» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 351 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

ITC står för ´Internationella Handelscentret´ och är en gemensam organisation för Förenta nationerna (FN) och Världshandelsorganisationen (WTO). ITC syftar till att främja hållbar ekonomisk utveckling och öka exporten från utvecklingsländer och länder med övergångsekonomier genom att erbjuda tekniskt stöd och kapacitetsuppbyggnad. Organisationen arbetar med att förbättra konkurrenskraften hos små och medelstora företag, utveckla handelspolitik och strategier samt främja handelsintegration. ITC strävar efter att minska fattigdom och bidra till en inkluderande och hållbar globalisering genom att skapa möjligheter för handel och investeringar.

Senaste nytt kring ITC

Satya Nadella: AI kommer att påskynda Indiens tillväxt och lösa strukturella utmaningar

Satya Nadella, VD och styrelseordförande för Microsoft, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att driva Indiens tillväxt och hjälpa till att lösa landets unika strukturella utmaningar. Han anser att lösningarna som utvecklas för Indien kan bli relevanta för resten av världen. Nadella betonar att Microsoft är ett beräkningsföretag och att världen kommer att behöva mer av det inom de kommande 10-20 åren. Han nämner också att företaget gör konkreta investeringar idag för att så frön till vad som kommer härnäst, inklusive ledande forskningsarbete på nästa modellarkitektur och byggandet av nästa generationens datacenter.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 12 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Teknikjättarnas uppdateringar: Google Pixel 8 Pro får ´video boost´, Microsoft uppgraderar Copilot och Apple står inför försäljningsstopp

Google har lanserat en programuppdatering för sin Pixel 8 Pro-smarttelefon som introducerar en ´video boost´-funktion för att förbättra videokvaliteten. Samtidigt har Microsoft utökat funktionerna för sin GPT-4-drivna Copilot, vilket nu möjliggör generering av musik baserat på textprompter utan kostnad på Windows 10/11-datorer. OnePlus har släppt en programuppdatering för sin OnePlus Open-enhet med fokus på förbättrad stabilitet, säkerhet och batterilivslängd. Apple står dock inför ett tillfälligt försäljnings- och reparationstopp för Watch Series 9 och Watch Ultra 2 i USA på grund av ett ITC-beslut om patentintrång. Google planerar också en omfattande omstrukturering av sin annonsverksamhet.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 24 december

Apple stoppar försäljning av Watch Series 9 och Watch Ultra 2 i USA

Apple kommer att upphöra med försäljningen av Watch Series 9 och Watch Ultra 2 i USA för att följa ett beslut från ITC. Dessutom rapporteras det att Apple inte kommer att kunna erbjuda reparationstjänster till äldre klockor på grund av intrång i ett oximeterpatent som ägs av Masimo. Båda modellerna kommer dock att vara tillgängliga via tredjepartsförsäljare som Amazon tills lagren är slut.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 24 december

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare