bygga maskiner med goda manér: Vikten av att planera för AI-fel

B.J. May, en Georgia-baserad AI-användare, upplevde ett problem när hans smarta ansiktsigenkänningslås inte lät honom in i sitt eget hem eftersom det skyddade invånarna från... Batman! Lyckligtvis hade teamet som byggde det smarta låset planerat för misstag, så B.J. hade möjlighet att använda sin pin-kod för att komma in igen. Artikeln understryker vikten av att planera för misstag när man bygger AI-system. Precis som ansvarsfulla beslutsfattare skapar planer och säkerhetsnät för mänskliga fel, bör ansvarsfulla utövare av maskininlärning och AI alltid se till att det finns en plan på plats om systemet producerar felaktig output.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 30 september

Över 250 stora webbplatser blockerar nu ChatGPT:s och Common Crawl:s webbskrapor

Hundratals stora företag och webbplatser blockerar nu ChatGPT:s webbskrapa. Även webbskrapan CCBot, som används av Common Crawl, blockeras nu av allt fler. Unika och högkvalitativa data, främst skrapade från webben, är avgörande för prestandan hos AI-modeller. Fler och fler företag försöker undvika att deras data skrapas och sparas fritt av webbskrapor som arbetar till förmån för AI-modeller. Bland de webbplatser som blockerar GPTbot finns Amazon, Tumblr, Pinterest, Vimeo, GrubHub, Indeed, Apartments.com, The Guardian, Live Science, USA Today, NPR, CBS News och CBS Sports, NBC News och CNBC, The New Yorker, People och alla titlar som publiceras av Hearst och Conde Nast. Antalet webbplatser som blockerar GPTbot har ökat till över 250 på cirka tre veckor.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 september

Generativ AI troligt att förbättra snarare än ersätta jobb, enligt Indeed

Enligt en rapport från jobbsajten Indeed kan generativ AI adressera eller förbättra färdigheter som krävs för nästan alla amerikanska jobb som listas på deras plattform. Dock anses endast cirka 20% av jobben vara ´högt exponerade´ för generativ AI. Indeed menar att generativ AI är mindre troligt att ersätta hela jobb, utan mer troligt att fungera som ett verktyg för att förbättra eller effektivisera delar av ett jobb. Studier från Pew Research Center och HR-analysföretaget Revelio Labs stöder Indeeds slutsatser.

Direktlänk Dela HCM Technology Report fördjupade 26 september

Över 20 flickor i Almendralejo, Spanien, har rapporterat att de mottagit AI-genererade nakenbilder av sig själva, vilket väcker frågor om lagligheten av deepfakes. Bilderna hade stulits från flickornas Instagram-konton, ändrats med en AI-applikation och sedan delats i Whatsapp-grupper. Föräldrar och åklagare frågar nu om ett brott har begåtts, även om bilderna är faktiska - kan bilderna betraktas som barnpornografi? Mammor har organiserat sig för att klaga och Nationalpolisen har öppnat en utredning och identifierat flera minderåriga som påstås vara inblandade. Fallet har överlämnats till ungdomsåklagarmyndigheten.

Euronews fördjupade 24 september

Framtiden för artificiell intelligens: Insikter från ledande AI-specialister

Artikeln undersöker insikter och förutsägelser från ledande personer inom AI-industrin, med fokus på framtiden för artificiell intelligens (AI) bortom generativ AI. AI-ledare tror att AGI, en typ av AI som kan förstå, lära sig och tillämpa sin intelligens inom olika områden, liknande människans kognitiva förmågor, är framtiden vi bör sträva mot. Sam Altman från OpenAI tror att AGI har nästan obegränsad potential och kan bota alla sjukdomar, bygga bättre sjukvård, ge alla en bra utbildning och leda viktiga vetenskapliga upptäckter. Satya Nadella, VD för Microsoft, tror att vi befinner oss mitt i en gyllene era av AI som kommer att ha en stor positiv inverkan på mänskligheten. Joy Buolamwini från Algorithmic Justice League strävar efter en framtid där AI utvecklas och distribueras ansvarsfullt, med betoning på rättvisa, inkludering och ansvar. Mustafa Suleyman, medgrundare av Deepmind och VD för Inflection AI, tror att interaktiv AI, där bots kan hjälpa människor att slutföra uppgifter genom att kalla in annan programvara och människor för att få saker gjorda, är nästa steg. Elon Musk från xAI vill utnyttja data från sina företag X och Tesla för att utbilda en AI-modell som är maximalt nyfiken. Eric Schmidt, tidigare VD för Google, ser AI som en central del i att ta itu med globala utmaningar.

Direktlänk Dela The European Business Review fördjupade 23 september

AI hotar jobb inom teknik, administration och marknadsföring, enligt studie

Enligt en studie från Indeed´s Hiring Lab riskerar jobb inom teknik, administration och marknadsföring mest att påverkas av AI. Forskarna identifierade 2 600 färdigheter som listades i jobbannonser och sorterade dem i 48 olika färdighetsfamiljer. De bedömde sedan AI-chatten ChatGPT:s förmåga att hantera varje färdighetsfamilj. ChatGPT bedömde sig vara mest skicklig inom mjukvaruutveckling, IT-drift och helpdesk-support samt matematik. Trots att AI presterar starkt inom 41% av alla färdighetskategorier, har det fortfarande en bit kvar innan det kan ta över de flesta människors jobb. Indeed upptäckte att antalet jobbannonser för mjukvaruingenjörer minskade med 58% från augusti 2022 till 2023, jämfört med en minskning på 40% av alla teknikjobb under samma period. Under tiden har intresset för generativ AI från jobbsökande och rekryterare skjutit i höjden. Jobbannonser för generativa AI-roller ökade med 160% mellan augusti 2022 och 2023.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 september

Indeed VD Chris Hyams uttrycker oro över AI:s inverkan på arbetsmarknaden

I en tankeväckande essä har Chris Hyams, VD för den populära jobbsidan Indeed, uttryckt sina farhågor om artificiell intelligens (AI), specifikt generativa AI-verktyg som OpenAI’s ChatGPT, och dess påverkan på arbetsmarknaden. Hyams drar paralleller mellan AI:s snabba utveckling och historiska teknologiska revolutioner, och uttrycker oro över att färdigheter som universitetsstudenter lär sig kan bli föråldrade i takt med att AI fortsätter att utvecklas. Han varnar för att tidsramen för AI att matcha och potentiellt överträffa mänskliga färdigheter kan vara ännu kortare, vilket utgör en skrämmande utmaning för universitetsstudenter.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 22 september

Indeed VD varnar: AI kan göra universitetsfärdigheter ´föråldrade´

Chris Hyams, VD för jobbsökningswebbplatsen Indeed, varnar för att AI kan göra de färdigheter som studenter lär sig på universitetet ´föråldrade´. Han jämför AI:s utvecklingstakt med industrirevolutionen och menar att AI kan göra det som utbildade arbetare kan göra på kortare tid. Enligt Indeed är jobb inom programvaruutveckling, som kräver färdigheter relaterade till teknologi och företagsdrift, mest sannolika att exponeras för AI. Hyams menar dock att AI kan hjälpa människor att få jobb om det används korrekt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 september

Nya jobb inom AI-expertis ökar

Enligt ny forskning från jobbsökplattformen Indeed löper tjänstemän störst risk att ersättas av artificiell intelligens (AI), vilket skiljer sig från tidigare tekniska revolutioner där manuell arbetskraft oftast ersatts. Indeed har funnit att yrken som är mest exponerade för ersättning av AI inkluderar mjukvaru- och kodningsjobb, IT, matematik, informationsdesign samt juridiska och redovisningspositioner. Å andra sidan är yrken som lastbils- och taxichaufförer, städning och skönhet och wellness minst exponerade för AI. Indeed noterar att ju mer lämpligt ett jobb är för fjärrarbete, desto högre är dess potentiella exponering för AI-driven förändring.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 21 september

Över 20 flickor i Almendralejo, Spanien, rapporterade att de mottagit AI-genererade nakenbilder av sig själva, vilket har lett till frågor om huruvida deepfakes kan straffas lagligt. Bilderna, som såg helt verkliga ut, hade stulits från flickornas Instagram-konton, ändrats med en AI-applikation och sedan delats i Whatsapp-grupper. Föräldrar och åklagare undrar nu om ett brott har begåtts, även om bilderna i sig är verkliga - kan bilderna anses vara barnpornografi? Nationalpolisen har öppnat en utredning och har redan identifierat flera minderåriga som påstås vara inblandade.

Euronews fördjupade 20 september

Australier använder AI för att förbättra jobbsökning

Nästan hälften av australierna använder artificiell intelligens (AI) för att hitta och söka nya jobb, inklusive att hjälpa dem att utforma och optimera sina CV och ansökningsbrev, enligt en undersökning från Indeed. Ungefär hälften sade att AI-verktyg, som ChatGPT och Bard, hade gett dem mer framgång i sin jobbsökning, medan 74% som fick ett jobberbjudande sade att de fick det snabbare. Franko Ali från venturekapitalföretaget Investible utvärderade nyligen kandidater med förväntan om att de skulle använda AI som en del av sin ansökan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 15 september

ChatGPT 4: Användbara plugins förbättrar OpenAIs språkmodell

Med rätt plugins kan ChatGPT 4, den senaste versionen av OpenAIs språkmodell, vara mycket användbar för att hjälpa dig med olika uppgifter. Bland de bästa pluginsen finns bland annat WolframAlpha expertsystem, Ask Your PDF, Link Reader och VoxScript. Dessa plugins lägger till noggrannhet och funktionalitet genom att införliva tredjepartstjänster i din sökning. För närvarande är alla plugins som listas här gratis, men det kommer inte att vara så för alltid. Till exempel har WolframAlpha expertsystem en gratis nivå, men dess mest användbara nivå, Pro, kostar 5 dollar i månaden. Så småningom kommer du att behöva betala en prenumeration för denna nivå av tillgång för att använda dess ChatGPT-plugin.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 13 september

Experiment med AI för att skriva satirisk kolumn

Braden Dyreson utförde ett experiment där han bad AI-verktyget ChatGPT att skriva en satirisk kolumn om att använda AI för att skriva en satirisk kolumn. Dyreson upptäckte att medan ChatGPT kunde efterlikna hans ton och stil, kunde det inte helt greppa satiriska nyanser och landa en punchline. Dyreson konstaterade att trots att ChatGPT är en teknologisk bedrift, har det ännu inte behärskat satir. Slutsatsen var att Dyreson vann över ChatGPT i detta experiment.

Direktlänk Dela The Daily Collegian fördjupade 13 september

Efterfrågan på AI-experter ökar drastiskt på plattformar som LinkedIn, Fiverr

Efterfrågan på AI-expertis på frilansmarknaden har ökat drastiskt på grund av uppkomsten av generativ AI, vilket förändrar techjobbmarknaden. Data från Indeed visar en ökning på 250% i jobbannonser relaterade till generativ AI från juli 2021 till 2023, medan LinkedIn såg en månatlig ökning på 25% i generativa AI-sökord. Färdigheter, förmågor och erfarenheter inom AI-teknologier är mer eftertraktade på grund av bristen på AI-färdigheter hos befintliga branschprofessionella, vilket skapar möjligheter för frilansare.

Direktlänk Dela NextBigWhat fördjupade 11 september

Frilansjobb inom AI ökar snabbt på plattformar som LinkedIn, Upwork och Fiverr

Vlad Hu, en mjukvaruingenjör och AI-expert, har sett en ökning av frilansjobbmöjligheter inom artificiell intelligens (AI). Detta återspeglas i en ökning av AI-relaterade jobbannonser på plattformar som LinkedIn, Upwork och Fiverr. Hu arbetar nu med chatbot-implementeringsprojekt på Fiverr. Data från Indeed visar att AI-relaterade jobbannonser har ökat med nästan 250% från juli 2021 till juli 2023. LinkedIn förutspår att efterfrågan på frilans AI-experter kommer att fortsätta växa. Upwork, som nyligen samarbetade med OpenAI, avslöjar att experter marknadsför över 250 AI-färdigheter. På Udacity har intresset för AI-baserade kurser ökat med 33% det senaste året.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 10 september

Ökande efterfrågan på frilansande AI-experter förändrar teknikjobbmarknaden

Vlad Hu, en frilansande expert på artificiell intelligens (AI), menar att efterfrågan på hans kompetens har ökat kraftigt under det senaste året. Data från Indeed visar att antalet jobbannonser relaterade till generativ AI ökade med nästan 250% från juli 2021 till juli 2023. LinkedIn, som ägs av Microsoft, rapporterar också en ökning i sökningar och inlägg om generativ AI. Många företag är intresserade av att integrera AI i sina affärsplattformar och anlitar därför frilansande utvecklare med AI-kompetens. LinkedIn förutser att efterfrågan på frilansande AI-experter kommer att fortsätta växa.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 10 september

Snabb ökning av frilansjobb inom AI på plattformar som LinkedIn, Upwork och Fiverr

Frilansjobb inom artificiell intelligens (AI) har ökat kraftigt det senaste året. Företag söker allt mer efter AI-experter för att integrera AI i sina affärsplattformar. Enligt data från Indeed har AI-relaterade jobbannonser ökat med nästan 250% från juli 2021 till juli 2023. LinkedIn, som ägs av Microsoft, har sett en ökning på 25% månad för månad i antalet inlägg som nämner AI-nyckelord sedan april. Fiverr har sett en explosion av intresse för AI-relaterad videoproduktion under de senaste sex månaderna, och företag söker AI-apputvecklings experter. Efterfrågan på AI-frilansare förväntas fortsätta växa.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 10 september

AI skapar oro inom film- och TV-branschen

Konflikten mellan skådespelare, författare och andra kreativa yrkesgrupper och de stora film- och TV-studiorna är en del av den radikala förändring som sker inom underhållningsindustrin. Strejkerna från Writers Guild of America och Screen Actors Guild har delvis utlösts av artificiell intelligens (AI) och dess användning i filmindustrin. Skådespelare och författare fruktar att stora studior, inklusive Amazon/MGM, Apple, Disney/ABC/Fox, NBCUniversal, Netflix, Paramount/CBS, Sony, Warner Bros. och HBO, kommer att använda generativ AI för att utnyttja dem. Generativ AI är en form av AI som lär sig från text och bilder för att automatiskt skapa nya skrivna och visuella verk. Författare fruktar att de på sin höjd kommer att anställas för att redigera manus utarbetade av AI. De fruktar att deras kreativa arbete kommer att slukas upp i databaser som bränsle för skrivverktyg att sampla. Och de fruktar att deras specifika expertis kommer att skjutas åt sidan till förmån för ´promptingenjörer´ eller de som är skickliga på att arbeta med AI-verktyg. Och skådespelare oroar sig för att de kommer att tvingas sälja sin likhet en gång, bara för att se den användas om och om igen av studior. De fruktar att deepfake-teknologier kommer att bli normen och att riktiga, levande skådespelare inte kommer att behövas alls. Och de oroar sig för att inte bara deras kroppar utan också deras röster kommer att tas, syntetiseras och återanvändas utan fortsatt ersättning. Och allt detta är ovanpå minskade inkomster för majoriteten av skådespelarna.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 10 september

The Guardian blockerar OpenAI från att använda dess innehåll

Storbritannien-baserade tidningen The Guardian har meddelat att den blockerar OpenAI, ägaren av ChatGPT, från att kunna genomsöka innehåll på dess webbplats. Tidningen hävdar att ChatGPT-plattformen ´använder olicenserat innehåll för att skapa sina AI-verktyg vilket har lett till att författare stämmer företaget och att kreativa industrier kräver skydd för att skydda sin immateriella egendom´. Andra utgivare som blockerar OpenAI:s webbkrav inkluderar CNN, Reuters, Washington Post, Bloomberg, New York Times och The Athletic. Även andra webbplatser utanför nyhetspubliceringsbranschen har blockerat OpenAI:s webbkrav, inklusive Lonely Planet, Amazon, Indeed, Quora och Dictionary.com.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 8 september

Stora nyhetsbyråer och populära webbplatser blockerar OpenAI:s webbskrapa

Många människor älskar ChatGPT, men det finns också många som inte gör det. En del av detta beror på hur och var den stora språkmodellen får informationen den tränas på. OpenAI, ChatGPT:s moderbolag, använder enligt uppgift en webbskrapa kallad GPTBot som tar data från webbplatser för att träna AI-modellen. Flera stora nyhetsbyråer och populära webbplatser som The Guardian, New York Times, Washington Post, Bloomberg, CNN, Reuters, Amazon, Indeed, Quora och Lonely Planet har utnyttjat OpenAI:s alternativ att blockera skrapan.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 6 september

11 fantastiska AI-verktyg för arbetsflöden

Generativ artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg sedan den först introducerades för ett år sedan. Tekniken har gått från att vara abstrakt till att bli inbäddad i en mängd olika verktyg och tjänster som är lätt tillgängliga. Från bildgenerering, som i Midjourney, till programmering, som i GitHub CoPilot, kan yrkesverksamma inom många branscher använda generativa AI-verktyg för att hjälpa dem i sina roller. Användningsområdena för generativ AI växer och det finns många verktyg som yrkesverksamma kan integrera i sina arbetsflöden.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 5 september

Skräck för AI i filmindustrin: Skådespelare och författare rädda för utnyttjande

Pågående strejker från Writers Guild of America och Screen Actors Guild har delvis utlösts av artificiell intelligens (AI) och dess användning inom filmindustrin. Skådespelare och författare fruktar att stora studior, inklusive Amazon/MGM, Apple, Disney/ABC/Fox, NBCUniversal, Netflix, Paramount/CBS, Sony, Warner Bros. och HBO, kommer att utnyttja generativ AI för att exploatera dem. Generativ AI är en form av artificiell intelligens som lär sig från text och bilder för att automatiskt producera nya skrivna och visuella verk. Författarna fruktar att de kommer att anställas för att redigera manus skrivna av AI, och skådespelarna är rädda för att de kommer att tvingas sälja sin likhet en gång, bara för att se den användas om och om igen av studiorna.

Direktlänk Dela Innisfil Today fördjupade 3 september

AI i filmindustrin väcker rädsla bland skådespelare och författare

Strejker av Writers Guild of America och Screen Actors Guild har delvis utlösts av användningen av artificiell intelligens (AI) inom filmindustrin. Skådespelare och författare fruktar att stora studior kommer att använda generativ AI för att utnyttja dem. Generativ AI är en form av AI som lär sig från text och bilder för att automatiskt producera nya skriftliga och visuella verk. Skådespelare och författare är rädda att deras specifika färdigheter och unika utseende kommer att bli tillgängliga för alla genom dessa verktyg. Dessutom fruktar de att deras kreativa arbete kommer att absorberas av databaser och att deras specifika expertis kommer att skjutas åt sidan till förmån för ´prompt engineers´ som är skickliga på att arbeta med AI-verktyg. Skådespelare är rädda att de kommer att tvingas sälja sitt utseende en gång, bara för att se det användas om och om igen av studior. De fruktar att deepfake-teknologier kommer att bli normen och att riktiga skådespelare inte kommer att behövas alls. De oroar sig över att inte bara deras kroppar utan även deras röster kommer att tas, syntetiseras och återanvändas utan fortsatt kompensation.

Direktlänk Dela Orillia Matters fördjupade 3 september

Arbetskonflikter mellan skådespelare, författare och andra kreativa yrkesgrupper och stora film- och TV-studior har delvis utlösts av användningen av artificiell intelligens (AI) i filmindustrin. Båda grupperna är rädda för att stora studior, inklusive Amazon/MGM, Apple, Disney/ABC/Fox, NBCUniversal, Netflix, Paramount/CBS, Sony, Warner Bros. och HBO, kommer att använda generativ AI för att utnyttja dem. Generativ AI är en form av AI som lär av text och bilder för att automatiskt producera nya skrivna och visuella verk. Författare oroar sig för att deras kreativa arbete kommer att sväljas upp av databaser för skrivverktyg att provsmaka. Skådespelare oroar sig för att de tvingas sälja sin likhet en gång, bara för att se den användas om och om igen av studior. De fruktar att deepfake-teknologier kommer att bli normen, och att riktiga, levande skådespelare inte kommer att behövas alls.

Midland Today fördjupade 3 september

The Guardian blockerar OpenAI från att använda sitt innehåll för AI-produkter

The Guardian har blockerat OpenAI från att använda sitt innehåll för att driva artificiell intelligensprodukter som ChatGPT. Det finns oro över att OpenAI använder olicenserat innehåll för att skapa sina AI-verktyg, vilket har lett till att författare stämmer företaget och kreativa industrier kräver skydd för sin immateriella egendom. OpenAI, som inte avslöjar den data som hjälpte till att bygga modellen bakom ChatGPT, meddelade i augusti att det kommer att göra det möjligt för webbplatsoperatörer att blockera dess webbsökare från att komma åt deras innehåll. Enligt Originality.ai blockerar nu flera nyhetssajter GPTBot-sökaren.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 september

Framsteg inom AI: GPT-4

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och en av de mest betydande genombrotten på senare år har varit introduktionen av Generative Pre-trained Transformers (GPT). Ett framstående exempel är OpenAIs ChatGPT-system. Den senaste versionen, GPT-4, har flera förbättringar jämfört med sin föregångare, GPT-3.5. GPT-4 är större och har en bättre förmåga att förstå och generera mänskligt språk. Den kan också bättre undvika att generera skadligt eller partiskt innehåll.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 september

AI-chattboten ChatGPT blir sämre, enligt forskare

Forskare vid Stanford University och UC Berkeley har upptäckt att AI-chattboten ChatGPT verkar bli sämre på vissa uppgifter. Detta är liknande problem som uppstod med Microsofts AI-chattbot Tay 2016, som började publicera kränkande kommentarer efter att ha lärt sig från användarnas interaktioner. Problemet med båda dessa AI-system är att de lär sig från människor, och om de lär sig från alla typer av människor utan övervakning kan de absorbera och återspegla negativa beteenden. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har förnekat forskarnas påståenden.

Direktlänk Dela Sify Technologies fördjupade 1 september

Generativ AI omformar film- och TV-industrin, skapar rädsla bland skådespelare och författare

Generativ AI, en teknik som lär sig från text och bilder för att automatiskt producera nya skrivna och visuella verk, skapar oro inom film- och TV-industrin. Skådespelare och författare fruktar att stora studior, inklusive Amazon/MGM, Apple, Disney/ABC/Fox, NBCUniversal, Netflix, Paramount/CBS, Sony, Warner Bros. och HBO, kommer att använda generativ AI för att utnyttja dem. De är rädda för att deras färdigheter och unika utseende kommer att bli tillgängliga för alla med tillgång till dessa onlineverktyg. Dessutom fruktar de att deras kreativa arbete kommer att absorberas av databaser och att deras specifika expertis kommer att ersättas av ´prompt engineers´.

Direktlänk Dela Longmont Leader fördjupade 28 augusti

Generativ AI ökar efter tidigare nedgång i teknikindustrin

Trots en nedgång i tekniksektorn tidigare i år på grund av höjda federala räntor och en pandemi-inducerad högkonjunktur, har den senaste ökningen av generativ AI-teknik gett sektorn en skjuts. Ali Javaheri, analytiker på PitchBook, nämnde en övergripande minskning av riskkapitalfinansiering och värderingar av start-ups. Men nu kan AI-boomen vända turen för Silicon Valley när start-ups och industrijättar tävlar om att ligga i framkant. Generativ AI har lockat till sig stora mängder riskkapital, särskilt sedan lanseringen av OpenAI´s ChatGPT-verktyg i november. Teknikjättar som Google och Microsoft har prioriterat AI, med Microsoft som samarbetar med OpenAI i en affär värd 10 miljarder dollar och Google som lanserade sitt rivaliserande verktyg, Bard, i februari.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 28 augusti

OpenAI:s chatbot blockeras av hundratals webbplatser

Tidigare denna månad gjorde OpenAI det möjligt för webbplatser att blockera företagets chatbot, ChatGPT, från att skrapa deras innehåll, som svar på växande kritik. Sedan dess har hundratals webbplatser stängt dörren. Stora onlineföretag som Amazon, Airbnb, Glassdoor och Quora har lagt till koden i sin ”robots.txt”-fil. Även andra online-resurser som Ikea, Indeed.com, Kelley Blue Book och BAILII har blockerat OpenAI:s robot. Forskning rapporterad av Business Insider föreslog att 70 av de 1 000 största webbplatserna globalt har lagt till koden. OpenAI har dock redan samlat in data under en tid, och det är osannolikt att denna åtgärd kommer att stoppa företaget helt.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 26 augusti

Meta bekräftar icke-personliga innehållsflöden för EU-användare

Meta har bekräftat att icke-personliga innehållsflöden kommer att lanseras på Facebook och Instagram i Europeiska unionen. Detta följer efter en liknande tillkännagivelse från TikTok tidigare denna månad. Beslutet kommer som ett svar på EU:s Digital Services Act (DSA), som kräver att större plattformar och sökmotorer ger användare möjligheten att stänga av AI-drivna ´personaliserings´-funktioner. Med DSA måste användare av större plattformar erbjudas ett val av ett icke-algoritmiskt flöde, där innehållssortering inte baseras på spårning. Istället kan innehållet beställas och visas kronologiskt eller rankas efter lokal popularitet. Det är ännu inte klart när Meta exakt kommer att lansera AI-avstängningsknappen, men tidsfristen för VLOP:ers överensstämmelse med DSA är fredag, så förmodligen kommer den att göras tillgänglig mycket snart.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 augusti

Så förbättrar du dina chanser att hitta jobb på populära jobbsajter

Arbetssökande upplever ökande svårigheter att sticka ut bland ett växande antal ansökningar på jobbsajter som LinkedIn, Indeed och ZipRecruiter. Dessa sajter använder artificiell intelligens (AI) för att matcha kandidater med jobb, baserat inte bara på personens färdigheter, utan också på arbetsgivarnas historiska beteende på sajterna. För att förbättra sina chanser kan arbetssökande försäkra sig om att deras profil är komplett, använda vanliga sökord, följa bästa praxis för CV, utnyttja sajternas funktioner, träna sajternas AI, koppla upp sig och prata med människor och begära sina data.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 augusti

AI-jobb växer exponentiellt, enligt LinkedIn-rapport

En ny rapport från LinkedIn och data från andra jobbwebbplatser visar att jobb som hanterar, leder eller utbildar inom artificiell intelligens (AI) växer exponentiellt. Enligt LinkedIns nya Future of Work-rapport har andelen globala engelskspråkiga jobbannonser på plattformen som nämner GPT eller ChatGPT ökat 21 gånger sedan november 2022. Dessutom rapporterar Forbes om nya uppsägningar vid företag som Phillips 66, SecureWorks och Shutterfly. Ny data från hybridarbetsföretaget Scoop visar att mindre företag leder bort från obligatorisk kontorsnärvaro, med 76% av företag med under 500 anställda som nu erbjuder arbetsplatsflexibilitet eller har gått helt fjärrstyrda. En undersökning av cirka 1 000 kvinnor visade att över 90% av dem rapporterade att ha fått romantiska eller olämpliga meddelanden på LinkedIn minst en gång. United Airlines planerar att anställa 15 000 personer i år och 50 000 till 2026, trots att många teknikföretag genomgår uppsägningar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 augusti

AI-relaterade jobb ökar snabbt enligt LinkedIn

Darren Angle, en mjukvaruutvecklare som tidigare arbetat med artificiell intelligens på Shopify, har nyligen anslutit sig till biotech forskningsstartföretaget Prism Analytic Technologies som ´chef för AI´. Enligt en ny rapport från LinkedIn har antalet globala engelskspråkiga jobbannonser på plattformen som nämner GPT eller ChatGPT ökat 21 gånger sedan november 2022. Antalet amerikanska företag med en AI-chef har nästan tredubblats under de senaste fem åren. Andra jobbsidor ser också en ökning av AI-relaterade jobb. Det är oklart om de jobb AI skapar kommer att överväga de som det raderar under de kommande åren.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 augusti

Veckans tekniknyheter: AI, superledare och kryptoutveckling

I en veckokrönika diskuteras bland annat uppfattningen om artificiell intelligens och dess påverkan på författarens liv. Dessutom tas det upp forskning kring superledare vid rumstemperatur, som visade sig vara felaktig. Vidare diskuteras utvecklingen inom kryptovalutor och blockchain, med bland annat Microsofts samarbete med Aptos blockchain. Slutligen diskuteras olika regeringars försök att reglera teknik, inklusive USA:s förbud mot finansiering av vissa tekniksektorer i Kina, och Indiens försök att begränsa importen av persondatorer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 augusti

Arbetssökande kämpar med AI-drivna jobbmatchningsfunktioner

Arbetssökande upplever att de kämpar för att hitta positioner och skära igenom hundratals ansökningar riktade mot ett jobb på populära webbplatser som Indeed, ZipRecruiter och LinkedIn. Många är övertygade om att jobbmatchningsfunktioner som drivs av artificiell intelligens (AI) på dessa webbplatser inte alltid fungerar till deras fördel. AI-rekommendationssystem använder historisk anställningsinformation som vilka arbetsgivare har typiskt meddelat, gillat och intervjuat; deras tidigare sökningar; och profilerna de har klickat på för att matcha eller rangordna kandidater - inte bara en kandidats kvalifikationer. Företag har använt AI för att skrubba genom CV. Nu har vissa börjat använda AI för att bedöma dina intervjufärdigheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 3 augusti

Indeed använder AI för att skapa en karriärkompis

Under sina 18 år har Indeed utvecklats från en enkel jobbanslagstavla till en automatiserad matchnings- och anställningsplattform. Varje minut görs mer än 20 anställningar genom plattformen, som besöks av 300 miljoner människor varje månad. Denna tillväxt har skett trots turbulenta ekonomiska tider, med globala händelser som påverkar anställningstrender och aktiviteter på dramatiska sätt. Företagets affärsstrategi har fokuserat på att utveckla sofistikerade teknologiska lösningar baserade på artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Raj Mukherjee, verkställande vicepresident och general manager för arbetsgivare på Indeed, diskuterar hur Indeed använder AI och ML för att förstå och tillgodose individuella sökande och anställdas krav för att skapa mer personliga och framgångsrika kopplingar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 31 juli

Träna din AI för arbete och hem: En introduktion till prompt engineering

Användningen av chatbots, som ChatGPT, Bard och Bing Chat, blir allt vanligare. För att effektivt kommunicera med dessa AI-drivna verktyg krävs en teknik kallad ´prompt engineering´. Detta innebär att formulera en ´prompt´ (input) så att AI-systemet producerar en utdata som överensstämmer med dina förväntningar. Denna teknik kräver en noggrann formulering av frågor och instruktioner för att få användbara och relevanta svar. AI-professionalitet blir allt mer efterfrågat på arbetsmarknaden, och att kunna hantera chatbots kan bli en värdefull färdighet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 29 juli

Högsta domstolens förändringar under John Roberts ledning

Linda Greenhouse, Pulitzerpristagare 1998, diskuterar förändringarna i USA:s Högsta domstol under de 18 år som John Roberts har varit chefsdomare. Hon pekar på att alla konservativa mål som var aktuella när Roberts tillträdde 2005 nu har uppnåtts. Detta inkluderar att upphäva Roe v. Wade, omvärdera det andra tillägget för att göra privat vapenägande till en konstitutionell rätt, eliminera rasbaserad positiv särbehandling vid universitets antagningar, höja religionens plats över hela rättssystemet och begränsa de federala myndigheternas regleringsmakt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 juli

Diablo 4: Ett mörkt och gotiskt spel som känns lekfullt

Diablo 4 är ett spel som försöker vara mer seriöst än sin föregångare Diablo 3 och har lyckats till stor del. Spelet har en mörk och gotisk atmosfär, och världen känns som en plats med historia och spänning. Trots detta känns Diablo 4 fortfarande lekfullt och lite som skräpmat för spelare. Det är mycket underhållande, men kanske inte lika minnesvärt som tidigare Diablo-spel. Activision Blizzard kommer att lägga till en riktig pengar-butik i spelet vid lansering, vilket kan vara kontroversiellt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 juni

Meta utvecklar egen AI-chip för framtida artificiell intelligens

Meta utvecklar en egen AI-chip för att inte hamna efter i AI-sektorn. Företaget grundat av Mark Zuckerberg vill skapa en egen processor för att köra AI-modeller som ChatGPT. Meta arbetar på en ny processor, kallad MTIA (Meta Training and Inference Accelerator), som kommer att hjälpa en framtida artificiell intelligens för företaget. MTIA-chippet förväntas vara klart år 2025 och kan användas för att träna en ny AI för Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 28 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare