» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Katy Perry är en amerikansk sångerska, låtskrivare och skådespelerska. Hon föddes den 25 oktober 1984 i Santa Barbara, Kalifornien. Hennes riktiga namn är Katheryn Elizabeth Hudson. Katy blev känd efter att ha släppt singeln ´I Kissed A Girl´ år 2008. Hon har sedan dess haft stora hits som ´California Gurls´, ´Teenage Dream´, ´Firework´ och ´Roar´. Perry har vunnit många priser och utmärkelser, inklusive flera MTV Video Music Awards och Billboard Music Awards. Utöver sin musikkarriär har hon också medverkat i filmer och TV-program, samt varit domare i tv-showen ´American Idol´.

Senaste nytt kring Katy Perry

Över 71% av musiker är rädda för AI men många använder det ändå

Över 71% av musiker är rädda för AI, men många artister använder ändå AI i sina konserter och produktioner. Artister som Katy Perry, Billie Eilish, Jon Bon Jovi och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra har uppmanat teknikföretag att sluta använda AI för att skapa musik. Nyligen har AI skapat en Punjabi-tema Bollywood-inspirerad låt. Det finns också flera musikgenererings- och text-till-musik-plattformar, inklusive Suno.ai, Udio, Boomy, Google Music LM, Soundful, Mubert, Riffusion, Voicemod, MusicGen och AudioCipher.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Musikindustrins tungviktare tar ställning mot oansvarig användning av AI

Bob Marleys egendom är bland de kraftfulla musikindustriaktörer och personer som tar ställning mot oansvarig användning av artificiell intelligens (AI), vilket de anser kan vara ´katastrofalt´ och kan ´försämra värdet på [deras] arbete och förhindra [dem] från att bli rättvist kompenserade för det´. I ett öppet brev från den ideella organisationen Artists Rights Alliance kräver de att alla AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster lovar att de inte kommer att utveckla eller använda AI-teknik för att skapa musik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet. Bland de andra undertecknarna finns Stevie Wonder, Frank Sinatras egendom, Nicki Minaj, Jon Bon Jovi och Katy Perry.

Direktlänk Dela The Gleaner Company fördjupade 14 april

AI i musikindustrin skapar splittring bland musiker

Användningen av AI i musik har orsakat en stor splittring bland musiker. För Matt Sanders, frontman i Avenged Sevenfold, är det inte en fråga om AI kommer att få fäste i musikindustrin, utan när. Han var avvisande mot fans som har åtagit sig att ´stödja artisterna och köpa skivor´ från mänskliga artister i ljuset av AI. Sanders hävdade att användning av AI som ett verktyg inte skiljer sig mycket från att slå upp ord i en synonymordbok eller använda Google.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 14 april

AI-företaget Suno genererar musik och texter på sekunder

Suno AI, känd som ChatGPT för musik, är den senaste generativa artificiella intelligensen som imponerar på sociala medier med sin förmåga att generera sånger. Företaget, som har funnits i två år, grundades av en grupp maskininlärningsexperter i Cambridge. Användarna kan ange den musikaliska stilen, genren och ett textprompt, och Suno kan generera en hel sång på några sekunder. Trots att texterna ibland kan verka ytliga och själlösa, är de ofta roliga. Företaget tillåter användare att generera upp till 10 sånger om dagen på ett gratis konto, eller upp till 500 sånger om månaden för $10, vilka också kan kommersialiseras.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 12 april

AI-musikgeneratorer som Udio ökar i popularitet trots konstnärers oro

AI-verktyg för musikgenerering, som Udio, växer i popularitet, trots oro från konstnärer som ser dem som ett hot mot musikskapandet. Udio skapades av tidigare anställda på Google´s DeepMind och kan skapa högkvalitativt ljud genom textprompter. Användare kan till och med tillhandahålla sina egna texter och AI-verktyget kommer att inkludera det i musikgenereringen. Udio kan återskapa kända genrer som hiphop, pop, klassiskt, hårdrock, country och till och med barbershopkvartett. Användare har också möjlighet att dela det inom Udio-gemenskapen eller på andra sociala medieplattformar. Men generativ AI blir långsamt en fara för konstnärer i musikindustrin, inte bara för att i princip vem som helst nu kan skapa musik, men också på grund av vissa fall där en konstnärs röst används utan deras medgivande.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 11 april

Spotify lanserar AI-verktyg för att skapa spellistor baserat på textinmatningar

Spotify har lanserat ett nytt AI-verktyg som skapar spellistor för användare baserade på textinmatningar. Användare på Android och iPhone behöver bara skriva sina uppmaningar i en chatt, och voila, en spellista skapas. Spotify började testa funktionen i december och den upptäcktes av en TikToker som spridde ordet över sociala medier. Detta kan vara ett steg mot att ersätta mänskliga spellistekuratorer, då Spotify förra året lade av personer som skapade spellistor. Musiker som Katy Perry, Nicki Minaj och Stevie Wonder har nyligen uppmanat plattformar att inte utveckla eller använda AI-genererad musikteknologi.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 8 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att respektera musikens värde i AI-eran

Över 200 artister, inklusive Stevie Wonder, Robert Smith, Billie Eilish, Nicki Minaj, R.E.M., Peter Frampton, Jon Batiste, Katy Perry, Sheryl Crow, Smokey Robinson och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, har gått samman i ett öppet brev publicerat av Artist Rights Alliance. Brevet, betitlat ´Sluta underprissa musik´, uppmanar teknikföretag att avstå från att släppa generativa musikverktyg och teknologier som kan minska mänskliga låtskrivare och producenters konstnärlighet. Brevet betonar att problemet inte ligger i tekniken i sig, utan i hur den används av stora teknikplattformar och utvecklare.

Direktlänk Dela Thenocturnaltimes.com fördjupade 7 april

Kända musiker kräver förbud mot missbruk av AI i musik

Mänskliga rättighetsorganisationen Artists Rights Alliance har publicerat ett öppet brev till över 200 kända musiker och rättighetsinnehavare där de kräver ett förbud mot missbruk av AI i musik. Brevet undertecknades av stjärnor som Billie Eilish, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj, Smokey Robinson och Katy Perry, samt arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra. De anser att vissa plattformar använder AI för att sabotera kreativitet och kräver omedelbar lagstiftning för att reglera AI i detta område.

Direktlänk Dela News You fördjupade 6 april

Över 200 musikartister uttrycker oro över AI-användning inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry och Billie Eilish, har uttryckt sin oro över ´rovdjursanvändningen av AI´ inom musikindustrin. I ett öppet brev uppmanar de teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att få rättvis ersättning för sitt arbete. De uttrycker även oro över AI-verktyg som kan replikera någons röst baserat på en kort ljudklipp. Tennessee har vidtagit åtgärder för att skydda musiker från AI-röstkloningsteknik.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 april

Artister varnar för rovgirig användning av AI inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish, Stevie Wonder, J Balvin och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev där de varnar för ´rovgirigt användning av AI´ inom musikindustrin. De erkänner AI:s ´enorma potential att främja mänsklig kreativitet´, men varnar också för att kraftfulla företag kan använda deras originalarbete för att träna AI-modeller och till slut ersätta mänskliga musiker helt. Brevet uppmanar teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-drivna teknologier som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att tjäna rättvis ersättning för sin konst.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 april

Sony och Universal slår sig samman med artister för att bekämpa AI-utnyttjande

Musikindustrin uttrycker ökande oro över AI:s framväxt och lägger press på teknikföretag att sluta använda deras verk för att träna AI-modeller utan samtycke, kredit och ersättning. Omkring 20 företag, inklusive Sony och Universal, har lanserat en webbplats för att stärka skivbolagens upphovsrätt och varna teknikföretag som utnyttjar deras innehåll utan licens. Webbplatsen RightsAndAI.com skapades av International Confederation of Music Publishers (ICMP), vars medlemmar representerar cirka 90 procent av världens kommersiellt utgivna musik. Samtidigt har cirka 200 artister, inklusive Billie Eilish och Katy Perry, undertecknat ett öppet brev där de kräver ett slut på AI:s ´rovdjursanvändning´ inom musikindustrin.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 5 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Över 200 musikindustrifigurer undertecknar öppet brev mot AI i musikproduktion

Artistes Rights Alliance har publicerat ett öppet brev, undertecknat av över 200 stora musikindustrifigurer, inklusive Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M, arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Peter Frampton, Billy Porter, Jonas Brothers, Smoky Robinson, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar rättvis kompensation för deras arbete.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 5 april

Stability AI lanserar Stable Audio 2.0 trots kritik från musikartister

Stability AI, vars grundare och VD avgick förra månaden, har lanserat Stable Audio 2.0, den senaste versionen av sin AI-musikgenereringsmodell. Modellen låter användare skapa låtar med sina egna ljudprover eller genom att skriva enkla textprompts. Till skillnad från den ursprungliga versionen som bara kunde skapa 90-sekunders klipp, kan den skapa fullängdslåtar på upp till tre minuter. Släppet kommer bara dagar efter att över 200 artister kom samman för att skriva ett öppet brev till teknikföretag där de uppmanar dem att sluta skapa AI-teknologier som ´saboterar kreativitet och underminerar artister, låtskrivare, musiker och rättighetshavare´. Undertecknarna inkluderar Billie Eilish, Nicki Minaj, Elvis Costello, Katy Perry, Smokey Robinson, Sheryl Crow, Pearl Jam och arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, bland många andra framstående artister.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Över 200 musiker kräver skydd mot användning av AI

Över 200 musiker och låtskrivare har undertecknat ett brev från Artist Rights Alliance som kräver skydd för musiker mot användningen av artificiell intelligens (AI). Bland de kända sångarna inkluderar Billie Eilish, Calum Scott, Camila Cabello, Jamie Cullum, Julia Michaels, Katy Perry, Nicki Minaj, Sam Smith och Zayn Malik. De uppmanar AI-utvecklare och digitala musiktjänster att uppmärksamma de problem som musiker för närvarande står inför. De anser att okontrollerad användning av AI kommer att påverka mänsklig kreativitet och göra musiken till sin lägsta punkt.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 4 april

Spotify planerar att höja prenumerationstjänstpriset trots klagomål från musiker

Spotify planerar att höja priset på sin prenumerationstjänst för andra gången på ett år. Detta samtidigt som musikindustrin kräver större royalties och Spotify försöker återhämta investeringen de gjort i ljudböcker. Trots sin berömmelse och allmänhet har det svenska företaget aldrig rapporterat en årlig vinst. Det kommer att debitera prenumeranter $2 mer i månaden i fem marknader, inklusive Storbritannien, Australien och Pakistan, innan de höjer priserna i USA senare i år. Fler än 200 artister har undertecknat ett brev till AI-företag som ber dem sluta använda deras låtar för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 4 april

AI fortsätter att forma vår värld och leder till mer reglering

AI fortsätter att påverka vår värld stort och smått. Från nya regler och skydd för konstnärer till verktyg som hjälper kommunikatörer och även gynnar skadliga aktörer. AI:s utveckling leder till mer reglering för att hålla den snabbt framåtskridande tekniken i schack. Arvet efter den avlidne komikern George Carlin har nyligen nått en överenskommelse med podcastarna Will Sasso och Chad Kultgen om deras komediprogram ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, som skapades genom att träna en AI-algoritm på fem decennier av Carlins arbete. 200 musiker som undertecknat ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar ´AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister.´

Direktlänk Dela PR Daily fördjupade 4 april

AI kastar en dålig skugga över Hollywood: Artister protesterar

Artists Rights Alliance och cirka 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Katy Perry och Nicki Minaj, har släppt ett öppet brev där de uppmanar utvecklare av digital musik att ´upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Kampanjen belyser hur AI-utvecklare använder musikaliska verk utan tillstånd för att skapa AI-´kopior´. ´Musiker kämpar redan för att klara sig i streamingvärlden, och nu har de den extra bördan att försöka tävla med en flod av AI-genererat brus´, sa Jen Jacobsen, verkställande direktör för ARA.

Direktlänk Dela Allvipp fördjupade 4 april

Artister uppmanar AI-företag att respektera deras rättigheter

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev som har fått över 200 underskrifter från stora namn inom underhållnings- och musikindustrin. Brevet uppmanar AI-företag och digitala streamingplattformar att inte underminera eller ersätta mänsklig konstnärlighet eller neka rättvis ersättning för deras arbete. Bland de som har skrivit under brevet finns Billie Eilish, hennes bror Finneas, Nicki Minaj, Bob Marleys och Frank Sinatras arvingar, Smokey Robinson, Katy Perry, R.E.M, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin och flera andra. Brevet uppmanar AI-utvecklare och teknikföretag att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Hip-Hop Wired fördjupade 3 april

Musiker varnar för farorna med AI inom musikindustrin

En framstående grupp av musiker, inklusive Jon Bon Jovi, Darius Rucker och Elvis Costello, har skrivit ett öppet brev där de varnar för farorna med framväxande AI-teknologi inom musikindustrin. Brevet, som publicerades av Artist Rights Alliance, uppmanar musikplattformar, streamingtjänster och teknikföretag att upphöra helt med att använda AI för att ´kränka och devalvera de mänskliga artisterna´. Brevet erkänner att AI har potential att ´främja mänsklig kreativitet´ men bara när det används ansvarsfullt. Andra namn på listan över undertecknare inkluderar Finneas och Billie Eilish, Katy Perry, Bob Marleys arvingar och Pearl Jam.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 3 april

200 artister kräver förbud mot AI-musikverktyg

Över 200 artister, inklusive Katy Perry, Nicki Minaj, Jonas Brothers och Zayn Malik, har skrivit under ett öppet brev som kräver förbud mot AI-musikverktyg. Brevet påstår att dessa verktyg tränar på original låtar utan att kompensera skaparna och försöker härma rösterna hos populära artister. Överraskande nog har några artister som elektroniska artisten Grimes och DJ David Guetta uttalat sig till stöd för AI-musikverktyg. Det öppna brevet organiserades av kampanjgruppen The Artists´ Rights Alliance och publicerades på Medium.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 3 april

Över 200 musiker skriver öppet brev mot AI-missbruk, Yahoo förvärvar AI-nyhetsplattform

Över 200 musiker, inklusive Jonas Brothers, Katy Perry och Billie Eilish, har skrivit ett öppet brev mot AI:s användning för att ersätta mänskliga konstnärers arbete. De uppmanar teknikföretag att vidta åtgärder mot personer som stjäl eller använder deras konstverk, musik, skrivande osv. I andra nyheter har Yahoo förvärvat Artifact, en AI-nyhetsplattform grundad av Instagrams medgrundare. Samsung meddelade också flera AI-drivna hushållsapparater, inklusive kylskåp, luftkonditionering, mikrovågsugnar och tvättmaskiner. Slutligen framhäver en ny rapport att indiska företag leder Asien-Stilla havets marknader genom att anta framväxande teknik som AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Hollywoodmusiker kräver skydd mot rovdjurs-AI

Stora Hollywoodmusiker som Katy Perry, Billie Eilish och Nicki Minaj uppmanar nu till skydd mot ´rovdjurs´ AI och dess ´attack på mänsklig kreativitet´. I ett öppet brev utfärdat av digitala förespråkargruppen Artist Rights Alliance uppmanar musikartister AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda deras framträdanden ´oansvarigt´ utan ersättning. Brevet betonar också de ´enorma hoten´ den okontrollerade tekniken utgör mot deras integritet, identiteter, hantverk och deras mycket levebröd. Över 200 musiker har rapporterats ha undertecknat brevet.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 3 april

Över 200 kända personer uppmanar AI-utvecklare att skydda konstnärers rättigheter och rättvis ersättning

Över 200 framstående personer inom musik- och underhållningsindustrin har skrivit under ett öppet brev som uppmanar AI-utvecklare och digitala musiktjänstplattformar att inte skapa eller använda AI-verktyg som underminerar konstnärers hantverk eller nekar dem rättvis ersättning. Brevet, publicerat på Medium, uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av AI på sätt som inkräktar på och devalverar rättigheterna för mänskliga konstnärer. Bland undertecknarna finns stora namn som Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M. och Chuck D.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot användningen av AI i låtskrivande

Över 200 musiker har gått samman för att protestera mot användningen av artificiell intelligens (AI) i låtskrivande. Detta sker via Artist Rights Alliance (ARA), en ideell organisation bestående av aktiva musiker, artister och låtskrivare. ARA har utvecklat en Artists’ Bill Of Rights som de säger ´skisserar grundläggande principer för dagens musikekonomi´. I sitt öppna brev uppmanar ARA till ett stopp för användningen av AI inom musikbranschen, vilket de menar ´infringerar och devalverar rättigheterna för mänskliga artister´. Bland de artister som har signerat brevet finns BENEE, Benny The Butcher, Billie Eilish, Bob Marleys arvingar, Brothers Osborne, Camila Cabello, Chappell Roan, Chase & Status, Chuck D, d4vd, Doechii, Elvis Costello, Finneas, FLETCHER, Frank Sinatras arvingar, Greta Van Fleet, J Balvin, Jason Isbell, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Kacey Musgraves, Katy Perry, Kim Petras, Mac DeMarco, Marcus King, Metro Boomin, Mumford & Sons, Nicki Minaj, Noah Kahan, Norah Jones, Pearl Jam, Peter Frampton, R.E.M. och Robert Smith.

Direktlänk Dela The Music fördjupade 3 april

Artister kräver ansvarsfull användning av AI i musikindustrin

Flera konstnärer har skrivit under ett öppet brev som uppmanar till ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. Brevet är initierat av Artists Rights Alliance, en organisation som kämpar för en sund skapandeekonomi och rättvis behandling av alla skapare i den digitala världen. Bland de artister som har skrivit under brevet finns Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish och Miranda Lambert. I brevet uppmanas AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som kränker och devalverar rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela Music Times fördjupade 3 april

Över 200 artister varnar för ´rovdjursanvändning´ av AI i musik

Artister som Billie Eilish, Robert Smith, Stevie Wonder och Nicki Minaj har undertecknat ett öppet brev som varnar för ´rovdjursanvändningen´ av artificiell intelligens (AI) inom musik. I brevet, utfärdat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, uppmanas utvecklare och teknikföretag att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar dem rättvis ersättning för sitt arbete. Brevet, undertecknat av över 200 framstående namn inom musikindustrin, uttrycker oro för att AI kan användas för att sabotera kreativitet och underminera konstnärer och musiker.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 3 april

Över 200 artister kräver slut på exploatering av AI-musik

Över 200 musiker, bland annat Billie Eilish, Camila Cabello, Nicki Minaj och Katy Perry, har tillsammans med Artists Rights Alliance skrivit ett öppet brev där de kräver ett slut på devalvering, intrång och exploatering av musik genom oetisk AI. Jen Jacobsen, verkställande direktör för Artists Rights Alliance, menar att musiker redan har svårt att tjäna tillräckligt i streamingvärlden utan den extra bördan av AI-utvecklare som tränar AI på musikaliska verk utan tillstånd, eller producerar AI-´kopia´ för att utspäda royalties.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 3 april

Artister skriver brev till AI-utvecklare för att skydda konstnärsrättigheter

Över 200 namnkunniga artister, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har skickat ett öppet brev genom Artist Rights Alliance. De uppmanar AI-teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet framhåller riskerna med att använda befintliga verk för att träna AI-modeller utan tillstånd, i ett försök att ersätta artister och därmed ´väsentligt urholka de royalty pooler som betalas ut till artister´.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 3 april

Musiker och låtskrivare kräver stopp för AI i musikindustrin

Hundratals musiker och låtskrivare har undertecknat ett öppet brev från Artist Rights Alliance där de begär att stoppa vad gruppen anser vara en devalvering av konstnärers arbete i musikindustrin genom artificiell intelligens. De kräver att AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster lovar att de inte kommer att utveckla eller implementera AI-musikgenereringsteknik som undergräver eller ersätter mänsklig konstnärskap eller nekar dem rättvis ersättning för deras arbete. Bland de artister som har gått med i Artist Rights Alliance-rörelsen finns kända namn som Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, Pearl Jam, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Peter Frampton, Billy Porter, Zayn Malik, Darius Rucker, Imagine Dragons och Greta Van Fleet. Även Bob Marleys och Frank Sinatras egendomar har skrivit under.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 april

Över 200 musiker protesterar mot AI i musikindustrin

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj, Katy Perry och Frank Sinatras arvingar, har i ett öppet brev organiserat av Artists´ Rights Alliance uttryckt oro över AI:s rovdjursanvändning inom musikindustrin. Musiker varnar för att om AI inte ordentligt regleras, kan det leda till en ´kapplöpning till botten´ och underminera mänskliga låtskrivare och konstnärers hantverk. Bland annat är artister oroliga att teknikjättar som YouTube experimenterar med AI-baserade verktyg för att skapa musik, eftersom de tror att detta kan kränka kreativa rättigheter och devalvera deras arbete. Vissa artister stöder dock AI, som ett bra verktyg för att generera upphovsrättsfria spår.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 3 april

Musiker och låtskrivare protesterar mot AI:s inverkan på musikbranschen

Hundratals musiker och låtskrivare har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance där de uppmanar till ett stopp för vad gruppen anser vara en devalvering av artisternas arbete i musikbranschen genom artificiell intelligens (AI). De uppmanar alla AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att skapa eller använda AI musikteknologi, data eller funktioner som undergräver eller ersätter den mänskliga konstnärligheten hos låtskrivare och artister eller förnekar dem rättvis betalning för deras arbete. Bland artister som har anslutit sig till Artist Rights Alliance-rörelsen finns Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, Pearl Jam, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Peter Frampton, Billy Porter, Zayn Malik, Darius Rucker, Imagine Dragons och Greta Van Fleet. Även arvingarna efter Bob Marley och Frank Sinatra har skrivit under.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 3 april

Över 200 musiker kräver att AI inte inkräktar på deras rättigheter

Över 200 framstående musiker, inklusive Billie Eilish, Katy Perry och Smokey Robinson, har skrivit ett öppet brev till utvecklare av artificiell intelligens (AI), teknikföretag och digitala plattformar. Brevet kräver ett slut på användningen av AI på sätt som inkräktar på och urholkar rättigheterna för mänskliga artister. Detta markerar en betydande gemensam ståndpunkt från musikindustrin i AI-eran. Brevet riktade sig specifikt mot praxisen att replikera artisters röster, använda deras verk för att träna AI-modeller utan rättvis ersättning och den potentiella utspädningen av royalty-pooler som är avgörande för artisternas ersättning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 april

Musikartister uttrycker oro över AI-hot i musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive Katy Perry, Billie Eilish, The Jonas Brothers och J Balvin, har uttryckt sitt motstånd mot hot relaterade till artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar artisterna AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att sluta använda AI på ett sätt som inkräktar på och minskar värdet av mänskliga artisters rättigheter. Brevet pekar på oansvarig användning av AI, som att använda AI-ljud för att minska royalties till artister och använda musikaliska kompositioner utan tillstånd för att träna och skapa AI-kopior. Artisterna uppmanar tjänster och plattformar som erbjuder digital musik att skydda artisterna.

Direktlänk Dela One America News Network fördjupade 3 april

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Elvis Costello, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj och Smokey Robinson, har i ett öppet brev kritiserat tech- och musikföretags användning av artificiell intelligens (AI), och menar att ´attacken på mänsklig kreativitet måste stoppas´. Brevet utfärdades av Artist Rights Alliance, en icke-vinstdrivande organisation ledd av artister som kämpar för musikers rättigheter till ekonomiska och kreativa friheter. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikplattformar och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

E. W. Scripps Company fördjupade 3 april

Artister kräver att AI inte underminerar mänsklig konstnärlighet

Artists Rights Alliance har skrivit ett öppet brev, undertecknat av över 200 framstående personer inom musik- och underhållningsindustrin, där man uppmanar AI-företag och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar oss rättvis ersättning för vårt arbete. Brevet innehåller signaturer från bland andra Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj, R.E.M., Frank Sinatra och Bob Marleys arvingar, Chuck D, Camila Cabello, J Balvin, Jonas Brothers, Imagine Dragons och Kate Hudson. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera mänskliga artisters rättigheter.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att sluta använda AI för att kränka deras rättigheter

Över 200 namn, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har undertecknat ett öppet brev som uppmanar teknikföretag inom artificiell intelligens (AI), utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet är framtaget av Artist Rights Alliance, en konstnärsledd ideell organisation. Brevet tar upp hot mot mänsklig konstnärlighet, inklusive användning av befintligt arbete för att träna AI-modeller utan tillstånd i ett försök att ersätta artister.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Över 200 artister talar ut mot AI-hot inom musikindustrin

Över 200 artister, inklusive Billie Eilish, Kacey Musgraves, J Balvin, Ja Rule, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers, Katy Perry, Miranda Lambert och fler, talar ut mot hot relaterade till artificiell intelligens inom musikindustrin. I ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar kända namn inom musikbranschen AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att ”upphöra med användningen av artificiell intelligens för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister”. Brevet framhäver AI-hot, inklusive deepfakes och röstkloning, samt ”oansvarig användning av AI” som att använda AI-ljud för att minska royaltybetalningar till artister och användning av musikaliska verk av AI-utvecklare utan tillstånd för att träna och producera AI-kopior.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 april

Opulous lanserar AI-lösning för att förutsäga framtida musikintäkter

Musikkataloger är återigen en stor affär. Det senaste året har sett nio-siffriga förvärv av artist-/låtskrivarresurser och inkomstströmmar som involverar superstjärnor som Michael Jackson, Enrique Iglesias, Katy Perry och Rod Stewart. Opulous, från teamet bakom Ditto Music, har denna vecka avtäckt den första glimten av en AI-driven lösning på denna utmaning. Opulous.AI låter användare söka efter vilken artist som helst och genererar en framtida royaltyprognos över alla streamingplattformar, med hjälp av dess nuvarande prestanda på Spotify. Det låter sedan användare beräkna en royaltyförskottsstruktur för varje låt baserat på olika räntor före och efter återhämtning.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 8 mars

AI-artisten Taryn Southern utnyttjar AI för att förvandla kreativa landskap och hälsovård

Taryn Southern, en prisbelönt AI-artist, har experimenterat med artificiell intelligens i nästan ett decennium. Hon har använt AI för att komponera musik och ta itu med kritiska hälsofrågor. Southern, som tidigare var semifinalist i American Idol, blev populär som en YouTube-skapare vars musikvideor samlade hundratals miljoner visningar. 2016 skiftade hon sitt fokus till experiment med framväxande teknik som AI. Hennes första AI-experiment, AI musikalisk komposition, fångade global uppmärksamhet. Hennes första AI-sammansatta singel, ´Break Free´, släpptes 2017 och nådde topp 100 på Mediabase radio-diagrammen. Hennes 2018-album ´I AM AI´ markerade en ny era inom musiken som det första popalbumet som komponerades och producerades med AI-verktyg som Amper, AIVA, Google Magenta och Watson Beat. Southern har även experimenterat med AI inom film, video och konst, och har regisserat dokumentären ´I AM HUMAN´, som hade premiär på Tribeca Film Festival. Dokumentären undersökte världen av implanterbara hjärndatorgränssnitt, experimentella enheter som använder AI för att avkoda hjärnaktivitet och återställa funktionen till människor med svåra neurologiska sjukdomar. Southern har också varit en stark förespråkare för användningen av AI inom personlig medicin och förebyggande screeningar. 2019 diagnostiserades Southern med bröstcancer i stadium tre (hon är för närvarande i remission), en upplevelse som ledde henne att utveckla ´Cancer 101 GPT´, en applikation som syftar till att stödja unga kvinnor som kämpar mot bröstcancer. Southern insisterar på att AI inte ersätter mänsklig kreativitet, utan utvidgar den.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 januari

YouTube testar AI-genererade sångröster av kända artister i begränsad provning

YouTube har inlett ett samarbete med musikartister som John Legend och Sia för att erbjuda AI-genererade versioner av deras sångröster som soundtracks för skaparvideor. Med en musikgenereringsmodell skapad av Googles AI-enhet producerar den Google-ägda videoplattformen unika 30-sekundersklipp i en begränsad testning. Experimentet, kallat Dream Track, har öppnats för en liten grupp amerikanska skapare som använder dess Shorts-funktion. YouTube planerar också att producera AI-genererade resultat som att nynna en melodi och omvandla den till en gitarriff, eller att ta en poplåt och göra den till en reggaetonlåt, och hoppas kunna testa sådana verktyg senare i år. Dream Track-provningen drivs av Lyria, en musikgenererings AI-modell skapad av Google DeepMind, Googles AI-enhet baserad i London.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 16 november

Universal Music Group stämmer AI-företaget Anthropic för upphovsrättsintrång

Stora skivbolaget Universal Music Group och andra musikförläggare har stämt artificiell intelligensföretaget Anthropic för att ha distribuerat upphovsrättsskyddade låttexter med sin AI-modell Claude 2. Deras klagomål hävdar att Claude 2 kan uppmanas att distribuera nästan identiska låttexter till låtar som Katy Perrys ´Roar´, Gloria Gaynors ´I Will Survive´ och Rolling Stones ´You Can´t Always Get What You Want´. De anklagar även att Claude 2:s resultat använder fraser mycket liknande befintliga låttexter, även när de inte uppmanas att återskapa låtar. Anthropic anklagas för att inte bara distribuera upphovsrättsskyddat material utan tillstånd, utan att det använde dessa för att träna sina språkmodeller.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 oktober

Universal Music stämmer AI-företag för upphovsrättsintrång

Universal Music Group, Concord Music Group och ABKCO har stämt AI-företaget Anthropic för att ha kopierat och distribuerat texter från minst 500 låtar av artister som Katy Perry, The Rolling Stones och Beyoncé. Detta är den första stämningen från en musikförläggare mot ett AI-företag för användning av låttexter. Förläggarna hävdar att Anthropic, som stöds av Amazon, undergräver den befintliga marknaden genom att använda deras material utan samtycke eller betalning. De söker en domstolsorder för att blockera Anthropic från att fortsätta använda deras upphovsrättsskyddade material och upp till $150 000 i skadestånd per intrång.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 19 oktober

Universal Music stämmer AI-startup för upphovsrättsintrång

Universal Music har stämt AI-startupen Anthropic för ´systematisk och utbredd kränkning av deras upphovsrättsskyddade låttexter´, enligt en inlämning på onsdagen i en federal domstol i Tennessee. Ett exempel från stämningen: När en användare frågar Anthropics AI-chattbot Claude om texten till låten ´Roar´ av Katy Perry, genererar den en ´nästan identisk kopia av dessa texter´, vilket kränker rättigheterna hos Concord, upphovsrättsinnehavaren. Stämningen nämnde också Gloria Gaynors ´I Will Survive´ som ett exempel på Anthropics påstådda upphovsrättsintrång, eftersom Universal äger rättigheterna till dess texter. Andra musikförlag, såsom Concord och ABKCO, nämndes också som kärande. Anthropic grundades 2021 av tidigare forskningsexekutiver från OpenAI och finansierades av företag som Google, Salesforce och Zoom. Företaget har sedan mars samlat in 750 miljoner dollar i två finansieringsomgångar och värderas till 4,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 oktober

Storbritannien firar kröningen av kung Charles III och drottning Camilla

Tiotusentals gatufester hålls i Storbritannien för att fira kröningen av kung Charles III och drottning Camilla. Över 67 000 kröningsluncher anordnas runt om i landet, inklusive en på Downing Street där premiärminister Ricki Sunak och hans hustru Akshata Murthy är värdpar. Prominenta gäster som USA:s första dam Jill Biden deltar i firandet. Kvällens höjdpunkt blir en kändistät konsert på Windsor Castle med artister som Lionel Richie, Katy Perry och Andrea Bocelli. Brittiska medier rapporterar om den storslagna kröningsceremonin, men också om gripandet av antirojalistiska demonstranter och de höga kostnaderna för kröningen.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 7 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare