» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

J Balvin, eller José Álvaro Osorio Balvín, är en colombiansk reggaeton-sångare och låtskrivare. Han föddes den 7 maj 1985 i Medellín, Colombia. Balvin har blivit känd för sina hits som ´Mi Gente´, ´Ginza´ och ´Ay Vamos´, vilka har gett honom internationell framgång och popularitet. Han har samarbetat med artister som Beyoncé, Cardi B och Bad Bunny. Balvin är även känd för sin färgstarka stil och engagemang i modescenen. Han har vunnit flera priser, inklusive Latin Grammy Awards, och anses vara en av de ledande artisterna inom reggaeton och latin pop-genren.

Senaste nytt kring J Balvin

AI-musikgeneratorer som Udio ökar i popularitet trots konstnärers oro

AI-verktyg för musikgenerering, som Udio, växer i popularitet, trots oro från konstnärer som ser dem som ett hot mot musikskapandet. Udio skapades av tidigare anställda på Google´s DeepMind och kan skapa högkvalitativt ljud genom textprompter. Användare kan till och med tillhandahålla sina egna texter och AI-verktyget kommer att inkludera det i musikgenereringen. Udio kan återskapa kända genrer som hiphop, pop, klassiskt, hårdrock, country och till och med barbershopkvartett. Användare har också möjlighet att dela det inom Udio-gemenskapen eller på andra sociala medieplattformar. Men generativ AI blir långsamt en fara för konstnärer i musikindustrin, inte bara för att i princip vem som helst nu kan skapa musik, men också på grund av vissa fall där en konstnärs röst används utan deras medgivande.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 11 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Artister varnar för rovgirig användning av AI inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish, Stevie Wonder, J Balvin och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev där de varnar för ´rovgirigt användning av AI´ inom musikindustrin. De erkänner AI:s ´enorma potential att främja mänsklig kreativitet´, men varnar också för att kraftfulla företag kan använda deras originalarbete för att träna AI-modeller och till slut ersätta mänskliga musiker helt. Brevet uppmanar teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-drivna teknologier som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att tjäna rättvis ersättning för sin konst.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 april

Över 200 musikindustrifigurer undertecknar öppet brev mot AI i musikproduktion

Artistes Rights Alliance har publicerat ett öppet brev, undertecknat av över 200 stora musikindustrifigurer, inklusive Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M, arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Peter Frampton, Billy Porter, Jonas Brothers, Smoky Robinson, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar rättvis kompensation för deras arbete.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 5 april

AI fortsätter att forma vår värld och leder till mer reglering

AI fortsätter att påverka vår värld stort och smått. Från nya regler och skydd för konstnärer till verktyg som hjälper kommunikatörer och även gynnar skadliga aktörer. AI:s utveckling leder till mer reglering för att hålla den snabbt framåtskridande tekniken i schack. Arvet efter den avlidne komikern George Carlin har nyligen nått en överenskommelse med podcastarna Will Sasso och Chad Kultgen om deras komediprogram ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, som skapades genom att träna en AI-algoritm på fem decennier av Carlins arbete. 200 musiker som undertecknat ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar ´AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister.´

Direktlänk Dela PR Daily fördjupade 4 april

Musiker varnar för användning av AI för musikgenerering

Hundratals musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev som varnar utvecklare av artificiell intelligens mot att använda tekniken för att generera musik. Brevet, skrivet av Artist Rights Alliance, uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att ´upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Alliansen, som drivs av branschveteraner, uttrycker oro över kränkningar av konstnärernas privatliv, användning av deras identiteter utan deras samtycke och användning av deras musik för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 3 april

Artister uppmanar AI-företag att respektera deras rättigheter

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev som har fått över 200 underskrifter från stora namn inom underhållnings- och musikindustrin. Brevet uppmanar AI-företag och digitala streamingplattformar att inte underminera eller ersätta mänsklig konstnärlighet eller neka rättvis ersättning för deras arbete. Bland de som har skrivit under brevet finns Billie Eilish, hennes bror Finneas, Nicki Minaj, Bob Marleys och Frank Sinatras arvingar, Smokey Robinson, Katy Perry, R.E.M, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin och flera andra. Brevet uppmanar AI-utvecklare och teknikföretag att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Hip-Hop Wired fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot användningen av AI i låtskrivande

Över 200 musiker har gått samman för att protestera mot användningen av artificiell intelligens (AI) i låtskrivande. Detta sker via Artist Rights Alliance (ARA), en ideell organisation bestående av aktiva musiker, artister och låtskrivare. ARA har utvecklat en Artists’ Bill Of Rights som de säger ´skisserar grundläggande principer för dagens musikekonomi´. I sitt öppna brev uppmanar ARA till ett stopp för användningen av AI inom musikbranschen, vilket de menar ´infringerar och devalverar rättigheterna för mänskliga artister´. Bland de artister som har signerat brevet finns BENEE, Benny The Butcher, Billie Eilish, Bob Marleys arvingar, Brothers Osborne, Camila Cabello, Chappell Roan, Chase & Status, Chuck D, d4vd, Doechii, Elvis Costello, Finneas, FLETCHER, Frank Sinatras arvingar, Greta Van Fleet, J Balvin, Jason Isbell, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Kacey Musgraves, Katy Perry, Kim Petras, Mac DeMarco, Marcus King, Metro Boomin, Mumford & Sons, Nicki Minaj, Noah Kahan, Norah Jones, Pearl Jam, Peter Frampton, R.E.M. och Robert Smith.

Direktlänk Dela The Music fördjupade 3 april

Artister kräver ansvarsfull användning av AI i musikindustrin

Flera konstnärer har skrivit under ett öppet brev som uppmanar till ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. Brevet är initierat av Artists Rights Alliance, en organisation som kämpar för en sund skapandeekonomi och rättvis behandling av alla skapare i den digitala världen. Bland de artister som har skrivit under brevet finns Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish och Miranda Lambert. I brevet uppmanas AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som kränker och devalverar rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Music Times fördjupade 3 april

Över 200 artister varnar för ´rovdjursanvändning´ av AI i musik

Artister som Billie Eilish, Robert Smith, Stevie Wonder och Nicki Minaj har undertecknat ett öppet brev som varnar för ´rovdjursanvändningen´ av artificiell intelligens (AI) inom musik. I brevet, utfärdat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, uppmanas utvecklare och teknikföretag att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar dem rättvis ersättning för sitt arbete. Brevet, undertecknat av över 200 framstående namn inom musikindustrin, uttrycker oro för att AI kan användas för att sabotera kreativitet och underminera konstnärer och musiker.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 3 april

Artister skriver brev till AI-utvecklare för att skydda konstnärsrättigheter

Över 200 namnkunniga artister, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har skickat ett öppet brev genom Artist Rights Alliance. De uppmanar AI-teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet framhåller riskerna med att använda befintliga verk för att träna AI-modeller utan tillstånd, i ett försök att ersätta artister och därmed ´väsentligt urholka de royalty pooler som betalas ut till artister´.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 3 april

Musikartister uttrycker oro över AI-hot i musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive Katy Perry, Billie Eilish, The Jonas Brothers och J Balvin, har uttryckt sitt motstånd mot hot relaterade till artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar artisterna AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som inkräktar på och minskar värdet av mänskliga artisters rättigheter. Brevet pekar på oansvarig användning av AI, som att använda AI-ljud för att minska royalties till artister och använda musikaliska kompositioner utan tillstånd för att träna och skapa AI-kopior. Artisterna uppmanar tjänster och plattformar som erbjuder digital musik att skydda artisterna.

Direktlänk Dela One America News Network fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Elvis Costello, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj och Smokey Robinson, har i ett öppet brev kritiserat tech- och musikföretags användning av artificiell intelligens (AI), och menar att ´attacken på mänsklig kreativitet måste stoppas´. Brevet utfärdades av Artist Rights Alliance, en icke-vinstdrivande organisation ledd av artister som kämpar för musikers rättigheter till ekonomiska och kreativa friheter. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikplattformar och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

E. W. Scripps Company fördjupade 3 april

Över 200 framstående musiker kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av AI

En grupp med över 200 framstående musiker har skrivit under ett öppet brev som kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av artificiell intelligens (AI) som imiterar mänskliga artisters likheter, röster och ljud. Bland undertecknarna finns stjärnor som Billie Eilish, J Balvin och Nicki Minaj samt Rock and Roll Hall of Famers som Stevie Wonder och REM. Även arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley har skrivit under. Brevet, som utfärdats av Artist Rights Alliance, kräver att teknikföretag lovar att inte utveckla AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänskliga låtskrivare och artister. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud mot användning av AI inom musik eller produktion, men framhåller att ansvarsfull användning av tekniken kan ha fördelar för branschen. Tennessee blev den första amerikanska delstaten att införa lagstiftning som direkt syftar till att skydda musiker från att deras röstlikhet genereras av AI för kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april

Artister kräver att AI inte underminerar mänsklig konstnärlighet

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev, undertecknat av över 200 framstående personer inom musik- och underhållningsindustrin, där man uppmanar AI-företag och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar oss rättvis ersättning för vårt arbete. Brevet innehåller signaturer från bland andra Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M., Frank Sinatra och Bob Marleys arvingar, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Jonas Brothers, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera mänskliga artisters rättigheter.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att sluta använda AI för att kränka deras rättigheter

Över 200 namn, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har undertecknat ett öppet brev som uppmanar teknikföretag inom artificiell intelligens (AI), utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet är framtaget av Artist Rights Alliance, en konstnärsledd ideell organisation. Brevet tar upp hot mot mänsklig konstnärlighet, inklusive användning av befintligt arbete för att träna AI-modeller utan tillstånd i ett försök att ersätta artister.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Över 200 artister talar ut mot AI-hot inom musikindustrin

Över 200 artister, inklusive Billie Eilish, Kacey Musgraves, J Balvin, Ja Rule, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Katy Perry, Miranda Lambert och fler, talar ut mot hot relaterade till artificiell intelligens inom musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar kända namn inom musikbranschen AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att ”upphöra med användningen av artificiell intelligens för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister”. Brevet framhäver AI-hot, inklusive deepfakes och röstkloning, samt ”oansvarig användning av AI” som att använda AI-ljud för att minska royaltybetalningar till artister och användning av musikaliska verk av AI-utvecklare utan tillstånd för att träna och producera AI-kopior.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 april

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare