» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Internationella valutafonden (IMF) är en internationell organisation som grundades 1944 för att främja global ekonomisk stabilitet och tillväxt. Den har 190 medlemsländer och syftar till att underlätta internationellt samarbete inom valutapolitik, säkra finansiell stabilitet, främja hög sysselsättning och hållbar ekonomisk tillväxt samt minska fattigdomen i världen. IMF erbjuder tekniskt bistånd, övervakning av världsekonomin och finansiellt stöd till medlemsländer i behov. Organisationen spelar en viktig roll i att förebygga och lösa ekonomiska kriser samt att främja internationell handel och investeringar.

Senaste nytt kring International Monetary Fund

Fastighetsbranschen omfamnar AI-verktyg

Fastighetsbranschen har omfamnat AI-verktyg på ett stort sätt, med mäklare som använder dem för att forskning och skriva e-post, blogginlägg, nyhetsbrev och listbeskrivningar snabbare. Fastighetsmäklaren Ivan Estrada använder dagligen ChatGPT, ett AI-verktyg, för att skapa innehåll. Fastighetsmäklaren Nallely Quintero använder AI för att skapa inlägg för sociala medier. Förespråkare hävdar att AI-verktyg gör det lättare att fokusera på jobb som människor gör bäst, som att spendera tid med kunder. Trots farhågor säger förespråkare att nya verktyg gör det lättare att fokusera på jobb som människor gör bäst, som att spendera tid med kunder.

Direktlänk Dela Orange County Register fördjupade 19 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-verktyget ChatGPT växer snabbast bland konsumentapplikationer

AI-verktyget ChatGPT har satt rekord som den snabbast växande konsumentapplikationen med 100 miljoner användare sedan lanseringen i november 2022. AI, artificiell intelligens, syftar på byggandet av maskiner och program som kan utföra uppgifter och lösa problem på samma sätt som människor. Företag experimenterar med hur processer och roller kan förbättras eller helt automatiseras med AI-verktyg. AI börjar nu störa arbetsmarknaden, särskilt för instegsroller inom vitkragarindustrier. Användningen av AI kommer att bli ett krav och arbetare som vet hur man använder AI kommer att ersätta dem som inte gör det. Teknikföretag som OpenAI, Google och Amazon tävlade 2023 för att introducera olika AI-verktyg.

Direktlänk Dela Loot Press fördjupade 17 februari

AI:s framtid: Från fascination till funktionell tillämpning

Framstegen inom artificiell intelligens (AI) väcker både beundran och oro. För att maximera dess fördelar för alla behöver vi förstå AI på ett mer nyanserat sätt. Detta innebär att förkasta enkla berättelser om funktionalism, sensationalism, cynism och fatalism. Framtiden är fortfarande vår att forma och AI bör demokratiseras för att förhindra att en minoritet tar över dess förvandlingspotential. Genom att demokratisera tillgången till AI kan vi ge dagens barn möjlighet att engagera sig med mänsklighetens ljusaste sinnen på ett sätt som passar deras individuella behov. Men detta beror på hur vi formar berättelsen kring AI:s antagande och framtida påverkan. AI:s snabbt ökande kapabiliteter och minskande kostnader skapar nya möjligheter för mindre modeller och gör det möjligt för enskilda användare att anpassa AI-lösningar. AI:s uppgång kan vara en kraftfull jämlikhetsskapare eller en källa till splittring, beroende på hur den används och vem som kontrollerar den. Genom att utveckla och främja AI-system som avsevärt förbättrar väsentliga tjänster, särskilt i underbetjänade regioner, kan vi se till att dess fördelar är allmänt delade. För att uppnå detta måste AI-teknikerna användas med det uttryckliga målet att minska befintliga ojämlikheter. Men det kräver en samordnad insats.

Direktlänk Dela Khaleej Times fördjupade 13 februari

Fyra företag att bevaka i den växande AI-marknaden

Fyra företag identifieras som potentiella vinnare i den snabbt växande AI-marknaden: Palantir, UiPath, Evolv Technologies och Amazon. Palantirs AI-plattform används av både försvars- och privatsektorn för datahantering och beslutsfattande. Företaget har en stark inkomstkälla från försvarsintäkter och växer även på den kommersiella marknaden. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), vilket automatiserar icke-värdeskapande uppgifter. Evolv Technologies erbjuder AI-drivna säkerhetsdetektorer som är effektivare än traditionella metaldetektorer. Slutligen är Amazon, förutom sin online-marknadsplats, också en stor aktör inom AI tack vare sin ledande molntjänst AWS.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Har vi tappat tron på teknologi?

Många människor är alltmer beroende av teknologi, men samtidigt mer misstänksamma. Teknologin har gjort samhället mer sammankopplat, men också mer ensamt. Det har skett tekniska framsteg, men teknikrelaterade skandaler dominerar också rubrikerna. I Storbritannien har felaktig bokföringsprogramvara lett till falska bedrägeridomar för hundratals oskyldiga postanställda. Det har väckt nationell ilska. Det finns en ökande rädsla för teknologins inverkan, särskilt när det gäller AI-verktygs inverkan på jobb. Det finns också farhågor för att kraftfulla automatiserade verktyg som fattar viktiga beslut om oss i framtiden kommer att visa oavsiktlig diskriminering och fördomar.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 9 februari

AI-aktier: Förväntningarna kanske är för höga, varnar OpenAI:s VD

Trots en allmän optimism kring aktier inom artificiell intelligens (AI) varnar Sam Altman, VD för OpenAI, för att förväntningarna kan vara för höga. Altman, som är ansiktet bakom OpenAI och chattboten ChatGPT, uttryckte oro över att AI:s potential överdrivs. Vid World Economic Forum i Davos tonade han ner AI:s långsiktiga effekter och påpekade att det kommer att förändra världen och jobben mindre än vad folk tror. Trots att aktier som Microsoft, Palantir Technologies och C3.ai har stigit i förväntan om en ökad efterfrågan på AI, uppmanar Altman investerare att vara försiktiga och inte förvänta sig för mycket för snabbt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

AI kan ännu inte ersätta människor i de flesta jobb på ett kostnadseffektivt sätt, enligt MIT-studie

En ny studie från Massachusetts Institute of Technology (MIT) visar att artificiell intelligens (AI) för närvarande inte kan ersätta människor i de flesta jobb på ett kostnadseffektivt sätt. Studien fokuserade på jobb där datorseende används för att bedöma om AI kan ersätta människor på ett ekonomiskt hållbart sätt. Endast 23% av arbetarna kan ersättas av AI på ett kostnadseffektivt sätt, visade studien. Sektorer där AI är ekonomiskt lönsamt inkluderar detaljhandel, transport och lager, som domineras av Walmart Inc. och Amazon.com Inc.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 23 januari

AI kan för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt, enligt MIT-studie

Enligt en studie av Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan artificiell intelligens (AI) för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt. Forskarna undersökte kostnadsattraktiviteten att automatisera olika uppgifter i USA, med fokus på jobb där datorseende används, till exempel lärare och fastighetsvärderare. De fann att endast 23% av arbetarna, mätt i dollarlöner, effektivt kunde ersättas. I andra fall gjorde människor jobbet mer ekonomiskt eftersom AI-assisterat visuellt igenkänning är dyrt att installera och driva. Studien finansierades av MIT-IBM Watson AI Lab.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 23 januari

AI kan inte ersätta majoriteten av jobben kostnadseffektivt, enligt MIT-studie

Enligt en studie från Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan artificiell intelligens (AI) för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt. Forskarna modellerade kostnadsattraktiviteten för att automatisera olika uppgifter i USA, med fokus på jobb där datorvision används, till exempel lärare och fastighetsvärderare. De fann att endast 23% av arbetarna, mätt i dollarlöner, effektivt kunde ersättas. I andra fall gjorde människor jobbet mer ekonomiskt eftersom AI-assisterad visuell igenkänning är dyr att installera och använda. Studien finansierades av MIT-IBM Watson AI Lab och använde onlineundersökningar för att samla in data om cirka 1 000 visuellt assisterade uppgifter inom 800 yrken.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 januari

Människor fortfarande billigare än AI för vissa jobb, enligt MIT-rapport

En rapport från Massachusetts Institute of Technology (MIT) visar att det fortfarande är billigare att använda människor för vissa jobb än artificiell intelligens (AI). Rapporten antyder att AI inte kan ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt för närvarande. Enligt rapporten är kostnads-nyttoförhållandet för datorseende mest gynnsamt inom detaljhandel, transport och lagerhållning, områden där Walmart Inc. och Amazon.com Inc. är framträdande, samt inom hälso- och sjukvården. Forskarna på MIT upptäckte att endast 23% av arbetarna, mätt i dollarlöner, effektivt kunde ersättas av AI.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 22 januari

AI kommer att påverka 40% av global anställning, enligt IMF

En ny rapport från Internationella valutafonden (IMF) visar att 40% av den globala sysselsättningen kommer att påverkas av artificiell intelligens (AI). I mer avancerade ekonomier stiger den siffran till 60%. Martine Ferland, VD för Mercer, diskuterade hur AI kommer att påverka arbetsplatsen, hur det kan och bör regleras och hur det kan förändra arbetsmarknaden. Ferland påpekade att AI kan vara till nytta för att leverera tjänster som en åldrande befolkning kommer att behöva, som en yngre arbetsaktiv befolkning inte kommer att räcka till för att tillhandahålla.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 januari

OpenAI´s VD tror på människans roll trots AI:s framsteg

Trots framstegen inom artificiell intelligens (AI) kommer människor fortfarande att bestämma vad som händer i världen, sade OpenAI:s VD Sam Altmann vid World Economic Forum i Schweiz. Altmann menade att AI är bra på vissa saker, men inte i liv-och-död-situationer. Han betonade att människor har lärt sig att bli mer produktiva med generativ AI, men också förstått vad de inte ska använda den till. Salesforce VD Marc Benioff höll med och tillade att AI för närvarande inte ersätter människor, utan snarare kompletterar dem.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 januari

Stora framsteg inom AI, nya verktyg och risker

Det är en stor vecka för AI med nya verktyg som rullas ut av de största aktörerna i branschen. Microsoft och OpenAI har lanserat stora nya verktyg och prispaket, vilket ytterligare cementerar företagen som ledare inom konsument-AI-industrin. Microsoft erbjuder nu en superladdad version av sin gratis Copilot-assistent för $20 varje månad. OpenAI erbjuder också ytterligare betalda produkter, inklusive ChatGPT Team och ChatGPT Store. Samtidigt används AI på nya sätt, som i Sam´s Club där visuell AI används för att kontrollera vad som finns i kundvagnen. Reglering av AI går framåt, men i en långsammare takt. Risken med AI blir också allt mer uppenbar, med exempel på hur AI kan användas för att vilseleda människor och äventyra varumärkens säkerhet och demokrati som helhet.

Direktlänk Dela PR Daily fördjupade 18 januari

IMF: AI och generativ AI kan öka produktivitet men också fördjupa ojämlikhet

Enligt en ny rapport från Internationella valutafonden (IMF) kan artificiell intelligens (AI) och generativ AI (genAI) starta en teknologisk revolution som ökar produktiviteten, stimulerar global tillväxt och höjer inkomsterna globalt. Samtidigt varnar IMF för att AI och genAI kan ta över jobb och öka ojämlikheten. Enligt analysen kan nästan 40% av den globala sysselsättningen påverkas av genAI, och i avancerade ekonomier som USA och Europa kan siffran vara ännu högre - 60%. Det kan leda till ökad inkomstojämlikhet, även om företagens vinster ökar tack vare produktivitetsvinster kopplade till AI.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 18 januari

Australiens regering presenterar interimsrespons om säkert och ansvarsfullt användande av AI

Australiens federala industri- och vetenskapsminister Ed Husic presenterade på onsdagen en interimsrespons från den australiensiska regeringen om säkert och ansvarsfullt användande av artificiell intelligens (AI). AI förväntas öka den australiska ekonomin med 40% fram till 2030, men kan också påverka 40% av jobben globalt och 60% av jobben i utvecklade länder som Australien. Regeringens respons inkluderar en plan att arbeta med industrin för att utveckla frivilliga AI-säkerhetsstandarder, frivillig märkning och vattenmärkning av AI-genererade material, samt inrättandet av en expertgrupp för att stödja utvecklingen av obligatoriska AI-riktlinjer.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 18 januari

AI kan vara mänsklighetens sista uppfinning, enligt tidigare OpenAI-chef

Enligt Zack Kass, tidigare verkställande direktör för OpenAI, kan AI vara mänsklighetens sista uppfinning. Kass välkomnar tanken på att människor kommer att arbeta mycket mindre när AI blir den främsta arbetskraften i samhället. Han förväntar sig ´en hel del första världens konsekvenser´ med utvecklingsländerna som följer efter. De enda risker Kass ser från sin dröm som lyckas är ideokrati, ´identitetsförskjutning´, existentialism och dåliga aktörer. Kass var bland de första 100 anställda som gick med i OpenAI när det bara var en spirande idé mellan VD Sam Altman och Elon Musk om hur man ska förhindra AI från att erövra mänskligheten.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 17 januari

Artificiell intelligens kan omforma hur vi lever och arbetar

Artificiell intelligens (AI) har kraften att omforma hur vi lever, spelar och särskilt arbetar, enligt en ny analys från Internationella Valutafonden (IMF). Det rapporterar senior affärs- och teknik-korrespondenten Jo Ling Kent.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 17 januari

AI kan ersätta upp till 40% av jobben globalt, enligt IMF

En rapport från Internationella Valutafonden (IMF) uppskattar att artificiell intelligens (AI) kan ersätta upp till 40% av jobben globalt och potentiellt öka global tillväxt och inkomster. Men AI kan också förvärra den totala ojämlikheten, vilket kan leda till sociala spänningar. I utvecklade ekonomier kan AI påverka upp till 60% av jobben. I tillväxt- och låginkomstekonomier är risken för AI-exponering för jobb 40% respektive 26%. Rapporten antyder att de som kan använda AI i sitt arbete kan förvänta sig ökad produktivitet och högre löner, medan de som inte kan kan ställas inför utmaningar. Indiska verksamhetsledare ser alltmer värdet av AI och generativ AI, med 90% av indiska CXO:er som planerar ökade investeringar i dessa teknologier under de närmaste 12-18 månaderna.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 15 januari

AI kommer att påverka 40% av jobben globalt, enligt IMF

Artificiell intelligens (AI) kommer att påverka 40% av jobben globalt och det är ´avgörande´ att länder bygger sociala skyddsnät för att mildra effekten på utsatta arbetare, enligt chefen för Internationella valutafonden (IMF). Cirka 60% av jobben i avancerade ekonomier som USA och Storbritannien är exponerade för AI och hälften av dessa jobb kan påverkas negativt. De säkraste jobben är de med ´hög komplementaritet´ till AI, vilket innebär att tekniken kommer att bistå deras arbete snarare än att helt ersätta det. Detta inkluderar roller med hög grad av ansvar och interaktion med människor, som kirurger, advokater och domare. Jobb med ´låg komplementaritet´ inkluderar telemarketing. Kristalina Georgieva, IMF:s verkställande direktör, sa att AI:s förmåga att påverka högkvalificerade jobb innebär att avancerade ekonomier löper större risker från tekniken.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 januari

26% av jobben i Indien riskerar störningar av AI, enligt IMF

Cirka 26% av jobben i Indien är ´högexponerade´ för störningar av artificiell intelligens (AI) i en överskådlig framtid, enligt en nyligen publicerad analys av Internationella valutafonden. Globalt står siffran på 40% för alla jobb, medan det i utvecklade ekonomier är 60% av jobben som är lika utsatta. Analysen varnar för att yrkesverksamma, chefer, administrativt stödpersonal, tekniker och de som arbetar inom service och försäljning löper störst risk från AI i landet. Indien var också ett undantag till en global trend av jobb som innehas av kvinnor som är mer sannolikt att påverkas av AI.

Direktlänk Dela Scroll Media fördjupade 15 januari

Återblick på 2023: Fem stora affärsberättelser som dominerade det globala landskapet

Under 2023 dominerades den globala affärsvärlden av fem stora berättelser. Kampen mot inflationen var en av dem, där Europeiska centralbanken (ECB) tillsammans med andra stora centralbanker arbetade för att bekämpa den högsta inflationen på fyra decennier. En annan stor berättelse var framväxten av AI och dess regleringar. Trots imponerande framsteg inom AI, har det uppstått konflikter och rättsliga tvister, inklusive en stämningsansökan från 17 författare mot OpenAI. Vidare genomgick Twitter en omvandling till X under Elon Musks ledning, vilket medförde flera utmaningar för företaget. Globala marknader upplevde också en uppgång under 2023, trots långsam global ekonomisk tillväxt. Slutligen visade världsekonomin motståndskraft trots påfrestningar som en svår pandemi, störningar i energi- och spannmålsmarknaderna på grund av Rysslands invasion av Ukraina, en återkomst av inflation och höga räntor.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 21 december

Risker med obehörig användning av generativ AI på arbetsplatsen

Företag använder alltmer generativ artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter, men experter varnar för riskerna när anställda använder sådana AI-verktyg som inte har godkänts av arbetsgivaren. I en rapport från Forrester Research undersöks hur anställda interagerar med tekniken och dess stödprogramvara genom att ta med egen AI (BYOAI). Användning av AI-programvara som ChatGPT, DALL-E2 och Midjourney kan leda till säkerhetsrisker. Dataförlust och potentiella upphovsrättsbrott blir stora hot när anställda tar med egen AI till arbetsplatsen. Flera stora företag har begränsat eller förbjudit anställda att använda generativa AI-plattformar på jobbet för att bättre kontrollera läckage av känslig intern information.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 6 december

Kina kan komma att förlita sig på artificiell intelligens (AI) för att hantera kommande ekonomiska problem, men det är bara en del av målen Peking har för den växande tekniken, enligt experter. Kina har placerat AI i centrum för sina ekonomiska och militära moderniseringsinsatser, med målet att uppnå ekonomisk och militär överlägsenhet. Landet står inför en rad utmaningar, inklusive en minskande arbetskraft och en långsam tillväxt. Samtidigt har Kina framträtt som en av de ledande nationerna inom AI-utveckling.

Fox News Network fördjupade 3 december

Generativ AI: Framtiden för maskininlärning och djupinlärningsverktyg

Generativ artificiell intelligens (AI) innebär en viktig milstolpe i utvecklingen av maskininlärning och djupinlärningsverktyg. Generativ AI utökar AI-automationens omfattning bortom mönsterigenkänning till innehållsgenerering. Tekniken omfattar en mängd olika medier, med nyckelinvesteringar inom bild, kod, ljud, video och strukturerad data. Transformerande neurala nätverksarkitekturer har betydligt gynnat utvecklingen av grundmodeller som driver generativ AI. Dessa har möjliggjort för generativ AI att effektivt bearbeta hela sekvenser på en gång, snarare än enskilda datapunkter, och förbättrade modellernas förmåga att fånga sammanhang. Generativ AI kan också bli en spelväxlare för att hitta lösningar på viktiga sociala och miljömässiga utmaningar.

Direktlänk Dela S&P Global fördjupade 29 november

Amazon döms att betala 46,7 miljoner dollar för patentintrång, G7 publicerar uttalande om digital konkurrens

En Delaware-jury har bestämt att Amazon måste betala 46,7 miljoner dollar till VB Assets för att ha intrångit i flera patent som täcker taligenkänning och språkbearbetningsteknik. G7-medlemmar publicerade ett uttalande om digital konkurrens, med åtaganden för att hantera problem kring framväxande teknologier som AI. Arvingarna till fotbollsikonen Diego Maradona vann en varumärkesstrid mot hans tidigare advokat. OpenAI meddelade att det kommer att betala kostnaderna för rättsprocesser kopplade till upphovsrättsintrång. Nike har stämt New Balance och Skechers för patentintrång. Värdet på musikupphovsrätt översteg 40 miljarder dollar 2022.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 10 november

Peter Ritz, medgrundare och VD för FatBrain AI, diskuterar företagets AI-teknik och tillämpningar

Peter Ritz, medgrundare och VD för FatBrain AI, en pionjär inom artificiell intelligens (AI), har diskuterat företagets AI-teknik och tillämpningar. FatBrain AI, som är en del av LZG International Inc., använder ´peer intelligence´ för att hjälpa företag att förstå var de passar in i sin region och sektor, och hur de kan förbättra. Företaget har arbetat med stora företag som Goldman Sachs, Comcast och Bank of America, men har också börjat rikta sina AI-lösningar mot mindre företag. Ritz nämnde även att företagets AI-teknik kan hjälpa småföretag att spara pengar på valutaväxling.

Direktlänk Dela The Wall Street Transcript fördjupade 3 oktober

AI-reglering: utmaningar och möjligheter för världen år 2035

År 2035 är AI allmänt utbrett och styr sjukhus, flygbolag och till och med rättsprocesser. Trots att produktiviteten har ökat dramatiskt och nya företag har vuxit snabbt, blir världen mer oförutsägbar och sårbar. AI-system kan skriva mer klart och övertygande än de flesta människor och kan producera originalbilder, konst och till och med datorprogram baserat på enkla språkpunkter. Men AI kan inte styras som tidigare teknik, och det förändrar traditionella uppfattningar om geopolitisk makt. Policymakare runt om i världen har börjat vakna till de utmaningar som AI innebär och kämpar med hur man ska styra det. I maj 2023 lanserade G-7 ”Hiroshima AI-processen”, ett forum ägnat åt att harmonisera AI-styrningen.

Direktlänk Dela Foreign Affairs fördjupade 16 augusti

För att AI- och maskininlärningsmodeller ska fungera optimalt är kvaliteten och relevansen på träningsdata avgörande. Utvecklare använder förberedda datamängder för att träna sina modeller och algoritmer. Företagsledare som överväger att införa AI-verktyg bör vara medvetna om mängden tillgängliga datamängder som kan tjäna som indata, inom områden som hälso- och sjukvård, fordons- och självkörande fordonstillverkning samt finans och bank. Kjell Carlsson, chef för datastrategi på Domino Data Lab, betonar vikten av datakvalitet, särskilt i den generativa AI-eran.

TechTarget fördjupade 14 juli

Recension: Mission Impossible - Dead Reckoning Part One

Årets actionfilm, ”Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One”, är mycket Tom Cruise. Filmen levererar på alla punkter och har allt från spektakulära stunts till humor. Filmen tar oss till flera av världens vackraste turistdestinationer, inklusive Venedig och Rom. Cruise´s karaktär, Ethan Hunt, utför farliga stunts utan hjälm, springer genom städer och talar franska. Filmen har också flera starka kvinnliga karaktärer. Filmen är full av spänning, från biljakter till bombhot. Trots tekniska problem och förräderi från sin egen regering, lyckas Ethan Hunt alltid rädda dagen.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 13 juli

USA:s finansminister försvarar exportkontroller och tullar under besök i Kina

USA:s finansminister Janet L. Yellen kommer att försvara exportkontroller och tullar under sitt besök i Beijing, samtidigt som hon förklarar att USA inte syftar till att skada Kinas ekonomi. Yellen har framstått som en röst för måttfullhet inom Biden-administrationen och har uttryckt invändningar mot Kinas förhållningssätt till mänskliga rättigheter. Hon har även varit den mest framträdande förespråkaren för att bibehålla ekonomiska band med Kina. Under sitt besök kommer Yellen att navigera genom dessa motstridiga intressen och försöka lätta på flera års misstro mellan USA och Kina.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 juli

Global digital annonsutgifter ökar långsammare än tidigare

Enligt en rapport från GroupM kommer globala digitala annonsutgifter att öka med endast 8,4% år 2023, vilket är den minsta ökningen sedan finanskrisen 2009. Rapporten hävdar att digitala annonser kommer att stå för 68,8% av den totala annonsintäktsökningen 2023 och nå 74,4% av totala annonsintäkter år 2028. Annonsintäkter från detaljhandelsmediekanaler förväntas öka med 9,9% och nå $125,7 miljarder år 2023, medan traditionella TV-intäkter beräknas minska med 1,2% till $133,6 miljarder. Digitala OOH-intäkter väntas stiga med 26,1% till $13,3 miljarder år 2023.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 12 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare