» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Julie Inman Grant är en amerikansk-australisk teknikexpert och förespråkare för cybersäkerhet. Hon är Australiens eSafety-kommissionär, en position hon har haft sedan 2017. Inman Grant har över 25 års erfarenhet av att arbeta med teknik, kommunikation och säkerhet, både i den privata sektorn och för den amerikanska regeringen. Hon har arbetat för företag som Microsoft, Twitter och Adobe, samt tjänstgjort som Senior Policy Advisor för den amerikanska regeringen. Som eSafety-kommissionär arbetar hon för att skydda australiensare från skadligt innehåll på nätet och främja en säker och positiv digital miljö.

Senaste nytt kring Julie Inman Grant

AI i undervisningen: Ett etiskt perspektiv

Jo Rea, en lärare i digital teknik vid Scotch College i Adelaide, har utvecklat en AI-etisk undersökningsenhet för elever i årskurs 5 under de senaste tre åren. Enheten syftar till att hjälpa eleverna att förstå etiken kring olika AI-verktyg och teknologier. Rea tar läsarna genom de olika faserna av enheten och delar några av klassrumsaktiviteterna och elevernas respons. Hon betonar vikten av att närma sig teknikboomen med försiktighet och etisk förståelse.

Direktlänk Dela Teacher Magazine fördjupade 11 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Australien tvingar sökmotorer att ta bort AI-genererat barnmissbruk och deepfakes

Australien planerar att tvinga Google, Bing och andra sökmotorer att ta bort AI-genererat barnmissbruk från sökresultat. De planerar också att vidta liknande åtgärder mot deepfakes. Australiens internetregleringsmyndighet har tillkännagett åtgärder för att tvinga sökmotorer att förhindra spridning av barnsexuellt missbruk innehåll genererat av artificiell intelligens. En ny kod utvecklas som kommer att tvinga sökmotorer att implementera skydd för att förhindra att sådant oönskat material visas i sökresultaten. Dessutom kommer koden att kräva att AI-funktioner integrerade i sökmotorer inte genererar syntetiska repliker av sådant innehåll, ofta kallade ´deepfakes´.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 8 september

Australien kräver att sökmotorer förhindrar spridning av barnsexuellt missbruk skapat av AI

Australiens internetregulator meddelade att landet kommer att kräva att sökmotorer som Google och Bing vidtar åtgärder för att förhindra spridning av barnsexuellt missbruk skapat av artificiell intelligens (AI). En ny kod, utarbetad av industrins jättar på regeringens begäran, kommer att kräva att sökmotorer säkerställer att sådant innehåll inte returneras i sökresultat. Koden kommer också att kräva att AI-funktioner inbyggda i sökmotorer inte kan producera syntetiska versioner av samma material.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 september

Australiens eSafety-kommissionär varnar för risker med AI och inför ny branschstandard

Australiens eSafety-kommissionär har varnat för att artificiell intelligens (AI) kan användas för att generera bilder på barnmisshandel och terroristpropaganda. Detta föranledde en ny branschstandard som kräver att techjättar som Google, Microsofts Bing och DuckDuckGo eliminerar sådant material från sina sökresultat. Den nya koden kommer också att kräva att sökmotorer regelbundet granskar och förbättrar sina AI-verktyg för att säkerställa att material som inkluderar barnsexuell exploatering, pro-terror och extremt våldsmaterial inte returneras i sökresultaten. Företagen kommer även att krävas att forska i tekniker som hjälper användare att upptäcka och identifiera djupa falska bilder tillgängliga från deras tjänster.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 7 september

Twitter riskerar stora böter i Australien för att inte förhindra hat på nätet

Australiensiska eSafety-kommissionen har bett Twitter att förklara vad de gör för att förhindra hat på nätet, efter att ha mottagit fler klagomål om onlinehat på Twitter under de senaste 12 månaderna än på någon annan plattform. Sedan Elon Musks förvärv av företaget i oktober har kommissionen mottagit en ökande mängd rapporter om allvarlig online-misshandel. Om Twitter inte svarar inom 28 dagar riskerar de maximala finansiella böter på 700 000 australiska dollar (cirka 475 000 dollar) per dag. eSafety-kommissionär Julie Inman Grant noterade att klagomålen har ökat sedan Musks beslut att återinföra tiotusentals tidigare förbjudna eller avstängda konton.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 5 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare