» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 331 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Indonesien är en sydostasiatisk nation som består av mer än 17 000 öar, inklusive Java, Sumatra, Sulawesi och delar av Borneo och Nya Guinea. Landet är världens fjärde mest befolkade land och har en mångfald av etniska grupper, kulturer, språk och religioner. Indonesiens huvudstad är Jakarta. Landet har en tropiskt klimat och är rikt på naturresurser som olja, naturgas, tenn, koppar och guld. Indonesiens ekonomi är den största i Sydostasien och är en viktig global handelspartner. Turism, särskilt på ön Bali, är också en viktig inkomstkälla för landet.

Senaste nytt kring Indonesien

Politiska partier vänder sig till digitala innehållsskapare inför valen

I takt med att Indiens Lok Sabha-val närmar sig har politiska partier rapporterat kontakter med digitala innehållsskapare och poddare för att hjälpa till att få ut sina budskap. Artificiellt genererade videoklipp av ledare har redan debuterat i denna del av världen. Före Pakistans val blev AI-genererade tal av den fängslade ex-ledaren Imran Khan virala. I Bangladesh dök en deepfake upp av en oppositionsledare som visade ambivalens över palestiniernas situation, vilket ledde till förlorade röster. I Indonesien presenterades en AI-video av den avlidne presidenten Suharto, teknologiskt återuppstånden för att vägleda väljare.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Tjugo teknikföretag undertecknar löfte för att förhindra AI-störningar i val

Tjugo teknikföretag som arbetar med artificiell intelligens (AI) har undertecknat ett ´löfte´ om att försöka förhindra att deras mjukvara stör val, inklusive i USA. Undertecknarna varierar från teknikjättar som Microsoft och Google till små startups som låter människor skapa falska röster. Överenskommelsen är i huvudsak ett erkännande av att företagens egna produkter skapar mycket risk i ett år då 4 miljarder människor över hela världen förväntas rösta i val. Företagen som skrivit under löftet är: Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, TrendMicro, Truepic och X. Överenskommelsen är frivillig och faller kort för ett totalförbud mot AI-innehåll i val, som vissa människor har krävt.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 16 februari

Bright AI rapporterar om globala studenters språkinlärningspreferenser

Bright AI, en global ledare inom AI-drivna språkinlärningsappar, har släppt en rapport om studenters preferenser runt om i världen. Bright AI erbjuder 42 olika språkämnen för att möta en bred studentprofil. Analysen visar att det finns variationer mellan studenter från olika länder när det gäller vilka av de 42 språkämnena de finner intressanta. Detta kan vara kopplat till kulturella egenskaper hos deras respektive nationer. Rapporten framhäver också skillnader som kan relateras till studenternas ålder och språkkunskapsnivåer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

Indonesiens försvarsminister, Prabowo Subianto, använder artificiell intelligens (AI) i sin presidentvalskampanj. En AI-genererad tecknad version av Subianto, skapad av amerikanska företaget Midjourney Inc, har blivit en central del av hans kampanj. Subianto är långt före i opinionsundersökningarna och i stället för att framställa sig själv som en eldig nationalist, som han gjorde i två tidigare misslyckade presidentbud, är hans nya slogan ´gemoy´ - indonesisk slang för söt och gosig. Denna användning av AI för att omforma politiska kampanjer är ovanlig och experter säger att det ger en inblick i hur AI kan förändra politiska kampanjer i framtiden.

Today Online fördjupade 13 februari

Australiensisk borgmästare avbryter ärekränkningsåtgärder mot OpenAI

En regional australiensisk borgmästare har meddelat att han inte längre kommer att föra ärekränkningsåtgärder mot OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, i vad som skulle ha varit ett världsledande testfall över falska påståenden gjorda av en AI-chattbot. Brian Hood gjorde globala rubriker förra året när han meddelade att han övervägde rättsliga åtgärder för falska påståenden om att han hade avtjänat tid i fängelse för mutor. ChatGPT påstod att Brian Hood var inblandad i betalning av mutor till indonesiska och malaysiska tjänstemän och dömdes till fängelse. Hood, som nu är borgmästare i det regionala Hepburn Shire-rådet nordväst om Melbourne, larmade myndigheter och journalister för mer än ett decennium sedan om utländsk mutbrott av agenterna för ett sedeltryckeri som kallas Securency, som då ägdes av Australiens reservbank. ChatGPT hade dock en annan syn på hans roll.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 11 februari

Konstgjord intelligens och globala val: Utmaningar och farhågor

Nästan hälften av världens befolkning kommer att delta i val under 2024. Det finns oro över påverkan på rösträtten på grund av extrem polarisering och allvarlig desinformation förstärkt av artificiell intelligens (AI). Detta påverkar både konsoliderade demokratier och de som är sköra. 76 länder, inklusive stora delar av Europa och några av de mest befolkade och polariserade demokratierna som Brasilien, Indien, Indonesien, Mexiko, Pakistan, Ryssland och USA, kommer att ha val. AI-verktyg kan skapa bilder, texter och röster som kan manipulera miljontals människor på specifika och personliga sätt. Detta försvårar skyddet av röstautenticitet och medborgarnas rätt att välja sina ledare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 februari

Billiga böcker för att lära sig maskininlärning

Maskininlärning är en färdighet som alla bör ha, och dessa billiga böcker skulle underlätta inlärningsprocessen. Maskininlärning har blivit ett verktyg som ger företag konkurrensfördelar. Därför är färdigheter inom maskininlärning mycket efterfrågade. Fem billiga böcker som kan hjälpa till att bemästra maskininlärning inkluderar ´Maskininlärning för absoluta nybörjare: Python för datavetenskap´ av Oliver Theobald, ´Maskininlärning för dummies´ av John Paul Mueller och Luca Massaron, ´Maskininlärning Mastery med Python´ av Jason Brownlee, ´The Master Algorithm´ av Pedro Domingos och ´Artificial Intelligence and Machine Learning for Business: A No-Nonsense Guide to Data Driven Technologies´ av Steven Finlay.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 9 februari

Indonesien vill leda diskussionen om etiska riktlinjer för AI i ASEAN och Asien-Stilla havet

Den indonesiska regeringen har uttryckt vilja att leda diskussionen om Readiness Assessment Methodology (RAM) om etik för artificiell intelligens (AI) med ASEAN- och Asien-Stilla havet-länder. Nezar Patria, biträdande minister för kommunikation och information, sade att Indonesien är redo att fungera som brygga för AI-etiska RAM för att starta diskussionen 2024. Han underströk att det är nödvändigt med en stark samarbetsinsats för att se, använda och samarbeta kring AI, inklusive att förbättra mänskliga resurser i varje land. Diskussionen är avgörande eftersom AI kommer att bli ansiktet utåt för en inkluderande framtid.

Direktlänk Dela Tempo Media fördjupade 8 februari

Nvidia och Palantir: Två starka investeringsmöjligheter inom AI

Generativ artificiell intelligens (AI) fortsätter att dominera investeringstrenderna 2024. Hårdvaruleverantören Nvidia och mjukvaruföretaget Palantir Technologies framstår som attraktiva investeringsmöjligheter. Nvidia, som har stigit över 200% det senaste året, erbjuder fortfarande ett bra värde för investerare på grund av den enorma möjligheten framför sig. Palantir Technologies, som syftar till att göra tekniken användbar för slutanvändare inom olika industrier, ser ut att kunna växa in i sin värdering på grund av sin hälsosamma bottenlinjemomentum och nya AI-tillväxtdrivare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

AI används för att effektivisera rösträkningen och kampanjstrategier i Indonesien

Valkommissionens kontor i Sukoharjo, Centrala Java, planerar att använda AI för att snabba upp rösträkningen. Tekniken kommer att hjälpa till att identifiera fel och anomalier, men det officiella resultatet kommer fortfarande att baseras på manuell rösträkning. Företaget Pemilu.AI, startat av Jose Rizal, använder AI för att analysera offentligt tillgänglig information och kvalitativ data från intervjuer för att hjälpa lagstiftande kandidater att identifiera relevanta frågor för deras väljare och formulera en kampanjstrategi. Cirka 700 parlamentskandidater använder redan Pemilu.AI:s tjänster.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 3 februari

ChatGPT dominerar som det mest populära AI-verktyget

ChatGPT är det mest populära AI-verktyget, enligt en studie av writerbuddy.ai. ChatGPT, utvecklat av OpenAI, stod för över 60 procent av trafiken till AI-verktyg mellan september 2022 och augusti 2023, med totalt 14 miljarder besök. Totalt observerade writerbuddy.ai 24 miljarder besök till AI-verktyg gjorda av användare över hela världen under samma tidsram. AI-industrin upplevde en genomsnittlig månatlig trafikökning på 236,3 miljoner besök. Det andra mest populära AI-verktyget var chatboten Character AI, följt av QuillBot, MidJourney och Hugging Face. Majoriteten av användarna var män (69,5 procent).

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 1 februari

Generativ AI förändrar världen: Lagar och politik i AI:s händer

Generativ AI (gen AI) förväntas förenkla livet och bidra till den globala BNP:n, men det kommer också att påverka samhällets kärna. Förra året skrev en rådsman i Porto Alegre, Brasilien, en uppmaning som omvandlades till en åtta-delad lag av ChatGPT på 15 sekunder. Det blev den första lagen skriven av gen AI att godkännas. Detta är inte bara om att använda teknik för att sammanfatta långa juridiska texter eller automatiskt generera juridiska klagomål, det handlar om att skriva lagar. Hur lång tid tar det innan domstolarna accepterar AI som en juridisk person? Frågorna kommer att börja få svar 2024, då 64 länder, inklusive Indien, flera nationer i EU, USA, Indonesien, Pakistan, Bangladesh, Mexiko, Ryssland, Storbritannien, Sydafrika och Sri Lanka, går till val. Dessa länder representerar en stor del av världen - 49 procent av den globala befolkningen - och kommer att bestämma demokratins framtid. Inte överraskande kallas 2024 för ´det ultimata valåret runt om i världen´. Detta är året då vi kommer att se AI-genererade kampanjstrategier som används av politiska partier för att vinna val.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 januari

AI och ´deepfakes´ oroar inför kommande val i Asien

Förekomsten av ´deepfakes´ - video- eller ljudklipp skapade med AI som framställs som äkta - oroar inför kommande val i Indien, Indonesien, Bangladesh och Pakistan. Tekniken kan användas för att snabbt sprida desinformation och påverka väljarbeteenden. I Indien har premiärminister Narendra Modi uttryckt oro över deepfakes, och myndigheter har varnat sociala medieplattformar att de kan förlora sin ´safe-harbour´-status som skyddar dem från ansvar för tredjepartsinnehåll om de inte agerar. I Indonesien cirkulerar deepfakes av alla tre presidentkandidaterna online, med potential att påverka valresultaten.

Direktlänk Dela Gulf Times fördjupade 22 januari

Organiserad brottslighet i Sydostasien förändras genom teknik

Organiserad brottslighet i Sydostasien har genomgått en snabb och betydande förändring de senaste åren, särskilt med användning av avancerad teknik som blockchain och artificiell intelligens (AI). Enligt en ny rapport från FN:s kontor för droger och brott har användningen av krypto- och AI-teknik lett till en revolution inom den regionala underjordiska banksektorn, vilket möjliggör rörelse och tvättning av stora volymer av statligt stödda fiat- och kryptovalutor. Onlinekasinon, cyberbedrägerier och olagliga eller underreglerade kryptovalutaväxlingar har bidragit till utvidgningen av regionens illegala ekonomi. AI används även i bedrägerier, där tekniken kan skapa bilder och röster som är nästan omöjliga att skilja från verkliga, vilket möjliggör framgångsrika sociala ingenjörssvindlerier.

Direktlänk Dela The Debrief fördjupade 17 januari

Ökning av desinformation på sociala medier inför valår

Desinformation på sociala medier ökar inför ett valår med över 50 nationer som håller val, inklusive Pakistan, Indonesien och Indien. Tidigare har felaktig information på sociala medier haft förödande konsekvenser i dessa länder. Trots höga insatser och bevis på hur falskt onlineinnehåll kan påverka väljare, säger digitala rättighetsexperter att sociala medieplattformar inte är redo för den oundvikliga ökningen av desinformation och hatprat. Ny teknik och AI-verktyg som gör det enklare att sprida desinformation kan skada fattigare länder mer, säger Sabhanaz Rashid Diya, expert på plattformssäkerhet.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 15 januari

Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023-2030: en rapport av Marketintelx

Marketintelx har nyligen publicerat en rapport med titeln ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023´ som ger en högkvalitativ och koncis översikt över marknaden. Rapporten inkluderar information om global marknadsstorlek, regional och landsnivå marknadsstorlek, marknadssegmentering, marknadsandel, konkurrenslandskap, försäljningsanalys och globala aktörer inom Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Rapporten analyserar nuvarande tillstånd i branschen, historisk prestanda och framtida omfattning av branschen under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 12 januari

Gujarat-företag introducerar AI-robotar för övervakning och rengöring vid Vibrant Summit

Ett företag från Gujarat har utvecklat robotar med artificiell intelligens (AI) som kommer att utföra övervakning och rengöring vid det kommande Vibrant Summit. Robotarna kommer att vara en central attraktion på utställningen. Dessutom kommer repliker av inhemska helikoptrar och stridsflygplan att visas. Utställningen kommer också att ha 13 hallar tillägnade 13 olika teman, inklusive ´Make in Gujarat´ och ´Atmanirbhar Bharat´. Omkring 450 MSME-enheter kommer att delta aktivt för att bidra till förverkligandet av premiärministerns vision om ´oberoende Indien´.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 8 januari

Agroz Group använder Microsofts AI och molnlösningar för att bygga jordbrukssystem

Det malaysiska jordbruksteknikföretaget Agroz Group Sdn Bhd bygger sitt grundläggande Agroz Farm Operating System (Agroz OS) och Agroz Copilot för bönder med hjälp av Microsofts AI och molnlösningar, inklusive Microsoft Azure OpenAI Service, GitHub, GitHub Copilot, Microsoft Copilot Studio och Microsoft AI Studio, Microsoft Fabric och Microsoft Power BI. Agroz använder Azure OpenAI Service för att bygga sin nästa generations mjukvaruapplikation, Agroz Copilot för bönder, som hjälper bönder att odla en mängd olika grödor i Agroz CEA Vertical Farms och snart i Agroz CEA Greenhouses. Agroz OS är en plattform som kombinerar operativ teknik och informationsteknik som driver Agroz storskaliga inomhus vertikala gårdar i Malaysia och skalar upp under 2024 över Indonesien, Thailand och Mellanöstern.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 4 januari

Generativ AI kan omforma politiken och påverka val

Under 2023 dök en video upp där Hillary Clinton, tidigare presidentkandidat för det demokratiska partiet och utrikesminister, uttrycker sin uppskattning för Ron DeSantis, en republikansk presidentkandidat. Det visade sig att videon skapats med generativ AI. Denna teknik kan komma att omforma politiken radikalt, med konsekvenser för val inklusive möjligheten att skapa falsk information till låg kostnad och att producera högst personlig reklam för att manipulera väljare. Detta kan leda till felaktig information om valadministration och ´October surprises´, där desinformation sprids strax före val och det finns otillräcklig tid att motbevisa det. Oro över generativ AI:s inverkan på val har blivit brådskande när vi går in i ett år där miljarder människor över hela planeten kommer att rösta.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 januari

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

Procyan revolutionerar matematikundervisning med AI

Utbildningsstartföretaget Procyan strävar efter att revolutionera hur matematik undervisas och lärs globalt. De introducerar en innovativ metod, med användning av generativ AI (Gen AI), för att skräddarsy lärandeupplevelser för att möta olika studenters behov. Procyan tror att 90% av eleverna stöter på svårigheter när de lär sig matematik och företagets lösning är SOLGIT, en Gen AI-driven matematikövningsgenerator som erbjuder oändliga övningar. En annan innovation är SOLMI, en AI-matematikchattbot eller ´virtuell handledare´ tillgänglig via Solmi-chatt. Användare kan få gratis initial tillgång, men mer avancerade lektioner finns tillgängliga genom en prenumeration på 30 dollar i månaden.

Direktlänk Dela UberGizmo fördjupade 23 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Scikit-LLM: Ett kraftfullt verktyg för textanalys

Scikit-LLM är ett Python-paket som förbättrar textdataanalysuppgifter med hjälp av Large Language Model (LLM). Paketet, utvecklat av Beatsbyte, kan integreras i den standardiserade Scikit-Learn-pipelinen. Scikit-LLM erbjuder förmågan att utföra textklassificering utan omträning, vilket kallas Zero-Shot. Dessutom kan Scikit-LLM användas som en vektoriserare och användas med XGBoost som modellklassificerare i Scikit-Learn-pipelinen. Scikit-LLM är endast kompatibelt med vissa OpenAI och GPT4ALL-modeller.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 21 december

AI driver skapandet av falska nyheter, leder till explosion av desinformation på webben

Artificiell intelligens (AI) automatiserar skapandet av falska nyheter, vilket leder till en explosion av webbinnehåll som efterliknar faktabaserade artiklar men istället sprider falsk information om val, krig och naturkatastrofer. Sedan maj har webbplatser som innehåller AI-skapade falska artiklar ökat med mer än 1000 procent, från 49 webbplatser till över 600, enligt NewsGuard, en ideell organisation som spårar desinformation. AI gör det lätt för nästan vem som helst att skapa dessa utgångar, vilket producerar innehåll som ibland är svårt att skilja från riktiga nyheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Marknadsrapport för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

En marknadsrapport fokuserar på analysen av nuvarande och framtida utsikter för industrin för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar. Rapporten beskriver optimala strategier för leverantörer att anta för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod, inklusive sammanslagningar och förvärv, geografisk expansion, forskning och utveckling samt introduktion av nya produkter. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Global marknadsanalys av Machine Learning as a Service

Global Market Vision tillhandahåller en väldefinierad rapport med djupgående analys av den globala marknaden för Machine Learning as a Service. Rapporten ger en omfattande analys av marknadsgrunderna, inklusive SWOT-analys, PESTEL och värdefulla åsikter från respekterade marknadsledare för Machine Learning as a Service. Rapporten lyfter fram extra värde med diagram och innehållsförteckning och nyckelregional analys. De stora aktörerna är också tydligt fokuserade i rapporten, med fakta och siffror nämnda. Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 10 december

Kina kan komma att förlita sig på artificiell intelligens (AI) för att hantera kommande ekonomiska problem, men det är bara en del av målen Peking har för den växande tekniken, enligt experter. Kina har placerat AI i centrum för sina ekonomiska och militära moderniseringsinsatser, med målet att uppnå ekonomisk och militär överlägsenhet. Landet står inför en rad utmaningar, inklusive en minskande arbetskraft och en långsam tillväxt. Samtidigt har Kina framträtt som en av de ledande nationerna inom AI-utveckling.

Fox News Network fördjupade 3 december

Enligt en global undersökning har upp till 40% av studenterna använt generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina studier, en praxis som är mest populär i Kenya. Nästan två tredjedelar av de 11 816 deltagande studenterna önskar att deras studieplaner inkluderar utbildning i AI-verktyg som kan vara relevanta för deras framtida karriärer. Undersökningen visade att användningen av GenAI varierar stort mellan länder. I Kenya använde 63% GenAI, medan endast omkring en femtedel av studenter i USA (20%) och Storbritannien (19%) sade sig ha använt det. Forskningen tyder på att universitet kan behöva justera sina AI-policyer med tanke på den utbredda användningen av GenAI.

University World News fördjupade 30 november

ByteDances AI-chattbot Cici toppar app-diagram i framväxande marknader

ByteDances AI-chattbot Cici, som drivs av ChatGPT, har blivit en hit på appmarknaden i framväxande länder. Cici lanserades på flera marknader i augusti och har säkrat toppositionen på Google Play i Argentina och Peru. I Filippinerna och Indonesien ligger den också bland de tio bästa apparna. ByteDance har nyligen etablerat en ny AI-division kallad Flow för att påskynda utplaceringen av sina AI-baserade produkter. Cici, som stöder 12 språk, finns tillgänglig i Japan, Korea, Mellanöstern, Sydostasien, Afrika och Sydamerika, inklusive länder som Saudiarabien, Indonesien och Brasilien.

Direktlänk Dela China Money Network fördjupade 29 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Nya projekt och partnerskap inom blockchain och kryptovaluta i Brasilien

Flera brasilianska företag inom blockchain och kryptovaluta har nyligen lanserat nya projekt och partnerskap. Sthorm har ingått ett samarbete med CONAFER för att främja hållbar teknik för små och medelstora jordbruksproducenter. Brasil Bitcoin har börjat använda AI för kundtjänst, medan CoinEx har lanserat ett välgörenhetsprogram för att hjälpa behövande barn i Indonesien att få tillgång till utbildning. Bitget har publicerat sin oktober 2023 Fondskyddsrapport, medan NovaDAX firar sitt femårsjubileum med olika kampanjer för sina handlare. BitGo har ingått ett partnerskap med Copper för att underlätta global tillväxt på marknaden och Bipa har lanserat köp och försäljning av USDT på sin plattform.

Direktlänk Dela Cointelegraph Brazil fördjupade 11 november

Google utökar AI-sökmöjligheter till 120 länder

Google utökar sina AI-möjligheter genom att lansera Search Generative Experience i 120 länder. Funktionen, som drivs av Google Bard AI, kommer att tillåta användare att få information och svar direkt på Googles söksida. Den nya funktionen är tänkt att konkurrera med Microsofts Bing AI, men kommer endast att fokusera på att ge information, inte att föra konversationer. För att använda AI-svar på Google-frågor måste användare besöka labs.Google.com och aktivera SGE. Google planerar att fortsätta utveckla AI-system, med Gemini som det mest framstående.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 10 november

Googles AI-genererade sökutvidgningar når 120 nya länder, men inte Kanada

Googles sökmotorupplevelse (SGE) som erbjuder AI-genererade sammanfattningar har nu utvidgats till 120 nya länder, men inte till Kanada. Tekniken har fått mycket positiv feedback i USA, Indien och Japan. Nu stöder AI-sökningen fyra nya språk, inklusive spanska, portugisiska, koreanska och indonesiska, vilket gör att totalt sju språk stöds. SGE-experimentet kan aktiveras inom Search Labs för att uppleva de nya funktionerna. Sökupplevelsen kommer snart att inkludera AI-driven översättning för att lösa tvetydigheter i språköversättning. Sökmotorn kommer också att tillhandahålla interaktiva definitioner för specialiserade termer. Ytterligare utvidgningar till fler länder och språk planeras för den närmaste framtiden. Kanada, likt Kina, Ryssland och Nordkorea, väntar fortfarande på denna nya teknik.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Googles generativa AI-sökning rullas ut i över 120 länder

Googles generativa AI-version av Google Sök, Google Search Generative Experience (SGE), rullas nu ut i över 120 länder och territorier. Google har också lagt till nya sätt att följa upp AI-genererade sökresultat, ny AI-översättningshjälp och ytterligare AI-drivna definitioner. Detta är Googles ´största globala expansion hittills´ av SGE. Google testar nu ett nytt sätt för sökare att ställa uppföljningsfrågor inom SGE-sökresultatsidan. SGE stöder nu att visa fler definitioner från dess ursprungliga lansering av denna funktion i augusti. Uppdateringen rullas ut under den kommande månaden, först på engelska i USA, med fler länder och språk som förväntas följa snart.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 8 november

Google Cloud förutspår ökad användning av AI i cyberattacker och försvar

Google Cloud förutspår en ökad användning av generativ AI för att skapa smartare kampanjer, medan cybersäkerhetsexperter kommer att använda samma verktyg för att försvara sig och täppa till kompetensgapet. Enligt Google Cloud Cybersecurity Forecast 2024 rapport kommer angripare att fortsätta använda generativ AI och stora språkmodeller i phishing, SMS och andra sociala manipulationsoperationer för att göra innehållet mer legitimt. Rapporten varnar också för ökad skepticism och misstro mot företag och regeringar på grund av användningen av generativ AI för att skapa falska nyheter, falska telefonsamtal och deepfake-foton och videor. Google Cloud förutspår också att generativ AI och stora språkmodeller kommer att erbjudas som en betaltjänst för angripare.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 8 november

OCBC implementerar AI-chattbot för förbättrad kundservice

OCBC:s kontaktcenter i Singapore har börjat använda en generativ AI-chattbot för att snabbare och effektivare kunna svara på kunders frågor och behov. Chattboten, som kommer att rullas ut bankövergripande i november, har utvecklats med hjälp av Microsofts molntjänst Azure och OpenAI:s modell ChatGPT. Verktyget har testats av nästan 1 000 anställda på OCBC och dess dotterbolag Bank of Singapore, i länder som Singapore, Hongkong, Malaysia och Indonesien. Resultaten har varit positiva och 93% av de som deltog i pilotprogrammet var nöjda med chattboten.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 8 november

Singapore toppar index för AI-beredskap i Asien-Stillahavsregionen

Singapore har framträtt som den mest förberedda nationen för AI-integration i Asien-Stillahavsregionen, enligt den senaste Asia Pacific AI Readiness Index 2023. Med en imponerande poäng på 70,1 av 100 i total AI-beredskap, överträffar Singapore sina regionala motsvarigheter, inklusive teknikjättarna Japan (59,8) och Kina (59,7). Detta beror på landets strategiska nationella AI-policyer och en blomstrande ekosystem som främjar innovation och ansvarsfull AI-användning. Trots eftersläpning visar länder som Indonesien, Malaysia och Vietnam löfte med nyligen införda nationella AI-policyer.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 6 november

Indonesien främjar internationellt samarbete för utveckling av AI

Indonesiens regering är redo att underlätta etableringen av internationellt samarbete för utveckling av artificiell intelligens (AI) i syfte att göra tekniken mer inkluderande för alla länder. Detta uttalande gjordes av vice minister för kommunikation och informatik, Nezar Patria, vid AI Safety Summit 2023 i London. Patria framhöll vikten av att hela världssamfundet arbetar tillsammans för att utveckla tekniken, och föreslog mer inkluderande och öppna diskussioner om säkerhetsaspekterna av AI. Han framförde också Indonesiens rekommendationer för globala aktörer och intressenter i utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela En.antaranews.com fördjupade 3 november

Airbnb rapporterar rekordkvartal, drivet av sommarresor och tillväxt

Airbnb meddelade sin tredje kvartalsrapport för 2021, vilket markerade ett lönsamt kvartal tack vare en rekordsommarresesäsong och robust tillväxt i både aktiva listningar och bokade nätter och upplevelser. Totala intäkter för Q3 ökade med 18% jämfört med föregående år till 3,4 miljarder dollar, medan nettoinkomsten på 4,4 miljarder dollar var det mest lönsamma Q3. Företaget har också lagt till 1 miljon aktiva listningar hittills i år, med en tillväxt på 19% i Q3 jämfört med ett år sedan. Dessutom bokades fler nätter än någonsin genom Airbnb-appen, med 53% av bruttonätterna bokade i appen jämfört med 48% under samma period förra året. Airbnb:s internationella expansionsmarknader visade också betydande tillväxt. Företagets VD, Brian Chesky, betonade potentialen hos AI för att förbättra reseupplevelsen och förändra reseindustrin som helhet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 november

Google lanserar ny funktion för att öva engelska färdigheter

ChatGPT, en avancerad engelskspråkig chatbot, kan hjälpa användare att förbättra sina engelska färdigheter. Chatboten har tränats med en stor mängd engelskspråkig information och kan generera flytande text på engelska. Den kan hjälpa med en rad språkrelaterade uppgifter, som översättningar, grammatiska korrigeringar och svara på frågor. Google har också annonserat en ny funktion som hjälper människor att öva sina engelska färdigheter. Funktionen kommer först att vara tillgänglig för Android-användare i Argentina, Colombia, Mexiko, Venezuela, Indien och Indonesien.

Direktlänk Dela Infobae fördjupade 29 oktober

Chat GPT och Google introducerar verktyg för att förbättra engelska språkfärdigheter

Chat GPT, en artificiell intelligens utvecklad av OpenAI, har utformats för att förstå och generera engelsk text flytande. Den kan hjälpa med ett brett spektrum av språkrelaterade uppgifter som översättning, grammatikkorrigering och att svara på frågor. Träningen av denna AI baseras på en stor mängd information, inklusive böcker, artiklar, webbplatser och andra engelska textkällor. Detta har möjliggjort att den kan uppnå avancerade nivåer av engelsk inlärning och producera sammanhängande text på språket. Google har också meddelat integrationen av en ny funktion i sin sökning som hjälper människor att öva sin engelska. Denna funktion kommer först att rullas ut i vissa länder i Latinamerika, Indien och Indonesien.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

Sydkoreas lagstiftningsminister Lee Wan-kyu funderar på att inrätta en framtida lagstiftande avdelning för att hantera regler och förordningar relaterade till artificiell intelligens (AI). Detta kommer i samband med att behovet av att reglera AI ökar globalt. Enligt Lee bör Sydkorea vara ledande i att sätta dessa regler, inte en följare av regler gjorda av andra länder. Han nämnde också att hans ministerium undersöker användningen av generativa AI-verktyg för att tillhandahålla juridiska tjänster till allmänheten och dela denna teknik med utvecklingsländer.

The Korea Times fördjupade 22 oktober

TikTok lanserar sin musikstreamingtjänst i nya territorier men saknar fortfarande Universal Music Group

Den länge diskuterade musikstreamingtjänsten TikTok Music kommer äntligen ut ur beta med helt nya funktioner. TikTok Music, en premium musikstreamingtjänst från videodelningsplattformen, är nu tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. Detta följer efter lanseringen av tjänsten i Brasilien och Indonesien. TikToks musiktjänst har partnerskap med alla stora skivbolag i Brasilien och Indonesien. Det innebär att prenumeranter kan lyssna på alla de största artisterna och albumen från Sony Music, Warner Music Group och Universal Music Group. Men det verkar som att de ännu inte lyckats teckna ett avtal med Universal Music Group för sina nya territorier. Det innebär att för närvarande endast musik från Sony Music Group och Warner Music Group är tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. TikTok sa: ´Vi är i aktiva diskussioner med Universal. Vårt mål är att erbjuda våra användare en fullständig katalog av musik.´

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 20 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Siemens Healthineers lanserar AI-program för att bekämpa tuberkulos

Siemens Healthineers samarbetar med Qure.ai och Global Fund för att snabba på användningen av artificiell intelligens (AI) i kampen mot tuberkulos. Företaget planerar att rulla ut digitala program som kan läsa bröströntgen och upptäcka tecken på tuberkulosrelaterade lungavvikelser inom sekunder. Projektet kommer att börja med fokus på Indonesien, som står för mer än 9% av de globala fallen. Siemens Healthineers och Qure kommer att dela ut gratis licenser till sin AI-bildbehandlingsteknik och erbjuda utbildning till vårdpersonal. Global Fund´s bidrag uppgår till totalt 157 miljoner dollar för att bekämpa tuberkulosepidemin i Indonesien.

Direktlänk Dela Fierce Biotech fördjupade 16 oktober

VR och AI kan förbättra diagnos av ADHD hos barn

Diagnostisering av uppmärksamhetsstörning och hyperaktivitetsstörning (ADHD) hos barn kan vara utmanande på grund av subjektiva intervjuer och påverkan av partiska svar. Men virtuell verklighet (VR) och artificiell intelligens (AI) erbjuder en potentiell lösning på dessa svårigheter. I ett samarbete mellan Universitas Indonesia och Dr Cipto Mangunkusumo General Hospital i Jakarta 2020 utvecklades ett diagnostiskt verktyg för ADHD som använder VR och maskininlärning. Verktyget placerar patienter i ett virtuellt klassrum och genom att observera deras beteende i denna realistiska miljö kan läkare ställa mer exakta diagnoser.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 16 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Indonesien publicerar nationell strategi för artificiell intelligens, GenAI vinner mark i utvecklingssektorn

Indonesiska regeringen har publicerat en nationell strategi för artificiell intelligens (AI) med sikte på att bli en AI-driven nation. Genom fyra huvuduppdrag strävar de efter att främja samarbete, stärka individer, bygga ett ekosystem för data och infrastruktur och upprätthålla etik och värderingar för en harmonisk digital framtid. Regeringen fokuserar på fem prioriterade sektorer: hälsa, regeringsreform, utbildning och forskning, livsmedelssäkerhet samt smart rörlighet/smarta städer. En undersökning utförd av Kopernik visar att utvecklingssektorn i Indonesien visar intresse och börjar anamma generativ AI (GenAI) för arbetsändamål.

Direktlänk Dela ICTworks fördjupade 11 oktober

Google AI hjälper till att minska utsläppen från trafiksignaler i globala städer

Seattle är en av tolv städer över fyra kontinenter, inklusive Jakarta, Rio de Janeiro och Hamburg, som optimerar vissa trafiksignaler baserat på insikter från kördata från Google Maps, i syfte att minska utsläppen från stillastående fordon. Projektet analyserar data från Maps-användare med hjälp av AI-algoritmer och har initialt lett till tidsjusteringar vid 70 korsningar. Enligt Googles preliminära redovisning av trafiken före och efter justeringarna som testades förra året och i år, minskade dess AI-drivna rekommendationer för timing av de upptagna ljusen upp till 30 procent av stoppen och 10 procent av utsläppen för 30 miljoner bilar i månaden. Google meddelade dessa tidiga resultat idag tillsammans med andra uppdateringar till projekt som använder dess data och AI-forskare för att driva större miljömässig hållbarhet.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

Artificiell intelligens ökar risken för valpåverkan

Val världen över står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultatet. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, inklusive USA:s presidentval. Generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst, är ett nytt verktyg som passar perfekt för internetbaserad propaganda. Verktyg som ChatGPT sänker kostnaden för att producera och distribuera propaganda, vilket gör det möjligt för fler länder att delta. Det är dock oklart hur dessa teknologier kommer att förändra desinformation och hur effektiva de kommer att vara.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 oktober

AI hotar globala val genom desinformation

Val över hela världen står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultat. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, bland annat i USA. Nu finns det en ny faktor: generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst. Dessa teknologier kan förändra desinformation och propaganda på internet. Val kommer att äga rum i hela den demokratiska världen under de kommande åren, och det är troligt att dessa tekniker kommer att användas i dessa val.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 september

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val, med generativa AI-verktyg som förstärker propagandans räckvidd och inverkan. Framväxten av val världen över ökar attraktiviteten för AI-drivna desinformation för utländska och inhemska aktörer. Effektiva försvarsstrategier kräver tidig upptäckt, forskning och internationellt samarbete för att skydda demokratiska processer mot utvecklande AI-taktiker. Generativa AI-verktyg, exemplifierade av ChatGPT och den kraftfullare GPT-4, kan producera stora mängder text snabbt och i olika toner och perspektiv.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 30 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Ny film utmanar synen på artificiell intelligens

Regissören Gareth Edwards, känd för filmer som ”Godzilla” och ”Rogue One”, har skapat en ny film som utmanar perspektivet på artificiell intelligens (AI). Filmen, ”The Creator”, utspelar sig 50 år framåt i tiden där mänskligheten krigar mot AI. Edwards hoppas att hans film ska bidra till en mer nyanserad bild av AI, och under en intervju uttrycker han en optimism om framtiden med AI. Han jämför AI med tekniska framsteg som bilar och datorer, och menar att trots initial panik kommer dessa framsteg att vara till nytta på sikt. Edwards hoppas också att filmen ska bidra till fler originella science fiction-filmer i framtiden. ”The Creator” har svensk biopremiär den 29 september.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 28 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

Gareth Edwards science fiction-film ´The Creator´ utforskar mänsklig interaktion med avancerad AI

Regissören Gareth Edwards har arbetat med sin idé för en original science fiction-berättelse, ´The Creator´, i många år. Filmen handlar om mänsklig interaktion med ett avancerat AI-barn och utforskar vad det innebär att vara människa, våra försvinnande kopplingar till varandra och behovet av att skapa robotiska ´väsen´ som kan stå för bristen på empati vi har med vår egen art. Filmen är särskilt aktuell med tanke på de senaste varningarna från Silicon Valley-ledare om de hot som AI-teknologin innebär. ´The Creator´ släpps den 29 september 2023.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 26 september

Indonesiens regering har tilldelat Golden Visa till Sam Altman, VD för OpenAI, som ett strategiskt steg för att stärka landets position inom global teknologi. Detta markerar Indonesiens engagemang för teknikutveckling och innovation, med Altman som den första mottagaren av Indonesiens Golden Visa. Visumet tilldelas som erkännande och uppskattning för den potentiella resursbidrag som innehavaren kan bidra med till Indonesien. Det ger uppehållstillstånd i 5-10 år och innehavare av detta visum kommer att få olika förmåner, såsom prioriterad inspektion och servicefiler på flygplatser, enkel in- och utresa från Indonesien och förlängda uppehållsperioder.

Modern Diplomacy fördjupade 24 september

Indonesien kan bli en global ledare inom den kreativa industrin i metaversumets era

Enligt forskning av Allied Market Research kommer den totala marknaden för digitala kläder att växa från 498,7 miljoner dollar 2021 till 4,8 miljarder dollar 2031. På grund av landets unga befolkning och kulturella mångfald är Indonesien välpositionerat för att bli en hubb för innovation och utveckling inom den kreativa industrin i metaversumets era. För att förverkliga denna vision föreslås bland annat utbildning och träning anpassade till digitala och kreativa yrken, investeringar i digital infrastruktur, finansiellt stöd och reglering för startups och företag inom den kreativa sektorn samt byggandet av kreativa nav och företagsinkubatorer.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 20 september

OpenAI öppnar sitt första kontor inom EU i Dublin

Det amerikanska artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom chattbot-sensationen ChatGPT, meddelade på torsdagen att det kommer att öppna ett kontor i Dublin, dess första bas inom Europeiska unionen. ´Vi utökar vår närvaro i Europa med vårt nyaste kontor i Dublin´, läste ett kort uttalande som postades på OpenAIs bloggwebbplats. ´Vi planerar att växa ett team genom detta år i Irland som kommer att driva våra operationer, förtroende och säkerhet, gå till marknaden, säkerhetsengineering och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden.´ Den irländska huvudstaden är redan värd för de europeiska huvudkontoren för Google, Meta, TikTok och X, tidigare Twitter, lockade av låg bolagsskatt och en högt utbildad engelsktalande arbetskraft. ´Styrkan i Irlands teknik- och uppstartsekosystem över Dublin och städer som Cork, Galway och Limerick har visat imponerande tillväxt och framsteg´, tillade OpenAI i bloggen. Gruppen sa att den var ´redo´ att stödja den irländska regeringens nationella artificiella intelligensstrategi, samtidigt som den arbetade tillsammans med Dublins teknikindustri, uppstartsföretag och forskningssamhälle. ´Irland blandar en begåvad arbetskraft med stöd för innovation och ansvarsfull företagstillväxt´, tillade OpenAI VD och ChatGPT skapare Sam Altman. ´Vi är glada för detta partnerskap när vi expanderar i Europa.´ OpenAI, som har sitt säte i San Francisco, öppnade i juni ett kontor i London, vilket markerade dess första försök utanför USA. Den brittiska huvudstaden har också kontor för teknikjättar som Google, LinkedIn och Meta. Nyligen tilldelade den indonesiska regeringen Altman sitt första ´Golden Visa´ - en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till landet.

Direktlänk Dela Thejakartapost.com fördjupade 18 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Indonesien siktar på att bli en global hubb för kreativ industri i metaverse-eran

Indonesien siktar på att bli en global hubb för innovation och utveckling i den kreativa industrin i metaverse-eran. Enligt forskning av Allied Market Research kommer den totala marknaden för digitala kläder att växa från $498,7 miljoner 2021 till $4,8 miljarder 2031. Indonesien är väl positionerat för att skapa en nisch för kreativt innehåll i den globala metaverse-försörjningskedjan. Detta beror på att landet för närvarande upplever en demografisk bonusfas, dominerad av en ung generation, och landet är rikt på kulturell mångfald. Strategier för att förverkliga denna vision inkluderar utbildning och träning, digital infrastruktur, finansiellt stöd och reglering, samarbete och kreativa nav, teknologi som huvuddrivkraft, rollen för den privata sektorn, marknadsexpansion och varumärkesbyggande, internationella relationer, hållbarhet och etik och inklusivitet.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 13 september

Indonesien siktar på att bli ett globalt centrum för kreativ industri i metaversumets era

Indonesien siktar på att bli en global hubb för kreativ industri i metaversumets era. Landet har en stor ung befolkning och en rik kulturell mångfald, vilket gör det väl positionerat för att skapa innehåll för den globala metaversumkedjan. Strategier för att uppnå detta inkluderar utbildning och utbildning i digitala och kreativa ämnen, investeringar i digital infrastruktur, finansiellt stöd och reglering för kreativa startups och företag, och byggande av kreativa nav för samarbete mellan artister, designers och utvecklare. Teknik kommer att vara en huvuddrivkraft i metaversumets era, och privata sektorn kommer att spela en strategisk roll i utvecklingen av Indonesiens kreativa industri.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 12 september

Författare anklagar OpenAI för upphovsrättsintrång

Den Pulitzerprisbelönade amerikanska författaren Michael Chabon och flera andra författare har lämnat in en förslag till grupptalan där de anklagar OpenAI för upphovsrättsintrång. De hävdar att OpenAI har använt deras verk i datamängderna som används för att träna modellerna bakom ChatGPT. Författarnas advokater påstår att när de bad om att skriva ett stycke i stil med The Amazing Adventures of Kavalier & Clay, boken som gav Chabon hans Pulitzer, genererade ChatGPT ett stycke som imiterade hans skrivstil och inkluderade referenser till karaktärerna som hanterar ´världens tyngd i krig´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 12 september

OpenAI:s VD Sam Altman beviljas första gyllene visumet i Indonesien

OpenAI:s VD Sam Altman har beviljats Indonesiens första någonsin gyllene visum, vilket ger honom rätt att bo i landet i upp till tio år, i erkännande av hans potential att generera inkommande investeringar. ´Med detta gyllene visum förväntas Altman bidra till utvecklingen av användningen av artificiell intelligens i Indonesien´, läste ett regeringsmeddelande. Visumet, som nyligen antogs den 30 augusti, kräver en investering på mellan 350 000 och 50 miljoner dollar. Ju större investeringen, desto längre får visuminnehavaren stanna.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 12 september

Marknadsrapport förväntar betydande tillväxt för AI-chatbotar mellan 2023 och 2030

En ny rapport från Business Growth Reports ger en fördjupad analys av marknaden för artificiella intelligens (AI) chatbotar. Rapporten, som sträcker sig över flera sidor, baseras på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag) och typer (meddelandeprogram, webbwidgetar, andra). Enligt rapporten förväntas marknaden för AI-chatbotar växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller även en omfattande analys av företagsaspekter som global marknadsstorlek för AI-chatbotar, senaste tekniska framsteg och innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Artificiell intelligens (AI) på hotellmarknaden väntas växa årligen till 2030

En rapport om artificiell intelligens (AI) på hotellmarknaden förutspår att marknaden kommer att växa årligen fram till 2030. Rapporten analyserar olika applikationer av AI inom hotellbranschen, inklusive kundköp, reseval, restauranger, underhållning, resmönster och resplaner. Bland tillverkarna av AI för hotellmarknaden finns Hilton CRS Technologies, KLM Airlines, Lemax, IBM, mTrip, Cvent, Amadeus IT, Qtech Software, Infosys, Altexsoft och Lola. Rapporten fokuserar på marknaden i Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havsområdet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AI/Machine Learning-marknadens framtida tillväxttrender | Kommande möjligheter och utmaningar fram till 2030

Globala AI/Machine Learning Market Research Report 2023-2030 ger en grundlig analys av konkurrenslandskapet för topp tillverkare [GOOGLE, Amazon, PINTEREST, TRADEMARKVISION, BAIDU, IBM, SOUNDHOUND] samt utvecklingsdrivare och begränsningar. Forskningen erbjuder djupgående och kvalitativa insikter om banbrytande företags tillväxtplaner, makroekonomiska och mikroekonomiska variabler, bedömning av trender och finansiella uttalanden av stora företag. AI/Machine Learning-marknadsstudien inkluderar detaljerade industrisegment efter typ [TensorFlow, Caffe2, Apache MXNet] och tillämpningar [Automotive, Santific Research, Big Date, Other] med segmenteringsanalys, CAGR-status, tillväxtintäktsinformation och prognoser om branschstorlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

OpenAI:s Sam Altman får Indonesiens första gyllene visum

OpenAI:s medgrundare och VD, Sam Altman, blev den första mottagaren av Indonesiens ´gyllene visum´, vilket gör honom till den senaste i raden av rika amerikanska teknikmoguler som betalar för att uppgradera sin invandringsstatus i andra länder. Medborgarskapsprogram för investeringar runt om i världen tillåter de superrika att köpa pass eller visum, vilket ger dem tillgång till vissa fördelar som naturaliserade medborgare har. Indonesien öppnade sitt gyllene visumprogram den 2 september 2023 och erbjuder ett uppehållstillstånd i fem till tio år med det uttalade målet att stödja den nationella ekonomin. Altman fick ett 10-årigt visum den 4 september 2023.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 9 september

Worldcoin: Kryptovalutaprojekt skapar debatt med iris-skanning

Worldcoin, ett kryptovalutaprojekt av Sam Altman och företaget Tools for Humanity, skapar debatt genom att skanna användares iriser med hjälp av en skimrande sfär kallad Orb. Skanningarna omvandlas till unika koder som bekräftar att användaren är en verklig person, inte en bot. I framtiden kommer dessa koder teoretiskt sett ge tillgång till en universell basinkomst genom Worldcoins kryptovaluta, WLD. Mer än 2 miljoner människor i 35 länder har redan skannats. Trots att projektet har kritiserats för sin dystopiska känsla, menar företaget att Orb är menat att framstå som ´vänligt´ och ´bekant´.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 8 september

Indonesien introducerar ´guldvisum´ för utländska investerare

Indonesien har introducerat ett visum som tillåter utländska investerare att stanna i landet i fem till tio år, i ett försök att stödja landets ekonomiska tillväxt. Enligt ett uttalande av Silmy Karim, generaldirektör för invandring, kommer OpenAI:s VD att njuta av förlängda vistelser i landet samt tillgång till prioriterad granskning och särskilda serviceköer på flygplatser, tack vare visumet. Karim uttryckte att OpenAI:s VD:s globala rykte innebär fördelar för Indonesien. Det är okänt om Altman har ansökt om visum eller gjort investeringar i landet.

Direktlänk Dela Traveling Lifestyle fördjupade 7 september

Sam Altman, OpenAI VD, får Indonesiens första gyllene visum

Sam Altman, VD för OpenAI och medgrundare till Worldcoin, har blivit den första mottagaren av Indonesiens ´gyllene visum´. Enligt Indonesiens generaldirektör för invandring kan Altman, med sitt internationella anseende, medföra fördelar för landet och locka framstående internationella investerare. Med visumet får Altman snabbare in- och utresa samt prioriterad säkerhetskontroll på flygplatser. ´Gyllene visum´-programmet, som är endast en vecka gammalt, syftar till att påskynda Indonesiens ekonomiska expansion. Altman har ännu inte offentliggjort sina investeringsplaner i Indonesien.

Direktlänk Dela Shortpedia Voices fördjupade 6 september

OpenAI:s VD Sam Altman tilldelas Indonesiens första ´Golden Visa´

Sam Altman, VD för OpenAI, har tilldelats Indonesiens första ´Golden Visa´, vilket ger honom rätt att bo i landet i upp till tio år. Visumet är utformat för att stödja nationalekonomin och ges till personer med internationellt rykte som kan gynna Indonesien. Altman, som besökte Indonesien i juni för att diskutera AI, kommer att kunna njuta av förmåner som prioriterad screening på flygplatser och enklare in- och utresa i landet. Det är oklart om Altman ansökte om visumet.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

OpenAI:s VD Sam Altman får Indonesiens första ´guldvisa´

Den 5 september välkomnade Indonesien OpenAI:s VD, Sam Altman, som den första utlänningen att erhålla landets nyligen introducerade ´guldvisa´. Visumet ger Altman rätten att bo i Indonesien i upp till tio år och VIP-behandling på landets flygplatser. Detta steg kommer i samband med att Indonesien, världens 16:e största ekonomi, aktivt söker att omfamna AI-teknologin. Altman, som nyligen träffade Indiens premiärminister Narendra Modi och eventuellt kommer att delta i en kommande AI-säkerhetstoppmöte i Storbritannien, är redan en offentlig figur i internationella teknikkretsar.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 6 september

OpenAI:s VD Sam Altman får första gyllene visumet i Indonesien

OpenAI:s VD, Sam Altman, har beviljats Indonesiens första gyllene visum, enligt tjänstemän. Detta är ett steg i syfte att locka förmögna utländska investerare till Sydostasiens största ekonomi. Altman, som är medgrundare till den populära ChatGPT-boten, beviljades ett 10-årigt visum för sina potentiella bidrag till utvecklingen av artificiell intelligens (AI) i Indonesien, sade immigrationsdirektör Silmy Karim i ett uttalande sent på måndagen. ´När innehavarna av gyllene visum anländer till Indonesien behöver de inte längre ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd på immigrationskontoret´, sade han.

Direktlänk Dela Thejakartapost.com fördjupade 6 september

OpenAI:s VD Sam Altman får Indonesiens första gyllene visum

OpenAI:s VD Sam Altman har beviljats Indonesiens första gyllene visum, enligt tjänstemän, i ett försök av Sydostasiens största ekonomi att locka till sig förmögna utländska investerare. Altman, som är medgrundare till ChatGPT-bot sensation, beviljades ett 10-årigt visum för sina potentiella bidrag till utvecklingen av artificiell intelligens (AI) i Indonesien, meddelade immigrationsdirektören Silmy Karim i ett uttalande sent på måndagen. ´När innehavarna av det gyllene visumet anländer till Indonesien behöver de inte längre ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd på immigrationskontoret,´ sa han.

Direktlänk Dela Thejakartapost.com fördjupade 6 september

OpenAI:s VD Sam Altman får första ´guldvisumet´ från Indonesien

OpenAI:s VD Sam Altman har blivit den första personen att få ett ´guldvisum´ från Indonesien, enligt regeringen. Meddelandet kom en vecka efter att det sydostasiatiska landet lanserade visumprogrammet i ett försök att locka utländska investerare och entreprenörer. Med guldvisumet kommer Altman att få stanna i Indonesien i upp till 10 år. Altman kommer också att få andra förmåner, som prioriterad screening på flygplatser och enkla in- och utresor. Altman var i Indonesien i juni som en del av sin globala turné för att diskutera artificiell intelligens och reglering av tekniken med affärs- och politiska ledare.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 5 september

OpenAI-chefen får Indonesiens första ´gyllene visum´

Sam Altman, VD för OpenAI, har beviljats det första ´gyllene visumet´ i Indonesien. Detta visum ges i syfte att locka förmögna utländska investerare. Altman, medgrundare till ChatGPT bot sensation, beviljades ett 10-årigt visum för sina potentiella bidrag till utvecklingen av artificiell intelligens (AI) i landet, enligt Silmy Karim, generaldirektör för indonesisk invandring. Med det gyllene visumet kan Altman lättare komma in och ut ur landet. Indonesien har lanserat gyllene visum för investerare som skulle få en femårig vistelse om de investerar 2,5 miljoner dollar i landet och 10 år om de spenderar dubbla den summan.

Direktlänk Dela Taipei Times fördjupade 5 september

Indonesien utfärdar sitt första ´Golden Visa´ till OpenAI:s VD Sam Altman

Indonesien har utfärdat sitt första ´Golden Visa´ till Sam Altman, VD för OpenAI, i ett försök att locka utländska investerare som kan påverka landets ekonomiska utveckling. Visumet lanserades nyligen och låter mottagarna bo i landet i fem till tio år, med prioriterad behandling av immigrationsmyndigheterna. Altman beviljades en tioårig vistelse i landet och kommer att få andra förmåner, inklusive prioriterad kontroll på indonesiska flygplatser och enklare in- och utresa utan behov av att ansöka om ett ITAS - tillfälligt uppehållstillstånd - på immigrationskontoret.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 5 september

OpenAI:s VD Sam Altman får Indonesiens första ´Golden Visa´

Sam Altman, VD för OpenAI, har tilldelats det första ´Golden Visa´ av Indonesien. Detta visum, som introducerades förra veckan som en del av ett program för att locka utländska investeringar till Sydostasiens största ekonomi, tillåter utlänningar som gör betydande investeringar i landet att stanna mellan fem och tio år. Altman, som är baserad i USA, kommer att kunna njuta av prioriterad screening på flygplatser över hela landet med detta visum. Han kommer också att kunna njuta av längre vistelser och lättare in- och utresa.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 september

Indonesien ger OpenAI:s Sam Altman landets första ´guldvisa´

Indonesien har beviljat Sam Altman, VD för OpenAI, landets första ´guldvisa´. Visumet, som introducerades förra veckan för att stärka landets ekonomiska utveckling, ger utländska investerare möjlighet att stanna i landet i fem till tio år. Det är oklart om Altman ansökte om visumet eller planerar att stanna i Indonesien under långa perioder. Altman besökte landets huvudstad, Jakarta, i juni för att diskutera AI-utveckling. Indonesien har försökt locka förmögna digitala nomader till landet under en tid, och marknadsför ön Bali som en destination för dem som vill arbeta utomlands.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 september

OpenAI-chefen Sam Altman får Indonesiens första ´Gyllene Visum´

Sam Altman, VD för OpenAI, har blivit den första mottagaren av Indonesiens ´gyllene visum´, i ett försök att locka utländska investeringar. Denna initiativ syftar till att stärka nationens ekonomiska tillväxt och locka investerare utifrån. Indonesien har beviljat sitt första ´Gyllene visum´ till Sam Altman, bara en vecka efter programmet startade. Silmy Karim, Indonesiens generella invandringsdirektör, förklarade att Gyllene visum erbjuds till individer med internationell berömmelse som kan ge fördelar till Indonesien, förutom de som baseras på investeringar och kapitalinvesteringar. Altman kan aktivt bidra till utveckling och användning av AI-teknologi i Indonesien.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 5 september

Indonesien ger första gyllene visumet till OpenAI:s VD Sam Altman

I en ovanlig åtgärd har Indonesien beviljat sitt första gyllene visum till Sam Altman, VD för OpenAI, ett banbrytande företag inom artificiell intelligens. Det indonesiska immigrationsverket utfärdade ett 10-årigt visum till Altman, och erkände hans globala rykte och potentiella bidrag till nationen. Indonesiens immigrationsdirektör general har sagt att Altman ´har ett internationellt rykte och kan ge fördelar till Indonesien´. Han tror att visumet kommer att fungera som en stimulans för framstående utländska investerare. Altman kommer att dra nytta av prioriterad säkerhetsscreening på flygplatser och förenklade in- och utreseförfaranden.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 5 september

Indonesien erkänner Sam Altmans bidrag, tilldelar honom ´Gyllene Visa´

Indonesien har tilldelat OpenAI:s VD Sam Altman sitt första ´Gyllene Visa´ - en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till Sydostasiens största ekonomi. ´Gyllene Visa´ ges till personer med internationellt rykte som kan ge fördelar för Indonesien. Altman förväntas bidra till utvecklingen och användningen av AI i Indonesien. Hans ´Gyllene Visa´ är giltigt i 10 år och kommer med olika förmåner. Altman är medgrundare av OpenAI, känt för att ha skapat AI-chatten ChatGPT tillsammans med Elon Musk.

Direktlänk Dela AsumeTech fördjupade 5 september

OpenAI:s VD Sam Altman får Indonesiens första ´guld-visum´

Indonesien har beviljat OpenAI:s VD Sam Altman landets första ´guld-visum´ i ett försök att locka förmögna internationella investerare till Sydostasiens största ekonomi. Altman beviljades ett 10-årigt visum, vilket immigrationsdirektören Silmy Karim bekräftade i ett uttalande på måndagen, som erkännande av hans potentiella bidrag till utvecklingen av artificiell intelligens (AI) i Indonesien. Med ´guld-visumet´ kan Altman hoppa över immigrationsköer på indonesiska flygplatser och resa in och ut ur landet snabbare.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 5 september

OpenAI-chefen Sam Altman får Indonesiens första ´Golden Visa´

Indonesien har tilldelat OpenAI:s VD Sam Altman landets första ´Golden Visa´, en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till Sydostasiens största ekonomi. ´Golden Visa´ ges till personer med internationellt rykte som kan gynna Indonesien. Med detta ´Golden Visa´ hoppas man att Altman kan bidra till utvecklingen och användningen av AI i Indonesien, säger Silmy Karim, Indonesiens generaldirektör för invandring. Altmans ´Golden Visa´ är giltigt i 10 år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 september

OpenAI:s VD får första ´gyllene visumet´ från Indonesien

Sam Altman, VD för OpenAI, har blivit den första personen att ta emot ett indonesiskt ´gyllene visum´. Indonesiens invandringsmyndighet har utfärdat ett 10-årigt visum till Altman eftersom han ´har ett internationellt rykte och kan ge fördelar till Indonesien´, enligt invandringsdirektören Silmy Karim. Det nya visumet, som introducerades förra veckan för att främja ekonomisk utveckling, tillåter utlänningar som gör betydande investeringar i landet att stanna i fem till tio år. Det är inte känt om Altman, som besökte Jakarta i juni för att tala om artificiell intelligens, har ansökt om visumet eller har planer på att investera i Indonesien.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 5 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine Learning Service 2023-2030

Enligt den senaste forskningsrapporten är marknaden för Data Science och Machine Learning Service segmenterad i olika typer och applikationer, vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar också på en djupgående analys av nyckelspelare som International Business Machine, DataScience.com, Google, ZS, AtandT, Fico, LatentView Analytics med flera. Rapporten presenterar även en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet, inklusive företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utvecklingar, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

Forskningsrapport: Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En senaste forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning (2023-2030) segmenteras i olika typer [Deep Learning, Natural Language Processing, Machine Vision, Others] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities, Others], vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar på en djupgående analys av nyckelspelarna [Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), SAP SE, IBM Corporation, BaiduInc., GoogleInc., BigMLInc., SAS Institute Inc., etc]. Rapporten presenterar viktig data och siffror som täcker prognosperioden till 2030. Dessutom ges en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet för artificiell intelligens och maskininlärning, med insikter i företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utveckling, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

Give.Asia utvecklar AI-verktyg för att generera innehåll till insamlingskampanjer

Give.Asia har utvecklat en egen artificiell intelligens (AI) som hjälper crowdfunding-plattformen att generera innehåll för insamlingskampanjer. Verktyget, som kallas Sidekick, används för att skapa infographics, bilder, texter och korta videor som behövs för att driva insamlingskampanjer. Användarna behöver bara tillhandahålla de detaljer som behövs för att generera infografiken eller ge videorna som ska redigeras. Sidekick har minskat tiden och ansträngningen som krävs för att generera kampanjberättelser avsevärt, enligt Give.Asias CTO Gia Ngo.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 30 augusti

OpenAI söker massiv finansiering i Mellanöstern och andra företagsfinansieringsnyheter

OpenAI, ett amerikanskt företag inom artificiell intelligens, söker stora finansieringar i Mellanöstern. Enligt kinesiska rapporter har företagets VD, Sam Altman, rest till Mellanöstern för att samla in pengar, med målet att höja minst 100 miljarder dollar. Trots sin stora användarbas lider OpenAI förluster på grund av krav på datorkraft. Indonesiska kolföretaget Geo Energy har gått samman med Charged Asia, ett elbilsstartföretag baserat i Singapore, i ett lån på 4 miljoner dollar. Det Kina-baserade hälso-tech företaget Jianwang Technology har lyckats samla in cirka 100 miljoner RMB (13,7 miljoner dollar) i en serie A-finansieringsrunda. Zepto, ett indiskt snabbhandelsföretag, lyckades samla in 200 miljoner dollar i finansiering, vilket gav företaget en värdering på 1,4 miljarder dollar. Mateside, ett kinesiskt företag för medicinsk rehabiliteringsutrustning för hemmet, lyckades samla in nästan 100 miljoner RMB (13,7 miljoner dollar) i sin första finansieringsrunda. HC Scientific, ett kinesiskt bioteknikföretag, har slutfört en serie B+ finansieringsrunda, och lyckades samla in över 300 miljoner RMB (41,1 miljoner dollar).

Direktlänk Dela KrASIA fördjupade 29 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI-genererad konst kan inte skyddas av upphovsrätten, enligt domstolsbeslut

En amerikansk distriktsdomstolsdomare har bestämt att konst genererad av artificiell intelligens (AI) inte kan vara föremål för upphovsrätt. Domaren Beryl Howell upprätthöll ett befintligt beslut från US Copyright Office, som avslog en ansökan från datavetaren Stephen Thaler om upphovsrätt på ett konstverk som han genererade autonomt med hjälp av ett datorprogram han utformade. Thaler ville överföra upphovsrätten från AI till sig själv, men Howell konkluderade att eftersom maskin-genererade verk inte kan skyddas av upphovsrätten, fanns det inget att överföra. US Copyright Office har kämpat med frågan i fem år.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 23 augusti

Ökande användning av AI i manipulativa informationskampanjer online

Google-ägda cybersäkerhetsföretaget Mandiant rapporterar en ökande användning av artificiell intelligens (AI) för att genomföra manipulativa informationskampanjer online. Sedan 2019 har forskare vid företaget funnit ´flera fall´ där AI-genererat innehåll, till exempel fabricerade profilbilder, har använts i politiskt motiverade online-influenskampanjer. Dessa inkluderade kampanjer från grupper i linje med regeringarna i Ryssland, Kina, Iran, Etiopien, Indonesien, Kuba, Argentina, Mexiko, Ecuador och El Salvador. Trots detta har AI ännu inte spelat en nyckelroll i hot från Ryssland, Iran, Kina eller Nordkorea.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 augusti

Så använder du ChatGPT utan att dela ditt telefonnummer

ChatGPT, skapat av OpenAI, är en avancerad AI-driven språkmodell som kräver telefonnummerverifiering för registrering, vilket bekymrar användare som prioriterar sin integritet. Det finns dock alternativa metoder för att använda ChatGPT utan att ange ditt riktiga telefonnummer för verifiering. Alternativen inkluderar att använda WhatsApp för verifiering (tillgängligt i vissa länder), virtuella telefonnummer, Google Bard (en AI-chatbot från Google), Bing ChatGPT (kräver Microsoft-konto), Snapchat bot, Reddit ChatGPT Discord-kanal, tillfälliga telefonnummer eller genom att använda en vän telefon för att verifiera ditt konto. Användare kan också kontakta OpenAI:s supportteam för ytterligare hjälp.

Direktlänk Dela Online Tech Tips fördjupade 17 augusti

Sam Altman satsar på AI och kryptovaluta med Worldcoin trots kritik

Sam Altman, grundare och VD för OpenAI, försöker utveckla artificiell allmän intelligens (AGI), AI som är generellt smartare än människor. Han har också startat ett annat företag, Worldcoin, som kombinerar AI och kryptovaluta. Worldcoin har två huvudmål: att verifiera mänsklighet i en värld full av AI-botar och att erbjuda universell grundinkomst till sina användare. Trots företagets betoning på integritet har Worldcoin mött stark kritik, bland annat från visselblåsaren Edward Snowden. Företaget anklagas också för exploatering och vilseledande marknadsföringspraktiker, och dess verksamhet har nyligen stoppats i Kenya på grund av oro över datainsamling.

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 9 augusti

Worldcoin: En revolutionär enhet eller ett dystopiskt övertramp?

Sam Altman, grundaren av OpenAI, har lanserat Worldcoin, ett projekt som använder metalliska sfärer för att skanna människors ögon i utbyte mot en digital ID och eventuellt någon kryptovaluta, beroende på vilket land de bor i. Altman och hans medgrundare Alex Blania hoppas att Worldcoin ska erbjuda en ny lösning på onlineidentitet i ett digitalt landskap fullt av bedrägerier, bots och AI-imitatörer. Men integritetsexperter är oroliga för Worldcoins insamling av biometriska data och hur projektet kommer att skydda dessa data framöver. Den 2 augusti blev Kenya det första landet att stoppa Worldcoins aktiviteter och dess regering inledde en flerorganundersökning av projektets metoder.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 3 augusti

Marknadsrapport för Content Automation AI Tools 2023-2030

En marknadsrapport för Content Automation AI Tools för perioden 2023-2030 inkluderar drivande faktorer i branschen, regionala storleks- och andelsuppskattningar av ledande tillverkare. Rapporten ger en detaljerad granskning av marknaden och fokuserar på branschens kedjestruktur, produkttyper, tillämpningar, nyckelspelare och sektorer. De största tillverkarna av Content Automation AI Tools inkluderar Cognizant, Adobe Systems, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation. Rapporten erbjuder en detaljerad bedömning av marknadsstorleken och identifierar och undersöker de viktigaste trenderna som formar marknaden.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 augusti

Worldcoin, Kryptovalutan som kopplar samman AI och biometri, möter kontrovers

Worldcoin är ett projekt som försöker kombinera artificiell intelligens (AI) och kryptovaluta genom att skapa ett globalt nätverk av digitala identiteter. Användare skannar sina ögon för att skapa digitala referenser och belönas med Worldcoin-tokens. Projektet, som inte är tillgängligt i USA, har lockat över 2 miljoner användare men har även stött på problem med internationella regulatorer och datahanteringsproblem. Worldcoin är också förknippat med ett teknikföretag kallat Tools for Humanity Corp.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 1 augusti

AI och jordobservationsdata hjälper till att identifiera platser för klimatsmarta räkor

Ett team av akademiker, bevarandepraktiker och teknikindustrins experter har utvecklat ett snabbt bedömningsverktyg - drivet av AI och jordobservationsdata - för att identifiera och validera platser för klimatsmarta räkor (CSS) i Indonesien och Filippinerna. Projektet finansierades av 2022 Climate Change AI Innovation Grants program. CSS-programmet stöder samhällens försörjning och livsmedelssäkerhet samtidigt som det förbättrar kustresiliensen och anpassningen till klimatförändringar. Verktyget, en interaktiv webbkartverktyg, gör det lättare att identifiera områden som är lämpliga för att återställa mangrover och intensifiera räkodling för att bidra till livsmedelssäkerhet och stödja lokala levebröd.

Direktlänk Dela The Fish Site fördjupade 31 juli

OpenAI lanserar ChatGPT Android-appen globalt

OpenAI har lanserat ChatGPT Android-appen, vilket gör den tillgänglig för användare över hela världen för första gången utanför OpenAI:s webbplats. Android-versionen av ChatGPT-appen erbjuder en rad funktioner, inklusive möjligheten att synkronisera användarhistorik över enheter, röstinput, omedelbara svar och snabb tillgång till chatboten för förslag, e-post eller presentationer bland annat. Användare kan interagera med AI-språkmodellen genom appen, ställa frågor, få svar och söka hjälp på olika ämnen med OpenAI:s inbyggda röstigenkänning. Appen är kompatibel med Android 6.0 eller senare versioner, och prenumeranter har flexibiliteten att växla mellan GPT-3.5 och GPT-4 språkmodeller baserat på deras behov. OpenAI:s initiativ syftar till att utöka tillgängligheten av dess AI-teknologi i regioner där Android är det mest populära mobila operativsystemet eller där datoranvändning är begränsad. Android-versionen av ChatGPT-appen är för närvarande tillgänglig i länder inklusive Brasilien, Bangladesh, Indien, USA, Argentina, Kanada, Tyskland, Frankrike, Indonesien, Irland, Japan, Mexiko, Filippinerna, Nigeria, Storbritannien och Sydkorea. Under den kommande veckan planerar OpenAI att ytterligare utöka tillgängligheten av ChatGPT Android-appen till fler länder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Arkitekten Goy Zhenru utforskar AI-konst och arkitektur

Arkitekten Goy Zhenru från Singapore delar sin syn på AI-konst och hur hon använder AI för att skapa nya visioner inom arkitekturen. Goy, som är känd för att förena historiska influenser och traditionella former med moderna inslag, har realiserat projekt i Sydostasien som förmedlar en känsla av plats och hennes passion för lokalt hantverk. I ett samarbete med Midjourney har Goy och hennes team använt AI för att generera bilder som speglar deras kreativa filosofi. De har också visualiserat ett hypotetiskt scenario där stigande havsnivåer leder till en nomadisk livsstil.

Direktlänk Dela Tatler Asia fördjupade 28 juli

Indonesiskt TV-nätverk introducerar AI-nyhetsankare

TVOne, ett av Indonesiens största TV-nätverk, har introducerat Nadira, en AI-nyhetsankare skapad med hjälp av artificiell intelligens. Nadira är en avatar för Fahada Indi, en nyhetspresentatör som kan läsa nyheterna var som helst och sedan visas hennes avatar på skärmen. TVOne är det första nätverket i Indonesien som använder denna teknik. Indi ser inte AI som ett hot mot jobben, utan ser istället fördelarna med tekniken. Trots farhågor om massarbetslöshet och felinformation har TVOne försökt hitta en balans genom att inte helt förlita sig på tekniken i presentatörsroller.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 28 juli

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

Framtida trender och dynamik i marknaden för digital marknadsföringsbyråtjänster

En forskningsrapport om ´Digital Marketing Agency Service Market´ ger en autentisk industriell synvinkel, framtida trender och dynamik för marknadstillväxt, marknadsstorlek, handel och nyckelspelare i branschen med prognosperioden 2023 till 2030. Rapporten har utformats genom en noggrann analys av primära och sekundära forskningsmetoder för att extrahera värdefulla insikter från olika företag på ett unikt sätt. Rapporten presenterar en omfattande analys av den konkurrenskraftiga landskapet, som visar branschaktörernas marknadsandel, koncentrationsindex och andra relevanta mätvärden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

E-sportspelare sparkas efter rasistiska kommentarer

E-sportspelaren TenTen har sparkats från det japanska laget NORTHEPTION efter att ha gjort rasistiska kommentarer mot en annan spelare, Saibani ´fl1pzjder´ Rahmad från Rex Regum Qeon. Incidenten, som involverade en verbal kamp mellan de två spelarna, blev viral på Twitter. NORTHEPTION, som slutade på 10:e plats i förra årets VCT Stage 2: Masters Copenhagen, skrev på Twitter att de har nolltolerans mot rasism och hårda kommentarer. TenTen har sedan dess bett om ursäkt på Twitter.

Direktlänk Dela First Sportz fördjupade 6 juli

AI-företaget Realiste lanseras officiellt i Jakarta

Realiste, ett AI-företag inom proptech som tillhandahåller lösningar för fastighetsinvesteringar, har officiellt lanserats i Jakarta den 22 juni. Med hjälp av flera etablerade partnerskap och Realistes globala expansionslag har verksamheten i Jakarta startats med Daud Novel Leonardo som utsedd VD för filialen. Realiste strävar efter att höja Jakartas fastighetsmarknad och förbättra dess transparens. Investerare kan använda Realistes AI-verktyg för att hitta förbisedda egenskaper med högsta utvecklingspotential. Alex Galstev, Realistes grundare, kommenterade att Leonardo är en erfaren professionell inom e-handel och digital marknadsföring. Anastasia Denisova, VD för MENA-regionen, tillade att företaget siktar på att bli det främsta valet för institutionella investerare i tillväxtmarknader.

Direktlänk Dela Metro News Channel Nebraska fördjupade 6 juli

Tesla planerar att göra betydande investeringar i Indien

Tesla CEO Elon Musk sa att företaget avser att ´göra betydande investeringar i Indien´ inom en snar framtid, efter ett möte med Indiens premiärminister Narendra Modi i New York på tisdagen. ´Jag är säker på att Tesla kommer att vara i Indien och vi kommer att göra det så snart som mänskligt möjligt´, sa Musk till journalister och tillade att han hoppas besöka landet personligen 2024. På Twitter sa Modi att de två hade ´mångfacetterade samtal om frågor som sträcker sig från energi till andlighet.´ Premiärministern bjöd in Musk att investera i landets elbils- och kommersiella rymdsektorer, enligt en tweet från Indiens utrikesdepartement. Teslas VD föreslog tidigare i år att elbilstillverkaren skulle meddela platsen för en ny fabrik innan årets slut. Företaget har för närvarande flera fabriker i USA, samt anläggningar nära Berlin och Shanghai. Det har också meddelat en ny fabrik i Monterrey, Mexiko, som förväntas börja verksamheten 2024. Modi är inte den enda statschefen som lobbar Musk för en Tesla-fabrik. Både Indonesiens president Joko Widodo och Sydkoreas president Yoon Suk-yeol lanserade sina länder i möten med Teslas VD under det senaste året. Frankrike, Spanien och Italien tävlar också om att bli hem för vad som skulle bli Teslas andra europeiska fabrik. En Tesla-investering i Indien skulle vara en betydande vändning från ett tidigare försök att bryta in på marknaden 2021. Indien tar ut höga importavgifter på elbilar och krävde att Tesla investerade i lokal tillverkning innan de minskade dem. Tesla sade däremot att de ville importera bilar först för att testa den inhemska efterfrågan på elbilar. Nyligen resor till Indien av Teslas chefer tyder på att företaget nu är öppet för att bygga en Indien-baserad anläggning. Biltillverkaren ´ser mycket seriöst på Indien´, sa biträdande teknikminister Rajeev Chandrasekhar till Reuters i maj. Indiens premiärminister är för närvarande på statsbesök i USA. Han kommer att träffa president Joe Biden på torsdag och förväntas träffa amerikanska VD:ar som Apples Tim Cook och Microsofts Satya Nadella. Indien hoppas dra nytta av den försämrade relationen mellan Kina och västerländska regeringar, särskilt USA. Landet förväntas köpa drönare från USA under Modis besök, samt underteckna ett avtal om att tillverka jetstridsmotorer inhemskt. ´Det finns en oöverträffad tillit´ mellan Indien och USA, sa Modi till Wall Street Journal innan hans besök. Men Indien har nära relationer med Ryssland, även efter dess invasion av Ukraina förra året. Landet köper hälften av sin militärutrustning från Ryssland, enligt Wall Street Journal och är också en stor kund för rysk olja. Kritiker hävdar att Modis regering har tagit en mer antidemokratisk och hinduistisk nationalistisk vändning. Flera dussin demokratiska lagstiftare har uppmanat Biden att ta upp frågor om mänskliga rättigheter med Modi under hans statsbesök. Vita husets tjänstemän säger att Biden kommer att göra det - i privat, enligt Politico.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 juni

Marknadsrapport för sökmotoroptimeringsverktyg 2023

En ny marknadsrapport om sökmotoroptimeringsverktyg (SEO) för 2023 ger en detaljerad analys av branschens tillväxtmöjligheter, utmaningar, riskfaktorer och trender i alla geografiska regioner. Rapporten täcker en djupgående analys av tillväxtfaktorer, globala trender, och nyckelspelares profilering med företagsprofiler och utbud-efterfrågan. Nyckelspelare som behandlas i den globala marknaden för sökmotoroptimeringsverktyg inkluderar Ayima, KWFinder, SEMRush, SpyFu, Screaming Frog, Ahrefs, BrightEdge, Buzzsumo, Yoast SEO, MOZ, Yext och ubersuggest.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 juni

Global marknad för sociala annonser och sociala medier förväntas växa med 19,5% fram till 2029

En ny studie om den globala marknaden för sociala annonser och sociala medier marknadsföring utvärderar marknadsstorlek, trender och prognoser fram till 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +19,5% under prognosperioden (2023-2029). Nyckelspelare i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE, Kakao Talk, MoMo och Microsoft. Rapporten genomförde även en PESTEL-analys i branschen för att studera viktigaste influenser och barriärer för inträde.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 15 juni

Digital marknadsföring förväntas växa med 18,1% CAGR mellan 2023 och 2028

En ny forskningspublikation från HTF Market Intelligence förutspår att den globala marknaden för digital marknadsföring kommer att växa med en CAGR på 18,1% under prognosperioden 2023-2028. Marknadens storlek beräknas öka med 187,88 miljoner USD under denna period. Rapporten inkluderar historiska marknadsdata från 2017 till 2022E och uppskattar nuvarande marknadsvärde till 76,27 miljoner USD. Några av de viktigaste aktörerna som profileras i studien är NOW Foods, Shea Moisture, Jarrow Formulas, Dabur India Ltd., Marico, Nature´s Way, Sports Research, NUTRIRISE, Cocotana, Sambu Group, Cocomate och Nutrix.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 8 juni

Bästa spel att se fram emot 2022

Nintendo Switch släpper uppföljaren till Breath of the Wild som ger spelare friheten att skapa sina egna äventyr i en oändlig värld. Mänsklighet är ett visuellt fascinerande pussel med en shiba inu-hund som guidar folkmassor mot ljuset. Terra Nil är ett miljövänligt pussel där spelare återställer uttorkade landskap. Dredge är ett subtilt skräckspel med sjöfartsäventyr. Hi-Fi Rush är ett musikcentrerat spel med en rockstjärna som kämpar mot ett företagsjätte. Street Fighter 6 är ett slagsmålsspel med förenklade kontroller och en färgstark roster. A Space for the Unbound är ett magiskt-realistiskt spel som utspelar sig i Indonesien. Star Wars Jedi: Survivor är ett visuellt imponerande spel där spelare utforskar galaxen. The Murder of Sonic the Hedgehog är ett äventyrsspel där spelare löser mordgåtor.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 juni

Enklicksupplevelser är ett nytt sätt för konsumenter att snabbt och enkelt konsumera innehåll på sina mobila enheter. Dessa upplevelser kräver sömlös upptäckt och en enda stegsresa till det önskade innehållet. Märken börjar ta hänsyn till denna trend för att nå konsumenter på ett effektivt sätt. Genom att använda smarta låsskärmar kan varumärken fånga användarnas uppmärksamhet och erbjuda enkla enklicksupplevelser, vilket kan öka engagemang och konverteringar.

The Drum fördjupade 5 juni

Europeiska unionen har åtagit sig att snabbt utarbeta en uppförandekod för artificiell intelligens (AI) i samarbete med amerikanska motsvarigheter, i hopp om att regeringar i andra regioner, inklusive Indonesien och Indien, också kommer att vilja delta. Det planerade regelverket för AI syftar till att överbrygga klyftan framför lagstiftning som reglerar användningen av tekniken i respektive länder och regioner runt om i världen. EU:s verkställande vice ordförande Margrethe Vestager, som ansvarar för blockets konkurrens- och digitala strategi, signalerade att de avser att börja arbeta med detta omedelbart.

TechCrunch fördjupade 31 maj

Stratagem Market Insights erbjuder en 70% rabatt på rapporter om automatiserad maskininlärningsmarknad för enskilda användare och obegränsad användaråtkomst. Rapporten innehåller insikter om marknadens storlek, nuvarande trender, drivkrafter, risker, potentiella utfall och viktigaste segment. Rapporten förutspår marknadens framtida tillväxt baserat på precisa antaganden och ger handlingsbara insikter i marknadens framtida tillväxt för att hjälpa läsarna att utveckla effektiva strategier. Nyckelspelare på marknaden inkluderar bland annat Amazon Web Services Inc., DataRobot, EdgeVerve Systems Limited, H20.ai Inc., IBM, JADBio - Gnosis DA S.A., QlikTech International AB, Auger, Google, Microsoft och SAS Institute lnc.

Digital Journal fördjupade 31 maj

AI-teknik skapar rädsla, fintech-sektorn återhämtar sig och sociala medier sprider desinformation

AI-tekniken förbättras snabbt och skapar en rädsla för att människor inte kan skilja mellan vad som är verkligt och vad som inte är det på internet. Detta kan leda till problem inför det amerikanska presidentvalet 2024. Fintech-sektorn återhämtar sig efter tidigare nedskärningar, med investerare som Paris Hilton som satsar på startupen Checkmate och Nymbus som säkrar en finansieringsrunda på 70 miljoner dollar för att hjälpa banker att övergå till digital teknik. Innovation sker över hela världen, vilket är bra för startups som söker internationell tillväxt. Sociala medier fortsätter att utvecklas snabbt och sprider desinformation, vilket påverkar människors psykiska hälsa. Elon Musk överväger att köpa Twitter, men är trött på all uppmärksamhet kring det. Mänsklika robotar utvecklas snabbt, men det finns många fallgropar när det gäller att ta produkter till marknaden.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 maj

Ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) fram till 2031

En ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) har släppts, som omfattar perioden 2023-2031. Studien innehåller över 100 marknadsdata tabeller, diagram och figurer, samt en detaljerad analys av marknadens utveckling och framtida trender. Rapporten fokuserar på regioner som Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havet, och erbjuder även anpassade regionala och landspecifika rapporter. Bland de nämnda företagen i studien finns Microsoft, Google, Amazon Web Services, IBM och SAS Institute.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 26 maj

Ny rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny affärsrapport om den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom har lagts till i Dynamic Report Repository. Rapporten ger en exklusiv, praktisk referens till olika marknadsdynamiker som möjliggör hög tillväxtpotential. Den har utformats med nuvarande och tidigare utvecklingar i åtanke för att säkerställa stabil marknadstillväxt och oavbruten överlevnad trots hård konkurrens. Rapporten analyserar de fem krafterna SWOT, PESTEL och PORTER och inkluderar företagsprofiler för stora marknadsaktörer som Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 25 maj

AI inom cybersäkerhet marknadsrapport

En marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet undersöker de viktigaste faktorerna som driver tillväxten inom branschen, samt de största hinder och utmaningar. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policys i den globala marknaden. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala AI inom cybersäkerhetsmarknaden. Rapporten innefattar också data som samlats in från flera primära och sekundära källor. De stora marknadsaktörerna som profilerats i rapporten inkluderar BAE Systems, Cisco, Fortinet, FireEye, Check Point, IBM, RSA Security, Symantec, Juniper Network och Palo Alto Networks.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

En ny marknadsrapport för maskininlärning inom tillverkningsindustrin har släppts, som undersöker de viktigaste faktorerna som ansvarar för att driva tillväxten av maskininlärning inom tillverkning, samt de största utmaningarna och hindren. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyn på den globala marknaden. Studien erbjuder också en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning.

Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Maskininlärningsprogramvarumarknad förväntas växa 2023-2030

En ny studie om maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Studien undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom branschen, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys. Rapporten täcker företagsprofilering, specifikationer och produktbilder, försäljning, marknadsandel och kontaktinformation för olika regionala, internationella och lokala leverantörer av maskininlärningsprogramvarumarknaden.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Rapport om Machine Learning as a Service-marknaden 2023-2031: Tillväxt, trender och prognoser

Machine Learning as a Service (MLaaS) Market Research Report 2023-2031 syftar till att underlätta företagstillväxt med djup förståelse för affärsgrunder, inklusive nuvarande tillväxt, nyckeltrender, drivkrafter, kostnadsanalys, framtida prognoser och viktiga segment. Rapporten kommer att ge en grundlig analys av varje segment i MLaaS-marknadsundersökningsrapporten 2023-2031, inklusive anpassad regional analys för att förvärva affärsmöjligheter i det berörda geografiska området. Rapporten kan anpassas för att möta kärnaffärsmål för tillväxt och användas för utbildningsändamål för att informera allmänheten i stort.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 22 maj

AI och ETF:er förändrar investeringslandskapet

Investeringar i ETF:er har blivit allt mer populära bland både institutionella och enskilda investerare. Bankinter USA Nasdaq 100 är det indexfond med högst sammanlagd årlig tillväxt de senaste tre åren, med 20,71%. Amundi SP 500 ESG kommer på andra plats med en sammanlagd årlig avkastning på 18,38% under samma period. I en brittisk studie valde AI-systemet ChatGPT 38 företag för en investeringsfond som efter åtta veckor gav en avkastning på 4,9%, jämfört med ett genomsnittligt tapp på -0,8% för Interactive Investor´s topp 10 fonder. Trots detta finns det fortfarande aktiva förvaltare som väljer företag baserat på deras fundamentala förhållanden och som kan överträffa aktieindex.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 21 maj

G7 skärper sanktioner mot Ryssland och fokuserar på diamantindustrin

G7-ledarna samlades i Hiroshima för att diskutera skärpta sanktioner mot Ryssland och stöd till Ukraina. De planerar att begränsa exporten av allt som är avgörande för Ryssland på stridsfältet och rikta in sig på sanktioner mot industrier som håller uppe rysk ekonomi, bland annat genom att skärpa reglerna för import av ryska diamanter. Storbritannien och EU har redan meddelat att de kommer förbjuda ryska diamanter och import av ryska metaller.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 19 maj

G7-ledare diskuterar gemensamt tillvägagångssätt för AI-reglering

G7-ledarna möts för att diskutera hur man bäst kan stödja Ukraina i dess motoffensiv mot Ryssland och hur man kan förbättra relationerna med Kina. Under mötet förväntas de även utforska nya områden, som att diskutera en gemensam strategi för att reglera användningen av generativ AI, som GPT-4. Det är oklart om G7 kan upprätthålla en diskussion om en teknik som dykt upp så snabbt, men amerikanska tjänstemän tror att även en vag grundläggande diskussion kan hjälpa till att etablera gemensamma principer.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare