» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 227 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Jony Ive är en brittisk designer som är mest känd för sin roll som chefsdesigner på Apple Inc. under mer än två decennier. Han föddes i London 1967 och utbildade sig på Newcastle Polytechnic (nu Northumbria University). Ive anslöt sig till Apple 1992 och spelade en avgörande roll i utvecklingen av flera ikoniska produkter, inklusive iMac, iPod, iPhone och iPad. Han anses vara en av de mest inflytelserika formgivarna i modern tid. 2019 lämnade Ive Apple för att starta sitt eget designföretag, LoveFrom, men fortsätter att arbeta med Apple som konsult.

Senaste nytt kring Jony Ive

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

Sam Altman återanställd som VD för OpenAI efter bara fyra dagar

Sam Altman, tidigare avskedad som VD för OpenAI, har återanställts efter bara fyra dagar. Styrelsen hade tidigare sagt att de ´förlorat förtroendet´ för hans ledarskap. Altman bekräftade återanställningen och uttryckte sin glädje över att återvända till OpenAI och fortsätta bygga på deras starka partnerskap med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, hade tidigare bekräftat att Altman skulle ansluta sig till techjätten, men var öppen för att Altman stannade kvar på OpenAI. Dock ansåg han att företagets ledarskap behövde en förändring.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 22 november

OpenAIs chefsforskare gör tragiskt misstag

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, försökte nyligen avsätta Sam Altman, företagets tidigare VD. Sutskever informerade Altman om hans avsked under ett möte, vilket ledde till en omedelbar offentliggöring av Altmans avgång. Mer än 700 av OpenAIs 770 anställda har sedan dess skrivit under ett brev där de hotar med att säga upp sig om inte Altman återinsätts som VD. Sutskever har uttryckt ånger över sin inblandning i styrelsebeslutet och har också undertecknat brevet som kräver Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s medgrundare för att stärka AI-forskning

Microsoft har anställt Sam Altman, medgrundare av OpenAI, för att stärka sina ansträngningar inom artificiell intelligensforskning. Detta sker bara dagar efter att Altman avsattes som VD för OpenAI i en kaotisk styrelsekupp. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer också att ansluta sig till Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD för Amazons streamingtjänst Twitch, kommer att gå med i OpenAI som tillfällig VD. Altman kommer att vara VD för den ´nya gruppen´, enligt Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

Teorier kring Sam Altmans plötsliga avsked som VD för OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades nyligen på grund av att han inte var ´konsekvent ärlig i sin kommunikation´, vilket har lett till en rad spekulationer. Altman publicerade själv en bild där han bär en gästbricka från OpenAI, vilket antyder att han antingen rensar sitt skrivbord eller förhandlar om att återvända till sin tidigare position. Enligt uppgifter kan Altmans återkomst vara ett resultat av missnöjda investerare, inklusive Microsoft vars VD Satya Nadella uttryckt stöd för Altman. En intern memo från OpenAI avslöjar att Altmans avsked inte var relaterat till företagets finanser, säkerhet eller affärspraxis, utan snarare en kommunikationsbrytning mellan Altman och styrelsen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 november

Sam Altman diskuterar möjlig återkomst till OpenAI och överväger nytt AI-företag

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för OpenAI, diskuterar en möjlig återkomst till företaget bakom ChatGPT-bot samtidigt som han överväger att starta ett nytt företag inom artificiell intelligens (AI). Efter att ha blivit sparkad av styrelsen diskuterar han med OpenAI-exekutiva om att förbättra företagets styrstruktur. Investerare i OpenAI, inklusive dess största backer Microsoft Corp, diskuterar skadekontroll, inklusive möjligheten att återinsätta Altman som VD. Känslorna var höga bland nuvarande och tidigare anställda efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 november

Sam Altman kan återvända till OpenAI och starta nytt företag

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, kan göra en comeback efter att stora investerare pressat styrelsen att återkalla sitt beslut att avskeda honom. Altman planerar även att starta ett nytt företag, där tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman förväntas ansluta. Flera ledare från OpenAI har redan avgått och mer talang förväntas lämna företaget. Altman har tidigare diskuterat att bygga en ny AI-hårdvaruenhet med Jony Ive och Masayoshi Son, men har inte bekräftat några specifika planer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 19 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, planerar att starta en ny verksamhet inom artificiell intelligens (AI), enligt rapporter. Det är ännu oklart vad det exakta syftet med verksamheten är, men det har framkommit att Altman har diskuterat sina bredare ambitioner inom AI-utveckling. Han har tydligen varit i samtal med halvledarexekutiver, inklusive chipdesignern Arm. Det har även rapporterats att Greg Brockman, tidigare medgrundare och president för OpenAI, sannolikt kommer att ansluta sig till projektet.

Investing.com fördjupade 19 november

Sam Altman, före detta VD för OpenAI, planerar ny AI-satsning

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för OpenAI, arbetar på ett nytt artificiell intelligens-projekt som han planerar att starta, enligt källor. Före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, som sa att han lämnade OpenAI på grund av Altmans avsked, förväntas ansluta sig till projektet. Vissa forskare på OpenAI, inklusive Szymon Sidor, har lämnat företaget på grund av VD-bytet, men det är oklart om Sidor och andra kommer att ansluta sig till Altmans nya projekt. Altman och Apples tidigare designchef Jony Ive har diskuterat att bygga en ny AI-hårdvaruenhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

Tidigare Apple-chefer lanserar AI-drivet bärbar enhet

Ett startupföretag grundat av tidigare Apple-chefer har tagit första steget i utvecklingen av konsumentprodukter för artificiell intelligens. San Francisco-baserade Humane har lanserat Ai Pin, en bärbar enhet som fungerar som en mobil AI-assistent. Enheten bärs som en knappnål och användaren interagerar med den via röstkommandon och gester. Enheten kan projicera text och bilder via laser på användarens handflata. Humane har samarbetat med Microsoft, OpenAI, Qualcomm och T-Mobile för att leverera nästa era av personlig mobil databehandling, som kommer att drivas av AI. Enheten kostar $699 och kräver en trådlös prenumeration på $24 per månad. Humane börjar ta emot beställningar i USA på torsdag och enheterna börjar skickas i början av 2024. Ai Pin drivs av en Qualcomm Snapdragon-processor med en dedikerad Qualcomm AI Engine. Användare hanterar och får tillgång till sina data, inklusive foton, videor och anteckningar via Humane.center-webbplatsen. Enheten aktiveras endast vid användarens engagemang och använder inte ´väckningsord´, vilket säkerställer att den inte alltid lyssnar eller spelar in. En ´förtroendelampa´ indikerar när några sensorer är aktiva. Ai Pin kan agera som tolk för främmande språk och stödja näringsmål genom att identifiera mat med hjälp av datorvision. Humane kommer att erbjuda en AI-driven musikupplevelse genom ett partnerskap med Tidal, en enhet av Block.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 november

OpenAI presenterar nya verktyg för att bygga mer mångsidiga AI-drivna appar

OpenAI, ledd av VD Sam Altman, har presenterat nya verktyg för att bygga mer mångsidiga AI-drivna appar. Dessa inkluderar en ny anpassningsbar form av ChatGPT, känd som ´GPTs´, vilket innebär att man kan bygga en GPT för nästan vad som helst, utan behov av kodningsfärdigheter. Detta öppnar upp möjligheten att skapa AI-agenter för fler människor än bara utvecklare och kodare. Altman använde GPT Builder-verktyget för att skapa en GPT-chatbot kallad Startup Mentor som kan ge råd till startup-grundare. OpenAI planerar även att snart visa populära GPTs i en ´GPT-butik´.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 8 november

Humane Inc:s AI Pin kan signalera en ny era inom konsumenthårdvara

Efter flera decennier på Apple hoppas Imran Chaudhri och Bethany Bongionro att kanalisera lite av sin före detta arbetsgivares magi. Medgrundarna till Humane Inc. har redan skapat en trovärdig imitation av en Jobsiansk trollformel när de förberedde sig för att lansera startupens första produkt: AI Pin. Humane´s lansering av sin AI Pin kan mycket väl signalera gryningen av en ny era inom konsumenthårdvara, med fokus på enheter inriktade på artificiell intelligens. Tidigare Apple designchef Jony Ive har rapporterat om hårdvaruplaner med Altman, medan Humane förblir den tidiga ledaren inom detta område, efter att ha samlat in 200 miljoner dollar från stora investerare som Tiger Global Management, SoftBank Group och Altman själv.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 8 november

AI-pin från Humane, Inc. lovar att revolutionera tekniken

Humane, Inc., ett tech-startup grundat av två före detta Apple-anställda, planerar att lansera sin AI-pin den 9 november. AI-pinnen är en liten laserprojektor som kan fästas på framsidan av din skjorta. Trots att den inte behöver kopplas till en telefon eller dator kan pinnen ta emot och göra samtal, ansluta till internet och svara på en mängd olika frågor. Den projicerar samtalsinformation och annan data på handflatan, vilket gör den till en unik virtuell assistent och kommunikationsenhet. Pinnen drivs av en Qualcomm Snapdragon-chip och kör en stor språkmodell som drivs av GPT-4, OpenAI:s mest kraftfulla generativa algoritm.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 1 november

AI-pionjär Sam Altman uppmanar till reglering av artificiell intelligens

Sam Altman, VD för OpenAI, har uppmanat till skapandet av regleringar som omfamnar löftet om artificiell intelligens (AI), samtidigt som de minskar risken att den överväldigar mänskligheten. OpenAI´s produkt ChatGPT har potential att revolutionera nästan alla branscher, men har också väckt oro för allt från fusk i skolor till att ersätta mänskliga arbetare. Altman varnar för att AI kan användas för att manipulera väljare och sprida desinformation. Han har tidigare betonat vikten av etisk och ansvarsfull AI-utveckling i möten med Vita husets ledare.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 31 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman strävar efter att göra science fiction till verklighet med AI

Det har gått 10 år sedan filmen ´Her´ presenterade oss för en framtid där en man blir kär i sin AI-drivna digitala assistent. Sam Altman, skaparen av ChatGPT, älskade den filmen. OpenAI:s VD gör allt i sin makt för att göra science fiction till verklighet. Altman är den största enskilda aktieägaren i startup-företaget Humane, som kommer att avtäcka sin bärbara, skärmfria digitala assistent, Ai Pin, den 9 november. Altman är också en backer av Rewind, som gör en AI-drivna ljudinspelningshänge som användare bär runt halsen. Han har också nyligen diskuterat med före detta Apple-designern Jony Ive om att skapa ´iPhone för artificiell intelligens´.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 28 oktober

Humane lanserar AI-drivna klädpinne

Teknik-startupen Humane har skapat en skärmfri klädpinne som drivs av AI. Produkten, som debuterade på TED-scenen i mars och nyligen återuppstod på Copernis catwalk under Paris Fashion Week, har hittills varit ganska mystisk. Tidningen Time avslöjade dock några detaljer om hur enheten fungerar före dess lansering i november. AI-pinnen blandar OpenAI´s GPT-4 med sin egen programvara för att göra allt från att ringa samtal till att svara på komplexa frågor. Den har en inbyggd kamera för att känna igen objekt och leverera insikter, till exempel genom att uppskatta kalorier i mat. Den fästs magnetiskt på kläder, så den kommer inte att pierca genom tyget. För att lindra användarnas integritetsproblem har Humane skapat en ´Trust Light´ som slås på när dess kamera, mikrofon eller ingångssensorer är på.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 26 oktober

Humane´s AI Pin är en av Times ´Bästa uppfinningar 2023´

Humane´s första gadget, AI Pin, är planerad att lanseras den 9 november. Innan den ens har annonserats är AI Pin en av Time Magazines ´Bästa uppfinningar 2023´. AI Pin kommer att fästas magnetiskt på dina kläder och använder en blandning av egenutvecklad programvara och OpenAI´s GPT-4 för att driva sina många funktioner. AI Pin har även en ´Trust Light´ som lyser upp när enhetens kamera, mikrofon eller andra sensorer registrerar data. Humane har skjutit upp sin officiella tillkännagivelse till den 9 november.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 oktober

OpenAI och tidigare Apple-designer samarbetar på nytt projekt som inte är en smartphone

OpenAI:s VD Sam Altman och tidigare Apple-designern Jony Ive samarbetar på ett nytt projekt, men det kommer inte att vara en iPhone-ersättning. Altman har avvisat tanken på att konkurrera med smartphones i en nyligen intervju. Parker Ortolani, en designer, har dock utvecklat en idé för gptOS, ett helt nytt operativsystem drivet av OpenAI:s ChatGPT och DALL-E-teknologier, istället för en smartphone. Detta nya operativsystem är mer avsett för lågprestanda enheter som Chromebooks, iPads och lågprestanda Windows-datorer, snarare än att ersätta högprestanda Windows- eller Mac-datorer.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 23 oktober

Sam Altman från OpenAI och Jony Ive från Apple ryktas samarbeta om AI-hårdvara

Det har spekulerats mycket kring ett möjligt gemensamt projekt mellan Sam Altman, VD för OpenAI, och Jony Ive, tidigare designchef på Apple. Ryktena började cirkulera i slutet av september 2023, när det rapporterades att de två hade diskuterat skapandet av en hårdvaruenhet för artificiell intelligens. Altman har sedan bekräftat att han och Ive har något på gång, men har inte specificerat vad detta innebär. Han har dock avfärdat spekulationer om att de planerar att lansera en AI-driven iPhone.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman och Apple-designlegenden Jony Ive samarbetar på hemligt projekt

Spekulationer har varit höga kring ett gemensamt projekt mellan Sam Altman, VD för OpenAI, och Jony Ive, tidigare designchef på Apple. Det började med rapporter om att de två möttes för att diskutera skapandet av en AI-hårdvaruenhet. Det har varit rykten om att Altman överväger att lansera en egen AI-driven iPhone för att utmana Apple. Altman har dock avslöjat att han har ett projekt på gång med Ive, men det är inte en iPhone. Han klargjorde att han inte planerar att gå in på den konkurrensutsatta smarttelefonmarknaden.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 oktober

OpenAI:s VD svarar på rykten om samarbete med tidigare Apple-chef

OpenAI:s VD Sam Altman har svarat på rykten om ett samarbete med tidigare Apple-designchefen Jony Ive för att skapa hårdvara för ChatGPT AI. Altman avfärdade inte ryktena, men klargjorde att han inte har för avsikt att konkurrera med smartphone-tillverkare eller bygga en AI-robot. Han uttryckte intresse för att utveckla hårdvara för dessa nya datorupplevelser, men gav ingen information om den mystiska enheten. ChatGPT behöver egen hårdvara för att kunna konkurrera i framtiden. Personlig AI är fortfarande i sin linda och utan en naturlig hemvist kan ChatGPT inte konkurrera.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 20 oktober

SoftBank i diskussioner för att köpa aktier i 1X Technologies

Sam Altman från OpenAI, tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBank VD Masayoshi Son har diskuterat möjligheten att skapa en AI-driven personlig enhet. De kan också ha diskuterat befintliga AI-hårdvaruföretag som Altman är intresserad av, givet hans breda investeringsportfölj. Det är kanske ingen tillfällighet att SoftBank nu diskuterar att köpa aktier i 1X Technologies, ett norskt företag för humanoida robotar som OpenAI tidigare finansierade.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 19 oktober

OpenAI:s VD förnekar rykten om AI-driven smartphone

OpenAI:s VD Sam Altman har avslöjat att företaget inte arbetar på någon AI-driven smartphone. Rykten om en iPhone-liknande AI-enhet började cirkulera efter att Sam Altman setts i ett möte med tidigare Apple-designchefen Jony Ive. Vid The Wall Street Journals teknikkonferens förnekade Altman alla planer på att samarbeta med Jony Ive för att utveckla en AI-driven enhet. Trots rykten om ett potentiellt partnerskap, förklarade Altman att även om det kan finnas potential för ett spännande projekt, är han osäker på dess specifika detaljer i denna stund. Altman uttryckte en märkbar brist på intresse för att konkurrera direkt med smartphone-marknaden.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 19 oktober

OpenAI:s VD förnekar rykten om AI-drivet enhetssamarbete med Jony Ive

OpenAI:s VD, Sam Altman, förnekar rykten om ett samarbete med Jony Ive, tidigare designchef på Apple, för att skapa en AI-driven enhet. Altman uttrycker ingen vilja att konkurrera med smarttelefonmarknaden och berömmer dess kapabiliteter. OpenAI:s utforskning av konsumenthårdvara är i ett tidigt skede. Altman och Ive delar en vänskap och har diskuterat en potentiell hårdvaruprodukt för AI-eran. Altman förnekar samarbete med Ive trots rykten om ett sådant, härrörande från Altmans tidigare arbete med Thomas Meyerhoffer, som arbetade med Ive på Apple.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 18 oktober

OpenAI planerar att släppa stora uppdateringar för utvecklare i november

OpenAI har chockerat världen med ChatGPT-4, men nu måste de vinna över utvecklarna som faktiskt kommer att bygga framtidens artificiella intelligens. Tillverkarna av världens mest populära chattbot planerar att släppa stora uppdateringar för utvecklare den 6 november, vilket gör deras produkt betydligt billigare att använda genom tillägg av minneslagring och synförmåga i deras utvecklarmodell. OpenAI försöker leverera dessa samma funktioner till utvecklare, så företag kan bygga AI-produkter som kan se. Minneslagring är ett annat tillägg OpenAI påstås avslöja vid sin första utvecklarkonferens i San Francisco.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 12 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna halvledare för att minska beroendet av Nvidia

OpenAI överväger att utveckla egna halvledare för att driva sina stora språkmodeller och AI-verktyg. Detta skulle minska AI-labbets beroende av dyra GPU:er från Nvidia, som för närvarande är mycket efterfrågade globalt. OpenAI utforskar möjligheten att utveckla halvledare internt och har även övervägt att förvärva ett målföretag för att påskynda processen. Nyheten kommer en vecka efter att det rapporterades att OpenAI samarbetar med tidigare Apple-designchefen Jony Ive för att utveckla en enhet som kan bli ´AI:ns iPhone´, stödd av en investering på 1 miljard dollar från SoftBank-ägaren Masayoshi Son.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 9 oktober

Teknikföretag försöker dra nytta av AI-hypen genom att bygga enheter fokuserade på AI. Vissa teknikledare ser dessa prylar som iPhone för AI-eran, ett sätt att äga den hårdvara vi använder för att interagera med AI. En sann iPhone-efterträdare kan vara teknikens ´gyllene gås´, men tidigare försök har misslyckats. Teknikföretag vill dra nytta av hypen genom nya enheter som inkluderar AI-funktioner - ett fenomen som teknikledare kallar ´iPhone-ögonblicket´. Frågan de alla står inför: Kan personliga AI-prylar så småningom bli nästa stora sak, återskapa den tektoniska förskjutningen som iPhone hade på teknikindustrin?

Business Insider fördjupade 8 oktober

AI-verktyg som Ray-Bans nya Meta-smarta glasögon och Humanes AI Pin siktar på att förändra hur människor interagerar med teknik

Teknikföretag försöker dra nytta av AI-hypen genom att bygga AI-fokuserade enheter. Några teknikledare ser enheterna som iPhone för AI-eran, ett sätt att äga de enheter vi använder för att interagera med AI. De nya AI-drivna teknikapparaterna kommer inte att likna de tunna glasrektanglar vi har vant oss vid under smartphone-eran, utan kommer att anta modiga nya former när teknikföretag experimenterar med nya sätt att interagera med artificiell intelligens. Förra veckan avtäckte Mark Zuckerberg den senaste generationen av Metas Ray-Bans Meta smarta glasögon, där bärarna kan prata med glasögonen genom Meta AI, Metas konversationsassistent, för att få realtidsinformation och använda den för att sända livebilder via Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela Lanka Times fördjupade 8 oktober

AI-baserade bärbara enheter blir allt mer populära

Artificiell intelligens (AI) har påverkat samhällets uppfattning om teknik och nu börjar vi se en trend mot AI-baserade bärbara enheter. Flera företag har nyligen lanserat sådana produkter. Rewind har skapat en berlock som spelar in allt vi säger och hör, transkriberar, krypterar och lagrar det på vår smartphone. Humane har utvecklat en holografisk klämma som projicerar viktig information på vår handflata eller någon annan yta framför oss. Dessutom har Meta och Ray-Ban uppdaterat sina smarta glasögon för att förbättra video och ljud. Slutligen har Tab lanserat en bärbar AI-baserad assistent som registrerar våra konversationer.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 8 oktober

OpenAI överväger att bygga egna AI-chip för att hantera chippbrist

OpenAI överväger att bygga sina egna AI-chip för att undvika påverkan av den pågående chippbristen. Genom att utveckla egna chip hoppas företaget kunna förhindra driftskriser. GPU:er spelar en viktig roll för AI-verksamhet och kan påverka användarupplevelsen, något som blev tydligt när Microsofts Bing Chat upplevde problem med att generera bilder på grund av hög efterfrågan. OpenAIs intresse för att bygga egna AI-chip kan också vara drivet av planer på att samarbeta med Jony Ive för att skapa en ny AI-hårdvaruenhet. Det finns ännu inga konkreta uppgifter om när eller om AI-chip från företag som OpenAI och Microsoft kommer att lanseras.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 6 oktober

Prophetic samlar in 1,1 miljoner dollar för att utveckla en bärbar enhet för att stabilisera klardrömmar

Eric Wollberg och Wesley Berry grundade Prophetic i mars för att utveckla världens första bärbara enhet för att stabilisera klardrömmar. Start-up-företaget har samlat in 1,1 miljoner dollar i en finansieringsrunda med deltagande från a16z´s Scout Fund och lett av BoxGroup. Prophetic har samarbetat med Card79 för att prototypa den icke-invasiva enheten, kallad ´Halo´. Wollberg och Berry planerar att visa en halvfungerande prototyp senare denna månad eller i början av november. Full testning av prototypen kommer dock att behöva vänta till tredje eller fjärde kvartalet 2024.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 4 oktober

Meta lanserar AI-drivna chatbots för att öka engagemang

Under sin årliga konferens Connect lanserade Meta en rad nya AI-drivna chatbots på sina meddelandeappar, inklusive WhatsApp, Messenger och Instagram DMs. Botsen är avsedda att förstärka engagemang på Metas plattformar, särskilt bland yngre demografi. Botsen är också en spegling av en bredare trend: den växande populariteten av ´karaktärsdriven´ AI. Exempelvis erbjuder Character.AI anpassningsbara AI-kompisar med distinkta personligheter. Under sommaren drog Character.AI´s mobilapp in över 1,7 miljoner nya installationer på mindre än en vecka. Andra framgångsrika AI-drivna karaktärsplattformar inkluderar Replika och Inworld.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 oktober

OpenAI och Jony Ive i samtal om att höja AI-kapaciteten för iPhone

Forskningsorganisationen OpenAI rapporteras vara i samtal med Jony Ive, tidigare designer på Apple, om att samla in en miljard dollar från SoftBank. Pengarna syftar till att utveckla artificiell intelligens för iPhone, vilket kan uppgradera smartphonefunktionerna avsevärt. Samarbetet mellan OpenAI och Jony Ive är ett stort steg mot att integrera mer avancerad AI i iPhone. Med SoftBanks finansiella stöd kan utvecklingen av artificiell intelligens, som är nära sammankopplad med iPhone-funktionerna, accelereras. Denna allians handlar inte bara om finansiering utan också om att sammanföra expertisen från Jony Ive och OpenAIs kunskap inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 1 oktober

Microsofts nya AI-fokus och OpenAIs framtidsplaner

Microsoft planerar att stärka sin närvaro i Indien med ett nytt datacenter. Trots att Microsofts höstproduktslansering, känd som ´Surface Event´, inte fick så mycket uppmärksamhet, presenterade företaget viktiga uppdateringar till Windows 11, med betoning på AI-assistenten Copilot. Teknikanalytikern Ben Thompson påpekade att Microsofts VD Satya Nadella arbetar för att försäkra att produkter som Office och servrar inte enbart är beroende av Windows. OpenAI, som delvis ägs av Microsoft, söker också att bryta sig loss från sina befintliga systemberoenden. OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat möjligheten att skapa en interaktiv databehandlingsenhet som är mindre beroende av datorskärmar.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 30 september

Teknologigiganter diskuterar lansering av avancerad iPhone

Sam Altman från OpenAI, tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son rapporteras vara i seriösa diskussioner om att lansera en teknologiskt avancerad iPhone. Diskussionerna är i ett tidigt skede och ingen överenskommelse har nåtts ännu. Altman har närmat sig Ives företag LoveFrom för att producera sin första konsumentenhet. De vill skapa en intuitiv användarupplevelse för interaktioner med AI. SoftBank, som äger 90 procent av Arm, har inte bara deltagit i diskussionerna utan erbjuder också finansiell backning och föreslår en central roll för Arm. SoftBank investerar totalt 1,2 miljarder USD i företaget.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i diskussioner om att säkra finansiering för ´AI-iPhone´ med SoftBank

OpenAI, skaparen av ChatGPT, och tidigare Apple-designern Jony Ive rapporteras vara i avancerade diskussioner med SoftBanks Masayoshi Son för att säkra finansiering överstigande $1 miljard för utvecklingen av vad som har döpts till ´iPhone för artificiell intelligens´. LoveFrom, Ives företag, har anlitats av OpenAI för att jobba på den första konsumentprodukten för ChatGPT. Sam Altman, chef för OpenAI, har anlitat LoveFrom för att utveckla den första konsumentprodukten för ChatGPT. Målet är att skapa en användarupplevelse som är mer naturlig och intuitiv för att interagera med AI.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i ´avancerade samtal´ om AI-centrerad enhet

OpenAI:s VD, Sam Altman, och ex-iPhone-designern Sir Jony Ive, är i ´avancerade samtal´ om att lansera en AI-centrerad enhet på massmarknaden. Enheten, som fortfarande är i brainstormingsfasen, syftar till en sömlös integration av AI som är ´mer naturlig´ för användare att navigera. Miljardären Masayoshi Son, som grundade det japanska telekomjätten SoftBank, sägs också vara inblandad i samtalen och har föreslagit 1 miljard dollar i finansiering. Men Jake Moore, en cybersäkerhetsexpert vid ESET, varnar för att en AI-centrerad telefon måste utvecklas med försiktighet på grund av modellens inneboende datahunger.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 29 september

OpenAI samarbetar med tidigare Apple-designer och Softbank för att skapa AI-konsumentenhet

OpenAI samarbetar med tidigare Apple-designer Jony Ive och Softbanks VD Masayoshi Son för att skapa en AI-konsumentenhet. Softbank kommer att finansiera ett företag på 1 miljard dollar för att skapa enheten, som leds av OpenAIs Sam Altman och Jony Ive. De planerar att bygga ´iPhone av artificiell intelligens´. Även om inga specifika detaljer om AI-enheten avslöjades, har Altman och Ive hållit brainstorming-sessioner om hur en ny konsumentprodukt baserad på OpenAIs teknik skulle se ut. Processen kan börja med bildandet av ett nytt företag som skulle använda resurser, teknik och arbetskraft från de tre företagen - Sam Altmans OpenAI, Jony Ives LoveFrom och Masayoshi Sons Softbank.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i samtal med SoftBank för att samla in $1 miljard för ´AI:s iPhone´

OpenAI och Jony Ive, tidigare designer på Apple, förhandlar med SoftBanks Masayoshi Son om att säkra över $1 miljard i finansiering för utvecklingen av ´AI:s iPhone´. OpenAI har samarbetat med Ives företag LoveFrom för att skapa sin första konsumentenhet, som kommer att drivas av deras ChatGPT-teknik. Diskussionerna mellan OpenAIs VD Sam Altman, Jony Ive och Masayoshi Son har kretsat kring idén att bilda ett nytt företag som kombinerar deras respektive talanger och teknologier. SoftBank har aktivt sökt investeringar i AI och Son planerar att investera miljarder dollar i tekniken.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 29 september

Skaparna av iPhone och ChatGPT vill samla in $1 miljard för att skapa en revolutionerande ny produkt

OpenAI diskuterar med tidigare Apple-designern Jony Ive och japanska teknikjätten SoftBank om att finansiera ett projekt på 1 miljard dollar för att skapa ´iPhone i världen av artificiell intelligens´. OpenAI försöker bygga vidare på framgången med ChatGPT och Silicon Valley letar efter nästa stora hårdvaruplattform efter smarttelefonen. SoftBank-chefen Masayoshi Son leder företagen i förhandlingar om att investera mer än 1 miljard dollar i företaget och diskuterar att skapa ett företag som skulle utnyttja talangerna och tekniken hos de tre företagen. Samtal är mycket ´seriösa´ men inte slutliga, varnar Financial Times.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 29 september

Före detta Apple-chefen Jony Ive i samtal med OpenAI för att skapa en AI-iPhone

Före detta Apple designchef Jony Ive är i samtal med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att skapa en ´artificiell intelligens iPhone´, enligt Washington Post. OpenAI:s VD, Sam Altman, har vänt sig till Jony Ives företag LoveFrom för att hjälpa hans startup att utveckla sin första AI-enhet för allmänheten. Projektet skulle finansieras av en miljard dollar investering från det japanska konglomeratet Softbank, och Arm, dess mikroprocessor designföretag, skulle spela en nyckelroll.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i samtal om att skapa ´iPhone för artificiell intelligens´

OpenAI, startup-företaget bakom den banbrytande chatboten ChatGPT, rapporteras vara i avancerade samtal med Apples tidigare designguru Jony Ive och SoftBanks VD Masayoshi Son om ett potentiellt projekt för att skapa vad som kallas ´iPhone för artificiell intelligens´. Projektet kan finansieras med upp till 1 miljard dollar av den japanska teknikjätten SoftBank. OpenAI:s VD Sam Altman har siktet inställt på att skapa företagets första konsumentenhet. Altman och Ive har mötts i Ives designstudio i San Francisco för att brainstorma idéer för enheten.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i samtal med SoftBank för att höja över $1 miljard för att bygga AI-enhet

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, och tidigare Apple-designern Jony Ive är i avancerade samtal med SoftBanks Masayoshi Son för att höja mer än $1 miljard i finansiering för att bygga ´iPhone of artificial intelligence´, enligt en rapport från Financial Times. OpenAI har anlitat Ives företag LoveFrom för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Samtal sägs vara ´seriösa´ men inget avtal har kommit överens om, och det kan dröja flera månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive planerar AI-drivet hårdvaruprojekt med stöd från Softbank

OpenAI:s VD Sam Altman och tidigare Apple-designchefen Jony Ive planerar att starta ett företag för att utveckla en personlig AI-driven hårdvaruenhet, med stöd från Softbank. Ive lämnade Apple 2019 och lanserade sin egen kreativa byrå LoveFrom tillsammans med industridesignern Marc Newson. Ive och Newson har rapporterat haft flera diskussioner på OpenAI:s huvudkontor i San Francisco om hur enheten, beskriven som ´iPhone för artificiell intelligens´, kan se ut. Softbank, det japanska investeringsbolaget lett av Masayoshi Son, är intresserat av att finansiera det nya företaget och tror att Arm-baserade chips kan driva den potentiella framtida enheten.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 29 september

OpenAI och iPhone designer planerar att bygga AI-drivna enheter

OpenAI:s VD Sam Altman och iPhone-designern Jony Ive diskuterar att bygga en artificiell intelligens-drivna enhet, vilket väcker intresse i Silicon Valley. De överväger att ta emot finansiering från SoftBank´s Masayoshi Son, vilket skulle ge dem en bättre chans till framgång jämfört med de flesta startups. De kommer att behöva alla färdigheter, kontakter och pengar de kan få, med tanke på de hinder som nya aktörer står inför. Som en påminnelse om dessa utmaningar meddelade Lululemon tidigare denna vecka att de skulle sluta sälja internetanslutna speglar, dyra prylar tillverkade av Mirror, som Lululemon köpte 2020 för 500 miljoner dollar.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 29 september

Jony Ive samarbetar med OpenAI för att skapa ´AI:s iPhone´

Jony Ive, tidigare VP för industriell design på Apple, arbetar tillsammans med OpenAI för att skapa något som beskrivs som ´AI:s iPhone´. Projektet har rapporterats fått en miljard dollar i finansiering från Softbank CEO Masayoshi Son. Konceptet bakom detta företag är att ge användare ett mer naturligt och intuitivt sätt att interagera med AI än vad som för närvarande finns tillgängligt. Financial Times antyder att slutmålet är att ´skapa ett sätt att interagera med datorer som är mindre beroende av skärmar´.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 28 september

OpenAI i samtal med Jony Ive för att skapa ´AI iPhone´

Apple´s tidigare ledande designer Jony Ive är i samtal med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att skapa en ´iPhone av Artificiell Intelligens´, rapporterade Financial Times. OpenAI:s VD Sam Altman har vänt sig till Ives företag LoveFrom för att utveckla vad som skulle vara ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Projektet skulle finansieras med en investering på 1 miljard dollar av det japanska konglomeratet Softbank, med dess chipdesignföretag Arm som spelar en nyckelroll. Processen att begränsa en specifik produkt är fortfarande i ett tidigt skede.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 28 september

Jony Ive i samtal med OpenAI om att skapa ´AI:s iPhone´

Jony Ive, Apples tidigare chefsdesigner, är i samtal med OpenAI, skaparen av ChatGPT, om att skapa en ´AI:s iPhone´, rapporterade Financial Times. OpenAI:s VD Sam Altman har vänt sig till Ives företag LoveFrom för att utveckla vad som skulle vara ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Projektet skulle finansieras med en investering på 1 miljard dollar från det japanska konglomeratet Softbank, med dess chipdesignföretag Arm som spelar en nyckelroll. Processen att specificera en produkt är fortfarande på ett tidigt stadium och det kan ta månader innan projektet officiellt godkänns.

Direktlänk Dela Insider Paper fördjupade 28 september

CIA förbereder lansering av AI-drivet verktyg liknande OpenAI´s ChatGPT

Central Intelligence Agency (CIA) förbereder sig för att lansera ett eget AI-drivet verktyg som liknar OpenAI´s ChatGPT. Verktyget syftar till att ge analytiker förbättrad tillgång till öppen källkodsunderrättelsedata. Randy Nixon, chef för CIA:s Open-Source Enterprise-division, förklarar att verktyget kommer att hjälpa analytiker att effektivare hitta viktig information i stora datamängder. Verktyget kommer också att ha en chattfunktion för snabb kommunikation och interaktion med AI-systemet. Emellertid finns det oro över dataskydd och integritet, och CIA har ännu inte avslöjat specifika detaljer om hur insamlade data kommer att skyddas mot läckage till internet.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 september

OpenAI i diskussioner med tidigare Apple-designer för att skapa ´AI:s iPhone´

OpenAI, känd för sin populära chatbot ChatGPT, är i avancerade diskussioner med den tidigare Apple-designern Jony Ive för att skapa en ´iPhone av artificiell intelligens´ som en del av ett projekt värt 1 miljard dollar, backat av det japanska investeringsföretaget SoftBank. OpenAI:s VD Sam Altman har varit i kontakt med Ive och SoftBanks VD Masayoshi Son om partnerskap. Ive, som anses vara hjärnan bakom ikoniska produkter som iMac, iPod, iPhone och iPad, lämnade Apple 2019 för att bilda LoveFrom, ett oberoende designföretag. OpenAI och LoveFrom har diskuterat ´hur ny hårdvara för AI-eran kan se ut´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 28 september

OpenAI planerar att bygga ´iPhone för artificiell intelligens´ med hjälp av tidigare Apple-designer

OpenAI, känd för sin ChatGPT, planerar att bygga vad som kallas ´iPhone för artificiell intelligens´. Enligt en rapport i Financial Times är företaget i avancerade samtal med tidigare Apple-designern Jony Ive och Softbanks VD Masayoshi Son om idén. OpenAIs chef Sam Altman har kontaktat Ives företag LoveFrom för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Diskussionerna uppges vara ´seriösa´ men inget avtal har ännu ingåtts. Rapporten tillade att det kan dröja månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 28 september

Jony Ive och Sam Altman diskuterar AI-smartphone med Softbanks stöd

Före detta Apple-chef för design, Jony Ive, och OpenAI:s VD, Sam Altman, rapporteras diskutera ett samarbete kring en ny typ av smartphone med 1 miljard dollar i stöd från Masayoshi Sons Softbank. Diskussionerna, som ägt rum i Ives studio i San Francisco, har fokuserat på att skapa en enhet som möjliggör ett mer ´naturligt och intuitivt´ sätt att interagera med AI. Målet är att omforma smartphone-designen från grunden, på samma sätt som Ive tidigare gjorde med pekskärmar. Softbanks VD Masayoshi Son är också involverad i projektet.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 28 september

OpenAI i avancerade förhandlingar med tidigare Apple-designer och SoftBank om ny AI-enhet

OpenAI förhandlar med tidigare Apple-designern Jony Ive och japanska SoftBank om att skapa en ny enhet som siktar på att bli ´iPhone för artificiell intelligens´. OpenAI-chefen Sam Altman har valt LoveFrom, ett företag som Ive startade efter att ha lämnat Apple 2019, för att designa den första konsumentinriktade enheten från ChatGPT-tillverkaren. Utvecklingsprocessen är fortfarande i ett tidigt skede. Samarbete syftar till att skapa ett mer intuitivt sätt för användare att interagera med AI. SoftBank överväger en investering på över $1 miljard i projektet.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 28 september

OpenAI i samtal med före detta Apple-designer för att bygga ´iPhone av AI´

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, diskuterar med före detta Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son för att bygga ´iPhone av artificiell intelligens´, med hjälp av mer än $1 miljard i finansiering från det japanska konglomeratet, rapporterade Financial Times på torsdagen. OpenAI:s chef, Sam Altman, har anlitat Ives företag LoveFrom, som designern grundade när han lämnade Apple 2019, för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet, enligt tre personer bekanta med planen. Altman och Ive har hållit brainstorming-sessioner på designerns studio i San Francisco om hur en ny konsumentprodukt centrerad kring OpenAI:s teknik skulle se ut.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 28 september

OpenAI, Jony Ive och SoftBank diskuterar miljardprojekt för AI-hårdvara

OpenAI är i avancerade samtal med tidigare Apple-designern Jony Ive och japanska teknikjätten SoftBank om att finansiera ett projekt på 1 miljard dollar för att bygga ´iPhone of artificial intelligence´. OpenAI:s VD Sam Altman har anlitat Ives företag LoveFrom för att utveckla OpenAI:s första konsumentenhet. Ive, som grundade LoveFrom 2019 efter två decennier på Apple, har spelat en nyckelroll i utvecklingen av några av företagets mest inflytelserika hårdvaror som iPhone och iPod. SoftBank:s VD Masayoshi Son diskuterar med duon om att injicera mer än 1 miljard dollar i företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 september

Före detta Apple-designchef och OpenAI:s vd samarbetar för att skapa AI-enhet

Jony Ive, tidigare designchef på Apple, och Sam Altman, vd för OpenAI, har inlett ett samarbete för att skapa en enhet för artificiell intelligens, enligt The Information. Det är oklart vad enheten är, men det kan spekulativt vara en typ av smartphone, wearable eller en smarthögtalare. Altman är en av de största investerarna i Humane, ett företag som har skapat en ny typ av fickdator. Financial Times rapporterar att målet är att bygga en ´Iphone för artificiell intelligens´ med en miljard dollar i finansiering från Softbanks vd Masayoshi Son.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 28 september

Sir Jony Ive från Apple i samtal med OpenAI om AI-baserad hårdvara

Sir Jony Ive, känd från Apple, rapporteras samtala med OpenAI om möjligheten att designa någon form av AI-baserad hårdvara. Ive blev berömd som Apples ledande hårdvarudesigner, arbetade nära Steve Jobs och designade nästan alla företagets populära produkter tills hans avgång 2019. Ive lämnade Apple för att starta sin egen designfirma, LoveForm. Enligt The Information, via TechCrunch, för Ive samtal med OpenAI för att samarbeta om ett hårdvaruprojekt. Mycket lite annat är känt om det potentiella företaget, även om SoftBanks grundare och VD Masayoshi Son rapporteras vara inblandad.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 28 september

Apple-designer och OpenAI-VD överväger att lansera AI-hårdvaruenhet

Före detta chefsdesigner för Apple, Jony Ive, och OpenAIs VD, Sam Altman, överväger att lansera en AI-hårdvaruenhet tillsammans. OpenAI, som utvecklar stora språkmodeller och konstgenererande AI, vill nu gå in i hårdvarusektorn. Ive, som är den kända designern av iPhone, är rapporterat i samtal med Altman om ett AI-hårdvaruprojekt. SoftBank-VD:n och investeraren Masayoshi Son har diskuterat idén med båda. OpenAIs hårdvaruansträngningar är i de allra tidigaste stadierna. OpenAI avvecklade sin forskningsdivision för robotik i juli 2021 på grund av tekniska hinder.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 28 september

OpenAI i samtal med tidigare Apple-designer och SoftBank om att bygga ´AI:ns iPhone´

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, för avancerade samtal med tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son om att bygga ´AI:ns iPhone´, finansierad av mer än $1 miljard från det japanska konglomeratet, rapporterade Financial Times. Sam Altman, OpenAIs chef, har anlitat Ives företag LoveFrom för att utveckla OpenAIs första konsumentenhet. Diskussionerna sägs vara ´seriösa´ men inget avtal har ännu ingåtts. Det kan dröja flera månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

Jony Ive och OpenAI diskuterar utveckling av AI-driven hårdvara

Jony Ive, Apples före detta Chief Product Design Officer, rapporteras vara i diskussioner med OpenAI för att utveckla AI-drivna hårdvaror. OpenAI är skaparen av den populära generativa AI-drivna chatbotten ChatGPT, medan Jony Ive har arbetat med Apple som Chief Design Officer och spelat en roll i utvecklingen av iPod, iPhone och mer. Enligt en rapport har VD för OpenAI, Sam Altman, och Jony Ive, som för närvarande äger ett designföretag som heter LoveFrom, nyligen träffats i en studio i San Francisco, USA för att skapa en plan för en AI-driven hårdvaruenhet. Det rapporterades att båda företagen siktar på att skapa en mer naturlig och intuitiv användarupplevelse för interaktion med AI.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 28 september

Jony Ive och Sam Altman diskuterar möjlig AI-hårdvaruprojekt

Före detta Apple-designchefen Jony Ive och OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras diskutera ett samarbete kring en banbrytande AI-hårdvaruenhet. Projektets detaljer är ännu okända, men Ives inblandning, känd för sina ikoniska Apple-produktdesigner, tillför betydande spänning till det potentiella projektet. Detta partnerskap har även fått uppmärksamhet från Softbanks VD Masayoshi Son, även om hans fortsatta inblandning är osäker. I ett annat banbrytande drag rapporteras OpenAI gå in i hårdvaruverksamheten genom ett strategiskt partnerskap med WHOOP.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 28 september

OpenAI i diskussioner med tidigare Apple-designer Jony Ive om hårdvaruprojekt

OpenAI, känd för sin AI-chatbot ChatGPT, överväger att gå från mjukvara till hårdvara. Företagets VD, Sam Altman, rapporteras vara i samtal med tidigare Apple-designer Jony Ive om ett topphemligt projekt. Det rapporteras att miljardären Masayoshi Son, grundare och VD för investeringsbolaget SoftBank, också diskuterar projektet, men hans involveringsnivå är oklar. En av de mest ambitiösa möjligheterna är idén om en OpenAI-smartphone. OpenAI har inte omedelbart svarat på förfrågningar om kommentarer på projektet.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 27 september

Jony Ive i samtal med Open AI om AI-hårdvara

Jony Ive, Apples tidigare chefsdesigner, har rapporterats ha samtal med Open AI:s VD, Sam Altman, om ny hårdvara för AI-produkter. Ive, som ligger bakom produkter som Imac, Ipod, Iphone och Ipad, lämnade Apple för fyra år sedan för att starta designfirman Lovefrom. Det är oklart vad den nya hårdvaran innebär eller om ett samarbetsavtal har undertecknats.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 27 september

Förre Apple-chefen Jony Ive diskuterar AI-hårdvaruprojekt med OpenAI

Jony Ive, Apples tidigare chefsdesigner, diskuterar ett nytt projekt med Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT. Enligt rapporter har diskussioner pågått om att skapa en ny typ av AI-enhet. Det är ännu inte offentligt känt vad den faktiska hårdvaruenheten kan vara eller om paret faktiskt kommer att bygga den. SoftBank CEO Masayoshi Son sägs också vara involverad i samtalen. OpenAI, skaparen av den populära ChatGPT AI-chattboten, har nyligen meddelat att det kommer att lansera nya röst- och bildfunktioner för AI-chattboten inom de närmaste två veckorna.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 27 september

Jony Ive utvecklar AI-gadget med OpenAI:s Sam Altman

Jony Ive, tidigare chefsdesigner på Apple, och OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras utforska möjligheter att samarbeta kring utvecklingen av en odefinierad artificiell intelligens (AI) ´hårdvaruenhet´. Detta kommer efter att Altman nyligen samarbetade med Thomas Meyerhoffer, en tidigare Apple-designer, för att utveckla ögonretinaskannern Orb för Altmans kryptoprojekt Worldcoin. SoftBank:s VD Masayoshi Son rapporteras också vara inblandad i diskussionerna. Det är ännu oklart vad enheten kommer att vara eller vilket syfte den tjänar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 27 september

F.d. Apple-designchef och OpenAI VD diskuterar AI-hårdvara

F.d. Apple-designchefen Jony Ive och OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar utvecklingen av en ny AI-hårdvaruenhet, enligt The Information. Det är oklart om de kommer att skapa enheten, men de har diskuterat hur ny hårdvara för AI-eran kan se ut. SoftBank:s VD Masayoshi Son har också varit involverad i vissa aspekter av samtalen. Ive är känd för sin nära samverkan med Apple-medgrundaren Steve Jobs och ledde designen av ikoniska produkter som iMacs och iPhone. Han grundade designföretaget LoveFrom efter att ha lämnat Apple 2019.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 27 september

Jony Ive och Sam Altman diskuterar att bygga ny AI-hårdvara

Jony Ive, mest känd för att ha designat iPhone, och OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar att bygga en ny AI-hårdvaruenhet. SoftBanks VD och investerare Masayoshi Son har varit involverad i åtminstone någon del av diskussionen, men det är oklart om han kommer att fortsätta vara involverad framöver.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 27 september

Före detta Apple-designchef diskuterar ny AI-hårdvara med OpenAI-VD

Före detta designchef för Apple, Jony Ive, och OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat att bygga en ny artificiell intelligens (AI) hårdvaruenhet, enligt The Information. Det är oklart vad enheten skulle vara eller om de kommer att besluta att bygga den, men duon har diskuterat hur ny hårdvara för AI-tiden skulle kunna se ut. SoftBanks VD Masayoshi Son har också varit inblandad i vissa aspekter av konversationen, men det är oklart om han kommer att fortsätta vara inblandad.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 september

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare